__MAIN_TEXT__

Page 1

Mit Østerbro TEMA

Rygestop med

HYPNOSETERAPI Fastpriskoncept hos

Smag på Østerbro Kultur & underholdning ● Rejser på farten ● Sundhed & velvære

DEMOCRATIC EYEWEAR Dit nye GULV kommer fra TARKETT

DANCONTAINER

i Nordhavn åbner selfstorage depot

KÆBEKIRURGI i trygge rammer

PALÆO på Trianglen

NR . 9 · F E B R U A R 2 0 2 0

– nu med børnerum

Jonas Wind ”Parken vil altid være noget helt særligt”

Fastelavn / Rejseinspiration / FCK / Sundhedsblog / Konkurrence / Børn i byen / Nordhavn


33 nye stĂŚrke laminatgulvdesigns


Ny laminatkollektion fra Tarkett Tarkett skyder året i gang med lanceringen af en helt ny kollektion af laminatgulve med i alt 33 smukke og naturtro træ- og stenmønstre. Her finder du alt fra klassisk sildeben til eksklusivt marmor og ekstra brede træplanker, så du kan skabe dit eget udtryk i boligindretningen. Kollektionen er skabt til det moderne hjem, hvor gulvet både skal se godt ud og kunne holde til en hverdag med hund og børn. Laminatgulvene er ekstremt slidstærke og nemme at rengøre og derfor et godt valg til fx stuen, køkkenet eller entreen. Flere af gulvene har endda en akustisk bagside, som gør dem ekstra støjsvage at gå på. Oplev de nye laminatgulvdesigns på:

Tarkett.dk

Mit Østerbro / 3


Kvalitet i alle faser af brillekøbet

Brillebutikken Democratic Eyewear på Østerbrogade har en ambition om, at kvalitetsbriller skal have fair priser. Samtidig har de et meget gennemskueligt fastpriskoncept, så man som kunde ved, hvad brillerne helt eksakt koster, inden man går på jagt efter sine ønskebriller.

4 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

N

år jeg træder ind i Democratic Eyewears næsten nye brillebutik på Østerbrogade 54 med udsigt over Sortedamssøen, glædes mine øjne ved det elegante og meget overskuelige design og indretning. Her ligger brillerne enkelt og symmetrisk fordelt på de grå hylder, og den overskuelige opstilling er ikke en tilfældighed. Democratic Eyewear har nemlig et meget ærligt, transparent – og stærkt konkurrencedygtigt for ikke at sige billigt – priskoncept for kvalitetsbriller og kvalitetsmærker, som både gør det til en nem og en inspirerende oplevelse at købe briller i den indbydende butik. ”Vi informerer folk, inden de går i gang med den eksplorative fase i et brillekøb, hvad de skal eller kan komme til at betale for brillerne. Derfor har vi lavet vores fastpris koncept, så man uanset hvad ens brillestyrke er, er prisen


den samme på de forskellige kategorier af briller. Den måde, som mange af de andre brillebutikker sælger deres briller på, virker hæmmende på den mere eksplorative fase af et brillekøb. Det gælder især i forhold til den pris, man ender med at betale i forhold til, hvad der står i annoncerne. Det, man er blevet lokket ind i butikken med, er ikke det, man kommer til at betale. Prisen på brillen kommer først frem til sidst i brillekøbet og ligger ofte meget højere end lovet. Sådan er det ikke hos os. Her ligger prisen fast, og vi skriver klart og tydeligt alle steder, hvad de forskellige kategorier af briller koster. Det giver en langt bedre oplevelse for kunden,” siger butikschef Lise Bojesen-Koefoed.

Ved hvad brillerne koster Helt konkret indebærer priskonceptet, at man for eksempel betaler for brillestellet alt efter, hvad Democratic Eyewear har givet for stellet. Derfor er eksempelvis det kendte luksusbrand Tom Ford-stel dyrere end butikkens eget design, men når man går hen til Tom Ford brillehylden, ved man, hvad brillerne koster afhængigt af, om det er enkeltstyrkebriller eller flerstyrkebriller. ”Så hvis prisen er en afskrækkende faktor, går man ikke hen til Tom Ford hylden! Hvis du som kunde tænker, at du ikke vil give 3.995 kr. for en Tom Ford brille, går du hen til hylden med vores eget design, som for enkelstyrkebrillernes vedkommende koster 995 kr. Så enkelt er det,” siger Lise Bojesen-Koefoed, der understreger, at når de handler med store brands som Tom Ford, Matsuda, Gucci, Savile Row m.fl., sker det uden mellemled, hvilket er med til at holde priserne markant nede.

Nyeste og mest avancerede udstyr Butikken laver både en præcis og professionel syns- og sundhedstest. De har det nyeste og mest avancerede udstyr og samarbejder med førende øjenlæger, da optikerbutikker som Democratic Eyewear ikke selv må foretagediagnoser, kun sende folk videre til øjenlæger, hvis de opdager noget. Udover en masse designerbriller fører butikken også designersolbriller og er eksperter på kontaktlinser.

Se mere på democraticeyewear.dk eller læg vejen forbi butikken på Østerbrogade 54.

SUCCES MED KONCEPT Democratic Eyewear blev stiftet i januar 2019 af mennesker med lang erfaring fra optikerbranchen. Den lagde ud med en webshop og i oktober åbnede butikken på Østerbrogade. Selv om de kun har eksisteret i kort tid, har de allerede fået stor succes med deres koncept, og den 1. marts åbner den første franchisebutik i Odense, hvor en optiker har købt konceptet. ”Vi har fra starten haft som princip, at vi vil have kvalitet i alle faser af brillekøbet. Det har, sammen med fair priser for designerbriller, givet succes. I sidste ende er det vores ambition, at folk ikke bliver flået. Det gør vi blandt andet ved selv at designe mange af vores briller. Det er et skandinavisk design og en produktion, der fuldstændig er i klasse med alle de andre flotte designerbriller. Vi benytter tyske hængsler, italiensk acetat osv.,” siger Stig Engelbrecht Hansen. ”Alt er klart og tydeligt markeret med priser alle steder i butikken. Desuden er for eksempel antirefleks behandling og hærdning af glasset med i prisen. Synstesten er også med i prisen, og vi har fået utrolig god respons på begge dele.”

Democratic Eyewear Østerbrogade 54, tlf.: 3929 2100, www.democraticeyewear.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 5


Mit Østerbro Østerbro er Superliga Kære læser, hjertelig velkommen til årtiets første udgave af Mit Østerbro, hvor inspirationen står i fuldt flor i denne lidt mørke tid. Januar og februar er normalvis måneder, hvor vi bruger meget tid på at love os selv en masse; at leve sundere, få mere motion, rejse lidt oftere – hvad enten det er med venner og veninder, kæresten eller hele familien – i Mit Østerbro kan du få inspiration til det hele, vi har, som noget nyt en (sundheds)blog med, som ganske givet vil kunne inspirere din hverdag i byen, så det er bare at bladre løs i jagten på at finde dine favoritter. Man kan f.eks. påbegynde yoga på kontoret, blive hypnotiseret i forsøget på at komme af med de dårligste af de ringe vaner, eller starte genoptræningen hos OsteoStrong, alt imens børnene nyder en aktiv hverdag hos Københavns skole og Idræts Akademi. Er du til rejseoplevelser, kan du f.eks. tage på ferie med toget, en rejseform, vi har det med at glemme. Men Grønrejs.dk slår et slag for dit tog-eventyr i Mit Østerbros Rejse-inspiration, hvor jernbanesvellerne bl.a. slår et sving forbi Piemonte i Italien, et område der har alt, hvad både mund og mave begærer, mens øjet mættes af den formidable natur. Og mens du sidder eller står med denne udgave af Mit Østerbro i hånden, snuser Superligaen til den længe ventede opstart efter vinterpausen. I den anledning har vi mødt FCK-spilleren Jonas Wind, FCK´s nummer 23, som var fuldstændig ustyrlig med masser af mål og assists for byens hold, indtil en knæskade satte den formstærke forward på et halvt års skadespause. Læs historien om den unge FCK´er, der tog Superligaen med storm - og som nu er på vej tilbage på holdet og klar til at sparke guldet til Østerbro. Mit Østerbro er tilbage igen i april, hvor en lokal butik løfter sløret for en velsmagende nyhed som vil gøre alle os Ø-borgere endnu mere glade, end vi allerede er. Indtil da: Pas på hinanden - og nyd vores bydel. P.S. Husk vores ”Vild med Dans”-konkurrence og, at det snart er fastelavn (find opskrift på fastelavnsboller i magasinet) Chefredaktør Martin Andersen

Redaktion Martin Andersen, Chefredaktør Lars Graabek · Peter Pilegaard Peter Koldby · Rikke Kokholm Berit Marker Fotograf Dan Møller · Berit Marker Layout & grafik Susanne Bruun sub@sublimgrafik.dk Tryk & Distribution Tryknet Annoncering Martin Andersen Tlf. 22 33 44 72 martin@mitoesterbro.dk Digital www.mitoesterbro.dk Facebook: Mit Østerbro Instagram: mitoesterbro Forside Mit Østerbro Skriv hvis I gerne vil have magasinet, så kommer vi straks (så længe lager haves). Skriv til: martin@mitoesterbro.dk Gratis magasin P.S. Har du gode ideer til indhold og nyheder, så skriv til undertegnede på martin@mitoesterbro.dk

9 / Dancontainer

32 / Kæbekirurgisk Klinik

75 / Fokus Asset

6 / Mit Østerbro

59 / Rejser på farten

34 / Jonas Wind

42 / Tarkett


X-PRESS PRIVATLEASING: Mdl. ydelse: Førstegangsydelse: Totalpris i løbetiden: Løbetid: Maks. km./år:

1.945 kr. 1.945 kr. 71.965 kr. 36 mdr. 15.000 km

Inkl. serviceaftale, etablerings- og leveringsomkostninger. Ekskl. grøn ejerafgift, forsikring og ekstraudstyr. Positiv kreditgodkendelse kræves. Gælder så længe lager haves. Vi tager forbehold for prisændringer og renteforhøjelser. Tilbuddet er gældende igennem Toyota Financial Services Danmark A/S.

INDEHOLDER UDSTYR FOR 30.000 KR. UDEN MERPRIS Fuldautomatisk klimaanlæg, 1-zonet x-touch® multimediesystem med 7” touchskærm Apple CarPlay Bakkamera

Multifunktionsrat i læder 15” alufælge Tågeforlygter Lædergearknop Sædevarme

Lyssensor LED-kørelys Fjernbetjent centrallås Tonede ruder, bag Elruder, foran

Aygo x-press fra 105.990 kr. Brændstofforbrug v/bl. kørsel 20,4-19,2 km/l. CO2-udslip 111-118 g/km.

Toyota har for 17. år i træk de mest tilfredse kunder både hos forhandlerne og på værkstederne (Kilde: FDM og Loyalty Groups AutoIndex 2019)

krogsgaard-biler.dk Tlf: 72 11 21 10

Toyota København Toyota Herlev Tagensvej 148-150

Herlev Hovedgade 197 Brogaardsvej 44-46

Toyota Gentofte

Toyota Rødovre

Toyota Farum

Toyota Gentofte - Værksted

Islevdalvej 93-99

Frederiksborgvej 27

Mesterlodden 37-39 & 41

UTO

I N DEX

2 019


Forårsshopping

Shorts LIVING 499 kr.

Stiletter Tamaris 799 kr.

Cardigan Bøgelund Jensen 3.800 kr.

Forårsshopping Ørering East Copenhagen 819 kr.

Sandaler Tamaris

Ørering PureLeaf 1.090 kr.

599 kr. Frakke Thi Thao Kåbe Vibeke Scott

3.499 kr.

1.600 kr. TAMARIS Kjærulff, Østerbrogade 66, tlf. 35 26 50 50 | EAST COPENHAGEN Ohana Guldsmed, Ndr. Frihavnsgade 15, tlf. 35 38 00 57 | BØGELUND-JENSEN www.bogelund-jensen.com eller tlf. 21 70 88 000 | PURELEAF www.pureleaf.dk eller tlf. 60 13 13 360 | THI THAO www.thithao.com | VIBEKE SCOTT LIVING.COM

8 / Mit Østerbro


Konkurrenterne hader os Hos Democratic Eyewear koster briller det de skal koste! Så hvorfor betale mere for f.eks. Tom Ford, Bottega Veneta eller Gucci?

Gucci - Hadepris: Enkeltstyrke 3.995,Flerstyrke 5.995,-

Tom Ford - Hadepris: Enkeltstyrke 3.995,Flerstyrke 5.995,-

For briller i vores eget design starter hadepriserne på 995,- inklusiv enkeltstyrke glas, synstest og alle behandlinger af glasset. Vi får nok ikke julekort fra konkurrenterne i år, men vi har én gang for alle besluttet os for, at vi hellere vil være populære hos kunderne.

PROFILANNONCE Mit21 Østerbro / 9 Book tid til en synstest på democraticeyewear.com – Østerbrogade 54, 2100 København Ø – tlf. 39/ 29 00


Lokal og tilgængelig opbevaring i Nordhavn

10 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Virksomheden Dancontainer, der i mere end 20 år har holdt til i Nordhavn, har for nylig åbnet et selfstorage depot på Nordsøvej 12 i Nordhavn. Her kan man på en nem og fleksibel måde få opbevaret sine ting lokalt og sikkert.


ALTID LIGGET I NORDHAVN

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

D

er sker meget på Østerbro i disse år. Folk flytter til og fra bydelen, de skal måske arbejde udenlands, eller man flytter sammen og indleder en ny tilværelse. Mange af lejlighederne mangler plads samt kældre og loftsrum, og det er derfor oplagt at få ens ejendele opbevaret sikkert i en container. Og hvorfor ikke gøre det helt tæt på ens bolig på Østerbro og i Nordhavn? Her er Nordhavnvirksomheden Dancontainer det naturlige valg. De har for nylig åbnet et selfstorage depot centralt og lokalt placeret i Nordhavn. ”At få sine ejendele opbevaret hos os er nemt, fleksibelt, lokalt og lige til højrebenet. Det er desuden billige kvadrat- og kubikmeter. Samtidig er det meget sikkert at bruge os, da vi er et etableret navn, og da alle medarbejdere, hvoraf flere er shippinguddannet, har mange års erfaring indenfor branchen. Vores kunder kan trygt lade os stå for opbevaringen,” fortæller salgsansvarlig i Dancontainer, Jesper P. Bertelsen.

Skræddersyet løsning efter behov Dancontainer tilbyde sine kunder to modeller for opbevaring af ejendele: Enten kan man, hvis man flytter fra A til B, få leveret en container til bopælen. Her kan man i ro og mag og uden stress flytte sit indbo ind i containeren, og når den er fyldt, henter Dancontainer den og transporterer containerne ind på deres selfstorage-depot i Nordhavn. Her kan den stå på ubestemt tid, indtil man ved, hvor man skal flytte hen. Så kan man enten selv tømme containeren fra depotet, eller Dancontainer kan køre den ud til kundens nye adresse, hvor man selv kan tømme containeren med ens indbo. Når den er tom, kommer Dancontainer og henter den. Det er en enkel og skræddersyet løsning alt efter ens behov. Den anden model er, at man bestiller en standardcontainer eller en isoleret container, der står på selfstorage depotet, hvor man i alle døgnets timer kan

Dancontainer startede i 1999 og har altid ligget i Nordhavnen. Deres første opgave var udlejning af en container til en privat, siden voksede virksomheden sig stille og roligt til at omfatte udlejning af containere til alle slags formål som levering til firmaer, private, store ombygninger og lignende områder, hvor der er brug for en container. De kan levere containere til alle steder i byen, og de har en lang tradition for at levere containere i København. Der arbejder 9 medarbejdere i afdelingen på Orientplads i Nordhavn, 4 i Aarhus og en i Aalborg.

Man er altid velkommen til at ringe på 7023 4100 eller skrive til Dancontainer via opbevaringkbh.dk for at få et uforpligtende tilbud, oplyser Jesper P. Bertelsen.

tilgå sin container. Når man lejer en container, får man en forsikringsgodkendt lås og nøgle med, så man kan bruge og disponere over de 15 kvm container, når man ønsker det. Man kan se meget mere om mulighederne på www.opbevaringkbh.dk

Ingen bindingsperiode og skjulte gebyrer Jesper P. Bertelsen understreger, at Dancontainer altid er til at tale med, og hvis man for eksempel kun skal bruge containeren i én uge, så betaler man for én uge, der er altså ingen bindingsperiode eller skjulte gebyrer. ”Det er fuldstændig ligetil at leje en container hos os. Vi er desuden leveringsdygtige i stort set alle typer containere, det gælder både salg og udlejning. Vi dækker hele Danmark og har depoter i hele landet samt kontorer i København, Aarhus og Aalborg. Der er ligeledes mulighed for selfstorage opbevaring på Aarhus Havn. I forhold til containere så er vi leveringsdygtige i størrelser fra 8 fods til 40 fods containere, der fås i udgaver med bl.a. isolering og sidelukning samt kontorcontainere og specialbyggede containere alt efter kundens behov. Vi leverer bl.a. også containere til byggepladser, kølecontainere og containere til opbevaring for detailhandlen. Vores containere kan bruges i utrolig mange sammenhænge, og uanset hvad, man skal bruge dem til, er det en nem og fleksibel løsning til en meget konkurrencedygtig pris,” fastslår Jesper P. Bertelsen.

DANCONTAINER Orientplads 1. mezz. · Tlf. 7023 4100 · www.dancontainer.dk eller www.opbevaringkbh.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 11


Altan.dk har i et stort prestigeprojekt på Østerbrogade 103 opført nye altaner på helt op til 20 m2 og givet den gamle ejendom store og brugbare uderum i forlængelse af lejlighederne.

ALTANER

REKORDSTORE OPFØRT I GAMMEL EJENDOM Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

Ø

sterbrogade 103 er en fin, gammel bevaringsværdig udlejningsejendom, som er familieejet. Lejlighederne er på et par hundrede km2, og de familiemedlemmer, som selv bor i ejendommen, har længe savnet et større uderum end de oprindelige altaner fra 1907, hvor ejendommen Ll. Vibenhus er opført. Familien, som bor i ejendommen er blandt andet Hans K. Henriksen, der ligeledes ejer og driver cykelforretningen Cykelmarked i samme ejendom. Derudover bor

12 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

advokat Tobias Jelsdorf Henriksen også med sin familie i ejendommen, ligesom han arbejder i familiens advokatvirksomhed, der drives fra kontorer på ejendommens første sal. Tobias’ lillebror Magnus bor også i ejendommen. Resten af lejlighederne og butikkerne udlejes. Så med altanerne får familien selv et uderum og en mere fuldendt bolig samtidig med at lejlighederne er mere attraktivt for både nuværende og fremtidige lejere. ”Når vi nu skulle lave altaner, så kunne vi lige så godt gå all in og få så store altaner som overhovedet muligt. Derfor kontaktede jeg Altan.dk, som jeg var blevet anbefalet af flere venner. Efter nogle møder og et besøg i ejendommen, udarbejdede Altan.dk et oplæg på nogle store altaner,” siger Tobias Jelsdorf Henriksen.


Gavlen blev inddraget Baggården er formet som en hestesko og lejlighederne er L-formet, og derfor lavede konsulenten et oplæg, hvor altanerne var inde i hesteskoen. ”De så store og fine ud, men da jeg, som bor, lever og arbejder her hver dag, gik og funderede over løsningen, indså jeg, at vi kunne skabe en endnu bedre og større løsning, hvor gavlen også blev inddraget. Projektet blev herefter tilrettet efter mine ønsker, og der røg derefter en ansøgning afsted til kommunen,” forklarer Tobias. Der gik en del tid hos kommunen med at behandle ansøgningen, blandt andet fordi et par af altanerne ikke kunne blive lige så store som de andre, da de i forvejen havde både altan og karnap ud mod gaden. Det tog næsten ét år at bokse med kommunen, og det endte desværre med, at to af altanerne blev lidt mindre end de andre, men overordnet set var det tilfredsstillende, at familien fik tilladelse til at opføre de øvrige altaner i den ønskede størrelse.

Dialog har været fin ”Det er blevet et super godt projekt. Jeg er især imponeret af de folk, der har været på byggepladsen. De har været meget dygtige, venlige, imødekommende og flittige, og dialogen med Altan.dk har været rigtig fin. Der har været MEGET dialog med dem, da jeg nok har været en af de mere krævende kunder - som blandt andet har ønsket at sætte eget præg på Altan.dk’s standardløsning.” Familien har helt naturligt gået ekstremt meget op i, at resultatet skulle blive godt. Derfor overvejede de, om altanerne skulle have en bund af fiberbeton, men der var nogle bygningsmæssige begrænsninger, så det blev gjort i stål, men endte i stedet med at få indfarvet bundprofilen og bundpladen i samme farve som facaden, så de falder mere ind i ejendommens oprindelige arkitektur og udseende.

Ikke i tvivl I en så stor proces, er det næsten umuligt ikke at støde på nogen bump på vejen, men de to parter mødte altid hinanden, og da projektet endelig gik i gang, forløb det rigtig fint. ”Nu lyder det måske som om, at vi er købt og betalt af Altan.dk, men det er jo faktisk os, der har købt og betalt Altan.dk,” griner Tobias og fortsætter: ”Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at det var dem, der skulle lave det, da jeg andre steder har kunnet se, at folk har været tilfredse og anbefalet dem. De har været selvkørende i hele byggeprocessen, men omvendt har de involveret os i alle beslutninger, helt ned til mindste detalje, og de folk, de har, er en slags multihåndværkere og kan udføre lidt af det hele, så processen bliver meget effektiv. De startede omkring september og er færdig her i januar måned, så når man tager hensyn til, hvor store de ni altaner er, er det virkelig hurtigt og effektivt udført. De største af altanerne er næsten på 20 m2, mens de andre er på 15 m2, så de fylder godt i landskabet. Det er vist også

ALTANER I GÅRDENE FREMTIDEN

”Selv om vi har taget altanerne i brug her i de kolde måneder, er vi allerede meget glade for dem. Det er dejligt, vi kan gå ud og trække noget frisk luft direkte fra lejligheden, og vi ser frem til at kunne bruge dem endnu mere til foråret, sommer og efterår. Jeg tror, at det er fremtiden for byen, at man kan få lavet altaner i gårdene, så man kan få uderum og finde ro på den måde.” ”Jeg bor med min forlovede, vores tvillingedrenge på fem år og har en lille på vej, men vi kan sagtens se os blive boende i byen i mange år fremover, efter vi har fået vores store altan. Det er rart, at vi ikke fremover behøver at gå ned i parken for at få lidt luft, da vi har fået vores helt eget uderum, hvor vi også kan spise udenfor hele sommeren,” siger Tobias.

de største altaner, Altan.dk nogensinde har sat op på en eksisterende ejendom, men til trods herfor synes jeg, at løsningen klæder vores ejendom, ja faktisk pynter på den.” ”Der er selvfølgelig altid nogle småting, som jeg efterfølgende synes kunne være gjort lidt bedre eller anderledes, men jeg er også meget detaljeorienteret. Den viden kan jeg selvfølgelig bruge fremadrettet, hvis jeg udvider vores advokatforretning med altanrådgivning,” smiler Tobias. For yderligere oplysninger eller eventuel kontakt se mere på www.altan.dk

WWW.ALTAN.DK Gl. Kongevej 17-19 · 1610 Kbh V Næstvedvej 60 · 4180 Sorø · tlf. 70 70 20 18

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 13


GULDPRISER når nye højder

Guldpriserne er på et historisk højt niveau for tiden, og formanden for bestyrelsen af verdens største hedgefond forudser, at priserne vil stige Direktør Mia Hinrichs

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

G

uld er en investering, der skinner, når andre investeringer blegner. Guldets store popularitet har flere årsager. Guldprisen stiger, når alt andet ramler, fordi investorerne sender deres penge i ly fra finansmarkedernes uro. Guld har en historisk rolle som værdiopbevaringsmiddel og var i mange år fundament for det internationale penge-system. I det hele taget er guld eftertragtet i tider, hvor investorerne er mindre klar på at tage risiko. Men da hovedparten af verdens tilgængelige guld allerede er udvundet fra minerne, er det svært at skrue op for udbuddet, når

14 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

yderligere.

efterspørgslen stiger. Desuden er det dyrt og miljømæssigt ressourcekrævende at udvinde guld. Derfor har vi i de seneste år set en voldsom stigning i salg af investeringsguld. Og tilsvarende i guldpriserne, fortæller direktør Mia Hinrichs fra Nyfortuna på Østerbrogade 137.

Kæmpestore investorer rykker på sig ”Guldpriserne er fra Januar 2019 til Januar 2020 steget med 25 procent, og prisen ligger og balancerer på det højeste niveau nogensinde. Det skyldes især usikkerhed omkring verdensøkonomiens udvikling, og om inflationen kan blive ved med at være så lav, som den er. Mange forventer, at den snart begynder at stige. En mand som Ray Dalio, stifter og formand for verdens største hegdefond Bridgewater Associates, anbefaler sine fonde at gå ind og inve-


stere i fysisk guld. Når det sker, er det en række kæmpestore investorer, der begynder at rykke på sig, hvilket betyder, at der helt sikkert kommer en stor efterspørgsel på guld. Det er lig med højere guldpriser. Samtidig bidrager den aktuelle politiske uro omkring Iran og USA til at presse markedet yderligere op. Ray Dalio forudser, at prisen på guld kan nå op over 2.000 dollars pr. ounce, hvilket er en stigning på yderligere 30 procent, og han regner helt sikkert med, at de høje priser fortsætter. Det interessante ved situationen er, at vi har guldpriser, der er historisk høje, uden at vi oplever en recession. Høje guldpriser hænger normalt sammen med krisetider,” pointerer Mia Hinrichs.

en mindre seriøs, eller ingen rådgivning om de værdier man ønsker solgt, påpeger Nyfortunas direktør. ”Finanskrisen var med til at understrege, hvorfor guld traditionelt betragtes som en god og sikker investering. En af fordelene ved at investere i fysisk guld er, at det er momsfritaget, når der er tale om investeringsguld, samt at man ikke betaler for guldsmedens forarbejdning af det. Når man handler med guld, er man så tæt på verdensmarkedet, at der kun skal en lille stigning til, før man får et afkast af sin investering. Derfor er det blevet så forholdsvis almindeligt, at vi investerer i guld herhjemme,” slutter Mia Hinrichs.

Mange vil ind på markedet Nyfortuna oplever derfor, at mange kunder, som investerede i guld sidste år, og som forventede, det var en langsigtet investering, kommer tilbage til dem og sælger guldet igen da afkastet frister. ”Der er rigtig mange, der gerne vil ind på markedet, og vi har adskillige private handlende, som sælger guld til os, fordi priserne er så høje. Derfor har vi siden foråret udvidet med tre nye medarbejdere for at kunne imødekomme efterspørgslen. Så vi har meget at lave, hvilket jo er skønt,” siger Mia Hinrichs.

Vær opmærksom på priser I 2011 og 12 oplevede verden et lignende boom i guldpriserne, og i den periode kom der mange af mere eller mindre lødige opkøbere til. Det skal man også være opmærksom denne gang, hvor de små handlende ofte giver dårligere priser, fordi de aner en hurtig avance, og

Altid sælge Nyfortunas guld igen Man kan altid købe investeringsguld samt sølv hos Nyfortuna, både i lokalerne på Østerbrogade og via deres webshop, og få det leveret direkte til døren. Mange vælger at booke et møde med Nyfortuna, inden de investerer i guld, så de på forhånd er fuldt oplyste og dermed endnu mere trygge. Hvis man vælger at investere i guld hos Nyfortuna, kan man altid sælge det igen, Nyfortuna sælger kun guldbarrer, som er godkendte og certificerede, og som derfor kan handles i hele verden.

NYFORTUNA Østerbrogade 137 · tlf. 72 300 678 · www.nyfortuna.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 15


PLANKEBORDE · BÆNKE · INVENTAR

Hos Timber by frandsen fremstiller vi specialdesignede plankeborde og inventar i høj kvalitet. Kun fantasien sætter grænser. Har du en god idé, så finder vi i fællesskab den bedste løsning en løsning du helt sikkert ikke ser hos naboen.

TÆNKER PÅ MILJØET Plankerne bliver nøje udvalgt til hver enkelt sag, så de passer til kundens ønsker og behov. Størstedelen af træet vi anvender stammer fra danske og tyske skove og er FSC og PEFC certificeret, hvilket betyder at vi er med til at opretholde en ansvarlig og bæredygtig skovdrift til gavn for miljøet.

16 / Mit Østerbro Gammel Lundtoftevej

KOM OG BESØG VORES FLOTTE SHOWROOM I DET GAMLE BONDEBYEN I LYNGBY

19A - 2800 Lyngby - Telefon 40 96 44 75 · www.timberbyfrandsen.dk


ANNONCE

Hej, vi hedder Louis Nielsen Du kender helt sikkert navnet på kæden, men vidste du, at butikken på Østerbro drives og ejes af lokale folk? Mød det glade optikerteam her, som altid står klar til at hjælpe.

Haider Alzahawe (28), indehaver og chefoptiker

Kjell Balling (44), optometrist

Anisa Hamzic (33), optometrist

Sammen med Ronni Rasmussen overtog Haider butikken på Østerbro i december 2018. Haider er ansvarlig for optikerne/optometristerne og har det overordnede ansvar for butikkens kliniske praksis. Tidligere arbejdede Haider i en Louis Nielsen-butik i Aarhus, og han startede i Louis Nielsen som gadehverver i 2011, hvorefter han har arbejdet sig opad, bl.a. via Louis Nielsens egen partneruddannelse Pathway. Selvom han har mere end et år på bagen i hovedstaden, kalder han stadig Hovedbanen for ”banegården” og Strøget for ”gågaden”.

Kjell har været i butikken på Østerbro i et år, men han har været i Louis Nielsen i over 12 år. Han startede i Louis Nielsen som optikerelev og har en stor drøm om en dag at blive chefoptiker og medejer af sin egen butik, ganske som hans store idol, Haider… Kjell er butikkens humørspreder, som altid har en munter bemærkning til både kolleger og kunder.

Anisa har været på Østerbro i over to år og i Louis Nielsen i 8 år. Hun er lige nu i gang med sin kandidat i optometri, som hun afslutter til sommer. Anisa har ansvaret for den daglige kliniske praksis i butikken, og hun har godt og tæt samarbejde med Haider om butikkens sundhedsfaglige indsats. Anisa er den eneste optometrist i Danmark med sort bælte i karate, så kollegerne har derfor en heeelt naturlig (og temmelig stor) respekt for hende…

Narges Amiri (37), salgsassistent Ronni Rasmussen (36), indehaver og butikschef Ronni overtog butikken på Østerbro sammen med Haider i december 2018, og Ronni er overordnet ansvarlig for butikkens detailhandelsaktiviteter samt for butikkens salgs- og optikerassistenter. Ronni har kun lidt over et år på bagen i optikerbranchen, idet han oprindeligt har trådt sine karrieresko i tøjbranchen, hvor han arbejdede for Bestseller i over ti år. Indlæringskurven for Ronni har været stejl, og vi spår, at den vil være det lidt endnu… (PS. Ronni er nu en supermand)

Narges har været i Louis Nielsen Østerbro i et år, og hun har været i koncernen siden 2014. Narges har en drøm om at blive butikschef og medejer af sin egen Louis Nielsen-butik en dag, og bl.a. af den årsag har Narges et tæt samarbejde med Ronni om butikkens drift. Narges er instore trainer i butikken, så hun står for en stor del af træningen af det øvrige personale, når nye initiativer udrulles.

Rana Eleish (41), optikerassistent Rana har været hos os i butikken på Østerbro siden september 2019, men har arbejde for Louis Nielsen siden 2012. Rana har siden hendes start i Louis Nielsen oparbejdet en meget stor interesse for og viden om øjets anatomi og den kliniske del af optikerbranchen, og derfor er hun lige nu i gang med at uddanne sig til optometrist, hvilket vi synes er mega sejt. Rana starter således til sommer som vores optometriststuderende i butikken. Hun har let til grin og hendes skønne latter smitter altid af på det øvrige personale, så vi er lykkelige for, at hun fortsat bliver her hos os på Østerbro.

Susanne Marcher (55), optikerassistent

Jeanette Douglas (46), optikerassistent Jeanette har været på Østerbro og i koncernen siden 2014, og hun er butikkens kontaktlinse-”champion”, hvorfor hun har ansvaret for alle vores kontaktlinsekunder og hele vores kontaktlinselager. Jeanette er, grundet hendes ekstremt gode service, såvel et kendt ansigt som en absolut kundefavorit på Østerbro.

Susanne har været på Østerbro siden åbningen af butikken i 2010, og hun har i hele sin karriere slået sine folder i den optiske verden. Hun har tidligere arbejdet for Synoptik, men det har hun allerede sagt undskyld for, så det taler vi ikke mere om. Susanne har ansvaret for det visuelle udtryk i butikken. Hendes store erfaring gør hende i desuden til en eftertragtet profil blandt kunderne, hvoraf insisterer på at blive betjent af hende. Susanne er vores allesammen ”mor” i butikken med hendes store omsorg for alles ve og vel.

KBH Ø Østerbrogade 35 · Tlf. 9632 5239 Bestil synstest på louisnielsen.dk


ANNONCE

Østerbro-optiker fejrer et år med vækst Louis Nielsen på Østerbrogade fejrer lige nu 1-års jubilæum med to nye indehavere og forretningspartnere ved roret – og det kommer naturligvis kunderne til gode. Alle designerstel koster lige nu blot 500,- (før op til 1895,-).

re patienter under en synstest med sundhedstjek, så han er en fantastisk garant for vores kliniske indsats og ydelser her i butikken. Derudover har vi den samme tilgang til ledelsen af vores fabelagtige team af kolleger her i butikken, samtidig med, at vi også udfordrer hinanden fagligt. Det lyder måske lidt rosenrødt, men sådan er det rent faktisk,” siger Ronni Rasmussen. Ejer deres egen butik Det er sikkert ikke mange, der ved det, men butikkerne i Louis Nielsen-kæden er faktisk lokalt ejet. I et fællesskab med optikerkoncernen

Ronni Rasmussen (tv.) og Haider Alzahawe fejrer deres første år som erhvervsdrivende på Østerbro med designerstel inkl. enkeltstyrkeglas til 500,- frem til og den 23. februar.

Lige nu og helt frem til den 23. februar kan du score gode rabatter på designerstel hos Louis Nielsen Østerbro. I denne periode tilbyder butikken nemlig den samme pris på hvert af deres mange designerstel: 500 gode danske kroner. Det gælder bl.a. stel fra internationale modebrands som Kenzo, Marc Jacobs, Day Birger et Mikkelsen, HUGO, Viktor & Rolf og mange flere. Det sker bl.a. i anledningen af, at de to indehavere af Louis Nielsen på Østerbro, Ronni Rasmussen og Haider Alzahawe kan fejre 1-års jubilæum som butiksdrivende og forretningspartnere. Da de overtog butikken fra de tidligere ejere, havde den allerede et godt omdømme og et stort kun-

deoplag på Østerbro og omegn, og den stil har de to driftige iværksættere i dén grad videreudviklet. ”Det har været et helt fantastisk år. Vi har set en øget kundetilgang, og vi kan se, at vi er begyndt at producere flere briller med glidende overgang til vores kunder. Det er formentligt både en effekt af, at vi har fået bedre fat i det aldersmæssigt modne kundesegment, men nok også et tegn på, at mange yngre mennesker faktisk tidligere og tidligere er opmærksomme på deres egne synsudfordringer. Det er ikke længere et tabu at skulle bruge briller – det er helt naturligt og sker for næsten alle mennesker,” forklarer den ene af indehaverne og butikkens chefoptiker, Haider Alzahawe.

Et godt match De to erhvervsdrivende på Østerbrogade 35 mødte hinanden for allerførste gang for lidt over et år siden. Ronni Rasmussen kom fra tekstilbranchen, mens Haider Alzahawe kom fra en stilling som souschef og optiker i en Louis Nielsen-butik i Aarhus. Og de har ikke et sekund fortrudt, at de har åbnet forretning sammen. ”Altså, selvom jeg gerne ville kunne sige noget flabet om Haider, er jeg nødt til at indrømme, at vi simpelthen bare er et godt makkerpar,” siger Ronni Rasmussen med et glimt i øjet og fortsætter; ”Haider er en knusende dygtig optiker og har personligt været med til at afdække livstruende sygdomme hos fle-

ejer den eller de lokale butikspartnere nemlig butikken, hvilket vil sige, at Haider og Ronni har fødderne under eget bord. På den ene side har de ansvaret for deres egen omsætning, men på den anden side beholder de også selv gevinsten. ”Det er en helt igennem optimal forretningsmodel, for den giver mulighed for, at vi som fagfolk har en virkelig dygtig og specialiseret optikerkæde i ryggen, mens vi samtidig er medejere af vores egen butik, hvor vi selv har ledelses- og indtjeningsansvaret. Det giver en lang række muligheder for at arbejde selvstændigt med bl.a. personaleledelse. Desuden er det forhold, at vi er selvstændige erhvervsdrivende enormt motiverende for sådan nogle som Haider og jeg. Vi holder rigtig meget af rollen som ”den lokale optiker” her på Østerbro, og det er noget, man ikke får med mere traditionelle kædekoncepter i detailhandlen,” slutter Ronni Rasmussen.


Kun til 23/2

Alle designerbriller

500

kr

Før op til 1895 kr. KBH Ø Østerbrogade 35 · Tlf. 9632 5239

Bestil synstest på louisnielsen.dk

Førpris 1495 til 1895 kr. Enkeltstyrkeglas (indeks 1,5) er med i prisen. Andre glas og tillægsydelser til normalpriser. Kan ikke kombineres med 2for1 eller andre tilbud. Gælder til 23. februar.


Parken && Velvære FCK Sundhed

Københavns Skole & Idrætsakademi har fokus på de sunde vaner

På Københavns Skole & Idrætsakademi lærer eleverne, udover at dygtiggøre sig i en række sportsgrene og rent fagligt, også at leve sundt i forhold til både motion, kost og gode søvnvaner.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

K

øbenhavns Skole & Idrætsakademi på Gartnerivej er en skole, hvor man fast hver dag kan spille fodbold eller tennis og få undervisning af en række dygtige trænere samtidig med, at den faglige undervisning er tænkt ind i forhold til sporten og det sociale liv ved siden af. Idrætsskolen er et skoletilbud fra 0.-9. klasse og har eksisteret siden 2014. For at komme gennem nåleøjet, skal man til optagelsesprøve i fodbold eller tennis, der er skolens sportsgrene, samt til en optagelses-samtale, såfremt optagelsesprøven klares tilfredsstillende. For skoleleder og en af initiativtagerne til skolen, Johnny Wetterstein, handler den sportslige indsats om, at eleverne ind i voksenlivet kan dyrke idræt på højt niveau: ”Vi arbejder til dels efter princippet om, hvis du vil være god til noget, skal du træne i mindst 10.000 timer. Det svarer vel til at træne 20 timer om ugen. Det er det samme, som hvis du vil være en dygtig musiker eller kunstner. Man er nødt til at træne meget, hvis man gerne vil blive rigtig dygtig,” forklarer han og fortsætter: ”Skolen er sat i verden for at give børn, der gerne vil nå langt med deres sport, en mulighed for at få en stor træningsmængde til at passe sammen med skolegang, familieliv, venner og alle de andre forskellige sociale former på en optimal måde,” siger Johnny Wetterstein.

Spis sundt og sov godt Sundhed er et vigtigt aspekt på skolen. Hvis man lever sundt og er opmærksom på, hvordan ens krop performer

20 / Mit Østerbro

20 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Sundhed & Velvære

Fysisk og mentalt parat Herudover handler sundhed også om at dyrke en masse god motion, hvilket jo er noget, vi gør for fulde omdrejninger på skolen, forklarer skolelederen. ”Vi træner både om morgenen og om eftermiddagen. I udskolingen vil eleverne nå så langt som muligt med deres idræt og gerne blive en del af landsholdene i fodbold og tennis. Det kræver meget, men jeg tror alle lidt større elever på skolen er bevidste om, at hvis man skal træne meget og spille en masse kampe, er man nødt til at spise rigtigt og få en masse god søvn. Samtidig vil jeg påstå, at vores elever er meget skoleparate og gode til indlæring, fordi de er fysisk og mentalt kapable til at modtage undervisning takket være al motionen og den sunde kost.”

Højt fagligt niveau Alle skolens lærere er læreruddannet og underviser i deres linjefag, så man sikrer et højt fagligt niveau. Akademitrænerne er uddannede trænere på højt niveau og har mange års erfaring med talentudvikling af børn inden for fodbold og tennis. Selv om fokus helt klart ligger på at

udvikle eleverne til at konkurrere på højeste niveau bagefter, lægges der ’blidt’ ud i indskolingsklasserne med motorik, leg og bevægelse. Fra og med 3. og 4. klasse er der langt mere fokus på at træne og udvikle sig inden for fodbold og tennis. Hvis man starter i 0. klasse, behøver man ikke at dyrke en af de to sportsgrene, men det er et krav i de større klasser.

Må gerne lave fejl Skolen tænker

på eleverne som hele mennesker, og der-

for har de bl.a. tilknyttet sportspsykologer og yogaundervisere. ”Vi arbejder også efter begrebet Growth Mindset, som kort fortalt handler om, at man ikke lukker ned for sig selv, hvis tingene ikke går, som man havde håbet. Eleverne skal se modgang og nederlag som en udfordring og tænke ud af boksen. Det er legalt at lave fejl, da det er gennem vore

bedst, er det blandt andet vigtigt at fokusere på god kost og masser af søvn, forklarer Johnny Wetterstein. ”Eleverne skal have de rigtige kulhydrater og proteiner for at kunne holde til træningen og de mange aktiviteter. Deres hjerner skal også være klar til de forskellige fag. Udover en god kost skal de også sørge for at få sovet tilstrækkeligt, fordi søvn er vigtig for god restitution.” ”Eleverne har derfor en ordentlig madpakke med, for på skolen kan man ikke klare sig med lyst brød og Nutella. I madkundskab sætter vi fokus på mad, der er godt og sundt på samme tid, og generelt retter vi søgelyset mod forhold som længerevarende og gode kulhydrater i for eksempel frugt og grønt. Mange af vores ældre elever er bevidste om, hvordan de skal tackle deres kostpolitik i forhold til, hvornår de eksempelvis skal spille kampe, hvilket kun er godt,” konstaterer Johnny Wetterstein.

fejl, at vi lærer noget nyt. Jeg oplever, at det

virker, da vore elever er supermotiverede og engagerede,” fortæller Johnny Wetterstein.

KØBENHAVNS SKOLE & IDRÆTSAKADEMI Gartnerivej 9 · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 50 50 87 93 Du kan læse mere på www.kbhadakemiet.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 21


Sundhed & Velvære

EFFEKTIV TANDREGULERING AF FORTÆNDER

Tandklinikken Østerbro kan med LiteWire kosmetiske tandregulering rette de meget synlige forreste tænder. Behandlingen tager kun seks måneder, og bøjlen er meget diskret. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

M

ange går rundt og er kede af deres smil, fordi fortænderne er skæve. Det kan påvirke selvværdet og lysten til at smile. Heldigvis er det i dag blevet meget mere almindeligt - også for voksne - at få lavet en let retning af de forreste tænder.

Tandlæge Lotte Gram Hallander

22 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Med LiteWire kosmetiske tandregulering hos Tandklinikken Østerbro kan fortænderne rettes på typisk kun seks måneder. En kort behandlingstid og tilsvarende lavere pris, gør LiteWire behandling til et attraktivt og tilgængeligt alternativ for langt de fleste voksne. Udover et pænere smil gør tandretning det ofte lettere at holde rent mellem tænderne. Det kan være med til, at gavne både tænder og tandkød,


Der sker ofte det, at med tiden rykker tænderne sig mere og mere. Forhold, som man ikke blev generet af som barn, kan udvikle sig til at blive irriterende, når man bliver ældre. Det kan man så få ændret på kun seks måneder. ”LiteWire er i parentes kun noget, vi udfører på voksne. Vi har rigtig mange, der kommer til os og fortæller, at de er blevet ærgerlig over de fortænder, som er rykket ind over hinanden. Det er svært at gøre noget ved med andre metoder, fordi det tager så lang tid – gerne et år eller mere. Og så er det rart, at man kan gøre det på kun seks måneder,” slutter Lotte Gram Hallander.

fortæller tandlæge Lotte Gram Hallander fra Tandklinikken Østerbro. ”Behandlingen kan ikke hjælpe mod funktionelle problemer, så folks bid bliver eksempelvis ikke påvirket ved behandlingsmetoden. Når man bliver behandlet med en bøjle hos en specialtandlæge, er det selve det funktionelle, der er i fokus, men LiteWire er en ren kosmetisk regulering. Den kan typisk rette skæve, trangstillede og roterede fortænder. Og hvis man har mellemrum mellem sine fortænder, er det ofte også muligt at lukke eller reducere disse med LiteWire,” siger Lotte Gram Hallander.

Stor succesrate I modsætning til mange af de andre tandreguleringsformer, der findes,

som for eksempel skinner, sidder LiteWire fast på tænderne hele tiden. Da den sidder fastspændt, og folk derfor ikke skal huske at tage bøjlen af og på, er succesraten stor.

er i sølvståltråd, er også tandfarvet. LiteWire bøjlen er ikke gennemsigtig, men den er så diskret, som det overhovedet er muligt, siger tandlægen fra Tandklinikken Østerbro.

En anden fordel er, at ens tale ikke bliver påvirket behandlingen: ”Med LiteWire sidder der ikke noget på bagsiden af ens tænder, så bøjlen går ikke ud over ens tale i modsætning til mange andre typer af tandreguleringsmetoder, fordi der sidder noget på bagsiden af skinnen eller bøjlen,” fortæller Lotte Gram Hallander.

”Behandlingen går forholdsvis hurtig, og man er typisk færdig efter seks måneder – somme tider endnu hurtigere endda. Patienterne skal komme til os én gang om måneden undervejs i behandlingen til kontrolbesøg, hvor vi skifter elastikker og sikrer, at der er plads nok mellem tænderne til, at de kan flytte sig.

LiteWire består af nogle såkaldte brackets, ligesom det er tilfældet, når man har togskinner på, men de er lavet i æstetisk tandfarvet keramik, og den wire, som normalt

Når behandlingen er færdig, er det vigtigt, at tænderne holdes på plads. Det betyder, at man skal bruge en såkaldt retainer, som vi på Tandklinikken Østerbro laver til dig.”

Tandklinikken Østerbro Nordre Frihavnsgade 27, 2 sal · 2100 Kbh. Ø · Tlf. 35 38 51 86 · Tandbro.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 23

Sundhed & Velvære

LITEWIRE KUN FOR VOKSNE


Sundhed & Velvære

KLUMME

Vis dig selv du er vigtig...

O

rdet ”pyt” har den seneste tid fået opmærksomhed. Sundhedsstyrelsen nævner ordet i forbindelse med at forebygge stress. I 2018 blev ordet valgt som danskernes yndlingsord, ifølge Danmarks Biblioteksforening. Du kan endda købe en pyt-knap. Men hvornår er det godt at sige pyt? Og hvornår er det bedst at gøre noget?

Din datter kommer for sent til jeres aftale. Din cykel er flad. Du spilder morgenkaffen. Der er mange hverdagssituationer, hvor det er godt at sige pyt. Situationer som måske slet ikke er din skyld. Og som du helt sikkert ikke kan gøre noget ved. Sket er sket ... Videre! Det giver også mening at sige pyt, når du står i situationer, hvor du kan tilgive dig selv: ”Jeg kom ikke til træning i dag. Pyt. Jeg gør det i morgen.” (Hvis du så rent faktisk gør det). Har du brug for lukke ned for en tankerække, du alligevel ikke han handle på eller plages du af tankemylder, kan et tryk på pytknappen også være effektivt ... Farvel og tak!

Sådan skal du ikke bruge ordet Føler du dig forbigået på jobbet? Spiser du for mange søde sager? Har du mistet en ven? Når noget påvirker dig følelsesmæssigt, skal du ikke sige pyt. Er der noget, du kan gøre, noget du kan sige fra over for eller på

anden vis handle på, skal du gøre det. Jeg ved godt, det kan virke skræmmende de første gange, men hvis du hver eneste gang sluger kamelen, siger pyt og går videre, ender din rygsæk med at være alt for tung. Hvis du i stedet for eksempelvis at træne, spise sundt eller ringe til din veninde, bare siger ”pyt” og giver dig til noget andet, er den også gal. Overbruger du pytknappen, kan den nemlig handlingslamme dig på områder, som er gode for dig.

Vælg dig selv til Jeg møder mange mennesker, som siger ”pyt” så ofte, at de næsten har mistet evnen til at handle på andet end det, som virkelig kræves af dem. Bruger du pytknappen uhensigtsmæssigt, så giv den en ordentlig knytnæve, næste gang, den forhindrer dig i at handle eller reflektere. Og øv dig i at handle på det, som er godt og oplagt at gøre. Ikke vente, ikke udskyde ... Handle! Tænk gerne over, hvordan og hvornår, du bruger pytknappen. Det er kun dig, som ved, hvad der er vigtigt for dig, som ved, hvornår du bliver såret, har fået nok eller har brug for at stoppe tankerne eller bekymringerne. Øv dig i at vælge dig selv til – og vise dig selv, at du er vigtig i dit liv.

Kh Louise

LOUISE BERNER er partner i sundhedsvirksomheden De Uimodståelige, der underviser klienter online i et 12 måneders fysisk og mentalt coachingprogram. Louise Berner har de seneste fire år hjulpet mere end 2.000 kvinder til at finde et stærkere ståsted i deres liv og arbejde, så de har fået nemmere ved at skabe de forandringer, de drømmer om. DE UIMODSTÅELIGE · LOUISEBERNER.DK

24 / Mit Østerbro


AL

TE

U

UA Y G RAN

NCE O R

L QU

V IA

INA

IT

IG

ED BY EX

Hos en Exuviance-ekspert får du præcist det, din hud har behov for. Hvad enten du er på udkig efter en vitaliserende og foryngende effekt – eller har et hudproblem, du gerne vil have styr på. Uanset hvad tilpasses behandlingen til netop din hud. Du får altid et strålende resultat. Velkommen! ®

EKSPERTER I HUDPLEJE Pas godt på din hud – køb dine Exuviance-produkter hos en autoriseret forhandler. www.exuviance.dk | Instagram @exuviance_nordic | facebook.com/ExuvianceNordic

Der er ca. 1.200 autoriserede Exuviance-klinikker i Norden. Find den, der er nærmest dig, på www.exuviance.dk

Sundhed & Velvære

Hudpleje med virkelige resultater. Tilpasset dine behov. Det allerbedste til din hud.


Parken og FCK

I 30-års alderen begynder vi at miste knoglestyrke, og dermed er der stigende risiko for brud, tab af styrke og knogleskørhed. Hos OsteoStrong-centret på Østerbrogade 141, som i foråret kan fejre 1-års fødselsdag, bruger de ved hjælp af fire patenterede maskiner et kort, men tilstrækkeligt pres, der aktiverer og udløser kroppens naturlige respons. På den måde styrkes knoglerne og en produktion af nyt knoglevæv sættes i gang.

OsteoStrong gør det lidt sjovere at blive ældre Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

B

ag centret står Civilingeniør, PhD Kirsten Katrine Lindegaard og hendes mand, Cand Scient, PhD Rasmus Just, der begge arbejder i medicoindustrien, samt Kirstens forældre Jørgen og Birte Wind Lindegaard. Her er Birtes egen fortælling om, hvorfor de startede virksomheden, hvad OsteoStrongbehandlingen gavner, og hvad behandlingen har betydet for hende personligt.

Drøm om et familiefirma Det var min gamle drøm, at vi startede et familiefirma, hvor vi kan bruge vores forskellige kompetencer. Min mand Jørgen Lindegaard er civilingeniør og tidligere administrerende direktør for blandt andet SAS og ISS, mens jeg er cand. mag.

26 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

i tysk og dansk. Da vores svigersøn Rasmus Just kommer hjem fra en konference og fortæller om mødet med Osteostrong-metoden, er der noget, der ringer. Her kan vi være med til at gøre det sjovere at blive ældre. Der er i dag ca. 180.000 mennesker, der har diagnosen knogleskørhed (osteoporose) og man regner med, at det kun er toppen af isbjerget. Diagnosen stilles nemlig normalt først, når man får et brud. Sundhedsstyrelsen mener, at der er mindst 650.000 mennesker i Danmark, der har knogleskørhed uden at vide det. Derfor har man forsøgt at lave en sundhedspolitik, der kan imødekomme behovet for forebyggelse og behandling. Men indtil vi kom ind på Østerbro og præsenterede vores OsteoStrong-koncept , var der ikke noget systematiseret alternativ til medicin mod knogleskørhed.

Kun træne én gang om ugen Rasmus, som har en lang forskerkarriere bag sig, blandt andet inden for osteoporosemedicin, tog OsteoStrong-


metoden med hjem til Danmark. Så blev jeg – selvfølgelig! - prøvekanin for metoden, da det viste sig, at jeg har osteopeni, som er forstadiet til knogleskørhed. Jeg er i dag en ganske almindelig bruger på vores center, kommer der fast én gang om ugen og træner mit skelet, min styrke og min balance på de fire specialfremstillede maskiner, som giver knoglerne det fornødne tryk, og vores vibrationsplader, som styrker balancen. Det er tilstrækkeligt at træne én gang om ugen, hvorefter man skal have mellem 5 og 10 dages pause, så knoglerne kan få ro til at starte processen med at danne ny knoglemasse. Efter 10 måneders træning er jeg blevet målt igen og i modsætning til, hvad man kunne forvente, er min knogletæthed forbedret med 10 %. Det burde faktisk være umuligt i min situation, da jeg hverken tager medicin eller har ændret mine vaner. Andre medlemmer har endnu bedre resultater. Den kraft, jeg kan lægge i maskinerne, er steget med 110 procent, og samtidig er min balance forbedret med 20 procent. Vi har specialudstyr til at måle balancen helt eksakt, og kan derfor registrere faktiske forbedringer. Vi træner meget bevidst på at styrke balancen, fordi det er vigtigt for rigtig mange mennesker.

Højintensiv træning nødvendig Man har ikke tidligere systematisk brugt det velkendte faktum, at når man udsætter knoglen for et pres op til flere gange større end egen kropsvægt, så bliver knoglen stærkere. Det er påvist af en tysk læge for over 100 år siden, men det er svært risikofrit at give folk med knogleskørhed den højintensive træning, som de har brug for. Det er præcis det, vi kan i OsteoStrong-centret. Vi kan styrke skelettet, dvs. knoglerne, øge den kraft, man er i stand til at belaste det med i en kontrolleret og sikker position, og vi kan styrke balancen. Der er mange ældre mennesker, der ikke tør belaste sig selv, fordi de har fået diagnosen knogleskørhed. Så går de meget forsigtigt til værks. Vi kan give dem den nødvendige højintensive træning og gøre det lidt sjovere at blive ældre.

Naturens egen logik Vi kalder os selv for det ultimative biohack. Biohacking er en ny betegnelse inden for sundhed, som tager udgangspunkt i, at man ved simple ofte teknologibaserede metoder kan påvirke kroppens biologi uden brug af medicin. Man arbejder efter naturens egne principper for at få en bedre og sundere krop. Det handler også om at få det bedst mulige resultat ved den mindst mulige indsats. Biohacking er også noget for idrætsudøvere. Vi har haft ishockeyholdet Herlev Eagles herinde og træne, og de har kunnet præstere bedre bagefter, hvilket erfaringerne fra USA også viser. Her er Osteostrong® i Los Angeles Times netop kåret som en revolutionerende fitness trend for 2020. Ved biohacking bruger man med andre ord naturens egen logik. I OsteoStrong® simulererer og forstærker vores maskiner det tryk, man for eksempel er udsat for, når man falder. Det ”husker” kroppen og gør sig stærkere.

Revolution Den medicin man i dag kan give mod knogleskørhed, har desværre for mange mennesker en bivirkningsprofil, der gør det oplagt selv at prøve at gøre noget ved problemet. Det er det, vi kan tilbyde med OsteoStrong-konceptet. Det er i vore øjne en revolution i bekæmpelsen af knogleskørhed men også i alles kamp for et sundt og stærkt skelet, og selv om vi er glade for at have startet vores arbejde på Østerbro, skal vi have udbredt behandlingen til hele landet, så alle danskere kan få glæde af det. Skelettet er vores vigtigste organ, og du kan få et stærkere skelet her, mere styrke og bedre balance. Hvis man har lyst til at prøve den nyeste metode til forebyggelse af osteoporose, eller vil man bare styrke sine knogler, sin holdning og balance, så ring på 78 75 49 45 eller se indenfor og bestil en gratis prøvesession hos OsteoStrong på Østerbrogade 141.

OSTEOSTRONG® Østerbrogade 141 · Tlf. 78 75 49 45 · www.osteostrong.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 27

Sundhed & Velvære

I OsteoStrong-Centret arbejder seks medarbejdere, der alle er uddannet i OsteoStrong-systemet og som derudover har forskellige specialkompetencer. For eksempel er der to fysioterapeuter i centret. Alle medlemmer har en personlige træner ved hvert besøg. Se mere på www.osteostrong.dk


Sundhed & Velvære

HYPNOSE

kan fjerne skyen over hovedet Hypnoseterapeut Jeanette Briem, der har klinik på Willemoesgade 6, kan ved hjælp af hypnoseterapi behandle og fjerne diverse psykiske og fysiske udfordringer.

Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

R

igtig mange ønsker at lave om på uvaner og fjerne gener som rygning, overspisning og medfølgende overvægt, dårlig søvn, stress, angst, fobier, traumer m.m., men det kan desværre være utroligt svært at ændre på disse ofte indgroede forhold. Hypnose er en effektiv metode ved alle former for ønskede forandringsprocesser. Men hvad går hypnose egentlig ud på? Mange er påvirket af den måde, som tv eller film fremstiller hypnose på, men man bliver altså ikke til en kylling eller tror, man pludselig er Pamela Anderson, når man er i hypnose. ”De fleste tror, man opgiver sin frie vilje, men man er faktisk aldrig mere i kontrol, end når man er i en hypnotisk tilstand – alle kan rejse sig op og gå, når det skal være,” fortæller hypnoseterapeut Jeanette Briem, der står bag hypnoseklinikken på

28 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Willemoesgade 6 og tilføjer: ”Det har jeg dog aldrig oplevet i mine 9 år som hypnoseterapeut, da hypnose er en meget behagelig tilstand, hvor man er vågen og bevidst og dejligt afslappet.” I hypnose arbejder man med underbevidstheden, som fylder 90 procent hos os, mens den bevidste del fylder de sidste 10 procent. ”Derfor er hypnose uhyre effektiv til mange ting. Under hypnosen bliver man programmeret til at nå målet ved hjælp af de ressourcer, der bliver fundet i det ubevidste. Hypnoterapeuten giver forskellige instruktioner til det ubevidste sind, der ændrer gamle mønstre til mere konstruktive tanker og en mere hensigtsmæssig adfærd,” siger Jeanette Briem.

Bedste hun nogensinde har gjort Hun har haft en hypnoseklinik i Dragør i ni år, men flyttede i sommeren 2019 til Østerbro. Hun var før i restaurationsbranchen, men efter at have været i hypnosebe-

handling for mange års neglebideri, skiftede Jeanette branche, hvilket hun betegner som det bedste, hun nogensinde har gjort. I klinikken arbejder hun med at hjælpe andre inden for især de fire hovedpunkter Røgfri på én time, Slank uden kamp, Fød med nærvær og kontrol og Undgå sengevædning, men kan og gør sig også i forhold som stress, angst, flyskræk, fobier, smerter med videre. ”Jeg har været ude for mennesker, der har oplevet nogle grimme ting i deres barndom, og som har gået til psykolog i årevis, nærmest får livet tilbage efter tre hypnosebehandlinger. De får fjernet den sky, som hænger over deres hoved. Hypnose handler om at omgå den kritiske sans og komme ind i den hemmelige del af hjernen, da det er der, magien sker,” siger Jeanette Briem.

Røgfri på én time Når Jeannette Briem gør patienterne røgfri på én time, går hun ind og fjerner rygetvangen, kedsomhed,


dårlige vaner etc. og lægger i stedet et program ind, som fortæller, at man er røgfri i alle sammenhænge, og for hver dag, der går, får man det bedre og bedre. ”Man får en lydfil, man skal lytte til, inden søvnen rammer én i tre uger. Så programmeres man, mens man sover. Cirka 90 procent stryger lige igennem og bliver røgfri uden plastre og alt muligt. Samtidig lægger jeg ind, at man ikke tager på i vægt, hvilket er noget, mange frygter i forbindelse med rygestop,” påpeger Jeanette Briem.

Slank uden kamp Ligesom med røgfribehandlingen, fjerner den første behandling mod de for mange kilo de dårlige vaner, kedsomhed, hyggespisning, rygrad som regnorm og dårlige undskyldninger m.v., som udløser overvægten. ”Den anden behandling dykker ned i følelsesrygsækken og kigger på, hvad der udløser, at man spiser eller drikker på en selvdestruktiv måde. De to sammen gør, at man går ud med armene i vejret og siger nej tak til en cola, chips eller en ekstra portion aftensmad. Man bliver programmeret til at spise, hvad kroppen har brug for i stedet for, hvad man har bildt den ind undervejs.

Kroppen har jo ikke brug for de fem ekstra Spangsberg flødeboller, eller hvad man nu fortæller i reklamerne. Vi er født med en kontrolknap, når det gælder mad, men reklamer og alt muligt andet har sat den ud af spil. Hypnose kan genetablere den kontrol,” understreger Jeanette Briem.

Undgå sengevædning I hver 1. klasse siger statistikkerne, at to børn tisser i sengen om natten. Hvorfor ved man ikke præcist, men hvis man bruger underbevidstheden, kan hjernen og blæren lære at arbejde sammen, mener Jeanette Briem. ”Nattør er et program med tre sessions, og børnene elsker det, fordi de oplever, der sker noget magisk for dem. Man får en lydfil med, som jeg kalder en godnathistorie. Den programmerer én, mens man sover. Jeg plejer at sige til børnene, at jeg lægger en walkie-talkie i deres hjerne og underbukser, og når blæren er fyldt, giver den i underbukserne hjernen besked. Børnene er mit hjertebarn. Jeg synes, at alle børn skal have det godt, og at de skal have en fair chance her i livet. Og derfor er jeg så glad for, at jeg kan hjælpe dem mod for eksempel at tisse i sengen.”

FØD MED NÆRVÆR At der er et fødselsprogram i Jeanettes klinik skyldes, at hun selv oplevede ”en fødsel fra helvede”. Derfor tog hun blandt andet fødsler som speciale, da hun blev hypnoseterapeut. ”I starten af mit fødselsprogram tog jeg 20 gravide kvinder som testpersoner. De skulle lytte til et program om aftenen. 19 ud af 20 strøg lige igennem med korte fødsler. De var blevet klædt på til, at deres krop vidste, hvad der skulle ske, selv om flere af dem aldrig havde prøvet at føde før. Deres kroppe blev, i princippet ligesom dyrene, programmeret til at føde uden problemer. Man hører for eksempel aldrig en hund ligge og skrige, når den føder sine hvalpe. Lydfilsprogrammet består af tre lydfiler. Før - under- efter. De bidrager til at frygt-spænding-smertesyndromet udebliver, så den fødende kvinde er rolig, afslappet og nærværende under hele forløbet. Programmet downloades via hjemmesiden og er altså på den måde, fødselsforberedelse hjemme hos dig selv. Lidt Nemlig. com-agtigt – leveret til dørtrinet,” beretter Jeanette Briem

Hvis du er interesseret i at høre mere om ovenstående og andre behandlinger hos Jeanette Briem, kan du kontakte hende på telefon 29 88 33 66, eller læse mere på: www.hypnoterapeut-jb.dk samt facebook.com/ Din-hypnoterapeut

JEANETTE BRIEM HYPNOTERAPI Willemoesgade 6 · tlf. 2988 3366 · www.hypnoterapeut-jb.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 29

Sundhed & Velvære

Jeanette Briem foran klinikken på Willemoesgade


Sundhed & Velvære

Marianne Thorup arbejder som yogainstruktør for Kontor-Yoga, der tager ud og på arbejdspladserne og laver øvelser, som er rettet mod kontorkroppen og nemt kan laves i et kontormiljø. Vi har taget en snak med hende om aspekterne ved Kontor-Yoga og hvorfor, det er vigtigt at vi laver yogaøvelser i forbindelse med arbejdet.

KONTOR-YOGA

styrker kroppen og giver mere energi Af: Lars Graabak - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

HVORFOR TAGER DU UD PÅ ARBEJDSPLADSEN OG LAVER YOGAØVELSERNE? ”Fordelen er, at vi laver øvelserne i de lokaler, hvor folk er. Så sparer man en masse tid. Jeg skræddersyer et program til den pågældende arbejdsplads og viser øvelserne til medarbejderne. På den måde får man ikke blot lavet nogle gode, sunde øvelser, man får også noget til arbejdsfællesskabet. Det kan godt være, man ser lidt fjollet ud, men så får medarbejderne noget, de kan grine af sammen bagefter. Alle kan være med, tykke som tynde, høj og lav eller folk, der aldrig har lavet yoga før. Det handler ikke om at stå på hovedet, men er helt konkrete, praktiske øvelser, som man kan bruge i hverdagen. Jeg laver øvelserne og besøger alle slags arbejdspladser. Det behøver ikke nødvendigvis at være et kontor, vi har også kunder indenfor tandpleje, lægeklinikker, og jeg kan forestille mig mindre virksomheder med teknik, laboratorier eller andre arbejdsstedet med ensidigt gentagne aktiviteter. Øvelserne kræver hverken omklædning eller bad bagefter.”

30 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

HVORFOR ER ØVELSERNE NØDVENDIGE? ”Mange af os bliver parkeret foran computeren i dag. Vi sidder alt for meget ned, og vi sidder i forkerte stillinger. Det overbelaster vores krop og vores bevægeapparat. Derfor får vi spændinger, ondt i nakken, hovedpine, stresslignende tilstande m.m. Oven i det døjer 12-15 procent af os med rygproblemer, så vi er nødt til at gøre noget. Her kan en halv times yogaøvelser tage toppen af og gøre en masse effektive ting. Det skal helst være små, nænsomme øvelser, og så skal det være med en ordentlig vejrtrækning, da det også gør en forskel. Hvis man trækker vejret overfladisk og helt oppe i halsen og ofte gennem munden, arbejder skulder-, hals og brystmuskler med, mens maven, ribbenene samt ryggen ikke bevæger sig med, som de skal. Det kan give træthed, muskelspændinger i ryg, skulder og nakke, dårlig blodcirkulation samt dårlig fordøjelse. Ved at trække vejret bare en lille smule bedre med maven og mellemgulvet, kan man få det meget bedre. Det dæmper blandt andet stress og giver ny energi.” Du er egentlig pædagog og børneyogalærer, hvorfor er du blevet yoga-

instruktør med fokus på kontorkroppen? ”Jeg har taget et instruktørkursus, fordi jeg er vild med yoga. Da jeg har en svag ryg, er jeg nødt til at gøre nogle ting, der kan styrke ryggen. Derfor kommer jeg i form og balance ved at lave yoga. Ved siden af er jeg både børneyogalærer og pædagog, så jeg bruger det også på mit andet arbejde. Det er superspændende også at lave det med voksne, hvor vi bruger en blanding af yoga og ergonomi. Det vil sige, vi kigger på siddestillinger og bevægeapparatet. Det vigtigste er, at folk kommer op og rør sig lidt og får lavet forskellige øvelser. Derfor har jeg et program med, hvor vi både laver siddende og stående øvelser, hvorefter vi til sidst slapper af med lidt afspænding, så man lukker øjnene og lader op. Det er med til at sænke stressniveauet.”

HVOR MANGE KONTORYOGA INSTRUKTØRER ER I? ”Vi er cirka 30 instruktører i hele landet, og der er højest sandsynligt flere på vej. Vi er faktisk ikke så mange i Storkøbenhavn, selv om her bor og arbejder mange mennesker, men vi rykker som sagt gerne ud til folk. De fleste af os har flere


Sundhed & Velvære

yogauddannelser ved siden af, så kontor-yoga er noget, vi har suppleret med, fordi vi kunne se det fornuftige i det. Vi lytter meget til virksomhedens ønsker og skræddersyer programmet efter det. Så får de ansatte ny energi og kan fortsætte arbejdsdagen mere effektivt. Yoga er en skånsom måde at dyrke motion på, og er meget populær i disse tider, selv i miljøer, hvor folk tidligere ikke har dyrket yoga, som for eksempel i fodboldklubber. Det skyldes, at det er meget praktiske øvelser, man kan tage med sig i hverdagen.”

HAR I NOGLE SÆRLIGE TILBUD TIL ARBEJDSPLADSERNE? ”Vi laver et tilbud med et klippekort, man kan tage med sig. Når man for eksempel starter i fitness med de bedste intentioner, dør det ofte langsomt ud, derfor laver vi et forløb over 6-10 uger, så man kan få det implementeret på den bedste måde. Derefter kan man selv køre videre eller hyre os igen,” slutter Marianne Thorup.

KONTOR-YOGA v/ Marianne Thorup · Tlf. 21 92 21 31 · Mail: Oesterbro_Kontor_Yoga@outlook.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 31


Sundhed & Velvære

På Kæbekirurgisk Klinik i København K udføres alle indgreb af højt specialiseret personale. Alle kirurger har massiv erfaring fra mangeårigt virke både i og uden for det offentlige sundhedsvæsen. Klinikkens kirurger udfører årligt mere end 5000 operationer på tænder og kæber.

KÆBEKIRURGI

Find vej til den bedste behandling Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

K

linikken er en specialklinik for tand-, mund- og kæbekirurgi kombineret med et privat aftalesygehus. Klinikken modtager patienter, der bliver henvist via egen tandlæge eller henvender sig på egen hånd. Det private aftalesygehus dækker de patienter, som er blevet henvist til et offentligt sygehus, og hvor udredningsretten eller behandlingsgarantien overstiger 1 måned. Disse patienter kan via patientvejlederen i den pågældende region søge behandling på Kæbekirurgisk Aftalesygehus.

Kirurgiske indgreb 5 dage om ugen En operation er, foruden ubehaget, en situation forbundet med en vis angst og bekymring. De fleste patienter ser ikke frem til at blive opereret. De ønsker, at det er hurtigt overstået, og at de er i trygge og sikre hænder. Det er derfor, vi har en berettigelse, fortæller kæbekirurg Esben Aagaard. ”Vi er tre hospitalsuddannede kæbekirurger, der kun laver kirurgi, og vi foretager derfor ikke almindelig tandbehan-

32 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

dling. Vi har meget erfaring og foretager kirurgiske indgreb fem dage om ugen. Samtidig har vi en lang uddannelse bag os, som er funderet i bl.a. det offentlige sygehusvæsen. For mit vedkommende er kæbeleddet min store interesse, og jeg er en af de specialtandlæger, der på verdensplan, har udført flest kæbeledsbehandlinger. Kæbeleddet er et komplekst og kompliceret område, som det tager mange år at opnå en stor viden om og erfaring i,” siger Esben Aagaard.

Én måneds udredningsret og behandlingsgaranti Kæbekirurgisk Klinik, der ejes af kæbekirurg Søren Aksel Christian Krarup og Esben Aagaard, er den eneste af sin art i Danmark, som har status af privathospital. De er lige blevet genakkrediteret som aftalesygehus i 2019 uden bemærkninger. At de er et såkaldt aftalesygehus har betydning, hvis man skal have foretaget et kæbekirurgisk indgreb og står på en venteliste til et offentligt sygehus. ”Det er vigtigt at pointere, at mange tandlæger og patienter ikke er opmærksomme på, at fristen på udredning og behandling herhjemme er på 1 måned. Hvis man ikke kan udredes eller behandles på 1 måned, har man krav på at få et andet tilbud, hvis det er muligt. Her kan vi komme


Kæbekirurgisk Klinik består af kæbekirurgerne Søren Aksel Christian Krarup, Niels Ulrich Hermund og Esben Aagaard samt specialtandlæge i ortodonti Anders Niklason. De behandler patienter med kæbeledsproblemer samt patienter med behov for tandimplantater, knogleopbygninger, rodspidsoperationer, fjernelse af visdomstænder, cyster og tumorer, slimhindeforandringer m.m.

ind i billedet i forbindelse med eksempelvis kæbeled, slimhinder eller kirurgiske indgreb i mundhulen, som kræver hospitalsbehandling. Det skal ikke forstås sådan, at hvis man mangler en tand, og der skal isættes et tandimplantat, kan man komme til os gratis. Hvis man derimod er blevet henvist til et offentligt sygehus, og de ikke kan overholde fristen på 1 måned, har man mulighed for at søge behandling hos os. Det gælder også for udredning og behandling. Vi har også patienter, hvor behandlingen bliver betalt af deres sundhedsforsikring.” understreger Esben Aagaard.

Tid til patienterne På Kæbekirurgisk Klinik prioriterer de, at patienterne kan komme til så hurtigt som muligt, og at de har tid til patienterne. ”Hvis vi skal arbejde til kl. 20.00, så gør vi det. Det er ikke et offentligt system, hvor man går kl. 15.15, fordi reglerne dikterer det. Vi kan selv bestemme over vores tid og er ikke bundet af en 37 timers arbejdsuge. Når patienterne kommer til klinikken, fordi de har så ondt, at det går ud over deres tilværelse, skylder man at give dem en ordentlig og udførlig forklaring og behandling.” På klinikken får de ofte patienter, der har fået fortalt, at de skal leve med deres smerter i kæbeleddet og i muskulaturen. ”De har hørt, at det går over af sig selv, hvilket det også ofte gør, men det sker desværre ikke for alle. Derfor er det vigtigt, at man kommer i behandling, hvis man stadig har ondt, når der er gået en vis tid. Sker det i tide, kan man undgå at blive kronisk smertepatient. Ventelisterne på hospitalerne i hovedstadsområdet er lange, og ind mellem bliver patienter med smerter i kæben sendt til en fysioterapeut, kiropraktor, egen læge m.fl., fordi tandlægen gerne vil gøre noget ved patientens smerter. Når de kommer til os, bruger vi tid på at tale med patienterne om, hvilken slags behandling, de har brug for i bestræbelserne på at undgå smerterne,” siger Esben Aagaard.

Bliver mere og mere specialiseret I Danmark er der ikke mange specialtandlæger i kirurgi, og der er kun to specialtandlægeuddannelser herhjemme. Der er tandreguleringsdelen, som tager tre år, og der er tand-, mund- og kæbekirurgi, som tager fem år. ”Faget udvikler sig på den måde, at de privatpraktiserende tandlæger bliver mere specialiserede over i de retninger, som de mestrer og har interesse i. Jeg var den tredje i Danmark, der fik kirurgiuddannelsen i år 2000. Fra år 2000 til 2017 var jeg overtandlæge på Odense Universitetshospital. I dag uddannes der lidt flere inden for området. I 2017 søgte jeg orlov for at arbejde på klinikken i Hovedvagtsgade, hvor jeg nu er blevet medejer,” siger Esben Aagaard, der har opereret på mange hospitaler over hele verden. Der kommer ofte også udenlandske kollegaer forbi klinikken for at udveksle erfaringer. Han har været præsident for den europæiske kæbeledforening (ESTMJS) og er den eneste fra Skandinavien, der er medlem af den lukkede amerikanske kæbeledforening (ASTMJS).

Man kan læse meget mere om Kæbekirurgisk Klinik på www.kaebekirurgiskklinik.dk

Kæbekirurgisk Klinik Hovedvagtsgade 8 · 3. sal. ·1103 Kbh. K, tlf.: 3312 2404 · www.kaebekirurgiskklinik.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 33

Sundhed & Velvære

KÆBEKIRURGISK KLINIK


Parken & FCK

MedWIND i Parken

Jonas Wind er snart klar til at finde netmaskerne igen for FCK.

Det kan godt være, at det ifølge kalenderen er mørk vinter. Men det dufter alligevel af forår på Østerbro. Løverne vejrer morgenluften i Superligaens snarlige komme, og solen skinner så småt igen på F.C. Københavns skadede nummer 23, den 21-årige Jonas Wind. Kort sagt: Det trækker op til medWind i Parken.

34 / Mit Østerbro

Af: Peter Pilegaard - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

J

onas Wind er netop fyldt 21. Han har været på kontrakt i FCK, siden han på sin 19-års fødselsdag den 7. februar 2018, skrev under med den klub, han hele sit liv har holdt med. Dengang, da pennen ramte papiret, var det en drengedrøm, der gik i opfyldelse. Så hvad drømmer den to år ældre - og langtidsskadede – FCK-forward så om i dag? ”Rent fodboldmæssigt, er min drøm at blive skadesfri og spille noget bold igen. Der er snart gået fem måneder, siden jeg beskadiget korsbånd og menisk i venstre knæ. Det tager sin tid med sådan en skade, men jeg håber at være klar igen i slutningen af marts. Og så drømmer jeg selvfølgelig om, at vi genvinder mesterskabet.”


Har det været mentalt hårdt at blive skadet i en periode, hvor det faktisk gik dig rigtig godt spillemæssigt på FCKs Superligahold? ”Ja. Det var rigtig hårdt. Jeg var begyndt sæsonen godt, jeg lavede mål og leverede gode præstationer, så det var et kæmpe gok i nøden at blive skadet”, erkender Jonas Wind og forklarer: ”Særligt den første uge efter operationen, hvor man mentalt lige skal acceptere, at det er sket for en. Men derefter handler det bare om hurtigt at komme videre. Man kan ikke dvæle for meget ved, hvorfor det skete. Det nytter ingenting. Sket er sket, og skader er desværre også en del af fodbold. Det er bare med at kigge fremad.” ”Skader er desværre også en del af fodbold..” ”Men selvfølgelig har det været rigtig hårdt. Der har været mange nætter, hvor jeg har ligget på puden, mens tankerne bare er kommet væltende ind over mig. Men jeg synes, jeg har en god indstilling, hvilket gør, at jeg er top motiveret for at komme stærkt igen. Det er det, det handler om for mig lige nu”, fortæller den 21-årige Wind.

EN DRENGEDRØM

Jonas Wind er søn af den tidligere målmand og målmandstræner, Per Wind, som i dag er teammanager i FCK. Derfor, er det også noget særligt for den unge angriber at se sig selv som en del af førsteholdet i netop F.C København. ”Min fars arbejde i FCK har selvfølgelig gjort, at jeg har fået en naturlig kærlig til klubben, siden jeg var helt lille. Jeg har altid følt, at jeg har støttet klubben, når jeg som knægt var med ham på arbejde som målmandstræner, hvor jeg løb rundt og samlede bolde, så han kunne skyde på keeperne. Og så har haft så mange fede oplevelser som fan. Hele min barndom har jeg set klubbens hjemmebanekampe i Parken Det har bare altid været naturligt at dedikere sig til FCK”, fortæller Jonas Wind, der kom ind i FCKs talentafdeling, da han var 13 år gammel. ”Man går jo altid med drengedrømmen om at kunne slå igennem på førsteholdet, så det var fedt at blive en del af talentafdelingen dengang. Og i dag, otte år efter, føler jeg virkelig, at jeg har slået mit navn fast i klubben. Nu er jeg godt nok skadet, men optil min skade spillede jeg jo fast på førsteholdet, så min drengedrøm kunne vist ikke skrives meget bedre. Jeg har et meget stort hjerte til FCK.”

ALTID ET SUG I MAVEN

Selvom fodboldspilleren Jonas Wind har bopæl i Hvidovre, er Østerbro hans legeplads som FCK´er

21-årige Jonas Winds hjerte banker for byens hold.

med hjemmebane i Parken. Og betonklodsen med adresse på Per Henrik Lings Allé er da også noget ganske særligt for den unge FCK-angriber. ”Parken er jo Danmarks nationalstadion. Men det er samtidig også en form for et andet hjem, når man er kommet her, sådan som jeg er. Jeg kender stedet ud og ind. Og når man som spiller får hjemmebane her, når man står på græsset og kigger op på alle tilskuerne, som sidder på tribunerne - de tribuner, man selv har siddet på så mange gange - så er det da en helt særlig følelse, man står med i kroppen”, kommer det ærligt fra den unge løve, som tilføjer: ”Parken vil altid være noget helt særligt” ”Da jeg var lille, gav det altid et kæmpe sug i maven, når jeg kom kørende ind med min far og så Parken dukke op i horisonten. I dag, er det måske nok blevet lidt mere en vane at nærme sig stedet, men suget i maven er der stadig. Og på særlige kampdage får jeg decideret kuldegysninger, når jeg ankommer, og alle de mange FCK-fans blokerer vejen, mens de banker på ruden til bilen. Det er noget helt specielt. Så er det fedt at være på hjemmebane. Parken vil altid være noget helt særligt.”

Mit Østerbro / 35


Jonas Wind er F.C. Københavns nummer 23 – et i sportslig sammenhæng ikonisk nummer, når man kigger i historiebøgerne og finder tidligere aktive sportsstjerner som David Beckham og Michael Jordan forbundet med det mytiske ‘23’. Og ofte følger der en personlig historie med den enkeltes spillers valg af trøjenummer.

Jonas Wind på tribunen i Parken, hvor han som dreng fulgte sine helte fra FCK på grønsværen.

”Trøjenummer betyder faktisk rimelig meget for mig – måske også mere end for de fleste Nu havde jeg faktisk ikke så mange numre, jeg kunne vælge imellem, men 23 er et fedt nummer – både indenfor fodbold, men også i basketballverdenen. Jeg har altid fulgt meget med i NBA, og Michael Jordan er et af mine helt, helt store idoler”, fortæller FCK-spilleren om valget af rygnummer.

Parken & FCK

23

”...trøjenummer betyder faktisk rimelig meget for mig – måske også mere end for de fleste”

JONAS WINDS BASKETBALL-IDOL, MICHAEL JORDAN, udødeliggjorde nummer 23, da han spillede for NBA-klubben Chicago Bulls. Jordans valg af netop dette 23 var ikke tilfældigt. Hans storebror Larry Jordan, der også spillede basketball, spillede med nummer 45 og var Michaels helt store forbillede. Det siges, at Michael Jordan mest af alt ønskede sig at kunne være halvt den mand, hans bror var. Derfor, valgte han at halvere tallet 45, hvilket gav 22.5 – for så at runde op til 23. Og sådan valgte Michael Jordan trøjenummer. Men hvor amerikaneren tog fat i lommeregneren, greb Jonas Wind fat i kalenderen og fik en tilsvarende Jordan-historie til at passe ind i sit eget valg af trøje. ”Min nevø, Viggo, er født den 23. april. Så det skulle bare være nummer 23”, understreger den danske blå/hvide 23´er.

36 / Mit Østerbro

APROPOS 23: Tror du, at du stadig er FCK-spiller, når du fylder 23? Eller ser du dig selv som udenlandsprofessionel et sted i verden om to år? ”Jeg er egentlig ikke typen, der sætter sig personlige mål som sådan. Jeg tager bare tingene, som de kommer. Men jeg har da selvfølgelig drømme om at komme afsted til en af de store ligaer i udlandet på et tidspunkt. Samtidig, så har jeg ikke travlt med at komme væk herfra. Der er så meget, jeg gerne vil nå med FCK; vinde mesterskaber og spille Champions League. Så hvem ved. Der kan jo ske så meget i fodbold. Men jeg tager det stille og roligt”, slutter den ambitiøse FCK´er fra græsplænen på Østerbro.


NYT NAVN – MEN STADIG 22 ÅRS ERFARING MED BOLIGSALG I DIT

lokalområde

Østerbro

Mit navn er:

Morten Johansen Jeg arbejder som partner og ejendomsmægler hos Paulun på Østerbro. Jeg elsker at arbejde på Østerbro. • Her finder du alt det bedste, København har at byde på. • Hos Paulun sælger jeg ældre smukke herskabslejligheder, mondent nybyggeri, byhuse og nye projektlejligheder i historiske bygninger. • På Østerbro finder du alt inden for gåafstand eller kun et øjeblik væk på cykel. Her findes grønne parker, grønne oaser og grønt på altanerne. • Du finder specialbutikker, kunst, kultur og god kundeservice. • Her er der tid til løbeture omkring søerne, lørdagsbrunch på en af de utallige fortovscaféer, solskin i kinderne på tæppet i fælledparken og brølet fra Parken, når FC København eller Danmark scorer. • Kort sagt: Østerbro kan noget ganske unikt. • Det ved vi hos Paulun Østerbro, og derfor skal du vælge os til at sælge DIN boglig på Østerbro. • Jeg ved nemlig, hvor vigtigt alt det, der pakker et hjem og et kvarter ind, er. Uanset om du er en del af en børnefamilie eller er karrieremenneske, så er ånden i det område, der pakker dit hjem ind, vigtig. Dét er også en del af den pakke, vi sælger, når vi sælger en bolig. • Skal jeg hjælpe dig med at sælge din bolig sammen med Østerbro?

Paulun Østerbro Dag Hammarskjölds allé 37 2100 Østerbro 3538 1450 oesterbro@paulun.dk Mit Østerbro / 37


Parken & FCK Af Peter Koldby - Mit Østerbro

F

.C. København vil være kulturelt flagskib for København. Det er én af flere ambitioner for klubben, som har været en markant institution på Østerbro siden 1992. Allerede dengang, var man ikke bange for at sætte barren højt, hvilket i dag gennemsyrer F.C. Københavns identitet. Målsætningen er altid at vinde. Mesterskaber og pokaltitler. For at komme dertil, kræver det et kæmpestort set-up både sportsligt og kommercielt. En proces som aldrig står stille, og en proces, som har mange facetter. F.C. København er mere end en fodboldklub. Så derfor foregår der rigtigt meget udenfor kridtstregerne, som viser, at klubben anerkender sit ansvar overfor københavnerne. Når man uge efter uge tiltrækker tusindvis af borgere til Østerbro for at underholde, begejstre og glæde, betyder det også, at borgerne skal kunne forvente noget af F.C. København, som er ud over det sædvanlige.

38 / Mit Østerbro

For at blive et kulturelt flagskib må man have en klar strategi. Hovedansvaret for at realisere F.C. Københavns strategi ligger hos COO Katja Moesgaard. Efter få år på posten har Katja Moesgaard formået at beskrive en strategi, som går langt ud over grænserne for, hvad en ”almindelig” fodboldklub normalt indeholder.

Blandt andet derfor, kan Østerbroborgerne og alle andre Københavnere opleve flere tiltag som inkluderer oplevelser, integration og inklusion. Fodbold skal være for alle. Uanset etnicitet, alder og køn.


Parken & FCK

BOLD I BYEN Hovedtemaet for F.C. Københavns strategi er projektet Bold i Byen. Med flere forskelligartede tiltag vil klubben være en aktiv spiller, når det handler om byens borgere og ikke mindst børn. Signalværdien er ikke til at tage fejl af. Børn skal dyrke motion og gerne sammen med andre. Det skaber et fællesskab og oplevelser. Motion medvirker også til en forbedret indlæring og en sjovere hverdag.

BLUE & WHITE BANNER F.C. København har i flere år arbejdet med mange samarbejdsklubber under projektet Blue & White Banner. Et projekt, som i dag tæller 43 klubber og over 33.000 medlemmer. Projektet har en social side, hvor man arbejder med at styrke samarbejdsklubbens kompetencer for at skabe et sundt fodboldmiljø. Desuden får samarbejdsklubben mulighed for at give sine medlemmer nogle unikke oplevelsesmuligheder med F.C. København.

CPH PLAYDAY CPH Playday er et projekt, som skal få alle Københavns skolebørn til at prøve forskellige motionsformer. Arrangementet består af 2 arrangementer om året, ét arrangement i Fælledparken og ét arrangement i DGI Byen. Alle skolebørn inviteres til at deltage og når arrangementet er i Fælledparken inviteres alle børn med til en Superligakamp i Telia Parken bagefter.

Mit Østerbro / 39


TIETGENS HAVE PÅ ØSTBANEGADE ved Nordhavn Station skal ændres fra et introvert kontordomicil til et levende flerbrugerhus med flere erhvervslejemål.

42.000 m2 af Østerbro

ændrer karakter Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

P

ensionsselskabet Pensam investerede i slutning af 2018 i en historisk del af Østerbro, og erhvervede ejendomskomplekset Tietgens Have, hvor SKAT sammen med fire andre lejere i dag holder til.

PenSam har allieret sig med ejendomsforvalteren, Fokus Asset Management A/S, som forvalter, udlejer og ombygger ejendommen i samarbejde med arkitekt og ingeniør. Deres vigtigste opgave bliver at konvertere et introvert hus til et mere levende hus i et område, der er midt i en spændende udvikling.

40 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Omdannede kryolit til soda Men hvad er Tietgens Have egentlig for et sted? Her lå oprindeligt Øresunds Chemiske Fabriker (kendt som kryolitfabrikken), som blev anlagt i 1859 til sodafremstilling af kryolit fra Grønland efter plan af professor Julius Thomsen. Han havde i 1852 opfundet en proces, som kunne omdanne kryolit til soda – datidens vigtigste husholdningskemikalium. Det store område omfattede dengang også Charlottehaven og et par andre fabrikker. Selve transporten af kryolitten fra Ivittuut i Grønland skete i regi af Kryolith Mine og Handels Selskabet. Fabrikken blev først nedlagt i 1990, og i 1992-94 blev ejendomskomplekset Tietgens Have, tegnet af arkitekterne Hvidt og Mølgaard, opført. Stedet er opkaldt efter Carl Frederik Tietgen, der var den ledende erhvervsmand i 1800-tallet, og som


FOKUS ASSET MANAGEMENT A/S Fokus Asset Management A/S er en dansk ejendomsforvalter, der udover at investere på vegne af forskellige investeringsfonde også tilbyder en række administrative og rådgivende services. Heriblandt risikoanalyse og porteføljerådgivning samt forvaltning, udlejning og administration af ejendomme. Deres mål er at være den ledende og foretrukne ejendomsforvalter i Danmark for professionelle investorer, der ønsker aktiv ejendomsforvaltning.

den dag i dag stadig er synlig i det danske erhvervsliv, da flere af hans selskaber eksisterer i bedste velgående.

Åbner sig mod kvarteret I dag lejer SKAT sig ind i ejendommen sammen med en række andre lejere, og har cirka 18.000 m2, mens hele huset er inklusive parkeringskældre i to niveauer på omkring 42.000 m2. SKAT fraflytter ejendommen i tredje kvartal af 2020, og i løbet af de kommende måneder begynder Fokus Asset at annoncere efter nye lejere. ”Hvor SKAT brugte Tietgens Have som et domicil, vil vi i stedet konvertere ejendommen til et moderne flerbrugerhus anno 2020, og målrettet identificere en håndfuld lejere eller mere, som sammen skal leje sig ind i ejendommen. Der ligger naturligvis en masse arbejde i at konvertere et domicil, som på grund af SKAT’s specielle virke, har været et noget lukket univers. Vi skal skabe et mere levende hus, som i langt højere grad bliver en del af kvarteret der blandt andet indbefatter Århusgadeområdet, Nordhavn Station, metroen og havnen. Det bliver en stor og spændende opgave, som vi allerede påbegyndte sidste år, da vi udlejede lokaler til Repeat Fitness,” siger Head of Letting Jakob Veino fra Fokus Asset Management A/S.

Udvikling af en by i byen Han pointerer, at de er velsignet af, et område i medvind, og at der sker utroligt meget i området i disse år. Ultimo marts bliver Nordhavn koblet på

metro-ringen, og hele Århusgade-kvarteret er ved at tage form og udvikle sig til et unikt område i København. ”Der foregår en fænomenal udvikling af en by i byen. Potentialet er stort,” mener Jakob Veino. Fokus Asset er i færd med at sammensætte et team bestående af en række samarbejdspartnere, som blandt andet omfatter en erhvervsmægler, diverse rådgivere, ingeniører og arkitekter, og når de i den nærmeste fremtid har sat deres hold, går de i gang med at identificere det kommende produkt og igangsætte genudlejning af lejemålene. ”Så snart vi har nogle arkitekttegninger, vil vi få lavet forskellige renderinger og tegninger af ejendommen, så vi har et grafisk materiale, vi kan bruge til at markedsføre og udleje projektet.”

Færdige i løbet af to år Målgruppen for Tietgens Have er både private og offentlige virksomheder og lejemålene kan i størrelse variere fra 500 m2 til hele 18.000 m2 alt afhængigt af behovet, siger Jakob Veino: ”Østerbro er utrolig mangfoldigt, her er både store advokat- og revisionsvirksomheder som bor side om side med kreative virksomheder herunder flere IT-virksomheder, og området appellerer i virkeligheden til alle. Beliggenheden lige ved S-toget og metroen er uhyre central, hvilket kan være med til at tiltrække de kommende lejere. Vi påbegynder forventeligt ombygningen i oktober i år, og herfra går der nok op til halvandet år, til vi er helt færdige og har fået fuldt udlejet og ombygget ejendomskomplekset. Så i løbet af to år har vi fået konverteret ejendommen til noget helt nyt og spændende. det er en historisk del af Østerbro, og det er en opgave vi ser frem til, og vi glæder os til at gå i gang,” slutter Jakob Veino.

FOKUS ASSET MANAGEMENT A/S Bomhusvej 13, 1. · 2100 KBH Ø · Tlf. 7010 0075 · www.fokusasset.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 41


SLIDSTÆRKE, SMUKKE OG NATURTRO LAMINATGULVE

I Tarketts nye laminatkollektion finder man alt fra klassiske træplanker til stenmønstre og sildeben. Med både et smukt udseende og et design med fokus på funktionalitet.

42 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


EN AF VERDENS STØRSTE GULVPRODUCENTER Tarkett har produceret gulv i Sverige siden 1886 og markedsfører i dag gulv- og vægmaterialer til både hjemmemiljø og design og funktionelle løsninger til offentlige miljøer. Med 36 produktionsenheder og ca. 13.000 ansatte er Tarkett en af verdens største gulvproducenter. I 2018 solgte selskabet for over 2,8 mia. Euro, og hver dag sælges ca. 1,3 mio. kvadratmeter areal til kunder i over 100 lande. Produktporteføljen omfatter træ-, vinyl-, laminat-, linoleum- og tekstilgulve. Tarkett arbejder langsigtet med bæredygtighed ifølge konceptet ”Doing Good Together”. Siden 2011 har virksomheden anvendt principperne for Cradle to Cradle® til at skabe gulvløsninger, som har en positiv indvirkning på indeklimaet og på vores planet. En vigtig del af arbejdet er at arbejde for udviklingen af en cirkulær økonomi. Tarkett er noteret på Euronext i Paris.

For mere information besøg tarkett.dk at skyde året i gang med lanceringen af en række helt nye laminatgulvdesigns, der består af i alt 33 smukke og naturtro træ- og stenmønstre. Gulvene er en praktisk løsning til det moderne hjem, idet de først og fremmest er slidstærke. Samtidigt har flere af gulvene en akustisk bagside, der gør dem støjsvage at gå på. Udover et væld af designmuligheder byder de nye designs også på ekstra brede planker, der er op til to meter i længden.

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Tarkett

V

alget af gulv har ikke kun betydning for æstetikken og helhedsindtrykket i din bolig. Det er samtidig den overflade, der slides mest intensivt. Derfor betaler det sig at gøre noget ekstra ud af gulvene, når du renoverer eller bygger nyt. De nye naturtro laminatgulve fra Tarkett kombinerer praktik og æstetik, og er med deres udtryk som skræddersyet til de mange fine boliger, der findes på Østerbro. Gulvproducenten Tarkett, der har mere end 130 års historie inden for fremstilling af gulve i bag sig, har valgt

”Vores nye laminatgulvdesigns kan benyttes i de fleste af hjemmets rum og passer til mange forskellige stilarter. Kollektionerne rummer alt fra det lyse sildebensgulv og marmorlooket til de mørkere stenmønstre, der hver især kan være med til at skabe præcist det udtryk, man er på jagt efter i boligindretningen,” siger marketingchef Maria Hvedstrup fra Tarkett.

Fantastisk gulvmateriale Laminat er et fantastisk gulvmateriale til dit hjem. Det er holdbart, modstandsdygtigt overfor ridser og især velegnet til familier med hunde og børn. Samtidigt er det nemt at gøre rent. Med nutidens designteknik får man ikke kun et utrolig robust gulv, men også et pænt gulv i mange stilarter, uden at det koster for meget. Gulvenes matte overflade, kombineret med en naturlig træstruktur, giver følelsen af ægte træplanker, fortæller Maria Hvedstrup: ”Nogle af vores nye

designs findes også i flotte 2-meters planker i Long Boards-kollektionen, der giver et særligt eksklusivt udtryk til rummet. Gulvene består af 80 procent træ og er dermed så tæt på ægte trægulve, som man kan komme, når vi taler om laminatgulve. Kollektionen SoundLogic, som flere af de nye designs hører under, er derudover det mest støjsvage laminatgulv på grund af gulvets indbyggede lyddæmpende bagside. I serien findes blandt andet et mønster, der giver en fornemmelse af et ægte fyrretræsgulv, som dog er væsentligt mere holdbart end det traditionelle trægulv,” påpeger hun.

Kan kombineres med gulvvarme En anden kollektion i rækken af laminatgulve er Lamin’Art, der findes i både marmor-, granit- og klassiske sildebensmønstre. Laminatgulvene er antistatiske og kan uden problem kombineres med gulvvarme. Gulvene er lette at installere, da dette gøres med et limfrit kliksystem og med fordel kan lægges ovenpå allerede eksisterende gulve, så længe disse er faste og plane. Samtlige gulve er PEFC-certificerede for miljøvenlig og ressourceeffektiv skovbrug.

TARKETT Kongelysvej 2 2640 Hedehusene www.tarkett.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 43


Vidste du at... Resecond er verdens første fysiske byttebutik, hvor kvinder kan bytte kjoler med hinanden på abonnementsbasis. Konceptet er meget enkel: I stedet for at købe nyt, kommer man med de kjoler, som man aldrig får brugt igen - og bytter dem til andre smukke kjoler, som ellers også ville blive glemt. Resecond åbner 1. marts kl. 10. Herefter kan man for 199 kr. om måneden plus sit eget bidrag af byttekjoler blive medlem af et fælles skab og bytte kjoler lige så ofte man vil. Hvis man ønsker at beholde en tilbyttet kjole, gør man bare det. Man kan også møde op til Info-aften i Resecond den 20. februar kl 17-19

ET FÆLLES SKAB I KØBENHAVN

Resecond / Jagtvej 7 / 2200 Købehavn N www.resecond.com /Tlf. 26140875

Østerbros to biblioteker er med

når Københavns biblioteker for 2. år i træk holder børnelitteraturfestivalen Vi elsker bøger. Her på Østerbro vil du komme i godt selskab med Rasmus Klump og hans venner. Krav ind i den hyggelige læsehule eller tag på sejltur i skibet Mary – alt i mens du går på opdagelse i Rasmus Klumps historier om at opleve verden sammen. Derudover vil der være miniReadathon, forfatterforedrag for børn, workshops for engelsktalende familier og alt muligt andet godt. Tjek Østerbro biblioteks og Øbro Jagtvej biblioteks facebooksider for mere information.

Du kan finde al information om hele festivalen i København på www.bibliotek.dk

Dansk Motorsport Award 22. februar 2020

Der bliver fart over feltet når de største personligheden inden for dansk motorsport skal fejres med prisuddeling,fest og farver den 22. februar 2020. Med Docken som ramme vil prisshowet hylde de kæmpetalenter som vore lille land har biddraget med til den internationale motorsportscene. Foruden de mange priser, højt humør og ternede flag, vil aftenens vært Felix Smith underholde aftenens gæster.

Billetterne købes på www.billetto.dk · www.facebook.com/events/302953973973489/

44 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


700KVM SHOWROOM KOM OG TEST UDSTYRET!

PROFESSIONELT HJEMMETRÆNINGSUDSTYR

Frederikssundsvej 316 • 2700 Brønshøj • +45 38 28 10 80 • bh@fitshop.dk

Mit Østerbro / 45

fitshop.dk


Pr. flaske

89,95 Spar 50,Normalpris 139,95

Domäne Wachau Grüner Veltliner Federspiel Classic Domäne Wachau anses for at være en af Østrig’s allerbedste vinhuse. Vinen fremstår med en lys strågul farve og en duft af hvid peber, Granny Smith æble og stikkelsbær. Medium fylde samt frisk syre og frugt. Et lidt krydret eftersmag.

Pr. flaske

169,95 Spar 100,Normalpris 269,95

Montecastro Ribera del Duero Denne fantastiske vin er lavet udelukkende på Tinto Fino druer fra 5 særligt udvalgte marker. Montecastro er en elegant og kraftfuld vin, der byder på alle de kvaliteter, man forventer af en stor vin fra Ribera del Duero. Fylde, krop, blødhed, balance, elegance og karakter.

Pr. flaske

89,95 Spar 50,Normalpris 139,95

Domäne Wachau Riesling Federspiel Classic Vinen har en lys, strågul farve. Noter af delikate stenfrugter, lime, friske urter og hint af passionsfrugt. Smagen har frugtige aromaer og en elegant struktur. Den friske syre giver en perfekt balance mellem frugt og dybden af aromaer.

2 flasker

110,- Spar 29,90 Normalpris 69,95

Nos Racines Sauvignon Blanc Pays DOC

2 flasker

Denne Sydfranske hvidvin har en frugtig bouqet. Smagen er sprød og forfriskende, som afbalanceres fint med frugtsyre og mineralske strejf, afsluttende med frisk, lang eftersmag.

Mezzacorona TR (Teroldego)

46 / Mit Østerbro

180,- Spar 99,Normalpris 139,95

Dette er den mest kendte rødvin fra Trentino, hvilket også er grunden til at den kaldes for ”Trentinos kongelige vin”. Vinen lagres mindst 24 måneder. De første 12 måneder foregår på egetræsfade og herefter på flaske. Bouqueten er kompleks, karakteristisk, behagelige frisk frugt, blommer og solbær. Smagen er kraftig, velafbalanceret med god syre.

Der tages forebehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer

Pr. flaske

180,- Spar 99,90 Normalpris 139,95

Mezzacorona PG Mezzacorona PG er lavet på druen Pinot Grigio fra Trentino i nord Italien. Vinen har en lysegul farve med en kompleks duft af gode, modne frugter med et strejf af eg. Smagen er velafbalanceret, harmonisk og elegant.


Pr. flaske

119,95 Spar 50,Normalpris 169,95

Tenuta Santa Maria Bertani Valpolicella Classic Superiore Lavet på en blend af de 3 druer, Rondinella, Corvinone og Corvina. Vinen lagres på traditionelle egetræsfade i minimum 14 måneder hvorefter den fyldes på flaske. Den har en rubinrød farve, intense aromaer af kirsebær, blåbær, kanel, peber og lakrids. Smagen er varm og blød med velstrukturerede og balancerede tanniner med en lækker syre, en lang finish og frugtige toner.

Pr. flaske

79,95 Spar 50,00 Normalpris 119,95

Bottega Petalo Moscato Spumante Denne søde Prosecco er produceret på Moscato-druen fra bakker i det italienske Veneto. Det er et område med masser af roser, der bringer en sød og dejlig duft til vinmarkerne, som ligeledes sætter sit præg på Bottega Petalo Moscato. Den mousserende vin har nemlig et strejf af roser, der leder tankerne hen på de smukke rosenblade.

Pr. flaske

399,95 Spar 200,Normalpris 599,95

Tenuta Santa Maria Bertani Amarone Classico della Valpolicella Laves efter traditionel Appassimento metode, en naturlig tørringsproces af Corvina, Rondinella og Corvinone druerne. Vinen har en rubinrød farve. I næsen giver aromaer af konserverede kirsebær, krydderier og tørrede rosenblade både kompleksitet og elegance. Smagen har en god varme og er velstruktureret med en høj alkoholprocent, som balanceres af bløde tanniner, elegant syre og friskhed.

Pr. flaske

199,95 Spar 100,00 Normalpris 299,95

Tenuta Santa Maria Bertani Ripasso Valpolicella Ripasso-stilen fremviser udtrykkene fra Corvina, Rondinella og Corvinone-druerne, samt områdets terroir, på bedste vis. Vinen minder om Amaronen i dens farve. I næsen er der hint af kirsebær, blåbær, lakrids og underliggende aromaer fra kanel og peber. Smagen er blød, varm og velstruktureret med afrundet tannin og en afbalanceret syre. En lang finish med frugtige noter.

Pr flaske

99,95 Spar 50Normalpris 149,95

Tenuta Santa Maria Bertani Pragal Igt Verona Et frugtig, krydret blend af Corvina, Merlot og Syrah giver en introduktion til regionens smagsoplevelser. Vinen har en let elegance og en fuldmoden struktur. Druerne høstes fra tætbeplantede vinmarker med lavt udbytte og vinificeres med både friske og delvist tørrede druer. Lageres på egetræsfade i de historiske kældre under Arbizzano di Negrar. Vinen er varm, rund og blød med tanninen i god balance med struktur og vedholdenhed.

Der tages forebehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer

Mit Østerbro / 47


2 flasker

110,- Spar 49,90 Normalpris 79,95

Protea Rosé

Pr. flaske

99,95 Spar 30,-

En dejlig tør sydafrikansk rosévin – både til terrassen, men også til lette retter og skaldyr. Druer: 59% Mourvedre, 22% Cinsaut, 19% Shiraz

Normalpris 129,95

Gin MG 70 cl. En velsmagende, aromatisk og delikat gin med perfekt balance mellem alkohol og blødhed, rundhed og elegance.

Pr. flaske

99,95 Spar 30,Normalpris 129,95

Gin MG Rosa 70 cl. Fremstilles af den klassiske Gin MG, som tilføjes en sirup af friske jordbær. MG Rosa er en aromatisk og frisk jordbærgin fra MG Destilerías, som giver en smag af sommer i enhver G&T.

4 pack

99,95 Spar 20,Normalpris 119,95 Pr. flaske

399,95 Spar 169,-

Normalpris 568,95

Le Tribute Gin 70 cl. Le Tribute Gin har noter af lime, appelsinskal, citronskal, enebær, kumquat og citrongræs, hvilket gør den til en unik og behagelig oplevelse. Den er frisk, men tør nok. Alt i alt en utrolig stilren og imødekommende gin, som smager af sommer og sol.

48 / Mit Østerbro

Le Tribute tonic 4x20 cl. Le Tribute Tonic er lavet på kinin fra Loja i Ecuador, hvor brugen af kinin blev opdaget for over 400 år siden. Den har de samme friske citrusnoter, som indgår i Le Tribute Gin. Le Tribute Tonic er mild og elegant i smagen og passer perfekt til Le Tribute Gin.

2 flasker

110,- Spar 29,90 Normalpris 69,95

Les Combes Mézières Les Combes Rosé kommer fra Costiéres de Nîmes i det sydlige Frankrig. Vinen fremstår i en forførende klar rød farve med smukke abrikosfarvede antydninger. Smagen er flot smidig og elegant. Alt i alt en perfekt afbalanceret dejlig rosévin.

Der tages forebehold for prisændringer, tastefejl og udsolgte varer


Kultur og underholdning

6 tips til børnene - fra BØRN I BYEN

Fastelavn i Fælledparken

Foto: Rasmus Cornelius

Hop i årets bedste fastelavnskostume, og vær med, når Østerbro Lokaludvalg inviterer til hyggelig fastelavnsfest i Fælledparken. Der skal selvfølgelig slås katten af tønden, kåres kattekonger og kattedronninger, drikkes varm kakao og spises fastelavnsboller i lange baner. Det er helt gratis at deltage, og alle Østerbros børn og deres voksne er mere end velkomne til en formiddag fyldt med slik eller ballade! bornibyen.dk/koebenhavn events/fastelavn-i-faelledparken-1 Den 23. februar kl. 10-12 Krydset Serrildsvej/Borgmester Jensens Vej

Vinterferie på SMK

bornibyen.dk/koebenhavn/events/vinterferie-paa-smk Alle åbningsdage til og med 23. februar – Sølvgade 48-50

Foto: Copenhagen Light Festival

Copenhagen Light Festival

50 / Mit Østerbro

I februar måned lyser Copenhagen Light Festival byen op med en lang række kreative lysinstallationer. Østerbro er selvfølgelig ingen undtagelse, og på Trianglen finder I værket The Live Drawing Project, hvor publikum tegner små tegninger på deres smartphones, som så kommer til live i den store lysinstallation. Børn og voksne vil kunne se deres tegninger bevæge sig, skifte farve og interagere med andre gennem tegningens universelle sprog. bornibyen.dk/koebenhavn/events/copenhagen-light-festival-2020 Alle dage frem til den 23. februar – Trianglen

Foto: Statens Museum for Kunst

Vinterferien på SMK står i Anna Anchers tegn! Både i Skulpturgaden og i Børnenes værksted kan I slippe kreativiteten løs, når der skal formes ler, laves papirklip, tegnes og males i Skagensmalerens ånd. Huskunstnerne står klar med en hjælpende hånd eller en god idé. Kommer I forbi søndag den 23. februar, kan I slå katten af tønden kl. 11:30 og besøge Børnenes Værksted, som selvfølgelig har fastelavnstema i dagens anledning.


Kultur og underholdning

Foto: Zoologisk Museum

Vinterferie på Zoologisk Museum Kig forbi Zoologisk Museum i vinterferien, hvor der er seje rekorder for alle pengene! Find ud af, hvem der er højest, har flest ben og meget mere, gå på rekordjagt blandt museets mange dyr, der hver især holder en eller anden rekord, eller deltag i den store rekordquiz i Evolutionshallen. I kan også få lov til at røre nogle af de mest imponerende dyr, mens I bliver klogere på, hvad det er der gør dem til noget helt særligt. bornibyen.dk/koebenhavn events/vinterferie-paa-zoologisk-museum-1 Den 8.-16. februar kl. 10-16 – Universitetsparken 15

Barselsbanko i Little House Er du på barsel på Østerbro, bør du og din baby prøve en gang barselsbanko i Little House. Der er lagt op til en hyggelig formiddag med gevinster til de heldige og lækre goodiebags til alle. Barselsbanko startede i december 2019, og var så stor en succes, at det nu fortsætter i det nye år – men det er om at være hurtig, for arrangementet er populært blandt nybagte forældre, og bliver lynhurtigt udsolgt!

Foto: Shutterstock

bornibyen.dk/koebenhavn/events/barselsbanko Den 26. februar kl. 10-12 – Viborggade 70B

Ny åbning: H.U.G bageri

Foto: H.U.G bageri

Østerbros nye glutenfri bageri er åbnet på Øster Farimagsgade! Hos H.U.G bageri finder I et eksklusivt udvalg af glutenfrit bagværk, samt bagerklassikere som kanelsnegle og hindbærsnitter i glutenfri og veganske varianter, som både børn og voksne kan køre ind med god samvittighed. Bageriet har desuden en hjemmeside, hvor I finder et hav af lækre online opskrifter, bøger og workshops, så I selv kan kaste jer ud i bagekunsten derhjemme! bornibyen.dk/koebenhavn/places/h-u-g-bageri Ons-fre 10-18, lør 10-16 - Øster Farimagsgade 20

Bliv inspireret på bornibyen.dk/ koebenhavn

BØRN I BYEN er Danmarks største online guide til børnefamilier. Vi samler de allerbedste oplevelser og aktiviteter i byen, og gør det både nemmere og sjovere for børnefamilier at

lave noget sammen. Bag Børn i byen står Caroline Meldgaard, der stiftede virksomheden tilbage i 2008. I dag har sitet 125.000 unikke brugere om måneden. Foto: Alberte Cornelius Mit Østerbro / 51


Kultur og underholdning

Jamen du godeste!

Er det allerede… Fastelavn! Det er tid til at klæde ungerne ud i sjove, skøre eller søde kostumer. Og uanset om de er købt eller hjemmelavede, er det bare med at komme ud og slå katten af tønden. Gerne med en god, gammeldags fastelavnsbolle som afslutning på festlighederne.

så bankede på, til bunden faldt ud, og katten løb væk. I dag lyder det som det rene dyreplageri, men dengang sås sorte katte som et symbol på det onde, på djævlen, og dette var fortidens forsøg på at fordrive det onde.

Foto: Pixabay

Og vinderen er … Nøjagtig som i dag, var det også dengang, netop det slag der fik bunden til at gå ud af tønden, der afgjorde hvem der blev kattekonge. Hvor kattekongen i dag hyldes med en skinnende papkrone, blev kattekongen dengang fritaget for at betale et helt års skat. Så der var i den grad noget at kæmpe om!

Af: Rikke Kokholm - Mit Østerbro

D

en 23. februar er det atter fastelavn. En dag mange børn ser frem til – men indtil omkring 1900 var fastelavn rent faktisk en katolsk højtid. Hvor det i dag fortrinsvis er børnene der klæder sig ud, var det dengang de voksne, der klædte sig ud og festede i dagevis for at fejre fastens begyndelse. Naturligvis med rigeligt med både mad og drikke, for lige efter fastelavn skulle man nemlig faste. Og det helt til påske! En tønde fuld af … kat? Dengang var konkurrencer en fast del af fastelavn, og mange foregik til hest. Det gjaldt også kampen om at ”slå katten af tønden”, men i modsætning til i dag, var tønden ikke fyldt med søde sager. Fra 1536 og frem til slutningen af 1800-tallet, smed man nemlig en levende sort kat i fastelavnstønden, som man

52 / Mit Østerbro

4 dages fest inden 40 dages faste Mange tror, at fastelavn blot er den ene dag, hvor man slår katten af tønden og går fra dør til dør og synger ”Fastelavn er mit navn...”. Men i virkeligheden strækker den sig over fire dage, der tæller fastelavnssøndag, fastelavnsmandag, hvide tirsdag og askeonsdag. Både fastelavnssøndag og fastelavnsmandag var de sidste dage, hvor man førhen måtte spise kød, så det blev naturligvis indtaget i store mængder. Hvide tirsdag var derimod en slags overgangsdag, hvor man spise hvide boller – og det er netop herfra, at fastelavnsbollerne stammer! Boller op og boller ned… Der er dog langtfra den fastelavnbolle, man spiste dengang, til den flødeskumsfyldte glasurvariant, vi nyder i dag. Hvor den tids fastelavnsbole var en ret beskeden hvedebolle, findes der i dag et væld af varianter med både fyld og pynt på toppen. Der er både de imponerende wienerbrødsudgaver med masser af flødeskum og creme – og så er der de søde gærboller, som minder mest om fortidens fastelavnsbolle. Vi har fundet en god opskrift på sidstnævnte, som absolut er værd at prøve!


Kultur og underholdning

Mormors fastelavnsboller DEJ: ●

50 g smør

½ dl mælk

15 g gær

1 æg

200 g hvedemel

25 g rørsukker

1/ tsk. 4

½ tsk. kardemomme

salt

REMONCE: 50 g blødt smør

50 g rørsukker

50 g marcipan

● 1 sammenpisket

æg t il pensling

Foto: Rikke Kokholm

Smelt smørret i en gryde. Hæld smør og mælk i en skål og rør gæren ud heri. Rør ægget i og tilsæt derefter mel, sukker, salt og kardemomme. Ælt dejen, til den bliver smidig. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den er meget klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 ½ time, og vend den ud på et meldrysset bord. Rul dejen til et rektangel på ca. 38x22 cm og skær den ud i 8 firkanter.

Pensl fastelavnsbollerne med æg og bag dem 12-15 minutter ved 200 grader. Lad dem afkøle let og pynt med glasur.

Foto: Flickr. Johnny Wozniak

Bland smør, marcipan og sukker godt sammen til remonce, og kom 1 spsk. på hver firkant, pensl kanterne med æg og saml dejen om fyldet. Klem sammenføjningerne godt sammen, så remoncen ikke løber ud. Sæt bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve en time.

Mit Østerbro / 53


Kultur og underholdning

Vintercharme på Østerbro og i Nordhavn Vi er glade for og stolte

BUVETTE

over at få lov at kaste lidt mere lys på endnu flere skønne lokale steder her i Mit Østerbro. Hele København er vores legeplads, og vi ser frem til at dele en masse fede oplevelser og skønne steder med jer. København på denne tid af året kan være grå og trist. Vi går heldigvis lysere tider i møde, og indtil da, lad os nyde de ting, som gør vinteren speciel og hyggelig i Danmark. Her er vores forslag til

Vores næste stop er en lokal perle på Viborggade - VICTORIA’S. Her er skabt et så hyggeligt og varmt univers, at man ikke kan andet end at overgive sig til det. Fudge, der smelter på tungen, træpuslespil, uldne plaider, velduftende sæber og håndcremer i bedste kvalitet. Her er også lagt stor vægt på forkælelse til mændene med bl.a. aftershave, cologne, cashmere sokker og andre lækkerier. Den lille butik er simpelthen et orgie af charme, varme og intimitet – lige så vel som servicen.

en kold februardag på Østerbro og Nordhavn.

AURELIA

City Hearts Pernille og Marie www.cityhearts.dk

Find de lokale perler og bliv opdateret på byens events med vores app City Hearts

54 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Selvom det er koldt, kan garderoben godt sætte kulør på hverdagen. Hos N24 finder du et håndplukket udvalg af smukke styles. Det er nemt at finde et allround outfit med et par af de lækre klassiske støvler og de smukke kjoler – fungerer perfekt både til hverdag og fest. Kunsten her er at kunne begrænse sig, for der er virkelig mange dejlige farver og priserne er gode.

Forkæl dig selv med mad hos BUVETTE I NORDHAVN, der ligger perfekt placeret således, at man kan nyde den smukke udsigt over vandet. Og hvorfor ikke gøre som os og vælge en klassiker: cæsarsalat eller fish n’chips, som er enkel og suveræn. Husk at prøve en af deres rabarber- eller hyldeblomstlemonader med brus. Stemningen er intim, og indretningen er gennemført – der er kælet for detaljerne. Vi elsker, at de på menukortets sidste side giver mulighed for, at man som gæst kan skrive en anbefaling til den næste gæst – sød og sjov idé.

VICTORIA’S En café, du må besøge, er AURELIA. Her kan du få kaffe at varme dig på, muffins og intim lokal stemning. Ejeren Katja kender stor set alle, der træder ind ad døren til den lille oase. Passionen for gæsterne er lige så stor, som det, der er lagt i indretningen og ja, det smukke mintgrønne tapet med de fine gulddetaljer. Derudover er det, dét eneste sted, vi har oplevet at få glimmer i cacaoen og ikke mindst på de små nuttede kager – og ja, det smager altså bare bedre med lidt glimmer i hverdagen.

N24


K

E C N E R R U K N O

VIND

2 billetter Hvor mange af de kendte dansere fra Vild med dans på Tv2 medvirker i Østre Gasværk Teaters forestilling VILD MED DANS – THE MUSICAL. Premiere den 22. februar. SPØRGSMÅL:

2, 3 eller 4? Send dit SVAR til: konkurrence@mitoesterbro.dk Husk navn og telefonnummer. Vinderen får direkte besked

Mit Østerbro / 55


Kultur og underholdning

CHRISTEL LUND RUSSELL

Mine Østerbro favoritter Sidegadebutikkerne – dér hvor det særlige er, og hvor ildsjælene bor...

For 3 år siden åbnede jeg butikken Sidegadenkbh, hvor jeg blander vintage interiør med udvalgt design, og masser af planter. Jeg handler ind i hele Europa, jagter altid det gode fund og elsker at dele begejstringen, med mine kunder - det er jo det skæve, der giver et hjem personlighed. Sidegaderne på Østerbro emmer af kreativitet, her er det ikke kun muligt at finde spændende butikker men også opleve levende værksteder, hvor keramik, kunst, smykker og smukke møbler bliver til.

Ydre Ø Ydre Ø er et æstetisk og behovskabende desigstudio beliggende i smukke, lyse lokaler på Nygårdsvej. Indehaveren Mette håndplukker selv de farverige og finurlige ting som unika keramik, kunst, håndflettede kurve, tasker, puder og funky accessories. Alt er nøje udvalgt og smukt stillet op, man fanges ikke mindst af de fine smykker, der er Mettes egen kollektion ’BY THIIM’ - designet og håndlavet i butikkens værksted. Kig forbi og mød Mette og Mathilde, der gerne fortæller produkternes historie, her kan man altid finde en gave – gerne til sig selv. Ydre Ø / Nygårdsvej 52 / 2100 København Ø @ydre_oe / www.ydreoe.dk @bythiim / www.bythiim.dk

The Corner Gallery Jeg er kæmpe fan af kunstneren André Lundquist: Den svævende streg, de poetiske farver og de mange lag, der langsomt åbner sig for dine øjne og giver maleriet nye betydninger. André er internationalt anerkendt, har udstillet over det meste af verden og bliver solgt i gallerier i bla. Norge, Belgien, Italien og Frankrig. Han har opholdt sig i udlandet og været en del af værkstedet Cirkeline, meeen, lige henne i Randersgade har han åbnet sit eget galleri og atelier, og du kan gå lige ind fra gaden og se hans smukke værker, få et glimt af processen og møde ham selv. Kig forbi, det er en inspirerende oplevelse, og det er svært at gå uden at have erhvervet sig et af de ni print eller kunstnerbogen, imens man drømmer om en original. André er medlem af BKF - Billedkunstnernes forbund. The Corner Gallery / Randersgade 37 2100 / København Ø @lundquist72 / www.andrelundquist.wordpress.com

56 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Indretningshuset Refurn Steffen og Mike er gamle venner og besluttede at tage møbelpolstreuddannelsen sammen, med den vision at skabe en anderledes butik, hvor ikke kun møblet, men også tapeter, tæpper, gardiner og boligtilberhør skaber en helhed. De har vundet medaljer, fået legater og håndtryk fra Dronningen lavet opgaver for d’Angleterre og Royal Arena, men har altid kunden i fokus, uanset om opgaven er stor eller lille. Kig ind og se deres spændende univers, fyldt med kvalitetsstoffer og tapeter fra bla. Kvadrat, William Morris, Cole & Son, Jean Paul Gaultier etc., og vær sikker på, at de følger med i de nyeste trends - uanset om du skal have en pyntepude eller have indrettet et helt hjem. Håndværket taler for sig selv ... Indretningshuset Refurn / Viborggade 14 / 2100 København Ø Laugesmestre i Sadelmager- og tapetserlauget i København @indretningshuset¬_refurn / www.re-furn.dk

WAUW design

Sussi åbnede sit studio i 2006 efter at have færdiggjort sin master på The Royal danish Acadamy of fine Arts. Det er både et værksted og en butik og man fornemmer straks hendes passion for leret og glasurerne, hele den ene væg er dækket af prøver, man kan se det rå ler og ovnen og de smukke resultater sirligt opstillet på hylderne. Sussi er nok mest kendt for sin Crystal serie, smukke vaser med blank glasur, der mødes på midten som vand og land og det sydfynske landskab hun altid har været inspireret af. Hendes nye serie Sustainable er lavet af overskydende porcelæn og glasurrester, ikke to er ens og intet bliver tilovers. Kig forbi denne smukke oase i Willemoesgade, og få en fornemmelse af hvordan kunsthåndværk bliver til.

WAUW design / Willemoesgade 13 / 2100 København Ø / @wauwdesign / www.wauw-design.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 57

Kultur og underholdning

CHRISTEL LUND RUSSELL FAVORITTER


Docken arrangerer koncerter i Skandinavien, med særligt fokus på internationale bands. Konceptet er koncerter med artister med et godt bagkatalog og høj kvalitet – og gerne med udgangspunkt i 70erne, 80erne og 90erne.

29. marts 2020

16. oktober 2020

ELO perf. by Phil Bates Sweet og Slade Dobbeltkoncert

26. oktober 2020

Suzi Quatro

31. oktober 2020

Alphaville

17. oktober 2020

Gilbert O’Sullivan

29. oktober 2020

30. oktober 2020

feat. Liz Mitchell

med Bob Geldof

Boney M

01. november 2020

Albert Hammond

Boomtown Rats

25. november 2020

Bonnie Tyler

www.cityconcerts.dk • info@cityconcerts.dk • Tlf.: 70 27 59 89 www.facebook.com/DockenConcerts


OPLEV MERE Bestil en pakkerejse med Emirates Holidays

Emirates Holidays tilbyder pakkerejser til blandt andet Dubai, Det Indiske Ocean og Asien, inklusiv fly med Emirates og hotel. Alle vores pakkerejser dækkes af rejsegaranti. Ring til en af vores rejsekonsulenter på 43 31 06 48 eller besøg vores hjemmeside www.emiratesholidays.com for at bestille.


Rejser på farten Tekst og foto: GrønRejs

G

rønRejs er opstået med ønsket om skabe et ”grønt” rejsebureau, hvor det er nemt og bekvemt for flere at vælge togrejsen, som deres næste ferieform. Jakob blev for et par år siden ramt af, hvad der populært bliver kaldt ”flyskam”. Som den enkeltdel der udleder mest CO2, ønskede Jakob at fravælge flyrejsen så ofte som muligt, sådan at toget altid skulle være det naturlige valg for hans rejse rundt i Europa. Da han gik i gang med at undersøge mulighederne for sine kommende rejser, stødte han dog ind i en jungle af booking-planlægning ift. nattog, pladsbilletter, etc. Så idéen tog form om at lave et rejseselskab med pakkerejser, hvor der blev sørget for alle tog- og pladsbilletter samt indkvartering efter folks ønsker. Jakob tog fat i sin ven og rejsemakker Lau for at høre, hvad han syntes om idéen, og begejstringen var til at føle på, og der var pludselig ikke langt fra idé til handling. Med mange gode togrejseminder, blev der på ny fundet en næsten umættelig nysgerrighed for at forstå det europæiske jernbanenet og finde løsningen til at tilbyde fantastiske togrejser til danskere. Ønsket om at være Danmarks grønne togrejsebureau syntes kærkomment i en tid, hvor klimaforandringer er på alles læber. Men udover klimaforandringer slår GrønRejs et slag for selve togrejsen. I et samfund hvor mange aspekter kun skal gå hurtigere og hurtigere, er togrejsen en rejseform, der kan bidrage med en langsomhed – en langsomhed, der fordrer nærvær med de medrejsende, en mere ”kropslig” fornemmelse af rejsen, hvor man ser landskabet bevæge sig og skifte ude foran vinduet.

60 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

REJS GRØNT GrønRejs lægger dermed vægt på, at rejsen i virkeligheden begynder idet man stiger ombord på toget, og de fokuserer på togrejserne, der har gode forbindelse og smukke udsigter, og dertil finde ud af, hvordan oplevelsen for de rejsende bliver så god som mulig. Det er eksempelvis at tilbyde ørepropper med på nattoget, sørge for god skiftetid i rejseplanen og informere om spændende oplevelser på destinationerne. Det nye grønne togrejsebureau har også lagt vægt på en alsidighed i sine rejser, både sommer og vinter, både nord og syd: Nordpå til forskellige destinationer i Sverige og Norge, og sydpå til Alperne, Italien og Kroatien. Så du kan finde nordlysture eller skiferier, kroatiske kystbyer eller italiensk charme.


Rejser på farten

”Den 1. december 2019 var vi endelig klar til at lancere Danmarks nye grønne togrejsebureau og vi gik dermed i luften med første udgave af vores hjemmeside, www.groenrejs.dk, hvor vi tilbyder pakkerejser med tog til Europas skønneste destinationer. Vi gør det nemt for folk at købe en togrejse som passer til deres ønsker og som inkluderer alle rejsens billetter, rejseplan, forslag til oplevelser, indkvartering m.m. Vi tilbyder desuden at skræddersy folks drømmerejse med tog og vi arrangerer også togrejser for virksomheder, foreninger og skoler.”

Se mere på www.groenrejs.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 61


ibelt

mt og fleks e n – R E S L E R ALLE STØR VAREVOGNE I

SMARTIFART VAN Plads til 2 personer Automatgear

SMÅ/MELLEM VAREVOGNE Plads til 3 personer. Rumfang 4,5-7 m3

Citroën Cactus Renault Scenic 349 kr.

Peugot Boxer Mercedes Vito 495 kr.

SMART BILLEJE

70 555 101

STORE VAREVOGNE Plads til 3 personer. Rumfang ca. 11 m3. Kan føres med alm. kørekort. Anhængertræk til 2500 kg.

Mercedes Sprinter Renault Master 649 kr.

INKL. 100 FRI KILOMETER

INKL. KASKO & ANSVARSFORSIKRING

BOOK ONLINE PÅ SMARTIFART.DK - 70 555 101 62 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


OPLEV AMERIKA KØR-SELV FERIE TIL SOMMER

#Yosemite National Park

DET BEDSTE AF VESTEN

22 dage inkl. fly, hotel & billeje Rejs fx juni eller august 2020

FR A

Pris pr. person ved 2 voksen og 2 børn.

12.095,-

Kontakt USA Rejser på tlf. 33 13 15 30 eller læs mere på www.usarejser.dk Specialist på kør-selv rejser til USA, Canada og Caribien 63 / Mit Østerbro

Mit Østerbro / 63


Rejser på farten

Jacob Jørgensen:

REJSENØRDENS

personlige rejsetips Foto og tekst RejsRejsRejs.dk

I

værksætter og rejseekspert Jacob Gowland Jørgensen er en munter rejsenørd, der har rejst i snart 100 lande fra Rwanda til Rumænien og Samoa til Samsø. Jacob er stifter af Danmarks største online rejsemagasin RejsRejsRejs. Udover det har han været bestyrelsesmedlem i De Berejstes Klub og har omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver og forfatter. Og naturligvis vigtigst af alt: som rejsende.

“Hvad er din relation til Østerbro?” ”Min far er fra Østerbro, og jeg har selv boet der en stor af mit barndomsliv. 10 år faktisk. Jeg har boet tre forskellige steder på Østerbro: På Hjortøgade, Reersøgade og Langesund. Jeg kan huske, at Svanemøllehavnen var et af mine yndlingssteder; helt ude ved vandet, tæt på naturen og tæt på byen. Jeg har også altid holdt af Bopa Plads, som stadig er et superhyggeligt område.

”Hvorfor rejser du?” ”Det spørgsmål dukker regelmæssigt op, og der er et hav af gode grunde op til, at jeg skal afsted til Mols og Mozambique, og det kan kun for langsomt! Naturen, menneskene, byerne – det hele venter. Nå ja, og så varmen.

Jeg er ’momentan klimaflygtning’ og bryder den danske vinter op i flere dele. Jeg plejer at sige, at jeg ikke er født til dette klima, mens jeg finder min sommer-uldtrøje frem. Det korte svar er, at jeg er et nysgerrigt menneske.” Jacobs nysgerrighed tvinger ham ud i forskellige rejseformer. Han nyder alt fra bilferie i Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius til mere ud-af-boksen-rejser a la solotur til Etiopiens højland, road trip til nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Landeekspert på Argentina Jacob læste for nogle år tilbage bogen ’Direktøs’, hvor den berejste forfatter Ida Tin bruger udtrykket ”at træne sin modighedsmuskel”. Hendes udtryk satte sig fast, og heldigvis er Jacob selv udstyret med en god portion handlekraft. Han mener, at kombinationen af nysgerrighed og handlekraft har gjort, at han har rejst mere end gennemsnittet. Jacob må siges at være noget af en Argentina-ekspert. Han har besøgt landet ti gange de seneste ti år – som regel med familien. Hans datter var kun 3 uger gammel, da hun havde rejsedebut. Jacob bobler næsten over med oplagte rejsemål i Argentina, og han mener, at landet er det perfekte rejseland. Jacob har tilbragt mere end et år sammenlagt på at rejse igennem de mange provinser i Argentina fra pingvinernes land i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord. Han har boet i den livlige hovedstad Buenos Aires, som også får rosende omtale med på vejen.

Jacob citerer rapperen Per Vers for at have sagt

noget af det mest begavede om rejselyst og nysgerrighed på verden: ”Jeg forstod først, hvad Einstein mente med, at alt var relativt, da jeg havde været uden for Danmark. Som barn udvider vores verden sig fra mors skød til hjemmet, til vejen og til byen, man bor i.

Vores opgave er at fortsætte udvidelsen og – hvis vi har mulighed for det – at gøre vores egen verden større ved at opleve hele den planet, vi bor på.

64 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


3

Mburucuyá:

Dansk historie i Argentina: En dansk botaniker donerede i 1940’erne sin jord til Argentina, mod at det blev til en nationalpark. Nationalparken har et unikt dyreliv, og du kan besøge den via tre forskellige ruter. Er heldet med dig, kan du møde alt fra kæmpeoddere og flodsvin til kaimaner. Besøg nationalparken i det argentinske efterår og oplev lapachotræet og dets lyserøde skud springe ud.

4 1

Ruta 40: Argentinas svar på Route 66. Argentina er

det ultimative land til et road trip. Her findes en blomstrende bilkultur, hvor selv de fattigste har biler. Du kan køre fra verdens bredeste boulevard i Buenos Aires ud på hovedvejen og 1100 km senere ende i provinsen Catamarca med dens fascinerende ørkenlandskaber. Et af de smukkeste – og varmeste – steder, hvor Jacob har sin personlige varmerekord på 42 tørre grader i skyggen juleaften.

2

Vandfaldshimlen Iguazú På listen over verdens syv naturvidundere er det imponerende vandfald Iguazú. Det grænser også op til både Brasilien og Paraguay, og vandfaldene kan blive op til 80 meter høje. Et must, hvis du er i Argentina.

Argentinsk madkultur

Spørger du Jacob, hvor man skal spise i Argentina, er svaret: ”Overalt”. Det er decideret svært at finde dårlig mad, specielt i Buenos Aires. Empanadas, kød og isdesserter er uundgåelige, og så er der en jungle af drikkevarer, hvor udvalget af kvalitetsvine er rigtig stort. ”Det er faktisk svært at finde andet end lokal vin. Men vi drikker jo heller ikke svensk øl i Danmark...”

5

Patagonien og Perito Moreno Patagonien er enorm og uforudsigelig smuk. Midt i Patagonien ligger byen El Calafate, som er indgangen til det, der i Lonely Planets guide til Argentina er på førstepladsen over attraktioner: Gletsjeren Perito Moreno. Hvis du er til store naturoplevelser, skal Patagonien helt sikkert på listen. Udover Jacobs eksotiske ekspertise på Argentina har han også en særlig rejseviden om steder som Østafrika, Malta og de andre lande i Sydamerika. Der er heldigvis også store rejseoplevelser andre steder end i Argentina. For mere info, besøg rejsrejsrejs.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 65

Rejser på farten

JACOBS 5 REJSETIPS TIL ARGENTINA


Ualmindelig smagfuld - ualmindelig dansk INVITER DR. NIELSEN’S BITTER MED TIL BRUNCH Dansk kvalitet og en unik blanding af 8 forskellige urter har i årtier gjort Dr. Nielsen’s Bitter til en kærkommen gæst på alverdens borde - både ude og hjemme.

DRNIELSENSBITTER


PIEMONTE ITALIEN FOR LIVSNYDERE

Tekst og foto: Jesper Remo

H

ører du til typen, der elsker det ægte Italien med alt hvad det indebærer af bølgende landskaber med snorlige vinmarker, fantastisk mad baseret på enkle, men super velsmagende opskrifter, Italiens bedste vine, der får ganen til at løbe i vand og smilet til at brede sig over hele ansigtet, skønne små landsbyer med små ”Piazzaer” som taget ud af en Italiensk film, sjæl, varme, passion, espresso til 1 euro, det mest behagelige klima og stadig med næsten ingen turister? Så lad mig tillade mig at præsentere dig for Italiens største region Piemonte. Som areal dækker den lidt over halvdelen af Danmark. Torino er hovedbyen. Kendt for ikke mindst Fiat fabrikkerne og en fodboldklub ved navn Juventus, hvor mange danske fodboldspillere igennem tiden har spillet. Navnet Piemonte betyder ”for foden af alperne” og den grænser op mod Schweiz og Frankrig.

Nemt & billigt at rejse dertil

Måske verdens bedste vine Vinene fra Piemonte er intet mindre end fantastiske. Klimaet her er perfekt. Kolde og våde vintre (ofte med sne) efterfulgt af et solrigt forår og en lang sommer med kun meget lidt regn og temperaturer, der svinger mellem behagelige 20-32 grader. Om efteråret når der høstes og farverne på vinmarkerne ændres fra grøn til gule/orange/ røde nuanacer kommer tågen ofte snigende. På Italiensk hedder tåge ”Nebbia” og det er herfra at ”kongedruen” Nebbiolo har fået sit navn, eftersom den ofte høstes mens der er tåget. Nebbiolo anvendes bl.a til at producere nogle af verdens dyreste og mest anderkendte vine, nemlig Barolo & Barbaresco. I sommerperioden kan der godt være lidt trængsel ved indgangene til vingårdene, men normalt er det hyggeligt og stille og roligt at tage på vinsmagningstur rundt i området. De mest kendte producenter er Angelo Gaja, Antinori, Rinaldi, Aldo Conterno, men ligesom med restauranterne er kvaliteten generelt meget meget høj. Andre velkendte druer fra Piemonte er rødvinsdruerne Barbera, Dolchetto, Grignolino, Ruché & hvidvinsdruerne Arneis, Chardonnay, Favorita, Sauvignon & Timorasso.

Læs om aktiviteter i Piemonte på næste side PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 67

Det er nemt at komme til Piemonte. SAS og flere af lavprisselskaberne flyver flere gange dagligt til Malpensa lufthavn. Herfra tager det cirka halvanden time at komme ned til den sydlige del af Piemonte. Her finder du det, som af langt de fleste italienere og vin- & mad anmeldere fra hele verden betegnes som det bedste italienske køkken. Intet andet sted i Italien finder du flere Michelin-restauranter end her, men kvaliteten på selv de mindste familieejede

t rattoriaer/osteriaer er fantastisk. Sjældent koster en 3-4 retters menu inkl. 1 god flaske vin mere end kr. 250,- pr. person. Selvom kun meget få kan tale engelsk og der ofte ikke er noget menukort får man altid en helt speciel oplevelse (som faktisk kun italienerne er i stand til at give en).


ITALIEN PÅ ØSTERBRO Men du behøver faktisk slet ikke rejse helt til Piemonte for at opleve det ægte Italien. BEVIAMO PÅ NDR. FRIHAVNSGADE 58 oser nemlig af italiensk sjæl, charme & passion. Der er flere end 150 forskellige vine på glas, hovedparten fra Piemonte. Menukortet er simpelt, men super lækkert og indeholder klassiske antipastier og altid 4 forskellige pastaretter du kan vælge imellem. Stedet er baseret på Jesper Remos drøm om at skabe et lille stykke Italien på Østerbro.

Går du med en drøm at købe/ renovere en smukt beliggende feriebolig i Italien: www.housein-piemonte.com

68 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Profilannonce / Mit Østerbro / 68


AKTIVITETSMULIGHEDER i Piemonte

CYKEL-ENTUSIASTERE Området er meget kuperet og derfor som skabt til cykelentusiaster. Mange kombinerer på den måde en afslappet vin/mad ferie med krævende cykelture. Der er også de senere år kommet For leje rigtig mange fine mountainbike ruter, hvor af feriebolig, man ofte kører mellem vin rækkerne.

se mere på www.in-italia.dk

GOLFELSKERE For golfelskere så er Piemonte nærmest som en drøm. Banerne er utroligt velholdte og mange af dem er utroligt smukt beliggende, green fees er lave, der er næsten ingen på banerne og de fleste har gamle historiske klubhuse med skønne restauranter. For mere info: www. federgolfpiemonte.it

SKIENTUSIASTERE Om vinteren står man på ski i enten Limone Piemonte eller Sauze D’oulx som de største områder. Skønne små hyggelige madsteder, dejligt velpræpererede pister, ingen liftkøer og masser af italiensk charme er kendetegnende for skiløbet. For mere info: www.vialattea.it

KONTAKT JESPER REMO INDEHAVER AF BEVIAMO WINEBAR PROFILANNONCE

NDR. FRIHAVNSGADE 58 · 2100 Ø · WWW.BEVIAMO-WINEBAR.COM

/ Mit Østerbro / 69


UNIKA VASER Fantastiske mundblæste vaser, ikke to er ens. Højden er 33-38 cm hvilket gør dem helt perfekte til den tørrede buket eller forårets smukke grene. Sidegadenkbh / Faksegade 19 2100 København / @Sidegadenkbh https://www.facebook.com/ Sidegadenkbh/

Vinter

SPOTS LUKSUS OLIVENOLIE L’Extraverte er en super sund, frisk og græsagtig ekstra jomfru olivenolie fra den fantastiske gård Sabor d’Oro i Andalusien. Limited edition. Pris 299,-

RING I 18 KARAT Ava ring i 18 ct. rose gold and platinum with white and Cognac diamonds fra 12.000 kr

OLIVIERS & CO Gl. Kongevej 85 1850 Frederiksberg Tlf. 50 40 40 60 www.oliviersogco.dk

www.ruberg.co.uk

BENAMÔR SKØNHEDSPRODUKTER Benamôr har udviklet unikke skønhedsprodukter siden 1925 i Lissabon. Her startede en lille gruppe farmaceuter med at udvikle få unikke, håndlavede og særligt effektive skønhedsprodukter, baseret på naturlige ingredienser, som Portugals sidste dronning, Amélie, bl.a. var udtalt fan af. De er alle pakket i smukt og kunstnerisk art deco emballage for at fuldende den forskønnende oplevelse. www.victorias-netshop.dk / Tlf. 33323740

70 / Mit Østerbro


Find flere opskrifter på www.svanetrading.dk

ØKOLOGISK

Hylde Drøm Varm hyldeblomst med mynte

Vi vil gerne minimere madspildet og håber derfor at du vil være med til at udnytte vores produkter fuldt ud, så intet går til spilde...

Svane Økologisk Hyldeblomst drik

varmes op og hældes op i et glas. Så tager man 2-5 stk. mynteblade trykker dem lidt og putter dem i den varme hyldeblomstdrik. - god hygge!

Sjælevarmer

Smagen af efterår, varmes op og tilsættes derefter rom eller stroh rom efter smag og behag – klar til servering. Undlad rom hvis den ønskes alkohol fri.

Som Te: To Shot Ingefær blandes i en kop kogende vand med lidt frisk citron/ appelsinstykker i. - så enkelt!

Ingefær Shot til dit morgenbord Svanes juicer og safter dækker hele din dag

DK-ØKO-100 EU/ikke-EU-landbrug

Svanes Økologiske sortiment forhandles hos Helsekostbutikker, Helsam, matas, meny og Irma

svanetrading.dk

Mit Østerbro / 71


Smag på Østerbro

10 sider

smag på Østerbro

Foto venligst udlånt af Palæo, Trianglen 72 / Mit Østerbro


ÅRETS SOMMERFEST VED HAVNEFRONTEN Om det er kollegaerne, studenten, vennerne eller familien der skal glædes med et brag af en sommerfest, så står vi klar til at modtage jer med himlen og havet som nærmeste nabo. Med vores rustikke og uformelle omgivelser glæder vi os til at sætte rammerne til jeres fest - kun 10 min. fra Østerport St.

og metro. I sommerperioden vil jeres selskab blive en del af Toldbodens helt specielle sommerfølelse. Vi tilbyder vores faste selskabsmenu med masser af grønt fra Juliangaard. Havnebaren syder af liv og liflige drikke – og vi inviterer jer til at tage del i stemningen.

For mere info: www.toldboden.com - salg@toldboden.com (+45) 69 66 95 65 - Nordre Toldbod 18-24 - 1259 KBH K Mit Østerbro / 73


Smag på Østerbro

UFORMEL STEMNING & LÆKKER MAD RALPHs på Øster Farimagsgade 93 byder på en uformel og hyggelig stemning, hvor alle er velkomne til enten et godt glas vin med et par snacks, dagens ret eller en tre retters menu til de sultne maver.

Ralph Marker

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

P

å det halve år, RALPHs har eksisteret på Øster Farimagsgade, er restauranten blevet rigtig godt modtaget af østerbro’erne. ”Det er superdejligt. Der er mange lokale, som har lagt vejen forbi vores restaurant, og det er vi virkelig glade for og taknemmelige over,” fortæller Ralph Marker, som har lagt navn til og er indehaver af RALPHs sammen med Thomas Hansen. At restauranten bærer hans fornavn, er der en god grund til. Her er der nemlig en både personlig, hyggelig, uformel og god stemning i de dejlige lokaler, præcis som han selv og hans personel er over for stedets gæster.

74 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Her er alle velkommne, uanset om man ønsker at drikke en god kop kaffe, få sig en enkel øl, et glas vin eller en god, stor middag med tre fristende retter. RALPHs har nogle dejligt store vinduer ud til Øster Farimagsgade, så man kan følge med i hverdagslivet på Østerbro, men den har også et suverænt lokale ’oppe bagved’, hvor der fast en gang om ugen frem-


Smag på Østerbro

RALPHs selskabslokale

Kig forbi den hyggelige restaurant for at blive en del af den gode og uformelle stemning og smag på noget af den lækre, varierede mad og de mange fine vine, du vil med garanti ikke fortryde det!

over er fast fællesspisning om onsdagen. Her kan man sidde sammen og dele god hverdagsmad, der har fået et moderne tvist af restaurantens kreative kokke.

at vælge 100 procent økologisk. Men grøntsager og lignende køber vi kun økologisk,” understreger Ralph.

Sidde og spise i ro og mag Lokalet er velegnet som et selskabslokale eller et lokale, hvor man på uformel vis kan sidde sammen som en gruppe, firma, forening, organisation eller lignende og på én og samme tid kan være privat og alligevel følge med i, hvad der sker i køkkenet eller resten af restauranten. ”Man kan sidde deroppe i ro og fred og tale uforstyrret. Lokalet, der kan rumme op til 35 personer, kan indrettes fuldstændigt efter ens behov med både almindelig restaurantopstilling, langborde eller hvad man måtte ønske,” siger Ralph. Restauranten har et koncept med to retter hver dag, som de vælger inden for kategorien fisk, kød eller vegetar til dagspris. Der skiftes hver dag i retterne, og i ugens første dage er udvalget det, man kan kalde ’hverdagsagtigt’, mens der sidst på ugen skrues lidt op for udvalget, som kan bestå af noget lækker fisk, en steak eller et godt stykke kalvekød. ”Vi er for så vidt muligt økologiske i al vores mad, men til tider kan det være umuligt

Forretter et kapitel for sig Forretterne er et kapitel for sig hos RALPHs. Man kan få op til ni forretter, og de forskellige retter er på menukortet i en længere periode. Her kan man blandt andet få røsti med aioli, ibericochips og parmesan eller salchichapølser på svampe og løg m. stærk salsa, på røget chipotlechili, syltet rød peber & friske cherry tomater. ”I hvert fald røstien piller vi ikke af foreløbig, fordi den er så populær blandt vore gæster,” griner Ralph og tilføjer; ”Vi får nogle nye ting i denne tid som blandt andet kammuslinger, og til marts er det tid til stenbiderrogn. Vi forsøger at være sæsonbetonet og har til april eksempelvis hvide asparges på menuen.” Vinudvalget dækker både den kræsne vindrikker med eksklusive flasker i kælderen til det købestærke publikum samt et godt glas vin til 75 kr. eller en god, solid flaske til 345 kr. RALPHs arbejder på at udvide vinkælderen, så der kommer endnu flere specielle vine i udvalget.

RALPHs Øster Farimagsgade 93 · 2100 København · Tlf. 24 22 51 05 · www.ralphs.dk

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 75


Smag på Østerbro

De gør det sunde tilvalg nemmere

I PALÆO på Trianglen 3 bliver der serveret sunde wraps, salater og burgere. Alt er glutenfrit, laktosefrit og uden tilsat stivelse, eller raffineret sukker. For nyligt har de også lanceret en farvestrålende og lækker morgenmads menu, så om du har brug for dit sunde fix morgen, middag, eller aften, går du ikke forgæves i PALÆO.

76 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE

Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

P

ALÆO åbnede første gang dørene tilbage i 2012 i Torvehallerne med en mission om at gøre det sunde tilvalg nemmere for den Københavnske befolkning. Ikke overraskende bygger konceptet på stenalderkonceptet Paleo, der fravælger de hurtige og simple kulhydrater og derimod fokuserer på middagsmenuen hos vores forfædre; masser af grøntsager, nødder, æg og kød. Menuen er varieret, og der er noget for en hver smag, uanset om du foretrækker kød, vegetarisk, eller sågar veganske retter. Du kan eksempelvis dykke


Siden åbningen Palæo udvider i sommer har med børnerum der været stor efterspørgsel på børnevenlige faciliteter i PALÆO fra småbørnsfamilier og barslende. Det har medført en optimering af PALÆO Trianglen, hvor der er er indrettet et rum, der primært henvender sig til de mindste. I hjørnet af lokalet er placeret en ”børnekasse” fyldt med bøger og legetøj, mens der bagest i rummet er placeret et speciallavet børnebord, der er tiltænkt som tegnestue til de mindste. ”Efter åbningen af Trianglen erfarede vi hurtigt et særligt behov for et sundt tilvalg efterspurgt af barslende. Hvis man ikke har sovet det meste af natten, er der måske ikke det største overskud til at stå i køkkenet og lave sund mad. Dette vil vi naturligvis gerne være behjælpelige med, hvorfor vi også har ombygget Trianglen og gjort den langt mere børnevenlig og sågar installeret et puslebord,” siger Peter Emil Nielsen. ned i deres wraps af økologiske æg og grøntsager, frisklavede salater, eller en PALÆO burger.

forudsætninger for at opretholde et højt og stabilt energi niveau. Men i bund og grund, så tror vi på et liv i balance, og det er op til den individuelle at vurdere.”

Et liv i balance Selvom PALÆO konceptet bygger på sundhed, så mener holdet bag ikke nødvendigvis, at man skal leve 100% efter de palæolitiske retningslinjer. ”Vi er top motiverede for altid at kunne tilbyde en gluten- og laktosefri menu til vores gæster. Men vi er ikke hellige og erkender, at det moderne menneske selvfølgelig også skal kunne nyde en øl eller et stykke chokolade,” siger direktør Peter Emil Nielsen. Mens PALÆO teamet er fortalere for at give kroppen den næring den er tiltænkt, så mener de samtidig, at det er en balancegang, fortæller Peter Emil Nielsen: ”Vores mad er sammensat, så den giver kroppen de bedste

Baristakaffe og morgenmad Mange forbinder nok PALÆO med sund mad og juice til frokost, eller aftensmåltidet. I PALÆO har de dog en klar ambition om også at udvide kendskabet til deres morgen-menu, der serveres i en bowle og kan fås som enten acai, kokos eller den farverige dragefrugt. Og ingen morgenmad uden en god kop kaffe, understreger Peter Emil Nielsen: ”Vi gør meget for at uddanne vores personale til at kunne give vores gæster en god oplevelse. Blandt andet afholder vi kontinuerlige baristakurser, der giver vores ansatte de rette værktøjer til at tilbyde en kaffe af højeste kvalitet”.

PALÆO Trianglen 3 · Tlf. 73 70 84 70 · www.palaeo.com

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 77

Smag på Østerbro

Børnerum


Smag på Østerbro

MAD & OPLEVELSER for alle Østerbroere

Hos spise- og eventstedet ØSTBO 103 i Østerbrohuset kan man både få en lækker dagens ret til overkommelig pris samt et oplevelsesunivers med stand-up, musik, temabanko og andre sjove arrangementer. Af: Lars Graabek - Mit Østerbro Foto: Dan Møller

S

pisestedet ØSTBO 103, der ligger i den smukke sporvognsremise i Østerbrohuset byder både mad og events med kvaliteter for alle østerbroere samt står for forplejning til diverse konferencer i Østbohusets konferencelokale. Her er hyggen og de lidt anderledes oplevelser i centrum i et univers med fælleskøk-

78 / Mit Østerbro / PROFILANNONCE


Smag på Østerbro

ken, stand-up, musik, banko og meget, meget mere. Fundamentet for ØSTBO 103’s oplevelsesunivers er især spisestedet, hvor de for nylig har indført et nyt koncept, fortæller kommunikationsansvarlig Mathias Frederiksen. ”Vi har ikke et a la carte kort men tilbyder i stedet dagens ret. Idéen er at gøre det simpelt, enkelt og lækkert for vores gæster i området og for brugerne af Østerbrohuset. Prisen på dagens ret svinger mellem 75, 85 og 95 kroner, så stort set alle kan være med rent prismæssigt, også selv om man er en familie afsted. Udover dagens ret planlægger vi for eksempel at afholde ’vegetarisk mandag’, og på tegnebordet ligger også ’gourmet torsdag’ med en 3-retters menu. Vi synes, det er sjovt og anderledes med gourmetmad et sted som Østerbrohuset, hvor alt er folkeligt og meget nede på jorden. Der må i det hele taget gerne være noget kant i alt det, vi foretager os,” siger Mathias.

STAND-UP på ØSTBO 103

Masser af events på programmet God, enkel og lækker mad er bestemt ikke det eneste, der står på ØSTBO 103’s menukort. De kan for eksempel også tilbyde stand-up, bankoaftener eller musik, hvor temaet ikke nødvendigvis er det, publikum forventer. Sidste sommer sang eksempelvis et a capella-kor udenfor, mens bankospillet, der lige som stand-up showet ligger i forlængelse af en stor gang fællesspisning, har forskellige temaer som for eksempel film. ”Vi synes, det er sjovt at have et stand-up show herude, da Østerbro ellers ikke kan tilbyde stand-up show andre steder. Aftenens tema dikterer udtrykket i lokalet, når vi har banko, og hvis det er film, der står på programmet, kan man vinde forskellige sjove filmpræmier kombineret med gavekort til den nye biograf i Nordhavn eller til forskellige restauranter. Det er ikke bankopræmier til tusinder af kroner, men sjove præmier, der hænger sammen med temaet. Vi laver bankospillet, for at man kan have en sjov og hyggelig aften i godt samvær med vennerne,” påpeger Mathias. Han nævner også mulige temaer som et Elvis- eller Elton John-banko m.fl.

Musikalske indslag Der er også planlagt adskillige musiske indslag i 2020 i ØSTBO 103 og niveauet bliver højt, som da eksempelvis singer/songwriter Mette Kirkegaard i 2019 kiggede forbi efter en fællesspisning. Se mere om de kommende events ved at søge på Østbo 103 på www.oestbo103.dk, facebook eller Instagram.

Torsdag 30. juli Torsdag 27. august Torsdag 24. september Torsdag 29. oktober Torsdag 26. november Torsdag 17. december

Onsdag 29. januar Torsdag 27. februar Torsdag 26. marts Torsdag 30. april Torsdag 28. maj Torsdag 25. juni

Til foråret er det planen, at stort set alle events rykker udenfor, hvis vejret tillader det. ”Sidste år havde vi både koncerter, banko, stand-up, foredrag og fællesspisning udenfor. Vi har en stor markise, der gør, at vi kan lave en masse af vores events udenfor, selv hvis det regner en lille smule. I 2020 lægger vi endnu mere vægt på vores udendørs arealer, som bliver hyggeligere og endnu mere indbydende. Der bliver helt sikkert tændt op i grillen igen, så vi kan kombinere spisningen med de mange events på en rigtig god måde,” siger Mathias og tilføjer: ”Alt bliver i udgangspunkt på et prisniveau, hvor alle studerende, familier, ung, gammel, single, par - kan være med. Jeg bor selv på Østerbro og har en familie, og jeg ved, hvor rart det er, hvis man en hverdagsaften bryder det faste mønster derhjemme og bare går ud og hygger sammen som familie. Og her vælter vores hyggelige og kvalitetsprægede spisning og oplevelser ikke budgettet.”

ØSTBO 103 ÅRHUSGADE 103 · TLF. 52 30 30 80 · WWW.OESTBO103.DK

PROFILANNONCE / Mit Østerbro / 79


Smag på Østerbro

Vidste du at... Eksklusiv olivenoliesmagning Hvordan vælger man en god

olivenolie? Først og fremmest ved at dufte og smage på den! Kom til eksklusiv olivenoliesmagning med OLIVIERS & CO, hvor du lærer de grundlæggende elementer i olivenoliesmagning. Undervejs bliver der serveret små lækre anretninger med olivenolie, og du lærer om olivenoliens historie, produktion og gastronomiske aspekter. OLIVIERS & CO udvælger hvert år verdens bedste olivenolier fra årets høst. Smagningen afholdes af ejerne, Nina og Mikkel, der er certificerede olivenoliesmagere og dedikerede olivenolienørder! Tidspunkt: 26. marts 2020 / Kl. 18.30-21.00 Sted: Gammel Kongevej 85 / 1850 Frederiksberg Pris: 350 kr. inkl. foredrag, olivenoliesmagning, små anretninger, et glas vin og vand ad libitum

Køb billetter her: www.oliviersogco.dk

www.oliviersogco.dk/collections/gourmet-oplevelser/Gourmet-oplevelser

Hvor kan man slå katten af tønden? Søndag d. 23. februar er det fastelavn. Det fejres med tøndeslagning og festlig udklædning flere steder på Østerbro. Blandet andet: Trampolinlegepladsen i Fælledparken, kl. 10-12 Østerbro Lokaludvalg inviterer alle bydelens børn til fastelavnsfest med tøndeslagning, fastelavnsboller og varm kakao. Så find den flotteste udklædning frem og kom og vær med! Arrangementet er gratis. Sankt Jakobs Kirke, kl. 14 Festlighederne starter med en kort gudstjeneste med masser af musik. Efter gudstjenesten slås katten af tønden på kirkepladsen, efterfulgt

af fastelavnsfest i sognegården. Der vil være præmier til den bedste udklædning og naturligvis fastelavnsboller og saftevand. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding. DUI-Huset, Sibeliusgade 41, kl. 14-16.30 DUI-LEG og VIRKE inviterer i samarbejde med Kulturcenter Kildevæld til fastelavnsfest med tøndeslagning opdelt i aldersgrupperne 1-6 år, 7-13 år og 14-99 år. Der er saft og fastelavnsboller til alle børn og præmier til bedst udklædte i hver aldersgruppe. For de voksne er der mulighed for at købe kaffe, the og fastelavnsboller til rimelige priser.

Café Efternøleren er en helt ny café på Århusgade. Visionen

er at køre en simpel menu med mad og kaffe, som er til at betale, men hvor der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Menuen har et lille strejf af Italien. Mozzarella og frisk basilikum pryder flere af madderne, men du kan også få klassiske friskbagte croissanter, hjemmelavede morgenboller og ristet rugbrød med hjemmelavet tunsalat og syltede rødløg. Cafeen har et samarbejde med Bosses Bageri, der leverer brød til sandwiches og madder og med Letz Shop, der leverer croissanter. Café Efternøleren / Århusgade 4 / 2100 København Åbningstider: Onsdag-fredag kl. 7.30-17 · Lørdag-søndag kl. 9-15

https://www.facebook.com/cafe.efternoeleren/

80 / Mit Østerbro


Mit Ă˜sterbro / 81


god nattesøvn betyder mere end du tror

GÅ IND PÅ HJEMMESIDEN WWW.SMARTSENG.DK OG SE ALLE MULIGHEDERNE

Å bent 24-7

BOOK EN TID

Sandø Continental fra Carpe Diem

Stort udvalg af lækkert sengetilbehør

Royal sengen fra Auping

Vi leverer og monterer – og tager din gamle seng retur!

ÅBNINGSTIDER: MAN - TORS 10.00 - 17.30 · FREDAG 10.00 - 18.00 · LØRDAG 10.00 - 15.00 · 1. SØNDAG I MD. 10.00 - 15.00 RØDOVRE: ROSKILDEVEJ 284 · TLF.: 3672 6080 · WWW.DEN7HIMMEL.DK


Thiele på Østerbrogade – er optikerne fuldt bevidste om omfanget af optikkunders behov.

CERTIFIKAT

Thiele, Østerbrogade 64, København Ø

Har gennemført kurset “Introduktion til synskorrigerende kirurgi” Forretningen har opnået kompetencer til at rådgive om de nyeste metoder, teknikker og muligheder inden for synskorrigerende behandlinger; SMILE, FS-LASIK, PRK, linseudskiftning og grå stær.

Hos Thiele på Østerbrogade, er optikerne fuldt bevidste om omfanget af optikkunders behov. Som Spørg din optiker. optiker hos Thiele skal man kunne mange ting, også flere ting end andre steder. Senest har kædens optikere været igennem et certificeringsforløb der skal give dem faglig ballast til at kunne rådgive kunder om øjenlaserbehandlinger. Der stilles større krav til dit syn end nogensinde før. Vi skal kunne læse både indendørs og udendørs. Vi læser på papirer, telefoner, computerskærme, bilens instrumentbræt, køkkenmaskiner osv. osv. Samtidig skal vores øjne også kunne stille skarpt på den virkelige verden, når vi ind imellem kigger op fra en af vores mange skærme. Læg oven i det, at vi hver i sær, har forskellige synskorrektionsbehov, styrker, bygningsfejl mm. Synet er vores vigtigste sans. Vores øjne er vores mest brugte værktøj. Udvalget af synskorrektionsløsninger større end nogensinde før. Du kan vælge mellem briller, kontaktlinser, solbriller, linseoperationer og øjenlaserbehandling. THIELE kan som den eneste optikkæde i Danmark tilbyde samtlige løsninger. Behovet for individuelt tilpassede synskorrektionsløsninger, har altid eksisteret,

men aldrig har paletten af kvalitetsløsninger været større end den er netop nu. Hos THIELE er der i sandhed frit valg og valget er dit. Vælger du briller, så bliver du mødt med et utal af valgmuligheder. THIELE har altid landets største udvalg af mærkevare og kvalitetsstel fra verdens store modehuse. Når du har valgt et stel der udtrykker din personlige stil, får du igen muligheden for at vælge. Denne gang skal der vælges glas, også her har THIELE et utal af varianter. Vælger du i stedet kontaktlinser, fører THIELE kontaktlinser i mange forskellige materialer og design, fra de bedste producenter. Uanset om du er nærsynet, langsynet, har bygningsfejl eller har brug for flere styrker, så har THIELE en løsning.

ØSTERBROGADE 64

·

K Ø B E N H AV N Ø

·

Hadi Kjaerbo, MD Overlæge, Øjenkirurg

Vælger du, i samråd med din optiker, en øjenlaser behandling eller en linseoperation, så kan vi også på dette felt tilbyde markedets absolut bedste og mest komfortable løsninger. Disse operationer er ikke for alle, og først efter en grundig forundersøgelse hos vores øjenlæger besluttes det om dit syn egner sig til denne type behandling. Denne grundige screening sikrer at vi kan tilbyde en, selv på verdensplan, markedsførende kvalitet på vores laserbehandlinger og linseoperationer. Restitutionstiden har aldrig været lavere, og komfort, sikkerhed og kvalitet har aldrig været højere. Hos Thiele på Østerbrogade, står optiker teamet under ledelse af chefoptiker, Kristina Bjerregaard Friis, klar til at rådgive, både de lokale Østerbro-borgere og andre besøgende, omkring alle de muligheder der findes til deres syn.

T L F. 3 5 3 8 0 9 6 5


ELEKTRISK VED VANDET Besøg Waterfront i Tuborg Havn BAHNE Frakke xx

H&M Øreringe 49,95 Skjorte og shorts 179,Blazer 349,-

Shop lækre nyheder i vores eksklusive butikker

SUITE Ulla Johnson kjole 6.200,-

BAHNE Núnoo taske 699,-

BAHNE Kjole xx BAHNE Love Moschino taske 949,-

Hverdage 10-19

(Irma 9-20 & Netto 8-22)

Lørdag 10-17

Topbillede H&M Turtleneck 79,95,-

(Irma 8-18 & Netto 8-22)

Søndag 11-16

(Irma 10-18 & Netto 8-22)

APAIR Jakke 6.799,-

Spisestederne har udvidet åbningstider

Live t er s køn n e re ve d van de t Fashion · Skønhed · Wellness · Spisesteder · Bolig & Dagligvarer

Profile for Mit Østerbro

Mit Østerbro nr 9 Februar 2020  

Mit Østerbro nr 9 Februar 2020  

Advertisement