Page 1

arena

lokaal.nl

www.arenalokaal.nl • jaargang 22 • week 48 • vrijdag 2 december 2016

Landerdse kinderen verdienen pietendiploma

Zie pagi na

2

Uw makelaar voor deze regio.

www.vancasteren.nl

3-gangen Herfstmenu Vakantiemenu Tijdens de herfst serveren wij een heerlijk herfstmenu Dagelijks serveren wij een voor € 17,50 heerlijk 3-gangenmenu voor € 25.Culinair genieten! Culinair genieten!

uw gastheer 0486 45 1328, www.het-wittehuis.nl, Reekseweg 7, Zeeland (Nbr) 0486 45 1328, www.het-wittehuis.nl

Reekseweg 7, Zeeland (Nbr)

LANDERD - Sinterklaas is weer in het land en heeft drukke dagen en nachten in het verschiet. Daarbij kan hij genoeg hulp gebruiken. Hij is dus weer hard op zoek naar echte hulppieten. De goedheiligman heeft Landerd Sportzo gevraagd om kinderen uit Reek, Schaijk en Zeeland te trainen. Zij leerden pakjes in de schoorsteen werpen, tegen het dak oplopen, stoeien om een pakje, duikelen, klimmen en klauteren, balanceren, koprollen en ga zo maar door. Na afloop verdienden ze een heus pietendiploma.

ZATERDAG 10 DECEMBER 2016

Schaijk krijgt er een derde woongroep bij SCHAIJK - In navolging van ‘Dolfijn’ aan de Zustersstraat en ‘De Eenhoorn’ aan de Schutsboomstraat krijgt Schaijk er komend jaar een derde woongroep bij: ‘De Vlinder’. Aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat wordt een complex gerealiseerd met tien zorgappartementen voor mensen met een verstandelijke beperking, al dan niet in combinatie met een lichamelijke beperking. Donderdag 15 december om 20 uur is er een informatieavond over het bouwplan in De Raaf. “Woongroep De Vlinder is een zelfstandig-wonenproject met 24-uurs zorg voor tien mensen met een verstandelijke beperking. Ieder van hen krijgt de beschikking over een appartement van veertig vierkante meter en daarnaast worden in het complex enkele gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd”, vertelt Toon van Schijndel, voorzitter van zorgstichting Woongroep De Vlinder. Toon, vader van de verstandelijk beperkte Nick (26), loopt al vele jaren rond met het idee voor een woongroep. “Eigenlijk al sinds de opening van woongroep Dolfijn in Schaijk (in 2011, red.). Dat maakte destijds veel indruk. Wat zou het mooi zijn als onze Nick ook zo zou kunnen wonen, dacht ik toen.”

www.relatieplanetevents.nl 21.00 - 02.00 uur Ambianz, Kerkstraat 60A, Zeeland Gratis speeddaten Coverband Stolen Fame Diverse zalen!

KOOP EN O Z NDAG

4, 11 &18R DECEMBE 10-17 U

KERSTBOMEN diverse soorten en maten

UIT EIGEN KWEKERIJ

en volop kerststukken, kerstdecoratie, kerstgroen en kersttakken verkrijgbaar KERST WORKSHO

PS

15 & 16 DECEMBER Impressie van de toekomstige woongroep aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat, ontworpen door S2P BV, architect Rik van den Elzen. School en de twee werken het plan samen verder uit. Wat volgt is een lange zoektocht naar een geschikte locatie. Die vinden ze uiteindelijk aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk. Niet alleen het vinden van een goede locatie voor de woongroep blijkt lastig, ook de financiering van het project is een probleem. Chris School: “In principe is het de taak van woningcorporaties om huisvesting van bijzondere doelgroepen als deze te organiseren. Sterker nog: het behoort tot de kerntaken van een wooncorporatie.”

hun slechte financiële positie. Daardoor hadden wij geen basis om dit project overeind te trekken en moesten we de investeerdersmarkt op. Jonkergouw Beheer BV uit Schaijk, dat ervaring heeft met soortgelijke projecten in Arnhem, biedt uitkomst en geeft aan project ‘De Vlinder’ wel te willen ontwikkelen. “Wij zijn Willy Jonkergouw daar erg dankbaar voor”, zegt School. “Hij laat hiermee zijn sociale hart spreken, want puur economisch gezien zijn er wel lucratievere investeringsmogelijkheden.”

Jonkergouw Beheer Toch krijgen Toon en Chris bij Lange zoektocht zowel Mooiland als Brabant Toon zoekt vervolgens contact Wonen nul op het rekest. “Beimet goede vriend en adviseur de corporaties zeiden dat ze ons Ruimtelijke Ordening Chris niet konden helpen vanwege

Informatieavond Tijdens de informatieavond op 15 december worden buurtbewoners geïnformeerd over het project. Toon van Schijndel: “Het ontwerp wordt toegelicht,

www.arenalokaal.nl

er is uitleg over de procedurele kant en aan de hand van een fotopresentatie worden de tien toekomstige bewoners van De Vlinder – mannen en vrouwen tussen de 20 en 45 jaar – voorgesteld.” De reacties tot nu toe zijn overwegend positief. Chris School: “Bij 99 procent van de mensen valt het project goed. Zij zien dat soortgelijke woongroepen als De Eenhoorn en Dolfijn het perfect doen in Schaijk en nooit enige overlast veroorzaken.” Toch zijn er ook een paar sceptici. “Wij willen deze mensen graag overtuigen tijdens de informatieavond, want dit is echt een prachtig project dat prima past in Schaijk. Maar uiteraard staan wij altijd open voor vragen, opmerkingen en suggesties.”

HOUTSESTRAAT 30 | BALGOIJ/WIJCHEN | 024 - 642 38 37 | WWW.LEPONA.NL

Jochem Fleuren speelt 250ste wedstrijd in Festilent 1 ZEELAND - Op 27 november stond voor Festilent de wedstrijd tegen SES Langenboom op het programma. Voor aanvoerder Jochem Fleuren had deze streekderby een speciaal karakter. Hij speelde namelijk zijn 250ste wedstrijd in Festilent 1. Hij is hiermee een van de weinige spelers bij de Zeelandse voetbaltrots die deze mijlpaal hebben bereikt. Nadat Jochem de jeugdelftallen had doorlopen, voegde hij zich bij de selectie. Na een uitstapje van een jaar naar Best Vooruit, keerde hij terug op het oude nest. In het verleden was Jochem ook jeugdleider en sinds kort is hij actief als penningmeester. Een man dus met een echt Festilent-hart.

Editie Landerd, Herpen, Ravenstein en Langenboom


Zorgeloos de winter door met een servicecontract voor uw cv-ketel van AGO! Wieken 34 Schaijk

Nieuw

Vraagprijs

259.000,-

k.k.

Uitgebouwde twee-onder-een kapwoning met carport, tuin en achterom gelegen op fraaie locatie aan een royaal plantsoen nabij het centrum van Schaijk. Door de gunstige ligging van de woning geniet u aan de voorzijde van een vrij en “groen” uitzicht en in de achtertuin van optimale privacy. De garage is verbouwd/vergroot tot een zelfstandige kantoorruimte. Er is een eigen ingang met portaal aan de voorzijde aanwezig. De laatste bewoners (senioren) hebben deze multifunctionele ruimte gebruikt als slaapkamer en voor dit doel ook nog op de begane grond een badkamer bijgebouwd.

Nu tijdelijk met

7 jaar garantie

bij het afsluiten van een servicecontract

Indeling: Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang, woonkamer, half open keuken, bijkeuken, toilet, slaapkamer en badkamer. 1e Verdieping: Overloop, 2 slaapkamers (voorheen 3) en een badkamer. 2e Verdieping: Met vaste trap te bereiken voorzolder met CV-opstelling en extra slaapkamer.

Perceeloppervlakte: Inhoud woning:

op alle Nefit ketels*

256 m² ca. 400 m³ Brabantstraat 3 Herpen Vraagprijs

Verkocht

je grenzen wo 7 dec 2016 + do 8 dec 2016

informatieavond (alg) wo 14 dec 2016

proeflessen 1 wo 11 jan 2017

informatieavond

1980 298 m2 ca. 165 m2 ca. 475 m3

Kavel 3 plan Rietdijk Peelstraat Vorstenbosch Koopsom

115.000,-

v.o.n.

Er zijn nog enkele kavels beschikbaar, de kavels liggen liggen in het noordoosten van Vorstenbosch. De kavels variëren in grootte van zo’n 360 m2 tot 960 m2, wat automatisch resulteert in een aantrekkelijke en afwisselende woonomgeving. De sfeer en beleving in het plangebied sluit aan op de landelijke omgeving. Zo blijft de bestaande dubbele bomenrij aan de westzijde behouden en worden aan de oostzijde bomen aangepland die veel voorkomen in de omgeving. U bereikt de kavels via een nieuwe weg die van de Rietdijk door het plangebied loopt naar de Peelstraat. Rijdend over deze weg passeert u in het hart van het plan een groen en open gebied. Dit is een hol liggend grasvlak dat dient als waterberging en waar kinderen naar hartelust kunnen spelen. Het groene karakter wordt versterkt door de ligging van de woningen op de kavel. Omgeven door een riante tuin, geniet u elke dag weer van de ruimte rondom uw woning. Vier van de dertien kavels kijken direct uit op de weilanden aan de oostzijde. En omdat de verkaveling divers is heeft u vanuit elk kavel een doorkijkje op dit aantrekkelijke buitengebied.

tweetalig onderwijs mavo

www.vancasteren.nl

do 12 jan 2017

informatieavond

Verkocht

k.k.

Bouwjaar: Perceeloppervlakte: Woonoppervlakte: Inhoud woning:

Tel. 0486 - 41 44 00 www.ago-totaaltechniek.nl

Verleg

249.500,-

ca. 130 m² 1986

Royale, comfortabele twee-onder-één kapwoning met maar liefst 5 slaapkamers en inpandige garage en oprit. Deze solide gebouwde woning, gekenmerkt door een prima staat van onderhoud en een verzorgde afwerking, heeft een praktische indeling met royale vertrekken.

* Vraag naar de actievoorwaarden.

Industriepark 11 5374 CM Schaijk

Woonoppervlakte: Bouwjaar:

kijk web op de si ons te voor ove aanb rige od

Pastoor van Winkelstraat 39B 5374 BG Schaijk makelaardij@vancasteren.nl T: 0486-416082

tweetalig onderwijs havo en vwo *Aanmelden kan via www.maaslandcollege.nl

GEZOCHT: Kraanmachinist 1e automonteur met APK Medisch technicus

Vianenstraat 1 5342 AJ Oss T (0412) 66 70 70 www.maaslandcollege.nl info@maaslandcollege.nl

2

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar staat jouw ideale functie hier niet tussen? Kijk dan op www.hwcbv.com voor het actuele vacature aanbod of stuur een bericht naar info@hwcbv.com. 2 december 2016

www.arenalokaal.nl


Huldiging zondag 29 januari in Wapen van Reek

Meer aandacht van Landerd voor sportprestaties inwoners LANDERD - De gemeente Landerd pakt de huldiging van sportkampioenen voortaan anders aan. De nieuwe opzet is breder. Zo worden ook alle jeugdkampioenen gehuldigd. Verder kiest een speciale selectiecommissie een sporter en sportploeg van het jaar. "We willen hiermee als gemeente sport en bewegen meer op de kaart zetten in Landerd", legt wethouder Ben Maathuis uit. Dat gebeurt zondag 29 januari in Het Wapen van Reek. Tot dit jaar werden alleen de Landerdse sporters die een Nederlands, Europees of wereldkampioenschap behaalden gehuldigd. "Maar onze gemeente beschikt over veel meer kampioenen en sporters die door een

goede prestatie de sport in positieve zin hebben gepromoot”, weet Maathuis. “Daar is te weinig aandacht voor. We willen laten zien hoe leuk sporten is door die mensen ook in het zonnetje te zetten. Dan is de stap voor

anderen kleiner om ook mee te doen. Kampioen worden is een prestatie, maar meedoen en plezier hebben is veel belangrijker. Iedereen maakt kans en dat is een goede stimulans voor meer beweging in de hele gemeente.” Extra prijzen Naast het huldigen van de kampioenen, worden er nog drie extra prijzen verdeeld. De gemeente heeft een speciale selectiecommissie in het leven geroepen met personen die een Landerdse invalshoek hebben op het gebied van sport en nieuws. Zij kiezen een sporter en sportteam van het jaar. Daarnaast is er ook een publiciteitsprijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van sport. “Dit geeft ons meer mogelijkheden om mensen te huldigen”, denkt Maathuis. Kampioenen Jurn van Thiel heeft namens Landerd al een zo compleet mogelijke lijst van sporters uit de

gemeente met een bijzondere prestatie samengesteld. “Daarbij kijken we naar het kalenderjaar 2016”, licht hij toe. “Veel sportverenigingen hebben hun kampioenen al doorgegeven. Ook via ouders en andere betrokkenen zijn meldingen bij ons binnengekomen. Om ervoor te zorgen dat we niemand vergeten, roepen we nogmaals iedereen op om kampioenen van het afgelopen jaar te melden. We krijgen iets liever dubbel binnen dan dat we het over het hoofd zien.” De huldigingen vinden plaats tijdens een feestelijke sportmiddag op zondag 29 januari in Het Wapen van Reek. “We gaan er iets moois van maken”, stelt Van Thiel. “Daarbij is er uiteraard volop aandacht voor sport en bewegen met tussendoor live demonstraties van bijzondere en aparte sporten.” Het is nog tot 16 december mogelijk om kampioenen door te geven aan Jurn van Thiel via Jurn.vanThiel@landerd.nl.

Sportkampioenen van 2015.

Schaijkse sportverenigingen DAW en Emos stappen definitief in huwelijksbootje SCHAIJK - Nadat de twee verenigingen al enige tijd in 'ondertrouw' waren, stappen DAW en Emos definitief met elkaar in het huwelijksbootje, zo bleek maandagavond tijdens de algemene ledenvergaderingen van de twee sportclubs. De leden stemden unaniem in met de voorgenomen fusie. reidingstraject waarin diverse werkgroepen, onder regie van een stuurgroep, hard hebben gewerkt aan een concreet fusievoorstel. Insteek is om bij aanvang van het nieuwe seizoen 2017 – 2018 de teams onder de nieuwe naam DAW Schaijk en met de clubkleuren oranje - wit - blauw te laten deelnemen aan de voetbal- en korfbalcompetitie. De komende tijd zal onder meer gebruikt worden voor het ontwerpen van een nieuw clubtenue en clublogo. Daarnaast De instemming van de leden zal in het voorjaar het traject volgt na een gedegen voorbe- van de aanleg van het kunstIn twee drukbezochte Algemene Ledenvergaderingen van DAW en Emos op maandag 28 november hebben de leden van beide verenigingen unaniem ingestemd met een volledige fusie tussen beide verenigingen. Een fusie op basis van gelijkwaardigheid, een fusie op basis van kansen en mogelijkheden, waarbij de verenigingen de regie in eigen hand hebben en dus het optimale uit de fusie kunnen halen.

grasveld voor korfbal en voetbal, waarvoor de gemeenteraad een budget heeft vrijgemaakt in het kader van toekomstbestendigheid buitensportaccommodaties, opgestart worden. Voorwaarde is dat de plannen van DAW en Emos passen in de conclusies van het toekomstbestendigheidsonderzoek naar de buitensportaccommodaties in de Gemeente Landerd. Medio februari 2017 zal dit onderzoek

afgerond zijn. Het grote vertrouwen wat spreekt uit de unanieme instemming van de leden, geeft beide verenigingsbesturen ook het vertrouwen dat met de fusie de goede weg is ingeslagen voor een financieel en sportief gezonde toekomst en optimale sportomstandigheden voor bijna 1300 leden.

Inwoners Reek buigen zich 7 december over dorpshart REEK - Stichting Dorpsontwikkeling Reek houdt woensdag 7 december een interactieve bijeenkomst in het Wapen van Reek. Een van de hoofdpunten uit het Dorpsplan is het verbeteren van de openbare ruimte in de dorpskern. Op deze avond kunnen de inwoners zelf hun inbreng leveren om de diverse locaties aantrekkelijker te maken. De plekken die onder de loep worden genomen zijn: de omgeving van het Wapen/huisartspraktijk, het dierenparkje en het veld aan de Scheenen. Daarnaast wordt gekeken of de toegangswegen van het dorp qua uitstraling verbeterd kunnen worden.

Ben je betrokken bij Reek en vind je wonen in een dorp met een mooi, bruikbaar en toegankelijk dorpshart belangrijk? Kom dan op woensdag 7 december naar Het Wapen en denk mee. De bijeenkomst begint om 20 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar.

freddy column

Feestdagen

Extra dikke kranten in de bus. Met vette magazines. Het is al een maand of drie feest in het land. Het begon al met de dit jaar vroege oogst van de pepernoten. Zuchtend en steunend lagen ze in het felle zonlicht de warmte te overleven. De meesten zouden nooit een schoen bereiken. De eerste Sinterklazen en, niet te vergeten multicolour Pieten, volgden in oktober. De inmiddels vertrouwde Pietendiscussie geeft het begrip “inburgeren” meteen een geheel andere dimensie. En nu komen de cadeautips massaal op de mat. December feestmaand, heet het. Ik wed dat we over een aantal jaren spreken over een feestjaar. Onder het motto: “Het leven is kort genoeg, dus laten we dat het hele jaar vieren. Met in de wintermaanden herinneringen aan vroeger: nepschaatsen. Om de kinderen te leren dat er vroeger met die dingen op ijs, dat zomaar overal het water bedekte, geschaatst werd. Nee, niet die rondjes van mannen en vrouwen in te nauwe pakjes. Nee, gewoon rechtdoor. Kilometers ver. In maart natuurlijk het Grote Staartfeest. Vroeger was er een gezegde “Maart roert zijn staart”. Dat werd op school geleerd. Ja, nog vóór het klimaat aan zijn metamorfose was begonnen. “April doet wat hij wil-feestmaand” is daar een logisch vervolg op. Wel even aan de kinderen uitleggen wat het betekent. Misschien ook in de context van die tijd plaatsen. Reclames voor hagelslag in alle maten en kleuren. Het “in mei legt iedere vogel een ei-smulfeest” verdient, naast de historische uitleg, ook aandacht voor het vermaledijde “Eerste Kievitsei”. Het vervangt dan Pasen. Een historisch feest dat Christenen vroeger vierden, maar nu gewoon onderdeel uitmaakt van het Grote Feestjaar. Dan beginnen de Vakantiefeestweken. Een maandje of vier lijkt me wel geschikt om de nieuwste barbecues (ook voor gebruik binnen) in het zonnetje te zetten. En dan is het alweer september. Pepernotentijd. In het buitenland zijn de “peppernotes” van een Nederlands bedrijf een groot succes. Afgelopen week las ik dat die meneer er veel vertrouwen in heeft. Maar goed, eerst de komende maand maar eens zien te overleven. Ik vind die kerstboom toch zo’n gedoe. Takkenaalden, die takkennaalden. Nog maanden erna kom je gevluchte exemplaren tegen. Om over tere ballen nog maar te zwijgen. Over het opzetten van de piek zul je mij niet horen, nadat ik op een kwetsbare leeftijd voorover in de kerstboom viel. Gek om dat later in Sinterklaasgedichten telkens te horen. Het was een soort integratie van feesten. Laten we in de toekomst zo’n feestjaar maar een Integratiefeestjaar noemen. Dan is er tenminste nog iets geïntegreerd in Nederland.

Freddy Klooté

Dorpsraad Herpen vergadert op 6 december HERPEN - Dorpsraad Herpen vergadert dinsdag 6 december. Inwoners zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Op deze avond volgt een terugkoppeling van de thema-avond over wonen van 11 oktober. Er wordt stilgestaan bij de wensen van de inwoners ten aanzien van wonen van jong tot oud.

De reconstructie van de Rogstraat is in volle gang. De dorpsraad verteld over de laatste stand van zaken. Daarnaast komen de bomen in de Kruisstraat, het bankenplan en de ontvangen

brief over plaatsen van vergunninghouders aan de orde. De vergadering is dinsdag 6 december om 20 uur in dorpshuis 't Slotje aan de Schoolstraat 2 in Herpen.

arena lokaal.nl Kijk voor meer nieuws op:

www.arenalokaal.nl 3 2 december 2016


* Open vanaf 3 december in Grave * Galerie Apart & Zo Maasstraat 9 5361 GE Grave 0486 – 437 263 www.apartenzo.com info@apartenzo.com

Producten met een knipoog naar kunst o.a. schilderijen, glas- en aardewerk & cadeau-artikelen

Apart & Zo opent per 3 december vanaf 11:00 uur haar deuren Onze galerie en art-shop heeft een assortiment dat een breed publiek aanspreekt. Onze producten zijn stijlvol en verrassend, maar ook tegen een aantrekkelijke prijs bereikbaar. Wij werken graag samen met professionele en amateurkunstenaars, maar ook met ambachtelijke bedrijven uit binnen- en buitenland. We staan open voor samenwerking met kunstenaars. Zoekt u iets bijzonders om uzelf of een ander cadeau te geven, dan is een bezoek aan galerie Apart & Zo zeker de moeite waard.

Onze openingstijden: f

Donderdag: Vrijdag: Zaterdag: Zondag:

10:00u – 18:00u 10:00u – 20:00u 10:00u – 17:00u 12:30u – 17:00u (op koopzondagen)

Bezoek op afspraak is ook mogelijk

Theaterproductie van ’t Huistheater:

Christmas Carol

‘Het prachtige Kerstverhaal van Annie M.G. Schmidt, dat wonderlijk genoeg vrij onbekend is bij het Nederlandse publiek!’ Datum: Vrijdag 16 december 2016

Kom Sinterklaas Shoppen in Zeeland

Locatie: Theaterzaal Catharinahof, Grave Aanvang: 14.00 uur

cadeau

EN ONTVANG EEN

GRATIS

Entree: € 15,Voorverkoop tot 5 december: € 12,50

Bij besteding vanaf € 15,- in onze winkel krijg je een cadeautje uit de zak van Sinterklaas.

Catharinahof

Kerkstraat 17b, 5411 CJ Zeeland T 0486 - 74 71 13 E info@forkingsandqueens.nl

Koninginnedijk 252 5361 CR Grave Telefoonnr.: 0486-477900 E-mailadres: info@catharinahofgrave.nl

* Voor groepskortingen vanaf 10 pers. kunt u contact opnemen met Jos Somers via info@catharinahofgrave.nl

Kaarten te koop via receptie Catharinahof

www.forkingsandqueens.nl

4

2 december 2016

www.arenalokaal.nl


Dubbel jubileum voor 'Geknipt voor U, Mariëtte'

'Mensen voelen zich hier thuis' VELP/ZEELAND - "Tien jaar geleden adviseerde ons pap me om voor mezelf te beginnen: Als je baas iets kan verdienen, kan jij dat ook." Mariëtte was 32 en vond zichzelf te oud om nog in een kapsalon te beginnen: “Ik wilde vrij zijn. Eigen tijd hebben en daar ook zelf ook over kunnen beschikken. Ik had twee nog kleine kinderen en mijn gezin stond op één. De keuze was snel gemaakt. We hebben een vergunning aangevraagd. De garage verplaatst. Wat de speelkamer zou worden is nu een kapsalon met alles erop en eraan”. Mariëtte Hol is een geboren en getogen Velpse. Na de basisschool ging ze in Grave naar de LHNO van meneer Arts. Daarna volgde de Streekschool in Nijmegen: “Ik had geen flauw idee wat ik wilde gaan doen. Dus maar van alles en nog wat uitgeprobeerd. De Bata in Cuijk, Hema Wijchen, Veldmate, negen jaar keuken Binckhof gedaan en in een tankstation gewerkt. Toen wist ik het, volgde mijn hart en heb de Kappersopleiding gevolgd. Thuis begonnen. Nu tien jaar geleden. De klantenkring startte met familieleden en vriendenkring. Zo groeide het uit. Vijf jaar geleden begon ik in de kapsalon van het Zorgcentrum Compostella in Zeeland. Een dubbel jubileum dus”.

Nader bekeken

Na de jaarwisseling ga ik echt afvallen…

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor volgend jaar? Klinkt de zin ‘na de jaarwisseling ga ik echt afvallen’ jou wel heel bekend in de oren? Waarom zou je wachten, terwijl je nu al een flinke winst kunt behalen? Denk je dat je de verleidingen tijdens de feestdagen niet kunt weerstaan, laat mij je dan begeleiden.

“Mensen om me heen” Mariëtte is echt iemand die houdt van mensen om zich heen. Een extravert type dat zich overal thuis voelt en ook in staat is om dat gevoel ook op anderen over te brengen: “Mensen voelen zich hier thuis. En dat is ook wat ik graag wil. Vier jaar geleden heb ik de salon helemaal verbouwd. Nou ja, manlief Juul, mijn pa, vrienden en kennissen hebben het precies zo gemaakt als ik het wilde hebben. Waar de klanten zich het lekkerst bij voelen. De mensen krijgen altijd dezelfde die ze knipt. Dat is sowieso al prettig voor ze. Ze weten wie en hoe ik ben. Altijd mezelf. Ik doe niks zonder overleg met de klant. Mijn stelling is dat je je prettig moet voelen met je haar. Kiest iemand voor een perma-

nent? Is prima. Wil iemand een blauw kleurtje? Best. Alles kan. Nou ja, bijna alles. Ik zit in een normale prijsklasse. Knippen vrouwen is 16,50, voor mannen 15,50. Ik wil betaalbaar blijven. Ik werk ook alleen op afspraak. Dan weet ik mijn tijden en weet ook wat ik daarnaast kan doen. Bel naar 06-19798101 of 0486420745 en een afspraak is zo gemaakt”. Compostella Zeeland “Via een kennis in Zeeland kwam ik in Compostella terecht. Een zorgcentrum, onlangs nog gewaardeerd als kundig, zorgzaam, liefdevol en actief. In het centrum van Zeeland. Ik werkte er eerst als invalskracht voor de kapster. Toen die er vijf jaar geleden stopte mocht ik het daar overnemen. Van een kamertje achteraf werd het een kapsalon met alle mogelijkheden. Voor de mensen in Compostella is het naar de kapper gaan echt een uitje. Het werken is er zó leuk. De één komt binnen met “het ruikt hier zo lekker”. Een klein vrouwtje heeft als vaste uitdrukking: “Kleine padden zijn ook giftig”. Dan zit de stemming er meteen in. De sfeer is er heel bijzonder. Leuke gesprekken over vroeger. Maar ook het heden wordt door sommigen nauwkeurig bijgehouden. Een kopje koffie erbij en als ze weg gaan vaak een kus. De persoonlijke aandacht maakt die mensen blij en die blijheid geeft mij weer enorme energie.

Ik ben er op donderdag- en vrijdagochtend. Maar als er voor ’s middags mensen bellen, ga ik gewoon door. Omdat ik het fijn vind en er de vrijheid voor heb. Ik heb een tijd op de Binckhof gewerkt en weet hoe ik met mensen die last hebben van dementie of een andere beperking hebben, moet omgaan. Voor een man die veel van trucks houdt, neem ik altijd wat boekjes of plaatjes over en van trucks mee. Ook bij Dichterbij, vroeger de Binckhof, knip ik bepaalde groepen. Ik had een cliënt die veel van honden hield. Dus nam ik onze hond van huis mee, met een zak koekjes en bezorgde die man de middag van zijn leven. De mensen daar (her)kennen mij en dat geeft vertrouwen. Eigenlijk hetzelfde gevoel wat ik in mijn salon aan de Vogelenzangscheweg 5 in Velp ondervind. Vertrouwen in je kapster hebben is een goede zaak”. Mariëtte is een sociaal bewogen mens. Ze houdt van mensen. Ieder jaar met Kerst heeft ze voor haar klanten een cadeautje. Nu, bij de jubilea mag het wat extra’s zijn: “Ik ben dankbaar dat de mensen het je gunnen. Maar natuurlijk staat de kwaliteit voorop”. Mariëtte Hol en man Juul staan midden in het Velpse leven. Als er iets te vieren is, staan ze voorop en doen vaak het licht uit. Waarom? Bij alles wat Mariëtte doet, is ze onstuitbaar enthousiast.

Duimsticker voor Praktijk Den Hoogen in Reek REEK - Praktijk Den Hoogen uit Reek heeft een duimsticker ontvangen van de Kerngroep Mensen met een Lichamelijke Beperking (KLMB). Deze organisatie behartigt de belangen van personen met een lichamelijke beperking in de gemeente Landerd. Zij dienen zo volwaardig mogelijk te kunnen participeren in de maatschappij. Daarbij hoort ook het kunnen bezoeken van gezondheidsinstellingen. De kerngroep heeft afgelopen tijd de Landerdse gezondheidsinstellingen bezocht om vast te stellen welke gelegenheid goed toegankelijk is voor een rolstoelgebruiker en voor mensen met een visuele beperking. Een aantal instellingen moest nog een paar aanpassingen doen om in aanmerking te komen voor de duimsticker, waaronder Praktijk

Den Hoogen in Reek. Zij hebben deze wijzigingen voortvarend opgepakt en doorgevoerd. Donderdag 24 november namen de medewerkers de duimsticker alsnog in ontvangst.

Draait Kerstmis bij jouw thuis ook vooral om urenlang lekker én veel eten met familie en vrienden? Misschien zie je er zelfs tegenop, omdat je tijdens de decembermaand - en dat begint natuurlijk al met alle zoetigheid rondom Sinterklaas - door al dat lekkers standaard een paar kilootjes aankomt. Maak je geen zorgen, jij kunt deze verleidingen ook weerstaan. Niet verboden Zie het eten niet als ‘verboden’ of ‘een zonde’, maar geniet van wat je neemt. Proef de smaak, ruik de geuren en eet bewust. Uit ervaring weet ik dat je dan minder eet dan je normaal zou doen. Wist je dat je ook minder eet als je voor een nauwsluitende outfit kiest; dan heb je namelijk eerder de neiging om te stoppen met eten dan wanneer je een losse jurk draagt. In veel gezinnen komt tijdens deze dagen ook het gourmetstel uit de kast. Dan pak je al snel een stukje stokbrood met kruidenboter, terwijl je wacht tot je vlees gaar is. Herkenbaar? Is dit voor jou ook zo’n procedure die zich menigmaal herhaalt tijdens de avond? Maar waarom zou je zoveel brood en vlees eten? Kies bijvoorbeeld voor plakjes komkommer of tomaatjes. Of warm stukjes paprika of champignons op. Bepaal vooraf hoeveel je wil eten en leg dat op een apart schoteltje klaar; daardoor eet je je niet tonnetje rond en hou je aan de avond echt een goed gevoel over. Verzekering gebruikt? En zo kan ik nog wel even door gaan met tips die de feestdagen voor jou écht tot een feestje maken. Dan heb je toch helemaal geen reden om te wachten met afvallen? Check daarnaast ook je verzekering, want misschien wordt mijn consult wel (deels) gedekt door je aanvullende verzekering. Dan pak je dat voordeel aan het eind van het jaar toch maar mooi mee. Wil jij nog meer tips ontvangen, volg Natuurlijk! Bij Kaat dan via www.facebook.com/Natuurlijkbijkaat. Rest mij nog maar één en dat is jullie prachtige feestdagen en een gelukkig 2017 te wensen. Kathelijn van Dongen, Natuurlijk! Bij Kaat No excuses | No nonsense | No way out Grave - Gennep 06-19626961 www.natuurlijkbijkaat.nl

arena lokaal.nl

Weekblad Arena verschijnt iedere vrijdag huis aan huis in een oplage van 16.500 exemplaren. Verspreidingsgebied Editie Landerd-Herpen-Ravenstein: Demen, Dieden, Deursen-Dennenburg, Herpen, Huisseling, Keent, Koolwijk, Langenboom, Neerlangel, Neerloon, Oventje, Overlangel, Ravenstein, Reek, Schaijk en Zeeland. Editie Grave: Escharen, Gassel, Grave en Velp. Redactie Sergio Boutkan en Paul Verstegen 0486-463112, redactie@arenalokaal.nl Advertenties Mark Steetsel 06-50617426, advertenties@arenalokaal.nl Bezoekadres Pastoor van Winkelstraat 57a, 5374 BH Schaijk

www.arenalokaal.nl 5 2 december 2016


Wegens explosieve groei zijn wij op zoek naar: Vacature CNC operator – Interieurbouw Keuken- en Interieurbouw Dekkers-Fransen – Rijkevoort Wij zijn een keuken- en interieurbouw bedrijf in Rijkevoort gericht op maatwerk. Onze klanten komen vanuit heel Nederland. De productie vindt plaats in onze eigen werkplaats. Wij zijn werkzaam voor de particuliere en zakelijke markt en ontwikkelen al onze projecten zelf. Dankzij het gedreven team van vakmensen slagen we er in een hoge kwaliteit te hanteren. De begrippen flexibel, service, innovatie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij ons. Voor ons bedrijf zijn wij op zoek naar een:

Ervaren CNC operator - Fulltime De taken die op je af komen in deze functie zijn: ● Het schrijven van CNC programma’s op basis van werktekeningen ● Controleren van de kwaliteitseisen ● Het onderhoud van de CNC Van onze nieuwe collega vragen wij: Ervaring in interieurbouw ● Materialenkennis ● Secuur & accuraat kunnen werken ● Geen 9 tot 5 mentaliteit ●

Interesse? Stuur je CV en sollicitatiebrief per mail naar Koen Dekkers, graag uiterlijk 12 december. Contactgegevens: Koen Dekkers Directie koen@dekkersfransen.nl Bezoekadres: Veldweg 2 5447BH Rijkevoort Acquisitie n.a.v. Deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Te huur: 260m² kantoo r-/bedrijfsru

imte

Pastoor van Winkelstraat 55b Schaijk Huurprijs: € 750,- per maand exclusief btw en exclusief voorschot g/w/e (€ 150,- p.m.)

Tegen de kom van Schaijk aan gelegen moderne kantoor-/bedrijfsruimte met een verhuurbare vloeroppervlakte van ca. 260m² (verdeeld over twee verdiepingen) en voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. De kantoor-/bedrijfruimte is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie alsmede isolerende beglazing. Verder is zij op de begane grond afgewerkt met een systeemplafond inclusief tl-verlichtingsarmaturen/spotjes, een gietvloer (begane grond) en siergrindvloer (1e verdieping), verlaagde designradiatoren op zowel de begane grond als 1e verdieping, een klein keukenblok en dubbele toiletruimte. Ook beschikt de ruimte over een eigen meterkast alwaar tevens de cv-ketel opgesteld staat. Geïnteresseerd? Neem contact op via 06-18299225 of info@hegeraat.nl

Gewoon bij Albert Heijn Burg. Hoefnagelstraat 14 5374 GZ Schaijk - 0486 464 046

6

2 december 2016

www.arenalokaal.nl


Uiltje knappen in Reek...

Kunst in het Kerkje in Velp

Expositie Paul de Swaaf, Lia van der Heide en Paul de Turck

VELP - Zaterdag 3 en zondag 4 december tonen Paul de Swaaf (beelden), Lia van der Heiden (grafiek) en Paul de Turck (fotografie) in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. De tentoonstelling is beide dagen gratis te bezichtigen van 11 tot 17 uur. Voor meer informatie kijk op: www.kunstinhetkerkje.nl.

Taalcafé in bibliotheek Grave Een winkel is er al jaren niet meer en afgelopen voorjaar sloot ook de enige kroeg de deuren. Bij sommigen bestaat dan ook de vrees dat Reek een slaapdorp wordt. Een groepje van zes jonge ransuilen streek woensdag alvast neer in de Noordhoek om een uiltje te knappen...

Informatieavond over bouwplannen ’t Kolkske Ravenstein RAVENSTEIN - Tijdens de openbare vergadering van de dorpsraad Ravenstein op dinsdag 13 december is er een informatieavond over de bouwplannen op de locatie Kolkske/ Schaafdries in Ravenstein. Onderwerpen die besproken gaan worden zijn een korte terugblik van de historie, een stedenbouwkundige schets, de stand van zaken en planning, het bestemmingsplan, informatie over het plan (impressies en schetsen) en het tijdspad.

van Aalst van de gemeente Oss lichten de plannen toe. Projectontwikkelaar Van Grunsven geeft een toelichting met btrekking tot de impressies en de schetsen. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

in Het Hooghuis, Middingstraat raadravenstein.nl. Stedenbouwkundige Mark Cre- De dorpsraadsvergadering be- 1 in Ravenstein. De volledige mers en projectleider Wilger gint om 20 uur en vindt plaats agenda staat op www.dorps-

Informatiebijeenkomst Ruiters & Menners De Maashorst MAASHORST - De Stichting Ruiters & Menners Herperduin/Maashorst behartigt de belangen van alle ruiters en menners ten aanzien van vrije recreatie in Herperduin en De Maashorst. "Wij willen vrij kunnen paardrijden en mennen binnen het gehele gebied De Maashorst, dus niet alleen in Herperduin", zegt Sandy Bouwman namens de stichting. "Dit kunnen we alleen bereiken met de steun van veel mensen. Wij nodigen iedereen uit zich bij ons aan te sluiten en

vrijblijvend naar onze informatiebijeenkomst te komen, want samen zijn we sterk." De informatiebijeenkomst is op vrijdag 9 december om 20 uur in Den Handwijzer aan de Berghemseweg 13 in Herpen. Meer informatie: www.ruitersmennersherperduinmaashorst.nl.

GRAVE - Op initiatief van BiblioPlus-vestiging Grave is er gestart met het opzetten van een Taalcafé. Dit is bedoeld voor anderstalige inwoners van Grave en asielzoekers van het AZC om de Nederlandse taal te oefenen én voor Nederlands sprekende inwoners die het leuk vinden om anderen de Nederlandse taal te leren. En dat in een ontspannen, gezellige sfeer. De Nederlandse taal leren is één aspect van de ontmoetingen, maar ook het elkaar leren kennen en het in aanraking komen met elkaars cultuur is een belangrijk doel. BiblioPlus voert dit initiatief uit met behulp van vrijwilligers waarvan er een aantal als vrijwillig taalcoach/taalmaatje verbonden is aan vluchtelingenwerk Grave en het AZC. Elke tweede dinsdag van de maand kan men terecht in het Taalcafé van 10 tot 12 uur (met uitzondering van de zomerperiode). Iedere bijeenkomst heeft een thema. De eerste drie thema’s staan al vast. We starten dinsdag 13 december met het thema (Kerst)feest. We gaan met elkaar in gesprek over elkaars religieuze feesten. Het Taalcafé zal die dag worden geopend door één van de wethouders van de gemeente Grave in een feestelijke kerstsfeer en met allerlei kerstlekkernijen. 10 januari is het thema wonen en 14 februari (Valentijnsdag) wordt het Liefde & vriendschap. Iedereen is welkom in het Taalcafé in de Bibliotheek Grave, Trompetterstraat 2. Deelname is gratis. Voor meer informatie kan men mailen naar taalcafegrave@gmail.com. Daarnaast is het taalcafé te volgen via facebook Taalcafé Grave.

(foto: Ingrid den Ouden)

zoekt voor een project te Ravenstein:

schoonmaakster m/v Voor schoonmaak van behandelruimtes, kantoren en sanitair op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 13.30 uur. Heb je interesse in een baan in de schoonmaak? Bel ons dan snel op tel. 0413-254736 (tijdens kantooruren) of mail naar info@acsschoonmaak.nl

www.arenalokaal.nl

2 december 2016

7


Singles Night Out op 10 december in Ambianz Zeeland

‘Topfeest met leuke mannen en vrouwen en goeie muziek’ ZEELAND - 'De sfeer tijdens het feest was goed. Er waren leuke mannen en vrouwen, een goeie band en meerdere zalen. Echt een topfeest!' Het is een van de vele enthousiaste reacties van bezoekers van de laatste Singles Night Out in Ambianz Zeeland. Ook op zaterdag 10 december staat het event- & partycenter aan de Kerkstraat weer volledig in het teken van een gezellig avondje uit voor singles. De uitgelezen kans om nieuwe mensen te ontmoeten! Organisatie van Singles Night Out, dat sinds 2014 enkele malen per jaar met groot succes wordt gehouden in Ambianz, is in handen van Relatieplanet, een van de bekendste datingsites van Nederland. Een site voor dertigers, maar ook voor mensen die de zestig al gepasseerd zijn. En voor alle opleidingsniveaus. Nieuwe liefdes Leuke singles,

muziek en entertainment, dat zijn de vertrouwde ingrediënten voor Singles Night Out in Ambianz. Tijdens de feesten zijn de afgelopen jaren al vele nieuwe liefdes en vriendschappen ontstaan.

Sfeerbeeld van Singles Night Out in Ambianz.

Verzin naam voor nieuwe jeugdbouwloods in Moesland SCHAIJK - Stichting Carnaval De Moeslanden en Jeugdcarnaval Schaijk zijn bezig om een nieuwe jeugdbouwloods te maken voor de Moeslandse wagenbouwertjes. De jeugd had al een hele tijd een eigen nishut ter beschikking, maar dit bouwwerk had zijn beste tijd gehad. Water, kou en tocht zijn geen goede ingrediënten voor het stimuleren van de jeugd om te gaan bouwen. En om zo nieuwe aanwas voor het bestaan van de Moeslandse optocht te garanderen. Tijd voor een nieuwe bouwloods.

ne die de mooiste naam verzint voor de bouwloods krijgt een leuke prijs en mag deze samen met de prins en prinses onthullen. De naam blijft voor altijd verbonden aan deze bouwloods.

Heb je een leuke naam verzonnen? Stuur deze dan naar info@ jeugdcarnavalschaijk.nl onder vermelding van naam bouwloods.

Derde editie van Down the Road in Schaijk SCHAIJK - Café-feesterij De Potter in Schaijk is zaterdag 10 december het decor voor de derde editie van Down the Road, een muzikale ontmoeting tussen de viermansformatie HaRP en een aantal muzikanten uit de omgeving. Bezoekers kunnen vanaf 20.30 uur genieten van pure en verrassende muziek in verschillende stijlen. Entree is gratis.

Bij reservering van minimaal zes personen via www.deberchplaets.nl, krijgt de groep een rondje hapjes aangeboden. Aanvang 21 uur. Entree 5 euro in de voorverkoop of 7,50 aan de kassa.

RUM.

Kerstklanken op de planken in Ravenstein RAVENSTEIN - Dit jaar géén Ravenstein bij kaarslicht, maar zaterdag 10 december toch volop warme kerstsfeer in Vidi Reo Ravenstein. Koor Mix of Music houdt die dag in samenwerking met de koren Kadanz uit Uden en Karakter uit Boekel een gevarieerd kerstconcert. Het publiek wordt getrakteerd op bekend dennengroen kerstrepertoire, maar ook prachtige, minder beroemde kerstnummers worden ten gehore gebracht. De muziek is een keuze uit kerstliederen van de afgelopen 300 jaar. Van ingetogen klassiek uiteenlopend tot swingende popsongs van de laatste decennia. Ze passeren allemaal de revue.

Ivy met hun gevolg. Een aanwinst voor het Moesland en met name voor de basisschooljeugd. Prijsvraag De loods moet nog wel een naam krijgen. Daarvoor heeft Jeugdcarnaval Schaijk een wedstrijd uitgeschreven. Dege-

BERGHEM - Dorpshuis de Berchplaets heeft voor zaterdag 10 december een gezellige muziekavond op het programma staan met RUM. RUM staat voor Roept U Maar! En dat zegt alles over deze Brabantse formatie waarvan de muzikanten al 20 jaar samen muziek maken. Van 'guilty pleasures' tot Top 2000hits. Van popklassiekers tot eendagsvliegen. Het publiek bepaalt het repertoire. RUM speelt werkelijk ‘alles’ of in ieder geval ‘veul’. Het ene nummer goed voorbereid, het andere volledig op improvisatiekracht. Het ene verzoek kan rekenen op de lange LP-versie, een ander zal het met tien seconden moeten doen. Maar ieder verzoekje wordt een klein feestje.

Legends’ Six De allerbeste hits uit de seven- De band Legends’ Six zorgt voor swingende live muziek tijdens Singles Night Out. ties en eighties zorgen voor de perfecte sfeer tijdens de Singles Night Out. Dans op je favoriete lingsartiesten en waan je weer kendgemaakt, zodat je meteen gezelligheid, muziek, zing mee met je lieve- voor even in vervlogen tijden. nader kennis kan maken tijdens Maar er is deze avond ook live het feest. Meld je nu alvast aan muziek in Ambianz. Legends’ via www.ambianz.nl, want het Six is een veelzijdige coverband speeddaten is erg populair en er rond de Zeelandse zangeres is maar een beperkt aantal plekWillanda van Zeeland die het ken beschikbaar. publiek trakteert op een heerlijke mix van rock, swingende Tickets soul, disco en pop. Tickets voor Singles Night Out, op zaterdag 10 december van Meld je aan voor een speeddate 21 tot 02 uur, zijn in de voorIn een uur tijd tien leuke man- verkoop voor 10 euro verkrijgnen of vrouwen leren kennen? baar via www.ambianz.nl. Aan Doe dan mee aan het speed- de deur kost een entreekaart 15 daten. Na afloop worden in de euro. Minimumleeftijd 25 jaar. speeddate-zaal de 'matches' be-

Dankzij vele vrijwilligers, de giften van lokale bedrijven in Schaijk en omgeving en de geweldige medewerking van de gemeente Landerd staat er per 17 december een prachtige nieuwe bouwloods. Deze wordt op 17 december officieel geopend door Prins Loet en Prinses

Roept U Maar in De Berchplaets

De HaRP-combinatie, bestaande uit de enthousiaste muzikanten Hans Kuipers, Hans de Rooij, Richard Westra en Piet van de Linden, is ontstaan als begeleidingsband van het Schaijkse koor Tiona. Het begeleiden doen ze nog steeds met veel plezier, maar de bandleden hadden al snel behoefte om hun muzikale horizon te verbre-

den. Inmiddels speelt HaRP een veelheid aan stijlen met als basis toch wel de Americana. Denk daarbij met name aan country en folk, maar ook een bluesje en wat Nederlandstalig wordt niet vergeten. Ze vinden het heerlijk om te spelen en te zingen en hopen dat het plezier overkomt bij het publiek.

Het is een sfeervolle en warme familieavond in de aanloop naar Kerstmis, met glühwein en een loterij met mooie prijzen. Het concert begint om 20 uur en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Het evenemt wordt gehouden in Vidi Reo aan de Van Kesselplaats 2 in Ravenstein. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

arena lokaal.nl Kijk voor meer nieuws op:

Vertrouw op ons advies

Limerick De Sint zit in prachtige zaken. Stoere Pieten vervullen de taken,  Hier komt het van pas,  in zulk gemengd edel ras  om zelfs de Sint zwart te maken  Riet Derks

Pastoor van Winkelstraat 30 - 5374 BJ Schaijk T: 0486-462115 - www.extentions.nl

www.arenalokaal.nl 9 2 december 2016


k er ss l w O .n ur ns erk vu a urw e l l m sv u st pe an Be op elm j C pp bi w.co

w

Aanbiedingen zijn geldig van 30 november t/m 11 december 2016 en zolang de voorraad strekt.

w

Extra koopavond 6 t/m 9 december

GRAT U ING IS VOOR EPAK T

Grote Kerstster Klassieke Kerstster voor ieder interieur. Maar liefst 4 tot 6 bloemschermen 12cm-pot. 3.99

Nordmann den

De Abies Nordmanniana is een blauwe boom met zachte naalden die nauwelijks uitvalt. Gezaagd, diverse maten tussen de 130-150cm. 19.95

9.

99

r Grote Kerstste

1.99

A.s. zondag open van 10 tot 17 uur!

Alle Charlesville huisjes

2+1 GRATIS

Matterhorn Fir 185cm Dit is een kortnaaldige kunstboom, verkrijgbaar in groen en blauw. Deze boom heeft een prima prijs/kwaliteitverhouding. Hoogte 185cm. Excl. kerstboomhuls. 149.Kerstboomhuls Van rotan, in de kleur Kobo. Diam. 60cm. Excl. Matterhorn Fir. 12.99 9.99

+

Amaryllis wax Diverse kleuren. 8.99 p.st.

Per stuk

5.

99

Helleborus Of kerstroos is een vaste plant met sneeuwwitte grote bloemen. Is winterhard, in 17cm-pot. 9.99

99.-

Bolsius theelichtjes 4 branduren, zak Ă 100 stuks. 4.99 per zak

7.

99

2 zakken

Hyacint Diverse kleuren, in 9cm-pot. cm-pot. 0.99 p.st. 3 stuks

1.99

Sneeuw lantaarn 19,5cm hoog. Met licht, geluid en sneeuweect. In diverse varianten. Excl. batterijen.

5.

99

Picea Conica 110cm hoog. Excl. mand en lampjes. 16.99

Skimmia Thereza Groenblijvende heester met wit/ groene bloemen. Is winterhard, in 17cm-pot. cm-pot. 8.95

8.-

Clusterverlichting 768-lamps Met 4,5 meter lampjes, kleur: Warm wit. 24.95

11.

99

14.

99

Coppelmans altijd scherp geprijsd! Oss Frankenbeemdweg 50

9.

Voor extra openingstijden kijk op www.coppelmans.nl

99

5.

99


Sponsorbijdrage van TriNed voor clubs in Reek, Schaijk en Zeeland

Supersnelle win-winactie voor verenigingen in Landerd LANDERD - Internetprovider TriNed heeft een win-winactie opgezet waarmee verenigingen uit Landerd voor elk nieuw glasvezelabonnement sponsorgeld cadeau krijgen. Een mooie kans voor de clubs om op korte termijn een (financiele) wens te vervullen. Landerd krijgt glasvezel. Dat betekent dat iedereen in Reek, Schaijk en Zeeland voortaan supersnel kan internetten, HDtv kijken en voordelig bellen. Maar omdat nog niet iedereen dit weet, heeft TriNed een win-winactie in het leven geroepen waarmee verenigingen voor

cember een glasvezelpakket afsluit bij TriNed, kiest een favoriete vereniging. Deze club krijgt hier vervolgens sponsorgeld voor van TriNed. Dus hoe meer leden een abonnement afelk nieuw glasvezelabonnement sluiten - en hun vereniging versponsorgeld cadeau krijgen. melden bij de inschrijving - hoe Clubs kunnen zich hiervoor hoger het sponsorbedrag. aanmelden bij verkoop@team. trined.nl. Het werkt heel een- Hoe werkt het? Verenigingen melden zich aan voudig. via verkoop@team.trined.nl en ontvangen vervolgens een Oudjaarsdag Iedere inwoner die voor 31 de- sponsorpakket waarmee ze de

actie onder de aandacht van hun leden kunnen brengen. Hoe meer leden een glasvezelpakket afsluiten, hoe hoger de TriNed-bijdrage voor de vereniging is. En heeft een vereniging meer dan vijftig aanmeldingen, dan verdubbelt TriNed de sponsorbijdrage. Een mooie kans voor de verenigingen van Landerd om op korte termijn een (financiële) wens te vervullen.

Laatste seizoen voor coach Niek Nelissen bij Herpinia zoen voorlopig even te stoppen. Wellicht dat hij in de toekomst bij een club als crisismanager aan de slag gaat, iets wat hij nog nooit gedaan heeft. De komende maanden ligt zijn focus nog volledig op Herpinia. Nelissen heeft zijn doelstelling van zijn eigen bedrijf, waar hij het handhaving in de vierde klasse steeds drukker krijgt. Voor de al bijgesteld naar een plek in de trainer reden om een pas op de middenmoot. plaats te maken en na dit sei-

DAW langer door met trainers Rob van der Ven en Marco van de Groes SCHAIJK - Rob van der Ven (foto) en Marco van de Groes 2 (eerder was hij trainer van het staan ook volgend seizoen (2017-2018) aan het roer bij res- derde elftal) en staat met dit team op de tweede plaats achter pectievelijk het eerste en tweede elftal van DAW. koploper Avanti'31 2 in de ReRob van der Ven is bezig aan Den Bosch en hij speelde zelf serve 2e Klasse. zijn tweede seizoen als hoofd- vele jaren in het eerste elftal. trainer bij de club uit Schaijk. Momenteel bezet Rob met zijn DAW is content beide SchaijkeDaarvoor was hij reeds assis- ploeg een verdienstelijke derde naren nog een seizoen aan zich te binden. tent-trainer bij de hoofdmacht. plaats in de 3e klasse D. Eerder was hij als jeugdtrainer onder andere werkzaam Marco van de Groes is bezig bij DAW, de KNVB, TOP, FC aan zijn eerste seizoen bij DAW

Voorwaardelijke terreinontzegging voor wethouder Ben Maathuis

De Landerdse bestuurder sloeg tijdens de bekerwedstrijd tussen DAW en Venray de bal uit de handen van de scheidsrechter. Die was daar niet van gediend en staakte de wedstrijd. De arbiter liet weten het duel alleen voort te willen zetten als Maathuis het sportpark direct zou verlaten.

Maathuis was tijdens de bewuste wedstrijd op 23 oktober gefrustreerd omdat de scheidsrechter het spel door liet gaan nadat zijn zoon Jaap na een forse botsing geblesseerd buiten het veld bleef liggen. Dit gebeurde een minuut voor rust. Het rustsignaal was voor de Schaijkse wethouder reden om

Dag van de Mobiliteit De Dag van de Mobiliteit is een dag waarop verschillende organisaties hun deuren openzetten om medewerkers een kijkje te laten nemen bij elkaar en zo ervaring op te laten doen op een andere werkplek. Ook wij hadden die dag een aantal medewerkers uit andere organisatie in huis. Een medewerkster van een woningbouwcorporatie uit Tilburg heeft een dag met mij meegelopen; erg leuk om iemand te laten zien hoe afwisselend en uitdagend deze baan is. Gemeenteraden Uden en Landerd Er is een bijeenkomst geweest met de beide gemeenteraden van Uden en Landerd. Ze hebben met elkaar gesproken over het onderzoek naar de gezamenlijke vorming van een Maashorstgemeente. In grote meerderheid willen de raden die weg samen verder te vervolgen. Woorden die in mij opkomen: constructief, positief en kansrijk! Jubileumbijeenkomst brandweer Tijdens een jubileumbijeenkomst van de brandweer Schaijk en Zeeland heb ik twee Koninklijke onderscheidingen uit mogen reiken aan John Weimar en Pierre Damen voor hun werk bij de brandweer. Tijdens de bijeenkomst hebben we ook Jos van den Broek, die na veertig jaar afscheid nam van de brandweer Zeeland, uitgezwaaid.

Na incident met scheidsrechter bij DAW

LANDERD - Wethouder Ben Maathuis heeft van de tuchtcommissie van de KNVB een voorwaardelijke terreinontzegging van een maand gekregen, met een proeftijd van een jaar. Dat maakte de Voetbalbond vrijdag bekend.

Op 15 november ben ik naar de Warandelezing geweest, georganiseerd door de Brabantse Milieufederatie. De lezing stond in het teken van duurzaamheid binnen onze voedselproductie. Conclusie is dat we in Nederland voorop lopen, maar dat er ook hier nog veel te winnen is. Met als doel om de wereld leefbaar te houden, ook voor de generaties na ons. Natuurbranden Ik heb een overleg gehad met de Commissaris van de Koning over de bestrijding van natuurbranden. Belangrijk vanwege onze plek in de Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied in Noord-Brabant, maar ook vanwege de enorme investeringen in de aanplant van groen.

HERPEN - Herpinia moet na dit seizoen op zoek naar een nieuw trainerskoppel. Niek Nelissen en Roel van den Boom nemen namelijk afscheid als coach en assistent. Dit lieten zij eerder deze week aan de spelersgroep weten. Na kampioenschap in de vijfde klasse vorig seizoen, staat de voetbalclub uit Herpen na tien wedstrijden ook in de vierde klasse bovenaan. De beslissing om afscheid te nemen was niet eenvoudig voor Nelissen. Zijn taak als coach is echter lastig te combineren met

Bellen met de burgemeester

te kijken hoe zijn zoon eraan toe was. Onderweg trof hij de scheidsrechter op het veld. In een, zoals hij het zelf achteraf noemde 'heel erg domme actie in een split second', tikte hij de bal uit de handen van de leidsman. Maathuis probeerde nog zijn excuses aan te bieden, maar kreeg daar geen kans meer toe omdat de scheidsrechter zich had opgesloten in zijn eigen kleedkamer.

Feestelijke activiteiten Tot slot heb ik Sinterklaas welkom mogen heten in Reek en Schaijk. Ondanks de storm was het in beide dorpen een druk bezochte intocht. Hoor de wind waait… Bezoek leerlingen De Regenboog Omdat ik door een bijeenkomst in de Veiligheidsregio verhinderd was, heeft wethouder Ben Brands als loco-burgemeester een groep leerlingen van basisschool De Regenboog ontvangen in het raadhuis in Schaijk. Ze kwamen met scherpe vragen en goede ideeën en verleidden de loco-burgemeester zelfs om samen ‘dabbend’ op de foto te gaan. Daarna kreeg de groep nog een rondleiding op de gemeentewerf. Marnix Bakermans Burgemeester gemeente Landerd

Geknipt voor U

Thuisbasis Brabant in de regio Heesch is op zoek naar jou! Onze zorgcoöperatie van zelfstandige ondernemers in de zorg is op zoek naar gedreven collega’s die gezamenlijk de zorg aan onze cliënten bieden. Spreekt kleinschalige zorg, zelfsturende teams en warme persoonlijke zorg jou aan? Ben je ziekenverzorgende (IG), verpleegkundige of HBOVer (niveau 5)?

Maak een afspraak in de feestmaand december en ontvang een leuk cadeau!

Salon Velp Vogelenzangscheweg 5 5363 TH Velp Op afspraak

Compostella Franciscushof 1 5411 BK Zeeland Do. & vr. ochtend

www.arenalokaal.nl

Mariëtte Hol Tel: 06-19798101

Neem dan contact op met Franca Bekkers 0651733915.

2 december 2016

francare@live.nl www.francare.nl

11


Stop nu met dure abonnementen !

24

Simonly vanaf € 2,50 per maand

www.vtu.nl - www.cheapsimonly.nl

Nieuwe openingstijden bij VTU Telecom Uden maandag 09.30 tot 20.00 - dinsdag 09.30 tot 17.00 - woensdag 09.30 tot 17.00 uur. donderdag 09.30 tot 20.00 - vrijdag 09.30 tot 21.00 en zaterdag 09.30 tot 17.00 uur. Apple iPhone 7 32 GB

Apple iPhone 7 Plus 32 GB

Apple iPhone 6S 16GB

Apple iPhone SE 16 GB

4 kleuren leverbaar.

4 kleuren leverbaar.

4 kleuren leverbaar.

4 kleuren leverbaar.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

Goedkoopste Sim Only abonnementen op netwerk van KPN met bellen en data uit de bundel in de EU, met KPN Compleet nog meer voordeel

Goedkoopste Sim Only abonnementen op netwerk van KPN 100 minuten/sms + 1000 MB 100 minuten/sms + 1500 MB 100 minuten/sms + 2500 MB

8,50 10,00 12,00

4,00 9,50 12,00 13,00

250 minuten/sms 250 minuten/sms + 1000 MB 250 minuten/sms + 1500 MB 250 minuten/sms + 2000 MB

Onbeperkt minuten/sms Onbeperkt minuten/sms + 1000 MB Onbeperkt minuten/sms + 1500 MB Onbeperkt minuten/sms + 2000 MB

10,00 14,00 14,50 15,00

Nieuw en verlengen - Aansluitkosten 9,95 - KPN Netwerk.

Samsung Galaxy S7 32 GB

Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy J5 2016

Samsung Galaxy A3 2016

3 kleuren leverbaar.

3 kleuren leverbaar.

3 kleuren leverbaar.

3 kleuren leverbaar.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

LEVERBAAR MET ALLE PROVIDERS NIEUW EN VERLENGEN.

T Mobile Sim Only Onbeperkt mobiel online. 90 minuten 50 sms 100 MB 200 minuten 50 sms 100 MB 300 minuten 50 sms 100 MB 500 minuten 50 sms 100 MB

7,00 8,00 9,25 11,25

90 minuten 50 sms 500 MB 200 minuten 50 sms 500 MB 300 minuten 50 sms 500 MB 500 minuten 50 sms 500 MB

10,00 11,00 12,25 Na de bundel standaard snelheid. 14,25 Kijk voor alle abonnementen op www.vtu.nl

Ben Sim Only abonnementen 300 minuten/sms + 1000 MB 100 minuten/sms 300 minuten/sms Onbeperkt minuten/sms 100 minuten/sms + 2000 MB 300 minuten/sms + 2000 MB Onbeperkt min/sms + 2000 MB

8,00 4,00 6,50 9,50 14,00 17,00 18,00

Alle abonnementen www.cheapsimonly.nl

KPN zakelijk deze maand EXTRA hoge vergoedingen op verlengen en nieuwe abonnementen bij VTU Telecom Uden. Vergoeding kan oplopen tot 800,00 excl. per abonnement, stuur mail met mobiel nummer info@vtu.nl of kom naar de winkel. VTU Telecom Zakelijk alle providers mogelijk KPH - Telfort - Vodafone - Yes - T Mobile - Tele 2 en Youfone.

Verkoop losse Smartphones, alle merken tegen scherpe prijzen bij VTU Telecom Uden www.vtu.nl Voor alle Simonly abonnementen van alle providers kijk op www.cheapsimonly.nl Voor particuliere en zakelijke abonnementen

VTU Telecom Vluchtoord Vluchtoord 10, Uden maandag 09.30 tot 20.00 - dinsdag 09.30 tot 17.00 - woensdag 09.30 tot 17.00 uur. donderdag 09.30 tot 20.00 - vrijdag 09.30 tot 21.00 en zaterdag 09.30 tot 17.00 uur.


WIJ ZIJN DE GROOT HOVENIERS Wij zijn uw hovenier met een passie voor tuinen en nemen u graag mee in onze wereld. Graag delen we onze kennis met u, zodat we samen tot een overweldigend resultaat komen. De Groot Hoveniers inspireert, creeert en realiseert tuinen, ook de tuin waarin u zich thuis voelt!

Korte Heikantstraat 4-6 5408 SR, Volkel 0413 27 28 11 www.degroothoveniers.nl info@degroothoveniers.nl

De Groot Hoveniers is opgericht door Martijn de Groot en werkt al jaren samen met zijn broer Edwin de Groot. Door de jaren heen hebben wij ons team mogen versterken met onze medewerkers die stuk voor stuk kennis van zaken hebben. Deze kennis willen wij graag met u delen. De komende maanden nemen wij u mee in onze wereld en geven we graag uitleg over hoe u gelukkig kunt worden in uw tuin en welke elementen daar zorg bij dragen.

Tijs: Ik ben Tijs Verkuijlen en ben hoofdzakelijk bezig met het ontwerpen van tuinen. Via deze weg kan ik mijn passie als hovenier vertalen naar een ontwerp. Hierdoor kan ik mijn ervaring toepassen in het ontwerp waardoor we met ons team een prachtig en uitvoerbaar plan kunnen realiseren. Wanneer we een plan mogen uitvoeren verzorg ik ook de beplantingsplannen waardoor ik nog een extra steentje kan bijdragen aan het plan. Hierdoor zijn de tuinen die we maken al snel een lust voor het oog. "Het leuke van ontwerpen is dat ik mijn ervaring als hovenier en Martijn:

mijn passie voor alles wat met tuinen te maken heeft, mag vertalen

Hallo, Ik ben Martijn de Groot en ben een geboren en getogen

naar steeds weer een nieuwe creatie. De kunst is natuurlijk om

Volkenaar. Woon samen met mijn vriendin Sharon van Creij en

oplossingen te bedenken waar u zelf nog niet aan heeft gedacht."

samen hebben we een dochter Ive van ruim een jaar oud en in februari verwachten we onze volgende baby. In 2002 heb ik Martijn de Groot Hoveniersbedrijf opgericht en ben alleen aan de slag gegaan. Al snel groeide het bedrijf en veranderde we onze naam in De Groot Hoveniers en bouwden we aan heel team van medewerkers. U kunt mij tegen komen tijdens de eerste gesprekken voor een nieuwe tuin. Ik vind het namelijk ontzettend leuk om u te inspireren voor de mogelijkheden in uw tuin. U te helpen kiezen uit de vele materialen en met u de uitdaging aan te gaan om een tuin te realiseren waar u zichzelf in thuis voelt en waar u gelukkig in wordt.

Lisa: Ik ben Lisa van Sambeek en werk sinds juni bij de Groot hoveniers.

Edwin:

Hier ben ik werkzaam op kantoor en hou me vooral bezig met het

Ik ben Edwin de Groot en ben inmiddels 10 jaar werkzaam bij de

contact met klanten. Verder beheer ik de planning en alle bijko-

Groot hoveniers. Ik ben er dan ook erg trots op om samen met

mende werkzaamheden. Door mijn vriend Edwin de Groot ben ik

mijn Broer Martijn ons mooie bedrijf te leiden. Zelf ben ik veel

me steeds meer gaan interesseren in de hoveniers-branche. De

werkzaam achter de schermen. Offertes maken, het bestellen van

gedrevenheid waarmee de broers samenwerken bewonder ik zeer.

materialen, de planning, het contact met leveranciers en vooral

Duidelijkheid en transpiratie vind ik belangrijk, maar zeker met een

met "onze jongens". Doordat we een hecht team hebben met veel

persoonlijke touche.

kennis kunnen we unieke tuinen maken. “Elke dag opnieuw is het uitdaging voor mij om het klantencontact “Ik ga graag de uitdaging aan om van iedere tuin iets unieks te

zo persoonlijk mogelijk te houden. Bij ons bent u geen project

maken, niets is me te gek, ik zoek het graag voor u uit!”

nummer, iedereen is uniek, net als iedere tuin die wij afleveren.”

TUIN INSPIRATIE CENTRUM

OPENINGSTIJDEN TUIN INSPIRATIE CENTUM

TIPS VAN MARK

Geïnspireerd geraakt maar toch nog niet precies weten waar of hoe u moet beginnen?

Laat u inspireren! U kunt bij ons terecht

“Bescherm planten in potten tegen strenge

voor advies, Geheel vrijblijvend!

vorst door ze tijdelijk in de schuur te zetten.

Kom gerust eens aan bij ons in het tuin inspiratie centrum. Een plek waar u kennis kunt maken met ons en wij laten u kennis maken met een aantal belangrijke elementen en materialen voor in de tuin.

Maandag

Gesloten

Dinsdag t/m vrijdag

08:30 - 17:00

Zaterdag

09:00 - 15:30

Of zet ze bij elkaar en bescherm ze zolang met dennentakken, stro, afgevallen blad of bubbeltjesplastic.”

Samen gaan we iedere uitdaging aan, wanneer u er niet meer uit komt schieten wij te hulp. Iedere zaterdag kunnen we onder het genot van een kopje koffie praten over tuinen, geven we advies en horen we graag u ideeën. We nemen graag voor u de tijd. Ons doel is om u te inspireren

mark@degroothoveniers.nl

en om u te adviseren over de mogelijkheden.

06 28 71 66 93

De Groot Hoveniers inspireert, creëert en realiseert tuinen... ...ook de tuin waarin u zich thuis voelt!


Omgevingsvergunning Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning: • Kerkweg 1, 5374 CS Schaijk; het bouwen van een vleeskuikensstal (aanvraag ontvangen 18 november 2016) • Grenssteen 1, 5411 BT Zeeland; het vervangen van een overheaddeur van een garage door een kozijn (aanvraag ontvangen 21 november 2016) • Inkaweg 1, 5411 SZ Zeeland; het uitdunnen van een bosgebied en aanleg van parkeergelegenheden binnen het Inka-gebied (aanvraag ontvangen 18 november 2016) • Langstraat 2, 5375 KE Reek; het splitsen van de woning (aanvraag ontvangen 23 november 2016) • Hoogheistraat 9, 5374 NT Schaijk; het uitvoeren van grondwerkzaamheden ten behoeve van de aanleg van een minigolfbaan (aanvraag ontvangen 24 november 2016) • Udensedreef 14, 5374 RK Schaijk; het vergroten van een poel (aanvraag ontvangen 24 november 2016) • Voor-Oventje 31, 5411 NR Zeeland; het splitsen van de woning (aanvraag ontvangen 24 november 2016) • Verbindingsweg 18, 5411 NP Zeeland; het verbouwen van een schuur (aanvraag ontvangen 25 november 2016)

Bezwaar en voorlopige voorziening: Tegen bovengenoemde besluiten tot verlening van de omgevingsvergunningen en toekenning van een huisnummer kunnen belanghebbenden op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken na de datum van verzending bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. U kunt ook digitaal bezwaar indienen via www.landerd. nl (digitaal loket). Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 (Awb) zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: - naam en adres van de indiener - dagtekening - omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht - de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Op grond van art. 8:81 Awb kunt u bij de voorzieningenrechter (Rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch) verzoeken een voorlopige Sloopmeldingen: voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat er • Zevenhuis 10, 5411 RN Zeeland; het afvoeren van asbesthoudende dakbedekking van een voormalig hondenhok ook een bezwaarschrift is ingediend. Voor het instellen van genoemd verzoek is een griffierecht verschuldigd. U wordt (melding ontvangen 21 november 2016) door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. • Helstraat 11, 5375 KG Reek; het verwijderen van de asbesthoudende dakbedekking van een schuur (melding U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de genoemde rechtbank via http://loket. ontvangen 22 november 2016) rechtspraak.nl/bestuursrecht. • Rustvenseweg 14, 5375 KW Reek; het slopen van de opstallen van een voormalige kalkmortelcentrale (deels Zowel voor het digitaal indienen van bezwaar als voor het digitaal verzoeken om voorlopige voorziening, dient u te asbesthoudend) en het verwijderen van de erfverharding (melding ontvangen 23 november 2016) beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de exacte voorwaarden. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers Intrekkingen: van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111. • Akkerwinde 157, 5374 DA Schaijk; het uitbreiden van een bijgebouw. Deze aanvraag is ingetrokken d.d. 23 november 2016. Ontwerp-omgevingsvergunning (uitgebreide procedure): In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Ontwerp-omgevingsvergunning (uitgebreide procedure): Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken. Burgemeester en Wethouders van Landerd zijn voornemens om met toepassing van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning te verlenen voor: Verleende omgevingsvergunningen: • Duifhuisstraat 2, 5374 SB Schaijk; het wijzigen/verbouwen van de zolder van een manege-gebouw tot • Landweer 10, 5411 LV Zeeland; het bouwen van een bedrijfspand (vergunning verzonden d.d. 22 november woonruimte, het verbouwen van kleedruimten in dat gebouw tot logiesverblijf en het brandveilig gebruik van de 2016) manege met logiesverblijven (dossiernummer HZ-2015-0136) • Corridorweg te Reek; het kappen van een Amerikaanse eik die is aangetast door ziekte (vergunning verzonden 23 november 2016) Zij maken daarom op basis van het genoemde wetsartikel bekend dat de ontwerp-vergunning en de daarop betrekking • Reep te Schaijk; het kappen van een dode eik (vergunning verzonden 23 november 2016) hebbende stukken met ingang van 5 december 2016 gedurende zes weken ter inzage liggen bij de afdeling Ruimte. • Baansteen te Schaijk; het kappen van een eik die in slechte kwaliteit verkeert (vergunning verzonden 23 Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt. november 2016) • Kennedyplein te Reek; het kappen van een kastanjeboom die is aangetast door kastanjeziekte (vergunning Een ieder kan binnen de genoemde termijn schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot verzonden 23 november 2016) het ontwerpbesluit kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Landerd. • Boekelsedijk te Zeeland; het kappen van 2 eiken die in slechte gezondheid verkeren (vergunning verzonden 23 Voor nadere informatie over het plan (dan wel het indienen van mondelinge zienswijzen) kan contact opgenomen november 2016) worden met de afdeling Ruimte. • Langenboomseweg 31, 5411 AT Zeeland; het uitbreiden van de woning met een erker (vergunning verzonden 24 november 2016) Alleen belanghebbenden die hun zienswijze tegen het desbetreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht • Monseigneur Borretstraat 14, 5375 AC Reek; het verbouwen van een monumentaal pand (vergunning verzonden op de wijze als hiervoor omschreven en belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in 25 november 2016) staat zijn geweest, kunnen te zijner tijd tegen het nog te verlenen definitieve besluit, beroep instellen bij de rechtbank Oost-Brabant, locatie ‘s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht te ‘s-Hertogenbosch. Huisnummerbesluiten: : Vaststelling nummeraanduidingen: Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers • Boterbloem 24a, 5411 GP Zeeland; t.b.v. een kantoor. Besluit verzonden 21 november 2016. van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111. • Landweer 10, 5411 LV Zeeland; t.b.v. een nieuw te bouwen bedrijfspand. Besluit verzonden 24 november 2016.

Bijzondere procedure

Verkeersbesluit Brouwerspad Zeeland •

Burgemeester en wethouders van Landerd hebben op 22 november 2016 besloten om het 14 januari 2017 bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van Brouwerspad fysiek af te sluiten, in de vorm van een uitneembare paal aan de zijde van de burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Kerkstraat in Zeeland. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn onderDoor het nemen van dit verkeersbesluit wordt de verkeersveiligheid in Brouwerspad sterk tekend en dient tenminste te bevatten: verbeterd. • naam en adres van de indiener Het Brouwerspad wordt door de realisatie van het Kindcentrum nu gebruikt als school-thuis • dagtekening route, daardoor is de verkeersdrukte hier sterk toegenomen. • omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht Door hier geen doorgaand gemotoriseerd verkeer toe te laten is het voor de school- • de gronden waarop het bezwaarschrift rust. gaande kinderen en andere weggebruikers (verkeers )veiliger. Ook blijft de kruising een weg van rechts, zodat de fietsers voorrang houden. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. U leest hieronder waar u het besluit kunt inzien en hoe u bezwaar kunt maken als u het niet eens Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, bent met dit besluit. mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. Waar kunt u de stukken inzien? U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de Het complete verkeersbesluit met bijhorende tekeningen liggen met ingang van 2 december 2016 wijze van betaling. gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de Kerkstraat 39 in Zeeland. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met donderdag van U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de genoemde rechtbank 08:30 – 17:00 uur. Dinsdag tot 19:30 uur en vrijdag tot 16:00 uur. via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Ook kunt u de stukken digitaal inzien op de site van de overheid: https://www.officielebekendmakingen.nl/staatscourant. Heeft u vragen over deze bekendmaking? Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de heer Patrick van Boekel van de afdeling Realisatie & Hoe maakt u bezwaar en verzoekt u om een voorlopige voorziening tegen dit besluit? Beheer, telefoonnummer: 0486- 458111. Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden vanaf 3 december 2016 tot en met

14

www.landerd.nl


Landerd, een Maashorstgemeente

Gemeentenieuws

vrijdag 2 december 2016

Adoptie lessen Natuurcentrum De Maashorst

Gemeente

Landerd Gemeentehuis Landerd Kerkstraat 39, Postbus 35, 5410 AA Zeeland, tel. 0486-458111, fax 0486-458222 e-mail: info@landerd.nl, website: www.landerd.nl De gemeente Landerd werkt uitsluitend op afspraak. Maak een afspraak via www.landerd.nl of 0486-458111. • Gemeentehuis: Kerkstraat 39, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag tot 16.00 uur, Avondopenstelling: dinsdag 16.30 uur tot 19.30 uur. • Gemeentewerf: Runstraat 59a, Schaijk. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur. • Melding openbare ruimte: www.landerd.nl knop Melding doorgeven • Adviesraad Sociaal Domein: Brouwershof 13, 5375 AD Reek, 0486-473208, wmoadviesraadlanderd@gmail.com

Komende week De Uiventjes Revue bij Landerd in Beeld 32 jaar geleden werd op 't Oventje een revue opgevoerd onder de titel De Uiventjes Revue. 3 jaargangen vonden er plaats en daarna werd het stil. Bij het 50 jarig bestaan van buurtschap 't Oventje heeft men geprobeerd de revue nog eenmaal te laten terugkeren. En met succes. Veel typische zaken uit 't Oventje komen aan bod. Bij Landerd TV kunt U de komende week naar deze revue kijken.

Van der Heijden bouw en ontwikkeling in Schaijk heeft twee lessen geadopteerd van Natuurcentrum De Maashorst. Dankzij deze steun is het mogelijk dat ruim dertig groepen basisschoolleerlingen een Stenenles en vijftig groepen een Mierenles kunnen volgen. Bij deze lessen komen de thema’s bouwen en wonen aan de orde. Zo ervaren de kinderen ondermeer dat het bouwmateriaal zand bestaat uit heel kleine steentjes en dat mieren net als wij

De uitzending van Landerd in Beeld is te zien van zondag 4 december t/m vrijdag 9 december om 12.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur. Nadien zijn de uitzendingen nog te zien op www.landerd-tv.nl, onderdeel uitzending gemist. Landerd TV zendt uit op Ziggo kanaal 44 digitaal en analoog op kanaal 22+/frequentie 480.000. Voor de kijkers op TRINED kanaal 515

in een ‘huis met gangen en kamers’ wonen. De Mierenles is al jarenlang een topper in het lespakket van het natuurcentrum dat beschikbaar is voor het basisonderwijs in de gemeenten Oss, Uden, Landerd en Bernheze. Ook de les over de stenen in Natuurgebied De Maashorst is een groot succes. Wel horen deze lessen bij de duurste qua exploitatie. Daarom kon er maar een beperkt aantal van deze lessen gegeven worden en moesten

groepen teleurgesteld worden. Beide lessen hebben echter te maken met bouwen en wonen. Daarom bleek Van der Heijden bouw en ontwikkeling bereid om een financieel steuntje in de rug te geven. Dat gaf het natuurcentrum de mogelijkheid om alle aanvragen voor beide lessen te honoreren.

Ook groep 5-6 van basisschool de Regenboog heeft deelgenomen aan de Stenenles. De kinderen onderzochten zand, maakten een fossiel van klei, testten vuurstenen en speurden naar mooie steentjes om te bewaren. Misschien wel het begin van een mooie verzameling!

Nieuwe vervoerder Regiotaxi Noordoost-Brabant rijdt vanaf 1 januari 2017 Half december 2016 krijgen inwoners die regelmatig met de Regiotaxi Noordoost-Brabant reizen informatie thuisgestuurd over de regiotaxi in 2017. In dit bericht een overzicht wat er verandert en wat hetzelfde blijft vanaf 1 januari 2017. Deze informatie staat ook op www.regiotaxinoordoostbrabant.nl. Waarom een nieuwe vervoerder? In september 2016 ondertekenden twaalf gemeenten en de provincie Noord-Brabant het contract met de nieuwe aanbieder voor het Wmo-vervoer en alternatief vervoer voor de OV-reiziger. De nieuwe vervoerder is ZCN Totaalvervoer. Vanaf 1 januari 2017 houdt het contract met Munckhof op.

• •

af te melden. 0412 – 68 59 99 blijft het telefoonnummer van het Servicepunt Regiotaxi voor informatie, klachten en het aanvragen van een OV-Regiotaxipas. k l a n t e n s e r v i c e @ re g i o taxinoordoostbrabant.nl blijft het e-mailadres van het Servicepunt Regiotaxi. Het vervoersgebied van de regio Noordoost-Brabant blijft hetzelfde. De gemeenten die aangesloten zijn bij Regiotaxi Noordoost Brabant zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden. Voor de OV-Regiotaxi is dit de Provincie Noord-Brabant.

Wat blijft hetzelfde? Wat verandert? • 0900 – 829 44 67 blijft het • De klanten van Regiotaxi telefoonnummer om ritten Noordoost Brabant ontte reserveren, te wijzigen of vangen half december

www.landerd.nl

2016 per post de nieuwe • Tarieven in 2017: een reiRegiotaxipas en folder. ziger met een Wmo-ReDeze pas is verbeterd en giotaxipas betaalt een opminder gevoelig voor slijtastaptarief van € 0,89 en ge en storingen. € 0,18 per kilometer. De reiziger met een OV-ReVanaf 1 januari 2017 kungiotaxipas betaalt een opnen klanten in de Regiotaxi staptarief van € 3,05 en € contant, via automatische 0,46 per kilometer. In de incasso en met pinpas begemeente Oss betalen de talen. Minima-pashouders vanaf Vervoerservice van Driel januari voor het opstaptarijdt alle ritten voor Regiorief € 1,50 en € 0,18 per taxi Noordoost-Brabant, kilometer. vanaf januari 2017 voor ZCN Totaalvervoer. • Vervoerservice Van Driel rijdt vanaf januari 2017 met De indeling van het vernieuwe milieuvriendelijke voersgebied in zones witte voertuigen, herkenvervalt. Net als bij het baar aan het logo van de openbaar vervoer betalen Regiotaxi. reizigers vanaf 1 januari 2017 een opstaptarief en een kilometertarief. Zo Meer informatie? Kijk op www. betalen reizigers alleen de regiotaxinoordoostbrabant.nl of afstand die zij reizen. bel (0412) 68 59 99.

Brabant Woont Slim De Sint geeft Energie Het wordt weer vroeg donker en de tempratuur daalt. De winterjassen worden weer tevoorschijn gehaald. De thermostaat gaat omhoog en de lampen aan. Zo tikt de energierekening weer lekker aan. Maar dat zie je pas als de eindafrekening komt, dan wordt er vaak behoorlijk gebromd Want bijbetalen … is altijd balen! Leuker is het om geld terug te krijgen, Zelfs als de energieprijzen gaan stijgen. Je bent het zelf die aan de knoppen staat en bepaalt of je energie en geld besparen gaat. De verwarming een graadje lager en een uurtje eerder uit; Gordijnen dicht, geen kou meer door de ruit; Korter douchen en een waterbesparende kraan, met het maken van nieuwe gewoontes is het zo gedaan. Met tochtstrips, radiatorfolie en LED-verlichting, gaat je energierekening ook in de goede richting. Het zijn hierbij de kleine dingen die het doen! Zo bespaar je gemakkelijk heel veel poen! En ook Je huis isoleren en zonnepanelen, Gaan heel veel op de rekening schelen Vele goede tips vind je op het internet o.a. www.brabantwoontslim.nl) Voer ze uit en de besparing is in gang gezet. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond, dat je al gauw met een 10% lagere energierekening wordt beloond wanneer je bewust omgaat met energie en veel moeite kost het niet … Daarom niet langer gedraald, want het is jammer wanneer je te veel betaald! www.brabantwoontslim.nl

15


Louis van Schaijk graszoden

RUM ROEPT U MAAR

Verwijderen Leveren Leggen

Za 10 december Aanvang 21.00Zauur 1010 december december € 5,- in de voorverkoop / €Za7,50 aan de kassa T. 0412 - 40 14 50 Aanvang 21.00 uur € 5,- in de voorverkoop / € 7,50 aan de kassa M. 06 11 00 25 86 Aanvang 21.00 uur www.deberchplaets.nl www.deberchplaets.nl www.louisvanschaijk.nl € 5,- in dede Berchplaets voorverkoop• /Sportstraat € 7,50 aan3de• 5351 kassaBZ Dorpshuis louis@bergsgras.nl

Showroom: Maaskade Oss ( naast) milieustraat ) Showroom: Maaskade 26 Oss ( 26 naast milieustraat tel. 0412-485078 0412-485078 | www.maaslandbadkamers.nl tel. | www.maaslandbadkamers.nl

Dorpshuis de Berchplaets • Sportstraat 3 • 5351 BZ Berghem • 0412 - 404688 •

Dorpshuis de Berchplaets • Sportstraat 3 •

Berghem • 0412-404688 5351 BZ Berghem • 0412 - 404688 ••

De Berchplaets

De Berchplaets Berchplaets De

www.deberchplaets.nl

Dorpshuis de Berchplaets • Sportstraat 3 • 5351 BZ Berghem • 0412 - 404688 • De Berchplaets

KEUKENS SANITAIR

COMPLEET BETER!

www.tonieskeukens.nl

TEGELS

Alle merken inbouwapparatuur, nergens voordeliger. Ook voor renovatie van uw bestaande keuken.

g

en ossin e jd opl i t al bele a t r fo

2

m

co

telino stel je zelf samen kies uit vele opties. stoffen & kleuren

slechts 1 week levertijd

1

keuze uit 8 armen!

129 HO NK BA

EK

9,-

2 lbare zitdiepte Elektrisch verste 0, per element 30

1. Hoekbank Telino in stof Rugby. H81xB274xD274cm, excl. luxe opties 1299,2. Woonprogramma Lucano in geborsteld eiken: Salontafel B90xL90cm 449,-, Boekenkast H216xB90xD45cm 949,-

lbare Incl. verste n u e st hoofd

Verstelbare armleuning 12

0,-

VERRASSEND & INSPIREREND – PERSOONLIJK ADVIES – 1001 MOGELIJKHEDEN – ALTIJD DE BESTE PRIJS UDEN Industrielaan 17d Woonboulevard

16

DEN BOSCH Bossche Woonboulevard Reitscheweg 12

NIJMEGEN Woonboulevard Novium Wijchenseweg 176

BREDA Woonboulevard XXL Kruisvoort 99

2 december 2016

EINDHOVEN (SON) Meubelplein Ekkersrijt Ekkersrijt 4113

HEERLEN Woonboulevard plein 1 In de Cramer 164

www.arenalokaal.nl


Kerststallententoonstelling in Reekse kerk

'Laat het engeltje knikken'

REEK - Het idee is om tijdens de feestdagen een kerststallententoonstelling te organiseren in de Reekse kerk. Jaarlijks staat er al een flinke kerststal met bijna levensgrote beelden. Die is mooi om naar te komen kijken. En dat geldt niet alleen voor kinderen. Het kan nog leuker en beter: een verzameling van vele kerststalletjes, -grotten en andere creaties van kerstgroepen zal een lust voor het oog zijn. Daarom de oproep van de kerststalcommissie: stel je kerststal (die je misschien nog op de zolder hebt) beschikbaar om in de H. Antonius Abt tentoon te stellen. Eerste en tweede kerstdag zijn die dan te bezichtigen. “Het is niet alleen leuk om ernaar te komen kijken, je bent zo ook in de gelegenheid elkaar te ontmoeten en een gelukkig kerstfeest te wensen”, vertelt Henk Hendriks. “Uiteraard zorgen wij voor een kopje koffie of

commissie aanwezig om de spullen in ontvangst te nemen. Zij zorgen dan voor een bijzondere expositie tijdens Kerstmis. Uiteraard krijgt iedereen na afloop zijn spulletjes weer keurig terug.

thee met wat lekkers en voor de kin- Expositie deren is er natuurlijk iets te drinken De Reekse kerk is eerste en tweede en te snoepen.” kerstdag van 14 tot 16 uur open om de expositie te bewonderen. Ook diVerzamelen rect na de diensten is het mogelijk al Lang niet iedereen zet nog elk jaar de stallen te bekijken. “Op deze mazijn kerststal op, terwijl je er wel nier hopen we een extra invulling te eentje hebt. Het zou geweldig zijn geven aan onze kerk”, stelt Hendriks. als iedereen zijn kerstgroep van 'de “Op termijn zal deze misschien moezolder' haalt en op zaterdag 10 de- ten sluiten, maar als we enigszins cember naar de kerk komt brengen. kunnen, moeten we de kerk voor Vanaf 10 uur is de deur open en is de Reek behouden. Het engeltje zal dan

knikken: 'jullie zijn goed voor mekaar'.” Bij problemen kan men altijd contact opnemen met Henk Hendriks via 06-83247075. “Bijvoorbeeld bij het vervoer van de stal of beelden naar de kerk”, licht hij toe, “maar ook als je de zoldertrap niet meer op kunt. Dan komen wij helpen en de spullen ophalen. Bij voorbaat zeer hartelijke dank.”

Garagedeur vervangen?

Kerstsfeer met smartlappenkoor De Gezellige Noten HERPEN - Op zondag 18 december wordt door smartlappenkoor De Gezellige Noten uit Herpen voor de vijfde keer een sfeervolle kerstmiddag gehouden in dorpshuis ’t Slotje. De middag duurt van 14 tot 17 uur. Smartlappenkoor ’t Kum Goed uit Puiflijk is het gastkoor en brengt, net als De Gezellige Noten, naast hun gebruikelijke repertoire, een aantal sfeervolle kerstliedjes ten gehore.

H. Jacobus de Meerdere Zeeland Zondag 4 december 2016. 2de zondag van de Advent. 9.30 uur: H. Mis m.m.v. Kerkkoor “ St. Cecilia” Misintenties: Wim en Truus van de Brand-de Louw,Kees Broeren en echtgenote en overleden kinderen schayksew.Overleden ouders Martien en Annie Cornelissen-Caspers en kleinzoon John, Overleden ouders Vollenberg-van de Linden, , overleden ouders van de Lindenvan Kessel en overleden kinderen, Jan Toenders, Jo van Bragt, Harrie van Tiel en Jantje en overleden ouders van Tiel-van de Hoven, Charles en Marieke Huysmans-van der Burgt, Kapelaan Zuijdwijk, Zeno Gintner, Alphonsusvan Tiel en Petronella Jacobs zijn echtgenote, Jan van Schooten, Vrijdag 9 december 2016. 18.30 uur: Rozenkransgebed 19.00 uur: H. Mis. Misintentie: Voor het Welzijn van de Parochie,

In de pauze worden loten verkocht waarmee prachtige prijzen zijn te verdienen. Ook is er een verrassingsact. De entree is gratis.

H. Antonius Abt Schaijk en Reek

Dealer van:

Broekstraat 29 | Nederasselt Telefoon: 024-7111012 info@bask-garagedeuren.nl www.bask-garagedeuren.nl

Locatie Schaijk Zaterdag 3 december: Eucharistieviering 17.30 uur. Misintenties: Wilhelmus Zwaans en overleden familie, Lambertus en Allegonda Vrijdag 10 december 19.00 uur H Mis. Willems-Vissers Zondag 4 december: Eucharistieviering m.m.v. Herenkoor (2e zondag v.d. advent)09.30 uur. Misintenties: Ben Wilms

St.Annakapel Koolwijk

St.Victor Neerloon en St.Ant.Abt Overlangel

Maandag 5 december: Eucharistieviering 18.30 uur. Misintenties: Locatie Overlangel Zondag 4 december - 11.00 uur - eucharistieviering met volkszang. voor de armen Misintentie: Arnold van Uden Dinsdag 6 december: Aanbidding 18.00 uur, Eucharistieviering 18.30 uur. Misintenties: voor de zieken

St. Sebastianus Herpen

Woensdag 7 december: Eucharistieviering 09.00 uur. Misintenties: Zaterdag 3 december Om 19.00 uur m.m.v. het Gemengd koor. Trees Pepers-Megens, Frans Lansdaal (verj.) voor de gezinnen

Ravenstein-Huisseling-Deursen-Demen

Donderdag 8 december: Aanbidding 18.00 uur, Er vindt een wijziging plaats in het rooster van Kerstmis betreffende Eucharistieviering 18.30 uur. Demen/Deursen. De familieviering op 24 december om 18.00 uur Misintenties: voor het geestelijk vindt plaats in de kerk te Deursen. De H. Eucharistieviering op 25 en tijdelijk welzijn van de december om 09.30 uur vindt plaats in de kerk te Demen. parochianen Locatie Demen Zaterdag 3 december, tweede Advent – 19.00 uur – Woord&communiedienst mmv GK. Misintenties: Rianne van Huisseling-van Leur, Ben van Huisseling en overleden familie van Huisseling-van Uden Locatie Huisseling Zondag 4 december, tweede Advent – 11.00 uur – Eucharistieviering mmv GK. Misintenties: Dina Schilders, Lambertus en Petronella van Aar-van Haren, vader en moeder van Oosteren, dochter Diny, schoonzoon Marie en kleinzoon Mark Locatie Ravenstein Zondag 4 december, tweede Advent - 11.00 uur – Eucharistieviering mmv Cordaad. Misintenties: Adriaan en Riek van Tilburg-van den Heuvel, Gerard van der Laak Zondag 11 december, derde Advent - 11.00 uur – Eucharistieviering mmv GK. Misintenties: overleden familie Maassen-Vermeulen, Frans en Agnes Jacobs-van Leur, overleden familie van Oosteren en Jan, Gerard van der Laak

Vrijdag 9 december: Eucharistieviering 09.00 uur. Misintenties: voor mensen in een noodsituatie

Een waardig afscheid...

Past. van Winkelstraat 42b info@uitvaartzorgvantilburg.nl

5374 BK Schaijk - 0486 414519 www.uitvaartzorgvantilburg.nl

De smid is niet meer. Ons pap, zorgzaam en betrokken, is overleden.

Arie van der Linden

-voorheen Adriaans Uitvaartverzorging-

echtgenoot van

Voor een waardige en stijlvolle uitvaart

Tonia van der Linden - Gerrits † Schaijk, 19 oktober 1928 † Escharen, 29 november 2016 *

Akkerslagen 36 5364 RE Escharen Ons pap is thuis, waar doorlopend gelegenheid is om afscheid te nemen. De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 3 december om 14.00 uur in de Heilige Lambertuskerk te Escharen. Aansluitend leggen wij hem te ruste op de begraafplaats nabij de kerk. Bloemen zijn welkom, al wordt een gift aan KWF Kankerbestrijding ook zeer op prijs gesteld. Een collectebus vindt u bij de schriftelijke condoleance achter in de kerk.

www.arenalokaal.nl

2 december 2016

Irene Peeters

Marsha Laijan

Oliestraat 4, 5361 GN Grave, 0486 47 20 74 www.annorauitvaartverzorging.nl

17


Uitgelicht. resultaat in 2016:

377 in verkoop genomen

543 verkocht

funda

beoordeling

VDK lage hypotheekrente:

score:

8.2

10 jaar vast 1,49% 20 jaar vast 2,25%

Lees de reviews op onze site

€ 200.000 k.k.

Verkocht binnen één maand: Trompstraat 59, Oss Vraagprijs € 249.500 k.k.

Dr. Hoebenstr. 17, Oss Vraagprijs € 164.500 k.k.

Sleutelrol voor kopersdatabase

Verkopen binnen één maand! door André Louwers, makelaar

Hofvijver 84, Oss Vraagprijs € 234.500 k.k.

Elke week is het inmiddels weer raak: woningen die we binnen een maand verkopen! Aan de basis daarvan ligt een reële verkoopprijs. Maar vlak het belang van onze eigen kopersdatabase niet uit.

Torenstraat 5, Megen Vraagprijs € 219.000 k.k. Wieken 66, Schaijk Tussenwoning (1981) met royale tuin in goede woonwijk. Ruime woonkamer met open haard en schuifpui naar terras, half open keuken en berging/bijkeuken. 1e verdieping: 3 slaapkamers, apart toilet en badkamer met ligbad. 2e verdieping: slaapkamer en 2e badkamer met douche. Diepe tuin op zonzijde met privacy en achterom via brandgang. Inhoud: 390 m3, perceelopp.: 239 m2 Direct naar de woning:

Westhaag 4, Oss Vraagprijs € 214.500 k.k.

Hertogensingel 127, Oss Vraagprijs € 129.500 k.k.

De Vlasakkers 22, Oss Vraagprijs € 199.500 k.k.

www.krabben.nl/3915

Elke dag is minimaal één van onze collega’s de hele dag bezig met niets anders dan kopers die bij ons staan ingeschreven, te benaderen. Deze geïnteresseerden krijgen van ons al informatie nog vóórdat een woning op Funda of op onze site wordt gepresenteerd. Dat geeft ze een streepje voor, met als groot voordeel voor de verkopers dat er steeds vaker al een koper is gevonden voordat het echte verkooptraject wordt ingegaan. Het echte makelen zit in ons DNA: we brengen partijen actief bij elkaar. Meer weten? Bel! Oss (0412) 63 29 28 / Uden (0413) 25 70 33

4 slaapkamers en 2 badkamers

€ 309.500 k.k.

€ 214.500 k.k.

€ 299.000 k.k.

€ 209.500 k.k.

Open Huis zaterdag 3 december 11:00 - 12:30 uur

Meester van Coothstraat 8a, Lith Royale tweekapper (1974) met vrijstaande garage in sfeervolle dorpskern aan de Maas. Ideaal voor jonge gezinnen. Riante woonkamer met grote raampartijen/schuifpui. Halfopen keuken. Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers, dakterras, moderne badkamer. Vaste trap naar 2e verdieping met 4e slaapkamer en bergruimte. Zeer grote, fraai aangelegde tuin. Inhoud: 489 m3, perceelopp.: 578 m2 Direct naar de woning:

Dr Saal van Zwanenberglaan 72, Heesch

Schoolstraat 45, Zeeland

Willibrordusweg 27, Oss

Fijne gezinswoning (1974) voorzien van alle gemakken. Kamer aan voorzijde voor kantoor aan huis/praktijkruimte. Lichte woonkamer, functionele keuken. 3 royale slaapkamers, werk-/kastenkamer en frisse badkamer. Tuin grenst aan pleintje, dus veel privacy. Garage achter de woning via aparte buitendeur. Inhoud: 400 m3, perceelopp.: 153 m2

Multifunctionele gezinswoning met royale slaapkamer en badkamer met whirlpool en douche op de begane grond en 3 slaapkamers en badkamer met inloopdouche op de 1e verdieping.. Ook geschikt voor senioren. Royale woonkamer, fraaie serre met tuindeuren. Halfopen keuken. Omsloten verharde patiotuin met veel privacy en zonuren. Inhoud: 375 m3, oppervlakte.: 123 m2

Modern, strak vormgegeven hoekwoning (1961) met veel mogelijkheden. Fijne tuin met veel zon en privacy. Dakterrassen voor en achter. Woonkamer met raam over volle breedte, dichte eetkeuken. 3 ruime slaapkamers, badkamer met inloopdouche en toilet op verdieping. Vrijstaande garage en oprit. Diepe voortuin. Inhoud: 368 m3, perceelopp.: 259 m2

Direct naar de woning:

Direct naar de woning:

Direct naar de woning:

www.krabben.nl/3708

www.krabben.nl/4127

www.krabben.nl/3777

www.krabben.nl/4073

in prijs verlaagd!

wonen met alles bij de hand

slaap- en badkamer begane grond

perfecte plek voor (her-)starters

van.der.Krabben.makelaardij Krabbenmakelaar

Oss (0412) 63 29 28

Uden (0413) 25 70 33

www.krabben.nl

Weekblad Arenalokaal editie Landerd, Ravenstein en Herpen week 48 2016  

  In deze editie: Landerdse kinderen verdienen pietendiploma Schaijk krijgt er een derde woongroep bij Jochem Fleuren speelt 250s...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you