__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Mit Østerbro MENTORDANMARK skaber skoleglæde

ALTAN.DK

skaber grønne oaser

TEMA

Sommer i byen EM på hjemmebane Drinks & hoteller i byen Sommerfavoritter

Hos EDIE.DK shopper du med god samvittighed Sommerserier

& KRIMIER

ART & FRAME

indrammer alle former for kunst

Mr. Copenhagen præsenterer:

TURIST I EGEN HOVEDSTAD ØBRO TRÆ UDVIDER

NR . 17 · J U N I 2 0 2 1

sortimentet og åbningstiderne

Kasper Hjulmand Mød landstræneren / Sommer i byen / Smag på Østerbro / Sommeropskrifter / Børn i byen


Mit Østerbro

GRØNNE OASER PÅ ØSTERBRO

Marie Steenberger bor på Strandboulevarden og har netop fået opsat hele tre altaner i sin 160 m2 store andelslejlighed. Hun har valgt at opdele altanerne i temaer med fokus på blandt andet naturen og spiselige planter.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

M

arie Steenberger har boet i andelsforeningen på Strandboulevarden i 17 år. Hun havde ikke nogen familie, da hun for år tilbage startede i en lille lejlighed. Men i dag har hun og hendes familie tre andele på i alt 160 m2 fordelt på to etager. Da andelsforeningen vedtog at etablere altaner, fik alle andelshavere mulighed for at få én altan, og da hun har tre andele, blev det til tre altaner. ”Jeg er meget begejstret for, at vi fik altaner, men tænkte lige i starten, at tre måske er i overkanten. For når jeg har en altan, skal den indrettes ordentligt. Tendensen med, at den bliver et opbevaringssted for en kasse sodavand eller cykel, er ikke noget for mig. Men nu det virkeligt dejligt med de tre små uderum,” siger Marie. Hun har to altaner ud mod gaden og en mindre ind mod gården. Marie har sat sig for, at hun blandt andet skal

2 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

have en masse forskellige planter på altanerne, så hun kan sanse deres dufte, nyde blomsterne og slappe af i de små grønne oaser. ”Jeg fandt hurtigt ud af, at det er enormt omfattende at etablere de små altanhaver. Jeg er født på Rigshospitalet, vokset op på Sølvgade og bor i dag på Strandboulevarden, så jeg har boet i byen hele mit liv. Så jeg har aldrig haft en have og ved ikke ret meget om det. Men for pokker, det kræver tid at sætte sig ind i kapilærkasser, selvvandingssystemer, rodnet, forskellige former for jord osv. Jeg meldte mig ind i alle mulige former for facebookgrupper for at blive klogere, men du kan altså ikke lære af folk, der har have, da det er noget helt andet end en altan med planter. Men det er sjovt, hvis man interesser sig for det.”

Give en fornemmelse af naturen Marie har især glædet sig til at dyrke noget spiseligt. Hun synes, supermarkedernes urter er dyre, og næsten ingen kan spire igen. Derfor ser hun frem til selv at plante urter


Mit Østerbro

som persille, purløg, mynte, dild m.fl. ”Når man har en madrest, kan man lige peppe den op med noget ude fra altanen. Jeg har også planer om at få gang i planter som tomater, grønkål, ærter, så vi har en god nyttehave. Dermed kan jeg give mine børn en fornemmelse af, hvad natur er, og hvad en plante er, når den bliver sået, dyrket og spist. Det er virkelig en tilfredsstillelse at se mine børn nippe og spise persillen ude på altanen,” fortæller Marie, som selv har en ernæringsmæssig uddannelse og er ekspert i sundhedspsykologi. Hun er ejer af og direktør for Madmentoruddannelsen, der kort fortalt giver de studerende en faglig viden inden for coaching, psykologi, sundhed og kropsarbejde, så man kan hjælpe sig selv og andre i mål med deres sundhed. Marie har desuden sin egen konsulentvirksomhed, hvor hun rådgiver om sundhed, psykologi og vægttab.

Temaer på altanerne Da Marie har tre altaner, har hun tænkt meget i temaer for altanerne. ”Vi har morgensol på altanen inde i gården, så der kan vi drikke kaffe om morgenen. Den ene altan ud mod gaden er en solnedgangsaltan, og det kunne være så fedt at have en rigtig pynteprydhave med duftende blomster der. Den sidste altan, der ligger ude foran køkkenet, skal være vores spisested. Det er sjovt at tænke i temaer, og det giver mening i forhold til, hvor altanerne ligger henne.” Da hun bruger meget tid på sine virksomheder og er altanerne en mulighed for at koble af og bruge tiden på noget helt andet. ”Altanerne skal være lidt zen-agtige, hvor jeg kan slappe af. Jeg har en stor interesse for naturen, og da jeg bor i en lejlighed på Østerbro, er altanerne min mulighed for at få noget natur helt tæt på.”

Stort øjeblik med foldedøre Da Marie har fået sat tre altaner op, skulle man tro, at det har været en hård proces for familien, men arbejdet er faktisk forløbet ganske uproblematisk, fortæller hun. ”Det

har været en fin proces, da de har kunnet udføre alt arbejdet udefra og slet ikke har skullet ind i vores lejlighed. De har nogle udvendige platforme, hvorfra de laver arbejdet, og så føler man ikke, at man bliver invaderet i sit eget hjem. Det store øjeblik er, når de fjerner vinduespartiet og sætter døre i. Så er der pludselig et kæmpeudsyn. Vi har fået sat nogle foldedøre i, og det er vist første gang, altan.dk bruger dem. De er fantastiske, da man kan åbne dem helt op, så der er en kæmpeåbning ud til altanen. Hvis jeg åbner alle foldedørene, har jeg nærmest 6 ekstra m2, og lejligheden føles meget større. Alt arbejdet foregik problemfrit, og de var super cool hele vejen igennem. Vi kunne altid få fat på folkene fra altan.dk, når vi havde nogle spørgsmål etc., så vi er rigtigt godt tilfredse med det hele,” siger Marie. Se mere om hendes sundhedspsykologiske uddannelse på www.madmentoruddannelsen.dk eller om Marie Steenberger og hendes virksomhed Lifematters på www.mariesteenberger.dk

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 3


A N N E T T E S C H AT- H O L M A T EESRC H AT- H O L M I NNDNEEHTAV I N D E H AV E R

AMBITIØS PÅ PÅ AMBITIØS DINE VEGNE VEGNE DINE B R I A N S C H U LT Z B R I A N S C H U LT Z ND D EE H H AV AV EE R R II N

Vores ambitioner er høje, og det er vigtigt for os, at du føler dig tryg fra start til slut. Hos Jesper Nielsen ønsker vi at skabe ekstra værdi for vores kunder. Vi har en anderledes vinkling på boligmarkedet, hvor værdiskabelse, præsentationen af vores kunders hjem og markant synlighed, der samlet set sikrer, at vi rammer flest mulige købere til vores kunders HJEM. Det er vigtigste for os er, at du er tryg ved salget eller købet af dit største aktiv – dit hjem.

TLF 8844 6000

ØSTERBRO | CIT Y

HØRSHOLM | RUNGSTED

H O LT E

A M AGER | A M AGER S T R A N D

4 / Mit Østerbro

DAG H A M M A R S K J Ö L D S A L L É 31

KO N G E N S LY N G B Y •

Vi ved, at det at sælge sit hjem er en stor beslutning, og det er vigtigt for os, at du føler dig tryg som boligsælger. Vi gør os umage, og vi tager vores opgave meget seriøst. Du kan være sikker på, at vi altid gør vores yderste for at du, som køber eller sælger, får den bedste oplevelse. Det handler om at føle sig godt tilpas, at blive taget godt vare på og ikke mindst, at føle sig hjemme i vores univers. Kontakt Indehaver Annette Schat-Holm på 4058 2829 eller Brian Schultz på 2611 9380 og MÆRK FORSKELLEN.

210 0 K Ø B E N H AV N Ø

CH A RLOT T ENLUN D | HELLERUP

ROSK IL DE & OMEGN

A A RHUS | Ø S TJ Y L L A N D

F I N D H J E M 210 0@J E S P E R N I E L S E N . D K

G E N T O F T E | VA N G E D E

FREDERIKSBERG | CI T Y

BESØG JESPERNIELSEN.DK OG FIND HJEM


NYHED

WILLEMOESGADE 54, 1. TV. Grib en sjælden mulighed for at erhverve jer en lys og særdeles rummelig lejlighed med en beliggenhed i særklasse. Her kommer I til at bo i det charmerende Willemoeskvarter, hvor de brostensbelagte gader og de smukke vejtræer skaber en helt særlig stemning i hverdagen. Søerne indbyder til gå- og løbeture bare 500 meter fra hoveddøren, mens I finder Classens Have lige om hjørnet.

16.500.000 265 m2 B 7.763,58 pr/ md

KONTANT BOLIGAREAL ENERGIMÆRKE EJERUDGIFT

gennemrenoveret i 2010, og siden er der lagt nye plankegulve, der passer til lejlighedens stil, ligesom køkkenet fik udgang til en skøn, østvendt altan i 2012. Med tre sammenhængende stuer, et stort køkkenalrum og 4 værelser er denne bolig ideel til livsnyder-parret, der elsker plads til hobbyer, eller til børnefamilien, der gerne vil tilbringe lørdagene på byens caféer og i Kongens Have. Lejligheden er placeret på første sal i en klassisk ejendom fra 1889, der løbende er renoveret og vedligeholdt. Så den fremstår i fantastisk flot stand med nyere tag, nyere vinduer, nyistandsatte trapper samt nyere fælles tagterrasse, hvor sommeren og udsynet over byens tage kan nydes i fulde drag.

Nærmiljøet byder på et væld af lækre specialbutikker og et hyggeligt cafeliv, samt kort afstand til både Østre Anlæg, Fælledparken og Kastellet. Ved Trianglen og Østerport station bringer metroen jer hurtigt og nemt rundt i byen, men I kan også sagtens tage cyklen.

KONTAKT Annette Schat-Holm på tlf. 4058 2829/mail ash@jespernielsen.dk

Som ejere af denne imponerende smukke lejlighed får I også fri adgang til det hyggelige, grønne gårdmiljø, hvor I kan grille eller nyde et koldt glas vin i selskab med gode naboer.

Indenfor får I ikke mindre end 265 flot indrettede kvadratmeter, hvor stilfulde moderniseringer smelter smukt sammen med de originale detaljer. Lejligheden blev

NYHED KONTANT BOLIGAREAL ENERGIMÆRKE EJERUDGIFT

Hvis I drømmer om en lys og rummelig bolig med en ganske enestående beliggenhed, så er denne lejlighed lige det, I venter på.

8.300.000 100 m2 C 4.585 pr/md

TLF 8844 6000

ØSTERBRO | CIT Y •

H O LT E

A M AGER | A M AGER S T R A N D

Indenfor venter en flot og gennemført bolig med hele to skønne solrige altaner, og en fælles tagterrasse lige uden for hoveddøren. Stilen er lys og nordisk med materialevalg fra øverste hylde og mange gennemtænkte løsninger. Lejligheden er placeret på 5. etage, og når I får nøglerne i hånden, bliver I en af de heldige beboere i det skønne Nordhavn. En flot og indflytningsklar bolig, der bør opleves!

Her får I hjemme i det attraktive Århusgadekvarter, der udgør en enestående bydel med stærke kontraster. Her befinder I jer midt i det aktive byliv, bare en 15 minutters cykeltur fra Rådhuspladsen og samtidig er der gode muligheder for at finde ro og afslapning. Nærmiljøet frister med både kajakklub, hyggelige restauranter og det

KONTAKT Brian Schultz på tlf. 2611 9380/mail bs@jespernielsen.dk

HØRSHOLM | RUNGSTED

tager bare få minutter at gå fra hoveddøren til dagens første dukkert, og derudover er hverdagen bekvem med flere handlemuligheder samt offentlig transport lige i nærheden.

TRELLEBORGGADE 15, 5. 3. PENTHOUSE MED 2 ALTANER

DAG H A M M A R S K J Ö L D S A L L É 31

KO N G E N S LY N G B Y •

210 0 K Ø B E N H AV N Ø

CH A RLOT T ENLUN D | HELLERUP

ROSK IL DE & OMEG N

A A RHUS | Ø S TJ Y L L A N D

F I N D H J E M 210 0@J E S P E R N I E L S E N . D K

G E N T O F T E | VA N G E D E

FREDERIKSBERG | CI T Y

BESØG JESPERNIELSEN.DK OG FIND HJEM


Mit Østerbro

Haider og Ronni guider

Er dit syn klar til EM?

Hvis du ser Peter Schmeichel, Edgar Davids og Ruud Gullit på grønsværen, når EM løber over skærmen om få uger, er der noget helt galt. Husk at få undersøgt dit syn op til årets vigtigste sportsbegivenhed, så du kan få øje på spillerne og nyde alle de små og store fodboldøjeblikke. Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

J

amen dog, har Peter Schmeichel fået comeback på landsholdet?, udbryder du måske, når du, om nogle uger, sætter dig godt til rette for at se det danske landshold deltage i årets store slutrunde. Hvis du udbryder netop det, eller blot tænker det i dit stille sind, så er der grund til at kigge forbi til en synstest. For det er altså nogle år siden, at landsholdsmålmanden hed ”Peter” til fornavn.

6 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Vi glæder os til EM, og selvom koblingen mellem EM og en synstest måske er lidt søgt, så gør vi det, med glimt i øjet, for at gøre opmærksom på, at det er vigtigt at få undersøgt synet, fortæller Haider Alzahawe, der er indehaver og chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbro. Han ejer butikken sammen med Ronni Rasmussen, der også er butikschef. Udover at kunne undersøge din synsevne og rette op på den med briller og kontaktlinser, kan Ronni, Haider og kollegerne også passe på dit syn med Louis Nielsens


Mit Østerbro

Husk at få undersøgt dit syn op til årets vigtigste sportsbegivenhed.

Med en øjensygdom som grøn stær oplever du ingen symptomer, før sygdommen er fremskreden og du har mistet en del af dit syn. Derfor er det vigtigt, at du får dit syn undersøgt regelmæssigt, så vi kan handle, hvis noget skulle være galt, fortæller Haider Alzahawe, der er uddannet optiker med over 10 års erfaring. Heldigvis oplever Haider og kollegerne i langt de fleste tilfælde, at kundernes syn er helt rask, og at der måske blot skal briller eller kontaktlinser til for at rette op på det nedsatte syn, og her byder butikken på en række spændende sommernyheder.

Jordfarvede stel med roligt udtryk Earthy Tones, der er en af årets nye solbrillekollektioner, er inspireret af de jordfarver, der fortsat er blandt designfavoritterne. Kollektionen byder på et stort udvalg af solbriller i de smukke jordfarver. Den varme, klassiske brunlige farve skaber et roligt udtryk og matcher langt de fleste outfits, og så er den samtidig tilpas neutral, hvis man ikke ønsker at vække den store opsigt med sin solbrille. De jordfarvede nuancer er at finde i alt fra kollektionens store stel, i de kantede stel til de smallere solbrillestel – der er dermed lidt for enhver smag, ansigtsform og behov, fortæller Ronni Rasmussen.

Farverige stel som vækker opsigt Er du ikke til afdæmpede, jordfarvede stel, så er der også masser af farver i årets solbrillemode. Der er en masse stærke bud på farverige sommersolbriller. Der findes nemlig ingen begrænsninger på mulighederne her, og de farvede glas kan kombineres med alle kollektionens stel – så du kan skabe præcis den solbrille, du ønsker at møde solen med. De fine farverige glas tilføjer et sjovt og frækt udtryk til din stil, og du kan skabe din helt egen personlige farverige favorit, som vækker opsigt i bybilledet, fortæller Haider. En joker i årets solbrillemode er de sporty solbriller. Ifølge Ronni kan det være værd at have i tankerne, hvis du skal investere i et par nye solbriller. Modellerne på de store internationale modescener var nemlig iført sporty solbriller, da de præsenterede de nye kollektioner; de sporty smalle stel, der umiddelbart mest ligner nogle, som vi ser i Tour de France – men ikke desto mindre er det sæsonens helt store solbrilletendens. Måske vi også ser dem til EM, pointerer han.

grundige synstest med sundhedstjek. Via sundhedstjekket kan butikkens optikere finde tidlige tegn på alvorlige øjensygdomme, som ellers ikke giver mærkbare symptomer, før de har gjort varig skade på synet.

Og lad os så tage EM-guldet igen, supplerer Haider og smiler.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 7


Mit Østerbro

Mit Østerbro Sommer i byen EM på hjemmebane – midt på Østerbro! Kan det blive meget større? For første gang i historien kan vi præsentere tre danske slutrundekampe i København, og det endda med gode chancer for dansk avancement. Mit Østerbro har talt med chefen, der skal stå i spidsen for vores danske drenge, landsholdstræner Kasper Hjulmand. Læs det sjove interview og få et lille bitte indblik i den danske lejr og opstarten til EM. I denne udgave af Mit Østerbro bliver du i øvrigt klædt godt på til EM på Østerbro, når vi i samarbejde med DBU bringer en oversigt over, hvor der er samlingssteder i byen, og hvad der er godt at vide for os, der bor på Østerbro, især dem der bor tæt på Parken. Oversigten giver dig både et godt indblik i, hvor du skal være, hvis du er fodboldtosset og bare ikke vil gå glip af hverken bold eller fællessang, men også et godt indblik i, hvor og hvornår du skal holde dig væk, hvis ikke du er så glad for bold, fans og sang. Dette nummers altoverskyggende tema er naturligvis “Sommer i byen” med de bedste tips til, hvordan du kan nyde din sommer i vores skønne kvarter med shopping, de bedste drinks og intet mindre end en 48-timers guide fra “Mr. Copenhagen” himself med de bedste anbefalinger til, hvordan du kan opleve København som turist i egen hovedstad. Christina Kaufi giver igen sine hotte træningstips til alle os, der gerne vil holde formen ved lige eller skal til, lidt forsinket, at blive klar til sommeren. Og i redaktionens favoritter får du vores sommer-anbefalinger af lydbøger, serier og lokale spots. I denne udgave finder du også konkurrencer, og du kan bl.a. vinde den flotte plakat “Østerbro motiver ByLindhardt”. Rigtig god sommer, og husk at passe på hinanden og vores skønne by. Mit Østerbro er retur til september, bl.a. med temaer om “Mit Nordhavn” og “Bolig i byen”. Chefredaktør Martin Andersen

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Stine Troense Foto Dan Møller · Berit Marker Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk Gratis magasin Forsidefoto venligst udlånt af dbufoto.dk P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

58 / Mr. Copenhagen

63 / Kasper HJulmand

52 / Edie.dk

72 / Sommerdrinks 14 / MentorDanmark

32 / Øbro Træ

8 / Mit Østerbro

51 / Sommer i byen


DANSKE

KLASSIKERE

Dansk produceret fløde- og limonadeis Solbærdrøm Flødeis med solbærsauce Pr. stk.

Frit valg

8.-

Mandel Knas

Flødeis med mælkechokolade og mandelsplitter Pr. stk.

Lakrids

Flødeis med en kerne af flydende salmiaklakrids. Overtrukket med lakrids og små sprøde lakridsstykker Pr. stk.

Grøn Limonadeis Pr. stk.

Sommerhit

Fløde- og limonadeis Pr. stk.

Frit valg

10.Isvaffel

Isvaffel

Med flødebolle, jordbær- og vaniljeis Pr. stk.

Med chokoladeladestykker og karamelsauce Pr. stk.

Frit valg

5.-

Hvid Limonadeis Pr. stk.


Mit Østerbro

Lækre solbriller

til fair og gennemskuelige priser Så er alle de spændende nyheder på solbrilleområdet landet i Democratic Eyewear butikkerne på Østerbrogade og Gl. Kongevej.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

lle de lækre brands som butikkens eget mærke Democratic Eyewear, samt velkendte eksklusive brands Ray-Ban, Tom Ford, Gucci, Oliver Peoples m.fl. fås i de to butikker. Og solbriller kan laves med styrke og i mange forskellige glasfarver – og til det samme faste og gennemsigtige priskoncept, som også gælder de almindelige briller, og som gør brillebutikken unik. Men hvorfor købe solbriller hos en optiker eller en brillebutik, når de kan fås meget billigere på en tankstation, spurgte vi Stig Hansen, partner og medejer af Democratic Eyewear.

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

LUKSUSKONCEPT UDEN LUKSUSPRISER Democratic Eyewear leverer kort sagt et luksuskoncept uden de høje luksuspriser. Butikken er elegant og indbydende designet, og de bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter. Optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Som vores egne briller, der har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med tre overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” siger Stig Hansen.

”De fås godt nok meget billigere visse steder, men tag ikke fejl af, at der er en enorm forskel på de billige briller og på de kvalitetssolbriller, man kan købe hos en optiker. Du kan nemlig aldrig være sikker på, at de billige modeller har beskyttelse mod de forskellige UVA og UVB-stråler. Vi fører kun solbriller med fuld beskyttelse mod solens UV-stråler, og solbrillerne fås både med og uden styrke. De fås også i en polaroid udgave for 500 kroner ekstra,” siger Stig Hansen.

Glasfarven er vigtig Når man skal vælge en farve til sit glas, er det vigtigt at tænke over, hvad solbrillerne skal bruges til. Uanset hvilken farve, man vælger til sine solbrillers glas, er der den samme beskyttelse for det synlige lys. Men forskellen på de eksempelvis grå, brune eller grønne glasnuancer er, at den grå og grønne nuance gengiver farverne mere naturligt, mens der er skruet lidt ned for lyset. De rødbrune og orange spektre virker mere kontrastfremmende og kan være effektive på en dag, hvor det er meget lyst, uden at solen rigtig er fremme. Alting bliver en lille smule rødere at se på, og de er f.eks. supergode, når man står på ski, hvor man skal kunne se kontrasterne i sneen og landskabet. ”Mørkhedsgraden i glasset betyder også noget for oplevelsen af solbrillerne. Jo mørkere de er, jo bedre beskyttelse får man mod det synlige lys. De mørke er rigtig gode, hvis der en dag er fuld knald på solen. Det er dem, man kategoriserer som kategori 4 solbriller, mens de noget

lysere kategori 2 solbriller er det, man kalder cafésolbriller, som ikke beskytter nær så godt mod den skarpe sol. Hvor kategori 3 og 4 solbrillerne er gode mod det skarpe lys, er kategori 1 og 2 solbrillerne bedst, hvis man bruger dem, når det er lidt mørkt,” påpeger Stig Hansen.

Ærligt og transparent priskoncept Democratic Eyewears vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller, -solbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en god oplevelse at købe briller i deres indbydende butikker, forklarer Stig Hansen. ”Vi informerer folk, inden de går i gang med et brillekøb, om hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpriskoncept, så uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale, ofte ikke er den, der står i annoncerne,” fortæller han. Problemet er, at prisen på brillen først kommer frem til sidst i brillekøbet og ofte ligger meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. ”I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen.

Democratic Eyewear Østerbrogade 54 · Tlf: 39 29 2100 eller Gl. Kongevej 99 · Tlf. 71 70 50 00 · www.democraticeyewear.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11


HAR DU DET RIGTIGE ANDELSBOLIGLÅN? Med det rigtige lån kan du få mere luft i økonomien. Vi tilbyder dig et lån med en lav rente, en personlig rådgiver og hurtige svar.

Få et andelsboliglån med en variabel rente fra 2,40 %* *HVAD KOSTER DET AT LÅNE 500.000 KR.?

Andelsboliglån ydes belåningsmæssigt op til en værdi, der fastsættes ud fra sparekassens vurdering af andelsboligforeningens ejendom. Lånet er med en pålydende variabel rente fra 2,40 % til 5,50 % og en løbetid op til 30 år. Ved et samlet kreditbeløb på 500.000 kr., en variabel debitorrente på 2,42-5,61 % p.a. (årlig pålydende rente inkl. rentes rente) og en løbetid på 30 år er de månedlige ydelser 2.021-2.936 kr. ÅOP er 2,7-6,0 % før skat. Det samlede beløb, der skal betales tilbage, er 727.4941.057.027 kr. Heraf udgør de samlede omkostninger 227.494-557.027 kr. Lånet kræver normal kreditgodkendelse, helkundeforhold i sparekassen samt pant i andelsboligen for lånebeløbet. Gebyr for adkomsterklæring er ikke medregnet i ÅOP. Tilbuddet gælder til og med den 1. september 2021.

/ Mit Østerbro / PROFILANNONCE Læs12mere om vores andelsboliglån på www.spks.dk/andel eller kontakt os på tlf. 5957 6050


Mit Østerbro

NY E-FLAGSHIP STORE PÅ ØSTERBRO & KGS. LYNGBY KOM IND FORBI OG SE VORES MANGE PLUG-IN HYBRID & E-MODELLER

VI KAN TILBYDE •

En komplet range af Peugeot og Opel modelprogram af EV (fuld elektrisk) og PHEV biler (Plug In Hybrid)

Køb med Grøn Finansiering (Lav Fast Rente baseret på CO2 udledning)

Tilbud på Demobiler på El og PHEV. Person. SUV og Erhverv (VANS og Kassevogne)

Leje eller Leasing og Mini leasing hos Henrik Wessel AS

Flere EV opladning-partnere samt flere installatører

EL biler til Erhverv samt Offentlige virksomheder og Institutioner.

Mulighed for som EV eller PHEV kunde hos HWAS tilkøbe muligheden for flere gange om året at køre på ferie i en almindelig bil

Et personligt møde med din egen erhvervskonsulent som kan rådgive om EV og PHEV

ØSTERBRO

Strandboulevarden 122

KGS. LYNGBY Firskovvej 21

Genopladelig hybridteknologi Kombinationsopladningssystem CCS Hurtig opladning App kontrol af varme og opladning Ladestandere Proffessionelle blueteam mekanikere

Se mere på www.henrikwessel.dk

C O P E N H A G E N

Mit Østerbro / 13


Mit Østerbro

Lektiehjælp der skaber

SKOLEGLÆDE

MentorDanmark er landets største landsdækkende lektiehjælpsvirksomhed med mere end 3.000 undervisere. Virksomheden ønsker at give børn en større skoleglæde og lysten til at lære, og deres højt kvalificerede undervisere hjælper elever fra folkeskolen og gymnasiet med deres faglige udfordringer.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

N

øgleordene for MentorDanmark er skoleglæde, motivation og lyst til læring. Ud over at virksomheden, der har hovedkontor på Nørre Voldgade, tilbyder lektiehjælp, har de også tilbud som LæseHeltene til børn, som kæmper med ordblindhed og læsevanskeligheder samt MentorKommune, som er et tilbud til kommuner, der skal have løst opgaver, de ikke har ressourcer til på skolerne. MentorDanmark så dagens lys i 2013, hvor grundlægger Nicklas Kany arbejdede som lærervikar, mens han læste på Syddansk Universitet. Han havde før startet firmaet Netunderviser, som op mod finanskrisen måtte

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

lukke igen. Nicklas har altid elsket at undervise, både som lærervikar og som badmintontræner, og til sidst fyldte undervisningen mere end studiet. Og da lærerlockouten brød ud i 2013, var det startskuddet til at starte MentorDanmark. ”Så vi lagde fra land midt under en konflikt. Efter lockouten var slut, skulle vi forme et koncept, der kunne bære i længden. Bl.a. derfor rejste jeg land og rige rundt og holdt jobsamtaler med nye og kommende mentorer. Stille og roligt blev netværket stærkere, så vi kunne matche dygtige mentorer med behovet. Konceptet begyndte

at fungere så godt, at folk gerne anbefalede os til andre, og det var meget mund-til-mund-metoden i starten,” siger Nicklas Kany.

Ud fra barnets præmisser For at komme videre teamede Nicklas Kany op med Svend Erik Schmidt, en læringsekspert, der stod bag to serier om indlæring på TV2, ’Plan B’ og ’Skolen – verdensklasse på 100 dage’. Idéen bag var en amerikansk model, hvor man ud fra en række spørgsmål kan kortlægge, hvordan børns læringsstil er. Det handler bl.a. om, hvilke præferencer de har i forhold til læring.


Mit Østerbro

”Den pædagogik passer rigtig godt til vores koncept, fordi vi har én til én undervisning. Det er nemt at skræddersy læring, når det bliver tilpasset den enkelte. Vi inkorporerede derfor pædagogikken, og alle mentorerne skulle så bruge den i praksis. Det medførte, at vi lavede undervisningen ud fra barnets præmisser. Netværket er siden vokset kraftigt, og vi kan i dag favne meget bredere med flere fag og flere niveauer, så selv hvis man skal have undervisning i f.eks. kinesisk, kan vi klare det,” forklarer Nicklas Kany. For 3 år siden kom Gyldendal med ombord som medejere, og i dag er MentorDanmark en del af forlaget. Fra sommeren integrerer de hele deres kæmpe fagkatalog i undervisningen, så de kan tilbyde såkaldt indholdsbaseret lektiehjælp, fortæller stifteren. ”Så har vi endnu mere at byde ind med, da det ikke kun er mentorerne, der skal finde på undervisningen, og da det ikke kun foregår med udgangspunkt i børnenes egne lektier. Gyldendal er den største leverandør til uddannelsesmarkedet på undervisningsdelen, så det er en kæmpefordel for os.”

Helteunivers for børn LæseHeltene er MentorDanmarks helteunivers for børn og unge med ordblindhed og læsevanskeligheder. Det skal hjælpe børn med at genfinde læselysten sammen med ligesindede unge og skabe tro på egne evner, selv om indlæringen foregår på andre måder. ”Vi har udviklet forløbet sammen med eksperter og firmaet EyeJustRead, som er specialister inden for eye tracking. Med deres teknologi kan vi se børns læsemønstre, og med undervisningsmaterialerne fra Gyl-

dendal kan vi hjælpe børn til nye og mere hensigtsmæssige læsestrategier,” siger Nicklas Kany. MentorDanmark har kørt LæseHeltene siden 2020 i København og åbner en afdeling i Skåde i Aarhus til august.

MentorKommune hjælper fagligt udfordrede børn MentorDanmark oplever en stigende interesse fra kommuner, der ønsker hjælp til at løse opgaver, som der ikke er ressourcer til på skolerne. Virksomheden på Nørre Voldgade har f.eks. mentorer, der har erfaring med børn med vanskeligheder som ADHD og ordblindhed, og mentorer med erfaring i at undervise to-sprogede. ”På Østerbro kører vi blandt andet læseforløb på en række skoler i samarbejde med Københavns Kommune. I Ikast-Brande og Sønderborg Kommune har vi en masse forløb, hvor vi hjælper udskolingselever, som har karakterer på 0, 2 og 4 med at bestå, så de efterfølgende kan komme ind på en erhvervsud-

dannelse. I Hvidovre og Hillerød har vi f.eks. projektet eHOOD i gang for udfordrede unge. Det kombinerer E-sport og lektiehjælp, og her udføres undervisningen både af en tidligere professionel gamer og en række mentorer. Vi kombinerer gamingen med lektiehjælpen, så de lærer noget og gør det på deres præmisser. Det er tydeligt, at de synes, det er en sjovere måde at lære på end normalt, og projektet er også blevet en stor succes. Vi kører en masse indsatser ved siden af vores privatbetalte undervisning, hvor kommuner og fonde betaler for projekter, der gør, at endnu flere kan få adgang til vores én til én-lektiehjælp, som er utrolig motiverende og effektivt,” slutter Nicklas Kany. Se mere på mentordanmark.dk

Se mere på mentordanmark.dk

MENTORDANMARK Nørre Voldgade 21, 3-4 sal. · 1358 Kbh. K, Tlf. 61 61 77 77 · www.mentordanmark.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


GOLDEN LIGHTS

A

Guldfarvede accessories som får dig til at stråle. BERINGs danske design kombineret med denne funklende farve gør vores Golden Lights til et klassisk og elegant farveunivers af ure og smykker.

B I

C

D

E F

G

A. Ur: DKK 1.899,– | B. Armbånd: DKK 399,– | C. + E. Charm: DKK 150,– | D. Charm: DKK 399,– | F. Kombiring: DKK 999,– G. Inderring: DKK 400,– | H. Inderring: DKK 150,– | I. Ørestikker: DKK 299,– Safirglas og 3 års Garanti. Dansk Design. 16 / Mit Østerbro

www.beringtime.com

H


NÅR DU SKAL UD, OG HA’ FRISK LUFT

Mit Østerbro / 17


Mit Østerbro

En tryg proces med en

erfaren advokat

Advokatfirmaet Lars Søndergaard på Østerbro giver erfaren juridisk hjælp inden for områder som erstatningsret, personskade, erhvervs- og selskabsret.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

N

år man skal vælge en advokat, der kan give juridisk hjælp, er det vigtigt, at sagen bliver løst på bedst mulig vis, og at advokaten hele tiden hjælper kunden på en måde, der giver værdi for ham eller hende. Det handler blandt andet om at kunne sætte sig ind i en helhed og forstå klientens situation, og at sørge for, at alle klienter er i trygge hænder ved at sikre, at intet uforudset så vidt muligt sker undervejs i processen. En sådan advokat er Lars Søndergaard, der har advokatkontor på Lyngbyvej 20. Han har i mange år arbejdet med speciale i erstatningsret, herunder med fokus på skader, som hans klienter er kommet ud for. Det har f.eks. været patienterstatning, trafikulykker, arbejdsskader m.v. ”Der er mange ting, man kan få erstatning for, så det er en meget bred vifte af forskellige forhold, jeg har arbejdet med. Jeg sidder faktisk lige netop nu med en sag, hvor en klient i forbindelse med genoptagelse af en sag i patienterstatningen har fået yderligere 1,6 mio. kr. i erstatning. Det er en god nyhed at viderebringe til en klient,” siger Lars Søndergaard, der er beskikket som advokat af Justitsministeriet. Han har ofte sager i Ankenævnet for Forsikring, forskellige retssager i byretten og landsretten samt en del sager i Højesteret. Udover erstatnings-

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

Lars Søndergaard har været advokat i mere end 30 år og er medlem af Advokatsamfundet. I de første år af sin karriere arbejde han i provinsen for siden at arbejde i 12 år for et større advokatfirma i København. Han har været selvstændig advokat i 20 år og har i dag kontor på Lyngbyvej 20, hvor der på begge sider af bygningen er masser af parkeringspladser samt nærhed til bus, tog og metrostationen Vibenhus. ret beskæftiger Lars Søndergaard sig også med dødsboer og konkursboer, almindelig erhvervsrådgivning samt udarbejdelse af testamenter, ægtepagt, købspapirer ved en hushandel m.v.

Ukompliceret proces Mange kan være lidt usikre på, hvad det indebærer at bruge en advokat, og hvordan processen forløber. Når en klient starter en sag hos Lars Søndergaard, tager de naturligvis kontakt til ham og forklarer om problemets art for at høre, om han eventuel kan løse sagen. Er det tilfældet, og er det et område, han arbejder med, tager han sig af sagen, men drejer det sig om et område, hvor en kollega eventuel har større erfaring, har han ingen problemer med at give sagen videre til andre med mere erfaring. ”Der kan også være sager, hvor jeg henviser til Københavns Retshjælp, der udover at være dygtige, også er gratis. Men i de tilfælde, hvor vi er enige om, at jeg tager sagen, mødes vi rent fysisk eller per telefon. Derefter fremsender

jeg en ordrebekræftelse til klienten, hvor der er en beskrivelse af, hvad vi har aftalt, jeg skal hjælpe med samt oplysninger om priser og hvordan salæret beregnes. I alle sager om erstatning medfølger der en fuldmagt, som klienten skal underskrive, før jeg kan begynde sagsbehandlingen. Mere kompliceret er det ikke – klienten kan i øvrigt altid tilbagekalde fuldmagten, hvis hun eller han ønsker det,” understreger Lars Søndergaard.

Hvorfor bruge en advokat? Det korte svar er, at man i eksempelvis erstatningssager sædvanligvis får en bedre erstatning, fordi den er beregnet eller kontrolleret af én, der repræsenterer den tilskadekomnes interesser. I modsat fald skal den enten beregnes af vedkommende selv, hvilket kan være uhyre kompliceret, eller af forsikringsselskabet, som jo ikke har samme baggrund for at sætte sig i den

tilskadekomnes sted, forklarer den lokale Østerbroadvokat. Endelig er der sager, hvor der ikke er enighed om at udbetale erstatning. Den uenighed kan kun løses, ved at den efter egen opfattelse erstatningsberettigede opgiver sit krav eller går i retten med det. Der er meget få mennesker, som selv anlægger retssag om erstatningsspørgsmål. I erstatningssager er der tit uenighed om erstatningspligten og endnu oftere om erstatningsstørrelsen. Det kan eksempelvis dreje sig om lægelige skøn, og de kan afgøres i retten, hvis man når dertil. Skal de det, skal der tit stilles spørgsmål til retslægerådet. Det er noget, vi advokater har rutine i og erfaring med. En advokat skal også kunne vurdere, om det er sag, der giver mening, eller om den er helt håbløs. Her skal man altid give et helt ærligt svar,” siger Lars Søndergaard.

Advokatfirmaet Lars Søndergaard Lyngbyvej 20, 3. th. · Østerbro · Tlf. 20 26 74 39 · www.advokatls.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 19


Mit Østerbro Opskrift Mit Østerbro Sommeropskrift

Frugtige whiskydrinks

WHISKY 70 cl 149 kr.

Mange tror fejlagtigt, at whisky er forbeholdt mørke biblioteker og cigarrygere. Men sådan er det ikke. Her er to bud på friske, frugtige drinks med whisky i!

The Famous Pineapple Ingredienser: 50 ml The Famous Grouse Ruby Cask 35 ml ananasjuice Citronsaft Sådan gør du: Hæld ingredienserne direkte i et højt glas med isterninger. Hæld citronsaft over drinken til sidst. Pynt med ananasblade og en limebåd.

The Famous Cherry Ingredienser: 50 ml The Famous Grouse Blended Whisky 25 ml citronsaft 15 ml sukkersirup En dråbe Angostura Bitter Kirsebær Sådan gør du: Hæld alle ingrediserne i shaker og tilføj is, inden du ryster drinken sammen. Si drinken i et klassisk old fashion-glas. Pynt med en twist af citronskal og et kirsebær.

Find nærmeste forhandler på tlf. 43 22 55 00 eller www.thefamousgrouse.com 28 / Mit Østerbro 20 / Mit Østerbro


God læsesommer fra

EN VARM ROMAN der vil få dig til at både grine og græde.

EN GRIBENDE ROMAN inspireret af virkelige begivenheder i kølvandet af den amerikanske borgerkrig. Et mesterværk PEOPLE MAGAZINE

En kompliceret slowburner KIRKUS REVIEW

Fantastisk atmosfærefyldt THE GUARDIAN

Hypnotisk velfortalt DAILY MAIL

FORUROLIGENDE KRIMI fra den jyske vestkyst om psykologen Anne Lebæk, der opklarer mord i sin barndomsby.

alphaforlag.dk Mit Østerbro / 21


Mit Østerbro Sommerkrimier

ISOLA Alpha Forlag 5. bog i serien om efterforskerne Körner og Werner. Skrevet af Danmarks ukronede kronprinsesse, Kathrine Engberg og indlæst med fløjlsblød Nordic Noir stemme af forfatteren selv. Læst – og lyttet – af mange, oversat til utallige sprog og solgt i pallevis til de sultne fast food krimientusiaster fra danske Østerbro til den amerikanske vestkyst.

Det skal du lytte til lige nu...

Indlæserens SOMMERKRIMIER

Sommeren nærmer sig, og uanset om turen går til det danske sommerland eller det store udland, så bør en feriekrimi vel nok figurere på feriesedlens checkliste næst efter tandbørsten og badetøjet. Her er mine fire bud på lidt krimitid under sommersolen.

Da Vinci Mysteriet

Den tavse enke

Lytteratur Forlag Lidt fra bagkataloget. Dan Browns bestseller er bare en Gran Canaria-læs-ved-poolen-klassiker. Paperbackudgaven var svær at lægge fra sig, og lydudgaven maler billederne godt op i Peter Bøttgers klassiske fortællerstemme og sparer dig for drypvåde sider og æselører. Browns krimi om mordet på Louvres museumsdirektør i Paris er jo bare en page turner af rang.

Politikens Forlag 11. bog i serien om Louise Rick og hendes Rejsehold af Sara Blædel. Forfatteren kan sit shit – men det kan indlæseren også. Med tungens faste greb om det skrevne ord slubrer den garvede Ghita Lehrman teksten i sig og fortæller en klassisk krimi med en kvindestemme, som er de færreste forundt. Easy listening på højniveau. Også hvis du skulle være en af de få, der ikke har fulgt med hele vejen fra den første bog.

OFFER Mofibo Original Anden del af en endnu ufærdig trilogi fra advokatforfatteren Walther Reberniks hånd. OFFER er opfølgeren til Reberniks debutsucces JÆGER, hvor smartness og bøjede ribben mødes i et spind af indebrændte følelser på hævntogt i København og omegn. Gode referencer til en ungdomstid for lyttere, der nærmer sig 50. Indlæst af undertegnede.

Peter Pilegaard er indlæser, skuespiller, forfatter og journalist, bl.a. på Mit Østerbro 22 / Mit Østerbro


ÅRETS KRIMI-OVERRASKELSE

UDE 16. JUNI

Foto: Les Kaner

Dag for dag forsvinder beboerne i Tommerup Time for time mindskes chancen for at finde dem i live Minut for minut går alt i opløsning

POLITIKENS FORLAG

Opløst - Mit Østerbro 200x275.indd 1

28-05-2021 08:54:31


Mit Østerbro

Masser af digitale tilbud fra

Søernes Trafikskole Søernes Trafikskole kom hurtigt tilbage i fulde omdrejninger efter coronanedlukningen i vinter, og eleverne kan derfor atter benytte køreskolens mangfoldige onlineunivers med en række spændende digitale tilbud til eleverne.

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

a frisører og køreskoler åbnede igen den 6. april efter vinterens uendeligt lange coronanedlukning, betød det, at der var kamp om at få tid til at få klippet de lange lokker, mens køreskolerne havde fået opbygget ventelister. Men på trods af lange ventelister ved genåbningen den 6. april, er det lykkedes Søernes Trafikskole på Strandboulevarden at få alle i gang med kørekortet ved udgangen af maj, fortæller direktør Johnnie Everland. ”Nedlukning i tre måneder er


Mit Østerbro

lang tid, og flere af vores elever fik aflyst sine køreprøver. Vi ventede derfor med spænding på, hvordan det hele ville foregå efter genåbningen i april, men det hele er forløbet rigtig fint og gik faktisk over al forventning. Alle de, der afventede køreprøver, har fået dem afviklet. Vi ved selvfølgelig ikke, hvad der sker til efteråret, men det er indtil videre gået langt bedre, end vi regnede med,” siger Johnnie Everland og tilføjer, at de ikke holder lukket i sommerperioden, så hvis man starter på køreskolen inden sommerferien, kører undervisningen videre i ferien. Faktisk holder køreskolen aldrig lukket i sommerferien.

Moderniseret køreskolens rammer Søernes Trafikskole har nu heller ikke ligget helt stille under den lange coronanedlukning. De har nemlig brugt tiden til at modernisere køreskolens fysiske rammer, så de fremstår endnu bedre. Og nu, hvor køreskolen er kommet godt i gang igen, er muligheden for at benytte deres fine tilbud til køreskoleleverne oplagt. Som for eksempel deres digitale univers onlinekørekort.dk, der bl.a. indeholder et analyseværktøj, som når man følger det, udløser en beståelsesgaranti fra Søernes Trafikskole. Analyseværktøjet holder ikke kun styr på hvilke og hvor mange fejl, eleverne begår, men også hvilke kategorier, de har fejl i. ”Så kan man se, hvilke emner man har flest fejl i. Analyseværktøjet har et trafiklyssignal, som lyser rødt, når der er mange fejl, er rød og gul med færre fejl og grønt, når eleven er klar til teoriprøven. Det udløser så en beståelsesgaranti fra vores side, som jeg ikke tror, andre køreskoler kan tilbyde. Hvis der er grønt lys på hjemmesiden, og man ikke består den første teoriprøve, betaler Søernes Trafikskole for prøve nr. 2. Det kan vi gøre, fordi vores system er så gennemtestet. 95% af de elever, der har fulgt vores program og fået det grønne lys, består i første forsøg,” siger Johnnie Everland.

Skræddersyet til elevernes behov Onlinekørekort.dk, som alle køreskolens elever har adgang til, har Søernes Trafikskole selv udviklet baseret på de

erfaringerne fra de mere end 33 år, de har eksisteret som køreskole. Onlinesystemet er derfor skræddersyet til elevernes specifikke behov og ønsker. ”De digitale muligheder er mangfoldige på vores køreskole. Køber man en pakke i vores webshop, kommer der automatisk forskellige mails med koder til hjemmesiderne for Søernes Trafikskole og Onlinekørekort.dk,” siger Johnnie Everland. Her kan man klikke sig ind på elevforum, hvor man bl.a. kan læse praktiske ting i forbindelse med ens undervisning, men det primære er, at der ligger et afsnit, hvor der er undervisning, teoriprøver samt adgang til en teoribog m.m., fortæller han. ”Desuden har vi udvidet vores sms-service, så vi i dag bruger sms til næsten al kommunikation med eleverne. Vi har valgt at gå den vej, da der kan være udfordringer ved at sende indkaldelser og lignende via mail, fordi de kan blive fanget i elevernes spamfilter. Det er mere sikkert og effektivt at bruge sms,” påpeger Johnnie Everland.

Følge et teorihold fast i otte uger Undervisningssystemet giver eleverne mulighed for at repetere hjemmefra i det omfang, de har lyst og behov for det. Johnnie Everland understreger, at selv om onlineuniverset kommer vidt omkring i forhold til teori, skal man møde personligt op til teoriundervisningen, da loven kræver, at man fysisk skal være til stede og få undervisning af en lærer. ”Vores onlinemuligmuligheder er et ekstra tilbud om at øve derhjemme, både hvad angår undervisningen og teoriprøverne. Men når man starter med at tage kørekort på Søernes Trafikskole, skal man allerførst vælge, hvilket teorihold, man vil følge fast én gang om ugen i otte uger. Uanset hvilken platform, vi arbejder på, gør vi vores yderste for at give god undervisning, så eleverne er bedst muligt forberedt,” slutter direktøren for Søernes Trafikskole.

SØERNES TRAFIKSKOLE Strandboulevarden 162 Tlf. 33 33 03 04 · www.soernestrafikskole.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 25


Mit Østerbro

EVENTYRBLOMSTER By Helmig Art Vi holder workshops i Galleri Bredgade 22 fra 12. august til 22. august 2021 samt på Islands Brygge eller eksternt efter aftale (mindst 4 deltagere).

På workshoppen lærer du at lave dine helt egne eventyrlige blomster af crepepapir. Alle kan være med. Ta’ dine veninder med og få en kreativ oplevelse i et af Københavns bedst beliggende gallerier. Få mere information om workshoppen ved at følge Eventyrblomster på instagram @eventyrblomster

Du kan købe blomsterne via instagram @eventyrblomster eller i butikken Another View, Store Kongensgade 85, 1264 København.

Et eventyr folder sig ud, når man bevæger sig ind i Helmig Art’s eventyrlige verden. Hver enkelt blomst er unik og håndlavet med stor kærlighed for detaljen. Blomsterne er lavet i italiensk crepepapir med stilke, der kan formes i mange retninger. Brug de unikke håndlavede blomster alene i en slank vase, flere sammen med grene fra haven eller som en stor buket, der bringer solskin ind i hjemmet.

Helmig Art v/Mette Helmig │ Islands Brygge 48 │ 2300 København S │ Tlf. 22 44 34 44 26 / Mit Østerbro


ERHVERVSPARTNER SKOUSEN ER EN DEL AF DANMARKS STØRSTE HVIDEVARE KÆDE. VI ER DERFOR SPECIALISTER I AT HJÆLPE MED DE HELT RIGTIGE HVIDEVARER OG DE HELT RIGTIGE PRISER TIL DIN VIRKSOMHED, BYGGEPROJEKT ELLER LIGNENDE.

Vi tilbyder

• Direkte kontakt til professionel rådgivning • 30 dages kredit • Fast lav monteringspris • 30 års erfaring i branchen • Hurtig levering • Danmarks største sortiment • Videresalg med avance • Fast kontaktperson som altid er disponibel

SKOUSEN ØSTERBRO Lyngbyvej 11, Østerbro Centret 2100 København Ø Tlf. 35 81 05 85 oesterbroerhverv@skousen.dk

SKOUSEN VALBY Søndre Fasanvej 92 2500 Valby Tlf. 88 77 20 77 valbyerhverv@skousen.dk

SKOUSEN GL. KONGEVEJ Gammel Kongevej 49. st. 1610 København V Tlf. 43 94 25 78 frederiksbergerhverv@skousen.dk

SKOUSEN SØBORG Søborg Hovedgade 221 2860 Søborg Tlf. 45 35 01 35 soeborgerhverv@skousen.dk

Kontakt ERHVERVSCHEF CARSTEN GELLIN PÅ TLF: 7190 4535 ELLER BASTIAN OLSEN PÅ TLF: 5070 6821


Mit Østerbro Sommerserier

Mare of Easttown, HBO Mare of Easttown er en klassisk historie om mord og bedrag, naturligvis krydret med lidt kærlighed. Det hele foregår i en lille flække, hvor alle kender alle og er i familie med hinanden. En pige forsvinder, en pige bliver myrdet, og mange beviser peger på den mest oplagte – men er det vedkommende? I hovedrollen ses Titanic-stjernen Kate Winslet, som er forrygende som den lidt depressive politiefterforsker i et kæmpe comeback. Serien griber dig, og sammenspillet mellem hovedpersonerne er eminent. Se den før din nabo.

Redaktørens SOMMERSERIER

4

sommerserier

Skulle sommervejret svigte (det gør det naturligvis ikke), og er du ikke til sport i flimmeren, så får du her fire bud (og et par boblere) på de bedste serier, der kan indtages i sommerferien. En nyhed og nogle lidt ældre, som holder 100%, og som du med garanti har svært ved at slippe, når du først er kommet i gang. God fornøjelse og god serie-sommer! Martin Andersen, redaktør, Mit Østerbro

Banshee, HBO Valget stod mellem Entourage og denne. Men mens de fleste sikkert kender Entourage, er det måske ikke alle, der kender Banshee med danske Ulrich Thomsen på rollelisten. Det er ganske enkelt en af de bedste serier, jeg overhovedet har set. Den har det hele: action, snedige røverier, biljagter, smukke kvinder og mænd og masser af gode historier, der overlapper hinanden. Serien starter, da en genial tyv løslades efter 15 år i fængsel (naturligvis uretfærdigt dømt). Han vil finde sin kvinde igen, der i mellemtiden er blevet gift og har fået børn, men som stadig har følelser for vores helt. Skal han prøve at glemme hende og forlade den lille by Banshee, hvor de i øvrigt skal have en ny sherif, der tilfældigvis dør for øjnene af vores helt, inden han har overtaget jobbet? Eller skal han blive og kæmpe for hende, overtage en anden mands identitet og blive byens næste sherif? Kæmpe anbefalinger herfra.

Ray Donovan, HBO Lidt i samme genre som Banshee, og så alligevel ikke, for Ray Donovan spiller lidt mere på din samvittighed. Det er en af de mest sete serier i min omgangskreds, nok mest hos mændene. Vores fantastiske helt er de kendtes “Go to-mand”, hvis de har problemer – alle slags problemer – i Hollywood. Serien er super underholdende og samtidig nem og enkel, så du kan sagtens have mobilen fremme og chatte lidt imens.

Dexter, Paramount og Netflix En serie, mange er startet på, men hurtigt er gået kold på. Giv den en chance, for serien om den akavede, lidt asociale retsmediciner hos Miami Police der selv opsøger seriemorderne, vokser på dig. Du kan binge den ene sæson efter den anden, når du først har fået Dexter ind under huden. Der er masser af kærlighed og skøn Miami-sommer, og så har Dexter verdens sejeste søster, der naturligvis også arbejder hos Miami Police. Rygtet vil det, at en 9. sæson er lige om hjørnet.

Boblere "The Night off" · super krimi, spænding til det Sidste ”The Good Fight” · fed advokatserie 28 / Mit Østerbro


Showroom: Rentemestervej 62 - 2400 København NV Tlf. 5353 8846 - www.copenhagenbikecompany.com


Mit Østerbro Konkurrence

FAMILIEVIRKSOMHEDEN BYLINDHARDT

som drives af Tine Lindhardt, blev oprindeligt startet i 2015 af hendes ældste datter Maria, der havde fået ideen med at skabe plakater med bymotiver i en minimalistisk, enkel og stilren streg. Det der var tænkt som et supplement til hendes SU, greb om sig, og Tine og den yngste datter Emilie blev en del af virksomheden.

Østerbromotiver

BYLINDHARDT TINE HAR ET LANGT CV INDEN FOR GRAFISK DESIGN med alt fra kosttilskud,

interiør og beklædning. I dag arbejder hun fuldtid med at skabe plakater, som fortsat har det enkle og stilrene udtryk, og med at betjene kunderne i bylindhardts webshop.

Tine fortæller: Inspiration til plakaterne har jeg fået gennem mange traveture på Østerbro. Jeg er dog sikker på at mange Østerbro borgere, med et længere tilhørsforhold til bydelen end jeg, kan have andre og gode ideer til plakatmotiver. Derfor fik vi lyst til at udskrive en konkurrence, hvor vi sammen med Martin Andersen fra ”Mit Østerbro” vælger det mest spændende Østerbromotiv. Vinderen vil få en plakat af motivet i A3 med en professionel indramning fra glarmester F. Linck. Plakaten vil herefter kunne købes på bylindhardt.com.

VIND EN PLAKAT PLAKATERNE KAN SES OG BESTILLES PÅ WEBSHOPPEN:

bylindhardt.com · Priser fra kr. 245 – kr. 345 Plakater kan købes professionelt indrammet hos: Glarmester F. Linck, Vennemindevej 74, Kbh. Ø tlf. 39 29 55 12

30 / Mit Østerbro

Du kan deltage i konkurrencen ved at følge og tagge dit yndlings-Østerbromotiv på @mitoesterbro og @bylindhardt_design. Vinderen annonceres på instagram.


Mit Østerbro / 31


Mit Østerbro Bolig i byen

Ingen opgave er for lille, intet projekt er for stort Dit byggemarked på Østerbro – og det var her det hele begyndte. Vores lokale trælast i Randersgade tilbyder træ og byggematerialer til små og store opgaver.

Stik hovedet indenfor i nr. 23 til venstre for porten og lad os hjælpe dig med dit byggeprojekt.

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

E

rfaring. Øbro Træ har været byens trælast siden 1940. "Det gør os lidt anderledes end andre byggemarkeder i København. Vi ved, at godt begyndt er halvt fuldendt, og de gode materialer er medvirkende til det gode resultat. Og vores erfarne medarbejdere kan rådgive dig om det rette valg eller bidrage til den gode ide – og tager sig god tid til det. Uanset om du er amatør eller professionel. Bare du, som vi, er godt gammeldags bidt af håndværk", fortæller Almir Vojnikovic, Øbro Træ's afdelingsdirektør.

Bredt sortiment "Øbro Træ i Randersgade er din trælast tæt på. Vi har byens bedste sortiment i træ og leverer stort set alle former for

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

materialer til ombygning, større og mindre renoveringer og udbygning af din bolig. Og så fører vi både isenkram, låse og andet tilbehør og alle de kendte mærker i kvalitetsværktøj til konkurrencedygtige priser. Vi har et stort udvalg af værktøjsmaskiner udstillet i butikken, så du kan se, røre og prøve det før du køber".

Aktuelle tilbud Du kan altid finde aktuelle tilbud i butikken på Randersgade eller på onlineshoppen, wood-online.dk

Rådgivning "Som kunde skal du være sikker på, at du har fået det rigtige med i købet, og til den rigtige pris. Derfor vil du altid opleve, at vi godt kan lide at spørge. Den gode snak giver os mulighed for at rådgive dig og finde eventuelle alternative løsninger, som kan forbedre din økonomi i projektet", fortæller Almir.


Mit Østerbro Bolig i byen

NY LEDELSE Almir Vojnikovic har været ansvarlig for driften af butikken de seneste 10 år og er afdelingsdirektør. Målsætningen er, at trælasten skal forblive den samme, dogdog med et mere moderne tvist, og udvidet sortiment.

Udvidet sortiment I Øbro Træ's udvidede sortiment finder du: Maling fra Dyrup Grille fra Napoleon Gas fra Cosan Plankeborde, Bænke Hylder i eg

Historie og nostalgi Øbro Træ er den sidste såkaldte ’baggårdstømmerhandel, som fra sin begyndelse og frem til 1970 var et almindeligt syn i det københavnske handelsliv. Baggården emmer af nostalgi og dén her helt specielle duft af kvalitetstræ, som vi ikke kan få nok af – og du går næppe herfra uden lysten til at gå i gang med et eller andet byggeprojekt. Under alle omstændigheder er Øbro Træ's baggård så absolut et besøg værd.

Udvidet åbningstid om lørdagen

ØBRO TRÆ ØSTERBRO Randersgade 23-27 · 2100 Ø · Tlf. 39 16 20 00 · Man-fre: 07:00-17:00 · Lør: 09:30-14:30 · Søndag lukket

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Bolig i byen

Hos ART & FRAME sætter de gerne kunsten til vægs

Trænger arvestykket fra mormor til en ny ramme? Skal de klassiske plakater fra Louisiana eller Louvre hænges op med stil? Eller har du investeret i fremtidens kunstværker og ønsker at præsentere dem så flot som muligt? Så læg vejen forbi Art & Frame på Østerbrogade og få hjælp til at sætte kunsten til vægs. Af: Rikke Kokholm Foto: Dan Møller

S

elve indramningen af et billede, et fotografi eller en plakat er mindst ligeså vigtig for udtrykket, som selve motivet er det. Det er derfor afgørende at vælge den rette ramme. En billedramme er ikke alene med til at passe ekstra godt på billedet. Den kan også være med til at fremhæve det. Det ved de hos Art & Frame, der har sat kunsten til vægs siden plakaternes årti, 1995, med afdelinger både på Frederiksberg og Østerbro. Og netop Østerbroafdelingen flyttede i foråret 2020 fra nr. 85 til nr. 117 for at få adgang til nye og større lokaler.

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

”Vi flyttede lidt længere ud ad Østerbrogade for at få mere plads – blandt andet til at præsentere et større udvalg af vores forskellige indramningsmuligheder og til at afholde større udstillingsarrangementer,” fortæller Helene Storm Pedersen, der sammen med Martin Storm Pedersen står bag Art & Frame. Således fungerer denne afdeling i høj grad som galleri og indramningsforretning, imens forretningen på Frederiksberg også rummer værksted, hvor alle indramningerne laves. I hånden naturligvis. For hos Art & Frame lægger man vægt på kvalitet. Derfor bliver mange af de lister, der anvendes til indramningerne, også importeret fra Italien, hvor de skæres, slibes og pudses i hånden for det smukkeste og mest holdbare resultat.


Mit Østerbro Bolig i byen

Lokale og loyale kunder Og netop håndværket er i højsædet i den hyggelige butik på Østerbrogade. ”Det der kendetegner os er, at vi udelukkende er en indramningsvirksomhed, der lever og ånder for at indramme alle former for kunst,” fortæller Stine Faartoft, Art & Marketing Manager. Kunderne kommer både fra lokalområdet og resten af København, og tæller såvel privatpersoner som museer (Louisiana, Den Hirschsprungske Samling m.fl.), gallerier, virksomheder og kunstnere. Og for at kunne yde deres bedste, har de fleste af medarbejdere hos Art & Frame en eller anden kunstnerisk baggrund (arkitekter, kunstnere, fotografer, designere). Muligvis lidt af en tilfældighed, men alligevel med god grund. ”I en virksomhed som vores, er det vigtigt med æstetisk sans og et personligt forhold til både former og farver,” forklarer Stine og fortsætter: ”Og så skader det bestemt ikke, hvis man samtidig har en vis viden om – og interesse for – kunst.”

Vejledning i højsædet Men hvorfor overhovedet vælge Art & Frame frem for blot at tage en hurtig ramme under armen, når man er i IKEA? Svaret er ligetil – for hos Art & Frame er man gode til at vejlede kunderne til det helt rigtige valg for dem. Her er en ramme ikke bare en ramme, siger Helene – og Stine supplerer: ”Kunderne tager som regel deres billeder med ind til os. Det er altid rart at se billedet i virkeligheden for at få en fornemmelse af mulighederne, ligesom det også kan være givtigt at se de omgivelser, billedet skal være en del af, for at kunne give den bedste rådgivning og finde frem til det bedste resultat. Det kan være, det skal passe over en bestemt sofa eller indgå i en større kontekst med en masse andre billeder. Så vi kigger ikke nødvendigvis kun på det enkelte billede, men i lige så høj grad også på omgivelserne og kunden, der kommer ind med det.”

SMAG OG MULIGHEDER Med over 700 rammeprofiler at vælge imellem i alle tænkelige tykkelser, udformninger og farver er der rig mulighed for at finde den helt rigtige hos Art & Frame. ”Vi vælger typisk 3-4 indramningsforslag ud fra vores dialog med kunden. Det er jo ikke vores smag, vi skal pådutte kunden, men vi sætter en ære i altid at komme med vores bud på det bedste for netop deres billede. Uanset om det er et arvestykke fra farmor eller ny fotokunst.”   Men et er smag og behag. Et andet er, hvad der kan lade sig gøre. For det skal være kvalitetsmæssigt godt sammensat. Derfor er det ikke alle kombinationer af rammer og glas, der er lige velegnede. Og det er netop denne ekspertise, man får hos Art & Frame.    Selv om både Helene og Stine er enige om, at der er tale om en indramningsbutik med stolte håndværkstraditioner, så er det også en forretning hvor man ikke er bange for at tænke anderledes og bryde ud af de vante rammer, fortæller Helene:  “Vi er for eksempel begyndt at holde ferniseringer og vekslende udstillinger med både etablerede og up-coming kunstnernavne. Blandt andet har Jan Grarup udstillet sine tankevækkende fotografier, Martin Askholm sin farverige manga-grafik, og netop nu kan man kigge forbi og opleve en ganske særlig udstilling med nogle af Ib Spang Olsens knap så kendte erotiske tegninger og sønnen, Lasse spang Olsens, skulpturer. Dermed håber vi at kunne være med til at bringe en masse forskellig kunst til folk,” slutter hun.

ART & Frame Østerbrogade 117 · 2100 København Ø · Tlf 40 92 02 05 www.art-frame.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro Shopping

3

2 1 4

SommerSHOPPING 7 6

8

5

9

10

1. Sandaler, Emma Go, 1.295 kr. | 2. Vandtæt bøllehat, Ilse Jacobsen Hornbæk, 300 kr. | 3. Vest, Créton, 599 kr. | 4. Vingummi, 'Blackcurrant With Strawberry', Wally & Whiz købt hos Spiceygirls.dk, 59 kr. | 5. Skjortekjole, M. Wiesneck, 1.299 kr. | 6. Whisky, 'Blended Malt Whisky 40 %', The Naked Grouse, 299 kr. 7. Hårklemme, Créton, 39,95 kr. | 8. Solcreme, 'Sun Lotion SPF 30 Nordic', Raunsborg, 199,95 kr. | 9. Shorts, LauRie, 849 kr. | 10. Sandal, Tamaris, 499 kr.

36 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

KUNDEUDTALELSER Malene og Jacob Palle Madsen Edelslundsvej · Taarbæk Gl. kalk brænderivej 27-33 · Østerbro

De indgåede aftaler blev overholdt og forløbet var meget trygt. Vi kunne altid få kontakt til håndværkerne hvis der opstod spørgsmål eller ting der hurtigt skulle afklares. Den indbyrdes tone blandt håndværkerne var altid behagelig og positiv. Håndværkerne havde høj arbejdsmoral i deres arbejdstid.

Strandvejen 136 · Hellerup

Niels Frandsen A.N. Hansens Allé 19 · Hellerup

Vandt Frederiksberg Kommunes påskønnelse for "Smuk facade i 2018" Steen Blichersvej 2 · Frederiksberg

Falk er meget professionelle og leverer et godt stykke håndværk. De nemme og behagelig at kommunikere med. Man er hurtig tryg ved samarbejdet. så jeg kan varmt anbefale firmaet til lignende opgaver. Elisabeth Momme Ulstrupgård A/B · Helsingør

E/F Ejahus, Lyneborggade 6 · Amger

Positive, høflige, opmærksomme og dygtige håndværkere. Selv i virkeligt møgvejr. En helt igennem en god og tryg oplevelse. Jacob Hatting · Andelsboligformand Arbejdet var veltilrettelagt og de blev færdige før tid. Man må især rose firmaet for deres kommunikation, ikke mindst de ugentlige nyhedsbreve med billeddokumentation. Et firma jeg varmt kan anbefale.

Frederiksberg Alle 36-40 · Frederiksberg

Adolph Steens Alle 8 · Frederiksberg Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Bolig i byen

Få et ALTANEFTERSYN udført af uvildig ingeniør

Nye altaner fra Altan.dk

Eksempel på udskiftningsmodne altaner

Har du en gammel altan, som du er bekymret for har en begrænset levetid? Og vil du gerne have en afklaring på, hvor mange år den har igen? Danmarks største leverandør af altaner, Altan.dk, har indgået samarbejde med ingeniørvirksomheden NIRAS, som bl.a. er eksperter i bygherrerådgivning og byggeri generelt. De vil, som den uvildige ekspert, udføre selve eftersynet og efterfølgende komme med en handlingsplan. 38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

om Danmarks største altanvirksomhed har Altan. dk opsat mange tusinde altaner. De kender til den absolutte nødvendighed af opmærksomhed på bygningers bæreevne, materialers levetid og i det hele taget den eksisterende altans beskaffenhed. Som reglerne er lige nu, er det op til ejeren selv, at sikre, at altanerne er i forsvarlig stand. Men ifølge Jørgen Nielsen, som er Professor på Build på Aalborg Universitet og ekspert i bærende konstruktioner, viser erfaringer, at det ikke altid bliver efterlevet. Jørgen Nielsen opfordrer derfor ejere af bygninger, som er opført fra slutningen af


Mit Østerbro Bolig i byen

TIDLIGERE TIDERS UHENSIGTSMÆSSIGE KONSTRUKTIONER

Tegn der bør udløse en inspektion 1800-tallet til 1950’erne, til at få foretaget et altaneftersyn af en professionel. Denne opfordring bakker Altan.dk op, da altaner fra den tid ofte vil have passeret deres forventede levetid. Samtidig kan det være svært for lægfolk at inspicere eventuelle skader, fordi de ofte vil optræde inde i murværket i de indstøbte jernprofiler.

Altan.dk betaler tilstandsrapporten Med det nyligt indgåede samarbejde med NIRAS har Altan.dk mulighed for at formidle kontakten til et af Danmarks absolut største ingeniørfirmaer. NIRAS vil, som den uvildige ekspert, udføre selve eftersynet af altanen og efterfølgende komme med en handlingsplan. Bliver deres konklusion, at altanerne bør skiftes til nye, eller at de eksisterende skal renoveres, står det beboeren/ foreningen frit for at vælge, hvem der skal udføre arbejdet. ”Vi vil selvfølgelig gerne stå for udskiftningen eller renoveringen af de eksisterende altaner og skulle man vælge os, betaler vi for den rapport, som man har fået udarbejdet af NIRAS. Vælger man at få det gjort andetsteds, må man selv betale for ingeniørrapporten,” siger Ulrik Knudsen, salgschef i Altan.dk og tilføjer: ”For os er det vigtigt, at man gør det, man er god til. Vi er rigtig gode til alt omkring altaner – ansøgningsprocessen, designet og selvfølgelig hele konstruktions- og monteringsfasen. Vi er en altanvirksomhed og ikke en ingeniørvirksomhed. Derfor skal vi ikke regne på folks gamle altanernes levetid. Det er ikke troværdigt at gøre med den ene hånd, for så efterfølgende sælge nye altaner med den anden,” siger han.

En del af årsagen til, at det er en god ide at få tjekket sin altan er, ifølge Teknologisk Institut, dels tidligere tiders uhensigtsmæssige konstruktionstyper, dels at den beton, som blev brugt til 60’ernes og 70’ernes byggeboom, nærmer sig eller har overskredet datidens projekterede levetid for beton – den er typisk kun 50 år. Teknologisk Institut understreger dog, at den reelle levetid for beton i høj grad afhænger af miljømæssige påvirkninger og løbende vedligehold. Teknologisk Institut er bl.a. derfor ved at konstruere en drone, der kan undersøge altanernes tilstand. Dronen skal indsamle og registrere data, som efterfølgende analyseres bl.a. ved hjælp af kunstig intelligens. Forhåbningen er, at flere bygningsejere vil få lettere adgang til at få foretaget regelmæssige sikkerhedsinspektioner af deres altaner. Hvis man i dag bor i en ejendom med ældre altaner, bør man altså løbende tjekke altanerne og eventuelt overveje, om man skal få en professionel til at udføre eftersynet. Langt de fleste altaner vil være komplet ufarlige at benytte, men man bør alligevel være opmærksom, hvis de er 40-50 år eller ældre.

Se mere på Altan.dk/altanudskiftning Tegn der bør udløse en inspektion

Det er derfor, Altan.dk har indgået samarbejdet med lige præcis NIRAS, som er internationalt anerkendte og eksperter på området. Det er altanejernes garanti for, at alt bliver gennemført så korrekt og professionelt som overhovedet muligt.

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro Motion & Velvære Mit Østerbro

GULVAFSLIBNING giver nyt liv til boligen

Hvis boligen trænger til nyt liv og lys, kan en gulvafslibning og behandling fra PRIMO GULVSERVICE gøre underværker på en nem og billig måde.

22 års

erfaring i branchen Man bliver forbavset over den forskel, en gulvafslib-

Primo Gulvservice giver gerne vejledning om, hvilken

ning gør i boligen. Når gulvafsliberen har været på

gulvbehandling der passer bedst til ens individuelle

besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og

behov og situation for at opnå et smukt og holdbart

mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve,

resultat.

er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. At få afslebet og behandlet

Alle medarbejdere i Primo Gulvservice har 8-22 års

sine gulve handler også om at få den rette rådgivning.

erfaring i branchen.

FÅ ET GRATIS TILBUD · TLF. 41 12 68 22 · WWW.PRIMOGULVSERVICE.DK


Mit Østerbro

VELKOMMEN TIL GALLERI BREDGADE 22 Udstillingskalender Karen Hilden 2. juni til 15. juni Kyne Nislev Bernstorff 16. juni til 29. juni Sommerudstilling 2021 30. juni til 13. juli Holger Poulsen 15. juli til 29. juli Birgit Sperling, Elisabeth Frank-Rasmussen & Charlotte Diane Cruse 30. juli til 10. august WORLD PRIDE – COPENHAGEN 2021 11. august til 24. august Christina Julsgaard 25. august til 7. september Lisbeth Lunda 8. september til 21. september

Galleri Bredgade 22 · Bredgade 22 · 1260 København @bredgadecph22 Galleri Bredgade 22 www.bredgadecph.dk · Tlf. 22 44 34 44 41 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

DEN GODE SERVICE kommer med ud til kunden

Hos Skousen Østerbro får du ikke kun en supergod service, når du handler i butikken på Østerbro Centret på Lyngbyvej. Her kommer den gode service med ud, når Skousens folk afleverer og/eller monterer hvidevarer hjemme hos kunderne.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

kousen er en alsidig kæde med en masse hvidevarer, elektriske apparater og en bemærkelsesværdig markedsføring, der giver bonus hos modtagerne. Deres reklamer på forskellige platforme viser en virksomhed, der gerne gør tingene på en lidt anderledes måde. ”Vi elsker hvidevarer og vores arbejde her. Det er blandt andet det, vores markedsføring viser, og det passer fuldstændig med mine egne oplevelser. Jeg bor for eksempel 45-60 minutter kørsel herfra alt efter trafik, men jeg synes arbejdet her er hele turen værd. Det er dejligt at være en del af Østerbro, og vores butik ligger fantastisk i Østerbro Centret lige ved siden af Føtex. Her er gode parkeringsforhold og nemt at komme til,” påpeger Bastian Olsen, der er butikschef i Skousen Østerbro. Ejerne af butikken har tre andre Skousen butikker i København, så de dækker byen bredt. Det drejer sig om butikkerne i Søborg på Gl. Kongevej på Frederiksberg og Valby-butikken på Søndre Fasanvej. Det gør, at de kan omkredse hele København, og at man som kunde kan få Skousens velkendte service, uanset hvor man går hen.

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

Tænker ud fra kundens synspunkt ”Vi lægger meget stor vægt på, at den gode service, vi yder i butikken, kommer med ud til kunden, når der skal monteres en vare. Vi bruger masser af energi og ressourcer på, at vi har egne biler og folk, der kører ud og monterer varerne. På den måde bliver kommunikationen fra monteringsdelen til butikken meget kort, så skulle der opstå nogle udfordringer, kan vi få løst det hurtigt og på den bedst mulige måde med kunden. Vi tænker meget ud fra kundens synspunkt og bruger egne oplevelser, når vi selv har købt noget, som sammenligning til konstant at gøre vores service endnu bedre,” siger Bastian Olsen.

Matcher laveste pris på nettet Et af de budskaber kunder har opfanget i markedsføringen er, at Skousen altid matcher laveste pris på nettet. Hvis der er nogen tvivl om, hvorvidt det er rigtigt, tjekker de meget gerne priserne sammen med kunden. ”Derudover er det som sagt en del af vores service, at man kan vælge at tilkøbe levering af varerne i København

og på Sjælland med vores egne folk, og vi leverer både til kantsten eller bærer det op og monterer det. Vi har hørt historier om, at når andre hvidevarevirksomheder benytter eksterne folk til arbejdet, kan man risikere, at de kører igen uden at levere, hvis der opstår tvivl eller problemer, fordi de har meget travlt. Vores folk ordner tingene, så det bliver gjort ordentligt. Og generelt har vi en meget effektiv kundeservice, som er til at få fat på,” siger Bastian Olesen og tilføjer: ”Da vi desuden har et godt samarbejde med vores leverandører, giver de ofte vores kunder et ekstra godt tilbud med i handlen. Eksempelvis kan man få 5 års garanti på nogle varer, uden at man skal betale for det. Det er blandt andet sådanne forhold, der gør, at det er sjovt at arbejde her. Det har mange inden for branchen fundet ud af, så rigtig mange gode medarbejdere er kommet hertil, da de også gerne vil være en del af den gode ånd hos Skousen,” slutter Bastian Olsen.

GODE MULIGHEDER FOR FINANSIERING Den primære vare i Skousen er hvidevarer, men de sælger også mange små el-apparater, blendere, juicere, kaffemaskiner, el-tandbørster, støvsugere, airfryere, forbrugsmaterialer til for eksempel kaffemaskiner (men intet isenkram) m.m., fortæller butikschefen. ”Vi leverer stort set alt inden for hvidevarer hele sortimentet af hvidevarer, når der skal installeres et nyt køkken. Hos os har man gode muligheder for finansiering, vi har f.eks. en kampagne, der hedder 0-0-0, og som er 0 rente, 0 gebyr og 0 oprettelse i op til 60 måneder. Det er mange rigtig glade for, for så de ikke behøver at betale mere, end hvad varen koster.”

SKOUSEN Lyngbyvej 11 · 2100 København Ø · Tlf. 35 81 05 85

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Mit Østerbro Bolig i byen

INDE OG UDE Geen-a er en af Kartells nyeste skud på stammen. Lampens simple linjer og rene form har en familiær og stadig spændende effekt. Den nye lampe er designet af Ferruccio Laviani, og den kan bl.a. købes hos Lampemesteren

Lampe fra Kartell, 4.851 kr. www.kartell.com

EN VOKSENDE FAMILIE Made by Hand introducerer seks nye lamper i RO Lamp designet; en ny bordlampe, en gulvlampe og fire pendler i forskellige størrelser. Den første RO Table Lamp, der blev valgt til NOMAs indretning i 2019, er kendt for sit naturlige materiale, som bidrager til et nordisk og autentisk udtryk. Made by Hand forhandles bl.a. hos SpaceInnovators på Østerbro.

Lamper fra Made by Hand, fra 1.595 kr. www.madebyhand.dk

BOLIGspot

ARKITEKTURINSPIRERET SOFABORD Med inspiration fra Le Corbusiers Villa Savoye tegnede designstudiet ARDE i 2019 sofabordet Savoye for Eva Solo Furniture. Nu udvides kollektionen af sofaborde med en ny lys variant i hvidolieret eg. Sofabordet fås i runde, rektangulære og kvadratiske former, og træet til de massive bordplader er FSC®-certificeret. Sofabordet fås bl.a. hos Olsson Møbler.

Sofabord fra Eva Solo, fra 4.995 kr. www.evasolo.com

TAKTILE TAPETER

ALSIDIG OG ENKEL Alsidig enkelhed beskriver meget præcist D-Neo, som er en helt ny serie fra Duravit. Serien er med sine mange komponenter alsidig, og hver del i sig selv er designet med enkelheden i fokus. Den belgiske designer Bertrand Lejoly har med D-Neo skabt en serie af håndvaske, vandhaner, møbler, toiletter og badekar, der gør sig fri af kortvarige trends og giver plads til, at man kan udfolde sin individuelle stil på badeværelset. Serien rummer bl.a. et minimalistisk armatur og en smuk bowle. Duravit forhandles bl.a. hos Broernes VVS på Østerbro.

Bowle og armatur fra Duravit, fra hhv. 2.463 kr. og 1.369 kr. www.duravit.dk 44 / Mit Østerbro

Den nye tapetkollektion EDGE er en sanselig affære, hvor taktile effekter og stoflighed skaber enkle, karakteristiske udtryk. Fører man hånden hen over tapetets overflade, kan man mærke referencen til de sanselige overflader, som kendetegner brandet DETALE, der står bag tapetet og derudover laver effektmaling og indfarvet spartel. Kollektionens douce farver er inspireret af naturen, og mønstrene sender referencer til den urbane livsstil i de stilfulde storbyer, som har lagt navn til seriens designs, der bl.a. hedder Cosy Copenhagen og Sassy Stockholm og Modern Moscow. EDGE forhandles hos bl.a. Flügger.

Tapet fra Detale, 849 kr. pr. rulle. www.detalecph.com


Er du klar til sommeren?

Dagene begynder tidligt og mørket kommer sent - så lysten til at være ude på terrassen, altanen eller i haven er stor. Gør din altan, din sommerhushave eller din terrasse klar til de skønne, danske sommerdage og lune minderige sommeraftener, med lækre nye havemøbler. Skab et fantastisk udemiljø med vores flotte møbler og tilbehør, eller find mere inspiration på www.altanliv.dk. 1. Cinas butterfly bord rund, teak - 3.899,- // 2. Cinas parasol, sort/teak Ø1,8m - 1.099,- // 3. Venture Design Kenya foldestol m. armlæn teak - 999,- // 4. Linum hynde, lys grå - 199,- // 5. Madame Stoltz hynde, mønstret raspberry - 115,- // 6. Bgreen Berit krukke, glaseret brun, Ø22cm - 199,- // 7. Deluxe Homeart udendørs LED lys, hvid, 15cm - 129,- // 8. Morsøe grill - 2.999,- // 9/10. Madame Stoltz bambus lanterne lille/stor - 359/465,- // Se hele udvalget på www.altanliv.dk


Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner, persienner og markiser i alle de rigtige farver.

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en fagsnak i din egen bolig. Vi finder så den rigtige løsning, der passer til netop det udtryk du ønsker. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering. Kig forbi Nordre Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de Tilkald gardinbussen nu ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Book et besøg nu på Tlf. 35 42 01 67 tlf. 35 42 01forbi 67 – og vi kommer

Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

46 / Mit ØsterbroEr

www.gardin-jensen.dk

det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leverin farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og p


Mit Østerbro Bolig i byen

TRAPPEVASK OG EJENDOMSSERVICE RENGØRING UNDER ORDNEDE FORHOLD Trappevask · Vicevært · Vinduespolering · Kontorrengøring · Privat rengøring

Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

NEJ TAK TIL SOCIAL DUMPING! Alle vores medarbejdere får løn, feriepenge og pension m.m. i henhold til overenskomsten. Endvidere har vores medarbejdere den tid til deres rådighed, som opgaverne kræver. Det betyder, at vores medarbejdere og kunder, ved at vælge Vaskeholdet.dk som deres arbejdsplads eller leverandør af rengøringsopgaver, aktivt har valgt side i kampen mod social dumping og dårlige arbejdsforhold! Vi er lokale og cykler rundt Vaskeholdet.dk på Østerbro Trappevask - Vicevært - Vinduespolering - Kontorrengøring

KONTAKT WWW.VASKEHOLDET.DK GRØN OMSTILLING RENGØRING UNDER VASKEHOLDET@VASKEHOLDET.DK Hos Vaskeholdet.dk har vi udskiftet ALLE ORDNEDE FORHOLD 51 43 98 78 Hos Vaskeholdet.dk har vi overenskomst vores diesel varevogne med EL ladcykler, og man kan nu opleve de fleste af vores medarbejdere "drøne" rundt i gader og stræder på disse. Godt for deres arbejdsglæde og velvære - og godt for miljøet!

med vores medarbejdere. Dette betyder ordnede forhold for både medarbejdere og kunder. Og det er vi faktisk ret stolte af!

Kontakt os gerne for et godt tilbud

www.vaskeholdet.dk · Tlf. 51 43 98 78 Mit Østerbro / 47


Mit Østerbro Bolig i byen

godbetydernattesøvn mere end du tror GÅ IND PÅ HJEMMESIDEN WWW.SMARTSENG.DK OG SE ALLE MULIGHEDERNE

Å bent 24-7

BOOK EN TID

Sandø Continental fra Carpe Diem

Stort udvalg af lækkert sengetilbehør

Royal sengen fra Auping

Vi leverer og monterer – og tager din gamle seng retur!

ÅBNINGSTIDER: MAN - TORS 10.00 - 17.30 · FREDAG 10.00 - 18.00 · LØRDAG 10.00 - 15.00 · 1. SØNDAG I MD. 10.00 - 15.00 RØDOVRE: ROSKILDEVEJ 284 · TLF.: 3672 6080 · WWW.DEN7HIMMEL.DK 48 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Mit Østerbro / 48


Mit Østerbro

Tag Iki Sushi med på picnic Kom forbi Iki Sushi på Østerbro og tag en lækker, sommerlig og kvalitetsrig picnic med dig ud i sommervejret. Nyd dine favoritter eller gå på opdagelse i vores menukort.

KIG FORBI ELLER BESTIL SOM TAKE AWAY Ndr. Frihavnsgade 52 2100 København Ø Tlf.: 35 38 61 22

Århusgade 79 2100 København Ø Tlf.: 39 27 66 66

Gl. Kongevej 41 B 1610 København Tlf.: 88 53 98 88

Vesterbrogade 113 1620 København V Tlf.: 33 25 23 22

Jyllingevej 19, 2720 Vanløse Tlf.: 31 65 00 58


Mit Østerbro

Limited edition - Økologisk ekstra jomfru olivenolie

ÅRETS SOMMEROLIE ER ENDELIG LANDET Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @oliviersogco.dk


48 sider Sommer i byen


Mit Østerbro Sommer i byen

EDIE er kvalitetsmodetøj fra de bedste brands til kvinder. Priserne er yderst jordnære, da det er tøj fra sidste sæson, der sælges i butikken på Østerbrogade eller på webshoppen edie. dk. Godt tøj fortjener nemlig at blive solgt - også selvom det er fra sidste sæson.

EDIE giver tøj en ekstra chance Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

ag det stadig mere succesfulde tøjfirma står Christina Wiesner, som startede EDIE for tre år siden. Hun er egentlig uddannet jurist og arbejdede tidligere som advokat for bl.a. modebranchen. I den forbindelse spekulerede hun ofte over, om der ikke kunne gøres noget med de mange overskuds-

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

varer, som ender deres dage på et lager eller bliver smidt ud. ”De forskellige brands holder måske lagersalg en eller to gange om året, men mange – inklusiv mig selv – er ikke til lagersalg, og jeg synes heller ikke, at varerne præsenterer sig selv særligt godt på et lagersalg. Så jeg tænkte, der måtte være en mellemvej med en form for multibrandbutik, der sælger sidste års varer i stedet for de helt nye varer. Derfor kastede jeg mig

ud i det og begyndte at tage fat i forskellige tøjbrands. Efter mange møder og lang tid lykkedes det mig at få ti brands med på idéen, og jeg åbnede en butik på Kompagnistræde i indre by. Folk tog heldigvis virkelig godt imod mit initiativ, og efterhånden kom der flere brands ind i folden. Et år senere åbnede jeg webshoppen, og så begyndte det for alvor at rykke. I dag fylder webshoppen faktisk mere end butikken,” siger Christina.


Mit Østerbro Sommer i byen

Lækkert kvalitetstøj og bekæmpelse af tøjspild EDIE sælger en bred vifte af tøj og accessories fra populære brands til kvinder. Tøjet er fra tidligere sæsoner og får en ny chance hos EDIE. Når du handler hos EDIE er du med til at bekæmpe tøjspild samtidig med at du kan købe kvalitetstøj til gode priser.

Rykkede fra indre by til Østerbro Da coronaen ramte verden sidste år, valgte hun at opsige sit store og meget dyre lejemål i Kompagnistræde. I stedet rykkede hun til lokaler på Østerbrogade, som hun i dag er utroligt glad for. ”Det er simpelt hen den bedste beslutning. Hver dag er jeg så glad for at være flyttet til Østerbro. Her er hyggeligt, lokalt og med en sindssyg god stemning i forhold til indre by. Man kan mærke, det er folks nærmiljø, de interesserer sig for stedet, de hilser, snakker og hygger sig på en god måde. Både alle mine medarbejdere og jeg er så glade for at være her,” påpeger Christina.

Blåstemplet af branchen I dag samarbejder EDIE med over 25 brands og er for alvor blevet blåstemplet af branchen. Mange brands var lidt bange for konceptet, da de i første

omgang betragtede det som ren outlet. ”Men vi har som sådan ikke noget med outlet at gøre andet end de lave priser. Alt er virkelig pænt præsenteret og vi har ikke nogen gule discountmærker på tøjet. Mange brands skriver til os i dag og giver udtryk for, at de gerne vil være med på vores koncept og samarbejde med os. Det er der mange årsager til, men synspunkterne omkring og fokus på bæredygtighed inden for tøjbranchen har ændret sig markant de seneste år,” siger Christina og fortsætter: ”Vi forsøger at gøre noget ved det overskydende tøj i modebranchen. Tøjet fra sidste sæson eller sidste år fejler ingenting og er lige så godt som det helt nye tøj,” understreger hun. ”Der skal bare være plads til nye varer, og modebranchen har ikke ubegrænset lagerplads, så her kan vi hjælpe med at få ældre varer videre ud til forbrugerne, så det ikke går til spilde”.

Dejligt med nye tiltag Christina elsker sin nye tilværelse som indehaver af EDIE og savner ikke sin advokatgerning et eneste sekund. ”Der sker noget nyt hele tiden, og dagene ligner aldrig sig selv. Det er sjovt og skønt, at vi konstant kan afprøve nogle nye tiltag. Jeg arbejder mindst lige så meget som før, men det er langt sjovere og meningsfyldt at være med til at bekæmpe tøjspild end at arbejde i advokatbranchen,” konstaterer Christina med stor overbevisning. Se mere på www.edie.dk · @edie.dk www.facebook.com/EDIEdanmark www.instagram.com/edie.dk

EDIE Østerbrogade 128 · Tlf. 31 32 56 30 · www.edie.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro Sommer i byen

SHANGIES BY STILOV En dansk sandal i et stilrent design. Kvinden bag brandet er Maria Stilov, der bor på Østerbro. Shangies fås i 4 elegante modeller til kvinder, mænd og børn – og der er mere end 25 flotte farver at vælge mellem. Sandalerne forhandles kun i særligt udvalgte butikker og koster fra 299 kr.

Du kan finde din nærmeste Østerbro forhandler på www.shangies.com

SOMMER i byen BÆREDYGTIG MODE Skøn sommerkjole fra Second Female. Pris 475 kr. (Vejl. 900 kr.)

EDIE · Østerbrogade 128 Tlf. 31 32 56 30 www.edie.dk

DRØMMEGARDEROBE Der findes næppe noget mere dreamy end fornemmelsen af sommer – lun luft, sanselige farver og følelsen af sprøde tekstiler. Denne sæson bygger danske JUNA bro mellem brandets sengetøjskollektion og nattøjsuniverset og sætter poetiske vintageblomster og vaflet bæk & bølge på bukser, shorts, skjorter og kjoler, der sagtens tåler dagens lys. Kollektionen findes i str. XS, S/M & M/L til priser fra 249,95 til 399,95 kr. (vejl.)

JUNA forhandles bl.a. hos Magasin, Illums Bolighus & på www.juna.dk

54 / Mit Østerbro

LIMITED EDITION GLOW BEAUTY SERIE Til forår/sommer 2021 relancerer & Other Stories deres limited edition Glow Beauty serie. Dette kuraterede sortiment blev skabt for at give et strejf af sofistikeret glans til din sommerskønhedsrutine. I kropsserien byder den duftende favorit 'Perle de Coco' velkommen til skinnende udgaver af bodyscrub og bodylotion, plus en hårduft for at tilføje endnu et niveau af muligheder.

Bodyscrub 125 kr · Bodylotion 95 kr · Hair Fragrance 55 kr. www.stories.com nu


10 ÅRS JUBILÆUM MED FIAT HOS KROGSGAARD Fiat 500 hybrid Dolce Vita Spar 10.000 kr.! Før pris: 150.000 kr. Din pris: 140.000 kr.

Fiat 500C hybrid Dolce Vita Spar 10.000 kr.! og få brændstofkort med på hele 5.000 kr.! Før pris: 175.000 kr. Din pris: 165.000 kr.

FINANSIERING FRA KUN:

1.699 KR./MD.

Løbetid: 96 md. ÅOP: 6,01 % Fast debitorrente: 2,95 %

Udbetaling: 10.000 kr. Samlet kreditbeløb: 140.425 kr. Samlede kreditomk.: 22.679 kr. Samlet tilbagebet. (ekskl. udb.): 163.104 kr.

Det viste eksempel gælder Fiat 500 1.0 hybrid 70 hk Dolce Vita 140.000 kr. inkl. levering. Tilbuddet gælder kun omhandlende fabriksnye kampagnebiler. Kun privatpersoner, som kan kreditgodkendes. Finansiering via Krogsgaard Finans. Der er 14 dages fortrydelsesret på lånet. Gælder til og med den 30. juni 2020. Tilbuddet: Gælder 10 stk. Fiat 500/500C 1.0 hybrid 70 hk Dolce Vita på lager med levering senest 30. juni 2021. Gælder ikke privat- eller erhvervsleasing. Der tages forbehold for udsolgte farvekombinationer og leveringstid. Brændstofkort: Indeholder 5.000 kr. inkl. moms og medfølger kun Fiat 500C 1.0 hybrid 70 hk A+++ Vita. Gælder til alle Q8 tankstationer i hele Danmark. Leveringstid på medfølgende brændstofkort kan forekomme. Dolce Brændstofkort kan ikke byttes til kontanter eller yderligere rabatter. A++ A WLTP m. std. udstyr. Forbrug v. bl. Kørsel 19,6–19,2 km/l. CO2-emission 115-118 g/km. Årlig ejerafgift 1.000 kr. Bilen er vist med ekstraudstyr, som kan ændre forbrug, emission, pris og ejerafgift. A +

B C D E krogsgaard-biler.dk F G

Krogsgaard Ballerup Energivej 12 2750 Ballerup

Krogsgaard Birkerød Birkerød Kongevej 82-88 3460 Birkerød

Krogsgaard Gentofte Mesterlodden 37 2820 Gentofte

Telefon 72 11 21 07


Måske Verdens Sundeste Naturlig iste og energidrik fra Brasilien produceret af yerba mate, acaí og guarana

Organique består af naturlig frugtekstrakt og te brygget på yerba mate. Der er ingen kemiske tilsætningsstoffer, og det er uden genmodificerede ingredienser. Organique er til dig, som ikke vil fylde din krop med kemiske produkter.

Sundt og længerevarende energiboost med Organique. Den naturlige koffein fra yerba mate og guarana giver dig et naturligt energiboost, som giver øget overskud og mere energi. Det høje indhold af vitaminer, antioxidanter og mineraler kan også være med til at styrke din krops helbred.

Vi har fundet de sundeste frugter, bær og urter fra Brasilien. Valgt den bedste kvalitet. Købt ingredienserne fra økologiske landmænd i Amazonas, som har dyrket dem bæredygtigt. Og så har vi produceret veganske isteer og energidrikke til dig, som ikke vil fylde din krop med unaturlige produkter. Vores bæredygtige værdikæde støtter op om en bæredygtig fremtid og om den socialøkonomiske udvikling for landmændene i Amazonas - og når du køber Organique, er du med til at støtte denne udvikling. Organique er et sundere alternativ til dig, som passer på din krop og på din fremtid.

Acaí, Guarana & Yerba Mate

Fås bl.a. hos Helsemin, Nava Helsemarked, Meny Nordhavn, Meny Rotunden og Meny Nærum

Find din nærmeste forhandler på organique-europe.com/forhandlerside Følg os organique_europe


DET SUNDE ALTERNATIV NATURLIGT ENERGIBOOST FRA ØKOLOGISK ISTE OG ENERGIDRIK

Organique Europe ApS

Mail: sales@organique-europe.com | Tlf.: +45 6916 1663 Ådalsvej 5, Gravens | DK-6040 Egtved |web: www.organique-europe.com


Mit Østerbro Sommer i byen

Henrik Thierleins liv har være turisme siden han, som helt ung efter Handelsgymnasiet, i London skrev opgaven ”Denmark as a tourist industy towards year 2000” hos Niels Brocks FUHU, Foreningen til Uddannelse af Unge Handelsmænd på Hammersmith and West London College. Som Akademiøkonom i turisme var han forbi VisitOdense og VisitDenmark i London, HQ i København og Oslo. Siden fulgte over 20 år som international pressechef for Wonderful Copenhagen. I dag fungerer Henrik Thierlein som rådgiver i turisme, presse og gastronomi og sætter til stadighed et solidt aftryk på omtalen af især København og omegn, hvilket i turistbranchen og blandt journalister har givet ham kaldenavnet Mr. Copenhagen. Selv om Fynboen fra Odense har haft base på Frederiksberg i over 25 år, er det også blevet til et godt bekendtskab med Østerbro med familieliv på Øster Søgade med udsigt over søerne ét husnummer fra sønnens skolegang på Bordings Friskole på samme søbred. Henrik Thierlein startede sidste år sin profil med egne fotos på Instagram med tips og inspiration til Copenhagen and beyond, som han selv beskriver det på instagram.com/ henrik_thierlein

58 / Mit Østerbro

48 TIMER MED TURISMENS Mr. Copenhagen

Følg Mr. Copenhagen rundt i København et par døgn, for få kender byen som han. Henrik Thierlein alias Mr. Copenhagen guider dig til 48 timer som turist i egen hovedstad, uanset om du pakker weekendtasken og nyder byens hoteller eller indtager byens seværdigheder fra hjemmebasen. Figaro i Tivoli


Mit Østerbro Sommer i byen

SAS Royal Hotel

Oplev København på 2 døgn

DAG 1

Design-udstilling & hotel · Mekka for gourmet · Tivoli og Kødbyen med fisk & skaldyr

P

å vej med den pakkede weekendtaske og tandbørste, og før check-in på verdens første design hotel Royal, i dag kendt som Radisson Collection Royal Hotel radissonhotels.com, er det tid til en kop eftermiddagskaffe i Torvehallerne torvehallernekbh.dk hos de tre, der lærte os at drikke kvalitetskaffe, nemlig Casper, Peter og Barista-verdensmesteren Klaus (Thomsen). Coffee Collective coffeecollective.dk har siden 2007 givet os det bedste af det bedste fra fair trade bønderne, og foruden i Torvehallerne, findes Coffee Collective seks andre steder i byen. Nyd Tovehallernes udvalg af alt godt til ganen, mens du drikker din kaffe i vindueskarmen og spiser den indkøbte fynskproducerede og økologiske Summerbird summerbird.dk chokolade, som har stande ved siden af. Er du mere til te, så finder du Tante T tante-t.dk samme sted. Prøv deres søde rooibos med havtorn til din miniflødebolle med lakrids – min favorit. Før du går fra hallerne, så smut forbi Denny i Omegn & Venner omegnogvenner.dk og køb lidt pålæg, oste, brød og vin med fra småproducenter til drinken på værelset, før du skal ud i byen og spise, hvis du ikke vælger den mere traditionelle room service til apéritif.

Tid til check-in på Arne Jacobsens verdenskendte Hotel Royal, som SAS fik bygget – deraf det fredede og ikonikse SAS-lysskilt på toppen af bygningen. Sørg for at få et værelse med udsigt over Tivolis tivoli.dk pragtfulde haver, lys og fyrværkeri, som gennem hele sommeren fyres af hver lørdag, på Tivolis fødselsdag, samt den dag Tivoli lukker for sommersæsonen i september. Husk også at besøge haven under dit ophold. Det bedste Instagrammoment af hotellet findes fra trappen til Tivoli Koncertsal. En nyhed på gastronomi-fronten i Tivoli er en skaldyrsog fiskebistro af den bedste slags. Figaro figaro-tivoli.dk er ærlig, usnobbet og med bæredygtig lokalfanget fisk, lige sådan som en bistro skal være. Bon appétit. Radisson Collection Royal Hotel radissonhotels.com

blev bygget af legenden Arne Jacobsen (AJ) i 1958-60 som verdens første design hotel, og selv om skiftende renovationer har gjort sit til, at antallet af AJ-objekter nu snart er nede på et minimum, så bliver man stadig budt velkommen i lobbyen af Svanen og Ægget, og på værelserne kan du nyde enkelte af hans lamper og stole – with a view. Royal og Dansk Arkitektur Center dac.dk på BLOX fejrer med en udstilling, lidt forsinket, 60-året for indvielsen af hotellet og det ikoniske værelse 606, som står nøjagtigt, som det blev booket af den første gæst i 1960. Udstillingen SAS Royal Hotel – en kærlighedshistorie kan gratis ses frem til oktober. Er du til the grand tour, så begynder man hver torsdag i DAC med en introduktion til udstillingen. Derefter fortsætter man til fods til hotellet i Hammerichsgade. I lobbyen bliver man taget imod af en af hotellets ansatte, der vil tage dig med bag facaden. Nu sænker lyset sig over Royal, København og Øresundsbroen i det fjerne, og lige meget om du bor hjemme eller på design-ikonet, så er det tid til at komme ud i byen og få en cocktail før middagen. Lige om hjørnet ned ad Vesterbrogade forbi Hovedbanen og Vesterbro Torv, før det bliver til Frederiksberg, ligger min ynglingscocktailbar i en baggård med Vesterbros ældste hus som nabo. Den gamle apoteker-pillefabrik er i dag en anden form for laboratorium, nemlig cocktailbaren Lidkoeb lidkoeb.dk. Faktisk er jeg ikke den vildeste cocktailtype, men en Charmetrold lavet på vores egen danske akvavit syntes jeg er spændende og underligt nok ret eksotisk i snapsens eget hjemland. Nu er vi på vej videre til Kødbyen, som ikke kun er en ungdomsfest og opsatte event-pissoirer i weekenden. Kødbyens Fiskebar fiskebaren.dk er ironisk nok kongen blandt Incos trucks, der lastet med kød hver morgen ruller ud i det danske land. Stedet har eksisteret siden 2009, hvor Kødbyen startede op, og Anders Selmer er stadig manden i stævnen på fiskekutteren. Hans charmerende britisk køkkenchef Jamie Lee har gennem årene ikke blot leveret

Fiskebaren i Kødbyen

Mit Østerbro / 59


Mit Østerbro Sommer i byen

skarp og kreativ kogekunst med fisk fra vores egne have, men også bevaret deres fortjente Bib Gourmand – god mad til rimelige priser i Guide Michelin.

Seaside Toldboden

Er du i selskab med nogen, der hellere vil yde Kødbyen respekt, når det kommer til det dyriske på tallerknen, så gå rundt om hjørnet til Warpigs Brewpub warpigs.dk på Flæsketorvet, hvor et samarbejde mellem danske Mikkeller og amerikanske Three Floyds flyder ud af de 22 haner til BBQ Beef Ribs med hjemmelavet Cole Slaw. Eller hvad med et stykke med Texas Smørrebrød – brød toppet med røget kød, cole slaw og pickles. Slut aftenen af med en Bourbon Pecan Pie med en iskold mørk øl til. Skål! Gik du tidligt ud at spise, så slut aftenen af på byens nyeste cocktailbar på Vesterbrogade 20, nemlig portugisisk-fødte Humberto Marques’ nye 2.0 udgave af Curfew curfew.dk, som åbner her i juni. Her er cocktail-gear nok til et museum. Humbertos kæreste var da også lykkelig, da kasserne forsvandt fra hjemmet og ind i Curfews verden af effekter og opskrifter fra Forbudstiden i USA 1920-33. Det er som at forsvinde ind i en anden verden. Velkommen tilbage til Curfew Punchen.

Statens Museum for Kunst

DAG 2

Malerkunstens elite · Frokost ved vandet · Danmarks nyeste postnummer 2150 Nordhavn

S

tart dagen før check-in på Danmarks nyeste postnummer 2150 Nordhavn med at besøge en af mine favoritter blandt byens klassiske malerisamlinger, nemlig Den Hirschsprungske Samling hirschsprung.dk, som deler park med maleri-mastodonten Statens Museum for Kunst smk.dk. Statens Museum for Kunst viser i øvrigt frem til 1. august min tyske favoritmal-

60 / Mit Østerbro

er Emil Nolde, som ikke var bange for at bruge stærke farver i tiden før, under og efter krigen. Tilbage på den Den Hirschsprungske i den lille yndige villa i parken kan man frem til 22. august nyde malerier af Vilhelm Hammershøi, som virkelige forstod effekten af lyset i stuerne, når han malede. Udstillingen hedder Fremkaldelser, og Hammershøi dyrkede sammen med kunstnervennen Valdemar Schønheyder Møller fascinationen af fotografiets kunst i slutningen af 1800-tallet. Oplev hvordan de to udforskede fotografiets kontraster mellem lys og mørke i flere værker. Et af malerierne er udlånt fra HKH Prinsesse Benediktes private gemakker på Amalienborg og kan dermed for første gang ses uden for palæet. Sulten efter de to museer? Snup en af de hvide el-Bycykler bycyklen.dk og kør ned til havnen, hvor du kan være heldig, at Kongeskibet Dannebrog er hjemme fra Dronningens togter til Færøerne, Grønland og Jylland i sejlsæson 2021. Her ved Nordre Toldbod kan du se den imposante Gefion Fontænen, hvor gudinden får sine sønner, i skikkelser af okser, til at pløje Sjælland ud af Sverige, der hvor søen Vänern er i dag. Fortsæt ned til haven, hvor Seaside Toldboden toldboden.com er åbnet med sit nye madkoncept. Syv stjernekokke. Syv verdenshjørner. Så kommer du ikke på udlandsrejse i sommer, så tag i stedet en tur til Grækenland med stjernekokken Nikolas Strangas, byens flotteste græker. Her på hans Strangas Greek Food


Mit Østerbro Sommer i byen

Oplev København på 2 døgn

kan du få alt fra Calamari til Souvlaki. Skyl maden ned med en Nørrebro Bryghus Elderflower Session IPA på den store overdækkede terrasse og drøm dig væk til en græsk ø. Savner du en sejltur og et stykke smørrebrød? Så kan du tage din (By)cykel med på den gule Havnebus linje 991 fra Refshaleøen i nord til Teglholmen i syd og sejle nogle stop sydpå til Nyhavn. Gå over den spektakulære Inderhavnsbroen og besøg Broens Gadekøkken broensgadekoekken.dk med 2021-nyheden Aamanns Gadekøkken. Hvad jeg ville vælge? En kartoffelmad med syltede løg, stikkelsbær, radisser og karse, og så en smørstegt rødspætte. Der blev sagt smørstegt og ikke de evindelige frituregryder, hvor enhver fisk taget op af ønskebrønden smager af mere (panko)panering end fisk. Eftermiddagslur? Er der noget bedre om sommeren end en tur under sommerdynen før aftens program? Nej, vel? Kør ud til Danmarks vel nok mest vellykkede nybyggerkvarter ved havnen, Nordhavn med det nye postnummer 2150. Her er lige åbnet Comwell Copenhagen Portside comwell.com, som har sommerpakker til hele familien, fx med økologisk morgenmad med lokale specialiteter eller med kaffe og hjemmebag ved ankomst, velkomstbobler og 3-retters. Du kan også vælge blot overnatte her og gå på opdagelse i kvarteret med bl.a. Gubi Showroom Gallery gubi.com og indtage middagen i Kiin Kiin-imperiets Nordhavn-filial Restaurant Kini Kini kinikini.dk på Göteborg Plads. Restauranten er en lille jungle her tæt på betonsiloerne med en blanding af elementer fra tropiske Bali og Marokko og med mad fra Indonesien. Concrete jungle som den initiativrige ejer Henrik Yde kalder hans og partner Lertchai Treetawatchaiwongs Nordhavn-domicil.

Comwell Copenhagen i Nordhavn

Sandkaj i Nordhavn

DAG 3

Nordhavn tur-retur · Øko tostadas & tacos · 50 minutters sejltur på kanalerne

E

fter check-out på hotellet i Nordhavn og før du bevæger dig mod byen og væk fra vandet med metroens Cityring m.dk – Orientkaj er for øvrigt byens eneste station med havudsigt – så smut forbi hipster bageriet Andersen & Maillard andersenmaillard.dk. Hent en kop iskaffe og et stykke bagværk og sæt dig ned til havet og oplev det fantastiske vue til de tre forter i Øresund, der engang beskyttede os fra Svensken. Før du tager mod metroen, så stop op i multi-møbelhuset The Audo theaudo.com og få inspiration til indretningen, og skulle sulten melde sig igen, og måske længslen efter Mexico, så er der også frokoståbent i weekenden hos Rosa på Hija de Sanchez Cantina lovesanchez.com. Hvis du er er på vej med metroen og vil ind til byen igen, kan du også snuppe en af Rosas steder enten i Kødbyen, på Istedgade eller i Torvehallerne, hvor turen startede. Blev du træt af havet og havnen? Nej, vel? Er det turistet at tage en kanalbåd gennem byen fra Nyhavn? Nej, slet ikke. Jeg kunne gøre det hver uge. Hver 20. minut sejler Stromma Canal Tours stromma.dk - 50 min ren nydelse. Læn dig tilbage – du er på ferie.

Kanalbåd gennem København

God ferie i egen hovedstad Ønsker du flere tips fra Henrik Thierlein alias Mr. Copenhagen, så følg ham på instagram.com/henrik_thierlein, hvor han gerne svarer på spørgsmål fra læserne.

Mit Østerbro / 61


Hvorfor betale mere?

Tom Ford stel + Flerstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og antirids-behandlinger af glas + Tyndeste glas + Største læsefelt + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere

I alt 5.995 DKK

Vi er nye på markedet – og vi elsker briller. Faktisk elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have råd til kvalitetsbriller fra de store brands. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger høj styrke – og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil have glassene refleksbehandlet osv.

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris – er det nøjagtig det du betaler – hverken mere eller mindre. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på men hvis du lige gerne vil tale med en optiker – så ring på nedenstående nummer og få en snak med Lise, Anne, Mia eller Stig.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100


Mit Østerbro Landstræneren

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kasper Hjulmand

– fodboldtræner i nationalromantikkens navn Danmark spiller om få dage EM i fodbold. Østerbros berømte græsplet i Parken danner rød/hvid ramme for landholdets første gruppekampe, og for holdets træner, Kasper Hjulmand, bliver det næppe meget større. Hjulmand er på en europæisk fodboldmission i nationalromantikkens navn.

Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Ritzau Scanpix

M

ens jeg venter på opkaldet, går jeg og smånynner lidt af Der er et yndigt land. Selvom jeg har lavet en forudgående aftale med fodboldlandsholdstræneren, Kasper Hjulmand, om at blive ringet op af ham, gibber det i mig, da telefonen faktisk ringer. Mit display nærmest danser navnet Hjulmand, og med et trylleslag er jeg i et kort sekund hovedpersonen i min egen for længst slukkede drengedrøm, hvor jeg modtager opkaldet fra landtræneren: Hej, Peter. Du er udtaget til truppen. Velkommen på fodboldlandholdet.

Mit Østerbro / 63


Mit Østerbro Landstræneren

>Hej, det er Kasper< >Hej, Kasper<, svarer jeg, mens min barnlige fantasi spurter videre. Sig nu de fortryllende ord, Kasper, tænker Peter, 10 år. Der er stille et kort øjeblik, for virkeligheden er jo den, at jeg er utroligt langt fra en udtagelse som fodboldmagiker i Hr. Hjulmands tropper. Derimod har jeg den udsøgte fornøjelse at få en snak med manden om et forestående EM på hjemmebane – på Østerbro. Så med et; dejligt du ringer og et ur der tikker hurtigere, end jeg kan løbe, tackles jeg tilbage til den virkelige verden med min lille liste af spørgsmål.

Landsholdsfodbold er specielt. Slutrunder er meget specielle, og så er det endnu mere skærpet, at det også foregår i Danmark. Det er faktisk lidt af et scoop, da vi rent faktisk ikke har faciliteterne til et EM, men af en eller anden fantastisk årsag er det lykkedes at lande vores kampe i Danmark. Det er en helt fantastisk ting for vores land. Og for landsholdet betyder det, at vi ser en mulighed for at komme godt ind i turneringen. Det vil vi gøre alt for. Vi vil tage vare på den mulighed, vi har fået med en hjemmebane, som vi kender så godt – og med en masse danskere i ryggen.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

EM i Danmark. Hvad betyder det for dig og holdet? Det er svært at forklare, hvor stort det egentlig er for Danmarks befolkning. Jeg tror, det er det største event, der nogensinde har været i Danmark – og formentlig også nogensinde kommer til at være i Danmark. VM i fodbold er det største event i verden. EM i fodbold er det næstestørste. Et sted mellem to og tre milliarder mennesker ser kampene, så det er jo bare en kæmpe ting, og jeg håber på, at det kan begejstre folk og få nogle følelser i spil for Danmark. Der er jo noget nationalromantisme ved landsholdsfodbold. Jeg har hørt og læst mange historier om landsholdfodbold, og der har godt nok været mange fantastiske kampe på græsset i Idrætsparken og Parken. Det er jo et historisk sted for landsholdsfodbolden. Spillerne beskriver det også som ret specielt. Det er et sted, hvor der er sket mange sjove og spændende ting.

Der er i skrivende stund tilladt knap 16.000 tilskuere til kampene i Parken. Hvor vigtigt er det? Vi drømmer om mere. Det betyder bare noget at spille for folk igen. Man så, at i samme øjeblik der blev lukket fans ind til klubkampene, så steg antallet af hjemmesejrer markant. Det har helt klart en betydning, og spillerne glæder sig til det.

Har Corona-stilheden på stadion givet en følelse af, at alle kampe har været træningskampe? Ja, man kan godt få den fornemmelse, når der er så stille, for det er virkelig noget underligt noget. Vi har vi ikke haft mennesker på stadion i min landstrænertid. Og det vi har talt om på landsholdet er, at hver gang vi ser et tomt sæde, så sidder der en dansker og hepper. At hvert enkelt tomme sæde repræsenterer en dansker, der kunne have siddet der. Det er den forestilling, vi har båret med os ind i kampene. For det er bare ikke det samme uden larmen fra tilskuerne. Det er det bare ikke.

Fodbold uden fans er slet ikke det samme. Det, at energien bølger frem og tilbage er jo det, fodbold handler om. At spillernes præstationer giver energi til publikum på lægterne, og lægterne kan give noget energi til spillerne. Det er jo sådan set derfor, vi spiller. Og vi håber virkelig på, at de 16.000 tilskuere vil larme for et propfyldt Parken.

Hvordan har Corona ellers udfordret din tilgang til jobbet som landstræner? Markant. Jeg har ikke kunne rejse. Jeg har ikke kunne se spillerne og de klubber, de er i. Jeg har ikke fået den tætte kontakt til dem, som jeg synes er en vigtig del af jobbet som landstræner. Jeg har spillet med 49 forskellige spillere og givet 16 debuter på de her få måneder. Det vidner lidt

64 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Landstræneren

om de udfordringer, der har været. Spillere, der er fysisk pressede med tre kampe på seks dage i landskampsperioderne, hvor der normalt ville være to kampe. Det er bare markant anderledes. Helt konkret så er der 35% flere skader hos spillerne i denne sæson end i tidligere sæsoner. Det kræver et enormt logistisk arbejde. Er du og holdet egentlig blevet Covid19-vaccineret? Nej. Det skal I vel? Næ. I Danmark vægtes det ikke som en vigtig ting. Det er det i nogle af de andre lande – men ikke i Danmark. Det er jo 50 vacciner, der skal til. Men OL-deltagerne vaccineres, gør de ikke? Det er IOC, der sørger for dét. Men i Danmark kommer vi ikke foran i køen som landsholdspiller eller -træner. Det gør man i lande som Belgien og Italien. Der siger man; nu er de ældre og sårbare vaccinerede, så nu giver vi 50 vacciner til vores landshold, så man ikke havner i et Corona-kaos. Men det gør man altså ikke i Danmark. Apropos Belgien og Italien. Danmark er efter en flot EM-kvalifikation blevet nævnt som en af EM-slutrundens favoritter sammen med nogle af de helt store nationer. Hvad tænker du om det? Jeg tænker to ting: For det første har det danske fodboldlandshold gjort det godt gennem lang tid. Vi ligger nummer otte på Europalisten og har igennem en god, lang periode gjort det rigtig godt. Vores U21-hold har gjort det godt, Kvindelandsholdet gør det rigtig godt. Så det vidner om, at vi er i en god periode i dansk fodbold. Vi har spillet godt, og der er respekt om os. For det andet, så er vi ikke favoritter. Hold som Frankrig, Tyskland, Spanien, Portugal, Belgien og England har både bredde og kvalitet, og med deres lister af spillere så er der større favoritter end os. Men det, der gør det danske hold stærkt, er vores sammenhold. Jeg tror, at måden der bliver arbejdet på, måden spillerne er på med hinanden på det danske landshold, er rigtig stærk og meget unik. Og det er det, vi skal kæmpe med. Det er det, der er vores kvalitet – ud over at spillerne er dygtige selvfølgelig. Jeg tror, det er vores sammenhold, vores evne til at sætte holdet først, vores evne til at arbejde og kæmpe og spille klogt, det er de ting, som er med til, at vi kan kæmpe mod de store. Et bud på Danmarks tre puljekampe? Nej, jeg tipper aldrig på kampe. Det jeg kan sige er, at vi sætter holdet op og tror altid på, at vi kan gå ind og vinde de kampe, vi går ind og spiller. Vi gør, hvad vi kan for at levere god fodbold og spille gode kampe og vinde. Og så

er fodbold jo sådan, at alt kan ske – særligt i slutrunder. Nej, jeg tipper aldrig på kampe, men vi gør, hvad vi kan for at vinde dem. Selvom du ikke bevidst har stræbt efter posten som landstræner, så er det er vel noget af det største at stå i spidsen for sit land i en nationalsport? Har du ubevidst nået dit mål som træner? Jeg har aldrig haft sat mig mål om, hvad jeg skal opnå andet end at forsøge at være ordentlig ved dem, jeg har tæt på mig. Men du har ret; det er da det største som træner at repræsentere sit land. Det er det i hvert fald for mig. Det er en meget stor ting at være landstræner, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at løse det så godt, jeg kan. Hvordan har du det med store forventninger? Det er jo forkert at prøve at påstå, at det ikke betyder noget. Men jeg tænker ikke så meget over det. Det, der betyder noget er, at vi så gerne vil gøre det godt, sørge for at vi får folket med os og udretter noget stort. Det som jeg koncentrerer mig om, det er, at gøre mit arbejde. Alle mine vågne timer går med at hjælpe holdet. Det har jeg comitted mig til i den tid, jeg er landstræner, og det er det, jeg lever og ånder for. Så må man se, hvordan det går. Ligesom med alle andre ting, så må man gøre sit bedste, give den fuld hammer og se, hvad der sker. Jeg tager det relativt stille og roligt. Det vigtigste for mig er, at jeg håber på, at befolkningen kan se, at vi vil det og er superambitiøse, at vi som gruppe står godt sammen og er klar til at kæmpe til sidste blodsdråbe. Lige inden vi slutter. Du boede selv på Østerbro i tiden i B93? Ja, Århusgade og Nordre Frihavnsgade. Det er der, hvor jyderne samles. Jeg har haft nogle supergode år på Østerbro. Jeg fik min første dreng, Marcus, da vi boede på Ndr. Frihavnsgade, og jeg kan huske, da jeg første gang stod med ham på Riget og kiggede ud på Blegdamsvej og tænkte; hva´ faen, verden går jo bare videre. Telefonsamtalen afsluttes. Hjulmand er hurtigt videre i fodboldens verden, og jeg har en deadline på Mit Østerbro.

Landstræneren har ret; verden går bare videre – uanset udfaldet af EM. Uanset om vi sejler op ad åen eller ej. Men indtil videre lever drømmen om en gentagelse af sommeren 92. Det danske landshold anno 2021 er nemlig et hold i europæisk verdensklasse med en træner af format. Hjulmand og hans danske udvalgte kæmper for Danmark i nationalromantikkens navn. Sådan! Og så endda på Østerbro!

Kom så, Danmark!!! Mit Østerbro / 65


Football village 11. juni - 11. juli OFELIA PLADS AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN EM-KAMPE PÅ STORSKÆRM STREET FOOD OG KONCERTER FRI BADEZONE FOR ALLE

Copenhagen EURO 2020 Host City CopenhagenEuro2020 @copenhageneuro

#EMpåhjemmebane #EURO2020

Hent UEFA EURO 2020 Official App og få overblik over alle aktiviteter


@Illustration by Andreas Normann @fridajohs_studio

Football village - oFelia Plads PARK LIFE Inspireret af det københavnske udendørsmiljø, parkerne og den grønne natur, hvor man blandt andet kan møde op og spille på mini-fodboldbanen.

STREET LIFE Udforsk dit talent i basket, panna-bold og meget mere.

BEACH LIFE

Top oplevelsen af med EM-kampe på storskærm, velsmagende street-food, drikkevarer i barerne, sjove og mangfoldige aktiviteter på tværs af pladsen til både børn, unge og voksne. Find det hele her: EURO 2020 Football Village Ofelia Plads Kvæsthusbroen, 1252 København K. 11. juni – 11. juni fra kl. 11.00-23.00

Sæt fødderne i sandet. Nyd stemningen med en forfriskning i hånden og bliv kølet af med en tur i badezonen i havneområdet.

Vi følger myndighedernes restriktioner og retningslinjer – læs mere på copenhageneuro2020.dk Mit Østerbro / 67


SOL OVER NORDHAVN

De første badegæster har været forbi Svanemøllen. Cykelstierne er travle, og jorden bugner med lækre danske råvarer. Sommeren er over os, og i MENY Nordhavn har vi en lang række fantastiske råvarer, der vil få din sommer til at smage endnu bedre.

Ideel kaffe Smagen af sommer i Danmark Kolde forfriskninger Behovet for en kold forfriskning kan være stort efter en cykeltur i varmen. MENY Nordhavn er fyldt med kølige drikkevarer, og du finder både klassikerne, som du kender i forvejen, og nyere mærker som du kan udforske.

De danske jordbær er for mange smagen af ægte dansk sommer. De er et tydeligt tegn på sommerens ankomst. Uanset om du spiser dem med fløde, mælk eller uden noget tilbehør, har MENY Nordhavn et stort udvalg af de saftige søde bær. En klassiker på det danske sommerbord!

Findes der noget bedre end morgenkaffe på altanen en sommermorgen? Med Ideel Kaffe kan du nyde kaffen med god samvittighed. MENY Nordhavn kan, som det eneste supermarked i Danmark, tilbyde kapslerne, som er 100% hjemmekompostérbare. Selve kaffen er dyrket i Etiopien under gode forhold for både kaffebonde og kaffebønner. Ideel Kaffe smager ikke bare fantastisk, den giver også en god smag i munden, og så er den med til at give dig en god start på dagen.

MENY Nordhavn Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


LYSE NÆTTER OG LET CHAMPAGNE I sommermånederne skåler vi ofte, når vi har noget stort at fejre, eller når vi bare skal nyde en sommeraften i godt selskab. I MENY Nordhavn er månedens champagnehus LaurentPerrier, der med friskhed, lethed og elegance er et delikat valg, når I skal byde velkommen med et lille glas før middagen. Champagnehuset Laurent-Perrier blev grundlagt i 1812 af André Michel Pierlot. Champagnen er unik takket være husets kreative tilgang til vinproduktion og høje standard for konsistens og kvalitet. Fokus har altid været på at kombinere innovation med tradition. Friskheden, autenticiteten og de elegante bobler er som skabt til at skåle de lyse nætter velkommen.

TAG PÅ FERIE I DANMARK MED HEROES GIN Heroes Gin er skabt med udgangspunkt i Danmarks vilde natur. Det er en serie af forskellige typer gin, der tager os med rundt til fem af Danmarks smukkeste nationalparker. MENY Nordhavn er én af få forhandlere, hvor du har mulighed for at købe alle fem varianter. Smagene fortæller de gode historier om Danmarks rå og utæmmede natur - og du bliver bl.a. inviteret med til Mols Bjerge, Vadehavet og Kongernes Nordsjælland. Skal du på ferie i Danmark er Heroes Gin en fantastisk rejsepartner, der giver dig mulighed for at sanse landet på en helt ny måde. Skal du holde ferie hjemme, er Heroes Gin det oplagte valg, når du skal mixe lækre sommerdrinks til dine gæster.

MENY Nordhavn Southamptongade 2, 2150 Nordhavn / Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


Mit Østerbro Sommer i byen

EM FANZONE & FOOTBALL VILLAGE er nu klar i København

E

vents og aktiviteter i byrummet under sommerens EM-slutrunde har været planlagt længe. Nu er det endelig lykkedes at finde en løsning for storskærmsvisninger og aktiviteter under de gældende retningslinjer. Når sommerens EM-slutrunde sparkes i gang med åbningskampen i Rom 11. juni, er København for første gang medarrangør som én af 11 værtsbyer.

”Ofelia Plads bliver hjertet af EM-værtskabet i København – som vi har planlagt det de sidste mange år. Med daglige aktiviteter som fodboldkampe, talks fra scenen og optrædener, street food og kampe på storskærm bliver det en mulighed for alle at deltage i fejringen af EM i forsvarlige og trygge rammer,” fortæller Ulrich Ammundsen.

Mens Herrelandsholdet spiller tre gruppekampe i Parken på Østerbro, bliver der mulighed for resten af byen at tage del i fejringen af det første EM på hjemmebane nogensinde. Ofelia Plads bliver under turneringens 31 dage omdannet til et byrum i byen med madboder, barer og daglige aktiviteter, mens området ved Øksnehallen viser alle EM-kampe på storskærm. Også på Ofelia Plads vil der blive storskærmsvisninger af EM-kampene.

Kevin Helsinghof, Kommerciel Direktør for DGI Byen og Øksnehallen, udtaler: ”Vi er utrolig stolte over, at UEFA og DBU har kigget vores vej og gør os til en del af en begivenhed, der er så vigtig for fællesskabet og byen. Vores mission er at skabe Danmarks største udendørs sportsbar lige midt i Kødbyen - under ordnede og trygge forhold og efter gældende restriktioner selvfølgelig ”.

Lene Kryger, Managing Director for EURO 2020 i København, er glad for, at det er lykkedes at sikre den folkelige del af værtskabet i samararbejde med de danske myndigheder: ”Vi er rigtig glade for, at vi i tæt og godt samarbejde med myndighederne har fundet en løsning for afvikling af både storskærmsvisninger og aktiviteterne på Ofelia Plads, der overholder retningslinjerne for større, udendørs events,” siger Lene Kryger.

Programmet for Ofelia Plads og Øksnehallen er planlagt under de gældende retningslinjer, der gælder for større, udendørs aktiviteter. Derfor bliver kapaciteten på de to pladser også mindre end først planlagt med ca. 3000 mennesker på Ofelia Plads; 500-1000 mennesker ved storskærmsvisninger samt op til 1200 mennesker ved Øksnehallen. Desuden bliver Ofelia Plads en del af en testordning for kommende afviklinger af større events.

At endnu flere kan blive en del af EM på hjemmebane, glæder også Ulrich Ammundsen, Host City Manager i EURO 2020 og ansvarlig for alle aktiviteterne ude i byen:

De gældende restriktioner gør, at det ikke er muligt at lave storskærmsvisning på Rådhuspladsen og andre fanarrangementer i byen, som det ellers var planlagt.

70 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen


Mit Østerbro Sommer i byen

SEASIDE TOLDBOD På Seaside Toldboden tryller barchef Jakob Fjordside med smagssammensætningerne, råvarer og teknikker. Sæt dig til rette på første parket ved vandet og nyd en cocktail med en eksplosion af smage med hjemmelavede sirupper og puréer.

Seaside Toldboden · www.toldboden.com

DRINKS i byen DEN NYE COCKTAIL SILO Restaurant Silo's sommerlige cocktail kan bedst beskrives som en frugtig og eksotisk oplevelse, der består af vanilje infusioneret vodka, Aperol, passionsfrugt og citron.

KAPERS DRINKS/COCKTAILS Hos Kapers på Gunnar Nu Hansens Plads elsker vi når sommeren begynder og vores yndlingsdrink Aperol Spritz endelig kan nydes i solen igen. Kom forbi til kolde drinks og cocktails i solen på Kafe Kapers. Fra kl. 21 får du hele 2 ens cocktails til 119 kr.

Restaurant Silo Helsinkigade 29 2150 Nordhavn www.restaurantsilo.dk

www.kafekapers.dk

DAG H'S LÆKRE SOMMERCOCKTAIL

MADKLUBBEN I glasset har vi en Passion Caipirinha – som består af Fio Cachaça, lime, sukker og passionsfrugt. Den helt rigtige cocktail til både at slukke tørsten og sætte stemningen på de lune eftermiddage og aftener.

Læs mere og book bord: www.madklubben.dk

72 / Mit Østerbro

Champagne Passion! Skøn cocktail med vodka, passionsfrugt, champagne og lime. Denne cocktail er perfekt at nyde ved Dag H’s solrige udendørsservering. Dag H glæder sig til at byde alle gæster velkommen til cocktails og en forhåbentlig solrig sommer!

Dag H · Dag Hammerskjölds Allé 38 www.dagh.dk


STAY STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK


Mit Østerbro Sommer i byen

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Find familiens minigolf-mester Minigolf er en ægte sommer-klassiker, og en sjov aktivitet for hele familien. Men vidste du, at I ikke behøver at tage helt ud i sommerlandet for at slå kuglen i de 18 huller? I Foto: AIRTRIX Klatre & Trampolinpark

Nordhavn har AIRTRIX Klatre & Trampolinpark udvidet med et hyggeligt minigolf-område, hvor I kan udfordre hinanden! Flere minigolfbaner i og uden for byen: bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/de-5-med-minigolf

Østerbros loppemarkeder Solen skinner, ungerne er glade, og I sætter kurs mod Fælledparken, der oser af sommerstemning og skønne legepladser. Søndag den 13. juni kan parkturen spices op med lidt lækker loppeshopping, når FælledParkens Loppe traditionen tro byder på et væld af brugt guld. Foto: FælledParkens Loppe

Flere af sommerens loppemarkeder: bornibyen.dk/koebenhavn/articles/sommerens-udendoers-loppemarkeder

På hesteryg i skoven Giv ungerne en oplevelse, de sent vil glemme. Med en ridetur gennem Dyrehavens skønne omgivelser er I sikret en hyggelig dag med frisk luft og natur omkring jer. Krathusgaarden i Charlottenlund arrangerer fantastiske rideture på islandske heste i Dyrehaven.

Foto: Unsplash

Flere outdoor oplevelser tæt på byen: /bornibyen.dk/koebenhavn/articles/ 10-outdoor-oplevelser-for-boern-i-koebenhavnog-omegn

74 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

Foto: Marionetteatret, ’Fyrtøjet’

Børneteater i Kongens Have I 2020 blev Marionetteatrets forestillinger i Kongens Have aflyst, men i år er de klar med et ægte comeback! "Fyrtårnet" spiller til og med den 4. juli, og ser frem til at tryllebinde børn fra 2 år og deres voksne under åben himmel i de smukke, grønne omgivelser. bornibyen.dk/koebenhavn/articles /anmeldelse-marionetteatret-fyrtaarnet

Indendørs leg på Experimentarium Den danske sommer er aldrig helt til at regne med, så hvis himlen åbner sig, og I trænger til lidt indendørs hygge, kan I med fordel hoppe en tur forbi Experimentarium. Der er så mange udstillinger, der kan aktivere hele familien, mens I lærer noget nyt. Der er endda en ny

Foto: Experimentarium

udstilling, hvor I kan bekæmpe Corona! Flere idéer til regnvejrsdagene: bornibyen.dk/koebenhavn/articles/27176-sommerferie-ikbh-det-kan-i-lave-naar-det-regner

Nyt bageri med lækre snegle

Flere søde sager to-go: bornibyen.dk/koebenhavn/articles/ de-5-soede-sager-to-go

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 75

Foto: Umiddelbar

Foto: Social Foodies

Hvis I endnu ikke har været forbi det nyåbnede bageri Umiddelbar på Østerbrogade, er det på høje tid! De specialiserer sig i farverige og anderledes snegle, der er perfekte til jeres mange sommerture rundt i byen. Sørg for at smage jer igennem alle de lækre varianter, og kår jeres favorit!


Mit Østerbro

Back in blue

Hos Deerest finder du ikke bare friske sommer blazere og jakkesæt, men også et stort udvalg i lækre klassiske designs. Og det er selvfølgelig italienske metervarer. Jakkesæt fra 2999,- Altid høj kvalitet. www.deerest.dk


Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

SOMMERFERIE MED KØBENHAVNS BEDSTE UDSIGT? Tjek ind i Charlottehavens hotellejligheder og kom i den rette feriestemning med strand og en by fuld af liv i gåafstand. Lav selv mad i eget køkken eller nyd hotellivets luksus med morgenmad, knitrende hvide lagner og pool. Metro om hjørnet og fri parkering www.charlottehaven.com

HOTELLER i byen HOTEL RYE115 Rye115 er et boutique hotel i hjertet af Østerbro, det er gemt i et lejlighedskompleks tilbage fra starten af 1900-tallet. Der er masser af muligheder for mad og drikke i området omkring Rye115, der ligger i den skønne Ryesgade. Hotellet serverer morgenmad med bl.a. hjemmebagte boller og hjemmelavet chia grød og granola. Senere på aften er der udskænkning af læskende drikke fra deres trustbar. Rye115 minder om et hotel, men føles som et hjem. www.rye115.com

COMWELL COPENHAGEN PORTSIDE I baren mødes du af en stilsikker nordisk coolnesss af ro, enkelthed og balance. Så læn dig tilbage i danske designklassikere og lad bartenderen svinge en lækker cocktail. Over alt på hotellet mødes gæsterne af en stilsikker nordisk coolness af ro, enkelthed og balance. www.comwell.com

78 / Mit Østerbro

HOTEL ØSTERPORT Bl.a. kendt for hotellets gamle Michelin restaurant i 1980'erne, Restaurant Saison – drevet af Erwin Lauterback. Efter restauranten lukkede tilbage i 1989, har der ingen restaurant været siden, men det laves der om på nu ! Hotellet er i gang med at bygge en ny historie, hvor bæredygtighed er i højsæde, en ny restaurant er på vej. Alle 170 værelser blev i 2018 renoveret og fremstår i dag i en enkel og nordisk stil med materialer af træ og rolige farver på væggene. Følg med på hotellets hjemmeside og på de sociale medierder kommer gode sommertilbud og konkurrencer på hjemmesiden og Facebook i juni måned. www.hotelosterport.dk www.facebook.com/hotelosterport


Mit Østerbro Sommer i byen

Velkommen hos Karma Sushi Trianglen Her serverer vi højkvalitets fusionssushi lavet på sæsonens bedste råvarer. Vores mission er simpel. Vi vil gøre dig en oplevelse rigere – hver gang. Derfor gør vi en dyd ud af at servere vores sushi, så den ikke alene er en smagsmæssig oplevelse, men også en fryd for øjet.

Nyd dine sushi-favoritter i vores stemningsfyldte lokaler, på vores hyggelige terrasse eller selvfølgelig som takeaway.

Vi holder åbent søndag-torsdag fra kl. 16:0020:30, fredag fra kl. 16:00-21:00 og lørdag fra kl. 12:00-21:00.

Karma Sushi │ Trianglen 4 │ 2100 København Ø │ Tlf. 44 45 45 45 │ trianglen@karmasushi.dk │ www.karmasushi.dk Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro Sommer i byen

Guide

En sand sommerklassiker i København

Vi har endnu engang været ude og lade os forføre af vores elskede København. Sommeren er over os og byen tager sig ud fra sin mest charmerende og smukke side. Vores artikel handler denne gang om en vaskeægte sommerklassiker; lækkert hotel, smukke omgivelser og vidunderlig mad.

NORDISK FALAFEL NORDISK FALAFEL

BYEN ER FYLDT AF SMUKKE GRØNNE OASER og hyggelige steder at dase. Et forfriskende dyp i havnen er et must i sommervarmen, men skulle du være mere til noget kølende at drikke, kan det også klares her. Der er flere steder, man kan købe et glas KCAL FACTORY kold rosé eller en skummende fadøl, og ved de forskellige food trucks kan man også få stillet sulten.

Af Pernille og Marie, City Hearts

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts

80 / Mit Østerbro

ADMIRAL HOTEL ER ET AF DE BEDST beliggende hoteller i København, og med sine rustikke træk og smukke, klassiske Skandinaviske indretning kan man intet andet end at blive begejstret. Med udsigten til Ofelia Plads, Operaen, tæt på Nyhavn, Amaliehaven og Kgs. Nytorv fås det simpelthen ikke bedre. Personalet er meget imødekommende og hjælpsomme, så man føler sig godt tilpas og forkælet fra det øjeblik man træder ind i lobbyen. Uden tvivl et besøg værd.

OM SOMMEREN ER DET VIGTIGT at holde styr på saltbalancen efter en lang dag i solen. Og det kan de i dén grad være behjælpelige med på Restaurant SALT. Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen, så har du virkelig en velsmagende oplevelse til gode. De elegante omgivelser, den observante og personlige betjening og ikke mindst maden. Det er i en klasse for sig. På menuen finder du moderne dansk mad - en blanding af det klassiske der møder innovative smagskombinationer. Først en starter med saltet stenbiderrogn, serveret med masser af frisk dild og karse på en sprød bund af kartoffel. Efterfuldt af en skøn stor rødspætte med grønt til, og sidst, men absolut ikke mindst, en eventyrlig servering med nye danske kartofler, Karl Johan svampe og løvstikke. I sandhed en ekstraordinær oplevelse!

MED FYLDT MAVE, EFTER ET FORRYGENDE MÅLTID, er det perfekt med en aftentur i Amaliehaven med lyden fra det brusende springvand og de smukke grønne træer, blomster og buske. Omgivelserne er magiske. Når man i den smukke aftensol kigger ud over vandet til Operaen, ser på Amalienborg og hele vejen igennem til den nyrestaurerede Marmorkirke, ved man at København er i en helt særlig klasse. CLAUSENS SANDWICH


MEGET MERE

GÆSTEMAD



JYLLANDSPOSTEN, APRIL 2021

Bourgogne Côte Chalonnaise

PINOT NOIR

Frankrig Mellemfyldig rødvin med smag af hindbær, jordbær, tranebær og vanilje, 13%

Frilandsgris fra Peter & Lene

FLÆSKESTEG Ovnklar 1.5-1.8 kg

75 cl

79.-

99.-

105.33 pr. liter

Max. 66.00 pr. kg

 VINBLADET, MARTS 2021

Langetwins

PINOT NOIR

Californien, USA Forholdsvis fyldig rødvin med let sødme og smag af jordbær, tranebær, modne ribs, vanilje og lakrids, 14%

Ribeye er den mest fedtmarmorerede og dermed smagfulde del af fileten. Velegnet til helstegning eller udskæring til bøffer. Dansk ungkvæg er maks. 24 måneder gamle, når de slagtes, og kødet modnes minimum 10-14 dage. Det er din garanti for mørt og saftigt kød.

Dansk Ungkvæg

RIB EYE Pr. 1/2 kg

75 cl

99.132.00 pr. liter

79

95


Mit Østerbro Sommer i byen

5

sommerfavoritter

En god brunch er bare ALTID et hit! Og den bliver ikke dårligere af at blive spist i smukt solskinsvejr. Har man sagt brunch har man også sagt Baryl. Magen til lækker og farverig brunch skal man lede længe efter. Det smager lige så godt som den ser ud! Baryl ligger i Århusgade 78. Kæmpe anbefaling herfra.

Fotografens SOMMERFAVORITTER Berit Marker, Mit Østerbro's fotograf, er østerbroborger, freelancefotograf og skribent. Følg Berit på Instagram: Photomarker

Østerbros Originale Burgerrestaurant På Østerbrogade 74 ligger Østerbros Originale Burgerrestaurant.. Og ja, den lever til fulde op til sit navn.....Deres burgere er på alle måder originale! Min favorit må være: Den populære Det hedder den, og det er der absolut en grund til! Er du til en saftig, sprød burger, hvor du får masser af mad for pengene, så er dette sted et must. Velbekomme!

Ingen sommer – uden is! På Rosenvængets Alle 7C ligger Østerberg Ice Cream. DET er smagen af sommer, når den er bedst! Alle deres is, vafler og sorbeter er friskproducerede i hånden – og sorbeterne er veganske! Jeg kan kun sige, at hvis du er til is, der smager af mere.så er det bare om at komme afsted. Enjoy!

Fælledparken Vi er så heldige, at have et sted som Fælledparken i baghaven. Jeg nyder mange timer i denne skønne oase. Uanset om det er for at nyde den medbragte mad, gå en tur – eller som mig, der gerne vil fotografere de smukke fugle, så skuffer parken aldrig. Den kan - og har lidt af det hele! Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer! Nyd den! :-)

Sandkaj i Nordhavn Sol og sommer betyder også ture i bølgen blå, og hvis du ligesom jeg er en vandhund, kan jeg kun anbefale at benytte den fine badezone Sandkaj i Nordhavn. Et godt afspærret område, hvor du kan få en dejlig forfriskende dukkert. Er du mere til at hænge ud, nyde stemningen eller lidt mad, er dette sted også helt perfekt. Rigtig god tur!

82 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

Den lette brunch

MORGENMAD

- BRUNCH

Indtil kl. 13:30

Den tunge bru

145,-

Vaniljeskyr med blåbær og hjemmelavet granol grape med kanels a ukker − ost og rugbrød hjemmelavet falafel skåret frugt − smilen m. avocadodip hjemmelavet humm de æg solmoden avocad us m. rugkiks o amerikansk pandekm. ristet sesam age m. sirup og bær

nch

145,Grillet chorizo − stegte cockta ilpølser serranoskinke − skåret frugt røræg − sprød bacon − pomm es frites vaniljeskyr med blåbæ hjemmelavet granol r og amerikansk pande a kage m. sirup og bær

BURGER

Vi steger som udgang

ØD PR. PERSON

Ægget

& Rejen Æg − rejer − solmod 79,en brøndkarse − rugbrø tomat − mayonnaise d

Veggieburger

139,-

79,Roastbeef − pickles − tomat − peberr rødbede − ristet od løg − rugbrød

Trøffe

l burger 149,200g oksekød − trøffelmayo − cheddarost salat − tomat − pickles − løgring e − bløde løg pommes frites m. persille-havsal t el. sweet potato fries

Lakse

120,-

Supreme

135,-

Tortillachips − kylling − chedda rost salsa − hjemm elavet guacam ole creme fraiche − jalapeños

Thai

Supreme 140,Tortillachips − thai beef cheddarost − salsa hjemmelavet guacam ole creme fraiche − jalapeños

79,Kartoffel − ramslø gsmayonnaise − skovsyre purløg − rødløg − bacon − timian − rugbrød

Indtil kl. 17:00

Avocado wrap

Club

Cæsa

rsalat 135,Sprød paneret kylling parmesan − hjemm − hjertesalat − tomat elavet cæsardressing croutoner + bacon 10,-

WRAPS Solmoden avocad 125,o − marinerede hjemmelavet guacam tomater ole − hummus − sprød salat + kylling eller røget laks 20,-

sandwich 145,Grillet kylling ebryst − tomat − løg − karrym æg − sprød bacon lyst sandwichbrød ayo − salat

NACHOS Nachos

Tortillachips − chedda hjemmelavet guacam rost − salsa ole − creme fraiche jalapeños

Kartoflen

SANDWICH &

sandwich 135,Røget laks − salat − tomat − krydde rurter hjemmelavet citrus creme mørkt sandwichbrød

135,-

Avoc

adoen 79,Solmoden avocad o− syltede løg − pinjeke hjemmelavet pesto rner − rugbrød

Tataren 79,Kalveinderlår − pickles − peberr od − rødbede rå æggeblomme − rugbrød

Vikingen

Kyllin

Bøf af rødbede, svampe og bønner tomat − rødløg − − hummus − pickles salat yoghurtdressin g m. mynte pommes frites m. persille-havsal t el. sweet potato fries

Indtil kl. 17:00

Fisken 79,Paneret rødspæ ttefilet remoulade − rugbrø − citron − dild d

American BBQ

geburger 139,180g kyllingebryst − bacon − chedda karrymayo − pickles rost hjemmelavet chilima− salat − tomat − løg yo − ketchup pommes frites m. persille-havsal t el. sweet potato fries

Pand

ekager 65,3 pandekager − nødder chokoladesauce − bær Smørcroissant

Stor friskbagt fransk croissant

SMØRREBRØD

r 145,200g oksekød − bacon − chedda rost løg − pickles − salat − hjemmelavet chilima tomat yo − ketchup pommes frites m. persille-havsal t el. sweet potato fries

Hen over sommeren vil vores menukort justeres og nye retter vil blive tilføjet. Vi glæder os meget til at byde vores gæster velkommen til et opgraderet, spændende menukort, gode vine og et dejligt cocktailkort at slutte af på. God sommer!

Morgenkom

plet 80,Ristet rugbrød m. smør − røræg ost − jordbærmarm elade vaniljeskyr med granola

2 X SMØRREBR

Klassisk burge

burger 145,200g oksekød − bacon − chedda rost bløde løg − pickles − hjemmelavet barbec tomat − salat uesauce på whisky pommes frites m. persille-havsal t el. sweet potato fries

95,− cheddarost

95,ger og urter

Mix af grøntsa

DANSK

spunkt vores bøffer medium Ekstra bøf 25,| Ekstra ost 5,- | Ekstra bacon 10,Ekstra kylling 25,| Ekstra jalapeñ os 4,-

Dag H har fået ny køkkenchef & udvidet udendørsområdet

Serrano omele t

Serranoskinke

Grøntsagsomelet

Vegetar wrap

m. falafel 135,Krydret hjemm elavet falafel − sprød salat bønnespirer − agurk − blande t kål − hummus revet gulerod − ærtepuré − yoghur t

SALATER Salat m.

grillet tun 145,Lyngstegt tun − solmoden avocad o frisk chili − miso Chevre Chaud − perle mozzar 145,ella Bagt fransk gedeos t urter soltørret tomat − sprød salat pinjekerner − marinerede edama mebøn ner hjemmelavet vinaigr 145,Kryderet oksekø ette d m. risnudler oliven − ingefær ristet løg − bønnes pirer Avocadosalat gulerødder − koriand − chili − cashew Solmoden avocad 125,er − mynte o − hjemmelavet pesto tomat − perle mozzar ella − urter marinerede edama mebønner − rødløg + kylling eller røget laks 20,Thai Beef salad

Dag H · Dag Hammarskjölds Allé 38 · 2100 København · Dagh.dk Mit Østerbro / 83

25,-


Mit Østerbro Sommeropskrift

Sommeropskrift

Små desserttærter

med sommerfrugt og mascarponecreme Disse små tærter med sommerbær, karamelliserede nektariner og mascarponecreme er skønne at servere som en frisk og lækker dessert eller til en dejlig kop eftermiddagskaffe eller the.

Tekst og foto: Oliviers & Co

Det skal du bruge til 4-6 pers.

Tærtedej ●

130 g hvedemel

50 g majsmel

1 knivspids salt

1 tsk sukker

● 100 ● ●

g blødt smør, skåret i små tern

1 pasteuriseret æggeblomme  spsk god balsamico, fx premium 1 balsamico fra Modena fra Oliviers & Co 2 spsk koldt vand

Tærtefyld ● 250 ●

g mascarpone

1 1/4 dl piskefløde spsk floral ekstra jomfru olivenolie, fx sommerolivenolie fra Oliviers & Co

Sådan gør du Bland alle de tørre ingredienser til tærtedejen i en stor røreskål eller i en foodprocessor. Tilsæt smør i tern og æggeblomme og rør godt, til dejen er ensartet. Tilsæt vand og balsamico og rør, til dejen er helt samlet. Rul dejen ud til en rektangel mellem to stykker bagepapir og læg på køl i en time. Forvarm ovnen til 180°C varmluft.

● 1

2-3 spsk lemoncurd, fx fra Oliviers & Co  00 g sommerfrugt, fx 4 hindbær, blåbær og jordbær, skyllede og nippede 2 nektariner, skåret i både

20 g smør

1 spsk rørsukker

84 / Mit Østerbro

Bag tærtebunden i ca. 25 min eller indtil den er lys gylden. Alle ovne er forskellige, så hold godt øje. Sæt tærtebunden til side og lad den afkøle helt. Pisk mascarpone og piskefløde sammen med en elpisker til konsistensen er som flødeskum. Vend forsigtigt olivenolie og lemoncurd i mascarponeskummet med en ske – rør ikke for meget,

men kun akkurat til olivenolie og lemoncurd har givet skummet en gylden marmoreret effekt. Varm en pande op til middelvarme med smør og rørsukker og steg nektarinbådene i ca 4-5 min på hver side, til de er let møre og karamelliserede. Skær den afkølede tærtebund ud i strimler, der passer til din sommerfrugt, og fordel mascarponecremen og frugterne. Bon appetit Find inspiration og flere opskrifter fra Oliviers & Co med udgangspunkt i sæsonens råvarer, god olivenolie og Middelhavets delikatesser på oliviersogco.dk


MíL SPRITZ flyder over med citrus, solskin & Middelhavets krydderier. Som vinder af ”World’s Best Design” ved World Premix Awards er MíL SPRITZ den perfekte drink at have ved din side denne sommer. Du finder MíL SPRITZ i din lokale Meny og i førende butikker landet over.

Mit Østerbro / 85


Mit Østerbro Sommer i byen

Peter Koldby skriver... Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 15 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Endelig sommer! Vi har ventet længe og tålmodigt på det gode vejr. I slutningen af maj fik vi en lille bid sol og straks ændres hele stemningen og atmosfæren på Østerbro. Men vi er klar til den fulde pakke. Østerbro vil summe af liv, når EM i fodbold kommer til byen. Vi håber, at det danske landshold kan bringe liv og glæde, for det har vi virkelig ventet på.

Rigtig god sommer!

UDVIDELSE På hjørnet af Skt. Jacobs Plads og Østerbrogade sker der endelig noget nyt. Væk er Flying Tiger of Copenhagen og ind flytter den populære nabo Restaurant Le Saint Jacques. Dermed fuldendes pladsen med restauranter. Vil du opleve en helt unik stemning, så skal du besøge pladsen en solskinsrig lørdag eftermiddag, hvor også Bondens Marked sælger alverdens lækkerier. Åbningsdatoen er endnu ukendt, men mens du venter, kan du jo meget passende besøge den eksisterende restaurant og nyde et glas og spise dagens fisk på pladsen. Restaurant Le Saint Jacques Skt. Jakobs plads 1 · Østerbro www.lesaintjacques.dk

86 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Sommer i byen

NY BUTIK En ny butik har set dagens lys på Jagtvej. Det handler om spiritus. Er du til håndplukkede produkter med masser af historie og dybde, så er det her lige noget for dig. Her finder du et gennemført lækkert sortiment i alt fra gin, øl, cider og alt muligt andet. Butikken åbnede i maj, så smut en tur forbi og prøv noget nyt og lokalt. Fælles Jagtvej 193 · Østerbro Følg Fælles på Facebook

MORGENMAD OG MEXICO Så er der dømt morgenmad. Det har længe haltet med restauranter, som serverer morgenmad på Østerbro. Derfor glæder det mig når nogen forsøger igen. Menukortet fortæller sin egen historie om, i hvilken retning man vil gå – mog det er den mexicanske. Ganske forfriskende. Udearealet med terrassen mod Østerbro Stadion er et perfekt solspot, som måske ikke er kendt af de fleste. Bottega Estadio Gunnar Nu Hansens Plads 9 · Østerbro Estadio.Dk

NY AFDELING OG HELDIGVIS PÅ ØSTERBRO Jamen altså, bedst som man troede, at morgenmad på Østerbro var en saga blot, så beriges vi nu med endnu én af slagsen. Ikke bare hvem som helst, men The Union Kitchen. Jeg skal lige love for, at Østerbro bliver forkælet i øjeblikket, så kom i gang med at besøge restauranterne, så de kan få vores kærlighed og gode naboskab at føle. The Union Kitchen kender du fra Store Strandstræde, hvor man har fået bygget et særdeles godt ry op. The union Kitchen Østerbro Øster Farimagsgade 16A · Østerbro www.Theunionkitchen.dk

Mit Østerbro / 87


Mit Østerbro Sommeropskrift

Rabarber-jordbær-basilikumTRIFLI med hvidchokolade skum & kiksecrumble

Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Østerbro! Følg Sara på: www.instagram.com/saratsg/

TRIFLI Opskriften er til 6-8 pers. ●

 500

g rabarber

 250

g frosne el. friske jordbær

1

 Vaniljestang

1

 1/2

2

 Lidt

dl rørsukker dl vand citron (saften herfra)

spsk. majsstivelse

hakket friskt basilikum (kan undlades)

Fremgangsmåde: Hak rabarberne i små stykker, kom dem i en gryde med jordbær, sukker, vaniljestang og kom vand ved. Tænd for middelvarme, og 88 / Mit Østerbro

lad det stå i ca 45 min. Brug en gaffel til at mose jordbær og rabarber, hvis de ikke er fordelt ordentligt. Kom majsstivelsen i en lille skål og rør ud i en lille smule vand og tilsæt grøden, så tykner den en smule. Smag til med citronsaft og evt. sukker, hvis den mangler sødme. Køl herefter ned. Hvis du kommer basilikum i, så gør det, når grøden er kølet lidt af, gerne til stuetemperatur, hak det fint og smag til.

KIKSECRUMBLE ●

 100

 15

g saltet smør

stk. digestive kiks

Fremgangsmåde: Kom kiksene i en pose og slå dem i stykker. Smelt smørret, hæld kiksene i og vend. Kom massen i ovnen ved 200o varmluft i små 10 min. og køl ned.

HVID CHOKOLADE SKUM ●

 2,5

 100

dl piskefløde g hvidchokolade

Fremgangsmåde: Kom fløde og chokolade i en gryde på middelvarme. Må ikke koge. Rør til chokoladen er smeltet og sæt på køl til massen er 5o eller derunder, før den piskes. Hvis massen er over 5o vil den skille. Pisk til det en letpisket skum.


NÅR DU SKAL PÅ TUR MED UNGERNE


Mit Østerbro Shopping

3

1 2

SommerNight

6

4

7

5

8 1. Hue i kashmir, Wuth Copenhagen, 700 kr. | 2. After sun-lotion 200 ml. 199,95 kr. | 3. Kjole, Créton, 1499 kr. | 4. Høj sko, Tamaris, 499 kr. | 5. Jakke, M. Wiesneck, 1399 kr. | 6. Bukser, LauRie, 899 kr. | 7. Cardigan, Ilse Jacobsen Hornbæk, 500 kr. | 8. Sovemaske, Vibeke Scott, 299 kr.

90 / Mit Østerbro


HOP AF PÅ ORIENTKAJ Og oplev lidt smæk på smagen

BESTIL BORD PÅ

BYENS NYE FLOTTE DESIGNHOTEL OG MØDELOKALER

5157 7373

Alexandriagade 1 / DK-2150 Nordhavn, København / Tel. (+45) 3527 2150 / konference.portside@comwell.com / comwell.com Mit Østerbro / 91


Mit Østerbro

LET PERLENDE VAND TIL SOMMERBORDET

MINIMALISME TIL ALTANEN Slettvoll har netop udvidet serien Cape med en let sofa til to personer og en tilhørende skammel i matchende bredde. På armlænene finder man slanke teakdetaljer, som tilføjer et varmt touch til den enkle, sorte aluminiumsramme. Den minimalistiske Cape sofa passer perfekt til byens altaner og gårdmiljøer. Quick Dry-puderne er særligt udviklet til det omskiftelige sommervejr i Skandinavien, så man behøver ikke tage dem ind i regnvejr. Sofa og skammel kan købes i Slettvolls brand store på Oslo Plads.

Sofa og skammel fra Slettvoll, hhv. 11.420 kr. og 6.625 kr. www.slettvoll.no

ALTANEN & haven

Den klassiske S. Pellegrino har altid stået for det ekstra luksuriøse, når der skal bobler i vandet, og for første gang i 120 år lancerer brandet det perlende vand med smag og touch af middelhavsstemning under navnet Essenza. Den friske S. Pellegrino med Citron & Citronskal er dedikeret fisk og skalddyr eller den gode grønne salat. Essenza forhandles bl.a. i Irma.

S. Pellegrino Essenza, 14,95 kr. www.sanpellegrino.com

ØKOLOGISK BLØD BOMULD Det er rart at have en plaid ved hånden, så man kan holde varmen på de kølige sommeraftener. Danske Elvang, som er kendt for deres plaider og puder i alpaka, er nu begyndt også at producere plaider og puder i den blødeste GOTS certificerede økologiske bomuld. Den økologiske bomuld ses i Elvangs nye stribede Iris plaider, som sender tankerne til hamammer og solrige strandstunder. Elvang kan bl.a. købes hos Illums Bolighus eller på www.elvang-denmark.dk.

Bomuldsplaid fra Elvang, 499 kr. www.elvang-denmark.dk

MADLAVNING UNDER ÅBEN HIMMEL

ET SOLSTREJF Eva Solo tilføjer et solstrejf til kaffestunden med lanceringen af flere af deres klassiske produkter i den nye, sommerlige farve Lemon drop. Eva Solo kan bl.a. købes i Kop & Kande.

Espressokrus og termokande fra Eva Solo, hhv. 169,95 kr. og 499,95 kr. www.evasolo.com

92 / Mit Østerbro

Strings ikoniske reolsystem, som blev designet i 1949 af svenske Nisse og Kajsa Strinning, lanceres nu i en udendørs udgave i galvaniseret stål. String Outdoor er den perfekte løsning til udekøkkenet. Det fås både i en væghængt og en fritstående model, så der er masser af muligheder for at opbevare krydderurter, køkkenredskaber og hvad man ellers får brug for til madlavning i det fri. String forhandles bl.a. i Illums Bolighus og Magasin du Nord.

Væghængt reolsystem i galvaniseret stål fra String, fra 3.080 kr.  www.stringfurniture.com


ANNONCE BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTER EDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCER ET, I TÆT SA M ARBEJDE MED HUDL ÆGER

STAY

Effektive og luksuriøse solcremer og aftersun til ansigt og krop. Indeholder både aktive ingredienser og høj solbeskyttelse.

2.

4.

1.

NYHED!

STAY NATURAL SUN SPRAY 3.

• Beskytter mod UVA og UVB stråler • Giver anti-age pleje til huden ved hjælp af bl.a. Chilensk vindruekerneekstrakt • Indeholder et peptid, der hjælper huden til at danne en gylden sommerglød • Beskytter huden mod frie radikaler

1. STAY Beautiful 50 ml tube 249 kr. 2. STAY Outside 200 ml pumpeflaske 239 kr. 3. STAY Natural Sun Spray 200 ml sprayflaske 239 kr. 4. STAY Cool 200 ml pumpeflaske 239 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM


Mit Østerbro

På billedet ses indehaver Britta Boye Jensen, billedkunstner Gunleif Grube og indehaver Thomas Boye Jensen

Mægler vil have mere kunst i gadebilledet på Østerbro Ejendomsmægler og kendt billedkunstner går sammen om at sprede kunst i gadebilledet på Østerbro ved at uddele designede sadelcovers til bydelscyklister. Tekst Mit Østerbro Foto Andreas Vrontos

Ø

sterbro er en smuk bydel, men den kan blive endnu smukkere, hvis vi bruger kunsten mere aktivt i gadebilledet. Sådan lyder det fra indehaver af Nybolig Østerbro, Britta Mari Boye Jensen, som er gået sammen med den lokale billedkunstner Gunleif Grube om at designe sadelcovers til Østerbros store mængde cykler. Målet er at dele dem ud til bydelens cyklister, så alle kan få lettere adgang til kunst og samtidig pryder gadebilledet. Britta Mari Boye Jensens far Preben Boye var selv billedkunstner, og med en stor interesse for kunst håber hun, at initiativet med sadelcovers med kunst på kan få endnu flere til at få øjnene op for kunsten. "Gunleif Grube var min fars ven og kollega, og jeg ved, det ville have betydet rigtig meget for ham, at vi sammen med Gunleif slår et slag for kunsten på Østerbro, hvor min far var aktiv i mange år", siger Britta Mari Boye Jensen. Gunleif Grube, som er en færøsk billedkunstner og bosat på

Østerbro, er en moderne ekspressionist, som bruger maleriet, som om det var et instrument, han spillede på. Her spiller han fra den dybe, mørke bas til den lyse diskant. Det at bruge alle tonerne er en kunstnerisk nødvendighed, og han håber, at folk på Østerbro vil tage godt imod hans kunst. "Som kunster vil man jo gerne ud med sine billeder. Det er jo ikke alle, der besøger et galleri, og især under Corona tror jeg, der er endnu mere brug for kunsten, hvor vi ikke kan gå på museum og galleri. Jeg håber, at folk vil opleve en glæde ved at se kunsten, når de bevæger sig rundt i gadebilledet og ikke mindst cykler", siger Gunleif Grube. Ifølge Britta Mari Boye Jensen vil hun sørge for, at så mange cykler som muligt får monteret det kunstneriske sadelcover i løbet af sommeren. "Man er også velkommen til at kigge ind i en af vores tre forretninger på Østerbro, hvis man vil have et sadelcover med Gunleif´s design", siger Britta Boye Jensen.

Nybolig Østerbro Dag Hammarskjölds Alle 34 · Tlf. 48 48 21 00 · Østerbrogade 102 · Tlf. 35 25 45 00 · Nygårdsvej 52 · Tlf. 35 27 21 00

94 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Sommerkonkurrence

VIND EN LUKSUS PLEJESERIE FOR IALT

I denne sommerudgave af Mit Østerbro kan du vinde en lækker LUKSUS PLEJESERIE

1.900 KR

DELTAG I KONKURRENCEN om en gave med lækkerier til en værdi af 1.900 kr. Spørgsmål: Hvem har produceret plejeserien? Send svaret til: konkurrence@mitoesterbro.dk og bliv den heldige vinder! Vinderen får svar direkte i sin indbakke den 1. juli 2021

Gaven indeholder: Anti-age Day Cream · Antiage Eye Cream · Anti-age Night Cream · Faktor 30 Sunlotion·

God sommer fra Mit Østerbro og husk at passe på dig selv i solen.

Aftersun-lotion · Pink Rose Eau de Parfum

Mit Østerbro / 95


Mit Østerbro Motion & Velvære

SOMMERTRÆNING

7 effektive elastikøvelser, der toner hele kroppen

Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er din personlige træner. Jeg har sammensat et lækkert træningsprogram, som du let kan udføre i sommerhuset eller på din ferie. Det eneste det kræver, er et sæt træningselastikker.

Af: Christina Kaufi Vang · Foto: Dan Henrik Møller

Programmet: Planken er en af de mest effektive øvelser, fordi du træner hele din kropsstamme. Derfor har jeg taget udgangspunkt i planken i de fleste af øvelserne og givet den selskab med mine yndlings træningselastikker fra FLEXVIT. Alle øvelser kan laves både med og uden elastik.

4 runder · 7 øvelser · 1 minut per øvelse

3

PLANKE MED ROW TRÆK Træner: Øvre ryg, arme og skuldre. Sådan gør du: Find plankeposition, og hold aktiv spænding i hele kroppen, gennem hele øvelsen. Hold i elastikken og træk eksplosivt albuen op og roligt ned igen.

4

KICK BACKS Træner: Mave og baller. Sådan gør du: Find knæ 4-stående position med let løftet knæ. Skiftevis presser du et ben tilbage, og føre det roligt frem igen til dit lår flugter med modsatte. Hold igen, så du bruger elastikkens styrke og spænd godt op i ballen.

1

5

2

6

PLANKE Træner: Hele kropsstammen. Sådan gør du: Placer dine hænder i skulderbredde afstand fra hinanden. Spænd op i maven og baller, og sørg for at din krop har en lige linje, mellem hofte, skulderblade og til bagside af hovedet. ARMSTRÆKKERE Træner: Skuldre, bryst og bagside af overarme, ryg og mave. Sådan gør du: Find plankeposition og spænd op i kroppen, så der er en lige linje fra fødder til nakke. Bøj i albueleddet og sænk hele kroppen mod gulvet, og pres dig eksplosivt op igen til din udgangsposition.

96 / Mit Østerbro

SUPERMAN ROW Træner: Ryg og lænd. Sådan gør du: Læg dig på maven og stræk arme og ben ud. Hold hoftebredde mellem dine ben og pres ud i elastikken, så du får aktive lår og baller. Løft bryst og arme og træk dine albuer ned til midt ryg, stræk armene frem igen og læg overkroppen ned. CYKELMAVEBØJNINGER Træner: Skrå mavemuskler. Sådan gør du: Elastik rundt om fodled, løft skulderbælte op. Træk knæ mod modsat albue, andet ben strækkes frem og presses mod elastikken.


Mit Østerbro Motion & Velvære

4

2

5

3

6

7

SIDEPLANKE Træner: Lige og skrå mavemuskler. Sådan gør du: Læg dig med albuen lige under dit skulderled. Løft modsat arm op mod loftet og sørg for, at begge skuldrer flugter. Spænd godt op i hele kroppen.

Rigtig god fornøjelse Kærlig hilsen Christina Kontakt Christina på mail for træningsforløb. Programmet finder du også på Instagram, hvor øvelser er uddybet lidt mere.

7

Følg Christina på Instagram @kaufi.training

CHRISTINA KAUFI VANG · kaufitraining@gmail.com

Mit Østerbro / 97

Tøj venligst udlånt af hummel SS21 www.hummel.dk / Smartwatch: GarminVenu 2S / Træningselastikker FLEXVIT www.activeaid.dk

1


Mit Østerbro

BÆREDYGTIGT DESIGN TIL DET GRØNNE KØKKEN Bæredygtighed hænger uløseligt sammen med grønnere madlavning og en mere klimavenlig produktion. Det er elementer, som Eva Solo har fokus på med kollektionen Green Tools. Serien består af en række funktionelle køkkenredskaber, som gør det lettere at spise grønnere, og som er lavet med fokus på bæredygtighed. En af dem er en krydderiknuser af hvedekomposit. Eva Solo kan bl.a. købes i Kop & Kande.

Krydderiknuser fra Eva Solo, 299,95 kr. www.evasolo.com

Sommer & VELVÆRE STAY HYDRATED Motion er altid en god idé, og det kræver en masse vand til kroppen. Vil man undgå at købe engangsflaske på engangsflaske til løbeture, cykelture og gåture, er det en god idé at have en genbrugelig drikkeflaske med sig. Eva Solo har en lang række drikkeflasker at vælge imellem – bl.a. en glasflaske med låg i rustfri stål og stofstrop, så man kan holde styr på låget, imens man drikker. Eva Solo fås bl.a. i Kop & Kande.

Drikkeflaske fra Eva Solo, 249,95 kr. www.evasolo.com

98 / Mit Østerbro

ROLIGE STUNDER MED REN SAMVITTIGHED Velvære kan være mange ting. Det kan være frisk luft, en løbetur eller måske en rolig stund i sofaen med en god bog. Sidstnævnte går godt i spænd med en blød plaid, så man kan holde varmen og fordybe sig i gode fortællinger. Den danske virksomhed Elvang specialiserer sig i at lave de blødeste og smukkeste plaider på bæredygtig og ansvarlig vis. De har f.eks. lavet Basket plaiden, som er fremstillet af genbrugt uld fra alpakaer og får, og som har en behagelig struktur, der er inspireret af flettede kurve. Elvang kan bl.a. købes hos Illums Bolighus eller på www.elvang-denmark.dk.

Plaid fra Elvang, 1.099 kr. www.elvang-denmark.dk

BOBLENDE OG FRISK Hvis det kniber lidt med at få drukket den anbefalede mængde vand om dagen, kan det være en idé at gøre drikkeoplevelsen luksuriøs med Perriers delikate og rene mineralvand med naturlig kulsyre tappet fra en unik geologisk fransk kilde. Perrier kan købes i Meny.

Mineralvand fra Perrier, 18,95 kr. www.perrier.com


ULF PILGAARD FOR THIELE

DIN ALDER I RABAT

MED 80 ÅR FÅR DU 80% RABAT - DOG MIN. 50% UANSET ALDER PÅ DANMARK STØRSTE UDVALG AF BRILLESTEL - OGSÅ PÅ DE STORE MÆRKER Tilbuddet gælder ved køb af en komplet brille, inkl. brilleglas. Kan ikke kombineres med andre tilbud og rabatter, herunder Fast Lavpris briller og Junior briller.

ØSTERBROGADE 64 · TLF. 35 38 09 65


UDSALG eksklusive butikker et hav af lækre spisesteder udsigt til vandet og shopping alle ugens dage Bedre sammen

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 17 juni  

Mit Østerbro nr 17 juni  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded