Page 1

www.arenalokaal.nl – jaargang 20 – week 20 – vrijdag 16 mei 2014

Arena houdt WK-pool met prachtige prijzen Over minder dan vier weken gaat in Brazilië het WK Voetbal van start. Temidden van topfavorieten als Brazilië, Argentinië, Spanje en Duitsland strijdt ook het Oranje van bondscoach Louis van Gaal om de felbegeerde titel. Traditiegetrouw houdt Arena weer een WK-pool waarbij tal van aantrekkelijke prijzen zijn te winnen. Deelnemers aan de WK-pool van Arena kunnen zich tot donderdag 12 juni 21 uur online inschrijven via wk.arenalokaal.nl. Papieren deelnameformulieren zijn verkrijgbaar op het kantoor van de krant aan de Pastoor van Winkelstraat 57a in Schaijk.

Het Witte Huis à la Carte

Een van de hoofdprijzen van de Arena WK-pool 2014 is een iPad Air WiFi 16 GB, ter waarde van 479 euro. Daarnaast is er nog een uitgebreid prijzenpakket met een gezamenlijke waarde van meer dan duizend euro. Zo maken deelnemers aan de pool kans op onder meer dinerbonnen, boodschappenpakketten, (sport)boeken, barbecuepakketten, bierpakketten en diverse cadeaubonnen van plaatselijke ondernemers uit de gemeenten Landerd en Grave, Herpen en Ravenstein.

Culinair genieten Reserveer voor een stijlvolle avond 0486 45 13 28 uw gastheer

Bonusvragen Deelnemers aan de WK-pool voorspellen de uitslagen van alle wedstrijden, de finales en de uiteindelijke wereldkampioen. Ook is er een aantal bonusvragen. Bijvoorbeeld hoeveel doelpunten het Nederlands elftal in Brazilië gaat maken en hoeveel goals er in totaal worden gescoord. Na afloop van de groepsfase is het mogelijk de uitslagen van de finalewedstrijden opnieuw te voorspellen voor extra punten.

www.het-wittehuis.nl Reekseweg 7, Zeeland (Nbr)

www.peelgraaf.nl - T: 0486 - 453850

De stand van de deelnemers wordt automatisch via www.arenalokaal.nl bijgehouden en de tussenstanden worden ook regelmatig gepubliceerd in de papieren versie van Arena. Deelname aan de WK-pool van Arena kost 8 euro. Inschrijven is vanaf heden mogelijk.

SCHAIJK, BURG. SCHOUTENSTRAAT 37

Meer informatie Voor meer informatie over de WK-pool kun je contact opnemen met de redactie van Arena via 0486463112 of redactie@arenalokaal.nl. Ruim vrijstaand woonhuis. Vraagprijs e 399.000 k.k.

www.peelgraaf.nl - T: 0486 - 453850

Lintje voor Zeelander Toon van der Ven ZEELAND - Landerds burgemeester Marnix Bakermans reikte op zaterdag 10 mei een koninklijke onderscheiding uit aan Toon van der Ven. De 59-jarige Zeelander is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

En verder in deze editie: • • • • •

Burgemeester Bakermans speldde Van der Ven het lintje op tijdens een jubileumviering van de Regionale Brandweer Brabant Noord, afdeling Zeeland en Schaijk. Toon van der Ven was van 1990 tot en met januari 2014 lid van de vrijwillige brandweer Brabant-Noord, post Zeeland.

Buurtschap Puvelamas 50 jaar Blaskapelle Fresia opnieuw naar Europees Kampioenschap Zorgcoöperatie start in Herpen Voetbal-doe-dag in Reek Zuid-Amerikaanse klanken in Ravensteinse kerk

Morgenzon-tijd herleeft tijdens singlesfeest Ambianz ZEELAND - Een avond uitgaan met alleen maar vrijgezellen? Dat kon zaterdag 10 mei bij Ambianz in Zeeland op het singlesfeest van datingsite Relatieplanet. Mannen en vrouwen van allerlei pluimage kwamen naar het uitgaanscentrum voor een gezelliHERPEN - Alfons Olde Loohuis is zaterdagmiddag ge avond, wellicht in de hoop op meer. In totaal trok bij zijn afscheid als huisarts in ‘t Slotje in Herpen het evenement meer dan zevenhonderd bezoekers. geridderd door loco-burgemeester Hendrik Hoek- Onder hen Arena-verslaggever Paul Verstegen. sema. De dokter ontving de koninklijke onderscheiding voor zijn bijzondere inzet met betrekking tot de Q-koorts.

Herpense huisarts Olde Loohuis geridderd

Alfons Olde Loohuis stopte per 1 mei als huisarts in Herpen. Hij zette zich jarenlang vol overgave in voor zijn patiënten in Herpen en omgeving. “Alfons Olde Loohuis krijgt deze koninklijke onderscheiding voor zijn onvermoeibare inzet voor een goede zorg voor Q-koorts patiënten. Hij heeft Q-koorts op de politieke agenda weten te plaatsen”, zei Hoeksema in zijn toespraak. “Daarnaast verdient hij waardering voor zijn inzet omtrent de (bij)scholing van huisartsen en dierenartsen. Hij was een van de oprichters van het Brabants Kenniswerk Zoönosen.” Alfons Olde Loohuis. (foto: Gerda van der Linden)

Lees verder op pagina 13

reek schaijk zeeland oventje ravenstein herpen demen dieden deursen dennenburg huisseling neerloon overlangel keent neerlangel koolwijk - grave gassel escharen velp


Lokale servicepunten in Schaijk, LanderdNet Zeeland en Reek LanderdNet samen naar glasvezel LanderdNet samen naar glasvezel

‘Glasvezel biedt in de toekomst veel meer mogelijkheden’ maar de volgende stap is Ultra HD. Voor de coaxkabel wordt dat erg moeilijk, glasvezel is daar wél geschikt voor. Maar ook vooruitlopend op een eventuele herindeling van Landerd, waarbij Zeeland waarschijnlijk bij Uden en Schaijk en Reek bij Oss worden gevoegd, is het belangrijk om de zaakjes qua glasvezel in onze gemeente tijdig op orde te hebben.”

Jannesjan Bergmans geeft in zijn winkel uitleg over het glasvezelproject.

Landerd - Afgelopen week ontvingen alle inwoners van Landerd het aanbod van LanderdNet in de brievenbus. Hierin is alle informatie te vinden over het Landerdse glasvezelproject, welke diensten u kunt krijgen, wat het kost en hoe u zich kunt aanmelden met het aanmeldformulier. Om de aanleg van een glasvezelnetwerk mogelijk te maken is een minimale deelname vereist van vijftig procent van alle huishoudens en bedrijven in de gemeente. Doe nu mee! LanderdNet: Samen naar glasvezel! Bij een lokaal en eigen glasvezelnetwerk horen natuurlijk ook lokale servicepunten. Voor informatie over het glasvezelnetwerk, de huisaansluiting, de apparatuur en hulp bij het invullen van het aanmeldformulier kunt u terecht bij een viertal vertrouwde adressen in de buurt: F. de Graauw Electro (Europaplein 8) en Megens Elektro (Scheltseweg 8) in Schaijk, EP: Toon Bergmans (Kerkstraat 19) in Zeeland en binnenkort ook in gemeenschapshuis Het Wapen van Reek (kijk op www. landerdnet.nl voor een overzicht van de dagen). ‘Veel positieve reacties’ “Ik heb de eerste inschrijvingen al binnen en de reacties zijn heel positief”, vertelt Jannesjan Bergmans van EP: Toon Bergmans aan de Kerkstraat in Zeeland. “Het buitengebied schreeuwt om glasvezel, maar ook voor mensen die in de kernen van de dorpen wonen is de komst van een glasvezelnetwerk van groot belang. Voor hen betekent het een stukje investeren in de toekomst. Dan biedt glasvezel nog veel meer mogelijkheden. Het fijne van een open netwerk is ook dat er straks meer aanbieders op kunnen, waardoor de tarieven voor de consument nog voordeliger zullen worden.” Ultra HD-tv Maar volgens Jannesjan biedt glasvezel met het oog op de toekomst nog veel meer voordelen. “Bijvoorbeeld als het gaat om tv kijken. De techniek rent vooruit. Nu heb je Full HD,

Waardevermeerderend Ook op de waarde van koopwoningen is de aanwezigheid van een glasvezelnetwerk van positieve invloed, weet de Zeelandse ondernemer. “Mensen kijken bij de aankoop van een huis al naar wat er beschikbaar is. Heb je geen glasvezel dan blijf je achter en is de woning minder aantrekkelijk voor potentiële kopers.”

Eerste informatieavond LanderdNet in Schaijk druk bezocht Schaijk - Woensdag 14 mei heeft LanderdNet de eerste informatieavond gegeven. Met het aanbod nog maar net in de brievenbus werd de presentatie in Schaijk druk bezocht. Ruim 150 voornamenlijk Schaijkse inwoners wilden meer weten over het project LanderdNet. Vele vragen zijn gesteld zoals ‘Wie gaat de aanleg van het nieuwe netwerk betalen en wat kost dat eigenlijk allemaal?’ Maar vooral ook vragen over ‘Hoe werkt het met de bestaande bekabeling bij mij in huis, ik wil niet dat mijn tuin of oprit open gegraven moet worden, ik heb nu een alles in 1 pakket bij Ziggo of KPN en krijg ik bij jullie hetzelfde of hoe moet ik dat goed vergelijken?’ En uiteraard werden ook vragen kritisch gesteld zoals ‘Waarom hebben jullie nu maar één dienstenaanbieder en nog niet meer keuze want het is toch een open netwerk?’ LanderdNet is open en transparant. Voor en door alle inwoners van Landerd. Dus wij beantwoorden al uw vragen graag!

Lokaal en vertrouwd Jannesjan Bergmans heeft de afgelopen dagen al vele ‘glasvezelklanten’ in zijn winkel gehad. “Ik ken heel veel klanten goed, waardoor ik hun vragen direct kan vertalen naar hun persoonlijke situatie. Dat is het grote voordeel van een lokaal servicepunt. Positief voor de mensen in Landerd is bovendien dat TriNed als provider een ervaren partij is met veel kennis van zaken. Er hoeven praktisch geen aanpassingen te worden gedaan aan jouw radio- en televisienetwerk. Je hoeft hooguit de zenders een keer opnieuw op te zoeken. De overgang naar glasvezel kan in Landerd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Uden, vloeiend verlopen.”

Informatieavonden LanderdNet U bent van harte welkom op de volgende informatieavonden van LanderdNet!

Een klant van F. de Graauw Electro bekijkt het LanderdNetaanmeldformulier.

Jan Megens is met Megens

Maandag 19 mei Reek Locatie: Dorpshuis Het Wapen van Reek Nieuwe Heijtmorgen 20, Reek Aanvang: 20:00 uur

Maandag 26 mei Zeeland Locatie: Dorpshuis De Garf Kerkstraat 35, Zeeland Aanvang: 20:00 uur

Elektro één van de twee servicepunten in Schaijk.

Gemeentedekkend glasvezelnetwerk inclusief buitengebieden en bedrijventerreinen Doe mee! | www.landerdnet.nl | facebook.nl/landerdnetglasvezel


Feestweekend op 24 en 25 mei en presentatie jubileumboek

Buurtschap Puvelamas Zeeland viert vijftigjarig bestaan ZEELAND - Buurtverenigingen zijn tegenwoordig niet meer zo populair als ze ooit waren. Sommige bestaan zelfs alleen nog maar op papier. In Zeeland gaat dat niet op. Daar viert het actieve buurtschap Puvelamas zijn vijftigjarig bestaan. De vereniging telt ongeveer 330 leden, verdeeld over 115 huishoudens. Reden voor een feestje. Dat vindt plaats in het weekend van 24 en 25 mei.

Door Paul Verstegen Georganiseerde buurtschappen komen pas vanaf de jaren zestig voor. Tot die tijd leunt elk huishouden vooral op de naaste buren. Verder had men de zogeheten begrafenisbuurt. Begin januari 1964 wordt in Zeeland het initiatief genomen over vier ‘buurtjes’ samen te voegen tot één club. Dit gebeurt in café Bongers - De Bruin. Vrij snel is Puvela een feit, een buurtschap bestaande uit de straten Puttelaar, Vensteeg en Langenboomseweg. Begin jaren zeventig koJan Kuppen, Betsie van Wijchen men hier nog de Manegestraat en Sportpark (tegenen Piet de Vocht. woordig Korte Dijk) bij. De naam verandert dan in Puvelamas. Dat is het nu nog steeds. dertig kilometer voor de kiezen”, weet Van Wijchen. “Uiteraard met halverwege een pauze om bij te koActieve club men. Jongere gezinnen blijven achter in de buurt, Na al die jaren is de buurtvereniging nog steeds want voor de allerkleinsten is er om half twee een een erg actieve club met twaalf activiteiten per jaar, leuke voorstelling. De wat oudere jeugd krijgt een waarvoor drie voor de jeugd. Het huidige bestuur be- workshop graffiti spuiten.” Vanaf 20 uur begint het staat uit voorzitter Pieter van Dongen, secretaris Piet buurtfeest in de tent op het grasveldje tussen het de Vocht, penningmeester Piet van Gemert en be- Brouwerspad en de Langenboomseweg. stuursleden Betsie van Wijchen en Jan Kuppen. Zij zijn onder meer verantwoordelijk voor de kaartavon- Gebedsdienst den, fiets- en wandeltochten en de bezoeken aan De volgende ochtend, op 25 mei, zijn belangstellenouderen en ziek tijdens de kerstdagen. Een speciale den vanaf 11 uur welkom in de kerk voor een speciajeugdcommissie zorgt ervoor dat de kinderen elkaar le gebedsviering. “Veel mensen in de buurt zijn nauw jaar paaseieren kunnen zoeken en dat er met Sinter- bij de kerk betrokken”, licht Kuppen toe. “Daarom klaas iets te doen is. Voor de jongeren die te oud zijn voor de kinderactiviteiten maar te jong om mee te doen met de volwassen, is er een speciale activiteit. ‘Uitgewerkt plan’ Het bestuur is al drie jaar bezig met het brainstormen voor het jubileum. “We zijn gaan inventariseren wat we precies wilden”, vertelt De Vocht. “We hebben een uitgewerkt plan gemaakt. Aan de hand daarvan hebben we gekeken wat we nodig hebben. Vervolgens hebben we de datum voor het feest vastgelegd en gecommuniceerd aan onze leden.” Het feestweekend begint op zaterdag 24 mei met de jaarlijkse fietstocht. “De oudere leden vertrekken rond 13 uur en krijgen een route van pak en beet Het gezin van Jan Bergmans en Kee de Groot dat aan de Puttelaar woonde. hebben we gekozen om stil te staan bij het jubileum met een dienst. Aansluitend vindt er in de feesttent een brunch plaats.” Wanneer de buikjes rond zijn begint om 14 uur de receptie. Het bestuur ziet hier niet alleen graag de huidige leden van de buurtvereniging verschijnen, maar ook mensen die in de loop der jaren vertrokken zijn naar andere plekken. In of buiten Zeeland. “Het is voor ons ondoenlijk om iedereen te traceren”, gaat Kuppen verder. “Daarom hebben we ook niemand specifiek uitgenodigd, maar wel mensen op de hoogte gesteld in de hoop dat het rond zou zingen. Wij hebben dat er zo veel mogelijk oud-buurtgenoten op afkomen.” Stukje historie Om 14.30 uur krijgt burgemeester Marnix Bakermans het eerste exemplaar van het jubileumboek overhandigd. Een naslagwerk van 230 bladzijdes dat de historie van de omgeving tot ver voor de oprichting van het buurtschap heeft weten te vangen. “Er staan veel foto’s in van oude huizen uit de buurt, we gaan echt heel ver terug de geschiedenis in”, zegt De Vocht. “Ongeveer van halverwege de zeventiende eeuw tot aan nu. Daarin speelde Piet Huvenaars (secretaris Heemkundekring Zeeland, red.) een belangrijke rol. Samen met Jan van Wiechen en Piet van Gemert heeft hij het boek samengesteld. Ook neemt Piet een groot deel van de opmaak voor zijn rekening. Daar is hij al maanden mee bezig. Verder komt elk

column God of de Oerknal Wie op zoek gaat naar de allerdiepste oorzaak van het leed in de wereld, van genocide tot lekkende dakgoten, wordt na stug doorredeneren uiteindelijk geconfronteerd met de vraag: hoe is de wereld ontstaan? Tot nu toe konden we kiezen uit twee mogelijkheden: God of de oerknal. De keus tussen een verhaal en een theorie, tussen geloof en wetenschap. Een moeilijke keus, want zowel aan het scheppingsverhaal als aan de oerknaltheorie kleven bezwaren. Als ik echter moet kiezen, gaat mijn voorkeur uit naar het scheppingsverhaal. Niet alleen omdat ik niet van knallen houd, maar vooral omdat Genesis zo mooi is. “In den beginnen schiep God den hemel en de aarde. De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op den afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren. En God zeide: Daar zij licht! en daar werd licht.” Ik huiver van ontzag bij het lezen van regels als deze. Bovendien ben ik geneigd om al wat schoon is ook voor waar te houden. Hier kom ik bij mijn tweede argument om voor het scheppingsverhaal te kiezen: de geloofwaardigheid. Het hele verhaal is van de eerste tot en met de zevende dag een schoolvoorbeeld van logica. God schept in zes dagen de aarde inclusief flora en fauna, het heelal en tot slot de mens. De zevende dag rustte Hij. Het klinkt allemaal even aannemelijk. God is almachtig, dus kan Hij scheppen wat Hij wil en zoveel Hij wil. En voor een dergelijk karwei lijkt me een levertermijn van een week alleszins acceptabel. Een compleet heelal schap je niet even op een voormiddag wil je geen broddelwerk afleveren. Daarentegen zou een maand te lang zijn voor een almachtige. Nee, een week is precies goed. Dat God vervolgens een dag rust neemt, ligt ook voor de hand. En dat Hij dat op zondag doet past precies in onze traditie. Samengevat: het scheppingsverhaal is zuiver logisch en volstrekt geloofwaardig. Hoe armzalig steekt hier de oerknaltheorie der wetenschappers bij af. Deze theorie is gebaseerd op de veronderstelling dat het heelal zo’n zes miljard jaar geleden tot stand is gekomen na een reusachtige gasexplosie. Hier geloof ik helemaal niks van. De mij bekende knallen leveren nooit meer op dan chaos, dood en verderf. En deze gigantische klap, de moeder aller knallen, zou de mens hebben voortgebracht? En niet alleen de mens, maar ook gnoes bijvoorbeeld en niet te vergeten woestijnratten, anjers, Imca Marina, platanen, torenvalken, naaigarnituur, de Efteling, fluitenkruid, zalm al dan niet in blik, asperges in drie kwaliteiten en nog eens een paar miljoen verschillende insectensoorten? Wie dit gelooft, moet het ook aannemelijk vinden dat door het opblazen van 100 kg TNT plotseling een fonkelnieuwe Volkswagen Golf kan worden gevormd, compleet met schuifdak, air bags en sportvelgen. Vergeet het maar. Al knal je duizend maal duizend keer, er komt zelfs geen Golfje in standaarduitvoering. Wat zeg ik? Nog geen glas limonade met een rietje. Nu niet en ook niet na 6 miljard jaar. Nu doet zich het wonderbaarlijke feit voor dat juist voor het meest logische verhaal geen enkel bewijs is gevonden, terwijl voor de maffe knaltheorie de bewijzen zich lijken op te stapelen. Dat vind ik niet fijn. Ik houd van logica. Vandaar dat ik me gewend heb tot een vooraanstaand wetenschapper uit het Land van Ravenstein. Tezamen hebben we al fietsend noest gewerkt aan een ontstaanstheorie waarin het rationele van het geloof verbonden wordt met het irrationele van de wetenschap. En waarachtig, het is ons gelukt. Bij deze de openingsregel van onze theorie die binnenkort te lezen zal zijn bij het openslaan van elke bijbel en alle lesboekjes over het ontstaan van de aarde: “In den beginnen schiep God de oerknal. En hij hoorde dat het goed was”.

Theo van Duren

De feeststoet voor het gouden feest van Verstraten-Broeren in 1981. huis van de honderdveertig die in ons buurtschap staan in het boek. Iedereen is aangeschreven met het verzoek om een foto en een stukje historie. Er zijn meer dan tweehonderd bestellingen geplaatst. Daar zijn we zeer tevreden mee. Het boek wordt uitzonderlijk mooi.”

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

3


2e Luxaflex® hor

40% KORTING Bij zonneschermen van Luxaflex® een lichtbalk t.w.v. e 750,-

2

e

Gespecialiseerd in alle voorkomende stukadoorswerkzaamheden zowel binnen als buiten, voor particulieren en bedrijven. Thuis op het gebied van buitengevelisolatie en renovatie.

GRATIS

Binnenzonwering van Luxaflex® nu

25% KORTING

Heywin stukadoorsbedrijf BV Kleingaalseweg 6 - SCHAIJK 0486-461571 - www.heywin.nl

Showroom open maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur of op afspraak.

Luxaflex® hor

DE9003212-001 Autobedrijf van Dongen

50% Reparatie/onderhoud ALLE merken

maakt van wonen genieten

KORTING

Luxaflex® maakt van wonen genieten

Original

Actieperiode: 30 maart t/m 30 juni 2013 Fine from best brand recreate PMS

SPECIALIST

Trompetterstraat 4 5361 ER Grave - (0486) 420805 www.raamdecor-roelofs.nl - info@raamdecor-roelofs.nl

TE KOOP 3 APPARTEMENTEN

LANGENBOOMSEWEG 97 - ZEELAND - 0486-451604 WWW.AUTOBEDRIJFVANDONGEN.NL

Van € 249.000

Met Duokoop

U woont hier

NÚ vanaf

NÚ vanaf

al vanaf

€ 199.000

€ 147.550

€ 670,-

v.o.n.

v.o.n.

netto per maand. i.c.m. Duokoop

OPEN HUIS MET MODELAPPARTEMENT 24 MEI (zaterdag) Het Zuid 3 in Zeeland Van 11 tot 13 uur "3 extra interessante koopmogelijkheden"

Verkoop en informatie:

T. 013 82 00 162 E. info@bzpmakelaars.nl

4

T. 073 544 20 73 E. info@bijzonderplan.nl

• Duokoop, wel de woning (nog) niet de grond • Inruil eigen woning • Starterslening www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014


Beter zicht in het donker

Koplampdokter.nl maakt koplampen weer als nieuw SCHAIJK - Vrijwel alle auto’s zijn tegenwoordig voorzien van kunststof koplampen. Deze hebben veel te lijden door onder meer pekel, zonlicht, zure regen, steenslag, vogelpoep en zelfs de wasstraat. Het nieuwe Schaijkse bedrijf Koplampdokter.nl biedt uitkomst en maakt de koplampen weer als nieuw.

Koplampen vóór en na de behandeling door de Koplampdokter.

Nieuwbouw kinderopvang Mgr. Borretweg Grave gestart GRAVE - Na veel tekenen, plannen en ideeën opdoen is het zover. De nieuwbouw voor de vervanging van de kinderopvang aan de Mgr. Borretweg in Grave is van start gegaan. De nieuwbouw wordt op enkele meters van het oude gebouw gerealiseerd. “Reden voor de nieuwbouw is dat het oude gebouw niet de uitstraling heeft die wij belangrijk vinden voor een kinderopvanglocatie en bovendien gedeeltelijk op een strook grond staat die niet bedoeld is voor bebouwing”, vertelt Marjo van den Boom van kinderopvang De eerste stap. “Samen met de kinderen volgen we de bouw op de voet! Niets zo spannend dan ‘werkmannen’ in actie te zien met grote machines. De nieuwbouw geeft ons de gelegenheid om een eigentijds gebouw neer te zetten met veel aandacht voor licht, ruimte en natuurbeleving. Denk hierbij aan de mogelijkheid om ‘buiten te slapen’ in speciale beveiligde buitenbedjes. Er wordt een grote gezamenlijk buitenruimte aangelegd met uitdagende ‘groene’ speelmogelijkheden alsmede een ontdektuin. Daarnaast krijgt iedere groepsruimte een eigen buitenruimte.”

Club van 100-actie Fahari Foundation GRAVE - Er is een nieuwe actie gestart om het laatste benodigde geld bij elkaar te krijgen voor het Fahari Foundation Centre. De Fahari Foundation van Bas en Lae-titia Giling uit Grave draagt al enkele jaren zorg voor misbruikte en/of weeskinderen van het stadje Mtwapa in Kenia.

(advertorial)

Peuteropvang ‘spelen en leren’ binnenkort bij De Pioniertjes SCHAIJK - Vanaf 1 juni start kinderopvang De Pioniertjes in Schaijk met een peutergroep ‘spelen en leren’ op de woensdagochtend. Op deze ochtend worden er activiteiten aangeboden voor kinderen vanaf tweeënhalf tot vier jaar. Er is plaats voor maximaal 12 kinderen. De Pioniertjes heeft met deze peutergroep als doel om op een leuke en vooral speelse manier ontwikkelingsgerichte activiteiten aan te bieden. Enerzijds gericht op het schoolvoorbereidend bezig zijn, maar anderzijds wel op een ontspannen en gezellige manier.

Koplampdokter.nl is gespecialiseerd in het herstellen van doffe of verweerde koplampen. “Bij veel koplampen verweert na verloop van tijd de UV-coating die erop zit, waardoor ze dof worden en minder licht doorlaten”, legt ‘koplampdokter’ Roel Reijers uit. Dit kan tot gevolg hebben dat de auto de APK-keuring niet doorstaat. “In veel gevallen raden autobedrijven mensen dan aan een nieuwe set lampen te laten monteren. Dit is erg duur, soms wel 500 tot 600 euro, en vrijwel altijd overbodig.” Een veel goedkopere oplossing is om de koplampen te laten herstellen door De Koplampdokter. Na een behandeling van een uur à anderhalf uur zien de koplampen er weer als nieuw uit. Tijdelijk of permanent De Koplampdokter behandelt de autolichten met een speciale coating-techniek. Hierbij heeft de klant de keuze uit een tijdelijke coating (70 euro), die ongeveer een jaar blijft zitten, of een permanente coating. Deze laatste behandeling kost 100 euro en men is dan verzekerd van blijvend mooie koplampen. Bel voor meer informatie of een afspraak naar 0624110411 of kijk op www.koplampdokter.nl.

ondernemend

De oplevering van het gebouw staat gepland in augustus van dit jaar. Nieuwsgierig Tijdens de officiële opening (in september) laat De eerste stap iedereen de nieuwe kinderopvang graag ‘beleven’. Een uitnodiging voor de open dag staat te zijner tijd in weekblad Arena.

Folder mee laten verspreiden met Arena? Neem contact op met Rob via 06-50617426

Oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens geeft fietsclinic RAVENSTEIN/UDEN - Oud-Olympisch kampioen mountainbike Bart Brentjens uit Ravenstein was dinsdag te gast op vrije basisschool De Zevenster om aan de kinderen van groep 5 tot en met 8 een fietsclinic te geven. Hij deed dit samen met GoBiking Tour, een initiatief van de KNWU en Olympisch Vuur om op scholen kinderen kennis te laten maken met de wielersport. Bart Brentjens is een van de ambassadeurs van Olympisch Vuur, een organisatie die ervoor wil zorgen dat de Olympische Spelen in 2028 in Nederland plaats gaan vinden.

Peuters zijn open en leergierig. Dit willen we zoveel mogelijk stimuleren met activiteiten gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Spel/ dans (beweging/grote motoriek); knutselen/tekenen (kleine motoriek); muziek/zingen/voorlezen (spraak/taal); letters/cijfers/kleuren (cognitief) en samenwerken komen aan bod. De Boekenbeer, de Voortouwprojecten en de Hoteldebotel-activiteiten vormen eveneens een onderdeel in de peutergroep. Bij de reguliere opvang zien we deze onderdelen ook terug, maar tijdens deze ochtend(en) is dit uitgebreider en speciaal en alleen voor deze leeftijdscategorie. De Pioniertjes werkt met een verticale groep (0 tot 4 jaar gemengd) waar we bij de reguliere opvang veel voordelen en verrijking voor de kinderen zien. Daarnaast wil De Pioniertjes met de start van de peutergroep een breder aanbod creëren in de opvang voor ouders. De Pioniertjes start op de woensdag en wil bij meer vraag en behoefte van ouders gaan uitbreiden naar andere ochtenden. Dit vindt dan vanaf het nieuwe schooljaar plaats (25 augustus). Vanaf 2010 is de Wet OKE (Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie) van kracht. Veel peuterspeelzalen zijn gaan harmoniseren met de kinderopvang. Er zijn door deze wet onder andere betere kwaliteitsregels ontstaan en ouders kunnen een tegemoetkoming in de kosten ontvangen via het Rijk. Qua aanbod van activiteiten zien we tegenwoordig dat er geen verschil meer is tussen peuteropvang (peuterspeelzaal) en kinderopvang. Kinderopvang De Pioniertjes wil als opvang arrangementen aan gaan bieden gericht op het ‘spelen en leren’. Het uurtarief is hetzelfde als bij de reguliere opvang, namelijk 6,68 per uur. Ouders kunnen voor deze opvang een tegemoetkoming via het Rijk aanvragen, mits ze voldoen aan de voorwaarden. De voorwaarden kunt u teruglezen op de site van de Belastingdienst www.toeslagen.nl. U kunt ook de Belastingtelefoon bellen: 0800-0543. Houd altijd uw Burgerservicenummer bij de hand. De Belastingtelefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8 tot 20 uur en op vrijdag van 8 tot 17 uur. Op de site van de Pioniertjes staat onder het kopje ‘voor ouders’ een informatieblad van de Belastingdienst, met daarin duidelijk de voorwaarden omschreven. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de peutergroep ‘spelen en leren’, neem dan contact op met Peggy Gosens of Jolanda Schoeber. U kunt gezellig een kijkje komen nemen en tijdens een gesprek krijgt u een map met daarin allerlei informatie over de peuteropvang. Op www. depioniertjes.nl kunt u eveneens het een en ander lezen. Kinderopvang De Pioniertjes is gevestigd aan het Europaplein 2 in Schaijk (ingang achterzijde parkeerplaats supermarkt EM-TE). Meer info: 0486851792 of info@depioniertjes.nl.

Deze actie steunen? Stort dan 100 euro op rekeningnummer NL77RABO0121040313 ten name van Fahari Foundation onder vermelding van ‘Club van 100’ en vermeld hoe op het blik vermeld te worden. Bedrijven kunnen eventueel met een logo vermeld worden.

Op het grasveld naast de school werd een parcours, vertelt Jolanda Rutten uit Zeeland, moeder van een van de kinderen op De Zevenster. “Er stonden 25 bmx-fietsen klaar met helm en beschermers. Na een korte introductie gingen ze aan de slag en reden ze enthousiast rond. De diverse hindernissen vormden daarbij een mooie uitdaging. Daarna werd nog een slakkenrace gehouden, waarbij de kinderen drie-aandrie moesten strijden wie het laatste over de

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

“Het geld dat we met deze actie bij elkaar halen wordt gebruikt om het noodopvanghuis te schilderen. We zoeken honderd bedrijven/personen die elk honderd euro willen doneren aan de Fahari Foundation. Elke donateur van deze actie komt op een verfblik te staan. Deze worden op een groot doek gedrukt dat in het noodopvangcentrum komt te hangen.”

finish kwam. De kinderen ontdekten dat fietsen op een bmx-fiets heel anders is dan het normale fietsen naar school.” Bart Brentjens: “Het is een prachtig initiatief van de KNWU en Olympisch Vuur om de wielersport op deze manier bij kinderen onder de aandacht te brengen. Zij bezoeken per jaar 150 tot 200 scholen. Alle spullen die nodig zijn voor de fietsclinic worden meegenomen en het kan dus op elke school plaatsvinden.”

5


showroomkeukens Foto’s kunnen afwijken. Zet- en drukfouten voorbehouden. Bij alle aanbiedingen: vraag naar de voorwaarden.

korting tot

70%

Young Design Collection topkwaliteit keukens v.a. € 1.020,De Young Design Collection-keukens zijn zelf samen te stellen en leverbaar in 27 trendy kleuren, waaronder maar liefst vijf sprankelende hoogglanskleuren.

Keuken Muro

Keuken Angolo

Keuken Isola

Young Design Collection rechte keukenopstelling Muro

Young Design Collection hoekopstelling Angolo

Young Design Collection Eiland- kastopstelling Isola

of compleet met Boretti apparatuur en werkblad

of compleet met Boretti apparatuur en werkblad

of compleet met Boretti apparatuur en werkblad

€ 1.020,-

€ 1.279,-

€ 1.600,-

slechts

slechts

slechts

€ 3.420,-

€ 3.870,-

€ 4.620,-

IEDERE ZONDAG OPE1N 7U

Woonboulevard Oss Frankenweg 55 Oss Telefoon 0412-462090 info@altiskeukens.nl www.altiskeukens.nl

Boretti M-system apparatuur zoals vaatwasser met LED-verlichting, combimagnetron/oven, gaskookplaat met wokbrander, 90 cm brede designschouw en inbouwkoelkast. Boretti apparatuur Totaalsetprijs: € 1960,Werkblad inclusief spoelbak met korfzeefplug en randafwerking. • kunststof toplaminaat met ABS randafwerking, vanaf € 180,- per m • graniet/composit 2 cm massief, vanaf € 260,- per m • ceramistone 4 cm dik, vanaf € 360,- per m.

12 TOT

INBOUWAPARATUUR Arena verschijnt elke vrijdag in Schaijk, Reek, Zeeland, Oventje, Ravenstein, Demen, Dieden, Deursen, Dennenburg, Keent, Neerloon, Neerlangel, Overlangel, Koolwijk, Herpen, Huisseling, Grave, Escharen, Velp en Gassel. Oplage: 15.500 / www.arenalokaal.nl

agenda Kijk voor wekelijks terugkerende agendapunten op www.arenalokaal.nl

MEI 1-31 1-31 3-31

14-18 15-23 16 16 16 16 16 16-17 17 17 17 17 17 17-18 17-18 18 18 18 18

6

Foto-expositie EOF in de bibliotheek in Schaijk Openstelling St. Rochuskapel, van 9 tot 18 uur aan de Rondestraat in Deursen Expositie Kunstfabriek - Gewoon Kunst met schilderijen en objecten in het Raadhuis in Ravenstein Tentoonstelling - Was getekend; Bertus, van 13 tot 17 uur in het Graafs Museum / De Hampoort in Grave Landerds Kampioenschap Driebanden in café ‘t Oventje in Zeeland Open Coffee Landerd, van 9 tot 11 uur in herberg D’n Brouwer in Zeeland Beauty Friends Fashion Event - Ladies Only, vanaf 20 uur in gemeenschapshuis Vidi Reo in Ravenstein Oefenen voor de Eerste Heilige Communie, van 16 tot 17.30 uur in de kerk in Velp Oefenen voor de Eerste Heilige Communie, van 18 tot 19.30 uur in de Elisabethkerk in Grave Esterado Jeugddisco - Go to the Future, voor de jeugd van 9 tot en met 14 jaar, van 19.30 tot 22 uur in de Esterade in Grave Boekenmarkt, van 10 tot 16 uur in de Protestantse Kerk in Grave De Verbeelding - Expositie, van 16 tot 19 uur in De Phoenix in Schaijk Goud van Oud - Creedence Clearwater Revival, vanaf 21 uur in uitgaanscentrum Ambianz in Zeeland Dansen met orkest Matchbox, vanaf 20.30 uur bij Thekes in Herpen Workshop - Tuindecoraties van glas, van 13.30 tot 16.30 uur in het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein Gassels Heem - Tentoonstelling ‘Gassel 1940-1945’ met presentatie boekje ‘Dorp in Oorlogstijd, Gassel 1940-1945’, van 14 tot 18 uur in gemeenschapshuis De Viersprong in Gassel Openstelling Leerlooierijhuisje, van 12 tot 16 uur aan de Walstraat in Ravenstein Open Atelier - Sculpturen en IJzerkunst, van 11 tot 17 uur bij Joshua Pennings aan de Estersveldlaan 54 in Grave MuziS Presenteert - Hexagon Ensemble (fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot en piano), vanaf 12 uur in dorpshuis De Phoenix in Schaijk De Verbeelding - Expositie met aansluitend een kunstveiling, vanaf 14 uur in De Phoenix in Schaijk Herps Mertje - Braderie met diverse activiteiten, van 10.30 tot 17 uur in Herpen Expositie - Christine Brands en Wilma Jans-Beken, van 11 tot 17 uur in de Heemkamer aan de Rogstraat 12 in Herpen

Redactie: Sergio Boutkan: sergio@uitleg.nl of 06 466 25 651 Kopij: Pastoor van Winkelstraat 57A 5374 BH Schaijk, 0486 46 31 12 of redactie@arenalokaal.nl Acquisitie: Rob Smorenberg: rob@uitleg.nl of 06 506 17 426 Uitgever: Tekst & Uitleg, Pastoor van Winkelstraat 57A, 5374 BH Schaijk, www.uitleg.nl Druk: Drukkerij Vorsselmans Zundert Verspreiding: Excellent, 073 544 30 30 Weekblad Arena is aangesloten bij: LokaalNieuwsnet en NNP

18 18 18 18 18 18 18 18 18 19 20-22 20-23 21 21-25 23 23-25 24 24 24 24 24-25 24-25 24-25 24-25 24-25

Dansmiddag met orkest Come Back, van 15 tot 19.30 uur bij Thekes in Herpen Dansavond met orkest Twilight, vanaf 20.30 uur bij Thekes in Herpen Open rondleiding vanaf 11 uur en demonstratie emailleren vanaf 13 uur in het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein Claudia y Manito - Concert, vanaf 15.30 uur in de NH Kerk in Ravenstein Gassels Heem - Tentoonstelling ‘Gassel 1940-1945’, van 11 tot 17 uur in gemeenschapshuis De Viersprong in Gassel IVN-wandeling door de Broekse Wielen, start om 14 uur op de kruising Fazantweg Rotscheweg in Gassel Eerste Heilige Communie, vanaf 11 uur in de Elisabethkerk in Grave Eerste Heilige Communie, vanaf 9.30 uur in de kerk in Velp Meander Kwartet met onder andere Rosamunde van Schubert, vanaf 14.30 uur in het Kunstkerkje in Velp Passage afdeling Grave Christelijk Maatschappelijke Vrouwenvereniging - Lezing ‘Abrahams Kinderen’, vanaf 20 uur in De Bagijnenhof in Grave Ons Verzet - Fiets-driedaagse Schaijk (25 km.), start dagelijks tussen 14 en 19 uur bij feesterij De Potter in Schaijk Avondvierdaagse Grave (2,5-5 en 10 km.), start tussen 18 en 19 uur bij basisschool De Raamdonk in Grave Parochiekerk H. Antonius Abt Schaijk open voor publiek van 14 tot 16 uur Tentoonstelling - Was getekend; Bertus, van 13 tot 17 uur in het Graafs Museum / De Hampoort in Grave Ruilbingo, vanaf 20 uur bij Kaffee+ in Grave Viering 25-jarig bestaan jongerensoos Madhouse in Ravenstein Familievoetbaltoernooi Achilles Reek 55 Jaar Koor Loreley - Jubileummis, vanaf 17.30 uur in de parochiekerk in Schaijk Inschrijfavond ZAT-rit, vanaf 20.30 uur in herberg D’n Brouwer in Zeeland Workshop - Glas-in-lood, vanaf 10.30 uur in het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein Open Atelier, van 12 tot 18 uur in stellingmolen Stella Polaris in Dieden Expositie - Hannelies Fleskens (schilderijen) en Joep Verheijden (beelden), van 11 tot 17 uur in de NH Kerk in Ravenstein Openstelling Leerlooierijhuisje, van 12 tot 16 uur aan de Walstraat in Ravenstein Kinderboerderijenweekend - Diverse activiteiten, van 11 tot 16 uur bij Kinderboerderij Buiten-’Gewoon’ in Velp Expositie - Kunst van eigen bodem, van 11 tot 17 uur in het Kunstkerkje in Velp

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014


‘Böhmische muziek is veel méér dan een gezellig Tiroler deuntje’

Blaskapelle Fresia opnieuw naar Europees kampioenschap SCHAIJK - Blaskapelle Fresia, met Schaijk als thuisbasis, neemt van 30 mei tot en met 1 juni deel aan het Europees kampioenschap Böhmisch- Mährische blaasmuziek in het Oostenrijkse Ried im Innkreis. Nadat het orkest vorig jaar in het Duitse Ehningen al Europees kampioen werd in de ‘Mittelstufe’ (middenklasse), strijdt Fresia nu in de ‘Oberstufe’ (topklasse) om de prijzen. Voor een orkest dat nog geen tweeëneenhalf jaar bestaat een bijzondere prestatie. “De Böhmische muziek is zoveel méér dan een gezellig Tiroler deuntje”, zegt dirigent Simon Meurs.

kort nieuws Vrolijke Vrollie zoekt dames voor zanggroep RAVENSTEIN - Zanggroep de Vrolijke Vrollie uit Ravenstein is op zoek naar vrouwen die met plezier zingen. De zanggroep bestaat uit zestien vrouwen en een professionele accordeonist, die tevens de eigen arrangementen schrijft. Het koor brengt meerstemmige verhalende liedjes uit vroeger tijden, sommige met een knipoog naar het heden.

stilering van deze volksmuziek vraagt zoveel méér dan alleen het zo goed mogelijk uitvoeren van het notenbeeld.” Opleving De Böhmische muziek beleeft, met name in Duitsland en Oostenrijk, maar ook in blaasmuziekminnend Nederland een flinke opleving. Dat heeft volgens Meurs zeker te maken met het feit dat de vraag naar lichte, toegankelijke muziek groter is dan de behoefte aan zwaardere muzikale kost. “Ook jonge opkomende muzikanten hebben er geen probleem meer mee zich met deze muziek bezig te houden. Ze mengen de elementen van verschillende stijlen met elkaar en spelen daarmee. Wat daaruit komt is nieuwe muziek die aan de ene kant zeer traditioneel is, maar ook moderne, eigentijdse ele-

menten omvat. Al deze muziek vraagt, teneinde het karakter te behouden, om een specifieke speelwijze.”

‘Niet rechttoe, rechtaan’ Wat maakt Böhmische muziek zo speciaal? Simon Meurs: “Belangrijk is dat deze muziek in oorsprong volksmuziek is en dat ook te beseffen. Vaak heeft een nieuw Het betreft meestal polopgericht orkest enige ka’s, marsen en walsen tijd nodig om de verschildie zeer rond en zacht, lende muzikale eigenmaar dan ook weer pitschappen van de muzitig gespeeld worden. De kanten samen te smeden bezetting bestaat uit kotot één klinkend geheel, perblaasinstrumenten, maar onder leiding van aangevuld met enige kladirigent Simon Meurs is rinetten en slagwerk. De dit in korte tijd succesmelodieën in zijn meestal vol volbracht. Het zijn tweestemmig, begeleid de specifieke kenmerken door een licht swingend van de Böhmische (Boritme. De begeleiding ligt heemse) muziek die de meestal bij de trombones muzikanten zich eigen (evt. hoorns) en wordt moeten maken. “Veel omspeeld door de klariblaaskapellen en ook ornetgroep. De bastuba’s kestleiders slagen er niet spelen exact op de tel, in deze eigenschappen terwijl de snaredrum juist te interpreteren. De samen met de trombonesectie licht vertraagd speelt. Wanneer dit goed Clearwater opent nieuwe tribute-reeks functioneert en samenspeelt ontstaat het licht swingende karakter dat in combinatie met de vloeiende melodielijnen ZEELAND - De wereldberoemde band CCR herleeft zo typisch is voor de Böhop zaterdag 17 mei in Ambianz in Zeeland. De Bel- mische baasmuziek.” gische tributeband Clearwater legt zich al jaren volledig toe op het repertoire van Creedence Clearwater Fresia Revival, dat behoort tot de grondleggers van de hui- Blaskapelle Fresia is begin 2012 opgericht door dige rockmuziek. Simon Meurs, zijn echtIn een tijdspanne van amper vier jaar (1968-1972) genote Annie en vriend bracht CCR maar liefst acht albums uit met een on- Frans Maas. Combinenoemelijk aantal wereldhits. Slechts weinige bands ren van hun voorletters hebben dit tot dusver kunnen evenaren. Alle grote leverde de fleurige naam hits van CCR komen voorbij in Ambianz. Van Proud op. Met het speciale doel Mary tot Susie Q en van Who’ll Stop The Rain tot I om, naast het spelen van Put A Spell On You. De talrijke wereldhits van zanger-gitarist John Fogerty staan als het ware gegrift in ons geheugen. Met de ware bayou-swampsound en de typische John Fogerty-stem brengt Clearwater de legende CCR tot leven. De gelijkenis is verbluffend.

Back to the sixties in Ambianz Zeeland

Kaarten zijn op de avond zelf aan de kassa te koop of via www.ambianz.nl.

Böhmische muziek op niveau, minimaal eenmaal per jaar een concert te organiseren ten bate van de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), is Fresia een bijzonder orkest. In diverse concerten is inmiddels het mooie bedrag van ruim 3.500 euro bijeengebracht voor KiKa. De muzikanten van Fresia komen voor een deel uit Schaijk en verder uit geheel Zuidoost-Brabant en Gelderland. Europees kampioenschap Op 31 mei neemt Fresia voor de tweede keer deel aan de ‘Europameisterschaft Böhmisch- Mährische Blasmusik’. De lat ligt hoog. “Wie niet aan het hoge niveau voldoet wordt genadeloos afgestraft”, aldus jurylid Franz Watz. Misschien daarom is Fresia dit jaar de enige Nederlandse deelnemer. In totaal moeten vijf titels voor de internationale vakjury worden uitgevoerd. Daarnaast wordt, buiten het wedstrijdgedeelte om, een concert gegeven in Ried im Innkreis. “Onze orkestleden zien dit kampioenschap als een unieke kans om zich opnieuw internationaal te presenteren. Het lijkt een beetje als Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival. Met een hogere moeilijkheidsgraad en 14 andere internationale deelnemers in de topklasse is de concurrentie groot. We hopen op een mooie klassering.”

ANJA Kleding

- maken - herstellen - reparatie

Het oudste nummer in het repertoire is van 1640. In die tijd - zonder tv, radio en krant - zong men op straat en in de kroeg over het leven in stad en land, over roddels en sterke verhalen. Inmiddels behoren veel van deze liederen tot ons culturele erfgoed. Het publiek herkent veelal de muziek en de teksten omdat veel van de nummers van generatie op generatie werden doorgegeven. De zanggroep, opgericht in mei 2010 ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Ravenstein, verzorgde inmiddels diverse succesvolle binnenen buitenoptredens. Er wordt eenmaal per drie weken gerepeteerd en gemiddeld is er een optreden per maand. Het repeteren gaat in een gemoedelijke sfeer, maar wel met de bedoeling dat er steeds nieuwe nummers aan het repertoire kunnen worden toegevoegd. De zanggroep is een zelfstandige vereniging met een eigen bestuur, eigen contributie en eigen regels. De leden van de zanggroep komen uit de brede regio (Ravenstein, Overlangel, Herpen, Heesch, Macharen, Oss, Wijchen). De Vrolijke Vrollie wil de groep graag uitbreiden naar twintig leden. Ter kennismaking kunnen belangstellenden geheel vrijblijvend een paar repetities bijwonen. Voor meer informatie of aanmelding: Jos de Bresser, 0486411714 of mail naar vrollieravenstein@gmail.com. Uitgebreide informatie over de zanggroep is te vinden op www.vrollieravenstein.nl.

Avondvierdaagse Grave start op dinsdag 20 mei GRAVE - Wandelsportvereniging DEW en basisschool De Raamdonk organiseren gezamenlijk de Avondvierdaagse in Grave. De zevententwintigste editie van het wandelevenement gaat op dinsdag 20 mei van start. De laatste dag, vrijdag 23 mei, wordt afgesloten met een feestelijke, muzikale intocht. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 2,5-5 kilometer en 10 kilometer. De start is telkens tussen 18 en 19 uur bij De Raamdonk aan de Burgemeester Ficqlaan 4 in Grave. Elke dag wordt een andere route door de mooie Graafse omgeving afgelegd. Voor meer informatie: 0486-473527, 0486-471213 of 0486-472467 of kijk op www.dew-escharen.nl.

Lezing ‘Hoe glas architectuur maakt: het glas-in-lood voorbij’ RAVENSTEIN - Architect en grafisch vormgever Maurits Cobben en filosoof en beeldend (glas)kunstenaar Katinka Waelbers geven op zondag 25 mei de lezing ‘Hoe glas architectuur maakt: het glasin-lood voorbij’. Centraal staat de vraag hoe glas gebruikt wordt om een verbeelding en rijkere beleving in de architectuur en kunst te bereiken. De lezing begint om 14.30 uur in het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein. De entree bedraagt 5 euro, inclusief de toegang tot het museum.

Limerick

Countrydansen in Eigen Herd UDEN - Maandelijks kunnen liefhebbers op de derde zaterdag van de maand in Uden terecht voor een avondje countrydansen. De avonden worden gehouden in de Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32. Iedereen is welkom, de entree bedraagt 2,50 euro. Er is een grote dansvloer aanwezig. De avonden duren van 20 tot 23.30 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur.

www.anjakleding.nl Schansweg 1 Schaijk Tel. 0486-851785 Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur zaterdag van 10 tot 12 uur

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

Op één na de hoogste beloning, maar Oostenrijk kreeg de bekroning. Op het songfestival ‘t leek een carnavalsbal, in die vrouwelijke malle vertoning. Riet Derks

7


HERPEN - HEEFT HET! Lekker eten en drinken uit de streek!

Heerlijke aspergegerechten op onze à la carte-kaart, maar ook in ons Maashorst-tapasmenu: 7 kleine gangetjes € 25,Kijk voor meer informatie op www.kriekeput.nl

Schaijkseweg 3a - Herpen - 0486-415100

In De Heemkamer

Openingsreceptie zorgcoöperatie Het Land van Herpen op 24 mei

ingezonden De Ploppers winnen Herpinia Poel 2014 Op de foto ziet u de gelukkige winnaars van de Herpinia Poel 2014. Tijdens het jaarlijkse 7-tegen-7-toernooi overhandigde Antoinette van de Linden namens supportersclub Herpinia de eerste prijs met de daarbij behorende felecitaties. Deze mannen zijn allen spelers van Herpinia 3 en hebben gezamenlijk de poel ingevuld. Lange tijd zag het er naar uit dat Liesbeth van Schaijk de eerste prijs zou gaan winnen, maar een verrassende eindspurt van De Ploppers verhinderde dat. Het verschil was minimaal (zie website Herpinia) maar toch zo op de laatste wedstrijddag de koppositie verliezen. Maar dat had zeer waarschijnlijk te maken met de extra voorspellingen. Margriet werd kampioen, Achates en Herpinia degradeerden, onze jongens eindigde op de twaalfde plek en scoorden 31 doelpunten. De periodewinnaars waren Margriet, Nooit Gedacht en Stormvogels’28.

HERPEN - Op zaterdag 24 mei vindt in De Heemkamer in Herpen de opening plaats van zorgcoöperatie Het Land van Herpen. Leden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd om tussen 12 en 14 uur langs te komen. De vrijwilligers van de kring ‘ontmoeten’ staan klaar om mensen te verwelkomen met een hapje en een drankje. De kringen ‘klussen’, ‘vervoer en boodschappen’ en ‘ontmoeten’ presenteren zich met een stand, waar praktische informatie te verkrijgen is. Wethouder Jan van Loon verricht de officiële opening van de zorgcoöperatie. Na een degelijke voorbereiding is zorgcoöperatie Het Land van Herpen klaar om te starten. Na twee zeer goed bezochte informatieavonden telt de zorgcoöperatie al meer dan 200 leden en een vrijwel even groot aantal vrijwilligers. Werkgroepen zijn de afgelopen weken zeer druk bezig geweest met alle voorbereidingen om vanaf 1 juni goede hulp te kunnen bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. De vrijwilligers staan al in de startblokken.

De beste 10 voorspellers ontvingen in de week van 12 tot en met 19 mei hun prijzen, allemaal gefeliciteerd namens supportersclub Herpinia! Ook volgend seizoen is er weer de Herpinia poel maar dan vanuit de 4e klasse KNVB. Hans School, bedankt voor het bijhouden van de Herpinia Poel en deelnemers bedankt en tot het volgende seizoen, september 2014. Supportersclub Herpinia wenst u een fijne zomervakantie toe en een mooi WK Voetbal toernooi in Brazilië. Supportersclub Herpinia

u bent het hele jaar door ook op zondag welkom bij Plus van den Berg! elke zondag open van 10 tot 18 uur.

8

Het resultaat van deze inspanningen is dat de Heemkamer op maandag-, woensdag-, en vrijdagochtend open is van 10 tot 12.30 uur om een praatje te maken, de krant te lezen, een vraag te stellen of om informatie over zorg te halen. Ook kunnen vanaf 1 juni verzoeken voor hulp worden gedaan bij de kringen ‘vervoer en boodschappen’, ‘ontmoeten’ en ‘klussen’. Het telefoonnummer daarvoor wordt op zaterdag 24 mei bekendgemaakt. Men kan het verzoek ook via de website doen of binnenlopen bij de ontmoetingsruimte. Op zaterdag 24 mei zijn bestuur en vrijwilligers van de diverse kringen aanwezig om vragen te beantwoorden. De zorgcoöperatie hoopt onder het motto ‘Voor u, door u’ vele leden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden te mogen verwelkomen in het tijdelijke onderkomen in de Heemkamer in Herpen. Kijk voor meer info op zorgcooperatieherpen.nl.

Plus Van den Berg rogstraat 6 Herpen 0486 411553

OPen: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 20 uur, vrijdag van 8.30 tot 21 uur, zaterdag van 8.30 tot 20 uur en zondag van 10 tot 18 uur.

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014


HERPEN - HEEFT HET! Praktijk Herpen Nu ook Kinder Fysio voor baby’s tot kinderen

Nu ook behandeling van Carpaal Tunnel Syndroom

van 12 jaar en Manuele therapie

met behulp van de Phystrac: geen operatie nodig!

Schoolstraat 1k 5373 BA Herpen

Walravenstraat 16 - 5371 EK Ravenstein

T (0486) 71 11 87 I www.fysioboonstra.nl

T (0486) 41 20 55 I www.achterdeblauwedeur.nl

‘Visitekaartje voor het dorp’

Vernieuwde rotondes in Herpen geopend HERPEN - Wethouder Jan van Loon opende zaterdag 10 mei op feestelijke wijze het project Herinrichting Rotondes Herpen. Het betreft de nieuw ingerichte rotondes aan de Berghemseweg (foto) en op De Bulk.

Bloesem presenteert vernieuwde theelijn HERPEN - Bloesem Theehuis in Herpen heeft onlangs vier smaken uit de ‘oude’ collectie vervangen en vier nieuwe smaken toegevoegd. Dit betekent dat gasten nu de keuze hebben uit zestien smaken thee. Alle thee is geselecteerd op basis van natuurlijke ingrediënten en kwalitatief hoogwaardige soorten thee. Nieuw zijn bijvoorbeeld de Japan Bancha, Jasmijn Maojan en Sencha Spicy Ginger. Er is bewust voor gekozen om meer pure theesoorten zonder toevoegingen een voorbeelden hiervan zijn Rooibos Pure, Darjeeling Nagri Farm en Formosa Oolong. Om kennis te maken met de nieuwe theesoorten geeft Bloesem een korting van 25 procent op de hele collectie 100-gramtheeverpakkingen. De actie loopt tot 1 juli. Uiteraard kan men ook een kopje komen proeven. Bloesem Theehuis is lid van de Stichting Maasmeanders, een samenwerkingsverband van ongeveer 100 ondernemingen die op, langs en rond de Maasmeanders actief zijn. Van april tot en met september is er elke zondag wat te doen in het gebied van de Maasmeanders. Op de tweede zondag van de maand kun je deelnemen aan rustgevende activiteiten en sportieve uitstapjes. Op deze zondag kun je bij Bloesem Theehuis deelnemen aan een Workshop Yoga van Beweeg en Leef en/of een workshop handboogschieten onder leiding van Ludus Outdoor. Voorwaarden en kosten zijn te vinden op www.maasmeanders.nl. Op elke vierde zondag van de maand is er een culinaire route, die je per fiets kunt afleggen. Je komt langs terrassen en leuke accommodaties waar je streekproducten kunt proeven. Bij Bloesem kun je op die zondagen gratis deelnemen aan een kleine theeproeverij. De route is kosteloos te downloaden op de site van de Maasmeanders.

De opening vormde de afronding van het project dat de werkgroep Burgerparticipatie Rotondes Herpen opstartte. Hoveniersbedrijf Arjan Schotman tekende een overeenkomst met de gemeente voor de herinrichting en het onderhoud van beide rotondes. Acht Herpense ondernemers financieren het project in ruil voor een reclame-uiting op een van de rotondes. Het project is verder ondersteund door de dorpsraad Herpen en de ondernemersvereniging Herpen-Overlangel. “Beide rotondes zijn opnieuw ingericht en zijn een mooi visitekaartje geworden voor de entree van Herpen”, zegt Pieter Pelders namens de werkgroep Burgerparticipatie Rotondes Herpen. “Het project is op een prachtige wijze uitgevoerd, die past bij dit ondernemende dorp.”

Komende zondag staat Bloesem overigens met een stand op de Maashoirstfair in Uden. Bloesem Theehuis

ing % kort

25

Tapijt Tapijt Vinyl Vinyl Marmoleum Marmoleum Laminaat Laminaat PVC-stroken Parket Gordijnen Gordijnen Vitrage Vitrage Raamdecoratie Raamdecoratie

Schoolstraat 1a Herpen T 0486 41 61 59

www.janswonen.nl

theeschenkerij lunch terras kadowinkel (vergader) arrangementen kinderactiviteiten teamuitjes (kerst) pakketten

t de hee ui ectie t g 0 0 op 1 theecoll 14) e nieuw t tot 1 juli 20 (actie

Wooijstraat 4a 5373 LB Herpen 088 779 30 40 www.bloesemtheehuis.nl bloesem@pluryn.nl

loop

Bloesem Theehuis is een maatschappelijke onderneming van Pluryn waar mensen met een handicap of afstand tot de arbeidsmarkt werken en leren.

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

9


Al ruim 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit www.teunarts.nl

Nu: showmodellenuitverkoop bij TeunArts. Dat wil zeggen: Lekker voordelig, heerlijk zitten.

18 mei

Nu volop voorjaarsopruiming met meer dan 150 weg = weg aanbiedingen.

Graag tot ziens in onze showroom.

Héél veel fauteuil voor een zeer schappelijke prijs: Change 10, 3 motoren - Accu, Kantelfunctie & Topswing in leder al vanaf € 1995,-

De grootste collectie relaxfauteuils van Nederland vindt u al ruim 40 jaar bij Teun Arts Meubelen in Sint Hubert… Welkom.

Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door ruim 40 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

bij ons het beste advies

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 18:00, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00

tel.: 0485 - 45 29 86

www.teunarts.nl

info@teunarts.nl

Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts. * nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


Teams Akasha brengen bekers naar Gassel

‘Bizarre inwoneraantallen’

Deelnemers Graafse Quiz nemen revanche Alvorens ik overga tot de uitslag en het klassement van vraag 13, moet ik even een Albert Verlindetje doen. Nadat ik jullie vorige week flink de les had gelezen over de slechte prestatie, ben ik nu zelf aan de beurt. Wat heb ik gedaan? Of liever, niet gedaan? Domme Freddy heeft de uitslag van vraag 10 wel in de Arena gezet, maar de punten vervolgens niet in zijn eigen systeem verwerkt. Dat betekent dat ik de punten van Stanley Doedel (10), Nina Joosten (9), Ferdi Barten (8), Hetty Hombergen (7) en Edwin Hondeveld (6) niet in het klassement van vraag 11 en volgende heb verwerkt. Duizend maal excuus. Diep kruip ik door het stof. Maar alles is nu weer geheel hersteld.

Carrouselrijden is een van de weinige teamsporten binnen het paardrijden. Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne met tweeën naast elkaar een aantal basis dressuurfiguren uitvoeren. De manoeuvres worden gereden op door de groepen zelf samengestelde en uitgezochte muziek. Het gaat dus niet om een soort show, maar om heel precies uitgevoerde en met stijl gereden figuren. Het gewenste effect ontstaat door de uniformiteit van de groep - waarbij geen enkele ruiter of paard opvalt - en het tempo, de onderlinge afstand en afstemming op elkaar.

Vraag 13 was geen moeilijke, alhoewel sommigen door de spanning van de tijdsdruk tot wel heel bizarre inwoneraantallen voor de gemeente Grave kwamen. Voormalig leider Henny ter Horst was zo’n slachtoffer van de zenuwen. De uitslag van vraag 13: 1. Stanley Doedel 25 2. Nina Joosten 20 3. Marian Linders 15 4. Ferdi Barten 10 5. Anita Gademan 5.

Dagwinnaar Stanley Doedel en zijn kleinzoon Boaz ontvangen het AH-boodschappenpakket ter waarde van 50 euro van Rodney van der Burgt Nel Visser won de 13 punten voor plaats 13.

Sculpturen en ijzerkunst

Open Atelier Joshua Pennings GRAVE - Joshua Pennings opent op zaterdag 17 en zondag 18 mei de deuren van zijn atelier aan de Estersveldlaan 54 in Grave. Na een druk 2013 met allerlei buitenlandse exposities en openbare opdrachten, heeft hij nu tijd vrijgemaakt om zijn atelier open te stellen en zijn nieuwste kunstwerken te laten zien aan een breed publiek. Belangstellenden kunnen binnenlopen tussen 11 en 17 uur. Men kan dan rondkijken en Joshua vertelt over zijn werkwijze, smidse en gereedschappen. Kijk voor meer informatie op www.joshuapennings. com of bel 0486-471560.

Lezing ‘Abrahams Kinderen’ in Bagijnenhof Grave GRAVE - De leden van Passage afdeling Grave Christelijk Maatschappelijke Vrouwenvereniging komen op maandag 19 mei weer bijeen in de Bagijnenhof in Grave. Mevrouw van Overbeek uit Amersfoort geeft deze avond, die om 20 uur begint, de lezing 'Abrahams Kinderen'. Dames die geen lid zijn, maar wel als gast de avond willen bijwonen, zijn eveneens van harte welkom. De entree bedraagt vijf euro inclusief een kopje koffie of thee. Opgeven kan bij Sjoukje Roseboom via 0486472932.

Het nieuwe en nu geheel juiste klassement luidt: 1. Anita Gademan 70 2. Stanley Doedel 60 3. Nina Joosten 58 4. Henny ter Horst 54 5. Marian Linders 39

Afgelopen maand was het tweemaal zeer vroeg dag bij Akasha Rijkunst. Om vier uur ‘s ochtends werden op respectievelijk 27 april en 11 mei de laatste voorbereidingen getroffen en werden de paarden ingeladen in de vrachtwagen. Op 27 april reed men met Akasha’s dreamteam 12 naar Woudenberg, waar Freddy Klooté het team een keurige manouevre reed en de tweede plaats mee naar huis nam. Hiermee zijn de ruiters redelijk verzekerd van promotie naar de Eerste Divisie. Akasha’s Dreamteam 16 reisde op 11 mei af naar Rotterdam. Deze groep van 15 dames en een heer won de eerste prijs en kwalificeerde zich daarmee REGIO - In diverse delen van Noord-Brabant is on- voor het Nederlands Kampioenschap, dat op 15 juni rust ontstaan over opdringerige klusjesmannen. wordt gereden in Haarlem. Vooral ouderen zijn vaak de klos. Er wordt het doen van een klus beloofd. De prijs is onevenredig met wat Voor meer informatie: www.akasha-rijkunst.nl. er moet gebeuren. Soms wordt de klus niet eens afgemaakt en blijft de opdrachtgever achter met een reren. 2000 euro en een kapotte schoorsteen later geleegde portemonnee en een schadepost. waren de mannen verdwenen. “Juridisch is er lastig Ook in Grave is een bestelbus met Iers kenteken ge- tegen op te treden”, meldde de politie. signaleerd. Een oplettende burger zag het voertuig Ook in de regio Lent/Malden is zo’n groep klusjesen was op de hoogte van de activiteiten van de Ierse mannen actief. Hier meldde de politie dat het om klusjesmannen. Ze zocht op internet en vond infor- Polen ging die vooral oude burgers probeerden op matie dat er met dit busje als basis in Geldermalsen te lichten. De mannen vragen om een voorschot. De was ‘gewerkt’. Volgens de oplettende burger kan de rest laat zich raden. politie niet optreden. De mannen melden zich keurig, er wordt een soort contract opgesteld, maar de afloop Het enige dat de politie kan doen is mensen waaris inmiddels voorspelbaar. In Waalre zouden de Ieren schuwen niet met vreemden in zee te gaan om klusde schoorsteen van een inwoner uit die plaats repa- sen te laten uitvoeren.

Ierse en Poolse ‘klusjesmannen’ actief

Uit in Wijchen... vernieuwde kaart!

Het Verlangen Kasteellaan 41a, tel. 024 - 6417384 www.verlangenwijchen.nl Kasteellaan 41a

De captain van het Akasha-team met de beker.

Maandag 19 mei volgt vraag 14. Verrassend, onvoorspelbaar. Rond 19.30 uur op www.arenalokaal. nl Klik op Graafse Quiz, lees de vraag, mail je antwoord naar freddy@arenalokaal.nl en ga voor de punten en de dagprijs.

UIT IN WIJCHEN...

Telefoon: 024-6417384

GASSEL - Tussen de 300 paarden op de Carrousel divisiewedstrijden afgelopen weekenden liepen ook de paarden van de teams van Akasha Rijkunst uit Gassel. En met succes, want beide teams kwamen met bekers terug; team-12 behaalde de tweede plaats in hun divisie en team-16 eindigde zelfs als eerste. Team-16 is daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap Carrousel rijden.

Wijchen

www.verlangenwijchen.nl

Museum voor vlakglas- en emaillekunst Ravenstein Lezing op zondag 25 mei

MuseumZondagMiddag Zondag 25 mei geven architect en grafisch vormgever Maurits Cobben en filosoof en beeldend (glas) kunstenaar Katinka Waelbers de lezing ‘Hoe glas architectuur maakt: het glas-in-lood voorbij’ Centraal staat de vraag hoe glas gebruikt wordt om een verbeelding en rijkere beleving in de architectuur en kunst te bereiken. De lezing begint om 14.30 uur in het museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein. De entree bedraagt 5 euro, inclusief de toegang tot het museum.

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

Marktstraat 22 5371 AD Ravenstein 0486-411155 reservering@ museumravenstein.nl www.museumravenstein.nl Open zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur en van 1 april tot 1 oktober ook van dinsdag t/m vrijdag tussen 13 en 17 uur

11


Zondag 18 mei

van 12.00-17.00 uur

TUINMEUBELSHOW met enorm ZomeRVooRdeeL!

Het gehele warenhuis geopend met stuntaanbiedingen op alle afdelingen! Kom bbQ beLeven in de grootste WebersHop van brabant!

Sussex love seat

Manhattan triangle set

6 wicker stoel met gasveer verstelbaar en triangle tafel met polywood blad 17x170x170.

Tuinkussens hoge rug

Polywoodset

4 stapelbare stoelen met tafel. ook leverbaar met tafel 220 en 6 stoelen € 749,-

Zie ook onze huis-aan-huisfolder Lagenheuvelstraat 11 5408 RJ Volkel (0413) 27 29 14 www.coppenswarenhuis.nl s

i altijd grat

N

ER

A

N

KE

IE SS

D MO

Coppens biedt véél meer....

Dinsdag t/m vrijdag 09.00 tot 18.00 uur Vrijdagavond koopavond tot 20.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur Maandag gesloten

Like Coppens tuinmeubelen op

Onder voorbehoud van druk- en zetfouten

luxe dikke uitvoering Normaal € 24,95 per stuk, nu 4 voor € 39,50 Normaal € 34,95 per stuk, nu 4 voor € 50,Normaal € 49,95 per stuk, nu 4 voor € 75,-


Veel animo voor speeddaten

Relatieplanet brengt vrijgezellen bij elkaar in Zeeland Vervolg van de voorpagina

Voetjes van de vloer In de loop van de avond barst het feest in de Spiegeltent echt los, ongeveer op het moment dat coverband Boomerang het podium betreedt. Zangeres Floor Hansen trakteert het publiek op de beste hits van de nineties tot nu. In het begin staan er slechts een paar dappere zielen te dansen, maar het enthousiasme van de band werkt aanstekelijk. Met een beetje hulp van alcohol weten steeds meer mensen de dansvloer te vinden en gaan de voetjes van de vloer. Er kan ook gedanst worden in de Dancing Flip en Club Lux. In die laatste zaal speelt Relatieplanet overigens voor cupido. De vrouwen krijgen een slot uitgedeeld. Mannen kunnen een sleutel halen en op zoek gaan naar het slot dat erbij hoort. Ook hier hebben de deelnemers wat opwarmtijd nodig, maar zodra de eerste resultaten behaald zijn is het hek van de dam. De sleutels en slotjes kunnen niet aangesleept worden. Nieuwe stelletjes Het is natuurlijk lastig vast te stellen voor hoeveel mensen de singlesavond iets heeft opgeleverd. Feit is dat de alcohol rijkelijk vloeit en naarmate de uren wegtikken, het publiek zich steeds beter met elkaar

Dansen en praten in Dancing Flip. mengt. Enkele nieuw gevormde stelletjes zoeken een rustig plekje op om elkaar beter te leren kennen. Het feest in Ambianz gaat door tot in de late uurtjes. Na afloop vertrekken sommige mensen alleen, anderen hand in hand en een enkeling heeft zijn geluk al vroeg op de avond gevonden en is in geen velden of wegen meer te bekennen. Duidelijk is dat veel groepen niet in dezelfde samenstelling naar huis gaan als dat ze gekomen zijn.

Achilles Reek zorgt dat niemand omkomt van de honger en draagt zorg voor een gratis lunch en avondeten, zodat het hele gezin mee kan doen. Deelnemers hoeven niet lid te zijn van Achilles, iedereen uit Reek en omgeving die mee wil doen is van harte welkom.

Open dag melkveebedrijf familie Strik in Reek

REEK - De familie Strik uit Reek houdt op zondag 1 juni een open dag op hun melkveebedrijf. Belangstellenden zijn deze dag tussen 10.30 en 16 uur welkom om een kijkje te komen nemen. De boerderij is gelegen aan In de Overlaat 1 in Reek.

Vogelwacht Uden beloont gastgezinnen huiszwaluw

Zangers Floor Hansen van Boomerang.

Voetbal-doe-dag voor jong en oud bij Achilles Reek

Door middel van speelse activiteiten is deze dag interessant voor alle leeftijden. Denk bijvoorbeeld voetbalgolf, voetbalbowling, speed-schieten en een penaltybokaal. Het is een combinatie van voetbaloefeningen en ludieke spellen. Het sportieve evenement vindt plaats op tweede pinksterdag. Dat is maandag 9 juni. Van 9.30 tot 12 uur is de jeugd van 5 tot en met 16 jaar aan de beurt. Belangstellenden vanaf 17 jaar gaan van 12.30 tot 15 uur aan de slag.

Andere onderwerpen in Landerd in Beeld zijn de zesde editie van het StREEKfeest, de uitreiking van alweer een lintje in Landerd, de plaatsing van twee infoborden in de Trentse bossen in Zeelande en de lezing die oud-Schaijkenaar Jan van Kraaij gaf bij de heemkundekring Schaijk-Reek over de periode dat hij in Schaijk woonde. De uitzending van Landerd in Beeld is te zien op zondag 18 en maandag 19 mei om 12, 18, 20 en 22 uur en verder die week van dinsdag tot en met vrijdag om 19 en 22 uur. Nadien zijn de uitzendingen nog te zien op www.landerd-tv.nl.

Geslaagde avond Uitbater Harold van Tiel is zeer tevreden over het verloop van de avond. “Ik ben benaderd door Relatieplanet”, geeft hij aan. “Zij waren op zoek naar een plek met meerdere sferen, dat konden wij bieden. In aanloop naar de avond zijn wij heel veel gebeld door mensen voor meer informatie. De kaartverkoop liep van tevoren al erg goed, maar er zijn ook nog veel mensen die bij de kassa nog een kaartje hebben gehaald.” Als het aan Van Tiel ligt was het geen eenmalig evenement. REGIO - Komende maanden gaan vrijwilligers van Vogelwacht Uden op zoek naar huiszwaluwnesten in de gemeente Uden, Veghel, Boekel, Bernheze en Landerd. De laatste jaren neemt het aantal huiszwaluwen in onze regio drastisch af. Slecht weer tijdens de vogeltrek, droogte in de overwinteringsgebieden en afname van insecten door intensivering van de landbouw zorgen voor een schommeling in het aantal broedparen. Door het in kaart brengen van deze steeds zeldzamer wordende zwaluw en het geven van voorlichting, probeert Vogelwacht Uden de teruggang een halt toe te roepen.

Sportieve spelletjes op tweede pinksterdag

REEK - De voetbal-doe-dag is inmiddels een beproefd recept bij Achilles Reek. Sinds het honderdjarig bestaan van de club gaat de voetbaljeugd een keer per jaar aan de slag met allerlei leuke en uitdagende spelletjes. Omdat het ook bij de senioren geen kwaad kan als ze nog wat extra aan hun techniek werken, zijn ook de oudere voetballers tweede pinksterdag uitgenodigd om hun kunsten te vertonen.

Presentatie Coalitieprogramma bij Landerd in Beeld LANDERD - Op donderdag 8 mei gaf de nieuwe coalitie in Landerd in een persbijeenkomst een toelichting op hun plannen voor de komende vier jaar. In Landerd in Beeld kan men zien hoe de presentatie van het programma in zijn werk ging en legt de formateur uit hoe het tot stand gekomen is.

Met succesvolle feesten in Hoofddorp en Raalte probeert Relatieplanet nu ook in het zuiden des lands voet aan de grond te krijgen. Dat lijkt goed te lukken, want op de eerste editie in Ambianz komen al ruim zevenhonderd bezoekers af. Zodra de deuren om 21 uur open gaan stromen de diverse zalen vol. Het publiek is een mooie mix van lokale bewoners en gasten die van verder weg komen. Wat opvalt is dat er veel bezoekers zijn die vroeger ook in de Morgenzon kwamen. Het begin van de avond is voor de meesten een beetje onwennig. Groepjes die samen naar het feest zijn gekomen staan nog bij elkaar. Het is een beetje aftasten, de kat uit de boom kijken. Intussen is er wel een run op het speeddaten, een makkelijkere manier om met elkaar in contact te komen. Dit is echter zó populair, dat de drie rondes na de voorinschrijving via internet al vol zitten. Veel mensen druipen gedesillusioneerd af bij de inschrijftafel en gaan op zoek naar iets anders. De speeddates vinden plaats in het Grand Café. Daar is een opstelling gemaakt van tien tafeltjes voor twee personen. Elke ronde bestaat uit tien gesprekken. Hier doen twintig mensen aan mee: tien mannen en tien vrouwen. Een gesprekje duurt vier minuten waarna iedereen een vragenlijst invult. Na afloop krijgt elke deelnemer een uitslag met de beste match voor hem of haar.

kort nieuws

Wel is het gewenst om van tevoren aan te melden. Dit kan tot en met maandag 2 juni bij Jos Verstegen via josverstegen01@home.nl. Na afloop van de sportieve dag is er nog een gezellige samenzijn in kantine op het sportpark aan de Mgr. Suijsstraat 35 in Reek. Zomeractiviteiten De voetbal-doe-dag is niet de enige zomeractiviteit die bij Achilles Reek op de agenda staat. De club begint zondag met het seizoen op een feestelijke manier af te sluiten, inclusief een receptie voor het kampioensteam Achilles Reek 4. Zaterdag 17 mei gaat het eerste elftal op bezoek bij Achilles Veen voor de tweede editie van het Achilles-toernooi. Een week later vindt op het sportpark het familie- en vriendentoernooi plaats. Vervolgens gaan de dames naar Enschede voor de vrouwelijke variant van het Achilles-toernooi. Uiteraard komt de Reekse vereniging in de zomer traditiegetrouw ook met een WK-pool en een Tour de France-spel.

Folder mee laten verspreiden met Arena? Neem contact op met Rob via 06-50617426

Voor de huiszwaluw is de hulp van gastgezinnen die de zwaluwen een nestplaats bieden onmisbaar. Huiszwaluwen bouwen een nestkom van modder en klei onder de overstekken van bruggen en huizen. Voor deze vogelsoort is het dan ook heel belangrijk dat de bewoners van die huizen de nesten niet verstoren. Maar daar krijgen de bewoners wel wat voor terug. Huiszwaluwen zijn de meest duurzame en effectieve insectenverdelgers. Een paartje huiszwaluwen, dat in een broedseizoen twee nesten jongen grootbrengt, vangt in die periode zo’n vijf miljoen muggen. Vogelwacht Uden wil dit voorjaar deze gastgezinnen extra belonen. Via de website kan iedereen locaties van huiszwaluwnesten doorgeven. Na controle van het nest, ontvangt het gastgezin een full color brochure met daarin allerlei wetenswaardigheden over de huiszwaluw en de andere zwaluwsoorten die in Nederland voorkomen. Daarnaast ontvangen de gastgezinnen per bewoond huiszwaluwnest een lot waarmee begin september leuke prijzen te winnen zijn. Herkennen Huiszwaluwen zijn makkelijk te herkennen aan de witte stuit die goed opvalt tijdens het vliegen. Verder lijken ze erg zwart-wit van kleur: zwart op de bovenzijde en wit aan de onderkant. Hun staart is gevorkt maar veel minder diep dan die van de boerenzwaluw. De nestkom van de huiszwaluw is een bijna dichtgemetselde bol, terwijl die van de boerenzwaluw meer een open kommetje is. Wanneer men nesten van huiszwaluwen weet te zitten, geef dit dan door via de website www.vogelwachtuden.nl (button ‘Huiszwaluwactie’).

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

13


Voorbereidingen voor 21 juni zijn in volle gang

Zeeland kleurt paars voor Samenloop voor Hoop ZEELAND - De voorbereiding van de Samenloop voor Hoop in Zeeland verloopt voorspoedig. Inmiddels hebben zich meer dan zeshonderd wandelaars aangemeld, samen goed voor ruim dertig teams.

Op zaterdag 21 juni start het evenement op het terrein van Festilent, 24 uur later kan de organisatie de balans opmaken en zal duidelijk zijn hoeveel geld er is binnengekomen. Tientallen teams zetten de meest diverse activiteiten op touw. Zij zijn al maanden bezig om geld in te zamelen en om straks het aanbod van al hun artikelen zo gevarieerd mogelijk aan te bieden. De gehele opbrengst komt ten goede aan het KWF. De teams maken van hun kraam een soort partytent waar zij 24 uur verblijven. De tent wordt hun ‘thuisbasis’. “Niemand wil naar huis, zo gezellig is het”, aldus een deelnemer van een eerdere SamenLoop. Ook sponsoren van het evenement blijken enthousiast. Zij steunen zowel materieel als financieel. Enkelen van hen vormen ook een team vanuit hun eigen bedrijf. Speciale Gasten Waar de SamenLoop voor Hoop zeker aandacht aan schenkt zijn de ‘Speciale Gasten’. Zij worden 24 uur door vrijwilligers in de watten gelegd. Er zijn diverse workshops zoals schilderen, yoga en massage. De Speciale Gasten verblijven veelal in het hoofdgebouw van Festilent en een daaraan gekoppelde grote tent, waar zij kunnen deelnemen aan de workshops. Een groot cateringbedrijf biedt hen een diner aan.

aan de SamenLoop. Kinderen De Zeelandse jeugd zet zich inmiddels ook volledig in. Op het Melkpad hielden kinderen van 8 tot11 jaar onlangs een carwash. In twee dagen zijn meer dan 45 auto’s en busjes gewassen. Op Koningsdag zijn talloze spullen verkocht. Andere acties van de kinderen zijn statiegeld flessen ophalen en de verkoop van zelfgemaakte armbandjes en sleutelhangers. Bovendien waren er teams die nieuw speelgoed hadden gekregen van (web)winkels om deze spullen daar te verkopen. Iedereen die kanker heeft (gehad) en nog niet is aangemeld, kan dat doen om bij de SamenLoop voor Hoop aanwezig te zijn. Talloze orkesten, zangers en zangeressen en artiesten zorgen voor muzikale klanken. Barracuda, In the Attic en Roy Dekkers, maar ook QuePasa, EJackt en Kwartjesvolk zijn van de partij. Voor elk wat wils. Alle artiesten treden belangeloos op. Een speciaal opgebouwd kinderdorp biedt de jeugd allerlei vermaak: van schminken tot kratjes stapelen. Hoogtepunt is de Kindersamenloop voor Hoop van 24 minuten op zondagochtend. In de eerste week van juni wordt bij alle huizen in Zeeland de gratis SamenLoopkrant bezorgd waarin het totale programma van het weekend is opgenomen. Tevens vermeldt de krant enkele interviews met bekende en minder bekende Zeelanders, waarin zij vertellen waarom zij hun medewerking verlenen

Zuid-Amerikaanse klanken met gipsy-temperament

Claudia y Manito speelt in Ravensteinse NH Kerk RAVENSTEIN - Stichting Cultuur Ravenstein presenteert op zondag 18 mei het programma ARPAMOR: ‘liefde voor de harp’. Het duo Claudia y Manito speelt dan een repertoire van muziek en Spaanstalige liederen uit het Latijns-Amerikaans continent in de NH Kerk van Ravenstein. De twee muzikanten zijn dynamische virtuozen die elkaar gevonden hebben binnen de Spaanstalige Latin met sterke gipsy-invloeden. Dankzij de combinatie van de Paraguayaanse harp, het zwoele stemgeluid van Claudia en het intuïtieve zigeunergitaarspel van Manito nemen zij een unieke plek in binnen de Wereldmuziek. Het concert in de NH Kerk begint om 15.30 uur. Entree bedraagt 10 euro, de jeugd tot 18 jaar mag gratis naar binnen. Andere dimensie Claudia van Trigt speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse harp, een Zuid-Amerikaanse variant van de klassieke harp. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat veelzijdig gipsygitarist en componist Manito haar muzikaal terzijde. Dit gitaartalent speelt van huis uit flamenco. Hierdoor krijgt de muziek van dit tweetal een andere dimensie. De NH Kerk aan de Servetstraat 1 is op 18 mei open vanaf 15 uur, het concert begint om 15.30 uur. Toe-

Paars Op diverse plaatsen in Zeeland hangen inmiddels paarse posters en spandoeken. Zeeland kleurt de komende weken helemaal paars. Veel dorpsgenoten zijn belangeloos voor de Samenloop voor Hoop in de weer of ondersteunen dit evenement. Stichting Project, die in opdracht van het KWF dit evenement organiseert, is hier trots op. Naast de meer dan zeshonderd teamleden zijn vanaf de maandag voorafgaand aan het weekend honderden vrijwilligers belangeloos in touw om het ‘SamenLoopdorp’ zo professioneel mogelijk op te bouwen. Voor dit werk zijn nog extra handen welkom. Aanmelden kan via zeeland@samenloopvoorhoop.nl of chrishout@ planet.nl.

Vooraf online inschrijven voor Zeelandse Avond4daagse ZEELAND - Wandelaars kunnen van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 mei weer deelnemen aan de jaarlijkse Avond4daagse in Zeeland. Iedereen kan meewandelen, individueel of in groepsverband. Deelname kost 4 euro.

Elke dag zijn er routes van 5, 10 en 15 kilometer uitgezet door Zeeland en omgeving. Vorig jaar was het met 780 deelnemers een echte happening in de Zeelandse straten en bospaden. Dit jaar is het weer mogelijk om van tevoren online in te schrijven voor de Avond4daagse. Bij de start ligt de ingevulde wandelkaart dan op De Vlashoeve klaar, wat tot kortere wachttijden leidt. Ook groepen kunnen zich online inschrijven of het groepenformulier via de site downloaden. Gewoon inschrijven kan ook op dinsdag 20 mei bij de starten finishplaats, De Vlashoeve. De 15 kilometerwandelaars kunnen vanaf 17.30 uur inschrijven, waarna er gestart kan worden om 18 uur. Het inschrijven voor de 5 en 10 kilometer kan vanaf 18 uur. De starttijd van de 10 kilometer is om 18.15 uur en de 5 kilometer om 18.30 uur. De vierde dag is een feestelijke gebeurtenis. De laatste meters worden door een feestelijke Damaststraat Claudia y Manito. naar de finish op De Vlashoeve afgelegd, begeleid door gezellige muziek van een DJ en de Zeelandse gangsprijs 10 euro, tot 18 jaar gratis (Vriendenpas Harmonie en het Jeugdorkest. Vanaf 19.30 uur geldig). Reserveren kan door een mailtje te sturen worden de wandelaars op de Damaststraat binnennaar werkgroepcultuurravenstein@gmail.com. Voor gehaald. meer informatie kan men ook terecht op de website Kijk voor meer informatie en inschrijving op www. www.cultuurravenstein.nl. avond4daagsezeeland.nl.

Vaste gezichten Kleine teams 1 aanspreekpunt 1 telefoontje om de zorg te starten Geen hulp meer vanuit de WMO of een te hoge eigen

Niet alleen op hun vak, dat ze met toewijding uitvoeren, maar zeker ook op hun cliënten. Ze weten als geen ander dat iedere situatie anders is en bieden zorg die afgestemd is op uw behoefte.

www.mien-thuis.nl

Oss/Uden/Veghel 0412 6 5 1 428

Nijmegen 024 3666090

biedt de oplossing.

14

Dat is waar het bij de medewerkers van Interzorg om draait. Ze zijn trots en enthousiast.

Of het nu gaat om verpleegkundige zorg, persoonlijke verzorging, langdurige zorg, begeleiding of hulp bij het huishouden, onze zorgverleners behoren tot de beste op hun vakgbied.

bijdrage? Mien Thuis

Tijd voor mensen!

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

www.interzorgthuiszorg.nl


kerkinformatie H. Jacobus de Meerdere Zeeland Vaste kerkdiensten zondag 9.30 uur en dinsdag om 19 met voorafgaand (vanaf 18.30 uur) rozen-kransgebed.

Zondag 18 mei

5de zondag van Pasen Zeeland - 9.30 uur H. Mis met kerkkoor St. Cecilia Intenties: Marie Dekkers v.d. Hei; Overleden familie v.d. Hei; Antoon van Hout en echtgenote Miet van Hout - Zegers; Overleden ouders v.d. Heijden - v.d. Wijst en dochter Corrie; Joop Houterman; Theo Strik; Overleden ouders van den Heuvel - van der Wijst; Marinus v.d. Berg; Nellie Hartjens en Ad en Martien de schoonzoons; Kees Bongers (verj.)

Dinsdag 20 mei

Zeeland - 18.30 uur Rozenkransgebed

Dinsdag 20 mei

Zeeland - 19 uur H. Mis Intentie: Antoon Cremers

Zondag 25 mei

is er geen H. Mis in Zeeland in verband met het 25-jarig jubileum van Pastoor Th. Van Osch. Intenties kunnen verzet worden of de intenties kunnen in Uden gelezen worden. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij Nicola van Zeeland - Dekkers, 0486-451692.

Misintenties die voor dinsdagavond 18 uur ingeleverd zijn komen in weekblad Arena. De bijdrage voor misintenties is 10 euro. Hierbij zijn extra namen inbegrepen.

Parochie St. Lucia Ravenstein Zaterdag 17 mei Geen diensten

Zondag 18 mei

Ravenstein - 11 uur 1ste Heilige communie kinderkoor Intenties: Baby Lonneke van de Kamp; Wim en Dora van Lanen; Myan Tijssen; Opa Theo Guelen; Oma Miep Allmendinger

Donderdag 29 mei

Ravenstein - 11 uur Euchviering Hemelvaart (met gilde) - Cordaad Intenties: Overleden ouders Antoon en Mies van Casteren - Wientjens; Pater Toon van de Lokkant

Zaterdag 24 mei Zondag 25 mei

Zesde Paaszondag Neerloon - 10.30 uur Eucharistieviering Misintenties: Sam en

Koolwijk - 17.45 uur H. Mis

Maandag 19 mei

Schaijk - 18.30 uur Eucharistieviering voor de gezinnen

Dinsdag 20 mei Schaijk - 18 uur Aanbidding

Dinsdag 20 mei

Zaterdag 17 mei

Zaterdag 17 mei

Door Govers - Lansdaal en zoon Frans; Jan van den Elzen; Joseph Arts

Donderdag 29 mei

Zondag 18 mei

Neerloon - 10.30 uur Hemelvaart van de Heer Eucharistieviering met Forte Vicante Misintenties: Joop Kersten

Herpen - 10 uur Viering met het Gemengd Koor Intenties: Wout van Rossum (verj.) en Pieter de zoon; Gerrit en Jo Biermans - van den Brand; Jan Goets (jrgt.) en overleden schoonouders (jrgt. schoonvader)

ZEELAND - Het begon op 15 mei 2004. Eward en Claudia Peters richtten een gospelkoor op met zestien leden. De naam van het koor: Reach Out. Nu, tien jaar later, is het enthousiasme nog even groot voor het zingen van gospelsongs; a capella, in het Engels en tegenwoordig ook in het Nederlands. Het koor telt nu achttien leden, afkomstig uit Zeeland en Uden. Op dinsdagavond wordt er gerepeteerd in het Parochiecentrum in Zeeland onder leiding van dirigente Josien Verhoeven. Bij Reach Out staat het plezier in het zingen voorop, maar er is in die tien jaar al veel bereikt. De kwaliteit is enorm verbeterd, al zou het koor nog wel wat mannenstemmen kunnen gebruiken.

KVO Schaijk verzorgt fietsdag naar Cuijk

Zondag 18 mei

Schaijk - 10 uur Eucharistie met het Herenkoor Misintenties: Johannus Hofmans; Adriaan Janssen (Jrgt.); Overleden ouders van Gaal - Bens, Truus en Mari; Pastoor Piet van Spijk; Ben Wilms en overleden familie Wilms; Herman en Cato Jilesen - den Brok en overleden familie; Thé en Bertha Peters - Zegers en zoon Paul; Ans Wingens - Peters; Jan

Tien jaar Gospelkoor Reach Out

Het verzorgen van het Heilig Vormsel op 17 mei in de St. Antonius Abt Kerk in Schaijk is de eerstvolgende gelegenheid dat het koor van zich laat horen. Deze week vieren de leden het jubileum met een feestelijke dag.

Reek - 19 uur Eucharistie Misintenties: Ludovicus Jurgens en overleden echtgenotes; Harrie en Nellie van de Hoogen - Verstraten en zoon Johnny

Herpen - 19 uur Viering met Koor Con Spirito Intenties: Jos (jrgt.) en Gerda Verploegen - Verhallen

Annakapel Koolwijk Zaterdag 17 mei

Albers; Bijzondere intentie

Schaijk - 18.30 uur Schaijk - 16.30 uur Eucharistieviering voor Eucharistie de wereldvrede Vormselviering Misintenties: Martien Droomers; Door van Berloo - Reys

Herpen - 13 uur Eucharistieviering bij gelegenheid van het huwelijk van Maikel van Buul en Floor Janssen in de parochiekerk

St. Victor Neerloon St. Antonius Abt Overlangel

Zondag 25 mei

Zaterdag 17 mei

Zaterdag 17 mei

Deursen - 10.30 uur Eerste Heilige communie - muziek Intenties: Flip en Truus de Bruijn - van Boxtel

Vijfde Paaszondag Overlangel - 10.30 uur Eerste Communie Eucharistieviering met Forte Vicante

Vaste kerkdiensten Schaijk: ma. 18.30 uur, di. 18 uur (aanbidding) en 18.30 uur (eucharistieviering), wo. 9 uur, do. 18 uur (aanbidding) en 18.30 uur (eucharistieviering), vrij. 9 uur, za. 17.30 uur en zo. 10 uur Vaste kerkdiensten Reek: za. 19 uur

Woensdag 21 mei

Schaijk - 9 uur Eucharistieviering voor de toekomst van de parochie Schaijk-Reek

Donderdag 22 mei Schaijk - 9 uur Eucharistieviering

Vrijdag 23 mei

Schaijk - 9 uur Eucharistieviering voor de minder bedeelden

Parochie St. Sebastianus Herpen

Geen diensten

Zondag 18 mei

H. Antonius Abt Schaijk Reek

Zaterdag 24 mei

Herpen - 19 uur Viering met het Gemengd Koor Intenties: Vestra de Groot van den Brand (verj.); Niek van Leeuwen; Bas van den Berg; Frans en Mien van Grunsven - van den Hurk

SCHAIJK - KVO Schaijk nodigt haar leden uit om deel te nemen aan de fietsdag. Deze wordt gehouden op dinsdag 27 mei en voert naar Florius in Cuijk. Daar worden bloemen verpakt voor transport naar de veiling. De bloemen - meestal Hypericum en Veronica, worden gekweekt in Kenia en Ethiopië. De start is om 8.45 uur op het Europaplein in Schaijk. Deelname kost 12 euro inclusief lunch. Opgeven kan tot 17 mei bij Ria Gruijtrooij van KVO Schaijk of door middel van internetbankieren.

Jubileummis zangvereniging Loreley in Schaijkse kerk SCHAIJK - Het Landerdse koor Loreley viert dit jaar haar 55-jarig bestaan. Een van de activiteiten in dit feestelijk jaar is het zingen van een Jubileummis op zaterdag 24 mei. De Heilige Mis begint om 17.30 uur in de parochiekerk H. Antonius Abt in Schaijk. Het koor wordt begeleid door een klarinettenchoir en staat onder leiding van Anton Ariëns. Iedereen is welkom.

Zondag 25 mei

Herpen - 10 uur Eerste Heilige Communie met kinderkoor De Flierefluiters Intenties: Opa Albert en Oma Trina van den Helm en Tante Erica namens Emy; Opa Piet en Oma Anneke van Roosmalen namens Emy; Gerrit Kuijpers; Dorus en Ton de Kleijn - Dappers en Henry (jrgt.) de zoon; Opa Jan Veld namens Yara; Opa Stoltenkamp en Opa en Oma Nolle namens Fabian; Mien Peperkamp - van der Linden (verj.)

Zaterdag 24 mei Koolwijk - 17.45 uur H. Mis

Nooit te oud voor vakantie!

Op zoek naar kleinschalige vakanties met begeleiding voor ouderen? Bel dan voor onze gratis vakantiebrochure: (0318) 48 51 83

www.allegoedsvakanties.nl Allegoeds Vakanties is onderdeel van Stichting Allegoeds

www.arenalokaal.nl – vrijdag 16 mei 2014

15


d mei n a a m e Hel g open a d n o z e ieder

MEGA WEEKEND DEALS GELDIG OP 16-17-18 MEI

€1595,-

+ GRATIS EEN PATTON BBQ KADO TER WAARDE VAN € 299,-

A KN€ 999,ALLE R!

MEG

Lounge set Soho verkrijgbaar in antraciet en bruin bestaat uit: 2 verstelbare lounge stoelen,1 verstelbare lounge bank, 2 lounge voetenbanken, 1 lounge tafel met spraystone blad geheel incl. kusssens Normaal € 1798,-

Lounge/dining set Jazz bestaat uit: 1 3 zitsbank met hoekstuk, 1 3zitsbank, 1 half hoge tafel met glasplaat incl. kussens Normaal € 1495,-

ZONDAG 18 MEI GEOPEND VAN 12-17 UUR €895,Lounge/dining set Milan 2x 2zitsbank, 1 hoekstuk, 1 middenstuk, 1 halfhoge tafel 2 poefjes incl. kussens

Cornwall gasveer stoel in bruin of wit normaal € 159,-

€ 99,-

€995,-

lounge/dining set met 3 zits bank en 2 lounge stoelen met halfhoge tafel incl. kussens

€695,-

Ligstoel in blauw of grijs

€19,95

€ 99,-

€29,95 Kunststof stapelstoel verkrijgbaar in 4 kleuren

Rio relax hangstoel Normaal € 319,-

€ 269,-

Weekblad arenalokaal week 22 editie Landerd  

In deze edtie: Arena houdt WK-pool met prachtige prijzen Lintje voor Zeelander Toon van der Ven Herpense huisarts Olde Loohuis geridderd Buu...

Weekblad arenalokaal week 22 editie Landerd  

In deze edtie: Arena houdt WK-pool met prachtige prijzen Lintje voor Zeelander Toon van der Ven Herpense huisarts Olde Loohuis geridderd Buu...

Advertisement