Page 1

KODIN

Yksityisen talonrakennuttajan remonttipalvelu sivu

2 TuntiSpot-sähkösopimus pörssihinnoittelulla

OTA OHJAT OMASTA SÄHKÖLASKUSTASI

Sähkön pörssihintaan sidottu TuntiSpot on jo kolmatta vuotta edullisin sähkösopimus. Tunnin tarkkuudella määritelty hinta mahdollistaa sen, että voit omalla toiminnallasi vaikuttaa sähkölaskuusi.

Hämeen Kattokeskus toteuttaa Sinunkin vesikattoremonttisi 100%:lla laadulla!

Seuraa sähkön hintaa tunnin tarkkuudella, ja tiedät aina paljonko sähkösi maksaa.

Lataa sivuiltamme mobiilisovellus

www.valkeakoskenenergia.fi

Asiakaspalvelu (03) 5691 5500

Kattoremonttien ammattilainen

Soita meille 010 2290 190 tai vieraile kotisivullamme www.kattokeskus.fi Hämeen Kattokeskus Oy Koivistontie 1, 33960 Pirkkala kattokeskus@kattokeskus.fi


2

KODINForum

Korkelaatuiset lattiatasoitetyöt ammattitaidolla, nääs... Lattian tasoitus niin, että jälki on viimeisen päälle tasaista ja kestävää! Korkelaatuiset tasoitetyöt vaativat korkean ammattitaidon omaavan tekijän. Meiltä saat lattiatasoitukset niin betonin päälle, kuin myös lattialämmityskohteisiin.

www.kangasalanpumppauskeskus.fi

Puh. 050 597 4667

Putkiremontin aika? Nykyaikainen, saumaton viemärisaneeraus sukitus/massaus tekniikoilla. Rakenteita rikkomatta. Asumismukavuudesta tinkimättä. Asuin-, liike- sekä teollisuuskiinteistöt.

Hannu Koskinen 0400 447 201 Aleksi Myllyniemi 040 358 0063 Jo yli 130 tehtyä omakotitaloa Pirkanmaalla joiden keskihinta 10.000–15.000 €!!

PYYDÄ TARJOUS! ÄLÄ MAKSA LIIKAA Asiakkaidemme palautetta! ”Ainoa firma, joka piti jo kilpailutuksessa sanansa, tarjous tuli ajallaan jne. Hyvin luotettava.” ”Verrattuna tavalliseen putkiremonttiin, todella helppo projekti.” ”Aikataulussa pysyttiin täsmällisesti.”

Mistä tunnet sä timpurin? Teksti: Antti Kekola

www.elasticpipe.fi | www.viemarisaneeraus.com Sähköposti: viemarisaneeraus@elasticpipe.fi Teollisuustie 30 C, 33330 Tampere


3

KODINForum

Ruukki

Ja onko oikea sulle hän? Etenkin internetin keskustelupalstoilla pohditaan paljon sitä, mistä saisi palkattua luotettavan ja ammattitaitoisen kirvesmiehen talotyömaalle tai kodin pieneen pintaremonttiin. Aihe on mielenkiintoinen ja monimutkainen, sillä käsityöammatin ollessa kyseessä yksioikoista ratkaisua ongelmaan ei ole. Tietyt tunnusmerkit saattavat kuitenkin auttaa remontin tekijän rajaamisessa ja valinnassa.

Oma koti on kallisarvoinen paikka, eikä sinne kannata päästää ketä tahansa puuhailemaan kevein kriteerein. Pienimuotoinen salapoliisitoiminta on täysin hyväksyttävää, sillä sen lisäksi että ollaan päästämässä vierasta ihmistä omaan kotiin, puhutaan yleensä myös merkittävästä taloudellisesta panostuksesta. Mikäli tuttavapiirissä on talon rakennuttaneita tai remontteja tilanneita ihmisiä, heiltä saattaa saada olennaista informaatiota koskien rakennusalan ammattilaisia. Yhtä lailla suosituksia voi kysyä myös talotyömaan valvojalta tai muilta kirvesmiehiltä. Yleensä timpureilla on jonkinlainen rajattu toiminta-alue, mutta taloudellisesti tiukkojen aikojen puristuksessa tuo säde saattaa kyllä kysyttäessä laajentua. Älypuhelinten aikakaudella valokuvia tehdyistä töistä ja taloista luu-

lisi löytyvän lähes jokaiselta alan ammattilaiselta. Koska jo pelkästään laadunvalvonta- ja raportointisyistä kannattaa kuvata kättensä jälkiä säännöllisesti, voi timpurikandidaatilta rohkeasti tiedustella referenssikuvia ja hieman työhistoriaa. Referenssikohteista tulisi saada tietää muutakin kuin osoite. Jos kyseessä on esimerkiksi talotyömaa, tiedossa tulisi olla ainakin tehdyt työvaiheet ja kohteen tiedot. Käytetyt rakennusmateriaalit antavat osviittaa siitä, millaisten kohteiden parissa on totuttu toimimaan. Mikäli omassa kohteessa on valtavirrasta poikkeavia yksityiskohtia tai rakenteellisia ratkaisuja, on hyvä tiedustella, onko tällaisia tullut vastaan aiemmin. Ennen sopimuksen solmimista voi tehdä vielä viimeisen varmistuksen soittamalla edellisen remontin tilaajalle.

Pari asiaa palkkauksesta Yleensä kirvesmiehet ja remontintekijät toimivat ja laskuttavat oman yrityksensä kautta. Jonkin verran on yleistymässä myös malli, jossa yksityinen talonrakennuttaja palkkaa itse timpurin työntekijäkseen. Tämä onnistuu esimerkiksi erilaisten palkanmaksupalveluiden kautta. Tässä vaihtoehdossa on otettava huomioon muutama sopimustekninen seikka enemmän kuin perinteisessä mallissa, muun muassa vakuutukset. Palkkaus määritellään yleensä joko urakkaperusteiseksi tai tuntiperusteiseksi. Kummassakin vaihtoehdossa on luonnollisesti hyvät ja huonot puolet, joten kannattaa pohtia oman työkohteen pohjalta parasta ratkaisua. Urakkahinnoittelussa tiedät loppulaskun summan tarkasti etukäteen, joka helpottaa budjetoin-


4

ei,

KODINForum

As un tos i

my y!

yy! im s o nt Asu

Valtakunnallisesti teemme väestönsuojien tarkastukset, tiiveyskokeet ja huollot, toimitamme myös väestönsuojatarvikkeet

NEWIX

Ari Neva Puh. 040 938 1232 ari.neva@newix.fi

Mäntykatu 4, 33200 Tampere | www.newix.fi

uurempi ilmoitus:

oisiko laittaa samat tekstit yläosaan mutta asetella ne erilailla (ei tikkukirjaimin ja keskitettynä jos näyttää sillä tavalla ok ja mahtuu)?

PUUTAVARALIIKE

NOKIAN S-PUU OY

altakunnallisesti teemme

äestönsuojien tarkastukset,

veyskokeet ja huollot.

oimitamme myös väestönsuojatarvikkeet.

moituksen alaosa on OK.

• laudat, lankut • paneelit • listat • ulkoverhouslaudat • lattialaudat • liimapuut • yms. puutuotteet

Hallitie 7 (Harjuniitty), 37140 NOKIA Puh. 342 0205 www.spuu.fi ähettämäsi ilmoitus on kovin "tasapaksu" kun kaikki teksti on(03) samalla fontilla.

STARK

enempi ilmoitus:

Timpurikandidaatilta rohkeasti tiedustella referenssikuvia ja hieman työhistoriaa.

oitaisiinko käyttää toimittamaani käyntikorttia ilmoituksen pohjana, siihen voisi lisätä Facebook -logon pienellä ja JOS mahtuu, niin NEWIX -logo voisi olla hieman isommalla kuin käyntikortissa on.

SELLUVILLA - LÄMMÖNERISTYKSET Eristyspalvelut puhallusvillalla: • Ylä-, väli- ja alapohjat • Ulko- ja väliseinät • Uudis- ja remonttikohteet • Lisäeristykset

ProVilla Oy 050 556 4108 www.provilla.fi

AITO JA ALKUPERÄINEN, KOSKENPÄÄLÄINEN TYNNYRISAUNA JO YLI 50 VUODEN KOKEMUKSELLA

Tynnyrimökit

OY

42440 Koskenpää 0500 123 111 tynnyrimokit.net

tia. Tässä vaihtoehdossa problematiikkaa tuottaa urakkarajoista sopiminen, eli mitkä työt kuuluvat urakkaan ja mitkä eivät. Toisaalta urakkahinnoiteltu työ motivoi nopeatahtiseen työskentelyyn. Tuntiperustaisessa työskentelyssä ei tarvitse vääntää työtehtävien rajaamisesta kuten urakkatyössä, mutta toisaalta lopullinen hinta elää jatkuvasti. Tuntitaksalla ei ole painetta kiirehtiä, mutta ammatistaan ylpeä rakentaja ei turhaan vitkuttele lihottaakseen tuntimäärää. Yleensä urakkahinnoitteluun päädytään, kun työmäärä on helposti rajattavissa, kuten esimerkiksi kylpyhuoneen laatoitus. Kun taas kyseessä on laajempi kokonaisuus, voi tuntihinnoittelu toimia joustavuutensa puolesta paremmin. Hintoja vertaillessa kannattaa myös muistaa, että maksat ammattilaiselle työajan ja ammattitaidon lisäksi myös työkaluarsenaalista, joka auttaa rakennustöiden oikeaoppisessa ja laadukkaassa suorittamisessa.

VTT ja veteen piirretty viiva

• lyömätön kestävyys • puhtaat löylyt • 5 vuoden takuu • soveltuu kaikkiin kiuastyyppeihin

Katso lähin jälleenmyyjäsi ja tutustu www.kerkes.fi tai soita 050 373 1313

VTT-sertifikaatti on tietynlainen tae urakoitsijan riittävästä osaamisen tasosta ja materiaalitietämyksestä. Esimerkiksi VTT:n sertifioimalla märkätilojen vedeneristäjällä tulee olla työkokemusta vähintään 18 kuukauden ajalta rakennusalalta. Sertifikaatit ovat aina henkilökohtaisia, joten se, että yrityksen yhdellä työntekijällä on sertifikaatti ei suinkaan tarkoita, että kaikilla yrityksen työntekijöillä olisi automaattisesti samat tiedot ja taidot. Sertifikaatti ei automaattisesti tee haltijastaan vedeneristystöiden ammattilaista, mutta toki se luo kuvan kouluttautuneesta tekijästä. Vesieristyssertifikaatti ei ole pakollinen kuluttajien tekemissä sauna- ja kylpyhuoneremonteissa, mutta VTT-sertifikaatin omaava urakoitsija on suorittanut VTT:n asettamat kirjalliset, sekä näyttökokeet hyväksytysti.


Kaikki kodin sisäremontit toiveidesi mukaan. Keittiöremontit Sisustusremontit Kylpyhuoneremontit Saunaremontit

ILMOITUS

» » » »

Yhteystiedot 050-462 0095 Airu Remontit Oy www.airuremontit.fi remontit@airuremontit.fi Viinikankatu 47, 33800 Tampere

Energisyys kasvoi harjoittelun myötä Kauppakeskus Veskassa toimii matalan kynnyksen kuntosali, joka on suunnattu ihan tavallisille treenaajille. Vuonna 2009 perustetulla Vocatumilla on jo tuhansia tyytyväisiä asiakkaita Oulussa, Kempeleessä ja Pirkkalassa. Yksi heistä on Henri Oilinki.

Vocatum Oy Kauppakeskus Veska, 2. kerros Saapastie 2 33950 Pirkkala Puh. 075 328 5523 pirkkala@vocatum.fi

Asiakkuuspäällikkö Henri Oilinki on treenannut Vocatumin kuntosalilla vuoden ajan. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun hän lähti työnsä puolesta tapaamaan Vocatumin silloista aluepäällikköä. Vocatumilla on tapana esitellä palvelumallinsa kaikille mahdollisille yhteistyökumppaneille, ja niin tehtiin silläkin kertaa. Aluepäällikkö meni yhdessä Henrin kanssa esittelykierrokselle kuntosalille, jossa Henri vaikuttui näkemästään. Häntä kiinnosti ennen kaikkea TechnoGymin mywellness -avainjärjestelmä, koska sen avulla kuntosaliohjelma kulki mukana yhdellä avaimella, eikä mukana tarvinut kuljettaa ruttuisia papereita. Vocatumilla 49 euron kuukausijäsenyyteen kuuluu kuntosali ja personal trainer -palvelu. Aluksi käyttäjille tehdään alkukuntotesti, josta saadaan selville nykytila, jotta personal trainer voi laatia käyttäjälle haluamansa mukaisen kuntosaliohjelman, johon tutustutaan erillisellä tapaamisella personal trainerin kanssa. Kuntosaliohjelma päivitetään kolmen kuukauden välein, ja kunto mitataan kuuden kuukauden välein kuntotestillä. Näillä varmistetaan asiakkaan tavoitteiden mukainen kehitys omaan hyvinvointiin. Fyysinen kunto parantui merkittävästi Esittelykierroksen jälkeen Henri halusi varata ajan kuntotestiin, sillä hän halusi päästä aloittamaan harjoittelun mahdollisimman pian. Ensimmäinen lähtötasoa mittaava

kuntotesti sai hänet mietteliääksi, koska ylävartalon tulokset olivat heikot, aerobinen kuntotaso oli heikko, eikä jalkojenkaan voimatasossa ollut kehumista. Aktiivisuus ja kurinalaisuus ovat kuitenkin tuottaneet vuoden aikana erinomaisia tuloksia. – Tein aluksi smithissä tuettuja kyykkysarjoja 70 kilon painoilla, mutta nyt pystyn tekemään vapaita kyykkyjä jo yli 100 kilon painoilla, Henri kertoo. Lisäksi yli kahdenkymmenen prosentin kehitys ylävartalon lihaksissa kertoo konkreettisesti sen, miten lihaskunto on parantunut. Säännöllinen kuntosaliharjoittelu on tuonut mukanaan paljon muitakin positiivisia vaikutuksia. Kohentuneen kunnon myötä hän on ollut tehokkaampi töissä, ja nukkunut yöt levollisemmin. Laadukas yöuni taas ovat vaikuttanut siihen, että Henri on työpäivien jälkeen jaksanut olla paremmin perheen parissa. Aamuväsymys on jäänyt pois ja ryhti on huomattavasti parempi kuin aiemmin. Henri kertoo kuntosaliharjoittelun parantaneen monella tavalla hänen elämäänsä. Yksi merkittävimmistä asioista on ollut itsetunnon koheneminen. Hän ei ole asettanut kuntosaliharjoittelulle mitään suuria tavoitteita. Henri haluaa kuitenkin pysyä myös jatkossa hyvässä kunnossa. – Olisi mukava saada nostettua 100 kiloa penkistä, koska se on nyt niin lähellä. Se tavoite on enää muutaman kilon päässä ja tulee varmasti toteutumaan ihan lähiaikoina.


HANKI TERASSI TALVITOIMITUKSENA!

Valmistallit.fi rakentavaa@yhteistyota.fi

• kotimainen SF-elementtijärjestelmä 10 vuoden takuulla • monipuolinen ja laaja valmismallisto ALK.2944,- (+alv24%706,56) • tarjoamme myös räätälöidyt ratkaisut sinun piirustuksistasi

Talvietuna saat kaupan päälle Futur Trio Evo -kaasugrillin (arvo 379 €) tai Saltexin terassimaton (arvo 200–500 €)!* * Tarjous on voimassa 1.11.–31.1. tehdyille tilauksille, joiden arvo on väh. 4000 €. Maton koko määräytyy terassin koon mukaan.

• myös asennettuna 10 vuoden asennustakuu

1101,36)

4589,- (+ataloiv2m4% itus

peruspuuos entteinä) koseinät elem (sis. myös ul

2 ) 5. TE-HO 2m0(s4ism äkorkeus 4.5m

12.1m x 16.9 ,40) (+alv24% 3830 ALK. 15960,-

yhteyttä:  Ota www.jamar-terassi.fi |  020 755 1440 – Yli 1000 terassiremontin kokemuksella Tutustu toteuttamiimme kohteisiin: www.jamar-terassi.fi

puh. 0400 511 513

24 h

KORJAUS PÄIVYSTYS

PALVELEVA LASILIIKE • LASITUSTYÖT • ERISTYSLASIT • IKKUNAT • LASIKATOT • TERASSIT • TERASSI KAIHTIMET JA LÄMMITTIMET • LAITURIT LASITALO TAMPERE Pikkukorventie 17 B 37150 NOKIA

Toimisto 03 455 2610 Päivystys 0400 850 957 toimisto@lasitalo.fi

avoinna ark. 7-16

Sisustuskaihtimet sekä liukuovet ja kaapistot MITTATILAUSTYÖNÄ: • Sälekaihtimet • Parveke- ja terassikaihtimet • Paneeli, rulla- ja laskosverhot • Verhokiskot ja -tangot • Liukuovet ja kaapistot • Taite- ja tilanjako-ovet • Markiisit ja screenit ym. alan tuotteet

Kaihdin Pukkila Oy Viinikankatu 36, 33800 Tampere (03) 3122 0900 | 0400 633 227


7

KODINForum

Nikan parvekelasitus

Teksti: Heidi Häyrynen

Kotiterassi ilahduttaa myös syksyllä Terassin tai parvekkeen käyttökautta voi pidentää usein eri tavoin pitkälle syksyyn. Moni innokas terassin käyttäjä ottaa viileät ja pimeät syysillat vastaan haikein mielin. Kotiterassin tai parvekkeen käytöstä ei tarvitse kuitenkaan vielä luopua. Esimerkiksi terassilämmittimet tai parvekkeen lasitus ovat hyviä keinoja lisätä parvekkeen käyttöaikaa. Syysterassin viihtyisyyttä lisäävät myös erilaiset sisustuselementit, kuten valot.

Lisälämpöä Viilenevässä syysillassa on terassilla mukava kietoutua vilttiin, sujauttaa villasukat jalkaan ja juoda kuppi kuumaa juomaa. Lisälämpöä saa tehokkaasti myös terassilämmittimil-

lä. Terassilämmittimiä ovat kaikki terassin tai parvekkeen lisälämmönlähteet. Markkinoilla on tarjolla sekä sähköllä että kaasulla toimivia lämmittimiä. Lämmittimen valintaan vaikuttavat eniten lämmitettävän alueen laajuus ja laitteen teho. Mitä suurempi tila, sen tehokkaampi lämmitin tarvitaan. Parhaat laitteet antavat lämmön nopeasti ja ovat energiatehokkaita. Sähkötoimisissa lämmittimissä on tarjolla pitkäaaltoista ja lyhytaaltoista lämpösäteilyä lähettäviä malleja. Pitkäaaltoiset mallit lämmittävät tilassa olevan ilman, kalusteet, pinnat ja ihmiset. Lyhytaaltoiset mallit lämmittävät ainoastaan ihmisiä ja esineitä, joten ne antavat lämmön tunteen nopeasti. Laite on hyvä sijoittaa sellaiseen paikkaan seinälle tai lat-

ssertifikaatti VTT vesieristy

KYLTO RAKENNUS OY

tialle, että se lämmittää kaikkein tehokkaimmin haluttua kohdetta, kuten pöytä- tai istumaryhmää. Hyvä lämmityslaite on myös sopivan kokoinen lämmitettävään tilaan nähden. Terassilämmittimen hankinnassa kannattaa huomioida lisäksi laitteen ulkonäkö, sillä lämmitin voi toimia sisustuksellisena ja valoa luovana elementtinä.

Suojaa ja rauhaa Terassilaseilla saa helposti parvekkeelle lisää käyttömukavuutta. Se suojaa sateelta, tuulelta, kylmältä ilmalta ja lumelta, mutta päästää kuitenkin luonnonvalon hyvin parvekkeel-

Sisustustyö Kaunis Pinta

• remonttipalvelut • muuraustyöt • timpurin työt • laatoitukset KYLTO RAKENNUS OY Turveluomantie 90 33680 Tampere

KYLTORAKENNUS.FI PUH. 050 466 2023

Mari-Ella Sjöroos 040 555 8835 info@kaunispinta.fi | www.kaunispinta.fi


8

KODINForum

JOULUPUKKI, KITARA & JOULUMUORI JOULUAATTONA TAMPEREELLA! MYÖS MUINA AIKOINA TILAUKSESTA. Kysy lisää! ✆ 050 363 2427 monikitara@gmail.com

Suomalaista laatua! puh. 03 588 7385 | Valkeakoski

ALUEESI TERASSIRAKENTAJA

ille m m i e p Nyt no innoin talvih

Asuntokauppaa vuodesta 1986 Lempäälässä ja ympäristössä. Tampereentie 25, 37500 LEMPÄÄLÄ 03 375 3533 GSM 0400 630 440 www.vesasto.fi

Teemme myös perukirjat, perinnönjaot, ositukset, kauppakirjat, lahjakirjat, testamentit ym.

Tervetuloa palveltavaksi.

le. Taajamissa lasitus vaimentaa myös tehokkaasti ympäristön ääniä ja estää pölyn kulkeutumisen parvekkeelle. Lasitettua terassia voi käyttää ympäri vuoden, ja se tuo kotiin lisää käyttötilaa. Hyvä terassi on kuin toinen olohuone. Suojatussa oleskelutilassa on mukava viettää aikaa ja juoda vaikkapa aamukahvit tai pyytää vieraita istumaan iltaa. Lasitettu parveke on turvallisempi esimerkiksi lemmikille, kun karkaamis- tai tippumisvaaraa ei ole. Samalla lemmikki voi tuntea olevansa ulkona ja nauttia ympäristön tarkkailusta. Terassilasitus voidaan toteuttaa kiinteällä lasitusjärjestelmällä tai liukulasitusjärjestelmällä. Kylmällä ilmalla liukulasiovet voi pitää kiinni, mutta kauniilla ja lämpimällä syyssäällä lasit voi helposti siirtää sivuun ja nauttia hyvästä ilmasta. Laadukas lasitus on kestävä ja pitkäikäinen. Parvekelasitus myös pidentää parvekkeen elinikää, sillä se suojaa parvekkeen rakenteita ja pidentää huoltovälejä.

Säänkestävät ulkokalusteet Terassille kannattaa valita laadukkaita ja kestäviä terassikalusteita, jotka kestävät rankkojakin sääolosuhteita. Terassille sopivia kalusteita ovat esimerkiksi polyrottinkiset kalusteet ja alumiinikalusteet. Alumiinirunkoiset polyrottinkikalusteet ovat helppohoitoisia, tyylikkäitä ja tukevia ja niillä on erinomainen säänkestävyys. Niitä voi säilyttää ulkona ympäri vuoden. Polyrottinki on muoviseoksesta valmistettua punosta. Asianmukaisesti tehdyt polyrottinkikalusteet ovat UV-suojattuja ja homeenestokäsiteltyjä, joten ne kestävät hyvin sadetta ja auringonpaahdetta. Niiden väri ei haalistu, eikä kosteus vaurioita niitä. Terassikalusteiksi hyviä ovat myös alumiiniset kalusteet. Alumiiniset kalusteet ovat kestäviä, ja ne pitävät hyvin

pintansa lumen, sateen ja auringonvalon armoilla. Niitä voikin pitää ulkona ympäri vuoden. Alumiiniset kalusteet ovat helposti huollettavia ja keveitä. Puiset kalusteet ovat klassisen kauniita. Ne kestävät säänvaihteluita, mutta vaativat sitä varten säännöllistä hoitoa, kuten puhdistusta ja öljyämistä. Puukalusteet sopivat parhaiten suojaisalle terassille, kuten lasitetulle terasseille ja parvekkeille. Säänkestävät pehmusteet ja istuintyynyt viimeistelevät ulkokalusteiden käyttömukavuuden.

Syystunnelmaa valoilla ja kasveilla Valaistus on hyvä keino saada parvekkeelle lisää viihtyisyyttä. Syksyn pimeyteen tuovat valoa valosarjat tai lyhdyt, joita voi asetella parvekkeen pöydille, tuoleille, lattialle tai katosta roikkumaan oman maun mukaan. Valoissa löytyy runsaasti erimallisia, erikokoisia ja eri materiaaleista tehtyjä vaihtoehtoja. Parvekkeen valaistukseen sopivat esimerkiksi paristokäyttöiset led-valot tai aurinkokennokäyttöiset led-valosarjat ja aurinkokennolla varustetut led-lamput, jotka keräävät päivällä auringonvaloa ja käyttävät energian pimeällä lamppujen valaisemiseen. Pienet valonlähteet luovat syysiltaan mukavan hämyisän ja viihtyisän tunnelman. Syysterassia ja parveketta voi piristää myös erilaisilla syys- ja talvikasveilla. Sään kylmetessä kannattaa valita kylmää sietäviä ruukkukasveja, joita ovat esimerkiksi kanerva tai koristekaali. Lehtikasveista hopeavillakko ja hopeavitja pärjäävät hallaöissä yleensä hyvin. Havukasvit sopivat mainiosti ruukkuun yhdessä syyskasvien kanssa ja kestävät koko talven. Ruukkukasveille olisi hyvä valita pakkasenkestäviä ruukkuja.

Pixabay

KT-Saneeraustyö Oy Joko tehdään kunnolla tai sitten ei tehdä ollenkaan! • Myymme ja asennamme keittiöt • Huoneisto- ja toimitilaremontit • Yli 25 vuoden kokemuksella Juha Taipale : 0400 630 953 juha.taipale@kt-saneeraustyo.fi www.kt-saneeraustyo.fi


9

KODINForum

STARK

Teksti: Mari Pihlajaniemi

Keittiön kevytremontti Keittiöstä voidaan tehdä paremmin asukkaiden tarpeita vastaava ja edustavampi pienilläkin toimenpiteillä. Jo pelkästään uudet, kestävät työtasot ja tehokkaampi valaistus helpottavat keittiössä työskentelyä. Keittiö on monen kodin arvokkain ja käytetyin huone, jonka toimivuus ja viihtyisyys on siten tärkeä osa asumismukavuutta. Vuosien myötä se on kuitenkin voinut jäädä ajastaan jälkeen; elämäntilanne ja siten myös keittiön käyttötapa voivat muuttua. Tarjolle on voinut myös tulla uusia toimintaa helpottavia välineitä ja laitteita, joiden integrointi vanhaan keittiöön on kuitenkin vaikeaa. Keittiön uusimiseen on olemassa melko vaivattomia mahdollisuuksia niillekin, jotka eivät välttämättä halua toteuttaa täysimittaista keittiöremonttia tai kokevat sen muuten työlääksi. Helppoja toimenpiteitä keittiön päivittämiseen niin sen toiminnallisuuden kuin ulkoasunkin osalta ovat esimerkiksi kaapiston ja työtasojen uusiminen, valaistuksen lisääminen ja vaikkapa välitilan kaakeloinnin uusiminen helppohoitoisemmaksi. Myös TTS Työtehoseura muistuttaa, että keittiöissä tehdään nykyään hyvin erilaisia asioita: toisille se toimii pääasiassa ruuanlaittotilana, toisille myös ruokailu- ja seurustelutilana. Esimerkiksi se, onko asukkaissa pieniä lapsia, määrittelee millaisia turvallisuustekijöitä keittiössä on otettava

huomioon vaikkapa laitteiden sijoittelun suhteen. Kun käyttötarkoitukset ja tarpeet on mietitty, seuraavana askeleena uudistamisessa kannattaa vielä mitata keittiötila tarkasti ja tehdä sitten alustava luonnos kokonaisuudesta. Eri yritysten tarjoamilla ilmaisilla keittiösuunnitteluohjelmilla keittiön voi nykyään suunnitella helposti itsekin.

Haasteena työtasojen puute Työtehoseuran kolmihenkinen raati suoritti vuoden 2016 Seinäjoen asuntomessukohteiden keittiöissä arvioinnin, jossa painottui keittiön toiminnallisuus. Arviossa huomioitiin myös keittiöiden esteettisyys, ekologisuus ja turvallisuus ja tarkasteltiin esimerkiksi kodinkoneiden ergonomista sijoittelua, lasku- ja työtasojen riittävyyttä ja yleistä toimivuutta. Vaikka messukohteissa tilaa löytyi runsaasti ja niiden keittiöiden toiminnallisuus oli yleisesti ottaen melko hyvä, niidenkin kohdalta löytyi huomautettavaa. Esimerkik-

si valtaosassa kohteista oli keittiösaareke, mutta niissä ei välttämättä ollut keittotason lisäksi myös tarpeellista vesipistettä. Muutamassa keittiössä seinäkaapit olivat arvion mukaan päivittäisen käytön kannalta liian korkealla ja trendikäs vetimettömyys hankaloitti ovien avaamista ja kaapiston käyttöä. Lähes puolessa keittiöistä oli Työtehoseuran raadin mukaan myös sijoitettu mikroaaltouuni niin korkealle, että kuumia astioita käsiteltäessä saattaisi syntyä vaaratilanteita. Myöskään kodinkoneiden kuten uunin vieressä ei välttämättä ollut laskutilaa ollenkaan.

Säilytystilaa on harvoin liikaa Monessa vanhassa keittiössä painitaan juuri samojen ongelmien kanssa vielä laajemmin. Säilytystilaa joko ei ole riittävästi tai sitten olemassaoleva säilytystila ei sovellu enää keittiön nykyisiin käyttötapoihin. Myös työ- ja laskutasoa on usein auttamattomasti liian vähän saatavilla.


10

KODINForum

ilmoitus_kodinForum_remonttiykkonen 3

3.8.2016 13.59

Sähkösopimus edullisesti ja huolettomasti meiltä! Soita 03 485 5420 tai klikkaa osoitteeseen www.ksat.fi

KOILLIS-SATAKUNNAN SÄHKÖ OY

Sähköisten keittiökoneiden määrä on vuosien mittaan kasvanut, joten jo pistorasioiden määrän lisääminen pätevällä sähköasentajalla oikeisiin kohtiin keittiössä voi tehdä siitä käytännöllisemmän ja toimivamman. Ja sijoittelemalla keittiön pienkoneita esimerkiksi ulosvedettäviin vetolaatikoihin voi säästää tilaa ja helpottaa siistimistä. Jos säilytystilaa on jo riittävästi ja kaappien rungot hyvässä kunnossa, voi pelkkä ovien vaihto riittää keittiön ilmeen päivittämiseen kaapiston vaihtamisen sijaan. Useilta yrityksiltä saa mittatilausovet myös vanhoihin kalusterunkoihin. Tarjolla onkin nykyään runsaasti vaihtoehtoja oman maun ja tilan vaatimusten mukaisesti. Esimerkiksi melamiiniovi on hyvä perusovi kuiviin tiloihin. Maalatut MDFovet ovat lujapintaisia, helppohoitoisia ja kestävät hyvin kosteutta, mutta lieden viereen sijoitettuna niissä on käytettävä lämpölistoja. Laminaattiovet puolestaan kestävät hyvin kulutusta, kuumuutta, kosteutta ja kemikaaleja eivätkä naarmuunnu helposti. Myös esimerkiksi massiivipuuovi on laadukas, kestävä ja edustava ratkaisu. Jos kaapinovien vaihtamiseenkaan ei ole kuitenkaan suoranaista tarvetta, pelkästään jo niiden maalauttaminen ja vetimien uusiminen voivat parantaa ja päivittää keittiön ilmettä.

03 485 511 • myynti@ksat.fi

- Varmaa sähköä ja ystävällistä palvelua asiakkaidemme parhaaksi - jo 70 vuotta

myynti - asennus - huolto

040 727 8886 www.digiasennus.fi

Antennityöt

harava- ja satelliitti

Antennitarvikemyynti Jälleenmyynti ja asennus

JP

HUITTISTEN RAKENNUSPELTI

OY

RAKENNUSPELTITYÖT KONESAUMAKATOT Kangastie 63 Huittinen 0400 735 859 jp-rakennuspeltioy@dnainternet.net

Helposti puhdistettavat pinnat Moni voi luulla, että keittiön välitilan uusiminen edellyttää yhtä mittavia toimia kosteuseristyksen suhteen kuin esimerkiksi kylpyhuoneremontti. Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaan keittiötä ei kuitenkaan tulkita märkätilaksi, joten vesieristyksen sijaan pelkkä kosteussuojakin voi riittää välitilaan. Keittiön välitilan päivittämiseksi on useita vaihtoehtoja. Perinteisesti keittiön välitilaan on käytetty kaakelipintaa, joka kestää hyvin kosteutta ja on helppo puhdistaa. Vanhat kaakelit eli keraamiset seinälaatat voi yksinkertaisesti vaikka vain maalata puhdistusta ja roiskevettä kestävällä maalilla. Maalaus on helppo ja nopea vaihtoehto, mutta laattojen saumat jäävät helposti maalin alta näkyviin. Jos on valmis purkamaan vanhat laatat kokonaan, välitilan voi laatoittaa uudestaan tai esimerkiksi vain maalata se tasoituksen ja pohjamaalauksen jälkeen märkätilamaalilla. Eri vaihdoehdoista esimerkiksi mosaiikkipinta välitilassa on näyttävä ratkaisu, mutta voi olla myös työläs asennettava. Lisäksi siinä on paljon likaa kerääviä saumoja. Purkamisen sijaan vanhat välitilan laatat voidaan kuitenkin myös peittää helppohoitoisella sisustuslevyllä tai välitilalasilla. Vanha kaakelipinta on mahdollista myös vain tasoittaa ja käsitellä esimerkiksi homesuojan sisältävällä märkälaastilla, jonka jälkeen viimeistelyn voi tehdä monin eri tavoin: maalata, tapetoida tai vaikka lakata. Tapetti puolestaan on helppo kiinnittää ja vaihtaa uuteen, mutta edellyttää suojakseen lasilevyn.

Päivitystä valaistukseen Myös toimiva ja tehokas valaistus helpottaa keittiössä työskentelyä. Esimerkiksi led-valot listaan upotettuna antavat tasaisesti valoa ja on kätevä asentaa vaikkapa kaapiston alapuolelle. Lisäksi led-valonauhalla saa tasaisesti valoa koko seinän pituudelle niin, ettei se häikäise. Vanhoissa keittiöissä ei ole välttämättä myöskään liesituuletinta, joka pitäisi häiritsevät ruuankäryt loitolla. Liesituulettimen asentamisen ei tarvitse olla mikään ylivoimainen urakka, ja niistäkin on monipuolisesti saatavilla eri tiloihin sopivia malleja. Liesituulettimet ovat toimintatavaltaan joko hormiin liitettäviä tai huonetilaan palauttavia. Pientaloissa liesituuletin liitetään yleensä juuri poistohormiin. Asennettaessa on ensisijaisesti huomioitava rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä, jonka lisäksi tuulettimen sijoitukseen vaikuttavat myös paloturvallisuusmääräykset.

Tasomateriaali käytön mukaan Vaikka keittiöiden toiminnallisuudelle on olemassa tiettyjä perussääntöjä ja yleisiä tekijöitä, Työtehoseura muistutti toimivuuden riippuvan lopulta asukkaiden tarpeista ja siitä, miten keittiötä käytetään. Juuri käyttäjien toiminta ja tarpeet vaikuttavat viime kädessä siihen, mikä tekee keittiöstä juuri heille sopivan. Myös keittiön työtasojen valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle miettimällä sitä, minkälaiseen käyttöön taso tulee. Juuri käyttöaste ja -tavat määrittävät sen, millaista kestävyyttä tasolta vaaditaan. Helppo puhdistettavuus voi painaa visuaalisuutta enemmän, jos keittiössä esimerkiksi leivotaan paljon. Nykykeittiöön on tarjolla runsaasti erilaisia tasomateriaaleja. Yleensä tasot ovat joko laminoituja, rst-teräksestä valmistettuja, puisia tai kivestä leikattuja. Esimerkiksi laminaattitaso on suosittu ja helppohoitoinen perusratkaisu, jonka pinta kestää hyvin kosteutta. Myös massiivipuutasot ovat kestäviä ja tyylikkäitä mutta edellyttävät, että niitä hoidetaan öljyämällä aika ajoin. Käytön jäljet on kuitenkin helppo poistaa massiivipuutason pinnasta hiomalla. Kivitasot puolestaan kestävät hyvin kovaa kulutusta ja kuumuutta kovan pintansa ansiosta. Niiden materiaalina on yleensä esimerkiksi graniittia, marmoria tai kvartsia, jotka eivät naarmuunnu helposti ja ovat ulkoasultaan edustavia. Niiden ominaisuudet poikkeavat kuitenkin jossain määrin toisistaan. Trendikäs ja näyttävä marmori on materiaalina melko huokoinen ja imee itseensä erittäin helposti kosteutta ja tahroja, eikä ole siten keittiöön ainakaan helppohoitoisin vaihtoehto. Graniitti puolestaan kestää hyvin kuumuutta ja kulutusta ja on siten helppo valinta keittiöön, sillä esimerkiksi kuumat astiat voi laskea sen päälle huoletta. Lähteet: tyotehoseura.fi, kalustetukku.fi, keittiotieto.fi


Kotimaisia laatukeittiöitä kahdessa kerroksessa, tuoreimmat trendit sekä sekä tietysti huimat kampanjaedut - tämä kaikki odottaa sinua Lielahden suurmyymälässä:

Uutuus

Mattapintainen, sormenjälkivapaa Ainoa-ovi.

Huippuetuja

Kaupan päälle Stala- ja Electroluxtuotepaketit 0 €. AEG ja Electrolux -konepaketit kampanjahinnalla. Savo-valaisimet ja -tuulettimet erikoisalennuksella. Mittatilauskeittiöt aina vakion hinnalla.

ILMOITUS

Tampereen suurmyymälä, Sellukatu 22, Lielahti. Puh. 010 326 1600 tampere@esanlevykaluste.fi esanlevykaluste.fi

Uutuus

Tule testaamaan kätevä ovien taakse piiloutuva aamiaiskaappi.

Toiveidesi mukainen keittiö Pirkan Laatukaluste suunnittelee, mittaa ja asentaa niin keittiöt kuin säilytysjärjestelmätkin vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella. Yksilölliset ja toivomusten mukaiset kiintokalusteet valmistetaan mittatilaustyönä. Pirkan Laatukaluste tarjoaa yksilölliset kiintokalusteratkaisut niin uudis- kuin remonttikohteisiin vuosien ammattitaidolla Pirkanmaan alueella. Alun perin vuonna 1989 perustettua yritystä on luotsannut Hämeenkyrössä nyt jo 7 vuoden ajan yrittäjä MARKKU OKSA. – Päivitämme valikoimaa sen mukaan, mitä uutta tulee maailmalta. Vuonna 2014 ryhdyimme valmistamaan itse myös liukuovia, kertoo Oksa liikkeen toiminnan kehittymisestä. Valikoimaan kuuluvat niin keittiöt, kodinhoitohuoneet kuin säilytysjärjestelmätkin, sekä erilaiset kodin kalusteet kuten kirjahyllyt ja laatikostot. Kalusteiden rungot valmistetaan omana tuotantona Hämeenkyrössä, materiaalina kotimainen kalustelevy. Ovet hankitaan johtavilta kotimaisilta ovivalmistajilta. Lisäksi yritys toimittaa myös mm. erilaisia laatikkotarvikkeita, kaappimekanismeja, altaita ja tiskipöytiä sekä hanoja. – Omalla tuotannolla voimme taata tuotteidemme laadun ja toimitusvarmuuden: olemme varmasti valmiita silloin kun luvataan, toteaa Oksa. Keittiötoimituksen yhteydessä Pirkan Laatukaluste toimittaa myös kaikki kodinkoneet joko kalusteisiin integroituina tai vapaasti sijoitettavina. Keittiöremontit avaimet käteen -periaatteella Kaikki Pirkan Laatukalusteen valmistamat kalus-

teet toimitetaan aina valmiiksi koottuina sekä ovet ja mekanismit asennettuina. Toimitukseen kuuluu myös kuljetus ja asennus. Työlleen yritys myöntää aina 3 vuoden takuun. – Suunnittelut ja asennukset teemme omasta takaa. Pääsääntöisesti keittiösuunnitelmaan kuuluu aina välitilat, altaat, työtasot, vetimet ja muut sellaiset. Ne sovitaan asiakkaan kanssa jo suunnitteluvaiheessa, kertoo Oksa. – Voimme tarjota asiakkaalle helppoutta keittiöremonttiin. Avaimet käteen -periaatteeseen kuuluu se, että asiakkaan ei tarvitse hankkia itse putkimiestä, sähkömiestä tai maalaria, vaan järjestämme ne paikalle yhteistyökumppaneiden kautta ja aikataulutamme työt. Pitkään alalla ollut Oksa osaa huomioida keittiösuunnitelmassa sekä uusimmat trendit että käytännöllisyyden. Välitilan valaistukseenkin on nykyään hyvin vaihtoehtoja, ja kaappien alapuolelle voidaan laittaa erilaisia spotteja tai led-nauhoja helpottamaan keittiössä työskentelyä. – Välitiloihin ja varsinkin niiden puhdistamisen helppouteen on alettu kiinnittää paljon huomiota. Jos keittiötä remontoidaan, voi olla ongelmallista saada vanhat laatat pois. Välitilalevyjä on kuitenkin saatavilla jo runsaasti erilaisia ja ohuempia levyjä voi liimata suoraan laattojen päälle. Näin saadaan säästöä työkustannuksiinkin.

Pirkan Laatukaluste Jaakontie 5, 39200 Kyröskoski puh. 0400 835 950 markku.oksa@pirkankaluste.fi www.pirkankaluste.fi


ILMOITUS

Mainettaan paremmat huopakatot Huopakattojen materiaalit ovat vuosikymmenten aikana parantuneet ja tasakatotkin pitävät nykyään hyvin vettä. Laadukkaat ja huolletut huopakatot kestävät rakennuksen eliniän. Vuonna 2004 perustettu Mansen Timpurit Oy hoitaa kattoremontit ja kattotyöt kymmenien vuosien kokemuksella työn jäljestä tinkimättä. Yritys palvelee omakotitaloasukkaita, taloyhtiöitä ja rakennusliikkeitä Pirkanmaan talousalueella. Yrityksestä löytyy resurssit ja tekijät kaiken kokoisten uudis- ja saneerauskohteiden kattotöihin ja tuotteissa panostetaan kotimaisuuteen. – Meillä on erittäin hyvä ammattitaito huopakattojen, konesaumakattojen, peltikattojen ja kuparikattojen tekemiseen ja meiltä saa myös pellitykset ja sadevesijärjestelmät omana työnä. Emme käytä aliurakoitsijoita missään työvaiheessa, sanoo ESA LÄHTEENMÄKI. Yritys palvelee myös kuntokartoitukseen, huoltotöihin sekä vuotokorjauksiin liittyvis-

sä asioissa. Ikääntyneet katteet olisikin hyvä tarkastaa säännöllisesti, jotta ongelmakohtiin voidaan puuttua ajoissa, eikä kattovuotoja ja vesivahinkoja pääse tapahtumaan. Mansen Timpureilta saa veloituksetta yleisluontoisen tarkastuksen, jossa käydään läpi katon nykyinen kunto ja sen mahdolliset ongelmakohdat. Kestää vaativiakin sääolosuhteita Mansen Timpureilta löytyy erikoisosaamista omakotitalojen huopakattoremonteista, joiden korjaamisesta ja asentamisesta yrityksellä on vankka asiantuntemus, olipa kyseessä sitten rullahuopa-, palahuopa- tai kolmiorimakatto. – Huopakattojen korjausrakentamisesta käytämme suomalaisia Icopal-tuotteita. Ne

soveltuvat Suomen vaativiiin olosuhteisiin ja kestävät hyvin kovia +30 asteen ja -30 asteen lämpötilavaihteluja. Lähteenmäki kertoo, että huopakattojen materiaalit ovat nykyään erittäin kehittyneitä verrattuna esimerkiksi 70–80-luvuilla tehtyihin huopakattoihin. Ongelmana olivat tuolloin myös tasakatot, joissa oli liian pienet kaadot. Vesi jäi helposti makaamaan tasakatolle. Jos kattoon tuli reikä, kaikki vesi meni katosta sisään. – Huopakattojen materiaalit ovat paljon parantuneet ja tasakatotkin pitävät vettä ihan eri lailla kuin ennen. Ne ovat tänä päivänä ihan yhtä hyviä kuin muutkin kattotuotteet. Huopakatto tulee myös saneerauksessa halvemmaksi. Tuotteiden huomattavan parantumisen myötä huopakattojen käyttö-

ikä on tullut todella pitkäksi. Nykyaikana saa melkein koko eliniän kestäviä kattoja. Hyvin huollettuna huopakatto kestää yli 50 vuotta. Mansen Timpurit hoitaa korjaukset ja asennukset aina viimeisen päälle ja hommat hoidetaan siten kuten ne on luvattu. Yritys kuuluu myös Suomen Tilaajavastuu Oy:n ylläpitämään Luotettava kumppani -palveluun. – Asiakas voi sieltä pikatarkistaa, että olemme hoitaneet asiamme siten kuin pitääkin, suorittaneet vironomaisvelvollisuudet ja maksaneet verot. Silloin kotitalousvähennyksetkin saa siten kuten kuuluukin.

Mansen Timpurit Oy 040-5588260 timpurit@mansentimpurit.fi www.mansentimpurit.fi

RAKENTAMISEEN JA REMONTOINTIIN

valtavat valikoimat ovia, ikkunoita, keittiöitä, wckalusteita, LVI-tavaraa, listoja, paneeleja ym. Tavaraa lähetetään joka arkipäivä ympäri Suomen. Tule Hämeenlinnaan myymäläämme tai tilaa tuotteet suoraan kotiisi. Nettisivuiltamme löydät vain isommat tuote-erät. Myymälässämme lisäksi paljon hävityshintaisia löytöjä.

NYT IKKUNAT UUSIKSI:

Varasimme kotimaisen ikkunatehtaan tuotantolinjalta aikaa valkoisille mittatilausikkunoille.

Erä myydään vakiokokoisten hinnalla! Pakettiin voit lisätä edullisesti kaihtimet, ristikot ym.

ERÄ!

Keittiökaapin ovia

EUROLLA!

Meiltä myös työpöytätasot, vanerit, levyt. Toimitamme levyt myös mittojen mukaan työstettyinä.

Löydät meidät myös Facebookista!

Keksikatu 4, 13110 Hämeenlinna Puh. 010 820 8800 (myymälä) Puh. 010 820 8820 (ovet & ikkunat) Fax (03) 616 2074 ylijaama@ylijaama.fi Kysy lisää, vastaamme mielellämme!


ILMOITUS

Maarakennustyöt ammattitaidolla ja kokemuksella Kuljetus-Ojakoski Oy tekee monipuolisesti erilaisia maarakennustöitä. Yrityksen periaatteena on tehdä työt niin laadukkaasti, että niiden jälkiä voi katsella useita vuosia.

Perheyritys Kuljetus-Ojakoski Oy on palvellut asiakkaita ammattitaidolla Pirkanmaan talousalueella jo vuodesta 1945. – Teemme omakotitalon maanrakennustyöt kokonaisvaltaisena palveluna. Se pitää sisällään kaiken ihan uudiskohteiden pohjarakentamisesta vanhojen omakotitalojen salaojitukseen ja kosteuseristämiseen, kertoo JYRKI OJAKOSKI. Yrityksen erikoisosaamista ovat etenkin kaivinkonetyöt, mutta asiakkaille tehdään myös piharakentamista, multa- ja kiviainestoimituksia, vaihtolavojen vuokrausta ja kuljetusta sekä aurausta ja hiekotusta. – Vihertöitäkin on ollut tänä vuonna paljon. Olemme tehneet pihoja, kaataneet risuja ja vieneet niitä pois ihan kouratyönä. Teemme ja toimitamme myös multaa ja kuoriketta. Multa tehdään itse Kangasalan seulomollamme. Kuljetus-Ojakoskella on tiivis noin kymmenen hengen tiimi ammattitaitoisia ja luotettavia työntekijöitä, jotka ovat olleet jo useita vuosia yrityksen palveluksessa ja näyttäneet taitonsa. – Tärkeintä on, että oman työn laatu ja jälki on niin hyvää, että sen myös kehtaa sanoa tehneensä. Porukan täytyy olla luotettava, että homma toimii, toteaa Ojakoski. Myös kalustoon on panostettu ja sitä uusitaan jatkuvasti tarpeen mukaan.

– Meillä on 4 erikokoista kaivinkonetta ja autoja yhtä lailla 4-5. Pienin on 8 tonnin kaivinkone, mutta sitä pienemmät olisivat mielestäni jo liian pieniä töiden kannalta. Jos tarvitaan Bobcatia tai vielä pienempää peräkärryllä vedettävää kaivuria, käytämme siihen yhteistyökumppaneita. Uutena hankintana yrityksen kalustoon kuuluu pieneen kaivinkoneeseen kiinnitettävä energiakoura, jolla katkaisee helposti 250-millisenkin puun. Puun voi jättää kouraan, karsia pystyssä ja kaataa sitten hallitusti alas ahtaissakin tiloissa.

Hyvät pohjatyöt on tehtävä ajatuksella Ojakoski on törmännyt uransa aikana varoittaviin esimerkkeihin huonosti tehdyistä salaojista ja pohjatöistä. – Monet 50-luvun talot on tehty savikuoppaan, joten ne ihan luonnollisista syistä täytyy tehdä uusiksi. 70-luvulla oli jo koneet käytössä ja muovisalaojaakin, mutta niiden asentamisessa on tehty yllättävän paljon virheitä, jotka tulevat nyt vastaan, hän kertoo. – Olin juuri korjaamassa yhtä kohdetta, jossa ei ollut ajateltukaan että salaojissa kulkisi mitään, vaan pistetty vain putket ja sitten maata päälle. Maarakentaja ottaa siinä ison vastuun, jos talossa ilmenee isoja kosteuvaurioita koska salaojat on tehty huonosti.

Hyvin tehdyillä pohjatöillä onkin suuri merkitys talon ja sen pihan kunnolle myös uudiskohteissa. – Pohjan rakentamisessa on tärkeintä, että jo kaivuupohja kaivetaan niin, että vesi ohjautuu luonnostaan saven pinnassa salaojille ja pois talon rakenteista, toteaa Ojakoski. Koska työt suunnitellaan ja toteutetaan ajatuksella, tilanne käydään katsomassa aina ensin paikan päällä ennen kuin urakalle määritellään hinta. – Se, mitä talon kierto maksaa, on niin tilannekohtaista ettei hintaa pysty vetämään hatusta, toteaa Ojakoski. – Jälkeenpäin ei arvostella kuin hetken sitä mitä työ maksoi ja miten kauan siihen meni aikaa. Tärkeintä on viime kädessä se, miltä työn jälki näyttää, sillä sitä katsellaan sitten vuosia. Teemme työmme niin, että kehtaamme sanoa sen tehneemme.

Kuljetus-Ojakoski Oy Mattilanmäki 2 33610 TAMPERE kuljetusok@gmail.com Jyrki Ojakoski 0400 620 620 jyrki.ojakoski@gmail.com Raine Ojakoski 0400 626 111


Hyvän Kaupan Paikka HUIPPUUUTUUS

HUIKEAT JOULULAHJAT KOKO PERHEELLE! TOIMI HETI! TEE OSTOPÄÄTÖS GRILLIKODASTA NYT TAI VIIMEISTÄÄN 31.12.2016 MENNESSÄ, SAAT KAUPAN PÄÄLLE LISÄETUPAKETIN (ARVO 398 €), SAVUPIIPUN + HUUVAN (249 €) JA PUUNSUOJA-AINEEN (ARVO 49 €) YHTEISARVO 696 €. TOIMI HETI! Lisäetupaketti: isommat ikkunat, avattava ikkuna lukolla ja vetimellä, massiiviovi lukolla vetimellä ja isolla ikkunalla, Grillikota: +1 lisähirsikerta (yht. 9) ja Grillikota Deluxe +2 lisähirsikertaa (yht. 10), koko kodan alan peittävät lattiaelementit, vahvempi seinämateriaali 45 x 145 mm (norm. 40 mm), erikoisleveä kattopaneeli ja musta palahuopakate.

GRILLIKOTA

2190 €

Lapinkeittiö-grilli + savupiippu ja huuva + Lisäetupaketti + puunsuoja-aine

GRILLIKOTA DELUXE

KOMBIKOTA 17 m2 täydellisenä

6990 €

KOMBIKODASSA GRILLIKOTA JA SAUNA YHDESSÄ!

Sis. Kotagrillin, savuhuuvan ja -piipun, lauteet, lasiluukullisen Harvian kiukaan etuvesisäiliöllä ja lämpöeristetyn piippupaketin.

KESÄKEIDAS täydellisenä

3990 €

2490 €

Lapinkeittiö-grilli + savupiippu ja huuva + Lisäetupaketti + puunsuoja-aine

AVATTAVAT LIUKULASIT

NYT KAIKKIIN TUOTTEISIIN KAUPAN PÄÄLLE PUUNSUOJA-AINE 3 l (arvo 49 €)

LUXUSTUVAN saa höylä- tai pyöröhirrellä! HUVIMAJAN saa höylä- tai pyöröhirrellä!

LATOTARJOUS

HIRSILADOT HUVIMAJA 9 m2

Lapinkeittiö-grilli + savupiippu ja huuva

2990 €

LUXUSTUPA 7 m2 täydellisenä

TEE OSTOPÄÄTÖS HUVIMAJASTA NYT TAI VIIMEISTÄÄN 31.12.2016, saat kaupan päälle Lapinkeittiö-grillauslaitteen (arvo 299 €), savupiipun ja huuvan (arvo 249 €). YHTEISARVO 548 € KORKO

3990 €

saat kaupan päälle Lapinkeittiö-grillauslaitteen (arvo 299 €), savupiipun ja huuvan (arvo 249 €) sekä pehmustetut istuintyynyt ja verhot (arvo 390 €). YHTEISARVO 938 €

TARJOAMME 2–20 KK KOROTONTA MAKSUAIKAA!

Toimitamme TYNNYRISAUNAT ja OVAALISAUNAN LÄHES LÖYLYVALMIINA!

UUTUUS

4 990 €

OVAALISAUNA ETUTERASSILLA JA PUKUHUONEELLA

TYNNYRISAUNA DELUXE

4 990 €

4 990 €

VALKEA TYNNYRISAUNA

3490

€ PERINTEINEN HIRSISAUNA ETUTERASSILLA JA PUKUHUONEELLA

TYNNYRISAUNA

1,7 m

1 890 €

2,0 m

1 990 €

Sis. lasiluukullisen Harvian kiukaan ja lämpöeristetyn piippupaketin.

LÖYLYVALMIINA 3990 €

KYLPYTYNNYRI DELUXE

NYT VIELÄ LISÄPENKKISARJA 4 KPL KAUPAN PÄÄLLE (89 €)!

TYYTYVÄISYYS-

TAKUU Hyvän pan Kau Paik ka

6 HLÖ

2 390 €

2 990 €

DESIGN-KYLPYALLAS

Luxusta ja tyyliä kylpytynnyreihin! Huippu-uutuus, led-valaistu, akryylipinnotteinen todellinen DeLuxe-kylpytynnyri suurella ulkopuolisella lämmittimellä. 31.12.2016 mennessä tilattuihin DeLuxe-kylpytynnyreihin paksu lämpöeristetty kansi (299 €) ja toimitus kotiosoitteeseen (200 €) kaupan päälle. Etujen arvo yht. 499 €!

31.12.2016 mennessä tilattuihin lujitemuovikylpyaltaisiin lujitemuovikansi (299 €), lisäpenkkisarja 4 kpl (arvo 89 €) ja toimitus kotiosoitteeseen (200 €) kaupan päälle. Etujen arvo yht. 588 €!

2 190 €

590 €

590 €

UUTUUS

LUJITEMUOVIKYLPYALTAAT 4, 6 TAI 8 HENKILÖLLE TÄYDELLISENÄ

4 HLÖ

FELIX-ULKOVARASTO 5,7 m2

590 €

€ PERINTEINEN HIRSISAUNA ETUTERASSILLA

PYSTYTYNNYRISAUNA

VÄRIT sininen ja musta

31.12.2016 mennessä tilattuihin lujitemuovitynnyreihin lujitemuovinen kansi (249 €) ja toimitus kotiosoitteeseen (200 €) kaupan päälle. Etujen arvo yht. 449 €!

LII-LEIKKIMÖKKI 4 m2

890 €

2890

2990 €

UUTUUS

Suurella ulkopuolisella lämmittimellä.

PETER PAN -LEIKKIMÖKKI

LÖYLYVALMIINA 4990 €

Etuterassilla ja pukuhuoneella täydellisenä. Etuterassilla täydellisenä. Sis. lasiluu- Täydellisenä. Sis. lasiluukullisen Sis. lasiluukullisen Harvian kiukaan ja läm- kullisen Harvian kiukaan ja lämpöeriste- Harvian kiukaan ja lämpöeristetyn pöeristetyn piippupaketin. Pit. 3,3 m ø 2,0 m. tyn piippupaketin. Pit. 2,4 m ø 2,0 m. piippupaketin.

LUJITEMUOVI-KYLPYTYNNYRI

BELLA-LEIKKIKESKUS

Sis. lasiluukullisen Harvian kiukaan ja lämpöeristetyn piippupaketin.

MYÖS RUSKEANA

2 990 €

TYNNYRISAUNA

UMPISEINÄLADOT: 6 m2 1140 € 14 m2 1740 € 10 m2 1190 € 20 m2 2190 € RAKOSEINÄLADOT: 6 m2 950 € 14 m2 1590 € 10 m2 1040 € 20 m2 1990 €

Etuterassilla, pukuhuoneella ja maisemaikkunalla. Sis. LED-valaistuksen, lasiluukullisen Harvian kiukaan ja Sis. LED-valaistuksen, Harvian kivikori-kiukaan ja lämpöeristetyn piippupaketin. Valmistettu lämpöpuusta. lämpöeristetyn piippupaketin. Pit. 4,0 m ø 2,3 m.

Etuterassilla ja pukuhuoneella täydellisenä. Sis. LED-valaistuksen, lasiluukullisen Harvian kiukaan ja lämpöeristetyn piippupaketin. Valmistettu lämpöpuusta. Pit. 4,0 m ø 2,3 m.

3 790 €

31.12.2016 MENNESSÄ TILATUT LADOT TOIMITETAAN TERMINAALIRAHDIN HINNALLA KOTIOSOITTEESEESI! ETUSI n. 250 €

TEE OSTOPÄÄTÖS LUXUSTUVASTA NYT TAI VIIMEISTÄÄN 31.12.2016,

SUPERRAHOITUSTARJOUS!

0%

3490 €

LUXUSTUPA 10 m2 täydellisenä

8 HLÖ

2 590 €

2 490 €

Integroidulla lämmittimellä, ø 2,0 m Allas täydellisenä lujitemuovia, rst-piippu, piipunsuojaritilä, lasiluukullinen lämmitin, komposiittimuovi ulkovuoraus. 31.12.2016 mennessä tilattuihin Design-kylpyaltaisiin suojakansi (299 €), nousuporras (149 €) ja toimitus ympäri Suomen (200 €) kaupan päälle. Etujen arvo yht. 648 €!

DESIGN PUUCEE

1490 €

Sisältää Kekkilä 100 l -kompostoivan käymälän + kuivikeaineen

KYLPYTYNNYRIT HETI VARASTOSTA!

HELPPO KASATA

”TEE SE ITSE” KYLPYTYNNYRI SISÄPUOLISELLA LÄMMITTIMELLÄ 1,6 m

799 €

31.12.2016 MENNESSÄ TILATUT KYLPYTYNNYRIT JA -ALTAAT TOIMITETAAN RAHTIVAPAASTI YMPÄRI SUOMEN! ETUSI n. 200 €

VARASTO-PUUCEE 5 m2

1490 €

PUUCEE

790 €

Nämä tuotteet ja paljon muuta verkkokaupastamme valtakunnan pohjahintaan! VERKKOKAUPPA

www.hyvankaupanpaikka.fi

Krouvintie 1, Oulu - Ark. 9–17, la 10–14 - p. 08 378200, 044 595 2100, 040 564 6205, 0400 700 653, 040 673 3800

Korkein luottoluokitus © Soliditet

2012


ILMOITUS

Suurta säästöä kodin remonttiin Suomen Ylijäämävarastolta voi tilata tavarat kodin remonttiin edullisesti ja nopeilla toimituksilla, mihin päin Suomea tahansa.

Suomen Ylijäämävarasto on Hämeenlinnassa sijaitseva rakennustarvikemyymälä, jonka valikoimaan kuuluvat mm. keittiön ja muut kodin kiintokalusteet, ovet ja ikkunat, tasot ja levyt sekä erilaiset listat edullisina tehdaserinä hankittuina. – Ylijäämävaraston juuret ovat 80-luvun puolivälissä, jolloin isälläni oli myymälä nimeltä Vahinkovarasto, jossa myytiin paljon 2-laadun tavaraa. Perustin veljeni kanssa Ylijäämävaraston vuonna 1994 ja toiminta oli aluksi pienimuotoista. Kun isämme lopetti Vahinkovaraston vuonna 2000, ostimme sen tähän rinnalle ja kasvatimme toimintaa, kertoo yrittäjä JARMO YLHÄINEN. Suomen Ylijäämävarasto muutti vuonna 2001 Hämeenlinnaan vanhaan myllykiinteistöön 13 500 neliön tiloihin. Suuri varastotila mahdollistaa isojen tehdaserien ostamisen edullisesti, joten yritys voi myydä tuotteet asiakkailleen maltillisesti hinnoiteltuina. – Meillä on varastossa laaja valikoima ulko- ja sisäovia, joista löytyy remontoijalle myös erikoismitat. Olemme erikoistuneet varsinkin vanhempien, 1940-60 -luvun talojen mittoihin. Meiltä löytyy esimerkiksi suoraan varastosta 190 cm korkeana ulko-, parveke- ja sisäovia, joita ei normaalisti enää valmisteta. Esimerkiksi rintamamiestaloon löytyykin helposti valmiit välio-

vet ja ulko-ovet eikä asiakkaan tarvitse teettää tai lyhentää ovea itse. Jos asiakas tarvitsee myös nykystandardien mitoista poikkeavia ikkunoita, Suomen Ylijäämävarastolta ne voi hankkia nyt erityisen edullisesti. – Tänä vuonna olemme sopineet kotimaisen ikkunatoimittajan kanssa syksylle tuotantoviikkoja, joiden aikana asiakas voi tilata ikkunat minkä kokoisena tahansa edullisesti varastohintaan. Sujuvaa asiakaspalvelua valtakunnallisesti Keittiökalustemyynti on vaativa ala, jossa on huomioitava paljon jo suunnitteluvaiheessa ettei virheitä tulisi. Ylijäämävarastolla on tätä varten seitsemän ammattitaitoista keittiömyyjää, jotka palvelevat asiakasta ketjun alusta loppuun asti. Myös ovi- ja ikkunapuolella on erikseen omat alaansa erikoistuneet myyjät. – Kun asiakkaalla on oma myyjä tiedossa, hän tavoittaa myyjän helposti jos tarvitsee lisätilausta tai neuvoja tuotteiden osalta, toteaa Ylhäinen. – Valikoimassamme on tuttuja tuotteita, joita olemme myyneet jo yli 20 vuotta. Lisäksi meiltä löytyy muutakin rakennustavaraa kuten WC-istuimia, suihkuja, hanoja, altaita ja LVI-tavaraa. Suomen Ylijäämävarastolta löytyvät myös oviin ja ikkunoihin

kaikki tarvittavat lisätarvikkeet, kuten uretaanit, kiinnitystarvikkeet, listat, painikkeet ja kynnykset. – Puuseppämme sahaa asiakkaille pöytätasot määrämittaisena ja tekee myös erilaiset työstöt, reunanauhoitukset ja upotukset. Meillä on pöytätasoja Suomen suurin valikoima, noin 80 eri väriä löytyy heti varastosta sekä massiivipuulevyjä. Tilaaminen ei edellytä käyntiä myymälässä, vaan tuotteet voi tilata puhelimitse tai sähköpostilla ja maksaa ne laskulla. Tuotteet toimitetaan suoraan asiakkaan kotiovelle. Osaan valikoimasta voi tutustua myös myymälän verkkosivuilla. – Tällä hetkellä kaikki tuotteemme eivät päädy nettiin, koska jotkut tuote-erät menevät niin nopeasti, etteivät ne ehdi sinne asti. Kannattaa siis soittaa myymälään tai lähestyä meitä sähköpostilla, jonka kautta voimme vastata kysymyksiin laajemmin.

Suomen Ylijäämävarasto Keksikatu 4 13110 Hämeenlinna ark. 9 - 18, la-su suljettu puh. 010 820 8800 ylijaama@ylijaama.fi www.ylijaama.fi


EMENDO SAUNASETTI

CAT OTSAVALAISIN

CAT OTSAVALAISIN

•Setissä saunakiulu, löylykauha sekä löylytuoksu 500 ml

•CAT CT4200 otsavalaisin •Tarkennustoiminto •Valoteho: 220lm •Paristokäytöinen 2x AAA (sisältyy pakkaukseen)

•CAT CT4205 otsavalaisin •Tarkennustoiminto •Valoteho: 380lm •Ladataan USB-portin kautta

19

90

Myös netistä

34

90

Myös netistä

SAFEGUARD VALAISIN

JÄÄNSULATUSAINE 5KG

HIEKOITUSMURSKE 25L

•Tehokas apu jään sulatukseen! •Luontoystävällinen jäänsulatusaine •Natriumkloridia (NaCl)

•Kuohkea kevytsora 25L / 8kg •Helppo levittää •Hyvä pito

•GP Safeguard RF1 ulkovalaisin liiketunnistimella •Paristokäyttöinen •Helppo asentaa! •Säädettävä valokeila

Tarjoukset voimassa 15.12.2016 saakka

ULKOTULET HAUTA- JA ÖLJYKYNTTILÄT

10h

4h

48h

MAGNUM ulkotuli MILL ulkotuli 6kpl

Myös netistä

Myös netistä

1 2

20

99

20h Myös netistä

Hautakynttilä 6kpl Öljykynttilä 10kpl

2 3

99

99

KAASUTÖHÖ + KAASU

ASTIANPESUAINE 2,5L

•Valurautakamina BST66 13kW •760x707x457mm •Nettopaino 150 kg •Suositeltu polttoaine: kuivattu puu

•Rawlink Kaasupoltin •Liekin lämpötila jopa 1200ºC •Kulutus 86g/h •Mukana kaasupullo

•Fairy käsitiskiaine Original •Runsaasti vaahtoava astianpesuaine

599

00

19

90

Myös netistä

RIIPPUTASKUHOUSUT

REISITASKUHOUSUT

•Polaari työhousut Riipputaskuilla •Kestävä työvaatemateriaali •YKK-vetoketju •ID-korttitasku

•Polaari työhousut reisitaskuilla •Kestävä työvaatemateriaali •YKK-vetoketju •ID-korttitasku Koot: •Koot: 49-58

59

29

00

Myös netistä

19

90

Koot: 49-58

39

• Jatkojohtokela / seinäkaapelikela •Itsekelautuva •IP44 •Kelassa seinäkiinnitys

17900 19900

Myös netistä

KIERTOILMALÄMMITIN •Termostaatti ja ylikuumenemissuoja •Merkkivalolliset kytkimet

11

599

00

•Sisältää painon, sudin ja köyden •Harjan halkaisija 150 mm

Ø125mm 9,90€

Myös netistä

Ø230mm 19,90€

RAKENNUSLÄMMITTIMET INFRAPUNALÄMPÖMITTARI •Laadukkaat ElectroGEAR-lämmittimet mm. rakennustyömaille

24

90

Myös netistä

Suojaa autotallin lattiat kulutukselta ja nastoilta! •Leveys 40cm •Pituus 5m •Vahvuus 3mm

Myös netistä

ILMASTOINTITEIPPI

2990

Myös netistä

10

00

•Yksivaiheinen verkkojännite 230V •Suurin ottoteho: 5,2 kVA •Säätöasennot: 4 •Mitat: 80 x 45 x 57cm

3kW

49,90€

5kW

79,90€

9kW

99,00€

Paikallista lämpövuodot! • Mittauslämpötila: - 50oC~ 280oC •Resoluutio: 1°C •Tarkkuus: +/- 2% näyttämästä tai +/- 2°C

1990

Myös netistä

Myös netistä

27900

•1,5m korkea led-vaahtera led valoilla •IP44 muuntaja. Sopii sisä- ja ulkokäyttöön •Värikkäät lehdet, ristikkojalka

Myös netistä

39

Ehkä hieman erilainen kauppa...

90

EINHELL PUUSORVI

•Yksivaiheinen verkkojännite 230V •Suurin ottoteho 3.6kVA •Säätöasennot: 4 •Mitat 35.5 x 17.5 x 30cm

Myös netistä

LED-VALOPUU VAAHTERA

•BlueDolphin Vahva ilmastointiteippi •Rullan leveys 48mm •Rullan pituus 50m

3 RLL

Myös netistä

KUMIMATTOKAISTA MIG-HITSAUSKONE 195A MIG-HITSAUSKONE 120A

NUOHOUSSETTI 150MM

1290

2000W

6900

Ø115mm 8,90€

220mm

•Renkaat: 22 x 11 -10 •Jatkettava aisa •Omapaino: 186 kg •Max. kuorma: 800 kg

Myös netistä

5990

Myös netistä

150mm

MÖNKIJÄN TUKKIKÄRRY

90

37

90

JATKOJOHTOKELA 20M

15W

24W

•Sisäänrakennettu FM-stereoradio •3,5 mm liitäntä MP3-soittimen kytkemiseen

•Kramfors Supercut katkaisulaikat 10kpl/pkt

LED-TYÖKONEVALOT

7

RADIOKUULOSUOJAIN

KATKAISULAIKAT

3L

Myös netistä

Myös netistä

(2,00€/l)

TUULITUULETTIMET

1L

1190 2490

4

99

Myös netistä

49-58

90

Myös netistä

STELON PARAFIINIÖLJYT

(0,28€/l)

VALURAUTAKAMINA

•VILEDA Virobi robottipölymoppi •Navigoi itsenäisesti kovilla lattiapinnoilla ja kerää pölyn kertakäyttöiseen pölyliinaan •Matala - korkeus vain 4,5cm

90

Myös netistä

(1,19€/kg)

VILEDA ROBOTTIMOPPI

00

6

90

Myös netistä

• VILEDA Steam höyrymoppi •Tekee lattioista hygieenisen puhtaat •Irrotettava mattosuutin •Pakkauksessa 2 mikrokuitutyynyä •Soveltuu kaikille lattiamateriaaleille

•Viisiportainen täysin automaattinen akkulaturi ja akkujen ylläpitäjä

Myös netistä

Myös netistä

5

95

Myös netistä

VILEDA HÖYRYMOPPI

PÖLYNPOISTOKOTELO

Myös netistä

29

90

Myös netistä

69

90

Myös netistä

13900 ÄRRY

PERÄK UOKRAA

V

MYÖS MUISTA RVA LISÄTU

500

/vrk

•Einhell-sorvi puuntyöstöön •Neljä nopeutta •Kärkien väli 1000 mm •Kääntösäde 356 mm.

13900

Myös netistä

tä:

rry netis

ä Varaa k

uilo.fi

www.pu

00 0 2

Profile for Media Potentia Oy

KodinForum Pirkanmaa  

KodinForum Pirkanmaa  

Advertisement