__MAIN_TEXT__

Page 1

Mit Østerbro Smuk ild i stuen fra

PEJSE-CENTRET Actionsport hos

DISTRICT 10

TEMA ●

Juleshopping

Smag på jul & nytår

Motion & Velvære

Tæt på Frederiksberg

MOVIEHOUSE på

toppen af Experimentarium

BONDENS MARKED er

tilløbsstykke på Sankt Jakobs Plads

NATHALIE HVIID BEAUTY

giver dig varme, tryghed og skønhed Beståelsesgaranti hos

SØERNES TRAFIKSKOLE Skræddersy effektiv og personlig træning hos

NR . 14 · D E C E M B E R 2 0 2 0

STRONG COPENHAGEN

Benjamin Hav Kultur & underholdning / Opskrifter / Benjamin Hav / Børn i byen / Jul / Gløgg / Musik

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 1


Mit Østerbro

NY HUD- OG LASERKLINIK ÅBNET I PARKEN PÅ ØSTERBRO

2 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

På privathospitalet Adeas, der ligger i Parken på Østerbro, er det nu muligt at blive behandlet af nogle af Danmarks dygtigste hudspecialister.

P

arkens hud- og laserklinik er en nyåbnet klinik, som behandlerr både egentlige hudsygdomme og tilbyder kosmetiske og aldersrelaterede behandlinger.

Smuk og ensartet hud med laser og IPL Ét af klinikkens behandlingstilbud er IPL og laserbehandling, der blandt andet bruges til at fjerne pigmentpletter, karsprængninger, uønsket hårvækst og til at reducere rynker. Behandlingerne kræver en specialuddannelse, som klinikkens personale ikke alene har, men også underviser andre i. Det er meget effektive behandlinger, som er blevet rigtig godt modtaget. Dorte Kalhøj, der har benyttet klinikken siger: ”Min hud var blevet uensartet, hvilket jeg synes, fik mig til at se ældre ud. Derudover lider jeg af rosacea, hvor min hud pludselig blusser op. Efter blot én behandling med IPL ser min hud helt anderledes jævn og fin ud”.

Kosmetiske behandlinger i særklasse Parkens hud- og laserklinik består af et team, der har en ekspertise, som kun sjældent ses i den kosmetiske branche. Den ene del af teamet er overlæge og speciallæge i dermatologi, Christina Skovbøllling Haak, mens den anden del af teamet består af dermatologisk og kosmetisk sygeplejerske, Louise Solhøj Madsen. Udover en ekstremt høj faglighed, så har de også en enestående evne til at rådgive og sætte sig i den enkeltes sted. ”Det er afgørende for os, at vores patienter føler, de får den bedste rådgivning og opnår de bedste resultater. Hos os kan man være sikker på, at behandlingen bliver fulgt nøje, uanset om man kommer med en hudsygdom

eller for en kosmetisk behandling. Alle får førsteklasses service”, siger overlæge Christina Skovbølling Haak.

Æstetik uden tabu Det har været og er til dels stadig behæftet med tabu at få kosmetiske behandlinger. Sådan behøver det ikke at være. Kosmetisk sygeplejerske Louise Solhøj Madsen siger: ”Vores opgave er ikke at få folk til at ligne et ensartet ideal. Vi fokuserer på, at få folk til at ligne den bedste udgave af sig selv. Det kan måske være ved at fjerne rynker mellem øjenbrynene, der får vedkommende til at se unødigt vred ud, misfarvninger under øjnene, der giver et træt udseende eller give fylde tilbage til ansigtet”.

Ingen ventetid og tid til den enkelte En henvisning til behandling i det offentlige sundhedsvæsen betyder ofte måneders ventetid. Hos Parkens hud- og laserklinik, slipper man for ventetid, og der er altid afsat 30 minutter til konsultation. Christina Skovbølling Haak afslutter: ”Vi sætter en stor ære i vores arbejde, og vi lever af glade patienter. Derfor kan du være sikker på, at vi gør vores bedste for at få dig til at føle dig tryg og godt behandlet”.

Adeas Øster Allé 42, 3. sal · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 88 77 40 00 info@adeas.dk · www.adeas.dk/smukhud

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 3


Mit Østerbro

En rejse med Emirates Holidays er en rejse, der giver et varigt indtryk. De sælger pakkerejser til flere af de mest fascinerende steder i verden, og de gør det på en måde, så man kan føle sig 100% tryg og sikker, både når det gælder fleksibilitet ved booking, rejseforsikring og covid-19 foranstaltninger.

Ferieoplevelser du aldrig glemmer

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

et stærkt prisbelønnede flyselskab Emirates står for den højeste kvalitet inden for flybranchen. Det samme gør sig gældende for deres rejseselskab, Emirates Holidays, som blev lanceret i Skandinavien i 2019 med hovedsæde i København. Rejseselskabet arrangerer skræddersyede rejseoplevelser til De Forenede Arabiske Emirater i Mellemøsten med Dubai i spidsen, Maldiverne, Mauritius, Seychellerne og Sri Lanka i Det Indiske Ocean samt Bali og Thailand i Asien. De er godt i gang med at tilføje endnu flere rejsemål og kan som noget nyt også tilbyde golfrejser til Dubai, hvor der er golfbaner i verdensklasse. Byen Dubai er selskabets hoveddestination, hvilket er en stor fordel for Emirates Holidays, da de takket være Emirates globale indkøbsvolumen blandt andet kan indgå hotelaftaler, der er meget fordelagtige for kunderne. Dubai var tidligere kendt for sine luksusrejser, men i dag appellerer destinationen til et bredere publikum. ”Vi henvender os til markedet mellem charter og high-end

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

luxury til de rejsende, der går efter den gode kvalitet og en valgfri rejselængde. Hos os er du ikke fastlåst i forhold til at være væk i 5, 7 eller 14 dage, og du kan selv sammensætte og bestille din rejser i ro og mag. Man kan både bestille over telefonen, uden det koster ekstra, og på vores hjemmeside. Du kan booke det hele – flyrejse, hotel, udflugter m.v. på vores hjemmeside, og det sætter mange rigtig stor pris på,” siger Kenneth Andersen, der er Generel M anager for Emirates Holidays i Skandinavien.

Gratis udvidet rejseforsikring Tryghed og god kundeservice er to nøgleord hos Emirates Holidays. Derfor tilbyder de alle sine rejsende Emirates multi-risk Travel Insurance, som er en udvidet rejseforsikring, der dækker både covid-19 og en række andre hændelser. Forsikringen er baseret på, at Emirates i juni som de første oprettede en covid-19 forsikring for at beskytte rejsende mod udgifter, ifald man blev smittet på destinationen. Her gik forsikringen ind og dækkede udgifterne relateret til omkostninger ved sygdommen. ”Nu har Emirates lanceret en rigtig rejseforsikring, der dækker alt fra hvis uheldet er ude og man kommer til skade, over


Mit Østerbro

sygdom og udgifter relateret til coronasmitte, til bagageudfordringer, evakuering m.v. Fuldstændig som en traditionel rejseforsikring, man normalt betaler for hos sit forsikringsselskab. Her får man rejseforsikringen kvit og frit, når man køber en pakkerejse hos os,” oplyser Kenneth Andersen. Et andet godt tilbud er gratis afbestilling helt op til 35 dage inden afrejse. Her kan man få alle sine penge tilbage, hvis man ønsker at afbestille sin rejse – og Emirates Holidays stiller ingen spørgsmål. Når man har føromtalte rejseforsikring fra Emirates Holidays, kan man, hvis uheldet er ude, og man er nødt til at afbestille senere end 35 dage inden afrejse, også få sine penge tilbage på samme betingelser som en ganske almindelig afbestillingsforsikring.

Laver alle slags rejser I Dubai alene har Emirates Holidays adgang til mere end 100 hoteller, som alle sammen er 4- eller 5-stjernede hoteller. Mange af rejseselskabets kunder er almindelige familier, der enten skal på ferie i Dubai, eller hvor man gerne vil forkæle familie og venner og f.eks. fejre guldbryllup, fødselsdag, bryllup eller lignende, forklarer Kenneth Andersen. ”Men vi kan lave alle slags rejser – både de korte, hurtige rejser til byen med få overnatninger til de mere sammensatte rejser, hvor udflugter og besøg specielle steder er en del af programmet. Vi laver desuden meget af det, vi kalder twin stays, hvor man bor på to forskellige hoteller i løbet af opholdet. Da vi samarbejder med store hotelkæder som Hilton, Marriot, Accor Hotels m.fl., kan kunderne drage fordel af de sikkerhedsinitiativer, som kæderne har implementeret på destinationen sammen med alle de foranstaltninger, Emirates har foretaget. Lige nu er kravet for at komme til Dubai blandt andet, at man har en negativ PCR-test taget max 96 timer inden afrejse. Og så må vi se, hvordan det hele udvikler sig på coronaområdet. Der sker jo en masse spændende ting på vaccineområdet p.t.,” siger Kenneth Andersen.

Lokal tilknytning og selvfølgelig medlem af Rejsegarantifonden For Emirates Holidays er den lokale tilknytning og personlige

DUBAI TAGER IMOD TURISTER IGEN Som en sikkerhedsforanstaltning skal alle passagerer, der ankommer til Dubai, tage en PCR-test maks fire dage/ 96 timer før deres rejsedato. Du kan desuden blive bedt om at tage en ny test i Dubai Lufthavne ved ankomsten. Børn under 12 år og passagerer med svært eller moderat handicap er undtaget fra PCR-testen. I Dubai er det obligatorisk at bære mundbind på alle offentlige steder til enhver tid. Det gælder i øvrigt også på Emirates-flyvninger. Børn under seks år, der har svært ved at bære mundbind, er dog undtaget. Du kan tage dit mundbind af, når du sidder ned på restaurant eller café – præcis som i Danmark. Hold afstand til andre. Alle sportsaktiviteter, der kan praktiseres af 5 eller færre personer, er genoptaget. Dubais strande er desuden åbne betinget af social afstand. Se mere her www.visitdubai.com

service udgangspunkt for deres arbejde i København og Skandinavien. De har kontor i København, er medlem af rejsegarantifonden og har både kundeservice og hjemmeside på dansk m.m. ”Det betyder meget for os, og vi er sikre på, det er vejen frem for rejsebranchen. Det kunne man se under coronakrisen i foråret, hvor vi hurtigt gik ud og sagde, at folk skal have sine penge tilbage. Da tingene tog længst tid, tog det to måneder at tilbagebetale pengene til vores kunder. Men nu er alt tilbagebetalt, og vi er nede på 14 dage. Vi kan nu se, at mange af dem, der fik aflyst deres rejse, nu kommer tilbage og bestiller en ny rejse. Det er super positivt og fortæller os, at den beslutning, vi tog i marts, var den rigtige,” siger Kenneth Andersen.

Se mere på www.emiratesholidays.com, hvor du kan læse alt om, hvordan du får en mindeværdig skræddersyet ferieoplevelse.

Emirates Holidays Tlf. 43 31 06 48 · www.emiratesholidays.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro

Mit Østerbro

Redaktion Martin Andersen, Chefredaktør Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby

Glædelig jul! SÅ er det atter den tid på året – det er jul igen. I år bliver dog lidt anderledes end de andre år, for vi skal passe på hinanden med masker og behørig afstand. Julehandlen er måske ikke helt den samme , som den plejer at være, men min oplevelse er, at alle håber det bedste og er løsningsparate, og det er så skønt. Og jeg håber alle, både handlende og butikkerne, får den bedste jul. Og så krydser jeg personligt alt for et sjovere 2021 uden så mange restriktioner, og frem for alt håber jeg på, at vi igen kan kysse, kramme og give hånden til alle dem, vi holder mest af, for det er jeg nok ikke alene om at savne utroligt meget. Når du bevæger dig ud i vores by på julegaveindkøb, er der denne gang i Mit Østerbro masser af shopping inspiration. Vi har hentet en specialist ind, Sarah Buono, som guider dig til de bedste bløde pakker, både til kvinder og herrer. Juleshopping-siderne og Sarahs guide finder du bagerst i magasinet. Der er også inspiration til de rigtige druer og menuer fra side 16 i temaet "Smag på jul og nytår”, hvor bl.a. Engell & Solovej giver dig inspiration til en velsmagende Nytårsaften med en lækker og indbydende nytårsmenu. Benjamin Hav er født og opvokset på Østerbro, så vi kan med rette kalde ham for "en af vore egne”. Du kender ham måske bedst som en del af den populære duo Benal, men nu er han for alvor ved at skabe sig et solo-navn. Benjamin har allerede udgivet et album i 2020, og i december kommer han med endnu et spritnyt album. Læs om vores møde med den stilsikre musiker og hans tid på hjemmebanen i vores dejlige kvarter – Østerbro.

Foto Dan Møller · Berit Marker Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Find magasinet i kvarterets supermarkeder, butikker og biblioteker eller på www.mitoesterbro.dk Gratis magasin

Tak for i år, og husk at passe på hinanden. Med ønsket om et godt nytår!

P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til martin@mitoesterbro.dk

Chefredaktør Martin Andersen

50 / Søernes Køreskole

70 / StrongCpH

56 / Pejse-Centret

48 / Democratic

26 / Benjamin Hav

56 / IKI

6 / Mit Østerbro

64 / Nathalie Hviid Beauty


Mit Østerbro

Her til jul får du Exuviance øjencreme HYDRATING EYE COMPLEX (værdi: kr. 399) ved samtidig køb af den fantastiske natcreme TOTAL CORRECT HYDRATE, som tilfører maksimal fugt til huden.

MERRY

Fås i din Exuviance-klinik. Tilbuddet gælder frem til jul. Salgsstart kan variere mellem de enkelte forhandlere. Der tages forbehold for udsolgte varer.

www.exuviance.dk Instagram @exuviance_nordic | facebook.com/ExuvianceNordic


Mit Østerbro

Med Øresund som kulisse ligger Moviehouse, Danmarks eneste rooftop biograf, smukt på toppen af Experimentarium i Tuborg Havn. Det lækre biografkompleks med fem sale satser på at gøre biografturen til en oplevelse præget af store filmoplevelser, hygge, fællesskab og komfort i unikke rammer.

STORE FILMOPLEVELSER PÅ TOPPEN Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

M

oviehouse blev startet i december 2018 af filmparret Tatjana og Michael Obel. Michel Obel har produceret og stået bagved et utal af film herhjemme og nærer en stor kærlighed til filmmediet samt den måde, vi har sociale fællesskaber gennem filmene. Biografen i Hellerup var virkeliggørelsen af Michael Obels drøm om at præsentere film i de bedst tænkelige rammer, så folk gerne vil bruge ekstra tid på at få en biografoplevelse ud over det sædvanlige. At det blev i Tuborg Havn, Moviehouse blev placeret, er ingen tilfældighed, fortæller Michael Obel: ”Da biografen endnu var på tegnebrættet, var Tuborg Havn det sted i København, der gennemgik den mest interessante udvikling. Det var her, gassen brændte for spændende ting. Og når man

8 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

er så tæt på vand, skal man have en god udsigtsmulighed. Derfor endte vi med at lægge biografen ovenpå Experimentarium i 4. sals højde med panoramavinduer ud over hele Øresund,” siger han. Det er også et sted, hvor der er masser af gratis parkeringsmuligheder og det er vigtigt for mange af biografens gæster.

Lækker loungestemning Når man træder ind i Moviehouses foyer, bemærker man hvor meget her sker, og hvor lækkert der er i forhold til den gængse biograffoyer. Her er små siddehjørner med samme appel som en hyggelig dagligstue eller lobbyen i et lækkert London hotel. Det er et sted, hvor man har lyst til at sætte sig og slappe af i gode omgivelser. ”Vi har delt siddeområdet lidt op, så man får ro og fred i den ene ende, mens der er lidt mere liv i den anden ende. Her er sofagruppearrangementer, der kan tage fra to personer og op til tyve personer, så der både er plads til parret og til den store gruppe. Det


Mit Østerbro

samme gælder for så vidt for vores café, der består af små runde spiseborde og et stort fælles langbord. Og så har vi en pejs, som er perfekt til at hygge om folk,” fortæller Michael Obel. Møblerne er dansk design, suppleret med ægte tæpper, lækre velourmøbler og enkelte fund fra de franske antikvitetshandlere i Provence.

Byder på rigtig mad Der er køkken i MovieHouse, som fx serverer chilli con carne, tomatsuppe, pasta og charcuteri-anretninger. Og der er tilknyttet en sommelier, som nøje har sammensat vinkortet, så det både er interessant til maden, og hvis man har lyst til at tage et godt glas vin med ind til filmen. ”Vi prioriterer samværet og den gode stemning, og her er god mad og drikke vigtigt for gæsterne. Man hygger sig bedre, når man spiser sammen,” siger Michael Obel. Det samme gælder, når man ser film, mener han: ”Noget af det vigtigste ved at se film, er at se den sammen med andre. Så kan man få en pejling af, om man griner af de samme ting, bliver chokeret de samme steder osv. Det at se film sammen med andre forstærker filmoplevelsen i sin grundsubstans, fordi man bliver bekræftet i, at andre reagerer på samme måde som én selv,” understreger han.

Dem med lamperne Moviehouse er tænkt til den bedste filmoplevelse fra starten. Det inkluderer store elektriske biografsæder med rød velour, en lille pude, nakkestøtte og fodskammel, som styres enkelt ved et tryk på en knap. ”Vi har forsynet vores elektriske stole med et lille bord, hvor man kan have styr på sine ting. Det gør, at man slapper bedre af – især fordi man eksempelvis kan sætte sit glas vin på bordet. At vi har sat nogle små lamper på bordene, er både hyggeligt og praktisk. De er selvfølgelig slukkede under filmen, men giver en fantastisk stemning. Vi har selvfølgelig både den bedste lyd- og billedkvalitet, der kan opdrives på markedet – og så viser vi alle slags film, med stor forkærlighed for film med noget substans i,” konkluderer Michael Obel.

MOVIEHOUSE Tuborg Boulevard 10 · Hellerup Tlf. 44 94 29 00 · moviehouse.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 9


Mit Østerbro

District 10 fører action sport stafetten videre

District 10 viderefører både medarbejdere og action sport fokus efter at SkatePro har lukket sin fysiske butik på Østerfælled Torv. Den nye butik er Danmarks største action sport butik med det bredeste og bedste udvalg inden for området krydret med medarbejdere, der alle sammen er action sport eksperter.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

en 1. maj i år åbnede action sport butikken District 10 på Østerfælled Torv 39. Butikken var tidligere en del af SkatePro, som fremover kun eksisterer som en netbutik. Det medførte, at Tobias Gram, der arbejdede i SkatePro-butikken, skaffede den nødvendige finansiering, så han kunne videreføre den fysiske butik under det nye navn. ”District 10 har de samme gode varer og dygtige personale, som arbejdede i den gamle butik. At vi har valgt at fortsætte, skyldes selvfølgelig, at vi alle sammen var superglade for vores arbejde og havde det godt i butikken. Men det skyldes også, at vi synes, der er et stort behov for en fysisk butik med vores specielle action sports kvalitetsprodukter. Her er en meget vigtig del af hele konceptet, at man får en

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

ordentlig vejledning og selv får mulighed for at mærke og føle varen. Det gør en afgørende forskel, når man selv har set, rørt og vurderet et par langrendsski, rulleskøjter, løbehjul eller en BMX-cykel samt fået hjælp og rådgivning af en række eksperter,” siger indehaver Tobias Gram.

Eksperter inden for alle områder SkatePro var kendt for sin høje kvalitet, og den linje viderefører District 10 til fulde. ”Vi sælger ikke billige legetøjsting. Alt starter på mid-level til high-end niveau. Uanset hvilken action sport det drejer sig om, har vi en medarbejder, som både dyrker den og er ekspert inden for sportsgrenen. Så er kunderne sikre på, at de får den bedste vejledning,” understreger Tobias Gram og tilføjer: ”Vi skal jo leve af, at vi giver en rigtig god service, og vi gør utroligt meget ud af at give kunderne en god oplevelse, når de handler her. Man skal tydeligt kunne mærke forskellen på at handle her eller handle online. Derfor har vi tilknyttet et


Mit Østerbro

værksted, så vi kan løse eventuelle udfordringer med produkterne her i huset.”

Har hele paletten District 10 er landets største action sport butik, og udvalget går lige fra sko, BMX, langrend, alpinski over rulleskøjter, skateboards og løbehjul af enhver slags. ”Vi er størst på produktsiden af rulleskøjter og langrendsski herhjemme. I højsæsonen har vi for eksempel mere end 200 par rulleskøjter hængende på væggen. Jeg tror ikke, at der er mange butikker, der dækker området så bredt og omfattende, som vi gør. Vi har hele paletten og kan altid hjælpe med at finde det helt rigtige udstyr,” siger Tobias Gram. Al forskning viser, at det er sundt at bevæge sig, og hos District 10 er de store fortalere for, at vi alle sammen kommer udenfor og laver noget aktivt. ”Det er bare sundere og dejligere at være udenfor og lave noget i stedet for at sidde bøjet over en computer. Sundhed er i højsædet her, og hvis vi kan, udvælger vi vores leverandører ud fra et bæredygtighedsprincip. Og ikke mindst ud fra den gode kvalitet,” slutter Tobias Gram.

Frie til at vælge produkter

Ifølge Tobias Gram er den mest markante forskel i forhold til den gamle butik, at District 10 har mulighed for at vælge nogle andre mærker i og med, at de ikke længere er en del af SkatePro-gruppen. ”Vi er mere frie og selvstændige i dag og kan fuldstændig selv vælge de mærker, vi tilbyder vores kunder,” forklarer Tobias Gram.

DISTRICT 10 Østerfælled Torv 39 Tlf. 78701741 · www.district10.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11


DESIGN TIL BADE VÆRELSE T SIDEN 1892 _ SCHWEIZ VAL-SERIEN _ DESIGN AF KONSTANTIN GRCIC

L AUFEN.DK


Mit Østerbro

Ønsker du en naturlig

og sund livsstil? For dig og din familie Undgå hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer i dine skønhedsprodukter. Modtag ZENZ velkomstgave når du booker din første behandling. I ZENZ har vi fokus på sundhed og naturlig skønhed i vores behandlinger og produkter. Vi tænker på hele din families sundhed. Vi undgår skadelige og allergifremkaldende ingredienser. ZENZ produkter er naturlige, veganske og økologiske samt certificeret af Svanemærket og AllergyCertified. Vi rådgiver dig så du altid finder den stil og de produkter der passer dig. Book tid: zenz.dk Shop online: zenzshop.dk

København: Grønnegade tlf.: 33 32 03 29

Rosenborggade tlf.: 33 32 03 23

Østerbrogade tlf.: 35 38 68 37

Ndr. Frihavnsgade tlf.: 35 38 38 10

Nørrebrogade tlf.: 35 39 36 39

Godthåbsvej tlf.: 38 87 38 40

Lyngby tlf.: 45 87 25 98

Roskilde tlf.: 31 90 09 33

Køge tlf.: 56 66 30 14

Taastrup

N VA

EM ÆRK

E

T

S

tlf.: 43 99 02 84

SUND - NATURLIG - ØKOLOGISK - BÆREDYGTIG


Mit Østerbro

PYNT DIG OP TIL JUL Shop lækre mærkevarer

Fjer og ørering er stylistens egne

Hverdage 10-19

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

Lørdag 10-17

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

Søndag 11-16

SUITE Sportmax Bukser 2.499,Sportmax Blazer 4.899,-

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

Spisestederne har udvidet åbningstider

J ulen er s køn n e re ve d van de t 14 / Mit Østerbro

Fashion · Skønhed · Wellness · Spisesteder · Bolig & Dagligvarer


STAY STAY COPENHAGEN STAY SEAPORT STAY KASTELLET STAY BRYGGEN

VISIT US ON

WWW.STAYAPARTMENTS.DK Mit Østerbro / 15


Mit Østerbro

Bæredygtig fransk vin

Drik vin med god smag i munden Forkæl dig selv og dine nærmeste... Gå ind på vores hjemmeside og se det store udvalg af bæredygtig vin: www.minfranskevinimportor.dk

16 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro

Vi gør det nemt for dig

Vores sortiment består af økologiske-, biodynamiske-, natur- og bæredygtighedscertificerede vine. Hver gang du køber en flaske fra os, giver du en hånd til et mere bæredygtigt vinmarked.

Vi sælger ikke ”Vine fra hele verden” Vores fokus og passion er franske vine fra udvalgte distrikter og personligt udvalgte producenter, som vi kender godt og kan stå 100% inde for. Vi har udvalgt nogle af de mest velsmagende vine på markedet indenfor kategorierne, så vi kan tilbyde dig den bedste flaske og det bedste glas – med god smag i munden – til meget konkurrencedygtige priser.

À votre santé!

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 17


Slip for nytårs-stress bestil nytårsmenuen hos dine lokale kokke

Igen i år kan du slippe for at svede i køkkenet, og stadig servere den lækreste 4-retters nytårsmenu for dine gæster for kun 375,- per kuvert. Vi laver det hele klar til dig, så du skal bare varme og anrette - og du får selvfølgelig en udførlig vejledning med.

Torsk vendt med creme fraiche, grov sennep, æbler, grønkål og vinaigrette med hasselnødder.

Cremet suppe på jordskokker, hummerbisque, røget knoldselleri og krydderurteolie.

Bøf af dansk oksefilet, kartoffelsoufflé, sauce med confiterede skalotteløg, svampe og urter.

Kraftig chokoladekage, hvid chokoladeganache med citron, sirup på skovbær og sprød karamel.

Skriv til os på mad@engellsolovej.dk og fortæl os hvor mange kuverter du ønsker. Eller ring til Jacob på 30 33 47 64 eller Rasmus på 24 27 27 31 med din bestilling. Kom ned og hent din nytårsmenu 31. december mellem 14 og 16 i vores butik på Lipkesgade 8, København Ø. Bestilles senest 26. december. Der er ikke krav om minimum antal af kuverter.

Engell & Solovej · Lipkesgade 8 · 2100 Kbh Ø


KOM FORBI . DECEMBER AG FRED DEN 11 n vil

Strandgaarde hvor Simon fra -18 til at give jer 14 kl. fra r stå kla inspiration til og g god vejlednin iddagen. jule- og ny tårsm

Fremragende vine til jule og nytårsmiddagen - gør et kup! 90 90

The Federalist Zinfandel Dry Creek Valley 2016

87 88

92

BEDST I TEST

92

POINT

USA, 75 cl. Skønne noter af røde bær, blomme og kirsebær samt strejf af kanel. God fylde, bløde tanniner, let syre og lang, flot finish.

Pr. Flaske

Pr. Flaske

SPAR 173

SPAR 142

00

19995

93 Der tages forbehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer.

91 90 92 91

BEST

92 Luca Maroni

98

POINT

90

POINT

Fattoria Dei Barbi Brunello 2013

The Federalist Zinfandel Lodi USA, 75 cl. Bouqueten har toner af røde bær, blomme og kirsebær samt strejf af kanel. Smagen har god fylde, bløde tanniner, let syre og lang, flot finish.

89

Pr. Flaske

The Federalist Cabernet Sauvignon USA, 75 cl. Dejlig Cabernet Sauvignon. Smagen er medium fyldig og afslutter med en lang, dvælende finish med god tannin.

Pr. Flaske

SPAR 142

00

12995

00

SPAR 14200

12995

12995

Italien, 75 cl. Fantastisk Brunello. Smagen er fyldig, blød og tanninerne er perfekt afstemt med syren. Flot eftersmag med behagelig frugt og længde.

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel® Classic

Domäne Wachau Riesling Federspiel® Classic

Østrig, 75 cl. Særdeles velbalanceret med masser af frugt og krydderier i finishen. Meget elegant og indbydende vin

Østrig, 75 cl. Smagen har frugtrige aromaer og en elegant struktur. perfekt balance. En fantastisk og sofistikeret vin.

Pr. Flaske

Pr. Flaske

Pr. Flaske

Pr. Flaske

SPAR 13395

SPAR 5100

SPAR 5100

SPAR 10300

29900

ITALIAN REDWINE 2017

88

USA, 75 cl. Skøn saftig, fyldig og harmonisk vin med stor frugtrighed, en god sprød syre og en længevarende finish. Noter af citrus, pære og et strejf kanel.

BEDST I TEST POINT

89

The Federalist Chardonnay

Tenuta Santa Maria Pragal Bertani Italien, 75 cl. Skøn, varm, rund og blød. Indbydende bouquet med hint af røde frugter, tørrede roser og sorte kirsebær, mørke krydderier, tobak og sort peber.

8995

91 Tenuta Santa Maria Luca Maroni

96

POINT

Valpolicella Classico Superiore Italien, 75 cl. Utrolig lækker vin. Smagen er varm og blød med velstrukturerede og balancerede tanniner. Flot lang frugtrig finish.

88 91

94 Luca Maroni

98

POINT

Tenuta Santa Maria Valpolicella Ripasso 2016 Italien, 75 cl. Skøn Ripasso. Hint af kirsebær, blåbær, lakrids og underliggende aromaer fra kanel og peber. Meget velstruktureret smag.

Pr. Flaske

Pr. Flaske

SPAR 51

SPAR 41

SPAR 102

9900

00

12995

90 91

8995

Pr. Flaske 95

91

Lanson Champagne Black Label Brut Frankrig, 75 cl. En pragtchampagne! Fine perlende bobler. Smagen har stor fylde, kraft og elegance. Fremragende som aperitif eller til hele festmåltidet!

24995

91 93

91

94

Tenuta Santa Maria Amarone 2013 Italien, 75 cl. Fremragende Amarone.Aromaer af kirsebær, krydderier og tørrede rosenblade. Smagen har en god varme. Velstruktureret. Bløde tanniner, elegant syre.

Pr. Flaske 95

19900

SPAR 20595

39900

Vi ønsker alle en god jul samt et rigtigt godt nytår. MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn Tilbuddene gælder fra fredag den 11. december til og med torsdag den 31. december

strandgaarden wine & spirits a/s


SLIP FOR SLÆBET OG FÅ ET BRAG AF EN FEST! Gør som så mange andre på årets sidste aften og drop spildtiden i køkkenet! Brug tiden fornuftigt og hyg dig om dine gæster. Bestil i stedet vores 4-retters menu for kun kr. 298,- pr. kuvert

APPETIZER Tapas toast med grillons af and og gris med solbærsylt. Tapas toast med laksesalat. FORRET Hummersuppe med cognac, rejebidder og rodfrugtchips. Hertil pagnotellabrød og smør. HOVEDRET Oksemørbradbøf med rødvinsauce, kartoffelgratin med emmentaler, græskarpuré og græskarsylt. DESSERT Sprød feuilletine med et lag hindbærpuré, herpå mandelbiscuit med hvid chokolademousse, der toppes med hindbærgelé. Pyntet yuzu kugler, lakridscrumble og blåbær.

Mandag – fredag kl. 8–20 - Lørdag – søndag kl. 9–19

Hvis du bestiller min. seks kuverter af kr. 298,inden d. 23/12, får du en flaske crémant til en værdi af kr. 89,95 med i købet! Bestilling foretages i delikatessen i MENY Nordhavn, Southamptongade 2, 2150 Nordhavn eller online på meny.dk/meny-udaf-huset


SKÅL 2021 VELKOMMEN I DEN HELT RIGTIGE CHAMPAGNE 2020 går på hæld, og traditionen tro skal vi gerne have lidt bobler i glassene på årets sidste aften. I MENY Nordhavn byder vi på tre uovertrufne champagneanbefalinger, der skruer op for både fest og stemning. TAITTINGER BRUT Fra kr. 275,- pr. flaske Taittinger er verdens 3. ældste stadigt eksisterende champagnehus. Taittinger Réserve Brut er blød, eksotisk og meget behagelig. Det er klart en af de topchampagner, der appellerer til det bredeste publikum. Den er charmerende og besidder en gylden strågul farve, samt små fine bobler. Duften rummer masser af frugt, bl.a. fersken og akacie. Smagen er dejligt tør og frisk, men stadig med liv, finesse og elegance. PIPER HEIDSIECK CUVÉE BRUT Fra kr. 249,- Piper-Heidsieck er verdens bedste non-vintage champagne, og deres Cuvée Brut er en favorit på den helt store internationale scene, hvor den bl.a. er officiel champagne ved filmfestivallen i Cannes. Piper-Heidsieck Cuvée Brut har en livlig og frisk smag med anstrøg af citrus. Farven er lys og gylden. I duften har den en frisk bouquet, der giver indtryk af æble, pære og citrusfrugt.

COMTES DE CHAMPAGNE BLANC DE BLANCS 2008 Fra kr. 1.500,Fra Taittinger-huset produceres der kun Comtes de Champagne i de allerbedste årgange. Druerne stammer udelukkende fra nogle af de bedste Grand Cru-marker i Côte des Blancs. Comtes de Champagne frigives desuden først til salg efter små 10 års lagring. Her er tale om champagne i den absolutte verdenstop, og over flere årgange ligger den over bl.a. Dom Pérignon og Cristal på trods af, at prisen er væsentligt lavere.Champagnen besidder aromaer af blomster, mineraler, pærer og gyldne rosiner. Det er en kompleks champagne, som har en perfekt balance mellem modenhed og friskhed. Den lever op til sit elegante omdømme med sin friskhed, styrke, mineralitet og frugtige natur.

MENY Nordhavn Southamptongade 2, 2150 Nordhavn

Mandag – fredag kl. 8–20 - Lørdag – søndag kl. 9–19


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

Opskrift på

Ris a la mande med Bourbon hvid chokolade Mad giver mig ro og overskud i hverdagen. Jeg elsker smage og det kreative i at give maden det rent visuelle smukke udseende.

Sara er 29 år, Østerbroer og hun er den stolte indehaver af Masterchef trofæet anno 2020! Hun er oprindelig fra Viborg, og til daglig arbejder hun langt væk fra køkkenet i modeverdenen”. Mad har altid fyldt meget i mit liv, og det har været en drøm rigtig længe at blive en del af Masterchef. Jeg troede faktisk ikke at jeg var god nok”. Heldigvis forfulgte Sara sin store drøm om at deltage og blive en del af Masterchef. Da først drømmen var gået i opfyldelse, overvandt hun også startnerver og beviste overfor sig selv og alle andre, at hun i 2020-udgaven var den bedste af alle i Masterchef. Hvis vi er heldige, får vi flere opskrifter fra Sara i fremtiden...

INGREDIENSER (6-8 personer) 2 dl grødris 1 liter + 1 dl sødmælk 2 dl vand · 1 tsk salt 1-2 stang vanilje · 1/2 liter fløde Rørsukker · Ristede mandler Bourbon hvid chokolade

Tip: Jeg bruger 1 dl sødmælk ekstra i grøden for at gøre den mere cremet og for, at den ikke bliver for fast når den nedkøles. Den skal være mere flydende end, når man laver en risengrød. Det gør hele ris a la manden meget bedre og det gør nemmere at røre flødeskummen i. ●

FREMGANGSMÅDE ●G  rødris, vand og salt kommes i en gryde og koger ca 2 min til vandet næsten er fordampet. Herefter kommes mælken i. Vaniljestængerne gøres fri for korn. Tilsæt lidt rørsukker for at lave en vaniljesukker, så fordeles vaniljen bedst i grøden. Put også vaniljenstangen i, da der stadig er en masse vanilje i. ●

N  år mælken har været oppe at små simre, skrues der ned for varmen, så grøden lige så stille samler sig i gryden.

R  ør i gryden ca. hvert 10 min.

22 / Mit Østerbro

G  røden skal ca stå 40 min på lav varme. Kan variere alt efter hvilket komfur man har. Smag hele tiden efter. N  år risengrøden er nedkølet, piskes fløden til den begynder at trække nogle spor, den må ikke piskes fast. Fjern vaniljestangen fra grøden og vend lidt efter lidt den piskede fløde i.

Tip: De smuttede mandler kommer jeg i ovnen til de er lidt gyldne. Det gør dem meget mere sprøde og knasende og mandelsmagen kommer mere frem. Hak dem groft. Vent med at komme fløden i grøden til den skal serveres. Når den bliver nedkølet med fløden, bliver ris a la manden mere fast igen.

S  mag til med rørsukker, hvis ris a la manden mangler noget sødme. Hvis du anvender hvid chokolade kommer sødmen herfra.

KIRSEBÆRSOVS ●K  øb en god kirsebærsovs. Tilsæt en god mørk rom for at pifte den lidt op.

BOURBON HVIDCHOKOLADE Tilsæt hakket hvid chokolade eller lav et mønster eller skaller således: ●

S  melt en del af chokoladen over vandbad, til chokoladen er 420. Tag den af og tilsæt gradvis den resterende chokolade til den smeltede chokolade for at få chokolademassen ned på 320. Når chokoladen er nede på 320 kan den bruges til at lave et mønster eller skaller. Den smeltede chokolade bliverhelt blank hvis den er tempereret rigtigt og den vil sætte sig rigtig hurtigt.

PYNT: Jeg har pyntet min dessert med skovsyrer/oxalis.


Mit Østerbro

Jon Daniel Edlund præsenterer:

White Chocolate Christmas Cheesecake Størrelse: 22-26 cm springforme 10-12 personer Bagetid: 2 timer, Køletid: 5-6 timer

Bund: 300g Oreo Crushed Cookies eller knuste Oreos 120g smør 2 spsk kakaopulver 1 nip salt Cheesecake fyld: 300g hvid Marabou chokolade 800g Philadelphia ost 200g kondenseret mælk 2 tsk vaniljepasta el. vaniljesukker 2 tsk majsstivelse (maizena) 150g sukker 4 hele æg + 2 æggeblommer 150g fløde Creme: 300g Philadephia 2,5 dl fløde 200g hvid Marabou chokolade Pynt/topping: Pebermynte-stokke Østerbro Friske 23 eller/ Mit syltede amarena-kirsebær

Tænd ovnen på 160 grader alm ovn og stil en bageplade ind i bunden af ovnen.

Bund: Smelt smørret og kør det i en food processor sammen med oreo crushed cookies, kakaopulver og salt til det er helt blandet sammen. Tryk massen ud i bunden af en springform på 22-26 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ovnen ca. 7-8 minutter. Cheesecake fyld: Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk Philadelphia sammen med kondenseret mælk, vaniljepasta, sukker og majsstivelse i 1 minut. Tilsæt 1 æg af gangen, og pisk det hurtigt sammen, før du tilsætter det næste. Tilsæt begge æggeblommer sammen med piskefløde og den hvide chokolade, og det piskes hurtigt sammen. Skær en høj og bred strimmel af dit bagepapir, og læg det rundt langs indersiden af din springform. Hæld hele flødeostemassen op i springformen, og bag den på en rist midt i ovnen v. 160 grader i ca. 60 minutter (ikke varmluft). Hæld samtidig en liter vand direkte ned i den varme bageplade i bunden af ovnen, og luk ovnen hurtigt. Dampen er med til at cheesecaken bages mere jævnt og man undgår den revner. Efter de 60 minutters bagetid, slukkes ovnen, og kagen står 60 minutter på eftervarmen. Sæt nu kagen på køl i minimum 5 timer, gerne natten over. Creme: Smelt chokoladen langsomt over et vandbad, og lad det stå og køle lidt af. Pisk fløden til letpisket flødeskum. I en ny skål, piskes Philadelphia og den hvide chokolade tilsættes mens der piskes. Vend nu forsigtigt flødeskummen i, og cremen er klar. Sæt den på køl, indtil den skal oven på kagen. Pynt med creme, friske/syltede kirsebær og pebermynte stokke.

Glædelig jul!

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

JUL & NYTÅR

BESTIL ÅRETS JULE- & NYTÅRSDESSERT ISDESSERTER ISLAGKAGER

kr. 59,4 STK. 199,-

kr. 499,Ved forudbestilling afislagkager til nytårsaften, før d. 23/1 2, medfølger der nytårspynt til islagkagen

COSY WINTER WONDERS JULEÆSKER

JULEDÅSE TIL BØRN

kr. 149,-

LILLE JULEÆSKE

kr. 225,-

STOR JULEÆSKE

kr. 449,-

Åbningstider I december: Mandag - Søndag: kl. 10-19 24, 25, 26 december: Lukket 31. december: kl. 10-16

Peter Beier Chokolade | Nordre Frihavnsgade 43| 2100 København Ø

WWW.CHOKOLADE.COM

OBS. GÆLDER KUN SÅ LÆNGE LAGER HAVES

24 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Smag på jul & nytår

TAKEAWAY

SLIP FOR TRAVLHED OG STEGEFEDT I KØKKENET Vi har sørget for en lækker julemenu og nytårsmenu, som du bare skal varme og servere for dine gæster. Nyd en dejlig aften med lækker mad og nærvær. Nemt og lækkert! Se mere og bestil på www.charlottehaven.com

Julemenu

Nytårsmenu

Gravad laks maltvaffel - tyttebær - rødbeder - urter

Torsk maltvaffel - grillet rødbede - dild - urtemix

Stegt dansk and æble & svesker - rødkål - brune & hvide kartofler - andesauce

Terrine af svineskank æble - syltede bøgehatte - tallerkensmækker - timian

Ris à l’amande kirsebærsauce

Oksemørbrad pommes anna - gulerod - palmekål - rødvinssauce

3 retter kr. 345 Se flere muligheder på vores hjemmeside.

Gâteau Marcel creme anglaise - skovbær 4 retter kr. 450

Hjørringgade 12C | 2100 København Ø | www.charlottehaven.com | #mycharlottehaven Mit Østerbro / 25


“ Et Hav af ord på Ø Mit Østerbro Portræt

Benjamin Hav er en mand med ordet i sin magt. En god egenskab, når man som han har en profession som rapper. Den produktive sangskriver og sanger parkerede det ellers så populære Benalsamarbejde til fordel for en solokarriere, som efterhånden har vist sig ekstrem produktiv. Han lader intuitionen råde og styrter ud over sletterne som herre i sit eget univers. Havs ord kommer som skidt fra en spædekalv, og endnu et album presser sig nu på fra den

atypiske hiphop-ord-

Østerbro har udviklet sig til at være et varmt, åndeligt og progressivt sted – siger Benjamin Hav

26 / Mit Østerbro

mager og familiefar, som - selvfølgelig – er født, opvokset og bosiddende lige hér på Østerbro.


Mit Østerbro Portræt

Jeg kan godt lide den akavede stemning, der kommer, når jeg ikke ved, hvad jeg skal sige – siger, rapperen Benjamin Hav

Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

J

eg har altid haft en god relation til Østerbro. Jeg er født og opvokset på Willemoesgade, og jeg bor stadig i kvarteret omkring Willemoesgade. København er for mig den bedste by i verden. Jeg elsker byens forskellige områder og opdeling. Jeg elsker, at jeg kan stikke hovedet ud ad vinduet en fredag aften kl. 22 og opleve, at det føles som en vestjysk provinsby, hvor der ikke sker en skid. Og så gå to skridt op ad gaden til et virvar af en hel masse”, fortæller Benjamin Hav og fortsætter: ”Jeg elsker den sociale klausul, hvor jeg møder en masse mennesker, uanset om jeg ønsker at møde folk eller ej, som så giver mig en masse uvurderlige impulser, jeg ikke ville få, hvis jeg bare sad på min egen matrikel. Østerbro har udviklet sig til at være et varmt, åndeligt og progressivt sted. Der er selvfølgelig, som så mange andre steder, en masse ufortyndet saxo-retards overalt, men der er også en fed kunstnerisk energi på Østerbro”, kommer det ufiltreret fra Hr. Hav.

I kærlighedsrelation med sin intuition Benjamin Hav er herre i sin egen professionelle verden, hvor han, ret usædvanligt, har valgt et virke uden en manager. Men det har sin begrundelse.

”Jeg kan godt lide at være manager i mit eget liv. Jeg føler, jeg er i en god kærlighedsrelation med min intuition. Jeg eksekverer og lærer. Og lige nu er det fedt for mig. Jeg gider ikke, som det ofte er med en manager, at bruge tid og energi på at vurdere og overveje, hvad jeg skal. Jeg vil bare styrte uforstyrret ud over stepperne uden tanke på andre folks tanker og holdninger. Det medfører selvfølgelig, at jeg vil lave fejl undervejs. 20% af det jeg laver, vil nok være noget horribelt lort. Men jeg ville ikke være i stand til at lave en vis procent genialiteter uden en tilsvarende procent lort. Og så er det er vigtigt for mig at have meget musik ude, så jeg ikke skal spille Benal-musik, når jeg giver koncerter.”

Kommer ord let til dig? ”Ja, helt klart. Jeg har overgivet mig til det intuitive. Jeg siger det, jeg tænker og føler. Det er ikke så velovervejet, og det gør det spændende for mig selv. Jeg kan godt lide den akavede stemning, der kommer, når jeg ikke ved, hvad jeg skal sige. Og jeg kan godt lide, at folk kan se på mig, når jeg bliver nervøs eller usikker – og så være i det. Det er det mest menneskelige overhovedet, synes jeg.”

Mit Østerbro / 27


Mit Østerbro Portræt

Er du på den måde tro mod den, du er som menneske?

Benal på pause

”Jeg tror, at jeg gennem min opdragelse har lært at kunne trives uden for fælleskabet. Jeg har dog altid været med i fællesskabet, men jeg har været i stand til at navigerer ind og ud af cirklerne. Jeg stod i opposition til det generelle og var altid tro mod hvem, jeg var”, fortæller Hav, der med sit revisor-image skiller sig ud fra det arketypiske billede af en hardcore rapper med eksplicit ordforråd.

”Det har været min force at være aparte, og det image er blevet dyrket. Det med at skille sig ud, kan jeg godt lide. Men det er jo egentlig bare den jeg er. Hvis jeg skulle ligne den karikerede "90´"er hiphopper med omvendt kasket, ville det være et utroværdigt billede af, hvem jeg er som menneske. 50% af mit liv leves jo som Straight Edge familiefar med unger og ture i skoven.”

En rapper er født

På en sommerferie i Sydfrankrig købte den dengang 13-årige Benjamin Hav et NAS-album (Nasir Jones, amerikansk rapper, red.), som skulle vise sig at være begyndelsen til den karriere, han dyrker nu. Den lille knægt skamlyttede albummet, købte et kladdehæfte og begyndte så selv at skrive tekster. ”Mine venner syntes, det var sejt. Og allerede i en tidlig alder proklamerede jeg, at jeg var den bedste til at skrive rap. Jeg visualiserede, at det var mig, der havde skrevet et af Den Gale Poses numre, og at jeg performede det foran mine venner. Jeg skabte små fine succesoplevelser i mit lille spedalske virke, som så blev den helt store oplevelse for mig.” Din måde at udtrykke dig på i din musik minder også en del om Jokeren (Den gale pose, red.). Har han været en inspiration som rapper? ”Ja, helt klart. Jeg har ikke bevidst gået efter den lyd, men jeg har lyttet så meget på det, at det er en naturlig del af min musikalske dna. Den første rap-koncert jeg nogensinde var til, var da min far tog med mig til Den Gale Pose og Malk de Koijn på Plænen i Tivoli. Det var jo en af de helt store stemmer i dansk hiphop, en stemme, der repræsenterede nybrud”, fortæller Benjamin Hav, der selv senere i livet skulle opleve at samarbejde med sit forbillede. ”Vi har jo også samplet Jokeren og har haft ham med på et par numre. Det var sjovt at arbejde sammen. Jeg er jo gået fra at være fan af dansk musik til at arbejde sammen med en masse, jeg har vidst, hvem var, før jeg mødte dem. Jeg kan godt lide at suge energier til mig – uanset om det er musikere eller kleinsmede eller bogholdere. Folk, der er passioneret omkring det, de laver, giver mig meget.”

28 / Mit Østerbro

"Jeg er jo gået fra at være fan af dansk musik til at arbejde sammen med en masse, jeg har vidst, hvem var, før jeg mødte dem." – Benjamin Hav.

En af de personer, der professionelt nok har givet Benjamin Hav allermest, er Al-delen af Benal, Magnus Albert Wanscher. Som DMA-prisvindende rapgruppe var Benal på sit absolut højeste, da Benjamin Hav valgte at trykke på pauseknappen og indstille samarbejdet med makkeren for at forfølge sine egne ambitioner. ”Ja, vi havde lige spillet udsolgte koncerter i Store Vega og KB-hallen og vundet Årets Gruppe til DMA (Danish Music Awards, red.). Men selvom det måske var et pudsigt tidspunkt at bryde på, var der også forståelse for det fra hans side. Nu laver vi hver vores. Vi afsøger. Vores relationen er bygget op omkring musikken, og selvom relationen er på frys, så er vi cool. Vi hepper på hinanden”, fortæller Ben-delen og tilføjer: ”Vi mødtes gennem musikken, vores forhold blev forankret gennem musikken. Vi har oplevet så mange sindssyge ting sammen. Og selvom vi ikke har talt sammen siden bruddet – bortset fra én enkel gang, da jeg mødte ham tilfældigt på en restaurant i sommer – føler jeg stadig, at vi er lige så tætte som før. Jeg har en kæmpe kærlighed til ham, og vi kommer også til at lave musik sammen igen.” I mellemtiden sprøjter du ord ud som skidt fra spædekalv. Dit kommende album, det tredje siden Benal, er sat til udgivelse en gang i starten af det nye år, samme tid på året som dine to foregående udgivelser. Hvad skal det hedde? ”Jeg ved ikke, hvad det skal hedde endnu. Jeg har ikke engang en arbejdstitel – men måske vil titlen ”Skulle aldrig have udgivet to albums på ét år” være passende”, smiler den store Hav midt på Ø.


Hvorfor betale mere?

Tom Ford stel + Flerstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og antirids-behandlinger af glas + Tyndeste glas + Største læsefelt + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere

I alt 5.995 DKK

Vi er nye på markedet – og vi elsker briller. Faktisk elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have råd til kvalitetsbriller fra de store brands. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger høj styrke – og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil have glassene refleksbehandlet osv.

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris – er det nøjagtig det du betaler – hverken mere eller mindre. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på men hvis du lige gerne vil tale med en optiker – så ring på nedenstående nummer og få en snak med Lise, Anne, Mia eller Stig.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100


Mit Østerbro

TRÆNGER DIN LEJLIGHED, TIL AT FÅ LIV I DE SLIDTE GULVE Så prøv Primo Gulvservic. Når gulvafsliberen har været på besøg og forvandlet de gamle, slidte, ridsede og mørke trægulve til nye, glatte, lyse og smukke gulve, er det som om, at boligen har fået et skud vitaminer og er blevet som ny igen. Se mere på:

www.primogulvservice.dk

BOLIGSPOT OPBEVARING I CONTAINER Skal du pakke boligen ned kan du med fordel bestille din egen container hos Dancontainer – det gælder både hvis du skal flytte til ny adresse eller hvis du har behov for permanent boligopbevaring, tag turen ud forbi dem i Nordhavn eller besøg deres hjemmeside

www.dancontainer.dk

HANDVÄRK I NORDHAVEN Gå på opdagelse og få masser af interiør inspiration hos Handvärk i Nordhavn eller se mere på

handvark.com

DEN LOKALE GARDINBUS Skal boligen prydes med nye gardiner, så kører byens egen Jensen Gardiner rundt med prøver og kommer gerne forbi til opmåling og tilbud. Du kan også handle julegaver hos dem på Nordre Frihavnsgade 32.

Bestil Gardinbussen på tlf. 35 42 01 67 og se mere på www.gardin-jensen.dk

30 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Bolig i byen

Smuk ild og nem betjening

Pejse-Centret på Rygårds Allé 106 er blandt andet specialister i gaspejse, som giver god varme, har en nem betjening og et moderne og smukt design. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

N

år man træder ind ad døren til Pejse-Centret på Rygårds Allé i Hellerup, mødes man af en stor udstilling af en lang række produkter inden for opvarmning. Her står de flotteste gaspejse, stående- og væghængte brændeovne samt pejseindsatse, og diverse tilbehør. Den 250 m2 store forretning ligger ikke langt fra Østerbro, og man kan parkere gratis lige uden for døren. Pejse-Centret drives af Jan Nielsen og hans søn Ulrich Nielsen, som er henholdsvis 4. og 5. generation i en pejse-virksomhed, der har rødder helt tilbage til 1855 under navnet J.E. Bjerrings Eftf.. Jan og Ulrichs olde- og tipoldeforældre købte dog ’først’ virksomheden for godt 130 år siden, og de har således salg af opvarmning i blodet. I 1970 skiftede virksomheden navn til Pejse-Centret, som på daværende tidspunkt lå i Dronningens Tværgade og præcis som dengang, er den personlige, kompetente og professionelle service en helt naturlig del af hverdagen.

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Tager gerne på kundebesøg ”Udover at vejlede kunderne på bedste vis i butikken, tager vi også gerne på kundebesøg, fordi det som ofte ikke er nok at kende kundernse ønsker, men vi bliver nødt til at se stedet, for at vurdere, om den ønskede løsning kan lade sig gøre. Som for eksempel med de for tiden populære gaspejse, der er utroligt lette at anvende, men som kræver en del rådgivning for at kunne implementeres på en ordentlig måde i boligen,” fortæller Ulrich Nielsen.

Godkendt til bygas Blandt de gaspejse- og ovne Pejse-Centret fører, er modellerne fra RAIS, med produktion i Frederikshavn, de mest alsidige fabrikanter af fritstående- og indbygningsmodeller, som er godkendte til anvendelse af de tre gængse gasarter, nemlig flaske-, natur- og bygas, som jo bl.a. er aktuel her på Østerbro. Fælles for alle RAIS modellerne er det moderne, tidløse design. De indbyggede pejse kan bruges som frontpejs, hjørnepejs eller med ruder i tre sider, så de for eksempel kan benyttes som dekorative og praktiske rumdelere, og her


Mit Østerbro Bolig i byen

Se mere på Pejse-Centret.dk eller læg vejen forbi Rygårds Allé 106

er det kun fantasien, der begrænser mulighederne. Alle installationer afhænger af aftræksmulighederne, hvilket er en forudsætning, men det er her, Pejse-Centret kan rådgive om mulighederne.

Nem betjening Når du skal betjene en gaspejs, bruger du blot den medfølgende fjernbetjening eller en app til din smartphone eller tablet. Du tænder, slukker, skruer op og ned for varmen, sætter timeren og meget andet ved blot et klik. Det er utrolig let – du skal blot læne dig tilbage og nyde den varme, hyggelige ild. Gaspejsene har et smukt og autentisk flammebillede, der til forveksling ligner en traditionel pejs/brændeovn. Keramiske ”brændestykker”, kul og glødetråd skaber en levende ild. Der er stort set ingen rengøring forbundet med

pejsene – du skal blot tørre glasset over en gang imellem. Gaspejsene kan som nævnt tilsluttes flaskegas, naturgas eller bygas. En gaspejs kræver ikke en skorsten som en traditionel brændeovn, men i stedet et ”balanceret aftræk”, hvilket er et dobbelt rør med friskluftindtag i yderrør og aftræk i midterrør. Denne løsning gør, at forbrændingen sker uafhængigt af luften i stuen, og dermed kun tilfører varme til rummet, som let kan reguleres.

Pejse-Centret kan stå for det hele Man kan godt købe en gaspejs på nettet, men den skal bygges op i boligen, og en vvs-mand skal ordne tilslutningen. Og hvis man får et problem med pejsen, vil de ansvarlige ofte pege på et af de andre led i processen, påpeger Ulrich Nielsen. ”Vi i Pejse-Centret kan stå for det hele; rådgivning, køb, installering og servicering m.v. Hvis der opstår et problem, skal kunden blot henvende sig til os og ikke alle mulige andre. Vi har vores egne montører, der leverer og bygger op omkring gaspejsen, og derefter har vi et tæt samarbejde med en erfaren VVS-installatør, som står for det praktiske omkring tilladelser. Løsningen ét sted gælder både ved installationen og ved den fremtidige service,” siger Ulrich og tilføjer: ”Hos os følger og hjælper vi kunden hele vejen fra start til slut. Samtidig er vi konkurrencedygtige på priserne og forhandler nogle af de bedste produkter på markedet,” understreger han.

Pejse-Centret Rygårds Allé 106 · Østerbro/Hellerup Tlf. 33 13 50 45 · www.pejse-centret.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33


Mit Østerbro Bolig i byen

Din lokale

sikringsvirksomhed

Sesam Låse på Østerbrogade servicerer og sælger sikringssystemer, så beboerne har en tryg og sikker hverdag. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

R

igtig mange østerbroere bor i ejendomme, hvor der er en fælles hoveddør ind til opgangen, dørtelefoner og en hoveddør ind til ens hjem. Det kræver forskellige låse og sikringssystemer, som man ikke tænker meget over i hverdagen, men som er særdeles vigtig for vores daglige tryghed og trivsel. Typisk tænker man først på dem, når der er noget, der pludselig ikke virker, som f.eks. nøglen der driller i gadedøren, eller gæster man ikke kan lukke ind og må løbe ned ad trappen for at hente. Låse- og sikringsvirksomheden Sesam Låse, der har servicering af alle de små andelsboligforeninger på brokvartererne

34 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

som en af sine kerneydelser, er en lokal virksomhed med kontor på Østerbrogade og Nørrebrogade. De har i mange år serviceret beboerne med de forskellige sikringsopgaver, der er forbundet med at bo i en ejendom med lejligheder: ”Mange østerbroere er heldigvis rigtig gode til at handle lokalt. Jeg er sikker på, at folk værdsætter, at de har en sikringsvirksomhed liggende lige rundt om hjørnet, som kan hjælpe dem, uanset om de er private borgere, boligforening eller virksomhed,” siger direktør Gert Mejlshede. Den lokale tilknytning vejer tungt for Sesam Låse. Som Gert Mejlshede udtrykker det, så tænker de ikke kun med pengepungen, for så ville de have kontorer uden for byen, hvor huslejen er langt billigere. ”Vi har hjertet med og kan virkelig godt lide at være her. De fleste af


Mit Østerbro Bolig i byen

FULL SERVICE LÅSESMED Sesam Låse er en del af Mejlshede Gruppen, der består af Mejlshede Låse, Sesam Låse, DS Låseservice og Dansk Pengeskabsindustri. Sesam Låse, som fusionerede med Mejlshede Låse i 2003, har aner helt tilbage til 1938, hvor de blev etableret på Østerbro. Mejlshede Låse så dagens lys i 1964 på Nørrebro, og Mejlshede Gruppen har udviklet sig til at blive en full-service låsesmed og sikringsvirksomhed. Den familiedrevne virksomhed har godt 50 medarbejdere fordelt på en serviceafdeling, låsesmede på farten og på kontor, lager, værksted og butikkerne på Nørrebro og Østerbro.

os bor selv i brokvartererne og føler os hjemme her. Det udmønter sig blandt andet i, at vi støtter den lokale boldklub m.v. Og hvis man som lokal beboer skal have en hverdag til at fungere, så skader det ikke, at folk nemt og hurtigt kan komme forbi vores butik og få en snak med os eller købe vores produkter,” siger han.

Erfaringer helt tilbage til 1938 Alle de behov man har, enten som ejendom eller privat borger rent sikrings- og driftsmæssigt, er noget, Sesam Låse beskæftiger sig med 24/7, og som de har erfaringer med helt tilbage fra 1938. Det kan for eksempel være, at hoveddøren ikke kan låses ordentligt, dørtelefonen ikke virker, der er for mange nøgler i omløb osv. ”Vores jobtitel er jo låsesmed, hvilket de fleste forbinder med en person, der skal sørge for forskellige oplukninger, hvilket vi også gør, men det fylder rent faktisk kun 1% af vores arbejde. Det, vi i virkeligheden laver mest af, er ejendomsservice, mere specifikt servicering, reparation og udskiftning af låse, dørlukkere og dørtelefoner på ejendomme m.m.” siger Gert Mejlshede og uddyber: ”Vi er vant til at holde de forskellige ejendomme og beboere i hånden og kan rykke hurtigt ud, hvis man har behov for vores services. Da virksomheden har mange år på bagen og er en ægte

københavnervirksomhed, kender vi dels til alle de udfordringer, der kan opstå i forhold til sikring af boligen, dels til de fleste af de ejendomme, som ligger i lokalområdet. Når folk ringer angående et problem og angiver deres adresse, kan vi ofte se den specifikke ejendom for os. Det skyldes, at vi er heldige at have mange faste kunder, der sætter pris på vores arbejde,” fortæller Gert Mejlshede.

Låsesystemer og dørtelefoner Den teknologiske udvikling har naturligvis også påvirket markedet for ejendomssikring, og mange ejendomme går i overvejelser om at få etableret et elektronisk sikringssystem. Priserne er kommet langt ned og fordelene er blevet endnu større, så den elektroniske løsning ligger lige til højrebenet, påpeger Gert Mejlshede. ”Elektroniske låse giver ejendomme en hel række fordele. Både for de almindelige beboere og for den bestyrelse, der skal sørge for at administrere løsningen. Den største fordel er nok, at det pludselig er dejligt nemt at tildele adgang til en ny beboer eller spærre adgang for en nøglebrik, der er blevet væk. Modsætningen er det traditionelle mekaniske låsesystem, hvor der stort set aldrig er styr på nøglerne. Det eneste man egentlig ved er, at der er en hel masse nøgler, der ikke kan gøres rede for. Elektroniske låse er simpelthen langt mere fleksible end et traditionelt mekanisk låsesystem, og hvis ejendommen ikke selv ønsker at stå for programmering af nøglebrikker, klarer vi også gerne den del,”, siger Gert Mejlshede.

MEJLSHEDE GRUPPEN SESAM LÅSE · Østerbrogade 120-122 Tlf. 35 42 00 33 · www.sesam.dk eller MEJLSHEDE LÅSE · Nørrebrogade 8 Tlf. 35 39 39 39 · www.mejlshede.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 35


Mit Østerbro Bolig i byen

DEN DIGITALE VINKÆLDER TIL

VINENTUSIASTEN Hos Wineandbarrels kan du få alt det, du altid har drømt om til din vinsamling. Det kan for eksempel være et lækkert vinkøleskab, en smuk og funktionel vinreol eller et sjovt vinmøbel.

V

i drikker mere og mere vin herhjemme. Danmarks Statistiks tal for 2019 viser, at hver person over 18 år i gennemsnit drikker 32 liter om året. Stadig flere danskere er blevet passionerede vinentusiaster og er begyndt at opbygge deres egne lagre af vin. Vin har dog bedst af at blive opbevaret på den rette måde med den rette temperatur – som for eksempel i en let kølig vinkælder. Det er bare svært, når man bor i lejlighed eller har et hus, hvor der ikke er nogen kælder eller en velegnet grotte! Derfor er den elektroniske vinkælder, vinkøleskabet, en sublim løsning, hvis man ønsker at opbevare vinene i længere tid, eller hvis man ønsker, at vinen skal have den helt perfekte serveringstemperatur. Wineandbarrels er nordens største inden for vinkøleskabe, vinreoler og vinmøbler og sælger til hele Skandinavien,

36 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

VINPRODUKTION BLEV STARTSKUD At Wineandbarrels er blevet de førende inden for salg af vinudstyr med blandt andet vinkøleskabe, vinreoler, indretning af vinkælder, vinglas, vintønder, vinmøbler og -tilbehør er egentlig lidt af et tilfælde. Det hele startede, da indehaver Jakob Dau igangsatte en vinproduktion på Langeland for 12 år siden. Han skulle bruge nogle vintønder til sin vin, og derfor begyndte han at importere og siden sælge tønderne. Det greb hurtigt om sig og udviklede sig siden til at blive en stor forretning, der for nylig modtog Børsens Gazellepris, som gives til danske virksomheder, der oplever en hurtig vækst.

Tyskland og England. De har vinkøleskabe til ethvert formål og i enhver størrelse og kan rådgive om alt inden for området, fortæller butikschef i Wineandbarrels butikken i Hillerød, Bente Schörbach: ”Der er forskel på den bedste temperatur i et vinkøleskab alt efter, om du skal bruge dit vinskab til langtidsopbevaring, som serveringsskab eller en kombination af begge dele. Hvis du primært skal bruge vinskabet til langtidsopbevaring, vil den ideelle temperatur være 12 grader. Dette gælder både røde, hvide og rosévine. Højere temperaturer kan også bruges, men vær opmærksom på, at jo højere temperaturen er, jo hurtigere udvikler vinen sig,” siger Bente Schörbach.

Vinkøleskab med 2 zoner Hun fortæller, at hvis man skal bruge vinskabet som serveringsskab, hvor man jævnligt tager flasker og derfor ofte fylder nye i, så skal temperaturen indstilles på omkring 12-14 grader. Så vil vinen hurtigt have den ideelle serveringstemperatur på 14-15 grader, når man serverer den. Det er dog vigtigt at huske, at den ideelle serveringstemperatur også afhænger af den specifikke vin. ”Har man også hvidvine og champagne m.v., så skal man have et vinskab med 2 zoner, hvor man indstiller den ene zone på 6-8 grader til hvidvinene og bruger den anden zone til rødvine. Har man kun én zone, så må man tage hvidvinen eller champagnen ud af vinskabet et par timer, før den skal drikkes og putte den i det almindelige køleskab, som ofte er indstillet til 5 grader,” siger Bente Schörbach.

designede modeller Cavecool og Pevino, som er noget af det bedste, der findes, når det kommer til opbevaring af vin til den kræsne vinentusiast. Cavecool er det prisbillige, kvalitetsmæssige alternativ, mens Pevino har flere features og et smukt, nordisk design. Man kan se mere i vores butik i Hillerød eller gå ind på vores hjemmeside wineandbarrels.com,” siger Bente Schörbach.

Funktionelt modulsystem Vin kan som bekendt også opbevares i en vinreol, og Wineandbarrels vinreoler går fra en enkelt lille vinreol til en hel vinkælder. Deres Caverack vinreol er et modulopbygget system på 60 x 60 cm, så man selv kan stable dem efter behov. Afhængig af, hvor stor din vinsamling bliver, kan du bygge flere og flere moduler på. Reolerne fås i udgaverne fyrretræ, brændt fyrretræ, egetræ og sort. Da de er modulopbyggede, behøver man ikke at investere i et nyt system, hvis man skulle være så heldig at få en masse ekstra flasker vin. Er man vinentusiast, er Wineandbarrels vinmøbler den helt oplagte gaveide. Som for eksempel en stol, taburet eller bord udformet som en vin- eller champagneprop samt mere klassiske vinmøbler i eksempelvis genanvendt ahorntræ med den helt rette patinering og udtryk. Leder man efter et specielt vinglas, kan man med garanti også finde det hos Wineandbarrels. De har glas til enhver lejlighed lige fra gode, gedigne kvalitetsglas fra Lucaris til mundblæste Zaltoglas, der regnes for at være blandt de bedste glas i verden.

Fra 1.499 til 100.000 kr. Wineandbarrels sælger køleskabe i mange forskellige størrelser og modeller i både fritstående eller indbygget udgave til vidt forskellige priser, der går fra 1.499 kr. og kan rumme 6 flasker, til den største vinkøleskabsmodel til feinschmeckeren der koster 100.000 kr. ”I vores sortiment har vi blandt andet de dansk

Wineandbarrels Rønnevangsalle 8 · 3400 Hillerød Tlf. 71 99 33 44 · www.wineandbarrels.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 37


Mit Østerbro Bolig i byen

INVITATION TIL…

ÅBEN ELEVATOR I LIPKESGADE

38 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Bolig i byen

INVITATION TIL ÅBEN ELEVARTOR Hvornår: 24. januar 2021 kl. 10-14. Hvor: Lipkesgade 17, 2100 Kbh. Ø. Hvem: ● A/B Lipkesgade ● ●

Totalentreprenør, ALTAN.DK Advokat/byggesagsadministrator, Nicholas Wantzin Arkitekt/byggerådgiver, Kaveh Homayoun

Arrangementet vil blive afholdt efter gældende Covid-19 regler

Trenden med at installere elevatorer i de eksisterende boligetageejendomme har for alvor spredt sig på Østerbro, og nu er et af de første projekter færdigt og klar til fremvisning. Udover repræsentanter fra andelsforeningens bestyrelse, vil foreningens byggesagsadministrator, arkitekt og entreprenøren Altan.dk være tilstede og besvare spørgsmål og fortælle om projektet.

Af: Altan.dk Foto: Dan Møller

B

ygherren, som er en andelsboligforening med tre opgange i Lipkesgade, vil gerne dele ud af deres erfaringer med projektet, og har derfor valgt at sige ja til at åbne elevatordørene for andre interesserede boligforeninger fra lokalområdet.

Hvorfor er Østerbro særligt egnet? Østerbro er kendetegnet ved en overvægt af større komfortable lejligheder, mange andels- og ejerboligforeninger, velordnede ejendomme og ønsker blandt beboerne om at blive boende i deres lejligheder i lang tid. Og af samme årsager er elevatorer en af de værdiforøgende installationer, som kan understøtte disse forhold.

Den elevatorfaglige del krydres med lidt til ganen og lidt til børnene – og således er tanken at gøre dette referenceprojekt til en del af søndagsudflugten for en dag. Udover de tre elevatorer har andelsforeningen i øvrigt lige fået etableret altaner – og med én af Østerbros større tagterrasser er det snart en veludviklet ejendom, som byder indenfor en vintersøndag i januar.

Det er imidlertid relativt nyt at installere elevatorer i de gamle bagtrapper eller i de herskabelige hovedtrapper på Østerbro. Derfor er der en enorm efterspørgsel på at se 1:1-eksempler på løsninger. Og interesse for at høre mere om processen, økonomien, juraen og de praktiske forhold ifm. beslutningen og gennemførelsen af et elevatorprojekt. Søndag den 24. januar kan interesserede boligforeninger komme og se og prøve elevatorerne samt møde de aktører, som har været involveret i projektet i Lipkesgade.

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V · Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 39


Mit Østerbro Bolig i byen

NEW YORKER DØRE giver boligen karakter

Glasvæggen er de seneste år blevet en trend og vinder frem. Den er med til at give virksomheder og private et eksklusivt designmæssigt udtryk og en kontrast til resten af boligen. En dør i glas er også med til at give boligen karakter og har både designmæssige og funktionelle fordele. Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Mit Østerbro

F

ormålet med en new yorker dør er at skabe perfekte designmæssige balance mellem det rå og det bløde udtryk i boligen eller på kontoret. Med en new yorker dør kan man skabe et industrielt look, som giver et fantastisk friskt pust til rummet og skaber hygge, lys, åbenhed og virker støjdæmpende. Glasvaeg.dk har, som navnet siger, en masse stilfulde og funktionelle løsninger af vægge i glas, men de har også mange dørløsninger i glas, som kan være højaktuel i den moderne bolig. Virksomheden tilbyder enkeltdøre, dobbeltdøre, foldedøre og skydedør i glas med det karakteristiske rå og stemningsfulde New Yorker look.

Handler om udtryk og bevægelse Når man skal vælge en glasdør, ligger der dels designmæssige og funktionelle årsager bag valget. Det handler eksempelvis om udtrykket, og hvordan man gerne vil kunne bevæge sig gennem boligen. ”Den bedste løsning

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

afhænger ofte af boligens indretning. Der er bl.a. fysiske begrænsninger på, hvor stor man kan lave en enkeltdør, og kan man i stedet vælge en dobbeltdør, hvis man vil have en større åbning. Og vil man have en endnu større åbning, ser man måske på en skydedør i stedet. Her skal der også kigges på pladsforhold omkring åbning af dørene. Det skal der være plads til, og hvis man eksempelvis har en seng lige inden for i værelset, giver en skydedør mere mening end en almindelig dør,” siger Nicolaj Petri, der ejer Glasvaeg.dk sammen med Jannick Joel.

hel væg åbnes op. Begrænsningen er, at foldedøren kræver, at Glasvaeg.dk skal kunne lægge en skinne i gulvet, for at man kan styre døren. Det kan ikke altid lade sig gøre med de eksisterende gulvforhold, forklarer Nicolaj Petri. ”Hvis der f.eks. er gulvvarme, kan det være svært at få en skinne i gulvet. Men så finder vi en løsning og lægger en skinne ovenpå, som stikker et par mm op, eller også fjerner vi dele af gulvbrættet og lægger skinnen der. Vi finder altid en løsning på udfordringernel”.

Finder altid en løsning

Sprosser skal følge den horisontale retning

En foldedør i glas er også en god mulighed. Foldedøre har den fordel, at de kan skydes helt til siden, så en

I forhold til designet af døren er det vigtigt, at man tænker over helhedsudtrykket. Har man f.eks. en halv


Mit Østerbro Bolig i byen

Se mere på www.glasvaeg.dk hvor man også kan benytte prisberegneren

gipsvæg og en dør ved siden af, er det vigtigt, at sprosserne flugter med sideparti og dør. Glasvaeg.dk går meget op i, at sprosserne følger den horisontale retning i boligen, når der etableres en dør. Det giver absolut den pæneste løsning, fortæller Nicolaj Petri: ”En del af mit arbejde går ud på at lege med den grafiske løsning og udtryk. Det kræver ofte, at jeg er kreativ, fordi man for eksempel har en given højde på rummet og på gipsvæggen, og det er ikke sikkert, at de mål går op i hinanden. Men det løser vi også – måske med en sokkel eller en anden form for inddeling af ruderne. Flot skal det nok blive,” siger han. Skydedøre med dobbeltåbninger giver et meget åbent område og er en utrolig flot løsning. Glasvaeg.dk har netop designet en løsning til en restaurant i København, som har et vip-rum, hvor der til daglig skal være så meget luft som muligt, men som skal kunne lukkes af, hvis der er selskaber til stede.

Raffinerede håndtag Skal man have en dør, skal man også have et håndtag. Det kan f.eks. være New Yorker-håndtaget, som er pladestål på 90 mm i højde og 45 mm i bredden, der er bukket og sidder som en lille firkant i midten af døren. ”Vi oplever dog ofte en efterspørgsel på mere raffinerede designmæssige løsninger, og her kan vi blandt andet tilbyde lange, slanke greb, der følger et af hovedpartiernes længde, dvs. dørens midterste fag. Man får en flot og enkel løsning i messing eller sort alt efter ønske. Mange vælger messingløsningen, da den varme farve bryder det sorte New Yorker-look på en meget attraktiv måde,” påpeger Nicolaj.

arbejder de altid med hærdet 6 mm (eller mere) sikkerhedsglas i løsningerne. Det er i princippet ligesom en bilrude, som splintrer og ikke laver glasstykker, hvis den ødelægges. På den måde skærer man sig ikke, hvis uheldet skulle være ude. Glasvaeg.dk bruger en pulverlakering, som er den samme type, de bruges i bilindustrien. Det skal være holdbart, og de gås ikke på kompromis med hverken glasset eller stålet, understreger Nicolaj Petri. Alt produceres i Danmark, og man kan vælge mellem hele ca. 600 forskellige glastyper, så udvalget er enormt.

Sikkerhed og kvalitet Alt, både vægge, døre og vinduer, bliver smedet fra bunden hos Glasvaeg.dk. De tager råt stål ned fra hylden, skærer det op og smeder det sammen. Det hele bliver lavet, så det passer nøjagtigt. Virksomheden prioriterer sikkerhed og kvalitet højt. Derfor

GLASVÆG Roholmsvej 12F · 2620 Albertslund · Tlf. 27 19 14 19 · glasvaeg.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41


Mit Østerbro Bolig i byen

Gennemtænkt køkkenarbejde på flere niveauer

Området omkring køkkenvasken er den vigtigste arbejdsplads i køkkenet og BLANCO UNIT, der består af vask, armatur og affaldssystem, er den optimale løsning til det moderne køkken.

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Andersen & Nielsen

A

f forskellige årsager tilbringer vi for tiden masser af tid i hjemmet og ikke mindst i køkkenet, der som bekendt er boligens hjerte. Her er det om rådet omkring vasken, der er omdrejningspunkt for vores arbejde – og dermed uhyre vigtig for, at arbejdsområdet er praktisk og passer til vores specifikke behov. Her kan verdens førende producent af blandt andet køkkenarmaturer, tyske BLANCO, levere hele pakken med deres BLANCO UNIT, der udgøres af vask, armatur og affaldssystem, som er gennemtænkt ned til mindste detalje – både i forhold til design og funktion.


Mit Østerbro Bolig i byen

Der er masser af muligheder, så kig enten forbi Andersen & Nielsens store showroom eller på www.an.dk

AFFALDSSYSTEM TIL DIT BEHOV BLANCO har flere affaldssystemer, der passer til netop dit behov. Det gælder fx i forhold til, hvordan det skal monteres. De har både til skuffer, låger med frontudtræk og hængslede låger. Man kan få en til fire spande i et affaldssystem, og hvis man eksempelvis har mange ting i skabet – måske en kogende vandhane – kan man få et Compact-system, der er lidt kortere, så der er plads til andet i skabet.

Drink.prep.clean BLANCO opererer med begrebet ’drink. prep. clean.’ som en illustration og sammenfatning af de arbejdsopgaver, vi foretager omkring vaskeområdet. Drink = du drikker vandet fra vandhanen/bruger vandet til alle processer omkring vaskeområdet som i madlavning, opvask, rengøring m.v. Prep = du tilbereder maden her, grøntsagerne skylles og skrælles osv. Her spiller BLANCOs tilbehørsdele ligesom affaldssystemet, når fødevarerne tilberedes. Clean = oprydning og opvask efter madlavningen. For eksempel kan et armatur med udtræksslange hurtigt komme rundt i alle hjørner af vasken, når den skal skylles ren. Man vasker pander, gryder m.v. op i vasken, og man bruger affaldssystemet til at sortere sit affald. De fleste steder i Danmark skal vores affald sorteres, og blandt andet i Københavns Kommune er der skrappe regler for, hvordan og hvad vi skal sortere. Derfor er BLANCO’s funktionelle affaldssystem, der udnytter pladsen mest og bedst muligt, en optimal løsning for eksempelvis de, som bor i lejlighed.

Tilbehør gør arbejdet til en leg BLANCO UNIT er forbrugerens mulighed for at få en gennemtænkt enhed, der kan gøre ”drink. prep. clean.”arbejdet i køkkenet meget nemmere og behageligere.

BLANCO har desuden en masse tilbehør, der ud over at gøre arbejdet i køkkenet til en leg, også er designet, så det indgår helt naturligt i den moderne boligindretning. Deres køkkenarmaturer af 100 procent rustfrit stål, er designet i et væld af spændende farver og modeller, der kan tilpasses enhver smag og behov. Samtidig er det muligt at skabe et farvematch mellem køkkenvask og armatur – som for eksempel med den nye silgranit-farve i sort, der kan skabe et helt dybsort look i dit køkken. Farven sort er endnu mørkere i nuancen end den populære antracit-farve og perfekt til at skabe en iøjnefaldende kontrast eller et elegant tone-i-tone look med en sort bordplade.

Funktionelt armatur Et smart og funktionelt armatur er uomgængeligt i et køkken. Mange af BLANCOs armaturer har fleksibel udtræks-slange og mulighed for at skifte mellem bruse- og strålefunktion. Deres SOLENTA-S Senso er berøringsfrit, så man kan tænde og slukke for vandet blot ved at aktivere vandhanens indbyggede sensor. Det gør det mere sikkert og hygiejnisk at bruge vandet i køkkenet. Samtidig er det *også praktisk, hvis man for eksempel har hænderne smurt ind i dej, kød, fedtstof eller lignende, at man kan tænde eller slukke for vandet uden at bruge sine indsmurte hænder.

Andersen & Nielsens Showroom Meterbuen 2-4 · 2740 Skovlunde · www.an.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 45


Mit Østerbro Bolig i byen

Besøg Gardin Jensen – vi er leveringsdygtige i gardiner, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner i alle de rigtige farver.

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en fagsnak i din egen bolig. Vi finder så den rigtige løsning, der passer til netop det udtryk du ønsker. Du kan få gardiner i lige den størrelse du ønsker dig, korte eller lange. Vi tager mål og giver gerne et uforpligtende tilbud. Skal det hele have den rigtige finish, så klarer vi også det, med ophængning og montering. Kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdygtig i gardiner i de rigtig farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persienner. Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også tilkalde gardinbussen, og få en privat fagsnak i boligen, hvor Gardin Jensen så finder den rigtige løsning der passer til netop det udtryk du ønsker på bopælen. Kunden kan få gardiner i lige den størrelse de Tilkald gardinbussen nu ønsker sig, korte eller lange, der tages mål og der gives et uforpligtende tilbud.

Tlf. 35 42 01 67

Skal det hele have den rigtige finish, så klarer Gardin Jensen også det, med ophængning og montering, kig forbi Nordre Frihavnsgade 32 eller www.gardin-jensen.dk / Telefom 35 42 01 67.

– og vi kommer forbi

46 / Mit Østerbro

Er det på tide at friske boligen op med nye gardiner? Så besøg gardinforhandler, Gardin Jensen, han er leveringsdy farver der passer til årstiden, rullegardiner, lamelgardiner, plisségardiner, foldegardiner og persi

Du kan droppe ind i butikken på Nordre Frihavnsgade og få inspiration, se, føle og mærke de nye gardinstoffer, men du kan også


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

NYTÅRSOPSKRIFT

Crispy parmesansnacks

med comté og chutney

Tekst og foto: Oliviers & Co

Super lækre og delikate snacks med en uovertruffen kombination af sprød parmesanost, fine skiver comté og lækker rødløgschutney. Smukke at servere, meget nemmere at lave end man skulle tro og perfekt til et godt glas vin. Server dem til antipasti og til Dronningens nytårstale.

Det skal du bruge (4 personer) ● God rødløgschutney, fx

rødløgschutney med Barbera d'Alba fra Oliviers & Co

● God olivenolie, fx olivenolie

med Karl Johan svampe fra Oliviers & Co

● 80 g parmesan, groft revet ● 50 g comté-ost, skåret i fine skiver ● Friskkværnet peber, fx pebermix

fra Oliviers & Co

Sådan gør du ● Forvarm ovnen til 175°C varmluft. ● Fordel parmesanosten i små

toppe, ca. 1 god spiseskes størrelse på en bageplade med bagepapir. Spred osten lidt ud, så den kan smelte til ca. 6 cm diameter per snack. Bag parmesansnacksene i 5-10 min til de bliver let gyldne (ovne er forskellige, så hold godt øje).

● Tag dem ud af ovnen, pil dem

forsigtigt af bagepapiret og læg dem straks på en kagerulle, så de får en buet form. Sæt dem til side og lad dem afkøle.

● Anret hver parmesansnack

med en tsk rødløgschutney og comtéskiver. Top med et par dråber Karl Johan svampe-olie og lidt peber.

Bon appétit

Oliviers & Co er en specialforretning med et stort udvalg af nogle af verdens bedste ekstra jomfru olivenolier, balsamicoer, eddiker, trøffelolier og mange andre delikatesser fra Middelhavslandene. Se udvalget af delikatesser og find flere lækre opskrifter på www.oliviersogco.dk eller besøg butikken Oliviers & Co på Gammel Kongevej 85, 1850 Frederiksberg.

Mit Østerbro / 47


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Fair og gennemskuelige brillepriser nu også på Frederiksberg Brillebutikken Democratic Eyewear er rykket ind på Gl. Kongevej 99. De har stille og roligt revolutioneret optikerbranchen med deres salg af kvalitetsbriller til yderst fair priser og med deres gennemskuelige fastpriskoncept, så man altid ved, hvad brillerne koster.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

emocratic Eyewears vision er at skabe et ærligt, transparent og rimeligt priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som gør det til en behagelig oplevelse at købe briller i den nyåbnede og smukt designede butik på Gl. Kongevej 99 lige over for ikoniske Frederiksberg-forretninger som Vinstue 90 og Anton Dam. ”Vi informerer folk inden de går i gang med et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpriskoncept, så man uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, kan godt forvirre kunderne, da den pris, man ender med at betale,

48 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

ofte ikke er den, der står i annoncerne. Prisen på brillen kommer først frem til sidst i brillekøbet og ligger ofte meget højere end lovet, fordi der er tillæg for flerstyrke, tyndere glas, refleksbehandlinger osv. Troværdigheden er heller ikke særlig høj med de mange rabatter og tilbudsordninger. I den sidste ende er det utroligt svært at gennemskue, hvad man egentlig betaler for, og hvor billigt det er, også selvom man får en rabat på f.eks. 70%. For slutbeløbet er stadig højere end hos os,” fastslår Stig Hansen, partner og medejer i Democratic Eyewear.

Fokus på luksuskoncept For at bruge noget af jargonen fra priskonceptet, må den nye butik på Frederiksberg kaldes flot og gennemskuelig. Her er nemlig lyst, åbent, enkelt og meget overskueligt samtidig med, at de få, men elegante og diskrete møbler fremhæver de mange designerbriller på hylderne. Her er der fokus på et luksuskoncept uden de høje


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

luksuspriser – og alt i butikken er helt i topklasse. Democratic Eyewear bruger kun de nyeste og mest innovative instrumenter, optikerne er professionelt uddannet, serviceniveauet er højt, og produkterne er luksusmærkevarer og nicheproduceret håndværk. ”Vores egne briller har et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv. Vores dygtige glasleverandør leverer tynde topkvalitetsglas, som vi inkluderer i prisen med 3 overfladebehandlinger, bredt synsfelt, og blue light filter. Hos os betaler du bare ikke en mindre formue for alle de gode ting,” forklarer Stig Hansen. ”Derfor er vi utroligt glade for, at vi fremover også kan tilbyde folk på Frederiksberg vores fordelagtige og gennemsigtige fastpriskoncept.”

Konglomerater ejer luksusbrands Han fortæller, at der for nylig har været bragt flere artikler i de store dagblade med fokus på, at et par store konglomerater i optikerbranchen ejer langt de fleste af de store luksusbrands. De kan på den måde kontrollere priserne og skrue op for prisen og ned for kvaliteten. ”Det har hele branchen været berygtet for i mange år. Flere af vores kollegaer har ikke dementeret historien, men i stedet forklaret, at de har fravalgt at handle med de store konglomerater og kun handler med små nicheproducenter, hvor det hele er håndlavet. På den måde forsøger de at retfærdiggøre, at kunden skal betale rigtig mange penge for deres produkter. Men påstanden passer simpelt hen ikke. Vi har også små nicheprodukter, der er håndlavet i Berlin, London og Italien, og det er de samme kostpriser, som de store konglomerater tager. Så du kan sagtens stadig købe små, håndlavede nicheprodukter til maksimalt 6.000 kr. med flerstyrke eller 4.000 kr. med enkeltstyrke,” siger Stig Hansen og tilføjer: ”Det formår vi, fordi vi går uden om alle mellemledene og bruger de netværk, vi har skabt gennem mange år.”

SUCCES MED KONCEPT

Democratic Eyewear blev stiftet i januar 2019 af mennesker med lang erfaring fra optikerbranchen. Den lagde ud med en webshop og i oktober 2019 åbnede butikken på Østerbrogade, mens Odense-butikken slog dørene op i marts 2020. Butikken på Gl. Kongevej åbnede den 1. november. Democratic Eyewear fører udover deres eget mærke briller fra Tom Ford, Massada, Oliver Peoples, Etnia Barcelona m.fl. Brillerne koster fra 995 kr. til 3.995 kr. for enkeltstyrke og 2.995 kr. til 5.995 kr. for flerstyrke. Prisen omfatter stel, glas, (inklusiv 3 behandlinger) og synstest. Se mere på www.democraticeyewear.com

Democratic Eyewear Gl. Kongevej 9 · Tlf. 35 26 20 00 www.democraticeyewear.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 49


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

SØERNES TRAFIKSKOLE ER

FORAN DIGITALT Søernes Trafikskole, der er en af København største køreskoler, tilbyder bl.a. lokal teori og køreundervisning på Strandboulevarden 162 og adgang til et stort onlineunivers, der gør elevernes kørekortforløb mere effektivt og udløser en beståelsesgaranti til teoriprøven, via hjemmesiden onlinekørekort.dk

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

øernes Trafikskoles onlineunivers, som deres elever har adgang til, er et digitalt univers, de selv har udviklet baseret på de erfaringerne fra de mere end 33 år, de har eksisteret som køreskole. Onlinesystemet er derfor skræddersyet til elevernes specifikke behov og ønsker. ”Når man er elev på vores køreskole, er digitaliseringsmulighederne mangfoldige. Køber man en pakke i vores webshop, kommer der automatisk forskellige mails med koder til hjemmesiderne Søernes Trafikskole og Onlinekørekort.dk. På Søernes kan man klikke sig ind på elevforum, hvor man blandt andet kan læse praktiske ting ifb. med ens undervisning, men det primære er, at der ligger et afsnit, hvor der er undervisning, teoriprøver samt adgang til en teoribog m.m. Undervisningssystemet er udviklet af Johnnie Everland og alle elever har fuld adgang

50 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

til hele systemet. Det giver eleverne mulighed for at repetere hjemmefra i det omfang, de har lyst og behov for det,” siger indehaver Johnnie Everland. Han understreger, at selv om onlineuniverset kommer bredt omkring i forhold til teori, skal man møde personligt op til teoriundervisningen, da loven kræver, at man fysisk skal være til stede og få undervisning af en lærer. ”Vores onlinemuligmuligheder er et ekstra tilbud om at øve derhjemme, både hvad angår undervisningen og teoriprøverne,” siger Johnnie Everland.

Analyseværktøj baggrund for Beståelsesgaranti Det nyeste tiltag i Søernes Trafikskoles digitale univers er onlinekørekort.dk. Der ligger et hav af ekstra teoriprøver, undervisning og et unikt analyseværkstøj udviklet af køreskolen. Det holder ikke kun styr på, hvilke og hvor


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

LOVKRAV TIL KØREKORT KATEGORI B (BIL) ●

29 teorilektioner

● 16 kørelektioner på vej ●4  kørelektioner på

manøvrebane

● 4 kørelektioner på glatbane

Samlet 24 kørelektioner En lektion er på 45 min

mange fejl, eleverne begår, men også hvilke kategorier, de har fejl i. ”Så kan man se, hvilke emner man har flest fejl i. Analyseværktøjet har et trafiklyssignal, som lyser rødt, når der er mange fejl, er rød og gul med færre fejl og grønt, når eleven er klar til teoriprøven. Det udløser så en beståelsesgaranti fra vores side, som jeg ikke tror, andre køreskoler kan tilbyde. Hvis der er grønt lys på hjemmesiden, og man ikke består den første teoriprøve, betaler Søernes Trafikskole for prøve nr. 2. Det kan vi gøre, fordi vores system er så gennemtestet. Har man fulgt vores program og fået det grønne lys, består 95% af eleverne i første forsøg,” fortæller Johnnie Everland. Man kan også booke sin teoriprøve via hjemmesiden. Når prøven er blevet bestilt og dato er klar, får man besked via en sms, der fortæller om dato, tidspunkt samt adressen og gps lokation, hvor prøven afholdes. Så kan telefonens gps vise vej til, hvor prøven afholdes.

Ni teorihold om ugen Det er blevet obligatorisk at tage et førstehjælpskursus i forbindelse med ens første kørekort. Søernes Trafikskole

tilbyder sine elever, at de kan tage deres førstehjælpskursus i Østerbro afdelingen cirka hver 14 dag i et forløb på otte timer på en søndag. Der kører i alt ni teorihold om ugen hos Søernes Trafikskole. Det tidlige teorihold starter kl. 16.30, mens det sene hold påbegynder kl. 18.00. Lektionen varer i 2 timer og 15 minutter, og der kører 4 teorihold kl. 16.30 og 4 hold kl. 18.00. Desuden har de et formiddagshold om fredagen kl. 11.00.

Hver mandag kl. 19.00 er der er gratis introduktion på køreskolen, hvor man hører lidt om, hvad det indebærer at tage sit kørekort på køreskolen. I disse coronatider skal man tilmelde sig på forhånd. Det er værd at bemærke, at Søernes Trafikskole er en af de køreskoler i Danmark, der er bedst ratet på Trust Pilot overhovedet med en topkarakter, af 94% af de 550 anmeldelser.

SØERNES TRAFIKSKOLE Strandboulevarden 162 . Tlf. 33 33 03 04 · www.soernestrafikskole.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 51


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Mor og baby er velkommen hos ZENZ Hos den certificerede grønne  frisørsalon ZENZ på Frederiksberg afholder de særskilte mor og baby-dage, hvor der afsættes tid og plads til, at man i sunde omgivelser uden skadelige dampe kan have sin baby med.  

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Z

ENZ er på mange måder en anderledes frisør – forstået på den gode måde. Siden de åbnede den første salon i 1999, er de gået forrest på områderne miljø, sundhed og godt håndværk. Med satsningen på en økologisk frisørsalon med sundere hårprodukter, satte de gang i en udvikling, der har haft enorm betydning herhjemme og efterhånden også internationalt. Med sin sunde og økologiske tilgang på frisør- og kosmetikområdet, må ZENZ betegnes som en ægte first mover, der rykkede først på en ny tendens. 

Frisørsalonen på Godthåbsvej 101A på Frederiksberg er naturligvis ingen undtagelse i forhold til det grønne og sunde koncept med produkter, der hverken forstyrrer eller giver allergi. Derudover kan de også tilbyde særlige mor og baby-dage, hvor der er sat ekstra god tid og hjælpere af i salonen til at hjælpe mødrene med børnene, hvis det er nødvendigt. Samtidig sætter salonen et puslebord op, så man kan pusle og hygge om babyerne.  ”Det er et meget populært koncept, hvor vi får besøg af både enkelte mødre med deres børn eller hele mødregrupper. På den måde kan man både hygge sig sammen og få ordnet sit hår. Vi kan mærke på børnene, at når mor slapper af i salonen, så gør

52 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

den lille det også. Det plejer at være en super hyggelig og god oplevelse for alle,” siger Julie Nøhr Damberg, partner og leder af Frederiksberg-salonen. 

Frisørbesøg er et kærkomment pusterum  Hun fortæller, at når man som kvinde har født, har man et stort behov for at blive ’normal’ igen. En graviditet vender op og ned på mange ting, og ens hår er måske ikke lige det, der er mest i fokus. ”Når man har født, og der er gået et par måneder, vil man gerne være sig selv igen. En af de måder, man kan gøre det på, er ved at forkæle sig selv og få ordnet sit hår – på en god, tryg og hyggelig måde. Det kan man hos os. Der er bl.a. ikke nogen kemiske dampe, hvilket medvirker til, at vi får besøg af mange med små børn,” siger Julie Nøhr Damberg. 


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Få barnevognen med ind ZENZ er generelt meget åben over for børn, som man altid kan tage med til deres saloner uanset hvilken dag, man vælger. Derfor er man altid velkommen til at ringe og fortælle, at man tager sit barn med og spørge om man få hjælp til at få barnevognen med ind, eller om der kan afsættes ekstra tid til klipningen. På de specielt udvalgte babydage er det ofte kun kunder med babyer, der kommer, og så behøver man ikke spekulere over, om kunden ved siden af bliver irriteret over, at ens barn græder.  ”Vi har masser af plads i vores salon på Frederiksberg. Selve salonen er stor, så der sagtens stå barnevogne indenfor. Vi har også et forrum, hvor der er lidt køligere, hvis barnet skal sove, og hvis man helst vil have barnet udenfor, har vi store vinduer helt ned til gulvet, så du kan holde øje med barnevognen fra frisørstolen. Da coronapandemien hærger, har vi ikke nogle magasiner liggende fremme, men man kan stadig få sig en dejlig kop økologisk kaffe, te, kakao eller saft. Et besøg hos os kan være et lille lækkert pusterum fra en mærkelig hverdag for tiden. Her er næsten alt, som det plejer. Man skal som kunde kun have maske på, hvis man selv ønsker det. Alle ansatte har dog af hensyn til kunderne visir eller maske på hele dagen,” påpeger Julie Nøhr Damberg. 

Grønt koncept Selv om man er gravid og ammer eller har allergi, kan man trygt komme i en ZENZ-salon. De undgår al potentielt skadelig kemi. Deres sensitive Pure-serie er specielt henvendt til børnefamilier og til babypleje. ZENZ’ overordnede mål og mission er sundhed, bæredygtighed og naturlig skønhed. De har et håb om at forandre beautyindustrien til en industri, der er mere bæredygtig og sund.  ”Det er fantastisk at være en del af en virksomhed, hvor vi ikke bare får lov at forkæle vores kunder og lave lækkert hår, men gør det med rigtig god samvittighed. Vi var blandt de første frisørsaloner med et grønt koncept, hvor fokus lå på sundhed, bæredygtighed og økologi, og det har vist sig at være noget, rigtig mange efterspørger. Ring eller kom forbi salonen, vi er klar til alt lige fra en studsning til den store makeover,” slutter Julie Nøhr Damberg. 

ZENZ har saloner i hele København. Find din lokale salon på www.zenz.dk

Frisør ZENZ Godthåbsvej 101A · 2000 Frederiksberg Tlf. 38 87 38 40 · www.zenz.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 53


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

En helt særlig

indkøbsoplevelse

Lidl på Dirch Passer Allé 1 på Frederiksberg er skabt ud fra ønsket om at give kunderne en helt speciel indkøbsoplevelse. Derfor er butikken blandt andet lys, åben og har et stort og varieret vareudbud.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

L

idl på Dirch Passer Allé 1 er lidt speciel i forhold til andre Lidl-butikker, da den er en af de første butikker med et nyt indretningskoncept, der skal give kunderne på Frederiksberg en helt særlig oplevelse. Det mærker man tydeligt, når man træder ind i den lyse og meget rummelige butik. Her glædes man blandt andet over det åbne udsyn til blandt andet frugt- og grøntafdelingen og til vinafdelingen. Smukt egetræ pryder overalt på væggene, mens belysningen sørger for at sætte fokus på alle varerne. Det er nemt at overskue butikken, og ganske ukompliceret at finde de varer, som er relevant for en. Det gør indkøbet til en rar og behagelig oplevelse.

54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Indstillet til fødevarernes Oscar At ændringerne har gjort en forskel ses blandt andet ved, at Dirch Passer Allé-butikken i år var indstillet til Landbrug & Fødevarers ’Frugt- og grøntprisen’ – detailhandlens svar på filmverdens oscarstatuetter – som Rema dog endte med at vinde. ”Nomineringen er en stor cadeau til alle, der arbejder her,” siger butikschef Christian Bjørnlund og tilføjer: ”Lidl har kerneværdier som kvalitet, friskhed, renhed og den gode indkøbsoplevelse. For os er renhed og friskhed stærkt væsentlige faktorer i forhold til, at kunderne kommer igen for at handle ind i butikken. Når man har en flot butik, gode produkter og et bredt sortiment, der hele tiden ændrer sig alt efter hvilken årstid, vi har, så får man glade og tilfredse kunder. Vi er derfor nødt til at være dynamiske og i bevægelse hele tiden. Hos os kan vi konstant tilbyde nye


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

varer i sortimentet og med vores store og varierede udbud mener vi, at vi rammer områdets brede målgruppe rigtig fint,” siger Christian Bjørnlund.

Bred målgruppe Han fortæller, at de føler sig rigtig godt modtaget af Frederiksbergenserne, der ofte lader rosende ord falde om butikken. ”Mange påskønner, at Lidl har valgt at smide så mange ressourcer i vores butik. De er også glade for, at vi har et stort P-hus med en masse gratis p-pladser helt tæt på. Da vi har en del skoler i området, kommer her både unge, ældre og børnefamilier, så vi dækker virkelig bredt, hvad angår kunderne. Udover vores store sortiment frister vi også med, at man kan købe en kop kaffe ved indgangen, som man sammen med vores friske og velduftende bake-off kan nyde her eller på vej til arbejde,” siger Christian Bjørnlund.

Tilpasser sig samfundet Med den brede målgruppe er strømmen af kunder nogenlunde stabil, men der kommer naturligvis flest kunder mellem kl. 16-18, men ifølge butikschefen er kunderne gode til at holde afstand og til at overholde alle de foranstaltninger, der bliver gjort for at forhindre coronavirussen i at brede sig. ”Vi forsøger konstant at tilpasse os det samfund, vi lever i. Derfor satser vi stort på økologi, agerer bæredygtigt, bekæmper madspild og er fx med i Too Good To Go. Vi har udfaset plastposerne, så vi kun har papirposer ved kassen. Desuden bygger vi i dag kun grønne butikker, der kører på grøn energi. Derudover har vi en masse spændende konkurrencer samt Lidl+ konceptet, som er en app med medlemsfordele til vores kunder. Selv om vi er en stor international butikskæde, ved vi, at danskerne er glade for danske varer, derfor har vi et meget bredt sortiment af danske varer og lokale leverandører. Vi lytter til kunderne, og blandt andet derfor har de taget godt imod os. Jeg har selv været med i en reklamevideo sammen med det danske landshold i herrehåndbold, og vi ønsker at signalere, at vi støtter landsholdet og står bag drengene, når de skal kæmpe om VM-guld i Egypten til januar,” siger Christian Bjørnlund.

LIDL Dirch Passers Allé 1 · 2000 Frederiksberg Tlf. 80 70 27 02 · www.lidl.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 55


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Kvalitetssushi til rimelige priser Iki Sushi på Gl. Kongevej 41B laver indbydende sushi, som er til at betale, og som er meget populært hos kunderne.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

a Iki Sushi så dagens lys for en del år siden, var sushi stadig et nyt bekendtskab herhjemme. Mange var svært begejstrede over den nye spise blandt andet fordi, det var første gang, de opdagede mad, som både smagte fantastisk godt, var forholdsvist sundt og som præsenterede sig særdeles smukt. ”Når folk havde smagt sushien hos os, blev de glade for den gode smag og kom tilbage igen og igen. Så vi har gennem årene haft mange kunder, der har sørget for god reklame for os,” fortæller Jie, der sammen med sin mand ejer og driver Iki Sushsi-kæden. At maden er populær kan man forsikre sig om, ved dels at gå ind

56 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

LAVER OGSÅ FASTE AFTALER MED VIRKSOMHEDER Succesen med kvalitetssushi til rimelige penge har betydet, at Iki Sushi i dag består af tre restauranter og takeaway steder på Ndr. Frihavnsgade, Gl. Kongevej og Vesterbrogade samt en takeaway på Århusgade. Derudover har de også mange års erfaring med faste aftaler i forhold til at levere mad til firmaer eller mad til arrangementer og events som fødselsdage, bryllupper, konfirmationer og lignende.

på Tripadvisor (4 ud af 5 stjerner i gennemsnit), dels lægge vejen forbi deres tre restauranter på henholdsvis Gl. Kongevej, Ndr. Frihavnsgade og Vesterbrogade.

Familier har råd til sushi Iki sushi har trods en hård konkurrence på sushimarkedet i dag ikke ændret på deres formål med at drive forretningen, nemlig at kunne tilbyde en lækker middag, som er til at betale for de fleste familier. Sushi var dyrt i starten herhjemme, og det var en gedigen udskrivning for en familie på fire at spise sushi på restaurant. ”Men hos os har alle råd til sushi samtidig med, at maden smager fantastisk. Vi er en seriøs forretning og gør meget ud af at bruge råvarer af meget høj kvalitet, som for eksempel vores fisk. Vi benytter en fast fiskeleverandør, som vi ved, leverer god kvalitet, men hvis vi kan se, at fisken undtagelsesvis ikke er 100 procent i orden, sender vi den retur med det samme. Det samme gælder vores ris, soya, eddiker m.v.,” siger Jie.

For Iki Sushi handler det om at tænke som deres kunder for at kunne tilbyde det bedste af det bedste. Det har resulteret i den meget kundevenlige sushi ad libitum, hvor man for 219 kr. mandag til torsdag og 239 kr. i weekenden kan bestille forretter, sushiretter og andre specialiteter fra næsten hele deres a la carte menu. ”Fordelen ved sushi ad libitum er, at man kan variere madsammensætningen fuldstændig, som man ønsker. Tilbuddet gælder også for de lidt dyrere varer – som for eksempel tun, der koster lidt mere end de andre varer. Det tilbud sætter mange meget pris på,” fortæller Jie.

Se mere på www.ikisushi.dk

Udvikler mad og menuer Selv om Iki Sushi har det samme koncept på 6. år, udvikler de sig hvert år med nye menuer, sammensætninger og råvarer på programmet. ”Vi kaster os ofte ud i noget nyt for at udvikle os – og rejser stadigvæk meget for at få inspiration til nye smagsoplevelser, vi kan genskabe i vores eget køkken. Min mand, som er overordnet ansvarlig for maden, har arbejdet på koreanske, kinesiske, thailandske og danske restauranter som kok og henter også en masse inspiration derfra,” fortæller Jie.

Iki Sushi Østerbro: Århusgade 79 · Ndr. Frihavnsgade 52 · København V: Vesterbrogade 113 · Gl. Kongevej 41B Tlf. 35 38 61 22 · www.ikisushi.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 57


GIV

5.995,LEAVES Sølvring, sortrhodineret før: 1.495,-

NU: 995,-

Glædelig Jul!

REEF 14K halskæde med i alt 0.05 ct. W.SI brillanter

Lykken er smukt pakket ind hos Dirks Jewellery Copenhagen

SATURN Ring i 14K guld med i alt 0.24 ct. TW.VS brillanter

Ekstraordinære åbningstider i december

10.995,-

Frederiksberg

Nyheder!

19.995,-

L D N YT

BLOMSTERRING 14K guldring med i alt 0.06 ct. W.SI brillanter

Vi har et stort udvalg af smukke 18 karat tennisarmbånd i italiensk topkvalitet med Top Wesselton brillanter; priser fra 12.925,-

2.795,-

Inkl. forgyldt 45 cm. kæde vedhæng: ca. 16 x 13 mm.

REEF 14K ørekæder med i alt 0.05 ct. W.SI brillanter

2.995,75 mm.

Nyheder!

Man-tors d. 7-17. dec.: 10-17:30 Man-ons d. 21-23. dec.: 10-18 Lørdag d. 12. & 19. dec.: 10-16 Søndag d. 13. & 20. dec.: 11-16 Alle fredage: 10-18 Torsdag d. 31. dec.: lukket

Rødovre

Hele december: 10-20 Torsdag d. 31. dec.: 10-14

SATURN Ring i 14K guld med i alt 0.12 ct. TW.VS brillanter

6.795,-

Vi bytter julegaver frem til d.10. januar 2021

REEF 14K small guldring med i alt 0.05 ct. W.SI brillanter

7.295,-

Set på tv!

Nyhed!

CATCH Armring i 14K guld med i alt 0.04 ct. W.SI brillanter

9.995,-

DIRKS JEWELLERY

LIV

GIV

65 mm. LD NYT GU

GU

V

LI

GIV

DIRKS RECYCLING

L D N YT

COPENHAGEN

DirksJewellery.com Gl. Kongevej 168 • 1850 Frederiksberg C • Telefon 33211722 Rødovre Centrum 57 • 2610 Rødovre • Telefon 36411722 Der tages forbehold for udsolgte varer, eventuel stigning i valutakurser, råvarepriser og trykfejl.

REEF 14K guldring med i alt 0.14 ct. W.SI brillanter

13.895,-

LI

GIV

GU

V

DIRKS RECYCLING

13.395,-

SATURN Ring i 14K guld med i alt 0.39 ct. TW.VS brillanter

LIV

LEAVES 14K guldring

LD NYT GU


Hvorfor betale mere?

Democratic Eyewear stel + Enkeltstyrke glas + Antismuds-, antirefleks- og antirids-behandlinger af glas + Tyndeste glas + Nyeste synstestudstyr + Dygtigste optikere

I alt 995 DKK

Vi er nye på markedet – og vi elsker briller. Faktisk elsker vi briller så meget at vi synes at alle skal have råd til kvalitetsbriller. Vores demokratiske sindelag dikterer enkelhed og fair priser. Hos os betaler du ikke ekstra fordi du bruger høj styrke – og du bliver ikke straffet fordi du gerne vil have glassene refleksbehandlet osv.

Der stikker ikke noget under. Når vi giver en pris – er det nøjagtig det du betaler – hverken mere eller mindre. Egentlig er der ikke noget at betænke sig på men hvis du lige gerne vil tale med en optiker – så ring på nedenstående nummer og få en snak med Lise, Anne, Mia eller Stig.

Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 3929 2100


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Guide

Snart er det juleaften –

Juleaften nærmer sig med hastige skridt, og

hvad skal jeg dog finde på

er en tid som mange ser frem til - et lys i vintermørket. På grund af restriktioner i år bliver de hygge-

NORDISK FALAFEL

lige julemarkeder, som ellers plejer at varme København op, dog aflyst. Så hvor og hvordan finder man julestemningen i et år som 2020? Vi er taget en tur til Frederiksberg for at forhøre os.

Af Peter og Pernille, City Hearts

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts

60 / Mit Østerbro

Sikken en voldsom KCALtrængsel FACTORY og alarm

STEFANOS PIZZA

eller I kan tage forbi deres julegaveværksted og lave gaver til bedsteforældrene og dem, der har været søde i år. På børnemuseet er der en verden af muligheder for aktiviteter og DIY-gaveidéer.

Eller hvad? For 2020 er jo netop året hvor menneskemylder og proppede butikker er forbudt. Heldigvis er julen også en tid for sange, fortællinger og eventyr. Og dem kan du faktisk I kan også smutte forbi KU.BU, hvor opleve en del af på Frederiksberg i I kan være med til at lave Danmarks december. Tag for eksempel Riddersalen på Allégade, her opføres stykket længste jule-guirlande. På KU.BE er Vintersilhuetter, en julefortælling der, bogstavelig talt, højt til loftet TACO POP som er flettet sammen af nogle af og derfor mulighed for at bygge på H.C. Andersens smukke eventyr. Eller guirlanden allerede fra 1. december smut forbi Frederiksberg Bibliotek og frem til den 22. december. og find julefreden, når der bliver læst Lokale julegaver op af Charles Dickens ’Et juleeventyr’. Går du ned langs den pulserende Der er forskellige arrangementer Gammel Kongevej, når mørket falder som er tilpasset børn eller voksne. på, kan du nyde de fine juleguirMusikkonservatoriets orgelstuderende spiller julen ind med salmer lander, der hænger over gaden, og og fællessang hver onsdag i Vartov butikkerne, som smukt er rammet Kirke. Og i det hele taget er byens ind med gran og lys. I vinduerne har kirker i denne tid gode at holde øje mange pyntet fint op med julekugler med. Der afholdes nemlig rigtig og kræmmerhuse. Her er også god mange hyggelige julekoncerter. mulighed for at finde helt unikke julegaver i de mange lokale butikker, Juleidéer til børnefamilier som præger Gammel Kongevej og CLAUSENS Hvad med for eksempel etSANDWICH Værnedamsvej, eller lokale delikatesseforretninger til julebordet. julebagekursus på Børnemuset,


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Bake off

455+

slags

Vi bager 3 gange om dagen

Friskbagt bake off 3 gange om dagen Super frisk. Til Lidl pris

Se ugens friske tilbud på lidl.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61


Mit Østerbro Tæt på Frederiksberg

Foto Martin Sørensen

ns Månede butik på ksberg Frederi 20 i maj 20

✂ Prøv en buks fra LauRie!

Vi er kommet i gavehumør!

Medbring denne annonce og få

Medbring denne annonce og få

500,-

200,-

i rabat på overtøj!

i rabat på et par LauRie bukser!

Se også vores anden annonce her i avisen.

Se også vores anden annonce her i avisen.

Kan ikke kombineres med andre rabatter. Tilbuddet er gældende til og med den 23. december.

Kan ikke kombineres med andre rabatter. Tilbuddet er gældende til og med den 23. december.

FALKONER ALLE 35 ● FREDERIKSBERG ● 38 19 66 75

FALKONER ALLE 35 ● FREDERIKSBERG ● 38 19 66 75

62 / Mit Østerbro

BLUE WILLIS


10 sider Motion & VelvĂŚre


Mit Østerbro Motion & Velvære

HJERTEVARM SKØNHEDSKLINIK MED HØJESTE KVALITET

Nathalie Hviid Beauty er et skønhedshus, hvor du kan få stort set alle slags skønhedsbehandlinger udført i den højeste kvalitet. Samtidig er klinikken et sted, hvor den gode stemning, hjertevarme og en positiv ånd hersker.

64 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

L

ige siden Nathalie Hviid som barn voksede op på en af Danmarks største kalkunfarme på Lolland, har hun drømt om at have sin egen skønhedsklinik. Hun flyttede til København for seks år siden, men da hun fik en dårlig læreplads, droppede hun ud af den og betalte i stedet for at gå på skole, så hun kunne lære mere om skønhedsbranchen. ”Et par år efter fik jeg fat på nogle gamle VVS-lokaler her på Koldinggade 8, hvor jeg bog-


Mit Østerbro Motion & Velvære

Der er i alt 10 ansatte hos Nathalie Hviid Beauty, der tilbyder følgende behandlinger: ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Ansigtsbehandlinger Gele negle Shellac og spa behandlinger Vippe extensions Spray tan Lash lift & brow laminaton Henna brows Massage Frisør

til os alle sammen, og som er medvirkende til, at vi bruger en masse tid sammen. Her er hyggeligt, trygt og varmt at være, uanset om man er kunde eller ansat,” siger Nathalie.

De dygtigste medarbejdere staveligt talt fik sat en ny væg op, hver gang jeg havde tjent 8.000 kr. Stedet blev derfor renoveret fra bunden af og er blevet fuldstændig, som jeg ønskede det. Vi er i dag oppe på 180 m2, og vi har lige udvidet, så vi er kommet op på 250 m2 og får snart en frisør med ind i klinikken,” siger Nathalie.

Handler om os Hun går stærkt op i, at der er en god, positiv og varm stemning i klinikken. ”Her handler det ikke om mig, men om os og vi. Vi bruger virkelig meget energi på arbejdsmiljø for at skabe en god stemning, så vi har det godt sammen i klinikken. Det har vi blandt andet, fordi vi har en meget klar og tydelig kommunikation sammen. Det forklarer jeg allerede mine medarbejdere til jobsamtalen. Det er bestemt ikke en hård kommunikation, men en kommunikation, hvor vi forstår og hører hinanden. Vi har fast en psykolog tilknyttet til at lave teambuilding én gang om måneden, hvilket er med til at forebygge eventuelle problemer. I forhold til den gode stemning har vi blandt andet fredagschampagne - der naturligvis også er der for kundernes skyld - som er med til at give en super energi

Ligesom hun har bygget lokalerne op på optimal vis, har Nathalie også stille og roligt fået opbygget sin medarbejderstab på bedste vis. ”Jeg har, efter min mening, fået ansat de dygtigste piger på markedet. Vi tilbyder de fleste skønhedsbehandlinger, man kan få i dag, men hver medarbejder laver kun den samme type behandling hver dag. Det gør fagligheden meget høj, og det er præcis det, vi kan; tilbyde det bedste. Vi brænder nemlig alle sammen for vores fag og elsker at være her,” understreger Nathalie Hviid. Den varme og passion for faget og for at arbejde i Nathalie Hviids Beauty har givet sig udslag i, at der, på trods af at klinikken kun er få år gammel, både er mange lokale kunder og kunder, der kommer langvejs fra. Mange kendisser er desuden faste kunder i klinikken. Der er blandt andet flere måneders ventetid på behandlinger hos Nathalie Hviid personligt.

NATHALIE HVIID BEAUTY Koldinggade 8 · Tlf. 42 51 25 25 nathaliehviid.dk · Instagram: @nathaliehviidbeauty

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 65


Mit Østerbro Motion & Velvære

TRX JULE-EDITION:

7 øvelser til hele kroppen Jeg hedder Christina Kaufi Vang, og jeg er personlig træner. Jeg har sammensat et stærkt TRX-juleprogram til dig, hvor du kommer igennem styrke, kondition, fleksibilitet, stabilitet, mobilitet og balance i alle øvelser.

Af: Christina Kaufi Vang · Foto: @henrikadamsen

3 runder · 6 øvelser + julebonus 1 min per øvelse

5

TRX BICEPS CURL Træner: Forside af overarme, ryg og skulderstabilitet. Bryst mod TRX samt håndfladen op. Bøj underarmen ind til en 90-graders vinkel, og stræk langsomt ud igen.

1

6

2

7

TRX SQUAT Træner: Baller, for- og baglår samt kondition. Sænk langsomt bagdelen bagud, sæt dig ned på en ”stol”, og kom eksplosivt op igen. TRX STEP-BACK-LUNGES Træner: Baller, for- og baglår samt kondition.Træd tilbage med venstre ben, ned til en 90-graders vinkel i begge ben, og træk derefter venstre knæ op til bryst. Skift ben efter 1 minut. Tip! Gør øvelse 1+2 hårdere ved at sætte et hop på.

3

TRX INVERTED ROW Træner: Øvre ryg, arme og skuldre.Træk dig eksplosivt op, og hold igen på vej ned. Gør øvelsen hårdere ved at strække dine ben.

4

TRX CHEST PRESS Træner: Bryst, og bagside arm, samt stabiliserer skulderleddet og øvre ryg. Bøj i albueleddet og køre langsomt ned og eksplosivt op.

66 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

TRX TRICEPS PRESS Træner: Bagside af overarme og styrker skulderstabilitet. Ryg mod TRX. Overhåndsgreb i håndtag. Stræk dine arme ud og bøj underarmene ind til en 90-graders vinkel og pres eksplosivt tilbage igen til startposition.

TRX JULEBONUS ØVELSE: PLANK to PIKE. Planken er en af de mest effektive øvelser til coretræning, da du træner hele din kropsstramme. Start med at blive stærk i Planken, dernæst sætter du Pike på, og vil du have mere udfordring slutter du af med Push-up. Rigtig god fornøjelse og glædelig jul Kærlig hilsen Christina Kontakt mig på mail for træningsforløb: christina@kaufivang.dk


Mit Østerbro Motion & Velvære

1

2

3A

3B

4

5

6

7A

Følg mig på Instagram @christinakaufi

7B Tøj venligst udlånt af www.hummel.dk (SS21)

CHRISTINA KAUFI VANG · www.kaufivang.dk · christina@kaufivang.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 67


700KVM SHOWROOM KOM OG TEST UDSTYRET!

PROFESSIONELT HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

Frederikssundsvej 316 • 2700 Brønshøj • +45 38 28 10 80 • bh@fitshop.dk

fitshop.dk


Få smuk hud inden jul og nytår 25%

på alle kosmetiske behandlinger i december

Velkommen til Parkens hud- og laserklinik. Her bliver du mødt af nogle af Danmarks dygtigste hudspecialister. I anledning af julen tilbyder vi 25% på alle kosmetiske behandlinger. Fx: Botox • Filler • IPL • Laser

Vi glæder os til at se dig!

Book tid til gratis forundersøgelse Tlf.: 8877 4000 • adeas.dk/smukhud Mit Østerbro / 69


Mit Østerbro Motion & Velvære

PERSONLIG TRÆNING i hyggelige rammer

Strong Copenhagen anser personlig træning som den mest effektive måde til at opnå sine fysiske mål, uanset hvem man er. Her kan man i afslappende og rare rammer få optimal personlig hjælp til at opnå en livsstilsoptimering.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

trong Copenhagen på Faksegade 17 er et nystartet træningsstudie med fokus på styrketræning, kost og sundhed. Det hyggelige og stemningsfulde studie ejes af en lille gruppe af erfarne og veluddannede trænere, der har fået forløst deres drøm om et sted, hvor den personlige træning har optimale vilkår. Leon Hutchinson, der er Executive Strength Coach og manden bag studiet, har været personlig træner i 16 år, og han var ansvarlig for personlig træning i Fitnessdk, dengang det stadig eksisterede. stadig eksisterede. ”Jeg følte, at de store fitnesskæder og de mennesker, jeg trænede, kom længere og længere væk hinanden. Mine klienter ønskede at være et sted, hvor deres træner kun havde fokus på dem og på de ting, de gerne ville opnå med deres træning. I centrene handler det hele tiden om at tage hensyn til andre, man skal f.eks. vente på, at andre er færdige med maskinen, have sin egen hængelås, drikkedunk og håndklæde med osv. Der er alt for mange distraktioner. Vi vil med Strong Copenhagen skabe et sted, hvor træneren og klienten har mulighed for at have fuldstændig fokus på hinanden. Det skal virkelig være et personligt sted. Derfor har vi opbygget et studie, hvor der er lidt mere ’voksent’. Når man kommer her, får

70 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

man et håndklæde og en flaske vand samt, ikke mindst, trænerens hele og fulde opmærksomhed,” siger Leon.

Tårnhøjt fagligt niveau Når man taler med Leon, er man ikke ét sekund i tvivl om, at studiet er hans hjertebarn. Ilden brænder i hans øjne, når han forklarer tankerne bag Strong Copenhagen, og lokalerne emmer af hans ånd med B-filmplakater i loungen, whiskyglas i køkkenet og ikke mindst de mange kettlebells i træningslokalerne. I studiet er tre arbejdsstationer, hvor der kun kan være 1 klient og 1 træner ad gangen. At der kun kan være 6 personer samtidig i studiet på ca. 120 m2 gør, at der er særdeles god plads og en hyggelig, intim stemning i lokalerne på Faksegade. Det koncentrerede koncept bakkes op af et tårnhøjt fagligt træningsniveau ifølge Leon: ”Vi har en fysioterapeut, en tidligere professionel basketspiller og en universitetsuddannet træner i vores stab samt to trænere, der har henholdsvis 7 og 16 års erfaring som personlig træner. Så man kan være helt tryg ved, at træningen her er af bedste kvalitet.”

Projektledere for klienter Træningen hos Strong Copenhagen handler om, hvilken træning man har brug for, og hvad ens mål med den er: ”Vi er en slags projektledere for vores klienters sundhed og


Mit Østerbro Motion & Velvære

DE 6 PERSONLIGE TRÆNERE I STUDIET ER: Leon Hutchinson, Ellen Britto, Nicolaj Balslev, Joe Benjamin, Line Bornemann og Line Weber. Ejerne er Leon Hutchinson, Rikke Vasegaard og Fady Alan.

træningsmål. Derfor spørger vi nøje ind til, hvad man ønsker at opnå, og sammensætter træningen, så det giver mening for klienten. Det er uanset, om man vil løbe et maraton, tabe 20 kilo eller bare gerne vil være alment sund. Her bruger vi dels vores store erfaring, dels videnskaben, og udarbejder et program, som vores klienter kan forstå, og som de kan udføre i vores træningscenter. Vi går et lag eller to dybere end de andre steder,” siger Leon. Strong Copenhagen laver også ’kost-coaching’, hvor de i forhold til klienternes kostplaner foreslår forskellige ændringer, som ikke radikalt ændrer deres kost, men som i stedet stille og roligt sørger for, at kosten kan være med til at opfylde deres mål. ”Vi styrker de ting, som fungerer i folks kostplan, og prøver langsomt at få de dårlige vaner væk. Vi ved af erfaring, at hvis man går for hårdt til værks og forsøger at ændre fuldstændig i kosten fra den ene dag til den anden, taber vi folk. Det, vi arbejder henimod, er en sund livsstilsændring, som holder resten af livet,” understreger Leon.

Optimalt i forhold til corona Selv om Strong Copenhagen startede 1. aug. midt under coronakrisen, er de kommet godt i gang med træningen. I forhold til corona er det optimalt at træne i studiet, da der

maksimalt kan være 6 personer, mens det er langt mere udfordrende i f.eks. et fitnesscenter med mange mennesker. ”Med så få mennesker i studiet er det nemt for os at spritte alt af og holde behørig afstand. Vi har ikke skulle ændre i noget i forhold til corona, da vi startede studiet under coronakrisen. Jeg vil gerne opfordre folk til at komme forbi til en uforpligtigende konsultation, hvor man kan blive klogere på, hvordan Strong Copenhagen kan hjælpe én til at opnå sine fysiske mål. Man kan også se mere og booke tider på vores hjemmeside strongcph.dk,” siger Leon.

STRONG COPENHAGEN, Faksegade 17 ·www.strongcph.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 71


Mit Østerbro Motion & Velvære

WAFABIKE - LETTERE BLIVER GULDET IKKE! Wafabike præsenterer deres elegante e-citybike,i.am.urbanity – den letteste elcykel på markedet. Vi har skjult batteriet og indbygget centermoteren i aluminiumsstellet. Den 250W store elmotor, Bafang M500, er placeret i kranken for, at du får den mest effektive, og balancerede ydeevne. Elcyklen kommer med hydrauliske skivebremser fra Tektro og 3 indvendige gear fra Shimano som tillæg til de 5 elektroniske gear. Det er slut med at få afbrudt turen, og få beskidte fingre, når kæden hopper af. Kæden har vi nemlig skiftet ud med kulfiberremtræk fra Gates Carbon, der ikke blot er stilfuld og slidstærk, men også lydløs og vedligeholdelsesfri. i.am.urbanity fås i størrelserne small, medium og large, og du vælger selv om den skal være matsort eller den unikke glowing green.

Pris: 20.500,00 kr www.wafabike.com www.wafabike.com/i-am-urbanit

VELVÆRESPOTS HYDRATE SHEET MASQUE, RESTORE SHEET MASQUE Selv om julen bliver anderledes i år, er december altid en måned, som lægger op til lidt ekstra selfcare. Nu er tiden kommet, hvor du skal huske at forkæle dig selv med et varmt bad, en god bog og en ansigtsmaske. Exuviance Professional Sheet Masques tilfører fugt og glow og er vidunderlige at have på. Exuviance Professional tilbyder to vidunderlige, genfugtende og barrierestyrkende sheetmasker i nedbrydelig biocellulose. Maskerne er beriget med velgørende ingredienser, som giver huden et tiltrængt boost.

GLYCOLIC POLISH PEEL SMART, OG OPNÅ RESULTATER! Afslut året med lidt ekstra omsorg til din hud og en eksfoliering et par gange i ugens løb. Glycolic Polish er en hjemmepeeling, som hjælper vintermat hud med at få ny glød. Er en fast bestanddel i ethvert badeværelse! En eksfoliering, som effektiv fjerner døde hudceller, samtidig med at cellefornyelsen stimuleres. Sammensætningen kombinerer kemisk og mekanisk eksfoliering, hvilket optimerer effekten. Produktet kan tilpasses til de fleste hudtyper. Regelmæssig brug giver en forbedret hudstruktur og fører til en jævnere, klarere hudtone.

72 / Mit Østerbro

SHAMPOO CACTUS NO. 17 OG CONDITIONER CACTUS NO. 18 Produkterne er Svanemærket, registeret af Vegan Society og har en sød duft af fersken og cedertræ. Kan bruges til alle hårtyper, men særligt velegnet til normalt, tørt eller krøllet hår. Indeholder figenkaktus, som tilfører ekstra vitaminer og mineraler og har fugtgivende egenskaber. Produkterne styrker hovedbund og hår, som efterlades sundt og glansfuldt. Blødgør uden at tynge håret.

Fås på zenzshop.dk i 50 ml og 230 ml. Priser fra 78 kr.


En smuk campingplads kun 50 meter fra Vesterstrand, en vidunderlig badestrand.

Velkommen til

Ærøskøbing Feriehytter & Camping

DET ER NU DU SKAL BOOKE DIN HYTTE ELLER CAMPINGPLADS TIL FERIE OG WEEKENDER FOR 2021

Ærøskøbing Feriehytter & Camping giver dig en afslappet ferie, med kvidrende fuglesang om morgenen og den mest vidunderlige solnedgang over havet om aftenen. Der er mange nye aktiviteter på campingpladsen: Sauna, udendørs fitness, legeplads, basket, mål til boldspil, bordtennis, bordfodbold, poolbord, bobspil og spil til hygge stunder.

Booking: www.aeroecamp.dk Sygehusvejen 40, 5970 Ærøskøbing Tlf: +45 51 51 81 15, aeroecamping@gmail.com 73 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 73


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

6 tips til børnefamilierne - fra BØRN I BYEN

Jul på Bakken Verdens ældste forlystelsespark er blevet forvandlet til et stort julemarked. Gå på opdagelse i Nisseskoven, mød julemanden og de syngende rensdyr, og nyd den hyggelige julestemning, der har indtaget Bakkens små snoede gader. Mange forlystelser holder åbent, og I kan udfordre hinanden i jule 5-kamp! Det er hver fredag, lørdag og søndag t.o.m. den 20. december. Find frem til årets julemarkeder her: https://bornibyen. dk/koebenhavn/articles/aarets-julemarkeder-i-koebenFoto: Bakken

havn-og-omegn

Foto: Zoologisk Museum

Nisser på Zoologisk Museum Tag på nissejagt i december måned! De frække drillenisser er stukket af fra samlingerne, og har gemt sig på Zoologisk Museum mellem dyrene, og museets værter har brug for hjælp til at finde dem igen. Kig ind til skovnisserne i deres hyggelige hus, og gå på opdagelse i juleudstillingen om nisser i den danske natur. Bliv guidet til byens juleoplevelser her: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/den-store-juleguide-2020

Vintersport på Experimentarium Når nu vi ikke kan komme på skiferie, er det heldigt, at vi har Experimentarium! Deres nye udstilling Vintersport er nemlig et sandt ferieparadis med alt hvad pisterne normalt tilbyder af ski og snowboards – og skøjter! I kan prøve kræfter med de mange discipliner, og lade jer forføre af den Foto: Experimentarium

helt særlig skistemning. Få overblik over andre sikre oplevelser her: https:// bornibyen.dk/koebenhavn/articles/sikre-oplevelser-for-hele-familien

74 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Foto: Hotel d’Angleterre, Anne Lylloff Petersen

Julelys på Hotel d’Angleterre Selvom Hotel d’Angleterre har aflyst den traditionsrige optænding af julelys, vil facaden stadig blive pyntet med lys. Datoen for optændingen er blevet holdt hemmelig, men de tændte lys kan altså fint nydes, hvis I lægger vejen forbi det vintermørke Kongens Nytorv, hvor hotellet traditionen tro lyser op. Find meget mere julelys her: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/guide-her-kan-i-se-julelys

Juleværksted på SMK I Juleværkstedet på Statens Museum for Kunst kan I Foto: Statens Museum for Kunst, Joakim Züger

både lave sjov, smuk og skør julepynt med fjer, sølv- og guldpapir. Det er gratis, når entréen til museet er betalt, og I bestemmer selv, om pynten skal med hjem, eller hænges på det store juletræ, der pryder Skulpturgaden. Det er hver lørdag og søndag i december kl. 10-16. For mere weekendinspiration: https://bornibyen.dk/ koebenhavn/articles/caros-maanedlige-weekendguide

Adventspodcast I Teater Hunds adventspodcastserie ”De Gyldne Hvalpe &” bliver I taget med rundt i universet – både i drømme og i virkeligheden. Podcasten vil få både børn og voksne til at grine, tænke og måske fælde en tåre. Følg med, når der bliver lagt et nyt afsnit ud hver søndag frem til jul.

For mere inspiration til julens alternative oplevelser: https://bornibyen.dk/koebenhavn/articles/alternativ-juleguide-2020

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

Foto: Teater Hund

Podcasten henvender sig til børn fra 8 år og deres voksne.

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at lave noget sammen.

Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius

Mit Østerbro / 75


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

JEG ER INGEN ENGEL

Hjemme hos sognepræst Helena Hauge er det en helt fast juletradition – at intet går efter planen. Det hjælper at skrue ned for forventningerne om en magisk og helt perfekt juletid, lyder det fra Davids Kirkes nye sognepræst.

76 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Julegudstjenester i Davids Kirke

Af: Mit Østerbro Foto:Dan Møller

A

lt ser ud som det plejer på Helena Hauges kontor. Her er ikke en eneste grangren på præstekontoret, for julepyntning har hun ikke haft tid til endnu. December er en travl tid for hende og særligt i år, hvor hun fejrer højtiden med endnu flere gudstjenester i Koldinggade. Men det er ikke nyt, at hun ofte er bagud, når det handler om at skabe julehygge. Helena Hauge var engang så desperat over at være på bagkant med juleplanlægningen, at hun meldte sig til en konkurrence på P3, hvor vinderen fik en juleoppyntning i privaten til en værdi af 10.000 kroner. ”Jeg skulle prøve at ’sælge’ julen i radioen - som var jeg en sælger i Skousen. Radioværterne var flade af grin og det endte med, at jeg vandt. Nogle dage senere kom en varevogn og en stylist, der gik i gang med at pynte hoveddøren, hænge kæmpe bolsjestænger op i lejligheden, dække det smukkeste julebord og en hel masse andet. Jeg har stadig alle tingene, og hvert år når jeg kigger i kasserne, tænker jeg på, at jeg er god til at ’sælge’ julen,” siger en smilende Helena Hauge.

Sæson for at kigge ind og række ud Julen som hjerternes fest hylder Davids Kirke mere end nogensinde i år. Kirkerummet er udsmykket med hjerter og kirkegængerne får også honninghjerter med hjem efter julegudstjenesterne for at understrege julens budskaber. ”Vi kan bruge julen til at se lidt indad og tænke over, hvor er jeg i mit liv og hvad er det, der glæder mig og hvad gør livet svært? Og samtidig skal vi også turde at løfte blikket fra os selv og både se de mennesker, der står os nært, men også de andre, der måske er mere på afstand. Og her kan kirken byde ind med rigtig meget for at sætte de tanker og handlinger i gang. Først med budskabet om, hvordan det er at blive set på med Guds og kærlighedens øjne. Det er historien om det lille, undseelige Jesus-barn, som symbol

23. december kl. 16

2  4. december kl. 11.30 (live transmitteres), kl. 13.00 og 14.30

25. december kl. 12

26. december kl. 12

på, hvordan ’det små bliver til det store’. Og så bliver du også, når du sidder i kirken, en del af nogle ritualer og et fællesskab. Uanset hvilken bagage du har med – ja, så er der også plads til dig.”

Det perfekte er umuligt Som mor til tre og fraskilt mærker Helena Hauge også på egen krop, at kirkens kærlige budskaber nemt overstråles af høje, glittede forventninger. ”Vi stiller tårnhøje forventninger til os selv og andre i juletiden. Det er den tid på året, hvor vi føler os lidt tættere på noget, der er magisk, og vi vil indhylles i et blødt svøb af gode minder. Vi tåler ikke at noget rykker ved den gode stemning. Ingen må være kede af det eller uvenner, og julemiddagen skal være årets bedste måltid. Men vi kan ikke undgå at blive skuffede. Forventninger kan aldrig indfris,” siger Helena Hauge, der også er uddannet gestalt terapeut. Hjemme hos hende er det en fast tradition, at intet går efter planen juleaften. Enten gik katten i andestegen eller også tabte nogen fadet med and på gulvet. Hun glemmer heller ikke den juleaften, hvor hun ammede tvillinger hele aftenen og blev spist af med et koldt andelår. Der var også julen, hvor ungerne tabte glaskuglerne fra hendes afdøde far og de sloges om, hvem der skulle sætte julestjerne på, imens grannålene deserterede fra grenene på det knastørre juletræ. Og hvor havde de dog også alle glædet sig til fadet med de 15 nylavede marcipanmus, som den tre-årige bare havde smugspist inden. ”Jeg har efterhånden lært mig selv, at jeg bare skal ønske, at det bliver en god dag og juleaften og holde fokus på, at nu er jeg sammen med mennesker, der holder af mig og omvendt. Succeskriterierne for julen må gerne skrumpe lidt. Og vi skal ikke være bekymrede for, at det så ikke bliver en god og ’rigtig’ jul. Julen er så stærk en tradition – at den sælger sig selv.”

Mit Østerbro / 77


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

Fire musikere

du skal lytte til i december

GOLDIE 6IS

Lige ud af Aarhus kommer en af de skarpeste nye rappere på scenen. Siden 2019 har hun droppet track efter track med et turn up niveau, der springer alle barometre! Nu er hun klar med singlen, “FLG” som også kommer med en energisk musikvideo, der kan findes på youtube. Hvis klubberne havde været åbne, var det her track helt sikkert ét, der fik folk på gulvet, når den tunge bas rammer.

LYT MED PÅ SPOTIFY!

Find playlisten “New & Original” på Spotify, hvor vi hver onsdag giver dig ni nye udgivelser, som ellers kan være svære at finde og er blevet en smule overset, på trods af deres store potentiale!

78 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Kultur & Underholdning

KARL MEYER

Helt ny og interessant artist, der for nyligt har udgivet debutsinglen “Let’s Run Sugar”. Sangen har en upbeat, men blød vibe. Perfekt soundtrack til bilturen på vej til arbejde, hvor man lige skal “in the mood” i den kolde og mørke vintertid vi skal ind i! Det er yderst sparsomt med information om hvem Karl er, men han er repræsenteret af pladeselskabet 100Blaa, som også arbejder med bl.a., Mercedess der også er en sej ung artist.

NANA JACOBI

Den fængende pop-artist og medstifter af HUN SOLO fælleskabet er klar med den dugfriske single “Sorgfugl”. På trods af friske uptempo-beats og fængende omkvæd handler sangen om den nære relation, som vi virkelig savner i disse corona-tider. Sangen har lånt sin titel fra Astrid Lindgrens bog ‘Mio min Mio’, hvor sorgfuglen sidder i et træ i kongens have og synger bedrøvet.

MEKDES

Som den første dansker er hun blevet udvalgt til Spotify Oyster og har derved fået stillet Spotify’s eget studie til rådighed. Resultatet blev den storladne produktion “Give You More”, som blæste os bagover, første gang vi lyttede. Det bliver spændende at følge den unge sangerinde på hendes rejse, og vi tror hun kan nå helt til tops!

Af: Kristian Shaw-Mathiassen Foto: Valentina Paz Ponce Lopez Mit Østerbro / 79


Mit Østerbro

Effektiv hjælp til lavere priser

Indkøbsnetværket hjælper virksomheder med at opnå tidsbesparelser og lavere indkøbspriser hos leverandørerne. De har fokus på udgiftsposter, hvor den enkelte virksomhed sjældent selv er specialist.

M

indre virksomheder kan have svært ved at opnå rabatter og besparelser i samme grad som større eller statslige virksomheder. Og hvad gør man så, hvis man gerne vil opnå samme store indkøbsfordele? Man bliver medlem af Indkøbsnetværket, der er et netværk for mindre og mellemstore virksomheder, som ønsker at spare tid og penge ved at være med i et indkøbsfællesskab: Køb som du plejer, blot under en bedre indkøbsaftale. Det består i dag af mere end 3.000 virksomheder og er i en rivende vækst.

leverandørerne. ”De indkøbsansvarlige hos vores medlemmer kan spare både tid og penge, når de lader os stå for at forhandle aftalerne. Ved at overlade arbejdet til os behøver medlemmerne ikke at bruge ressourcer på at finde de gode tilbud på Google, Pricerunner eller lignende. Prisanalyser tager tid! I stedet er det os, der forhandler priserne, og dermed kan de være trygge ved, at de får deres indkøb til de bedste priser. Vi fokuserer på ikke-strategiske indkøb, det vil sige primært på hverdagsprodukter, som virksomhederne sjældent har en specialviden om,” siger Susanne Bonfils, partner og indkøbsrådgiver i Indkøbsnetværket.

Fordelene ved Indkøbsnetværket er, at det giver volumen og en god mulighed for at opnå store rabatter hos

Udvalgte leverandører

80 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Netværket udvælger typisk leverandører, hvor de mener,


Mit Østerbro

DET FÅR DU SOM MEDLEM AF INDKØBSNETVÆRKET ●

Hjælp til at gøre virksomhedens- forretning mere effektiv, når Indkøbsnetværket indgår indkøbsaftalerne

●

Dygtige og troværdige forhandlere til at indgå aftaler

●

Personlig indkøbsrådgiver til indkøb inden for energi, forsikring, tele og IT, kontor, bygning/håndværk og diverse

●

Gratis oprettelse

●

Prissammenligninger og analyser

●

 Landsdækkende hjælp

så er det den københavnske konsulent, der står for kontakten. ”Men at vi sidder spredt ud over hele landet, giver flere fordele i forhold til, hvordan vi griber opgaverne an. Hvis der er behov for et lokalt møde, kan vi altid stille med en lokal konsulent. Det giver fleksibilitet.” siger Susanne Bonfils.

Indgående kendskab til branchen

at kvaliteten er 100% i orden, og som kan tilbyde medlemmerne ordentlige priser. ”Vi har ikke et utal af leverandører, men satser i stedet på udvalgte leverandører, der opererer inden for områder, som vi synes er væsentlige for vores medlemmer. Et stort og vigtigt område er f.eks. energi, som mange virksomheder bruger mange penge på. Her kan vores aftaler sikre store fordele for virksomhederne, da vi har en stor viden om området og på en effektiv måde skaffer de gode aftaler,” pointerer Susanne Bonfils. Indkøbsnetværket består lige nu af 15 konsulenter fordelt over hele landet med flere på vej. Hvis en konsulent i eksempelvis København har en god forbindelse i Skagen,

Indkøbsnetværket har hovedkvarter på Islands Brygge 26 sammen med SMVDanmark, der arbejder for små og mellemstore virksomheder. Direktør Steen Egsdal stiftede Indkøbsnetværket, og var inden da manden bag Dansk Indkøb. Han har arbejdet med indkøb i 20 år og kender branchen indgående. Susanne Bonfils har siddet med i ejerkredsen siden september 2020, fordi hun synes, ideen og konceptet bag Indkøbsnetværket er den helt rigtige. ”Vi er fem medejere og alle konsulenter i netværket har sit eget cvr nummer. Jeg har tidligere arbejdet meget med effektivitet, og effektivisering har altid været en del af mit arbejds-dna. Jeg bliver ret stædig, når jeg kan se, at virksomheder ikke går den hurtige vej fra A til B, eller hvis noget kan handles under en bedre aftale. Derfor har jeg det meget fint med at beskæftige mig med de ting, Indkøbsnetværket står for. I bund og grund handler det om effektivisering og penge lige ned på bundlinjen.”

INDKØBSNETVÆRKET Islands Brygge 26 · 2300 Kbh. S · Tlf. 26 81 03 20 · www.indnet.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 81


Mit Østerbro Juleshopping

Gløgg i en coronatid

Postmandens rødvinstoddy Juletid er gløggtid; også i en coronatid. Engang var det de travle postmænd, som varmede sig på den krydrede vin-drik her i Norden, når de skulle ud på ski eller hesteryg med posten. Som juletradition kom glöggen til os fra Sverige sammen med julebukken i tiden omkring Anden Verdenskrig. Det er ikke svært at forestille sig et par “Borgerlige Partisaner”, de kommunistiske modstandsfolk, der har lagt navn til Bopas Plads, med stivfrosne fingre og et dampende glas glögg i hjertet af Østerbros parisiske kvarter. I år er det ikke tyskerne, vi skal værne os imod - men corona. Og det kunne nok også kalde på lidt varmt til halsen at styrke sig på, så her kommer en lille guide til 6 stærke gløgg-oplevelser på Østerbro i julen. Af Gry Brøndum

Julefrokostplatte

På Bopas Plads er der rødvinsgløgg af den klassiske slags til studentervenlige priser. Egen rødvin, stjerneanis, kanel og appelsin er der i. Alle julefrokoster er aflyst på pladsen i år. Til gengæld lokker Café Bopa sultne folk med en julefrokost platte til gløggen, hvis man også er sulten. Som altid er der mulighed for udendørs spisning under varmelamper til de kuldskære. Gløgg på Café Bopa · Løgstørgade 8 · 60 kroner

Fransk jul

Er man ikke til pladsens juletrængsel men vil hellere nyde et glas gløgg i høje vinglas, så kan man skråt over for Kafé Kapers finde restaurant Saint Jacques, der byder på dejlig gløgg på vin og spiritus med allehånde, stjerneanis og kardemomme. Her er ingen blinkende rensdyr og Vegas-jul, men til gengæld er der lys og kranse og tung fransk bondemad på menuen til de julesultne. Restaurant Le Saint Jacques Sankt Jakobs Plads 1 95 kroner

82 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Juleshopping

Hvid gløgg

Hos Pixies ved siden af Bopas er der traditionel hvid gløgg med portvin, rom, snaps, hyldeblomst og julekrydderier på menuen. Er man også sulten, disker Pixies op med æbleskiver med hjemmelavet syltetøj. Der er juletræer med lys udenfor og tændte stearinlys på bordet inde, så der er masser af varme fra alle sider, når den hvide gløgg bliver serveret. Gløgg på Pixies · Løgstørgade 2 · 75 kroner

Under plaider

På Gunnar Nus Plads er der juletræssalg og masser af hyggestemning med Kafe Kapers traditionelle røde tæpper på stolene under varmelamper. Vil man have æbleskiver til gløggen får man tre serveret for en tyver ekstra. Og så kan man ellers drikke gløgg fra 9 om morgenen til 22 om aftenen med udsigt til Østerbrogades julehandel og travlhed ved Parken. Gløgg på Kafe Kapers Gunnar Nu Hansens Plads 2 · 69 kroner

Stærk lørdagsgløgg

Hos Café Fyret på Nordre Frihavnsgade er der ingen gløgg på menuen. Til gengæld kan stamgæsterne glæde sig til gratis gløgg den traditionsrige sidste lørdag inden jul, hvor Café Fyret byder på sin traditionelle super-stærke hjemmebryggede juledrik af årets spiritusrester. Helt små gæster, kan december igennem kigge forbi Cafe Fyrets juletræ på gaden, som gemmer på slik til ungerne, der kommer forbi. Café Fyret · Nordre Frihavnsgade 100 Gratis for gæster den 19. december

Juleåbent

Ved Søerne serverer Den Franske Café hjemmelavet gløgg med godt med sprut i: Rom, Cognac, Amaretto, snaps og portvin skal der til. Lagret i 14 dage og serveret med jødekager eller klejner. Hos Den Franske Cafe er der åbent juleaften til klokken tre og i alle dage mellem jul og nytår, så enlige julehjerter kan komme og tanke op med udsigt til sø og svaner. Udenfor er der lunt under varmelamper, og udestuen er varmet op, så ingen skal fryse. Gløgg på Den Franske Café · Sortedam Dossering 101 60 kr. inklusiv småkager

Mit Østerbro / 83


Mit Østerbro

23 sider Juleshopping på Østerbro


KØBENHAVN: GAMMEL MØNT • NIELS HEMMINGSENS GADE • MAGASIN KGS. NYTORV • ØSTERBROGADE SJÆLLAND: MAGASIN LYNGBY • STRANDVEJEN HELLERUP • RØDOVRE CENTRUM • SLOTSAKADERNE HILLERØD FYN: ROSENGÅRDCENTRET ODENSE • MAGASIN ODENSE JYLLAND: BRUUNS GALLERI ÅRHUS • BADSTUEGADE ÅRHUS • KOLDING STORCENTER NORGE: AKERSGATA OSLO JULIESANDLAU.COM Mit Østerbro / 85


Mit Østerbro Juleshopping

Snaps hører julen til. Og den velkendte drik kommer i mange varianter. Forær de kære mænd en unik flaske fra Aamanns, der gør de danske juleborde endnu mere smagsrige. Rugbrødssnaps (38%) fra Aamanns, 500 ml. hos Brødrene D’s Vinhandel, 299 kr.

De praktiske gaver, der på samme tid er smukke og brugbare, slår næsten aldrig fejl! Denne vandtætte rygsæk fra Rains matcher tidens trends med sit tidløse look og praktiske elementer. Rygsæk fra Rains hos Sportmaster, 900 kr.

Denne tidløse morter i egetræ og hvid marmor, passer ind i ethvert køkken. Den skal vaskes nænsomt under varmt vand og tørres godt af. Skålen skal have olie regelmæssigt, så træet holder sig pænt år efter år. Morter fra Normann Copenhagen, 645 kr.

JULEGAVER til de kræsne mænd Af Sarah Buono

Til herrerne med skæg, er barbersættet fra Mühler ren luksus. Sættet kommer med en DE-skraber, holder og kost, og efterlader ansigtet velbarberet samt velplejet. Barbersæt fra Mühler hos Matas, 1.179,95 kr.

Find et smukt udvalg af unikke kunstplakater samt dekorative fotografier hos Rikke Darling, der bringer lys og farver til alle hjemmets rum. Plakat fra Rikke Darling, 50x70, 600 kr.

86 / Mit Østerbro

Uanset om han er en haj i køkkenet eller ej, er et solidt skærebræt en nødvendighed. Dette bræt er skåret af massiv eg, med en fødevaregodkendt behandling. Og så er det med sit naturlige look, også dekorativt på køkkenbordet. Skærebræt fra Normann Copenhagen, 899 kr.

Fine sengetæpper, der er certificeret med OEKO-TEX 100, er endnu en af de praktiske julegaver. Dette tæppe fra Jysk kommer i en diskret, jordnær farve med pæne frynser, der matcher i de fleste hjem. Sengetæppe fra Jysk Sengetøjslager, 299 kr.

En skjorte med kinakrave giver et flot, casual udtryk og er samtidig velegnet til pænere brug. Skjorten er fremstillet af et vævet materiale, der gør skjorten åndbar og luftig, hvilket fungerer godt på tværs af alle sæsoner. Skjorte fra Bertoni, 499 kr.

Strømper behøver ikke at være en kedelig gave. Disse ribstrikkede strømper i en fin blend af merinould, vil være en sikker vinder under træet. Og så er de ultra komfortable. Strømper fra Margaret Howell hos Goods Cph, 300 kr.


G N I V I R D R O F E HOM ? S A M CHRIST

HELE DECEMBER

15% RABAT BRUG KODEN: DNKHA14

Book din lejebil på enterprise.dk


Mit Østerbro Juleshopping

3 4 1 2

5

JuleSHOPPING 7

6

8 10 9 12 11

1. Scrunchie, Créton, 39,95 kr. | 2. Bodylotion, 'Body Lotion Nordic', Raunsborg, 165,95 kr.| 3. Handsker, Créton, 399 kr. | 4. Kjole, Thi Thao, 3.000 kr. | 5. Whisky, 'Thyra Danebod', Highland Park, 999 kr. | 6. Øreringe, PureLeaf, 890 kr. | 7. Bordløber, Langkilde & Søn, 399 kr. | 8. Høj sandal, Emma Go, 1.295 kr. | 9. Hårspænde, E&L By Lundqvist, 179 kr. | 10. Halskæde, PureLeaf, 1.490 kr. | 11. Stilet, Tamaris 599 kr. | 12. Øreringe, PureLeaf, 1.490 kr.

88 / Mit Østerbro


MitMit Østerbro Østerbro Smag Juleshopping på Østerbro

LÆN DIG BARE TILBAGE

Vi har sørget for de bløde julegaver han vil elske. Besøg vores butik på Esplanaden 5 eller se mere på www.deerest.dk PROFILANNONCE / Mit MitØsterbro Østerbro // 89 89


Mit Østerbro Juleshopping

BEAUTÉ PACIFIQUE ER VELDOKUMENTER EDE PRODUKTER, 100% DANSK UDVIKLET OG PRODUCER ET, I TÆT SAMARBEJDE MED HUDL ÆGER

GLÆDELIG JUL 2.

3. 1.

Julen er en hjertevarm og glædelig tid! Forkæl dig selv, eller en du holder af, med lækre og effektive hudplejeprodukter fra danske Beauté Pacifique. 1. Anti-age øjencreme mindsker mørke rande og forebygger aldersforandringer. 15 ml krukke eller pumpe 199 kr. Spar 70 kr. 2. Fugtighedsgivende dagcreme, alle hudtyper eller tør hud. 50 ml krukke eller tube 169 kr. Spar op til 80 kr. 3. Håndcreme. Blødgørende og reparerende. 50 ml tube 99 kr. Spar 50 kr. BEAUTE-PACIFIQUE.COM

VÆRTINDE GAVESÆT Håndcreme, 50 ml. Day Creme - all skin types, 20 ml. Body Lotion - dry skin, 20 ml. One Step, 20 ml

179 95 Værdi 322,-

90 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

JULEGAVEÆSKER Flere varianter.

FRA

269 95


a.

b.

c.

d.

e.

f.

a. Celine - 2150,- / b. Tom Ford - 3800,- / c. Moscot - 2400,- / d. Gucci - 2300,e. Maui Jim - 2500,- / f. Emmanuelle Khanh - 3000,Østerbrogade 108, 2100 København Ø


Mit Østerbro Juleshopping

Peter Koldby er vores faste skribent, som bevæger sig rundt på Østerbro og spotter de nye restauranter og butikker. Peter er selv indehaver af brilleforretningen Koldby Optik, som har ligget på Østerbro i 15 år. Desuden er han Formand for Østerbro Handelsforening og en aktiv deltager i Østerbros lokalmiljø.

Peter Koldby skriver... Handler du lokalt, lokalt Jeg bor i området omkring Lille Triangel. Det har jeg gjort i over 20 år. Kald mig bare snæversynet, men der gik flere år inden jeg gik rigtigt i gang med at udforske butikkerne nord for Østerfælled Torv på Østerbrogade. Jeg kan egentlig ikke forklare hvorfor, men på en måde var det ”langt væk”. Da vores datter gik i børnehave for flere år tilbage i Sionsgade, var hun næsten det eneste barn fra ”Indre Østerbro”. En forælder sagde engang til mig: ”kommer I så lang væk fra?” da hun hørte at vi boede ”helt nede ved Lille Triangel”. Der er ca. 1.5 km. Afstande er en underlig størrelse. Østerbrogade strækker sig over ca. 2 km fra Lille Triangel til Svanemøllen Station. Østerbros hovedgade er et mylder af forskellige typer butikker og take-away steder. Her er alt fra kædebutikker, specialvarebutikker, nichebutikker og high-end butikker.

1

Det nye klimakvarter

Med hjælp fra Københavns Kommune arbejder man målrettet på at få skabt en identitet og en egenart. Omdannelsen af området har være bredt omtalt i både danske og udenlandske medier. Jeg håber meget på, at man formår at bygge videre på den gode grundsten, som er lagt for at butikslivet kan blomstre i sammenspil med det nye klimakvarter. Stefanos Pizza · Tåsinge Plads Hahnemanns Køkken · Skt. Kjelds Plads

Årsagen til at Østerbro stadig er begunstiget af at have denne mangfoldighed af butikker, skyldes udelukkende at borgerne på Østerbro foretrækker at handle lokalt. Endda meget lokalt. Det er derfor, der ligger 4 Matas og 7 Irma butikker på Østerbro. Arealmæssigt er Østerbro ikke ret stort, men vi handler også lokalt inden for postnummeret 2100.

Man fristes til at sige at vi handler lokalt, lokalt Jeg har længe været fortaler for, at vi udarbejder en plan for at opdele Østerbro yderligere i små identificerbare lokaliteter. Det er allerede i gang, hvilket er yderst positivt. Hvis dette lykkedes, vil vi meget bedre kunne skabe en bedre lokal samhørighed og en bedre synlighed for de lokale butikker. Der findes flere fremragende eksempler på at bevægelsen allerede er i gang:

92 / Mit Østerbro

2

Kvarteret omkring Rosenvængets Allé

Et fantastisk kvarter med masser af potentiale til at udvikle sig yderligere. Lækre mindre butikkerne, som fortjener meget mere omtale. Det må der kunne bygges videre på.

Gourmandiet · Rosenvængets Allé Eden Jaxx · Rosenvængets Allé


Mit Østerbro Juleshopping

5

Lyngbyvejkvarteret

Dette kvarter får simpelthen alt for lidt omtale. Her findes skjulte perler, nærværende betjening og masser af service. Området har også et stort potentiale, hvis man kan formå at skabe en samhørighed blandt butikkerne. Isenkram Hartmann · Lyngbyvej Designcafeen · Haraldsgade

3

Nordhavn

Etableringen af Nordhavn er et gigantisk projekt. Heldigvis er der kommet gang i butikslivet, men det bliver et langt træk. Det bliver spændende at følge udviklingen, og skrækscenariet er selvfølgelig butiksudviklingen på Amerika Plads, som aldrig kom i gang.

Big Bio · Hamborg Plads Original Coffee · Göteborg Plads

6

Kartoffelrækkerne

Muligvis Østerbros mest kendte beboelseskvarter, som ikke behøver nærmere introduktion. Også her er udskiftningen af restauranter og butikker relativt stor. Her er et uforløst potentiale for de rigtige butikker med det rigtige mindset. Aamans Deli & Take away Øster Farimagsgade · Café Marzano · Lundsgade

4

Århusgade kvarteret

For år tilbage havde Århusgade et yderst populært loppemarked, hvor man spærrede gaden af og beboerne og butikkerne gjorde området til et kæmpe trækplaster. Den slags initiativer et jo en gave til området. Man må håbe på, at når Århusgades implementering med Nordhavn er gennemført, vil butikslivet få et yderligere løft. Juno · Århusgade Brasserie Barner · Århusgade

Mit Østerbro / 93


Mit Ă˜sterbro Juleshopping

94 / Mit Ă˜sterbro


Mit Østerbro Juleshopping

Håndlavet keramik hos WAUW

DESIGN

Hvis du interesserer dig for keramik, hvordan det skabes, og hvordan glasurer fungerer, bør du besøge WAUW design på Willemoesgade 13

I

værkstedsbutikken kan du på nærmeste hånd opleve, hvordan designer Sussi Krull skaber sit helt eget keramikunivers. Alt i WAUW design bliver nemlig udviklet, skabt og solgt i de stemningsfyldte kælderlokaler. ”Jeg går meget op i at udvikle forskellige glasurer, som er levende og aldrig det samme. Det giver liv og kraft til produktet, at det er mig selv, der står 100 procent bag glasuren og laver alt i hånden. Man kan se produktionen, mens man handler her,” siger Sussi Krull, der er uddannet som designer på Danmarks Designskole i 2006 hvor hun også etablerede WAUW design. Værkstedet på Willemoesgade har hun haft siden 2008. Meget af hendes keramik minder om malerier og produkterne bliver på den måde lidt som billeder i sig selv. ”Det skyldes, at jeg som regel bruger mindst to slags glasurer, når jeg skaber noget. Dér hvor glasurerne mødes, skabes en tredje glasur, og det bliver nærmest til et landskabsbillede. Jeg elsker at lave produkter, der er unikke hver især, og selvom de har samme farvekombina-

tion, falder de forskelligt ud. De er alle sammen deres helt egen”, fortæller Sussi.

Elsker kemien i glasurarbejdet Det er ikke nogen tilfældighed, at WAUW designs keramik ofte har et landskabeligt udtryk. Sussi er meget inspireret af landskabet og de lange linjer i naturen, og med en barndom i det sydfynske morænelandskab, er inspirationen åbenlys. ”Jeg kunne være blevet maler, men jeg synes at det tredimensionelle udtryk virker bedre for mig end det todimensionelle,” griner hun og tilføjer: ”Selve formgivningsprocessen i keramik er super spændende, og jeg elsker den kemi, der er i glasurarbejdet, at leret skal spille sammen med glasuren og brændingerne. Du kan putte den samme glasur på to typer ler, og det ender vidt forskelligt. Det er utrolig

fascinerende, at glasuren er en fortælling i sig selv.” Når man ser og mærker WAUW designs keramikprodukter, kan man tydeligt mærke det store arbejde, der ligger bag. Sussis keramik har utroligt levende og dybe farver, der spiller smukt sammen.

Inspiration til julegaver Sussi Krull opfordrer til, at man kommer forbi butikken og bliver inspireret til årets julegaver. Sortimentet består af både vaser, kopper, skåle, julepynt, urtepotter og meget, meget mere, så der er noget for enhver smag. ”Folk på Østerbro er heldigvis rigtig gode til at handle lokalt. Vi kan tydeligt mærke, at østerbroere værdsætter, at der er forskellige specialbutikker i området. Og hvis man nu ikke har tid og mulighed for at kigge forbi, kan man også shoppe julegaver på wauw-design.dk,” fortæller Sussi.

WAUW DESIGN Willemoesgade 13 · Tlf. 32 21 97 76 · www.wauw-design.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 95


Mit Østerbro Jul

ØLBUTIK ØLIVER Oliver Thomsen har valgt at åbnet sin egen special-ølbutik på Korsørgade, fordi jeg har en stor interesse for især det belgiske øl, som jeg i de sidste 5 år har beskæftiget mig med som sidegeschæft. Det har budt på et utal af udflugter til Belgien og dets mange spændende bryggerier, hvor en god relation er skabt, fortæller Oliver Thomsen. Butikken har et sortiment lige pt på ca. 150 forskellige øl fra blandt andet Belgien, Danmark, USA, Mexico og Holland.

Åbningstider: Fredag kl. 15-19 · Lørdag kl. 10-15 Korsørgade 36, st. · www.øliver.dk

VIDSTE du at

THE UPCOMING GALLERY – KUNST I KARTOFFELRÆKKERNE

BRONUTS ÅBNER PÅ ØSTERBRO SÅ er der lækre donuts til alle os på Østerbro. Bronuts konceptet udvider og åbner butik på Jagtvejen. Vi kan slet ikke vente, tak for det. Følg med på Bronuts facebookside

www.facebook.com/Bronutsdonutsdk

The upcoming gallery har som ambition at gøre kunst mere tilgængeligt for alle. Kunstværkerne er fremstillet af dygtige og ambitiøse udøvere, der (endnu) ikke har kunsten som levevej. De skaber smukke kunstværker og malerier, som faktisk er til at betale. Alle skal have råd til kunst. Derfor er det et krav til udstillerne, at deres værker maksimalt må koste 4.000 kr. og at der i deres udstilling skal være mindst 1 værk der højst koster 500 kroner.

Følg med på Instagram #the_upcoming_gallery Christine 72 59 6 100 · brochdorf1@gmail.com

TEATER HUNDS ADVENTSKALENDER Den 1. søndag i advent udkommer første afsnit af Teater Hunds adventskalender: en podcast med teatrets Børnebestyrelse DE GYLDNE HVALPE. Podcasten kan lyttes til af hele familien. Det er børnene, der er specialisterne og som kender svarene på, hvordan børn betragter verden, og hvad der egentlig betyder noget. Lyt til historierne og bliv inspireret til filosofiske snakke børn og voksne imellem, når De Gyldne Hvalpe, Fortælleren & Filosoffen undersøger emner i børnehøjde.

96 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Juleshopping

MoshMos │ Nümph │ Part Two │ Soya│ Copenhagen Shoes m.fl.

Besøg os i butikken på Østerbrogade eller på vores onlineshop

kjaerulffcph.dk

KJÆRULFF Østerbrogade 66 · Kbh Ø · kjaerulffcph.dk · Følg os på Facebook @kjaerulffcph · Instagram #kjaerulffcph 98 / Mit Østerbro


Mit Østerbro Juleshopping

Vi renser og vasker alt, undtagen bleer...

Ndr. Frihavnsgade 53 Tlf. 70 27 43 14 www.janmikkelsen.dk Mail. info@janmikkelsen.dk Kongelig Hofleverandør

Renseriet

JAN MIKKELSEN Est. 1981

Mit Østerbro / 99


Mit Østerbro Juleshopping

Din shopping guide

Secondhand-shopping

på Østerbro

Jeg hedder Sarah Buono og er 27 år. Til daglig arbejder jeg som PR agent i et dansk modebureau. Ved siden af laver jeg freelance modejournalistik. Jeg er bosat i hjertet af Østerbro, som jeg knuselsker. Secondhand hitter på alle fronter. Og med tanke på de miljømæssige udfordringer vi befinder os i, er det en tendens, der er værd at holde fast i. Har du endnu ikke udforsket Østerbros secondhand-butikker, så er der ingen tid at spilde.

2. HAND LUXUSKLÆDER Smukke tasker, skønne sko og dejlige frakker. På Nordre Frihavnsgade finder du en fin butik, der huser lækre sager til kvinder og børn fra danske samt internationale mærker. Det hjælpsomme personale er altid klar på at vejlede i forhold til pasform og styling, så du ikke går forgæves. Klaeder er den ældste secondhand-kommissionsbutik i København, der vægter den hyggelige og uhøjtidelige stemning højt. Her kan du med garanti gøre et fund. Nordre Frihavnsgade 60, 2100 Кbh. Ø Mandag-fredag: 11:00-18:00 · Lørdag: 10:00-15:00 www.klaeder2hand.dk

VINTAGE 199

TACOKnald POP på farverne, unikke mønstre i alle afskygninger og et touch af nostalgi fra svundne tider. Vintage 199 er et skattekammer af vintage-guld, hvor du virkelig kan gøre nogle fine og unikke fund, der i dén grad vil skabe lidt støj i garderoben. Sortimentet består af alt fra store frakker og smukke hatte til bløde skjorter og strikkede cardigans med sjove detaljer til både mænd og kvinder. Vintage 199 har også en lille café i butikken, hvor det samtidigt er muligt at nyde en kop kaffe.

Bydelen er nemlig et mekka for geniale vintagefund. Hvad end du hungrer efter, er her fyldt til randen med butikker, der giver det brugte tøj en ny chance for livet. Og at se tøj, der før har spredt glæde i andre garderober, som en historie, der nu bliver fortalt videre i din egen, gør kun secondhand-shopping endnu smukkere. Der er altså alverdens gode grunde til at dykke ned i Østerbros store udvalg. Få en guide til nogle de bedste butikker, lige her.

100 / Mit Østerbro

CLAUSENS SANDWICH

Jagtvej 199, 2100 København Ø Tirsdag-fredag: 11:00-18:00 Lørdag: 11:00-15:00 Instagram: @vintage199 Tlf. 39 27 00 41 STEFANOS PIZZA


Mit Østerbro Juleshopping

PRELOVED COPENHAGEN Preloved Copenhagen er absolut et besøg værd, hvis dit hjerte banker for vintage. I denne umådeligt skønne butik finder du guld til garderoben i form af både tøj, tasker og sko til både mænd og kvinder. Preloved Copenhagen har i mere end et årti stået klar med håndplukkede brands fra både den danske og internationale modescene, lige fra Chanel og Hermés til Ganni og Ole Lynggard. Classensgade 3B, 2100 København Ø Tirsdag-fredag: 12:00-17:30 lørdag: 11:00-15:00 www.prelovedcph.dk Tlf. 40 62 64 65

I BLAME LULU Denne fine butik kom til verden, da en gruppe veninder besluttede sig for at gøre deres shopping til en forretning, hvor de kunne sælge ud af deres brugte tøj. I Blame Lulu er et univers, hvor du finder designervarer fra både nuværende kollektioner og foregående sæsoner. Her er alt fra klassiske Burberry-inspirerede trenchcoats, til gulvlange kjoler fra Gucci og knæhøje støvler i læder. Der er rig mulighed for at gøre et eksklusivt kup. Rosenvængets Allé 8 st. th., 2100 Кøbenhavn Ø Mandag-fredag: 11:00-17:30 Lørdag-søndag: 10:00-15:00 www.iblamelulu.com · Tlf. 45 51 93 20 13

SECOND På hjørnet af Østerbrogade og Ålborggade finder du en sæsonaktuel secondhand butik, der emmer af luksus i form af blandt andet Gucci, Max Mara og Bottega Veneta. Kvalitet hos Second er den absolutte førsteprioritet. Butikken er appellerer i høj grad til den moderne kvinde, der ønsker at shoppe bæredygtigt, men samtidigt gerne vil være med på tidens trends. Østerbrogade 126, 2100 Кøbenhavn Ø Mandag-fredag: 10:00-18:00 Lørdag: 10:00-15:00 www.second.dk · Tlf. 91 55 69 69

Mit Østerbro / 101


Mit Østerbro Juleshopping

Calvin Kleins 7-pak tai-trusser, er med de dekorerede ugedage og CK-logo i linningen, en sjov julegave til de yngre kvinder. Trusserne er fremstillet af 95% bomuld og 5% elastan, hvilket gør dem behagelige at bære. Trusser fra Calvin Klein hos Wunderwear, 600 kr.

Tasker kan vi aldrig få nok af. Og slet ikke de brugbare af slagsen. De sorte, klassiske tote bags fra InWear er fremstillet af et slidstærkt materiale og smarte at have med på farten. Taske fra InWear, 399 kr.

Efter december kommer januar, der er bedre kendt som måneden, hvor der er fokus på det sunde og det grønne.Inspirationen til ‘det grønne hjørne’ kan findes i bogen, ”Spis Grønt” fra Alice Hart. Bog af Alice Hart fra Bøger & Kuriosa, 145 kr.

JULEGAVER

til kvalitetsbevidste kvinder Af Sarah Buono

Salt- og peberkværnen fra Christian Bitz er med sit blanke, glaserede stentøj og top af egetræ, et æstetisk input i køkkenet. Og fungerer samtidig også som den højre hånd, når de mange retter i juledagene skal krydres. Praktiske og dekorative! Kværnsæt fra Christian Bitz hos Imerco, 599,95 kr.

Ganni skuffer aldrig. De smukke kollektioner giver kant til garderoben, og appellerer til kvinder i alle aldre. Se denne fine krave, der fungerer som en relevant accessory hele året rundt.Krave fra Ganni, 999 kr.

Aesop Volumising Conditioner er en balsam, der giver fylde og volumen til fint hår, hvilket kan være særlig tiltrængt i de kolde vintermåneder. Effekten ved Aesops conditioner består af et løft i hårstråene, der herefter skilles ad, og som gør håret blødt og nemt at rede ud. Conditioner fra Aesop hos Matas, 319,95 kr.

De tidløse armbånd fra By Thiim pynter fint på håndleddene. Denne kæde i 24 karat forgyldt sterling sølv er en smuk julegave, der nemt kan styles med de andre smykker i skuffen. Armbånd fra By Thiim, 799 kr.

De smidige materialer og lækre kvalitet gør strømpebukserne fra Wolford til en julegave, de fleste kvinder vil værdsætte. Gå efter de klassiske sorte, der altid er brugbare. Strømpebukser fra Wolford, 275 kr.

Step vaserne fra Normann Copenhagen er skabt med en smuk overfladestruktur, der giver spil og dynamik i vasens design. De fine vaser fås i flere farver og størrelser, og giver i sandhed karakter til rummet.Vase fra Normann Copenhagen, 699 kr.

102 / Mit Østerbro


Ă˜sterbrogade 134

35384790


Mit Østerbro Juleshopping

Lokal optiker på Østerbro klar med julehjælp til udsatte I december måned sætter Louis Nielsen Østerbro ekstra fokus på at gøre julen til en lidt varmere tid for en udsat familie. Butikkens indehavere Haider Alzahawe og Ronni Rasmussen støtter Julehjælpen og giver gratis synstest og briller til familier, der ikke selv har råd

Alle fortjener et sundt syn

Af: Mit Østerbro Foto: Dan Møller

J

ulen er en tid med gaver, tid til familien og god mad, men desværre er det ikke alle, der har råd til at holde en jul med alt, hvad det indebærer af gaver og mad. Det mærker man hos Julehjælpen, der hvert år støtter økonomisk trængte børnefamilier op til højtiden med donationer, der kan gøre den kolde tid en smule varmere. Det projekt støtter Louis Nielsen nu ved at giver gratis synstest og nye briller til udsatte familier. "Nye briller kan jo godt være lidt af en udskrivning, når man som familie ikke har mange penge. Derfor er vi glade for at kunne støtte familier med nye briller. Et godt syn er vigtigt, og dét er vi gode til. Derfor giver vi det væk til familier, der ikke har meget. Vi synes, at alle har ret til en god jul med glæde og gaver" fortæller Ronni Rasmussen, der er butikschef hos Louis Nielsen Østerbro.

I december har butikken på Østerbro reserveret en aften til besøg fra familierne,det ser både Haider og Ronni og deres kollegaer frem til: "Vi glæder os utroligt meget til at tage imod dem og forkæle dem lidt ekstra. Vi synes, at alle fortjener et sundt syn", fortæller Haider Alzahawe og tilføjer "De udsatte familier har ikke mange penge at gøre med i hverdagen, og udgifterne går først og fremmest til mad og andre basisvarer. Vi synes, at det er vigtigt, at synet også er i orden, og derfor inviterer vi familien ind". Hos Julehjælpen er man glade for Louis Nielsens tilbud om gratis synstest og gratis briller til økonomisk trængte familie. Julehjælpen er en organisation drevet af 100 %frivillige, der fungerer som et slags mellemled mellem folk, der har behov for en håndsrækning for at kunne holde en god jul og folk, som har muligheden for at donere. "Vi ønsker alle en rigtig god jul", afslutter butikschef Ronni Rasmussen.

LOUIS NIELSEN Østerbrogade 35 · Tlf. 96 32 52 39 · www.louisnielsen.dk

104 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Mit Østerbro Juleshopping

KATRINE ENGBERGS · ISOLA ISOLA er 5. selvstændige bind i serien om efterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner og snushanen Esther de Laurenti. Jeppe har taget orlov fra politiet og er flyttet til Bornholm vinteren over for at arbejde som skovhugger. Anette står alene tilbage i København og bliver sat til at lede en sag med et parteret lig i en kuffert. Og Esther … hun skriver på en biografi om en kvindelig antropolog, Margrethe Dybris, og har aldrig før følt sig så ensom. En gammel brevveksling, et nyt venskab, en by, en halv krop og en hel ø bringer Jeppe, Esther og Anette på sporet af en anden tid og tættere på hinanden. Intet menneske er en ø. 360 sider · 299,95 kr.

JULESHOPPING HÅNDLAVET KERAMIK I JULEGAVE

HAIR BRUSH PADDLE COMBO

WAUW design på Willemoesgade 13 designer og producerer vaser, kopper, tallerkener, skåle og meget mere i værkstedsbutikken. Du kan se produktionen, mens du handler. Bliv inspireret til årets keramiske

Antistatisk svinehårsbørste med håndtag af miljøvenlig bambus, som er stærkere, lettere og mere holdbart end træ. De ionladede pigge giver en effektiv udredning og vildsvinehår giver et glansfuldt hår. Børsten reder håret skånsomt og tilfører det fugt og glans. Reducerer statisk elektricitet og kruset hår.

julegaver. Gaver pakkes smukt ind.

WAUW design Willemoesgade 13 www.wauw-design.dk @wauwdesign

Fås på zenzshop.dk til 259 kr www.zenzshop.dk

Kongelig Hofleverandør Renseriet

JAN MIKKELSEN Est. 1981

Dryclean

Wetclean Tailoring

Ndr. Frihavnsgade 53 Tlf. 70 27 43 14 www.janmikkelsen.dk Mail. info@janmikkelsen.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 105


Mit Østerbro Juleshopping

BONDENS MARKED Hver lørdag fra 10-15 forvandles Sankt Jakobs Plads til en summende markedsplads, når stadeholderne fra Bondens Marked slår teltene op.

B

ondens Marked har holdt til på Østerbro siden 2013. Hver lørdag fra kl. 10-15 forvandles Sankt Jakobs Plads til en summende markedsplads, når stadeholderne fra Bondens Marked slår teltene op. Markedet har holdt til på Østerbro siden 2013. Markedet finder sted hver eneste lørdag året rundt, og i modsætning til andre madmarkeder i byen, er det ikke her, man kan finde foodtrucks og øltelte. Her er fokus på de gode råvarer. Stadeholderne, der er en blanding af producenter, madhåndværkere, forhandlere og importører, har en ting tilfælles - de brænder for kvalitet og for lokale produkter. Den voksende skare af stamkunder handler på Bondens Marked med bevidstheden om at de støtter små og lokale producenter, og om at de samtidig får fat i produkter, der er af bedre kvalitet end supermarkedernes. Op mod jul afholder Bondens Marked

106 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

to markeder med fokus på højtiden og de varer, der traditionelt hører til. De to markeder finder sted henholdsvis den 19. og den 22. december. På julemarkederne kan Østerbroborgere og andre blandt andet købe lokalt producerede varer, som fx økologisk grønt fra Svanholm og Birkemosegaard, kød fra traditionelle, danske dyreracer, upasteuriseret æblemost på enkeltsorter, surdejsbrød, oste og drikkevarer som cider, gin og brændevine fra danske producenter. Andre stadeholdere tilbyder unikke importvarer, direkte fra producenterne, som fx olivenolie fra Kreta, ren-, elg- og bjørnekød fra Sápmi, fransk champagne og sydafrikanske vine.

BONDENS MARKED www.bondensmarked.dk · facebook/bondensmarkedikobenhavn


www.taittinger.com

Mit Ă˜sterbro


ÅBENT ALLE DAGE

Shop lækre mærkevarer til jul

Fjer er stylistens egne

SUITE Mother of Pearl kjole 3.399,Karl Lagerfeld taske 2.599,-

Hverdage 10-19

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

Lørdag 10-17

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

BAHNE Fiveunits bukser 799,-

Søndag 11-16

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

H&M Øreringe 79,95

Spisestederne har udvidet åbningstider

J ulen er s køn n e re ve d van de t Fashion · Skønhed · Wellness · Spisesteder · Bolig & Dagligvarer

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 14 December  

Mit Østerbro nr 14 December  

Advertisement