Journal 100% ment

Page 1

Made in Norway Ment for å vare / 100% ment / Inspirert av naturen / Håndverk / Costumize / Sammen skaper vi framtid / Produksjon / Født på Fåberg / 100% ment Ment_Journal__No. 4 JOURNAL 100% MENT JOURNAL JOURNAL 100% MENT JOURNAL 100% MENT ment for å vare
ment for å vare 2 Ment_Journal__No. 4 100% ment

MENT FOR Å VARE 100 %_MENT

Vi skal alltid leve 100 prosent etter forretningsfilosofien som inspirerte oss til å etablere ment :

Å være en motkraft til bruk-og kast-mentaliteten. Hensynet til miljø, folk og samfunn er viktigst for oss. Derfor spiller ment alltid på lag med naturen, den inspirerer vårt design – og den er en rettesnor for hvordan vi driver vår forretning. Naturen er rett og slett vår viktigste mentor. Verden er allerede full av ting som dekker de samme funksjonelle behovene som våre produkter, likevel mener vi at ment er et viktig alternativ. Vårt mål er å skape gleder som er ment å være til nytelse og nytte i generasjoner. Derfor streber vi alltid etter å utvikle produkter som oppfyller kravene og mulighetene som ligger i nytte og nytelse, inspirert av natur. Et unikt design, høy funksjonalitet og mest mulig bærekraftig produksjon gjør oss til et 100 prosent spennende alternativ.

100% ment 3
100% ment Ment_Journal__No. 4

SAMMEN SKAPER VI FRAMTID

ment kjernevirksomhet er å designe, utvikle og produsere porselen og keramiske produkter. Vårt viktigste mål er å gjøre vår bransje og vårt marked mer bærekraftig.

Vi har høye ambisjoner om å bli 100% bærekraftig –selv om det kanskje kan virke uoppnåelig. Uansett skal vi alltid gjøre alt vi kan for å utvikle bærekraftig forretning – i et fellesskap hvor folk, produkter og ambisjoner får rom til å skape framtid.

4 ment for å vare
Ment_Journal__No. 4 100% ment
100% ment 5 100% ment Ment_Journal__No. 4 JOURNAL
100 %_MENT
6 ment for å vare Ment_Journal__No. 4 100% ment

BÆREKRAFT ER 100% INTEGRERT I VÅR BUSINESS

ment har i flere år integrert bærekraft som en drivkraft i vår forretningsog utviklingsstrategi. Vår bærekraftinnsats utøves i to perspektiver: Det som er helt selvfølgelig å gjøre – og det som utvikler og fornyer vår virksomhet til beste for samfunnet og oss selv. Vi er tøffe i vår prioritering av bærekraftmålene. ment virksomhet påvirker miljøet, men vårt løfte er at vi alltid skal strekke oss lengst mulig for å redusere de negative konsekvensene av vår virksomhet.

DETTE ER NOEN AV TILTAKENE VI PRIORITERER:

• Bærekraft skal være integrert i vår verdikjede.

• Prioritere arbeidet med kartlegging, miljøvurderinger og sertifiseringer.

• Vårt produksjonsanlegg på Fåberg blir med jevne mellomrom gjennomgått og analysert for å avdekke gevinster gjennom redusert energibruk, blant annet med smartere utnyttelse av overskuddsvarmen fra våre keramikkovner.

• Vi gjenbruker pappavfall til emballasje av våre produkter.

• Vi skal jobbe kontinuerlig med forbedringer for å nå målene vi har satt oss.

PRIORITERT BÆREKRAFTINNSATS

ment har signert på de 10 prinsippene i UN Global Compact, næringslivets støtteinitiativ til FNs bærekraftarbeid. Dette er en rettesnor for vår bærekraftige business.

Les mer på ment.no/baerekraftig-produksjon/

__PRIORITERT BÆREKRAFTINNSATS

ment har signert på de 10 prinsippene i UN Global Compact, næringslivets støtteinitiativ til FNs bærekraftarbeid. Dette er en rettesnor for vår bærekraftige business.

100% ment 7
JOURNAL 100 %_MENT 100% ment Ment_Journal__No. 4

Dette er våre prioriterte bærekraftmål som påvirker vår forretningsstrategi.

Nr. 8:

ANSTENDIG ARBEID OG ØKONOMISK VEKST

MENTS LØFTE:

Helt siden etableringen har Ment bidratt til å gi folk en sjanse i arbeidslivet. Særlig gjelder dette de med innvandrerbakgrunn.

Vi vil utvikle skjulte talenter og gi de en mulighet til å få en verdig plass i samfunnet.

Vi stiller strenge krav til dokumentasjon fra våre leverandører og samarbeidspartnere når det gjelder arbeidstakerrettigheter og arbeidsforhold.

8 ment for å vare
BÆREKRAFTMÅL
Ment_Journal__No. 4 100% ment

__ment ønsker å gi folk en verdig mulighet til å bli inkludert i arbeidslivet. Slik utvikler vi også de skjulte talentene.

__Vi setter mål for hvordan og hvor mye vi kan redusere vår negative miljøpåvirkning. Vi investerer i tiltak som minsker avfallsmengden.

9 100% ment
100% ment Ment_Journal__No. 4

__HØY TEMPERATUR GIR LANG LEVETID. ment skal produsere produkter med best mulig kvalitet. Derfor har vi valgt porselensmateriale som tåler høy temperatur. Dette er den viktigste faktoren for kvaliteten og levetiden på produktene.

_ment skal alltid investere ekstra i bærekraftige ambisjoner – i et fellesskap hvor folk, produkter og resultater får rom til å skape framtid.

ment for å vare 10
__Vi investerer i tiltak som reduserer innkjøp av emballasje og avfallsmengde.
Ment_Journal__No. 4 100% ment

NR. 11:

BÆREKRAFTIGE BYER OG LOKALSAMFUNN

MENTS LØFTE:

Vi setter mål for hvordan og hvor mye vi kan redusere vår negative miljøpåvirkning. Vi investerer i tiltak som reduserer avfallsmengde og luftforurensing i vår virksomhet.

Ment på Fåberg er et besøksmål i Gudbrandsdalen. Vi skal bidra til en bærekraftig turistnæring gjennom å utvikle bærekraftige løsninger for alle opplevelsene vi tilbyr våre gjester.

NR. 12:

ANSVARLIG FORBRUK OG PRODUKSJON

MENTS LØFTE:

Våre produkter skal alltid være holdbare motsvar og alternativer til bruk og kastprodukter. Vi designer og produserer ting som også skal ha verdi for kommende generasjoner.

Vi har i samarbeid med eksterne forskningsressurser, blant andre SINTEF og det portugisiske porselensinstituttet, etablert en prosess hvor vi går inn i hele vår verdikjede for å utvikle bærekraftige løsninger.

11 100% ment
100% ment Ment_Journal__No. 4
12 ment for å vare Ment_Journal__No. 4 100% ment

100% MENT BY HAND

Et ment -produkt starter alltid på tegnebordet. Alt vi lager er født på Fåberg. Hele prosessen, fra ide til design, utvikling av modeller og støpeformer, valg av farge og uttallige produkttester før produktet settes i produksjon, skjer i den gamle skifabrikken på Fåberg.

Produksjonsprosessen, fra støping til ferdig produkt, tar sju dager. Gjennom mange års erfaring har vi utviklet den optimale kombinasjonen av materialer og produksjonsmetode for hvert enkelt produkt.

Vi er stolte av å ha en håndverksproduksjon der hender er vårt viktigste verktøy. Hvert enkelt produkt brennes to ganger på høy temperatur, det er viktig for at produktene skal bli sterke og tåle oppvaskmaskin.

13 100% ment
100% ment Ment_Journal__No. 4

__KVALITET TAR TID

Vår håndverksproduksjon består av mange ulike manuelle prosesser. Produksjonsprosessen tar sju dager fra vi blander fargene inn i porselensmaterialet til produktet er ferdig.

__Som håndverkere legger vi stor vekt på kvaliteten i hvert enkelt produkt, som håndteres manuelt gjennom hele produksjonsprosessen.

__Vi produserer gjennomfarget porselen, der fargepigmentene blandes i porselensmassen og glasuren er transparent. Dette gir en unik kvalitet med små nyanser og marmoreringer i fargene.

14 ment for å vare
__Håndlag og nøyaktighet er viktig i vår produksjon.
Ment_Journal__No. 4 100% ment

__ØNSKER DU OMVISNING I VÅR PRODUKSJON KAN DETTE AVTALES VED Å KONTAKTE OSS PÅ EPOST TIL booking@ment.no

__Håndlagde produkter vil alltid ha små variasjoner og vi anser dette som en del av skjønnheten i hvert produkt, slik naturen også gjør det.

15 100% ment
100% MENT BY HAND 100% ment Ment_Journal__No. 4
16 ment for å vare 100% MENT BY HAND Ment_Journal__No. 4 100% ment

100% MENT BY HAND

100% ment 17
100% ment Ment_Journal__No. 4
18 ment for å vare Ment_Journal__No. 4 100% ment

MENT + DITT VAREMERKE COSTUMIZE

Å spille på lag gir gode synergier og økt verdi. Vi leverer unike konsepter til virksomheter som inspirerer og utfordrer oss.

Gjennom å kjøpe våre produkter, som er en motkraft til bruk-og-kast-trender, bidrar våre kunder til at vi kan utvikle norsk produksjon, designhåndverk og lokale arbeidsplasser. Ta kontakt og hør hva vi kan skape sammen for morgendagen.

19 100% ment 100% ment Ment_Journal__No. 4

Ingen restaurant er så nær naturen som undervannsrestauranten Under på Lindesnes. Dette var den viktigste inspirasjonen for ment da Under skulle utvikle restaurantens servise. Da Under engasjerte ment til å designe serviset til sin 18-retters meny, i tett samarbeid med sjefskokk Nicolai Ellitsgaard, bestemte ment seg for å undersøke flere materialer og løsninger.

I et forskningssamarbeid med SINTEF utviklet ment et helt nytt materiale – magnetittporselen. Magnetitt er et “norsk” mineral som ble dannet for en milliard år siden på havets bunn. Jernmalmen og mineralene skaper blant annet et mangfold av fargenyanser i kombinasjoner som ikke kan forhåndsdefineres. Magnetitt gir fantastiske naturlige fargeblandinger og resulterer i unike produkter. – Vi sier at ment skaper, men naturen bestemmer, sier Sidsel Forr Hemma.

Objektene understreker både Unders unike restaurantkonsept og Snøhetta innovative arkitektur. ment startet designprosjektet i juni 2018, og det har vært en krevende og inspirerende prosess.

20 ment for å vare
UNDER
MENT +
ment + Under _SANDBOLLE ment + Under _SERVERINGSBRETT ment + Under _PIGGBOLLE
Ment_Journal__No. 4 100% ment
__Se hele kolleksjonen her

__For å understreke nærheten til Lindesnes og for å skape et særegent preg på noen av produktene, ble sand fra stranden utenfor restauranten brukt for å få utseendet til det røffe kystområdet. Delene består ikke bare av magnetittporselen, men gjenstandene kombinerer flere materialer, inkludert tre, steingods og leire.

21 100% ment
100% ment Ment_Journal__No. 4
MENT + UNDER

MENT + BRIMI EVENTYR

22 ment for å vare
Ment_Journal__No. 4 100% ment

BRIMI EVENTYR

Brimi Eventyr lanserer nå et nytt og spennende konsept der de tilbyr firmaturer tett på naturen, med unike matopplevelser og ekte bålstemning. Nøkkelordet er bærekraft, og sammen har vi utviklet produktene som erstatter engangsservise med kvalitetsprodukter inspirert av naturen i Gudbrandsdalen.

Vi liker å jobbe med spesialdesign da det byr på spennende samarbeid, og i dette prosjektet har vi jobbet med fantastisk flinke folk, med de samme verdier som oss. Produktene er inspirert av den lokale naturen, og spesielt form og tekstur fra kjuke som vokser på Fjellbjørka.

__” Vi har samla det beste bygda har å by på; stolte mattradisjonar, storslått og vakker natur og levande kultur. Alt handsydd saman til ei minnerik og eventyrleg oppleving. Vi er stolte av det vi har å syne fram! “

– Brimi Eventyr

23 100% ment MENT +
100% ment Ment_Journal__No. 4
ment + Brimi Eventyr __BÅLKOPP

Kolleksjonen består av: ETAFJØL / KAKUFAT / TALIK / ASJÆTT / SMÅKÅSKÅL / BÅLKOPP / NÆVERKRULL

24 ment for å vare
Ment_Journal__No. 4 100% ment
ment + Brimi Eventyr __ETAFJØL ment + Brimi Eventyr __KAKUFAT

MENT + BRIMI EVENTYR

25 100% ment 100% ment Ment_Journal__No. 4
__Se hele kolleksjonen her
ment + Brimi Eventyr __SMÅKÅSKÅL
__TALIK
ment + Brimi Eventyr

Moelven leverer klimasmarte produkter. Bærekraftig foredling av naturens ressurser, og ambisjoner om å sprenge små og store grenser er drivkrefter. Dette ønsker Moelven også å speile i gaver som skal gjøre stas på medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. Derfor har vi inngått et tett samarbeid for å designe en produktserie. Målet er funksjonelle og tidløse produkter, som understreker Moelvens produktfilosofi.

__ET HELT NATURLIG SAMARBEID

Porselen og tre står på mange måter i hver sin materielle ytterkant, men fellesnevneren er å foredle naturlige råvarer til verdiskapende glede og nytte. Produktkonseptet heter «Muligheter vokser på trær», og hele naturens verdikjede er inspirator.

__Både Moelven og ment har en ambisjon om å utfordre små og store grenser – derfor er vi helt på linje når det gjelder hva som kreves for å utvikle en unik produktserie for Moelven. Sammen bruker vi mulighetene!

26 ment for å vare
MENT + MOELVEN_ Ment_Journal__No. 4 100% ment
27 100% ment MENT + MOELVEN_ 100% ment Ment_Journal__No. 4
28 ment for å vare Ment_Journal__No. 4 100% ment

Å GI EN GAVE ER Å DELE EN GLEDE

Å spille på lag gir gode synergier og økt verdi. Porselen er et perfekt materiale for gaver som skal vare. Det første porselenet stammer fra år 900 og var ikke slik vi kjenner det i dag. Først under Ming-dynastiet (1368–1644) ble det mulig å framstille hvitt porselen. Da porselenet kom til Europa ble det raskt likestilt med gull og sølv.

Å gi en gave er å dele en glede. – Det er tanken som teller, sier vi gjerne når vi overrekker en gave. Vi i ment ønsker at det skal være noe mer. Våre produkter er selvfølgelig både til glede og nytte – men de skal også bidra med noe ekstra: de er ment for å vare i generasjoner. Når du overrekker en gave knytter og forsterker du samtidig et bånd. En oppmerksomhet til venner, kunder og medarbeidere er en bekreftelse på respekt og anerkjennelse. Ett ment -produkt kan bygges på med flere, som igjen gir deg uendelige muligheter til å glede og forsterke viktige relasjoner

– som varer.

29 100% ment
100% ment Ment_Journal__No. 4
30 ment for å vare NATUR
GAVER MED VARIG VERDI Ment_Journal__No. 4 100% ment
NYTTE NYTELSE
100% ment 31 NATUR NYTTE NYTELSE GAVER MED VARIG VERDI 100% ment Ment_Journal__No. 4

GAVER MED VARIG VERDI

32 ment for å vare
Ment_Journal__No. 4 100% ment

MED VARIG VERDI

TENK LANGSIKTIG – GI GAVEPAKKER

Vi har fokus på varig design og ikke kortvarige trender. Derfor utvikler vi produkter og farger som er fint å kombinere til ulike anledninger. Med våre gavepakkeløsninger kan bedriften spare både tid og miljø ved å kjøpe gaver som hører sammen, og som komplementeres over tid.

__STOLT Kanne med hank

__RAUS Boks

__SMÅKÅSKÅL og ASJÆTT

33 100% ment
GAVER
100% ment Ment_Journal__No. 4

GAVER MED VARIG VERDI

Porselen er et perfekt materiale for gaver som skal vare. Det første porselenet stammer fra år 900 og var ikke slik vi kjenner det i dag. Først under Ming-dynastiet (1368–1644) ble det mulig å framstille hvitt porselen. Da porselenet kom til Europa ble det raskt likestilt med gull og sølv.

Vi lager alle produkter for hånd og materialet holder seg fint og tåler godt bruk over tid. Vi ønsker å skape vakre, funksjonelle produkter med unike former, noe som gjør at en gave fra ment er populært både å gi og få.

34 ment for å vare
__FLERÅRSPROGRAM / SAMLE VI SETTER GJERNE SAMMEN DINE UNIKE GAVEPAKKER, SLIK AT DU KAN GI EN GAVE SOM GIR GLEDE I LANG TID. __KRUM Tekanne __KRUM Kaffekopp __ment + Under Serveringsbrett
Ment_Journal__No. 4 100% ment

Å GI EN GAVE

35 100% ment
100% ment Ment_Journal__No. 4
__KRUM Tallerken __KRUM Asjætt __KRUM Kaffekopp
36 ment for å vare Ment_Journal__No. 4 100% ment
37 100% ment BESØK OSS VISIT MENT 100% ment Ment_Journal__No. 4

LEGG TUREN

TIL FÅBERG

Velkommen til vår fabrikkbutikk og håndverksproduksjon kun to timer fra Oslo og 10 minutter fra Lillehammer!

I den gamle skifabrikken på Fåberg kan du oppleve norsk design og håndlagede porselensprodukter – som er omfavnet av interiørinteresserte både her hjemme og internasjonalt. Her kan du handle i fabrikkbutikken, følge produksjonen, bli inspirert i det nydelige galleriet, nyte den fantastiske hagen – eller bare sitte ned og ta inn synet av den grønne Gudbrandsdalslågen – som har inspirert til de unike Ment-fargene.

I ferier utvider vi våre åpningstider og annonserer event og arrangementer via sosiale medier. Det er hyggelig hvis du vil følge oss på Facebook og Instagram. Besøk er også mulig utenom åpningstid via booking på ment.no.

38 ment for å vare
__ Velkommen til Ment
Ment_Journal__No. 4 100% ment
39 100% ment 100% ment Ment_Journal__No. 4

TA KONTAKT SÅ KAN VI SAMMEN LAGE ET BÆREKRAFTIG GAVEPROGRAM FOR DIN VIRKSOMHET.

FOR NYTTE OG NYTELSE, INSPIRERT AV NATUREN

ment Journal No.4 / 100% ment/ Digital Magasin launched on ment.no via Issue.com / Photos by ment, Ragnar Hartvig, Bård Gundersen, Anne Skartveit, Inger Marie Grini / Content_Ment and We Oslo / Design_We Oslo / Print_NilzOtto / Paper_Munken Pure Rought / Copywrite 2023 ment©

ment for å vare
Ment_Journal__No. 4 100% ment JOURNAL 100% MENT ment for å vare
JOURNAL 100% MENT
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.