Page 1

Nr. 2 Maj 2015 | 25. Årgang | Tlf: 33 44 55 55 | Årsabonnement: 706,- incl. moms | Udgivelsesfrekvens: 6 gange årligt

VVS messen 2015


2

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Nye fjernvarmeløsninger præsenteret på VVS’15  Gemina Termix deltog på VVS 15 med et opdateret produktprogram, og der var stor interesse fra både eksisterende og potentielle kunder.

 M

essen havde fuldt hus med 197 udstillere, og i alt 8.322 besøgende over de tre dage hvilket betød, at besøgsrekorden fra 2007 blev slået. For Gemina Termix var det en god måde at komme i dialog med kunderne på. – Vi er glade for, at så mange lagde vejen forbi vores stand på VVS 15. VVS-messen er en enestående mulighed for os til at have en dialog med vores kunder om de ting, der rører sig på markedet. Vi fornemmer, at de besøgende også fik lejlighed til at få svar på de spørgsmål og udfordringer, som de bokser med i det daglige. Der var god spørgelyst, hvilket glæder os, da det også er denne måde, at vi får ny inspiration og indspark til, hvordan vi gør hverdagen nemmere for vores kunder, si-

ger Lars Christensen, der er salgsdirektør hos Gemina Termix.

Fjernvarmeløsninger til lavtemperatur På messen var der stor interesse for Gemina Termix stærke fjernvarmeløsninger med fuldisolering til lavtemperatur. Produkterne er særligt velegnede til lavtemperaturområder og boliger i fjernvarmens yderområder. De minimerer varmetabet, både under tapning og i komfortfunktion. Desuden leveres alle fjernvarmeunits fra Gemina Termix som en komplet løsning forberedt til montering til stor fordel for både kunden og vvs-installatøren.

Krav om isolering og vejrkompensering Spørgsmålene på messen handlede også i høj grad om de nye, skærpede isoleringskrav, der kræver fuldisolering af fjernvarmeanlæg. Et andet krav handler om, at alle husstandes fjernvarmeanlæg skal være forsynet med vejrkompenseret styring, så anlægget kan regulere fremløbstemperaturen i forhold til udetemperaturen. Alene vejrkompensering reducerer energiforbruget med op til 15 %. Begge krav har til formål at spare energi og skåne miljøet, og Gemina Termix har udviklet nye, fremtidssikrede produkter, der overholder begge krav.

Energi- og miljørigtige systemløsninger til en bæredygtig fremtid

Flexalen 600 - det sikre valg! af et præ-isoleret rørsystem til varme/køling/brugsvand med 50 års levetid

Thermaflex Nordic ApS Niels Brocks Gade 8 DK-8900 Randers C Tel. +45 72 52 40 81 salg@thermaflex.dk www.thermaflex.dk


4

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Ny serie til indretning af service biler Modul System er det letteste system på markedet, og vægten er reduceret med 20 % i forhold til tidligere. Fleksibiliteten er væsentlig bedre, og nu er der 5 års garanti på reolerne.

 M

odul-System har mere end 40 års brancheerfaring, og man har arbejdet med sikkerhedsprogrammet i mange år. I dag benytter virksomheden nogle af verdens mest velrenommerede sikkerhedscentre til udførelse af kollisionstester, bl.a. Volvo Cars Safety Centre. Men erfaring er ikke nok. Virksomheden satser på at være fremadtænkende samtidig med, at man tager tid til at forstå alle sine kunders behov. For hvert af sine udviklingsprojekter rådfører man sig i fora, både med kunder og slutbrugere, hvilket giver baggrunde for at skabe innovative nye produkter.

Kvalitetsbevidst til mindste detalje Modul-Systems produkter er i overensstemmelse med den europæiske standard TÜV. Gennem ISO 9001 certificering kan man sikre kvalitet i hvert trin, fra udvikling og produktion til salg, kundeservice og levering. Dette gør det muligt at tilbyde en 5 års garanti på alle produkter, firmaet selv producerer, ligesom man efterstræber at have den hurtigste og mest pålidelige levering i branchen.

reducerede vægt af indretningen bidrage til at reducere brændstofforbruget og nedbringe CO2-udledningen. Ultra-højstyrke stål er fire gange stærkere end traditionelt stål. Bilindustrien anvender for eksempel materialet i sidekollisionsbeskyttelsen i døre, hvor bjælkerne skal kunne modstå ekstreme kræfter i tilfælde af en sidekollision.

Modul System A/S kan montere følgende: Modul-System Service Center I flere år har virksomheden haft et veletableret og bredt netværk af servicecentre i hele Europa. Hvert Service Center er en autoriseret forhandler med den nødvendige erfaring til at imødekomme dine behov, da deres personale har en komplet indsigt i Modul-Systems produkter og ved hvordan, de skal installeres i et køretøj. De kan også levere væg- og gulvbeklædning, elektronik og tilbehør som belysning, lastbefæstigelse og tagbokse.

Letvægts(r)evolution Modul-System har mange års erfaring i at producere letvægtsindretninger i stål. Man

var de første til at introducere højstyrke stål i sit produktsortiment, og tager nu det næste skridt ved at introducere ultrahøjstyrke stål i alle indretninger. Ved at anvende et højteknologisk materiale, kan tykkelsen reduceres og vægten sænkes yderligere, samtidig med at løsningerne forbliver ekstremt stabile og kollisionssikre. En lavere vægt på indretningen giver mange fordele, herunder øget belastningskapacitet, lavere brændstofforbrug og reducerede udledninger. Når belastningskapaciteten øges, kan du laste mere udstyr og materialer uden at bilens maksimale lasteevne overskrides. Alternativt kan den

• Indretninger • Alt i el, inverter, lys, blink, bluetooth, tracker, flådestyring m.m. • Træk og trinbræt • Reklame på bilerne • Tagløsninger (vi er Europa agent for Thule) • Solfilm • Sikkerhedsbund, sidebeklædning og loftbeklædning. • Isolering • Webasto fyr • Sidekofanger, frontbøjler (beskytter paneler samt siden af bilen) gitter til vinduerne osv.


Helt nyt patenteret skyllesystem. Vandet skylles ind gennem en åbning bag i kummen. De runde sideåbninger giver jetstråler, som præcist og kraftigt rengør hele kummen.

Skålens design sikrer, at vandet rammer kummen med den rette vinkel, så skyllevandet skylles effektivt rundt i skålen.

Generalagent: Max Sibbern A/S · Marielundvej 18, 2730 Herlev · Tlf: 4450 0404 · Fax: 4450 0405 · Mail: post@maxsibbern.dk

www.ifo.dk


6

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN

Viden skaber nuanceret salg VVS’15 er netop overstået, og adm. direktør i den faglige organisation VELTEK Per Rømer Kofod mener, at messer giver en værdifuld ballast, da man på den baggrund kan foreslå sine kunder helhedsløsninger, der giver bedre komfort, lavere drift eller intelligent samspil med andre teknologier. Tekst af Mikkel Weber Sandahl

P

å dette års VVS messe havde man valgt at sætte fokus på ét af tidens store emner, energieffektivitet, og adm. direktør Per Rømer Kofod mener, at der stadig er store gevinster at hente for bygningsejere og bygherrer: – Der er en kløft i mellem det, der bliver sagt i den offentlige debat og det, man gør i praksis. Bortset fra få frontrunners, så er det vores medlemmers oplevelse, at man i den brede offentlighed stadig tænker, at det må naboerne gøre. Der hersker en form for politisk korrekthed, hvor man godt ved hvad, der skal siges – men folks handlinger afspejler ikke den samme vilje. Det er ”business as usual”, og vi er altså langt fra at være i mål, selvom vi har teknologien til rådighed.

”Fordelene ved nye løsninger bør udnyttes” – Teknologisk set er vi faktisk godt stillet, og der er mange nye løsninger, som er klar til at vinde større udbredelse. Jeg ser VVS’15 som et oplagt sted for installatørerne at få den nødvendige baggrundsviden om produkter, som de så kan fortælle om, når de alligevel er ude hos kunden i

et andet ærinde. Ofte er det et spørgsmål om helhedstænkning, hvor installatørerne kan foreslå forskellige scenarier, som giver mere komfort eller store besparelser. Når man går ind i den konkret dialog med udgangspunkt i den enkelte bygning, så kan folk godt forstå fordelene, siger Per Rømer Kofod, som mener, at branchen skal tale om bedre performance fremfor produkter: – Det handler grundlæggende om story telling. Som branche har vi ikke været dygtige nok til at italesætte fordelene, og da man ikke altid kan se værdien af løsningerne direkte i bygningerne, så handler det om at sætte fokus på komfort, miljø, sundhed og totaløkonomi. Det er på den måde, at der kommer ny teknologi ind i bygningerne. Som eksempel kan man nævne ”no touch” teknologien, der er velegnet til plejehjem, sygehuse og andre områder, hvor der er fokus på hygiejne.

”Lige nu er der én stor taber – miljøet” – Energirenovering forbinder mange med termoruder og isolering, for det er den historie, som man gennem generationer har hørt igen og igen. Beregninger viser, at man i dag kan komme meget længere på tekniske installationer. Her er vi slet ikke

begyndt endnu, siger Per Rømer Kofod Han mener, at folks bevidsthed er meget langt væk i forhold til prisen på vand og ens eget forbrug:

Lige nu behandles el, vand og varme eksempelvis som separate områder i bygningsreglementet og Per Rømer Kofod ønsker sig et langt bedre samspil

– Hvis man sammenligner prisen på vand over årene med eksempelvis lønudviklingen, så vil folk få en stor overraskelse. Der er rigtig meget at hente ved at gå fra 12 liter til 3 liter vand for hvert skyl. Her skal folk bare blive opmærksom på beregningerne, så kommer der også handling.

Samspil i højsædet

”Stram op på BR20” Per Rømer Kofod ser BR20 som det vigtigste bygningsreglement i lang tid, da man her skal tage et kæmpespring fremad for at sine målsætninger. – Der er et klart modsætningsforhold mellem 2020- målene og kravet om billigere byggerier. I relation til de tekniske installationer må man godt stille strengere krav i bygningsreglementet. VELTEK så gerne flere stramninger i BR15, så vi udnytter det eksisterende teknologi-niveau i forhold til tekniske installationer. Danske produkter er sammenlignet med udlandet high end, og der har vi flere gear at køre op i. Man kan sige, at det favoriserer ikke danske virksomheder med en slap målsætning.

Per Rømer Kofod overtog sidste år direktørposten i VELTEK. Med en fortid som VP for Smart Grids i ABB er han vant til at fokusere på det store billede. Han fortæller: – I Danmark har vi en af verdens bedste energi-infrastrukturer, men det er som om, det stopper uden for bygningerne. Jeg kunne tænke mig, at man fik tænkt udviklingen med multiforsyningsselskaber ind i vores bygninger, så der er samspil mellem vand, el, varme og ventilation. På lige præcis de områder har vi faktisk ikke flyttet os afgørende de seneste mange årtier. Eksempelvis kunne ventilation og alarm kordineres, så når et vindue åbnes, bliver der automatisk skruet ned for ventilationen, ligesom termostater kan så meget mere i dag. Der er virkelig mange muligheder for bedre samspil, som i sidste ende giver store besparelser for bygningsejeren.


7

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Børster Ventilationsrensning Spoler Skafter og ragere Industribørster Roterende værktøj Diamantkernebor Inspektionspejle Lys Inspektionskamera Måleinstrumenter Sodsugere Sikkerhedsudstyr

Miljøvenlige plastprodukter

MERE END 50 ÅRS ERFARING

til byggeri over og under jorden

Markeringsnet

Professionelt renseudstyr købes hos

Til markering af kabler og ledninger m.m. for at undgå graveskader. Findes i alle farver afhængig af formålet.

SKORSTENSFEJERVÆRKTØJ ApS

Miljønet

Ventilationsrense- & Rørrenseudstyr

Godkendt af miljøstyrelsen. Til markering og adskillelse af forurenet jord. Flere varianter i såvel bredde, styrke samt maskestørrelser.

Gl. Møllevej 27 6840 Oksbøl Tlf. +45 7527 1396 Mail: sfv@sfv.dk www.sfv.dk Vi forhandler Wöhlers produkter Se mere på www.woehler.de

Armeringsnet

Sikrer en stabil indkørsel. Undgå kørespor. Kan placeres mellem stabilgrus og afretningssand.

Snefangsrør med sømkant

Har du problemer med skimmelgrønne belægninger eller borebiller i dit træværk?

BORACOL effektivt som grundingsmiddel også på vådt træ.

Modvirker problemer med fygesne i tagkonstruktioner. Findes i størrelserne ø22 mm, ø32 mm, ø42 mm, ø70 mm.

Sne- og fuglestop Modvirker problemer med fygesne, fugle og større insekter, der finder vej ind på loftsarealerne under bølgetagplader. Findes til både B6 og B9.

BORACOL godkendt middel mod råd, svampe og insektskader i trækonstruktioner

Ring og få professionel rådgivning om dit problem.

7582 5033

BIO-BLOK®

Til regnvandshåndtering. Til såvel små og store faskiner som til opbygning af forsinkelsesbassiner.

BIO-BLOK®

Anvendes som filtermedie ved nedsivning af spildevand. Bedre biologisk rensning. Ressourcebesparende med hensyn til grus.

Mandal Allé 9A, 5500 Middelfart T. 7582 5033 | lavtox@lavtox.dk Phone +45 98 92 21 22 - E-mail: plast@expo-net.dk - www.expo-net.dk


8

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Branchen får øjnene op for indvendig vand- og varmerørssanering Med markedets mest beboervenlige rørrenovering af alle typer ejendomme blev Greenpipe A/S mødt med en overvældende interesse til branchens største begivenhed, VVS’15 messen. Tekst af Elias Inceer

G

reenpipe A/S har siden 2011 foretaget indvendig vand- og varmerørssanering i over 2000 danske boliger. Den bæredygtige rørrenoveringsmetode gør, at tilkalkede eller utætte rør kan renoveres, mens de sidder i væggen, så beboere undgår byggerod, støv og støj. Samtidigt spares omkostningerne til nedrivning og genopbygning af køkkener, vægge og gulve. – Da vi er de første på det danske marked, har det været en udfordring at udbrede kendskabet til indvendig vand- og varmerørssanering. Vi valgte derfor at præsentere relining-metoden, hvor rørsystemer bliver renset indvendigt efter en sammenkobling med specialdesignede trykluftslanger, på VVS’15 messen, siger direktør og bygningsingeniør i Greenpipe, Søren Dallov Ibsen. Med Greenpipes metode kræver byggestyringen færre resurser og begrænser de logistiske udfordringer, når skjulte vand- og

varmerør skal renoveres. På baggrund af Greenpipes arbejdstid på kun tre til fem dage, den omfattende kvalitetskontrol samt en enestående 10 års tæthedsgaranti, blev Søren Dallov Ibsen modtaget med en overvældende interesse på messen: – Vi blev mødt med en stor nysgerrighed om, hvordan det kan lade sig gøre, at renovere de skjulte vandinstallationer uden at bryde vægge og rørkasser ned. Med en besparelse på op til 50 procent ift. traditionel udskiftning af vandrør vækker vores relining-metode især interesse hos rådgivere, da det giver dem en konkurrencefordel ved udbud, hvor fokus ligger på pris, byggetid og garanti. Som en af Danmarks første har Greenpipe fået Energistyrelsens ”Godkendt til drikkevand” certifikater og garanterer derved at kvalitetskravene til byggevarer der er i kontakt med drikkevand overholdes. Søren Dallov Ibsen glæder sig nu til at besøge de mange kunder, der efter messen har bestilt tilbud på Greenpipe Relining.

Smart indretning af arbejdsbiler På E&H ’15 havde bott-danmark nytænkende opbevaringssystemer med. På sin stand viste man bl.a. nye kasseløsninger til ladbiler, en høj bil med indvendig arbejdsplads, og så havde man inviteret samarbejdspartneren, Prime Design, med. Tekst af Annika Lillelund

E

n ganske særlig ladbil havde taget turen fra Tyskland til bott-danmarks messestand for at vise en ny type stålkasse. BottTainer hedder systemet, som er nyeste generation af opbevaringskasser til montering på ladbiler. Foruden god holdbarhed kan kasserne aflåses og indrettes individuelt med bl.a. hylder, skuffer, inddelinger og jalousilåger. Direktør i bott-danmark, Morten Sonnich, forklarer:

for er der stor interesse for systemer, som kan betjenes fra gadeniveau, hvilket kasserne her kan. Man får et bedre overblik og selvfølgelig en god sikring af sit værktøj og redskaber. Alle variationerne af kassen udmærker sig ved, at man kan skrue dem af og flytte dem til andre biler. Desuden kan man også få særlige sokler, så kasserne kan løftes af med gaffeltruck. Kasserne er tiltænkt ladbiler, men vi har allerede nu forespørgsler på alternativ brug af kasserne til bl.a. opbevaring af værktøj på skibe.

– Alle har individuelle behov, og BottTainer kan tilpasses, så det passer præcis til de ønsker, man har. Vi mærker også et stigende fokus på medarbejdernes helbred, og der-

Indvendig arbejdsplads Den høje bil med indvendig arbejdsplads havde også fundet vej til messestanden, og med den viste bott-danmark endnu en

smart løsning, som er forkant med de problemstillinger, kunderne står med. Morten Sonnich forklarer: – Det er en speciel udgave, vi har med her. Bilen har nemlig to skydedøre, så man kan komme hurtigt ind til arbejdsplads og udstyr fra begge side af bilen. Det skaber fleksibilitet og sparer tid, og så hjælper det igen de medarbejder, som skal ind og ud af bilen mange gange hver dag. Det vil virksomhedsejerne gerne investere lidt mere i, da det skåner medarbejderne. Prime Design viste bl.a. ErgoRack Bott-danmark havde desuden inviteret deres gode samarbejdspartner, Prime Design,

med på messen. Prime Design står bl.a. bag ErgoRack, som er et system til at montere på bilens tag, hvor man kan opbevare stiger og andre lange dele. Med et håndtag vipper man stigen ned uden anstrengelser, og det kunne de besøgende på messen give sig i kast med, da systemet, som Morten Sonnich udtrykker det, ”ofte skal mærkes, før man forstår, hvor meget det letter arbejdet”. Morten Sonnich slutter af: – Hos bott-danmark har vi vores kerneområder, men vi er ikke specialister i alt, derfor arbejder vi tæt sammen med vores samarbejdspartnere, så vi sammen kan give kunderne nogle gennemtænkte og hele løsninger.


10

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Udekøkken og designgulvafløb på vvs-messen 2015 PURUS as præsenterede designgulvafløb og et nyt udekøkken i rustfrit stål til tilberedning af måltider i det fri på årets vvs-messe i Odense Congress Center, der satte besøgsrekord og bød på 197 udstillere. Tekst af Rune H. Jensen

I

mere end 50 år har PURUS as beskæftiget sig med produktudvikling og salg af afløbssystemer såsom designgulvafløb, riste, vandlåse og miljørelaterede produkter til det danske vvs-marked. Og efter deltagelse på årets vvs-messe, VVS’15 i Odense Congress Center fra d. 22. – 24. april, fremhæver virksomheden de positive vinde, der blæser i branchen: – Der er generelt positive tendenser i samfundet, som vi mærker i vores branche og virksomhed. Brancheorganisationen Rørforeningen kan fremvise stigende tal for årets første kvartal, og hos PURUS ligger vi godt med og lidt til, siger administrerende direktør Birger Christensen fra PURUS as Danmark. Årsagen til fremgangen skyldes ifølge Birger Christensen, at PURUS har haft held med design og udførelse af en række større projekter for bl.a. Vejdirektoratet såsom komplette installationer af nye toiletter på motorvejene i solidt, rustfri stål, der samtidig er meget ”vandalsikre”, som han udtrykker det.

Nyt udekøkken som samlingspunkt PURUS as er i dag ejet af den svenske, familjeejede koncern PURUS AB med 225 medarbejdere i Skandinavien, England og Rusland. Og det er fortsat nytænkning og produktudvikling, der vægtes højt i virksomheden ifølge Birger Christensen. Årets deltagelse på VVS’15 bød således bl.a. på en præsentation af det nye udekøkken, PURUS Garden: – Det er et mobilt udekøkken i børstet og vandafvisende stål, der er særdeles nemt at tilslutte. PURUS Garden er et fint supplement til havegrillen og bålstedet med en stor bordplade, opbevaringshylder med

god plads og stålvask med let vandtilslutning og afløb, siger Birger Christensen. Han forklarer, at udekøkkenet er nemt at rulle hen til det sted på terrassen eller i haven, hvor sommermaden skal tilberedes, og vandet kobles blot til vandhanen med Gardena-systemet, som mange husejere allerede benytter til vandslangen. Det er således hensigten, at PURUS Garden skal være et naturligt samlingspunkt i et design, der er slankt, stærkt og stabilt for brugeren.

Branchebegivenhed med intensiv stemning På VVS’15 præsenterede PURUS as også en række af sine andre produkter såsom

Om VVS’15: – Det var positivt over hele linjen med god stemning og besøgsrekord. Messen er heller ikke så stor som de internationale, hvilket også giver en mere intensiv og intim atmosfære. Birger Christensen, administrerende direktør, PURUS as Danmark

designgulvafløb, der ligger langs væggen – og for eksempel til vinylbeklædning også i private hjem. Ellers har PURUS bl.a. de offentlige hospitaler og industrikøkkener som store kunder til kerneprodukter som designgulvafløb. VVS’15 forløb generelt som en god oplevelse for den danske afdeling af PURUS med hovedsæde i Farum: – Det var positivt over hele linjen med god stemning og besøgsrekord. Messen er heller ikke så stor som de internationale som i for eksempel Frankfurt, hvilket også giver en mere intensiv og intim atmosfære selv i Arena-hallen i Odense, der også bruges til store koncerter, siger Birger Christensen. Vvs-messerne afholdes årligt som en branchebegivenhed udelukkende for professionelle med fokus på netværk, faglig sparring og fremvisning af nye produkter og morgendagens teknologiske landvindinger i vvs-branchen. Med 8.322 besøgende slog VVS’15 den hidtidige rekord fra 2007 og bød på 197 udstillere inden for alle aspekter af vvs, energirigtige løsninger og indeklima.


Mød os pü stand B-2054


12

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Måleudstyr med mersalgsværdi Fra klimaskærmens tæthed til indeklimaets kvalitet: Byggeriets krav skærpes løbende, og dermed øges behovet for pålidelige målinger til bl.a. opsporing af forbedringspotentialer. Med de rette redskaber i værktøjskassen har håndværkeren her gode muligheder for at udvide sin forretning. Tekst af Martin Fogt Pollas Rønberg

S

om en af Skandinaviens førende leverandører af måleinstrumenter deltager Farum-virksomheden Elma Instruments fast på VVS-messen, der i år løb af stablen d. 22.-24. april i Odense Congress Center. – Mange af vores instrumenter henvender sig bredt til udførende inden for både VVS, ventilation og installation. Messen er derfor en kærkommen lejlighed til at møde slutbrugerne i øjenhøjde og vise dem de muligheder, som de har for at udvide værktøjskassen med redskaber til f.eks. termografering, radonmåling og røggasanalyse, fortæller salgsdirektør Bo Nielsen fra Elma Instruments og uddyber: Messenyheden Elma Radon til radon detektering

– Vores instrumenter gør, at du som håndværker hurtigt og enkelt kan påvise kun-

Termografering i lommestørrelse FLIR C2. dernes muligheder for at spare på energien eller måske opnå en bedre regulering af lys, ventilation og varme. På den måde kan du med et handy lille instrument, som snildt kan ligge i en brystlomme, udvide forretningen med screeninger og tests, som jo efterfølgende kan kaste flere udførelsesopgaver af sig.

Dokumentation med et enkelt klik Blandt de nyheder, som Elma Instruments medbragte på VVS’15, var det kompakte termografiske kamera FLIR C2, der blev lanceret i februar i år. Kameraet gør det muligt for den udførende at dokumentere alle temperaturdata i forbindelse med opgaven med et enkelt klik på udløseren. De lagrede data kan efterfølgende hurtigt behandles og afrapporteres til kunden via den medfølgende danske software.

– Termokameraet matcher meget fint det stigende behov i byggeriet for pålidelige instrumenter, som gør det enkelt at dokumentere det udførte arbejde og opspore forbedringspotentialerne. Det gælder bl.a. inden for tætning af klimaskærme og indeklimaregulering, som er nogle af de områder, hvor kravene løbende skærpes, understreger Bo Nielsen. – Som specialiseret og dedikeret nicheleverandør af måle- og testudstyr lægger vi vægt på, at kunderne altid får den rette rådgivning. Hos os køber du ikke kun et produkt, men får også en service, der bl.a. inkluderer løbende teknisk support, ligesom vores salgspersonale alle kommer med en håndværksmæssig eller teknisk baggrund, slutter han af.


wedi’s systemverden

Optimal sikkerhed og den nemmeste håndtering Inklusiv kerne i 100 % vandtæt totalsystem

Høj systemsikkerhed med producentgaranti

Barrierefri og kørestolsegnet

wedi Hovedkontor for de Nordiske lande Industrivej 20 · DK-3550 Slangerup · Tel +45 47 38 23 29 · Fax +45 47 77 23 29 · info@wedi.dk · www.wedi.eu


14

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Kunderelationer og innovation i højsædet på VVS’15 Den danske VVS-branche går nye tider i møde. Det står klart efter, at branchemessen VVS’15 måtte melde udsolgt af standpladser og oplevede et rekordantal besøgende. Ifös danske agentur, Max Sibbern A/S, er positive over den vellykkede messe, hvor kunderne blev mødt i øjenhøjde og fik præsenteret nye produkter og tendenser. Tekst af Elias Inceer

nernes visioner samt de nye produkters funktionalitet og muligheder til forhandlerne, siger marketingschef Irena Sibbern.

Tidssvarende forretningspolitik

B

ranchemessen VVS’15 slog rekord til årets begivenhed i Odense Congress Center. Med et fuld booket udstillingskatalog på 197 udstillere og over 8300 gæster slog VVS’15 besøgsrekorden, hvilket vidner om nye tider i branchen. – Hos Max Sibbern A/S markedsfører vi anerkendte brands til VVS-grossister og VVSinstallatører. Derfor er en branchemesse som VVS’15 en oplagt mulighed for at tale med kunderne og vise vores nye produkter og idéer samt planlægge de fremtidige aktiviteter. I disse elektroniske tider sætter alle pris på at kunne tale med hinanden, når muligheden byder sig. Det er desuden væsentligt at tale med vores kunder om produktudviklingen og markedsføringen. På en fagmesse har vi mulighed for at få formidlet desig-

Ifö har rødder i Norden og har arbejdet med både porcelæn og badeværelser i mere end 100 år. Ud over at produktionen har ændret sig i løbet af alle årene, så er virksomheden stadig tæt på kerneforretningen – det gode håndværk. Samtlige produkter bliver sorteret af dygtige fagfolk, og der fremstilles kun produkter af de bedste materialer. Ifö holder – både når det gælder kvalitet og design. Max Sibbern A/S blev etableret i 1950 i forbindelse med Ifös lancering af lavtskyllende toiletter.

Branchen sparer på vandet Et af årets helt store temaer på VVS’15 var energioptimering. Installatører og leverandører har stor fokus på at tilbyde deres kunder bæredygtige produkter med mulighed for besparelser på energiforbruget og miljøbelastningen. – Den store interesse vi ser på markedet omkring energioptimering og ressourcebesparende produkter, er i overensstemmelse med Ifös fokus på vandbesparelser og miljø i produktudviklingen. Ifö var de første i verden som tilbød et vandbesparende toilet. Ved at anvende vandstrømmen mere optimalt er det lykkedes at opnå betydelig større skyllekraft med en mindre mængde vand til fordel for både miljøet og for forbrugernes vandregninger.

Det er grundlæggende for både Ifö og Max Sibbern A/S konstant at følge med den nye teknologi på området både for miljøet skyld og samtidigt for at følge med i konkurrencen. Det er en del af Ifös værdisæt hele tiden at være på forkant med certificering og miljøhensyn, både under produktionen og når produkterne kommer ud i verden, fortæller Irena Sibbern.

Funktion med former På årets VVS’15 messe præsenterede Max Sibbern A/S bl.a. nye Ifö baderumsmøbler, toiletter og håndvaske. – Et toilet er ikke længere bare et toilet. Produkter til badeværelser har en funktion, og ofte bestemmer denne funktion designet. Men mennesker er forskellige og stiller forskellige krav til funktion, form og design. Nogen har behov for pladsbesparende korte eller kompakte modeller på grund af mindre badeværelser, andre har behov for produkter der tager hensyn til kroppen, og generelt har vi mange æstetisk orienterede forbrugere, der ønsker, at vores produkter skal matche den stil, de i forvejen har i deres hjem. Derfor har Ifö et bredt sortiment, så vi kan imødekomme de mange og forskellige krav, vi møder på markedet, siger Irena Sibbern. Ifö producerer flere forskellige typer toiletter – både til vægmontering og til at stå på gulvet. Designet varierer fra det helt klassiske design til det mere moderne og stringente. Dertil er Ifös toiletter vandbespa-

rende, da de kan indstilles til at skylle med 4 eller helt ned til 2 liter. Ifös håndvaske fås i mange forskellige former og størrelser, og sikrer derved en stor fleksibilitet når kunden skal vælge.

En blødere fremtid Som en helt ny og innovativ serie blev Ifö Silva baderumsmøblerne præsenteret på VVS’15. Ifö Silva er Ifös nyeste møbelserie, hvor de rene og let afrundede former er i fokus for at give badeværelset et både blødt og moderne udtryk. Belysningen er i højsædet i denne innovative møbelserie, hvor man blandt andet finder et højskab med indbygget LED-belysning, som tænder når døren åbnes. LED-teknikken er også indbygget i spejlet, hvor man trinløst kan ændre lysets farvetemperatur, og endda underskabende kan bestilles med eller uden belysning. Ifö Silva fås i farverne UVlakeret hvid og lysegrå egefinér og har en begrænset dybde, hvorfor de er oplagte til alle størrelser badeværelser.


SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

15


16

SÆRTILLÆG | VVS 15 | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Den lille driller de store Inden for VVS-branchen er der ifølge Erik Nystrøm fra Danmarks Billigste VVS stadig en vis grad af konservatisme, når det drejer sig om indkøb. Den tog han til VVS’15 for at prikke til Tekst Jessie Nørgaard

D

er kan være mange penge at spare på VVSprodukter, hvis man går uden om de fordyrende mellemled. Alligevel sværger mange til de dyre grossister. Ifølge Erik Nystrøm, der driver grossistvirksomheden Danmarks Billigste VVS ApS i Hesselager på Fyn, skyldes det, at mestrene er bundet op på aftaler med én grossist, et uigennemskueligt marked, hvor rabatsatser forhandles individuelt og en vis grad af konservatisme, som stadig præger markedet. En tankegang, han var kommet til VVS’15 for at udfordre.

Gennemskuelige priser Hos DBVVS importerer de selv direkte fra leverandører rundt om i verden – og ofte fra de samme fabrikker som andre importører og grossister. Der er derfor ingen fordyrende mellemled. Desuden kører de med én nettoprisliste, der gælder for alle kunder. Et koncept, der giver gennemskuelighed og lave priser, og som også var genstanden for de fleste samtaler ved DBVVS’ stand på årets messe. – Jeg fik snakket med rigtig mange installatører, rådgivere og konkurrenter på messen og oplevede en stor interesse for virksom-

heden. Der var omkring 100, der skrev sig op til at modtage vores nettoprisliste, så alt i alt synes jeg, det har været en succes, fortæller Erik Nystrøm. – Mange installatører tager for givet, at de skal købe alt hos én grossist for at opnå rabatter og bliver positivt overrasket, når de opdager, at det ikke er nødvendigt. Og at de oven i købet kan spare penge ved at købe gennem os.

Giver ikke køb på kvaliteten Erik Nystrøm oplevede dog også, at der var flere, der var skeptiske over for hans forretning, og dem gik han gerne i dialog med. – Der hersker stadig en holdning om, at hvis produkterne er billige, så er de sikkert af dårlig kvalitet. Dem forsøger jeg selvfølgelig at skubbe lidt til. Med nogle gik det godt, men der er stadig også nogle, der ønsker at fastholde en lidt konservativ holdning. Det er et lidt stift system, men hvis ikke man prikker til dem, sker der jo ikke noget. Og kvaliteten er helt i top, forsikrer Erik Nystrøm. – Vores varer lever op til alle standarder. Når vi kan gøre det billigere, skyldes det, at vi selv importerer varerne hjem og derfor går uden om de dyre mellemled. Men kva-

liteten af vores produkter er på linje med vores konkurrenter.

Gennemsigtighed på indkøb Et af de produkter, som DBVVS’ kunder kan spare mange penge på, er radiatorer. Her importerer DBVVS de EU-godkendte radiatorer af mærket ThermoKraft, der kommer fra samme fabrikker som mange andre danske leverandører bruger, men ligger langt under prisen på de andre mærker. Alligevel fastholder installatørerne ofte at bruge de dyrere mærker. Og det er også oftest de dyrere mærker, der bliver foreskrevet i projekteringerne. – En af de tilbagemeldinger, jeg har fået på at være med på messen, er fra en rådgivende ingeniør, der var træt af, at det altid var Rioradiatorer, der blev angivet i projekteringerne. For som han sagde, så blev det oftest lavet om senere hen. – Ved at bruge en billigere løsning sikrer man mere gennemsigtighed i projekteringen og ved større projekter kan billigere indkøb også være det, der gør, at man vinder et udbud, forklarer Erik Nystrøm.

10 års grossisterfaring Varerne fra DBVVS bliver solgt fra grossistvirksomhedens 2000 m2 store lager på

Fyn. Den store størrelse betyder, at der er mulighed for at have et stort udvalg og det betyder meget for kunderne, der dermed ikke behøver at skulle flere steder hen, men kan få det hele på ét sted. Og med levering fra dag til dag behøver de heller ikke vente længe på deres varer. Noget, der ifølge Erik Nystrøm har stor betydning, når hans kunder står midt i et projekt.


PRODUKTNYHED FRA AIRMASTER

AIRMASTER S 1000 • 1000 m3/h • 30 dB (A) • 30 elever + 1 lærer • Maks. 1000 ppm • Lav SFP

Airmaster har nu fornøjelsen af at løfte sløret for et nyt

Airmaster S 1000 introduceres hen over sommeren,

decentralt ventilationsanlæg i AM-serien – AMS 1000.

og er klar til levering og installation i alle varianter fra september 2015.

AMS 1000 er til installation ophængt på væg under loft. Med en luftmængde på op til 1000 m3/h, kombi-

Står du med aktuelle ventilationsopgaver, hvor

neret med lavt lydniveau, repræsenterer Airmaster

Airmaster S 1000 kan være relevant som løsning,

1000 et gennembrud, når det drejer sig om decen-

er du meget velkommen til at kontakte os for

trale ventilationsløsninger.

yderligere information.

AMS 1000 er en konkurrencedygtig løsning udviklet til ventilation i skoleklasser, men kan naturligvis an-

• Nem installation

vendes overalt, hvor der er store krav til komfort og

• Nye tilslutningsmuligheder

et godt indeklima.

• Aktiv teknologi sikrer lavt støjniveau

Klar til levering fra september 2015. Kontakt os gerne for mere information på telefon: 98 62 48 22. Du kan holde dig opdateret med Airmasters produkter og tilmelde dig vores nyhedsbrev på www.airmaster.dk.

www.airmaster.dk

Industrivej 59 DK - 9600 Aars Danmark

Tel. +45 98 62 48 22 Fax. +45 98 62 57 77 info@airmaster.dk


18

SÆRTILLÆG | VVS 15 | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Nemmere håndtering giver kortere byggeproces På dette års VVS’15 var der stor interesse for Wedi Fundo gulvelement med indbygget fald til afløb. Systemets montage giver flere fordele, da eksempelvis renoveringen af badeværelser kan foregå mærkbart hurtigere end ved traditionelle løsninger. Tekst af Mikkel Weber Sandahl digt på én arbejdsuge, og den udfordring kan wedi løse qua den hurtige, effektive og rationelle arbejdsgang, og uden at arbejdsmiljøet bliver sat over styr, da wedi løsninger vejer op til en 1/10 del af de traditionelle løsninger.

Udvid trygt repertoiret Henrik Ohrt pointerer, at der generelt er en erkendelse af, at byggebranchen udvikler sig hele tiden, og selvom en del håndværkere foretrækker at gøre tingene på den måde, som de altid har gjort, så er mange mere åbne for nye, effektive løsninger.

I

Wedi har man altid lagt stor vægt på den direkte dialog med sine kunder, da man herved får værdifuld feedback. Og på VVS15 oplevede salgs- og projektchef Henrik Ohrt en stor interesse fra både håndværkere og rådgivere: -–Rigtig mange har været forbi vores stand for at få mere viden. Mange kender os i forvejen, og her blev vi ofte rost til skyerne. Jeg fornemmer, at der i dagens byggebranche er en åbenhed for nye input, som kan føre til besparelser. Vores system har samme pris som traditionelle løsninger men med en klart hurtigere montage, og her ligger gevinsten.

Hurtigere og nemmere montering Wedis løsninger giver en stor besparelse i tid, og det er også økonomisk ansvarlighed at afkorte byggeprocessen. Eksempelvis ved renovering af et hotel handler det om at minimere byggetiden, så værelser kan tages i brug igen hurtigst muligt. Derudover er en hurtig byggeperiode til fordel for beboeren, som bliver mindre generet af arbejdet. Men der er også vigtige fordele for håndværkeren, fortæller Henrik Ohrt: – Når man pludselig kan nøjes med at bruge tre personer fremfor for fem på en opgave, så kan man give en skarpere pris i forhold til konkurrenten. Der er kunder, som kræver, at badeværelset skal være fær-

– Håndværkere kan med vores produkter udvide deres repertoire og tage nye typer af opgaver. Når vvs’ere skal lave afløb i et badeværelse, så kan de med wedi også lægge gulv med fald. De kan i princippet lave det hele, ligesom tømrere og murere kan stå for det hele bortset fra det afløbstekniske, fortæller Henrik Ohrt. Ved at benytte wedis system ligger hele garantien for løsningen hos virksomheden, så længe man har fulgt vejledningen for anvendelse. Det giver en enorm fordel, da man herved fjerner al usikkerhed om, det er mureren, tømreren eller vvs’eren, der skal stå for garantien.

Energimæssig gevinst Fundo gulvelement med fald til afløbet kan leveres fra kun 20,0 mm tykkelse, når der skal være løsninger uden meget niveaufor-

skel, og eventuel gulvvarme kan lægges lige under klinkerne, hvilket sikrer hurtig og effektiv varme. Når der er tale om vandbåren gulvvarme, kan det anbefales at anvende Fundo fra 40,0 mm tykkelse, hvor varmekilden ligger ned-fræset i wedi-løsningen, hvilket takket være isoleringen kan give varmebesparelse op til 35 %. Derudover opnår man også en hurtig reaktionstid, da varmekilden befinder sig lige under klinkerne. Henrik Ohrt slutter af: – På trods af wedi elementernes lave vægt, har systemet stor stabilitet, tåler vand og fugt samt har en isolerende effekt, mindst på niveau med de mere kendte isoleringsmaterialer. Fremtiden kræver effektivitet og energibesparelser, og derfor er vores produkter populære til renoveringsprojekter. I det hele taget har systemet klare fordele på flere niveauer, og derfor regner vi med at kunne fortsætte vores hidtidige fremgang.


• Kvalitetspaneler • Overholder UNI EN 14037 • Energibesparelse op til 40% • Høj komfort • Ensartet temperatur • Loftshøjde 3-25 m • Også luftvarme på gas og vand

Relining af vand- og varmerør – i alle typer ejendomme, hurtigt og uden byggerod

Enkel og miljøvenlig

Sådan gør Greenpipe

Princippet er ligeså enkelt som genialt: Dit rørsystem kobles sammen med Greenpipes specialdesignede slanger og fordelingsrør. Alle rør sandblæses indvendigt, så de fremstår metallisk rene. Derefter fores – eller ”relines” – rørene med epoxidharpiks*, der lægger sig jævnt og ensartet på rørets inderside og former et nyt rør inde i det gamle.

Vandrørene inspiceres visuelt udvendig og indvendigt ved hultagning og endoskop-undersøgelse.

Der bruges ingen kemikalier under rensearbejdet, og man undgår byggearbejde med stort CO2-forbrug. Før, under og efter arbejdet udføres løbende inspektioner og kvalitetskontrol i form af endoskop-undersøgelser, måling af rørforingens tykkelse og trykprøvning. Allerede 24 timer efter relining kan rørene benyttes igen.

Tilkalket eller utæt rør.

Røret sandblæses.

Alle armaturer, udehaner og andre tapsteder samt pumper, kugleventiler m.m. afmonteres. Rørsystemet kobles sammen med specielt designede slanger og fordelingsrør. Rørene sandblæses med et særligt granulat, så de bliver metallisk rene indvendig. Med trykluft føres epoxid-harpiks ind i de gamle rør, hvor harpiksen lægger sig i et jævnt lag på indersiden – som et nyt rør i det gamle.

Røret fores med epoxid-harpiks*.

*Epoxid-harpiks er specielt designet til indvendig relining af vandrør og godkendt til drikkevandsrør.

GREENPIPE • Ny Vestergårdsvej 17F • 3500 Værløse • www.greenpipe.dk


20

SÆRTILLÆG | VVS 15 | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Energirigtig strålevarme til sportshallerne Helge Frandsen a/s står bag den nye strålevarme i Stavnsholthallen i Farum Arena. De såkalte Waterstripstrålevarmepaneler skal både sikre moderne sportshaller en solid energibesparelse og en forøget komfort for udøvere og tilskuere. Tekst af Rune H. Jensen

uændret eller forbedret komfort til for eksempel brugere af sportshaller som Stavnsholthallen, siger Torben Christophersen, salgskonsulent hos Helge Frandsen a/s, der specialiserer sig i netop varmesystemer som luftcirkulationsvarme og strålevarmeanlæg.

Strålevarmepaneler under loftet

I

1970’erne og 1980’erne blev der opført sportshaller i stor stil, og de blev strøet ud med løs hånd rundt omkring i Danmark. I dag står hallerne fra en knap så energibevidst tid foran gennemgribende renoveringer og energioptimeringer. Og til sidstnævnte formål er strålevarme en dominerende løsning anno 2015. Det gælder således også Stavnsholthallen, hal 3 i Farum Arena, hvor Helge Frandsen a/s har løst udfordringen med de såkaldte Waterstripstrålevarmepaneler. – Med strålevarme er det muligt både at sætte temperaturen ned og dermed spare på energiforbruget – og samtidig sikre en

Han forklarer, at panelerne i Stavnsholthallen sidder så højt oppe under loftet som muligt og ind over tribunen, fordi det samtidig også giver tilskuerne på de 120 siddepladser i hallen en behagelig varme. Waterstrip-panelerne følger taghældningen og er placeret parallelt med spærene direkte under loftet, så de ikke tager noget af lofthøjden, og så der ikke kan havne bolde ovenpå.Temperaturforskellen mellem gulv og loft er minimal, og dermed opnår idrætshallen en større energibesparelse. I Stavnsholthallen er man begejstret for resultatet: – Vi er meget tilfredse med strålevarme som varmekilde. Anlægget giver absolut ingen støjgener, komforten er i top, og gulvet er lunt, hvilket især vores brugere

sætter stor pris på. Panelerne er placeret i loftet og går ind over tribunen, og det giver en bedre komfort for publikum, fordi vi udnytter strålingsintensiteten. Vi bruger meget mindre energi til opvarmning nu, og opvarmningen sker meget hurtigere, end jeg forventede, siger Iørn Uldbjerg, teknisk serviceleder i Farum Arena.

Samme princip som solopvarmning Princippet i et strålevarmeanlæg er det samme, som når solen opvarmer jorden. Solen udsender varmestråler, der absoberes i jordens overflade, så den bliver opvarmet og afgiver varme. Waterstrip-løsningen i Stavnsholthallen udnytter princippet, der er særdeles velegnet til sportshaller: – Fra Waterstrip-panelerne sendes der varmestråler, som passerer uhindret gennem luften uden energitab. Når strålerne rammer konstruktionsdelen eller gulvet, absorberes en del af den indgående stråling. Resten reflekteres alt efter materialets fysiske egenskaber, hvorefter de afgiver varme til rummet, siger Torben Christophersen.

I første omgang opvarmer Waterstrip-panelerne konstruktionsdelene og sekundært luften. Det betyder nemlig, at varmen ikke ender oppe under loftet. Og derfor opnås den ønskede varme med et meget lavere energiforbrug til følge. – Samtidig er opvarmningsmetoden lydløs, og komfortniveauet er forbedret, da Waterstrip-panelerne udsender en naturlig og behagelig varme uden kuldepunkter eller træk, siger Torben Christophersen.

Mange anvendelsesmuligheder Strålevarmeanlæg har været et centralt område for Helge Frandsen a/s de seneste år, bl.a. fordi kommunerne i dag ser konventeringen til strålevarme som en fornuftig og fremtidsrettet løsning. Anvendelsesmulighederne med strålevarme er talrige ifølge Helge Frandsens a/s. Senest har de bl.a. installeret et strålevarmeanlæg til Farum Bytorv, der skal sørge for den rette varme og energibesparelse til en glasbygning med café og udstilling. Også skoler, kontorbygninger og diverse institutioner kan få glæde af strålevarmeanlæg som fremtidig opvarmningsløsning.


EKSTREMT KOMPAKT BORE-/SKRUEMASKINE MED KULFRI MOTOR

KOMPAKT

Allround værktøj til de fleste opgaver

MILWAUKEETOOL.DK

BRUSHLESS

Perfekt til næsten alle opgaver

Til HEAVY DUTY opgaver


22

SÆRTILLÆG | OPFØLGNING PÅ VVS 15 MESSEN | BYGGE- & ANLÆGSAVISEN | ANNONCE

Øg indtjeningen med hurtig beregner Med den nye Fastbox-beregner har man nu mulighed for at kalkulere, hvor mange penge ens firma kan tjene med Fastbox-konceptet.

 H

vis installatørerne skal styrke deres indtjening i fremtiden, er det vigtigere end nogen sinde at effektivisere forretningen. En lang række af de manuelle processer kan med fordel automatiseres, og det øger indtjeningen. Fastbox-konceptet er her en oplagt løsning, da den kan spare firmaet for mange penge årligt.

Direkte på bundlinjen Med den nye FB CALC DK app til iPad eller tablet, kan man nu beregne, hvor meget man kan øge firmaets overskud med en Fastbox, i forhold til udgifterne ved selv at hente materialerne hos grossisten. Alt hvad du skal gøre, er blot at indtaste nogle få nøgletal så som firmaets brutto timeløn, time kostpris, antallet af biler firmaet råder over, antal afhentninger etc. for at se den årlige besparelse ved at benytte Fastboxen.

Beregninger viser, at en virksomhed med tre servicebiler, hvor hver bil i snit har 10 afhentninger om måneden hos grossisten, kan opnå en besparelse på over 160.000 kr. årligt - og det er en besparelse, der ryger direkte ned på bundlinjen.

Hurtig service Fastbox-konceptet fra Solar er en landsdækkende service. Det er blot et par klik på smartphonen eller tablet ‘en, så er du eller din montør på Solars webshop, og kan bestille en Fastbox. Det er hurtigt, nemt og effektivt og Solar kvitterer med Fastboxen inden for en time i zone 1. Fastbox leveres til en fast pris på 99 kroner, og drejer det sig om leverance af materialer med større volumen, som f.eks. et toilet, kan en Fastbox Maxi bestilles til den faste pris på 199 kroner.


Bil-og værkstedsindretning Individuel indretning af servicebiler Opbevaring og lastsikring på ladbiler Indretning af værksted og ESD arbejdsplads

bott-danmark a/s, Strevelinsvej 16, 7000 Fredericia - tlf. 6441 4418

bott. effektivt arbejde.

MODUL-SYSTEM VI INDRETTER DIN SERVICEBIL!

Hvidovre: 70 25 21 60, info@modul-system.dk

www.bott.dk

www.modul-system.dk


Opnå store besparelser ved direkte indkøb

AD: www.courage-design.dk · Foto: www.imagesolution.dk

ThermoKraft RADIATOR - med erhvervskunde-rabat på faste lave priser Opret dig som PRISTJEK RADIATOR erhvervskunde på dbvvs.dk Type 226001000 600 mm høj og 1000 mm lang idag Tykkelse ca. 100 mm. _________________________________

MARKEDSPRIS/EN GROS: Kr. 2.480,MARKEDSPRIS/EN GROS: Kr. 893.(Eksempel med aftalerabat 64 %)

_________________________________

Køb ind til lave priser

PRIS DB-VVS Erhvervskunde: Kr. 468,(DB-VVS aftalerabat 30 %)

DBvvs.dk er Danmarks billigste online VVS-butik.

DB-VVS-pris = 47 % billigere

VI PRESSER PRISEN! ThemoKRAFT RADIATOR •

Stort sortiment med over 200 forskellige størrelser på lager

Overholder EN 442 EU-standarden

10 års garanti

Dag til dag levering

Gratis levering ved køb over 5000,- kr.

Vi har egen import af en række kvalitetsprodukter og matcher altid laveste online pris. Vi giver erhvervskunder 30 % RABAT på vore listepriser, som i forvejen er Danmarks laveste!

Bliv erhvervskunde idag

Opret dig som bruger på DBvvs.dk idag og gør dine indkøb hos os – nemt og sikkert med kort leveringstid og 30 dages prisgaranti. Vi rådgiver gerne – god service og høj kvalitet er en selvfølge hos os.

Danmarks Billigste VVS importerer og sælger VVS-artikler i høj kvalitet til absolut lavpris, både en gros og til private. DBVVS importerer og sælger selv, derfor ingen fordyrende mellemled. Stort lager og hurtig levering. Prisgaranti i 30 dage. Kundetilfredshed: 9,4 ud af 10 på Trustpilot!

DBVVS ApS · Svendborg Landevej 42 · 5874 Hesselager · Tlf. 4087 2222 · Mail: info@dbvvs.dk · dbvvs.dk

Boa2 sek4 web  
Boa2 sek4 web