Mit Østerbro nr 8 · december 2019

Page 1

Mit Østerbro ENGELL & SOLOVEJ har nytårsmenuen klar

CAMILLA S & STOLTZE inviterer os indenfor i deres smukke butik på Classensgade Prinsessekjoler fra

LILLY

DEEREST

til fest og arbejde

BEAUTYCOS

åbner på Trianglen Skiferien begynder i

ONE OPEN SKY REMA

Smag på Østerbro

sælger tillid

BIG BIO vores nye LUKSUS BIOGRAF

DECEMBER 2019

TEMA

Allan Barner

TEMA

Juleshopping på Østerbro

TEMA

Kultur & underholdning

Lokalshopping / Kultur på Østerbro / Østerbro favoritter / Glögg / B 93 / Nordhavn


PARADENTOSE KAN BEHANDLES EFFEKTIVT

Paradentose kaldes de løse tænders sygdom og er en betændelse i knoglen omkring tænderne. Sygdommen kan dog forebygges ved god mundhygiejne, og hvis den er blevet konstateret, holdes i ave ved en grundig behandling af enten tandlægen eller tandplejeren. Hos Tandklinikken Østerbro er de specialister i blandt andet paradentosebehandling.

2 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

P

aradentose opstår som oftest, når man kommer op i årene. Selv om der er få aggressive former, er udviklingen af sygdommen ofte en langstrakt proces. Paradentose opstår ved, at bakterierne typisk sætter sig i tændernes mellemrum. Jo ældre man bliver, desto større bliver mellemrummet mellem tænderne, og dermed sætter der sig mere og mere mellem tænderne. Hvis man ikke er omhyggelig nok og for eksempel ikke benytter de såkaldte mellemrumsbørster, vil man typisk få lidt tandkødsbetændelse, hvor tandkødet bløder en anelse. Når tandkødet bliver udsat for betændelsen, begynder bakterierne langsomt at kravle ned under tandkødet og sætter sig på de knogler, tænderne sidder i. Bakterierne er knoglenedbrydende, og lige så stille vil


JO TIDLIGERE BEHANDLING, DESTO BEDRE RESULTAT Når patienterne konsulterer Tandklinikken Østerbro, sørger klinikken for, at man har to faste behandlere – en fast tandplejer og en fast tandlæge. knoglen omkring tanden blive nedbrudt. ”Resultatet er, at tænderne og munden er lidt øm, men man har ofte ikke specielt voldsomme smerter. Det hænder tit, at folk ikke ved, de har paradentose, fordi de ikke har kunnet mærke noget. Man kan have en løs tand på grund af paradentosen, uden at kunne mærke noget. Det er knoglen rundt om tanden, der er forsvundet,” siger tandplejer Camilla Filipsen fra Tandklinikken Østerbro.

Muligt at standse paradentose ”Hvis man får konstateret paradentose i tide hos en tandlæge eller tandplejer, og tanden endnu ikke sidder løst på grund af sygdommen, er det muligt at blive renset så grundigt, at man kan få bakterierne væk. Og får man gjort ordentligt rent og holder det rent, så kan man få et sundt og godt tandkød, hvor knoglen kan sidde i. Dermed får man standset sygdommen. Man vil altid have mistet noget af knoglen, den kan ikke komme tilbage, men den aktive sygdom har man fået bugt med, og den er væk,” fortsætter Camilla Filipsen.

Patienter kan selv gøre noget Mange tror, at paradentose er noget, man altid har og ikke kan behandles for, men det kan man altså godt, slår Camilla fast. ”Men det er vigtig at forstå, at det vi som tandlæger og tandplejere gør, ikke er nok. Patienten har også selv et ansvar for at behandle sygdommen. Når man er oppe i årene, bør man for det første børste sine tænder grundigt med en el-tandbørste, hvor man børster én tand ad gangen og bruger tid på det. For det andet findes der specialbørster til paradentose, som er en lille børste, der kan rense effektivt mellem tænderne.”

”Patienterne kommer primært til hos tandplejeren først, som laver en meget grundig undersøgelse, tandrensning, paradentosebehandling, vurderer behandlingsform eller hvad, der er behov for. Hvis der for eksempel, er et hul kommer tandlægen ind i billedet. Tandlægen er først aktuel, når der er noget at behandle. Hos os er den primære behandler altså tandplejeren, som med sin treårige bacheloruddannelse er rigtig godt uddannet i at undersøge og rense patienterne på den optimale måde. Som tandplejere oplever vi hele tiden, at vores kunder er utrolig glade for vores arbejde,” siger Camilla Filipsen, der opfordrer alle til at sætte sig ind i, om de får den rette behandling hos deres tandlæge. ”Jo hurtigere man for eksempel får konstateret paradentose, jo bedre bliver behandlingen. Og som nævnt kan sygdommen ofte kun føles som lidt ømhed, så kom hellere forbi din tandklinik i god tid, så bliver resultaterne af behandlingen meget bedre.”

Tandklinikken Østerbro Nordre Frihavnsgade 27, 2 sal · 2100 Kbh. Ø Tlf. 35 38 51 86 · Tandbro.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 3


TOYOTA TOYOTA H Y B R I D C-LU B P R HE YMBI RU IM CTED D SC E - LL UE B PREMIUM SELECTED

0 kr. 0 kr. 3.795kr. kr. 3.795

FØRSTEGANGSYDELSE FØRSTEGANGSYDELSE MÅNEDLIG YDELSE MÅNEDLIG YDELSE

Premium-Selected-pakke Består af Smart-pakke og LED-pakke Smart-pakke: Smart Entry & Start (nøglefri adgang) 12 parkeringssensorer, parkeringsassistent, aut.-foldbare sidespejle m. C-HR-logo Projektor, Blind Spot Monitor (BSM), Lane Change Assist (LCA), Rear Cross Traffic Alert (RCTA). LED-pakke: LED-forlygter med dynamisk blinklys, LED-tågeforlygter og LED-baglygter.

A+++ A++ A+

Brændstoforbrug v/bl. kørsel 20,4 km/l. CO2-udslip 111 g/km. Modellen er vist med ekstraudstyr. Forbehold for trykfejl. Se mere på toyota-krogsgaard.dk

A B C

Toyota Herlev ToyotaKøbenhavn KøbenhavnToyota Herlev Toyota

D E F G

krogsgaard-biler.dk krogsgaard-biler.dk Tlf: Tlf:72 7211 1121 2110 10

Tagensvej 148-150 Tagensvej 148-150

Herlev Hovedgade Herlev Hovedgade 197 1

Toyota ToyotaRødovre Rødovre

Toyota Farum Toyota Farum

Islevdalvej 93-99 Islevdalvej 93-99

Frederiksborgvej 27 27 Frederiksborgvej


Maks. 15.000 km/år. 36 mdr. løbetid. Inkl. metallak, moms, serviceaftale, etablerings-og leveringsomk. Ekskl. grøn ejerafgift, forsikring og ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse kræves. Totalpris i løbetiden: (36 mdr. x 3.795 kr. + førstegangsydelse kr. 0 kr.) = 136.620 kr. Gælder så længe lager haves. Forbehold for prisændringer og renteforhøjelser. Tilbuddet er gældende igennem Toyota Financial Services Danmark A/S. Forudsætter indregistrering og levering senest 31. december 2019.

v Toyota Toyota Gentofte Gentofte

197 Brogaardsvej Brogaardsvej 44-4644-46

Gentofte - Værksted m Toyota Toyota Gentofte - Værksted

37-3937-39 & 41 & 41 Mesterlodden 7Mesterlodden


Mit Østerbro Redaktion Martin Andersen, Chefredaktør Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Rikke Kokholm Berit Marker

Klædt på til jul og nytår! I denne jule- og nytårsudgave er der masser af inspiration til at dyrke kulturen på bydelens teatre og biblioteker, mens man på Docken kan blive underholdt med koncerter og meget mere i den kommende tid. Børn i Byen viser vejen til december måneds mange muligheder, og så har vi besøgt Nordhavns nye, store biograf, Big Bio - en biograf lidt udover det sædvanlige. Selve bygningen er en ´flexbygning´, der med tiden kan (gen)bruges til forskellige andre formål, men indtil videre åbnes Big Bios døre til Star Wars den 18. december.

Fotograf Dan Møller · Berit Marker Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk

Der er naturligvis også en masse inspiration til julegaveindkøbene. I midten af magasinet finder du alle de dejlige, lokale butikker. Du kan bl.a. læse om vores besøg hos smykke- og tøjdesignerne Nicolette og Camilla og om vores vilde visit hos eventyrbutikken over dem alle, Lilly på Esplanaden. Hér, bliver kvindernes drømme om den helt rigtige balkjole opfyldt. Herrernes pendant, Deerest, ligger dør om dør med de hvide candyfloss-kjoler og tilbyder jakkesæt til alle lejligheder.

Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk

Du kan også læse en sjov historie om, hvordan vi planlægger julens indkøb. Der er stor forskel på, om du er mand eller kvinde!

Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro

På forsiden har vi denne gang manden bag et af byens mest karakterfyldte spisesteder, Brasserie Barner, Allan ”Barner”. Har du ikke allerede været forbi og oplevet den ægte brasserie-stemning, den sublime mad og den gode betjening, så har du hermed vores anbefaling.

Forside Mit Østerbro Skriv hvis I gerne vil have magasinet, så kommer vi straks (så længe lager haves). Skriv til: martin@mitoesterbro.dk

Og går du rundt og tænker på, hvad Nytårs-menuen skal bestå af, så er der hjælp at hente. Engell & Solovej på Lipkesgade 8 har nemlig allerede en yderst velsmagende menu klar. ”Smag på Østerbro” starter som altid bagfra. Mit Østerbro rammer gader, stræder og alle butikker i vores elskede københavnerbydel den 13. december og vender tilbage igen i februar 2020. Indtil da: Pas på hinanden - og nyd vores Østerbro!

Gratis magasin P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til undertegnede på martin@mitoesterbro.dk

Glædelig jul og godt nytår! Chefredaktør Martin Andersen

30 / Lilly

32 / One Open Sky

52 / Big Bio 22 / Deerest

75 / Gløgg

6 / Mit Østerbro

25 / Camilla S & Stoltze


Tree of Life Earrings 18 carat gold 3.400 KR. KØBENHAVN: CPH AIRPORT · MAGASIN KGS. NYTORV · ØSTERBROGADE · GAMMEL MØNT · NIELS HEMMINGSENS GADE SJÆLLAND: STRANDVEJEN HELLERUP · MAGASIN LYNGBY · SLOTSARKADERNE HILLERØD · RØDOVRE CENTRUM FYN: MAGASIN ODENSE · ROSENGÅRDCENTRET ODENSE JYLLAND: BADSTUEGADE ÅRHUS · BRUUNS GALLERI ÅRHUS · KOLDING STORCENTER · BOULEVARDEN AALBORG · NORGE: AKERSGATA OSLO

J U L I E S A N D L AU. CO M

Mit Østerbro / 7


Tid til kunderne

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Hos de tre Profil Optik butikker på Østerbrogade går de stærkt op i at give kunderne den bedste og mest grundige service.

N

år man taler med butikschef Sine Bergh fra Profil Optik på Østerbrogade, er man ikke i tvivl om, at hun mener det meget seriøst, når hun fortæller hvor vigtigt det er, at de kan yde deres kunder en uovertruffen service. ” Hos os vægter vi ikke kun den gode kvalitet på vores glas og stel, men i særdeleshed også den tid, vi har til vores kunder. Jeg har, ligesom de fleste af mine kollegaer, arbejdet for andre optikerkæder, og vi har alle sammen valgt at være i Profil Optik, fordi vi her har tid til at udføre vores arbejde professionelt og dybdegående,” siger hun.

Alt bliver individuelt tilpasset Servicen omfatter mange forskellige løsninger og tilbud inden for blandt andet øjet og dets sundhed. En af dem

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


LIFESTYLE MED FORDELE Har man behov for tre eller flere briller, har Profil Optik tryghedsaftale, hvor man frit vælger mellem briller, solbriller og sportsbriller og betaler en fast månedlig ydelse. Aftalen hedder Lifestyle og giver adgang til en lang række fordele, som eksempelvis styrkegaranti, hvor man får skiftet glas i alle briller i aftalen uden beregning, hvis synet ændrer sig. Ud over styrkegarantien er der i Lifestyle aftalen også inkluderet årlige synstjek, en forsikring, der blandt andet dækker skader, tab og tyveri, samt mulighed for at bytte en brille ud hvert år, så brillegarderoben altid er opdateret. ”Det er blandt andet derfor vi har årlige synstests inkluderet i Lifestyle aftalen. Hvis en kundes syn har ændret sig markant, laver vi nye glas til dem uden beregning. På den måde laver vi trofaste stamkunder, som er de bedste ambassadører for os,” afslutter butikschef Sine Bergh.

er Profil Optiks grundige synstjek. ”Vi ser på én ting, når man kommer ind til os - om synet er, som det skal være. Derfor udfører vi en række forundersøgelser i forbindelse med vores synsprøve, hvor vi blandt meget andet måler trykket på øjnene, tager nethinde-billeder og screener dem for en række forskellige øjensygdomme. I synsprøven giver vi os tid til at lytte til vores kunders behov, så vi kan finde de bedste brilleløsninger. Alt bliver individuelt tilpasset i forhold til kunden og kundens fysik, hvordan man går og står, hvad ens erhverv er, om man bruger det nære syn eller ser op længere afstand osv. Jo mere tid man har sammen med sine kunder, jo bedre kan man lære dem at kende og finde ind til de behov, som de egentlig har brug for briller til,” siger Sine Bergh.

PROFILOPTIK Østerbrogade 27 · tlf. 35 42 07 78 · Østerbrogade 104 · tlf. 35 35 20 21 · Østerbrogade 152 · tlf. 35 26 40 50

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


HVORFOR VÆLGE FALK TAG & FACADE ● Vi

er en familievirksomhed med mere end 30 års erfaring.

Du får ugentlige statusbreve med billeder og tekst.

Falk Tag & Facade er omfattet af Dansk Håndværks Garantiordning.

Vi overholder aftaler og tider.

Kun én kontaktperson gennem hele forløbet, som har kontakten til de implicerede faggrupper.

Se mere på WWW.FALKTAG.DK

FALK TAG & FACADE | Navervej 30 | 4000 Roskilde | www.falktag.dk |


|

Vi har dronecer tifikat

TAGTERRASSE PÅ 150 M2 Så blev vi færdige med den store smukke og flotte tagterrasse - den blev ca. 150 m² stor med 4 opgangstrappehuse, hvor de 3 blev indrettet til køkken, toilet og opbevaring. Der er blevet plantet flotte træer og buske, samt monteret egetræsborde- og bænke.

Se videoen med før-og efterbilleder på linkedin falk-tag-&-facade-aps

Telefon 46 75 59 70


Boliger med omtanke Heimstaden er et af Nordeuropas største ejendomsselskaber. De opkøber, udvikler og forvalter ejendomme i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Holland. Vi har mødt adm. direktør for Heimstaden Danmark, Leif Boje Espesen, for en lille snak om bl.a. boligudlejning, værdier, beboerdialog og modernisering af ældre boliger.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Hvor kommer Heimstaden fra, og hvilken slags virksomhed er I? ”Vi er et dansk ejendomsselskab med tydelige nordiske rødder. Vores vision er at skabe boliger med omtanke og vores tilgang til boligudlejning bygger på fire hjørnesten: Vi er en værdidrevet organisation, vi tænker i bæredygtig udvikling, vi har et langsigtet fokus og så har vi fokus på at skabe enestående kundeoplevelser, og det gælder på tværs af alle afdelingerne,” forklarer Leif Boje Espesen og uddyber: ”I forhold til at sikre bæredygtige løsninger og langsigtet holdbarhed handler det bl.a. om at kigge på kvalitet, når vi renoverer en ældre ejendom eller lejemål. Derfor vælger vi ikke den billige løsning, men en løsning, vi ved, holder om 50 og 100 år. Vi skal ikke ud og afhænde boligerne i morgen. Andre virksomheder i vores branche har ofte en anden tilgang, men for os handler det om at have ejendomme, der fungerer, er vedligeholdt og danner rammen om et moderne hjem i Danmark”. Han fortsætter: ”Vores målsætning er at være det foretrukne boligselskab i Danmark ved at give beboerne de bedste oplevelser og boligforhold gennem hele deres lejetid. Vi har

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

en indgående forståelse for beboernes behov, er tilgængelige og tør tænke i løsninger for den enkelte. Også selvom det indimellem betyder, at vi skal løfte os op over lejeloven og levere en service, der ligger over det minimumskrav, vi som udlejere skal leve op til.

Hvor mange boliger har i Danmark? ”Vi har været i Danmark siden 2014 og har særligt de sidste par år vokset os til den størrelse, vi har i dag, hvor vi er oppe på næsten 10.000 lejeboliger i hele Danmark med en tyngde i København. Nogle af dem er nybyg i de nye byområder som fx Grønttorvet i Valby, Ørestaden og Teglholmen, mens andre ejendomme har flere hundrede år på bagen. Fx vore ejendomme ved Lundingsgade og Ryesgade på Østerbro.”

Hvad kendetegner jer som udlejere? ”Vi vil gerne være tilstede i hele værdikæden. Det er den eneste måde, vi kan sikre den kvalitet og service, vi gerne vil være kendt for. Når vi køber en ejendom, har vi fokus på beboeren fra den første dag. Derfor afsætter vi personale til at varetage alle de opgaver, hvor vi møder beboerne som fx en fremvisning, indflytning, servicebesøg under lejetiden, ligesom vi er med til fraflytningen. Vi prioriterer stærkt tilgængelighed i vores møde med beboerne og har i dag 10 medarbejdere, der kun tager sig af beboerdialog gennem


BÆREDYGTIGHED Heimstaden blev grundlagt i Sverige i 1998 og har været etableret på det danske marked siden 2014 (under Fredensborg A/S frem til 2017). Heimstaden Danmark tæller i dag godt 100 medarbejdere, der arbejder ud fra deres kontorer i København og Horsens. Heimstaden har stort fokus på at sikre bæredygtige løsninger i forvaltningen og driften af deres ejendomme. I foråret 2019 tilsluttede koncernen sig FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. I overensstemmelse med Paris-aftalen har Heimstaden også sat som mål at være 100% fri af fossile brændstoffer i 2030 og sætte højt fokus på energieffektivitet, vedvarende elektricitet og andre tiltag, der kan bidrage til at reducere CO2-udledningen.

Se mere på www.heimstaden.dk

vores kundeservice. Desuden har vi udvidet, så vi har 24 timers support”. ” Da vi ejer vores ejendomme og hele forvaltningen af ejendommene, er der en relativ kort beslutningsproces. Somme tider skal vi bruge sund fornuft, mere end vi skal bruge jura, da vi tror på, at imødekommenhed og gode relationer er centralt. Det er vigtigt, at vi har et ry om, at man bliver mødt af en ejer og forvalter, der tager tingene alvorligt og som plejer den gode beboerrelation. Selv om vi i høj grad får gode anmeldelser på Trustpilot og i den daglige dialog med beboerne, bliver vi også mødt af kritik nogle gange. Det undgår vi aldrig, og det skal vi lytte til, for vi skal altid øve os i at gøre tingene lidt bedre og lidt smartere. Men overordnet set er de beboere, vi har, yderst tilfredse med at bo i vores ejendomme.”

Gør I noget ekstra for at skabe gode relationer med jeres beboere? ”Vi gør flere ting. Bl.a. gør vi en ekstra dyd ud af at have god relation til beboerrepræsentationer, ligesom vi opfordrer til og hjælper med at etablere beboerrepræsentationer, hvor de ikke allerede er der. Vi ønsker at have beboerrepræsentationer i alle vores ejendomme, da det rent faktisk giver den bedste dialog, både fordi beboerne har et talerør, som kan henvende sig til os, og fordi vi har et kontaktpunkt, vi kan bruge. På den måde får vi skabt et fællesskab blandt beboerne og et fællesskab med beboerne, så vi får en følelse af, at det er os og beboerne, der sammen skaber de gode rammer omkring beboernes tilværelse. Vi lytter meget til hvilke forhold, der er omkring ejendom-

mene, så de kan blive endnu bedre steder for beboerne. Det er kommunikationen omkring forholdene i ejendommene, der gør den store forskel.”

Du sagde tidligere, at I har en del ejendomme i København og Frederiksberg af ældre dato, hvordan er kvaliteten af disse ejendomme? ”Hver ejendom har sin historie. Nogle gange overtager vi nogle ejendomme, som tydeligt har en del år på bagen, og måske ikke er blevet vedligeholdt som de burde. Som for eksempel Hostrup Have på Frederiksberg, som er en tidligere andelsforening, der desværre gik konkurs. Da vi købte ejendommen, var altanerne i så dårlig stand, at de var understøttet med træpæle for at de ikke skulle kollapse. Samme tendens har der været i andre ejendomme. Huslejen har været meget lav, hvilket har betydet, at der knap nok har været penge til den mest basale modernisering, og så har de tidligere ejere valgt at nedprioritere moderniseringen, hvilket har givet et stort efterslæb, siger Leif Boje Espesen” ”I de tilfælde investerer vi væsentlige beløb i at sikre, at ejendommen også står om 50-100 år, ligesom vi løbende energirenoverer ejendommene. Det ligger også i vores målsætning om at sikre langsigtede, bæredygtige løsninger, og det kan vi, fordi vi har et langsigtet perspektiv på vores ejendomsinvesteringer. Vi er her for at blive mange år ud i fremtiden.”

Heimstaden Sankt Petri Passage 5, 3. th. ​1165 Kbh. K · Tlf. 33 75 10 10 · heimstaden.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


VI SÆLGER TILLID Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

H

an går meget op i at efterleve de værdier, som kendetegner REMA 1000’s måde at drive virksomhed på. ”Det er værdier, som passer ualmindeligt godt til mig og mine holdninger. Positive værdier, jeg kun kan bakke op omkring. Jeg synes, vores ledelse har været dygtige til at få udbredt værdierne til alle REMA købmændene landet over,” siger Daniel Schäffner. For ham handler det grundlæggende om, at kunderne kan få de varer, som de efterspørger i butikken og om at ’imponere’ dem med noget ekstra som for eksempel friske blomster, frisk frugt og grønt og lignende. ”Vi skal sørge for, at de er trygge og glade ved at komme her og har tillid til, at varerne er i orden, og at de kan blive inspirerede til at handle. Samtidig skal de føle, at vi er deres lokale indkøbssted – vi er på fornavn med mange af kunderne, og det er en fornøjelse at hilse på de mange faste kunder hver dag,” siger Daniel Schäffner.

Discountkæden REMA 1000 har haft stor succes i Danmark de seneste år. Det skyldes blandt andet, at de har et klart lavpriskoncept og har været på forkant med forbrugerudviklingen med satsninger på bl.a. madspild og økologi. Præcis som den lokale REMA 1000 butik på Æbeløgade 11, der siden 2017 er blevet drevet af købmand Daniel Schäffner.

Økologi i centrum Økologisk frugt og grønt er et af de vigtige indsatsområder for butikken på Æbeløgade. De køber generelt mange økologiske varer, og op mod 40 procent af deres frugt og grønt er økologisk. ”Vi mærker tydeligt, at østerbroerne går stærkt op i økologi og bæredygtighed omkring varerne. De vil for eksempel gerne have frilandsgrise og efterspørger økologiske æg osv. Forbrugerne er yderst bevidste omkring hvad, der kendetegner varerne samtidig med, at de også kigger på prisen. Her prøver jeg at tilpasse butikken til lokalområdet med strategiske priser på nogle faste varer. Det kan være i forhold til den bæredygtige havredrik, som kunderne ved, at de altid kan få til en fast lav pris her. Kunderne kommer igen, når de kan få ting, de køber meget af, til en fast lav pris. Vi skal have fingeren på pulsen i forhold til lokalområdet og vide, om de eksempelvis vil have økologi eller konventionelle varer. Vi kan fremhæve en masse forhold omkring varerne, men i sidste ende handler det jo om at sælge noget. Og her efterspørger folk fra Østerbro gerne ting som økologi og bæredygtighed,” påpeger Daniel Schäffner.

Frihed under ansvar At REMA 1000-butikkerne drives som en franchise model med frihed under ansvar passer ham utroligt godt. ”Det er en fornøjelse, at nogen ovenfra har tillid til mig

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

som købmand, lige så vel som mine kunder og medarbejdere har tillid til, at jeg leverer det, jeg skal. Og det synes jeg, vi gør i REMA 1000,” siger Daniel Schäffner.

Mætte deres hjerter At REMA 1000 handler meget om værdier og lave priser, bekræfter indkøbs- og marketingdirektør Anders René Jensen: ”Vi er en værdibaseret virksomhed, og lever efter vores ejer Odd Reitans værdier. Han ønsker, at vi skal være Skandinaviens mest værdidrevne virksomhed. Dvs. han går meget op i, at vi er en discountkæde, der bruger sund fornuft og opfører sig ordentligt. Som han formulerer det, så ’skal vi ikke kun mætte folks maver, vi skal også mætte deres hjerter’. I Danmark profilerer vi os med at vi er en discountkæde med lave priser, god kvalitet og et stort sortiment, der dækker hele familiens behov. Det handler også om at levere en god service, og så gør vi meget ud af at være lokalt forankret og bidrage i lokalsamfundet. Desuden taler vi meget om discount med holdning, da vi som discountkæde er nødt til at tage et ansvar. REMA 1000 skal bidrage inden for nutidens store dagsordener, da forbrugerne forventer det i dag. Vi arbejder for at


Sponsorerer lokale sportsforeninger REMA 1000 bruger dyrevelfærdsmærker, og de benytter gerne de officielle mærkninger inden for sundhed som for eksempel Nøglehulsmærket med de mange kostfibre, fortæller indkøbs- og marketingdirektøren: ”Vi kigger på sundhed både i forhold til de varer, vi sælger og i forhold til at sponsorere flere end 500 lokale sportsforeninger, så vi kan hjælpe til med at børn og unge får en sund livsstil. Denne sommer stod vi desuden bag en række sportscamps med hele 40.000 deltagere. For os handler det meget om, at hvis der er nogle områder med problemstillinger, så spørger vi os selv om, hvorvidt det overhovedet er noget, vi kan påvirke. Vi tager det ansvar fordi vi kan være med til at påvirke forbrugerne til at træffe nogle mere bæredygtige beslutninger. Det kan vi gøre ved at stille krav til vores leverandører og producenter om, hvordan de producerer varerne,” slutter Anders René Jensen.

tage hensyn til dyr, mennesker og miljø. Det vil konkret sige, at hvis der indgår noget med dyr, skal de behandles ordentligt, at de mennesker, der producerer vores varer, får en løn, de kan leve af, og at vi ikke bruger børnearbejde. Og så skal vi belaste miljøet mindst muligt. Vi sælger ikke kun varer, vi sælger også tillid. Når man køber noget hos os i dag, skal man kunne stole på, at det er fremkommet på en ordentlig måde,” siger Anders René Jensen.

Bekæmper madspild Den norskejede discountkæde har flere fokusområder, der er koblet op på FN’s Verdensmål. Som for eksempel at bekæmpe madspild, en indsats, de startede med for mange år siden som nogle af de første. ”Vi startede blandt andet med at gå væk fra flerstykpriser, så vi ikke presser overflødige varer ud til kunderne. Vores vej-selv frugt og grønt handler også om, at man kun tager det, man behøver. Vi har lavet mindre pakninger på vores

varer, så de passer til kundernes behov, og så der ikke er noget, der smides ud. Samtidig sælger vi også anden sorterings agurker, peberfrugter og tomater fra danske avlere, så de ikke går til spilde,” siger Anders René Jensen og tilføjer: ”Som Daniel allerede har fortalt, har vi stor fokus på økologi. Som noget nyt er vi derfor sammen med Sven og Sanne Brodersen medejere af Gram Slot, der er Danmarks største økologiske landbrug.”

REMA Æbeløgade 11 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 39 29 84 99 · Find os på facebook: REMA1000Aebeloegade

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


Louis Nielsen retter blikket mod

ØJENSUNDHED

Hos Louis Nielsen på Østerbro er synet i fokus. Øjensundhed er en mærkesag for butikkens indehavere, og Louis Nielsen har, som de eneste i branchen, deres eget lukkede øjenlægenetværk, der sikrer hurtig behandling. Lige nu og til og med 4. januar tilbyder Louis Nielsen på Østerbro sin grundige synstest med sundhedstjek gratis Foto: Dan Møller, Mit Østerbro

H

os Louis Nielsen på Østerbro har butikkens indehavere Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe blikket skarpt rettet mod øjensundhed, og her er der fuldt fokus på at passe godt på kundernes øjne. - At være optiker er en sundhedsprofession, og vi gør alt for at passe på vores patienters syn. Synet er den vigtigste sans for langt de fleste danskere, og vi hjælper med at passe på synet og handle hurtigt, hvis noget kræver yderligere behandling, fortæller Haider Alzahawe, der, udover at være indehaver, også er chefoptiker hos Louis Nielsen på Østerbro. Når man besøger optikeren, er det som oftest for at finde ud af, om man har brug for briller eller kontaktlinser – eller for at få tjekket, om ens synskorrektion stadig passer. Men i dag kan Haider og kollegerne via moderne teknologi faktisk også vurdere tegn på alvorlige øjensygdomme – og sende én videre i sundhedssystemet, hvis der er indikationer på, at noget er galt.

16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Louis Nielsen har nemlig, som den eneste aktør i den danske optikerbranche, udviklet et øjenlægenetværk, der består af ti danske højt specialiserede øjenlæger. Ser Louis Nielsens optiker noget, der kræver yderligere behandling, sendes billederne af patientens øjne videre til øjenlægerne,


Gratis synstest med sundhedstjek hos danskernes foretrukne optiker Spar 245 kr.

KBH Ø Østerbrogade 35 · Tlf. 9632 5239

Kun til 5/1

Bestil synstest på louisnielsen.dk

Normalpris 245 kr. Vi stiller ingen diagnose, men henviser til en læge eller øjenlæge, hvis undersøgelsen viser noget usædvanligt. ©2019 Specsavers.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 17


som sørger for hurtig videre proces og yderligere behandling, hvis det vurderes nødvendigt.

øjensygdomme som eksempelvis grøn stær, alderspletter og karforandringer på nethinden.

- Ved en synstest med sundhedstjek tager vi præcise og detaljerede billeder af patientens nethinde. Ser vi noget, der afviger fra normalen, og vurderer vi, at det kræver yderligere behandling, sender vi billederne direkte videre til vores lukkede netværk af øjenlæger, fortæller Haider Alzahawe og forsætter. - Finder øjenlægerne symptomer, der skal behandles yderligere, sørger de for, at patienten sendes hurtigt videre og får den nødvendige behandling, fortætter han.

Hvis ikke Louise Nabes symptomer var blevet opdaget, ville hun, ifølge neurologerne, der har behandlet hende, i løbet af få måneder have fået det meget værre; med talebesvær, hukommelsesbesvær, føleforstyrrelser og i værste fald lammelse. ”Oprindeligt ville jeg aldrig selv have tænkt på at opsøge en øjenlæge på grund af lidt slør i øjnene. Nu har jeg så lært, at øjensundhed er lige så vigtigt som al mulig anden sundhed, men vi er bare mange, der slet ikke tænker over at man rent faktisk kan blive syg i øjnene. Optikerens bekymring og øjenlægens ekstra tjek reddede mit liv, ” fortæller Louise Nabe.

VÆRD AT VIDE ● Louis Nielsen går forrest, når

29-årige Louise Nabe er en de patienter, der blev opdaget af Haider Alzahawe og sendt videre til yderligere behandling. Louise Nabe oplevede lidt slør i venstre side af synsfeltet, og hun troede, det kunne løses med et par nye briller. Derfor bestilte hun en synstest med sundhedstjek hos Louis Nielsen og hos Haider Alzahawe. Men billederne af Louises øjne ville det anderledes, og efter en vurdering af patientsagen i øjenlægenetværket, var der ingen tvivl; Louise skulle undersøges grundigt med det samme. En måned senere var Louise opereret for en golfboldstor knude i hjernen. ”Jeg synes, at det er så privilegeret, at en almindelig optikerkæde har så professionelt et system. Hvis det ikke var for optikerens bekymring og øjenlægens ekstra tjek var det ikke endt godt,” fortæller Louise Nabe.

Synet bliver reddet i tide Det kan være alvorlige sager, der bliver opdaget ved en synstest med sundhedstjek. Undersøgelsens overordnede formål er at vurdere selve synsevnen, men særligt også undersøge patienten for tegn på en lang række hyppige

Gratis synstest med sundhedstjek I de fleste tilfælde viser synstesten med sundhedstjek heldigvis ikke tegn på alvorlige symptomer. Men Louis Nielsen anbefaler alligevel, som branchen i øvrigt, en undersøgelse af synet hvert andet år, for synet kan udvikle sig hele livet. - Vi kan heldigvis oftest konstatere, at synet er sundt, og at der blot er brug for et par briller eller kontaktlinser. Ofte er synet helt skarpt, og der er ikke brug for nogle hjælpemidler. Men vi anbefaler alligevel regelmæssige undersøgelser af synet, fordi der kan opstå symptomer indenfor relativt kort tid, fortæller Haider Alzahawe. For at sætte fokus på vigtigheden af at få undersøgt synet regelmæssigt, har Haider og kollegerne besluttet at tilbyde deres synstest med sundhedstjek gratis. Det sker nu og til og med den 4. januar. Det er muligt at kigge ind i butikken og få synstesten med det samme, men Haider anbefaler, at man booker sin synstest på forhånd i butikken eller via www.louisnielsen.dk

● Louis Nielsen har sit eget

øjenlægenetværk, der udgøres af ti danske øjenlæger ● Når en af Louis Nielsens

optikere vurderer, at der kan være sygdomstegn hos en patient, sendes patientsagen straks videre til øjenlægenetværket ● Øjenlægenetværket svarer

tilbage med faglig vurdering, oftest inden for 12-24 timer – og senest inden for 72 timer

i butikken til en grundig synstest med sundhedstjek. Synssansen er vigtig for os alle, og vi ønsker at hjælpe

med at passe godt på den,

fortæller Haider Alzahawe.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

18 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Vi håber at se mange

Blev reddet af Haiders synstest

det handler øjensundhed


700KVM SHOWROOM KOM OG TEST UDSTYRET!

PROFESSIONELT HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

Frederikssundsvej 316 • 2700 Brønshøj • +45 38 28 10 80 • bh@fitshop.dk

fitshop.dk


Danmarks største udvalg af

rengøringsartikler

Cleanxpert er landets førende totalleverandør af rengøringsartikler og services inden for B2B segmentet. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

C

leanxpert er en lokal Østerbro virksomhed, der leverer em bred palette af rengøringsartikler og services til virksomheder, Institutioner, ejendomme, facilityservice, kontorer, butikker, rengøringsselskaber, byggepladser, organisationer, klinikker, klubber og foreninger m.m. Ingen ordre er

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


for stor eller lille, når det gælder deres B2B levering. De har siden 2005 forhandlet kvalitetsprodukter fra alle kendte mærker og har Danmarks største udvalg af rengøringsartikler med mere end 10.000 varenumre til konkurrencedygtige priser. Varesortimentet indeholder alt til professionel rengøring som rengøringsmidler, plast- og papirvarer, rengøringsmaskiner, måtter, el-artikler, lyskilder, arbejdstøj, stiger, vinduespudserudstyr, måtteløsninger og arbejdstøj samt personlige værnemidler & affaldssystemer.

20 % RABAT DE FØRSTE 3 MÅNEDER Cleanxpert har en afdeling på 300 m2 på Blegdamsvej 78 med butik og lagerfaciliteter samt frihavnslager, hvorfra de kan levere til de mere end 6.000 trofaste kunder i Danmark og Skandinavien.

Ekstra miljøvenlige

Hvis du ikke har mulighed for at komme

De leverer desuden et bredt udvalg af artikler i form af engangsemballage, take away artikler, engangsservice i både træ og plast, servietter, duge, lys og emballage m.m. ”Flere af vores produkter er ekstra miljøvenlige og bærer blandt andet Svanemærket og Astma-Allergi certificeringer for en renere natur og et bedre arbejdsmiljø. Vi fokuserer meget på bæredygtighed og vil rigtig gerne servicere kunder i vores nærområde her på Østerbro,” siger direktør Morten Nielsen.

forbi butikken, kan du altid handle nemt og sikkert på webshoppen cleanxpert. dk. Lige nu kører CleanXpert kampagne overfor nye kunder, minus 20 % rabat de første 3 måneder på alle forbrugsartikler ved indgåelse af samarbejdsaftale.

Hjælper med at afdække behov Han fortæller, at man altid kan være sikker på, at Cleanxperts produkter og services er helt i top rent kvalitetsmæssigt. ”Når man handler hos os, hjælper vi med at afdække kundens behov, så man får en skræddersyet totalløsning, der dækker alle produktområder, og som er tilrettet virksomhedens behov. Vi sørger for, at man får den optimale vejledning og dokumentation omkring produkternes korrekte anvendelse, så man har et sikkert arbejdsmiljø. Har man brug for hjælp, står vores serviceafdeling altid klar med for eksempel servicering, reparation og opsætning,” siger Morten Nielsen.

Ny udviklet rengøringsvogn til klinik rengøring I takt med øget fokus på problemer omkring hygiejne og smittespredning på sygehuse, læge- og tandlægeklinikker m.fl. præsenterer CleanXpert i 2020 et helt nyt koncept til at imødegå smittespredning. I princippet en arbejdsproces med engangsmopper og -klude, som effektivt gør gulve og overflader rene. Både bæredygtighed og livscyklusprisen på engangsmopper og klude er meget konkurrencedygtig i forhold til mopper og klude, som vaskes og genbruges på traditionel vis.

CLEANXPERT Blegdamsvej 78 · Tlf. 70 22 22 33 · www.cleanxpert.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


Er du en jule-panik-køber eller en cool planlægger? Hvilken type julegavekøber er du? Er du den, der venter til sidste øjeblik og desperatkøber en grim og kradsende trøje til din udkårne, eller har du efter nøje planlægning fået indkøbt alle gaverne til lille Sarah-Emilie og Hans-Georg i rigtig god tid?


lige inden jul med at købe dem. Undersøgelsen fra Dansk Erhverv viste, at hver fjerde danske forbruger venter helt indtil midten af december eller lige op til juleaften med at købe deres julegaver.

Julegaveindkøb i november

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller og Pixabay

K

an du svare ja til den første, er du højest sandsynligt en mand, mens kvinderne oftere kan genkende sig selv i det andet eksempel. Det lyder som et noget stereotypt kønssyn, men en julegaveundersøgelse fra Dansk Erhverv for få år siden viste, at næsten halvdelen af de danske kvinder begynder julegaveindkøbet allerede i november, mens dobbelt så mange mænd som kvinder venter indtil midten af december eller ugen op til juleaften med at købe julegaverne. Så er du kvinde, så har du formentlig på nuværende tidspunkt godt styr på dit julegaveindkøb og mangler sandsynligvis ingen eller kun et par enkelte julegaver. Er du derimod mand, så begynder du nok snart at mærke en svag panik over endnu at mangle samtlige julegaveindkøb – og alligevel venter du sikkert til dagene

Mens næsten halvdelen af de danske kvinder forventer at begynde julegaveindkøbet allerede i november, er det kun 30 procent af mændene, der kommer så hurtigt ud af starthullerne. Mange er trods alt begyndt at være i gang med julegaverne tidligere end før, hvilket blandt andet skyldes nethandlen, der har gavnet de ’dovne’ og gjort det nemt at sidde i sofaen og udvælge gaverne. Som alle vist ved, køber stadig flere julegaver på nettet, men heldigvis sælger de fysiske butikker stadig en masse julegaver – der er jo ikke noget som at se, mærke og føle et produkt og få en udførlig beskrivelse og forklaring fra en butiksmedarbejder. Nettet kan meget, men god service og øje-til-øje kontakt kan det altså ikke.

Dyrkes med stor fornøjelse Samtidig med at kvinderne ofte er ude i bedre tid end mændene, prioriterer de to køn også julebudgettet forskelligt. En undersøgelse fra Magasin viser, at jagten på de helt rigtige julegaver for mange kvinders vedkommende er en begivenhed, der dyrkes med stor fornøjelse. Men undersøgelsen viser også, at de danske familiefædre i høj grad er udfordret, når julegaverne skal købes. I analysen svarer kun 11 procent af danskerne, at far er den bedste til at købe gaver, mens mere end hver fjerde hellere vil have, at mor køber vores gave. Knap halvdelen af mændene regner med at bruge flest penge på gaven til kæresten eller konen, mens hver tredje af kvinderne køber de største gaver til familiens børn.

God jul!

DYRERE JULEGAVE Danskerne er generelt blandt de mest gavegavmilde, når det kommer til julegaver i EU viser forskellige opgørelser. I de seneste år har vi brugt stadig flere penge på julen, men stigningen skyldes udelukkende dyrere julegaver, da vi rent faktisk bruger færre penge til mad, træ og pynt. Der er flere årsager til det stigende gaveforbrug, men den mest grundlæggende forklaring er nok, at vi allesammen har fået flere penge mellem hænderne. Derudover køber vi også dyrere gaver. Elektronisk udstyr m.v. til børn og børnebørn koster kassen uanset hvad de små plageånder påstår!

Mit Østerbro / 23


Juleshopping

26 sider

juleshopping pĂĽ Ă˜sterbro

Forsidebillede er fra Camilla S & Stoltze 24 / Mit Ă˜sterbro


Kom ind og find et lækkert sæt lingeri til dig eller en du holder af. Vi står klar til at hjælpe dig. Vi ses hos Wunderwear Østerbro.

WUNDERWEAR ØSTERBRO · TELEFON 38 41 21 13 · WWW.WUNDERWEAR.DK


Juleshopping

Camilla S & Stoltze:

Dansk design i Classensgade

Tøj & smykker To metierer under samme tag Håndlavede smykker. Skræddersyet tøj. Unika og under samme tag. Og snart kan de to kvinder bag det hele fejrer 20 års jubilæum. Vi har mødt powerkvinderne, veninderne og forretningskvinderne med stort K, Camilla Svejstrup og Nicolette Stoltze.


Juleshopping

Camilla S:

Design med tidløs elegance

N

Nicolette og jeg har kendt hinanden siden vi som helt unge arbejdede i en isbutik og hvor vi nok havde det lidt for sjovt sammen, hvis man havde spurgt indehaveren” griner Camilla og fortæller videre: ”Vi har altid sparret godt sammen om alt mellem himmel og jord og selv om vi arbejder med vidt forskellige håndværk, supplerer vi hinanden sindsygt godt i stil, æstetik og holdninger. ”Så da muligheden bød sig for at åbne en forretning sammen i 2000 var vi ikke et sekund i tvivl,” samstemmer Nicolette med et smil.

Timeless ▲

Camilla Svejstrup er uddannet på Margrethe Skolen i 1989 hvorefter hun tog til London og Paris bl.a. for at Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro · Foto: Dan Møller

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27


Juleshopping

kvalitet, både af materiale og forarbejdning, og alt bliver tilpasset eller syet efter mål hvis standart størrelsen ikke passer. Derudover kreeres en til en i form af brudekjoler og festkjoler og andre særlige bestillings opgaver. Det er her drømmene kommer til live. Web: camillas.dk Instagram: camillascopenhagen Tlf.: 27 21 99 30

Nicolette Stoltze

Det enkle, det elegante og det unikke. Det er min passion.

arbejde som stagiaires i et fransk modehus. Hjemvendt efter 2 år startede hun enkeltmands virksomheden Camilla S sideløbende med et job hos hos den farverige designer Sabine Poupinel i København. I løbet af de år kom kunder til lejligheden på Nørrebro og langsomt opbyggede hun en kundekreds som stadig i dag kommer til Camilla for at blive klædt på i hendes på en gang tidsløse og yderst moderne design. “De fleste af mine kunder er stærke kvinder der ved hvad de vil. At få den følelse det giver når tøjet passer, at det komplimentere det bedste ved deres figur og derudover selv at kunne vælge farver og materiale, kommer mange langt fra efter. For mig er det den største glæde at kunne arbejde frit efter eget hoved med inspiration fra rejser, kunst og modescenen og indimellem også den kvinde jeg står overfor og den ping-pong der kan opstå. Jeg forsøger altid at skabe mine ting under overskriften “ timeless” og i de bedste materialer jeg kan skaffe. At gå på tværs af mønstre og farver og bringe dem sammen i et stærkt, sexet og elegant udtryk. Min stil er via formen feminin tilsat lidt kant, lidt garconne, som et godt suit med vest eller en knivskarp smoking og samtidig også bløde fede silke kjoler der smyger sig smukt,” forklarer Camilla.

Her bringes drømme til live Camilla designer nye styles 2 gange om året, men har efterhånden mange signatur designs og klassikere hængende i butikken i nye farver og materialer hvert år. Alt er håndlavet i København og af usædvanlig høj

28 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

F

or Nicolette er det at lave smykker ikke bare et job. Det er en passion. Og det kan ses i hvert eneste smykke i de smukke montrer i butikken på Classensgade, hvor hun regerer sammen med Camilla S. Og det har de to kvinder snart gjort i 20 år. De fleste af Nicolettes smykker er unika, og mange er specialdesignede, one off pieces. Alle fremstillet med en særlig fornemmelse for form – og udformet med kærlighed til både form og finish. Og hver i sær med deres eget udtryk, eftersom der ikke er to sten, der er ens. Nicolettes stil er på den ene side både enkel og klassisk – og på den anden også lidt avantgarde. Hvor andre kan have en tendens til at fylde på og lave smykker med masser af detaljer og finurligheder, så går hun i stedet i den anden retning og skræller alt overflødigt fra. Det fremhæver både selve smykket, men også de sten, som hun elsker at bruge. Og helst de lidt store af slagsen.

Laver alt med sjæl Gennem årene har hun fået en trofast kundeskare, og mange kommer igen og igen. Ikke mindst op til jul. Men kan man ikke lige finde det man leder efter i montrene, så laver Nicolette også smykker på bestilling. Men hun laver ikke hvad som helst: ”Jeg siger faktisk sjældent nej til en opgave, men tager det gerne som en udfordring. Men det er meget vigtigt for mig, at jeg laver noget jeg kan stå inde for, og som jeg selv synes er flot og udtryksfuldt. Drejer det sig for eksempel om en kopi af et andet smykke, så siger jeg nej. Det ville jeg aldrig lave.”


”Selv om det måske kan virke som lidt af et usædvanligt partnerskab, har det vist sig at være et match made in heaven. Både fordi vi kan sparre og støtte hinanden – men også fordi Camillas tøj og mine smykker passer ret godt sammen og understøtter og fremhæver hinanden,” forklarer Nicolette, og understreger samtidig at der på trods af de fælles forretningslokaler er tale om to separate virksomheder.

Personlig service er et must

Et usædvanligt partnerskab Nicolette er uddannet guldsmed i helt klassisk forstand, og har stået i mesterlære og derudover uddannet sig på Institut for Ædelmetal. Og blot kort tid efter at hun havde afsluttet sin uddannelse, startede hun som selvstændig sammen med veninden gennem mange år, Camilla S. Det var spørgsmålet ”Hvorfor starter vi ikke bare noget sammen?” der var startskuddet til den lækre forretning der i dag ligger lidt nede ad Classensgade.

Camilla S & Stoltze Classensgade 18 · 2100 København Ø

Fælles for begge kvinder er, at de enige om, at give en god og personlig service. Hver gang. Lige fra kunderne træder ind ad døren til de går herfra med lige det de ønskede sig allermest. Det de var på udkig efter, men som de måske ikke selv vidste lige var det. ”Vi sætter en ære i, at det er i orden. Vores kunder skal føle sig godt tilpas – både i butikken og med de ting de køber hos os,” slutter Nicolette. Web: nicolettestoltze.dk Instagram: @nicolettestoltze Tlf.: 35 42 24 60

Julens åbningstider: Onsdag 18.12 11-18 Torsdag 19.12 11-18 Fredag 20.12 11-19 Lørdag 21.12 10-18 Søndag 22.12 11-18 Mandag 23.12 10-16 Lukket mellem jul og nytår

Åbningstider: Mandag: Lukket Tirsdag til torsdag: 12.00 – 17.30 · Fredag: 12.00 – 18.00 Lørdag: 10.00 – 14.00 · Søndag: Lukket

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 29

Juleshopping

”Jeg syntes det var en god idé – og det gjorde Camilla heldigvis også, og der var ikke mange minutters betænkningstid, så var vi i gang!” fortæller Nicolette med et smil. Og noget kunne tyde på, at hendes hurtige indskydelse også var holdbar i det lange løb, for til foråret kan hun og Camilla S fejre 20 års jubilæum i butikken.


Juleshopping

Det ender altid med en

LILLY

Et bryllup er en meget stor og vigtig begivenhed i ens liv og her spiller bl.a. kjolen en central betydning. Brudekjolebutikken LILLY på Esplanaden kan hjælpe til med, at man får den bedste start på brylluppet og dermed kan nyde den store dag helhjertet. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

I

mere end 40 år holdt LILLY til på Strøget, men fordi de havde brug for større og bedre egnet plads, flyttede de til Esplanaden 7 for godt to år siden. I de flotte og stemningsfyldte lokaler kan kunderne i forskellige saloner i ro og fred udvælge den kjole, de altid har drømt om. Det danske kjolefirma har et af landets største udvalg af

30 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Prinsessekjoler in til kirken Vi har spurgt Mette Primgaard, som er butikschef på Esplanaden om trenden inden for brudekjoler p.t.: ”Den er meget blandet afhængig af bryllupsformen, men lige nu hitter især vintage- og bohemestilen og ikke mindst dem, vi kalder prinsessekjolerne, som er meget populære til kirkebryllupperne. Til rådhusbrylluppet foretrækker mange de korte kjoler, mens boheme- eller vintagelooket er in til havebryllupperne og lignende. Stadig flere holder bryllup alternative steder som i en have, en skov, en sø eller lignende, og her har LILLY tilpasset sin kollektion. Vi spørger altid ind til brylluppet og festen, så vi ved, hvilken slags kjole, der passer til begivenheden,” oplyser Mette Primgaard.

DRIVES AF TREDJE GENERATION Du har højest sandsynligt hørt om LILLY Brudekjoler før, da den nærmest er et begreb inden for kjoleverden. Firmaet blev grundlagt den 1. september 1946 som ” Kjoleatelieret LILLY” af Lilly Brændgaard Hansen. På grund af krigen var der rationaliseringer på alt – især stof. Når der ikke var stof til rådighed, blev ting som gardiner, sofabetræk, lagner etc. brugt til kjolerne. Den første brudekjole blev bestilt kort efter åbningen og var klar til bryllup to måneder senere. I løbet af de følgende 15 år overtog de store rober langsomt systuen, for endelig til sidst helt at dominere. Igennem 60’erne og 70’erne voksede firmaet og fik filialer over hele landet samt i Tyskland og siden Sverige. I 80’erne faldt antallet af bryllupper, så LILLY blev udvidet med brudepigekjoler, konfirmations-

Alle skal føle sig godt tilpas

kjoler og selskabskjoler. I 90’erne blev fokus rettet

LILLY har altid været kendt for at have konkurrencedygtige priser i forhold til kvaliteten af deres kjoler. Her kan alle komme ind og få en ualmindelig flot kjole til sit bryllup. ”Vi dækker lidt det hele, og alle vores kjoler koster under 10.000 kr. Når folk kommer her, spørger vi til deres budget, så vi kan finde den helt rigtige kjole. Det skal være en god oplevelse at komme her. Alle medarbejdere i butikken er velforberedte og dygtige, og de elsker deres arbejde. Vi sørger for, at der er en god stemning, da det at købe en kjole er en stor ting for mange. Derfor forsøger vi hver gang at give den allerbedste service. At købe en brudekjole er jo starten på ens bryllup, så vi vil rigtig gerne være med til at få folk godt i gang,” siger Mette Primgaard og tilføjer: ”Vi er førende inden for bryllupskjoler, men vi har faktisk rigtig mange spændende festkjoler. Mange bliver overraskede, når de opdager, hvor mange festkjoler, vi har, og hvor forskellige de er.”

mod begivenhedstøj, men stadig med brudekjolerne som hovedprodukt. I dag drives firmaet af tredje generation, og der er 7 butikker i Danmark.

Konfirmationskjoler i vækst Mette Primgaard har været i LILLY i mange år og har set udviklingen inden for konfirmationskjolerne ændre sig de seneste år. ”Når pigerne kommer til butikken, ved de godt, hvad de vil have. De har sat sig grundigt ind i området, og vi har derfor udvidet vores kollektion af konfirmationskjoler, da efterspørgslen efter de mere specielle kjoler er steget. Det er jo stort for pigerne, at de skal have en fin kjole til deres konfirmation, og også her tilbyder vi fornuftige priser,” siger hun. Hvor man før i tiden bare kom forbi LILLY, da den lå på Strøget, booker man i dag som oftest tid, når man for eksempel gerne vil prøve en brudekjole på Esplanaden. Det tager tid og kræver plads at finde den rette kjole, og derfor er butikken indrettet med små saloner, hvor man i ro og fred kan prøve det store udvalg. Man kan derfor gå ind på www.lilly.dk og booke en tid eller ringe 3313 6730. ”Man er selvfølgelig også mere end velkommen til at besøge os uden aftale i butikken,” slutter Mette Primgaard.

LILLY Esplanaden 7 · Tlf. 33 13 67 30 · www.lilly.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31

Juleshopping

brudekjoler, konfirmationskjoler, dåbskjoler, festkjoler m.fl. samt alle slags accessories til kjoleuniverset og her er noget for enhver smag og enhver størrelse.


Juleshopping

SKIFERIEN begynder i ONE OPEN SKY

På Blegdamsvej 60 ligger Danmarks flotteste surf og ski butik på mere end 600m2 med alt til dem, der elsker surf- og vintersport!

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

blev det endelig vinter, så vi kan komme ud og stå på ski igen. Sådan tænker stadig flere danskere, der ser skiferien som årets suveræne højdepunkt – inklusiv denne skribent. Alle vi skifreaks ved, at ud over god sne er noget ordentligt udstyr og beklædning en forudsætning for at få en vellykket ferie. Støvler, der klemmer, ski, der ikke glider og drejer elendigt, kolde fingre eller skibriller, der dugger, er no go, når man står og skal til at lave blærede sving nedad af en bjergside. Derfor starter skiferien allerede, når du lægger vejen forbi ski- og surfparadiset One Open Sky på Blegdamsvej 60. Butikken hed tidligere Nautic Surf og Ski, men selv om der er nyt navn, er det stadig et sted, hvor der kun arbejder passionerede mennesker, som selv har stået på ski og snowboard i årevis. De ved ALT om skisport og sammen med det kæmpestore udvalg i One Open Sky, kan de hjælpe med at finde det udstyr og den beklædning, som passer til dig, uanset om du er en garvet skihaj eller ny på ski. ”Vi har Danmarks måske største og flotteste udvalg inden for ski, skistøvler, snowboard, vinterbeklædning, tilbehør som hjelme, goggles, handsker, skiundertøj, lavineudstyr, custom såler og meget mere. Vi lægger stor vægt på ærlig og kompetent vejledning, fordi vi selv har prøvet at stå på pisten med sovende tæer på grund af skistøvler, der ikke passede vores fødder. Vi har frosset i stoleliften, fordi vi havde det forkerte skiundertøj på. Og vi har måtte opgive en skidag, fordi vores

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

goggles ikke hjalp i snevejret. Det er en af grundene til, at vi er topkvalificerede til at hjælpe dig,” siger butikschef Ole

Indlægssåler til skistøvlerne Det måske vigtigste at købe, når du står på ski er egentlig ikke ski (selv om de godt nok også er vigtige!) men støvler. Med et par gode støvler, der passer til netop dig, er du virkelig godt kørende, da det er via skistøvlerne, dine bevægelser overføres til skiene. One Open Sky har et imponerende stort udvalg af skistøvler i forskellige brands, som kan tilpasses dig og dine fødder, så du fuldstændig styr på dine ski, og så du får en behagelig skiferie uden ømme fødder. ”Vi kan finde og formgive den optimale skistøvle til alle slags fødder Har du 10 minutter ekstra, når du besøger One Open Sky, og kræver du lidt mere af din skistøvles fit, så laver vi 3D konstruerede indlægssåler. Den præg-formede indlægssål tager udgangspunkt i de 3 typer af svang i foden, og fordelen er, at den også kan benyttes i hverdagsfodtøj eller sportssko, hvor behovet for en sund fodstilling er vigtigt,” pointerer Ole

Alt inden for skiudvikling Dine ski er sammen med dine skistøvler den allervigtigste del af dit skiudstyr. Skiene er den eneste del af dig, som er i kontakt med bjerget. De rigtige ski sikrer en maksimal kontrol og fornøjelse. Hos One Open Sky står de gode ski i kø, uanset om du er til det avancerede skiløb eller bare vil glide afslappet ned ad de blå pister. ”Vi har ski til alle forhold og sørger for at holde os opdateret om den nyeste udvikling. Der er jo sket meget med skiene de seneste år, som har gjort det nemmere at være begynder, men udviklingen har også gjort det endnu sjovere at udfordre sig selv på og uden for pisterne. Uanset hvad man skal bruge, har vi det hele her. Det samme gælder for snowboard, hvor det vigtigste er, at boardet passer til ens størrelse, niveau og det terræn, man foretrækker. Vi er selv riders og står altid klar til at rådgive og hjælpe,” siger Ole.


Juleshopping

LAG-PÅ-LAG SYSTEMET Når der skal handles beklædning til skiferien, har du sikkert hørt en del om noget, der hedder ”lag på lag systemet”. Det handler om at bygge sit skitøj op i lag-på-lag princippet, så man kan justere temperaturen og nyde skiferien, uanset om det er en hundekold morgen eller en solbeskinnet eftermiddag i bjergene. One Open Sky har alle de bedste og fedeste brands inden for beklædning. Her kan du finde super smarte jakker, der har de nyeste teknologier og lækreste materialer, det bedste svedtransporterende undertøj eller de mest effektive skihandsker. ”Her er så mange muligheder, så hvis man skal have den bedste start på skiferie, tjek enten vores hjemmeside oneopensky.dk ud eller kom ned og besøg os,” slutter Ole.

ONE OPEN SKY Blegdamsvej 60 · Kbh Ø · Tlf. 35 82 07 77 · www.oneopensky.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33


Juleshopping

CHRISTEL LUND RUSSELL

Mine Østerbro favoritter Sidegadebutikkerne – dér hvor det særlige er, og hvor ildsjælene bor...

Jeg hedder Christel Lund Russell og har boet på Østerbro i 25 år. For 3 år siden åbnede jeg butikken Sidegadenkbh, hvor jeg blander vintage interiør med udvalgt design, og masser af planter. Jeg handler ind i hele Europa, jagter altid det gode fund og elsker at dele begejstringen, med mine kunder - det er jo det skæve, der giver et hjem personlighed. De gemte butikker er ofte de mest charmerende, derfor vil jeg gerne fremhæve kvarteret omkring Ryesgade.

Helle Mardahl Helle Mardahl har sit studio og butik i en ydmyg lille kælderbutik i Helgesensgade, men ta’ ikke fejl, her bor en international kunstner hvis æstetiske verden er lige hvad hun selv kalder den; The cherry on top. Hun har udstillet flere steder i verden, har modtaget adskillige priser fra Dansk Kunstråd, lavet collabs med Flora Danica og Stine Goya - men du kan møde hende lige nede om hjørnet. The candy collection er slik for voksne.... @hellemardahl / Helle Mardahl Studio / Helgesensgade 12, KLD TV / København Ø / 2100 Denmark

34 / Mit Østerbro

Designer Hive Designer Hive er en kollektiv butik, der rummer ikke mindre end 8 forskellige designere. De byder alle ind med deres eget univers, og du kan vælge mellem det lækreste økologiske børnetøj, smukke smykker, fin grafik, upcycled tøj til kvinder, herretøj, tasker og unika couture - Alt udført med omtanke og talent. Åbningstiderne er lidt specielle, men butikken er absolut værd at besøge, og du får den sødeste betjening af designerne selv. @designerhive.cph / Designer Hive / Kroghsgade 5 / 2100 København / Tors-fre 11-18 / Lør 11-16 / Søn 11-16


Hell Yes! Hell Yes! er både en butik, og et arbejdssted, for designere og kunstnere med parolen: “If you cannot say Hell Yes, it is better to say no” Da vi kom forbi, mødte vi italienske Nora der har sit smykkeværksted i butikken, men her er også smukke håndprintede tørklæder lavet med recyclede farver, italiensk tøj, lækre hårprodukter, skønne printede kosmetikpunge, lamper og finurlige kort. De inviterer ofte nye designere ind, arrangerer workshops,og holder pop-up events. Dynamikken er slående og som de selv siger: Vi stopper ikke før Ryesgade bliver Østerbros svar på Jægersborgade: “Buy less Choose well - Make it last.” @hellyescph / Hell Yes! / Ryesgade 108A / 2100 København Ø

Blomsterdrøm Blomsterdrøm har ligget i Ryesgade i nu 4 år. Den smukke butik er en Aladins Hule, fyldt med smukke planter, krukker, nips og de skønneste blomster og grene. Sandra kreerer buketter både med friske og tørrede blomster, hvis du ikke har besøgt butikken, så gør det nu, den er nærmest magisk her til jul. @blomsterdrømryesgade Blomsterdrøm / Ryesgade 63 st th / 2100 Kbh Ø

Mit Østerbro / 35

Juleshopping

CHRISTEL LUND RUSSELL FAVORITTER


Juleshopping

Deerest - kvalitets jakkesæt til gode priser Deerest er en relativ ny tøjbutik, som har fået stor succes med at lave elegante, skræddertilpassede jakkesæt til rimelige priser. Succesen har medvirket til, at de er flyttet fra små lokaler på Petersborgvej til Esplanaden 5, hvor de kan give kunderne endnu bedre oplevelser.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

V

i syntes, jakkesætsbranchen var blevet for kedelig med for høje priser og en faldende kvalitet. Vi tænkte, at der måtte være et marked for en bedre kvalitet til nogle bedre priser. Derfor har vi lavet en prisstruktur som gør, at man kan købe jakkesæt hele året rundt til den samme rimelige pris. Til gengæld holder vi ikke udsalg hverken sommer- eller vinterudsalg,” fortæller Benni Petersen, som sammen med Mikkel Hansen og Jean Vendel står for den utroligt spændende tøjbutik Deerest, der holdt åbningsfest på Esplanaden fredag den 29. nov.

helt amok, hvor vi havde køer ud af butikken på visse dage. Vi havde fået et parti jakkesæt hjem, som var væk i løbet af to måneder, selv om de skulle have holdt i et halvt år! Det tager jo flere måneder at producere jakkesættene, så vi kom desværre til at mangle nogle sæt. Nu er vi så efter et halvt års leden rykket til den nye forretning på Esplanaden, hvor vi har mere plads og bedre forhold. Her ligger vi blandt andet tæt på to forskellige metrostationer og tæt på både Østerbro og centrum af København. Området omkring Esplanaden er også et rigtigt forretningskvarter, hvor mange går i jakkesæt, så det hænger fint sammen med vores forretning,” siger Benni.

Lager er butikkens hjerte Butikken lagde fra land i marts 2018 i beskedne rammer, men de har været super aktive på de sociale medier og været på en del virksomhedsbesøg. Det har været med til at give en utroligt flot start med konstant stigende salg. ”I august gik det faktisk

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Deerest havde brug for mere plads til deres kunder og til deres lager, som er butikkens hjerte. Hvis de skal kunne levere den service, de ønsker, er de nødt til at have mange forskellige jakkesætsstørrelser, og de skal kunne skille det hele ad i størrelser, beretter

Benni. ”Det skal forstås sådan, at hvis du er lidt skævt bygget, som f.eks. med bredere skuldre end sædvanligt eller usædvanligt store lår, skal du stadig kunne komme ind og få dig et super jakkesæt hos os. Derfor kan vores lager rumme op imod et par tusinde jakkesæt, så vi kan levere den optimale service og oplevelse her i butikken.”

Til fest og på arbejde De fleste af deres kunder efterspørger et godt, klassisk jakkesæt, de kan bruge til lidt af hvert. Det må gerne være blåt eller mørkegråt og eventuelt have en lille diskret stribe. Sættet skal både fungere til festen og på arbejdet, men de laver bestemt også fashionsættet, hvor der er drøn på farverne og en masse tern på. Deerest bruger i langt de fleste tilfælde italienske metervarer, men har også noget tyrkisk super stretch, som er meget holdbart og fleksibelt. Ud over jakkesættene laver Deerest sine egne sko, skjorter og slips og det, der især hører til forretningsmandens


Juleshopping

og den velklædte mands klædeskab. ”Jakkesættene er vores kerneforretning, og folk skal kunne stole på, de altid får en ordentlig kvalitet her. Derfor producerer vi i hovedtræk alt selv. På sigt er det meningen, vi kun skal sælge vores egne ting, så vi bliver til en Deerest Brand Store. På den måde kan vi nemlig lave vores kvalitetsting til de priser, vi synes, er de rigtige og mest konkurrencedygtige hele vejen igennem,” siger Benni.

SATSER GRØNT De tre ejere har arbejdet med tøj i en del år, inden de startede Deerest. De ønskede at udfordre branchen, da de mente, der var god basis for det. Og det har virket endnu bedre, end de turde håbe på, fortæller Benni med stor begejstring i stemmen. ”Ud over at sælge en masse godt tøj, satser vi mere og mere grønt. Vi planter træer for hvert jakkesæt, vi sælger – 35 træer for hvert jakkesæt, 7 træer for hver skjorte, mens det er 16 træer per sko for at være helt præcis. Og vi har lagt en sum penge, så der kunne plantes 10.000 træer på det, vi kalder ’Green Friday’ i stedet for Black Friday,” siger Benni, der som nævnt har gode priser og god service hele året rundt og ikke bare på en enkelt dag.

DEEREST Esplanaden 5 · 1263 K · Tlf. 93 93 73 03 · www.deerest.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37


1

2

MARITIME KLASSIKERE til herrerne Det maritime look er en tidløs og enkel klassiker, der hører til i enhver mands garderobe. Lad dig inspirere af blå nuancer med blandt andet solbriller fra IZIPIZI og badebukser fra Eric The Sailor.

4

3

5 7

6

8

1. BADESHORTS Eric The Sailor, 499 kr. | 2. MANCHETKNAPPER Bosphorus, 1.600 kr. | 3. RING, Mielko Jewellery 4.000 kr. | 4. RING, MIELKO Jewellery 6.100 kr. | 5. DAGCREME ‘Dagcreme De-stressed 3.1’, True North 529 kr. | 6. TONIC, ‘De-stressed Tonic 1.2’, 249 kr. | 7. LÆSEBRILLER IZIPIZI, 276 kr. | 8. SOLBRILLER IZIPIZI, 349 kr.

38 / Mit Østerbro


GOURMET FORKÆLELSE Hindbæreddike og lækker olivenolie i smuk gaveæske. Perfekt til vinterens salater. Særpris 299 kr. OLIVIERS & CO / Gl. Kongevej 85 1850 Frederiksberg / Tlf. 50 40 40 60 www.oliviersogco.dk

JULEshopping

BARBERSÆT

SMUKKE PINDSVINEKANDER De smukke pindsvinekander blev først produceret som en bryllupsgave til Marie Antoinette fra Bøhmen, og kan stadig ses på Versailles. Heldigvis fortsatte de dygtige glaspustere og vi får kanderne direkte fra Tjekkiet. De er den skønneste julegave, det er bare svært at vælge farve! Pris 499 kr. - 699 kr.

Sættet er i rustfrit stål og har et super godt greb. Kosten er ægte grævling og børsterne håndklippede. Skraberen anvender Gillette Mach 3 blade. Prisen er 1.499 kr. VICTORIA’S / Viborggade 10 / 2100 København / Tlf. 33 32 37 40 www.victorias-netshop.dk

SIDEGADENKBH / Faksegade 19 / 2100 København Ø

Mit Østerbro / 39


Succesrig

SKØNHEDS- & LIVSSTILSBUTIK nu på Østerbro BEAUTYCOS er én af Danmarks største webshops inden for skønhed og livsstil med over 30.000 varenumre. De har for nylig åbnet en butik på Østerbrogade 68 og har dermed 10 butikker over hele landet samt flere på vej.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

elv om det går fremragende med BEAUTYCOS’ STORE webshop, er det vigtigt for den danske skønhedsvirksomhed at have fysiske butikker, fortæller PR- og Social Media manager Louise Iversen. ”Vi har fysiske butikker, fordi vi gerne vil være der, hvor kunderne er. Det vil sige, vi er til stede både online og offline, så kunderne kan finde os og købe vores produkter til de bedste priser på alle tider af døgnet. Derfor går vi meget op i både at være online og tilstede i lokalområdet med 10 butikker godt fordelt i de største byer i Jylland, Fyn og Sjælland. Men vi stopper ikke her og vores mål er helt klart at åbne endnu flere butikker.”

Den gode kundeoplevelse For Louise Iversen er det vigtigt at pointere, at BEAUTY-

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


NY BUTIK Den nye butik på Østerbrogade ligger i samme lokaler som den nu lukkede Saint Tropez butik, og er lækker indrettet med et sprit nyt design. ”I butikken har vi fokus på produkter, som vi ved, der er en efterspørgsel på fra de mennesker, som bor i området. Alle produkter og sortiment er nøje udvalgt efter, hvor butikken ligger, så vi kan servicere og hjælpe vores kunder optimalt. Det handler nemlig hele tiden om at være på forkant med udviklingen. Det er derfor, vi er blevet nomineret som årets succesvirksomhed af BDO og Spar Nord, samt Ernst & Young og har en rating på 4,9 på Trustpilot. Vi elsker nemlig at gøre vores kunder tilfredse,” slutter Louise Iversen.

Få det hele i butikkerne Skulle man få lyst til at tjekke BEAUTYCOS’ priser på prisportalen Pricerunner, vil man opleve, at de hele tiden ligger bedst til, da de konstant sørger for at opdatere deres priser. ”Det samme gælder priserne i vores butikker, fordi vi for langt størstedelen af vores varenumre både fører dem online og i butikkerne. Så der er den samme gode pris for den samme gode vare begge steder.

Hvis man besøger en af vores butikker og oplever, at varen ikke er der, skaffer vi den fra lageret hurtigst muligt. Så man kan i realiteten få det hele i butikkerne, påpeger Louise Iversen.

BEAUTYCOS

COS vægter den gode kundeoplevelse og de billige priser meget højt. ”Vores koncept er at sælge gode produkter til billige priser med et kompetent og højt uddannet personale. Der er altid nogen, der kan hjælpe og vejlede kunderne enten på webshoppen eller i butikkerne i form af frisører, makeup artister og kosmetiker. Man skal altid føle, man får en god oplevelse, når man handler hos os, og kan få svar på sine spørgsmål uanset om det handler om varen specifikt eller om selve ordren – som for eksempel hvor langt den er i forhold til at blive leveret. Vi tager kunden i hånden hele vejen i gennem handlen både på webshoppen og i butikken. Derfor kan man altid komme i kontakt med os via Facebook, telefon og mail,” siger hun.

Østerbrogade 68 · Tlf. 81 72 90 70 · www.beautycos.dk · www.beautycos.dk/butikker

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41


Juleshopping

DOG SWEATER Med en Lorenzo Dog Sweater i Alpaca uld klæder du din hund på med stil. PRIS fra 625 kr.

PetLux / Rosenvængets Allé / 2100 København / Strandvejen 134 / 2900 Hellerup / Tlf. 71 71 65 71 / www.petlux.dk

Østerbro

SPOTS

FANTASTISKE Q-BA-MAZE KUGLEBANER HOS BANDITTEN! Kun fantasien sætter grænser når det gælder om at bygge sin helt egen kuglebane efter eget design. Det sjove legetøj styrker barnets koncentration, øje-hånd koordination og kreativitet. Q-BA-Maze er den perfekte julegave-ide til børn fra 5-12 år. Mange forskellige modeller samt ekstra tilbehør. Priser fra 249,95 kr.

Banditten / Østerbrogade 138 / 2100 København Ø www.Banditten.dk

LAV JERES EGNE SELVLYSENDE HOPPEBOLDE OG LÆR OM ENERGI MED MUFFIS MAKER BOX Muffis Maker Box er en opfinderkasse som indeholder alt, man skal bruge til et sjovt, videnskabeligt projekt sammen med familien. Børnene lærer ved selv at samle og afprøve projektet, og hver kasse indeholder en børnevenlig forklaring af videnskaben bag. I den nyeste kasse får man materialer til at lave selvlysende hoppebolde helt fra bunden. Det er super nemt, kan laves indendørs – og samtidig lærer børnene, hvad energi er for noget, og hvorfor hoppebolde egentlig hopper. Et hyggeligt og lærerigt projekt til juledagene, hvor hele familien kan være med. Pris 199 kr. www.muffismakerbox.com / Tlf. 40 73 17 79

42 / Mit Østerbro


AVE G L E D AN M S T E ÅR

VINDER VINDER AF ÅRETS VINDER SPORTSBOG AF ÅRETS ÅRETS AF 2019 SPORTSBOG SPORTSBOG 2019

I GRUS fortæller Michael Mortensen sin hjerteskærende historie om barndommen på IVestegnen, GRUS fortæller Michael Mortensen sinogså om der var præget af tab, men hjerteskærende historieæra, om hvor barndommen pådel af tennissportens gyldne han var en Vestegnen, der var præget af tab, men også jetsettet med Borg, Wilander og McEnroe. om tennissportens gyldne æra, hvor han var en del af jetsettet med Borg, Wilander og drømme McEnroe.og blive GRUS er en bog om at jagte sine den, man er. Om at finde lykken og blive frarøvet GRUS er en om at jagte den sine største drømmesorg og blive den igen. Ogbog at overkomme i den, man er. Om at finde lykken og blive frarøvet livet. den igen. Og at overkomme den største sorg i livet.

FIND BOGEN HOS DIN FINDBOGHANDLER BOGEN HOS I DAG 43 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE DIN BOGHANDLER I DAG


Juleshopping

DEN PERFEKTE JULEGAVE TIL KVINDEN, DER HAR ALT Det nyeste glattejern GHD Gold Styler er baseret på en innovativ dual-zone teknologi med to varme sensorer, der varmes op på under 25 sekunder. Håret bliver glattet helt fra rod til spids resulterer i et sundt og glansfuldt udseende. Varmepladerne glider lettere gennem håret og er afrundede, så du nemt også kan skabe bølger og krøller. Pris 1.059 kr. BEAUTYCOS S / Østerbrogade 68 S / Tlf. 81 72 90 70 S www.beautycos.dk / www.beautycos.dk/butikker

JULE shopping

JULEGAVEIDÉ · LISE CHARMEL, DRESSING FLORAL Elegant halvskålsbh designet med yndige guipure broderier, hvor hver detalje bliver omhyggeligt bearbejdet. Bh’en er dekoreret med smukke swarovski rhinsten. Fra 919 kr. Boyshort 750 kr. Wunderwear / Nordre Frihavnsgade 30 / 2100 København Ø Tlf. 38 41 21 13 / www.wunderwear.dk

PRINTET SKJORTE ER DU KLAR TIL FEST? Elegant festkjole fra LILLY med semitransparent blonde broderet overdel. Pris 2.999 kr. LILLY / Esplanaden 7 Tlf. 33 13 67 30 / www.lilly.dk

44 / Mit Østerbro

En julegave til herren i form af en Deerest festligt printet skjorte. I Deerest butikken kan der købes butterfly, lommeklud eller slips i samme print som på skjorterne. De koster alle 699 kr. eller 2 for 1200 kr. Deerest / Esplanaden 5 / 1263 K Tlf. 93 93 73 03 / www.deerest.dk


DE

N

Ka

PE

no

RF

mb

ytt

EK es

TE

til

45 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

an

JU de

LE

nd

GA VE

ato

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 45


Juleshopping

Kjole Bøgelund Jensen 3.600 kr.

Stiletter Tamaris

Armbånd East Copenhagen

699 kr.

829 kr.

De-stressed mask True North 270 kr.

Juleshopping

Ørering Mielko 1.299 kr.

Bluse Wiesneck 899 kr.

Halskæde East Copenhagen 919 kr.

Bukser Thi Thao 1.799 kr.

Stiletter Tamaris 599 kr.

Top Thi Thao 1.999 kr.

Nederdel LauRie

Ring Mielko

799 kr.

37.000 kr.

TAMARIS Kjærulff, Østerbrogade 66, tlf. 35 26 50 50 | M. WIESNECK Studio 54 på Østerbrogade 51A, tlf. 52 13 38 02 | MIELKO Lollys laundry, Gl. Kongevej 149, 1850 Frb., tlf. 45 53 55 06 05 eller charlottemielko.dk tlf. 26 20 12 18 | EAST COPENHAGEN Ohana Guldsmed, Ndr. Frihavnsgade 15, tlf. 35 38 00 57 LAURIE Butik Kaffe, Trianglen 4, tlf. 35 42 47 70 | BØGELUND-JENSEN www.bogelund-jensen.com eller tlf. 21 70 88 000 | PURELEAF www.pureleaf.dk eller tlf. 60 13 13 360 | THI THAO: www.thithao.com | TRUE NORTH: www.truenorthcosmetics.com

46 / Mit Østerbro


Plads til julegæster Gratis levering!

Delfin har gæstesengen klar når familien kommer på julebesøg

Innovation Sly Sovesofa med pocketfjedre,udvendige mål: 94 x 200 cm. sovemål 140 x 200 cm. Incl. 2 rygpuder,og sengetøjsmagasin, marineblå. Før kr. 8.355,- Nu kr. 5.298,- Hurtig levering.

Aslak sovesofa, vælg mellem 2 stofdess. Med soft springmadras, og rygbeklædning. Normalpris: 8.905 DKK Specialpris Kr. 6.999,-

Rentefrit over 30 mdr.

ÅOP 0% 233,-

Hestbæk sovesofa Sæbebehandlet bøgestel. Spring indlæg. Udvendige mål: L 208 cm D 83 cm. Sovemål: 142 x 200 cm. NewZealandsk uld. Sortgrå. Normalpris 10.950.- Nu 7.998.-

Rentefrit over 30 mdr.

ÅOP 0% 276,-

Rentefrit over 30 mdr.

ÅOP 0% 266,-

Holmbladsgade 52 Østerbrogade 95 Solrød Center 42 Åbningstider: 2300 København S. 2100 København Ø. Mandag-fredag kl. 9.30-18.00 2680 Solrød Strand Tlf. 33 32 55 01 Tlf. 33 32 55 72 Lørdag kl. 10.00-15.00 (Solrød kl. 9-15) Tlf. 56 14 55 33 Hj. Af Østerbrogade og


Har du styr på tiden!

Press release I September 2019

New models join the Longines Legend Diver Watch line

Longines DolceVita. Find forhandler på longines.com

mepiece in the winged hourglass brand's Heritage line, The Longines Legend Diver Watch is ble in 36 mm versions. Colourful creations or faithful replicas of the original watch, the new he Longines Legend Diver Watch will become the daily companion of women and men in uthenticity or fans of the vintage look.

ed version of the original 1960s diving Longines Legend Diver Watch features in the brand's Heritage line. An icon mpany's watchmaking and aesthetic this timepiece is now available in 36 . Creations that will adorn every wrist.

As with the previous models in this range, the new variations maintain the spirit and clean lines of the original piece, while adopting modern technical features. Faithful replicas of the 1960s timepiece, these new versions will undoubtedly perpetuate the history of a legendary watch.

The new Longines Legend Diver watch models house a self-winding movement in their 36 mm steel case. Topped by a domed sapphire crystal, the dial is offered in many iterations from shimmering white mother-of-pearl, to a more classic brown or its original black colour. Polished rhodium-plated hands coated with SuperLumiNova@ repeat the chorus of time. As with the model that inspired them, the stamped image of a diver adorns the screwed back of these timepieces. A Milanese-style steel bracelet subtly emphasizes the simplicity of these watches, while white, brown or black leather straps harmoniously blend with the colours of the dial. A contemporary watch that is rich in history, The Longines Legend Diver Watch will mark the different rhythms of life elegantly and with distinction.

aint-Imier in Switzerland since 1832, the watchmaking company Longines wields expertise tradition, elegance and performance. With generations of experience as official timekeeper ampionships, and as partner of international sports federations, Longines has built strong and relationships in the world of sport over the years. Known for the elegance of its timepieces, a member of Swatch Group Ltd., the world's leading watch manufacturer. The Longines its winged hourglass emblem, is established in over 150 countries.

48 / Mit Østerbro Longines Nordic Public Relations Simone Kjellegaard Ottesen – simone.ottesen@dk.swatchgroup.com Annette Staal – annette.staal@dk.swatchgroup.com


Get your holiday glow! Nyhed! Din gave!

Juletilbud!

Til jul får du den fantastiske Exuviance-creme Evening Restorative Complex med i prisen (værdi ca. kr. 399) ved køb af Exuviance-nyheden Supercharge AOX Serum, som giver maksimal, antioxiderende effekt i huden. Fås i din Exuviance-klinik. Gælder frem til jul. Salgsstart kan variere mellem de enkelte forhandlere. Der tages forbehold for udsolgte produkter.

Pas godt på din hud – køb dine Exuviance-produkter hos en autoriseret forhandler. www.exuviance.dk | Instagram @exuviance_nordic | facebook.com/ExuvianceNordic Der er ca. 1.200 autoriserede Exuviance-klinikker i Norden. Find den, der er nærmest dig, på www.exuviance.dk


ibelt

emt og fleks n – R E S L E R R ALLE STØ VAREVOGNE I

SMARTIFART VAN Plads til 2 personer Automatgear

SMÅ/MELLEM VAREVOGNE Plads til 3 personer. Rumfang 4,5-7 m3

Citroën Cactus Renault Scenic 349 kr.

Peugot Boxer Mercedes Vito 495 kr.

SMART BILLEJE

70 555 101

STORE VAREVOGNE Plads til 3 personer. Rumfang ca. 11 m3. Kan føres med alm. kørekort. Anhængertræk til 2500 kg.

Mercedes Sprinter Renault Master 649 kr.

INKL. 100 FRI KILOMETER

INKL. KASKO & ANSVARSFORSIKRING

BOOK ONLINE PÅ SMARTIFART.DK - 70 555 101 50 / Mit Østerbro


Flyt uden stress – med Pelican Østerbro

Det kan være uoverskueligt at skulle flytte hen over julen. Når der skal købes gaver der skal pakkes ind, handles til julemad og julehygge - samtidig med at hjemmet skal gøres flytteklar og pakkes ned i kasser. Hos Pelican Østerbro gør vi din flytning nemmere. Vi har sikre opbevaringsrum til alle dine ting, og kan hjælpe dig med alt fra flyttekasser, nedpakning, flytning og gratis lån af trailer. Så behøver du kun at henvende dig et sted. Ring 39 75 50 07 eller læs mere på pelicanselfstorage.dk PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51


Kultur og underholdning

Ny luksusbiograf

er for alle østerbroere

Østerbro og København får en ny stor biograf i den absolutte luksusklasse, når BIG BIO Nordhavn åbner d. 18. december med fem toptunede sale og i alt 619 pladser. Det bliver den første nye biograf på Østerbro i mere end 40 år. Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

lle sale er udstyret med luksus-reclinere – elektronisk styrede sæder, der kan lægges ned – samt verdens bedste biograflyd, Dolby Atmos. Men biografens gæster kommer ikke kun til at sidde og høre godt. De skal også have en god personlig oplevelse, når de besøger biografen. Derfor har Louise og Henrik Obel, der står bag biografen, valgt at sætte klima, menneskelig omtanke og rummelighed i højsædet. Og så er det en rigtig Østerbrobiograf, der henvender sig til alle i lokalområdet, fortæller Henrik: ”Vi laver flere ting for at tiltrække folk fra Østerbro og Nordhavn. Vi har et åbent kontorforum, hvor man komme og holde et møde. Der vil blive afholdt forskellige arrangementer, og så er vi altid åbne over for ideer, som f.eks en filmklub. Vi vil desuden løbende arrangere udstillinger, hvor blikket primært er rettet mod det lokale islæt. Derfor lægger vi ud med fotograf Jan Grarup, som med sine fascinerende billeder fortæller historien om at bo på Østerbro. Så det er helt klart på Østerbro og Nordhavn, vi kommer til at lægge vores kræfter,” siger Henrik Obel.

Bredt spektrum af film Den nye biograf definerer sit filmprogram som det, folk gerne vil se lige som i ægteparrets andre biografer, BIG BIO i Herlev og den kommende BIG BIO i Holstebro, der åbner til februar. Det er et bredt spektrum af film lige fra familievenlige film, mainstreamfilm over til mere smalle film. ”Jeg tror folk i området er til alle filmgenrer, også de smalle film, men vi vil hovedsageligt vise de populære

52 / Mit Østerbro

BIG BIO ligger på Hamborg Plads lige bagved Portland Towers to paddehatte og ved siden af flere boligejendomme, og den bæredygtige bygnings moderne og varme design falder smukt ind i kvarteret.

film, der også kan ses i andre store biografer i København,” siger Henrik Obel. Han har valgt at forkæle sine gæster med luksussæder, den bedste lyd, store lærreder og hyggelige omgivelser, men det bliver ikke til luksuspriser, forklarer han: ”Vi er en biograf for alle. De gode forhold herinde er standarden, og man skal ikke betale VIP priser. Da vi i sin tid projekterede Herlev i 2015, fik jeg den ide, at vi skulle prøve at tilbyde en bedre komfort. Derfor fik vi elektriske luksus-reclinere og Dolby Atmos lyd i alle sale. Det har vi ført videre her. Man skal have samme gode oplevelse i alle salene både på første række og på bagerste række. Komfort og luksus er den samme alle steder, og der nedgraderes ingen sale, selv om sal 1 er større end sal 5.”

Satser meget på design Selv om håndværkerne i skrivende stund ikke er helt færdige med at indrette biografen, kan man sagtens se og fornemme, at det bliver en lækker oplevelse af besøge BIG BIO. Ud over de luksuriøse sale, er her


Århusgadekvarteret, da det er en god måde at byde folk velkommen på i stedet for et dødt boligområde.” For at fremme bæredygtigheden i biografen har BIG BIO Nordhavn allieret sig med bæredygtighedsekspert Marie Engberg, forkvinde for Nordhavns handelsforening og ejer af YUME. Med hende som rådgiver har biografen rullet en lang række initiativer ud. ”Vi er på vej til at blive ’guld-certificeret’ inden for bæredygtigt byggeri efter den såkaldte DGNB-standard som den første biograf nogensinde. Det er vi rigtig stolte af,” siger Henrik Obel.

Spændende med diversitet i området At BIG BIO ligger midt i det dynamiske Nordhavnsområde er utroligt spændende. ifølge Henrik Obel. ”Her sker så utroligt meget. Der er en diversitet i bygningsformen og i arkitekturen, her er almene boliger og her er nogle af de dyreste boliger i København. Forhåbentlig kommer der også studieboliger herude. Jeg synes, det er genialt, at de har lagt butikker i underetagen i hele

Østerbroerne og københavnerne bør

også være stolte over deres nye biograf, som på alle niveauer tegner til at blive en kæmpesucces. Henrik Obel fortæller da også, at de er godt i gang med billetsalget, til premieren på den nye Star Wars film. Så skynd dig

ind på www.nordhavn.bigbio.dk og book en billet, du får ud over en fed filmoplevelse også en fantastisk biografoplevelse!

Sådan ser det ud bag lærredet i Big Bio!

BIG BIO Hamborg Plads 6 · 2150 Nordhavn · Tlf. 39 20 20 10 · info.nordhavn@bigbio.dk

Mit Østerbro / 53

Kultur og underholdning

også en lækker lounge med gaspejs og hygge. ”Vi satser stærkt på godt design. Sammen med indretningsarkitekt Morten Hedegaard har vi indrettet biografen, så her er behageligt at være, og så alt, så vidt muligt, er bæredygtigt. Som nævnt har vi et lille kontorlandskab, hvor man kan bare komme og arbejde, holde møde eller slappe af sammen med sine venner inden filmen starter. Planen er at skabe noget fællesskab og åbenhed, så man føler sig velkommen,” siger Henrik Obel.


Kultur og underholdning

City Hearts oplev det lokale København 2016 var året hvor City Hearts eventyret startede for os. Konceptet var klart – at hjælpe turister i København med at finde det lokale, anderledes og mindre mainstream. At give dem et billede af et København, som ikke kun er Den Lille Havfrue, Strøget og Tivoli, men også er de hyggelige caféer, butikker og ikke mindst historien i de forskellige kvarterer. Og det er netop sådan kortene bliver til – dialog med de lokale, en masse research og at begive os ud i alle afkroge af kvartererne.

B

OSSLADIES Med en baggrund i marketing og design og to virksomheder bag os havde vi de kompetencer der skulle til da vi fik idéen til City Hearts. Vi kunne se, at der var interesse for konceptet – både fra turister og hotelbranchen, som er i konkurrence med AirBnB. Derudover elsker vi udfordringer og har været vant til at arbejde med mange typer af kunder. Vi er i dag en virksomhed, som vokser og rykker sig hver dag, med nye kort, samarbejder og nye idéer. Vi føler os utrolig privilegerede, at vi kan lave noget som giver mening for så mange forskellige mennesker – fra butiksejeren, hotellet og til turisten, som er lykkelig over at blive taget i hånden, og har mulighed for at få nogle unikke oplevelser med hjem i bagagen.

Et mere unikt og varieret gadebillede Vi har i dag udgivet kort over seks forskellige bydele. Vesterbro, Nørrebro, Indre by, Frederiksberg, Christianshavn og i december udkommer første udgave af vores sjette bydel – Østerbro. Der er mange unikke og skønne butikker, restauranter m.m. på Østerbro, som fortjener at få omtale overfor de mange turister, som kigger forbi København. De fleste kender

godt til det scenarie, at man kommer til en storby og ikke aner om man skal gå til højre eller venstre, og som regel ender man ved de brands man kender hjemmefra. Vores hovedformål har altid været at hjælpe folk med at komme rundt i byen, og få et mere unikt og varieret gadebillede af vores elskede København. Derfor er vores kort tilgængelige så mange steder som muligt, blandt andet på de københavnske hoteller. Mange lokale københavnere er også begejstrede for vores kort – man kan jo godt udforske sin egen by.

City Hearts appen – we know a place Vores City Hearts app er udviklet i samarbejde med receptionister på nogle af de københavnske hoteller. Indholdet af appen er derfor primært resultat af, hvad der bliver efterspurgt på hotellerne – de har den bedste kontakt med turisterne. Udover at vi har over 200 skønne perler repræsenteret med en profil, har vi også udviklet en podcast serie, som er historie og sjove fakta om nogle af byens større og mindre seværdigheder. Der findes også en eventkalender, som er opdateret med spændende arrangementer rundt i byen – alt fra loppemarkeder, jazzaftener eller Royalrun.

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts. Download appen via QR koden. Brug koden mitosterbro og få det hele med

54 / Mit Østerbro


Kultur og underholdning

Docken arrangerer koncerter i Skandinavien, med særligt fokus på internationale bands. Konceptet er koncerter med artister med et godt bagkatalog og høj kvalitet – og gerne med udgangspunkt i 70erne, 80erne og 90erne.

25. januar 2020

29. marts 2020

16. oktober 2020

17. oktober 2020

26. oktober 2020

29. oktober 2020

Dr. Hook

ELO perf. by Phil Baters Sweet og Slade

Gilbert O’Sullivan Suzi Quatro

Boney M

Vi offentliggører løbende flere nye koncertnavne. Hold dig opdateret på www.cityconcerts.dk 30. oktober 2020

31. oktober 2020

Boomtown Rats Alphaville

www.cityconcerts.dk • info@cityconcerts.dk • Tlf.: 70 27 59 89 www.facebook.com/CityConcerts


Vidste du at...

ALEX VARGAS kan opleves live den 15. december i de unikke rammer på de skrå brædder på Østre Gasværk.

Der er julesang og hygge igen på Bopa Plads den 15. dec. fra kl. 13.00 og der kan vist også, igen i år, handles juletræer på pladsen..

LUTHER KIRKEN Søndag d. 15. december er der julemarked og cafe hvor vi har samlet lokale kunstnere og kreative sjæle, der sælger deres fine ting på markedet. Her er alt fra julepynt, julekort, keramik, kunst, strik, smykker, gode sager til ganen og rig mulighed for at finde en håndlavet og anderledes julegave. Vi luner æbleskiver på grillen og i caféen serveres der glögg og saft til børnene til fordel for menighedsplejen. Vi vil gerne sige glædelig jul til alle så kom og deltag i julehyggen... Lutherkirken · Randersgade 5 · Søndag d. 15. december 13-16 Julehilsner fra Præster, menighedsråd og frivillige i Rosenvængets sogn.

FORFATTERSPIRENES SKRIVEKLUB Skriveforløb for unge

på Østerbro bibliotek fra februar 2020: Hver torsdag fra kl. 16.00 – 18.00 på Østerbro bibliotek. Forfatterspireklubben er for børn og unge i alderen 11 – 18 år. Deltagerne bliver undervist af forfatter Liv Ea. Hver uge læser deltagerne op af deres egne tekster, og giver feed back til hinanden. Forløbet er fra februar 2020 – maj 2020 og koster 500 kr. og tilmelding sker via billetto.dk

56 / Mit Østerbro


KØBENHAVNS NYE BIOGRAF

Okay, så grønne er vi heller ikke… Vi har selvfølgelig lækre popcorn, men i komposterbar emballage

NORDHAVN

ÅBNER 18. DECEMBER


Kultur og underholdning

Kulturelt fixpunkt i NORDHAVN Docken ved Nordhavn byder både på en fantastisk udsigt over Øresund, unik atmosfære samt helt specielle møde-, event-, koncert- og konferencefaciliteter i flere størrelser.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

iden 2006 er de rå industrielle rammer i det gamle saltlager Docken blevet et kulturelt fixpunkt, der ikke har sin lige herhjemme. Bygningerne, der kan huse arrangementer fra 10 personer op til mange tusinde, ligger lige ud til Øresund, og der er en sjælden flot udsigt ud over Hellerup, Skovshoved og øen Hven.

Docken er med sine unikke og rummelige lokaler det perfekte sted til firma-arrangementer, teater, koncerter, messer, fester, bryllupper, udstillinger m.m. og har nogle af Københavns mest professionelle møde- og konferencefaciliteter. Med sine 2.600 m2 sale og 6.000 m2 udendørsområde med både terrasse, strand og bar direkte til vandet, mulighed for at rumme op til 6.000 gæster, er stedet

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

fleksibelt til både store som små arrangement i en god atmosfære.

Udsigt over Svanemøllebugten Den store møde- og forlystelsesoase i Nordhavn blev tidligere brugt til shipping af containere til Finland og blev siden hen saltlager for Københavns Kommune. Det ligger et helt særligt sted ude for enden af Kalkbrænderihavnen ude forbi bl.a. Bruun Rasmussens Kunstauktioner og den gamle frihavn. Fra kajen foran den højloftede hal på Færgehavnsvej har man udsigt ud over Svanemøllebugten, hvor sejlskibe vugger idyllisk i bølgerne.

Samarbejde med Byens Ejendom og City Concerts Docken fusionerede i år med Byens Ejendom og City Concerts, så der er i dag er samlet tre afdelinger under ét i lokaliteterne. Byens Ejendom afholder konferencer om byfornyelse, kurser om byggerier med videre, og de har ca. 100 konferencer om året over hele

landet, hvoraf en del af dem afholdes på Docken. City Concerts står for de musikalske arrangementer på stedet, og her kan alle, der elsker musik fra 70’erne og start 80’erne, godt glæde sig. Kunstnere som Suzi Guatro, Dr. Hook, Boney M, Electric Light Orchestra, Boomtown Rats med flere lægger nemlig vejen forbi Nordhavns store musikmekka i den kommende tid og spiller med al sandsynlighed en sand perlerække af deres gamle hits.

Nemt at komme til Af andre spændende begivenheder i den nærmeste fremtid kan nævnes, at Danmarks største Vintage Deluxe Marked i den første weekend i januar for tredje gang afholder messe i Docken. Flere store awardshows bruger også de fascinerende lokaler til deres årlige hyldest i januar, mens februar blandt andet kan byde på udstillingen ’Kunst2100’ af lokale Østerbrokunstnere og et stort motorsport-award.


Kultur og underholdning

Man kan læse mere om de mange arrangementer og booke lokaler på vores hjemmeside www.docken.dk, siger administrerende direktør Gina Pedersen, som fortæller, at det bliver endnu nemmere at komme til Docken, når den nye metrostation på Orientkaj åbner til foråret. Så vil det kun tage 10 minutter at komme herud, men allerede i dag er det nemt med enten buslinje 27, der kører lige forbi, eller man kan komme i egen bil, vi har vores egen parkeringsplads, hvor man kan parkere gratis.

Gina Pedersen, adm. direktør hos Docken

DOCKEN Færgehavnsvej 35 · 2150 Nordhavn · tlf. 39 29 92 00 · www.docken.dk · info@docken.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 59


Kultur og underholdning

Plads til eliten

og det sociale ansvar

B.93 er Østerbros største idrætsforening med et rekordhøjt antal på 3.000 medlemmer og med god plads til både elite- og breddearbejdet. Den store og velfungerende tennisog fodboldklub har en historie og nogle traditioner, som er helt unikke herhjemme.

Foto: Morten Mejneke

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro

L

ad os lige til en start slå fast over for den yngste del af vores læsere, at 93-tallet i B.93 står for 1893, og at boldklubben altså ikke er 26 år gammel, men har hele 126 år på bagen. Østerbros største idrætsforening er nemlig en af Danmarks mest traditionsrige boldklubber (B-et står som bekendt for Boldklubben af 1893) med for eksempel hele ni danske fodboldmesterskaber samt adskillige danske mesterskaber i både tennis og cricket. Sidstnævnte sportsgren måtte på grund af pladsproblemer dog lukke i 1959, selv om klubben rent faktisk oprindelig blev stiftet af cricketspillere og hed ’Cricketklubben af 1893’, indtil fodboldspillerne kom med tre år senere og dermed skiftede til det nuværende navn. C.93 lyder også mere som en renovationsvirksomhed eller en kapitalfond…

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Medlemsvækst på 6,5 procent I nutidens Danmark er konkurrencesituationen inden for tennis og især fodbold benhård, men selv om klubben ikke vinder danske mesterskaber som tidligere, er B.93 stadig en super velfungerende klub med hele 3.000 medlemmer, hvilket giver en imponerende årlig vækst på 6,5 procent de seneste år. ”Vi laver et integrations- og opdragelsesarbejde på alle planer med de unge samtidig med, at vi lærer dem at spille fodbold og tennis. Klubben har elite- og breddespillere på alle niveauer lige fra de allermindste på U3-U9-holdet op til 80 år i oldboysafdelingen i begge sportsgrene, og vi er generelt en klub, som er veldrevet og har faciliteter på nogle rigtig gode Østerbro-adresser. B.93 er en klub, hvor der både er plads til konkurrencedelen, og hvor det sociale engagement betyder meget. Vi tager et stort socialt ansvar og her er alle mennesker velkommen.”


B.93 har i dag klubhus på Svanemølleanlægget i den store fine bygning, der oprindelig var en del af Øresundshospitalet. Al fodboldtræning foregår i dag på Svanemølleanlægget, mens herrernes 1. hold spiller sine kampe på Østerbro Stadion. Der spilles også tennis på Svanemølleanlægget og i en indendørs tennishal samt på P.H. Lings Allé, hvor fodbolden tidligere også trænede. Både tennis- og fodboldholdet har ligget i den bedste række, men i dag ligger tennisholdet og herrernes bedste fodboldhold i 2. division, mens kvindefodboldholdet ligger i den næstbedste række.

LEDER EFTER SPONSORER OG TILSKUERE Foto: Claus Vandborg

Selv om klubben har en pæn medlemstilgang og meget fine faciliteter, er tilværelsen ikke uden udfordringer, påpeger pressechefen: ”Vi leder konstant efter sponsorer og tilskuere, så økonomien kan blive endnu bedre. Det er ikke fordi, vi leverer det ene underskud efter hinanden, men vi vokser jo hele tiden og er nødt til at kigge efter nye muligheder for at ekspandere rent facilitetsmæssigt.

”Det går op og ned med de sportslige resultater, men det koster at drive hold i de bedste rækker, og vi har prioriteret vores ungdoms- og breddeafdelinger stort. Vi er en klub med en spændende historik og en masse traditioner, og der er mange dygtige mennesker tilknyttet B.93. De, som sidder i ledelsen, har været medlemmer af klubben, siden de var helt unge, og de har et stort hjerte for klubben og dens arbejde. Lige som vi har mange velkvalificerede trænere, som er noget af det bedste, man kan få i forhold til det niveau, vi er på. Det er mennesker, der sætter pris på klubben og gør et stort stykke arbejde, fordi de kan lide at komme her,” fortæller Claus Vandborg, som selv har spillet både tennis og fodbold i klubben samt været træner for fodboldholdet og siddet i bestyrelsen. Hvis du synes, hans navn klinger velkendt, har han også været kommentator på tv-kanalen Eurosport i mange år.

Det er ikke nemt i København i disse år, men jeg tror faktisk, at vi ligger på det højeste niveau rent medlemsmæssigt nogensinde. Vi er kendt som en stor talentfabrik og har leveret et utal af superliga- og landsholdsspillere gennem tiden – også på det nuværende fodboldlandshold – men desværre kan vi på grund af økonomien ikke holde på vores bedste spillere. Når det er sagt, så går det forrygende for tiden, og alle – ung som gammel, høj som lav, konkurrenceatlet eller breddeatlet - er velkommen til at kigge forbi og deltage i det spændende B.93 liv, som er blevet levet her på Østerbro i 126 år og som forhåbentlig også skal leves i de næste 126 år,” siger presse- og kommunikationschef Claus Vandborg.

Der sker jo meget på Østerbro i disse

år og med den store ekspansion i Nordhavn, Foto: Michael Pladan

regner vi med, at medlemstilslutningen stiger yderligere i 2020,” fortæller Claus Vandborg, presse- og kommunikationschef i B.93 og

selv medlem af klubben i mere end 50 år lige siden han startede som miniput

Hvis du vil mere om B.93 så gå ind på deres fine hjemmeside www.b93.dk

på fodboldholdet.

B.93 Ved Sporsløjfen 10 · 2100 Kbh Ø · Tlf. 53 03 87 19 · www.b93.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61

Kultur og underholdning

Klubhus på det gamle Øresundshospital


Kultur og underholdning

7 juletips til børnene - fra BØRN I BYEN

Juleværksted på SMK Kig forbi Statens Museum for Kunst, der hele december juler i Skulpturgaden midt i museet. Her er nemlig indrettet et stort juleværksted for børn, hvor man kan lave alt fra engle og rensdyr til grimt julepynt. I kan også få et særligt juleopgave-ark i december, som leder jer rundt på museet og fører jer til tre udvalgte kunstværker. Mellem jul og nytår forvandles værkstedet til et nytårs-

Foto: SMK pressefoto

værksted, hvor I kan lave sjove og festlige hatte til årets sidste aften. www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/ julevaerksted?on=2019-12-01 Alle åbningsdage i december · Sølvgade 48-50

Julebanko på Salonen Kig forbi Salonen på Østerbrogade og vær med til et godt gammeldags slag bornholmsk julebanko! Tag gerne selv spillebrikker, små mønter eller knapper med til at markere jeres tal. Der bliver spillet 4 omgange, og hvis I ønsker at spise med inden, kl. 18:15, skal I forudbestille. HUSK at købe billet på forhånd: entré og en plade koster 50 kr. En hyggelig aktivitet, som hele familien vil nyde. www.facebook.com/events/1711971035600019/ 17. december kl. 19-21 · Østerbrogade 222

Åbent værksted i Enigma Makerspace Hver lørdag tænder ENIGMA for deres 3D-printerne og fyrer op under laserskæreren. Så kig forbi og 3D-print en god idé, indspil podcast-poesi eller sæt form på fantasien med laserskæreren. Alle er velkomne, så ta’ bare hele familien med. Det er gratis at kigge ind, men det koster en 20’er at være med til dagens aktiviteter – medmindre I spiser brunch på ENIGMA, så er det nemlig gratis! www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/aabentvaerksted-i-enigma-makerspace 21. december kl. 10-16 · Øster Allé 1

62 / Mit Østerbro


Kultur og underholdning

ØsterGro Julemarked 2019 Ta’ hele familien med til ØsterGros julemarked! Gå på opdagelse blandt boderne i gården og ta’ herefter vindeltrappen eller elevatoren op til tagtoppen, hvor I kan hilse på høns og kaniner. I kan også få varmen i drivhuset, købe økologiske juletræer, få lækker varm mad samt en sød juletreat og hjemmelavede æblegløgg fra Gro Spiseri, mums! Alle er velkomne, og det er helt gratis! TV2 Lorry

www.bornibyen.dk/koebenhavn/events/ oestergro-julemarked-2019 14.-15. december kl. 11-15 · Æbeløgade 4

Find bakketrolden i Den Hirschsprungske Samling I hele december kan børn og barnlige sjæle komme med på julejagt på museet. Med et aktivitetsark i hånden skal I nemlig på jagt efter guldalderkunstneren J.Th. Lundbyes bakketrold med den røde hue i museets sale. Undervejs vil der være tid til at tale om og kigge på billederne, som går gennem hele museets samling. Der vil være en præmie til alle, der kan finde bakketroldens

gemmesteder! Børn under 18 år har gratis adgang.

www.hirschsprung.dk/kalender/event-jul-pa-museet Alle åbningsdage i december · Stockholmsgade 20 Bakkentrolden af J.Th. Lundbye / Den Hirschsprungske Samling

Ny åbning: GRØD Barselsbrunch

Foto: GRØD pressefoto

Er du på barsel i vintermånederne? Så skal du da varme dig på lækker barselsbrunch hos Lidkøb sammen med en masse andre søde forældre og babyer. Brunchen består af morgenbrød, frugt og müsli samt kaffe eller te efter eget valg. Der er et begrænset antal pladser, så husk at købe billetter i forvejen, så dig og din baby er sikre på at få plads. Det koster 75 kr.

Har I besøgt GRØDs nye filial på Nordre Frihavnsgade (som faktisk er en genåbning i nye lokaler efter 2,5 års lukketid)? Hvis ikke, bør I klart lægge et smut forbi grødbiksen med ungerne - her er nemlig masser af børnevenlige grødretter på menuen. I anledningen af julen kan børnene f.eks. få risengrød og de voksne lækker æblegløgg. Så er julestemningen sat! www.facebook.com/GROED.NFG · Nordre Frihavnsgade 14

www.facebook.com/events/2391877464167429/ Hver 1. og 3. tirsdag i mdr. kl. 10-12 · Strynøgade 7

Bliv inspireret på bornibyen.dk

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at

lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius Mit Østerbro / 63


Kultur og underholdning

Med

PANTHEON som forbillede Østre Gasværk er en af byens mest fascinerende bygningsværker både indvendigt og udvendigt. Bygningen, der i dag er teater, skulle beskytte en gasbeholder, og er inspireret af legendariske Pantheon fra år 120 i Rom.

64 / Mit Østerbro


Gasværket fremstår i store træk med sit originale udtryk og både i det ydre og indre er de oprindelige konstruktioner og den gennemgående enkle materialeholdning bibeholdt, dog er bygningen indvendigt blevet renoveret, så den kan tilbyde teatergæsterne en moderne komfort.

Kul fra Nordhavn til gasværket Østre Gasværk blev anlagt i 1877-78, da Københavns første gasværk, Vestre Gasværk, ikke længere kunne klare efterspørgslen. Selve rotunden stod færdig i 1883. Oprindelig gik Øresunds kystlinje langs med værkets østgrænse, og gasværket havde sin egen havn, hvor kullene kunne losses direkte op i værkets kulhuse. Efter anlægget af kystbanen i 1897 måtte man gå over til at losse skibene i Nordhavnen, hvorfra kullene blev kørt med gasværkets egen bane til værket. Derfor anskaffede man i 1899 to små sadeltanks-lokomotiver og i 1902 endnu et, til at skubbe tipvogne med kul fra Københavns Frihavn til gasværket. Den hører desuden til blandt de største kuppelkonstruktioner i Norden. Martin Nyrop er citeret at have bestræbt sig på, ”at give alle uskønne ting en smuk og rimelig form og derved hædre deres nødvendighed, at smykke sandheden i stedet for at besmykke usandheden.”

Forurenet jord

udsivende gasser kan opfanges. Dette område er overdækket med 1 m ren muld, og anvendes til boldbaner. Morten Grunwald cyklede forbi Historien om, hvordan gasværket blev til teater, har flere versioner, men efter sigende cyklede Morten Grunwald i 1976 rundt på Østerbro og ledte efter en større scene for sit teater. Han kom forbi det nedlagte Østre Gasværk, sprang over plankeværket og ind ad et vindue til det rå rum, som han straks besluttede sig for skulle være et teater. Han fik sin tilladelse fra kommunen og fra 1979 blev opført teaterforestillinger i det gamle gasværk. Den første forestilling var ’Gasshow’, som var et 50 års jubilæumsshow for Østerbro Avis spækket med en lang række populære navne inden for musik og teater. Derefter blev der de første år kun opført enkeltforestillinger og gæstespil.

Bedre siddekomfort Den første store egenproduktion var Shakespeares En skærsommernatsdrøm i 1986, der blev instrueret af Peter Langdal. I årene 1992–1998 havde teatret succes med opførelse af musicals, blandt andet Les Misérables, Miss Saigon og Atlantis. I 2018 blev teatret renoveret med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond Til Almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Renoveringen skete med ønsket om at modernisere scenerummet for at optimere de tekniske og kunstneriske muligheder. Renoveringen omfattede blandt andet en helt ny sædeopbygning, der har givet en endnu bedre siddekomfort og derudover kan tilpasses de enkelte forestillinger. Rummet er desuden blevet ’renset’, så det gamle gasværk fremstår tydeligere. Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Østre Gasværk

Østre Gasværk, hvoraf Nyrops runde bygning blot var en mindre del, blev lukket i 1969, og gasbeholderen er den eneste af værkets bygninger, der er bevaret i dag. I slutningen af 1980’erne blev det besluttet at grunden skulle renses, så der kunne bygges på området. Det viste sig imidlertid, at grunden var forurenet og der er derfor ikke blevet bygget noget på den vestlige del af Østre Gasværk. Hvis man har planer om at opføre noget der, skal man ifølge Kbh. Kommune ’udføre afværgeprojekt, så forurenet jord fjernes i fornødent omfang og det kommende byggeri sikres mod eventuel restforurening’ (miljøvurdering ifb. ded lokalplan i 2018). På den østlige del blev der i første halvdel af 1990´erne gennemført afværgeforanstaltninger med bl.a. omfangsdræn og en membran, så

Mit Østerbro / 65

Kultur og underholdning

D

en knap 140 år gamle rotunde, der i dag er en del af Østerbro Teater, er tegnet af manden bag blandt andre Københavns Rådhus, Martin Nyrop (1849-1921), og var oprindelig designet til at skjule og beskytte en gasbeholder. Kuppelkonstruktionen er sandsynligvis udviklet efter inspiration fra en gasbeholderbygning i Berlin fra 1870’erne med en spændvidde på 55 meter, men den er tydeligvis også inspireret af Pantheon i Rom.


Smag på Østerbro

16 sider

smag på Østerbro

66 / Mit Østerbro


Sæsonens menu - Andesalat & rødbedejuice Kan bl.a. købes her: PALÆO, Trianglen nr. 3. Tlf.: 73 70 84 70 Andesalaten er sammensat af: - Confiteret and - Tyttebærkompot - Saltede græskarkerner - Cremet coleslaw - Sprød spidskål Sæsonens menu / Andesalat & en stor rødebedejuice - 135 Sæsonens ret / Andesalat - 109

Du finder også PALÆO her: Torvehallerne, Hal 1- Illum Rooftop - Pilestræde, nr. 32 - Hovedbanen Waterfront - Frederiksberg Centret, plan 3 - Field’s, plan 2

palæo EAT GOOD. FEEL GREAT.


Smag på Østerbro

B

arner på Århusdage 1 går den autentiske franske madkultur og den danske hygge hånd i hånd. Her er en afslappet stemning, og her er enkle, franske retter, der primært består af gode, friske og sæsonbetonede danske råvarer. ”Det er fransk gastronomi, der dominerer vores menukort med afstikkere til Italien, Spanien og Asien. Det hele er naturligvis skabt fra bunden af. Vi har tilsammen 13-14 forretter på menukortet, og vi skifter ca. hver 14. dag, så man løbende kan få nye retter,” fortæller Allan Bærentzen, der er kok og indehaver af brasseriet, men som overlader køkkenet til Victor, der har arbejdet i brasseriet siden starten i 2017.

Fristende frokostretter

Også ideelt til den gode

frokost og selskaber Hos Brasserie Barner på Århusgade får man autentisk fransk madlavning i hyggelige og flotte rammer. Stedet er også ideelt til den gode frokost eller til selskaber op til 32 gæster, da brasseriet har sit eget smukt indrettet selskabslokale.

68 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Hvis man kommer forbi til frokosttid, hvor der fra tirsdag til lørdag er åbent fra 11.30 til 14.30, kan man ud over de fleste retter, også få serveret tre rustikke, friske og lækre franske håndmadder for bare 175 kr. Andre lækre retter er tatar af dansk Jersey Ko, Chèvre Chaud med hjertesalat, valnødder, løg, æbler og vinaigrette og Tagliatelle med blæksprutte, chili og hvidløg med mere. Eller hvad med en lækker 4-retters delemenu. Det er ikke en fast menu, den bliver sammensat fra dag til dag af retter fra kortet.

Smukke selskabslokaler Brasserie Barner har også et smukt selskabslokale, som har plads til 32 gæster. Lokalet er ideelt til en hyggelig aften med vennerne, fødselsdage, barnedåb, firmaarrangementer, foreningsmøder m.v. Her kan man som selskab sidde HELT for sig selv og have en skøn dag eller aften. Og præcis som i selve restaurantlokalet, er her indrettet med klassiske cafémøbler, smukke trægulve, flotte blomsterarrangementer, antikke lamper og store vinduer. Ps. Husk at booke bord til julefrokosten. Der er stadig ledige borde på den store dag omkring jul, men man bør absolut ikke vente for længe, hvis man gerne vil fejre højtiden med gode venner eller familie på Brasserie Barner. Allan gør venligst opmærksom på, at de ikke som sådan serverer traditionel dansk julemad, men mon ikke lidt franskinspireret lækkerier kan friste alligevel?

Ikke et arbejde men et liv En vigtig faktor i forhold til den gode stemning er Allan


Smag på Østerbro

ARBEJDET PÅ ANERKENDTE SPISESTEDER Han har fået en masse god inspiration på en række anerkendte danske spisesteder, inden han åbnede Brasserie Barner i 2017. Allan kom først i lære på Nimb og siden den nu lukkede Restaurant Nouvelle, der havde en stjerne i Guide Michelin, inden han røg videre og blev endeligt udlært på Leonora Christine, der Bærentzen og hans fem medarbejder. de er alle total nede på jorden og tager gerne en snak om løst og fast med gæsterne. For Allan er det ikke et arbejde, men et liv at have brasseriet, fortæller han til deres udsendte over et lækkert stykke tatar. ”Vi kender mange af ansigterne, da vi har en del faste gæster, som lige kigger forbi og får lidt let at drikke og spise. Det er også den slags sted, vi gerne vil være; et hygsomt og hjemligt sted, hvor folk drysser forbi og har en behagelig oplevelse,” siger Allan.

havde samme ejer som Nouvelle. Efter læretiden kom han tilbage til Tivoli, men denne gang var det på legendariske Divan 2 som souschef, hvorefter der fulgte et ophold på Restaurant Fiasco på Gl. Kongevej. Senere blev Allan souschef på Cafe Europa og køkkenchef hos Sokkelund Café og Brasserie, inden han gennemførte sin drøm for nogle år siden.

BRASSERIE BARNER Århusgade 1 · Tlf. 35 26 42 00 · www.brasseriebarner.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 69


Smag på Østerbro

Rustik og raffineret

dansk-fransk mad Buvette Nordhavn på Göteborg Plads med udsigt direkte ud over vandet byder på rustik og raffineret dansk-fransk mad, der passer perfekt til det danske vintervejr.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

uvette Nordhavn på Göteborg Plads med udsigt direkte ud over vandet byder på rustik og raffineret dansk-fransk mad, der passer perfekt til det danske vintervejr. Buvette Nordhavn på hjørnet af Göteborg Plads og Sandkaj lige ved Portland Towers’ to fascinerende paddehatte er en vidunderlig fusion af Paris og Nordhavn. Her formår fransk charme og nordhavnsk atmosfære at skabe en restaurant, der både er hyggelig og har et internationalt snit med enkle og behagelige møbler, store vinduespartier ud mod

70 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Hvis man ønsker at holde nytårsaften i hyggelige omgivelser uden selv at stå for mad og drikkelse, tilbyder Buvette Nordhavn en stor fem retters nytårsmenu. Her kan man få velkomstdrink, snacks, fem lækre retter med bl.a. hummer, torsk, oksemørbrad, is-surprise, vinmenu, kaffe med avec, petit fours og en pose med champagne og kransekage, så man kan sidde på kajen og nye nytårsfyrværkeriet ud over byen.

Se mere på buvettenordhavn.dk

vandet, en stor vinvæg samt en roterende rotisserie. Restauranten åbnede tidligere i år og er blevet taget vel imod af både de lokale nordhavnsbeboere og af besøgende. Buvette har fra start satset på et spisekort med forholdsvis få, men gode retter, og den tendens fortsætter hen over vinteren med en velsmagende aftenmenu, der er som skabt til det danske vintervejr. ”Maden er i sit udgangspunkt fransk og vores signaturret er rotisserie kylling med et par valgfrie sideorders. Og når vi nu har et rotisserie, så kan vi også lave andre ting på den, som for eksempel helstegt oksefilet eller and til jul, mens kyllingen er på. Ellers følger vi årstiderne og skifter menuerne ud i forhold til, hvad der af tilgængelige grøntsager og salater. Vi er franskinspireret, men det er med en kreativ twist af Nordhavn og Danmark,” fortæller daglig leder Julie Nielsen.

Tavleret og vinbuffet Aftenmenuen indeholder tre forretter, tre hovedretter og tre desserter samt en tavleret, hvor kokken kan være lidt kreativ og lave en lækker hovedret, så der ud over de faste retter også er noget nyt, når man lægger vejen forbi Buvette Nordhavn. De har desuden genoptaget deres vinbuffet, hvor man for 200 kr. kan få et frit udvalg af udvalgte vine i to timer. ”Når det kommer til vin, så er smag og behag forskellig. Vi ønsker, at vore gæster går på opdagelse i vores store vinvæg for at finde ud af, hvilken slags vin, de vil drikke. Til det har vi markeret vore vine, så man kan få en guideline på, hvordan den er. Det kan være en markering af, om den er tør, kraftig, let, sød osv. Vore tjenere

står selvfølgelig klar til at hjælpe og rådgive, hvis man foretrækker det,” forklarer Julie. I 2020 vil der desuden blive afholdt vinsmagninger ca. én gang om måneden, da der er blevet tilknyttet en sommelier, som vil fortælle og præsentere forskellige spændende vine. Det er i det hele taget muligt at afholde forskellige events i Buvette Nordhavn som for eksempel barnedåb, konfirmation, businesslunch, julefrokost m.v. og generelt arbejder restauranten på at skabe forskellige aktiviteter hele året rundt og ikke kun om sommeren, hvor rigtig mange kommer forbi pga. beliggenheden ved vandet. ”Der begynder heldigvis også at ske en del i området om vinteren. Den 18. december åbner den nye Nordhavn biograf på Hamborg Plads med den nye Star Wars film og ugen efter har familiefilmen Frost 2 premiere. Vi har med undtagelse af den 23. og 24. december åbent hele julen, så man kan kombinere et biografbesøg med lidt mad eller drikkelse og få en helstøbt oplevelse. Til februar er det planen, at selvkørende busser skal transportere folk rundt i kvarteret og blandt andet lægge vejen lige forbi os, så det bliver utroligt spændende, men nu må vi først se, om busserne kommer eller ej,” siger Julie. Uanset om de selvkørende busser kommer i gang eller ej, så byder Buvette Nordhavn på lækker og indbydende mad og vin, en rar og personlig stemning samt en superb beliggenhed ud til vandet og Göteborg Plads 365 dage om året.

BUVETTE NORDHAVN Göteborg Plads 2 · tlf. 53 73 00 15 · www.buvettenordhavn.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 71

Smag på Østerbro

Stor nytårsmenu


Smag på Østerbro

Man siger, at vi spiser med øjnene. Og hos Engell & Solovej gør man sig altid stor umage med at tilberede dagens retter, så de ikke blot smager godt, men også er en fryd for øjet. Det gælder både hverdagens gode middagsretter, selskabsmenuer og årets nytårsmenu, der kan bestilles allerede nu.

Engell & Solovej:

God mad i øjenhøjde Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

L

idt nede ad Classensgade og til højre ad Lipkesgade. Der finder du Engell & Solovej. I nummer 8, nede i kælderen. Herfra er der nu i over et år regeret og leveret stribevis af solide måltider til områdets beboere. Enten to-go eller som catering ved specielle lejligheder. Mændene bag gryderne er kokkene Jacob Engell og Rasmus Solovej, der har mange års erfaring indenfor både catering og kantine samt fra nogle af landets Michelin-restauranter.

Med fingrene i det hele Og det er også Jacob og Rasmus, man møder bag disken, hvis man lægger vejen forbi efter nem aftensmad til familien, en hurtig frokost eller en god kop kaffe.

72 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


❄ Cremet suppe på jordskokker med timbale af jomfruhummer, sprøde jordskokker og krydderurteolie. ❄ Torsk rørt med grov sennep og peberrod, æbler, grønkål, ristede kerner og karse. ❄ Terrine af sprængt kalvespidsbryst, kartofler og trøffelsky med stegte svampe og urter ❄ Hasselnøddekage med hvid chokoladeganache, syltede brombær og nøddecrumble.

Pr. kuvert 495,Nytårsmenuen skal bestilles senest d. 27. dec. og kan afhentes den 31. dec. ml. 14 og 16, hvor der bydes på et glas bobler og ønskes godt nytår.

”Vi tror på, at vi er de bedste ambassadører for vores mad og derfor er det også os, der står bag disken. Det giver et specielt forhold til vores kunder, og mange af dem kommer da også igen og igen,” fortæller Rasmus. Han fortsætter: ”Mange af vores kunder er på vores alder, og minder meget om os og det tror jeg er en klar fordel. Her kommer man ikke ind og mødes af en ekspedient, som af gode grunde ikke kan vide alt om vores mad og vores forretning. Det er jo os, der står med råvarerne i hænderne og har fingrene i gryderne hver eneste dag.”

God smag – nemt at gå til Inspirationen til arbejdet bag gryderne i det store køkken bagest i butikken hentes både i det nordiske, det franske og det italienske køkken, men der er ikke som sådan nogen regler for hvad der laves. Kun at det skal smage godt og være nemt at gå til, forklarer Rasmus: ”Vi har mange børnefamilier, som kommer forbi og henter deres aftensmad hos os. Den skal jo bare varmes, serveres og spises og så kan man bruge tiden på at være sammen med familien og nyde et godt tilberedt måltid mad i stedet for at stresse og svede over gryderne med en ret, der aldrig bliver færdig. Så er der en fællesnæverne for vores retter, så er det nok, at de skal være familieegnede, og retter som ÅBNINGSTIDER boller i karry med kokosmælk og Man-fre. 9-19 æbler eller kalvefrikassé med rodfrugter og kartofler er altid Se venligst på www.engellsolovej.dk en succes!”

Jacob supplerer: ”Vi har altid to forskellige retter at vælge imellem som skifter hver uge. Lige som vores selskabsmenuer følger de sæsonerne, så når efterårets æbler er plukket, skal de selvfølgelig med i vores boller i karry. Samtidig lægger vi også stor vægt på, at vores mad er så bæredygtig som muligt, og benytter derfor så vidt muligt lokale råvarer og lokale leverandører.”

Frokost? Middag? Nytår? Men uanset om man er til hverdagsmad eller noget helt andet, er der altid noget godt at sætte tænderne i hos Engell & Solovej. Ud over dagens ret finder man nemlig også et lækkert udvalg af salater og sandwich til både vegetarer og kødspisere, samt et udvalg af hjemmelavede specialiteter, oste og ikke mindst kager. Og er man blevet sulten efter mere, så klarer de to herrer også gerne nytårsmenuen – lige til at afhente dernede i kælderen i Lipkesgade og færdiggøre hjemme i køkkenet efter en udførlig vejledning. Om det er hverdag eller fest, så bliver det ikke meget nemmere end at slå vejen forbi Engell & Solovej, som også gerne står for menuen ved private selskaber, firmaarrangementer og receptioner, ligesom de også gerne stiller op i forbindelse med vinsmagning.

ENGELL & SOLOVEJ Lipkesgade 8 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 39 20 10 00

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 73

Smag på Østerbro

Nytårsmenu 2019


www.delamain-cognac.com

GUARDIANS OF TIME-HONOURED COGNAC

Cognachuset Delamain er X.O. cognac specialist og producerer intet andet end fin, elegant og ældre cognac. Henvisning til nærmeste forhandler på tlf. 70231211.


Ikke så snart temperaturerne falder og spændingen stiger om vi nu får en hvid jul i år, er det svært at gå gennem den smukt oplyste by, uden at blive budt på en kop varm vin med rosiner og mandler. Glögg er for mange den ultimative juledrik. Men hvad det egentlig for noget?

Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro Foto: Pixabay

H

istorien om glögg strækker sig langt tilbage i tiden. Faktisk helt tilbage til det 4. århundrede. Her har man fundet beretninger om, at romerne drak noget, der kunne være glöggens forfader. En let vin med masser af honning, pinjekerner, peber og varme krydderier.

dag drikkes det, foruden i Danmark, også i Norge. I England hedder det blot ”mulled wine”, og bestiller man et glas ”vin chaud” i Frankrig, vil man også være så heldig at få ”varm vin”, der minder utroligt meget om den glögg så mange af os elsker.

Rød eller hvid – eller alkoholfri? Siden dengang har den glögg de fleste af os drikker i dag, dog undergået en mindre forvandling – men kigger vi mod Tyskland i 1400-tallet , finder vi en variant, der minder meget om vores tids glögg. Nemlig en opvarmet vin med krydderier, der skulle sikre at man kunne holde varmen i de kolde vintermåneder på slottene langs Rhinen. Denne varme drik, nydes stadig under navnet Glühwein – og er blevet lidt af en juleklassiker i tysktalende lande.

En drik med stolte rødder Den glögg vi nyder i dag, har altså stolte rødder i både Italien og Tyskland, men det er først i 1900-tallet, at det bliver en decideret juletradition. Her dekorerede svenske forretningsfolk glöggflaskerne med nisser og markedsførte det som en ægte juledrik. Og en klassiker var født! Ordet glögg er da også svensk og betyder ”glødet brændevin” – og i

I dag findes glögg i et væld af varianter, og i alle prisklasser. Fælles for dem aller er, at de er lavet på varm vin med forskellige krydderier tilsat fyld – gerne i form af rosiner og mandelsplitter. Den klassiske glögg er rød, og laves oftest af rødvin, portvin og rom, hvorefter der tilsættes appelsinsaft og krydderier som kanel, kardemomme, nelliker og stjerneanis. Men hvor den røde glögg er sød og tung, er den hvide glögg lidt lettere. Den er lavet på hvidvin, hvid rom og æblemost eller hyldeblomstsaft tilsat citron, ingefær og krydderier som vanilje, kardemomme, stjerneanis og naturligvis kanel. De senere år er der kommet et øget fokus på vores alkoholindtag – og ønsker man at nedsætte det, eller skal man måske køre hjem til jul, så er en alkoholfri variant absolut et forsøg værd/andet ord. Og så kan den drikkes af både børn og voksne.

Se glögg-opskrifter på næste side Mit Østerbro / 75

Smag på Østerbro

Julens sjælevarmer Glögg


Smag på Østerbro

Klassisk glögg · 6 glas ❄ 4 dl vand ❄ Saft og skal af 1 appelsin ❄ Saft og skal af 1 citron ❄ 2 dl sukker ❄ 4 hele nelliker ❄ 2 kanelstænger ❄ 1 flaske rødvin – gerne på druerne Primitivo eller Zinfandel ❄ 100 g soltørrede tranebær el. rosiner ❄ 100 g mandelsplitter ❄ Evt. ½ dl mørk rom el. cognac Hæld vand, saft og skal af appelsin og citronsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge 10 minutter. Si blandingen gennem en sigte. Varm den op sammen med rødvinen – det må ikke koge – og tilsæt rosiner, mandelsplitter. Smag evt. til med rom eller cognac.

Hvid vinter-glögg · 6 glas ❄ Saft af 1 appelsin ❄ Saft af 2 citroner ❄ ½ liter æblejuice ❄ 4 skiver ingefær ❄ 4 stjerneanis ❄ 4 hele nelliker ❄ 5 kardemommekapsler ❄ 1 kanelstang ❄ ½ vaniljestang ❄ 50 g sukker ❄ ½ dl lys rom ❄ ½ dl hvid portvin ❄ 1 flaske hvidvin – gerne fra Rhone-området

Hæld æblejuice, appelsin-, citronsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det småsimre i 30 min. Hæld det hele i et glas med låg og lad trække i minimum 1 døgn. Hæld den hvide glögg gennem en sigte, og kom den i en ren flaske med portvin og rom. Når lysten til gløgg melder sig varmes hvidvinen og den hvide gløgg godt igennem – uden at koge. Tilsæt evt. mandelsplitter og tranebær og server!

Hvid alkoholfri vinter-glögg · 6 glas Denne glögg kan også laves uden alkohol. Undlad blot at tilsætte portvin og rom til ekstrakten, og erstat hvidvinen med æblejuice eller hyldeblomstsaft ved servering.

76 / Mit ØsterbroS LAKRID F A R GE E SMA V A G L E MAND ÅRETS

78 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

KA X & BIL E T Ø F , MENY S HOS E L D N FORHA


Her i Djuus bliver der serveret lys æbleglögg og juleboller med hjemmelavet syltetøj. Vores glögg dufter helt ude i gaden, og forhåbentlig det lokker kolde Østerbroere indenfor. Vores glögg og jule bolle “menu” koster 69 kr. Du får den hos Djuus Copenhagen, Glögg med julebolle menu / Pris 69 kr. Djuus Copenhagen / Blegdamsvej 78

GLÖGG på Østerbro & Nordhavnen BUVETTE MED FRANSKE FRISTELSER OG HJEMMELAVET GLÖGG Hjemmelavet Glögg og jødekager hos Buvette i Nordhavn til 65 kr. Pris 65 kr. Buvette Nordhavn / Göteborg Plads 2 Tlf. 53 73 00 15 / www.buvettenordhavn.dk

RALPHS JULEDRIK Vores glögg er lavet på rødvin, Calvados, appelsiner, allehånde, kanel, stjerneavis, nelliker, rom, tranebær, rosiner og mandler. Ralphs / Øster Farimagsgade 93 / 2100 København Tlf. 24 22 51 05 / www.ralphs.dk

Mit Østerbro / 79

Smag på Østerbro

GLÖGG MED JULEBOLLE


Smag på Østerbro

BLOSSA GLÖGG! Alle Blossas glögg er lavet ud fra samme grundprincip. Kryddernelliker, kardemomme og ingefær kommer fra udvalgte producenter i Kina og Guatemala, mens hedvinene produceres i Spanien og giver glöggen sin karakteristiske smag af frugt og rosiner.

Kan købes hos H.J. Hansen Vin og Østerbro Vin & Spiritus

80 / Mit ØsterbroVINTERENS FROKOST VINTERENS FROKOST Udnyt hverdagen og nyd din frokost Udnyt hverdagen nyd din frokost på Toldboden medogvinterens bedste på Toldboden med vinterens bedste smage på smørrebrød! Menuen byder smage på smørrebrød! Menuen på à la carte, hvor du kan vælge byder antal på à lastykker carte, hvor efter du sultkan ogvælge smag antal stykker efter sult og smag Toldbodens Smørrebrød serveres Toldbodens Smørrebrød alle hverdage mellem serveres 11-17 alle hverdage mellem 11-17

WEEKENDBRUNCH WEEKENDBRUNCH Hver søndag indtager vores bugnende Hver søndag indtager vores bugnende weekendbrunch Toldboden smukt weekendbrunch Toldboden smukt anrettet på vores langbord. Her kan du anrettet på bedste vores langbord. Her kan du nyde vores retter gennem tiden nyde voresdet bedste tiden fra både salte retter og det gennem søde køkken fra både det salte og det søde køkken

Toldbodens weekendbrunch serveres Toldbodens weekendbrunch serveres fra lørdag-søndag kl. 9.30-15.00 fra lørdag-søndag kl. 9.30-15.00

God mulighed for parkering - Adresse: Nordre Toldbod 18-24, 1259 KBH K God mulighed for parkering - Adresse: Nordre Toldbod 18-24, 1259 KBH K Toldboden holder lukket over jul og nytår fra den 23. dec. 2019 - den 5. jan. 2020 Toldboden holder lukket over jul og nytår fra den 23. dec. 2019 - den 5. jan. 2020


www.jmk.dk • www.taittinger.com


Til dine trætte ben til flyttekasserne til barnevognen til din syge moster til kørestolen

til det gode liv i byen

Drømmer I om elevator i jeres ejendom? “Lejligheder med elevator bliver ifølge Estate i gennemsnit solgt for over 4000 kr. mere per kvadratmeter end lejligheder uden. Ejendomsmæglerkæden har undersøgt et bredt udsnit af ejendomshandler på Østerbro og Frederiksberg i tidsrummet fra 2014-2018 – her ses faktisk forskelle helt op i mod 7.000 kr. mere per kvadratmeter end lejligheder uden. Konklusionen er klar; elevatorer får prisen til at stige markant” - Michael Kronborg Holst – Indehaver af Estate Østerbro, Frederiksberg C 84 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE og Hellerup/Charlottenlund/Klampenborg

Altan.dk indbygger elevatorer i byens ældre etageejendomme, og vi klarer alt lige fra første besigtigelse, til elevatoren kører. Når I har fået et tilbud fra os, er prisen altid fast og inkluderer hele processen. Besøg www.altan.dk Altan.dk / Æblegården Næstvedvej 60 / 4180 Sorø 70 70 20 18 / info@altan.dk


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.