Page 1

WINKELCENTRUM BOREELDEVENTER.NL No.  06

8e jaargang

20

Uitgave: Mediaburo Schoppema

Pagina’s   

Redactie: Mediaction

december 2018

Welkom bij Winkelcentrum Boreel Winkelen, sporten, eten en uitgaan doe je in Winkelcentrum Boreel! Je vindt bij ons winkels op het gebied van huishouden, elektronica, verzorging, sport, mode en schoenen aangevuld met lunchrooms, restaurants, sportschool, casino en een bioscoop. Nieuws, activiteiten en evenementen van Winkelcentrum Boreel vind je zes keer per jaar in de Boreelkrant. In dit nummer onder meer: Op pagina 3 vind je de prijswinnaars van de puzzels uit de vorige Boreelkrant en nieuws van de Boreel Op pagina 5 blikt de voorzitter van de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Boreel terug op het afgelopen jaar Op pagina 7 staat de vrouw centraal met nieuwtjes van Ecco, Jumbo Supermarkt en Wilma’s Linnenshop

Alles over alpinisme weten ?? Doe een wens! Shoppen in Winkelcentrum Boreel brengt in de decembermaand nóg meer gezelligheid met zich mee. De winkels en straten zijn in kerstsfeer, je vindt er alles voor in én onder de boom. En ook dit jaar laat het winkelcentrum weer de mooiste kerstwensen in vervulling gaan. Dus heb jij een kerstwens voor een dierbare? Of misschien wel voor jezelf? In de Boreel staan in de week voorafgaand aan kerst wens-bomen in de winkels, met wenskaartjes. Schrijf jouw wens op een kaartje en hang deze op in de boom. Wie weet laat Winkelcentrum Boreel jouw liefste wens dan uitkomen… Houd de website en de FaceBook-pagina in de gaten en blijf op de hoogte van al het nieuws en activiteiten. www.boreeldeventer.nl www.facebook.com/WinkelcentrumBoreelDeventer/

Op pagina 9 alle aandacht voor sport en gezondheid met de blog van Basic Fit en een vooruitblik op de Brink tot Brink Loop Op pagina 11 vind je alles over de evenementen op en rond Winkelcentrum Boreel, alles in het teken van Sint, Piet en de Kerstman en ook Charles Dickens

Ultieme vrijheid beleef je met Alpinisme; of het nou door rotsachtig terrein, over sneeuw, ijs of gletsjers is. De touwtjes heb je letterlijk zelf in handen. En de dikke beloning die je ervoor terug krijgt is in geen woorden te omschrijven.

Op pagina 13 is er plek voor de column van ons aller huismeester Gerrit en op pagina 15 nieuws van DAKA Op pagina 15 en 19 is er weer een nieuwe ronde van kersverse puzzels Op pagina 17 alle aandacht voor gezond actief zijn met Bever. Als je naast de Boreelkrant verder op de hoogte wilt blijven van ons gevarieerde winkelaanbod en de leuke evenementen, volg ons dan ook via de website www.boreeldeventer.nl of de Facebook pagina.

Ga snel naar de blog van Bever op pagina 17…. (foto Zout Fotografie)

We zien je graag in Winkelcentrum Boreel! Redactie Boreelkrant

A WOMAN

A MAN Huismeester Gerrit Westerink krijgt deze Boreelkrant weer ruim aandacht in zijn column. Over de naderende feestdagen rond Sint, Piet en de Kerstman. En over zijn bijzondere rol met de kerst…De filmtip speciaal voor mannen gaat over de film ‘Kursk’, een politiek beladen en zeer spannende film. In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment. Worden zij gered? En als jij van het lezen van de Boreelkrant dorstig bent geworden, heeft de redactie ook nog een leuke dranktip voor je…….

Pag. 13

Opvallend op de pagina B a Woman is onder meer de speciale actie van ECCO. Het heeft alles te maken met de kleuren zwart en wit en het is verkrijgbaar in de winkel. Wilma van Zand van de gelijknamige linnenshop heeft -heel toepasselijkcadeautips voor de feestdagen in aantocht. Sint of kerst ? Dat maakt niet uit: een cadeau van Wilma is altijd passend. En de filmtip speciaal voor de vrouw is ‘All you need is love’, een vooral emotionele en natuurlijk romantische film. Wordt de vermiste presentator van dit populaire tv-programma op tijd teruggevonden? Met een speciale Ladies Night in VUE Boreel op woensdag 28 november. Mis dit niet!

Pag. 3 en 7

PRIVÉ Terugblik op het jaar 2018 en Sneak preview van 2019. Dit is de laatste Boreelkrant van dit jaar. Een mooi moment om kort terug te blikken op 2018 met Peter van den Maagdenberg, de voorzitter van de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Boreel. Met een aantal foto’s die iets vertellen over het afgelopen jaar. Waar is Peter trots op ? En wat voor moois hebben we volgend jaar in het verschiet? “We gaan continueren wat succesvol is gebleken”.

Pag. 5

Voor de openingstijden van de winkels in Winkelcentrum Boreel: Bezoek onze website www.boreeldeventer.nl

Ben jij een filmkenner? En ga je graag naar de film? Los dan snel de Kruiswoordpuzzel op en win die mooie hoofdprijs – pagina 19


De Top 5 cadeautips voor Sint en Kerst van Wilma’s Linnenshop Het is niet altijd eenvoudig steeds weer originele en mooie cadeaus te geven. Wilma van Zand helpt u zoals ieder jaar graag op weg met haar volgende 5 Top cadeautips!

Op 2 de (kinder-)badjas: “Van hoge kwaliteit, in katoenvelours of met bamboe. In diverse maten en smaken. Zowel voor de grote als voor de kleine badgast. Kom gerust eens kijken.”

Wilma noemt ze in willekeurige volgorde.

En op de eerste plaats een sauna- of een hamamdoek of een strandlaken: “De saunadoeken van het bekende merk Vossen heb ik in twee verschillende kleuren. En de hamamdoeken in maar liefst vier! De doeken nemen heel goed vocht op en zijn heerlijk zacht voor de huid. Beiden van het bekende merk Vossen. En ook in de winter is een strandlaken, in diverse kleuren verkrijgbaar, een mooi cadeau. Voor als u in de winter de zon opzoekt of om u alvast te verheugen op de zomerzonvakantie!”

Op de vijfde plaats de dekbedovertrek set: “Ik heb ze in katoen of katoensatijn, in diverse motieven voor een ieder naar eigen smaak. Daarnaast heb ik een ruim aanbod van kinderdekbedovertrek sets.” Op 4 de handdoeken set: “Van het inmiddels overbekende merk Vossen. Ik heb de sets in verschillende maten en in verschillende aardekleuren, maar ook in wat meer felle kleuren.” Op de derde plaats de keuken set: “Met onder meer een originele pompdoek, zoals ze vroeger bij de waterpomp hingen. Van het goede ouderwetse merk Elias, met diverse hele leuke motieven en in diverse kleuren verkrijgbaar.”

Theatraal spektakel tijdens het Living Statues Festival

NEWS Brasserie ’t Zusje locatie voor Starterscafé Rabobank Salland

Op maandag 1 oktober vond in Brasserie 't Zusje in Winkelcentrum De Boreel het Starterscafé van Rabobank Salland plaats. Voor de startende ondernemers in Deventer en omstreken had de Rabobank weer een superleuk programma samengesteld. Naast de plenaire spreker Tim Senders (bekend van het TV-programma Streetlab) werden er vier workshops aangeboden, over Pitchen en Vloggen, over marketing via Facebook en Messenger, over Crowdfunding. Brasserie ’t Zusje zorgde voor de sfeervolle ambiance en de inwendige mens, natuurlijk.

Jumbo, Salon Rebel en VUE Boreel Deventer maken puzzelaars blij ! Jumbo Boreelplein, Salon Rebel Waltorenpad en VUE Boreel Deventer hebben weer drie puzzelende lezers blij gemaakt met mooie prijzen. In de vorige Boreelkrant stonden drie puzzels/quizzen. Zoë Kers, T.G. ElskampSmit en Joey van de Pol waren de gelukkigen.

Ook dit jaar werd traditiegetrouw weer het Living Statues festival georganiseerd in Winkelcentrum Boreel. De levende standbeelden traden dit jaar op zaterdag 6 oktober op tussen 12.30 en 16.30 uur. Toegang was zoals altijd gratis. Marc van de Boom van Brasserie ’t Zusje ging graag op de foto met een van de Living Statues voor de ingang van Wilma’s Linnenshop.

Vuurshow en popcorn vampier in Winkelcentrum Boreel Zaterdag 27 oktober vond er tussen 12.30 en 16.30 uur een spectaculaire Halloween vuurshow plaats in Winkelcentrum Boreel.  De vuurartiest op de foto, geheel in Halloween stijl, liet geweldige stunts zien. Hij blies de grootste vlammen en "vrat vuur”. Daarnaast was er een griezelige vampier die gratis popcorn uitdeelde!

Contact met de Boreelkrant Redactie? Tips voor of opmerkingen en vragen over de Boreelkrant of andere uitingen van Winkelcentrum Boreel? Stuur een mailtje naar info@winkelcentrumboreel.nl

De woordzoeker op de kinderpagina werd opgelost door onder anderen Zoë Kers. Het antwoord was ‘GEZELLIG WINKELEN IN WINKELCENTRUM BOREEL’. De 6-jarige Zoë werd uit de vele goede inzendingen als winnares geloot en mocht zich bij Jumbo op het Boreelplein melden om een gaaf Jumbo-kinderpakket in ontvangst te nemen. Ook op de sudoku kwamen weer veel reacties binnen. Het goede antwoord was ‘2339’. Salon Rebel verblijdde de winnares, T.G. Elskamp-Smit, met een toffe prijs: een tegoedbon van 25 euro. Een flink aantal filmkenners wist de VUE film Kruiswoordpuzzel goed op te lossen, waaronder Joey van de Pol. De oplossing was ‘ALIEN’. Hij won twee filmtickets. Ook in deze krant staan weer drie leuke puzzels waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Ga om mee te doen snel naar pagina 15 voor de Woordzoeker en pagina 19 voor de Sudoku en de Kruiswoordpuzzel !

Spaar bij Jumbo voor Tefal pannen Tot en met dinsdag 22 januari 2019 spaar je bij Jumbo voor prachtige Exception pannen van Tefal. Deze pannen hebben een hoge kwaliteit Tefal anti-aanbaklaag en een zeer sterke vormvaste RVS bodem. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie. Met de handige rode Thermo-Spot kun je bovendien heel gezond bakken, want de rode stip geeft aan wanneer de pan de juiste baktemperatuur heeft bereikt. Je hebt de keuze uit drie koekenpannen met de afmetingen 21, 24 en 28 centimeter, een speciale pannenkoekpan, een wokpan met een diameter van 28 centimeter en een hapjespan met deksel. Hoe werkt de spaaractie? • Bij elke tien euro aan boodschappen ontvang je één pannenzegel • Plak de pannenzegels op de spaarkaart. Met 30 pannenzegels is je spaarkaart vol • Bij inlevering van je volle spaarkaart bij Jumbo Boreel + bijbetaling ontvang je een Tefal pan naar keuze. • Inleveren van je volle spaarkaart kan t/m dinsdag 5 februari 2019.


*K

OR

A.

S.

TIN

G

ZO

GE

ND

LD

AG

TT /

M

GE

26

OP

NO

EN

VE

20% KORTING*

op de gehele mannen-, kids- en schoenencollectie

FRED DAYS PROFITEER VAN SCHERPE AANBIEDINGEN EN ONTDEK DE MANNENCOLLECTIE VAN FRED shoeby.nl

D

MB

Houtmarkt 14, Deventer

ER


Terugblik Evenementen Boreel 2018 Dit is de laatste Boreelkrant van dit jaar. Een mooi moment dus om kort terug te blikken op 2018 met de voorzitter van de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Boreel, Peter van den Maagdenberg, ook bekend natuurlijk als vestigingsdirecteur van MediaMarkt. “Het was een mooi Boreel-jaar, met weer nieuwe ondernemers erbij en mooie evenementen, waarover we in de Boreelkrant hebben bericht. We hebben voor 2019 ook weer mooie ideeën.”

PRIVÉ Winkelcentrum Boreel in 2018 in vogelvlucht Bestuur O  ndernemersvereniging Winkelcentrum Boreel: Peter van den Maagdenberg, Mediamarkt Jurgen Vosseberg, Jumbo Supermarkt Rien van Zand, Wilma’s Linnenshop

Emelie neemt Moos Kids onder haar hoede

Eigenaar Altera heeft in september 2018 het winkelcentrum

De Boreel in Deventer verkocht aan een consortium van ARC Real Estate Partners en een private equity fonds uit de Verenigde Staten. De verkoop betreft het gehele complex, waaronder de monumentale Boreel-kazerne en de parkeergarage.

Nieuw gekomen op de Boreel in 2018: Salon Rebel, ’t Zusje. Nieuwe filiaalmanagers:

Moos Kids, Jumbo Supermarkt, Jack’s Casino.

Evenementen: Valentijn, Paas-actie, IJssel-loop, Moederdag, Vaderdag, Boreel op Stelten, Living Statues, Halloween, Sint-actie, kerstactie.

Salon Rebel nieuwe ondernemer aan het Waltorenpad Als Peter wordt gevraagd naar zijn Boreel-hoogtepunten van 2018, noemt hij als eerste de evenementen. “Deventer op Stelten en Living Statues zijn wat mij betreft dan wel de evenementen die er dan bovenuit springen. We hebben Living Statues de laatste jaren zien groeien in aantal standbeelden en het wordt altijd heel goed ontvangen door het steeds weer toenemende publiek. Het is een evenement dat normaal gesproken ook volgend jaar weer terugkeert.”

Passend aanbod

“Het centrale uitgangspunt bij alles dat we vanuit het Winkelcentrum organiseren: het moeten evenementen Sander van den Akerboom van Jack’s Casino zijn die passen in de huidige tijd en budget en aan- stelt zich voor sluiten op ons winkelaanbod. Events die aansluiten bij een zo breed mogelijk publiek van volwassenen en zodat zij er volledig achter kunnen staan. Met de kinderen en bij voorkeur in de buitenlucht. En dat is IJsselloop mikken we op het sportieve publiek, met het stelten pimpen op de kleintjes. We hebben in het eenvoudiger gezegd dan gedaan. verleden ook wel eens een modeshow georganiseerd, Goede voorbeelden zijn Boreel op Stelten, de IJssel- maar dat sluit toch minder aan op ons winkelaanbod. loop, Sinterklaas- en kerstacties. Evenementen waar- En ook een evenement dat voor de buitenlucht was bij de winkels op een goede wijze worden betrokken, gepland, maar door het weer naar binnen moest verkassen, wordt nooit een succes. Ook daar hebben we rekening mee te houden”, aldus Peter.

Food en muziek

Jumbo’s nieuwe filiaalmanager, Jurgen Vosseberg stelt zich voor merkt aan de mensen dat ze deze twee evenementen door elkaar halen, het niet begrijpen. We willen in samenspraak met de ondernemers in de binnenstad de evenementenkalenders beter op elkaar gaan afstemmen. In dat geval zie ik best wel dat 1 + 1 al snel 3 kan zijn”, sluit Peter af. De komende periode wordt door het bestuur benut om de plannen voor 2019 definitief gestalte te geven. In de volgende Boreelkrant meer daarover.

“De laatste jaren hebben we over het algemeen jaarlijks terugkerende acties georganiseerd, bijvoorbeeld Living Statues, Boreel op Stelten, Sinterklaas- en kerstacties. In 2019 kunnen het ook evenementen worden met een eenmalig karakter, zolang ze maar voldoen aan onze uitgangspunten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een foodtruckfestival. Zoals we een aantal jaren in de Boreeltuin de gastheer van de Smaak van Deventer waren, zo’n evenement mis ik nu wel. Je kunt ook denken aan een muzikaal optreden, een presentatie van een nieuwe cd, maar dan moet je wel zeker weten dat de mensen niet alleen maar voor de muziek komen.”

Samenwerking

Wilma’s Linnenshop viert het vijfjarig bestaan

“Living Statues is overigens een voorbeeld van een evenement waarin we meer aansluiting gaan zoeken met de binnenstad. In hetzelfde weekend, maar een dag later is er in de binnenstad Levende Etalages. Je

Brasserie ’t Zusje opent de deuren voor het publiek


ingang parkeergarage lift PIN POST

pinautomaat

Iedere zondag geopend postkantoor AED

N AA SL ET RZ VE

PIK

13

EUR

SBA AN

1

Bij n aankoop va

PIN

POST

12

2

van 12.00 tot 17.00 uur! 3

R LTO A W

D PA N E

8

7 9

6 10

TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON GELDIG T/M 15 DECEMBER 2018

11

RKT UTMA HO

AT RA LST WA

! s i t a r g 2 de

5

4

KAZERNETUIN

19

N

16. 29.99

© EMK cartografie, www.emk.nl

99

GROOTSE KORTINGEN

Geldig van 26 november t/m 9 december 2018 • Boreelplein 6, Deventer • vanharen.nl

boreeldeventer.nl - facebo


ECCO: Black Friday weekend staat weer voor de deur! De dag na het Amerikaanse Thanksgiving waarop iedereen traditiegetrouw de kerstinkopen doet. Doordat in de Verenigde Staten het gros van de populatie deze dag vrij is, is het uitermate geschikt voor de kerstinkopen. Uiteraard viel dit de winkels ook op en dat leidde tot de leuke acties en uitverkopen speciaal voor deze dag. Black Friday krijgt steeds meer voet aan de grond hier in ons Nederland en dat merk je vooral bij de winkels. Uiteraard kan Ecco dan niet achterblijven! Wij zullen niet alleen Black Friday van een actie voorzien, maar het gehele weekend valt er te scoren met een extra actie. Dit weekend geldt 20% extra kassakorting op de nieuwe collectie. * Niet in combinatie met lopende aanbiedingen. Naast de Black Friday actie, is ook de grote sale weer van start gegaan bij Ecco. Het beste moment om te slagen met een leuke actie dus!

De Shape 44 pointy boot dames. Een uiterst comfortabel enkellaarsje met een spitse neus voor een sjieke uitstraling. Rijk kalfsleer voor een soepele leerervaring. Door middel van een techniek waarbij Ecco het voetbed door laat lopen in de hak, oogt de schoen 1,5 centimeter hoger dan dat hij daadwerkelijk is. Dit maakt zelfs hak- De Ecco Aquet men. Een vlotte ken dragen een stuk comfortabeler. sneaker met iets een verhoging in de hak die de schoen uiterst zacht en dempend maakt. Het soepele leer in combinatie met de zachte zool maken dit model een wolkje om op te lopen. Tevens bevat de schoen een Goretex membraam die de schoen compleet waterdicht maakt.

A WOMAN Maarten ter Horst, de presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love, verdwijnt op de vooravond van de befaamde Ladies Night 28 november kerstspecial. Hij stapt zonder Daarna vanaf 6 december !! dat zijn redactie het weet op het vliegtuig en vlucht naar de Schotse hooglanden. De kerstspecial komt steeds dichter bij en producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host...

Filmtip:

All You Need Is Love

Ondertussen bereidt ook de rest Hierbij enkele van onze Black van Nederland zich voor op Must Haves dit seizoen; kerstavond en wordt de redactie De Ecco Elaine veterboot dames. hoopvol aangeschreven. Lukt Een stoer maar toch net model gehet hen om zonder Dr. Love schikt voor zowel onder een broek gebroken harten als onder een rok of jurk. Door de te lijmen en alle ritssluiting aan de binnenkant is geliefden te deze bootie makkelijk aan te trekherenigen? ken, zonder veel tijd te verdoen aan veters. De Hydromax afwerking De Fara sneaker dames . Een momaakt hem tevens hoogst water- derne sneaker met een zwarte zool afstotend. en soepel zwart leder. De schoen bevat tevens een membraam van GoreTex die de schoen 100% Wilma's Linnenshop heeft weer een nieuwe collectie schorten binnen. wind- en waterdicht maakt. De vilEn niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Voor de jonge ten binnenzool zorgt ervoor dat de schoen lekker warm is tijdens de De Ecco Whistler men. Een uiterst kok dus een kinderschort! Kom gerust langs om te kijken….. wintermaanden die gaan komen. stevige, hippe herenboot van rijk nubbuckleer. Door het Goretex membraam is ook deze schoen 100 % wind en waterdicht, wat hem uiterst geschikt maakt voor een winterwandeling.

Schorten in overvloed bij Wilma!

De Ecco Elaine hoge laars dames. Een stoere laars met een nette look door zijn combinatie van nubbuck en suède leer. De Hydromax afwerking maakt deze laars tevens hoogst waterafstotend. Niet alleen mooi om te zien, maar tevens ook nog eens erg functioneel.

De Ecco Cool walk 2.0 men. Een stevige wandelschoen met het uiterlijk van een vlotte sneaker. De schoen is compleet van yakleer en bevat een GoreTex membraam die hem compleet wind- en waterdicht maakt. De gaten in de zool zorgen ervoor dat de schoen compleet blijft ademen en voor extra demping zorgt tijdens het lopen.

De Ecco Melbourne men. Een klassieke nette herenschoen van soepel koeienleer. Dit halfhoge model heeft een extra shock point in de hak, die voor extra demping en schokabsorberend vermogen zorgt. Een model dat in geen enkele mannenkast mag ontbreken. Net, maar toch voor iedere gelegenheid geschikt.

Tips en heerlijke stoofrecepten van JUMBO! Hoe een ideale herfst- of winterdag eruit ziet? Je geniet van een heerlijke wandeling in het bos, terwijl de bladeren aan de bomen prachtig rood, oranje en geel kleuren. En thuis staat jouw favoriete stoofgerecht op het vuur te pruttelen. Of dat nou goulash, hachee, stoofpeer of een vegetarische stoofpot met pompoen is. Zodra je binnenkomt, komt de geur van je stoofpot je meteen tegemoet. Jumbo helpt je graag met de lekkerste stoofrecepten en handige tips voor de perfecte stoofpot. Kijk daarvoor op www.jumbo.com Wat is stoven? Bij stoven maak je het eten langzaam gaar in een afgesloten pan met veel vocht. Vaak wordt hiervoor wijn, bouillon of een lekkere herfstbok gebruikt. Een stoofpotje zit boordevol verse producten. Varieer eindeloos met je favoriete groenten, kruiden vlees of zelfs fruit in jouw favoriete stoofrecept.

Boeuf Bourguignon, hachee en goulash In verschillende landen worden stoofgerechten gemaakt, ieder met z’n eigen kenmerken. Zo ben je misschien wel bekend met het Franse gerecht ‘Boeuf Bourguignon’, een stoofpot waarbij het rundvlees wordt gestoofd in rode Bourgogne-wijn. Goulash is ook een bekend gerecht met stoofvlees. Deze typische Hongaarse stoofschotel kent verschillende varianten: met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis. In Nederland wordt vooral de versie met rundvlees regelmatig gegeten. Als laatste is hachee ook een bekend stoofgerecht. Wist je dat hachee een gerecht is dat uit de Nederlandse

keuken komt? In combinatie met rodekool, appel en aardappelpuree zet je een lekker Hollands bordje op tafel. Heerlijke stoofgerechten Maak de lekkerste stoofgerechten met behulp van Jumbo’s stoofrecepten. Wat wordt jouw favoriet? Alles voor je stoof Bij Jumbo haal je alles voor jouw favoriete stoofrecept. Van malse riblappen, pompoen, kip en alle soorten kruiden. Lekker makkelijk stoven? Haal dan een boemboe of handige kruidenmix. Heb je écht geen tijd? Dan kun je zelfs verse maaltijden met hachee bij Jumbo halen. Bron: www.jumbo.com


geniet bij

GOEDE DAGLENS!

en proef

de natuur Als

je van natuurlijk houdt, hou je van La Place. Dagelijks genieten onze gasten van alles wat we vers bereiden. 100% natuurlijk, dagvers, huisgemaakt en daardoor heerlijk. je 100% natuurlijk Bij La Place genietruiken geb van pure en natuurlijke smaken. We r-, kleu jke geen onnatuurli geur- en smaakstoffen.

Dagvers Onze ingrediĂŤnten worden elke

dag Iedere lenzen e w u e ni : vanaf

ochtend dagvers aangeleverd, zodat al het goede van de natuur behouden blijft. We halen ze zoveel mogelijk uit de regio.

Huisgemaakt Bij ons geen pakjes

1.-

of zakjes. We bereiden al onze gerechten en dranken zelf. Volgens onze eigen recepten.

g p er da

Waltorenpad 5, Deventer - 0570 61 69 77 - schaapopticiens.nl

Ook genoten?


12de brink tot brinkloop

HEALTH

De 12de Brink tot Brink Loop is een loop over een geijkt parcours van 10 km. De start van de loop is op de Brink in Deventer en de finish ligt op de Brink in Bathmen. Deze loop symboliseert de verbinding tussen Bathmen en Deventer. Op de Brink in Bathmen vindt tevens een Kids Run plaats voor basisschoolleerlingen. Het goede doel is dit keer het project van Kinderen van Uganda (KVU) EAGLES. In de regio Kibinge in Uganda beoogt dit project de bevordering van sport en de ontwikkeling van talent. Dertien samenwerkende scholen doen mee in onderlinge competities voor meisjes en jongens in voetbal, atletiek en netbal. Iedereen krijgt daarmee kansen op meedoen in sport. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan talentontwikkeling met een viertal sportcoaches. Sport is een belangrijke motor voor verbinding, samenwerking en teamvorming in Uganda. Het legt het fundament om tot echte verbeteringen in het land te komen. Daarom ondersteunt Stichting Kinderen van Uganda enthousiast het project KVU EAGLES. Die naam is niet voor niets gekozen want ook Go Ahead Eagles helpt mee met sport-coaching in het gebied.

Het enthousiasme is groot en de inzet is formidabel. Alleen ….. het ontbreekt aan de nodige sportmaterialen. Goede voetballen, echte netten, shirtjes, voetbalschoenen etc. Op de foto zijn de spelers te zien die op blote voeten voetballen. Voetbalschoenen zijn voor hen onbereikbaar duur. Ze vinden het prachtig om te spelen in de gekregen shirtjes van de Brink tot Brinkloop. Super als ze binnenkort ook de beschikking hebben over echte voetbalschoenen en goede voetballen. Inschrijven kan nog tot 15 december via www.brinktotbrinkloop.nl en op 30 december nog tot 10.45 uur in de foyer van de Deventer Schouwburg. Winkelcentrum Boreel is co-sponsor van dit evenement.

30 december 11.00 uur

Basic Fit: Tien voordelen van sporten in een sportschool Als het eind van het jaar nadert, gaan we collectief weer nadenken over de goede voornemens voor 2019. Stoppen met roken, met drinken of nu toch eens fanatiek gaan werken aan een gezonder lijf?

2

Altijd trainen op de beste apparatuur

De apparatuur in de sportschool is altijd van goede kwaliteit. Vaak is de apparatuur waar je op traint het nieuwste van het nieuwste. Kan jouw eigen hometrainer hier tegenop?

3

Je kunt altijd om uitleg vragen

Weet je niet zo goed hoe je een bepaalde oefening doet of hoe een apparaat werkt? Je kunt altijd om uitleg vragen! Zowel de sportschool medewerkers als je medesporters vinden het geen probleem om je te helpen.

4

Groepslessen

7

Het abonnement is een stok achter de deur

Is individueel sporten niet zo jouw ding? Of houd Het sportschool abonnement is een goede stok achter de deur om te blijje van afwisseling? In de sportschool worden ook ven sporten. Je wilt toch niet betalen voor iets wat je niet gebruikt? groepslessen aangeboden. Gezellig, samen met anAls je besluit om te gaan sporten, heb je super veel deren. Je kunt alle sporten gewoon uitproberen. Wil 8 Je kunt alleen sporten, of samen opties. Ga jij thuis trainen, buiten of in de sportschool? je liever iets anders doen? Dan ga je volgende week Alleen, in een team of met een trainingsmaatje? gewoon naar een andere groepsles! Wil je alleen sporten, of samen met een trainingsmaatje? Wat je ook wilt, Iedere vorm van training heeft zo zijn voordelen. Wat in de sportschool is het mogelijk. voor jou het beste is, is persoonlijk. Jet Kiewiet, team5 Je ontmoet andere sporters leider bij Basic Fit Boreelplein kan je wel vertellen dat 9 Naar de sportschool gaan draagt bij aan een veranderende trainen in een sportschool heel wat voordelen heeft. De sportschool is niet alleen een plaats waar je komt levensstijl Tien, om precies te zijn: om te sporten, je kunt er ook andere mensen ontmoeten. Hoeveel vriendschappen en grote liefdes zijn er Door naar de sportschool te gaan, voel je je fitter. Je zult merken dat wel niet in de sportschool ontstaan? je hierdoor gemotiveerd wordt om je gezonde levensstijl ook buiten de 1 Veel keuze in apparatuur sportschool voort te zetten. Ja, je kunt op een hometrainer thuis gaan trainen, maar 6 Motivatie dan heb je maar één apparaat. In de sportschool staan 10 Programma op maat tientallen verschillende apparaten, waardoor je bijna Het samen trainen met anderen kan een enorme motioneindig kunt afwisselen. Wat je ook wilt trainen, in vatie zijn om nog even een stapje verder te gaan! Zelfs In veel Basic-Fit clubs werken personal trainers die jou kunnen helpen de sportschool is er apparatuur voor te vinden. Veel als je niet direct samen traint. Alleen de aanwezigheid jouw doel te behalen. Zij maken een persoonlijk schema voor jou. Afgeminder saai! van andere sporters doet al wat met je. stemd op jouw lichaam en doelen.

Basic Fit Contact Basic Fit Boreelplein 8 7411 EH Deventer Website: www.basic-fit.com Openingstijden Ma t/m Vr 07:00 - 22:30 uur Za en Zo 09:00 - 16:00 uur Lekker sporten voor een prima prijs kan bij Basic Fit in Winkelcentrum Boreel in Deventer. De sportschool voor iedereen! Van beginners tot gevorderden van elke leeftijd. We hebben een ruim aanbod in fitnessapparatuur en groepslessen, zodat er altijd een training is die bij jou past. Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen en je te laten informeren. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct online in.


Dickens Festijn De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen op zaterdag 15 en zondag 16 december ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Het Dickens Festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang. Voor meer info: www.dickensfestijn.nl Foto’s: Ronald Hissink Sander Korvemaker

Wie is wie in de wereld van Charles Dickens? Charles Dickens leefde van 1812 tot 1870 en is de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijver uit de 19e eeuw. De sprookjesachtige wereld die Dickens beschreef was vooral de wereld van zijn vroegste jeugd. Het Dickens festijn is dé gelegenheid om een groot aantal hoofdpersonen en bijpersonen uit de boeken van Dickens te ontmoeten. De Victoriaanse tijd, genoemd naar Queen Victoria (die óók aanwezig is op het Dickens Festijn) is een tijd van grote sociale tegenstellingen, van rijkdom maar ook van grote armoede. Er lopen weeskinderen rond, krantenjongens en – meisjes, kastanjeverkopers, schoorsteenvegers, gekken, zwervers en dronkaards. Maar gelukkig ook kantoorklerken, oude en jonge vrijsters, christmas carol singers, deftige notabelen en de bekende figuren uit de boeken van Dickens.

za 15 en zo 16 december 2018 11.00-17.00 uur

EVENT En nog een tip:

Permanente Dickens expositie in de Walstraat Bezoek het Charles Dickens Kabinet in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens. In dit kleinschalige museum zijn talrijke boeken, waaronder enkele eerste drukken, prenten, fraaie kostuums en beeldjes van Dickens karakters te zien en een tafel gedekt met Dickens servies. In de bibliotheek kunt u de meest bijzondere uitgaven en knipselmappen van en over Charles Dickens inkijken. De tentoonstelling en bibliotheek is samengesteld met een groot aantal pronkstukken uit de indrukwekkende Dickens-collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn dat jaarlijks in december plaatsvindt. Het Charles Dickens Kabinet is het gehele jaar open op zaterdag van 12.00-16.00 uur en de toegang kost € 2,-. Het is tevens mogelijk om met een groep een rondleiding te reserveren in het Charles Dickens Kabinet en Kostuumatelier.

Kom schaatsen op de ijsbaan van De Scheg Het schaatsseizoen is sinds 13 oktober 2018 weer losgebarsten! Krijg de schaatstechniek onder de knie tijdens de schaatslessen of kom voor een dagje uit met familie of vrienden gezellig recreatief schaatsen op Kunstijsbaan De Scheg. Fanatiekelingen meten hun prestaties met de schaatstransponder. Kinderen kunnen zich uitleven in speeltuin De Speelpool en op het middenterrein. Heerlijk opwarmen bij de open haard doe je in het Schaatscafé Nova Zembla.

11

Kinderfeest Vier jouw kinderfeest op de kunstijsbaan van de Scheg! Lekker schaatsen, glijden en daarna een lekkere kop chocolademelk drinken. Leuk toch! Een kinderfeest naar IJsbaan De Scheg bestaat uit: • Entree ijsbaan • Entree tot winterspeeltuin de Speelpool • Je eigen feest website voor jou en je vrienden • Een cadeautje voor de jarige • Een feestmenu met: verse friet met saus naar keuze, snackmix: kipnuggets, minifrikadellen, bitterballen en • kaassoufflés, drinken en een ijsje. Voor tarieven en beschikbaarheid: www.sportbedrijfdeventer.nl


VOOR IEDER WAT WILS BIJ VUE DEVENTER

VUE PLUS: THE MERCY DINSDAG 27/11 Bekijk onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers, de vertoning van The Mercy. Oscarwinnaar James Marsh maakte van dit onwaarschijnlijke waargebeurde verhaal een liefdevol portret van een man die zich laat leiden door zijn dromen.

LADIES NIGHT: ALL YOU NEED IS LOVE WOENSDAG 28/11 Geniet van een heerlijk avondje uit met vriendinnen, incl. een hapje, drankje en een goodiebag. Voor aanvang van de film kunt u bovendien even lekker shoppen bij verschillende kraampjes in de foyer.

BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE WEBSITE EN DE APP VAN VUE VUECINEMAS.NL

VUE APP

/VUECINEMASNL

MEGA KIDS WEEKEND: DE GR INC H 1 EN 2 DECEMBER In het weekend van 1 en 2 december is het weer een groot feest voor alle kinderen tijdens het Mega Kids Weekend met De Grinch. De bioscoop kleurt groen en er zal van alles te doen zijn!


JUMBO en bier: Van graan tot goudkleurige verfrissing

A MAN

Biertje? Ja, natuurlijk! Niet voor niets is bier een ongekend populaire drank. Dat Jumbo Supermarkt een uitgebreid bierassortiment heeft, is de oplettende bezoeker aan Winkelcentrum Boreel natuurlijk niet ontgaan. Maar dat Jumbo ook veel weet te vertellen over bieren, is wellicht nog aan de aandacht ontsnapt. Op www.jumbo.com vind je uitgebreide informatie over bier: Over de vele soorten bier, over hoe je een eigen bierproeverij kunt organiseren, over koken met bier, de vier ingrediënten van bier (water, graan, hop en gerst) en hoe je zelf een biertje kunt brouwen. Heb jij de Biervinder van Jumbo al ontdekt? Selecteer op basis van de kleur, smaak en het soort bier jouw favoriet. In een paar stappen heb jij jouw favoriete bier gevonden.

Zelf bier brouwen is al eeuwenlang populair. Al duizenden jaren brouwen we bier. Ook al zijn de manier van brouwen en de smaak van het bier veranderd, de populariteit van dit goudgele, alcoholische drankje is nog altijd ongekend groot. Zo is zelf bier brouwen tegenwoordig helemaal hot. De kleine bierbrouwerijen en gezellige bierlokalen schieten als paddenstoelen uit de grond. Hoe leuk is het om samen met je vrienden je eigen bier te brouwen? Op Jumbo.com wordt uitgelegd wat mouten, schroten, maischen, klaren, koken, gisten en bottelen inhoudt. Oftewel de 6 stappen van het brouwproces. Meer info: www.jumbo.com

Filmtip:

Strooitijd voor pepernoten en tegen gladheid!

Kursk

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren, terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten. Kursk is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More.

Op de drukke periode rondom Sinterklaas op het Waltorenpad,de Houtmarkt en het Boreelplein, het Dickens festijn half december en natuurlijk kerst en oud en nieuw kan ik me best verheugen. Voor een stukje extra sfeer op de Boreel doe ik de traditionele feestverlichting weer aan. Alle winkels in sint- en daarna kerststemming, kerstboompje erbij en wellicht een kommetje warme chocolademelk of snert, wat wil een mens nog meer? Vorig jaar heb ik het al eens met u als oplettende lezer gehad over de bestrijding van de gladheid. Het gebeurt niet vaak, maar soms word ik door het wispelturige klimaat overvallen met onverwachte sneeuw en gladheid. Ik hoop dat dat dit jaar niet gaat gebeuren, in ieder geval niet al te vaak. Het is niet altijd een lolletje als je midden in de nacht er op uit moet om te gaan strooien. Ik strooi liever met pepernoten! Maar ja, we doen alles voor de veiligheid van de winkelende en uitgaande Boreelmens. Dus strooien hoort er bij! Hoogtepunt van het jaar voor mij is als ik weer bij de Jumbo Supermarkt als kerstman mag rondlopen en al die kindertjes met me op de foto willen. Daar kan ik me nu al op verheugen. Dat is trouwens niet zomaar even een pak aantrekken, nee, dan word ik serieus helemaal tot kerstman omgetoverd door de grime studio aan de Rielerweg. En voordat mensen weer op ludieke ideeën komen, ja zeker, de baard wordt zeer stevig vastgeplakt! Zo, ik ben mijn verhalen voor dit moment weer kwijt. Natuurlijk kan ik “Het klimaat doet soms rare dingen. Het ene niet afsluiten zonder u allen alvast heel prettige feestdagen te wensen moment is het in november nog bijna 20 graden en en ik spreek de hoop uit u weer snel op en om het Boreelplein te mogen een dag later zitten we net boven het vriespunt. Het begroeten!” wordt in ieder geval zeker een stuk frisser. Ik zal me er net als vorig jaar wel weer doorheen slaan. De Huismeester Gerrit schrijft in elke editie van de Boreelkrant een column winterperiode heeft ook best aantrekkelijke kanten. over wat hij ziet en meemaakt in Winkelcentrum Boreel.


DISCOUNT MAANDAG, DINSDAG & WOENSDAG

PIZZA 00 ECCO DEVENTER PIKEURSBAAN 82

5.

Iedere maandag, dinsdag & woensdag bij afhalen 25cm NY Style Pizza Bodemtoeslagen zijn van toepassing. Vraag naar de voorwaarden.

6,99

2 VOOR

DEVENTER

Boreelplein 2

9,

99

Van 25 november t/m 09 december 2018

10127747 / 36-46

BR_Adv_Boreelkrant_14-11-2018_260x190.indd 1

15/11/18 11:25


Intocht Sinterklaas op zaterdag 1 december

A KID

Ook dit jaar is de goedheiligman natuurlijk weer in Deventer te vinden. Sinterklaas en zijn Pieten arriveren zaterdag 1 december met Pakjesboot 12 in Deventer. De pakjesboot -zoals de naam al zegt- zal weer helemaal volgestouwd zijn met pakjes en cadeautjes! Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door de binnenstad.

Filmtip: Asterix – Het Geheim van de Toverdrank

Het programma start om 09.00 uur aan de Verlaagde Wellekade met een heuse Parrtyshow. Vanaf dat moment komen de eerste Pieten in zicht en zij hebben meer dan voldoende pepernoten bij zich. Rond 09.30 uur arriveert het Pieten orkest.

Vanaf 12 december te zien bij VUE Boreel

En dan ongeveer om 09.45 uur: Rond deze tijd komt de Pakjesboot 12 van Sinterklaas onder de Wilhelminabrug door. Burgemeester en Wethouders zullen de Sint van harte welkom heten op het Verlaagde Wellepad.

Inmiddels is ook het pietenfeest in de Lebuïnuskerk gestart, met: - vele Pieten spelen - springkussen - de BB's partyshow - optreden van de Pietenband - en een lekker pepernoten ijsje van Talamini. Vanaf 10.30 uur is de optocht door de stad, met Dit feest in de Lebuïnuskerk duurt tot 12.30 uur. Sinterklaas op zijn schimmel. Sinterklaas en zijn gevolg zullen de volgende route door de stad lopen. Sint en Pieten brengen aansluitend nog een bezoek aan de kinderafdeling Welle, Zandpoort,, langs de Waag, linkerkant v/d van het Deventer Ziekenhuis, en daarna gaan zij zich voorbereiden op markt over de Brink, Korte Bisschopstraat, Lange pakjesavond. Bisschopstraat en dan door naar het Grote Kerkhof.

DAKA tips voor de kids

De bekende stripfiguren Asterix en Obelix nemen je mee in een nieuw avontuur! Wanneer de oude tovenaar Panoramix valt tijdens het plukken van maretakken, besluit hij om de toekomst van hun dorp veilig te stellen en zijn kennis over te dragen. Samen met Asterix, Obelix en de trouwe Idefix, reist hij door het Gallische rijk, op zoek naar een getalenteerde en betrouwbare Galliër aan wie hij 'het geheim van de toverdrank' kan toevertrouwen.  Panoramix’ rivaal Sulfurix is echter vastberaden om het geheim te ontrafelen en probeert samen met de Romeinen het plan van de Galliërs te dwarsbomen…

Het schaatsseizoen is weer aangebroken. Sinds 13 oktober kan er in de Scheg recreatief worden geschaatst, kunnen er lessen worden gevolgd en kan je er ook je verjaardagsfeestje vieren. Zie voor meer info pagina 11. Als het straks echt gaat vriezen, dan kan er ook weer op sloten, meren en plassen worden geschaatst. Belangrijk daarbij is goed materiaal en goede en vooral warme kleding. Op de foto’s zie je voorbeelden uit het ruime assortiment van DAKA op wintersportgebied. Kom gerust eens kijken als je op zoek bent naar kunstschaatsen, noren of ijshockeyschaatsen van 0nder meer de bekende merken Nijdam, Bauer en Viking. Als er een flink pak sneeuw ligt, heeft DAKA een in lengte verstelbare slee, met beschermkappen voor extra veiligheid en een trekkoord. Lekkere warme boots zijn er in maten van 21/22 tot en met 46, handschoenen in alle maten in de kleuren zwart, grijs of wit. Ook winterjassen voor de kids (jongens en meiden) zijn ruim voorhanden.

Woordzoeker Boreel N

I

E

W

H

U

L

G

N

A

A

B

S

J

I

H

E

S

J

A

A

L

A

B

W

U

E

E

N

S

O

S

N

E

E

U

W

P

O

P

K

I

U

R

K

W

K

L

E

M

E

D

A

L

O

C

O

H

C

H

I

E

T

O

O

R

W

A

R

M

E

R

S

A

K

N

R

E

S

C

H

A

A

T

S

E

N

N

O

S

T

W

R

A

E

R

C

A

G

L

A

D

L

T

T

E

T

P

J

V

O

R

S

T

I

S

V

U

I

J

R

E

R

R

E

T

N

I

W

C

W

M

W

O

S

S

N

E

E

U

W

S

C

H

U

I

V

E

R

K

L

S

T

T

I

G

L

O

E

N

E

T

N

A

W

A

O

N

N

J

N

E

E

I

K

S

E

E

L

S

A

E

I

I

S

N

N

V

W

U

E

E

N

S

R

P J

P L

W A

W N

E G

S L

N A

O U

W F

B E

O N

O I

T U

S R

I T

Weet jij alle 32 woorden te vinden die we in deze woordzoeker hebben verstopt? Ze hebben allemaal met de winter te maken!! Streep ze allemaal door en zet de letters die overblijven achter elkaar…

Oplossing:

Win een Jumbo-kinderpakket Mail de oplossing voor 1 januari 2019 naar acties@winkelcentrumboreel.nl Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden! Onder de goede inzenders verloten we een gaaf kinderpakket van Jumbo Boreelplein. CHOCOLADEMELK

KOUD

SLEE

TRUI

ERWTENSOEP

KRUIK

SNEEUW

VORST

GLAD

LANGLAUFEN

SNEEUWBAL

WANTEN

GLUHWEIN

MUTS

SNEEUWPOP

WINTER

HANDSCHOENEN

OORWARMERS

SNEEUWSCHOENEN

WINTERJAS

IGLO

SCHAATSEN

SNEEUWSCHUIVER

WINTERPRET

IJS

SJAAL

SNEEUWVLOK

WINTERSLAAP

IJSBAAN

SKIEEN

SNOWBOOTS

WIT


STORE

Tips van Bever:

Gletsjertocht, meerdaagse- huttentocht of korte bergwandeling: Alpinisme begint bij een goede voorbereiding Ultieme vrijheid beleef je met Alpinisme; of het nou door rotsachtig terrein, over sneeuw, ijs of gletsjers is. De touwtjes heb je letterlijk zelf in handen. En de dikke beloning die je ervoor terug krijgt is in geen woorden te omschrijven. Een korte introductie Alpinisme is beklimmen van bergen - van oorsprong in de Alpen, vandaar de naam, waarbij het einddoel meestal is om de top te bereiken. Je bepaalt zelf je route, zekeringspunten en je bouwt je eigen standplaatsen. Dit is meestal een flinke opgave, maar je krijgt er een onbetaalbaar uitzicht vol sneeuw, gletsjers en hoogte voor terug. Dit alles staat of valt bij een goede voorbereiding. In samenwerking met de NKBV (Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging) helpen wij je graag op weg!

Veel hangt af van de aard en de steilte van de sneeuw. Wanneer je ’s ochtends vroeg bij een keihard bevroren sneeuwveld van 30 graden steilte komt, en er loopt nog geen oud spoor over, keer dan liever om. Zonder stijgijzers en pickel kun je daar weinig. Later op de dag wordt de sneeuw zachter en kun je eventueel zelf een spoor maken.

Lopen over gletsjers Een gletsjertocht maak je niet zomaar. Deze tochten zijn voor ervaren bergsporters bedoeld die aan touw gaan en elkaar in het geval van een val in een gletsjerspleet kunnen redden. Er zijn uiteraard wel georganiseerde gletsjertochten met een ervaren gids te bewandelen. Op alle delen van de gletsjer waar sneeuw het ijs bedekt, heerst spletengevaar en heb je als bergwandelaar niets te zoeken. De enige uitzondering vormen de vlakke gletsjertongen heeft, doet er verstandig aan om onder leiding van een berggids een eerste onderaan gletsjers, mits ze ’s zomers sneeuwvrij zijn. alpine ervaring te hebben. Denk aan een alpine cursus. Goede voorbereiding is het halve werk Op sneeuwvrije gletsjertongen zijn spleten zichtbaar Alpinisme kent vele varianten zoals klassiek alpinisme, en kun je eroverheen springen of omheen lopen. Bekijk ook ons complete klimassortiment, óf ook handig: NKBV heeft extreem alpinisme en winter alpinisme. Veel bergen een checklist voor je gemaakt om een ‘Ohja, dat was ik nog vergeten!’in de Alpen kunnen als twee- of driedaagse dagtocht Als wandelaar kun je deze routes volgen en over het moment in de bergen te voorkomen. beklommen worden. Maar: hier komt veel bij kijken, ijs lopen als het niet te steil is. Vooral later op de dag want je moet bijvoorbeeld weten hoe je tochten plant is het oppervlak van het gletsjerijs behoorlijk ruw Foto’s: Zout Fotografie en Rogier van Rijn en technieken kunnen beheersen. doordat de zon er gaatjes in smelt en er veel gruis en stenen liggen. Let wel op als je ’s ochtends vroeg een Voor wie het alpinisme een stap te ver is, is een gletsjertong oversteekt. Het ijs kan dan hard bevroren Volg @bevernl op wandeling vanuit het dal naar een bergtopje om te en spiegelglad zijn. Keer in zo’n geval om, want Check bever.nl/Blog voor je dagelijkse buiteninspiratie uitglijden op ijs is het laatste wat je wil. Ervaring opdoen is geen overbodige luxe Als je ervaren bent en weet waar je op moet letten en de technieken beheerst, kan je zelfstandig de berg op. Maar wie geen alpine ervaring

genieten van het uitzicht ook super uitdagend. Of denk aan een huttentocht om meerdere dagen onderdeel te zijn van een uitdagende natuurwereld. Wat je ook van plan bent; elke tocht of vakantie in de bergen begint met een goede voorbereiding. Kom je sneeuw tegen op je pad? Vroeg in de zomer kom je ongetwijfeld sneeuwresten tegen van de afgelopen winter. Vooral in geulen en op schaduwhellingen blijft de sneeuw soms lang liggen. Zorg dat je de techniek van het oversteken, afdalen en remmen op sneeuw goed onder de knie hebt als je hier over heen gaat.


Ken jij de titels van deze animatiefilm toppers ??

QUIZ

Onderstaand vind je 12 aanwijzingen naar de titels van heel bekende animatiefilms van kort, maar ook van lang geleden! 1 Wij zoeken de 12 titels!! Ben jij een filmkenner? Bewijs het bij deze Film Kruiswoordpuzzel. 1. Vul de titels van de films in 2. Neem vervolgens de 5 letters in de rood omlijnde vakjes 3. Zet deze in de juiste volgorde en je hebt de oplossing van de puzzel.

4

1 2 3

Win 2 filmtickets!

5

Mail jouw oplossing voor 1 januari 2019 naar acties@winkelcentrumboreel.nl Onder de goede inzendingen v erloten we twee filmtickets voor een film in VUE Boreel Deventer.

6

7

8

9

10

Horizontaal

Verticaal

2. Wonderlamp 4. Hert 7. Beest 9. Vis 10. Gitarist 11. Cowboy 12. Beer

1. Rat 3. Superheld 5. Monster 6. Leeuw 8. Wolvenjon

Hint: de oplossing is de Engelse naam van een van de hoofdrolspelers uit een wereldberoemde animatiefilm uit 1967. Succes !

11

12

8 4

9

1

3

1 8

1 7 5

5

7

2

6

1

9 3 2

8

4

Een sudoku bestaat uit negen bij negen vakjes. In de vakjes vul je de cijfers 1 tot en met 9 in. In elke horizontale lijn, in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes van 3 bij 3 mogen de cijfers ĂŠĂŠn keer voorkomen.

8

9 3

CIJFERS Speluitleg

7

5

7

5

Win een cadeaubon

Lukt het jou om deze sudoku op te lossen? Zet de cijfers die je in de vier omcirkelde vakjes hebt ingevuld achter elkaar en mail je antwoord voor 1 januari 2019 naar acties@winkelcentrumboreel.nl. Onder de goede inzendingen verloten we een cadeaubon van 25 euro, die je kunt besteden bij Salon Rebel Waltorenpad.


Boreelkrant November/December 2018  
Boreelkrant November/December 2018  
Advertisement