Mit Nordhavn

Page 1

Mit Østerbro Mit Nordhavn Mit Nordhavn

28 sider Mit Nordhavn

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 1


Vibrerende liv og et smukt fællesskab i

byens bedste bydel

Å

rhusgadekvarteret i Nordhavn er måske Københavns mest sprudlende bydel. Her vibrerer af liv i caféerne, de små special butikker som ’gourmet’bageren, frisøren, boghandleren eller apoteket og de mange kreative interiørbutikker, som man møder i øjenhøjde rundt omkring i de atmosfærefyldte gader. Flere luksusdagligvarebutikker gør madlivet lidt lækrere for beboerne, og skulle man have lyst til at koble lidt af, er luksusbiografen Big Bio, Konditaget Lüders eller byens bedste bademulighed Badezone Sandkaj bare tre af kvarterets fantastiske tilbud. Har man behov for at få stillet sulten bagefter, er der rig mulighed for at besøge et skønt udbud af fristende spisesteder, der både har gourmetmad, hverdagsmad og take away på programmet. Overalt i Århusgadekvarteret i Nordhavn er der (næsten) udsigt ud over havet, og hvis man i stedet gerne vil beundre noget smukt arkitektur, kan blikket hvile på de mange flotte boliger, der enten er nyopførte eller er blevet renoveret, så de både har karakter og fremstår uhyre smukt. Her har en international arkitektkonkurrence sørget for, at nye og gamle bygninger trives sammen

2 / Mit Østerbro

og skaber et bæredygtigt kvarter til glæde for områdets beboere og alle de besøgende. Århusgadekvarteret har noget unikt at byde på både i forhold til historien og til hvilket slags bydel, det er i dag. Her hersker en meget international stemning, da der er mange globale virksomheder og organisationer tæt på samtidig med, at de nye boliger har tiltrukket eksempelvis mange såkaldte expads, der har arbejdet i udlandet og oplevet verden på en anden måde. De sætter enorm stor pris på det fællesskab, som minder om det, man møder i en landsby. Folk holder af hinanden, og de hjælper gerne, hvor de kan. Der er en samhørighed, som man ikke oplever ret mange andre steder i byen. Alle i Århusgadekvarteret taler sammen, og de har samme værdier omkring, hvordan man lever i et fællesskab som vores lille hyggelige, moderne og levende oase. Gå på opdagelse i kvarteret, hvor du helt sikkert vil finde en masse guldkorn, der vil gøre dig i godt humør resten af dagen. God fornøjelse! Mikael Lindegaard Kristiansen, formand for Århusgadekvarteret


Mikael Lindegaard Kristiansen, formand for Århusgadekvarteret og købmand i Meny Nordhavn

Mit Østerbro / 3


Indehaver af Nordhavn Apotek

ÅBNER APOTEK PÅ

ØSTERFÆLLED TORV

Vural Kocak, der med stor succes har haft apotek i et års tid på Århusgade i Nordhavn, åbner den 30. september et nyt apotek på det centrale Østerfælled Torv.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

poteket kommer til at ligge lige ved siden af Meny’s store supermarked og giver den samme gode service som i Nordhavnafdelingen. Det betyder bl.a., at kunderne også her kan afhente varer døgnet rundt via en automat, at der er et tilbud om hjemmelevering til 25 kr., samt at man kan få den samme kvalificerede rådgivning og store udbud af medicin og andre apotekervarer. Da Vural Kocak sidste år åbnede apoteket i Nordhavn, skyldes det, at han syntes, bydelen var et uhyre attraktivt boligområde med en masse muligheder, fortæller han:

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

”I Nordhavn er der boliger, butikker og arbejdspladser samtidig med, at vi er nabo til den gamle del af Østerbro, hvor der er en masse liv. Århusgadekvarteret er et område, hvor det er sikkert og nemt at færdes gående, på cykel eller i bil, og med åbningen af metroen og S-toget tæt på, er det nemt at komme her til, og det har været fantastisk at drive et apotek her.” Nordhavn Apotek er et apotek, der har gjort meget for at passe så godt ind i det specielle nordhavnområde som muligt. Designet og indretningen ligner kvarterets øvrige butikker, og tilbuddet med afhentningsautomaten 24/7 er også et særligt tilbud rettet mod kvarterets aktive beboere. ”Man behøver blot at bestille varerne på nettet eller ringe og bestille – og så ligger varerne klar i automaten inden for én time i apotekets åbningstid. Her kan de afhentes døgnet


KVALITET, BÆREDYGTIGHED OG GODE KUNDEOPLEVELSER Vural er også indehaver af to apoteker i Farum og Lynge, og han fokuserer alle steder på kvalitet, bæredygtighed og den gode kundeoplevelse. Alt dette og meget mere får man på Nordhavn Apotek i Århusgade og fra den 30. september også på Østerfælled Torv Apotek.

rundt, så man ikke behøver at komme forbi inden for arbejdstiden. I coronaperioden har automaten været rigtig nyttig, men der er flere aspekter i det; Når vi arbejder uden mellemled, sparer kunden tid ved at bestille hos os. Det er også billigere, og da man undgår forsendelser, er miljøbelastningen meget mindre ift. normale bestillinger over nettet, hvor varerne skal fragtes et sted hen. Det undgår man hos os,” siger Vural.

Outletapotek med store rabatter En anden særlig ting ved apoteket er, at de også har hjemmesiden outletapoteket.dk, hvor de som det eneste sted herhjemme, har et fysisk outlet, hvor man kan tjekke priserne ud på nettet for bagefter at komme ned i butikken og købe dem. Eller få dem lagt i deres afhentningsautomat. ”Fra Outletapoteket sælger vi typisk produkter, der er ved at udløbe, restprodukter eller overlagerprodukter. Dem sælger vi på outletapoteket til store rabatter i stedet for, at de bliver kasseret,” påpeger Vural.

Gratis medicinsamtale Apotekets kerneområde er som bekendt medicin og mange af Nordhavns Apoteks aktiviteter udspringer derfra. Man kan få en gratis medicinsamtale, hvis man er startet med en ny medicin, eller hvis man oplever, at der en medicin, man har problemer med. Så kan man få en samtale med deres farmaceut. Hvis man mangler en recept på ens medicin, som blodtryksmedicin og visse diabetesmidler og p-piller, er det muligt i forhold til en ny lovændring at apotekets farmaceut genordinerer bestemte lægemidler. Derfor behøver man ikke at løbe tør for medicin, forklarer Vural: ”Det er muligt at gøre det én gang mellem hvert lægebesøg, og det tager i den grad belastningen fra vagtlægerne, da de ikke behøver bruge tid på det. Det er tilladt på alle apoteker, og det tilbyder vi naturligvis også på Nordhavn Apotek og på apoteket på Østerfælled Torv. Som noget nyt kan vi også tilbyde rejsevaccination, så man både kan købe rejsevaccination og blive vaccinereret hos os, da vi samarbejder med en læge.”

Nordhavn Apotek

Østerfælled Torv Apotek

Århusgade 134 A st. · Nordhavn · Tlf. 42 90 32 32

Østerfælled Torv 26 · 2100 Ø · Tlf. 4290 3131

nordhavnapotek.dk · Nordhavn@apoteket.dk

østerfælledtorvapotek.dk · oeft@apoteket.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


The Audo

– en design oase i 2150 Nordhavn The Audo er et sted hvor design, arkitektur, kunst og mode møder hinanden - en oase i det nye 2150 Nordhavn-område.

H

os The Audo mødes de lokale med deres familier, forretningsfolk holder møder, turister tjekker ind og ud, mens huset kan være en location for et foto shoot for en virksomhed i modebranchen. The Audo rummer 10 unikke hotelværelser, som alle ligger på anden etage og har en smuk udsigt til Nordhavns hustage. The Audo koncept shop er en mindre design butik med et smukt kurakteret udvalg af møbler, vintage fund, mode, arkitektbøger og design items. The Audo udstiller både danske og udenlandske kunstnere, som har lavet deres kunstværker specielt til The Audo. Værkerne kan nydes både i konceptshoppen, hotelværelserne og i restaurantområdet, og selvfølgelig er alt i The Audo til salg, så gæsterne kan få en bid af The Audo med hjem. I maj måned åbnede The Audo en ny restaurant ”Kampot at The Audo”, hvor maden er fransk-asiatisk med fokus på det grønne og på fisk. Hos Kampot at The Audo er der fast fredagsbar med stilfulde cocktails, som f.eks. kan indtages sammen med de lækre Jakikoto spyd. Hver lørdag og søndag bydes der på en asiatisk brunch, og en gang om måneden kan man høre live Jazz i den smukke gårdhave eller i det store salonområde. Igen i år deltager The Audo i det kendte 3 days of design, som foregår i perioden fra torsdag den 16. september til lørdag den 18. september. The Audo er åbent alle tre dage, og der vil være mulighed for de interesserede besøgende at komme på guidede ture rundt i hele huset og bl.a. se de smukke hotelværelser. Der vil være musik i gårdhaven torsdag og fredag mellem 16.00-18.00. The Audo · Århusgade 130 · Nordhavn · theaudo.com

6 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

NORDHAVNS FLOTTE FARVER

LUKSURIØS VIN-, ØL- OG SPIRITUSAFDELING? I de køligere måneder, som vi nu går i møde, ændres vores måltider, men også vores ønsker til vin, øl og bobler. Vores nye vinchef Brian står klar med tips og gode råd til sensommerens og efterårets anbefalinger i glassene. Du kan finde udsøgte vine, champagner og specialøl sammen med et stort udvalg af alkoholfrie varianter.

DELIKATESSEN OG DE GLADE FISKEMÆND Delikatessen byder på specialiteter og hjemmelavede retter til de mørkere men hyggeligere dage, som også kan bestilles online. Hos De Glade Fiskemænd bugner disken med frisk fisk og skaldyr. Kig forbi og bliv inspireret til efterårets middagsselskaber, weekendhyggen og til de dage, hvor det gerne må smage af lidt mere.

SÆSONENS DANSKE FRUGT OG GRØNT Vi elsker efteråret for de flotte rødbrune farver, der dækker landskabet, men endnu mere for det frugt og grønt, vi nu kan glæde os til at høste fra dansk jord. Er du f.eks. vild med svampetoast eller hokaido græskar i din salat, tærte eller suppe er det nu, de er bedst. Ligeledes er rodfrugterne perfekte til suppe eller direkte i ovnen.

MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn | Man-fre 8:00-20:00 Lør-søn 9:00-19:00


Mit Nordhavn

Fra havneindustri til levende bydel Nordhavn er gået fra at være stedet for havneindustri og skibsfart til en dynamisk, levende og bæredygtig bydel, der kan vise vejen frem for lignende projekter.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Webird.dk

N

ordhavn og særligt området omkring Århusgade udvikler sig eksplosionsagtigt i disse år. Masser af spændende byggeprojekter skyder frem, og i modsætning til for eksempel Ørestaden på Amage, var der en vision for bydelen, der inkluderede, at det skulle være en levende, varieret og imødekommende bydel for alle mennesker og ikke bare er en forblæst betonørken, der så godt ud på papiret. Her er både boliger, supermarkeder, biografer, restauranter, caféer, barer, udendørsaktiviteter og andet, som er med til at skabe liv og stemning. Butikkerne i Nordhavn bliver etableret i gadeplan som en del af lokalsamfundet og som en del af et bæredygtigt koncept for området. Størsteparten af arealerne ejes af

8 / Mit Østerbro

By & Havn, der er i gang med en gradvis udvikling af området hen over de næste 40 år. Efter udbygningen af Århusgadekvarteret udbygges arealerne længere ude. Et større landindvindingsprojekt skal udvide bydelen med 100 ha, der blandt andet skal fungere som ny containerterminal og ny terminal til krydstogtskibe. Men hvordan er Nordhavn egentlig opstået, og hvad lå her før børnefamilierne, hipsterne og de velhavende seniorer rykkede ind?

Inddæmmet med jord Den indre del af Nordhavn, som omfatter Århusgade, Redmolen og Sundmolen, kom først til i slutningen af 1800-tallet, hvor det, i stil med andre områder i Københavns Havn, blev inddæmmet med jord og andet og fyldt op for at komme kravene fra den voksende havneindustri og skibsfart i møde. De krævede plads og muligheder for at kunne afsætte deres varer fra hele verden. På kort fra den tid kan man se, hvordan området gennem de sidste 150 år er vokset via opfyldning af jord. I midten af 1800-tallet lagde


Mit Nordhavn

om at anlægge en kanal mellem Kiel og Elben, og som forbandt Hamborg med Østersøen og gjorde byen til en seriøs konkurrent til København, når det handlede om transithandlen i Østersøen. Intentionen med Frihavnen var, at transithandlen kunne forblive i byen, selv om konkurrencen var blevet skærpet, da varerne ikke skulle fortoldes, når de forblev på Frihavnens område. Samtidig blev Frihavnen moderniseret med nye kraner, moderne bygninger og andet nødvendigt udstyr.

Stor udvidelse omkring 1. verdenskrig Det tidligste Frihavnsområde lå syd for den nuværende Indre Nordhavn, men allerede omkring 1. verdenskrig gennemgik området en stor udvidelse. Nordbassinet, Redmolen og Sundmolen blev anlagt i perioden og blev en del af Frihavnen undtaget den lille Redhavn, der toldmæssigt fik lov at ligge som en lille lomme i det toldfrie område. Frem til starten af 1930’erne blev der foretaget flere små opfyldninger, som med tiden formede det område, vi kender i dag. Dog er Redhavnsbassinet siden blevet opfyldt og indlemmet i Frihavnen.

Markante virksomheder

mange skibe til i de små, lokale havne langs den nordsjællandske østkyst, mens den ’rigtige’ havnedrift lå inden for Toldbodbommen, som er området mellem Kastellet og Frederiksstaden. Det var først i de sidste årtier af 1800tallet, at Københavns Havn fik vokseværk i nordlig retning og skabte de områder, som i dag er godt i gang med at realiseret.

Forsyningshavn for skibe på Rheden Det nuværende Nordbassin og det lille havnebassin Redhavn (som i dag er opfyldt) blev anlagt mellem 1885 og 1890. Redhavnens navn er en følge af, at havnen fungerede som forsyningshavn for de skibe, som lå på Rheden – det vil sige de skibe, som ikke lagde til kaj, men som lå opankret udenfor havnen, mens de ventede på en ledig kajplads eller hentede proviant. I årene 1891-1894 blev første etape af det, vi kender som Frihavnen, anlagt. Den var inspireret af tyskernes beslutning

Nordhavn har gennem tiden rummet flere markante virksomheder som eksempelvis Nordisk Film, der blandt andet etablerede laboratorier på det, som kom til at hedde Billedvej, og som der i dag er bygget boliger på. Riffelsyndikatet (det senere Dansk Industri Syndikat) er dog den virksomhed, der har sat de mest markante spor i området blandt andet med den fem-fløjede rødstensbygning, der ligger i den vestlige del af Århusgade. Denne bygning blev under 2. verdenskrig ramt af sabotage, fordi virksomheden producerede våben til den tyske hær. Riffelsyndikatet er i dag bygget om til en supermoderne Meny-forretning og illustrerer således på fineste vis, den utrolige udvikling Nordhavn og Århusgadekvarteret har gennemgået de seneste år. Nordhavn er vokset i kraft af, at der er kommet mere land til området – og opfyldningen er stadig i fulde omdrejninger. Den seneste landvinding finder sted ud for Nordhavns nordøstlige spids og er så stor, at den øger Københavns samlede areal med 1%. Jorden i opfyldningen kommer fra hele Sjælland, og ca. 16 procent stammer fra udgravningen til Metroens Cityring. Kilde: byoghavn.dk, Wikipedia, Hovedstadhistorie.dk Mit Østerbro / 9


FREDAGSBAR 3/9 med happy hour på udvalgte drinks og øl fra kl. 16-20

Fryd & Gammen i Nordhavn Restaurant Fryd & Gammen i Nordhavn vil de gerne forkæle sine gæster med god mad, god stemning og gode oplevelser. Det flotte og store mødested er delt op i flere enheder – og det smukke spisehus med plads til 150 gæster er særdeles velegnet til fester og selskaber af alle slags.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

amborg Plads i Nordhavn er blevet endnu en attraktion rigere. I ly af coronaen slog restauranten Fryd & Gammen dørene op i november 2020 lige under luksusbiografen Big Bio. I den flot indrettede restaurant med blandet andet kæmpestore vinduespartier ud mod pladsen kan man i weekenden få sig en lækker morgenmad og/eller frokost, mens restauranten fra onsdag til søndag serverer aftensmad og sælger take away. Uanset hvad man vælger, er missionen at skabe fryd og gammen igennem maden, værtskabet og den bemærkelsesværdige beliggenhed.

Opdelt i hyggelige enheder Restauranten er delt op i hyggelige og flotte enheder med en loungedel, et midterparti til eksempelvis cafégæster og biografgængere før og efter filmen samt en spiseafdeling med store spiseborde. Fryd & Gammen har hele 400 m2 til sin rådighed, og der er plads til 200 gæster. Det nordhavnske spisehus er super velegnet til at huse selskaber som barnedåb, fødselsdage, konfirmationer og bryllupper samt til events som receptioner, firmafester eller lignende. ”Derudover agter vi også at lave en masse events for lokalområdet og har blandt andet Open Mic arrangementer, som er komikernes legeplads, hvor man både kan opleve nye talenter og se kendte favoritkomikere. Vi afholder også forskellige koncerter, og i efterårsferien sker her en masse for børnene. Her får vi besøg af flere

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

cirkusartister, som fremviser spændende ting fra deres cirkusunivers. Skattejagt og græskarudskæring er også på programmet,” siger Julie Nielsen fra Fryd & Gammen.

Skræddersyr gerne tilbuddene Når det gælder selskaber og events kan Restaurant Fryd & Gammen skræddersy tilbuddene efter kundernes ønsker, og selv om de tilbyder forskellige pakketilbud, der omfatter mad, servering, rengøring, opsætning og oprydning m.m., er de meget fleksible i forhold til at lave eksempelvis den mad og pynt, som det enkelte selskab mener, vil skabe den bedste fest og event for netop dem. Lokalerne er velegnede til både de intime sammenkomster og de helt store fester med op til 150 deltagere.

Lækker weekendbrunch

Hver weekend fra kl. 9.00 til 14.00 kan man få sig en lækker brunch på Fryd & Gammen, så dagen kan starte på allerbedste vis. Brunchen omfatter blandt andet chiagrød, avokado, frugt, friskbagt brød, æg, vafler med mere, og så får man oven i også et glas bobler, en valgfri frisk juice og en valgfri kop kaffe for 195 kr. per person. Se mere på www.frydoggammen.dk om de andre fristende tilbud på menukortet.

FRYD & GAMMEN Hamborg Plads 8, 2150 København Tlf. 31 12 94 94 · frydoggammen.dk


Mit Nordhavn

HOP AF PÅ ORIENTKAJ

Hvis du er veganer, vegetar eller hvem som helst BYENS NYE FLOTTE DESIGNHOTEL OG MØDELOKALER BESTIL BORD PÅ

5157 7373

Alexandriagade 1 / DK-2150 Nordhavn, København / Tel. (+45) 3527 2150 / konference.portside@comwell.com / comwell.com

Mit Østerbro / 11


Mit Nordhavn

12 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 13


Slikbutik til kreative sjæle Det er som at træde ind i en helt anden verden, når man besøger Stelling på Århusgade 167. Her kan kunstnere og andre kreative sjæle finde deres kunstnerartikler og andre lækre kreative artikler.

Tekst: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

butikken kan både begynderen og den erfarne kunstner finde redskaber, så de kan udfolde deres kreative sjæle på bedste vis. Stelling sælger bl.a. lærreder, papir, kort, farver, penne, akvarel, akrylmaling m.m. Børn elsker at tegne og være kreative, så her er også forskellige artikler til deres aktiviteter. ”Vi sælger desuden færdiglavede rammer, og fra midten af september har vi også en indramningsafdeling, hvor man også kan bestille rammer i specialmål,” siger butiksansvarlig Jóna Davidsen.

Altid noget til ens behov Butikken fører akryl-, akvarel- og oliemaling i et stort udvalg fra mange forskellige mærker, så man altid kan finde det, der passer til ens behov. For at male har man gerne brug for noget papir eller lærred, og Stelling har papir, der passer til enhver situation, uanset om det er papir til våde teknikker, papir til akryl og olie, tegnepapir til blyant, markers, pasteller og tush. Her kan man vælge mellem flere størrelser, overflader, og tykkelser. Er man mere til at male på lærred, er der et kæmpeudvalg af forskellige lærreder og lærredstyper. Butikkens pensler er fremstillet særligt til olie, akryl, akvarel og gouachemaleri mens deres notesbøger, som er meget efterspurgte, kan bruges som tegne- og skrivepapir.

Mange gavemuligheder Butikken byder også på mange gavemuligheder, der er udover det sædvanlige. Her er f.eks. kuglepenne og fyldepenne fra firmaet Cross, der fremstiller eksklusive penne. ”Vi sælger også gaveæsker og gavekort, så man altid kan have en anderledes og kreativ gave med til en større begivenhed,” siger Jóna Davidsen, der fortæller, at de siden starten i oktober 2020 har været utroligt glade for at have en butik i Århusgadekvarteret. ”Vi har allerede fået mange faste kunder, og vi giver os altid god tid til at rådgive, uanset om man er ’nybegynder’ eller rutineret kunstner. Det gælder for alle vores syv Stellingbutikker,” siger hun.

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Stelling har bl.a. en butik på Strøget, som har ligget der siden 1845 og er Københavns 10. ældste butik. De har således mere end 175 års erfaring med at sælge forskellige kunstnerartikler. Se mere på www.stelling.dk

Stelling

Århusgade 167 · Tlf. 33 63 74 87 · www.stelling.dk


Mit Østerbro Mit Nordhavn Mit Nordhavn

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


STAY STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK 16 / Mit Østerbro


Basecamp sofa med chaiselong og open end fra 15.990 kr.

BLIV INSPIRERET HOS MAKENORDIC!

Her finder du en fin kollektion af arkitekttegnede møbler i bæredygtige kvalitetsmaterialer – skabt til at holde i mange år. Få hjælp i butikken af Monica og Anna, der viser dig, hvor let du kan skabe dit personlige udtryk med farver, stoftyper og lækre naturmaterialer. Her kan du sammensætte din drømmesofa, så den passer præcist til dit hjem. Er du på udkig efter et smukt spisebord i egetræ, er det også her du kan søge inspiration. Bløde lænestole med lækre dunhynder eller gamle klassiske ikoner står side om side med håndflettede bænke, skamler og barstole. Møblerne er nordiske og enkle i udtrykket. Materialerne er nøje udvalgt, og møblerne håndlaves i Danmark og EU.

Århusgade 138 A · 2150 Nordhavn Se åbningstiderne på makenordic.com

Basecamp XL sofa pris 18.990 kr. Tammi borde i to størrelser pris pr. stk. 4.990 kr.

THE AIAYU MARKET – NORDHAVN ”I The Aiayu Market finder du samples og produkter fra tidligere kollektioner. Du kan lære mere om, hvordan vi arbejder, hvordan du bedst passer på dit tøj, samt få dine favorit Aiayu-produkter repareret hos vores skrædder, Anna, i vores Repair Service. Omdrejningspunktet er bæredygtighed, og vi står klar med gode råd til, hvordan du bedst behandler dine Aiayu produkter. I The Aiayu Market træder du ind i et univers karakteriseret af rå betonvægge, søjler og masser af plads. Et stort arbejdsbord fra Dinesen står som et kunstværk i lokalet, og fra de rå lofter hænger bundter af smukke Akari-lamper og lyser rummet op. På væggene finder du snedkerlavede hylder. The Market er et sted, man forsvinder ind i: et sted, hvor man kan lære mere, samt opdage og genopdage Aiayu-favoritter. Aiayu market er et unikt retail space med højt til loftet – i flere henseender. Her kan du dykke ned i Aiayus univers og historie, og vores materialer, om bæredygtighed, og få tips til hvordan du bedst plejer dine produkter” Clara Zeevi, store manager

Besøg The Aiayu Market i Årusgade 145 · 2150 Nordhavn på Instagram: @aiayumarket

Mit Østerbro / 17


Bageriets hjerte i Nordhavn Andersen & Maillard på Gøteborg Plads 19 er et bageri, der laver klassisk bagværk af allerhøjeste kvalitet med en chefbager, der har vundet medalje ved VM. Samtidig rister de deres egen lækre kaffe.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

er er sket meget på bagerfronten i København og Østerbro de seneste år med bagere, som laver lækkert luksusbrød og fristende croissanter, der smager himmelsk. Vi er ganske enkelt vilde med brød og står gerne i kø for at få fingre i den helt rigtige brødkrumme eller croissantbid. Og hvis man så oven i købet kan skylle det hele ned med en kop kaffe, der laves med stor omhu og ekspertise, er oplevelsen fuldendt. Et sådan sted er Andersen & Maillard på Göteborg Plads i Nordhavn. De rykkede ind lige under de to store runde siloer for et par år siden, med et bageri hvor man kan få sig en herlig kop kaffe.

Andersen & Maillard startede egentlig ude på Nørrebro for 3,5 år siden med et kafferisteri og bageri i ét, men som tiden gik, voksede de ud af lokalerne. Visionen var fra starten at skabe en god kaffebar, hvor man samtidig kunne få noget rigtigt godt bagværk. ”Mange af de gode kaffebarer i København havde noget rigtig lækkert kaffe, men når man så skulle have noget til kaffen, var der ikke så meget andet end en bakeoff-croissant. Derfor ønskede vi at skabe den gode kaffebar med noget lige så lækkert bagværk. Det var heldigvis en stor succes, og for et par år siden besluttede vi så at åbne bageriet i Nordhavn,” fortæller Asger Hansen, der er chefbager i Andersen & Maillard.

Råt og direkte Når man træder ind for at købe noget brød, er det som at træde direkte ind i bageriets hjerte. Her kan man se de dygtige bagere udfolde sig råt og direkte, hvilket giver en god fornemmelse af, hvad Andersen & Maillard handler om; Det gode håndværk og de stolte bagertraditioner fortolket på en lækker og gourmetagtig måde. Det er gode gamle klassikere udført på allerhøjeste niveau og med gode råvarer.

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Det gode håndværk I modsætning til Andersen & Maillard på Nørrebro, er butikken i Nordhavn altså et bageri, men hvor man stadig kan få sig en rigtig god kop kaffe. Ligesom mange kafferisterier ikke går op i bagværket, er der også mange bagere, der ikke går væsentligt op i kaffen, men det adskiller Nordhavns butikken sig markant fra. ”Alt er lavet i hånden fra bunden,og det meste af det vi laver, er med økologiske og

lokale råvarer. Der er ikke kemi og tilsætningsstoffer i noget af det, vi producerer her. Råvarerne er kun de allerbedste, men priserne er stadig på niveau med en almindelig bager”, siger Asger Hansen.

Bronzemedalje ved VM for 1. gang Asger Hansen var med på det danske bagerlandshold, som vandt bronzemedalje ved VM i Frankrig tilbage i januar. Det er hele 12 år siden, Danmark sidst kvalificerede sig til VM og første gang nogensinde, at Danmark vinder medalje ved VM. ”Turneringen er bageriets svar på Bocuse d’Or, og med den forøgede interesse for bagerier, er der stor fokus på verdensmesterskabet i Frankrig. Så jeg er da stolt over, at vi vinder medalje ved VM,” slutter Asger Hansen.

ANDERSEN & MAILLARD Gøteborg Plads 19 · Nordhavn Tlf. 42 68 21 50


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 19


FÅ ENDNU MERE GLÆDE IND I HVERDAGEN MED EN POKÉ BOWL FRA OLIOLI

På Göteborg Plads i No rdhavn, finder du OLIOLIs syvende restaurant. Med udsigt til Øresund og Sandkajen er rammerne sat til en hyggelig og smagfuld madoplevelse i skønne omgivelser. Udover de populære og farverige Poké Bowls, der serveres i et væld af forskellige variationer, byder restauranten i Nordhavn også på et nyt og spændende morgenmadskoncept. Smag eksempelvis de lækre og smagfulde smoothie bowls, der er fyldt med vitaminer og superfoods. Fra de spæde morgentimer til de sene aftentimer, står OLIOLI Nordhavn klar til at servere nærende og mættende måltider, der er fyldt med kærlighed, glæde og friske råvarer. Åbent alle dage kl. 10:00 - 21:00

Se mere på www.oliolipoke.dk Göteborg Plads 14, 2150 Nordhavn

CORSA GELATO & FORMAGIO

Corsa har også overtaget det gamle mejeri i Nordhavn, hvor der skal produceres en masse ost, mozzarella og burrata, og naturligvis en masse dejlig italiensk gelato. Prøv f.eks. favoritkombinationen 2 kugler med hindbær og hasselnød

corsapizza.dk · Göteborg Pl. 13 · 2150 Nordhavn

CORSA PIZZA

De bedste pizzaer I byen! Intet mindre. Corsa Pizzas surdejsbunde er alt for lækre. Det gamle BarUno er blevet til Corsa Pizza i Nordhavn, der henover forår og sommer har gennemgået en større renovering, og nu serveres der de velkendte luksus pizzaer i bedste stil direkte ud til kajen, så hvis vejret er til det, så kan der nydes pizza og en af Københavns bedste udsigter samtidig på Sandkajen.

corsapizza.dk · Göteborg Pl. 5 · 2150 Nordhavn

20 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Mit Nordhavn

Den 1. juli 2021 åbnede et helt nyt showroom for designere og kunstnere i Nordhavn. EDDA Studio hedder universet, hvor både etablerede og upcoming designere kan udstille deres designs i et inspirerende designunivers. “Vi vil skabe Nordens mest interessante showroom for nye og etableret designbrands. Sådan lyder den ambitiøse målsætning for EDDA Studio om deres helt nye designunivers i Nordhavn. De seneste måneder har iværksætterne Nanna Thor og Lærke Andersen brugt døgnets 24 timer på at skabe et showroom, som de fleste designere kun tør drømme om.”

EDDA Studio · Århusgade 131 · 2150 Nordhavn · www.eddastudio.dk · Telefon 26 70 76 66

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


MORGENMADEN INDTAGES HOS DOUGH GIRLS Jeg havde selv fornøjelsen af at besøge Dough Girls under sommeren, og det er helt klart min nye morgenmadsfavorit. Deres æg er fantastiske, friske æg fra gården. Super sprøde hash browns og naturligvis de klassiske amerikanske pandekager med masser af sirup og smør. Deres friskpressede appelsinjuice skal også med på menuen. God fornøjelse og velbekomme. P.S.: Deres doughnuts smager selvfølgelig også fremragende. doughgirls.dk · Århusgade 171 2150 Nordhavn

NORDHAVNspot Af redaktøren, Mit Østerbro

DEN SUNDE FASTFOOD FROKOST HOS GARBANZO Pitabrød med alskens skøn indhold er fastfood på den sunde måde. Har du travlt, er sulten og har lyst til sund fastfood, så skal du absolut unde dig selv et pitabrød fra Garbanzo. Kødet (lam, okse eller kylling) er dejligt marineret kombineret med skønne hjemmerørte dressinger. Allerede en klassiker efter min bog. garbanzo.dk - Århusgade 149 · 2150 Nordhavn

AFTENSMADEN NYDES DIREKTE PÅ KAJEN (eller tages med hjem) OG ER FRA LETZ SUSHI Vi afslutter tour de mad med aftensmaden hos Letz Sushi med deres velsmagende sushi. Du kan nyde både mad og udsigt på kajen velvidende at Letz Sushi sætter en ære i at være bæredygtig over hele linjen. Når du spiser hos Letz Sushi så ved du, at du støtter det bæredygtige, deres mad, både skaldyr og fisk, er bæredygtigt fanget og ansvarligt opdrættet. Min favorit hos Letz er klart deres Crispy Tuna. Enjoy! letzsushi.dk Bordeauxgade 2 · 2150 Nordhavn

22 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

MINIMALISTIC FURNITURE BUILT TO LAST

Hverdage 9-16 www.handvark.com

Aarhusgade 136A, 2150 Nordhavn +45 31 731 223 info@handvark.com


Mit Nordhavn

OPBEVARING I NORDHAVN Er du netop flyttet til Nordhavn (eller Østerbro) så hop ind på Dancontainers hjemmeside og se de mange muligheder for sikker og fleksibel opbevaring til en rimelig pris. www.opbevaringkbh.dk Nordsøvej 12 2150 Nordhavn

NORDHAVNspot KNASER GEARENE ELLER VIRKER BREMSERNE KUN HVER ANDEN GANG? Skal din racer toptunes til sæsonen? Eller er du bare træt af at blive mødt af en flad ladcykel, når du og ungerne allerede er for sent på den? Så tril forbi Ren Cykel – eller få et abonnement. Så kan du altid være godt kørende. REN CYKEL · Århusgade 153 · 2150 Nordhavn Tlf. 71 74 95 59 · www.rencykel.dk

XL I NORDHAVN Selvom de mest besøg af professionelle håndværkere i XL Byg i Nordhavn, så tager de også glædeligt imod fritidsamatøren, der elsker at gøre det selv. De er rigtig gode til at vejlede og rådgive, tager sig tid, især når du booker et et møde hvis du skal have detaljeret byggehjælp. Bliver du utålmodig er der gratis kaffe mens du venter! Se mere på: www.xl-byg.dk/forretning/koebenhavn-oe Kattegatvej 8 · 2150 Nordhavn

24 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

Mit Østerbro / 25


Mit Nordhavn

26 / Mit Østerbro


Mit Nordhavn

På gensyn i Nordhavn

Mit Østerbro / 27