Page 1

kontakt FOKUS PÅ DIN FREMTID

Regelmæssigt serviceeftersyn

Men det kniber lidt med mine lægebesøg. Måske var det også godt at få tjekket sit helbred engang imellem – også når man ikke skal have bud efter vagtlægen. Adventistkirken kører i øjeblikket en del HelseExpos forskellige steder i landet, hvor man kan få målt sit blodtryk, kolesterol, lungekapacitet, mm. og få beregnet sin helsealder. Mange møder frem, og nogle finder ud af, at det nok var klogt at aflægge sin egen læge et besøg også. På næste side i denne folder vil du se, at idéen tages op på Korrespondanceskolens weekendstævne i oktober. Også her vil der blive anledning til et serviceeftersyn af helbredet. Og så vil der blive nogle livsbekræftende foredrag om sindets helse og hvordan man kan takle livets udfordringer på en positiv måde. Her vil du også møde venner i naturskønne omgivelser, som jo i sig selv er fremmende for krop og sind. Se også oplysningerne på side 5 om den nye storslåede film om Skabelsen, som vises på storskærm i flere danske byer i september måned. Den er værd at se, også selv om man må køre nogle ekstra kilometer for at få en plads. Med venlig hilsen

Sven Hagen Jensen

Kurserne på DVD Halvdelen af vores kurser tilbydes også på DVD. Kurserne er indspillet i halvtimes frekvenser i forbindelse med udsendelsen Ordet på LifeStyleTV, hvor to studieværter samtaler om emnet og trækker hovedpunkterne frem. Dette kan være et udmærket supplement til dit brevkursus. Materialet forstås oftest bedre ved gentagelse og supplerende informationer. Nogle bruger også DVD’erne som udgangspunkt i en studiegruppe, hvor man taler om emnet, udveksler spørgsmål og svar – og løser opgaverne fra studiehæfterne sammen. Selv med DVD’erne er det en fordel af have brevkurset ved siden af. For mere information og bestilling af DVD’er kontakt os venligst på info@kskolen.dk eller tlf. 4558 7770.

03

KORRESPONDANCESKOLENS INFORMATIONSBLAD

2013

Jeg har min bil til service ca. tre gange om året. Min mekaniker holder godt øje med bilens tilstand og skifter olie og laver de nødvendige reparationer og udskiftninger. Derfor kører den stadigvæk godt efter næsten 450.000 km.


Vær med på

Helseweekend

nde liv” TEMA: ”Det su

Den 4.-6. oktober 2013 på Himmerlandsgården

Givende indlæg med fokus på mental sundhed på et kristent grundlag – og HelseExpo med sundhedstjek, beregning af din helsealder og personlig rådgivning.

I år bliver vores traditionelle bibelweekend afløst af en helseweekend, hvor vi sætter fokus på det sunde liv, både fysisk og mentalt. Som altid vil du kunne regne med opløftende sang og værdifuldt fællesskab med andre kursister og venner af Korrespondanceskolen i de skønne naturomgivelser nord for Mariager Fjord. Du får også mulighed for at smage og få opskrifter på spændende, sunde og velsmagende veganske/vegetariske retter. En god anledning til at gribe det sunde liv og mødes med andre, som også sætter pris på at få det bedste ud af livet. Talere og medvirkende:

Robert Svendsen Fysioterapeut og præst i Vejle

Sandy Flinker Prof. bach. i ernæring og sundhed, Nærum

Sven Hagen Jensen Forstander for Korrespondanceskolen og præst i Viborg

Morten Øster Læge, Tønder

TILMELDING Undertegnede ønsker at deltage i Helseweekenden på Himmerlandsgården fra fredag den 4. oktober 2013 kl. 16.00 til søndag den 6. oktober 2013 kl. ca. 12.00. Navn: Adresse: Postnr. & by Telefon: Transport:

Kommer i bil

Med bus

Ønsker afhentning i Als eller Hadsund:

Ja

Nej

Afhentningssted:

Tidspunkt:

Ønsker at leje sengelinned inkl. håndklæde:

Ja

Vil gerne bo sammen med: Er der specielle hensyn, vi skal tage, kan det oplyses her: Sendes i lukket kuvert til Korrespondanceskolen, Postboks 15, 2850 Nærum. Tilmelding kan også foretages på telefon 4558 7770 eller på www.kskolen.dk

Nej


pROGRaM Weekenden begynder med registrering og indkvartering fredag den 4. oktober kl. 16.00-18.00, aftensmad kl. 18.00 og åbningsmøde kl. 19.30. Vi slutter med middag kl. ca. 12.00 søndag den 6. oktober, hvorefter der er hjemrejse. Det daglige program begynder med morgenandagt og morgenmad kl. 8.00, og slutter af med aftensang og socialt samvær omkring kl. 21.00. Dagen igennem er der motionsture, foredrag, sundhedstjek, mulighed for samtaler og de nødvendige pauser og faste måltider. Om søndagen bliver der særlig fokus på helsealder, kropsbevidsthed og personlig rådgivning. Et mere detaljeret program kan ses på www.kskolen.dk eller rekvireres fra Korrespondanceskolen på tlf. 4558 7770.

pRaKTISK INFO

KURSUS NYT:

Engle og deres tjeneste Ny og opdateret version af det populære kursus om engle. Vi møder dem i kunst, i musik, i Bibelen og andre religioner. Nogle siger, at de har mødt engle. Hvem er de? Hvor kommer de fra? Hvilken kontakt har de med vores verden?

Sådan bor vi: Lejrskolefaciliteter med to på hvert værelse (om ønskes kan man bo flere). I meget begrænset omfang fås eneværelse. Fælles bade og toiletter. Sengelinned og håndklæde medbringes, men kan evt. lejes for 50 kr.

Kurset giver en indføring i Bibelens syn på engle i 6 gratis studiebreve. Du vil blive forbavset over, hvor ofte de er omtalt, og hvilken vigtig rolle de spiller i livet her på jorden både før og nu.

Mødesalen: Mødernes holdes i sal til 70-80 personer ovenpå. Da man skal op ad en trappe, kan vi ikke anbefale meget gangbesværede at tage del. Der vil være børneprogrammer efter behov i andre lokaler.

Tilmeld dig med det samme på 45587770 eller www.kskolen.dk.

pris: Hele weekenden med undervisning, sundhedstjek samt 6 velsmagende måltider (veganerkost tilstræbes) koster i alt 475 kr. pr. person (dog 75 kr. ekstra for eneværelse). Børn (4-14 år) 250 kr. Tilmelding: Senest den 26. september på tilmeldingsblanket eller telefon 4558 7770 eller www.kskolen.dk. Her finder du Himmerlandsgården: Kursuscentret Himmerlandsgården ligger i naturskønne omgivelser på Als Oddevej 71, Helberskov, 9560 Hadsund. Kommer du i bil er det ligetil. Du følger Alsvej (541) fra Hadsund til Als og tager Vestvejen til højre lige inden Als og kører ca. 5 km til transformatoren ud for nr. 71. Her drejer du til venstre nedad grusvejen og fortsætter ligeud til Himmerlandsgården. Der går tog til Randers og Aalborg og busser til Hadsund. Undersøg selv de bedste forbindelser. Deltagere, som står af i Hadsund, kan blive hentet.


Skabelse eller udvikling

2

Introduktion til Det Nye Testamente

3

Giv troen en chance

4

Johannes Åbenbaring

5

Paulus – teltmageren fra Tarsus

Brevkursus på 10 lektioner udarbejdet af rektor Holger Daugaard, cand. scient. Tager fat på de dybe spørgsmål om livets oprindelse og fremlægger klare og overbevisende sandsynlighedsbeviser. Og hvor kommer troen og de etiske konklusioner ind i billedet? Hurtig link: www.korrespondanceskolen.dk/skabelse

Dette er et igangsætterkursus på 7 studiebreve, som giver kursisten hovedlinjerne i Det Nye Testamente. Godt baggrundsmateriale, som fortæller om Det Nye Testamentes oprindelse og sætter det i en historisk sammenhæng. Også tips til at komme i gang med læsning af Det Nye Testamente. Hurtig link: www.korrespondanceskolen.dk/nytestamente

Her finder du en let indføring i den kristne tro i 20 spændende studiebreve. Fordomme og måske dårlige erfaringer holder nogle fra at læse i Bibelen. Men hvorfor ikke tage et nyt kik på ”Bøgernes bog” og lære om baggrunden for de værdier, der har været med til at skabe vores civilisation? Hurtig link: www.korrespondanceskolen.dk/nystart

Den sidste bog i Bibelen har for mange været en lukket bog. I dette kursus på 16 studiebreve gives en indførelse i den kamp mellem lys og mørke, sandhed og vildfarelse, som har præget den kristne kirke helt ned til vor egen tid. Læs om de mægtige kræfter, der er i spil og vil kulminere i en gigantisk styrkeprøve forud for Jesu genkomst. Hurtig link: www.korrespondanceskolen.dk/johannesaabenbaring

Følg med på en spændende rejse gennem 11 studiebreve, hvor vi udforsker apostlen Paulus’ liv, hans baggrund og forkyndelse og ser på, hvad der gjorde teltmageren Saulus til en af det Nye Testamentes store personligheder. Gode geografiske kort og andre fine illustrationer og bilag. Hurtig link: www.korrespondanceskolen.dk/paulus

KURSUSOVERSIG

1

VIDSTE DU...

TILMELD DIG KURSERNE PÅ WWW.KORRESPONDANCESKOLEN.DK

At havternen, der yngler i Arktis, overvintrer i Antarktis og derved foretager et årligt træk en hel gang rundt om jorden. At ålen tilbagelægger en rejse på ikke mindre end 5.000 km fra et vandløb i Danmark til Sargassohavet ved Nordamerikas kyst for at gyde. At for at indsamle nektar til et halvt kilo honning har honningbierne været ude på 20.000-30.000 indsamlingsture, hvilket svarer til en flyvedistance på 3 gange rundt om jorden.


fire Vises i byer danske ber i septem

Se efterårets film:

SKABELSEN – JORDEN ER ET VIDNE Odense Danmarkspremiere: Søndag den 15. september kl. 15.00 og kl. 19.00 Odense Congress Center, Ørbækvej 350.

Thisted: Tirsdag den 17. september kl. 19.00 Teutonerhallen, Thisted Gymnasium, Ringgaden 32.

Herning: Onsdag den 18. september kl. 19.00 Kongressalen, Herning Kongrescenter, Østergade 37.

København: Mandag den 23. september kl. 19.00 Københavns Kulturcenter, Drejervej 15, 2400 København NV

Var det Big Bang, som dannede universet og satte skub i livets udvikling? Eller har den ældgamle, hellige bog ret, når den indleder med de enkle ord: ”I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden”? Evolution eller skabelse – to diametralt modsatte teorier med vidtrækkende konsekvenser for os mennesker. En 70 minutters film om vores klode vises af filmskaberen, Henry Stober, med indledende videnskabeligt foredrag af dr. Walter Veith. Filmen fremstiller verdens skabelse med enestående flotte professionelle naturoptagelser fra hele verden. Dansk tale og lyd i topkvalitet. Korrespondanceskolen er medarrangør og udstiller sine kurser og produkter.

Der er fri entré – kom i god tid for at få en plads

FRI ENTRÉ


Afsender: Korrespondanceskolen · Concordiavej 16 · Postboks 15 · 2850 Nærum

Jeg tror, du kender situationen. Min kone var til tandlæge. Jeg ventede i bilen på parkeringspladsen udenfor. Der var gang i en kryds og tværs, mens cd-spilleren sendte hyggelige toner ud i kabinen. Den halve time gik hurtigt, og vi var klar til at køre videre. Klik-klikklik-klik. Man bliver grebet af en underlig fornemmelse. Stiger ud – åbner til motoren og kigger efter et eller andet. Strømmen er brugt op. Heldigvis dukker en hjælpsom bilist hurtigt op med et par startkabler. Tændingsnøglen drejes igen – vrrrooommm! Turen går videre. Nye kræfter – nyt liv Vi oplever det samme om og om igen. Mobilen skal oplades. Det samme med den bærbare computer. Selv kan vi også opleve at være tappet for energi – og her kommer reklamerne os til hjælp. Slug en pille – drik et glas energidrik – husk dine vitaminer. Hele tiden har vi brug for nye kræfter – nyt liv.

KORRESPONDANCE Korrespondanceskolen henvender sig til de mange, der foretrækker at studere hjemme. Skiftende arbejdstider og hjemlige forpligtelser gør det lettere at studere pr. brev. Man kan simpelthen arbejde med studiebrevene, når man har lyst.

På Bibelens tid var der hverken biler, genopladelige batterier eller energidrikke. I stedet taler den gamle bog om tidlig regn og sildig regn. Den taler om Helligånd og om kraft, om evangeliets forkyndelse og om en afslutning på dette. Den giver endda løfter om, hvordan det skal ske: ”Det skal ske derefter: Jeg vil udgyde min ånd over alle mennesker. Jeres sønner og døtre skal profetere, jeres gamle skal have drømme, jeres unge skal se syner. Selv over jeres trælle og trælkvinder vil jeg udgyde min ånd i de dage” (Joel 3,1-2). Måske en understregning af, at kirken ikke kan klare sig uden Ånd. Ellers kommer vi til at stå med en kirke, som er en ”organisation” og et lederskab, som udøver dominans. Ånden kan godt fungere uden institution. Det er os, ikke Gud, som har brug for strukturer til støtte for livet og fællesskabet, for at vi ikke skal havne i plumrede vande.

Både kirken og dens enkelte medlemmer har brug for ny kraft, hvis der skal skabes nyt liv – en forudsætning for, at kristendommen får endnu en chance i Danmark. Den hellige længsel i alt kristenliv – at lære Kristus at kende – er en indre flamme, som man bør værne om og blive varmet af. Den er det dyb, som råber til dyb og i hele vores eksistens lader os fornemme, at det er i Gud og alene i ham, vort liv finder sin mening og henter ny kraft. Walder Hartmann

SKOLEN Udgiver Korrespondanceskolen Concordiavej 16 Postboks 15 2850 Nærum Tlf.: 4558 7770

Redaktion Sven Hagen Jensen Walder Hartmann

Læs mere om kurser og muligheder på

Distribution Tilsendes Korrespondanceskolens kursister og venner

www.korrespondanceskolen.dk

1331 Mediegruppen

Nye kræfter – nyt liv

1331 kontakt 03 2013 issuu  
1331 kontakt 03 2013 issuu