Mit Østerbro nr 24 september 2022

Page 1

Mit Østerbro

● GRATIS

KIRKEN PÅ ØSTERBRO har brug for din hjælp Madplan fra REMA Drømmekøkken fra DESIGNA

VVSPLUS

hurtig og effektiv Lektiehjælp hos

GOTUTOR Pas på

ØJNENE

NR . 2 4 · S E P T E M B E R 2 0 2 2

Bliv klog på MALING

TEMA Smag i byen Skole og uddannelse Indret din drømmebolig

Christian Fuhlendorff Børn i byen / Kultur og underholdning / Favoritter / Opskrifter / Klumme / Musik i byen
Mit Østerbro

Vores priser er

ikke inflationsramt Brillebutikken Democratic Eyewear lader ikke priserne stige.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

tigende madpriser, højere renter, elpriser der stikker af og inflation af en grad, som vi ikke har et i mange år, er det store samtaleemne hos danskerne. Nok til at gøre nærmest enhver lidt skeptisk. ”Men ikke nok til at vi sætter priserne op hos Democratic Eyewear. Faktisk kan man sige, at vi holder priserne kunstigt nede. Vi har valgt, at vores kunder kan få briller til nøjagtig samme priser, som da vi startede på Østerbrogade 54 for snart 3 år siden. I al ubeskedenhed har vi altid haft fantastiske priser. Faktisk i en grad hvor vores konkurrenter har set skævt til os,” siger Stig Hansen, der er optiker og Partner i Democratic Eyewear. Han fortsætter:

Bedste tilbud på markedet “Vi synes i al sin enkelhed bare, at alle har fortjent at kunne købe de lækreste kvalitetsbriller til en fast og gennemskuelig pris. Uanset om man er til de internationale mærkevarer som Tom Ford, Cutler & Gross eller Oliver Peoples – eller vores egne brands som Buddha, Democratic Eyewear eller Karmah. Folk skal jo have briller, uanset hvordan udgifterne til andre dagligdags ting ændrer sig i opadgående retning, og her mener vi, at vi har de bedste tilbud på markedet. Og netop når det gælder briller, kan man spare tusindvis af kroner, hvis man tænker sig om og er omhyggelig med at vælge den rigtige optiker”, siger Stig Hansen.

BRILLER MED ENKELTSTYRKE TIL 995 KR. De lave og gennemsigtige priser hos Democratic Eyewear starter med 995 kr. for butikkens egne brillemærker med enkeltstyrke. Det er den pris, du ender med at betale, og der er ikke skrevet noget med småt omkring en masse ekstra tilvalg, der fordyrer brillerne. De 995 kr. er prisen inklusiv eksempelvis antirefleksbehandling af dine glas. Skal det være med glidende overgang, koster Democratic Eyewears egne brands 2.995 kr. Prisen for eksklusive designerbiller fra eksempelvis Tom Ford, Oliver Peoples, Massada m.fl. spænder fra 3.995 med enkeltstyrke glas til 5.995 kr. med flerstyrkeglas. Brillerne kan alle fås som solbriller uden merpris og leveres selvfølgelig med de tyndeste glas, coatninger og alle de behandlinger, man kan lægge ind i brillen, også uden at det koster ekstra.

Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 2100 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro Ombygning i september Sikke en sommer vi har haft! Solen har braget igennem stort set hver dag fra midt juli og indtil nu, så måske har det været for varmt for dig at realisere dine ombygningsplaner i sommerferien. Det kan du så starte på nu, for i denne udgave har vi fokus på, hvordan du indretter din drømmebolig i byen. Du kan bl.a. læse om, hvordan du starter en ansøgning til et nyt dørhul, hvordan du nemt får et tilbud på mindre el- og vvs-opgaver, forskellige typer kvalitetsmaling og vejledninger fra både Flügger og Decor Farver, samt inspiration til et lækkert nyt køkken fra Designa efter dine ønsker og behov. “Skole og Uddannelse” er et andet tema vi kaster os over i anledning af hverdagens indtog. Vi har bl.a. mødt Christian Fuhlendorff, der fortæller inspirerende om forsiden af medaljen ved ordblindhed. Du kan også læse om efterskole, idrætsakademi og lektiehjælp. Velvære er som altid fyldt med fif til at holde formen og skønheden ved lige. Mit Østerbro kan som altid hentes i dine lokale butikker, caféer, supermarkeder eller digitalt på mitoesterbro.dk

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek Kristian Shaw-Mathiassen Peter Koldby · Cille Rosentoft Foto Dan Møller Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk cille@mitoesterbro.dk kristian@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forsidefoto Ditte Capion

Nyd vores kvarter i september, inden vi ses igen i oktober. Indtil da:

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Pas på hinanden

Gratis magasin

Chefredaktør Martin Andersen P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

34 / GoTutor

60 / Designa Køkken

30 /Fårevejle Efterskole 14/ Frihavnskirken

27/ Christian Fuhlendorff

37 / VVSPlus

6 / Mit Østerbro

4 / Democratic Eyewear

54 / Decor Farver


Mit Østerbro

OPENING IN SEPTEMBER 2022

Mit Østerbro / 7


Mit Østerbro

Billig og nem aftensmad med REMA 1000 og Mambeno

MADPLAN MED UGENS TILBUD FRA

REMA 1000

Et samarbejde mellem madplansservicen Mambeno og REMA 1000 gør det nemmere, billigere og mere overskueligt at handle ind.

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: REMA 1000

Køb ind online på shop.rema1000.dk

I

nflationen har ramt os alle og har bl.a. medført højere fødevarepriser. Derfor er det vigtigt at handle sine dagligvarer med økonomisk omtanke. Og det kan man, hvis man køber ind i den lokale REMA 1000. Her er det muligt at få et overblik over priserne på enten deres hjemmeside shop.rema1000.dk eller via REMA 1000s app. Appen viser bl.a. de aktuelle produkter i butikkerne inklusiv ugens gode tilbud. I appen er der også en indkøbslistefunktion, som mange kunder er blevet rigtig glade for, fortæller John Rosenløwe, der er ansvarlig for det digitale i REMA 1000. ”I vores app kan man – udover at se de aktuelle priser også få en indkøbsliste baseret på Mambenos madplaner. Vi har nemlig indgået et samarbejde med Mambeno, der er en af Danmarks bedste inden for madplaner til børnefamilier. Mambeno laver hver eneste uge en madplan for fire personer til fem dage for under 500 kr., med udgangspunkt i den aktuelle REMA 1000 tilbudsavis. På den måde kan man spare en masse penge på sit madbudget,” siger John Rosenløwe og fortsætter: ”Det smarte ved Mambenos løsning er, at den integrerer sig med vores indkøbsapp, så når du er færdig med din madplan, kan du med et enkelt tryk overføre alle dine ingredienser til REMA 1000s app. Efterfølgende kan man selv påføre de ting udover madplanen, man ønsker at få indkøbt.”

mumskøb, så selv hvis man kun skal have ganske få ting indkøbt, kan man bruge REMA 1000 med Vigo. ”Man bestiller sit indkøb i appen, som tæller mængden sammen. Hvis det eksempelvis bliver til fire poser med varer, kalkuleres der en leveringspris for de fire poser. Den ordre sender kunden ud på vores platform, hvor andre kunder kan se, hvem der gerne vil have varer leveret i lokalområdet. Hvis en kunde skal den vej, eller gerne vil tjene lidt ekstra penge, tager man varerne fra den nærmeste REMA 1000 med for kunden. Selvom man handler online, bliver varerne købt i den lokale REMA 1000 butik, så man støtter nærområdets butikker. Leveringerne foregår ofte meget hurtigt, hvilket vil sige inden for 2-3 timer,” fortæller John Rosenløwe.

Grøn levering med 80 gange rundt om jorden En meget stor del af leveringerne med REMA 1000 med

God måde at spare penge på

Vigo foregår på gåben eller cykel, og i 2021 gik eller cyklede

Mambenos madplan kan både fås med kød som en del af måltiderne og med en madplan, hvor der er mindre kød og mere grønt. Madplanen er en abonnementsløsning, hvor den første måned er gratis og derefter er prisen 39 kr. om måneden. Mambenos app kan blandt andet hentes på mambeno.dk.

de dygtige Vigo indkøbere hvad der svarer til en distance

REMA 1000 med Vigo sørger for levering Når der skal købes ind, kan man besøge en af REMA 1000s

på 80 gange rundt om jorden. Leveringen koster 19 kr. for den første pose, to poser 29 kr., tre poser 39 kr., fire poser 49 kr. og derefter fem kr. pr. ekstra pose. "Vi oplever et stort fællesskab omkring vores Vigo platform, både lokalt og digitalt og vores tilfredshedsundersøgelser ligger superhøjt, så folk er meget glade for ordningen,” slutter John Rosenløwe.

butikker eller vælge at få varerne leveret hjem til privatadressen via REMA 1000 med Vigo, som også er en del af REMA 1000s app. REMA 1000 med Vigo er en platform, hvor kunder køber ind for hinanden. Her er intet mini-

REMA 1000 Se mere på shop.rema1000.dk og mambeno.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


Mit Østerbro Serier

Orkestret · DRTV

Foto: DR.dk

Komikerparret Frederik Cilius og Rasmus Bruun spiller to medlemmer af et symfoniorkester, hvor de repræsenterer to meget forskellige – og til tider inkompatible – dele af livet: det administrative og det kunstneriske. Uden det ene, ikke det andet, men vejen gennem er underholdende på en brutal og hylende morsom måde. Du vil på ingen måde blive skuffet over at bruge et par sommeraftener på at se de ti afsnit af det helt geniale satiriske drama Orkestret. Serien kan ses på DR.dk

VIELSKERSERIER.DK anbefalinger til sensommeren

Vielskermedia.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier, du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.

3

serier du kan kaste dig over

Under the Banner of Heaven · Disney+

Foto: Disney+

Under The Banner of Heaven, trækker på true crimeelementer til at fortælle historien om et mord begået nær mormonernes hovedstad, i Salt Lake Valley. Under efterforskningen åbenbares sider af en religion, der ellers er portrætteret som småkedelig og mondæn. Sider, der er alt andet end. Andrew Garfield spiller hovedrollen i serien, der leger med grænsen mellem fiktion og true crime, og vi føler afgjort en True Detective-vibe i alle trailers, så vi er med på vognen. Serien kan ses på Disney+

Foto: HBO Max

House of the Dragon · HBO Max

10 / Mit Østerbro

Spin-off serien House of the Dragon blev annonceret umiddelbart før sidste sæson af Game of Thrones kom og ødelagde det hele. Det er den første grund. George R. R. Martin har været involveret i projektet fra start til slut. Det er den anden grund. Og D.B. Weiss og David Benioff er ikke at se nogen steder. Bum. Tre gode grunde til at give sig i kast med serien om historien bag Targaryen-familiens fald fra toppen af de syv kongeriger i Westeros.Hvis du mangler flere årsager, hvad så med Matt Smith og Paddy Considine i to af de største roller? Serien kan ses på HBO Max


Mit Østerbro

MATE ISTE BRYGGET PÅ YERBA MATE Økologisk, bæredygtig og vegansk Nyd dem kolde og med god samvittighed

Ja tak til veganske, økologiske og bæredygtige produkter Nej tak til syntetiske tilsætningsstoffer

Følg @organique_europe Find din nærmeste forhandler og læs mere på www.organique.dk


Mit Østerbro

Pas på øjnene ved skærmen Flere og flere får ondt i hovedet og sløret syn foran skærmen på arbejdet. Hos Louis Nielsen på Østerbrogade er salget af skærmbriller steget med 43% på fem år. Men det er muligt selv at give øjnene pauser. Butikken giver råd til, hvordan du kan undgå trætte øjne og et sløret syn foran skærmen

Det er helt normalt med trætte øjne, når du arbejder ved en skærm længere tid ad gangen. Husk at holde pauser ved at fokusere på noget længere væk – gerne tre gange i timen.

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

over arbejdet. Folk bliver frustrerede og kommer til os for hjælp", fortæller Haider Alzahawe.

os Louis Nielsen på Østerbrogade møder ejerne, chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen, oftere og oftere kunder, som får synsproblemer og gener, når de sidder ved skærmen på arbejdet eller studiet. "Der er god grund til generne", forklarer Haider Alzahawe. Det er nemlig hård kost for øjnene at være fokuseret på en digital skærm i flere timer i træk.

Tag en pause: Kig væk fra skærmen

Stadigt flere har brug for hjælp til at se skærmen skarpt. Hos Louis Nielsen Østerbrogade alene er salget af skærmbriller steget med 43% siden 2017.

Tallene dækker over, at for hver 20 minutter, man kigger på skærmen, skal man vende blikket væk fra skærmen og fokusere på noget mindst 6 meter (20 fod) væk, for eksempel et træ udenfor vinduet, i 20 sekunder. Derudover er det godt at komme ud, da øjnene slapper af, når de får lov at fokusere på noget som er længere væk end husets fire

H

"Flere kommer ind til os for at få rådgivning, fordi de får hovedpine og sløret syn foran skærmen. Det kan gå ud

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Men det er faktisk muligt selv at gøre noget aktivt og godt for øjnene, når man sidder foran skærmen. "Haider Alzahawe anbefaler ofte den såkaldte 20-20-20-regel. Ved skærmarbejde i længere tid ad gangen kan man blive træt i hovedet og øjnene og få et sløret syn. Her rådgiver vi som optikere om, at man kan ændre vaner ved en simpel huskeregel, der hedder 20-20-20", siger Haider Alzahawe.


Mit Østerbro

Hos Louis Nielsen på Østerbrogade er salget af skærmbriller steget med 43% siden 2017. Det er dog vigtigt at passe på øjnene foran skærmen – uanset om du bruger briller eller ej. Ejerduoen Haider Alzahawe og Ronni Rasmussen anbefaler 20-20-20-reglen som en huskeregel til gode vaner foran skærmen.

vægge. Især børn anbefales så vidt muligt at tilbringe 2 timer udendørs i dagslyset hver dag for at passe bedst på synet. "Vi ved, at det mindsker risikoen for nærsynethed hos børn, og for os alle er det sundt for både synet og resten af kroppen at tilbringe tid udendørs", siger chefoptikeren.

Hvor langt væk er skærmen? En god arbejdsstilling betyder også meget for, om øjnene bliver trætte af skærmarbejde. Der skal være mindst 60 cm gerne 80 cm – fra næsen og hen til skærmen. "Har du svært ved at se tydeligt på den afstand, eller oplever du jævnligt gener, kan det være, at du kan have glæde af en skærmbrille. Dette er helt naturligt for mange, der er over 40 år – men kan også være en god hjælp for yngre mennesker, selvom om de normalt ikke bruger briller", siger Haider Alzahawe.

Hjælper anstrengte øjne "Det kan også være, at dine øjne kan have glæde af en ny type brilleglas, hvis du bruger smartphone og tablet meget i hverdagen", forklarer butikschef Ronni Rasmussen. Der findes nemlig brilleglas, som er optimeret til digitale skærme:

PAS PÅ ØJNENE MED GODE VANER ● Brug 20-20-20-reglen: For hver 20 minutter, du kigger på en computer, tablet eller mobilskærm; hold en pause og kig ud ad vinduet eller på noget, der er længere væk end 20 fod (6 meter) i 20 sekunder. ● Brug 2 timer udendørs hver dag i dagslys. Dette anbefales især til børn for at forebygge nærsynethed. ● Undgå modlys og refleksioner, når du arbejder ved en skærm, og sid 60-80 cm fra skærmen. Kilde: Chefoptiker Haider Alzahawe, Louis Nielsen Østerbro

digitale skærme i den afstand og vinkel, de fleste holder for eksempel smartphonen i, nemlig omkring 35 cm. Jeg er sikker på, at mange kender til ømhed i nakken, når de scroller på telefonen eller læser nyheder. Det kan SuperDigital bidrage til at undgå", tilføjer Ronni Rasmussen.

Få hjælp i butikken "Louis Nielsens SuperDigital brilleglas er optimeret til vores daglige brug af digitale enheder, men er også gode til at se langt med, forklarer Ronni Rasmussen", siger han og fortsætter: "Det er en del af glasset, som kaldes den digitale zone, der er optimeret til digitale enheder. Læsefeltet ligger lidt længere oppe i glasset, og dét fungerer godt til at se på

De to ejere er enige om, at det vigtigste er, at man får en snak med butikkens eksperter, hvis man oplever gener i øjnene ved hverdagens skærmarbejde: "Vi kan hjælpe enten med rådgivning eller med at finde en brille eller kontaktlinse, som passer rigtig godt til den enkeltes liv og behov", lyder det fra butikschef Ronni Rasmussen.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Mit Østerbro

Kunstnere skal ændre rum i Frihavnskirken Hen over et år skal fire kunstnere bygge installationer i Frihavnskirken. Arbejdet foregår i samarbejde med menighedsrådet og brugerne i Rosenvængets sogn, og processen kan løbende følges i kirken fra efterårets start. Formålet er at sætte gang i en samtale om, hvad et kirkerum er i dag og i fremtiden.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

T

irsdag den 20. september finder valget til Rosenvængets sogn menighedsråd sted. Her kan du være med til at gøre en forskel og aktivt medvirke til mere fællesskab i lokalsamfundet, da menighedsrådet er din lokale kirkes ledelse. Rådet arbejder for at sikre de bedste rammer for en levende og relevant folkekirke – som for eksempel med planerne for Frihavnskirken på hjørnet af Willemoesgade og Fiskedamsgade. Der har i sognet længe været et ønske om at bygge Frihavnskirken fra 1905 om. Kirken har i årenes løb flere gange undergået forskellige renoveringer. “Hvordan et kirkerum skal se ud, er noget vores brugere går stærkt op i. Det vækker en masse følelser, og derfor har man ofte været tilbageholdende med at sætte noget nyt op, da man har haft en vis ærbødighed over for det gamle rums udtryk. Derfor har vi kontaktet fire kunstnere, som skal hjælpe os videre i processen ved at gøre os klogere på, hvad vi egentlig ønsker os af et kirkerum. Vi er så heldige, at vi har fået 350.000 kr. fra Statens Kunstfond til forprojektet,” fortæller Rikke Juul, sognepræst i Rosenvængets sogn.

Hvad skal et kirkerum kunne De fire kunstnere skal arbejde tæt sammen med menigheden, og det er kunstnernes opgave at sætte midlertidige installationer ind i rummet, så de kan inspirere og sætte gang i fantasien hos dem, der bruger rummet. “Ideen er at få folk til at tænke over, hvad det er, et kirkerum skal kunne, og hvordan det skal røre mig, når jeg træder ind i det. Et kirkerum er jo markant forskellig fra andre offentlige og private rum for den sags skyld. Vi har

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

inddraget kunstnerne, så de kan få gang i en diskussion om rummets funktion og rummet særlige sprog. De skal også være med til, at vi tænker over, hvad vi ønsker at give til de kommende generationer.” “Vi har fokus på klima, og derfor skal kunstneren ikke lægge op til for mange nyanskaffelser. I stedet skal de vise, hvordan vi kan skabe nyt ved at reparere det gamle på en kunstfærdig måde. Det handler om respekt for traditionen og fortiden, samtidig med at vi kigger fremad og skaber noget nyt. Det handler om at kigge på, hvad det betyder


Mit Østerbro

Præst Rikke Juul og formand for menighedsrådet, Finn Schulz fra Rosenvængets Sogn

FÅ INDFLYDELSE Er du interesseret i at medvirke til udviklingen af Frihavnskirken, så mød op til Valgforsamlingen i Rosenvængets Sogn, tirsdag den 20. september kl. 19:00 i Frihavnskirkens Store Sal.

at være en kirke i dag. I dag foregår der mange forskelligartede ting i kirken, og det skal en moderne kirke kunne rumme. Det spændende ved det her projekt er, at vi bliver tvunget til at tænke over, hvad det religiøse egentlig er, og hvordan det taler til os,” siger Rikke Juul.

Værksted i kirken Hun håber derfor, at folk i Rosenvængets sogn vil tage projektet til sig og være med til at føre diskussionen. Processen med de fire kunstnere starter til efteråret og kører henover ét år. De fire kunstnere, der alle arbejder proffesionelt som kunstnere, er blevet udvalgt af eksperter inden for området. Undervejs i processen har de deres værksted i kirken, og man kan følge med i deres arbejde i hele forløbet. “På den måde kan de skyde sig ind på, hvilken slags menighed der er i kirken, og menigheden kan få indflydelse på resultatet,” påpeger Rikke Juul.

Mockups af det færdige resultat De midlertidige installationer er såkaldte mockups, der er vellignende modeller af det færdige resultat og ikke bare en skitse. Det gør, at man får en rigtig god opfattelse af, hvordan det endelige resultat i vil tage sig ud. Det kan f.eks. være en mockup af en ny prædikestol.

Med tanke på at der snart er menighedsråd valg i Rosenvængets sogn, skal det nye menighedsråd være en del af processen med udformningen af det nye rum i Frihavnskirken. “Folk, der kommer i kirken, kan selvfølgelig være med til at inspirere kunstnerne, men i den sidste ende er det menighedsrådet, der bestemmer,” påpeger Rikke Juul. “Men det hele er en proces, hvor vi sammen finder ud af, hvor vi vil gerne vil hen med kirken. Jeg håber, at de kommende medlemmer af menighedsrådet vil interessere sig for projektet, og at de kan se, at Frihavnskirken og de øvrige kirker i sognet er vigtige bygninger i lokalområdet. Det er nogle kulturskatte, vi varetager og bringer videre, og jeg synes, det må være en fantastisk ting at få sat sit fingeraftryk på.”

ROSENVÆNGETS SOGNS MENIGHEDSRÅD Randersgade 3,1. · 2100 København Ø · Tlf. 35 42 17 44 · rosenvængetssogn.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


Mit Østerbro Shopping

ØRERINGE

Øreringe fra BUKKEHAVE7 Pr. stk. 550 kr.

www.christinebukkehave.dk

STØVLER

Deichmann7 · 499 kr.

www.deichmann.com

TASKE

Dahlman 1807 · 5.000 kr.

www.dahlman1807.com

Back to

BRILLER

Vivienne Westwood hos Louis Nielsen7 · 1.895 kr.

BUSINESS

www.louisnielsen.dk

SKJORTE

Wolford7 · 1.975 kr.

www.wolfordshop.dk

TO-GO KOP

Loveramics fra Spinchy7 · 250 kr.

www.spinchy.com

NØGLERING

erik bagger a/s7 · 169,95 kr.

www.imerco.dk

SNOEDE LEVEVEJE

af Hannah Lund & Johanne Havshøj7 · 299 kr.

www.bloodyamateurs.dk 16 / Mit Østerbro

MORGENMAD OG KAFFE

42Raw7 · Fra 40 kr. · www.42raw.dk


DKK

2 9 95 Hvorfor betale mere?

Briller fra 2.995 DKK, Inklusiv: Flerstyrke glas, antismuds-, antirefleks- og antiridsbehandlinger af glas, tyndeste glas, største læsefelt, nyeste synstestudstyr & de dygtigste optikere

Del betalingen op i 6,18, 24... Del din betaling op i rater og betal over 6, 18 eller 24 måneder. Helt uden gebyrer og renter.

Book tid til en synstest på www.democraticeyewear.com - Østerbrogade 54, 2100 København Ø, Tlf. 3929 2100 Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg, Tlf. 3526 2000 – Lyngby Hovedgade 35, 2800 Kgs. Lyngby, Tlf: 5133 0028


Mit Østerbro

BARHOLT CYKLER HVEM ER VI? Vi er din uafhængige, passionerede cykelhandler centralt placeret på hjørnet af Østerbrogade/Koldinggade. Vores udvalg af cykler er rette mod den daglige pendler som bruger cyklen til daglig transport. Vi har cyklerne, som du ikke finder i alle butikker og vores udvalg spænder bredt og er nøje udvalgt. Vi sælger de yderst populære og lette og ergonomiske Frog og Woom børnecykler, 2- og 3-hjulede ladcykler fra Bakfiets, Gazelle, Christiania Bikes og Seaside, Sportscykler + gravel cykler af mærkerne Fuji, Breezer, Genesis, Nishiki, Principia, hverdags/ bycykler af mærkerne Batavus, Ebsen, Falter, Morrison og Pelago, Stort og bredt udvalg af elcykler af mærkerne: Coboc, Falter, Gazelle og Tenways.

TENWAYS CGO 600

Superlet og stilren elcykel. Vægt kun 15 kg! Vedligeholdsesfrit Gates remtræk, hydrauliske skivebremser, momentstyret baghjulsmotor. Pris 14.999 kr.

WOOM NOW

Den ultimative børnecykel. 3 størrelser, 20, 24, 26" - fra 6 år og opefter. Plads til skoletaske. Hydrauliske skivebremser, navdynamo, frontlad. Fra 6.600 kr.

Elcykelmarkedet er i rivende udvikling og det er ikke længere forbeholdt den ældre generation. Vi sælger elcykler til kunder i stort set alle aldre. Mærkerne Coboc og Tenways henvender sig også til den yngre generation af elcykel købere som efterspørger lette elcykler med et enkelt og stilrent design. VI udfører naturligvis også reparation af din cykel. Vi laver alle typer cykler og du kan gratis låne en cykel af os imens. Når din cykel er klar, typisk dagen efter aflevering, modtager du en SMS om at din cykel er klar.

BARHOLT CYKLER Østerbrogade 138 · 2100 Kbh. Ø Tlf. 35 42 43 44 www.barholtcykler.dk www.lettebornecykler.dk

WOOM ORIGINAL.

Den lette klassiker fra Woom. Fra 12” løbecykel op til 26” cykel med 8 udvendige gear. Ekstrem lav vægt. Fra 1.900-4.700 kr.

18 / Mit Østerbro

GAZELLE PARIS C7

Praktik, solid og driftsikker elcykel fra hollandske Gazelle. Bosch Active Line centermotor. Fås med 300, 400 eller 500WH batteri afhængig af behov til rækkevidde. Fra 16.499 kr.

TENWAYS CGO80S

Aftageligt integreret batteri, Gates remtræk, Hydrauliske skivebremser, LCD display i frempind med navigation mm., momentstyret baghjulsmotor. En elegant elcykel som ligner en almindelig cykel. Stærk pris kun 17.999 kr.

GAZELLE ULTIMATE C5

Den ultimate elcykel til dagligt brug, også til de længere distancer. Gates remtræk, stærk Bosch Performance Line centermotor, 500 WH integreret batteri, 5 Shimano Nexus gear. Pris 29.499 kr.


Mit Østerbro

NYD DE BEDSTE EFTERÅRSFILM I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF.

Spis godt i vores hyggelige foyer inden du tager plads i de lækre stole.

DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK

Mit Østerbro / 19


Mit Østerbro

Bekvem besparelse: Få hurtigt og stabilt internet i boligforeningen Streaming, hjemmearbejde og gaming har det til fælles, at de kræver hurtigt og stabilt internet. Internet fra Fiberby lever op til de krav ovenikøbet til en pris, der er fordelagtig. Og mens det økonomiske overskud skrumper hos mange, er billigt internet en bekvem måde at spare, uden at gå på kompromis med livskvaliteten.

NEMT OG BEKVEMT AT SPARE Jakob Frederiksen opfordrer andels- og ejerforeninger i Storkøbenhavn til at overveje at installere deres egne stik. Der ligger nemlig en besparelse på

Af: Mit Østerbro Foto: Fiberby

S

tabilt og hurtigt internet er særdeles vigtig, når man streamer tv, film og serier, som de fleste efterhånden gør. Enhver tv-station har efterhånden sin egen streamingtjeneste med programmer både live og on demand. De fleste som gør brug af streaming ved, at det er uhyre vigtigt, at man har et stabilt og hurtigt internet. Stabilt og hurtigt internet er også nøgleord i hjemmearbejde, som vi så under coronapandemien. Hjemmearbejde, skole eller studier bliver bare besværligt, hvis der er knas med internetforbindelsen. Gaming var engang mest for teenagere, men i dag er gaming en almindelig fritidsaktivitet, som også kræver høj hastighed og stabilitet. Hvis du selv eller en du kender, gamer i fritiden, har du sandsynligvis hørt, at fornøjelsen hænger sammen med at hastighed og stabilitet er i top.

Klogt at eje internetstikket Fiberby leverer hurtigt og stabilt internet for 125 kr. om måneden og har oplevet kraftig vækst i efterspørgslen. Fiberbys grundfilosofi er, at når beboerne i f.eks. en andelsforening går sammen om at få internet, får de et lynhurtigt, stabilt internet med kompetent og hjælpsom kundeservice - til en rigtig fornuftig pris.

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Fiberby adskiller sig fra de store udbydere ved, at boligforeningen selv ejer internetstikket (kablerne i ejendommen) og ikke lejer dem af f.eks. Yousee, Norlys eller en anden internetudbyder. ”Hvis man f.eks. er kunde hos Fastspeed eller Hiper, går en del af abonnementsprisen til en lejeudgift til f.eks. Yousee eller Norlys. Men når boligforeningen selv ejer netværket, er beboerne fri for lejeudgiften til teleselskabet, og det adskiller Fiberby fra de dyrere konkurrenter,” siger Jakob Frederiksen, direktør i Fiberby, som i dag leverer internet til over 900 boligforeninger i Storkøbenhavn. ”Er man ikke er tilfreds med Fiberby, kan man nemt skifte os ud. Men hvis man er utilfreds med en internetudbyder, som ejer kablerne i ejendommen, kan man reelt ikke skifte dem ud. Fordi man bare kan fravælge Fiberby, er vi nødt til at sikre, at forbindelsen er optimal, og ikke mindst at vores kundeservice er god. Gør vi det ikke godt nok, kan folk bare finde en anden udbyder. Det kan man ikke med de store, landsdækkende leverandører,” påpeger Jakob Frederiksen.

Kundeservice skal spille Hvis man som internetkunde har brug for hjælp, er det vigtigt, at der

et par hundrede kroner om måneden til hver beboer. ”Det koster ca. 3.500 kr. per lejlighed at få installeret. Man kan derefter regne ud, hvornår den omkostning er tjent ind i forhold til at leje internetstikket hos en udbyder.” Bor man i en andelseller ejerforening, kan man foreslå, at foreningen får installeret et netværk, som tilhører foreningen. ”I den nuværende situation, hvor mange oplever stigende priser, er en blivende, årlig besparelse på et par tusinde kr. en nem og bekvem måde at spare, og mange kan samtidig opleve en forbedring af forbindelsen og servicen,” siger Jakob Frederiksen. er kort ventetid i telefonen og at man får vejledning som er venlig og kompetent. Dér oplever kunderne ofte forskel på udbyderne, fortæller Jakob Frederiksen. Forbrugernes bedste mulighed for at vurdere serviceniveauet hos en udbyder, er nok deres anmeldelser på Trustpilot. Hvor mange stjerner har udbyderen, og hvad skriver kunderne? siger Jakob Frederiksen, og fremhæver at Fiberby er lidt stolte over at være kundernes favorit på Trustpilot.

Fiberby Tlf. 88 77 87 58 · www.fiberby.dk


Mit Østerbro

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro

DEN SIDSTE AFSKED KAN IKKE GØRES OM… Lad os sammen finde frem til, hvordan afskeden med et kært menneske bliver rigtig for dig. Vi ved, det er vigtig at blive mødt med tid, nærvær og empati i den ofte helt uvante situation, man står i ved et dødsfald, og vi hjælper dig med råd og vejledning og ordner de nødvendige papirer. Solvejg · Frank · Mette

Begravelsesforretningen Den Sidste Rejse v/Solvejg Ritzau Ndr. Frihavnsgade 34 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 26 29 info@densidsterejse.dk · www.densidsterejse.dk

22 / Mit Østerbro

19


Mit Østerbro Sommer i byen

„En af årets store romaner, om vold, identitet og kampen for retfærdighed.“ – SKÅNSKA DAGBLADET

Vinder af Årets bog i Sverige

Mit Østerbro / 23


Mit Østerbro Skole og uddannelse

Optimale rammer for

idræt og uddannelse Skoleåret er startet igen, og Københavns Skole & Idrætsakademi (KSI) kan i år byde på en spændende nyhed. De har nemlig fået ishockey med på programmet, så de tilbyder talentudvikling inden for fodbold, tennis og ishockey samt, som altid, en meget høj faglighed i undervisningen.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

er er lidt good-to-know information om skolen på Gartnerivej ved Ryparkens store idrætsanlæg samt den nye Østerbro Skøjtehal ved Gasværksgrunden.

10.000 timers træning For at komme gennem nåleøjet skal man til optagelsesprøve i fodbold, tennis eller ishockey, der er skolens sportsgrene, samt til en optagelsessamtale, såfremt optagelsesprøven klares tilfredsstillende. For skoleleder og en af initiativtagerne til skolen, Johnny Wetterstein, handler den markante sportslige indsats om, at eleverne ind i voksenlivet kan dyrke idræt på højt sportsligt niveau: “Vi arbejder til dels efter princippet om, at hvis du vil være god til noget, skal du træne i mindst 10.000 timer. Det svarer vel til at træne 20 timer om ugen. Det er det samme, som hvis du vil være en dygtig musiker eller

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

kunstner. Man er nødt til at træne så meget, hvis man gerne vil blive rigtig dygtig til noget,” forklarer han.

Træning passer med skolegang og socialt liv Eleverne har en hverdag, hvor de træner hver morgen inden den normale skolegang. Alle skolens trænere har et meget højt fagligt niveau, så det er virkelig effektiv træning. “Mange af vores elever er, når de når udskolingsalderen, inde omkring forskellige ungdomslandshold, så niveauet skal være ekstremt højt,” siger Johnny Wetterstein. Om eftermiddagen træner de igen, men denne gang i de respektive foreninger, de skal være tilknyttet. “Skolen er sat i verden for at give børn, der gerne vil nå langt med sin sport, en mulighed for at få en stor træningsmængde til at passe sammen med skolegang, familieliv, venner og alle de andre forskellige sociale former på en optimal måde,” siger Johnny Wetterstein og uddyber: “Ting som lektier bliver så vidt muligt lavet på skolen, vi stiller træningstøj til rådighed m.v. Så kan eleverne slappe


Mit Østerbro Skole og uddannelse

KOSTEN SPILLER EN STOR ROLLE Skolen går også meget op i ernæringsrigtig kost. Eleverne skal spise hensigtsmæssigt i forhold til deres sportsudøvelse og skolegang. Nutella oven på et stykke lyst brød duer eksempelvis ikke, pointerer Johnny Wetterstein. “Eleverne skal have de rigtige kulhydrater og proteiner for at kunne holde til træningen og de mange aktiviteter. Deres hjerner skal også være klar til de forskellige fag. Udover en god kost skal eleverne også sørge for at få sovet tilstrækkelig, da søvn er vigtig for god restitution.”

af og koncentrere sig om at få et velfungerende socialt liv sammen med familie og venner,” siger KSI’s skoleleder.

Et godt samarbejde med foreninger KSI samarbejder med idrætsforeninger i København, som har et ambitionsniveau, der sigter højt i udviklingen af fodbold, tennis- og ishockeyspillere. I det samarbejde har de fokus på at målrette processen for at skabe de rigtige muligheder, der betyder, at den enkelte elev opnår sådanne potentialer, at de ind i voksenlivet kan dyrke deres idræt på et højt sportsligt niveau. Samarbejdet omfatter blandt andet de tre fodboldklubber B1903, HIK og F.C. København samt ishockeyklubben KSF og Dansk Ishockey Forbund. Det er alle idrætsforeninger, der prioriterer talentudvikling stærkt.

Det hele menneske Skolen tænker på eleverne som hele mennesker, og derfor har de bl.a. tilknyttet sportspsykologer og yogaundervisere. “Vi arbejder også efter begrebet Growth Mindset, som kort fortalt handler om, at man ikke lukker ned for sig selv, hvis tingene ikke går, som man havde håbet. Eleverne skal se modgang og nederlag som en udfordring og tænke ud af boksen. Det er legalt at lave fejl, da det er gennem vore fejl, at vi lærer noget nyt. Jeg oplever, at det virker, da vores elever er supermotiverede og engagerede,” fortæller Johnny Wetterstein. Se mere på www.kbhakademiet.dk

KØBENHAVNS SKOLE & IDRÆTSAKADEMI Gartnerivej 9 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 50 50 87 93 · Du kan læse mere på www.kbhakademiet.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25


Mit Østerbro Skole og uddannelse

CODING CAFÉ FOR KVINDER I ALDEREN 16-25 ÅR Bliv skarpere på it over 5 torsdage i efteråret Går du i gymnasiet, eller er du allerede blevet student? Og overvejer du lige nu, hvad dit næste træk skal være? Deltag i IT-Universitetets Coding Café for at finde ud af, om en bachelor i Softwareudvikling eller Data Science kunne være noget for dig. På Coding Café får du mulighed for at prøve kræfter med at programmere din egen hjemmeside, går på detektivarbejde i store mængder af data og bliver introduceret til arbejde med kunstig intelligens. Du får desuden en masse inspiration til, hvad du kan med en uddannelse inden for it.

@itucph

26 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Coding Café er gratis, og du behøver ikke at kunne programmere på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er godt humør og gåpåmod. Det er en gruppe kvindelige studerende fra både Softwareudvikling og Data Science, der underviser dig – og de sørger for, at du får fem sjove og inspirerende aftener. Første Coding Café finder sted 8. september. Læs mere på itu.dk/codingcafe


Mit Østerbro Skole og uddannelse

Christian Fuhlendorff Nu begynder jeg at gå til podcast

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27


Mit Østerbro Portræt

Standup komiker Christian Fuhlendorff har tv-vært, radiovært, skuespiller og manuskriptforfatter med mere på sit cv. Han har lavet flere onemanshows, skrevet og medvirket i tv-serien Kristian og vundet prisen Årets komiker i 2015 ved Zulu Comedy Galla. I dag har han desuden podcasten Hva’ så ?!, der er almindelige og seriøse samtaler mellem ham og en gæst, og som er blevet rost fra mange sider.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Ditte Capion

V

i har taget en lille snak med Christian om hans podcast, ordblindhed og årene i en specialskole, hvor han landede pga. en fejldiagnose, da han var barn.

Hvorfor podcast og hvorfor en podcast, hvor humoren ikke er i fokus? “Grunden til, at podcastmediet passer godt til mit temperament, er, at det er ligesom at lave radio, bare uden en redaktør. Ikke at det overhovedet er skidt med en redaktør, men er der en redaktør inde over, bliver resultatet lidt et delebarn. Standup er et sted, hvor man fuldt ud kan udleve, det man gerne vil. Her skal man så også selv æde lorten, hvis det ikke fungerer. Podcastmediet ligner utroligt meget standuppen, fordi man får sin egen vision ud. Og så ligner det radio, som jeg holder meget af.”

28 / Mit Østerbro

“Inden jeg i 2017 gik i gang med podcastmediet, kiggede jeg på mit eget medieforbrug, og det slog mig, at jeg hele tiden hørte podcast – både når jeg kørte bil, løb eller gik en tur. Og så tænkte jeg, at hvis det er sådan, jeg forbruger mediet, må der være andre end mig, der har det på samme måde. For fem år siden var der endnu ikke så mange, der hørte podcast, men jeg kunne med det samme mærke, at mediet passede godt til mig. Og jeg var sikker på, at der engang i fremtiden ville komme flere lyttere til. Men jeg lavede den meget for min egen skyld. Det var ikke dyrt at udkomme, og jeg kunne relativt billigt udgive noget i en fin kvalitet. Jeg sagde til min kone, at nu begynder jeg at gå til podcast i stedet for at gå til fodbold eller rollespil, eller hvad man nu bruger sin tid på.”

Seriøse samtaler i podcast Du er jo kendt som komiker, men dine podcast er almindelige samtaler med mennesker, om hvem de er, hvor de kommer fra osv. Seriøse emner med andre ord og ikke komik?


Mit Østerbro Portræt

“Når man går ind på en standup scene, skruer du op og ned for dig selv. Aftalen med publikum er, at hvis I lytter til mig i et stykke tid, lover jeg at være sjov en gang i mellem. I en podcast kan jeg skrue op for andre ting end standup, som handler meget om det grænsesøgende, provokerende og det nærmest for ærlige. I en podcast sætter jeg fokus på det tænksomme og giver måske et mere ærligt billede af, hvem jeg er i døgnets 24 timer.”

Kan ikke tage den lige vej med ordblindhed Du er jo ordblind, men har fået stor succes trods udfordringerne med at læse og skrive. Det er min opfattelse, at mange mennesker med ordblindhed ofte har et drive, andre ikke har, fordi de er nødt til at lykkes på nogle andre måder. Holder den teori i dit tilfælde? “Jeg tror faktisk på de tanker, selvom jeg aldrig har spekuleret i de baner. Hvis det, du gerne vil tidligt i livet, kræver en indsats og en større indsats end for dine venner, er det nok ikke usundt for dig. Jeg var ikke særlig talentfuld, da jeg startede som standup komiker, men jeg vidste én ting, jeg kunne bedre end mine kolleger; Jeg kunne arbejde mere end dem. Hvis du kigger på de største navne herhjemme inden for standup som Anders Matthesen og Mick Øgendahl, finder du ikke nogen større arbejdsheste end dem. De knokler på!” “Generelt kommer mennesker i den skabende kultur ikke let til noget – folk med vedvarende succes og ikke det enkeltstående tilfælde er virkelig nogle knoklere. Den anden interessante ting med ordblindhed er, at du ikke kan tage den lige vej. De tvungne omveje for at komme til målet, gør at du får nogle andre indtryk og andre tanker end det ’almindelige’ skrivende folk. Man kan sammenligne det med to biler, der kører fra København til Aarhus, hvor den ene kører på motorvejen og den anden på landevejen. Motorvejsbilen kommer hurtigere frem, men landevejsbilisten får mere at se og kan fortælle en mere interessant historie. Det er forsiden af medaljen ved ordblindhed.”

mig. De har haft en helt anden oplevelse af tiden der. Det respekterer jeg naturligvis fuldt ud, vi er alle sammen forskellige og ser forskelligt på verden. Men min tid der var fantastisk.” Det kan jo være fantastisk for et barn at være sammen med voksne, der ved noget om området og brænder for det. “Ja, men jeg har været på besøg flere gange på skolen siden og blandt andet optrådt der, og der fortalte én af mine lærere, som underviste os i start af 1990’erne, at lærerne på skolen faktisk slet ikke var specialuddannet til at undervise eleverne på specialskolen. De havde haft et par småkurser, men det var alt. Jeg følte dengang, at lærerne vidste en masse om områder som ADHD og autisme, men på det tidspunkt var mange herhjemme ret uvidende om diagnoserne. Når jeg tænker tilbage på, at de ikke vidste så meget om området, er jeg meget imponeret over, hvor dygtige de virkede til at vide en masse om det.”

Nemt i byen Inden vi runder af, bør vi nævne dine podcast, som er gående samtaler i byen – herunder også søerne, der strækker sig fra Frederiksberg til Østerbro. Hvad betyder byen for de samtaler? “I starten gik mine gæster og jeg alle mulige steder, som f.eks. i Dyrehaven, men det gik op for mig, at gæsterne lige så gerne vil gå inde i byen, så jeg har fundet en 4-5 ruter, der passer godt til samtalerne. Men at det foregår i byen skyldes nærmest udelukkende, at det er nemmere. Faktisk vil jeg i virkeligheden helst have, at mine gæster kommer ud til Amager Strand, hvor jeg bor!”

Nød tiden på specialskole Du har gået i specialskole i nogle år og var, som jeg kan forstå, ret glad for det. Hvad gav det dig? “Jeg gik på en specialskole i Ballerup fra 3. til 6. klasse. Det var med DAMP børn (børn med ADHD, red.), autister m.v., og jeg ville aldrig være de år foruden. Jeg ville ønske en lignende skoletid for alle børn. Ingen tager skade af færre elever til flere lærere. Så har de mere tid til børnene. Selvom jeg nød tiden der, ved jeg, at mange af mine klassekammerater ikke var lige så begejstret for det som

Mit Østerbro / 29


Mit Østerbro Skole og uddannelse

Faarevejle Efterskole har fokus på tillid og fællesskab På Faarevejle Efterskole er det vigtigt, at eleverne får mulighed for at møde kammerater, der er anderledes end dem selv. Mødet med andre værdier, holdninger og interesser gør nemlig, at man får noget vigtigt med sig videre i livet. Derfor arbejder skolen meget fokuseret på, at man i starten af skoleåret og hele året rundt laver aktiviteter, hvor det gælder om at møde hinanden og være sammen på mange forskellige måder.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

et er blandt andet derfor, at Faarevejle Efterskole er med i efterskolernes projekt Me&We, der har til formål at styrke unges sociale kompetencer, relationer og fællesskaber, fortæller forstander Christian Bruun. “Det gør, at vi har vi en masse aktiviteter og attraktive tilbud i løbet af året for at sætte fokus på elevfastholdelsen. Vi er en skole, der rigtig gerne vil forskellighed. Vi tror på, at unge mennesker udvikler sig bedst, hvis de også har nogle andre unge mennesker, der ikke nødvendigvis ligner dem selv, som de kan spejle sig i.” “Visse efterskoler er meget retningsbestemte med kun én linje, som f.eks. idræt eller kunst, hvor vi går mere bredt ud og tilbyder ni forskellige linjefag, der peger i forskellige retninger. Det er lige fra musik, friluftsliv, idræt, kunst & design til eSport m.v. Det medfører, at man er sikker på at møde nogle mennesker, der er forskellige ift. til én selv, samtidig med at man naturligvis også møder nogle, der ligner én selv,” fortæller han og tilføjer: “Her har man mulighed for at have flere linjefag i sit skema på samme tid, så man ikke kun behøver at have et linjefag. I de fleste tilfælde kan man have to og i visse tilfælde også hele tre linjefag.”

30 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Elever bor i små huse Efterskolen ved Lammefjorden i det Nordvestlige Sjælland har nogle fysiske rammer, der er meget attraktive i og med, at de kan tilbyde eleverne at bo i små huse fremfor store elevgange. Her er 11 huse, der kan rumme 12 elever i hvert hus. “Det gør, at fællesskabsfølelsen er helt naturlig fra dag ét,” fastslår Christian Bruun. “Derfor har vi stor fokus på husene og trivslen i dem. At der er en fast base i begyndelsen gør, at det senere bliver nemmere at få de sociale relationer ud af huset til at fungere – samtidig med, at relationerne i huset er tilstede igennem hele skoleåret,” siger han. Hvert hus har sin egen kontaktlærer, der flere gange om ugen har møder med eleverne. Hvis man vil det som elev, kan man komme ret tæt på sin kontaktlærer og få en masse god snak sammen.

Tid til fællesskabsfredage Der er ingen 9. klasser på Faarevejle Efterskole, som er en ren 10. klasse efterskole. Det giver skolen bedre plads til at fokusere på fællesskab, tillid og relationer samt de mange linjefag, forklarer Christian Bruun. “Det har helt klart styrket


Mit Østerbro Skole og uddannelse

NI LINJEFAG DER SPÆNDER BREDT Faarevejle Efterskole har et af landets bredeste fagudbud med sine ni linjefag som er: Dans, eSport, film, volley, fodbold for drenge, musik, kunst og design, mad og kærlighed og friluftsliv. Eleverne kan vælge op til tre linjefag. Derudover har skolen en lang række valgfag, der spænder lige fra Badminton og Billedkunst til Tekstilværksted og Tysk. Se mere på faarevejleefterskole.dk

vores fokus og kvalitet i arbejdet med de unge, at vi for tre år siden skar 9. klasserne fra af skematekniske årsager. I dag har vi eksempelvis tid til vores fællesskabsfredage, hvor alle elever på fredagene er fælles om nogle forskellige øvelser. Her arbejder vi blandt anden med Me&We projekter, men også med alle de ting, vi måske ikke har haft tid til før. Alle undersøgelser viser, at man skal trives for at kunne lære, og derfor laver vi også projekter, hvor det bare skal være sjov og ballade. Det er f.eks. vores casinodag, hvor eleverne med nogle spillestationer, som de selv skaber, går rundt til hinanden og arbejder med de respektive områder. Eleverne laver også nogle instruktionsvideoer om et emne, de arbejder med, og fremviser dem til hinanden. Vi afholder desuden fastelavn, laver temafester, afholder Stormester, pridedag osv. Alt hvad der handler om fællesskab.”

Ryste-sammen-tur til udlandet Blandt skolens andre tilbud er muligheden for at komme på flere udlandsture. Allerede i den tredje uge af skoleåret er der en ryste-sammen-tur, som i år går til Tjekkiet. Her skal

eleverne blandt andet riverrafte, rappelle, mountainebike, hike osv. for at opdage og lære hinanden at kende. På turen kan de se nogle andre sider af hinanden og kan på den måde også skabe indbyrdes relationer. Der er også en skitur om vinteren en gang om året til Østrig. Som alle ved, findes der ingen god undervisning uden en dygtig lærer, hvilket der heldigvis er mange af på Faarevejle Efterskole. “De er her på grund af deres interesser, og fordi de har lyst til unge mennesker. Vi har nogle knalddygtige lærere, der i den grad har lyst til at arbejde og undervise på en efterskole. De brænder virkelig for deres fag og vil meget gerne videregive deres viden til de unge. Så de er meget engagerede og passionerede omkring deres arbejde,” fortæller Christian Bruun.

Faarevejle Efterskole Skjoldsvej 5 · 4540 Fårevejle · Tlf. 59 65 32 65 www.faarevejle.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31


Mit Østerbro Skole og uddannelse

A.I SPISEBORDSSTOL

TOOLBOX OPBEVARINGSKRUKKE

H 81 x B 54 x D 53 cm · Pris 1.673 kr.

www.kartell.com

H 15 x B 11,8 cm Pris 299,95 kr.

www.evasolo.com

24/12 TO GO TERMOFLASKE Rustfrit stål, kunststof og nylon. Mål H 19,5 x Ø 7,5 · Pris 249,95 kr.

www.evasolo.com

SKOLEstart SM131 SKRIVEBORD Mål: H 74 x L 115 x B 55 cm Pris 6.999 kr.

www.skovby.dk

QUAY GULVLAMPE Pulverlakeret stål i farven stone. Mål H 121 x D 21 cm Pris 2.495 kr.

www.evasolo.dk

REOLSYSTEM

Hvidt, pulverlakeret metal og egetræ. H 200 x B 160 cm · Pris fra 6.249 kr.

www.stringfurniture.com 32 / Mit Østerbro


NÅR HVERDAGEN SKAL KØRE IGEN Book din lejebil på enterprise.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Skole og uddannelse

Danmarks

bedst anmeldte lektiehjælp GoTutor blev grundlagt i lokaler på Østerbro og har siden 2020 været en del af Egmont. I dag er GoTutor Danmarks bedst anmeldte lektiehjælp, og de stræber hver dag efter at tilbyde lektiehjælp af allerhøjeste kvalitet i samarbejde med de nye kollegaer hos Egmont. 34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Mit Østerbro Foto: Lindhardt og Ringhof

V

isionen hos GoTutor er at skabe skoleglæde, motivation og trivsel for deres elever. Målsætningen er også at give forbedret faglighed og tydelige resultater. “Hos GoTutor tror vi på, at trivsel i skolen går hånd i hånd med faglighed,” udtaler adm. direktør Ruben Sørensen, som således pointerer, at lektiehjælp ved GoTutor skal skabe både bedre læring og en bedre følelse omkring det at gå i skole.


Mit Østerbro Skole og uddannelse

Skræddersyet undervisning til elever i 0.-10. klasse og på gymnasiet For GoTutor er det vigtigste, at forløbene skabes i et samarbejde mellem GoTutor, lektiehjælper og elev. Sammen får de i fællesskab afklaret præcis, hvori elevens behov består, hvorved eleven får et forløb, der er 100% skræddersyet til ham eller hende. “Vi tager en dyb snak med familien for at forstå elevens unikke udfordringer og behov, og herudfra tilrettelægger vi et forløb, som skal adressere det, som er relevant for den enkelte elev,” udtaler elevchef og uddannet lærer Sarah Wagn Møller. GoTutor hjælper i alle fag i grundskolen og på gymnasiet og har i dag næsten 2.000 lektiehjælpere.

Undervisning af trænede og uddannede lektiehjælpere Siden GoTutor blev en del af Egmont, har det primære fokus været at øge kvaliteten af undervisningen – ikke mindst at klæde lektiehjælperne rigtig godt på. “Vi har sammen med førende eksperter fra Egmont udviklet GoTutor Akademi, som er en kursusplatform med en lang række kurser i pædagogik, undervisning i udvalgte fag samt særlige temaer såsom ordblindhed og tosprogede elever,” udtaler Ruben Sørensen. Går man ind på GoTutors hjemmeside, er det også tydeligt, at uddannelse, træning og udvælgelse af lektiehjælperne ligger firmaet meget på sinde.

Lektiehjælp med fri adgang til materialer og ekstraopgaver Som led i strategien om at tilbyde undervisning af højeste kvalitet har GoTutors lektiehjælpere adgang til alle digitale læringsmaterialer fra Egmonts undervisningsforlag – f.eks. Alinea, MatematikFessor og Praxis. Derudover stiller GoTutor fysiske bøger til rådighed for lektiehjælperne, som de kan tage med til deres elever. “Udgangspunktet for vores lektiehjælp er de bøger og lektier, som eleven har, men før vi blev en del af Egmont, oplevede vi tit, at vores lektiehjælpere manglede materialer og inspiration. Derfor er vi glade for at kunne give dem adgang til læremidler af højeste kvalitet, når de eksempelvis

skal finde ekstraopgaver eller skal forberede sig før undervisningen,” udtaler Sarah Wagn Møller. Udover at stille materialer til rådighed uddanner GoTutor lektiehjælperne i at bruge dem. På GoTutor Akademi er der – opdelt på fag – en lang række webinarer og kurser i, hvordan man bruger materialerne bedst muligt i praksis.

Privat lektiehjælp til en god pris og med fair vilkår Vedrørende priser udtaler Ruben Sørensen: “Vi ønsker at tilbyde lektiehjælp til en pris, hvor kunden oplever høj værdi for pengene. Denne værdi, ønsker vi, skal komme fra en dygtig og trænet underviser, adgang til materialer samt ikke mindst en høj service, når du taler med os. Vores pris er 299,- kr. per time, hvilket, jeg mener, er en meget attraktiv pris.” Ruben udtaler yderligere: “Vi ønsker også at tilbyde rimelige vilkår. Vi har ikke til hensigt at binde kunderne til ’pakker’ på en masse timer, som de ikke nødvendigvis får brugt. Derudover ønsker vi fuld gennemsigtighed – vi har derfor ingen gebyrer, renter eller ting med småt: Delbetaler du dit forløb hos os, så er der ingen renter eller gebyrer.”

Læs mere om GoTutor på: www.GoTutor.dk

GOTUTOR – EN DEL AF EGMONT Vognmagergade 7 · 1120 København K · Tlf. 71 99 71 90 · e-mail: info@gotutor.dk · GoTutor.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

VAL-SERIEN | DESIGN AF KONSTANTIN GRCIC BADEVÆRELSER SIDEN 1982 | SCHWEIZ 36 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Nem og hurtig booking af el- og VVS-opgaver online Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

M

ed helt ny it-platform har vi skabt et system, som giver os mulighed for hurtigt at tage hånd om kunden på en langt mere effektiv måde. Hverken vi eller kunden er afhængige af faste åbningstider og fysisk besigtigelse af opgaver. Hos VVSPlus foregår kommunikationen nemlig online, og døgnet rundt har kunden selv adgang til vores kalender for booking af vores håndværkere. Modtager vi en forespørgsel fra en kunde, kvitterer vi med et tilbud retur inden for 24 timer på hverdage,” fortæller Max Nissov-Johannsen, som er tilbudschef hos VVSPlus. Umiddelbart synes VVSPlus at være en traditionel installatørforretning, men al kommunikation foregår online. Den typiske kunde finder frem til virksomheden via en Google-søgning, hvorefter kunden laver en forespørgsel eller bestilling direkte på VVSPlus’ hjemmeside. “Når kunden har lavet en forespørgsel, garanterer vi som en del af vores koncept, at kunden har et tilbud retur inden for 24 timer. Hvis det er en opgave af et lidt større omfang, kan vi have brug for mere information, men også her er kunden garanteret en respons indenfor 24 timer. Her vil vi typisk ringe til kunden for at høre nærmere om opgaven. Vi har en behandlingstid på i alt seks dage fra vores første kontakt til kunden og til opgaven er fuldført og slutfaktureret. Det understøtter den travle tid, vi lever i. Samtidig går vi aldrig på kompromis med kvaliteten af det udførte arbejde, for det har vores kunder ikke tid til,” fortæller Max Nissov-Johannsen.

Både el og VVS-opgaver udføres

VVSPlus gør det nemt og enkelt for kunden at booke en elektriker eller VVS-montør online via hjemmesiden www.vvsplus.dk. Her får kunden svar retur inden for kun 24 timer på hverdage.

Med et fast team af elektrikere og VVS-montører udfører VVSPlus både el- og VVS-opgaver og fortrinsvis hos privatkunder. “Vi har 15-20 mand kørende, men kan altid trække på yderligere folk fra vores moderselskab, Finn L. & Davidsen A/S, som har 225 ansatte,” forklarer tilbudschefen. Online findes en række andre virksomheder, som tillige tilbyder håndværkere via en online platform. Men i modsætning til VVSPlus går disse virksomheders funktion

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

HURTIGT ARBEJDSFLOW Det hænder, at en opgave er så akut, at kunden ikke kan vente på næste ledige tid og derfor ringer til VVSPlus. Planlægningen af håndværkernes hverdag sker derfor også så vidt muligt med plads til det uforudsete. “Der er meget gang i opgaverne for tiden, men hvis en kunde ringer kl. 9.00 om morgenen angående et løbende toilet, kan vi være ude og reparere det samme dag. Det er det flow, vi bestræber os på at arbejde efter, og det er blandt vores vigtigste succeskriterier,” fortæller Max.

ofte ud på at formidle kontakten mellem kunde og eksterne håndværkerfirmaer og dermed ikke udførelsen af selve opgaven. Det har stor betydning for VVSPlus og kunderne, at det er egne, kendte håndværkere, som sendes ud på opgaverne, hvormed der bedre kan garanteres for kvaliteten af det udførte arbejde. Hos VVSPlus udfører man ikke større renoveringer, og det er et bevidst (fra)valg. Til gengæld er der travlt med opgaver som udskiftninger af el-tavler, stikkontakter, blandingsbatterier, toiletter, varmtvandsbeholdere og lignende opgaver. Ofte er det opgaver hos kunder, som bor i det, der betegnes som den gamle bygningsmasse. “Hvis en beboer på Østerbro eksempelvis skal have

38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

renoveret hele sit badeværelse, takker vi nej til opgaven. Men skal vedkommende have skiftet sit toilet, er vi klar,” fortæller Max Nissov-Johannsen.

Forventningsafstemning foretaget inden besøg Når kunden indgår en aftale med VVSPlus, foretages der altid en forventningsafstemning med kunden, inden opgaven udføres. Derfor kender kunden altså prisen, inden håndværkeren kommer. Så længe de aftalte forudsætninger for opgaven gør sig gældende under udførelsen, er kunden sikret en fast pris på opgaven. “Kunden godkender tilbuddet elektronisk. Herefter sendes kunden videre til vores kalender, hvor kunden selv kan


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

vælge et tidspunkt for udførelsen. Det betyder faktisk, at man kan foretage en bestilling af en elektriker eller VVS-montør på alle tider af døgnet. Det er en stor fordel i nutidens samfund, hvor folk ofte har travlt med en masse ting i løbet af en arbejdsdag og måske ikke har tid til at bestille en håndværker på traditionel vis eller vente på et tilbud,” pointerer Max Nissov-Johannsen.

LYNHURTIGT TILBUD GJORDE FORSKELLEN Jeg har købt ny andelslejlighed og i den forbindelse skulle køkkenet flyttes fra en ende af lejlighedens alrum til den anden. Så rør og vand i kælderen skulle ændres og det hele skulle derfor godkendes af foreningens bestyrelse – ”alt vvs-arbejde skal udføres af aut. Vvs-firma”

Max fortæller endvidere, at alle medarbejdere hos VVSPlus er uddannet til at arbejde hos privatkunder, da det kræver en særlig indstilling og bevidsthed om kundeservice. “Så er vi altid sikre på, at kunden mødes af medarbejdere, som er klar til at give kunden den optimale behandling.”

Det skulle gå stærkt, så jeg kontaktede forskellige

Bevidst prisstrategi

Og jeg fortrød ikke mit valg. VVSPlus kom som

Med en bevidst prisstrategi har VVSPlus placeret sig på et prisniveau, som er tilsvarende markedsniveauet. Det er en del af konceptet, at kunden ikke skal betale mere for den hurtigere behandlingstid. “I enkelte tilfælde kan VVSPlus’ priser ligge på et lidt højere niveau, men så drejer det sig typisk om de yderst akutte opgaver,” understreger Max Nissov-Johannsen. Med denne strategi håber VVSPlus at kunne være med til at sætte en ny standard for branchen, hvor kunden i højere grad kan opleve et hurtigere behandlingsforløb til vante, gennemsigtige priser.

vvs-firmaer, heriblandt VVSPlus. Jeg fik lynhurtigt tilbud med grundig opgave formulering og varighed. Prisen synes jeg var rimelig, så dette kombineret gjorde mit valg let.

aftalt og lavede vand og afløb til mit nye køkken, ordnede rør i kælderen til foreningens store tilfredshed. Og som en lille ekstra bonus, så hjalp de mig med toiletafløbet på mit nye badeværelse. Alt i alt en meget positiv håndværker oplevelse med VVSPlus, som derfor får min anbefaling til andre der skal bruge hurtig og effektiv VVS-hjælp. Tak. PS: Håndværkerne ryddede endda pænt op efter dem selv. Martin, Østerbro

VVSPlus Park Allé 350A · 2605 Brøndby · Tlf. 70 12 20 21 · www.vvsplus.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

40 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Se ere eksklusive SALE TILBUD online på www.badstil.dk

Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Flügger Professionel og

miljøvenlig maling til private Hos Flügger Farver på Jagtvej og Lyngbyvej på Østerbro får du en både professionel og personlig vejledning. Her har personalet mange års erfaring i det brede sortiment af blandt andet miljøvenlig maling og træbeskyttelse i en professionel kvalitet.

Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

E

gentlig skulle Flüggers maling kun være forbeholdt professionelle malere. Derfor skulle kvaliteten være helt i top fra starten i 1890, hvor Flügger kom til Danmark fra Tyskland. I 1948 bliver de til en dansk virksomhed med fabrik i bl.a. Kolding. I dag kan private heldigvis også købe maling fra Flügger fra blandt andet to Flügger Farver butikker på Østerbro på henholdsvis Lyngbyvej og Jagtvej, som begge ejes af Thomas Jacobsen. Flügger Farver-kæden opstod i 1975, da en række malermestre, som fik sin maling leveret af Flügger-fabrikken, på opfordring fra daværende administrerende direktør, Ulf Schnack, startede flere butikker, der både rådgav og solgte maling direkte til private. Butikken på Lyngbyvej er nummer fire butik i Flügger Farver-kæden, og det var Thomas’ far og en arbejdskammerat, der stod bag denne og butikken på Jagtvej, der åbnede året efter. I dag består Flügger farver af godt 380 butikker fordelt i Norden, Østeuropa og Kina.

Miljøvenlig maling Flügger lancerede strategien ’Going Green’ i sommeren 2020. Det indebærer blandt andet, at kæden er helt opdateret omkring miljøvenlig maling. De senere år har

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

PROFESSIONEL VIDEN

Hos Flügger Farver arbejder enten kun uddannede farvehandlere eller malere, der har været i branchen i mange år, og som har været på forskellige kurser i forhold til at dygtiggøre sig inden for malerbranchen. Det er derfor altid kun professionelle folk, der sælger og rådgiver omkring brug af maling og tilhørende produkter. fokus eksempelvis været på biocider, som i visse situationer kan være allergifremmende. “Vi er på forkant med udviklingen, og de fleste produkter til indendørs brug har Ecolabel og er svanemærket, som er brugernes objektive mål for, om der kan være sundhedsfare ved at bruge produktet. Selv den tonepasta, vi putter i malingen for at tone farverne, er 100% uden konserveringsmiddel. Det er også forholdsvist nyt i branchen, så vi er virkelig gået foran også på den grønne linje,” siger Thomas Jacobsen.

Thomas Jacobsen startede selv som 10-årig med at feje i kælderen på Lyngbyvej butikken, så han har næsten hele sit liv vidst, at det var maling, han skulle beskæftige sig med. Han ejer i dag i alt seks Flügger Farver butikker på Sjælland. Samtidig er han også godt i gang med at give faklen videre, da hans søn også er involveret i malerfirmaet.

Bedre holdbarhed Maling i dag dækker stort set ens uanset prisen, men det helt store spørgsmål er, hvornår væggen skal males igen? Hvis man bruger den superbillige maling, skal væggene måske genmales efter få år, mens Flüggers kvalitetsmaling, alt efter produkterne, kan holde i rigtig mange år. Malingen holder således meget længere, inden det er nødvendigt at genmale det. Samtidig får kvalitetsmaling også en langt bedre finish end billig maling – det ser simpelt hen bedre ud.

Bemærk at butikken på r Lyngbyvej ha og åbent søndag helligdage.

Maling med muligheder Hos Flügger farver på Lyngbyvej og Jagtvej kan man få maling til alle slags brug – vægmaling, gulvmaling, vådrumsmaling, træbeskyttelse, metalmaling, olie m.v. Mulighederne er mange, og butikkerne kan hjælpe med ethvert malerprojekt. Thomas fremhæver blandt andet Dekso 1, som er en superstærk maling, der er meget kalket at se på. “Mange private har efterspurgt muligheden for en kalket overflade. Kalk i sig selv er meget afsmittende, så det er ikke en løsning, vi anbefaler indendørs. Dekso 1 derimod er både meget vaskbart, har et kalket look og er et rigtigt godt produkt. En anden løsning kan være indfarvet spartelmasse KC14 med DETALE Topcoat, der kan give et flot råt look på væggene med en unik dybde i overfladen. Variationen Kabric kan man spartle på ligesom KC14, men man kan også bruge pensel eller rulle til Kabric, så det er lidt nemmere at påføre væggene.”

Flügger Farver Lyngbyvej 72 · Tlf. 39 29 69 95 eller Jagtvej 219 · Tlf. 39 18 41 13 · www.flugger.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

FEATHER TÆPPE

60% uld og 40% hør. Pris 6.268 kr. pr. m2

www.kasthall.com

I bløde RAMMER

THIERRY BORD

Stel i malet stål, bordplade i krystalglas. Small: H 40 x L 50 x B 50 cm Medium: H 45 x L 45 x B 45 cm Large: H 50 x L 50 x B 33 cm Fra 4.369 kr. pr. stk.

www.kartell.com

FORECAST GARDIN

100% Trevira. Skræddersys på mål. Fra 1.102 kr.

www.luxaflex.dk

QUAY GULVLAMPE Pulverlakeret stål i farven stone. Mål: H 121 x D 21 cm. Pris 2.495 kr.

www.evasolo.dk

LITA GULVLAMPE

Asketræ og mundblæst glasskærm. Skærmstørrelse Ø 30 cm. Pris 9.325 kr.

www.luceplan.com

CARMO SOFA MED LOUNGEMODUL

Mørkegrønt lazio stof. Mål: H 70 x B 258 x D 93 cm. Pris 20.990 kr.

www.boconcept.dk

44 / Mit Østerbro


MitMit Østerbro Østerbro Bolig Bolig i byen i byen

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Byg om med tryghed og kvalitet

Går du med planer om at bygge om i din bolig eller opføre et nyt hus, kan Nemingeniør i Hellerup stå for hele processen ifb. med eksempelvis rådgivning, projektering og design, så du altid kommer trygt i mål med dine boligdrømme. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Nemingeniør

V

i er mange, der synes, at det er dejligt at bo i byen, og at Østerbro er et skønt sted. Men mange af lejlighederne lever ikke op til de krav, vi i dag stiller til den moderne bolig. For eksempel vil vi ofte gerne have færre, men større rum, åbent mellem køkken og stue, mere lys ind i boligen m.v. Det kræver ofte, at man skal bygge om og eventuelt fjerne bærende eller stabiliserende vægge. Det kræver ifølge bygningsreglementet udførelse af statiske beregninger og konstruktionstegninger for indhentning af byggetilladelse. Det er derfor ikke noget, man selv må gå i gang med, men som man skal lade fagfolk beregne på. Uanset hvad byggeprojektet består af, er det altid en god ide at bruge professionelle fagfolk, både så arbejdet udføres ordentligt, og så der ikke opstår problemer med forsikringen siden hen. Her kommer virksomheden Nemingeniør ind i billedet. De har specialiseret sig i private kunders behov, og ved at fokusere på

46 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

en række særligt udvalgte opgavetyper har de effektiviseret processerne, så de kan tilbyde deres forskellige ydelser til en meget fordelagtig pris. Virksomheden beskæftiger sig med projektering og design af konstruktioner, installationer og geoteknik ved alt fra nedrivning af en bærende væg til nyopførelse af 5-etagers ejendomme. De har 20 ansatte, hvor 3 forskellige teams arbejder på forskellige typer projekter. Et team beskæftiger sig med mindre ingeniørprojekter, der stadig kræver en ingeniør. Et andet team arbejder med dem, som gerne vil bygge et nyt hus eller bygge til eller om i den eksisterende bolig. Sidstnævnte er relevant for dem, der gerne vil flytte i hus eller bygge om i huset/sommerhuset.

Byggetilladelse kræver et ingeniørprojekt “Vi består primært af ingeniører, der udfører statiske beregninger og rapporter samt udarbejder konstruktionstegninger på projekter, der som oftest handler om at ændre på bærende konstruktioner. Når man laver ændringer i bærende konstruktioner i etageejendomme,


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

er det lovpligtigt at få en byggetilladelse. Hvis man ikke får tilladelsen, er byggeriet kort og godt ulovligt opført. For at få byggetilladelsen kræver det, at man får lavet et ingeniørprojekt,” siger Anders Faaberg, partner i Nemingeniør. En anden, og mere alvorlig konsekvens af ikke at benytte rådgivning fra en professionel ingeniør, er faren for nedstyrtning! Der forekommer i dag adskillige byretssager mod folk, der ikke har fået lavet et ordentligt projekt ved nedrivninger. Det handler blandt andet om at få afstivet korrekt, når man river væggen ned, så der ikke sker sætninger af typisk væg og gulv i lejligheden opover eller på andre etager. “Det udløser en masse reparationsudgifter og retssager, hvis man ikke udfører det på den korrekte måde. Så konsekvenserne kan være virkelig store – især i etageejendomme,” understreger Anders Faaberg.

ONLINEVURDERING ELLER FYSISK VURDERING Når man bor i lejlighed, har man typisk to muligheder hos Nemingeniør for at vurdere, om ens projekt er realistisk. Nemingeniør har både en onlinevurderingsmulighed og en fysisk vurderingsmulighed. Det kan man se på deres hjemmeside under afsnittet ’Nedrivning af væg’. I al sin enkelthed går det ud på, at hvis en kunde har én eller flere vægge, de gerne vil have vurderet, kigger Nemingeniør på det via de tegninger, som de har fået tilsendt. Hvis væggen(e) ikke er bærende, får man for 500 kr. et notat på, at de ikke er bærende,

Sådan bruger du Nemingeniør Hvis man skal have ændret noget i sin ejendom og har taget kontakt til Nemingeniør, foregår processen på følgende måde: Det starter med en konkret vurdering af opgaven og en undersøgelse af behovet for ingeniørbistand. Hvis der skal laves et projekt, beskrives projektets udførelse qua dimensionering og optegning af den nye bærende konstruktion. De vejleder også beboerne om hele processen fra a til z. Projektet skal blandt andet indeholde en byggetilladelse og ibrugtagningstilladelse. Når man har bygget, skal kommunen udstede en ibrugtagningstilladelse. “Der er en vej til begge tilladelser, og den vej er vi vant til at vejlede omkring,” forklarer Anders Faaberg. Når Nemingeniør, eller andre lignende virksomheder, har udført et ingeniørprojekt, skal det kontrolleres af en certificeret og uvildig statiker. Det vil sige en person, der er uddannet og certificeret til at kunne sige god for det arbejde, som er blevet udført i boligen, før man kan søge den endelige ibrugningstilladelse. Nemingeniør benytter altid en uvildig statiker, så alt foregår helt uvildigt og med åbne kort.

Flest projekter af sin art i Danmark Nemingeniør er måske den virksomhed i Danmark, der har lavet flest projekter inden for området, så de har erfaringen og viden om den proces, man skal igennem. “Vi har forsøgt at skabe det mest gennemarbejdede og optimale projektmateriale til den bedst mulige pris på markedet, så det bliver attraktivt for kunderne. Samtidig har vi et samarbejde gennem flere år med udvalgte håndværkere. Vi ved derfor, at de har stor erfaring med at udføre projekter i f.eks. lejligheder. Det kræver noget ekspertise, og derfor har vi en 3-4 håndværkerfirmaer, vi kan henvise til. De er også

og at man godt kan gå i gang med arbejdet. Hvis væggen(e) er bærende, får man et tilbud på, hvad opgaven i det enkelte tilfælde kræver. Man kan også vælge den fysiske vurdering til 1.800 kr. (med udgangspunkt i et projekt på Østerbro), hvor Nemingeniør, udover at kigge på tegningerne, tager ud til kunden og får en snak om projektet, måler op og finder ud af, om det er et realistisk projekt. Det følges siden op af et tilbud. Det giver kunderne noget tryghed, at Nemingeniør har været ude at se på lejligheden. Desuden er de i flere tilfælde altid nødt til at besøge kunden, hvis f.eks. tegningerne af ejendommen ikke kan bruges. Online Vægvurdering kan ofte bruges, men der er altid mulighed for at tilkøbe noget ekstra tryghed ved den fysiske vurdering.

dygtige til at kvalitetssikre og dokumentere deres materiale. Det er faktisk temmelig vigtigt i forhold til at få ibrugtagningstilladelsen. Det kan de håndværkere, vi henviser til,” pointerer Anders Faaberg. Han slutter med at give sit bedste råd i forhold til et byggeprojekt: “Få styr på processen ved et byggeprojekt i ens bolig. Få et overblik over, hvad det kræver. Det er det, vi gerne vil og kan hjælpe med. Det handler i første omgang om at få fat i en ingeniør, dernæst én, der kan udføre kontrollen, og endelig en håndværker, der kan løse opgaven.”

Nemingeniør Svanemøllevej 77 · 2900 Hellerup · Tlf. 69 15 80 30 · www.nemingeniør.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 47


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

CLOVER PENDEL

Pulverlakeret stål. Mål: Medium H 35 x D 29 cm. Pris 1.699 kr. www.evasolo.com

TIGER ARMSTOL

Ben i rustfrit børstet stål, ryg i olieret eg og sæde i hvidpolster. Mål: H 80 x B 54 x D 54 cm Pris fra 5.111 kr. www.navercollection.dk

HJEMMETS samlingspunkt BÆNK

Massivt egetræ. Mål: H 35 x L 100 x B 31 cm Pris 4.295 kr. www.woodtailor.dk

TAFFEL SPISEBORD

Finér betrukket med linoleum og ben i pulverlakeret stål. Mål: H 74 x L 150/200/250 x B 90 cm. Pris fra 9.995 kr. www.evasolo.com

GABRIELLE GULVTÆPPE 70% uld og 30% hør. Pris 6.240 kr. pr. m2. www.kasthall.com

SM304 SKÆNK

Sort lakeret eg. Mål: H 80 x L 146 x D 41 cm. Pris 10.499 kr. www.skovby.dk 48 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en fagsnak i din/egen bolig. så den rigtige løsning, der passer til www.gardin-jensen.dk Telefom 35 42Vi 01finder 67. netop det udtryk du ønsker. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering. Kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de Tilkald gardinbussen nu ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Book et besøg nu på Tlf. 35 42 01 67 tlf. 35 42 01forbi 67 – og vi kommer

Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

www.gardin-jensen.dk

Mit Jensen, Østerbro han / 49 er levering Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og p


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Certificeret statiker med i proces omkring byggetilladelser Hvis du skal i gang med et ombygningsprojekt i din bolig, kræver det som oftest en byggetilladelse fra kommunen. I den forbindelse skal en certificeret statiker ofte med i processen omkring forskellige beregninger, før du kan få en byggetilladelse og en ibrugtagningstilladelse.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Nordstatik

D

et er fristende at bygge om, bygge til, eller få en ny altan. Det forbedrer din bolig, så den passer bedre til dig og din families ønsker og drømme. Din bolig kommer også til at fremstå mere moderne og tidssvarende og vil derfor appellere til flere og stige i værdi. Når du går i gang med dit byggeri, skal du altid undersøge, om dit byggeri kræver byggetilladelse, og hvad du skal foretage dig i den forbindelse. Du skal som udgangspunkt søge om byggetilladelse til nybyggeri, tilbygninger og byggeri, der udvider etagearealet, ændret anvendelse af eksisterende byggeri, ombygninger, der ændrer på bærende konstruktioner, eller ombygninger, der ændrer på forudsætningerne for de brandmæssige forhold. Når du søger om byggetilladelse, skal du oplyse, hvilken konstruktionsklasse og brandklasse dit byggeri er indplaceret i.

50 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Der findes konstruktionsklasserne 1-4, og du skal allerede ved ansøgning om byggetilladelse oplyse hvilken konstruktionsklasse dit byggeri er indplaceret i. Som bygningsejer er det dit ansvar at vælge den rette rådgiver, så dit byggeri bliver indplaceret og dokumenteret korrekt. Vælger du et byggeri, der ligger i konstruktionsklasse 2-4, kræver det, at der er en tilknyttet en certificeret statiker i byggesagen.

Mange ombygninger er i konstruktionsklasse 2 Mange ombygninger eller renoveringer ligger i konstruktionsklasse 2, fortæller statiker Klaus Refsgaard, ejer af NordStatik. “Vi laver selv mange ombygninger, renoveringer og altaner i etageejendomme, parcelhuse og rækkehuse for private og firmaer. Derudover hjælper vi mange rådgivende ingeniører med at certificere deres beregninger i konstruktionsklasse 2. Det vil sige, at udover at vi udfører certificeret statik på vores eget arbejde, laver vi også certificeret statik for andre rådgivende ingeniører. Eksempler på noget af det arbejde vi både laver og certificerer for os selv og andre, er nedrivninger af vægge, opsætning af altaner, nye konstruktioner i badeværelset,


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

NEMT FOR KUNDERNE Da det kan være en ganske kompliceret proces, prøver Nordstatik at gøre det nemt for kunderne. “Det vil bl.a. sige, at kunderne får en kontaktperson, der står for al kontakten, og vi prøver at guide kunderne igennem processen. De nye regler fra 2018 kan være temmelig komplicerede for folk, der ikke arbejder med det til dagligt, så vi forsøger at gøre det så simpelt som muligt.“ Derudover arbejder Nordstatik tæt sammen med arkitekter, konstruktører og entreprenører. “Vi deler kontor med arkitekter og konstruktører fra andre firmaer, så vi får et meget tæt samarbejde om vores fælles byggesager. Det betyder, at vi kan lave gode byggerier hurtigere, nemmere og billigere, end hvis vi sad på vores eget kontor. Det er nemt at tage en tegning frem og gå fem skridt for at få noget afklaret.”

inddragelse af tagkonstruktioner af bolig, etablering af elevatortårne osv.,” fortæller Klaus Refsgaard, der er civilingeniør og certificeret statiker.

Beregning af komplicerede stålsamlinger kan udføres hurtigt og nemt med FEA beregninger. Her er resultaterne af sådan en beregning vist, hvor farverne angiver hvor meget stålets bæreevne er udnyttet.

Starterklæring til byggetilladelse Den certificerede statiker kommer ind i billedet, efter at ingeniøren har lavet sine beregninger af projekteringen. Statikeren går projekteringen igennem og kommenterer på det, hvis han finder nogle fejl, eller det ikke stemmer overens med gældende regler. De kommentarer sender han tilbage og udsteder en starterklæring, som skal bruges hos kommunen for at få en byggetilladelse. “Mens byggeriet er i gang, skal entreprenøren udfylde nogle kontrolplaner og andre dokumenter, som de skal sende til den rådgivende ingeniør, der igen sender det til mig. Kontrolplanerne går blandt andet ud på, at entreprenøren dokumenterer at deres arbejde er udført efter tegningerne, og at de har anvendt egnede materialer. Det kan for eksempel være CE-mærkning af stålbjælkerne, vi skal se, eller, hvis der f.eks. bliver brugt beton til opgaven, dokumentation på, hvilken beton der bruges til opgaven. Så kigger jeg som statiker det igennem, og hvis det lever op til bygningsreglerne, udsteder jeg en sluterklæring. Så kan man til få sin ibrugtagningstilladelse fra kommunen,” siger Klaus Refsgaard.

Må ikke kende projekter NordStatik består af fem medarbejdere, hvor Klaus Refsgaard er den eneste certificerede statiker, mens der er tre konstruktionsingeniører. Reglerne er lavet sådan, at der for konstruktionsklasse 2 skal være en uafhængig kontrollant. “Når jeg kigger projektet igennem, må jeg ikke have været med til at lave beregningerne til projekterne, da min bedømmelse skal være uafhængig,” slutter Klaus Refsgaard.

NORDSTATIK Certificeret statiker Klaus Refsgaard · Tlf. 22 90 81 54 · mail.: kr@NordStatik.dk · www.nordstatik.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

TULIPAN VASE

MIGNON SINGLE DOSE KAFFEKVÆRN

aida · 149 kr.

www.aida.dk

Eureka Oro hos Spinchy · 5.100 kr.

www.spinchy.com

BORDLAMPE

PLAID

www.graypants.dk

www.fdbmobler.dk

FDB Møbler · 599 kr.

Graypants · 2.190 kr.

Gør boligen

EFTERÅRSKLAR LYSESTAGE

erik bagger a/s · 399,95 kr.

www.imerco.dk

KOP

Spring Copenhagen · 129 kr.

www.springcopenhagen.com

TRANSPORTABEL BORDLAMPE Halo Design · 699 kr.

www.halodesign.dk

DUPLI GARDINER

Stila · Fra 1.904 kr. · stila.dk

TEDDY SOFA

Living & More · 4.999 kr.

www.coop.dk 52 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

KOMMER SNART

NYHED FRA DAMIXA

Silhouet Instant kombinerer en klassisk vandhane og en kogende vandhane i ét stilrent, sikkert og brugervenligt design. Så slut med at vente: Tap ind i en ny dag med kogende vand lige ved hånden.


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

Sund og bæredygtig maling Decor Farver producerer og leverer bæredygtige og miljørigtige overfladeprodukter til både inde og udebrug. Produkterne har et så lavt indhold af farlig kemi som muligt, og der er fuld oplysning om sammensætning og indholdsstoffer.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

os Decor Farver kan man få smukke malinger, med så lavt et kemisk indhold som muligt, og som er meget skånsom i forhold til os og vores byggematerialer. Mange af de produkter, butikken selv producerer og sælger, står på skuldrene af gamle håndværkstraditioner som eksempelvis linoliemaling, kalk samt diffusionsåbne vægmalinger, der bruges indendørs. Det er produkter, der med sine specielle egenskaber gør det muligt for både træværk og mure at ånde. At malingen er diffusionsåben, gør at væggene kan trække vejret, og dermed kan fugt slippe ud igennem malingen. Ved lukkede malinger spærrer man fugten inde bag en hinde, hvilket kan medføre, at tapet og maling løsner sig, og hvis der er tale om pudsede vægge, vil pudsen kunne løsne sig fra murstenene. Det kan også medføre skimmelsvamp og råd.

Tillader fugt at passere “Tanken bag vores vægmaling er tofold; dels belaster man ikke sit eget indeklima med sundhedsskadelige afgasninger

54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

BEVAR OG BESKYT For Inge og hendes kollegaer i Decor Farver, Bernhard Becker og Nille Vermehren, giver det stor mening, at deklarationen af alle deres produkter er gennemsigtig, og at alle kan forstå, hvilket indhold produkterne har. “I disse år står vi over for større problemer i forbindelse med klima og miljø, så derfor er det værd at kigge tilbage på nogle principper, der handler om at bevare og beskytte de ting, vi har, fremfor at skifte dem ud. Så det handler om æstetik, cirkulær tænkning og sund fornuft.” Hvis man ønsker at benytte bæredygtige og miljørigtige overfladeprodukter til sin bolig eller arbejdsplads, bør man lægge vejen forbi Decor Farver på Vendersgade 5, eller besøge deres webshop decorfarver.dk. Selv om produkterne hos Decor Farver er sunde, smukke og bæredygtige, er priserne ikke højere end hos andre store malervirksomheder herhjemme.

fra malingen, dels er den god, fordi den tillader fugten at passere gennem væggen og ud. Og så er den smuk. Den er i øvrigt fuldt deklareret, så man kan altid som forbruger orientere sig og finde ud af, om der er et eller anden stof, man ikke har det godt med. Vi har mange forskellige kunder, herunder allergikere, der reagerer stærkt på konserveringsmidler som MI (Methylisothiazolinon) og BIT (benzisothiazolinone). Vi anvender ingen af dem. Ligesom du heller ikke finder mikroplast i nogen af de malinger, vi selv producerer. Det kan være vanskeligt som forbruger at orientere sig om disse forhold, derfor deklarerer vi fuldt ud, ligesom vi også oplyser om indholdsstoffer i de øvrige malinger, vi forhandler,” siger Inge Stadil fra Decor Farver.

Linoliemaling viser træets tilstand Decor Farvers linoliemaling, som er meget populær blandt kunderne, har flere hundrede år på bagen. Den blev i 1960’erne, hvor plastikindustrien gjorde sit indtog i malingen, skubbet lidt til side, men i dag er den blevet in at bruge igen. Det skyldes dels, at linoliemalingen er meget simpelt komponeret maling; den består af olie, pigment og tørremiddel. Og dels at malingen har en række supergode egenskaber. Linoliemaling arbejder sammen med underlaget, så man kan altid se, hvordan træet har det. Når den linoliemalede flade over tid matteres af vejr og vind, bliver det synligt, at der skal stryges med linolie ovenpå malingen.

På den måde nærer og vedligeholder man enkelt den malede flade. Da linoliemalingen endvidere ikke spærrer fugten inde, får du ikke problemer med fugtophobninger, som kan resultere i råd. Samtidig får du heller ikke afskalninger, som gør, at der kan trække fugt ind, som ikke kan slippe ud igen. Alt det undgår du med linoliemaling, fordi man kan se på overfladen, hvordan træet har det, og hvad behovet er, forklarer Inge.

Toningspasta uden konserveringsmiddel Decor Farver producerer selv sin linoliemaling, væg- og loftmaling samt meget populære indfarvede olier, man kan bruge til både møbler og gulve, plankeværk m.v. Derudover fører de en række kvalitetsprodukter fra andre firmaer. “Det er f.eks. kalk, silikatmaling samt en lidt mere slidstærk naturmaling, som er forstærket med en fyrretræsolie. Den kan klare jævnligere afvaskning end vores egen. Den er dog ikke helt så diffusionsåben. Som vores egen er den også uden eksempelvis mikroplast og skrappe konserveringsmidler.” “Vi fremstiller vores egen toningspasta, som vi håndblander i vores værksted. Det samme gælder i øvrigt både vores linoliemaling, indfarvede olier og vores vægmalinger. Ved at producere vores egne toningspastaer har vi styr på indholdsstofferne og kan undgå, at kedelig kemi finder vej i malingen,” påpeger Inge.

Decor Farver Vendersgade 5 · 1363 København · Tlf. 33 13 99 11 · www.decorfarver.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 55


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

FEM GODE GRUNDE TIL AT FÅ ET

ALTANEFTERSYN Der er god grund til at være opmærksom på altanerne i boligforeningen. Vedligeholdelse af altaner kan nemlig både være en økonomisk- og sikkerhedsmæssig fortjeneste, hvis skader opdages i opløbet. Altaneksperten giver her fem gode grunde til, hvorfor et altaneftersyn, kan være værd at investere i – før det er for sent.

Her ser du på eksempler altaner som s bør efterse

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Altan.dk

S

ommeren går snart på hæld, og det betyder for mange, at der bliver færre dage på altanen. Derfor er sensommeren og efteråret et ideelt tidspunkt at få prioriteret et altaneftersyn. Og der er god grund til at prioritere altaneftersynet. Altan.dk, der er Danmarks største leverandør af altaner, erfarer nemlig, at mange altaner har overskredet deres levetid, og derfor kan være i risiko for nedstyrt.

50.000 altaner er i risikozonen Der findes særligt én altantype af en vis alder, der er i risiko for at have nedsat bæreevne på grund af skader i bærejernene. Skader, der i værste tilfælde kan betyde, at altanen er farlig at opholde sig på. Det er den såkaldte udkragede betonaltan med udliggerjern, der er tale om. Altanens konstruktion og datidens byggemetode betyder, at der er risiko for dannelse af kondens omkring jernet i betonen og murværket. Jernet vil dermed begynde at ruste og med tiden miste bæreevne til det punkt, hvor den falder ned, hvis skaden ikke bliver opdaget i tide. “Man har gennem tiderne haft forskellige måder at bygge altaner på, og i en periode fra ca. 1900 - 1950 lavede man rigtig mange betonaltaner med udliggerjern,” fortæller Produktionschef hos Altan.dk, Mads Christensen, og uddyber: “I denne type altan løber to jernprofiler (udliggerjern) fra altanens betonbund ind i murværket, i etageadskillelsen. Udfordringen opstår, når fugt samles omkring jernet. Så eroderer jernprofilerne, og til sidst vil de knække som en rådden pind.” Undersøgelser fra Teknologisk Institut antyder, at der på nuværende tidspunkt er op imod 50.000 altaner med

56 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

FØR

EFTE R

Der er mange fordele ved at udskifte den gamle usikre altan: sikkerhed, økonomi og funktionalitet

lignende konstruktioner rundt om i landet – ca. 15.000 af dem findes i København. De bør efterses, da de har overskredet deres forventede levetid, og mange af dem vil formentlig være udtjente. (Kilde: Dansk Betonundersøgelse)

Kom ulykken i forkøbet Der findes ingen regler eller retningslinjer for, hvor ofte altaner skal have udført et eftersyn. Altan.dk og mange eksperter mener, at det er en fejl, da en udkraget betonaltan har en forventet levetid på 50 år, og rigtig mange stadig anvendes. Det til trods for, at de er langt ældre og er i risiko for at forårsage skader og ulykker. “Hos Altan.dk anbefaler vi derfor, at alle altaner, der er 50 år gamle, bør få et eftersyn. Hvis man desuden ser plamager, pletter, revner eller afskalninger i betonen, er det også en god idé at kontakte en ekspert – også selvom altanen er yngre,” siger Mads Christensen.

udvendige. Forsikringen stiller også krav til, at bygningsejeren, i dette tilfælde andelsboligforeningen, har til ansvar at vedligeholde altanerne i de bærende konstruktioner. Selvom altanerne er dækket af andelsboligforeningens forsikring, er det ikke altid, at forsikringsselskaberne dækker skaden i tilfælde af nedstyrt af en gammel betonaltan. “Man har begrebet pludselighed, hvor både årsagen til skaden og virkningen skal være pludselig. Det skyldes, at forsikringsselskaberne ikke ønsker at dække skader, som opstår pga. forsømmelser og manglende vedligeholdelse. Og en langsom tæring over årtier i et jern er ikke pludseligt – også selvom det er skjult,” siger forsikringsekspert Tine Aabye til Grundejernes Investeringsfonds magasin, Bedre Boliger nr. 4. Derfor kan forsømte eftersyn være dyre – både økonomisk og sikkerhedsmæssigt.

Undgå faren for nedstyrt med et altaneftersyn Eksperten tilføjer: “Dog er det også vigtigt at sige, at altanen godt kan trænge til et eftersyn, selvom man ikke visuelt kan se skader, eller hvis den er yngre. Det er nemlig ikke altid, at skaderne viser sig i betonen.”

Forsikringen dækker ikke Når det kommer til vedligeholdelse af altanerne i f.eks. andelsboligforeninger, fremgår det i ABF-standardvedtægter, at andelshaveren står for den indvendige vedligeholdelse af altanen, og foreningen står for den

Til at udføre altaneftersynene har Altan.dk indgået samarbejder med forskellige ingeniører med speciale i beton. Hvis din forening henvender sig til Altan.dk med henblik på at få et altaneftersyn, formidler virksomheden kontakten til ingeniøren, der fungerer som uvildig ekspert og foretager selve eftersynet. Når eksperten har undersøgt jeres altaner, får man en rapport, hvori der indgår en handlingsplan. Derfra bestemmer man selv, hvilken leverandør der skal stå for eventuelle udbedringer eller udskiftning.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 57


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

“Vi hos Altan.dk er eksperter i altaner – helt fra ansøgningsprocessen til selve monteringen. Men vi er ikke betoneksperter, og derfor har vi etableret disse samarbejder – både for at fastholde uvildigheden, men også fordi det ikke er vores ekspertise.

Foreningen kan derfor føle sig tryg ved den rapport, de får og herefter står det altså foreningen frit for at vælge, om den vil have Altan.dk eller en anden leverandør til at stå for renoveringen eller udskiftningen af altanerne. Men vi påtager os selvfølgelig meget gerne opgaven,” siger Mads Christensen.

ALTAN.DK DÆKKER UDGIFTER TIL RAPPORT OM ALTANER ”Altan.dk tilbyder at betale rapporten, som bliver udarbejdet af den eksterne ekspert, hvis Altan. dk vælges til at udskifte eller renovere altanerne i jeres forening. Hvis altaneftersynet viser, at der er behov for en større renovering eller en udskiftning af altanerne, anbefaler Altan.dk at se ind i mulighederne for udvidelse af altanerne. “Gamle betonaltaner af den type, som er i risikozonen, er ofte små og ikke særlig brugbare. Det vil ofte være muligt at erstatte den usikre altan med en større, sikker og mere funktionel model, og Altan.dk kan sagtens genskabe det originale design, så altanerne passer til ejendommen,” siger Mads Christensen og afslutter:

“Ordet “altan” er uden sammenligning det mest brugte ord, når danskere søger ny bolig og har været det de sidste mange år. (Kilde: Boliga) Derfor er altaner også et vigtigt parameter, når det kommer til salg af lejligheden. Nyrenoverede altaner gør derfor også boligerne mere attraktive.” Hvis I ønsker at vide mere om altaneftersyn, kan I kontakte Altan.dk til en uforpligtende samtale. Altan.dk kan kontaktes på 70 70 20 18 og vejlede jer til den rette løsning. I kan desuden læse mere om altaneftersyn www.altan.dk/altaneftersyn.

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


&

Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

udsalg gode tilbud Lux elevations seng Dansk luxus elevationsseng, med latex svanemærket top madras 3 hårdheder, 12 farver. inkl. runde stålben. excl. gavl. 80/ 90 x 200 cm. Vejl. 19.498,- NU 9.749,105 x 210 cm. Vejl. 26.147,- NU 12.995,120 x 200 cm. Vejl. 28.298,- NU 14.148,140 x 200 cm. Vejl. 30.197,- NU 15.098,160/180 x 200 cm. (180x210) Før 38.994,- Nu 19.498,-

Massiv træseng 180 x 200 cm. Vælg mellem Eg bianco eller eg olie. Komplet inc. 2 lamelbunde og Vital latex madrasser Før 20.771,- NU 16.771,vælg evt. Tempur prima, sensation Før 38.773,- NU 30.773,-

Messina skuffeseng Skuffe seng i massivt hvidpigmenteret fyrretræ Pris uden bund og madras, u. sengeborde 160 x 200 cm. 6.295,180 x 200 cm. 6,495,200 x 200 cm. 6.695,-

Jensen Ambassadør kontinental seng

SPAR

35%

Vælg mellem 3 hårdheder, og mange farver. Komplet incl. stålben, excl. gavl. ( kan tilvælges) 140 x 200 cm. før 26.929,- NU 17.503,160/180 x 200 cm. før 38.763,- NU 24.763,180 x 210 cm. før 41.874,- NU 27.218,-

SPAR

Tempur Prima madras 90 x 200 cm. 90 x 200 cm. Vælg mellem, Original, Sensation, eller Cloud alle med det effektive Cooltouch, som giver behagelig kølig overflade. Før 13.999,- NU 10.499,-

Dunlopillo original Topmadras med Cool betræk Super lækker topmadras, med aktiv kølende effekt. mærkes efter få sekunder. Kom ned i butikken og prøv. 80/90 x 200 cm. Før 5,508,- NU 3,304,120/140 X 200 cm. Før 8.134,- NU 4.880,160/180 X 2OO cm. Før 11,016,- NU 6.609,180 X 210 cm. Før 12,030,- NU 7.218,-

31% Hestbæk sovesofa nr. 33 Fuldpolstret dobbelt sovesofa med ben i børstet rustfrit stål og springindlæg. Udv. mål: 208 x 82 x sh 48 cm. Sovemål: 142 x 200 cm Vælg mellem mange farver kr. 14.790,Som vist i Prato blå, Nu 10.298,Hurtig lev.

Gratis levering. Betalt over op til 30 mdr. rente og gebyrfrit. Prisgaranti Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9.30-18.00 Lørdag kl. 10.00-15.00 (Solrød kl. 9-15) Solrød Center 42 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 55 33

Holmbladsgade 52 2300 København S. Tlf. 33 32 55 01

Østerbrogade 95 2100 København Ø. Tlf. 33 32 55 72

Hj. Af Østerbrogade og Jagtvej

Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

DANSK KØKKENDESIGN til lige præcis dine ønsker

DESIGNA Køkken er dansk håndværk og kvalitet. Her kan du få tilpasset et køkken fuldstændig til dine ønsker og behov, hvilket mange sætter særdeles stor pris på ifølge Trust Pilot, hvor hele 1246 anmeldere giver dem et gennemsnit på 4,9 stjerner ud af 5!

Af: Lars Graabek Foto: Dan Møller

K

øb af et nyt køkken er en investering for fremtiden og handler meget om at få præcis det køkken, man altid har drømt om. Det er derfor vigtigt, at ens køkkenforhandler er imødekommende og fleksibel i forhold til de ønsker, man måtte have omkring design og funktion at det nye drømmekøkken. Det ved de alt om hos danskejede DESIGNA Køkken, som har egen produktion på fabrikken i Kjellerup, fortæller Peter Ulrichsen, CEO og indehaver af DESIGNA Køkken i indre by i København og i Glostrup. “En af vores helt store styrker er, at vi har en meget stor fleksibilitet i forhold til andre køkkenforhandlere. Det skyldes, at vi har et ekstremt tæt forhold til fabrikken. Jeg kan ringe direkte til direktøren for fabrikken og

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

anmode om at få lavet en bestemt låge, skab eller hvad der nu er relevant. Det udfører de med det samme, så der er en meget kort og hurtig forbindelse til beslutningstagerne. Det gør os super fleksible, når det gælder diverse kundeønsker, og hvis der er nogle specialønsker, går vi meget gerne to ekstra skridt for kunderne,” pointerer Peter Ulrichsen. Han og forretningspartneren Christian Johansen købte butikken Ved Vesterport 6 i indre by den 1. december sidste år, mens de åbnede en ny butik i Glostrup den 11. februar i år. Begge butikker fører udover køkkener også badeværelsemøbler samt garderobeskabe og opbevaringsløsninger.

Tilpasse fuldstændig til kundens behov Hos DESIGNA Køkken har de det største sortiment af låger og kabinetter på markedet. Det gør, at de kan tilpasse køkkenet fuldstændig til kundens behov og til det rum, hvor køkkenet er. Det kan være en stor fordel i mange københavnerlejligheder, hvor målene


Mit Østerbro Indret din drømmebolig i byen

ofte kan være lidt skæve og anderledes. Samtidig gør deres fleksibilitet det muligt, at man f.eks. kan få sine køkkenlåger malet i en helt bestemt farve, når blot man giver dem RAL-koden (som er farvekoden), hvorefter de sørger for, at lågerne males i præcis den farve.

Erfarne og passionerede køkkenkonsulenter Hvis man lægger vejen forbi butikkerne Ved Vesterport 6 og i Glostrup, kan man møde en række dygtige og passionerede køkkenkonsulenter, som står klar til at tage imod. De erfarne medarbejdere ser og designer køkkener hver dag. Det betyder, at de trækker på et stort bagkatalog af erfaring og idéer, som du som kunde høster frugten af. “De stiller mange spørgsmål, men det er, fordi de gerne vil lære kundernes behov at kende. På den måde har de et langt bedre afsæt for at byde ind med sparring og kreativ inspiration til dit nye køkken. Vi håndterer alt fra typehuse og lejligheder – det være sig små og store projekter – samt salg til håndværkere, boligforeninger og meget mere. Hos os kan det meste lade sig gøre,” pointerer Peter Ulrichsen.

NEMT AT BOOKE ET MØDE Hvis man beslutter sig for at handle hos DESIGNA Køkken, starter man med at booke et møde til opmåling eller til et forberedende møde i butikken via DESIGNA’s hjemmeside designa.dk. Man kan selvfølgelig også ringe til butikken, som har skabt et telefonsystem, der gør, at hvis én medarbejder er optaget, går opkaldet videre til en anden

Bredt sortiment Hvis man ønsker et køkken fra DESIGNA, har de et meget bredt sortiment at vælge imellem. Man kan både vælge løsningen med selv at samle et køkken til forholdsvis få penge, eller vælge et luksuskøkken, hvor alt er monteret og færdiggjort i ens bolig. Derudover fører den danske køkkenforhandler alle de kendte bordpladeleverandører og kan stort set levere alt, hvad kunderne ønsker sig af bordplader. DESIGNA Køkkens sortiment omfatter fem serier af køkkener med et stort lågesortiment i hver enkel serie og tre forskellige typer af skuffer. Det er fingertappede egetræs inderskuffer i bedste snedkerstil samt en hvid og grå inderskuffe. Alle har SoftClose som standard. Har du besluttet at forære dig selv et nyt køkken, og ønsker du at handle med Danmarks bedst anmeldte køkkenforhandler på Trust Pilot, bør du besøge Ved Vesterport 6 eller designa.dk

medarbejder, så man er sikker på altid at få fat på en køkkenkonsulent hos dem, hvilket ellers kan være en udfordring i køkkenbranchen. “Vi starter typisk med at køre ud og lave en opmåling og tager efterfølgende kunderne med ind i butikken, så vi kan høre om drømme og ønsker i forbindelse med et nyt køkken. Bemærk, at vi udfører gratis opmålinger for kunderne, uanset hvilken type hus eller lejlighed, man har. Derefter udarbejder vi et eller flere forslag til kunden, som vi præsenterer i butikken. Alt efter hvilken slags bordplade man ønsker, udfører vi ofte en digitalopmåling – særligt i de københavnske lejligheder, da der gerne er mange skæve vinkler her. Og vi laver altid en kontrolopmåling, så der ikke sker ærgerlige fejl,” påpeger Peter Ulrichsen, der tilføjer, at de kun har egne montører og derfor ikke køber eksterne montører til opgaverne. “Det giver en stor sikkerhed for kunderne, da vi ved, vi kan stå inde for deres arbejde.”

DESIGNA Køkken Ved Vesterport 6 · 1612 København · Tlf. 72 10 86 00 · www.designa.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61


Mit Østerbro Smag på Østerbro

SELF-STORAG

62 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Smag på Østerbro

E I NORDHAVN Vi tilbyder dig centralt og sikker opbevaring i København. Opbevar dine ting i vores beskyttede containere i Nordhavn og få 24 timers adgang. Vi tilbyder desuden fleksible lejebetingelser, så du kun betaler for de dage, hvor du benytter lejemålet.

Kontakt os på telefon 7023 4100 eller læs mere på opbevaringkbh.dk

Dancontainer A/S · Orientplads 1 · Mezz. DK-2150 · Nordhavn PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Smag i byen

Dag H byder på lækre retter under årets DinnerDays Køb billet til Dag H under DinnerDays i uge 42 og få serveret en lækker menu, som du kan nyde med udsigt til Søerne. Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dag H

P

å en af byens bedste placeringer, kan du nu få endnu mere af den gode smag, når Dag H deltager i den landsdækkende gourmetfestival i uge 42, den 14. oktober til den 23. oktober og inviterer på en imponerende og lækkert sammensat menu. Uanset om du vil besøge Dag H til frokost eller aften, har du mulighed for at få serveret denne eksklusive gourmetmenu.

DinnerDays Menu Du kan glæde dig til en menu bestående af følgende: ● Forretten Stegte kammuslinger

med kærnemælk, chili-aioli, limesirup og urter. Dertil serveres der oksetatar af inderlår med syltede sennepsfrø, trøffelcreme, kapers, cornichoner og æggeblomme. ● Hovedret Ribeye med pommesfrites,

kryddersmør og bearnaise. ● Mellemret Tre slags ost med kompot

Private arrangementer Hvis du ønsker at holde dit næste arrangement hos Dag H og forkæle dine gæster med beliggenhed, udsigt og vin- og madmenu, har du mulighed for at lade Dag H stå for det hele. Uanset om du skal holde en reception for forretningsforbindelse, en fest for dine venner eller en barnedåb for din baby, så kan Dag H hjælpe dig med at skabe en festlig dag. Hvis du vil høre mere, kan du sende en mail til event@spisestederne.dk

og grillet brød. ● Dessert Mørk chokolademousse med coulis af bær og

hvid chokolade. En perfekt afslutning på et delikat måltid. Alle retterne kan du i anledning af DinnerDays få for 440,- og du kan bestille billet til DinnerDays fra den 1. september via www.dinnerdays.dk

64 / Mit Østerbro

E-mail: event@spisestederne.dk · www.dagh.dk

Dag H Dag Hammarskjölds Allé 38 · Kbh. Ø · Tlf. 35 27 63 00


NÅR DET SIDSTE SOMMER SKAL NYDES Book din bil på enterprise.dk PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 65


Mit Østerbro Smag i byen

Velsmagende sushi i hyggelige rammer Kanagawa Sushi Nordhavn på Strandboulevarden tilbyder lækker håndlavet sushi og hyggelige rammer. Her kan man gå på opdagelse i et japansk madeeventyr med fokus på kvalitet og smagsnuancer.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

ushi er blevet enormt populært herhjemme. Danskerne er, ligesom resten af verden, vilde med den japanske nationalret, som har rigtig mange gode egenskaber. For det første smager det fantastisk, for det andet er det relativt sundt og for det tredje præsenterer det sig smukt. Sushi ser simpelt hen så lækkert ud! Det gør det ikke mindst på Kanagawa Sushi Nordhavn på Strandboulevarden 61, der ligesom sin søsterrestaurant på Vesterbrogade, regnes for noget af den bedste sushi herhjemme. Bag de skønne restauranter står Song Zhang, der har seks års erfaring som sushikok på Sticks’n’Sushi og Lianhua Zheng, der har erfaring fra flere meget velrenommerede restauranter.

En skøn helhedsoplevelse Kanagawa Sushi er kendt og berømmet for deres dygtige håndværk og velsmagende sushi. Men for indehaver Song Zhang handler det ligeså meget om at give gæsterne en skøn helhedsoplevelse. “Kanagawa Sushi er et sted, hvor man gerne skal lægge vejen forbi, hvis man pludselig får

66 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Smag i byen

SUSHI AD LIBITUM Kanagawa Sushi har desuden et spændende tilbud på sushi ad libitum for 259 kr. mandag til torsdag, mens prisen fredag og lørdag er på 279 kr. Da Kanagawa Sushi gerne vil bidrage aktivt til kampen mod madspild, fører de en besparelsespolitik i håb om at skåne miljøet. Hvert bord må derfor maks. have 3 stykker mad tilovers. Ved større antal resterende stykker mad, opkræves et gebyr på 10 kr. pr stk. Men det burde ikke komme i spil, da maden er så lækker, at der nok skal blive spist op! At maden er populær kan man forsikre sig om ved dels at gå ind på Tripadvisor (4 ud af 5 stjerner i gennemsnit), dels lægge vejen forbi deres to restauranter på henholdsvis på Vesterbrogade og Strandboulevarden eller få maden leveret som takeaway.

lyst til en madoplevelse, uden at det bliver for omkostningstungt. Det og en fantastisk hyggelig stemning kan vi tilbyde samtidig med, at vi ikke giver afkald på vores sædvanlige høje standard. Vi laver en række nøje udvalgte menuer, som starter på 79 kr. for børnenes vedkommende og 109 kr. for de voksne. Vi er en seriøs restaurant og gør meget ud af at bruge friske råvarer af meget høj kvalitet, som for eksempel vores fisk. Vi benytter kun madleverandører, som vi ved, leverer god kvalitet,” siger Song Zhang.

Et væld af skønne forretter Udover sushi i alle afskygninger, er der også et væld af både vegetariske forretter eller forretter med fisk, skaldyr eller kød. Der er for eksempel spicy edamame bønner, laks carpaccio, vegetarforårsruller, kataifi kammusling med ørredrogn, crispy duck eller dybstegt kylling gyoza på menuen. Her er også rispapirruller, sticks med kød, fisk eller skaldyr, lækre salater som seafoodsalat eller veggiesalat, forskellige slags ruller med alt det bedste fra sushikøkkenet samt enkelte små desserter. Kort sagt, alt hvad hjertet kan begære af skøn, indbydende og sund mad.

Kanagawa Nordhavn: Strandboulevarden 61 · Tlf. 28 76 55 88 Vesterbro: Vesterbrogade 89 · Tlf. 60 19 62 68 www.kanagawasushi.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 67


Mit Østerbro Smag i byen

TZATZIKI med feta og mynte Det fås næppe mere græsk end tzatziki. Med denne opskrift får din tzatziki ekstra cremet luksus af lidt feta og klassisk græsk olivenolie. Den klassiske dip tilsmages nemt med en gourmet krydderiblanding.

Tekst og foto: Oliviers & Co

DET SKAL DU BRUGE (4-6 PERS) ● ½

agurk

● Groft

salt

● 100

g feta

● 400

g græsk yoghurt

● Lidt

citronsaft

● 1

tsk olivenolie med mynte

● 2

spsk tzatziki krydderiblanding

● Klassisk

græsk olivenolie

● Friskkværnet

peber

SÅDAN GØR DU Skyl, tør og riv agurken med skræl, kom den i en fin sigte med et nip groft salt og lad det dryppe af i 30 min. Klem derefter det overskydende vand ud med fingrene. Smuldr fetaen i en skål (brug evt en gaffel). Bland yoghurten i skålen med feta, og rør derefter den revne agurk, citronsaft, tzatziki krydderi og olivenolie med mynte i blandingen. Tilsæt til sidst lidt friskkværnet peber og top med et godt skvæt klassisk græsk olivenolie. Server som dip eller dressing, fx til appetizers eller pitabrød. Bon appetit!

68 / Mit Østerbro

Gourmet krydderiblandingerne fra Oliviers & Co er sammensat af udvalgte middelhavskrydderier efter traditionelle opskrifter. Alle ingredienser er 100% naturlige, håndplukkede og nøje afstemt. Den græske tzatziki krydderiblanding med sød mynte, dild, hvidløg og olivenolie tilfører klassisk velsmag til alle retter, der smager af Grækenland. Inspiration, opskrifter og olivenolie Oliviers & Co Gl. Kongevej 85 ·1850 Frederiksberg www.oliviersogco.dk


Mit Østerbro Mit Østerbro Smag Shopping på Østerbro

Nyhed: Tzatziki krydderiblanding Få smagen af Grækenland hjem i køkkenet BESØG OS I WEBSHOPPEN ELLER PÅ GAMMEL KONGEVEJ 85 Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @oliviersogco.dk


Mit Østerbro Smag i byen

Café 22 en café med det bedste fra bydelen På Café 22 kan du sidde i midten af det hele og nyde et pusterum midt i byens liv. Du kan få serveret en god brunch eller vælge fra cafeens store udvalg.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Café 22

M

idt på Nørrebro med kig til Søerne, Dronning Louises bro, de små hyggelige gader og blå himmel, kan du give dig selv en pause. Uanset hvad du vil bruge pausen på – en snak med gode venner, stilhed med dig selv eller gensyn med familien – kan du finde noget på cafeens lækre menukort.

Kommer du i weekender og på helligdage lige omkring brunchtid, må du ikke snyde dig selv for deres legendariske brunchbuffet. Her mangler du ikke noget og uanset om du er til kød eller kun spiser vegansk, er der noget for dig. Café 22s brunchbuffet er et dejligt mix af traditionelle retter som røræg med bacon, varm leverpostej og brunchpølser, men du bliver også fristet af hummus, kikærtedeller, soyayoghurt med blåbær og laks med sennepsdressing. Café 22s brunchbuffet bliver serveret fra klokken 9.3014.00. Husk at booke bord, hvis du vil være sikker på at få plads. Besøger du Café 22 senere på dagen eller om aftenen, kan du vælge fra deres menukort. Det byder på traditionelle caféretter, men også 3-retters menuer, som du selv sammensætter.

70 / Mit Østerbro

En café med plads til selskaber Café 22 er en stor café med plads til at leve livet. Det betyder, at du også har mulighed for at fejre store begivenheder i dit liv her på Café 22. Med egne selskabslokaler med plads til 45 personer, er der rig mulighed for at fejre fødselsdage, barnedåb, receptioner eller andre festlige begivenheder, som skal have de helt perfekte rammer. Du kan overlade alt til cafeen og koncentrere dig om at nyde dine gæster og anledningen. Kontakt Café 22, hvis du ønsker at vide mere om mulighederne for at holde din næste fest her. Send en mail til event@spisestederne.dk hvis du vil høre mere. E-mail: info@cafe22.dk​​ ​Selskaber +10 gæster: event@spisestederne.dk www.cafe22.dk

Cafe 22 ​Sortedam Dossering 21 · 2200 Kbh. N · T ​ lf. 3 ​ 5 37 38 27


Mit Østerbro Mit Østerbro Smag Shopping på Østerbro

VI FEJRER PANT Z DAG MED 15% RABAT tirsdag - torsdag PANT Z DAG 17. SEPTEMBER 2022

Rabatten gælder tirs-tors fra d. 23/8 t.o.m. d. 15/9. Gælder ikke i Tivoli Food Hall og bestillinger via Wolt og Takeout. Kan ikke kombineres med andre rabatter/tilbud. PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 71


Mit Østerbro

Skovbundsmadder* 12-16 små skalotteløg

Steg løgene i to spsk olie og en spsk sirup på en pande. Læg låg på,

Små karamelliserede løg giver sammen olivenolie og med lad løgene simre for svag varme 10-15 minutter afhængig af størrelsen. 1 spsk ahornsirup Vend rundt i løgene, så de bliver brune på alle sider. Tag løgene af panden. kantarellerne en dejlig smag til et stykke 150 g kantareller Del evt. kantarellerne i to, og svits dem i lidt mere olie, til de er bløde. smørrebrød. Du kan karamellisere hvidløgsfed 2 spsk limesaft på samme måde. De skal kun simre i siruppen salt, friskkværnet peber Tilsæt et par spsk limesaft og et drys salt og peber. Smag godt til. 5-6 minutter. Du kan også vælge brændte ½ portion edamamecreme løgskaller som på fotoet (se modstående side) th. Smør fire skiver brød med edamamecreme, evt. trøffelolie og fordel løg og svampe ovenpå. 126 SMØREPÅLÆGOGSPREADS frisk timian Dryp evt. med lidt trøffelolie, og pynt med frisk timian.

*

Opskrifterne er fra GRØNT SMØRREBRØD af Kirsten Skaarup. Den er til 4 personer.


Mit MitØsterbro ØsterbroKultur Kultur&&Underholdning Underholdning

Edamamecreme* 300 g edamamebønner (købes frosne i supermarkedet) ca. ½ dl mayo friske urter som timian eller oregano – eller krydderier som spidskommen eller fennikel 1 økologisk limefrugt salt, friskkværnet peber

Tø bønnerne op, og blend dem med mayo, den valgte urt eller krydderi, 2-3 spsk saftSMØREPÅLÆGOGSPREADS af limefrugten og 1-2 tsk reven limeskal. Hvis cremen er for fast, så tilsæt 2-3 spsk vand eller lidt mere mayo. Smag godt til med salt, peber, limesaft og -skal samt urter eller krydderi.

129


Mit Østerbro Smag i byen

Como byder på italienske lækkerier under DinnerDays ​Hos Como på Frederiksberg kan du i uge 42 få forkælet dine smagsløg, når restauranten åbner op for DinnerDays. Her får du fire serveringer sammensat særligt til formålet – og til en særlig pris. Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: COMO

I

talienske Como på Frederiksberg tilbyder dig det bedste fra Italien. De serverer nøje udvalgte retter, der fører dig direkte til Italien og alle dine sanser bliver forkælet. Den 14. og 15. oktober og den 21. og 22. oktober, har du mulighed for at smage på retterne til en endnu bedre pris, når Como deltager i den landsdækkende gourmetfestival og derfor har sammensat en helt særlig menu netop i den periode. Menuen tager dig med på en rejse gennem Italien, og forkæler dig med det bedste fra det italienske køkken.

Comos DinnerDays Menu Menuen byder på: ● Antipasti misto:

Oste & Pølser. Her får du et udsøgt udvalg af italienske specialiteter.

● Calvolfiore: Stegt blomkål med brunet smør,

parmesan og olivenolie.

● Tagliata: Grillet rib eye med rucola,

cherrytomater, parmesan og trøffelolie.

● Tiramisu med kaffe & mascarpone.

Hele menuen koster 440,- og du kan bestille billet til DinnerDays fra den 1. september: www.dinnerdays.dk

Hold dit private arrangement hos Como Hos Como har du også mulighed for at dele din oplevelse med familie og venner. Du kan holde dit private arrangement, som Como hjælper dig med at sammensætte. På den måde skal du bare møde op og nyde arrangementet sammen med de mennesker, som du har inviteret. Hos Como kan du få skræddersyet et arrangement uanset om anledningen er fødselsdag, reception, barnedåb, netværksmøde eller et firmaarrangement. Du får serveret kvalitet uanset hvad. Kontakt Como på event@spisestederne.dk og lad dem hjælpe dig med at arrangere det efter dine ønsker og behov.

Se åbningstider på www.comocph.dk E-mail: Restauranten: manager@comocph.dk Kontoret : info@comocph.dk

74 / Mit Østerbro

COMO Godthåbsvej 30 · Frb. · Tlf. 40 41 51 61 · comocph.dk


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Mit Østerbro / 75


Mit Østerbro Peter skriver

Peter Koldby skriver... Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 17 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Lækre mødesteder Jeg har bemærket, at der er stigende efterspørgsel på at holde møder ude i byen og afholde særskilte selskaber. På mange restauranter eller caféer kan man godt komme til at sidde lidt for tæt på nabobordet. Det er jo ikke alle samtaler, man har lyst til at dele med andre gæster. Så her kommer nogle forslag til lokale steder på Østerbro, hvor du kan sidde privat, holde møde og forskellige former for selskaber. Fælles for stederne er selvfølgelig, at man køber traktementet som en del af pakken.

Cafe Claire Caféen har netop udvidet arealet med overtagelse af nabolokalet, hvor der før var en butik. Sammenlægningen betyder at man nu kan tilbyde selskaber med op til 25-30 personer. Claire, som ejer stedet, er en super dygtig kok, så tøv ikke med at forespørge på den menu, som man ønsker. Café Claire · Århusgade 4

76 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Peter skriver

Le Lac Hos denne lokale, dejlige restaurant kan du benytte baglokalet, som er designet til at holde møde eller et mindre selskab. Der er plads til ca. 12 personer. Drengene, som ejer stedet, har også en lille vinkælder, hvor man kan hygge og kigge på flaskerne. Le Lac · Classensgade 11A

PS Bar og Grill I kælderen under restauranten er et lækkert lokale, hvor man kan afholde mindre selskab eller møde. Drinkskortet er stort, så mødet kan måske trække ud. PS Bar og Grill · Østerbrogade 104

Parken Er du til helt unikke rammer, er det muligt at leje SKYBAREN i Parken. Her kan du afholde et selskab eller møde til f.eks. en F.C. København fodboldkamp, så du er sikker på, at oplevelsen får en ekstra dimension. Parken · P.H. Lings Alle 2

Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Bilfri Søndag

Foto: Romeika Cortez

Kom med til årets hyggeligste eftermiddag, når der afholdes Bilfri Søndag på Nørrebrogade. For 5. gang spærres Nørrebrogade for biler og inviterer alle ud på gaden! Der er indkøbt 5000 stykker kridt, så hele familien kan tegne løs på gaden - men medbring også gerne selv! Der vil også være masser af sjove aktiviteter såsom gadefodbold, højtlæsning, silent disco, sæbekasseløb mm. Dato: 18. september kl. 14-18 www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/ bilfri-soendag-paa-noerrebrogade-2

Gratis forestillinger på Det Kongelige Teater I september måned inviterer Det Kongelige Teater børn i alderen 4-10 år til gratis ballet og opera. Oplev den poetiske balletforestilling Prinsessen på ærten, og operaen Papageno og Papagena, der er inspireret af Mozarts klassiske opera Tryllefløjten. Forestillingerne er gratis, men kræver booking af adgangsbillet. Prinsessen på ærten: 4. og 24. september. Papageno og Papagena 10. september Foto: Camilla Winther

www.kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/opera/ papageno-og-papagena-en-pixiopera?section=top www.kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/ballet/ prinsessen-pa-arten---en-pixiballet?section=top

Golden Days Festival i børnehøjde

Foto: Golden Days

Glæd jer til hylde historiens dronninger under Golden Days Festival, der løber af stablen i København den første halvdel af september. Her kan ungerne se dukketeater om dronning Dagmar, skabe deres eget queen-idol som collage, få højtlæsning af en dragqueen og meget mere! 2.-18. september. Få et overblik over de børnevenlige events på festivalen: www.bornibyen.dk/koebenhavn/articles/ golden-days-1

78 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Botanisk Have og Ramasjang redder pindsvinene Kig forbi Botanisk Have den 10. september, hvor ”Ramasjang Redder Pindsvinene” fylder den gamle have med sjov, viden og pindsvin-eksperter. Her kan familier bl.a. lære at bygge et pindsvinehus, få tips til hvordan man kan gøre haven mere pindsvin-venlig, og så kan modige børn prøve at være et pindsvin og blive udsat for alle de farer, som et pindsvin møder på sin vej gennem et dansk villakvarter!

Foto: Pexels

www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/ botanisk-have-og-ramasjang-redder-pindsvinene

Æbledag på Gl. Holtegaard Vær med, når Gl. Holtegaard traditionen tro fejrer årets æblehøst i den historiske barokhave med en festlig familiedag. Her inviteres børn og voksne til at moste barokhavens æbler og deltage i forskellige hyggelige familieaktiviteter, f.eks. højtlæsning og kreative workshops, under åben himmel. Husk at arrangementet kræver billet. 25. september kl. 11-15 Foto: Pexels

www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/aebledag-2022

Åben Festival på Østerbro og Nordhavn

Foto: Teater Hund & Co.

Glæd jer til festivalen Åben, der for tredje år i træk inviterer alle til fejring af kunst og kultur på gamle elegante Østerbro og i det moderne rå Nordhavn. Under festivalen kan børn bl.a. deltage i workshoppen ”Klods Hans flyver afsted” i Østerbrohuset, og så inviterer Teater Hund & Co til teater for de 2-5 årige. 9. - 11. september Program: www.åben.com/dagsprogram-fredag/

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksom-

Foto: Alberte Cornelius

aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

heden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden.

Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Klumme

Klumme

Tilbage til hverdagen, tomme mælkekartoner, fyldte skraldespande og arbejdsro

D

enne sommer har jeg været væk i syv uger. Syv uger væk fra Østerbro, vaskemaskine, hverdagspligter og ungernes hjemmetider. Jeg har ikke holdt ferie i syv uger, for computeren har været min tro følgesvend og min dårlige samvittighed. Når man har arbejdet med på farten, er der i princippet altid mulighed for at løse en opgave og i realiteten sjældent mulighed for at løse opgaven. Specielt hvis man opholder sig syv mennesker og en hund på 33 fod.

arbejdet er afbrudt af en 4-årig, der skal tisse, en 12-årig, der skal vil snakke eller teenagere, der snakker meget højt. Jeg kan godt lide min hverdag. Men jeg har alligevel et par ting, som jeg godt kan undvære: ● ●

Så vil jeg hellere stå tidligt op og skrive en artikel i cockpittet, mens de andre sover, og lave interviews pr telefon i en svedig kahyt, mens jeg kan høre min familie bade fra klipperne ved siden af. Sommeren har været dejlig. Nærværet har været i top. Oplevelserne og minderne sidder stadig i hele familien. Jeg har været sammen med mine børn fra morgen til aften i 50 dage. Jeg har dækket virkelig mange behov og lavet utroligt meget mad. Men nu er jeg landet herhjemme i hverdagen. Jeg har indtil videre haft fire arbejdsdage for mig selv. Og hold nu kæft, hvor har jeg været effektiv. Jeg havde glemt, hvor meget man kan lave, når ikke

80 / Mit Østerbro

M adpakker der helst skal være sjove og indbydende

Forældremøder som alle falder i samme uge

Morgensure børn der skal vækkes alt for tidligt

Det er en del af mit arbejdsliv, som jeg har lært at leve med, og en pris, jeg gerne betaler for at have så meget frihed i mit arbejdsliv. Det giver tid på en anden måde, end hvis jeg var tvunget til kun at holde tre ugers sommerferie. Det har jeg prøvet, og det fungerer ikke for mig.

Aulas mange beskeder der tikker ind

T omme mælkekartoner i køleskabet (efterladt af teenagere)

Fyldte skraldespande som ingen gider at gå ned med

E n opvaskemaskine som af en eller anden grund kun kan tømmes af mennesker over 20 år

Vasketøjskurve der vokser

For lidt tid sammen

Til gengæld er der så mange andre ting som spiller, så vi byder den der hverdag velkommen og nyder, at alle myldrer ud af døren hver morgen, dyrker en hverdag som matcher den enkeltes behov og derefter vender tilbage til vores lille myretue, som føles som et palads efter mange uger på 33 fod. Og så nyder jeg særligt, at jeg kan fokusere på processer og opgaver uden at forholde mig til solcreme, sult og svømmevinger. I hvert fald mellem klokken 9-15. Det handler om balance i livet


Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Fire sommerhits

til din festival-playliste

Wordspray “Chadwick”

Den nye danske rap duo, bestående af rapper Kuku Agami og dj Boef1, har netop spillet en fantastisk og følelsesladet koncert til årets Uhørt Festival. De blev beskrevet som definerende for en ny lyd på rapscenen og har efter kun en enkelt single både været i Gaffa og Go’ Morgen DK. Debut albummet udkommer 16. september. instagram: @wordspraydk

LYT MED PÅ SPOTIFY!

Find playlisten “New & Original” på Spotify, hvor vi ugentligt sætter fokus på nye udgivelser og artister, som måske er blevet en smule overset på trods af deres store potentiale!

82 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Giift “Bad Luck”

På debut Ep’en “Archives” får vi muligheden for at høre en af de smukkeste nye stemmer vi længe har hørt. Den kun 17 årige artist leverer en lyd der har internationalt format og gåsehuden sniger sig frem fra første tone. instagram: @giift1x

Ed “Running”

Tidligere kendt som Emil Degner og en af hovedstadens mest talentfulde klub dj’s er tilbage med en single der får dig op i gear. Perfekt til mandag morgen hvor du lige skal igang med din uge. instagram: @ed.official404

Hvalfugl “Som Menneske”

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzen, som Danmark også har en stærk tradition for. Sfærisk moderne jazz beskriver fint deres nyeste single, som er anden single i 2022. instagram: @hvalfugl

Af: Kristian Shaw-Mathiassen Mit Østerbro / 83


Mit Østerbro

Af hent din ordre døgnet rundt via apotekets af hentningsautomat 1. Bestil på vores hjemmeside 2. Du modtager en sms, når din ordre er klar til afhentning 3. Afhent din ordre, når det passer dig

VI BEHANDLER DIN ORDRE HURTIGT Inden for 1 time i åbningstiden

Nordhavn Apotek www.nordhavnapotek.dk Århusgade 134 A st. · 2150 Nordhavn nordhavn@apoteket.dk · Tlf. 42 90 32 32 Åbningstider: Mandag til fredag 9:30-18:00 Lørdag 9:30-16:00 · Søndag lukket

84 / Mit Østerbro

Østerfælled Torv Apotek www.Østerfælledtorvapotek.dk Østerfælled Torv 26 · 2100 København Ø oeft@apoteket.dk · Tlf. 42 90 31 31 Åbningstider: Mandag til fredag 9:30-18:00 Lørdag 9:30-14.00 · Søndag lukket


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

VELKOMMEN TIL GALLERI BREDGADE 22

Udstillingskalender Ilse Vinde 31. august til 5. september Gregg Simpson/Carol Cram (Canada) 6. september til 12. september BidsArt 13. september 19. september Grethe Hvam 20. september til 26. september Merete Olsson 27. september til 4. oktober Birgit Sperling 5. oktober til 11. oktober

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 Galleri Bredgade 22 · www.bredgadecph.dk · Tlf. 22 44 34 44 85 85 / / Mit MitØsterbro Østerbro / PROFILANNONCE

Mit Østerbro / 85


Mit Østerbro Favoritter

Min svampebog Få indblik i svampenes fascinerende verden og deres enestående smag og rolle i bæredygtig madlavning. Bogen er bygget op om de 15 mest almindelige svampe i naturen og handlen i Danmark og fuld af spændende viden og skønne, smukt fotograferede opskrifter. Af Casper Sundin, Flemming Gernyx & Helle Brønnum Carlsen Muusmann Forlag · Pris 299,95 hos muusmann-forlag.dk

3

favoritter

Vores anbefalinger til sensommeren En uafrystelig roman om en skæbnesvanger nat Miriam er i byen for første gang, siden hun blev mor. På vej hjem stiger hun ind i en vogn i den tro, det er en taxa. Det er det ikke. Men det opdager hun for sent. Miriam prøver at finde frem til sandheden om, hvad der skete den nat. Men den verden, hun er vågnet op i, virker fremmed og fjendtlig. Jeg vil ikke det her er en roman om overgrebets natur og det traume, det efterlader. Om en hændelse, som i virkeligheden aldrig slutter, men udspiller sig igen og igen i bevidstheden. Vejledende pris 249,95 · Udkommer 8. september

Dødens druer Forfatterparret Mikael Lindholm og Lisbeth Zornig udkommer med første krimi i en ny serie med kriminalefterforsker Filippa Falkenberg - en kvinde, der kæmper med karrieren, vægten og følelsen af ikke at høre til. DØDENS DRUER er inspireret af en ægte dansk vindetektiv, som undersøger svindel med dyre vine solgt på auktion. Lydbog, se mere på mofibo.com

86 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Motion & Velvære

NYT OUTDOOR FITNESS OMRÅDE TIL ØBROERNE

Charlottehaven har åbnet nyt udendørs træningsområde, som er tilgængelig for alle, der elsker at træne i den friske luft. Du behøver ikke at være medlem for at træne - du kan træne på egen hånd med eget udstyr eller købe dagspas til hold. Vi ses til træning udenfor! Læs mere på: WWW.CHARLOTTEHAVEN.COM

Mit Østerbro / 87

Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven


Mit Østerbro Motion & Velvære

Mine 7 TRX-yndlingsøvelser Træn top effektivt med TRX på blot 28 minutter

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et effektivt TRX-træningsprogram til dig, med 7 af mine yndlingsøvelser. Du kommer kommer igennem styrke, kondition, fleksibilitet, stabilitet, mobilitet og balance i alle øvelser.

Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Mit Østerbro

4 runder · 7 øvelser · 1 min per øvelse

5

TRX BICEPS CURL Træner: Forside af overarme, ryg og skulderstabilitet. Bryst mod TRX samt håndfladen op. Bøj underarmen ind til en 90-graders vinkel, og stræk langsomt ud igen.

1

6

2

7

TRX SQUAT Træner: Baller, for- og baglår samt kondition. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol”, og kom eksplosivt op igen. TRX STEP-BACK-LUNGES Træner: Baller, for- og baglår samt kondition.Træd tilbage med venstre ben, ned til en 90-graders vinkel i begge ben, og træk derefter venstre knæ op til bryst. Skift ben efter 1 minut. Tip! Gør øvelse 1+2 hårdere ved at sætte et hop på.

3

TRX INVERTED ROW Træner: Øvre ryg, arme og skuldre.Træk dig eksplosivt op, og hold igen på vej ned. Gør øvelsen hårdere ved at strække dine ben.

4

TRX CHEST PRESS Træner: Bryst, og bagside arm, samt stabiliserer skulderleddet og øvre ryg. Bøj i albueleddet og køre langsomt ned og eksplosivt op.

88 / Mit Østerbro

TRX TRICEPS PRESS Træner: Bagside af overarme og styrker skulderstabilitet. Ryg mod TRX. Overhåndsgreb i håndtag. Stræk dine arme ud og bøj underarmene ind til en 90-graders vinkel og pres eksplosivt tilbage igen til startposition. TRX PLANK TO PIKE Planken er en af de mest effektive øvelser til coretræning, da du træner hele din kropsstramme. Start med at blive stærk i Planken, dernæst sætter du Pike på, og vil du have mere udfordring slutter du af med Push-up. Programmet finder du også på min instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken. Kontakt mig på mail for træningsforløb: christina@kaufivang.dk Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina


Mit Østerbro Motion & Velvære

2

3A

3B

4

5

6

7A

Følg Christina på Instagram @kaufi.training

7B

dk

CHRISTINA KAUFI VANG · www.kaufivang.dk · christina@kaufivang.dk

Tøj venligst udlånt af hummel www.hummel.dk / smartwatch: Garmin fēnix® 7S – Sapphire Solar Edition / TRX www.activeaid.

1

Mit Østerbro / 89


Mit Østerbro Motion & Velvære

DUO UDENDØRSBRUSER

Glasblæst, rustfrit stål. Mål: H 205 cm. Pris fra 16.125 kr.

BLOSSOM EXPERIENCE

www.frostline.dk

Sanse- og wellnessoplevelse. Pris fra 1.195 kr.

www.beaire.com

En oase af VELVÆRE HÅNDKLÆDEKROGE www.unidrain.dk

HØJTALERLYS

16 m2. Pris på samlet pakke til badet. Pris 9.995 kr.

www.zuma.ai

Designet af Cecilie Manz. Mineral komposit. Mål: 180 x 85 cm. Pris fra 49.106 kr. www.duravit.dk

90 / Mit Østerbro

Reframe collection. Poleret stål. Mål: H 18,7 x D 8,5 x B 35 cm. Pris 2.749 kr.

www.unidrain.dk

Reframe collection, Poleret stål. Mål: 4 x 1,5 x 1,3 cm. Pris 979 kr.

LUV FRITSTÅENDE BADEKAR,

BRUSESKRABER


ANNONCE

BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTEREDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCERET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDLÆGER

NYT GENNEMBRUD INDENFOR

ANTI-AGE HUDPLEJE SYMPHONIQUE bygger på den nyeste dermatologiske videnskab. Hver enkelt ingrediens er nøje udvalgt for sin foryngende og revitaliserende effekt – og udgør tilsammen en symfoni i verdensklasse.

2.

5.

3.

1. 4.

1. SERUM SYMPHONIQUE En hybrid Hyaluronic Serum, som forener et kraftigt fugtigheds-boost med avanceret anti-age peptid-teknologi. Med sit indhold af to aktive hyaluronsyretyper tilføres huden straks ekstra fugt, som holder sig på et markant forhøjet niveau hele dagen. 30 ml dispenser 499 kr. 2. CRÈME SYMPHONIQUE - DAY-TIME, DRY SKIN Fugtgivende dagcreme til tør og sart hud med avanceret nano-teknologi, der allerede ved påføringen virker forskønnende på hudens overflade, og som dernæst penetrerer dybt med en rig pallette af anti-age ingredienser med hver sin specifikke langtidseffekt. 50 ml flaske 699 kr. 3. CRÈME SYMPHONIQUE - DAY-TIME Fugtgivende dagcreme med avanceret nano-teknologi. Virker forskønnende på hudens overflade allerede ved påføringen. Penetrerer dybt med en rig pallette af anti-age ingredienser med hver sin specifikke langtidseffekt. 50 ml flaske 699 kr. 4. CRÈME SYMPHONIQUE - EYE ZONE GEL Denne avancerede Anti-Age Gel forynger omgående dit øjenområde på bare 15 minutter ved at fylde sukkermolekyler i dine rynker og fine linjer. 15 ml flaske 399 kr. 5. CRÈME SYMPHONIQUE - NIGHT-TIME Avanceret natcreme bygget op omkring hele seks forskellige A-vitamintyper, så der både opnås en hurtig Collagengenopbyggende anti-age effekt og etableres en langtidseffekt med et depot af reparations-parat A-vitamin nede i huden. 50 ml flaske 749 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM Mit Østerbro / 91


OP TIL 50% PÅ HELE KØBET

ØNSKER DU FLERE BRILLER AT SKIFTE IMELLEM SÅ FINDER DU DET STØRSTE UDVALG HOS THIELE

VÆLG 2 BETAL FOR 1 DU KAN VÆLGE BRILLER FRA BL.A. GUCCI / ARMANI / RAY-BAN ® / BOSS / NINA RICCI SAINT LAURENT / OAKLEY / CHOPARD / MULBERRY TOM FORD / DAVID BECKHAM / DIOR / ESCADA / PERSOL® POLICE X LEWIS HAMILTON / ZADIG & VOLTAIRE

ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65 VED SAMLET KØB AF 2 BRILLER MED STYRKEGLAS BETALES KUN FOR DEN DYRESTE. Tilbuddet er personligt og kan ikke deles af flere eller kombineres med andre tilbud og rabatter. Gælder ikke Fast Lavpris briller og Junior briller.