Page 1

Mit Østerbro 3 perfekte beliggenheder til

DIN NÆSTE FEST

Design dit eget

TÆPPE ONLINE

TEMA

Mit Nordhavn Bolig i Byen Motion & Velvære Smag på Østerbro

AUDIONOVA

åbner på Østerbro Få hjælp og glæden tilbage ved Nynnes

FAMILIECOACHING Flerstyrkeglas fra

DEMOCRATIC

passer perfekt til efteråret

Bliv MADMENTOR Spar 20% hos

NR . 18 · S E P T E M B E R 2 0 2 1

KARMA SUSHI

Mille Dinesen Smag på Østerbro / Åben Festival / Opskrifter / Børn i byen / Århusgadekvarteret


ET SUPERMARKED DER TØR AT TÆNKE

Ande


erledes Mikael Kristiansen, købmand MENY Nordhavn

Den knaldrøde moderniserede historiske bygning signalerer på fineste vis et anderledes og luksuriøst fødevaremarked som rummer ekstra store vin-, delikatesse-, oste- og fiskeafdelinger med kyndige MADarbejdere, slagtermestre, De Glade Fiskemænd og en dygtig vinchef. Her bugner af kreativitet, nytænkning og innovation. I bekæmpelsen af madspild får du en hjælpende hånd med kun at få købt det med hjem, du har brug for. For MENY Nordhavn handler det ikke om, at forlade butikken med så meget som muligt under armen, men at vende hjem med det, der er det rigtige for dig. Du finder mange eksempler på denne filosofi overalt i butikken.

Desuden er det store udvalg af økologi et udtryk for, hvor seriøst hensynet til både natur og dyrevelfærd er. MENY Nordhavn går desuden meget op i at skabe fællesskab for områdets beboere med henblik på at dyrke madglæde og inspiration. Potentialet for det fælleskab bliver hele tiden udvidet, da den nye M4 metrolinje bidrager til at endnu flere københavnere kan nyde godt af butikkens tanker og idéer om, hvad et supermarked også kan være. Velkommen til vores helt unikke supermarked og madmekka, MENY Nordhavn.

MENY Nordhavn Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


Mit Østerbro

Få et skarpt syn i kampens hede

Pas på dine øjne på samme måde, som du passer på resten af din krop, lyder rådet fra de to indehavere af Louis Nielsen på Østerbro Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe. De opfordrer til, at du får undersøgt sit syn jævnligt og at du finder den optimale løsning til dine øjne i dine sportslige udfoldelser. Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

piser du sundt? Dyrker du motion? Og går du til tandlægen en gang imellem? Så er du godt i gang med at passe på din krop. Men hvad med øjnene? Får du også dem undersøgt med jævne mellemrum? De fleste brille- eller kontaktlinsebrugere vil nok svare ja. Men mange andre er ikke opmærksomme på, at få deres syn undersøgt. Og det kan godt bekymre hos Louis Nielsen på Østerbro.

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

For faktisk bør jævnlige synstests være en del af sundhedsrutinen for alle, forklarer Haider Alzahawe, der er chefoptiker i Louis Nielsen på Østerbrogade: - Når vi, som optikere, undersøger kundernes syn, er det ikke blot for at finde eventuelle synsnedsættelser. Vi foretager også et sundhedstjek, hvor vi med det samme kan se, om kunden har symptomer på øjensygdomme, som skal undersøges nærmere, siger han og fortsætter: - Man kan ikke altid mærke øjensygdomme, som ofte kommer snigende. Derfor er jævnlige synstest hvert andet


Mit Østerbro

FÅ RÅDGIVNING I BUTIKKEN Uanset, om du er på jagt efter det rigtige stel til efteråret eller en løsning med kontaktlinser, når du dyrker sport, kan du få kompetent rådgivning hos Haider, Ronni og kollegerne i butikken på Østerbrogade 35. - Vi passer på dit syn og dine øjne, og finder vi i synstesten, at du har brug for briller eller kontaktlinser, sørger vi for, at du får netop det, der passer til dig og dine behov, fortæller Ronni Rasmussen.

år en god måde at passe på sin krop, så vi kan opdage symptomer og forebygge sygdomme. Forebyggelse er langt bedre end behandling, fortæller den rutinerede chefoptiker.

- Vi sørger for at rådgive og guide vores kunder, så bliver trygge ved at bruge kontaktlinser, også selvom det er første gang eller lang tid siden sidst, fortæller han.

Lækre designerbrands på hylderne Frihed til at dyrke sport Med sunde og skarpe øjne er det også lettere at dyrke motion og ad den vej sikre kroppens sundhed og velvære. Ofte møder chefoptiker Haider Alzahawe og butikschef Ronni Rasmussen kunder, som dyrker sport eller motion, hvor brillerne kan være en gene eller sidde lidt for udsat. Men det har de to indehavere en god løsning på. - Hvis du dyrker kontaktsport som fodbold eller håndbold, kan det være upraktisk eller ligefrem farligt med dine hverdagsbriller. I de tilfælde kan kontaktlinser i træning og kamp være en rigtig god løsning, siger Haider Alzahawe.

Kontaktlinseabonnement med gratis briller Her kan Louis Nielsens fritidsabonnement på kontaktlinser, ifølge ham, være det helt rigtige, fordi man får ti sæt linser til hver måned og endda gratis briller fra 795 kr. med i abonnementet. - For langt de fleste brille- og kontaktlinsebrugere hænger hverdagen ikke sammen med kun briller eller kun linser. At have begge muligheder giver simpelthen mere frihed. Og du kan sagtens komme i gang med kontaktlinser, selvom du i mange år kun har brugt briller, understreger Haider Alzahawe. Chefoptikeren tilføjer, at kollegerne i butikken og han altid hjælper kunderne godt i gang.

At passe på kundernes syn er et stort fokus for de to indehavere af Louis Nielsen på Østerbro. De er samtidig optaget af at finde de helt rigtige briller, som passer til dig og din stil: - Vores eksklusive samarbejder med brands som DAY Birger et Mikkelsen, Valerie, HUGO og Marc Jacobs gør, at vi kan tilbyde vores kunder nogle unikke og virkeligt lækre kollektioner, som kun fås hos Louis Nielsen, fortæller butikschef Ronni Rasmussen. For ham er det især vigtigt, at priserne på brillerne og solbrillerne er fornuftige, mens kvaliteten af både stel og glas ligger i den høje ende: - Man får virkelig noget for pengene i vores designerkollektioner. Og der er noget for enhver smag. Blandt de forskellige mærker kan man både finde klassiske stel og nogle mere unikke og eksperimenterende, som det er tilfældet med kollektionen fra vores finske brand, Ivana Helsinki, siger han. Han fremhæver også den nye kollektion fra DAY Birger et Mikkelsen, som er lavet i eksklusivt samarbejde med Louis Nielsen. - Den har kraftige farver og klassiske nyfortolkninger, og den er virkelig populær hos kunderne, fortæller han.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro September-tanker Hverdagen har meldt sin ankomst oven på en sommer, der (igen) har været lidt speciel for mange på grund af diverse restriktioner, bl.a. rejserestriktioner. Men når man gør tingene lidt anderledes, end man plejer, kan man sommetider opdage nogle nye perler, der måske ovenikøbet findes lige foran næsen på én. Jeg og familien tog en uges ferie i egen by på Stay Apartments i Nordhavn. Sommer i Nordhavn, det kan altså noget. Vi fik en slags ”sydpå”-følelse i den varmeste uge af sommeren, og bygningerne, vandet og al den gode mad forstærkede stemningen af ferie ved vandet. I denne udgave af Mit Østerbro sætter vi fokus på Århusgadekvarteret i Nordhavn, og har du endnu ikke været forbi hen over sommeren, så skynd dig ud og nyd de sidste varme og solrige dage ved vandet, inden efteråret kommer. Find inspiration til gourmet, indretning, forkælelse, bio eller en fortryllende overnatning i skønne Nordhavn. Vi har talt med Mille Dinesen, der har boet på Østerbro hele sit liv. Vi mødte Mille på hendes egen hjemmebane i Brumleby. Dengang Mille voksede op på Østerbro, var Brumleby ikke så eftertragtet, og der var lokum i gården, plastikslange på vandhanen i køkkenet og koks- og brændeovn som eneste varmekilde. Der er sket meget siden. Læs den varme og sjove historie med Mille.

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby Foto Dan Møller · Berit Marker Webird.dk Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro

Der er Åben Festival på Østerbro og i Nordhavn i den kommende tid, og vi har bl.a. talt med Teater Hund om deres opsætning af den tankevækkende og sjove forestilling, Tænk engang!, der vil inspirere store og små til at tænke over tanker og sandheder.

Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk

I Motion og Velvære kan du få træningstips og læse historien om Madmentoruddannelsen, der tager højde for, hvordan livet og følelserne påvirker vores sundhed.

Gratis magasin

Mit Østerbro kan altid hentes i dine lokale butikker, caféer, supermarkeder og på stationen, eller digitalt på mitoesterbro.dk. Nyd vores kvarter i september, inden vi ses igen i oktober. Indtil da: Pas på hinanden.

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Chefredaktør Martin Andersen

23 / Mille Dinesen

65 / Vaskeholdet

83 / DagH

30 / Nordhavn Apotek 26 / Mit Nordhavn

96 / Christina Kaufi Vang

6 / Mit Østerbro

90 / Madmentor


Nyd en wellness oplevelse med vores luksus hårkur Gør noget godt for dig selv og dit hår. Bestil tid til en luksus hårkur hos ZENZ. Dit hår plejes og styrkes med naturlige olier og hvedeprotein, mens du forkæles med hovedbundsmassage og et afslappende fodbad med olie. Oplys koden KUR30 i salonen og få 30% rabat. Normal pris Kr. 550,I september Kr. 379,-

Find nærmeste ZENZ salon og book tid på www.zenz.dk

Tilbuddet gælder i perioden fra d.1/9 til d. 31/9 2021. Tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud, rabatter eller marketing gavekort.


Mit Østerbro

REMA 1000 tager

SAMFUNDSANSVAR REMA 1000s flergangsservice er fremstillet i PP/PS plast, som kan indgå i 100% genanvendelse

Discount med holdning er overskriften for det arbejde med samfundsansvar, som er gennemgribende i REMA 1000. Det drejer sig bl.a. om bekæmpelse af madspild og et samarbejde med organisationen Plastic Change for at reducere brugen af plast eller genanvende det. 8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: REMA

G

rundlæggende betyder discount med holdning, at REMA 1000s varer sælges til lav pris, men med klare holdninger og krav til varernes kvalitet og indvirkninger på dyr, mennesker og miljø. Et godt eksempel på dette er deres holdning til madspild, som de er begyndt at måle i deres butikker. Butikkerne fungerer som en franchise, hvilket vil sige, at det er selvstændige købmænd, der driver butikkerne. Derfor har


Mit Østerbro

kæden ikke en central styring af deres madspild, men da de har forpligtiget sig til at mindske madspildet med 50% i 2030, har de fået lavet et setup, som måler på det. ”Med udgangspunkt i det er vi i gang med at finde ud af, hvad det er, vi smider ud de forskellige steder, og hvordan vi får det reduceret i butikken. Det giver god mening rent købmandsmæssigt, for jo mindre vi smider ud, jo færre omkostninger har vi,” fortæller Anders René Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000.

REMA 1000s pålægspakker har 2 rum, så holdbarheden forlænges

dejligt, at vi er med, hvor det sker, så det ikke bare er et samarbejde på papiret og en marketingsøvelse,” siger hun.

Lyttede med det samme Det største madspild sker hos kunderne, så derfor har REMA 1000 på forskellig vis forsøgt at hjælpe til med at mindske spildet – som f.eks. at produkterne har de rette størrelser, at de tilbyder opskrifter ift. brug af rester og at lave todelte emballager, så maden kan holde endnu længere. Det er eksempelvis effektivt ift. pålæg, hvor man kan have svært ved at nå at bruge det hele, inden det bliver for gammelt. ”Det nye ift. madspild er arbejdet hos vores leverandører. Når de producerer varer, sker der noget frasortering og overskudsproduktion af varer, som de må smide ud. Det er for eksempel meget aktuelt blandt grøntsager. Her har vi de sidste par år med succes arbejdet med noget, vi kalder ’grimme grøntsager’. Det er agurker, tomater, peberfrugter og snackgulerødder fra danske gartnerier, som er frasorterede grøntsager, vi sælger i vores butikker. Selvom en agurk er krum eller en tomat har en anden størrelse end de øvrige tomater, smager de jo stadig godt. Det har kunderne taget godt imod,” siger Anders René Jensen, der understreger, at indsatsen også gælder andre varer end grøntsager.

Samarbejder med Plastic Change At minimere brugen af plast er også et emne højt på dagsorden hos REMA 1000: ”Vi fjerner bl.a. en masse overskydende plast og gør emballagen betydeligt mindre, hvis det er muligt. Her samarbejder vi med Plastic Change, så vi forhåbentlig kan være med til at gøre en forskel. Vi sidder med i flere forskellige fora for at finde løsninger på udfordringerne, for skal vi lykkes med det her, skal det være fælles løsninger. Eksempelvis hjælper det ikke, at vi i fødevarebranchen stiller forskellige krav om emballage til leverandørerne,” siger Anders René Jensen. Plastic Change og REMA 1000 har samarbejdet i tre år og har indtil videre aftalt at arbejde videre sammen de næste tre år, fortæller Louise Lerche-Gredal, Adm. Direktør for plastic Change: ”Vi er blevet inviteret ret tæt ind i forretningen, og jeg er bl.a. i dialog med deres indkøbere, så jeg ved, hvad der foregår og kender de udfordringer, de står over for. De har været meget åbne i samarbejdet, og det har været

Samarbejdet startede i sin tid med, at parterne talte strategi sammen. Det handlede om, hvordan de kunne gøre tingene bedre og begrænse brugen af plast eller genbruge det bedst muligt. Derfor var Plastic Change igennem alle kædens produktkategorier for at se, hvor de kunne sætte ind. Her kiggede de bl.a. på frugt- og grøntområdet, hvor det gælder om at finde en balance, så maden kan holde sig mest muligt frisk, og man samtidig mindsker brugen af plast, forklarer Louise Lerche-Gredal. ”Et andet område var engangsprodukterne af plast, som vi foreslog, de droppede og i stedet brugte noget, der er genanvendeligt. Det gjorde REMA 1000, selv om de kunne blive økonomisk udfordret med tiltaget. Men de lyttede med det samme, hvilket vi synes var modigt. Nu skal vi se på, hvad de kan gøre i de kommende år, hvor vi gerne vil bringe REMA 1000 i front i forhold til, hvad der sker i udlandet, hvor der sker rigtig meget på supermarkedsområdet. Som f.eks. genopfyldning af alle mulige produkter, hvor man har nogle emballager, man fylder op igen og igen. Mange steder ser man såkaldte genopfyldningsstationer dukke op, hvor man får nødder, mel osv. i genopfyldningsemballager. Der er også andre ting på programmet, men lige på det her område er der en masse cases fra udlandet, som kan inspirere og flytte på tingenes tilstand, forklarer Louise Lerche-Gredal".

Vi lægger stor vægt på, at vi kan være med til at skubbe på udviklingen, siger Louise LercheGredal fra Plastic Change.

Grimme grøntsager

REMA Se mere på ansvarlighed.rema1000.dk og madspild.rema1000.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


Dit nye sunde alternativ Naturlige og økologiske isteer og energidrikke produceret af brasilianske urter og superfrugter fra regnskoven i Amazonas. Fra regnskoven i Amazonas.

MATE ICE TEA

PưƺĿĸĿƩưžĕŕĿƩĕŔƩŠŕƺŠŕƺĿȾ lĕƺĿPIJĿ¨ĿĕĿƩıƩǡŕŕĿƺƦĬǀƩƺĿſǡĿƩıĕžĕƺĿȼŜǚƉƩɞ fra den rigtige te smag kommer. Yerba mateurten er nøje udvalgt, da den indeholder både antioxiɞ ĸĕſƺĿƩȼžŠſĿƩĕŷĿƩƉŕǚŠƺĕžŠſ ȉȼ!Ɖŕ0ɂ ĿŕŕĿŠưɞ teer er naturlige og indeholder ingen tilsætningsɞ ưƺƉǿĿƩɂÈįŷŕžĿŷŷĿžĸĿſƉƦŔƩŠưŴĿſĸĿIJŠƺƩƉſưžĕŕ eller den søde ferskensmag.

Lad dig inspirere... DŠſĸȁĿƩĿưžƉƉƺŜŠĿưƉƦưŴƩŠŔƺĿƩ på @organique_europe

Alle produkter fra Organique bliver produceret af økologiske landmænd i Amazonas, hvis landbrug er med til at stoppe fældningen af regnskoven. Sammen passer vi på klimaet og på vores fremtid.

ORGANIQUE ENERGY

De naturlige energidrikke indeholder naturlig ŴƉǿĿŠſ ŔƩĕ ǡĿƩıĕ žĕƺĿ Ɖŕ ŕǀĕƩĕſĕɂ lįſŕĸĿſ ĕŔ ĿſĿƩ੠ưǚĕƩĿƩ ƺŠŷ IJŠƩŴĕ ƺƉ ŴƉƦƦĿƩ ŴĕǿĿɂ DƉƩưŴĿŷŷĿſ ƦĬ wƩŕĕſŠƨǀĿ 0ſĿƩŕǡ ɖưƉƩƺ ĸĬưĿɗ Ɖŕ dƉǛ !ĕŷƉƩŠĿ ɖŜǚŠĸĸĬưĿɗĿƩĕſƺĕŷŴĕŷƉƩŠĿƩɞĸĿƩĿƩŴǀſȉȎŴĕŷƉƩŠĿƩ ŠdƉǛ!ĕŷƉƩŠĿɂPıĿŕŕĿĸƩŠŴŴĿǚŠŷĸǀƉŕưĬȀſĸĿĕIJĕŢȼ som er rig på både antioxidanter, mineraler og viɞ ƺĕžŠſ ȉȼ ȊƉŕ!ɂ

Opskrift på sund og nærende smoothie med Mate Ice Tea Lemon 4 store håndfulde friske skvalderkålskud, spinat, brændenælde eller lign bladgrønt. ȉŜĿŷIJŠƺƩƉſǀĸĿſưŴƩįŷƉŕŴĿƩſĿƩ ȉɈȊưƢĸžĕſŕƉ ȊĸŷƢŴƉįıŷĿưĕŔƺ 3 cm frisk ingefærrod ȉĸĬưĿlĕƺĿPIJĿ¨ĿĕdĿžƉſ w—EmP–®00®—w”0

ƉƩŕĕſŠƨǀĿɂĸŴɈƉƩŕĕſŠƨǀĿɂĿǀƩƉƦĿɈƉƩŕĕſŠƨǀĿɉĿǀƩƉƦĿ 10 / Mit Østerbro

ŷĿſĸŔƩǀŕƺƉŕŕƩƢſƺƉŕŜįŷĸƺŠŷưŠĸưƺlĕƺĿPIJĿ ¨ĿĕdĿžƉſŠɂžĿƩǚĿƩžĿĸŠưƺĿƩſŠſŕĿƩɂ Velbekomme.


Mit Østerbro

Ja tak til veganske, økologiske og bæredygtige produkter Nej tak til tilsætningsstoffer Nyd Organique med god samvittighed

Mit Østerbro / 11


Mit Østerbro

Flerstyrkeglas

er suverænt til den mørke tid Flerstyrkeglas fra Democratic Eyewear gør det til en nemmere og behageligere oplevelse at se og læse i den mørke tid, der venter i efterår- og vinterperioden. Brillebutikken på Østerbrogade har samtidig et fair og gennemskueligt priskoncept, som dækker alt lige fra stel, glas og forskellige overfladebehandlinger m.m.

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

NEM OG INSPIRERENDE OPLEVELSE

D

er er ingen vej udenom, efteråret og vinteren står lige for døren, dagene bliver kortere og den mørke tid bliver hverdag igen. Mørket gør det ikke just nemmere at se og læse, og der er derfor et endnu større behov for briller, som kan afhjælpe problemerne og skaffe højere livskvalitet. Og her er briller med flerstyrkeglas en stor hjælp. ”Det kan være en fordel for mange, at de før vintermørket for alvor sætter ind, får tjekket sine øjne for eventuelle læseproblemer. Svaret kan være nye læsebriller eller briller med flerstyrkeglas,” siger Stig Hansen, partner og medejer i Democratic Eyewear.

Glæde sig over godt syn på alle afstande Har man nogle effektive briller med flerstyrkeglas, kan mange ting i hverdagen blive nemmere at have med at gøre, hvis man har behov for læsebriller. Så behøver man ikke at skifte briller konstant, hvis man skal se noget tæt på, og så ligger de ikke og flyder alle mulige og umulige steder. Briller med flerstyrkeglas korrigerer både lang- og nærsynethed, så brugeren kan glæde sig over et perfekt syn på alle afstande selv i overgangszonerne. Democratic Eyewear tilbyder kompletpriser på deres briller med flerstyrkeglas, så der med i prisen er stel og glas uanset styrke. Samtidig har de det allerbredeste læsefelt skræddersyet til det enkelte individs behov og øjne. ”Man får simpelt hen alt det, som man betaler ekstra for andre steder, med i prisen. Der er ingen ekstra tillæg, og man behøver derfor ikke at gå på kompromis med sine øjne. Vi har så at sige taget valget for kunden og lavet det bredeste og bedste læsefelt – til en lavere komplet pris end hos de andre brillebutikker,” påpeger Stig Hansen.

Får et meget bredt læsefelt I dag laves briller med flerstyrkeglas med et usynligt læsefelt, og brillerne har samtidig en parallel stigning i styrken, så man kan se på langdistance, mellemdistance og helt tæt på. Det gør, at man som forbruger slipper for at tage briller af og på konstant. Selve opbygningen af flerstyrken i brillerne er designet af en computer, som bestemmer, hvordan forløbet af styrken bliver. Her kan man med de moderne glas optimere det, så man får et så bredt læsefelt som muligt. ”I de moderne designs tager man

Democratic Eyewears vision er med alle deres produkter at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept. De gør det til en nem og en inspirerende oplevelse at købe kvalitetsbriller og kvalitetsmærker i de indbydende butikker på Østerbrogade, Odense og Gl. Kongevej. De informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, om hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har de lavet deres fastpriskoncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Det er et luksuskoncept uden de høje luksuspriser, og alt i butikken er helt i topklasse. Butikkerne er smukt designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” forklarer Stig Hansen. ”Derfor er vi utroligt glade for, at vi kan tilbyde vores fordelagtige og gennemsigtige fastpriskoncept til alle, der har behov for et bedre syn og en højere livskvalitet.

højde for mange parametre, når man måler ud til brillerne. Det gør, at man kan skræddersy dem 100% til kunden, så man får det mest optimale ud af brilleglasset og læsefeltet. Derfor kræver flerstyrkeglassene i dag meget kort tilvænningstid i forhold til tidligere. Så kan man nærmest tage brillerne på og bruge dem med det samme uden de store problemer,” siger Stig Hansen. Democratic Eyewear har kategorier med fire faste priser til briller med flerstyrkeglas alt inklusiv, som spænder fra 2.995, 3.995, 4.995 til 5.995 kr. Sidstnævnte er blandt andet designerbriller fra Tor Ford, Oliver Peoples m.fl. Brillerne kan alle fås som solbriller, med tyndere glas, overfladebehandling og alle de behandlinger, man kan lægge ind i brillen, uden at det koster ekstra.

Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 2100 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Hvorfor betale mere?

Tom Ford stel + Flerstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og antirids-behandlinger af glas + Tyndeste glas + Største læsefelt + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere

I alt 5.995 DKK

Vi er nye på markedet – og vi elsker briller. Faktisk elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have råd til kvalitetsbriller fra de store brands. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger høj styrke – og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil have glassene refleksbehandlet osv.

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris – er det nøjagtig det du betaler – hverken mere eller mindre. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på men hvis du lige gerne vil tale med en optiker – så ring på nedenstående nummer og få en snak med Lise, Miriam eller Stig.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100


Martin Sonn Merring Afdelingsdirektør, Østerbro

Lad os hjælpe med at gøre dine boligdrømme til virkelighed Overvejer du at købe bolig, men er i tvivl om, hvad det vil betyde for din økonomi? Dét hjælper vi dig med. I Spar Nord tror vi på, at et tæt samarbejde skaber de bedste forudsætninger for din økonomi og drømme for fremtiden. Vil du vide mere om dine muligheder? Kontakt Martin på 96 16 22 31, og hør hvad vi kan gøre for dig.


Mit Østerbro

SHANGIES ER ET HIT HVER GANG Fødselsdagsgave, værtindegave, julegave, barselsgave, medarbejdergave. Shangies fås i 4 stilrene modeller til kvinder, mænd og børn – og der er mere end 25 flotte farver at vælge mellem. Sandalerne forhandles kun i særligt udvalgte butikker og koster fra 299 kr.

Du kan finde din nærmeste Østerbro forhandler her: www.shangies.com

ØSTERBROspot

ØKOLOGI TIL KROPPEN Ny cool T-shirt fra Irma x BAREEN T-SHIRT, skabt i 100% økologisk bomuld.

T-shirten er unisex og fås i str. XS-XXL pris 299 kr. Forhandles i Irma's butikker og på www.bareentshirt.dk

16 / Mit Østerbro

KENWOOD COOKING CHEF XL Den britiske køkkenmaskine-specialist Kenwood lancerer den nye køkkenmaskine Kenwood Cooking Chef XL - vinder af iF Design Award 2021. Cooking Chef XL er den første køkkenmaskine, der tilbyder indbygget opvarmning op til 180 grader, og som med et enkelt tryk på en knap ælter dejen ved den korrekte hastighed.

Vejl. pris på KCL95.004SI kr.12.999. Sælges hos bl.a. Imerco, Elgiganten og Punkt1.

NYT APOTEKT ÅBNER PÅ ØSTERFÆLLED TORV

Du kan afhente din medicin hele døgnet på Østerfælled Torv via apotekets afhentningsautomat, der er integreret i facaden. Apoteket tilbyder også hjemmelevering (25 kr.). Lørdag: 9.30-16.00 · Søndag: Lukket Åbningstider: Mandag · Fredag: 9.30-18.00

Østerfælled Torv 26 · 2100 København Ø (lige ved siden af Meny Supermarked)


NÅR DET SIDSTE SOMMER SKAL NYDES MINI-LEASE.NU

Mit Østerbro / 17


Mit Østerbro

DEN SIDSTE AFSKED KAN IKKE GØRES OM… Lad os sammen finde frem til, hvordan afskeden med et kært menneske bliver rigtig for dig. Vi ved, det er vigtig at blive mødt med tid, nærvær og empati i den ofte helt uvante situation, man står i ved et dødsfald, og vi hjælper dig med råd og vejledning og ordner de nødvendige papirer. Solvejg & Frank

Begravelsesforretningen Den Sidste Rejse v/Solvejg Ritzau Ndr. Frihavnsgade 34 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 26 29 info@densidsterejse.dk · www.densidsterejse.dk

18 / Mit Østerbro

19


Mit Østerbro

Internet til andels- og ejerforeninger

Østerbro

Alt hvad hjertet begærer, men…

Hvad med bedre internet? Op til 1000

Mbit

fra

95 kr.

Se mulighederne på fiberby.dk


Mit Østerbro

Her får store og små hjælp til at få det godt Hos Familiecoaching & Terapi ved Nynne Bojsen kan man, når udfordringerne bliver for store, få kvalificeret hjælp til børn, unge, voksne og familier. Med sin alsidige uddannelsesbaggrund og mange års erfaring har Nynne Bojsen værktøjerne til at forstå og forløse det, klienterne kæmper med.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

ar man booket en session hos coach og psykoterapeut Nynne Bojsen - kvinden bag Familiecoaching & Terapi centralt beliggende på Østerbrogade 45, 1 - er man typisk nået til et tidspunkt i sit liv, hvor udfordringer er blevet for store, og man har brug for hjælp. Udfordringerne kan ligge i en selv, hos ens barn eller omhandle hele familien. ”Jeg hjælper folk, der befinder sig i en presset periode af deres liv, med at genfinde deres ressourcer og komme ovenpå igen”, siger Nynne. Hun tror nemlig på, at alle mennesker indeholder det, der skal til, for at have det godt, og at det blot kræver den rette hjælp for at aktivere de ressourcer. Den hjælp kan hun give dem.

til ro, er enten meget bekymrede og indelukkede eller meget urolige og udadreagerende. De får typisk hjælp til at berolige deres nervesystem samt nye værktøjer til at takle deres sensitivitet, så den ikke fylder så meget. “Mange af de unge, som kommer hos mig, lider af angst, er stressede og bekymrede for fremtiden. De er usikre på sig selv og synes livet er svært. De har ofte brug for hjælp til at forstå, hvem de er, og hvor de er på vej hen. Så det hjælper jeg dem med”. Nogle af Nynnes klienter kommer, fordi de har været ude for en eller flere traumatiske begivenheder og stadig oplever at være påvirket af dem. Her anvender Nynne bl.a. EMDR-metoden til at hjælpe. Endelig kommer der mange forældre, der er usikre på, hvordan de skal tackle familielivet generelt. De får hjælp gennem familiecoaching til at genvinde glæden og overskuddet.

Skal også lege og have det sjovt Mange slags udfordringer Nynne Bojsens klienter har alle former for udfordringer. De mindre børn er ofte sensitive og har svært ved at falde

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

En session hos Nynne indeholder altid samtale, men små sjove øvelser og fantasilege inddrages også. Det er vigtigt ikke kun at tale om problemerne. Når man leger og har


Mit Østerbro

ALSIDIG BAGGRUND Nynne er oprindeligt uddannet cand.comm., og har arbejdet i kommunikations- og tv-branchen samt som skolelærer før hun uddannede sig til psykoterapeut, traumeterapeut og familiecoach. Hun er selv mor til tre drenge og gift med deres far gennem 25 år. ”At jeg har prøvet alt muligt selv, er en vigtig del af min værktøjskasse til at hjælpe andre,” fortæller hun. Nynne tilbyder sessioner i sin praksis, onlinekurser samt undervisning på skoler og i institutioner.

det sjovt, får man lettere adgang til de indre ressourcer, der skal til for at trives, er Nynne Bojsens erfaring. Til de mindre børn inddrager Nynne også såkaldte Hjælpevenner. De er dyr eller væsener fra fantasien, som altid er tilgængelige, og som kan hjælpe med det, barnet har brug for. “Har du en Hjælpeven, har du altid en, der støtter dig, passer på dig og som synes, du er god nok. Når børn finder deres Hjælpeven, føler de sig beskyttet og elsket, og så får de det hurtigt mærkbart bedre.” siger Nynne.

Fokuserer primært på børn og unge

ved hvordan de bedst kan støtte det, så er det lettere for barnet at komme tilbage i balance. Nynne hjælper børn i alle aldre både i sin praksis på Østerbro og i de skoler og institutioner, hvor hun underviser og holder kurser. ”Jeg synes, alle mennesker fortjener at trives og især børn og unge. Så hvis man oplever, at ens barn ikke har det godt, eller at man selv er ude af balance, så opfordrer jeg virkelig til, at man rækker ud. For nej, det er ikke pinligt at spørge om hjælp. Tværtimod viser det styrke at gøre noget godt for sig selv og sit barn”, slutter Nynne.

I mange år har Nynne behandlet voksne, par, børn, unge og familier, men nu har hun valgt primært at fokusere på børn, unge og deres familier. ”Mit hjerte banker stærkt for dem, der ikke selv har en tydelig stemme. Voksne har mange muligheder for selv at gøre noget, hvis de er ude af balance. Børn kan ikke på samme måde finde hjælp, hvis de trænger til at komme ned i gear og ud af deres problemer. De har ofte også svært ved at forklare, hvordan de har det, og hvorfor de ikke trives. Jeg hjælper børnene med at forstå og løse det, der foregår inde i dem og samtidig oversætter jeg til forældrene, hvad der foregår”, forklarer Nynne. Det er nemlig Nynnes erfaring, at når forældrene forstår, hvad der sker i barnet, samt

Familiecoaching & Terapi Østerbrogade 45, 1. · Tlf. 61 41 42 04 · www.familiecoaching.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


GREEN NIGHTS Til et innovativt og iøjnefaldende look! Dansk designede ure og smykker i materialer af høj kvalitet såsom ridsefast safirglas. Besøg www.beringtime.com og dyk ned i et væld af farveverdener og kombinationsmuligheder. BERING yder 3 års garanti på alle ure.

A

B I

C

D

E F

G

A. Ur: DKK 1.399,– | B. Armbånd: DKK 350,– | C. + E. Charm: DKK 150,– | D. Charm: DKK 399,– | F. Kombiring: DKK 999,– G. Inderring: DKK 400,– | H. Inderring: DKK 150,– | I. Ørestikker: DKK 299,– Safirglas og 3 års Garanti. Dansk Design. 22 / Mit Østerbro

www.beringtime.com

H


Mit Østerbro Portræt

– barn af Brumleby

Mille Dinesen Skuespilleren Mille Dinesen er et barn af byen. Brumlebyen. Den folkekære antiheltinde fra hit-serien Rita har boet på Østerbro hele sit liv og har, med en opvækst blandt farveerige eksistenser i Brumlebyens kringelkroge, fundet vej og inspiration til et liv og en karriere med smil, sundhed og masser af succes.

Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

rumleby er er mit Østerbro. Her er pissedejligt. Jeg har boet her altid. Da jeg for 47 år siden blev født på kommunehospitalet ved Svanemøllen, kravlede jeg nærmest ned ad Østerbrogade og hjem til Brumleby”, lyder det muntert fra en storsmilende Mille Dinesen i haven på Østerbro.

“Jeg føler mig tryg hér. Alle kender hinanden. Børnene render rundt og leger, og man hilser på naboerne. Man render ikke hinanden på dørene, men man kommer hinanden ved på en ‘på trappestenen-agtig måde’, hvor man lige har hånd i hanke med hinanden. Det gør, at man får en følelse af at høre til.”

Koks i kulissen I dag er der over 20 års ventetid på en bolig i Brumleby. Men sådan har det ikke altid været. Tværtimod. Mille Dinesen husker tydeligt tiden i Brumleby fra 1970’erne og

Mit Østerbro / 23


Mit Østerbro Portræt

op til renoveringen i 1990’erne, hvor koks ikke var noget, man havde i kulissen, men kastede i ovnen. “Hvis man ville bo her, kunne det sagtens lade sig gøre. Der var ikke så mange regler at forholde sig til dengang. Det var meget hippie-agtigt. Og så var det meget ydmyge kår; lokum i gården, plastikslange på vandhanen i køkkenet, når der skulle bades, og koks- og brændeovn som eneste varmekilde. Jeg havde en nabo, som hed Janus, der, når man kom hjem fra Jazzhouse klokken lort om morgenen og ikke havde mere koks, savede stumper af loftet og brugte det som brænde”, griner Mille Dinesen og tilføjer: “Det var jo godt træ”.

Skoletid med skam At være barn af Brumleby kunne være en udfordring, når man som lille pige mødte en anden verden, et anderledes Østerbro, end det Østerbro som Brumleby bød på. Og ifølge Mille Dinesen fulgte en lille sky af skam, når hun forlod den gule oase for at gå i skole ved Søerne. “Da jeg var lille, var jeg flov over at bo her. Jeg gik på Sortedamskolen fra 1.- 6. klasse, og når jeg var hjemme hos Marie fra klassen, vidste jeg bare, at hun aldrig skulle hjem til mig. Marie boede i Classensgade med sildebensparket og stuer en suite, mens hippie-barnet her boede halvnusset uden varmt vand i hanen og med lokum i gården, no way!”, fortæller Mille Dinesen og fortsætter: “Vi delte jo toilet med Randi og John og deres søn Dennis, som boede i den lille bitte nabolejlighed. John gurglede munden i Fernet Branca hver aften i stedet for at børste tænder, og de havde tre kæmpestore jagthunde i lejligheden – og en levende gris i haven. Det var ret heftigt, når jeg tænker på det. Det var jo et helt frilandsmuseum. Og en helt anden verden end det Østerbro, der eksisterede på den anden side af hegnet. Det er helt sikkert”.

Hvad synes du om det Østerbro, der ligger uden for Brumlebys mure i dag? “Det kan godt være, at Østerbro ikke er lige så rig på små luskede cafeer og seje specialbutikker, selvom det lader til, at de dukker op hist og her, og det er dejligt, men – her er luft! Og vi har alt her; svømmehal og Fælledparken, vi har søerne, og lige meget hvor man kigger hen, er der en græsplæne.

24 / Mit Østerbro

Det betyder noget. Men jeg savner min lokale kiosk og grønthandler og alle specialbutikkerne. De bliver taget fra os. Men Botega Estadio! Fuck, det er fedt! Der er ånd og sjæl og virkelig god mad. Botega Estadio er mit nye yndlingssted. Jeg synes, de har formået at lave et nyt sted, der ligner, at det har ligget der altid”.

Beboet af originaler Brumleby har ikke altid ligget der. Det blev påbegyndt opført 120 år inden Mille Dinesen kom til verden, nemlig i 1854 og kendt som Lægeforeningens Boliger. Om Lægeforeningen var en samling originaler skal stå ubesvaret hen. Men i Mille Dinesens indre erindringsbog var Brumleby i perioden inden den store renovering i 1990-1996 ikke bare beboet af typer, der savede lidt i loftet eller ønskede sig Colgate på flaske med promille. Her boede en hel hær af skæve eksistenser. Og hun husker tydeligt en barndommens gade fuld af disse fantastiske karakterer.


Mit Østerbro Portræt

“Her boede så mange originaler. Det var helt vildt. Og helt vildt fantastisk. Der var parret Skrige-Inger og Bjarne med hunden Bajer. Og Beton-Ulla, der var lige så høj, som hun var bred og arbejdede som mudderbryder på bakken. Der var Skytten og Kaffe-Erik, og så var der narkomanen Sus, der var så god til at stjæle, at hun kunne gå ind i en butik og ud igen med et tøjstativ under armen, uden nogen lagde mærke til det. Utrolige typer. Fantastiske karakterer”.

Har du bevidst eller ubevidst lånt lidt fra de typer i dit arbejde som skuespiller? “Ubevidst har miljøet og den livsstil med de typer, som jeg har været omgivet af, nok præget mig en del. I filmen Emma og Julemanden spillede jeg rollen Slatten Langpat. Jeg sad fire timer i sminken. Karakteren havde nogle lange patter, som hun slog børnene med, mens hun drak øl af kæmpe krus. Hun var ekstrem. Det var fantastisk at spille sådan en karakter. Det er det sjove ved at være skuespiller. Måske var der lidt af alle de ekstreme typer herfra Brumleby samlet i den rolle”, fortæller skuespiller og ‘Ø-bo’, Mille Dinesen.

Livet efter Rita Mille Dinesen er særligt kendt fra rollen som Rita i tv-serien af samme navn, en tv-serie, der med tiden også har ramt Netflix og som med fem sæsoner i en periode over ti år har underholdt seere både herhjemme og i udlandet. Nu er tiden med Rita sluttet, men når en dør lukkes, åbnes som bekendt en ny. “Vi valgte at stoppe serien, mens legen var god. Og der har helt klart været en afmatningsperiode i tiden nu her efter Rita, men det har ikke skræmt mig. Det har nok været inde i mig. Jeg har jo gået rundt med den dame, Rita, inde i mig i ti år, så jeg har haft brug for at tage en puster. Og det er faktisk først for et par måneder siden, at jeg begyndte at tænke på, hvilke muligheder jeg har nu”, fortæller den populære skuespiller, der har fanget et bredt publikum overalt på kloden.

BALANCE BY MILLE DINESEN Idéen til Balance by Mille Dinesenen udsprang af en tyve år lang interesse for sundhed, et interessepunkt i hendes liv. “For fire år siden skrev jeg bogen Min egen vej – inspiration til et sundt liv i balance, en bog om min egen rejse med tips og tricks, og jeg tænkte efterfølgende, at det kunne være smart at producere en færdiglavet udgave af min ‘mosekonebryg’, en blanding af olier, chlorella og Okinawa kalk, som jeg drikker hver morgen. Det viste sig at være umuligt rent teknisk pga. konsistenserne, men der er en anden løsning på vej. Men det var startskuddet til at komme i gang med Balance by Mille Dinesen. Produkterne er min idé, og så fandt jeg en ‘næse’ i Tina Søgaard, som er grundlægger og udvikler af brandet Ecooking. Sammen har vi så udviklet produkterne til Balance by Mille Dinesen. Det er en inside-out-beauty-serie med altoverskyggende fokus på balance og rene, naturlige og økologiske råvarer”.

Hvordan er det så gået? “Vi lancerede Balance by Mille Dinesen to dage inden Corona lukkede landet ned, så det var verdens værste timing. Jeg stod ellers klar til at skulle rundt til alle mulige store events på store scener, og sælgerne stod og trippede efter at skulle rundt i landets helsebutikker osv. Vi er på en måde startet forfra. Men der er god respons, og nu er vi i 110 Matas-forretninger, alle Helsam-butikker og snart Salling”, smiler det voksne barn af Brumleby, skuespilleren Mille Dinesen. Se produkterne her: https://milledinesen.dk

“Rita er ude i 35-40 lande, og det kan jeg da godt mærke. Fra publikum. Det er fantastisk. Det er da ret sjovt, at her gik man og troede, at man lavede noget dansk for danskere. Det er det bare NOT. De digger det bare alle mulige steder – overalt fra New York til Brasilien”.

Er det grunden til, at du har 176.000 følgere på din Instagram milledin? “Ja, det kan sagtens være. Specielt fordi jeg ellers ikke bruger Instagram så flittigt. Jeg er jo gammel”, fniser den 47-årige skuespiller og tilføjer: “Jeg bruger det, når jeg synes, det giver mening, og når der eksempelvis er noget arbejdsmæssigt, der er vigtigt at få ud. Ligesom med min Insta-profil for Balance by Mille Dinesen. Der bliver jeg holdt til ilden af mit team, og her er det en vigtig platform til at komme ud til mine følgere om alt, der vedrører produkter, nyheder osv. ”

Mit Østerbro / 25


Mit Nordhavn

28 sider Mit Nordhavn

26 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 27


Vibrerende liv og et smukt fællesskab i

byens bedste bydel

Å

rhusgadekvarteret i Nordhavn er måske Københavns mest sprudlende bydel. Her vibrerer af liv i caféerne, de små special butikker som ’gourmet’bageren, frisøren, boghandleren eller apoteket og de mange kreative interiørbutikker, som man møder i øjenhøjde rundt omkring i de atmosfærefyldte gader. Flere luksusdagligvarebutikker gør madlivet lidt lækrere for beboerne, og skulle man have lyst til at koble lidt af, er luksusbiografen Big Bio, Konditaget Lüders eller byens bedste bademulighed Badezone Sandkaj bare tre af kvarterets fantastiske tilbud. Har man behov for at få stillet sulten bagefter, er der rig mulighed for at besøge et skønt udbud af fristende spisesteder, der både har gourmetmad, hverdagsmad og take away på programmet. Overalt i Århusgadekvarteret i Nordhavn er der (næsten) udsigt ud over havet, og hvis man i stedet gerne vil beundre noget smukt arkitektur, kan blikket hvile på de mange flotte boliger, der enten er nyopførte eller er blevet renoveret, så de både har karakter og fremstår uhyre smukt. Her har en international arkitektkonkurrence sørget for, at nye og gamle bygninger trives sammen

28 / Mit Østerbro

og skaber et bæredygtigt kvarter til glæde for områdets beboere og alle de besøgende. Århusgadekvarteret har noget unikt at byde på både i forhold til historien og til hvilket slags bydel, det er i dag. Her hersker en meget international stemning, da der er mange globale virksomheder og organisationer tæt på samtidig med, at de nye boliger har tiltrukket eksempelvis mange såkaldte expads, der har arbejdet i udlandet og oplevet verden på en anden måde. De sætter enorm stor pris på det fællesskab, som minder om det, man møder i en landsby. Folk holder af hinanden, og de hjælper gerne, hvor de kan. Der er en samhørighed, som man ikke oplever ret mange andre steder i byen. Alle i Århusgadekvarteret taler sammen, og de har samme værdier omkring, hvordan man lever i et fællesskab som vores lille hyggelige, moderne og levende oase. Gå på opdagelse i kvarteret, hvor du helt sikkert vil finde en masse guldkorn, der vil gøre dig i godt humør resten af dagen. God fornøjelse! Mikael Lindegaard Kristiansen, formand for Århusgadekvarteret


Mikael Lindegaard Kristiansen, formand for Århusgadekvarteret og købmand i Meny Nordhavn

Mit Østerbro / 29


Indehaver af Nordhavn Apotek

ÅBNER APOTEK PÅ

ØSTERFÆLLED TORV

Vural Kocak, der med stor succes har haft apotek i et års tid på Århusgade i Nordhavn, åbner den 30. september et nyt apotek på det centrale Østerfælled Torv.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

poteket kommer til at ligge lige ved siden af Meny’s store supermarked og giver den samme gode service som i Nordhavnafdelingen. Det betyder bl.a., at kunderne også her kan afhente varer døgnet rundt via en automat, at der er et tilbud om hjemmelevering til 25 kr., samt at man kan få den samme kvalificerede rådgivning og store udbud af medicin og andre apotekervarer. Da Vural Kocak sidste år åbnede apoteket i Nordhavn, skyldes det, at han syntes, bydelen var et uhyre attraktivt boligområde med en masse muligheder, fortæller han:

30 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

”I Nordhavn er der boliger, butikker og arbejdspladser samtidig med, at vi er nabo til den gamle del af Østerbro, hvor der er en masse liv. Århusgadekvarteret er et område, hvor det er sikkert og nemt at færdes gående, på cykel eller i bil, og med åbningen af metroen og S-toget tæt på, er det nemt at komme her til, og det har været fantastisk at drive et apotek her.” Nordhavn Apotek er et apotek, der har gjort meget for at passe så godt ind i det specielle nordhavnområde som muligt. Designet og indretningen ligner kvarterets øvrige butikker, og tilbuddet med afhentningsautomaten 24/7 er også et særligt tilbud rettet mod kvarterets aktive beboere. ”Man behøver blot at bestille varerne på nettet eller ringe og bestille – og så ligger varerne klar i automaten inden for én time i apotekets åbningstid. Her kan de afhentes døgnet


KVALITET, BÆREDYGTIGHED OG GODE KUNDEOPLEVELSER Vural er også indehaver af to apoteker i Farum og Lynge, og han fokuserer alle steder på kvalitet, bæredygtighed og den gode kundeoplevelse. Alt dette og meget mere får man på Nordhavn Apotek i Århusgade og fra den 30. september også på Østerfælled Torv Apotek.

rundt, så man ikke behøver at komme forbi inden for arbejdstiden. I coronaperioden har automaten været rigtig nyttig, men der er flere aspekter i det; Når vi arbejder uden mellemled, sparer kunden tid ved at bestille hos os. Det er også billigere, og da man undgår forsendelser, er miljøbelastningen meget mindre ift. normale bestillinger over nettet, hvor varerne skal fragtes et sted hen. Det undgår man hos os,” siger Vural.

Outletapotek med store rabatter En anden særlig ting ved apoteket er, at de også har hjemmesiden outletapoteket.dk, hvor de som det eneste sted herhjemme, har et fysisk outlet, hvor man kan tjekke priserne ud på nettet for bagefter at komme ned i butikken og købe dem. Eller få dem lagt i deres afhentningsautomat. ”Fra Outletapoteket sælger vi typisk produkter, der er ved at udløbe, restprodukter eller overlagerprodukter. Dem sælger vi på outletapoteket til store rabatter i stedet for, at de bliver kasseret,” påpeger Vural.

Gratis medicinsamtale Apotekets kerneområde er som bekendt medicin og mange af Nordhavns Apoteks aktiviteter udspringer derfra. Man kan få en gratis medicinsamtale, hvis man er startet med en ny medicin, eller hvis man oplever, at der en medicin, man har problemer med. Så kan man få en samtale med deres farmaceut. Hvis man mangler en recept på ens medicin, som blodtryksmedicin og visse diabetesmidler og p-piller, er det muligt i forhold til en ny lovændring at apotekets farmaceut genordinerer bestemte lægemidler. Derfor behøver man ikke at løbe tør for medicin, forklarer Vural: ”Det er muligt at gøre det én gang mellem hvert lægebesøg, og det tager i den grad belastningen fra vagtlægerne, da de ikke behøver bruge tid på det. Det er tilladt på alle apoteker, og det tilbyder vi naturligvis også på Nordhavn Apotek og på apoteket på Østerfælled Torv. Som noget nyt kan vi også tilbyde rejsevaccination, så man både kan købe rejsevaccination og blive vaccinereret hos os, da vi samarbejder med en læge.”

Nordhavn Apotek

Østerfælled Torv Apotek

Århusgade 134 A st. · Nordhavn · Tlf. 42 90 32 32

Østerfælled Torv 26 · 2100 Ø · Tlf. 4290 3131

nordhavnapotek.dk · Nordhavn@apoteket.dk

østerfælledtorvapotek.dk · oeft@apoteket.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31


The Audo

– en design oase i 2150 Nordhavn The Audo er et sted hvor design, arkitektur, kunst og mode møder hinanden - en oase i det nye 2150 Nordhavn-område.

H

os The Audo mødes de lokale med deres familier, forretningsfolk holder møder, turister tjekker ind og ud, mens huset kan være en location for et foto shoot for en virksomhed i modebranchen. The Audo rummer 10 unikke hotelværelser, som alle ligger på anden etage og har en smuk udsigt til Nordhavns hustage. The Audo koncept shop er en mindre design butik med et smukt kurakteret udvalg af møbler, vintage fund, mode, arkitektbøger og design items. The Audo udstiller både danske og udenlandske kunstnere, som har lavet deres kunstværker specielt til The Audo. Værkerne kan nydes både i konceptshoppen, hotelværelserne og i restaurantområdet, og selvfølgelig er alt i The Audo til salg, så gæsterne kan få en bid af The Audo med hjem. I maj måned åbnede The Audo en ny restaurant ”Kampot at The Audo”, hvor maden er fransk-asiatisk med fokus på det grønne og på fisk. Hos Kampot at The Audo er der fast fredagsbar med stilfulde cocktails, som f.eks. kan indtages sammen med de lækre Jakikoto spyd. Hver lørdag og søndag bydes der på en asiatisk brunch, og en gang om måneden kan man høre live Jazz i den smukke gårdhave eller i det store salonområde. Igen i år deltager The Audo i det kendte 3 days of design, som foregår i perioden fra torsdag den 16. september til lørdag den 18. september. The Audo er åbent alle tre dage, og der vil være mulighed for de interesserede besøgende at komme på guidede ture rundt i hele huset og bl.a. se de smukke hotelværelser. Der vil være musik i gårdhaven torsdag og fredag mellem 16.00-18.00. The Audo · Århusgade 130 · Nordhavn · theaudo.com

32 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

NORDHAVNS FLOTTE FARVER

LUKSURIØS VIN-, ØL- OG SPIRITUSAFDELING? I de køligere måneder, som vi nu går i møde, ændres vores måltider, men også vores ønsker til vin, øl og bobler. Vores nye vinchef Brian står klar med tips og gode råd til sensommerens og efterårets anbefalinger i glassene. Du kan finde udsøgte vine, champagner og specialøl sammen med et stort udvalg af alkoholfrie varianter.

DELIKATESSEN OG DE GLADE FISKEMÆND Delikatessen byder på specialiteter og hjemmelavede retter til de mørkere men hyggeligere dage, som også kan bestilles online. Hos De Glade Fiskemænd bugner disken med frisk fisk og skaldyr. Kig forbi og bliv inspireret til efterårets middagsselskaber, weekendhyggen og til de dage, hvor det gerne må smage af lidt mere.

SÆSONENS DANSKE FRUGT OG GRØNT Vi elsker efteråret for de flotte rødbrune farver, der dækker landskabet, men endnu mere for det frugt og grønt, vi nu kan glæde os til at høste fra dansk jord. Er du f.eks. vild med svampetoast eller hokaido græskar i din salat, tærte eller suppe er det nu, de er bedst. Ligeledes er rodfrugterne perfekte til suppe eller direkte i ovnen.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


Mit Nordhavn

Fra havneindustri til levende bydel Nordhavn er gået fra at være stedet for havneindustri og skibsfart til en dynamisk, levende og bæredygtig bydel, der kan vise vejen frem for lignende projekter.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Webird.dk

N

ordhavn og særligt området omkring Århusgade udvikler sig eksplosionsagtigt i disse år. Masser af spændende byggeprojekter skyder frem, og i modsætning til for eksempel Ørestaden på Amage, var der en vision for bydelen, der inkluderede, at det skulle være en levende, varieret og imødekommende bydel for alle mennesker og ikke bare er en forblæst betonørken, der så godt ud på papiret. Her er både boliger, supermarkeder, biografer, restauranter, caféer, barer, udendørsaktiviteter og andet, som er med til at skabe liv og stemning. Butikkerne i Nordhavn bliver etableret i gadeplan som en del af lokalsamfundet og som en del af et bæredygtigt koncept for området. Størsteparten af arealerne ejes af

34 / Mit Østerbro

By & Havn, der er i gang med en gradvis udvikling af området hen over de næste 40 år. Efter udbygningen af Århusgadekvarteret udbygges arealerne længere ude. Et større landindvindingsprojekt skal udvide bydelen med 100 ha, der blandt andet skal fungere som ny containerterminal og ny terminal til krydstogtskibe. Men hvordan er Nordhavn egentlig opstået, og hvad lå her før børnefamilierne, hipsterne og de velhavende seniorer rykkede ind?

Inddæmmet med jord Den indre del af Nordhavn, som omfatter Århusgade, Redmolen og Sundmolen, kom først til i slutningen af 1800-tallet, hvor det, i stil med andre områder i Københavns Havn, blev inddæmmet med jord og andet og fyldt op for at komme kravene fra den voksende havneindustri og skibsfart i møde. De krævede plads og muligheder for at kunne afsætte deres varer fra hele verden. På kort fra den tid kan man se, hvordan området gennem de sidste 150 år er vokset via opfyldning af jord. I midten af 1800-tallet lagde


Mit Nordhavn

om at anlægge en kanal mellem Kiel og Elben, og som forbandt Hamborg med Østersøen og gjorde byen til en seriøs konkurrent til København, når det handlede om transithandlen i Østersøen. Intentionen med Frihavnen var, at transithandlen kunne forblive i byen, selv om konkurrencen var blevet skærpet, da varerne ikke skulle fortoldes, når de forblev på Frihavnens område. Samtidig blev Frihavnen moderniseret med nye kraner, moderne bygninger og andet nødvendigt udstyr.

Stor udvidelse omkring 1. verdenskrig Det tidligste Frihavnsområde lå syd for den nuværende Indre Nordhavn, men allerede omkring 1. verdenskrig gennemgik området en stor udvidelse. Nordbassinet, Redmolen og Sundmolen blev anlagt i perioden og blev en del af Frihavnen undtaget den lille Redhavn, der toldmæssigt fik lov at ligge som en lille lomme i det toldfrie område. Frem til starten af 1930’erne blev der foretaget flere små opfyldninger, som med tiden formede det område, vi kender i dag. Dog er Redhavnsbassinet siden blevet opfyldt og indlemmet i Frihavnen.

Markante virksomheder

mange skibe til i de små, lokale havne langs den nordsjællandske østkyst, mens den ’rigtige’ havnedrift lå inden for Toldbodbommen, som er området mellem Kastellet og Frederiksstaden. Det var først i de sidste årtier af 1800tallet, at Københavns Havn fik vokseværk i nordlig retning og skabte de områder, som i dag er godt i gang med at realiseret.

Forsyningshavn for skibe på Rheden Det nuværende Nordbassin og det lille havnebassin Redhavn (som i dag er opfyldt) blev anlagt mellem 1885 og 1890. Redhavnens navn er en følge af, at havnen fungerede som forsyningshavn for de skibe, som lå på Rheden – det vil sige de skibe, som ikke lagde til kaj, men som lå opankret udenfor havnen, mens de ventede på en ledig kajplads eller hentede proviant. I årene 1891-1894 blev første etape af det, vi kender som Frihavnen, anlagt. Den var inspireret af tyskernes beslutning

Nordhavn har gennem tiden rummet flere markante virksomheder som eksempelvis Nordisk Film, der blandt andet etablerede laboratorier på det, som kom til at hedde Billedvej, og som der i dag er bygget boliger på. Riffelsyndikatet (det senere Dansk Industri Syndikat) er dog den virksomhed, der har sat de mest markante spor i området blandt andet med den fem-fløjede rødstensbygning, der ligger i den vestlige del af Århusgade. Denne bygning blev under 2. verdenskrig ramt af sabotage, fordi virksomheden producerede våben til den tyske hær. Riffelsyndikatet er i dag bygget om til en supermoderne Meny-forretning og illustrerer således på fineste vis, den utrolige udvikling Nordhavn og Århusgadekvarteret har gennemgået de seneste år. Nordhavn er vokset i kraft af, at der er kommet mere land til området – og opfyldningen er stadig i fulde omdrejninger. Den seneste landvinding finder sted ud for Nordhavns nordøstlige spids og er så stor, at den øger Københavns samlede areal med 1%. Jorden i opfyldningen kommer fra hele Sjælland, og ca. 16 procent stammer fra udgravningen til Metroens Cityring. Kilde: byoghavn.dk, Wikipedia, Hovedstadhistorie.dk Mit Østerbro / 35


FREDAGSBAR 3/9 med happy hour på udvalgte drinks og øl fra kl. 16-20

Fryd & Gammen i Nordhavn Restaurant Fryd & Gammen i Nordhavn vil de gerne forkæle sine gæster med god mad, god stemning og gode oplevelser. Det flotte og store mødested er delt op i flere enheder – og det smukke spisehus med plads til 150 gæster er særdeles velegnet til fester og selskaber af alle slags.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

amborg Plads i Nordhavn er blevet endnu en attraktion rigere. I ly af coronaen slog restauranten Fryd & Gammen dørene op i november 2020 lige under luksusbiografen Big Bio. I den flot indrettede restaurant med blandet andet kæmpestore vinduespartier ud mod pladsen kan man i weekenden få sig en lækker morgenmad og/eller frokost, mens restauranten fra onsdag til søndag serverer aftensmad og sælger take away. Uanset hvad man vælger, er missionen at skabe fryd og gammen igennem maden, værtskabet og den bemærkelsesværdige beliggenhed.

Opdelt i hyggelige enheder Restauranten er delt op i hyggelige og flotte enheder med en loungedel, et midterparti til eksempelvis cafégæster og biografgængere før og efter filmen samt en spiseafdeling med store spiseborde. Fryd & Gammen har hele 400 m2 til sin rådighed, og der er plads til 200 gæster. Det nordhavnske spisehus er super velegnet til at huse selskaber som barnedåb, fødselsdage, konfirmationer og bryllupper samt til events som receptioner, firmafester eller lignende. ”Derudover agter vi også at lave en masse events for lokalområdet og har blandt andet Open Mic arrangementer, som er komikernes legeplads, hvor man både kan opleve nye talenter og se kendte favoritkomikere. Vi afholder også forskellige koncerter, og i efterårsferien sker her en masse for børnene. Her får vi besøg af flere

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

cirkusartister, som fremviser spændende ting fra deres cirkusunivers. Skattejagt og græskarudskæring er også på programmet,” siger Julie Nielsen fra Fryd & Gammen.

Skræddersyr gerne tilbuddene Når det gælder selskaber og events kan Restaurant Fryd & Gammen skræddersy tilbuddene efter kundernes ønsker, og selv om de tilbyder forskellige pakketilbud, der omfatter mad, servering, rengøring, opsætning og oprydning m.m., er de meget fleksible i forhold til at lave eksempelvis den mad og pynt, som det enkelte selskab mener, vil skabe den bedste fest og event for netop dem. Lokalerne er velegnede til både de intime sammenkomster og de helt store fester med op til 150 deltagere.

Lækker weekendbrunch

Hver weekend fra kl. 9.00 til 14.00 kan man få sig en lækker brunch på Fryd & Gammen, så dagen kan starte på allerbedste vis. Brunchen omfatter blandt andet chiagrød, avokado, frugt, friskbagt brød, æg, vafler med mere, og så får man oven i også et glas bobler, en valgfri frisk juice og en valgfri kop kaffe for 195 kr. per person. Se mere på www.frydoggammen.dk om de andre fristende tilbud på menukortet.

FRYD & GAMMEN Hamborg Plads 8, 2150 København Tlf. 31 12 94 94 · frydoggammen.dk


Mit Nordhavn

HOP AF PÅ ORIENTKAJ

Hvis du er veganer, vegetar eller hvem som helst BYENS NYE FLOTTE DESIGNHOTEL OG MØDELOKALER BESTIL BORD PÅ

5157 7373

Alexandriagade 1 / DK-2150 Nordhavn, København / Tel. (+45) 3527 2150 / konference.portside@comwell.com / comwell.com

Mit Østerbro / 37


Mit Nordhavn

38 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 39


Slikbutik til kreative sjæle Det er som at træde ind i en helt anden verden, når man besøger Stelling på Århusgade 167. Her kan kunstnere og andre kreative sjæle finde deres kunstnerartikler og andre lækre kreative artikler.

Tekst: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

butikken kan både begynderen og den erfarne kunstner finde redskaber, så de kan udfolde deres kreative sjæle på bedste vis. Stelling sælger bl.a. lærreder, papir, kort, farver, penne, akvarel, akrylmaling m.m. Børn elsker at tegne og være kreative, så her er også forskellige artikler til deres aktiviteter. ”Vi sælger desuden færdiglavede rammer, og fra midten af september har vi også en indramningsafdeling, hvor man også kan bestille rammer i specialmål,” siger butiksansvarlig Jóna Davidsen.

Altid noget til ens behov Butikken fører akryl-, akvarel- og oliemaling i et stort udvalg fra mange forskellige mærker, så man altid kan finde det, der passer til ens behov. For at male har man gerne brug for noget papir eller lærred, og Stelling har papir, der passer til enhver situation, uanset om det er papir til våde teknikker, papir til akryl og olie, tegnepapir til blyant, markers, pasteller og tush. Her kan man vælge mellem flere størrelser, overflader, og tykkelser. Er man mere til at male på lærred, er der et kæmpeudvalg af forskellige lærreder og lærredstyper. Butikkens pensler er fremstillet særligt til olie, akryl, akvarel og gouachemaleri mens deres notesbøger, som er meget efterspurgte, kan bruges som tegne- og skrivepapir.

Mange gavemuligheder Butikken byder også på mange gavemuligheder, der er udover det sædvanlige. Her er f.eks. kuglepenne og fyldepenne fra firmaet Cross, der fremstiller eksklusive penne. ”Vi sælger også gaveæsker og gavekort, så man altid kan have en anderledes og kreativ gave med til en større begivenhed,” siger Jóna Davidsen, der fortæller, at de siden starten i oktober 2020 har været utroligt glade for at have en butik i Århusgadekvarteret. ”Vi har allerede fået mange faste kunder, og vi giver os altid god tid til at rådgive, uanset om man er ’nybegynder’ eller rutineret kunstner. Det gælder for alle vores syv Stellingbutikker,” siger hun.

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Stelling har bl.a. en butik på Strøget, som har ligget der siden 1845 og er Københavns 10. ældste butik. De har således mere end 175 års erfaring med at sælge forskellige kunstnerartikler. Se mere på www.stelling.dk

Stelling

Århusgade 167 · Tlf. 33 63 74 87 · www.stelling.dk


Mit Østerbro Mit Nordhavn Mit Nordhavn

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41


STAY STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK 42 / Mit Østerbro


Basecamp sofa med chaiselong og open end fra 15.990 kr.

BLIV INSPIRERET HOS MAKENORDIC!

Her finder du en fin kollektion af arkitekttegnede møbler i bæredygtige kvalitetsmaterialer – skabt til at holde i mange år. Få hjælp i butikken af Monica og Anna, der viser dig, hvor let du kan skabe dit personlige udtryk med farver, stoftyper og lækre naturmaterialer. Her kan du sammensætte din drømmesofa, så den passer præcist til dit hjem. Er du på udkig efter et smukt spisebord i egetræ, er det også her du kan søge inspiration. Bløde lænestole med lækre dunhynder eller gamle klassiske ikoner står side om side med håndflettede bænke, skamler og barstole. Møblerne er nordiske og enkle i udtrykket. Materialerne er nøje udvalgt, og møblerne håndlaves i Danmark og EU.

Århusgade 138 A · 2150 Nordhavn Se åbningstiderne på makenordic.com

Basecamp XL sofa pris 18.990 kr. Tammi borde i to størrelser pris pr. stk. 4.990 kr.

THE AIAYU MARKET – NORDHAVN ”I The Aiayu Market finder du samples og produkter fra tidligere kollektioner. Du kan lære mere om, hvordan vi arbejder, hvordan du bedst passer på dit tøj, samt få dine favorit Aiayu-produkter repareret hos vores skrædder, Anna, i vores Repair Service. Omdrejningspunktet er bæredygtighed, og vi står klar med gode råd til, hvordan du bedst behandler dine Aiayu produkter.    I The Aiayu Market træder du ind i et univers karakteriseret af rå betonvægge, søjler og masser af plads. Et stort arbejdsbord fra Dinesen står som et kunstværk i lokalet, og fra de rå lofter hænger bundter af smukke Akari-lamper og lyser rummet op. På væggene finder du snedkerlavede hylder. The Market er et sted, man forsvinder ind i: et sted, hvor man kan lære mere, samt opdage og genopdage Aiayu-favoritter. Aiayu market er et unikt retail space med højt til loftet – i flere henseender. Her kan du dykke ned i Aiayus univers og historie, og vores materialer, om bæredygtighed, og få tips til hvordan du bedst plejer dine produkter” Clara Zeevi, store manager

Besøg The Aiayu Market i Årusgade 145 · 2150 Nordhavn på Instagram: @aiayumarket

Mit Østerbro / 43


Bageriets hjerte i Nordhavn Andersen & Maillard på Gøteborg Plads 19 er et bageri, der laver klassisk bagværk af allerhøjeste kvalitet med en chefbager, der har vundet medalje ved VM. Samtidig rister de deres egen lækre kaffe.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

er er sket meget på bagerfronten i København og Østerbro de seneste år med bagere, som laver lækkert luksusbrød og fristende croissanter, der smager himmelsk. Vi er ganske enkelt vilde med brød og står gerne i kø for at få fingre i den helt rigtige brødkrumme eller croissantbid. Og hvis man så oven i købet kan skylle det hele ned med en kop kaffe, der laves med stor omhu og ekspertise, er oplevelsen fuldendt. Et sådan sted er Andersen & Maillard på Göteborg Plads i Nordhavn. De rykkede ind lige under de to store runde siloer for et par år siden, med et bageri hvor man kan få sig en herlig kop kaffe.

Andersen & Maillard startede egentlig ude på Nørrebro for 3,5 år siden med et kafferisteri og bageri i ét, men som tiden gik, voksede de ud af lokalerne. Visionen var fra starten at skabe en god kaffebar, hvor man samtidig kunne få noget rigtigt godt bagværk. ”Mange af de gode kaffebarer i København havde noget rigtig lækkert kaffe, men når man så skulle have noget til kaffen, var der ikke så meget andet end en bakeoff-croissant. Derfor ønskede vi at skabe den gode kaffebar med noget lige så lækkert bagværk. Det var heldigvis en stor succes, og for et par år siden besluttede vi så at åbne bageriet i Nordhavn,” fortæller Asger Hansen, der er chefbager i Andersen & Maillard.

Råt og direkte Når man træder ind for at købe noget brød, er det som at træde direkte ind i bageriets hjerte. Her kan man se de dygtige bagere udfolde sig råt og direkte, hvilket giver en god fornemmelse af, hvad Andersen & Maillard handler om; Det gode håndværk og de stolte bagertraditioner fortolket på en lækker og gourmetagtig måde. Det er gode gamle klassikere udført på allerhøjeste niveau og med gode råvarer.

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Det gode håndværk I modsætning til Andersen & Maillard på Nørrebro, er butikken i Nordhavn altså et bageri, men hvor man stadig kan få sig en rigtig god kop kaffe. Ligesom mange kafferisterier ikke går op i bagværket, er der også mange bagere, der ikke går væsentligt op i kaffen, men det adskiller Nordhavns butikken sig markant fra. ”Alt er lavet i hånden fra bunden,og det meste af det vi laver, er med økologiske og

lokale råvarer. Der er ikke kemi og tilsætningsstoffer i noget af det, vi producerer her. Råvarerne er kun de allerbedste, men priserne er stadig på niveau med en almindelig bager”, siger Asger Hansen.

Bronzemedalje ved VM for 1. gang Asger Hansen var med på det danske bagerlandshold, som vandt bronzemedalje ved VM i Frankrig tilbage i januar. Det er hele 12 år siden, Danmark sidst kvalificerede sig til VM og første gang nogensinde, at Danmark vinder medalje ved VM. ”Turneringen er bageriets svar på Bocuse d’Or, og med den forøgede interesse for bagerier, er der stor fokus på verdensmesterskabet i Frankrig. Så jeg er da stolt over, at vi vinder medalje ved VM,” slutter Asger Hansen.

ANDERSEN & MAILLARD Gøteborg Plads 19 · Nordhavn Tlf. 42 68 21 50


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 45


FÅ ENDNU MERE GLÆDE IND I HVERDAGEN MED EN POKÉ BOWL FRA OLIOLI

På Göteborg Plads i No rdhavn, finder du OLIOLIs syvende restaurant. Med udsigt til Øresund og Sandkajen er rammerne sat til en hyggelig og smagfuld madoplevelse i skønne omgivelser. Udover de populære og farverige Poké Bowls, der serveres i et væld af forskellige variationer, byder restauranten i Nordhavn også på et nyt og spændende morgenmadskoncept. Smag eksempelvis de lækre og smagfulde smoothie bowls, der er fyldt med vitaminer og superfoods. Fra de spæde morgentimer til de sene aftentimer, står OLIOLI Nordhavn klar til at servere nærende og mættende måltider, der er fyldt med kærlighed, glæde og friske råvarer. Åbent alle dage kl. 10:00 - 21:00

Se mere på www.oliolipoke.dk Göteborg Plads 14, 2150 Nordhavn

CORSA GELATO & FORMAGIO

Corsa har også overtaget det gamle mejeri i Nordhavn, hvor der skal produceres en masse ost, mozzarella og burrata, og naturligvis en masse dejlig italiensk gelato. Prøv f.eks. favoritkombinationen 2 kugler med hindbær og hasselnød

corsapizza.dk · Göteborg Pl. 13 · 2150 Nordhavn

CORSA PIZZA

De bedste pizzaer I byen! Intet mindre. Corsa Pizzas surdejsbunde er alt for lækre. Det gamle BarUno er blevet til Corsa Pizza i Nordhavn, der henover forår og sommer har gennemgået en større renovering, og nu serveres der de velkendte luksus pizzaer i bedste stil direkte ud til kajen, så hvis vejret er til det, så kan der nydes pizza og en af Københavns bedste udsigter samtidig på Sandkajen.

corsapizza.dk · Göteborg Pl. 5 · 2150 Nordhavn

46 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Mit Nordhavn

Den 1. juli 2021 åbnede et helt nyt showroom for designere og kunstnere i Nordhavn. EDDA Studio hedder universet, hvor både etablerede og upcoming designere kan udstille deres designs i et inspirerende designunivers. “Vi vil skabe Nordens mest interessante showroom for nye og etableret designbrands. Sådan lyder den ambitiøse målsætning for EDDA Studio om deres helt nye designunivers i Nordhavn. De seneste måneder har iværksætterne Nanna Thor og Lærke Andersen brugt døgnets 24 timer på at skabe et showroom, som de fleste designere kun tør drømme om.”

EDDA Studio · Århusgade 131 · 2150 Nordhavn · www.eddastudio.dk · Telefon 26 70 76 66

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 47


MORGENMADEN INDTAGES HOS DOUGH GIRLS Jeg havde selv fornøjelsen af at besøge Dough Girls under sommeren, og det er helt klart min nye morgenmadsfavorit. Deres æg er fantastiske, friske æg fra gården. Super sprøde hash browns og naturligvis de klassiske amerikanske pandekager med masser af sirup og smør. Deres friskpressede appelsinjuice skal også med på menuen. God fornøjelse og velbekomme. P.S.: Deres doughnuts smager selvfølgelig også fremragende. doughgirls.dk · Århusgade 171 2150 Nordhavn

NORDHAVNspot Af redaktøren, Mit Østerbro

DEN SUNDE FASTFOOD FROKOST HOS GARBANZO Pitabrød med alskens skøn indhold er fastfood på den sunde måde. Har du travlt, er sulten og har lyst til sund fastfood, så skal du absolut unde dig selv et pitabrød fra Garbanzo. Kødet (lam, okse eller kylling) er dejligt marineret kombineret med skønne hjemmerørte dressinger. Allerede en klassiker efter min bog. garbanzo.dk - Århusgade 149 · 2150 Nordhavn

AFTENSMADEN NYDES DIREKTE PÅ KAJEN (eller tages med hjem) OG ER FRA LETZ SUSHI Vi afslutter tour de mad med aftensmaden hos Letz Sushi med deres velsmagende sushi. Du kan nyde både mad og udsigt på kajen velvidende at Letz Sushi sætter en ære i at være bæredygtig over hele linjen. Når du spiser hos Letz Sushi så ved du, at du støtter det bæredygtige, deres mad, både skaldyr og fisk, er bæredygtigt fanget og ansvarligt opdrættet. Min favorit hos Letz er klart deres Crispy Tuna. Enjoy! letzsushi.dk Bordeauxgade 2 · 2150 Nordhavn

48 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

MINIMALISTIC FURNITURE BUILT TO LAST

Hverdage 9-16 www.handvark.com

Aarhusgade 136A, 2150 Nordhavn +45 31 731 223 info@handvark.com


Mit Nordhavn

OPBEVARING I NORDHAVN Er du netop flyttet til Nordhavn (eller Østerbro) så hop ind på Dancontainers hjemmeside og se de mange muligheder for sikker og fleksibel opbevaring til en rimelig pris. www.opbevaringkbh.dk Nordsøvej 12 2150 Nordhavn

NORDHAVNspot KNASER GEARENE ELLER VIRKER BREMSERNE KUN HVER ANDEN GANG? Skal din racer toptunes til sæsonen? Eller er du bare træt af at blive mødt af en flad ladcykel, når du og ungerne allerede er for sent på den? Så tril forbi Ren Cykel – eller få et abonnement. Så kan du altid være godt kørende. REN CYKEL · Århusgade 153 · 2150 Nordhavn Tlf. 71 74 95 59 · www.rencykel.dk

XL I NORDHAVN Selvom de mest besøg af professionelle håndværkere i XL Byg i Nordhavn, så tager de også glædeligt imod fritidsamatøren, der elsker at gøre det selv. De er rigtig gode til at vejlede og rådgive, tager sig tid, især når du booker et et møde hvis du skal have detaljeret byggehjælp. Bliver du utålmodig er der gratis kaffe mens du venter! Se mere på: www.xl-byg.dk/forretning/koebenhavn-oe Kattegatvej 8 · 2150 Nordhavn

50 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 51


Mit Nordhavn

52 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

På gensyn i Nordhavn

Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro

FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

TILBUD

Ved køb inden 1 den 31/12 202 IVNING GRATIS NEDR e af eksisterend hus

INDIVIDUELT BYGGERI TIL STANDARD PRISER


FRA DRØ M TIL VIR KEL IGH ED

SE PLANTEGNINGER

OG BILLEDER AF VORES

Download vores brochure på combigruppen.dk

HUSE

PRISEKSEMPLER:

50 m2 55 m2 60 m2

KR. 642.000 KR. 662.000 KR. 694.000

BYGNINGSBESKRIVELSE:  Støbt sokkel  Indvendige afløbsinstallationer  Råhus inkl. døre og vinduer  Formalet udvendig beklædning  Gitterspærskonstruktion  Betontagsten  Indvendig beklædning gips eller profilbrædder  Indvendige døre og lister  El-installation  VVS-installation Isolering: Gulv 200 mm Loft 245 mm Vægge 200 mm

FRI INDRETNING: Vi laver et forslag til en grundplan og du har frie hænder til at flytte på de indvendige vægge samt døre og vinduer.

Tlf. 25 85 69 11 WWW.COMBIGRUPPEN.DK


Mit Østerbro

White Lotus - HBO Nordic

Foto: HBO Nordic, The White Lotus

Bizar, tåkrummende, sjov og enormt velskrevet. Det er de ord jeg vil knytte til drama komedieserien White Lotus, der er den helt store "talk of town-serie" lige nu. En flok privilegerede amerikanere skal holde ferie på et et luxus resort på Hawaii, der hedder "The White Lotus". På ferien medbringer alle gæsterne på hver deres facon deres uudholdelige egoer, komplekser og krukkede tendenser. Vi introduceres også for den lidt for venlige og samtidig enormt underholdende hotel manager "Armond", der får sit at se til med flere af gæsterne, samtidig med at han skal holde sine egne dæmoner for døren. Vi får også etableret at der sker et dødsfald på hotellet, da der bæres et lig ud af flyet i første afsnit, hvorefter handlingen tager sin begyndelse. Herfra er serien et rent stilstudie i bizar adfærd. Serien kunne være for dig, der elsker serier som Barry, Dexter og Big Little Lies. Se den fordi...ja, bare fordi du bliver vanvittigt godt underholdt. The White Lotus er netop blevet forlænget med en anden sæson. Se alle seks afsnit på HBO Nordic.

3

serier du kan kaste dig over

VIELSKERSERIER.DK

anbefaler til sensommeren Vielskerserier.dk er stedet, hvor du finder anmeldelser, anbefalinger og guides til de serier du skal kaste dig over på streamingtjenesterne. Få stifter af vielskerserier.dk Kim Sørensens top 3 anbefalinger her.

Ted Lasso sæson 1 & 2 - Apple+

Bad Blood sæson 1 & 2 - Netflix

Foto: Netlix, Bad Blood

Kan du ikke få nok af gangstere og den kriminelle underverden? Og har du set Sons of Anarchy og The Sopranos igennem for tyvende gang? Så er der håb med serien Bad Blood på Netflix. Hovedkarakteren og antihelten Declan spilles faktisk af Kim Coates, der spillede Tig i Sons of Anarchy. Seriens handling udspiller sig i Canada. Primært i byen Montreal, hvor Declan styrer byen med hård hånd. Han sætter en ære i at være "Lone Wolf", og han ryster ikke på hænderne over at gå op imod den italienske mafia, rockere og diverse andre forbrydersyndikater i jagten på total magt, dominans og sidst men ikke mindst uafhængighed. Serien er et oplagt gangsterserie-fix, hvis du som sagt ikke kan få nok af universer som The Sopranos, The Wire og Sons of Anarchy. Se begge sæsoner på Netflix.

56 / Mit Østerbro

Foto: Apple+

Verdens gladeste og flinkeste fodboldtræner Ted Lasso er tilbage i anden sæson af serien med samme navn. Ted Lasso ankom i første sæson fra sin fortid som amerikansk fodboldtræner til den engelske fodboldklub AFC Richmond. Her skulle han navigere imellem krævende engelske fans, magtkampe i klubben og egoer i omklædningsrummet. Med et energi og positivitetsniveau, der ville give Ole Henriksen kamp til stregen, formår Ted Lasso både at udfordre og provokere den kultur, der hersker i den engelske fodboldverden. Serien formår på charmerende og humoristisk vis at kommentere på nogle åbenlyse kulturforskelle mellem England og USA, når det kommer til fodboldmiljøet ihvertfald. Den bliver aldrig plat, men den er samtidig tilpas sjov og spændende til, at du hele tiden baaare lige må se et afsnit mere. Hvis du vil se en serie, der får dig i godt humør og samtidig er umulig at lægge fra dig igen, så er det bare om at komme igang med Ted Lasso. Serien er for dig, der elsker "feelgood" serier, der kan få dig til at slappe af. Se begge sæsoner på Apple+.


En forandring til det bedre Vi er på en rejse imod noget bedre. Inspireret af den skandinaviske natur der omgiver os, med sine betagende, skiftende årstider, beroligende farver og naturlige materialer. Kvalitet, skabt til at holde, i træ fra bæredygtigt skovbrug, sporbart kvalitetslæder og STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certificerede møbelstoffer. Møbler, der skræddersys og perfektioneres i hånden til tidløst, skandinavisk design. Vi byder dig velkommen indenfor i vores designunivers, og inviterer dig til at udforske, føle og opleve. I dit helt eget tempo. Bolia Trianglen, Østerbrogade 78

Mit Østerbro / 57


Mit Østerbro Bolig i byen

DESIGN dit eget TÆPPE online Hos tæppevirksomheden WeRug kan man nemt designe sit eget kvalitetstæppe online – med egne mål, farver og former. Indtil videre kan man vælge mellem syv tæppekollektioner, der alle kan skræddersyes.

Julie Virkus, designer ved WeRug · Gustav Svendsen, stifter af WeRug

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Frank Lohmann

V

i er alle sammen unikke og har forskellige behov. Og heldigvis for det, for mangfoldighed giver kulør på tilværelsen og gør os til de mennesker, vi er. Den kommer til udtryk mange steder i vores tilværelse, blandt andet i indretning af vores bolig, som skal være personlig og udtrykke, hvem vi er. Den trend har tæppevirksomheden WeRug taget til sig og skabt et dansk online tæppeunivers, hvor man selv kan tilpasse farver, størrelser og former på sine tæpper.

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

”Vi gør det, fordi vi synes, det er skønt, at vi er forskellige og bor forskelligt. At vi ikke er ens. Vores tæpper er for så vidt et opgør med de traditionelle standardmål, der findes i branchen. Det sker ofte, at et standardtæppe ikke passer ind i folks indretning. Gamle, smukke lejligheder har f.eks. nogle skæve vinkler, sjove kroge eller hjørner, hvor et normalt standardtæppe ikke passer ind,” fortæller Gustav Svendsen, der driver WeRug og fortsætter: ”Vi ønsker med vores forretningsmodel at gøre det enkelt at købe specialdesignede tæpper online. Man bestiller let og ubesværet et tæppe i sine egne mål, farver, former og teksturer på www.werug.dk, og cirka 10 dage efter bestillingen er tæppet klar til levering til døren – pt. med gratis forsendelse.”


Mit Østerbro Bolig i byen

SKRÆDDERSYET TIL ØSTERBROHJEMMET WeRug’s tæpper er perfekte til de klassiske Østerbro lejligheder, der ofte er ældre, finurlige perler med nogle lidt andre vinkler og hjørner, end f.eks. et nybyggeri. ”Her er vores skræddersyede tæpper optimale, fordi der ofte er nogle unikke behov. Samtidig er københavnerhjemmet blevet et mere varigt og personligt indretningsprojekt, hvor man ikke vil gå på kompromis med møbler og interiør. Og det behøver man jo heller ikke med WeRug tæpper. Der bestemmer du selv det hele.” siger Gustav, der også fremhæver, at virksomheden er Cradle to Cradle®-certificeret, hvilket er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske kredsløb til gavn for både mennesker, miljø og økonomi.

Bæredygtig produktion WeRug-tæpperne er meget slidstærke, og alle tæpper har mindst 5 eller 10 års gennemslidsgaranti. Da de kun producerer efter ordre i den bæredygtige produktion, brænder de aldrig inde med restordrer. ”Da vi startede virksomheden, var det essentielt, at vi ikke bare fandt en eller anden produktionsvirksomhed i Kina til at lave tæpperne. De skulle produceres lokalt med danske arbejdspladser i en bæredygtig produktion og med socialt ansvar. Det gør vi, fordi vi vil være bæredygtige, og fordi vi ved, at så er det ordentlige produkter, vi leverer,” pointerer Gustav.   Gustav arbejdede oprindelig for Brand New Ventures, der ejer WeRug sammen med Gustav. Brand New Ventures er med til at starte andre virksomheder, og da de skulle have tæpper til deres nye kontor på Dampfærgevej på Østerbro, synes de, det var besværligt at få det rigtige tæppe med den rigtige kant. Da de endelig fandt ét, kunne de ikke købe det over nettet, men var nødt til at besøge tæppebutikken. Derfor besluttede de sig for, som de iværksættere de nu er, selv at starte en virksomhed, der sælger tæpper på mål online. 

Ubesværet specialdesign ”Ofte når man ser et billede af et tæppe, spørger man sig selv, om det vil passe ind i ens hjem. Det er man ikke i tvivl om hos os, for her kan man vælge den farve og det materiale, man ønsker, og få det i præcis den diameter, længde eller bredde, man ønsker. Man kan få et rundt tæppe, et ovalt, eller selv indsende en tegning eller et billede af den form, man ønsker sit tæppe i. Vi vender så tilbage med en skitse, som kunden skal godkende, inden vi går i gang – selvfølgelig uden merpris.” siger WeRugs designer, Julie Virkus. Hun rådgiver indimellem kunder, der er i tvivl om, hvilket slags tæppe, de ønsker. ”Vi er meget nede på jorden. Send os en sms på 40 55 19 95 med billede af hvor tæppet skal ligge, og vi kommer hurtigt retur med bud på tæpper, vi mener passer ind,” forklarer hun. Den gode rådgivning, den lette måde at bestille sit tæppe på online, og den gode service er nøgleord for WeRug, der også sender gratis tæppeprøver ud til kunderne.

WeRug Dampfærgevej 3, 1. · 2100 Ø · Tlf. 40 55 19 95 · www.werug.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Bolig i byen

LEGIO hjælper med at løfte boligen til luksusniveau

LEGIO Architectural Solutions bistår arkitekter og private med at designe og implementere belysning og andre specialdesigns, så boligen får et markant kvalitetsløft.

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Legio Architectural Solutions

N

ordhavnsområdet er en bydel med mange ressourcestærke beboere, der har oplevet verden enten i deres privatliv eller som arbejder i en global virksomhed eller organisation. Her har de set og oplevet, hvad ægte kvalitet i indretning og design er. Den kvalitet er noget, som de også gerne ønsker i deres bolig i den relativt nyopførte bydel. Det kan LEGIO Architectural Solutions på Strandvejen 138A og 140A hjælpe aktivt med. De kan med deres erfaring, viden og portefølje af lækre produkter være med til at løfte boligen til et luksusniveau, som modsvarer ejernes behov. LEGIO er allerede


Mit Østerbro Bolig i byen

LEVERER LYS TIL FERRARI OG STORE MODEHUSE LEGIO har kun det allerbedste lys med de rette farverenderinger, deres leverandør Viabizzuno leverer f.eks. lys til Ferrari og de store modehuse, og deres kæphest er kun at lave den ypperste kvalitet. Derfor leverer de også lys til gallerier, museer m.v. LEGIO leverer også smarthouse lyssystemer, som er fremtidssikrede belysningsløsninger. I showroomet på Strandvejen 140A i Hellerup er der et varierende udvalg af design- og indretningsmuligheder med LEGIO og nogle af verdens førende brands. De omfatter bl.a. Viabizzuno, Henge07, Aqua Creation, Bocci, Rimadesio – derudover er de medudviklere af det danske brand OneA, som de benytter i mange projekter. aktiv som medspiller inden for belysning og indretning i Nordhavn, hvor de har været involveret i projekter i Frihavnstårnets 400 m2 store penthouselejlighed og 11.-12. sal i Siloen. Det er to prestigebyggerier, der for alvor har sat Nordhavn på arkitekturverdenskortet, men ejerne havde alligevel stadig brug for LEGIO’s input og samarbejde.

Sparringspartnere for arkitekter og private ”Vi er alle sammen arkitekter, der typisk kreere belysningsløsninger og andre indretningsløsninger som omfatter døre, rumdelinger, pejse, trapper, badeværelser og andet inventar m.m. Vi forsøger altid at skabe en identitet i lejligheden ud fra de præmisser, der nu engang er. Desuden laver vi også en del custom made design ud fra kundens ønsker. Vi går i alle tilfælde langt for at skabe resultater, som vores kunder kan være tilfredse med,” siger Rasmus Fredsted, arkitekt og indehaver af LEGIO. Han har i de sidste 15 år arbejdet med high-end arkitekt- og designløsninger, og han har løbende gennem årene fået opbygget en luksus produktportefølje i LEGIO, som modsvarer de krav og ønsker, kunderne har til indretning. Derfor er virksomheden også en bistand til arkitekter, der gerne vil lægge et ekstra lag ind over deres projekter, ligesom de er til private kunder, der gerne vil opgradere deres bolig. ”Vi kan gå ind i et projekt og lægge et ekstra lag på, som løfter projektet,” forklarer Rasmus Fredsted.

Lys skaber rum Belysning er som oftest LEGIO’s udgangspunkt, fordi det er ekstremt vigtigt for, hvordan arkitekturen bliver opfattet. Arkitekten arbejder i starten af et boligprojekt med dagslys, og så overtager LEGIO, når der er behov for belysning. D et er så deres opgave at genskabe arkitekturen på den rigtige måde, pointerer indehaveren: ”Det kan man med belysning, fordi det skaber rum. Lys bliver nærmest til scenografi og skaber et spændende hjem. Når vi har aflæst arkitekturen, er spørgsmålet, hvad det er, vi lyser på? Hvilken slags gulv er det, hvad er farven på væggen, hvordan har du tænkt dig, at køkkenet skal se ud? Det kan somme tider være en øjenåbner for kunderne, som endnu ikke har tænkt nærmere over de faktorer. Men det har jo betydning for, dels hvordan man skal lyssætte, dels hvordan hele sammenhængen i boligen bliver. Her er vi en sparringspartner på projekterne, og somme tider designer vi også selv det inventar, vi synes skal være med. Belysning skal disponeres korrekt for at få en helstøbt sammenhæng, både den indbyggede, skjulte belysning, men også de synlige armaturer over spiseborde mv. Vi kan få det til at fungere, fordi vi så at sige, kan spille rigtigt på vores instrumenter, fordi vi kan høre musikken i rummet,” som Rasmus Fredsted formulerer det.

LEGIO Architectural Solutions Showroom Strandvejen 140A, adm. Strandvejen 138, 2900 Hellerup, tlf.: 70 605 695, www.legio.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61


Mit Østerbro Motion & Velvære Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Book et besøg nu på tlf. 35 42 01 67

Drop ind i butikken og få inspiration eller tilkald gardinbussen, så finder vi den rigtige løsning. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering.

KIG FORBI NORDRE FRIHAVNSGADE 32 ELLER WWW.GARDIN-JENSEN.DK Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Bolig i byen

MINIATURE REOL I NY FARVE

TIL DE ROLIGE STUNDER

Svenske String har siden 1949 lavet reolsystemer, der kan sammensættes i et utal af kombinationer. I 2004 designede de String Pocket, som er en petit udgave af de store String reoler. Den lille reol har fået en plads i mange hjem, og den fås nu i farven Sage. String Pocket forhandles hos bl.a. Magasin. Reol fra String, fra 1.045 kr.

Designduoen ARDE og Eva Solo Furniture fuldender nu siddekomforten i deres fleksible, lette Laze lænestol med en funktionel fodskammel. Som navnet antyder, indbyder Laze lænestolen og skamlen til rolige, dovne dage med gode bøger, streaming og afslapning. Ligesom lænestolen har skamlen fokus på komfort og lethed. Ud over at være et behageligt hvilested til benene, udgør den også en ekstra siddeplads. Eva Solo Furniture fås bl.a. hos Olsson Møbler. Fodskammel fra Eva Solo Furniture, fra 2.995 kr.

www.stringfurniture.com

www.evasolo.com

BOLIG i byen FJJERLET LAMPE Den unge ungarske designer Zsuzsanna Horvath har designet den fjerlette lampe Illan for italienske Luceplan. Lampen er komponeret af en let krop af papirtynd FSC®-certificeret finer med laserskårne riller, der får lampen til at folde sig ud og indtage sin karakteristiske, nærmest svævende form, når den hænges i loftet. Illans levende design følger luftens bevægelser og lader lampen indtage varierende former. Luceplan forhandles hos bl.a. Paustian. Lampe fra Luceplan, fra 6.930 kr. www.luceplan.com

MINIMALISTISK NYHED Duravits nye serie D-Neo er alsidig og på samme tid enkel. Belgiske Bertrand Lejoly har designet kollektionen, så den gør sig fri af kortvarige trends og giver plads til, at man kan udfolde sin individuelle stil på badeværelset. Skab f.eks. en minimalistisk stil med D-Neos rektangulære vaske, møbler i sort eg og et rundt spejl. Duravit forhandles hos bl.a. Broernes VVS på Østerbro. Håndvask, møbler og spejl fra Duravit, fra hhv. 4.106 kr., 6.881 kr. og 6.444 kr. www.duravit.dk

64 / Mit Østerbro

GRØNNE GARDINER Man kan sagtens træffe en bæredygtig beslutning, når man skal vælge gardiner. F.eks. er Sea gardinet fra Luxaflex fremstilet af 50% genanvendt havplast. Gardinet kan købes hos Garant. Gardin fra Luxaflex, fra 2.581 kr. www.luxaflex.dk


Mit Østerbro Bolig i byen

TRAPPEVASK OG EJENDOMSSERVICE RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD Trappevask · Vicevært · Vinduespolering · Kontorrengøring · Privat rengøring

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING! Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver. Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold! Vi er lokale og cykler rundt Vaskeholdet.dk på Østerbro Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK GRØN OMSTILLING RENGØRING UNDER VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK Hos Vaskeholdet.dk har vi udskiftet ALLE ORDNEDE FORHOLD 51 43 98 78 Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst vores diesel varevogne med EL ladcykler, og man kan nu opleve de fleste af vores medarbejdere "drøne" rundt i gader og stræder på disse. Godt for deres arbejdsglæde og velvære - og godt for miljøet!

med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

Kontakt os gerne for et godt tilbud

www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Mit Østerbro / 65


KONTAKT OS kontakt@altan.dk +45 70 70 20 18


Drømmer du om altan eller elevator? - Vi klarer hele processen fra A-Z Drømmer du om at få etableret altan eller elevator? Vi har i mere end 15 år opfyldt drømmen for mange tusinde kunder og vi hjælper også hellere end gerne dig. Hvert år monterer vi mere end 2.500 altaner og installerer over 30 elevatorer i hele Danmark og særligt på Østerbro, har vi opflydt mange altan- og elevatordrømme. Vi er altså ikke blot eksperter i selve montagen, men i hele processen op til, at altanen eller elevatoren er klar til at blive monteret. Og vi tager hånd om det hele. På www.altan.dk kan du læse mere om hvordan din altan- eller elevatordrøm kan blive til virkelighed, ligesom du kan lave en aftale med en af vores konsulenter, om besigtigelse på din adresse.

#3 Produktion #1 Salg

#4 Montage

#2 Projektering

#5 Aflevering


Mit Østerbro Bolig i byen

VELKOMMEN TIL GALLERI BREDGADE 22 Udstillingskalender Christina Julsgaard 25. august til 7. september Lisbeth Lunda 8. september til 21. september Aysel Barış 22. september til 28. september Helle Groth 29. september til 5. oktober Marianne Ilnæs 6. oktober til 12. oktober Katarina Nielsen 13. oktober til 19. oktober Stine Reintoft 20. oktober til 26. oktober Ole Damsbo 27. oktober til 2. november

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 Galleri Bredgade 22 · www.bredgadecph.dk · Tlf. 22 44 34 44 68 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

NYHED! Nu laver vi også helstøbte kantsten

Ekspert i støbning af mønstret betoN Med Smuk-Beton kan du få noget ingen andre har! Lad dig inspirere til dit helt eget design. Alt er muligt med Smuk-Beton. Vi kan lave din ind indkørsel/terrasse, så den fremstår i lige netop den farve og mønster du foretrækker. Du kan endda mixe farverne, så det står helt naturtro.

Smuk-Beton er ikke kun smukt, men eliminerer ALLE dårligdommene ved fliser - INGEN nedsynkninger, kørestriber, underminering af myrer, ukrudt, flisepest, mos og alger, fliser der vipper osv. DVS. INGEN VEDLIGEHOLD Smuk-Betons yderst kvalificerede medarbejdere står selvfølgelig klar til at samarbejde med dig om dine idéer.

Se alle de mange muligheder på

www.smuk-beton.dk

Helstøbt beton er det nye sort Ingen vedligeholD

Ingen UKRUDT

Ingen DÅRLIG SAMVITTIGHED

Unik løsning til unikke belægninger

Få dit eget logo præget

For uforpligtende tilbud Aldrig mere ukrudt

Slidstærk & vejrbestandig

Bevarer farve og tekstur

Lav vedligeholdelse

Ingen nedsynkning

 70 666 777 Mit Østerbro / 69


Mit Østerbro

Peter Koldby skriver... Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 15 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

2nd Hand Shopping – nu med LUX I en tid hvor den kritiske forbruger stiller stadig større krav til tøjproducenterne og butikkerne, har 2nd Hand butikkerne oplevet er kraftigt boost. Vores sociale bevidsthed og ønsket om en mere transparent produktionslinje har haft den konsekvens, at virksomhederne er blevet nødt til at blive mere åbne. Det er ikke længere nok at producere prisbillige varer uden omtanke på miljø og arbejdsforhold for arbejderne. Vi vil have samvittigheden i orden. Det kæmper hele tøjbranchen med. Og de er langt fra i mål. I mellemtiden har forbrugerne fået en bedre økonomi, og den lækre kvalitet og high-end mærkevarer er blevet sød musik i forbrugernes ører. Produkterne skal være luksus, og man ser de høje priser som en langsigtet investering, fordi gensalgsværdierne er høje. Med den baggrund ser vi mange 2nd Hand butikker på Østerbro. Disse butikker tilbyder masser af lækre mærkevarer til en attraktiv gensalgspris. Gå på opdagelse i butikkerne. Der er masser af spændende mærkevarer, og samtidig skifter butikkernes sortiment hele tiden. Så der er altid ”nyt-brugt” på vej.

FOXHOLM

SECOND

KLAEDER2HAND

Århusgade 4

Østerbrogade 126

Ndr. Frihavnsgade 60

Classensgade 3B

2100 København Ø

2100 København Ø

2100 København Ø

2100 København Ø

www.foxholm.dk

www.second.dk

www.klaeder2hand.dk

www.prelovedcph.dk

70 / Mit Østerbro

PRELOVED COPENHAGEN


Mit Østerbro

KLAEDER2 HAND

Preloved Copenhagen

Foxholm

SECOND

Mit Østerbro / 71


AMBITIØS PÅ DINE VEGNE

Vi er ambitiøse på dine vegne, og kæmper hver dag for at sikre, at du som boligsælger konstant vil opleve alle vores værdiskabende parametre i kampen om købernes interesse. Stilstand er i en digital verden det samme som tilbagegang, hvor dagen i dag allerede er udfordret af nye tiltag i morgen. Med skarp fokus udvikler

vi derfor konstant vores unikke digitale platform, der har sikret os en markedsposition somén af de største i branchen med over 200.000 månedlige interaktioner på de sociale medier. En synlighed, der i vores optik er altafgørende for at sikre (dine) økonomiske værdier. Kontakt os på 8844 6000 og MÆRK FORSKELLEN.

TLF 8844 6000 • FINDHJEM@JESPERNIELSEN.DK • BESØG JESPERNIELSEN.DK OG FIND HJEM ØSTERBRO | CITY • FREDERIKSBERG | CITY • AMAGER | AMAGER STRAND • ROSKILDE & OMEGN • CHARLOTTENLUND | HELLERUP • GENTOFTE | VANGEDE KONGENS LYNGBY • HØRSHOLM | RUNGSTED • HELSINGØR | NORDKYSTEN KONGENS • ODENSE | FYN • AARHUS | ØSTJYLLAND • OG FLERE PÅ VEJ


NÅR FORRETNINGEN KØRER IGEN Book din lejebil på enterprise.dk


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Hverdagsmagi

Foto: Romeika Cortez

Sommerferien er slut, og hverdagen er tilbage for fuld kraft. Men det betyder ikke nødvendigvis, at I skal stresse rundt og glemme at hygge jer. Tag for eksempel børnene med på en tur i parken på vej hjem om eftermiddagen, brug 30 minutter på jeres yndlingslegeplads, inden der skal laves aftensmad eller noget helt tredje. Find tips til at få magi i hverdagen her: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/magi-ihverdagen-7-oplevelser-i-kan-lave-om-eftermiddagen

Action for alle pengene I Nordhavn finder I den populære adrenalinpark, AirTrix. Her kan børn og voksne give den gas i både trampolinparken og klatreparken, der byder på fysiske udfordringer og timevis af sjov. En god måde for den aktive familie at holde sig i gang på, når efterårsvejret ikke lige er til en mountainbike-tur i skoven eller en løbetur ved vandet. Foto: AirTrix

Find flere trampolinparker her: https://bornibyen.dk /koebenhavn/articles/de-3-trampolinparker

Til regnvejrsdagene

oto: Nanna Andersen

Er ungerne vilde med dyr, og vil I gerne blive klogere på arternes udvikling gennem tiden, kan I med fordel smutte forbi jeres lokale museum, Zoologisk Museum. Udover at gå gennem de imponerende udstillinger med udstoppede dyr og velbevarede skeletter, kan I også udforske kranier, tegne i værkstedet, spise medbragt mad i madpakkerummet og meget mere. Find 10 børnevenlige museer her: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/de-fem-boernevenlige-museer

74 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Foto: Krogerup Avlsgaard, Aarstidernes Gårdbutik

Ud af byen Høsten er over os, og det skal selvfølgelig fejres med ægte sensommer-stemning og lidt godt til ganen. På gårde lidt uden for byen, kan I i weekenden den 4.-5. september opleve traditionsrige markeder, lækre råvarer, boder og aktiviteter for hele familien. Alt sammen i smukke og idylliske rammer. Find info om høstfesterne her: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/hoestfester

Forlæng sommeren

Foto: Østerberg Ice Cream

Efteråret er ankommet, men I kan stadig nå at få den sidste smag af sommer med. Forlæng den solrige sæson med lidt is på jeres ture rundt i jeres hood Østerbro bugner jo med lækre isbarer! Har I endnu ikke udset jer en favorit, er det ved at være sidste chance for at spise jer gennem vores liste over de bedste isbarer på Ø-bro. Find de 5 isbarer her: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/26340-de-5-isbarer-paa-oesterbro

Sejltur og søforter Nyd byen fra vandsiden, når Spar Shipping inviterer på en fantastisk sejltur gennem Københavns Havn hver tirsdag-søndag til og med den 26. september. I kan blive sat af på enten Flakfortet eller Ungdomsøen, hvor I kan gå på opdagelse i de flotte omgivelser, og nyde de mange aktiviteter for hele familien. Foto: Spar Shipping

Find info og flere weekend-tips her: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles /caros-maanedlige-weekendguide

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 75


Mit Østerbro Åben festival

Åben festival

Tekst og foto: Åben Festival

vender tilbage!

Den 10.-12. september løber den nystartede kulturfestival Åben Festival af stablen med flere end 50 arrangementer fordelt på Østerbro og i Nordhavn. I år lancerer festivalen Gruspladsen ved Trianglen som samlingspunkt for festivalen, der byder på alt fra lysinstallationer og gadekunst til danseperformances og koncertoplevelser.

Å

ben Festival skyder efteråret i gang, med en festival, der hylder det lokale engagement og fællesskab. For andet år i træk åbner mere end 50 lokale aktører fra Østerbro og Nordhavn dørene op og inviterer byens borgere til kulturevents skabt af og til lokale ildsjæle. Bag de 50 arrangementer står bl.a. kunstnere, etablerede kulturinstitutioner og nystartede initiativer, som er gået sammen for at skabe synlighed om de to bydele og det unikke kulturliv. Festivalleder Jesper Koefoed-Melson udtaler: “Vi vil gerne give publikum mulighed for at opdage nye sider af Østerbro og Nordhavn og udforske de mange tilbud og skjulte herligheder, som bydelene rummer. Åben Festival er noget, vi skaber sammen og med de mange arrangementer, der er i årets program, kommer vi rundt i alle

76 / Mit Østerbro

afkroge af byens mange rum. Alt kan med andre ord ske, når vi erklærer festivalen for åben.”

En festival for alle aldersgrupper Dette år præsenterer Åben Festival et bredt program med arrangementer for hele familien. De yngste kan bl.a. dykke ned i biodiversitet på Heibergsskolen, komme bag kulisserne hos Teater Hund & co. eller opleve en mini-kammermusikkoncert og workshop med Østerbro musikskole og Østerbro Koncertforening. Ved talerstenen i Fælledparken giver talerskolen Røst mikrofonen til ungdommen, hvor unge stemmer vil afholde taler om alt fra racisme og klimaforandringer til transkønnethed og ensomhed. Og så kan publikum kan læne sig tilbage i stolen, når Østerbro Ungecafé og Comedyklubben præsenterer tre af landets sjoveste stand-up talenter, til en aften i ungdommens og latterens tegn.


Mit Østerbro Åben festival

ÅBEN FESTIVAL 2021 ÅBNER MED ET BRAG DEN 10. SEPTEMBER KL 16:00 på Gruspladsen ved Trianglen

Find det fulde festivalprogram på: aabenfestival.com

med åbningstale af Festivalleder Jesper Koefoed-Melson, performance og lidt til ganen. Trianglen - Åben Festivals nye knudepunkt Som et særligt tiltag i år, bliver Trianglen festivalens nye lysende samlingspunkt, hvor flere arrangementer vil foregå hen over weekenden. Bl.a. kan man opleve en Østre Elværk oplyost af en stedsspecifik lysinstallation af kunstgruppen Spectre & Space, mens gadekunstner Jacoba Niepoort vil forvandle en bus til et kunstværk. Fredag inviterer HOFOR ind bag de ellers lukkede døre hos Østre Elværk, hvor man kan opleve kvindekoret USMIFKA indtage de ikoniske omgivelser, og skabe en stedsspecifik a capella koncertoplevelse. Østre Elværk er desuden omdrejningspunkt for en performance af den prisvindende flamencodanser Selene Muñoz samt en Tesla Coil, der skaber elektrisk højspænding i lokalerne.

Samarbejder på tværs af institutioner Åben Festival hylder samarbejder, og igen i år præsenteres unikke kulturoplevelser skabt på tværs af kulturinstitutioner. I Nordhavn skaber radiostationen Sound by the Sound en festlig aften i samarbejde med Bicycle Brewery . I Hans Egede Kirke fusionerer to genrer, når klassisk musik og elektronisk musik kombineres til en fælles koncertoplevelse. Søndag kan publikum deltage i et globalt samarbejde mellem bl.a. en arkitekt, byplanlægger og urbanist, når de inviteres til en samtale om ønsker og forestillinger om en fremtidig by. Herudover kan man opleve bydelene smelte sammen, når Østre Gasværk og lokale performere sammen skaber en parade, hvor en heldig tilskuer får muligheden for at vinde en guldbillet til den kommende opsætning af Charlie og Chokoladefabrikken på Østre Gasværk.

OM ÅBEN FESTIVAL Åben Festival er en ny bydels- og kulturfestival, der bygger på samarbejder mellem lokale kulturkræfter på Østerbro og i Nordhavn. Festivalen forener lokale kulturskabere i en hyldest af mangfoldighed, samarbejder og kulturelle oplevelser. Åben Festival bliver afviklet af Kulturdistriktet, en nystartet sammenslutning af kunstnere, foreninger, institutioner og virksomheder på Østerbro og Nordhavn, der i fællesskab samarbejder om at gøre kulturen til omdrejningspunktet for udvikling af fællesskaber i byen. COVID-19-retningslinjer: Gæster skal ved forespørgsel kunne fremvise gyldigt coronapas Åben Festival 2021 finder sted den 10.–12. september på Østerbro og i Nordhavn. Festivalen er en del af Kulturdistriktet. For yderligere information, kontakt: Festivalleder Jesper Koefoed-Melson, kontakt@aabenfestival.com

Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Teaterleder Methe Bendix

Teater Hund, der er med på årets ÅBEN Festival, er et teater, der både afholder sjove og tankevækkende forestillinger og arrangementer for store og for små.

TANKEVÆKKENDE TEATER PÅ ØSTERBRO Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Ø

sterbro og Nordhavn danner i år for anden gang rammen for Åben Festival. Publikum, kunstnere, institutioner og virksomheder skaber indholdet og alle er inviterede. Åben Festival er sat i verden for at skabe synlighed af alle de mange gode kulturaktører, der er på Østerbro og i Nordhavn. En af disse aktører er Teater Hund, som afholder tre åbne prøver på forestillingen TÆNK ENGANG! under festivalen fredag og lørdag den 10. og 11. september.

fredag den 10. september er for skolebørn, mens det er for familier lørdag den 11. september. ”Publikum inviteres med ind i maskinrummet til prøverne på forestillingen TÆNK ENGANG!, både for publikums og vores egne skyld. Når vi afholder åbne prøver, får vi masser af respons fra publikum og en viden om, hvordan de opfatter det, vi laver. Samtidig får de viden om, hvordan man egentlig arbejder med en teaterforestilling. Det er en win-win situation, hvor begge parter får noget ud af det,” forklarer Mette Bendix, instruktør, dramatiker og leder af Teater Hund.

Drøm om samarbejde med filosof Temaet er tanker, og det går igen i tre filosofiske saloner med filosof David Mark Larsson. Her kan både store og små tænke store tanker sammen, hvor det

78 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Filosofi-salonerne handler om store filosofiske spørgsmål, hvilket er kendetegnende for de forestillinger og arrangementer, der finder sted på teatret. De tager næsten altid


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

udgangspunkt i filosofiske, psykologiske og sociologiske tekster og områder. ”Det handler ofte om, hvad der rører sig i samfundet og om forhold, som vi.. som vi synes er vigtige at undersøge. Vi har altid haft en drøm om at samarbejde med filosofien, og med filosof David Mark Larsson har vi fundet et menneske, der er utroligt dygtig til både at filosofere med børn og med voksne. Vi er ret vilde med, at man kan se forestillingerne og filosofere over deres temaer sammen med en filosof,” siger Mette Bendix. For Teater Hund er det centralt, at de er med til at udvide horisonter og åbne hjerner og hjerter. De vil også gerne inspirere til, at man tænker filosofisk, og at man forstår, der ikke kun er én sandhed, påpeger Mette Bendix: ”Det er mig, der skriver og instruerer vores forestillinger, og jeg tror nærmest, at alle forestillingerne har undertitlen ’Der findes mere end én sandhed’.”

Lærer-Teater-Netværk Derfor er det også en naturlig del af teatret at samarbejde med andre. Både i forhold til udvikling af de enkelte forestillinger, men i allerhøjeste grad også i forbindelse med aktiviteterne uden om forestillingerne. Teatret har for nyligt etableret et Lærer-Teater-Netværk, som er et samarbejde med 5 lærere fra skoler på Østerbro. Netværkets formål er at skabe projekter for eleverne og samarbejde på tværs af skoler og kulturinstitutioner på Østerbro. Og så er der selvfølgelig Børnebestyrelsen ”De Gyldne Hvalpe”, der fungerer som sparring for teatret. Børnene bor på Østerbro og er blevet en fast del af teatrets hverdag, hvor de er medudviklere af materialer til forestillingerne, er værter til premierer og derudover laver deres egne projekter.

Det er bare tanker Forestillingen TÆNK ENGANG! handler om, at man nærmest aldrig behøver at tage sine tanker alvorligt, fordi det ikke er sikkert, at det, der foregår inde i ens hoved, er sandheden. ”Vores krybdyrhjerne er nødt til, at vi fokuserer på det negative, for hvis der kommer en sabeltiger, er vi i fare. Der skal vist fem positive tanker til at overtrumfe en negativ. Vores hjerne er programmeret til at tro, at den negative tanke altid er den rigtige. Men vi kan selv være med til at skabe nogle bedre tanker om os selv, og vi ikke behøver at tro på de negative tanker, der får os gjort kede af det. Det handler forestillingen så om på en humoristisk og tankevækkende måde. Det korte og det lange er, at det bare er tanker, og at det ikke er dig, der er noget galt med,” siger Mette Bendix, der understreger, at det først og fremmest er en sjov og underholdende oplevelse, at se TÆNK ENGANG!.

LILLE STORBYTEATER Teater Hund er Østerbros bydelsteater for børn og familier. De har eksisteret siden 2003 og har siden 2019 været på Østerbro. Allerede i 2017 kom de under Lille storbyteater-ordningen og får en fast bevilling fra Københavns Kommune. De har kontorer og prøvesal på Poul Henningsens Plads, og afholder forestillinger på Krudttønden. Teatret har masser af forskellige samarbejdspartnere, og de laver mange arrangementer i forbindelse med forestillingerne. ”Vi tror, det er vigtigt, at børn og voksne oplever ting sammen, og så arbejder vi meget med humor som den forløsende kraft og som et middel, til at man tør se på sig selv med lidt mildere øjne. Vi søger derfor efter en universel humor, hvor både børn og voksne kan være med. Vores hovedaldersgruppe er børn i alderen 5 til 12 år, og alt hvad vi laver, er skabt i respekt for dem og er samtidig noget, vi gerne selv vil se og opleve,” konkluderer Mette Bendix.

Teater Hund spiller på Krudttønden · Serridslevvej 2 Administration, Østerbrogade 95 · Tlf. 26 16 14 10 · www.teaterhund.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

åben festival 2021 - programoversigt FREDAG D. 10/09: AKTIVITETSRINGEN PÅ ØSTRE GASVÆRK

15:00-15:30: Rundvisning på kommende aktivitetsring v. projektleder Christian Puck Madsen 15:30-16:00: Rundvisning på kommende aktivitetsring v. Projektleder Christian Puck Madsen 16:00-16:30: Rundvisning på kommende aktivitetsring v. Projektleder Christian Puck Madsen

BIG BIO NORDHAVN 10:00: BOG & BIO

HANS EGEDES KIRKE

kl. 10:00-17:00: HØST kl. 13:00-15:00: Kulturbro Paraden v. Stylte Signe og Gunni Torp kl. 16:00-16.40: Klassiske perler med Cello & Klaver-Duo Leyla & Nicole

HARDANGERGADE 2

13.00 - 16.00: Kunst og collageworkshop i kurbadet v. Laima Puntule og Marianne Schou Nielsen (kræver tilmelding)

“HULLET”BEAUVAISGRUNDEN VED ROVSINGGADE/LYNGBYVEJ

BOPA PLADS

11:00-15:00: Fælles vedligeholdelse af “Hullet” v. Anton Greiffenberg

17.00-19.00: Sabotage – Byvandring fra Bopa Plads til Nordhavn v. Østerbro Lokalhistoriske

KRUDTTØNDEN

Forening & Arkiv

BORGERVÆNGET GENBRUGSSTATION 16:00-17.30: Fernisering af “Det Vilde Hus” – en genbrugsskulptur af Thomas Dambo

FRIHAVNSKIRKEN 17.00-18.00: Smukke toner for violin og klaver– koncert m. Amalie Elmark og Elisabeth Holmegaard Nielsen

GALLERI FRIISLAND 12.00 - 13.00: Toys of Joylessness or Disturbance and Debility – kunstudstilling med Otmar Wagner

11.00: Filosofisk Familiesalon og åben prøve på forestillingen ‘Tænk engang!’ v. Teater Hund 20:00-23:00: Østerbro Jazzklub præsenterer: River Jazz og Blues Band på Krudttønden

PB43

13:00-00:00: Åbne værksteder og koncerter på PB43

SOUND BY THE SOUND STUDIO, PB43

16.00 - 00.00: Dance Like Nobody’s Watching– Mini-disco med livestream

TALERSTENEN I FÆLLEDPARKEN

14.00 - 16.00: Røst indtager talerstenen i Fælledparken

THE KRANE

GRUSPLADSEN VED TRIANGLEN

16:00-18:00 Draft of Silence v. Indiscourse

16:00-17:00: Officiel åbning af Åben Festival 2021v. Kulturdistriktet, med tale, bobler, nicher,

TROLDANDEN

performance og kunstrum på hjul 16:00-00:00: Kunstrum på hjul v. Jacoba Niepoort

GALLERI LONE LINDORFF 11.00 - 18.00: Festivaldage hos Galleri Lone Lindorff

HARDANGERGADE 2 14.00 - 18.00: Kunst i kurbadet – åbent kunstnerværksted v. Laima Puntule og Marianne Schou Nielsen KILDEVÆLDSPARKEN 17:00-18:00: Musikalsk vandring i Kildevældsparken v. Østerbro musikskole & Kildevæld Kulturcenter KRUDTTØNDEN 10.00 og 12.30:Filosofisk Familiesalon v. Teater Hund (kræver tilmelding) 10.30 og 12.00: Åben prøve på Teater Hunds familieforestilling ‘Tænk Engang!’ (kræver tilmelding) MØRKEVANDRING PÅ NORDHAVNSTIPPEN 18:30-21:30: Mørkevandring v. Astronomisk Selskab, Miljøpunkt Østerbro og Nordhavns Naturvenner (kræver tilmelding) NORDSØ RECORDS 15:00-18:00: Åbent Hus hos Nordsø Records PB43 kl. 18:00-20:00: Åbne værksteder og koncerter på PB43 RØDE KORS FRIVILLIGHUS 14.30 - 18.00: Ret og vrang – strikathon på Røde Kors trappen SALONEN 19.00 - 21.00 :PLOT – et samtalespil af kunstneren Makulator ved Johan Amhild SKJOLDS BOLDKLUB - OMKLÆDNINGSRUM 3 kl. 17:00-20:00: The New Rules: Definitioner og korrigerede spilleregler v. Skjold Contemporary TROLDANDEN kl. 11.00 - 18.00: Et kvart århundrede med åbne øjne – Åbent kunstnerværksted og 25 års jubilæum kl. 16.00 - 17.30: Et kvart århundrede med åbne øjne - Artist talk v. billedhugger Elna Christiansen & teatermaler David Drachmann

11.00 - 18.00: Et kvart århundrede med åbne øjne – åbent kunstnerværksted og 25 års jubilæum 14.00 - 15.30: Et kvart århundrede med åbne øjne – Artist talk v. billedhugger Elna Christiansen & teatermaler David Drachmann

UNITARERNES HUS

10.00 - 11.45: Åben musikworkshop for børn v. Østerbro Musikskole,Østerbro Koncertforening og Østerbro Musikforening 12.00 - 13.00: Mini-kammermusik - koncert v. Østerbro Musikskole,Østerbro Koncertforening og Østerbro Musikforening

VILLA KULTUR kl. 17:00-21:00: Væk.st

ØSTERBROHUSET

10:00-13:00: Foredrag om aktivt seniorliv, forebyggelse af faldulykker og pensionist idræt 10:00-15:00: Prøv en ny sportsgren i Østerbrohuset 10:00-12:00: Tegn og tryk naturens former v. Lotte Holten 11:00-12:00: Musik for børn og deres forældre med Tikke Takke Trio 12:30-14:00: Kreative tøj-reparationer v. Repair Café Østerbro og Sustainable Childhood 13:00-15:30: Mød Østerbrohusets samarbejdspartnere 14:00-15:00: Info om grønt projekt på pladsen foran Østerbrohuset i samarbejde med Østerbro Gadehaver 15:00-20:00: Udendørs koncerter med MUVE og deres medlemmer

ØSTERBRO BIBLIOTEK

11:00-13:00: Østerbros længste stykke grafik v. Det Mobile Akademi

ØSTERGRO

15:00-16:00: Rundvisning og dejlig vin på ØsterGro tagfarm 16:30-17:30: Rundvisning og dejlig vin på ØsterGro tagfarm

ØSTRE ELVÆRK

15:00-17:00: Åbent hus på Østre Elværk - rundvisning i den ikoniske bygning ved Trianglen v. HOFOR 15:00-17:00: Sneak peek på Det nye ENIGMA 18:00-00:00: Strømning - lysinstallation med oplevelser af lys og lyd v. Spectra&Space 20:00-21:00 SELENE MUÑOZ : HISTORIAS - Elegant og powerfuld fusion imellem dans og musik i storslåede rammer

ØSTRE SKØJTEHAL

15:00-15:20 Kunstskøjteløb og ishockey i den nye Østre Skøjtehal–Opvisningsprogram, SKK kl. 15:20-16:30: Kunstskøjteløb og ishockey i den nye Østre Skøjtehal – Adgang på isen for alle kl. 16:45-17:45: Kunstskøjteløb og ishockey i den nye Østre Skøjtehal

SØNDAG D. 11/09: BIG BIO NORDHAVN 10:00: BOG & BIO

ØSTERBRO UNGECAFÉ kl. 19.00: Comedy Night m. Eva Jin, Kasper Porsdal og Victor Lander

GALLERI LONE LINDORFF

ØSTRE ELVÆRK kl. 18:00-00:00: Strømning - lysinstallation med oplevelser af lys og lyd v. Spectra&Space Kl. 20:00-21:00: USMIFKA i Østre Elværk v. Kulturdistriktet

GALLERI FRIISLAND

LØRDAG D. 11/09: BIG BIO NORDHAVN 10:00 BOG & BIO

11.00 - 18.00: Festivaldage hos Galleri Lone Lindorff 12.00 - 13.00: Toys of Joylessness or Disturbance and Debility – kunstudstilling med Otmar Wagner

GRUSPLADSEN VED TRIANGLEN

kl. 00:00-00:00: Kunstrum på hjul v. Jacoba Niepoort: Ombygget veteranbus danner rammen for live street art og virtual reality udstilling 13:00-15:00: Urban Utopia Workshop: Time travel into the future of Copenhagen 16:00-17:00: På musikalsk rejse i Sydamerika

DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING 12.00 - 18.00: Grønningen fernisering (kræver tilmelding)

HANS EGEDES KIRKE

FODBOLDBANERNE,COPENHAGEN INTERNATIONAL SCHOOL kl. 10:00-13:00: Udendørs fodboldturnering med Nordhavn IF og medlemsforeninger. (kræver tilmelding)

TROLDANDEN

GALLERI FRIISLAND

12.00 - 13.00: Toys of Joylessness or Disturbance and Debility– kunstudstilling med Otmar Wagner

GRUSPLADSEN VED TRIANGLEN kl. 00:00-00:00: Kunstrum på hjul v. Jacoba Niepoort 12.00-14.00: Prøv kræfter med virtual reality v. Ezequiel Muller 14.30-15.30: Fortællingen om “Fra veteranbus til et multifunktionelt rum på hjul” v. Andre Toure 16.30-17.30: Artist talk om gaderum og bykunst GALLERI LONE LINDORFF

11.00 - 18.00: Festivaldage hos Galleri Lone Lindorff

80 / Mit Østerbro

10:00-19:00: HØST

11.00 - 18.00: Et kvart århundrede med åbne øjne – åbent kunstnerværksted og 25 års jubilæum 14.00 - 15.30: Et kvart århundrede med åbne øjne – Artist talk v. billedhugger Elna Christiansen og teatermaler David Drachmann

ØSTERGRO

15:00-16:00: Rundvisning og dejlig vin på ØsterGro tagfarm 16:30-17:30: Rundvisning og dejlig vin på ØsterGro tagfarm

ØSTRE SKØJTEHAL

kl. 14:00-14:30: Kunstskøjteløb og ishockey i den nye Østre Skøjtehal – Opvisningskamp, KSF (ishockey) kl. 14:30-15:40: Kunstskøjteløb og ishockey i den nye Østre Skøjtehal – Adgang på isen for alle (alle aldersgrupper, mulighed for at låne skøjter i Østerbro Skøjtehal) kl. 15:55-16:15: Kunstskøjteløb og ishockey i den nye Østre Skøjtehal – Opvisningsprogram, SKK (kunstskøjteløb)


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

12. aug — 11. sep

En musikalsk tour de force gennem Suzanne Brøggers liv og litterære univers

Brøgger BERLINGSKE

En enestående mulighed for at opleve 11 af verdens bedste balletdansere

POLITIKEN

ISCENE

2. — 5. sep

S A N FR A NCIS CO B A L L E T S OL OD A NSER E Oplev Pina Bauschs mesterværk Le Sacre du printemps for første gang nogensinde i Danmark

29. sep — 3. okt

PINA B A USCH Oplev det arabiske hovedværk som nutidig nordisk scenekunst

Magisk og velsmagende musical

29. okt — 4. dec

5. feb — 6. mar

5. feb — 6. mar 2022

Produceret i samarbejde med

Vi følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer nøje for at gøre dit teaterbesøg sikkert og trygt.

Magisk og velsmagende musical

Køb billetter på osterbroteater.dk Mit Østerbro / 81


Mit Østerbro Shopping

4

2

3

1

5

Efterårsshopping 8

6

7 1. Strikkjole, Ilse Jacobsen Hornbæk, 1.300 kr. | 2. Leggins i ruskind, Onstage Collection, 3.600 kr. | 3. Balsam, 'Crosilk Argan Conditioner', 295 ml, Ilse by Ilse Jacobsen, 96 kr. | 4. Kashmirhue, Wuth Copenhagen, 700 kr. | 5. Støvler, Emma Go, 1.395 kr. | 6. Støvler, Tamaris, 999 kr. | 7. Cardigan, Créton, 799 kr. | 8. Bukser, LauRie, 849 kr.

82 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Skræddersyede arrangementer i

PERFEKTE RAMMER Hvis man påtænker at afholde et arrangement i flotte og velegnede omgivelser, er restauranterne og caféerne Dag H, Cafe 22 og Kafé Kapers de oplagte steder. Her er perfekte rammer med flotte lokaler, super beliggenhed og et serviceminded personale. Dag H

Cafe 22

Kafé Kapers

Mit Østerbro / 83


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

lle på Østerbro kender Dag H, der med sin placering centralt på Dag Hammerskjölds Allé tæt på Sortedams Sø formentlig har Østerbros bedste beliggenhed. Det er et sted, man gerne besøger for at få en lækker morgenmad, på vej hjem fra arbejde, til en romantisk middag eller et stort privat arrangement. Når man besøger stedet, bemærker man straks den flotte indretning og de store smukke blomsterarrangementer i de smukke unikakrukker. Blomsterarrangementerne er lidt af en signatur for de nye ejere, der overtog stedet for godt et års tid siden, og de store og rå blomsterarrangementer spiller flot sammen med de majestætiske lokaler.

Lidt mere eksklusivt Dag H har i forbindelse med overtagelsen skiftet sit menukort ud, så de er steppet op fra god cafémad til velsmagende og lækre bistroretter til en særdeles rimelig pris. “Det gælder også for alle de selskaber, vi holder på Dag H. Det er lidt mere eksklusivt end tidligere, og Dag H er ikke kun for cafégæster, men for alle, der gerne vil have noget rigtig god mad,” siger Anne-Kristine Granskov, der er eventkoordinator. Den opgraderede menu og nye kok har medført, at stedet er gået fra at servere klassisk cafémad til at være en lækker bistrorestaurant ‘The French Way’, hvilket vil sige rigtig god mad i stemningsfyldte omgivelser og med en god bar, der blandt andet byder på special øl, cocktails og nøje udvalgt vin.

Bar med til at sætte stemning Den ikoniske café og restaurant er et stort sted med adskillige lokaler, heriblandt selskabslokale med egen indgang, der lukker op til de flotte veldækkede lokaler. “Det er nogle forholdsvis store lokaler, som kan rumme events og selskaber op til 70 personer. Vi afholder gerne både den rolige barnedåb eller konfirmation i lokalerne, hvis man ønsker det, men vi holder lige så gerne fokus på, at vi også er et sted med et lækkert cocktailkort, så der også gerne må herske en festlig stemning i og med, at vi har de mange muligheder,” påpeger Anne-Kristine Granskov. Hun understreger, at de både kan afholde bryllupper, fødselsdage, receptioner, foredrag, barnedåb, ​ netværksmøder, julefrokoster, firmaarrangementer og meget mere. “Vi skræddersyr gerne et arrangement til dem, der ønsker det, og fællesnævneren for alle arrangementer er, at der skal være en dejlig stemning,” siger hun.

Dag H Dag Hammerskjölds Allé 38 · Tlf. 35 27 63 00 www.dagh.dk · Event@samadholding.dk

84 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Smag på Østerbro

IDYLLISKE OG INTIME RAMMER Cafe 22, der ligger lige ud til Sortedams Dosseringen på den rolige side af søen, er et dejligt intimt sted, hvor det hyggelige rum inspirerer til en afslappet stemning i private rammer, da man har egen indgang og kan lukke døren ind til restauranten, når man afholder et selskab der. Cafe 22 emmer af fed caféstemning og er det perfekte sted at indtage sin frokost. Her i sommer har der været rigtig travlt i udeserveringen på caféen, og til vinter er stedet det oplagte sted at afholde et selskab i stemningsfyldte, idylliske og intime rammer. Her kan man få de klassiske brunch- og frokostbuffeter og en treretters menu. Hvis man skal sætte ord på Cafe 22’s indretning, vil man nok karakterisere det som et lidt skævt sted med et mix af møbler og inventar, der er en frugtbar blanding af nips med moderne street. Indretningen medvirker til, at man slapper helt af og bare nyder den gode mad, den fede beliggenhed, stemningen og selskabet. “Cafe 22 appellerer med sin nede på jorden stemning til stort set alle, og i og med at man har sit eget lokale, er mulighederne for alle slags selskaber og begivenheder relevante her,” siger Anne-Kristine Granskov.

POPULÆRT STED MED MANGE LOKALE GÆSTER Midt på Gunnar Nu Hansens Plads’ pulserende torv er Kafé Kapers et særdeles populært sted med masser af daglige gæster. Her kommer de lokale beboere gerne, og beliggenheden klos op ad Parken gør også, at forskellige grupper, der har været til fodbold eller en koncert, samles på Kapers. “Kapers egner sig især til selskaber som receptioner, fødselsdage, barnedåb m.v., og folkene bag Kafé Kapers skræddersyr meget gerne de forskellige arrangementer til deres gæster,” fortæller Anne-Kristine Granskov, der understreger, at de går langt for at man kan afholde sit selskab, sådan som man ønsker det. “Vi afviser ikke noget på forhånd. Derfor gør vi os store anstrengelser for og bestræber os på, at opfylde gæstens ønsker, så gæsten får et dejligt arrangement”, slutter Anne-Kristine Granskov.

Kafé Kapers

Cafe 22

Gunnar Nu Hansen Plads · Tlf. 35 25 11 20,

Sortedams Dosseringen 21· Tlf. 35 37 38 27

www.kafekapers.dk · Event@samadholding.dk

www.cafe22.dk · Event@samadholding.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 85


Mit Østerbro Opskrift

CHOKOLADETÆRTE

smørkaramel med kiks, chokolade ganache med havsalt Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro!

Pyntet med skovsyreblomster og mørk chokolade lavet ud af to forskellige størrelser udstikker på kageplast og sat i en kop, så den fik en oval form.

Følg Sara på: www.instagram.com/saratsg/

TÆRTEDEJ ●

 125

●

g hvedemel

50 g flormelis

●

1/2 tsk salt

●

75 g smør

●

1 æggeblomme

●

15 g usødet kakaopulver

Sæt herefter på køl i 30-60 min, så er den nemmere at arbejde med, når den skal i formen. Bag i ca 15 min på 180 grader varmluft. Smørkaramellen med kiks, der er lagt i bunden, er fra Cara Crakine 1 kg fra Callebaut. Erstat evt med saltkaramel.

Fremgangsmåde: Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til, den er ensartet/samlet. Kom massen imellem to stykker bagepapir og rul til den rette tykkelse. Jeg anbefaler, at mørdejen rulles ud til 6 mm tykkelse. Den må ikke være tyndere, da tærten kan blive svær at tage ud af formen.

86 / Mit Østerbro

CHOKOLADE GANACHE MED HAVSALT ●

 185

g mørk chokolade (gerne 55% og højst 70%)

 2,5

 40

dl piskefløde g honning eller lys sirup

 1/2-1 tsk havsalt (alt efter hvor salt du ønsker den, kan det også undlades hvis du fx laver en saltkaramel i bunden.

Fremgangsmåde: Varm honning eller sirup i en gryde til det koger. Kom den mørk chokolade i en skål med havsalt og hæld den varme sirup over i chokoladen over 3 gange. Rør ligeså stille rundt, til det samler sig og bliver skinnende. Stavblender kan også bruges. Hæld herefter chokoladeganachen over i tærten og sæt på køl i min 2 timer. Serveres med cremefraiche.


Mit Østerbro Smag på Østerbro

Velkommen hos Karma Sushi Trianglen Her serverer vi højkvalitets fusionssushi lavet på sæsonens bedste råvarer. Vores mission er simpel. Vi vil gøre dig en oplevelse rigere – hver gang. Derfor gør vi en dyd ud af at servere vores sushi, så den ikke alene er en smagsmæssig oplevelse men også en fryd for øjet. Nyd dine sushi-favoritter i vores stemningsfyldte lokaler, hyggelige terrasse eller selvfølgelig som takeaway.

Vi holder åbent søndag-torsdag fra kl. 16:0020:30, fredag fra kl. 16:00-21:00 og lørdag fra kl. 12:00-21:00.

Vi vil så gerne forkæle jer – vores skønne naboer

SPAR 20% på ALLE retter fra menukortet ved fremvisning af denne voucher. Gælder t.o.m. den 31. okt. 2021 · Kan ikke kombineres med andre tilbud og kampagner · Gælder KUN hos Karma Sushi Trianglen.

Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk Mit Østerbro / 87


Mit Østerbro Motion & Velvære

Klampenborg, Aug 2021

på Østerbro

enter på Østerbrogade 105, 2100 il at byde nye såvel som eksisterende nye hørecenter.

e specialister i AudioNovas nye hørecenter der sig til åbningen og står klar til at lytte og endelige beslutning om høreapparater.

AudioNova åbner et spritnyt hørecenter på Østerbro

med en værdicheck på 400 kr. i hver di af kr. 500,-. For at være med i med til og åbningen af dit nye lokale AudioNova Hørecenter få fortaget"Vær en gratis uforpligtende på Østerbrogade 105, 2100 er én du kender, brug for en gratisKøbenhavn høretestØ, den 9. september. Personalet glæder sig til at byde nye såvel som eksisterende Der kan bestilles tid på telefon: 8877 8131. kunder velkommen til åbningsreception kl. 10-14 i vores nye hørecenter.

Som altid kan kunderne se frem til at møde vores professionelle specialister i AudioNovas nye hørecenter på Østerbro. Vores audiologist Sogand og frontpersonalet glæder sig til erfor chancen for at få en uforpligtende snak åbningen og står klar til at lytte og hjælpe kunderne gennem ro. Et høretab sker typisk tid, beslutning om hele forløbet fra engradvist høretest tilover den endelige virkning, det i virkeligheden har på ens høreapparater. Vi fejrer samtidig åbningen med goodibags til alle fremmødte

ores personlige får400 du kr. den med envejledning, værdicheck på i hver goodiebag. Yderligere udloddes der 2apparater stk. gavekurve øreapparater, og med fratil0en kr.værdi og af kr. 500,-. For at være med i konkurrencen om en gavekurv til en værdi af 500 de eksisterende såvel som nye kunder kr., skal man få fortaget en gratis og uforpligtende høretest i men til at tage en ven eller partner med AudioNova på Østerbro. For måske har netop du, eller én du kender, brug for en gratis høretest og behov for råd eller hjælp fra vores professionelle personale. Der kan bestilles tid på telefon: 8877 8131. Vi glæder os til at byde jer indenfor! Det er vigtigt at få gjort noget ved hørelsen Hørelsen betyder meget for vores velvære og sociale liv. Grib derfor chancen for at få en uforpligtende snak om din hørelse hos dit lokale AudioNova Hørecenter på Østerbro. Et høretab sker typisk gradvist over tid, og derfor er det ikke altid, man selv bemærker, hvor stor en påvirkning, det i virkeligheden har på ens dagligdag og ens omgivelser.

88 / Mit Østerbro

Hos AudioNova er vi eksperter i at afhjælpe høretab, og med vores personlige vejledning får du den høreløsning, der passer bedst til dig. Vi har et stort udvalg af høreapparater, og med apparater fra 0 kr. og opefter har vi priser for enhver. Personalet glæder sig til at byde eksisterende såvel som nye kunder velkommen i vores nye hørecenter, og du er naturligvis velkommen til at tage en ven eller partner med under armen", siger Patrick Gøtterup, Regional Sales Manager.

Vidste du…? 1. H ørelsen betyder meget for vores velvære og sociale liv. 2. M ere end 800.000 danskere lider af høretab, og ofte går der mere end 7 år, før man får gjort noget ved sin hørelse. 3. E t høretab sker typisk gradvist over tid, og derfor er det ikke altid, man selv mærker, hvor stor en påvirkning det rent faktisk har på ens dagligdag og samvær med andre mennesker. 4.Mange oplever, at deres livskvalitet bliver væsentligt forbedret, når de endelig får foretaget en høretest og får høreapparater.


Invitation

Vær med til åbningen af dit lokale AudioNova Hørecenter på Østerbro. Åbningsreception den 9. september fra kl. 10-14 Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores nye hørecenter på Østerbro. Kig ind til vores åbnings‑ reception, hvor du kan få en uforpligtende snak om din hørelse. Vi byder på en forfriskning og en goodiebag med en værdicheck på 400kr. Værdicheck

Vi står klar til at hjælpe dig Du kan se frem til at møde os, dine personlige specialister, der lytter og hjælper dig igennem hele forløbet fra en høretest til en mulig endelig beslutning om høreapparater. Denne værdicheck kan

anvendes i:

400,Hørecenter inden i ovenstående AudioNova Værdichecken Værdichecken kan anvendes bruges ved køb af høreapparater. 1. juni 2018, og kan kun flere værdichecks. andre rabatter eller med kan ikke kombineres med Værdichecken er ikke personlig.

God hørelse til alle

Vind gavekurv til værdi af 500 kr. Har du brug for at få foretaget en gratis høretest, kan du netop nu deltage i lodtrækningen om to gavekurve til en værdi af 500 kr. pr stk., når du bestiller og møder op til din aftale hos AudioNova på Østerbro. Ring allerede i dag på

88 77 81 31

AudioNova Hørecenter Østerbrogade 105 • 2100 København Ø Telefon 88 77 81 31 • www.audionova.dk


“ Det rette værktøj til at hjælpe med Mit Østerbro Motion & Velvære

vægt og sundhed

Madmentoruddannelsen er en uddannelse, der både uddanner fagfolk og er selvudviklende inden for vægt og sundhed. Her er fokus på både sundhed og på psykologi. der både uddanner sundhedsprofessionelle, der i forvejen arbejder med andre menneskers sundhed, og er også til mennesker, der har en personlig erfaring med at kæmpe med vægten eller sundheden. Så det er en uddannelse, der fletter to spor sammen; det faglige og det selvudviklende. "Selvudviklingsdelen på uddannelsen er vigtig, fordi en Madmentors personlige erfaringer med at ændre vaner kan være guld værd for klienten. Ved at kombinere høj faglighed med egenreflektion får vi nogle autentiske og professionelle Madmentorer. Det giver håb, viser vej og er en god støtte på vejen mod mere sundhed at vide, at en Madmentor selv er lykkes med at bryde dårlige spisevaner.

Påvirkes af livet og følelser Marie mener, at én af vores store udfordringer i Danmark ift. problemstillinger omkring sundhed og vægt ikke ligger i en manglende viden om sundhed. De fleste mennesker ved faktisk godt, hvad der er sundt, og hvad der er usundt. Udfordringen er, at få fornuften i spil, og det er ikke altid let, fordi vi mennesker spiser anderledes, når vi er stressede, sover for lidt eller bliver følelsesmæssigt påvirket af livet og omstændighederne i vores liv. En Madmentor ved, hvordan man hjælper folk med at håndtere de tanker og følelser, der forhindrer dem i at spise sundt. Og på den måde kan fornuften få lov at råde igen. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Madmentor

M

arie Steenberger startede Madmentoruddannelsen i 2016 som et alternativ til de etablerede sundhedsuddannelser, der uddanner kostvejledere, personlige trænere og diætister. Hun syntes, der manglede en uddannelse, der uddannede fagfolk til at arbejde med sundhedspsykologi. At beskæftige sig med sundhedspsykologi har mere at gøre med, hvorfor vi spiser, som vi gør, og knap så meget med, hvad vi spiser. ”Madmentoruddannelsen er en uddannelse,

90 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Marie, der selv er uddannet kostvejleder, mente tidligere i sin karriere, at hun manglede værktøjer til at behandle folk, der på grund af deres følelser manglede evnen til at omsætte deres viden om sundhed til handling. Det har Madmentoruddannelsen rådet bod på. ”Vi hjælper vores klienter med at udvikle et naturligt og fleksibelt forhold til mad, så de kan komme i mål med deres sundhed. Udfordringen for mange, der søger Madmentoruddannelsen, er at de med tiden har udviklet et noget forstyrret forhold til mad. Ikke en spiseforstyrrelse, men de har måske været på 20 forskellige slankekure i deres liv og har samlet


Mit Østerbro Motion & Velvære

alle mulige mere eller mindre mærkelige kostråd op, som kan gøre tingene endnu værre. Vi hjælper dem med at finde tilbage til den gyldne mellemvej, hvor al mad for så vidt er tilladt, bare man spiser dem i de rette mængder,” siger hun.

Udvælger og sammensætter fag fra flere steder Det gør uddannelsen bl.a. ved at arbejde med klienternes tanker, følelser og kropsopfattelse. Det er en eklektisk uddannelse, dvs. at undervisningen er sammensat af særligt udvalgte elementer indenfor forskellige pyskologiske retninger. Undervisningen på Madmentoruddannelsen bygger således på kognitiv adfærdsterapi, narrativ psykologi, systemisk psykologi, coaching, mindfulness, compassion fokuseret terapi, ACT, kropsterapi og emotionsfokuseret terapi. Alt sammen rettet mod målgruppen, som Marie efterhånden kender meget indgående gennem sine mange år i feltet.

OM MARIE: Marie Steenberger er ernæringsekpsert og specialiseret i sundhedspsykologi. Hun hjælper bl.a. folk, der på den ene eller anden måde har et problematisk forhold til deres kost. Derudover har hun skrevet en række bøger om vores forhold til mad, blandt andet ”Madmentor – fra indre kaos til madro”, og så er hun direktør for Madmentoruddannelsen – uddannelsen i sundhedspsykologi. Se mere på madmentoruddannelsen.dk, mariesteenberger. dk og følg hende på instagram @mariesteenberger, info@madmentoruddannelsen.dk, tlf. 26 22 02 04

Rent fagligt kan man bruge Madmentorer i mange sammenhænge. Madmentorer arbejder f.eks. i det private erhvervsliv med sundhedskommunikation, i kommunalt regi i sundhedshuse og som selvstændige Madmentorer med klientforløb og gruppeforløb indenfor sundhed, vægt og forstyrret spisning. Flere kombinerer også uddannelsen med andre uddannelser, fortæller Marie Steenberger: ”Vi får flere og flere henvendelser fra folk, der arbejder med sig selv, eller som er kostvejledere/diætister/ personlige trænere, og som ikke ved, hvordan de skal arbejde med psykologien i forhold til mennesker, der har udfordringer på det følelsesmæssige område. Det er ikke noget, man lærer som kostvejleder,” siger Marie.

Liveundervisning eller onlineundervisning Madmentoruddannelsen kan tages "ive" i store lyse lokaler på Tagensvej på Nørrebro samt på et onlinehold, hvor det i princippet også er liveundervisning, men som foregår på nettet. Alle onlinekursisterne deltager på samme måde, som hvis man møder op i lokalerne på Nørrebro. Så man kan også være med, selv om man ikke bor i København. ”Vores onlinehold starter her den 30. september, så det er lige om hjørnet. Københavnerholdet er i gang lige nu, men der starter et nyt hold i 2022. Samtidig tilbyder Madmentoruddannelsen også en overbygning for de, som allerede er Certificerede Madmentorer. Overbygningen er en specialisering inden for både compassion fokuseret terapi og børn, unge og familier i trivsel.

er tilrettelagt, så man godt kan tage den, selv om man har fuldtidsarbejde. Det tager cirka syv måneder fra start til slut at blive Madmentor, og hvis man også tager overbygningen, tager det godt et år. Så bliver man også Master Madmentor i sundhedspsykologi,” slutter Marie Steenberger.

Her kan Madmentorerne dygtiggøre sig på områder som f.eks.: Milde former for traumer, selvkritik, skam, familieterapi, børn og vægt og børn og sundhed. Uddannelsen

Se mere på www.madmentoruddannelsen.dk eller på Instagram på adressen mariesteenberger

Marie Steenberger Ernæringsekspert, ejer & direktør hos Madmentoruddannelsen, TEDx Speaker & forfatter

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 91


Mit Østerbro Opskrift

Septemberopskrift

Grillet havtaske med sprød grøn salat Havtasken er i sæson hele året, men smager allerbedst fra september til januar. Her får du en nem opskrift på en elegant forret eller let hovedret med grillet havtaske, krydret peberfrugt eller chorizo og grøn salat.

Tekst og foto: Oliviers & Co

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER ● 800

g havtaske, i stykker af ca 4x4 cm

● 250

g rød peberfrugt (til pescetarer) eller chorizo pølse, 16 skiver

●1

skalotteløg, skåret i tynde strimler

●1 

spsk smør, smeltet

● 2-4

spsk god ekstra jomfru olivenolie, fx La Classique fra Oliviers & Co

● 1-2

spsk grøn citronolivenolie (fås hos Oliviers & Co)

● Kryddersalt

til fisk (fås hos Oliviers & Co)

● Piment

d'Espelette peber (fås hos Oliviers & Co)

●4

grene frisk rosmarin, pillet og skyllet

● 100

g rucola, skyllet/slynget

● Salt

og peber

SÅDAN GØR DU Lav en marinade af smeltet smør, olivenolie og kryddersalt til fisk. Hæld marinaden over havtaskestykkerne, og sæt på køl (gerne mindst 1 time).

92 / Mit Østerbro

Sæt ovnen på 120 grader varmluft. Varm en grillpande op til medium varme og kom olivenolie på. Steg skalotteløg og peberfrugt eller chorizo pølse med Piment d'Espelette peber på grillpanden i 3 min på høj varme, tag af panden og sæt i ovnen, så det holder sig varmt. Steg den marinerede fisk på medium varme i 3-4 min, til fisken er saftig og mør. Anret rucola på tallerkener med den grillede fisk, løg og peberfrugt/chorizo, evt. med rosmaringrene som 'spyd'. Top med grøn citronolivenolie og salt og peber. Servér straks. Bon appetit!

PIMENT D'ESPELETTE Piment d'Espelette er en helt særlig chilipeber med en kraftig aromatisk smag, med en mild styrke på kun 4000 på Scoville skalaen, der bruges til at måle styrken på chili. Du får altså masser af smag, men uden den brændende fornemmelse. Det er det eneste franske krydderi, der har opnået AOP certificering, den beskyttede fødevarebetegnelse vi ellers kender fra fx Champagne. Vil du vide mere? Læs historien om Piment d'Espelette – smagen af det franske Baskerland på www.oliviersogco.dk


ANNONCE

BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTEREDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCERET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDLÆGER

BANEBRYDENDE

NYHED

SYMPHONIQUE er en serie af banebrydende produkter, der alle bygger på den nyeste forskning indenfor dermatologi. Hver enkelt ingrediens er nøje udvalgt for sin foryngende og revitaliserende effekt – der tilsammen udgør en symfoni i verdensklasse.

2.

3.

1.

1. SERUM SYMPHONIQUE En hybrid Hyaluronic Serum, som forener et kraftigt fugtigheds-boost med avanceret anti-age peptid-teknologi. Med sit indhold af to aktive hyaluronsyre-typer tilføres huden straks ekstra fugt, som holder sig på et markant forhøjet niveau hele dagen. 30 ml dispenser 499 kr. 2. CRÈME SYMPHONIQUE - DAY-TIME Fugtgivende dagcreme med avanceret nano-teknologi. Virker forskønnende på hudens overflade allerede ved påføringen. Penetrerer dybt med en rig pallette af anti-age ingredienser med hver sin specifikke langtidseffekt. 50 ml flaske 699 kr. 3. CRÈME SYMPHONIQUE - NIGHT-TIME Avanceret natcreme bygget op omkring hele seks forskellige A-vitamintyper, så der både opnås en hurtig Collagen-genopbyggende anti-age effekt og etableres en langtidseffekt med et depot af reparations-parat A-vitamin nede i huden. 50 ml flaske 749 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM


Mit Østerbro Motion & Velvære

Guide

Østerbros nye smidige perle Hos os, i City Hearts, er vi vilde med iværksættere og vil altid gerne slå et slag for gode ideer og passionerede mennesker. Vi har mærket på egen krop og sind, hvor meget det kræver at

NORDISK FALAFEL

bygge noget op fra starten, så stor respekt herfra og et kæmpe held og lykke med projektet. Denne lille artikel er altså dedikeret til en sej iværksætter, der netop er startet sin rejse.

Af Pernille og Marie, City Hearts

Østerbros nye yogastudie, Ascend Studio, er ikke startet af hvem som helst. Kvinden bag er nemlig en vaskeægte power lady, der med sine mange års yoga-erfaring nu har kastet sig over et iværksættereventyr. Og vi kan ikke andet end at klappe i hænderne. Kvinden bag Østerbros nye smidige perle er Cille Bjørck, 33 år og bosat på Nørrebro - en igangsætter med mange jern i ilden. Udover at være uddannet yogainstruktør er Cille også uddannet skuespiller og model. Men yogaen har været en del af Cilles liv, siden hun var 14 år. Selvom hun har været rundt om mange forskellige sportsgrene, er hun altid vendt tilbage til yogaen.

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts

”Det er ikke kun en sund og god motionsform, men også et afbræk for mit sind. Min overordnede livskvalitet øges gevaldigt ved daglig praksis af yoga, Der indeholder alt fra hårde og sveddryppende timer til yin og meditation. Yoga er uundværligt for mig, det er min livsstil.” Siger Cille om sit forhold til yoga. Filosofien bag Ascend Studio er at opløfte sig selv, som ordet betyder. Det handler om at løfte humøret, kroppen og sjælen og ikke blot fysisk men lige så vel mentalt. Vi skal ophøje os til et positivt mindset, for så kan vi klare mere, end vi tror. Her skal være rum for ro og balance samt styrke og smidighed. Ascend Studio er ikke bare endnu et yogastudie. Det er et samlingspunkt hvor krop og sjæl er i centrum. Her kan man mødes med sine venner før og efter yoga og gøre nye bekendtskaber. Du kan låne spil og nyde sunde forfriskninger i den lille café. Og det er langt fra kun forbeholdt de yogadyrkende. Du er også velkommen til at sidde med din laptop og arbejde i cafeen. Den bedste måde at beskrive dette nye yogastudie er yoga i øjenhøjde. Vi skal acceptere, at vi alle er forskellige og derved reagerer forskelligt på påvirkningen af kroppen. Dørene åbner til september på Strandboulevarden 75. Tøv ikke med at gøre noget godt for dig selv – meld dig på et af de mange hold www.ascendstudio.dk

94 / Mit Østerbro


Mit Østerbro

”Med god hørelse kan jeg være med i det hele”. Sepp Piontek, 81 år. Tidligere landsholdstræner.

”Med god hørelse kan jeg være med i det hele”. Sepp Piontek, 81 år. Tidligere landsholdstræner.

Må vi låne dit øre?

Vil du også være med i det hele, ligesom Sepp Piontek? Vi leder efter personer til at prøvekøre de helt nye høreapparater Oticon More™ GRATIS Vil du også være med i det hele, ligesom Sepp Piontek? og uforpligtende i 30 dage. Vi leder efter personer til at prøvekøre de helt nye høreapparater

Må vi låne dit øre? Oticon More™ GRATIS og uforpligtende i 30 dage.

Ring på 78 76 74 34 hvis du vil deltage Ring på i prøveforløbet 78 76 71 86 hvis du vil deltage i prøveforløbet

Solrød Standvej 92, Solrød

Nordre Frihavnsgade 49 Greve Midtby Center 10F, Greve 2100 København Ø Audika.dk Audika.dk Mit Østerbro / 95


Mit Østerbro Motion & Velvære

TRÆNINGSPROGRAM UDEN UDSTYR:

Stærk krop på blot 28 minutter

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er din personlige træner. Jeg har sammensat et simpelt og top effektivt træningsprogram til dig, uden udstyr, som du kan lave, hvor end du er. Rigtig god fornøjelse. Kærlig hilsen Christina Kaufi

Af: Christina Kaufi Vang

4 runder · 7 øvelser · 1 minut per øvelse

1

HOPPENDE LUNGES Træner: Primært ben og baller, udfordrer styrke, balance og puls. Sådan gør du: Start i lunges position, hvorefter du laver et lille hop, mens du skifter ben. Jo hurtigere du skifter, jo mere eksplosiv styrke og puls får du. Jo dybere du hopper, jo hårdere bliver øvelsen, da du her udnytter alle muskelfibrene. Øvelsen kan laves uden hop.

2

ALTERNATING TOE TOUCHES Træner: Lige og skrå mavemuskler samt kernen. Sådan gør du: Læg dig på ryggen og spænd op i mavemusklerne. Løft det ene ben op mod loftet, samtidig med at du laver en mavebøjning og prøver at nå foden med modsatte hånd. Sænk dig langsomt ned, og hold igen med mavemusklerne. Skift side og fortsæt.

3

WALL SIT Træner: Udholdenhed. Sådan gør du: Hold ryggen ret op ad en væg, og glid ned til du har en bøjning på 90 grader. Pres ryggen godt ind mod

96 / Mit Østerbro

væggen, spænd op i din mave og sid så i denne position så lang tid som muligt. Gør øvelsen hårdere ved at strække dine arme i vandret stilling.

4

VÆG ARMSTRÆKKER Træner: Bryst, skuldre og triceps. Sådan gør du: Stil dig med front mod en væg, og træd et par skridt ud fra væggen. Sæt hænderne på væggen i skulderbreddes afstand, sænk nu langsomt din krop ind mod væggen, til dine albuer rammer væggen, og pres eksplosivt ud igen.

5

MAVEBØJNINGER MED KNÆLØFT Træner: Skrå mavemuskler. Sådan gør du: Sæt dig på gulvet med hænderne bag hovedet. Læn dig skråt bagud, løft benene fri af gulvet og find balancen. Før skiftevis modsatte knæ og albue mod hinanden.

6

OMVENDT PLANKE Træner: Hele kropsstammen. Sådan gør du: Sæt dig i en omvendt planke med brystet opad, ben i hoftebreddes afstand og hold ballerne oppe. Albuerne skal pege bagud, og fingerspidserne fremad. Gør øvelsen hårdere ved at strække begge ben og hold spændingen i underkroppen.


Mit Østerbro Motion & Velvære

1

Følg Christina på Instagram @kaufi.training

4

5

3

6

7

7

PLANKE PIKE Træner: Hele kropsstammen. Sådan gør du: Find din planke position og spænd godt op i hele kroppen. Bøj let i hoften, så bagdelen kommer op imod loftet, hvorefter du går med dine hænder tilbage til dine fødder, så du danner et skarpt V. Fortsæt derefter tilbage i din planke igen. Gentag. Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina Kaufi Kontakt Christina på mail for træningsforløb. Programmet finder du også på Instagram, hvor øvelser er uddybet lidt mere.

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 97

Tøj venligst udlånt af hummel AW21 www.hummel.dk / Smartwatch: Garmin Fenix 6S Pro Solar

2


Mit Østerbro Motion & Velvære

ØKOLOGI TIL SPORTSTØJET Saml sportstøjet i det yndige net i økologisk bomuld, som Jim Lyngvild har designet for Koustrup & Co..

Net i økologisk bomuld fra Koustrup & Co., 149 kr. www.koustrupco.dk

VAND I PÆNE, PRAKTISKE OG BÆREDYGTIGE KLÆDER En sund og aktiv hverdag hænger uløseligt sammen med vand i lange baner. Med genbrugelige drikkeflasker undgår man at bruge et utal af engangsflasker. Eva Solo har designet mange kvalitetsflasker, hvor design og funktion går hånd i hånd – bl.a. en drikkeflaske i BPA-fri plast med rustfri stål låg og nylonstrop, så låget kan hænge omkring håndleddet, når man drikker. Eva Solo fås bl.a. i Kop & Kande.

Drikkeflaske fra Eva Solo, 199,95 kr. www.evasolo.com

VELVÆREspot BLØDT OG MILJØVENLIGT VELVÆRE Nyd en rolig stund med en god bog og et blødt tæppe. Elvang har lanceret nye kollektioner af plaider og puder i økologisk GOTS certificeret bomuld, så man kan skrue op for velværen med ren samvittighed. En af kollektionerne er enkle Thyme, som med sin smukke struktur og simple farver er en fryd for både øje og sind. Elvang kan bl.a. købes hos Illums Bolighus og på www.elvang-denmark.dk.

Plaid og pude fra Elvang, hv. 599 kr. og 399 kr www.elvang-denmark.dk

LUKSURIØS HYDRERING Hold dig hydreret på den ekstra lækre måde. S. Pellegrinos nyeste medlem af familien, Essenza, bærer præg af en intens citrusaroma forstærket med raffinerede bobler, der giver en vidunderlig frisk smag. Den læskende drik fås også med smag af blodappelsin og sorte hindbær.

Mineralvand fra S. Pellergrino, 14,95 kr. · www.sanpellegrino.com

98 / Mit Østerbro


LØBEBÅND FRA 4499 Kr.

700 KVM SHOWROOM KOM OG TEST UDSTYRET!

PROFESSIONELT HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

ROMASKINER FRA 2999 Kr.

Frederikssundsvej 316 • 2700 Brønshøj • +45 38 28 10 80 • kbh@fitshop.dk

fitshop.dk


Når du trænger til at blive vartet lidt op skønne spiseoplevelser eksklusive butikker tid til at nyde livet og shopping alle ugens dage Bedre sammen

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 18 September  

Mit Østerbro nr 18 September  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded