Apeldoorn Zuidkrant - maart 2020

Page 1

Verschijnt maandelijks

Jaargang 22 - maart 2020

uari

(uitgezonderd jan en augustus)

10 keer per jaar!

Van de Bunt JUMBOVANDEBUNT.NL

“Een ‘echte’ wijkkrant waar verbinden, ontmoeten en inspireren centraal staan”

pagina 4/5 SINDS

1952

Winkelcentrum

Het Schubertplein

Klinkt als muziek in uw oren

Het winkelcentrum met nog echte speciaalzaken pagina 6

De schakel tussen bewoners en de gemeente Apeldoorn pagina 18

EINDE WIJKRAAD APELDOORN ZUID? De gemeente Apeldoorn heeft vergevorderde plannen om de burgerparticipatie vanaf 2021 op een andere manier vorm te geven. Gekozen is voor zogenaamd "gebiedsgericht werken". In een overleg van het bestuur van de wijkraad Apeldoorn Zuid met de gemeentelijke wethouder burgerparticipatie, Wim Willems, werd duidelijk dat deze nieuwe aanpak met name voor Apeldoorn Zuid grote gevolgen heeft. In de voorgestelde plannen wordt Zuid opgedeeld in 7 buurten en in deze buurten moeten bewoners zich organiseren om een beroep te kunnen doen op gemeentelijke financiële ondersteuning. De wijkraad in zijn huidige vorm met activiteiten voor geheel Zuid komt niet meer voor in deze plannen. In het overleg met de wethouder hebben we

geprobeerd hem duidelijk te maken dat in Zuid geen structuur bestaat van buurtraden en dat het in het (recente) verleden ook niet is gelukt om dit van de grond te krijgen. Vandaar de structuur van een wijkraad, die voor heel Zuid beschikbaar is. Aan het slot van het gesprek hebben we aan de wethouder gevraagd om voor Zuid flexibel om te gaan met de invoering van de nieuwe opzet. Onze grootste zorg is dat, als de plannen voor de nieuwe opzet van burgerparticipatie in de nu gepresenteerde vorm door de gemeenteraad wordt aangenomen, de kans zeer groot is dat er in 2021 in Zuid geen wijkraad meer bestaat. Maar dat er ook geen vervangende structuur van buurtraden aanwezig zal zijn. Via onze facebookpagina en de website hebben we deze zorgen ook kenbaar gemaakt

aan de leden van de wijkraad. Deze informatie heeft ook geleid tot een artikel in de Stentor en tot vragen van de SGP in de gemeenteraad. Ook andere wijkraden zijn in verweer gekomen. In de tussentijd hebben we onze grote zorgen ook besproken met onze wijkwethouder, Jeroen Joon, en hebben we als bestuur begin maart nog een vervolggesprek met wethouder Willems. Besluitvorming in de gemeenteraad staat gepland in het eerste kwartaal van dit jaar. We hopen tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 13 mei 2020 meer duidelijkheid aan onze leden te kunnen geven.

Vereniging Dorpsraad Beekbergen en Lieren

Betrokken, adviserend en verantwoordelijk! pagina 20

Definitief is er dus nog niks besloten, maar als de gemeente niet met grondige aanpassingen van de voorstellen komt, vrezen we dat de wijkraad Apeldoorn Zuid 2021 niet haalt.

LAAT ZIEN WAAR JE GOED IN BENT! drukwerk

Gezellig winkelgebied met horeca en winkels pagina 38

ontwerp

YVONNERECLAME.NL

Onze missie is het omzien naar elkaar te bevorderen3.

Maart 2020 MIKE EN RAMONA ZIJN GETROUWD Op 20 februari gaven Mike Sippel en Ramona Visch elkaar het ja-woord.

COLOFON

De Zuidkrant wordt 10 maal per jaar huis aan huis verspreid zoals is weergegeven op de verspreidingskaart op www.mediabureauapeldoorn.nl en is gratis af te halen op diverse plekken in de wijk.

“Na jaren van geluk hebben wij besloten te kiezen voor een lang en gelukkig leven samen”. Heel erg veel geluk, liefde en gezondheid gewenst.

DERDE HAND’S IS ER WEER Inzameling van bruikbare overtollige goederen die door ons zoals vanouds bestemd worden voor projecten in ontwikkelingslanden. Stichting Derde Hands zet haar werkzaamheden voort vanaf maandagmiddag 2 maart 2020. Het nieuwe adres is: Condorweg 5, 7332 AC Apeldoorn. De Condorweg (naast gebouw 055) is een zijstraat van de Kayersdijk.

Komt u vanaf 2 maart gauw een keertje langs om uw overtollig geworden spullen af te geven. Overtollig, maar schoon en nog goed bruikbaar. Iedere maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur Iedere dinsdagavond van 19.30 - 21.00 uur Iedere woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur Niet in de maanden juli en augustus www.derdehands.com

EVEN EEN UPDATE OVER HET KUNSTWERK DE KAYERSBRON

De Zuidkrant is de wijkkrant van Apeldoorn Zuid, Ugchelen, Beekbergen en Lieren.

Het kunstwerk De Kayersbron nadert zijn voltooiing. De kleurelementen (gemaakt door de kinderen en inwoners van Apeldoorn zuid) moeten er nog in verwerkt worden worden. En ook de emaille muntjes die de kinderen gemaakt hebben worden verwerkt in het kunstwerk. Iris Burghout de kunstenaar is hier druk mee bezig.

Uitgever: Mediabureau Apeldoorn Oplage: 17.000 stuks

Wij als Wijkraad gaan nu proberen om het kunstwerk dit voorjaar in de vijver te laten plaatsen. We houden u graag op de hoogte met de gang van zaken via onze Facebookpagina.

Verspreiding: Verspreidingsburo Armada Druk: Janssen Pers

Met vriendelijke groet, Wijkraad Apeldoorn Zuid

Vormgeving: YVONNE RECLAME

Foto’s: John Langen

Informatie, data en verspreidingsgebied kunt u vinden op www.mediabureauapeldoorn.nl Voor meer informatie, redactie of mogelijkheden tot adverteren neem vrijblijvend contact op met: yvonne@mediabureauapeldoorn.nl Bezorgtijden: De krant wordt van vrijdag tot en met maandagavond bezorgd. Is de krant niet bezorgd? Geef het aan ons door. Uw melding zal rechtstreeks worden doorgestuurd naar de verspreider, zodat deze direct in behandeling kan worden genomen. Mail uw klacht naar: klachten@mediabureauapeldoorn.nl De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke onjuistheden in deze uitgave. Druk- en zetfouten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Mediabureau Apeldoorn.

Apeldoorn, Onze Trots Een fotoboek vol herinneringen

2e Ruilmiddag in dok Zgu4i6d0 1e Wormensewe

aar rt m 7 2 g Vrijda tot 17.00 uu 00 van 14.

te sparen bij:

Foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door Freepik.

Van de Bunt

Wiegmans

in samenwerking met:

In Beweging

Slaapoefentherapie

maand aanbieding Alleen geldig in de maand maart

knippen voor € 15,& ontvang een leuke attentie

kayersdijk 24 - 7332 AT apeldoorn | 06-21605227 In Beweging naar balans

www.sylviashaarsalon.nl


4.

Maart 2020 RUILMIDDAG VOOR HISTORISCHE PLAATJES JUMBO

mensen aantrekt. Er worden in Apeldoorn en omgeving fanatiek foto’s gespaard voor het fotoboek ‘Apeldoorn, onze trots’.

De spaaractie van Jumbo van de Bunt en Jumbo Wiegmans is zo’n succes dat de eerste heuse ruilmiddag naar verwachting honderden

Om de fanatieke spaarders verder op weg te helpen naar een vol boek, organiseert Jumbo in samenwerking met Coda op woensdag 11 maart van 14.00 uur tot 17.00 uur een

ruilmiddag voor de foto’s. De eerste ruilmiddag op 11 maart vindt plaats in Coda (CODA Junior / Newtonzaal). aan de Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De tweede ruilmiddag is op vrijdag 27 maart in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 van 14.00 uur tot 17.00 uur.

ilen! u r n a a g Kom we

Apeldooboernk vol, OnherizenneTrringotsen

Apeldoorn, Onze Trots

Een foto

Een fotoboek vol herinneringen

Ruilmiddag in COaaDtA299 Vosselmanstr

ttonzaal) r a a m 1 1 A Junior / New g a d s n Wotoet 17.00 uur (COD 5

te sparen bij:

00 van 14.

Van de Bunt

Wiegmans

in samenwerking met:

HET KLETSKOPJE 4

PLAZA DE MEERPAAL

WIJNHANDEL EN SLIJTERIJ KOK

WELKOM OP ONS GASTVRIJE PLEIN, HET WINKELCENTRUM MET NOG ECHTE SPECIAALZAKEN HIPPE MENSJES

HAARSTUDIO ESMIRALDA

TERRE DES HOMMES

MARGRIET

BIJZONDERE BONEN


5.

Maart 2020 PAASEIEREN BIJ ATELIER BIJZONDERE BONEN Binnenkort is het weer Pasen. Voor bijzondere paaseieren en paashazen moet je bij Atelier Bijzondere bonen aan het Schubertplein zijn. Er zijn maar liefst achttien soorten kleine chocolade eitjes verkrijgbaar. Daarbij zijn gevulde eitjes met smaken als hazelnoot, stroopwafel, gin-tonic, framboos-yoghurt, advocaat of cheesecake. En massieve eitjes in de smaken karamel-maldonzout, extra puur, melk, wit en gewoon puur of met dropgranulaat. Ook zijn er grote holle eieren in allerlei kleuren met smaken als noten, karamelblokjes of kaneelsuiker. Bovendien kunnen paasproducten worden gemaakt als bijzonder relatiegeschenk. Atelier Bijzondere bonen heeft een uitgebreid assortiment koffie, thee, met in eigen huis gemaakte chocoladeproducten en bijpassende cadeaus. Ook worden workshops, proeverijen en kinderfeestjes gehouden. Zo is er één op woensdag 1 april waar chocoladepaashazen gemaakt gaan worden. Kom voor heerlijke genietmomenten naar de winkel aan de Schubertlaan 18. Dan kun je meteen meedoen aan onze paasprijsvraag!

SNS

Showpiece van Atelier Bijzondere bonen 2019

MET M • • • • •

EER D

GRATIS PARKEREN KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN POSTPUNT POSTNL EN DHL GELDAUTOMAAT BRIEVENBUS

AN 25

WINK

ELS R

ANGELA`S HAIR & NAILS

ONDO

M HET

PLEIN PERFECT PET STYLING

DE KLEDING DOKTER

VOLG ONS OP FACEBOOK OF BEZOEK ONZE WEBSITE: WWW.HETSCHUBERTPLEIN.NL CLEMENS VIS

JUMBO VAN DE BUNT

MARCEL’S OPTIEKHUIS

VAN BAMBOE

CAFE DE VRIJBUITER


6.

Maart 2020

BEZOEKADRES: Maasstraat 4 (Buurthuis Maasstraat) 7333 JG Apeldoorn 055-5339626, info@wijkraadapeldoornzuid.nl www.wijkraadapeldoornzuid.nl Inloop spreekuur, woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en 1e dinsdagavond van de maand van 19.00 - 20.00 uur.

ONTWIKKELINGSHULP, ZINNIG OF EEN BODEMLOZE PUT? Al 40 jaar woont Henk Holtslag in De Heeze. Hij is gepensioneerd ontwikkelingswerker en wil graag met u in discussie over dit thema. Henk begon zijn “hulpcarrière” in 1980 als lid van het Apeldoorns Energie Commité. Het idee was dat elke boer zijn eigen energie zou kunnen /moeten opwekken met een windmolen. Met collega’s bouwde hij een windmolen die echter met een storm explodeerde. Met de ervaring van deze mislukking in Nederland ging hij met zijn gezin naar Nicaragua en werkte daar 4 jaar in een project met windmolens voor irrigatie. Toen ook dat deels mislukte kwam het inzicht; “Simple is not easy”. Het moest eenvoudiger en goedkoper en hij ging daarom door met de zogenaamde Touw pomp, een handpomp die met lokale materialen gebouwd kon worden. Dat werd wel een succes en met anderen trainde hij lokale bedrijfjes met als resultaat dat er nu 70.000 touwpompen die ruim 30% van de water voorziening op het platteland in Nicaragua verzorgen. Die pompen zijn gebouwd door bedrijfjes die doorgingen na de training.

een voetbaltoernooi en nog veel meer. Het festival wordt georganiseerd door een bestuur van maar enkele mensen en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met de voorbereiding, maar vooral ook mensen die willen helpen op het festival zelf.

Die dag moeten veel zaken worden geregeld: op- en afbouw, activiteitenbegeleiding, catering, e.d. waarbij we veel hulp kunnen gebruiken. Heb je tijd en interesse, meld je dan aan via info@wijkraadapeldoornzuid.nl.

DE WIJKRAAD ZOEKT VRIJWILLIGERS VOOR HET ZUIDERPARKFESTIVAL De Wijkraad Zuid zet zich in voor alle bewoners van de wijk en kan daarbij wel wat hulp gebruiken. De grootste activiteit van de wijkraad dit jaar is de organisatie van het Zuiderparkfestival. De eerste zaterdag van september 2020 wordt dit festival gehouden in het Zuiderpark ter hoogte van het buurthuis Maasstraat. Naast een informatiemarkt van organisaties en instellingen actief in Zuid, is er muziek, dans, optredens, voorstellingen, kinderactiviteiten,

Nu in Nederland werkt hij via korte missies in Afrika vanuit dezelfde visie. Henk zal op deze lezing vertellen over zijn ervaringen in een tiental ontwikkelingslanden met mislukkingen en nu ook successen.

KONINGSDAG 2020 DE HEEZE

Wilt u uw mening geven over ontwikkelingssamenwerking of alleen maar luisteren, kom dan op 24 maart om 19.30 uur naar De Graanhof, Graanhof 2, 7335 AV, Apeldoorn.

BEL DE BUURTMOBIEL Boodschappen doen bij Jumbo van de Bunt maar vervoer is een probleem: bel de Buurtmobiel, wij brengen en halen u graag. Wel moet u binnen het gebied wonen dat op de elders geplaatste kaart wordt aangegeven.

BUURTMOBIEL, VRAAG EN ANTWOORD Waar rijdt de Buurtmobiel? De Buurtmobiel rijdt in het gebied tussen Aluminiumweg, Laan van Spitsbergen, Asselsestraat, Koning Stadhouderlaan en 1e Wormenseweg. Hier wordt u van huis naar huis gebracht. Bovendien kunt u vanuit dit gebied naar een aantal bestemmingen zoals ziekenhuis, winkels Schubertplein, winkels Maasstraat, buurthuis Maasstraat. Bel even als u twijfelt. Wie mag er gebruik van maken? Iedereen, mits u zelfstandig kunt in- en uitstappen.

Buurtmobiel de Heeze

Kan mijn rollator mee? Ja, een rollator kan mee.

Helpen jullie boodschappen doen/sjouwen? Nee, wij brengen u naar de winkel maar meer niet. Uiteraard zetten wij de boodschappen voor u in de auto. Moet ik lang van tevoren reserveren? Nee, maar wij vinden het wel fijn als u een dag van tevoren belt.

FINANCIËLE BIJDRAGE STRAATFEEST De Wijkraad Apeldoorn Zuid heeft mede als doelstelling om de samenhang en de leefbaarheid in de wijk te bevorderen. Een goede start hierin is door het beter leren kennen van je buren.

Komt de buurtmobiel op de afgesproken tijd? Ja, wij komen op de afgesproken tijd.

Een leuke manier om je buurtgenoten op een prettige wijze te ontmoeten, is door het houden van een straatfeest.

Ik wil naar het station. Kan dat? Nee, wij rijden niet naar het station.

De wijkraad stimuleert het organiseren van straatfeesten in Zuid door het beschikbaar stellen van een bijdrage in de kosten.

Kan ik altijd op de door mij gevraagde tijd? Nee, we hebben 1 auto, dus het is afhankelijk van de drukte. Overleg met onze planning.

Dit doe je door een aanvraag samen met een kostenraming in te dienen per mail bij info@wijkraadapeldoornzuid.nl.


7.

Maart 2020 VEILIG WINKELEN OP HET SCHUBERTPLEIN Winkelen op het Schubertplein wordt nog veiliger, nu 13 cursisten van verschillende bedrijven op dit plein hebben meegedaan aan een bedrijfshulpverlening cursus (BHV). In de training is bijzondere aandacht gegeven aan het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator). In en rond winkelcentrum Schubertplein werken ondernemers, gemeente, politie en brandweer al jaren samen aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum. Dat is fijn voor bezoekers en ondernemers, maar ook voor omwonenden. Op 19 en 26 februari deden 13 werknemers van bedrijven op het Schubertplein daarom mee aan de BHV-cursus, zodat het plein nog veiliger wordt.

Winkelcentrum Schubertplein heeft inmiddels vier sterren behaald in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Dit keurmerk verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van het winkelcentrum. Er worden schouwrondes gelopen en een veiligheidsplan geschreven, waarvan de uitvoering is opgenomen in een KVO-matrix. Dit actieve document vormt de leidraad voor de overleggen tussen de partners. Met name de samenwerking is van belang om veiligheid te kunnen waarborgen. Sharda Kok van Slijterij en wijnhandel Kok en Wouter van de Bunt van Jumbo Van de Bunt zitten namens het Schubertplein in de werkgroep en zijn ontzettend trots op de behaalde resultaten van de BHV/AED-cursus. De komende drie jaar gaan de werkgroepen aan de slag voor de hoogst haalbare vijfde KVO ster.

LINDEN AUTOMOVAN DER ZANDE

VASTE PRIJZEN, GEEN VERRASSINGEN! Extra (grote) beurt GRATIS APK! Plus (kleine) beurt GRATIS APK! APK keuring

€ 199,-* € 149,-* € 39,-

Onderhoud ook mogelijk op zaterdag tot 13:00 uur!

* Incl. 3,5 liter 10W-40 motorolie, oliefilter en ruitensproeivloeistof bijvullen.*

TOYOTA AURIS 1.3 ASPIRATION CLIMA, ZEER ZUINIG!

Hét betaalbare adres voor alle automerken! € 7.680,Onbezorgd autorijden? handgeschakeld, 87.740 km, benzine,

emergency assist, Met trots laten wijbrake u weten alsalarm Vakgarage Voor al onze occasions zie onze website! Van der Zande voor u klaar te staan. Bij ons bent u aan het juiste adres voor een nieuwe of gebruikte auto van welk merk dan ook. Wij nemen de tijd voor u en zorgen met de beste service voor uw auto. Wij zijn RDW erkend en Bovag gecertificeerd. Onze monteurs zijn goed opgeleide vakmensen, die met plezier aan alle merken auto’s werken. Ook aan de uwe. Dat komt omdat ze met de beste apparatuur werken. Bovendien worden onze monteurs regelmatig bijgeschoold.

WD EN U O R T R E V DICHTBIJ! U bent bij ons aan het juiste adres voor: Onderhoud & reparatie APK Banden

VAKGARAGE PECHHULP € 39,95

Schadeherstel

NEDERLAND, EUROPA EN WOONPLAATSDEKKING Maar liefst € 70,- goedkoper dan de ANWB! Ruitreparatie Kijk op onze site of kom langs voor meer informatie.

Alle automerken zijn bij ons welkom voor APK keuringen, regulier onderhoud, schadeherstel en reparaties. Vakantie-, zomer- en wintercontroles voeren wij ook graag voor u uit. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel, wij zullen uw auto op de best mogelijke manier onderhouden. Kom snel eens langs en laat u informeren over de vele mogelijkheden van ons bedrijf.

Accessoires

Molenmakershoek 25 Apeldoorn T. 055- 539 6543 info@vakgaragevanderzande.nlDE KOFFIE STAAT VOOR U KLA

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30 uur, zaterdag 09:00 - 17:00 uur en elke op afspraak! Voor meer informatie enavond occasions

kijk op: www.vakgaragevanderzande.nl www.vakgaragevanderzande.nl

AR

* Vraag naar de voorwaarden

Molenmakershoek 25 | 7328 JK Apeldoorn | T (055) 539 65 43 | info@vakgaragevanderzande.nl

Buurtmobiel de Heeze Buurtmobiel de Heeze

Winkels | Supermarkt | Huisarts | Ziekenhuis Bezoek aan vrienden of familie | Apotheek | Station (achterzijde)

BUURTMOBIEL 06 82876530

Wat kunt u verwachten? • Een vrijwillige chauffeur met elektrisch vervoermiddel • • Buurtmobiel de Heeze

brengt u op afspraak van deur tot deur. Iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur, Vanuit de Heeze naar de omliggende buurten en bovenstaande locaties. Een rit kost € 1,50. (binnen een uur gratis weer terug).

WIJ ZOEKEN CHAUFFEURS! Mail naar: buurtraad_de_heeze@outlook.com of bel ons op het nummer 06 82876530.


8.

Maart 2020

Actie!!

Gratis Somfy Connexoon app bediening*

Het grote genieten begint bij de grootste zonweringspecialist van Nederland

Bij aanschaf van twee draadloos bedienbare rolluiken of zonweringen. Vraag naar de voorwaarden.

Het grote genieten begint bij de grootste zonweringspecialist van de regio! ZONWERING ROLLUIKEN

www.ambiancedekazon.nl

Europaweg 216, 7336 AR APELDOORN - T (055) 521 16 46 - E info@ambiancedekazon.nl

RAAMDECORATIE

Maart, nog lang geen zomer, maak het daarom in huis nog even lekker gezellig! Goed om te weten dat er dan een speciaalzaak voor u klaar staat met mooie, leuke en gezellige artikelen. Naast onze plantenkas, uniek in Apeldoorn, vol met trendy groene en bloeiende planten hebben wij een grote Sortering sfeerlichten een nieuwe collectie aardewerk en vele andere trendy artikelen. Kom gewoon eens langs, al zou het alleen maar zijn voor een mooi boeket, het geeft zoveel meer kleur in uw huis!

Schubertlaan 20, 7333CV Apeldoorn | Tel. 055-5332655 (wij zijn op zondag gesloten en bezorgen ook niet op zondag)

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, Zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur


9.

Maart 2020

LAAT DE LENTE MAAR KOMEN TUINAANLEG & ONDERHOUD SIERBESTRATING

Rik IJsseldijk is uw hovenier in Apeldoorn en omgeving. Gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van tuinen voor particulier en bedrijven. Alles wordt geheel naar wens opgeleverd en onderhouden. Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie en advies. 06 51 55 47 32 of per mail: info@rikijsseldijk.nl. Kijk voor meer informatie op www.rikijsseldijk.nl.

Kraaienweg 67 | 7331 HW Apeldoorn | 06 51 55 47 32 | info@rikijsseldijk.nl

www.rikijsseldijk.nl

Tuincentrum

’’Tullekensmolen’’ Proef het voorjaar bij ons op Voor al uw tuinplanten en het tuincentrum. bomen in een Ruime keuze aan tuinplanten, mooie groene omgeving vaste planten en bomen.

Wonen, levenieten! n e g &

BINNEN EN BUITEN Tullekensmolenweg 37 7361 EN Beekbergen 055-5063131 www.tuincentrumtullekensmolen.nl

Tullekensmolenweg 37 | 7361 EN Beekbergen | 055-5063131 www.tuincentrumtullekensmolen.nl


10.

Maart 2020 BUSRIT STICHTING BUURTMENSEN WOENSDAG 22 JANUARI DE LOOHOF De wielen van de (gratis) bus die draaien rond Draaien rond, draaien rond De wielen van de (gratis) bus die draaien rond Als de (gratis) bus gaat rijden Eindelijk was het weer zover! Na 63 dagen ‘rust’ mocht de Stichting samen met de bus van de Stichting Veteraan Autobussen weer op pad. De geplande busrit van 20 november 2019 waarbij de Sprengenhorst was uitgenodigd moest vanwege de dichte mist op het laatste moment worden afgezegd. De deuren van de bus gaan open en dicht , open en dicht, open en dicht Geen middag dutje na het middag eten ,maar kort even de ogen dicht en daar was de touringcar….voor een uitje. Samen met bewoners uit woonzorgcentrum De Loohof, enkele opstappers, familie leden, verzorgers en vrijwilligers werd de busrit omstreeks 14.00 uur ingezet. Zowel voor de bewoners van De Loohof als alle andere passagiers is het telkens weer een verassing waar de bus ons brengt. Alleen de chauffeur heeft het antwoord. Niets zeggen maar gewoon vertrekken en rijden. Via Vaassen, Gortel, Vierhouten, richting Nunspeet en vele andere plaatsen en locaties op de Noord Veluwe kwamen de reizigers in goede stemming. Voor velen een herkenbare omgeving, maar hoe lang is het geleden dat ze hier zijn geweest? De wissers van de bus gaan heen en weer Heen en weer, heen en weer Voor het weer hoefden we niet op pad. Winters en echt januari weer: Somber, mistig en een enkele lichte regenbui. Kale bossen met een trieste aanblik. Ook geen weer voor foto’s. De Witte Wieven waren in de bossen ook op vele plaatsen nog volop actief.

De passagiers in de bus die kletsen maar Kletsen maar, kletsen maar.

CANASTA SPELERS GEZOCHT

harte welkom.

Tijdens de busrit komt er ongevraagd toch de stemming in het gezelschap. Mensen praten honderd uit en mooie verhalen en anekdotes volgen elkaar op. Als je op reist gaat met vele ouderen wil het wel eens voorkomen dat enkele mensen elkaar na vele jaren weer eens terug zien. Dat kan wel 50 jaar terug zijn….. Zo ook vandaag. Een lekkernij in de vorm van een koekje of een snoepje, er is volop keuze, zorgt voor de inwendige mens.

Er wordt iedere maandagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur het kaartspel gespeeld. Om verschillende redenen loopt het aantal kaartspelers terug.

Zij kunnen vooraf contact opnemen of gewoon binnenlopen en een kijkje nemen in Klein Geluk aan de Eendenweg 50.

De mensen in de bus gaan op en neer Op en neer, op en neer De mensen in de bus gaan hobbel, hobbel, hobbel Hobbel, hobbel, hobbel Al rijdend door de natuur met erg veel bossen op de Veluwe moet er ook wel eens geremd of rustig aan worden gereden, vanwege verkeershobbels of stukken om de snelheid er uit te halen. Hierdoor kan er volop worden rond gekeken. Een korte halte geeft voor enkelen de gelegenheid om even de benen te strekken. Zodra de terugreis wordt ingezet worden er kleine afsluitbare flesjes frisdrank uitgedeeld. Afsluitbaar zodat niet alles direct opgedronken hoeft te worden en…..wie wat bewaard heeft wat. Omstreeks 16.00 uur zet de buschauffeur letterlijk en figuurlijk de terugreis in. De Loohof ligt in een doodlopende straat en keren met een touringcar zal niet lukken. Dus achter uit maar…

Het bestuur zoekt daarom dames en heren die dit spel willen proberen / leren. Ze zijn van

MUZIKAAL SPROOKJE OP OBS MEESTER LUGTMEIJER Dat muziek op de Meester Lugtmeijerschool veel aandacht krijgt was te merken aan het podiumoptreden met het thema “Sprookjes” . Samen met de peuters van peuterspeelzaal

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Rinie Donk via het telefoonnummer: 06-18519517.

Ratjetoe verzorgden de leerlingen van groep 1 en 2 een ochtend- en middagvoorstelling. Zang, dans, muziek maken en toneelspelen, wat hebben ze hun rol goed geoefend! Leerlingen van groep 7 hielpen ons met de muziekinstallatie en juf Nancy begeleidde ons op de piano. Tot slot klonk een welverdiend applaus van het publiek.

De buschauffeur toetert en zegt dag, dag dag Dag dag dag, dag dag dag De buschauffeur zegt dag dag dag Als de bus weer naar de remise gaat rijden. De maandelijkse gratis bustocht voor ouderen organiseert de Stichting Buurtmensen dankzij enkele sponsoren en (eenmalige) giften. Frans Weijland

Uitnodiging

BuurtBorrel aand* m e d n a v g a d ij vr 1e

MONDHYGIENEPRAKTIJK

ONDERBERG Mondhygiënepraktijk Onderberg neemt nog patiënten aan. Voor professionele gebitsreiniging en preventieve zorg van uw gebit en tandvlees kunt u op korte termijn bij Mondhygiënist Milou Onderberg terecht. In mijn praktijk maak ik gebruik van geavanceerde apparatuur, wat een aangename behandeling biedt bij mensen met extra gevoelige tandhalzen. Kinderen onder 18 jaar worden gratis behandeld! ! een eerste bezoek Ik zie u graag voor mondhygiënist Milou Onderberg,

Oude Beekbergerweg 151c

1e vrijdag van de maand*

16.00 tot 17.30 uur

Voor jong en oud

* met uitzondering van augustus en september

Arnhemseweg 23, Apeldoorn (maandag t/m donderdag) info@mondhygienepraktijkonderberg.nl 055-3034329


11.

Maart 2020 blijkt vooral te komen doordat niet bekend is dat dit in het park mag. Minder blij met… Een veel geuite klacht is het gebrek aan bankjes. Mensen willen even kunnen zitten bij hun bezoek aan het park. Daarnaast wordt overlast ervaren van hondenpoep en loslopende honden buiten de aangewezen hondenuitlaatplaatsen. Een grote groep mensen vindt het jammer dat er een fietsverbod in het park is, maar anderen storen zich juist weer aan het feit dat er desondanks toch gefietst wordt. Tot slot wordt de Marchantstraat als een grote hindernis ervaren in het gebruik van de verschillende delen van het park.

ZUIDERPARK WORDT NOG LEUKER, SAMEN MET BEWONERS

525 mensen hebben de enquête ingevuld. Dat is 20%. Daar zijn we erg blij mee, want daarmee krijgen we een goed beeld van hoe mensen denken over het park. Veel mensen hebben er ook specifieke opmerkingen bij geschreven, waar we echt wat mee kunnen. Ook is er een grote groep mensen die aangeeft actief betrokken te willen worden bij de plannen. Omwonenden hebben duidelijk een band met het park!

Wat zijn de wensen? Het aanbrengen van meer beplanting, het organiseren van meer activiteiten en bijvoorbeeld een wandelpad langs de beek is een veel uitgesproken wens. Naast meer zitmogelijkheden is er behoefte aan meer prullenbakken en betere verlichting, vooral bij de ontmoetingsplekken zoals de hondenspeelweide en speelplekken.

Hoe ziet het ideale Zuiderpark eruit? We vroegen mensen ook naar hoe hun ideale park eruit zou zien. Mensen willen vooral een park met sport- en spelvoorzieningen waar je actief kunt zijn, of een park met ruimte voor educatie. Ook van een moestuin of de mogelijkheid van het aanplanten van fruitbomen worden veel mensen enthousiast. Bewoners aan zet Een aantal omwonenden neemt het voortouw om samen met buurtgenoten gewenste plekken voor banken, picknickbanken en prullenbakken voor te stellen. Het is de bedoeling deze aanvullingen voor de zomer te plaatsen. We houden u graag op de hoogte van toekomstige ontwikkelingen, onder andere via deze krant. Zo kunt u op de voet volgen hoe we, samen met de bewoners, van het Zuiderpark een nóg leuker park gaan maken! De meest gewaardeerde sfeerbeelden van het ideale Zuiderpark

Check nu of oversluiten loont In de afgelopen jaren is het Zuiderpark al een stuk verbeterd. De waterspeelplaats, de Kayersbeek en de nieuwe omheinde hondenuitlaatplaats maken het voor veel mensen al een stuk leuker om naar het park te gaan. Maar het kan nog beter. De vragenlijst die de gemeente Apeldoorn afgelopen najaar verspreidde, heeft nieuwe verbeterpunten opgeleverd én veel betrokken bewoners die graag actief willen meedenken. Samen gaan we aan de slag.

Betrokken Afgelopen najaar heeft de gemeente een enquête gehouden onder direct omwonenden van het Zuiderpark. Zo’n 2700 huishoudens kregen de vragenlijst in hun brievenbus. Zo’n

Waar bent u blij mee? Bijna alle direct omwonenden kennen het park en bezoeken het wel eens; van één keer per jaar tot drie keer per dag. Het park wordt vooral gebruikt om te wandelen, de hond uit te laten of om kinderen te laten spelen. De waterspeeltuin, de Kayersbeek en de hondenuitlaatplaats zijn met veel enthousiasme ontvangen. Voor hardlopen en fitnessen wordt het park minder gebruikt, net als voor picknicken en barbecueën. Dit laatste

Check nu of oversluiten loont

Kom langs in onze winkel of ga naar snsbank.nl/oversluitcheck

Kom langs in onze winkel of ga naar snsbank.nl/oversluitcheck

Doe in 1 minuut de oversluitDoe in 1 minuut decheck oversluitcheck

Apeldoorn, 121 Apeldoorn, HofveldHofveld 121 Apeldoorn, Deventerstraat 14a Apeldoorn, Deventerstraat

14a

nder Uw wo ef! li is ons

Wacht niet en bel voor een afspraak naar 06-41281595. De koffie en thee staan altijd klaar en parkeren kan voor de deur. Roodborstweg 32 7331 EJ Apeldoorn 06- 41281595 info@ilonasknipgarage.nl www.ilonasknipgarage.nl

Kinderdagverblijf Wonderlief Maasstraat 4 - 7333 JG Apeldoorn T: 055 303 41 38 E: info@kdvwonderliefapeldoorn.nl I: www.kdvwonderliefapeldoorn.nl

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK BROEKHUIS dokZuid / GOED 1e Wormenseweg 324 7333 GZ Apeldoorn Tel. 055- 534 19 41 E-mail: info@tppbroekhuis.nl Internet: www.tppbroekhuis.nl

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK: 055 - 5 341 941

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit of heeft u klachten met uw huidige prothese, komt u dan eens langs in mijn tandprothetische praktijk. Het vervangen van een kunstgebit is belangrijk wanneer: • het gebit verouderd is • het dragen van het gebit pijnlijk is • het gebit te los zit/ slecht passend is • er voedsel onder komt • het gezicht invalt (wangen, lippen)

Tandprothetische Praktijk Broekhuis Het adres voor: • nieuwe protheses • gedeeltelijke protheses (plaatje) • protheses op implantaten • reparaties


12.

Maart 2020

LAAT DE LENTE MAAR KOMEN

Wonen, levenieten! n e g &

BINNEN EN BUITEN STADHOUDERSMOLENWEG 58B 7317AW APELDOORN r al uw o o v s e r Openingstijden: et ad h r a a j , t 0 a Vrijdag en zaterdag dan 6 ls op ma e b u n e e Al meer d van 10.00 tot 17.00 uur. m e , h erk zaam k r e w timmerw s d nderhou o n Buiten deze tijden alleen op afspraak. e e i t renova Tel. 055- 578 71 76 of info@bosveldtimmerwerken.nl

Het adres voor kwaliteitskeukens en schuifkasten, in iedere prijsklasse, van standaard tot exclusief. Maak snel een afspraak en krijg advies aan huis. Tel. 055- 578 71 76 / info@bosveldtimmerwerken.nl


13.

Maart 2020

Verbouwingsuitverkoop DE LAATSTE RONDE

KORTING TOT 70 PROCENT

(relax)-fauteuils, stoelen, banken, accessoires, kasten, verlichting

Apeldoorn - Het Rietveld 40 | Almelo - Woonboulevard 12 Zevenaar - Edisonstraat 56 | www.wooncentrum.net

KORTING TOT

70%

• OP=OP • Direct meenemen • Geen garantie • Direct afrekenen • Aanhanger beschikbaar

Bezoek onze

INFO-DAGEN!

Bezoek onze onze Bezoek

De renovatiespecialist Nr. 1 in Europa

INFO-DAGEN! INFO-DAGEN!

vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus De renovatiespecialist van 10 - 16 uurNr. 1 in Europa

VRIJDAG 13 EN ZATERDAG 14 MAART vrijdag 15 en 16 augustus VANzaterdag 10 - 17 UUR van 10 - 16 uur

Kom langs en laat u uitgebreid informeren over de talloze mogelijkheden! Deze week extra aandacht voor: Keukenrenovatie

n geve Ook raag g wij u d advies brei ere uitge nze and o over novatiere gen! n i s s oplo

• • • •

Kom langs en laat u uitgebreid informeren over de talloze ERVOOR ERVOOR mogelijkheden! en gev g k o Deze week extra O raa s aandacht ij u g advie w Nieuwe treden van hout of • Deuren nooit meerbreid re PORTAS-vakbedrijf PORTAS Vakbedrijf e nde uitg onze a voor: laminaat verven Deurenrenovatie Tijsterman Bosveld Timmerwerken ver atie Uitbreken van de trap niet nodig Meer veiligheid dankzij antislip-neus Naar wens met verlichting en leuning

• • •

v o Slag- en stootvast, reno ingen! onderhoudsarm oploss Uw deuren in 1 dag gerenoveerd Geschikt voor alle deuren

Stadhoudersmolenweg Penningweg 98 B58 B 7317 1507AW DHApeldoorn Zaandam

 055 075-- 578 670 71 2576 39

www.apeldoorn.portas.nl www.tijsterman.portas.nl

BEZOEK ONZE INFO-DAGEN OF BEL: 055- 578 71 76 WWW.APELDOORN.PORTAS.NL


14.

Maart 2020 BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS Het Stadhuis 14055 Het Werkplein Activerium 14055 Brandweer (055) 548 3000/112 Politie: 0900 8844/112 Huisartsenpost Apeldoorn 0900 600 9000 Gelre ziekenhuis (055) 581 8181 SOCIAAL IN DE WIJK Sociaal wijkteam 14 055 gemeente@apeldoorn.nl Stimenz (088) 784 64 64 MEE-Veluwe (055) 526 92 00 Zuid doet Samen 055 312 5076 http://zuiddoetsamen.nl Riwis zorg en welzijn (055) 539 45 35 Zorggroep Apeldoorn 055 - 549 52 49 WIJKRAAD APELDOORN ZUID Maasstraat 4 (Buurthuis Maasstraat) 7333 JG Apeldoorn info@wijkraadapeldoornzuid.nl www.wijkraadapeldoornzuid.nl DORPSRAAD UGCHELEN Voorzitter Wineke Blom: 06 - 41816541 info@dorpsraadugchelen.nl DORPSRAAD BEEKBERGEN Dorpstraat 34, 7361 AV Beekbergen (055) 506 1010 HUISARTSEN Huisartsenpratijk Beekhuis, R.R Zeilstra en Versteeg (055) 538 0777 M. vd Velde (055) 533 2133 Van Bruggen (055) 533 3759 Zandkroon (055) 533 3288 Jens Gelegen (055) 055 533 2342 Bekel & Dijkzeul (055) 533 1250 Oosting en Flenter (055) 533 3361 Ugchelse kei (055) 533 1510 Struijk (055) 506 2555 Peters (055)c506 1221 APOTHEEK Apotheek Apeldoorn Zuid Schubertplein (055) 533 2154 Gelre apotheek (055) 581 1840 Benu de Heeze apotheek (055) 533 0020 Apotheek Ugchelen (055) 533 9994 TANDARTSEN Tandartspraktijk Vervoorn (055) 533 1646 Van den Akker (055) 540 2936 Hartman en Mulder (055) 533 6916 Van Heijst (055) 533 3670 DE WOONMENSEN Algemeen telefoonnummer (055) 548 48 48 Verstopte afvoer/ riool Van der Velden: (026) 321 53 16 Glasschade (055) 548 48 48 (24 uur per dag) DE GOEDE WONING Algemeen telefoonnummer (055) 369 69 69 Spoedeisende reparatie (055) 369 69 69 (24 uur per dag) Buiten kantooruren wordt u doorverbonden naar de storingsdienst

WHATSAPP-FRAUDE Bij WhatsApp-fraude of sms-fraude vraagt een familielid of goede bekende u per WhatsApp of sms om op korte termijn een flink bedrag over te maken. Het blijkt echter geen familielid of goede bekende te zijn, maar een oplichter. Oplichters zijn er vaak heel goed in om u te laten geloven dat ze écht uw dochter, broer of goede vriend zijn. Ze appen of sms'en over uw kinderen, uw werk of iets wat onlangs is gebeurd. De oplichter heeft deze gegevens gevonden op internet. Op Marktplaats waar u iets verkocht heeft, op Facebook of bijvoorbeeld LinkedIn. WhatsApp-fraude en sms-fraude herkennen • Een ‘bekende’ vraagt snel geld. Een goede bekende of familielid vraagt u om geld over te maken. Dat moet altijd snel en het gaat om forse bedragen. Er moet een rekening worden betaald, de website van de bank ligt eruit of de persoon is bestolen in het buitenland. Er wordt beloofd dat het geld natuurlijk snel wordt terugbetaald. • Een ‘bekende’ gebruikt een onbekend nummer. Meestal appt of sms't iemand eerst dat hij of zij (tijdelijk) een nieuwe telefoonnummer heeft. Er is een bekende foto gekoppeld aan het nummer, waardoor het betrouwbaar lijkt. • De ‘bekende’ vermijdt ander contact. Telefonisch contact of kritische vragen (om te checken of het écht uw zoon is) worden handig vermeden. Iemand moet net in vergadering, zijn dochtertje ophalen of de verbinding valt weg. TWIJFELT U OF DE 'BEKENDE' BEKEND IS? • Bel de persoon op het nummer dat bij u bekend is. • Stel persoonlijke vragen die alleen de bekende of het familielid kan weten • Ga na of het rekeningnummer dat wordt genoemd inderdaad van de bekende of het familielid is. • Belt de 'bekende' met een nieuw nummer? Google het telefoonnummer. Misschien is het nummer gemeld en al eerder gebruikt voor fraude.

LIFE GOALS Riwis ondertekent vanuit Rivit het convenant met Life Goals en andere sport- en zorgorganisaties. Zaterdag 11 januari was van Life Goals Apeldoorn, een samenwerkingsverband tussen sportorganisaties en zorgorganisaties om sporten voor kwetsbare mensen in de samenleving toegankelijk te maken, de kickoff op de FWG Campus. Ook medewerkers van Riwis Zorg & Welzijn Jordy van den Berg en Titia de Wit waren vanuit vitaliteitsprogramma Rivit hierbij aanwezig. Er werd een convenant getekend door Riwis, Stichting Life Goals Apeldoorn, de gemeente Apeldoorn, IrisZorg, het Leger des Heils, Stimenz en A.V.V. Colombia om de samenwerking kracht

handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor de patiënt de beste kans heeft op een goed (postoperatief ) herstel. De handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

HANDTHERAPIE IS OOK FYSIOTHERAPIE De hand is misschien wel het beste gereedschap dat we hebben. We hebben onze handen nodig om te werken, te verzorgen en te sporten. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf. Met tientallen botjes en veel pezen, zenuwen en spieren zijn onze handen, vingers, polsen en elleboog complexe onderdelen van ons lichaam. Juist omdat bijvoorbeeld de hand één van de meest ingewikkelde onderdelen van de menselijke anatomie is verdient deze meer gespecialiseerde zorg. Veel mensen weten niet dat handtherapie een specialisatie binnen de fysiotherapie is. Handtherapie omvat overigens ook behandelingen aan vinger, pols en elleboog. Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen,

MET WELKE KLACHTEN KUNT U NAAR DE HANDTHERAPEUT? • Pijn in uw vingers, duim, hand of pols. • Tintelingen en/of doof gevoel in uw vingers of hand. • Blessures, zoals een vinger uit de kom, een vinger- of polsbreuk of peesletsel. • Stijfheid van hand of vingers / haperende (trigger) vinger • Krachtverlies in hand; voorwerpen uit uw handen laten vallen, potjes niet meer open krijgen, knopen losmaken etc. • Sport specifieke klachten bij bijv. balsporten, klimmen en vechtsporten. • Werkgerelateerde klachten bij bijv. typen en muishandelingen. • Acute klachten • Chronische klachten, reuma en artrose • Post-operatieve klachten De klachten en oorzaken zijn zeer uiteenlopend. Soms is er sprake van slijtage of overbelasting, maar er kan ook een peesontsteking aanwezig zijn. De specialist kan doorverwijzen naar de handtherapeut, nadat een operatie aan de hand heeft plaatsgevonden. De handtherapeut begeleidt de patiënt na de operatie om de hand weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren. WAT DOET DE HANDTHERAPEUT? Handtherapie bestaat vaak uit een combinatie van spalktherapie, oefentherapie, littekenbehandeling, adviezen, een brace of andere hulpmiddelen. Dit betekent dat als het nodig is, er een spalk voor u wordt gemaakt. Deze spalk kan een ondersteunende, beschermende of een mobiliserende functie

bij te zetten; er samen voor te zorgen dat sporten voor kwetsbare mensen in Apeldoorn toegankelijker wordt gemaakt. De sportactiviteiten die vanuit Life Goals worden aangeboden worden begeleid door Maatschappelijke Sportcoaches. Deze Maatschappelijke Sportcoaches werken voor de verschillende samenwerkende organisaties en zij zijn ervoor opgeleid om sportactiviteiten te begeleiden voor deze doelgroep. Vanuit Riwis zijn Titia de Wit en Jordy van Nederpelt opgeleid tot Maatschappelijke Sportcoach. Life Goals Apeldoorn begeleidt onder andere de volgende activiteiten: • Hardlopen • Voetbal • Vechtsport hebben. Verder worden er oefeningen gedaan om de vingers, duim, hand of pols weer soepel te laten bewegen en om de kracht in uw hand en arm op te bouwen. Bij het Carpaal Tunnel Syndroom bestaat er een nog vrij onbekende manier van behandelen, die voor de patiënt minder ingrijpend is dan een operatie. De behandeling bestaat uit tractie (het rekken) van het polsgewricht met een speciaal hiervoor ontwikkeld apparaat. Het Phystrac tractieapparaat staat bij slechts enkele fysiotherapiepraktijken in Nederland, waaronder bij Bos & Weide. Bos & Weide Fysiotherapie biedt al jaren handtherapie, ook in combinatie met bedrijfsfysiotherapie voor werkgerelateerde klachten. U kunt met handklachten ook zonder verwijzing van huisarts of specialist een afspraak maken. Voor meer informatie: Joycen Galang en Anouk Stemerding, handtherapeuten Fysiotherapie Bos & Weide Oude Beekbergerweg 21 Tel: 055-5331941 e-mail: info@bosenweide.nl


15.

Maart 2020 Beginnend als tiener in een supermarkt en vanuit daar een eigen afdeling ‘runnen’, dat is zoals ze dat altijd heeft gezien en dat smaakt naar meer. Ze volgde een kappersopleiding en kreeg een baan in een kapsalon. Een baan wat haar op het lijf is geschreven, want na 20 jaar is het dan zo ver; ze neemt alle kennis en ervaring mee van de afgelopen jaren en gaat een nieuwe uitdaging aan; een eigen salon.

NIEUW IN APELDOORN ZUID; SYLVIA’S HAARSALON “Werkelijk een droom dat uit is gekomen, een eigen haarsalon.” Stralend van oor tot oor is ze aan het vertellen.

Vele mensen kennen Sylvia al en weten hoe ze is, maar voor degene die het nog niet weten; Sylvia is gespecialiseerd in alles met betrekking op uw kapsel. In de salon is kwaliteit, service en aandacht voor u als klant de prioriteit. Zowel vrouwen, mannen als kinderen zijn welkom in de salon!

Haar uitgangspunt is luisteren naar de wens van de klant over haar of zijn kapsel in een ontspannen sfeer. Ze kan goed inschatten wat het juiste kapsel bij de persoon is door te observeren, te luisteren en te kijken. Op deze manier wordt voor iedereen een kappersbezoek een feestje in plaats van een nachtmerrie. Haardonatie is ook mogelijk in samenwerking met haardonatie.nl. Dit kan vanaf 10 cm. per vlecht. Meer informatie over de salon en de tarieven, vindt u op de website www.sylviashaarsalon.nl. Of maak direct een afspraak en kom langs op Kayersdijk 24.

BAZAAR BIJ HET LEGER DES HEILS Op zaterdag 14 maart houdt het Leger des Heils aan het Hofveld 21-23 weer een grootse voorjaarsbazaar en start de verkoop van de zomercollectie in de kledingwinkel. De Bazaar is iedere keer weer een waar feest. Veel goede gebruikte en nieuwe artikelen zijn er te bewonderen. Je kunt er heerlijk rondlopen, snuffelen én kopen! De kledingwinkel houdt op die dag uitverkoop van de winterkleding. Ook hangt dan de zomercollectie in de winkel en is er ruimschoots de gelegenheid een nieuwe zomergarderobe samen te stellen. De BAZAAR is van 10.00 - 14.00 uur. Voor de kinderen is er een speciaal programma dat om 11.00 uur begint. Ook is er een aantal BINGO-rondes met mooie prijzen. Natuurlijk kan iedere bezoeker genieten van een heerlijke koffie en thee met een zelfgebakken traktatie. Tussen de middag is de lunchroom open. Iedereen is uitgenodigd om voor deze BAZAAR zolder, kelder, garage en kasten op te ruimen en goede, verkoopbare artikelen af te geven aan het Hofveld 21–23. Omdat we maar over beperkte ruimte beschikken is het niet mogelijk witgoed en meubilair aan te nemen. Spullen voor de BAZAAR kunnen worden gebracht op donderdag 12 maart tussen 13.30 uur en 17.00 uur en tussen 18.30 en 20.30 uur. Op vrijdag 13 maart tussen 9.30 uur en 15.00 uur. Leger des Heils, Hofveld 21-23, 7331 KB Apeldoorn. 14 maart 2020 om 10.00 – 14.00 uur. Meer weten: bel 06-25152176

STUNT ACTIE Met de inruil ou fiets 9,van 249 nu voor

1499,-

C&G timmer Curaçao 30 Apeldoorn Tel: 06- 44 38 64 72 Openingstijden Ma t/m vr : 9.00 tot 18.00 uur Za : 9.00 tot 16.00 uur


16.

Maart 2020

Ontmoetingsplek De Graanhof GASTVROUWEN- HEREN GEZOCHT

DE BUURTHUISKAMER

Voor ontmoetingsplek De Graanhof zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Bent u een goede sfeermaker of een groepsmens? Waarschijnlijk zijn we dan op zoek naar u! Wij zoeken: Gastvrouwen of gastheren voor de woensdag van 9.00 toto 12.00 uur en op de woensdagmiddag vanaf van 13.00 tot 16.30 uur. De taken zijn onder andere spullen klaar leggen voor de activiteiten, zorgen voor koffie en thee en deze uitserveren aan de bezoekers en een praatje met ze maken om te zorgen dat mensen zich welkom bij ons voelen. Als u ook graag een bijdrage zou willen leveren, dan kunt u contact opnemen met Inge van Dalen van Stimenz. Zij is bereikbaar via: 06-53174984 of per mail I.vanDalen@stimenz.nl.

De Graanhof is een gezellige ontmoetingsplek waar al vele jaren onder leiding van vele vrijwilligers tal van leuke activiteiten worden aangeboden en waar je van maandag t/m vrijdag tussen 9.30-12.00 uur en 13.30 -16.00 uur binnen kan komen voor een kopje koffie of thee (koffie/thee kost 0,50 cent) Op elke woensdag van 9.00 uur - 13.30 uur en elke vrijdag van 9.00 -16.00 uur is er professionele begeleiding aanwezig tijdens de activiteit ‘Buurthuiskamer.’ De begeleiding kan, waar nodig, ondersteuning bieden bij mensen met een specifieke hulpvraag. De Buurthuiskamer is er voor iedereen die behoefte heeft aan een zinvolle manier om de dag in te vullen en om sociale contacten te

TEKENEN EN SCHILDEREN

SPEKSTEEN BEWERKEN Er ruimte in onze groepen speksteen bewerken op de Graanhof. De cursus is op dinsdagmiddag van 13.30- 16.00 uur en op donderdagochtend van 9.00-11.30 uur is ook nog ruimte. De cursus wordt gegeven door Ingrid Sol, docent van Stimenz. De stenen waar mee gewerkt kan worden zijn o.a.: Speksteen, Serpentijn en Albast. De bijdrage voor deze cursus is € 2,75 per uur en een les duur 2,5 uur. Dit is exclusief materiaal (stenen kunt u via de docent of zelf kopen) en koffie en thee kost €0,50. U kunt zich aanmelden bij Ingrid Sol: 0638251947 of via ingrid.solschijff@gmail.com Adres De Graanhof: Graanhof 2, rechts van het gezondheidscentrum aan de Hoge Dries.

Vindt u het leuk om te leren tekenen en schilderen? Dan bent u van harte welkom in de Graanhof iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00

leggen. Wat voor iemand een zinvolle manier is, kan heel verschillend zijn per persoon. De één vindt het leuk een potje te biljarten met iemand, een ander vindt het leuk om creatief bezig te zijn of een spelletje te doen, en weer anderen vinden het leuk om te helpen met het voorbereiden van de lunch die er op vrijdagmiddag wordt aangeboden. Samen met de begeleiding wordt er gekeken waar de behoefte ligt en wat de mogelijkheden zijn. Uitgangspunt is dat iedereen zich welkom en prettig voelt op de Graanhof.

Bent u nieuwsgierig geworden wat de dagbesteding op de Graanhof u kan bieden, kom gerust op woensdagochtend of vrijdag langs voor een informatief gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. Of neem telefonisch contact op met Mireille Hilferink via nr 06-53499194.

Buurthuiskamer de Graanhof kan ondersteuning bieden op de volgende gebieden; • Aanbrengen van structuur en ritme in de dag • Het verminderen van sociaal isolement • Het ontwikkelen van vaardigheden om zelfredzaamheid te vergroten • Bieden van verlichting aan mantelzorgers.

uur om te komen tekenen en schilderen onder begeleiding van een ervaren vrijwilliger. Zij geeft u les in verschillende technieken. Komt u gerust binnenlopen. Hiervoor betaalt u €1,- per keer en 50 cent voor een kopje koffie of thee.

GEZELLIG SAMEN ETEN

In De Graanhof kunt u iedere woensdag om 12.15 uur en iedere donderdag om 17.00 uur gezellig samen met andere mensen eten. De vrijwilligers koken een heerlijke maaltijd voor u voor €4,50. Hiervoor krijgt u een hoofdgerecht en soep of een toetje. U dient zicht uiterlijk donderdag de week van te voren op te geven voor 17.00 uur op telefoonnummer 055-5400319 iedere werkdag tussen 9.30 uur en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.00 uur.

Adres locatie: Graanhof 2 rechts van het gezondheidscentrum aan de Hoge Dries in wijk de Heeze.

BLESSURE? Kom dan naar het sportblessurespreekuur bij Bos & Weide fysiotherapie

Bos & Weide fysiotherapie

Elke maandag van 17.30 - 18.30 uur. Locatie: Oude Beekbergerweg 21 055-5331941 - Afspraak maken is niet nodig -

GRATIS www.sportblessurespreekuur.nl

MARLEEN VAN LOENEN praktijk voor psychosociale hulpverlening & coaching met een contextuele benadering

Soms worstel je met vragen waar je niet zelf uitkomt. Of wil je graag ontwikkelen op persoonlijk gebied, maar redt je het niet alleen, of met mensen om je heen. Als coach en hulpverlener denk ik graag met je mee. WELKOM WWW.MARLEENVANLOENEN.NL

Laan van Zuidbroek 128 Apeldoorn Ι O6 4177O765


Maart 2020

“Nieuws uit Beekbergen en Lieren gebundeld in het DorpsVizier, de krant waarin ontmoeten, verbinden en inspireren centraal staan” Beste mensen, Der is un tied van komm’n en un tied van goan! Ik mocht als wijkagent aan het werk in het mooie buitengebied van Apeldoorn met als wijk Beekbergen-Loenen-Lieren en Oosterhuizen. Dat leek mij een mooi werkgebied. Nou dat bleek te kloppen. 1 januari 2013 begon ik officieel. Ik heb hier echt genoten van de ruime wijk met mooie stukken natuur erin en een verscheidenheid aan mensen, daar zeg je u tegen. Veel kon ik in die tijd betekenen voor de verschillende inwoners van de wijk. Vaak kon het lekker in het dialect. Er zijn vast ook minder tevreden “klanten”, maar kreeg je van mij een bon, dan deed je ook iets wat echt niet kon. Vanaf 23 maart ga ik aan het werk bij een afdeling waar ik mij met een enthousiaste club collega‘s bezig mag houden met vergunning verlening, toezicht en handhaving m.b.t. jachtaktes, wapenverloven en beveiligers bij HoReCa en evenementen. Mijn standplaats blijft Apeldoorn, maar het werkgebied wordt Oost Nederland. Er is nog geen nieuwe wijkagent voor uw wijk bekend. Er volgt een sollicitatieprocedure en dan een plaatsing. Als ik zie hoe lang dat moet duren, dan kan het niet anders of er rolt een geweldige wijkagent uit en die gun ik u. Op het moment dat deze bekend wordt, krijg ik nog wel ruimte om hem of haar rond te leiden in de wijk. 12 maart is de laatste dag dat ik op donderdag spreekuur heb. Vanaf die dag is er dus GEEN spreekuur. De nieuwe wijkagent zal zelf bepalen of hij/zij ook spreekuur gaat instellen en wanneer. Dit is geen verplichting, maar ik ben van mening dat de drempel veel lager is dan dat je op bureau Apeldoorn aangewezen bent. Bedankt dat ik mocht werken in uw wijk! Good goan! Vriendelijke groet Theo Simmelink

Eco Spot, biedt bescherming tegen vlooien en teken. Koop 2

“Verwen je hond krijg geneenen gezond verpakkinmet hondenijsje!”

! G N I T R O K % 0 1 Dorpstraat 40 7361on Beekbergen e op el AVlin Aanbieding zow tel: 055 8430743 ra.nl als www.via-natu info@via-natura.nl rgen. straat 40, Beekbe l in de winkel: Dorp www.via-natura.n maart 2020.

Alleen geldig in de

maand


18.

Maart 2020

Vereniging Dorpsraad Beekbergen en Lieren Dubbelbeek en de opkomst was erg groot. Er stonden standhouders voor verkoop en eventueel ruilen van boeken, ansichtkaarten, schilderijen etc. over Apeldoorn en omgeving.

1945 - 2020 75 JAAR VRIJHEID Datum: Tijdstip: Plaats: Entree:

vrijdag 6 maart 20.00 uur Hervormde Kerk Kerkweg 35 in Beekbergen gratis, toegang vrij

GROTE BELANGSTELLING VOOR VOA BOEKEN- EN RUILBEURS Zaterdag 15 februari organiseerde Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) een boeken- en ruilbeurs in het Denksportcentrum aan de

Oude films en foto’s werden vertoond met een begeleidend praatje van Henk v.d. Waardt van VOA, soms bijgevallen door mensen uit het publiek. Ook was er weer de bekende ‘zoektafel’ met veel foto’s waarvan de herkomst nog niet bekend is.

AANLEG PARKEERTERREIN BIJ “DE AKKER” Bij verenigingsgebouw “De Akker” van de EbenHaëzerkerk in Beekbergen is men begonnen met het aanleggen van 18 parkeerplaatsen. Aan de kant van “De Boerderij” is al een betonnen trap geplaatst en er zal een flauwere helling naar “De Akker” worden gemaakt voor de auto’s. Ook wordt er nog een fietsenhok gebouwd tegenover “De Akker”.

Het was ook een ontmoeting van oude bekenden en het ophalen van herinneringen.

Herdenkingsmoment Dit concert door Harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen onder leiding van dirigent Marten van der Wal is een Herdenkingsmoment in aanloop naar het vieren van 75 jaar Bevrijding. Centraal staat het speciaal gecomponeerde muziekwerk “The Story of Anne Frank”. Tijdens de uitvoering worden foto’s uit het leven van Anne Frank getoond en van haar tijdelijke verblijf in de oorlogsjaren in Beekbergen. Het programma voorziet verder in een afwisseling van muziek, verhalen en gedichten. The Story of Anne Frank In deze compositie wordt het verhaal van Anne Frank beschreven die tijdens de tweede wereldoorlog jarenlang, samen met haar familie, verborgen woonde in het Amsterdamse ‘Achterhuis’. Toen ze werden verraden en gedeporteerd werden naar Auschwitz, overleefde enkel de vader deze vreselijke gebeurtenis. Met dit werk wil de componist, zelf vader van twee dochters, een muzikaal statement maken tegen elke vorm van racisme. Anne Frank in Beekbergen Anne Frank logeert in juli 1941 een paar weken in Beekbergen. Zij verblijft in het huis ‘Op den Driest’ aan de Koningsweg 5, samen met haar vriendin Sanne Ledermann en Sannes ouders. Ook Sannes zus Barbara en een ander vriendinnetje, Tineke Gatsonides, zijn hier op vakantie. Het huis wordt bewoond door de familie Kaempfer die familie is van de Ledermanns. Vanuit haar vakantieadres in Beekbergen stuurt Anne een brief aan haar oma. Ze beschrijft ‘Op den Driest’ als een ouderwets, maar gezellig huis. Anne verveelt zich er wel. Door het slechte weer brengen Sanne en zij veel tijd binnen door. Ze spelen vooral veel met Raymond, het zoontje van de Kaempfers. Verder leest Anne veel boeken en slaapt ze in Beekbergen beter dan in het rumoerige Amsterdam. Met dank aan de Anne Frank Stichting.

START INFRASTRUCTUUR LANDGOED ENGELANDERHOLT Half januari werd er al gestart met het bouwrijp maken van de gehele locatie. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de firma Dostal. Hierna zullen de nutsbedrijven aan de slag gaan voor de aanleg van gas, water, elektra en glasvezel. Ondanks het feit dat Nederland kampt met de stikstofcrisis en PFAS zal dit de voortgang van de werkzaamheden in dit project niet in de weg staan, omdat dit project volledig is vergund. Hierdoor zal er geen stagnatie optreden. TOEKENNING STRAATNAMEN De gemeente Apeldoorn heeft al straatnamen toegekend voor Landgoed Engelanderholt: Leonard Springerlaan, Kitty van Schrevenlaan, Haitsma Mullerlaan.

UGCHELEN BUITEN Ook in 2020 wordt er weer volop gebouwd in Ugchelen Buiten, het voormalige TNO-terrein aan de Laan van Westenenk. Ugchelen Buiten ligt op de grens van Apeldoorn, Beekbergen en Ugchelen in een bosrijke omgeving met alle

voorzieningen in de buurt. De fundering van veld G is gereed en er is gestart met het leggen van de begane grondvloeren. Verder wordt de komende periode het tweede deel van de woningen in veld C opgeleverd. In totaal worden er 275 woningen gebouwd, variërend van rijenwoningen tot bosvilla’s.

Meer informatie op: www.harmonie-pjb.nl en www.4en5meibeekbergen.nl.

WEGWERKZAAMHEDEN KEIZERSMANTEL Regelmatig worden Mark en Teunis en andere collega’s van Pannekoek B.V. door de aanwonenden van de Keizersmantel en Koningspage rijkelijk voorzien van koffie, koeken, hartige hapjes. Hier staan ze op de foto met Evert Eikema die voor koffie met wat lekkers zorgde. Hun laatste klus zal zijn het aanleggen van de wadi (Water Afvoer Drainage Infiltratie) en over 3 weken moet het project afgerond zijn.

DE STAMTAFEL Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur verzorgen de vrijwilligers van de Stamtafel een inloopmiddag voor IEDEREEN die een kopje koffie of thee wil komen drinken tegen betaling van 1 euro voor 2 kopjes. Voor de mannen/vrouwen die willen biljarten is daarnaast ook nog de gelegenheid om dit op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur te doen. Er zijn diverse mogelijkheden tot spellen zoals sjoelen, kaarten, biljarten, rummikub, maar ook voor het maken van een praatje met elkaar. Dorpshuis De Hoge Weye, Dorpstraat 34, Beekbergen.


19.

Maart 2020 OOSTERHUIZEN

06-06-2006

In het Nedersaksisch heette het Oosterhuzen. De plaats wordt betiteld als “Een kern met pit”. Het bestaat uit ± 850 inwoners en heeft een eigen dorpsraad en openbare basisschool. Het dorp heeft een agrarisch karakter. In het hart van het oude gehucht is een amfitheater in een afgegraven kuil. Dit is naast het dorpshuis. Voor het dorpshuis staat de openbare basisschool met aangebouwd huis van de toenmalige bovenmeester. Dit alles ligt aan Het Oude Veen, op de luchtopname midden boven in beeld. Rechts in beeld het Kanaal Zuid, onder in beeld de A50. Vanaf het kanaal boven in beeld Het Oude Veen, aansluitend op de Molenberg. Links afslaand komen we bij de Wittekruisweg. Het verlengde van de Molenberg is Het Pompje met naar links de Veendijk. Tot de volgende editie! Foto bestellen?: hansenmarsnelleman@gmail.com Foto en tekst: Hans Snelleman

HET BEEKBERGENS TONEEL Het Beekbergens Toneel geeft haar voorjaarsuitvoering op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2020 in “de Hoge Weye “, Dorpstraat 34 in Beekbergen. We spelen een blijspel van J.Hemmink-Kamp “’t Is maar tijdelijk”. Als gevolg van een brand worden de twee boertjes Evert en Harm dakloos. Ze kunnen elkaar niet luchten of zien en hebben voortdurend ruzie.

De pastoor en de dominee bemoeien zich met hun lot en zo komen ze terecht bij nicht Anna, die zich hun lot ook aantrekt en waar ze ”tijdelijk” onderdak kunnen krijgen. Maar “tijdelijk”kan soms wel heel lang duren…. Komt u kijken hoe dit afloopt ? We beginnen om 20.00 uur. Er zijn vanaf 14 maart kaarten te koop a € 5,00 bij drog. Beekbergen in Beekbergen en bij de echte bakker Gerrits in Lieren en ’s avonds aan de zaal.

WORKSHOP PAASCREATIE MAKEN Woensdag 1 april 2020. Inloop vanaf 09.45 uur, we starten om 10.00 uur. Locatie: ‘De Huiskamer’ in Lieren, Lierderstraat 7 (ingang achter de kerk). Gezellige workshop Ervaring niet nodig, hulp op maat.

Voor oasis, groen- en draad wordt gezorgd !! Aanmelden: Iedere woensdagochtend vanaf 10.00 uur bij de Huiskamer of stuur een e-mail naar: HuiskamervanLieren@outlook.com. Zelf meenemen: Scherp mesje en/of een allesknipper. De koffie met wat lekkers staat klaar! Kosten: € 5,00 (contante betaling).

VACATURES NOG GEEN VAKANTIEWERK? Comfortcamping de Bosgraaf in Lieren is per direct op zoek naar vrolijke, frisse, gezellige vakantiemedewerkers: Voor ons eetcafe:

Keukenmedewerker (vanaf 17 jaar)

Schoonmaak topper gezocht!

Als je het leuk vindt om achter de schermen in de keuken te assisteren.

Bediening

(vanaf 18 jaar) Wil je ons meehelpen om onze gasten nog meer te verwennen en hun te laten genieten als ze bij ons komen eten en drinken? Voor onze camping:

Buitendienst (vanaf 16 jaar)

Ben je graag buiten en kun je flink aanpakken? Dan hebben wij jou nodig om onze mooie camping nog schoner en gezelliger te maken. Maak snel een afspraak.

Samen met een team maak je de sanitairgebouwen schoon en wordt je ingezet voor verschillende andere werkzaamheden. Vind je het fijn flexibele werktijden te hebben, solliciteer dan naar deze vacature. Het is noodzakelijk dat je tijdens de schoolvakanties en op vrijdag, zaterdag en zondag voor ons beschikbaar bent.

Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Reageer dan snel!

Wacht niet langer en bel 055- 505 13 59 of mail info@bosgraaf.nl t.a.v. Majella van Gulick. Kanaal Zuid 444, 7364 CB Lieren


20.

Maart 2020

WERELDWINKEL BEEKBERGEN AL MEER DAN 30 JAAR EEN BEGRIP IN BEEKBERGEN. In 1986 werd in Beekbergen voor het eerst kennis gemaakt met producten uit de derde Wereld. Deze producten werden betrokken van wat toen heette “S.O.S. Wereldhandel uit Culemborg”. Deze introductie gebeurde tijdens een bazaar welke werd gehouden bij het “Hooge Pad” , georganiseerd door de werkgroep werelddiaconaat van de N.H. Kerk in Beekbergen en de gereformeerde kerk in Lieren. Hieruit is uiteindelijk Wereldwinkel Beekbergen ontstaan. Vanaf 2001 is onze huidige locatie aan de Dorpstraat 41-B.

vullen elkaar erg goed aan. Als ik de winkel binnen kom staat de verwarming voor mij aan en heeft ze de koffie al klaar.” Douha vult aan: “Voor mijn integratie wees een vriendin mij op het vrijwilligerswerk van de Wereldwinkel. Ik wilde de taal goed spreken en nieuwe mensen ontmoeten. Ik ben de winkel binnen gelopen en werd erg leuk ontvangen. Ik kon gelijk bij Bora aan de slag. Van haar leer ik veel over de achtergrond en herkomst van de producten in de winkel. De naam Wereldwinkel vind ik heel mooi. Producten gemaakt in de hele wereld worden bij ons verkocht en zo krijgen de mensen die het produceren een rechtvaardige prijs. Bora en ik zijn echt op onze plek in de wereldwinkel. “ Naast het werk in de winkel worden er ook leuke activiteiten voor alle medewerkers georganiseerd, een jaarlijks uitje, barbecue etc. Dit geeft een leuke binding tussen de medewerkers. Wij hopen ons nog lang in te zetten voor het werk van de wereldwinkel. Met een team van circa 30 vrijwilligers bemensen we dagelijks onze winkel. In deze tijd is het moeilijk om het vrijwilligersbestand op pijl te houden. Wij zijn dus nog steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers die het werk van de wereldwinkel een warm hart toedragen.

Ons enthousiaste team is erg divers en varieert in de leeftijd van midden dertig tot meer dan 80 jaar. Enkele vrijwilligers aan het woord. Eén van onze oudste medewerksters is Bora: “Ik doe dit werk al meer dan 17 jaar met veel plezier. Na mijn pensionering wilde ik in mijn vrije tijd nuttig invullen en zag dat er medewerkers gevraagd werden bij de Wereldwinkel. De doelstelling spreekt mij erg aan en het leek mij dan ook erg leuk om hier winkelbediende te worden. Totaal iets anders dan wat ik altijd deed. In eerste instantie dacht ik dit tijdelijk te gaan doen maar inmiddels doe ik al 17 jaar met veel plezier mee. Gezien mijn leeftijd is het erg fijn dat ik samen met Douha in de winkel sta. Douha is begin dertig en wij

uitstekende geluidsinstallatie en een scherm waarop zowel afbeeldingen als films kunnen worden getoond. Uiteraard kan van iedere plechtigheid een geluidsopname worden gemaakt.”

AFSCHEIDSHUIS EERBEEK WORDT: HUIS VAN HERINNERING Zes jaar geleden startten Onno en Vera van Andel hun uitvaartbedrijf Wenz Uitvaart. Niet veel later openden zij in Lieren de familiekamer: een plek waar mensen afscheid kunnen nemen van een overleden dierbare. Sinds oktober van het afgelopen jaar zijn zij de nieuwe eigenaren van AfscheidsHuis Eerbeek. Bij de inrichting van dit uitvaartcentrum borduurden zij voort op datgene wat families in de familiekamer als prettig ervaren: alle tijd hebben om afscheid te nemen en de huiselijkheid. AfscheidsHuis Eerbeek heet vanaf 1 maart Huis van Herinnering. “Wat wij ervaren is dat mensen tussen het overlijden en de uitvaart veel herinneringen delen”, vertelt Onno. “Mensen zeggen weleens tegen mij ‘wat heb je een triest vak’, maar zo zie ik dat zelf niet. De omstandigheid is triest. Er wordt in de aanloop naar de uitvaart niet alleen gehuild, maar ook in dankbaarheid teruggekeken en herinneringen opgehaald. Daarom wisten we dat we iets moesten doen met het woord herinneringen.”

In alle opzichten is het uitvaartcentrum anders, zelfs als het gaat om de koffie. “Wij serveren hier geen koffie uit een thermoskan, maar beschikken over een professionele horeca koffiemachine, waardoor ieder kopje koffie vers gezet wordt. Ook serveren wij latte macchiato of cappuccino. Natuurlijk in een mooi kopje. Verder zijn tijdens een condoleance of samenzijn na afloop van de uitvaart allerlei cateringkeuzes mogelijk. Van een gevarieerd cake-assortiment tot een complete high tea of high wine. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.” Het Huis van Herinnering beschikt over een huiselijke familiekamer met een eigen sleutel. Daarnaast is er een aula waarin plechtigheden worden gehouden voor groepen tot 90 personen. De aula is multifunctioneel, zo kunnen er naast condoleances andere bijeenkomsten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een samenzijn op een zondagmiddag voor mensen die eenzaam zijn of behoefte hebben aan wat gezelligheid of aanspraak.“ Het pand kan zo voor iedereen wat betekenen. Kom het ervaren. Proef onze koffie, thee, chocolaatjes en leer ons vooral kennen.” Kijk voor meer informatie op www. huisvanherinnering.nl of bel naar 0313410055. Adres: Coldenhovenseweg 85A, Eerbeek.

Het woord ‘Huis’ slaat op de huiselijke sfeer van het uitvaartcentrum. “We willen dat mensen zich thuis voelen”, legt Vera uit. “Nadat wij vorig jaar oktober het afscheidshuis over hebben genomen is er veel veranderd. Qua inrichting hebben we gekozen voor warme kleuren en mooie bloemen. Veel aandacht hebben wij besteed aan beeld en geluid. We hebben een

Drogisterij en Parfumerie Beekbergen Eyelove Brillen Dorpstraat 39, 7361 AR Beekbergen 055-5064545 / www.dabeekbergen.nl

ma. t/m zat. van 8:00 tot 21:00 uur zo. van 12:00 tot 18:00 uur

Bakker Zoet Dorpstraat 48 7361 AW Beekbergen 055 506 0951 info@bakkerzoet.nl

BHV een veilig gevoel BHV, EHBO, E-learning kinder EHBO reanimatie met AED Dorpstraat 54, 7361 AW Beekbergen

www.anitameekel.nl

Ook voor de leukste cadeautjes kunt u bij ons terecht!

Anita Meekel


21.

Maart 2020 WAAKMANDEN TER ONDERSTEUNING EN TROOST

fase bij te staan, te steunen en net dat stukje extra aandacht te geven. Hierbij kun je denken aan o.a een plaid, CD speler, puzzelboek, massageolie en informatie over de stervensfase en waken en andere dingen om de gedachten even te verzetten. ‘Op een aantal afdelingen maakte men al gebruik van een waakmand,’ vertelt Arjan. ‘Daar hebben we meegekeken en zo nodig wat aangevuld.’ Op een aantal andere locaties hebben ze de nieuwe waakmanden onlangs aan de teams overhandigd. De waakmanden zijn mogelijk gemaakt door het Netwerk palliatieve zorg Oost-Veluwe met een subsidie van stichting Roparun.

Waken, het bij de patiënt zijn in de laatste levensfase, kan voor naasten een uitputtingsslag zijn. Het is een emotionele en intensieve tijd waarin ze vaak niet veel met hun eigen behoeften bezig zijn. Mira Holtman en Arjan Post, beiden Verpleegkundige Palliatieve Zorg, weten daar alles van. Zij zijn voornamelijk bij Hospice de Spreng in Beekbergen werkzaam, maar ondersteunen ook op de andere locaties van Zorggroep Apeldoorn. ‘Uit een waakmand kunnen naasten wellicht wat ondersteuning en troost halen. Vandaar dat wij onlangs op een aantal locaties waakmanden hebben gebracht.’

DARTTOERNOOI DE BOERDERIJ Ben jij de potentiële opvolger van Raymond van Barneveld? Of vind je het gewoon leuk om pijltjes te gooien? Geef je dan op voor het darttoernooi bij De Boerderij 28 maart! Vanaf 14:00 start het toernooi. Inschrijven kan door een berichtje de sturen naar 06 2945 0493. Deelname kost €5 euro. Publiek is uiteraard ook van harte uitgenodigd!

Informatie, data en verspreidingsgebied kunt u vinden op www.mediabureauapeldoorn.nl

‘We horen van medewerkers van de afdelingen, die onlangs met enthousiasme de waakmanden hebben ontvangen, dat naasten het erg waarderen. Er zit van alles in wat meerwaarde heeft voor de tijd van waken,’ aldus Mira. 'De waakmand is een mooi voorbeeld van hoe je met een ‘klein’ gebaar grote waarde kunt creëren voor de familie en wellicht ook voor de stervende zelf. Wij wensen naasten en hun dierbaren waardevolle momenten toe.’

Het gebruik van de waakmand kan helpen om invulling te geven aan de tijd dat er gewaakt wordt en biedt mogelijk informatie, ontspanning en (h)erkenning van emotie en gevoelens. Deze waakmanden zijn gevuld met allerlei spullen om naasten bij de laatste

Het DorpsVizier is onderdeel van Mediabureau Apeldoorn en zal maandelijks als bijlage worden verspreid in de Zuidkrant.

Voor meer informatie, redactie of mogelijkheden tot adverteren neem vrijblijvend contact op met: yvonne@mediabureauapeldoorn.nl

PRIJSWINNAARS FEBRUARI UITGAVE Er zijn erg veel reacties binnen gekomen op de puzzel van bakker Zoet. Hartelijk dank voor het meedoen!

DE BOERDERIJ BEEKBERGEN PRESENTS: DE DANSPLAAT!

Mira Holtman en Arjan Post, beiden Verpleegkundige Palliatieve Zorg overhandigen een waakmand bij Zorggroep Apeldoorn locatie De Windkanter

De Boerderij Beekbergen organiseert 4 april de eerste editie van ‘De Dansplaat’. Dit wordt een avond waarin je zwaar wordt verrast met dansplaten waar je helemaal los op kunt gaan! Ieder uur een ander jaartal of genre. Er zullen platen uit de jaren ‘70 en ‘80 voorbij komen, maar ook platen van eigen bodem. James Brown, Kool & The Gang en De Dijk; niets is te gek voor op de dansvloer! Dit 18+ evenement start 4 april om 20:30. Entree is €7,50 en de eerste 50 bezoekers betalen slechts €5 euro.

WE HEBBEN 3 WINNAARS! G weijenberg, Krista Beekman-van Dieren en Jan Zondergeld. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs. Print de woordzoeker

24-01-2020 13:14

S

D

D

I

O

R

G

E

H

G

I

L

L

E

S

Z

De Damper

G

T

A

A

R

T

S

P

R

O

D

N

N

A

S

T

J

T

N

E

T

R

A

A

K

S

N

E

W

V

O

R

I

I

J

H

E

I

D

E

N

T

T

L

I

O

M

J

D

V

R

J

U

L

I

A

N

F

O

E

S

O

I

R

D

D

E

E

K

L

A

N

I

T

N

K

S

T

E

A

D

G

I

F

T

S

A

R

N

E

H

I

O

G

K

O

G

E

I

E

K

O

H

N

G

N

S

T

E

H

E

R

E

T

O

A

H

C

L

R

E

L

V

R

A

A

S

E

N

M

B

G

S

J

E

S

E

K

A

A

D

E

T

P

E

A

A

D

E

B

I

G

T

L

E

R

L

O

E

M

T

S

J

R

K

T

E

R

D

A

B

O

I

C

K

A

O

I

M

E

J

Z

L

A

V

J

A

O

B

C

C

D

T

P

E

E

T

O

R

E

I

T

M

T

E

A

I

E

T

B

R

S

E

A

N

D

B

E

S

N

S

J

T

D

O

D

O

N

E

T

R

A

A

K

U

A

E

D

A

C

L

P

A

M

J

O

L

A

N

D

A

K

G

P

E

R

GERALDA BEEKBERGEN Oplossing GIFTS BELTEGOED JACCO BOEKEN CADEAUKAARTEN JOLANDA JULIAN DEDAMPER KANTOORARTIKELEN DORPSTRAAT ESMEE woordzoekerfabriek.nl - maak jeLOTTO eigen woordzoeker MARJON GASTVRIJHEID

G

E

S

E

E

E

B

A

K

B

E

H

A

T

V

E

L

U

W

E

E

L

G

R

O

B

A

N

K

E

T

D

E

A

E

K

J

T

,

D

B

A

K

K

E

R

K

G

I

D

E

O

K

K

N

R

E

R

E

N

T

E

O

O

D

W

E

E

S

N

L

O

Z

N

S

H

T

A

A

R

T

S

P

R

O

D

T

E

O

E

B

A

E

L

K

K

B

G

B

M

P

B

J

C

G

L

V

I

E

I

M

B

E

T

A

I

D

O

L

E

C

A B

U

I

J

B

O

T

A

N

A

S

J

O

L

E

N

R

O

O

D

L

E

P

A

S

T

O

A

P

C

K

R

K

E

R

Z

I

R

I

O

R

D

P

H

E

T

G

E

N

I

E

T

E

N

B

E

A

APELDOORN ERIK LUNCH Oplossing APPELGEBAK GEBAK ONTBIJT BAKKER GENIETEN PASSIE BANKET GERA ROOMBROODJES BEEKBERGEN GEZELLIGHEID SLAGROOMTAART woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker BROODJES KRENTENBROOD VELUWE CHOCOLADE KWALITEIT VERS DORPSTRAAT LEKKERS ZOET

APELDOORN APPELGEBAK BAKKER BANKET BEEKBERGEN BROODJES CHOCOLADE DORPSTRAAT ERIK GEBAK GENIETEN GERA

GEZELLIGHEID KRENTENBROOD KWALITEIT LEKKERS LUNCH ONTBIJT PASSIE ROOMBROODJES SLAGROOMTAART VELUWE VERS ZOET

Puzzel mee en maak kans op een van de drie cadeaupakketten “Bakkie doen?” van bakker Zoet. Dorpstraat 48 7361 AW Beekbergen 055 506 0951 info@bakkerzoet.nl

Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Hattemsezijweg 32, 7335 JN Apeldoorn. Of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl Inzenden kan t/m 10 februari 2020. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht en zal bekend worden gemaakt in de volgende uitgave van deze krant.

https://woordzoekerfabriek.nl/printen/x1fGRVW5CcEZ2xdKtf4U1MjGgTKpYnwq.html

Print de woordzoeker

E

Pagina 1 van 1

Puzzel mee en maak kans op 1 van de 3 verrassingspakketten van Primera de Damper 20-02-2020 10:49

BEEKBERGEN BELTEGOED BOEKEN CADEAUKAARTEN DEDAMPER DORPSTRAAT ESMEE GASTVRIJHEID GERALDA GIFTS JACCO JOLANDA JULIAN KANTOORARTIKELEN LOTTO MARJON MIEKE POSTZEGELS STAATSLOTERIJ TABAK TICKETS TIJDSCHRIFTEN TOOS WENSKAARTEN

MIEKE POSTZEGELS STAATSLOTERIJ TABAK TICKETS TIJDSCHRIFTEN TOOS WENSKAARTEN

Dorpstraat 54 7361 AW Beekbergen

Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Hattemsezijweg 32, 7335 JN Apeldoorn. Of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl Inzenden kan t/m 16 maart 2020. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht en zal bekend worden gemaakt in de volgende uitgave van deze krant.

https://woordzoekerfabriek.nl/printen/p60l6OzhKNKp3eXLQyehzzSDz8PPZqZx.html

Pagina 1 van 1


22.

Maart 2020

Bijeenkomst Veilig Thuis in dorpshuis de Hoge Weije Kijkt er niemand met u mee wanneer u aan het pinnen bent? Komt de bank onaangekondigd bij u aan de deur? Wat doet de politie in uw wijk? Wat doet u wanneer u gedupeerd bent door fraude? Criminelen verzinnen diverse trucs om uw geld of andere waardevolle spullen afhandig te maken. Graag vertellen wij u hoe zij te werk gaan en welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen. Hiertoe nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst Veilig Thuis op maandag 30 maart in dorpshuis De Hoge Weije, aan de Dorpstraat 34 in Beekbergen. U bent van harte welkom Tijdens deze bijeenkomst, georganiseerd door Rabobank Apeldoorn en omgeving in samenwerking met Politie, Gemeente Apeldoorn (Team Handhaving Openbare Ruimte), vertellen wij u over de werkwijze van criminelen. Ook laten we zien hoe u ervoor kunt zorgen dat u geen slachtoffer wordt. Want dat willen we graag voorkomen! De 1e bijeenkomst vindt plaats van 15.00 – 16.30 uur en de 2e bijeenkomst van 19.00 – 20.30 uur. De zaal is ‘s middags open om 14.30 uur en ‘s avonds om 18.30 uur. Aanmelden Let op, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. U kunt zich aanmelden bij Inge van Dalen via 06- 53174984 of i.vandalen@stimenz.nl.

U komt toch ook?


23.

Maart 2020 YOGA IN BEEKBERGEN

KLEIN KLEDINGHERSTEL

Op donderdagochtenden is er van 9.30 uur tot 11.00 uur Yin-Yang Yoga in Ontmoetingsplek De Vier Dorpen te Beekbergen. We hebben weer ruimte voor nieuwe deelnemers!

Klein kledingherstel mogelijk bij Ontmoetingsplek De Vier Dorpen/Beekbergen Het gebeurt ons allemaal wel eens; knoopje van de blouse gegaan.

In de Yin-Yanglessen ervaren we twee soorten van Yoga. Dynamische vloeiende bewegingen (Yang) worden afgewisseld met verstillende houdingen (Yin). Misschien klinkt het voor jou of u wat zweverig. Daarom misschien goed om het een keer in een proefles te ervaren. We richten ons op het versoepelen én versterken van bindweefsel en gewrichten. We activeren het lichaam, door het stimuleren van de spieren en de bloedsomloop. De verschillende Yoga houdingen en bewegingen verbinden we met de adem. Ook is er aandacht voor mindfulness (bewustwording) en ontspanning. De lessen zijn geschikt voor iedereen. Eventuele beperkingen geef je aan bij de docent zodat je binnen jouw grenzen mee kunt doen. Wij vragen je om een eigen Yogamatje mee te nemen. Natuurlijk kun je voor de proefles een matje lenen. De kosten voor deze yogalessen zijn €125,12 voor 26 lessen. Dat komt neer op €2,75 per uur. Voor vragen of meer informatie of aanmelden, neem dan contact op met (Stimenz) 06-53174984 Inge van Dalen of mail naar i.vandalen@stimenz.nl Bij Ingrid Klomp van ontmoetingsplek De Vier Dorpen, 0555066870 mail: Ingrid.Klomp@zgapeldoorn. nl kun je ook voor informatie en aanmelding terecht. Adres : De Vier Dorpen, Loenenseweg 39, te Beekbergen Fijn als je meedoet!

KOM D’R IN

Voorheen lukte het prima deze zelf opnieuw aan te zetten maar nu lukt het niet meer de draad in de naald te krijgen of het knoopje is zoek of je weet überhaupt niet hoe je klein kleding herstel moet aanpakken. Of soms werken de eigen vingers niet (meer) mee. Voor kleine kleding herstelwerkzaamheden hebben we een handige, hulpvaardige dorpsbewoner bereid gevonden deze klusjes te willen doen. Knopen aanzetten, een nieuwe zoom, gaatjes dichtmaken in kleding, een rits inzetten, broek korter maken etc. Eens in de 2 weken, op donderdagen tussen 14.30-16.00uur is het mogelijk dit kleinkledingherstelwerk op te lossen. Kom gerust met de kleding langs en afhankelijk van het herstelwerk wordt de prijs bepaald. De kosten houden we zo laag mogelijk. Schroom niet en kom gerust op donderdag 5 en 19 maart, 2, 16 en 30 april, 14 en 28 mei, 11 en 25 juni, 9 en 23 juli, 6 en 20 augustus, 3 en 17 september, 1 ,15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december langs bij deze Ontmoetingsactiviteit in De Vier Dorpen, Loenenseweg 39, te Beekbergen. Voor meer informatie: Ingrid Klomp, Ingrid. Klomp@zgapeldoorn.nl of telefoonnummer: 055-5066870.

Vanuit de samenwerking als Ontmoetingsplek Beekbergen is in 2019 een nieuwe activiteit ontstaan. KOM d’r IN is een inloopmoment bedoeld voor inwoners van Beekbergen, Lieren, Oosterhuizen, die het fijn vinden activiteiten te ondernemen maar die het om welke reden dan ook lastig vinden dit op te

pakken. Tijdens een kop koffie kunnen we het er eens over hebben wat er nodig is om de drempel naar activiteiten over te gaan. Ook de Sociaal Raadslieden van Stimenz zijn aanwezig voor wie vragen heeft over bijvoorbeeld toeslagen, inkomen en voorzieningen. Het is op donderdagen van 12.00-14.00uur in zaal 1 (achter) van dorpshuis “de Hoge Weye”, Dorpstraat 34, Beekbergen. Je bent van harte welkom. KOM d'r IN!

DAGBESTEDING BIJ DE VIER DORPEN

mobiliteit en het geheugen het soms af laten weten. U kunt zonder indicatie gebruik maken van dagbesteding

In de Vier Dorpen in Beekbergen wordt ook dagbesteding geboden.

WANNEER? De dagbesteding is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00-17.00uur. We spreken met elkaar af welke dagen (dagdelen) u de dagbesteding komt bezoeken.

WAT IS DAGBESTEDING? Onder dagbesteding verstaan we dagactiviteiten die als gestructureerde ondersteuning wordt aangeboden aan kwetsbare doelgroepen. Deze vorm van dagbesteding die wordt aangeboden door een professional heeft bv. als doel: • ritme en structuur bieden in de dag/week • het bieden van een zinvolle invulling van de dag • onderhouden van zelfregie en anderen ontmoeten • ondersteuning bieden op maatschappelijk gebied • het ontwikkelen van vaardigheden of een nieuwe hobby aanleren • indien nodig verlichting bieden aan de mantelzorger. WAT IS ER TE DOEN? Er zijn verschillende activiteiten mogelijk. In overleg met de bezoekers bekijken we aan welke activiteiten u deel zou kunnen nemen. Op dit moment worden o.a. activiteiten op het gebied van creativiteit, beweging en geheugentraining aangeboden. Natuurlijk is het ook mogelijk een door u gewenste activiteit aan te bieden. In overleg met elkaar kan er veel! Voor wie? Voor ieder die behoefte aan gestructureerde ondersteuning. Bv. mensen die door het ouder worden, het moeilijk vinden om structuur in hun dag/week aan te brengen. Ook doordat

FOTOGRAAF - 28 MAART VIA NATURA STEUNT HET GOEDE DOEL D.M.V. EEN FOTOSESSIE MET BART BREET FOTOGRAFIE OP ZATERDAG 28 MAART ACTIE VOOR ASIELDIEREN 2020 Het team van MARKdierenarts komt ieder jaar in actie voor het welzijn van hondenen katten in het buitenland! Met een team van dierenartsen en assistenten helpen zij asieldieren in Spanje of Portugal. HELP MARK HELPEN! Ook dit jaar (2020) gaat MARKdierenarts met een groot team van 5 t/m 11 mei naar het asiel van Castro Marim in Portugal! Samen met de geweldige vrijwilligers daar gaan ze enorm veel werk verzetten. Wat doen ze dan zoal? Vooral castreren, steriliseren, vaccineren, ontvlooien, chippen en ontwormen. Daar is heel veel behoefte aan en helpt de dieren hun kans op een liefdevol thuis te vergroten.

Om de medicijnen en operatiematerialen aan te kunnen schaffen hebben ze jullie hulp nodig. Wil je je steentje bijdragen? Dat zou te gek zijn! Meer informatie over dit goede doel lees je op de website van MARKdierenarts. Via Natura & MARKdierenarts zijn allebei, in hun eigen categorie, winnaar van de Dutch Pet Awards 2017 geworden. Op zaterdag 28 maart komt fotograaf Bart Breet bij Via Natura van jouw huisdier foto's maken. 100% van deze opbrengst komt ten goede aan dit goede doel. Je kan een afspraak maken bij de fotograaf tussen 9:30 en 12:00 uur, of vanaf 12:30-15:00 uur binnen wandelen bij Via Natura met je dier. Afspraak maken: graag in de winkel, telefonisch op 055 8430743 of per mail. Wil je meer informatie over de voorwaarden? Kijk dan op www.via-natura.nl/agenda

WAAR IS DAGBESTEDING? De Vier Dorpen is door de Gemeente Apeldoorn aangewezen als dagbestedingsplek. Dagbesteding De Vier Dorpen beschikt over een gezellige, huiselijke ruimte. Er wordt dagbesteding aangeboden voor verschillende doelgroepen. De Vier Dorpen is een verzorgingshuis en daarom voelen vooral ouderen zich er thuis. VERVOER Wij gaan ervan uit dat u met uw eigen vervoer reist van en naar de dagbesteding. EIGEN BIJDRAGE Voor deze dagbestedingsplekken vragen wij geen eigen bijdrage, u betaalt een onkostenvergoeding voor koffie/thee, eventuele maaltijden en/of activiteiten. KOM KENNISMAKEN Heeft u belangstelling voor dagbesteding? Neem dan contact met ons op, dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek besluiten we gezamenlijk of de dagbesteding de meest passende plek is. De Vier Dorpen, Loenenseweg 39, 7361 GB Beekbergen Telefoonnummer: 055-5066870. Contact: team Activiteiten Begeleiding E-mailadres: abdevierdorpen@zgapeldoorn.nl www.zorggroepapeldoorn.nl.

Ik ben Onno

wenz-uitvaart.nl

06 - 46 95 19 39


Maart 2020

24.


25.

Maart 2020

OMA WEET RAAD

Als je vroeger wat had, dan wist oma altijd raad. Grootmoeders wijsheid hielp je er zo weer bovenop. Ook vandaag de dag werken deze middeltjes altijd nog perfect! Hoog tijd om de wijsheid van Oma door te geven, want van Oma kunnen wij nog veel leren! Bekijk hieronder een paar tips van oma.

EVEN VOORSTELLEN: MARKTSLAGER EDDY WERNSEN HOE IS JULLIE BEROEP ONTSTAAN? Het slagersvak zit in de familie. Vroeger al werkzaam geweest op de markt en zo is uiteindelijk in 1997 dit bedijf gestart.

Wie denkt dat je baking soda (ook bekend als zuiveringszout) alleen maar kunt gebruiken in recepten heeft het mis, er zijn tientallen dingen die je met baking soda

WAT MAAKT DIT BEROEP ZO LEUK? De omgang met klanten en het ambachtelijke slagersvak. WIE WERKEN ER IN JULLIE TEAM? Op de vrijdagmarkt zijn Eddy en Lisette samen te vinden op Het Schubertplein. Het team bestaat in totaal uit 7 collega’s.

kunt doen! In de keuken (en dan niet in een recept), in de tuin of badkamer. Je kunt bijna overal in huis wel een verpakking neerzetten. Van haren wassen tot het verzachten van een kwallenbeet, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met baking soda. HET BESTE MIDDEL TEGEN VLEKKEN IS BAKING SODA. En ook nog eens veel goedkoper dan dure vlekverwijderaars. Maak een pasta van twee eetlepels zuiveringszout en een paar druppels water, tot je een consistentie krijgt die lijkt op een pasta. Smeer de pasta op de vlek en laat dit even goed intrekken. Vervolgens stop je het kledingstuk met de vlek in de wasmachine en je staat versteld van het resultaat! EEN VERSTOPTE GOOTSTEEN IS EEN VEELVOORKOMEND PROBLEEM, VOORAL IN HUIZEN WAAR VEEL MENSEN LEVEN. Ook in deze situatie is baking soda heel bruikbaar! Doe wekelijks drie à vier eetlepels baking soda in de gootsteen en spoel dit goed door met heet water. Voorkomen is beter dan genezen!

WAT ZIJN JULLIE SPECIALITEITEN? Grillworst, rundvlees van eigen slacht en de ambachtelijke rookworst uit eigen rokerij.

MIEREN – Om van ze af te komen strooi je baking soda op het pad waar ze lopen. OMKRUID – Tussen de voegen de tegels? Strooi hier wat baking soda overheen

ELKE VRIJDAGOCHTEND

SCHUBERTPLEIN van 8:00 uur tot 12:30 uur

APELDOORNSE MARKTEN www.facebook.nl/ApeldoornseMarkten


26.

Maart 2020

INTERNET BLIJFT GROEIEN DAAROM SLUITEN WE APELDOORN ZUID OOK AAN OP GLASVEZEL Kijk op kpnnetwerk.nl

Wilt u ook razendsnel video’s en series kijken via YouTube of Netflix? Met het hele gezin tegelijkertijd genieten van stabiel internet? Of gamen met haarscherp beeld? Dat kan straks met glasvezel. Want we sluiten Apeldoorn Zuid gratis aan op het glasvezelnetwerk. In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. We kijken digitale tv, gamen, luisteren muziek via internet en streamen filmpjes. Ook komen er steeds meer slimme apparaten bij zoals slimme thermostaten, stofzuigers en zelfs de deurbel. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met

kpnnetwerk.nl

zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan. Met uw eigen aansluiting geniet u van betrouwbaar, snel en stabiel internet. Straks al, maar ook morgen en in de toekomst. Kijk voor meer informatie op kpnnetwerk.nl en meld u aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.


27.

Maart 2020

Ugchelen DE AGENDA VAN UGCHELENS BELANG 1 MAART JUST FUNlive dorpskamer van 15.00 tot 18.00 uur 8 MAART Slanina Cesta Muzikanten dorpskamer van 15.00 tot 18.00 uur 13 MAART Twente Plat, kaarten €12,50 aan de zaal en voorverkoop van 20.00 tot 23.00 uur

13/14 MAART www.NLdoet.nl voor de diverse klussen 22 MAART SZK St.PatricksDay dorpskamer om 15.00 uur 28 MAART UB Schoonmaak & Klussen dag. Wilt u helpen? Dan kunt u zich opgeven via het mailadres: secretaris@ugchelensbelang.nl.

GUSTINA EN BLIJ REGIOKAMPIOEN SPRINGEN “We are the Champions”schalt er uit de speakers en Gustina Karssen rijdt met haar pony Blij nog één keer een ereronde langs het talrijke publiek. De pas 10 jarige amazone die lid is van ponyclub de Bosruiters en haar stoere pony Blij genieten zichtbaar van de huldiging die plaatsvindt na een bloedstollende ontknoping tijdens de Regiokampioenschappen springen voor ponyruiters in Wezep. Voorafgaand aan de titelstrijd werden Gustina en haar pony Blij slechts genoemd als outsider in de sterk bezette klasse L springen categorie A/B. Des te groter was de verrassing dat de talentvolle combinatie het kampioenslint ontving. Het duo Gustina/Blij begon het kampioenschap met een foutloze ronde en plaatste zich daarmee voor de barrage. De parcoursbouwer verhoogde de hindernissen flink voor deze

LAAT DE DORPS- EN WIJKRADEN VOORTBESTAAN BINNEN DE GEMEENTE APELDOORN De gemeente Apeldoorn is voornemens om de Verordening op Dorps- en Wijkraden in te trekken. Daarmee verdwijnt het recht op voor-informatie en voor-inspraak voor alle gemeentelijke projecten die een impact hebben op de lokale leefomgeving en komen belangenorganisaties buitenspel te staan. Dit alles binnen het thema ‘Burgerparticipatie’ Hierover zijn al vele besprekingen geweest tussen de gemeente en de Dorps-/Wijkraden. De Dorps-/Wijkraden hebben hierin altijd het standpunt gebezigd dat er ook in de toekomst en binnen het thema ‘Burgerparticipatie’ nog steeds een rol voor de Dorps- en Wijkraden zal blijven bestaan. Om dit standpunt nog eens een duidelijke stem te geven vanuit de inwoners van de dorpen en wijken, heeft De Wijkraad Zuidoost het initiatief genomen voor een petitie. Wij willen alle inwoners van Ugchelen (en heel Apeldoorn) vragen deze petitie te ondertekenen, om zo een duidelijk signaal af te geven aan de gemeente Apeldoorn. Scan de QR Code om direct naar petities.nl te gaan. STEUN DE DORPS- EN WIJKRADEN EN VUL HIER DE PETITIE IN Het bestuur van de Dorpsraad Ugchelen dankt u hartelijk voor uw steun!

INFORMATIECENTRUM STAATSBOSBEHEER KAN NIET ZONDER VRIJWILLIGERS! Staatsbosbeheer is op zoek naar vrijwilligers die taken willen vervullen in het nieuwe informatiecentrum ’t Leesten in Ugchelen. In het informatiecentrum komt een interactieve expositie en een winkel met informatiebalie. Vrijwilligers zijn nodig om te helpen met baliediensten, activiteiten en winkel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Staatsbosbeheer, Jaël Bergwerff via j.bergwerff@Staatsbosbeheer.nl. Momenteel wordt een nieuw gebouw gebouwd waar Bospaviljoen ’t Leesten gevestigd wordt. In dit gebouw komt horeca Brasserie ’t Leesten en een Informatiecentrum van Staatsbosbeheer. Bezoekers kunnen straks in het informatiecentrum terecht voor informatie over het gebied, recreatie mogelijkheden, een leuk souvenir, activiteiten en een interactieve expositie die leuk is voor jong en oud. Staatsbosbeheer heeft hulp nodig van vrijwilligers om het informatiecentrum open te kunnen houden. Als vrijwilliger sta je zowel achter de informatiebalie als in de winkel en help je de bezoekers op weg met de expositie. Door de inzet van vrijwilligers kunnen de kosten laag worden gehouden en is er een waardevolle verbinding met de mensen in de omgeving en Staatsbosbeheer. Voor vrijwilligers is het waardevol om een zinvolle invulling van hun vrije tijd te hebben en door middel van het vrijwilligerswerk hun waardering te tonen voor de natuur die voelt als hun achtertuin. Ben je geïnteresseerd om het vrijwilligersteam in het informatiecentrum ’t Leesten te komen versterken, neem dan contact op met boswachter Jaël Bergwerff via j.bergwerff@ staatsbosbeheer.nl.

barrage. En dat bleek uiteindelijk in het voordeel van de nieuwe kampioen. Want Gustina en haar geniaal springende pony Blij waren de enige deelnemers die er in slaagden om foutloos te blijven tijdens de allesbeslissende barrage en grepen daarmee verdiend de titel. Er was nog meer succes voor de Bosruiters want de 12 jarige Kyra Klopman behaalde met haar geroutineerde pony Roseta een mooie vierde plaats in de klasse L springen categorie A/B. Met de door haar zelf opgeleide pony Angela deed Kyra het zelfs nog een stukje beter. Na een pijlsnelle foutloze barrage werd zij gehuldigd als reserve kampioen in de klasse L springen categorie C. Beide amazones zijn inmiddels gehuldigd tijdens de lessen van de Bosruiters en zullen nu op 21 maart in Ermelo tijdens de Nederlandse Kampioenschappen aan de start verschijnen. Voor meer informatie over de Bosruiters: www.bosruiters.nl.


Maart 2020

Praxis Apeldoorn, Kayersdijk 109 Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9-21 uur, zaterdag 9-18 uur en zondag 12-17 uur.

28.


29.

Maart 2020

LAAT DE LENTE MAAR KOMEN

Wonen, levenieten! & gen

BINNEN EN BUITEN


30.

Maart 2020

Frits Reinders vertelt

KEUS SCHOONMAAK Keus Schoonmaak in Apeldoorn groeide afgelopen jaren, mede door de overname van CMS uit Velp naar ruim 600 medewerkers. ‘Complementair zijn is waar we als bedrijven naar streven, daarom slaan wij de handen in één; intensief samenwerken, kennis en kunde delen en samen sterker en groter worden.’ Klanten kunnen blijvend rekenen op continuïteit, optimale flexibiliteit en schoonmaak in optima forma. Wij zijn een modern bedrijf met traditionele waarden; afspraak is afspraak en schoon is schoon.’ Directeur Jeroen Keus is aan het woord. Samenwerken ‘Samenwerken is enorm waardevol omdat we elkaar zo mooi aanvullen. Daar waar Keus Schoonmaak vooral actief is in het dagelijkse en periodieke onderhoud, is CMS Schoonmaak vooral actief in de sector wonen; een groeiende sector waarin onze service zich steeds meer uitbreidt. Beide takken van sport vergen een andere discipline van ons personeel.’ Door het samengaan van twee bedrijven bereikt het schoonmaakbedrijf meer continuïteit en flexibiliteit voor al haar klanten, de bestaande bedrijfsnamen blijven bestaan. ‘Ons doel voor het komende jaar is een verdere professionalisering van ons vak en verbetering in digitalisering over de complete organisatie uitrollen. ‘ Professionalisering en digitaliseren Efficiënte en effectieve werkprocessen zorgen voor meer gemak van zowel medewerker als opdrachtgever. Door afspraken volledig digitaal vast te leggen is de informatie ten allen tijde inzichtelijk. Die transparantie is prettig voor alle partijen. ‘Al onze medewerkers krijgen

een tablet mee op locatie. Iedere medewerker heeft op die manier altijd toegang tot en inzicht in de lopende afspraken. Zij houden hierin per opdrachtgever bij wat er eventueel aan speciale zaken gesignaleerd is. Door volledig te digitaliseren hebben alle klanten de mogelijkheid om na te kijken welke afspraken er zijn vastgelegd. ‘Zo kan een opdrachtgever door in te loggen in ons systeem al zijn gegevens inzien. Welke afspraak er staat, wie er wanneer komt en wat er wordt gedaan is informatie die gemakkelijk terug te vinden is en zorgt voor helderheid. Zelfs een bericht sturen, een vraag stellen of bijzonder onderhoud aanvragen is mogelijk via dit digitale systeem. Deze aanpassing van de werkprocessen vallen in goede aarde bij de opdrachtgevers omdat het de communicatie makkelijker en transparanter maakt en het bewaken van de processen hiermee sterk verbeterd wordt. Een mooie vooruitgang wat ons betreft.’ Werkgebied De medewerkers van Keus en CMS Schoonmaak onderhouden panden, gebouwen, scholen en kantoorcomplexen van Hoevelaken tot de Duitse grens en van Zwolle tot Nijmegen. Die dienstverlening kent op dit moment drie takken van sport; 1. Dagelijkse en periodieke onderhoud in met name scholen en kantoorgebouwen; 2. Specialistische reiniging zoals gevelonderhoud, vloeronderhoud en dakgootreiniging; 3. Onderhoud in de sector Wonen; trappenhuizen en parkeergarages in wooncomplexen van woningbouwverenigingen en verenigingen van huiseigenaren. Elke tak heeft haar eigen specialisten; de schoonmakers. Van gevelonderhoud tot dakgootreiniging, van glasbewassing tot het

schoonmaken en onderhouden van liften of trappenhuizen.‘Voor elke klus is een bepaalde expertise nodig, één die groeit naarmate men verschillende opleidingen volgt. Voor elke specialisatie is er een verantwoordelijke die de contacten met opdrachtgevers en medewerkers onderhoudt. Communicatie De communicatie tussen klant en schoonmaakbedrijf maar ook de communicatie tussen de schoonmaker en leidinggevende wordt steeds belangrijker. Keus en CMS willen vooral onderscheidend zijn en méér dan een schoonmaakbedrijf. We denken graag mee, dat vinden wij en onze klanten erg belangrijk. Schoonmaak moet geen ondergeschoven kindje zijn maar verdient de volle aandacht, dat is de overtuiging. ‘Serieus praten over de schoonmaak is wat wij doen. Regelmatig plannen wij een gesprek met onze klant; praten over hoe het gaat en wat er speelt. Daar zijn wij heel duidelijk maar ook heel zorgvuldig in.’ Deze communicatie is essentieel gebleken. Personeel ‘Onze schoonmakers maken wij graag belangrijk. Zij zijn het tenslotte die het belangrijke werk doen; schoonmaken en details signaleren. Details waar onze klanten doorgaans geen oog of tijd voor hebben. Wij besteden veel aandacht aan onze medewerkers; motiveren, begeleiden en instrueren. En natuurlijk luisteren wij aandachtig naar hun wensen. ‘Schoonmaak aanbieden is mooi, maar dat alleen is in een organisatie niet voldoende. We willen niet zomaar een organisatie zijn die een emmertje sop achter de deur zet en wat personeel stuurt dat een uurtje komt poetsen. Dat is wat ons betreft verleden tijd. Het vak van schoonmaken belangrijk maken,

daar staan wij voor.’ Aandacht voor de mensen die het werk van schoonmaak en onderhoud uitvoeren staat bij de schoonmaakorganisatie dan ook heel hoog aangeschreven. ‘Wij zijn trots op elke medewerker en willen graag dat hij of zij gemotiveerd zijn of haar werk doet. Met iedere werknemer gaan we regelmatig in gesprek. ‘Hoe gaat het met je?’, ‘Heb je nog lol in wat je doet?’ en ‘Wat zou je nog willen ontwikkelen?’ zijn belangrijke vragen die we stellen. Medewerkers in de schoonmaak werken in deze tijd anders dan vroeger. Vroeger bleef iemand jaren hetzelfde werk doen bij een schoonmaakbedrijf, dat is nu niet meer zo. Mensen willen graag afwisseling in de taken en het werk dat ze uitvoeren. Een tijdje glazenwasser zijn en dan bijvoorbeeld gevels reinigen.’ Dit betekent een uitdaging voor zowel de medewerkers als de leidinggevenden. ‘Ons personeel behouden is onze kracht. We vinden het belangrijk dat ze bij ons blijven en denken met ze mee. Dat is belangrijk voor hen en voor de continuïteit van ons bedrijf. Tevreden personeel waarborgt de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het werk dat wijBUURTHUIS leveren aan klanten. Daarom STICHTING MAASSTRAAT investeren 4,wij ookJGzo duidelijk in onze Maasstraat 7333 Apeldoorn mensen.’ 055 – 533 13 77 stbuurthuismaasstraat@chello.nl www.buurthuismaasstraat.nl

Frits Reinders

DE OLIJFTUIN Cafetaria

OOK VOOR SURINAAMSE ROTI! ‘T SCHIMMELTJE

SAHIN MARKET

055-73 70 145

ELECTRO WORLD HAMER

ASMIN KAPPERS

HUISDIER VOORDEELSHOP

ALDI

WESTRA BOEK EN KANTOOR

KAYERSHOF WOON EN WINKELCENTRUM

TER STAL

ACCUWORLD

PALLADINO

POLONEZ SUPERMARKT


31.

Maart 2020 LEEFBAAR T-HUIS Meer tijd voor uzelf om te genieten van wat echt belangrijk is. Dat is waar Leefbaar T-Huis voor staat! Veel mensen herkennen het, een ruimte die maar rommelig blijft, waar we zelf maar niet aan toekomen om het op te ruimen. Of die ruimte die maar niet gezellig gemaakt kan worden. Hoe doe je dat eigenlijk? U wilt kleiner wonen en uw netwerk is niet in staat om u te helpen. Allemaal situaties waar u wel wat hulp bij kan gebruiken. Leefbaar T-Huis staat voor praktische hulp en bied oplossingen door mee te denken. Samen

KLANTENPROGRAMMA JUMBO EXTRA’S BIJ JUMBO VAN DE BUNT

klanten automatisch punten voor gekochte spaarproducten. Deze verschillen per deelnemer en zijn afhankelijk van voorkeuren en koopgedrag.

Gratis boodschappen, de hoogste korting op dagjes uit en nog veel meer leuke extra's

Inwisselacties Jumbo Extra’s heeft veel voordelen. Klanten kunnen bijvoorbeeld gespaarde punten inwisselen voor gratis boodschappen, de hoogste korting krijgen op dagjes uit, extra zegels ontvangen voor spaaracties of profiteren van één van de andere Extra’s. De nieuwe inwisselacties zijn steeds terug te vinden in de app, op de website of in een e-mailbericht. Als welkomstcadeau krijg je tijdelijk één gratis La Place chocoladereep per persoon bij een geactiveerde Jumbo Extra’s pas/ app en bij een minimale besteding van €10,-.

Jumbo Extra’s, het nieuwe klantenprogramma van Jumbo, is vanaf 26 februari beschikbaar voor iedereen die boodschappen doet bij de Jumbo van de Bunt. Met Jumbo Extra’s wil van de Bunt boodschappen doen nog leuker en makkelijker maken. Via de Jumbo Extra’s app of pas sparen klanten punten bij het boodschappen doen en wisselen ze deze in voor de leukste extra’s. Daarnaast profiteren ze met de app van extra services, zoals vlotter winkelen en digitaal zegels sparen. Wie wil deelnemen aan Jumbo Extra’s kan via Google Play Store of de App Store de Jumbo Extra’s app downloaden. Gebruikers kunnen binnen één minuut hun digitale Jumbo Extra pas activeren. Wie liever niet met een app werkt, kan in de winkel ook gratis een gewone pas ontvangen. Door de app of de pas aan de kassa te scannen, ontvangen

Bekijk de welkomstverrassingen en meer informatie op www.jumbo.com/extras.

Van de Bunt

met u kijken we wat nodig is. Het bedrijf levert maatwerk voor iedereen omdat iedereen fijn moet kunnen wonen. Een intake gesprek is vrijblijvend. De concrete hulp die aangeboden wordt vertaalt zich in structureren -opruimenrestylen, maar ook alleen een basis schoonmaak is mogelijk of mantelzorgondersteuning. Voor meer informatie kunt u bellen 0630090654, bezoek de website https://leefbaart-huis.jouwweb.nl of volg het bedrijf op Instagram leefbaar.t.huis. Het werkgebied concentreert zich voornamelijk in Apeldoorn en regio.

KOFFIEKLETS Tijdens de koffieklets van 5 maart a.s. is een presentatie door de heer Broere. Hij is van het oorlogsmuseum “Collectie ’40 – 45” in Beekbergen en zal aan de hand van voorwerpen uit zijn collectie ons meenemen in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog hier ter plaatse. De koffieklets vindt plaats in het Denksportcentrum aan de Dubbelbeek 24 in Apeldoorn. De inloop is vanaf 13.15. De presentatie begint om 14.00 uur.

in ere

hersteld

Paramariboweg 9 7333 PA Apeldoorn 055 54 22 7 24 06 24 77 31 67

mohlmannschade.nl


32.

Maart 2020

MOGEN WIJ U VOORSTELLEN AAN ONZE NIEUWSTE MODELLEN?

! R E T E B N E T T I Z N E K ONZE BAN

Kent XL in Preston 24 Lazy in Preston 24

Van € 1.499 voor

€ 750

John Bardale Zutphen Spittaalstraat 6-8 7201 ED Zutphen tel. 0575-515131

Openingstijden: Dinsdag, woensdag: 11.00 – 17.00 uur Donderdag, vrijdag, zaterdag: 10.00 – 17.00 uur ELKE ZONDAG Zondag: 12.00 – 16.00 uur

KIJK OP WWW.JOHNBARDALE.NL VOOR MEER INFORMATIE

GEOPEND

• • • • •

ZITCOMFORT SERVICE MOOIE STOFFEN DESKUNDIG ADVIES GRATIS BEZORGING

Van € 899 voor

€ 500


Maart 2020

Corinterieur-ad.pdf

1

06-10-18

33.

11:27

Styling wordt steeds persoonlijker

LAAT DE LENTE MAAR KOMEN

Gelukkig, want we zijn ook allemaal uniek! Ik help je met restylen van je woning met behoud van je eigen persoonlijke spullen en meubels maar ook wanneer je hulp wilt bij een geheel nieuw interieur. Aan de hand van een moodboard,3D ontwerp en met een virtuele tour door je woning kan je snel zien hoe je persoonlijke wensen er uit komen te zien. Nieuwsgierig geworden? Een kennismakingsgesprek is gratis en zonder verplichtingen. Neem ook eens een kijkje op mijn website voor interieurpakketten en tarieven. www.corinterieur.nl

Kado’s en meer... een gezellige kad o winkel op 400 2/m Met o.a. kado kleding- home deco - styling kids - thee - en no g veel meer... bij ons kunt u oo k terecht voor st omerij service, wij hebb en een dhl servic e punt en In het AchterHUUS vindt u tevens on s heerlijke KoffieHU US en verstelHUU S voor al uw verstelwer k.

Wonen, levenieten! & gen

BINNEN EN BUITEN ‘t Achterhuus Molencatenlaan 4a 7339 LM Ugchelen Gratis parkeren

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag t/m vrijdag 9.00-17.30 uur zaterdag 9.00-17.00 uur

stomerij service


34.

Maart 2020

LAAT ZIEN WAAR JE GOED IN BENT! drukwerk

ontwerp

YVONNERECLAME.NL


35.

Maart 2020 BUSREIS STICHTING BUURTMENSEN - WOENSDAG 19 FEBRUARI 2020. Appartementen complex Berkenhove was weer aan de beurt. Woensdag 18 april 2018 bijna twee jaar geleden vond de eerste ontmoeting met de Stichting Buurtmensen en Berkenhove plaats. Samen met enkele koorleden van het Matrozenkoor Apeldoorn werd deze dag een onvergetelijke busrit georganiseerd. Na deze tour kwam het gezelschap uit bij het Buurthuis in Zuid aan de Maasstraat. Onder het genot van een hapje en drankje mocht de Stichting een cheque van 1500 euro in ontvangst nemen. Stormen Ciara en Dennis liggen alweer achter ons. Geen windstoten die orkaankracht kunnen bereiken. Woensdag 19 februari was een mooie dag tussen alle andere dagen van wind, regen en grijs weer. De zon schijnt. Op dit weer hebben wij patent. Sinds de maandelijkse busritten hebben wij altijd mooi weer tijdens ons uitstapje. Nog even geduld! De lente is in zicht. De bewoners van de Berkenhove zitten rond de klok van 1 uur al rustig in de hal te wachten op de touringcar die hen deze middag even uit de dagelijkse sleur haalt. In totaal hadden zich 35 personen aangemeld, met nog 2 opstappers en de vrijwilligers was de bus goed gevuld, zeg maar gewoon (bijna) vol. Enkele bewoners zwaaien het gezelschap uit. Tot later! De bijna twee uur durende busrit van ca. 80 kilometer kan beginnen. Het gezelschap is nog vrij rustig totdat de tour begint. Via de wijk Zevenhuizen en Zuidbroek met oude en nieuwe herkenningspunten komen de tongen ook los. Bij het vliegveld Teuge zijn we getuige van een vliegtuig dat een landing inzet maar ook van een 1 motorig vliegtuig wat het luchtruim gaat kiezen. Via een route door Twello, langs Wilp, de Steenenkamer, De Worp even een stop voor

een wijde blik op de IJssel die nu erg hoog staat. De reis werd voortgezet langs o.a. Terwolde. Een blik op de molen de Ooievaar. Op 31 augustus 2015 brandde deze molen af na een blikseminslag. De geschiedenis vertelt ons dat dit al voor de 3e keer was. Eind 2018 draaien de wieken weer van Molen de Ooievaar en er is een gezellig molenwinkeltje die elke zaterdag geopend is en vers brood verkoopt. Vanaf deze locatie op doorreis naar Epe de A50 over richting de Noord Veluwe. Even een kleine stop bij het pannenkoeken restaurant De Ossenstal in Epe waar een ieder een flesje drinken mocht ontvangen. Alle overige plaatsnamen en locaties laten we maar voor wat het is. Meegaan en ervaren is het beste. Tijdens dit uitstapje nemen de reizigers kennis van een stukje geschiedenis en aardrijkskunde, tegenwoordig heet dit topgrafische kennis… Chauffeur Bart vertelt tijdens de reis allerlei informatie van de plekken waar wij langs rijden. Het was niet alleen een mooie maar ook een (extra) lange rit en een leerzame middag. Na 16.00 uur op een ringweg in Apeldoorn uitkomen betekent de start van de verkeersdrukte. Om 16.30 uur was het gezelschap weer thuis bij Berkenhove. Aan alle bewoners konden we merken dat ze erg hadden genoten van dit uitstapje. Op tijd voor de maaltijd. Vol indrukken en mooie verhalen en een brede glimlach op hun gezicht. Woensdag 18 maart wordt de reis weer voortgezet. Dezelfde chauffeur en uiteraard met de vrijwilligers. Alleen met een ander gezelschap. Deze uitstapjes kunnen alleen gemaakt worden dankzij donaties en giften, van onder andere Het Kansfonds en Stichting Vermogensbeheer Hoogland Zorg. Diny Dekkers

BINGO ‘t Vogelnest aan de Spreeuwenweg 1A organiseert 4 keer per jaar een gezellig bingo met leuke prijzen.

Zaterdag 14 maart ben je welkom tijdens de NL Doet dag bij Old School! Met een boel vrijwilligers, buurtbewoners en iedereen die maar wil steken we een dag lang de handen uit

Als energieregisseur voor Apeldoorn Zuid help ik bewoners om energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Via deze weg hou ik je op de hoogte wat er allemaal speelt en geef ik een tip om mee aan de slag te gaan. Heb je vragen, kun je hulp of meedenken gebruiken? Op 5 maart is het volgende energiespreekuur in ’t Vogelnest. Kom gerust langs tussen 13.30 en15.30 uur. Of mail mij: floriskevangeest@de-a.nl . Met groene groet! Floriske

’S NACHTS OP PAD VOOR DE WARMTEFOTO’S! Op 6 februari ben ik op pad geweest met het bedrijf dat de warmtefoto’s maakt in het Componisten- en Rivierenkwartier. Op de scans is goed te zien welke huizen wel en niet goed zijn geïsoleerd. De foto’s zijn ’s avonds laat en ’s nachts gemaakt omdat het toen erg koud was. Je hebt dan geen last van de zon en krijgt zo de beste beelden. Tijdens het maken van de foto’s kwamen er ook mensen even informeren wat we nu eigenlijk aan het doen waren. Fijn om te merken dat mensen goed opletten wat er zoal gebeurt in de buurt. Een enkeling kon zo ook even door de camera meekijken naar zijn of haar eigen huis. Wat opviel tijdens het maken van de foto’s is dat er bij vrij veel mensen badkamer- of zolderramen open stonden. Als je met het blote oog kijkt, zie je alleen een open raam, maar op de foto zie je een rode wolk van warmte rond zo’n raam hangen. Met een open raam verwarm je dus eigenlijk stiekem de buitengevel! Voor mij een eye-opener dat dat op een warmtefoto zo mooi zichtbaar wordt. Op basis van de foto wordt een rapport opgesteld dat deA in maart komt overhandigen. Hiermee krijg je een beeld waar in jouw huis het meeste warmteverlies optreedt. Deze actie wordt georganiseerd door energiecoöperatie deA en ondersteund door gemeente Apeldoorn. deA wil met deze actie bewoners helpen hun huis toekomstbestendig te maken en heeft geen commercieel belang bij deze actie. Meer informatie: www.de-a.nl/warmtescan

BEWONERSAVOND ISOLATIE

Op vrijdag 3 april is het weer zo ver en bent u allen van harte welkom op onze paasbingo. De zaal is geopend vanaf 19:30 uur waarna de bingo start om 20:00 uur. Graag tot ziens op 3 april!

NL DOET DAG BIJ OLD SCHOOL

ENERGIEREGISSEUR APELDOORN ZUID

de mouwen; houd jij van schilderen, tuinieren, klussen, ramen lappen, bladblazen of plantjes poten?! WELKOM! Voor eten en drinken wordt gezorgd, van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur zijn we bezig, en sluiten af met een gezellige buurtborrel en goed gesprek!

Speciaal voor de bewoners van het Rivierenen Componistenkwartier organiseert deA op 8 april een informatieavond. Dit zal gaan over de warmtefoto’s én handvatten geven voor mogelijke vervolgstappen. Uiteraard kun je dan ook al je vragen stellen over de warmtescan. De avond over de warmtescan wordt gehouden op 8 april in buurthuis Maasstraat, Maasstraat 4. Inloop vanaf 19 uur, start programma 19.30 uur.

TIP: DE BRIEVENBUSBORSTEL Als je toch naar de brievenbus loopt voor de post, kun je eens kijken of de brievenbus al een borstel heeft. Haal de post er wel snel uit, want die zet de borstel weer een beetje open! Kijk ook eens naar een andere kleine bespaarder: de tochtstrip. De brievenbusborstel en tochtstrips besparen samen jaarlijks minstens 4 kubieke meters aan gas.


36.

Maart 2020

AGENDA VAN APELDOORN ZUID

Elke maandag Inloopspreekuur voor o.a. computer en tablet Dok Zuid 14.00 uur Elke maandag Sportblessure spreekuur Bos & Weide fysiotherapie 17.30 uur Elke maandag Bootcamp ‘t Vogelnest 19.30 uur Elke maandag Kaartspelen Klein geluk, Eendenweg 13.30 uur Elke maandag Tekenen en schilderen De Graanhof 14.00 uur Elke dinsdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke dinsdag Samen lunchen Zuid doet Samen 12.00 uur Elke dinsdag Hobbymiddag De Graanhof 14.00 uur Elke dinsdag Klaverjassen Denksportcentrum 13.30 uur Elke woensdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke woensdag Samen warm eten Zuid doet Samen 12.00 uur Elke woensdag Huiskamer van Lieren Trefpunt 10.00 uur Elke woensdag Inloopspreekuur Wijkraad Apeldoorn Zuid Buurthuis Maasstraat 14.00 uur Elke woensdag Kinderyoga Buurthuis Maasstraat 13.30 uur Elke donderdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke donderdag Samen warm eten Zuid doet Samen 12.00 uur Elke donderdag Nederlandse les Buurtcentrum ‘t Vogelnest 9.45 uur Elke donderdag Inloopmoment inwoners Beekbergen, Lieren de Hoge Weye 12.00 uur Elke laatste donderdag van de maand Repaircafe de Hoge Weye 14.00 uur Elke vrijdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke vrijdag Klaverjassen Denksportcentrum 13.30 uur Elke vrijdag Samen warm eten Zuid doet Samen 12.00 uur Elke vrijdag Markt op het Schubertplein WC Het Schubertplein 8.00 uur Elke 1e vrijdag van de maand Buurtborrel Old School 16.00 uur Elke 2e vrijdag van de maand Geluid van Zuid Zuid doet Samen 12.00 uur Elke 4e vrijdag van de maand Rijbewijskeuringen Buurthuis Maasstraat 10.00 uur 8 maart Optreden dorpshuis Ugchelens belang Ugchelens Belang 15.00 uur 11 maart Ruilmiddag ‘Apeldoorn Onze Trots’ CODA 14.00 uur 13 maart NL Doet 14 maart Bazaar Leger des Heils Leger des Heils, Hofveld 10.00 uur 14 maart NL Doet 22 maart Optreden dorpshuis Ugchelens belang Ugchelens Belang 15.00 uur 27 maart Ruilmiddag ‘Apeldoorn Onze Trots’ dok Zuid 14.00 uur 28 maart Darttoernooi Boerderij Beekbergen 14.00 uur 1 april Workshop paascreatie maken De huiskamer, Lieren 9.45 uur 3 april Bingo ‘t Vogelnest 19.30 uur 4 april De Dansplaat Boerderij Beekbergen 20.30 uur 7 april Bijeenkomst: samen dementievriendelijk ‘t Vogelnest 19.30 uur

Dit is een agenda gemaakt op basis van ingezonden berichten. Wilt u uw activiteit ook op deze kalender? Mail dit naar yvonne@mediabureauapeldoorn.nl en wij mailen u de mogelijkheden.

YOGA

YOGA

VOOR IEDEREEN IN APELDOORN YOGA IN APELDOORN KAN JE VOLGEN BIJ: Ten Tije sport & wellness beleving Heemradenlaan 101 7329 BZ Apeldoorn 055 - 5433266

Elke week staan onze docenten klaar om een yin, vinyasa, aerial en hatha yogales te geven en dat op 28 verschillende momenten in de week. Naast de groepslessen geven we ook verschillende workshops, van meditie tot aan yoga voor mannen. Deze zijn gratis te volgens voor leden.

Je hebt bij ons al een yoga lidmaatschap vanaf € 30,50 per maand, je bent dan één keer per week van harte welkom. Wil je meer genieten van de yogalessen, kan je voor € 40,50 per maand onbeperkt genieten van de yogalessen.

E T IM U R A G O Y E W U IE N

Meer informatie vindt u op yogainapeldoorn.nl

YOGAINAPELDOORN.NL


00

37.

Maart 2020

Extra groenten én sneller klaar, 2 redenen om te kiezen voor bloemkoolrijst in je nasi

Nasi van bloemkoolrijst

hoofdgerecht • 15 min. (+ 15 min. wachten) • 4 pers. 1 schaal bloemkoolrijst (400 g, uit de koeling) 1 schaal Nieuwe Standaard Kip dijfiletblokjes (350 g) 4 el (evt. natriumarme) ketjap manis 2 tl sambal oelek 4 el rijst- of arachideolie 1 nasipakket (450 g) 4 eieren 1 Schep de kipdijfiletblokjes om met 2 el ketjap en de sambal. Laat 15 min. marineren. 2 Verhit 3 el olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de kipdijfiletblokjes 3 min. Voeg de bloemkoolrijst en de groenten uit het nasipakket toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de ketjap toe en schep alles om. 3 Verhit intussen de rest van de olie in een ruime koekenpan en bak 4 spiegeleieren. 4 Verdeel de nasi over 4 borden en leg er een eitje op. voedingswaarde p.p. 436 kcal, vet 26 g, waarvan verzadigd 7 g, koolhydraten 22 g, waarvan suikers 16 g, vezels 5 g, eiwit 26 g, zout 2,4 g, groente 213 g

Tip:

Jumbo bloemkoolrijst 400 g 1,74

maak er een vegetarische nasi van door de kipdijfiletblokjes te vervangen door kipstuckjes van de Vegetarische Slager.


38.

Maart 2020

COLOFON Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid (beter bekend als Zuid Doet Samen) is een bewonerscoöperatie in ApeldoornZuid. Onze missie is het omzien naar elkaar te bevorderen. Onze buurtassistenten gaan in iedere buurt alle huizen langs om kennis met u te maken. Is uw buurtassistent nog niet bij u langs geweest? Bel ons dan voor een afspraak!

‘ZUID ALS SCHOONSTE WIJK VAN NEDERLAND!’

UITNODIGING BEWONERSAVONDEN

Zuid is de mooiste en leukste wijk om in te wonen. Mensen hebben oog voor elkaar, de wijk ziet er mooi uit en het is gezellig. Toch heeft Harry Platje nog een wens: ‘ik wil graag dat Zuid de schoonste wijk van Nederland wordt.’

Wat heeft u de komende jaren van ons nodig om prettig te kunnen leven? Dat willen wij graag van u horen! De gemeente wil dat wij een plan maken over welke hulp en ondersteuning de komende drie jaar in Apeldoorn-Zuid geboden moet worden. Daarvoor willen wij weten waar u behoefte aan heeft. Wat heeft u van ons nodig op bijvoorbeeld het gebied van zorg, contacten leggen, opvoeden, werk en financiën? Dat horen we graag van u! Kom daarom naar één van de bewonersavonden en praat mee!

Harry, beter bekend als opa Harry, heeft daar allerlei ideeën bij. Bijvoorbeeld maandelijkse schoonmaakacties in de wijk. Hij komt graag in contact met mensen die daar ook iets in willen betekenen. Wilt u helpen om Zuid de schoonste wijk van Nederland te maken? Neem dan contact op met opa Harry via buurtassistent Rosalie: rosalie@zuiddoetsamen.nl of 06 – 8355 0009.

• •

Word lid (slechts €10 per jaar) en weet: samen staan we sterk!

Buurthuis Ons Honk Sperwerlaan 18, 7331 TX Apeldoorn Tel.: 055-3125076* Mail: info@zuiddoetsamen.nl Web: www.zuiddoetsamen.nl Facebook: Zuid Doet Samen

• • •

*Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 12:00. Buiten deze tijden kunt u altijd onze voicemail inspreken. Daarna nemen we dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

GOED OUD WORDEN IN JE BUURT Op donderdagavond 7 mei is er in buurthuis Ons Honk (Sperwerlaan 18) een bijeenkomst over goed ouder worden in de buurt. • Hoe kunnen we onszelf voorbereiden op ouder worden? • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ouderen zich thuis blijven voelen in hun buurt, als zij kwetsbaar worden of zijn? • En hoe betrekken we hen bij activiteiten? Een realistische kijk op wat ouder worden is, kan handvatten bieden om goed oud te worden in de buurt. Met die vragen gaan we op 7 mei aan de slag. Deze bijeenkomst duurt van 17:00 (inloop 16:30) tot 20:30. Deze avond wordt georganiseerd door Zuid Doet Samen, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo. De bijeenkomst zelf is gratis, u betaalt alleen een bijdrage van €5 voor eten en drinken. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en een werkboekje met praktische tips. Hopelijk helpt dat u bij het contact met ouderen in de buurt. Opgeven kan via 055 – 312 5076 of info@zuiddoetsamen.nl.

Vincent van Nieuwland

Op deze avonden gaan we aan de hand van de bovenvermelde thema’s in gesprek over wat u van ons nodig heeft. Zuid Doet Samen organiseert dit samen met MEE. Aanmelden is niet nodig. De avonden zijn van 19:00 tot 21:00 (inloop 18:30; gratis koffie en thee). Staatsliedenbuurt, Dinsdag 10 maart Robbedoes, Talmastraat 26 Westenenk/metaalbuurt, Woensdag 11 maart, Rietendakschool, Zilverweg 29 Componistenbuurt, Maandag 16 maart, Buurthuis Maasstraat, Maasstraat 4 De Heeze, Woensdag 18 maart, Graanhof, Graanhof 2 Rivierenbuurt, Dinsdag 24 maart, Buurthuis Maasstraat, Maasstraat 4, Winkeweijert/edelmetaalbuurt, Woensdag 25 maart, Columbia, Winkeweijertlaan 80

AGENDA ONS HONK • • Nieuwe buurtassistent voor de Componistenbuurt

EVEN VOORSTELLEN: BUURTASSISTENT JEROEN Wij hebben een nieuwe buurtassistent in de Componistenbuurt: Jeroen Krijt. Hij stelt zich hier graag aan u voor! “Begin april 2019 heb ik mijzelf aangemeld om de cursus buurtassistent te volgen. Ik woon al ruim 50 jaar in Apeldoorn, waarvan 10 jaar met veel plezier in Zuid. Apeldoorn-Zuid ken ik goed, ik heb op mijn 16e een van mijn eerste biertjes bij het oude “Ons Honk’’ gedronken. De cursus buurtassistent was verfrissend en leerzaam en ik vond het leuk om de andere cursisten goed te leren kennen. Het nadenken over eigen inzicht en gedrag was soms confronterend maar ook leerzaam. Samen met Rosalie Strampel ben ik als aspirant buurtassistent mee de wijk ingegaan. Daar heb ik veel van Rosalie geleerd: mijn plaats leren bepalen, goed luisteren en open staan voor andere ideeën. Vanaf nu ben ik de vaste buurtassistent in de Componistenbuurt en daar heb veel ik zin in!” U kunt Jeroen bereiken via 06 – 1766 7733 of jeroen@zuiddoetsamen.nl.

Tomaz Pattiapon

Mhamed Elouardi

• • • • • •

Iedere dinsdag-, woensdag-, donderdagen vrijdagochtend: 9:00-12:00 koffieochtend. Op dinsdag en vrijdag lunchen we samen tussen de middag (€3,00). Op woensdag en donderdag eten we warm om 12:00 uur (€4,00). Graag voor dinsdag 10:00 uur opgeven i.v.m. de boodschappen. Iedere dinsdagmiddag is Ons Honk open voor leuke activiteiten (14:00-16:00; inloop 13:30). Dinsdag 10 maart: voorjaarstukje bloemschikken Dinsdag 17 maart: Oud Hollandse spellen Dinsdag 24 maart: Paas Bingo Dinsdag 31 maart: Spreekwoorden met Bart Iedere tweede vrijdag van de maand 12:0013:00: Geluid van Zuid. Wij presenteren dit radioprogramma live vanuit buurthuis Ons Honk op RTV Apeldoorn. U bent van harte welkom bij de opnames. De eerstvolgende uitzending is op vrijdag 13 maart. Iedere woensdagmiddag (14:00-16:00; 13:30 inloop) zijn er leuke activiteiten. Op woensdag 18 maart en 1 april kunt u onder leiding van Christina swingen tijdens de les zitdans. Woensdag 11 en 25 maart kunt u meezingen met ons Zuid Zingt Samen koor. Is vervoer een probleem? Neem dan even contact met ons op; dan denken wij met u mee!

Heeft u zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten – dan pakken we het samen op!

Rosalie Strampel

PANIEK! Je kunt geen krant opslaan zonder erover te lezen, maar ook op de TV en radio is het niet weg te slaan: het coronavirus. Sensationeel. Soms lijkt het wel alsof de mensheid op het punt staat te vergaan. De ene na de andere deskundige wordt aan het woord gelaten. De meesten zijn het wel met elkaar eens dat de paniek de grootste risicofactor is. Scholen en bedrijven blijven gesloten, de beurs keldert en er komt schaarste aan sommige goederen die in China gemaakt worden. En de meeste deskundigen zijn het er ook wel over eens dat de ziekte en de risico’s te vergelijken zijn met een griep. En daar kunnen wij over het algemeen goed mee omgaan. In bepaalde delen van China ligt het openbare leven helemaal plat en zijn bewoners op elkaar in de buurten overgeleverd. Ook in China is het nu nodig dat er omgezien wordt naar elkaar. Dat doen wij in Apeldoorn-Zuid allang. En in Ons honk hebben we wat meer desinfecteerpunten opgehangen, we maken de deurklinken wat vaker schoon en we raden iedereen aan wat meer de handen te wassen. Allemaal dingen die we in het najaar en de winter ook doen als het om de griep gaat. Geen enkele reden tot paniek dus. Ton Kunneman Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid

BEL GERUST UW BUURTASSISTENT! Staatsliedenbuurt: André van der Nat 06 - 8355 0235 Metaalbuurt, Westenenk & Bouwhof-Noord: Kees van Buchem 06 - 1728 4301 Rivierenbuurt: Mhamed Elouardi 06 - 8355 0560 Componistenbuurt: Jeroen Krijt 06 - 1766 7733 De Heeze: Tomaz Pattiapon 06 - 8354 7365 Brummelhof: Vincent van Nieuwland 06- 8355 0092 Vogelbuurt, Edelmetaalbuurt & Winkeweijert: Rosalie Strampel 06 - 83550009

Andre v/d Nat

Kees van Buchem


39.

Maart 2020

Daktechniek •

Dakreiniging en dakcoating

Nokvorstenreparatie

Dakrenovatie

Dakvernieuwing

Hellende daken

Is uw dak aan vervanging toe? Is het dak slecht onderhouden, aangetast, verzakt of verrot? Bosvelt & Haisch Dak & Isolatietechniek reinigt, coat, renoveert en

Platte daken

vervangt daken. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen, is uw dak snel weer in topconditie.

Leien daken

Veelzijdig. Flexibel. Bosvelt & Haisch.

www.bhisolatietechniek.nl Print de woordzoeker

K

N

E

E

E

K

R

T

02-03-2020 16:41

P

P

R

N

N

E

O

H

E

T

S

O

H

H

S

I

S

A

P

A

R

L

I

N

K

T

O

O

M

K

K

N

I

S

H

M

P

A

E

C

N

M

A

E

K

J

E

V

I

N

K

E

A

Y

L

I

F

D

N

V

W

R

D

D

A

V

A

S

A

D

'

A

T

N

H

V

L

R

R

P

A

E

S

L

R

A

K

E

Y

S

E

S

R

A

R

T

I

O

A

K

R

S

O

Y

T

P

A

N

E

Y

T

U

A

A

V

U

D

A

N

N

D

A

L

N

L

E

W

E

E

K

L

K

O

A

Y

E

K

R

O

E

I

E

N

S

D

L

N

E

N

H

Ö

F

A

I

N

T

N

D

R

E

E

S

I

L

A

I

C

E

P

S

E

G

J

K

I

N

F

E

E

S

T

J

E

N

S

A

P

S

E

M

A

D

S

E

R

V

I

C

E

E

E

L

D

O

G

N

I

R

A

V

R

E

E

O

R

N

L

AANDACHT HAARSALON APELDOORN HEREN DAMES KAPSEL ERVARING KAPSTER FEESTJE KAYERSDIJK FÖHNEN KINDEREN woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker GESPECIALISEERD KNIPPEN HAARDONATIE KRULLEN Oplossing

puzzel mee en maak kans op een gratis knip behandeling!

AANDACHT APELDOORN DAMES ERVARING FEESTJE FÖHNEN GESPECIALISEERD HAARDONATIE HAARSALON HEREN KAPSEL KAPSTER KAYERSDIJK KINDEREN KNIPPEN KRULLEN KWALITEIT ONTSPANNEN OPAFSPRAAK SERVICE STYLEN SYLVIA VERTROUWEN VERVEN

KWALITEIT ONTSPANNEN OPAFSPRAAK SERVICE STYLEN SYLVIA VERTROUWEN VERVEN

kayersdijk 24 - 7332 AT apeldoorn | 06-21605227 | www.sylviashaarsalon.nl Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Hattemsezijweg 32, 7335 JN Apeldoorn. Of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl Inzenden kan t/m 16 maart 2020. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht en zal bekend worden gemaakt in de volgende uitgave van deze krant. https://woordzoekerfabriek.nl/printen/W6W2TyrvC2JR5rB9MOcRuCO3HV13SBMh.html

Pagina 1 van 1

De winnaar van de februari uitgave is: Anja Heerink. VAN HARTE GEFELICITEERD! Jij hebt een Anker powerbank gewonnen van Electro World Hamer.


CRYSTAL CLEAR 4 pakken of flessen à 1,5 liter CRYSTAL CLEAR

ARIEL PODS OF LENOR WASMIDDELEN OF ARIEL PODS OF LENOR WASVERZACHTER WASMIDDELEN OF Alle soorten WASVERZACHTER 2 verpakkingen

4 VOOR 4 VOOR

4 pakken of flessen à 1,5 liter

5, 5,-

11++11

Alle soorten 2 verpakkingen

GRATIS* GRATIS*

PAMPERS Pants, Pure, Premium Protection PAMPERS maat 1 en 2 of billendoekjes Pants, Pure, Premium Protection 2 pakken maat 1 en 2 of billendoekjes 2 pakken

11++11

GRATIS* GRATIS*

Geen 18, geen alcohol Geen 18, geen alcohol

SENSEO KOFFIEPADS Alle soorten SENSEO KOFFIEPADS 3 verpakkingen

KIES & MIX FRUIT Mandarijnen net à 1 kilo, KIES & MIX FRUIT blauwe bessen bakje à 125 gram,

Alle soorten 3 verpakkingen a11,10 - a13,62

Mandarijnen Kanzi appelsnet tasàà11kilo, kilo of blauwe bessen bakje à 125 perssinaasappelen net à 2 gram, kilo Kanzi appels tas à 1 kilo of a6,72 - a8,97 perssinaasappelen net à 2 kilo

3a11,10 VOOR - a13,62 3 VOOR

8 8

99 99

3 a6,72 VOOR - a8,97 3 VOOR

4 4

99 99

UNOX KNAKS OF PARTY KNAKS UNOX KNAKS OF PARTY 3 blikken à 400 gram KNAKS M.u.v. vegetarische knaks

UNOX SOEP IN BLIK 3 blikken à 800 ml UNOX SOEP IN BLIK M.u.v. kruidentuintje 3 blikken à 800 ml M.u.v. kruidentuintje a6,21 - a7,17

3 blikken à 400 gram M.u.v. vegetarische knaks a5,61a8,97

3 a6,21 VOOR - a7,17 3 VOOR

5, 5,-

3 a5,61VOOR a8,97 3 VOOR

5, 5,-

Geldig van wo 26 februari t/m di 24 maart 2020

Schubertplein 1-5, Apeldoorn

Hallo ELKE DAG EURO’S GOEDKOPER

Geldig van wo 26 februari t/m di 24 maartWC 2020 Het Schubertplein (Zuid)

jumboapeldoorn

ELKE DAG EURO’S VanGOEDKOPER de Bunt Volg ons ook op * 1+1 gratis: 50% korting op de totaalprijs van 2 producten. Alle combinaties mogelijk. * 1+1 gratis: 50% korting op de totaalprijs van 2 producten. Alle combinaties mogelijk.

PITLOZE WITTE OF RODE DRUIVEN PITLOZE WITTE OF 2 bakken à 500 gram RODE DRUIVEN 2 emmertjes à 300 of 500 gram 2ofbakken à 500 gram à 10 stuks 2 emmertjes à 300 of 500 gram of àa4,38 10 stuks - a4,78

2a4,38 VOOR - a4,78 2 VOOR

3 3

50 50

OPENINGSTIJDEN: MA T/M ZA 7.00 - 21.00 Jumbo Van de Bunt, Apeldoorn, Schubertplein 1-5 ZO 12.00 - 18.00

Jumbo Van de Bunt, Apeldoorn, Schubertplein 1-5

www.jumbovandebunt.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.