VT wonen - In de hemel van Rotterdam

Page 1

Tafel eigen ontwerp van Wouter, gemaakt door Karst Hoogenboom van BuitenWesten. De schragen eronder zijn van Hay. Rond de eettafel staan stoelen die deels familiestukken zijn en deels van marktplaats.nl komen, de twee die met tegelmotief zijn beplakt werden ontworpen door Buro M2R voor een tentoonstelling waaraan Hanneke meewerkte, de hang-tipi is van Cacoon. De lamp boven de eettafel is zelfgemaakt met lampen van Ikea en House Doctor. Het dienblad komt van Ikea, de vaas van bloemist Bloomz. In de zithoek vintage fauteuils van marktplaats.nl, opnieuw bekleed door The Great Apple. Het kunstwerk New York komt uit de serie StoryWood van StoryTiles. Vloerkleed werd gekocht bij Eijerkamp, het kinderbureau met stoeltje is van Sissy-Boy.

BINNENKIJKEN

In de hemel van Rotterdam Hanneke en Wouter wonen in een riante loft met sensationeel panorama op de havens, de Euromast en de vier bruggen van Rotterdam. Alleen dat uitzicht al maakte hun tv overbodig. FOTOGRAFIE PETER KOOIJMAN | TEKST CHRIS MUYRES

148

vtwonen 132018

vtwonen 132018

149BINNENKIJKEN

WOONIDEE De bewoners maakten de lamp boven de eettafel met een liaan, gekocht bij de bloemist. Drie lampen werden eraan gehangen door de draad eenvoudig een paar keer om de liaan te winden.

1

2

3

1 De drie bewoners blootsvoets op hun vloer met vloerverwarming én vloerverkoeling: ‘Zo heerlijk, het kan in de zomer vijf tot tien graden schelen, zonder dat je de nadelen van airco hebt.’ 2 Foto schip van onbekende fotograaf via beeldbank Nationaal Archief: ‘We wilden foto’s van Rotterdam in huis. Bij het Nationaal Archief kun je voor een klein bedrag elke foto digitaal opvragen en dan zelf laten afdrukken.’ De vakkenkast is zelfgemaakt, de klok erop is een familiestuk. 3 Foto zeeman via beeldbank Nationaal Archief (fotograaf onbekend), skyline Rotterdam door City Shapes, bureau van Sissy-Boy, bureaustoel van Hay, staande lamp van It’s about Romi (via Eijerkamp), vloerkleed van rozenkelim.nl, betonnen hanglampje van Rescued. Het oude kastje komt uit de familie.

152

vtwonen 132018

Kunstwerk door Toyin Loye (Galerie Chiefs & Spirits in Den Haag), zwarte Tripp Trapp-stoel van Stokke (Limited Edition Aniversary Collection), verrekijker van Bresser. Hanglampen van Ikea en House Doctor. De gietvloer is van DRT via Eijerkamp. ‘Met de gietvloer zijn we ongelooflijk gelukkig. Dankzij het advies van de zeer ervaren verkoper kozen we taupe. De man had gelijk dat we anders elk stofje hadden zien liggen door het strijklicht van de grote ramen tot aan de vloer. Deze kleur is ook heerlijk rustig.’

vtwonen 132018

153


‘De betonnen muren hebben we deels onafgewerkt gelaten, zoals we ook de ventilatiebuizen tegen het plafond niet hebben weggewerkt. We houden van dat rauwe, gecombineerd met het warme van hout.’ De kastenwanden, gemaakt door Karst Hoogenboom van BuitenWesten, zijn ook vanuit de achterliggende slaapkamer toegankelijk. Hoekbank van Eijerkamp, zigzag-plaid Loods 5, blauwe plaid gemaakt door de moeder van Hanneke, langwerpig kussen van Volt Studio, vierkante kussens zelfgemaakt met stoffen van Liberty London, prent boven bank door Adrian Tomine voor The New Yorker, koperen booglamp van Zuiver, betonnen tafeltje met houten poot door Renate Vos, vloerkleed van Eijerkamp, kaartenrek van Hema, plafondlampje van Loods 5. Het tafeltje van fietswielen en de vakkenkast zijn zelfgemaakt.

BINNENKIJKEN

‘ A ls de lampen in de slaapkamer aan zijn, geeft dat het effect van een vuurtoren’ 154

vtwonen 132018

vtwonen 132018

155


BINNENKIJKEN ‘We hebben weinig bergruimte, dus de wielrenfiets (van Canyon) van Wouter mag in de slaapkamer staan. In huis aan de muur hangen vonden we net wat té hipster.’ Het bed is zelfgemaakt van hout dat overbleef bij de bouw van de slaapkamer. Foto APM Terminal Tweede Maasvlakte door een kraanmonteur (naam niet bekend). De wasmanden komen van V&D, beddengoed van Hema, de ventilator is van Qazqa.

1

2

3

1 Commode en ledikantje van Stokke, kruk van Hema, betonnen hanglampje van Rescued. De kast met Spaans tegelmotief is ontworpen door Buro M2R voor een tentoonstelling waar Hanneke aan meewerkte. De lage boekenkast is zelfgemaakt. 2 De nieuwbouwtoren is een toevoeging aan de oude Schiecentrale, in het complex zitten zowel woningen als creatieve bedrijven. 3 De kapstok naast de voordeur is een eigen idee en functioneert ook als gordijn, de lage boekenkast en het schoenenrek zijn eveneens zelfgemaakt. Vloerkleed via rozenkelim.nl, betonnen hanglampje van Rescued, houten elandkop via westwing.nl.

156

vtwonen 132018

vtwonen 132018

157