Zemppi.fi 1

Page 1

.fi

1.11.2017 | Nro 1 | Painos 15 000 kpl Ilmaisjakelu: Kempele, Liminka, Tyrnävä ja Oulunsalon alue.

Fysiopalvelu Easymove

S. 3

Liikuntakeskus Zemppi

S. 4–5

Lääkäriasema Hälsa

S. 6–7

ZEMPISSÄ ON KATTAVAT PALVELUT Vuoden sisään Kempeleen Pekurintielle noussut Zemppi alkaa olla valmis. Zemppi tarjoaa monipuoliset palvelut niin liikuntaan -, vapaa- aikaan kuin majoittumiseenkin. Zemppi on vahvistanut alueen palveluja merkittävästi.

Forenom

S. 14–15

Zemppi Areena

S. 8–9

Pelixir

S. 10–11

H2O Café & Deli

S. 12–13


1.11.2017

2

Hyvää Zemppiä! ARVOISA LUKIJA,

Kädessäsi on uunituore uutis- ja ajankohtaisjulkaisu Zemppi.fi. Päätimme Zempin toimijoiden kanssa kertoa palveluistamme sanoin ja kuvin, sekä tietysti asiakkaidemme äänellä. On ollut avartavaa kasata lehteä syksyn mittaan! Pääosin yritykset ovat toimineet Zempissä jo kohta vuoden. Keilahallin 1 – v. synttäreitä juhlitaan nyt viikonloppuna ja suurin osa toimijoista avasi vuodenvaihteessa. Kesää vasten valmistuivat Forenom ja H2O ja viimeisimpänä Lääkäriasema Hälsä aloitti syys-

kuussa. Viimeistään nyt syksyllä myös kaikki rakennusaikaiset haitat on saatu kuriin ja pihamaatkin on asfaltoitu. Alueelle on valmistunut myös yhteinen parkkipaikka, joka toimii hyvin alueen kaikkien toimijoiden yhteispaikoituksena. Parkkialueita riittää ja tänne on helppo tulla. Koko alue on muuttunut vuodessa kovasti. Kiinteistömassat ovat näyttäviä ja uudet palvelut kertovat alueen kehittymisestä. Zempin tapahtumat ja palvelut kohdistuvat koko Oulun eteläisen alueelle. Zempin palvelujen

’’

Kiinteistömassat ovat näyttäviä ja uudet palvelut kertovat alueen kehittymisestä.

kirjo on yllättävän runsas. Lehdessä on palvelujemme perustiedot, ajankohtaiset vinkit ja paljon hyödyllistä tietoa terveyteen, liikuntaan, hyvinvointiin yms. liittyen. Tule rohkeasti tu-

tustumaan, tervetuloa Zemppiin! Zemppiläisten puolesta, Henri Korkiakoski / Pelixir- yrittäjä

Timo Still valitsi Zempin Zempin kuntosali palvelee hyvin myös varttuneempien keskuudessa. Ryhmässä harjoittelu on hyvä tapa harjoitella ja tavata tuttuja. Lisäksi laitteiden opettelu ja käyttäminen on porukalla mukavaa.

- Tämä Zemppi on minulle juuri sopiva sijainniltaan. Täällä on hyvä tarjonta kaikenikäisille ja henkilökunta palvelee hyvin, sanoo ryhmässä mukana oleva Timo Still. Still on käyttänyt Zempin toimintoja laajalti. Ohjattu liikunta on

tärkeää, mutta myös fysioterapia ja kehonkoostumusmittaukset ovat tulleet tutuiksi. Still kokee myös saaneensa ohjausta ja opastusta aina tarvittaessa. - Oma ryhmä on täällä tärkeä ja yhteishenki on hyvä. Sosiaali-

sen ilmapiirin tavoittelu on tärkeää, ja tämä kokonaisuushan tarjoaa hyvin sosiaalistumista ja palveluja kaikille, sanoo Still, joka on tuttu näky myös keilahallin puolella.

Zempissä on avara kuntosali, joka sopii kaikenikäisille. Monipuolinen harjoittelu lisää hyvin toimintakykyä.


1.11.2017

3

Easymoven laadusta vastaa koulutettu henkilökunta Fysiopalvelu Easymove Oy:n yrittäjä Riku Laine on innoissaan. Yrityksen toinen toimipiste Zempissä on toiminut vajaan vuoden ja asiakkaat ovat alkaneet löytyä. Yritys tarjoaa monipuolisia palveluja Liikuntakeskus Zempin yhteydessä. Henkilökuntaa on kaikkiaan 12, ja osa työskentele yrityksen toisessa toimipisteessä Oulun Pateniemessä. - Tässä on kaikkiaan hyvät puitteet monipuoliselle toiminnalle. Asiakkaiden on helppo tulla, ja iso kuntosali on samassa yhteydessä. Neuvot omatoimiseen liikkumiseen ja kuntoutukseen on helppo näyttää, sanoo Laine.

FYSIOPALVELU Easymove Oy on fysioterapia -, hieronta-, ja liikunta-alan yritys. Se on vahva osaaja erilaisissa kuntoutuksissa. Työ

’’

Olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinten kuntoutuksiin ja samoin myös neurologinen kuntoutus on meillä vahvaa.

Riku Laine johtaa 12 henkilön tiimiä Fysiopalvelu Easymove Oy:ssä.

on vaativaa ja erikoiskoulutusta tarvitaan paljon. Henkilökunnan osaamisen kehittäminen on elintärkeää. - Olemme erikoistuneet tuki – ja liikuntaelinten kuntoutuksiin ja samoin myös neurologinen kuntoutus on meillä vahvaa. Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti, ja näin varmistamme laadun ja osaamisen kehittymisen, jatkaa Laine.

YHTEISTYÖ samoissa tiloissa toi-

mivan lääkäriasema Hälsän kanssa on tiivistä. - Teemme Hälsän kanssa yhteistyötä konsultaation kautta, se on

ollut hyvä lisä kokonaisuuteen, sanoo Laine. Yrityksellä on sopimukset mm. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sekä Kelan kanssa. Maksusitoumuksella pääsee siis kuntouksen pariin. - Iso osa asiakkaista on itsemaksavia, eli tänne voi tulla kuka vaan, joka haluaa kuntoutusta, jatkaa Laine. Fysiopalvelu Easymove Oy:n palvelut todellakin ovat monipuoliset. Perinteisen fysioterapian lisäksi yritys tarjoaa mm. hierontaa ja akupunktio- hoitoja. Lisäksi erilaiset kuntotestaukset sekä mittaukset ovat osaamisen ydintä.


1.11.2017

4

”Vaikka on kuinka sippi, niin aina saa uutta voimaa ” Kempeleläinen Sanna Pohjanen innostui Zempin kuntosalista heti vuoden alussa. Sen jälkeen askel on suuntautunut useasti töiden jälkeen salille. Eikä ole kaduttanut. - Täällä on mukava henkilökunta, hyvä ilma ja tämä tila on valoisa ja iso. Mukava täällä on itseään rääkätä, sanoo Pohjanen. Nuori nainen käy salilla 3 – 4 kertaa viikossa ja paikat ovat tulleet tutuiksi. - Nyt on hyvä polte päällä ja harjoittelu maistuu todella. Myös kesän ajan treenasin, enkä juuri taukoja pitänyt. Muutama työkaverikin on käynyt kokeilemassa, ja kyllä täällä muutenkin tuttuja

tulee, sanoo Pohjanen. Viime aikoina Sanna on löytänyt erityisesti kuntonyrkkeilyn. Säkki saa kyytiä, kun vasen suora heilahtaa.

- TÄSTÄ saa kyllä aina uutta vir-

taa, vaikka olisi kuinka sippi. Tuo tärähtely tekee myös nivelille hyvää. Pauli osaa hyvin tätä vetää ja erilaisia sarjoja pistehanskoilla vedetään, sanoo Sanna. - Eihän tässä mikään pakko ole mitään ääritreeniä vetää. Jatkossa aion kokeilla myös jumppia, sekä muita ryhmäliikunta- juttuja. Tanssillinen jumppa olisi toiveissa, tuumii Pohjanen.

Kahvakuula antaa voimaa

Jari ja Riikka Hilli löysivät yhteisen harrastuksen

Monessa perheessä mietitään, että mitä sitä yhdessä tehtäisiin. Hillin perheessä asia ratkesi, kun lähelle avautui Zempin kuntosali ja muut palvelut. Jari ja Riikka ovat liikkuneet nyt puolisen vuotta tiiviisti yhdessä. - Aika lailla yhdessä käydään ja lähinnä kuntosalilla, aiemmin oikeas-

taan vain koiran kanssa lenkillä. Tämä on meille sopiva sijainti ja paikka, ja ahkerasti on oltu treenaamassa, sanoo Jari Hilli, jolla on paljon aikaisempaa palloilutaustaa.

- TAVOITTEENA on pitää kuntoa yllä ja saada liikkumisen iloa. Työt vaativat energiaa ja tääl-

tä salilta saa mukavasti puhtia, sanoo Riikka Hilli. Alkuun pariskunta treenasi ilman ohjelmaa, mutta kesällä treenaamisesta alkoi tulla enemmän suunnitellumpaa. - Tehtiin ohjelma ja totta kai sitä välillä sovelletaan. Tämä on meille yhteinen harrastus ja paikka on tiloiltaan oi-

kein hyvä. Lisäksi muutamia tuttuja on salilta jo tullut, sanovat Jari ja Riikka. Molemmat ovat nauttineet myös muista koko Zempin palveluista. - Ollaan käyty konserteissa, syömässä ja keilaamassa, mukavaa että tähän lähelle on tullut monipuolisesti palveluja.

Yksi kuntosalien viime vuosien hiteistä on kahvakuulailu. Kempeleläinen Paula Heikkilä heiluttaa kuulaa varmoin ottein. Koko kroppa saa rasitusta kuulan liikuttamisessa. - Tykkään tulla suoraan töistä treenaamaan, keskimäärin neljä kertaa viikossa käyn täällä. Vetäjät on hyviä, niin mukavahan tätä on treenata, sanoo Heikkilä. Kahvakuulailu sopii kaikille ja aloittaa voi pienelläkin kuulalla. - Kyllä tässä hiki tulee pintaan nopeasti, kun kunnolla treenataan. Varovasti tämä kannattaa aloittaa, sanoo Heikkilä, joka on tutustunut myös kuntosaliin ja muihin ryhmäliikunta – muotoihin. - Kesällä saatiin tuo isompi ryhmis, niin siinä sopii nyt hyvin liikkumaan.


1.11.2017

5

’’

Itse asiassa vaimolta tuli vähän vinkkiä, että voisit vaikka aloittaa. Juoksin aiemmin, mutta nyt kyllä tuntuu, että sali on mun juttu.

Tavoitteena erinomainen lihaskunto Kempeleläinen nuori mies Teuvo Saukko puuskuttaa jalkaprässissä. Tangossa on kiloja reilusti ja toistoja useita. Menossa on miehen harjoitusohjelman ns. jalkapäivä.

- MULLA on tuommoinen nelijakoinen ohjelma, eli treenaan aina vähän eri alueita painottaen. Jalkapäivä on raskaimpia, toise-

na päivänä sitten käsiä, keskivartaloa jne. Alkuun on tietysti tehty normaalit lämmittelyt, sanoo Saukko harjoittelun lomassa.

vinkkiä, että voisit vaikka aloittaa. Juoksin aiemmin, mutta nyt kyllä tuntuu, että sali on mun juttu. Käyn viitisen kertaa viikossa, ja viikonloput pidän aina vapaaSAUKKO aloitti treenaamisen Lii- ta. Silloin liikun lasten kanssa ja kuntakeskus Zempissä heti paikan teen muuta palauttavaa treeniä, auettua, eikä ole katunut päätös- sanoo Saukko. tään. Myös vaimo on ollut ratkaisuun tyytyväinen. ZEMPIN liikuntakeskuksesta mies - Itse asiassa vaimolta tuli vähän on löytänyt myös hyvän yhteisön.

- Kyllä tässä on jo ehtinyt paljon tuttuja tulla ja aina turistaan kuulumisia. Treenaus on kuitenkin se ykkösjuttu. Täällä on hyvät ja avarat tilat ja happea tuntuu riittävän. Saattaa olla, että kokeilen myös tuota spinningiä joku päivä, sanoo Saukko, ja suuntaa hymyillen kohti seuraavaa laitetta.

Personal Trainerilta apua treeniin Liikuntakeskus Zempin tiloissa treenaavat myös kaverukset Sirpa Poussu ja Vuokko Kurtti. He ovat ottaneet porukalla oman Personal Trainerin, jonka avulla on tehty oma harjoitusohjelma. Eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

- MEILLÄ on ollut pari tällaistä

kolmen kuukauden mittaista ohjelmaa. Treeni on voitu räätälöidä itsellemme sopivaksi ja kokonaisuus on toiminut mukavasti ja kehitystäkin on tullut, kaksikko sanoo. - Alussa oli hankalampaa, mutta

nyt on päästy siihen kuntoon, että uskaltaa salille lähteä hyvillä mielin. Ohjaajamme Heikki on innostanut meitä koviin suorituksiin, ja välillä pusketaan tosi kovaa.

KAKSIKON ohjelma koostuu osittain myös ravintovalmennuksesta. Yhteinen tavoite on pysyä kunnossa, kannustaa toista ja samalla saada pidettyä paino hallinnassa. - Ohjatut ryhmät ovat hyviä ja ollaan me kokeiltu myös kuntonyrkkeilyä. Kyllä PT-palveluja voi suositella, sanovat Sirpa ja Vuokko.


1.11.2017

6

Arki-iltana edullisesti lääkäriin Zempissä sijaitseva Lääkäriasema Hälsa vastaa lääkäripalvelujen kysyntään Oulun eteläisen alueella. Syyskuusta asti toiminut lääkäriasema palvelee alueen asukkaita arki-iltaisin klo 16 jälkeen. - Meillä on seitsemän mukavaa ja osaavaa yleislääkäriä. Tarjoamme normaaleja lääkäripalveluja ja hoidamme niin pienet lapset, kun varttuneemmat vanhuksetkin.

Teemme toimenpiteitä, terveystarkastuksia, annamme lausuntoja ja todistuksia – eli aika lailla samaa työtä kuin terveyskeskusissa tehdään, sanoo Hyvinvointivalmennus Hälsa Oy:n

lääkäripalvelujen liiketoiminnasta vastaava Lari Karjula. Hälsalla vastuulääkärinä toimii Jouni Luokkala. - Jounilla on hyvä kokemus yleislääkärin hommista ja on hän ollut tärkeä tuki.

ZEMPIN tiloja ja saavutettavuutta Karjula pitää erinomaisena. - Meillä ei ole jonoja, tänne on helppo tulla ja parkkitilaa löytyy aina. Lisäksi haluamme pitää hinnat edullisina, jotta mahdollisimman monella on varaa meidän palveluihin, pohtii Karjula. - Näistä asioista olemme saaneet myös asiakkailta runsaasti positiivista palautetta. - Haluaisin, että ihmisillä olisi

matala kynnys hakeutua lääkärin vastaanotolle. Hälsalla hinnat ovat hyvin kohtuulliset ja tavoitteemme on, että lääkäreiden osaamista hyödynnettäisiin jatkossa entistä enemmän terveyden ylläpitoon ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

AJANVARAUKSET lääkäriasemal-

le hoituvat puhelimitse. Jatkossa käyttöön saattaa tulla nettipohjainen järjestelmä, mutta puhelinvaraus tuntuu nyt sopivalta. - Toistaiseksi on käytössä puhelinvaraus. Varaus onnistuu lyhyellä puhelulla, se on vaivaton asiakkaalle ja samalla tulee selville, minkä verran asian vuoksi on hyvä varata aikaa.

HYVINVOINTIVALMENNUS Häl-

’’

Hälsalla hinnat ovat hyvin kohtuulliset ja tavoitteemme on, että lääkäreiden osaamista hyödynnettäisiin jatkossa entistä enemmän terveyden ylläpitoon ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

sa haluaa luoda uudenlaista kulttuuria terveyden- ja hyvinvointialalla Karjulan ja hänen kahden veljensä omistama yritys on perustettu vuonna 2015. Yritys on keskittynyt lääkäripalveluiden lisäksi laajemminkin hyvinvointipalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen. - Toimimme koko Suomen alueella. Työhyvinvointipuolella Oulun seudun lisäksi eniten toimintaa on pääkaupunkiseudulla. Meillä on asiakkaina sekä isoja että pieniä yrityksiä ja organisaatioita, sanoo Karjula.

Unen ja levon merkitys on suuri Tuntuuko sinusta että… - Aamulla on vaikea herätä ja väsyttää. - Päätä särkee ja unohtelet asioita. - Mielialasi vaihtelee tai olet huonolla tuulella. - Sinulla on päiväväsymystä. Jos tunnistit itselläsi näitä edellä kuvattuja tuntemuksia, mieti voisivatko ne johtua liian vähäisestä nukkumisesta.

mikä hänen luontainen unentarpeensa on. Unentarve voi vaihdella yksilöllisesti, mutta aikuinen tarvitsee keskimäärin 7-8 tuntia unta vuorokaudessa. Tämän hetken ilmiönä on, että yöunet jäävät vähäiseksi. Usein ajatellaan, että univelat korjataan viikonloppuna, mutta normaalipituinen yöuni ei tähän tahdo riittää. Pidempi uni sotkee unirytUNIVAJE tarkoittaa sitä, että ih- min ja alkavan työviikon. minen nukkuu vähemmän, kuin Kun ihminen nukkuu noin viisi

vuorokautta yhtäjaksoisesti liian - Heikentää vastustuskykyä ja livähän, olotila vastaa yhden pro- sää jopa alttiutta sairauksille millen humalaa tai yhtäjaksoista 24-tunnin valvomista. MEILLÄ kaikilla on päiviä, jolloin vuorokaudessa ei tahdo olla riitPitkäaikainen unenpuute muun tävästi tunteja nukkumiselle. Olimuassa si kuitenkin tärkeää, että viikos- Haittaa keskittymiskykyä, luo- sa olisi edes pari yötä, jolloin saat vuutta, päättelykykyä ja muistia nukkua tarpeeksi. Huolehdithan - Kasvattaa tapaturmien ja onnet- siis tästä! tomuuksien riskiä Tunnista itsellesi sopivat tavat, - Vaikuttaa yleiseen mielialaan ja jotka irrottavat ajatukset työstä henkiseen hyvinvointiin ja raskaista ajatuksista!


1.11.2017

7

Kempeleessä

’’

Meillä on asiakkaina sekä isoja että pieniä yrityksiä ja organisaatioita.

HÄLSALLA on lähes 40 asiantuntijavalmentajaa. Se mahdollistaa valmennusten toteutuksen parhailla mahdollisilla voimavaroilla, ”oikea valmentaja oikeaan aikaan”. - Yrityksissä ja organisaatioissa työmme painottuu pitkälti elintapoihin, itsensä johtamiseen ja esimiestyöhön. Sekä yritykselle että työntekijälle itselleen on todella arvokasta, että ihmiset ja yhteisö pysyvät hyvässä kunnossa – ja kyllähän sitä kehitystä tapahtuu myös, sanoo Karjula. - Vastaavia valmennuspalveluita tarjoamme yksityisasiakkaille.

Yrittäjien lisäksi Hälsan toimintaa ovat kehittämässä monipuolisesti kokeneet asiantuntijat sekä asiakkaat omalta osaltaan.

- KYLLÄ asiakkailta tuleva palaute on tosi arvokasta. Kehitämme koko ajan toimintaamme ja nyt alkuvaiheessa korostuu, että haluamme kuunnella asiakkaitamme herkällä korvalla, mihin suuntaan hommaa on hyvä kehittää. Paljon on tullut positiivista palautetta, mutta myös kehittävä kritiikki on tervetullutta, toteaa Karjula hymyillen.

Hyvinvointivalmennus Hälsa Oy - Hyvinvoinnin ytimessä Hälsan toiminta on aloitettu vuonna 2015 Hälsan on perustanut lumijokelaislähtöiset veljekset Janne Karjula (kauppatiede) Henri Karjula (liikunta- ja terveystiede) Lari Karjua (lääketiede) Lääkäripalveluita sekä hyvinvointivalmennuksia yrityksissä/organisaatioissa 40 asiantuntijavalmentajaa eri aloilta: Liikuntatiede, lääketiede, kasvatustiede, terveystiede, ravitsemus, psykologia, fysioterapia, esimiesvalmennus, työnohjaus, coaching Toimialueena koko Suomi

Lääkäriasema Hälsa Toiminta alkoi syyskuussa 2017 Lääkäripalvelut edullisesti ja jonottamatta Pekurintie 2, Kempele Avoinna arkisin klo 16 jälkeen Yhteyshenkilö

Lari Karjula lari@halsa.fi 050 352 9331

Joko sinä olet avainasiakas? ZEPPELININ APTEEKISTA PALJON ETUJA AVAINASIAKKAALLE

’’

Olisi kuitenkin tärkeää, että viikossa olisi edes pari yötä, jolloin saat nukkua tarpeeksi. Huolehdithan siis tästä!

Alla on muutamia hyödyllisiä vinkkejä parempaan uneen: 1. Liiku kevyesti muutama tunti ennen nukkumaan menoa. Kevyesti tai kohtalaisesti rasittava liikunta rentouttaa ja auttaa nukahtamaan 2. Vältä piristävien juomien nauttimista illalla- kofeiini vaikeuttaa nukahtamista 3. Rajoita ruutuaikaa illalla ennen nukkumaanmenoa. Esimerkiksi puhelimen ja tietokoneen näytöistä

tuleva valo haittaa elimistön rauhoittumista unta varten 4. Nauti kevyt iltapala- ennen nukkumaanmenoa ei kannata syödä liian raskaasti 5. Huolet pois. Vältä asioiden stressaamista tai murehtimista sängyssä. Voit kokeilla kirjoittaa huolet tai seuraavan päivän muistettavat asiat paperille ennen nukkumaanmenoa- näin saat asiat pois mielestäsi ja voit keskittyä nukahtamiseen.

Kuukausittain vaihtuvat tarjoustuotteet Maksuton reseptien uusinta Alennusta ei-lääkkeellisistä ostoista

KYSY LISÄÄ ZEPPELININ APTEEKISTA! Palvelemme Ma–pe 9–20 La 9–18 Su 12–18 PUH. (08) 520 4025 www.zeppelininapteekki.fi


1.11.2017

8

Zemppi Areena on moni tapahtumakeskus Huipputilat mahdollistavat isojen tapahtumien järjestämisen laadukkaasti. Pikkujouluissa tunnelmaa nostaa Yö, Kaseva ja Antti Railio Band.

Zemppi Areenan toimistossa kuhisee. Samuli Lehtola ja Timo Eskelinen tutkailevat kalentereita tiuhaan ja sovittelevat aikatauluja kohdilleen. Tulevan talven tapahtumat alkavat olla kasassa, mutta kevään ja koko ensi vuoden viimeistelyt ovat käynnissä. Tulossa on paljon mielenkiintoista. - Kärkiartistien kalenterit varataan noin vuotta aiemmin, joten herkkänä pitää olla. Premium luokan tapahtumien järjestäminen vaatii paljon taustatyötä, jotta saadaan laadukas, monipuolinen ja hieno kokonaisuus aikaan, sanoo Lehtola.

sikymmeniä. - Huipputapahtuma on taas tulossa. Yön lisäksi myös muut esiintyjät ovat laadukkaita. Emme järjestä pelkkiä keikkoja, vaan haluamme luoda tasokkaan, usean tunnin mittaisen kokonaisuuden, pohtii Lehtola. Tapahtumien aikaan tarjolla on ruokaa, juomaa ja monenlaista ajanvietettä, sekä tietysti huippumusaa. - Rakennamme lavat ja muut faciliteetit viimeisen päälle. Lavalla on kokoa 16 x 10 metriä. Panostamme hyvään asiakaskokemukseen. Kannattaa myös muistaa linja-autokyyditys Bar Ihkun edesSEURAAVAKSI tulossa on Pikku- tä Oulusta, se helpottaa kulkua, joulut, jo viikon päästä la 11.11. vinkkaa Lehtola. Kirkkaimpana tähtenä loistaa Yö-yhtye, jota ei turhaan tarvit- - YHTEISTYÖKUMPPANIT ovat se esitellä. Bändi on ollut suo- meille tärkeässä roolissa ja rakenmalaisten kestosuosikki jo vuo- namme yhteistyöpaketteja tarpei-

den mukaan. Yritysyhteistyö on kasvamaan päin, sanoo Lehtola. Zemppi Areenalla on pidetty viihdekonsertteja, urheilutilaisuuksia, kirpputoreja yms. ison kokoluokan kokoontumisia. Myös jatkossa Areena muotoutuu moneksi. - Tilaahan on kaikkiaan 2300 neliötä ja tällä hetkellä yleisökapasiteetti on 1500 henkeä. Ihmiset ovat saapuneet aika laajalta alueelta Kemijärveltä - Jyväskylään. Tietyt runkotapahtumat alkavat löytää vuosittain paikkansa ja uusiakin kehitetään koko ajan. Keväällä on taas tulossa tapahtuma niin rokki-, poppi-, iskelmä – kuin kirpputorikansallekin. Toivotaan, että myös paikalliset ihmiset löytävät tänne entistä enemmän, sanoo Timo Eskelinen. Erilaisten viihdetapahtumien lisäksi Zemppi Areenan kivijalka on urheilu ja niihin liittyvät tur-

naukset. Areena on iltaisin ahkerasti sisäpalloilulajien harrastajien käytössä. Futsal - ja salibandy ovat päälajit. Lisäksi Areena tekee suoraan yhteistyötä Palloliiton ja Salibandyliiton kanssa. - Futsalin harrastajien määrä on noussut kovasti alueella ja mm. Sarkkirannan Ajax on iso yhteistyökumppani. Areena mahdollistaa kaikkien sisälajien pelaamisen, ja tiloista saadaan hyvin muokattua erikokoisia kenttiä, jatkaa Eskelinen. Zemppi Areena mahdollistaa myös messujen pidon. Isojen messujen saaminen ja rakentaminen ovat kova työ. - Messupuolella tehdään koko ajan töitä. Sijaintimme isojen messujen tekemiseen on hyvä, logistiikka pelaa varmasti.


1.11.2017

9

ipuolinen

’’

Premium - luokan tapahtumien järjestäminen vaatii paljon taustatyötä, jotta saadaan laadukas, monipuolinen ja hieno kokonaisuus aikaan.

#PIKKUJOULUT LA 11.11.2017 OVET AUKEAA KLO 19 • K-18

Timo Eskelinen vas. ja Samuli Lehtola vastaavat Areenan tapahtumista.

S-ETUKORTILLA ALK. 39,50 € OVELTA 50,00 € LIPUT: TICKETMASTER.FI

#pikkujoulut Yö • Kaseva • Antti Railio Band


1.11.2017

10

Pelixirin keilakerholaiset kokoontuivat ryhmäkuvaan harjoitusten jälkeen. Aika monella on jo oma pallo hyppysissä.

Keilakerhoissa opitaan lajin salaisuudet Monelle keilailu aiheuttaa välillä harmaita hiuksia. Pallo tahtoo karata ränniin tai pystyyn jää muutama hajallaan oleva keila, ns. aukko. Laji näyttää helpolta ja sitä se parhaimmillaan onkin. Alussa on kuitenkin hyvä saada perusasiat kuntoon, jotta lajista voi nauttia täysin siemauksin. Oivallinen väylä lajin pariin on kerho – ja puulaakitoiminta. Kempeleen Pelixirissä toimii tällä hetkellä kaksi kerhoa. Maanantai - iltaisin kokoontuu aikuisten ohjattu kerho ja keskiviikkoisin kerho on suunnattu junioreille. Parhaimmillaan mukana on ollut 15 keilaajaa molemmissa kerhoissa.

- Kyllä porukalla tuntuu intoa olevan. Viiden askeleen vauhti, oikea heiluri, paikkaaminen, irrotus, kerhossa ehditään aina illan aikana käydä monenlaisia asioita läpi, sanoo maanantain kerhoa ohjaava Harri Korkiakoski. - Aluissa ei kannata tuskastua, vaikka pisteitä ei niin paljon tulekaan. Tärkeää olisi saada as-

Pelixirin ke i l a ke r hossa opetellaan askeleet, heiluri ja irrotus.


1.11.2017

keleet ja heiluri kulkemaan oikein, niin silloin tulostakin tulee. Eikä tämä ole voimalaji, keilat kyllä kaatuvat, kun pallo osuu oikeaan kohtaan. Ja kyllä se kierrekin puree paremmin, kun pallossa ei ole liikaa vauhtia, sanoo Korkiakoski.

’’

Tärkeää olisi saada askeleet ja heiluri kulkemaan oikein, niin silloin tulostakin tulee.

KEILAILU on harrastus, jota voi

toteuttaa monelle tasolla. Laji sopii kaikille, sillä keilaaminen ei vaadi ihan älyttömän kovaa fyysistä kuntoa. Laji on suosittu myös monen erityisryhmän keskuudessa.

11

Itselle sopiva pallo helpottaa keilaamista Omien sormien mukaisesti porattu keilapallo parantaa keilaamisen laatua oleellisesti. Olitpa sitten aktiiviharrastaja tai satunnainen kävijä, oman pallon hankkiminen kannattaa. Keilapalloja Alppilan Pelixirissä poraava Joni Määttä tuntee pallojen salat. - Mitä aiemmin hankkii oman pallon, sitä paremmin pääsee käsiksi lajin saloihin. Onhan harrastusvälineet muissakin lajeissa omia, joten rohkeasti kannattaa keilapallokaupoille tulla, sanoo Määttä, joka itse edustaa kilpailuissa Kuusamon Eräveikkoja. Pallojen painot vaihtelevat 7 – 15 lbs:n välissä, joka kiloissa tarkoittaa noin 3 – 7 kilon painoja. Miehet pelaavat yleensä 13–15 lbs painoisilla palloilla ja naiset 12–14 painoi-

MUTTA mikäli kärpänen puraisee, on lajissa helppo edetä mukaan kilpailutoimintaan ja silloin puhutaan jo kilpakeilailusta. - Kilpaileminen on lajin suola. Rekisteröityjä pelaajia on maassa tuhansia ja Oulun keilailuliitossakin satoja. Tavoitteena on, että saataisiin Kempeleeseen viimeistään vuoden vaihteessa oma kilpakeilailuseura, joka voisi organisoida kilpailuja ja valmennustoimintaa. Rohkeasti vaan kaikki mukaan, sanoo Korkiakoski.

silla. Juniorit aloittelevat 9–12 lbs- palloilla. - Pallo tuntuu omaan käteen kevyemmältä, kun siihen tehdään omat sormireiät, verrattuna noihin hallipalloihin. Otteen pituus on tärkeää, jotta heitto ja irrotus onnistuisivat hyvin. Ote ei saa olla liian pitkä, eikä liian lyhyt. Lisäksi pallo on porattava virallisten sääntöjen mukaan, sanoo Määttä.

PALLOJEN hintaluokka on 100 eurosta 350

euroon. Alle sadalla eurolla saa ns. paikkopallon ja 150 – 250 euron välissä on suuri valikoima erilaisia palloja. Pallot eroavat toisistaan pintamateriaalin sekä pallon sisällä olevan painolaatan suhteen. Mitä ottavampi pinta, ja mitä monimuotoisempi painolaatta on, sitä koukkaavampi pallo yleensä on. Aktiivisesti keilaavilla palloja on useampi, koska olosuhteet eri halleissa vaihtelevat, ja palloa joutuu tällöin vaihtamaan. Aika tyypillistä on, että pidempään keilanneelle pelaajalle on kertynyt yli kymmenen palloa. - Aluksi kannattaa valita pallo, jonka saa helposti pyörimään. Pro shopeissa osaamme kyllä neuvoa, millaista palloa kannattaa harkita. Teemme myös palloihin täyttöjä ja uusia porauksia, jos on saanut pallon käytettynä. Lisäksi pallojen pintoihin voidaan vaikuttaa hiomalla ja kiillottamalla niitä, mahdollisuuksia on paljon, valottaa Määttä.

Pelixir Alppilan Pro Shop palvelee joka maanantai–tiistai klo 12–19.

Pelixirin 1-v. synttäreillä Jarie Musaklubille tulossa esiintyjiä joka kuukausi Tulevana viikonloppuna vietetään Pelixirillä 1-vuotissynttäreitä. Synttäreiden kunniaksi molempina iltoina esiintyy Trubaduuri Jarie, joka viihdyttää yleisöä irlantilaisvaikutteisella musisoinnillaan. Keikat alkavat noin klo 23, eli keilauksen jälkeen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Myös jatkossa Pelixirin musaklubilla on keikkoja vähintään kerran kuukaudessa.

- Pidimme stand up-illan kuukausi sitten ja kokemukset olivat rohkaisevia. Tulossa on mm. lauluntekijä Esa Eloranta 1.12. sekä keväällä Aarne Tenkanen ja monia muita. Haemme myös paikallisia kykyjä esiintymään. Teemme esiintymislavasta vielä isomman ja muutenkin parannamme viihtyisyyttä edelleen, sanoo keilahallin yrittäjä Harri Korkiakoski.


1.11.2017

12

Health to Organic viehättää monipuolisuudellaan H2O Café & Deli palvelee Zempissä kaikkia maukkaan ruuan ystäviä. Leppoisa tunnelma, ystävällinen palvelu ja ihanat herkut takaavat sen, että H2O:ssa viihtyy yksin tai porukalla aamusta iltaan. Health to Organic Café & Delin vuoropäällikkö Sofia Kinnunen viimeistelee aamiaista kuntoon. Terveellisistä raaka-aineista tehty ruoka houkuttelee monipuolisuudellaan. Kaikki on valmiina ottamaan vastaan niin Forenomin hotellin asukkaita kuin keitä tahansa lähialueen asukkaita. - Runsas aamiainen on hyvä tapa aloittaa päivä. Aamiainen kuten muutkin ruokamme ovat todellakin tarjolla kaikille, ei pelkästään hotellin asukkaille, muistuttaa Kinnunen.

H2O:N ravintola sijaitsee Fo-

renomin kanssa rakennuksen samassa päädyssä, näkyvällä paikalla Zimmarin kupeessa. Paikalle on helppo piipahtaa joko kunnolla ruokailemaan tai käymään vaikka erikoiskahvilla. - Me tykätään olla ihmisten olohuone, täällä saa istua, nauttia ja ruokailla rauhassa, meillä on hyvät ja väljät tilat, sanoo ravintolapäällikkö Hanne Perätalo. - Suosimme terveellisiä, lähellä tuotettuja raaka-aineita. Meiltä saa myös laajan valikoiman erilaisia kahvilatuotteita, sanoo Kinnunen.

’’

Mitä sinä toivoisit H2O Zemppiin? Tule nappaamaan henkilökuntaa hihasta ja kertomaan toiveesi!

VAIKKA päivä alkaa aikaisin, H2O:n päätuote Kempeleessä on lounas. Sitä on saatavilla arkisin klo 10.30–14. Lounaan hinta on 9,90 €, keittolounaan 6,90 €. - Lounas on buffet-tyyppinen, ja lisäksi tarjolla on salaattia monessa muodossa. Meiltä löytyy aina vaihtoehdot erityisruokavalioita noudattaville. Käytämme mahdollisuuksien mukaan myös luomutuotteita, sanoo Perätalo.

otettaviksi. Meiltä saa luomu- ja erikoiskahveja sekä mm. erilaisia suolaisia ja makeita vohveleita. Keskiviikosta lauantaihin klo 16–19 tarjolle katetaan maukas H2O Iltabuffet, ja viikonloppuisin herkutellaan brunssilla. Testata kannattaa myös ravintolan meheviä burgereita lisukkeineen. Tässä keittiössä ei laitetakaan ihan mitä tahansa perushamppareita, sillä H2O Burgereihin käytetään kaiken muun hyvän lisäksi muun muassa kokoUUTUUTENA tarjolla on ns. jä- jyväsämpylää, Viskaalin naudanmäruokalounas. Se on tarjolla jauhelihaa ja luomuketsuppia. klo 14–15, mikäli ruokaa on jäänyt lounaalta, ja sitä saa edulli- H2O palvelee myös tilausravinseen 5 €:n hintaan. Lisäksi lähes tolana. Ravintolassa on 120 asiakoko päivän, eli klo 10.30–19, on kaspaikkaa, joten isommatkin titarjolla monipuolinen salaattito- laisuudet on helppo järjestää. ri. Health to Organic on kuuluisa Tulossa onkin pikkujouluja, yrimyös erikoiskahveistaan sekä ter- tystilaisuuksia ym. isompia ja pieveellisistä välipaloistaan. nempiä tilaisuuksia pitkin vuotta. - Oma kondiittorimme valmistaa - Meillä on anniskeluoikeudet, joasiakkaidemme herkuteltaviksi ten voimme palvella hyvin asiakihanat konditoriatuotteemme, kaiden erilaisia tarpeita. Tiloisja niitä voi tilata myös mukaan tamme löytyy myös viihtyisä,


1.11.2017

13

Ravintolapäällikkö Hanne Perätalo ja vuoropäällikkö Sofia Kinnunen palvelevat asiakkaita iloisin mielin. H2O:n lounas maistuu heille myös vapaa-ajalla. äänieristetty kabinetti, joten meillä on helppo järjestää erilaisia kokouksia, koulutuksia ja muita tapaamisia. Niihin voi näppärästi yhdistää myös ruokailun, sanoo Perätalo.

H2O toimii hyvin myös urheiluseurojen ruokailujen järjestäjänä esimerkiksi sporttilounaan merkeissä. Zempin erilaiset tapahtumat luovat myös kysyntää ruokailijoille. - Järjestämme esimerkiksi urheiluseuroille tilauksesta lounasta ja ruokaa heille sopivaan aikaan. Zempin toimijoiden kesken saamme yhteistyöllä isotkin tapahtumat onnistumaan, sanoo Perätalo. - Otamme mielellämme palautetta vastaan! Haluamme kehittää toimintaamme ja valikoimaamme juuri sellaiseen suuntaan, johon asiakkaat haluavat.

Health to Organic Café & Deli Zemppi - - - - -

Maukasta kotiruokaa, herkullisia kahvilatuotteita ja raikkaita välipaloja. Suosii terveellisiä ja lähellä tuotettuja raaka-aineita sekä luomutuotteita. Avoinna: ma-ti klo 7−18, ke-pe 7−20, la klo 8−20, su klo 8−16 Aamupala: ma-pe klo 7−10 ja la-su klo 8−10.30 (9 €) Lounas: ma-pe klo 10.30−14 (9,90 €, keittolounas 6,90 €).

- - - -

LOPPUVUODEN H2O-TARJOUS:

Mikäli lounaalta on jäänyt ruokaa, klo 14−15 tarjolla jämälounas (5 €). Salaattitori: klo 10.30−19 (9,60 €) Brunssi: la-su klo 11−15 (15,90 €/hlö, alle 12-vuotiaat lapset 1 €/ikävuosi) Iltabuffet: ke-la klo 16−19 (10,90 €) Testaa myös: H2O Burgerit, herkulliset vohveliannokset, raikkaat smoothiet, monipuolinen erikoiskahvivalikoima ja luomuoluet.

Lounaan yhteydessä päivän jälkiruoka tai erikoiskahvi kaupan päälle!


1.11.2017

14

Forenom on Pohjoismaiden suurin yritysmajoittaja Zempissäkin toimiva Forenom on kiihdyttänyt 15 vuodessa kovaan vauhtiin. Yli 5000 kalustettua asuntoa sekä hotelli- ja hostellihuonetta Pohjoismaissa tarjoava majoituspalvelu on onnistunut tarjoamaan asiakkaille uudenlaista, järkevämpää majoittumista. Zempissä matkailijoita palvelee täysin uusi ja nykyaikainen Forenom Aparthotel, joka yhdistää hotellin helppouden ja kodin mukavuudet. ’’Kempele ja erityisesti Zemppi on monipuolinen palvelukeskus, jossa vieraidemme on helppo viipyä pitempäänkin. Tarjolla on tapahtumia, tekemistä sekä kaikki tarvittavat palvelut ovat lähellä’’, sanoo Forenomin Aparthotel -ketjun johtaja Ilkka Ylilauri. Forenomilla on Pohjois-Suomessa Aparthotellit Kempeleessä, Oulun keskustassa sekä Raahessa. Kalustettuja asuntoja on alueella noin 220.

’’

Ylilauri. Loppujen lopuksi ihmiset hakevat majoittumiselta yksinkertaisia ja mukavia asioita. Hyvää vuodetta, rauhaa ja nykyään monesti myös

keittiötä. Kempeleen Aparthotellin jokaisessa huoneessa on minikeittiö. Huoneet ovat sisustettu skandinaaviseen tyyliin ja huoneen sisustuksessa on käytetty

valokuvia alueen luonnosta. ’’Haluamme, että ihmiset tuntevat olonsa kotoisaksi ja tutustuvat myös alueeseen. Odotan mielenkiinnolla, miten alue ja yhteistoi-

Tarjoamme 48 tunnin majoituslupauksen. Lupaamme järjestää majoituksen yrityksille kahden päivän sisällä mistä tahansa Pohjoismaissa.

ZEMPISSÄ Forenomilla on 54 hotellihuonetta. Uuden Aparthotellin alkusuosio on ollut lupaava ja myös talvea forenomilaiset odottavat innolla. ’’Aloitusaika kesää vasten osui meille aika hyvin. Lentokentän remontti, tieremontit ja muut rakentamiset ovat näkyneet Aparthotellimme vieraissa,’’ kertoo

Aparthotel – ketjun johtaja Ilkka Ylilauri esittelee huoneita, joissa on paljon kuvia lähiseudun luonnosta.


1.11.2017

minta vielä kehittyvät. Zemppi on ainutlaatuinen kokonaisuus, sillä hyvin pieneltä alueelta löytyy todella hyvät palvelut. Itse odotan, että esimerkiksi urheiluseurat löytävät alueen mahdollisuudet. Melkein lajista riippumatta täällä voi järjestää erilaisia tapahtumia ja turnauksia ja silloin kaikki alueen toimijat hyötyvät.’’, Ylilauri jatkaa.

FORENOMIN kasvutarina jatkuu jo lähitulevaisuudessa. Uudet Aparthotellit avautuvat ainakin Osloon, Tukholmaan ja Vantaan Tikkurilaan. Kodinomainen majoitus sekä erityisesti Apartho-

’’

Melkein lajista riippumatta täällä voi järjestää erilaisia tapahtumia ja turnauksia ja silloin kaikki alueen toimijat hyötyvät.

tellit ovat jatkuvasti suositumpia ja kodinomaisempi majoitus kasvaa vauhdikkaasti myös globaalisti. Myös Forenomilla seurataan tiiviisti markkinan kehittymistä. ’’Olemme kotimainen yritys, jonka juuret ovat Oulun seudulla ja edustamme skandinaavisia arvoja majoitustoiminnassamme. Olemme erilainen kuin perinteinen hotelli, emmekä välttämättä koe hotelleja kilpailijoiksi. Ihmisillä on erilaisia tarpeita ja esimerkiksi työmatkailijoiden entistä suurempi liikkuvuus on luonut tarpeita meidän palvelumme kehittymiselle ja kasvamiselle’’, kertoo Ylilauri. Forenomin tavoitteena on tehdä majoittuminen vieraalla paikkakunnalla mahdollisimman helpoksi. Kehittyvä teknologia antaa mahdollisuuden helpottaa asiakkaiden arkea ja tuoda joustavuutta ja kustannustehokkuutta alalle. Forenomin vieraat saavat esimerkiksi avainkoodin suoraan puhelimeensa majoituspäivänä, eikä sisäänkirjautumista hotelliin tarvitse erikseen tehdä tai jonottaa. ’’Olemme alun perin lähteneet ratkomaan työmatkalaisten majoitustarpeita. Yritykset tekevät

15

urakoita ja keikkoja useilla paikkakunnilla ja järjestämme heille majoitusta lyhyelläkin varoitusajalla. Toisinaan projektit ovat pidempiä, ja asiakkaat viipyvät pidempään samassa kohteessa. Meillä on asiakkaita, jotka saattavat asua meillä yli vuodenkin’’, kertoo Ylilauri. Forenomin 350 työntekijästä Pohjois-Suomessa työskentelee 20 henkilöä. Lisäksi yritys ostaa palveluja alueen muilta yrityksiltä laajasti.

’’TYÖLLISTÄMME kymmeniä

yhteistyöyritysten työntekijöitä. Hotellialalla on tyypillistä, että monet työtehtävät on ulkoistettu toisille toimijoille’’, kertoo Pohjois-Suomen aluepäällikkö Jere Pihlajaniemi. Yhteensä Forenomilla on noin 25 toimistoa Pohjoismaissa, joka mahdollistaa ketterät liikut isoissa ja pienemmissä kasvukeskuksissa. ’’Tarjoamme 48 tunnin majoituslupauksen. Lupaamme järjestää majoituksen yrityksille kahden päivän sisällä mistä tahansa Pohjoismaissa. Juuri nyt järjestelemme Kittilään erään yrityksen majoitustarpeita. Olemme aika ketterä toimija, vaikka Forenomilla onkin joka yö noin 5000 majoitusyksikköä myynnissä’’, hymyilee Pihlajaniemi.

Kaikissa huoneissa on nykyaikainen minikeittiö, kertovat Ylilauri ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Jere Pihlajaniemi.


1.11.2017

16

Kohti uutta Sotea Easymoven hanke etsii uutta toimintatapaa. Kokenut fysioterapeutti Malla Björn on juuri aloittanut hanke- työntekijänä Easymove Oy:llä. Haaste on vaativa, mutta Björn puhkuu intoa. Kehitteillä on kokonaan uusi pienen yrityksen ns. sote-malli, joka näyttäisi suuntaviivoja pienen yrityksen ja suuren Sote – kokonaisuuden välillä. Käynnissä on vuoden mittainen Fysiopalvelu Easymove Oy:n hanke. - Käynnissä olevan hankkeen myö-

’’

Uudistus tuo niin paljon uutta tullessaan pienille toimijoille, että on hyvä varautua etukäteen.

tä rakennamme ns. pienen yrityksen Sote-mallia tulevaa varten. Uudistus tuo niin paljon uutta tullessaan pienille toimijoille, että on hyvä varautua etukäteen. - Käytännössä kartoitamme nykyiset toimintatavat eri yhteistyötahojen välillä ja kehitämme toimintatapoja, jotta osaisimme toimia entistä paremmin yhtenä kokonaisuutena Sote- uudistuksessa, sanoo Björn.

KYSEESSÄ ei kuitenkaan ole pelkkä hallinnollinen projekti, vaan tavoitteena on luoda ns. matalan kynnyksen toimintamalli. Lisäksi hankkeella yritetään löytää tapoja, jolla pienetkin yritykset voivat kilpailla suurista markkinoista. - Jokaisen ihmisen pitäisi kokea, että on tullut kuulluksi. Mikäli on-

gelmiin puututaan varhaisessa vaiheessa, ongelmat eivät paisu liian isoiksi. Perheissäkin sairastumiset vaikuttavat koko perheen jaksamiseen ja arjen pyörittämiseen. Me yritämme löytää mallia, jossa kynnys avun hakemiseen olisi mahdollisimman alhainen, miettii Björn.

- Kokemuksesta on hyötyä tässä hankkeessa, sillä tiedän tarkkaan miten kokonaisuus toimii. Sote – uudistus aiheuttaa tällä hetkellä monille epävarmuutta, ja yritämme löytää keinoja ratkaista jatkossa eri toimijoiden yhteistyön malleja, kiteyttää Björn.

mainostaulu 1970x840mm

SYNTTÄRIBILEET 3.-4.11. Esiintymässä

pe-la klo 23 alk.

Trubaduuri

JARIE

Vastaanotto alk. 35€* Ajokorttitodistus alk. 45€ Katso lisää: laakariasemahalsa.fi ZEMPIN YHTEYDESSÄ PEKURINTIE 2, KEMPELE AVOINNA ARKISIN KLO 16 JÄLKEEN

SOITA JA VARAA AIKA mainostaulu 700x300mm

mainostaulu 600x320mm 0400 420041 L Ä Ä K Ä R I A S E M A

Pekurintie 2, 90450 Kempele - 0400 316 570

tarra 440x190mm

*hinta ennen Kela-korvausta 42€

tarra 500x210mm


1.11.2017

Zempin saavutettavuus on huippuluokkaa. Alueella on runsaasti pysäköintitilaa.

17


1.11.2017

18

Kempeleen KIRI – pesäpalloa vauvasta vaariin! Kempele on perinteinen pesäpallopitäjä, jossa lajia on harrastettu Suomen syntyajoista alkaen. Myös urheiluseura Kempeleen Kiri on saavuttanut kunnioitettavan sadan vuoden iän. Seura on heti toimintansa alusta saakka tarjonnut kuntalaisille tavan irtautua arjesta urheilun avulla, läpi vaikeidenkin aikojen. Siinä on yli vuosisata vapaaehtoista seuratyötä paikallisen terveyden- ja hyvinvoinnin eteen. KeKi:n seuratoiminnan pääajatuksena on kasvattaa junioreista roolimalleja niin kentälle kuin kentän laidallekin.

SEURANA toimimme myös osa-

na ympäröivää yhteisöä, ja osallistumme erilaisiin liikunnallisiin hankkeisiin ja tempauksiin. Esimerkiksi Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkue on järjestänyt useita työhyvinvointia tukevia liikunnallisia tapahtumia alueen yri-

tyksille ja yhteisöille, joista suosituimmaksi ovat osoittautuneet kuntokartoitukset, sekä oikeaa pesispeliä jäljittelevät tapahtumat alkulämmittelyineen ja jälkipeleineen pesis-Areenan aitiossa.

’’

Pesäpallo on naisten katsotuin palloilulaji Suomessa.

PESÄPALLO-OTTELUT ovat Kempeleessä aina tapahtumia, jotka keräävät parhaimmillaan tuhatpäisen yleisön, vauvasta vaariin. Peli-

en tauoilla on nähty monenlaista yhteistyökumppaneiden järjestämää ohjelmaa, laskuvarjohypyistä polkuautokilpailuihin, cheerleadereista pomppulinnoihin. Itse Kempeleen ”keisari” Pekka Rinne on käynyt katsomassa miesten pelejä jo useampana kesänä. Pesäpallo on naisten katsotuin palloilulaji Suomessa. Viime kaudella KeKi:n naisten pelejä seurasi paikan päällä noin 7500 katsojaa. Pelejämme lähetettiin niin radiossa, kuin televisiossa. Ensi kesänä saamme varmasti nähdä entistä jännittävämpiä otteluita, sillä kauden 2017 neljäs sija naisten Superpesiksessä jätti joukkueelle sopivasti hampaankoloon! Ellet vielä ole Sarkkirannassa pe-

leissä käynyt, niin suosittelen valitsemaan kauniin kesäillan ja ottamaan kaverinkin mukaan, jonka kanssa voitte elää täysillä Kempeleen Kirin puolesta.

ALLE 12-vuotiaat lapset pääsevät peliin ilmaiseksi ja heillekin löytyy laguunilta tilaa temmeltää, jos peli ei vie mukanaan. Kioskit palvelevat läpi ottelun tarjoten juomia ja pientä purtavaa, pikkurahalla! Nähdään peleissä! Charles Meyer Kempeleen Kiri, Naisten Superpesis


1.11.2017

19

Joulun avaus -viikonloppu! Perjantaina

10.11.

Vieraita Korvatunturilta: o Keorurlutoiveet! Joulupukki ja Muori j Joulupukin ja Muorin apulaisina Jouluntaikaa! Taikuritontut Oulun tyypit -kuoro a t s i u Joul u siikkia! ja Äänirajoilla -lauluyhtye m

Lauantaina

Kuva: JR-Studio Oulu

! ä v i ä p n La ste

11.11.

Zepe-sammakon tarinatuokio & hauskaa tekemistä puuhapisteillä

perheen pienimmille

: a s s a m e l e t n u u k a t i e v i o t u Joul Joulupukki ja Muori

joulu

Lasten päivä -tapahtuma klo 10:30-16:00 Joulupukki & Muori Zeppelinissä klo 11:00-15:00

Zeppelin kauppakeskus

Avoinna MA-PE 7-21, LA 7-18 ja SU 12-18 Prisma Zeppelin MA-LA 7-21, SU 11-21 Info, Tom’s Herkkukeskus p. (08) 554 0332 (pvm/mpm)

Tarkempi ohjlelma tapahtumaviikolla osoitteesta kauppakeskuszeppelin.fi tai facebook.com/KauppakeskusZeppelin


.fi

20

#TAAKIBÖRSTA PERJANTAI 10.11.2017 OVET AUKEAA KLO 19 • K-18

#taakibörsta MC Taakibörsta Tippa-T • Gettomasa En kiellä enkä myönnä

Zempissä olemme Teitä varten!

1.11.2017

ENNAKKOLIPUT 25,00 € OVELTA 35,00 € LIPUT: TICKETMASTER.FI