__MAIN_TEXT__

Page 1

W I N K E LC E N T R U M BOREELDEVENTER.NL Uitgave: Mediaburo Schoppema • Redactie: Mediaction

9e jaargang • nr. 4 • juni 2019

Welkom bij Winkelcentrum Boreel Winkelen, sporten, eten en uitgaan doe je in Winkelcentrum Boreel! Je vindt bij ons winkels op het gebied van huishouden, elektronica, verzorging, sport, mode en schoenen aangevuld met lunchrooms, restaurants, sportschool, casino en een bioscoop. Nieuws, activiteiten en evenementen van Winkelcentrum Boreel vind je zes keer per jaar in de Boreelkrant en dagelijks via Facebook.

Vaderdag in Winkelcentrum Boreel Het is alweer bijna Vaderdag. Op zaterdag 15 juni, de zaterdag voorafgaand aan Vaderdag, is Winkelcentrum Boreel de plek waar vaders willen zijn! Alle vaders worden namelijk getrakteerd op ‘eye candy’. In de Kazernetuin zullen verschillende klassieke auto’s te zien zijn. Behalve dat deze mooi zijn om te zien, is dit de perfecte kans om meer te weten te komen over je favoriete klassieker. De expositie vindt plaats tussen 12.00 en 16.00 uur.

In dit nummer van de Boreelkrant onder meer: • Op pagina 3 vind je de prijswinnaars van de puzzels uit de vorige Boreelkrant en nieuws van Jumbo en 100% Football • Op pagina 5 stellen we een oude bekende aan u voor, Niek Meulenbroek, de nieuwe (oude) filiaalmanager van 100% Football • Op pagina 7 staat zoals altijd de vrouw centraal met nieuwtjes van Kruidvat, Salon Rebel en Wilma’s Linnenshop • Op pagina 9 alle aandacht voor sport en gezondheid met de blog van Basic-Fit • Op pagina 11 vind je informatie over het evenement van het eerste weekend in juli: Deventer op Stelten. En een terugblik op de Moederdagactie van Winkelcentrum Boreel • Op pagina 13 is er plek voor de column van ons aller huismeester Gerrit • Op pagina 15 en 19 is er weer een nieuwe ronde van kersverse puzzels, de onmisbare woordzoeker, de cijfers van de sudoku en de filmkruiswoordpuzzel • Op pagina 17 alle aandacht voor gezond actief zijn met Bever, dit keer over een bijzondere wandeling tijdens de kortste nacht van het jaar, de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni, de Midzomernachtloop. Als je naast de Boreelkrant verder op de hoogte wilt blijven van ons gevarieerde winkelaanbod en de leuke evenementen, volg ons dan ook via de website www.boreeldeventer.nl of de Facebook pagina.

We zien je graag in Winkelcentrum Boreel!

A WOMAN Op pagina 7 heeft Wilma van Wilma’s Linnenshop het antwoord op de moeilijke vraag: ‘wat koop ik voor Vaderdag?’ Een fraaie badjas in zijn favoriete kleur en vader is weer helemaal het mannetje! En heb je een uitpuilende kledingkast met kleding die je niet wil wegdoen, maar die wel een opknapbeurt nodig heeft? Kruidvat heeft een achttal tips hoe je oude kleding weer helemaal kunt oppimpen. En de filmtip speciaal voor de vrouw is ‘Yesterday’. Stel je voor dat The Beatles niet hebben bestaan en jij bent de enige die hun nummers kent. Er is een speciale Ladies Night op woensdag 26 juni!

pag

7

A MAN

A KID

Huismeester Gerrit Westerink vertelt in deze Boreelkrant dat het leven van een huismeester niet altijd over rozen gaat. Gelukkig ziet hij ook voldoende lichtpuntjes en deelt met de lezer zijn enthousiasme over de kracht van social media. Ook blikt hij terug op de geslaagde activiteit in het kader van Moederdag. Op pagina 13 bieden we verder uitgaantips voor de mannen onder ons, die van lekker eten of een leuk spelletje houden. De filmtip speciaal voor mannen gaat over ‘X-men: Dark Phoenix’. In X-Men: Dark Phoenix nemen de X-Men het op tegen hun meest formidabele en krachtigste tegenstander ooit: iemand uit hun eigen familie, Jean Grey. Volop spanning! De film draait bij VUE Cinemas vanaf donderdag 6 juni.

pag

13

Redactie Boreelkrant

Voor de kids hebben we natuurlijk weer een mooie woordzoeker met dit keer een sterk vakantietintje. Doe mee aan de puzzel: streep alle vakantielanden in Europa door, vul de slagzin in en maak kans op de mooie prijs van Jumbo! De filmtip voor de kids is Toy Story 4. Het verhaal van deel 4 in deze superberoemde filmserie: Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie's tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. Vanaf woensdag 26 juni te zien in VUE Cinemas!

pag

15

Ben jij een filmkenner? En ga je graag naar de film? Los dan snel de Kruiswoordpuzzel op en win die mooie hoofdprijs!

pag

19

Voor de openingstijden van alle winkels in Winkelcentrum Boreel: Bezoek onze website www.boreeldeventer.nl Winkelcentrum Boreel is iedere zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur!


Ook bij Wilma’s Linnenshop

Molton Stretch

Molton 100 % katoen

Molton kussenslopen Topdekhoeslaken, Jersey

Split topper hoeslaken, Jersey Tevens : Jersey hoeslakens 2e halve prijs (in diverse kleuren)

Katoenen kussenslopen

ONLY WITH 100% THERE WILL BE VICTORY

(in diverse kleuren per 2 stuks)

Molton 100 % waterdicht Winkelcentrum De Boreel Houtmarkt 16 - 7411 CG Deventer Tel.: 0570-211 275

WALTORENPAD 4, 7411 GZ

|

0570 - 60 11 10

|

DEVENTER@100.FOOTBALL

www.wilmaslinnenshop.nl

Avondvullend

bourgondisch

genieten...

Een avond lang genieten Heerlijk ongedwongen en avondvullend bourgondisch genieten. Dat is een avond bij ’t Zusje. Gezellig samenzijn in een huiselijke sfeer en genieten van onze kleine gerechtjes, die je de hele avond kunt bestellen. Bij ’t Zusje ben je thuis: jij bepaalt zelf de invulling van de avond. We horen graag wat je wensen zijn, vinden het leuk je te verrassen met bijzondere gerechtjes en zetten graag die extra stap. We bieden je een avond uit, zoals wij die zelf ook graag zien. Welkom thuis, welkom bij ’t Zusje Deventer Boreelplein 55, 7411 EH Deventer zusje.nl | reserveren: 0900-zusje

Deventer


3

NEWS Acties van 100% Football 100% Football aan het Waltorenpad 4 timmert nadrukkelijk aan de weg! Heb je je auto geparkeerd in de parking van Winkelcentrum Boreel en koop je voor minimaal € 30,- aan artikelen in de winkel, dan krijg je de parkeerkosten vergoed! Lever in en win een trainingsshirt naar keuze... En als je de coupon rechtsonder op deze pagina uitknipt en inlevert bij 100% Football en je vult je telefoonnummer en e-email adres in, dan ben jij misschien wel de gelukkige die een trainingsshirt wint uit de nieuwe collectie van 2019/2020!

Scherpe actie bij Jumbo Ga nu voor vlijmscherpe korting op professionele Fisslermessen! Snijden, hakken, knippen… je doet het allemaal in de keuken. En dat gaat natuurlijk het fijnste met goed materiaal. Spaar nu bij Jumbo voor prachtige, kwalitatieve en professionele messen van roestvrij staal tegen vlijmscherpe prijzen en voel jezelf een echte chef-kok. Door je dagelijkse boodschappen bij Jumbo te doen, spaar je voor hoge kortingen op professionele messen van Fissler. Met sommige producten spaar je extra snel en heb jij in een mum van tijd een complete set. En ga jij voor het echte werk in

de keuken? Voor een aantrekkelijke prijs maak je met de bijpassende producten je set helemaal compleet. De spaaractie loopt tot en met dinsdag 10 september 2019. Bekijk de actievoorwaarden op www.jumbo.com

Collectie Wendy, exclusief voor Kruidvat De zomer komt er aan! Met trots presenteert Wendy haar zomercollectie, geïnspireerd op haar favoriete eiland Ibiza. De collectie bestaat o.a. uit sieraden, haaraccessoires, tassen, kleding en hamamdoeken en geven een ultiem zomergevoel. Bekijk nu de folder op www.kruidvat.nl

UEFA Champions League finale tickets met Jumbo In mei had Jumbo een leuke actie in het kader van de UEFA Champions League Finale. Bij aankoop van 3 Lay’s, Pepsi en/of 7up producten maakte men kans op 2 UEFA Champions League finale tickets op zaterdag 1 juni in Madrid.

Jumbo, MediaMarkt en VUE Cinemas maken weer 3 puzzelaars blij! Jumbo, MediaMarkt en VUE Cinemas hebben weer drie puzzelende lezers blij gemaakt met mooie prijzen. In de vorige Boreelkrant stonden drie puzzels/quizzen. Lynn Raaijmakers, Andrea Ostermann en Klaas Jelle Bakker waren de gelukkigen. De woordzoeker op de kinderpagina werd opgelost door onder anderen Lynn Raaijmakers. Het antwoord was ‘Twintig buitensporten in de zomer’. De 5-jarige Lynn werd uit de vele goede inzendingen als winnares geloot en mag zich bij Jumbo op het Boreelplein melden om een gaaf Jumbo-kinderpakket in ontvangst te nemen. Ook op de sudoku kwamen weer veel reacties binnen. Het goede antwoord was ‘5834’. MediaMarkt verblijdde de winnaar, Klaas Jelle Bakker, met een toffe prijs: een tegoedbon van 25 euro. Een flink aantal filmkenners wist de VUE Cinemas film kruiswoordpuzzel goed op te lossen, waaronder Andrea Ostermann. De oplossing was ‘HELP’. Andrea won twee filmtickets. Ook in deze krant staan weer drie leuke puzzels waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Ga om mee te doen snel naar pagina 15 voor de woordzoeker en pagina 19 voor de sudoku en de kruiswoordpuzzel!

Inclusief twee hotelovernachtingen en een retour vliegreis Schiphol-Madrid. Na aankoop moest men surfen naar de speciale actiepagina, de aankoopbon uploaden en een slagzin aanvullen. De actieperiode liep van 9 tot en met 20 mei.

Contact met de Boreelkrant Redactie? Tips voor of opmerkingen en vragen over de Boreelkrant of andere uitingen van Winkelcentrum Boreel? Stuur een mailtje naar info@winkelcentrumboreel.nl

Lever in en maak kans op een trainingsshirt naar keuze... Naam: Telefoonnummer: E-mailadres:


Supplier van o.a.

READY FOR SUMMER BRUNOTTI Julia

49.99 SUPERDRY Retro Rainbow T-Shirt

WOMEN

WOMEN

29.99

49.99

BRUNOTTI Anke

IPANEMA Anatomic Colors

16.99

WOMEN

ONLY Carmen Denim Short

21.99 WOMEN

ROXY Heard That Sound Tas

MEN

44.99

KIDS

44.99

SINNER Bretton Zonnebril

PROTEST Everton Junior T-Shirt

22.99

O’NEILL Wave Mix

35.99

WOMEN

O’NEILL Bondey Mix

MEN

MEN

25.99

SUPERDRY Bermuda Polo

54.99

MEN

SHIWI Men Swim Short

V.A.

34.99

JACK&JONES Ron JJLong Shorts

49.99

(#19057)

SPAAR 4% MET DE

DAKA VIP-APP

NIEUWE MEMBERS

€5 STARTTEGOED

DAKA DEVENTER

BOREELPLEIN 7 • 0570-617882

DAKA.NL/VIP-APP

ALKMAAR • AMERSFOORT • APELDOORN • DEVENTER • GRONINGEN • HARDERWIJK • HOUTEN • LEIDSCHENDAM* • ROTTERDAM (5X) • UTRECHT** • ZWOLLE

*Leidschendam heropening medio juni 2019 ** Utrecht opening medio augustus 2019


Portret Niek Meulenbroek van 100% Football

5

PRIVE

Om de nieuwe ondernemers op de Boreel wat beter te leren kennen, legt de Boreelkrant hen een aantal prikkelende vragen en dilemma’s voor. Dit keer is aan de beurt Niek Meulenbroek, die het stokje heeft overgenomen van Mart Zegwaard als store manager van 100% Football. Hij keert daarmee terug op het oude nest. 1. Wat vind je het leukst aan je werk? “Het sociale aspect van het werken in een winkel spreekt mij enorm aan. Elke dag gesprekken voeren met allerlei verschillende mensen. Het mooie is dat je eigenlijk direct al een raakvlak hebt, omdat je voetbal als hobby hebt. Verder is de afwisseling tussen het inkopen, verkopen en administratieve deel heerlijk. Geen dag is hetzelfde.”

2. Waar komt jouw interesse voor je huidige werk vandaan? “Als klein jongetje begon ik met voetballen bij Colmschate’33 en op latere leeftijd heb ik bij SV Helios gespeeld. Ik stond op met het spelletje en ik ging ermee naar bed. Dat ik nu mijn werk heb kunnen maken van mijn nummer één hobby is voor mij een reden om elke dag met heel veel plezier naar mijn werk te gaan.”

3. Hoe ben je bij 100% Football terechtgekomen? “In 2008 ben ik hier in Deventer begonnen in het oude pand aan de Nieuwstraat. Destijds kwam ik in dienst als BBL-er (leren en werken in één). Daarna heb ik een vast contract gekregen. Ik heb de eerste tijd in Deventer gewerkt, en na een

uitstapje van 1,5 jaar in Raalte ben ik in Apeldoorn beland. Nu ben ik sinds 1 mei van dit jaar weer terug op mijn oude plek in mijn eigen stad.”

4. Wat is de unieke kracht van 100% Football? “Het grote voordeel van het feit dat we ons focussen op één sport is dat we zeer gespecialiseerd zijn. Je zult hier altijd worden voorzien van het juiste advies voor de juiste voetbalschoen. Helaas zie je dat sommige grote ketens steeds vaker (te) jong personeel in dienst nemen die te weinig kennis hebben om mensen met een goed gevoel én het juiste advies te laten vertrekken.”

5. En hoe ziet nu je toekomst er uit? “Mijn doel is om hier in mijn eigen stad een groot succes van 100% Football te maken. Deventer verdient een mooie 100% Football winkel en daar ga ik mijn stinkende best voor doen. Ik heb de optie om de winkel in de toekomst over te nemen, dit motiveert mij enorm om er alles aan te doen.”

6. Wat  is jouw grootste overwinning in je leven tot nu toe? “Het zijn niet perse overwinningen maar vooral dingen waar ik enorm trots op ben, is dat ook goed? Op nummer één staat de geboorte van mijn dochter Bo, ze is inmiddels 13 maanden oud en het is fantastisch om haar ontwikkeling te zien. Vorige week heb ik samen met mijn vriendin een nieuw huis gekocht, ook dat is iets om trots op te zijn. In oktober gaan we trouwens ook trouwen.”

7. En wat is als keerzijde je grootste valkuil? “Ik kan moeilijk rust vinden, als ik op vakantie ben, check ik altijd de omzetten van de winkels. Misschien zijn mobiele telefoons wel het grote probleem, daarmee ben je nooit meer écht vrij.”

8. Wat geeft jou het ultieme vrijheidsgevoel? “Lekker op vakantie gaan en motorrijden. Sporten trouwens ook, ik doe aan mountainbiken met vrienden en soms een rondje hardlopen.”

Workshops Fotografie bij MediaMarkt Fotografie is tegenwoordig superhot! We delen honderden foto’s per dag op social media, dus is het niet zo gek dat je het uiterste uit je camera wilt halen. Maar met al die instellingen is het lastig om te weten waar je moet beginnen en dat is precies waar MediaMarkt je bij gaat helpen. Met de workshop Fotografie leer jij in een uur tijd wat die instellingen betekenen, hoe je de mooiste composities maakt en hoe je alles uit je camera haalt. En als je de smaak te pakken hebt, heeft MediaMarkt nog veel meer leuke workshops klaarstaan!

Workshop basisfotografie (1 uur): Dinsdag 4 juni: 15:00uur Woensdag 12 juni: 14:00uur Zaterdag 22 juni: 14:00uur Donderdag 27 juni: 16:00uur Deelname: gratis Locatie: MediaMarkt Deventer Ben jij al gevorderd maar wil je meer uit je eigen camera halen? Ga dan met MediaMarkt mee

naar de dierentuin en leer de fijne kneepjes van de dierenfotografie. Leer je eigen camera beter kennen door te fotograferen in diverse natuurlijke omgevingen.

Workshop dierenfotografie (5 uur): Zaterdag 22 juni: 11:00uur* Zaterdag 6 juli: 11:00uur* *Alleen aanmelden in de winkel Deelname: € 69,99 p.p. inclusief entree en lunch (exclusief parkeerkosten) Verzamelen bij entree van de dierentuin.

Interesse? Geef je op in de winkel of via mediamarkt.nl/workshops. Maximaal 8 deelnemers per workshop.

9. Dilemma’s waarin je moet kiezen:

a. parachutespringen of fietsvierdaagse: “Ik stap wel op de fiets, vliegen is niet mijn favoriete hobby, laat staan parachutespringen.” b. film in de bioscoop of een Netflix serie thuis op de bank: “Netflix, mocht het tegenvallen, dan switch je lekker naar iets anders.” c. zonvakantie of wintersport: “Ik ga naar de zon. Wintersport moet er toch een beetje met de paplepel ingegoten zijn, heb ik altijd het idee. In mijn jeugd gingen we in de zomer altijd kamperen, dat doe ik nu nog steeds, heerlijk!” d. Champions League of eredivisie: “De eredivisie MET Go Ahead Eagles!” e. Ronaldo of Frenkie de Jong: “Deze is wel heel makkelijk, Frenkie! Met een vraag als deze kies ik nooit voor Ronaldo, zijn uitstraling en maniertjes bevallen me niet.”


VOOR IEDER WAT WILS BIJ VUE DEVENTER

MOVIE PASS EXCLUSIVE: LONG SHOT MAANDAG 03/06 Exclusief, enkel en alleen voor onze Movie Passers, Long Shot in de voorpremière op maandag 3 juni. Als Vue Movie Passer kan jij deze hilarische komedie als eerste zien tijdens de Movie Pass Exclusive! Tickets zijn enkel online te verkrijgen. Alleen op de dag van vertoning zijn tickets aan de kassa te halen.

VUE PLUS: RED JOAN DI 11/06 & DI 25/06

LADIES NIGHT: YESTERDAY WOENSDAG 26/06

Bekijk onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers, de vertoning van Red Joan. Een historisch en waargebeurd misdaaddrama over een vrouw die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog de geschiedenis voorgoed veranderde.

Geniet van een heerlijk avondje uit met vriendinnen, incl. een hapje, drankje en een goodiebag. Voor aanvang van de film kunt u bovendien even lekker shoppen bij verschillende kraampjes in de foyer.

BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE WEBSITE EN DE APP VAN VUE VUECINEMAS.NL

VUE APP

/VUECINEMASNL


7

A WOMAN Met deze tips van Kruidvat geef je je kleren een tweede leven Puilt jouw kledingkast ook uit? Als je er eens goed induikt, vind je waarschijnlijk allerlei kleren die je al lang niet meer draagt. Zonde! Maar die oude kleding maak je in een handomdraai weer als nieuw. Dat scheelt weer shoppen!

Vaderdagtip van Wilma’s Linnenshop Speciaal voor Vaderdag heeft Wilma van Zand van Wilma’s Linnenshop een passende cadeautip: een fraaie badjas, bijvoorbeeld in de bij mannen populaire kleuren rood en blauw. De badjassen zijn van het bekende merk Vossen, van 100% katoen. Ze hebben een heerlijk draagcomfort en ze zijn in diverse maten verkrijgbaar, van XS tot en met zelfs 5XL. En dat laatste is, volgens Wilma, toch wel een uniek grote maat voor de man! En als de maat of kleur van de badjas niet op voorraad is, dan wordt deze door haar snel besteld. Wilma heeft ook alternatieve cadeautips, mocht het toch geen badjas worden: bijvoorbeeld de heren saunakilt in de maat one size 60/140. Maar: er is

8 Tips om je kleding te pimpen Oude kleding verdwijnt vaak achter in je kast en wordt nooit meer gedragen. En dat terwijl je er zoveel leuks mee kan doen:

VOOR IEDER WAT WILS 1- Z  itten er van die lelijke bolletjes en pluisjes op je mooie trui? Pak dan een oud scheermesje of fijn kammetje en haal deze voorzichtig over je trui. De pillen verdwijnen als sneeuw voor de zon en je trui ziet er weer als nieuw uit.

BIJ VUE DEVENTER

2-B  en je uitgekeken op je denim shorts of andere ‘oude’ kleding? Geef ze dan een nieuwe look door er strikjes, knopen of andere elementen op te naaien. Zo creëer je een unieke stijl. 3-S  trikjes, knopen, kralen en lintjes zijn ook superhandig om vlekken of kleine gaatjes mee te verbergen. Zo kan je kleding nog wat langer mee. 4-M  et studs geef je kleding een hele andere look. Je vindt ze in veel hobbywinkels en lijmt ze eenvoudig op je kleding.

meer, dus kom gerust kijken in de winkel aan de Houtmarkt 16. Voor meer info: www.wilmaslinnenshop.nl

Salon Rebel support een frisse zomerlook!

5-H  eb je een paar teenslippers liggen die je nooit meer draagt? Wikkel dan een sjaal om de bandjes van je slipper en geef je slippers zo een tweede kans. 6-O  ude pumps pimp je heel eenvoudig met glitters. Smeer ze in met lijm, strooi er een flinke lading glitters over en klaar! 7-G  eef je kleding letterlijk een tweede leven als speelgoed of

MEGA LADIES NIGHT: OPERA boekenkaft. K I D S W E E K E N D : Oude sokken V E Rzijn L I perfect E F D om leuke poppen & Bvan A L LteEmaken. T: En een D E L EG O FIL M 2 shirtje metO toffe P C Uprint B A staat ook supercool D Oals N kaft Q U I Xom O TjeE boeken of 9 EN 10 FEBRUARI WOENSDAG 13/02 19 EN 26 FEBRUARI als lampenkap.

Op de foto presenteert Marieke Ruijvekamp haar nieuwe team. Salon Rebel is een allround kapper in hartje Deventer. Marieke’s team heeft verschillende specialismen en zij maken de beste versie van jou. Kom langs in de salon!

In het weekend van Geniet van een heerlijk Liefde en vriendschap - I seen je kleding vaaluitvan geworden? triomferen in Carlos Acosta’s 9 & 10 februari is het8weer avondje met kleur vriendinnen, Vernieuw de dandrankje met de Dylon Machinewas Textielverf. groot feest voor alle kinderen incl.kleur een hapje, en een bruisende productie van ditDeze goodiebag. aanvangZo vanmaak jeduizelingwekkende Salon Rebel, Waltorenpad 1, 0570-594308tijdens het Mega Kids Weekend verf is speciaal voorVoor kleding. je spijkerbroekballet. weer met De LEGO® Film 2! de film of kunt u bovendien even Centraal virtuoos www.salonrebel.nl prachtig blauw geef je dat grauwe shirtje watstaat ooithet wit was nu een shoppen bij verschillende dansende liefdespaar Basilio salonrebeldeventer opvallendelekker kleur. kraampjes in de foyer. en Kitri.

@salonrebeldeventer

Voor meer informatie: www.kruidvat.nl

FILMTIP

BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE WEBSITE EN DE APP VAN VUE VUECINEMAS.NL

VUE APP

/VUECINEMASNL

Yesterday Stel je eens voor dat The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent? Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, Steve Jobs) en scenarioschrijver Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill). Verder met o.a. Lily James, Kate McKinnon en Ed Sheeran.

Van links naar rechts: Marloes, Marieke, Roos en Michelle. Foto by Renske Kleverwal Fotografie

Yesterday is te zien tijdens de Ladies Night van woensdag 26 juni of daarna doorlopend vanaf donderdag 27 juni.


G A D R E D VA G N I T R O K DAT ZIT GOED!

KORTING

Geldig van zaterdag 8 t/m zondag 16 juni 2019 op artikelen voorzien van actielabel. Niet geldig in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen.

Shop online: bristol.nl

op onderbroeken, sokken, riemen en portefeuilles voor heren!

DEVENTER Boreelplein 2

BR_Adv_Boreelkrant_2019-06_06_260x190.indd 1

22/05/19 13:12

SPORT N E K E W 6 GRATIS . rlidmaatschap t of Premium jaa g i.c.m. Comfor ldi ge n ee all nbod den. dere acties. Aa uten voorbehou mbinatie met an . Druk- en zetfo niet geldig in co ging verschillen en sti 19 ve r 20 i pe jun en geldig t/m 13 Faciliteiten kunn Aanbieding is voorwaarden. t.nl en bekijk de Ga naar Basic-Fi

Boreelplein 8 | Hannoverstraat 3b

24 uur geopend


9

HEALTH

Ideale workout bij Basic-Fit in 30 minuten! Wat is een ideale workout als je even snel naar de sportschool gaat? We kennen het allemaal, je hebt niet zoveel tijd maar je wil ook niet je sportschoolmomentje overslaan. De oplossing? Een snelle workout, volgens Jet Kiewiet, teamleider bij Basic-Fit Boreelplein. "In 30 minuten kun je prima een volledige en toch snelle workout uitvoeren. In deze tijd zorg je onder andere voor: • Bouw van sterkere spieren • Verbetering van de conditie • Vetverbranding Onderzoek toont aan dat lichaamsbeweging van in totaal 150 minuten per week gezondheidsgerelateerde voordelen zal opleveren. Laat het waar zijn! Dit betekent dan dat je al voordeel van lichaamsbeweging hebt als je slechts vijf korte workouts van 30 minuten per week doet. Nou is een wandeling al goed, maar probeer ook af en toe iets uitdagenders, er mag best gezweet worden!”

Kracht opbouwen in 30 minuten “Als het gaat om krachttraining, kan je in 30 minuten een hele effectieve training doen. Het uitputten van je spieren met zware gewichten waar je maar weinig herhalingen mee kan doen, zorgt voor spieropbouw en heeft ook effect op de calorieen vetverbranding! Kies bijvoorbeeld twee van de volgende oefeningen waar je je tijdens één training op focust: squats, lunges, bankdrukken, deadlifts of pull ups.”

Conditie verbeteren in 30 minuten “Dertig minuten effectieve cardiotraining is alles wat je nodig hebt om je hartslag te laten pompen, je conditie te verbeteren en je calorieverbranding in actie te brengen. Er zijn veel cardio oefeningen, zoals bijvoorbeeld roeien en hardlopen. Je kunt dit bijvoorbeeld combineren met lichaamsgewicht training. De ideale lichaamsgewicht training kan sets bevatten van onder andere planken, mountain climbers of jumping Jacks.”

Maximale resultaten halen uit een snelle workout “Intervaltraining met hoge intensiteit is de sleutel. Zo verbrand je tot uren na de training calorieën, werk je aan je conditie én werk je aan de groei van je spieren”, aldus Jet. “Vaak gaat het niet om hoeveelheid tijd die je aan het sporten besteedt, maar aan de kwaliteit van je trainingsschema. Dit geldt al helemaal als de trainingsperiode kort is. Dan is de structuur van een training van cruciaal belang. Alle oefeningen moeten zorgvuldig worden uitgebalanceerd en de volgorde ervan moet worden bepaald om optimale effectiviteit te garanderen. Heb je hier hulp bij nodig? Vraag dan eens een personal trainer bij Basic-Fit om advies!”

Basic-Fit Contact

Basic-Fit Boreelplein 8 7411 EH Deventer Website: www.basic-fit.com

Openingstijden: 24 uur geopend Lekker sporten voor een prima prijs kan bij Basic-Fit in Winkelcentrum Boreel in Deventer. De sportschool voor iedereen! Van beginners tot gevorderden van elke leeftijd. We hebben een ruim aanbod

in fitnessapparatuur en groepslessen, zodat er altijd een training is die bij jou past. Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen en je te laten informeren. Ben je al overtuigd? Schrijf je dan direct online in.

Meet en greet met renners Team Jumbo-Visma Jumbo is de trotse sponsor van Team Jumbo-Visma. Ben jij net zo’n grote fan van de wielrenners als wij? Op zaterdag 8 juni kun je Lennard Hofstede, Tom Leezer, Bert Jan Lindeman, Paul Martens, Timo Roosen en Maarten Wynants ontmoeten én van heel dichtbij in actie zien tijdens Hammer Limburg. Want op die dag is de Team JumboVisma fandag bij het onderdeel Sprint van de Hammer Series! Voor meer informatie over de fandag en de Hammer Series: www.jumbo.com


wereldkeuken - All-IN Live Cuisine kinderspeelparadijs

Boreelplein 34 (boven media markt) Deventer 0570 820 300 - www.restaurantvrijdag.nl graTIS PaRKEREN VOOR GaSTEN van het restaurant

-50% TOT

Op alle artikelen met een -50% kortingskaartje. Zie actievoorwaarden bij de kassa.

Geldig van 7 juni 2019 • Boreelplein 6, Deventer • vanharen.nl


Volop creativiteit tijdens Moederdag-activiteit Op zaterdag 11 mei organiseerde Winkelcentrum Boreel een erg leuke Moederdag-activiteit. Van 12.00 tot 17.00 uur konden kinderen in de stand van Het Hiphuis een mooi cadeautje voor hun moeder maken. En daar maakten veel kinderen graag gebruik van. De hele middag was de stand drukbezocht en het zonnetje scheen volop.

11

EVENT

Ook liep een groot Moederdag-hart rond om lekkers uit te delen aan moeders (en natuurlijk ook aan de vaders en kinderen). Al met al een mooie middag. Veel moeders zullen die zondag op Moederdag verblijd zijn met een prachtig kunstwerkje. Bekijk meer foto's via Facebook

'Deventer Op Stelten’ vrijdag 5 t/m zondag 7 juli 2019 Deventer is één groot theater met ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad en locaties rondom het centrum, zoals ook weer in Winkelcentrum Boreel. Het grootste theaterfestival van Oost-Nederland vindt plaats van vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 juli, met in optie een openingsvoorstelling op donderdagavond 4 juli. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is ‘Deventer Op Stelten’ uitgegroeid tot toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Het programmeren van voorstellingen op hoog niveau, zowel in letterlijke als figuurlijke zin, maakt het festival onderscheidend ten opzichte van andere festivals. Van hoogstaand buitentheater tot openluchtvoorstellingen hoog boven het publiek, van theater op stelten tot spektakel op hoog niveau, van humoristische tot meer ingetogen acts. Het festival is jaarlijks in juli en wordt door ruim 125.000 bezoekers beleefd als een bijzonder, toegankelijk, feestelijk en hoogstaand cultureel festival. Dit jaar vindt de 23e editie van het festival plaats. De toegang is gratis. Voor enkele voorstellingen zijn tickets nodig.

Programma Vanaf begin juni staat het volledige speelschema online. Eind juni verschijnt de speciale festivalkrant en het programmaboekje. Het programmaboekje is beschikbaar in de VVV Winkel (Brink 89). Voor meer info: www.deventeropstelten.nl We lichten alvast een tipje van de sluier welke artiesten op het Boreelplein en in de Kazernetuin zullen optreden. • Tango Sumo in de Kazernetuin • Teatime Company op het Boreelplein • Le Collectif du Plateau, ook op het Boreelplein.

LE COLLECTIF DU PLATEAU Maximum Quartet Frankrijk Op het Boreelplein plaatsen vier circusspelers zichzelf in oncontroleerbare situaties. Onophoudelijk klampen ze zich vast aan hun fragiele evenwicht en aan elkaar, maar de dreiging van het vallen is nooit ver weg. Acrobatische stunts, handstands, een diabolo, onderlinge verhoudingen en humor wisselen elkaar over en weer af. • Nederlandse première

TEATIME COMPANY Stick-Stok Nederland Het jonge circustrio TeaTime Company combineert jongleren, dans en de chinese paal. Drie artiesten van verschillende lengtes, culturen en disciplines die, ieder met een eigen lange stok, samen ontdekken hoe circusdisciplines gecombineerd en opnieuw uitgevonden kunnen worden. Met hun stokken maken ze op het Boreelplein bewegende beesten, bouwen een jungle om doorheen te klimmen en balanceren met de stokken en met zichzelf.

TANGO SUMO Fuera Fissa Frankrijk Tango Sumo brengt in de Kazernetuin een prachtige repeterende dans over het verlangen naar ontsnapping. Vijf dansers zoeken naar een uitgang, in een ruimte die steeds kleiner lijkt te worden. Ze proberen zich los te maken, te ontwijken en te vluchten. ‘Fuera Fissa’ is een gevecht van ontsnappen en terugtrekken, vallen en weer opstaan. De dansers rennen en kunnen de uitgang bijna met hun vingertoppen aanraken: zo dichtbij lijkt het te zijn. En dan is het weer weg…


Jack’s Casino biedt altijd een leuke avond uit! Sander, casinomanager Deventer: “Zin in een leuke avond uit? Kom eens bij Jack’s Casino op het Boreelplein. Namens ons team heet ik je dan van harte welkom. Als je van variatie in casinospellen houdt, dan zit je bij ons goed. Kom je voor de eerste keer? Dan geven onze gezellige en vakkundige medewerkers je graag een rondleiding en speluitleg. Voor je het weet, ben je heerlijk aan het spelen. Come, watch and play!” En iedere maand heeft Jack’s casino een aantal leuke

evenementen in de aanbieding. In de maand juni bijvoorbeeld: •E  lke woensdag om 15.00 en 21.00 uur BINGO. Speel gratis en maak kans op een geldprijs. •M  aandag 3 juni Dobbel & Win met 5 = Prijs!

• Woensdag 5 t/m vrijdag 7 juni Suikerfeest. Kom je gezellig langs? • Zaterdag 29 en zondag 30 juni Automaten Loterij met elk even uur een trekking. Kijk voor meer leuke acties: www.jackscasino.nl

VOOR IEDER WAT WILS BIJ VUE DEVENTER

LADIES NIGHT: VERLIEFD OP CUBA WOENSDAG 13/02

OPERA & BALLET: DON QUIXOTE 19 EN 26 FEBRUARI

In het weekend van 9 & 10 februari is het weer een groot feest voor alle kinderen tijdens het Mega Kids Weekend met De LEGO® Film 2!

Geniet van een heerlijk avondje uit met vriendinnen, incl. een hapje, drankje en een goodiebag. Voor aanvang van de film kunt u bovendien even lekker shoppen bij verschillende kraampjes in de foyer.

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta’s bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.

BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE WEBSITE EN DE APP VAN VUE VUECINEMAS.NL

VUE APP

/VUECINEMASNL

X-Men: Dark Phoenix In X-Men: Dark Phoenix nemen de X-Men het op tegen hun meest formidabele en krachtigste tegenstander ooit: iemand uit hun eigen familie, Jean Grey. Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean geraakt door een mysterieuze buitenaardse kracht. Ze overleeft het incident ternauwernood. Terug op aarde maakt deze buitenaardse kracht haar niet alleen oneindig veel sterker, maar ook veel instabieler. Worstelend met deze entiteit in haar komen Jean’s nieuwe krachten tot uiting op een manier die ze niet kan begrijpen, noch controleren. Als Jean de

A MAN Jumbo actie samen met L’OR: Maak kans op een diner voor twee in een sterrenrestaurant Bij Jumbo maak je bij aankoop van 2 L’OR producten kans op het winnen van een diner voor twee in een sterrenrestaurant, in de vorm van een Bongo bon t.w.v. 139,90 euro. Je kunt zelf een keuze maken uit een lijst van restaurants die in de meest actuele MICHELIN-gids minimaal één ster hebben gekregen. In elk van deze restaurants kun je met de bon terecht voor een gastronomisch verrassingsdiner (bestaand uit minimaal 3 gangen, exclusief dranken). De Bongo bon is geldig tot en met 8 april 2020 en de Jumbo/L’OR actie loopt nog tot en met zondag 16 juni 2019. Voor meer info: www.jumbo.com.

Het leven van een huismeester gaat niet altijd over… “U kent mij inmiddels als een positief ingesteld mens, altijd in de stemming voor een grappig verhaal of een aardige anekdote. Maar er zijn momenten dat ook ik wel eens een mindere dag heb, als huismeester.

MEGA KIDS WEEKEND: D E LE GO F I LM 2 9 EN 10 FEBRUARI

FILMTIP

13

controle volledig kwijtraakt en ze iedereen van wie ze houdt, pijn doet, zorgt ze voor barsten in het fundament van de X-Men. Nu de X-Men-familie uit elkaar dreigt te vallen, zullen ze een manier moeten vinden om samen te werken – niet alleen om Jean’s ziel te redden, maar ook om de aarde te beschermen tegen buitenaardse krachten die haar als wapen willen gebruiken en het heelal willen veroveren. X-Men: Dark Phoenix is te zien vanaf donderdag 6 juni.

Ik noem als voorbeeld een akkefietje van vorige week. Op mijn ronde over het Boreelplein stel ik vast dat voor de ingang van de Jumbo en Van Haren een persoon verantwoordelijk is voor de nodige geluidsoverlast: een telefoon met daaraan gekoppeld een luidsprekerbox veroorzaakte nogal overdreven harde muziek. Dus ik vraag of het wat minder zou kunnen. Geen antwoord. Een paar minuten later kom ik terug en nog steeds geluidsoverlast van dezelfde persoon. En nog vervelender; de persoon was zijn telefoon aan het opladen via een stopcontact van de Jumbo en dat mag natuurlijk niet. Om een lang verhaal kort te maken, de persoon in kwestie weigerde zijn telefoon zacht te zetten, weigerde de stekker uit het stopcontact te halen en viel naar mij uit met scheldwoorden en zelfs dreigende taal. De inmiddels gearriveerde politie kreeg hetzelfde verhaal over zich heen, toen deze vroeg naar de ID van de persoon. Resultaat: persoon mocht mee naar het politiebureau. Gelukkig zijn er ook veel positieve en vrolijke verhalen te vertellen over Winkelcentrum Boreel. Laatst werd bij mij een mooie blauwe Rayban zonnebril op sterkte afgeleverd. Gevonden op het Boreelplein. Via een berichtje op de Facebook pagina van Winkelcentrum Boreel was binnen 5 minuten de eigenaar teruggevonden. Zij kon heel blij haar bril weer in ontvangst nemen in Wilma’s Linnenshop. Zo zie je maar hoe handig social media kunnen zijn. Op de zaterdag voor Moederdag hadden we een heel geslaagd evenement in het winkelcentrum. Tientallen kinderen hebben zich in de loop van de middag gemeld bij de kraam van het Hiphuis waar ze een leuk, creatief en origineel moederdagcadeautje in elkaar konden knutselen. Het was gelukkig die zaterdag lekker weer en iedereen was enthousiast. Een geslaagd evenement van Winkelcentrum Boreel, dus! Zo, zoals ik altijd afsluit, ik ben mijn verhalen voor dit moment weer kwijt. Ik spreek de hoop uit u weer snel op en om het Boreelplein te mogen begroeten!”

Huismeester Gerrit schrijft in elke editie van de Boreelkrant een column over wat hij ziet en meemaakt in Winkelcentrum Boreel


1

Sarayi Simit Sarayi

10

La La Place Place

18

‘t ‘ tZusje Zusje

2

Ecco ECCO

11

Jumbo Jumbo Supermarkt Supermarkt

19

Bristol

3

Schaap Optiek Optiek

12

Van Van Haren Haren

20

Daka

4

Salon Rebel Rebel

13

Kruidvat Kruidvat

21

Basic Fit Basic-Fit

5

Bakkerij Van Van der derWal WalJolink Jolink

14

Big Big Bazar Bazar

22

Jack’s Casino Casino

6

100% Voetbal Football

15

Media Markt MediaMarkt

23

Restaurant Vrijdag Restaurant Vrijdag

7

MoosBoss Kids Mini

16

Bever Bever

24

VUE Cinemas Bioscoop Vue

8

Wilma’s Linnenshop Linnenshop

17

Yume Yume Restaurant Restaurant

9

New New York YorkPizza Pizza

24

2e VERDIEPING

19

20

21

22

16

23

ingang parkeergarage lift PIN

pinautomaat

POST

postkantoor

1e VERDIEPING

AED

A SL ET RZ VE

11

AN

12

PIK

EUR

1

SBA AN

PIN

13

14

POST

10 2 3

E

7 6 8

5

9

RKT UTM A

OR LT WA

HO

AT RA LST WA

4

18

AD NP

16

BOREELPLEIN 15

KAZERNETUIN

17

RAAT KAZERNEST

N

BEGANE GROND

boreeldeventer.nl - facebook.com/boreeldeventer © EMK cartografie, www.emk.nl


Vaderdag in Winkelcentrum Boreel

15

Het is alweer bijna Vaderdag. Op zaterdag 15 juni, de zaterdag voorafgaand aan Vaderdag, is Winkelcentrum Boreel de plek waar vaders willen zijn! Alle vaders worden namelijk getrakteerd op ‘eye candy’. In de Kazernetuin zullen verschillende klassieke auto’s te zien zijn. Behalve dat deze mooi zijn om te zien, is dit de perfecte kans om meer te weten te komen over je favoriete klassieker. De expositie vindt plaats tussen 12.00 en 16.00 uur. Vaderdag is de uitgelezen kans om jouw vader te laten weten hoeveel je om hem geeft. Natuurlijk is er geen andere vader zoals de jouwe. Daarom kun je in Winkelcentrum Boreel terecht voor iedere vader.

Zie voor de laatste nieuwtjes over Vaderdag www.boreeldeventer.nl en natuurlijk de Facebook pagina van Winkelcentrum Boreel.

Koop een cadeautje of neem hem een dagje mee uit in Winkelcentrum Boreel. Ook voor je last minute aankopen kun je op zaterdag 15 juni terecht, het winkelcentrum is geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

A KID Boreel op Stelten Het eerste weekend van juli staat onze stad weer helemaal in het teken van Deventer op Stelten en ook in Winkelcentrum Boreel vinden diverse voorstellingen plaats. Speciaal voor de kinderen vindt er op zaterdag 6 juli op het Boreelplein traditiegetrouw het ‘Stelten Pimpen’ evenement plaats. Het is altijd een gezellige boel met veel kinderen die lekker creatief aan de slag kunnen aan de picknicktafels en de mooiste geschilderde of versierde stelten maken. Ook kunnen de kids zich laten schminken. En er lopen natuurlijk sierlijk aangeklede steltlopers rond die ongetwijfeld veel aandacht zullen krijgen!

VOOR IEDER WAT WILS

Woordzoeker Boreel

BIJ VUE DEVENTER

I T A L I H E B J S Ë L L E C I D W I H G K N A O L E D A T E D N A L SA: B N A G A EDKOOPSTE E S L Z N MARKT J U S W D KASSA: N R T E I MBO GOEDKOOPSTE A P I D E SUPERMARKT P Y U E P S C D N O

lke dag euro’s goedkoper uit bent.

Ë O O S T E N R I J K U A N

E E T N N N E G E W R O O N

N A D T T S K E N S N R G D

G D N A L R E D E N T O E E

E W A I I T I T U R K I J E

L A L K J I R K N A R F W N

A L R G L A G U T R O P V Z

N D E S E I V A EM E G AB KIDS WEEKEND: EG O FIL M 2 ED9 EE LNM 10 FEBRUARI MIn het weekend I van 9 & 10 februari is het weer een feest voor alle kinderen Ëgroot F tijdens het Mega Kids Weekend met De LEGO® Film 2! I I T N A L O A R N K D VUECINEMAS.NL

je namelijk altijd lage prijzen op

agsteprijsgarantie én ieder seizoen

Weet jij alle twintig vakantielanden te vinden die we in deze woordzoeker hebben verstopt? Streep ze allemaal door en zet de letters die overblijven S GOEDKOPER achter elkaar…

s Jumbo door tv-programma Kassa

oopste supermarkt.

umbo ben je er zeker van dat je elke dag euro’s goedkoper uit bent.

Oplossing:

ok in 2019. Alleen bij Jumbo vind je namelijk altijd lage prijzen op

erden dagelijkse producten, de laagsteprijsgarantie én ieder seizoen

este aanbiedingen. Kijk, daarom is Jumbo door tv-programma Kassa uitgeroepen tot goedkoopste supermarkt.

ELKE DAG EURO’S GOEDKOPER

Jumbo, Deventer, Boreelplein 4

OPERA & BALLET: DON QUIXOTE 19 EN 26 FEBRUARI

Geniet van een heerlijk avondje uit met vriendinnen, incl. een hapje, drankje en een goodiebag. Voor aanvang van de film kunt u bovendien even lekker shoppen bij verschillende kraampjes in de foyer.

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta’s bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.

FILMTIP

BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE WEBSITE EN DE APP VAN VUE

• Griekenland • Italië • Spanje • Oostenrijk • Frankrijk • Duitsland • Noorwegen • Finland • Zweden • Zwitserland • Portugal • Nederland • Engeland • Ierland • Wales • Cyprus • Turkije • Schotland • België • Kroatië

, Boreelplein 4

LADIES NIGHT: VERLIEFD OP CUBA WOENSDAG 13/02

Win een Jumbo-kinderpakket! Mail de oplossing voor 1 juli 2019 naar acties@winkelcentrumboreel.nl Vergeet niet je naam, adres en leeftijd te vermelden! Onder de goede inzenders verloten we een gaaf kinderpakket van Jumbo.

VUE APP

/VUECINEMASNL

Toy Story 4 Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie's tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als 'vuilnis' ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. Wanneer Bonnie haar speelgoed meeneemt op een familietripje, wordt Woody door een onverwachte omweg herenigd met zijn oude vriendin Bo Peep. Na jaren alleen op pad geweest te zijn, heeft Bo een avontuurlijk karakter gekregen, dat in schril contrast staat met haar breekbare porseleinen buitenkant. Maar nadat Woody en Bo erachter komen dat er een wereld van verschil tussen hen beiden is, ontdekken ze al snel dat er meer dringende zaken zijn om zich druk over te maken. Toy Story 4 is te zien vanaf woensdag 26 juni.


VAKANTIEGELD VOORDEEL BIJ BEVER DEVENTER tot €250 korting

SHOP NU MET ZOMERSE STAPELKORTING

€25 KORTING

€50 KORTING

BIJ BESTEDING VANAF €150

BIJ BESTEDING VANAF €250

€100 €250 KORTING KORTING BIJ BESTEDING VANAF €500

BIJ BESTEDING VANAF €1000

De aanbiedingen zijn geldig van 20 mei t/m 10 juni 2019. Bekijk alle actievoorwaarden op Bever.nl/actievoorwaarden

Ga naar buiten, naar Bever.nl of naar Bever Deventer Boreelplein 48


17

STORE

Pluk de nacht! Loop mee met de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten De zomerzonnewende, oftewel midzomernacht: de langste dag van het jaar. Dit betekent dat vanaf dat moment de dagen korter worden, maar ook dat de zomer begint. Dat moet worden gevierd! Dat is wat er op veel plekken ter wereld dan gebeurt. Deze eeuwenoude traditie, die volgens de verhalen wilde bloemen en planten een geneeskrachtige werking geeft, is vooral in Zweden reden voor een groot feest. Maar ook in Nederland wordt het steeds meer gevierd.

geschikt voor jong en oud. Rooster marshmallows boven het kampvuur, luister naar verhalen en bekijk de natuur met andere ogen. Via de website van Natuurmonumenten schrijf je je in. Wees wel snel, want de plekken zijn zo weg.

’s Nachts de natuur in met Natuurmonumenten

Goed voorbereid op pad

Natuurgebieden in Nederland zijn vaak alleen te betreden tussen zonsopkomst en zonsondergang. Logisch, want ’s nachts verstoor je de dieren die in het gebied wonen. Maar zou het niet bijzonder zijn om wél een keer ’s nachts een wandeling te maken door de Nederlandse natuur? In het donker, wanneer je geen hand voor ogen ziet, beleef je de natuur op een andere manier. En ook de dieren gedragen zich anders. Benieuwd?

De Midzomernachtloop In de kortste nacht van dit jaar, de nacht van 22 op 23 juni, organiseert Natuurmonumenten de Midzomernachtloop. Ze maken voor één keer een uitzondering op de regels en dus kun je tijdens Midzomernacht in het pikkedonker een wandeling maken door een natuurgebied. Het zijn allemaal routes die speciaal zijn uitgezet door de boswachter. Dieren zijn ’s nachts actiever dan overdag, wat de kans groter maakt om wild te spotten. Of dat lukt of

niet, een ding is zeker: bij het licht van de maan wordt alles een stuk mysterieuzer en avontuurlijker.

Hoe meld je je aan voor de Midzomernachtloop? Op maar liefst 17 plekken in Nederland worden 23 verschillende tochten georganiseerd. Er is voor ieder wat wils: of je nu in de avondschemering, in het holst van de nacht of vroeg in de morgen op pad wil. De wandelingen variëren van 2 tot 10 kilometer en zijn

’s Nachts wandelen is een avontuur. Het bos ziet er heel anders uit dan overdag, dieren komen tot leven en je ziet geen hand voor ogen. Met de volgende producten, verkrijgbaar bij Bever, begin je goed voorbereid aan de Midzomernachtloop.

Schoenen De beste schoenen voor het maken van een wandeling door de Nederlandse natuur zijn categorie A wandelschoenen. Deze schoenen zijn licht en geven je voeten genoeg steun en demping op verharde en onverharde paden. Omdat het ’s nachts wat vochtiger kan zijn, is het dragen van een schoen met een waterdicht membraan,

zoals Gore-Tex, geen overbodige luxe.

Kleding Om je goed te kleden tegen een frisse nacht is het slim om een aantal verschillende lagen te dragen. Begin met een fijn thermoshirt dat je warm houdt, maar ook vocht (zoals zweet) snel afvoert. Daaroverheen draag je een vest dat je lichaamswarmte vasthoudt, hierdoor koel je niet af tijdens momenten dat je even stilstaat. En voorspellen ze regen? Dan kun je voor de zekerheid een compacte regenjas meenemen. Deze drie lagen bij elkaar vormen de perfecte combinatie voor het maken van een wandeling.

Rugzak Voor het meenemen van een fles water, fruit, een energiereep en een extra jas of vest gebruik je een kleine wandelrugzak. Een fijne wandelrugzak heeft een heupband die het gewicht van de rugzak van je schouders naar je heupen verplaatst.

Volg @bever.nl op Check bever.nl/Blog voor je dagelijkse buiteninspiratie


Ken jij de titels van deze acht beroemde sportfilms? Aan de rechterkant vind je de namen van acht hoofdrolspelers in heel beroemde sportfilms. En het jaartal waarin de film werd uitgebracht voor het grote publiek. Weet jij welke film aan deze toppers moet worden gekoppeld?

19

QUIZ

1

Ben jij een filmkenner? Bewijs het bij deze Film Kruiswoordpuzzel. 1. Vul de namen van de sportfilms in 2. Neem vervolgens de 4 letters in de omcirkelde vakjes 3. Zet deze in de juiste volgorde en je hebt de oplossing van de puzzel.

2

Horizontaal

Verticaal

2. Robert de Niro 1980 3. Mark Wahlberg 2010 4. Madonna 1992 6. Paul Newman 1977 8. Russell Crowe 2005

1. Denzel Washington 2000 5. Sylvester Stallone 1976 7. Muhammad Ali 1996

VOOR IEDER WAT WILS HINT: de oplossing is een film over het Formule 1 seizoen van 1976! Succes!

BIJ VUE DEVENTER 3

4

5

7

6

8

2 9

1

3 4 1 6 5 1 7 9 4 4 2 5 7 3 4 9 2 5 1 8 6 2 7 6

MEGA KIDS WEEKEND: DE L EGO FIL M 2 9 EN 10 FEBRUARI

LADIES NIGHT: VERLIEFD OP CUBA WOENSDAG 13/02

OPERA & BALLET: DON QUIXOTE 19 EN 26 FEBRUARI

In het weekend van 9 & 10 februari is het weer een groot feest voor alle kinderen tijdens het Mega Kids Weekend met De LEGO® Film 2!

Geniet van een heerlijk avondje uit met vriendinnen, incl. een hapje, drankje en een goodiebag. Voor aanvang van de film kunt u bovendien even lekker shoppen bij verschillende kraampjes in de foyer.

Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta’s bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.

Win 2 filmtickets! BEKIJK HET PROGRAMMA OP DE WEBSITE EN DE APP VAN VUE

Mail jouw oplossing voor 1 juli 2019 naar

VUECINEMAS.NL

VUE APP /VUECINEMASNL acties@winkelcentrumboreel.nl

Onder de goede inzendingen verloten we twee filmtickets voor een film in VUE Cinemas.

Cijfers Speluitleg Een sudoku bestaat uit negen bij negen vakjes. In de vakjes vul je de cijfers 1 tot en met 9 in. In elke horizontale lijn, in elke verticale kolom en in elk van de negen blokjes van 3 bij 3 mogen de cijfers één keer voorkomen.

Win een cadeaubon Lukt het jou om deze sudoku op te lossen? Zet de cijfers die je in de vier omcirkelde vakjeshebt ingevuld achter elkaar en mail je antwoord voor 1 juli 2019 naar acties@winkelcentrumboreel.nl. Onder de goede inzendingen verloten we een cadeaubon van 25 euro, die je kunt besteden bij MediaMarkt Boreelplein.


PROFESSIONELE

Deze actie loopt van woensdag 22 mei tot en met 10 september 2019. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je gratis één messenzegel. Bij één volle spaarkaart + bijbetaling ontvang je een mes naar keuze (of de schaar). Kijk voor meer informatie en alle actievoorwaarden op www.jumbo.com/messen

Jumbo, Deventer, Boreelplein 4

Profile for Mediaburo Schoppema

Boreelkrant juni 2019  

Boreelkrant juni 2019  

Advertisement