2 minute read

Modulbyggeri hjælper BIOFOS gennem omfattende renovering

Danmarks største spildevandsvirksomhed BIOFOS er i gang med en større opgradering af to af virksomhedens renseanlæg, som forløber over de næste seks til syv år. I den forbindelse har man igangsat første led i det store renoveringsarbejde, hvor ABC Pavilloner har leveret en stor kontorbygning, der skal samle projektgruppen under hele forløbet.

På grund af en stigende mængde spildevand samt skærpede krav om spildevandsrensning skal BIOFOS, der renser spildevandet fra godt 1,2 millioner indbyggere i København og omegn, fra september 2019 og over de næste seks til syv år totalrenovere virksomhedens to renseanlæg Damhusåen og Lynetten. I den forbindelse har ABC Pavilloner A/S leveret én komplet kontorbygning.

– Vi skal frem mod 2028 nedbringe mængden af kvælstof, som vores renseanlæg udleder, med 25 procent. Det sker samtidigt med, antallet af beboere i København og omegn fortsætter med at stige, hvilket leder til en stigende mængde spildevand, som vi skal rense. Derfor skal vi foretage væsentlige udbygninger af to af vores anlæg, og her havde vi behov for en ny kontorbygning, som skal være projektgruppens base i hele tidsperioden, siger BIOFOS, og fortsætter:

– I den forbindelse konsulterede vi i første omgang markedet, herunder ABC Pavilloner, i forhold til, hvordan en modulløsning bedst ville kunne imø

dekomme de behov, som vi kommer til at have de næste år. På den baggrund lavede vi et fuldstændig klassisk entrepriseudbud, hvor der blev valgt ud fra parameteren pris. Og her blev det ABC Pavilloner, der vandt udbuddet og således totalentreprisen.

UNDERSTØTTER PROJEKTGRUPPENS DAGLIGDAG ABC Pavilloner har i alt leveret 13 moduler til den store kontorbygning, som i første omgang er placeret ved renseanlægget Damhusåen. I bygningen er der installeret faciliteter, som understøtter projektgruppens arbejde og dagligdag som f.eks. en række omklædnings- og badefaciliteter, gode ventilationsmuligheder, køkkenfaciliteter samt en tagterrasse med græs:

– Som en forsyningsvirksomhed, der arbejder efter kloakregulativer, skal vores kontor eksempelvis rumme et utal af badeforhold og en række andre faciliteter. Her hjalp ABC Pavilloner os gennem en målrettetogkonstruktivsparringmedatfindefrem til den rette løsning med fleksible kontorarealerog mødesteder, der kan imødekomme et langvarigt behovforatsamlefolk.Ogherfikvihurtigtenfornemmelse af de mange fordele, der er ved at vælge en modulløsning, fortæller BIOFOS.

MULIGHED FOR AT FLYTTE MODULERNE En af fordelene er blandt andet, at når renoveringen afDamhusåenerafsluttet,kanmodulerneflyttestil en anden lokalitet, og det var én af grundene til, at BIOFOS valgte en modulløsning. Modsat almindeligtbyggerierløsningennemligihøj gradfleksibel og flytbar, lyder det fra projektleder hos ABC Pavilloner Glenn Nielsen:

– Det betød meget for BIOFOS, at de har mulighed for at flytte modulerne til en ny lokation, når projektet er afsluttet. Her har modulbyggeri sine hele klare fordele, da de lidt ligesom legoklodser kan stables, sammensættes og flyttes efter behov. På den måde kan kontorbygningen om f.eks. ti år flyttes og bruges som administrationsbygninger ved renseanlægget Lynetten i stedet, afslutter han.

This article is from: