Page 1


2


INHOUD 4 INSIDE MERIDA 6 PRO RACING 8 VERNIEUWINGEN 2017 20 E-BIKE NIEUWS 2017 22 TECHNOLOGIEËN 26 FULL SUSPENSION 30 NINETY-SIX 38 ONE-TWENTY 42 MTB HARDTAILS 46 BIG.NINE 60 BIG.SEVEN 64 BIG.TRAIL 68 MATTS 72 WOMEN 76 JULIET 84 88

YOUTH & KIDS MATTS J

92 ROAD & FITNESS 96 SCULTURA 108 REACTO 116 REACTO TRACK 118 SPEEDER 122 CYCLO CROSS 128 TREKKING & CITY 132 CROSSWAY 138 CROSSWAY URBAN 142 143 144 145

GERT JAKOBS EXPERIENCE CENTRE MERIDA DUTCH CROSS COUNTRY MERIDA BASSA BIKING TEAM

146

SPORTS NUTRITION & BODYCARE

148 KLEDING EN ACCESSORIES 158 GEOMETRIEËN 161

MERIDA WEBSHOP

3


INSIDE MERIDA

Ons leven zit vol mogelijkheden en even vol met beslissingen. Maar al te vaak hangen tevredenheid en geluk af van het nemen van de juiste beslissing. Voor de juiste partner, voor de juiste baan, de juiste vakantiebestemming, de juiste fiets… Daarom doen we er bij MERIDA vanaf de allereerste ontwerpfase tot aan de aflevering van jouw wensfiets alles aan om deze beslissing zo makkelijk mogelijk te maken. Dat doen we elke dag en wereldwijd via onze tienduizenden gekwalificeerde vakhandelaren. Omdat we weten hoe goed het voelt om op de juiste fiets te zitten, en niet zomaar op een willekeurige tweewieler. Op een fiets waarmee de gewone dagelijkse dingen nieuw aanvoelen en weer iets bijzonders worden. Een fiets waarmee de tijd niet alleen makkelijk doorgebracht kan worden, maar waarmee ook genoten kan worden. Vrijetijd, gezondheid, woon-werkverkeer, (prestatiegericht) sporten… het maakt niet uit wat de uitdaging is: wij zijn erop voorbereid! Met de overtuiging om compromisloos goed te zijn, werken onze ingenieurs en ontwerpers in het Duitse R&D-centrum hand in hand met hun collega’s van de vestiging in Taiwan en combineren op die manier excellente ontwikkelingscapaciteit met hightech-materialen en productietechnieken. Dat geeft jou de volle overtuiging dat je de juiste beslissing hebt genomen

4


5


PRO RACING

Ze behoren tot de besten ter wereld: onze profs van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM en TEAM LAMPRE-MERIDA zijn meesters als het gaat om rijtechniek, fietsbeheersing, kracht en uithoudingsvermogen. Ze zitten dan ook nog in het zadel als de meesten van ons meer aan het duwen van hun fiets denken. Maar Olympisch kampioenen, wereld- en Europese kampioenen zoals GunnRita Dahle FlesjĂĽ, JosĂŠ Hermida of Rui Costa zijn voor ons veel meer dan merkenambassadeurs en staan garant voor sportieve successen. Minstens zo belangrijk is dat deze grote namen een enorme ervaring meebrengen waarvan elke MERIDA-klant wereldwijd elke seconde die hij of zij op de fiets doorbrengt profiteert. Want in deze topatleten schuilen letterlijk miljoenen trainings- en wedstrijdkilometers onder alle denkbare omstandigheden. Daarmee zijn onze profs ook meteen onze zwaarste critici. De waardevolle kennis en feedback van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM en TEAM LAMPRE-MERIDA tref je niet alleen in onze TEAM-modellen van onze mountainbike- en racefamilie, maar consequent in elke fiets uit onze collectie. Dat is des te meer een reden om onze topsporters bij hun volgende race hard te gaan aanmoedigen want ze spannen zich tenslotte ook voor jou in!

6


7


VERNIEUWINGEN 2017

BIG.NINE

Vijf jaar ervaring, één doel: de snelste MERIDA-racebike aller tijden. Na zijn vijf jaar durende, uitgesproken succesvolle prijzenjacht presenteert de teambike van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM zich het komende jaar met spannende en interessante nieuwe kenmerken. De nieuwe BIG.NINE verenigt in alle opzichten alles wat nodig is voor modern en ambitieus hardtailmountainbiking. Hij is verkrijgbaar in talrijke aluminium- en carbon-versies en is volgestopt met de allerhoogste technologische kennis van onze ontwerpers en ingenieurs. Het CF5topframe weegt daarom slechts 900 gram en dat terwijl de stijfheid van de nieuwe BIG. NINE opnieuw hoger is dan zijn voorganger. Er worden diverse nieuwe technologieën toegepast zoals de Boost-standaard in het achterwiel en een aerodynamisch geoptimaliseerde onderbuis. Een nieuw ontwikkelde carbon comfort-zadelpen en nog plattere en gebogen staande achtervorken verhogen het comfort van deze hardtail. De nieuwe, moderne geometrie en de brede keuze uit aandrijfopties passen optimaal bij het betreffende inzetbereik.

BIG.TRAIL

Trailriding is alleen leuk op een fully? Dat idee is volkomen achterhaald! Bij de keuze voor een MTB-hardtail zijn er in feite drie aspecten van wezenlijk belang: een zo laag mogelijk systeemgewicht (essentieel als het vooral om racen gaat), zo weinig mogelijk onderhoud als gevolg van de minder complexe constructie, of het gegeven dat vergelijkbaar uitgeruste hardtails over het algemeen goedkoper zijn dan kostbare fully’s. Voor zover deze aspecten van toepassing zijn op onze nieuwe BIG.TRAIL, waren ze niet van doorslaggevende betekenis om deze zeer verleidelijke bike toe te voegen aan onze 2017-collectie. Het gaat namelijk vooral om plezier! De nieuwe bandenmaat 650B+ met zijn grote bandenvolume komt vooral in de technisch uitdagende segmenten van het trailrijden het best tot uiting. Dankzij de 130 mm veerweg aan de voorzijde, een lange, lage geometrie en een enduro-achtige vlakke balhoofdhoek surft de nieuwe BIG.TRAIL net zo speels over de paden als een moderne trailfully. Dankzij de superkorte 425 mm liggende achtervorken, voor- en achternaven met Booststandaard en de verstelbare zadelpen, rijdt deze moderne aluminium hardtail consequent speels in het rond.

SCULTURA DISC

De beste reden voor schijfremmen op een racefiets? Schijfremmen! Of er een goede reden is om schijfremmen op een racefiets te monteren? Ja: de schijfremmen zelf! Wat je ook wilt zeggen ten aanzien van bijvoorbeeld het uiterlijk, het gewicht of andere grotendeels subjectieve beoordelingspunten, er staat één natuurkundig feit onweerlegbaar vast: schijfremmen zijn onder bepaalde omstandigheden superieur ten opzichte van velgremmen. Dat feit heeft aanzienlijk meer waarde voor de meeste racefietsliefhebbers dan een paar gram gewichtsbesparing of het zelfgenoegzame lachje als blijkt dat de eigen fiets de lichtste

8

van de fietsclub is. Omdat we er bij MERIDA 100% van overtuigd zijn dat schijfremmen in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen op racefietsen, hebben we voor het seizoen 2017 disc-varianten op alle niveaus: op de carbon CF4, op de geometrisch iets minder ‘scherpe’ carbon CF2 en ook op de aluminium LITE-modellen. De SCULTURA DISC-modellen zijn gebaseerd op de CF4-modellen en hebben daarom een uitgesproken sportieve en gestrekte zitpositie, terwijl je op de CF2- en LITE-modellen iets meer rechtop zit. Toch zijn alle modellen ‘UCI-approved’, dus expliciet voor wedstrijdgebruik vrijgegeven en het zijn per definitie echte sportmachines. Technisch opvallende kenmerken zijn de 12 mm steekas, uiterst moderne Flatmount-rembevestigingen inclusief MERIDA’s eigen ‘DISC COOLER’technologie of de consequent in het frame verwerkte kabels en leidingen. Deze zaken onderstrepen in alle modelvarianten de duidelijke ambitie van de nieuwe SCULTURA DISC om veel meer te zijn dan ‘gewoon’ een schijfremvariant van een van de meest vooruitstrevende racefietsen ter wereld.

REACTO TRACK

Wijs de weg op het houten ovaal. Of door de stadsjungle. Hét nieuws van 2017 waarmee je op de wielerbanen of op het stadsasfalt een opvallende entree maakt! Met de REACTO TRACK presenteren we onze allereerste baanfiets, die door zijn slimme constructie niet alleen geschikt is voor het houten ovaal, maar ook de extravagante Fixie-rijder in de stadsomgeving uitdaagt. De TRACK-variant is afgeleid van de licht gemodificeerde REACTO LITE en hij heeft hetzelfde, UCI-gecertificeerde aluminium frame dat zo stijf is dat elke brute acceleratie lachend wordt gepareerd. Dankzij het grote verstelbereik van de horizontale uitvalpadden kan de REACTO TRACK met een groot aantal verschillende tandwielen worden gereden zonder dat de kettinglengte moet worden aangepast. Voor degenen die toch een rem aan de voorzijde willen, heeft de carbon voorvork een keurig afgedekte montagemogelijkheid. Daarmee is de REACTO TRACK niet alleen onze eerste, maar meteen ook de beste baanfiets die we konden construeren en bouwen.

CROSSWAY URBAN

Meer dan ooit klaar om het stadsbeeld te veranderen. Want veelzijdigheid is de sleutel. Nieuw voor dit jaar is de CROSSWAY URBAN. De CROSSWAY URBAN anno 2017 is te herkennen aan een nieuwe onder- en bovenbuis en die verandering is niet alleen optisch, maar verhoogt ook de framestijfheid. Hij is uitgerust met optimaal geïntegreerde spatborden, heeft 40 mm brede banden die in elke situatie voor veiligheid zorgen en hij is voorzien van assen met een antidiefstalsysteem. Daarmee spreekt de CROSSWAY URBAN onmiskenbaar de taal van het dagelijkse gebruik in de stad. En fans van de extraverte New York Messenger-stijl zullen zich meermaals in de ogen wrijven als ze hun blik richten op het fraai gestylde uiterlijk van de CROSSWAY URBAN.


9


THE NEW BIG.NINE

XCO JUST GOT INTERESTING. COMFORTABELE ZADELPEN Onze nieuw-ontwikkelde ’S-Flex’ zadelpen met zijn ‘Cobrahead’ geeft de BIG.NINE in combinatie met de ‘Flex-Stay’ achtervork ongelooflijk veel comfort. Ook de zadelpendiameter is vernieuwd. Deze is nu 30.9mm en klaar voor een dropper post met interne kabelrouting.

FLEX STAY ACHTERVORK Slechts 10mm dun en licht gebogen: De nieuwe ‘Flex Stay’ achtervork op de BIG.NINE biedt zeer goede demping van kleine trillingen. Flax vezels zijn verwerkt in de carbon matrix waardoor ze een nog betere demping verschaffen.

BOOST 148 ACHTERNAAF De nieuwe ‘Boost’ standaard zorgt voor 6mm extra breedte bij de achternaaf. Dit geeft voornamelijk 29ers een voordeel: de stijfheid van de wielen wordt hoger en de achtervork kan nog korter worden voor een beter rijgedrag.

10


CROSSCOUNTRY / MARATHON THE WORLD IS JUST ENOUGH.

SUB 900GR FRAMEGEWICHT Een framegewicht van minder dan 900gram! Het CF5 frame van de BIG.NINE (maat M) is zelfs lichter die van de legendarische 26” O.NINE.

MODERNE XC GEOMETRIE In vergelijking met zijn voorganger heeft de BIG.NINE een merkbaar langere reach. Gecombineerd met een steilere zitbuishoek, een luiere balhoofdhoek en een stuurpen van slechts 80mm lang (maat M) geeft dit de BIG.NINE een nieuwe generatie XC-geometrie. De rijder is perfect geïntegreerd in de fiets.

AERO PROFIEL Fast forward! De zitbuis en onderbuis hebben eenzelfde profiel als de aerodynamisch geoptimaliseerde racefietsen Reacto en Scultura. Het ‘NACA Fastback’ profiel geeft de BIG.NINE een merkbaar gereduceerde luchtweerstand.

BOTTOM BRACKET Het BB92 bottom bracket zorgt voor een extreem wijd contactpunt met de onderbuis waardoor de stijfheid en acceleratie van de fiets verhogen.

11


THE NEW BIG.TRAIL

JUST FOR FUN. NOTHING ELSE. STANDAARD DROPPER ZADELPEN De interne kabelrouting is gereed voor een dropper zadelpen. Samen met de lage stand-over hoogte zorgt dit voor een super speelse trail bike.

BOOST 148 ACHTERNAAF Als fiets voor ruig terrein gebruikt de BIG.TRAIL natuurlijk ook de nieuwe 148mm wijde ‘BOOST’ naaf. De stijfheid van de wielen wordt hoger en de achtervork kan nog korter worden voor een beter rijgedrag.

1X AANDRIJVING De nieuwe BIG.TRAIL is een fiets gemaakt voor plezier welke niet op zoek is naar de zwaarste beklimmingen of op hoge snelheid trappen. Daarom is een ‘1x’ overbrenging de juiste keuze.

12


MTB HARDTAIL GENERATION TRAIL FUN. SPEELSE TRAIL GEOMETRIE Dankzij de lage ‘stand-over’ hoogte en speelse trail-geometrie geeft de BIG.TRAIL je veel plezier. De lange reach van 425mm (maat M) en de super korte voorbouw zorgen samen met de steile zadelbuishoek en ‘Enduro-achtige’ luie balhoofdhoek voor een indrukwekkende mix van wendbaarheid en stabiliteit.

SMART ENTRY Alle interne kabels zijn niet enkel alleen door het frame gevoerd, ze zijn ook vastgezet om ratelen tegen te gaan. Dankzij het nieuwe ‘Smart Entry’ systeem is er een vaste montage van de kabels. De ‘Down Tube Exit’ zorgt voor eenvoudige vervanging en onderhoud.

130MM VEERWEG Met 130mm veerweg aan de voorzijde is de BIG.TRAIL bestand tegen ruig terrein.

NIEUW BANDENFORMAAT B+ De nieuwe bandenmaat B+ (ook wel 650B+ genoemd) met z’n 2.8” brede 27,5” banden geeft de BIG.TRAIL bijzonder veel grip.

13


THE NEW SCULTURA DISC

WITH DISC. EXTRA COOL. FLEX STAY ACHTERVORK Slechts 10mm dun en licht gebogen: De nieuwe ‘Flex Stay’ achtervork op de SCULTURA DISC biedt zeer goede demping van kleine trillingen. Flax vezels zijn verwerkt in de carbon matrix waardoor ze een nog betere demping verschaffen.

FLAT MOUNT ACHTERREM De montage van de achterrem van de nieuwe SCULTURA DISC is volgens de laatste ‘Flat Mount’ standaard. Hierdoor zit de remklauw mooi beschermd in de achterdriehoek en het zorgt er tevens voor dat de remkrachten beter verdeeld worden over het frame.

DISC COOLER De aluminium ribben van onze innovatieve ‘Disc Cooler’ zorgen voor een betere afgifte van de warmte die ontstaat bij het remmen. Resultaat: 35% minder opbouw van hitte en een betere reductie van temperatuur.

14


ROAD RACE. GO FURTHER - SAFELY.

AERO PROFIEL De WARP en de REACTO zijn ermee gestart, en de huidige generatie van de SCULTURA is ook voorzien van het geoptimaliseerde ‘NACA Fastback’ buizenprofiel. De vorm van het frame zorgt voor een perfecte airflow tegen het laagst mogelijke gewicht.

RAT 12MM STEEKAS 12x100mm aan de voorkant, 12x142mm aan de achterkant en supersnelle wielenwissel. Het gepatenteerde ‘RAT’ steekas systeem van de SCULTURA DISC volgt de eisen van de UCI.

28MM BANDEN De SCULTURA DISC zet niet alleen een nieuwe standaard als een van de eerste fietsen met schijfremmen in de WorldTour; de 28mm brede banden bieden maximale grip en zorgen hiermee voor betere remkracht.

15


THE NEW REACTO TRACK

WE BET YOU WOOD. UCI GECERTIFICEERD Niet iedereen gaat zo ver: Direct vanaf het begin van de REACTO TRACK is het frame voorzien van UCI certificering. Daarmee is het gelijk gereed voor de races – op elk niveau!

ONE PIECE ZITBUIS Perfect ontworpen voor een indrukwekkende look! Het is lastig om de overgang van de buizen te vinden bij onze ‘One Piece Zitbuis’.

VERSTELBARE DROPOUTS De verstelbaarheid van de horizontale dropouts op onze REACTO TRACK is extra groot. Hierdoor kan er met een wijde range aan tandwielen gereden worden zonder de ketting aan te passen.

16


ROAD TRACK. DON’T BARK UP THE WRONG TREE.

AERO PROFIEL Snelheid is alles – dat is ook het credo voor baanfietsen. De onderbuis en zitbuis van de REACTO TRACK zijn voorzien van het ‘NACA Fastback’ buizenprofiel waardoor de airflow geoptimaliseerd is tegen het laagst mogelijke gewicht.

VOLLEDIG CARBON VOORVORK Superlicht en toch super sterk. De volledig carbon voorvork van de REACTO TRACK is klaar voor een ‘tapered headtube’ met 1 1/8ste lagers aan de bovenzijde en 1 1/5e lagers aan de onderzijde. Een klein extraatje is het verborgen montagepunt voor een voorrem. Waardoor de baanfiets ineens veranderd in een stijlvolle fixie.

23MM BANDEN Comfort heeft geen hoge prioriteit wanneer het oppervlak zo glad is als dat van een velodrome. Daarom is de REACTO TRACK voorzien van lichte 23mm banden.

17


THE NEW CROSSWAY URBAN

THE BETTER WAY THROUGH THE CITY.

ROESTVRIJSTALEN BOUTEN Dagelijks gebruik op zijn best. Alle bouten en montagepunten van onze nieuwe CROSSWAY URBAN serie zijn roestvrij. Gemaakt voor een lang en enerverend leven!

DISC ONLY CROSSWAY URBAN fietsen zijn fietsen voor dagelijks gebruik en elke gelegenheid. Daarom hebben we onszelf niet gepusht om elke laatste gram gewicht te besparen met als risico dat we inleveren op prestaties. Velgremmen zijn nou eenmaal minder krachtig dan schijfremmen. Daarom is de CROSSWAY URBAN serie enkel leverbaar met schijfremmen.

EXTRA MONTAGEMOGELIJKHEDEN Zijstandaard of bagagedrager? Dat is geen probleem dankzij onze ‘K-Mount’ en ‘C-Mount’ montagepunten.

18


URBAN / TREKKING BECAUSE TOMORROW STARTS TODAY.

GEÏNTEGREERDE SPATBORDEN Spatborden zijn niet iedereens favoriet. Hoewel ze bijna onmisbaar zijn voor de ene, voor anderen zijn ze simpelweg ‘not done’. Met de nieuwe spatborden, speciaal ontworpen voor de CROSSWAY URBAN modellen, hebben we er voor gezorgd dat spatborden zeer acceptabel zijn op deze fiets!

DIEFSTAL PREVENTIE NAVEN Wielen gestolen? Niet bij de CROSSWAY URBAN. Dit nieuwe model is voorzien van diefstal preventie naven.

40MM BANDEN De CROSSWAY URBAN is een fiets voor stads gebruik. Daarom is die voorzien van comfortabele 40mm banden welke een goede tractie bieden voor extra veiligheid.

19


E-BIKE NIEUWS 2017

Er zijn racefietsen en mountainbikes. Fitnessfietsen en stadsfietsen. Sommige zijn bedoeld voor normaal dagelijks gebruik, andere worden alleen sportief gereden. Het is duidelijk: er is geen fiets die overal geschikt voor is. Waarom zou dat bij e-bikes anders zijn? We zijn er bij MERIDA van overtuigd dat het gaat om de vraag wat een fiets moet kunnen en daarom hebben we ons e-bikeprogramma voor 2017 opgedeeld in drie nieuwe categorieën: Performance, Sport en Active. Voor degenen die de gashendel graag ver opendraaien, bieden de Performance-fietsen maximale prestaties. Gaat het om een sportieve levensstijl en in eerste instantie om het pure plezier van het fietsen, dan is het antwoord ‘Active’. En voor alle sportieve uitdagingen die hier tussenin liggen, hebben we de Sportmodellen. Nog nooit was het zo eenvoudig om de juiste MERIDA e-bike te kiezen! Dit zijn onze nieuwtjes voor het seizoen 2017.

PERFORMANCE

eBIG.TRAIL: het ultieme speelgoed De naam zegt het al: de gloednieuw eBIG. TRAIL is niet alleen qua naam afgeleid van zijn niet-elektrisch ondersteunde tegenhanger. Deze fun-pedelec wil niets anders zijn dan een perfecte partner voor onvergetelijke trailavonturen. Op zijn machtige 650B+ banden rolt deze 130 mm aluminium hardtail heel gemakkelijk over alles wat zijn piloot hem opdraagt. Daarbij blijft de eBIG.Trail voortdurend verrassend speels dankzij zijn perfect uitgekiende ‘goed-gevoel-geometrie’. De lichtvoetige wendbaarheid is vooral te danken aan de 430 mm liggende achtervorken die voor een e-bike sensationeel kort zijn. Verder wordt de BIG.TRAIL aangedreven door de nieuwe eMTB-Shimano STEPS E8000-aandrijving en dat levert een kracht en uithoudingsvermogen op dat trailfans tot op heden nog niet eerder hebben ervaren. eONE-TWENTY: omdat elke goede dagtoer zowel naar beneden als omhoog gaat. Onze meest veelzijdige nieuwe ontwikkeling voor het e-bikeseizoen 2017: de eOneTwenty heeft uiteraard het karakter en de vele voordelen van onze niet-elektrisch ondersteunde toerfully ONE-TWENTY. Maar daarnaast heeft de nieuwe 120 mm full suspension-pedelec ook alle positieve eigenschappen van een van de modernste en beste elektrische aandrijfsystemen voor mountainbikers. De eONE-TWENTY wordt namelijk voortgestuwd door de nieuwste Shimano E8000 STEPS-motor die specifiek voor offroad-gebruik is ontwikkeld en uitgerust is met een 500 Wh accu. Dankzij die techniek wordt ‘trailsurfen’ vanaf nu een uphill-discipline. Daarnaast heeft de eONETWENTY machtige 650B+ banden, de Booststandaard voor de wielnaven en een wendbare en tegelijkertijd vertrouwd aanvoelende geometrie met een langere reach en 440 mm korte liggende achtervorken. Zo wordt deze prestatiegerichte fiets de ideale partner voor alle pedelec-fans die het rijden bergop net zo waarderen als het rijden bergaf.

20

SPORT

eBIG.NINE: de almachtige SUV onder de nieuwe MERIDA e-bikes SUV, Sports Utility Vehicle. Een begrip waarmee in het automobieljargon offroadvoertuigen met een stadkarakter worden aangeduid. Auto’s dus, waarmee je zeer comfortabel door het dagelijks leven beweegt, maar waarmee je ook naast het asfalt veel plezier kunt hebben. Bij onze nieuwe eBIG. NINE is dat niet anders! Met deze e-bikes hebben onze technici de spagaat tussen gematigde woon-werkverkeerfiets en sportieve MTB fraai opgelost. Ondersteund door een intelligente mix van STEPS E8000-accu (500 Wh) en de ‘light-offroad’ E6000-motor is de eBIG.NINE als geen ander concept in staat om de dagelijkse weg naar kantoor te combineren met een trailronde terug op weg naar huis. Het compleet nieuw ontwikkelde frame heeft moderne kenmerken zoals steekassen voor- en achter. Boost-wielen zorgen voor dat beetje extra stabiliteit dat de zwaardere E-bikes wel kunnen gebruiken. De geometrie van de eBIG.NINE maakt hem tot een sportieve elektrisch ondersteunde fiets waarbij de mogelijkheid bestaat om spatborden en een drager te monteren om daarmee zijn dagelijkse gebruiksmogelijkheden nog eens uit te breiden.

Wil je meer zien van onze sportieve e-bike line-up? Vraag dan naar onze speciale e-bike catalogus of kijk op www.meridawebshop.nl

WAT C H O U T S E PA R AT E E - B IK E C ATA L O GUE


21


TECHNOLOGIEĂ‹N

INTERNAL BLOCKSYSTEM

SMART ENTRY

INTERNAL CABLE ROUTING

Een compleet geĂŻntegreerde oplossing om carbon frames te beschermen tegen beschadigingen door het inslaan van het stuur (bijvoorbeeld bij een valpartij). Het systeem is zowel licht als gemakkelijk te monteren. Een klemring rond de vorkbuis en twee stootblokken in de balhoofdbuis zorgen er voor dat het stuur slechts een bepaalde uitslag kan maken en wordt geblokkeerd voordat het het frame raakt.

Klemt kabels, behuizingen en remleidingen vast onder een bepaalde spanning om te voorkomen dat je wordt afgeleid door ratelende geluiden als de trail erg ruig wordt. Alle kabelingangen zijn volledig uitwisselbaar zodat er vele setups mogelijk zijn: Di2, hydraulische leidingen, remkabels, schakelkabels, enzovoort.

Kabels worden door het frame geleid en verlaten het frame via soepele hoezen. De fiets ziet er van buiten netter uit en de kabels zijn beschermd tegen vocht en modder.

DOUBLE STOP

DOWN TUBE EXIT

FLEX STAY

Garandeert dat de interne kabels en leidingen vastgeklemd zitten als ze aan de voorzijde uit het frame komen om te voorkomen dat ze gaan klapperen.

Onze gemakkelijk toegankelijke service-ingang aan de voorzijde van het bottom bracket voor eenvoudig onderhoud en het omwisselen van interne kabels en leidingen.

We ontwerpen racefietsen en MTB-hardtails die aan de achterkant niet geveerd zijn om elke inspanning van de rijder om te zetten in voorwaartse beweging. Een star achterframe geeft echter direct de oneffenheden in de ondergrond door aan de rijder, waardoor het comfort en het prestatievermogen verminderen. Wij hebben het profiel en de carbon lay-up van de staande en liggende achtervorken zodanig vormgegeven dat ze werken als een bladveer. Alle hobbels in de ondergrond worden geabsorbeerd en trillingen worden verminderd.

NANO MATRIX CARBON

CARBON VORK

BIO FIBER DAMPING COMPOUND

Om de constructiesterkte van carbon frames te garanderen, worden de carbonvezels met een epoxyhars - waaraan nanodeeltjes zijn toegevoegd - aan elkaar gelijmd. Deze nanodeeltjes kunnen de impactweerstand van een carbon frame met wel 40% verhogen.

Carbon vorken hebben een uitstekende zijdelingse stijfheid en dat zorgt voor een superieure trillingsdemping en scherp stuurgedrag. Al onze racefietsen hebben een full carbon voorvork: zowel de vorkbuis als de vorkpoten zijn gemaakt van carbon.

We gebruiken bio-vlasvezels in een aantal van onze carbon frames om te profiteren van de unieke karakteristieken van dit materiaal. Vlas is een fantastisch materiaal als het gaat om trillingsdemping. We voegen gevlochten vlasvezels toe aan bepaalde gebieden in het carbon frame- zoals bijvoorbeeld in de staande achtervorken - om het comfort te verhogen.

22


TECHNOLOGIEËN

NACA FASTBACK PROFIELEN

AWS – ANTI WRINKLE SYSTEM

X-TAPER HEADTUBE

Buisprofiel dat is gedefinieerd door de National Advisory Committee for Aeronautics (NACA) waarbij het profiel is afgekort aan de achterzijde. Lucht beweegt langs de buis alsof het afgekorte deel nog steeds aanwezig is, maar deze constructie bespaart gewicht omdat er minder materiaal wordt gebruikt.

Bij het maken van carbon elementen gebruiken we een luchtzak om er zeker van te zijn dat er geen vouwen aan de binnenzijde van de buis ontstaan die extra gewicht en zwaktes kunnen veroorzaken. Het eindresultaat is een lichter, stijver en sterker frame.

Taps toelopende balhoofdbuis met 1 1/8” lagers aan de bovenzijde en 1 1/2” aan de onderzijde. Gecombineerd met een taps toelopende vorkbuis zorgt dat voor een enorme stijfheid en een scherp, vertrouwenwekkend stuurgedrag.

PROLITE 66 TRIPLE BUTTED ALUMINIUM

SUPERLITE 16 ALLOY

RACELITE 61 ALUMINIUM

Beproefde highend kwaliteit aluminium. Extreem licht en duurzaam. Door een triple butted wanddikte te gebruiken, vormen we de buizen tot ze de best mogelijke stijfheidgewichtsverhouding hebben.

Onze nieuwste toevoeging aan de aluminiumserie. Zeer hoogwaardige aluminium buizen met superdunne wanddiktes die toch een enorme stijfheid hebben. Ideaal voor veeleisend offroad-gebruik.

We gebruiken minimaal 6061 aluminium op onze fietsen. Het materiaal is moeilijker te bewerken dan 7005-alu, maar het voordeel is dat we lichtere en meer geavanceerde frames kunnen maken. We gebruiken een aanvullende hittebehandeling en double-butted wanddiktes om lichtere en stijvere frames te ontwikkelen.

HFS – HYDRO FORMING SYSTEM

TFS – TECHNO FORMING SYSTEM

SMOOTH WELDING

De framebuizen worden in negatieve mallen gestoken en vervolgens wordt er onder hoge druk hete hydraulische olie doorheen geperst waardoor de buizen naar buiten worden gedrukt. Door de vorm van de mallen ontstaan complexe buisprofielen. Gebruikt materiaal: PROLITE 66 aluminium.

Een mechanisch vormingsproces waarbij buizen worden gevormd door ze extern te rollen en te buigen om hun buitenaanzicht te optimaliseren. Gebruikt materiaal: Racelite 6061 aluminium.

Wordt ook wel ‘double pass welding’ genoemd, waarbij een tweede lasnaad een superfraaie organische look aan het frame geeft. Bij een eerste aanblik denk je dat het carbon is.

23


TECHNOLOGIEËN

DISC COOLER

POST MOUNT DISC

C-S POST MOUNT DISC

Specifieke koelelementen op de achterrem van racefietsen helpen om de hitte-ontwikkeling te verminderen en warmte af te voeren. Op racefietsen profiteren de veelgebruikte kleinere schijven van een extra koelsysteem om oververhitting te voorkomen. Omdat de achterrem meer verborgen zit en dus minder rijwind ontvangt, is het belangrijk om een DISC COOLER toe te passen voor constantere remprestaties.

Door de remklauw direct op het frame te monteren wordt gewicht bespaard omdat een adapter en twee extra bouten overbodig worden. Met minder onderdelen is de setup en het onderhoud gemakkelijker.

In-board rembevestigingen die in de achterste framedriehoek zijn ingebouwd om ze te beschermen. De remklauw wordt ondersteund door een sterkere liggende achtervork waardoor de remkrachten beter worden verdeeld over het frame. Bovendien is de interne kabelgeleiding via de liggende achtervork op deze manier ook gemakkelijker en netter.

RACE LINK

FLOAT LINK

DI2 READY

Een single-pivot achterveringssysteem dat geoptimaliseerd is voor crosscountry-rijden en voor 1x-aandrijvingen. Superlichte (80 gram) carbon rocker en het linksysteem zorgen voor een licht, efficiënt achterframe waarbij pedal-bobbing volledig wordt geëlimineerd. Veerkarakteristiek: gevoelig aanspreken in het begin van de veerweg, een stabiel platform in het midden en een progressief einde.

De onderste demperbevestiging beweegt tegelijkertijd met het systeem om een gevoelig veerkarakteristiek te krijgen. Onze ingenieurs zijn in staat om heel exact de overbrengingsverhouding en de progressie te beïnvloeden hetgeen betekent dat een Float Link-achterframe aanvoelt alsof er meer veerweg beschikbaar is dan het getal doet vermoeden.

Fietsen/frames zijn voorbereid voor de montage van de Di2-technologie – met een accubevestiging onder de liggende achtervork of in de zadelpen.

  STEEKAS 12-148 ‘BOOST’

STEEKAS

MODULAR COCKPIT

Doordat de inbouwbreedte van de naven 6 mm is toegenomen, zijn de spaakhoeken ook vlakker geworden waardoor er stijvere en sterkere wielen kunnen worden gebouwd. Vooral voor 29ers en 650B+ wielen is dit in combinatie met een stijfheidsverhogende steekas zeer wenselijk. Daarnaast zorgen bredere naven en cranks ervoor dat de kettinglijn naar buiten komt te liggen waardoor er kortere liggende achtervorken kunnen worden gebruikt voor een wenbaardere geometrie.

Steekassen (thru axles) bieden een hogere zijdelingse stijfheid en zorgen voor een betere positionering van het voor- en achterwiel in het frame. Dat is perfect voor een optimale uitlijning van schijfremmen. MERIDA gebruikt 12 mm steekassen in het achterwiel en 12 of 15 mm steekassen in het voorwiel.

Maximale efficiency en toch een comfortabele zitpositie op de fiets is essentieel voor elke triatleet. De MODULAR COCKPIT biedt duizenden verschillende opties om de perfecte setup voor de cockpit te vinden voor verschillende circuits of individuele voorkeuren. Zo helpen we de triatleet om de fietsdiscipline zo stressvrij mogelijk te volbrengen.

24


TECHNOLOGIEËN

FLIP FLOP HEAD

INTERNAL CLAMP

S-FLEX

Aero-fietsen moeten de best mogelijke aerodynamica leveren, maar uitstekende resultaten in de windtunnel zijn waardeloos als de rijder zichzelf niet optimaal kan positioneren. Met de ‘Flip Flop Head’ kunnen zitbuishoeken worden geoptimaliseerd.

Het ontwerpen van WorldTour-fietsen is gelijk aan dat van Formule 1-teams: het werken aan schijnbaar onbelangrijke details kan resulteren in een fractie van een seconde winst. Geïntegreerde zadelpenklemmen minimaliseren de turbulentie rond de bovenbuis en sparen zo belangrijke krachtreserves.

Ontwerp waar patent op aangevraagd is. Carbon is goed om trillingen te absorberen, maar om het comfort te verhogen vormen we onze aero-zadelpennen zodanig dat ze werken als een dunne 27,2 mm zadelpen. Een elastomeer-inzetstuk completeert het aerodynamische uiterlijk.

K-MOUNT DROP-OUT

F-MOUNT

C-MOUNT

Geïntegreerde bevestiging aan de liggende achtervork om een Merida zijstandaard te monteren.

MERIDA-fietsen met een F-MOUNT hebben geïntegreerde bevestigingspunten voor spatborden (sommige van onze modellen vereisen modelspecifieke spatborden) waardoor de montage supersnel en eenvoudig gaat.

MERIDA-fietsen met een C-MOUNT hebben geïntegreerde bevestigingspunten voor een achterdrager (sommige modellen vereisen een modelspecifieke drager) waardoor de montage supersnel en eenvoudig gaat.

  LOCKOUT /  REMOTE LOCKOUT

CASTING MOTORBRACKET

De geveerde voorvork en/of achterdemper kunnen worden geblokkeerd – direct op de vork/demper of via een remote control-hendel op het stuur.

Alle e-bikes die zijn uitgerust met de nieuwe E-MTB groep E8000 zoals de eBIG.TRAIL en eONE-TWENTY alsmede sommige modellen die zijn uitgerust met een Boschmotor, hebben nu het voordeel van de nieuwe CASTING MOTOR BRACKET. Deze gegoten aluminium montagesteun maakt het mogelijk om extreem complexe vormen te combineren met zeer kleine toleranties waardoor een meer geïntegreerde optiek ontstaat en bovendien de prestaties van de motor toenemen.

25


FULL SUSPENSION

MTB-fully’s zijn de graadmeter voor technische ingenieurskunst. Met hun chassis van 100 of 120 mm veerweg aan de achterzijde weerspiegelen de NINETY-SIX en ONE-TWENTY de meest recente stand van de techniek als het gaat om efficiëntie, laag gewicht of materiaalgebruik. Deels volledig vernieuwd en deels herzien dekken onze twee full suspension bikes een indrukwekkende bandbreedte af van vele MTB-speelwijzen: van crosscountry-racegebruik op internationaal topniveau tot aan compromisloze (meerdaagse) toeren en geweldige trailrides – MERIDA laat geen enkele fully-fan in de kou staan! Daarbij vergeten onze XC-racefully en trailbike niet om hun indrukwekkende rijkwaliteiten op vele niveaus te vertonen: van beginnersvriendelijke aluminium varianten tot aan Worldcup-bestendige hightech carbon racemachines.

26


27


FULL SUSPENSION OVERZICHT

NINETY-SIX

CROSSCOUNTRY / MARATHON De eerste keus van het MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM als er echt uitdagende crosscountry-parkoersen op het programma staan. Superlicht, getuned op voortstuwing en tot in de diepste vezels een volbloed racer: de NINETY-SIX sluit geen compromissen! 100 millimeter veerweg voor en achter, geoptimaliseerde kinematiek voor 1x-aandrijvingen en verkrijgbaar in twee wielmaten. Daarmee weerspiegelt de NINETY-SIX ook in 2017 de hoogste stand van de techniek voor de liefhebbers van snelheid. Nieuw: gemodificeerd achterframe voor nog meer wendbaarheid en stijfheid, plus Boost-naven voor een voelbaar hogere wielstijfheid.

28

+ Veerweg voor/achter: 100/100 mm + Size Specific Wheeling framematen: M in 27,5 inch, maten M, L en XL als 29 inch + D emper en voorvork blokkeerbaar (op sommige modellen met remote) + S chijfremmen v/a: 180/160 mm + C arbon, aluminium en carbon-alu-hybride varianten + Smart Entry met volledig door het frame lopende kabels (alu: remleiding extern); voorbereid voor seatdropper + Steekassen voor/achter (15/12 millimeter, Boost)


ONE-TWENTY E-TWENTY XT-EDITION TRAIL

+ Veerweg voor/achter: 130/120 mm + Size Specific Wheeling framematen:

S enRhythm M in 27,5 34 inch;FLOAT matenSweep M, L en Adj. XL alsboost Twentynine UR mat blauwSpeelse (zwart)trailrit MATEN M(29) L(29) XL(29) FRAME ONE-TWENTY TFS VOORVORK ACHTERDEMPER FLOAT of uitdagende dagtoer? Consequente ormance VOORDERAILLEUR XT sideswing ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS+Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-I 11 REMHENDEL Shim 1x-aandrijving of Shimano heel ‘klassiek’ met voorderailleur? Onze D emper en vork blokkeerbaar huidige 130/120 mmcen fully is geschikt voor elk spel. jij (op sommige modellen remote) Cen 15 boost / FoBearing Cen 12 VEL 5 REMMEN Shimano M615 180 CRANKSTEL Shimano XTAlleen 36-26(27.5") / 34-24(29") KETTING KMC X11 NAVENmet FoBearing wat er Shimano leuk is op de fiets en de ONE-TWENTY volgt je.Forekaster 2.35 fold STUURPEN MERIDA Expert OS-2P 60 STUUR MERIDA Expert OS 740 IDA Expert CCbepaalt CASSETTE M7000-11 11-42 BANDEN Maxxis + S chijfremmen v/a: 180/160 mm Deze veelzijdige MERIDA-fully is naar keuze met een carbon HOOFDSTEL Big Conoid semi ZADELPEN MERIDA Expert SB0 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3+PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.10 kg hoofdframe uitgerust of heeft een volledig aluminium frame. C arbon-alu-hybride en volledig aluminium modelvarianten Moderne standaards zoals steekassen of onze slimme Smart Entry onderstrepen zijn aanspraak op een compromisloze toekomstbestendigheid.

+ Smart Entry met volledig door het frame lopende kabels (alu: remleiding extern); voorbereid voor seatdropper + Steekassen voor/achter (15/12 millimeter, Boost)

29


CROSSCOUNTRY / MARATHON

NINETY-SIX Onze in Worldcups beproefde crosscountry-racemachine is na de totale make-over in 2016 voor het modeljaar 2017 van een paar spannende nieuwe kenmerken voorzien: naast een nieuw achterframe met een asymmetrische en acht millimeter kortere liggende achtervork, heeft de nieuwe NINETY-SIX de nieuwe Boost-standaard in het achterwiel. Door deze modificaties wordt deze toch al snelle racefully nog stijver en wendbaarder en krijgt die voelbaar stijvere wielen.. Zeker bij Twentyniners is dat een echt pluspunt. De diverse aluminium en carbon modellen volgen het MERIDA ‘Size Specific Wheeling’-concept: de framemaat M is verkrijgbaar in 27,5 inch en de framematen M, L en XL in 29 inch. Door zijn agressieve geometrie, 100 millimeter veerweg aan de voor- en achterzijde (afhankelijk van het model op afstand blokkeerbaar) en positie van de demper, is de NINETY-SIX een volbloed racemachine met een uiterst directe krachtoverdracht. Dat komt ook van pas als je niet uit bent op podiumplaatsen want hij is ook uitstekend geschikt voor excellente toerbelevenissen!

30


NINETY-SIX NINETY-SIX TEAMTEAM KLEUR mat ud carbon (groen/wit) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CF5 VOORVORK Rock Shox RS1 100 PS ACHTERDEMPER Rock Shox Monarch KLEUR mat ud carbon (groen/wit) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CF5 VOORVORK Rock Shox RS1 100 PS ACHTERDEMPER Rock Shox Monarch XX remote ACHTERDERAILLEUR Sram XX1 12s SHIFTERS Sram XX1 eagle trigger REMHENDEL Srame Level Ultimate REMMEN Sram Level Ultimate 180 disc / Sram Level XX remote ACHTERDERAILLEUR Sram XX1 12s SHIFTERS Sram XX1 eagle trigger REMHENDEL Srame Level Ultimate REMMEN Sram Level Ultimate 180 disc / Sram Level Ultimate 160 disc Connectamajic CRANKSTEL Sram XX1 34T [PF] KETTING Sram X01 EAGLE NAVEN attached / DT Plug-in RWS boost VELGEN DT Swiss XR1501 Spline One UltimatePS15-R12XD 160 disc Connectamajic CRANKSTEL Sram 10-50T XX1 34TBANDEN [PF] KETTING Sram EAGLE2.2 NAVEN attached /MERIDA DT Plug-in boost VELGEN Swiss CASSETTE Sram XG 1299 EAGLE Maxxis Ikon 29X01 Exception 3C STUURPEN TeamRWS OS STUUR MERIDA DT TEAM 720XR1501 OS flat Spline One PS15-R12XD CASSETTEBig Sram XGA-bearing 1299 EAGLE 10-50T BANDEN Maxxis31.6 Ikon 29ZADEL Exception STUURPEN MERIDA Team OS BALHOOFDSTEL Conoid ZADELPEN MERIDA Team carbon SB0 Prologo2.2 new3C Nago Evo X10 TiroX GEWICHT 10.00 kg STUUR MERIDA TEAM 720 OS flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA Team carbon 31.6 SB0 ZADEL Prologo new Nago Evo X10 TiroX GEWICHT 10.00 kg

31


CROSSCOUNTRY / MARATHON

NINETY-SIX 9000-E KLEUR mat ud carbon (blauw/grijs) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CF5 VOORVORK FACTORY 32 FLOAT SC iRD ACHTERDEMPER FLOAT iRD FACTORY VOORDERAILLEUR Shimano XTR Di2 ACHTERDERAILLEUR Shimano XTR GS Di2 Shadow RD+ SHIFTERS Synchronized shifting / Shimano XTR Di2 REMHENDEL Shimano XTR REMMEN Shimano XTR 180 disc fin / Shimano XTR 160 disc fin CRANKSTEL Shimano XTR 36-26 boost KETTING KMC X11EL NAVEN attached / DT Plug-in RWS boost VELGEN DT Swiss XRC 1200 Boost CASSETTE Shimano XTR 11 11-40 BANDEN Continental Race King Race Sport 2.2 SL STUURPEN PRO Tharsis XC Di2 STUUR PRO Tharsis XC 720 Flat Di2 BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN PRO Tharsis XC 31.6 SB0 ZADEL Selle Italia SLR KIT CARBONIO GEWICHT 9.95 kg

32


CROSSCOUNTRY / MARATHON

NINETY-SIX 7000 KLEUR mat ud carbon (grijs/rood) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CF4 VOORVORK Rock Shox SID RL Air 15 100 TC oneloc ACHTERDEMPER Rock Shox Monarch RT3 VOORDERAILLEUR Shimano XT sideswing ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-I 11 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT-Fin 180 cen ice / Shimano XT-Fin 160 cen ice CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN Fulcrum Red Power HP (C23) F15-R12 cen CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Continental Race King Race Sport 2.2 SL STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA Team carbon 31.6 SB0 ZADEL MERIDA Expert GEWICHT 11.25 kg

33


CROSSCOUNTRY / MARATHON

NINETY-SIX 6000 KLEUR mat ud carbon (groen/wit) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CFA VOORVORK Rock Shox Reba RL Air 15 100 oneloc ACHTERDEMPER Rock Shox Monarch RT3 ACHTERDERAILLEUR Sram GX 1 A1 SHIFTERS Sram GX 11 REMHENDEL Sram Level T REMMEN Sram Level T Centerline 180 PM / Sram Level T Centerline 160 PM Stealth-a-majig CRANKSTEL FC S1000 32T(27.5") / 30T(29") KETTING KMC X11-1 NAVEN FoBearing disc 15 Torque / FoBearing disc boost XD VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Sram XG-1150-A1 10-42 BANDEN Maxxis Ikon 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB0 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 GEWICHT 11.65 kg

LIMITED EDITION

NINETY-SIX XT KLEUR rood (zwart/wit) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CFA VOORVORK 32 FLOAT Performance SC 100 Remote ACHTERDEMPER FLOAT DPS Performance Elite VOORDERAILLEUR Shimano XT sideswing ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT / Shimano XT 11 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT 180 cen / Shimano XT 160 cen CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost KETTING KMC X11 NAVEN Shimano Deore 15 cen boost / Shimano Deore-12 cen boost VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Continental X-King 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB0 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.00 kg

34


CROSSCOUNTRY / MARATHON

LIMITED EDITION

NINETY-SIX XT KLEUR mat ud carbon (grijs) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX CFA VOORVORK 32 FLOAT Performance SC 100 Remote ACHTERDEMPER FLOAT DPS Performance Elite VOORDERAILLEUR Shimano XT sideswing ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT / Shimano XT 11 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT 180 cen / Shimano XT 160 cen CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost KETTING KMC X11 NAVEN Shimano Deore 15 cen boost / Shimano Deore-12 cen boost VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Continental X-King 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB0 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.00 kg

35


CROSSCOUNTRY / MARATHON

NINETY-SIX 800 KLEUR mat zwart (rood/wit) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX LITE VOORVORK 32 FLOAT Performance SC 100 Remote ACHTERDEMPER FLOAT DPS Performance VOORDERAILLEUR Shimano SLX direct ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX Shadow SHIFTERS Shimano SLX-i REMHENDEL Shimano SLX REMMEN Shimano SLX 180 cen / Shimano SLX 160 cen CRANKSTEL Shimano SLX 36-26 boost KETTING KMC X11 NAVEN Shimano Deore 15 cen boost / Shimano Deore-12 cen boost VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano M7000-11 11-42 BANDEN Continental X-King 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing ZADELPEN MERIDA Expert SB0 30.9 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.75 kg

NINETY-SIX 600 KLEUR mat zwart (blauw/limegroen) MATEN M(27.5) M(29) L(29) XL(29) FRAME NINETY-SIX LITE VOORVORK Rock Shox Recon Silver RL Air Remote ACHTERDEMPER Rock Shox Monarch RL VOORDERAILLEUR Shimano Deore sideswing ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX SGS Shadow+ SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen / Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano M627 36-22 KETTING KMC X10 NAVEN FoBearing Cen 15 / FoBearing Cen boost VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing ZADELPEN MERIDA Expert SB0 30.9 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.40 kg

36


CROSSCOUNTRY / MARATHON

37


TRAIL

ONE-TWENTY Door zijn veelzijdigheid vertegenwoordigt de ONE-TWENTY onze moderne definitie van het mountainbiken: alleen de rijder bepaalt wat er leuk is, en de fiets volgt gehoorzaam. Afhankelijk van de modelvariant is hij daarom zowel geschikt voor trailrides als voor (meerdaagse) toeren. Natuurlijk zijn de fietsen, inclusief de vorig jaar geïntroduceerde carbon ONE-TWENTY, voorzien van moderne standaards zoals steekassen, naar binnen verplaatste kabels inclusief de optie voor een seatdropper en uiteraard de keuze tussen enkelvoudige en tweevoudige aandrijfsystemen. Qua geometrie vallen alle modellen op door een langere reach en een lager zwaartepunt waardoor ze samen met een kortere stuurpen en een breder stuur puur gericht zijn op een plezier-georiënteerde handling. De ene keer een toertje, de ander keer een trailtje - it‘s up to you!

38


ONE-TWENTY 7000 ONE-TWENTY 7000 KLEUR metallic zwart/mat zwart (groen) MATEN M(29) L(29) XL(29) FRAME ONE-TWENTY CFA VOORVORK FOX Rhythm 34 FLOAT Sweep Adj. 130 boost

KLEUR metallic zwart/mat zwart MATENVOORDERAILLEUR M(29) L(29) XL(29) ONE-TWENTY CFA VOORVORK FLOATShimano SweepXT-iAdj. 130 boos ACHTERDEMPER FLOAT (groen) DPS Performance ShimanoFRAME XT HD double side ACHTERDERAILLEUR ShimanoFOX XT GSRhythm Shadow+34 SHIFTERS ACHTERDEMPER FLOAT DPS Performance XT HDShimano doubleXTside ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS REMHENDEL Shimano XT REMMENVOORDERAILLEUR Shimano XT-Fin 180 cenShimano ice CRANKSTEL 36-26(27.5") / 34-24(29") KETTING KMC X11EL NAVEN Shimano XT 15 cen Shimano XTboost / Shimano XT 12-cenShimano VELGEN MERIDA CC CASSETTE Shimano Shimano XT 11 11-42 XT BANDEN Continental/ Mountain KingKETTING II 2.4 RaceSport Continental X-King 2.4 REMHENDEL Shimano XT REMMEN XT-Fin Expert 180 cen ice CRANKSTEL 36-26(27.5") 34-24(29") KMC /X11EL NAVEN Shimano XT 15 cen RaceSport SL STUURPEN Expert OS-2PCC 60CASSETTE STUUR MERIDA Expert OS R10 BANDEN BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearingKing ZADELPEN EXPERT Dropper boost / Shimano XT 12-cen VELGENMERIDA MERIDA Expert Shimano XTlite11740 11-42 Continental Mountain II 2.4 MERIDA RaceSport / Continental X-King 2.4 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 GEWICHT 13.00 kg RaceSport SL STUURPEN MERIDA Expert OS-2P 60 STUUR MERIDA Expert OS lite 740 R10 BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing ZADELPEN MERIDA EXPERT Droppe 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 GEWICHT 13.00 kg

39


TRAIL

ONE-TWENTY 800 KLEUR mat antraciet (zwart) MATEN M(29) L(29) XL(29) FRAME ONE-TWENTY TFS VOORVORK FOX 34 FLOAT Performance 130mm ACHTERDEMPER FLOAT DPS Performance ACHTERDERAILLEUR Sram GX 1 A1 SHIFTERS Sram GX 11 REMHENDEL Shimano M615 REMMEN Shimano M615 180 cen CRANKSTEL Sram GX1000 30T KETTING KMC X11-1 NAVEN FoBearing Cen 15 / FoBearing Cen 12 XD VELGEN MERIDA Expert TR CASSETTE Sram XG-1150-A1 10-42 BANDEN Continental Mountain King II 2.4 STUURPEN MERIDA Expert TR 55 STUUR MERIDA EXPERT 35 760 BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing ZADELPEN MERIDA EXPERT Dropper 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.70 kg

LIMITED EDITION

ONE-TWENTY XT-EDITION KLEUR mat blauw (zwart) MATEN M(29) L(29) XL(29) FRAME ONE-TWENTY TFS VOORVORK Rhythm 34 FLOAT Sweep Adj. boost ACHTERDEMPER FLOAT DPS Performance VOORDERAILLEUR Shimano XT sideswing ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-I 11 REMHENDEL Shimano M615 REMMEN Shimano M615 180 cen CRANKSTEL Shimano XT 36-26(27.5") / 34-24(29") KETTING KMC X11 NAVEN FoBearing Cen 15 boost / FoBearing Cen 12 VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano M7000-11 11-42 BANDEN Maxxis Forekaster 2.35 fold STUURPEN MERIDA Expert OS-2P 60 STUUR MERIDA Expert OS 740 R12 BALHOOFDSTEL Big Conoid semi ZADELPEN MERIDA Expert SB0 31.6 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.10 kg

40


TRAIL

41


MTB HARDTAILS

Twentyniner, 27,5 inch, B+ of 26 inch. Crosscountry- en marathonracing, trailriding, vrijetijdsritjes of dagelijks gebruik – MERIDAhardtails hebben een indrukwekkend breed inzetbereik en kunnen het leven op allerlei manieren verrijken. Naast de reeds tientallen jaren beproefde 26 inch MATTS, staan in 2017 twee belangrijke vernieuwingen in onze hardtail-familie centraal: de volledig nieuw ontwikkelde BIG.TRAIL en de tot in detail doorontwikkelde modellen van de BIG.NINE zijn dankzij toepassing van de modernste technologie en nieuwste inzichten op het gebied van carbon en aluminium nu al de mountainbikes van de toekomst. De 130 millimeter hardtail BIG.TRAIL bewijst bijvoorbeeld dat maximaal plezier op technische trails niet langer is voorbehouden aan fully-rijders. En omdat de technische uitdagingen tijdens de crosscountry Worldcups steeds groter worden, is de BIG.NINE helemaal voor dat doel geoptimaliseerd en daarmee niets anders dan de met afstand snelste MERIDA-racehardtail aller tijden!

42


43


MTB HARDTAILS OVERZICHT

BIG.NINE

BIG.SEVEN

Hier hebben wedstrijdrijders op gewacht: de snelste MERIDAhardtail aller tijden! Vijf jaar na de aflossing van onze succesvolle O.NINE door zijn Twentyniner-opvolger kondigt de volgende beslissende update zich aan. Talrijke nieuwe inzichten, de nieuwste technologie en waardevolle feedback van onze MULTIVAN MERIDA-profs zijn verwerkt in de gloednieuwe BIG.NINE. Het topmodel van deze familie heeft een CF-5 frame dat slechts 900 gram weegt! Verder vinden we afhankelijk van het model een Aero-Profile onderbuis, Boosttechnologie, supermoderne geometrieën en slimme details zoals de Smart Entry-kabelgeleiding.

De wielmaat 27,5” heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot meer dan een tussenmaat en is ondertussen een vaste standaard die ook jou vele voordelen biedt. Een volledig overtuigende mix van meer grip ten opzichte van 26” wielen, maar tegelijkertijd net zo wendbaar als de ‘oude’ dimensie die zich al tientallen jaren heeft bewezen. Op dit manier verenigt een 27,5” hardtail alles wat moderne hardtail-fans graag zien: voortstuwing grip, comfort en eenvoud.

29” HARDTAILS

27.5" HARDTAILS

+ Veerwegl: 100mm met (remote) lockout + Drie aluminium en twee carbon frames als basis voor talrijke modelvarianten; CF5-topmodel met frame van rond de 900 gram (framemaat M) + S chijfremmen v/a: 180/160 mm + Modellen met Boost-achterframe + 30,9 mm zadelpen voor compatibiliteit met seatdropper + D eels voorzien van Smart Entry met volledig door het frame lopende kabels; voorbereid voor seatdropper

44

+ Veerweg: 100mm met (remote) lockout + V ijf aluminium modelvarianten + Schijfremmen v/a: 180/160mm + Bevestigingsmogelijkheid voor standaard + Interne kabelgeleiding (afhankelijk van model) + C omfortabele geometrie


BIG.TRAIL

MATTS

De tijd is rijp! Rijp voor het besef dat exclusief, op plezier gericht trailrijden niet langer is voorbehouden aan fully-rijders. Met de gloednieuwe BIG.TRAIL presenteren we onze eerste B+ hardtail waarvan de geometrie en de uitrusting voor niets anders gemaakt zijn dan voor maximaal plezier op de trails! 130 millimeter veerweg aan de voorzijde, een enduro-achtige vlakke balhoofdhoek en superkorte liggende achtervorken, een geometrie waarbij de piloot diep in het frame wordt geïntegreerd en ten slotte B+ wielen die een overweldigende grip bieden. Daarmee wordt op het gezicht van elke rechtgeaarde trail-fan toch een dikke glimlach getoverd?

Ze zijn zoiets als de VW Kever onder de mountainbikes: 26 inch-bikes zijn het stereotype van de alleskunners. Er is geen ander MTB-concept dat op zo’n lange en afwisselingsrijke ontwikkeling kan terugblikken als het oertype van de offroadbike. 26 inch-bikes zijn geboren in de jaren ’80 van de vorige eeuw en hebben een lange weg afgelegd en het pad geëffend voor Twentyniners, 27,5 inch en B+. Sinds het allereerste begin hebben bikes zoals onze MATTS totaal niets aan belang verloren: ze zijn nog steeds buitengewoon attractief voor beginnende mountainbikers, voor mensen met een klein budget of als kinder- of jeugdfiets: de MATTS blijft altijd bestaan!

+ Veerweg: 130mm

+ Veerweg: 100 mm

+ Uitsluitend aluminium-modellen met een 1x11-aandrijving en B+ banden.

+ Velgremmen

B + HARDTAILS

+ S chijfremmen v/a: 180/180 mm + Alle modellen met Boost-naven voor en achter + 30,9 mm zadelpen voor compatibiliteit met seatdropper

26" HARDTAILS

+ Uitsluitend aluminium uitvoeringen + 3x8-Shimano-aandrijving + Snelspanners voor/achter + D eels voorbereide voor montage van spatborden, standaard en/of drager

+ Smart Entry met volledig door het frame lopende kabels; remote seatdropper standaard op alle modellen

45


29” HARDTAILS

BIG.NINE Sinds zijn introductie heeft onze Twentyniner-hardtail zich niet verstopt voor zijn favorietenrol in de strijd om de titel ‘beste racebike ter wereld’. Ons MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM rijdt niet voor niets op deze superlichte en extreem op voorstuwing gerichte raket. In de compleet herziene BIG.NINE zijn vijf jaar ontwikkelingstijd en duizenden racekilometers van onze profs op de steeds technischer wordende crosscountry Worldcups samengebundeld. Daarmee is hij meteen de snelste MERIDA-hardtail aller tijden! Nieuwe aerodynamische buisprofielen die zijn afgeleid van ons SCULTURA racewonder, nog plattere en voorgevormde staande achtervorken die nog meer zadelcomfort bieden, een highend carbon frame met een recordwaarde van slechts 900 gram (CF5 in maat M) en moderne technologieën zoals een Boost-achterframe en Smart Entry kabelgeleiding met volledig in het frame verwerkte kabels en leidingen. De spannende toekomst van de hardtail-mountainbike is nu al begonnen.

46


29” HARDTAILS

BIG.NINE TEAM KLEUR mat ud carbon (groen/wit) MATEN 17" 19" 21" FRAME BIG.NINE CF5 VOORVORK FS SID World Cup 29" DFB 46T 15 100 TC ACHTERDERAILLEUR Sram XX1 12s SHIFTERS Sram XX1 eagle trigger REMHENDEL Sram Level Ultimate REMMEN Sram Level Ultimate 180 disc / Sram Level Ultimate 160 disc Connectamajic CRANKSTEL Sram XX1 34T [PF] KETTING Sram X01 EAGLE NAVEN attached / DT Plug-in RWS boost VELGEN Fulcrum Red Passion 3 CASSETTE Sram XG 1299 EAGLE 10-50T BANDEN Maxxis Ikon 29 Exception 2.2 3C STUURPEN MERIDA Team OS -17 STUUR MERIDA TEAM 720 OS flat BALHOOFDSTEL Full integrated headset ZADELPEN MERIDA Carbon Team S-Flex SB0 30.9 ZADEL Prologo new Nago Evo X10 TiroX GEWICHT 8.61 kg BEL YWS-Alloy

47


29” HARDTAILS

BIG.NINE 9000 KLEUR mat ud carbon (wit) MATEN 17" 19" 21" FRAME BIG.NINE CF5 VOORVORK FACTORY 32 FLOAT SC remote ACHTERDERAILLEUR Shimano XTR GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XTR-i REMHENDEL Shimano XTR REMMEN Shimano XTR-Fin 180 disc ice / Shimano XTR-Fin 160 disc ice J CRANKSTEL Shimano XTR 32 boost PF KETTING KMC X11EL NAVEN attached / DT Plug-in RWS boost VELGEN DT XRC 1200 Boost CASSETTE Shimano XT 11 11-46 BANDEN Continental Race King Race Sport 2.2 SL STUURPEN MERIDA Team OS -17 STUUR MERIDA TEAM 720 OS flat BALHOOFDSTEL Full integrated headset ZADELPEN MERIDA Carbon Team S-Flex SB0 30.9 ZADEL Selle Italia SLR KIT CARBONIO GEWICHT 8.49 kg BEL YWS-Alloy

48


29” HARDTAILS

BIG.NINE 7000-E KLEUR mat ud carbon/mat carbon MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE CF3 VOORVORK FOX Performance 32 FLOAT SC 29" remote VOORDERAILLEUR Shimano XT Di2 double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT Di2 GS Shadow+ SHIFTERS Synchronized shifting / Shimano XT Di2 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT-Fin 180 cen ice / Shimano XT-Fin 160 cen ice J CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost PF KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN DT Swiss X 1700 SPLINE TWO Boost CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Continental Race King Race Sport 2.2 SL STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA Carbon Expert S-Flex SB0 30.9 ZADEL Prologo new Nago Evo X10 TiroX GEWICHT 10.02 kg BEL YWS-Alloy

49


29” HARDTAILS

BIG.NINE 7000 KLEUR parelwit (Antraciet) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE CF3 VOORVORK Rock Shox SID RL 29 Air 15 100 oneloc TC VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-I 11 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT-Fin 180 cen ice / Shimano XT-Fin 160 cen ice J CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost PF KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN Fulcrum Red Power HP 29 (C23) F15-R12 cen CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Continental Race King Race Sport 2.2 SL STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA Carbon Expert S-Flex SB0 30.9 ZADEL MERIDA Expert GEWICHT 10.68 kg BEL YWS-Alloy

50


29” HARDTAILS

51


29” HARDTAILS

LIMITED EDITION

BIG.NINE XT KLEUR glanzend groen (groen) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE CF3 VOORVORK 32 FLOAT Performance SC 29" 100 Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT / Shimano XT 11 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT 180 cen / Shimano XT 160 cen CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost PF KETTING KMC X11 NAVEN Shimano Deore 15 cen / Shimano Deore-12 cen boost VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB0 30.9 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.59 kg

LIMITED EDITION

BIG.NINE XT KLEUR mat ud carbon (grijs/wit) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE CF3 VOORVORK 32 FLOAT Performance SC 29" 100 Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT / Shimano XT 11 REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT 180 cen / Shimano XT 160 cen CRANKSTEL Shimano: XT 36-26 boost PF KETTING KMC X11 NAVEN Shimano Deore 15 cen / Shimano Deore-12 cen boost VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB0 30.9 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.59 kg

52


29” HARDTAILS

BIG.NINE 900 KLEUR donker blauw (wit) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE LITE VOORVORK 32 FLOAT Performance SC 29" 100 Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i REMHENDEL Shimano XT REMMEN Shimano XT-Fin 180 cen ice / Shimano XT-Fin 160 cen ice J CRANKSTEL Shimano XT 36-26 boost PF KETTING KMC X11 NAVEN Shimano XT 15 cen boost / Shimano XT 12-cen Boost VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Shimano XT 11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA Carbon Expert S-Flex SB0 30.9 ZADEL MERIDA Expert PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 11.08 kg

BIG.NINE TEAM ISSUE KLEUR mat zwart (groen/wit) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE LITE VOORVORK FS RBA RL 29 15 SA100 oneloc ACHTERDERAILLEUR Sram GX 1 A1 SHIFTERS Sram GX 11 REMHENDEL Sram Level T REMMEN Sram Level T Centerline 180 PM / Sram Level T Centerline 160 PM Stealth-a-majig CRANKSTEL Sram GX1000 30T boost KETTING KMC X11-1 NAVEN FoBearing disc 15 / FoBearing disc boost XD VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Sram XG-1150-A1 10-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing ZADELPEN MERIDA Expert SB0 30.9 ZADEL Prologo Kappa 3 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 11.07 kg BEL YWS-Alloy

53


29” HARDTAILS LIMITED EDITION

BIG.NINE XT-EDITION KLEUR mat rood (zwart/oranje) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK Rock Shox 30G RL R 29 Q SA 100 DFBS 46T AIR Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-i-11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen / Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 34-24 KETTING KMC X11 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano M7000-11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA Expert SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.19 kg

LIMITED EDITION

BIG.NINE XT-EDITION KLEUR mat zwart (grijs) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK Rock Shox 30G RL R 29 Q SA 100 DFBS 46T AIR Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-i-11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen /Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 34-24 KETTING KMC X11 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano M7000-11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA Expert SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.19 kg

54


29” HARDTAILS

BIG.NINE 600 KLEUR donker blauw (blauw) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK Manitou Marvel comp 29 100 15 taper ACHTERDERAILLEUR Sram NX 11 SHIFTERS Sram NX 11 REMHENDEL Tektro Gimini REMMEN Tektro Gimini hydraulic 180 / Tektro Gimini hydraulic 160 CRANKSTEL Sram NX XSYNC 28 STEEL KETTING KMC X11-1 NAVEN FoBearing disc 15 / Bearing Disc cassette VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Sram PG-1130 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 720 flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA Expert SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 11.94 kg

55


29” HARDTAILS

BIG.NINE 500 KLEUR mat zwart (grijs/rood) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK Rock Shox FS 30STK29 SA 100 VOORDERAILLEUR Shimano Deore double ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano M627 36-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 700 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Hset ZADELPEN MERIDA comp SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.90 kg BEL YWS-Alloy

BIG.NINE 500 KLEUR mat donker grijs (oranje/rood) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK Rock Shox FS 30STK29 SA 100 VOORDERAILLEUR Shimano Deore double ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano M627 36-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 700 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Hset ZADELPEN MERIDA comp SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.90 kg BEL YWS-Alloy

56


29” HARDTAILS

BIG.NINE 300 KLEUR mat zwart (groen/wit) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK SR 29 XCR air LOR 100 VOORDERAILLEUR Shimano Deore triple ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Alfa drive 40-30-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 700 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Hset ZADELPEN MERIDA comp SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.24 kg BEL YWS-Alloy

BIG.NINE 300 KLEUR mat blauw (blauw/oranje) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK SR 29 XCR air LOR 100 VOORDERAILLEUR Shimano Deore triple ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Alfa drive 40-30-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 700 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Hset ZADELPEN MERIDA comp SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.24 kg BEL YWS-Alloy

57


29” HARDTAILS

BIG.NINE 100 KLEUR mat zwart (grijs/Signal rood) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK SR 29 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M3000 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL SR XCM 40-30-22 CG KETTING KMC M99 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 700 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Hset ZADELPEN MERIDA comp SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.81 kg

BIG.NINE 100 KLEUR mat lime (blauw) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE TFS VOORVORK SR 29 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M3000 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire / Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL SR XCM 40-30-22 CG KETTING KMC M99 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big Nine comp CC CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN Maxxis Ikon 29er 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 700 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Hset ZADELPEN MERIDA comp SB0 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.81 kg

58


29” HARDTAILS

BIG.NINE 40-D KLEUR mat zwart (grijs) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE SPEED VOORVORK SR 29 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M370 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 9 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Tektro M285 REMMEN Tektro MA hydraulic 160 CRANKSTEL SR XCM 44-32-22 CG KETTING Chain 9S NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA Big Nine D CASSETTE Sunrace CS-9S 11-32 BANDEN MERIDA 29 2.2 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 690 R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC Alloy GEWICHT 14.19 kg BEL YWS-Alloy

BIG.NINE 40-D KLEUR mat blauw (zwart/wit) MATEN 17" 19" 21" 23" FRAME BIG.NINE SPEED VOORVORK SR 29 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M370 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 9 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Tektro M285 REMMEN Tektro MA hydraulic 160 CRANKSTEL SR XCM 44-32-22 CG KETTING Chain 9S NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA Big Nine D CASSETTE Sunrace CS-9S 11-32 BANDEN MERIDA 29 2.2 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 690 R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC Alloy BEL YWS-Alloy

59


27.5” HARDTAILS

27.5” HARDTAILS

BIG.SEVEN De wielmaat 27,5” heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot meer dan een tussenmaat en is ondertussen een vaste standaard die ook jou vele voordelen biedt. Een volledig overtuigende mix van meer grip ten opzichte van 26” wielen, maar tegelijkertijd net zo wendbaar als de ‘oude’ dimensie die zich al tientallen jaren heeft bewezen. Op dit manier verenigt een 27,5” hardtail alles wat moderne hardtail-fans graag zien: voortstuwing grip, comfort en eenvoud.

60


27.5” HARDTAILS LIMITED EDITION

BIG.SEVEN XT-EDITION KLEUR mat zwart (grijs) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME BIG.SEVEN TFS VOORVORK Rock Shox 30Gold TK27 100 remote VOORDERAILLEUR Shimano XT triple ACHTERDERAILLEUR Shimano XT Shadow SHIFTERS Shimano XT-i REMHENDEL attached REMMEN Shimano M506 180 cen / Shimano M506 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 40-30-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN Merida Big 7 Pro D CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA pro OS 5 STUUR MERIDA pro OS 680 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Neck ZADELPEN MERIDA pro H SB15 27.2 ZADEL Merida Sport 5 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.00 kg

BIG.SEVEN 500 KLEUR mat matglans zwart (grijs/rood) 15"20" 17"FRAME 18.5" BIG.SEVEN 20" FRAMETFS BIG.SEVEN Rock Shox FS 30STK27 SA 100 VOORDERAILLEUR Shimano zwart (grijs/rood) MATEN MATEN 15" 17" 19" GEWICHTTFS 12.60VOORVORK kg Deore triple ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL attached REMMEN Shimano M355 180 cen / Shimano M355 160 cen CRANKSTEL Shimano M523 octa 40-30-22 KETTING KMC X10 NAVEN Formula Centerlock / Formula Centerlock cassette VELGEN Merida Big 7 comp D CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA pro OS 680 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Neck ZADELPEN MERIDA comp SB12 27.2 ZADEL Merida Sport 5 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 12.60 kg

61


27.5” HARDTAILS

BIG.SEVEN 300 KLEUR mat zwart (groen/wit) MATEN 15" 17" 18.5" 20" 21.5" FRAME BIG.SEVEN TFS VOORVORK SR 27 XCR air LOR 100 VOORDERAILLEUR Shimano Alivio ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore-9 SHIFTERS Shimano Alivio rapidfire REMHENDEL attached REMMEN Tektro Auriga hydraulic 180 / Tektro Auriga hydraulic 160 CRANKSTEL Shimano M4000 octa 40-30-22 CG KETTING KMC X9 NAVEN Formula Disc / Formula Disc cassette VELGEN Merida Big 7 comp D CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA pro OS 680 R12 BALHOOFDSTEL BC OV Neck ZADELPEN MERIDA comp SB12 27.2 ZADEL Merida Sport 5 PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 13.30 kg

G.SEVEN 100 BIG.SEVEN 100

KLEUR mat zwart/grijs (Signal rood) 18.5"23" 20" 21.5" FRAME BIG.SEVEN TFS VOORVORK Suntour SR 27 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano EUR matglans zwart (grijs/signal red) MATEN 13.5" 15"MATEN 17" 18.5"15" 20"17"21.5" FRAME BIG.SEVEN TFS VOORVORK SR 27 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M3000 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMMEN Tektro Auriga hydraulic 180180 / Tektro Auriga hydraulic 160160 CRANKSTEL SR XCM 3000 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL attached REMMEN Tektro Auriga hydraulic / Tektro Auriga hydraulic 40-30-22 CG CG (BSA) KETTING KMC NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN Merida 7 compD DCASSETTE CASSETTEShimano ShimanoCS-HG200-9 CS-HG200-911-34 11-34 BANDEN Maxxis ANKSTEL SR XCM 40-30-22 KETTING KMC X9X9 NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN Merida BigBig 7 comp Ikon 27.5 fold STUURPEN MERIDA Comp 6 STUUR MERIDA BALHOOFDSTEL FSANeck No. 572/61BP1 MERIDA NDEN Maxxis Ikon 27.5 2.22.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OSOS 6 STUUR MERIDA propro OS OS 680680 R12R12 BALHOOFDSTEL BC OV ZADELPENZADELPEN MERIDA comp SB12 comp 27.2 SB12 27.2 ZADEL Sport 5XC PEDALEN DEL Merida SportMerida 5 PEDALEN pro alloy XC pro alloy GEWICHT 13.40 kg

62


27.5” HARDTAILS

BIG.SEVEN 100 KLEUR mat zwart/groen MATEN 15" 17" 18.5" 20" 21.5" FRAME BIG.SEVEN TFS VOORVORK SR 27 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M370 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL attached REMMEN Tektro Auriga hydraulic 180 / Tektro Auriga hydraulic 160 CRANKSTEL SR XCM 40-30-22 CG BRACKET AS Cartridge bearing KETTING KMC Z99 NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN Merida Big 7 comp D CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN Merida RACE 27 2.1 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA pro OS 680 R12 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA comp SB12 27.2 ZADEL Merida Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 14.00 kg

BIG.SEVEN 20-D KLEUR mat zwart (groen) MATEN 15" 17" 18.5" 20" 21.5" FRAME BIG.SEVEN SPEED VOORVORK SR 27 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M190 ACHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire / Shimano Altus rapidfire 8 REMHENDEL attached REMMEN Tektro Auriga hydraulic 160 CRANKSTEL Shimano M131 42-34-24 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN Merida Big 7 D CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN Merida 27 2.1 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 680 R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL Merida Sport 5 PEDALEN XC Alloy GEWICHT 14.20 kg

63


B+ HARDTAILS

BIG.TRAIL Volgens de definitie van ‘plezier’ gaat het om het genoegen dat men aan een bepaalde handeling ontleent. Eén ding is zeker: onze ingenieurs zijn allemaal gek op trails en hadden het grootste plezier tijdens de ontwikkeling van onze volledig nieuwe BIG.TRAIL. Voor de eerste keer in de geschiedenis van MERIDA werd de vraag naar een totaal op plezier georiënteerde MTB niet beantwoord met ‘fully’. En toch wijkt deze hardtail in essentie niet eens zoveel af van zijn volgeveerde broertjes. Dankzij een 130 mm voorvork in het strak-sporende en stijve voorframe en zijn diepe, vlakke geometrie, rijd je op de huistrails met de BIG.TRAIL vermoedelijk niet veel langzamer dan met een trail-fully. Door de 1x11-aandrijving, seatdropper en niet in de laatste plaats de volumineuze B+-banden met Boost-naven voor en achter, krijg je een dermate intens rijgevoel dat je heel snel zult vergeten dat je niet eerst je achterdemper moet instellen. Je bent vanaf de eerste meters gewoon op weg met een totaal zorgeloze fiets!

64


BIG.TRAIL 900 BIG.TRAIL 900 KLEUR rood (Mango) MATEN 17" 19" 21" FRAME BIG.TRAIL VOORVORK FS PIKE RC 27.5"+ 130 BOOST TC ACHTERDERAILLEUR Sram XO1 11s SHIFTERS Sram X1 11

KLEUR rood (Mango) MATEN 19"R21" FRAME BIG.TRAIL VOORVORK FS PIKE RC 27.5"+ 130 BOOST ACHTERDERAILLEUR XO1SPLINE 11s SHIFTERS REMHENDEL Srame17" Guide REMMEN Sram Guide R 180 PM CRANKSTEL Sram DESCENDANT KETTING KMCTC X11-1 NAVEN attached VELGENSram XM 1501 ONE 40 Sram X1 11 REMHENDEL Boost Srame R REMMEN Sram Guide R 180Maxxis PM CRANKSTEL DESCENDANT X11-1MERIDA NAVENEXPERT attached VELGEN XM 1501 Big SPLINE ONE 40 TCGuide CASSETTE Sram XG-1175 10-42 BANDEN Rekon 27.5+ 2.8Sram fold STUURPEN MERIDAKETTING Expert TR KMC 35 STUUR 35 760 BALHOOFDSTEL Conoid A-bearing neck ZADELPEN Rock ShoxMaxxis Reverb Stealth ZADEL Nago Evo X15MERIDA GEWICHTExpert 12.80 kg Boost TC CASSETTE Sram XG-1175 10-42 BANDEN Rekon30.9 27.5+ 2.8Prologo fold STUURPEN TR 35 STUUR MERIDA EXPERT 35 760 BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing neck ZADELPEN Rock Shox Reverb Stealth 30.9 ZADEL Prologo Nago Evo X15 GEWICHT 12.80 kg

65


B+ HARDTAILS

BIG.TRAIL 800 KLEUR zwart (rood) MATEN 17" 19" 21" FRAME BIG.TRAIL VOORVORK FS YARI RC 27.5"+ 130 BOOST TC ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX Shadow SHIFTERS Shimano XT-I 11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen CRANKSTEL Shimano SLX 30 boost KETTING KMC X11-1 NAVEN FoBearing disc 15 boost Torque / FoBearing disc boost VELGEN MERIDA Expert TP CASSETTE Shimano XT 11 11-46 BANDEN Maxxis Rekon 27.5+ 2.8 fold STUURPEN MERIDA Expert TR 35 STUUR MERIDA EXPERT 35 760 BALHOOFDSTEL Big Conoid A-bearing neck ZADELPEN MERIDA EXPERT Dropper 30.9 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 13.50 kg

BIG.TRAIL 600 KLEUR glanzend blauw (blauw/grijs) MATEN 17" 19" 21" FRAME BIG.TRAIL VOORVORK RST F1RST 27.5+ 130 boost ACHTERDERAILLEUR Sram NX 11 SHIFTERS Sram NX 11 REMHENDEL Tektro Gimini REMMEN Tektro Gimini hydraulic 180 CRANKSTEL Sram NX XSYNC 28 STEEL KETTING KMC X11-1 NAVEN FoBearing disc 15 boost / FoBearing disc boost XD VELGEN MERIDA Expert TP CASSETTE Sram PG-1130 11-42 BANDEN Maxxis Rekon 27.5+ 2.8 fold STUURPEN MERIDA Expert TR 35 STUUR MERIDA EXPERT 35 760 BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck ZADELPEN MERIDA EXPERT Dropper 30.9 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 13.85 kg

66


B+ HARDTAILS

67


26" HARDTAILS

MATTS Toen mountainbikes in de jaren ’80 van de vorige eeuw aan hun zegetocht begonnen, werd er niet zo heftig gediscussieerd over ‘de juiste wielmaat’ als nu. Het was destijds snel duidelijk dat mountainbikes met 26 inch wielen moesten worden uitgerust - en klaar ermee! Ook al zijn er sinds die tijd een groot aantal nieuwe disciplines in het offroad-biken bijgekomen, 26 inch-bikes hebben ook in 2017 weinig van hun aantrekkingskracht verloren. Ben je op zoek naar een robuuste allround-bike en heb je niet een puur sportief of zeer ambitieus gebruiksdoel voor ogen of beschik je over een klein budget, dan is er geen enkele reden om niet te kiezen voor 26 inch MATTS. En daarom blijft MERIDA dit model aanbieden als beproefde instap-MTB.

68


MATTS 6. 20-V KLEUR antraciet (zwart/oranje) MATEN 14.5" 16" 18" 20" FRAME MATTS DT VOORVORK SR 26 XCT-HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano TY 8s 42 ACHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano EZ fire / Shimano EZ fire 8 REMHENDEL Shimano EZ fire REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Shimano TY301 42-34-24 CG KETTING Chain 8s NAVEN OV alloy / OV Cassette VELGEN MERIDA Matts V CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN MERIDA 26 2.1 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA OS 660 R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC Steel GEWICHT 14.30 kg

MATTS 6. 20-V MATTS 6. 20-V KLEUR mat zwart (groen) MATEN 14.5" 16" 18" 20" FRAME MATTS DT VOORVORK SR 26 XCT-HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano TY 8s 42

LEUR mat zwart (groen) MATEN 18" 20"Shimano FRAME MATTS DT EZVOORVORK SR 26 XCT-HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano TY 8s ACHTERDERAILLEUR Shimano14.5" Acera-X16" 8 SHIFTERS EZ fire / Shimano fire 8 REMHENDEL Shimano EZ fire REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL CHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano Shimano EZ fire 8 REMHENDEL Shimano V-Brake CRANKS Shimano TY301 42-34-24 CG KETTING Chain 8s NAVEN OV EZ alloyfire / OV/ Cassette VELGEN MERIDA Matts V CASSETTE SunraceEZ CS8fire 11-32REMMEN BANDEN MERIDA 26 Linear 2.1 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR OS OV 660 alloy R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN 27.2 ZADELSunrace MERIDA Sport XC Steel MERIDA 26 himano TY301 42-34-24 CG KETTING Chain 8sMERIDA NAVEN / OV Cassette VELGEN MERIDAMERIDA Matts speed V CASSETTE CS8PEDALEN 11-32 BANDEN GEWICHT 14.30 kg TUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA OS 660 R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC S EWICHT 14.30 kg

69


26" HARDTAILS

MATTS 6. 20-V KLEUR antraciet (zwart/oranje) MATEN 14.5" 16" 18" 20" FRAME MATTS DT VOORVORK SR 26 XCT-HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano TY 8s 42 ACHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano EZ fire / Shimano EZ fire 8 REMHENDEL Shimano EZ fire REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Shimano TY301 42-34-24 CG KETTING Chain 8s NAVEN OV alloy / OV Cassette VELGEN MERIDA Matts V CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN MERIDA 26 2.1 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA OS 660 R15 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC Steel GEWICHT 14.30 kg

70


26" HARDTAILS

MATTS 6. 10-V KLEUR groen (Licht groen) MATEN 14.5" 16" 18" 20" 22" FRAME MATTS DT VOORVORK SR 26 XCT 100 VOORDERAILLEUR Shimano TY 7s 42 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 8 SHIFTERS Shimano EF41 fire / Shimano EF41 fire 7 REMHENDEL Shimano EZ fire REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Shimano TY301 42-34-24 CG KETTING chain 7s NAVEN OV alloy VELGEN MERIDA Matts V CASSETTE Shimano MF-TZ21 14-28 BANDEN MERIDA 26 2.1 STUURPEN MERIDA Ahead alloy 15 STUUR MERIDA Steel 620 R30 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN PP pedal GEWICHT 14.70 kg

MATTS 6. 10-V KLEUR mat zwart (blauw) MATEN 14.5" 16" 18" 20" 22" FRAME MATTS DT VOORVORK SR 26 XCT 100 VOORDERAILLEUR Shimano TY 7s 42 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 8 SHIFTERS Shimano EF41 fire / Shimano EF41 fire 7 REMHENDEL Shimano EZ fire REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Shimano TY301 42-34-24 CG KETTING chain 7s NAVEN OV alloy VELGEN MERIDA Matts V CASSETTE Shimano MF-TZ21 14-28 BANDEN MERIDA 26 2.1 STUURPEN MERIDA Ahead alloy 15 STUUR MERIDA Steel 620 R30 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN PP pedal GEWICHT 14.70 kg

71


WOMEN

Sinds vele jaren staat JULIET bij MERIDA gelijk aan een serie opwindende en breed inzetbare damesfietsen die eruit springen in de bonte fietswereld. Voor 2017 is deze serie fietsen verder uitgebreid. De meiden die graag op offroad-noppenbanden onderweg zijn, kunnen zich verheugen op de MTB-hardtails van de JULIET. Of geniet je in je vrijetijd liever van kilometerslange ritten op het zwarte asfalt? VoilĂ : met de sportieve SCULTURA (die overigens in 2017 ook als DISC-model verkrijgbaar is), wordt elke toer een belevenis. De JULIET-familie wordt gecompleteerd door de SPEEDER die het gat tussen sport en dagelijks gebruik dicht als racefiets met een plat stuur. It‘s all up to you!

72


73


WOMEN OVERZICHT

JULIET 7. XT-EDITION KLEUR zwart (cyan) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET TFS VOORVORK Rock Shox 30G RL R 27 Q SA 100 DFBS 46T AIR Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-i-11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen / Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 34-24 KETTING KMC X11 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN MERIDA Big 7 comp CC CASSETTE Shimano M7000-11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA Expert OS 17 lady STUUR MERIDA Expert OS 660 R12 lady BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Juliet Sport V PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 12.30 kg

JULIET

SCULTURA JULIET

De JULIET hardtail is voorzien van een compleet andere geometrie, speciaal voor dames. De bovenbuis loopt scherp naar beneden af en heeft ter hoogte van de verbinding met de zitbuis een elegante knik naar boven. Daardoor ontstaat een echt aangename standover-hoogte die prima past bij de iets rechtere zitpositie waarmee de pilote op onze damesspecifieke 27.5 inch mountainbike kan plaatsnemen

Of het nu de damesspecifieke carbon tegenhanger is van onze prof-fiets of de aluminium versie: onze Juliet racefietsen maken zowel zeer ambitieuze wielrensters als fitness-rijdsters heel gelukkig. Vanaf het nieuwe seizoen 2017 ook verkrijgbaar met schijfremmen als SCULTURA DISC-model! Zelfs vanaf de kleinste framemaat zijn zowel bij het carbon als alu model de scherpe kantjes van de geometrie gehaald door een iets rechtere zitpositie. Daarnaast verhogen de 25 mm banden en de zadelpen met 15 mm offset het comfort nog meer.

MOUNTAINBIKES

ROAD RACE

+ L ady MTB hardtails vanaf maat XS verkrijgbaar + Hardtail met 100 millimeter voorvork + 27,5 inch modellen

+ Verkrijgbaar vanaf maat XXS, ook de DISC-modellen

+ Uitsluitend robuuste aluminium frames

+ CF2-carbonframe en de LITE-aluminiumframes met een ‘behaaglijke’ geometrie voor een iets meer rechtop zitpositie

+ A andrijvingsopties: 2- en 3-voudig

+ Banden tot 25 mm breedte mogelijk (DISC)

+ Alleen op de JULIET-modellen hydraulische schijfremmen

+ Aero-profielen op zowel de carbon als aluminium modellen + Alle modellen voldoen aan UCI-reglementen + Alle modelvarianten met volledige interne kabelgeleiding (mechanisch/voorbereid voor elektrisch)

74


PEEDER 400 JULIET SPEEDER FITNESS

JULIET

+ Verkrijgbaar vanaf maat XS (alle modellen) + Gebaseerd op een sportieve geometrie, maar door aange-

LEUR mat parel wit (berry) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano 105 paste cockpit-specificaties ook nadrukkelijk voor dagelijks Je door-en-door partnerShimano voor sportSL-RS700 en dagelijks CHTERDERAILLEUR Shimanobetrouwbare 105 SS SHIFTERS / Shimano SL-RS700 11 REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTE gebruik af te stellen gebruik. Met een aluminium SPEEDER in JULIET-uitvoering is himano 105 50-34 [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxx er een gespecialiseerde allrounder beschikbaar in de MERIDA+ 2- en 3-voudige aandrijfopties etonator 28 60 fold STUURPEN MERIDA Carbon OS 5 SPEEDER STUUR MERIDA Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERID collectie. Als racefiets met platExpert stuur verenigt onze + S eriematig reeds uitgerust met banden tot 32 mm breedte compromisloze met een dagelijkse 10.10 kg xpert SB15 31.6 ZADEL Juliet sportiviteit Sport PEDALEN XCverhoogde pro alloy GEWICHT bruikbaarheid en overbrugt daarmee het gat tussen fitness- en vrijetijdsfiets. Uitsluitend met schijfremmen uitgerust en deels ook voorbereid voor de montage van spatborden, drager en/of een zijstandaard.

+ Deels interne kabelgeleiding

75


WOMEN

JULIET Mountainbike, racefiets of fitnessbike: met JULIET kunnen fietsminnende vrouwen bij MERIDA op alle fronten worden bediend. Voor het modeljaar 2017 hebben offroad-fans de keuze uit diverse 27,5 inch aluminium hardtails. De asfaltliefhebsters hebben niet minder reden tot plezier want de ambitieuze SCULTURA DISC is nieuw ter beschikking. Of moet het toch de zeer aansprekende combinatie van sportiviteit en vrijetijdsfietsen zijn? Dan bevelen we onze SPEEEDER aan als fitnessfiets met een plat stuur. Dankzij de montage van spatborden en de sportieve geometrie verrijkt deze fiets je leven als allrounder die overal voor gebruikt kan worden.

76


LIMITED EDITION

JULIET 7. XT-EDITION JULIET 7. XT-EDITION KLEUR zwart (cyan) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET TFS VOORVORK Rock Shox 30G RL R 27 Q SA 100 DFBS 46T AIR Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT

KLEUR zwart (cyan) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET TFS VOORVORK Rock Shox 30G RL R 27 Q SA 100 DFBS 46T AIR Remote VOORDERAILLEUR Shimano XT HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-i-11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen / HD double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT GS Shadow+ SHIFTERS Shimano XT-i / Shimano XT-i-11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 180 cen / Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 34-24 KETTING KMC X11 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN MERIDA Big 7 comp CC CASSETTE Shimano M7000-11 Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano 34-24 KETTING KMC X11 NAVEN Shimano M4050 MERIDA Big 7 compEGG CC steel CASSETTE Shimano M7000-11 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 foldXT STUURPEN MERIDA Expert OS 17 lady STUUR MERIDA Expertcen OSVELGEN 660 R12 lady BALHOOFDSTEL neck ZADELPEN 11-42 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 fold Juliet STUURPEN MERIDAComfort ExpertAlloy OS triple 17 lady STUUR MERIDA Expert OS 660 R12 lady BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.22.2 ZADEL Sport V PEDALEN GEWICHT 12.30 kg MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Juliet Sport V PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 12.30 kg

77


WOMEN

JULIET 7. 500 KLEUR mat rood (Donker Rood) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET TFS VOORVORK Rock Shox FS 30STK27 SA 100 VOORDERAILLEUR Shimano Deore double ACHTERDERAILLEUR Shimano SLX Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano M627 36-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big 7 comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 15 STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA comp SB12 27.2 ZADEL Juliet Sport V PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 12.80 kg

JULIET 7. 300 KLEUR mat mint groen (zwart) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET TFS VOORVORK SR 27 XCR air LOR 100 VOORDERAILLEUR Shimano Deore triple ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Alfa drive 40-30-22 KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big 7 comp CC CASSETTE Shimano CS-HG50-10 11-36 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 15 STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA comp SB12 27.2 ZADEL Juliet Sport V PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.25 kg

78


WOMEN

JULIET 7. 100 KLEUR metallic grijs (sky blauw) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET TFS VOORVORK SR 27 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M3000 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 180 cen / Shimano M315 160 cen CRANKSTEL SR XCM 40-30-22 CG KETTING KMC M99 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA Big 7 comp CC CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN Maxxis Ikon 27.5 2.2 fold STUURPEN MERIDA Comp OS 15 STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA comp SB12 27.2 ZADEL Juliet Sport V PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.80 kg

JULIET 7. 40-D KLEUR mat zwart (rood) MATEN 15" 17" 18.5" 20" FRAME JULIET SPEED 7. VOORVORK SR 27 XCM HLO 100 VOORDERAILLEUR Shimano M370 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 9 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Tektro M286 REMMEN Tektro MA-lady hydraulic 160 CRANKSTEL SR XCM 44-32-22 CG KETTING Chain 9S NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA Big 7 D CASSETTE Sunrace CS-9S 11-32 BANDEN MERIDA 27 2.1 STUURPEN MERIDA Comp OS 15 STUUR MERIDA Speed R30 640 BALHOOFDSTEL EGG steel-B ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL Juliet Sport PEDALEN Comfort double GEWICHT 14.80 kg

79


WOMEN

SPEEDER 400 JULIET KLEUR mat parel wit (berry) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano SL-RS700 / Shimano SL-RS700 11 REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Detonator 28 60 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 31.6 ZADEL Juliet Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.10 kg

SPEEDER 300 JULIET KLEUR metallic zwart (sky blauw) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano TIAGRA D ACHTERDERAILLEUR Shimano TIAGRA SS SHIFTERS Shimano SL-4700 / Shimano SL-4700 10 REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Omega 50-34 Mega [BSA] KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-HG500-10 12-28 BANDEN Maxxis Detonator 32 60 STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA Expert SB15 31.6 ZADEL Juliet Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.70 kg

80


WOMEN

SPEEDER 100 JULIET KLEUR mat mint groen (magenta) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano M191 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Claris GS SHIFTERS Shimano EZ fire / Shimano EZ fire 8 REMHENDEL Shimano EZ Fire REMMEN Promax MTD Mechanical 160 CRANKSTEL Shimano M131 48-38-28 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Sunrace CS8 11-28 BANDEN Maxxis Detonator 32 60 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA road comp SB12 31.6 ZADEL Juliet Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.90 kg

81


WOMEN

SCULTURA DISC 4000 JULIET KLEUR antraciet/mint groen MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SCULTURA DISC CF2 VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano RS505 disc REMHENDEL Shimano RS505 REMMEN Shimano RS505 160 CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS lady BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL Juliet Sport V GEWICHT 8.60 kg

SCULTURA DISC 400 JULIET KLEUR mat antraciet/roze MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SCULTURA DISC LITE VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano RS505 disc REMHENDEL Shimano RS505 REMMEN Shimano RS505 160 CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS lady BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL Juliet Sport GEWICHT 9.20 kg

82


WOMEN

SCULTURA 400 JULIET KLEUR mat antraciet/roze MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN MERIDA Road Pro CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 24 pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL Juliet Sport GEWICHT 8.60 kg

SCULTURA 100 JULIET KLEUR wit/zwart (petrolblauw) MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano Claris D ACHTERDERAILLEUR Shimano Sora SS SHIFTERS Shimano Claris REMHENDEL Shimano Claris REMMEN ROAD Dual Pivot CRANKSTEL FSA Tempo 50-34 KETTING Chain 8s NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 20 pair CASSETTE Sunrace CS8 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Comp OS -6 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN MERIDA road comp SB12 27.2 ZADEL Juliet Sport GEWICHT 9.30 kg

83


YOUTH & KIDS

Als ouders weet je maar al te goed dat niets belangijker is voor de ontwikkeling van je kind als liefde en vertrouwen. Om ervoor te zorgen dat ze vanaf het eerste moment plezier in het fietsen krijgt, hebben wij met veel liefde voor detail een aantal kinder- en jeugdfietsen ontwikkeld. Op elk daarvan kunnen zowel jij als je kind vanaf de eerste dag volledig vertrouwen.

84


85


YOUTH & KIDS OVERZICHT

MATTS J24 Uiterlijk zijn ze nauwelijks van de ‘echte’ fietsen voor de volwassenen te onderscheiden, en alleen al daarom maken onze 24 inch-fietsen uit de MATTS J-familie optisch een zeer sterke indruk. Daarnaast functioneren ze als laatste stap in de serie jeugdfietsen net zo goed als de 20 inch-versie of eerdere fietsen uit de bike-carrière van je kind.

86

+ Twee kleurencombinaties + A anbevolen vanaf ca. 8 jaar + Velgremmen voor en achter + 2x8 derailleursysteem van Shimano + Geveerde voorvork (met staalveer) + Kettingblad voor met beschermrand; seriematig uitgerust met een zijstandaard


MATTS J20 Gevoelsmatig duurt het voor ouders maar een paar maanden voordat hun kroost na de allereerste eigen fiets al snel vraagt om de eerste ‘echte fiets’. Niets is eenvoudiger dan dat! Met de 20-inchers van onze MATTS J-familie staat de volgende evolutiestap al paraat. En die beschikt meteen over een derailleursysteem en een comfortabele geveerde voorvork. Tenslotte zijn er ook op deze leeftijd al de eerste kandidaten die graag een startnummer op hun stuur willen en elke uitgespaarde gram telt.

+ Twee kleurencombinaties + A anbevolen vanaf ca. 8 jaar + Velgremmen voor en achter + 2 x7 derailleursysteem van Shimano + Geveerde voorvork (met staalveer) + Kettingblad voor met beschermrand; seriematig uitgerust met een zijstandaard

87


YOUTH & KIDS

MATTS JUNIOR Gelukkig is de maatschappelijke rol van een fiets aan een positieve opmars bezig. In het verleden golden fietsen vooral als echte sportapparaten of waren voorbehouden aan groepen die zich mogelijk geen auto konden of wilden permitteren. De fiets ontwikkelt zich echter de laatste tijd sterk als uitdrukking van een gezonde levenswijze. Daarom is er ook veel voor te zeggen om kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met het fietsen. Als ouder weet je maar al te goed dat plezier de bepalende factor is of je kind zich voor langere tijd met iets bezighoudt. Bij MERIDA beginnen we er daarom vroeg mee om ‘slimme’ kinder- en jeugdfietsen aan te bieden. Robuuste en duurzame aluminium frames met een bij de leeftijd passende geometrie, en onderdelen plus toebehoren die betrouwbaar functioneren zonder dat het budget wordt overschreden.

88


MATTS J24 KLEUR mat groen (rood) MATEN 11.5" FRAME M24 ALLOY VOORVORK SR XCT 50 VOORDERAILLEUR Shimano TY10 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 8 SHIFTERS Shimano RS45-3 / Shimano RS45-8 REMHENDEL Alloy Junior REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Double 32-22 152 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy QR / Alloy cassette VELGEN Alloy Black CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN MTB 24 1.95 STUURPEN A-Head CEN 15 STUUR MERIDA CEN STEEL Rise 580 BALHOOFDSTEL A-Head ZADELPEN Alloy 27.2 ZADEL Dakar kid 24 PEDALEN Junior fit GEWICHT 13.90 kg

89


YOUTH & KIDS

MATTS J24 KLEUR mat blauw (zwart/groen) MATEN 11.5" FRAME M24 ALLOY VOORVORK SR XCT 50 VOORDERAILLEUR Shimano TY10 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 8 SHIFTERS Shimano RS45-3 / Shimano RS45-8 REMHENDEL Alloy Junior REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Double 32-22 152 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy QR / Alloy cassette VELGEN Alloy Black CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN MTB 24 1.95 STUURPEN A-Head CEN 15 STUUR MERIDA CEN STEEL Rise 580 BALHOOFDSTEL A-Head ZADELPEN Alloy 27.2 ZADEL Dakar kid 24 PEDALEN Junior fit GEWICHT 13.90 kg

90


YOUTH & KIDS

MATTS J20 KLEUR mat geel (blauw) MATEN 10" FRAME M20 ALLOY VOORVORK SR M3010 50 VOORDERAILLEUR Shimano TZ ACHTERDERAILLEUR Shimano FT35 SHIFTERS Shimano RS35-3 / Shimano RS35-7 REMHENDEL Alloy Junior REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Double 32-22 CG 115L KETTING chain 7s NAVEN Alloy QR VELGEN Alloy Black CASSETTE Shimano MF-TZ21 14-28 BANDEN MTB 20 2.0 STUURPEN A-Head CEN 15 STUUR MERIDA CEN STEEL Rise 540 BALHOOFDSTEL A-Head ZADELPEN Alloy 27.2 ZADEL Dakar kid 20 PEDALEN Junior fit GEWICHT 12.50 kg

MATTS J20 KLEUR mat oranje (blauw) MATEN 10" FRAME M20 ALLOY VOORVORK SR M3010 50 VOORDERAILLEUR Shimano TZ ACHTERDERAILLEUR Shimano FT35 SHIFTERS Shimano RS35-3 / Shimano RS35-7 REMHENDEL Alloy Junior REMMEN V-Brake Linear CRANKSTEL Double 32-22 CG 115L KETTING chain 7s NAVEN Alloy QR VELGEN Alloy Black CASSETTE Shimano MF-TZ21 14-28 BANDEN MTB 20 2.0 STUURPEN A-Head CEN 15 STUUR MERIDA CEN STEEL Rise 540 BALHOOFDSTEL A-Head ZADELPEN Alloy 27.2 ZADEL Dakar kid 20 PEDALEN Junior fit GEWICHT 12.50 kg

91


ROAD & FITNESS

700C – bondiger kan de omvangrijkste fietsfamilie uit het MERIDA-programma van 2017 niet worden omschreven. We praten in deze categorie over klassieke racefietsen, aerospecialisten, fitness-fietsen en cyclocrossers, maar ook over exotische representanten zoals baanfietsen. En elk van deze modellen vertegenwoordigt de hoogste graad van ingenieurskunsten en heeft doordachte detailoplossingen. Naast de talrijke veranderingen aan alle modellen zijn het vooral twee nieuwe ontwikkelingen die in het komende seizoen gaan opvallen: de schijfremvariant van onze highend racefiets SCULTURA DISC en de allereerste baanfiets van MERIDA die de naam REACTO TRACK heeft gekregen.

92


93


ROAD & FITNESS OVERZICHT

SCULTURA ROAD RACE

Op basis van een van de lichtste racefietsen ter wereld krijgt onze collectie van highend racefietsen er dit seizoen een nieuwe variant bij in de vorm van de SCULTURA DISC met schijfremmen. Het betrouwbare concept van deze racegeoriënteerde fiets heeft alle voordelen van de SCULTURA op het gebied van voortstuwingsgerichte stijfheid en uitmuntend comfort. Hij krijgt daarnaast de extra betrouwbaarheid van schijfremmen die bijvoorbeeld bij slecht weer voor betere remprestaties zorgen. De SCULTURA is verkrijgbaar in carbon en aluminiumvarianten en met een gematigde of juist sterk sportieve geometrie.

94

+ Nieuw voor 2017: SCULTURA DISC met DISC COOLERDevice + CF4-carbonframe met nadrukkelijk sportieve geometrie, CF2en alu-frames met gematigde, meer rechtop zitpositie + Geschikt voor banden tot 28 mm breedte (DISC) + Aero-Profile op de CF4-, CF2- en LITE-frames +Alle modelvarianten zijn ‘UCI approved’ + Alle modelvarianten met interne kabelgeleiding (mechanisch/elektrisch)


REACTO

REACTO TRACK

Als het bij de profs van ons TEAM LAMPRE-MERIDA gaat om de beslissende seconden aan het einde van een krachtverslindende solovlucht of wanneer de aerodynamische prestaties van hun werktuig belangrijker zijn dan alle andere aspecten, dan is het tijd voor de REACTO. Onze Aero-fiets valt op door zijn in de windtunnel geoptimaliseerde prestaties en tijdritcapaciteiten. Echter ook de klassieke deugden van een racefiets zoals stijfheid, gewicht en zadelcomfort zorgen ervoor dat het plezier van de rit niet wordt verstoord.

Het is voor elke ontwerper een bijzondere uitdaging om een compleet nieuwe fiets te ontwerpen. Het is allerminst verbazend dat onze allereerste baanfiets REACTO TRACK meteen een aantal voordelen heeft die hem - geheel in de traditie van MERIDA - meteen tot een van de beste vertegenwoordigers in zijn klasse maakt. DE REACTO TRACK is gebaseerd op onze alu aerobike REACTO LITE, maar heeft een andere geometrie. Verder valt hij op door zijn ruime verstelmogelijkheden van de horizontale uitvalpadden zodat met een groot aantal verschillende kettingbladen kan worden gereden zonder de kettinglengte aan te passen.

ROAD RACE

ROAD TRACK

+ Nieuw voor 2017: uitrusting met 25 mm brede banden + Sterk sportieve geometrie bij de carbonframes CF5 en CF3 en de aluminium modellen

+ Compleet nieuw voor 2017

+ NACA Fastback-profielen voor aerodynamische topwaarden

+ Horizontale uitvalpadden met een groot verstelbereik voor het gebruik van verschillende kettingbladen met dezelfde kettinglengte

+ Alle modelvarianten zijn ‘UCI approved’

+ C omfortabele carbon-aero zadelpen

+ Alu-model REACTO LITE met nieuwe, hoogwaardige One Piece Seattube met ‘carbon-uiterlijk’

+ N ACA Fastback-profielen voor aerodynamische topwaarden

+ Nieuwe, volledig geïntegreerde cockpit op het TEAM-model

+ Alle modelvarianten zijn ‘UCI approved’ + C arbonvork met onzichtbare afdekdop aan de voorzijde waardoor achteraf een rem gemonteerd kan worden of ombouw naar urban fixie mogelijk wordt

SPEEDER

CYCLO CROSS

Als ‘racefiets met vlak stuur’ hebben de fitness-fietsen uit onze SPEEDER-familie al jaren hun vaste plaats in het 700c-segment. En toch is een SPEEDER zoveel meer dan ‘slechts’ een racefietsvariant! Deze fietsen hebben immers de lichtvoetigheid en speelse sportiviteit van een racefiets, maar hun inzetbereik wordt enorm vergroot door het vlakke stuur waardoor alledaagse ritten naar het werk, stadverkeer en zelfs familietrips met een aanhanger erachter mogelijk worden. Daarnaast draait de SPEEDER door zijn breder banden ook zijn hand niet om voor een gravelpad of onverhard zandpad.

De fietsen uit onze CYCLCO CROSS-familie hebben gemeen dat ze allemaal geschikt zijn voor sportief gebruik: of je ze nu inzet als compromisloze veldrit-racemachine of er het hele jaar op rijdt als racefiets voor dagelijks gebruik. Je kunt kiezen uit een upgraded carbon frame dat voorzien is van de nieuwste technologie zoals 12 mm steekassen en bekabeling door het frame, of voor een robuuste aluminium variant. Hoe dan ook, CYCLO CROSS staat gelijk aan afwisseling! Fietsers die het hele jaar door rijden, zullen ook verheugd zijn om te horen dat alle modellen nu met schijfremmen zijn afgemonteerd.

+ Ook voor dagelijks gebruik inzetbare fitnessbike

+Nieuw voor 2017: deels gewijzigde afmontage

+ Naar keuze met 2- of 3-voudige aandrijving

+ Naar keuze carbon of aluminium modellen; alle versies met schijfremmen

FITNESS

+ Fraai aluminium frame + Uitsluitend met schijfremmen + 2 8 of 32 millimeter brede banden + A fhankelijk van cockpit-instelling sportief diepe of ontspannen rechtop zitpositie mogelijk

CX

+ 1x11- of 2x10-aandrijving verkrijgbaar + C arbonvork met 15 mm steekas (afhankelijk van model) + 3 3 millimeter brede cross-banden + C arbon frame met 12 mm steekassen, interne kabelgeleiding en mogelijkheid voor montage van spatborden.

95


ROAD RACE

SCULTURA De SCULTURA is niet alleen de representant van een nieuwe generatie racefietsen in het MERIDA-programma, hij is ook het standaardgereedschap van ons TEAM LAMPRE-MERIDA. En in de SUPERLITE LTD-uitvoering is hij tot op heden ook de lichtste seriefiets ter wereld. Al deze en andere geweldige modellen met velgremmen worden in 2017 aangevuld met de SCULTURA DISC als uitvoering met schijfremmen. Uiteraard hebben de nieuwe Disc-modellen dezelfde stijfheid, comfort en performance als de reguliere SCULTURA, maar beschikken aanvullend over een constanter remvermogen mochten de weersomstandigheden iets minder zijn. De SCULTURA DISC is voorzien van 160 mm grote remschijven en steekassen op de carbon-modellen. Hij is vooral bedoeld voor racefans die hun uitstapjes niet laten afhangen van een blik naar de hemel, maar zich slechts laten leiden door de hunkering naar een nieuwe avontuur.

96


SCULTURASCULTURA DISC TEAM DISC TEAM wit/UDMATEN Carbon MATEN 50cm 52cm 56cm 59cm FRAMESCULTURA SCULTURA DISC Scultura Carbon CF4 Disc 12 Disc VOORDERAILLEUR Shimano Shimano KLEUR matKLEUR wit/UDmat Carbon 50cm 52cm 54cm54cm 56cm 59cm FRAME DISCCF4 CF4VOORVORK VOORVORK Scultura Carbon CF4 12 VOORDERAILLEUR Dura Ace ACHTERDERAILLEUR Shimano Dura Ace SHIFTERS Shimano RS685 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Rotor Dura Ace ACHTERDERAILLEUR Shimano Dura Ace SHIFTERS Shimano RS685 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Rotor 3D30 noQ 52-36 [386] KETTING KMC X11SL DLC NAVEN attached VELGEN Fulcrum Racing Quattro disc carbon CASSETTE Shimano CS-9100-11 11-28 BANDEN Continental 3D30 noQ 52-36 [386] KETTING KMC X11SL DLC NAVEN attached VELGEN Fulcrum Racing Quattro disc carbon CASSETTE Shimano CS-9100-11 11-28 BANDEN Continental Grand Prix 4000S 25 KV STUURPEN FSA OS99 -6 STUUR FSA K-Force Compact OS BALHOOFDSTEL B44-4852-BCP carbon neck pro ZADELPEN MERIDA Grand Prix EGM-light-27.2 4000S 25 KV FSAScratch OS992 T2.0 -6 STUUR K-Force Compact OS BALHOOFDSTEL B44-4852-BCP carbon neck pro ZADELPEN MERIDA SB15STUURPEN [E] ZADEL Prologo GEWICHTFSA 7.50 kg EGM-light-27.2 SB15 [E] ZADEL Prologo Scratch 2 T2.0 GEWICHT 7.50 kg

97


ROAD RACE

SCULTURA 9000-E KLEUR mat ud carbon (wit) MATEN 52cm 54cm 56cm FRAME SCULTURA CF4 VOORVORK Scultura Mid Superlite VOORDERAILLEUR Sram Red eTap ACHTERDERAILLEUR Sram Red eTap SHIFTERS Sram Red eTap REMHENDEL Sram Red eTap REMMEN Sram Red / MERIDA Road pro direct CRANKSTEL Sram Red 50-34 [386] KETTING Sram Red NAVEN attached VELGEN DT Swiss RC 28 Spline C Mon Chasseral CASSETTE Sram XG-1190 11-28 BANDEN Continental Grand Prix 4000S 25 KV STUURPEN FSA OS99 -6 STUUR FSA K-Force Compact OS BALHOOFDSTEL B44-4852-BCP carbon neck pro ZADELPEN MERIDA EGM-light-27.2 SB15 ZADEL Selle Italia SLR KIT CARBONIO GEWICHT 6.10 kg

98


ROAD RACE

SCULTURA DISC 7000-E KLEUR mat rood/UD Carbon MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC CF4 VOORVORK Scultura Carbon CF4 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D Di2 ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS Di2 SHIFTERS Shimano R785 Di2 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Shimano Ultegra 50-34 [BSA] KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN DT Swiss R23 Spline DB CASSETTE Shimano CS-6800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL B44-4852-BCP carbon neck pro ZADELPEN MERIDA EGM-light-27.2 SB15 [E] ZADEL Prologo Scratch 2 T2.0 GEWICHT 7.80 kg

99


ROAD RACE

SCULTURA DISC 6000 KLEUR mat UD Carbon/antraciet (wit) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC CF2 VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano RS685 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Shimano Ultegra 50-34 [PF86] KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN Fulcrum Racing Expert disc CASSETTE Shimano CS-6800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL Prologo Kappa 3 GEWICHT 8.40 kg

SCULTURA DISC 5000 KLEUR mat ud carbon (groen) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC CF2 VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano RS685 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Shimano RS500 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA Expert 22 SL disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.50 kg

100


ROAD RACE LIMITED EDITION

SCULTURA DISC 5000 KLEUR mat wit/UD Carbon MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC CF2 VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano RS685 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Shimano RS500 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA Expert 22 SL disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.50 kg

SCULTURA DISC 4000 KLEUR groen/antraciet (wit) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC CF2 VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano RS505 disc REMHENDEL Shimano RS505 REMMEN Shimano RS505 160 CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.70 kg

101


ROAD RACE

SCULTURA 4000 KLEUR groen/antraciet (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA CF2 VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN MERIDA Road Pro CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 24 pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.20 kg

102


ROAD RACE

SCULTURA DISC 500 KLEUR mat groen/zwart MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC LITE VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano RS685 disc REMHENDEL Shimano RS685 disc REMMEN Shimano RS805 160 CRANKSTEL Shimano RS500 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA Expert 22 SL disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.00 kg

SCULTURA 500 KLEUR mat groen/zwart MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano Ultegra REMHENDEL Shimano Ultegra REMMEN Shimano R561 CRANKSTEL Shimano RS500 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Expert SL pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.50 kg

103


ROAD RACE

SCULTURA DISC 400 KLEUR groen/antraciet (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC LITE VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano RS505 disc REMHENDEL Shimano RS505 REMMEN Shimano RS505 160 CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.20 kg

SCULTURA DISC 400 KLEUR mat rood/zwart MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC LITE VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano RS505 disc REMHENDEL Shimano RS505 REMMEN Shimano RS505 160 CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock-12 VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.20 kg

104


ROAD RACE

SCULTURA 400 KLEUR groen/antraciet (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN MERIDA Road Pro CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 24 pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.60 kg

SCULTURA 400 KLEUR zwart/mat rood MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN MERIDA Road Pro CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [PF86] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 24 pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 8.60 kg

105


ROAD RACE

SCULTURA 300 KLEUR zwart/metallic blauw MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano TIAGRA D ACHTERDERAILLEUR Shimano TIAGRA SS SHIFTERS Shimano Tiagra Dual control REMHENDEL Shimano Tiagra REMMEN MERIDA Road Comp CRANKSTEL Shimano TIAGRA 50-34 [PF86] KETTING KMC X10 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 24 pair CASSETTE Shimano CS-HG500-10 12-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.00 kg

LIMITED EDITION

SCULTURA DISC 200 KLEUR mat metallic zwart (Lampre Team) MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA DISC LITE VOORVORK Scultura Carbon CF2 Disc 12 VOORDERAILLEUR Shimano Sora D ACHTERDERAILLEUR Shimano Sora SS SHIFTERS Shimano Sora REMHENDEL Shimano Sora REMMEN Promax Decode R Mechanical disc CRANKSTEL Shimano R345 50-34 [octa] KETTING KMC M99 NAVEN Bearing disc-12 / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Sunrace CS-9S 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Comp OS -6 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN MERIDA road comp SB12 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.70 kg

106


ROAD RACE

SCULTURA 200 KLEUR mat metallic zwart (groen) MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano Sora D ACHTERDERAILLEUR Shimano Sora SS SHIFTERS Shimano Sora REMHENDEL Shimano Sora REMMEN ROAD Dual Pivot CRANKSTEL Shimano R345 50-34 [octa] KETTING KMC M99 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 20 pair CASSETTE Sunrace CS-9S 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Comp OS -6 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN MERIDA road comp SB12 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.20 kg

SCULTURA 100 KLEUR blauw/zwart MATEN 44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SCULTURA LITE VOORVORK Road carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano Claris D ACHTERDERAILLEUR Shimano Sora SS SHIFTERS Shimano Claris REMHENDEL Shimano Claris REMMEN ROAD Dual Pivot CRANKSTEL FSA Tempo 50-34 KETTING Chain 8s NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA comp SL 20 pair CASSETTE Sunrace CS8 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Comp OS -6 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN MERIDA road comp SB12 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.40 kg

107


ROAD RACE

REACTO Ook al worden races vaak over tientallen of honderden kilometers gereden, aan het einde tellen slechts de seconden waarmee het eigen voorwiel eerder over de finishlijn wordt geduwd dan dat van de concurrentie. Omdat het beslissende deel van die slotmeters vaak al vele uren daarvoor wordt voorbereid, telt elke uitgespaarde Watt vermogen en elk klein detail dat in de eindsprint de uitslag bepaalt. Met dat gegeven in het achterhoofd werd onze REACTO ooit ontwikkeld en voor 2017 nogmaals geoptimaliseerd met hogere comfortwaarden. Naast de zelf ontwikkelde comfort-zadelpen met geïntegreerde klemconstructie en aeroprofiel, zorgen de 25 mm brede banden voor een betere demping van oneffenheden in het wegdek en daarmee voor een verdere besparing op waardevolle krachtreserves. De fans van de alu-modellen van de REACTO kunnen zich verheugen op een nieuwe zitbuis die een fascinerend ‘One Piece Design’ heeft dat optisch gezien heel dicht bij dat van de carbon-uitvoeringen in de buurt komt.

108


REACTO DA LTD REACTO DA LTD

KLEUR antraciet/parelwit MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Reacto Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano Dura Ace EACTO DA LTD KLEUR antraciet/parelwit MATENShimano 50cm Dura 52cm 56cm 59cmDura FRAME REACTO Shimano CF3 VOORVORK ReactoShimano CarbonUltegra-direct pro-direct CRANKSTEL VOORDERAILLEUR Shimano Dura ACHTERDERAILLEUR Ace54cm SHIFTERS Shimano Ace REMHENDEL Dura Ace REMMEN Rotor 2D noQ

ACHTERDERAILLEUR Shimano Shimano Dura Ace REMHENDEL Shimano Ace REMMEN Shimano Ultegra-direct CRANKSTEL Rotor 2D 52-36 [386] KETTINGDura KMC Ace X11ELSHIFTERS NAVEN attached VELGEN Vision Metron 55 CASSETTE Shimano Dura CS-6800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 fold EUR antraciet/parelwit MATEN 50cm 54cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano Dura STUURPENKMC FSA Gossamer pro52cm -6 STUUR FSA56cm Gossamer compact OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing Reacto carbon neck pro11-28 ZADELPEN Reacto carbon Race Grand [Di2 ready] 52-36 [386] KETTING X11EL NAVEN attached VELGEN Vision Metron 55 CASSETTE Shimano CS-6800-11 BANDEN Continental Sport Race 25A HTERDERAILLEUR Shimano Dura Ace SHIFTERS Shimano Dura Ace REMHENDEL Shimano Dura Ace REMMEN Shimano Ultegra-direct CRANKSTEL Rotor 2D n ZADEL Prologo new Nago Evo T2.0 GEWICHT 7.90 kg STUURPEN FSA Gossamer pro -6 STUUR FSA Gossamer compact OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing carbon neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 rea -36 [386] KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN Vision Metron 55 CASSETTE Shimano CS-6800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 f ADEL Prologo new Nago Evo T2.0 GEWICHT 7.90 kg UURPEN FSA Gossamer pro -6 STUUR FSA Gossamer compact OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing carbon neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 rea DEL Prologo new Nago Evo T2.0 GEWICHT 7.90 kg

109


ROAD RACE

REACTO 7000-E KLEUR mat ud carbon/rood MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Reacto Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D Di2 ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS Di2 SHIFTERS Shimano Ultegra Di2 REMHENDEL Shimano Ultegra Di2 REMMEN Shimano Ultegra-direct CRANKSTEL Shimano Ultegra 52-36 [PF to 386] KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN Fulcrum Quattro 35 special edition CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 fold STUURPEN FSA Gossamer pro -6 STUUR FSA Gossamer compact OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing carbon neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 ready] ZADEL Prologo new Nago Evo T2.0 GEWICHT 8.10 kg

110


ROAD RACE

REACTO 6000 KLEUR mat blauw/donker blauw/lime MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Reacto Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano Ultegra REMHENDEL Shimano Ultegra REMMEN Shimano 105-direct CRANKSTEL Shimano Ultegra 52-36 [PF to 386] KETTING KMC X11 NAVEN attached VELGEN Fulcrum Quattro 35 special edition CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 ready] ZADEL Prologo new Nago Evo T2.0 GEWICHT 8.10 kg

REACTO 5000 KLEUR groen/antraciet (zwart) MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Reacto Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano Ultegra REMHENDEL Shimano Ultegra REMMEN Shimano 105-direct CRANKSTEL FSA Gossamer Pro 52-36 [386] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Expert 35 CW pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Grand Sport Race 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 ready] ZADEL MERIDA Race GEWICHT 8.50 kg

111


ROAD RACE LIMITED EDITION

REACTO 4000 KLEUR mat wit/UD Carbon MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Reacto Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN Shimano 105-direct CRANKSTEL FSA Gossamer Pro 52-36 [386] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Expert 35 CW pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 ready] ZADEL MERIDA Race GEWICHT 8.50 kg

REACTO 4000 KLEUR mat ud carbon (groen) MATEN 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO CF3 VOORVORK Reacto Carbon pro-direct VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN Shimano 105-direct CRANKSTEL FSA Gossamer Pro 52-36 [386] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Expert 35 CW pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Continental Ultra Sport II 25 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL B47-4856 bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon Race [Di2 ready] ZADEL MERIDA Race GEWICHT 8.50 kg

112


ROAD RACE

REACTO 500 KLEUR mat groen/zwart (wit) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE VOORVORK Reacto Carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano Ultegra REMHENDEL Shimano Ultegra REMMEN Shimano 105 / Shimano 105-direct CRANKSTEL FSA Gossamer Pro 52-36 Mega [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Expert 35 CW pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 9.20 kg

113


ROAD RACE LIMITED EDITION

REACTO 400 KLEUR mat wit/metallic zwart MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE VOORVORK Reacto Carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN MERIDA Road Pro / MERIDA Reacto direct CRANKSTEL FSA Gossamer 52-36 Mega [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Comp 30 CW CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 9.30 kg

REACTO 400 KLEUR mat rood/zwart (grijs) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE VOORVORK Reacto Carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Shimano 105 REMMEN MERIDA Road Pro / MERIDA Reacto direct CRANKSTEL FSA Gossamer 52-36 Mega [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Comp 30 CW CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 9.30 kg

114


ROAD RACE

REACTO 300 KLEUR mat blauw/zwart (grijs) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE VOORVORK Reacto Carbon Race VOORDERAILLEUR Shimano TIAGRA D ACHTERDERAILLEUR Shimano TIAGRA SS SHIFTERS Shimano Tiagra Dual control REMHENDEL Shimano Tiagra REMMEN MERIDA Road Comp / MERIDA Reacto direct CRANKSTEL FSA Omega 52-36 Mega [BSA] KETTING KMC X10 NAVEN Road seal Bearing VELGEN MERIDA Comp 30 CW CASSETTE Shimano CS-HG500-10 12-28 BANDEN Maxxis Dolemites 25 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Expert Compact road OS BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 9.60 kg

115


ROAD TRACK

REACTO TRACK Wie eenmaal de speciale charme van de ovale wielerbanen heeft ontdekt, is voorgoed verkocht. Daarbij maakt het niet uit of je er nu in de tak van sport zelf actief bent, de baan als trainingsalternatief in de winter gebruikt of er gewoon af en toe ‘just for fun’ rijdt. Wat indruk maakt is de vaste verbinding met je fiets waardoor je onophoudelijk moet blijven trappen. Of het onvergelijkbare geluid als meerdere rijders tegelijk rijden en omhoog sturen in de waanzinnig steile kombochten, om zich vervolgens ogenschijnlijk halsbrekend naar beneden te storten en aan te sluiten bij het groepje. Met de REACTO TRACK presenteren we onze allereerste baanfiets die deze sfeer gelijk in elke vezel weerspiegelt. Hij schiet meteen vanuit de start weg in een kansrijke positie. Dat heeft de REACTO TRACK te danken aan zijn sterke aluminium frame dat elke demarrage moeiteloos weerstaat, het extra grote verstelbereik van de horizontale uitvaleinden, de aerodynamisch geoptimaliseerde Naca Fastback-buisprofielen of verfijnde details zoals de mogelijkheid om een voorrem te monteren.

REACTO TRACK 900

EACTO TRACK 900

KLEUR zwart/zilver MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE TRACK VOORVORK Reacto Carbon Track CRANKSTEL Sram Omnium 48T KETTING

LEUR zwart/zilver 47cm 50cm 52cmMavic 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE Grand TRACK VOORVORK Carbon Track CRANKSTEL Sram Omnium KMC MATEN X101 NAVEN attached VELGEN Ellipse CASSETTE 15T BANDEN Continental Sport Race 23 fold Reacto STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Track 48T KETTIN Expert OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 7.60 kg MC X101 NAVEN attached VELGEN Mavic Ellipse CASSETTE 15T BANDEN Continental Grand Sport Race 23 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Trac xpert OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 7.60 kg

116


REACTO REACTO TRACK 500TRACK 500 KLEUR zwart/geel MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME REACTO LITE TRACK VOORVORK Reacto Carbon Track CRANKSTEL FSA Vero Track 46T KETTING

LEUR zwart/geel 52cmVELGEN 54cm MERIDA 56cm 59cm REACTO LITE15T TRACK VOORVORK Reacto23Carbon Track CRANKSTEL FSA Track 46T KETTIN KMCMATEN Z610HX 47cm NAVEN50cm Road Track Expert FRAME 35 CW pair CASSETTE BANDEN Maxxis Dolemites fold STUURPEN MERIDA Expert OSVero -5 STUUR MC Z610HX NAVEN RoadExpert Track MERIDA ExpertS-bearing 35 CWneck pairproCASSETTE 15T BANDEN Maxxis Dolemites 23 fold MERIDA Expert OS -5 STUU MERIDA Track OS VELGEN BALHOOFDSTEL Big Conoid ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 7.60STUURPEN kg MERIDA Track Expert OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN Reacto carbon ZADEL MERIDA Race GEWICHT 7.60 kg

117


FITNESS

SPEEDER Ook al geeft de karakterisering als ‘racefiets met vlak stuur’ de kern van de SPEEDER het beste weer, het gaat voorbij aan de duidelijk bredere geschiktheid voor alledaags gebruik ten opzichte van een normale racefiets. De geometrie is die van een echte sportmachine, maar de cockpit van een SPEEDER houdt het midden tussen een sportief-diepe en een rechtop-ontspannen zitpositie. Sportieve forensen weten deze zithouding net zo te waarderen als ouders die hun kroost in een kinderaanhanger aan hun fitness-bike koppelen en meenemen op een weekend-toer. De SPEEDER is uitgerust met schijfremmen (afhankelijk van het model mechanisch of hydraulisch) en dankzij de tot 32 mm brede banden ook geschikt voor gravelwegen. Opgeteld is de SPEEDER daarmee het spreekwoordelijke manusje-van-alles en een maximaal variabele 700c-fiets.

118


PEEDER 900SPEEDER 900 KLEUR glanzend donker grijs (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC crabon straight disc VOORDERAILLEUR

LEUR glanzendShimano donkerUltegra grijs (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC crabon straight disc VOORDERAILLEU D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano SL-RS700 / Shimano SL-RS700 11 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano himano UltegraM447 D ACHTERDERAILLEUR Shimano SS SHIFTERS Shimano SL-RS700 / Shimano SL-RS700 REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shiman 160 cen CRANKSTEL Shimano UltegraUltegra 50-34 [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock VELGEN MERIDA 11Expert 22 SL disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28Shimano BANDEN Continental Ultra Sport II 28 fold STUURPEN ExpertBearing Carbon OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 600Expert Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid 447 160 cen CRANKSTEL Ultegra 50-34 [BSA] KETTING KMC MERIDA X11 NAVEN Centerlock VELGEN MERIDA 22 SL disc pair CASSETTE Shiman S-bearing neck Continental pro ZADELPENUltra MERIDA carbon Expert 31.6 ZADEL MERIDA MERIDA Sport PEDALEN XC pro GEWICHTMERIDA 9.70 kg Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Cono S-5800-11 11-28 BANDEN Sport II 28 foldSB15 STUURPEN Expert Carbon OSalloy 5 STUUR bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 31.6 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 9.70 kg

119


FITNESS

SPEEDER 500 KLEUR mat zwart (groen/wit) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC crabon straight disc VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano SL-RS700 / Shimano SL-RS700 11 REMHENDEL Shimano T445 REMMEN Shimano M446 160 cen CRANKSTEL FSA Gossamer 50-34 Mega [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Detonator 28 60 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 31.6 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 9.80 kg

SPEEDER 400 KLEUR groen (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano SL-RS700 / Shimano SL-RS700 11 REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano 105 50-34 [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Centerlock VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Detonator 28 60 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 31.6 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.10 kg

120


FITNESS

SPEEDER 300 KLEUR donker blauw (blauw) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano TIAGRA D ACHTERDERAILLEUR Shimano TIAGRA SS SHIFTERS Shimano SL-4700 / Shimano SL-4700 10 REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Omega 50-34 Mega [BSA] KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Shimano CS-HG500-10 12-28 BANDEN Maxxis Detonator 32 60 STUURPEN MERIDA Expert OS 5 STUUR MERIDA Expert OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA Expert SB15 31.6 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 10.80 kg

SPEEDER 100 KLEUR mat zwart (wit) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME SPEEDER LITE VOORVORK Speeder BC Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano M191 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Claris GS SHIFTERS Shimano EZ fire / Shimano EZ fire 8 REMHENDEL Shimano EZ Fire REMMEN Promax MTD Mechanical 160 CRANKSTEL Shimano M131 48-38-28 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA comp 22 disc pair CASSETTE Sunrace CS8 11-28 BANDEN Maxxis Detonator 32 60 STUURPEN MERIDA Comp OS 6 STUUR MERIDA comp OS 600 Flat BALHOOFDSTEL Big Conoid Semi ZADELPEN MERIDA road comp SB12 31.6 ZADEL MERIDA Sport PEDALEN XC pro alloy GEWICHT 11.10 kg

121


CX

CYCLO CROSS Cyclocrossfietsen zijn uit nood geboren toen in vroegere wielertijden in de winter een adequaat trainingsapparaat nodig was. In de loop van de tientallen jaren zijn ze niet alleen uitgegroeid tot een eigen wedstrijdcategorie, ze zijn ook synoniem geworden voor een grotere variatie. In 2017 heeft de CYCLO CROSS-familie van MERIDA twee duidelijke kenmerken: het zijn echte sportmachines of racefiets-alternatieven voor dagelijks gebruik. Ze zijn hoe dan ook uitgerust met een veelvoud aan technologische hoogstandjes. De in 2016 vernieuwde carbon frameset is niet alleen stijf en licht, maar overtuigt ook met zijn volledig interne kabelgeleiding en 12 mm steekassen voor een altijd perfecte wielwissel. Verder zijn ze voorbereid op de montage van spatborden en dat is zinvol voor iedereen die deze raketten als onverslaanbaar snelle forenzenfietsen willen inzetten. De 1x11-aandrijving met een breed versnellingsbereik benadrukt de moderne sportiviteit gecombineerd met een grote mate van zorgeloosheid.

122


CROSS 9000 YCLO CROSSCYCLO 9000 KLEUR mat zwart (wit/Signal rood) MATEN 50cm 53cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS DISC CF3 VOORVORK CC Carbon disc 15 ACHTERDERAILLEUR Sram CX one

LEUR mat zwart (wit/Signal rood) MATEN 50cm 53cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS DISC CF3 VOORVORK CC Carbon disc 15 ACHTERDERAILLEUR Sram CX on SHIFTERS Sram CX one REMHENDEL Sram CX one lever REMMEN Sram rotor 160 CRANKSTEL Sram Force CX1 40 [PF] KETTING KMC X11EL-1 NAVEN attached VELGEN HIFTERS SramDTCX oneR23 REMHENDEL Sram CX CASSETTE one lever Shimano REMMEN Sram rotor CRANKSTEL Sram Force 40 [PF] KETTING KMC Carbon X11EL-1OSNAVEN attached VELGE Swiss Spline cen/disc F15 R12 CS-5800-11 11-32160 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 CX1 fold STUURPEN MERIDA Expert -5 STUUR MERIDAcen/disc Road Expert BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing11-32 neck pro ZADELPEN MERIDA Team carbon 33 superlite SB0 ZADELMERIDA MERIDA Expert T Swiss R23 Spline F15Classic R12 OS CASSETTE Shimano CS-5800-11 BANDEN Maxxis Mud Wrestler fold 27.2 STUURPEN ExpertGEWICHT Carbon OS -5 STUU 8.00 kgClassic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Team carbon superlite 27.2 SB0 ZADEL MERIDA Expert GEWICH ERIDA Road Expert 00 kg

123


CX

CYCLO CROSS 6000 KLEUR glanzend blauw (blauw/geel) MATEN 47cm 50cm 53cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS DISC CF3 VOORVORK CC Carbon disc 15 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano RS685 REMHENDEL Shimano RS685 REMMEN Shimano RS785 160 / Shimano RS785 160 J CRANKSTEL Shimano RS500 46-36 [PF] KETTING KMC X11EL NAVEN attached VELGEN DT Swiss R24 Spline cen/disc F15 R12 CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Road Expert Classic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Expert GEWICHT 8.80 kg

CYCLO CROSS 5000 KLEUR metallic zwart (blauw/groen) MATEN 47cm 50cm 53cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS DISC CF3 VOORVORK CC Carbon disc 15 ACHTERDERAILLEUR Sram Apex 1 SHIFTERS Sram APEX 1 disc 160 REMHENDEL Sram Apex 1 REMMEN Sram rotor 160 CRANKSTEL Sram Apex 1 [PF] KETTING KMC X11-1 NAVEN Bearing Disc-15 Road Axle / FoBearing disc 12 VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Sram PG-1130 11-42 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Road Expert Classic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA carbon Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Expert GEWICHT 8.90 kg

124


CX

CYCLO CROSS 700 KLEUR groen (zwart) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS LITE VOORVORK CC Carbon disc 15 VOORDERAILLEUR Shimano Ultegra D ACHTERDERAILLEUR Shimano Ultegra SS SHIFTERS Shimano RS685 REMHENDEL Shimano RS685 REMMEN Shimano RS785 160 / Shimano RS785 160 CRANKSTEL Shimano RS500 46-36 [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN attached VELGEN Fulcrum Racing Expert disc CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 fold STUURPEN MERIDA Expert Carbon OS -5 STUUR MERIDA Road Expert Classic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Expert GEWICHT 9.45 kg

CYCLO CROSS 600 KLEUR donker blauw (rood/wit) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS LITE VOORVORK CC Carbon disc 15 ACHTERDERAILLEUR Sram Apex 1 SHIFTERS Sram APEX 1 disc REMHENDEL Sram Apex 1 REMMEN Sram rotor 160 CRANKSTEL Sram Apex 1 KETTING KMC X11-1 NAVEN Bearing Disc-15 Road Axle / Bearing Disc cassette VELGEN MERIDA Expert CC CASSETTE Sram PG-1130 11-42 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Road Expert Classic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Expert GEWICHT 9.40 kg

125


CX

CYCLO CROSS 500 KLEUR metallic zwart (geel/rood) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS LITE VOORVORK CC Carbon disc 15 VOORDERAILLEUR Shimano 105 D ACHTERDERAILLEUR Shimano 105 SS SHIFTERS Shimano 105 REMHENDEL Tektro RL721 REMMEN Tektro Spyre disc 160 CRANKSTEL Shimano RS500 46-36 [BSA] KETTING KMC X11 NAVEN Bearing Disc-15 Road Axle / Bearing Disc cassette VELGEN MERIDA comp 22 disc cross CASSETTE Shimano CS-5800-11 11-28 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Road Expert Classic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 9.70 kg

CYCLO CROSS 300 KLEUR metallic zwart (blauw) MATEN 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm FRAME CYCLO CROSS LITE VOORVORK CC BC straight disc VOORDERAILLEUR Shimano TIAGRA D ACHTERDERAILLEUR Shimano TIAGRA SS SHIFTERS Shimano Tiagra Dual control REMHENDEL Tektro RL721 REMMEN Tektro Spyre disc 160 CRANKSTEL FSA Omega 50-34 Mega [BSA] KETTING KMC X10 NAVEN Bearing Disc / Bearing Disc Cassette VELGEN MERIDA comp 22 disc cross CASSETTE Shimano CS-HG500-10 12-28 BANDEN Maxxis Mud Wrestler 33 fold STUURPEN MERIDA Expert OS -5 STUUR MERIDA Road Expert Classic OS BALHOOFDSTEL Big Conoid S-bearing neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL MERIDA Sport GEWICHT 10.45 kg

126


CX

127


TREKKING & CITY

‘Crossway’ is Engels voor kruising. Passender kan dit segment van ons MERIDA-programma niet worden benoemd. Want een CROSSWAY is echt een kruising tussen een hoge mate van comfort, genot en dagelijkse bruikbaarheid. Deze factoren dragen ertoe bij dat de CROSSWAY net zo veelzijdig is als jij bent. De CROSSWAY- en CROSSWAY URBAN-modellen zijn pure, breed inzetbare plezierfietsen en ‘gebruiksvoertuigen’ die zowel op de verharde als onverharde weg met en zonder geveerde voorvork hun weg vinden. De URBAN-modellen hebben voor 2017 een update gekregen waardoor ze meer op inzet in de ‘stadscontext’ zijn toegespitst en je elke dag zonder zorgen op ze kunt vertrouwen.

128


129


TREKKING & CITY OVERZICHT

CROSSWAY

CROSSWAY URBAN

Comfortabele fitnessbike, praktische fiets voor dagelijks gebruik of actieve vrijetijdspartner? Je kunt er zeker van zijn dat jouw CROSSWAY dat niet zo nauw neemt! Want net als onze SPEEDER valt de CROSSWAY op door zijn veelzijdigheid. Dankzij zijn comfortabele voorvork die de veiligheid en het inzetbereik vergroot, zijn het vooral fiets- en gravelpaden waar deze allrounder zich thuis voelt. Het robuuste en op dagelijks gebruik afgestemd aluminium frame is voorzien van allerlei aanbouwmogelijkheden waardoor een CROSSWAY in vele opzichten je leven in beweging brengt!

De CROSSWAY URBAN krijgt in 2017 spannende updates: met een nieuwe boven- en onderbuis en met standaard gemonteerde spatborden en diefstalbestendige assen is de CROSSWAY URBAN in de ware zin van het woord het archetype van een ‘gebruiksvoertuig’ voor dagelijks gebruik.

TREKKING

CITY

+Nieuw voor 2017: CROSSWAY URBAN + Aluminiumframe, deels uitgerust met of voorbereid voor de montage van een drager en/of zijstandaard + Alle modellen met schijfremmen en starre voorvork

+ Robuust, licht aluminium frame, voorbereid voor montage van spatborden, drager en zijstandaard + Blokkeerbare voorvork met 63 mm veerweg + Modellen met schijfremmen + 40 millimeter brede, geprofileerde en comfortabele banden + K lassiek diamantframe of een trapezium-frame (LADY) met een dieper gelegen bovenbuis voor gemakkelijker opstappen

130

+ Roestvrije bouten en schroeven, diefstalbestendige assen + C omfortabele 40 mm brede en licht rollende banden + Groot versnellingsbereik voor elke willekeurige gelegenheid


131


TREKKING

CROSSWAY “Omdat ik gewoon graag fiets.” Als dat je antwoord is op de vraag waarom je op twee wielen onderweg bent, als je dus geen uitgesproken ‘biker’ bent, geen wielrenner, geen forens en ook geen fan van e-aangedreven concepten, dan heb je met onze CROSSWAY de voor jou meest geschikte fiets gevonden. Het aluminium frame is uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en kan dankzij zijn veelzijdigheid worden uitgerust met spatborden, een drager en/of een zijstandaard. Daarmee is de CROSSWAY voor zo ongeveer elk inzetbereik geschikt en kun je altijd ontspannen blijven fietsen, ook als het terrein iets veeleisender wordt. Opvallendste kenmerk waarmee de CROSSWAY zich onderscheidt van zijn zustermodellen uit de URBAN-serie, is de geveerde voorvork: met 65 mm veerweg wordt de berijder comfortabel en veilig over elk terrein geloodst. Dat is nog een reden waarom een CROSSWAY ook een betrouwbare partner op fietsreizen is.

132


CROSSWAY XT-EDITION LADY KLEUR mat zwart (grijs/wit) MATEN 46cm 50cm 54cm 57cm FRAME CROSSWAY TFS LADY VOORVORK SR NCX E-RL air 63 VOORDERAILLEUR Shimano XT-48 ACHTERDERAILLEUR Shimano XT-T SHIFTERS Shimano XT REMHENDEL Shimano T445 REMMEN Shimano M446 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 48-36-26 CG KETTING KMC X10 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN MERIDA comp D CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive II 40 kevlar ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 lady STUUR MERIDA Expert OS 660 R12 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort lady PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 11.00 kg

CROSSWAY XT-EDITION CROSSWAY XT-EDITION KLEUR mat zwart KLEUR (grijs/wit) mat zwart MATEN (grijs/wit) 48cm MATEN 52cm 55cm 48cm58cm 52cm61cm 55cm MATEN 58cmLADY 61cm46cm MATEN 50cm LADY 54cm 46cm 57cm 50cm FRAME 54cmCROSSWAY 57cm FRAMETFS CROSSWAY VOORVORK TFSSRVOORVORK NCX E-RL air SR NCX E-RL air 63 VOORDERAILLEUR 63 VOORDERAILLEUR Shimano XT-48Shimano ACHTERDERAILLEUR Shimano XT-T SHIFTERS Shimano XT REMHENDEL T445 Shimano REMMENT445 Shimano M446Shimano 160 cen M446 160 cen XT-48 ACHTERDERAILLEUR Shimano XT-T SHIFTERS Shimano XTShimano REMHENDEL REMMEN CRANKSTEL Shimano XT 48-36-26 X10 NAVEN Shimano M4050 cen VELGEN comp DMERIDA CASSETTE CS-HG500-10 BANDEN 11-34 BANDEN CRANKSTEL Shimano CG XT KETTING 48-36-26KMC CG KETTING KMC X10 NAVEN Shimano M4050MERIDA cen VELGEN compShimano D CASSETTE Shimano11-34 CS-HG500-10 Maxxis Overdrive II 40 Overdrive kevlar ref STUURPEN MERIDA Expert MERIDA OS 5 STUUR Expert MERIDA OS 660Expert R12 BALHOOFDSTEL EGG steel neckEGG ZADELPEN MERIDA Expert MERIDA Expert Maxxis II 40 kevlar ref STUURPEN Expert MERIDA OS 5 STUUR OS 660 R12 BALHOOFDSTEL steel neck ZADELPEN SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 12.20GEWICHT kg GEWICHT LADY 11.00kg LADY 11.00kg SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple 12.20 kg GEWICHT

133


TREKKING

CROSSWAY 500 LADY KLEUR mat zwart (blauw/grijs) MATEN 46cm 50cm 54cm 57cm FRAME CROSSWAY TFS LADY VOORVORK SR NCX D-RL 63 VOORDERAILLEUR Shimano Deore-48 ACHTERDERAILLEUR Shimano XT-T SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Alfa drive 48-36-26 CG KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp D CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive II 40 kevlar ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 lady STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort lady PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.00 kg

CROSSWAY 500 CROSSWAY 500 KLEUR mat zwart KLEUR (blauw/grijs) mat zwart MATEN (blauw/grijs) 48cm 52cm MATEN 55cm 48cm 58cm 52cm 61cm 55cm MATEN 58cmLADY 61cm46cm MATEN 50cm LADY54cm 46cm57cm 50cmFRAME 54cm CROSSWAY 57cm FRAMETFS CROSSWAY VOORVORK TFS SRVOORVORK NCX D-RL SR NCX D-RL 63 VOORDERAILLEUR 63 VOORDERAILLEUR Shimano Deore-48 ACHTERDERAILLEUR Shimano XT-T SHIFTERS Shimano Deore Shimano REMHENDEL M315 Shimano REMMENM315 Shimano M315 Shimano 160 Shimano Deore-48 ACHTERDERAILLEUR Shimano XT-T SHIFTERS DeoreShimano REMHENDEL REMMEN M315 160 cen CRANKSTEL Alfa drive FSA 48-36-26 CG KETTING X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp MERIDA D CASSETTE CS-HG500-10 cenFSA CRANKSTEL Alfa drive 48-36-26KMC CG KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN compShimano D CASSETTE Shimano 11-34 CS-HG500-10 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive II 40 Overdrive kevlar ref IISTUURPEN MERIDA ExpertMERIDA OS 5 STUUR comp MERIDA OS 660 comp R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neckEGG ZADELPEN BANDEN Maxxis 40 kevlar ref STUURPEN Expert MERIDA OS 5 STUUR OS 660 R25 BALHOOFDSTEL steel neck ZADELPEN MERIDA Expert MERIDA SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.10 GEWICHT kg Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple 13.10 kg

134


TREKKING

CROSSWAY 300 KLEUR mat zwart (grijs/Signal rood) MATEN 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm FRAME CROSSWAY TFS VOORVORK SR NCX-D LO 63 VOORDERAILLEUR Shimano Deore triple ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Dynadrive 48-36-26 CG KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp D CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN MERIDA Speed 40 ref STUURPEN Adjustable pro OS A-Head STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN Suspension One D 27.2 ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.00 kg

CROSSWAY 300 CROSSWAY 300 KLEUR mat zwart KLEUR (grijs/Signal mat zwart rood) (grijs/Signal MATEN 48cm rood)52cm MATEN 55cm 48cm 58cm 52cm 61cm 55cm MATEN 58cmLADY 61cm46cm MATEN 50cm LADY54cm 46cm57cm 50cm FRAME 54cm CROSSWAY 57cm FRAME TFS CROSSWAY VOORVORKTFS SRVOORVORK NCX-D SR NCX-D LO 63 VOORDERAILLEUR LO 63 VOORDERAILLEUR Shimano DeoreShimano triple ACHTERDERAILLEUR Shimano DeoreShimano SHIFTERS Shimano DeoreShimano REMHENDEL M315 Shimano REMMENM315 REMMEN Deore triple ACHTERDERAILLEUR Deore SHIFTERS Deore Shimano REMHENDEL Shimano M315Shimano 160 cenM315 CRANKSTEL DynadriveFSA 48-36-26 CG 48-36-26 KETTING KMC X10 NAVEN Centerlock VELGEN MERIDA comp MERIDA D CASSETTE 160 cen FSA CRANKSTEL Dynadrive CG KETTING KMC Shimano X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN comp D CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN11-34MERIDA Speed 40 refSpeed STUURPEN OS A-Head MERIDA compMERIDA OS 660 Shimano CS-HG500-10 BANDEN MERIDA 40 ref Adjustable STUURPENproAdjustable pro STUUR OS A-Head STUUR compR25OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN Suspension OneSuspension D 27.2 ZADEL Sport PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.00GEWICHT kg BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN OneCross D 27.2 ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort Alloy triple 13.00 kg

CROSSWAY 300 LADY KLEUR mat grijs (zwart/groen) MATEN 46cm 50cm 54cm 57cm FRAME CROSSWAY TFS LADY VOORVORK SR NCX-D LO 63 VOORDERAILLEUR Shimano Deore triple ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Dynadrive 48-36-26 CG KETTING KMC X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp D CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN MERIDA Speed 40 ref STUURPEN Adjustable pro OS A-Head lady STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN Suspension One D 27.2 ZADEL Cross lady PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.40 kg

CROSSWAY 300 CROSSWAY 300 KLEUR mat grijs KLEUR (zwart/groen) mat grijsMATEN (zwart/groen) 48cm 52cm MATEN 55cm 48cm58cm 52cm61cm 55cm MATEN 58cm LADY 61cm 46cm MATEN 50cm LADY 54cm 46cm 57cm 50cm FRAME 54cmCROSSWAY 57cm FRAMETFS CROSSWAY VOORVORK TFS SRVOORVORK NCX-D LO 63 SR NCX-D LO 63 VOORDERAILLEUR VOORDERAILLEUR Shimano DeoreShimano triple ACHTERDERAILLEUR Shimano DeoreShimano SHIFTERS Shimano DeoreShimano REMHENDEL M315 Shimano REMMENM315 Shimano M315 Shimano 160 Deore triple ACHTERDERAILLEUR Deore SHIFTERS DeoreShimano REMHENDEL REMMEN M315 160 cen CRANKSTEL Dynadrive FSA 48-36-26 CG KETTING X10 NAVEN Centerlock VELGEN MERIDA comp MERIDA D CASSETTE CS-HG500-10 cenFSA CRANKSTEL Dynadrive 48-36-26KMC CG KETTING KMCShimano X10 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN comp Shimano D CASSETTE Shimano 11-34 CS-HG500-10 11-34 BANDEN MERIDA Speed MERIDA 40 ref STUURPEN Adjustable pro OS A-Head pro STUUR MERIDASTUUR comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck EGG ZADELPEN Suspension OneSuspension D BANDEN Speed 40 ref STUURPEN Adjustable OS A-Head MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL steel neck ZADELPEN One D 27.2 ZADEL Cross PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.00GEWICHT kg 27.2Sport ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort Alloy triple 13.00 kg

135


TREKKING

CROSSWAY 100 LADY KLEUR mat antraciet (zwart/blauw) MATEN 46cm 50cm 54cm 57cm FRAME CROSSWAY TFS LADY VOORVORK SR NEX HLO 63 VOORDERAILLEUR Shimano M370 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL SR XCR 48-36-26 CG KETTING KMC M99 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN MERIDA comp D CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN MERIDA Speed 40 ref STUURPEN Adjustable pro OS A-Head lady STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck ZADELPEN Suspension One D 27.2 ZADEL Cross lady PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 13.95 kg

CROSSWAY 100 CROSSWAY 100 KLEUR mat antraciet KLEUR(zwart/blauw) mat antracietMATEN (zwart/blauw) 48cm 52cm MATEN 55cm 48cm 58cm 52cm61cm 55cm MATEN 58cmLADY 61cm 46cm MATEN 50cm LADY 54cm 46cm 57cm 50cm FRAME 54cm CROSSWAY 57cm FRAMETFS CROSSWAY VOORVORK TFS SRVOORVORK NEX HLO SR NEX HLO 63 VOORDERAILLEUR 63 VOORDERAILLEUR Shimano M370Shimano 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano AlivioShimano SHIFTERS Shimano Altus Shimano rapidfire REMHENDEL M315Shimano REMMENM315 Shimano M370 48 ACHTERDERAILLEUR Alivio SHIFTERS Altus rapidfire Shimano REMHENDEL REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL XCR 48-36-26 CG KETTING M99 NAVEN Centerlock VELGEN MERIDA comp MERIDA D CASSETTE CS-HG200-9 M315 160 cenSR CRANKSTEL SR XCR 48-36-26KMC CG KETTING KMCShimano M99 NAVEN Shimano Centerlock VELGEN compShimano D CASSETTE Shimano11-34 CS-HG200-9 11-34 BANDEN MERIDA Speed MERIDA 40 ref STUURPEN Adjustable pro OS A-Head pro STUUR MERIDASTUUR comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL EGG steel neck EGG ZADELPEN Suspension OneSuspension D BANDEN Speed 40 ref STUURPEN Adjustable OS A-Head MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL steel neck ZADELPEN One D 27.2 ZADEL Cross PEDALEN Comfort Alloy triple GEWICHT 14.00GEWICHT kg 27.2Sport ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort Alloy triple 14.00 kg

CROSSWAY 40-D LADY KLEUR mat zwart (grijs/rood) MATEN 46cm 50cm 54cm 57cm FRAME CROSSWAY SPEED LADY VOORVORK SR NEX HLO 63 VOORDERAILLEUR Shimano M371 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 9 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Tektro T285 REMMEN Tektro TA hydraulic 160 CRANKSTEL SR XCM 48-36-26 CG KETTING Chain 9S NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA D CASSETTE Sunrace CS-9S 11-32 BANDEN Cross 700 40C STUURPEN Adjustable Quill stem STUUR MERIDA Comp 660 R25 BALHOOFDSTEL Thread Conoid ZADELPEN Suspension 27.2 ZADEL Cross lady PEDALEN Comfort double GEWICHT 14.60 kg

CROSSWAY CROSSWAY 40-D 40-D KLEUR mat zwart KLEUR (grijs/rood) mat zwart MATEN (grijs/rood) 48cm MATEN 52cm 55cm 48cm58cm 52cm 61cm 55cmMATEN 58cm LADY 61cm MATEN 46cm 50cm LADY54cm 46cm57cm 50cmFRAME 54cm 57cm CROSSWAY FRAMESPEED CROSSWAY VOORVORK SPEEDSR VOORVORK NEX HLO SR NEX HLO 63 VOORDERAILLEUR 63 VOORDERAILLEUR Shimano M371Shimano 48 ACHTERDERAILLEUR M371 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano AltusShimano 9 SHIFTERS Altus Shimano 9 SHIFTERS AltusShimano rapidfire Altus REMHENDEL rapidfire Tektro REMHENDEL T285 REMMEN Tektro T285 Tektro REMMEN TA Tektro TA 160 SR hydraulic 160 hydraulic CRANKSTEL CRANKSTEL XCM 48-36-26 SR XCM CG 48-36-26 KETTING Chain CG KETTING 9S NAVEN ChainAlloy 9S NAVEN Disc / Alloy AlloyDisc Disccassette / Alloy VELGEN Disc cassette MERIDA VELGEN D CASSETTE MERIDA D Sunrace CASSETTE CS-9SSunrace 11-32 CS-9S 11-32 BANDEN CrossBANDEN 700 40CCross STUURPEN QuillAdjustable stem STUUR CompMERIDA 660 R25 BALHOOFDSTEL Thread ConoidThread ZADELPEN Suspension 27.2 ZADEL Cross 700 40CAdjustable STUURPEN Quill MERIDA stem STUUR Comp 660 R25 BALHOOFDSTEL Conoid ZADELPEN Suspension 27.2 ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort doubleComfort GEWICHT 14.60 kg Sport PEDALEN double GEWICHT 14.60 kg

136


TREKKING

CROSSWAY 20-D KLEUR donker blauw (zilver/wit) MATEN 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm FRAME CROSSWAY SPEED VOORVORK SR NEX HLO 63 VOORDERAILLEUR Shimano TY8s 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire 3x8 REMHENDEL Tektro T285 REMMEN Tektro TA hydraulic 160 CRANKSTEL Shimano TY301 48-38-28 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy Disc / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDA D CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN Cross 700 40C STUURPEN Adjustable Quill stem STUUR MERIDA Comp 660 R25 BALHOOFDSTEL Thread Conoid ZADELPEN Suspension 27.2 ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort double GEWICHT 15.10 kg

CROSSWAY 20-D CROSSWAY 20-D KLEUR donker KLEUR blauw (zilver/wit) donker blauw MATEN (zilver/wit) 48cm 52cm MATEN 55cm 48cm 58cm 52cm 61cm 55cm MATEN 58cmLADY 61cm 46cm MATEN 50cm LADY 54cm 46cm 57cm 50cm FRAME 54cm CROSSWAY 57cm FRAME SPEED CROSSWAY VOORVORK SPEED SRVOORVORK NEX HLO SR NEX HLO 63 VOORDERAILLEUR Shimano TY8s Shimano 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL T285 REMMEN TektroREMMEN Tektro TY8s 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Acera-X 8 SHIFTERS Shimano3x8 Altus rapidfire 3x8Tektro REMHENDEL Tektro T285 63 VOORDERAILLEUR TA hydraulic 160 Shimano TY301Shimano 48-38-28TY301 CG KETTING Chain 8s NAVEN Alloy8sDisc / Alloy DiscDisc cassette VELGEN MERIDA D CASSETTE CS8 11-32 TACRANKSTEL hydraulic 160 CRANKSTEL 48-38-28 CG KETTING Chain NAVEN Alloy / Alloy Disc cassette VELGEN MERIDASunrace D CASSETTE Sunrace CS8 11-32 BANDEN Cross BANDEN 700 40C Cross STUURPEN Adjustable QuillAdjustable stem STUUR Comp MERIDA 660 R25Comp BALHOOFDSTEL Thread Conoid ZADELPEN Suspension 27.2Suspension ZADEL Cross 700 40C STUURPEN QuillMERIDA stem STUUR 660 R25 BALHOOFDSTEL Thread Conoid ZADELPEN 27.2 ZADEL Cross Sport PEDALENSport Comfort double Comfort GEWICHT 15.10GEWICHT kg PEDALEN double 15.10 kg

137


CITY

CROSSWAY URBAN Stadsmobiliteit. Wat is dat eigenlijk? Wat steekt er achter dat begrip waar iedereen het over heeft? Kortweg gezegd: het is exact dat wat jij ervan maakt. Wil je te voet door de stad of kies je voor een fiets of een e-bike om jezelf in de stadsomgeving te verplaatsen? De bottom line is: je bent urban en je bent mobiel! De alu-versies van de URBAN-serie kunnen je met hun 2017-updates zoals nieuwe framebuizen, diefstalveilige assen en spatborden volledig overtuigen. Dat zijn namelijk de echte gebruiksfietsen die een ‘ride and forget-modus’ hebben waarbij het geen moeite kost om de auto te laten staan.

138


CROSSWAY URBAN XT-EDITION CROSSWAY URBAN XT-EDITION KLEUR(wit) zwart (wit) MATEN 46cm 48cm 52cm 55cm58cm 58cm61cm 61cm FRAME FRAME CROSSWAY TFSTFS VOORVORK CC Carbon disc 15disc VOORDERAILLEUR KLEUR zwart MATEN 41cm 41cm 44cm44cm 46cm 48cm 52cm 55cm CROSSWAYURBAN URBAN VOORVORK CC Carbon 15 VOORDERAILLEUR Shimano XT double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT Shadow SHIFTERS Shimano XT-i REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano XT double ACHTERDERAILLEUR Shimano XT Shadow SHIFTERS Shimano XT-i REMHENDEL Shimano M506 REMMEN Shimano M447 160 cen CRANKSTEL Shimano XT 38-24 KETTING KMC X10 NAVEN Centerlock-15 allen / Centerlock cassette allen VELGEN MERIDA Urban CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 Shimano XT 38-24 KETTING KMC X10 NAVEN Centerlock-15 allen / Centerlock cassette allen VELGEN MERIDA Urban CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive 35 kevlar ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 STUUR MERIDA Expert OS 660 R12 BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN BANDENMERIDA MaxxisExpert Overdrive 35 kevlar ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 STUUR MERIDA Expert OS 660 R12 BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple SPATBORD MERIDA 50 F15 GEWICHT 11.00 kg MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple SPATBORD MERIDA 50 F15 GEWICHT 11.00 kg

139


CITY

CROSSWAY URBAN 500 KLEUR metallic blauw (wit) MATEN 41cm 44cm 46cm 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm FRAME CROSSWAY URBAN TFS VOORVORK CC Carbon disc 15 VOORDERAILLEUR Shimano Deore double ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore Shadow SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano M627 38-24 KETTING KMC X10 NAVEN Centerlock-15 allen / Centerlock cassette allen VELGEN MERIDA Urban CASSETTE Shimano CS-HG500-10 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive 35 kevlar ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck pro ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple SPATBORD MERIDA 50 F15 GEWICHT 11.50 kg

CROSSWAY URBAN 300 KLEUR zwart (wit) MATEN 41cm 44cm 46cm 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm FRAME CROSSWAY URBAN TFS VOORVORK Urban BC Rigid Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano Deore double ACHTERDERAILLEUR Shimano Deore SHIFTERS Shimano Deore REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL FSA Alfa drive 36-24 KETTING KMC X10 NAVEN Centerlock allen / Centerlock cassette allen VELGEN MERIDA Urban CASSETTE Shimano CSHG500-10 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive 35 ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple SPATBORD MERIDA 50 F9 GEWICHT 12.25 kg

140


CITY

CROSSWAY URBAN 100 KLEUR donker rood (Antraciet) MATEN 41cm 44cm 46cm 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm FRAME CROSSWAY URBAN TFS VOORVORK Urban BC Rigid Alloy straight disc VOORDERAILLEUR Shimano M3000 ACHTERDERAILLEUR Shimano Alivio SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Shimano M315 REMMEN Shimano M315 160 cen CRANKSTEL Shimano M3000 40-30-22 KETTING KMC M99 NAVEN Centerlock allen / Centerlock cassette allen VELGEN MERIDA Urban CASSETTE Shimano CS-HG200-9 11-34 BANDEN Maxxis Overdrive 35 ref STUURPEN MERIDA Expert OS 17 STUUR MERIDA comp OS 660 R25 BALHOOFDSTEL Big Conoid semi neck ZADELPEN MERIDA Expert SB15 27.2 ZADEL Crossway comfort PEDALEN Comfort Alloy triple SPATBORD MERIDA 50 F9 GEWICHT 12.40 kg

CROSSWAY URBAN 40-D KLEUR groen (Donkergroen) MATEN 41cm 44cm 46cm 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm FRAME CROSSWAY SPEED VOORVORK Urban Rigid Al straight disc VOORDERAILLEUR Shimano M371 48 ACHTERDERAILLEUR Shimano Altus 9 SHIFTERS Shimano Altus rapidfire REMHENDEL Tektro T285 REMMEN Tektro TA hydraulic 160 CRANKSTEL SR XCM 48-36-26 CG KETTING Chain 9S NAVEN Disc Alloy Allen / Disc cassette Allen VELGEN MERIDA D CASSETTE Sunrace CS-9S 11-32 BANDEN Cross 700 38C STUURPEN MERIDA Comp 15 STUUR MERIDA Comp 660 R25 BALHOOFDSTEL Conoid ZADELPEN MERIDA speed 27.2 ZADEL Cross Sport PEDALEN Comfort double GEWICHT 13.10 kg

141


MERIDA BENELUX PARTNER

GERT JAKOBS

Merida en Gert Jakobs, een sterke combinatie! Gert Jakobs is een voormalig wielrenner uit de Nederlandse provincie Drenthe, die vijf keer deelnam aan de Tour de France met de PDMploeg en die de ronde vier keer uitreed. Hij werd in 1988, 1989, 1990 en 1993 respectievelijk 145ste, 136ste, 140e en 127ste. De Tour van 1987 reed hij niet uit. Jakobs werd gezien als superknecht. Hij trok jarenlang de sprint aan voor ploeggenoot Jean-Paul van Poppel. In 1984 deed Jakobs samen met Maarten Ducrot, Erik Breukink en Jos Alberts mee aan de Olympische Zomerspelen in Amerika. Het viertal wist op de 100km ploegenachtervolging een vierde plaats te halen. Sinds zomer 2014 hebben Merida en Gert Jakobs de handen ineen geslagen. Zo organiseert Gert diverse bedrijfspresentaties. Gert Jakobs laat in zijn presentaties met praktische, aansprekende en grappige voorbeelden uit de topsport het belang zien van goede en gemotiveerde medewerkers in een organisatie. Ook is hij te boeken voor een uitdagende en vooral leuke Fietsexperience. Een compleet verzorgde dag met een presentatie en aansluitend een fiets/mountainbiketocht. Voel u een echte wielrenner! Compleet met volgwagen, ploegleider en mechanieker. Tijdens deze Fietsexperience Ên tijdens zijn trainingsritten rijdt Gert op de Merida Reacto CF Team. De snelste fiets uit het Merida assortiment! Hiermee heeft hij altijd topmateriaal tot zijn beschikking zodat hij tijdens z’n clinics niet aan zijn materiaal hoeft te denken. Ook rijdt Jakobs nog regelmatig mee in een criterium voor oud profs. Met de Reacto komt Gert zeer goed voor de dag en heeft hij een perfect wapen om voor succes te gaan. Alle informatie over de mooie presentaties en clinics van Gert vind je op www.gertjakobs.nl

142


MERIDA BENELUX MERIDA EXPERIENCE CENTRE Het Merida Experience Centre (MEC) is een soort snoepwinkel voor de fietsliefhebber. Een groot deel van de collectie met de mooiste fietsen staat overzichtelijk gepresenteerd. Hier kan elke fietsliefhebber genieten van de mooiste modellen. In het MEC kunt u overigens niks aanschaffen, dit gebeurt gewoon bij een Merida dealer bij u in de buurt. Natuurlijk is het geen probleem om advies te krijgen over de diverse Merida modellen. Toch blijft het niet alleen bij kijken. Bij het MEC is het namelijk mogelijk om een fiets uit het ruime, met zorg geselecteerde, testassortiment eens goed te testen. Zo kun je de MERIDA die je wellicht wilt aanschaffen eerst goed uitproberen in de omgeving rondom Apeldoorn. Is het gewenste model niet aanwezig? Dan kijken we altijd naar een model wat dichtbij je keuze zit om je alsnog van een testrit te kunnen voorzien. De mountainbikes worden getest op een uitdagend parcours van 25 km, terwijl de racefietsroute je meeneemt naar de stevige klim van de Posbank. Via een Garmin GPS rijd je zonder problemen rond in de mooie omgeving van Apeldoorn. Op de Merida Experience Centre pagina op www.merida.nl staan de beschikbare testfietsen. Zo kan je vooraf al een keuze maken voor een fiets die je wilt testen. Wil je een afspraak maken voor een testrit? Ga dan naar je MERIDA dealer bij jou in de buurt. Openingstijden showroom Merida Experience Centre: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Laan van Westenenk 102 te Apeldoorn

143


MERIDA BENELUX MTB RACING

MTB EXPERIENCE MTB Xperience deelt haar passie voor mountainbiken graag met iedereen ook van mountainbiken houdt. De mensen van MTB Xperience zijn allemaal fanatieke mountainbikers en kennen vele gebieden op hun duim. Voor Merida geeft het plezier en voldoening om het mountainbiken voor iedereen toegankelijk te maken. Dit enthousiasme heeft zich vertaald in diverse arrangementen en evenementen, die voor iedereen toegankelijk zijn. Je kunt bij MTB Xperience terecht voor: • Mountainbike evenementen o.a. Merida Dutch Cross Country MTB 11-steden marathon • Mountainbike TransAlp tochten • Mountainbike clinics • Mountainbike weekenden • Mountainbike vakanties De passie, kennis en enthousiasme van MTB Xperience is voor het organiseren van dergelijke weekenden is voor jou een garantie voor een geslaagde tijd op de mountainbike. Of je nu voor het eerst op de mountainbike zit, of als ervaren MTB’er alles uit je fiets wilt halen, helpt MTB Xperience je hier graag bij. De grootste en tot nu toe bekendste evenementen van MTB Xperience zijn de Merida Dutch Cross Country en de MTB 11-steden marathon. Bij de Merida Dutch Cross Country rijd je binnen 24 uur over de lengte-as van Nederland van Schiermonnikoog tot het drielandenpunt in Vaals (440 km). De Merida Dutch Cross Country kan als solo, tweetallen, drietallen of als viertallen worden gereden. In 2016 is de Merida Dutch Cross Country voor het eerste verreden en was meteen al een groot succes. De volgende editie is op 17 & 18 juni 2017. Bij de MTB 11-stedentocht rijd je in 3 dagen langs alle Friese 11-steden. Natuurlijk rijd je bij beide evenementen op de mountainbike en op voornamelijk onverhard terrein. Meer informative over alle tochten, evenementen en clinics van MTB Xperience vind je op www.mtb-xperience.nl

144


MERIDA BENELUX BENELUX TEAM

MERIDA BASSA BIKING TEAM Merida Benelux heeft er alweer bijna vijf seizoenen op zitten met het Merida Bassa Biking Team. Dat zegt wel iets. Het team is bijzonder goed verzorgd en waar je ook kijkt in het deelnemersveld, je ziet ze altijd rijden! En nog vaak vooraan ook, want er worden zeer regelmatig podiumplaatsen behaald. We zijn dan ook erg blij dat we dit team kunnen voorzien van goed materiaal. Het team kiest voor de Big Nine als racewapen, deze lichtgewicht hardtail past goed bij de parcoursen waarop de renners te zien zijn. Het team rijdt veelal wedstrijden in Nederland en in de Benelux cup. Teammanager Patrick Bassa zegt het volgende over de mooie samenwerking: “Als ik dit schrijf zitten er al bijna vijf seizoenen samenwerking met Merida Benelux op. Ik mag met trots vertellen dat de samenwerking met Merida weer is verlengd en dat we dus ook komend jaar op de mooie en vooral goede Merida fietsen rijden. We hebben ons wederzijds vertrouwen uitgesproken om door te gaan om zo ons team, maar ook Merida, goed te profileren naar de buitenwereld. Het is mooi om een sponsor te hebben die zo betrokken is bij het team en die ons team op verschillende manieren ondersteunt. Het team heeft de afgelopen seizoenen een metamorfose ondergaan qua kleuren en stijl, maar ook in de teamsamenstelling is er veel veranderd. Dit heeft veel mooie resultaten opgeleverd! We hopen onze sportieve successen ook het komende jaar te behalen. En als team hebben we het hoofddoel plezier, fun en passie. Dat is immers de juiste weg naar succes.

145


GLORY ISOTONIC SPORTS DRINK • Optimale energievoorziening, vochtbalans, smaak & verteerbaarheid • Bevat geen Aspartaam • Met koolhydraten en 5 toegevoegde mineralen (Natrium, kalium, calcium, magnesium en chloride) • Geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en conserveermiddelen

ANTI-RUB CREAM - BROEKEN VET Verzachtende zalf die de huid beschermt en wrijving en irritatie op gevoelige plaatsen zoals zitvlak, dijen, bovenlichaam, hoofd en voeten voorkomt. Bijzonder geschikt om de huid te beschermen tegen agressies van wrijving en bacteriën. Dermatologisch getest.

146

• Makkelijk aan te maken, 1 maatschep voor een 500ml bidon • 700g pot voor het aanmaken van 8,75 liter sportdrank • In de smaken Green Apple & Watermelon • Ook te verkrijgen in handige meeneemverpakking voor onderweg.

WARMING CREAM - HEAT UP YOUR BODY Verwarmt en stimuleert het lichaam op een degelijke en intensieve wijze. Lichaamsdelen blijven warm aanvoelen door dieptewerking. Te gebruiken bij 10°C (50°F) T 20°C (68°F) en vochtige weersomstandigheden.

GLORY RECOVERY SHAKE • Recovery shake voor snel en optimaal herstel • Mix van eiwitten en koolhydraten • Geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en conserveermiddelen • Ontwikkeld en getest door topsporters • Met aminozuren waaronder BCAA’s • Vetarm • Smaak: Vanille

WARMING CREAM - FIRE UP YOUR BODY Verzachtende zalf die de huid beschermt en wrijving en irritatie opgevoelige plaatsen zoals zitvlak, dijen, bovenlichaam, hoofd en voeten voorkomt. Bijzonder geschikt om de huid te beschermen tegen agressies van wrijving en bacteriën. Dermatologisch getest.


ARGININE Maximaliseert de toename van energie, kracht, uithouding, intesiteit, motivatie en mentale focus voor elke sportprestatie. 20 minuten voor de inspanning in voldoende mate aanbrengen op de gewenste lichaamsdelen on borst tot het product vollegid in de huid getrokken is (en de witte kleur verdwijnt).

Boost your performance

• Verhoogt het gehalte ann NO (precursor stikstofmonoxide) en stimuleert hierdoor het anabolisme, zuurstof- en voedigsstoffen- vorziening naar de spieren. • Verhoogt de afscheiding van het natuurlojk groeihormoon en bevordert hierdoor de opbouw can spiermassa. • Verhoogt de synthese van creatine en stimuleert hierdoor kracht en herstel van lichaam en spieren. • Tijdens intensieve inspanningen daalt het argininegeahlte in het lichaam, wat leidt tot afname van het geestelijk en lichamelijk rendement. • Verhoogt de snelheid waarmee het hart herstelt. • Verhoogt het kracht- en duurvermogen van het lichaam. • Verlaagt het zuurstofverbruik tijdens het sporten. • Verhoogt de motivatie en stimuleert de aanmaak van adrenaline

TAURINE Maximaliseert de uithouding en belastingsduur van het lichaam. Verwijdert afvalstoffen zoals merlkzuur en ammoniak, welke ontstaan tijdens de inspanning. 20 minuten voor de inspanning in voldoende mate aanbrengen op de gewenste lichaamsdelen tot het product vollegid in de huid getrokken is (en de witte kleur verdwijnt).

For extreme endurance

• Stimuleert op zeer krachtige wijze de afbraak van melkzuur in de spiere (melkzuur = afvalproduct van spierarbeid dat zich langzaam ophoopt en uiteindelijk tot spiervermoeidheid leidt). • Hierdoor wordt de verzuring van de spieren uitgesteld waardoor het uithoudingsvermogen toeneemt. • Bevordert de omzetting van glycogeen in ATP (dit is de belangrijkste brandstof voor spieren) • Door zijn relaxerend effect op de spieren draagt taurine bij tot een betere uithouding en helpt het tegen vermoeidheid. • Bij intensieve inspanningen wordt taurine onttrokken aan het spierweefsel, waardoor schade ontstaat. Taurine beschermt de spiercellen tegen celschade. • Is afgelid van de naam Tauros (stier) en komt veel voor bij roofdieren. Het veroorzaakt bij de mens een verhoogde mate van activiteit, waarbij natuurlijke vermoeidheid sterk wordt onderdrukt. • Taurine helpt bij het regelen van de lichaamstemperatuur zodat je lichaam niet te snel afkoelt of het niet te warm krijgt.

GLUTAMINE Verfrist het lichaam na de sportprestatie en laat het van een optimale afkoeling en herstel genieten. Verlicht, ontspant en zorgt voord de aanbreng van nieuwe energie. Aanbrengen na de sportprestatie (na douche) op de gewenste lichaamsdelen tot het product volledig in de huid getrokken is. Product geeft geen onaangenaam gevoel in combinatie met kledij.

Boost your recuperation

• Vertegenwoordigt 2/3 van de vrije aminozuren in onze spieren en is het aminozuur wat het meeste voorkomt in ons lichaam. • Speelt een sleutelrol bij opbouw en herstel van spierweefsel. • Voorkomt spierafbraak bij intensieve inspanningen. • Vergroot het spiercelvolume doordat er een sterk verband bestaat tussen het gehalte van vrije glutamine in onze spieren en het vermogen spiereiwitten aan te maken. • Stimuleert het anabolisme en versnelt het herstel van spierweefselschade en blessures. • Is essentieel voor de het productieproces van nieuwe spiereiwitten na het sporten. • Zorgt voor het ontgiften van spiereiwit afbraakproducten ontstaan tijdens sporten en vermindert daardoor de verzuring van spieren na een inspanning. • Zorgt voor een versneld herstel van kracht- en duurvermogen bij sporters.

147


KLEDING EN ACCESSOIRES

148


KLEDING EN ACCESSOIRES

149


KLEDING EN ACCESSOIRES CLOTHES

Shirt korte mouw

Shirt lange mouw

Windvest

Broek kort met zeem

Broek lang met zeem

Maat

XS/S/M/L/ XL/XXL/3XL

XS/S/M/L/ XL/XXL/3XL

XS/S/M/L/XL/ XXL/3XL

XS/S/M/L/XL/ XXL/3XL

XS/S/M/L/XL/XXL/3XL

Eigenschappen

Lange rits, Elastiek met silicone strip aan de onderzijde, voorkomt opkruipen van het shirt

Lange rits, Elastiek met silicone strip aan de onderzijde, voorkomt opkruipen van het shirt Nortex warm 200 g/m 2 fabric = Nortex warm 200g/m materiaal

Lange rits, 3 achterzakken Kleine achterzak met rits, Elastiek met silicone strip aan de onderzijde, voorkomt opkruipen van het vest Lichtgewicht microvezel materiaal

Bretels van luchtige mesh, Silicone strip aan de pijpen voorkomt opkruipen van de broek, Lucky pad zeem, Lycra power 210 g/m materiaal

Bretels van luchtige mesh, Silicone strip aan de pijpen voorkomt opkruipen van de broek, Lucky pad zeem, Superroubaix 245 g/m materiaal

150


KLEDING EN ACCESSOIRES ALPINESTARS

ALPINESTARS BAGGY BIKE SHORT Licht en robuust, de Pathfinder beschikt over een technische, stretch kwaliteit voor ongekende pasvorm. Comfortabele details zoals de elastische achterkant en de mesh taille zijn ontworpen om u optimaal comfort te bieden tijdens het fietsen.

OPTIES ++ Technische, multi pannel constructie met geavanceerde stukken poly-weefsel voor maximale prestaties en comfort ++ Elastische poly-weefsel inzetstuk voor toegevoegde wendbaarheid in de houding van de fietser ++ Naadloze structuur op het gebied van het zitvlak voor meer comfort ++ Zachte mesh in de taille voor comfort ++ Aanpasbaar in de taille met aan de voorkant een dubbele knoop sluiting ++ Stretch mesh ventilatie inzetstukken bieden extra koeling in warme omstandigheden ++ Zijzakken plus een diepe zak met rits op de rechter dij voor veilige en gemakkelijke opslag

zwart/wit 16120444 (S) -445 (M) / -446 (L) -447 (XL) / -448 (XXL)

ALPINESTARS HANDSCHOENEN F-LITE Een super lichtgewicht en ademende stretch stof is dit een zeer comfortabele handschoen. De handpalm is voorzien van een geperforeerde suède voering. De naadloze sluiting zorgt ervoor dat de handschoen altijd goed aansluit op de pols.

OPTIES ++ Silicone print op de vingers voor extra grip ++ Geperforeerde palm voor extra koeling en goede grip op het stuur ++ Lycra binnenkant van de vingers voor extra flexibiliteit ++ Super lichtgewicht materiaal en rekbare spandex bovenkant

zwart/wit 16132600 (S) -601 (M) / -602 (L) / -603 (XL) / -604 (XXL)

151


KLEDING EN ACCESSOIRES HANDSCHOENEN

COMFORT GEL HANDSCHOENEN OPTIES ++ Duurzame Amara handpalm welke met Siliconen bedrukt is ++ Bovenkant is voorzien van rekbaar materiaal luchtdoorlatend materiaal voor optimale luchttoevoer en comfort ++ Hoge kwaliteit gel padding voor schok demping ++ Speciale tabs voor het makkelijk uittrekken ++ Badstof duim voor het afvegen van zweet ++ Verstelbare klittenband strap voor een goede passing ++ Materiaal: Nylon 50%, Polyurethane 45%, Elastaan 5%

zwart/groen 2280008071 (XS) -8082 (S) / -8093 (M) / -8101 (L) -8112 (XL) / -8123 (XXL)

zwart/rood 2280008134 (XS) -8145 (S) / -8156 (M) / -8167 (L) -8178 (XL) / -8189 (XXL)

zwart/wit XS: 2280008190 -8208 (S) / -8219 (M) / -8220 (L) -8231 (XL) / -8242 (XXL)

LIGHT SPORT HANDSCHOENEN OPTIES ++ Duurzame Amara handpalm welke met Siliconen bedrukt is ++ Lichtgewicht vochtafvoerende stretch bovenkant voor optimaal comfort ++ Extra perforatie voor optimale luchttoevoer ++ Siliconen vinger en palm print voor extra grip ++ Badstof duim voor het afvegen van zweet ++ Verstelbare klittenband strap voor een goede passing ++ Touchscreen geschikt ++ Materiaal: Nylon 55%, Polyurethane 35%, Elastaan 10%

zwart/rood 2280008617 (XS) -8628 (S) / -8639 (M) / -8640 (L) -8651 (XL) / -8662 (XXL)

zwart/groen 2280008554 (XS) -8565 (S) / -8576 (M) / -8587 (L) -8598 (XL) / -8606 (XXL)

zwart/wit 2280008673 (XS) -8684 (S) / -8695 (M) / -8703 (L) -8714 (XL) / -8725 (XXL)

WARM & WATERPROOF OPTIES ++ Duurzame Amara handpalm welke met Siliconen bedrukt is ++ Gel foam vulling for schokabsorptie ++ Winddicht Soft Shell materiaal op de bovenzijde ++ Waterdicht & ademend ++ Reflecterende details voor betere zichtbaarheid ++ Neopreen boord ++ 3M thinsulate + Hipora voering ++ Touch screen geschikt ++ Materiaal: Nylon 65%, Polyurethane 30%, Elastane 5%

152

zwart 2280008974 (XS)

groen fluor 2280009038 (XS)

-8985 (S) / -8996 (M) / -9005 (L)

-9049 (S) / -9050 (M) / -9061 (L)

-9016 (XL) / -9027 (XXL)

-9072 (XL) / -9083 (XXL)


KLEDING EN ACCESSOIRES HANDVATTEN

HOE JE MAAT HANDSCHOEN TE BEPALEN Meet de breedte van je handpalm op zijn breedste punt onder de knokkels. Zoek daar de maat bij in de onderstaande tabel. Gebruik dit enkel als een advies danwel richtlijn het is niet altijd de perfecte maat voor uw hand. LET OP: Normale europese maatvoering. 8

9

10

11

KORTE EN LANGE HANDSCHOEN HAND MAATVOERING

MAAT

170 mm 180 mm 190 mm 200 mm 210 mm 220 mm

XS S M L XL XXL

17 cm 18 cm 19 cm 20 cm 21 cm 22 cm

MEET DE HAND OMTREK BIJ DE UITGELICHTE ZONE

HANDVATTEN OPTIES

SCHUIM HANDVATTEN OPTIES

Item-No: 2058032758

++ kraton/gel padding voor extra comfort en schokabsoptie ++ Licht gewicht met vertbeterd comfort ++ Anatomisch design ++ Lengte: 130 mm

Item-No: 2058034084

++ Nieuw! Super licht, hoge dichtheid foam ++ Maat: 135mm ++ kleur: zwart ++ Gewicht: 26g / pr.

LOCK ON HANDVATTEN OPTIES

Item-No: 2058034051

++ Lichtgewicht lock-on handvat ++ Geannodiseerde sluitring

STUURLINT MICROFIBER zwart/groen 2057006340

OPTIES + Microfiber met schokbestendig materiaal optimaliseert de schokabsorptie + 3M tape + Inclusief stuurdoppen zwart 2057006317

zwart/blauw 2057006339

zwart/rood 2057006351

zwart/roze 2057006328

STUURLINT SUEDE OPTIES ++ Suede-like materiaal, verbeterd de prestatie en zorgt voor extra comfort gedurende de dag ++ 3M dubbelzijdig tape ++ Inclusief stuurdoppen

wit 2057006942

zwart 2057006362

153


KLEDING EN ACCESSOIRES TASSEN

OPTIES

FIFTEEN De Fifteen (15L) rugtas heeft de perfecte mix van grootte en functionaliteit. Ontworpen voor dagelijks gebruik en korte tochten. Perfect om mee t nemen naar het werk maar het is ook je bagagepartner tijdens je fietstocht.

+ Gevoerd zakje voor waardevolle spullen + Mogelijkheid voor waterzak + Twee openingen voor waterslang met klem (links & rechts) + Verstelbare borstband met waterslanghouder + Helmhouder + Reflecterende details en mogelijkheid tot het monteren van een lamp voor goede zichtbaarheid + Organizer vak aan de voorzijde + Zijvakken van mesh en een heupvak van stretch + Gereedschap organizer vak + Heupband voor aanvullende stabiliteit + Lussen aan de ritsen + 3D rugpaneel + Compressie straps

zwart/grijs 2276003733

OPTIES

SEVEN SL De Seven SL is een smalle, ultra lichtgewicht tas ontworpen voor kortere tochten en biedt alles wat je nodig hebt. De perfecte lichtgewicht rugzak voor diegene die alleen het minimale mee willen nemen.

zwart/grijs 2276003476

+ Comfortabele pasvorm + Gevoerd zakje voor waardevolle spullen + Mogelijkheid voor waterzak + Twee openingen voor waterslang met klem (links & rechts) + Verstelbare borstband met waterslanghouder + Reflecterende details en mogelijkheid tot het monteren van een lamp voor goede zichtbaarheid + Gereedschap organizer vak + Lussen aan de ritsen + Ademend mesh + Rugpaneel

PRODUCT FEATURES

ZADELTAS S

zwart/grijs 2276003368

ZADELTAS M

+ Voorgevormde tas voor een nette pasvorm + Handige straps voor montage aan de zadelrails + LED montagepunt + Reflecterende print en lijnen + Apart vak voor kleine items en voorzien van een sleutelhouder + Waterafstotend + Past bij alle normale zadelpennen en de meeste aero zadelpennen ++ Materiaal: 600D Polyester/Square ++ Maat: 11.5x5.7x8.3cm (LxBxH) ++ Gewicht: 75g

PRODUCT FEATURES ++ Maat: 11.5x7.6x9cm (LxBxH) ++ Gewicht: 80g

zwart/grijs 2276003324

154


KLEDING EN ACCESSOIRES HELMEN / ZONNEBRILLEN

CHARGER HELM OPTIES + Constructie: Enkele In-Mold + Goede ventilatie dankzij 21 lucht openingen + Door middel van warmte gesealde padding voor extra comfort + Verwijderbaar vizier + 2D Mirco dial afstel systeem + Materiaal: 6000 polyester + Gewicht: 250g zonder vizier

mat zwart 54-58 cm: 2277006582 58-62 cm: 2277006593

mat wit 54-58 cm: 2277006623 58-62 cm: 2277006634

AGILE HELM OPTIES + Constructie: Enkele In-Mold + Goede ventilatie dankzij 16 lucht openingen + 2D Micro dial afstel systeem + Comfortabele voering + Maat M: 53-58 cm + Maat L: 58-61 cm + Gecertificeerd EN 1078

wit 2277006708 (M) 2277006719 (L)

zwart 2277006689 (M) 2277006690 (L)

SPORT EDITION BRILLEN 2313001066 Frame: glans zwart/ groen Lenzen: Blauw naar groen gespiegeld/ geel/ helder

OPTIES ++ Verstelbare neuspads ++ Inclusief hard case en brillenzakje ++ Plus 2 paar verwisselbare lenzen ++ Meerdere frame en lens kleuren

2313001088 Frame: glans zwart/ rood Lenzen: rood naar goud gespiegeld/ geel/ helder

2313001077 Frame: glans zwart/ wit Lenzen: photochromic/ geel/ helder

CASUAL EDITION BRILLEN OPTIES

2313000946 Framekleur: Matt zwart Lens: spiegelend grijs (10% lichttransmissie)

++ Verstelbaar neusstuk ++ Inclusief brillenzakje

SOKKEN OPTIES ++ beschikbare maten: 24cm/37-39 (S), 26cm/40-42 (M), 28cm/43-45 (L)

zwart/groen 2317001141 (S) -152 (M) -163 (L)

zwart/rood 2317001204 (S) -215 (M) -226 (L)

wit/grijs 2317001237 (S) -248 (M) -259 (L)

zwart/wit 2317001367 (S) -378 (M) -389 (L)

155


KLEDING EN ACCESSOIRES BIDONS / BIDONHOUDERS

BIDONS OPTIES ++ Materiaal: LDPE ++ diameter: 74mm ++ 700cc

2123002818

2123002755

2123002777

2123002799

CARBON BIDONHOUDERS

KUNSTSTOF BIDONHOUDERS

OPTIES

OPTIES

+ Lichtgewicht carbon ++ Bidon eenvoudig te bereiken ++ met 2 aluminium boutjes ++ Gewicht: 28,7 grams (+-2)

+ Design voor een vaste bidonklemming + Hoogwaardig kunststof materiaal ++ Gewicht: 30 grams (+-2)

zwart 2124002415

team-groen/wit 2124002426

zwart (groen/wit) 2124002567

zwart (rood/grijs) 2124002589

ALUMINIUM BIDONHOUDERS OPTIES

OPTIES

++ replace: MTB/Race aluminium bidonhouder ++ Materiaal: stevig aluminium ++ Gewicht: 66 grams (+-2)

++ MTB/Race aluminium bidonhouder ++ Lichtgewicht aluminium, rubber inzetstuk voor extra grip ++ met 2 aluminium boutjes ++ Gewicht: 20 grams (+-2)

zilver 2124002501

156

zwart 2124002493

wit/zwart 2124003148

zwart/wit 2124003159


KLEDING EN ACCESSOIRES ZADEL

WERKPLAATSSTANDAARD

FIETSSTANDAARD

De 360 graden draaibare kop past op alle standaard zadelpennen. De standaard is eenvoudig in hoogte instelbaar om de meest ergonomische houding in te stellen.

OPTIES

OPTIES

Item-No: 2271000371

++ Verstelbare hoogte voor 26-29“ MTB/Road

Item-No: 2137004186

+ Werkplaatsstandaard + Gemaakt van lichtgewicht aluminium + Opvouwbaar en eenvoudig te dragen

EXPERT DROPPER ZADELPEN

CHAINSTAY BESCHERMER

OPTIES

OPTIES

++ Interne kabelgeleiding met remote stuur bedieningr ++ ISO 4210-M goedgekeurd ++ Diameter: 31,6 / 30,9 mm ++ Lengte: 410mm ++ Veerweg: 120 mm

++ Nylon chains-stay beschermer met klitteband

Item-No: 2158002787

31,6 mm: 2073064072 30,9 mm: 2073064083

SPORT PRO ZADELS OPTIES ++ Ergonomisch design ++ Voor ondersteuning en comfort ++ Speciaal geplaatste padding voor vermindering van druk ++ Speciaal ontworpen zadelbrug voor extra flexibiliteit

zwart / blauw 2070074006

zwart/groen 2070073964

zwart/rood 2070073986

zwart/grijs 2070073997

157


GEOMETRIEËN STACK & REACH

Om de frame-data van verschillende fietsen beter met elkaar te kunnen vergelijken, is een meetmethode ontwikkeld op basis van de zogenaamde ‘stack and reach‘. Vooral om frames met sterk aflopende (‘sloping‘) bovenbuizen - of damesmodellen - te vergelijken met klassiek gevormde frames, is het zinvol om met deze nieuwe meetmethode te werken omdat het verloop van de bovenbuis daarmee uit de vergelijking wordt gehaald. Om de stack en reach van een frame te kunnen bepalen, worden het bracket en de balhoofdbuis als vaste uitgangspunten genomen. Er worden twee lijnen getekend door het frame waarvan de een loodrecht door het bracket loopt en de andere lijn haaks horizontaal langs de bovenkant van de balhoofdbuis wordt getrokken. Vanaf het kruispunt tussen deze twee lijnen wordt de reach (Engels voor reikwijdte) weergegeven door de horizontale lijn en de stack (Engels voor bouwhoogte) is de verticale lijn. De berekening van de stack gedeeld door de reach kan als vergelijkingsmaatstaf dienen en maakt het mogelijk conclusies te trekken over het karakter van de fiets. TT

R HT

S FO

ST

BD

HT A

ST A

SH

CS

WB

FS = ST TT HT HTA STA CS

NINETY-SIX NINETY-SIX CF5 / CF4 CF5/ /CFA CF4/ /LITE CFA / LITE 27.5“

29“

29"

Framehoogte = Zitbuislengte [mm] Bovenbuislengte [mm] Balhoofdbuislengte [mm] Balhoofdhoek [°]] Effectieve zitbuishoek [°] Chainstay-lengte [mm]

BD FO SH S R WB

ONE-TWENTY ONE-TWENTY CFA / TFS CFA / TFS

29"

27.5“ 27.5"

29“

Bottom bracket drop [mm] Inbouwlengte voorvork [mm] Standhoogte [mm] Stack [mm] Reach [mm] Wielbasis [mm]

BIG.NINE BIG.NINE CF5 / CF3 CF5 / CF3 29"

29"

FS

S(27.5)M(27.5) FS M(29) M L(29) (29) L(29) XL(29) FS S(27.5)M(27.5) M L L XL XL(29)

FS

S(27.5)M(27.5) FS L(27.5)M(29) L(27.5)M(29) L(29) L(29) XL(29) FS S(27.5)M(27.5) M L M L XL XL(29)

FS

15" FS

15" 17"

17" 19"

19" 21"

21" 23"

23"

ST

420 ST

420 460

460

460 510

510 560

560

ST

415 ST

415 450

450 500

500 450

450 500

500 550

550

ST

380 ST

380 444

444 483

483 532

532 584

584

TT

560 TT

560 585

585 590

590 615

615 640

640

TT

575 TT

575 595

595 620

620 595

595 618

618 642

642

TT

585 TT

585 605

605 625

625 645

645 665

665

HT

100 HT

100 115

115 100

100 115

115 130

130

HT

105 HT

105 110

110 120

120 95

95 105

105 115

115

HT

95 HT

95 100

100 110

110 125

125 145

145

HTA 69 HTA 69

69 70

70

70

70

HTA 68 HTA 68 68

68 68

68 69

69 69

69 69

69

HTA 70 HTA 70

70

70

70

70

STA 75 STA 75

75 74.5

74.5

74.5

74.5

STA 74.5 STA 74.5 74.5

74.5 74.5

74.5 75

75 75

75 75

75

STA 73.5 STA 73.5

73.5

73.5

73.5

73.5

CS

427 CS

427

427 437

437

437

437

CS

440 CS

440 440

440 440

440 445

445 445

445 445

445

CS

433 CS

433

433

433

433

433

BD

21 BD

21

21 40

40

40

40

BD

25 BD

25 25

25 25

25 40

40 40

40 40

40

BD

65 BD

65

65

65

65

65

FO

490 FO

490

490 503

503

503

503

FO

522 FO

522 522

522 522

522 541

541 541

541 541

541

FO

509 FO

509

509

509

509

509

SH

750 SH

750 752

752 768

768 773

773 776

776

SH

710 SH

710 732

732 756

756 740

740 768

768 773

773

SH

681 SH

681 744

744 778

778 819

819 842

842

S

556 S

556 570

570 589

589 603

603 617

617

S

589 S

589 593

593 603

603 615

615 624

624 633

633

S

617 S

617 622

622 631

631 645

645 664

664

R

411 R

411 431

431 429

429 449

449 468

468

R

412 R

412 430

430 452

452 431

431 450

450 471

471

R

402 R

402 421

421 438

438 454

454 468

468

WB

1090 WB 1090 1115 1115 1118

1118 1143

1143 1168

1168

WB

1122 WB

1122 1142

1142 1167

1167 1144

1144 1167

1167 1191

1191

WB

1080 WB 1080 1101 1101 1121

1121 1142

1142 1163

1163

BIG.NINE BIG.NINE LITE LITE

BIG.NINE BIG.NINE TFS TFS

BIG.NINE BIG.NINE SPEEDSPEED

FS

15" FS

15" 17"

17" 19"

19" 21"

21" 23"

23"

FS

15" FS

15" 17"

17" 19"

19" 21"

21" 23"

23"

FS

15" FS

15" 17"

17" 19"

19" 21"

21" 23"

23"

ST

382 ST

382 444

444 483

483 532

532 584

584

ST

381 ST

381 446

446 484

484 532

532 584

584

ST

382 ST

382 448

448 486

486 532

532 583

583

TT

585 TT

585 605

605 625

625 645

645 665

665

TT

560 TT

560 580

580 600

600 620

620 640

640

TT

558 TT

558 579

579 599

599 619

619 640

640

HT

95 HT

95 100

100 110

110 125

125 145

145

HT

100 HT

100 110

110 120

120 130

130 140

140

HT

100 HT

100 110

110 120

120 130

130 140

140

HTA 70 HTA 70

70

70

70

70

HTA 70 HTA 70 70

STA 73.5 STA 73.5

73.5

73.5

73.5

73.5

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73

73 73

73 73

73

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73

73 73

73

CS

433 CS

433

433

433

433

433

CS

445 CS

445 445

445 445

445 445

445 445

445

CS

450 CS

450 450

450 450

450 450

450 450

450

BD

65 BD

65

65

65

65

65

BD

60 BD

60 60

60 60

60 60

60 60

60

BD

60 BD

60 60

60 60

60 60

60 60

60

FO

506 FO

506

506

506

506

506

FO

506 FO

506 506

506 506

506 506

506 506

506

FO

506 FO

506 506

506 506

506 506

506 506

506

SH

688 SH

688 740

740 771

771 816

816 859

859

SH

698 SH

698 749

749 784

784 822

822 864

864

SH

698 SH

698 755

755 789

789 829

829 869

869

S

614 S

614 619

619 628

628 642

642 661

661

S

614 S

614 623

623 635

635 644

644 654

654

S

614 S

614 623

623 635

635 644

644 654

654

R

403 R

403 422

422 439

439 455

455 469

469

R

373 R

373 387

387 400

400 413

413 427

427

R

375 R

375 392

392 408

408 425

425 442

442

WB

1080 WB 1080 1100 1100 1121

1121 1142

1142 1163

1163

WB

1063 WB 1063 1083 1083 1098 1098 1118 1118 1139 1139

WB

1071 WB

1071 1092 1092 1106 1106 1126

1126 1147

1147

158

70 70.5 70.5 70.5 70.5 70.5 70.5

HTA 70 HTA 70 70

70 70.5 70.5 70.5 70.5 70.5 70.5


BIG.TRAIL BIG.TRAIL

BIG.SEVEN BIG.SEVEN TFS TFS

BIG.SEVEN BIG.SEVEN BIG.TRAIL SPEEDSPEED

FS

15" FS

17" 15"

19" 17"

21" 19"

21"

FS

13.5" FS 13.5" 15" 15" 17"

17" 19"

19" 20"

FS

13.5" FS 13.5" 15" 15" 15" 17" 17"

17" 19" 19"

19" 21" 20"

20" 21.5" 21.5" 23" 23"

ST

390 ST

440 390

490 440

540 490

540

ST

343 ST

343 381

381 432

432 470

470 508 508 546

546

ST

343 ST

343 390 381

381 440 432

432 490 470

470 540 508

508 546

546 584

584

TT

594 TT

616 594

639 616

662 639

662

TT

555 TT

555 565 565 585

585 595

595 605 605 615

615

TT

550 TT

550 594 560

560 616 575

575 639 585

585 662 595

595 605 605 615

615

HT

105 HT

115 105

125 115

135 125

135

HT

95 HT

95 100

105 115

115 125

125 135

135

HT

100 HT

100 105 105

105 115 115

115 125 125

125 135 135

135 145

145 155

155

HTA 67.5 HTA 67.5 67.5 67.5 67.5 67.5 67.5

67.5

HTA 70.5 HTA 70.5 70.5 70.5 71

71 71

71 71

71 71.5

71.5

HTA 70 HTA 70 67.5 70 70 67.5 70.5 70.5 67.5 70.5 70.5 67.5 70.5 70.5 71

71 71

71

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5

73.5

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73

73 73

73 73

73 72.5 72.5

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73

100 105

20" 21.5" 21.5"

73 73.5 73

73 73.5 73

73 72.5 72.5 72.5 72.5

CS

427.5 CS 427.5 427.5 427.5 427.5 427.5 427.5 427.5

CS

430 CS

430 430

430 430

430 430

430 430

430 430

430

CS

430 CS

430 427.5 430 430 427.5 430 430 427.5 430 430 427.5 430 430 430

430 430

430

BD

60 BD

60 60

60 60

60 60

60

BD

45 BD

45 45

45 45

45 45

45 45

45 45

45

BD

53 BD

53 60 53

53 60 53

53 60 53

53 60 53

53 53

53 53

53

FO

541 FO

541 541

541 541

541 541

541

FO

490 FO

490 490

490 490

490 490

490 490

490 490

490

FO

490 FO

490 541 490

490 541 490

490 541 490

490 541 490

490 490

490 490

490

SH

662 SH

699 662

732 699

763 732

763

SH

663 SH 663 698 698 741

741 773

773 804

804 833

833

SH

650 SH 650 662 686 686 699 731

731 732 764

764 763 796

796 826

826 856

856

S

637 S

647 637

656 647

665 656

665

S

582 S

582 587

587 594

594 603 603 613

613 624

624

S

593 S

593 637 598

598 647 609 609 656 619

619 665 628

628 640

640 649

649

R

405 R

425 405

445 425

465 445

465

R

383 R

383 391

391 403

403 411

418 418

418

R

374 R

374 405 383

383 425 389

389 445 396 396 465 403

403 403

403 410

410

WB

1123 WB 1146 1123

1170 1146

1194 1170

1194

WB

1045 WB 1045 1055 1055 1065 1065 1075 1075 1085 1085 1084 1084

WB

1042 WB 1042 1123 1053 1053 1146 1057 1057 1170 1068 1068 1194 1078 1078 1077 1077 1087 1087

BIG.TRAIL MATTS SPEED / DT

411 418

MATTS JUNIOR MATTS BIG.TRAIL JUNIOR J24

JULIETJULIET TFS TFS J20

FS

15" 14.5" 17" 16"

19" 18"

21" 20"

22"

24"

FS

13.5" FS 13.5" 13.5" 15" 11.5" 13.5" 17" 11.5" 19" 10"

10" 9"

7"

7"

FS

13.5" FS 15" 13.5" 17" 15"

18.5" 17" 20" 18.5" 20"

ST

390 368

440 407

490 457

540 508

559

610

ST

343

ST 330 343 390 289 330 440

289 490 260 540

260 235

180 235

180

ST

343 ST

381 343

432 381

470 432

508 470

508

TT

594 550

616 570

639 590

662 605

615

625

TT

555

TT 539 555 594 505 539 616

505 639 460 662

460 400

300 400

300

TT

550 TT

560 550

575 560

585 575

595 585

595

HT

105 120

115 125

125 135

135 145

155

170

HT

95

HT 110

120 125 110

110 100

80

80

HT

95 HT

100 95

105 100

115 105

125 115

125

HTA 67.5 70.5

67.5 70.5

67.5 70.5

67.5 70.5

70.5

70.5

HTA 70,5 HTA 71 70,5 67.5 69 71 67.5 69 67.5 69

67.5 69 70

70.5 70

70.5

HTA 69.5 HTA 69.5 70 69.5 70

70

70

STA 73.5 75

73.5

73.5

73.5 73

73

72.5

STA 73.5 STA 72.5 73.5 72

73.5

73

72.5

73

STA 74.5 STA 74.5

74.5

74.5

74.5

74.5

95 105 120 110 115 72.5 73.5

21"

135

72 73.5 72

72 72.5

9"

100

CS

427.5 420 427.5 420 427.5 420 427.5 420 420

420

CS

430

CS 420 430 427.5 410 420 427.5 410 427.5 390 427.5 390 340

241

340

241

CS

430 CS

430

430

430

430

430

BD

60 40

60 40

60 40

60 40

40

40

BD

45

BD 20

158

8

8

8

BD

63 BD

63

63

63

63

63

FO

541 450

541 450

541 450

541 450

450

450

FO

490

FO 415 490 541 390 415 541

359 236

199 236

199

FO

493 FO

493

493

493

493

493

SH

662 678

699 706

732 746

763 784

823

861

SH

663

SH 598 663 662 B:515/G:474 598 699 B:515/G:474 732 B:507/G:456 763 B:507/G:456 409 317 409

317

SH

603 SH

635 603

686 635

715 686

744 715

744

S

637 565

647 569

656 579

665 588

598

612

S

582

S498 582 637 492 498 647

492 656 439 665

439 324

259 324

259

S

600 S

605 600

612 605

621 612

630 621

630

R

405 394

425 401

445 419

465 425

432

432

R

383

R382 383 405 345 382 425

345 445 318

465

318 298

221

221

R

384 R

392 384

405 392

413 405

420 413

420

WB

1123 1043 1146 1047 1170 1068 1194 1078 1088 1093

WB

1045 WB 1008 1045 1123 999 1008 1146 999 1170 911

1194

911 790

583 790

583

WB

1051 WB

1062 1051 1072 1062 1083 1072 1094 1083 1094

JULIETJULIET SPEEDSPEED 7. 7.

45 60 29

20 60

29 60 15

60

390 541 359 541

298

SCULTURA BIG.TRAILCF5 / CF4 SCULTURA BIG.TRAIL CF5 / CF4

SCULTURA SCULTURA CF2 CF2

FS

13.5" FS 13.5" 15" 15" 17"

17" 18.5" 18.5" 20" 20"

FSFS 44cm 15" 47cm 17" 50cm FS FS 19" 44cm 15" 52cm 21" 47cm 17" 54cm 50cm 19" 56cm 52cm 21" 59cm 54cm 56cm 59cm

FS

44cm FS 44cm 47cm 47cm 50cm 50cm 52cm 52cm 54cm 54cm 56cm 56cm 59cm 59cm

ST

343 ST

343 381

381 432

432 470

470 508

508

ST ST 440 390 470 440 500 ST ST 490 440 390 520 540 470 440 540 500 490 560 520 540 590 540

560

590

ST

440 ST

440 470

470 500

500 520

520 540

540 560

560 590

590

TT

550 TT

550 560

560 575

575 585

585 595

595

TT TT 510 594 520 616 535 TT TT 639 510 594 545 662 520 616 560 535 639 575

545 662 590 560

575

590

TT

515 TT

515 520

520 530

530 545

545 560

560 575

575 590

590

HT

95 HT

95 100

100 110

110 120

120 125

125

HT HT 105 105 115 115

140 135 190

170

190

HT

120 HT

120 130

130 140

140 150

150 170

170 190

190 215

215

70 70

70

HTA HTA 7167.5 71,5 67.5 72,5 HTA HTA 67.5 71 67.5 73,5 67.5 71,5 67.5 73,5 72,5 67.5 73,5 73,5 67.5 74 73,5

73,5

74

HTA 71 HTA 71 71

71 72

72 73

73 73

73 73

73 73.5 73.5

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5

STA STA 74,5 73.5 74,5 73.5 74 STA STA 73.5 74,5 73.5 7473.5 74,5 73.5 73,5 74 73.5 73 74 73.5 73 73,5

73

73

STA 75 STA 75 74.5

74.5 74

74 74

74 73.5 73.5 73

73 73

73

CS

430 CS

430 430

430 430

430 430

430 430

430

CS CS 400 427.5400 427.5400 CS CS 427.5400 427.5 400 427.5400 427.5 400 400 427.5 400 400 427.5 400 400

400

400

CS

408 CS

408 408

408 408

408 408

408 408

408 408

408 408

408

BD

65 BD

65 65

65 65

65 65

65 65

65

BD BD 66 60

FO

493 FO

493 493

493 493

493 493

493 493

493

FO FO 370 541 370 541 370 FO FO 541 370 541 370 541 370 541 370

SH

661 SH

661 690

690 743

743 773

773 801

S

602 S

602 607

607 618

618 628

R

372 R

372 380

380 392

392 399

WB

HTA 69.5 HTA 69.5 69.5 69.5 70 70 70

125 HT HT 125 105 105 140 135 115 115 155

155

66 60 66

66 60 66

66

66

66

BD

66 BD

66 66

66 66

66 66

66 66

66 66

66 66

66

370 541 370

370 541 370

370

370

370

FO

374 FO

374 374

374 374

374 374

374 374

374 374

374 374

374

801

SH SH 691 662 718 699 744 SH SH 732 691 662 764 763 718 699 779 744 732 798 764 763 825 779

798

825

SH

699 SH 699 717

717 747

747 766

766 785

785 804

804 833

833

628 632

632

SS

500 637 512 647 524 SS656 500 637 543 665 512 647 557

571

592

S

519 S

519 529

529 542

542 555

555 574

574 593

593 619

619

399 408

408

RR

371 405 377 425 383 RR445 371 405 388 465 377 425 394 383 445 399 388 465 408 394

399

408

R

367 R

367 373

373 375

375 386

386 390

390 394

394 401

401

1039 WB 1039 1050 1050 1060 1060 1071 1071 1081

1081

WB WB 963 1123 963 1146 966 WB WB 1170 963 1123 972 1194 963 1146 982 966 1170 991

991

1001

WB

982 WB

982 983

983 979

979 985

985 995

995 1005 1005 1014 1014

SCULTURA LITE

66 60

66 BD BD 60 66 60 66 60 66 60 66

125 125 170

524 656 571

543 665 592 557 972 1194 1001 982

SCULTURA SCULTURA DISC CF5 DISC / CF4 CF5 / CF4

SCULTURA SCULTURA DISC CF2 DISC CF2

FS

44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm

FS

44cm FS 44cm 47cm 47cm 50cm 50cm 52cm 52cm 54cm 54cm 56cm 56cm 59cm 59cm

FS

44cm FS 44cm 47cm 47cm 50cm 50cm 52cm 52cm 54cm 54cm 56cm 56cm 59cm 59cm

ST

440

470

500

520

540

560

590

ST

440 ST

440 470

ST

440 ST

440 470

470 500

500 520

520 540

540 560

560 590

590

TT

515

520

530

545

560

575

590

TT

510 TT

510 520 520 535 535 545 545 560 560 575

575 590 590

TT

515 TT

515 520

520 530

530 545

545 560

560 575

575 590

590

HT

120

130

140

150

170

190

215

HT

105 HT

105 115

170 190

190

HT

120 HT

120 130

130 140

140 150

150 170

170 190

190 215

215

HTA 71

71

72

73

73

73

73.5

HTA 71 HTA 71 71,5

74

HTA 71 HTA 71 71

71 72

72 73

73 73

73 73

73 73.5 73.5

STA 75

74.5

74

74

73.5

73

73

STA 74,5 STA 74,5 74,5 74,5 74

73

STA 75 STA 75 74,5

74,5 74

74 74

74 73,5 73,5 73

73 73

73

CS

408

408

408

408

408

408

408

CS

408 CS 408 408 408 408 408 408 408 408 408 408 408 408 408

CS

408 CS

408 408

408 408

408 408

408 408

408 408

408 408

408

BD

66

66

66

66

66

66

66

BD

66 BD

66 66

66 66

66 66

66 66

66 66

66 66

66

BD

66 BD

66 66

66 66

66 66

66 66

66 66

66 66

66

FO

375

375

375

375

375

375

375

FO

370 FO

370 370

370 370

370 370

370 370

370 370

370 370

370

FO

375 FO

375 375

375 375

375 375

375 375

375 375

375 375

375

SH

697

720

744

762

779

798

826

SH

691 SH

691 718

718 744

744 764

764 779

779 798

798 825 825

SH

701 SH

701 720

720 750

750 769

769 787

787 807

807 836

836

S

519

529

542

555

574

593

619

S

500 S 500 512

512 524

524 543

543 557

557 571

571 592

592

S

519 S

519 529

529 542

542 555

555 574

574 593

593 619

619

R

376

373

384

386

390

394

401

R

371 R

371 377

377 383 383 388 388 394 394 399 399 408 408

R

376 R

376 373

373 375

375 386

386 390

390 394

394 401

401

WB

982

983

979

985

995

1005 1014

WB

974 WB

974 980 980 982 982 983 983 993 993 1003 1003 1012 1012

WB

982 WB

982 983

983 979

979 985

985 998

998 1005 1005 1014 1014

SCULTURA LITE DISC

470 500 500 520 520 540 540 560 560 590 590 115 125

125 140

140 155

155 170

71,5 72,5 72,5 73,5 73,5 73,5 73,5 73,5 73,5 74 74 74

74 73,5 73,5 73

73 73

REACTO REACTO CF5 / CF3 CF5 / CF3

REACTO LITE

FS

44cm 47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm

FS

47cm FS 50cm 47cm 52cm 50cm 54cm 52cm 56cm 54cm 59cm 56cm 59cm

FS

47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm

ST

440

470

500

520

540

560

590

ST

470 ST

500 470

520 500

540 520

560 540

590 560

590

ST

470

500

520

540

560

590

TT

515

520

530

545

560

575

590

TT

520 TT

535 520

545 535

560 545

575 560

590 575

590

TT

518

530

545

560

575

590

HT

120

130

140

150

170

190

215

HT

109 HT

124 109

139 124

159 139

184 159

209 184

209

HT

120

130

140

160

180

205

HTA 71

71

72

73

73

73

73.5

HTA 71HTA 72 71

73 72

73 73

73 73

73 73

73

HTA 71

72

73

73

73

73

STA 75

74.5

74

74

73.5

73

73

STA 72-75 STA 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75 72-75

STA 74

74

74

73.5

73

73

CS

408

408

408

408

408

408

408

CS

405 CS

405 405

405 405

405 405

405 405

405 405

405

CS

405

405

405

405

405

405

BD

66

66

66

66

66

66

66

BD

61BD

61 61

61 61

61 61

61 61

61 61

61

BD

61

61

61

61

61

61

FO

375

375

375

375

375

375

375

FO

366 FO

366 366

366 366

366 366

366 366

366 366

366

FO

366

366

366

366

366

366

SH

697

720

744

762

779

798

826

SH

742 SH

768 742

785 768

802 785

824 802

850 824

850

SH

740

766

784

802

820

848

S

519

529

542

555

574

593

619

S

514 S

527 514

540 527

559 540

578 559

602 578

602

S

506

519

532

551

570

594

R

376

373

384

386

390

394

401

R

371 R

379 371

390 379

400 390

398 400

406 398

406

R

373

381

393

397

401

408

WB

982

983

979

985

995

1005 1014

WB

974 WB 978 974

984 978

994 984

1008 994 1019 1008 1019

WB

974

978

984

994

1004 1019

159


REACTO LITE TRACK

SPEEDER LITE

FS

47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm

FS

47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm

FS

47cm 50cm 53cm 56cm 59cm

ST

470

500

520

540

560

590

ST

470

500

520

540

560

590

ST

470

500

530

560

590

TT

518

530

545

560

575

590

TT

525

530

540

550

565

580

TT

520

530

545

558

573

HT

95

105

120

135

150

165

HT

150

160

170

190

215

240

HT

100

111

131

150

171

HTA 71

72

73

73

73

73

HTA 71

72

72

72.5

73

73

HTA 70.5

71.5

72

72.5

72.5

STA 74

74

73.5

73

73

73

STA 74.5

74.5

74

73.5

73

73

STA 74

73.5

73.5

73.5

73.5

CS

411

(46/

15T)

416.5 (48/

15T)

CS

435

435

435

435

435

435

CS

423

423

423

423

423

BD

55

55

55

55

55

55

BD

65

65

65

65

65

65

BD

68

68

68

68

68

FO

369

369

369

369

369

369

FO

395

395

395

395

395

395

FO

398

398

395

395

395

SH

739

764

783

800

818

843

SH

745

771

787

806

826

854

SH

725

748

775

802

826

S

479

492

510

524

538

553

S

566

579

589

609

635

659

S

521

535

554

574

594

R

381

389

394

400

411

421

R

368

370

371

370

371

379

R

371

372

379

387

396

WB

966

970

971

982

997

1012

WB

1018

1009 1019

1018

1017

1032

WB

1002 998

1003 1012

1028

CYCLO CROSS LITE

SSWAY TFS

CYCLO CROSS DISC CF3

CROSSWAY SPEED / CROSSWAY BIG.TRAIL DT SPEED / DT

CROSSWAY CROSSWAY SPEEDSPEED / DT LADY / DT LADY

FS

47cm 50cm 52cm 54cm 56cm 59cm

FS

41cm 44cm 46cm FS 41cm 15" 48cm 44cm 17" 52cm 46cm 19" 55cm 48cm 21" 58cm 52cm 61cm 55cm 58cm 61cm

FS

42cm FS 42cm 46cm 46cm 50cm 50cm 54cm 54cm 57cm 57cm

ST

470

500

520

540

560

590

ST

410

440

460 ST

390 410 480

440 520

490 460 550

540 480 580

520 610

550

580

610

ST

390 ST

390 430

430 470

470 510

510 540

540

TT

510

525

540

555

570

590

TT

565

565

575 TT

594 565 585

616 565 595

639 575 605

662 585 620

595 635

605

620

635

TT

565 TT

565 575

575 585

585 600

600 615

615

HT

110

130

145

160

175

195

HT

125

125

125 HT

105 125 135

115 125 135

125 145

135 170

135 200

145

170

200

HT

135 HT

135 140

140 140

140 170

170 170

170

HTA 70

70.5

71

72

72

72

HTA 71

71

71.5 HTA 71 67.5 71.5

67.5 71 72

67.5 71.5 72

67.5 71.5 72

72 72.5

72

72

72.5

HTA 71 HTA 71 71

71 71

71 71.5

71.5 72

72

STA 75

75

74

74

73

73

STA 74

74

73.5 STA 74 73.5

73.5 74

73.5 73

73.5 73

73.5 72.5

73

73

72.5

STA 74 STA 74 73.5 73.5 73.5 73.5 73

73 73

73

CS

425

425

425

425

425

425

CS

450

450

450 CS

427.5 450 450 427.5 450 427.5 450 427.5 450

450

450

450

CS

450 CS

450 450

450 450

450 450

450 450

450

BD

65

65

65

65

65

65

BD

70

70

70 BD

60 70

60 70

60 70

60 70

70

70

70

70

BD

70 BD

70 70

70 70

70 70

70 70

70

FO

395

395

395

395

395

395

FO

450

450

450 FO

541 450

541 450

541 450

541 450

450

450

450

450

FO

450 FO

450 450

450 450

450 450

450 450

450

SH

740

764

781

804

817

847

SH

708

730

745 SH

662 708 762

699 730 793

732 745 817

763 762 845

793 875

817

845

875

SH

590 SH

590 589

589 590

590 588

588 600

600

S

524

545

561

579

593

612

S

597

597

599 S

637 597 609

647 597 611

656 599 620

665 609 644

611 675

620

644

675

S

607 S

607 612

612 612

612 642

642 644

644

R

370

379

379

389

389

403

R

377

377

383 R

405 377 390

425 377 397

445 383 403

465 390 413

397 423

403

413

423

R

391 R

391 394

394 404

404 404

404 418

418

WB

1005 1017

1018

1023 1028 1048

WB

1073 1073 1072 WB 1073 1123 1082 1073 1146 1087 1072 1170 1091

1107

1110

WB

1073 WB 1073 1078 1078 1088 1088 1092 1092 1101 1101

BIG.TRAIL CROSSWAY TFS

1194 1082 1107 1087 1110 1091

CROSSWAY CROSSWAY TFS LADY TFS LADY

41cm 44cm 46cm FS 48cm 15" 41cm 52cm 17" 44cm 55cm 19" 46cm 58cm 21" 48cm 61cm 52cm 55cm 58cm 61cm

CROSSWAY URBAN TFS

FS

42cm FS 42cm 46cm 46cm 50cm 50cm 54cm 54cm 57cm 57cm

FS

41cm 44cm 46cm 48cm 52cm 55cm 58cm 61cm

410

440

460 ST

480 390 410

520 440

550 490 460

580 540 480

610 520

550

580

610

ST

390 ST

390 430

430 470

470 510

510 540

540

ST

410

440

460

480

520

550

580

610

565

565

575 TT

585 594 565

595 616 565

605 639 575

620 662 585

635 595

605

620

635

TT

575 TT

575 575

575 585

585 600

600 615

615

TT

565

565

575

585

595

605

620

635

125

125

135 HT

135 105 125

135 115 125

145 125 135

170 135

200 135

145

170

200

HT

135 HT

135 140

140 140

140 170

170 170

170

HT

145

150

155

160

165

180

200

225

71

71

71.5 HTA 71.5 67.5 71

72 67.5 71

72 67.5 71.5

72 67.5 71.5

72.5 72

72

72

72.5

HTA 71 HTA 71 71

71 71

71 71.5

71.5 72

72

HTA 71

71

71.5

71.5

72

72

72

72.5

74

74

73.5 STA 73.5 74

73.5 74

73 73.5

73 73.5

72.5 73.5

73

73

72.5

STA 73.5 STA 73.5 73.5 73.5 73.5 73.5 73

73 73

73

STA 73

73

73.5

72.5

72.5

72

72

71.5

450

450

450 CS

450 427.5 450 427.5 450 427.5 450 427.5 450

450

450

450

CS

450 CS

450 450

450 450

450 450

450 450

450

CS

395

395

395

395

395

395

395

395

70

70

70 BD

70 60

70 60

70 60

70 60

70

70

70

70

BD

70 BD

70 70

70 70

70 70

70 70

70

BD

70

70

70

70

70

70

70

70

450

450

450 FO

450 541

450 541

450 541

450 541

450

450

450

450

FO

450 FO

450 450

450 450

450 450

450 450

450

FO

450

450

450

450

450

450

450

450

703

729

745 SH

762 662 703

792 699 729

816 732 745

844 763 762

870 792

816

844

870

SH

589 SH

589 589

589 590

590 588

588 590

590

SH

697

721

736

750

783

808

834

860

593

597

609 S

609 637 593

611 647 597

620 656 609

644 665 609

675 611

620

644

675

S

607 S

607 612

612 612

612 642

642 644

644

S

566

571

577

582

589

603

622

648

395

394

395 R

405 395

414 425 394

415 445 395

423 465 405

422 414

415

423

422

R

397 R

397 394

394 404

404 404

404 418

418

R

403

401

404

413

421

421

430

431

1107

1110

WB

1077 WB 1077 1078 1078 1088 1088 1092 1092 1102 1102

WB

1066 1066 1066 1080 1081

1073 1073 1072 WB

160

1082 1123 1073 1087 1146 1073 1091 1170 1072 1107 1194 1082 1110 1087 1091

1086 1101

1105


MERIDA BENELUX WEBSHOP

MERIDA WEBSHOP

WWW .MER I DAWE BSHO P.NL

Heb je jezelf georiënteerd op een nieuwe Merida fiets en de beslissing gemaakt om er een aan te schaffen? Op naar de Merida dealer in de buurt! Deze is echter niet altijd geopend, dat is lastig als je de fiets op dat moment wilt aanschaffen. Daarom is het nu ook mogelijk om je favoriete Merida heel eenvoudig online te bestellen!

Je kunt de fiets vervolgens in een aantal korte stappen eenvoudig bestellen. Natuurlijk wordt de fiets afgeleverd door een, door jou gekozen, specialist in de buurt. Zo ben je verzekerd van de goede service die bij een Merida fiets hoort. Die fiets wordt online al snel en veilig betaald via iDeal of Paypal.

Op de Merida Webshop (www.meridawebshop. nl) staan alle modellen overzichtelijk gepresenteerd en vind je alle informatie die bij de fiets hoort. Met de “bikefinder” heb je in een paar stappen jouw droomfiets gevonden.

Naast fietsen is de Merida Webshop hét adres voor de accessoires om je fiets te completeren. En natuurlijk kan de fietskleding niet ontbreken. Vergeet ook de Sale-hoek niet te bekijken om zo een mooie aanbieding mee te pakken.

Na aankoop is de Merida Webshop adres om je fiets te registreren. Met account registreer je jouw fiets om de te activeren. Als dank ontvang je van een klein presentje. Mooi toch?

ook het je eigen garantie ons nog

161


MERIDA.nl MERIDAWEBSHOP.nl

UW MERIDA DEALER

PRIJS-, AFMONTAGEWIJZIGINGEN EN DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. SPECIFICATIES KUNNEN AAN VERANDERING ONDERHEVIG ZIJN ZONDER AANKONDIGING VOORAF

MERIDA BENELUX B.V. POSTBUS 799, 7301 BA APELDOORN TEL +31-55 506 2200 FAX +31-55 506 1600 INFO@MERIDA.NL

VOLG ONS: TWITTER.COM/MERIDABENELUX WORD EEN FAN: FACEBOOK.COM/MERIDABENELUX VOLG ONS: INSTAGRAM.COM/MERIDA_BENELUX

Merida Bikes catalogus 2017  

Hier vind je jouw nieuwe sportieve fiets. Of je nou zoekt naar een mountainbike, racefiets, cyclocross of andere sportieve fiets. Wij hebben...

Merida Bikes catalogus 2017  

Hier vind je jouw nieuwe sportieve fiets. Of je nou zoekt naar een mountainbike, racefiets, cyclocross of andere sportieve fiets. Wij hebben...

Advertisement