Mit Østerbro nr 26 December 2022

Page 1

NR.26 · DECEMBER 2022 Børn i byen / Favoritter / Opskrifter / Jul & Nytår / Velvære / Musik i byen / Klumme LIPONYA BØRNETØJ vokser med barnet Juleanden er sikret GOURMANDIET genåbner JulieSandlau Alle kan investere sammen med FUNDBRICKS Fra tørreloft til TAGBOLIG ● GRATIS TEMA Juleshopping Smag på Jul & Nytår Bolig i byen Motion & Velvære Kultur & Underholdning Mit Østerbro ORIGINAL COFEFE udvider på Trianglen NORDIC STRONG træningsstudie åbnet i Nordhavn

SHOPPING

Living & more er Coops eget møbelbrand. Vores kollektioner tager afsæt i den nordiske stil og møblerne afspejler selvfølgelig alle sæsonens trends. Vi udvikler og designer selv alle møblerne, du kan derfor kun købe Living & more møbler på Coop.dk/shopping Vi har møbler til alle rum, og har med den genkendelige Peacock sengegavl, Karl sofaen og Java skabet slået vores navn fast i branchen. Ansvarlighed er en kerneværdi for os, hvilket også afspejler sig i vores møbler der er produceret i FSC certificeret træ, som er din garanti for bæredygtig skovdrift. Tekstilerne er oeko-tex certificerede, hvilket er din garanti for at tekstilerne ikke indeholde skadelig kemi. Living & more er unikt design, bygget på ansvarlighed, til priser hvor alle kan være med, og så kan du få leveret dine møbler samme uge som du bestiller dem.

Følg os på Instagram @coop_living_and_more

Mit Østerbro Bolig i byen
2 / Mit Østerbro
1. Teddy sofa Medlemspris 2.999,- Teddy lænestol m. skammel Medlemspris 2.999,- 2. Fanny rumdeler Medlemspris 2.299,- Fanny sengegavl Medlemspris 2.699,- Fanny bænk Medlemspris 799,- 3. Nolan lænestol Medlemspris 3.299,- 4. Noah skænk Medlemspris 6.499,- Luna sofabord Ø80 Medlemspris 5.499,- Luna sofabord Ø60 Medlemspris 4.499,- Karl modul sofa (denne sammensætning) Medlemspris 7.999,- Cusco gulvtæppe Medlemspris 2.799,-
Mit Østerbro Bolig i byen Se
Mit Østerbro / 3 1. Marco
1.699,- Andro
Ø120
4.499,- 2. Sif
5.999,- Laura stol
399,3. Noah
4.499,- Cloud
4.499,- Cloud
2.499,- Luna
5.999,4.
mere på Coop.dk/shopping, hvor du kan bestille møblerne med det samme. Tilbudspriserne gælder så længe lager haves.
stol Medlemspris
spisebord
Medlemspris
spisebord Medlemspris
Medlemspris
skab Medlemspris
sofa Medlemspris
lænestol Medlemspris
sofabord Medlemspris
Java skab Medlemspris 3.499,-

Gør julen ”lidt ekstra” sammen med DESIGNA.

Det er jul. Det er den ekstra indsats. For dem vi har kær. For vores gæster. Når vi selv er gæster. Det er den omsorgsfulde tanke… Den kærlige gestus. Den vil vi gerne hjælpe dig med.

Vi hjælper dig med at gøre det lidt ekstra i hele december. Besøg vores juleunivers på designa.dk, og find opskrifter til velduftende og -smagende julebag fra Jon ”Bagedysten” Edlund hver uge, som du kan glæde dig og dine med i december.

Hver søndag op til jul forkæler vi med giveaways på Instagram, som gør det ”lidt ekstra” lækkert i køkkenet.

Kom i den helt rigtige julestemning med nye afsnit af MasterChef Jul. Besøger du en af vores DESIGNA butikker, kan du nu opleve MasterChef køkkenerne i levende live.

Velkommen hos DESIGNA til en ekstra glædelig december. Vi ses!

TJALFESVEJ 11 • 2600 GLOSTRUP VED VESTERPORT 6 • 1612 KØBENHAVN V TLF. 72 10 86 00 • DESIGNA.DK BOOK MØDE I GLOSTRUP BOOK MØDE I KØBENHAVN
Glædelig jul & godt nytår

Mit Østerbro

Er det allerede jul…

Jeg må indrømme, at det personligt er lidt svært at komme i den rette julestemning i år. Jeg sidder klistret til fjernsynet og ser VM bold, der afvikles i 30 graders varme – og Danmark er ude! Nuvel, jeg er temmelig letpåvirkelig, så med julemusik, sæsonens gode mad og lidt søde december godter skal stemningen nok indfinde sig. Hvis du er lige så letpåvirkelig, som jeg er, så kommer du julestemning ved at bladre idecembers Mit Østerbro. For her er der både opskrifter til mad og snacks, cocktails og den gode vin og champagne til nytåret, og det hjælper allerede på mit humør, når jeg skriver dette.

Du kan naturligvis også dvæle i vores Jule og Nytårsshopping. Her finder du masser af inspiration og gode tilbud til årets gaver. Skal du shoppe børnetøj, kan Mit Østerbro anbefale Liponya, et nyt dansk børnetøjsmærke, der vokser med barnet. Vi kan også anbefale en weekendtur til Bornholms Julemarked, der har fået en flot start med flere tusinde besøgende i deres første weekend – læs om julemarkedet på Solskinsøen i denne udgave.

Julie Sandlau er på forsiden, for Julie Sandlau er ikke blot et smykke, men også en utrolig dygtig kvinde, der har formået at holde sig selv og brandet på toppen af smykkebranchen i 20 år. Vi har besøgt Julie Sandlau og fået den gode historie om hendes rejse.

Er du til investeringer i disse dage, så læs om Fundbricks, et dansk investerinskoncept med success, som nu går ind i vedvarende energi.

Mit Østerbro vender tilbage i vores elskede københavnerbydel igen i februar 2023. Indtil da: Pas på hinanden – og nyd vores Østerbro! Glædelig jul og godt nytår!

Chefredaktør Martin Andersen

Redaktion

Martin Andersen

Lars Graabek

Kristian Shaw-Mathiassen Peter Koldby · Cille Rosentoft Foto Dan Møller

Layout & grafik

Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

Tryk & distribution Tryknet

Annoncering

Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk kristian@mitoesterbro.dk

Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro

Forsidefoto Dan Møller

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Mit Østerbro 6 / Mit Østerbro
29 / Julie Sandlau 14 / Original Coffee
92 / SQUARELY 108 / Nordic Strong 42 / Liponya 32 / Fundbricks 60 / Gourmandiet 40 / Juleshopping

JULEGAVER DU ALDRIG GLEMMER

Find alle efterårets titler her:

Historier, som godt kan nive, få dig til at smile, fælde en tåre, få dig op i det røde felt og ud på kanten af læsestolen. Episke fortællinger, som ikke slipper taget i dig, når kaffen er drukket.

REMA 1000 GÅR FORREST I KAMPEN MOD MADSPILD

I REMA 1000 tænker de ’meget mindre madspild’ ind i alle led, så discount kæden sammen med kunderne smider mindst muligt ud. En holdning, der er mere aktuel end nogensinde blandt andet med tanke på den nuværende økonomiske situation.

Det er pressede tider for mange rent økonomisk. Inflationen er den højeste i flere årtier. Mange familier og husholdninger er under pres, og derfor er discountkæden REMA 1000s kamp mod madspild, som startede i 2008 med fokus på ’køb kun det, du skal bruge’, yderst aktuel. Madspildskampen indebærer blandt andet, at discountkæden bestræber sig på at sælge varerne i størrelser, som passer til kundernes aktuelle forbrug. Det er også derfor, de ikke benytter flerstykspriser, da de ikke ønsker at presse flere varer ud i systemet end nødvendigt, påpeger Anders Jensen, indkøbsog marketingdirektør i REMA 1000.

”Der er ingen grund til, at kunderne skal smide varer ud, som de ikke har brug for,” siger Anders Jensen og fortsæt ter: ”I dag sælger vi en lang række varer i mindre størrelser end tidligere. Forbrugeradfærden pt. gør, at man på grund af den heftige inflation helst kun køber det, man skal bruge. Der foregår ikke så mange impulskøb for tiden.

Det er også derfor, vi giver gode tip til, hvordan man kan spare på indkøbene og få økonomien til at hænge sammen. Det er i den grad noget, vi mener seriøst,” slår Anders Jensen fast.

Opskrift til at bruge madrester

Det er også grunden til, at antallet af frugt og grønt, man kan købe efter vægt, er steget i butikkerne. Det er for eksempel ikke nødvendigt at købe et kilo pastinakker, gulerødder eller rødbeder samlet i en pose. På den måde signalerer REMA 1000 til kunderne, at man kun behøver at købe det, man skal bruge, og at man får det brugt: ”I den forbindelse har vi hjemmesiden ’Meget mindre madspild’ på adressen www.madspild.rema1000.dk, som sker i et samarbejde med Selina Juul, der er stifter og bestyrelses formand af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad. Hun har blandt andet en blog om gode råd og idéer til, hvordan man får brugt al sin mad. På hjemmesiden er der også en masse gode opskrifter til, hvordan man bruger sine rester. Sideløbende med alle de gode tips til at undgå madspild, opfordrer vi også folk til at gøre brug af alle de mange gode tilbud, vi kører løbende. Her er også mange penge at spare,” påpeger Anders Jensen.

Mit Østerbro
8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

2-rums emballagen er med til at mindske madspild.

REMA 1000s skæve miniruller er med til at bekæmpe madspild.

Julehjælp sammen med Dansk Folkehjælp

At undgå madspild i den nuværende økonomiske situation må være alle danskeres mål her op til jul, hvor mange familier har det svært. Også her tager REMA 1000 sit sociale ansvar meget alvorligt. De har gennem flere år været en aktiv partner sammen med Dansk Folkehjælp i bestræbelserne på at hjælpe trængte familier op til jul. Sidste år var der op mod 14.000 familier, som fik hjælp til julen via Dansk Folkehjælp.

Win-win situation med nedsatte varer

I mange af REMA 1000s butikker sætter de varer ned i pris, hvis holdbarhedsdatoen er tæt på at udløbe. Varerne bliver ofte samlet og mærket, så de er nemme at finde. Hvis man alligevel skal bruge varerne på dagen, kan de sagtens bruges, og så undgår butikken dels at smide dem ud, dels sparer kunderne nogle penge. Det er, som indkøbs- og marketingdirektøren betegner det, en win-win situation.

”Vi kan konstatere, at efter priserne er blevet så presset, sælger den slags varer betydeligt bedre end tidligere, hvor de ind i mellem godt kunne blive i indkøbsmontren. Det hænder selvfølgelig, at vi har varer, der har en eller anden lille fejl, for eksempel et enkelt dårligt æble i en pose eller det yderste blad af et salathoved, der er blevet lidt brunt osv. Dem må vi rent lovgivningsmæssigt ikke sælge, så i stedet arbejder vi for, at alle butikker har et samarbejde med et lokalt værested, som kan tilbyde de ellers udmærkede varer til deres gæster. På den måde undgår vi også at smide udmærkede fødevarer ud. Det er helt klart, at tilbagetrækninger af fødevarer, hvor der kan være den mindste risiko forbundet med, de bliver altid smidt ud,” understreger han og tilføjer, at man ikke må sælge eller bortgive varer, der er mærket med ”Sidste anvendelsesdato” efter den angivne dato.

Også på leverandørsiden gør REMA 1000 en aktiv indsats for at undgå madspild. De samarbejder om at give forskellige frasorterede varer, som eksempelvis skæve grøntsager, frugt og grønt, forårsruller m.v., der ikke lever op til de krav, der stilles til kvaliteten, en mulighed for at blive solgt billigere i butikkerne. På den måde forsøger REMA 1000 også at undgå, at fødevarer, som allerede er produceret, går til spilde.

REMA 1000 Se mere på ansvarlighed.rema1000.dk

”Derfor forsøger vi igen at samle penge ind til at hjælpe familierne, da vi mener, det burde være en børneret at holde en ordentlig jul. Vi hjælper blandt andet med julehjælpspakker, hvor der er et gavekort til forskellige gaver samt et gavekort til at købe varer i REMA 1000. Jeg tror desværre, at der i år vil være endnu flere familier, der har brug for hjælp. Derfor er vi i fuld gang med at hjælpe. Helt konkret betyder det, at der i alle butikkerne ligger støttestregkoder ved kassen, så når man har købt ind, kan man tage sådan en og donere 25 kr. til Dansk Folkehjælp og på den måde være med til at samle penge ind til de trængte familier,” fortæller Anders Jensen.

Danske erhvervsfolk dyster om indsamling Udover denne hjælp ’dyster’ erhvervsfolk i øst og vest hvert år den 1. december om at samle flest penge ind til Dansk Folkehjælp. Jonas Schrøder som er kommu nikationschef i REMA 1000, er leder af hold vest i år, og opgaven går ud på at ringe til samarbejdspartnere og leverandører og få dem til at donere penge til Dansk Folkehjælp. ”Det kører i én time, og så konkurrer vi om, hvilket hold der kan samle flest penge ind. Konkurrencen er et samarbejde mellem Dansk Folkehjælp, Ekstra Bladet og os, og det bliver livestreamet. Vi samler faktisk en del penge ind, og udover det indsamlede, smider vi selv en del ekstra penge oven i. Selv om det er svære tider også for virksomhederne, håber vi virkelig, at alle vil bidrage til arbejdet,” slutter Anders Jensen. Se mere på www.folkehjaelp.dk

Få stregkoden scannet og donér 25 kr.

Mit Østerbro PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9
Giv en julegave, der varmer et barns hje e i Danmark STØT JULEHJÆLP

Bad Bitch · DR

Hvem er du egentlig? Det er det spørgsmål Nikki stiller sig selv i Bad Bitch. Hun er fanget mellem to verdener med arbejde, fester og flirt på den ene side og forældrenes gudsfrygtende klassiske borgerskab på den anden side. Serien taler ind i tidsånden som en af de få danskproduceret serier med et afro-dansk fokus. De to verdener støder voldsomt sammen på både dramatisk og morsom vis, og med kun fire afsnit på ca. 25 minutter, så er der ingen grund til ikke at give serien et skud. Serien kan ses på DR.dk

VIELSKERSERIER.DK anbefalinger til juleferien

Vielskermedia.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier, du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.

Echo 3 · Apple TV+

Da forskeren Amber bliver kidnappet af en colombiansk revolutionsgruppe lancerer hendes og bror en redningsak tion. Godt for dem at de er medlemmer af militær special styrke, for de for brug for al deres erfaring hvis de skal lykkes. Serien hviler i sig selv og viser realistisk militær aktion. Det, sammen med en virkelig flot billedside og en lydside der sparker røv, gør at der er nok at komme efter. Det er samtidig en meget personlig historie hvor du får tid til at dykke ned i karakterernes fortid og traumer, alt sammen med en hemmelig krig som bagtæppe. Serien kan ses på Apple TV+.

3 serier du kan kaste dig over

The English · Prime Video

The English er en af de bedste serier i år, så er det sagt. Emily Blunt og Chaske Spencer spiller fænomenalt sammen som Cornelia Locke og Eli Whipp. Sat i 1890’ernes USA er Cornelia ude på en hævnmission og Eli vil gøre krav på et stykke jord han har fået for sin tjeneste i hæren. Det er bare svært for en kvinde og en indfødt amerikaner at få medvind i 1890’ernes USA. The English har en blændende flot billedside og et karaktergalleri du ikke kommer til at glemme lige foreløbig. Serien kan ses på Prime Video.

10 / Mit Østerbro
Foto: Diego Lopez Calvin/Drama Republic/BBC/Amazon Foto: Stephanie Stål Axelgård/DR
Mit Østerbro Serier
Foto: Apple TV+
Følg @organique_europe Find din nærmeste forhandler på www.organique.dk ENERGIDRIKKE BRYGGET PÅ BÆR OG URTER Økologisk, bæredygtig og vegansk Nyd dem kolde og med god samvittighed

Det kræver øvelse og tålmodighed, men langt de fleste kan lære det

Optikerne hos Louis Nielsen Østerbro oplever, at nogle brillebrugere er skeptiske over for kontaktlinser. Men næsten alle kan bruge kontaktlinser, og langt de fleste, der giver det et skud, bliver glade for den frihed, de giver.

Af: Mit Østerbro

Foto: Dan Møller

Optikere hos Louis Nielsen Østerbro hører ofte undskyldninger fra kunderne om, hvorfor kontaktlinser ikke er noget for dem. Mange af dem handler om myter og misforståelser. Faktisk kan langt de fleste mennesker bruge kontaktlins er, fortæller chefoptiker Haider Alzahawe, som er medejer af Louis Nielsen Østerbro.

“Det kræver øvelse og tålmodighed at lære at sætte linserne i øjet. Men langt de fleste kunder, som giver kontaktlinserne et skud, lærer det og bliver rigtig glade for at bruge kontaktlinser. Enten til daglig brug eller som et alternativ til briller,” siger chefoptikeren.

Også til dig over 40 år

Ifølge Haider Alzahawe tror nogle kunder, at fordi de altid har brugt briller, måske har bygningsfejl og har rundet de 40-50 år, så er kontaktlinser ikke noget for dem. Men sådan behøver det ikke at være. “Der har længe været en myte om, at hvis man har bygningsfejl eller bruger flerstyrkeglas, så kan man ikke få kontaktlinser. Det passer slet ikke. Hos os kan du få gode kontaktlinser, der er tilpasset begge dele,” siger Haider Alzahawe.

Frihed til at dyrke sport

Især brillebrugere, som er aktive på jobbet eller i fritiden, kan have glæde af at kunne skifte mellem briller og kontaktlinser. “Det giver en langt større frihed, når du skal bevæge dig, at du ikke skal bekymre dig om brillerne. Vi kan sagtens tilpasse et kontaktlinseabonnement efter behov – for eksempel til et par gange om ugen,” siger Haider Alzahawe og tilføjer med et smil: “Og vi hjælper dig i butikken, til du er tryg ved at tage linserne af og på. Det kan godt tage et par forsøg, men vi har god tålmodighed.”

Sundhedstjek følger med Hos Louis Nielsen Østerbro har flere og flere kunder fået øjnene op for kontaktlinserne. Der følger nemlig nogle fordele med abonnementet på kontaktlinser:

“Vi tilbyder en årlig gratis kontrol af kontaktlinserne sammen med en synstest. Hvert andet år eller efter behov tilbyder vi også et gratis sundhedstjek. Her tager vi et foto af øjets nethinde, måler trykket i øjet og kigger efter, at alt er, som det skal være, eller om der er tegn på øjensygdomme,” siger Haider Alzahawe.

Derudover får kontaktlinsekunderne gode rabatter på briller og solbriller, så der er penge at spare, hvis man bruger begge dele.

Mit Østerbro 12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

“Den årlige kontrol, sundhedstjekket og rabatterne følger med, uanset om du har abonnement til alle ugens dage eller kun til nogle dage om ugen,” understreger chefoptikeren.

Danmarks billigste endagslinser

Lige nu er der ekstra god grund til at kigge ind til Louis Nielsen Østerbro for at få en snak om kontaktlinser. Du får nemlig en rigtig god pris på endagslinser. For eksem pel kan du få et deltidsabonnement med linser til 10 dage om måneden fra 46 kr. pr. måned. “Det er Danmarks billigste endagslinser – og kvaliteten er rigtig god. Mange oplever, at muligheden for at vælge kontaktlinser nogle dage giver dem stor frihed til en lille pris,” siger Haider Alzahawe.

Nye stel på hylderne Ønsker du at bruge fordelene ved kontaktlinseabonne mentet til at opnå gode rabatter på briller, er der masser af nyheder på hylderne i butikken. Det fortæller bu tikschef Ronni Rasmussen: “Vi får nye stel hver måned, og der er netop kommet mange spændende nyheder. For eksempel fra vores Tech-Specs-kollektion, som er moderne, lette og holdbare,” siger han og fortsætter:

“Vi har også fået mange nye stel fra det svenske mærke Valerie. Det er romantiske og tidløse briller i feminint design, og de er meget populære blandt kunderne.”

Uanset, om du er til kontaktlinser eller nye briller, er det vigtigt at få rådgivning hos butikkens eksperter, understreger han: “Vi er uddannet i at finde den eller de løsninger, der passer til dit liv, stil og ønsker. Så kig ind i butikken på Østerbrogade og få en snak med os,” lyder opfordringen fra Ronni Rasmussen.

Briller eller kontaktlinser?

Hos Louis Nielsen Østerbro står ejerne chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen klar til at rådgive om mulighederne sammen med kollegerne. De finder altid den løsning, der passer bedst til den enkelte.

VÆRD AT VIDE

● De fleste mennesker kan godt bruge kontakt linser, selvom de har bygningfejl og bruger briller med flerstyrkeglas. Spørg i butikken, hvis du er i tvivl.

● Louis Nielsen har et bredt udvalg af kontakt linser i høj kvalitet – både endagslinser, døgnlinser og månedslinser. Blandt andet Danmarks billigste endagslinser – uanset om du bruger dem hver dag eller kun nogle dage om måneden.

● Der følger altid regelmæssige synstest, sundhedstjek, gratis linsevæske og rabat på briller med i abonnementet hos Louis Nielsen.

Der følger en årlig kontrol og synstest med i alle abonnement er på kontaktlinser hos Louis Nielsen på Østerbrogade 35.

Mit Østerbro
NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13
LOUIS

Original Coffee udvider kaffebar på Trianglen

Nu er muligheden for at få en god kop kaffe blevet endnu bedre for østerbro erne, da Original Coffee har udvidet sin kaffebar på Trianglen, samtidig med at de kan fejre 10-års jubilæum.

Kaffekulturen har forandret sig meget i Danmark de seneste år. Vi er firkantet sagt gået fra kun at drikke filterkaffe til at drikke kaffe på alle mulige spæn dende måder, og der er kommet fokus på den gode kaffe. Det har man i de ti seneste år blandt andet kunnet konstatere, når man har besøgt kaffevirksomheden Original Coffees kaffebarer i København, herunder også på Østerbro, hvor de siden 2013 har holdt til på Trianglen. De har tidligere i år overtaget nabolokalet, der husede Foto 1 Time, så kaffebaren er blevet betydeligt større og kan huse endnu flere siddende gæster. Udvidelsen falder således sammen med, at Original Coffee, der har 16 kaffebarer i København, i år kan fejre 10-års jubilæum.

“Kaffebaren på Trianglen var vores bar nummer to i rækken, da vi åbnede den kun tre måneder efter, vi startede Original Coffee. Den er lidt af et hjertebarn for os, og vi har altid været der meget og selv stået bag bardisken,” siger Nikolaj Skovsted-Overgaard, der står bag Original Coffee sammen med vennen Philip Bjørn og broderen Jonas Skovsted-Overgaard.

Forsøgt at bevare de gamle dyder Da Original Coffee overtog kaffebaren på Trianglen i 2013, var det en gammel isbutik, så selv om stedet var utroligt hyggeligt, var der ikke specielt meget plads i de gamle lokaler. Den udfordring er blevet løst med overtagelsen af lokalet ved siden af. Originale Coffee har revet væggen ned og bygget en helt ny bar op i det udvidede lokale. “Det er selvfølgelig gjort for at kunne give plads til endnu flere siddende gæster. Selv om vi har revet noget ned og opført nye ting, har vi forsøgt at bevare flere af de gamle dyder i lokalet. For eksempel har vi beholdt de gamle høje paneler, og det nye område er indrettet på en måde, så det går hånd i hånd med den gamle bar. Selvfølgelig har vi ændret visse steder, så lokalet er i tiptop stand, men man kan sagtens genkende den gamle bar i lokalet,” påpeger Nikolaj.

Kaffen er stadig i centrum

Menukortet hos Original Coffee har ikke ændret sig efter udvidelsen; det er stadig den gode kvalitetskaffe, det hele drejer rundt om. Her er et bredt udvalg af espressobasere de kaffer og filterkaffer, samt lidt godt at spise, som for eksempel deres morgencomplet og herligt bagværk fra deres eget bageri. Siden i sommer har virksomheden

Mit Østerbro 14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro

nemlig haft eget bageri, så bagværk som boller, tebirkes, kanelsnegle m.v., er egen produktion. Derudover kan man få frisk, koldpresset juice og små lækre madder til frokost.

Original Coffee består som nævnt af 16 kaffebarer i København og omegn, heraf tre i Tivoli, samt to nye barer, der snart åbner og eget bageri. Virksomheden blev startet af Nikolaj, der sammen med vennen Philip cyklede rundt i København og solgte friskbrygget kvalitetskaffe fra cyklerne. Dengang hed det Rolling Coffee. Efter to år med kaffesalg i alt slags vejr fik de muligheden for at etablere den første Original Coffee. Det skete i A.C. Illums gamle kontor på 4. sal i Illum. Nikolajs bror Jonas kom kort tid efter også med i projektet. Én kaffebar blev til flere, der alle har fokus på kaffen, den gode service og miljøet omkring os.

Sikre høj standard i restaurationsbranchen “Intentionen er altid at tilbyde produkter, vi selv kan stå inde for. Det er også derfor, vi har åbnet vores eget bageri, så vi kommer tættere på produktionen. Vi vil gerne vide, hvor råvarerne kommer fra, er det sæsonvarer, hvem der er leverandører osv. Vi prøver at køre en bæredygtig linje, og når det kan lade sig gøre, bruger vi økologiske råvarer. Vi er engageret i og støtter FN’s Global Compact, verdens største CSR-initiativ, dens ti principper samt verdensmålene for bæredygtig udvikling. De danner rammen for vores arbejde med samfundsansvar, hvor vi arbejder med at integrere social, miljø- og klimamæssig samt økonomisk ansvarlighed i kernen af vores virksomhed,” fortæller Nikolaj og fortsæt ter: “Vi er også medlem af REGA (Restauratørernes Garanti ordning). Det skyldes blandt andet, at vi ønsker at sikre en høj standard i restaurationsbranchen gennem garantier over for vores medarbejdere, kunder, samarbejdspartnere og andre, der måtte opleve branchens indvirkninger.”

HANDLER LOKALT

Original Coffee forsøger altid at handle lokalt, hvad enten det foregår i nærområdet eller i Danmark.

I Trianglens tilfælde indebærer det blandt andet, at de køber ost fra La Fromagerie v/Christophe Ganthier på Nordre Frihavnsgade lige om hjørnet.

“I vores kaffebarer værner vi om lokalmiljøet. Det gælder også i vores valg af samarbejdspartnere og leverandører, der så vidt muligt er danske. Gennem de sidste år har vi prioriteret at indgå flere lokale samarbejder for at komme tættere på vores leverandører og støtte de mindre producenter. I dag har vi adskillige samarbejder med leverandører, som passer til Original Coffees visioner,” siger Nikolaj.

Mit Østerbro PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15 ORIGINAL COFFEE Nordre Frihavnsgade 2 · Tlf. 28 75 63 02 · www.originalcoffee.dk

Fair og gennemskuelige brillepriser

Brillebutikken Democratic Eyewear har revolutioneret optikerbranchen med deres salg af kvalitetsbriller til yderst fair priser og med deres gennemskuelige fastpriskoncept, så man altid ved, hvad brillerne koster. Her kan man få lækre briller fra 995 kr. med enkeltstyrke og fra 2.995 kr. med glidende overgang.

Democratic Eyewear vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en behagelig oplevelse at købe briller i deres butikker på Østerbro, Frederiksberg, Lyngby og Odense.

“Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpriskoncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne.

Prisen på brillen kommer først frem til sidst i brillekøbet og ligger ofte meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsord ninger. I sidste ende er det utroligt svært at gennem skue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt

16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen, partner og medejer i Democratic Eyewear.

Fokus på luksuskoncept

Democratic Eyewear bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter, optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk.

“Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting, og der er ingen skjulte tillæg. Samtidig giver vi tre års garanti på vores overfladebehandling,” forklarer Stig Hansen.

KØB NU OG BETAL SENERE

Hvis man vælger at benytte Democratic Eyewears tilbud om kvalitetsbriller til gen nemsigtige og rimelige priser, kan man købe brillerne nu og først betale senere helt renteog gebyrfrit over 6, 12 eller 24 måneder.

“Man deler så at sige brillernes pris med det antal måneder, man vælger. Så klarer vi de omkostninger, der er forbundet med købet – altså renter og gebyrer. Så hvis man for eksempel køber en lækker Tom Ford brille med glidende overgang og flerstyrkeglas, kan det gøres for 250 kr. om måneden. Man har dermed mulighed for at skifte briller lidt oftere,” siger Stig Hansen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 17 Mit Østerbro
Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 21 00 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

GIV PLADS TIL URET

Eugeni Quitlet har lanceret et moderne ur i innovative materialer og et rendyrket og smart design. Air Du Temps-ur i thermoplastic technopolymer. 1.046 kr. www.Kartell.com

SÆSONENS FARVE

Silhouette termokande i kunststof, rustfrit stål, silikone og olieret egetræ, 799,95 kr. Køleskabskaraffel i borosilikat glas, rustfrit stål og silikone, 399,95 kr. Termokande i kunststof, glas og rustfrit stål, 499,95 kr. Caffe latte-termokrus i porcelæn og silikone, 229,94 kr. for 2 stk. Lungo-termokrus i porcelæn og silikone, 199,95 kr. for 2 stk. www.evasolo.com

8 IDEER TIL julegaveønsker

COOL BORDPLADS

Prince AHA skammel fra Kartell er designet af Philippe Starck og er er en oplagt julegaveidé, hvis du mangler et moderne og cool sidebord eller en ekstra siddeplads i sofahjørnet. AHA skammel i polypropylen. Pris 744 kr. www.Kartell.com

I RO OG HARMONI

Nu kan du opleve en one-of-a-kindtreatment, hvor du glemmer tid og sted, når du overgiver dig til en nærmest spirituel oplevelse med AIREs luksuriøse Blossom Experience. Blossom Experience. 1.195 kr. pr. person. www.beaire.com

GRØNT LYSPUNKT

Luceplan har i samarbejde med designerne Marco Paolelli og Sandro Meneghello, lanceret en genopladelig bordlampe med krystalglasfod. Nui mini genopladelig bordlampe i stål og polykarbonat. Pris 2.195 kr. www.luceplan.com

RENT VELVÆRE

Nourish Smooth Soft Hand & Nail créme med USDA-certifi ceret økologisk kokosolie og jasminris. 195 kr. Nourish Smooth Soft Body Crème de Corps med USDA-certificeret økologisk kokosolie og jasminris-kim. 175 kr. Nourish soft rice coco body scrub med økologisk kokosnød. 425 kr. www.hairskin.dk

BLØDT SVØB

Et sikkert julegaveønske er en blød plaid fra BoConcept. Cover Me-plaid i 67% akryl, 20% uld og 13% polyester. Pris 399 kr. www.boconcept.com

NEM MADLAVNING

Eva Solo har for nyligt lanceret en stegepande med honeycomb belægning, aluminium og rustfrit stål. Takket være pandens vaflet struktur, slipper du nemlig for, at maden brænder sig fast. Pris 649,95 kr. www.EvaSolo.dk

Mit Østerbro 18 / Mit Østerbro

RIGTIGT MANGE TING FORSVINDER MELLEM HÆNDERNE PÅ OS

Body S|D|S er en behandlingsform, der gør krav på sin helt egen kategori.

Den forener massage og viden om bevægelsesapparates fysiologi og sygdomme.

Den renser. Blødgør. Genopretter. Reparerer.

Går i dybden. Fysisk og mentalt.

Vægter åndedræt og sind.

Den er ingen mirakelkur. Den giver ingen utroværdige løfter.

Men dens resultater gør, at den er på hastig fremmarch.

I dag er Body S|D|S tilmed en efterspurgt og velrenommeret uddannelse.

Ønsker du behandling, findes vi på Øster Allé.

Samt i autoriserede klinikker landet over.

Ring på 33 32 30 90 eller gå ind på body-sds.dk og læs mere.

BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER SIDEN 1946. BODY SDS BENYTTES TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE

Mit Østerbro body-sds.dk
PRÆSTATIONER

Lokal tømrermester med stærk FOKUS PÅ GOD SERVICE

Det kan måske lyde som noget, der ligger lige til højrebenet, men erfaringer viser, at hr. og fru Danmark både vurderer håndværkere i forhold til det udførte arbejde og til arbejdsprocesserne. Det handler blandt andet om, at man som håndværker overholder sine aftaler, efterlader boligerne pæne og nydelige og gebærder sig i kundens hjem med respekt og værdighed.

“Jeg kommer selv fra restaurationsbranchen og har taget branchens servicemindede tilgang til kunderne med over i håndværkerbranchen. Og uden at på nogen måder hænge nogen ud, har der måske tidligere ikke været så meget fokus på kundeservice og kommunikation i branchen. Her vil vi gerne gøre en forskel. Vi er et ungt

team på seks mand og fokuserer meget på at give en fremragende kundeservice. Alle mine ansatte har en forståelse for, hvad man bliver bedømt på som håndværk er. Det vil sige, at man både bliver bedømt på det gode håndværk samt en række parametre, der omfatter de nævnte ting som overholdelse af aftaler, oprydning og respekt. Det er vores grundlæggende filosofi, at vi alle skal leve op til de ting,” siger Thomas Bjørnlund, indehaver af Tømrermester Bjørnlund. Han bor selv på Østerbro og har en nær tilknytning til lokalmiljøet.

Stor ære i håndværk Thomas fortæller, at de måske ikke er de billigste hånd værkere i byen. Det skyldes, at de sætter en stor ære i deres HÅNDVÆRK. Det tager tid at bygge noget, som er 100 procent i orden og ikke bare er noget, der er blevet sat op i en håndevending. “Udover det vælger vi kvalitets rigtige materialer til opgaverne. Her kigger vi lokalt og bruger XL Byg Øbro Træ i Randersgade og XL Byg i

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller
Østerbrovirksomheden Tømrermester Bjørnlund, der holder til på Svendborggade, er et sted, der sætter en stor dyd i, at de altid leverer et rigtigt godt stykke arbejde, uanset om det gælder selve håndværket eller hele arbejdsprocessen.

Nordhavn, som er en leverandør, jeg er meget tilfreds med. At det er lokale leverandører har mange fordele; det gør blandt andet min hverdag nemmere rent logistisk, at jeg hurtigt kan tage forbi dem, fordi jeg selv bor på Østerbro. Al den tid, jeg har været håndværker, har jeg brugt dem, og jeg har kun godt at sige om dem. De yder altid en god service og er superflinke til at hjælpe med at fremskaffe tilbud på nogle af de specielle opgaver, vi ind i mellem får. Og så gør det da ikke noget, at trælasten i Randersgade er et charmerende sted med mere end 100 års historie bag sig. Det er fantastisk, at det stadig eksisterer i bedste velgående,” siger Thomas.

Hovedentreprenør i samarbejde med andre faggrupper

Tømrermester Bjørnlund er hovedentreprenør i et fast samarbejde med andre håndværkergrupper som murere, malere og elektrikere, der ligesom dem selv har fokus på kvalitet, god kommunikation, punktlighed m.m. Men de er bestemt også en tømrervirksomhed, der tager en bred vifte af opgaver inden for tømrer- og snedkerområdet. “Jeg vil karakterisere os som tømrere, der også kan lave snedker arbejde eller snedkere, der også kan lave tømrerarbejde. Vi er meget alsidige. På vores instagramprofil, instagram. com/tm_bjornlund/, kan man blandt andet se, hvad vi laver. Det er alt lige fra dør- og vinduesmontager, nyt gulv,

UNGT FIRMA MED BÆREDYGTIG PROFIL

Når man som Tømrermester Bjørnlund bygger med en høj kvalitet, giver det en vis form for bæredygtighed, da det er løsninger, der holder, og som ikke har brug for at blive udskiftet. De nemme, hurtige og dårligt udførte løsninger skal stort set altid laves om efter få år, hvilket giver et større forbrug af materialer, fremhæver Thomas: “Vores samarbejdspartner XL Byg er FSC-cer tificerede, hvilket vil sige, at der bliver plantet træer i forhold til det, der bliver brugt. Jeg har personligt selv et samarbejde med EcoTree, hvor vi fast planter træer hver måned, der er lig med den CO2, vi udleder. Mange har – helt naturligt – bæredygtige krav til håndværkere, og vi forsøger at være så bæredygtige, det er os muligt,” siger han.

radiatorskjulere og hemse til børneværelset, speciallavede møbler m.v. Mange her i byen – og især ofte på Østerbro – bor i ældre ejendomme og har gerne brug for specialløs ninger. Vi har derfor masser af erfaringer med skæve og anderledes mål og løsninger,” pointerer Thomas. Ønsker du at bruge en tømrermester, der sætter en ære i at udføre et ordentligt stykke kvalitetsarbejde, der er til at stole på i forhold til aftaler, er kommunikerende igennem hele processen, altid efterlader et projekt pænt og ryddeligt, har en lokal tilknytning på Østerbro og går ind for bæredygtighed, bør du absolut tage kontakt til Tømrermester Bjørnlund.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21 Mit Østerbro
TØMRERMESTER BJØRNLUND
6, st · Tlf. 51 89 80 00 · www.tm-b.dk ·
Svendborggade
instagram.com/tm_bjornlund/

Bekvem besparelse: Få hurtigt og stabilt internet i boligforeningen

Streaming, hjemmearbejde og gaming har det til fælles, at de kræver hurtigt og stabilt internet. Internet fra Fiberby lever op til de krav ovenikøbet til en pris, der er fordelagtig. Og mens det økonomiske overskud skrumper hos mange, er billigt internet en bekvem måde at spare, uden at gå på kompromis med livskvaliteten.

Stabilt og hurtigt internet er særdeles vigtig, når man streamer tv, film og serier, som de fleste efterhånden gør. Enhver tv-station har efterhånden sin egen streamingtjeneste med programmer både live og on demand. De fleste som gør brug af streaming ved, at det er uhyre vigtigt, at man har et stabilt og hurtigt internet. Stabilt og hurtigt internet er også nøgleord i hjemmearbejde, som vi så under coronapandemien. Hjemmearbejde, skole eller studier bliver bare besværligt, hvis der er knas med internetforbindelsen. Gaming var engang mest for teenagere, men i dag er gaming en almindelig fritidsaktivitet, som også kræver høj hastighed og stabilitet. Hvis du selv eller en du kender, gamer i fritiden, har du sandsynligvis hørt, at fornøjelsen hænger sammen med at hastighed og stabilitet er i top.

Klogt at eje internetstikket

Fiberby leverer hurtigt og stabilt internet for 125 kr. om måneden og har oplevet kraftig vækst i efterspørg slen. Fiberbys grundfilosofi er, at når beboerne i f.eks. en andelsforening går sammen om at få internet, får de et lynhurtigt, stabilt internet med kompetent og hjælpsom kunde service - til en rigtig fornuftig pris.

Fiberby adskiller sig fra de store udbydere ved, at boligforeningen selv ejer internetstikket (kablerne i ejendommen) og ikke lejer dem af f.eks. Yousee, Norlys eller en anden internetudbyder. ”Hvis man f.eks. er kunde hos Fastspeed eller Hiper, går en del af abonnementsprisen til en lejeudgift til f.eks. Yousee eller Norlys. Men når boligforeningen selv ejer netværket, er beboerne fri for lejeudgiften til teleselskabet, og det adskiller Fiberby fra de dyrere konkurrenter,” siger Jakob Frederiksen, direktør i Fiberby, som i dag leverer internet til over 900 boligforeninger i Storkøbenhavn. ”Er man ikke er tilfreds med Fiberby, kan man nemt skifte os ud. Men hvis man er utilfreds med en internetudbyder, som ejer kablerne i ejendommen, kan man reelt ikke skifte dem ud. Fordi man bare kan fravælge Fiberby, er vi nødt til at sikre, at forbindelsen er optimal, og ikke mindst at vores kundeservice er god. Gør vi det ikke godt nok, kan folk bare finde en anden udbyder. Det kan man ikke med de store, landsdækkende leverandører,” påpeger Jakob Frederiksen.

Kundeservice skal spille

Hvis man som internetkunde har brug for hjælp, er det vigtigt, at der

NEMT OG BEKVEMT AT SPARE

Jakob Frederiksen opfordrer andels- og ejerforeninger i Storkøbenhavn til at overveje at installere deres egne stik. Der ligger nemlig en besparelse på et par hundrede kroner om måneden til hver beboer. ”Det koster ca. 3.500 kr. per lejlighed at få installeret. Man kan derefter regne ud, hvornår den omkostning er tjent ind i forhold til at leje internetstikket hos en udbyder.” Bor man i en andelseller ejerforening, kan man foreslå, at foreningen får installeret et netværk, som tilhører foreningen. ”I den nuværende situation, hvor mange oplever stigende priser, er en blivende, årlig besparelse på et par tusinde kr. en nem og bekvem måde at spare, og mange kan samtidig opleve en forbedring af forbindelsen og servicen,” siger Jakob Frederiksen.

er kort ventetid i telefonen og at man får vejledning som er venlig og kompetent. Dér oplever kunderne ofte forskel på udbyderne, fortæller Jakob Frederiksen. Forbrugernes bedste mulighed for at vurdere serviceniveauet hos en udbyder, er nok deres anmeldelser på Trustpilot. Hvor mange stjerner har udbyderen, og hvad skriver kunderne? siger Jakob Frederiksen, og fremhæver at Fiberby er lidt stolte over at være kundernes favorit på Trustpilot.

Mit Østerbro 22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Fiberby Tlf. 88 77 87 58 · www.fiberby.dk
il I sk de papegøjen? Har I internet på ønskelisten? Få 1000 Mbit for kun 125 kr. pr. måned Ring 88 77 87 58 eller se fiberby.dk >>> Internet til andels- og ejerforeninger il I sk yde papegøjen? Glædelig jul, Østerbro Har I internet på ønskelisten? Få 1000 Mbit for kun 125 kr. pr. måned Ring 88 77 87 58 eller se fiberby.dk >>> Internet til andels- og ejerforeninger
Mit Østerbro 24 / Mit Østerbro SKAL VI VASKE JERES TRAPPER? www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Kontakt os for et godt tilbud RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!
Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver. Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold! Vaskeholdet.dk Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK 51 43 98 78 København VI TILBYDER ● Vicevært ● Ejendomsservice ● Kontorrengøring ● Trappevask Vaskeholdet København ApS servicerer ejendomme i hele København og alle brokvartererne. Vi er hjælpsomme og grundige · Har overenskomst · Kommer cyklende til alle opgaver.
NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING!
body-sds.dk BODY SDS SUNDHEDS CHALLENGE 7 SUNDE DAGE 100% SUND KOST | DYRK MOTION | FÅ FRISK LUFT | GÅ I SENG KL 22 Læs mere om vores Sundheds Challenge på body-sds.dk BODY S|D|S® ER EN ANERKENDT BEHANDLINGSMETODE, UDVIKLET GENNEM TRE GENERATIONER SIDEN 1946. BODY SDS BENYTTES TIL BEHANDLING AF KLINISKE SYGDOMME, SPORTSSKADER, FOREBYGGELSE AF FORSKELLIGE LIDELSER, VEDLIGEHOLD AF EN SUND KROP OG OPTIMERING AF FYSISKE OG MENTALE PRÆSTATIONER 7-DAGES SUNDHEDS CHALLENGE ALT DETTE FÅR DU: • Kogebogen Sund & Frisk • Kostplan til alle 7 dage • Træningsweekend i Parken i København • Ubegrænset online adgang til foamroller øvelser • 30 dages fri træning på vores hold i Parken • 30 dages online træning i vores app • Fuld tilfredshed eller pengene tilbage SAMLET PRIS 1.995,Scan for mere info Mit Østerbro

Mig, mig, mig

Det går ikke stille for sig, når Danmarks mest kendte nulevende kunstner, Kristian von Hornsleth, tager os med backstage i den danske kunstverden. Han har forårsaget en diplomatisk krise i Afrika, ledt en ekspedition til Marianergravens bund, sniffet kokain af kavalergangen på den colombian ske Susse Wold, arbejdet som menneskehandler i London, lagt sig ud med de saudiske salafister og lagt kind til en flad fra en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige arkitekter. Blandt andet.

Af Kristian von Hornsleth · Pris 240 kr. · www.alphaforlag.dk

Vores anbefalinger til jul & nytår

Sig mig, er det din onkel der er død?

4 favoritter

I 1989 mister Dorte Olivarius Koustrup med få måneders mellemrum både sin søster og sin far til selvmord. I bogen Sig mig, er det din onkel der er død? hører vi Dortes personlige historie. Nu mere end 30 år senere har hun lært at håndtere den frygt og sorg, hun flygtede fra, ikke mindst gennem brug af mindfulness- og self-compassion-terapi. Kan købes online hos alle boghandlere og fysisk i Østerbro Boghandel, Østerbrogade 200

Enkernes land

En stor drukneulykke i Vestjyl land, en 98-årig dansk kvindes mystiske død i nutiden og liget af en amerikansk højesterets dommer kædes sammen. Kan en nyudnævnt vicepolitiinspek tør løse den mystiske gåde med tråde dybt ind i fortiden?

Af Jeanette Varberg Pris 320 kr. www.PolitikensForlag.dk

Fars pige på Hestegården

Kom tæt på den sande historie, som cho kerede Sverige. Sophie Jahn fortæller nu om, hvordan det var at vokse op med en psykopatisk far: En mand der, i sit virke som ridelærer, seksuelt misbrugte sine staldpiger og udsatte Sophie, hendes søskende og hendes mor for psykisk vold over mange år. Lyt til 'Fars pige på hestegården' hos Mofibo, indlæst af Cecilie Fabricius.

Af Sophie Jahn og Marie-Anne Knutas Lydbog · Mofibo Original

26 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Favoritter

Jytte Vikkelsøe, Jørgen Leth, Karen Marie Ørsted, Karen Mukupa, Kaspar Colling Nielsen, Kasper Holten, Katinka Bjerregaard, Katrine Mu , Katrine Gislinge, Katrine Wiedemann, Kim Fupz Aakeson, Kim Leine, Kira Skov, Kjartan Arngrim, Kristian Ditlev Jensen, Kaare Dybvad, Lars Løkke Rasmussen, Lars Seier Christensen, Lea Korsgaard, Leif Davidsen, Leonora Christina Skov, Lilian Munk Rösing, Linda Greve, Lone Frank, Lucia Odoom, Luka Holmegaard, Lykke Friis, Maren Uthaug, Maria Helleberg, Mathilde Walter Clark, May el-Toukhy, Mazen Ismail, Merete Pryds Helle, Mette Abildgaard, Michael Enggaard, Michael Holbek, Mikael Wul , Morten Bruun, Morten Pape, Morten Sabroe, Morten Søndergaard, Natasha AlHariri, Niels Brunse, Niels Ulrik Sørensen, Nikolaj Koppel, Nikolaj Zeuthen, Nina Rask, Noa Redington, Oliver Bundgaard Vad, Oluf Borbye Pedersen, Per Vers, Pelle Dragsted, Poul Duedahl, Rakel Haslund-Gjerrild, Rasmus Ejrnæs, Rune Lykkeberg, Peter Viggo Jakobsen, Peter Sandøe, Peter Sommer, Peter Øvig Knudsen, Pia Kjærsgaard, Poul Nyrup Rasmussen, Puk Damsgård, Puk Elgård, Rane Willerslev, Renée Toft Simonsen, Ritt Bjerregaard, Rune Skyum-Nielsen, Sanne Cigale, Sebastian Klein, Siri Ranva Hjelm Jacobsen, Sivas, Sofie Jama, Sofie Malmborg, Sophus Helle, Svend Brinkmann, Sørine Gotfredsen, Thomas Helmig, Thomas Korsgaard, Thure Lindhardt, TinaDickow, Tom Buk-Swienty, Troels W. Kjær, Ulla Terkelsen, Ulrik Langen, Ursula Andkjær Olsen, Vilma Sandnes Johansson, Vincent Hendricks, Waleed Safi, Zaki Youssef, Ahmad Siyar Qasimi, Allan Otte, Anette Harboe Flensburg, Anna Stahn, Astrup & Bordor , Bjørn Nørgaard, Carl Quist-Møller, Christian Falsnæs, Christian Lemmerz, Daniel Rye, Davide Hjort di Fabio, Erik A. Frandsen, Esben Weile Kjær, Ester Fleckner, Fryd Frydendahl, Gudrun Hasle,

denne bog giver 250 toneangivende stemmer en personlig fortolkning af 347 forskellige ord i tekster og visuelle værker — fra det livskloge og tankevækkende til det legende og humoristiske. ORD er en hyldest til sproget, som det lever og ånder lige nu. Et billede på vores tid og de stemmer, der er med til at definere den.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27
Abdel Aziz Mahmoud, Alberte Winding, Alex Vanopslagh, Alexandre Nsoni, Amalie Langballe, Anders Agger, Anders Morgenthaler, Andreas Gylling Æbelø, Andreas Odbjerg, Ane Høgsberg, Anja C. Andersen, Anna Emma Haudal, Anna Juul, Anna Malzer, Anne Sophia Hermansen, Anne-Cathrine Riebnitzsky, Ayşe Dudu Tepe, Bengt Holst, Bente Klarlund, Bertel Haarder, Birgithe Kosovic, Birgitte Possing, Bjarke Ingels, Carsten Jensen, Caspar Eric, Cecilie Eken, Cecilie Lind, Cecilie Nørgaard, Christian Lollike, Christina Hagen, Christina Hesselholdt, Christina Krzyrosiak Hansen, Christo er Johansen, Claus Meyer, Dania O. Tausen, Danni Travn, Ditlev Tamm, Dy Plambeck, Emma Holten, Emma Rosenzweig, Emma Sehested Høeg, Eske Willerslev, Esther Gundersen, Eva Tind, Fatima AlZahra’a Alatraktchi, Flemming Rose, Frederik Kulager, Frederik Stjernfelt, Gertrud Højlund, Ghita Nørby, Glenn Bech, Gry Jexen, Gunhild Waldemar, Harald Voetmann, Hella Joof, Iben Mondrup, Jair Melchior, Janni Pedersen, Jeanett Albeck, Jeanette Varberg, Jenny Lund Madsen, Jenny Rossander, Jens Andersen, Jens Blendstrup, Jens Peter Christensen, Jens Lundgren, Jeppe Krogsgaard Christensen, Jesper Stein, Jesper Wung-Sung, Johan Olsen, Johanna Kinnock, Johanne Bille, Josefine Ottesen, Jussi Adler-Olsen, Henrik Plenge Jakobsen, Henrik Saxgren, Hesselholdt & Mejlvang, HuskMitNavn, Iben Gad, Ismar Cirkinagic, Jakob Jakobsen, Jan Grarup, Jane Jin Kaisen, Jesper Just, Jessie Kleemann, Joachim Ladefoged, Johannes Sivertsen, John Kørner, Julie Nord, Karoline Stjernfelt, Kaspar Bonnén, Kathrine Ærtebjerg, Kenneth A. Balfelt, Kirsten Justesen, Kirstine Roepstor , Larissa Sansour, Lars H.U.G., Lea Guldditte Hestelund, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Linda Lamignan, Line Jensen, Mads Nissen, Maja Malou Lyse, Marie Hald, Marie Kølbæk Iversen, Mette Winckelmann, Mingo, Miriam Dalsgaard, Nermin Durakovic, Nicolai Howalt, Nour Fog, Petra Kleis, Rose Eken, Rune Bosse, Ruth Campau, Sidsel Meineche Hansen, Sif Itona Westerberg, Signe Lykke, Sofie Amalie Klougart, Sonja Lillebæk Christensen, Sophia Kalkau, Sophie Dupont, Søren Solkær, Tal R, Tobias Nicolai, Torben Ribe, Tore Hallas, Tove Storch, Trine Søndergaard, U e Isolotto, Ursula Reuter Christiansen.
I POLITIKENS FORLAG

STØVLER

Fra Tamaris · 999 kr. www.tamaris.com

KÅBE,

Vibeke Scott · 2.999 kr. www.vibekescott.com

JULEshopping

STRIK

Costamani · 1.199 kr. www.costamani.dk

KJOLE

Two Generations by Sinnerup · 1.199 kr. www.sinnerup.com

RULLEKRAVE

Made by Andersen · 499 kr. www.madebyandersen.com

SKJORTE

Costamani · 699 kr. www.costamani.dk

LOAFER

Tamaris · 1.100 kr. www.tamaris.com

TASKE

dbramante1928 · 599 kr. www.dbramante1928.com

RING

Silke Renée Jewelry 599 kr. www.sinnerup.com

28 / Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping
Julie
Smykkefirmaet fejrer 20 års jubilæum
Sandlau

VI SKAL PASSE PÅ HINANDEN OG PÅ VORES PLANET

Smykkefirmaet Julie Sandlau kan i år fejre, at det er 20 år siden, hun og manden Dennis Sandlau Jacobsen hjemme ved stuebordet startede et lille smykkefirma, der siden skulle vokse til at blive en kæmpesucces herhjemme og globalt med bl.a. store Hollywoodstjerner som kunder. Virksomheden har i mange år haft en fabrik i Vietnam, hvor forhold som bæredyg tighed, socialt ansvar og høj kvalitet i produktionen har været i centrum. Vi har taget en snak med Julie om de 20 år og om fremtiden for smykkefirmaet.

Hvordan startede i firmaet?

“Min mand Dennis og jeg startede firmaet sammen i 2002 hjemme i stuen. Jeg læste jura dengang, mens Dennis var nyuddannet som pilot hos SAS, men 9/11 i New York medførte, at der på det tidspunkt stort set ikke var jobs til nye piloter. Jeg var begyndt at lave lidt perleøreringe, som jeg solgte til modeforretninger, og en dag foreslog Dennis, at vi skulle lave en smykkevirksomhed sammen. Selv om vi var på bar bund, for så vidt angik smykkeproduktion, købte jeg idéen med det samme. Den begyndelse var helt klart med hjertet forrest! Østerbro var en vigtig del af vores opstart, da vi i den første tid gik rundt i bydelen med en lille smykkebakke og solgte til blandt andet butikkerne Pourquoi, OZ Women og Voigt. I dag har vi en butik på Østerbrogade 110, og vi er rigtig glade for at være til stede på den fine handelsgade.”

”Vores lille virksomhed voksede hurtigt, bl.a. på grund af særdeles stor efterspørgsel fra stylister, magasiner og celebrities verden over, og vi indså derfor, at produktionen ikke længere kunne foregå på stuebordet. Vi søgte i stedet efter egnede produktionssteder i Indien, Kina og Thailand, men vi fandt intet, der kunne leve op til den kvalitet, vi mente, smykkerne fortjente. I stedet fik Dennis mulighed for at tage til Vietnam sammen med DI, Dansk Industri, hvorefter vi startede et joint-venture med en vietnamesisk smykkeproducent fra Hanoi i et Danida-projekt, så lige fra dag 1 har det været med fokus på CSR og gode forhold for de ansatte på fabrikken.”

30 / Mit Østerbro Mit Østerbro Portræt

Hvordan går det med fabrikken i dag?

“Vi har haft fabrikken i 17 år, og de første år var med en meget stejl læringskurve! I dag er vi superstolte over det, den er blevet til. Vi har 400 ansatte, og fabrikken har modtaget den højeste certificering – Responsible Jewellery Council – man kan få inden for ure- og smykkeindustrien. Vi har desuden for andet år i træk netop vundet United Nation Womans Empowerment Principles Award i Vietnam, og vi er blevet nr. 3 i samme award for hele Asia-Pacific området.”

“Det har været naturligt for os i alle årene at sætte bæredygtighed og kærlighed til vores medarbejdere allerhøjest, og i dag er det jo blevet moderne, hvilket er fantastisk! Men alle burde sætte ’people and planet first’, som jeg plejer at sige. Hver gang, vi sælger noget af vores ’Tree of Life’ kollektion, som er vores signatursmykker, planter vi et træ i Vietnam. Så på mange måder indgår det bæredygtige, sociale og grønne aspekt hos os. Vi har for nylig indgået en stor aftale med den største softwareud vikler i Vietnam, FPT, som vi skal udvikle en revolutioneren de smykkefabrik sammen med i landet. Det bliver en fabrik med smartproduktion, højteknologi og kunstig intelligens, som man ikke har set før i smykkeindustrien.”

“På vores nuværende fabrik fylder smykkeproduktionen til brandet Julie Sandlau faktisk under 3 procent, resten er produktion for nogle af verdens største smykkebrands. Vi er åbenbart blevet rigtig dygtige til at producere smykker, uden at vi selv har vidst det, da vi ikke har kigget os over skulderen, men blot gjort os stærkt umage i 20 år og altid ydet vores bedste. Men vi er ydmyge og taknemlige for al den medgang og modgang, vi har mødt i løbet af de 20 år. Her i jubilæumsåret har vi lanceret kollektionen ’Eden’, der er fashion forward fine jewellery, som jeg kalder det. Det er massivt guld med perler og diamanter, som fylder meget i modebilledet. Fremover vil man se noget mere fine jewellery fra vores hånd og mindre af forgyldte smykker og af sølvvarer. Vi er rent produktionsmæssigt oppe i en så høj standard og kvalitet, at smykkerne fortjener noget mere. Samtidig er vores kunder vokset op sideløbende med mig, og de er kommet til et sted i deres liv, de ønsker repræsenterer noget mere værdi. De ser investering i smykker som noget, der kan gå videre i arv og generationer. Det er ikke bare et fashionstatement som tidligere. I dag oplever vi en stadig større efterspørg sel på smykker, der er specialdesignet til kunderne. Når efterspørgslen stiger, tilpasser vi os som virksomhed, da vi ønsker at skabe fantastiske smykker til fantastiske kvinder.”

personligt?

“Det spørgsmål kan besvares på 1000 måder, men jeg vil sige, vi er supertaknemlige for alt det, vi har lært. Vi har i 2022 købt vores virksomhed tilbage, efter at vi for nogle år siden solgte 50 procent af den til Anders Holch Povlsen fra Bestseller. Det føles bare rigtigt, at virksomheden atter er tilbage i familiens hænder. Den gamle glæde og begejstring er tilbage, og vi er så klar til de næste 20 år! Det omfatter udover alt det, jeg allerede har nævnt, også nogle store flagship stores dels i København, dels i nogle af de større hovedstæder i Europa.

Vi har for nylig ansat en ny direktør og et nyt team i vores hoveddomicil, og så har vi selvfølgelig vores gode og dygtige medarbejdere, der stort set har været med fra starten. De er vores backbone og styrken i virksomheden,” slutter Julie Sandlau.

Mit Østerbro / 31 Mit Østerbro Portræt
Så I er i gang med at udvide forretningen Julie Sandlau?
Hvad har de 20 år betydet for dig og Dennis

Få mere ud af din formue

Fundbricks.com gør det muligt for investorer at ud låne deres formue til attrak tive danske ejendomsprojek ter til en høj rente og med kort løbetid. Virksomheden er nu også gået ind i vedvarende energi og opsætning af solpaneler, som alle spår har en stor fremtid.

Fundbricks.com er bygget på konceptet crowlending og er et sted, hvor alle kan være med til at investere. Siden Foundingpartner Thomas Rolin lancerede konceptet i 2019, har virksomheden stået bag 31 danske ejendomsudviklings-projekter over hele Danmark og formidlet mere end en kvart milliard kr. Fundbricks.com har tilbagebetalt mere end 110 mill. kr. til investorerne, der har indskudt lige fra 10.000 kr. og op til 18 mill. kr.

Sikkerheden i projekterne er meget stor, så man kan føle sig tryg i forhold til sin investering, påpeger Thomas Rolin.

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

EKSPANSION I EUROPA

Fra 2020 til 2021 steg Fundbricks.coms omsætning med 700%, så de er virkelig kommet ind under huden på danskerne. ”Min partner Thomas Sonne-Schmidt og jeg selv ejer firmaet 100% og har ikke taget investorer eller banklån med ombord. Det gør, at vi har fuld kontrol over selskaberne, og hvis vi har lyst til at ændre kurs, så kan dette gøres over et eftermiddagsmøde” siger Thomas Rolin. Deres koncept har været så vellykket, at de nu kigger ud i Europa for at give andre lande mulighed for at hoppe med på vognen. ”Vi har vurderet, at vi kan ekspandere i hele Europa, fordi vi kan se, at der er ejendomsudviklere alle steder som har brug for finansiering. Bankerne lukker mere og mere ned i de fleste lande samtidig med, at der er historisk mange penge på europæernes bankkonti. Vores koncept virker hele vejen igennem alle led. Derfor har vi lavet en form for franchise, som gør, at vi meget hurtigt kan åbne for forretning i byer rundt omkring i hele Europa. Vi har for nylig underskrevet med de to første to samarbejdspartnere oppe i Stockholm-regionen, og vi har blikket rettet mod Portugal og Spanien, hvor vi forventer at kunne åbne for samarbejdsrelationer i første halvdel af 2023,” fastslår Thomas Rolin.

”Vi har opbygget en proces som er både transparent og giver sikkerhed for at folks investering bliver brugt korrekt.”

Spændende ejendomsprojekt med høj overdækning

Men hvordan foregår investeringerne i Fundbricks.com? Kort fortalt er investeringsmetoden crowdlending, hvor private investorer kan udlåne kapital til ejendomsprojekter med henblik på at optjene et afkast i form af en fast årlig rentegevinst. Kapitalen udlånes til danske og svenske ejendomsudviklere, som har spændende ejendomsprojekter med høj overdækning, og som har behov for typisk 2. prioritetsfinansiering for at kunne realisere projekterne.

Ejendomsudvikleren får mulighed for, at realisere sine ejendomsprojekter og sikre sig et provenu. Som investor får du en høj rente og kort løbetid. Det er typisk på 9-13% p.a. i op til 6-18 måneder.

”Vi har hånd i hanke med byggeriet i hele processen og ved, hvad hver en spenderet krone er blevet brugt på. Vi har en række processer undervejs i projekterne, der gør, at vi altid kommer i mål med vores projekter og dermed passer på vores investorer,” siger Thomas Rolin.

Gået ind i projekter omkring grøn energi Efter succesen med de forskellige projekter indenfor ejendomsudvikling, er Fundbricks.com gået ind i vedvaren de energi, da de gerne vil være med til at gøre verden til et bedre sted at leve. Udover at vedvarende energi er et sted,

FUNDBRICKS.COM

Østerbro'er

der giver en høj rente til investorerne, spiller den bæredyg tige involvering også en stor rolle for virksomheden. Som Thomas Rolin forklarer: ”Hvorfor ikke være med til at gøre verden grønnere, når der samtidig er stor sikkerhed og et højt afkast i udviklingen af vedvarende energi?”

Det er i første omgang projekter omkring solenergi i Sverige, der er aktuel for Fundbricks.com. De er i gang med at udlåne kapital til at der bliver sat solpaneler op på eksisterende bygninger på hr. og fru Sveriges tage til store industribygninger. Solpanelprojekterne kommer snart til Danmark, lover Thomas Rolin. ”Alle vinder ved at investere i solenergi. Investorerne får en meget høj rente, og de har en stor sikkerhed.

I Sverige, hvor vi er i gang, er projekterne statsfinansieret med op til 15%. Det foregår ved, at investorerne udlåner deres kapital til et selskab og får aktiepant. Selskabet bruger kapitalen til at købe paneler nok til, at kunne opsætte solpaneler på ca. 160 huse. Husejeren underskriver en bindende aftale med projektselskabet og betaler ved opsætning. Herefter får husejeren refunderet 15% af staten. Det er en rigtig god sikkerhed for investor, samtidig med at man gør noget godt for klimaet,” fortæller han.

Thomas Rolin til venstre og partner Thomas SonneSchmidt til højre.

Århusgade 88 · Tlf. 70 23 01 01 www.fundbricks.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33 Mit Østerbro
Thomas Rolin bor selv i Nordhavn og har kontor på Østerbro – En "rigtig"

Mazars hjælper virksomheder med at få indarbejdet større bæredygtighed

I de seneste år er virksomhed ernes bæredygtighed blevet en væsentlig faktor for forret ningsplanen og de strategiske mål. At virksomhederne skal implementere en så markant ændring, som helt nye bæredyg tighedsmål ofte er, kan være en stor udfordring, som kræver en stor indsats og mange ressourcer. Her kan revisionsog regnskabsvirksomheden Mazars hjælpe med at udvikle en bæredygtighedsramme i virksomhedens DNA.

Bæredygtige strategier, der tager hensyn til miljø-, samfunds- og ledelsesmæssige spørgsmål, kan, hvis man bruger dem proaktivt, give virksomhederne en lang række fordele. Det kan udmønte sig i færre omkostninger og risici samt øge indtjeningen blandt andet ved at man bruger de globale udfordringer som en forretningsmulighed. Samtidig gør man noget godt for klimaet og for samfundet, hvilket kan være med til at øge tilliden hos interessenter, investorer og samfundet generelt samt være med til at fremtidssikre virksomheden. I takt med at verden lægger større vægt på, hvordan virksomheder opfører sig, er det vigtigt at have en effektiv strategi på plads.

Sammenligning af ikke-finansielle oplysninger I forbindelse med udviklingen inden for virksomhedernes bæredygtige ansvar, har EU for nyligt vedtaget Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), hvis formål er at forpligte store virksomheder og børsnoterede SMV’er –samt visse finansielle virksomheder – til at rapportere om og offentliggøre deres arbejde med bæredygtighed efter obligatoriske standarder, som fastsættes af EU.

Det gør det muligt at sammenligne ikke-finansielle oplysninger på tværs af virksomheder og lande. På den måde kan man langt bedre vurdere, hvordan virksomheder skaber langsigtet værdi og bidrager til samfundet. Desuden giver det en betydelig bedre adgang til information på bæredygtighedsområdet. Afhængigt af virksomhedens størrelse vil CSRD blive implementeret i regnskabsåret 2024 (børsnoterede og store virksomheder) og gradvist blive indført for de børsnoterede SMV’er i de efterfølgende år.

Hjælp til at udvikle bæredygtighedsstrategi Mazars Danmark har for nylig lanceret en række bæredygtighedsydelser, der bl.a. skal hjælpe virk somheder med at udvikle en langsigtet ESG-strategi. ESG (Environmental, Social og Governance) måler bæredygtighed hos virksomheder og organisationer, hvor bæredygtigheden dækker meget bredt og omfatter emner som klimaændringer, menneskerettigheder, forbruger beskyttelse, medarbejderforhold og ansvarlig ledelse.

”Vi kombinerer vores omfattende viden om ESG-forhold med vores ekspertise inden for erhvervslivet for at give den rådgivning og støtte, man har brug for, når man udvikler en effektiv bæredygtighedsstrategi. Vores

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

GROWING WITH PURPOSE

Mazars Danmark bistår virksomheder med at måle, opgøre og rapportere fremskridt inden for bæredygtighed og samfundsansvar. Det sker i henhold til anerkendte internationale standarder som GRI (Global Reporting Initiative), TCFD (Task Force on Climate Related Financial Oplysninger) m.fl. Desuden er de garanter for, at bæredygtigheds dokumentationen er troværdig i forhold ISAE 3000 standarden.

”Vores motto er ’Growing with purpose’, som er et koncept, vi tager med i alt, vi gør, og som vi bruger til at hjælpe vores kunder med at implementere i deres aktiviteter, så de kan bidrage så meget som muligt til en mere bæredygtig udvikling i samfundet,” slutter Iliane González Martín.

hjælp er centreret omkring hovedområderne strategi og rådgivning samt sikkerhed og rapportering,” fortæller Iliane González Martín, senior i Mazars Danmark.

At have en effektiv bæredygtighedsstrategi på plads er afgørende for, at man som virksomhed kan skabe langsigtet værdi for sig selv, men også for interessenter og for samfundet, fortæller hun:

”Vi hjælper virksomheder med at opstille og udvikle en grundig ESG-baseret bæredygtighedsstrategi, hvor vi først vurderer virksomheden samt sætter fokus på de bæredygtighedsemner, virksomheden ønsker at prioritere. Samtidig kigger vi på, hvordan virksomheden bør tilpasse sin forretningsmodel, strategi og organisation for effektivt at håndtere de aktuelle ESG-spørgsmål. Vi foreslår også, hvordan man implementerer de nødvendige ændringer, og hvordan man måler dem, så man kan få dokumenteret, om de har gjort en forskel,” siger Iliane González Martín.

Net Zero plan

Mazars hjælper også, via en Net Zero plan (at man ikke

udleder netto CO2, red.) med at beregne, hvor stort et CO2-aftryk, man ønsker at sætte samt identificerer muligheder for at reducere virksomhedens aftryk. De udvælger også bæredygtighedsrelaterede KPI’er, der skal implementeres, og hjælper med at fastsætte videnskabeligt baserede mål i overensstemmelse med initiativet Science-Based Targets Initiative (SBTi).

Hos Mazars kan man også få en vurdering af, om man overholder nationale og internationale lovgivning smæssige rammer og standarder samt identifikation af mulige udfordringer i forbindelse med reglerne.

”Alle disse løsninger, vi taler om, gør, at man får en mere rentabel virksomhed samtidig med, at man bliver mere bæredygtig. Det kan ganske enkelt betale sig at være mere bæredygtig. Næste skridt kan være, at man får certificeret og dokumenteret sin indsats, da det kan være med til at give en fordel i forhold til konkurrenterne. Hvis man kan påvise, hvordan man håndterer implementeringen af større bæredygtighed, giver det mere troværdighed og anerkendelse bredt,” påpeger Iliane González Martín.

Mazars

Midtermolen 1, 2 tv. · Tlf. 35 26 52 22 · www.mazars.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35 Mit Østerbro

Der er altid en bedre måde at drive forretning på. Der er altid en partner klar

til sparring.

Vi ved, at der er et pres for at drive virksomhed på en ansvarlig måde. Bæredygtighed er - udover de økonomiske resultater - blevet et vigtigt fundament for virksomheders resultater. Fra revision og rapportering af ESG til omstilling af ens virksomhed, så forstår vi den rejse, I er på. Vi er i samme båd. Det gør os til en fantastisk samarbejdspartner, der kan hjælpe virksomheder med at vokse ansvarligt. Tag det næste skridt med Mazars. Læs mere på mazars.dk

Mit Østerbro 36 / Mit Østerbro
Mit Østerbro VIBENSHUS Tag en htx med internationalt udsyn Verden Venter Verden Venter vibenshusgym.dk TirsdagORIENTERINGSAFTEN den 10/1 • kl 19-21 Onsdag den 18/1 • kl 19-21 Søndag den 22/1 • kl 14-16

IT-Support og løsninger til hele Østerbro

Østerbrovirksom heden IP-Support er eksperter inden for IT-support og hosting. De klarer det meste fra computerrepara tioner til avancerede hosting-opgaver og levering af netværksog wifi-løsninger samt sikkerhedsog backupløsninger.

IT-sikkerhed er noget, de færreste af os hverken tænker på eller snakker om i dagligdagen, selvom vi hver dag er afhængige af computere og netværk, og måske dermed uforvarende udsætter os selv for angreb i form af virus eller hackerangreb. Eller rettere, vi taler og tænker først på det, når computeren ER blevet inficeret.

Vi bør være langt mere opmærksomme på vores egen IT-sikkerhed i dagligdagen, fortæller Steen Jensen fra IP-Support, der holder til på hjørnet af Jagtvej og Kanslergade ikke langt fra Østerbrogade.

IP-Support tilbyder en bred vifte af ydelser inden for IT som Hosting af sikkerheds- og backupløsninger, reparation og service af computere, samt drift og etablering af sikre netværks-løsninger.

”Mange mindre virksomheder mener, at hacker- og virusan greb er noget, der rammer de andre. Det er den almindelige

opfattelse at, at man på grund af firmaets størrelse eller virke IKKE bliver udsat for hackerangreb, men pludselig en dag opdager de, at de er blevet hacket, eller har lidt datatab, hvilket kan have enorme konsekvenser for driften og økonomien,” fortæller Steen Jensen og fortsætter:

”Samtidig behøver det ikke at koste mere end måske 50-100 kr. om måneden for enkeltbrugeren at få en forholdsvis sikker IT-løsning", siger Steen Jensen.

På denne baggrund, ser vi ofte at mange mindre og mellem store virksomheder vælger økonomi fremfor IT-sikkerhed, selvom det ikke koster en formue at forebygge og sikre sig. I længden kan være mere økonomisk rentabelt med selv en begrænset IT- og datasikkerhed.

IP-Support leverer certificeret IT- og datasikkerhed til både arbejdspladsen og hjemmet. Lige fra professionelle End-to End sikkerhedsløsninger til antivirus og malwarebeskyttelse samt en bred vifte af hostingprodukter og services.

Se mere på www.ip-support.dk

Mit Østerbro 38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

ERHVERVSSTYRELSEN RÅD OM IT-SIKKERHED

Disse råd er særligt målrettet til virksomheder, der måske ikke har egen IT-afde ling, eller på anden måde selv må håndtere den digitale sikkerhed. IP-Support kan hjælpe dig og din virksomhed med IT-sikkerheden. Her er nogle af vores muligheder:

OPDATER PROGRAMMER LØBENDE & køb antivirus og firewall. Opdatering af programmer og styresystemer samt antivirus og firewalls hjælper med at lukke huller i virksomhedens sikkerhed og beskytte systemer og data.

IP-Support tilbyder sikkerhedspakken med beskyttelse til både MAC og PC. Dette kan så udvides med en såkaldt ”Patch-management” løsning der sikrer, at Windows eller Mac OS samt alm. programmer løbende holdes opdateret

BACKUP AF DATA

Manglende backup er en af de mest almindelige årsager til, at virksomheder mister data.

IP-Supports hosting-produkter indeholder alle backup som standard. Vi er forhandler og hoster GDPR kompatibelt Veeam-backup. Veeam der er en af verdens mest anerkendte backupløsninger, der bruges til at sikre alt lige fra den personlige computer, serveren eller firmaets NAS. Det kan også være Microsoft 365 online eller Google Workspace.

ADGANGSKODER Erhvervsstyrelsen råder også virksomheder til at bruge stærke adgangskoder. Stærke adgangskoder har stor betydning for sikkerheden og gør hackernes hverdag lidt mere besværlig.

Keeper Security er IP-Supports bud på en sikker måde at opbevare dine adgangskoder. Keeper sikrer at dine adgangskoder er tilstrækkelig beskyttet, så skumle personer ikke kan få adgang til koderne.

DET SIDSTE RÅD vi tager

fat på, er rådet om at man bør stille sikkerhedskrav til IT-leverandøren. Her mener styrelsen, at man skal stille de rigtige spørgsmål til IT-leverandøren og dokumentationen.

IP-Support leverer som standard en Databehandleraftale til vores hosting-kunder. Denne følges op med gennemgang af hvordan kundens data bedst sikres. IP-Sup port mener at private og virksom heder i lige høj grad bør sikre sine data og adgangen til disse.

LINKS TIL RÅD FRA ERHVERVSTYRELSEN OG IP-SUPPORT

● www.erhvervsstyrelsen.dk/digital-sikkerhed-i-danske-smver-2022

● www.sikkerdigital.dk/virksomhed/syv-raad-om-it-sikkerhed

● www.IP-Support.dk/hosting

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39 IP-Support Jagtvej 208 · Tlf. 60 53 61 10 · www.ip-support.dk Mit Østerbro

16 sider juleshopping på Østerbro

Mit Østerbro / 41 Mit Østerbro Juleshopping

Børnetøj med ny bæredygtig tilgang

LIPONYA er børnetøj med fokus på komfort, funk tionalitet og hold barhed for børn i alderen 0 til 6 år. Det tidløse danske kvalitetsdesign produceres med ud gangspunkt i bære dygtighed og godt arbejdsklima på en fabrik i Indien, der drives af kvinder.

De bedste idéer opstår gerne under omstændigheder, hvor den normale hverdag har ændret karakter. Kriser og uforudsete begivenheder skaber innovation. Som eksempelvis i tilfældet med skabelsen af det danske børnetøjsbrand LIPONYA, der blev udtænkt under coronanedlukningen af to barn domsveninder, der var gravide samtidig. De to veninder sprudlede med kreative idéer, der fokuserede på børn og deres tøj. Som bekendt vokser små børn enormt hurtigt de første leveår, hvilket har stor betydning for, om de kan passe deres tøj.

“Hver gang jeg købte noget tøj til min søn, som jeg havde inden anden graviditet, kunne han passe det i 5-6 uger, og så var det for småt,” fortæller Josefine Liponya Zohore, der startede LIPONYA sammen med sin veninde: “Hvis jeg var heldig, og kvaliteten var god, kunne jeg pakke tøjet ned og lade det gå i arv til mit næste barn.

Derfor undrede vi os begge over, at der ikke findes noget børnetøj, der sidder pænt, selvom barnet vokser. Altså noget tøj, der ’vokser’ med barnet. Det er et sundt og

bæredygtigt koncept, da man ikke hele tiden skal ud og købe noget nyt tøj. Samtidig ville vi gerne skabe noget tøj, der skifter udtryk i måden, det sidder på barnet. Det tør jeg godt sige, vi lykkedes med i skabelsen af LIPONYA,” siger Josefine.

Certificeret tøj Efter Josefine og veninden fik deres kreative idéer ned på papir, skulle de lære alt om, hvordan man får gang i en virksomhed, da de begge var nye inden for området. De gik blandt andet i gang med at række ud til alle bekendtskaber og forbindelser i København og spørge ind til, hvorhenne og hvordan de får produceret deres ting.

“Da vi endelig får kontakt til fabrikker rundt omkring i verden, sender de en masse prøver til os, som vi ikke rigtig kunne bruge til noget. Bæredygtighed og kvalitet er centralt for os, så vi ønskede at finde nogen, der kunne hjælpe os med at fremstille økologiske produkter, så vi kunne få certifikater på tøjet.

Det var afgørende, at vi kunne stå inde for tøjet, og for at alle de ansatte på fabrikken arbejdede under ordentlige forhold. Så udover de økologiske certifikater, kiggede vi også efter arbejdsmæssige certifikater. Den fabrik, vi valgte

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Juleshopping
Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

at gå i samarbejde med, var både ISO certificeret og GOTS certificeret (miljømæssigt korrekt produceret tøj, red.) i forhold til tøjet,” pointerer Josefine. Hun forklarer, at de brugte næsten et helt år for at finde den helt rigtige fabrik, og at de stort set kun stødte på fabrikker, der blev drevet af mænd. “Vi ønskede at finde en fabrik, der var drevet af kvinder, og som kunne opfylde alle vores krav. Det fandt vi til sidst, og det synes vi er helt fantastisk! Og vi kan med stolthed sige, at vi har et meget tæt forhold til folkene på fabrikken i Indien, som vi ofte snakker sammen med.”

Bruge tøjet selv om man vokser

Tøjet fra LIPONYA er kendetegnet ved, at det er fleksibelt og komfortabelt. Det kan eksempelvis foldes både foroven og forneden, uden at det på nogen måde skæmmer det æstetiske udtryk. På den måde er mulighederne for at bruge tøjet, selv om man vokser, meget større. Den store fokus på kvalitet gør, at tøjet kan tåle at blive vasket rigtig mange gange, uden at hverken form eller farve ødelægges.

“Generelt er vores tøj meget behageligt, og det har nogle fleksible features, som elastikker omkring maven eller ribkanter omkring benene, der betyder, at man kan bruge det i mange sammenhænge og over længere tid. Komfort, funktionalitet og holdbarhed går hånd i hånd. Det har også været vigtigt, at tøjet har et tidløst design, så man om 5, 10 eller 15 år igen har lyst til at give et barn tøjet på. Man behøver slet ikke at pakke tøjet ned i en kasse efter kort tid og aldrig bruge det igen; vi har gennem vores kvalitetskrav sørget for, at det kan bruges i lang tid og gives videre til næste generation,” siger Josefine.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43 Mit Østerbro Juleshopping
Instagram:
·
· www.Liponya.com
LIPONYA
Liponya
hello@liponya.com

STENTØJ

Ceramic Workshop stentøj fra aida · Fra 49 kr. www.aida.dk

SORTE STØVLER

Sorte støvler fra 5th Avenue by Deichmann · 899 kr. www.deichmann.dk

Julegaven til HENDE

RETREAT

Juiceretreat på Great Northern Spa med Zen Luxury Travels · Fra 9.900 kr. www.zenluxurytravels.com

ØRERINGE

Space Queen håndlavet øreringe fra Bukkehave · 4.800 kr. www.christinebukkehave.dk

TASKE

Braid taske fra Dahlman 1807 · 5.000 kr. www.dahlman1807.com

44 / Mit Østerbro Mit Østerbro Juleshopping
Mit Østerbro / 45
Explore casual tailoring at mosmosh.com

Røde Kors har kickstartet nyt samarbejde til årets julehjælp

I går skød Røde Kors og Coca-Cola en fælles indsamling i gang for at styrke julehjælpen til udsatte børnefamilier i år. Over de næste fem uger triller Coca-Colas ikoniske julelastbil ud til 26 byer i Danmark og samler ind til Røde Kors’ julehjælp.

Børn og voksne var samlet på Røde Kors’ hovedkontor i København torsdag den 17. november for at sende den ikoniske Coca-Cola julelastbil godt afsted på årets store ju lemission. I et samarbejde mellem Røde Kors og Coca-Cola kører julelastbilen fra den 17. november til og med den 23. decem ber rundt i Danmark med stop i 26 byer og samler ind til Røde Kors’ julehjælp til trængte familier. ”Vi er glade for, at Coca-Cola støtter op om vores julehjælp i år og vil være med til at give udsatte familier i Danmark en god jul. Nu er julelastbilen kørt afsted ud i landet, og vi håber, at den bringer et smil på læberne alle steder, hvor den kom mer frem. Med samarbejdet med Coca-Cola får vi sat et markant fokus på Røde Kors’ julehjælp, og vi håber, det kan give endnu flere familier mulighed for at tage del i julens glæder og ikke mindst fæl lesskaber,” siger Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors.

På Røde Kors’ hovedkontor klippede Anders Ladekarl sammen med Annette Spanggaard, Public Affairs, kommunikations- og CSR-direk tør for Coca-Cola i Danmark, det røde bånd og markerede dermed startskuddet på årets store julemission – at samle ind og sætte fokus på julehjælpen til de mange trængte familier i år.

”Julen er en dejlig tid for mange os, den bringer os sammen i fællesskaber og omkring julebordet. Netop derfor er det enormt vigtigt at sætte fokus på, at det også kan være en svær tid, særligt i forhold til økonomi, og i år i endnu højere grad på grund af inflationen. Røde Kors er vores globale og danske partner, når det gælder arbejdet med diversitet og inklusion, og vi håber, at vores initiativ vil få flere fællesskaber til at trives over et hyggeligt julemåltid,” siger Annette Spanggaard.

Udover taler på dagen blev der hvisket julegaveønsker i øret på julemanden af alle børnene, alt imens Jasmin Gabay og Tobias Hamann kendt fra tv-programmet Den Store Bagedyst stod i spidsen for en ’kagefabrik’, hvor børn og voksne kunne dekorere julekager i massevis. I hele landet kan juleglade danskere tradi tionen tro møde julemanden ved julelastbilen og naturligvis nyde en iskold Coca-Cola eller Coca-Cola Zero. Coca-Cola og Røde Kors vil desuden være til stede med en julebod i stormagasinet Magasin ved Kongens Nytorv i Kbh. fra uge 46 og frem til 23. december.

46 / Mit Østerbro Mit Østerbro
SE PÅ WWW.COCA-COLA.DK HVOR KAN DU OPLEVE JULELASTBILEN I DECEMBER

BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTEREDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCERET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDLÆGER

GLÆDELIG JUL

Julen er en hjertevarm og glædelig tid! Forkæl dig selv, eller en du holder af, med lækre og effektive hudplejeprodukter fra danske Beauté Pacifique.

1. Fugtighedsgivende dagcreme, alle hudtyper eller tør hud. Med eller uden parfume. 50 ml krukke eller tube 169 kr. Spar 80 kr.

2. Anti-age øjencreme mindsker mørke rande og forebygger aldersforandringer. 15 ml krukke eller pumpe 199 kr. Spar 80 kr.

3. Håndcreme. Blødgørende og reparerende. 50 ml tube 99 kr. Spar 60 kr.

Tilbuddene gælder fra 01.11.2022 - 24.12.2022

1. 2. 3.
BEAUTE-PACIFIQUE.COM

KNIVSÆT

Knivsæt fra Timm Vladimir Kitchen · 1.999,95 kr. www.imerco.dk

BÆLTE

JULEGAVEN til ham

ESPRESSOMASKINE

Appartamento espressomaskine fra Rocket Espresso hos Spinchy · 12.500 kr. www.spinchy.com

GAVEKORT

48 / Mit Østerbro
Mit Østerbro
Bremerholm bælte fra Dahlman 1807 · 1.400 kr. www.Dahlman1807.com
Gavekort til Famo Metro på Øster Søgade 114, Kbh Ø www.famo.dk
Mit Østerbro / 49 Mit Østerbro Juleshopping Esplanaden 5 · 1263 Kbh. K · www.deerest.dk ❘ Bryggernes Plads 9B · 1799 Kbh. V Hos Deerest finder du et stort udvalg i lækre klassiske designs. Det er selvfølgelig italienske metervarer · Jakkesæt fra 3499 · Altid højeste kvalitet.

HERRESKO

Emma Go · 1.395 kr. www.emmago.com

PARTYSTYLES

KJOLE

Créton · 1.199 kr. www.creton.com

TASKE

Onstage · 499 kr. www.onstagecollection.com

BLUSE

Onstage · 2.499 kr. www.onstagecollection.com

ØRERINGE

Silke Renée Jewelry · 449,95 kr. www.sinnerup.com

STØVLE

Emma Go · 1.495 kr. www.emmago.com

BLUSE

Costamani · 699 kr. www.costamani.dk

FAKE FUR JAKET

Costamani · 899 kr. www.costamani.dk

STILET

Tamaris · 599 kr. www.tamaris.com

Mit Østerbro Juleshopping 50 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Juleshopping

BARHOLT CYKLER HVEM ER VI?

Vi er din uafhængige, passionerede cykelhandler centralt placeret på hjørnet af Østerbrogade/Koldinggade. Vores udvalg af cykler er rette mod den daglige pendler som bruger cyklen til daglig transport. Vi har cyklerne, som du ikke finder i alle butikker og vores udvalg spænder bredt og er nøje udvalgt.

Vi sælger de yderst populære lette og ergonomiske Frog og Woom børnecykler, 2- og 3-hjulede ladcykler fra Bakfiets, Gazelle, Christiania Bikes og Seaside, Sportscykler + gravel cykler af mærkerne Fuji, Breezer, Genesis, Nishiki, Principia, hverdags/ bycykler af mærkerne Batavus, Ebsen, Falter, Morrison og Pelago, Stort og bredt udvalg af elcykler af mærkerne: Coboc, Falter, Gazelle og Tenways.

Elcykelmarkedet er i rivende udvik ling og det er ikke længere forbeholdt den ældre generation. Vi sælger elcykler til kunder i stort set alle aldre. Mærkerne Coboc og Tenways henvender sig også til den yngre generation af elcykel købere som efterspørger lette elcykler med et enkelt og stilrent design.

VI udfører naturligvis også reparation af din cykel. Vi laver alle typer cykler og du kan gratis låne en cykel af os imens. Når din cykel er klar, typisk dagen efter aflevering, modta ger du en SMS om at din cykel er klar.

BARHOLT CYKLER

Østerbrogade 138 · 2100 Kbh. Ø Tlf. 35 42 43 44 www.barholtcykler.dk www.lettebornecykler.dk

WOOM ORIGINAL.

Den lette klassiker fra Woom. Fra 12” løbecykel op til 26” cykel med 8 udvendige gear. Ekstrem lav vægt. Fra 1.900-4.700 kr.

WOOM NOW

TENWAYS CGO 600

Superlet og stilren elcykel. Vægt kun 15 kg! Vedligeholdsesfrit Gates remtræk, hydrauliske skivebremser, momentstyret baghjulsmotor. Pris 14.999 kr.

Den ultimative børnecykel. 3 størrelser, 20, 24, 26" - fra 6 år og opefter. Plads til skoletaske. Hydrauliske skivebremser, navdynamo, frontlad. Fra 6.600 kr.

TENWAYS CGO80S

Aftageligt integreret batteri, Gates remtræk, Hydrauliske skivebremser, LCD display i frempind med navigation mm., momentstyret baghjulsmotor. En elegant elcykel som ligner en almindelig cykel. Stærk pris kun 17.999 kr.

GAZELLE PARIS C7

Praktik, solid og driftsikker elcykel fra hollandske Gazelle. Bosch Active Line centermotor. Fås med 300, 400 eller 500WH batteri afhængig af behov til rækkevidde. Fra 16.499 kr.

GAZELLE ULTIMATE C5

Den ultimate elcykel til dagligt brug, også til de længere distancer. Gates remtræk, stærk Bosch Performance Line centermotor, 500 WH integreret batteri, 5 Shimano Nexus gear. Pris 29.499 kr.

52 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Juleshopping Solrød Center 42 · delfinsengecenter.dk 1. DELFIN SENGECENTER, Bambussengetøj 140x200 cm eller 140x220 cm 498 kr. 2. DELFIN SENGECENTER Dunsokker 298 kr. 3. DELFIN SENGECENTER Dyne - Classic Lux specialpris fra 1.199 kr. Normalpris 2.599 kr. 4. DELFIN SENGECENTER Dyne, økologiske dun fra danske fritgående ænder. Specialpris fra 1.849 kr. Normalpris 4.169 kr. 5. DELFIN SENGECENTER, Hovedpude Klodshans specialpris fra 499 kr. Normalpris 999 kr. 2 3 4 5 BLØDT SOM SILKE FÅS I 3 FARVER 1 Solrød Center 42 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 55 33 Holmbladsgade 52 2300 København S. Tlf. 33 32 55 01 Østerbrogade 95 2100 København Ø. Tlf. 33 32 55 72 Hj. Af Østerbrogade og Jagtvej Hestbæk sovesofa nr. 33 Fuldpolstret dobbelt sovesofa med ben i børstet rustfrit stål og springindlæg. Udv. mål: 208 x 82 x sh 48 cm. Sovemål: 142 x 200 cm Vælg mellem mange farver kr. 14.790,Som vist i Prato blå, Nu 10.298,Hurtig lev. Nature Sleep topmadras, Kraftig trykaflastende topmadras, Vaskbart økologisk bomuldsbetræk. 80/90 x 200 Før 2,998,- Nu 1.399,90 x 210 Før 3.498,- Nu 1.699,120/140 x 200 Før 4.499,- Nu 2.249,160 x 200 Udsolgt 180 x 200 Før 6,499,- Nu 3,199,180 x 210 Før 6,999,- Nu 3.399,Gælder så længe lager haves Gratis levering. Betalt over op til 30 mdr. rente og gebyrfrit. Prisgaranti Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9.30-18.00 Lørdag kl. 10.00-15.00 (Solrød kl. 9-15) S Par 20-30-40-50% På e N G od N atte S øv N eks. ambassadør elevation eks. Ambassadør elevation 180 x 200 incl. topmadras, og ben. excl. gavl før 46,095,- NU 28,272,(fås i mange størelser og farver )cc dunlopillo madrasser vælg melllem 9 forskellige modeller Den rigtige pude, kan gøre en stor forskel på din søvn. kom ind og se hvilke pude, der passer til dig vejl. 798,- frit valg 598,Massiv træseng vælg mellem flere træsorter, Eks. 180 x 200 cm. Ask incl. gavl og ben, excl. bund og madras kr. 8.619,SPAR 31%
skuffeseng super praktisk seng med 4 store skuffer. massivt træ 160/180 x 200 cm. hvid pig fyr. Excl. bund og madras 6.295,Prisen er uden sengebord
Elevationsbund med 2 motorer. 70/80/85/90 x 200 cm. før 2,999,- nu 2,398,100 x 200 før 3998,- Nu 3198,120 x 200 før 4,998,- nu 3,998,140 x 200 cm. før 5.498 nu 4,398,Passer ned i de fleste træsenge Sov Bedre Kontinental seng Komplet med latex top og stålben. Excl. gavl. 140 x 200 cm. før 19,999,- NU 7999,160/180 x 200 cm før 22799,- NU 8,999,SPAR 53% dunlopillo kontinental seng l80 x 200 cm. incl. 5 cm. naturlatex top, og stålben. Fås kun i sort. Før 35.995,- NU 16,995,Gælder så længe lager haves. dunlopillo madras Pure white 16 cm 70/80/85/90 cm Før: 9.714.- Nu: 5.828.85x190 cm Før: 9.714.- Nu: 5.828.90x210 cm Før: 10.580.- Nu: 6.348.120/140 cm Før: 19.278.- Nu: 14.478.160/180x200 Før: 19.433.-Nu: 11.659.-
Messina
Comfortbunde

Der kom flere tusinde og besøgte Bornholms julemarked i den første weekend.

Bornholms julemarked

Det er simpelthen en fornøjelse at være involveret i et ø-samfund, så langt fra mit hjem på Nordre Frihavnsgade. Alene det faktum, at der køres et skarpt fokus på det æstetiske udtryk og den høje kvalitet i boderne, gør det til en sand fornøjelse at bidrage som projektleder på Bornholms Julemarked, der er anført af den anerkendte glasdesigner Pernille Bülow. Vi har spækket den lille juleby og de 30 træhytter med lokale

brands som Snaps Bornholm, Svaneke Chokoladeri, Lakrids by Bülow og meget mere.

Slagterudsalg, kunst, keramik, smykker, strik og organiske babyartikler. Solidt flankeret af en håndplukket flåde af foodtrucks, som disker op med de lækreste retter. Det hele skal naturligvis skylles ned med lokale ganevædere som Falk Snaps, Bornholms Mosteri, Small Batch

Microbrewery og meget mere

I det hele taget er det fedt at se Solskinsøen udspille sig i det kolde halvår, især nu hvor øen netop har snuppet førstepladsen som Danmarks Bedste Feriedestination

54 / Mit Østerbro Mit Østerbro Juleshopping
Så fik vi åbnet for Bornholms Julemarked 2022 i Nexø Havn.

2022. Vinterturismen er for alvor sat ind, og det vrimler med nye tiltag, på øen. Det er altså ikke kun dette marked, man kan opleve. Naturen på øen er specielt dragende i de kølige måneder.

Nogle af de nye traditioner, Pernille Bülow og jeg har søsat i år, er jule-østers på restaurant Molen. Og så en optræden af den slovakiske mezzosopran Lucie Szavová fra Den Kongelige Opera. Hun tryllebinder havnen med sin magiske røst kl. 17.00 den 3. december.

Vi har også tænkt i nye oplevelser for de lokale beboere, så de føler sig set og ikke kun tilbydes de lokale produkter, som de jo ser dagligt. Der kommer f.eks. en californisk hotsauce fabrikant med stærke smagsprøver hele åbning sweekenden. Københavns egen Curly Burger er med hele måneden, og Den Muntre Gris fra Nordjylland serverer den saftigste flæskestegssandwich.

For mig er det en vigtig faktor, at Pernille Bülow kalder det Bornholms Julemarked og ikke Nexø Julemarked. Visionen

er nemlig at gøre ”Juleøen” til Nordens bedste juledestina tion. Vi har været så heldige at være omtalt i dansk, tysk og svensk presse, så det lader til, at den magiske ø kan et eller andet.

Sammen med flyselskabet DAT lavede jeg en lille impulsiv konkurrence for nyligt, som gik helt og aldeles viralt. Mere end 10.000 kommentarer, 6000 likes og et reach på 160.000 profiler. Så jeg regner med et fint fremmøde. Man kan jo enten flyve dertil fra det meste af Danmark, eller man kan køre mod en færge i enten Ystad eller Køge. Eller man kan hoppe på Kombardobussen ved DGI Byen og snuppe Ystad/Rønne ruten.

MARKEDET KØRER

Mit Østerbro / 55 Mit Østerbro Juleshopping
25./27. november · 2./4. december · 9./11. december 16./18. december · 21./22. december Åbningstider
Fredage 15 til 19 · Lørdage 11 – 19 · Søndage 11 – 17

Gode historier til en kold tid.

Dyk ned i en god fortælling hvor som helst, når som helst. Få ubegrænset adgang til over 600.000 e- og lydbøger med Mofibo. Der er noget til enhver smag.

Prøv 45 dage gratis med QR-koden:

Giv +600.000

bøger i julegave.

Få op til 15% rabat lige nu!

Giv julegaven der ikke skal byttes til en du holder af! Køb et gavekort til Mofibo og sørg for langvarig glæde i 3, 6, eller 12 måneder. Med et Mofibo gavekort får du ubegrænset adgang til Mofibos bibliotek, hvor du kan finde spændende fortællinger for enhver smag.

Du finder gavekort til Mofibo Unlimited her: mofibo.com/dk/da/gavekort

Tilbuddet gælder indtil 1. januar 2023 – kun nyoprettelser. Efter prøveperioden fortsætter abonnementet til 129 kr./md.

DET SKAL VÆRE TRYGT AT GÅ TIL FRISØR!

FÅ FARVET HÅR HOS ZENZ UDEN SKADELIG KEMI

Hos ZENZ får du behandlinger uden brug af hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer.

Vi er specialister i hårfarver uden skadelig kemi. Vi vil nemlig gerne passe på dit hår og din sundhed. Det betyder, at du kan få farvet hår hos ZENZ, uanset om du har sart hovedbund, er allergiker, gravid eller ammende.

Vi tror på, at vi ved en fælles indsat kan passe på vores klima og miljø, derfor er den skadelige kemi udelukket hos ZENZ.

Læs mere om ZENZ og hvilke behandlinger vi tilbyder på www.zenz.dk

Find din lokale ZENZ-salon på www.zenz.dk I Shop ZENZ Organic Products online på www.zenzshop.dk ZENZ Islands Brygge 79F, 2300 Kbh S I Tlf. 32 96 43 43

Mit Østerbro Juleshopping
HEALTHY - NATURAL - ORGANIC - SUSTAINABLE The New Beauty Standard LOOK GOOD · FEEL GOOD · DO GOOD
LIGE
Book din lejebil på enterprise.dk 58 / Mit Østerbro Mit Østerbro
JULEHYGGE
RUNDT OM HJØRNET

STÆRKT LINE-UP AF AKUSTISKE KONCERTER

Nyd en underholdende aften på hyggelige Comwell Copenhagen Portside. Start med en forfriskende drink, så en lækker 3-retters middag og slut af med enten en akustisk koncert eller underholdning med din yndlingskunstner. Lyder det ikke fristende?

Vores team bag baren og i køkkenet står altid klar til at forkæle dig og dine smagsløg. Og skal det være ren selvforkælelse, kan du tilkøbe både drinks, gode vine og en dejlig overnatning på hotellet. Kommende koncerter på Comwell Copenhagen Portside i 2023

Jens Jacob Tychsen den 4. februar Marie Key den 11. marts Anders Matthesen den 26. marts og den 23. april Steen Jørgensen den 22. april Caroline Henderson den 4. maj Book nu på ticketmaster.dk

Mit Østerbro / 59 Mit Østerbro
Alexandriagade
/
/
/
KONCERTPAKKE PÅ COMWELL COPENHAGEN PORTSIDE
1
DK-2150 Nordhavn, København
Tel. (+45) 3527 2150 / hotel.portside@comwell.com
comwell.com JULEGAVEIDÉ

Det nye Gourmandiet viderefører arven

Holdet bag det nye Gourmandiet har mange års anciennitet i restaurationsbranchen, så kunderne kan forvente både perfekt afstegning og skønt tilpasset smag. De nye ejere, Sune, Adam og Andreas, bor alle selv på Østerbro. “Min bror Adam, Andreas og jeg syntes, det var så ærgerligt, at Gourmandiet var lukket. Det besluttede vi at gøre noget ved, og heldigvis synes ejeren af lokalet også, at det var en god idé at fortsætte med delikatesse- og slagterbutik på det herlige sted på Rosenvængets Allé,” siger Sune. Sune er også medejer af den kendte spanske tapasbar, Tapa del Toro, samt de italienske og spanske delika tessebutikker i Torvehallerne KBH. Han er faglært kok og har 18 års erfaring med gourmetmad.

Det store velsmag i højsædet Gourmandiet og de gamle lokaler er noget helt specielt. Det er noget så sjældent som en gammeldags detailbutik, hvor det gode håndværk er i højsædet. Det er her man kan få råd og vejledning til, hvordan en menu sammensættes, bøffen steges, hvordan man laver en sauce, og hvordan man får velsmagen frem i kvalitetsvarerne. “Både jeg og mine partnere i forretningen har en baggrund i Torvehallerne, så vi er vant til at arbejde med vejledning og de bedste råvarer. Det, vi fokuserer på i første omgang, er det gode frilandskød, den lækre udskæring og den høje kvalitet.

Vi kigger hovedsageligt mod danske leverandører og har en naturlig præference for kød fra fritgående og økologiske gårde. Vi er et klimabevidst team og tror på, at det også er der, kunderne er i deres valg af kød til hverdag og til fest. Det gode kød og den særlige kvalitet er noget, som kunderne er vant i Gourmandi et, der for nogle år siden af The Wall Street Journal var fremhævet i en top 5 over de bedste slagterbutikker i verden,” fortæller Sune.

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller Årets juleand og hverdagens mest velsmagende leverpostej er sikret, nu da det nye Gourmandiet er åbnet igen i de unikke slagterbutikslokaler på Rosenvængets Alle 7A. Det nye hold bag det legendariske sted fortsætter de gode dyder med kvalitets slagtervarer, delikatesser og med lækker mad til hverdag og til fest.

Tilberedning og hvordan man

laver alt fra bunden

Julen står for døren, og Gourmandiet er selvfølgelig helt klar til den store højtid. Det er muligt at få en af de meget eftertragtede franske majsænder, en saftig dansk frilands juleand, årets sprøde flæskesteg, lun leverpostej med syltede delikatesser, dejlige kødfulde slagterfrikadeller til frokostbordet, og hvad der ellers hører julen til.

Hver dag er som at gå på restaurant

Takeaway, som er i voldsom vækst herhjemme, har Gourmandiet sin helt egen udgave af. I stedet for en trist omgang metervare i plastik kan man i forretningen få takeaway, der er forberedt på samme måde, man vil gøre det i en restaurant. “I dag kan vi for eksempel tilbyde poussiner i kantarelsauce, klar til at varme hjemme i ovnen, men man kan også få mere enkle ting, som lækre pølser og ovnristede kartofler,” siger Sune. “Ambitionen er at lave den bedst mulige slagterbutik, så Gourmandiet fortsat vil være at tælle blandt de 5 bedste gourmetslagtere i verden. Det, vi især kan, er at hjælpe kunderne med råd og vejledning om tilberedning eller sågar lave maden for dem helt klar. Vores sortiment er dog ikke kun til weekend og fest, det er bestemt også til hverdag” siger Sune. Han understreger, at selv om der er mange luksusvarer i disken, koster varerne ikke mere, end hvad de samme varer ville koste i et supermarked.

På Gourmandiet.dk kan man eksempelvis bestille sin julemad og sikre sig den gode danske landand, nytårs menu og meget andet på hjemmesiden.

HJEMMELAVEDE RETTER

“I det nye Gourmandiet bliver der i øvrigt fokus på hjemmelavede retter, der er lavet fra bunden. Det vil sige, at vi for eksempel sylter rødbeder, som du ville gøre hjemme i dit eget køkken, og når vi siger hjemmelavet remoulade, pickles eller mayonnaise, starter vi med de gode råvarer og arbejder produktet op helt fra bunden. Og det kan smages!” fortæller Sune. Årets hjemmelavede julesovs bliver sikkert også det helt store tilløbsstykke i den nyåbnede slagterbutik – selvfølgelig lavet fra bunden med fløde, fond og rigelige mængder af god rødvin.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61 Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår
Gourmandiet Rosenvængets Allé 7A · www.Gourmandiet.dk · Tlf.  39 27 10 00

Selskab på Dag H

Dag H byder ind til julehygge i flotte pyntede lokaler på Østerbro På menuen i december er tilføjet deres populære gløgg, lune æbleskiver, flæsestegssandwich og andet julemad Kom forbi Dag H og kom i julestemning med hele familien. Rigtig glædelig december Den søde juletid på
Hvis du ønsker at holde dit næste arrangement i 2023 hos Dag H og forkæle dine gæster med beliggenhed, udsigt og vin og madmenu, har du mulighed for at lade Dag H stå for det hele. Uanset om du skal holde en reception for forretnings forbindelse, en fest for dine venner eller en barnedåb for din baby, så kan Dag H hjælpe dig med at skabe en festlig dag Hvis du vil høre mere, kan du sende en mail til event@spisestederne dk Dag Hammarskjölds Alle 38, 2100 København Ø Event@spisestederne.dk www.Dagh.dk Jul & nytårsåbningstider 22/12 - 26/12 : Lukket 27/12 30/12 : Åbent som normalt 31/12 : 09:30 - 15:00 1/1 2/1 2023 : Lukket Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår
Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår
• www.quintadonoval.com Importør Johs. M. Klein Distribution A/S henviser til nærmeste forhandler på Tlf. 70231211 eller info@jmk.dk
www.jmk.dk

NYTÅRSDESSERT 2023

Citron- og chokoladepralineis på en hasselnøddebund, med en kerne af flydende citronganache overtrukket med mælkechokolade.

Ismageriets portionsanrettet nytårsdessert kræver ingen forberedelsestid, afhentes pyntet i butikken, og kan stå i fryseren indtil servering.

Festligt, nemt og lækkert! · 79 kr. Forudbestil på Ismageriet.dk

@ismageriet

JUL & NYTÅR

THE LAB X THE LAB KITCHEN JULEMARKED 2022

The Lab og The Lab Kitchen inviterer igen i år til julemarked i de smukke lokaler på ydre Østerbro. Rammerne er sat for mere end 30 stadeholdere, som indbyder til julegave shopping, selvforkælelse og inspiration i den søde decembertid. The Lab Kitchen vil dagen igennem være værter for spiselige julelækkerier og varme drikke.

For de mindste vil der være mulighed for at kreerer små fine juletræer i juletræsværk stedet med alverdens forskellig slags pynt. Det foregår mellem kl. 10.30-15.00.

Vermundsgade 40A + B, 1. sal 2100 København Ø 11. december 2022 Kl. 10.00 - 17.00

Entré: Gratis

64 / Mit Østerbro Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår
Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår Jul pa Kapers Kafe Kapers Gunnar Nu Hansens Plads 2 2100 København Ø www kafekapers dk Åbningstider jul & nytår 22 25 december lukket 26 30 december: Åbent som normalt 31 december: Kl 9:00 15:00 1 januar 2023 lukket

JULEOPSKRIFTER fra Madmusen

JULEBOLLER MED MARCIPAN,

APPELSIN OG NOUGAT (16 stk)

● 3 dl sødmælk letmælk kan også bruges

● 50 g smør

● 50 g gær

● 2 stk æg

● 3 spsk sukker

● 1 tsk salt

● 2 tsk kardemomme

● 150 g groftrevet marcipan

● 1 stk øko appelsin, revet skal (kun det orange)

● 600-700 g hvedemel

● 100 g nougat

PYNT

● 1 stk æg sammenpisket til pensling

● Perlesukker jeg brugte svensk som er meget hvidt og stort i kornene

● 2 spsk mandelflager eller hasselnøddeflager

FREMGANGSMÅDE

Lun mælken i en gryde, når den er varm (ikke kogende) så smeltes smørret deri. Mælke/smør blandingen hældes op i en røreskål, når den er lillefinger lun, så udblødes gæren deri.

Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør sammen. Kom derefter appelsinskal og marcipan i og rør igen.

Tilslut tilsættes melet lidt efter lidt (mængden kan varriere, men hellere lidt for blød). Dejen æltes i 5-10 min.

Stil til hævning under viskestykke i 45-60 min.

Hvis dejen virker for våd, så tilsæt lidt mel til bordet, men ellers burde du kunne forme dejen uden mere mel.

Del dejen i 16 lige store stykker (Rul hvert stykke til en lang pølse og del dem i 8 hver).

Skær nougaten ud i 16 små tern.

Tryk dejen lidt flad, kom nougat ind på midten og fold dejen omkring, så nougaten er dækket.

Fordel 8 stk på hver bradepande med bagepapir. Lad efterhæve under viskestykke i ca 20-30 min. Tænd ovnen på alm ovn 190 grader.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg, drys med perlesukker og nødder. Bages i ovnen i ca 15-18 min. tages ud når de er gyldne. Afkøl på bagerist.

OM MADMUSEN

HAVREGRYNSKUGLER

● 170 g havregryn

● 120 g blødt smør

● 4 spsk usødet kakaopulver

● 2 spsk færdigblandet kaffe

● 2 dl flormelis

● Evt lidt flormelis havregryn eller kokosmel til at trille i FREMGANGSMÅDE

Kom havregryn, flormelis og kakaopulver i en skål og bland rundt Tilføj smørret og bland godt rundt. Tilsæt tilslut kaffe, såfremt massen føles lidt tør, så tilføj evt lidt mere kaffe eller lidt vand (så de ikke bliver for tørre).

Form ca 30 små kugler af massen og tril dem i enten kakaopulver, flormelis eller kokosmel. Hvis den er lidt blød, så stil den på køl i 10 minutter.

I 2015 startede Josephine Instagram profilen 'Madmusen', som i dag har over 70.000 følgere. Madmusen er et madunivers, hvor hun deler ud af sin passion for simpel madlavning. Med to små børn derhjemme er det primært nem familiemad, som kan laves på 30 min. Du kan følge med på instagram profilen ''Madmusen'' og finde alle opskrifter på www.madmusen.dk

66 / Mit Østerbro Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår

SUSHI SUNDAY

Spis dig mæt i udvalgte retter for bare 250 kr. hver søndag

*Sushi Sunday gælder hver søndag for spisende gæster i alle LETZ SUSHI’s restauranter pånær Tivoli Food Hall. Spis dig mæt i udvalgte retter for 250 kr. pr. voksen og 175 kr. pr. barn. Skal bestilles af hele bordet (børn undtaget). Det koster yderligere 10 kr. pr. stk. der levnes. Bordet er jeres i 1,5 time - husk at booke bord. Tilbuddet kan ikke benyttes som takeaway.

JULEROULADE MED hindbær & citron

Den traditionelle franske roulade er en ægte juleklassiker, der serveres som juledessert i rigtig mange fransktalende hjem. Somme tider dekoreres rouladen som en træstamme – en Bûche de Noël. Her får du opskriften på en elegant gourmet-udgave af den elskede hindbærroulade. Det luksuriøse og friske fyld af mascarpone, lemon curd og hindbær marineret i granatæbleeddike gør hele forskellen.

SÅDAN GØR DU

Forvarm ovnen til 200 C.

DET SKAL DU BRUGE (TIL 6 PERS.)

● 250 g hindbær (brug gerne frosne hindbær)

● 2 spsk granatæbleeddike (fås hos Oliviers & Co)

● 4 æg, delt i blommer og hvider

● 125 g sukker

● 125 g mel

● 1 spsk olivenolie med mandarin (fås hos Oliviers & Co)

● 1½ tsk vaniljesukker

● 250 g mascarpone

● 40 g lemon curd (fås hos Oliviers & Co)

● 50 g flormelis

Bruger du frosne hindbær, skal de først have et lille opkog og køle af. Lad derefter hindbærrene marinere i granatæbleeddiken i en lille skål.

Pisk æggeblommerne med sukkeret. Tilsæt derefter gradvist mel, mandarinolivenolie, æggehvider og vaniljesukker. Hæld dejen på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel den i en ca 1 cm tyk firkant og bag i 10 minutter til den er let gylden. Hold godt øje. Vend rouladebunden ud på et fugtigt rent klæde. Rul den sammen og stil til side.

Rør mascarpone og lemon curd godt sammen. Rul rouladenbunden ud, fordel

mascarpone/lemon curd-cremen og hindbærrene på bunden og rul derefter rouladen fast sammen. Pak den ind i husholdningsfilm og stil den på køl i 4 timer.

Den klassiske hindbærroulade drysses med flormelis inden servering. Du kan også vælge at smøre rouladen med mere mascarpone/lemon curd-creme og drysse med knuste pistacienødder som vist.

Bon appetit :)

Oliviers & Co Gl. Kongevej 85 1850 Frederiksberg www.oliviersogco.dk

Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår 68 / Mit Østerbro
Tekst og foto: Oliviers & Co
Italiensk ekstra jomfru olivenolie i årets juleflaske FIND JULENS GOURMET GAVER PÅ OLIVIERS & CO ELLER PÅ GAMMEL KONGEVEJ 85 Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @ oliviersogco.dk GOURMET JULEOLIE Limited edition

Kartoffelfuglereder & Arancini Opskrifter fra mandekogebogen.dk

Kartoffel-fuglereder

● 200 gram kartofler

● 1½ dl vand

● 80 gram smør

● 100 gram hvedemel

● 2 æg

● ½ tsk fint salt

● ½ tsk revet muskatnød (eller andet krydderi)

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern - kog dem i 12 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem grundigt til en lind mos. Tilføj salt og muskatnød.

Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog. Når vandet bobler, røres melet i med en grydeske. Rør grundigt rundt, indtil dejen samler sig og til sidst slipper kanterne efter et par minutter. Stil gryden til afkøling i 10 minutter.

Rør nu et æg i dejen et af gangen, indtil du har en sammen hængende dej - rør kartoffelmosen sammen med dejen og hæld det på en sprøjtepose.

Forvarm ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade. Sprøjt 4 cirkler på pladen med en diameter på ca. 8-10 cm - sprøjt nu en 'mur' 2-3 rundt på toppen langs yderkanten på cirklen, så du får højde på. Først en cirkel rundt, så en cirkel på toppen af denne og eventuelt endnu en cirkel, alt efter ønsket højde.

Bag dem i den forvarmede ovn i ca. 40-45 minutter. Sluk ovnen og lad lågen stå på klem de første 10 minutter efter afbagning for at minimere, at reden falder sammen.

Arancini

● 250 gram afkølet risotto

● 1 æg, til panering

● 1 spsk. hvedemel, til panering

● 1½ dl panko-rasp

● 400 ml fritureolie/solsikkeolie

Hvad enten du laver risottoen til arancini, eller har en rest af risotto til overs - så skal det i begge tilfælde være helt afkølet. Det gør, at risottoen er mere fast og osten såvel som stivelsen i risene gør, at de kan formes som små kugler.

Find 3 dybe tallerkner frem og put mel i den ene, rasp i den anden og et sammenpisket æg i den tredje.

Tænd for olien, så den kan nå en temperatur på ca. 170 grader, mens du former kuglerne.

Tag en god stor spiseskefuld risotto og form det til en kugle med hånden og skeen - rul den let i hvedemelet og herefter rul den i æggeblandingen. Afslut med at dække den helt med pankorasp. Gentag indtil du ikke har mere risotto - jeg fik ca. 8 kugler.

Friter dem i den varme olie i 2-3 minutter 3-4 af gangen og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle - server straks.

70 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår
Jeg hedder Rasmus og er 29 år. Jeg er opskriftsudvikler på Mandekogebogen og redaktør på Connery og M!. Mandekogebogen er ikke ment som store bøffer og slyngelstue. Det er blot ’Mad lavet af mænd, lavet til alle’.
Sortedam Dossering 21 2200 Kbh N www cafe22 dk event@spisestederne dk Åbningstider jul & nytår Julelukket fra søndag den 18 december kl 16 Vi åbner igen torsdag den 5. januar 2023 Med udsigt over den smukke Sortedamssøen byder Cafe 22 ind i varmen til decemberhygge Der er pyntet op til jul, så hele familien kan komme i julestemning og nyde lune æbleskiver eller den populære flæskestegssandwich Kom forbi Cafe 22 til julemad eller sid udenfor under varmelamper og tæpper med en varm kop gløgg og nyd den smukke udsigt Rigtig glædelig jul fra Cafe 22 Julehygge ved Søerne Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår

lækre drinks

BLOMSTER & COCKTAILS

DET ER ALTID RIGTIG FESTLIGT AT PYNTE SINE COCKTAILS MED

BLOMSTER, men du har sikkert ikke blomster i haven lige nu. Heldigvis kan man købe spiselige blomster i større supermarkeder og på nettet op til jul og nytår. Se mere på Instagramprofilen Blomster og Cocktails.

Red Liquorice

Super simpelt og super lækkert. Den røde sodavand og lakridssmagen leder straks tankerne hen på den legendariske brand bil, men denne udgave er en smule mere raffineret og afrundet. Lakrids er rigtig godt i drinks og Red Liquorice bliver uden tvivl et hit til julefrokosterne.

Foxy Lemon

Perfekt som dessertcocktail nytårsaften. Den søde mangosmag og den sure citronsmag, er en skøn kombination som de fleste elsker. Så vil du imponere dine gæster nytårsaften, er Foxy Lemon et sikkert valg.

Klassiske Astronaut

Altid et hit og du skal blot bruge Råstoff Strawberry-Rhubarb, lemonsodavand og en skive lime. Skal det være ekstra festligt, kan man putte en frossen vingummibamse i.

Rå karamel

Kræver kun to ingredienser, nemmere bliver det ikke. Den syrlige æblemost er skøn sammen med den søde kara melsmag. Rå karamel gør det godt til julefrokosterne og husk at fyld godt op med isterninger, så drinken er iskold og lækker.

72 / Mit Østerbro
4
Mit Østerbro Opskrift

NÅR VINEN ER VIGTIG…

KUN DET BEDSTE TIL ÅRETS SIDSTE FESTER

Nogle af årets største fester er lige rundt om hjør net. Hvilke vine skal du servere? Skal det være de varme italienere? De sofistikerede franskmænd? Noget oversøisk?

Kig forbi vinafdelingen i MENY Nordhavn, hvor vinchef Brian står klar til at rådgive blandt et væld af spændende muligheder fra Laudrup Vine. Hvem ved? Måske finder du vinen, der hæver bordet og ska ber nysgerrighed blandt gæsterne?

GØR HVERDAG OG FEST HELT SÆRLIGE MED BOBLER

Champagne er et område i rivende udvikling. Ved du hvor mange forskellige muligheder, der er for at gøre nytåret, julen eller næste tirsdag meget mere festlig?

I MENY Nordhavn har vi et bredt udvalg af cham pagne – både fra de store huse, du kender, og fra de mindre, der med kærlighed og respekt udfordrer vores opfattelse og giver os nye oplevelser ét glas ad gangen. Kom forbi vores vinafdeling og få den bedste flaske til næste gang, propperne skal springe.

Vil du ha’ tid til dine gæster OG en nytårsmenu i top? MENY ud af huset tilbyder en skøn fire-retters menu, lige til at varme og anrette hjemme hos dig selv.

Scan QR-koden med din smart phone og bestil din nytårsmenu.

Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår

TAKEAWAY ÅRETS SIDSTE FESTER

Vi har sørget for en lækker julemenu og nytårsmenu, som du bare skal varme og servere for dine gæster. Nyd en dejlig aften med lækker mad og nærvær. Nemt og lækkert!

Se mere og bestil på www.charlottehaven.com

Julemenu

Gravad laks sennepsmayonnaise - syltede tyttebærsprødt rugbrød

Gammeldags andesteg af bryst & lår rødkål - æbler - svesker - hvide og sukker brunede kartofler - andesauce

Ris à l’amande kirsebærsauce

3 retter kr. 425 Se flere muligheder på vores hjemmeside.

Også vegetarisk menu

Nytårsmenu

Rimmet kammuslinger citronmayonnaise - syltede selleri - malt crumble

Baccalá Mantecato - cremet torsk ørredrogn - ristet surdejsbrød - frisk dild

Oksemørbrad (tournedos) savoykål - karamelliseret løgpuré - pommes Anna - trøffelsauce

Mørk chokolademousse abrikosgelé - rosmarinbagte mandlerhasselnøddeparfait 4 retter kr. 495

Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven

74 / Mit Østerbro Mit Østerbro Smag på Jul & Nytår

TILBUD PÅ ÅRETS JULEVIN

Prøv tre forsk ellige vine til din julemad

Bestil på www kbvin com

2019 Cerrino Barbera d'Alba kr. 89,2020 Pères de l'Eglise, St Pierre Châteauneuf du Pape kr. 239,2019 Montvac Gigondas Adage kr. 189,

Test årets julevin før den store dag. Der er stadig lang tid til juleaften, men derfor kan man godt begynde at tænke over hvilken vin der skal sættes til maden. December måned betyder for mange, at der ryger lidt tungere retter på bordet derhjemme, så hvorfor ikke bruge denne måned som en testkørsel af årets julevin? Vi giver her tre friske (til)bud på vin som passer perfekt til juleaften

Mit Østerbro Kultur & Underholdning Mit Østerbro / 75

LEVER, ÅNDER OG ARBEJDER PÅ ØSTERBRO

Din helt lokale Østerbro-mægler. Jeg har selv boet på Østerbro i 10 år og kender hvert et gadehjørne, hver en cafe og hver en lille grøn oase. Når man har boet et sted i mange år, får man et stærkt tilhørsforhold og følelsen af at være "hjemme", sådan har jeg det med Østerbro og de muligheder bydelen byder på.

Mit Østerbro 76 / Mit Østerbro Ekman Bolig · Dampfærgevej 27-29 · 2100 København Ø · Mobil 61 65 64 82 Kontor 70 23 10 33 · www.ekmanbolig.dk · www.ekmanerhverv.dk
Morten Jakobsen
Din mægler på Østerbro
Mit Østerbro
MADE IN DENMARK
Mit Østerbro NÅR JULEHYGGEN STARTER I BILEN Book din lejebil på enterprise.dk

Lad os sammen finde frem til, hvordan afskeden med et kært menneske bliver rigtig for dig. Vi ved, det er vigtig at blive mødt med tid, nærvær og empati i den ofte helt uvante situation, man står i ved et dødsfald, og vi hjælper dig med råd og vejledning og ordner de nødvendige papirer.

Solvejg · Frank · Mette

DEN SIDSTE AFSKED KAN IKKE GØRES OM… Begravelsesforretningen

Mit Østerbro / 79 Mit Østerbro
Den Sidste Rejse v/Solvejg Ritzau
Frihavnsgade
· Tlf.
19 info@densidsterejse.dk ·
Ndr.
34 · 2100 Kbh. Ø
35 26 29
www.densidsterejse.dk

tips til børnefamilierne

- fra BØRN I BYEN

Jul på Arbejdermuseet

Hvornår? Frem til den 30. december (bemærk: juletræs fester og julebanko udvalgte dage) Der bliver gået all in på jul på Arbejdermuseet til stor glæde for store og små. Frem til den 30. december kan I tage på nisseskattejagt med de mindste hver dag samt opleve jul i udstillingen 1950’erne. I weekenderne kan I også høre julehistorier på loftet og komme med på gratis juleomvisninger. Derudover kan I glæde jer til de traditionsrige juletræ sfester og julebanko på udvalgte dage. Rømersgade 22 · 1362 København www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/ jul-paa-arbejdermuseet-1

Oplev den ikoniske Coco-Cola julelastbil

Nu har I mulighed for at opleve den ikoniske Coca-Cola lastbil kendt fra de nostalgiske reklamer! Her kan hele familien få taget et billede, hilse på julemanden og nyde en iskold CocaCola eller CocaCola Zero! I kan opleve lastbilen ved Meny Amager den 15. december eller ved Zoologisk Have i København den 18. december. Meny Amager 15. dec. · Zoologisk Have · 18. dec. m.fl. www.bornibyen.dk/koebenhavn/search?action=index&com mit=S%C3%B8g&controller=search&kind=event&region=koe benhavn&utf8=%E2%9C%93&what=coca+cola+lastbil

Jul på Frilandsmuseet

Tag en tur til Lyngby og oplev julen som i de gamle dage, når Frilandsmuseet byder på julehygge i weekenderne op til jul. Der vil være masser af underholdning i børnehøjde og klassiske juleaktiviteter, der vil få hele familien i julestemning på et splitsekund. I kan også opleve iscenesatte hjem fra julekalenderne Tinka og Julehjertets Hemme lighed, som er blevet brugt til optagelserne. Kongevejen 100 · 2800 Kongens Lyngby Hver lørdag-søndag fra den 26. november - 18. december  www.bornibyen.dk/koebenhavn/ events/jul-paa-frilandsmuseet-2

6
Foto: Arbejdermuseet Foto: Unsplash
Mit Østerbro Kultur & Underholdning 80 / Mit Østerbro
Foto: Frilandsmuseet

Gratis juleforestilling for de små

Besøg Øbro Jagtvej Bibliotek og oplev Teater AstaBastas juleforestillingen ”BamseJul” – en hyggelig historie i et teaterunivers fyldt med skønne bamser, nisser, dukker, julelys, sne og musik. Forestillingen er sød, sjov og foregår i et roligt tempo, så børn helt ned til 2 år kan være med. Børn er velkomne til at medbringe deres egne bamser.

17. december kl. 11-11.45

Jagtvej 227 · 2100 København Ø www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/bamsejul

På glatis på Broens Skøjtebane

Der er lagt op til et sandt skøjte-mekka, når alle skøjte-glade københavnere igen i år kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen. Det koster 20 kr. at benytte Broens Skøjtebane, hvis I selv medbringer skøjter, og har I ikke skøjter, er det muligt at leje skøjter på stedet. Her er også mulighed for at købe varm kakao og andre lækkerier til at lune sig på før eller efter besøget på skøjtebanen.

Frem til den 26. februar 2023 Strandgade 95 · 1401 København K www.bornibyen.dk/koebenhavn/ places/broens-skoejtebane

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden.

Oplev Julerød Bageby på Experimentarium

Tag familien med på Experimentarium og oplev en hel by af kreative peberkagebygninger i et hyggeligt julelandskab i den smukke forhal. I kan også bage, bygge og pynte jeres egen hjemmelavede peberkagebygning og føje den til den voksende Bageby. For hver bygning, I indleverer, kvitterer Experimentarium med en børnebillet til Experimentarium, og der er også præmier til de flotteste kreationer!

Tuborg Havnevej 7 · 2900 Hellerup 21. november – 23. januar 2023 www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/juleroed-bageby

Bliv inspireret på www.bornibyen.dk

Foto:
Anders Hviid
Foto: Broens Gadekøkken Foto: Anders Bruun
Mit Østerbro Kultur & Underholdning Mit Østerbro / 81
Foto: Teater Asta Basta

Fire sange der giver lys og varme i den

mørke og kolde vinter-tid!

Førsteelsker

I juni debuterede Førsteelsker med et kontrastfyldt og storslået rocknummer. Med “Natterend” tager Førsteelsker et skridt længere ud af den eksperimenterende rock-sti og drysser stemningsfuld midnatsmagi ud over den. Lyden er lyssky og listig indhyllet i tågedis af dramatik og vi elsker det!

“Natterend” instagram: @forsteelsker

LYT MED PÅ SPOTIFY!

Scan koden i din Spotify app for at finde playlisten “New & Original” hvor vi hver måned sætter fokus på nye udgivelser og artister som måske er blevet overset, på trods af deres store potentiale!

82 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Soleil Camara

Soleil er en multi-kunstner fra Malmö. Han er producer, dj og sanger og han kan med jævne mellemrum opleves i København. Hans lyd er unik og har en funky, uptempo, house - vibe. Vi kan virkelig anbefale hans nyeste single “Say SOMETHING” der giver en opløftende stemning. “Say SOMETHING” instagram: @soleilcamara

Tamara

Spændende ny sangerinde fra Færøerne som er ude med sin anden single “I Should Have Known Better”. Selv skriver hun på in stagram: “This song is super close to my heart. It’s about heartache and a relationship where one is more invested than the other. Through this song I really learned how important it is to listen to your intuition. If it doesn’t feel right, then maybe it isn’t! Sometimes you don’t have to wait for your heart to catch up with your mind before you decide to walk away.”

“I Should Have Known Better ” instagram: @tamaramneney

Barbara Moleko

Der er nok ikke mange i Danmark, der ikke kender til navnet Barbara Moleko. En bragende anmelderrost start fik hun med sit debut-album for snart 10 år siden efter et stærkt omkvæd på L.O.C.’s “Helt Min Egen”. Nu er Barbara ude med sin nyeste single "Karma Kommer" der har et laid back disco feel med budskabet om at man skal stole på at karmaen kommer til tiden. “Karma Kommer” instagram: @bapsz

Mit Østerbro Kultur & Underholdning Mit Østerbro / 83
Af: Kristian Shaw-Mathiassen

Interview med Karen Mukupa

(instagram @karenmukupa)

Hej Karen, tillykke med den nye single! Titlen “Fi den er Erfaren” giver tydelige referencer til Natasjas “Fi Er Min”. Hvor meget fylder Natasja i din dagligdag her 15 år efter hun gik bort?

84 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Kultur & Underholdning
Af Kristian Shaw-Mathiassen

Tak Kris! Det er ikke nogen hemmelighed at titlen på Fi den er erfaren, er et vink til Natasja’s Fi Er min. Tekst og melodi kom egentligt ret spontant, da jeg stod og vibede over beatet, i Ezi Cuts studie. Det føltes naturligt at beholde ideen og kunne relatere til ordet ‘erfaren’ og syntes det var et spændende ord at cykle rundt om.

Natasja og jeg voksede nærmest op sammen ikke kun som veninder men også musikalsk, med en kærlighed til kulturen omkring hip hop og dance hall. Hun var 13, da jeg mødte hende og jeg 15 og begge genre som vi dyrkede, var i deres spæde begyndelse. Vi har delt mange minder, oplevelser og ikke mindst erfaringer sammen og derfor vil hun nok altid fylde i min bevidsthed.

Musikbranchen og specielt rap/hiphop genren glorificerer de unge og nye artister. Du så det også for nyligt da du sammen med Livid opdagede supertalentet, Tessa, som de allerførste.

Tror du vi kan finde plads til alle generationer? Hvis ja, hvordan kan det gøres? Branchen leder altid efter at breake det næste stjerneskud, opdage det nye og fange nye strømninger. Hvilket jeg sagtens kan forstå og finder det selv enormt inspirerede at arbejde med væsktlaget og bliver imponeret over det talent vi har herhjemme, men min anke er nok at jeg syn tes musikbranchens gatekeepers, nogen gange forekommer at være ret ensporet og har en tendens til i høj grad at satse på det der er “smart i en fart” og tør ikke rigtigt tage nogen chancer.

Dansk rap er stadigt mænds domæne og person ligt syntes jeg at vi har brug for mere diversitet og repræsentation. Jeg frydes over at se Tessa, sætte en fed streg under at vi (kvinder) også er her. Vi er mange og flere som bare ikke bliver set. Jeg vil gerne inspirere til at man stadigt kan have en rap karriere selv om man har passeret de 30. For det er en tankegang jeg har hørt siden jeg var 16, at man ikke kan være rapper når man er 50 og mellem linjerne, slet ikke som kvinde.

Til næste år bliver jeg 50 og har ikke noget imod at blive kaldt verdens “ældste hip hopper”, hvis jeg kan motivere en på fx 30 til ikke at give op.

I forhold til sidste spørgsmål synes jeg det er på sin plads at fremhæve produceren Ezi Cut, der jo er et koryfæ for dansk musik og et levende bevis på at man kan producere for ingen ringere end Tupac i 1995 og så tre årtier senere stadig være i fuldt firspring med at producere for Karen Mukupa i 2022! Hvordan fandt i ud af at i skulle lave et helt album sammen?

Jeg har kendt Ezi Cut siden var jeg var 18, gennem en fælles veninde og har længe gerne vil arbejde sammen med ham. Under Corona kontaktede jeg ham og var meget bevidst om at jeg gerne ville lave sange som havde referencer til 90’erne- start 00’erne og var ikke i tvivl om at Ezi Cut ville forstå hvor jeg gerne ville hen, fordi vi begge kom fra den samme skole. Heldigvis sagde han ja og tror vi endte med at lave over 30 sange, hvor af 10 af dem er endt på albummet.

Du har jo hjemme på Bryggen, men har du et favorit spot på Østerbro? Hvis ja, hvilket er det og hvorfor? Jeg boede på Østerbro i start 90’erne da jeg var ca. 19 år og delte en lejlighed med 2 andre ven inder i Willemoesgade, Andrea og Mini. Andrea var hende jeg kendte Ezi Cut igennem og det sted vi hang mest på Østerbro var nok skate boardbanen i Fælledparken.

Jeg ved ikke om jeg har et favorit spot, men hvis jeg må nævne Willemoesgade så syntes jeg at det er den hyggeligste gade på Østerbro og kan finde på at gå en lille omvej når jeg er på de kanter bare for at gå en lille tur “Down memory lane”

Hvilke 5 danske (voksne) Hiphop artister, synes du folk burde give et ekstra lyt?

● Pede B

● Skyggesiden

● Yakuza

● Kuku Agami

● Supa Jan

Mit Østerbro / 85
Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Klumme

Det bliver ikke jul hjemme hos os, hvis ikke nissen farver mælken blå og gemmer skoene i ovnen!

Hjemme hos os har vi ikke en masse jule-traditioner”, hørte jeg mig selv sige til en bekendt, jeg mødte på gaden forleden. Jeg fulgte det op med: “Vi tager det sådan lidt, som det kommer og skaber nye traditioner løbende.”

Klip til at jeg opdagede, at det er en kæmpe stor fed løgn. Vi er totalt bundet af traditioner og går lidt i panik, når julekassen er blevet væk, eller når dåserne, vi plejer at putte konfekt i, ikke er dukket op efter vores flytning i foråret.

Jeg kan åbenbart godt lide at fortælle en historie om, at vi er en familie, der tager let på det der jule-tamtam. I modsætning til alle andre, der er bundet af traditioner, selvfølgelig. Men sandheden er, at det ikke bliver jul i det lille hjem, hvis ikke vi hænger de 24 gaver op til den mindste herhjemme. De skal selvfølgelig hænges op på den hjemmesyede pakkekalender-dims, som min mand har brugt hver eneste jul i sin barndom, og som vores børn efterfølgende har brugt hvert eneste år.

Det bliver ikke jul, hvis ikke nissen flytter ind med sin lille dør, sin stige, støvler og lille kost. Og hvis ikke han putter skoene i ovnen og farver mælken blå om aftenen, mens vi sover, ja, så ved jeg ikke, hvad der sker med julen.

Hvis ikke der hænger tre julesokker til de store børn, som fyldes med pakker hver søndag i advent, så er jeg ikke sikker på, at mine børn ville gide at stå op de fire grå jule-søndage.

Selv vores adventssøndage er bundet op på traditioner – i hvert fald to af dem. Den 2. søndag laver vi konfekt. Og her skal der fremstilles både pingviner med lakridskonfekt som næb og fødder OG marcipankugler med nougat i, som efterfølgende overtrækkes med chokolade. De skal selvfølgelig i de helt rigtige juledåser bagefter.

Jeg kunne fortsætte, for nu har jeg fået øje på, hvor mange traditioner vi har, og hvor meget glæde der er i genkendelsen og gentagelsen for særligt vores mindste søn. Når man er fire år, er det lige der i juletradition erne, øjnene stråler allermest. Han kan huske skoene i ovnen, den blå mælk, de 24 gaver der hænger og venter og alt magien, roen og hyggen.

Når jeg prøver at fortælle en anden historie om vores familie, er det, fordi vi ellers ikke er bundet op af traditioner (tror jeg?!). Vi rejser tit i julen – men holder fast i traditionerne hjemme indtil afgang, og måske er det også en form for tradition for os. Altså, at vi hvert andet år drager afsted på juleeventyr i et andet land. Traditioner kan fremstå lidt statiske og uden udvikling, og det er nok det, jeg reagerer på, når jeg forsøger at frigøre mig fra traditioner.

Men nu vil jeg omfavne vores traditioner, og jeg vil fortsat skabe nye. Måske skal mælken farves rød i år eller skoene skal gemmes i køleskabet i stedet for…

Så kære bekendte som jeg mødte på gaden forleden. Det, jeg mente, var: “Vi er fuldstændigt og helt vildt afhængige af vores traditioner, og vi dyrker dem med glæde hele december måned.”

Glædelig jul og nyd jeres jule-traditioner

86 / Mit Østerbro Mit Østerbro Klumme
DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK ALLE DE SKØNNE JULEFILM I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF. Spis godt i vores hyggelige foyer Luxus veluor stole, 4K True Colour Laser, Dolby Atmos obrolivdec22.indd 1 29.11.2022 10.17 Mit Østerbro Kultur & Underholdning

ELEVATOR I BAGTRAPPEN

giver eftertragtede tilgængelighedsboliger

Ejendomme med elevator er efter tragtede blandt lejere og ejere, da det giver øget tilgængelighed, højere ejen domsværdi og en mere moderne ejen dom med alle de fordele, det indebærer.

Det er blevet særdeles populært at få elevator i de københavnske etageejendomme. Fordelene er nemlig mange og store, men mange tror fejlagtigt, at det ikke er muligt at etablere en elevator i deres gamle ejendom. Som udgangspunkt kan der faktisk tilføjes en elevator til næsten alle etageejen domme. Der er naturligvis undtagelser, men de er få. Typisk opererer man med tre forskellige elevator typer til eksisterende ejendomme, som alle har hver deres fordele, nemlig elevator i hovedtrappen, elevator i udvendigt tårn og bagtrappeelevator.

Ole Surhsgade: Så elegant kan det gøres med en udvendig elevator

Fælles for alle elevatortyper er, at de vil være til gavn for alle i ejendommen. Umiddelbart kan man måske mene, at det kun er beboerne på de øverste etager, der vil drage fordel af at få etableret elevator, men en elevator giver også mange fordele for beboere i de lavtliggende lejligheder. I mange ejendomme findes der f.eks. loftrum, og disse vil blive nemmere at komme til med en elevator. Flere og flere ejendomme får desuden opført lækre tagterrasser, og her vil en elevator også gøre det nemmere for alle beboere at nyde terrassen på taget.

Tilgængelighed er et vigtigt salgsparameter En elevator er meget mere end blot en måde at komme nemmere op og ned fra sin lejlighed. En elevator kan være den forskel, der gør, at man kan blive boende i sit hjem, selvom benene ikke længere kan klare de mange ture op og ned ad trapperne. En elevator kan også betyde, at de mindste børn får frisk luft hyppigere end ellers, fordi trapperne kan virke uoverskuelige, når de skal overvindes med pusletaske og barnevogn.

88 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Bolig i byen

Elevatoren vil med andre ord gøre lejligheder og ejen domme langt mere attraktive end ejendomme uden. Faktisk viser undersøgelser, at etablering af elevatorer i de mange tusinde danske opgange uden, kan spare samfundet for milliarder. Samtidig er ’elevator’ et af de mest populære søgeord, når danskere søger ny bolig på boliga.dk. At den også kan medføre en værdiforøgelse af lejligheder på mellem 500.000 kr. og 1 mio. kr. trækker heller ikke ned i regnskabet.

Moderne elevator fremfor trist bagtrappe Bagtrappelevator, køkkentrappeelevator, elevator i køkkentrappen… Kært barn har mange navne, og definitionen på denne elevatortype er, at den erstatter den allerede eksisterende bagtrappe, og dermed vil den fungere som en alternativ indgang og udgang til hovedtrappen.

I ejendomme hvor bagtrappen udskiftes med en elevator, vil hovedtrappen altid brandsikres, ligesom lejlighedernes hoveddøre erstattes med branddøre, så hovedtrappen kan fungere som flugtvej.

At erstatte den ofte gamle, slidte og utidssvarende bagtrappe med en moderne elevator, er i sig selv en god idé, fordi det vil give bedre tilgængelighed. Men det vil oftest også medføre en renovering af trappetårnet, samt at eventuelle vinduer i trapperummet vil blive blændet. Vinduerne i bagtrapperummet er ofte gamle, slidte og utætte, og blændingen af vinduerne vil medføre en bedre udnyttelse af varmen i elevatorskakten og dermed også i lejlighederne. Alle, der har boet i en lejlighed med direkte udgang til bagtrappen, vil desuden kunne genkalde sig larmen fra trapperne, når naboerne okser op og ned ad disse. Denne gene vil ligeledes forsvinde, når trappen udskiftes med en lydsvag elevator i bagtrappen.

LÆS MERE PÅ ALTAN.DK

På www.altan.dk/elevator kan du læse meget mere om de forskellige muligheder. Den reelle værdistigning vil jeg vurdere kan være en værdiforøgelse på alt fra en halv til en hel million kr. for en ejerlejlighed,” fortæller Martin Berg. En elevator er altså meget mere end blot en måde til at komme op og ned på. En elevator kan betyde, at man kan blive boende i sit hjem, når benene får svært ved at klare de mange trapper, men det kan også give en markant fordel på boligmarkedet og forøget værdi ved et salg. Ligesom det er med altaner, er en elevator også med til at forbedre livskvalitet og øge boligens værdi, pointerer Martin Berg fra Home Østerbro.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 89 Mit Østerbro Bolig i byen WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18
Mit Østerbro Bolig i byen
Mit Østerbro Bolig i byen

Lev smukt og grønt med minimal indsats

Flot design og grøn bæredygtighed kan mange af de samme ting. Det skaber gode oplevelser, taler til vores følelser og komplimenterer hinanden på flere planer. Agnieszka Szwarczewska, der er kvinden bag SQUARELY, tænker derfor, at det var oplagt at føre de to inspirerende verdener sammen. Med SQUARELY har hun skabt et univers, hvor man både kan nyde designet og få sig en grøn oplevelse i sin bolig eller på kontoret på en nem og bæredygtig måde.

Agnieszka, der er færdiguddannet arkitekt, kom til Dan mark fra Polen for 12 år siden. Som studerende vandt hun dengang en konkurrence udskrevet af den verdenskendte

danske virksomhed VELUX. Agnieszka rejste her til for at tage sit praktikophold, og hun fik med det samme tilbudt et job, da hun blev færdig med uddannelsen.

”Det var et rigtigt spændende arbejde hos VELUX, hvor vi over hele verden udviklede rammer for sunde og bæredygtige bygninger med titlen ’Healthy Homes’. Så jeg har arbejdet meget med bæredygtighed, der ligger mig stærkt på sinde. Samtidig har jeg altid drømt om at have min egen virksomhed, og da mine projekter ofte har handlet om wellbeing, naturlige materialer, planter og spændende former, var plantemøblerne SQUARELY en måde at kombinere alle elementer på. Danmark er et fantastisk designland, men i forhold til grønne planter har fokus altid været på noget funktionelt og ikke designmæssigt. Jeg ønskede at skabe et grønt univers til boligen og kontorer, der både var funktionelt, repræsenterede dansk design

Mit Østerbro Bolig i byen
SQUARELY Copenhagen er et dansk design brand, der udvikler og producerer højkvalitets plantemøbler i træ og med en unik selvvandende teknologi.
92 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

og var bæredygtigt. Det synes jeg, er lykkedes over al forventning med SQUARELY,” siger Agnieszka, der i dag driver virksomheden sammen med salgschefen Barbara Rombach, der har stor erfaring inden for kendte brands som Broste Copenhagen og Menu.

Smart vandingssystem

Alle SQUARELY’s produkter har et skjult selvvandingssys tem, som gør det utroligt nemt at have planter i sin bolig eller på kontoret. Det smarte system medfører, at man kun behøver at fylde vandbeholderen med vand 1-3 gange om måneden. Vandingssystemet er enkelt, men meget effektivt og fungerer på en nem og ukompliceret måde. Det gør, at man ikke behøver at bruge særlig meget tid på planterne, og at de nemme at holde i live. ”Ideelt til folk på farten og med begrænset tid til vanding,” forklarer Agnieszka. Hun kalder selv sit design for dansk, selv om hun er fra Polen. Som hun påpeger, ligger hele hendes professionelle karriere her i landet, hvilket har påvirket hende meget.

”Det ligger i dansk og skandinavisk designs DNA, at det skal være holdbart, enkelt, der skal være fokus på detaljerne, og det må gerne være varmt i udtrykket. Jeg har taget en masse nyttig viden med fra min tid i byggebranchen, som f.eks. hvordan design og funktionalitet fungerer i forhold til genbrug og bæredygtighed. I SQUARELY bruger vi træ som en vigtig del af designet, og her er genbrug helt oplagt. Meget af det træ, vi benytter, er overskudstræ fra nye produktioner med ask eller eg af høj kvalitet. Vores plast er genbrugsplast, og alle vores produkter er nemme at reparere, hvis der skulle ske noget med dem. Delene kan udskiftes uden problemer. Alt træ er desuden behandlet med olie og ikke med nogen skadelige kemikalier,” siger Agnieszka og tilføjer: ”Så udover at skabe noget sundt og smukt i boligen, tænker vi meget på at skabe en bæredygtig fremtid.”

Omgivet af grøn natur

Agnieszka ser SQUARELY som den optimale og alsidige indretningsløsning til hjemmet. Kasserne kan bruges på gulvet, i vindueskarmen, på væggen, i reolen eller som rumdeler. Hvis man for eksempel bruger den smarte løsning med at have dem hængende oppe på væggen, føles det som om, man er omgivet af en grøn voksende natur. De grønne planter er også oplagte at bruge på kontoret, dels fordi de er så nemme at holde, dels fordi de skaber et sund og stilfuldt rum, der bidrager til et godt arbejdsmiljø. ”Vores løsninger kan bruges som afskærmning på kontoret, de forbedrer akustikken med de forskelle trælameller, og de skaber et grønt og naturligt miljø. Når man sidder på

KOMMET PÅ MARKEDET

I ANDRE LANDE

Hos SQUARELY arbejdes der konstant med at videre udvikle kollektionen, da man mener, det har et enormt potentiale i forhold til sundhed og design. For tiden udvikler de et projekt, de kalder en ’Table Organizer’. Det er en plantekasse, der skal stå på bordet, og hvor der skal være plads til alt muligt som eksempelvis salt og peber, servietter og lignende samt bruges på kontoret og rumme kontorartikler af enhver art. Helt i tråd med SQUARELY’s øvrige produkter, skal de være smukke at se på, bæredygtige og meget funktionelle. SQUARELY er blevet et stort hit herhjemme, og de har også kommet på markedet i lande som Tyskland, Holland,Frankrig, Norge og USA.

Hvis man gerne vil vide mere om SQUARELY og nyde deres produkter i virkeligheden, kan de ses i deres showroom i Århusgade 131 i Nordhavn, hvor man også kan købe produkterne.

kontoret eller derhjemme og arbejder, kan man godt komme til at savne naturen. Her kan vores løsninger med grønne planter være med til at skabe en følelse af, at naturen ikke er så langt væk,” understreger Agnieszka.

Mit Østerbro Bolig i byen
CPH
·
47 · www.squarely-copenhagen.com
SQUARELY
Århusgade 131 · 2150 Nordhavn
Tlf. 21 68 94
PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 93

KOMPAKT OG ELEGANT ESPRESSOMASKINE

Den manuelle espressomaskine Dedica Arte fra De’Longhi kommer i en opgraderet slank og stilfuld udgave med en bredde på kun 15 cm. Den perfekte julegave til hjem med begrænset køkkenplads. Espressomaskinen De’Longhi Dedica Arte giver mulighed for at brygge et bredt udvalg af kaffe- og mælke baserede drikke lavet på malede kaffebønner eller ved brug af ”Easy Serving Espresso” kaffepods.

Pris 1.989 kr. · Beige eller rustfri stål · Førende forhandlere og på Delonghi.com/da-dk

Maskiner til KØKKENET

SLIP KREATIVITETEN LØS

Slip din kreativitet løs og tag dine kager til nye konditorhøjder med et kage-dekorationssæt fra Kenwood, Her findes alt, hvad du behøver for at pynte kager. Kage-dekorationssættet består af følgende dele:

2 dejskrabere

1 spatel i silikone

2 paletknive så du kan fordele glasur/frosting jævnt over kagen Sprøjtepose og 14 forskellige dyser Kagebundsdeler Roterende kagefad Købes hos bl.a. Power og Punkt1 og på Kenwoodworld.com/da-dk · Pris 999 kr.

LA SPECIALISTA MAESTRO

Den mest avancerede manuelle espressomaskine i De’Longhis historie. Maestro er den fuldendte kaffemaskine, hvis man ønsker den luksus, det er at kunne tilberede nærmest alle typer af kaffe hjemme i sit eget køkken – på det højest mulige niveau. Med De’Longhis BeanAdapt-teknologi kontrolleres maling, dosering og temperatur nøje for at frembringe den mest afbalancerede smag fra kaffebønnerne. Det dobbelte mælkesystem giver mulighed for at skabe det ønskede mælkeskum – manuelt eller automatisk - og med en række forprogrammerede kaffeopskrifter, kan du servere klassiske kaffedrikke med blot et enkelt tryk på en knap.

Findes i udvalgte butikker som fx Magasin, Elgiganten og Imerco · Pris 10.999 kr.

KENWOOD AUTOGRAPH KØKKENMASKINE

For alle der elsker, at lave mad er køkkenet husets hjerte. Og glæden bliver kun større med nye køkken redskaber og de må gerne være smukke at se på. Den nye Autograph køkkenmaskine tilfører sort design og flot elegance til køkkenmaskinen Titanium Chef Baker med integreret vægt og to skåle, der kan stables oveni hinanden.

Pris fra 4.989 kr. Sælges hos Imerco og på Kenwood.com/da-dk

Mit Østerbro Bolig i byen
94 / Mit Østerbro

Dupli gardinerne danner med sine unikke stoflommer et lag af stillestående luft, som isolerer og reducerer varmetabet fra vinduerne. Gardinerne giver en energibesparelse på op til 30%.

Besøg

Gardin Jensen

– vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Book et besøg nu på tlf. 35 42 01 67

Drop ind i butikken og få inspiration eller tilkald gardinbussen, så finder vi den rigtige løsning. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering.

KIG FORBI NORDRE FRIHAVNSGADE
32
ELLER WWW.GARDIN-JENSEN.DK

Forvandl tørreloftet til tagboliger og få renoveret ejendommen gratis

Et projekt kan ofte finansiere en gennemgribende renovering af ejendommen med f.eks. nyt tag, nye vinduer og fald stammer. Loftbolig A/S om danner tørrelofter til tagboliger og står for hele proces sen fra indledende sparring med bestyrelsen til at vare tage byggeprojektet på tværs af det juridiske, økonomiske og byggetekniske.

Loftbolig er meget professionelle.

De følger hele tiden op og fortæller, hvordan det går. De står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål.

“Linda Bentzen, formand for ejerforeningen i Manøgade

Østerbro har mange skønne, gamle etageejen domme, der løbende skal forbedres for at leve op til moderne boligkrav. Det er omkostningstungt for en boligforening at istandsætte for eksempel tag, faldstammer eller få isat nye vinduer. Mange etageejendomme har gamle bevaringsværdige detaljer, der kræver omhyggelighed og erfaring at renovere med respekt for det gamle håndværk.

Hvis jeres forening har et tørreloft, kan I lade Loftbolig A/S konvertere det til moderne tagboliger og dermed få frigivet et stort kontantbeløb til renovering og forbedringer. Loftbolig har mere end 15 års erfaring og er specialiseret i de gamle ejendomme i Københavne. “Det er mange millioner kroner, man kan få til renovering ved at etablere tagboliger

på tørreloftet. For at skabe transparens har vi lavet en udregner på vores hjemmeside, hvor foreningen kan indtaste deres adresse og få en estimeret værdi af tørreloftet. Den benytter mange sig af”, siger Jannik Munch-Christensen, Direktør i Loftbolig”. Når en forening overvejer at frasælge tørreloftet, tilbyder Loftbolig gratis sparring til bestyrelsen. Hvis beboerne ønsker at gå videre i processen, vurderes tørreloftets værdi og samtidig afklares foreningens ønsker og behov i projektet. Efter dialog fremsendes tilbud, der beskriver renoveringsopgaver samt tidsplan for byggeriet.

Loftbolig deltager ofte på generalforsamlinger for at svare på de mange spørgsmål fra beboerne. Hvis forslaget bliver vedtaget, tager Loftbolig sig af byggeprocessen fra A til Z, forklarer Jannik Munch-Christensen. “Vores arkitekter tegner projektet inklusive foreningens ønsker til forbedringer og sørger for byggegodkendelse af projektet. Vi tager os af alt det byggetekniske i ansøgningen, det juridiske i forhold til udstykning og vedtægter, samt

96 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Mit Østerbro Bolig i byen

gennemfører selve byggeriet. Kort sagt tager vi os af alt det økonomiske, det byggetekniske og det juridiske. At vi kan stå for det hele, er vores kunder utroligt glade for, ” siger Jannik Munch-Christensen.

Indfrier ønsker om elevator og altaner, hvor det er muligt Loftbolig har erfaret, at foreningerne ofte ønsker at udnytte renoveringsperioden, hvor stillads, håndværkere og fagfolk alligevel er i bygningen til også at indfri øvrige ønsker. Det kan være ønsker om en elevator eller altaner, hvilket Loftbolig også kan varetage i samarbejde med deres partnere.

Miljøvenlig løsning

Udover at foreningen får finansieret forbedringer af ejendommen – herunder energiforbedrende tiltag – ved at

LANG OPSTARTSPROCES, MEN KORT BYGGEPERIODE

Projekterne har en lang opstartsfase med koordinering af foreningens ønsker og kommunale godkendelser. Til gengæld tager selve byggeriet kun 6-12 måneder alt efter projektets omfang.

Loftbolig skifter altid tagkonstruktionen og tag, da det bedst kan betale sig af hensyn til fremtidigt vedligehold og for at sikre en god energimærkning på de nyopførte tagboliger. Det vil typisk være den første fase i projektet. Anden fase er den indvendige opbygning af de nye tagbol iger, og tredje og sidste fase er de aftalte renoveringsprojekter alt efter, hvad foreningen ønsker, forklarer Jannik Munch-Christensen. “Eksempelvis giver det ingen mening at renovere en fortrappe, førend vi har færdiggjort byggeriet øverst i ejendommen, hvorimod renovering af facade og vinduer med fordel kan påbegyndes tidligere i projek tet.” Afslutningsvist gennemfører bolig foreningens rådgiver et byggetilsyn og Loftbolig sørger for at der opnås ibrugtag ningstilladelse hos myndighederne” siger Jannik Munch-Christensen.

konvertere tørreloftet til boliger, betyder det også, at der bliver flere om at dele ejendommens fællesudgifter til gavn for alle beboere. Udnyttelse af tørrelofter til nye boliger er også energivenligt, fordi energiforbruget for hele ejendom men falder, da de nye lejligheder er topisolerede.

Kælderrum erstatter loftrum Loftbolig etablerer kælderrum som alternativ til eksisteren de loftrum. Det kan kræve, at der graves ud i kælderen for at opnå nødvendig plads og loftshøjde.Loftbolig arrangerer og hjælper beboerne også gerne med at flytte ting fra loftet og ned i de nyetablerede kælderrum.

Hvis jeres boligforening overvejer at få omdannet tørreloftet til tagboliger, kan Loftbolig bookes til et uforpligtende møde.

Instagram.com/loftbolig/

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 97
LOFTBOLIG www.loftbolig.dk · Tlf. 29 32 50 10 · Facebook.com/loftbolig ·
Tjek værdien af jeres tørreloft på loftbolig.dk og følg med i igangværende projekter Mit
Østerbro Bolig i byen

SID BLØDT OG GODT

Skovby har skabt en klassisk, men moderne spisebordsstol, der er designet i et tidløst og komfortabelt design. Stolen findes i flere forskellige træsorter og polstringer. SM #807-spisebordsstol i naturolieret valnød. Pris 4.799 kr.

LETTE FORMER

Bring lethed, elegance og enkelthed ind i hjemmet med Berne-sofaen, som er designet af Henrik Pedersen. Sofaen findes i mange forskellige stof- og materialetyper. Pris fra 11.790 kr. www.boconcept,dk

BLØDT vinterhi

TIL DET SKANDINAVISKE HJEM

Loungestolen, som også er kendt som Gepard, er designet af Henrik Lehm for Naver Collection. Stolen er lanceret i nye varianter. GM 4175 Gepard-loungestol i hvidolieret ask, Aniline-læder i creme og stel i rustfrit børstet stål. Pris 26.494 kr. www.navercollection.com

SKARPT DESIGN

Eva Solo har i samarbejde med designduoen, ARDE, skabt en elegant lænestol med et skarpt design og høj funktionalitet. Nakkestøtten kan vippes efter behov, og den diskrete læderstrop giver mulighed for trinløst at læne sig tilbage. Laze-Lænestol i 70% ny uld. Pris 19.999 kr. www.evasolo.com

Kartell har udvidet deres sortiment med K-Wait kollektionen, som er designet af Rodolfo Dordoni. Dordoni leger med kontrasterne mellem det simple, voluminøse og runde look. Pris 37.888 kr. www.kartell.com

Mit Østerbro Bolig i byen 98 / Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle behov og situation for at opnå et smukt og holdbart resultat.

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK
22 års erfaring i branchen

GoTutor tilbyder lektiehjælp til elever i folkeskolen og på gymnasiet

GoTutor blev grundlagt i lokaler på Østerbro og har siden 2020 været en del af Egmont. I dag er GoTutor Danmarks bedst anme ldte lektiehjælp, og de stræber hver dag efter at tilbyde lektiehjælp af allerhøjeste kvalitet i samarbejde med de nye kollegaer hos Egmont.

Af: Mit Østerbro Foto: Lindhardt og Ringhof

Visionen hos GoTutor er at skabe skoleglæde, motivation og trivsel for deres elever. Målsætningen er også at give forbedret faglighed og tydelige resultater. “Hos GoTutor tror vi på, at trivsel i skolen går hånd i hånd med faglighed,” udtaler adm. direktør Ruben Sørensen, som således pointerer, at lektiehjælp ved GoTutor skal skabe både bedre læring og en bedre følelse omkring det at gå i skole.

100 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE
Østerbro Skole og uddannelse
Mit

Skræddersyet undervisning til elever i 0.-10. klasse og på gymnasiet

For GoTutor er det vigtigste, at forløbene skabes i et samarbejde mellem GoTutor, lektiehjælper og elev. Sammen får de i fællesskab afklaret præcis, hvori elevens behov består, hvorved eleven får et forløb, der er 100% skræddersyet til ham eller hende.

“Vi tager en dyb snak med familien for at forstå elevens unikke udfordringer og behov, og herudfra tilrettelægger vi et forløb, som skal adressere det, som er relevant for den enkelte elev,” udtaler elevchef og uddannet lærer Sarah Wagn Møller. GoTutor hjælper i alle fag i grundskolen og på gymnasiet og har i dag næsten 2.000 lektiehjælpere.

Undervisning af trænede og uddannede lektiehjælpere

Siden GoTutor blev en del af Egmont, har det primære fokus været at øge kvaliteten af undervisningen – ikke mindst at klæde lektiehjælperne rigtig godt på.

“Vi har sammen med førende eksperter fra Egmont udviklet GoTutor Akademi, som er en kursusplatform med en lang række kurser i pædagogik, undervisning i udvalgte fag samt særlige temaer såsom ordblindhed og tosprogede elever,” udtaler Ruben Sørensen.

Går man ind på GoTutors hjemmeside, er det også tydeligt, at uddannelse, træning og udvælgelse af lektiehjælperne ligger firmaet meget på sinde.

Lektiehjælp med fri adgang til materialer og ekstraopgaver

Som led i strategien om at tilbyde undervisning af højeste kvalitet har GoTutors lektiehjælpere adgang til alle digitale læringsmaterialer fra Egmonts undervisningsforlag –f.eks. Alinea, MatematikFessor og Praxis. Derudover stiller GoTutor fysiske bøger til rådighed for lektiehjælperne, som de kan tage med til deres elever.

“Udgangspunktet for vores lektiehjælp er de bøger og lektier, som eleven har, men før vi blev en del af Egmont, oplevede vi tit, at vores lektiehjælpere manglede materialer og inspiration. Derfor er vi glade for at kunne give dem adgang til læremidler af højeste kvalitet, når de eksempelvis

skal finde ekstraopgaver eller skal forberede sig før undervisningen,” udtaler Sarah Wagn Møller.

Udover at stille materialer til rådighed uddanner GoTutor lektiehjælperne i at bruge dem. På GoTutor Akademi er der – opdelt på fag – en lang række webinarer og kurser i, hvordan man bruger materialerne bedst muligt i praksis.

Privat lektiehjælp til en god pris og med fair vilkår Vedrørende priser udtaler Ruben Sørensen: “Vi ønsker at tilbyde lektiehjælp til en pris, hvor kunden oplever høj værdi for pengene. Denne værdi, ønsker vi, skal komme fra en dygtig og trænet underviser, adgang til materialer samt ikke mindst en høj service, når du taler med os. Vores pris er 299,- kr. per time, hvilket, jeg mener, er en meget attraktiv pris.”

Ruben udtaler yderligere: “Vi ønsker også at tilbyde rimelige vilkår. Vi har ikke til hensigt at binde kunderne til ’pakker’ på en masse timer, som de ikke nødvendigvis får brugt. Derudover ønsker vi fuld gennemsigtighed – vi har derfor ingen gebyrer, renter eller ting med småt: Delbetaler du dit forløb hos os, så er der ingen renter eller gebyrer.”

Læs mere om GoTutor på: www.gotutor.dk

GOTUTOR – EN DEL AF EGMONT

Vognmagergade 7 · 1120 København K · Tlf. 71 99 71 90 · e-mail: info@gotutor.dk · GoTutor.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 101 Mit Østerbro Skole og uddannelse

Peter Koldby skriver...

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter har boet på Østerbro med sin familie i mere end 20 år og er indehaver af optikerforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i mere end 17 år. Desuden er Peter en aktiv deltager i Østerbros lokale detailhandelsmiljø og har en stærk passion for bydelens udvikling.

Juleshopping har aldrig været mere vigtigt

Så er vi der igen. Julegaverne skal i hus. For mange en glæde og for andre en forbandelse. For hvad giver man til familiemedlemmerne, som har alt. Du kender det alt for godt. En svær opgave. Og til tider lidt stressende. For at det ikke skal ende i de sædvanlige strømper til morfar og en parfume til svigermor, så kommer jeg denne gang med nogle tips, som forhåbentligt kan hjælpe dig lidt bedre på vej. Butikkerne savner jer.

På Østerbro er vi heldigvis meget gode til at handle lokalt. Det skal vi blive ved med.

Strik er hot

Her kan du få alt til strikkeprojektet. Stort udvalg og en kompetent betjening. Mere kan man vel ikke forlange.

Set hos Ulden Faksegade 19, Kælderen · 2100 København Ø www.ulden.dk

Der er ingen tvivl om, at butikkerne gennem de sidste par år, har kæmpet en lang sej kamp ovenpå på alverdens forhindringer jeg ikke vil trætte dig med. Derfor er din support vigtig.

Måske har den aldrig været vigtigere. Så derfor er det tid til at gå fra velmenende tanke til aktiv handling. Et ”like” på Facebook er ikke længere nok. Butikkerne skal have penge i kassen.

Det er butikkernes ansvar at have et tiltrækkende serviceniveau og et attraktivt sortiment. Det ved jeg mange butikker har arbejdet hårdt på. Så derfor skal de belønnes. Med dit besøg og dine indkøb.

Forkæl fodtøjet

En gave man bliver utrolig glad for. Nogle gange er det de små ting, som gør alverden til forskel. At drengene i hælebaren også er de bedste mennesker, gør jo ikke stedet dårligere.

Set hos Triangel Hælebar Nordre Frihavnsgade 9 · 2100 København Ø

102 / Mit Østerbro
Mit Østerbro Peter skriver

Smykke fra By Kirk

Galleri Hoff har efter hånden eksisteret i mange år. En lille perle hos galleriet, er smykkerne fra By Kirk. Kvalitetssmykker med stærk ekspertise og signatur.

Set hos Galleri Hoff Østerbrogade 51 2100 København Ø

Smukke planter

Kan man give en plante i julegave? Selvfølgelig kan man det. Mulighederne er uendelige. Priser fra 125 kr. Køb planter online og få leveret direkte til døren.

Set hos GREENIFY Århusgade 132 2150 Nordhavn greenify.dk

Herrestøvler fra MOMA

Italienske herrestøvler fra MOMA. Jamen hør nu her. Kvalitet fornægter sig ikke. Og her er støvlen der kan bruges i mange år, da det er lækker og høj kvalitet. Butikken har mange andre gode gaveidéer. Så bestemt et besøg værd. Priser fra 3.200 kr.

Set hos MUD – Men Under Development Østerbrogade 51 · mudshop.dk

Beauty Treatments og meget andet

Hvis du ikke kender butikken, skal du besøge den. Kombinationen af klinik og butik betyder, at du har et stort udvalg af produkter, som er oplagte julegaver. Både til ham og hende. Priser fra 575 kr.

Set hos SELF CARE SHOP Nordre Frihavnsgade 25 · www.selfcareshop.dk

Mit Østerbro / 103
Mit Østerbro Peter skriver

SELF-STORAGE

SELF-STORAGE I NORDHAVN Vi tilbyder dig centralt og sikker opbevaring i København. Opbevar dine ting i vores beskyttede containere i Nordhavn og få 24 timers adgang. Vi tilbyder desuden fleksible lejebetingelser, så du kun betaler for de dage, hvor du benytter lejemålet. Kontakt os på telefon 7023 4100 eller læs mere på opbevaringkbh.dk Dancontainer A/S · Orientplads 1 · Mezz. DK-2150 · Nordhavn

JULEKONKURRENCE

Vind det lækreste træningssæt (top og tights) fra hummel, samt mine yndlingstræningselastikker fra FLEXVIT bands.

Find konkurrencen på Instagram @kaufi.training · Vinderen trækkes den 16. december 2022 og offentliggøres på instagram.

106 / Mit Østerbro
VIND TRÆNINGSKIT VÆRDI IALT 1.315 kr. Mit Østerbro Motion & Velvære

OPENING IN SEPTEMBER 2022

Effektiv træning i smukke nordiske omgivelser

Nordic Strong træningskonceptet, der er baseret på en nordisk tilgang til fitness og velvære, har for nylig åbnet et træningsstudie i Nordhavn på Fortkaj 5. Her får man ud over mulighed for at træne uhyre effektivt på deres Nordic Trainer maskine også en fantastisk oplevelse med hygge og velvære samt smukke og dragende lokaler med en fascinerende lyssætning.

Da jeg ankommer til receptionen og caféen hos træningskonceptet Nordic Strong, der den 13. november åbnede sit helt nye træningsstudie i arkaden hos lejlighedshotellet STAY, bliver jeg yderst venligt taget imod både af de ansatte, arkitekturen og stemningen. Her emmer af hygge og god atmosfære, så efter en dejlig kop kaffe er det med store forventninger, jeg begiver mig ned til træningsstudiet. Jeg ved på forhånd, at træningsrummene hos Nordic Strong er stærkt inspi rerede af den nordiske natur, lys og arkitektur, og turen fra receptionen og ned til rummene skuffer bestemt ikke.

108 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Motion & Velvære
Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

Det er en oplevelse i sig selv! Den lange gang er skabt som en fascinerende gletsjergang, hvor den dragende effekt er opnået ved at led-lys oplyser plexiglas på væggene.

Da jeg træder ind i selve studiet, oplyses det ellers mørke lokale rundt omkring på væggene af changerende lys, der har samme udtryk som det skiftende nordlys. Jeg får et helt sug i maven, når jeg træder ind i lokalet. Det er ikke tilfældigt. Nordic Strong har haft lysdesignere til at skabe effekten med de mange farver, som er på, mens man træner. Der er mørkt i lokalet, men jeg kan tydeligt se, hvad jeg laver, og der er også et ekstra lys på instruktøren under hele træningen. Det giver mig en vidunderlig følelse af flow, jeg aldrig før har oplevet, mens jeg træner, og er med til at løfte de fysiske øvelser til et nyt og højere niveau. Det er bestemt også intentionen, fortæller Nicoline og Josefine, der sammen med deres familie står bag Nordic Strong.

Hygge og velvære

“Nordic Strong er et træningsstudie med en nordisk tilgang til fitness og velvære. Det skal både være et sted, der em mer af hygge, et godt fællesskab, god og effektiv træning samt et sted, hvor man har mulighed for at få det godt med sig selv. Vi ønsker, at vores medlemmer så at sige bliver stærkere indefra og ud. Det har vi gjort ved blandt andet at skabe en hyggelig café og en indbydende reception. Man skal føle sig godt taget imod, når man kommer her. Vi har lavet et langbord, hvor man kan sidde med en ven eller veninde og tage en kop kaffe, sidde med sin computer,

eller hvad man gerne vil. Ønsker man noget at spise, har vi i samarbejde med Pure Greens sørget for, at man kan få forskellige salater til frokost, mens man til morgenmad kan få sig en croissant og kop kaffe og lignende efter træningen. Ideen er, at man ikke blot kommer her for at træne, men at man har lyst til at komme her og også bruge tid på noget andet end træning,” påpeger Nicoline.

En rejse fra start til slut Da jeg efter den intense og vidunderlige Nordic Cardio træning velfortjent går i spaområdet med sauna og ice buckets, føler jeg mig som et nyt menneske. Det er helt efter hensigten, forklarer Josefine: “Mange mennesker gør rigtig meget ud af så mange ting i løbet af dagen, så der er ingen grund til at gå hen for at træne i et kedeligt og uinspi reret fitnesscenter. Hos os er træningen en form for rejse, lige fra når man kommer, til man er går. Alt er lækkert her lige fra man får udleveret et håndklæde til træningen, de forskellige produkter til hår og krop, vi selv har udviklet, arkitekturen, belysningen, maskinerne og spaområdet. Det skal være en helt ny og fantastisk oplevelse, man kan tage med sig videre og nyde resten af dagen,” siger hun.

Træningsmaskine med mange muligheder Selve træningen udføres på Nordic Traineren, som er en uhyre effektiv multifunktionel træningsmaskine. Grundbevægelserne kommer fra langrend, da maskinen oprindeligt er udviklet til langrendsløbere. Nordic Strong har videreudviklet maskinens træningskoncept, så det er

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 109 Mit Østerbro Motion & Velvære

en træningsmaskine, hvor man både kan træne cardio, mobilitetstræning, balancetræning og styrketræning. I cen tret i Nordhavn kan man vælge mellem tre forskellige typer træning; Nordic Balance, Nordic Strong og Nordic Cardio.

Nordic Balance er den letteste af træningsmetoderne, her er tempoet stille og roligt, og der er fokus på at skabe mere mobilitet og bedre balance. Der er en masse koordination mellem arme og ben, så man skal fokusere meget for at kunne udføre bevægelserne. Det minder lidt om træningsformen Pilates.

Nordic Strong er en kombination af cardio- og styrke øvelser både på maskinen og på gulvet med forskellige dumbbells. Til alle undervisningstimer skifter man mellem maskine og øvelser på gulv, så det bliver så varieret som muligt. Den sidste træningsform, Nordic Cardio, er med hurtigt tempo og lav belastning. Det er den hårde træning, hvor man virkelig får trænet sin udholdenhed. Det er her, man oplever den træning, der mest minder om langrends løb. De to andre træningsmetoder, Balance og Strong, har i princippet intet med langrend at gøre, udover enkelte øvelser, der har langrends grundbevægelser, men det er kun få ud af de hele 50 mulige bevægelser på maskinen.

SAUNAKLUB TÆT PÅ VANDET

Selv om Nordic Strong just har slået dørene op for centret, er der allerede en masse events i pipeline. Det gælder eksempelvis forskellige talks og Masterclasses, hvor medlemmer og personer udefra kommer og fortæller om forskellige emner omhandlende sundhed og træning eller om deres specifikke forretningsområde. “Til næste år åbner vi desuden en sauna. Den kommer til at ligge i stueplan cirka 10 meter fra vandet, når der engang kommer vand i Kronløbsøen. Det bliver en saunaklub, hvor vores medlemmer har fortrinsret til medlemskab. Det er ideelt til vinterbadning og perfekt som kombination med vores træning. Ud over at man kan træne i studiet, kan man også købe Nordic Traineren til hjemmebrug. Med i købet, følger the Nordic Strong App, som er en træningsapp til Nordic Traineren. Appen er koblet op til maskinen via Bluetooth, og i appen kan man finde en masse forskellige trænings programmer til Nordic Traineren. “Med the Nordic Strong App bliver ens hjemmetræning gjort enormt effektiv og nem. Diversiteten af programmer i appen til Nordic Traineren gør, at alle i en familie vil kunne finde noget, der er sjovt!” slutter Nicoline Roth.

“Vi har forskellige instruktører, der på hver deres måde er vildt dygtige. Det er forskelligt fra person til person, hvad man godt kan lide af træningsform- og metode, så jeg vil gerne opfordre alle til at komme her ned og prøve sig frem for at finde ud, hvad der passer én bedst,” siger Nordic Strongs grundlægger. Hun og familien gik i flere år med tanker om at skabe et effektivt og lækkert træningskon cept, og da hendes bror brugte maskinen til at træne op til langrendsløbet Vasaløbet i Sverige for nogle år siden, så de muligheden for at skabe en anderledes træningsform.

Nye venner og kontakter

“Maskinen er uhyre effektiv og kan bruges på rigtig mange måder. Vi tog udgangspunkt i det nordiske, da vores familie kommer fra Danmark og Norge. Den smukke natur og det fantastiske nordlys har været en kæmpeinspiration, da vi har rejst meget oppe i det nordlige Skandinavien. Samtidig med at træningen skulle være effektiv, ønskede vi at skabe et sted, hvor man havde lyst til at komme igen og et sted, hvor man kan måske kan få nye venner og kontakter.” I dag kører Nicoline Nordic Strong med sin søster, Josefine, der har stået bag hele byggeprocessen i studiet. “Det er fantastisk at kunne arbejde sammen med min søster hver dag,” understreger Nicoline og Josefine .

NORDIC STRONG

Fortkaj 5 · 2150 Nordhavn · contact@nordicstrong.com · www.nordicstrong.com

110 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE Mit Østerbro Motion & Velvære

Afhent din ordre døgnet rundt

www.nordhavnapotek.dk Århusgade 134 A st. · 2150 Nordhavn nordhavn@apoteket.dk · Tlf. 42 90 32 32 Åbningstider: Mandag til fredag 9:30-18:00

Lørdag 9:30-16:00 · Søndag lukket

Østerfælled

www.Østerfælledtorvapotek.dk Østerfælled Torv 26 · 2100 København Ø oeft@apoteket.dk · Tlf. 42 90 31 31

Åbningstider: Mandag til fredag 9:30-18:00

Lørdag 9:30-14.00 · Søndag lukket

Mit Østerbro / 111 Mit Østerbro
via apotekets afhentningsautomat
Bestil
hjemmeside 2. Du modtager en sms, når din ordre er klar til afhentning 3. Afhent din ordre, når det passer dig
BEHANDLER DIN ORDRE HURTIGT Inden for 1 time i åbningstiden
1.
på vores
VI
Nordhavn Apotek
Torv Apotek

Effektive elastikøvelser, der toner hele kroppen

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et effektivt træningsprogram med elastik til dig med nogle af mine favoritøvelser. Du kommer igennem styrke, fleksibilitet, stabilitet og mobilitet i alle øvelser. Du kan træne hjemme i stuen, i garagen eller hvor du lige kan snige en træning ind i julen - så er der nemlig ingen undskyldning for ikke at få trænet. Det eneste du skal bruge, er et sæt træningselastikker.

6 øvelser · 4 runder · 1 min per øvelse

1

FRONT SQUATS Træner: Lår og baller, samt bagside skulder. Sådan gør du: Hoftebredde mellem dine fødder, elastik rundt om dine håndled. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol”, mens du presser dine håndled ud i elastikken.

2

SIDE SQUATS Træner: Lår og baller. Sådan gør du: Hoftebredde mellem dine fødder, elastik over knæ og ankler. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol” og bliv i denne position, mens du tager 5 store skridt til den ene side og 5 til anden side. Jo længere du går ned i knæ, jo hårdere bliver øvelsen.

5SKULDER Træner: Skulder og ryg. Sådan gør du: Placér den ene fod midt på elastikken. Hold begge arme ned langs kroppen, hænder midt på elastikken. Træk hænder op til brystet, så albue og skuldrer flugter. Hold igen på vej ned – gentag.

3

CYKELMAVEBØJNINGER Træner: Mave. Sådan gør du: Elastik rundt om fodled, løft skulder fri fra gulvet. Træk knæ mod modsat albue, andet ben strækkes frem og presses mod elastikken – skift og gentag.

4

DIPS Træner: Triceps. Sådan gør du: Placér hænder på kanten af stolen i skulderbreddes afstand med fingrene pegende fremad. Løft numsen fri af stolen, og bøj albuerne til ca. 90 grader, mens du sænker numsen mod gulvet. Pres herefter ud gennem hænderne, og stræk albuerne igen og gentag.

Bonus: Du kan gøre øvelsen endnu mere udfordrende ved at rykke fødderne lidt længere væk fra stolen.

6GLUTE BRIDGES Træner: Baller og baglår. Sådan gør du: Læg dig på ryggen med fødderne på kanten af sofaen og armene ned langs siden, elastik over knæ. Løft hoften op mod loftet, hold spændet i 1 sekund og sænk derefter hoften langsomt til udgangspositionen. Gentag. Bonus: Gør øvelsen markant hårdere ved at løfte skiftevis et ben op ad gangen, pres ud i elastikken og sænk hoften ned til udgangspositionen. Gentag.

Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken meget mere. Kontakt mig på mail for træningsforløb: kaufitraining@gmail.com

Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina

112 / Mit Østerbro Mit Østerbro Motion & Velvære
6
Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Møller
Mit Østerbro / 113 Mit Østerbro Motion & Velvære
KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com Tøj venligst udlånt af hummel AW22 www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin epix™ (Gen 2) / Træningselastikker: FLEXVIT Bands Følg Christina på Instagram @kaufi.training 1 2 3 4 5 6
CHRISTINA

DEKADENT LYSGLIMT

Bring en kejserlig stemning ind i indretningen og varm op til årets nytårsfest med Khan-lysekrone fra det italienske brand, Kartell. Lampen fusionerer mange forskellige stilarter og er både et elegant og moderne lyspunkt. Lampen er fremstillet i polycarbonat 2.0 og basisdelene er lavet i genbrugsmaterialer. Pris 8.230 kr. www.kartell.com

TIDLØS ELEGANCE

Geometrix ørestikker fra Bucherer er designet i 18K rosaguld og med 56 diamanter, der får dig til at glimte om kap med nytårspynten. Ørestikkerne har en tidløs elegance, der får ethvert outfit til at shine. Pris 9.900 kr. www.bucherer.com

Bliv klar til NYTÅRSFESTEN

JAMES BONDS YNDLINGS

Gør som James Bond og skål nytåret ind med mundblæste martiniglas, der er designet med en karakteristisk asymmetrisk kant, så du kan drikke din forfriskende drink fra alle kantens sider. Pris 249,95 kr. www.Evasolo.com

NATURLIG DUFT

Duften er træagtig, intens og raffineret. Det sorte duftlys fra Pánpuri er er både et forførende og beroligende duftlys. 100% naturlige æteriske olier. Leather Hours Diffuser med noter af appelsin, koriander, sandeltræ, ravn, tonkabønne, amyris. Pris 395 kr. Pánpuri. www.hairskin.dk

AMERIKANSK 60’ER STIL

Det lille fine skab fra String Furniture er ideelt til minibaren nytårsaften. Skabet er nemlig både dekorativt, når det er lukket, men også når lågen er nede og fungerer som en hylde, der tager dig direkte tilbage til den amerikanske 60’er-stil. Kabinet med spejl på indersiden i valnød. Pris 3.809 kr. ekskl. vanger. www.Stringfurniture.com

MULTIFUNKTIONELT BORD

Rullebordet, Sydney, er et multifunktionelt møbel, der kan bruges til opbevare drikkevarer eller bruges som ekstra opbevaring i køkkenet, hvis du mangler plads. Sidney Trolly er med fiberplade i egefiner og ben og base i lakeret stål og egefiner. Pris 8.079 kr. www.boconcept.com

114 / Mit Østerbro Mit Østerbro Nytår
www.jmk.dk • www.taittinger.com
KLART SYN
JULEGAVE? Hjælp dine nærmeste med at gøre verden lidt klarere – Giv et gavekort til Democratic Eyewear, og lad dem opleve hvor enkelt det kan være at få nye flotte briller.
kan købes i alle vores butikker... Fire enkle priser, altid inklusiv tyndeste kvalitetsglas, antismuds-, antirids-, og antirefleksbehandlinger, bredeste læsefelt, nyeste synstestudstyr og de dygtigeste optikere Book tid til en synstest på www.democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø, Tlf. 3929 2100 Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg, Tlf. 3526 2000 – Lyngby Hovedgade 35, 2800 Kgs. Lyngby, Tlf. 5133 0028 Buddah Enkeltstyrke: 995,Flerstyrke: 2.995,Democratic Eyewear Enkeltstyrke: 1.995,Flerstyrke: 3.995,Karmah Enkeltstyrke: 2.995,Flerstyrke: 4.995,Tom Ford Enkeltstyrke: 3.995,Flerstyrke: 5.995,-
ET
PÅ VERDEN I
Gavekortet
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.