Mit Østerbro nr 22 Juni 2022

Page 1

Mit Østerbro

● GRATIS

KOLDBY udvider brilleuniverset

EN RADIATOR

må godt være lækker

ØASEN – en åben

festival for alle

TOUREN

kommer til byen

VASKEHOLDET cykler afsted til rengøring

Luksus og skønhed hos

NORMETICA på Østerbro

PIERRE-EMILE HØJBJERG

NR . 2 3 · J U N I 2 0 2 2

og Democratic i tæt samarbejde

TEMA Dansk design i byen Sommer i byen Sommer på altanen Sommer & Velvære

Ditte Giese Tdf i byen / Favoritter i byen / Sommeropskrifter / Bøger / Festival / Solbriller

Mit Østerbro / 1


Mit Østerbro

2 / Mit Østerbro


Mit Østerbro / 3


Mit Østerbro

Solbriller er som solcreme til øjnene

Louis Nielsen på Østerbrogade sætter ekstra fokus på solbriller og giver gode tilbud på solbriller af høj kvalitet. Mange kunder ved nemlig ikke, hvor vigtige solbriller er for at passe godt på synet.

Find solbrillerne frem for at passe på øjnene, når du bruger solcreme for at passe på huden. Sådan lyder rådet fra Louis Nielsen på Østerbro, hvor ejerteamet med chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen står klar til at rådgive kunderne om solbriller denne sommer.

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

vis du smører kroppen ind i solcreme, bør du også beskytte øjnene med solbriller. Sådan lyder rådet fra Louis Nielsen på Østerbrogade. “Solbriller er smarte og kan fuldende et udtryk.

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Men de har også en vigtig beskyttende funktion, fordi de beskytter mod solens UV-stråler,” siger Haider Alzahawe, der er chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbrogade. Ligesom med solcreme, anbefaler Louis Nielsen at huske solbrillerne, når UV-indekset er over 3. Her i Danmark kan det snige sig op over 6 om sommeren. “Uden beskyttelse mod solen kan øjnene og synet i værste fald tage varigt skade,” siger Haider Alzahawe.


Mit Østerbro

Han uddyber, at UV-stråler kan skade huden omkring øjnene og over en længere periode være skyld i sygdommen grå stær i øjnene. Desuden kan det anstrenge øjnene at misse mod solen i længere tid, og det kan føre til spændingshovedpine: “Uden solbriller har man en tendens til at knibe øjnene sammen, og det kan give hovedpine. Det undgår du, når du bruger solbriller, fordi dine muskler omkring øjnene slapper af,” siger Haider Alzahawe.

Gratis solbrille som andet par I butikken på Østerbrogade møder chefoptikeren ofte kunder, som ikke tænker over det vigtige i at beskytte øjnene ved at skifte den almindelige brille ud med en solbrille, når solen skinner. Derfor sætter de nu ekstra fokus på solbriller og giver et godt tilbud: Få 2for1 på briller fra 795 kr. Den anden brille kan være en solbrille – med eller uden styrke – som kan passe på øjnene i den skarpe sol. “Alle vores stel kan fås med farvede glas, hvor der er 100 procent UV-beskyttelse. Så man kan sagtens vælge en solbrille uden ekstra omkostninger, når man køber briller fra 795 kr.,” siger Ronni Rasmussen, der er butikschef og medejer af Louis Nielsen på Østerbrogade.

Nyt brand med markante solbriller Mange af de store brands i butikken har designet solbriller, som kun forhandles hos Louis Nielsen. “Vi har netop fået en ny kollektion på hylderne fra det engelske mærke Vivienne Westwood, og her er virkelig nogle flotte stel med unikke detaljer. Især solbrillekollektionen er et hit i øjeblikket,” siger han.

Mange refleksioner ved vandet Uanset, hvilken brille du vælger, bør du især skænke dine øjne en ekstra tanke, hvis du bruger dine sommerdage på vandet eller ved stranden. Både vand og sand reflekterer nemlig solens stråler, som rammer dine øjne. Det kan være en god grund til at overveje glas med polaroid i solbrillerne, forklarer Ronni Rasmussen: “I modsætning til almindelige solbriller fjerner polariserede glas refleksioner fra horisontale overflader, som for eksempel veje, vand og sne,” siger han.

GODE RÅD OM SOLBRILLER Brug solbriller, hvis UV-indekset er over 3. Lettere skydække beskytter kun minimalt mod UV-stråler. Tjek, at dine solbriller er CE-mærket – det er en garant for, at de overholder kravene om UV-beskyttelse. Husk solbriller til børnene, hvis øjne er ekstra udsatte, fordi de har større pupiller og opholder sig udenfor i længere tid end voksne. Hos Louis Nielsen kan alle stel laves til solbriller, og alle solbrilleglas har 100% UV-beskyttelse. Du kan få 2for1 på briller fra 795 kr., og her kan du vælge en solbrille som den anden brille – med eller uden styrke.

pupiller, og derfor rammer flere UV-stråler øjets nethinde og linse. Det er her, at strålerne kan gøre skade. Børn er desuden mere udenfor end voksne og er derfor udsat for mere UV-stråling end voksne,” siger Haider Alzahawe.

Tjek CE-mærket Det vigtigste råd fra de to ejere er at vælge solbriller, som er CE-mærket eller har UV400-mærkning og dermed har både UVA og UVB-beskyttelse. “Farvede glas betyder ikke i sig selv, at solbrillerne har den nødvendige UV-beskyttelse. Det tror mange desværre, men de skal beskytte mod både UVA og UVB-stråler,” siger Ronni Rasmussen. Han og Haider Alzahawe glæder sig til at tage imod kunderne hos Louis Nielsen på Østerbrogade 35 og hjælpe med den helt rigtige løsning med briller og solbriller.

Den nye kollektion af briller fra det engelske brand Vivienne Westwood har karakteristiske print og detaljer på både brille- og solbrillestel.

Pas på børnenes øjne Derudover bør man være ekstra opmærksom på, at børns øjne også skal beskyttes mod solen. Børn er nemlig særligt udsatte. Det skyldes blandt andet, at børns pupiller er større end voksnes. “Børn har større

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek Kristian Shaw-Mathiassen Peter Koldby · Cille Rosentoft

Sommeren og Tour-karavanen er på vej

Foto Dan Møller

København i sommersolskin er vel noget af det skønneste. Alle os på Østerbro får endda fornemt solskinsgult besøg, når hele Tour de France-karavanen kører gennem Østerbro den 1. juli. Jeg glæder mig personligt meget og skal helt klart finde et spot på ruten ved Østerbrogade og heppe på vores danske stjerner. De første ryttere sendes afsted fra kl. 16.00, og skal du, som jeg, ud at heppe, så kom i god tid – vi bliver mange! Kan du ikke vente til 1. juli, så præsenteres alle hold i Tivoli den 29. juni og sendes inden da ud på en tur gennem centrum af København. Det kan du naturligvis læse mere om i magasinet.

Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk cille@mitoesterbro.dk kristian@mitoesterbro.dk

Både før og efter (og ved siden af) Tour de France i København, er der masser af muligheder for at nyde byens andre herligheder. I denne udgaves tema Sommer i byen kan du finde favoritter en masse, som du kan dykke ned i, både de lokale favoritter, men denne gang også favoritter fra hele byen til sommerens udflugter i egen by.

Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro

Holder du Sommer på altanen (eller på terrassen eller en anden solrig krog) giver vi dig inspiration, bl.a. med sommeropskrifter på den perfekt grillede majs og cocktails med blomster. På altanen eller i parken kan du også læse den ærlige og sjove bog Ulige uger af Ditte Giese. Mød den indfødte københavner og få hendes skarpe blik på vores by.

Forside Ditte Giese, Heartbeats Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

Er du til Dansk Design i boligen, kan du få god inspiration til større og mindre projekter, bl.a. køkken, stilfulde armaturer, designerradiatorer og boligtilbehør i vores fælles stærke design-tradition.

Gratis magasin

Rigtig god sommer og husk at passe på hinanden og vores skønne by. Mit Østerbro er retur den 2. september, og husk du i mellemtiden kan følge Mit Østerbro på Instagram, Facebook og mitoesterbro.dk

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Pas på hinanden Chefredaktør Martin Andersen

37 / Ditte Giese

24 / Reform

30 /Øasen 34 / Pierre-Emile

104 / Christina Kaufi

70 / Sommer i byen

6 / Mit Østerbro

22 / Damixa

12 / Mazars


Start din sommer med gode historier.

Lige nu 4 måneder til 50% Nyd sommeren med adgang til 450.000 e- og lydbøger. Læs mere på mofibo.dk Efter 4 måneder fortsætter dit valgte abonnement til normalpris fra 89 kr./md. Ingen binding. Tilbuddet gælder t.o.m. 30-06-2022.

Mit Østerbro / 7


Mit Østerbro

REMA 1000 har erstattet engangsservicen med flergangsservice

REMA 1000 MINDSKER

PLASTFORURENING Plastforurening er et voksende problem, og derfor har discountkæden REMA 1000 valgt at bekæmpe udfordringerne sammen med Københavns Kommune og Plastic Change. Det har bl.a. resulteret i, at brugen af plast minimeres, og at den anvendte plast så vidt muligt kan genanvendes. Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: REMA

P

last i naturen er et voksende globalt problem. De store mængder plast er en trussel for mange dyr, og samtidig har det også en negativ effekt på klimaet. Der er derfor mange gode grunde til at sænke vores overordnede forbrug af plast og genanvende mere af det, der allerede findes. Det var blandt andet derfor, discountkæden REMA 1000 for en række år siden gik i dialog med Københavns Kommune om udfordringerne med at sortere affald og især plast. “Kommunen er meget seriøs ift. den grønne omstilling, og de informerede os om, at det kunne være en rigtig god ide, hvis vores emballager var designet, så de var til

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

at sortere og blive genanvendt. Vi sælger store mængder varer og dermed også meget emballage, og da vi har en holdning til tingene og er vores samfundsansvar bevidst, gik vi i gang med at kigge ind i problematikken omkring affald og plast sammen med Københavns Kommune og organisationen Plastic Change,” fortæller Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000. Plast- og affaldssortering er et kompliceret område, så derfor indledte REMA 1000 samarbejdet med netop de to organisationer, som har stor viden om udfordringerne. Det centrale begreb i hele problematikken er cirkulær økonomi. Det er det, alle snakker om i dag – klima, CO2, genanvendelse m.v., pointerer Anders René Jensen: “Vi spurgte ind til, hvad vi helt konkret kan gøre. Cirkulær økonomi kræver en lang række investeringer og omstillinger. Vi er blot en del af en større helhed, der


Mit Østerbro

skal gøre noget, for at målene kan opfyldes. Vi har valgt ikke at afvente, hvad andre gør, men i stedet starte med vores del og alt det, vi kan. Hvis alle parter også gør det, skal vi nok lykkes med at komme i mål,” mener han.

Spand og balje er i 100% genanvendt plast

Minimer brugen af plast Det handler for det første om at minimere brugen af plast og kun bruge det, som er nødvendigt. Plast er godt, understreger Anders René Jensen, selvom mange finder den udtalelse provokerende. “Der findes pt. intet materiale, der er bedre til at emballere og opbevare fødevarer. De får en langt bedre holdbarhed med plast. Problemerne opstår især, fordi vi smider det de forkerte steder hen. Det er jo ikke materialets skyld. Vi arbejder også aktivt for at forhindre madspild, og hvis maden er bedre emballeret, smider vi mindre mad væk. Det har en meget større klimamæssig positiv effekt at undgå madspild end at lade være med at bruge plast. Det er kun en lille del af klimaaftrykket, der kommer fra at producere emballagen. Det samme gælder for transporten. Resten af klimaaftrykket kommer fra, at vi producerer varerne. Så at producere varer, vi ikke spiser og smider ud, har et langt større klimaaftryk. Derfor er plast stadig en del af fremtiden, som tingene ser ud nu,” siger han.

DROP BRUG-OG-SMID-VÆK Engangsplast i varer som sugerør og service er

allerede historie nu hos REMA 1000, men de er gået skridtet videre og siger, at de slet ikke skal tænke i engangsbaner. Tingene skal kunne bruges flere gange. Lidt som de forrige generationer levede, hvor brugog-smid-væk tanken ikke eksisterede. Alt det service, kæden har i butikkerne, er af plast, men kan smides

Brug kun én type plast Det næste er at sørge for, at den emballage, REMA 1000 benytter, er designet på en måde, så det kan sorteres og genanvendes i fremtiden. For at det kan ske, må der kun bruges én type plast i emballagen. Det skal være nogle rene fraktioner af plast, for at det kan komme retur, oparbejdes og bruges igen. “Der skal også være en efterspørgsel. Ingen har lyst til at røre ved noget, hvis der ikke er penge i det. Derfor efterspørger vi emballager af genanvendt plast. Stort set er alle emballager på vores egne produkter til rengøring og personlige pleje af genanvendt plast. Der, hvor vi må og kan, bruger vi genbrugsplast. På den måde skaber vi cirkulær økonomi,” påpeger Anders René Jensen.

Emballageguide til leverandører Sammen med Plastic Change og nogle af deres specialister har de gennemgået alle varerne i butikken, hvor de har fundet frem til, hvad discountkæden bør gøre ift. den klimamæssige belastning. “De fandt en masse varer, der var helt forkerte ift. den cirkulære økonomi. Vi lavede derfor en to-do-liste om, hvordan emballagerne skal designes og ændres. Desuden har vi lavet en emballageguide til vores leverandører, så de ved, hvordan de skal emballere, pakke og transportere varerne. På den måde er vi med til at sikre, at så meget som muligt kan komme tilbage i de rigtige strømme, og så lidt som muligt ender i forbrændingen. Det tager tid, men vi arbejder målrettet hen imod at opnå alle vores mål.”

i opvaskemaskinen flere hundrede gange, så det kan genbruges. Alternativer som bambus og stål er også klimabelastende, og det er en lang rejse at nå derhen, hvor alle gerne vil hen. “Kommunerne herhjemme sorterer forskelligt, så vi kan ikke lave en affaldssorteringsguide til forbrugerne, hvor vi eksempelvis fortæller, om det skal i hård eller blød plast, i pap osv. Men nu er der blevet lovgivet om, at alle kommuner skal sortere ensartet, så det bliver nemmere at tænke den cirkulære økonomi ind i hverdagen. Vi har haft en kæmpeeffekt af vores tiltag og sparet mange tons plast. Det betyder noget for klimaet, så vi fortsætter med at kæmpe for at mindske plastforureningen,” konkluderer Anders René Jensen. Emballagen på REMA 1000s vaskemiddel er af genbrugsplast

REMA Læs mere på ansvarlighed.rema1000.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


Mit Østerbro Serier

We Own This City · HBO Max

Foto: HBO Max

Ingen skildrer problematikker i det amerikanske samfund bedre end David Simon, Ed Burns og George Pelecanos. Med serier som The Wire, Tremé, The Deuce og The Plot Against America på CV`et, er der altid store forventninger når teamet går sammen igen. We Own This City er seneste skud på stammen, og her vender vi tilbage til Baltimore, hvor handlingen også udspiller sig i The Wire. Denne gang går vi tæt på den virkelige historie om en korrupt enhed i politikorpset i Baltimore. Enheden ledes af den gadesmarte. voldelige og ekstremt korrupte Wayne Jenkins, der ikke går tilbage for at stjæle fra både kriminelle som civile i de mange hårdt belastede områder i den hårdt prøvede by. I seriens fem afsnit følger vi samtidig med i forhørs sekvenserne af Wayne Jenkins og hans kumpaner fortællingen om enhedens storhed og fald. Seriens fem afsnit er guf for alle der savner universet fra The Wire.

VIELSKERSERIER.DK anbefaler til sommerferien

Vielskerserier.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier, du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.

3

serier du kan kaste dig over

Tokyo Vice · HBO Max

Foto: Viaplay

Gaslit · Viaplay

10 / Mit Østerbro

Handlingen i serien Gaslit relaterer sig til Watergate skandalen, som resulterede i præsident Nixons exit fra embedet som præsident for USA. Vi følger hovedpersonen i serien Martha Mitchell, som var hustru til Nixons kampagneleder. Hun portrætteres på fremragende vis af ingen ringere end Julia Roberts. Vi bliver i serien klogere på mange af de vanvittige hændelser der skete i forbindelse med skandalen udover det berygtede indbrud i Watergate bygningen. Sean Penn er uigenkendelig men samtidig fantastisk i rollen som Nixons kampagneleder John Mitchell. Serien er både stilistisk, spændende og spækket med karismatiske karakterer. Det vil være en oplagt serie at kaste dig over, hvis du var vild med The West Wing og House of Cards.

Foto: HBO Max

En af årets bedste serier indtil videre, intet mindre! Tokyo Vice er en Neo Noir kriminalserie, der foregår i Tokyo, og går tæt på den ellers meget lukkede japanske underverden, der styres af Yakuzaen, som er den største japanske forbryderorganisation. I serien følger vi Jake Adelstein, der som den første amerikaner nogensinde får job som kriminalreporter på en af japans største medievirksomheder. Han må på sin farlige rejse gennem Tokyos mørke underverden samarbejde med såvel politi som gangstere. Og han finder hurtigt ud af at byen har sine helt egne regelsæt. Seriens executive producer er Michael Mann, som vi især kender fra film som Miami Vice, Heat og Collateral. Serien er en must see for alle der elsker serier som True Detective, Sopranos og The Wire.


STAY HYDRATED MED ORGANIQUE Økologisk mate iste brygget på yerba mate. Nyd dem kolde og med god samvittighed.

Ja tak til veganske, økologiske og bæredygtige produkter. Nej tak til syntetiske tilsætningsstoffer.

Følg @organique_europe Find din nærmeste forhandler og læs mere på www.organique.dk


Mit Østerbro

Alt andet end

et nummer i rækken Hos revisionsfirmaet Mazars giver de plads til medarbejdernes ambitioner og udviklingsmuligheder samtidig med, at der er tid og overskud til familie og fritid. Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

forrige udgave af Mit Østerbro satte Managing partner Pia Lillebæk fra revisionsfirmaet Mazars fokus på, at de ønsker at arbejde anderledes i branchen. De har derfor bl.a. indført work-life balance for at skabe trivsel og overskud i hverdagen og på arbejdspladsen. At de gode intentioner ikke kun er gyldne ord men fakta, er Nicklas Rasmussen, Statsaut. revisor og Director i revisionsafdelingen, et rigtig godt eksempel på. Han startede hos Mazars i december 2020 efter at have arbejdet i én af de større revisionsvirksomheder i 12 år. Da Nicklas’ hustru for nogle få år siden blev gravid, tog han sit arbejdsliv op til overvejelse. Gennem en tidligere kollega, som allerede var skiftet til Mazars, hørte han om virksomhedens store fokus på en ordentlig work-life balance. At det var muligt at have en karriere, der både var ambitiøs og udviklende samtidig med, at man havde tid til sin familie, tiltalte ham meget, fortæller han: “Den opfattelse, der herskede i branchen dengang, var, at hvis man skiftede til en mindre virksomhed som eksempelvis Mazars, så måtte man gå på kompromis med sine ambitioner. Det var jeg lidt nervøs for, inden jeg startede. Men det viste sig slet ikke at være tilfældet, snarere tværtimod. Her er der mere plads til, at man kan udleve sine ambitioner og selv vælge, hvilken retning man vil gå, og hvad man ønsker at arbejde med. Hos Mazars kan man i langt højere grad være med til at præge arbejdet – selvfølgelig med det ansvar, som det kræver. Det vidste jeg ikke, da jeg startede, men jeg fandt hurtig ud af, at hvis jeg ville være i stand til at håndtere det, så kunne jeg præge arbejdet i den retning, jeg gerne ville,” siger Nicklas.

Internationalt netværk styrker kvalitet Samtidig kunne han godt mærke, at Mazars var en international virksomhed med et stort netværk. Den internationale del og mulighederne for at arbejde på tværs i flere lande styrker kvaliteten i arbejdet, mener han. At vi har udenlandske kollegaer hos os og danske kollegaer, der er

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

ET UNIKT TEAM Centralt beliggende på Østerbro finder du revisionsfirmaet Mazars, hvor 35 kompetente medarbejdere er en del af et større integreret partnerskab på 44.000 professionelle fordelt i 90 lande. Vi tilbyder en lang række ydelser såsom revision, regnskab, outsourcing og vi yder rådgivning inden for økonomi og skat. Sidst men ikke mindst har vi specialiseret os inden for bæredygtighed, så vi kan hjælpe vores kunder og vores firma med at vokse trygt og ansvarligt. Besøg www.mazars.dk hvis du vil være en del af Mazars

og har været udstationeret flere steder i verdenen… som f.eks. lige nu i Singapore, er en super mulighed for at prøve at arbejde i andre kulturer. Det er en måde, hvor vi kan få det bedste af to verdener – dvs. være en mindre virksomhed med plads til at vokse, men samtidig have et internationalt netværk.” Nicklas kan tydeligt mærke, at kulturen er anderledes i Mazars. Her er plads til andre ting og en fælles forståelse af, at arbejdsmængden skal være inden for rimelighedens grænser. Der skal være tid til at sin familie og fritiden. “Det skal man huske at respektere. Sådan er kulturen her, og det er også det, man ønsker at være en del af. Og det skal man også give videre. Det, der driver mig, er at være med til at udvikle andre og støtte op om deres karriereudvikling. Det har jeg kunnet gøre hos Mazars. Her hersker en kultur, hvor vi fokuserer på at udvikle folk, så deres potentiale kommer til udtryk, og så de hele tiden får spændende opgaver, der giver mening for dem. Det har drevet mig meget,” pointerer han.

at fortsætte med at gøre det, man kan og kender til, så ender det bare med, at man kommer til at mangle udfordringer. Derfor er de nye arbejdsområder noget, der betyder meget for mig, fordi jeg kan mærke, at det gør en stor forskel for mig personligt. Generelt tror jeg, det skaber gladere medarbejdere og er med til at fastholde folk i firmaet ,” pointerer Nicklas, som afsluttende slår fast, at selvom han og hans kollegaer ikke har mange overarbejdstimer, så er der i Mazars rig mulighed for at have masser af ambitioner. “Samtidig kan vi være med til at præge meget i og med, at vi er en mindre virksomhed. Så hvis man er en selvstændig person med idéer og løsninger, har man nogle fantastiske muligheder i Mazars, hvor man er alt andet et bare et nummer i rækken.”

Skaber gladere medarbejdere I Mazars er der adskillige medarbejdere, som har været der i en del år, og som kan være aktuelle som ledere for andre og støtte op om deres karriere. På den måde er det både de relativt nye og de mere erfarne medarbejdere, der kan udvikle sig. En del i den strategi er, at der er fokus på, hvilke nye arbejdsområder og nye kunder, man skal beskæftige sig med i det kommende år. “Her har vi indført en samtale om kundeporteføljen, som er en måde til at få nogle nye udfordringer i jobbet, så man konstant kan udvikle sig. Nye ansvarsområder er med til at gøre arbejdet endnu mere spændende, og selvom det selvfølgelig kan være behageligt

Mazars Midtermolen 1, 2.tv. · Tlf. 35 26 52 22 · www.mazars.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Mit Østerbro

Vores brilleunivers vokser

Vi udvider Koldby Optik og overtager nabobutikken

Af: Peter Koldby - Mit Østerbro Foto: Koldby Optik

V

i elsker vores butik og vores beliggenhed på Østerbrogade. Her er vores identitet og hjerte. Men vi er vokset ud af ’rammerne’. Vi har ambitioner om mere optik. Så vores nuværende 40 kvadratmeter er blevet for begrænsede. Derfor udvider vi nu vores nuværende butik og overtager snart nabobutikkens 145 kvadratmeter. Så den fremtidige adresse er fuldstændig den samme, Østerbrogade 108, blot med lidt mere plads. Vi VIL være Østerbros foretrukne optiker. Kendt for faglighed, seriøsitet og engageret kundeservice.

Vi vil også være mere end en optikerbutik Vi vil være butikken, som giver tilbage til de lokale borgere på Østerbro i form af engagement i lokallivet. Det kan vi, fordi vi selv har boet her i over 20 år og lever Østerbrolivet 100%. Vi har gennem årene hjulpet tusindvis af kunder med nye smarte briller, og vi ser frem også at hjælpe dig. Vi glæder os så meget til at vise jer vores nye udvidede butik. Hilsen Maria & Peter Koldby

Bestil tid til synsprøve på 25 78 70 85 eller skriv til peter@koldbyoptik.dk eller kom ind og book en tid.

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

VORES TEAM BESTÅR AF Peter Koldby Indehaver, optikerog kontaktlinseoptiker Maria Koldby, indehaver, optikerog kontaktlinseoptiker Marina Diemer Optiker -og kontaktlinseoptiker

KOM IND OPLEV VORES NYE UDVIDEDE BUTIK ●

NDNU STØRRE, MEN STADIG FOKUSEE RET UDVALG Vi har nu mere end 700 briller

på hylderne. Alle briller er specielt udvalgt til butikken. ●

BRILLEGLAS I ABSOLUT TOPKLASSE

Vi sikrer, at du får det perfekte syn med vores topmoderne udmålingsudstyr fra Carl Zeiss Vision. Kom ind og hør hvordan vi specialtilpasser dine Zeiss brilleglas kun til dig.

UDVIDET SORTIMENT I KONTAKTLINSER Med vores nye specialudstyr i kontaktlinseklinik, kan vi kortlægge din hornhinde, så vi kan lave de optimale kontaktlinser til dig.

TJEK ØJENSUNDHEDEN Vores målinger

vil altid blive analyseret i samarbejde med øjenlægen, som kan assistere med yderligere undersøgelser, hvis der er behov for det.

KONTROL AF GRØN STÆR Vi kan foretage måling af trykket i øjet. Målingen er en vigtig del af kontrol for grøn stær.

Koldby Optik Østerbrogade 108 · 2100 København Ø · www.koldbyoptik.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


Mit Østerbro Shopping

T-SHIRT

BUKSER

Hvid T-shirt med flæse kant en klassiker til sommer garderoben · Pris 699 kr. www.creton.com

Sommerens must have bukser i fuld flor · Pris 849 kr. www.Vibekescott.com

TRÆSKO

Top moderne træsko i frækt design · Pris 699 kr. www.Tamaris.dk

SANDAL

Sommer

Grøn sandal i læder med designer hæl · Pris 1299 kr. www.NEWD.tamaris.dk

SHOPPING TASKE

SKJORTE

Taske i blødt lammeskind Pris 900 kr. www.onstagecollection.com

Stribet skjorte kjole i smukke toner Pris 999 kr. www.creton.com

BLUSE

Bluse med festlige flæser på ærmerne · Pris 699 kr www.laurie.com

JAKKE

Sart rosa jakke i lammeskind til en kold sommeraften· Pris 2.999 kr. www.onstagecollection.com 16 / Mit Østerbro


Ring for gratis prøvetilpasning.

NYHED MyDay® multifocal endagslinser Højeffektive kontaktlinser for fremragende syn på alle afstande1 coopervision.dk 1.

CVI data on file, 2020. Prospektivt, dobbeltblindet, bilateralt studie på én uge med MyDay® multifokale endagslinser; n=104 brugere af multifokale kontaktlinser.

Plastneutralitet opnås gennem køb af credits fra Plastic Bank®. En credit svarer til indsamling og konvertering af ét kilo plast, som ellers kan havne i havet eller vandløb. CooperVision køber credits, som svarer til vægten af den mængde plast, som indgår i de endagslinser, som bestilles i løbet af en bestemt periode. Endagslinsernes plastmængde beregnes ud fra vægten af den plast, som findes i blisteremballage, linse og sekundæremballage (kasser), herunder laminat, lim og andet (f.eks. blæk).

ØSTERBROGADE 108, 2100 København Ø

25 78 70 85 • butik@koldbyoptik.dk


Mit Østerbro Bolig i byen

NEMT AT FÅ ELEVATOR i ældre ejendom

Mange etageejendomme på Østerbro og i resten af Danmark kan få indbygget en elevator, enten i midten af hovedtrappen som erstatning for køkkentrappen eller i et udvendigt elevatortårn. Processen er nemmere end mange tror, og med en totalleverandør som håndterer hele processen, skal beboerne blot sige ja tak og siden nyde den bekvemmelighed og værdistigning, som en elevator vil medføre.

e: Ole Surhsgad n Så elegant ka d det gøres me en udvendig elevator

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

KONTAKT ALTAN.DK

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Altan.dk

N

år først beboerne er nået til enighed vil Altan.dk, som indbygger elevatorer i ældre ejendomme, klare resten, fortæller Søren Faebo, Relations- og forretningsudvikler i Altan.dk: “Det er let at få elevator fra os, fordi vi har erfaring med hele processen fra ide til færdig elevator. Vi hjælper med gode råd om beslutningsprocessen, økonomi, placeringsmuligheder og selve installationen og det bygningsarbejde, som følger med.”

Hvis du går med overvejelser om at få opført en elevator i din ejendom, kan du besøge www.altan.dk/elevatorproces og læse mere om den grundige proces i forbindelse med opførelsen af en elevator samt tage kontakt til en af Altan.dk’s konsulenter. Virksomheden tilbyder besigtigelser og sparring om den interne beslutningsproces, vel at mærke helt uden omkostninger for dig og din forening.

Det indebærer blandt andet, at Altan.dk udarbejder tegninger, står for de tekniske beregninger og byggetilladelse. Firmaet holder altså kunden i hånden gennem hele processen og kan endda håndtere den efterfølgende service, når elevatoren er færdig og sættes i drift, beretter Søren Faebo. “Alt går igennem os, så man ikke selv skal projektstyre en håndfuld andre faggrupper og firmaer, som fx elektrikere, kloakfolk, tømrere og vvs’ere der ellers skulle involveres i et sådant projekt. Vi håndterer hele processen, og beboerne har kun én kontakt, nemlig Altan.dk. Det gør hele processen både nemmere og mere smidig. Vi har bygget 150 elevatorer i eksisterende ejendomme, og det er en af de bedste investeringer, man kan gøre i eksisterende bygninger. Det forøger værdien med mere end investeringen og fremtidssikrer ejendommen med niveaufri adgang og mere komfortabel tilgængelighed. Det er til glæde for både ældre, gangbesværede og børnefamilier.”

Skil jer ud med elevator i ejendommen Den tilgang er ejendomsmægler Martin Berg fra Home Østerbro helt enig i. De oplever stadig flere som efterspørger elevator i ejendomme for at være bedre fremtidssikret. “Desværre ses det ikke tit i de gamle og herskabelige lejligheder på Østerbro. Enhver lejlighed med elevator vil tiltrække mange, både ældre og familier med klapvogne, som ikke ønsker at gå op og ned ad trapperne. Mange vil beundre letheden ved blot at trykke på en knap, uanset hvor meget motion man ellers vil få ved at benytte trapperne,” siger Martin Berg.

Den reelle værdistigning vil jeg vurdere kan være en værdiforøgelse på alt fra en halv til en hel million kr. for en ejerlejlighed,” fortæller Martin Berg.

Nogle beboere kan være bange for, at det bliver dyrt, men generelt oplever ejendomsmæglerne, at de ejendomme, som både kan tilbyde charme og funktionalitet, opnår en reel værdistigning. “En elevator vil i mange tilfælde være til gavn for alle beboere, og ikke kun dem, der bor øverst. Det kan for eksempel være, at man skal op til sit loftrum eller en tagterrasse, hvor det i disse tilfælde også vil blive nemmere.

En elevator er altså meget mere end blot en måde til at komme op og ned på. En elevator kan betyde, at man kan blive boende i sit hjem, når benene får svært ved at klare de mange trapper, men det kan også give en markant fordel på boligmarkedet og forøget værdi ved et salg. Ligesom det er med altaner, er en elevator også med til at forbedre livskvalitet og øge boligens værdi, pointerer Martin Berg fra Home Østerbro.

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19


Mit Østerbro Dansk design i byen

En radiator må godt være lækker En radiator er en nødvendighed, medmindre man har gulvvarme i sin bolig. Derfor kan man lige så godt få det bedste ud af sin varmekilde og få en radiator, der både er effektiv, funktionel, kan genanvendes og har et smukt dansk design. En sådan radiator er løsningerne fra danske Hudevad Radiator Design.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Hudevad Radiator Design

D

e arbejder ud fra devisen om at gøre de nødvendige radiatorer så smukke som muligt samtidig med, at de har givet dem nogle ekstra features, så de er superfunktionelle i boligen. ”Det kan for eksempel være montering af lækre træknopper med magneter, så den kan bruges som håndklædetørre på badeværelset eller at radiatoren er forklædt som en bænk i entréen. På den måde har radiatoren et ekstra formål udover at levere varme. Vores radiatorer er faktisk så flotte,

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Dansk design i byen

at mange vælger at lade dem være et fremtrædende element i indretningen. De har nogle designelementer, som mange standardradiatorer ikke har – som f.eks. de specielle Hudevadkanter, de stramme linjer og riste, der er nedfældet i radiatoren med en vinkling, som gør, at man ikke kan kigge ned i radiatoren. Der er designelementer, der har været en del af Hudevad i mere end 85 år,” fortæller Trine Clausen, marketingansvarlig i Hudevad Radiator Design.

Ligetil at udskifte de gamle med nye I mange ældre ejendomme i København sidder der stadig mange støbejernsradiatorer, der optager masser af plads. Hvis man vil skifte dem ud med en af Hudevads stilrene, minimalistiske og elegante radiatorer, er det ganske simpelt, da de fleste er konstrueret således, at de gamle rørdimensioner passer til Hudevads. Det er derfor ligetil at afmontere de gamle og påmontere de nye, og på den måde få mere plads og et både moderne og tidløst design. ”Hvis man overvejer at renovere sin gamle lejlighed, er der ofte brug for en fleksibel varmeløsning, da dimensionerne i boligen kan være specielle. Vi har radiatorer, der er horisontale, vertikale, har en meget lav højde, er utrolig slanke, kan bruges som en bænk, er i gammel retrostil med flere sektioner eller hvad man måtte ønske sig. De fleste af vores radiatorer kan tilpasses, så de kan opfylde kundens ønske, uanset om man går efter en radiator, der skal have en fremtrædende plads og fremhæves i boligindretningen eller skal gemmes væk og indbygges,” påpeger Trine Clausen.

GRUNDSTEN BLEV LAGT I 1938 Hudevad Radiatorfabrik så dagens lys i 1936 i den lille fynske by Hudevad, men blev grundlagt som en beslagssmedje tilbage i 1897. Hudevad Plan radiator blev produceret for første gang i 1938 og har været en af byggestenene for alle fremtidige radiatorer fra virksomheden. Den robuste følelse og det umiskendelige Hudevad-look har ikke ændret sig meget gennem årene og er et tegn på det stolte og dedikerede håndværk, der altid har været en del af deres dna. Hudevad var den første producent i verden, der producerede en radiator med en glat forside. ”Vi har derfor gennem tiden inspireret mange andre producenter. Arkitekter og designinteresserede har altid værdsat Hudevads smukke, effektive og fleksible radiatorer. Her smelter godt og gennemtænkt design sammen med funktionelle varmeløsninger. Som noget nyt sælger Hudevad nu også deres radiatorer direkte til private forbrugere, så ønsker man sig en energieffektiv, æstetisk smuk og genanvendelig radiator i højeste kvalitet, kan man kontakt Hudevad Radiator Design på tlf. 75 42 02 55 eller bestille direkte på www.hudevad.dk

Bæredygtige radiatorer I dag er vi alle sammen nødt til at tænke i grønne og klimavenlige løsninger, og de fleste af Hudevads radiatorer er derfor 100 procent genanvendelige. ”Der gennemføres jævnligt projekter, hvor gamle Hudevad radiatorer bliver renoveret eller hvor de gamle radiatorer bliver kasseret, smeltet om og på den måde genbruges til nye radiatorer. De er jo alle sammen fremstillet i jern eller stål, som kan genbruges fuldstændig. Samtidig er vi begyndt at pakke alt ind i pap i stedet for plastik, som kan forurene meget. Derfor kommer en Hudevad Radiator i en papkasse. I modsætning til meget plastik, kan pap afleveres til genanvendelse, og vi arbejder i øjeblikket på en løsning hvor man kan returnere pappet til os på en smart måde, så det kan indgå i nye Hudevad papkasser. Generelt tilføjer vi løbende nye punkter til vores grønne regnskab og arbejder løbende med nye projekter og tiltag, der kan gøre vores varme endnu mere grøn,” fortæller Trine Clausen.

Hudevad Radiator Design Ambolten 37 · 6000 Kolding · Tlf. 75 42 02 55 · www.hudevad.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro Dansk design i byen

Smukt samspil mellem

FUNKTION & DESIGN Silhouet Serien fra Damixa er et skoleeksempel på dansk design, når det er bedst. Med sit slanke, tidløse design passer Silhouet smukt ind i både nutidens og morgendagens køkkener og badeværelser. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Damixa

S

ilhouet fås både som klassiske og berøringsfrie vandhaner og som brusesystem i syv smukke farver. Her kan du nemt kombinere overlegen funktionalitet med materialer, farver og tilbehør, der afspejler den stil og den atmosfære, du ønsker i dit hjem. Silhouet Serien er skabt af designerne Christina Halskov og Hanne Dalsgaard, som begge er dybt forankrede i den skandinaviske designtradition. Vi har talt med Christina Halskov om samarbejdet med Damixa og om tankerne bag Silhouet. “Både vi og Damixa synes, at vi er et smaddergodt match. Deres dna og os som designere er begge rundet af den danske designtradition. Vi tager først og fremmest afsæt i, at designet skal være funktionelt. Æstetikken er bundet op på funktionen; det skal både fungere perfekt og se godt ud. En vandhane er et højfunktionelt element i badeværelset og køkkenet, og samtidig skal den være en del af indretningen. Vi bruger jo en masse ressourcer og energi på at få smukke badeværelser og dejlige køkkener, vi kan være i i rigtig mange timer. I dag lever vi i langt højere grad vores liv begge steder, og det er i køkkenet, vi opholder os mest med vores familie og venner,” siger Christina Halskov.

Skønhed over det enkle Hun kalder Silhouet serien et ’no bullshit’ design. “Det er enkelt, og det er det, fordi vi mener, der er noget skønhed over det enkle. Samtidig skal det virke hver gang, og det skal være let at bruge. Og nemt at gøre rent,” forklarer hun. En ting som et greb skal være lige til at gå til og enkel at betjene. Det var det første element i serien, og siden er Silhouet Touchless-udgaven kommet. Timingen med det berøringsfri greb var fantastisk, da den kom på markedet under coronaen, så man slap for at røre ved grebet i forbindelse med den smitsomme sygdom. “Vi designede det berøringsfrie greb før corona, og det var virkelig et design til tiden med tanke på alt, der skete i forbindelse med corona. Det er jo lidt revolutionerende med en berøringsfri vandhane i hjemmet, men folk har taget utroligt godt imod konceptet.”

22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Dansk design i byen

Lege med overfladerne Silhouet Serien er et forsøg på at skabe design, der er moderne, klassisk og langtidsholdbart. Man kan så lege med overfladerne og ved hjælp af dem få serien til at stikke i en retning, man selv ønsker, påpeger Christina Halskov. “For os har det været et mål, at det udstråler noget personlighed og samtidig rammer en masse menneskers hjerte. Det er virkelig udfordrende og enormt sjovt at skabe noget på den måde. Vi har haft et kongesamarbejde med Damixa, som er gået all in for at få det bedste ud af projektet.” Man kan få Silhouet i syv forskellige overflader. Krom er som altid populær, men i dag tør folk godt vælge overflader, der vil noget. Sort badeværelse- eller køkkendesign er blevet en del af hverdagen, og nu er overflader i en spændende mathvid, kobber eller messing også blevet en god del af den moderne indretning. “De to varme metaller messing og kobber trækker lidt i den sydeuropæiske designstil. Den varme stil er populær blandt mange unge, som gerne både vil have et skandinavisk og sydeuropæisk designindslag i sit hjem,” siger Christina Halskov.

Pro-udgave med bevægelig tud I Silhouet serien er der lige kommet en Pro-udgave, som er et professionelt armatur til hjemmet. Køkkenet er også et arbejdsrum, så det er vigtigt, der er nogle professionelle redskaber. Pro-udgaven har en fleksibel slange og brusehoved, så man kan få vandet lige præcis derhen i vasken, hvor man ønsker det. Den er godt eksempel på, at det er meget værdsat med et godt og gedigent redskab, mener designer Christina Halskov.

VÆRTER GØR SIG UMAGE MED TOUCHLESS SERIEN Nina Kotschenreuther har Silhouet Touchless serien i sin bolig, og hun er særdeles godt tilfreds med funktionaliteten og det indbydende design. “Touchless betjening ved håndvasken er en af den slags teknologier, som man er blevet vant til at møde flere og flere steder – på restauranter, i lufthavne, hoteller og stormagasiner. Hver gang jeg som gæst møder et touchless armatur ved en håndvask, får jeg oplevelsen af at mine værter har gjort sig umage for at gøre indretningen indbydende. Den gennemtænkte og indbydende løsning vil jeg gerne selv have i hverdagen, og jeg håber, at mine gæster får samme oplevelse i mit hjem. Det er måske en lille detalje, men når den nu både giver en god oplevelse og øger funktionaliteten og hygiejnen, kan jeg ikke se, hvorfor man ikke skulle integrere den i indretningen af bad og køkken, særligt når det kan gøres enkelt og elegant med et tiltalende formsprog. At Silhouet-serien fra Damixa desuden er designet af dygtige danske designere repræsenterer flere ekstra plusser for mig.”

Se mere på damixa.dk/silhouet

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23


Mit Østerbro

Foto: Peter Dalsgaard

Køkkendesign til nye tider

Foto: Monica Grue Steffensen

Reform arbejder inden for felter som arkitektur, design og indretning, hvilket de blandt andet gør ved at samarbejde med internationalt anerkendte arkitekter og designere. Deres mål er at skubbe til køkkenindustriens grænser med prisbelønnet køkkendesign til overkommelige priser.

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Dansk design i byen

SHOWROOMS DANMARK

Otto Busses Vej 9 · 2450 Kbh. SV · Tlf. 32 74 72 56 Gl. Kongevej 76 · 1850 Frederiksberg · Tlf. 32 74 53 08 Lyngby Hovedgade 51 · 2800 Lyngby · Tlf. 3 2 74 70 11 Banegårdspladsen 1F · 8000 Aarhus C · Tlf. 3274 7255

Foto: Peter Dalsgaard

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

D

a Reform med ejerne Jeppe Christensen og Michael Andersen begyndte at producere køkkener i 2014, var det drevet af et ønske om at tilbyde godt design til en rimelig pris. Det blev et naturligt valg at arbejde med IKEAs basiselementer, da det gav en omkostningsvenlig mulighed for at indfri deres mål om at gøre internationalt anerkendt design mere tilgængeligt. I dag er langt størstedelen af Reforms køkkener opbygget af deres egne kabinetter. De er blevet en internationalt anerkendt designervirksomhed, som samarbejder med anerkendte arkitekter og designere om at designe moderne køkkenmiljøer, der skubber til køkkenindustriens grænser. Reform arbejder inden for felter som arkitektur, design og indretning med en målsætning om at tilbyde tidløse, tilgængelige og alsidige køkkener. Deres køkkendesign afspejler køkkenets centrale rolle i vores hjem, og de har et vedvarende fokus på at imødekomme hverdagslivets nye behov.

Tilbyder tre slags kabinetter Det er to år siden, Reform lancerede sine helt egne kabinetter, og den proces er kun blevet styrket siden, så de i dag tilbyder tre forskellige slags kabinetter. Kabinetterne følger markedets accepterede standarder og mål, og de er udstyret med en innovativ klik-teknologi, som sørger for en

hurtig og ukompliceret brugeroplevelse. De fås i sort, hvid og det meget populære egetræslaminat, og hele systemet er opbygget i moduler, hvilket gør, at de kan indgå i stort set alle typer af køkkenrum. Reform-kabinetterne er fremstillet af MFC, som er et langtidsholdbart materiale, der er produceret gennem bæredygtige og ansvarlige metoder, som man kan læse meget mere om på reformcph.com

Styrke indsats i USA Den internationale vinkel er blevet væsentligt styrket med en nylig underskrevet aftale med en fransk kapitalfond. Aftalen betyder blandt andet, at Reform vil ekspandere sin indsats endnu mere i USA. De har allerede åbnet to showrooms på den anden side af Atlanten, og til september åbner de et nyt og større showroom i Brooklyn, hvor de i forvejen har et showroom. Senere på året forventer de, at endnu to showrooms åbner i USA. Reform har desuden just åbnet et showroom i Frankfurt, så også på det europæiske marked er der p.t. stor aktivitet. Kapitalfonden skal således være med til at hjælpe virksomheden i deres internationale fremstød, og begge parter har meget store forventninger til samarbejdet.

Reform Tlf. 32 74 72 52 · mail: hej@reformcph.dk · www.reformcph.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25


Mit Østerbro Dansk design i byen

STOL MED KLARE REFERENCER TIL 1960’ERNE Tag bare plads! Du kan roligt sætte dig til rette i denne nye stol, som har et let, skandinavisk og helt enkelt formsprog – med fine, velformede detaljer. Skovbys spisebordsstol #825 har et moderne og nutidig udtryk, men har hentet sin inspiration i midcenturyperioden, så der er spor af nostalgi og link til dansk designs guldalder i 1950-1960’erne. Den rundede ryg og det polstrede sæde giver fantastisk støtte og komfort til hele kroppen. Spisebordstolen er fremstillet i massiv valnød og med polstret sæde. H 77 x L 51 x B 50 cm.

Pris 2.199 kr. www.Skovby.dk

ELSKET KLASSIKER I GENANVENDT STÅL Med den nye grydeserie Steel Line fra Eva Trio i 90% genanvendt rustfrit stål kan du bidrage til at spare på verdens ressourcer.

Kasserolle:

Dia. 13 cm, 1,1 L. · Pris 579,95 kr.

Gryde:

Dia. 20 cm, vol: 3,6 L. · Pris 749,95 kr.

Stegepande:

H 5,1 x D 28 cm. · Pris 799,95 kr.

www.Eva Solo.dk

DANSKE klassikere LILLE – DEN URBANE SOFA BoConcept’s nye sofa Lille er indbegrebet af dansk design - enkel, elegant og komfortabel. Designet er både minimalistisk, organisk og udtryksfuldt og perfekt til små rum, hvor der er fokus på god stil. Lille er skabt til den kræsne og designbevidste forbruger og er samtidig skabt til at blive brugt og hygget i, og sofaen nærmest kalder på én med et ”kom, fald ned i mig”. 2,5 personers sofaen er betrukket i europæisk anilinlæder i farven camel. H 80 x B 167 x D 87,5 cm,

Pris 34.290 kr. www.BoConcept.com

SELELECTED BY SECHER I 1970 designede den danske møbelarkitekt Michael Bloch stenbordet MB69. Det enkle stel med de let forskudte ben kendte han allerede, for det var det samme stel, han havde tegnet til MB66 bordet, som blev udstillet på Snedkerlaugets Møbeludstilling i København i 1966. I dag fremstilles MB69 med et stel i hvidolieret eller hvidlakeret eg og en bordplade i italiensk marmor, som gør det til et lyst og let bord, der kan bidrage med elegance og kvalitet i mange indretninger. Loungebordet måler H 42 x B 50 x D 50 cm.

Pris 9.850 kr. www.BySecher.com

26 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Nyt design i byen

LUA - Hvor design møder funktionalitet •

Rimless, væghængt WC

Behagelig og elegant siddeplads med et geometrisk, rent design i bunden

Tidsbesparende installation med Easy Fit skjult installation

Tilgængelig med 5 forskellige overflader

DESIGN AF TOAN NGUYEN BADEVÆRELSER SIDEN 1892 | SCHWEIZ


Besøg os på Efterskolernes dag Søndag d. 25. september 2022 Husk at bestille tid på vores hjemmeside

waldemarsbo.dk Waldemarsbo er en efterskole for elever med særlige læringsforudsætninger. Vi har følgende linjefag:

Dyr & natur, Medie & kortfilm, Håndværk & design, Kunst, Teater, Friluftsliv, Motion & sundhed, Grøn linje Vi bor i Faxe Ladeplads - tæt på togstationen


Mit Østerbro Sommer i byen

49 sider Sommer i byen

Mit Østerbro / 29


Mit Østerbro Sommer i byen

Øasen – en åben festival for alle Det skal være sjovt at bo på Østerbro og derfor har en lille gruppe af entreprenante venner skabt musikfestivalen Øasen, der foregår én gang om måneden i sommerhalvåret på Trianglen. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Ø

sterbro er en vidunderlig bydel. Her er fyldt med mange charmerende ejendomme, grønne områder, et blomstrende handelsliv, masser af sport- og fritidsmuligheder, caféer og spisesteder og meget mere. Men hvis vi skal finde håret i suppen, mangler der en musikfestival, der kan samle bydelens beboere og skabe en lokal samhørighed. Indtil den 13. maj i år. For den dag var der premiere på Øasens første musikevent på Trianglen, Østerbros historiske og smukke knudepunkt. Øasen er resultatet af fem unge venners ihærdige arbejde for at skabe et blivende musikevent på Østerbro. Vi har fået Christian E. Gloerfelt-Tarp fra Øasen til at fortælle lidt om deres bevægegrunde for, at de har skabt den elektroniske musikfestival. ”Øasen skal være en byfestival. Da vi arbejder med bæredygtighed på alle områder, skal det både være en social- og miljømæssig bæredygtig festival. Derfor bruger vi en del ressourcer på at screene samarbejdspartnere og andre aktører, så vi kan sikre os, at de har en god profil og arbejder på en måde, som vi kan forlene os med. I forhold til mad og drikkelse er det økologi og bæredygtighed, som styrer vores valg,” fortæller Christian.

caféer og lignende, vi vil inkludere, men også de lokale kunstnere. I alle vores events, som vi afholder én gang om måneden, vil vi gerne se, at der i samarbejde bliver skabt noget kunst og kultur på pladsen, så kunstværkerne opstår, mens eventsene foregår. På den måde håber vi, at vi gør Øasen til en flerfacetteret festival, hvor der er inklusion af de lokale borgere, virksomheder og kunstnere. Det hele sker i samarbejde med Københavns Kommune og Østerbros lokaludvalg, hvor vi får noget støtte, og så alt foregår i overensstemmelse med byplanen. Vi ønsker nemlig at bidrage med værdi i stedet for at skabe noget irritation. Det er vigtigt for os at understrege, vi ikke er en gruppe af unge, der står og larmer med nogle soundbokse, men at vi værdiskabende,” understreger han.

Community og nye relationer Festivalen skal være en årlig Østerbrosk tradition. Det er ambitionen at skabe et community rundt om eventet samt danne nye relationer mellem de lokale virksomheder og borgerne, så alle kan mødes i en øjenhøjde under åben himmel med dejlig musik til, fortæller Christian. ”Her er det ikke kun de lokale virksomheder i form af restauranter,

30 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Elektronisk musik for alle Det er Øasens klare mål, at de ønsker at støtte både uetablerede og kvindelige dj’s (og selvfølgelig også mandlige), når det gælder musikprofilen. De vil gerne sætte lidt fokus på dem, der har behov for et ekstra boost og samtidig skabe en behagelig ambient stemning. Det


Mit Østerbro Sommer i byen

MÅNEDLIGE FREDAGSEVENTS HELE SOMMEREN Hvis man gerne vil vide om Øasen, kan man enten gå ind på Facebook, Instagram eller deres nyoprettede hjemmeside www.oasencph.dk. Festivalen forløber foreløbig fra maj til september i år, og så må fremtiden vise, om den er kommet for at blive. Datoer for events, som alle ligger på en fredag, og som kører fra kl. 15.00 til 21.00, hvor der lukkes for musikken: 13. maj, 24. juni, 8. juli, 5. august, 9. september (ifm. start af ÅBEN festival, i samarbejde med Jesper Melson)

skal være musik for familier, unge par, ældre, ja hvem som helst, så alle kan hygge sig til eventet. ”Det skal i hvert fald være et inkluderende safe space. Vi har et håb om, at festivalen kan vokse på mere end en måde. Først og fremmest håber vi at få opbygget et ungt og frivilligt community, hvor vi bl.a. vil imødekomme expats og give dem et lokalt grounded community, de kan være en del af. Vi arrangører er selv en del af den frivillige kultur og er for eksempel med på Roskilde- og Copenhell-festivalerne, så derfor tror vi på, at vi kan skaffe noget sammenhold omkring vores eventrække,” siger Christian.

Ikke til gene for naboer Festivalen tager altid et stort hensyn til Trianglens naboer. For Christian er det vigtigt at nævne, at de bruger professionel rådgivning både i forhold til lydopsætningsscenen og retning samt til decibelmålinger. Der bliver gjort alt for, at den lyd, der bliver spillet, går ind over Fælledparken, så de ikke er til gene for naboerne. Alt arbejdet sker i samarbejde med Teknik- og Lydforvaltningen fra Københavns Kommune. ”Vi har desuden et tæt samarbejde med biblioteket på

Jagtvej og Østerbros Kulturhus, da vi som led i vores bæredygtighedsfilosofi forsøger at låne og leje i stedet for at købe. Samarbejdet har betydet, at vi har sparet en masse penge og ressourcer ved at benytte kommunens egne ressourcer.”

Lagde blødt ud med ambient I det første event den 13. maj lagde Øasen blødt ud med ambient og melodisk musik. Siden byggede de det stille og roligt op i løbet af dagen. ”Vi startede stille og roligt af hensyn til, at forældre med børn kommer tidligt, mens vi i løbet af aftenen gik over til noget, der er mere house, funk og disko-influeret. Man kan både sidde og nyde musikken eller danse foran scenen, hvis man ønsker det. Vi slutter altid kl. 21.00, så der er ikke musik fra Trianglen efter det tidspunkt,” pointerer Christian. Men heldigvis er der musik på Trianglen én gang om måneden hele sommeren.

ØASEN info@oasencph.dk · tlf. 61 43 63 63 SoMe @OasenCPH PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31


Mit Østerbro Touren i byen

32 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Touren i byen

Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Sommer i byen

Solbriller

Pierre-Emile Højbjerg Brillebutikken Democratic Eyewear har i samarbejde med landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg skabt nogle unikke solbriller med karakter. Tottenham-spilleren, der er født og opvokset på Østerbro, har deltaget i udviklingen af designet på solbrillerne.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Jesper Skoubølling

P

ierre-Emile Højbjerg er en kendt personlighed herhjemme og i udlandet, da han er en førende spiller i storklubben Tottenham Hotspur fra London, så vi ser frem til, at vi kan brande solbrillerne både nationalt og internationalt. Det er et samarbejde, vi har store forventninger til, da han er et engageret og passioneret menneske med nogle af de samme værdier som os,” fortæller Stig Hansen, partner og medejer af Democratic Eyewear.

Solbrillekollektionen består af tre modeller i en limited edition. Hver model laves i to størrelser, og de bliver leveret i et lækkert etui sammen med en klud med Pierre-Emile Højbjergs logo på. Prisen bliver lige som Democratic Eyewears egne solbriller på 995 kr. uden styrke og 1995 kr. med styrke. Samarbejdet er det første af flere samarbejder med markante personer fra sportens verden, oplyser Stig Hansen. ”Vi er virkelig stolte af samarbejdet med PierreEmile Højbjerg, og vi ser meget frem til at indlede et samarbejde med andre store sportspersonligheder.”

Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 21 00 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


23

Mit Østerbro

PIERRE EMILE HØJBJERG

DEMOCRATIC EYEWEAR x PIERRE EMILE HØJBJERG KØB DE NYE LIMITED EDITION SOLBRILLER VI HAR LAVET I SAMARBEJDE MED PIERRE EMILE HØJBJERG I VORES BUTIKKER ELLER DIREKTE PÅ DEMOCRATICEYEWEAR.COM PRIS KR 995,- (INKLUSIV LIMITED EDITION ETUI OG KLUD).

Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg - Tlf: 35 26 20 00 PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro Shopping

STILLET

Smuk feminin stillet i læder. Vil klæde enhver sommerfest. Fra str. 36-41· Pris 899 kr.

www.tamaris.dk

SANDAL

Læder sandal med super komfort. En klar favorit hele sommeren · Pris 699 kr.

COMPUTERTASKE

Håndlavet computertaske i premium Saffianolæder. Masser af gode inderlommer · Pris 999 kr.

www.tamaris.dk

www.dbramante1928.com

Sommer

SHOPPING

SKJORTE

En skjorte i viskose i fuld flor, med fint bindebånd · Pris 1399 kr.

www.onstagecollection.com

STRIK GUL

Super feminin strik bluse med hulmønstre · Pris 499 kr.

www.creton.com

KJOLE LÆDERJAKKE

Rå læderjakke i det fineste lammeskind med guld lynlåse Pris 3.200 kr.

www.onstagecollection.com

36 / Mit Østerbro

En pastel farvet drøm af en maxi dress. Pris 1.199 kr.

www.costamani.com


Mit Østerbro Mit Østerbro Shopping

Ditte Giese

Indfødt københavner, kulturjournalist og forfatter PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Portræt

Ditte Giese er indfødt københavner og cykler derfor altid rundt i byen.

Vi vokser af vores kriser, mener bogaktuelle Ditte Giese, der har skrevet en ærlig og sjov bog om at rejse sig fra en skilsmisse og gå ud og æde af livet. Den indfødte københavner indtager gerne selv byens badesteder (på trods af gåselort) og er glad for byens eksplosive udvikling, men knap så glad for byens boligmarked og forhastet byudvikling.

38 / Mit Østerbro

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Rita Kuhlmann og Alpha Forlag

D

itte Giese har lige udgivet bogen Ulige Uger, som handler om tiden efter en skilsmisse og de forskellige faser, man gennemgår. Det er en humoristisk bog om skilsmisse, for ifølge hende må man gerne have det lidt sjovt, selv om man er blevet skilt. Den er til alle, der har brug for en ærlig og sjov hjælp-til-selvhjælpsbog og et kærligt skub. Vi har talt med hende om sommeren i byen, byens bedste sted og hvordan hun ser på Københavns udvikling de seneste år.

Sker der noget spændende med din sommer i København? Jeg er lige nu mest optaget af, at jeg skal finde et nyt sted at bo. Jeg er en af de nomader, der går med rundt til fremvisninger på andelsboliger og står i kø med 600 andre, så vi kan betale for en lejlighed, vi dybest set ikke har råd til. Det er så københavneragtigt. Det er nærmest de samme mennesker, jeg møder til de forskellige fremvisninger. Det københavnske boligmarked er fuldstændig sindssygt for tiden, det er virkelig


Mit Østerbro Portræt

blevet dyrt at bo her, især hvis man som jeg er enlig forsørger. Jeg er indfødt københavner, har boet mange steder i byen, og nu må jeg nok tage, hvad jeg kan få, så jeg kigger på København på en anden måde end tidligere. Men at finde en god bolig i byen er noget, jeg ikke ville ønske for selv min værste fjende, ha, ha. Det er et tidskrævende, frustrerende og hamrende uretfærdigt marked.

Hvilket sted i byen er værd at anbefale? Da jeg er meget glad for at bade, vil jeg i anledning af sommeren pege på et badested i byen som f.eks. La Banchina på Refshaleøen. Det er et skønt sted, og så er der hele Reffen bagved. Her er der stadig en fornemmelse af det gamle København, selvom dele af det er meget ungt og smart med pop-up mad og hele molevitten. Det hele er heldigvis ikke blevet ryddet. At man kan bade mange steder i byen elsker jeg virkelig. Det har i den grad gavnet København, at det ikke kun er på Islands Brygge, man kan springe i vandet. Ude i Dragør ligger der også et vidunderligt sted, Dragør Søbad, som er en badeanstalt med en lang bro. Her er så smukt, og det ligger fascinerende nok lige ved en gammel gåsefarm. Eneste minus er de mange gåselorte!

Er der gået for meget festkultur i den i København? Jeg ved ikke, om der er for meget festkultur, men i indre by er det næsten umuligt at bo efterhånden, hvilket jeg synes er lidt synd, da jeg er vokset op derinde. Der skal også være plads til beboere udover kontorer og natklubber. Nu er det ved at blive umuligt at bo der, men tilstanden er en aktiv beslutning fra Rådhuset, da de både tildeler mange alkoholbevillinger og fjerner alle parkeringspladser. Så bliver det svært som familie at bo der. Jeg har problemer med dele af vores byudvikling. Der er bl.a. ikke mange ældre tilbage, du ser næsten aldrig nogen over 70 år mere. København skal ikke kun være de unges by; der bør også være et mix af unge og ældre. Så byen må godt indstille jagten på at hente meget rige tilflyttere til de mange dyre lejligheder, der hele tiden bliver opført. Eller med at skræmme alle andre væk fra indre by efter kl. 15.00. Men tag ikke fejl, København er blevet en fed by, og så meget bedre end den gang, jeg var barn, hvor der ikke skete en skid. Vi skal dog ikke være bange for at sætte tempoet lidt ned og ikke haste alting igennem.

Som tidligere musikanmelder må du jo kende noget til musiklivet i byen? Hvilket musikarrangement må vi ikke misse denne sommer? Syd for Solen i Søndermarken i juni kunne være sjov at prøve. Jeg har meget stor kærlighed til folk, der tør starte en musikfestival i Søndermarken, for hold da op, hvor er der mange, der er gået på røven med forsøget. Men her er der nogle engagerede unge mennesker, der tør springe ud i det og arrangerer en fuldblods tredages rockfestival. Der kommer nogle navne fra min ungdom sammen med lidt nyere navne. Leon Bridges kommer bl.a., og ham er jeg ret vild med. Jeg håber bare, det er en festival, der holder i lidt længere tid, da der er mange, som kun er der et eller to år, hvorefter de lukker. Det er et svært marked.

Mange unge synes, at Østerbro er lidt kedelig, men hvordan ser du på Københavns ’pæne’ bydel? Jeg har aldrig selv boet i bydelen, men nu, hvor jeg er midt i 40’erne, kan det godt være, det er stedet for mig, da jeg ikke gider for meget larm nær min bolig. Der vil altid være nogen, der skal ud og feste og møde sin kommende mage, mens andre skal op kl. 6.00 om morgenen og gå med en barnevogn. SÅ det gælder om at afstemme sine forventninger. Østerbro er billedet på en familievenlig bydel, hvor folk går rundt med barnevogne og dyre to-go kaffe. Jeg kender ikke bydelen så godt, udover at jeg som barn gik på den fortræffelige Sortedamskolen ved søerne. Området omkring søerne har jeg altid holdt meget af, og jeg kan sagtens forestille mig at bo der.

DITTE GIESE (F. 1977)

Forfatter, kulturjournalist på Heartbeats.dk, kritiker og samfundsdebattør ● Aktuel med Ulige Uger (2022), Alpha ● Har tidligere udgivet 90’er bogen – fortællinger fra det sjove årti (2009) og Breve til livet sammen med Anne Sofie Allarp (2020) ● Født og opvokset i København ● Mor til Alfred og fraskilt ●

Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro Sommer i byen

BOBLER TIL SOMMERENS FESTER

Sommeren er her endelig, og det samme er dens fester i alle afskygninger. Skal du holde studentergilde, bryllup, fødselsdag eller en anden festlig fejring, så kan du finde alle drikkevarerne her i MENY Nordhavn. Vi har et bredt og eksklusivt udvalg af både rosé, hvidvine og Champagne til din fest. Har du brug for hjælp til at finde de helt rigtig flasker, så assisterer vores vinchef Brian dig gerne. Skulle I have flasker i overskud efter festen, så tilbyder vi at tage alle uåbnede flasker retur mod forevisning af kvittering.

Det kalder vi festgaranti, og det gælder også øl og vand. Er du vinentusiast og connaisseur, så tilmeld dig endelig vores vinklub, hvor vi deler interessant viden om druesorter og vinregioner samt gode tilbud på udvalgte vine. Vinbrevet udkommer ca. to gange om måneden.

TILMELD DIG MENY NORDHAVNS VINKLUB

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

40 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

NÅR DER SKAL VÆRE FEST

Ikke nok med at vores dedikerede MADarbejdere er passionerede omkring det gode måltid, så hjælper vi dig også med maden til din fest! Så du kan læne dig tilbage og nyde både festen og dine gæster. Vi arbejder altid med de bedste råvarer, der smager af mere. Udvalget varierer fra sæson til sæson, men du kan altid finde

både to- og tre-retters menuer, tapas, brunch, smørrebrød og lækre frokostanretninger. På vores hjemmeside www.menynordhavn.dk/ afdelinger/delikatesse/ kan du hurtigt og nemt bestille maden til din næste fest, og hvis du har spørgsmål til en af menuerne, er du altid velkommen til at kontakte os. Velbekomme!

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Sommer i byen

SEASIDE TOLDBODEN Streetfood fra hele verden serveret med kig til havnen

Hos Seaside Toldboden kan du gå på opdagelse i retter fra alle syv verdenshjørner, mens du kan se livestreaming af årets store cykelløb. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Toldboden

H

vis du endnu ikke har besøgt Seaside Toldboden og spist dig igennem deres syv forskellige køkkener, så har du en god oplevelse i vente. Seaside kalder sig selv et gastrohus, fordi de har samlet syv forskellige køkkener med vidt forskellige smage og traditioner, men med det tilfælles, at de alle serverer kvalitet og udsøgte smage. I første række til havnen kan du spise dig igennem dine favoritter, hvad enten det er tatar, argentinske kødretter, spicy asiatiske anretninger, mad med fisk og hav i fokus, fristelser fra det græske køkken eller nyfortolkninger af danske klassikere.

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Sommer i byen

GUL CYKELFEST PÅ SEASIDE

Uanset hvilket køkken du vælger, er der fokus på autentiske retter, som alle er udviklet og smagt til med respekt for madtraditioner og smag. Kokkene er drevet af deres passion for god gastronomi, kvalitet og gode råvarer – og det kan smages i alle retterne. Hos Seaside er du ikke i tvivl om, hvor de finder deres inspiration henne. Det forklarer restaurantchef Bo Gervig således: “På Seaside er vi utroligt inspireret af vores nærområde. Vi har ladet os inspirere af havnen og det maritime omkring os. Det skal føles lidt som at gå ombord på en yacht, når man kommer. Når man står på terrassen, skal det føles som at stå på skibsdækket, og herfra kan man så bevæge sig længere ind i skibet. Indenfor er farverne i vores bar eksempelvis taget fra Kongeskibet, der ligger i bøje ud for Holmen i København, når det ikke er på togt”, forklarer Bo.

Private arrangementer hos Seaside Seaside giver dig også muligheden for at holde private arrangementer. Det betyder, at du kan rykke din fødselsdag eller barnedåb ud af stuerne og i stedet afholde det i omgivelser tæt på vandet og i helt unikke rammer, der kan give enhver fest den helt rette stemning. Med adgang til syv forskellige køkkener er der helt sikkert noget, som kan passe ind i lige præcis dit arrangement. Når du holder din fødselsdag eller din reception hos Seaside, har du mulighed for enten at være inde eller ude. Der er stort set ingen begrænsninger, for de gode mennesker hos Seaside gør sig umage med at skabe en uforglemmelig dag for dig.

Seaside ligger direkte på ruten for årets store cykelløb, og du har derfor mulighed for at blive en del af cykel-festen, når Seaside den 1. juli forvandles til et gult cykel-univers. Derfor har du i dagens anledning mulighed for at blive en del af festen, som kommer til at boble af cykelstemning. Du finder både live-stream af touren og en menu, der er nøje sammensat med det formål at forkæle dine smagsløg. Du kan få et lille smugkig på dagens menu her: ●

Rossini kaviar

Sashimi

Oksetatar

Dansk sort hummer

Chateaubriand

Surdejsbrød

Strangas’ fransk-inspireret dessert

Hertil har Seasides sommelier udvalgt fem franske vine, som passer til de forskellige retter. Hvis du vil have den fulde oplevelse og virkelig komme i cykel-stemning, så kan du købe adgang til et særligt loungeområde med fri bar både før og efter spisning. I dette loungeområde er du meget tæt på både ryttere og storskærm, hvor hele touren livestreames. Hvis du vil deltage i en festlig dag, så skal du allerede nu booke plads. Det gør du på: www.seasidecph.dk

Kontakt Seaside for at sætte gang i planlægningen af dit næste arrangement Tlf. 33 93 07 60 · reservations@seasidecph.dk Åbningstider: Bar: Mandag - Onsdag 11-00

Torsdag - Lørdag 11-02 · Søndag 11-17 Køkkener: Mandag - Lørdag 12-22 · Søndag 12-17

SEASIDE TOLDBODEN Nordre Toldbod 18-24 · 1259 Kbh. K. Tlf. 33 93 07 60 · www.seasidecph.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Sommer i byen

COMO:

Ægte italiensk smag og stemning På Frederiksberg kan du opleve og nyde et lille stykke af Italien. Hos Como har de kælet ekstra for detaljen for at kunne forkæle dig. Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Spisestederne ApS

H

vis du også bliver sulten og kan høre din mave rumle, bare andre nævner italiensk mad, så er Como helt sikkert noget for dig. Como er alt det bedste fra Italien. Retter som smager præcis, som hvis du sad i solen på en piazza i Firenze og fik serveret det bedste fra det italienske køkken. Hos Como finder du en spændende menu og et vinkort som får selv de mest kræsne ganer til at juble. Alt er udviklet og udvalgt af Comos dygtige kokke, så der er garanteret samspil mellem retter og vin. Fra selv den første bid, kan du smage, at her serveres nøje udvalgt kvalitet. Hvis du ligesom mig kan have lidt svært ved at vælge mellem lækre retter, kan du prøve Comos Tasting Menu, hvor køkkenet tilbereder retter, der tager dig på en rejse rundt om hele menukortet. Det er ren forkælelse af alle sanser og du får mulighed for at smage køkkenets fineste serveringer.

Private arrangementer hos Como Hos Como har du også mulighed for at dele din oplevelse med familie og venner. Du kan afholde private arrangementer, som de dygtige mennesker hos Como arrangerer ud fra dine ønsker. Du skal bare møde op, nyde og dele oplevelsen med dem du har inviteret. Du kan få skræddersyet et arrangement uanset om anledningen er fødselsdag, reception, barnedåb, netværksmøde eller et firmaarrangement. Du får serveret kvalitet uanset hvad. Kontakt Como på event@spisestederne.dk og lad dem hjælpe dig med at arrangere det efter dine ønsker og behov. Åbningstider: Torsdag 16.30-23.00 · Fredag 16.30-24.00 Lørdag 16.30 - 23.30 · Køkkenet er åbent 17.00 - 22.00 E-mail: Restauranten: manager@comocph.dk Kontoret : info@comocph.dk

COMO Godthåbsvej 30 · Frb. · Tlf. 40 41 51 61 · comocph.dk

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Sommer i byen

Karma Sushi introducerer Omakase Night En aften med japansk mad i særklasse, drikkevarer ad libitum og god stemning.

OMAKASE ER EN JAPANSK FRASE der henviser til, at gæsten lader det være op til kokken, hvad menuen skal bestå af. I tråd med dette serverer vi en fast gourmetmenu bestående af 3 spændende starters, 12 stykker blandet fusionssuhi samt lidt til den søde tand. Menuen skifter hver måned for at udnytte sæsonens råvarer bedst muligt samt efterkomme chefkokkens humør.

Det man fylder i glasset er en vigtig del af måltidet, og derfor har vi valgt at toppe aftenen med fri bar i særligt udvalgte vine, øl og cocktails, som du selv henter oppe i baren. Formålet med det nye koncept er at give vores gæster en helaftensoplevelse, hvor mad og drikke går op i en højere enhed. Omakase Night finder sted hver torsdag-lørdag i kælderen hos Karma Sushi Trianglen. Der er ankomst mellem kl. 18:30 og 19:30, og gæsterne er velkomne til at blive helt indtil lukketid. Prisen ligger på 498,- om torsdagen og 598,om fredagen og lørdagen. Menuen skal bestilles af alle ved bordet. Læs mere om konceptet og foretag din forhåndsreservation på www.karmasushi.dk

Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk Mit Østerbro / 45


Mit Østerbro Sommer i byen

LÆKKERIER TIL ALLE STUNDER

Uanset om du skal bruge friske grøntsager, smagfulde oste, sprøde pølser til grillen eller kvalitetschokolade til værtinden, så får du mulighederne i MENY Nordhavn. Vi går op i at kunne tilbyde dig mange forskellige specialiteter og delikatesser, og lige nu bugner vores butik med sommerens skønne lækkerier til enhver stund.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

46 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

FÅ EN ERHVERVSKONTO I MENY NORDHAVN Er du virksomhedsejer, så kan du oprette en erhvervskonto hos MENY Nordhavn. Det betyder, at der bl.a. kan opnås gode priser på frokostordninger, vingaver til medarbejdere og kunder. Derudover er der fordele så som: • • • •

Månedlig faktura - så du slipper for kvitteringer Mængderabatter - frokostretter fra delikatessen, kontorartikler, kaffe, øl og vin 30 dages kredit - køb nu og betal senere Indkøb lokalt - anskaf alt til matriklen og kontoret lokalt i 2150 Nordhavn

FÅ EN ERHVERVSKONTO HOS MENY NORDHAVN Lyder det interessant? Kontakt os via QR-koden og få en snak om de mange særlige fordele, du og din virksomhed kan opnå med en erhvervskonto.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Mit Østerbro / 47


Mit Østerbro Sommer i byen

Café 22 - første parket til Søerne Midt på Nørrebro, et stenkast fra Dronning Louises bro, de mange grønne områder og de små hyggelige gader, finder du Café 22 lige ved Søerne, hvor solen (næsten) altid skinner.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Spisestederne ApS

I

hjertet af Nørrebro - lige der hvor du får alt det bedste fra bydelen - ligger Café 22. Med udsigt til søerne og med Nørrebros liv omkring dig, kan du slå dig ned og få et pusterum midt i byens liv. På Café 22 er der plads og luft til det hele, så du både kan komme alene eller med et større selskab.

Hos Café 22 kan du både vælge traditionelle caféretter som burgers, sandwich og forskellige wok- og pastaretter, men du har også mulighed for at bestille en tre-retters menu, som du selv sammensætter.

Private arrangementer og events I weekender og på helligdage må du ikke snyde dig selv for deres legendariske brunchbuffet. Her får du ALT hvad du kan drømme om og der er taget hensyn til alle, så der også er veganske retter. Café 22s brunchbuffet er et dejligt mix af traditionelle retter som røræg med bacon, varm leverpostej og brunchpølser, men du bliver også fristet af hummus, kikærtedeller, soyayoghurt med blåbær og laks med sennepsdressing. Når du er færdig med at dykke ned i deres brunchbuffet, som serveres fra kl. 9.30-14.30, kan du gå dig en tur i Nørrebros hyggelige gader, grønne parker eller rundt om søerne og samle appetit til en frokost eller aftensmad senere på Cafe 22. Cafe 22 har nemlig meget mere på menuen og du kan derfor slutte gåturen af med igen at tage plads på første parket til Søerne.

48 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Café 22 har egne selskabslokaler med plads til 45 personer. Du kan overlade alt til cafeen og koncentrere dig om at nyde dine gæster og anledningen. Kontakt Café 22, hvis du ønsker at vide mere om mulighederne for at holde din næste fest her. Send en mail til event@spisestederne.dk hvis du vil høre mere. E-mail: info@cafe22.dk​​ ​Selskaber +10 gæster: event@spisestederne.dk www.cafe22.dk

Cafe 22 ​Sortedam Dossering 21 · 2200 Kbh. N · T ​ lf. ​35 37 38 27


Mit Østerbro Sommer i byen

HUNGRY SAILORS 465 KR ELLER 525 KR MED 2 VALGFRIE JAPANSKE ØL

Ny menu til 2 personer

DYGTIG FIS

K

RE

IS

Ø

OGISKE R L O K

Find LETZ SUSHI på Østerbro på Ndr. Frihavnsgade 15 eller Bordeauxgade 2 Mit Østerbro / 49


Mit Østerbro Sommer på altanen

SAMMEN HAVESTOL

RAW TALLERKEN OG KAGESPADE I TEAK

FDB Møbler · 2.999 kr.

www.fdbmobler.dk

Tallerken fra 119 kr. · Kagespade 69 kr.

www.aida.dk

SOLAR LANTERNE Casa Living · 199,95 kr.

www.imerco.dk

Sommer på ALTANEN...

DANANG LÆNESTOL Living & More · 1.499 kr.

www.coop.dk

SIDDEHYNDE

Casa Living · 129,95 kr.

www.imerco.dk

DANANG SOFABORD Living & More · 1.299 kr.

www.coop.dk

TÆPPE

J.Krause · 5.600 kr.

www.j-krause.co

COLORS NORTHERN LIGHT LED-LAMPE Halo Design · 999 kr.

www.halodesign.dk

50 / Mit Østerbro

DOUBLE UP KARAFFEL OG TO VANDGLAS

Spring Copenhagen · Karaffel 199 kr. Glas to stk. 129 kr.

www.springcopenhagen.com


Mit Østerbro Sommer på altanen

ALTANSEJL PÅ MÅL OEKO-TEX GODKENDT STOF · HURTIG LEVERING

BESTIL GRATIS STOFPRØVER PÅ MAAHO.COM

Maaho · Østbanegade 3 · Tlf. 92 45 60 00 · maaho.com Mit Østerbro / 51


Mit Østerbro

SOMMERLIV PÅ

ALTANEN

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

SCAN og se produkterne på www.altanliv.dk


Mit Østerbro Sommer på altanen

Er du klar til sommer på altanen? Indret din sommeraltan med holdbare møbler, smukke tekstiler og lækkert tilbehør fra AltanLiv. Skab et fantastisk udemiljø med vores store udvalg eller find mere inspiration på www.altanliv.dk.

ALVIN VANDKANDE fra Lauvring — 310,5L, findes i 5 farver

KENYA FOLDESTOL fra Venture design — 899,Teak

PUDEBETRÆK fra Madam Stoltz — fra 115,Findes i flere farver og mønstre

HYNDE fra Madam Stoltz — 115,Findes i flere farver og mønstre

ALTANKASSE fra 275,Findes i flere farver og størrelser

UDENDØRS LYSKÆDE fra Madam Stoltz — fra 285,8,5 m, sort el. hvid, 10 LED-pærer

KENYA CAFÉBORD fra Venture design — 1299,Ø70cm, teak

BERIT KRUKKER fra BGreen — fra 99,Findes i flere farver og størrelser

LANTERNER fra A2 Living — fra 69,Findes i flere farver og størrelser VEGA BÆNK fra Cinas — 1899,120cm bred, teak Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro Sommer på altanen

JORDBÆR & HINDBÆRDESSERT

med olivenolie, lemon curd og biscotti Modne, danske bær er bare den bedste sommerspise, og i denne nemme dessert bliver de smukke røde bær fremhævet af frugtig olivenolie, eddike med ribs og granatæble og lemon curd. Frugt-desserten får selskab af de skønne, velkendte dobbeltbagte toscanske biscottismåkager med mandler. Sprøde udenpå og med lidt bid i midten, er de perfekte til at dyppe i dessertens frugtige, syrlige og søde sauce.

Tekst og foto: Oliviers & Co ● 500

g jordbær

● 250

g hindbær

● Lemon

curd (fås hos Oliviers & Co)

● 4-8

tsk sommer olivenolie (fås hos Oliviers & Co)

● Sommer

eddike med ribs og granatæble (fås hos Oliviers & Co)

Til biscotti ● 150

g sukker

● 100

g hvedemel

● 100

g hele mandler med skal

● 60

g mandelmel

● 1/2 ● 1

tsk bagepulver

æg

54 / Mit Østerbro

SÅDAN GØR DU

Lad dine biscotti afkøle på en rist.

Start med at bage dine biscotti:

Desserten samles lige inden servering: Klargør bærrene – skyl dem, nip jordbærrene og skær dem i mindre mundrette størrelser.

Forvarm ovnen til 220°C. Drys bordpladen generøst med mel, hæld alle ingredienserne undtagen de hele mandler ovenpå og bland, til du har en ensartet dej. Tilsæt mandlerne, og bland dem godt ind. Del dejen i to, og tril derefter til to aflange stænger af ca 3 cm tykkelse, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bag stængerne i 15-20 min – de vil sætte sig og flade lidt ud under bagningen. Tag dem ud og sænk ovnens temperatur til 100°C. Lad stængerne køle lidt af, mens ovnvarmen sænkes. Skær dem i skiver af 2 cm, placer dem på bagepladen med bagepapir, og bag derefter i ca 50 min, til de er sprøde og gyldne. Husk at holde øje – alle ovne er forskellige.

Fordel et par gode skefulde lemon curd i 4 fine glas, anret de klargjorte jordbær og hindbær ovenpå, og dryp med sommer olivenolie – ca 1-2 tsk på hver portion – og lidt sommer eddike med ribs og granatæble. Server straks med til sprøde biscotti småkager til. Bon appetit!

Inspiration, opskrifter og olivenolie Oliviers & Co Gl. Kongevej 85 ·1850 Frederiksberg www.oliviersogco.dk


Limited edition ekstra jomfru olivenolie Årets sommer olivenolie fra Oliviers & Co

KØB DEN ONLINE ELLER BESØG OS PÅ GAMMEL KONGEVEJ 85 Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @oliviersogco.dk


Mit Østerbro Sommer på altanen

IRIS PUDE

NUI, UDENDØRS BELYSNING

100% GOTS certificeret organisk bomuld. 50 x 50 cm · 399 kr. www.elvang-denmark.dk

Beton · H 51 x Ø 18,5 cm · 5.314 kr. www.luceplan.com

En sommerlig OASE

POP 2-PERSONERS SOFA TIL UDENDØRS BRUG

Designet af Piero Lissoni og Carlo Tamborini · Transparent polycarbonat stel med stofbeklædt polyurethan. H 70 x B 167 x D 95 cm · 24.576 kr. www.kartell.com

FLÜGGER WOOD TEX TRÆBESKYTTELSE Bondegul U-740 2,8 L · 589 kr. www.flugger.dk

DUO UDENDØRSBRUSER

Glasblæst, rustfrit stål · H 205 cm 6.125 kr. www.frostline.dk

24/12 TO GO TERMOFLASKE

Rustfrit stål · kunststof og nylon H 19,5 x Ø 7,5 (0,5 L) · 249,95 kr. www.evasolo.com

A.I STOL TIL UDENDØRS BRUG

Genanvendt termoplastisk technopolymer med mineralsk fyldstof H 81 x B 54 x D 53 cm 1.673 kr. www.kartell.com 56 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer på altanen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en fagsnak i din/egen bolig. så den rigtige løsning, der passer til www.gardin-jensen.dk Telefom 35 42Vi 01finder 67. netop det udtryk du ønsker. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering. Kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de Tilkald gardinbussen nu ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Book et besøg nu på Tlf. 35 42 01 67 tlf. 35 42 01forbi 67 – og vi kommer

Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

www.gardin-jensen.dk

Mit Jensen, Østerbro han / 57 er levering Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og p


Mit Østerbro Sommer i byen

Opskrift fra mandekogebogen.dk

58 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer på altanen

De perfekte grillede majs Majs på grillen er en vaskeægte klassiker til sommer og sol. Men mange er ikke helt klar over, hvordan man egentlig griller majs. Hvis man bare smider de gule kolber på grillen i lidt salt og peber, bliver det en meget tør affære. Det handler om at beholde saftigheden i majskornene, men samtidig få den grillede, røgede smag. Og det er faktisk meget simpelt. Sådan gør du:

INGREDIENSER ●

2 majskolber

100 g smør

1 spsk. flagesalt

Step 1: Det vigtigste punkt i hele fremgangsmåden er, at du skal bevare de grønne blade på – men du skal fjerne fimrehårene. Så træk forsigtigt bladene tilbage, som hvis du skræller en banan. Fjern fimrehårene.

Step 2: Smør den grundigt med smør. Som i virkeligt grundigt. Jo mere, jo bedre. Det kan godt virke lidt perverst, men lidt håndkraft fungerer bedst.

Step 3: Drys gavmildt med salt og pak så bladene op omkring kolben igen – bladene klistrer fast til kolben og beskytter majsene.

Step 4: Grill på fuld knald, så de grønne blade nærmest bliver forkullede i ca. 15 minutter. Indvendig steger majsene i smør og bliver saftige og møre, mens de får røg og grillsmag fra bladene.

Step 5: Enjoy!

OPSKRIFTER FRA MANDEKOGEBOGEN Jeg hedder Rasmus og er 29 år. Jeg er opskriftsudvikler på Mandekogebogen og redaktør på Connery og M!. Mandekogebogen er ikke ment som store bøffer og slyngelstue. Det er blot ’Mad lavet af mænd, lavet til alle’. Jeg kommer oprindeligt fra det mørke Vestjylland med skumsprøjt og tørfisk og er i dag lokaliseret i Nordjylland. Passionen for madlavning kom for alvor på banen, da jeg sammen med min far sad og så Claus Meyers gamle 00’er madprogrammer, som smittede af på min kærlighed til hjemkundskab i folkeskolen. Familiefar med datter nummer to på vej og glad for at rejse og opleve verden gennem gastronomien med en stor svaghed for det italienske og asiatiske køkken.

SE MERE PÅ MANDEKOGEBOGEN.DK

Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Sommer i byen

Charlottehavens café åbner atter om aftenen

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

vad er hybridbebyggelsen Charlottehaven egentlig? Den unikke bebyggelse var en drøm hos den nu afdøde entreprenør Finn Harald Simonsen, som havde en vision om at skabe et lokalt sted, hvor fokus bl.a. var på nærhed, imødekommenhed og åbenhed. Bebyggelsen er opført i to etaper på den gamle Kryolitgrund – i første etape blev der bygget 178 udlejningsboliger, som slog dørene op i 2001. Anden etape i 2004 rummede møblerede hotellejligheder, et servicecenter med fitness, swimmingpool, konferencefaciliteter, café, selskabslokaler og en børneinstitution. I 2020 kom hoteltårnet The Tower med.

Byggeriet balancerer det private og det offentlige og er skabt ud fra idealerne om et sted, hvor mennesker bor og finder værdi i at deles om en række fællesfaciliteter i hverdagen. Kombinationen af de mange faciliteter er på mange måder enestående og tilgodeser nutidens krav om convenience ved at samle tingene under samme tag. Charlottehaven – både The Tower og The Garden – er tegnet af arkitekterne Lundgaard og Tranberg, og haven er anlagt af landskabsarkitekt Stig Anderson. Byggeriet har ved flere lejligheder modtaget hæder og anerkendelse, bl.a. er Charlottehaven præmieret af Københavns Kommune, har modtaget Bygherreprisen og været nomineret til Mies van der Rohe prisen – bygningskunstens nobelpris.

Nære relationer skaber oplevelser Hos Charlottehaven tror de på, at nære relationer er med til at skabe oplevelser. Og det er blandt andet derfor, de med stor glæde atter åbner caféens døre for et aftenpublikum. ”Caféen er åben for alle østerbroere og andre, der gerne vil have en hyggelig stund med lækker mad i grønne omgivelser. Vi håber at se mange den 22/6, hvor vi byder alle på fri rosé hele aftenen. Husk at bestille bord, hvis I skal spise.” siger Victoria Isabel Christensen, restaurantchef i Charlottehaven. Der er udendørsservering om sommeren og i den store tilstødende, lukkede gårdhave, kan børnene muntre sig på en legeplads, mens mor og far slapper af i caféen. I weekenden kan man nyde en lækker brunchbuffet med

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

særlig ægge-station, hvor kokken laver forskellige retter på bestilling. Man skal ikke blive forbavset over, at der tales engelsk i køkkenet, da det bl.a. er to italienere, der er ansvarlig for maden. De betegner selv deres mad som ’comfort food with a twist’. Det er med andre ord lækker og ærlig mad produceret med udgangspunkt i det lokale og med sæsonens råvarer. ”Da vi har mange gæster i huset med fokus på sundhed, er der også sunde alternativer i caféen, hvis man ønsker det. Her kommer alle mulige forskellige slags gæster, det kan være fitnessmedlemmet, mødregruppen, forretningsmanden, de rejsende eller de lokale østerbroere, som mødes til social hour. Mange har et tilhørsforhold til caféen, som rækker ud over det traditionelle. Her er en stemning af samhørighed og fællesskab, hvilket mange finder rigtig hyggeligt,” siger Victoria Isabel Christensen.

Byggeri med selvforsynende opvarmning Der er i disse tider heldigvis stor fokus på den grønne omstilling, og også Charlottehaven bidrager aktivt med at bedre vores klima. De er certificeret med den grønne nøgle, der er en hotelspecifik certificering, og de er for nylig indtrådt i UN Global Compact, som gør, at de forpligter sig til en lang række tiltag inden for klimaområdet. ”Den grønne omstilling er noget, ledelsen arbejder bevidst med i strategien for stedet. Det er vores nye tårn, The Tower, et godt eksempel på. Det rejser sig 56 m over Nordhavn, men har faktisk rødder endnu længere nede. 140 m dybe boringer i undergrunden gør The Tower selvforsynende med opvarmning, køling og varmt vand. Den bæredygtige energi pumpes rundt til de 37 lejligheder i bygningen bl.a. ved hjælp af strøm fra solceller, som er placeret øverst i tårnet,” fortæller Lars Pontoppidan. Gæsterne kan således nyde opholdet med god klima-samvittighed. Og da hver enkelt lejlighed har en eller flere glaskarnapper, vil den unikke udsigt til Øresund, Sverige og hele københavnsområde være en stor del af oplevelsen. Men det er især stemningen, der er er afgørende for den oplevelse, som Charlottehaven gerne vil give sine gæster, konkluderer Lars Pontoppidan, direktør.

Charlottehaven Hjørringgade 12C · Tlf. 35 27 15 00 www.charlottehaven.com


Charlottehavens kombination af hotel, konferencecenter, fitnesscenter, café og selskabsfaciliteter er på mange måder unik og tilgodeser nutidens krav om convenience ved at samle mange faciliteter under samme tag. Charlottehaven har været med til at styrke Østerbro-kvarteret ved Strandboulevarden på flere områder f.eks. i form af en stor café i den smukke gårdhave. Efter en lang coronanedlukning kan caféen den 22. juni atter byde alle østerbroere velkommen også om aftenen.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61


Mit Østerbro Sommer i byen

3

sommerdrinks

BLOMSTER & COCKTAILS LIGE NU HITTER COCKTAILS SOM ALDRIG FØR og en af de nye trends er cocktails pyntet med spiselige blomster fra haven. På www.instagram.com/blomsterogcocktails/ kan du få nemme cocktailopskrifter og læse mere om, hvordan du pynter dine cocktails med spiselige blomster fra haven. SCAN QR-KODEN OG FIND FLERE LÆKRE OPSKRIFTER

Æble Gin Hans Æble Gin Hans er en variant af den velkendte Gin Hass og har en sprød æblesmag og emmer af sommer. Skift blot mangosirup ud med æblesirup og du får en ny spændende drink. Du må på nettet for at skaffe æblesirup, men det er hele turen værd. 2 cl gin · 4 cl æblesirup · lemonsodavand

Danish Summer Super enkel og en meget lækker sommercocktail, der især gør sig godt på terrassen en varm sommerdag. Med blot tre ingredienser, som alle kan fås i det lokale supermarked, er Danish Summer et sikkert sommerhit. 4 cl Råstoff strawberry-rhubarb 2 cl limesaft · topform sodavand

Summer Dream

En rigtig god som velkomstdrink til en sommerfest. Hvis I bliver mange, kan den laves klar i en glasdispenser inden gæsterne kommer - og så kan de jo selv tanke efter behov. 4 cl vodka · 2 cl sukkersirup · 2 cl passionssirup · 1 cl citronsaft 10 cl danskvand · mynte

62 / Mit Østerbro

GODE BLOMSTER TIL COCKTAILS ● ● ●

Fuchsia ● Petunia ● Georginer Lathyrus ● Hornvioler ● Hibiscus Campanula ● Kornblomster


Mit Østerbro Sommer i byen

Mofibo Reader Med en Reader og et Mofibo-abonnement har du adgang til over 450.000 e- og lydbøger. Readeren er let at holde og giver dig følelsen af at læse på et stykke almindeligt papir.

Reader inkl. sleeve

999 kr.

Som at læse på papir

Læs både i mørke og sollys uden problemer

Let at have med – Readeren vejer kun 200 gram Skift mellem at læse og lytte – også med Bluetooth Mofibo Readeren er en e-reader, der kræver et aktivt Mofibo-abonnement. Læs mere på mofibo.dk

Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

Sommer og saltvand - fra Karen Læsøe Fink SOM JOURNALIST OG FORFATTER skriver jeg artikler til magasiner samt bøger til virksomheder og organisationer, der har jubilæum, ejerskifte eller generationsskifte. Derudover hygger jeg mig med at skrive på min egen roman. Jeg sidder med andre ord ofte med næsen helt nede i tastaturet og nørder med sætninger, vendinger og genstridige formuleringer. Så selvom jeg drømmer om at bo i et lille hus med en hvidmalet veranda lige ud til strandkanten, er jeg lykkelig for at bo i en del af Østerbro, hvor jeg på få minutter kan stå ude ved vandet og få lys og luft til hjernen. Jeg er nemlig ret begejstret for vand og vidder. Her er derfor nogle af mine favoritter til en sommer med ”sol, blæst, sand og vand”, som John Mogensen ville udtrykke det.

Is på Østerbro

Med pagajen i vandet

Foto: Roforeningen Kvik

I min fritid bruger jeg mange timer i Roforeningen Kvik, hvor jeg har været medlem de seneste fem år. Her er søde mennesker, festlige arrangementer og ikke mindst en hel masse roning uanset om du foretrækker at ro med åre eller pagaj. Kvik ligger side om side med andre roklubber, sejlklubber og tæt på Svanemøllen Strand og således lidt af et smørhul, hvis man kan lide vand og vandsport. Men selvom du ikke er medlem af en roklub, byder København på masser af muligheder for at komme på vandet, og ved såvel Amager Strand som i Københavns Havn findes der flere muligheder for at leje en kajak, deltage i kajakkurser og tage på guidede ture. Hos Kayak Republic kan du oven i købet - kvit og frit - låne en GreenKayak i to timer mod at du samler skrald undervejs.

64 / Mit Østerbro

Foto: Moo Moo Isbar

Når man har været ved eller på vandet, kan man godt blive lidt lækkersulten. Her i familien har vi en evig battle om, hvor vi skal købe is. Min yngste datter sværger til Østerberg Ice Cream på Rosenvængets Allé, mens jeg har et svagt punkt for de finurlige italienske ispinde hos Olufs Is på Olufsvej. Som noget nyt er vi dette forår snublet over Moo Moo på Nordhavns Göteborg Plads, som sælger plantebaseret is - og hvem kan stå for en isbar, der både har alle ens yndlingssmage (saltkaramel, mums!) og noget så tillokkende for børn og barnlige sjæle som en farverig variant med navnet unicorn.


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

Historiens vingesus på Kastellet

Foto: Privat

Kastellet er mit absolutte go to hvad enten det er en pause fra arbejdet eller en længere gåtur med kaffe og venner. Efter nogle år med skybrudssikring er der nu igen adgang fra ”min” side gennem Norgesporten ind til et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker, der strækker sig som en historisk tidslomme med sine rødkalkede bygninger og de brostensbelagte gader, som også byder på arrangementer, museer og Monumentet. En tur på de høje volde omkring Kastellet giver den smukkeste udsigt over vandet, byen og dens vartegn - og hvis det blæser, kan du være forvisset om, at du har røde kinder og vildt hår, når du vender næsen hjemad.

Surfferie i Cold Hawaii

Foto: Privat

Aloha! Sidste sommer var mine døtre og jeg på ferie i Klitmøller ved det brusende Vesterhav. Vi havde på forhånd besluttet, at vi ville leje SUP (Stand Up Paddle) hos Westwind Surfshop, som sørgede for alt det praktiske med udstyr, våddragter og sågar en udendørsbruser efter at være kommet på land igen. Nemt for nybegyndere som os. Det viste sig dog hurtigt, at vi var mere grebet af surf end af at padle roligt afsted på vores SUP, så på vores ret store boards havde vi en fest med at forsøge at fange bølgerne og surfe ind mod land. Derfor vil jeg gerne tilbage for at lære at surfe med det rigtige udstyr. Der er flere steder i området omkring Cold Hawaii, hvor man kan kombinere sin feriehygge med enten få timers undervisning eller hele kursusforløb bestående af flere dages undervisning og træning. Det kan da kun blive en sjov ferie for hele familien.

Foto: Privat

Frokost og hygge på vandet I stedet for udelukkende at betragte Københavns havneløb og et glimt af kanalerne fra Kastellets volde, vil jeg foreslå, at du på en lun sommerdag pakker en madkurv, tager en flok venner under armen og lejer en båd hos eksempelvis GoBoat eller FriendShips i et par timer. Her behøver du ikke være en vandhund for at være tæt på vandet og du får oven i købet et kort over ruter i havneløb og kanaler. Et lille tip baseret på egne erfaringer: Hvis I alle sammen placerer jer bagest i båden fordi det er hyggeligt også at snakke og skåle med den, der styrer, får bagvægten hastigheden til at dale fra ”langsom” til ”sneglefart” - og så kan det være svært at nå tilbage til udlejningsstedet til aftalt tid

Mit Østerbro / 65


Mit Østerbro Sommer i byen

Dag H med sommerstemning, udendørsservering og Tour de France Nyd sommeren med udsigt til søerne, kold hvidvin i glasset, en lækker ret på din tallerken og Tour de France helt tæt på.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Spisestederne ApS

M

idt på Lille Trianglen med udsigt til Sortedams sø finder du Dag H. Her er skabt de perfekte rammer til dig uanset om du kommer for selskabet, maden, udsigten eller stemningen.

Hos Dag H er det helt særlige, at du kan sidde midt i byen i smukke omgivelser og lade dig forkæle med et menukort, der byder på både på lettere retter som chevre chaud salat og kammusling i nye klæder (hvad det dækker over, skal du selv opleve på Dag H) og tungere smagfulde retter som Tatar frit fra grillen og den helt fantastiske hummer pasta, som du ender med at blive afhængig af. Derudover byder Dag H også på et imponerende vinkort, hvor du helt sikkert kan finde noget efter din smag. Uanset tidspunktet på dagen og uanset om du er til brunch, et let måltid eller en tre retters menu, så finder du det her. Der er ingen kompromiser. Det er velsmagende retter, iskold hvidvin og boblende sommerstemning.

66 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Servering midt i Tour de France Fredag den 1. juli kan du opleve Tour de France helt tæt på, hvis du booker et bord på Dag H. Ruten går nemlig lige forbi, så du kan følge med, mens du nyder din servering.

Hvorfor ikke bytte sofaen ud med en live forestilling? Husk at booke bord i god tid, så du er sikker på at få plads. Booking kan kun ske ved mail til: event@spisestederne.dk Hvis du ønsker at booke lokaler til andre arrangementer eller selskaber, kan du bruge den samme mail. E-mail: event@spisestederne.dk · www.dagh.dk

Dag H Dag Hammarskjölds Allé 38 · Kbh. Ø · Tlf. 35 27 63 00


START

TOUREN HER! en hyldest til verdens største cykelløb

Tre uger i juli er et festfyrværkeri af cykelhistorier og et underholdende portræt af en sportsbegivenhed, fortalt af de danske hovedpersoner. Mit Østerbro / 67 POLITIKENS

FORLAG


Mit Østerbro Sommer i byen

4

Vi begynder med slutningen Af Chris Whitaker. Episk og livsbekræftende roman om kærlighedens væsen og vores vilje til at overleve. 5 stjerner · Jyllands-Posten 4 stjerner · Berlingske

sommerfavoritter

Alpha Forlag · Pris 299,95 kr.

Vores anbefalinger til sommerferien Blixens breve Annethia har siden kulturfestivalen ÅBEN på Østerbro og Nordhavn startede i 2019 bidraget med Blixen Salon. I år medvirker hun i Åben Festivalen 2022 med forestillingen Blixens Breve. Læs mere om blixens breve på facebook/liveoplevelse Skæbne Historier Nygårdsvej 37 · 2100 København mail@visioncraft.dk Besøg: VisionCraft®

SKÆBNE HISTORIER PRÆSENTERER

BLIXENS BREVE Skuespiller & Blixen fortolker Annethia Lilballe i rollen som Storytelleren Karen Blixen

Kryb En ung kvinde dør under et politisk event på en lille ø i Øresund. Sagen fører drabsefterforsker Rebekka Holm ind i en skræmmende verden, hvor hun får hjælp fra uventet kant. KRYB er en uhyggelig aktuel krimi om ond magt, gammelt venskab og sårbarhed, der går i arv. Og om en morder, som er klar til at ofre alt og alle, for aldrig at blive afsløret. Politikens Forlag · Pris 320 kr.

Udyret Forfatter Lotte Petri og retsmediciner Hans Petter Hougen er gået sammen om at lave en troværdig og gruopvækkende københavnerkrimi. Den første sæson i lydbogsserien UDYRET hedder SPECIALISTEN og er indlæst af Dan Schlosser. Fortællingen udkommer eksklusivt som Mofibo Original den 12. juli 2022. Mofibo

68 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

EN ÆRLIG OG SJOV HJÆLP-TIL-SELVHJÆLPSBOG – og et kærligt skub efter skilsmissen

Mit Østerbro / 69


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

6 tips til sommer på Vesterbro - fra Helena Franck BaneGaarden

Foto: BaneGarden

Lige midt på Vesterbro, i DSBs gamle baneterræn, ligger der ni gamle og historiske lader af træ fra 1909 fordelt på 1,5 hektar. Området er nu omdannet til en fantastisk økologisk landsby. Udover eventyrlige vilde haver med bistader og brombærkrat finder du blandt andet rustikke madboder, et bageri og den romantiske restaurant, Lade 609. Her serveres der en skøn fem-retters menu inspireret af årstidens økologiske råvarer til 350 kr., og med et glas Petit Salé blanc, Château Roquefort, IPG 2020 går man ikke helt galt i byen. Et stor shout-out til de innovative initiativtagere bag Københavns nye bæredygtige mad- og kulturdestination. Otto Busses Vej 45a · Kbh. V · www.banegaarden.com

Siciliansk Is

Foto: Siciliansk Is

Hvis man har besøgt Sicilien bare én gang, så ved man, hvordan hjemmelavet pistacieis og citronsorbet skal smage. Den ene af de to ejere er da også sicilianer, og laver isen efter helt gamle (sikkert tophemmelige) sicilianske traditioner med gode økologiske råvarer. Jeg svinger ofte forbi Skydebanegade midt i hjertet af Vesterbro, hvor jeg må have mere end én kugle Zuppa inglese (siciliansk likørsirup og mørk chokolade), pistacie og mandarinsorbet. Det smager absolut guddommeligt! Skydebanegade 3 · Kbh. V · www.sicilianskis.dk

Vesterbronx Gym

Foto: Vesterbrox Gym

Som tidligere danmarksmester i rytmisk sportsgymnastik har jeg trænet meget og har faktisk prøvet mange sportsgrene. En ting er dog sikkert, jeg vil aldrig stoppe med at styrketræne, heller ikke om sommeren. Det er den her gamle devise med a strong mind, strong body. Mit yndlingstræningscenter, Vesterbronx Gym, har sin helt egen charme og uhøjtidelige atmosfære med superprofessionelle personlige trænere (flager lige for Evie Madsen) og splinternye træningsmaskiner. Man kan altid få sig en hyggesnak og en hjemmelavet proteinshake hos ejerne, Kim og Nikolaj. Vesterbrogade 76, 2. · Kbh. V · wwww.vesterbronxgym.dk

70 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

Kalvebod Bølge

Foto: VisitDenmark med fotograf @Kim Wyon

Jeg elsker at bo tæt på vandet og at have muligheden for at hoppe i havet året rundt lige ved Kalvebod Bølge. Det var også en tiltrængt udvidelse af selve havneområdet med en bølgeformet promenade udbygget af solidt træ med små bassiner, opholdssteder, reposer, kajakudlejning og østers farming. Det er som et fluepapir om sommeren, men skønt at man har forenet byen med vand på smukkeste arkitektoniske vis. Man skal heller ikke snyde sig selv for de mange outdoor musicevents, Bølgen holder om sommeren. Kudos til Københavns Kommune for at bygge noget smukt, brugbart og bæredygtigt til gavn for alle. Kalvebod Brygge 1-3 · Kbh. V · www. boelgen.com

Alfon’s

Foto: Alfon's

Alfons’ er indbegrebet af en lokal og autentisk vinbar, ejet af den danske kok, Amalie, og den franske vinconnaisseur, Grégoires, der er tidligere barbestyrer på d’Angleterre. Begge sørger for en intim og nede-på-jorden-stemning med godt styr på vinkortet, der spænder fra klassisk Bourgogne (my guilty pleasure) over biodynamisk vin til alternativ naturvin (not so much a fan). Vinbarens navn er naturligvis en hyldest til gadens kulørte og brogede fortid og historie, som er værd at huske på. Skelbækgade 42 · Kbh. V · www.alfonsvinbar.com

Foto: Galleri Bo Bjerggard

Galleri Bo Bjerggaard Den Hvide Kødby, der er et hovedværk i dansk industribyggeri, gemmer på mange spændende og toneangivende kunstgallerier som Galleri Bo Bjerggard. Stedet har fokus på international samtidskunst, og stifteren, Bo, deler gerne ud af sin store viden om kunst. For mig er der noget sakralt over et gallerirum, det giver ro til fordybelse. Jeg flager ditto for galleriets mange ferniseringer og udsigten fra altanen ud over det pittoreske Flæsketorv. Den lune sommeraften fortsætter man da naturligvis lige rundt hörnet på Fiskebaren. Hold i øvrigt et godt øje med den danske kunstner, Emily Gernild, hun er en fremragende non-figurativ (abstrakt) maler. Flæsketorvet 85 · Kbh.V · www.bjerggaard.com

HELENA FRANCK, MA, Communication & Art History, bor på Vesterbro, jeg elsker sport, kunst, vin, venner og min familie plus ja-tak til bevaring af historiske bygninger og nej-tak til grimt nybyggeri. Min sommer skal naturligvis holdes på Vesterbro med en minor deviation til Portugal. Jeg synes, de sidste par år har vist, at man sagtens kan få en oplevelsesrig sommer i København ved at udforske egen bydel, og det behøver ikke at være dyrt. Her er seks af mine hangarounds og places-to-go hen over sommeren på Vesterbro. Foto: Elena Sjøgren

Mit Østerbro / 71


SE DE STORE SOMMERFILM I DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF.

OG MANGE ANDRE SKØNNE FILM.

Spis godt i vores hyggelige foyer inden du tager plads i de lækre stole.

DANMARKS LÆKRESTE BIOGRAF TUBORG BOULEVARD 10, 2900 HELLERUP - MOVIEHOUSE.DK 72 / Mit Østerbro

Mit Østerbro / 72


GRATIS SYNS PRØVE VI HOS DEMOCRATIC EYEWEAR GØR TINGENE LIDT ANDERLEDES. VI SKÆRER UNØDVENDIGE LED OG MELLEMMÆND VÆK, OG TILBYDER DIG BRILLER TIL STÆRKE PRISER. BESØG OS PÅ ØSTERBROGADE 54 OG GL. KONGEVEJ 99, OG FÅ EN GRATIS SYNSPRØVE I HELE JUNI MÅNED TIL EN NORMAL VÆRDI AF 350 DKK. GÅ IND PÅ WWW.DEMOCRATICEYEWEAR.COM OG BOOK EN TID I DAG.

Østerbrogade 54, 2100 København – tlf. 39 29 21 00 – Gl. Kongevej 99, 1850 Frederiksberg – tlf. 35 26 20 00

Mit Østerbro / 73


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

6 tips til børnefamilierne Foto: Werkstatt, Street Food District / Copenhagen Media Center

- fra BØRN I BYEN

Gul cykelfest for alle Tag hele familien med til FestiVélo, som afholdes i forbindelse med starten på Tour de France i København. Her kan I opleve Tour de France enkeltstart på storskærm, prøve kræfter med sjove cykel- og motionsaktiviteter for børn, nyde musik og underholdning fra scenen, og fylde maven med god mad og ganen med kolde drikke fra lækre foodtrucks og bryggerier. Fælledparken på Østerbro · 1.-2. juli · Gratis www.facebook.com/events/s/festivelogul-cykelfest-for-al/270370851577244/

Chillout-dag

Foto: Malthe Ivarsson

Ingen sommer uden Stella Polaris! Tag hele familien med til den årlige chillout-dag med fed musik i lækre grønne omgivelser. Det er helt gratis at deltage, og Stella Polaris sørger som sædvanlig for børnevenlig underholdning i Stella Polaris Kids området. Her har børnene et åndehul og bliver mødt i øjenhøjde med sjove aktiviteter, leg, motion, musik og fri fantasi. Stella Polaris Kids afholdes kl. 11-18. Frederiksberg Have · 6. august · Gratis www.stella-polaris.dk

Dukketeater under åben himmel Marionet Teatret i Kongens Have er lidt af en sommerklassiker, som især de små børn vil elske. I år kan børn fra 2 år opleve forestillingen ”Den store forvandling”, som handler om, hvordan en fjollet larve forvandler sig til en smuk sommerfugl. Foto: Marionet Tearet

Marionet Teatret i Kongens Have Fra 31. maj – 3. juli · Gratis www.detlilleteater.dk/forestillinger/aktuelleforestillinger/den-store-forvandling

74 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

Ny vikingeudstilling I den nye udstilling ”Togtet” kommer I med på vikingen Bjørn Jernsides dødsensfarlige togt mod Rom. Med et begær efter sølv og eventyr drager hele hans flåde på 62 skibe nemlig på togt i år 859. Oplev Danmarks største samling af skatte fra vikingetiden omgivet af et stort interaktivt kort, interaktive spil og små dokumentarfilm. En spændende oplevelse for store og små.

Foto: Kasper Tuxen

Nationalmuseet Fra 26. juni 2022 Voksne 110 kr. · Børn under 18 år gratis www.natmus.dk/museer-og-slotte/nationalmuseet/udstillinger/ saerudstillinger/tag-med-vikingerne-paa-togt/

Hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks Have

Foto: Malthe Ivarsson

Tag familien med på gratis hemmelighedsjagt i Det Kgl. Biblioteks Have, en lille gemt oase midt København. Hent en gratis oplevelsesæske i Den Sorte Diamants butik i bibliotekets åbningstid, og udforsk sjove fortællinger, find fugle og statuer og mærk historiens vingesus. Materialet rummer oplevelser til en hel eftermiddag og henvender sig til børn i alderen 5-11 år. Det Kgl. Biblioteks Have · Hele sommeren · Gratis www.kb.dk/arrangementer/boern-og-deres-voksne/ den-hemmelige-have-paa-magtens-oe

Sommerteater ved KIOSKEN

Foto: Riddersalen

Fra den 3. juni byder Riddersalen på nye Frederiksbergfortællinger ved KIOSKEN i Lorrys Have på Frederiksberg. I år kan I opleve forestillingen STILLE STEMMER om to agtværdige orkestermedlemmer fra Frederiksberg pigegarde, som går på jagt efter gamle og nye oversete anekdoter i byen. Der er garanteret sjovt, hjertevarmt og nærværende sommerteater for både børn og voksne. Lorrys Have på Frederiksberg · Fra 3. juni-10. juli (Bemærk: Spiller ikke 18. juni) · Gratis www.riddersalen.dk/stille-stemmer

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og for børnefamilier at lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksom-

Foto: Alberte Cornelius

aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

heden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden.

Mit Østerbro / 75


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

Fire sommerhits

til din festival-playliste

John Vincent

En af Danmarks ubestridt bedste dj’s er ude med debutalbummet “KASAMA”, hvor han som producer viser sin originalitet og komponist skills. Asali er favorit tracket herfra, men hele projektet skal klart lyttes igennem på Soundboksen i parken! Asali (feat. Ms.Katana) instagram: @john_vincent // @miriamkatana

LYT MED PÅ SPOTIFY!

Find playlisten “New & Original” på Spotify, hvor vi ugentligt sætter fokus på nye udgivelser og artister, som måske er blevet en smule overset på trods af deres store potentiale!

76 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommerfavoritter i byen

LIGA

Supergruppen, der i 2022 har 10 års jubilæum, fejrer det med en række fantastiske udgivelser, som giver max sommerstemning! Den her single gæstes af den spændende rapper Nadia Mimi, og vi er helt oppe og køre over den! Hvis du er nede med Bruno Mars - så bliver det her sommerens største sang for dig. Mer Vil Ha’ Mer (feat. Nadia Mimi) instagram: @ligamusic // @iamnadiamimi

DAVID JAY

Efter en tur til London for at skyde musikvideo og indspille live-sessions er David Jay tilbage i København og klar til sommeren med sangen “Connection”. Det her nummer er præcis, hvad du har brug for, når du skal vise vennerne, at du har det vildeste nye lyd til højtaleren på festivalpladsen! Connection · instagram: @davidjayofficial

Abudebi Zonjon

Den dansk/ghanesiske afrobeat sanger er tilbage med dette bastunge track. Vi kan sagtens visualisere denne her drøne udover de københavnske gader til sommerens Distortion! Sangen handler om at tro på sig selv og på en lys fremtid. Biggest Wov! · instagram: @abudebizonjoon

Af: Kristian Shaw-Mathiassen Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

VELKOMMEN TIL GALLERI BREDGADE 22 Udstillingskalender Krista Werdelin 8. juni til 21. juni Stine Reintoft 22. juni til 28. juni Sofie Berner 29. juni til 5. juli Sommerlukket 6. juli til 26. juli Ulla Ferdinandsen 27. juli til 9. august Galleri Juel Verland 17. augst til 23. juli

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 Galleri Bredgade 22 · www.bredgadecph.dk · Tlf. 22 44 34 44 78 78 / / Mit MitØsterbro Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Krista Werdelin TACTILE BEAUTY

Thoughtful pause 70x50cm

Another story 70x50cm

Krista Werdelin – Billedkunstner og designer. Født 1970 og opvokset i USA og Danmark. Krista Werdelins billede verden har et klart defineret æstetisk udspring og bygger på 18 års erfaring med tøjdesign og en livslang kærlighed til billedet. Hendes værker åbner et rum, der både er gammelt og nutidigt. Hun har udviklet en intuitiv proces, der netop er baseret på det tilfældige og på overraskelser. Det er forsøg på at

”rydde op” og skabe en ro og balance i billedet, der i sidste ende gerne skulle ende med noget æstetisk, sårbart og poetisk. Dette resulterer i et næsten hengivent objekt bestående af tætte farver og former. Hun dyrker balancen mellem farver, form, linje og tekstur, mønstre og subtile strukturer og hun dvæler sjældent ved en bestemt stil eller bevægelse. Hun spilder heller ikke mange ord på sine værker, men lader dem leve gennem beskuerens øjne og sind.

8/6 21/6 2022 ●

Tirsdag til lørdag 12-19 · Søndag · 12-16 · Tirsdag 21/6 12· 18

Galleri Bredgade 22

Bredgade 22 · 1260 København PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Peter skriver

Peter Koldby skriver... Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 17 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Der er ingen tvivl om, at det har været en udfordrende tid for mange af Østerbros butikker. Nedlukninger, vejarbejder, krig og økonomisk usikkerhed er ikke ligefrem den bedste cocktail for at skabe et attraktivt handelsmiljø. Men Østerbro kæmper videre. Butikkerne kan nu se frem til en nyrenoveret flot Østerbrogade med støjdæmpende asfalt uden knækkede fliser og ujævne overflader samt bedre tilgængelighed for gangbesværede. Den store test sker i starten af juli, hvor verdens største sportsbegivenhed kommer til Østerbro: Tour de France. Af én eller anden underlig årsag virker det som om, at det er med blandede følelser både hos borgerne og hos butikkerne, vi tager imod Tour-cirkusset. Det forstår jeg simpelthen ikke. Endelig sker der noget andet på Østerbro end motionsløb og fodbold. Nu kommer der en folke-

Fra solcenter til sushi I de gamle solcenterlokaler er det kunstige UV lys udskiftet med skarpe knive og bambuspinde. På Strandboulevarden kan du nu købe sushi. Restauranten har i forvejen en afdeling på Vesterbro. Du har sikkert allerede en favoritsushirestaurant, men de nye skal altid have chancen. Kanagawa Sushi · Strandboulevarden 61 www.kanagawasushi.dk

80 / Mit Østerbro

fest og en hel dag, hvor alles øjne er rettet mod vores elskede bydel. Der er akkrediteret mere en 4000 journalister, som alle hungrer efter at fortælle vores gode lokale historier. De efterlyser endda historier. Vi har en helt unik mulighed for at eksponere Østerbro for hele verden. Det er da en kæmpe mulighed. Butikkerne bør se mulighederne frem for begrænsningerne. Man forventer mere end 200.000 gæster i og omkring Fælledparkens Festiveló i dagene op til den 1. juli. Copenhagen Jazz Festival starter også i Fælledparken. På selve løbsdagen forventer man mere 100.000 gæster langs ruten på Østerbro. Østerbro kommer til at summe af liv og fest. Jeg håber virkelig, at både borgere og butikker kommer op i gear og medvirker til, at det bliver nogle sjove dage.


Mit Østerbro Peter skriver

Så er der pizzanyt I de efterhånden sagnomspundne lokaler på Østerbrogade 129 har der blandt andet været thai/curry køkken, fusionsushi og en frisør. Jo, der har været en del udskiftning. Det var også her Valentinos Pizza lå. Nu er det blevet tid til et nyt pizzaria. Det må jo prøves. Mannes Pizza · Østerbrogade 129 · Instagram: mannespizza

Bowl Market Browl Market er en kæmpe succes på Vesterbro. Afdelingen på Østerbro har egentlig været her et stykke tid, men jeg synes ikke den får den opmærksomhed, den fortjener. Igen et sted du skal “opdage”. Stedet serverer en helt fantastisk kvalitet, og så er det tilmed meget sundt. Placeringen på Willemoesgade gør stedet til et oplagt besøg for barselsgæster, da gaden er stille og rolig. Bowl Market Willemoesgade 31 www.bowl-market.com

Fra blomster til grafik I de sidste par år har du kunnet købe grønne planter i Classensgade. Butikken er nu lukket, og få uger efter åbnede der en plakatbutik. Det er butikken, du ikke vidste du savnede. Masser af smukke produkter. Poster Projects · Classensgade 10 www.posterprojects.com

Rudkjobing_kbh Denne lille butik er en perle. Outstanding vintage feeling og personlig betjening. Du er muligvis gået forbi butikken masser af gange, men prøv at kigge ind næste gang. Det vil du blive glad for. Rudkjobing_kbh · Rothesgade 15 Instagram: rudkjobing_kbh

Begivenhed ● 1. juli Tour de France Enkeltstart ● 2. juli Tour de København Du kan cykle på ruten

www.letourcph.dk

Mit Østerbro / 81


Mit Østerbro Sommer i byen

VOLCANO OKMOK

Håndlavede øreringe med ferskvandsperler · 2.200 kr.

www.christinebukkehave.dk

RAFFIA STRAWHAT Arket · 490 kr.

www.arket.com

Stilfulde

SANDAL

KLASSIKERE

Deichmann · 349 kr.

www.deichmann.com

SOLBRILLER FRA LIBERTY Louis Nielsen · 1.695 kr.

www.louisnielsen.dk

OVERSIZE SLÅ-OM KJOLE Ganni · 1.999 kr.

www.ganni.com

SOLBRILLER

Marc Jacobs hos Louis Nielsen · 1.895 kr.

www.louisnielsen.dk

82 / Mit Østerbro

LIMITED EDITION STOFNET fra Irma x Vibskov · 149 kr.

Irmas butikker


Mit Østerbro

Mit Østerbro / 83


Mit Østerbro Klumme

Klumme

Hvad sker der, når man altid siger “ja” til sin mand?

J

a, tænk lige over, hvad der sker, når man altid siger ja til sin mand. Når man, uden at tænke særligt længe over det, bare siger “okay, den er jeg med på”. Det er gået op for mig, at den rolle har jeg i forhold til min mand. Jeg siger ja, fordi jeg tænker, at det da må være en skide god idé, når han nu foreslår den. Jeg har været sammen med ham i 21,5 år, så det er alligevel blevet til et par ja’er i årenes løb. Men det er først gået op for mig i forbindelse med det seneste “ja”, hvor jeg praktisk talt kiggede ned i afgrunden fra 6. sal og bare måtte klare det. For der var ingen vej tilbage. Første “ja” fik os til at flytte sammen, en måned efter vi havde mødt hinanden i 2001. Andet “ja” førte os væk fra Amager og til Østerbro i 2002. Tredje, fjerde og femte “ja” fik os ud med rygsæk og børn for at opleve verden. Derefter fulgte en masse mindre ja’er, der alle fik vores liv til i perioder at være mega hårde (ombygninger og den slags) og virkelig sjove (ikke meget trummerum over en hverdag med mange ja’er). Det vildeste “ja” er dog alligevel, da jeg kom til at hoppe med på hans idé om at sælge alt, sige vores jobs op, melde ungerne ud af deres skole, købe en båd og sejle ud i verden. Jeg sagde ja, og så kørte hele maskineriet, og pludselig var vi på vej ud i verden. Jeg havde helt glemt, at jeg var bange for pirater og stormvejr, og at jeg faktisk hader at savne. Men også der, var det heldigt, at jeg sagde ja, for det gav os den vildeste oplevelse! Nu har jeg lige sagt ja igen. Denne gang til at sælge vores stuelejlighed, hvor jeg efterhånden havde

84 / Mit Østerbro

accepteret at holde møder på toilettet på grund af manglende plads. Vores stuelejlighed, som min mand har bygget på, for at vi alle kunne leve vores liv lige der. To år blev det til. Så smed han en ny bolig-idé på bordet. Og jeg sagde ja. Helt uden at tænke over det. Det betyder, at vi nu er flyttet til en lejlighed på 5. og 6. sal. Med den vildeste udsigt. MEN JEG HAR SGU DA HØJDESKRÆK! Det havde jeg glemt at tænke over, da jeg endnu en gang hoppede med på hans idé. Det betyder, at jeg har brugt de første par uger i vores nye hjem på at kravle ud på den nederste meget lille altan. Jeg bukker ned i knæene og har det meget svært, når andre opholder sig derude. Jeg har drømt om at sætte et hegn hele vejen rundt om altanen, så ingen kan falde ud. Det har familien dog nedlagt veto imod. Til gengæld har jeg opdaget, at jeg godt kan opholde mig på den øverste terrasse, som er noget større. Der kan jeg jo bare lade være med at gå ud til kanten, jeg kan fylde godt op med krukker og så nyde udsigten over byens tage – og med et lille kig til havet. Det er små skridt, og snart indtager jeg måske også den lille altan! Så min konklusion på alt den “ja-sigen” må være, at når vi siger ja, uden at tænke på konsekvenserne eller bekymringerne, så glemmer vi både pirater, stormvejr og højder. Og når vi glemmer det, er vi allerede i gang med at udfordre os selv og overvinde begrænsningerne. Så det tænker jeg, egentlig er en meget god strategi. Jeg tror bare, at jeg fortsætter med at sige ja til ham.


SPar 20-30-40-50%

På eN God NatteSøvN

Massiv træseng vælg mellem flere træsorter, Eks. 180 x 200 cm. Ask incl. gavl og ben, excl. bund og madras kr. 8.619,-

eks. ambassadør elevation eks. Ambassadør elevation 180 x 200 incl. topmadras, og ben. excl. gavl før 46,095,- NU 28,272,(fås i mange størelser og farver )cc

SPAR

31% Hestbæk sovesofa nr. 33 Fuldpolstret dobbelt sovesofa med ben i børstet rustfrit stål og springindlæg. Udv. mål: 208 x 82 x sh 48 cm. Sovemål: 142 x 200 cm Vælg mellem mange farver kr. 14.790,Som vist i Prato blå, Nu 10.298,Hurtig lev.

dunlopillo kontinental seng l80 x 200 cm. incl. 5 cm. naturlatex top, og stålben. Fås kun i sort. Før 35.995,- NU 16,995,Gælder så længe lager haves.

SPAR

53%

Messina skuffeseng super praktisk seng med 4 store skuffer. massivt træ 160/180 x 200 cm. hvid pig fyr. Excl. bund og madras 6.295,Prisen er uden sengebord

Nature Sleep topmadras,

Kraftig trykaflastende topmadras, Vaskbart økologisk bomuldsbetræk.

80/90 x 200 Før 2,998,- Nu 1.399,90 x 210 Før 3.498,- Nu 1.699,120/140 x 200 Før 4.499,- Nu 2.249,160 x 200 Udsolgt 180 x 200 Før 6,499,- Nu 3,199,180 x 210 Før 6,999,- Nu 3.399,Gælder så længe lager haves

dunlopillo madras Pure white 16 cm 70/80/85/90 cm Før: 9.714.- Nu: 5.828.85x190 cm Før: 9.714.- Nu: 5.828.90x210 cm Før: 10.580.- Nu: 6.348.120/140 cm Før: 19.278.- Nu: 14.478.160/180x200 Før: 19.433.-Nu: 11.659.-

Sov Bedre Kontinental seng Komplet med latex top og stålben. Excl. gavl. 140 x 200 cm. før 19,999,- NU 7999,160/180 x 200 cm før 22799,- NU 8,999,-

dunlopillo madrasser vælg melllem 9 forskellige modeller Den rigtige pude, kan gøre en stor forskel på din søvn. kom ind og se hvilke pude, der passer til dig vejl. 798,- frit valg 598,Comfortbunde Elevationsbund med 2 motorer. 70/80/85/90 x 200 cm. før 2,999,- nu 2,398,100 x 200 før 3998,- Nu 3198,120 x 200 før 4,998,- nu 3,998,140 x 200 cm. før 5.498 nu 4,398,Passer ned i de fleste træsenge

Gratis levering. Betalt over op til 30 mdr. rente og gebyrfrit. Prisgaranti Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9.30-18.00 Lørdag kl. 10.00-15.00 (Solrød kl. 9-15) Solrød Center 42 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 55 33

Holmbladsgade 52 2300 København S. Tlf. 33 32 55 01

Østerbrogade 95 2100 København Ø. Tlf. 33 32 55 72

Hj. Af Østerbrogade og Jagtvej

Mit Østerbro / 85


Mit Østerbro Bolig i byen

Vi har haft det mest smidige og nemme samarbejde med Morten og Ekman Bolig. Morten er meget lydhør og altid tilgængelig. Oplevelsen med Ekman Bolig og Morten var særdeles positiv. Vi har allerede sendt vores bedste anbefalinger ud i netværket. Tak.

ADE 83 G S U H R Å T OP SOLG VI HAR NET

Boliger på Østerbro som vi har solgt: Amerika Plads 3E · 1. th. · 2100 København Ø Østbanegade 167 · 5.th. · 2100 København Ø Korsørgade 44 · 5.tv. · 2100 København Ø Lipkesgade 18 · 2.tv. · 2100 København Ø Sundkaj 73, 4. th., 2150 Nordhavn Morten Jakobsen Salgsansvarlig · Kbh. - HD (R) Vurderingskonsulent Totalkredit

Ekman Bolig · Dampfærgevej 27-29 · 2100 København Ø · Mobil 61 65 64 82 Kontor 70 23 10 33 · www.ekmanbolig.dk · www.ekmanerhverv.dk 86 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

NÅR SOMMEREN KOMMER TÆTTERE PÅ Book din lejebil på enterprise.dk

Mit Østerbro / 87


Mit Østerbro Bolig i byen

Ordnede forhold

og stabile medarbejdere

Vaskeholdet København ApS er et rengøringsfirma, der har overenskomst med alle deres medarbejdere. Det er lig med ordnede forhold for både medarbejdere og kunder og har bl.a. resulteret i, at mange af de ansatte har været i virksomheden i mange år.

88 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

Af: Lars Graabæk - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

V

askeholdet København ApS er et rengøringsfirma med holdninger til tingene. De lægger både vægt på overenskomst til de ansatte, prioriterer medarbejdertrivsel og grøn omstilling og arbejder målrettet med kerneværdier som hjælpsomhed og ansvarlighed. Det gør de, fordi det betyder meget for medejer Pierre Wilhelm, og fordi det er med til at gøre dem blandt de bedste til de opgaver, de tilbyder, og de opgaver, de påtager sig. De fleste af deres kunder har de haft i mere end 10 år, fortæller Pierre. “Det er vigtigt for os at beholde vores kunder. Ofte er det jo prisen, der er det afgørende parameter for, om man får opgaven. Da alle vores medarbejdere er dækket af overenskomst, hvilket de har været fra dag ét, betaler vi dem en ordentlig løn, de får feriepenge, pension, og vi indbetaler penge til en barsels- og uddannelsesfond m.v. De gode vilkår med overenskomsten gør, at vi ofte ligger højere end andre rengøringsvirksomheder rent prismæssigt. Til gengæld får man, hvis man vælger os, ordnede forhold og ordentlig rengøring. Jeg tror nemlig på, at gør man det på den rigtige måde, betaler det sig tilbage i den sidste ende.”

POSITIVE KERNEVÆRDIER Den gode og positive stemning afspejler sig også i de fire værdier, Vaskeholdet København ApS arbejder efter: ● Hjælpsomhed ● Grundighed ● Ansvarlighed ● Troværdighed.

Alle værdier, som er med til at skabe den ualmindelige positive stemning, der er omkring Pierre Wilhelms efterhånden 19 år gamle firma.

Droppet dieselbiler Firmaet har kontor i hyggelige kælderlokaler på Langøgade 4, og mange af deres kunder inden for ejendomsservice, kontor- og erhvervsrengøring, trappevask, vinduespolering m.m. udspringer fra Østerbro og den nære omegn. Måske du kender Vaskeholdet København ApS på deres karakteristiske El-ladcykler med den bordeaux farve? De har for nylig droppet deres sidste dieselvarebil til fordel for cyklerne, så de ikke forurener, når de tager rundt på opgaver i byen. Det er godt for miljøet, og det er godt medarbejdernes sundhed. Samtidig slipper de for at skulle bekymre sig om køkørsel og problemer med at finde en parkeringsplads. Godt nok hører firmaet til på Østerbro, men de dækker også Nørrebro, Vesterbro, City, dele af Hellerup m.v.

Daglig frugt, snacks og sodavand Mange af medarbejderne har været i firmaet i årevis, hvilket ikke er normalt i branchen. Det skyldes blandt andet overenskomsten, og at der er stor fokus på medarbejdertrivsel. De ansatte arbejder under en vis frihed, og de er selv med til at tilrette deres arbejdsdag. På kontoret er der altid frugt, snacks og sodavand, og der er stort set altid smil og godt humør, når de ansatte mødes om morgenen til samling. Som en af de ansatte formulerer det: “En af de vigtigste ting for mig er, at jeg er glad for at komme på arbejde. Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at alle de andre medarbejdere i firmaet har det på samme måde. Her er ingen, der møder op med sure miner og brok.”

Vaskeholdet København ApS Tlf. 51 43 98 78 · email: vaskeholdet@vaskeholdet.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 89


Mit Østerbro Boligen

CRUSH 3-PERSONERS SOFA

Cognac-farvet lædermateriale · Fås i seks moduler, der kan sammensættes efter behov · H 65 x L 222 x D 90 cm · 59.999 kr.

www.evasolo.com

MALAMATA LOFTSLAMPE

Stål og opalglas · Mat sort L 106 x Ø 22 cm · 7.267 kr.

www.luceplan.com

BLØDT barometer BELLADONNA RE5 LITOGRAFI

af kunstneren Rose Eke 73 x 54 cm · 3.200 kr.

www.litografisk.dk

DAHLIA PUDE

Vævet i det fantastiske GOTS certificerede organiske bomuld og hør. Crown blue · 50 x 50 cm · 299 kr.

DAHLIA PLAID

80% bomuld og 20% hør, GOTS certificeret. · 130 x 180 cm · 699 kr.

www.elvang-denmark.dk

KABINET MED FLIP-UP LÅGE Lakeret MDF i beige · H 42 x B 78 x D 20 cm · 2.751 kr.

www.stringfurniture.com

OAK GARDIN

Skræddersys og fremstilles ud fra individuelle behov og ønsker · Fra 1.652 kr.

www.luxaflex.dk

90 / Mit Østerbro

GULVTÆPPE

100% New Zealandsk uld · L 240 x B 170 cm · 10.190 kr.

www.boconcept.com


MitMit Østerbro Østerbro Bolig Bolig i byen i byen

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Matrice fra Cedit

An atlas of modular signs to be combined in a wide variety of layouts.

DESIGNET AF "MATRICE", der tager udgangspunkt i ideer, der stammer direkte fra moderne italiensk arkitektur og studerer den særlige harmoni mellem de eksponerede partiturer i cement i nogle kompositoriske løsninger fra den kreative sæson, har ført til genopfindelsen af en ​​ række finish der kan påføres keramisk materiale. Det betyder, at der kan opnås originale kombinationer, der altid adskiller sig fra de forskellige i kollektionen, for at skabe decideret intense boligmiljøer med stor personlighed.


DIT NÆSTE PROJEKT STARTER HER Vi har altid sat fokus på kvalitet og topdesign uden at gå på kompromis og kan derfor fortsætte den positive udvikling, som vi har oplevet de seneste år. Vi viser de seneste nyheder og trends indenfor fliser og sanitet. Gå på opdagelse og lad dig inspirere af design, stil og farver fra verdens førende producenter – fra det ædle klassiske til det super moderne. Vores specialister i Designcenteret rådgiver og støtter den kreative proces med besøg i hjemmet, indretningsforslag, materialevalg eller tegninger.

Kig indenfor i vores butik og bliv en oplevelse rigere.

Din by Konstantin Gracic

Bernstorffsvej 69 · 2900 Hellerup Tlf. 39 62 00 07 www. byensfliserogsanitet.dk

DIN FRA MUTINA REPRÆSENTERER EN KOMPLET NY MÅDE AT FORSTÅ MODERNE MOSAIK PÅ Serien er udtænkt i en stramt modulær logik, der giver rum til at lege med elementerne og rum til en bred vifte at muligheder og tilføjelser. Fra simpel koncept til det komplekse individuelle design får du her næsten ubegrænsede muligheder.


Mit Østerbro Boligen

Se ere eksklusive SALE TILBUD online på www.badstil.dk


Mit Østerbro Boligen


Mit Østerbro Boligen

TAG DIN BAGNING TIL NYE HØJDER

Kenwood lancerer nu en ny køkkenmaskine som gør din hjemmebagning endnu bedre – og meget nemmere. Chef Patissier er en intelligent og multifunktionel køkkenmaskine, som både kan veje, smelte, ælte og blande ingredienser direkte i skålen. Vej fx ingredienserne i skålen, smelt smørret og lad dejen hæve efterfølgende med EasyWarm funktionen. Køkkenmaskinen betjenes via en touch screen og trods sine kraftfulde 1400 W er Titanium Chef Patissier den mest lydløse maskine i Kenwood-serien til dato.

Vejl. pris 7.499 kr. · Elgiganten · Power · Imerco

NYT TIL hjemmet NY KRAFTFULD BLENDER

Nu kommer Braun med en ny blender, som kan give dig lige den konsistens, du leder efter til din madlavning. Den kan tilmed varme suppe op til serveringstemperatur samtidig med, at du laver suppen. Trekantet kande af TritanTM, en stærk motor og 18 forskellige programmer.

Pris 1.899 kr. · Kitchenone.dk Whiteaway · Skousen · Coop.dk

STYR TEMPERATUREN OG FÅ EN SKØN SOMMER

Med klimaanlægget Pinguino Care4Me fra De'Longhi får du mulighed for at styre temperaturen selv. En varm sommer bliver til skønne sommerdage udenfor og svalende aftener og nætter indendørs. Kontrollér temperaturen med den intelligente fjernbetjening – og bestem selv, hvordan og hvor meget du vil afkøles. Det praktiske klimaanlæg har både blæser- og affugtningsfunktion og er meget støjsvag takket være lydsvag teknologi.

Delonghi Pinguino Care4Me · Model PAC EX 130 CST WiFi Vejl. pris 7.439 kr. · Udvalgte forhandlere og på delonghi.com

LA SPECIALISTA MAESTRO: Den mest avancerede manuelle espressomaskine i De’Longhis historie Maestro er den fuldendte kaffemaskine, hvis man ønsker den luksus, det er at kunne tilberede nærmest alle typer af kaffe i sit eget køkken. Med De’Longhis BeanAdapt-teknologi kontrolleres maling, dosering og temperatur nøje for at frembringe den mest afbalancerede smag fra kaffebønnerne. Det dobbelte mælkesystem giver mulighed for at skabe det ønskede mælkeskum, manuelt eller automatisk og med en række forprogrammerede kaffeopskrifter.

De’Longhi La Specialista Maestro (EC9665M) Elgiganten · Magasin · Imerco. Vejl. pris 10.999 kr.

96 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Juleshopping

NÅR FORVENTNINGERNE TIL FERIEN ER STORE Book din lejebil på enterprise.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 97


Mit Østerbro Sommer & Velvære

Normetica

– dit skønhedsunivers på Østerbro På Stockholmsgade 31 finder du et holistisk skønhedsunivers med plads til alle, uanset hvilken skønhedsbehandling du ønsker. Her er store smil og en høj professionalisme.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

F

ra du træder ind ad døren hos Normetica i Stockholmsgade 31, er oplevelsen af luksus og velvære i gang. Du bliver allerede i venteværelset mødt af imødekommenhed og får instinktivt en følelse af, at her ved de, hvad de laver. Her er indbydende og lyst, og uanset hvor mange spørgsmål du har, svarer de dig gerne.

Det handler om tillid Uanset hvilken behandling du vælger, er første skridt en konsultation hos enten Normeticas læge eller en sygeplejerske for at være helt sikker på, at den behandling, du vælger, er den rette for dig. Derudover går Normeticas ejer, Nick Abel, også meget op i, at du skal føle dig tryg: “Når vi afholder en konsultation med vores kunder inden, er det dels for at afklare behandlingen og dels for at være sikker på, at vi “passer sammen”. Er der den rette kemi og basis for at vores kunde kan opbygge et tillidsforhold til os? Det er essentielt for et godt samarbejde”, forklarer Nick Abel. Nick arbejder p.t. på at udvikle Normeticas egen produktserie, som vil være en del af behandlingerne, når de rette elementer er på plads.

Profhilo fugter huden indefra Når du tænker skønhedsbehandlinger, tænker du måske store ændringer, som ikke virker naturlige. Hånden på hjertet, så var det mine tanker, inden jeg trådte ind ad døren hos Normetica. Men jeg må indrømme, at jeg blev klogere efter en samtale med to af Normeticas sygeplejer-

98 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

sker. En profhilobehandling er fx en behandling, der i modsætning til fx filler og skinbooster-behandlinger ikke indeholder et fyldstof. Profhilo-behandlingen aktiverer derimod hudens egen kollagen-produktion og er derfor helt naturlig. Behandlingen virker ved at fugte huden indefra og give huden noget af dens elasticitet og spændstighed tilbage. Inden en profhilo-behandling skal du til en konsultation med en af Normeticas sygeplejersker, og derefter skal der ifølge dansk lovgivning minimum gå to dage, før du får behandlingen.

Fraktioneret laserbehandling giver huden et kollagenboost Som noget helt nyt tilbyder Normetica også fraktionerede laserbehandlinger, der ved at varme huden op igangsætter en helingsproces i huden, der medvirker til at producere kollagen. “Behandlingen har til formål at booste hudens egen kollagen og derved give huden spændstigheden tilbage”, fortæller Majken, som er en af Normeticas sygeplejersker, og som står for denne type behandling.


Mit Østerbro Sommer & Velvære

Hos Normetica kan du få alle klassiske skønhedsbehandlinger Botox · Filler · Laser · Peelings BB Glow · Micro needling · Profhilo behandling · Micro Gold behandling · Fraktioneret laserbehandling

METTE PÅ 40 ÅR FÅR LAVET PROFHILO HOS NORMETICA og beskriver sit resultat på denne måde: “Jeg får kontinuerligt lavet profhilo hos klinik Normetica”, fortæller Mette og fortsætter: “Jeg elsker virkelig denne behandling, fordi den giver mig elasticitet, glød og naturlig fylde i underansigtet, hvor man efter flere fødsler og et travlt liv godt kan miste lidt fylde og glød. Jeg får et utrolig naturligt resultat, og jeg føler mig frisk og med en smuk teint. For mig er profhilo en god og sund investering, der virker i det lange løb, da jeg kan se, at faste behandlinger et par gange om året forebygger yderligere ældning og giver mig et naturligt frisk og sundt look. Præcis som jeg føler mig.”

Det vil altså typisk være hende du møder, hvis du er interesseret i en fraktioneret laserbehandling og tager kontakt til Normetica. Behandlingen skal gives 3-5 gange med en måneds mellemrum, og efter cirka seks måneder kan du regne med at have opnået større spændstighed i huden, som da du var 20-30 år, og som holder i 3-5 år.

Normetica: Et skønhedsbrand med egen uddannelse Normetica er mere en “bare” en skønhedsklinik. Du har også mulighed for at tage kurser og uddannelser hos Normetica Academy, hvis du ønsker videreuddannelse, et kursus eller nye inputs til din nuværende praksis. Alle uddannelser og kurser indeholder teori, praksis og superviserede behandlinger og er certificeret efter internationale standarder.

Snart har du også mulighed for at finde Normetica andre steder end på Østerbro. Normetica udvider i første omgang med en klinik på Fredensvej 1 i Charlottenlund, og der er flere klinikker på tegnebrættet. Du vil derfor på sigt kunne få dine behandlinger hos Normetica flere steder i landet. Du kan læse mere om alle Normeticas behandlinger her: www.normetica.dk · og følge med på både Instagram @normetica.official og facebook @normetica Åbningstider: Mandag kl 9.00-15.00 · Tirsdag kl 9.00-15.00 Onsdag kl 9.00-20.00 · Torsdag kl 10.00-20.00 Fredag kl 9.00-15.00

NORMETICA Stockholmsgade 31, kælderen · 2100 København Ø · Tlf. 31 42 42 62 · E-mail: kontakt@normetica.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 99


Nogle gange briller. Nogle gange kontaktlinser.

Oplev den frihed og fleksibilitet kontaktlinser kan give dig. Godt syn

Nemme at bruge

ØSTERBROGADE 108, 2100 København Ø 100 / Mit Østerbro

Behagelige

Fleksible

25 78 70 85 • butik@koldbyoptik.dk


SAVE THE DATE 22/6 ROSÉ NIGHT I CHARLOTTEHAVEN Vores café genåbner om aftenen, og det skal fejres! Der er fri rosé hele aftenen - husk at bestille bord, hvis I bliver og spiser. Glæd jer til vores nye aftenkort - og lune sommeraftener i vores gårdhave. WWW.CHARLOTTEHAVEN.COM

Mit Østerbro / 101

Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven


Mit Østerbro Sommer & Velvære

FIRECUBE ILDSTED

Corten-skål, der kan vippes og bruges som grill · 45 x 45 x 45 cm · 3.499 kr.

MANERO FLYBACK ARMBÅNDSUR

www.evasolo.com

Chronograph stål og med automatic med dato. Rem i Alligatorlæder 43 mm · 43.000 kr.

www.bucherer.com

MINIDISPENSER

WELLNESS for krop & sind

Metal-coated kunststof og snøre i silver · H 11,5 x Ø 2,5 cm (17 ml) · 99,95 kr.

www.evasolo.com

GOODNIGHT LYSESTAGE

Basen er produceret af genanvendte materiale. Findes i en vægmonteret og batteridrevet version og med tre forskellige lysintensiteter. Fås i seks forskellige farver: mat hvid og titanium, blankt krom, kopper, champagne og titanium · 1.698 kr.

AUSTIN DOBBELTSENG

www.kartell.com

160 x 200 cm · fra 16.690 kr.

www.boconcept.com

LUV FRITSTÅENDE BADEKAR Porcelæn. L 180 x D 85 cm 49.106,25 kr.

www.duravit.dk

THE BEER BATH EXPERIENCE BY CARLSBERG AT AIRE

Sænk kroppen ned i Carlsbergs fineste øl, nyd lækker massage og ølsmagning og bevæg dig gennem termiske bade udformet efter græske og romerske traditioner · 2.100 kr. pr. pers.

www.beaire.com 102 / Mit Østerbro


ANNONCE BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTER EDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCER ET, I TÆT SA M ARBEJDE MED HUDL ÆGER

STAY

Effektive og luksuriøse solcremer og aftersun til ansigt og krop. Indeholder både aktive ingredienser og høj solbeskyttelse.

2.

4.

1.

STAY NATURAL SUN SPRAY • Beskytter mod UVA og UVB stråler 3.

• Giver anti-age pleje til huden ved hjælp af bl.a. Chilensk vindruekerneekstrakt • Indeholder et peptid, der hjælper huden til at danne en gylden sommerglød • Beskytter huden mod frie radikaler

1. STAY Beautiful 50 ml tube 249 kr. 2. STAY Outside 200 ml pumpeflaske 249 kr. 3. STAY Natural Sun Spray 200 ml sprayflaske 249 kr. 4. STAY Cool 200 ml pumpeflaske 249 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM


Mit Østerbro Sommer & Velvære

Gå til supermarkedet

og træn på vej hjem med dine indkøbsposer Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et simpelt og effektivt træningsprogram til dig, som du let kan lave på din sommerferie. Det handler om at være nysgerrig og kreativ og om at benytte de muligheder, der er omkring dig. Fremfor at køre til supermarkedet, så læg en rask gåtur ind, og træn på vej tilbage med dine indkøbsposer som vægt. Lav de gentagelser, du kan, og husk begge sider.

Tekst: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Møller

1

SQUAT Træner: Baller, for- og bagside af lår, mave Sådan gør du: Stå med hoftebreddes afstand imellem dine fødder, og hold din indkøbspose i favnen. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en “stol”, mens du har din pose foran dig. Spænd op i maven, og kom så eksplosivt op igen.

2

WALKING LUNGES Træner: Ben og mave Sådan gør du: Stå med hoftebreddes afstand imellem dine fødder, og hold din indkøbspose i favnen. Tag et langt skridt frem med den højre fod. Sænk din krop ned, så dit højre knæ næsten rammer jorden. Som udgangspunkt, skal du gå efter at have en vinkel på ca. 90 grader i begge knæ i bundpositionen. Sørg for at opretholde en ret holdning. Tag nu et langt skridt frem med venstre ben. Bliv ved indtil du har gået 10 skridt på hvert ben.

3

BICEPS Træner: Biceps Sådan gør du: Placér din albue i taljen, underhåndsgreb på hanken af din indkøbspose. Spænd op i din mave, og begynd nu at føre din hånd op imod din skulder, mens du puster ud, og hold igen på vej tilbage, mens du trækker vejret ind. 20 gentagelser på hver arm.

104 / Mit Østerbro

4

UPRIGHT ROW Træner: Arme, skuldre og ryg Sådan gør du: Stå med ret ryg og let bøjede ben. Skyd brystet frem og skuldrene nedad og bagud. Hold din indkøbspose foran dig, og begynd nu bevægelsen ved at trække posen op langs kroppen og ned igen.

5

WALL SIT Del 1: Træner: Bag- og forlår, baller og mave Sådan gør du: Hold ryggen ret op ad en væg, og glid ned til du har en bøjning på 90 grader. Hold din pose i favnen og pres ryggen godt ind mod væggen, spænd op i din mave og bliv i denne position så lang tid som muligt. Del 2: Samme teknik som del 1 – når du har fundet din udgangsposition, strækker du dine arme frem og holder godt fast i din indkøbspose.


Mit Østerbro Sommer & Velvære

1

4

Følg Christina på Instagram @kaufi.training

5

3

2

5 Tøj og sko venligst udlånt af hummel www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin EPIX (gen 2).

Programmet inkl. bonus øvelser finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken meget mere.

Kontakt mig gerne på mail, hvis du ønsker et træningsforløb. Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina Kaufi

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 105


Mit Østerbro Sommer & Velvære

Af hent din ordre døgnet rundt via apotekets af hentningsautomat 1. Bestil på vores hjemmeside 2. Du modtager en sms, når din ordre er klar til afhentning 3. Afhent din ordre, når det passer dig

VI BEHANDLER DIN ORDRE HURTIGT Inden for 1 time i åbningstiden

Nordhavn Apotek www.nordhavnapotek.dk Århusgade 134 A st. · 2150 Nordhavn nordhavn@apoteket.dk · Tlf. 42 90 32 32 Åbningstider: Mandag til fredag 9:30-18:00 Lørdag 9:30-16:00 · Søndag lukket

106 / Mit Østerbro

Østerfælled Torv Apotek www.Østerfælledtorvapotek.dk Østerfælled Torv 26 · 2100 København Ø oeft@apoteket.dk · Tlf. 42 90 31 31 Åbningstider: Mandag til fredag 9:30-18:00 Lørdag 9:30-14.00 · Søndag lukket


70811

t e t i v reati

K

Opfindelse

Ivær ksætt

b a k ss e Fæll

eri

Innovatio n

Kalder alle nysgerrige børn mellem 10-13 år på Østerbro

Kom med på efterårets sejeste iværksætterakademi Din lokale ejendomsmægler, home Østerbro, inviterer. Læs mere og tilmeld på gozebra.dk · Brug gratiskoden: HOME100

ØSTERBRO - NDR. FRIHAVNSGADE v/ Bengtson, Frydendall & Berg A/S Ndr. Frihavnsgade 71 2100 København Ø oesterbro@home.dk Tlf. 35 42 55 55 Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen

Mit Østerbro / 107


FORÅRSTILBUD

SOLGLAS MED STYRKE SPAR OP TIL 50%

2 STANDARD ENKELTSTYRKE-SOLGLAS Op til +/-4,0/2. Herover et tillæg på kr. 400

495,1.495,-

2 STANDARD FLERSTYRKE-SOLGLAS Uanset styrke

995,3.495,-

2 RODENSTOCK ENKELTSTYRKE-SOLGLAS

Med SUNCONTRAST. Op til +/-4,0/2. Herover et tillæg på kr. 400

2 RODENSTOCK FLERSTYRKE-SOLGLAS Med SUNCONTRAST. Uanset styrke

SUNCONTRAST er en Rodenstock specialfarve der fremhæver kontraster og giver naturlig farvegengivelse. Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter, herunder Fast Lavpris briller og Junior briller. Montering i eget stel + kr. 400,-

-25%

PÅ SOL ALLE BRIL LER

ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65 Mit Østerbro / 108