2 minute read

Hjertevarmt byggeri giver mod på mere

Efter at have vundet prisen Årets Sundhedsbyggeri 2021 for Danmarks første børne- og ungehospice, er entreprenørfirmaet Cj Group fra Aarhus parat til at byde på mere institutionsbyggeri i sundheds- og ældresektoren.

Tekst af John Bo Northroup

For nylig faldt en stor appelsin ned i turbanen for entreprenørfirmaet Cj Group. Efter en intens projekterings- og byggeperiode for landets første nybyggede børne- og ungehospice i Rønde på Djursland, blev byggeriet, af videns- og kursusvirksomheden Nohrcon, i marts kåret som Årets Sundhedsbyggeri 2021.

Byggeriet ”Strandbakkehuset” er en udvidelse af det eksisterende Hospice Djursland. Huset, der andrager 1.300 kvadratmeter, rummer seks fuldt indrettede sengestuer, fællesarealer, kontorer, køkken og belagte grønne udearealer. Strandbakkehuset består af tre forskudte niveauer og en kælder forbundet med en centralt placeret elevator og to separate trappeforløb.

Et hjerterum centralt i huset er koblingspunktet mellem husets forskellige funktioner, og det fungerer samtidig som en delvis adskillelse mellem de private boliger. Hjerterummet er en semi-privat zone, hvor det er muligt at møde andre familier.

Cj Group har i totalentreprise stået for projekteringsledelse samt projekt- og byggeledelse under udførelsen. BYGGET PÅ BARE EET ÅR

– Det var en presset tidsplan, men det lykkedes at foretage byggeriet på bare eet år, og i december 2020 blev nybyggeriet afleveret, så det nu står klar til tage imod de familier, der har behov for en kærlig og lindrende indsats, siger projektchef Poul Toftgaard fra Cj Group, der var ansvarlig for byggeriet af Strandbakkehuset.

– Vi vandt opgaven i en klassisk totalentreprisekonkurrence. Vi havde stor indflydelse på udformningen og hele løsningen af byggeriet, og undervejs i processen var det målsætningen, hvilket vi også har fået meget ros for, at sikre et smidigt forløb med alle involverede parter og fagligheder, siger Jesper S. Hjorth, direktør for det Aarhus-baserede entreprenørfirma.

Ifølge Poul Toftgaard er opførelsen af det nye børne- og ungehospice et ret teknisk krævende byggeri. Den brede anerkendelse giver Cj Group mod på også at gå dybere ind på markedet for byggeri til sundheds- og ældresektoren, f.eks. pleje- og ældreboliger.

• Strandbakkehuset Børne- og Ungehospice (Rønde, Djursland) • Bygherre: Hospice Djursland. • Entreprenør: Cj Group. • Arkitekt: AART. • Ingeniør: Arne Elkjær. • Byggeperiode: November 2019 til december 2020. • Vinder af Nohrcons pris Årets

Sundhedsbyggeri 2021.

OM CJ GROUP

Entreprenørfirmaet Cj Group udfører hoved- eller totalentrepriser til bolig-, erhvervs- og institutionsbyggeri samt renoveringsopgaver. Cj Group arbejder for såvel private som offentlige bygherrer, og har stor og god erfaring med tidlig involvering i opgaverne. Cj Group beskæftiger 12 medarbejdere, der geografisk gennemfører byggerier primært i Jylland. Cj Group er i øjeblikket i gang med flere spændende byggerier.