Mit Østerbro nr 20 December

Page 1

Mit Østerbro THE FIDDLERY

inviterer indenfor i deres nye kreative værksted

HANDVÄRK inviterer

til event 16. december

AARSTIDERNE

25 SIDER ✶ JULESHOPPING

Find alle dine julegaver her...

✶✶

12 SIDER MOTION & VELVÆRE

åbner grønt mødested på Classensgade

CYKELLAND

på Amerika Plads

OS og LUCKY FEET Mor og søn skaber glæde og velvære Klassikere og nye julefavoritter hos

LAGKAGEHUSET Stemningsfuld skønhedsklinik med god AURA

Timm Vladimir

NR . 2 0 · D E C E M B E R 2 0 2 1

26 SIDER SMAG PÅ JUL & NYTÅ R

Masser af op skrifter, julegodter og nytårsmenu er

Smag på jul og nytår / Shop lokalt / Opskrifter / Børn i byen / Klumme / Nytårsmenuer / Kunst


CHAMPAGNER TIL NYTÅRET DER ER ALTID EN GOD ANLEDNING TIL ET GODT GLAS CHAMPAGNE Mangler du en champagne, der går godt til forretten, kan vi varmt anbefale den populære boblende skønhed Mailly Grand Cru. Champagnen er yderst velegnet til f.eks. skaldyr og fisk, men kan selvfølgelig også bare nydes som et glas forkælende bobler. Leder du efter en mere klassisk champagne, har vi også et af Frankrigs ældste champagnehuse i sortiment – Piper-Heidsieck, der blev grundlagt i 1785 af Florens-Louis Heidsieck. Vil du allerede nu have styr på champanen til nytårskransekagen, kan vi anbefale Piper-Heidsieck Sublime.

NYTÅRSDRINKS MED SMAGFULD SIRUP Teisseire sirup har udviklet en række fantastiske smage, som du kan pryde dine drikkevarer med. Vi kan bl.a. anbefale rabarber, brombær eller den med mynte. Om du vil mixe mocktails eller cocktails, så giver de flotte og smagfulde sirupper et perfekt ’finish’ til din drink. Du finder dem alle i spiritusafdelingen i MENY Nordhavn.

Bliv medlem af vores vinklub og få nyheder og eksklusive tilbud på sæsonens bedste vine.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


NYTÅRSMENU Få mere ud af din nytårsaften, og bestil en nytårsmenu med fire festlige og velsmagende retter fra MENY Nordhavn. Bestil senest d. 28. december.

enuen m d a v Se, h å via QR byder p den ko

FISK OG SKALDYR TIL NYTÅRET Uanset om du er til den klassiske nytårstorsk, lækre østers, den helt store hummer eller noget helt andet, så kan du få det i MENY Nordhavn perfekt til julefrokosten og nytårsbordet. Hos De Glade Fiskemænd har vi det hele, og vi står selvfølgelig klar med råd og vejledning til det helt rette valg og tilberedning til dig. Bestil fisk og skaldyr til nytårsaften senest d. 28. december.

Vi ønsker alle et GOD T NY TÅR!

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00

Mit Østerbro / 3


Mit Østerbro

Kniber det med at

se i mørket? Mange oplever at få trætte øjne, når de kører bil i mørket. Det kan blandt andet forbedres med antirefleksbehandling af brilleglassene, fortæller chefoptiker hos Louis Nielsen Østerbro Haider Alzahawe.

Vinterens mørke udfordrer øjnene, og mange oplever, at det er sværere at køre bil og bevæge sig rundt i trafikken. Men du kan selv gøre noget for at se bedre i mørket, fortæller indehaverne af Louis Nielsen på Østerbrogade Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe

Indehaverne af Louis Nielsen på Østerbrogade Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe opfordrer til, at man fortæller sin optiker, hvis man har svært ved at se i vintermørket. For det er muligt at forbedre nattesynet.

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

vis du har svært ved at se tydeligt, når du kører bil i mørket eller går en tur med hunden efter solnedgang, så er du ikke alene. Mange har problemer med at se i mørket, forklarer chefoptiker hos Louis Nielsen Østerbrogade Haider Alzahawe: - Vi ser alle sammen dårligere i mørket, selvom gadelygterne er der for at hjælpe os. Nogle oplever det værre end andre. Ifølge chefoptikeren spiller ens alder en rolle i forhold til, hvor godt man ser i mørket: - Især når vi kommer lidt op i årene, bliver vores nattesyn dårligere. Det skyldes, at lyset brydes af linsen i øjet, og når den bliver mere grumset med alderen, oplever mange, at nattesynet forringes. Han forklarer desuden, at nogle mennesker bliver nærsynede i mørket, og det forværrer synet. - Det kan være en løsning at øge minusstyrken eller mindske plusstyrken i de briller, man for eksempel bruger til at køre bil i mørke med. Bruger man ikke briller i forvejen, kan man med fordel prøve, om en brille med lidt minusstyrke kan forbedre nattesynet en smule, lyder det fra Haider Alzahawe.

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Trætte øjne i bilen Bilkørsel i mørket kan være en særlig udfordring, fordi øjnene bliver trætte. Det skyldes, at lys fra gadelygter og biler gør pupillerne mindre, og så må man anstrenge sig mere for at se omgivelserne. Også genskin i brilleglassene kan her være et problem. Men det kan som regel løses med antirefleksbehandling af brilleglassene, forklarer chefoptikeren. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at man snakker med sin optiker om det dårlige nattesyn, understreger Haider Alzahawe: - Vi kan som optikere hjælpe med at få justeret styrkerne, så de passer bedst muligt til at køre bil i mørket – eventuelt i et par særlige briller til at have liggende i bilen, siger han og fortsætter: - Derudover er det vigtigt at få undersøgt synet regelmæssigt ved en synstest med sundhedstjek – minimum hvert andet år. Her kan optikeren undersøge, om sit syn og dine øjnes sundhed er, som det skal være.


Mit Østerbro

GODE RÅD MOD DÅRLIGT NATTESYN:

Louis Nielsens nye brillekollektion LUXe er skabt med et bæredygtigt fokus.

Fortæl din optiker, at du har svært ved at se i mørket. Måske kan I sammen finde en løsning – eventuelt med en ekstra brille med andre styrker til for eksempel bilkørsel i mørket. Antirefleksbehandling på dine brilleglas mindsker reflekser og genskin fra modkørende trafik og gadelys. Det kan gøre kørslen mere behagelig og afslappende for dine øjne. Få undersøgt synet regelmæssigt hos din optiker – gerne hvert andet år. Synet forandrer sig gennem hele livet, og det er ikke altid, at man selv lægger mærke til forandringer.

Lav vintersol kan være farlig Det er dog ikke kun i mørket, at vinteren kan drille øjnene. Den lave sol, som kigger frem i dagtimerne, kan også være generende i bilen eller på cykelstien. Derfor må du endelig ikke pakke solbrillerne væk, når sommeren slutter, lyder rådet fra Haider Alzahawe: - Det er lige så vigtigt at have et par solbriller i tasken om vinteren, som det er om sommeren. Solbriller kan nemlig filtrere de værste stråler væk, før de når dine øjne i trafikken. Og så behøver du ikke knibe øjnene sammen for at se skilte og andre trafikanter.

Alle stel kan laves til solbriller At solbrillerne har en plads på næsen om vinteren, har cheftoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen taget højde for i Louis Nielsen på Østerbrogade. Her kan du nemlig altid få lavet din brille som en solbrille – med eller uden styrke. - Mange vælger at bruge vores 2for1-tilbud på briller til at få lavet en solbrille som den anden brille. Det kan give god mening året rundt, så du altid har et par liggende i bilen eller i tasken, siger Ronni Rasmussen.

vores LUXe-briller, som kommer i forskellige nuancer af jordfarver og rummer alt fra acetat-stel til minimalistiske stel og stel i nye former, forklarer Ronni Rasmussen. Han fortæller desuden, at materialet, der er anvendt til LUXe-kollektionen, er bio-baseret og blandt andet er lavet af træmasse. Også kollektionen Rewear er et hit denne sæson med klassiske briller, som er lavet af genanvendt plastik og derfor er i kølige og klare farver. - Begge kollektioner rammer meget bredt, hvad angår stil, og så er de skabt med et bæredygtigt fokus. Det er et ønske fra stadigt flere kunder, så det er vi glade for at imødekomme, siger Ronni Rasmussen. Er man på jagt efter den helt rigtige brille til højtiden eller nytårsfesten, står Ronni Rasmussen og kollegerne også klar med flere forslag fra kendte brands som Marc Jacobs, Tiger of Sweden og Day. Alle mærker har lavet briller, der indgår i Louis Nielsens partycollection, fordi de er sorte og glamourøse.

Få rådgivning i butikken

Han anbefaler at kigge forbi butikken, hvis man gerne vil have inspiration til et par nye briller eller solbriller til at gå vinteren i møde med.

Uanset, om du har brug for rådgivning til at se bedre i mørket, finde den moderigtige vinterbrille eller en solbrille, der kan skærme dine øjne mod den skarpe vintersol, så er der rådgivning at komme efter hos Louis Nielsen på Østerbrogade 35, understreger Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe.

- Vi har fået nogle spændende kollektioner dette efterår, som passer rigtig godt til den kommende sæson. F.eks.

- Vi passer på dit syn, og sammen finder vi den helt rigtige løsning til dig og dine øjne, siger Ronni Rasmussen.

Nye kollektioner med et bæredygtigt fokus

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro Jul og nytår på Østerbro Er du begyndt at se frem imod juleaften, juledagene og fejringen af det nye år? Et af de absolutte højdepunkter for de fleste (i hvert fald de voksne) er at samles om et dejligt veldækket bord. I denne udgave af Mit Østerbro giver vi dig masser af inspiration til, hvad der skal på menuen på årets sidste festdage, bl.a. med hjælp fra Timm Vladimir, der er aktuel med sin bog ”Vinterkogebog”. Vi har talt med den populære TV-vært om mad og Østerbro – og i “Smag på Jul & Nytår” får du Timm Vladimirs bedste bud på en nytårsklassiker og festlige drinks. Mangler du et par (eller måske alle) julegaveindkøbene, kan du finde inspiration til skønne gaver fra dine lokale butikker i denne udgaves “Juleshopping”. Hver eneste lokalt indkøbte julegave betyder meget for dit kvarters små butikker. Det er værd at tænke på i denne tid. Mit Østerbro afsluttes som altid med “Motion & Velvære” med gode tips til at holde formen ved lige eller måske starte frisk ud i januar. Er du på udkig efter ny cykel (med eller uden el), kan du i denne udgave læse om Jens Veggerbys butik Cykelland, der netop er åbnet på Amerikas Plads. Med ønsket om en god jul og et godt nytår! Vi ses igen i det nye år til februar. Chefredaktør Martin Andersen

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Cille Rosentoft Heidi Friis Foto Dan Møller · Cille Rosentoft Columbus Leth Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk cille@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

42 / Timm Vladimir

24 / Lagkagehuset

102 / Klinik Aura 96 / Cykelland

18 / Fiddlery

40 / Aartiderne

6 / Mit Østerbro

98 / Lucky Feet


Finally,

X-mas skin care kits for yourself or a loved one

Radiance Routine Total Correct Night Total Correct Serum Julepris: kr. 925 Normalpris: kr. 1298

Hudpleje er den perfekte julegave. Vælg mellem vores to fine sæt, som genfugter, styrker og reparerer og giver fornyet spændstighed. Kan man ønske sig mere?

Hydrating Routine Gentle Cleansing Creme Evening Restorative Complex Hydrating Eye Complex Julepris: kr. 780 Normalpris: kr. 1097

Fås i din Exuviance-klinik. Tilbuddet gælder frem til jul. Salgsstart kan variere mellem de forskellige forhandlere. Der tages forbehold for udsolgte varer.

www.exuviance.dk Instagram @exuviancepro_nordic Mit Østerbro / 7 facebook.com/ExuvianceProNordic


Mit Østerbro

MEGET MERE

JULEHYGGE REMA 1000 Chokoladeknapper Mælk, mørk eller hvid, 190-200 g

21

95

Max. 115,53 pr. kg

REMA 1000 Æbleskiver 560 g, ca. 20 stk.

14

95

26,70 pr. kg

HEL AND 3000 g

99

95

33,32 pr. kg


Mit Østerbro

FRILANDSGRIS Hakket grisekød 400 g, 8-12 %

32

95

82,38 pr. kg

REMA 1000 Lakridskugler Flere varianter, 115 g

REMA 1000 Økologiske smørbagte brunkager, pebernødder eller store vaniljekranse 120-180 g

19

95

Max. 166,25 pr. kg

FRILANDSGRIS Dansk flæskesteg 1500-1800 g

99.-

Pr. stk.

PORTVIN KOPKE 2016 Koncentreret, intens og fyldig portvin med duft og smag af solbær, sorte kirsebær, rosiner og mørk chokolade. 20 %, 75 cl

99

95

133,27 pr. liter

Max. 44,00 pr. kg

20.173,91 pr. kg


Mit Østerbro

Dit nye sundere alternativ I vores produkter har vi kun naturlige og sunde ingredienser. Vi har fundet de sundeste frugter, bær og urter fra Brasilien. Valgt den bedste kvalitet. Købt dem fra økologiske landmænd i Brasilien, som har dyrket dem bæredygtigt. Veganske og økologiske energidrikke og mate isteer uden genmodificerede ingredienser til dig, som ikke vil fylde din krop med unaturlige produkter.

Acaí

Fri fragt hele december med koden jul2021

Guarana

Yerba mate

Citron

Fersken


”Vi stræber efter at kunne have en positiv indflydelse på omverdenen. Vi vil dele ud af de brasilianske frugter, bær og urter give folk muligheden for aten tage bedreindflydelse vare på sigpå selv og ”Vi og stræber efter at kunne have positiv ompå miljøet.” João Paulo, grundlægger af Organique verdenen. Vi vil dele ud af de brasilianske frugter, bær og urter

og give folk muligheden for at tage bedre vare på sig selv og Med vores bæredygtige værdikædeaf kan vi være med til at paspå miljøet.” João Paulo, grundlægger Organique se på regnskoven, bekæmpe klimaforandringer og investere i bedre levevilkår. Fremfor at de økologiske landmænd, som vi Med vores bæredygtige værdikæde kan vi være med til at paskøber vores ingredienser fra, skal fælde træerne og sælge dem se på regnskoven, bekæmpe klimaforandringer og investere i som træ, kan de nu høste og sælge bærrene uden at fælde bedre levevilkår. Fremfor at de økologiske landmænd, som vi træerne. Vi er dermed med til at bevare den naturlige cyklus køber vores ingredienser fra, skal fælde træerne og sælge dem i regnskoven. som træ, kan de nu høste og sælge bærrene uden at fælde træerne. Vi er dermed med til at bevare den naturlige cyklus i regnskoven.

God karma og godt klima går hånd i hånd. Jo flere produkter vi sælger, jo flere bær skal landmændene høste. En stigende efterspørgsel bærklima og urter Amazonas bidrage God karma ogpå godt gårfra hånd i hånd. vil Jo kunne flere produkter til standsningen af fældningen af regnskoven og være med til vi sælger, jo flere bær skal landmændene høste. En stigende at bevare en naturlig fremtid for Amazonas – ”Verdens lunger”. efterspørgsel på bær og urter fra Amazonas vil kunne bidrage

til standsningen af fældningen af regnskoven og være med til Vores bæredygtige værdikæde kan uden tvivl ikke stå alene at bevare en naturlig fremtid for Amazonas – ”Verdens lunger”. i kampen mod klimaforandringer, men vi ønsker at slå et slag for bevarelsen af regnskoven i håb om, at den lyst kan sprede Vores bæredygtige værdikæde kan uden tvivl ikke stå alene sig, og at vi sammen kan passe på regnskoven og kæmpe for i kampen mod klimaforandringer, men vi ønsker at slå et slag en grønnere fremtid. for bevarelsen af regnskoven i håb om, at den lyst kan sprede sig, og at vi sammen kan passe på regnskoven og kæmpe for en grønnere fremtid. Mit Østerbro / 11


Mit Østerbro Juleshopping

3

1 2

Julegaven TIL HAM 4

5

6

8

7 1. Sko fra Deichmann 299 kr., tlf. 33343814 og på deichmann.dk | 2. Briller fra LUXe hos Louis Nielsen 1.695 kr., tlf. 32261684 og på louisnielsen.dk | 3. XO lommelærke fra erik bagger a/s 299,95 kr, tlf. 98189838 og på Imerco.dk | 4. Espressomaskine fra Spinchy 11.500 kr., tlf. 53540004 og på spinchy.com | 5. Taske fra Adidas by Deichmann 399 kr., tlf. 33343814 og på deichmann.dk | 6. XO karaffel med to whiskyglas fra erik bagger a/s 699,95 kr., tlf. 98189838 og på Imerco.dk | 7. Økologisk bearnaise dip hos Rigtigmad 39 kr., rigtigmad.dk | 8. Forklæde fra Cook & Baker 799,95 kr., tlf. 98189838 og på Imerco.dk

12 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

NY E-FLAGSHIP STORE PÅ ØSTERBRO & KGS. LYNGBY KOM IND FORBI OG SE VORES MANGE PLUG-IN HYBRID & E-MODELLER

VI KAN TILBYDE •

En komplet range af Peugeot og Opel modelprogram af EV (fuld elektrisk) og PHEV biler (Plug In Hybrid)

Køb med Grøn Finansiering (Lav Fast Rente baseret på CO2 udledning)

Tilbud på Demobiler på El og PHEV. Person. SUV og Erhverv (VANS og Kassevogne)

Leje eller Leasing og Mini leasing hos Henrik Wessel AS

Flere EV opladning-partnere samt flere installatører

EL biler til Erhverv samt Offentlige virksomheder og Institutioner.

Mulighed for som EV eller PHEV kunde hos HWAS tilkøbe muligheden for flere gange om året at køre på ferie i en almindelig bil

Et personligt møde med din egen erhvervskonsulent som kan rådgive om EV og PHEV

ØSTERBRO

Strandboulevarden 122

KGS. LYNGBY Firskovvej 21

Genopladelig hybridteknologi Kombinationsopladningssystem CCS Hurtig opladning App kontrol af varme og opladning Ladestandere Proffessionelle blueteam mekanikere

Se mere på www.henrikwessel.dk

C O P E N H A G E N Mit Østerbro / 13


Vær opmærksom på

dit nattesyn

De fleste af os ser dårligere i mørket og bør derfor få tjekket vores syn eller justeret vores briller, så der f.eks. ikke er problemer ved nattekørsel. Hos brillebutikken Democratic Eyewear på Østerbrogade 54 kan du få testet dit nattesyn, og butikken har forskellige løsninger til at forbedre nattesynet.

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

V

i er indtrådt i den kolde tid, hvor solen går tidligt ned om eftermiddagen, og det er mørkt i alt for mange timer i døgnet. Mørket gør det ikke nemmere at se, og har man udfordringer med sit nattesyn, bør man absolut få tjekket sine øjne, påpeger Stig Hansen, partner og medejer af Democratic Eyewear. “Hvis man bruger briller og har problemer med nattesynet, skal man enten have styrken i ens briller justeret, eller man kan få et specialfilter til for eksempel nattekørsel. Det er en form for blue-blocker filter, der er mere kontrastfremmende, og som man kan sætte i glasset. Det kan man både gøre i et enkelstyrkeglas og flerstyrkeglas,” siger Stig Hansen.

Under alle omstændigheder er det utroligt vigtigt, at man får testet sine øjne i den mørke tid. Generelt bør man løbende få testet sine øjne, så man altid er klar til de forskellige lysforhold, som de skiftende årstider byder på med masser af lys om sommeren og mørke om vinteren. Hos Democratic Eyewear kan man, i forbindelse med at man køber briller eller kontaktlinser i butikken på Østerbrogade, booke synstest gratis. Det er også muligt at tilkøbe sig en sundhedstest af øjnene hos butikkens optiker.

KØB NU OG BETAL SENERE Hvis man vælger at benytte Democratic Eyewears tilbud om kvalitetsbriller til gennemsigtige og rimelige priser, kan man købe brillerne nu og først betale til februar helt rente- og gebyrfrit over 6, 12 eller 24 måneder. Så hvis man for eksempel køber en lækker Tom Ford brille med glidende overgang og flerstyrke glas, kan det gøres for 250 kr. om måneden fra februar måned.

Ærligt og transparent priskoncept Democratic Eyewear vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en god oplevelse at købe briller i deres tre indbydende butikker, forklarer Stig Hansen.

betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen.

Luksuskoncept uden luksuspriser “Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, hvad de kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpris koncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne,” fortæller han. Problemet er, at prisen på brillen først kommer frem til sidst i brillekøbet og ofte ligger meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. “I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig

Kort sagt leverer Democratic Eyewear et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Butikken er elegant og indbydende designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. “Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” siger Stig Hansen.

Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 2100 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


Mit Østerbro Serier

Evil · Paramount +

3

serier du kan kaste dig over

Foto: Disney+

Vores hovedperson, Kristen Bouchard, er en skeptisk klinisk psykolog, som slutter sig til en præst under uddannelse, og sammen får de til opgave at opklare og redegøre for mirakler, dæmoner og mystiske hændelser for kirken. Vores to helte får hjælp af en pragmatisk tekniker, der gerne bringer sagerne ud af de højere videnskabelige og religiøse luftlag og ned på jorden. Videnskab, tro, kærlighed og livets fristelser udforskes i denne lidt mørke og underholdende gyserserie. Absolut en serie til hele (den voksne) familie. Sæson 2 er allerede undervejs.

REDAKTØRENS ANBEFALINGER Serier til december og juleferien

Det er meget sjældent, jeg klikker på Paramount-ikonet i min YouSee pakke, og det viser sig at have været en stor fejl. Der gemte sig 3 super serier, og anbefalingen er hermed givet videre. Chefredaktør Martin Andersen

Yellowjackets · Paramount +

Foto: Netlix

Dexter “New Blood” · Paramount +

16 / Mit Østerbro

Michael C. Hall er endelig tilbage som seriemorderen Dexter Morgan. Dexter er rykket til et iskoldt landskab nordpå i en lille landsby omgivet af skove, sne og kulde. Umiddelbart fantastiske omgivelser for en mand som Dexter, selvom han til at starte med er lidt rusten. Der er nemlig gået 10 år, siden vi senest så ham forsvinde fra Miami, og det er lang tid i hans “branche”. Dexter, der nu hedder Jim, gemmer sig bag sit lidt nørdede, uskyldige ydre, kærester lidt med den lokale politichef og er ansat i den lokale landsbys våbenbutik. Der er nogenlunde ro på Dexter og harmoni i tilværelsen, indtil en smart og usympatisk fyr træder ind i butikken og vækker hans indre dæmoner. Så har vi balladen, og naturligvis får vi den velkendte Dexter tilbage. Kan ikke vente til næste mandag. Og næste mandag.

Foto: Netflix

Yellowjackets er historien om et pigefodboldhold, der i 1996 styrter ned med et fly i den amerikanske vildmark og overlever. Eller det vil sige: Nogle af dem overlever. Der går 19 måneder, inden de bliver fundet. Men hvordan overlevede de, og hvad skete der? Serien foregår både i 1996 før styrtet og i nutiden, mens vi lærer hovedpersonerne at kende. Et pigefodboldhold, flystyrt og vildmarken er ingredienser, der ikke er til at stå for, og jeg bliver da også underholdt fra første afsnit. De overlevende piger har hemmeligheder og bærer alle rundt på alt for store traumer, der påvirker deres parforhold, børn og omgivel ser i det hele taget. Masser af 90er-nostalgi i flashbacks med mode, popkrøller, 90er-musik og den helt rigtige kameralinse. Jeg venter i spænding på de resterende afsnit af Yellowjackets.


Mit Østerbro

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 17


Mit Østerbro

Den 1. december 2021 åbnede The Fiddlery dørene for alle voksne østerbroere, der har lyst til fordybelse og kreativitet. Her kan du arbejde med ler, male, strikke, lave smykker eller kombinere dem alle på nye måder.

Nye kreative værksteder for voksne Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

T

ænk mindre. Fuml mere. Det er stifterne Sebastians og Peters vision med The Fiddlery. Vi skal turde fejle mere, lege mere og tillade os selv at være i en proces, hvor der ikke nødvendigvis er fokus på produktet. “For os handler det om “learning by doing”. At fumle sig frem og opdage en fejl for derefter at fejre den eller se, hvordan den kan bruges. Fejl hurtigt og brug fejlen, så arbejdet kan vendes til en oplevelse af succes og udvikling.”

På mange måder opstod ideen til The Fiddlery som en reaktion på samfundets orden og travlhed. Stifterne af The Fiddlery, Sebastian og Peter, oplever, at vi i samfundet skal være effektive og eksekvere. Det efterlader sjældent tid til fordybelse og den kreative udvikling.

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

“Det er et frirum. Et sted hvor ingen dømmer hinanden, og hvor der er plads til alle typer. Der er en meget “pushorienteret” tendens i samfundet. Vi bliver bombarderet med produkter og valg, der stoppes ned i halsen på os som forbrugere,” forklarer Sebastian og Peter og fortsætter: “Vi vil i stedet minde folk om at være tilstede og nærværende. Understøtte deres ønske om at være i nuet ved hjælp af det kreative, praktiske håndværk – enten alene eller sammen. Når man er skabende, så mister man fornemmelsen for tid og sted, og det er sundt.”

Krea-fitness The Fiddlery vil gøre det nemt for dig at være kreativ. Du træder ind i et 1070 m2 stort kreativt univers i fire planer, hvor du kan vælge mellem fire forskellige værksteder. Måske har du lyst til at starte med at male, derefter bevæge dig videre til keramik-værkstedet eller afslutte dagen med at lave smykker eller strikke.


Mit Østerbro

Læs mere på www.thefiddlery.dk, hvor du også kan tilmelde dig The Fiddlerys nyhedsbrev med information om kurser og workshops.

FAKTA OM THE FIDDLERY.DK Du kan arbejde med: Keramik · Billedkunst Strikning · Hækling Smykker · Papir Åbningstiderne er: Søn-tor kl. 8.00-22.00. Fre-lør kl. 8.00-24.00.

“Du skal forestille dig det som en voksen-SFO, hvor der sidder de der fire helt seje pædagoger, der har gang i fire forskellige aktiviteter. Du kan frit bevæge dig rundt mellem aktiviteterne i nysgerrighed og prøve det af,” forklarer Peter og Sebastian og igangsætter måske minder fra tiden i SFO’en, hvor man netop kunne lege med det kreative og være nysgerrig og fumlende. Udover de åbne værksteder, har du også mulighed for at tilmelde dig kurser og workshops, hvor du kan blive inspireret og arbejde med dit eget håndværk. Du kan vælge at komme ind fra gaden, hvis du pludselig føler skabertrang og har tid til overs, eller du kan booke dig ind, hvis du har særlige ønsker til fx drejeskive, glassur-rum eller klatkammer.

Kreativitet på medlemskab Du tilmelder dig The Fiddlery med et abonnement, så du for 299,- om måneden frit kan benytte dig af de forskellige tilbud. Et dagspas koster 149,-, hvis du vil prøve det af inden. Alle materialer bliver stillet til rådighed til priser, som er langt lavere, end hvis du køber det i butikkerne. Det skyldes, at du som medlem modtager en rabat på alt, du køber.

Priser: Medlemskab 299,- pr måned. Dagspas 149,- pr dag. The Fiddlery er kun for voksne (alle over 14 år), med mindre der er angivet andet under særlige arrangementer og workshops.

“Det skal være nemt at være kreativ og fordybe sig. Vi inviterer alle indenfor og skaber rummet til, at man igen kan opdage, hvor godt og udviklende det er at fordybe sig uden at være effektiv og uden at vurdere og bedømme hverken sig selv eller andre,” siger Peter og Sebastian og sætter ord på deres klare mission: “Vi vil gerne skabe et sted, hvor vi samler alt, hvad du skal bruge til den kreative aktivitet og samtidigt gør det nemt for dig.” Udover adgangen til de mange værksteder og kurser, har du også mulighed for at blive inspireret af andre håndværkere og kunstnere, når The Fiddlery inviterer til FiddleTalk. Her er der fokus på den kreative proces og på at inspirere til mere fordybelse, og til at vi alle finder vores vej ind i kreativiteten. Peter og Sebastian har også planer om at lave samarbejder med de lokale skoler og på den måde tilbyde forløb til Østerbros skoleelever.

THE FIDDLERY.DK Ryesgade 113 · 2100 København Ø Tlf. 60121913 · thefiddlery.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19


DIN LOKALE EJENDOMSMÆGLER ØNSKER ALLE:

Glædelig jul og godt nytår Vi takker alle jer, der valgte home Østerbro - Svanemøllen og home Østerbro - Ndr. Frihavnsgade i 2021. Vi står naturligvis også klar mellem jul og nytår til at hjælpe dig med en fremvisning eller en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Ring til os på tlf. 39 15 78 70 eller tlf. 35 42 55 55 – så hjælper vi dig trygt på plads i boliglivet.

ØSTERBRO - SVANEMØLLEN

ØSTERBRO - NDR. FRIHAVNSGADE

v/ Bengtson, Frydendall & Berg A/S Østerbrogade 153 2100 København Ø svanemoellen@home.dk Tlf. 39 15 78 70

v/ Bengtson, Frydendall & Berg A/S Ndr. Frihavnsgade 71 2100 København Ø oesterbro@home.dk Tlf. 35 42 55 55

Ejendomsmæglerkæde for Danske Bank koncernen

20 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Portræt Mit Østerbro

JULEHYGGE

LIGE RUNDT

OM HJØRNET

Book din lejebil på enterprise.dk

21 / Mit Østerbro

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro

Se skarp ud til jul - og betal først i det nye år Tom Ford stel + Flerstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og Tom Ford antirids-behandlinger af glas Tom Ford stel stel + Tyndeste glas + Flerstyrke glas Fordlæsefelt stel + Flerstyrke glas +Tom Største + Antismuds-, antirefleks- og + Antismuds-, antirefleks- og + Nyeste synstestudstyr antirids-behandlinger af glas antirids-behandlinger af glas + Flerstyrke glas + Tyndeste glas + Dygtigste optikere + Tyndeste glas ++ Antismuds-, antirefleks- og Største læsefelt +antirids-behandlinger Største læsefelt + Nyeste synstestudstyraf glas Nyeste synstestudstyr ++ + Tyndeste Dygtigsteglas optikere Dygtigste optikere ++ Største læsefelt + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere

I alt 5.995 DKK II alt alt 5.995 5.995 DKK DKK I alt 5.995 DKK Vi er nye på markedet - og vi elsker briller. Faktisk I højtiden bør vi alle bestræbe os på at være den absolut elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have bedste udgave af os selv - og øse ud af den højtbesungne råd til kvalitetsbriller fra de store brands. næstekærlighed. Men for at vise ægte næstekærlighed skal man have overskud og være i balance. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair Det er her vi I al beskedenhed kommer ind i billedet. priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger Hos Democratic Eyewear kan du nu komme til at se ekstra høj styrke - og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil skarp ud i julen - men stadig med plus i banken og på den have glassene refleksbehandlet osv. mentale konto. Vi tilbyder, at du kan købe briller nu og først starte med at betale i 2022. Du betaler tilbage over 6, 12 eller 24 måne-

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris - er det der helt uden gebyrer og renter. nøjagtig det du betaler - hverken mere eller mindre. Dette gælder naturligvis også hvis du vil give en af dine nærmeste briller i gave. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på, men Du hvis besøger baregerne en af vil vores bliver du hjulpet i du lige talebutikker, med ensåoptiker - så ring på måletafaf ende af nedenstående vores optikere. telefonnumre og få en snak. Vores priser er som altid fyldt med kærlighed - men vi får nok ikke julekort fra fra vores konkurrenter. Vi glæder os til at se dig.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100

København Odense Frederiksberg Book tid 54, til en synstest på democraticeyewear.com Østerbrogade Ø –1850 tlf. 3929 2100 Østerbrogade 2100 København Klaregade 7, – 5000 Odense 54, 2100 Gl. København Kongevej 99, Frederiksberg Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100 +45 3929 2100 +45 7170 5000 +45 3526 2000

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100 22 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Portræt

Smag på jul & nytår

KAMSTEG

P O R C H E T TA

170 ˜ JULEN

26 sider Mit Østerbro / 23

Foto Columbus Leth · Fra Timm Vladimirs "Vinterkogebog"


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Jul i Lagkagehuset

handler om smag, kvalitet og samvær Hos Lagkagehuset kan du i år sætte tænderne i både gamle klassikere og nye julefavoritter og hjælpe Lagkagehuset med at bekæmpe ensomhed.

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

F

or mange er Lagkagehuset den lokale bager, hvor man mødes af god smag og stemning og gerne får en børnebolle med i hånden. Og i denne tid er du ikke i tvivl om, at julen er nær, når du træder ind ad døren i Lagkagehuset på en af de fire adresser på Østerbro og i Nordhavn. Duften af julens varme krydderier rammer dig med en øjeblikkelig trang til at købe kager, brød og honninghjerter. Det dufter af jul og smager af jul, og på en eller anden måde føles det lidt som at komme hjem eller som at lande midt i et juleeventyr, hvor stress og huskelister forsvinder for en stund. Sådan er december i Lagkagehuset – og i år er ingen undtagelse. I år kan du ifølge Lagkagehuset opleve både

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

nostalgiske gengangere og spændende nyheder. Mit Østerbro har besøgt Lagkagehuset, og her får du en lille smagsprøve på dette års udvalg, så du allerede nu kan blive inspireret til, hvilke lækre brød og kager du skal have med dig hjem i december måned. Det er dog på eget ansvar at læse videre, for der er næsten garanti for, at du får lyst til at købe én af hver.

Gamle klassikere og nyheder på hylderne Af gode gamle klassikere byder Lagkagehuset på Ambrosiastangen, som er fyldt med appelsinmarmelade og kardemomme-remonce og toppet med gyldne, ristede mandelflager, kakaoglasur, hvide chokoladekugler og guldstøv. Den ligner noget fra et juleeventyr og smager lige sådan. Den er oplagt at nyde til et lækkert morgenbord. Der er ingen jul i Lagkagehuset uden Gammeldags Juleboller. Hvert eneste år er det en af de mest efterspurgte favoritter i Lagkagehuset. Den Gammeldags Julebolle er en smagfuld bløddejsbolle med kardemomme og remonce, der pyntes med mørk glasur og nødder. Julebollerne kan


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Lagkagehuset kæmper mod ensomhed Lagkagehuset er din lokale bager med fokus på kvalitet og smag. Men Lagkagehuset er også en virksomhed, som har overskud til at tænke på de mere sårbare i samfundet. Jul i Lagkagehuset rimer på samvær og fællesskab, og det vil Lagkagehuset gerne påtage sig et medansvar for at være med til at fremme: “For os er julen også en tid, hvor man nyder samværet med dem, man holder af. Men det er desværre ikke alle, der har den luksus i deres liv at have tætte og nære relationer. Derfor har vi i år indgået et samarbejde med Røde Kors’ Julevenner i kampen mod ensomhed. I år sælger vi kagedåser til småkagerne, hvorfra overskuddet går til Røde Kors’ arbejde for at matche juleværter og -gæster, så ingen ufrivilligt skal sidde alene i julen.” Kagedåserne kan købes i alle Lagkagehusets afdelinger, og småkagerne smager lige så skønt som alt andet, de har på hylderne. nydes hele dagen fra morgen til aften og er elsket af både store og små.

Brødet er pakket og klar, når du kommer

Hos Lagkagehuset kan du som noget nyt i år smage Brombærhornet. Det søde raberberhorn er fyldt med sød remonce og brombærkompot og toppet med brombærglasur og pistacienødder. Et fint twist på det populære raberberhorn. Lagkagehuset har en anden nyhed på hylderne, nemlig Julefryd, som er en svampet krydderkage, der smager af alt dét, du forbinder med jul. Det er en lagdelt kage med kirsebærkompot i midten og ostecreme vendt med kirsebær i kanten og på toppen af kagen. Kagen er pyntet med kirsebærstøv og snefnug af sølv-marcipanstykker. En smuk kage til et fint eftermiddagsbord eller som dessert. Udvalget stopper selvfølgelig ikke her. Lagkagehuset bager naturligvis også brød med smag, krumme og karakter til dit julebord, uanset om du vil have et saftigt lyst brød eller et kernerigt rugbrød.

Hos Lagkagehuset vil de gerne være med til at gøre julen nemmere og roligere for dig. Derfor har du mulighed for at bestille via Click and Collect i deres app: “Vi oplever altid stor efterspørgsel på de store julefrokostdage, så vi opfordrer til, at man bestiller brødet på forhånd. Så pakker vi de friskbagte brød, så de er klar, når man kommer,” fortæller Anne Katrine fra Lagkagehuset og afslutter med: “Husk, at du selv kan vælge, om rugbrødet skal skæres i skiver, og hvilken tykkelse skiverne skal have. Det hele kan du gøre i vores app.” Du kan også gøre dine honninghjerter personlige, når du bestiller dem hos Lagkagehuset. Du skal bare bestille honninghjertet et par dage før, du skal bruge det, og oplyse, hvilket navn du gerne vil have skrevet på. Honninghjerterne fra Lagkagehuset er bagt med julens krydrede smage og dufte og overtrukket med mørk eller hvid chokolade. Det kunne være en oplagt værtindegave, advents- eller decembergave.

Lagkagehuset på Østerbro og Nordhavn Ndr. Frihavnsgade 28 · Dampfærgevej 9 · Østerfælled Torv 22 · Southhamptongade 2 · www.lagkagehuset.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25


Fremragende vine til jule og Vi ønsker alle en god jul samt et rigtigt godt nytår.

89 88

87 88

Normalpris pr. fl. 199,95

Normalpris pr. fl. 199,95

The Federalist Chardonnay Mendocino County

The Federalist Zinfandel, Lodi

USA, 75 cl. Bouqueten har friske noter af saftige æbler og pære med et krydret strejf. Fyldig og harmonisk smag med stor frugtrighed, en god sprød syre og en længevarende finish. Som ledsager til f.eks. fisk, skaldyr, lette retter og fjerkræ. Eller som en dejlig aperitif. Serveres ved 12-14° C. Vinen er en hyldest til USA’s grundlæggere, der har kæmpet for landets frihed. Frihedsgudinden står rank og viser de, der nyder vinen, den rige, fyldige smag af Mendocino Chardonnay med toner af citrus, pære og et strejf af kanel.

USA, 75 cl. Bouquet med toner af røde bær, blomme, kirsebær samt strejf af kanel. Smagen har god fylde, bløde tanniner, let syre og lang, flot finish. Velegnet som ledsager til f.eks. oksekød, lam og vildt samt modne oste. Som i George Washington og USA’s grundlæggeres ånd, byder vinen på et autentisk, intenst og fyldigt udtryk for denne ægte amerikanske drue.

PR. FLASKE

129

95

Fantastisk vin til julemaden

SPAR 70,00

The Federalist Cabernet Sauvignon USA, 75 cl. Bouqueten har toner af mørke bær, kirsebær, sød eg og kanel. Smagen er medium fyldig og afslutter med en lang, dvælende finish med god tannin. Velegnet som ledsager til f.eks. oksekød, lam og vildt samt modne oste. Serveres ved 16 - 18° C.

Normalpris pr. fl. 199,95

PR. FLASKE

12995 SPAR 70,00

89

PR. FLASKE

90

129

POINT

95

SPAR 70,00

2016 Frescobaldi CastelGiocondo Brunello di Montalcino DOCG Italien 75 cl. Et vidunderligt kapitel i CastelGiocondos historie. Elegant bouquet af skovbær, modne, røde bær og florale noter. Efter lidt tid i glasset begynder man at kunne ane hint af krydderier og balsamico, som giver en skøn balance og kompleksitet. Intens, elegant smag. Eftersmagen er lang, varmende og vedvarende med hint af søde krydderier og en balsamisk note. Normalpris pr. fl. 539,95

PR. FLASKE

425,SPAR 114,95

93 95

93

95 97+ POINT


nytårsmiddagen - gør et kup! Normalpris pr. fl. 547,95

PR. FLASKE

299,-

Super Premium Gin

4-PAK

99,-

LE TRIBUTE GIN 43% Elegant og unik Gin med smagsnoter af grapefrugt, citron, appelsin, citrongræs, kumquat, lime og enebær. Stilren gin - perfekt i en frisk og læskende Gin & Tonic.

SPAR 275,95

Lanson Økologisk Champagne

Frankrig, 75 cl. Lanson Bio-Organic - Pragtchampagne som aperitif eller til hele festmåltidet. I duften anes noter af pære, fersken og solbær. Smagen er mineralsk med undertoner af pære, mirabelle og mango. Lagret i 4 år. Smuk lys farve med små fine og friske bobler. Serveres ved 8-12°C.

Normalpris pr. fl. 119,95

KUN NATURLIGE INGREDIENSER

SPAR 20,95

LE TRIBUTE Tonic 4-pak Premium Tonic med noter af citrongræs og grapefrugt. Elegant smag. Passer perfekt til LE Tribute Gin. 20 cl.

94 92 92

Perfekt til Dronningens nytårstale

Luksus Negroni

Vermouth Drapò Tuvè, Gran Riserva

3 cl Drapò Tuvè Gran Riserva 3 cl Campari 3 cl Le Tribute Gin

Normalpris pr. fl. 499,95

PR. FLASKE

399,-

Hæld ingredienserne i et glas med isterninger og rør rundt. Servér med en skive appelsin.

SPAR 100,95

Normalpris pr. fl. 179,95

PR. FLASKE

159,SPAR 20,95

Southamptongade 2, 2150 Nordhavn Tilbuddene gælder til og med d. 31. december 2021

strandgaarden wine & spirits a/s

Fås også i gaveæske


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

BONDENS MARKED I december afholder Bondens Marked tre markeder med fokus på julens og nytårets råvarer. De tre markeder finder sted på Sankt Jakobs Plads den 18., 22. og 29. december.

P

å julemarkederne den 18. og 22. december tilbyder nogle af stadeholderne rabat eller en lille ekstra-julegodte i posen til de kunder, der kan fremvise et eksemplar af Mit Østerbro. Kig efter “Mit Østerbro”-logoet for at finde frem til de stadeholdere, der giver rabat.

Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads er byens ældste madmarked og en institution på Østerbro. På ottende år i træk kan byens borgere hver lørdag fra 10-15 året rundt forsyne sig med kvalitetsråvarer fra lokale producenter, madhåndværk af ypperste kvalitet og unikke importvarer. Mange af stadeholderne går igen, men der kommer også nye til, og det er alt sammen med til at markedet kan opfylde sin mission - nemlig at kunderne skal kunne købe ind til et

28 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

afvekslende måltid, der følger sæsonerne. Blandt de nye stadeholdere finder man i år bl.a. skånsomt fanget fisk, gedeoste og gedekød, marmelade af omegnens bær og frugter, moderne høkasser og nødder som fx friske mandler, jordnødder og pistacier, importeret direkte fra producenterne. Benyt lejligheden til at få inspiration til måltiderne og høre, hvordan varerne er produceret - for hvad enten det er producenten, madhåndværkeren selv eller en importør, du finder på markedet, har de det tilfælles, at de brænder for de kvaliteten, og hellere end gerne fortæller om varerne.

BONDENS MARKED www.bondensmarked.dk · facebook/bondensmarkedikobenhavn


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Bestil din nytårsmenu hos

Kære kunder! Der kan bestilles nytårsmenu fra den 15. december. Speciel nytårsmenu i begrænset antal, så det er først til mølle princip. Rigtig god jul og lad nytåret starte hos Iki Sushi.

Gl. Kongevej 41 B

Ndr. Frihavnsgade 52

Vesterbrogade 113

Arhusgade 79

1610 København V

2100 København Ø

1620 København V

2100 København Ø

Tlf. 88 53 98 88

Tlf. 35 38 61 22

Tlf. 33 25 23 22

Tlf. 39 27 66 66

Mit Østerbro / 29


Mit Østerbro Opskrift

Decemberopskrift

Choko-appelsin julekage Olivenolie i dessert – kan man det? Og det kan man i den grad, når man vel at mærke bruger velsmagende ekstra jomfru olivenolie af den bedste kvalitet. Prøv det fx i denne fine gæste-dessert, der helt sikkert vil imponere. Tekst og foto: Oliviers & Co

Ikke alle forbinder olivenolie med det søde køkken. Men olivenolie af god kvalitet har mange fine smagsnoter, der fungerer glimrende i bagværk, til is og frugt. Prøv altid at smage på din olivenolie – minder smagen dig lidt om søde mandler, så er den perfekt til de fleste desserter og kan fx bruges i denne choko-appelsin julekage. Husk at opskriften skal startes dagen før – den er det hele værd! DET SKAL DU BRUGE TIL 4 PERS. ● 120

ml god olivenolie, fx juleolivenolie fra Oliviers & Co

● Appelsinmarmelade,

fx fra Oliviers & Co

● Chokoladecreme,

fx Cioccolato di Modica fra Oliviers & Co

● 250

g mel

● 160

g rørsukker + 1 spsk til formen

● 3

æg

● 1

tsk bagepulver

● Saft

og skal fra 3 små økologiske appelsiner

● 1

knivspids flagesalt

● 200

g mørk chokolade

● Ca

3 spsk mascarpone

● 2,5

dl piskefløde 38%

SÅDAN GØR DU Dagen før: Forvarm ovnen på 180 °C. Riv skallen og pres saften fra appelsinerne. Pisk æg og rørsukker i en skål. Rør

30 / Mit Østerbro

mel, bagepulver og salt sammen og tilsæt blandingen sammen med appelsinsaft og -skal i skålen. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen under omrøring, så du opnår en fin og homogen konsistens. Smør en bageform med olivenolie, drys alle fladerne med lidt rørsukker og kom dejen i.

di Modica chokoladecreme i midten. Saml hver kugle igen, glat overfladerne ud og læg kuglerne i fryseren i 15 min.

Sæt formen i ovnen 35-40 min til den lige nøjagtig er gennembagt – spidsen af en kniv skal komme tør ud. Tag formen ud af ovnen og lad den afkøle. Tag kagen ud af formen, pak den i husholdningsfilm og lad den hvile natten over.

Lige før servering: Pisk fløden til en let flødeskum, fordel 2 spsk flødeskum i 4 små skåle. Placér 1 spsk appelsinmarmelade og en chokoladekugle i midten og servér.

På dagen: Smuldr kagen i en skål, tilsæt mascarpone en spsk ad gangen og ælt massen godt sammen. Massen skal have en lind konsistens og ikke være for tør eller våd. Form 4 lige store kugler af massen, del forsigtigt hver kugle i halve og læg 1 spsk cioccolato

Efter 15 min: Smelt den mørke chokolade i vandbad og overtræk hver kugle med den smeltede chokolade. Stil dem på køl, til de skal serveres.

Bon appétit! FIND FLERE OPSKRIFTER og et stort udvalg af ekstra jomfru olivenolie og delikatesser hos: Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 oliviersogco.dk


Mit Østerbro

Luksus gaveæsker · Verdens bedste olivenolier · Trøffelprodukter

GÅ PÅ OPDAGELSE I DE BEDSTE GOURMET JULEGAVER Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @oliviersogco.dk


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Anker Chokolade:

Håndlavet chokolade som udfordrer og forkæler dine smagsløg

Hos Anker Chokolade kan du både se og dufte den håndlavede chokolade blive til. Her kan du prøve nye smagssammensætninger, som du får lyst til at smage igen og igen.

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

P

å Østerbrogade 25 kan du nu købe chokolade, som skubber til grænserne for, hvad du troede en chokolade kunne smage af. Hos Anker chokolade tør de nemlig godt at lege med smagene og udvikle og skabe chokolade, som udfordrer og forkæler dine smagsløg. Bag Anker Chokolade står et stærkt team med et stærkt og passioneret budskab: De vil skabe håndlavet nydelse, som tilfredsstiller både øjne og mund. De vil have dig til at opdage, at chokoladens smag udvikler sig, alt efter hvad den kombineres med og spilles op imod.


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

VÆRTINDEGAVE Hvis du vil medbringe en original vært- eller værtindegave, som du helt sikkert vil blive husket for, er Ankers marcipancigarer et sikkert valg. De består af mørk chokolade, marcipan, cubansk rom og kakaopulver og er rullet med omhu og kærlighed og pakket, så de ligner en million.

Anker Chokolade er resultatet af en fusion mellem Michelin-kok og chocolatier Mikkel Anker og madelskeren og forretningsmanden Martin Nørregaard. Det stærke team har nu åbnet dørene til deres tredje butik.

Chokolade i mange varianter Når du træder ind ad døren på Østerbrogade 25 vil du opdage, at chokoladen laves på stedet. Du kan dufte de mange smagskombinationer og den aromatiske chokolade, og du er ikke et øjeblik i tvivl om, at du befinder dig i en chokoladebutik. “Vi laver chokoladen håndlavet på stedet, og man kan altså både dufte og se den blive til,” fortæller Martin Nørregaard og fortsætter: “I modsætning til de fleste andre steder, får vi den ikke fragtet ind i store mængder, og vi mener, at der er en charme i, at man kan se og dufte den håndlavede proces i butikken.” Det er ikke kun de klassiske smage, du finder hos Anker Chokolade. Du kan være sikker på, at der er noget for enhver smag, og en af smagsfavoritterne hos stifterne selv er med danske æbler, brunet smør og vanille. Mikkel Ankers baggrund som Michelin-kok og chocolatier gør, at han har en særlig evne til at bringe smagene i spil og op imod hinanden. Æble-versionen, som byder på både det søde, det salte og det syrlige, er blot et af mange eksempler på de spændende smagssammensætninger.

Nye favoritter og julesmage Hvis du trænger til noget nyt til julens bord eller til årets mandelgave, så er der helt sikkert gevinst hos Anker Chokolade. Du kan købe brunkager, som slet ikke er brunkager, men i virkeligheden er en chokolade med nougat, nelliker, kanel og ristede mandler – og er formet som en brunkage. Du kan få Ankers julebarer med smag af risalamande, Amarena kirsebær og hvid chokolade eller en julebar med smag af blommer i portvin, rosenblade og 70% mørk chokolade. “Vi tager de smage, som vi alle kender og vender dem på hovedet eller bruger dem på en anderledes måde,” forklarer Martin og supplerer: “Vi gør sanserne nysgerrige, fordi vi kombinerer noget velkendt med noget helt nyt.” Der er ingen tvivl om, at de to herrer bag Anker Chokolade er passionerede omkring det, de laver. Råvarerne er udvalgt efter sæson, og du kan derfor forvente andre smage, når varmen sætter ind og andre frugter blomstrer. Det er ikke noget, der er tilfældigt hos Anker Chokolade. Alle ingredienser er 90-100% økologiske og nøje udvalgt på baggrund af en stræben efter at opnå det ypperste hver gang gang og i alle smage. Den stræben går igen i alle deres produkter og kan opleves med alle sanser, når du træder ind i butikken på Østerbrogade 25.

Anker Chokolade Østerbrogade 25 · 2100 København Ø · Tlf. 52 77 41 11 · www.ankerchokolade.dk Man-Lør. 10-19 · Søn. 11-18 · 24. dec. 10-14 · 25./26. dec. lukket · 31. dec. 10-13.30 · 1-2. jan. lukket

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Jomfruhummerbisque Tekst Timm Vladimir Foto Columbus Leth

Grøntsagsfonden

Hummerne

● 5

modne cherrytomater

● 20

● 2

små gulerødder

● Lidt

selleri, pastinak eller persillerod

● 1

lille jordskok

● 15

peberkorn

● 1

strøg røget paprika

● 1

lille porre

● 3

skalotteløg

● 3

fed hvidløg

● 2-3

dl Pernod

● 4

deciliter tør hvidvin

● 6

deciliter vand

Lad dig ikke skræmme af de obskøne mængder af fedtstof, som jeg foreslår. Bisquen kan tage meget, og den bliver næsten kun bedre, jo mere du tilsætter, men… smag til undervejs, og glem endelig ikke citronsaften til sidst. Jomfruhummeren er i sæson det meste af året, og du kan også sagtens lave bisquen på rigtig hummer. Den hjemmelavede grøntsagsfond er vigtig for smagen, og kan ikke erstattes, synes jeg. Så lav din egen. Det er ikke så svært, og du kan sagtens lave den en dag i forvejen. Du kan lave hele bisquen dagen i forvejen, hvis du vil. Grøntsagsfonden Hak grøntsagerne fint, og steg dem ved god varme i lidt olivenolie, til de tager lidt farve. Tilsæt 1-2 deci-liter Pernod, og lad den koge helt væk, inden vinen hældes på. Kog hårdt op, så alkoholen fordamper. Derefter kommes vandet i, og der skal endnu en gang koges op. Skru derefter ned, og lad fonden boble en god times tid. Sluk for gryden.

34 / Mit Østerbro

jomfruhummere, evt. frosne, de er trods alt væsentlig billigere

● 1

dl Pernod

● 2½

dl piskefløde

● 2½

dl cremefraiche 38%

● 250

g smør

● citronsaft

Tag halerne ud af skallerne, fjern den sorte streng. Gem halerne til senere. Brun skallerne i lidt olie et par minutter på en pande. Hæld derefter 1 deciliter Pernod på, og antænd. Lad det flambere helt ud, und-gå at røre for meget, mens det brænder. Steg skallerne godt igennem, de må gerne tage farve. Hæld skallerne i gryden med grøntsagsfonden, kog kraftigt op, og skum for urenheder. Lad det koge cirka 10 minutter, tag gryden af blusset, og sæt bisquen til at trække så lang tid som muligt, gerne 3 timer eller mere. Efter trækketiden koges det hele op igen i 5 minutter, hvorefter det sies. Først igennem en fintmasket si, og derefter gennem et klæde. Før servering smages til med en god skefuld cremefrai-che eller to, en hel del koldt smør i terninger (denne bisque kan tage utroligt meget smør, så hold dig ikke tilbage). Fløden skal der heller ikke spares på, og så slut af med nogle gode dryp af citronsaft. Bisquen koges igennem kort. Servering: Hæld forsigtig bisquen op i fire skåle, og læg fire-fem hummerhaler i hver skål. Pynt med en lille kvist fransk estragon/fennikeltop/dild eller anden fin lille urt.

ARBEJDSTID Fonden: 15 min Trækketid: 1 time Hummerne: 45 min Trækketid: 3 timer


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Opskrifter og fotos er fra Timm Vladimirs ”Vinterkogebog”. Med vinterlige kogebogshilsner og et ønske om en glædelig jul…

French 75 med grape Den klassiske French 75 er gin, citronsaft og sukkersirup toppet med champagne. Og det er virkelig en lækker cocktail at byde sine gæster velkommen med. Så den skal du prøve. Grapeinfusion ● 1

grapefrugt, i tynde skiver samme vægt af sukker som af grape

● æblecidereddike,

fem procent af den samlede vægt af grape og sukker

● 1

drink

● 4

cl gin

● 2

cl grapeinfusion

● cremant,

tør, eller prosecco

Grapeinfusion Kom grapeskiverne i en beholder, der kan lukkes, og drys sukkeret over. Lad den stå på køkkenbordet natten over, gerne et døgn. Kom nu eddiken i, rør lidt rundt, og lad trække yderligere nogle timer. Si grapeskiverne fra, og kom væden på flaske eller i anden steril beholder. Drinken Fyld en shaker med isterninger. Kom gin og grape-infusion i, shake hårdt i 30 sekunder. Si væsken over i et højt glas, og top med cremant eller prosecco. Tip: Du kan sagtens shake til to personer på samme tid.

Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro

SISI COPENHAGEN Kommer man på besøg i smykkebutikken på Østerbrogade vil man opleve et bredt udvalg af smykker i sterlingsølv, 18K forgyldt sterlingsølv og massiv guld i både klassiske og moderne designs. Selvom butikkens indretning for nogen fremstår eksklusiv, er priserne meget rimelige. Vi tager os med glæde tid til at vejlede vores kunder - hvad end man er på udkig efter en gave eller et smykke til sig selv. Man er desuden meget velkommen til at tage plads i vores 'lounge' oppe af trappen, hvis man har lyst til at tage sig god tid til smykkekøbet, og prøve i ro og mag.

Sisi Copenhagen · Østerbrogade 64 sisicph.dk

VIDSTE du at DET SKETE BARE IKKE NOVELLESAMLING AF PETER JEPSEN Kender du det? Du oplever noget, hvor du tænker: Det skete bare ikke! Og ønsker, at du kunne skrue tiden tilbage. Sådan er det for personerne i ”Det skete bare ikke”. De kommer ud for ting, som ændrer deres liv. En ulykke, en afsløring, en affære, et uventet møde. Ting, som de håbedepå – eller frygtede – ville ske. Hvor det ikke går, som de havde troet. Og hvor alting ikke altid er, som det ser ud til at være.

ATELIER I TUNNELFABRIKKEN... SIDSTE CHANCE Kom og se TunnelFabrikken inden transformringen af fremtidens Kulturhal sker. Christian Martinus byder velkommen frem til den 19. december efter aftale. Tiderne varierer hvis ej du kontakter. Det er ét besøg værd.

Udgivet på Forlaget Mellemgaard www.mellemgaard.dk

www.cmnart.com

JENS VEGGERBY OG CYKELLAND ÅBNER I NORDHAVN

OPLEV PEOPLE & PLACES Udstilling i Galleri Bredgade 22 fra den 6. januar til den 18. januar, af billedkunstner Hanne Støvring og fotograf Benjamin Arce udstiller.

www.stovring-art.com / www.hs-art.com / www.imagesbyben.art

36 / Mit Østerbro

Den 3. butik i cykelkæden, Cykelland, har slået dørene op og budt os på Østerbro og Nordhavn velkomne. Altid en god service, der er mulighed for irma-cykel ture med bl.a. ejer Jens Veggerby og så har de et stort udvalg af Elcykler til meget fine priser.

Cykelland Amerikas Plads 33 Tlf. 48 80 82 00 www.cykelland.dk


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Har du mod på at prøve en alternativ julefrokost i år? Skift den traditionelle og tunge julemad ud med japanske starters, sashimi og fusionssushi af højeste kvalitet. Vores dygtige sushikokke har sammensat seks forskellige selskabsmenuer, der rummer noget for enhver smag, og som nemt kan skræddersys efter jeres ønsker og behov.

Maden kan både nydes i restaurantens hyggelige omgivelser eller bestilles som ud af huset. Det er sågar muligt at få en af vores kokke ud på adressen og trylle foran øjnene af jer – mulighederne er med andre ord mange. Læs mere på www.karmasushi.dk og reserver på info@karmasushi.dk

Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Nytår med Karma Sushi 2021 er så småt ved at gå på hæld, og det betyder også, at vi nærmer os nytårsaften, som byder på champagne, kransekage, glitter og glamour og selvfølgelig en festmiddag uden lige. Hos Karma Sushi står vi både klar med menuen til dig, der planlægger at springe ind i det nye år hjemme i vante rammer og til dig, der ønsker at forkæle dig og dine nærmeste med et restaurantbesøg på årets sidste aften. Vi har selvfølgelig også tænkt på vegetaren/veganeren, som også skal kunne gå glad og mæt i seng på denne helt særlige aften. Vores dygtige kokke har flottet sig ekstra meget i år og sammensat intet mindre end 5 forskellige menuer, der går fra de helt simple bestående udelukkende af nigiri og ruller til de mere overdådige af slagsen med både velkomstdrinks, forretter, sushi og lidt til den søde tand. Fælles for dem alle er, at de byder på en ekstraordinær smagsoplevelse samt er en fryd for øjet. Vi ønsker jer en forrygende nytårsaften og et lykkebringende 2022! Læs meget mere om vores forskellige nytårsmenuer på www.karmasushi.dk

Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk 38 / Mit Østerbro


www.taittinger.com

Mit Østerbro Smag på jul & nytår

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Grønt mødested

på Classensgade vil tættere på folk Lørdag den 10. december 2021 slår Aarstiderne dørene op for et grønt mødested på Classensgade 26. Stedet bliver en helt ny hybrid af café, købmandsbutik og oplevelsessted med udgangspunkt i virksomhedens økologiske og velsmagende madoplevelser. Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

egejstringen stråler ud af øjnene på Søren Ejlersen og Patrik Gustavsson, når de fortæller om Aarstidernes nye grønne mødested på Classensgade. Det skyldes, at de begge har enorme forventninger til stedet, som både skal lægge lokale til en café, købmandsbutik, fællesspisning, kurser og meget mere. Da jeg er på besøg, er medarbejdere fra den økologiske madvirksomhed godt i gang med at male, hamre søm i og skrue skruer i væggene, så stedet, der tidligere har været pizzeria og autoforhandler, kan stå klar til åbningen den 10. dec. At de åbner et grønt mødested på en klassisk Østerbroadresse, er for Søren, som sammen med Thomas Harttung fik idéen til Aarstiderne for år tilbage, lidt som at komme hjem igen: “Det første postnummer, vi leverede til, var Østerbro, og det første gadekøkken, vi skabte i år 2000, lå for enden af søerne på Østerbrosiden. Vi blev dengang modtaget helt vanvittigt godt, og det var faktisk som om, hårene rejste sig i ugevis ovenpå den vilde reaktion. Alle ville bare møde de økologiske råvarer fra landet, og da jeg også boede på Classensgade nr. 15 i en del år lige overfor vores nye grønne mødested, vækker stedet her en masse gode minder,” fortæller han.

Tættere på folk Aarstiderne kan en hel masse digitalt, og de har landkøkkener forskellige steder i landet, men nu ønsker de at komme tættere på de mennesker, de ønsker at være noget mere for end ’bare’ at levere lækre og økologiske måltidskasser til, fortæller Patrik, der er ansat som leder for det grønne mødested på Classensgade: “Vi tager alt det gode fra Aarstiderne og trækker det ud i den fysiske verden. Stedet er svært at definere, men det bliver en form for hybrid af en moderne urban deli-økologisk gårdbutik-fælles spisebar-workshopoplevelsesområde m.v.,” forklarer Patrik, mens Søren supplerer: “ Stedet er som koncept egentlig lige så mærkeligt som dengang, vi lavede vores første grøntsagskasse eller måltidskasse. Det var lidt svært at forstå, hvad det var, og nu prøver

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

TRANSFORMERER STEDET TIL EN DRØM Lokalerne på Classensgade har stået tomme i lang tid, men da Aarstiderne besluttede sig for at bruge stedet, er det hele gået meget stærkt. “Vi har virkelig kort tid til at transformere stedet til at få opfyldt den drøm, vi har haft om et nyt og helt anderledes mødested. Det er en proces, vi normalt vil bruge flere måneder på, så vi har virkelig haft fuld fart på med at få det hele færdigt,” siger Patrik. At det er gået så hurtigt, er en ekstra bonus, hvis man spørger Søren, der elsker at handle hurtigt, fordi de intuitive overvejelser tager over. “I stedet for at sidde og ruge over beslutningerne, er vi bare hoppet ud i det. Idéen var at vende hjem til Østerbro, og så var det perfekt, at Patrik fandt stedet her, som vi synes er helt fantastisk,” siger han. vi så for tredje gang at skabe noget, der ikke findes i forvejen. Vi er fascinerede af at sætte ting sammen på en anden måde, og satser på, at stedet her vil efterlade de besøgende i en bedre og mere opløftet tilstand,” siger han.

Få signaturretter med hjem i en brown bag Folk kan først og fremmest få stillet deres sult på Aarstidernes grønne mødested i Classensgade med nogle udvalgte signaturretter, og de kan få varerne samt opskriften på det, de spiser, med sig hjem i en helt personlig ’brown bag’. Når man besøger stedet, behøver man ikke at købe noget med hjem, man kan også bare hænge ud, fordi der altid foregår et eller andet, pointerer Søren. “Du kan måske lære at lave verdens fedeste limonade på de biodynamiske bergamotter fra Sicilien, eller du kan i weekenden spise en brunch, mens dine unger lærer at lave en bladsellerijuice. Der er så mange oplevelsesmuligheder,” siger han. Når man køber madvarer i nutidens moderne samfund, handler det om, at gøre det så hurtigt som muligt og med minimal kontakt med de ansatte. Den trend går Aarstiderne imod med det grønne mødested, fortæller Patrik: “Vi vil gerne i dialog med folk. Her skal du ikke skanne noget selv, og selvom du godt kan købe dine ting her hurtigt, ønsker vi

at komme tæt på folk. Det giver en anden slags oplevelse i mødet med mad.”

Classensgade er det rette sted at starte Man skal ikke forvente at finde 17 forskellige ketchupper på det grønne mødested – det bliver i stedet et kurateret sortiment, som efterlever Aarstidernes dogmer for bæredygtig og økologisk fødevareproduktion. Det bliver mad som man kan lave nogle velsmagende måltider af i en travl hverdag, forklarer Søren. “Der er en masse godt og også lidt sjældne ting at vælge imellem, men der kommer ikke noget kæmpeudvalg. Vi ser virkelig frem til at få Østerbroernes holdning til maden, da vi ved, at her bor en masse mennesker, som hverken er bange for at ytre sig eller prøve noget nyt. Så Classensgade er det helt rigtige sted at starte et grønt mødested som vores,” mener han. Åbningen foregår som nævnt lørdag den 10. dec. og fejres med noget rigtig ’Aarstiderne mad og drikkelse’. Patrick og Søren fortæller, at de har ledt efter lokale bryggerier og lignende, som de med deres grønne mødested på Classensgade gerne vil være med til at løfte. Og hvis man er lokal producent af mad eller drikkelse, vil de meget gerne hilse på.

Aarstiderne Classensgade 26 · www.facebook.com/aarstiderneiclassensgade · instagram: aarstiderne_classensgade

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Portræt

Timm Vladimir:

Klar, parat, madmission Timm Vladimir arbejder med mad i alle aspekter af sit liv. Han bevæger sig både på gulvet, hvor han har fingrene i gryden i Timm Vladimirs Køkken, og på det politiske niveau, hvor han prøver at præge den politiske agenda for at få mad-dannelse på skemaet. Han vil have os til at tage stilling til mad: Han er på en madmission.

42 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Portræt

Af: Cille Rosentoft - Mit Østerbro Foto: Columbus Leth

T

imm Vladimir på 53 år er lige flyttet fra Østerbrogade til Nørrebrogade. Han er kun rykket en sø væk, og alligevel er der så kæmpestor forskel på de to bydele, at det føles som to vidt forskellige verdener. Det er ikke fordi, et af stederne er bedre det end det andet, men de er bare forskellige, forklarer Timm Vladimir. “På Nørrebro er der altid fuld knald på livet, og du kan skaffe en shawarma med snask, uanset hvad tid på døgnet du prøver. Du kan også altid finde en café eller en restaurant med borde og stole udenfor uanset årstid og vejr. Det giver jo et andet liv i byen og det tiltaler mig.” “Østerbro kan noget andet, og det har været mit hjem de sidste seks-syv år. Jeg føler mig heldigvis tryg begge steder og føler mig stadig meget hjemme, også i mit gamle kvarter ved ABC-gaden.”

Otte sæsoner med Den Store Bagedyst Timm Vladimir har lige afsluttet “Den Store Bagedyst”, som han nu har været vært på i lidt over otte sæsoner, efter han overtog værtsrollen fra Peter Ingemann midt i anden sæson ved jule- og nytårsbagedysten. “Det er så sjovt! Og det er det stadig nu efter så mange år. Der kan selvfølgelig være dage, hvor jeg ikke er oplagt, men det er altid sjovt, hyggeligt og rart. Man kan ikke være uoplagt mange min. på den produktion. Jeg ville aldrig kunne sidde på et kontor særligt længe, men det der med at stå i et telt – det kan jeg!” “Vi er som en stor familie og har alle arbejdet sammen meget længe. Dommerne (Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen) er mine bedste venner, og vi skriver sammen stort set hver dag. Vi bor jo sammen på bed n’ breakfast i to en halv måned hver eneste år. Derfor lærer vi hinanden meget godt at kende og kan bare være os selv sammen.”

Mad er min passion Nu er denne sæson slut, og vinderen er fundet. Det efterlader plads i Timms kalender til de mange andre projekter, som han også har gang i. De kredser alle om mad. Hvad er der med Timm Vladimir og mad? “Jeg har lavet mad, siden jeg var 10-12 år gammel. Ikke hver dag, men der opdagede jeg, at det var en kæmpe glæde for mig. Noget af det kommer fra min mor, som lavede god mad til os, men jeg tror også på, at vi alle sammen har noget inden i os, som kan vokse og blive til en passion. Mad er min passion, og mad ramte tidligt noget i mig – og så blev jeg ved. For 10 år siden blev det så mit arbejde, fordi jeg gjorde noget ved det. Det er blevet til en kæmpe virksomhed med Danmarks største madskole, “Timm Vladimirs Køkken”, og en forvent-

ning om at have 30-35.000 gæster næste år. Passionen satte gang i virksomheden, som Timm startede sammen med en partner, Kenneth Søndergaard. De insisterer begge på at drive virksomhed med hjertet først, også selvom de vækster. “Det er jo pisse fedt at have haft den mulighed, som jeg fik efter Master Chef (Timm Vladimir vandt Masterchef i 2011 og Masterchef Allstars i 2013). Jeg fik lov til at gøre noget, som jeg elsker. Men det er samtidig også en kæmpe læreproces. Altså det bliver jo aldrig sjovt at sidde til årsregnskabsmøder, og jeg forstår ikke altid, hvad de siger, men så får jeg nogen til at forklare mig det.” “Nu er jeg jo forretningsmand. Forretningsmænd i mit hoved er sådan nogle med slips og jakkesæt – og vi er SÅ langt fra det. Vi gør tingene på vores måde, og jeg er sikker på, at lige så meget som vi bliver inspireret af “de rigtige” forretningsmænd i slips og jakkesæt, lige så meget inspirerer vi dem. Vi gør tingene på vores måde, men vi kommer jo i de samme miljøer.”

Mad-dannelse på skemaet Udover at drive madskolen arbejder Timm også politisk for at præge vores bevidsthed om og indstilling til mad. Hvis det stod til ham, var der meget mere fokus på mad-dannelse i den danske folkeskole. “Min agenda er helt enkelt, at vi alle skal have ordentlig mad på bordene. Det starter i folkeskolen, så ungerne allerede der lærer at

Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Portræt

som henvender sig til alle, der trænger til inspiration til vintermaden.

lave ordentlig mad. For mig er det en del af den større dannelse. Altså at vi også fokuserer på mad-dannelse. Vi er jo nødt til at have en bevidsthed om, hvad der er god og dårlig mad, for at vi kan vælge til og fra.”

“For mig er kogebøger ligesom et udsalgskatalog, hvor vi kan lade os inspirere. Du googler altid efter noget specifikt og bliver derfor ikke inspireret til nye retter. Med en kogebog får du inspiration. Vinterkogebogen er opskrifter til vinterhalvåret med mørkere og tungere retter. Det er retter med ingredienser, som du kan købe i supermarkedet og ikke alt muligt, der skal bestilles hjem fra nettet. Det er opskrifter på nogle af de gode retter, som vi godt kan lide, men måske ikke laver så tit.”

“Der er ikke noget i vejen med som studerende at bruge pengene på sprut i stedet for mad. Men når du så køber mad, så køb dog noget ordentligt og tag stilling til det, du putter i kurven. Derfor er det super vigtigt for mig at præge den politiske agenda, og det gør jeg blandt andet ved at være i forskellige advisory boards. Jeg vil påvirke, så meget jeg kan, og jeg har tid nok – så jeg er meget tålmodig, for den slags tager tid.” “Bare lige for at slå fast, så handler det jo ikke om, at vi alle sammen skal spise spelt. Vi spiser alle sammen noget lort engang imellem. Men hvis vi spiser noget lort, skal vi være bevidste om, at det er det, vi gør. Så er det et aktivt valg, fordi vi netop har en grundlæggende viden om mad.”

Giver du den videre til din søn? “Jeg prøver, men han har endnu ikke vist den store interesse for madlavning. Jeg var selv det mest kræsne barn og spiste kun leverpostej. Jeg stoler på, at det kommer, hvis det kommer. Han er blevet udsat for så meget madlavning og så mange ingredienser, at han ved, at det ikke er farligt at prøve noget nyt. Jeg vil selvfølgelig gerne have, at han lærer at lave ordentlig mad.”

Vinterkogebogen Timm Vladimir sætter alt ind på at skabe bevidsthed om mad hos danskerne. Hvis ikke han er i dit tv, så er han på hylden i din boghandel. Senest med “Vinterkogebogen”,

Timm Vladimirs getaway er en gammel træbåd Der er knald på i Timm Vladimirs liv. Med madskolen Timm Vladimirs Køkken, den nye kogebog og netop afsluttede intense optagelser til Den store Bagedyst de sidste mange måneder, løber Timm stærkt. Der findes heldigvis et sted i Timms liv, hvor alt travlhed forsvinder, og hvor han kan være helt sig selv. “Jeg har en gammel træmotorbåd, som ligger ved Amerikakaj. Det er en gammel sag på et par og 80 år. Når jeg træder ombord og tøffer rundt i Københavns havn og kan sejle under alle broerne og opleve byen fra vandsiden, så lander jeg. København er smuk fra vandsiden, der er ikke noget trafik, og det er min getaway. Når jeg henter min søn, Cassius, og vi skynder os at sejle ud enten et par timer rundt i kanalerne eller til Trekroner Fortet, så skifter alting perspektiv, og vi er i vores eget univers. Det er et kæmpe lykkerush for mig, at have den båd liggende,” afslutter Timm med smil i stemmen.

TIMMS YNDLINGSSTEDER PÅ ØSTERBRO SØERNE “Jeg elsker Søerne, og da jeg boede i ABC-gaden, brugte jeg ‘vores’ sø meget. Der er altid mennesker og liv. Der er nærmest sådan en parisisk stemning og et mega fedt miljø, hvor alle mennesker slår sig ned på en bænk, bare der er den mindste solstråle. Aftensolen der – den er helt speciel.”

hvad vi drikker, og vi føler os altid velkomne. Det er vigtigt at høre til i byen, og det føler vi altid, at vi gør på Famo Metro. Det var vores hverdagssted, når vi ikke gad at lave mad hjemme, og det er altid god mad.” RAMEN TO BIIRU

HUNDELEGEPLADSEN VED TRIANGLEN “Der falder man altid i snak med folk, og der opstår et fællesskab med de hundeejere, man møder igen og igen.”

“Super fed ramen, som jeg elsker at spise de dage, hvor jeg har brug for comfort-food. Eneste ulempe er, at de har bitte små bænke, så jeg fylder lidt, når jeg spiser der.”

FAMO METRO

CORZA PIZZA

“Min 100% favorit italienske restaurant. Det er den bedste i byen, og for vores familie har det også været et slags “Sams bar”-agtigt sted. Vi kender alle tjenere og kokke, de ved,

“Med udendørsservering. Der sidder altid mennesker, og det giver en god stemning. De laver gode pizzaer, og det er dejligt at sidde der og hygge med udsigt til søen.”

44 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Køb nytårsmenu her roervigstreetfood.dk/nytaar

De nG fra røn ne To rve Ku tte ha r lle rne

Mit Østerbro / 45


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

PROTEA VIN I NORDHAVN Protea Vin har direkte import af Sydafrikanske kvalitetsvine – konkurrencedygtige priser uden fordyrende mellemled til private og erhverv. For kontakt og bestilling

Se mere på www.proteavin.dk

JULEGODTER HOS DAG H

På Dag H har vi mange lækre juleretter fra i dag af: Flæskestegssandwich, flæskestegssmørrebrød, gløgg og æbleskiver samt julevandbakkelser med vanilje-mandelcreme og sylt af kirsebær.

www.dagh.dk

JuleHYGGE ANKER CHOKOLADE ÅBNER PÅ ØSTERBRO

For at kunne udbrede kendskabet til vores chokolade endnu mere, har vi valgt at købe en butik på Østerbro. Her vil vi have et ’åbnet køkken’ så kunder kan se og dufte at vores chokolade er håndlavet, vores produktion foregår nemlig foregår i butikkerne.

Østerbrogade 25 · Tlf. 52 77 4111 Godsbanegade 17 · Kbh. V · Jagtvej 125 · Kbh. N www.ankerchokolade.dk

MUJI AFTERNOON TEA I JULEKLÆDER Hos MUJI TeaHouse serveres der i weekenderne en japansk fortolkning af den klassiske Afternoon Tea, der byder på både onigiri, matcha-roll, sencha te og boblende sake. I anledning af julen vil det også være muligt at nyde en mere julet udgave af serveringe.Til at brygge og servere teen er Sing Tehus inviteret indenfor i tebaren..

Hvor: MUJI TeaHouse · Illum 4. sal · Østergade 52 Hvornår: Hver lørdag og søndag fra kl. 12.00-17.00. Juleudgave fra 20. november. Sing Tehus pop-up fra 27. november og alle adventsweekender frem til jul. Pris: 195 kr. / 215 kr. (Kombucha/Sparkling Sake)

46 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

Nytårsmenu 2021 bestil nytårsmenuen hos dine lokale kokke

Igen i år kan du slippe for at svede i køkkenet, og stadig servere den lækreste 4-retters nytårsmenu for dine gæster for kun 450 kr. · Børnemenu 3 retter for kun 325 kr. per kuvert. Vi laver det hele klar til dig, så du skal bare varme og anrette - og du får selvfølgelig en udførlig vejledning med.

Forret: Saltet laks, æbler, peberrod, sprøde jordskokker, krydderurteolie og plukkede salater.

Mellemret: Skaldyrsbisque med torsk, brændte løg, brunet smør og karse.

Hovedret: (Vælg fisk eller kød) Helleflynder eller oksefilet, kartoffel, sauce med svampe, knoldselleri, grønkål og krydderurter.

Dessert: Mazarin, mandler og mascarpone, citron verbena og vanille, sirup og marengs.

Skriv til os på mad@engellsolovej.dk og fortæl os hvor mange kuverter du ønsker. Eller ring til Jacob på 30 33 47 64 eller Rasmus på 24 27 27 31 med din bestilling. Kom ned og hent din nytårsmenu 31. december mellem 14 og 16 i vores butik på Lipkesgade 8, København Ø. Bestilles senest 26. december. Der er ikke krav om minimum antal af kuverter.

Engell & Solovej · Lipkesgade 8 · 2100 Kbh Ø

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 47


TAKEAWAY TAKEAWAY SLIP FOR TRAVLHED OG STEGEFEDT I KØKKENET SLIP FOR TRAVLHED OG STEGEFEDT I KØKKENET

Vi har sørget for en lækker julemenu og nytårsmenu, som du bare skal varme og servere for dine Vi har sørget lækker julemenu og nytårsmenu, som du bare skal varme og servere for dine gæster. Nemtfor ogen lækkert! gæster. Nemt og lækkert! I samarbejde med Morten Køster præsenterer vi årets lækreste festmenu til nytårsaften. IKøster, samarbejde med Køster præsenterer vi åretshar lækreste til nytårsaften. som i 18 årMorten drev Restaurant No1 i Århusgade, rødderfestmenu i det klassisk, franske køkken Køster, som i 18 år drev Restaurant No1 i Århusgade, har rødder i det klassisk, franske køkken og er kendt for altid godt håndværk og topkvalitet. og er kendt for altid godt håndværk og topkvalitet.

Julemenu Julemenu

Gravad laks Gravad laks rødbeder - dild - rørt gedeost rødbeder - dild - rørt gedeost Gammeldags andesteg Gammeldags- andesteg æble/svesker kartofler (brunede og hvide) æble/svesker - kartofler (brunede og hvide) rødkål - andesauce rødkål - andesauce Ris á l’amande Ris á l’amande vanilje - mandler - lun kirsebærsauce vanilje - mandler - lun kirsebærsauce 3 retter kr. 345 3 retter kr. 345 Se flere muligheder på vores Se flere muligheder på vores hjemmeside. hjemmeside. Bestil på www.charlottehaven.com Bestil på www.charlottehaven.com

Også Også vegetarisk vegetarisk menu menu

Nytårsmenu Nytårsmenu KØSTER X CHARLOTTEHAVEN KØSTER X CHARLOTTEHAVEN

Tuntatar Tuntatar chili, sesam, små salater og urtemayo koriander, koriander, chili, sesam, små salater og urtemayo Chaud froid af dansk nytårstorsk Chaud af dansk nytårstorsk hvidkål,froid østersvinaigrette og fennikel-cubes hvidkål, østersvinaigrette og fennikel-cubes Tournedos af okse Tournedos af okse ”Rossini” på sprød toast med svampe-sousbise, ”Rossini” på sprød toast med svampe-sousbise, saltbagt selleri og trøffelsauce med belugalinser saltbagt selleri og trøffelsauce med belugalinser Snickers No1 Snickers No1 marengs, peanutssne, chokoSnickersparfait, Snickersparfait, lade og mynte marengs, peanutssne, chokolade og mynte 4 retter kr. 450 4 retter kr. 450

Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven


Noval Black A FRESH, FRUITY AND LIGHT PORT

Importør Johs. M. Klein Distribution A/S henviser til nærmeste forhandler på Tlf. 70231211 eller info@jmk.dk


Mit Østerbro Juleshopping

25 sider

juleshopping på Østerbro

50 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Juleshopping

Esplanaden 5, 1263 København k - www.deerest.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51


Mit Østerbro Juleshopping

KIG IND I VORES HYGGELIGE BUTIK

MINIMUM ELMINA Kjole Pris 375 kr. Vejl. 750 kr.

2NNDAY TIMEA Skindbukser Pris 1.400 kr. Vejl. 2.800 kr.

Vi har fået mange skønne varer ind ad døren, og her er nogle af mine favoritter.

HVISK CAYMAN Pocket Pris 350 kr. Vejl. 649 kr.

SECOND FEMALE Krizian vest Pris 550 kr. Vejl. 1.099 kr.

SECOND FEMALE Bibi Frakke Pris 975 kr. Vejl. 1.999 kr.

EDIE · Østerbrogade 128 · Tlf. 31 32 56 30 · www.edie.dk 52 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Juleshopping

JULIESANDLAU.COM JULIE SANDL AU CONCEPT STORE ØSTERBROGADE 110

Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro Juleshopping

1

2

4 3

Juleshopping 5

6

7

8

1. Hue, Wuth Copenhagen, 700 kr. | 2. Tørklæde, Wuth Copenhagen, 1.500 kr. | 3. Bluse, Créton, 349 kr. | 4. Sko, Tamaris, 799 kr. | 5. Strik, MW23, 2.599 kr. | 6. Bukser, MW23, 2.299 kr. | 7. Kåbe, Vibeke Scott, 2.500 kr. | 8. Støvler, Tamaris, 799 kr.

54 / Mit Østerbro


WWW.WUNDERWEAR.DK

Ph: Markus JANS

aubade.com

Nordre Frihavnsgade 30 · Tlf. 38 41 21 13 · Mandag-fredag 10-18 · Lørdag 10-15 · Søndag i december 10-15


Mit Østerbro Juleshopping

Farverigt univers i hjertet af Østerbro

McVERDI på Østerbrogade 112 er en lille perle af en tøjbutik med højt til loftet, hyggelig stemning, fantastisk service og med hele den spraglede og varme McVERDI-kollektion på bøjlerne.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

butikken, der ligger i hjertet af Østerbro lige over for Park Bio, møder man superengagerede medarbejdere, der giver råd og vejledning om størrelser, farver og andet, der spiller en rolle i forhold til at finde tøj, man føler sig velklædt i. For det er det, der er og altid har været, det helt centrale hos McVERDI; Smukt, anvendeligt og klædeligt tøj til hverdagen. Man skal føle sig hjemme og vel tilpas i tøjet. Eller som designer, indehaver og skaber af McVERDI, Lotte Honoré, formulerer det: “Vi sælger sjældent festtøj, men ’fester’ i stedet i det tøj, vi bruger til hverdag, fordi man ofte ser lækrest ud i det tøj, man føler sig godt tilpas i.” I butikken kan man ofte møde Lotte, der, selvom hun har designstudio og hovedkontor i Ålsgårde, elsker at besøge Østerbrobutikken. “Der er bare en god energi i butikken

56 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Juleshopping

DANSK DESIGN SYET I EUROPA

FAMILIÆR STEMNING

McVERDI er dansk design, der er syet i Europa primært i Italienske materialer. McVERDI er designet med dedikation, farverne er velkomponerede, snit og strukturer nordisk inspirerede og metervarerne interessante og anderledes. Udover sit eget mærke fører McVERDI også tøj, sko og tilbehør fra andre beslægtede brands, der supplerer McVERDI på bedste vis.

Lotte arbejder tæt sammen med sin datter Juliane om at skabe McVERDIs kollektioner, og de udvikler brandet i nært samarbejde med de øvrige medarbejdere i firmaet. “Juliane og jeg arbejder supergodt sammen, og jeg er som designer meget inspireret af at være i tæt kontakt både med medarbejderne i butikkerne på Østerbro, Ålsgårde og Aarhus og med kunderne. Der er nærmest en familiær stemning mellem vores kunder og medarbejdere, hvilket blandt andet skyldes, at vi er en mindre virksomhed. Vores typiske samarbejdspartnere, der alle ligger i Europa, er mindre familieejede virksomheder, hvor folk har deres hjerte med i det, de laver,” siger Lotte. Så hvis man leder efter et tøjmærke, der er designet med kærlighed og dedikation, har unikke kvaliteter og som man føler sig godt tilpas i, skal man absolut lægge vejen forbi McVERDI på Østerbrogade eller på mcverdi.dk.

på Østerbrogade. For mig betyder kundekontakten alt, fordi kunderne giver mig en masse inspiration til mit arbejde med at designe tøjet. Og jeg tror også, det betyder noget for kunderne, at de engang imellem kan møde mig og udveksle tanker omkring tøjet,” siger hun.

Velforberedte kunder Lotte fortæller, at der ofte kommer kunder i butikken, som er meget velforberedte i forhold til tøjet, da de i forvejen har besøgt McVERDI’s webshop, www.mcverdi. dk. “De bruger bagefter butikken som et aktivt prøverum. Her kan de få afprøvet pasformen og for eksempel se, om silhuetten af en specifik kjole i kollektionen er vig eller smal. Når man har prøvet den på ens egen krop, er det nemt og enkelt at shoppe på nettet og finde den helt rigtige kjole. Udover at få afklaret, hvad der passer én, kan man mærke tekstilerne og deres særlige strukturer, få den gode service og blive inspireret til styling og farver i vores Østerbrobutik,” siger Lotte, som slet ikke er bange for konkurrencen på nettet. “Det er noget helt specielt at komme ind i en butik og modtage den gode service. Det er noget, vi gør meget ud af og sætter tid af til, og som vi modtager en masse ros for af vores kunder,” påpeger hun.

Kunder forlader butikken glade og tilfredse Kombinationen af, at man følger McVERDI på de sociale medier, klikker sig ind på webshoppen og kommer forbi butikken, er faktisk helt optimal set fra Lottes synspunkt. “På den måde kommer man bedst rundt om hele vores tøj-univers, der jo ikke kan rummes i en butik på 24 m2. Web-delen er for mig som designer faktisk super inspirerende, da det går så hurtigt. Jeg syer alle prøverne selv, og det betyder, at jeg på ingen tid kan skabe og sælge noget tøj via nettet. Den korte proces tiltaler mig, da det medfører, at jeg har en meget direkte kontakt med kunderne. Vi kan også bedre skabe et univers i koblingen mellem de sociale medier og de fysiske butikker end med de fysiske butikker alene. Derfor forsøger vi også at få det univers, vi skaber på nettet, ind i butikken,” fortæller Lotte, som flere gange understreger, at “vi altid gør en masse ud af, at vores kunder forlader butikken glade og tilfredse.”

McVERDI Østerbrogade 112 · Tlf. 22 25 70 31· www.mcverdi.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 57


Mit Østerbro Juleshopping

EN SAMLING AF MINDER Hvert år vækker julekugler minder rundt omkring i hjemmene. Start eller udvid samlingen med Slettvolls julekugler, som findes i mange afskygninger. Dyk ned i udvalget hos Slettvoll på Oslo Plads.

TIL DE VARME DRIKKE Lun dig på en kop kaffe, the eller varm kakao fra Eva Solos nye termokande Silhouette, der bl.a. kan købes hos Imerco.

Termokande fra Eva Solo, 799,95 kr. www.evasolo.com

Julekugler fra Slettvoll, fra 45 kr. www.slettvoll.no

JULEGAVEspot ET MODERNE ALTERNATIV Hvis du er frisk på moderne alternativer til traditionelle produkter, er her et godt bud på, hvad du kan shoppe i december. Kartell har netop lanceret lysestagen Goodnight, som spreder en hyggelig belysning med et nyskabende look – helt uden at afgive partikler, som stearinlys gør. Stagen er designet af Philippe Starck. Kartell kan bl.a. købes hos designbutikken.dk.

Lysestage fra Kartell, 1.698 kr. www.kartell.com

TIL ALT HVAD DU HAR KÆR Mangler du et sted til julepynten, eller bare til andre yndlingsting, du gerne vil udstille, så er String Furniture det rette brand at kigge efter. Fås i mange forskellige størrelser – fx den lille, lette String Pocket reol, som bl.a. fås i valnød. String kan købes hos Magasin.

Reol fra String Furniture, fra 1.045 kr. www.stringfurniture.com

58 / Mit Østerbro

TIL HVERDAG OG FEST Dæk julebordet med Arctic dugen fra Koustrup & Co., der også kan bruges resten af året. Dugen er i stone washed hør med et motiv præget af arktiske pile printet med miljøvenlige farver. Den måler 220 x 145 cm og kan købes på koustrupco.dk.

Dug fra Koustrup & Co., 699 kr. www.koustrupco.dk


Mit Østerbro Juleshopping

Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Juleshopping

BABYUDSTYR & LEGETØJ

● Vi

har eksisteret siden 1996 på Østerbro og er specialister på særligt Bugaboo og servicecenter for både Cybex og Bugaboo.

● Vi

Velkommen i butikken eller på pif-paf-puf.dk

har en lang tradition for at sælge økologiske og bæredygtige produkter.

● Pif

Paf Puf var den første butik som introducerede Bugaboo, Cybex, Mountain buggy, Leander, og mange flere, hvilket betyder at vi har stor erfaring med de produkter vi sælger.

● Vi

har en høj grad af produktkendskab, og vi kan derfor give en kompetent vejledning og rådgivning.

● Vi

kan ofte prismatche – ja, og faktisk være billigere end andre butikker.

● Hvis

du handler hos Pif Paf Puf og ikke ønsker at få tingene med hjem før fødslen, opbevarer vi det gerne i butikken.

● Vi

har eget værksted og er servicecenter for en række velkendte og mindre kendte mærker.

pif-paf-puf · Strandboulevarden 108 · 2100 Kbh. Ø · Tlf 31 37 10 23 · www pif-paf-puf.dk Mandag-torsdag 10.00-17.30 · Fredag 10.30-17.00 · Lørdag 10.30-15.00 60 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Juleshopping

Naturlig og sund livsstil

For dig og din familie ZENZ’ behandlinger har fokus på sundhed og naturlig skønhed. ZENZ tænker på hele din families sundhed og undgår skadelige og allergifremkaldende ingredienser. ZENZ’ produkter er naturlige, veganske og økologiske samt certificeret af Svanemærket og AllergyCertified.

Book tid på www.zenz.dk eller ring

IC

N SWA ECO

LA B EL

NOR D

Grønnegade tlf.: 33 32 03 29 Rosenborggade tlf.: 33 32 03 23 Vesterbrogade tlf.: 33 36 30 33 Ndr. Frihavnsgade tlf.: 35 38 38 10 Nørrebrogade tlf.: 35 39 36 39 Islands Brygge tlf.: 32 96 43 43 Godthåbsvej tlf.: 38 87 38 40 Lyngby tlf.: 45 87 25 98

HEALTHY - NATURAL - ORGANIC - SUSTAINABLE

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61


Mit Østerbro

Peter Koldby skriver... Er du klar til Julen? Butikkerne er klar Et år går hurtigt. Når jeg henter mine kasser med julepynt frem, tænker jeg hver gang: Jeg har jo lige pakket dem væk. Julen kan være magisk og er en tid med masser af traditioner. Julepynten i Nordre Frihavnsgade og juletræet på Trianglen markerer, at nu begynder julen for alvor. Men til den tid har nogle af butikkerne allerede været godt i gang med at sælge deres juleprodukter. Én ting er sikkert: igen i år kan vi på Østerbro prale af at have den højeste salgspris på et juletræ. Det er jo lidt dumt. Men det er jo kun Jul én gang om året.

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 15 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Collage CPH Ndr. Frihavnsgade

Et andet lokale, som har stået tomt meget længe, er i Nordre Frihavnsgade, hvor den tidligere slagterbutik Spis min Gris lå. Projektet kom aldrig rigtigt i gang for slagterbutikken og derfor har lokalet stået tomt. Men i november åbnede Ann-Sofie en fantastisk lille lækker butik med alle de gode livsstilprodukter vi er storforbrugere af. Dejlige brands og unikke collabs. Ann-Sofie har allerede en butik i Indre By, så tag godt imod butikken.

62 / Mit Østerbro

Butikkerne har desværre i år været præget af besværlige adgangsforhold grundet vejarbejde. Østerbro Handelsforening har arbejdet hårdt for, at vejarbejdet skulle være færdigt til december, så julehandlen kunne sikres. Det er lykkedes. Så kom ud i butikkerne... De har brug for det.


Mit Østerbro

Aarstiderne · Classensgade Der har længe floreret rygter om den tidligere bygning i Classensgade hvor Dominos Pizza lå. Bygningen har stået tom siden pizzariet kæmpede med en lemfældig omgang med råvarerne, hygiejnen og personalet. Dominos lukkede og langsomt er bygningen forfaldet, mens graffitikrigerne har kæmpet om pladsen på murværk og glasfacade. Et meget trist syn. Men nu ser der ud til at være gode nyheder. Bygningen er i gang med en renovering og i vinduet fortælles det, at det er vores gode venner fra Aarstiderne som vil åbne et multisted af alle gode ben som Aarstiderne har at stå på. Skal man forstå deres Instagram korrekt, kommer bygningen til at indeholder en blanding af købmand, spisehus og takeaway. Med denne åbning, manifesterer Classensgade sig til at blive en endnu mere interessant sidegade til Østerbrogade, med efterhånden mange fine mindre specialbutikker.

Bahne · Østerbrogade Familievirksomheden Bahne kommer nu endelig til Østerbro. Det har altid undret mig, at Bahne ikke for lang tid siden har haft en butik på Østerbro. Deres produkter passer perfekt til Østerbro borgere, og det er med stor glæde at vi ser netop Bahne overtage de historiske lokaler hvor Normann Copenhagen tidligere lå.Bahnes nye butik er med til at skabe et attraktivt handelsmiljø på Østerbro. Så velkommen til.

Andre nye butikker ● SISI CPH · Østerbrogade 64 ● ANKER CHOKOLADE

· Østerbrogade 25

Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Juleshopping

3

2 1

4

5

Årets JULEGAVE 7

8

6 9

10 1. Caravel lysestage, designet af Tonn P. for Spring Copenhagen, 699 kr. www.springcopenhagen.com | 2. Bogen Ayurveda af Zennie og Martin Bonde Mogensen, 299,95 kr. www.saxo.com | 3. Taske fra Deichmann, 299 kr. www.deichmann.com | 4. LUXe solbriller fra Louis Nielsen, 1.695 kr. www.louisnielsen.dk | 5. Cinquantotto Grigia espressomaskine fra Rocket Espresso hos Spinchy, 21.500 kr. www.spinchy.com | 6 Lexington Julia Wool Blend frakke hos J-Krause.com, 4.550 kr. www.j-krause.dk | 7. Porta Romana Mussel Shell Wall Light hos J-Krause.com, 6.060 kr. www.j-krause.dk | 8. Swirl vase fra Casa Living hos Imerco, 149,95 kr. www.imerco.dk | 9. Gavekort til Dekant Vinbar på Marienlyst Strandhotel, fra 100 kr. www.marienlyst.dk | 10.Wick LED lampe fra Graypants, 1.190 kr. www.graypants.dk

64 / Mit Østerbro


GOD MAD TIL ÅRETS KOLDE MÅNEDER

✓ HVERDAGSMAD ✓ SIMRERETTER ✓ JULEMAD ✓ GÆSTEMIDDAGE ✓ DESSERTER ✓ KAGER ✓ DRINKS Mit Østerbro / 65


BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTEREDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCERET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDL ÆGER

GLÆDELIG JUL 1. 3.

2.

Julen er en hjertevarm og glædelig tid! Forkæl dig selv, eller en du holder af, med lækre og effektive hudplejeprodukter fra danske Beauté Pacifique. 1. Anti-age øjencreme mindsker mørke rande og forebygger aldersforandringer. 15 ml krukke eller pumpe 199 kr. Spar 70 kr. 2. Fugtighedsgivende dagcreme, alle hudtyper eller tør hud. 50 ml krukke eller tube 169 kr. Spar op til 80 kr. 3. Håndcreme. Blødgørende og reparerende. 50 ml tube 99 kr. Spar 50 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM

66 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

Besøg The Aiayu Store, Store Strandstræde 12a aiayu.com

Mit Østerbro / 67


Mit Østerbro Smag på Østerbro

GAVEKORT TIL ØKOLOGISK MADMARKED Lad vinderen af mandlen udforske det økologiske online madmarked; Rigtigmad. Her findes alt fra økologiske dagligvarer til luksuriøse udskæringer og delikatesser. Desuden er Rigtigmad netop nu aktuelle med en række smagfulde færdigretter, der er lavet fra bunden af de bedste råvarer – og så leveres det hele lige til døren.

EN KLASSIKER I LÆKKERT DESIGN Køkkenrulleholderen er sjældent et pænt element på middagsbordet, men designduoen R7B Copenhagen har i samarbejde med FDB Møbler skabt klassikeren i et lækkert design, der med stolthed kan sættes på middagsbordet – en perfekt mandelgave til dem, der har alt. Kamma Køkkenrulleholder designet af R7B Copenhagen for FDB Møbler 249 kr. · www.fdbmobler.dk

Gavekort til Rigtigmad Fra 100 kr. www.rigtigmad.dk

Årets MANDELGAVE TIL DEN ÆSTETISKE SERVERING Den perfekte mandelgave til selskabet der nyder, når æstetik og funktionalitet går hånd i hånd. De smukke ginglas er designet af teamet bag erik bagger a/s og er perfekte til servering af en god gin & tonic eller vinderens fortrukne drink. XO Ginglas designet af eb design team for erik bagger a/s · 2 stk. 399,95 kr. www.imerco.dk

VARM OG SMAGFULD FORKÆLELSE EN GOD START PÅ DET NYE ÅR Bogen Shortcut er forfatter og sundhedsekspert, Mads Bo’s nyeste udgivelse – en smoothiebog, der guider dig til en god og sund start på det nye år. Mads Bo skaber nemlig med blot fire ingredienser en genial genvej til mere grønt i hverdagen. Shortcut – Mads Bo’s geniale genvej til mere grønt · 199 kr. · High on Life www.highonlife.dk

68 / Mit Østerbro

Overrask vinderen med lidt varm forkælelse i form af den skønne Marienlyst Blend fra Marienlyst Strandhotel, der er lavet i samarbejde med A.C. Perch’s Thehandel. Teen er skabt med hyben fra stranden samt roser, danske æbler og bergamotte. Marienlyst Blend · 160 kr. www.MarienlystStrandhotel.dk


A

B1 SOLAR C

D

E2

A. Gavesæt: 427-707-Purple, DKK 599,– før DKK 698,– | B1. Ur SOLAR: 14631-969, DKK 1.499,– | C. Armbånd: 613-30-X0, DKK 250,– D. Charm: Sweetheart-2, DKK 399,– | E2. Ringkombination: 520-VAL21R-X4, DKK 699,– Ridsefast safirglas. 2Skjult indgravering på indersiden. 3 års international garanti. Dansk design.

1

w w w.bering time.com


Mit Østerbro Juleshopping

COPENHAGEN BIKE FIT Epicenter for for bikefit Måske giver navnet Copenhagen Bike Fit fornemmelsen af en butik udelukkende for bikefit, men skal du eller din cykel opgraderes, kan vi også det. Vi har

3

produkter på hylderne, som vi udelukkende selv synes er fede – alt fra hjelmen, brillerne og til hjulene. Vi glæder os til at se dig i butikken!

2 1

4

5

7

Pssst... å Vi har ogs værksted 1. Assos Mille GT vinterbuks u/pude · 1.399 kr. 2. Oakley Sutro Prizm · 1.449 kr. 3. Assos Winter Glove · 699 kr. 4. Assos Mille GT vinterjakke · 1.899 kr, 5. Mille GT SS Jersey C2 · 859 kr.

6

6. Giro Agillis MIPS · 949 kr. 7. Shimano RC701 · 1.799 kr.

7

Copenhagen Bike Fit · Randersgade 35 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 61 65 19 92 · www.copenhagenbikefit.dk Åbningstiderne kan variere, men vi er her stort set altid i tidsrummet 10:00-17:30 70 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

Afhent din ordre DØGNET RU NDT på apoteket på Østerfælled Torv!

Afhent din ordre døgnet rundt via apotekets afhentningsautomat 1. Bestil på tlf. 42 90 31 31 eller østerfælledtorvapotek.dk 2. Du modtager en sms, når din ordre er klar til afhentning 3. Afhent din ordre, når det passer dig

Vi tilbyder også: ● ● ● ●

Vaccinationsservice Hjemmelevering Medicin på recept Håndkøbsmedicin

● ● ● ●

Hudpleje Naturlægemidler Kosttilskud Sårpleje, sportsbind, m.v.

Østerfælled Torv Apotek · Østerfælled Torv 26 · 2100 København Ø Østerfælledtorvapotek.dk · oeft@apoteket.dk · Tlf. 42 90 31 31 · Fax 88 77 31 32 Mit Østerbro / 71


Mit Østerbro Bolig i byen

Østerbrovirksomheden IP-Support er eksperter inden for IT-support og hosting. De klarer det meste fra computerreparationer til avancerede hosting-opgaver og levering af netværksog wifi-løsninger samt sikkerhedsog backupløsninger.

IT-Support og løsninger til hele Østerbro Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

T-sikkerhed er noget, mange af os hverken tænker på eller snakker om i dagligdagen, selvom vi hver dag bruger vores computere og netværk til det meste, og dermed udsætter os selv for fjendtlige angreb i form af virus, malware eller måske ligefrem hackerangreb osv. Eller rettere, vi taler og tænker gerne på det, hvis vi har været udsat for et ødelæggende angreb og computeren er blevet inficeret. Vi bør være mere opmærksomme på vores egen IT-sikkerhed, fortæller ejer Steen H. Jensen fra IT-virksom-

72 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

heden IP-Support, der holder til på hjørnet af Jagtvej og Kanslergade ikke langt fra Østerbrogade. IP-Support tilbyder en bred vifte af ydelser inden for IT-support som eksempel vis sikkerheds- og backupløsninger, reparation og service af computere herunder certificeret Mac support til etablering af sikre netværks-løsninger sammen med en bred vifte af hosting-tjenester m.m. ”Vi er end-to-end leverandør og leverer ikke bare IT og sikkerhedsløsninger men også rådgivning til private og virksomheder. Vi kan stort set det meste, så har virksomheden eller privaten IT-udfordringer, er man altid velkommen til at kontakte os” siger Steen H. Jensen.


Mit Østerbro Bolig i byen

Stor viden og passion for IT IP-Support har 10 år på bagen på Østerbro og leverer IT-løsninger til mange Østerbro-virksomheder og private i området. Virksomheden leverer en bred vifte af nødvendige IT-support, IT-løsninger og tjenester i samarbejde med deres eksterne partnere. Alle medarbejdere er uddannet inden for IT, og de har både en stærk passion og god erfaring med området. Hackerangreb rammer ikke os Under Coronapandemien har sikkerhedssituationen inden for IT og data lidt under det megen hjemmearbejde, mens IT-udviklingen online på visse områder paradoksalt nok er sprunget adskillige år frem i tiden. ”Mange mindre virksomheder mener, at hacker- og virusangreb er noget, der rammer alle andre end dem selv. De tror ikke, at de på grund af deres størrelse bliver udsat for hackerangreb, men pludselig en dag opdager de, at de er blevet hacket, eller har lidt datatab, hvilket kan have enorme konsekvenser for driften og økonomien,” fortæller Steen H. Jensen og fortsætter: ”Mange mindre virksomheder vælger økonomi fremfor IT-sikkerhed, selvom det ikke koster en formue at forebygge og sikre sig, og langt mere økonomisk rentabelt med effektivt IT- og datasikkerhed end uden.”

Gratis antivirus går ikke i dybden Mange vælger gratis antivirus, som kun forhindrer de ’lette’ trusler, men som dog slet ikke går i dybden med de mere alvorlige IT-angreb. Det stigende hjemmearbejde i samfundet medfører, at

virksomhedernes IT-systemer og computere er ekstra udsat, da der i hjemmet er mange enheder og faktorer, som ofte efterlader dørene åbne for fjendtlige angreb man normalt er beskyttet imod ”hjemme i virksomheden”. ”Hele familien er måske på samme netværk, og så kan der nemt forekomme et hackerangreb. Her kan økonomien let spille en rolle, da det koster at sikre computerne effektivt. Samtidig betyder et effektivt IT-sikkerhedssystem også, at computerens funktionalitet måske udfordres eller begrænses. Her bør man spørge sig selv om, man gerne vil have optimal funktionalitet eller optimal IT-sikkerhed? Når man har været udsat for direkte eller indirekte brud på ens IT-sikkerhed, er det ofte med datatab til følge. Det gælder ikke alle for alle, men en god del brugte ikke lige kræfter på at sikre den sidste del, eller måske valgte de bare en lille udgave af ”sikkerhedspakken”. Det er jo meget logisk for der er jo ingen der har ”hacket firmaet eller privaten før”. Samtidig behøver det ikke at koste mere end 30-100 kr. om måneden for enkeltbrugeren at få en forholdsvis sikker IT-løsning,” siger Steen H. Jensen, som påpeger, at IP-Support leverer IT- og datasikkerhed til både arbejdspladsen og hjemmet. Lige fra professionelle end-to end sikkerhedsløsninger til antivirus og -malwarebeskyttelse samt en bred vifte af hosting-produkter og services. Se mere på www.ip-support.dk

IP-Support Jagtvej 208 · Tlf. 60 53 61 10 · www.ip-support.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 73


ROUND COFFEE TABLE 90 Bordene lanceres nu med rustfri stålramme og farvet marmor

Pietra Grey marmor

Emperador marmor

Rhine Sand marmor

HANDVÄRK & TEAM INVITERER INDENFOR I sammenhæng med lanceringen af ny kollektion inviterer HANDVÄRK indenfor, og byder på julelækkerier. Eventet er eksklusivt for læsere af Mit Østerbro, samt venner af brandet, med formål om en hyggelig aften med dansk design i højsædet.

glögg i HANDVÄRK Store torsdag den 16. december kl. 15-18.

Studio Table Lamp

Mød designeren bag og nyd et glas


kollektion. Det enkle design tilføjer stolen en lethed, der i balance med den ergonomiske konstruktion passer ind i ethvert hjem. Både Paragon Chair og Bar Stool skaber med deres dynamiske propositioner et stærkt og minimalistisk udtryk. Paragon er tilgængelig i Natural Oak som vist på billedet, samt Smoked Oak og Black Oak. Alle bestillinger lagt inden 20. december leveres inden jul.

HANDVÄRK Store Aarhusgade 136A, 2150 Nordhavn @handvark +45 31 731 223 info@handvark.com handvark.com

SERIES

Paragon Chair og Bar Stool er nyeste tilføjelse i HANDVÄRK’s

PARAGON

NEWS


Mit Østerbro Jul og nytår på Østerbro

Lækre småkager,

kreative blad-julekort og en tur i kirke

Af: Heidi Friis - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

H

er kommer et par julehyggelige bud på en børnevenlig udgave af juleaktiviteter uden stress, der heller ikke koster lige så meget som den dyreste julegave under juletræet. Julen er børnenes fest, så det gælder om at planlægge

76 / Mit Østerbro

julehyggen for de små, så den travle julemåned ikke går op i stress og travlhed. Glem alt om at trække ungerne med gennem menneskemyldret på de travle julepyntet gader på Østerbro for at købe julegaver og samtidig forsøge at smide lidt julehygge ind. Det duer ikke. I stedet kan de voksne i ro og mag planlægge et par oplevelser for ungerne, der også bliver en hyggelig fornøjelse for far og mor. For hvem gider at stresse og blive lige så rød i hovedet som julemandens dragt, fordi det er jul.


Mit Østerbro Jul og nytår på Østerbro

1

Julebøger og en hyggelig klassiker Første stop for den børnevenlige julehygge er på det lokale bibliotek på Jagtvej, hvor store og små skal nærstudere reolerne for at finde et par gode børnebøger med jul og måske lidt spænding. Bøgerne skal læses derhjemme i sofaen under et lunt tæppe med en kop varm kakao med skumfiduser. Før turen går ud i kulden, så hvorfor ikke smutte forbi film-afdelingen på biblioteket og snuppe et dvd-film med hjem, så der er lidt ekstra hygge til de mørke aftener. Et bud på en klassiker kan være ’Alene hjemme’ eller et skønt gensyn med Disneys ’Bambi’. Find et flot blad og lav et julekort til julemanden Nummer to julefristelse kræver varme støvler, lunt overtøj og et par gode vanter. Og så gælder det ellers om at komme en tur i Fælledparken eller måske på Kastellet, hvor det handler om at finde en håndfuld flotte efterårsblade. Tag gerne en lille plasticpose med i lommen til bladene, der skal bruges til kreative julekort hjemme i varmen. Kun fantasien sætter grænser for kreativiteten. Tag et hvidt kort eller måske bagsiden af en blok, hvor et flot blad klistres på forsiden. Når bladet er tørt, så prøv forsigtigt at male rundt om bladet eller mal på selve bladet med en tyk tusch i juleglade farver. Skriv en lille hilsen på kortet til julemanden og send det straks af sted til Julemandens værksted på Grønland. Husk at smide det i postkassen senest 15. december for at det kan nå frem til nissernes travle postkontor. Julegudstjeneste med ler i håret julehygge med ungerne og de voksne i familien er en julehyggelig oplevelse i en af de lokale kirker på Østerbro. Søndag den 19. december kl. 9.30-11.30 er der mulighed for at få ler i håret eller lidt flødeskum i ansigtet, man vover sig ind i Fredens- Nazarets Kirke i Ryesgade 105. Det lyder næsten for skægt til at blive hjemme, så tag familien med til KirkeSplat. KirkeSplat er for familier med mindre børn, der bydes velkommen til en kort, børnevenlig gudstjeneste med sang. Kl. 10 fortsætter arrangementet i kirkens krypt, hvor værksteder med krea-aktiviter venter på at komme i gang. Her er plads til masser af energi, kreative evner og et glad smil. Mens ungerne hygger sig, så er der mokka på kanden til far og mor. Trænger man til at blive tanket op, så kan man for en rund tyver indtage en børnevenlig brunch, når det meste af ungernes krudt er brændt af med de mange aktiviteter. Og nu må far og mor godt selv gå ud og købe julegaver for junior er blevet træt.

2

3

Opskrift NEMME SMÅKAGER MED FLOT MØNSTER Man bliver godt nok en smule lækkersulten af at være kreativ og være ude i den friske luft, så her kommer en skøn opskrift på sprøde småkager, skakbrætter. Småkagehygge er en skøn familieopgave i køkkenet. Småkagerne er supernemme at lave, men svære at holde fingrene fra, når de kommer brandvarme ud af ovnen. Så bag hellere en dobbeltportion. Det sjoveste undervejs er at trille de to klumper dej med kakao og vanilje i fire lange pølser, så de danner et skakbræt. Opskrift på skakbrætter kommer her: ●

200 gram smør

300 gram hvedemel

85 gram sukker

Ælt det sammen på køkkenbordet til det hænger godt sammen. Så skal du dele dejen i to klumper. Den ene klump smages til med 1 tsk vaniljesukker og den anden klump med 2 spk kakao. Rul de to dejklumper ud i to hvide og to mørke pølser, og læg den ovenpå hinanden så de danner et skakmønster. Så skæres pølserne i smalle skiver og presses ud på en bageplade. Så skal kagerne i ovnen i 12 minutter ved 225 grader. Og så kommer det allerbedste, når æggeuret siger pling, så er det tid til at smage.

Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Rejser

Rejseoplevelser med grøn samvittighed Følg os på Instagram: TheTravelBook

Af: Karoline Bang Thøfner & Rasmus Lythcke, TheTravelBook

V

i er et ungt par, der brænder for at rejse og har rejst verden rundt til eksotiske destinationer med et sort klimaaftryk. Vi har besluttet, at det er på tide at ændre os – og vi vil bevise, at det er muligt at indføre mere klimavenlige rejse-vaner uden at gå på kompromis med hverken kvalitet, luksus eller gode ferieoplevelser. Igennem de sidste 3 år har vi rejst næsten fuld tid uden at flyve, vi udvælger miljøvenlige oplevelser, ophold og spisesteder, og vi deler vores oplevelser i vores rejseblog The TravelBook og i vores udgivelser ’Staycation in Denmark’ og ‘COPENHAGEN’. På nuværende tidspunkt er vi i gang med en rejseguide til Skåne. Læs mere om vores grønnere rejser på thetravelbook.world THE LODGE The Lodge er, som navnet antyder, et amerikansk inspireret rustikt og romantisk spahotel. Hotellet består af flere elegante træhuse og hytter omgivet af skov på toppen af Romeleåsen, som byder på mange gode gåture i skoven eller til den stejle Romeleklint. Fra hotellets hyggelige hytter og spaområde er der smuk udsigt over meget af den nærtliggende natur, som giver en

78 / Mit Østerbro

4 svenske anbefalinger fra TheTravelBook

idyllisk og lindrede atmosfære. The Lodge er desuden især kendt for sin personlige og hjemlige service. FLAX Lige uden for Malmø ligger en lille familieejet farm ved navn Los Perros Urban Farming. Her dyrker ejerne Sofia og Buddha friske råvarer udelukkende ved hjælp af deres hænder, simple haveredskaber og økologiske frø. Det er muligt at smage på disse giftfrie og hånddyrkede råvarer i deres lille veganske frokostcafé i Malmø centrum. Alle ingredienser, som ikke kommer direkte fra Los Perros farmen selv, kommer fra andre små lokale og bæredygtige foretagender. Caféen Flax serverer både ‘fika’ og frokostretter med tilhørende drikkevarer såsom kaffe, kombucha eller lokale øl. Priserne er yderst fornuftige med tanke på kvaliteten af råvarerne, og den hyggelige stemning og søde betjening af Sofia og Buddha er inkluderet i den skønne oplevelse. På varmere solskinsdage er det muligt at sidde udendørs og nyde det summende byliv. Det er også muligt at købe bl.a. hjemmelavet marmelade og chilisaucer eller genanvendelige kaffekopper og haveredskaber med hjem. LYRAN På Simrishamnsgatan i Malmø overfor Folkets Park ligger Lyran, en lille, intim restaurant med en varm og livlig stemning, hvor man kan mærke, at der er lagt dedikation og kærlighed i sammensætningen af hver ret. Lyrans køkken serverer udsøgte og eksperimenterende retter med friske smage og uventede kombinationer af teksturer. Hver tallerken er simpel, minimalistisk og så flot anrettet, at det er svært ikke at hive kameraet frem for at tage et billede til mindebogen. Menuen er sammensat på baggrund af lokale landmænd, bryggere og vinmageres udbud, så her kan man også smage på nogle af de lokale ildsjæles lækre produkter. HOTEL SKANSEN Er et udsøgt og afslappende spaophold på ønskelisten, er Hotel Skansen i Båstad i Skåne et rigtigt godt bud. Spahotellet er utroligt smukt og luksuriøst med elegant arkitektur og moderne nordisk interiør og med en charmerende udsigt over lystbådene i Laholmsbukten. Det svanemærkede hotel byder på forskellige spa- og overnatningspakker for dem, som ønsker sig et luksusophold, hvor alle de kulinariske detaljer og velværeoplevelserne er gennemført planlagte på forhånd.


Mit Østerbro Rejser

THE LODGE

LYRAN

FLAX

HOTEL SKANSEN

Følg os på @TheTravelBook · www.thetravelbook.world

Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Bolig i byen

ET NYT FAMILIEMEDLEM

DESIGN PÅ TRE BEN

Philippe Starck har tegnet endnu et medlem til Kartells kollektion af træmøbler. Denne gang drejer det sig om en række borde med navnet VISCOUNT OF WOOD. Bordene, som er fremstillet med avanceret produktionsteknologi, findes i runde, ovale og firkantede og fås med bordplader i lys ask, flammet valnød og mørkt træ i forskellige nuancer. Kartell kan bl.a. købes hos designbutikken.dk

Michael Blochs trebenede skammel MB70 fik sin form i 1969. Møbelarkitekten fandt sin inspiration i kombinationen af metal og træ og i de dengang nye produktionsmetoder, som åbnede en ny verden af muligheder. Den skulpturelle skammel fremstilles nu af Selected BySecher sammen med et udvalg af Michael Blochs andre designs. Find skamlen hos Secher Fine Art & Design i Bredgade.

Bord fra Kartell, fra 11.201 kr. · www.kartell.com

Skammel fra Selected BySecher, 4.395 kr. www.secherfineart.com

BOLIGspot MAGNETISME, MODVÆGT OG SAMSPIL En cirkel og en cylinder er grundformerne i italienske Luceplans nye pendelserie Doi, der kan indtage forskellige kompositioner. Ved at justere på interaktionen mellem grundelementerne kan man styre retningen på lyset, der sendes ud fra kilden i cylinderen. Magnetisme, modvægt og samspil gør Doi til en fleksibel lampe med et sofistikeret udtryk, man kan modellere, tilpasse og eksperimentere med. Luceplan forhandles bl.a. hos Paustian.

Lampe fra Luceplan, fra 3.959 kr. www.luceplan.com

STRIKKET LUKSUS Elvangs nye plaid i kabelstrik er lige, hvad man har brug for i disse kolde tider. Med sin strikkede kvalitet bringer den et nyt look og høj komfort til boligen. Den måler 130 x 180 cm og består af 50% alpakauld og 50% fåreuld. Find plaiden i Illums Bolighus.

Strikket plaid fra Elvang, 2.249 kr. www.elvangdenmark.dk

GIV GULVENE EN FORVANDLING Står man med et gulv, der trænger til en forvandling, er der nu håb forude – uanset om gulvet er beklædt med laminat, fliser, lamelparket, beton, linoleum eller terrazzo. DETALE lancerer nemlig den stærke, dekorative behandling KABRIC i et system særligt udviklet til gulve. Det brugervenlige system giver gulvet et nyt look med DETALEs karakteristiske levende finish og smukke, nordiske farver. DETALE forhandles hos Flügger.

Gulvsystem fra Detale, færdig kvadratmeterpris inkl. lak og primer fra 377 kr. www.detalecph.com

80 / Mit Østerbro


NÅR JULEHYGGEN STARTER I BILEN Book din lejebil på enterprise.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 81


Mit Østerbro Bolig i byen

Leveret & monteret-tilbud i samarbejde med Tvilling VVS

VAL

KOMPAS

Pladsbesparende håndvask med stor volumen takket være de unikke egenskaber ved SaphirKeramik samt underskab med låge og hylder.

6.75000

Rimless toilet i dansk design af Hee Welling med vandbesparende dobbeltskyl. Toiletet er med skjult S-lås. Inkl. sæde med ANTIBAK og Soft Close.

5.30000

*

PRO

PRO

Rimless væghængt toilet i minimalistisk design med skjult montering for en nemmere rengøring. Inkl. sæde med Soft Close.

3.87500

*

Kontakt os på: Tlf. Mail

70 27 40 10 mail@tvillingvvs.dk

82 / Mit Østerbro

*

Rimless væghængt toilet i minimalistisk design. Inkl. sæde med Soft Close.

4.25000

*

Bortkørsel af affald tilbydes for 500,Der skal være mulighed for at lukke for vandet til boligen ifm. montering. *Der tages forbehold for evt. komplikationer ift. nuværende installation.


Mit Østerbro Bolig i byen

NYD DIN ALTAN, MED RO I MAVEN Har du styr på din altans resterende levetid? Undersøgelser fra Teknologisk Institut viser, at der findes mellem 50.000 og 100.000 betonaltaner herhjemme, som er 50 år eller ældre. De har derfor overskredet deres forventede levetid og kan potentiel være usikre. Nu er Altan.dk, Danmarks største altanfirma og NIRAS, ingeniørfirma med ekspertise i beton, gået sammen om at udføre altaneftersyn, så danske altanejere kan nyde deres altan med ro i maven. Læs mere om altaneftersyn på www.altan.dk/altaneftersyn


Mit Østerbro Bolig i byen

BRAUN MQ7: EN STÆRK OG HURTIG KØKKENHJÆLPER Den tidligere prisbelønnede stavblender MQ7 kommer nu i en ny opdateret udgave og resultatet er en endnu stærkere og hurtigere køkkenhjælper. Den nye udgave er udstyret med den patenterede ACTIVEBlade-teknik, hvor stavblenderen har et ekstra knivblad i kombination med at skaftet kører op og ned. Dermed opnås en 250% mere aktiv skæreflade, der på ingen tid blender alt, hvad du har brug for. Med det ekstra tilbehør kan du forvandle stavblenderen til både en foodprocessor, piskeris, blender eller hakker.

VEJ DIREKTE I SKÅLEN MED KENWOODS TITANIUM CHEF BAKER

Braun 7025X koster 899 kr. Elgiganten og Whiteaway.dk

Med den nye Titanium Chef Baker opfylder den britiske køkkenmaskine-producent enhver bagedrøm. Kenwood kommer her med en unik køkkenmaskine, som vejer ingredienserne direkte i skålen og blander ingredienserne sammen til det perfekte resultat hver gang. Køkkenmaskinen er ikke bare flot at have stående i køkkenet, den er også praktisk og kommer med hele to skåle på henholdsvis 5 og 7 l.

Kenwood Titanium Chef Baker (KVL85.004SI) Vejl. pris 6.499 kr.

BOLIGspots LAV DIN EGEN HJEMMELAVET IS TIL NYTÅR PÅ 30 MINUTTER Nytårsaften er reddet. Takket være et nyt is-tilbehør fra Kenwood, behøver du kun 30 min. til at servere en lækker, festlig og hjemmelavet dessert. Med Kenwoods nye ismaskine-tilbehør tilberedes isen direkte i skålen, hvilket er nemt og skaber meget lidt opvask. Is-tilbehøret kan let monteres på nyere modeller af Kenwoods køkkenmaskiner.

Kenwood KAX71.000WH Vejl. pris 899 kr. Power, Skousen og Whiteaway.

KAFFEEVOLUTION HOS DE’LONGHI Magnifica Evo er De’Longhis seneste fuldautomatiske kaffemaskine, der giver en autentisk, italiensk kaffeoplevelse i dit eget hjem. Den indbyggede bryggeenhed doserer og komprimerer de kværnede bønner ligesom en ægte barista. Det eksklusive LatteCrema-system skaber samtidig et fløjlsblødt mælkeskum til din latte eller cappucino. Derudover kommer Magnifica Evo med en ny mælkekande, der fylder mindre i køleskabet.

Magnifica Evo sælges i udvalgte butikker rundt om i landet Vejl. pris fra 2.999 kr.

84 / Mit Østerbro


Mit Østerbro & Velvære Mit Motion Østerbro Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro Bolig i byen

Er din altan juleklar?

Julen nærmer sig og årets hyggeligste højtid står for døren. Du kan nemt sprede julestemning på din altan på de smukke, mørke og kolde decemberdage. Tilføj julehygge til din altan med lanterner, udendørs julepynt, lyskæder, LED-lys og et varmt uldtæppe. Find mere inspiration på www.altanliv.dk

8.

9.

7.

1.

6.

5.

3. 2.

4.

1. Bgreen stjerne, rustent jern 39,- // 2. Lyskæde, 5 m 299,- // 3. Ib Laursen bord, unika 2.399,- // 4. Kunstig lærkekrans 899,- // 5. Arctic uldtæppe 399,- // 6. A2 Living lanterne 33,5 cm 699,- // 7. Deluxe Homeart, udendørs LED-lys 10 cm 119,- 8. Deluxe Homeart, udendørs LED-lys 20 cm 149,- // 9. Altankasse Lux, Frederiksberggrøn 325,- // Se hele udvalget på www.altanliv.dk


Mit Østerbro Bolig i byen

Vil I skyde papegøjen?

Glædelig jul, Østerbro

Bedre internet på ønskelisten? Se her: Op �l 1000 Mbit fra 95 kr. Bedst �l andels- og ejerforeninger

Fiberby.dk >>> Mit Østerbro / 87


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Julesejltur for børn Det’ for børn! Tag ungerne med på en hyggelig og julet kanalrundfart i Københavns kanaler, hvor Over-nissen fortæller hyggelige historier om jul, eventyr og traditioner. Båden sejler fra Nyhavn den 11. og 18. december kl. 09.30. Turen varer 40 minutter, og voksne er selvfølgelig også velkomne ombord.

Foto: Stromma

www.bornibyen.dk/koebenhavn/articles/

Julerød Bageby på Experimentarium Julerød Bageby er en voksende peberkageby, der har indtaget foyeren på Experimentarium med velduftende perberkagehuse. Frem mod jul vil byen gro, når flere og flere føjer deres egne hjemmebagte godter til udstillingen. Og det hele kulminerer, når Micki Cheng kårer det bedste peberkagehus den 27. december. Foto: Experimentarium

www.bornibyen.dk/koebenhavn/articles/

Julestemning på Bakken

Foto: Bakken

Kom i julestemning i verdens ældste forlystelsespark. Bakken slår dørene op til årets julesæson med masser af julemagi og lækre julegodter. Gå på opdagelse i de mange fine juleboder, der er spredt rundt i Bakkens gader og stræder. I vil med garanti komme i julestemning! Du kan opleve Jul på Bakken hver fredag-søndag fra 26. november - 19. december og 20.-22. december. www.bornibyen.dk/koebenhavn/articles/

88 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Det magiske julebånd

Foto: Eventyrteatret

Oplev Eventyrteatrets nye julemusical ”Det magiske julebånd” om den juletravle Nisseby, hvor de voksne er verdens bedste til at lave Julemandens røde gavebånd. 60 minutters topunderholdning i Tivolis Glassal for juleglade børnefamilier - husk billetten giver fri adgang til ”Jul i Tivoli” på spilledagen. Julemusicalen spilles fra den 27. november - 19. december. www.bornibyen.dk/koebenhavn/articles/

The Lab x the lab kitchen julemarked

Foto: The Lab

The Lab x The Lab Kitchen afholder igen i år julemarked på Vermundsgade 40, hvor der vil være masser af boder med spændende sager for både voksne og børn. Forkæl dig selv eller shop julegaverne – der vil være alt fra keramik, til tøj og accessories. The Lab Kitchen sørger for lækkerier og varme drikke. Julemarkedet afholdes søndag den 12. december fra kl. 10.00-17.00. www.fb.me/e/1oFtXpesP

Jul i Parken

Foto: Parken

For første gang nogensinde slår Parken dørene op til et kæmpe julemarked og en 600 m2 stor skøjtebane, hvor hele familien kan slå sig løs. Julemarkedet holder åbent fra den 17.-23. december, men skøjtebanen vil være åben helt frem til slutningen af januar. www.bornibyen.dk/koebenhavn/articles/

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 89


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

VELKOMMEN TIL GALLERI BREDGADE 22 Udstillingskalender Birte Claire 8. december til 14. december Suzanne Danneskiold Lassen 15. december til 3. januar 2022 Hanne Støvring & Benjamin Arce 5. januar til 18. januar Terese Andersen 19. januar til 1. februar Holger Poulsen 2. februar til 8. februar Louise Gorm 9. februar til 15. februar Lotte Kejser & Signe Lanter 16. februar til 22. februar

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 Galleri Bredgade 22 · www.bredgadecph.dk · Tlf. 22 44 34 44 90 90 / / Mit MitØsterbro Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Hanne Støvring

Benjamin Arce

People & Places "Life is a Journey"

"In a New York Minute", New York 2017

"Endless Bridge", Denmark 2019

Hanne Støvring er billedkunstner og kunsthistoriker. Født i 1978. Hendes kunstneriske virke udspringer på Bornholm. I 2013 rykkede hun til New York. Efter fire år med udstillinger i storbyen og andre steder i USA, er hun nu tilbage i København, med udstillinger både nationalt og internationalt. Hanne har en BA og en MA i kunsthistorie fra Aarhus Universitet. Og selv om Hanne er aktuel både i USA og på Bornholm – så starter hun altså året med udstillingen i Bredgade 22 i København.

Benjamin Arce er fotograf og født i USA i 1979. Hans forældre flyttede til El Salvador, hvor han voksede op. I en alder af 22 flyttede han til Frankrig, hvor han studerede litteratur og musik. Efter næsten ti års karriere inden for musik besluttede han at starte en karriere inden for fotografi. Benjamin mener, at hvert trin i livet er en del af en rejse, der fortjener at blive fastholdt visuelt. I 2013 flyttede han til København - og nu ni år senere debuterer han endelig udstillingsmæssigt på dansk jord.

6.-18. januar 2022

Galleri Bredgade 22

Bredgade 22 · 1260 København

www.stovring-art.com · www.hs-art.dk

www.imagesbyben.art

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 91


Mit Østerbro Klumme

Klumme

Jule-hyggestress balance

S

idste år på denne tid var vi ved at gå ind i en lang periode med nedlukning. For min familie betød det utroligt mange børn hjemme, mange zoommøder under lettere kaotiske forhold, isolation og meget skærmtid, ikke så mange fysiske aftaler, men mange skænderier mellem ungerne. Men det betød også, at det hele blev vendt på hovedet og på nogle måder skabte ro og tid. Den tid kan man godt komme til at savne, når der skal smøres fire madpakker og sendes fire børn ud af døren inden klokken otte. Jeg kan også komme til at savne et hverdagsliv, hvor der var tid til at gå tur med teenageren rundt om Søerne, løbe sammen i Fælledparken og nå at følge med i hinandens liv, fordi ingen rigtigt skulle være et andet sted, og opgaverne kunne løses fra baggården i Ryesgade, en bænk i Østre Anlæg eller hvor som helst. Gad vide, hvad vi har taget med os fra nedlukningen? Gad vide hvad det kommer til at betyde for fremtiden? Kommer der til at være mere tid og plads til det vigtigste, eller er vi røget direkte tilbage i de tunge, stressende og drænende rutiner?

92 / Mit Østerbro

Nu er vi midt i en julemåned. Den måned på året, hvor allerflest stresser – mens vi bilder hinanden (og os selv) ind, at vi “har det sååååå hyggeligt”, mens vi flår gaver ned af hylderne og bager endnu et læs julekager. Lad os skrue ned. Lad os stoppe op og trække vejret. Lad os vælge de gode ting. Hvis Corona-epidemien har skubbet lidt til vores work-life balance, kan den så ikke også skubbe lidt til vores jule-hygge-stress balance? Lad os stille flere krav til vores liv generelt og stoppe op og mærke OG handle på dét, der ikke fungerer. Uanset om det er i arbejdslivet eller juletiden. Lad os vælge de gode ting til og sige mere fra over for alt det andet. Om en uge pakker jeg min familie og sætter os alle seks på et fly mod De Kanariske Øer og bliver der i to uger. Det er vores oprør mod julestress og vores måde at insistere på tid og samvær. Gaverne er mindre, der er ingen and eller brune kartofler. Men til gengæld er der heller ingen stress, kun en masse tid. Man kan jo altid starte med et lille oprør.


Mit Østerbro Bolig

Hele 293 m2 bolig i landlig idyl

SMEDEVEJ 29, 3600 FREDERIKSSUND SUPER SPÆNDENDE EJENDOM BELIGGENDE I LANDLIG IDYL MED BÅDE STALDBYGNING, MURET GARAGE OG ANNEKS Velkommen til Smedevej 29 i Frederikssund. Her venter jer en 2.102 kvadratmeter naturskøn grund, hvor I kan få god plads til både dyrehold, den pladskrævende hobby og til bare at være jer selv. Stuehuset blev opført som Rytterskole, men er siden da blevet gennemgribende moderniseret, dog med en bevaret respekt for den originale charme. I stueplan er et bryggers, to badeværelser, køkken og to stuer, og på førstesalen er der repos, tre værelser, badeværelse, omklædningsrum og to altaner. Derudover er der et lækkert anneks på 36 kvadratmeter med indlagt varme, køkken og bad samt en hestestald og en muret garage med el-port. Boligens samlede boligareal er på hele 293 velplacerede kvadratmeter, og her er der plads til at bo to familier, flere generationer eller delvis udlejning. Beliggenheden er fantastisk, da I bliver omkranset af naturen, der ligger rundt om Sigerslevøster. Derudover ligger ejendommen rigtig godt lokalt nær en populær privatskole. Der er kort afstand til stationsbyerne, såsom Skævinge og Gørløse, og skal bylivet mærkes med shopping, caféer og kulturliv, så sæt kursen mod Frederikssund og Hillerød. Pris: 6.425.000 kr.

Ejerudgift pr. md.: 4.153 kr.

Læs mere på home.dk/sag/1510000968

Bolig: 293 m2

Grund: 2.102 m2

Energimærke: C

88 20 93 30 hilleroed@home.dk Mit Østerbro / 93


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

GALLERI BREDGADE 22

UNIKKE OG ABSTRAKTE NATURBILLEDER Under normale omstændigheder ville jeg have tilbragt det sidste halvandet år med at rejse, fotografere og opleve verdenen. Covid-19 pandemien tvang mig, som så mange andre, til at ændre mine planer og min dagligdag. Jeg opholdte mig derfor primært på Samsø – en naturperle midt i Danmark, hvor jeg har tilbragt en stor del af min opvækst.

UDSTILLER Suzanne B. Danneskiold Lassen Freelance journalist & Photographer Tlf. 4046 1612 sdlassen@gmail.com

Pandemien gav mig ro og tid til lange gåture i naturen. Da jeg samtidig finder en glæde ved at tage billeder, begyndte jeg at se nysgerrigt på naturen fra en fotografs perspektiv. Det gav en ekstra dimension og ligeledes en stor fornøjelse ved at opdage de mest finurlige figurer på stranden – elementernes aftryk i og på sandet. På mine lange ture gennem plantagen blev jeg inspireret af de dramatiske tredimensionelle strukturer i de gamle forvitrede træers bark. Hvad var det? Et råbende ansigt, en søhest eller en kvinde på flugt? Udstillingen åbner den 15. december 2021, kl. 16.00. Kunstneren vil være til stede i galleriet fra den 15. – 22. december og efter aftale mellem jul og nytår. Udstillingens sidste dag er den 3. januar 2022.

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 Galleri Bredgade 22 · www.bredgadecph.dk · Tlf. 22 44 34 44 94 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 94


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

5. feb — 20. mar

Præsenteret efter aftale med Music Theatre International (Europe)

osterbroteater.dk

Produceret i samarbejde med

Premiere 23. sep 2022 C ED ER HO L M & B J ER K Ø

Teaterkoncerten over dem alle er tilbage! Oplev TEATERKONCERT GASOLIN’ i version 2022, hvor Gasolin’ og Gasbeholder forenes i et nyt og storslået teaterunivers.

Mit Østerbro / 95

teaterkoncertgasolin.dk


Mit Østerbro Motion & Velvære

CYKELLAND er kommet til Nordhavn Den nye cykelkæde Cykelland har lige slået dørene op for både almindelige cykler og elcykler på Amerika Plads. Butikken er den tredje i rækken, og med i ejerkredsen er blandt andet den tidligere cykelrytter Jens Veggerby, der i sin tid vandt 13 seksdagesløb.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

et hele startede lidt tilfældigt med, at der var en cykelbutik til salg i Hvidovre. Jens Veggerby og hans to forretningspartnere, Søren Mathiesen Hass og Mikkel Andreas Lippmann, overtog butikken i 2020 under corona-nedlukningen, og nu er forretningen vokset til en lille cykelkæde på tre butikker, hvoraf butikken i Nordhavn er den senest tilkomne. At Jens Veggerby gør sig inden for cykelbranchen er nok ikke overraskende for den lidt ældre del af Mit Østerbros læsere, der vil genkende ham som et stort navn i dansk cykelsport fra 1980’erne og 90’erne. Samtidig havde Jens Veggerby, Søren Mathiesen Hass og Mikkel Andreas Lippmann gang i et cykelprojekt med leasing af high-end cykler, så en karriere inden for cykler var allerede godt

96 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

igang. “Vi brugte en del kræfter på at få Hvidovre-butikken op at køre, men inden vi fik set os om, blev vi spurgt, om vi ville overtage en cykelbutik på Nørrebro. Så der slog vi også til, og da vi hørte, at der var et tomt lokale, hvor der også havde været en cykelbutik, et godt sted her i Nordhavn, valgte vi også at etablere os på Østerbro,” fortæller Jens Veggerby.

Mange tyr til cyklen Man kan selvfølgelig mene, at det er lidt risikabelt at starte tre cykelbutikker samtidig med, at vi er plaget af corona, men som Jens Veggerby påpeger, så er der dels mange, der har valgt at ty til cyklen i stedet for offentlig transport, dels har man i lange perioder ikke kunne dyrke de fleste indendørs sportsgrene, så her har cyklen været et godt alternativt. “Jeg har også en del kunder i Nordhavnsområdet i forbindelse med det, jeg også går og beskæftiger mig


Mit Østerbro Motion & Velvære

Mit Østerbro

med, nemlig cykelevents og -arrangementer. Vi håber selvfølgelig også, at Østerbroerne og de lokale Nordhavnsbeboere bliver glade for, at der atter er en cykelbutik i lokalområdet. Vi har i hvert fald en masse gode idéer til, hvordan vi fremover kan drive butikken i Nordhavn, som er et fantastisk spændende område med et enormt potentiale,” siger Jens Veggerby.

Elcykler til konkurrencedygtige priser Det er mindre end en måned siden, butikken i Nordhavn åbnede, og med det er den lille cykelkæde Cykelland for alvor kommet i omdrejninger. Fokus ligger meget på elcykler, og det skyldes ganske enkelt, at med overtagelsen af butikken i Hvidovre lå der også en egenproduktion af elcykler. “Den tidligere ejer havde fået lavet Elvira Madigan elcykler i 15 år, og den har faktisk før vores tid vundet flere forbrugertests. Vi kalder den blot Elvira i dag, og det er en elcykel af god kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Derudover sælger vi ‘hr. og fru-Danmark’ cykler til almindeligt brug. Jeg har selv agenturet på high-end mærket

Colnago, og vi kan sagtens skaffe andre cykelmærker, hvis man ønsker det. Men her til en start er det elcykler og almindelige cykler, vi har fokus på, også fordi de tidligere ejere af butikkerne med deres erfaring vidste, hvilke cykler, der er efterspørgsel på her i byen,” pointerer Jens Veggerby.

God service hele vejen igennem Cykelland bestræber sig på at give en god service hele vejen igennem, og hvis man for eksempel indleverer sin cykel på værkstedet om morgenen, får man den udleveret igen om aftenen. Butikken har også allerede fået en del henvendelser fra virksomheder, som ønsker at få deres medarbejderes cykler serviceret, hvilket Jens Veggerby ser som en rigtig fin måde at etablere sig på i lokalområdet. “Efter en noget hurtig opstart for alle tre butikkers vedkommende er vi nu begyndt at strømline forretningen, så vi kan få styrket og forfinet vores koncept. Vi har fået ansat nogle fremragende medarbejdere, der kan servicere kunderne i dagligdagen, mens Søren, Mikkel og jeg står for de mere overordnede tiltag. Selvom vi alle tre har noget kørende ved siden af, prioriterer vi altid at mødes flere gange om ugen for at planlægge fremtiden for Cykelland,” siger han.

Cykelland Amerika Plads 33 · Tlf. 48 80 82 00 · www.cykelland.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 97


Mit Østerbro Motion & Velvære

Med den menneskelig kontakt i fokus På Amerika Plads arbejder mor og søn sammen for at skabe velvære og sprede glæde. Her bygger træning og behandlinger på tillid og tryghed. Af: Cille Rosenkvist - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

lle skal have lyst til at åbne vores dør”, er den første sætning jeg hører, da jeg træder ind i de lyse lokaler, hvor Dorte og Oliver driver hver deres virksomhed. Det har de ramt ret godt, for jeg har både lyst til at åbne døren og blive der. Da jeg træder ind i lokalerne på Amerika Plads, er jeg nemlig ikke i tvivl om, at her er jeg kommet til et sted, hvor der skabes relationer og arbejdes med at hjælpe andre mennesker. Her på Amerika Plads har mor Dorte og sønnen Oliver slået sig sammen med hver sin passion og hvert sit håndværk, men med et fællesskab omkring det at skabe glæde og velvære baseret på tillid. Dorte Skaalum har haft sin klinik

98 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

for fodterapi “Lucky feet” på adressen siden 2015. Her hjælper hun sine kunder med at blive smertefrie, hun giver runners treatment og forskellige former for fodbehandlinger. Dorte startede flere år tilbage som afspændingspædagog og erfarede dér, at mange smerter, der kom til udtryk forskellige steder i kroppen, i virkeligheden kunne lokaliseres til fødderne. Derfor uddannede hun sig til fodterapeut og åbnede sin klinik i 2015.

Mor og søn supplerer hinanden I maj 2021 rykkede Oliver ind i det ene lokale. Det er ikke første gang, mor og søn arbejder sammen, og det er de gode til. Det mærkes fra det øjeblik, man træder ind i klinikken. De supplerer hinanden og er gode til at drømme sammen og rykke på drømmene.


Mit Østerbro Motion & Velvære

JULEGAVE FRA OS

PERSONLIG TRÆNING Ønsker du eller en du har kær god træning, livsstilsomlægning eller at forbedre din fysik og mentalitet til din sport? Nu kan du lægge individuel, skræddersyet, personlig træning under juletræet med et godt tilbud. Spar 20%, eksklusivt gennem Mit Østerbro, på et valgfrit forløb på 5 eller 10 sessioner af op til 60 minutters varighed. Klip har en gyldighed på 1 år fra købsdato. Tilbuddet gælder indtil d. 24/12 2021.

“Det er meget særligt at kunne dele arbejdsliv med sin søn,” siger Dorte og kigger på Oliver, mens hun grinende siger: “Engang var jeg den stærkeste, og nu er det ham, der er den stærkeste. Vi hjælper hinanden og løfter hinanden.”

forløb hos Oliver kan du være helt sikker på, at de dårlige undskyldninger ikke får lov at sætte en stopper for din træning og udvikling. Oliver har nemlig specialiseret sig i at hjælpe sine kunder med at overvinde barrierer.

OS – Bevægelse med omtanke I lokalet, hvor Oliver nu folder sig ud, kan du få personlig træning med omtanke. Det sker i Olivers virksomhed “OS Personlig træning”. Oliver kan nemlig skræddersy et forløb, der passer til dig, uanset hvad dit mål er. Han har kunder, der vil i bedre form, kunder der er belastede af smerter, kunder der grundet deres arbejde skal strammes op, kunder der ønsker bedre mobilitet og kunder, der af den ene eller anden grund ønsker at omlægge deres livsstil. Oliver har læst idræt på Københavns Universitet og har efterfølgende suppleret med en uddannelse som personlig træner fra At-Work skolen i København “Jeg har en bred kompetenceprofil, og jeg er optaget af, at finde den rigtige vej for lige netop dig. Jeg tror ikke på, at der er en opskrift, som alle kan følge. Derfor gør jeg meget ud af den menneskelige kontakt og tilbyder en gratis uforpligtende samtale allerede inden opstart. Det er jo vigtigt, at der er kemi, fordi man kommer til at arbejde tæt sammen.” Hos “OS Personlig træning” screener Oliver dig ved første session, så I er sikre på, at I arbejder efter en plan og et mål, som både er realistisk og skaber tilfredshed. Ved et

“En væsentlig faktor, når man skal overvinde barrierer og skubbe sig selv ud, hvor man ikke har været før, er, at man føler sig tryg. Det er altid mit første og vigtigste mål i mødet med nye kunder,” forklarer Oliver og fortsætter: “Jeg gør mig umage med at skabe tryghed.”

Fagligt funderet med menneskelige værdier Fælles for Dorte og Oliver er, at de begge er fagligt og teoretisk funderede inden for hver deres felt. De kender teorien bag det, de laver, og er klædt på til at hjælpe deres kunder med at blive smertefrie inden for deres forskellige områder. Derudover har de også begge en grundighed i forhold til at skabe tillid og kontakt til de mennesker, der træder ind i deres lokaler. Det er en opskrift, der virker. Deres kunder mærker effekt af behandlingerne, og det er præcis det højere formål for dem begge. “Vi vil hjælpe andre mennesker og sprede glæde. Når vores kunder har været her og går ud ad døren uden smerter eller allerede efter anden træningssession fortæller, at deres smerter er reduceret kraftigt, og at de nu selv kan gøre noget ved smerterne, så er vi tilfredse,” fortæller mor og søn i munden på hinanden.

Lucky Feet og OS · Personlig træning Amerika Plads 8A · Kbh. Ø · Tlf. 22 44 30 88 · www.lucky-feet.dk · www.oliversebastian.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 99


Mit Østerbro Motion & Velvære

LÆG DIG TIL RETTE I HOLDBAR LUKSUS Forkæl dig selv eller en du holder af med sengetøj i egyptisk bomuld fra Michala Copenhagen. Fibrene i topkvaliteten Giza er længere, tyndere og stærkere end almindelig bomuld, så de smukke stoffer kan holde sin høje glans og enestående blødhed i mange flere år end almindelig egyptisk bomuld. Alle tekstiler er Oeko-tex certificerede i produktklasse 1, produktklassen med de strengeste krav og grænseværdier. Sengetøjet kan købes hos Schwarz Senge på Østerbro.

AFSLAPPENDE ART DECO Vil du slappe af i bedste Art Deco-stil, kan du se nærmere på Duravits XViu badekar, hvor en særegen metalramme bærer et let badekar. Duravit kan bl.a. købes hos Broernes VVS på Østerbro.

XViu badekar fra Duravit, 53.113 kr. www.duravit.dk

Sengetøj fra Michala Copenhagen, fra 3.250 kr. www.michala.dk

VELVÆREspot SOM ET LEVENDE LYS Lad en rolig stemning brede sig uden giftige dampe fra stearinlys med Eva Solos nye LED lampe med fyrfadseffekt i farven Smokey Grey. Eva Solo findes hos bl.a. Imerco.

LED lysestage fra Eva Solo, 349,95 kr. www.evasolo.com

EN AFSLAPPENDE AFFÆRE Åbn døren til en oplevelse ud over det sædvanlige, når du besøger AIRE Ancient Baths i Carlsberg Byen. Her kan man bl.a. nyde massage og termiske bade efter græske og romerske traditioner i historiske omgivelser.

Besøg hos Aire Ancient Baths, fra 575 kr. pr. person www.beaire.com

TIL SKØNHEDSSØVNEN BoConcepts samling af senge byder nu på den smukke og behagelige Houston seng med en blød og organisk form, elegante detaljer og god komfort. Sengen finder man bl.a. hos BoConcept ved Gammel Mønt.

Seng med hovedgærde fra BoConcept, fra 11.990 kr. www.boconcept.com

100 / Mit Østerbro


KØB EN AKTIV JULEGAVE Se det store JULEGAVEUDSALG på Runnerslab.dk

FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRE DAG TIL DAG LEVERING

% FÅ 20

20 BRO R E T ØS DEN VARER O K D TE T MEE PÅ NEDSAT A B A K R IK DER GÆL


Mit Østerbro Motion & Velvære

Stemningsfuld

skønhedsklinik med god aura Klinik AURA på Langøgade er en eksklusiv skønhedsklinik, hvor de to skønhedseksperter Stine og Lærke tilbyder sine kunder stor faglig kunnen og en behagelig og afslappet stemning med plads til alle slags mennesker.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

N

år man taler med Stine og Lærke, de to skønhedseksperter og indehavere af Klinik AURA på Langøgade 4, fornemmer man straks, at de er to åbne og imødekommende personligheder. De fortæller bramfrit og lige ud ad landevejen om deres skønne klinik, deres store faglighed, deres økologiske, veganske og urtebaserede produkter, og om hvor vigtigt det er for dem begge, at ALLE typer er velkomne i klinikken. Stine og Lærke mødte hinanden på kosmetikeruddannelsen i 2017, hvor de blev gode veninder. Da coronanedlukningen ramte dem sidste år, blev de enige om at starte en skønhedsklinik. “Under nedlukningen brugte vi al vores fritid på at skabe en forretningsmodel for vores klinik. Nu er det blevet en realitet, og vi er utrolig stolte over stedet, som er kommet rigtig godt i gang,” fortæller Lærke. Den gode start skyldes blandt andet, at de to komplementerer hinanden ualmindeligt godt på det rent faglige område, mener Stine: “Vi kan nogle forskellige ting og er rigtig gode til at arbejde sammen.”

Altid frisk makeup Lærke har en baggrund som bestyrer af hudplejeklinikken Visage på Frederiksberg Allé, hun har bl.a. taget en uddannelse som mikropigmentist, og hendes specialer er hårfjerning og permanent makeup. Det er mikropigmentering, hvor man lægger farve i det yderste hudlag, så f.eks. ens bryn eller læber ser mere markerede ud. “Ved permanent makeup bliver der ikke lagt en decideret makeup – selvom man godt kan få det til at se ud sådan, hvis dette er ønsket – men mere et pænt og naturligt resultat ved hjælp af specialfremstillede nåle og organiske farver. På den måde kan jeg f.eks. få det til at se ud som om, man altid har en pæn læbestift på, som aldrig smitter af på et glas. Med permanent makeup behøver man ikke, uanset hvad man laver, at bekymre sig om, hvordan makeuppen ser ud,” siger Lærke.

102 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Pæne hænder er vigtigt Stine har været selvstændig i Parfumeri Charlotte Bonnèn i Charlottenlund, hvor hun også var elev, og hun har speciale i vippe-extensions og i negle, hvor Klinik AURA både tilbyder shellac og gele til forstærkning og til forlængelse. “Det er en smuk ting udseendemæssigt og rart at få ordnet sine negle. Vi læser meget andre mennesker på deres hænder, og et par usoignerede hænder er nok ikke noget, der sætter de positive tanker i gang,” fortæller hun. Begge udfører ansigtsbehandlinger, lash lift samt farvning af bryn og vipper.


Mit Østerbro Motion & Velvære

MÆND OGSÅ VELKOMNE Det er stort set altid kvinder, der modtager skønhedsbehandlinger, men hvad er der galt med, at mænd også forkæler sig selv og plejer sit udseende? Sådan tænker Stine og Lærke i hvert fald, og derfor tilbyder de også specialbehandlinger til mænd. “Vi vil gerne bryde tabuet om, at mænd ikke gør noget ud af sig selv, og vi har faktisk mænd, der kommer herned og får farvet og rettet sine bryn. En ansigtsbehandling er lige så relevant for en mand som en kvinde, og derfor har vi på vores hjemmeside www.klinikaura.dk lavet et menupunkt specifikt for mænd, så de nemt kan overskue, hvilke behandlinger vi tilbyder dem. Vi har blandt andet en MANicure, hvor vi plejer og behandler mændenes hænder, som f.eks. qua deres job kan være lidt medtagede, og som vi på en meget mandlig måde giver en behagelig soignering, som vi kalder det,” fortæller Stine. Uanset hvem man er, bør man lægge vejen forbi Klinik AURA og de to udadvendte skønhedseksperter, hvis man gerne vil investere i sit ydre for at prioritere sit indre.

Udover at give resultatrige og lækre skønhedsbehandlinger, er det som nævnt vigtigt for pigerne bag Klinik AURA, at der er rart at være med plads til alle slags mennesker. Her skal ingen føle, at de skal være noget, de ikke er, pointerer Lærke stærkt: “Man kan komme her i sine sutsko eller arbejdstøj, hvis man har lyst til det, og et besøg skal altid være en hyggelig og afslappende oplevelse,” fortæller hun. Det er blandt andet derfor, at der altid er en skøn café latte klar til gæsterne, og at de serverer champagne til kunderne om fredagen. Man skal selvfølgelig ikke lade sig ’snyde’ af den gode stemning hos Lærke og Stine i Klinik AURA. De er begge superprofessionelle behandlere og har taget adskillige efteruddannelser, siden de blev færdige som kosmetologer. “Vi giver behandlinger på højt niveau, men vi gør

det til priser, som er meget rimelige. Det behøver ikke at koste en formue at forkæle sig selv, desuden giver vi 10% studierabat,” siger Stine.

Vegansk hudplejemærke med kvalitet Hos Klinik AURA kan man også købe hudplejeprodukter fra Hálo Herbel Cosmetics, som er et vegansk urtebaseret hudplejemærke, med resultatgaranti. Hálo har alle de gode egenskaber, de to skønhedseksperter prioriterer. Produktet er skabt af urteekstrakter og essentielle olier, som er nænsomt doseret ud fra deres medicinske fordele. Råvarerne bliver høstet fra lokalt dyrkede økologiske urtefarme i Israel. Produkterne er ikke testet på dyr og indeholder ingen animalske ingredienser, syntetisk farve & duft, SLS, parabener eller mineralske olier.

KLINIK AURA Langøgade 4 kld. th · Tlf. 53 53 99 22 · www.klinikaura.dk · Instagram: klinik_auracph

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 103


rbro itoeste m : m a stagr bro · In r e t s Ø O k: Mit TERBR dk · Faceboo S Ø T I bro. FØLG M toester i m . w ww

Mit Østerbro

Østerbro og Nordhavns lokale magasin Magasinet Mit Østerbro distribueres på hele Østerbro og i Nordhavn. Find magasinet i print i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller online på www.mitoesterbro.dk. Vil du gerne profileres eller har du noget på hjerte, så book indrykninger, omtaler, nyheder og annoncer til 2022 allerede nu. Mit Østerbro udkommer 6 gange årligt. I 2022 udkommer magasinet: ● 11.

● 10.

● 14.

februar 8. april

juni 2. september

oktober 9. december

Du er altid velkommen til at kontakte Mit Østerbro på tlf. 22 33 44 72 eller mail martin@mitoesterbro.dk Venlig hilsen Martin Andersen Chefredaktør

104 / Mit Østerbro


LØBEBÅND FRA 4499 Kr.

700 KVM SHOWROOM KOM OG TEST UDSTYRET!

PROFESSIONELT HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

ROMASKINER FRA 2999 Kr.

Frederikssundsvej 316 • 2700 Brønshøj • +45 38 28 10 80 • kbh@fitshop.dk

fitshop.dk


Mit Østerbro Motion & Velvære

BLIV STÆRK OG SMIDIG MED

ELASTIKTRÆNING 2

BRYST PRES Træner: Bryst og øvre ryg. Sådan gør du: Stil dig med ryggen mod din elastik. Let bøjning i begge arme, spænd godt op i hele kroppen. Før armene frem mod hinanden, mens du holder bøjningen og rundingen og træk dem nu langsomt tilbage til udgangspositionen.

3

TRICEPS Træner: Bagside af overarme og skulderstabilitet. Sådan gør du: Stil dig med ryggen mod din elastik. Fold dine hænder omkring elastikken og stræk nu dine arme skråt op og bøj dem langsomt tilbage mod dit baghoved.

4 Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et lækkert og funktionelt træningsprogram til dig med elastik. En elastik giver en skånsom træning, hvor du bl.a. har mulighed for træne fra en masse vinkler, forskellige tempi og varierede modstand. Øvelserne simulerer fysiske aktiviteter, som du udfører i din dagligdag.

Tekst: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Møller

7 øvelser · 4 runder · 1 minut per øvelse.

1

MORGENSTRÆK Sådan gør du: Sæt din elastik fast og stil dig med ryggen til. Du står ret op, med en spændt elastik i begge hænder. Udgangsposition er let bøjet arme, albuer ned mod taljen. Nu strækker du en arm opad mens dit blik søger modsatte bøjede arm og fortsætter skiftevis.

106 / Mit Østerbro

DØDLØFT PÅ ´ET BEN Træner: Baglår, baller og ryg. Sådan gør du: Stå på elastikken med den ene fod, og enderne mellem dine hænder. Spænd op i maven og find balancen, mens du langsomt bevæger overkroppen fremover, samt bøjer lidt i bærende ben. Kør så langt ned som du kan, uden at slippe spændingen og den lige linje igennem kroppen. Ret dig op igen til udgangspositionen og gentag.

5

PULL-APARTS Træner: Øvre ryg og skuldre. Sådan gør du: Stil dig med front mod din elastik og grib fat i begge ender med din hænder. Stræk dine arme lige frem i skulderhøjde. Træk nu kontrolleret med let bøjet arme hænderne fra hinanden og bagud, indtil maksimum nås. Hold igen og før dine arme og elastikken til din udgangsposition.

6

BICEPS CURL Træner: Forside af overarme, ryg og skulderstabililtet. Sådan gør du: Stil dig med siden til din elastik og grib fat med din ene hånd i begge elastikker.Spænd op i hele kroppen, og bøj nu langsomt din ene underarm ind til en 90-graders vinkel, og stræk langsomt ud igen.


Mit Østerbro Motion & Velvære

1

Følg Christina på Instagram @kaufi.training

4

5

6

7

7

SQUAT TIL LUNGES ROTATION Træner: Forlår, baglår, baller. Sådan gør du: Stil dig med front mod din elastik og grib fat om dine elastikker med foldede hænder. Herfra sænker du langsomt bagdelen bagud og sætter dig ned på en ”kontorstol” og hernede bliver du i 1 minut, mens du skiftevis går fra squat over i lunges. Den bider og niver i både baller og lår, så bare fortsæt.

Tøj venligst udlånt af hummel AW21 www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin Fenix 6S Pro Solar / Elastik: Flexvit fra Activ Aid.

3

2

Kontakt mig på mail for et træningsforløb. Programmet finder du også på Instagram, hvor jeg uddyber øvelserne og teknikken. Rigtig god fornøjelse · Kærlig hilsen Christina Kaufi

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 107


Frokost med bølgeskvulp og den, du elsker Besøg Waterfront i Hellerup

eksklusive butikker lækre spisesteder første række til vandet og shopping alle ugens dage Bedre sammen

108 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.