__MAIN_TEXT__

Page 1

Mit Østerbro Ny klinik tilbyder

GRACEFUL HUDPLEJE “Kom med på NORDRE

TOLDBOD” RYDINGS

maritime verden

ENGHOLMENE Københavns nye kanalkvarter

TEMA

Is på Østerbro

TEMA

Smag på Østerbro

VIND...

JUNI 2019

et luksus glampingophold hos Tiki Camp på Langeland

Jeanette Ottesen

Smag på Østerbro / Jeanette Ottesen og det ægte guld / Børn i Byen / Sommerfavoritter


Kan man male

byens potentialer frem?

Med projektet Under Vejen vil billedkunstner Maria Zahle og arkitekt Kristine Mogensen forstærke og fremhæve oversete kvaliteter i de københavnske gangtunneler.

i bydelen og bliver dermed et modstyk-

en under Østerbrogade til et kulturelt

ke til de omgivende pæne fortove,

udflugtsmål, siger billedkunstner

fyldte caféer og gåture langs søerne.

Maria Zahle.

liv. Vi har i København mere

Kunst i tunnelen

Riv ned eller renovér?

end 30 slidte gangtunneler,

Under Vejens udsmykninger arbejder med at gøre bevægelsen gennem tunnelerne til en refleksiv, æstetisk oplevelse, der udnytter tunnelens mørke og omsluttende rum til at skabe fokus på kunsten.

Der bliver i byplanlægning i dag ofte lagt

Tekst og foto: Under Vejen

H

ovedstadens underjordiske

oprindeligt skabt for at sikre

smutveje under byens mest trafikerede gader. De oprindeligt smukt byggede rum med blanke klinker og svungne gelændre fortoner sig i dag bag dårlig lugt, graffiti og hærværk. Med Under

vægt på at rive ned og bygge nyt, i stedet for at bevare og renovere eksisterende bygninger og byrum. Under Vejens arbejde er et eksempel på, hvordan byens mangfoldige, særlige rum kan nytænkes, men i høj grad også bevares.

Vejen aktiverer vi gangtunnelerne på

Gennem brug af monokrome felter

ny og spørger til, om man kan bruge

indrammes og forstærkes særlige

Støtte af Statens Kunstfond

tunnelerne til mere end at være en

detaljer i rummet. Strukturelle op-

Projektet Under Vejen har fået støtte af

sikker trafikåre, siger arkitekt Kristine

delinger fra rumlige elementer som

Statens Kunstfond, Ingeniør Kaptajn Aage

Mogensen.

f. eks. et gitter eller en række stålplader

Nielsens Familiefond, Indre By Lokalud-

bliver visuelle aktører i opdelingen af de

valg, Amager Øst Lokaludvalg, Amager

Fra Søernes lys til gangtunnelens mørke

farvede flader. På den måde reflekteres

Vest Lokaludvalg, Østerbro Lokaludvalg,

rummets detaljer direkte i udsmyk-

Ernst og Vibeke Husmans Fond,

På det mondæne Østerbro ved

ningerne. Vores ambition er at Under

Rengøringsservice Danmark og Beckers

Sortedams Dossering er der også en

Vejens udsmykning vil gøre gangtunnel-

Maling. Særlig tak til Mit Østerbro.

hærget gangtunnel. Den bliver flittigt brugt af de lokale borgere, men folk haster sig ofte igennem. Tunnelen bidrager med sin ophobning af skrald og lidt dystre lys til en trykket stemning

2 / Mit Østerbro

Gangtunnel under Østerbrogade (ved Sortedams Dossering & Slagelsesgade) Stedsspecifik koncert med Blue Lake kl. 16


KVALITET ER RESPEKT FOR VERDEN MODEL:

FORM 45

CRAFTSMANSHIP SINCE 1982

OVERFLADE:

S O R TOX I D E R E T S T Å L

M U LT I F O R M D E S I G N C E N T E R JERNBANEPL ADSEN 6

GRØNNINGEN 1

2 8 0 0 K G S . LY N G BY

12 7 0 K Ø B E N H AV N K

T: + 4 5 3 9 9 0 10 2 1

T: + 4 5 3 2 5 0 10 2 1

W : M U LT I F O R M . D K


Foto af terrassen: Martin Kaufmann

På Løgismoses terrasse foran deres gourmetsupermarked på Nordre Tolbod 16 kan man nyde sommerens sol og varme med et godt glas vin, lidt lækkert på tallerkenen og en herlig nærhed til vandet og havnelivet.

4 / Mit Østerbro / Profilannonce


LØGISMOSE Håndplukkede fødevarer

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

K

øbenhavnerne er blevet utroligt gode til at drage fordel af nærheden til vandet og de mange charmerende havnemiljøer. Alle elsker at kunne fejre sommeren med vandet i baggrunden samtidig med, at man får sig et skønt glas vin og noget god mad. Det er ikke mindst tilfældet på Nordre Tolbod, hvor gastronomivirksomheden Løgismose har et gourmetsupermarked med en dejlig træterrasse med grønne planter, parasoller og et hyggeligt brostensmiljø. Her kan man i ro og fred sidde og nyde eksklusiv mad og drikke til exceptionelle priser, da det er hyldepriser, som gælder. Løgismose på Nordre Tolbod gør det muligt at spise velsmagende tapas tilberedt af kokke og drikke en kvalitetsvin uden, at det på nogen måde er dyrt. ”Vi har nogle fantastiske pladser ved vandet, hvor man kan nyde udsigten, det aktive sommerliv og gå på opdagelse blandt flere hundrede vine fra hele verden og indtage noget skøn mad tilberedt af vore dygtige kokke. Når man har nydt sommerdagen hos os, kan man tage aftensmad med hjem, da vores kokke også laver forskellige færdigretter,” fortæller Anne Mette Boysen fra Løgismose.

Gastronomisk legeplads For kokkene hos den danske gastronomivirksomhed, der blev startet af Lene og Sven Grønlykke tilbage i 1965, er tapas en gastronomisk legeplads, hvor de kan få lov til at inspirere hinanden og lave småretter af særligt gode og sæsonaktuelle råvarer. Derfor varierer udvalget, som sæsonerne skifter og efter kokkenes luner. Løgismose Nordre Tolboder et madværksted, hvor dygtige og talentfulde kokke hver dag folder sig ud, og skulle man have spørgsmål til råvarer, anvendelse og tilberedning, får man svar af kompetente fagfolk.

Løgismose er bredt anerkendt for at have spillet en afgørende rolle i udviklingen af dansk madkultur igennem en menneskealder og leverer i dag vine og fødevarer i høj kvalitet til de danske butikshylder og en lang række restauranter i toppen af den danske restaurantscene. Alle deres fødevarer er håndplukket af deres team af indkøbere, og intet er overladt til tilfældighederne. ”Vi vil hellere sælge lidt men godt fremfor at sælge en masse, som vi ikke kan stå inde for. Kvaliteten skal være 100 procent i orden. Sådan har det altid været hos Løgismose,” siger Anne Mette Boysen fra Løgismose. Principperne for virksomheden er da også smag, holdning og håndværk – maden skal smage godt, produkterne skal være de bedste i deres kategori, og det gode håndværk er hele fundamentet.

500 m2 med lækkert sortiment Når man har nydt sine tapas eller vin på terrassen, bør man absolut lægge vejen forbi de fristende 500 m2 i butikken, som er fyldt med vin, kolonialvarer og delikatesser. Sortimentet omfatter i omegnen af 4.000 forskellige produkter og omfatter udvalgte vine, spiritus, saft, most og limonade. Kolonialvarer og delikatesser som f.eks. skinker, pølser, krydderier, saucer, pasta, kaffe, te, marmelade, honning, postejer, oste, eddike og meget mere. Dertil et bredt udvalg af dejlige måltider, søde sager og brød, man kan tage med hjem til familien. Alt laves fra bunden af friske, sæsonaktuelle råvarer af dedikerede kokke og konditorer. Skulle vejret ikke tillade, at man sidder udenfor på terrassen, kan man altid tage plads i Spiseriet indenfor og nyde de indkøbte delikatesser, et glas vin eller en kop kaffe med udsigt over Københavns Havn. Kig endelig forbi, her er åbent mandag-fredag fra kl. 10-19, lørdag kl. 10-17, mens der er lukket om søndagen.

Løgismose Nordre Tolbod 16 · tlf. 33 32 93 32 · www.loegismose.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5

Besøg Nordre Toldbod

SÅ ER DET TERRASSETID HOS


Mit Østerbro Sommeren er over os Mens disse linjer skrives, skinner solen fra en skyfri himmel over den østlige del af hovedstaden. De tunge frakkers tid er forbi, og vi smører i stedet de bare arme og ben med en faktor, der passer vores alder - sådan cirka i hvert fald. Med andre ord; det er sommer på Østerbro.

Redaktion Martin Andersen, Chefredaktør Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Rikke Kokholm Berit Marker

I denne udgave har vi talt med intet mindre end Danmarks mest internationalt medaljevindende atlet nogensinde. Hun er både verdensmester, europamester og OL-medaljevinder. Hun hedder Jeanette Ottesen, er en beundringsværdig ambassadør for dansk svømning og et sportsikon i al almindelighed – med bopæl lige her på Østerbro. Vi mødte hende tæt ved vandet til en snak og en cæsar salat på Buvette i Nordhavn, et både rørende og ærligt interview om at holde liv i ambitioner og international anerkendelse, mens man kæmper kampen for at være `den fucking seje mor´ for sit eget barn på hjemmefronten i hjertet af Østerbro.

Fotograf Dan Møller · Berit Marker

I anledning af sommer og sol har vi besøgt Nordre Toldbod. Det skal du også gøre! Der er fuld af liv og glade dage og stribevis af skønne butikker, hvor du kan handle alt, hvad både hjerte og mave begærer – og gøre det med god samvittighed hos kvalitetsbevidste Løgismose. Du kan også snuppe en frokost eller middag hos Toldboden, hvor du kan sidde ude hele sommeren og nyde de gode drinks og den unikke udsigt over havn og sund. Mulighederne er mange i Nordre Toldbod, og et besøg kan kun anbefales nu og resten af sommeren.

Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk

Helt personligt vil jeg på det varmeste anbefale at spise is i sommerheden. Masser af is! Derfor har vi lavet et helt afsnit om ”Is på Østerbro” og bedt is eksperterne give os et bud på, hvad de mener bliver sommerens is-hit. Det er der kommet mange fine anbefalinger ud af, og til de af jer som ikke allerede vidste det, så er det ikke længere kun regnbueisen, der hitter. Der er som altid masser af lokal inspiration i denne sommerudgave af ”Mit Østerbro”, og igen er der en konkurrence for de lystne. Her kan du risikere at vinde en tur på Glamping – luksus camping i hytter på Langeland hos Iki Camp. Og forhåbentligt er du tilbage igen den 30. august, for det er ”Mit Østerbro”. Indtil da, husk at passe på hinanden, og nyd jeres forhåbentlig solbeskinnede sommer - hvor end I befinder jer. Chefredaktør Martin Andersen

34 / Ryding

Layout & Grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet

Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Skriv hvis I gerne vil have magasinet, så kommer vi straks. (Så længe lager haves) Skriv til: martin@mitoesterbro.dk Gratis magasin P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til undertegnede på martin@mitoesterbro.dk

29 / Jeanette Ottesen

10 / Toldboden 12 / Engholmene

69 / Vind et ophold på Tiki Camping

6 / Mit Østerbro

43 / Is på Østerbro


sale Ă˜sterbrogade 80, 4635 3512 www.masai.dk


Besøg Nordre Toldbod

På Toldboden kan du både få stillet den store sult og nyde sommeren på deres store terrasse, som ligger få meter fra vandet ved Langelinie.

Nyd sommeren på

Toldboden Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

A

t en tidligere færgeterminal kan bruges så kreativt, som folkene bag Toldboden har gjort, er enestående. De har bevaret den maritime stemning og forvandlet terminalen på kanten til vandet med udsigt til Refshaleøen og Operaen til et suverænt mad- og oplevelsescenter. Deres store terrasse er det perfekte sted for den gode sommerstemning. På Toldboden kan du gå på opdagelse i deres varierede menu med friske råvarer tilberedt af dygtige kokke og spise byens måske bedste brunch i weekenden. Restaurantens økologiske grøntsager kommer for en stor del fra deres egen gård, Juliangaard i nordsjællandske Smidstrup, så man er sikker på, kvaliteten er i top.

Bæredygtighed i alle led Hos Toldboden tænker de på alle måder på miljø og bæredygtighed. Det opdager man blandt andet, når man

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Om fredagen kommer en dj forbi og spiller en stemningsfuld musik med højtalere ud til kajen, så stemningen løftes yderligere til Toldbodens fredagsbar. Hver fredag mellem kl. 16.00-17.00 er der fristende tilbud som 2 for 1’s pris eller måske giver Toldboden et glas. På udvalgte dage kommer en af deres leverandører forbi og serverer smagsprøver – den franske aperitif Lillet har for eksempel just været forbi med deres læskende sommerdrik. Selskaber og fest Der er god plads i de stemningsfyldte lokaler på Toldboden, hvor man som privat selskab eller som virksomhed har de helt rigtige rammer til at fejre barnedåben, fødselsdagen, firmafesten eller lignende og få del i den fantastiske sommerstemning med udsigt til vandet.

Se mere på www.toldboden.com eller endnu bedre, læg vejen forbi Toldboden 18-24, lige over for Operaen og med Kastellet i baghaven.

ser de patinerede terrassemøbler og træder ind i deres store atmosfærefyldte lokale med rustikke plankeborde, den elegant formede bar og de store vinduer ud til vandet. Hele stedet er nemlig bygget op af genbrugsmaterialer. For eksempel har de hentet stole fra en Mercedesfabrik i Berlin, deres borde og bænke er fra Thor Design, som laver møbler af drivtømmer eller patineret genbrugt bolværk, her er en del genbrugsinteriør fra metrobyggeriet samt en gammel båd, der ellers skulle kasseres. Og når de i kolde tider skal varme restauranten op, benytter de genindvindingsvarme fra køkkenet.

Overdådig weekendbrunch Deres store weekendbrunch er en næsten overdådig buffet, der er fyldt med Toldbodens klassikere gennem årene. Det er for eksempel rejer, laks, gris, pølser, kylling, spareribs, chili con carne og en masse grønt sat sammen i nogle spændende retter.

Oven i alt dette er der også alle de gængse brunchretter som røræg, oste, drænet yoghurt med granola, musli, kager, frugt samt is, pandekager, vafler og brød - selvfølgelig hjemmelavet.

Havnegrillen med fokus på havnemad Til frokost og aften er der høflig selvbetjening fra Havnegrillen. Det vil sige, man går op og bestiller sin mad, får en buzzer, og henter selv maden, når den er færdig. Her er der især fokus på havnemad som for eksempel fish ’n’ chips, hummer, laks, et lille dryp asiatisk islæt samt populære retter som burgere og falafel. Over sommeren byder Toldboden på en churrascoinspireret grill og grønt-menu, hvor de alt efter sæson og høst serverer udvalgte økologiske grøntsager fra deres eget landbrug sammen med blandt andet grillet latinamerikansk oksefilet, kulmule a la Skagen, gris som i Mexico og en persisk krydret kylling.

Toldboden Toldboden 18-24 · tlf. 33 93 38 28 · www.toldboden.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9

Besøg Nordre Toldbod

FREDAGSBAR MED DJ


Besøg Nordre Toldbod

Med vandflyruten Nordic Seaplanes kan man være hjemme inden frokost, når man holder formiddagsmøde i Aarhus eller København.

VANDFLY SKABER BRO mellem Aarhus og København

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

V

i har kunder, som fortæller, vi har reddet deres ægteskab, fordi de får mere tid til familien. Med os kan de for eksempel holde møde i Aarhus eller København og snildt nå hjem for at hente børnene. Ruten er en kæmpefordel for forretningsfolk, konsulenter, advokater, politikere m.v., fordi det giver dem mere tid. Alle er lykkelige for, at de ved at bruge vores vandfly, ikke behøver at bruge otte timer på transport for at komme frem og tilbage mellem de to byer,” fortæller Lasse Rungholm, direktør og partner i Nordic Seaplanes sammen med bestyrelsesformand Lars Erik Nielsen. Lasse er desuden kaptajn og en del af besætningen samt advokat med speciale inden for luftfart.

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Nemt og hurtigt alternativ Deres vandflytur på 45 minutter er et nemt, enkelt og hurtigt alternativ til bilen, bussen, toget eller et almindeligt rutefly, som er normen, når der rejses mellem landets to største byer. Med bilen kan man inklusiv pauser nemt komme op på en tur-retur, der tager otte lange timer, mens det hurtigste, en lynbus eller hurtigtog kan klare turen på, er godt seks timer. Med Nordic Seaplanes kan det gøres på 1 time og 15 minutter hver vej og i alt på 2 timer og 30 minutter inklusiv tjek-ind m.m.

Service helt i top Når man flyver med Nordic Seaplanes, gør de alt for at levere en sublim service, forklarer Lasse Rungholm. ”Det er alfa og omega, og vi sætter en stor ære i at levere den bedst mulige service for vores kunder. Der er lynhurtig tjek-ind, da vi max har 13 passagerer i flyet. Både i Aarhus


●1  0

daglige afgange – 5 fra hver by

●P  ris

1.897 kr. inkl. 6 kg bagage.

I

juli 2019 kan der bookes billetter ●  Pris fra 997 kr. FLYV DIREKTE TIL SKAGEN FRA KØBENHAVN ●A  fgang

fra København kl. 18.15 alle hverdage i uge 29

●P  ris

og i København lander og letter vi 5 minutter fra indre by, så det kan ikke ligge mere centralt. Samtidig sørger vi ikke alene for at transportere folk fra a til b, vi sørger også for eftertransporten. Derfor har vi indgået en aftale med Audi om, at vore trofaste kunder gratis kan få en bil i den anden ende, så de kan komme ud og lave deres forretninger med det samme. De får udleveret nøglen til Audi’en med det samme, de ankommer og skal blot sørge for at tanke bilen op. Der er vel 25 skridt hen til bilen, så det kan ikke være nemmere eller hurtigere,” fortæller han. Nordic Seaplanes stiller også elcykler og almindelige cykler til kundernes rådighed, og de har sågar haft en segway på programmet. ”Når folk tjekker ind, spørger vi desuden om de skal bruge en taxa i den anden ende, og hvis de bekræfter det, bestiller vi den for dem, så den er klar, når de lander,” fortæller Lasse Rungholm.

Eneste vandflyrute i EU Vandflyruten mellem Aarhus og København blev nøje fulgt og kommenteret, da den gik i luften tilbage i 2016. Mange tvivlede på den usædvanlige idé, som dog har vist sig at være særdeles bæredygtig. ”Jeg kender ikke nogen ruteflyvning i verden, der går fra centrum til centrum i to storbyer. Det er enestående. Samtidig er vi den eneste vandflyrute i hele EU. Om sommeren laver vi også lidt charterflyvning med en tur til Falsled og i uge 29, den såkaldte Hellerupuge, flyver vi til Skagen. Desuden har vi også nogle forskellige rundflyvninger over hele landet. Vi har en belægning på 70-80 procent, hvilket vi er godt tilfredse med,” siger Lasse Rungholm.

2.900 kr.

SIGHTSEEING OVER KØBENHAVN Oplev København fra luften, hver mandag og onsdag i perioden 3. juni – 28. august. ●P  ris

697 kr. Prisen er den samme for voksne og børn

FLYVENDE VINSMAGNING En helt speciel event, hvor vi kombinerer sightseeing med efterfølgende vinsmagning. ●P  ris

1.097 kr. inkl. vinsmagning og tapas

Måtte til ørkenen for at finde vandfly Idéen til ruten blev fostret for 10 år siden og inkluderede egentlig en landing på Samsø, men det blev droppet. Lasse Rungholm og Lars Erik Nielsen, der ejede det meget succesrige flyselskab Maldivian Air Taxi, snakkede sammen og blev tændte på projektet. De startede derfor Nordic Seaplanes, men for at finde det helt rigtige vandfly, måtte de af alle steder forbi den iranske ørken! Her fandt de et Twin Otter DHC-6-300, som blev genfødt som vandfly efter 38 år i sandet. ”Flyet er i bedre stand, end da det forlod fabrikken, og det er opdateret på alle leder og kanter både i forhold til teknik og komfort. Vi har ikke haft en eneste dag, hvor flyets teknik har forårsaget en hel dags aflysning,” siger Lasse Rungholm.

NORDIC SEAPLANES · Tlf. 70 20 00 60 · www.seaplanes.dk København: Nordre Toldbod 29, 1259 Kbh. K · Aarhus: Østhavnsvej 37, 8000 Aarhus C.

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11

Besøg Nordre Toldbod

FARTPLAN


Engholmene

Københavns nye kanalkvarter

I Københavns inderhavn er en ny kanalby godt i gang med at blive opført. Området består af i alt 11 boligøer omgivet af vand og grønne oaser i kort afstand til den centrale del af byen.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

anskerne er vilde med København og står nærmest i kø for at få fingrene i byens mest attraktive boliger. Men hvor det tidligere især var store herskabslejligheder på broerne og i indre by, der var genstand for den enorme interesse, er det boliger nær vandet og havnen, som er særdeles ombejlet. Det er simpelt hen blevet en trend at bo ud til vandet midt i storbyen. Her får man den gode udsigt og de mange rekreative kvaliteter, lys og ro samt en nærhed til storbyens mange fantastiske muligheder. Nu er bygherren NPV A/S ved at opføre et projekt på fem af boligøerne, som forener alle disse fordele og lægger yderligere til i kraft af sin unikke beliggenhed. Engholmene i Sydhavnen er byens nye kanalkvarter, hvor man er omgivet af vand, men alligevel fast forankret via hyggelige broer og smukke gennemgående kajpromenader samt uhyre tæt på den pulserende storby.

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Inspireret af Christianshavn De fem øer er navngivet efter de forskellige planter i området – Myrholm, Kærholmen, Lyngholmen, Tangholmen og Sivholmen – og de er fem individuelle øer i et kvarter, som blandt andet er inspireret af det stemningsfulde kanalkvarter på Christianshavn. ”Boligerne bliver lidt højere, men ellers vil vi gerne opnå noget af det samme liv som på Christianshavn. Samtidig er der også mulighed for at erhverve sig et rækkehus, idet én af øerne, Sivholm, er dedikeret til eksklusive rækkehuse med privat parkering og egen brygge med plads til båd eller kajak. Der kommer desuden flere restaurations- og serveringsmiljøer, daginstitutioner og aktivitetsmuligheder på øerne. Den første daginstitution er klar midt i 2020, så området er også oplagt til børnefamilierne,” siger udviklingsdirektør Anette Krarup fra NPV A/S. ”Desuden har vi et 50.000 m2 erhvervsområde ind mod Sydhavnsgade lige ved Tømrergravsgade. Her kommer der flere dagligvareforretninger, et hotel og et kontorfællesskab. Faciliteter og handelsmuligheder, man som beboer vil kunne drage nytte af. Vi har just lavet aftaler med Irma og Fakta, så også her kommer der noget liv og aktivitet,” oplyser Anette Krarup.

Vandet er allestedsnærværende Når den sydlige del af metroen åbner i 2024, bliver det endnu nemmere at komme til og fra Engholmene, der er unik ved, at det ligger tæt på byen samtidig med, at der er stille

og roligt ud mod vandet. Netop vandet tilføjer hele området en meget vigtig dimension. Her er der plads til vandsport, udendørsaktiviteter, lystbådehavn og afslappende spadsereture langs havnekanten. Vandet er allestedsnærværende på Engholmene. Uanset om man befinder sig indenfor eller udenfor, er vandet tilgængeligt i alle retninger. Desuden er den fantastiske beliggenhed i forhold til København med Fisketorvet ved siden af og Kødbyen lige bag ved med til, at området bliver en integreret del af byen.

Lyset ind i boligerne Øerne har fået opført forskellige boliger med forskellige størrelser, men et gennemgående træk er, at der overalt kommer mest muligt lys ind i boligerne. Af den grund er der højere til loftet end i andre lignende boliger, forklarer Anette Krarup. ”Det gør, at lysindfaldet bliver endnu bedre, og da mange af boligerne er gennemlyste, så man får lys ind fra øst-vest eller nord-syd eller rundt om hjørnet betyder det, at man får nogle særdeles lyse og venlige boliger. Et andet fællestræk er boligernes høje standardkvaliteter både i forhold til badeværelsesindretningen og på køkkenfronten. Samtidig har folk stor valgfrihed, når det gælder de ting, de gerne vil have i deres bolig. Det kan for eksempel være overfladerne på køkkenbordene eller lignende. I køkkenet leverer kvalitetsfirmaer som Multiform, Invita og HTH køkkenelementerne, mens vi bruger Dornbracht til badeværelser og blandingsbatterier samt Alape til badeværelsemøblerne.


Det er projektboliger der har kant og er ekstraordinære,

hvilket falder helt i tråd med, at NVP A/S i dag ønsker at udvikle projekter, der er ekstraordinære,” slutter Anette Krarup. Det kan man forvisse sig om ved at gå ind på projektet Engholmenes hjemmeside www.engholmene.dk

ALLE viste visualiseringer er foreløbige visualiseringer af, hvordan ejendomme, havne, kanaler og opholdsområder forventes at se ud, når området er færdigudviklet om ca. 5 år. Boligerne er vist med tilvalg, som ikke er standardindretning. Sælger er ikke ansvarlig for visualiseringerne, og de detaljer der vises. Der tages forbehold for fejl og ændringer. Visualiseringerne er kun til inspiration og ikke en del af kontraktgrundlaget ved et eventuelt køb af en bolig i projektet.

NPV A/S Jægersborg Allé 1A · DK - 2920 Charlottenlund · Tlf. 70 21 01 13 · www.engholmene.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


Sommersol

ESSE SKINCARE SPF 30 SOLBESKYTTELSE Den nye foundation er certificeret økologisk efter COSMOS økologiske standarder som 99,97% naturlig og 58,00% økologisk (mineralsk baserede ingredienser kan ikke certificeres som økologisk dyrkede). Produkterne indeholder 1 million tyndalliserede probiotiske bakterier pr ml og også en serie præbiotika udviklet til at befordre væksten af velgørende mikrober. I overensstemmelse med vores fokus på sensitiv hud er den nye serie uparfumeret, ligesom den bygger på milde konserveringsmidler og hurtigt bionedbrydelige emulgeringsmidler. www.esseskincare.com/da

ZENZ MADE IN DENMARK

Solcreme

I 2010 lancerede Zenz deres første Svanemærkede og professionelle hårplejeprodukter. Det er siden blevet til en komplet serie under navnet Zenz Organic Products. Produkterne er baseret på naturlige og økologisk certificerede ingredienser af høj kvalitet, der skånsomt plejer og styrker hår og hud. Alle Zenz’ hårprodukter er produceret i Danmark af naturlige ingredienser, og størstedelen er baseret på 100 % veganske formler. www. zenzshop.dk

HARO CARE — NYT, DANSK, ØKOLOGISK ANTI-AGE HUDPLEJESERIE

HARO CARE ØKOLOGISK ANTI-AGE HUDPLEJESERIE

Haro Care erer en enny,ny, økologisk, danskproduceret hudplejeserie lavet på Haro Care økologisk, bæredygtig- bæredygtigog danskproduceret og hudplejeserie lavet på naturlige olier, ekstrakter, vitaminer og mineraler. Alt er naturlige olier, ekstrakter, vitaminer og mineraler.

lavet på en bund af de bedste økologiske olier, og produkterne indeholder desuden C-, B- og E-vitaminer, aloe vera, planteekstrakter, hyaluronsyre, ceramider, coenzymaf q10Hanne og peptider. Produkterne— plejer Haro Care er stiftet Robinson eni dybden ægtemed skønhedsnørd der altid har interesseret sig næring fra de økologiske olier, der alle har en molekylestruktur, som for holistisk skønhed og sundhed, og som elsker at forske, teste og producere egne tilpasser sig huden individuelt, og derfor let kan trænge ind. Haro Care forhandles på www.harocare.dk hudplejeprodukter uden konservering, hormoner og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

Haro Cares produkter indeholder kun de bedste hudplejeingredienser. De er sammensat af nøje udvalgte effektive og nærende ingredienser, der arbejder godt sammen og

14 / Mit Østerbro


OP TIL 50% PÅ HELE KØBET

ØNSKER DU FLERE BRILLER AT SKIFTE IMELLEM SÅ FINDER DU DET STØRSTE UDVALG HOS THIELE

VÆLG 2 BETAL FOR 1

E DAG T S D I S NI 23. JU

VED SAMLET KØB AF 2 BRILLER MED STYRKEGLAS BETALER DU KUN FOR DEN DYRESTE Tilbuddet kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter. Gælder ikke Thiele Lavpris og Junior.

DU KAN VÆLGE BRILLER FRA BL.A. GUCCI / ZADIG & VOLTAIRE / NINA RICCI / BOSS TOM FORD / ESCADA / SAINT LAURENT / RAY-BAN® POLICE / CAROLINA HERRERA / PERSOL / ARMANI


Mode-shopping

Ferieshopping Tørklæde fra Margit K Silke/bomuld

Tamaris · Sandal 599 kr.

495 kr.

Tamaris · Sandal 599 kr.

East Copenhagen Peral bracelet 919 kr.

Masai · Top

Tamaris · Sandal

LauRie Bukser

349 kr.

599 kr.

LauRie Denimjakke 1.299 kr.

799 kr.

East Copenhagen Sensu Earrings

LauRie Nederdel

350 kr.

799 kr.

Masai · Bukser 699 kr.

Thi Thao Jackie Top 1599 kr. East Copenhagen Lotus Necklace 879 kr.

Masai · Bukser 899 kr.

KAFFE forhandles hos Companys på Østerbrogade 92 - 35 38 62 62 og Cirque på Trianglen 4 - 35 42 47 70 | BY MICKLEIT forhandles hos Berg på Østerbrogade 100, 35 26 98 00 og Voigt - Østerbrogade 110 - 35 38 59 89 | MASAI kan købes hos Pink på Ndr. Frihavnsgade 26 - 35 26 56 96 | TAMARIS forhandles hos Kjærulff, Østerbrogade 66 - 35 26 50 50 | MARGIT K forhandles hos Kolorit, Dag Hammerskjolds Alle 31, 2100 København Ø - 35 43 33 37 | LAURIE forhandles i Butik Kaffe, Trianglen 4 - 35 42 47 70 | EAST COPENHAGEN JEWELLERY forhandles hos Ohana Guldsmed, Nordre Frihavnsgade 15 - 35 38 00 57

16 / Mit Østerbro


SOMMERKAMPAGNE I OSTEOSTRONG® PÅ ØSTERBRO

Kom til gratis info-aften og hør mere om, hvordan dette banebrydende koncept kan hjælpe dig.

Har du ondt i ryggen og ledsmerter? Er din holdning og balance blevet dårligere med årene? ● Lider du af knogleskørhed? ● Dit  skelet er nøglen til forbedret sundhed og livskvalitet! ●

I OsteoStrong® anvender vi unikke og patenterede maskiner, som udnytter din egen kraft til at stimulere dannelse af nyt knoglevæv. En OsteoStrong-session tager kun et kvarter, og du har hele tiden en personlig træner ved din side, som hjælper dig og kan besvare dine spørgsmål. Læs mere på vores hjemmeside og se vores åbningstider på www.osteostrong.dk

I vores center på Østerbrogade 141 i København Ø er det muligt at styrke dit skelet smertefrit og helt uden brug af medicin! Et kvarter en gang om ugen er nok til at sætte den gode udvikling i gang. I juli og august måned tilbyder vi en særlig sommerkampagne: 1 mdr. OsteoStrong-medlemskab til 700 kr (uden binding, normalpris fra 895 kr)

OsteoStrong®

Østerbrogade 141 · 2100 København Ø · www.osteostrong.dk · Info@osteostrong.dk Grib knoglen og kontakt os på tlf. 78 75 49 45 hvis du har nogle spørgsmål Mit Østerbro / 17


Vi går meget op i

øjets sundhed

Hos Profil Optik på Østerbrogade er de ekstra grundige, når de tjekker øjets sundhed med forskellige forundersøgelser, hvor der screenes for en række potentielle sygdomme og aldersforandringer.

18 / Mit Østerbro / Profilannonce

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Ø

jnene er vores vigtigste sanseapparat og de skal tjene os gennem hele vores tilværelse. Derfor er det afgørende for vores opfattelse af omverdenen, hvordan øjnenes sundhedstilstand er og hvilken type synshjælpemiddel, vi vælger. I den forbindelse tilbyder Profil Optik på Østerbrogade en række grundige

og dybdegående undersøgelser af øjnene fortæller butikschef Sine Bergh. ”Vi kigger på én ting, når man kommer ind til os - om synet er, som det skal være. Derfor udfører vi en række forundersøgelser i forbindelse med vores undersøgelse, hvor vi blandt andet måler trykket på øjnene, tager nethinde-billeder og screener dem for øjensygdomme. Derudover screener vi for aldersforkalkning og forandringer, for forskellige diabetiske forandringer samt for grøn stær. I synsprøven giver vi os tid til at lytte


LIFESTYLE MED FORDELE Har man flere behov for tre eller flere briller, har Profil Optik en Lifestyle-aftale, hvor man betaler sine briller over tre år. Det giver en lang række fordele som eksempelvis styrkegaranti, hvor man i de tre år, ordningen kører, får skiftet glas uden beregning. Aftalen giver også adgang til frit valg mellem briller, solbriller og sportsbriller, årligt synstjek, at man kan bytte en brille ud hvert år, så brillegarderoben altid er opdateret samt en forsikring, der blandt andet dækker skade, tab og tyveri.

til vores kunders behov, så vi kan finde de brilleløsninger, der dækker deres behov bedst muligt.” Alle mennesker har forskellige behov, når det kommer til synet, og derfor har Profil Optik et meget bredt udvalg af synshjælpemidler, siger butikschefen. Hvis man dyrker meget sport, har for vi f.eks. et stort sortiment af sportsbriller eller linseløsninger. Vi har et bredt udvalg af glas (eller brille) løsninger der kan afdække behov som f.eks., nodebriller, pc briller, tv briller, have briller osv. Vores linse sortiment er bredt og her kan vi løse de fleste korrektions behov og eventuelt kombinere kundens forskellige behov med de 2 muligheder”

Butikker samarbejder og supplerer hinanden På Østerbrogade ligger der tre Profil Optik butikker, som samarbejder og som supplerer hinanden i forhold til de forskellige løsninger. ”Vi er i alt 10 ansatte i de tre butikker, så hvis der for eksempel er et specielt behov på kontaktlinser, henviser vi til Staunafdelingen på Østerbrogade 152, hvor

de er eksperter inden for kontaktlinser. Generelt spørger vi grundigt ind til vores kunders behov. På den måde kan vi lave de bedst brilleløsninger til dem, som eksempelvis kan være behov som sportsbriller, tv-briller, nodebriller osv.” ”Vores team spænder bredt. Lige fra vor ældste medarbejder, som har mere end 40 års erfaring i branchen til vores unge elever der er i gang med at uddanne sig. Så vi er godt rustet til alle opgaver og alle aldersgrupper,” siger Sine Bergh.

Førende solbrillebrands Sommeren står lige for døren, og det er tid til at iføre sig solbrillerne igen. ”Profil Optik har et stort solbrilleudvalg, og vi er helt med på den nyeste mode. Vi fører eksempelvis Gucci, Tom Ford, Ray Ban, Oakley, og egne mærker som Vasuma og Fellipini. På brillestel fører vi brands som danske Lindberg, Fleye, Oscar Eide m.fl. Vi har desuden en ny kollektion, Sea to Sea, som er lavet af genbrugsplast, der er samlet op fra havene,” slutter Sine Bergh.

Profil Optik www.profiloptik.dk Østerbrogade 27 tlf. 35 42 07 78 · Østerbrogade 104 · tlf. 35 35 20 21 · Østerbrogade 152 · tlf. 35 26 40 50

Profilannonce / Mit Østerbro / 19


Find inspiration her på siden og kom ind i butikken og lad os vejlede dig når vinen skal vælges.

ROSÉ HØRER SOMMEREN TIL Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

T

il dels fordi den gør sig virkelig dårligt til rødkål og brun sovs, men mest fordi, den emmer af sol, blå himmel og sand mellem tæerne. Dens popularitet er vokset voldsomt i de senere år, hvor danskerne har opdaget, at rosé ikke ’bare’ er rosé, men at rosévine er lige så komplekse og forskelligartede som rød- og hvidvine kan være det.

I takt med den stigende interesse er udvalget blevet meget større end for få år siden. Ligesom med al anden vin, defineres rosévin af drue, terroir og vinhusets produktionsmetoder. Der gemmer sig store smagsoplevelser lige fra de lyse, tørre til de mørkere, kraftigere. Rosévin produceres på røde druer, og ligesom med anden vin afhænger smag og farve primært af druernes skaller. Under produktionen gærer drueskallerne sammen med mosten i

kort tid, hvorefter de fjernes. Helt ned til 4-12 timer - bare lige nok til, at rosévinen får sin lyserøde farve. Jo længere der går, jo mørkere bliver vinen. Alternativt kan billigere rosévine produceres som … suk… et blandingsprodukt af rød- og hvidvin. Undtagelsen til de billige blandingsroséer er mousserende rosévine som f.eks. Rosé Champagne, men det er en helt anden historie.

H.J. HANSEN VINHANDEL Østbanegade 3 · Tlf. 35424311 og 35255819 · Instagram: @hjhansen_ostbanegade · Facebook.com/HJHansenkbh/

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


2018 Rimauresq classique rosé rimauresq

2017/18 Rimo rose rimauresq

2018 Gris blanc Gerard bertrand

Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Perfekt som aperitif Normalpris 130,Normalpris 185,eller til sommerens måltider Pr. flaske v. 2 fl. Pr. flaske v. 2 fl. under sol og blå himmel. Normalpris 130,Normalpris 185,Frisk, elegant og med Pr. flaske v. 2 fl. Pr. flaske v. 2 fl. Normalpris 185,fine florale noter. Normalpris 100,-

Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk med en behagelig, let cremet smag. Afdæmpede noter af rter og fennikel på tungen i et Normalpris 130,glimrende udtryk for den Pr. flaske v. 2 fl. typisk provencalske terroir!

Virkelig, virkelig frisk og frugtig. Normalpris 100,-

Pr. flaske v. 6 fl.

100,140,100,140,85,100,140,85,100,140,85, 100,140,85,100,140,SPAR 60,Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 60,-

Pr. flaske v. 2 fl. 2017/18 RIMO ROSE RIMAURESQ

1045030917/18

SPAR 60,-

Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk med en behagelig, let cremet smag. Afdæmpede noter af urter og fennikel på tungen i et glimrende udtryk for den typisk provencalske terroir!

2017/18 RIMO ROSE /Grenache Syrah /Cinsault

RIMAURESQ Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter

1045030917/18

Pr. flaske v. 2 fl.

100,100,Normalpris 130,-

SPAR Pr. flaske60, v. 2-fl. 2017/18 RIMO ROSE RIMAURESQ

SPAR 60,-

1045030917/18

Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk med en behagelig, let cremet smag. Afdæmpede noter af urter og fennikel på tungen i et glimrende udtryk for den typisk provencalske terroir!

2017/18 RIMO ROSE

RIMAURESQ Syrah /Cinsault /Grenache

1045030917/18

Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk Riedel Extreme Rosé med en behagelig, let cremet smag. Afdæmpede noter af urter og fennikel på tungen i et glimrende udtryk for den typisk provencalske terroir! Syrah /Cinsault /Grenache Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter Riedel Extreme Rosé

Normalpris 170,-

Pr. flaske v. 2 fl.

150,150,Normalpris 170,-

SPAR Pr. flaske40, v. 2-fl. 2018 SANCERRE ROSE

DOMAINE DE LA GARENNE, REVERDY, AOP

SPAR 40,-

1051450918

Svagt krydret, men alligevel en meget frugtrig og frisk rosé. 100% Pinot ROSE Noir 2018 SANCERRE

DOMAINE DE LA GARENNE, Fjerkræ REVERDY, AOP/salater Riedel Extreme Rosé 1051450918 Svagt krydret, men alligevel en meget frugtrig og frisk rosé.

1045030917/18 Normalpris 185, -

SPAR 90,Pr. - flaske v. 6 fl. SPAR 90,-

Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk Pr. flaske v. 2enfl.behagelig, med let cremet smag. 2017/18 RIMO ROSE

RIMAURESQ

Normalpris1044960918 100,-

Pr. flaske v. 6 fl.

Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Perfekt som aperitif eller til sommerens 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ Afdæmpede måltider under sol og blå himmel. RIMAURESQ noter af urter og fennikel RIMAURESQ på tungen i et glimrende udtryk for Frisk, elegant og med fine florale noter. 1045030917/18 1044960918 den typisk provencalske terroir! CLASSIQUE ROSÉ 2018 GRIS BLANC Klassisk, Normalpris 100,Normalpris2018 130,RIMAURESQ Normalpris Cinsault /Syrahrosévin /Rolle cuvée. /Mourvèdre Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk 185,sydfransk RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Grenache /Carignan Syrah /Cinsault med en behagelig, let/Grenache cremet smag. Perfekt som aperitif eller til sommerens 1044960918 Afdæmpede noter af urter og fennikel 1726580918 måltider under/lyst sol kød og blå himmel. Fjerkræ /grill Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter på tungen i et glimrende udtryk for Frisk, elegant og med fine florale noter. Virkelig, virkelig frisk og frugtig. Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Riedel Extreme Rosé Riedelprovencalske Extreme Rosé den typisk terroir! Perfekt som aperitif eller til sommerens Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Grenache Noir 2017/18 RIMO ROSEmåltider under sol og blå himmel. 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ Gris /Grenache 2018 GRIS BLANC Grenache /Carignan Syrah /Cinsault /Grenache RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Frisk, elegant og med fine florale noter. RIMAURESQ Apéritif /skaldyr /lyse fisk Fjerkræ /lyst kød /grill Normalpris 130,Normalpris 185,Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter 1045030917/18 1044960918 1726580918 Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme Rosé Virkelig, virkelig Grenache /Carignan Normalpris 130,sydfransk Normalpris 185, - frisk og frugtig. 2018Sprød RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ 2018 GRIS BLANC Klassisk Provence-rosé! og frisk Klassisk, rosévin cuvée. RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP med en behagelig, let cremet smag. Perfekt som aperitif eller til sommerens Fjerkræ /lyst kød /grill Grenache Gris /Grenache Noir Afdæmpede noter af urter og fennikel måltider under sol og blå himmel.

SPAR 60,-

SPAR 90,-

SPAR 90,-

Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 60,-

Pr. flaske v. 6 fl.

Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 90,-

SPAR 90,-

SPAR 90,-

2018 GRIS BLANC

GERARD BERTRAND, AOP

1726580918

Virkelig, virkelig frisk og frugtig.

2018 GRIS BLANC Grenache Gris /Grenache Noir GERARD BERTRAND, AOP

Apéritif /skaldyr /lyse fisk 1726580918 Riedel Extreme Rosé Virkelig, virkelig frisk og frugtig.

Pr.90, flaske SPAR - v. 2 fl.

Pr. flaske SPAR 90,- v. 2 fl.

Grenache Gris /Grenache Noir Apéritif /skaldyr /lyse fisk Riedel Extreme Rosé

Normalpris 100,-

Pr. flaske v. 6 fl. Pr. flaske v. 6 fl. Normalpris 100,-

100,-100,- 140,- 140,- 85,- 85,85,100,140,85,-100,-140, 170, 150, 69, --

Pr. flaske v. 2 fl.

1044960918

Pr. flaske v. 2 fl.

1726580918

Riedel for Extreme Rosé på tungen i et glimrende udtryk Frisk, elegant og med fine florale noter. Apéritif /skaldyr /lyse fisk Virkelig,130, virkelig Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Normalpris 100,Normalpris - frisk og frugtig. Normalpris 185,den typisk provencalske terroir! Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Riedel Extreme Rosé Perfekt som aperitif eller til sommerens Grenache Grenache /Carignan 2017/18Syrah RIMO/Cinsault ROSE måltider 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ Gris /Grenache Noir 2018 GRIS BLANC /Grenache under sol og blå himmel. RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Frisk, elegant og med fine florale noter. RIMAURESQ Apéritif /skaldyr /lyse fisk Fjerkræ /lyst kød /grill Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter 1045030917/18 1044960918 1726580918 Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme RoséCinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Virkelig, virkelig frisk og frugtig. Grenache /Carignan Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Syrah /Cinsault /Grenache Normalpris Normalpris 130, - aperitif eller til sommerens Normalpris 185,med en behagelig, let cremet smag. Perfekt som Normalpris 210,- 100,Normalpris 170, Fjerkræ /lyst kød /grill Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter Afdæmpede noter af urter og Grenache Gris /Grenache Noir fennikel måltider under sol og blå himmel. Riedel på tungen i et glimrende udtryk forExtreme Rosé Frisk, elegant og med fine florale noter. Riedel Extreme Rosé Apéritif /skaldyr /lyse fisk den typisk provencalske terroir! 2017/18 RIMO ROSE 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ 2018 GRIS BLANC Normalpris 100,Normalpris 185,Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Riedel Extreme Rosé RIMAURESQ RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Grenache /Carignan Syrah /Cinsault /Grenache 2017/18 Normalpris RIMO ROSE 170, 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ 2018 GRIS BLANC Normalpris 210,1045030917/18 1044960918 1726580918 RIMAURESQ RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Fjerkræ /lyst kød /grill Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter Virkelig, virkelig frisk og frugtig. Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. 1726580918 1045030917/18 1044960918 Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme Rosé med en behagelig, let cremet smag. Perfekt som aperitif eller til sommerens Grenache Klassisk Provence-rosé!2017/18 Sprød og friskROSE Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. 210, Normalpris 170,RIMO 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ Virkelig, virkelig frisk og frugtig. 2018 GRIS BLANCGris /Grenache Noir Afdæmpede noter af Normalpris urter og fennikel måltider under sol og blå himmel. med en behagelig, let cremet smag. i et glimrende udtryk for Perfekt som aperitif ellerRIMAURESQ til sommerens RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP/lyse fisk på tungen Frisk, elegant og med fine florale noter. Grenache Gris /Grenache Apéritif /skaldyr Noir Afdæmpede noter af urterden og typisk fennikel måltider under sol og blå himmel. provencalske terroir! 1045030917/18 1044960918 1726580918 Normalpris 100, - tungen i et glimrende udtryk for Normalpris 185,på Frisk, elegant og med fine floraleCinsault noter. /Syrah /Rolle /Mourvèdre Apéritif /skaldyr /lyse fisk Riedel Extreme Rosé den typisk provencalskeKlassisk terroir!Syrah /Carignan Virkelig, virkelig frisk og frugtig. /Cinsault /Grenache Provence-rosé! Sprød og frisk Klassisk,Grenache sydfransk rosévin cuvée. Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Riedel Extreme Rosé med en behagelig, let cremet smag. Perfekt Fjerkræ som aperitif eller til sommerens /lyst Syrah /Cinsault /GrenacheFede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter Grenache /Carignan Normalpris 210, - kød /grill Normalpris 170,Grenache Gris /Grenache Noir Afdæmpede noter af urter og fennikel måltider under sol og blå himmel.

Riedel Extreme Rosé Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk med en behagelig, let cremet smag. Afdæmpede noter af urter og fennikel på tungen i et glimrende udtryk for den typisk provencalske terroir!

Normalpris 130,-

RIMAURESQ

SPAR 90,-

Normalpris 130,-

Normalpris 100,2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ

Pr. flaske v. 2 fl.

2017/18 RIMO ROSE

SPAR 90,-

Pr. flaske v. 6 SPAR fl. 90,-

SPAR 60,-Normalpris 185,-

Normalpris 130,-

Pr. flaske v. 2 fl.

85,85,-

Normalpris 100,-

Pr. flaske v. 6 fl.

Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 60,-

SPAR 90,-

Pr.flaske flaskev.v.22fl.fl. Pr.

140,150, 140,-150,-

SPAR 90,-

Pr. flaske v. 6 fl. Pr. flaske v. 2 fl.

85,- 150,Pr. flaske

Pr. flaske v. 2 fl.

69,-85,

Pr. flaske v. 2 fl.

150,-

2018 Décoré SPAR 40,Pr. flaske v. 2 fl. Plaimont SPAR 90,-

Pr. flaske

170,-

69,-

SPAR 90,-

SPAR SPAR 80,-90,-

Pr. flaske v. 2 fl.

Pr. flaske

Pr. flaske v. 6 fl. Pr. flaske v. 2 fl.

170,-

SPAR 90,-

Riedel Extreme Rosé på tungen i et glimrende udtryk for Fede /grøntsagsretter RIMAURESQ DOMAINE DEfisk LA /fjerkræ GARENNE, den typisk provencalske terroir! REVERDY, AOP 1045030917/18 Riedel Extreme Rosé

SPAR 80,-

2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ 2018 GRIS DES BLANC 2017/18 MOULIN COSTES 2018 DÉCORÉ Riedelog Extreme Rosé Fjerkræ /lyst kød /grill Frisk, elegant med fine floraleDOMAINES noter.GERARD RIMAURESQ BERTRAND, AOP BUNAN, AOP

Pr. flaske v. 2 fl.

PLAIMONT 1044960918 Riedel Extreme Rosé

2018 SancerreSPAR 80,rose domaine Pr. flaske 2018 v. 2 fl. DÉCORÉ de la garenne, reverdy, aop

SPAR 90,-

SPAR 90,-

Pr. flaske v. 2 fl.

69,-

SPAR40, 60,-SPAR

SPAR Pr. flaske90, v. 6-fl. SPAR 40,2017/18 RIMO ROSE 2018 SANCERRE ROSE

SPAR Pr. flaske90, v. 2-fl.

SPAR 90,-

Pr. Pr.flaske flaskev. 2 fl.

SPAR 60,-

Pr. flaske v. 2 fl.

Pr. flaske v. 6 fl.

Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 60,-

Apéritif /skaldyr /lyse fisk

170,-

2017/18 Moulin des costes domaines bunan, aop

1726580918 1053830917/18 Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Riedel Extreme Rosé 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE 2018 GRIS BLANC 1051450918 Normalpris1049240918 210, Normalpris 170,- ROSÉ Grenache /Carignan Virkelig, og frugtig. Syrah /Cinsault /Grenache Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. Elegant frugtig virkelig bouquetfrisk af mango RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Klassisk Provence-rosé! Sprød og frisk Svagt krydret, men med SANCERRE en behagelig, let cremet smag. Perfekt som aperitif eller til sommerens og eksotiske frugter. ren 2018 ROSE 2017/18 MOULIN DESMeget COSTES Fede fisk /fjerkræ /grøntsagsretter Cabernet Sauvignon /Merlot Fjerkræ /lyst kød /grill 1044960918 1726580918 Grenache Gris /Grenache Noir alligevel enDE meget og harmonisk smag AOP med velafbaAfdæmpede noter af urter og fennikel måltider under sol og blå himmel. DOMAINE LA GARENNE, DOMAINES BUNAN, Riedel Extreme Rosé frugtrig ogAOP frisk rosé. Virkelig, virkelig frisk og frugtig. PLAIMONT Riedel lancerede ogApéritif frugtige/skaldyr noter. /lyse fisk Klassisk, sydfransk rosévin cuvée. på tungen i et glimrende udtryk for Extreme Rosé Frisk, elegant og/terrassevin med fine florale noter. REVERDY, Apéritif /tapas 1053830917/18 Perfekt som aperitif eller til sommerens den typisk provencalske terroir! 1051450918 1049240918 Riedel Extreme Rosé/Rolle /Mourvèdre Grenache Gris /Grenache 100% Noir Pinot Noir Cinsault /Syrah Riedel Extreme Rosé Mourvèdre /Cinsault Elegant frugtig bouquet af /Grenache mango måltider under sol og blå himmel. Normalpris 210,Normalpris 170, 2018 ROSEfine florale noter. 2017/18 MOULIN DES COSTES Grenache /Carignan Svagt krydret, men Syrah /Cinsault /Grenache og eksotiske frugter. på Meget Frisk, SANCERRE elegant og med /salater Apéritif /skaldyr /lyse fiskFjerkræ Fisk og fjerkræ grill ren DOMAINE DE LA GARENNE, DOMAINES BUNAN, AOP Cabernet Sauvignon /Merlot alligevel en meget og harmonisk smag med velafbaFjerkræ /lyst kød /grill Fede fisk /fjerkræ PLAIMONT Riedel Extreme Rosé/grøntsagsretter Cinsault /Rolle /Mourvèdre RiedelBLANC Extreme Roséfrugtrig 2018 RIMAURESQ CLASSIQUE ROSÉ 2018 GRIS REVERDY, AOP/Syrah Riedel og frisk rosé. lancerede ogExtreme frugtigeRosé noter. 1053830917/18 Apéritif /tapas /terrassevin Grenache /Carignan RIMAURESQ GERARD BERTRAND, AOP Riedel Extreme Rosé 1051450918 Riedel Extreme Rosé 1049240918 100% Pinot Noir Riedel Extreme Rosé Elegant frugtig bouquet af mango Mourvèdre /Cinsault /Grenache 1044960918 1726580918 Fjerkræ /lyst kød /grill Svagt krydret, men og eksotiske frugter. Meget ren Fjerkræ /salater Fisk og fjerkræ på grill Virkelig,Cabernet virkelig frisk og frugtig. 2018 SANCERRE ROSE 2017/18 MOULIN DES COSTES Sauvignon /Merlot Klassisk, sydfransk alligevel en meget Riedel Extremerosévin Rosé cuvée. og harmonisk smag med velaf baIndsmigrende duft med noter af hindbær BUNAN, og brombær DOMAINE DE LA GARENNE, DOMAINES AOP og Perfekt som aperitif Riedel Extreme Rosé frugtrig og frisk rosé.eller til sommerens Riedel Extreme Rosé lancerede og frugtige noter. Apéritif /tapas /terrassevin Grenache Gris /Grenache Noir PLAIMONT nuancer af tropisk frugt og grapefrugt. REVERDY, AOP måltider under sol og blå himmel. 1053830917/18 Normalpris 210,Normalpris 170, -/Cinsault 1051450918 Pinot Noir fine florale noter. Riedel /skaldyr Extreme/lyse Roséfisk Cabernet Sauvignon-druen Frisk, 100% elegant og med 1049240918 Mourvèdre /Grenache skinner tydeligt igennem med Apéritif Elegant frugtig bouquet af mango 2018 SANCERRE ROSE 2017/18 MOULIN DES COSTES Normalpris 210,Normalpris 170, det typiske hint af solbær. Fjerkræ /salater Cinsault /Syrah /Rolle /Mourvèdre Riedel Extreme Rosé Svagt krydret, men Fisk og fjerkræ på grill og eksotiske frugter. Meget ren DOMAINE DE LA GARENNE, DOMAINES BUNAN, Cabernet Sauvignon /Merlot En megetAOP forfriskende, og fyldig rosé med Indsmigrende duft med sommerlig noter af og smag brombær og Grenache /Carignan alligevel en meget PLAIMONT oghindbær harmonisk meden velafbaREVERDY, AOP Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme Rosé 1053830917/18 frugtrig og frisk rosé. lækker, sødmefuld af og jordbær. nuancer af tropiskeftersmag frugt og grapefrugt. lancerede frugtige noter. Apéritif /tapas /terrassevin Fjerkræ /lyst kød /grill 1051450918 1049240918 Elegant frugtig bouquet af mango Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med 100% Pinot Noir Riedel Extreme Rosé 170,Mourvèdre /Cinsault /Grenache Extreme Normalpris 210,Normalpris SvagtRiedel krydret, men Rosé og eksotiske frugter. Megetdet rentypiske hint af solbær. 2018 SANCERRE ROSE 2017/18 MOULIN DES COSTES Cabernet Sauvignon /Merlot alligevel en meget Fjerkræ /salater og harmonisk smag med velafbaFisk og fjerkræ på grill En meget forfriskende, sommerlig og fyldig roséAOP med en duft med noter af hindbær og brombær og DOMAINE Indsmigrende DE LA GARENNE, DOMAINES BUNAN, frugtrig og frisk rosé. lancerede og frugtige noter. /tapas /terrassevin PLAIMONT REVERDY, AOPExtreme Riedel RoséApéritif Riedel Extreme Rosé lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær. 1053830917/18 nuancer af tropisk frugt og grapefrugt. 1051450918 100% Pinot Noir Riedel Extreme Rosétydeligt igennem 1049240918 Mourvèdre /Cinsault /Grenache Cabernet Sauvignon-druen skinner med Elegant frugtig bouquet af mango Fjerkræ /salater Svagt krydret, men det typiske hint af solbær. Normalpris 170,Fisk og fjerkræ på grill og eksotiske frugter. Meget ren Normalpris 210,Cabernet Sauvignon /Merlot alligevel enEn meget og harmonisk smag med velafbameget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med en Riedel Extreme Rosé Riedel og Extreme Roséog Indsmigrende duft med noter af hindbær brombær frugtrig og frisk rosé. lancerede og frugtige noter. Apéritif /tapas /terrassevin Normalpris 210,- af jordbær. nuancer af tropisk frugt og grapefrugt. lækker, sødmefuld eftersmag 100% Pinot Noir Riedel Extreme Rosé tydeligt igennem med Mourvèdre /Cinsault /Grenache Cabernet Sauvignon-druen skinner

Indbydende rosé i det smukkeste flor Indsmigrende duft med noter af hindbær SPAR 40,og brombær og nuancer af tropisk frugt og grapefrugt. Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med det typiske hint af solbær. En meget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med en lækker, sødmefuld Pr. flaske eftersmag af jordbær.

69,69,-

Pr. flaske

SPAR 90,-

69,-

SPAR2018 40,-DÉCORÉ

Pr. flaske v. 2 fl.

150,-

Pr. flaske

170,-

69,-

SPAR 80,-

Elegant frugtig bouquet Pr. flaske v. 2 fl.

170,-

af mango og eksotiske Svagt krydret, men SPAR 80,alligevel en meget Indbydende rosé i det smukkeste flor frugter. Meget ren og 2018 DÉCORÉ harmonisk smag med frugtrig og frisk rosé. SPAR 80, -flaske velafbalancerede Indbydende rosé i det smukkeste flor Pr. Pr. flaske v. 2 fl. Pr. flaske v. 2 fl. og frugtige noter. Pr. flaske Pr. flaske v. 2 fl. Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 40, 2018 DÉCORÉ

150,-150,- 69,- 69,- 170,- 170,fund 170,150,- Ettilsandt prisen... 69,Et sandt fund 170,150, 69,til prisen... 170,-

Indbydende rosé i det smukkeste flor

2018 DÉCORÉ

Pr. flaske

Pr. flaske v. 2 fl.

SPAR 40,-

Indbydende SPAR 40,rosé - i det smukkeste flor Pr. flaske v. 2 fl. Indbydende rosé i det flor 2018 SPAR Pr. flaske v. 2smukkeste fl. 40,SANCERRE ROSE

Fjerkræ /salater

SPAR 80,-

Pr. flaske

2018 DÉCORÉ PLAIMONT

1049240918

Cabernet Sauvignon /Merlot Apéritif /tapas /terrassevin Extreme Rosé 2018Riedel DÉCORÉ

PLAIMONT

1049240918

/Merlot IndbydendeCabernet roséSauvignon i det smukkeste flor Apéritif /tapas /terrassevin

SPAR 80,-

Pr. flaske v. 2 fl.

Fisk og2018 fjerkræDÉCORÉ på grill 2018 DÉCORÉ RiedelPLAIMONT Extreme Rosé

det typiske hint af solbær. Indsmigrende duft med noter af hindbær og brombær 2018 SANCERRE ROSEog DOMAINE DE LA GARENNE, En DE meget forfriskende, sommerlig REVERDY, AOP og fyldig rosé med en Riedel Extremenuancer Rosé af tropisk frugt og DOMAINE LA GARENNE, grapefrugt. PLAIMONT REVERDY, AOP lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær. 1051450918

Pr. flaske

Pr. flaske v. 2 fl.

1049240918 Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med 1051450918 1049240918 Svagt krydret, men det typiske hint af solbær. Cabernet Sauvignon /Merlot alligevel en meget Normalpris 210,Svagt -og fyldig krydret, ROSE og brombær og En meget forfriskende, sommerlig rosémen medduft en2018 Indsmigrende medSANCERRE noter af hindbær Cabernet Sauvignon /Merlot frugtrig og frisk rosé. alligevel en meget DOMAINE DE LA GARENNE, Apéritif /tapas /terrassevin lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær. af tropiskAOP frugt og grapefrugt. PLAIMONT frugtrig og frisknuancer rosé. REVERDY, Apéritif /tapas /terrassevin 100% Pinot Noir Riedel Extreme Rosé Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med 1051450918 1049240918 100% Pinot Noirdet typiske hint af solbær. Riedel Extreme Rosé Fjerkræ /salater Svagt krydret, men Fjerkræ /salater En meget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med en 2018 SANCERRE ROSE alligevel Cabernet Sauvignon /Merlot Riedel Extreme Rosé en meget DOMAINE DEExtreme LA GARENNE, lækker, sødmefuld Riedel Rosé frugtrig ogeftersmag frisk rosé.af jordbær. 2017/18 MOULIN DES COSTES Apéritif /tapas /terrassevin PLAIMONT REVERDY, AOP

SPAR 80,-

2017/18 MOULIN DES COSTES DOMAINES BUNAN, AOP 2017/18 MOULIN DES COSTES DOMAINES BUNAN, AOP

1053830917/18

Indbydende rosé i det smukkeste flor Et sandt fund SPAR 80,SPAR 40,2018 DÉCORÉ SPAR 80, -fl. Pr. flaske v. 2 til prisen... Et sandt fund 2018 DÉCORÉ Indbydende rosé i det smukkeste flor Et sandt fund til prisen...

170,-

DOMAINES BUNAN, AOP

SPAR 80,-

1053830917/18

100% Pinot Noir

1051450918

til prisen...

Svagt krydret, men Elegant frugtig bouquet af mango alligevel en meget og eksotiske frugter. Meget ren frugtrig og frisk rosé. og harmonisk smag med velafbalancerede og frugtige noter.

1053830917/18

Riedel Extreme Rosé

Riedel Extreme Rosé Elegant frugtig bouquet af mango og eksotiske frugter. Meget ren og harmonisk smag med velafbalancerede og frugtige noter.

Riedel Extreme Rosé

Elegant frugtig bouquet af mango og eksotiske frugter. Meget ren Elegant frugtig bouquet af mango 2017/18 MOULINsmag DES COSTES og harmonisk med velafbaog eksotiske frugter. Meget ren AOPnoter. lancerede og frugtige og harmonisk smag medDOMAINES velaf ba- BUNAN, lancerede og frugtige noter. 1053830917/18 Mourvèdre /Cinsault /Grenache frugtig bouquet af mango Mourvèdre /CinsaultElegant /Grenache Fisk og fjerkræ på grill og eksotiske frugter. Meget ren FiskMOULIN og fjerkræ grill 2017/18 DESpåCOSTES Riedel smag Extreme Rosé og harmonisk med velafbaDOMAINES BUNAN, AOP Riedel Extreme Rosé lancerede og frugtige noter. 1053830917/18

1049240918 Mourvèdre /Cinsault /Grenache Elegant frugtig bouquet af mango Indbydende roséIndsmigrende i det smukkeste flor duft med noter af hindbær og brombær og frugter. Meget renFisk og fjerkræ på grill og eksotiske

Cabernet Sauvignon /Merlot Indsmigrende duft med noter af hindbær og og grapefrugt. og harmonisk smag med velafbanuancerogafbrombær tropisk frugt Riedel Extreme Rosé Riedel Extreme Rosé lancerede og frugtige noter. /tapas /terrassevin nuancerApéritif af tropisk frugt og grapefrugt. Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med

Et sandt fund til prisen...

100% Pinot Noir

2017/18 MOULIN/Cinsault DES COSTES Mourvèdre /Grenache Fjerkræ /salater DOMAINES BUNAN, AOP Fisk og fjerkræ på grill

Fjerkræ /salater

1053830917/18

Cabernet Sauvignon-druen skinner medaf solbær. Riedel Extreme Rosétydeligt detigennem typiske hint Mourvèdre /Cinsault /Grenache det typiske af solbær. Enhint meget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med Fisk en og fjerkræ på grill med noter afenhindbær og brombær og En meget forfriskende,Indsmigrende sommerlig ogduft fyldig rosé med lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær. Riedel Extreme Rosé nuancer tropisk frugt og grapefrugt. lækker, sødmefuld eftersmag af af jordbær. Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med det typiske hint af solbær. meget forfriskende, sommerlig Indsmigrende duft medEn noter af hindbær og brombær og og fyldig rosé med en lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær. nuancer af tropisk frugt og grapefrugt.

Indbydende rosé i det smukkeste flor

Indbydende rosé i det smukkeste flor

sandt fund Et sandt Et fund til Vi tilbyder til prisen... prisen... Indbydende rosé i det smukkeste flor fragtfri levering Et sandt fund BOOK EN VINSMAGNING FOR DIT FIRMA ELLER VINKLUB: ved køb af mindst til prisen... kontakt os på oestbanegade@hjhansen.dk eller på lch@hjhansen.dk Et sandt fund 6 flasker eller Et sandt fund over. til prisen... til prisen...

100% Pinot Noir

Fjerkræ /salater

Riedel Extreme Rosé

Indsmigrende duft med noter af hindbær og brombær og Extreme Rosé nuancerRiedel af tropisk frugt og grapefrugt. Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med det typiske hint af solbær. En meget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med en lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær.

Mourvèdre /Cinsault /Grenache Fisk og fjerkræ på grill Riedel Extreme Rosé

Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med det typiske hint af solbær. En meget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med en lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær.

Indsmigrende duft med noter af hindbær og brombær og nuancer af tropisk frugt og grapefrugt. Cabernet Sauvignon-druen skinner tydeligt igennem med det typiske hint af solbær. En meget forfriskende, sommerlig og fyldig rosé med en lækker, sødmefuld eftersmag af jordbær.

Et sandt fund til prisen...

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


Udeliv og elevatorer

GØR BOLIGEN BEDRE Altan.dk, der opfører altaner og elevatorer i eksisterende ejendomme og dermed skaber lys og nemmere tilgængelighed, er særdeles aktive på Østerbro og er blandt andet i fuld gang med spændende projekter på Lipkesgade og Stockholmsgade.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Ø

sterbro er en af landets suverænt mest populære boligområder. Det ved alle, som bor her, og det viser de tårnhøje kvadratmeterpriser, som er galopperet deropad’. Det er blandt andet derfor, mange ældre ejendomme er blevet istandsat de seneste år. Det gælder vinduer, bad, køkken, varme og isolering og næste skridt i forhold til at øge komforten er at opsætte altaner, etablere terrasser eller elevatorer i

22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

ejendommen, så adgangen til lys og luft samt tilgængeligheden øges markant.

Altaner og elevatorer til andelsforening Altan.dk, der både sætter opsætter altaner og indbygger elevatorer i eksisterende ejendomme, har p.t. gang i flere spændende projekter på Østerbro, hvor de særdeles aktive. Som eksempelvis i Lipkesgade, hvor de er i færd med at levere både elevatorer og altaner til en andelsforening med 3 opgange og godt 30 andelshavere. ”Vi har arbejdet i flere år på at realisere elevatorprojektet sammen med et altanprojekt. Andelsforeningen fik for 10 år opført


Samtidig har mange af beboerne i de øverste etager ønsket en elevator, så de nemmere kan komme op og ned. Der bliver jo flere og flere ældre og indimellem kniber det med at gå helt op til 3., 4. eller 5. sal. Det problem løser man fuldstændigt med en elevator. Foreningen stemte derfor opførelsen af elevatorerne igennem med et stort flertal,” fortæller projektchef Kurt Andersen fra Altan.dk

Elevator i trapperum Selve projektet går i korte træk ud på, at Altan.dk river bagtrapperne ned, bibeholder reposerne og installerer elevator i trapperummet i stedet. Så laver man en 100 procent brandsikring derude, hvilket der er krav om, når man fjerner en flugtvej. Samtlige hoveddøre og bagtrappernes døre udskiftes til lyd- og branddøre, så man får sikre branddøre. Et andet lovkrav er installation af et sprinkleranlæg ved hovedtrappen. Elevatorerne går helt fra kælderen til tagterrassen, som der er direkte adgang til. ”På den måde er elevatorerne også til glæde for folk i stueetagen eller på 1. sal. Det bliver meget nemmere for dem at komme op på den dejlige tagterrasse med deres serveringsbakker, drikkelse, tæpper, osv.,” siger Kurt Andersen.

HÅNDTERER HELE BYGGEPROCESSEN

Da Altan.dk forestår hele byggepro-

cessen på Lipkesgade - og i lignende andre projekter - undgår Andelsforeningen og de enkelte beboere at skulle tage kontakt til flere forskellige virksomheder, hvis de gerne vil kommunikere omkring byggeprocessen. ”Alt går igennem os, så man ikke skal ’kæmpe’ med en håndfuld andre håndværkerfirmaer som elektrikere, kloakfolk, tømrere, vvs’ere og så videre. Vi håndterer hele processen, og andelsforeningen har kun én kontakt, nemlig Altan.dk!

Det gør hele processen både nemmere og smidigere. Samtidig bliver det også langt

en fantastisk tagterrasse og i den forbindelse har flere beboere, specielt dem i de nedre etager, ønsket en lettere tilgængelighed til tagterrassen.

billigere, hvis man får leveret og opført altaner og elevatorer samme sted fra,” fortæller projektchefen.

LÆS OGSÅ OM VORES PROJEKT PÅ STOCKHOLMSGADE PÅ NÆSTE SIDE

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23


INVESTERING TJENER SIG IND

Årsagen er indlysende: Fordelen

ved Stockholmsgade- og Lipkesgadeløsningen er, at når elevatoren eksempelvis er ved hovedtrappen, så stopper man direkte ud for hoveddøren, når man kører op. Det er en stor fordel for de ældre mennesker, der gerne vil blive boende i deres ejendomme, men som har problemer med bentøjet. Eller hvis man har ældre familiemedlemmer, der ikke kan klare turen op ad trapperne. Så det kan både være for ens egen skyld eller familiens, at man får indbygget en elevator i en ældre ejendom. Samtidig kan investeringen hurtigt tjene sig ind igen, da ejendom-

Et andet spændende Østerbroprojekt finder sted på den gamle ambassadegade Stockholmsgade. Her er en gammel skole/ undervisningsinstitution ved at blive bygget om til ejerlejligheder med tagterrasser og altaner. I forbindelse med byggeriet skal der installeres to elevatorer, den ene i hovedtrappen, mens der opføres en ny skat, hvor den anden elevator skal ligge. I den forbindelse har Altan.dk fjernet flere vægge og trapper. Ligesom i Lipkesgade går elevatorerne fra kælder til tagterrassen. Det er en Gefion Group, som er specialister i udvikling og salg af boligejendomme med en attraktiv beliggenhed i Storkøbenhavn, der bygger skolen om og videresælger lejlighederne som ejerlejligheder. Når man som bygherre udvikler og udstykker ejendomme, så er det oplagt at tænke tilgængelighed og elevator med i projektet. Det er der flere udviklere, som arbejder aktivt med for tiden. Mange vil gerne udnytte taglejlighederne, og så tænkes elevatorer med ind omkring at skabe værdi for ejendommene, forklarer Kurt Andersen.

men bliver mere værd,” fortæller Kurt Andersen og tilføjer: Når man Investerer i gamle ejendomme, stilles der krav om en vis grad af komfort som eksempelvis elevatorer, altaner og en lettilgængelig adgang til tagterrassen. Her har Altan.dk stor erfaring og viden om, hvordan man strikker et projekt sammen fra A til Z, og hvis man går med tanker om at få opsat altan eller elevator, skal man endelig tage kontakt til os.

FRA SKOLE TIL EJERLIGHEDER

Selv om vi er markedsførende i Danmark, er ingen opgave for stor eller lille til os.

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

24 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Til dine trætte ben til flyttekasserne til barnevognen til din syge moster til kørestolen

til det gode liv i byen

Drømmer I om elevator i jeres ejendom? Altan.dk indbygger elevatorer i byens ældre etageejendomme, og vi klarer alt lige fra første besigtigelse, til elevatoren kører. Når I har fået et tilbud fra os, er prisen altid fast og inkluderer hele processen.

Altan.dk vil, gennem lys, luft og nemmere tilgængelighed, optimere det gode liv i byen. Uanset om du ønsker at optimere din lejlighed med altaner eller elevatorer, kan vi hjælpe dig.

210x297_Elevator_annonce_juni2019.indd 1

Altan.dk / Æblegården Næstvedvej 60 / 4180 Sorø 70 70 20 18 / info@altan.dk

06/06/2019 12.52


MENY

SOL OVER NORDHAVN! Tiden er endelig kommet, hvor vi for alvor kan nyde vores altan, have eller terrasse. Det er også tiden, hvor vi flokkes ned til vandet for at nyde aftensolen med et glas rosé eller en god øl. MENY Nordhavn er områdets sommercentral, og her finder du alt det, du skal bruge for at nyde årstiden i fulde drag! Få dine drikkevarer i alle genrer, tag maden med dig, lige fra lette snacks til små anretninger til en perfekt picnic.

Southamptongade 2 st., 2150 Nordhavn Åbningstider: Man.- fre. 9:00-20:00 lør. - søn. 9:00 - 19:00. Der tages forbehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer.


JORDBÆR Jordbær står lysende klart som et symbol for sommer. Få lækre, søde, økologiske jordbær fra Ventegodtgård. Gården ligger ved Køge, og bærrene plukkenes aftenen før, du finder dem her i MENY Nordhavn. Vi anbefaler at nyder dem, med frisk gårdmælk fra Øllingegaard, som du kan tappe fra vores mælkemaskine.

HINDBÆR Friske og lækre hindbær. Perfekt til dine desserter, eller som topping til din skyr eller yoghurt. Vi anbefaler dem særligt til at blande i din smoothie eller sommercocktail.

VANDMELON En af sommerens store favoritter hvert år er selvfølgelig vandmelonen. Du får den her, saftig og læskende hele sommeren. Nyd den skiveskåret, direkte fra køleskabet, eller som tern i din sommersalat.

ANANAS Skal du bruge ananas til din dessert, salat eller cocktail, så prøv vores Pineapple Slicer. Den skiveskærer din ananas på 15 sekunder – så er der frisk og lækker ananas, lige til at tage med dig på farten.

YOSA Yosa Havresnack fra Fazer er dit plantebaserede alternativ til morgenmaden eller mellemmåltidet. Den er fermenteret og lavet på syrnet havre og kan nydes, som den er, eller i en smoothie, sammen med friske bær. Det oplagte valg til den veganske livsstil.

GIO IS Det er en fornøjelse for os at kunne byde på ægte, håndlavet italiensk is fra Gio. Denne delikate og autentiske is er inspireret af gamle romerske opskrifter og traditioner. Vi har et bredt udvalg i butikken, chokolade, mint, cappuccino, hasselnød, orange trøffel, rabarber, hindbær, mango, jordbær og vanilje.

Southamptongade 2 st., 2150 Nordhavn Åbningstider: Man.- fre. 9:00-20:00 lør. - søn. 9:00 - 19:00. Der tages forbehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer.


ØLLINGEGAARD

COCKTAILS

Alt smager bare af mere om sommeren. Vores økologiske gårdmælk fra Øllingegaard må være den mest smagfulde mælk i København, og du kan tappe den fra vores maskine og få den med hjem i en ægte mælkeflaske. Brug gerne gårdmælken i din madlavning som naturlig smagsforstærker. Mælken er pasteuriseret og ikke-homogeniseret, med et fedtindhold, som varierer med årstiden.

Sommer, sol, drinks og cocktails. MENY Nordhavn er også stedet, hvor du finder det hele, når du skal shake drinks og mikse cocktails. Vi giver her vores bud på en top-3 over sommerens bedste drinks.

APEROL SPRITZ

Chokolademælk fra Øllingegaard er lavet på den fineste belgiske chokolade fra Callebaut, med et højt kakaoindhold. Bønnerne ristes i egen skal, så alle aromaer og nuancer bevares. Chokoladesmagen er derfor mere intens og kompleks. Vi anbefaler chokolademælken iskold, her til de varme sommerdage.

• 3 dele Prosecco • 2 dele Aperol • 1 del danskvand

• Isterninger • Evt. en økologisk appelsin

Fyld et glas med isterninger. Kom Prosecco og Aperol i glasset og tilføj danskvand. For at fuldende din Aperol Spritz kan du tilføje en appelsinskive i drinken.

RAW CARAMEL COKE • 4 cl Råstoff Salty Caramel Vodka • Coca Cola

• Saften fra en kvart limefrugt • Isterninger

Bland Råstoff med limesaft og isterninger. Glasset fyldes derefter med Coca Cola, og røres rundt.

RHUBARB SUMMER COCKTAIL • 4 cl vodka • 4 cl rabarber sirup • 2 cl lemonade

• 1 cl Advocaat • Isterninger

Bland isterninger, vodka, sirup og lemonade i en shaker i 30 sekunder. Hæld indhold i et afkølet cocktailglas (uden is). Derefter hældes Advocaat i glasset, uden at røres rundt.

Southamptongade 2 st., 2150 Nordhavn Åbningstider: Man.- fre. 9:00-20:00 lør. - søn. 9:00 - 19:00. Der tages forbehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer.


DET ÆGTE GULD Jeanette Ottesen er både mor og top atlet. Hun er en af verdens bedste svømmere, har flere gange været verdensmester og europamester, og satser lige nu benhårdt på at nå sit femte Olympiske Lege i 2020.

Sommerhopping 2

Men det ægte guld, er familielivet – på Østerbro... selvfølgelig.

JEANETTE OTTESEN Læs mere på næste side


Solen skinner i Nordhavnen, mens en solbrun og glad Jeanette Ottesen sætter sig tilrette på restaurant Buvette tæt på vandet. Hun er lige landet efter en to ugers træningslejr i Tyrkiet med svømmelandsholdet, inden turen går til VM i Sydkorea i juli. Men selvom hele verden er den danske svømmestjernes legeplads, er hendes tilværelse med mand og barn fast forankret i bopælen i hjertet af Østerbro.

ØSTERBRO

ER MIN SAFE-ZONE

A

llerede når jeg kører ned ad gaden, mærker jeg, at området er mit helle. Jeg tror, det er fordi, jeg rejser så meget, som jeg gør. Østerbro er bare en god base med fred og med ro – min safe-zone”, fortæller Jeanette Ottesen og fortsætter: ”Nordre Frihavnsgade er jo gaden, der bare har alt; supermarkeder, bagerier, fotoforretning, chokoladeforretning, spiritusforretning og andre specialforretninger. Efter et par uger væk, så hilser jeg lige på skomageren og på bageren og udveksler smil. Man mærker, man hører til. Og når man som mig er den smilende type, betyder det rigtig meget at få et smil retur”, ler dansk idræts mest medaljevindende atlet nogensinde.

30 / Mit Østerbro

Omklædningspolitiet Jeanette Ottesen svømmer til daglig i Farum, men når der af og til skal trænes lidt lettere, end der normalvis bliver trænet for en svømmer af hendes kaliber, går turen til den lokale Øbrohallen. Også selvom der, ifølge hende selv, foregår en renligheds-razzia, udført af et særligt korps, hun selv kalder for `omklædningspolitiet´.

Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Det er alle de ældre damer, som sørger for, at man vasker sig ordentligt – i alle syv zoner!”, griner Ottesen med glimt i øjet og fortsætter

”Jeg har simpelthen fået så mange irettesættelser derovre. Engang kom en ældre dame helt hen til mig i bruseren og sagde med skrap stemme til mig, at jeg skulle huske at bruge sæbe – `også mellem benene!´. Jeg nikkede pænt og sagde, at det skulle jeg da selvfølgelig nok huske. Jeg har en teori om, at de måske tager i Øbrohallen udelukkende for


Fucking sej mor Jeanette Ottesen blev mor for halvandet år siden. Livet som familiemenneske og mor har fået førsteprioritet i svømmerens liv, men det udelukker ikke, at den danske medaljesluger stadig er en fuldblods atlet med store ambitioner i bassinet – selvom livet som svømmende mor er ekstremt krævende. ”Som kvinde, føler man konstant, at man skal være der for sit barn hele tiden. Men som elitesvømmer er det bare ikke muligt. For mig, er det heller ikke nok bare at være til stede. Jeg vil også gerne være en god mor for min datter, når jeg er der. Tumle rundt med hende og få hende til at grine, have energien til at løbe ned på legepladsen og være den mor, som hun savner i løbet af dagen. Og det synes jeg er lykkedes mig – indtil videre.

Som kvinde, føler man konstant, at man skal være der for sit barn hele tiden. Men som elitesvømmer, er det bare ikke muligt

Jeg tager mor-rollen ret seriøst. Jeg elsker at være mor. Og jeg vil gerne være en fucking sej en af slagsen.

Lige siden jeg fik min datter, er jeg blevet bekræftet i, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være. Jeg behøver ikke længere at imponere nogen.

”Men jeg er helt færdig om aftenen. Når klokken rammer 20, rammer jeg puden. Så kan jeg simpelthen bare ikke mere. Inden jeg lukker øjnene, begynder jeg så allerede at glæde jeg mig til næste morgen, hvor jeg kan spørge min datter, om hun har sovet godt. Det er dejligt”, smiler Jeanette Ottesen og tilføjer: ”Jeg tager mor-rollen ret seriøst. Jeg elsker at være mor. Og jeg vil gerne være en fucking sej en af slagsen. Jeg har selv et fantastisk forhold til min egen mor, og alle de følelser jeg har overfor hende, vil jeg gerne have, at min datter skal have overfor mig.

Guld og grøn opmærksomhed Apropos guld, så har Jeanette Ottesen vundet en hel del af det ædle metal. Faktisk er hun den atlet i dansk sportshistorie, der har vundet flest internationale medaljer. Og selvom der har været masser af gode, år for Ottesen som svømmer, stikker 2011 alligevel ud som et særligt et af slagsen, hvor hun både blev europa- og verdensmester, Årets Sportsnavn i Danmark – og gift for første gang. ”Jeg vidste godt, at min karriere var på vej i den rigtige retning. Men jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle blive verdensmester. Faktisk, havde jeg aldrig troet, at det var mig, der skulle vinde titlerne. Jeg har altid set mig selv som en svømmer blandt eliten, blandt verdens bedste – men aldrig den, der stod øverst på præmiepodiet. Jeg kunne ikke se det for mig. Men så skete det jo. Det var overvældende. Pludselig var der rigtig meget opmærksomhed omkring mig. Men jeg skulle bare hurtigt hjem og giftes i Holmens Kirke. Der troppede så 500 mennesker op til mit bryllup, og jeg kendte ikke halvdelen af de mennesker, der pludselig viste interesse i mit liv. Det var meget specielt. Først i dét øjeblik, gik det op for mig, hvad jeg havde præsteret i bassinet.”

at være `omklædningspoliti”. Jeg har lært at elske det. Det er bare en sjov ting at gå op i. Og jeg vasker mig altså altid ordentligt i de syv zoner, skal jeg lige huske at tilføje”, griner den 31-årige mestersvømmer og øbroborger.

Jeg havde aldrig troet, at det var mig, der skulle vinde titlerne.

På hvad måde har det ændret dig at blive mor? ”Jeg har altid vidst, at når jeg blev mor, ville jeg finde mig selv. Og det passede. Lige siden jeg fik min datter, er jeg blevet bekræftet i, hvem jeg er, og hvem jeg gerne vil være. Jeg behøver ikke længere at imponere nogen. Jeg hviler meget mere i mig selv end tidligere. Alle omkring mig har bemærket det, og jeg tror på, at det også er en fordel, når jeg konkurrerer som svømmer. I dag tænker jeg; `hvad er det værste, der kan ske? Hvis alt går galt har jeg jo stadig min datter og min mand - mit ægte guld. Det vægter meget højere end sporten.”

31 / Mit Østerbro


Den olympiske forbandelse Blandt de mange mesterskabstitler og medaljer gemmer der sig en enkel bronzemedalje fra de Olympiske Lege i 2012 i Ottesens præmiesamling. Men OL lader på mange måder til at være noget, der nager den danske svømmer. Særligt når hun bliver spurgt, om OL-medaljen betyder mere eller mindre end en af hendes mange guldmedaljer fra europa- og verdensmesterskaberne. ”Mit første verdensmesterskab betyder meget for mig. Det var på 100 meter crawl, som er den mest prestigefyldte distance overhovedet. Ligesom i atletik. Den har bare et eller andet magisk over sig. Men mit EM-guld i 2014 i 100 meter butterfly slog jeg hende, som alle ville slå; Sarah Sjöström. Vi var rivaler, og jeg havde lovet mig selv inden løbet at være glad for en sølvmedalje. Men så da vi blev fløjtet op til start, sagde jeg til mig selv; `Guld til fucking Danmark´, og så begyndte jeg bare at grine af mig selv – og vandt”, ler svømmeren og tilføjer:

Jeg føler lidt, at der hviler en forbandelse over mig og De Olympiske Lege. Det er jo for pokker de samme piger som til VM - bare med en milliard seere.

”Og hvad De Olympiske Lege angår, så er jeg da stolt over medaljen. Den var længe ventet, så det var en kæmpe lettelse at få den, men jeg fik den bare ikke i det rigtige løb. Jeg føler lidt, at der ligger en forbandelse over mig og De Olympiske Lege. Det er jo for pokker de samme piger. Det er et VM - bare med en milliard seere.”

”Nej, jeg tror bare, jeg vil det alt for meget. Jeg har en tendens til at glemme, hvad jeg skal til et OL. Jeg glemmer at holde hovedet koldt. Der er en helt anden form for nerver. I 2012 kom jeg til OL som verdensmester. Det var en kæmpe motivation, og jeg havde aldrig stået skarpere. Jeg havde forberedt mig på alt, hvad man nu kan forberede sig på. Og så knækker stroppen i min dragt ti minutter før mit livs finale! Jeg rev dragten af og fik en ny på, mens starten blev udskudt kun for mig. Jeg skyndte mig ind til start og fløj ned til vendingen som skudt ud af en kanon. Men så var det pludselig som om, jeg fik en mavepuster. Al luft gik af mig, og jeg blev nummer syv. Jeg kunne ikke mærke mig selv bagefter, jeg var mentalt helt ødelagt.

`Vi skabte en kultur´ Jeanette Ottesen er og bliver et dansk svømmeikon, der med stor sandsynlighed har påvirket sporten og haft betydning for svømningens popularitet og dens positive udvikling indenfor de sidste ti år. ”Ja, jeg tror faktisk, at det bl.a. er min svømmegenerations hårde arbejde, der skal krediteres svømningens popularitet i dag. Rikke Møller,

32 / Mit Østerbro

Lotte Friis og jeg selv har jo de sidste 15 år knoklet for at få Danmark på verdenskortet. Hvis vi ikke havde leveret de resultater, som vi har, så havde tingene ikke set ud, som de gør i dag. Og det er jeg stolt af”, forklarer hun og uddyber:

Sceneskræk?

Det er en bedrift, som jeg faktisk sætter højere end mine egne meritter.

”Vi har præsteret noget særligt. Jeg synes, vi har været nogen rigtig gode repræsentanter for svømmesporten. Det er en bedrift, som jeg faktisk sætter højere end mine egne meritter. Vi præsterede sammen. Vi skabte en kultur. Jeg selvfølgelig også smadder stolt af mine verdensmesterskaber. Det er da sejt at kunne sige, man er verdens bedste til noget. Men det andet er bare noget helt, helt særligt, synes jeg”.

Kommer du til OL i Japan i 2020? ”Jeg tror det. Men jeg er bange for at sige det højt. Jeg ville blive rigtig skuffet, hvis jeg ikke gør”, slutter Jeanette Ottesen med et stort sommersmil, inden hun skynder sig tilbage gennem bydelen for at hente datteren i vuggestue.


VINDER AF ÅRETS SPORTSBOG 2019

I GRUS fortæller Michael Mortensen sin hjerteskærende historie om barndommen på Vestegnen, der var præget af tab, men også om tennissportens gyldne æra, hvor han var en del af jetsettet med Borg, Wilander og McEnroe. GRUS er en bog om at jagte sine drømme og blive den, man er. Om at finde lykken og blive frarøvet den igen. Og at overkomme den største sorg i livet.

FIND BOGEN HOS DIN BOGHANDLER I DAG


Duften af en

MARITIM VERDEN Ryding Maritime på Vordingborggade 93 sælger stort set alt i udstyr til båden og til dig, som elsker den maritime verden. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

D

er dufter næsten af havet, når man træder ind ad døren til Ryding Maritime. Den veludstyrede butik byder – med undtagelse af mad - på alt godt fra havet som bådudstyr, sejlertøj, sejlersko, accessories, maling og hvad man nu kan ønske sig af maritimt tilbehør. Umiddelbart virker butikken ikke så stor, men den har både et ekstra lokale i stueetagen samt et kælderrum fyldt med skibsmaling, så der er ganske mange kvadratmeter til alle os, som elsker den maritime verden.

Dedikeret sejler Kærlighed til sejlerlivet var også det, der kickstartede indehaver Jacob Rydings karriere som butiksejer. Han

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

havde arbejdet i 20 år med IT, men ledte efter et job, som han passioneret kunne involvere sig i. Pludselig en dag i 2013 åbnede muligheden sig. Jacob, som har sejlet siden han var otte år, så en åbning i markedet, da sejlsportsbutikken Claus V på den anden side af gaden lukkede. ”Jeg tænkte, det er nu eller aldrig! Som dedikeret sejler havde jeg længe luret på muligheden for at åbne mit eget, og Claus V’s lukning var min vej ind i den verden,” fortæller Jacob.

Det er personligt At butikken hedder Ryding Maritime skyldes to ting: Dels at hans efternavn er en markering af, at det er meget personligt for ham, dels at butikken dækker hele det maritime område, og at den ikke er begrænset til udelukkende at sælge bådudstyr. Man kan for eksempel også købe sejlersko, en plakat af et skib eller en sejlerjakke.


Hurtigst voksende vandsport

At komme lidt mere bredt ud synes Jacob nemlig er mest interessant at arbejde med. ”Pladsen i butikken er ikke ubegrænset, så her er ikke fyldt med livsstilsprodukter inden for det maritime område, men hvis jeg en dag får lidt mere plads, så kan det godt tænkes, at sortimentet udvides yderligere. Sortimentet for livsstil er i dag begrænset, men nøje udvalgt, og man kan blandt andet få tøj og sko i butikken,” understreger Jacob.

Fritidsprodukter Det gælder for eksempel sejlerskoene fra Sebago Docksides, som er noget af et ikon og det perfekte fodtøj på båden og i fritiden. ”De har en superhøj kvalitet, og man kan have dem på hele dagen uden, at det generer, de er åndbare, fugttransporterende, skridsikre og ser bare godt ud. Vi sælger også de klassiske stribede trøjer fra franske Amor Lux, der laver bløde og lækre trøjer i en kvalitet, som er helt unik. De holder i mange år og er utrolig behagelige at have på. Mine jakker er både outdoor jakker og sejler jakker, og kan både bruges på vandet og til andre udendørs aktiviteter. Her vil jeg gerne mine italienske jakker fra Slam, som har en dejlig pasform og et fedt udseende,” fortæller Jacob.

Paddle Boards, som er den hurtigst voksende vandsport, kan man også købe hos Ryding Maritime. Der er flere grunde til den aktuelle popularitet. Boardet er nemt at håndtere, opbevare og transportere, da det blot skal pustes op til brug, desuden er det nemt at bruge, og selv begyndere kan bruge det fra dag 1 af. Samtidig er det med sine knap 3000 kr. økonomisk til at komme i nærheden af, forklarer Jacob. ”I København og omegn og ikke mindst på Østerbro og Nordhavn bruger vi en stadig voksende del af vores tid på vandet, og her er Paddle Boards oplagte som en sjov aktivitet. Og at de blot vejer 10 kilo og kan transporteres i en rygsæk er helt perfekt,” slutter Jacob inden han opfordrer til, at man kigger forbi hans stemningsfulde butik, hvor man kan få en lille bid af havet med sig hjem.

Kvalitet betyder noget Udover det maritime islæt er det kendetegnende for Jacobs produkter, at de har en høj kvalitet. ”Det at være billigst og have med kopivarer at gøre er bestemt ikke et mål for mig. Jeg værdsætter ordentlige kvalitetsvarer, som jeg ved, er i orden, og som kan den funktion, de er skabt til. Det kan være noget tovværk, en blok, der skal sidde på båden eller noget tøj. Målet for mig er have ting, der simpelt hen bare er i orden og rart at have i hånden eller tage på. Det behøver ikke være det dyreste produkt på markedet, men det skal fungere og have en velkendt kvalitet. Det gør også, at jeg sælger mine ting med en god samvittighed,” siger Jacob.

RYDING MARITIME VORDINGBORGGADE 93 · 2100 KØBENHAVN Ø · TLF. 70 23 73 55 · WWW.RYDING-MARITIME.DK

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Investeringsguld er en gave Der er masser af fordele ved at investere i guld. Det er en uhyre sikker investering, som desuden er momsfritaget, når det handler om investeringsguld. Det gør, at guld bl.a. er den optimale gaveidé, fortæller direktør Mia A. S. Hinrichs fra Nyfortuna på Østerbrogade 137.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

G

uld er en enspænder, der skinner, når andre investeringer blegner. Guldets store popularitet har flere årsager. Guldprisen stiger, når alt andet ramler, fordi investorerne sender deres penge i ly fra finansmarkedernes uro.

Guld har en historisk rolle som værdiopbevaringsmiddel og var i mange år fundament for det internationale pengesystem. I det hele taget er guld eftertragtet i tider, hvor investorerne er mindre klar på at tage risiko. Men da hovedparten af verdens tilgængelige guld allerede er udvundet fra minerne, er det svært at skrue op for udbuddet, når efterspørgslen stiger. Desuden er det dyrt og miljømæssigt ressource krævende at udvinde guld. ”Set over de seneste tre år har vi haft en flere hundrede procents stigning i salg af investeringsguld. Det kan måske skyldes, at de større investorer er begyndt at røre på sig, da det nu nærmer sig 10 året siden sidste

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

finanskrise, og at det måske er nu, man skal gå ud og få sig nogle sikre aktiver,” fortæller Mia A. S. Hinrichs, der er administrerende direktør i virksomheden Nyfortuna, som beskæftiger sig med køb, salg og vurdering af ædelmetaller og diamanter samt yder pantelån.

Investeringsguld er momsfritaget Det er dog ikke kun de store investorer, der går efter guldet. Rigtig mange Danskere har opdaget, at guld er meget værd, og at når det stiger i værdi, så er det ofte en stor stigning. Dette har været med til at starte et spirende investor mindset hos mange, der ellers ikke normalt investerer, fortæller Mia A. S. Hinrichs. ”Finanskrisen har været med til at understrege, at guld er en ualmindelig god og sikker investering. En af fordelene ved at investere i fysisk guld er, at det er momsfritaget, når det er investeringsguld, samt at man ikke betaler for guldsmedens forarbejdning af det. Når man handler med guld, er man så at sige tæt på verdensmarkedet, så der kun skal en lille stigning til, før man får et afkast af sin investering. Derfor er det blevet så forholdsvis almindeligt, at vi investerer i guld herhjemme.”


Danskerne giver guld som gave Den tendens har medført, at mange herhjemme er begyndt at give guld i stedet for pengegaver. I mange kulturer er det helt normalt, at man giver guld som gave, og nu er Danskerne altså ved at hoppe med på bussen. ”Det kan være som gave til barnedåben, konfirmationer, studenterfejringer, fødselsdage, jubilæer, osv. Eller som en gave til manden, der har alt. Kun fantasien sætter grænser. Det er i høj grad en tendens, der buldrer derudaf,” understreger Nyfortunas direktør. ”Det er vel også mere personligt at give guld som gave i forhold til penge”? ”Ja, det er en meget almindelig opfattelse, i særdeleshed når det gives som smykker, men investeringsguld er i højere grad en økonomisk gave, og man knytter derfor heller ikke så mange følelser til det. Det er en gave, der har potentialet til at modstå inflationen og stige i værdi med tiden,” siger Mia A. S. Hinrichs.

Vi tror på, at vi sagtens kan bruge

klodens smukke materialer, guld, diamanter og ædelstene, uden samtidig at skade vores

Man kan altid købe guld hos Nyfortuna, både i lokalerne på Østerbrogade eller via deres webshop, og få det leveret direkte til døren. Mange vælger at booke et møde med Nyfortuna, inden de investerer i guld, så de på forhånd er fuldt oplyste og dermed endnu mere trygge. Hvis man vælger at investere i Guld hos Nyfortunas, kan man altid sælge det igen, Nyfortuna sælger altid guldbarer som er godkendte og certificerede, og som derfor kan handles i hele verden.

planet. Vi skal fortsat sætte spørgsmål ved

forsyningskæden og forenkle den, og vi skal

fortsat genbruge så meget som muligt af det ædle metal, konkluderer Mia A. S. Hinrichs.

Genbrug er guld for miljøet Når man vælger at sælge sit gamle guld til Nyfortuna, gør man samtidig noget godt for miljøet og vores klode. Alt det guld, som Østerbrovirksomheden køber, bliver smeltet om og genbrugt i smykke- og dentalindustrien. Udvinding af guld er i dag, hvor det ikke længere udelukkende sker ved håndkraft, men med store maskiner, sprængninger og kemikalier – en stor synder, når det kommer til forurening af vores planet. Derfor er salg af gammelt guld absolut et grønt og miljørigtigt valg, når det kommer til afskaffelse af smykker, der ikke længere er i brug, forklarer Mia A. S. Hinrichs. ”De gamle smykker, vi køber, bliver smeltet og raffineret, hvorefter guldet bliver genbrugt til produktion af nye guld smykker, guldure, guld tænder, guldbelægninger mm. og naturligvis guldbarrer. Ved at genbruge brugte smykker gør vi en aktiv indsats miljøet,” siger hun.

Nyfortuna Østerbrogade 137 · Tlf. 72 30 06 78 · www.nyfortuna.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37


TAG- OG FACADEEKSPERTER Falk Tag & Facade bruger en drone til at filme renoveringen af tage og facader, så man sammen med ugentlige statusbreve får en unik mulighed for løbende at følge med i byggeriet på ens ejendom.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

E

t flot tag og en smuk facade er en enhver ejendoms ansigt udadtil og en investering, der kan højne ejendommens værdi. På Østerbro er der rigtig mange fine, ældre ejendomme, som er værd at bevare for eftertiden. Men både tag og facade bliver slidt med tiden på grund af skiftende vind og vejr, og hvis man ikke får renoveret facaden eller skiftet taget, kan det udover det æstetiske aspekt, give problemer i forhold til fugtskader, råd m.v. Derfor bør man altid være opmærksom på ejendommens udvendige stand og skride til handling, hvis det er nødvendigt.

Fokus på helhed og detaljer Det 30 år gamle familieforetagende, Falk Tag & Facade er hovedentreprenør med stor viden og erfaring inden for udvendig byggerenovering med fokus på både helheden og de små detaljer. Det gælder lige fra arkitektur, valg af materialer, isolering og energibesparende tiltag. De har styr på byggeprocessen fra A til Z og giver god orientering undervejs med blandt andet fotodokumentation med statusbreve til kunderne hver fredag ud fra dronefotos af huset samt eventuel en liste over ekstraarbejde. Så kan man løbende følge med i, hvordan arbejdet skrider frem, og hvordan forandringerne tager form. Dronen muliggør, at der kan tages flotte før og efter billeder, og at kvalitetssikringen er helt i top. Efter endt arbejde modtager bygherren en cd-rom med optagelserne, så man helt konkret kan se de flotte billeder af huset før og efter renoveringen. Adm. direktør Jan Falk

38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Schollert er uddannet dronepilot, og Falk Tag & Facade har det nødvendige dronecertifikat for at kunne flyve over boligområder.

Klassisk ejendom på Strandvejen renoveret Strandvejen 136 i Hellerup tæt på Østerbro er et fremragende eksempel på Falk Tag & Facades fine renovering-


dokumenterer løbende arbejdet

Det færdige resultat fra Strandvejen 136 – taget med en drone. mellem rådgiver, entreprenør og bygherre, og netop derfor udsender Falk Tag & facade de førnævnte statusbreve fast hver fredag. Statusbrevene indeholder i billeder og tekst, hvad der sker i forhold til opgaven, og hvad næste step er. I det konkrete eksempel på Strandvejen 136 blev vi faktisk færdige én måned før tid, og vi har taget før og efter billeder med vores drone, som vi kan fremvise som dokumentation,” fortæller direktør Jan Falk Schollert.

Erfarne medarbejdere Falk Tag & Facade beskæftiger sig ud over tagrenovering med renovering af naturskifer og tegl, facaderenovering og nye vinduer og døre samt forskellige zink- og kobberopgaver. Som kunde har man en fast kontaktperson hos Falk Tag & Facade, der er med i Dansk Håndværks Garantiordning. De har mange erfarne medarbejdere, herunder flere med 30 års erfaring inden for arbejdet med alle slags ejendomme. sarbejde. Tegltaget på den flotte og klassiske ejendom fra 1913 var slidt og utæt, og en udskiftning var helt nødvendig. Der blev derfor opført et fast undertag med brandimprægnerede brædder og pap, nye røde falstagsten til gårdsiden og sortglaserede til gadesiden. Alle indre afdækninger blev udskiftet til en flot falset zink. ”Noget af det vigtigste ved en så stor renovering er kommunikationen

Læs mere om mulighederne på www.falktag.dk

Falk Tag & Facade Aps Navervej 30, 4000 Roskilde · tlf. 46755970 www.falktag.dk · info@falk-tag.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39


6 sommertips til børnene - fra BØRN I BYEN

Udendørs teater: Vejene vi går på Smut forbi KIOSKEN i Lorrys Have foran TV2 Lorry og Teatret Riddersalen og oplev hyggeligt sommerteater for hele familien. Der er gratis entré til fortællingerne og plads til alle, der dumper forbi. I år kan I møde to uniformerede vejskilteopsynsdam-

Foto: Dennis Westerberg

er, der kender hver en gade, allé, sti, vej og park på Frederiksberg - og alle historierne bag navnene. Men de har også hemmeligheder og gang i noget, som kræver opfindsomhed og høje stiger... Tid og sted: 1. juni – 7. juli på Riddersalen

Foto: Gung-Ho

Gung-Ho! Gung-Ho er et oppusteligt forhindringsløb og fun run for alle – og nu kommer det igen til København. Glæd jer til en 5 km lang løbefest med musik og underholdning, som hverken handler om tid eller kondition, men om at have det sjovt. Udfordr dig selv og dine venner på de 10 kæmpestpre, oppustelige forhindringer. Tid og sted: 29. juni i Valbyparken

Marionetteater i Kongens Have

Fotocredit: PR-foto Marionet Teatret

Hele sommeren kan de mindste opleve dukketeater under åben himmel i Kongens Have. 2019-sæsonen starter den 1. juni. Her spiller forestillingen FRA TIDERNES MORGEN 1.-24. juni og igen 26. juni-7. juli. Herefter spiller DEN LYKKELIGSTE I VERDEN 9. juli-18. august. Det er oplagt at kombinere teateroplevelsen med en picnic i haven, et iskøb fra den nærliggende café eller en tur på legepladsen. Forestillingen er fra 2 år og op og kan forstås af alle uanset nationalitet. Tid og sted: 1. juni-18. august i Kongens Have

40 / Mit Østerbro


Fang krabber og små fisk i vandkant Besøg Naturcenter Amager Strand og få en hyggelig dag på stranden med familien. Her kan I prøve at fiske med en hjemmebygget krabbefiskestang eller lokke små fisk i sænkenettet. Hvis I fanger noget, kan I efterfølgende undersøge dyrene nærmere i et af stedets vandborde. Deres sælges desuden kaffe, te og kakao til en 5’er. Tid og sted: Hver weekend i juni på Naturcenter Amager Strand

Foto: Naturcenter Amager Strand

Jazz for kids Kom med, når Jazz for kids, arrangeret af Copenhagen Jazz Festival, indtager Lindevangsparken. Her præsenteres udelukkede jazzmusik for børn og deres forældre. De optrædende er professionelle musikere, som formidler jazz ved at inddrage alle sanserne gennem dans, leg, fortælling og billedkunst. Tid og sted: 9.-14. juli i Lindevangsparken på Frederiksberg

Stella Polaris Ta’ hele familien med til en ren chillout-dag med fed musik i lækre, grønne omgivelser. Haven har god plads til de to scener, barer og børneaktivitetsområder, der er stærkt besøgt hele dagen. I år vil der være masser af aktiviteter for børn, såsom mini-scooters, jorden-er-giftig leg, sæbebobler, tegne-telt mm. Tid og sted: 3. august i Frederiksberg Have

Bliv inspireret på bornibyen.dk

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står 43-årige Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden.

Mit Østerbro / 41


Is på Østerbro


Is på Østerbro

Avocado sorbet med dadler Opskriften her er ideel til at fryse på små ismaskiner, da avocado indeholder fibre, protein og fedt, som alle er vigtige komponenter til at gøre sorbeten cremet og fyldig. ●

400 g avocado uden skind og sten

 75 g vand 2 250 g sukker ● 75 g lime juice ● 75 g medjoul dadler uden sten og hakket i små stykker ● ●

Vand og sukker koges sammen i en gryde og nedkøles. Avocado & limejuice blendes sammen med vand/sukker-blandingen. Massen fryses på en ismaskine, og de hakkede daddelstykker tilsættes når ismassen er færdig (dvs. når isen ikke længere er flydende, og den kan tages ud af ismaskinen som en samlet masse).

FØDEVAREVIDENSKABSTIP 1 Tilsæt evt. 20 g pasteuriserede æggehvider til ovenstående opskrift lige inden massen køres på ismaskinen. Det medvirker til at få mere luft i isen. Dette kan være nødvendigt når isen fryses på små husholdnings-ismaskiner. På store batchfrysere, som de fleste isbutikker bruger, er dette ikke et problem.

FØDEVAREVIDENSKABSTIP 2 Erstat evt. de 250 g sukker med enten agavesirup eller kokospalmesirup. Det gør sorbeten mindre sød.

ISNØRD... Foto: Østerberg Ice Cream

F

or Østerberg Ice Cream er is ikke bare is. Cathrine Østerberg har skrevet speciale om isstruktur i samarbejde med Københavns Universitet og en førende isprofessor fra University of Guelph i Canada. Efterfølgende har Østerberg undervist i iskurser i ind – og udland, blandt andet på universitet i Canada. Sideløbende har Østerberg skrevet på en isbog, der kombinerer videnskab og kreativitet. Resultatet er lækre is med anderledes ingredienser. En af opskrifterne er fx avocado sorbet med dadler.

Anderledes smagsvarianter Den videnskabelige tilgang til is er vigtig, men det er smagsvarianter også! Østerberg Ice Cream er lidt anderledes end mange andre isbutikker, da der bruges mange eksotiske frugter i isproduktionen. Du kan bl.a. smage dragefrugt, jackfrugt, tamarind og lychee. Her får vi inspirationen fra Vietnam, hvor Østerberg også har en isbutik (i Ho Chi Minh City siden 2016). I denne sæson

bliver der også eksperimenteret med de mere salte smage. Bl.a. står der olivenolie is, chili/ingefær, diverse urter & grøntsags-is på menuen i løbet af sommeren. Isen er friskproduceret i butikken på Østerbro med brug af økologiske mejeriprodukter og sukker. Når der er lagt så meget kærlighed i en god is, så skal den selvfølgelig serveres i en friskbagt vaffel. Nogle dage hænger duften af friskbagte vafler i hele Rosenvængets Allé.

Isskole Foruden isbogen, der udkommer til sommer, starter Østerberg i denne sæson en isskole på Østerbro. Herfra skal der undervises i isproduktion på mange niveau’er; alt lige fra børn til professionelle i is- og restaurationsbranchen skal have mulighed for at komme ind og lære om isfremstilling, ingredienser og den videnskab, der ligger bag at producere is. Der afholdes løbende kurser for virksomheder og private henover sommeren. Se datoer på osterberg-ice.dk eller book et iskursus via icecream@osterberg.dk

ØSTERBERG ICE CREAM Rosenvængets Allé 7C · Kbh Ø · Tullinsgade 25 · Kbh. V · osterberg-ice.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Is på Østerbro

NiceCream er Københavns første 100% veganske isbutik.

ALLE HAR RET TIL GOD IS Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

F

orskellen mellen ”icecream”og ”nicecream” er ifølge Københavns første 100% veganske isbutik afgørende. Nicecream er nemlig ikke blot supergod is, men også Københavns første 100% veganske isbutik. Den slog dørene op i 2015 på Elmegade og siden er flere afdelinger kommet til – samtidig med at interessen for at spise både veganske og ikke mindst bæredygtigt også er steget markant. For blot få måneder siden var turen kommet til Østerbro – nærmere betegnet Nordre Frihavnsgade 7, hvor man nu også kan spise is med god samvittighed og hvad ved jeg.

God is for alle Baggrunden for Nicecream er, at give alle mulighed for at spise god is. Både dem der foretrækker at leve vegansk, dem der ønsker at spise bæredygtigt og økologisk, dem der ikke kan tåle visse ingredienser som gluten og laktose – og så alle dem, der bare elsker god is. Al

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

is er nemlig lavet på kokosmælk, der giver den samme lækre, cremede konsistens som fløde i traditionel is, og så får man både vegansk, økologisk og fair trade is i ét og samme bæger! Men der er mere end bare gode ambitioner og et ønske om en bedre verden bag hver eneste kugle Nicecream. Der er også masser af fantastisk velsmag – og derfor er der også mange trofaste kunder, der kommer igen og igen ligesom mange turister i København har fundet vej til – foreløbig – byens eneste veganske isbar. Her er ingen puréer, ingen pulver, kunstige aromaer eller smagsforstærkere – kun rene råvarer.

Fra Oh Sweet Lemon til Sneaky Bizz Ud over de klassiske kugleis, der tæller 14 dagelige varianter, som spænder fra de mere klassiske som ”Chocoholic” chokolade-/vanilleis med chokoladesovs og chokoladeflager til de mere eksotiske varianter som ”Heartbeets” rødbedeis med appelsin, citron og ingefær, kan man også lade sig friste af sundaes, milkshakes, frappós og issandwiches, som tilmed fås i en glutenfri variant – og som alt sammen er lige til at tage med ud i sommeren. I modsætning til mange af konkurrenterne, er der ikke som sådan særlige toppings eller farvestrålende Tivolidrys til at toppe den gode is med. Og det er der en grund til. Hos Nicecream ønsker man nemlig at minimere madspild, og derfor er både saucer og toppings og knas integreret som en naturlig del af alle deres is, så man dermed undgår at stå med store mængder af krymmel, saucer og flødeskum, som man må smide ud, hvis det ikke bliver brugt. Så lægger man vejen forbi Nicecream får man ikke blot en is ud over det sædvanlige – man kan også spise den med god samvittighed!


Is på Østerbro

Vi giver 10% i rabat hvis du medbringer din egen emballage

NICECREAM Nordre Frihavnsgade 7 · 2100 København Ø Tlf. 42 26 99 91 · www.nicecreamcph.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 45


Mode-shopping Is på Østerbro

VORES SOMMERFAVORITTER

Is på Østerbro 3. Istid Vores absolutte bestseller er Salty Caramel som er toppet med karameliserede mandler med rosmarin og havsalt. I nordhavn kan du også smage verdens bedste milkshakes. Helt uden tilsætningsstoffere lavet på vores økologiske vanilje is og friske bær www.istid.dk

1.Social Foodies

2. Østerberg

Dyrehaven, er vagansk og lavet på friske råvarer: avocado, spinat, ingefær, citron og æble. Dyrehaven blev oprindeligt først lavet med friske bøgeblade fra Dyrehaven, hvorfra navnet kommer. Opskriften blev senere ændret til spinatblade, da frisk økologisk spinat kan skaffes året rundt.

Avocadosorbeten er en fyldig og lækker sorbet, som adskiller sig fra mange andre is. Dels fordi avocado ikke så ofte bruges i is her i Danmark. Avocado kan sammensættes med rigtig mange ingredienser såsom citron/lime for at gøre den mere frisk, daddelstykker for at give den noget bid eller nøddenougat for at tilføre nogle aromatiske smagsnuancer til sorbeten. For blot at nævne nogle få. Henover sommeren kommer avocadosorbeten i montren med flere forskellige ingredienser tilsat. Alt i alt bare en vildt lækker is!

socialfoodies.dk

4. Nicecream

Nicecreams sommerfavorit. ”Heartbeets” Rødbede is med appelsin, citron, kokus og ingefær. Det er den lyserøde is fra artiklen, så den bruger vi også der til..

www.nicecreamcph.com

46 / Mit Østerbro

osterberg-ice.dk


I RØG OG DAMP

Skal der mere end en

Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

enkelt kugle nitrogen-is til at stille sulten – f.eks.

D

et var en tur til San Fransisco i 2014, der for alvor satte skub i drømmen om at leve af is. Eller rettere lave is. Her smagte Anniken Sand, der sammen med Nina Victoria Berg, står bag Istid, nemlig for første gang is lavet med flydende nitrogen. Det var ikke blot en oplevelse ud over det sædvanlige, at se isen blive til mens man ventede – det var også en smag og en cremet konsistens ud over det sædvanlige! Og allerede året efter kunne alle isglade sjæle for første gang nyde nitrogen-is fra Istids første butik i Jægersborggade på Nørrebro eller når den ikoniske is-brandbil, dukkede op på festivaller og streetfood markeder.

Endelig på Østerbro Og nu er turen endelig kommet til Østerbro. Den 26. juni slår Istid dørene op for 120 kvm frosne fristelser i Nordhavn. Som altid bliver isen lavet udelukkende af de bedste, økologiske råvarer med fokus på sæson, hvor

i forbindelse med sommerfest, bryllup eller andre sociale arrangementer – starter Istid gerne brandbilen eller pumper ladcyklen. Se mere på istid.dk eller smagen er i top. Og send en forespørgsel det sker naturligvis i på info@istid.dk en imponernede sky af flydende nitrogen, som ikke blot er for et syns skyld – det er nemlig også med til at give isen sin cremede og silkebløde konsistens. Og så gør nitrogenet det muligt, at lave fremragende is helt uden brug af tilsætningsstoffer. Det er altså den rene vare man får – toppet med specialudviklet topping, der passer perfekt til hver enkelt af Istids iskolde varianter. Det kan f.eks. være mandelknas med havsalt og rosmarin til den Salty Caramel-is, som er en af Istids absolutte storsælgere. Kom selv og find din favorit fra den 26. juni!

ISTID Gøteborg Plads 10 · 2150 Nordhavn · Tlf. 61 31 18 34 · istid.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 47

Is på Østerbro

ISKOLDE NYDELSER


Is på Østerbro

SOCIAL FOODIES

hjemmelavet is og flødeboller

H

os Social Foodies serverer vi hver dag bl.a. frisk is. Alle ingredienser er nøje valgt ud fra smag, økologi og bæredygtighed. Vores sorbet er laktosefri og vegansk. Vi eksperimenterer løbende med udvikling af nye kreative is-varianter, og kan bl.a. med brugen af vores afrikanske råvarer sammensætte unikke smagsfusioner.

Der afholdes løbende FLØDEBOLLEKURSER i vores butikker – bookes www.duglemmerdetaldrig.dk/ oplev/floedebollekursus/

• Vores chokoladeis er lavet med chokolade fra egen chokoladefabrik i Sydafrika. Chokolade med 100% kakaoindhold giver isen en dyb og rund smag. • Vores vaniljeis indeholder bæredygtig vanilje fra Uganda, og baobab, som er en superfood og smagsforstærker fra frugten af en af de ældste træsorter i verden - også kendt som Livets Træ. • Som topping på vores is, anbefaler vi vores friskrørte guf lavet ud fra samme formular som skummet i vores populære flødeboller. Flødebolleguf fås i en klassisk-, hindbær- eller lakrids variant. Vores vafler er dyppet i vores bæredygtige chokolade og vaflen kan også fås glutenfrie.

DEN IS DU MÅ SMAGE Dyrehaven vores signatur-is VORES SIGNATURIS hedder Dyrehaven, er vagansk og lavet på friske råvarer: avocado, spinat, ingefær, citron og æble. Dyrehaven blev oprindeligt først lavet med friske bøgeblade fra Dyrehaven, hvorfra navnet kommer. Opskriften blev senere ændret til spinatblade, da frisk økologisk spinat kan skaffes året rundt.

DOING GOOD BETTER er vores mission Social Foodies er en virksomhed med fokus på social- og økonomisk bæredygtighed som bl.a. støtter småbønder i Afrika. • Grundlagt af Thor Thorøe, manden bag Paradis. • I 2012 åbnede den første Social Foodies-butik i Ordrup. • Social Foodies har i dag med åbningen af ny flagship butik ved siden af Hotel Nimb ved Tivoli, 8 butikker fordelt med 7 i København og Nordsjælland og 1 i Århus. Social Foodies tilbyder højkvalitets nydelsesprodukter som is, chokolade, flødeboller, barer m.m. Mange af råvarerne kommer fra Social Foodies egen produktion eller nøje udvalgt projekter og samarbejdspartnere i Afrika bl.a. fra egen chokoladefabrik, CocoaFair, i Sydafrika. Desuden har Social Foodies været involveret i flere projekter i Afrika som i dag er blevet aktive virksomheder med fokus på social bæredygtighed. Social Foodies er netop gået med i et projekt om at etablere en vaniljeplantage i Uganda. Ønsket er at sikre den bedste kvalitet og bæredygtighed på vanilje sammen med indsatsen om at støtte og uddanne de lokale bønder til bedre og bæredygtig udnyttelse jorden. Flere af Social Foodies produkterne fremstilles lokalt i butikkerne så som flødeboller, chufaboller, cookies og kransekage.

SOCIAL FOODIES Østerbrogade 128 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 22 10 01 36 · socialfoodies.dk Åbningstider Søndag – torsdag 10-21 · Fredag – lørdag 10-22

48 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


www.jmk.dk • www.minuty.com Henvisning til nærmeste forhandler på telefon 70 23 12 11 eller info@jmk.dk


Skønhed & velvære

GRACEFUL SPACE Behandlinger det vil ændre måden vi ældes på. En klinik for hudpleje og lysterapi med højt til himlen

På Østerbrogade – ikke langt fra Svanemøllen Station og komponistbyen – har Graceful Space slået dørene op og kastet nyt lys over både bydelen og dens borgere. Bogstaveligt talt. Formålet er at gøre op med den måde vi ældes på. Og en af metoderne er lys.

50 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

ag den relativt nyåbnede klinik for hudpleje og lysterapi står Jesper Øland og André Hjelm. To erfarne herrer, som sammen med et nøje udvalgt team, der består af både en kosmetiker, en kosmetolog og en hudlæge, som bl.a. tilbyde behandling med Botox og fillers. Tilsammen står de klar til at give både smukkere hud og fornyet energi til deres mange kunder, der tæller både helt unge teenagedrenge og -piger samt de lidt ældre borgere på Østerbro og i resten af København, ligesom de også udfører behandling af hudlidelser som cellulitis, eksem, roseacea, psoriasis, atopisk derma-


Skønhed & velvære

titis m.m. Og altid med lysterapi som en fast bestanddel af behandlingen. ”Vi havde længe snakket om at starte noget sammen, André og jeg. Pludselig dukkede disse lokaler op, og i løbet af bare få måneder var vi klar til at åbne vores klinik,” fortæller Jesper med stor entusiasme og stolthed. Og med god grund.

Kom ind og få ro i sjælen Stikker man næsen indenfor på klinikken på Østerbrogade 224 mødes man af en særlig fornemmelse af ro og velvære. En smuk og imødekommende indretning i afdæmpede nuancer inspireret af Alvar Aaltos tuberkulosesanatorium i Finland med elegante glasmontrer med produkter fra Excuviance. ” Hos Graceful Space bruger vi naturligvis kun de bedste behandlings- og plejeprodukter der findes på markedet, og her er netop Exuviance baseret på banebrydende forskning og bred evidens. Produkterne giver fantastiske resultater og er nemme at anvende dagligt uden at koste kunden en formue. Og så kan Excuviance bruges af både mænd og kvinder,” forklarer André, Han fortsætter: ”Vi bruger og sælger kun produkter der giver vores kunder synlige og mærkbare resultater. Vi lever af vores viden og troværdighed. Vi ønsker at gøre det let for kunderne at optimere behandlingerne, og det kræver kun et begrænset antal plejeprodukter.” Jesper stemmer i: ”Kunderne skal gerne have en helheds oplevelse hos os, og derfor sætter vi en stor ære i, altid at tage udgangspunkt i det enkelte menneske og behandle ud fra det. Med vores viden og erfaring ønsker vi at få det bedste resultat frem i alle vi behandler.

LÆS OGSÅ OM LYSTERAPI HOS GRACEFUL SPACE PÅ NÆSTE SIDE

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51


Ud over at tilbyde klassiske ansigtsbehandlinger, hårfjerning, peeling og farvning af bryn og vipper, tilbyder man også, som en af de få klinikker i København, lysterapi – inspireret af læge Niels R. Finsens indsats indenfor udvikling af lysterapi til behandling af uhelbredelige hudsygdomme. Det kan derfor synes som et sammentræf, at klinikken ligger blot en kilometer fra Finsens Medicinske Lysinstitut på Strandboulevarden. ”Hos Graceful Space vil vi gerne give vores kunder adgang til de bedste behandlingsformer, og her er lysterapi helt fantastisk. Her i Norden er vi jo mere eller mindre i konstant lysunderskud og det påvirker hele vores krop og hele vores system. Lysterapi kan både anvendes på hele kroppen og på særlige områder. Helt praktisk sker der det, at lyset tilfører kroppen energi og derved booster dannelsen af collagen, elastin og hyaluronsyre, som giver en sund og spændstig hud – helt uden bivirkninger. Derfor indgår det også som en naturlig del af alle vores ansigtsbehandlinger på klinikken, men man kan også sagtens bruge det alene da det har en rigtig god effekt på hudskader, acne, eksem, og lignende,” siger Jesper.

Graceful Space sætter standarden Behandlingen foregår ved hjælp af veldokumenterede, højteknologiske apparater, som giver både blåt, rødt og infrarødt LED lys. Ifølge Jesper har de hver især deres fordele, hvor det blå lys dræber bakterier og er særligt velegnet til at behandle acne, der røde lys kan hjælpe med at øge blodcirkulationen og stramme huden op, mens det infrarøde lys kan hjælpe med at styrke immunforsvaret og er særligt godt ved f.eks. sårheling.

Vi ønsker at udvide kendskabet til hvad lysterapi

kan og det er vores mål at sætte standarden. Derfor har vi som den første klinik i Danmark netop investeret i en særlig Omnilux lampe, som er blandt de førende på verdensmarkedet. Det giver os mulighed for som de første at tilbyde højeffektiv Omnilux behandling

Skønhed & velvære

Graceful Space bringer lyset tilbage til Østerbro

med blåt, rødt og infrarødt lys, ligesom vi også fortsat vil tilbyde både walk-in lysterapi og de mere traditionelle former for hudpleje.” slutter Jesper.

GRACEFUL SPACE ØSTERBROGADE 224 · KØBENHAVN Ø · TLF. 31 33 73 93 · WWW.GRACEFULSPACE.DK

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mode-shopping

Ferieshopping Nederdel · Pleo Wiesneck

Skjort fra Masai

999 kr.

999 kr.

Skjort fra Masai 499 kr.

Savannah LauRie 879 kr.

Bukser · Kyllo Wiesneck 1199 kr.

Nedersel · Kanis Wiesneck 1399 kr.

Chelsea Mistry LauRie 799 kr.

Sandaler Tamaris 499 kr.

Sandaler Tamaris 499 kr.

Sandaler Tamaris 499 kr.

MASAI kan købes hos Pink på Ndr. Frihavnsgade 26 - 35 26 56 96 | TAMARIS forhandles hos Kjærulff, Østerbrogade 66 - 35 26 50 50 | LAURIE forhandles i Butik Kaffe, Trianglen 4 - 35 42 47 70 | M. WIESNECK FORHANDLES hos Studio 54 på Østerbrogade 51A, 2100 København Ø – 52 13 38 02

Mit Østerbro / 53


Københavns bedste

cykeludvalg

Pedalatleten ved Østerport Station har byens bedste og bredeste udvalg af cykler og cykeludstyr.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

F

or Det kan godt være, at jeg er farvet af, at have købt både min nuværende og forhenværende Centurion Basic 7 gears fodbremsemodel hos Pedalatleten, men for mig fremstår den store cykelforretning under Oslo Plads ved Østerport Station som lidt af en ikonisk cykelforretning, hvor man kan finde næsten ALT inden for cykler og cykeludstyr. Indehaver Nicolai Seneberg fortæller også, at mange bliver overrasket over, hvor stor forretningen og udvalget er. ”De færreste ved, at vi faktisk er på hele 800 m2.

Det skyldes selvfølgelig, at vi ligger under jorden på Østerport Station. De mange kvadratmeter gør, at vi kan have virkelig mange cykler udstillet. Jeg tror pt., vi har 500 cykler stående fremme. Så her er nok at vælge imellem, hvis man har brug en for en ny cykel. Det er godt for køberen, at man både kan se, røre og prøvekøre den cykel, man

54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Det rette udstyr vigtigt En vigtig del af cykellivet er både det rette udstyr og cykelhjelm. Alt dette fører de naturligvis i et bredt og omfattende udvalg hos Pedalatleten. Det er lige fra lygter, låse, bagagebærere, pumper, skærme, tasker, støttefod, over dæk og slanger til cykelanhænger, barnestole, handsker, sokker og skoovertræk. En cykelhjelm kan være med til at mindske virkningen af et fald eller slag mod hovedet, og den bør være en naturlig del af enhver seriøs cyklists udstyr. Hos Pedalatleten kan du finde et stort udvalg af populære mærker som Abus, Nutcase m.fl. og mere specielle mærker som Bern Lenox, halskravehjelmen Hövding og forskellige racercykelhjelme.

overvejer at købe. Det er især vigtigt i dag, da vi ser flere og flere cykler, som er produceret i forhold til, hvad de skal bruges til. Vi har for eksempel citybikes, retrocykler, fixies (uden gear), hybrid, racercykler, elcykler, børnecykler, ladcykler og en masse forskellige mærker som Centurion, Raleigh, Nishiki, Winther, MBK, Remington m.fl. Så det er meget stort og bredt udvalg af gode kvalitetscykler, der er perfekte til den københavnske asfalt,” siger Nicolai.

365 dages returret og prismatch ”Der arbejder tre uddannede cykelmekanikere på vores værksted, hvor vi reparerer fra dag til dag, så når man indleverer cyklen om morgenen, kan man få den igen om eftermiddagen. Desuden tilbyder vi en gratis lånecykel, så man ikke bliver ’cykelløs’, hvis ens cykel er til reparation,” påpeger Nicolai.

Legendarisk reklame Udover sine mange cykler er Pedalatleten også kendt for en sjov reklame, der kørte i flere år på den nu hedengangne Tv-station Kanal København. Den var så fjollet, at man den dag i dag godt 25 år efter stadig husker den. Fjollet kan man til gengæld ikke kalde Pedalatleten i dag, her er det snarere ord som et bredt og stort udvalg af kvalitetscykler, dag-til-dag reparation af cykler, lånecykler, udlejning af cykler, masser af cykeltøj og udstyr samt en generel høj service og prismatch. Tjek det selv ud under jorden ved Østerport Station eller på deres hjemmeside pedalatleten.dk

Pedalatleten har også en webshop, hvor alle deres produkter er til salg online. Her tilbyder de gratis fragt, 365 dages returret og prismatch, så hvis en kunde finder den samme cykel billigere et andet sted, så matcher de prisen. Man kan også leje cykler hos Pedalatleten på domænet www.rentabike.dk, hvor der er cykler som de legendariske Christiania ladcykler, tandemcykler, almindelige bycykler, mtb og racercykler. Der kommer flere og flere elcykler herhjemme, og naturligvis er Pedalatleten blandt de førende cykelforretninger inden for det område. ”Vi har en del elcykler til salg, så man kan finde præcis den model, der svarer til ens behov. Vores mekaniker har et specialkursus i at servicere elcykler, så man altid kan få lavet sin cykel, hvis det skulle være nødvendigt,” siger Nicolai.

PEDALATLETEN Oslo Plads 9 · tlf. 70 70 75 13 · www.pedalatleten.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 55


Smag på Østerbro

Østerbroernes eget

SPISE, MØDE OG LEVESTED Det kan godt være, at Østerbrohuset, hvor spisestedet ØSTBO 103 holder til, ligger lidt tilbagetrukket fra Århusgade, men selve huset er der intet tilbagetrukket over. Her er frasen ’emmer af liv og sjæl’ helt og aldeles på sin plads.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

en gamle sporvognsremise fra 1902, der danner rammerne om aktiviteter fra badminton og basket, over møder og fester, til musik, tango og ikke mindst spisestedet ØSTBO 103, tager imod én både lyst og venligt med blandt andet den gamle sporvognsremises bjælkekonstruktioner i pommersk fyrretræ. Er man til forne tiders smukke trækonstruktioner og kælen for de finurlige indretningsdetaljer, er huset, der er blevet nænsomt renoveret i flere omgange, en ren lækkerbisken. Det samme kan man sige om det fristende og prisvenlige udbud af mad og drikke i ØSTBO 103, som de selv kalder for et spisested-mødested-levested. Her serverer de mad fra morgen til aften, og det varierede – og i mange tilfælde sunde menukort - byder på dejlig morgenmad, friskende frokostretter med vægten på salater og burgere samt en aftenmenu, der

56 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

kommer godt omkring lette retter, gedine hovedretter som ribeye, burgere og pasta samt snacks. Derudover er der også noget til de mindste, lidt sødt til kaffen og en søndagsbrunch, man selv kan sammensætte alt efter appetit og behov. Oven i alt dette er der naturligvis servering af alle slags drikkevarer og en stor udendørs terrasse til sommerdagene og de lune aftener. Østerbroerne har i den grad fået et samlingssted, der kan huse alle lige fra ung og gammel, mand og kvinde, familier og enlige, private og virksomheder! Mit Østerbro har i anledningen af den nylige åbning af spisestedet talt med direktør Nicolaj Ahlström om idéen med ØSTBO 103 og Østerbrohuset.

Østerbros skjulte diamant ”Vi kalder stedet for ØSTBO 103, som er en reference til, at vi dels ligger på Århusgade 103, dels at vi henvender os til alle som bor på Østerbro – både borgere og virksomheder. Tanken bag vores ændringer af stedet er, at vi

skal favne vores gæster og brugere langt bedre end tidligere. Det betyder, at det udvalg, vi har i vores restaurant og spisested, matcher brugerne af huset endnu bedre. Samtidig fokuserer vi servicemæssigt og gastronomisk endnu mere på konferencedelen, så vi kan imødekomme mødeholdere og deres gæster på bedste vis, og kreere de mest produktive og rare rammer for arrangementet. Vi har det bedste grundlag for at differentiere os på Mødestedets indhold kvag vores fantastiske rammer og lokaler kombineret med vores faglærte og kompetente personale, som har sammenlagt 40 års erfaring indenfor restauration- hotel og konferencebranchen. Vores daglige leder og restaurantchef Cecilie Rojh har lært fra de bedste og det samme gør sig gældende i køkkenet. Østerbrohuset er jo den skjulte diamant på Østerbro. Mange kender ikke Østerbrohuset i dag, men det er et fantastisk sted, som langt flere burde bruge.”


Langt billigere konferencepakker med fokus på kvalitet ”Udover alle de private gæster, kan erhvervslivet med stor fordel bruge Østerbrohuset til kurser, konferencer og møder. Det handler om at få skabt noget kendskab til stedet her og få vist, hvad vi kan. Både i forhold til lokalerne og i forhold til servicedelen omkring kurser og konferencer. Østerbrohuset har nogle ting, der adskiller os markant fra vores konkurrenter. Vi ligger meget centralt i København og kun 150 m fra en S-togs Station. Og ikke mindst har vi nogle konferencepakker, som er næsten 50 procent billigere end konkurrenternes. De tre ting samt høj kvalitet på mad og service gør, at Østerbrohuset er et fantastisk sted at afholde sine arrangementer i. Det skal alle folk vide, de skal komme herud og smage på det - møde os, så de tænker, wau, det er fantastisk! Vi holder nogle ‘Åbent Hus’ arrangementer i løbet af sommeren for interesserede mødebookere, arrangører og private aktører. Hold øje med os på Facebook og hjemmesiden.” Det er altid en udfordring af få et godt spisested til at fungere i nogle omgivelser, hvor der også dyrkes sport og andre aktiviteter. Hvorfor får I succes med jeres planer?

”Vores menukort er blevet ændret, så vi ikke længere serverer finere restaurantmad, som vi havde tidligere, da Madhuset lå her. Nu prøver vi med sunde, hjemmelavede retter, hvor vi prøver at tænke i protein- og vitaminindhold, økologi, glutenfri mad og lignende, så det matcher med stedets intentioner og formål. Alt laves fra bunden og hele vores produktion tager afsæt i fagkærhed og faglighed. Det hele til en fornuftig pris, som gør os hverdags-tilgængelige.Vi serverer f.eks AftensRet hver dag til max. 85,00 og det samme gælder for Fællesspisningerne, der ikke overstiger 75,00 kr.

Hele spektret kommer her Hvem bruger primært huset? ”Det er hele spektret, der kommer her, og det dækker alle aldersgrupper. Lige fra de helt små ballet- og kampsports børn over forskellige sports- og kulturudøvere til folk i 80’erne, som gerne spiller skak her fast. Det er et utroligt mangfoldigt hus, som er for alle, så uanset om man har lyst til at være her i fem minutter eller fem timer, er man velkommen. Vi har måske Østerbros

Alle kan leje lokalerne i Østerbrohuset. De små lokaler koster 200 kr. i timen, mens de store ligger på 400 kr. i timen. Lokalerne bruges vidt og bredt til for eksempel coaching, åndedrætstræning, ejerforeninger, som holder bestyrelsesmøder, større erhvervskonferencer, fagforeningsmøder, virksomheder, der holder teamdage osv. Det er Københavns Kommune, der ejer lokalerne, mens ØSTBO 103 forpagter lokalerne og forplejningsdelen. Man kan booke lokaler på www.bookbyen.dk eller kontakte ØSTBO 103 på oestbo103.dk/moedested/. De tilbyder tilrettelæggelse, forplejning og service i forbindelse med møder, kurser og konferencer i Østerbrohuset. Huset er i princippet åbent og tilgængeligt fra kl. 7.30 om morgenen til kl. 24.00 om aftenen.

største overdækkede udeserveringsområde med store markiser, hvor vi blandt andet afholder hyggelige grillaftener. Desuden har vi altid forskellige øl på hane og flaske, sprøde vine på glas og hjemmelavet lemonade. Nu handler det om, at folk skal besøge os, i vores stemningsfyldte hus,” slutter Nicolaj Ahlström.

ØSTBO 103 ÅRHUSGADE 103 · TLF. 52 30 30 80 · WWW.OESTBO103.DK

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 57

Smag på Østerbro

Lokaler til ethvert brug


Smag på Østerbro

Friske grøntsager direkte fra SAMSØ TIL BRASSERIE BARNER eret tre franske håndmadder i form af tartar med peberrodsmayo og frisse, Skagensrejer med aspargesmayo og karse samt saltet laks med dild. Rustikt og lækkert for bare 175 kr.

Hvis du har spist hos Brasserie Barner på Århusgade 1, har du måske bemærket, hvor friskt deres grøntsager smager. Friskheden skyldes, at indehaver Allan Bærentzen selv kører til Samsø én gang om ugen for at hente grøntsager.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

H

vis du har spist hos Brasserie Barner på Århusgade 1, har du måske bemærket, hvor friskt deres grøntsager smager. Friskheden skyldes, at indehaver Allan Bærentzen selv kører til Samsø én gang om ugen for at hente grøntsager. Samsø er kendt som øen, hvor man overalt året rundt kan få årstidens friske råvarer ind til et lækkert måltid. Det gælder lige fra de berømte nye Samsø kartofler, sprøde agurker, asparges og solmodne tomater, fristende røde jordbær, rabarber og dybsorte solbær – til efterårets og vinterens græskar, kål og rod-

58 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

frugter. Allan har flere kontakter på den grønne ø, så det er derfor helt naturligt for ham personligt at hente grøntsagerne, så han er sikker på, kvaliteten er lige i øjet. ”Jeg har nogle gode venner på øen og har i mange år ønsket at hente mine grøntsager derovre. Grøntsagerne er plukket eller høstet den dag, jeg kommer, så de er superfriske, når de bliver serveret i brasseriet,” fortæller Allan. Han henter grøntsagerne hos forskellige leverandører alt efter, hvad han skal bruge af råvarer til frokosten og aftenmenuen.

Fristende frokostretter Hvis man kommer forbi til frokosttid, hvor der fra tirsdag til lørdag er åbent fra 11.30 til 14.30, kan man ud over de fleste af hovedretterne, også få serv-

Samtidig kan retterne deles, hvis man ønsker det. Andre lækre retter er danske hvide Samsø-asparges med Skagensrejer, dild og brødkrummer, saltet laks med østers, youghurt og vagtelæg, gnocchi med porre, persille og muslingesauce, knurhane med danske grønne asparges og røget hummersauce, Duroc gris med artiskok, hvidløg og blanquette med mere. Det er ikke en fast menu, så se efter Brasserie Barners hjemmeside brasseriebarner.dk, hvis du vil være sikker på, hvad der serveres til frokost og aften.

Smukke selskabslokaler Brasserie Barner har også et smukt selskabslokale, som har plads til 32 gæster. Lokalet er ideelt til vennekomsammen, fødselsdage, barnedåb, firmaarrangementer, foreningsmøder m.v. Her kan man som selskab sidde helt for sig selv og have en skøn dag eller aften. Og præcis som i selve restaurantlokalet, er her indrettet med klassiske cafémøbler, smukke trægulve, flotte blomsterarrangementer, antikke lamper og store vinduer. Uanset om man vælger at spise i selskabslokalet eller i brasseriets lokaler, forsikrer Allan om, at hans gæster altid er i fokus, så han og hans dygtige medarbejder gør alt for, at man får en herlig madoplevelse i afslappede omgivelser lige i hjertet af Østerbro.


Smag på Østerbro

BRASSERIE BARNER Århusgade 1 · København Ø Tlf. 35 26 42 00 www.brasseriebarner.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 59


Smag på Østerbro Mode-shopping

BERIT MARKER

Mine Østerbro favoritter Jeg hedder Berit, er 39 år og arbejder som freelance fotograf og skribent. Det er mit 8. år på Østerbro, og jeg er fuldstændig vild med denne skønne bydel. Den har lidt af det hele, er tæt på indre by, og ikke mindst masser af natur. Her er noget for alle - for enhver smag. Bogstavelig talt. Apropos det.... @Photobymarker

3. Yoburger Burger, bølgepomfritter og bacon – det hele i skøn forening, serveret med et smil. Burgeren er veltilberedt og lige tilpas snasket, som den slags skal være. Ikke for meget, og ikke for lidt. Pomfritterne er sprøde og lækre, og dippen smager af mere. Har du ikke været forbi Yoburger endnu, så er det bare om at komme afsted – det er lige til at tage med!....og tro mig, du fortryder ikke! Yoburger ligger på Østerbrogade 64, du kan læse mere på www.yoburger.dk

1. Frankies Madklubben gør det igen. Og igen. Oktober 2018 åbnede Frankies i PARK bygningen med deres fristende, fantastiske, fremragende pizzaer på Østerbrogade 79 – stedet er virkelig et besøg værd. Det oser af hygge, god stil og pizzaerne er kvalitet med stort K. Jeg skal ihvertfald snart forbi....igen! www.madklubben.dk/frankiespizza-koebenhavn

60 / Mit Østerbro

2. Social Foodies Hos Beviamo serveres der rigtig god kaffe i hyggelige omgivelser til priser næsten som i Italien. Man kan hver morgen få sin espresso til 15 kr. eller en af de mange andre italienske kaffevarianter til 25 kr., hilse på de andre mennesker i baren, og bare slappe af og nyde livet, inden man drager videre. Det er jo sådan, man gør i Italien!

www.socialfoodies.dk


Aamanns picnic Nydes bedst under åben himmel

215 kr per person To stykker smørrebrød Vand eller økologisk saft Saltede mandler Valgfri dessert

Aamanns Deli & Take Away www.aamanns.dk · Øster Farimagsgade 10 · Tlf 2080 5201


Sommersamg

CLAUSEN SANDWICH & JUICE

C

lausen sandwich og juice er en lille hyggelig café som ligger midt på Århusgade ved legepladsen. Udover lækre sandwich, friskpresset juice og smoothies, serveres der også milkshakes, is og kaffe – og som et sommer tilbud er der kommet en slushice på tavlen, der absolut er et ”sommer-must”. Herligheden består af ingefær, agurk, mynte, lime og hyldeblomst, den koster 35 kr. under hele sommeren. Du kan altid ringe og bestille på tlf. 31 67 67 17. Vi leverer også til større events efter aftale.

Se vores menu og nyheder på hjemmesiden clausenssandwichogjuice.dk eller på vores facebookside

CLAUSENS SANDWICH & JUICE Århusgade 62 · 2100 København Ø · Tlf. 31 67 67 17 · clausenssandwichogjuice.dk

62 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Uforglemmelige oplevelser ved

Flensborg Fjord

Flensborg Fjord og Sønderjylland byder både på fantastiske naturoplevelser, hyggelige byer og slotte, masser af historie, aktivitetsmuligheder og kulinariske specialiteter.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

O

mrådet omkring Flensborg Fjord er begunstiget med et væld af oplevelsesmuligheder. Den smukke fjord, hvor livet blomstrer omkring, tilbyder blandt meget andet imponerende kulturmiljøer som Gråsten Slot og Sønderborg Slot, den historiske Gendarmsti, der ligger i naturskønne omgivelser nær vandet, golfbaner, Historiecenter Dybbøl Banke, der fortæller om slaget på Dybbøl i 1864, byerne Sønderborg og Flensborg, som begge er livlige handelsbyer med et rigt kulturliv og en masse café- og spisesteder. Nærheden til vandet gør desuden, at det er muligt at bade eller tage på sejltur overalt på fjorden. Desuden er der aktivitetsmuligheder som den unikke Sciencepark i Danfoss Universe. Her kan store som små legebørn og videnskabsnysgerrige bruge mange timer på at boltre sig i de anderledes forlystelser.

Benniksgaard Hotel Det hele kan nydes fra historiske Benniksgaard Hotel, som ligger smukt placeret ud til Flensborg Fjord. Benniksgaard er oprindeligt en gammel slægtsgård, der kan dateres helt tilbage til 1393, så den har en lang og spændende historie bag sig, inden den i 2000 blev ombygget til hotel af ejerne Mads

64 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Friis og hans kone Ingeborg Friis. Det sønderjyske hotelog konferencested har på bedste vis forstået at bevare de gamle kornkamre, så man får et anderledes og superhyggeligt ophold. De rustikke rammer med bindingsværk og kalkmalede vægge er der stadig, men er kombineret med moderne faciliteter, så alt er lagt tilrette for et vellykket ophold.

kan udvide sin viden om og smag for vin i forskellige vinsmagninger eller forsøge sig med bueskydning, tage på en hestevognstur m.v. Der er så mange aktivitetsmuligheder, at man altid kan spørge personalet om de forskellige muligheder.

Alle værelser med eget særpræg

Fantastisk beliggenhed

Hotellets værelser er beliggende i Den gamle stald og i Stuehuset, og de har hver især deres unikke charme og særpræg, der afspejler den bygning, de ligger i. Hotellet kan huse op til 175 gæster. Værelserne er alle dejligt rummelige, de har privat toilet og bad, TV samt gratis hurtigt Wi-Fi. Benniksgaard har også rummelige ferielejligheder med overnatningsmuligheder for 4-6 personer. Her er rigeligt med plads til hele familien og blandt andet en stor terrasse med en smuk udsigt. Mulighederne for særlige events er mange. Benniksgaard Hotel har blandt andet en autentisk gård- og livsstilsbutik, man kan på opdagelse i. Her er samlet en masse lækre sønderjyske specialiteter, brugskunst, interiør og flot design. Benniksgaard giver også mulighed for at man

Hotellets beliggenhed ved Flensborg Fjord er helt speciel og kan bruges til en masse skønne oplevelser. Golfbanen ligger lige ude foran døren, og nærheden til den dansk-tyske grænse åbner blandt andet op for sublime shoppingmuligheder. Skulle man få lyst til en vandretur, få luftet løbeskoene eller cykle området tyndt, er Benniksgaard den ideelle base for den dejlige motion. Hotellet er i gåafstand fra Gendarmstien og Gråsten skovene, der både har markerede vandreruter samt gode cykelstier. Man behøver ikke engang at medbringe sin egen cykel, da man kan leje cykler på hotellet. Og det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser for aktiviteter i den skønne natur, den autentiske slægtsgård og det historisk fascinerende område ved Benniksgaard Hotel.

BENNIKSGAARD HOTEL Sjersvej 101 · Rinkenæs · 6300 Gråsten · Tlf. 74 65 09 49 · benniksgaardhotel.dk


Oplev Sønderjylland I al sin pragt på Benniksgaard Hotel ved Flensborg Fjord og lad os forkæle jer med et ophold. Gå en tur på Gendarmstien og nyd naturen, træd ind i Danmarkshistorien på Historiecenter 1864 ved Dybbøl eller tag en indkøbstur over grænsen. Overnatning i hotellets Superior dobbeltværelse 3 retters middag alle dage, efter kokkens valg

Stor morgenbuffet

HUSK Vi modtager gavekort

1 nat 999,2 nætter 1699,3 nætter 1999,Pris pr. person i dobbeltværelse Tillæg Ankomst fredag og lørdag + juli, august, september 150,- pr. person Enkeltværelse 175,-

Sejrsvej 101•Rinkenæs•6300 Gråsten•74 65 09 49•www.benniksgaardhotel.dk•info@benniksgaardhotel.dk


Peters Østerbro

PETER KOLDBY

Mine Østerbro favoritter Vi har spurgt om Peters herretøjsfavoritter på Østerbro Jeg har udvalgt de 4 lokale herretøjsbutikker på Østerbro, hvor jeg handler. Fælles for butikkerne er, at ejeren selv arbejder i butikkerne. De har på hver deres egen vis, skabt selvstændige butikker med deres helt egen identitet. Jeg handler i disse butikker bl.a. fordi jeg har en personlig relation til ejeren. En egenskab du ikke finder online. En samtale om løst og fast er en del af købsoplevelsen for mig. Der findes masser af brands i herremoden og det unikke ved disse butikker er, at de formår at tage forskellige mærker ind i sortimentet til stor fordel for kunderne. Så der er ingen undskyldning for IKKE at handle på Østerbro og dermed værne om den lokale handel.

Optikerparret Maria og Peter Koldby bor Østerbro og ejer brillebutikken Koldby Optik på Østerbrogade. Sammen har de datteren Isabella på 13 år. Familien har boet på Østerbro i 20 år og de elsker bydelen. I denne måned kunne Peter & Maria fejre, at de nu har drevet butikken i 14 år. Familien er storforbruger af de lokale butikker og værdsætter personlig service og kvalitetsprodukter. Koldby Optik / Østerbrogade 108 2100 København Ø / www.koldbyoptik.dk

2. Herretøjsbutikken Å Herretøjsbutikken Å ligger på Østerbrogade omkring Jagtvej. Ejeren hedder Peter og har også butikken WILS på den anden side af gaden. Jeg kender Peter fra mit frivillige arbejde i Østerbro Handelsforening, hvor vi også sidder i bestyrelsen sammen. Peter er en rigtig arbejdshest og han sætter en stor ære i et højt serviceniveau i øjenhøjde. Butikken Å er en klassisk butik med de stilsikre brands fra Les Deux, NN07, Lacoste og Garmin Project. Butikken får ofte nye varer, så der næsten altid noget nyt på hylderne, når jeg kommer forbi. En butik jeg bestemt kan anbefale et besøg. Å / Østerbrogade 148 / 2100 København Ø

66 / Mit Østerbro

1. OZ - Men

Omkring Skt. Jakobs Plads ligger min egen butik Koldby Optik og OZ butikkerne: OZ Men & OZ Women. Lige ud til Østerbrogade med udsigt til Park Bio og Telia Parken. Butikkerne som ligger i denne del af Østerbro, nyder godt af den hyggelige plads og det liv som restauranterne er med til at skabe. Som min ”næsten-nabo” har jeg lært Carsten som ejer OZ at kende, som en kompromisløs herre, når det gælder kvalitet og fashion. Butikskoncepter hvor ejeren 100% går all-in i sortimentet vinder altid i min bevidsthed. Der er butikker, som er med til at sætte den høje standard på Østerbro. OZ er én af dem efter min mening. Der er ingen kompromiser hos OZ og det tiltaler mig altid. Butikken er et stort univers af lækre mærker. Masser af sko, sneakers, accessoires og en separat afdeling dedikeret til suits. God stil hele vejen igennem. OZ – Men / Østerbrogade 118 / 2100 København Ø / ozmen.dk


3. GOODS Jeg har kendt Kasper siden han åbnede GOODS i et mindre lokale på Østerbro. Kasper bor også på Østerbro, så du har sikkert set ham i det lokale bybillede.Butikken ligger i dag på Østerbrogade overfor Søerne og er blevet en international anerkendt butik med mange af de toneangivende brands. Æstetikken, kvaliteten, kompromis-løsheden er umiskendelig, hvilket gør GOODS til noget helt specielt. Drengene som hjælper dig i butikken, har stor viden om alle produkterne, hvilket er en parameter som betyder meget for mig, når jeg vælger en fysisk butik fremfor online. Så du skal vælge GOODS hvis du vil handle i en lokal forretning, som har et lækkert og stærkt internationalt snit. GOODS / Østerbrogade 44 / 2100 København Ø / www.goodscph.com

4. MUD - Men Under Development

Kenneth grundlagde MUD på næsten samme tid for over 14 år siden, som jeg grundlagde Koldby Optik. Derfor har vi haft god mulighed for at drage fordel af hinandens erfaringer med butiksdrift og engagement i det lokale bymiljø. Kenneth engagerer sig også som ungdomstræner i B93 og vi deler vores passion for fodbold og FC. København. Jeg har gennem årene lært Kenneth af kende, som værende utrolig serviceminded og med en meget fin fornemmelse for styling og kvalitet.MUD har lækkert herretøj fra bl.a. DryKorn og Klitmøller Collective. Er du til jeans kan jeg kun anbefale Blue de Gênes. Et mærke med masser af historie. Som noget specielt har MUD skjortemærket Xacus, hvor skjorten kan laves Tailor Made. Det er også det perfekte sted at finde en hurtig gave til manden der har alt. MUD - Men Under Development / Østerbrogade 51 / 2100 København Ø / www.mudshop.dk

Mit Østerbro / 67

Peters Østerbro

PETER KOLDBYS FAVORITTER


Sommerens drink

68 / Mit Østerbro

Jordbær Gin

Capri di Tonic

Rosa Gin & Tonic

5 cl. Limoncello di Capri 20 cl. Tonic vand Isterninger og citron

5 cl. GINMG Rosa 20 cl. Tonic vand Isterninger og jordbær


LUXUS CAMPING PÅ LANGELAND Tiki Camp på Langeland er Danmarks første Glampsite Lavet til dem, der elsker camping, men med lidt ekstra luksus og dansk hygge. Her kan du nyde de enkle ting i livet, tage det langsomt og forene dig med naturen, dig selv og andre. Slappe af i et tæppe med varm kaffe og en god bog, spise udendørs med familie og venner, lave mad på din eget bål, gå på stranden, slentre gennem skovene og markerne, sidde omkring lejrbålet, bare lyt til alle lyde og fuglene, og når solen går ned kan stirre på alle stjernene. Alt det du altid gerne vil gøre eller drømmer om at gøre, men aldrig synes du har tid eller plads til i en travl hverdag i byen og fyldt kalender – det kan du her! Dette er stedet, hvor du kan lukke ned for det hele og slukke (mobilen) Frem for alt er Tiki Camp et uformelt sted hvor alle er velkomne.   Tiki Camp er beliggende midt i en hyggelig hasselnødplantage omgivet af smukke gamle fyrretræer. Havet ligger kun få hundrede meter væk, og du vil kunne se og høre det fra lejren. Vi forsøger at køre vores lejr så miljøvenligt som muligt, vi bruger kun økologisk og fair trade handel sengetøj fra Cocoon Company. Tiki Camp har også et fælles køkken samt en lille gårdsbutik, hvor der kan handles hjemmelavet frugt og grønt, friske gårdæg og økologiske produkter. Til leje: Håndklæder, cykler, familie SUP, ekstra puder, linned og rulle op futon madrasser til vores telte Gratis:Fugle, bier, blomster, træer, frisk luft og den danske Hygge!

Tjek f.eks Tripadvisor, hvis du vil vide mere om Tiki Camp (de ligger nr. 1)

VIND

et luksus campingo 1 overnatn ing

SPØRGSM

phold

for 2 pers oner

ÅL: Hvad g

plastik hos

ør vi med TIKI CAMP ?

Send dit sv ar, navn og telefonnr. til konkurrenc e@mitoeste rbro.dk Vinderen få r direkte besked


ISER

l FAIR PR ti r e ls e rr tø s e ll ER & VANS i a

KASSEBIL

Lej en kassebil KASSEBIL · LILLE Alsidige kassebiler for dem der skal flytte småt brændbart eller en tur i Silvan. Bilerne har plads til 3 personer.

KASSEBIL · STOR Store kassebiler velegnet til mellemstore flytteopgaver med plads til 3 personer. Renault Master · 650 kr.

Peugeot Expert · 595 kr. Mercedes Vito · 495 kr.

Mercedes Sprinter · 650 kr. Ford Transit · 550 kr.

35% BILL IGERE – PRISGA RANTI

VAN Vans ideelle til mange formål. Plads til 2 personer.

Citroën Cactus · 350 kr.

INKL. 100 FRI KILOMETER

INKL. KASKO & ANSVARSFORSIKRING

Kom videre med SMARTIFART.DK · Tlf. 60 68 18 64 Kan altid levere en kassebil – også i weekenden 70 / Mit Østerbro


SOMMERPRISER Luksus Continental seng med 5 Zonet pocketmadras incl. Tyk Topmadras, og Stålben. Excl. gavl. 120/140 x 200 cm. Før 18.898,- NU 9.899,160 x 180x200 cm. Før 22.297,- NU 11899,180 x 210 cm. Før 22.297,- NU 11.899,210 x 210 cm. Før 28.969,- NU 15.399,220 x 220 cm. Før 28.669,- NU 15.399,-

Jensen Ambassadør elevationsseng Ny model med Extra kraftig motor, incl. Softline 3 Latex top, Flere farvemuligheder, 3 hårdheder. excl. Gavl , incl. runde ben. Klar til brug.

Name It. Kontinental

Dansk produceret, kontinental seng. 5-Zonet pocket fjedre, komplet incl. 40 m.m. tyk latex top madras, og runde stålben. Excl. gavl. 140 x 200 cm. Før 9.893,- NU. 4.945,160 x 200 cm. Før 13.290,- NU 6.645,180 x 200 cm. Før 13.290,- NU. 8.449,-

Dunlopillo Balance Kontinental

Super luxus seng fra Dunlopillo, Balance incl. Natura topmadrfas. excl. gavl og ben. 160/l80 x 200 cm. før 30.897,- NU 19.998,180 x 210 cm før 33.897,- NU 21.998,-

Rentefrit over 36 mdr.

105 x 200 cm. før 22.615,- NU 14.698,120 x 200 cm. før 30.766,- NU 19.998,160/180x200 cm. før 41.535,- NU 26.998,180 x 210 cm. før 45.231,- NU 29.398,210 x 210 cm. før 49.691,- NU 32.298,-

Rentefrit over 30 mdr.

ÅOP 0% 489,-

ÅOP 0% 185,-

Tempur 7 cm. top. Orginal, udg. betræk

90 x 200 cm før 7.999,- NU 4.998,180 x 200 cm. før 13.999,- NU 9.998,-

Aslak sovesofa, vælg mellem 2 stofdess.

140x200 i sovemål. Normalpris: 8.905 DKK. Incl. soft pocket madras med rygbetræk. specialpris Kr. 6.999,-

Rentefrit over 36 mdr.

ÅOP 0% 194,-

Verona sovesofa

Fin lille Sovesofa med rummeligt sengetøjs magasin, i slidstærkt stof. sovemål: 140 x 200, udv. 168,- cm. Vælg mellem 10 farver. Lagerføres i antrasit. Normalpris Før 4.999,- Nu 3.498,-

Rentefrit over 30 mdr.

ÅOP 0% 116,-

Dunlopillo madras

70/80/85/90x200, 85x190 cm. Før 8.199,- NU 5.329,120/140x200 cm. Før 12.999,- NU 8.449,-

Nature Sleep Topmadras

U.Q. Elevation Elevationsbund med 28 lameller. 12 cm høj ramme, trådløs fjernbetjening. Zoneinddelt 5 zonet pocket fjedre madras. Lækker vaskbar topmadras med 60 mm latex. Hårdhed: medium eller fast, 5 års fabriksgaranti på motor. Ekskl. Ben. Lev.tid 1 til 2 uger. Rentefrit 80/90x200 cm Før.8.248.- Nu. 4.998.over 36 mdr. 120x200 cm Før. 11.496.- Nu. 7.398.ÅOP 0% 140x200 cm Før. 13.494.- Nu. 8.398.166,160/180x200 cm Før. 16.496.- Nu. 9.498.-

med 5 cm. Kerne af Memoriform. Tyk Økologisk vaskbart bommuldsbetræk. 80x200 cm Vejl. 2.498,00 Nu 1.249,90x200 cm Vejl. 2.498,00 Nu 1.249,90x210 cm Vejl. 2.998,00 Nu 1.499,120x200 cm Vejl. 3.498,00 Nu 1.798,140x200 cm Vejl. 3.998,00 Nu 1.999,160x200 cm Vejl. 4.498,00 Nu 2.249,180x200 cm Udsolgt 180x210 cm Vejl. 5.498,00 Nu 2.749,-

Comfort Pocket madras

Med comfortzoner, 5 cm. trykaflastende Celcius, Vaskbart betræk, i lækker Coolmax. Også velegnet til Elevation. spar 35% 80/90 x 200 cm. Før 4.998,- NU 3.248,120 x 200 cm. Før 5.998,- NU 3.898,140 x 200 cm. Før 6498,- NU 4.225,160 x 200 cm. Før 6.998,- NU 4.548,180 x 200 cm. Før 7.998,- NU 5.198,-

Se mange flere tilbud på www.delfinsengecenter.dk Solrød Center 42 2680 Solrød Strand Tlf. 56 14 55 33

Holmbladsgade 52 2300 København S. Tlf. 33 32 55 01

Østerbrogade 95 2100 København Ø. Tlf. 33 32 55 72

Hj. Af Østerbrogade og Jagtvej

Åbningstider: Mandag-fredag kl. 9.30-18.00 Lørdag kl. 10.00-15.00 (Solrød kl. 9-15)


VICTORIA’S indtager Østerbro Special- og livsstilbutikken Victoria’s er flyttet til Viborggade efter at have ligget på Silkegade i indre by. Butikkens univers af velduftende produkter, wellness, interiør, delikatesser m.v. er med til at skabe en stemning af ro og fordybelse. 72 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

et er en berusende behagelig oplevelse at besøge Victoria’s på Viborggade lige over for Østerfælled Torv. Her dufter fantastisk, her modtages man af det venlige og servicemindede personale, og her er en gavekiste af spændende og indbydende produkter til selvforkælelse eller som den perfekte gave.

især være på den engelske livsstil med sin aura af ro, idyl og fordybelse. ”Vi har mange faste kunder i forretningen, og mange er endda kommet hos os lige siden vi åbnede i Lyngby i 2001. De sætter stor pris på vores dejlige produkter fra blandt andet Crabtree & Evelyn og Claus Porto, som repræsenterer klassisk wellness til både kvinder og mænd. Vi er specialiserede i naturlige rene dufte, ikke bare til kroppen, men også til boligen,” siger ejer og grundlægger Charlotte Schwabe.”

Ideen bag Victoria’s, der så dagens lys i 2001, var en drøm om at skabe noget smukt og anderledes. Fokus skulle

Intet kunstigt i butikken Hun har mange års erfaring i detailbranchen, og hun har blandt andet

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Atbo

D


været indkøbschef i Magasin inden for avanceret modetøj. ”Mit udgangspunkt som butiksejer er, at vi har nogle varer, man stort set ikke kan få andre steder i Danmark. Jeg finder små kollektioner i primært England, Irland, Skotland, USA og nu også Portugal. Kvaliteten er helt i top, vi har stort set intet kunstigt i butikken, alt er naturlige olier, naturlige dufte og der er ingen kunstige farvestoffer, parabener eller konserveringsmidler. Det ligger mig meget på sinde. Desuden har vi økologi i det omfang, det er muligt,” fortæller Charlotte Schwabe. Sortiment og service Den venlige og imødekommende service er ingen tilfældighed, pointerer Charlotte Schwabe: ”Kundeservice og den gammeldags form for kundeservice, betyder meget for os. Vi er kendt for at give vores kunder en god, personlig service, hvor vi lytter til, hvad de siger, og hvad de ønsker, og vi forsøger altid at hjælpe dem bedst muligt. Kunderne vil gerne have en ordentlig vejledning, og de spørger til, hvor f.eks. varerne kommer fra, hvordan de er blevet fabrikeret, om de er bæredygtige osv. Samtidig har vi også stor fokus på gaveindpakning, da vi sælger mange gaver, og vi bruger gerne tid på at pakke vores varer pænt ind. Vi forsøger på den måde at adskille os på sortiment og service i den positive retning.” Netshop i mange år Selv om gammeldags dyder som venlighed, imødekommenhed og ekstra god kundeservice trives i butikken, er de om ikke firstmovers, så en af de første butikker, der supplerede den fysiske butik med en netshop. Allerede i 2003 solgte butikken sine varer på nettet. ”Det

er blandt andet derfor, vi har mange faste kunder, der både handler på netshoppen og i den fysiske forretning. Selv om vi er aktive på nettet, elsker vi at se vores kunder i forretningen – inklusiv de udenlandske kunder. Mange af de turister, der besøgte os i Silkegade, kommer cyklende herud til Østerbro og aflægger os et visit. Desuden bor mange af vores faste kunder fra tiden i Silkegade her på Østerbro, så det er næsten som at komme hjem igen,” siger Charlotte Schwabe. Fra teenagere til folk over 80 Mange af de produkter, Victoria’s sælger, er såkaldte tidløse produkter. Derfor tænker de ikke på alder i forretningen, forklarer Charlotte Schwabe. ”Vores kundekreds består af alle lige fra teenagere til folk, der har passeret de 80 år. Der kommer også mange mænd i butikken, da vi blandt andet har et fint udvalg af barbergrej, som omfatter det klassiske udstyr med skrabere, koste, safety raizor, barberknive og lignende fra blandt andet Truefitt & Hill.” Smagfulde delikatesser Victoria’s fører også et stort udvalg i krus og kopper fra nogle af de bedste porcelænsfirmaer i England. Alle med fine og hyggelige motiver af blomster, fugle, hunde, katte samt meget andet. Butikken har også en del boligtilbehør, herunder også en lang række produkter til ’menneskets bedste ven’. ”Mange vil sikkert blive fristet over vores smagfulde udvalg i delikatesser inden for cookies, chokolade og ikke mindst fudge. Alt sammen fremstillet efter originale engelske og skotske traditioner,” siger Charlotte Schwabe, som byder alle kunder på Østerbro hjerteligt velkommen i lokalerne på Viborggade 10.

VICTORIA’S Viborggade 10 · tlf. 33 32 37 40 · www.victorias-netshop.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 73


Naked Grouse inspirerer med

cocktails

Whisky er så småt ved at blive populært – også i cocktails. Naked Grouse er The Famous Grouses (som de fleste nok kender) sofistikerede storesøster. Med sine røgede noter er Naked Grouse nemlig perfekt til at give lidt modspil i en frisk cocktail. Naked Grouse har bedt en række prominente bartendere fra hele Norden om hjælp til at kreere lækre cocktailopskrifter. Det har blandt andet resulteret i disse to drinks, der får mundvandet til at løbe:

MELISSA Udviklet af Johan Evers fra Stockholm-baren Hard Waters for The Naked Grouse · 30 ml The Naked Grouse, der har trukket med citronmelisse · 10 ml sherry (fx Tio Pepe fino) · 20 ml. æblejuice (gerne af Granny Smith-æbler) · 20 ml frisk Citronsaft · 20 ml sukker · 4 stænk Chartreuse Elixir Végetal · 60 ml champagne Ryst alle ingredienser på nær champagne grundigt i en shaker, si i et afkølet cocktailglas, tilføj en stor isklump, top med champagne. Server!

APPLESNAP (et ord, ja) Udviklet af Jakob Fjordside fra Kassen (Nørrebrogade) for The Naked Grouse:   · 50 ml The Naked Grouse (whisky) · 40 ml økologisk æblejuice · 20 ml ahornsirup · 10 ml vanillesirup · 4-5 sukkerærter (sugarsnaps)   Knus sukkerærterne i en morter (eller direkte i shakeren), ryst sukkerærterne godt sammen med alle de andre ingredienser i en shaker, hæld op (gerne i en mælkeflaske som på billedet) Top med knust is og pynt med et par friske sukkerærter. Et voila!

Yderligere information · Holm & Bertung PR · Naja Helene Hertzum · naja@holmogbertung.dk · tlf. 25 32 11 81

d n u f e k s i t Fantas på Skt. Jakobs Plads

PÆNERE GENBRUG Søndag den 7. juli kl. 10-15

Vi holder også marked den 4. august og 1. september

Stadebestilling: helleloppe@gmail.com

74 / Mit Østerbro


Combi Gruppen bygger kolonihavehuse, som kan opfylde ens drøm om et nyt hus, der både har den gamle kolonihavecharme samt alle slags moderne faciliteter.

MODERNE KOLONIHAVEHUSE med hygge og stemning

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Combi Gruppen

E

t kolonihavehus er superhyggeligt. Her kan man nyde udelivet på den bedste vis. Det ustabile danske sommervejr medfører dog ofte, at vi er nødt til at holde os indendørs. Selv om det primitive liv i kolonihavehuset er en del af charmen, er det trods alt rart, at der er en vis komfort i huset. Samtidig bruger vi mere og mere tid i vores kolonihavehuse - ofte flere måneder - og kravene til husene har ændret sig markant. Vi vil blandt andet gerne have en effektiv isolering, et rigtigt badeværelse eller et ordentligt afløb. Måske ønsker vi også mere lys og flere vinduer i kolonihavehuset, ekstra plads eller bare en generel opdatering af huset, så det bliver mere moderne og indbydende.

Altid individuelt tilpasset Combi Gruppen kan med deres moderne og hyggelige kolonihavehuse være med til at få dagligdagen i kolonihaven til at fungere – uanset om det skal bruges nogle få måneder om sommeren, eller det skal bruges som delvis helårsbeboelse. De bygger

nye huse, som altid bliver individuelt tilpasset til præcis den drøm, man har om et nyt, stemningsfuldt og velindrettet kolonihavehus. ”Vi tænker det hele med i vores løsninger, så man ikke står med et eller andet problem eller en uventet ekstra omkostning til sidst. Vi er klar med reel og grundig rådgivning samt en række kreative, praktiske løsninger. Det kan for eksempel være, at man har behov for en regnvandsfaskine, forberedelse til kloak eller en effektiv isolering, der også virker, når det bliver koldere,” fortæller Steen Felsgård.

Flere slags løsninger

bruger udelukkende kvalitetsmaterialer til sine byggerier. Alle døre og vinduer er for eksempel fra den velrenommerede danske producent KBK Døre & Vinduer. Generelt benytter Combi Gruppen solide, vejrbestandige materialer, som ofte har en 10 års garanti. Så kontakt Combi Gruppen, hvis du ønsker et individuelt tilpasset kolonihavehus med den traditionelle kolonihavestil, samtidig med, at alle de vigtige nye muligheder i form af lækker indretning, god isolering, moderne faciliteter som badeværelse, køkken og afløb er en del af løsningen.

Combi Gruppen leverer nøglefærdige kolonihavehuse, så man slet ikke behøver at gøre noget selv, bortset fra at fortælle dem, hvordan ens hus skal se ud. Men de er også meget fleksible, hvis man ønsker at lave noget eller hele arbejdet selv. ”Vores Medbyg løsning er for dem, der gerne vil være med til at bygge huset, eller har en god ven, som ønsker at hjælpe til,” forklarer Steen Felsgård. Den Herfølgebaserede virksomhed

COMBI GRUPPEN tlf. 25 85 69 11 · www.combigruppen.dk

Mit Østerbro / 75


FORVENT MERE AF DIN HUDPLEJE

STAY

EFFEKTIVE OG LUKSURIØSE SOLCREMER OG AFTERSUN TIL ANSIGT OG KROP. INDEHOLDER BÅDE AKTIVE INGREDIENSER OG HØJ SOLBESKYTTELSE.

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 5 · juni 2019  

Mit Østerbro nr 5 · juni 2019  

Advertisement