Mit Sommerhus nr 1 juli

Page 1

Mit Sommerhus STENHØJ HUSENE har leveret kvalitetssommerhuse siden 1962

VERISURE

TEMA

Smag på sommerlandet Sommerfavoritter Opskrifter

sikrer dit sommerhus

Nem og tryg udlejning med DanCenter Sommeropskrifter fra

MASTERCHEF Udekøkken fra

BYLOGSTRUP Forlæng sommeraftenerne med et ILDBORD Sommerkampagne på rene fliser fra ALGE-STOP Kom og besøg Danmarks hyggeligste

NR . 1 · J U L I 2 0 2 1

STREET FOOD I RØRVIG

Velkommen i sommerlandet Tips til børn i sommerlandet / Street Food / Dit og mit Odsherred / Opskrifter / Smag på sommerlandet


ANNONCE

sommerhus make-over Tilbage i marts afholdt ILVA en konkurrence på Instagram, hvor en heldig vinder kunne få en sommerhus-makeover til værdi af 100.000 kr. Vinderen af konkurrencen hedder Stine, og hun bor i Vallensbæk Strand med sine to drenge på seks og 11 år. Hun er uddannet social og sundhedshjælper og arbejder på et plejehjem.Stine vandt med sit sommerhus i Odsherred, som hun købte i december 2020. Hun valgte området, da det er indenfor en times kørsel fra hendes bopæl og så var det en afgørende faktor, at hun var tæt på vand og natur.Hun meldte sig til konkurrencen, da hun altid har kunnet lide ILVA´s møbler og stil i det hele taget, så hun havdeingen betænkeligheder ved evt. at skulle give stafetten videre til ILVA.

efter Stine er meget glad for sommerhuset, da det er godt indrettet ift., hvor småt det er. Et af hendes yndlingsspots er køkken/alrummet. Hun synes, det er hyggeligt, at man er sammen hele tiden og man kommer hinanden ved. Alle møblerne og den rolige stil faldt lige i hendes smag. Specielt sofaen og spisestolene var nogle af de ting, som hun selv havde kigget på og som hun håbede blev valgt til den store make-over af hendes sommerhus. 2 / Mit Sommerhus

Før Naturen har været en stor inspirationskilde, da sommerhuset skulle indrettes. Møbler af træ er med til at skabe både ro, hygge og fordybelse og på den måde bringe naturen indenfor i dette charmerende sommerhus, hvor fokus på det nordiske bl.a. har været i fokus.


ANNONCE Da Stine købte sommerhuset var det vigtigste for hende, at det bl. a. havde de værelser, som hun skulle bruge. Drengene skulle have et værelse med et skrivebord, så de også kunne føle sig hjemme.

Før

Et andet yndlingsspot

er soveværelset med den dejlige seng. Sengegavlen, der er sat op på siden på væggen, er enormt hyggelig og giver ekstra siddeplads, hvor man kan hygge og nyde udsigten både til stuen og ud i naturen. Det er på en måde lidt hule-agtigt – men stadig lyst og lækkert og betyder enormt meget for hende.

efter

Før

efter

Sommerhuset er malet i de farver, som Stine godt kan lide. Fordi huset er så småt, er det vigtigt for hende, at der ikke er for mange forskellige farver. Det er afgørende for hende, at det skulle holdes til det enkle og ikke bliver for ”pusse-nusset”. Det skal være roligt for øjet og afspejle hendes personlighed. Mit Sommerhus / 3


Mit Sommerhus

HUSQVARNA AUTOMOWER® ROBOTPLÆNEKLIPPERE TIL DIN HAVE

HUSQVARNA AUTOMOWER® Med Husqvarna Automower® får du timevis af fritid. I stedet for at slå græsset kan du tilbringe tid med familie og venner og deltage i aktiviteter, der er sjovere. Og imens bliver din græsplæne holdt i perfekt stand af din robotplæneklipper. Lydløst og uden problemer i regnvejr og solskin. Enhver have er unik. Når det er sagt, dækker de mange forskellige modeller i det brede udvalg af Automower® alt fra mindre byhaver til udfordrende arealer på op til 5.000 m2. Det er et kendetegn for Husqvarna Automower®, at den sikrer fuld dækning af komplekse haver med fjerne arealer og trange område. Alle Automower®-komponenter er blevet omhyggeligt designet til at være så intelligente og brugervenlige som muligt. Tro mod arven fra Husqvarna udnytter Automower® den nyeste teknologi og leverer samtidig den høje pålidelighed, der kendetegner svensk teknik. Læs mere på husqvarna.com/dk 4 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus

Mit Sommerhus / 5


Mit Sommerhus

Mit Sommerhus Velkommen i Sommerlandet!

Redaktion Martin Andersen Lars Graabek · Peter Pilegaard Foto Dan Møller

Velkommen til Mit Sommerhus, et nyt livsstilsmagasin med inspiration til alle sommerhus-ejere og -gæster i Odsherred. Sommerhussalget og udlejningen brager afsted som aldrig før, og vi er mange, der gerne vil prioritere et fristed fra hverdagen, hvor vi kan tage en puster fra stress og jag.

Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

I dette magasin giver vi inspiration til netop dit fristed, hvad enten du er på udkig efter nyt sommerhus eller gode indretningsløsninger, så du får mest muligt ud af dit eksisterende sommerhus. Du kan også læse om, hvordan du sikkert og nemt udlejer dit sommerhus med Dancenter.

Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mit-sommerhus.dk

Tryk & Distribution Tryknet

Sommeren skal selvfølgelig nydes med dejlig mad og hyggestunder. I ”Smag på Sommerlandet” kan du bl.a. besøge Danmarks måske hyggeligste Street Food marked i Rørvig, som kan opfylde de flestes spiseønsker i skønne omgivelser. Skal der hjemmehygges på terrassen og i haven, er der gode opskrifter til både sommerretter, drinks og desserter. Få bl.a. to vidunderlige og smukke sommer-dessertopskrifter fra Masterchef-vinderen Sara Giversen. Mød også Susan og Tina, der kender Odsherred bedre end de fleste og med "Dit og Mit Odsherred" deler deres lokale viden og kærlighed til området. Få deres guide til Odsherreds allerbedste perler. Mit Sommerhus vender tilbage igen i sensommeren med mere inspiration. Rigtig god læselyst og nyd sommeren i Odsherred. Chefredaktør Martin Andersen

Mit sommerhus Mil Spritz ann 200 x 275 shp:Layout 4

Digital www.mitoesterbro.dk Facebook og Instagram @magasinetmitsommerhus Forside Foto venligst udlånt af Stenhøj Husene Find magasinet i Rørvig Street Food, Strandlyst Street Food, butikker og supermarkeder i Odsherred.

Gratis magasin

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mit-sommerhus.dk

01/06/21

12:39

Side 1

42 / Strandgården

MíL SPRITZ flyder over med citrus, solskin & Middelhavets krydderier. Som vinder af ”World’s Best Design” ved World Premix Awards er MíL SPRITZ den perfekte drink at have ved din side denne sommer.

49 / Hans Just

12 / Ildbordet

60 / Opskrift

Du finder MíL SPRITZ på Rørvig Street Food, i din lokale Meny og i førende butikker landet over.

20 / DanCenter

6 / Mit Sommerhus

HENDRICK’S CUCUMBER LEMONADE

HENDRICK’S GIN & TONIC

• • • •

• 5 cl Hendrick’s Gin • 15 cl tonicvand • 3 tyndtskårne agurkeskiver

5 cl Hendrick’s Gin 2 cl citronsaft 2 cl sukkerlage Danskvand til at toppe med

Bland gin, citronsaft og sukkerlage i et højt glas med isterninger. Top op med danskvand, omrør let og server. Garneres med tre tyndtskårne agurkeskiver og en citronskive.

Bland alle ingredienser i et højt glas med isklumper. Omrør let og server. Garneres med tre tyndskårne agurkeskiver.

Alkohol bør nydes med omtanke


Mit Sommerhus

TRÆNGER DIT SOMMERHUS TIL

EN KÆRLIG HÅND? Overvejer du at renovere dit sommerhus, eller måske du trænger til mere plads og vil bygge ud? I Sparekassen Sjælland-Fyn rådgiver vi dig gennem hele processen og hjælper med at sammensætte det helt rigtige lån, der passer til dine ønsker og din økonomi. Vi rådgiver dig også om, hvordan du kan gøre både miljøet og din pengepung en tjeneste ved at lave energiforbedringer i dit sommerhus.

Hvad får du som kunde hos os? En personlig og lokalkendt rådgiver, som er til at få fat i – mød os i din lokale filial, få rådgivning over telefonen eller brug vores digitale kanaler. Hurtige ekspeditionstider, når du f.eks. har brug for at vide, hvor meget du kan låne, eller et spørgsmål om hverdagsøkonomien presser sig på. En kompetent sparringspartner, som ikke får bonus for at sælge dig noget – vi rådgiver med afsæt i dine ønsker og behov inden for privat-, erhvervs- og formueområdet.

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre dig og din økonomi.

5948 1000 – WWW.SPKS.DK – INFO@SPKS.DK


Mit Sommerhus

Tekst og foto: Gidex

VARMEPUMPEN er billig og miljøvenlig og bliver nu et MODEIKON Varmepumpen er vejen til miljøvenlige varmeløsninger for knap en halv million gas- og oliefyr i Danmark.Verdenspremieren fra japanske Toshiba gør varmepumpen elegant, og det skaber håb for klimaet.

V

armepumpen er stadig fremmed for mange danskere, som er vant til, at opvarmning kommer fra radiatorer. Det er en skam, for ifølge Energistyrelsen er varmepumpen både blandt de billigste og mest CO2-venlige alternativer til opvarmning for den knap halve million olie- og naturgasfyr, som styrelsen stadig anslår, er aktive i Danmark.

"En af de store udfordringer er, at mange har svært ved at forlige sig med designet. At skulle installere de her plastikkasser oppe under loftet skurrer i øjnene, og derfor er vi også ekstremt fornøjede over endelig at kunne tilbyde en af de mest effektive og støjsvage varmepumper, som samtidig fremstår som et eksklusivt livsstilsprodukt", siger Kasper Andersen fra Gidex.

"Efter ti års kampagne fra Energistyrelsens side er varmepumpen stormet frem, og heldigvis, for det er den bedste løsning uden for fjernevarmenetværket. Der er dog stadig nogle barrierer, som skal overvindes. Dels er etableringsprisen for høj, og dels skal installatører være bedre til at promovere løsningen", fortæller Sarah Allingham, der er konsulent ved Energistyrelsens forbrugeroplysning, Sparenergi.dk.

Gidex anslår, at Toshibas nye varmepumpe med navnet Unique kommer til at udgøre 50 procent af virksomhedens omsætning. Varmepumpen adskiller sig ved foruden at have alle Toshibas fordele i teknologi, energieffektivitet og støjsvaghed, at den som den første varmepumpe nu også kan ændre udseende med unikke tekstilcovers. Enheden leveres med to farver covers, men alle specialdesign kan trykkes på stoffet, som brugeren selv let kan skifte imellem.

Men ikke alle hjem er velegnet til den komplette udskiftning fra et konventionelt fyr til en luft-til-vand varmepumpe, som kan kobles på de eksisterende radiatorer. Derfor vil varmepumpeimportøren Gidex, i anledning af lanceringen af den nye luft-til-luft varmepumpe Unique, et helt nyt livsstilsprodukt fra Toshiba, sætte fokus på, at denne type varmepumpe også er både effektiv – og nu også et apparat, som dagligstuen ikke behøver at skamme sig over. "Køber du en god varmepumpe, så er der næsten ingen ende på fordelene, men vi må også erkende, at Danmark er et radiator i gulvhøjde-land, og så snart der skal hænges noget op på væggen, så bliver danskerne meget kræsne", siger Stine Helgogaard Knudsen fra Gidex.

Salgsboost via designløsninger Hos Gidex, der er en af Danmarks ældste varmepumpeimportører, ser man optimistisk på den nye designvarmepumpe, som netop skal tiltale de hjem, hvor stil og økonomi går hånd i hånd. 8 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

Intelligent varmestyring til det smarte hjem Unique-varmepumpen, der er Toshibas seneste bud på en varmepumpe designet med klasse og æstetik in mente, er tilgængelig fra februar 2021, og kan også integreres med smart hjem, hvilket tiltaler mange. "Toshibas varmepumper er uden tvivl de bedste i energieffektivitet og levetid. Derudover er det smart, at du kan indstille temperaturen efter tid på dagen, om du er hjemme eller på arbejde, og at du i det hele taget har et samlet overblik over varmeforbrug og indstillinger direkte i app’en", siger Kasper Andersen fra Gidex. GIDEX AUT. EL & KLIMASERVICE ApS blev grundlagt i 1976 og har afdelinger på både Sjælland og i Jylland. Virksomheden er familieejet og er dedikeret til rådgivning og forhandling af TOSHIBA-udstyr. Læs mere og book gratis rådgivning på www.gidex.dk


Mit Sommerhus

OP TIL

5 ÅRS GA Ultra stille

RMindre A Nend TI 19 dB(A)

Klimastyring til dit fritidshus året rundt

Ultra stille Mindre end i køle og varme funktion

i køle og va 19 dB(A) funktio

Opnå et langt sundere fritidshus via professionel klimastyring med mulighed for luksus køling på de varme sommerdage, billig opvarmning efterår-vinter-forår & grundvarmetemperatur om vinteren i perioderne, hvor sommerhuset ikke er i brug.

TOSHIBA Luft/luft varmepumper

TOSHIBA Luft/vand varmepumper

Professionel varmestyring til sommerhuset, kolonihavehuset, helårshuset, det lille ekstra værelse, værkstedet o.lign.

Til installation i nye huse – eller hvis du ønsker at konvertere fra gasfyr, oliefyr, pillefyr eller el-varme. Toshiba er med den mindste indedel på markedet.

Nyhed!

Leveres under VE-ordning.

Bestil et GRATIS tekniker besøg og få et uforpligtende godt TOSHIBA varmepumpe tilbud, som passer til lige præcis din boligs opvarmingsbehov.

Design med tekstil cover – fås i flere farver

TOSHIBA’s Greenline varmepumpe serie kører med laveste lydniveau, professional luftrensning. Kan fjernstyres via WIFI- eller SMS-styring.

Stemning & stilhed!

– Deres garanti for kvalitet Tlf. 4731 3221 - 4731 5251

Følg os på Facebook: Gidex Sjælland - Bornholm • Email: gidex@gidex.dk • www.gidex.dk


Mit Sommerhus Sommerhus Profilannonce

For 60 år siden, så vi sådan ud. Der er sket rigtig meget siden da.

Danskproducerede kvalitetssommerhuse siden 1962 Siden tømrermester Keld Nielsen byggede det første fritidshus, er det blevet til mere end 4.000 sommerhuse. Bygget på næsten 60 års erfaring og ekspertise. Det er en stor beslutning at skulle investere i et nyt fritidshus. Der er mange ting at forholde sig til både

alle består af yderligere en række forskellige modeller. Her finder man både det helt klassiske som-

indretningsmæssigt og økonomisk. Hvor stort skal det være? Hvordan skal det se ud? Hvilke muligheder er der for individuelle løsninger? Og hvad koster det egentlig?

merhus uden så mange dikkedarer – og det mere moderne og luksuriøse. Og har man særlige ønsker til sit kommende fritidshus, er der også mulighed for det.

Det ved man hos Stenhøj Husene i Frederikshavn, der et af Danmarks ældste byggefirmaer indenfor fritids- og sommerhuse. Her har man bygget fri-

”Vi siger selv, at vi er et typehusfirma. Men et meget fleksibelt et af slagsen,” forklarer Rasmus Thomsen og han fortsætter: ”Vores mange års erfaring med

steder til familier i mange år – fristeder der ofte er gået i arv fra generation til generation. Og opskriften er klar. Det fortæller Rasmus Thomsen, byggerådgiver i Stenhøj Husene:

fritids- og sommerhuse betyder, at vi har netop den viden og erfaring, der gør, at vi kan passe stort set ethvert ønske, vores kunder måtte have, ind i vores rammer.”

”Hos Stenhøj Husene sætter vi en ære i at levere et resultat, vi er stolte af – og som vores kunder bliver glade for og kan trives i. Derfor gør vi os altid umage, både med at finde frem til den rette løsning for den enkelte kunde og med at producere den. Derfor er alle vores huse også bygget af vores egne

Fælles for alle Stenhøj Husenes løsninger er dog, at de er bygget med omtanke og af gode, gedigne materialer. Sådan har det været, siden det første hus stod færdigt. Og sådan er det den dag i dag. Mere end 50 år efter, at Keld Nielsen opførte det første fritidshus fra Stenhøj Husene.

håndværkere på selve grunden og efter stolte håndværksmæssige traditioner – og altid til tiden!”

Stenhøj Husene A/S Industrivej 11, 9900 Frederikshavn

/ Mit Sommerhus 6410 Liebhaverboligen Sommerhus/nr. PROFILANNONCE 249 Juni 2021

Fritidshuse for enhver smag

Tlf. 9847 9055

Som udgangspunkt tilbyder Stenhøj Husene fritids-

Mail: info@stenhoj-husene.dk

huse indenfor fem overordnede designlinjer, der

www.stenhoj-husene.dk


Mit Sommerhus

NYT NYTFRITIDSHUS FRITIDSHUS

RÅT, RÅT, LÆKKERT OGOG LÆKKERT INDBYDENDE INDBYDENDE Nordjysk håndværk

Nordjysk håndværk og kvalitet og kvalitet

PERMANENTE UDSTILLINGER: PERMANENTE UDSTILLINGER: Åbent hver lørdag & søndag, kl.kl. 13-16 Åbent hver lørdag & søndag, 13-16 FYN:FYN:

HUSET, Hindsgavl Allé 2,Allé 55002,Middelfart. HUSET, Hindsgavl 5500 Middelfart.

SJÆLLAND : : SJÆLLAND

Oddenvej 153, 4583 OddeOdde Oddenvej 153,Sjællands 4583 Sjællands

RING TIL:TIL: RING

Rasmus Thomsen Rasmus Thomsen Jan Sørensen Jan Sørensen Niels Willer Niels Willer

tlf. 28tlf. 8728 0887 0108 01 tlf. 30tlf. 5530 0355 2203 22 tlf. 2779 59335933 tlf. 2779

få en aftale, der passer har huse til fremvisning steder i landet ...og få...og en aftale, der passer dig. Vidig. harVihuse til fremvisning flere flere steder i landet - siden - siden 19621962

Industrivej 11 Frederikshavn | 9900 Frederikshavn 98 55 47 info@stenhoj-husene.dk 90 55 info@stenhoj-husene.dk | stenhoj-husene.dk Industrivej 11 | 9900 | 98 47| 90 | stenhoj-husene.dk PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 11


Mit Sommerhus

Ildbordet skaber varme, hygge og nærvær

Med sin enestående kvalitet, flotte visuelle udtryk og evne til at skabe hygge er Ildbordet det optimale samlingspunkt en skøn sommeraften. Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus Foto: Dan Møller

U

anset hvem vi er, fanger levende ild altid vores blik. Ild kan bidrage med noget til sjælen, det hygger, giver varme og samler os. Det danskproducerede Ildbordet kan skabe de perfekte rammer til en nærværende oplevelse på terrassen, og de fantastiske flammer giver mulighed for at forlænge de skønne sommeraftener. Kan man forestille sig noget bedre end at sidde på terrassen en sen aftenstund i sommerhuset eller derhjemme med et glas hvidvin og lidt sagte ild på bordet? Ildbordet er på samme tid elegant, simpelt og funktionelt. Det er et unikt møbel, der drager og som i kraft af sit design, er tidløst og i samspil med naturen. Alle, der har et ildbord, fortæller, at det altid er midtpunkt, når folk mødes – her er der nemlig varme, hygge og nærvær. ”Vi ønsker at skabe noget, som er anderledes, og som giver vores kunder noget værdi, fremfor hvis de ’bare’ køber et almindeligt havebord. Man kan bruge Ildbordet som loungebord, spisebord eller hvad man har lyst til. Det er et enestående element i boligen eller sommerhuset og skaber glæde alle steder, hvor det står,” fortæller Malthe

12 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

Olesen Büttner, der sammen med Sofie Schwartz Gyldenøhr står bag Ildbordet.dk.

Skabte et helt nyt bord De startede som distributører af et kinesisk brand til Spanien og Portugal, og selv om forretningen gik fint, følte de, der var mange aspekter ved produktet, der kunne forbedres. Det var blandt andet holdbarheden, brænderen og designet. Derfor valgte de at starte selv og begyndte at producere et nyt ildbord helt fra bunden. ”Det har selvfølgelig tages en masse tid, og der har været mange udfordringer undervejs, men vi er ved at være rigtig godt i mål og sælger i dag en masse borde,” påpeger Malthe. Ildbordet er skabt af glasfiberarmeret beton, hvilket gør bordene modstandsdygtige over for alt slags vejr – hele året rundt. De kan som minimum holde i 10 år, men da de er af beton, kan de højest sandsynligt holde i mange flere år. Alt bliver produceret fra bunden af på fabrikken i Vejen, hvor otte mand på fuld tid støber de flotte borde. ”Det bliver gjort med kærlighed og højeste kvalitet for øje. At de bliver produceret i Danmark giver os og kunderne en sikkerhed for, at de er lavet på den bedst mulige måde,” siger Malthe.


Mit Sommerhus

GAS ELLER BIOETHANOL Når man skal bruge Ildbordet som varmekilde, kan man enten benytte gas eller bioethanol. For begge varmekilders vedkommende er det meget enkelt at tænde for Ildbordet. Gas er den optimale varmekilde udendørs og til et lidt køligere klima som det danske. Når man køber et bord hos Ildbordet.dk er det uden en gasflaske, der dog kan købes rigtig mange steder. Bioethanol kommer i flydende form og skal påføres brænderen inden optænding. Væsken må ikke tilføres brænderen, mens den er varm eller tændt. Ved at vælge ildborde i bioethanoludgave, slipper man for at tænke på at skjule en gasflaske (Ildbordet.dk sælger dog et cover til at skjule gasflasken). Bioethanol giver en mildere varme end gas og er desuden godkendt til indendørs brug, hvilket gas ikke er.

Se mere på ildbordet.dk

Ildbordet.dk Tlf. 61 73 34 22 · www.ildbordet.dk

PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 13


Mit Sommerhus

Sådan holdes indbrudstyven væk fra sommerhuset Et ubeboet sommerhus er den perfekte arbejdsplads for en tyv, men heldigvis kan man gøre flere ting for at sikre sit sommerhus. Her er en række gode råd om indbrudssikring – en opfordring til at blive alarmtester for alarmselskabet Verisure.

Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus Foto: Verisure

D

et er højsommer, sol og varme, og der er godt gang i alle de skønne sommerhuse over hele landet. Lige nu lever vi sommerhusgæster det gode liv, og ingen tænker formentlig på, hvad der sker, når feriesæsonen er slut og sommerhusområderne ligger øde hen. Men når det på et tidspunkt bliver aktuelt, er det desværre relativt nemt for en tyv at bryde ind. Så hvis man ønsker at blive klogere på at indbrudssikre sit sommerhus, kommer her en række gode råd til, hvordan man holder tyvene væk. Nicolas Brøckner Nielsen, der er sikkerhedsekspert og ansvarlig for distrikt Nordsjælland hos alarmselskabet Verisure, fortæller, at det vigtigste råd for sommerhusejere er, at de skal simulere liv i de perioder, hvor de ikke opholder sig i sommerhuset. ”Sammen med et alarmsystem er det noget af det bedste, man kan gøre for at holde tyvene på afstand. Vi ved, at indbrudstyvene oftest holder øje med sommerhusene et par dage forud for et potentielt indbrud. Så hvis man i den periode kan få det til at ligne, at der er liv, gør man sig selv en stor tjeneste,” siger han.

14 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

Snyder tyven til at tro man er hjemme En måde til at simulere liv på er en automatiseret lystimer. Den kan, når man ikke er i sommerhuset, tænde og slukke for lamper og anden elektronik på bestemte tidspunkter. På den måde snyder man tyven til at tro, at der er nogen hjemme. En lyssensor kan også have en afskrækkende effekt på tyven, når han eller hun træder ind på grunden. Det er også vigtigt, at det ikke er for nemt at komme ind i sommerhuset. Man kan derfor montere solide låse på dørene, så tyvens arbejde besværliggøres. Det er især effektivt, hvis dørene er forsynet med en låsecylinder på inder- og på ydersiden. Desuden kan man forstærke


Mit Sommerhus

Verisure søger alarmtestere - også blandt sommerhusejere

Alarmselskabet Verisure søger lige nu familier, der har lyst til at prøve, hvad det vil sige at have en Verisurealarm i sommerhuset. At de søger sommerhusejere specifikt, er fordi et sommerhus ikke altid er sammenligneligt med en helårsbolig. Sommerhuse er man ofte væk fra i længere tid ad gangen, hvilket kan give gode arbejdsvilkår for en indbrudstyv. Som alarmtester får man en alarm til 0 kr. med et abonnement i 12 måneder uden omkostninger. Man får installeret en Verisure Home Basis med bl.a. vibrationssensor og fotosensor, og det hele bliver monteret, så man skal ikke selv røre en finger. Ønsker man supplerende alarmkomponenter, er der naturligvis også mulighed for det. Man er efter de 12 måneders testperiode velkommen til at beholde alarmen i ens sommerhus til gældende priser og vilkår, og hvis man på det tidspunkt ikke ønsker at have alarmen, kommer Verisure og piller den ned igen uden beregning.

Feedback på alarmsystem

dørkarmene på alle yderdøre. Det er måske ikke den smukkeste løsning, men det gør det sværere for tyven at komme ind. En ordentlig lås på redskabsskuret er en god ide, da tyvene går efter skurenes indhold, som udover at have en værdi, kan bruges til at udføre selve indbruddet med.

Hvis man bliver udtrukket som alarmtester, vil Verisure bede om lov til at kontakte testerne. Det vil de, så de kan få løbende feedback på alarmsystemet, kundeservice, alarmhåndtering osv. Den feedback vil de bruge til at forbedre deres produkter og services. Derudover vil de i løbet af testperioden besøge alarmtesteren en enkelt gang for at tage billeder af den udtrukne husstand og deres alarmsystem. Billederne vil de bruge i deres online markedsføring på bl.a. Facebook, Instagram, nyhedsbreve og hjemmesiden. For at deltage skal man besvare en række spørgsmål om sig selv og sin husstand/sit sommerhus. Når man indsender sine oplysninger til Verisure, er man med i kapløbet. De ringer vinderen op med det samme med svar på, om man er blevet udtrukket som alarmtester. Hvis man ikke er blevet udtrukket, modtager man i stedet et uforpligtende sikkerhedstjek i sit hjem.

Se mere på verisure.dk

Har man en god dialog med sine naboer, er det en stor hjælp, da man i samarbejde kan være med til at holde øje med hinandens huse og omgivelserne generelt. Et hundeskilt på postkassen eller en bom/kæde foran indkørslen kan henholdsvis skræmme og besværliggøre det for tyven. Endelig kan man installere et alarmsystem, der både overvåger indbrud og brand. Det vil skabe en uvurderlig tryghed, når man er væk fra sit sommerhus i både lange og korte perioder.

VERISURE www.verisure.dk · Tlf. 80 20 50 50

PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 15


FRA DRØM TIL VIRKELIGHED

TILBUD

Ved køb inden den 1/9 2021 IVNING GRATIS NEDR e af eksisterend hus

INDIVIDUELT BYGGERI TIL STANDARD PRISER


FRA DR ØM TIL VIR KEL IGH ED

SE PLANTEGNINGER

OG BILLEDER AF VORES

Download vores brochure på combigruppen.dk

HUSE

PRISEKSEMPLER:

50 m2 55 m2 60 m2

KR. 617.000 KR. 637.000 KR. 669.000

BYGNINGSBESKRIVELSE:  Støbt sokkel  Indvendige afløbsinstallationer  Råhus inkl. døre og vinduer  Formalet udvendig beklædning  Gitterspærskonstruktion  Betontagsten  Indvendig beklædning gips eller profilbrædder  Indvendige døre og lister  El-installation  VVS-installation Isolering: Gulv 200 mm Loft 200 mm Vægge 150 mm

FRI INDRETNING: Vi laver et forslag til en grundplan og du har frie hænder til at flytte på de indvendige vægge samt døre og vinduer.

Tlf. 25 85 69 11 WWW.COMBIGRUPPEN.DK


Mit Sommerhus

SMÅOPBEVARING

FLEKSIBELT AFSÆTNINGSBORD Hvis det kniber med bordplads eller opbevaringsplads i sommerhusets køkken, er Kartells klassiske Gastone barvogn en god løsning. Den kan rulles lige derhen, hvor man vil have den. Hvis man synes, den fylder for meget, når den ikke er i brug, kan den klappes sammen og opbevares bag en dør eller lignende. Kartell kan købes hos bl.a. designbutikken.dk.Rullevogn fra Kartell, 5.251 kr.

www.kartell.com

Tænk æstetikken og funktionen ind i de små detaljer ved at vælge smukke glas til müesli, mandler og andre madvarer. På den måde har du både overblik over madvarerne og dekorative glas, som du sagtens kan lade stå fremme. Eva Solo forhandles hos bl.a. Imerco. Opbevaringsglas fra Eva Solo, fra 349,95 kr.

www.evasolo.com

Sommerhus KØKKEN

ØKOLOGISK VISKESTYKKE Sæt et lille idyllisk præg på sommerhuskøkkenet med økologiske viskestykker fra Koustrup & Co. med print inspireret af naturen. Pænt og praktisk på samme tid. Viskestykkerne kan købes på koustrupco.dk.

ÆSTETISK OG FUNKTIONEL DETALJE Håndklædekroge er et must i køkkenet, og de kan sagtens både være funktionelle og flotte. Det er håndklædekrogene fra Unidrains tilbehørsserie Reframe. De minimalistiske kroge fås i messing, kobber, poleret stål, børstet stål og sort. Unidrain forhandles hos bl.a. Bedre Bad. To håndklædekroge i messing fra Reframe by Unidrain, fra 949 kr.

www.unidrain.dk

RENGØRINGSVENLIGE PERSIENNER Rengøringsvenlighed er nøgleordet, når man skal vælge gardiner til køkkenet – særligt hvis vinduerne sidder tæt ved komfur eller vask. Aluminiumspersienner kan let gøres rent og er derfor særligt velegnede til vådrum som køkkenet. Luxaflex kan købes hos bl.a. Garant. Aluminiumspersienner fra Luxaflex, fra 1.940 kr.

www.luxaflex.dk

18 / Mit Sommerhus

Økologisk viskestykke fra Koustrup & Co., 85 kr.

www.koustrupco.dk

LIGE VED HÅNDEN Mange kan nikke genkendende til følelsen af at skulle åbne samtlige skuffer for at kunne finde den rigtige grydeske, dørslaget eller hvidløgspresseren. Det problem løser String Furniture med deres væghængte opbevaringssystem med metalhylder og accessoires. Redskaber kan hænges på små kroge, bestik kan stilles i beholdere og tallerkener kan sættes i tallerkenholdere. De mindre kønne ting kan gemmes i skabet i eg. String Furniture kan købes hos bl.a. Magasin. Pris varierer efter sammensætning, fra 2.843 kr.

www.stringfurniture.com


Mit Sommerhus

Vejrbestandigt udekøkken i tidløst design Udekøkkenet fra ByLogstrup er dansk designet og i en kvalitet, der holder. Køkkenerne er både smukke i designet, yderst funktionelle og kan tåle at stå ude uden at ruste eller miste sin glans. Fotograf: Søren Rosenørn

Sommeren står for døren og oven på en hård vinter med coronarestriktioner, trækker udelivet i haven og på terrassen mere end nogensinde før. Vi trænger alle sammen til at komme ud og nyde livet på en lækker og bekvem måde. En af de bedste måder, vi kan nyde det gode udeliv på, er muligheden for at lave mad på et udekøkken. Når du laver mad på et udekøkken fra ByLogstrup er det en nem og funktionel oplevelse, samtidig med at køkkenet er godt designet og fuldstændigt vedligeholdelsesfrit. Her kan du trygt rykke hele madlavningen udenfor med god plads til at ordne grøntsagerne og fyre op i grillen, mens du hygger sammen med familie og venner. De vejrbestandige materialer ByLogstrup udekøkkenet består af tre modeller, som fås i farverne sort, grå, brun og olivengrøn med eller uden integreret vask. Skabene og kabinettet er i pulverlakeret zinkmagnesium og aluzink, som ikke ruster eller ændrer karakter, selv hvis køkkenet står under åben himmel hele året rundt. Der er intet, der skal slibes eller males, og intet stål, der bliver kedeligt at se på med tiden. Bordgrillen kan stilles direkte på bordpladen, der er lavet af ridse-og skærefast Kerrock®.

”Et udekøkken skal være en funktionel ramme for, at du kan tilberede hele måltidet udendørs og samtidig inter-agere med dine gæster. Vores afsæt er keep it simple, så man selv kan sætte sit personlige præg på udekøkkenet,” fortæller Henrik Midtgård Hansen, der sammen med Dan Christensen står bag ByLogstrup Udekøkken. Havde selv brug for et udekøkken Det hele startede med, at Henrik selv havde brug for et udekøkken. Derfor brugte han materialer fra virksomheden A/S Løgstrup-Steel, der har over 60 års erfaring med produktion af modulsystem til EL-tavler. Som bordplade brugte han Kerrock®, som er UV-bestandig, varmefast og ridsefast. Kerrock® kan sagtens tåle, hvis for eksempel gløder fra et bål eller en grill blæser hen på bordpladen. I forhold til at designe udekøkkenet fik Henrik sin kone, Michele Rindsig, ind over, da hun er visuel designer hos det franske køkkenudstyrsfirma Le Creuset. Nomineret til Designfavoritter 2021 ”Det færdige resultat blev så vellykket, at både familie og venner bagefter bestilte det samme udekøkken. Det fik os til at tænke over, om der ikke var et marked for et udekøkken af en særlig holdbar og designmæssig kvalitet. Derfor fik vi en funktionsdesigner til at bidrage med nogle virkelig gode idéer og forslag til, hvordan vi kunne designe det endelige køkken. Det oprindelige køkken blev produceret i sort, og efter en god proces med at finde frem til de rette farver, blev vi enige om, at udekøkkenet tog

sig bedst ud i en sort, grå, grøn og brun udgave. I dag har vi fået produktionen af udekøkkener op at køre, og indtil videre er det gået over al forventning,” konstaterer en meget tilfreds Henrik Midtgård. Han kan også glæde sig over, at ByLogstrup udekøkken er blandt de nominerede i kategorien ’Udeliv’ i Bolig Magasinets Designfavoritter 2021. Se mere på Boligmagasinet.dk. Tidløst design ByLogstrup er sandsynligvis det mest holdbare udekøkken på markedet lige nu. Det er testet til at kunne modstå selv de hårdeste vejrforhold og leveres med fire års garanti. Modellerne er monteret på hjul, så de er nemme at flytte rundt efter behov. Visuelt er designet minimalistisk med et ’blødt’ industrielt præg takket være matte overflader og afrundede kanter. Hvis udekøkkenet kan holde i årtier, skal udtrykket også være tilsvarende tidløst, forklarer Henrik. Udekøkkenet fra ByLogstrup adskiller sig også fra andre udekøkkener ved at have køkkenskabe, der lukker helt til. Så kan man opbevare brænde og andre ting, man bruger til sin grill, pizzaovn eller lignende i udekøkkenet, uden at det bliver udsat for vind og vejr. Meget praktisk og behageligt, for så slipper man for at bære tingene frem og tilbage fra et skur eller skab. Af Lars Graabek

ByLogstrup Telefon 2180 8326 www.bylogstrup.dk

PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 19


Mit Sommerhus

DanCenter er klar til at

udleje dit sommerhus Verden åbner igen op for rejseaktiviteter, og hvis du ønsker at leje dit sommerhus ud, er DanCenter, der har lokalkontorer over hele landet, klar til at udleje det til de mange gæster, der gerne vil holde ferie i et sommerhus.

Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus Foto: DanCenter

N

sommerhusudlejere mange lokale samarbejdspartnere, der hurtigt kan hjælpe. Så slipper man for at skulle bruge tid på udlejningen.

år nu verden igen åbner helt op for rejseaktivitet, får Nem og tryg udlejning sommerhusejerne muligvis ikke Katja Bremer, Katja Bremer er en af de sommerhusejere, der brugt deres sommerhus helt så Udlejer gennem DanCenter udlejer sit skønne sommerhus gennem Danmeget som før. I den forbindelse er DanCenter, der har mere end 60 års erfaring i udlejning af Center. Hendes sorte træhus på 76 m2 emmer af idyl og har været i familiens eje i mange år, fortæller hun. ”Min danske sommerhuse, klar til at leje det ud til alle de gæster, som ønsker at holde ferie i et sommerhus herhjemme. mor købte det i 1980, og jeg overtog det i 1995, så det er et rigtigt familiesommerhus, som betyder meget for mig. Der er mange fordele ved at benytte DanCenter. De har Da jeg valgte at udleje det gennem DanCenter for fem år siden, var jeg lidt betænkelig ved, om noget ville blive hele 28 lokalkontorer rundt om i hele Danmark, og er ødelagt. Men mine bekymringer er blevet gjort til skamme. derfor altid tæt på de danske sommerhuse. DanCenter De mennesker, som lejer huset, forstår at værdsætte det.” holder øje med huset og sørger for, at det altid er rengjort tilfredsstillende efter en udlejning, så enten gæsterne eller DanCenter har leveret den udlejning, Katja har forventet, udlejeren kommer til et rent og pænt sommerhus. Opstår og hun synes, det er dejligt nemt og trygt at udleje sit der udfordringer, som en opvaskemaskine i udu eller sommerhus gennem dem. ”Lokalkontoret ordner alt og elektricitet, der driller m.m., har en af Danmarks største

20 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE


Mit Sommerhus

Se din lejeindtægt på:

NATIONAL OG INTERNATIONAL MARKEDSFØRING

dancenter.dk/ udlej

yder virkelig personlig service. De tjekker huset før og efter gæsternes besøg. De skifter pærer og vander potteplanter. Hvis noget er i stykker, kontakter de mig og spørger, om de skal ordne det, så jeg føler, at de passer på mit hus. Hvis der har været storm, kan jeg ringe og bede dem kigge til huset. Det er rart, for det er ikke så nemt for mig bare lige at tage derover,” understreger Katja Bremer.

Udlejningssommerhuse skal være synlige for potentielle gæster, og gerne mange af dem. Det kræver en bred markedsføring, og derfor har DanCenter indgået partnerskaber med nogle af verdens vigtigste bookingportaler, som Airbnb, HomeAway, Expedia m.fl., så de går langt ud over landets grænser, når det kommer til markedsføring af sommerhusene. Samtidig er de også på en række danske portaler som Feline, GODSOMMER.DK o.a. Det er en stor fordel for husejerne, at deres sommerhuse både bliver vist i knap 100 lande og markedsført lokalt. DanCenter er altid up to date i forhold til sommerhusmarkedets tendenser, og gør en dyd ud af at være innovative og hele tiden følge med i både husejeres og gæsters ønsker samt i tidens trends. Den egenskab kombineret med den mangeårige erfaring, gør udlejningsbureauet til en stærk samarbejdspartner, da de også formår at kombinere den lokale tilstedeværelse med det internationale udsyn.

At nærheden til sommerhusene betyder noget og at DanCenter tager sig af det meste i forbindelse med udlejningen betyder virkelig noget for ejerne, kan Christian Hede, der er afdelingsleder hos DanCenter i Odsherred & Vestsjælland bekræfte:

Christian Hede, Afdelingsleder hos DanCenter I Odsherred & Vestsjælland

Vi holder både øje med huset og med udlejningen, så vi kan sikre husejerne den bedste service og højeste lejeindtægt samtidig med, at vi også sikrer, at gæsterne har en god oplevelse. Vi ved, at det kan være en stor beslutning at udleje sit sommerhus, og derfor gør vi vores ypperste for at passe på det.

Kontakt DanCenter Odsherred & Vestsjælland for en uforpligtende snak: Louise Poulsen, Indlejningskonsulent Tlf. 91 33 92 14 · louise.poulsen@dancenter.com Christian Hede Afdelingsleder Tlf. 31 43 60 26 · christian.hede@dancenter.com Du kan også henvende dig direkte på lokalkontoret:

DanCenter DanCenter Odsherred: Lyngvej 183, 4569 Vig · Tlf. 72 44 11 69 · odsherred@dancenter.com eller DanCenter Vestsjælland: Drøsselbjergvej 104, 4200 Slagelse · Tlf. 72 44 11 69 · vestsjaelland@dancenter.com PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 21


Mit Sommerhus Favoritter

SVINNINGE BAGERI Brød er ikke bare brød! Bageren i Svinninges motto er, at kvalitet starter fra bunden. Egne opskrifter, gode råvarer og så bages der hele dagen, så alle kunder får den friske oplevelse. Sving forbi Svinninge bageren, tjek åbningstider og eventuelle sprøde nyheder på:

www.svinningebageri.dk Hovedgaden 27 · 4520 Svinninge

BAGERE i sommerlandet BAGERIET I HØJBY I 2021 åbnede Brugsen i Højby et helt nyt bageri. Tidligere fik de brød udefra, men nu bages der i Brugsens nye bageri hele dagen, og kan du ikke finde Brugsen i Højby, så kan du gå efter duften. En lille køretur til Højby kan anbefales, især til dem der gerne vil sove lidt længere, nu der alligevel bages hele dagen.

Brugsen i Højby

ØKOLOGISK BRØD Hver dag kan du i caféen i Rørvig, købe brød fra Rørvig Desserts konditorer. Alt er økologisk og bagt uden unødvendige tilsætningsstoffer og e-numre, men udelukkende af gode økologiske råvarer.

Rørvig Dessert Toldbodvej 48 · 4581 Rørvig www.rorvigdessert.dk

22 / Mit Sommerhus

TIR BAKERY Kom forbi og nyd vores økologiske brød og lækkerier fra onsdag til søndage fra kl. 8.00 om morgenen til der er udsolgt. Vi åbner den 10. juli på Gnibenvej 13, Sjællands Odde

Se mere på www.tirbakery.com


Mit Sommerhus

www.damborghave.dk • www.damborghave.dk • www.damborghave.dk • www.damborghave.dk • www.damborghave.dk

BESØG DANMARKS STØRSTE HAVEMØBELLAND

CORNELIA SOFASÆT

KOM OG KIG VI HAR DANMARKS STØRSTE UDVALG I HAVEMØBLER OG TILBEHØR I VORES INDENDØRS HALLER. EGEN IMPORT FRA ØSTEN DERFOR ALTID KONKURRENCEDYGTIGE PRISER...

CORNELIA HAVESÆT

Nonwood bord 96 x 200 cm med fletkant brunmix + 6 stk. Cornelia positionsstole med kraftig brunmix polyflet. Vejl. 19793.-

Et stort og kraftigt sofasæt bestående af 3-pers. Sofa + 2 sofa stole samt bord 146 x 78 cm med nonwood topplade. Alt i new brown polyflet. Inkl. kraftig sæderyghynder. Vejl. 14999.-

HYNDER VEJL. 399.-

299.-

NU KUN

9999,-

CORNELIA HYGGESÆT

2 lounge stole + 2 fodskamler + lille bord i mix brun flet. Inkl. hynder. Vejl. 8999.-

NU KUN POLKA HAVESÆT

Nonwood bord 81 x 140 cm med fletkant + 4 stabelstole i 2-line sort polyflet Vejl. 3895.-

NU KUN

Foldebord 85 x 135 cm. + 4 klapstole. Alt i silver teak Vejl. 3595.-

NU KUN

Kraftig model i sort alu. PVC belagt tag og sider samt myggenet i lysegråt. Lysgrå. Vejl. 7999.-

NU KUN

LOUISIANA SOLVOGN

Kraftig solvogn i sort 4-robe flet med tyk hynde. Justerbar i ryg og fodstykke Vejl. 3999.-

NU KUN

2999,NU KUN 4999,NU KUN

2499,LYON HAVESÆT

Bord Ø 120 cm med grå lameller og granitplade i midten + 4 Pisca stabelstole med 2-line flet Vejl. 5095.-

1699,- 5999,-

COMFORT PAVILLON 3 X 4 METER

NU KUN

Bord med 3 stenplader 90 x 195 cm + 6 sorte Pisca stabelstole i sort 4-robe flet Vejl. 7593.-

OUTFIT HAVESÆT

NU KUN

6999,BORNEO TEAK HAVESÆT

12999,-

KANSAS HAVEMØBELSÆT

Bord 90 x 160 cm med alu. stel , polyfletog stone glasplade samt 4 Kansas armstole med høj ryg i grå 2-line polyflet. Inkl. sædehynder. Vejl.12999.-

5000,OUTFIT HAVESÆT

Bord 90 x 205 cm hvidt med grå lameller + 6 solana hvide alu. stabelstole med textiline Vejl. 6393.-

NU KUN

NU KUN

4999,- 5999,-

3499,-

SIESTASTOL

Fås i grå-sort-grøn Vejl. 399.-

DANMARKS STØRSTE

RELAX STOL Fås i grøn-blåsort-taupe Vejl. 599.-

SOLSENG Fås i sort -grå Vejl 599.-

j 4-10 • 4500 Nykøbing Sj. Indkørsel af Venusvej v/JEM & FIX

NU FRIT VALG

299,-

Sdr. Ryevej 4 • 4060 Kirke Såby • (mellem Roskilde og Holbæk v/afkørsel Torkildstrup)

NYKØBING SJ.

Nordlysvej 4-10 · Indkørsel ad Vensuvej 4500 Nykøbing Sj. Åben: Hverdage 09.30-17.30, lørdag 09.30-15.00, Søn-og Helligdage 09.30-15.00

Mit Sommerhus / 23 www.damborghave.dk • www.damborghave.dk • www.damborghave.dk • www.damborghave.dk • www.damborghave.dk


Mit Sommerhus

TÆPPER I ALLE former, farver og størrelser

Hos tæppevirksomheden WeRug kan man online købe skræddersyede kvalitetstæpper, så de passer til ens bolig, behov og personlighed.

Af: Lars Graabek - Mit Sommerhus Foto: Frank Lohmann

V

i er alle sammen unikke og har forskellige behov. Og heldigvis for det, for mangfoldighed giver kulør på tilværelsen og gør os til de mennesker, vi er. Den kommer til udtryk mange steder i vores tilværelse, blandt andet i indretning af vores bolig, som skal være personlig og udtrykke, hvem

24 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

vi er. Den trend har tæppevirksomheden WeRug taget til sig og skabt et dansk tæppeunivers, hvor de sælger tæpper i alle størrelser, farver og former til alle typer, stilarter og rum. ”Vi gør det, fordi vi synes, det er skønt, at vi er forskellige og bor forskelligt. At vi ikke er ens. Vores tæpper er for så vidt et opgør med de meget generaliserende ’one-size-fits-all’-kasser og standardmål, der findes i branchen. Det sker ofte, at et standardtæppe ikke

passer ind i folks indretning. Sommerhuse har f.eks. nogle sjove kroge eller hjørner, hvor et normalt standardtæppe ikke passer ind,” fortæller Gustav Svendsen, der driver WeRug og fortsætter: ”Vi ønsker med vores forretningsmodel at gøre det enkelt at købe et tæppe online. Man bestiller let og ubesværet et tæppe på www.werug.dk, og cirka 10 dage efter bestillingen er tæppet klar til levering til døren – pt. med gratis forsendelse.”


Mit Sommerhus

SKRÆDDERSYET TIL SOMMERHUSE Til sommerhuse er WeRug's tæpperperfekte, da sommerhuse ofte er små, personlige perler, der måske har nogle andre vinkler og hjørner, end boligen normalt har. ”Her er vores skræddersyede tæpper optimale, fordi der ofte er nogle unikke behov. Samtidig er sommerhuset blevet et meget personligt indretningsprojekt, hvor man ikke længere vil gå på kompromis med møbler og interiør. For tiden er sisaltæpper uhyre populære, da de også er lyse og giver en sommerlig atmosfære” siger Gustav, der også fremhæver, at virksomheden er Cradle to Cradle®-certificeret, hvilket er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi.

Produceres herhjemme WeRug producerer ensfarvede kvalitetstæpper og tæpper i 100% sisal og 100% uld. Tæpperne er meget slidstærke, og alle tæpper har mindst 5 eller 10 års gennemslidsgaranti. Da de kun producerer efter ordre i den bæredygtige produktion, brænder de aldrig inde med nogle restordre. ”Da vi startede virksomheden, var det essentielt, at vi ikke bare fandt en eller anden produktionsvirksomhed i Kina til at lave tæpperne. De skulle produceres lokalt med danske arbejdspladser i en bæredygtig produktion og med socialt ansvar. Det gør vi, fordi vi vil være bæredygtige, og fordi vi ved, at så er det ordentlige produkter, vi leverer,” pointerer Gustav. Gustav arbejdede oprindelig for Brand New Ventures (og er stadig tilknyttet), der ejer WeRug sammen med Gustav. Brand New Ventures er med til at starte andre virksomheder, og da de

skulle have tæpper til deres nye kontor på Dampfærgevej på Østerbro, synes de, det var besværligt at få det rigtige tæppe med den rigtige kant. Da de endelig fandt ét, kunne de ikke købe det over nettet, men var nødt til at besøge tæppebutikken. Derfor besluttede de sig for, som de iværksættere de nu er, selv at starte en virksomhed, der sælger tæpper på mål online.

Ingen tvivl om tæppet passer ind ”Ofte når man ser et billede af et tæppe, spørger man sig selv, om det vil passe ind i ens hjem eller sommerhus. Det er man ikke i tvivl om hos os, for her kan man vælge den farve og det materiale, man ønsker, og få det i

præcis den diameter, længde eller bredde, man ønsker. Man kan få et rundt tæppe, et ovalt, eller selv indsende en tegning af den form, man ønsker sit tæppe i. Vi vender så tilbage med en rentegning, som, hvis kunden godkender den, bliver sat i produktion uden merpris,” siger WeRugs designer, Julie Virkus. Hun rådgiver indimellem kunder, der er i tvivl om, hvilket slags tæppe, de ønsker. Vi er meget nede på jorden, send os en sms med billede af hvor tæppet skal ligge, og vi kommer hurtigt retur med bud på tæpper, vi mener passer ind. Den gode rådgivning, den lette måde at bestille sit tæppe på, og den effektive service er nøgleord for WeRug, der også gerne sender gratis vareprøver ud til kunderne.

WeRug Dampfærgevej 3, 1. · 2100 Ø · Tlf. 28 11 19 95 · www.werug.dk

PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 25


Mit Sommerhus Sommerlandet

LAD OPLEVELSERNE BEGYNDE Bølgerne vugger

De 5 Øer

stille ind mod kysten, mens istidsskabte bakker hist og her strækker sig op mod himlen. Destination Sjælland har både lagt muld til vilde vikinger og drabelig Find oplevelser og inspiration på desj.dk

middelalder. Tekst og foto: Destination Sjælland

I

dag er Destination Sjælland et yndet udflugtsmål for hele familien, hvor I kan opleve den vilde enestående natur, besøg de sjove og spændende attraktioner eller gå på opdagelse i Danmarks historie. Under jeres besøg kan I også stå på skuldrene af kulturens giganter som Holberg, Absalon og Lundbye eller nyde vidunderlig gastronomi og lokale smagsoplevelser med fokus på egnsunikke produkter fra Sjællands spisekammer. I Destination Sjælland er vi sammen om særlige oplevelser. Her får I de bedste bud på sommerens oplevelser.

Besøg vingårdene på Røsnæs og

Museum Vestsjælland

26 / Mit Sommerhus

Sjællands Odde, hvor smukke lange rækker af vinstokke står på sydvendte skråninger og slikker sol, mens vinbønderne står klar til at tage jer med på rundvisning i marken og vineriet, så I kan høre mere om dansk vin. Se mere på DESJ.DK/VINGAARDE


Mit Sommerhus Sommerlandet

Observatoriet i Brorfelde

Panzermuseum East

Besøg vingårdene

Suserup Skov Sorø Kunstmuesum

Oplevelsescenter Nyvang

Istidsruten er 260 kilometer cykelrute, hvor I kan fordybe jer i det Sjællandske landskabs skønhed, kulturelle oplevelser og hyggelige købstæder. Ruten er som udgangspunkt delt op i fem etaper, men de kan krydres med både genveje og sløjfer, der byder på ekstra oplevelser og distance. Se mere på ISTIDSRUTEN.DK

Naturpark Åmosen er Sjællands sidste vildmark. Her patruljerer havørne i luften, mens kronhjortene spankulerer stolt på jorden. Nyd den fantastiske natur og spændende historie med vikinger og meget andet. Se mere på NATURPARKAAMOSEN.DK

Sorø Kunstmuseum er et levende hus med over 300 års kunst, skiftende udstillinger, smuk arkitektur og masser af aktiviteter. Museets udsøgte samling rummer ca. 2.300 værker, der spænder fra 1700-tallet til i dag. Se mere på SORØ KUNSTMUSEUM.DK

Observatoriet i Brorfelde ligger i de sjællandske alper smukt placeret i det betagende og bakkede istidslandskab. Her kan I gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden fra dybet i Jordens indre og helt ud i universet. Se mere på BRORFELDE.DK De 5 Øer er Destination Sjællands ø-kvintet, der tæller, Sejerø, Nekselø, Agersø og Omø. De 5 øer byder på spektakulær natur med vilde påfugle, truede klokkefrøer, sjældne orkidéer og smukke landskaber samt autenticitet og charmerende ø-liv. Se mere på DE5OER.DK

Suserup Skov har 7.000 år på bagen og er noget af det tætteste, vi herhjemme kommer på en urskov. Naturskoven ligger på skrænten ned mod Tystrup Sø, har 400 år gamle træer og har siden 1920 fået lov til at passe sig selv fuldstændigt. Se mere på DESJ.DK/SUSERUPSKOV Røsnæs har flere solskinstimer og mindre regn end resten af Sjælland. Derfor minder halvøen mest af alt om en dansk botanisk have, hvor blomster og vinranker har kronede dage. På Røsnæs kan I opleve præmieret natur, gemte perler og store oplevelser. SE MERE PÅ RØSNÆSRUNDT.DK

Oplevelsescenter Nyvang Luftalarmen skærer gennem luften, dampmaskinerne rumler afsted, og der er fuldt gang i de arbejdende værksteder. På Oplevelsescenter Nyvang kan I opleve lidt af hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. Se mere på OPLEVELSESCENTERNYVANG.DK

Panzermuseum East Kampvogne, helikoptere, kanoner og missiler. Panzermuseum East er Skandinaviens største koldkrigsmuseum. Hvor I kan opleve, hvad der havde indtaget Danmark, hvis Sovjets voldsomme krigsmaskine havde angrebet i den anspændte periode under Den kolde krig. Se mere på PANZERMUSEUMEAST.DK Museum Vestsjælland tager hele familien ved hånden, når I går på opdagelse i Destination Sjællands spændende historie. Her bliver I klogere på blandt andet drabelig middelalder, medrivende maritime fortællinger, vigtig arkitektur og lokal kunst i verdensklasse. Fiskebaren i Kødbyen Se mere på VESTMUSEUM.DK

Mit Sommerhus / 27


Mit Sommerhus

Mere liv til haven Vivara Naturprodukter tilbyder en bred vifte af dyrevenlige højkvalitetsprodukter til havefugle, pindsvin, egern, flagermus, insekter og meget mere og er med til at skabe mere liv til haven.

alt det, de har brug for, og så de spiser alt foderet og ikke lader noget ligge tilbage.

Tekst Mit Sommerhus

H

avens dyreliv er ualmindeligt godt for biodiversiteten, og godt for os mennesker, fordi det giver livsglæde, når vi f.eks. kan se de små fugle spise lige uden for vinduet og snakke sammen om, hvilke fugle, det er. Det giver også læring til vores børn, da de på den måde kan erfare, at der er rigtig mange slags fugle, og at de, uanset hvilken art, de er, er fine og vigtige for os alle sammen.

Hos VIVARA NATURPRODUKTER vægter de meget højt, at det, de sælger, har en ordentlig kvalitet. Det gælder både deres foder og redekasser, fodersystemer m.v. Samtidig sørger de også for, at foderet er sammensat i samarbejde med forskere og ornitologer, så fuglene får

VIVARA NATURPRODUKTER har mere end 30 års erfaring inden for fuglefoder og redekasser, og de ved en hel masse om området, fortæller Karina Burmeister fra Vivara. ”Vi har undersøgt mange ting gennem årene og udvikler os og vores produkter hele tiden. Eksempelvis kan man med den rette fodrings procedure og omtanke godt fodre fugle uden at tiltrække rotter. F.eks. kan man sørge for at have underskål under automater, så der ikke lander foder på jorden. Man bør ikke fodre med mere, end fuglene kan spise på 2 dage. Har man rotter i haven, bør man tage eventuelle foderrester ind til natten, så rotterne ikke kan komme til det. Vi gør alt for sikre os, at vores produkter er til gavn og glæde for dyr såvel som for mennesker,” siger Karina Burmeister.

Naturen og dyreskneaber nærvær LIDT HJÆLP KAN GØRE EN ENORM FORSKEL

10 %

rabat* e

Benyt rabatkod

DKMS121

* Gælder t.o.m. d. 31. august 2021. Generelle vilkår gælder.

Tilmeld dig vores nyhedsmail, og hold dig opdateret!

www.vivara.dk • Telefon: 33 31 33 26 FUGLEFODER

FODRINGSSYSTEMER

28 / Mit Sommerhus / PROFILANNONCE

REDEKASSER &TILBEHØR

PLANTER & HAVEREDSKABER

HAVENS PATTEDYR

INSEKTER

VIVARA KIDS


Mit Sommerhus

SOMMERKAMPAGNE! 40% RABAT på fliserensning med HELE 20 års garanti

FØR *Skriv “Mit Sommerhus” i kontaktformularen på vores hjemmeside og få 40% rabat ved arealer over 64 m2. Forbeholdt rens på flise- eller træbelægning.

EFTER

Alge-Stop har siden 2007 stået for personlig rådgivning og produkter i særklasse. Vi er din garanti for branchens største know-how, professionel rådgivning og god

kundeservice fra start til slut. Vi giver dig, som en af de eneste i branchen HELE 20 års garanti på vores afrensning og imprægnering, kombineret med et årligt vedligehold.

TILFREDSHEDSGARANTI og GRATIS prøverensning

Ring på telefon

22 10 02 11

Alle ugens dage fra 8-21 Mit Sommerhus / 29


Mit Sommerhus Favoritter

Mare of Easttown, HBO Mare of Easttown er en klassisk historie om mord og bedrag, naturligvis krydret med lidt kærlighed. Det hele foregår i en lille flække, hvor alle kender alle og er i familie med hinanden. En pige forsvinder, en pige bliver myrdet, og mange beviser peger på den mest oplagte – men er det vedkommende? I hovedrollen ses Titanic-stjernen Kate Winslet, som er forrygende som den lidt depressive politiefterforsker i et kæmpe comeback. Serien griber dig, og sammenspillet mellem hovedpersonerne er eminent. Se den før din nabo.

Redaktørens SOMMERSERIER

4

sommerserier

Skulle sommervejret svigte (det gør det naturligvis ikke), og er du ikke til sport i flimmeren, så får du her fire bud (og et par boblere) på de bedste serier, der kan indtages i sommerferien. En nyhed og nogle lidt ældre, som holder 100%, og som du med garanti har svært ved at slippe, når du først er kommet i gang. God fornøjelse og god serie-sommer! Martin Andersen, redaktør, Mit Sommerhus

Banshee, HBO Valget stod mellem Entourage og denne. Men mens de fleste sikkert kender Entourage, er det måske ikke alle, der kender Banshee med danske Ulrich Thomsen på rollelisten. Det er ganske enkelt en af de bedste serier, jeg overhovedet har set. Den har det hele: action, snedige røverier, biljagter, smukke kvinder og mænd og masser af gode historier, der overlapper hinanden. Serien starter, da en genial tyv løslades efter 15 år i fængsel (naturligvis uretfærdigt dømt). Han vil finde sin kvinde igen, der i mellemtiden er blevet gift og har fået børn, men som stadig har følelser for vores helt. Skal han prøve at glemme hende og forlade den lille by Banshee, hvor de i øvrigt skal have en ny sherif, der tilfældigvis dør for øjnene af vores helt, inden han har overtaget jobbet? Eller skal han blive og kæmpe for hende, overtage en anden mands identitet og blive byens næste sherif? Kæmpe anbefalinger herfra.

Ray Donovan, HBO Lidt i samme genre som Banshee, og så alligevel ikke, for Ray Donovan spiller lidt mere på din samvittighed. Det er en af de mest sete serier i min omgangskreds, nok mest hos mændene. Vores fantastiske helt er de kendtes “Go to-mand”, hvis de har problemer – alle slags problemer – i Hollywood. Serien er super underholdende og samtidig nem og enkel, så du kan sagtens have mobilen fremme og chatte lidt imens.

Dexter, Paramount og Netflix En serie, mange er startet på, men hurtigt er gået kold på. Giv den en chance, for serien om den akavede, lidt asociale retsmediciner hos Miami Police der selv opsøger seriemorderne, vokser på dig. Du kan binge den ene sæson efter den anden, når du først har fået Dexter ind under huden. Der er masser af kærlighed og skøn Miami-sommer, og så har Dexter verdens sejeste søster, der naturligvis også arbejder hos Miami Police. Rygtet vil det, at en 9. sæson er lige om hjørnet.

Boblere "The Night off" · super krimi, spænding til det Sidste ”The Good Fight” · fed advokatserie 30 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus

NYHED! Nu laver vi også helstøbte kantsten

Ekspert i støbning af mønstret betoN Med Smuk-Beton kan du få noget ingen andre har! Lad dig inspirere til dit helt eget design. Alt er muligt med Smuk-Beton. Vi kan lave din ind indkørsel/terrasse, så den fremstår i lige netop den farve og mønster du foretrækker. Du kan endda mixe farverne, så det står helt naturtro.

Smuk-Beton er ikke kun smukt, men eliminerer ALLE dårligdommene ved fliser - INGEN nedsynkninger, kørestriber, underminering af myrer, ukrudt, flisepest, mos og alger, fliser der vipper osv. DVS. INGEN VEDLIGEHOLD Smuk-Betons yderst kvalificerede medarbejdere står selvfølgelig klar til at samarbejde med dig om dine idéer.

Se alle de mange muligheder på

www.smuk-beton.dk

Helstøbt beton er det nye sort Ingen vedligeholD

Ingen UKRUDT

Ingen DÅRLIG SAMVITTIGHED

Unik løsning til unikke belægninger

kRÆFTENS BEKÆMPELSE ØSTERBRO

Få dit eget logo præget

For uforpligtende tilbud Aldrig mere ukrudt

Slidstærk & vejrbestandig

Bevarer farve og tekstur

Lav vedligeholdelse

Ingen nedsynkning

 70 666 777 Mit Sommerhus / 31


Mit Sommerhus Shopping

3

2 1 4

SommerSHOPPING 7 6

8

5

9

10

1. Sandaler, Emma Go, 1.295 kr. | 2. Vandtæt bøllehat, Ilse Jacobsen Hornbæk, 300 kr. | 3. Vest, Créton, 599 kr. | 4. Vingummi, 'Blackcurrant With Strawberry', Wally & Whiz købt hos Spiceygirls.dk, 59 kr. | 5. Skjortekjole, M. Wiesneck, 1.299 kr. | 6. Whisky, 'Blended Malt Whisky 40 %', The Naked Grouse, 299 kr. 7. Hårklemme, Créton, 39,95 kr. | 8. Solcreme, 'Sun Lotion SPF 30 Nordic', Raunsborg, 199,95 kr. | 9. Shorts, LauRie, 849 kr. | 10. Sandal, Tamaris, 499 kr.

32 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus

Træt af langsomt internet? Oplev forskellen med MiWire. Er du ikke tilfreds, har vi 30 dages returret.

Vi leverer internet, hvor andre giver op! Det er velkendt for mange sommerhusejere, at det kan være svært at få sin vante internetforbindelse med sig i sommerhuset. MiWire’s RouDem er en perfekt løsning til sommerhusejere, der ikke vil gå på kompromis med internetforbindelsen.

1. Køb RouDem

Kontant 4.995 kr. eller delbetaling* fra 388 kr./md.

MiWire er dømt fremragende på Trustpilot.

2. Vælg Abonnement

Du kan med fordel bestille dit data abonnement direkte gennem MiWire så vi bedre kan supportere dig.

3. Installér RouDem

Installér RouDem selv eller overlad opgaven til en af vores dygtige installatører.

*Rente- og gebyrfrit. RouDem delbetaling er inkl. et data abonnement.

Forbedrer signalet op til 10x RouDem er en retningsbestemt antenne, der kommer i en form af en rund boks. RouDem forbedrer signalet, så internetforbindelsen bliver op til 10x hurtigere i områder med dårlig mobil dækning. Den kan med sin retningsbestemte antenne automatisk pege mod den mast med den bedste datahastighed. RouDem har et indbygget WiFi hotspot som du kan logge direkte på, eller du kan forbinde den med en ekstern router og andet netværksudstyr. RouDem er nem at transportere og installere, så du kan tage den med uanset hvor ferien går hen. RouDem er designet til et udendørs liv og du skal derfor ikke bekymre dig om regn, varme eller skumspørjt. For at opnå den bedste internetforbindelse, anbefales det at installere RouDem udendørs og så højt som muligt. ”Det virkelig banebrydende ved MiWire er, at vi har udviklet en retningsbestemt antenne med GPS og kompas, så den ved præcis hvor den er. RouDem kender samtidig positioTELEFON

En hel landsby med MiWire MiWire RouDem blev lanceret i januar 2018 og vandt samme år den prestigefyldte pris Danish Tech Challenge. RouDem er et helt igennem dansk produkt lige fra udvikling til produktion. Vi kørte vores første pilotprojekt i Gurre, som er en lille by lidt uden for Helsingør. Her havde de nemlig fået afslag på deres ansøgning om fibernet. I dag er der installeret RouDems i 35 husstande i Gurre, som bruger den som deres eneste internetforbindelse. Både for firmaer, privatpersoner og skibe Det er ikke kun privatpersoner, hvor MiWire RouDem gør gavn. Mindre virksomheder og byggepladser har også stor gavn af teknologien. Vi er lige nu i gang med at udvikle vores nye maritime produkt, SeaWire, og har allerede solgt løsningen til 20 skibe, som alle har stor glæde af løsningen.

HJEMMESIDE

+45 82 820 820 MiWire ApS

nen på alle mobilmaster og retter sig mod den bedste mast. Det er den teknologi, der gør den helt store forskel”, David Fleischer, CEO, MiWire.

www.miwire.dk Diplomvej 381

2800 Kongens Lyngby

SKRIV TIL OS

info@miwire.net CVR: 38139029

Mit Sommerhus / 33


Mit Sommerhus

VERISURE ALARM På mange sommerhusgrunde kan indbrudstyve ofte arbejde mere eller mindre uforstyrret. Det skyldes blandt andet høje træer, buske og tomme sommerhusgrunde i nærheden. Derfor kan det godt svare sig at følge disse 7 forebyggende råd fra alarmselskabet Verisure til sikring af sommerhuset. Gode råd, der er nemme at følge, men som kan gøre underværker, når det handler om at holde ubudne gæster på afstand:

Læs mere om Verisures alarmsystemer www.verisure.dk

Mit sommerhus DANCENTER Hvorfor ikke leje dit sommerhus ud, hvis du ikke selv bruger det? Udlej dit sommerhus med DanCenter og tjen op til 42.700 kr. skattefrit i 2021. DanCenter samarbejder med alle de vigtigste bookingportaler - 800 i alt - portaler som Airbnb, Booking.com, hometogo, Expedia, Feline og mange flere. Det sikrer optimal synlighed af dit sommerhus til gæster fra hele verden.

www.dancenter.dk/udlej

DAMBORG HAVEMØBELLAND Besøg Damborg Havemøbelland, formentlig Danmarks største havemøbeludstilling med parasoller, krukker, møbler, grill og meget mere, i alt 3800 m2 udstilling. Altid alle varer på lager, hvilket betyder ingen ventetid – du får altså det hele med hjem samme dag eller Damborg leverer til døren.

Se mere på www.damborghave.dk

TÆPPER FRA WERUG Trænger tæpperne i dit sommerhus til at blive skiftet ud? Så hop ind og bestil danskproducerede tæpper i alle mål og former og med gratis tæppeprøver.

www.WeRug.dk

34 / Mit Sommerhus


Er du klar til sommeren?

Dagene begynder tidligt og mørket kommer sent - så lysten til at være ude på terrassen, altanen eller i haven er stor. Gør din altan, din sommerhushave eller din terrasse klar til de skønne, danske sommerdage og lune minderige sommeraftener, med lækre nye havemøbler. Skab et fantastisk udemiljø med vores flotte møbler og tilbehør, eller find mere inspiration på www.altanliv.dk. 1. Cinas butterfly bord rund, teak - 3.899,- // 2. Cinas parasol, sort/teak Ø1,8m - 1.099,- // 3. Venture Design Kenya foldestol m. armlæn teak - 999,- // 4. Linum hynde, lys grå - 199,- // 5. Madame Stoltz hynde, mønstret raspberry - 115,- // 6. Bgreen Berit krukke, glaseret brun, Ø22cm - 199,- // 7. Deluxe Homeart udendørs LED lys, hvid, 15cm - 129,- // 8. Morsøe grill - 2.999,- // 9/10. Madame Stoltz bambus lanterne lille/stor - 359/465,- // Se hele udvalget på www.altanliv.dk


Mit Sommerhus

6 tips til børnefamilierne - fra Børn i Byen

Odsherred Fodboldgolf Det er ligesom golf, bare med en fodbold. Der er 18 huller i forskellige sværhedsgrader, alle kan være med, Foto: Odsherred Fodboldgolf, VisitOdsherred

og det er vildt sjovt! Banerne er opbygget som forstørrede minigolfbaner med forhindringer, der fører til et hul. Men i stedet for at slå til en kugle med en kølle, skal I sparke en fodbold i hullet med så få spark som muligt. God fornøjelse!

Museer til regnvejrsdagene Udover en masse skøn natur, byder Odsherred også på en Foto: Odsherred Brandmuseum, VisitOdsherred

række museer, som er sjove at besøge med ungerne. Så hvis vejret svigter, eller I bare trænger til lidt kulturelle oplevelser, er der masser at give jer i kast med. Leg brandmand for en dag på Odsherred Brandmuseum, bliv klogere på kulturens udvikling siden oldtiden på Odsherreds Kulturhistoriske Museum, og kom

Foto: Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage, VisitOdsherred

helt tæt på op imod 2000 dukker på Farmors Dukkemuseum.

Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage Der er ægte sommerferiestemning på hyggelige Nygårdens Gårdbutik og Frugtplantage. I gårdbutikken kan I købe lækkerier i form af brugskunst, blomster, mad og legetøj, og i frugtplantagen er der mulighed for at plukke jeres egen frugt og bær! I området omkring gården er der desuden mulighed for at hilse på forskellige dyr, så de små er godt underholdt under besøget.

36 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus

Foto: Odsherred Zoo Rescue, VisitOdsherred

Odsherred Zoo Odsherred Zoo er Danmarks første zoo- og rescuecenter, og giver jer mulighed for at komme helt tæt på 600 eksotiske dyr. Hils på de sydamerikanske aber, betragt kameler, zebraer og lamaer, klap geder, vink til strudsen og rid på ponyer. Der er mange muligheder i den hyggelige, grønne oase, hvor I selvfølgelig også er velkomne til at nyde jeres medbragte mad og lege på den store naturlegeplads.

Til vandhundene Er I vilde med vand, og alt hvad det indebærer, er Odsherred et dejligt sted at holde ferie. Der er nemlig masser af muligheder for våde oplevelser for hele familien. Tag på en fisketur på Isefjorden, og fang fladfisk fra en fiskekutter, leg med pumper, sluser, vandmøller og meget mere på Vandeksperimentariet på Odden Havn, Foto: Experimentarium

eller tag familien med på en tur i havkajak, kano eller på SUP i KajakOasen.

Sommerland Sjælland Giv familien en skøn dag i Sommerland Sjælland med sjove oplevelser for børn i alle aldre – lad de små blive rundtossede i MiniLegeland, mens de store giver den gas i vandrutsjebanerne i Den Blå Lagune. I kan også skyde med bue og pil i Amazonas, grave efter guld i westernbyen Silver City, eller Foto: Caroline Meldgaard

slå jer ned og spise en lækker frokost i de skønne omgivelser.

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Sommerhus / 37


Mit Sommerhus Sommerkrimier

ISOLA Alpha Forlag 5. bog i serien om efterforskerne Körner og Werner. Skrevet af Danmarks ukronede kronprinsesse, Kathrine Engberg og indlæst med fløjlsblød Nordic Noir stemme af forfatteren selv. Læst – og lyttet – af mange, oversat til utallige sprog og solgt i pallevis til de sultne fast food krimientusiaster fra danske Østerbro til den amerikanske vestkyst.

Det skal du lytte til lige nu...

Indlæserens SOMMERKRIMIER

Sommeren nærmer sig, og uanset om turen går til det danske sommerland eller det store udland, så bør en feriekrimi vel nok figurere på feriesedlens checkliste næst efter tandbørsten og badetøjet. Her er mine fire bud på lidt krimitid under sommersolen.

Da Vinci Mysteriet

Den tavse enke

Lytteratur Forlag Lidt fra bagkataloget. Dan Browns bestseller er bare en Gran Canaria-læs-ved-poolen-klassiker. Paperbackudgaven var svær at lægge fra sig, og lydudgaven maler billederne godt op i Peter Bøttgers klassiske fortællerstemme og sparer dig for drypvåde sider og æselører. Browns krimi om mordet på Louvres museumsdirektør i Paris er jo bare en page turner af rang.

Politikens Forlag 11. bog i serien om Louise Rick og hendes Rejsehold af Sara Blædel. Forfatteren kan sit shit – men det kan indlæseren også. Med tungens faste greb om det skrevne ord slubrer den garvede Ghita Lehrman teksten i sig og fortæller en klassisk krimi med en kvindestemme, som er de færreste forundt. Easy listening på højniveau. Også hvis du skulle være en af de få, der ikke har fulgt med hele vejen fra den første bog.

OFFER Mofibo Original Anden del af en endnu ufærdig trilogi fra advokatforfatteren Walther Reberniks hånd. OFFER er opfølgeren til Reberniks debutsucces JÆGER, hvor smartness og bøjede ribben mødes i et spind af indebrændte følelser på hævntogt i København og omegn. Gode referencer til en ungdomstid for lyttere, der nærmer sig 50. Indlæst af undertegnede.

Peter Pilegaard er indlæser, skuespiller, forfatter og journalist, bl.a. på Mit Sommerhus 38 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus


Mit Sommerhus

TIL DET SKANDINAVISKE SOMMERVEJR Slettvoll har netop lanceret den nye serie Amy, som består af sofa, stole og borde, der er udviklet med øje for det lunefulde skandinaviske sommervejr og med fokus på gennemførte håndværksdetaljer. En stærk snor er spundet i modstandsdygtig olefin fiber og nænsomt viklet rundt om stellet i førsteklasses teak. Den komplementeres af sidde- og rygpuder i Quick Dry-tekstil, der ligeledes tåler udelivet - uanset om den danske sommer viser sig fra sin regnfulde eller solrige side. Udemøblerne kan købes i Slettvolls brand store på Oslo Plads i København.

Sofa, stol og borde fra Slettvoll Pris 15.480 kr. · 8.100 kr. · 5.150 kr. · 3.090 kr. www.slettvoll.no

Sommer & VELVÆRE

ØKOLOGISK SOMMERBOMULD Danske Elvang er kendt for luksuriøse, bæredygtige alpaka-produkter, men dette forår lancerer de også boligserier i den lækreste GOTS certificerede økologiske bomuld. En af dem er serien Lyme Grass, som bl.a. består af bløde og åndbare plaider til indretning af hyggehjørner ude og inde. Plaiderne fås i seks solblegede sommerfarver med brudte råhvide striber, som giver et levende og grafisk udtryk. Elvang kan bl.a. købes hos Illums Bolighus eller på www.elvang-denmark.dk.

Bomuldsplaid fra Elvang, 599 kr. www.elvang-denmark.dk

MADLAVNING UNDER ÅBEN HIMMEL

EKSKLUSIVE HAVEMØBLER Kartells Smatric stol og Glossy bord skiller sig ud fra andre havemøbler med et eksklusivt look, som er et palads værdigt. Faktisk er de lavet til at kunne stå både inde og ude, så i vintersæsonen kan de danne en eksklusiv spiseplads inde i sommerhuset. Møblerne kan købes hos designbutikken.dk.

Udendørs bord og stole fra Kartell Pris 15.853 kr.· 3.262 kr. www.kartell.com

40 / Mit Sommerhus

Strings ikoniske reolsystem, som blev designet i 1949 af svenske Nisse og Kajsa Strinning, lanceres nu i en udendørs udgave i galvaniseret stål. String Outdoor er den perfekte løsning til udekøkkenet. Det fås både i en væghængt og en fritstående model. String forhandles bl.a. i Illums Bolighus og Magasin du Nord.

Væghængt reolsystem i galvaniseret stål fra String fra 3.080 kr. www.stringfurniture.com


NYD LIVET OG DIN DESSERT I VORES CAFÉ I RØRVIG Nyd også kaffe, te, kakao, iskaffe, hjemmelavet iste, milkshake, icecreamsoda, hjemmebag og andre lækkerier. Hver morgen, økologisk brød fra vores konditor. Kan nydes hos os eller tages med.

Fra 9. juli til 7. august åbent hver dag kl. 10.00-22.00. (Øvrige åbningstider: se vores hjemmeside)

Se også RorvigDessert.dk – følg med på Facebook og Instagram. Toldbodvej 48, 4581 Rørvig.


Mit Sommerhus Favoritter

Grøn aftensmad GRØN AFTENSMAD har fokus på det grønne køkken. Her får grøntsagerne hovedrollen og du får 200 opskrifter på masser af skønne salater, madtærter, vegetariske hovedretter, supper, madbrød, dip, dressinger, hummus og meget andet godt. Kogebogen GRØN AFTENSMAD er en selvstændig opfølger til bestsellerkogebogen “Valdemarsro Aftensmad” og de to bøger er et perfekt makkerpar at have i køkkenet og fungere også glimrende hver for sig. Politiken Forlag · Pris kr. 300,-

4

sommerfavoritter

HVAD SKAL VI SPISE?

Bøger med inspiration til madlavningen Den lille vilde Den lille vilde er ikke en egentlig kogebog, men fire små lækre guidebøger – en til hver sæson – der beskriver de vilde planter, som vi kan samle og anvende i køkkenet. Danmarks mest kendte sankeekspert, Thomas Laursen, og fotograf Jannick Børlum står bag den fine samling, der guider til naturens spisekammer og fortæller om planterne, deres voksesteder og hvordan man kan bruge dem. Et must på boghylden i ethvert sommerhus. Find bogen hos Oliviers & Co, Gl. Kongevej 85, 1850 Frederiksberg oliviersogco.dk · Pris 300 kr.

Grøn hverdagsmad Grøn hverdagsmad i ferien, det er ikke kun sundt, det er også nemt. Læs, kig og få inspiration i Trine Hahnemanns Grøn hverdagsmad. Gyldendal · Pris 299,95 kr.

42 / Mit Sommerhus

Fattig student Kender du det? Du får løn eller SU, og vupti er alle pengene borte, uden at du har flottet dig. Det opdagede Karen Elene, da hun flyttede hjemmefra. I denne kogebog finder du Karen Elenes mest populære madplaner, som alle kan laves for under 200 kroner pr. næse om ugen. Der er opskrifter, sparetips og andre gode råd til dig, som gerne vil spise enkel og lækker mad, uden at det koster kassen. Alpha Forlag · Pris 199,95 kr.


Mit Sommerhus

MíL SPRITZ flyder over med citrus, solskin & Middelhavets krydderier. Som vinder af ”World’s Best Design” ved World Premix Awards er MíL SPRITZ den perfekte drink at have ved din side denne sommer. Du finder MíL SPRITZ på Rørvig Street Food, i din lokale Meny og i førende butikker landet over.

PROFILANNONCE / Mit Sommerhus / 43


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

STÅR SOMMEREN PÅ EN TUR TIL ODSHERRED OG VI ELSKER NÅR I RØRVIG?

CYKLER ELLER GÅR NED TIL OS... MADBODERNE STÅR KLAR TIL AT SERVERE LÆKKER MAD FRA FORSKELLIGE AF VERDEN. ...OG DELE IKKE I VORES ØL- OG VINBAR FINDER DU ALTID MERE END 80 PARKERER JERES FORSKELLIGE SLAGS SPECIALØL, LIGESOM VI HAR OP TIL 20 SLAGS FADØL PÅ HANERNE. BIL PÅ CYKELSTIEN :-) BESØG RØRVIG STREET FOOD OG FÅ FYLDT MAVEN MED DEJLIG MAD OG DRIKKE.


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

VI ELSKER NÅR I CYKLER ELLER GÅR NED TIL OS... ...OG IKKE PARKERER JERES BIL PÅ CYKELSTIEN :-)

Mit Sommerhus / 45


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

madkoncepter

Martizzoli: Italiensk mad - lavet af italienske produkter og naturligvis af italienere.

Le Trang: Lækkert vietnamisk street food, som du aldrig bliver træt af.

Burger Jack: Svedige burgers og sprøde fritter. Perfekt til fadøl og en kold cola. 46 / Mit Sommerhus

Grøntsagsboden: Danske kartofler, jordbær, ærter m.m fra Skeldbjerggaard.

Is & kaffe: Lækker kaffe fra Riccos kaffe og italiensk is fra Is a Bella. Det spiller max!


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

madkoncepter

Den Grønne Kutter: Fish and chips. Fisketapas. Moules Frites. Kutteren har alt godt fra havet.

Havebaren - og øl og vinbaren: 25 forskellige slags fadøl og stort udvalg af vin og en bottleshop. Vi er altid et besøg værd.

Spicyy India: Krydret mad til en lækker dansk sommer. MUMS!

Happiies Food: Sund mad - som du kører langt på literen med. Mit Sommerhus / 47


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

TAPAS-DELIKATESSER FRA OLIVIERS & C0 Tapas-delikatesser er den nemmeste måde at pakke en fantastisk picnickurv. Vælg dine favorit-oliven, en æske sprøde, italienske kiks, et par lækre tapenader og lidt god olivenolie til at dyppe i. Perfekt til et køligt glas vin, også som antipasti, mens grillen varmer op. Find et lækkert udvalg af Middelhavsdelikatesser hos Oliviers & Co og bestil direkte til sommerhuset.

Oliviers & Co · Gl. Kongevej 85 1850 Frederiksberg · oliviersogco.dk

PICNIC & tur FRANSK ROSÉ Fra charmerende vingård i Côtes de Provence nær Saint-Tropez. Kan nydes med og uden mad – den kan det hele, og er derfor en velegnet ledsager på terrassen samt til picnic og andre aktiviteter i sommerlandet, hvor livet nydes.

Haveje Gudmindrup er en strandcafé med alt i barfodshygge, økologisk is og god mad lige ned til en Danmarks smukkeste strande. Her serveres der brusende bølger & berusende burgere med kærlighed og kvalitetssans.

www.facebook.com/ HavejeGudmindrup/

BØR NYDES MED OMTANKE

minfranskevinimportor.dk

VELKOMMEN HOS HAVEJE I GUDMINDRUP!

Ualmindelig smagfuld - ualmindelig dansk INVITER DR. NIELSEN’S BITTER MED TIL BORDS Dansk kvalitet og en unik blanding af 8 forskellige urter har i årtier gjort Dr. Nielsen’s Bitter til en kærkommen gæst på alverdens borde - både ude og hjemme. Læs historien om den populære bitter på www.drnielsensbitter.dk. DRNIELSENSBITTER

48 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus Indret dit sommerhus

HENDRICK’S CUCUMBER LEMONADE

HENDRICK’S GIN & TONIC

• • • •

• 5 cl Hendrick’s Gin • 15 cl tonicvand • 3 tyndtskårne agurkeskiver

5 cl Hendrick’s Gin 2 cl citronsaft 2 cl sukkerlage Danskvand til at toppe med

Bland gin, citronsaft og sukkerlage i et højt glas med isterninger. Top op med danskvand, omrør let og server. Garneres med tre tyndtskårne agurkeskiver og en citronskive.

Bland alle ingredienser i et højt glas med isklumper. Omrør let og server. Garneres med tre tyndskårne agurkeskiver.

Alkohol bør nydes med omtanke Mit Sommerhus / 49


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

MÅSKE VERDENS SUNDESTE Naturlige og økologiske ingredienser Organique består af naturlige og økologiske ingredienser. Vi bruger ingen tilsætningsstoffer. Produkterne er veganske og glutenfrie - og de er til dig, som ikke vil fylde din krop med unaturlige ingredienser.

Sundt og længerevarende energiboost med Organique Den naturlige koffein fra yerba mate og guarana giver dig et naturligt energiboost, som giver øget overskud og mere energi. Det høje indhold af vitaminer, antioxidanter og mineraler kan også være med til at styrke din krops helbred.

Vi har fundet de sundeste frugter, bær og urter fra Brasilien. Valgt den bedste kvalitet. Købt ingredienserne fra økologiske landmænd i Amazonas, som har dyrket dem bæredygtigt. Og så har vi produceret veganske isteer og energidrikke til dig, som passer på dit ve og vel. Vores bæredygtige værdikæde støtter op om en bæredygtig fremtid og om den socialøkonomiske udvikling for landmændene i Amazonas - og når du køber Organique, er du med til at støtte denne udvikling. Organique er et sundere alternativ til dig, som passer på din krop og på din fremtid.

Acaí, Guarana & Yerba Mate

Du kan nyde Organique på Danmarks Måske Hyggeligste Madmarked Rørvig Streetfood

Find din nærmeste forhandler på organique.dk Følg os organique_europe 50 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

DEN ULTIMATIVE SOMMERDRIK NATURLIG ISTE OG

ENERGIDRIK UDEN

TILSÆTNINGSSTOFFER

NYDES ISKOLD PÅ TERRASSEN ELLER PÅ EN TUR I SOMMERLANDET

Organique Europe ApS

Mail: sales@organique-europe.com | Tlf.: +45 6916 1663 Ådalsvej 5, Gravens | DK-6040 Egtved | Web: www.organique.dk

Mit Sommerhus / 51


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

Sommeropskrift

Tomattærte med krydderurtesalat Her får du opskriften på en lækker, sommerlig tærte. Skøn både som selvstændig middags- eller frokostret og som en del af en flot sommerbuffet. Brug de bedste solmodne tomater og peberfrugter og årstidens friske krydderurter, så smager tærten allerbedst.

Tekst og foto: Oliviers & Co

Det skal du bruge til 4 pers.

Til dressing

Tærtedej

2 spsk god olivenolie, fx Domaine de Malaric ekstra jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

175 g hvedemel

75 g fuldkornshvedemel

,75 dl olivenolie, fx La Classique ekstra 0 jomfru olivenolie fra Oliviers & Co

1 spsk geraniumeddike (fås hos Oliviers & Co)

0,75-1 dl vand

Kryddersalt, fx kryddersalt til pasta og salater fra Oliviers & Co

1 tsk salt

Friskkværnet peber

Til fyld ●

6 modne tomater, skyllede, tørrede og skåret i chunky skiver

2 røde peberfrugter, rensede og skåret i chunky strimler

1 spsk sennep

50 g friskrevet parmesan

2 kviste rosmarin

Til krydderurtesalat 4 slags krydderurter, skyllet,, tørret og grofthakket, fx: ●

1/2 bundt kørvel

1 bundt estragon

1 bundt forårsløg

1 bundt dild

52 / Mit Sommerhus

Sådan gør du Bland mel og salt i en skål. Hæld olivenolien i, og bland den godt ind i melet. Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt forsigtigt sammen i en skål, til du har en lind dej. Undgå at ælte dejen for hårdt. På den måde får du en mere luftig og sprød tærtebund. Dæk dejen til og sæt den på køl i mindst 30 min. Forvarm ovnen til 190° C. Læg tomat-skiver og peberfrugt-strimler i et ovnfad med bagepapir, dryp med olivenolie og drys med flagesalt. Bag i ca. 15 min, og sæt til side.

Skru ovnen ned til 180° varmluft. Tryk dejen ud i en smurt tærteform. Prik tærtebunden med en gaffel hist og her og forbag den i ovnen 8-10 min til den er lys gylden. Tag derefter den forbagte tærtebund ud af ovnen. Fordel sennep på tærtebunden, drys med parmesan, anret de bagte tomater og peberfrugter ovenpå. Drys med rosmarin og bag i 30 min eller indtil tærten er gyldenbrun. Hold godt øje, alle ovne er forskellige. Til dressingen røres olivenolie, geraniumeddike, kryddersalt og friskkværnet peber godt sammen i en lille skål. Bland de grofthakkede krydderurter i en skål og vend dressingen i. Server tærten varm eller kold sammen med krydderurtesalaten. Bon appetit Find inspiration og flere opskrifter fra Oliviers & Co med udgangspunkt i sæsonens råvarer, god olivenolie og Middelhavets delikatesser på oliviersogco.dk


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

Limited edition - Økologisk ekstra jomfru olivenolie

ÅRETS SOMMEROLIE ER ENDELIG LANDET Oliviers & Co · Gammel Kongevej 85 · 1850 Frederiksberg · www.oliviersogco.dk · Følg Oliviers & Co på @oliviersogco.dk


Mit Sommerhus Sommerlandet

@Dit og mit Odsherred

– et særligt sted fyldt med særlige steder Tekst og foto: Dit og mit Odsherred

Susan Mortensen og Tina Karlsen er vokset op midt i Odsherred i det ukendte postnummer 4572. Her ligger byen Nørre Asmindrup. De to piger har en fælles passion for området, hvor de har trådt deres barnesko, og dette nyder rigtig mange nu godt af på de sociale medier; nemlig på pigernes hurtigt voksende profil på Facebook og Instagram: Dit og mit Odsherred.

M

ed en fælles kærlighed til Odsherred, og en lyst til at dele alle de små og store oplevelser i sommerlandet med omverdenen, oprettede de to piger i april i år profilen ”Dit og mit Odsherred” på Instagram. Det skulle hurtigt vise sig at være en god beslutning! Pigernes følgere strømmer til med en overvældende hastighed, og allerede under en måned efter første billede var ”postet”, havde de første 1.000 personer klikket på den lille blå knap på deres Instagram-profil; følg. Klikker man ind på profilen, vil man ikke et sekund være i tvivl om, at man er havnet i et ægte, jordnært fællesskab styret med flot professionalisme. Et fællesskab fyldt med engagerede følgere, med præcis samme entusiasme som Susan og Tina. De mange følgere deltager aktivt i kommentarfelterne på billederne, der lægges op. Odsherred overøses med kærlighed, og der bliver delt tips og gemmesteder med hinanden. Der er ingen tvivl; ”Dit og mit Odsherred” er kommet for at blive – spørgsmålet er bare,

54 / Mit Sommerhus

hvor hurtigt du kan nå at hoppe ombord på vognen, så du undgår at gå glip af for meget. Du skal holde et skarpt øje med de to pigers profil, hvis du har lyst til at få et prik på skulderen omkring, hvad der rører sig inden for blandt andet spisestederne, forretningerne, landskaberne, og hvis du ønsker inspiration til de særlige små øjeblikke i Odsherred. De to Odsherred-piger deler alt fra et privat loppemarked på Nykøbingvej ved Vig, en salgsbod med billige jordbærplanter i Plejerup til et fint, men overset træningsområde bag Esterhøj i Høve. Her er alt, hvad du har brug for, og profilen kan blive din lille turistguide i sommeren.


Mit Sommerhus Sommerlandet

Susan og Tinas forslag til 12 små oplevelser, mad og must-see’s

Spise på Burgerhjørnet Burgerhjørnet blev kendt ved, at stedet kom markant mere is i deres isvafler end så mange andre. Og is kan man aldrig få nok af. Foruden de store is, så har Burgerhjørnet også lækre pommes frites, der bliver lavet på kartoffelmos. De skal altså prøves! Der findes også et lille brødudsalg, minigolf, trampoliner og spillemaskiner hos Burgerhjørnet. Smidsholmvej 2 · 4560 Vig

Vandeksperimentariet på Odden Havn Vandeksperimentariet på Odden Havn er fantastisk med børn. Der er opsat pumpe, kanaler, sluser, bassiner, vandmøller og en Archimedes’ snegl. Vandet fra vandlegen genbruges, når det er blevet renset under jorden. Her kan børnene lege hele dagen lang, og det kan være en fordel at have lidt skiftetøj med. Østre Havnevej 51 · 4583 Sjællands Odde

Nr. Asmindrup slagtehus Ole Madsen åbnede i 1989 i Nr. Asmindrup sammen med sin kone Lissi Madsen Nr. Asmindrup Slagtehus. I dag drives forretningen af parrets to børn Henrik Madsen og Helle Aaquist. I butikken sælger de alle slags kødvarer og pålæg fra dyr de selv har slagtet. Alt er lavet fra bunden, alt er slagtet i huset, og alle dyr er opvokset i Odsherred. Henrik følger selv med i dyrenes opvækst på markerne fra de bliver født, og køber kun de sundeste dyr. Stemningen i forretningen er landlig og rigtig hyggelig og betjeningen kan man ikke sætte en finger på. Gl Nykøbingvej 78 · 4572 Nørre Asmindrup

Stable sten og klatre på Klintebjerg i Klint Klintebjerg i Klint minder mest af alt om et lille bjerg med høje klinter på op til 35 meter. Her er der rig mulighed for både at få pulsen op selv og lade ungerne boltre sig med leg i bakkerne og med at forme kreative stenvarder i vandkanten. Fra toppen af den tidligere kalk- og grusgrav er der en fantastisk udsigt over Kattegat og den fantastiske solnedgang. Klint Havnevej · 4500 Nykøbing Sj.

Bade ved Gudmindrup Gudmindrup Strand er en af Danmarks bedste strande! Stranden er tidligere kåret som Danmarks bedste badestrand af blandt andre VisitDanmark. Det er en børne- og familiestrand med lavt vand. I sommerferien er den bemandet med livreddere fra Tryg Fonden. Stranden er så populær, at det kan være svært at finde en parkeringsplads om sommeren. Ved parkeringspladsen er der toiletter, og der kan købes burgere og is hos “Haveje”. Gudmindrup Strand · 4573 Højby

Veddinge Bakker, Kårup, Vejrhøj og Ordrup Disse områder er i virkeligheden for store til at kunne anbefale som et enkelt område, men hvis ikke du tidligere har stiftet bekendtskab med denne del af Odsherred, så skylder du dig selv at udforske det. Landskabet er meget kuperet og Kårupskoven og strandene ved Ordrup er fantastiske på hver sin måde. Gå på opdagelse i dette istidsskabte landskab, som er virkelig unikt og smukt. Indtast Vindekilde strandvej på GPS’en og kør ligeud eller drej - uanset hvilken vej du kører, vil du blive fascineret.

Mit Sommerhus / 55


Mit Sommerhus Sommerlandet

Café og Spisehus Maarbjerggaard Bygaden lyder måske som et centralt sted, men Maarbjerggaard ligger i den lille landsby Nakke uden for Nykøbing. Du kommer ind på en gårdsplads til en trelænget gård, og på din højre hånd er en hvid dør med sprossede vinduer, hvor der er trykt ”Café” over. Her tilbydes primært økologisk mad og drikke, som kan nydes enten inde i caféen eller ude på gårdspladsen, og stemningen er fantastisk hyggelig og afslappet.

Følg os på: Facebook og Instagram:

Bygaden 9, 4500 Nykøbing Sjælland

Dit og mit Odsherred

Telttur med bålhygge ved Sandskredet og Kongsøre skov En tur ud i naturen er aldrig af vejen, og ved Sandskredet i Kongsøre skov gøres det meget nemt. Her er både bålsteder, et lille toilethus og en udendørs vandhane. Sandskredet byder på god og hyggelig stemning med lidt naboer i teltene ved siden af og i bekvem afstand fra parkeringspladsen, hvis du kommer kørende i bil med oppakning. Er børnene med, skal de huske at pakke fiskenet, krabbemadding og badetøj. Sandskredsvej · 4500 Nykøbing Sj.

Sidinge Gårdbutik Familiedrevet gårdbutik og produktionsvirksomhed mellem Egebjerg og Vig. Her emmer af god, hyggelig og landlig stemning med en dejlig, betjening. Sidinge gårdbutik sælger blandt andet saft fra egen æbleplantage, hyldeblomstsaft fra egne hyldeblomster og sennep fra egne sennepsmarker. I gårdbutikken finder du også skønne produkter og råvarer fra andre lokale producenter, og kan du smage dig frem til lige præcis den ost, du bedst kan lide, fra et bredt udvalg af “hørmere” . Kaffen serveres også uden for gården. Sidingevej 39 · 4560 Vig

Krabbefangst i Rørvig På de varme dage midt i sommerferien er Rørvig propfyldt med glade turister. Om man vælger en af de mest velbesøgte dage eller en dag mere uden for sæson, er en smagssag. Stemningen er ikke til at tage fejl af på havnen i Rørvig: Dansk sommer når det er bedst! Her er små salgsboder, legeplads, fiskerestaurant, ishus, en lille anlagt, badestrand og ikke mindst krabbefangere. Fiskedeli’en plejer at lægge madding ud til de mange “elevatorkrabber”, som tager turen op af vandet op til flere gange dagligt. Nogle af krabberne deltager tilmed i krabbevæddeløb på den lille krabbebane. Toldbodvej 82 · 4581 Rørvig

56 / Mit Sommerhus

Street Food Rørvig Rørvig Street Food er stedet, hvor du kan sidde udenfor i skønne omgivelser og nyde lige den ret, du selv synes om. I de forskellige food trucks findes italienske, vietnamesiske og indiske retter samt wraps, burgere, fisk og skaldyr. Desserten kan købes hos ”Is og Kaffe”, der fører italiensk is og har kaffe fra Ricco’s. Når tørsten skal slukkes, går du i ”Bar’ Øl & Vin”, der har et bredt udvalg af øl, vin og cocktails. Alle øl kan også købes i deres bottleshop. Børnene er der også tænkt på med et hyggeligt legeområde, og i baren kan du hente en gratis malebog. Rørvigvej 225 · 4500 Nykøbing Sj.

OVNHUS Kunsthåndværkermarked i Nykøbing OVNHUS Kunsthåndværkermarked repræsenterer omkring 70 deltagere på et 3-dages marked for professionelle kunsthåndværkere. Markedet er etableret og drives af frivillige ildsjæle. Her har du en fantastisk mulighed for at investere i et dejligt sommerminde lige efter din egen smag. Man kan købe lette retter og drikke på pladsen. Kunsthåndværkermarkedet afholdes i år den 23. - 25. juli. Havnevej 24 · 4500 Nykøbing Sj.


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

Mit Sommerhus / 57


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

ISØRE IS Isøre is er et familiedrevet lille ismejeri beliggende i Nykøbing Sj. (på det nedlagte psykiatrihospital Anneberg). Ismejeriet er drevet af Torben og Astrid Mindrup, far og datter. Isøre is værdsætter, at tingene bliver lavet fra bunden, og at kvaliteten er kompromisløs og naturligvis økologisk. Alle vores is er glutenfri og vores sorbeter er ovenikøbet veganske. Priser: 1 kugle 25 kr., 2 kugler 35 kr., 3 kugler 45 kr. og hjemmelavet softice 30 kr.

Ordrupvej 55B Åbningstid: kl. 11-21 i sommerferien

IS & søde sager

RØRVIG HAVEGRIL I RØRVIG HAVN Hos Rørvig Havegrill kan du både købe mad og is. Vælg mellem hele 26 forskellige isvarianter fra Frisko og Carte d'Or. Der mulighed for at gå en tur på havnen med sin is. Issalget er åbent fra 11-22 alle ugens dage

Toldbodvej 84 4581 Rørvig

RØRVIG DESSERT Rørvig desserts nyeste dessert, Pinacolada, er en bagt karamelbund, ananasfromage med en smule rom, toppet med kokosfromage. Ren sommer på glas.

Se mere på www.rorvigdessert.dk Toldbodvej 48 · 4581 Rørvig

ISBAREN DEUXFRERES I NYKØBING SJ. Isbutikken ligger i hjertet af Nykøbing Sj. gågade. Der er rig mulighed og plads til at sidde og nyde is, pandekager og belgiske vafler og en dejlig pause under shoppingturen. Der er plads til at tag en pause for sin shoppingtur. Åbningstider alle dage fra 11-18 Instagram: Isbaren_deuxfreres Facebook: Isbaren - Deux Fréres

Algade 20 · 4500 Nykøbing Sj.

58 / Mit Sommerhus


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

RØRVIG SUPERMARKED KIG IND I VINBOBLEN FREDAG & LØRDAG FRA KL. 11-15

SMEDESTRÆDE 9 · 4581 RØRVIG TLF. 59 91 80 11 · WWW. SPARROERVIG.DK Mit Sommerhus / 59


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

Rabarber-jordbær-basilikumTRIFLI med hvidchokolade skum & kiksecrumble Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, og den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Sommerhus! Følg Sara på: www.instagram.com/saratsg/

TRIFLI Opskriften er til 6-8 pers. ●

500

g rabarber

250

g frosne el. friske jordbær

1

dl rørsukker

Vaniljestang

1

1/2

2

Lidt

dl vand citron (saften herfra)

spsk. majsstivelse

hakket friskt basilikum (kan undlades)

lad det stå i ca 45 min. Brug en gaffel til at mose jordbær og rabarber, hvis de ikke er fordelt ordentligt. Kom majsstivelsen i en lille skål og rør ud i en lille smule vand og tilsæt grøden, så tykner den en smule. Smag til med citronsaft og evt. sukker, hvis den mangler sødme. Køl herefter ned. Hvis du kommer basilikum i, så gør det, når grøden er kølet lidt af, gerne til stuetemperatur, hak det fint og smag til.

KIKSECRUMBLE ●

100

Fremgangsmåde: Hak rabarberne i

15

små stykker, kom dem i en gryde med jordbær, sukker, vaniljestang og kom vand ved. Tænd for middelvarme, og

Fremgangsmåde:

60 / Mit Sommerhus

g saltet smør

stk. digestive kiks

Kom kiksene i en pose og slå dem i

stykker. Smelt smørret, hæld kiksene i og vend. Kom massen i ovnen ved 200o varmluft i små 10 min. og køl ned.

HVID CHOKOLADE SKUM ●

2,5

100

dl piskefløde g hvidchokolade

Fremgangsmåde: Kom fløde og chokolade i en gryde på middelvarme. Må ikke koge. Rør til chokoladen er smeltet og sæt på køl til massen er 5o eller derunder, før den piskes. Hvis massen er over 5o vil den skille. Pisk til det en letpisket skum. Saml triflien i fine glas, først med crumble, derefter frugtgrød og til sidst den hvide chokoladeskum. Pynt evt. med fine spiselige blomster.


Den originale Mit Sommerhus Indret dit sommerhus

IRISH COFFEE 4 CL TULLAMORE D.E.W. WHISKEY 10 CL STÆRK FRISKBRYGGET KAFFE 2 TSK LETPISKET FLØDESKUM 2 TSK BRUN FARIN Opvarm et Irish Coffee glas ved at fylde det med varmt vand, som hældes ud igen. Hæld Tullamore D.E.W. Whiskey i glasset. Tilsæt sukker og fyld næsten helt op med kaffe. Rør rundt, til sukkeret er opløst. Hæld forsigtigt koldt, letpisket flødeskum i glasset. Gør det evt. over bagsiden af en ske, så det flyder ovenpå. TIP: Rør ikke rundt. Du får den fulde smag og duftoplevelse ved at drikke den varme kaffe og irske whiskey gennem det kolde flødeskum.

Mit Sommerhus / 61


Mit Sommerhus

NYD UDELIVET MED OUTDOOR SHOWER

Udendørsbruseren Outdoor Shower fra Excel er med sit lækre design og høje kvalitet i poleret kobber og messing skræddersyet til danskernes udeliv. Af Lars Graabek

Udelivet er in. Danskerne har de seneste år bevæget sig fra de mørke og kolde stuer ud i de lyse og varme terrasser eller haver, hvor de i dag spiser, laver mad, arbejder med bærbare devices, leger eller hygger sig sammen. Nye teknologier og muligheder gør, at flere og flere møbler, designs og kulturtraditioner er rykket udenfor, så man hele dagen kan nyde det gode vejr og den dejlige natur. Tænk bare på madlavning med store grills, udekøkkener, terrassevarmere, bålfade, store markiser med lys, lækre loungemøbler og nu også på skønne udendørsbrusere som for eksempel Outdoor Shower fra Excel. Det er en designbruser, som igennem flere år har oplevet en stor succes i udvalgte designerbutikker, og som nu lanceres i forskellige byggemarkeder, planteskoler og havemøbelbutikker. Se den og rør den Hvis man gerne vil fornemme Outdoor Showerens høje kvalitet og elegante design, der er en kombination af noget af det bedste fra Danmark og Sverige med en kraftig inspiration fra Italien, er man nødt til at fysisk se og røre den. ”Mange udendørsbrusere er lavet af plastik og ikke særligt holdbare materialer, men vores bruser, som der er fem års garanti på, er lavet af poleret kobber og messing, og den er virkelig langtidsholdbar. Det er et generationsprodukt, der kan gå i arv fra far til søn eller mor til datter,” fortæller Stefan Schaldemose, indehaver af Excel, der også står bag lysestagen Endless Light, som har solgt i op mod utrolige 250.000 eksemplarer. Patinerer smukt med årene Outdoor Shower kan ikke ruste, men patinerer smukt med alderen, så den

først får en lidt mørk rød nuance for til sidst at blive grøn. Bruseren udmærker sig ved, at den både kan bruge koldt vand, eller koldt og varmt vand, plus at der er en aftapnings hane, så man kan vaske sine fødder, fylde en vandkande op eller lignende. Den kan sættes ned i græsplænen, eller hvor man ønsker, og man kan tilkøbe et terrassebeslag, hvis det er aktuelt. Bruseren kan forlænges, enten via et længere rør eller et ekstra rør, så man ikke behøver at gå ned i knæ, når man skal vaske sig, hvis man er ekstraordinær høj. Nem at samle Det tager kun godt 3 minutter at samle bruseren uden værktøj. ”Selv et 10-årigt barn kan samle den, hvilket man kan se på vores hjemmeside www.excel.dk, hvor en dreng samler bruseren. Outdoor Bruseren koster 2000 kr., hvilket selvfølgelig er noget af en udskrivning for en bruser, men når man tænker på, at den er uhyre elegant, kan holde i mange år og er miljøvenlig, da man ikke overbelaster kloakkerne, når man bruger den, er det en yderst konkurrencedygtig pris,” mener Stefan Schaldemose. Ekstrem mobil En udendørs bruser er lykken, når man er blevet varm i solen, skal skylle sig efter en dukkert i vandet eller bare vil friskes lidt op. Outdoor Shower kan også benyttes, hvis man har en campingvogn eller en båd, da bruseren er ekstrem mobil. Den skal blot placeres i jorden og påføres en vandslange for at fungere. Sommeren 2018 var utrolig varm og solrig, og her var en udendørs bruser helt fantastisk, så mon ikke Outdoor Shower i år kommer højt på manges ønskeliste som endnu en gave til vores herlige udeliv!

Excel 2.0 v. Stefan Schaldemose · Kystvej · 3210 Vejby · tlf.: 40 13 33 02 · www.excel.dk


Mit Sommerhus

NY E-FLAGSHIP STORE PÅ ØSTERBRO & KGS. LYNGBY KOM IND FORBI OG SE VORES MANGE PLUG-IN HYBRID & E-MODELLER

VI KAN TILBYDE •

En komplet range af Peugeot og Opel modelprogram af EV (fuld elektrisk) og PHEV biler (Plug In Hybrid)

Køb med Grøn Finansiering (Lav Fast Rente baseret på CO2 udledning)

Tilbud på Demobiler på El og PHEV. Person. SUV og Erhverv (VANS og Kassevogne)

Leje eller Leasing og Mini leasing hos Henrik Wessel AS

Flere EV opladning-partnere samt flere installatører

EL biler til Erhverv samt Offentlige virksomheder og Institutioner.

Mulighed for som EV eller PHEV kunde hos HWAS tilkøbe muligheden for flere gange om året at køre på ferie i en almindelig bil

Et personligt møde med din egen erhvervskonsulent som kan rådgive om EV og PHEV

ØSTERBRO

Strandboulevarden 122

KGS. LYNGBY Firskovvej 21

Genopladelig hybridteknologi Kombinationsopladningssystem CCS Hurtig opladning App kontrol af varme og opladning Ladestandere Proffessionelle blueteam mekanikere

Se mere på www.henrikwessel.dk

C O P E N H A G E N Mit Sommerhus / 63


Mit Sommerhus Smag på sommerlandet

CITRONFROMAGE/MOUSSE Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, og den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen.”Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke, at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste over for sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Heldigvis deler Sarah gerne sine opskrifter med Mit Sommerhus!

Følg Sara på: www.instagram.com/saratsg/

CITRONFROMAGE Opskriften er til 4 pers. ●

50

g æggeblomme

50

g sukker

2,5

dl fløde

● ●

3 citroner, saft + skal fra 2 citroner

2

1/2 blade gelatine

Fremgangsmåde: Æggeblomme og sukker piskes til en luftig masse.

64 / Mit Sommerhus

I en anden skål piskes fløden luftig. Kun så den lige trækker spor. Læg gelatinen i koldt vand i ca 10 min, til den er vingummiagtig. Pres citronsaft, og riv fin citronskal af 2 citronertil, tilpas efter smag. Jeg elsker min fromage er frisk og syrlig) Sæt citronsaft og citronskal i en skål over vandbad.. Vandet må ikke koge. Vrid gelatinen fri for vand og kom det i vandbadet sammen med citronsaften, til det smelter.

Når det er smeltet, hæles citronsaft, citronskal og smeltet gelatine over i den piskede æggesnaps. Rør forsigtigt rundt. Når det en ensartet masse, tilsættes fløden lidt af gangen og vendes i (Ikke piskes). Når alt fløden er i og den er ensartet kommes den i glas eller skål.

TOPPING Letpisket fløde og hvid chokolade. Chokoladen bages i ovnen til den er gylden. Lad den køle ned og hak til crumble.


Mit Sommerhus

Château Demonpère

Sommeren rosé

Fra charmerede vingård i Côtes de Provence lige ved Saint-Tropez

Elegant diskret farve og indtagende aromaer af fersken, abrikos og eksotiske frugter (passion & mango) samt noter af rød grapefrugt

KØB DEN PÅ RØRVIG STREETFOOD

Mit Sommerhus / 65


Mit Sommerhus

LET PERLENDE VAND TIL SOMMERBORDET Den klassiske S. Pellegrino har altid stået for det ekstra luksuriøse, når der skal bobler i vandet, og for første gang i 120 år lancerer brandet det perlende vand med smag og touch af middelhavsstemning under navnet Essenza. Den friske S. Pellegrino med Citron & Citronskal er dedikeret fisk og skalddyr eller den gode grønne salat. Essenza forhandles bl.a. i Irma

S. Pellegrino Essenza · 14,95 kr. www.sanpellegrino.com

KOMPAKT GASGRILL

Til SOMMER bordet

Eva Solos Box gasgrill fylder minimalt, men giver alligevel mulighed for store kulinariske udfoldelser. Den store overflade med rist og to brændere betjenes manuelt og giver mulighed for både direkte og indirekte varme. Låget er højt og rummeligt, så der er plads til at grille større udskæringer eller en hel kylling. Grillen fås som lille transportabel grill, og derudover kan man tilkøbe ben og sidebord. Grillen findes bl.a. på evasolo.com

Gasgrill fra Eva Solo Grill 4.999 kr. · Ben og sidebord 1.499 kr. · www.evasolo.com

PERFEKT SNACKBESTIK Snacks er et must-have i sommerhuset, men fedtede fingre er ubelejligt. Derfor er det en god idé at have de små, lette NipNap redskaber liggende, så man problemfrit kan nyde frisk frugt, chips og nødder. NipNap kan købes hos udvalgte Meny, Spar, Løvbjerg eller på nipnap.dk

NipNap redskab · 35 kr. www.nipnap.dk

66 / Mit Sommerhus

FRISK OG SUND Pres frisk saft ud af citrusfrugter med Eva Solos citruspresser fra serien Green Tool. Eva Solo har sparet på plastikforbruget og lavet citruspresseren af 50% hvedekomposit. Eva Solo kan bl.a. købes i Kop & Kande

Citruspresser fra Eva Solo · 199,95 kr. www.evasolo.com


Mit Sommerhus

Fjordhuset 115

MODERNE OG STILRENT

Fleksible moduler skaber uendelige kombinationer Fjordhuset er en nyfortolkning af det klassiske fiskerhus. Designet til dig, der gerne vil sætte dit personlige præg på indretningen med unikke og fleksible moduler. Det store og åbne køkkenalrum binder huset sammen. Her får du et skønt kig til naturen fra gulv til loft og direkte udgang til terrassen. Fjordhuset fås fra 82-118 m2. Du kan opleve Fjordhuset 115L i Roskilde – se det også med virtuel reality på ebk.dk

Se huset med virtual r eality på ebk.d k

Besøg vores 4 fritidshusudstillinger – og oplev 12 vidt forskellige fritidshuse.

FRIT IDSH

N 1976 USE SIDE

e ønn 7 sk njer li ign des d din stil – fin

os umage hvordan vi gør R NDELØFTE VORES 5 KU

S MERE PLAD S LGER VORE VI UDVÆ R TRÆ EFTE

S NÆRHEDET PRINCIPP

ndall Larsen Familien Thorøkon omien får luft i jning med udle

Find inspiration til dit nye fritidshus i det nye EBK magasin. Læs om vores hustyper, 4 kundehistorier og få tips fra eksperter. Besøg vores fritidshus­ udstillinger og hent magasinet eller bestil på ebk.dk

21205

DAN SKE

Modelfoto Modelfoto Modelfoto Fjordhuset Fjordhuset Fjordhuset 116 116 116

ED N OM FRIH DRØMME rundt året

NYT INSPIRERENDE MAGASIN

FRITIDSHUS I GRØNT DANSK DESIGN

Vi prioriterer træ fra bæredygtig skov, minimum af spild i produktionen og et godt indeklima i husene. Vi er den eneste fritidshusproducent, der er certificeret med Dansk Indeklimamærkning - din garanti for et hus uden lugtgener, afgasning og kræftfremkaldende stoffer.

SLAGELSE · ROSKILDE · MIDDELFART · AARHUS

WWW.EBK.DK

Mit Sommerhus / 67


IVAN ELTOFT NIELSEN

HER BEGYNDER DRØMMEN OM ET SOMMERHUS Uden drømme mister vi evnen til at nytænke virkeligheden

KØBENHAVN & FREDERIKSBERG TLF. 70 70 12 43 •

NORDKYSTEN TLF. 49 19 31 00 •

HELLERUP TLF. 70 70 20 05 •

ODSHERRED TLF. 70 20 21 05 •

UDLEJNING TLF. 70 70 20 79 •

RUNGSTED KYST TLF. 32 42 29 60 •

HOLBÆK TLF. 70 20 21 05 •

HOVEDKONTOR TLF. 88 44 10 20 •

KGS. LYNGBY TLF. 32 42 28 00 •

ROSKILDE TLF. 44 22 80 80 •