Page 1

MESSULEHTI

10.–12.11.2017 MESSUKESKUS HELSINKI METSÄ

metsämessut.fi #metsämessut

Tapahtuma metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille sekä kaikille muille metsässä liikkujille!

Samaan aikaan samalla lipulla:

(la–su)


METSÄ

VERKKOK AUPASTA SA AT MESSULIPUT HELPOSTI, JONOT TAMAT TA JA ILMAN PALVELUMAKSUJA!

metsamessut.fi

INFO Aika ja paikka 10.—12.11.2017 Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki Aukioloajat pe 10.11.   klo 9–18 la 11.11.   klo 10–18 su 12.11.   klo 10–17 Sisäänkäynnit Eteläinen ja pohjoinen sisäänkäynti Vaatesäilytys 2.5 € / hlö Pysäköinti 12 € / kerta / vrk (pysäköintitalon osoite: Ratapihantie 17) Neuvonta Info- ja palvelupisteet ovat avoinna messujen aukioloaikoina eteläisellä ja pohjoisella sisäänkäynnillä sekä alagalleriassa Ravintolat ja kahvilat Messukeskuksessa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita.Tiedustelut: Fazer Food Services, fazer.sales@messukeskus.com Leikkipaikka Maksuton, valvottu hoitopaikka 3–7-vuotiallle lapsille on avoinna lauantaina ja sunnuntaina ylägalleriassa

Kun ostat lippusi verkkokaupasta viimeistään torstaina 9.11.2017 saat sen etuhintaan: Aikuiset 16 € / hlö Lapset (7–15 v), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 € / hlö Lapset (4–6 v) 5 € / hlö Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v lapset) 36 € Ryhmälippu (min. 10 hlöä) 10 € / hlö Perjantaista 11.11. alkaen lippujen hinta verkkokaupassa on sama kuin ovelta ostettaessa. Liput ovelta Aikuiset 18 € Lapset (7–15 v), opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet 11 € Lapset (4–6 v) 6 € Perhelippu 39 € (max. 2 aikusta ja lapset alle 16 v) Ryhmät (min. 10 hlö) 11 € hlö

Pankkiautomaatit Lasigalleriassa ja alagalleriassa Ensiapu Alagalleriassa, p. 040 450 3237 Lehdistökeskus Eteläinen sisäänkäynti, 2. krs Hotelli Messukeskuksen yhteydessä on hotelli Holiday Inn Helsinki, p. 0200 48 102 Järjestäjä Messukeskus Suomen Metsäyhditys ry Asiakaspalvelu p. 040 4503250 asiakaspalvelu@messukeskus.com

METSÄMESSUT OVAT OSA ELM A – EL ÄM Ä Ä, EL ÄIMIÄ JA OSTOKSIA

- tapahtumakokonaisuut ta, joka sisältää viisi suosikkitapahtumaa:

Metsämessujen yhteistyökumppanit

(la–su)


TERVETULOA METSÄMESSUILLE! Metsämessut on monipuolinen tapahtumakokonaisuus joka kokoaa alleen koko metsän monimuotoisen tarjonnan.

M

essukeskuksen Metsämessut on tapahtuma metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille sekä kaikille muille metsästä kiinnostuneille. Metsämessut ovat osa ELMA- Elämää, eläimiä ja ostoksia tapahtumakokonaisuutta. Tapahtuman avaa Suomen Metsäyhdistyksen Metsäpäivät, jotka järjestetään Messukeskuksen Kokoustamossa.

Metsän omistajille

Metsän monipuolinen tarjonta

Verkoistoitumismahdollisuudet ja paneelikeskustelut.

Metsälavalla järjestetään paneelikeskusteluja ja kuluttajille suunnattuja kyselytunteja, joissa käsitellään muun muassa luonnonsuojelua ja metsää sijoituskohteena. Työnäytösalueella järjestetään viihteellisiä kilpailuja ja alueelta saa asiantuntijavinkkejä koneiden huoltoon. Asiaohjelman ja työnäytöslavan lisäksi Metsämessuilla on virkistyskäyttäjille tarjolla ideoita eräretkiin ja tarvikehankintoihin sekä vinkkejä ulkoiluun ja metsänhoitoon sekä mm. varustetestausta ja jousimetsästystä. Uutta: Suomen metsämuseo Lusto tuo messuille Pentti Väänäsen ’Metsä josta itseni löysin’ valokuvanäyttelyn. KoulutusZone-yhteisalueella taas esittäytyvät kaikki metsäkoulutusasteet Helsingin Yliopisto, Itä-Suomen Yliopisto, HAMK, HAMI, Keuda, Livia ja TTS.

Vinkit metsänhoitoon, metsänhoidon ulkoistamiseen, metsä sijoituksena sekä sukupolvenvaihdokset.

Ammattilaisille ja startupeille

Virkistyskäyttäjille

Ulkoilu, retkeily, erävinkit ja tarvikkeet.

Lapsille

Monipuolista ohjelmaa koko perheelle mm. metsäkonesimulaattori, istutusbaana, askartelupisteitä ja supersuosittu metsäpeliluola.

Biotalous tänään ja huomenna

NÄHDÄ ÄN ME TSÄ MESSUILL A 10.–12.11. Terveisin, Anna Suominen myyntiryhmäpäällikkö Minna Ahokas myyntipäällikkö

SUOMEN METSÄYHDIST YKSEN JÄRJESTÄMÄT METSÄPÄIVÄT AVA AVAT MYÖS METSÄMESSUT Valtakunnalliset Metsäpäivät järjestetään jälleen 9.–10.11. Tule mukaan kuulemaan, mitä metsästä puhutaan! Yli 700 metsäalan ammattilaista kokoontuu vuosittain Metsäpäiville kuulemaan luentoja alan polttavista aiheista sekä verkostoitumaan ja tapaamaan kollegoita. #Metsäpäivät #onnimetsässä smy.fi/metsäpäivät

Kuva: Antti Karjunen Messukeskus

Metsämessuilla biotalous konkretisoituu muun muassa maa- ja metsätalousministeriön, Maanmittauslaitoksen, Metsähallituksen, Suomen riistakeskuksen, Eviran, Luonnonvarakeskuksen, Metsäkeskuksen, Metsähallituksen, Aalto-yliopiston ja Iskun yhteisosastolla. Metsämessuille pysähtyy myös Bioaika-tapahtumakiertue, joka on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille.


PYÖRILL Ä KULKEVA TIEDEKESKUS PYSÄHT Y Y MYÖS METSÄMESSUILL A Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Kiertueen kruunaa pyörillä kulkeva tiedekeskus eli biopolttoaineella kulkeva Bioaika-rekka sekä Bioaika-tori, jossa on mukana kymmeniä biotalouden keksintöjä ja mahdollisuuksia. Bioaika-rekan tuottaa Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö. Tapahtumakiertue toteutetaan yhdessä biotalouden toimijoiden kanssa. bioaika.fi

TUNNE BIOTALOUS METSÄMESSUILLA Tule katsomaan, miten biotalous näkyy sinun arjessasi – ruokapöydässä, liikkumisessa ja lähimetsässä nyt ja tulevaisuudessa ja miten voit kuluttajavalinnoilla vaikuttaa siirtymään fossiilitaloudesta biotalouteen. Biotaloudella tarkoitetaan uusiutuvien luonnonvarojen kestävää hyödyntämistä fossiilisten luonnonvarojen sijaan. Miltä näyttää koivusta tehty lanka? Tai syötävä sirkka? Tule tutustumaan biotalouden tuotteisiin ja palveluihin. Kerromme niin metsätiedon digitalisoinnista ja maankäytöstä kuin kestävästä ruuantuotannosta ja metsästyksestäkin.

Tutustu Metsämessuilla Biotalousosastoon, josta tavoitat maa- ja metsätalousministeriön, Eviran, Luonnonvarakeskuksen, Maanmittauslaitoksen, Metsähallituksen, Metsäkeskuksen ja Suomen riistakeskuksen asiantuntijat. #tunnebiotalous


KoulutusZonessa tapahtuu

SINÄKÖ TULEVA METSÄALAN AMMATTILAINEN? Napakan tiedon lisäksi oppilaitosten osastoilta löytyy monia vuorovaikutteisia ja hauskoja tapoja tutustua metsäalan eri innovaatioihin. Osallistu hakkuukonesimulaattorikisaan, tutustu virtuaalilaseja hyödyntävään MOOC-kurssiin, ihmettele laserkeilauksen-, tarkkuussahauksen ja työkoneiden vianetsintädiagnostiikkanäytöksiä tai tutustu miten Drone-kuvauskopteria voi hyödyntää metsässä.

KENEL L E Kiinnosti sinua sitten metsätieteet, logistiikka, ekologia, luonnonvarat, metsäkoneenkuljettajan tai metsurin ammatti, metsänhoito, geoinfomatiikka tai muut metsäalan opiskelu- ja työllistymismahdollisuudet, vastauksen kysymyksiisi löydät varmasti täältä.

MUKAN A KOULUTUSZO N ES SA

MITÄ Metsämessujen KoulutusZone antaa mahtavan mahdollisuuden suunnitella omaa urapolkua eri koulujen ja koulutusasteiden kautta.


VIRKIST Y METSÄSSÄ

Miltä kuulostaisi jousiammunta tai metsästyssimulaattori? Näitäkin pääset kokeilemaan messuilla veloituksetta.

Metsämessujen virkistysalueelta voit hakea sekä tietoa että tarvikkeita esimerkiksi omaan vaellusharrastukseesi. Lisäksi alueelta löytyy myös mielenkiintoisia uusia harrastevinkkejä. Mukana alueella mm. Vaeltajankauppa.fi, Fiskars, Kuivalihakundi.com, Jousiammuntaliitto sekä Suomen metsästäjäliitto.


Markku Ojala

KOULUL AIS KIERROKSET

Metsämessujen toiminnallisilla osastorasteilla koululaiset tutkivat muun muassa mitä ammatteja metsäalalla on, missä voi opiskella, mitä kaikkea puusta voi tehdä ja mitä tarkoittaa biotalous. Koululaispäivän kruunaa kyselytunti, jossa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vastaa koululaisten kiperiin kysymyksiin. Myös aikuiset ovat tervetulleita seuraamaan kyselytuntia, joka tunti alkaa Metsälavalla klo 12.

Laura Kotila, Valtioneuvoston kanslia

Metsämessut tarjoaa jälleen tuhansille koululaisille mahdollisuuden tutustua metsäalaan.


METSÄMESSUT SUOSIT TELEE Metsämessuilta löydät paljon asiaa sekä kevyempää ohjelmaa. Kannattaa tsekata ainakin nämä!

Metsälavalla tapahtuu Pe klo 13 ja su klo 10.30 Säädä ja pakkaa rinkkasi oikeaoppisesti Vaeltajankauppa.fi Su klo 14 10 minuuttia metsässä ja tunnet olosi paremmaksi – metsä hyvinvoinnin lähteenä Su klo 15 Eläinten tunteiden ja ajastusten ikuistaminen Luontokuvaaja Konsta Punkka

Tarvikehankintoja mm. pihan- ja metsänhoitoon kannattaa tehdä Koneliike Oleniuksen ja Fiskarsin osastolta

Mikäli olet kiinnostunut koneista ja laitteista tutustu ainakin Ponssen, Sumekon ja Yamahan osastoon

Luontokuvaaja Konsta Punkalla on nuoresta iästään huolimatta jo yli miljoona Instagram seuraajaa ja hänen Konsta Punkka Wildlife Photography -Facebook sivuillaan on yli 200 000 seuraajaa. Metsämessuilla Konsta kertoo miten hän onnistuu ikuistamaan eläinten tunteita ja ajatuksia valokuvien kautta.

Metsästäjäliiton osastolla lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan luontoon, metsästykseen, eränkäyntiin ja riistanhoitoon turvallisesti samanhenkisessä seurassa sekä metsästäjäliiton nuorisotyöhön ja lapsille ja nuorille tarjoamiimme harrastusmahdollisuuksiin. Jutustelun lomassa on mahdollisuus kokeilla ammuntaa SimWay Hunt 3D-simulaattorilla. Pääset mukaan erilaisiin aidontuntuisiin metsästystilanteisiin tai testaamaan tarkkuuttasi ampumaradalla.


L APSILLE Metsämessuilta löytyy myös perheen pienemmille runsaasti mielenkiintoista tekemistä. Alueella voi tutustua oikeaan valtavan kokoiseen metsäkoneeseen, pelata metsäpeliluolassa, ajaa metsäkonesimulaattorilla ja istuttaa oikeita taimia Istutusbaanalla. Lisäksi tapahtumasta löytyy useita askartelupisteitä.

Verna Kovanen

Pelillinen metsävisa 10.11. klo 10.30 Metsälavalla! Lapset ottavat mittaa toisistaan hauskassa metsäaiheisessa kisassa. Parhaat palkitaan! Järjestäjänä 4H ja Lapin AMK.

Verna Kovanen

Markku Ojala

l a p s i l l e o h j e l m a a m yö s e l m a n ja l e m m i k k i m e s s u j e n p u o l e l l a !

Suomen Metsämuseo Lusto tuo messuille Metsäteknikko Pentti Väänäsen METSÄ JOSTA ITSENI LÖYSIN -näyttelyn valokuvia Ilomantsin saloilta 1950–1980.


Suomen Jousiampujain liiton ammuntanäytös

TIEDON JA TAIDON T YÖNÄY TÖSALUEELL A TAPAHTUU Työnäytösalueella paneudutaan sekä arjen askarruttaviin asioihin sekä näytöstyyppisiin esityksiin. Tule mukaan seuraamaan halonhakkuun jännittävää SM-finaalia, ottamaan asiantuntijavinkkejä erilaisista työpajoista ja viihtymään yhdessä koko perheen voimin. ASIANTUNTIJA VINKIT

• T urvavarusteiden huolto ja suojaavuus Husqvarna Matti Roms • Moottorisahan ja raivaussahan huolto • Sahat käyttötarkoituksen mukaan • Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet • Taimien istutus, tuotteet ja välineet

pe klo 16.30, la klo 14.15, su klo 16.15


P E R J A N T A I 10 .11.

OHJELMA Suositun Metsälavan ohjelma koostuu asiapitoisista paneelikeskusteluista, kyselytunneista ja ajankohtaisista asioista, kuten lakimuutoksia käsittelevistä puheenvuoroista. Ohjelmaa löytyy sekä metsänomistajille, metsäalan ammattilaisille että muille metsässä liikkujille.

METSÄL AVA 10.30-11

Pelillinen metsävisa

TIEDON JA TAIDON METS Ä 13-13.30

Metsäpelit esittelyssä! Kilpailun järjestää 4H ja Lapin AMK

11.30

#bioaika - kuuminta hottia just nyt!

13.30-14

Bioaika-Innoittajat ja Bioaika-rekka

12.00 12.30

Koululaiset kysyvät biotaloudesta – maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vastaa.

14-14.30

Biotalouden huippututkimusta, uusia tuotteita ja heinäsirkkoja

14.30-15

Säädä ja pakkaa rinkkasi oikeaoppisesti 76 vuotta maastossa

Metsätieto digitalisoituu Niina Riissanen ja Henna Etula

14.30

Maailma kääntyy kiertotalouteen Esa Laurinsilta

15.00

Metsätilan omistuksen eri vaihtoehdot

Raivaussahan käyttö Husqvarna

15-15.30

Moottorisahan ja raivaussahan huolto Koneliike Olenius

15.30-16

Jeep

14.00

Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet MHY

Nestori Nurmi

13.30

Teroitustyöpaja Koneliike Olenius

Pekka Väisänen

13.00

Sahat käyttötarkoituksen mukaan Husqvarna

Metsäkonesimulaattori metsäkoneenkuljettajien koulutuksessa Mikkelin metsäkonekoulu/ESEDU

16-16.30

Traktorimönkkäri metsään Sumeko Oy

16.3017.15

Suomen jousiampujain liiton ammuntanäytös

Pirjo Havia ja Tuomas Pesälä

15.3016.30

Vaihtoehdot metsätilan sukupolvenvaihdokseen. Kysy asiantuntijoilta!

16.3017.30

Olli Kursula ja Lauri Saaristo

Pirjo Havia, Tuomo Pesälä ja Antti Pajula

Luonnon huomioiminen talousmetsässä

Metsälavan ohjelman juontaa tuttuun tapaan Marianne Harjula.


L A U A N T A I 11.11.

METSÄL AVA 10.30-11

Metsäalan koulutusvaihtoehdot

TIEDON JA TAIDON METS Ä 10.30-11

Ville Manner

11.30

UPM:n puheenvuoro

11-11.30

Suomen metsäbiotalous kasvaa ja monipuolistuu – kestävätkö metsät sen? Jyrki Kangas

12.30 13.00

Vaihtoehdot metsätilan sukupolvenvaihdokseen Kysy asiantuntijoilta! Pirjo Havia, Tuomo Pesälä ja Antti Pajula

14.30

Minustako metsäsijoittaja? Jyrki Ketola

15.00

Rapauttaako huono metsätieverkosto metsätalouden? Ilppo Greis ja Markus Strandström

15.30

Uusia vähennyksiä metsäverotuksessa Kari Pilhjerta

16.00

Miten biotalouden avulla siirrytään vähähiiliseen yhteiskuntaan? Maa- ja metsätalousministeriö

16.30

#bioaika - kuuminta hottia just nyt! Bioaika-Innoittajat ja Bioaika-rekka

17.00

Metsäsi kaukana – PKMO lähellä Katri Myllykoski

Teroitustyöpaja Koneliike Olenius

12-12.30

Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet MHY

12.30-13

Metsätilan omistuksen eri vaihtoehdot Pirjo Havia ja Tuomas Pesälä

13.3014.30

11.30-12

Suomen metsät hiilinieluina Markku Remes ja Leena Leskinen

Traktorimönkkäri metsätöissä Koneliike Olenius

Sami Oksa

12.00

Taimien istutus, tuotteet ja välineet MHY

Raivaussahan käyttö Husqvarna

13-13.45

Virtuaaliteknologiaa metsään Vrforest

13.4514.15 14.15-15 15-15.45

Moottorisahan ja raivaussahan huolto Koneliike Olenius

Suomen jousiampujain liiton ammuntanäytös Tuotteet metsään ja teltan pystys ”tumpelolle” Vaeltajankauppa.fi

15.4516-15

Husqvarna

16.1516.45

Husqvarna

Turvavarusteiden huolto ja suojaavuus Sahat käyttötarkoituksen mukaan


S U N N U N T A I 12 .11.

METSÄL AVA 10.30-11 11.30

TIEDON JA TAIDON METS Ä

Nestori Nurmi

10.1510.50

Metsäsi kaukana – PKMO lähellä

11-12

Säädä ja pakkaa rinkkasi oikeaoppisesti

Katri Myllykoski

12.00-13

Helsingin metsien hoito ja puun kunto Juha Raisio, Vesa Koskikallio

13.30 14.00

#bioaika - kuuminta hottia just nyt!

12-12.30 12.30-13

Kymmenen minuuttia metsässä ja tunnet olosi paremmaksi – Metsä hyvinvoinnin lähteenä

13-13.30

Eläinten tunteiden ja ajastusten ikuistaminen Konsta Punkka, luontokuvaaja

15.30

UPM:n puheenvuoro

Moottorisahan ja raivaussahan huolto Koneliike Olenius

Tuotteet metsään Vaeltajankauppa.fi

13.30-14

Moottorisahan käsittely, opetellaan oikeat otteet MHY

Elli Keisteri-Sipilä

15.00

Raivaussahan käyttö Husqvarna

Bioaika-Innoittajat ja Bioaika-rekka

Liikuttava luonto

MM-kisajoukkue esittäytyy: Karsintakisa/laipan vaihto Suomen moottorisahakilpailijat SUMOKI ry

Jenni Simkin ja Anna Peitola

14.30

Virtuaaliteknologiaa metsään Vrforest

14.15.15

Perinteinen halonhakkuun kutsukilpailu Husqvarna

15.1515.45

Koneliike Olenius

15.4516-15

Husqvarna

16.1516.45

Teroitustyöpaja Turvavarusteiden huolto ja suojaavuus Suomen jousiampujain liiton ammuntanäytös


ELMA – EL ÄMÄ Ä , EL ÄIMIÄ JA Metsämessujen kanssa samaan aikaan järjestetään myös ELMA maaseutumessut, Kädentaito, OutletExpo ja Lemmikki. Löydät kaikkien tapahtumien näytteilleasettajat ja ohjelmat kootusti osoitteesta elmamessut.fi

ELMA - MESSUILL A TAPAHTUU Alpakka-agility tuo hymyn huulille kaikenikäisille messukävijöille. Leikkimielisessä kilpailussa Alpakat mm. hyppivät pieniä esteitä ja kulkevat pujottelurataa sekä käynnissä että ravissa. Alpakat ovat myös tavattavissa karsinoissa ennen ja jälkeen agilityn.

EL ÄINHALLISTA K A JAHTA A KUKON L AULU Eläinhallin asukkeina on mm. lehmiä, vasikoita, laamoja, alpakoita, possuja, koiria, hevosia, poneja, lampaita, vuohia, kanoja jne. Eläimet myös esiintyvät Eläinareenalla päivittäin. Tule seuraamaan myös paimenkoiranäytöksiä, minihevosten temmellystä, ratsastusta sekä hevosen kengityksen SM-kisoja.

MARR ASKUU – MIK Ä IHANA TEKOSY Y SHOPPAILL A Shoppailijan unelmatapahtuma OutletExpo tuo Messukeskukseen tunnettujen brändien poistomyynnin mukavasti Outlethinnoin. OutletExposta löydät laadukkaita tuotteita niin naisille, miehille kuin koko perheellekin. Mukana mm. Lumene, Finlayson, L’Oréal, Ecco, Dna ja OpaMuurikka.


OSTOKSIA INSPIROIDU K ÄDENTAITO TAPAHTUMASSA Tule ostamaan uniikkeja tuotteita itsellesi sekä lahjaksi ja löydä inspiroivat materiaalit omiin käsitöihisi ja askarteluun. Tapahtuma tarjoaa myös kiinnostavaa käsityöaiheista ohjelmaa sekä työnäytöksiä osastoilla. Osassa työpajoista on mahdollista kysyä myös vinkkejä omaan tekemiseen sekä osallistua itse. Yhteistyössä:

LEMMIKKIMESSUILTA LÖYDÄT K ARVAKUONOT, K AVERIT JA TARVIKKEET Kansainvälinen kissanäyttely sekä kaikkien rotujen pentunäyttelyt tuovat Messukeskukseen satoja kissoja ja koiria. Näiden lisäksi löydät tapahtumasta myös kaneja, liskoja, rottia, lintuja ja muita hauskoja lemmikkirotuja. Tapahtuma löydät myös vinkkejä ja tarvikkeita sekä harrastajalle että ensimmäisen lemmikin hankintaa suunnitteleville.    Ethän ota omia lemmikkejä mukaan

KUNNAT ESIT TÄY T Y VÄT MATK AILUN JA VIIHTEEN MERKEISSÄ

Kaikki näytteilleasettajat ja ohjelmat läydät kootusti osoitteesta elmamessut.fi

Elmassa voit tutustua eri kuntien toimintaan aina pääkaupunkiseudun lähikunnista pohjoisempiin kuntiin. Kunnat kertovat matkailu- sekä asumistarjonnastaan ja osastoilta voi ostaa esimerkiksi paikallisia käsityötuotteita, ruokia ja muita erikoisuuksia. Asiaakin osastolta toki löytyy ja paikalliset kertovat mielellään lisää oman kuntansa tarjoamista matkailumahdollisuuksista ja monien kuntien osastoilta voi tilata myös matkoja messuhinnoin.Mukana mm. Hirvensalmi, Kangasniemi, Loviisa, Raasepori ja Tuusula.

(la–su)


ELMA – EL ÄMÄ Ä , ELÄIMIÄ JA OSTOKSIA 10.–12.11.2017 MESSUKESKUS HELSINKI ELMA

10.-12.11. 2017 Messukeskus

Kaikki tapahtumien näytteilleasettajat ja ohjelmat läydät kootusti osoitteesta elmamessut.fi

5

4

3

2 1

Pohjoinen sisäänkäynti Northern Entrance

ry

6

Eteläinen sisäänkäynti Southern Entrance

Holiday Inn

Ga

alle ia, G ller

Kokoustamo Conference Centre

7

METSÄ 2017 JOHTORYHMÄ

METSÄ 2017 OHJELMARYHMÄ

Metsämessujen johtoryhmä vastaa tapahtuman kehittämisestä.

Metsämessujen ohjelmaryhmä vastaa ohjelman suunnittelusta ja kehittämisestä.

Anders Portin, Suomen Metsäyhdistys ry Annamari Heikkinen, Suomen Metsäyhdistys ry Anne Pirilä, Metsäteollisuus ry Kristiina Vuopala, Metsähallitus Lea Jylhä, MTK ry Pirjo Korhonen-Salapuro, METO ry

Anna Salminen, Metsäkeskus, julkiset palvelut Annamari Rajoo, Metsänhoitoyhdistysten Palvelu Eero Virtanen Matti Malkamäki, Hovilahti Ky Merja Lindroos, Luke Minna Pihlström, Metsähallitus Sanna Nyman, Metsäkustannus

Yhteistyössä:

Sirpa Kärkkäinen, Suomen Metsäyhdistys ry Vilma Issakainen, Suomen Metsäyhdistys ry Virpi Komulainen, Maa- ja metsätalousministeriö

Mediayhteistyössä:

Metsämessut 2017  

Elma/Metsä-messulehti