Page 1

MOTOR & MASKINER Nr. 5 Oktober 2015 | 25. Årgang | Tlf: 33 44 55 55

Årsabonnement: 706,- incl. moms • Udgivelsesfrekvens: 6 gange årligt

INDHOLD

På øjenhøjde med kunderne Hos Uno-X Energi A/S betragter salgschef Søren Fruergaard og hans kollegaer deres kunder som samarbejdspartnere. De gode personlige relationer og det tætte samarbejde med kunderne er med til at sikre lange kundeforhold. Kendskabet til og interessen for den enkelte kunde giver salgscheferne hos Uno-X Energi muligheden for selv at kunne træffe vigtige beslutninger i samarbejdet med kunden. Læs artiklen på side 6

Fokus på arbejdsmiljø Bygge- & Anlægsavisen tester Mercedes vito 114 cdi Mercedes har med den ny Vito skabt en varevogn med gode køreegenskaber. Den føles og kører stort set som en personbil, og den 2,1 l dieselmotor betyder, at ”den kommer, når man kalder”. Læs artiklen på side 8

3

Som håndværker er dit køretøj din arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at man stiller krav til køretøjets indretning, ligesom det er vigtigt, at man som chauffør bliver fortrolig med mulighederne for at optimere arbejdsforholdene i bilerne. Læs artiken på side 2


2

3. SEKTION | MOTOR & MASKINER | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN

Arbejdsmiljø er kommet i fokus Som håndværker er dit køretøj din arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at man stiller krav til køretøjets indretning, ligesom det er vigtigt, at man som chauffør bliver fortrolig med mulighederne for at optimere arbejdsforholdene i bilerne. Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 T

id skal ikke altid være første prioritet … det mener Kjeld Hougaard Jensen, miljøkonsulent i Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros, som kender arbejdsforholdene rundt om i de danske virksomheder, hvor der efter finanskrisen har været fokus på effektivitet og at eliminere ventetid. – I forhold til arbejdsmiljøområdet går udviklingen bestemt den rigtige vej, og på nogle punkter der sket en ændring med ny generation, som har mere fokus på at passe på deres krop, ligesom

de er bedre til at sige fra, når de har en dårlig fornemmelse i maven. Men vi oplever stadig en attitude af, at vi kan det hele på den halve tid – når tingene bare kører, og det er spændende, så glemmer man at passe på sig selv. Et spørgsmål om prioritering Transportbranchen er altså blevet mærkbart bedre, men i Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros hører man stadig masser af historier, hvor folk bliver pressede på deres arbejde, og hvor man bliver fejet af med: ”Sådan har vi gjort det altid.”

– I alle typer af virksomheder skal man undgå ventetid, og i særdeleshed i byggebranchen kan en forsinket leverance have økonomiske konsekvenser.

Derfor lægger BAR transport og engros en stor indsats i at være til stede på skolerne, ligesom efteruddannelse er en integreret del af transportfaget.

stillinger og bevægelser. Desuden skal kabinen være tilstrækkelig stor til at udstyr kan placeres uden, at det generer udsynet eller er til fare for chaufføren.

Men det kan ofte løses ved ordentlig planlægning, ligesom det er et spørgsmål om prioritering, hvor man også tænker på de små ting. Arbejdsmiljø er både psykisk og fysisk, og et højt stressniveau kan have konsekvenser for trafiksikkerheden, fortæller Kjeld Hougaard Jensen, som fremhæver, at man skal påvirke de unge, inden de udvikler dårlige vaner.

Indretningen bag rattet En førerkabine har mange funktioner ud over at styre køretøjet. Det er også ofte kontor, IT-arbejdsplads, frokoststue mm. Dette er vigtigt at have med i overvejelserne, når førerkabinen indrettes.

– En væsentlig årsag til rygproblemer i dag er, når man i længere tid sidder i samme stilling kombineret med stød fra underlaget.

Kabinen skal være af en sådan størrelse, at selv store chauffører kan arbejde med hensigtsmæssige arbejds-

Derfor er det vigtigt, at bl.a. sædet kan tilpasses chaufføren, så chaufføren har mulighed for jævnligt at ændre sin siddende stilling samt at stødabsorberingen er god, siger Kjeld Hougaard Jensen.

Ind- og udstigning – Det er vigtigt, at have en god ind- og udstigning i køretøjet. Hvis din dagligdag indeholder mange ind- og udstigninger, så er det hensigtsmæssigt, at adgangsvejen til førerkabinen er let – det vil sige, at førerkabinen er lav, har store døre og at sædet om nødvendigt kan drejes, siger Kjeld Hougaard Jensen, som samtidig påpeger, at det er vigtigt at få de små rutiner på plads, hvor man skaber god plads for sig selv og åbner døren helt, ligesom man ikke skal springe ud fra førerkabinen. Fortsættes på side 4


Udstyrlig god pris.

Mercedes-Benz Citan - lige nu proppet med ekstraudstyr. Mercedes-Benz Citan er en pålidelig slider, der er mindre end de største, men stor nok til det meste. Og lige nu har vi halveret førstegangsydelsen til kun 10.000 kr. Derudover får du også kvit og frit ekstraudstyr til en værdi af 16.250 kr. Men kun så længe lager haves – og det er jo nok ikke så længe.

Klima- og komfortpakke:

Forbrug og tekniske data:

• Aircondition • Sædevarme • Regnsensor • Fartpilot • Midterarmlæn • Radio med bluetooth

• Lastekapacitet fra 2,4 til 3,8 m3 • Op til 23,8 km/l • Op til 40.000 km mellem service • 90 heste • Før 20.000 kr. nu KUN 10.000 kr. i førstegangsydelse

A+

Mercedes-Benz Citan 109 CDI Lang, forbrug blandet kørsel 23,8 km/l, CO2-emission 112 g/km. ServiceLeasing inkl. service og vedligeholdelse: Månedlig ydelse 1.895 kr./md. over 48 måneder, km-forbrug 15.000 km/år og en engangsydelse på 10.000 kr. Etableringsgebyr 4.020 kr. Alle priser inkl. afgift men ekskl. moms. Ejerafgift 1.440 kr. pr. halvår. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.

www.mercedes-benz.dk/transportere og facebook.com/Mercedes.Varebiler

ServiceLeasing (erhverv) af Mercedes-Benz Citan inkl. service og vedligeholdelse

10.000

kr. i førstegangsydelse

1.895 kr./md.


4

3. SEKTION | MOTOR & MASKINER | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN

Fortsat fra side 2 rutiner på plads, hvor man skaber god plads for sig selv og åbner døren helt, ligesom man ikke skal springe ud fra førerkabinen. Indeklima i bilen Der er kommet et kolossalt fokus på indeklimaet i vores boliger og på vores kontorer, men det har ikke på samme måde bredt sig til førerkabinen, hvor der kan forekommer gener på grund af kuldeog varmepåvirkninger, luftfugtighed og eventuel træk. – Uanset årstiden, så er det vigtigt, at der er et behageligt klima i førerkabinen, og at du ikke udsættes for alt for store temperaturforskelle og træk. Derfor bør man have et klimaanlæg, der giver en effektiv ventilation uden træk. I det hele taget bør man undgå at bruge vinduerne som ventilationsanlæg, da det skaber træk. Brug i stedet aircondition eller klimaanlægget hele året, fortæller Kjeld Hougaard Jensen. Gode råd omkring indeklima • Hold temperaturen mellem 18° C og 22° C. • Husk at åbne for alle luftdysser.

• Sørg for luftskifte i førerhuset, men undgå at bruge vinduerne som ventilationsanlæg, da det skaber træk. Brug i stedet aircondition eller klimaanlægget hele året. • Kabineluften skal renses effektivt for skadelige partikler ved hjælp af passende filtre. • Rens klimaanlægget efter leverandørens forskrifter, f.eks. efter hver 50.000 km. • Undgå brug af kunstige duftprodukter, der kan give en allergisk reaktion. • Sørg for hyppig rengøring af førerhus. Beklædning spiller en vigtig rolle Arbejde, der foregår skiftevis i varme og kolde omgivelser, stiller store krav til beklædningen. Kjeld Hougaard Jensen fortæller: – Det er vigtigt, at du hele tiden holder dine muskler varme, da kolde muskler nemmere skades end varme muskler. Giv dig tid til at tage en jakke på, når du skal ud af bilen, også selv om du kun skal være ude i kort tid.Tag altid overtøj på, når du forlader køretøjet – også selvom det kun er kortvarigt.

FORKERT Når du sidder på denne måde, risikerer du at få smerter i nakke, skuldre og arme – du kan også komme til at lide af hovedpine. KORREKT

Når du indstiller sædet, så du sidder med lodret ryg, er overkroppen i god balance under kørslen, og du har ikke så lang rækkeafstand til rattet. Du opnår en bedre bevægelighed i nakken, og kan bedre orientere dig til siderne og bagud. Du nedsætter i det hele taget belastningen på både muskler, led og nerver i nakke, skuldre og ryg..

12 vigtige spørgsmål om førerhuset BAR transport og engros lægger op til, at alle der kører i forbindelse med arbejdet stiller sig selv følgende spørgsmål omkring forholdene i førerkabinen: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Hvordan er adgangen til førerpladsen? Hvordan er adgangen til reparation og vedligeholdelse af bilen? Er der plads nok i dit førerhus? Har du ordentlig værktøj til småreparation af bilen, f.eks. hjulskifte? Kan førersædet indstilles? Kan rattet indstilles? Har du de ting, du skal bruge under kørsel tæt på dig? Er der kulde og træk? Har du arbejdstøj til både varme og kulde? Er der generende støj i førerhuset? Er du udsat for helkropsvibrationer? Er lyset i førerhuset godt nok?

Fakta om BAR transport og engros Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros (forkortes BAR transport og engros) er det arbejdsmiljøforum, hvor arbejdsgiverorganisationer og arbejdstagerorganisationer indenfor transport og engros samarbejder om at fremme arbejdsmiljøforhold på branchens område. BAR transport og engros skal medvirke ved løsning af sikkerheds- og sundhedsspørgsmål inden for branchen. Den primære indsats sker gennem løbende udsendelse af branchevejledninger og pjecer om arbejdsmiljøforhold målrettet branchen.


Movano Serviceleasing

* KR. 1.995 pr. md. Inkl. service og vedligeholdelse

Vivaro Serviceleasing

** KR. 1.595 pr. md. Inkl. service og vedligeholdelse

Combo Serviceleasing

*** KR. 1.295 pr. md. Inkl. service og vedligeholdelse

OPEL VAREBILER

OPEL SERVICELEASING. Nu komplet program. Med Opels nye komplette Serviceleasing program får du alle muligheder for at styrke din virksomheds ydeevne både fysisk og økonomisk. Opel serviceleasing kombinerer lave månedlige ydelser inkl. service og vedligeholdelse med et højt komfort- og udstyrsniveau. Glem alt om kompromisser - vælg en Opel der er større, stærkere og mere økonomisk. Bygget til at arbejde! opel.dk

*Tilbuddet gælder for Movano L2H2 136 hk ecoflex og dækker service i 36 mdr. og max. 15.000 km pr. år. Serviceaftalen dækker service og reparationer som følge af slid, men ikke dæk og brændstof. Ekstraordinær leasing-ydelse er 40.000 kr. inkl.finansieringsomkostninger. Tilbuddet er gældende så længe lager haves/eller frem til 31.12.2015. Brændstofforbrug for Opel Vivaro ved blandet kørsel 15,4 – 16,9 km/l. CO2 155 – 170g/km. F Brændstofforbrug for Opel Movano ved blandet kørsel 12,0 – 14,7 km/l. CO2 177 – 217 g/km. Energiklasse D **Tilbuddet gælder for Vivaro L1H1 Edition 115 hk ecoflex og dækker service i 36 mdr. og max. 15.000 km pr. år. Serviceaftalen dækker service og reparationer som følge af slid, men ikke dæk og brændstof. Ekstraordinær leasingydelse er 35.000 kr. inkl.finansieringsomkostninger. Tilbuddet er gældende så længe lager haves/eller frem til 31.12.2015. Brændstofforbrug for Opel Combo ved blandet kørsel 17,5 – 20,4 km/l. CO2 129 – 150 g/ D km. Energiklasse C ***Tilbuddet gælder for Combo L2H1 90 hk ecoflex og dækker service i 36 mdr. og max. 15.000 km pr. år. Serviceaftalen dækker service og reparationer som følge af slid, men ikke dæk og brændstof. Ekstraordinær leasingydelse er 25.000 kr. inkl.finansieringsomkostninger. Tilbuddet er gældende så længe lager haves/eller frem til 31.12.2015. Tilbuddet gælder kun via Opel Finans og er baseret på variabel rente. Positiv kreditgodkendelse forudsættes. Bilen er vist med ekstraudstyr. Alle priser er ekskl. moms. Der tages forbehold for trykfejl, pris-, afgifts- og renteændringer. 06.2015. Energiklasse B


6

ANNONCE

3. SEKTION | MOTOR & MASKINER | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN

På øjenhøjde med kunderne Hos Uno-X Energi A/S betragter salgschef Søren Fruergaard og hans kollegaer deres kunder som samarbejdspartnere. De gode personlige relationer og det tætte samarbejde med kunderne er med til at sikre lange kundeforhold. Kendskabet til og interessen for den enkelte kunde giver salgscheferne hos Uno-X Energi muligheden for selv at kunne træffe vigtige beslutninger i samarbejdet med kunden. Tekst af Jari Nielsen

I

gode tider er det nemmere at servicere sine kunder. Det er i krisetider, at forholdet mellem kunden og olieselskabet for alvor skal stå sin prøve. Da betyder det noget, at UnoX Energis salgschefer og deres kollegaer i kundecentret kender kunderne godt. Det fortæller Søren Fruergaard, der er en af virksomhedens fem salgschefer. – Det er vigtigt at kende sine kunder, fordi det samarbejde, vi har - jeg ser mig selv som en samarbejdspartner - jo helst skal være en længerevarende relation. Dette er meget vigtigt, specielt i vores branche hvor tiderne går op og ned – senest med finanskrisen som var en hård og brutal tid for os alle, siger han. Et tæt samarbejde og åbenhed imellem salgschefen og kunden i dagligdagen har stor betydning. Helt specielt i krisetider, hvor kreditgivning samt kredittider for det meste spiller en vigtig rolle i samarbejdet. I sådanne tider er det vigtigt for alle parter, at salgschefens viden om

og relation til den enkelte kunde er helt i top, da det oftest er salgschefen, der skal kunne sige god for et fremtidigt samarbejde med kunden over for både ledelsen og kreditafdelingen. – Det er nemmere for os at give grønt lys til at yde kredit til en god samarbejdspartner, der af en eller anden grund er kommet ind i en svær periode, når vi også kender mennesket, vi har med at gøre, siger Søren Fruergaard. Ikke blot et kundenummer Hos Uno-X Energi spiller kendskabet til hver enkelt kunde en vigtig rolle. Man samarbejder ikke med kundenumre, men derimod med dygtige og engagerede mennesker, og det forpligter. Derfor er den tætte dialog og det daglige samarbejde imellem salgscheferne og deres kollegaer i internt salg yderst vigtigt for at kunne yde kunderne den bedst mulige service. Hverdagen bærer tydeligt præg af, at et af elementerne i Uno-X Energis værdigrundlag er

bygget på, at kunden er den øverste chef. – Jeg forsøger at opbygge et kendskab til den enkelte kunde på et niveau, som betyder, at jeg næsten altid kender personen – selvfølgelig på det faglige, men også en lille smule på det menneskelige niveau. Det betyder, at mine møder med vores kunder altid er en god blanding af den daglige forretning, udveksling af viden omkring hvad der sker på de forskellige markeder samt den hyggelige og private snak omkring f.eks. familie, venner og sport, siger Søren Fruergaard. For at udvikle en så tæt relation er det alfa og omega, at man er der, når kunden har brug for én. Kunderne ved, at de altid kan ringe til salgschefen, hvis de har behov for det, og at han tager telefonen på alle tider af døgnet. – Kunden ringer jo ikke, hvis det ikke er vigtigt, fortæller Søren Fruergaard. Opbakning fra ledelse og kolleger Salgschefen påpeger, at hans kollegaer i internt salg - som

er dedikeret til erhvervskunder - fungerer som sparringspartnere for salgscheferne og igennem dette samarbejde har oparbejdet en stor viden omkring UnoX Energis erhvervskunder. Dette gør, at selv i tider hvor salgschefen ikke skulle være til at træffe, så er der altid én, der kan tage over. – Det er vigtigt for os alle hos UNO-X, at når kunden kontakter vores kundecenter på telefon 70 10 12 34, får han altid en medarbejder i tale, som ved hvem han er, og som selvfølgelig kan yde en kvalificeret support, siger Søren Fruergaard. – Hos Uno-X Energi har vi den vision, at vi skal være det mest effektive og ukomplicerede energi-, brændstof- og smøreolieselskab i Danmark. Dette betyder, at der i hverdagen ikke er så langt fra den enkelte medarbejder i Uno-X til den nærmeste leder. I min stilling som salgschef ved jeg, at jeg har fuld opbakning og tillid fra min ledelse. Denne viden hjælper mig selvfølgelig meget i min hverdag med kunderne, fortæller han.

– Mange af de beslutninger, der skal tages i hverdagen, kan jeg selv tage ude hos kunden. Ledelsen ved, at jeg har kendskabet til kunden, og giver derfor grønt lys for, at jeg selvstændigt kan træffe de fleste beslutninger. Beslutninger, der selvfølgelig følger almindelig sund fornuft samt Uno-X Energis værdigrundlag omkring en høj forretningsmoral, siger Søren Fruergaard. Sunde værdier Når Uno-X Energi indleder et samarbejde med en ny kunde, er det som regel for en længere periode, og UnoX Energi er stolte over, at de har mange samarbejdspartnere, som har været kunder i rigtig mange år. Det er blandt andet sådan, at olieskabet mærker effekten af de mange gode personlige og tætte forhold til kunderne. – Det må være det vigtigste kvalitetsmærke, vi har: Når vi først indgår et samarbejde med en kunde, er det mere reglen end undtagelsen, at dette samarbejde vil holde i mange år, siger salgschefen, som dog også påpeger, at Uno-X Energi har Dan-

marks bedste netværk af dieseltruckanlæg, en god brændstofsdistributør i SKANOL og, ikke mindst, sunde værdier: – I bund og grund handler det om, at mange af de værdier, vi har i firmaet, og som jeg også personlig forsøger at leve efter, er dét, der gør, at vi formår at opbygge så stærke og langvarige samarbejdsrelationer. Som sagt vil vi aldrig kun se vores kunder som kundenumre, men altid som mennesker af kød og blod. Det er alfa og omega for mig personligt, at jeg har de relationer til mine kunder samt at jeg kan stå inde for dét, som både jeg og firmaet står for, siger Søren Fruergaard: – Nemlig at et kunde- og leverandørforhold altid skal være morsomt og lønsomt for begge parter.


Fiat med

NY DUCATO. NÆSTE GENERATIONS KØRENDE KONTORER

_BEDST SÆLGENDE I EUROPA

_vognbane assistent*

_Radio med bluetooth**

_bak kamera*

_motor og kabine varmer**

FIAT DUCATO HAR ALTID VÆRET GODT KØRENDE, NÅR DET GÆLDER ARBEJDSGLÆDE BAG RATTET. OPLEV DEN HOS DIG. Og nu ruller Europas bedst sælgende varebil ud med endnu bedre teknologi, klassens laveste brændstofforbrug på op til 17,2 km/l og en lasteevne på op til 2 tons. Den nye generation Ducato er desuden forkælet med lækkert standardudstyr som radio med bluetooth og motor- kabinevarmer med timer. Alt sammen noget, der gør din varebil til noget nær den perfekte arbejdsplads. Oplev den nye Ducato i din egen virksomhed, når det passer dig. Send en SMS til 1272 med teksten ”Ducato”. Så finder vi et tidspunkt, hvor vi lægger vejen forbi og præsenterer dit nye komfortable kontor.

FIAT DUCATO. EN NY GENERATION PÅ ARBEJDSMARKEDET. * Ekstraudstyr. ** Gælder ikke Combinato 30

D

- F

www.fiatprofessional.dk

indsæt forhandler navn her

Brændstoføkonomi ved blandet kørsel: 15,9-11,9 km/l. CO2 udledning: 165-222 g/km.


8

3. SEKTION | MOTOR & MASKINER | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN

TESTER: MERCEDES VITO 114 CDI

Køreoplevelsen er i højsædet Mercedes har med den ny Vito skabt en varevogn med gode køreegenskaber. Den føles og kører stort set som en personbil, og den 2,1 l dieselmotor betyder, at ”den kommer, når man kalder”. Tekst af Nils Stinus Gärtner

V  

itoén kommer med en 6 trins gearkasse, så hvis man ikke er vant til Mercedes, gælder det om at være hurtig i gearskiftet (5 gear ved 48 km/t). Det vænner man sig dog hurtigt til, ligesom man også hurtigt vænner sig til det stærke moment og den fantastiske manøvreringsevne. Indretning Designet er i en gennemført høj klasse, og den byder på en god komfort i kabinen, hvor det er nemt at glemme, at man sidder i en kassevogn og ikke i en personbil. Både rat og førersæde kan indstilles, så man nemt finder en fornuftig kørestilling. Der er en del udstyr med som standard, så som dæktryksindikator samt fartholder og fartbegrænser. – Fartbegrænseren er et fantastisk redskab, som kan spare mange sure bødepenge, og jeg syndes faktisk, det

burde være standard i alle biler, siger Mikel Hans Dresler fra Mik’s Multibyg ApS, som har testet den nye Vito. Dog kan Mik ikke se logikken i at kontakterne til både fartbegrænser og rudevisker/ blinklys skal sidde på samme side. Dette giver anledning til et par utilsigtede blink, inden man har vænnet sig til det. Det er i den sammenhang vigtigt at sige, at fartholder fungerer meget simpelt og let. Så når man først har vænnet sig til kontaktens placering, bliver den hurtigt til et virkeligt brugbart redskab. Der er også installeret ATTENTION ASSIST, som er et system, der fortæller dig, hvis du ikke er opmærksom nok, f.eks. hvis du er meget træt. Alt i alt er der lagt stor vægt på sikkerhed, og derfor undrer det også, at der ikke er en baksensor som standard eller i det mindste et bakkamera, specielt i modellerne uden bagrude.

Komfort I kabinen er der fornuftige opbevarings muligheder med aflåseligt handskerum og et praktisk rum til telefonen med USB-stik samt mini-jackstik. Både i instrumentbordet og i dørene er der praktiske rum samt kopholdere, og med god plads til to fuldvoksne svende tilbyder Mercedes Vitoén en god arbejdsplads for den travle håndværker på farten. – Det er bestemt rimelige siddeforhold, men der burde kun være to ”gode” sæder, for gearstangen optager benpladsen, så midtersædet kan stort set ikke benyttes, siger Mikel Hans Dresler, der også godt kunne tænke sig et armlæn til førersædet, særligt på højre side. fortsættes på side 10

>>


MODUL-SYSTEM

www.modul-system.dk

VI INDRETTER DIN SERVICEBIL!

Hvidovre: 70 25 21 60, info@modul-system.dk

GÅ VINTEREN I MØDE MED EN NY AMAZONE SALTSPREDER

AMAZONE E + S 300

AMAZONE E + S 750

EK-S:

Til spredning af salt, grus/salt & sand/salt Rumindhold op til 560 liter. Kan leveres med enten træk via PTO-aksel eller med oliemotor til hydraulisk træk.

Til spredning af salt, grus/salt & sand/salt Rumindhold op til 1.000 liter. Kan leveres med enten træk via PTO-aksel eller med oliemotor til hydraulisk træk.

Til spredning af salt og grus AMAZONE EK-S serie – den enkle saltspreder med indstillelig spredebredde via spredeskørt. Kan udstyres med bugseringshjul.

· Robust spreder med nyttelast på 1.300 kg

· Robust spreder med nyttelast på 1.300 kg

· Nøglekomponenter i rustfri stål

· Nøglekomponenter i rustfri stål

· Kan leveres med kørselsafhængig

· Kan leveres med kørselsafhængig

styring og el-indstillelig spredebredde · 0,8 - 8 meter spredebredde med rustfri limiter

styring og el-indstillelig spredebredde · 0,8 - 8 meter spredebredde med rustfri limiter

E+S 300 & 750 kan udstyres med el-betjent justering af spreddebredde og AMADOS computer for kørselsafhængig dosering samt mange flere funktioner

For mere information, ring til Henrik på 42 15 49 16

www.amazone-brons.dk · Tlf. 74 75 31 12

· Til mindre traktorer/redskabsbærere · Kan leveres som bugseret


10 10 ANNONCE

3. SEKTION | MOTOR & MASKINER | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN 3. SEKTION | TRANSPORT | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN

>> Lastrummet Lastrummet er intelligent udført, og væggen til kabinen har en fold, som går ind under sæderne, hvilket betyder, at man har god længde i lastrummet, hvis man lægger materialerne ned, og de ikke er højere end en palles penge. Lastrummet er veloplyst med både almindelige ”kabine lamper” og en kraftig diodeskinne over bagdøren. Mikel Hans Dresler fortæller: – Vitoén kommer med træbund i lastrummet som standard, og de mange fastgøringsøjer giver et velfungerende og praktisk lastrum. Men hvis man kører med 2,40 meters plader og insisterer på, at de står på højkant, så møder man en udfordring, specielt hvis der også er monteret reolsystem i bilen.

Jordmateriel · liftmateriel · byggemateriel · betonmateriel · grønt materiel · skurvognsmateriel · pumpemateriel

Brændstof Der er god brændstoføkonomi i den nye Vito og med over 15 km/l ved blandet kørsel. Dog mener Mik, at der til prisen godt kunne være mere udstyr, som f. eks. baksensor og infocenter som standard.

Specifikationer for Vito 114 CDI: Motor: 4 cyl. diesel med dobbelt-turbo. Slagvolumen: 2.143 ccm. Ydelse: 136 hk ved 3.800 omdrejn. Moment: 330 Nm ved 1.200-2.400 omdrejn. Forbrug: 15,4 km/l. CO2 udslip: 171 gram/km Topfart: 184 km/t. Acc. 0-100 km/t: 11.8 sek. Varerum: 2.831 x 1.252 x 1.685 mm. Læssehøjde: 558 mm. Totalvægt: 3.050 kg. Nyttelast: 1.314 kg. Trailervægt: 2 tons. Varerum: 4,38 kubikmeter. Trailerstabilitetssystem: Ja. Træk: Baghjulstræk. Bygge- & Anlægsavisen har testet Mercedes Vito 114 cdi i samarbejde med Mikel Hans Dresler fra Mik’s Multibyg ApS

Ko

Vi udlejer entreprenørmateriellet! m

ud

og

Alt i jordmateriel, lifte, byggemateriel, betonmateriel, grønt materiel, skurvogne og pumpeudstyr Hos JM Trykluft A/S kan du leje entreprenørmateriel fra førende og anerkendte fabrikater, fx: Atlas Copco, Case, Hamm, Hilti, Hydrema, JLG, Kubota, Manitou, MultiQuip, Snorkel, Takeuchi, Terex og mange flere.

HOLSTEBRO 70 23 25 11

RANDERS 70 22 05 11

SILKEBORG 86 81 88 19

ÅRHUS 86 28 25 11

BILLUND 75 55 25 11

HORSENS 75 60 13 66

KOLDING 75 57 13 33

JM Trykluft A/S er en førende udbyder af entreprenørmateriel til udlejning. Fra vore afdelinger i Århus, Horsens, Silkeborg, Randers, Holstebro, Kolding og Billund rådgiver og servicerer vi Danmark med kort- og langtidsudlejning af komprimeringsmateriel, lifte/teleskoplæssere, moderne skurvogne, grave- og læssemaskiner samt meget mere. Kompetente medarbejdere med erfaring, en høj grad af service og fleksibilitet samt kontinuerlige investeringer sikrer, at du får det rigtige materiel. Første gang - og til tiden.

www.jmtrykluft.dk

lej

!


Vi holder hjulene i gang... Udlån af tanke

Billig diesel

Levering direkte på pladsen

Byggepladsen – hele vejen rundt

Tørløbssikring

Tankovervågning

Find dit nærmeste DieselService-anlæg ved at scanne QR-koden

Hos Uno-X har vi udstyret i orden, og derfor tilbyder vi flere former for olietanke, pumper samt diverse olieudstyr, så vi altid kan finde de rigtige løsninger til at dække dit behov. Vi prioriterer leveringssikkerhed og fleksibilitet højt, og derfor kan du regne med, at vores chauffører finder frem til jeres tanke på byggepladsen og sikrer maskinerne brændstof til dagens opgaver. Mulighed for bl.a. online bestilling døgnet rundt. Vi tilbyder dig et tæt samarbejde, der skaber størst driftssikkerhed og fastholder de gode resultater.

Ring og hør mere på – 7010 1234

www.erhverv.unox.dk

Kvalitets smøreolie


MISSION ACCOMPLISHED

Service- Leasing tilbud 3.500 kr. om måneden inkl. service og rep. 3.500 kg. træk 35.000 km. om året

DAILY 35S15 10,8 m3 INKLUSIV: • • • • •

Fartpilot Vægtsæde Aircondition Træk Varerum beklædt med træ i bund og på sider • LED loftbelysning • Vinterdæk

BEDRE BRÆNDSTOFEFFEKTIVITET

BEDRE LASTEKAPACITET

BEDRE KOMFORT

BEDRE SMIDIGHED

Lavere brændstofforbrug med EcoPack, op til 14%

Op til 19,6 m3

Køreegenskaber i topklasse

Venderadius på 10,5 m

KONTAKT DIN LOKALE FORHANDLER: ESBJERG LKJ Biler Esbjerg 75 14 40 11 GLOSTRUP Iveco København 44 57 05 90 HERNING Thybo Biler 97 22 00 11 HILLERØD Era Biler 48 29 95 00 HOLSTEBRO Thybo Biler 96 10 10 10 KOLDING I.M. Jensen & Bache 74 67 00 41 MARIBO Jens E Biler 54 78 18 88 NÆSTVED Næstved Erhvervs Auto 55 77 44 77 ODENSE Iveco Odense 63 95 20 00 RINGSTED Ringsted Erhvervs Auto 57 61 32 32 SLAGELSE Slagelse Erhvervs Auto 58 58 06 58 SVENDBORG Svendborg Motor Co. 63 21 32 32 THISTED Thybo Biler 96 17 23 88 VEJEN LKJ Biler Vejen 76 96 33 33 VEJLE Iveco Vejle 76 42 97 66 AABENRAA HLT Service 74 61 73 32 AALBORG Iveco Aalborg 98 15 88 55 AARHUS Iveco Aarhus 87 45 48 48

NEW DAILY. VAN OF THE YEAR 2015.

IVECO DAILY 35S15, 10,8 m3: Førstegangsydelse kr. 35.000,- inklusiv: 35.000 km. om året i 48 måneder med 3XL service- og reparationspakke. Alle priser er ekskl. moms. Brændstofforbrug v.bl. kørsel: 12,8 km/l CO2 udslip: 206 g km/l. Energimærke F: F Tilbuddet forudsætter positiv kreditgodkendelse. Serviceleasingydelsen er en månedlig ydelse i aftaleperioden med variable rente. Tilbuddet er gældende til og med den 31. december 2015.

W W W. I V E C O. D K

Boa5 sektion3  
Boa5 sektion3