Page 1

PANAYOTIS. DANMARKS BRUDEKJOLEMAGASIN 2013.

45 ÅR MED BRUDEKJOLER 1968-2013

ÅRETS BUTIK.

BRUDEKJOLER 2013.

Behind the camera: Lisa Lents i Hollywood

9 789771 901228

romantiske drømme

KR. 89,-

ISBN 9771901228

PARIS . BARCELONA LOS ANGELES . LONDON


2 VELKOMMEN

KÆRE LÆSER. Du sidder nu med den nyeste udgave af vores magasin – et magasin, vi er rigtig stolte af. Vi har besøgt de førende brudekjole-metropoler i verden og fundet frem til de brudekjoler, som vi samlet set godt tør kalde Danmarks flotteste udvalg af eksklusive brudekjoler. 2012 var på mange måder et spændende og banebrydende år for Panayotis. Kåringen til Årets Butik 2012 i slutningen blev en afslutning vi næppe havde turdet drømme om. En stor tak til alle jer, der stemte på os og tusind tak for de mange flotte roser og kommentarer - det varmede virkeligt meget. Vi er kendte for vores gode service og den atmosfære, der er i vores butik. Derfor er det ikke uden grund, at vi kalder os for Danmarks mest populære butik med brudekjoler. På nuværende tidspunkt har vi næsten 13.000 likes på Facebook – et tal, der vokser hver dag. Du kan være helt sikker på, at vi alle vil gøre vores bedste, så det bliver en god oplevelse at købe din brudekjole hos Panayotis. Vi følger dig i hele processen fra start til slut, og så vidt det er muligt, sørger vi for, at din personlige drømmetyder er med dig under hele forløbet. Af samme årsag har vi altid åbent på telefonen 75 82 90 91 hver lørdag indtil kl. 15 – just in case ;-)

Dæmningen 10 7100 Vejle tlf.: 7582 9091 www.panayotis.dk mail@panayotis.dk Ansvarlig udgiver. Michael Panayotis Design & produktion. Mediegruppen as Foto. Donnie Madden Cymbeline San Patrick S.L. Anne Styrbech Enzoani Ronald Joyce Mori Lee AOP Thomas Fryd Michael Svenningsen Thomas Bjerregaard Benny F. Nielsen Michael Steemann Andreas Sahl Helle S. Andersen Benny F. Nielsen Skribent. Michael Panayotis

Vi ønsker dig mange gode oplevelser med magasinet og forberedelserne til din store dag, og vi glæder os til at hjælpe dig hele vejen indtil det magiske øjeblik, hvor kirkedøren går op, og du træder op ad kirkegulvet. Vi ønsker dig et fantastisk bryllupsår!

Michael Panayotis michael@panayotis.dk

En stor tak til smukke Lisa Lents for at tage imod udfordringen og lave dette års forsidebillede mere end 5.000 km. fra Danmark. Vi er meget taknemmelige for det flotte resultat.

Makeup og hår: Simon Rihana Foto: Donnie Madden Redigering: Andreas Birch Eriksen Layout: Jacob Pedersen Model: Lisa Lents Brudekjole: Pomona, kr. 12.950,Slør: Chantal, kr. 2.475,Lokation: Los Angeles, Californien

74

PANAYOTIS

MAGASIN

2013

Der tages forbehold for trykfejl og prisstigninger. Dette magasin er udgivet af. Panayotis ApS, Dæmningen 10, 7100 Vejle, www.panayotis.dk CVR 32677746 Enhver anvendelse, distribution, kopiering af hele eller dele af magasinet er forbudt uden skriftlig godkendelse. © 2013 Panayotis ISSN:1991-2284


3

06. 12. 16. 30. 32. 36. 40. 58. 74. 80.

CATWALK.

ÅRETS BUTIK 2012.

ROMANTISKE DRØMME.

16.

ÅRETS BRUD 2012.

FRANSKE DRØMME. 32.

45 ÅR MED BRUDEKJOLER.

GLAMOURØSE DRØMME.

KLASSISKE DRØMME. 40.

LISA LENTS.

SPECIAL WEDDING.

58.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


generated at BeQRious.com


6 CATWALK

PARIS. FRANSKE BLONDER.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013

Gazania: Kr. 12.950,-

Guirlande: Kr. 13.500,-

Gala: Kr. 14.000,-

Galile: Kr. 13.000,-

Galante: Kr. 13.300,-

Blonder har altid vĂŚret sidestillet med romantik. Gennem de senere ĂĽr har blonder vundet mere og mere indpas i brudekjole moden, og med Kate Middletons smukke blonde brudekjole er det et af de absolut hotteste trends i 2013: Blonder, blonder, blonder!


7

LONDON.

LANGE ÆRMER. Kate Middletons smukke brudekjole har naturligvis også sat sit præg på brudekjole moden. Kig godt efter blonde ærmer i 3/4 eller fuld længde!

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


8 CATWALK

MANUEL MOTA.

1966 - 2013. Brudekjole branchen mistede i begyndelsen af 2013 en af de aller største. Manuel Mota, kreativ direktør og chefdesigner i modehuset Pronovias blev kun 46 år. Manuel Mota har i årevis leveret enestående kollektioner til vores branche, og vil blive stærkt savnet. Både for sit uimodståelige talent og behagelige personlighed.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


9

BARCELONA. FLORLETTE MATERIALER OG LÆKRE DETALJER I RYGGEN.

Kjole: Marian kr. 12.600,-

Flere og flere brudekjole designere har fået øjnene op for brudens ryg, og har lagt store kræfter i at designe smukke og iøjnefaldende broderier, blonder og detaljer i ryggen, kombineret med florlette materialer der smyger sig til kroppen og elegant bevæger sig i vinden.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


10 CATWALK

LOS ANGELES.

HOLLYWOOD GLAMOUR. Fra USA og det solbeskinnede Los Angeles kommer Hollywood Glamouren: Ekstravagante broderier, store slæb og Hollywood stjerne støv!

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


Brug Ønskelisten fra Inspiration ®

og undgå dobbeltgaver

Med Ønskelisten® i Inspiration gør I det nemt for jeres gæster at give præcis, hvad I ønsker jer. Ønskelisten

®

bliver opdateret hver gang en gæst køber en gave i en af vores butikker eller på webshoppen, så I undgår dobbelt-

Lad jer inspirere i butikken og lån en håndscanner, så behøver I blot pege på det, I ønsker jer. I kan også oprette Ønskelisten ® på www.inspiration.dk.

Få 6% i Bonus Når I har oprettet Ønskelisten® og brylluppet er vel overstået, får I 6% i bonus af det beløb, jeres gæster har købt for på Ønskelisten®

November 2010. Med forbehold for ændringer, trykfejl og billedfejl.

gængere på gavebordet.

Lad jer inspirere i butikken og opret Ønskelisten®

www.InspIratIon.dk


På billedet: Louise, Else, Michael, Henriette og Camilla . Foto: Michael Svenningsen

12

PANAYOTIS

ÅRETS BUTIK

ÅRETS BUTIK 2012.

MAGASIN

2013


13

Drømmetyder Louise . Foto: Michael Svenningsen

“Efter blot et par minutter vidste Louise lige præcis hvad det var hun skulle gå efter, og den første kjole hun fandt til mig var den jeg tog med mig hjem.” UGENS BUTIK UDLØSTE JUBEL Fredag d. 2. november blev Panayotis kåret til Ugens Butik, og kom dermed med i kapløbet om at blive Årets Butik 2012. Det skabte jubel i butikken, og den lækre chokoladekurv fra A Xoco blev stolt vist frem hele weekenden.

DEN 30. NOVEMBER 2012 BLEV VI KÅRET TIL ÅRETS BUTIK. ”Fantastisk – intet mindre! Vi er alle super stolte og glade for sådan et dejligt skulderklap. Vi har været meget spændte hele dagen, og da nisseorkestret så kom ind ad døren, var der jubel i butikken! Det er jo ikke hver dag, at man får sådan en pris, så vi er bare super glade og taknemmelige for alle dem, der har stemt!” I år gik prisen ikke til butikken med de fleste stemmer, men til den butik, der havde de bedste anbefalinger fra butikkens kunder. Derfor er vi endnu mere stolte af titlen i år for det handler ikke kun om hvor mange kunder, men om de mest tilfredse kunder. Når vi læser begrundelserne fra vores kunder bliver vi meget rørte – det er nogle meget varme og personlige hilsner vi har fået fortæller pigerne fra Panayotis.

Drømmetyder Camilla . Foto: Michael Svenningsen

Foto: Thomas Bjerregaard

“Jeg har købt min brudekjole hos jer – fik verdens bedste betjening af Camilla. Hun hjalp mig med at finde den vildeste kjole.”

Det er en stor cadeau til vores butik, og ikke mindst til mine dygtige piger, som arbejder stenhårdt for at give vores kunder den bedste service – hver eneste dag! De fortjener helt sikkert det skulderklap, og vi glæder os til præmien fra Nordea på kr. 5.000, som skal gå til et personalearrangement i 2013.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


ÅRETS BUTIK

Henriette fra Panayotis Skrædderiet . Foto: Michael Svenningsen

“Dagen efter var jeg forbi sammen med min veninde der også skulle prøve hos jer og hun fik en lige så fantastisk betjening af jeres skrædder. I fortjener helt klart titlen som årets butik.”

DET SIGER KUNDERNE. ”Da jeg skulle købe min brudekjole, fik jeg hvad jeg vil betegne som den aller bedste service, man kunne ønske sig. Else H var SÅ god til at finde de rigtige kjoler til mig. Jeg fandt DRØMMEKJOLEN, og pga. deres fødselsdagsfest, fik man ved køb af brudekjole en festkjole med i købet. Denne festkjole ville jeg utrolig gerne have på til et bryllup i familien som skulle holde dagen efter. Kjolen skulle dog lægges op, og Else var så sød at sørge for at det kunne lade sig gøre. Jeg ankom til en meget travl butik lørdag morgen på vej til brylluppet, med det samme Else så mig blev jeg vist ud i baglokalet, hvor en anden pige hjalp mig i kjolen, og jeg blev sendt forrest op i køen til betaling, da vi havde lidt travlt. Derefter blev jeg hjulpet ud i bilen, da der var slæb på kjolen – bedre service skal man vidst lede længe efter!” Udtalt af Anette, Ejer - syd for Skanderborg

”Fantastisk service. Personlig og professionelle ekspedienter med fingerspids fornemmelse for mine ønsker og stil. Efter blot et par minutter vidste Louise lige præcis hvad det var hun skulle gå efter, og den første kjole hun fandt til mig var den jeg tog med mig hjem.” Skrevet af Dorthe, Odense

”Jeg har købt min brudekjole hos jer – fik verdens bedste betjening af Camilla. Hun hjalp mig med at finde den vildeste kjole. Jeg er så glad og glæder mig til den skal bruges i august. Dagen efter var jeg forbi sammen med min veninde der også skulle prøve hos jer og hun fik en lige så fantastisk betjening af jeres skrædder. I fortjener helt klart titlen som årets butik.” Skrevet af Nina, Herning

PANAYOTIS

MAGASIN

2013

Filialdirektør Lars Dalby fra Nordea i Vejle og Citychef Michael Pedersen overrækker prisen for Årets Butik . Foto: Michael Svenningsen

14


Drømmetyder Else . Foto: Michael Svenningsen

15

“Da jeg skulle købe min brudekjole, fik jeg hvad jeg vil betegne som den aller bedste service, man kunne ønske sig. Else H var SÅ god til at finde de rigtige kjoler til mig.”

STOLTE PANAYOTIS PIGER I VINDUET Vi er pave stolte og også meget rørte over alle de varme hilsener vi har modtaget, fortæller pigerne fra Panayotis. Det er en dejlig anerkendelse af, at den service vi giver i hverdagen bliver husket og værdsat af vores kunder.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


16

ROMANTISKE DRØMME

ROMANTISKE DRØMME. NORAY.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.500,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


17

NOVER.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 10.400,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


18

ROMANTISKE DRØMME

NEUS.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 14.200,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


19

TOSCANA.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.300,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


20

ROMANTISKE DRØMME

TRIANA.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.900,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


21

JENNIE.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.975,- uden blonde jakke KR. 9.975,- med blonde jakke (som foto)

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


22

ROMANTISKE DRØMME

MANI.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.700,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


23

MURALLA.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 13.900,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


24

ROMANTISKE DRØMME

DAPHNE.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.900,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


25

and Care CBeauty vi gør dig bryllupsklar… C Beauty and Care lægger vægt på, at det skal være en oplevelse, hver gang du kommer. I en rolig og afslappende atmosfære arbejder jeg udelukkende med kvalitetsprodukter, der sammen med professionalisme sætter en høj standard for behandlingerne. Jeg arbejder blandt andet med Nimue produkter indenfor ansigtsog kropspleje, her er tale om en banebrydende produktserie, som skaber resultater. Jeg sætter en ære i at skabe de bedste resultater, og det er vigtigt for mig at give den bedste vejledning - både igennem og efter en behandling. Jeg tilbyder blandt andet: • • • • • •

Brudemakeup Ansigtsbehandlinger Kropsbehandlinger Voksbehandlinger Farvning af vipper og bryn Manicure og Pedicure

Alt skal være perfekt på din store dag, og jeg vil gøre alt for at guide og hjælpe dig med at fremhæve alt det smukke og unikke ved dig. Så hjertelig velkommen hos C Beauty and Care og et stort tillykke med det forestående bryllup.

www.c-beautyandcare.dk - Knud Højgaards Vej 10 7100 Vejle - tlf. 2063 5355 - care@c-beautyandcare.dk

love rings d e s i g n c h a r lo t t e ly n g g a a r d

Kolding Storcenter

w w w. o l e ly n g g a a r d . d k

Rød Gade 75500014

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


26

ROMANTISKE DRØMME

DENIA.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 16.400,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


27

MARIAN.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 12.600,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


28

ROMANTISKE DRØMME

SERENA.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 12.800,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


29

MIMOSA.

FRA VORES ROMANTISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 16.600,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


Foto: Andreas Dalum Sahl, Sahl Foto, www.sahlfoto.dk

30

PANAYOTIS

ÅRETS BRUD 2012

Stine blev gift d. 7/7-2012, og købte sin flotte brudekjole på Panayotis’ årlige brudekjole udsalg i november 2011.

MAGASIN

2013

”Først og fremmest tænker jeg på hvor nervepirrende det øjeblik var, hvor billedet er taget. Det var netop på det tidspunkt, jeg havde allermest kriller i maven.”


31

FACEBOOK BRUGERNE HOS PANAYOTIS KÅRER ÅRETS PANAYOTIS BRUD 2012.

NR. 2: BODIL JUEL PALSHØJ SVENDSEN

VERDENS LYKKELIGSTE PAR En dag som vil stå helt klart i vores minder for altid. Vi blev mindet om, hvor meget vi elskede hinanden, og det var bare så romantisk. Vi havde verdens bedste dag.

Smukke Stine Bjerg Gregersen blev kåret til Årets Brud 2012 blandt 42 brude, som har deltaget i Panayotis konkurrencen om at blive Årets Panayotis Brud 2012. Gennem september og oktober har de mere end 10.000 Facebook fans på Panayotis siden stemt på kandidaterne, og det endte med at blive Stine, der løb med sejren. Med titlen følger også en lækker præmie i form af et forkælelsesophold til bruden og hendes mand på det 5-stjernede Comwell Kellers Park Hotel & Spa i Brejning. Hvordan føles det at blive kåret til Årets Panayotis Brud? Det føles super godt! Jeg blev faktisk meget mere glad end jeg lige havde troet, da jeg vandt konkurrencen og fik den flotte titel. For selvom jeg jo selv har sørget for, at venner og bekendte hjalp til med at stemme, så er der også mange, jeg ikke kender, der har stemt på mig, og det synes jeg virkelig er et skulderklap. Jeg har arbejdet hårdt for at blive en smuk brud - jeg tabte 15 kg det sidste år inden brylluppet, og det var en hård omgang, men det betød, at jeg kunne føle mig som verdens smukkeste brud på min bryllupsdag. At få titlen ”Årets Panayotis Brud” giver mig en følelse af, at jeg faktisk også VAR rigtig smuk, og at mit hårde arbejde har båret frugt! Hvad tænker du selv på, når du ser dit billede? Først og fremmest tænker jeg på hvor nervepirrende det øjeblik var, hvor billedet er taget. Det var netop på det tidspunkt, jeg havde allermest kriller i maven. Godt nok var jeg overraskende fattet, men jeg var også SÅ spændt - for

jeg stod og ventede på at måtte komme ind til min elskede Morten, som jeg glædede mig helt vildt til at se igen. Jeg ville være helt perfekt, så det er derfor, jeg lige retter kjolen til - Morten skulle se mig fra min allerbedste side :-) Det øjeblik og øjeblikket umiddelbart efter, hvor jeg træder ind i kirkerummet og ser Morten - det var de bedste øjeblikke den dag! Derefter tænker jeg ”Wow, hvor er det fedt, fotografen har fanget lyset på den måde, så den fantastiske kjole jeg har på, kommer helt og fuldt til sin ret”. Billedet er i særdeleshed et billede af den smukke kjole - hvilket var helt bevidst, da jeg valgte hvilket foto, jeg ville deltage med. Når det var en brudekjolekonkurrence, var det kjolen, der skulle være det vigtigste på billedet. Jeg kan faktisk bruge rigtig lang tid på at kigge på det billede, for jeg elsker at se, hvordan lyset leger med det tynde stof i kjolen. Desuden tænker jeg på, hvor flot og fuldendt det hele blev - med sløret, som min ene veninde har syet, brudebuketten, som min anden veninde har lavet, og så med min Enzoani-drøm af en kjole.

Hvordan var dine forventninger til dit kjole valg, og hvad gjorde, at du valgte kjolen hos os? Jeg havde store forventninger omkring køb af kjole. Jeg har drømt om mit bryllup hele mit liv, tegnet brudekjoler, leget brud osv., så nu hvor det endelig var min tur, skulle den have hele armen. Siden jeg var lille har jeg desuden trykket næsen flad mod Panayotis’ ruder, når vi kom forbi i forbindelse med, at vi besøgte mine forældres venner. Det var meget afgørende for mig at komme til Panayotis og prøve kjole inden vores bryllup. Grundet en studerendes budget bestilte jeg tid under et udsalg, så det var selvfølgelig lidt begrænset, hvor meget der var at vælge imellem. Men Louise, der hjalp mig den dag, var bare så super til at se, hvad der ville passe til mig. Kjolen var faktisk helt anderledes end hvad jeg havde forestillet mig - jeg troede, der skulle være flere blonder og mere silke. Men hvor er jeg glad for, jeg valgte den kjole alligevel! Med den service - og den pris på så flot en kjole var det sikkert, at det var det, jeg skulle. Jeg følte mig meget

NR. 3: SUSANNE SKÆRLUND VAN DER WIELEN

AT LEVE DET ER LIVET VÆRD Jeg fik konstateret livmoderhalskræft 2 uger efter min mand friede til mig, så det var en stor sejr for mig, at blive gift med den mand som jeg elsker og som har støttet mig i en svær periode.

tryg i Louises kyndige hænder, og jeg har ikke siden fortrudt mit valg. Hvordan blev din kjole modtaget af din (dengang kommende) mand og din familie/venner? Jeg havde min mor, søster og veninde med til at vælge kjolen, og der var ingen tvivl i deres øjne om, at det var den kjole, det skulle være - lige så snart, jeg fik den på. Da jeg på vores bryllupsdag trådte ind i kirken og fik øjenkontakt med Morten var jeg heller ikke i tvivl om, hvad han synes - de tårerfyldte øjne sagde det hele. Han har siden kommenteret på kjolen, og han kan ikke forestille sig noget smukkere end den, jeg valgte. I løbet af bryllupsdagen og længe derefter har jeg fået rigtig mange kommentarer omkring kjolen fra familie og venner - det virker som om alle er enige om, at den bare er helt fantastisk. Og jeg kan ikke være mere enig! Det er virkelig verdens smukkeste brudekjole!

Tilmeld dig Panayotis Brudekjoler på Facebook – så bliver du opdateret, når vi kårer Årets Panayotis Brud 2013. 1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


32

FRANSKE DRØMME

FRANSKE DRØMME. OUI51.

FRA VORES FRANSKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.500,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


33

GUIRLANDE. FRA VORES FRANSKE DRØMME KOLLEKTION KR. 13.500,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


34

FRANSKE DRØMME

OUI52.

FRA VORES FRANSKE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.000,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


35

GALA.

FRA VORES FRANSKE DRØMME KOLLEKTION KR. 14.000,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


36

EVENTYRET FORTSÆTTER

PANAYOTIS DIAKOVASILIS, SKRÆDDERMESTER, STIFTER AF ATELIER PANAYOTIS I 1968

Foto: Benny F. Nielsen

Det er 45 år siden, at Panayotis åbnede sit første atelier med brudekjoler på Gormsgade i Vejle. Dermed blev den første side skrevet i den fortryllende historie om skrædderen, der kom til Danmark på noget nær det værst tænkelige tidspunkt.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


37

45 ÅR MED BRUDEKJOLER 1968-2013

Historien om kjoleskrædderen udspringer – selvfølgelig – i ”Brudens Kilde” Nifi på Rhodos. Nifi er det græske ord for brud, og det var i området lige omkring den, at Panayotis trådte sine barnesko – og senere uddannede sig til skrædder. I 1965, da han kom til Danmark, var der masser af arbejde for en ihærdig ung mand med en solid uddannelse som skrædder i bagagen. Men først efter nogle år på forskellige systuer, besluttede Panayotis sig for at åbne sit eget brudeatelier d. 1. august 1968. – Dengang var der ikke meget, der tydede på, at det skulle blive startskuddet til Danmarks førende Brudekjolehus. For stort set lige efter jeg startede mit atelier, gik bunden ud af det danske brudekjolemarked, husker Panayotis. – I kølvandet af ungdomsoprøret i 1960’erne og oliekrisen i 1970’erne oplevede man i Danmark et rekordlavt antal kirkelige vielser. Hvis man overhovedet blev gift, var det som regel i jeans og islændersweater på det lokale Rådhus, smiler Panayotis, der udmærket husker, hvordan det var at drive et brudekjoleskrædderi dengang i 1970’erne. Der var ikke den store efterspørgsel efter skræddersyede brudekjoler. Alligevel blev Panayotis ret hurtigt kendt for at lave spændende og anderledes brudekjoler. F.eks. i 1971, da billedet af den dengang relativt ukendte model Ilona Sjøgren i en sort (!!) brudekjole blev vist i B.T., og senere sendt ud af Reuters Bureau verden rundt. Billederne nåede sågar til Grækenland og Rhodos, hvor den lokale avis med stolthed kunne berette om øens søn, der var blevet ”verdensberømt” i Danmark. Det ændrede dog ikke meget på markedsvilkårene. Lavpriskonceptet var totalt dominerende dengang i 1970’erne, så vi måtte klare til dagen og vejen ved at lave alt mulig forefaldende skrædderiarbejde - lige fra oplægning af herrebukser til at sy dragter til hundene i det lokale cirkus.

“Jeg synes, jeg er en heldig mand. Det er gået mig langt bedre, end jeg kunne drømme om.”

MAN SKAL HAVE HJERTET MED – Det vigtigste - tror jeg - er, at man har hjertet med, når man driver sin virksomhed - uanset hvad man laver, understreger Panayotis. Min forkærlighed for de skræddermæssige traditioner gjorde, at vi holdt fast i at lave forefaldende skrædderarbejde i stedet for at gå på kompromis med kvaliteten og sy billige brudekjoler. Det er nok også dét, der har været med til at danne grundstenene i vores succes i dag - at vi har fastholdt, at de skræddermæssige traditioner altid skal være i højsædet. Samtidig lærte vi, at vil man have succes i denne branche, kræver det hårdt arbejde. Det er nok også én af hovedårsagerne til, at vi snart kan fejre 45 års jubilæum. Mange tror, at det er en glamourøs branche, hvor der kun er glade kunder og tænker måske ikke på, hvor meget arbejde der ligger bag, før en brud træder op ad kirkegulvet. Når jeg tænker på pigerne på vore systuer i vores butikker, er jeg fuld af beundring for det, de præsterer

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


38

EVENTYRET FORTSÆTTER

hver dag. En moderne brud kræver - og skal have - fuld opmærksomhed og service, når drømmekjolen skal vælges og færdiggøres – og nogle gange skal der et utroligt hårdt stykke arbejde til, før vi alle er tilfredse. Jeg fortæller ofte historien om en brud, som stadig tydeligt kunne huske hendes brudekjole, og den oplevelse hun havde i den butik, hvor hun købte brudekjolen. 14 år efter hendes bryllupsdag! Det siger lidt om, hvilke udfordringer vi står overfor hver dag - året rundt. Det er forventninger, man ikke må skuffe. Men når det er sagt, så er der ikke meget, der slår en glad og forventningsfuld brud, der har fået sine drømme opfyldt. Det er det, vi er her for. EN DEL AF KÆRLIGHEDENS STØRSTE DAG – Man skal huske på, at et bryllup er dagen, hvor et brudepar skal opleve den dag i livet, hvor alt er perfekt. Hvor festen, maden, tøjet, musikken, stemningen, de mennesker man omgiver sig med - det hele er et udtryk for den kærlighed og hengivenhed, brudeparret har til hinanden og de gæster, de har inviteret. Det skal være den dag, som man vil kunne mindes med glæde, når hverdagen måske ikke lige er så rosenrød, fremhæver Panayotis, der selv er gift på 42. år. Og vi er glade for og stolte af, at vi stadig må være en del af denne dag for mange brude.

1. august 1968 åbnede Panayotis sin første butik i beskedne lokaler i Vejle

Selvom Panayotis har rundet 70 år, er han stadig aktiv på Skrædderiet 2 dage om ugen. – Jeg fik mine ugentlige ”golf handicap omsorgsdage” i 60 års fødselsdagsgave, og nyder lidt mere tid med børnebørnene. Selvfølgelig skal jeg trappe lidt ned, men helt slippe faget bliver der ikke tale om. Efter min søn Michael kom til, har jeg fået lidt mere tid til det, jeg nyder mest: at designe, konstruere og klippe brudekjoler fra bunden. Og så længe jeg kan, så længe lysten er der og så længe, der er en brud, der udfordrer mine skrædderkundskaber, så bliver jeg ved med det, slutter Panayotis. Forretningen voksede, selv om tiderne ikke var til store brudekjoler, og i 1971 var der grundlag for, at Panayotis kunne flytte til større lokaler.

“Et bryllup er dagen, hvor et brudepar skal opleve den dag i livet, hvor alt er perfekt. Hvor det hele er et udtryk for den kærlighed og hengivenhed, brudeparret har til hinanden.”

Det første logo fra 1969 med den originale skrifttype, og det oprindelige udgangspunkt: Skrædderiet.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013

I 1978 var der igen basis for en udvidelse, og nu blev herretøj også en del af sortimentet. Den nye butik åbnede på Dæmningen 10 i Vejle, hvor den også findes i dag.

Med åbningen i nye lokaler på Dæmningen 31 i 1971 blev brudekjolen mere fremherskende i logoet.


39

GIFT VED BRUDENS KILDE. I Juni 2005 kom Skrædderiet på overarbejde, da brudekjolen til Gitte Panayotis skulle færddiggøres. Gittes drøm var en specialudgave af modellen ALBIR fra PRONOVIAS COSTURA 2006. Kjolen er i en enestående beige silke med højhalset blonde halterneck og lavtsiddende bælte med store Swarovski krystaller. Brylluppet mellem Gitte og Michael Panayotis blev holdt d. 30. juni 2005 i lands-bykirken i Panayotis’ fødelandsby Salakos på den græske ø Rhodos, med efterfølgende fest på landsbytorvet.

Panayotis’ brudekjoler er fantasifulde og nyskabende. I 1971 skabte han overskrifter for første gang med en sort brudekjole.

I følge græsk tradition følges bruden af hendes far og gæsterne gennem landsbyen på vej til kirken.

GIFT I EN PANAYOTIS MODEL. Jette og Panayotis Diakovasilis blev gift d. 24. maj 1969. De har børnene Kristina Kiria-kulla (33), Kostas Panayotis (36), Annia Elefteria (39) og Michael Panayotis (42). På nuværende tidspunkt er 2 af børnene trådt i forældrenes fodspor: Sønnen Michael har overtaget virksomheden, og datteren Annia (uddannet designer) har etableret Atelier Elefteria på Frederiksberg i København.

SO M E TH I N G Med introduktionen af herretøj blev logoet redesignet med græske detaljer i 1978.

SPEC IAL

Søren Goth Nesgaard har designet den moderne version af Panayotis logoet i 2007 og tilførte begrebet ”something special.”

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


40

GLAMOURØSE DRØMME

GLAMOURØSE DRØMME. PANAYOTIS

MAGASIN

2013


41

FARGO.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.250,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


42

GLAMOURØSE DRØMME

FLORO.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 10.775,Floro er vist med bælte til kr. 2.250,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


43

HANAKO.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 22.475,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


44

GLAMOURØSE DRØMME

FENTON.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 13.500,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


45

FELDA.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.250,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


46

GLAMOURØSE DRØMME

HELINA.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 18.650,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


47

HADIL.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 12.575,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


48 SKRÆDDERIET

SKRÆDDERIET.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


49

Kernen og omdrejningspunktet i virksomheden Panayotis er Skrædderiet. Det har det været, lige siden Panayotis åbnede sit første atelier i 1968 under overskriften ”Deres Skrædder”. Du kan her møde et par af de talentfulde medarbejdere, der også giver et par nyttige råd til, hvordan du på den bedste måde behandler din brudekjole efter brylluppet, så den bevares til næste generationer. Jeg blev udannet hos Panayotis i 2007, og til februar 2013 har jeg været her i ni år. Det har altid været lidt af en drøm for mig at sy brudekjoler. Jeg kommer selv fra Vejle, og har kigget på de flotte kjoler i vinduerne hos Panayotis atelier hele mit liv, fortæller 25-årige Henriette Elisa Andersen. Lisbet Hjorthkoed er næste skud på stammen i rækken af nye talenter, der klækkes ud hos Panayotis. Lisbet blev udlært i februar 2009. Hun siger: – En brudekjole er en meget personlig ting, og derfor gør jeg altid alt, hvad jeg kan, for at skabe noget, som sidder lige i øjet. Det er bare lige mig. Også Henriette føler, at arbejdet med brudekjoler er det helt rigtige for hende. – Det er rigtig spændende. Jeg synes især, det er sjovt, når bruden gerne vil have noget, der er lidt anderledes. Og så er det skønt at se deres reaktion, når man har lavet noget, som bare er det helt rigtige. Lige meget om vi skal lave kjolen helt fra bunden, ændre en kjole eller om vi skal lave mindre justeringer, så sætter vi en ære i at gøre bruden glad. Det er jo en af de største dage i hendes liv. Og så er det jo bare helt fantastisk, at vi kan være med til at gøre den dag helt perfekt. Det er et stort ansvar, men jeg kan rigtig godt lide det, fortæller Henriette.

DIT LINGERI MÅ IKKE VÆRE EN TILFÆLDIGHED Brudekjoler er i de senere år blevet mere tætsiddende. Det betyder, at det rigtige valg af lingeri er blevet meget vigtigt,og man bør undgå at skifte lingeri mellem prøvningerne. Et sko- eller BH-skifte kan få helt uoverskuelige konsekvenser for pasformen, så det er værd at huske. Det er en fordel at have lagt sig fast på lingeriet allerede ved første prøvning, hvor vi sætter nåle i kjolen. Med kjolernes pasform er det meget vigtigt, at det er noget diskret og funktionelt lingeri. Selvfølgelig skal det være noget specielt til bryllupsnatten, men det lækre forførende lingeri må gerne gemmes til bryllupsnatten. Rent teknisk kan det være svært at bære hofteholdere og korsetter under en brude-kjole – og specielt hvis kjolen også har stivere. Så er det næsten umuligt at få til at gå i spænd sammen. Derfor vil vi gerne slå et slag for, at lingeriet vælges, så det passer til kjolens pasform. SLAP AF – OG VÆLG DEN RIGTIGE STØRRELSE Et bryllup er en stor begivenhed, som fylder meget. Vi synes nogle gange, det er synd at se, at spændingen og nervøsiteten kommer til at overskygge glæden ved dagen. Alt skal være perfekt, og kjolen skal helst sidde malet på. Men det gør nogle gange, at syninger og lynlåse bliver sat på

en unødig hård prøve, og det gør det svært at ånde i kjolen. Det, synes vi, er synd! Under alle omstændigheder bør man købe kjole efter den størrelse, man er. Lad være med at købe efter, at du skal tabe 10 kg, for at passe kjolen. Vi har desværre ofte set, at de mange opgaver op til brylluppet nogle gange gør, at man ikke når målet, og så kan det blive en træls oplevelse for os alle. EFTER BRYLLUPPET… Har du en plan om at gemme kjolen som arvestykke til næste generationer, kan de følgende retningslinier for opbevaring hjælpe dig til at undgå de farer, der er forbundet med langtidsopbevaring af din kjole.

“Indenfor vores fag ligger de største udfordringer i at sy og tilrette brudekjoler.”

SEND KJOLEN TIL RENSNING Hvis du venter til efter bryllupsrejsen med at iværksætte de beskyttende foranstaltninger, har du ventet for længe. Pletter, som ikke kan ses med det blotte øje, som f.eks. sved, vil straks begynde at påvirke de delikate metervarer. Ideelt set skulle du sende din kjole til rens umiddelbart efter bryllupsdagen. Send din kjole til et renseri, som du ved har ekspertise inden for området. Vi kan også være behjælpelige med at få kjolen indleveret på et professionelt renseri. Husk at gøre opmærksom på pletter, du allerede har opdaget, som kan få brug for speciel opmærksomhed. Kjolen bør også gennemgås for

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


50 SKRÆDDERIET

“Man skal være omhyggelig og påpasselig, når man arbejder med brudekjoler.”

løse syninger, manglende knapper og lynlåsens tilstand. Så snart du har kjolen hjemme igen, er du klar til at gemme den til fremtidige generationer. LAD IKKE KJOLEN HÆNGE PÅ EN BØJLE Tyngdekraften udøver et pres, som strækker og trækker i fibre på materialer, der hænger i længere tid. Derfor er det ikke anbefalelsesværdigt at opbevare din kjole på en bøjle i længere tid. Hvis du planlægger at gøre det, bør du polstre bøjlen med ubleget bomuld, som fås i de fleste stofforretninger. Hvis du beslutter dig for at opbevare din kjole i en foldet position, bør du en gang imellem tage kjolen op og folde på anden led. Stoffer, som har været foldet på samme måde over en lang periode, vil til sidst udvikle mærker langs folderne. Det bedste er at lægge syrefrit (ikke farvet) papir mellem folderne. TRÆ ER FARLIGT FOR KJOLEN Undgå at opbevare din kjole i en trækiste uden at have beskyttende materiale mellem træet og metervaren. Al træ indeholder

PANAYOTIS

MAGASIN

syre, som vil lave brunlige pletter på metervaren, som er umulige at fjerne. Over længere tid vil en brudekjole, der opbevares i direkte kontakt med træ, blive ødelagt pga. syren i træet. Alle træprodukter – inkl. papir og pap indeholder også syre, som ødelægger din kjole. Dette problem kan undgås ved at pakke din kjole i syrefrit papir eller i en syrefri opbevaringsæske. DIN KJOLE SKAL KUNNE ÅNDE Din brudekjole har brug for luftcirkulation – ellers vil den begynde at rådne. Derfor må den ikke opbevares i plastik over en længere periode. Den statiske elektricitet i plastik kommer også til at virke som en støvmagnet på din kjole, så den suger alskens støv til sig. Det er rigtig, at plastik beskytter mod skidt, men den forhindrer også almindelig luftcirkulation i at nå din kjole. Ydermere, hvis der bare er en smule fugt, (hvilket er meget sandsynlig bare fra dampningen af kjolen), så vil en tæt plasticpose starte en rådningsproces, som indledningsvist giver en grim lugt, og efterfølgende får

2013

kjolen til at rådne. Er du meget uheldig, producerer nogle poser hydroclorid syre, som er direkte ødelæggende for din kjole. KIG TIL DEN ENGANG IMELLEM Tag din kjole ud af opbevaringsæsken 4-5 gange om året, for at checke dens tilstand. Det er også en god måde at se tilbage på de gode minder fra bryllupsdagen. Selv om du opbevarer den forsigtigt og efter forskrifterne, kan f.eks. forurening eller udsving i lufttemperatur/ -fugtigheden stadig påvirke din kjole. STUETEMPERATUR ER BEDST Ekstreme forandringer i temperaturen kan volde skade på din kjole. Ideelle temperaturer er mellem 18 og 23 grader celsius. Uopvarmede opbevaringsrum som lofter og kældre er ikke velegnede opbevaringsrum. Mindre værelser eller skabe med varme bør også undgås. PAS PÅ LUFTFUGTIGHEDEN For lidt og for meget luftfugtighed kan også beskadige din kjole. Et fugtighedsniveau mellem 45

og 55% luftfugtighed anbefales. Undgå at opbevare tekstiler i badeværelsesskabe eller vaskerum, hvor der er store udsving i luftfugtigheden. Under specielt kolde og tørre vintre bør du overveje at indsætte en luftfugter for at opretholde et acceptabelt luftfugtighedsniveau. OPBEVAR KJOLEN I MØRKE Hyppige eller konstante ultraviolette påvirkninger som f.eks. sollys, vil påvirke din kjole. Det optimale er at opbevare den på et sikkert sted. Ingen stivelse og strygning. Din kjole bør renses, men ikke stryges før opbevaring. Når du stryger, spændes fibrene i metervaren, som øger risikoen for mærker. Stivelsesmaterialer i metervarer tiltrækker oftest forskellige urenheder og fugt, som er ødelæggende for din kjole på lang sigt. Hvis du følger disse råd, vil dine kjoleprøvninger blive til gode oplevelser, og du vil kunne gemme din drømmekjole til glæde for kommende generationer.


51

TOPKARAKTER TIL HENRIETTE. På Panayotis Skrædderiet i Vejle sidder nogle af de mest talentfulde og dygtige eksperter indenfor området. Gennem mange år har Skræddermester Panayotis uddannet Skræddere og Beklædnings-håndværkere. Henriette Elisa Andersen færdiggjorde sin læretid hos Panayotis i april 2007. Meget passende blev det afsluttende eksamensprojekt en brudekjole, som gav Henriette et flot 11-tal i karakter. Eksamens brudekjolen er syet i en mocca-farvet silkebrokade, og den høje karakter for kjolen skyldes bl.a., at Henriette har lavet nogle helt specielle indsnit, der viser, at hun mestrer de vanskelige teknikker. På det sidste år af uddannelsen fik Henriette et enestående 13-tal for en meget autentisk miniature kopi af en amerikansk sydstatskjole fra 1800-tallet. I dagligdagen er Henriette desuden aktivt involveret i udviklingen af Panayotis’ konfirmationskjole kollektion, og design af nye brudekjoler. Du kan naturligvis også være heldig at støde på Henriette, når din drømmekjole skal tilrettes.

Henriette med sin eksamensopgave: En brudekjole i silke. Brudekjolen vil i butikken komme til at koste mellem kr. 25.000 og kr. 30.000 pga. den meget eksklusive metervare og de specielle snit.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


52

GLAMOURØSE DRØMME

DANBURY.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 7.875 uden bælte KR. 9.650 med bælte

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


53

FARLEY.

FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 9.675 Vist i ivory/lilla og ivory/ivory

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


54

GLAMOURØSE DRØMME

CASABLANCA FRA VORES GLAMOURØSE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.250,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


MANGLER DU INSPIRATION & ERFARING TIL BRYLLUPPET IGE

GEL HYG

LIG FEST

E

HJERTELIG VELKOMMEN TIL EN GOD FEST MIDT I HERLIGE DANMARK Vi er stolte over at kunne præsentere 2 privatejede, 4-stjernede hoteller, med hver deres unikke stemning BEST WESTERN KRYB·∙∤∧⋅I·∙∤∧⋅LY er en gammel storkro, som har bevaret meget af den oprindelige og hyggelige Morten Korch stil. KRYB·∙∤∧⋅I·∙∤∧⋅LY er den hyggelige ramme for en god fest.

BEST WESTERN ToRVEhallerne er et moderne hotel i centrum af Vejle. Et sted kendt for rigtig god musik og et fyldt dansegulv. Hvis der skal være FEST, er ToRVEhallerne et sikkert valg.

Ring for en uforpligtende snak om dine muligheder på Tlf: 7556 2555

Ring for en uforpligtende snak om dine muligheder på Tlf: 7942 7900

Besøg os på: www.krybily.dk

Besøg os på: www.torvehallerne.dk


56

WEDDING PLANNER

WEDDING PLANNER. Exclusive Wedding Planner Club er et nyt initiativ fra butikker, der har mange års erfaringer med bryllupper. Vi tager jer i hånden, og hjælper jer med at få adgang til nogle af branchens bedste og mest eksklusive aktører, der tilbyder helt specielle pakker, til de brudepar, der er med i Clubben (EWPC).

Jeres personlige styling og råd omkring hår og makeup står frisør og personlig makeup artist, Christina Nanna fra Kunstklipperiet for. Christina er uddannet frisør med sølvmedalje, og har masser af erfaringer fra modeshows, fotosessions og andre bryllupsrelaterede opgaver.

Fotograf Helle S. Andersen arbejder ud fra studierne i Vejle og Fredericia. Hun er 3 gange årets fotograf i Danmark, i stadig udvikling og med en stor passion for at skabe det bedste billede hver gang.

Træningen og de gode råd omkring kost og motion leveres af Anja Nielsen, personlig træner, kostvejleder og livsstilscoach, og som er indehaver af Lido Fitness i Vejle.

”Jeg arbejder både i studie og on location, og med udgangspunkt i den enkelte fotografering, forsøger jeg hver gang at skabe det billede du drømmer om”.

Marianne Tornvig er uddannet grafisk designer og arbejder til dagligt med grafiske udtryk og personlig branding. Hun kan sætte jeres personlige præg og udtryk på invitationer, guide jer ved farve- og temavalg til brylluppet, opbygge jeres personlige bryllupshjemmeside eller Facebook profil til jeres store dag.

Panayotis Brudekjoler – Vejles landskendte butik med eksklusive brudekjoler, der bl.a. er kåret til Årets Bedste i Branchen, samt Årets Brudekjole Butik af brugerne på bryllup. dk. Hos Panayotis står jeres personlige drømmetyder og skrædder klar til at fuldende jeres dag.

DU FÅR DET HELE FOR KR. 6.999,Tilmelding: post@hellesandersen.dk eller michael@panayotis.dk Telefon Helle 75926888 eller Michael 22294414

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


57

KOM I FORM TIL BRYLLUPPET Gratis Bodysignatur og fedtprocent måling med tang – hvor er dine indsatsområder? – 12 ugers intensiv træning med 1 ugentlig fælles træningstime + mulighed for tilkøb af supplerende træning. FIND DRØMMEKJOLEN TIL DIT BRYLLUP 2 timers brudekjole konsultation for bruden: Hvilket snit, stil, metervare mv. passer til din personlighed og dit bryllup? 1 times festtøjskonsultation for gommen: Find rundt i junglen af kjolesæt, jakkesæt, smoking og morning suits. Dertil mulighed for bridesmaid aftener for brudens gæster. MASSER AF SKØNHEDSTIPS Brudeopsætning og generel vejledning af professionel uddannet bryllupsstylist Christina Nanna. Hvordan skal du klippes og farves op til brylluppet, så alt klapper den store dag?

INSPIRATION TIL BRYLLUPS MENUEN OG FESTSTEDET Under forløbet vil der blive afholdt 4 foredrag og inspirationsaftener i det bedste trekantsområdet kan tilbyde af hotel- og festfaciliteter. Få inspiration til det perfekte bryllup og mulighed for personlig rundvisning. TIPS & TRICKS Et personligt netværk med andre brudepar, hvor i kan udveksle erfaringer, tips, tricks og møde ligesindede, der også står overfor deres livs største fest! FORDELE OG GODE BESPARELSER Og sidst men ikke mindst mulighed for at opnå særlige aftaler og rabatter hos alle vore øvrige samarbejdspartnere, så tilmeldelsesgebyret hurtigt er tjent ind!

Opstart: løbende i 2013 Varighed: 12 uger

EN DAG, DER SKAL VARE FOR EVIGT Danmarks bedste fotograf med flere kåringer bag sig giver jer gode råd og vejledning, så alle minderne kan gemmes i den bedste indpakning. Gratis kærestefotografering i forbindelse med opstarten på forløbet. Mulighed for tilkøb af morgengave-foto for gom og/eller brud til specialpris.

Mød Exclusive Wedding Planner Club på Facebook

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


58

KLASSISKE DRØMME

KLASSISKE DRØMME.

PRIVA.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 10.350,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


59

POMONA.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 12.950,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


60

KLASSISKE DRØMME

PLAZA.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 11.000,Plaza bælte kr. 1.200,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


61

PARIS.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 10.000,Paris bælte kr. 1.250,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


62

DRØMMENES DAG

DRØMMENES DAG.

Søndag den 18. november 2012 inviterede Panayotis til Drømmenes Dag i Torvehallerne i Vejle.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


63

De smukke modeller fra Lisa Lents bureauet Mister and Miss of Denmark indtog catwalken med brudekjoler og gallakjoler.

Mette Blomsterberg viste kagekunst, og tryllede lækker bryllupskage frem til de spændte gæster.

Fotos: Michael Steenmann

Benjamin Lasnier kiggede forbi, og overrakte præmien til Årets Konfi Ambassadør.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


64

DRØMMENES DAG

En romantisk brudekjole har både tyl, perler og langt slæb.

Gallamoden varsler modige farver i 2013. Pink, gul, orange der udstråler “her kommer jeg”.

Rachel fra Årgang 0 fortæller Michael Panayotis om sine første erfaringer som model.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


65

Fotos: Michael Steenmann

Salen var pakket, da Panayotis modellerne viste konfirmationsmode anno 2013.

1968-2013

45 Ă…R MED BRUDEKJOLER


66

KLASSISKE DRØMME

PAREZ.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.900,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


67

PAIGE.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.900,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


68

KLASSISKE DRØMME

MONALISA. FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 7.995,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


69

MARCIA.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 7.625,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


70

KLASSISKE DRØMME

CARACAS.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 7.850,Vist i ivory/cappuchino. Føres også i ivory/black, ivory/burgundy, ivory/rød, ivory/purple, ivory/chocolate, ivory/silver og white/silver.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


71

CONCIERTO. FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 8.500,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


72

KLASSISKE DRØMME

CARIBE.

FRA VORES KLASSISKE DRØMME KOLLEKTION KR. 9.000,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


73

Rens, Vask og Pres På listen over en af tilværelsens små glæder hører nystrøgne skjorter og glæden ved en nyrenset kjole.

Traditional Wedding Dress Box - passer til de fleste brudekjoler. PRIS KR. 710,-

EFTER BRYLLUPPET. Ønsker du at bevare din drømmekjole til senere generationer, eller måske at få den syet om til en dåbs- eller konfirmationskjole, er det vigtigt, at du tager affære straks efter brylluppet. 1. Start med at få din kjole renset. Gerne dagen efter brylluppet. Kontakt et professionelt renseri, der har erfaring med brudekjoler. 2. Få afstemt forventningerne med renseriet om det færdige resultat, og gennemgå eventuelle pletter eller skader med renseriet. Naturlige materialer som f.eks. silke kan ændre farve og struktur ved rens. 3. Kontakt os for eventuelle reparationer. Vort skrædderi står naturligvis klar til at hjælpe dig. Reparationer og omsyninger vil vi typisk planlægge til vores lavsæson i september til januar måned.

Hos Ekspert Renseriet sætter vi en stor ære i at Deres garderobe – hvad enten det er til hverdag eller fest – fremstår som ”nyt” efter at De har haft tøjet indleveret til rens hos os. Vi har gennem årene oparbejdet stor ekspertise indenfor rens og vådrens af selskabs- og brudekjoler, og vi har kunder fra store dele af Jylland og Fyn, som på anbefaling, indleverer deres brudekjole hos os. Vi glæder os også til at møde dig! Glem ikke brudgommen... Ligesom det er vigtigt at få brudekjolen gjort i stand efter den store dag, er det også vigtigt at få gommens tøj renset. Medbring denne annonce og vi giver 50% rabat på brudgommens tøj, ved samtidig indlevering af brudekjole. Åbningstider: Man-fredag 8.00 - 17.00 Lørdag 10.00 - 12.00

Brudekjolen opbevares bedst i en pH-neutral æske. Hos Panayotis fører vi de smukke, håndlavede Wedding Dress Boxes i specialfremstillet pH-neutralt pap. Æskerne indeholder syrefrit papir, som modvirker gulning og misfarvning af din kjole, ligesom de beskytter den mod fugt og lugt.

Medlem af Dansk Renseriforening

Følg instruktionerne i den medfølgende vejledning, og din drøm vil kunne bevares i mange generationer. Bestil din Wedding Dress Box i god tid - evt. via www.panayotis.dk. Selvom vi er delvist lagerførende, kan der være op til 6 ugers leveringstid på de håndlavede æsker.

Flegmade 9H • 7100 Vejle • Tlf. 75 82 1339 E-mail: info@ekspert-renseriet.dk

www.ekspert-renseriet.dk

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


74

COVER SESSION

LISA behind the camera LENTS.

Foto: Donnie Madden (http://donniemadden.carbonmade.com) Redigering: Andreas Birch Eriksen (www.andreasbirch.com) Make up & hår: Simon Rihana (http://rihana.dk) Location: Los Angeles, California Brudekjole: Pomona kr. 12.950. Slør Chantal kr. 2.475,-

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


75

”Jeg er super glad for samarbejdet med Panayotis Brudekjoler! Det har været en fornøjelse at arbejde med jer, og mine danske deltagere har været utroligt glade for at bære jeres kjoler til de internationale skønhedskonkurrencer, når de har repræsenteret Danmark i udlandet! Jeg kan godt lidt Panayotis eksklusive og elegante designs og var vild med brudekjolen, jeg havde på til shootet! Jeg fik nærmest tårer i øjnene, da jeg fik den på. Jeg var specielt vild med sløret, som ser meget vintage & chic ud! Jeg glæder mig meget til samarbejdet med Panayotis i det kommende år!”

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


76

COVER SESSION

”Vi synes det var lidt sjovt, at jeg løb rundt i klipklappere, fordi vi skulle gå meget og det var lidt halv-varmt.”

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


77

OM LISA. Lisa Lents har en baggrund indenfor Taekwondo, som hun har dyrket I 16 år. Hun har været på det Danske Taekwondo Landshold I 7 år og vundet ikke mindre end 160 nationale & internationale titler. Lisa er bl.a. tidligere Junior Verdensmester, Senior Europamester, 20 x Danmarksmester og vandt for nylig California State Open 2012. Lisa har i mange år arbejdet som model og har vundet diverse skønheds- og modelkonkurrencer, heriblandt Cool Water Davidoffs modelkonkurrence, Ford Transit Model Search mfl. Hun har optrådt på forsider af bl.a. ”Alt for Damerne”, “Fitness World”, ”Ace”, ”M!” mfl. Den danske befolkning stiftede for første gang for alvor bekendtskab med Lisa, da hun i 2008 blev kåret som Danmarks smukkeste kvinde, og skulle repræsentere landet til den største og mest prestigefyldte skønhedskonkurrence i verden, Miss World 2008. Konkurrencen blev afholdt i Johannesburg, Sydafrika hvor Lisa dystede mod 109 andre lande om den eftertragtede Miss World titel. Den storslåede begivenhed blev transmitteret til 2,2 milliarder tv-seere verden over, hvor Lisa var ambassadør for Danmark. Hun var udnævnt som favorit til at vinde konkurrencen af de danske bookmakere og var sat i Top 4 ud af 110 kvinder af samtlige udenlandske bookmakere. Det lykkedes ikke Lisa at vinde konkurrencen, men hun formåede at skabe stor opmærksomhed omkring Danmark, og placerede sig i Top 19 til Miss World Talent konkurrencen.

Arthur J. Will Memorial Fountain – i baggrunden kan man se Los Angeles City Hall.

Kort efter Lisas hjemkomst fra Miss World blev hun ansat som TV-vært på DK4 og fik sit eget musikprogram ”The Vibe”. Hun fungerede også som reporter på kanalen. Lisa er også kendt fra TV programmer som Vild med dans, Fangerne på Fortet, Stjernetræf, 4 Stjerners Middag, mfl. Lisa står nu bag “Miss & Mister of Denmark”, som er den førende organisation indenfor skønhedskonkurrencer i Danmark. Hun er den danske direktør for verdens største skønhedskonkurrence, Miss World, samt konkurrencer som Miss Model of the World, Miss Bikini International, Miss Tourism Queen International mfl. Hun er den eneste i Danmark, der ejer rettigheder til samtlige mandlige konkurrencer, såsom Mr. World, Mr. Universe Model mfl., hvor hun står for udvælgelsen af de danske repræsentanter, som repræsenterer landet til de internationale finaler. Sidste år stiftede Lisa et samarbejde med Panayotis Brudekjoler, som sponsorerede hendes deltagere til nogle af de største skønhedskonkurrencer i verden. Deltagerne har haft stor glæde af kjolerne og har fået dem vist frem på den internationale scene. Lisa studerer pt. TV- og Medietilrettelæggelse, som er en 4-årig professionsbachelor uddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup. Uddannelsen inkluderer 1½ års journalistpraktik. Lisas første 6 måneder af journalistpraktikken var på Europas største sportskanal, Eurosport hvor hun lavede web tv, arbejdede som reporter og blev bl.a. lært op som kommentator på kampsport. Efter 6 måneder på Eurosport, blev Lisa tilbudt at komme I journalistpraktik i Hollywood, hvor hun lige nu arbejder med casting hos Sherrie Henderson & Dan Velez Casting. Hun caster til spillefilm, kortfilm, reklamer mm.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


78

MUST HAVES

MUST HAVES.

BRUDESKO.

BRUDETASKE.

STRØMPEBÅND.

BRUDETASKE.

WONDERBRA.

BRUDESKO.

Super enkel brudesko fra Menbur KR. 1.100,-

Enkel brudetaske med romantiske perle påsætninger KR. 650,-

Enkel brudetaske med blomst KR. 425,-

PANAYOTIS

MAGASIN

Unik stropløs BH med optimal pasform KR. 549,-

2013

DET ORIGINALE PANAYOTIS STØMPEBÅND KR. 178,-

Elegant brudesko med plateau sål og krystaller KR. 1.600,-


79

BRUDESKO.

OPBEVARING.

BRUDETASKE.

BRUDETASKE.

PARAPLY.

BRUDESKO.

Super enkel satin brudesko, der kan farves KR. 1.200,-

Smuk brudetaske med krystal applikation KR. 525,-

PARAPLYER TIL BRYLLUPET KR. 199,- / 299,-

PH neutral æske til opbevaring af din drøm KR. 710,-

Super enkel brudetaske KR. 390,-

Enkel model med super behagelig pasform KR. 1.100,-

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


80

SPECIEAL WEDDING

SPECIAL WEDDING. Vi gør, hvad vi kan, for at din bryllupsshopping bliver så nem og overskuelig som muligt. Derfor har vi samlet brudekjoler, slør, sko, lingeri, smykker, festkjoler… Alt hvad der skal til for at gøre dit bryllup til noget helt specielt! Vi følger dig fra start til slut, og vi leverer hele servicepakken – fra prøvning og vejledning til færdiggørelse og forberedelse til din store dag. Det er en stor opgave at arrangere et bryllup, og det kan være svært at overskue alle detaljer i planlægningen. Nærmest som at bygge et hus, hvor alle glæder sig til at se det færdige resultat – men undervejs er der mange valgmuligheder og beslutninger, der skal træffes. Men tag det roligt. Vi er til for at hjælpe dig, så du kan slappe af, nyde forløbet, og den oplevelse det er at vælge sin brudekjole. For det skal være en god oplevelse og noget specielt at købe sin brudekjole hos Panayotis. Uanset om du er til designerdrømme fra verdens førende brudekjoledesignere i luksusklassen eller om du drømmer om ét af vore egne designs. NØGLEN TIL INSPIRATION FOR ALLE VORE KOLLEKTIONER Når du besøger Panayotis, kan du trække på snart 45 års erfaring med at klæde brude fra hele Danmark. Vi bringer her nogle af vore erfaringer og præsenterer et

typisk forløb for køb af brudekjole. HARMONI ER NØGLEORDET Vores mission er at skabe harmoni mellem din brudekjole og den udstråling, du ønsker på dagen. Derfor går din personlige drømmetyder også tæt på din personlighed, og i det hele taget de omgivelser og den stemning, du ønsker at skabe på bryllupsdagen. Vi prøver os frem med forskellige stilarter for at se, hvad der passer bedst til netop dig. BOOK EN AFTALE PÅ FORHÅND Vi anbefaler altid, at du booker en aftale på forhånd. På den måde sikrer vi, at der er afsat en personlig drømmetyder til at give dig den bedste rådgivning og service under hele forløbet. Hvis du ønsker at vælge din kjole på en fredag eller lørdag, er det altid en god idé at booke en aftale i god tid – specielt i månederne januar til april, hvor weekenderne ofte bliver hurtigt booket.

BOOK EN AFTALE ONLINE PÅ WWW.PANAYOTIS.DK

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


81

VÆR FORBEREDT Det er en rigtig god idé, hvis du har gjort dig nogle tanker om valg af stil m.v. på forhånd. Spørg dig selv, hvilken type og stil du ønsker. Er du meget sportsligt anlagt, vil det nok virke forkert at komme i en stor prinsessekjole med kæmpe skørt. Det skal ikke være kjolen, der kommer med dig, men den skal understrege din personlighed. Har du fundet en kjole på www.panayotis.dk eller her i magasinet, så forhør dig på forhånd, hvilken størrelse vi har i butikken – enten via telefon eller pr. e-mail. Det giver os mulighed for at finde et lignende design, hvis den kjole, du har udset dig, ikke lige er i butikken i din størrelse. VÆR ÅBEN OG ÆRLIG Vi er altid åbne og ærlige overfor vore brude og fortæller vores mening om, hvad vi mener, klæder dig og passer til dit bryllup. Derfor er det lige så vigtigt, at du er åben og ærlig omkring valget af kjole. Er der en fast budgetramme, der er vigtig at overholde - eller er der en bestemt farve, du ikke bryder dig om, så giv udtryk for det. Det er drømmetyderen altid bedst tjent med at vide på forhånd, så vi undgår misforståelser og sikrer den bedste oplevelse for alle. GØR DAGEN TIL EN OPLEVELSE Vi mener, at det skal være en god oplevelse at købe sin brudekjole hos Panayotis. Derfor er vores råd til dig: Vær god ved dig selv og nyd oplevelsen! Tag dagen fri. Start med en hyggestund med en veninde eller dem, der skal med til udvælgelsen. Måske et wellnessophold eller en god frokost. Få snakket igennem hvilke forventninger I har til dagen, og ikke

mindst: hvilke forventninger I alle har til den kjole, der skal vælges! Hvis du gerne vil se flere butikkers udvalg, anbefaler vi, at du højest prøver i 2 butikker på én dag. Det er meget krævende at prøve brudekjoler. Man er koncentreret og ser mange forskellige muligheder og detaljer. Ofte drukner den gode oplevelse og de flotte kjoler, hvis du har prøvet massevis af kjoler i løbet af en hæsblæsende dag. Et andet godt råd er, at du skal have noget lingeri på i stil med det, du vil have på på din bryllupsdag. Her skal du sørge for at undgå farvede BH’er, der nogle gange kan ses gennem brudekjolen. Hav i øvrigt tilpas makeup på og sæt håret i stil med det, du gerne vil have på bryllupsdagen, og medbring gerne sko i den hælhøjde, du forventer at have på til brylluppet. Det gør det nemmere at se og forestille sig, hvordan resultatet bliver i sidste ende. TILSKUERNE OG BØRN Begræns antallet af medfølgende hjælpere til dem, du har stor tillid til, og som du gerne vil dele den gode oplevelse med. Vores erfaring siger os, at jo flere meninger, desto sværere bliver det at sortere. Det går nogle gange ud over din oplevelse. Du bør også undgå at medbringe børn til de første prøvninger. Det er de færreste børn, der synes, det er særlig sjovt at sidde timevis i en forretning, imens mor prøver tøj. LYT TIL OS - VI LYTTER TIL DIG Lyt til din personlige drømmetyder og vær åben overfor råd, vejledning og konstruktiv kritik. Vi er til for at opfylde dine drømme og ønsker, så du bliver smuk og enestående på din store dag.

MØD OS HER:

Facebook

Instagram

Twitter

Pinterest

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


82

SPECIEAL WEDDING

OPFYLD DINE DRØMME. MED PANAYOTIS OG DE RIGTIGE FORBEREDELSER. GERNE 5-6 MÅNEDER FØR BRYLLUPPET: DIN DRØMMEKJOLE VÆLGES. Vore designs fås i mange farve- og kombinationsmuligheder. Derfor er det vigtigt at komme i god tid, hvis du ønsker flest valgmuligheder. Ønsker du en farve eller størrelse, som vi ikke lige har i butikken, er vi i god tid til at få din drøm syet til dig! Det skal være noget specielt at blive gift i en PANAYOTIS model. Derfor har vi ikke alle modeller i alle størrelser i vore afdelinger. Vores prøvemodeller er nøje udvalgt efter, hvilke størrelser og farver, vi mener, er aktuelle. Hvis vi ikke har din drømmekjole i netop din størrelse, skal du ikke fortvivle. Vi tager de nøjagtige mål, og får den rigtige størrelse syet til dig. Lever kjolen ikke op til dine drømme ved første prøvning, bytter vi den gerne. Tilsvarende hvis du bliver gravid, taber dig eller på andre måder ændrer figur. Vi bytter gerne – det vigtigste er, at du bliver tilfreds. Det er en del af PANAYOTIS’ garanti. Tilsvarende anbefaler vi, at du vælger så meget af dit tilbehør som muligt sammen med brudekjolen, så vi er sikre på at have det hele klart til din 1. prøvning.

3 MÅNEDER FØR BRYLLUPPET: VALG AF FEST- OG BRUDEPIGEKJOLER. Ca. 3 mdr. før brylluppet er et godt tidspunkt af få valgt tøjet til dine nærmeste. Kontakt din personlige drømmetyder for hjælp. Hun kender dig, din stil og dit bryllup, og vil kunne vejlede dig og dine nærmeste om farve- og stilvalg, så alt fremtræder harmonisk på jeres store dag. Husk at vi som tak, fordi vi må levere dit livs kjole, giver jer mulighed for rabat på køb af fest- og gallakjoler.

SENEST 2 MDR. FØR BRYLLUPPET: 1. PRØVNING: MÅLTAGNING OG VALG AF DET SIDSTE TILBEHØR. Din kjole er allerede syet tæt på dine mål og eventuelt med dine personlige ændringer på PANAYOTIS’ systue. Har du ikke fået valgt al tilbehør, er det tiden til at kigge på det. Når du kommer til første prøvning, vil din personlige drømmetyder sammen med en syerske tage dine præcise mål, og foretage de nødvendige rettelser.

PANAYOTIS

MAGASIN

2013


83

Der bliver sat nåle i kjolen, så kjolen formes perfekt efter din krop, og kjolens længde tilpasses. Det er den bedste måde at tilpasse kjolen efter dine mål. Husk at efter 1. prøvning, tager et hold af professionelle på systuen sig kærligt af din kjole. For at du kan slappe helt af, sørger din personlige drømmetyder for, at alt forløber efter planen. Kommer I langvejs fra, kan vi naturligvis sørge for, at 1. prøvning og valg af herretøj sker samme dag. Vi har aflukkede prøverum, så ingen hemmeligheder bliver afsløret!

TIL DIT BRYLLUP. Ved et græsk bryllup er der tradition for, at man ikke siger ”farvel” til de ugifte par, men i stedet tager afsked med sætningen, der direkte oversat betyder ”til dit bryllup”. Det er et udtryk for, at man ønsker de ugifte par blandt gæsterne det bedste, og at man ønsker for dem, at de også snart vil blive gift og fejret på samme måde, som den fest man netop har deltaget i. Sætningen møder du ved indgangen til Panayotis, og den er vores velkomsthilsen til dig. Vi ønsker dig det bedste til dit bryllup.

SENEST 3-4 UGER FØR BRYLLUPPET: 2. PRØVNING: GENERALPRØVEN. Den anden prøvning er generalprøven på dit bryllup. Du prøver kjolen sammen med det tilbehør, som du har valgt: Hårpynt, slør, strømper, underskørt, handsker osv. Alt sammen så du kan få et komplet billede af dig selv, og så vi kan foretage eventuelle sidste ændringer. Du får mulighed for at prøve at gå i kjolen, så du mærker, hvordan det føles. Vi giver dig tips omkring, hvordan du bevæger dig i kjolen, hvordan du sætter dig, hvordan du holder slæbet, når du skal danse og masser af andre detaljer baseret på vores erfaring. Det er vigtigt, at du i forbindelse med anden prøvning medbringer den person, der skal hjælpe dig med at klæde dig på og hjælpe med kjolen på din bryllupsdag. Vi viser hende, hvordan hun sørger for, at du er smuk og uforlignelig hele dagen. Vi anbefaler også, at du til anden prøvning har fået lagt make-up og sat hår, som svarer til det, du ønsker på bryllupsdagen. Hvis du skal komme til mere end to tilpasninger, skal du ikke bekymre dig. Det er vigtigt, at din kjole sidder perfekt, og at du er tilfreds. Vi er stadig i god tid i forhold til dit bryllup.

AFHENTNING AF KJOLEN. Du vælger, hvilken dag du ønsker at afhente kjolen - som regel ugen op til brylluppet. Vi stryger kjolen, og gør den og tilbehøret klar til dig. Vi giver dig de sidste tips omkring opbevaring af kjolen hjemme og sørger for, at du får de sidste detaljer med. Skulle du have nogle spørgsmål, når først du har hentet kjolen, er du velkommen til at kontakte din personlige drømmetyder. Vi ønsker bare, at du er tilfreds og siger tak, fordi du valgte os til din store dag.

NYD 5-STJERNET SPA LUKSUS I VEJLE Comwell Kellers Park i Brejning ved Vejle Fjord er én af Danmarks få 5-stjernede wellness hoteller, som både tilbyder romantiske ophold og individuelle behandlinger. Trænger du til at blive forkælet og slappe lidt af oven på bryllupsforberedelserne, er det oplagt at bruge et par timer i Comwell Kellers Parks lækre Spa eller nyde én af de mange afslappende wellness behandlinger. F.eks. i forbindelse med vores Panayotis Ekspres tilretningsservice: Kom om formiddagen og få tilrettet din brudekjole, og fordriv ventetiden i Kellers Park, mens vi færdiggør din drøm og gør klar til generalprøven. Forhør dig nærmere om aktuelle tilbud hos din personlige drømmetyder, eller tjek de mange spændende behandlinger ud på www.comwellkellerspark.dk/spa.

1968-2013

45 ÅR MED BRUDEKJOLER


OFFICIAL ONLINE BRAND STORE

Velkommen til Nordens største web shop med brudekjoler, fest- & gallakjoler, konfirmationskjoler og tøj til gommen. Find din drøm blandt mere end 600 kjoler.

shop.panayotis.dk

Panayotis . Danmarks Brudekjolehus . Dæmningen 10 . 7100 Vejle . tlf. 75 82 90 91 . www.panayotis.dk

Panayotis Magazine 2013  

Magasin fra Panayotis Brudekjoler