Apeldoorn Zuidkrant - juli 2022

Page 1

Jaargang 25 - Juli 2022

Van de Bunt JUMBOVANDEBUNT.NL

“Een ‘echte’ wijkkrant waar verbinden, ontmoeten en inspireren centraal staan”

pagina 6/7 SINDS

1952

Winkelcentrum

Het Schubertplein

Klinkt als muziek in uw oren

Het winkelcentrum met nog echte speciaalzaken. pagina 8

Buurthuis Maasstraat Voor- en met de inwoners uit Apeldoorn Zuid. pagina 12/13

Foto: Maarten Sprangh

Maatschappelijk betrokken in Apeldoorn Zuid.

NA 25 JAAR NEEMT ARNO AFSCHEID BIJ ELECTRO WORLD HAMER Arno Dijkerman, het gezicht van Winkelcentrum Hart van Zuid en Hamer Witgoed neemt afscheid van bij Electro World Hamer. Electro World Hamer is een echt familiebedrijf dat al 57 jaar bestaat en een begrip is in Apeldoorn en omstreken. Een onderneming

waar de service hoog in het vaandel staat en waar collega’s elkaar als een hechte familie zien. ‘Ik heb in al die jaren veel geleerd en ontzettend veel vrijheid gekregen om naast de werkzaamheden in de winkel ook activiteiten voor het winkelcentrum te organiseren. De

winkel aan de Talingweg voelde als “mijn” winkel maar na 25 jaar is het tijd voor een nieuwe uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb’ aldus Arno.

pagina 18

Vereniging Dorpsraad Beekbergen en Lieren

‘Ik wil de familie Hamer, collega’s en natuurlijk al onze trouwe klanten bedanken en wens iedereen het allerbeste toe.’

Betrokken, adviserend en verantwoordelijk. pagina 20

Aankoopmakelaar nodig? Maak kennis met Buurman Makelaardij!

Buurman Makelaardij | 055-5332915 | www.buurman.nl

Een heel seizoen spelen

€15,-

Geldig t/m 31 december 2022. Kinderen t/m 1 jaar gratis.

Binky.nl

Gezellig winkelgebied met horeca en winkels. pagina 30

Persoonlijk advies op maat Beste prijs-kwaliteitsverhouding Vakkundig inmeten en monteren Europaweg 216

Eigen montageteam

7336 AR Apeldoorn

Inspirerende showroom

Buitenjaloezie

Altijd maatwerk

De meest effectieve zonwering!

T (055) 521 16 46 info@ambiancedekazon.nl

Bezoek onze website! Scan de QR code

Onze missie is het omzien naar elkaar te bevorderen.


Uit de verskeuken van

JUMBO VAN DE BUNT HUISGEMAAKTE BELEGDE BROODJES

“Dagelijks vers voor je gemaakt” Royaal belegde broodjes bestellen voor thuis of op kantoor is super eenvoudig dankzij Jumbo Van de Bunt. Er is er volop keuze en voor een ieder wat wils. Een lekker snelle lunch, of even op je gemak genieten? Het kan allebei met de vers belegde broodjes. Er is al een broodje vanaf 3,50.


HUISGEMAAKTE VERS BELEGDE PIZZA “Dagelijks vers voor je gemaakt” Je kunt onze vers belegde pizza’s uit de koeling van de verskeuken halen, je kunt ze dan thuis afbakken om er daarna lekker van te genieten. Snel Italië in huis halen? Dat kan met onze verse pizza’s. Op een Italiaanse basis maken we voor je de lekkerste pizza’s! Er is al een pizza vanaf 5,99.

VERSE MAALTIJDEN “Dagelijks vers voor je bereid” Heb je onze verse maaltijden al geproefd? Dagelijks vers bereid door een van onze medewerkers. Of je nu kiest voor de Hollandse, Aziatische of Italiaanse keuken; er is altijd wel een maaltijd die past. Een verse maaltijd was nog nooit zo gemakkelijk! Er is al een maaltijd vanaf 3,89.

GEKOELD BIER EN WIJN “Zonder meerprijs” Wat is er lekkerder dan een koud drankje bij je eten? We leggen de flessen en kratten in de winkel al koud, zodat je het meteen koud kunt drinken. Met een heerlijk koud kratje bier de winkel uit lopen is toch wel genieten! We hebben meer dan 50 variaties koud staan.


4.

Juli 2022

Welkom bij ons nieuwe restaurant; Bistro Martinus! Geïnspireerd op de Franse keuken serveren wij hier de mooiste gerechten! Lijkt het je leuk om samen met ons alles tot in de puntjes te verzorgen? Laat het ons weten via de QR-code!

Een uniek Huisje waar de beleving centraal staat! Zet jij onze gasten op de eerste plek en wil je alles leren over de mooie gerechten & wijnen? Heb je daarnaast ook nog een goed teamgevoel? Laat dan van je horen!


5.

Juli 2022 21 JUNI, BEGIN VAN DE ZOMER Ieder van ons maakt een eigen begin van de zomer. De eenn staat stil bij de verandering, de ander maakt er een gezellige dag van met shoppen en genieten van de zon of maakt een wandeling… Dit is alleen het begin van de zomer. Samen met andere organisaties hebben we voor de inwoners in elk stadsdeel een mooi en leuk zomerprogramma . Dus ook in Apeldoorn Zuid is er veel te doen. Het wordt een zomer vol activiteiten voor jong en oud. Denk aan een buurtpicknick, dans-driedaagse, pannenkoeken eten, wandelen en fietsen en nog veel meer. Binnenkort ligt het programma op de ontmoetingsplekken in Apeldoorn en dus ook

in dok Zuid . Voor meer informatie hierover vraag de medewerkers in de wijk en/of op ontmoetingsplekken.

COLOFON

Stimenz heeft ook het begin van de zomer gevierd met de eerste zomeractiviteit ‘De Zomerchallenge’. De Zomerchallenge is een creatieve activiteit voor alle inwoners van Apeldoorn. Een boek met verschillende, interessante en uitdagende activiteiten. Dertig in totaal, voor elk dag een activiteit. Alles wat je in de zomer kan doen, zonder veel te investeren.

De Zuidkrant wordt 10 maal per jaar huis aan huis verspreid zoals is weergegeven op de verspreidingskaart op www.mediabureauapeldoorn.nl en is gratis af te halen op diverse plekken in de wijk.

Op 21 juni hebben wij de tasjes uitgedeeld. Feestelijk met een lekker ijsje van IJs van Swoll! Het was een mooie dag vol ontmoeting en gezelligheid onder de genot van een ijsje. Wil je nog meedoen met de Zomerchallenge, dan kan dit nog online. Heb je interesse daarin stuur een email naar: zomerchallenge@stimenz.nl.

Uitgever: Mediabureau Apeldoorn Oplage: 18.000 stuks Verspreiding: All-Inn Verspreidingen Druk: Janssen Pers Vormgeving: YVONNE RECLAME Eindredactie: Tekstbureau Taallent

De Zuidkrant is de wijkkrant van Apeldoorn-Zuid, Ugchelen-Buiten, Ugchelen, Beekbergen en Lieren.

Voor meer informatie, redactie of mogelijkheden tot adverteren neem vrijblijvend contact op met: yvonne@mediabureauapeldoorn.nl Bezorgtijden: De krant wordt vanaf dinsdag bezorgd. Klachten kunt u mailen naar yvonne@mediabureauapeldoorn.nl De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke onjuistheden in deze uitgave. Druk- en zetfouten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Mediabureau Apeldoorn.

Informatie, data en verspreidingsgebied kunt u vinden op mediabureauapeldoorn.nl

TOT ZIENS!

Graag tot ziens!

Beste buurtgenoten,

Hartelijke groet, Gerjan van Engelenhoven

Het is tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. Per 1 juli ga ik werken voor de gemeenten Duiven en Westervoort. Een gave nieuwe baan waar ik veel zin in heb. Dit betekent wel dat ik stop met mijn werk bij Zuid Doet Samen. Afgelopen jaren heb ik me via Zuid Doet Samen met veel liefde ingezet voor onze fijne wijk. Ik wil iedereen met wie ik heb samengewerkt hartelijk bedanken. Overigens blijf ik actief in Apeldoorn. Sinds kort ben ik fractievertegenwoordiger voor D66 Apeldoorn. In die rol blijf ik mij inzetten voor onze wijk en gemeente. Spreek me gerust aan als je vragen of ideeën hebt voor Apeldoorn.

In de locaties van Samen055 is meerdere keren per week een inloopspreekuur. Er zit iemand voor u klaar om u te ontvangen en te ondersteunen met uw vraag.

UW

Cursusaanbod digitale vaardigheden

WONDER

IS

Samen055 Samen055 Samen055 Samen055

Uddel Samen

Adres

14 juli: 14 – 16 uur inloopspreekuur in Samen055 aan de 28 juli: 14 – 16 uur Informatiepunt Digitale Overheid in Samen055 aan de Zilverschoon

Informatiepunt Digitale Overheid -

Zilverschoon 4 Apeldoorn Violierenplein 101 Apeldoorn Molenstraat-Centrum 1 Apeldoorn 1e Wormenseweg 460 Apeldoorn

13 juli: 10 – 12 uur Informatiepunt Digitale Overheid in

Zilverschoon -

Noord Oost West Zuid

Inschrijven? Kijk voor meer informatie op onze website. Mocht u ondersteuning nodig hebben: meer informatie over Samen055 is te vinden op Let op: er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. www. samen055.nl.

Cursusdata & inloopspreekuren in juli

-

LIEF

Op dit moment kunt u binnen komen lopen in de locaties Oost en Zuid en binnenkort ook in Noord. Mocht u in Noord of West wonen dan bent u ook van harte welkom op de locaties in Oost en Zuid. De actuele tijden en locaties van de inloopspreekuren staan vermeld op www.samen055.nl.

Hulp nodig bij het online contact met de overheid? CODA biedt hulp met een cursus of inloopspreekuur. -

ONS

Bij Samen055 kunt u als inwoner van Apeldoorn terecht met vragen over opgroeien en opvoeden, werk, geld, sociale contacten en gezondheid. Medewerkers van Stimenz, MEE, Don Bosco, het CJG, Zuid doet Samen en de gemeente staan klaar om te ondersteunen. Samen055 is in vier locaties gevestigd:

Iedere maandag: 14 – 16 uur in CODA De Maten en buurthuis Maasstraat

-

Iedere dinsdag: 14 – 16 uur in CODA Centrale Bibliotheek

-

Iedere donderdag: 10 – 12 uur en 18.30 – 20.30 uur in CODA Centrale Bibliotheek

Meer informatie, cursusdata, tijden en locaties vindt u op www.coda-apeldoorn.nl, of haal de informatieflyer bij de bibliotheken. Meld u aan via k.schut@coda-apeldoorn.nl

Kinderdagverblijf Wonderlief Apeldoorn Maasstraat 4 7333 JG Apeldoorn T: 055 - 303 41 38 E: info@kdvwonderliefapeldoorn.nl

Openingstijden Maandag

07:30 - 18:30

Dinsdag

07:30 - 18:30

Woensdag

07:30 - 18:30

Donderdag

07:30 - 18:30

Vrijdag

07:30 - 18:30

Zaterdag en zondag

gesloten

Wij bieden: • Aandacht voor ontwikkelingsgebieden • Een vertrouwde, huiselijke sfeer • Warme maaltijden www.kdvwonderliefapeldoorn.nl • Educatieve en persoonlijke aandacht Adres Kinderdagverblijf Wonderlief Apeldoorn Maasstraat 4, 7333 JG Apeldoorn T: 055 - 303 41 38 E: info@kdvwonderliefapeldoorn.nl www.kdvwonderliefapeldoorn.nl

DE KAPSALON IS GESLOTEN VAN ZATERDAG 13 T/M ZATERDAG 27 AUGUSTUS WEGENS VAKANTIE.

kayersdijk 24 - 7332 AT apeldoorn 06-21605227 www.sylviashaarsalon.nl


Juli 2022

K

O

M

S

W W

B

L

O

E

M

E

N

L

I

E

N

Z

U

I

D

IJ

N

E

T

N

A

L

P

U

K

I

K

E

L

E

T

N

U

B

E

D

N

A

V

X

O

T

N

B

IJ

D

E

L

A

S

S

E

U

K

S

U

F

A

E

T

N

V

E

W

G

H

S

I

'

J

I

R

F

R

N

J

K

E

I

B

T

E

E

L

E

U

L

Y

I

O

S

O

P

O

K

V

O

IJ

H

2

Z

M

M

H

E

C

P

P

W

O

O

E

A

O

D

I

U

B

E

O

O

E

C

T

N

K

K

A

O

N

D

S

E

O

I

U

L

D

H

I

R

L

C

S

P

B

T

S

C

E

B

S

S

N

L

E

S

F

A

N

T

E

M

M

C

H

IJ

E

R

O

K

K

I

T

E

F

M

E

L

O

A

H

R

R

R

O

I

H

A

U

G

M

D

O

L

D

N

R

A

I

E

W

H

U

L

E

M

T

H

S

E

K

O

T

G

P

F

T

I

I

C

H

L

U

E

B

E

E

R

O

U

R

P

T

IJ

S

B

R

T

P

E

L

R

E

I

I

R

R

I

E

E

L

N

W

IJ

N

H

A

N

D

E

L

D

N

E

E

N

N

S

C

H

U

B

E

R

T

P

L

E

I

N

N

T

2E HANDS APELDOORN BIER BLOEMEN BOEKEN BOODSCHAPPEN BRILLEN GEZELLIGHEID HUISKAMER JUMBO KLETSKOPJE KOFFIE KOFFIEHUIS KOK LUXURY HOUSE

L

E

T

N

U

B

E

D

N

A

V

X

O

T

N

B

IJ

D

E

L

A

S

S

E

U

K

S

U

F

A

E

T

N

V

E

W

G

H

S

I

'

J

I

R

F

R

N

J

K

E

I

B

T

E

E

L

E

U

L

Y

I

O

S

O

P

O

K

V

O

IJ

H

2

Z

M

M

H

E

C

P

P

W

O

O

E

A

O

D

I

U

B

E

O

O

E

C

T

N

K

K

A

O

N

D

S

E

O

I

U

L

D

H

I

R

L

C

S

P

B

T

S

C

E

B

S

S

N

L

E

S

F

A

N

T

E

M

M

C

H

IJ

E

R

O

K

K

I

T

E

F

M

E

L

O

A

H

R

R

R

O

I

H

A

U

G

M

D

O

L

D

N

R

T

H

S

E

B

2E HANDS A I E W H U L E M APELDOORN P F T I I C H L U BIER P T IJ S B R T P E BLOEMEN E E L N W IJ N H A BOEKEN N N S C H U B E R BOODSCHAPPEN 2E HANDS MARCEL'S BRILLEN APELDOORN MARGRIET BIER MONTUREN GEZELLIGHEID BLOEMEN OPTIEKHUIS HUISKAMER BOEKEN PLANTEN BOODSCHAPPEN SCHUBERTPLEIN JUMBO BRILLEN SLIJTERIJ GEZELLIGHEID TERRE DES HOMES KLETSKOPJE HUISKAMER TIJDSCHRIFTEN KOFFIE JUMBO VAN DE BUNT KLETSKOPJE VIVANT KOFFIEHUIS KOFFIE WOONDECORATIE KOFFIEHUIS WIJN KOK KOK WIJNHANDEL LUXURY HOUSE LUXURY HOUSE ZUID

L

R

N

D

T

P

MARCEL’S E K O T G MARGRIET E E R O U R MONTUREN E I I R R I OPTIEKHUIS E L D N E E L PLANTEN E I N N T SCHUBERTPLEIN SLIJTERIJ TERRE DES HOMES TIJDSCHRIFTEN VAN DE BUNT VIVANT WOONDECORATIE WIJN WIJNHANDEL ZUID

Oplossing

woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

MARCEL'S MARGRIET MONTUREN OPTIEKHUIS PLANTEN SCHUBERTPLEIN SLIJTERIJ TERRE DES HOMES TIJDSCHRIFTEN VAN DE BUNT VIVANT WOONDECORATIE WIJN WIJNHANDEL ZUID

Puzzel mee en maak kans op een waardebon t.w.v. 25,-

Oplossing Deze bon is alleen in te leveren bij de bovenstaande weg te strepen bedrijven in de woordzoeker. woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

, , , e i t n a k a v Fijne Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Houtsnijdershorst 1, 7328 VT Apeldoorn of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl. Inzenden kan t/m 18 juli 2022. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht.

6.


7.

Juli 2022

MEESTER OPTIEKER

MARCEL’S OPTIEKHUIS

TERRE DES HOMMES

WIJNHANDEL SLIJTERIJ KOK

HET KLETSKOPJE

LUXURY HOUSE

VIVANT

JUMBO VAN DE BUNT

BLOEMENMAGAZIJN MARGRIET


8.

Juli 2022 GRATIS TE LEEN IN ZUID: DE SPELLETJESBAKFIETS

Algemene informatie: Stichting Buurthuis Maasstraat | Maasstraat 4, 7333JG Apeldoorn | 055-533 13 77 info@buurthuismaasstraat.nl | www.buurthuismaasstraat.nl Facebook: Stichting Buurthuis Maasstraat.

ZUIDERPARK FESTIVAL 2022 De voorbereidingen zijn in volle gang. De muziek is geregeld. Bijna alle standjes zijn gevuld. De bestelling voor eten en drinken ligt klaar. Kortom de voorbereiding lopen op schema.

Nu natuurlijk de uitnodiging naar alle bewoners van Apeldoorn-Zuid en andere belangstellenden. U bent van harte welkom Zo is er een grote Informatiemarkt waar u over allerlei onderwerpen informatie kunt

Eindelijk kunnen weer samen dingen doen en zo worden ook weer veel buurt- en straatfeesten in Zuid georganiseerd. Wil je de kinderen dan op een leuke, actieve manier bezighouden, leen dan de Spelletjesbakfiets. De vrolijke bakfiets, gesponsord door de Wijkraad Apeldoorn-Zuid, zit vol met leuke spellen voor zowel binnen als buiten: badminton, diabolo’s, voetballen en een goaltje, hoelahoepen, springtouwen, een dartbord, reuzenmikado en nog veel meer. Organiseer je een kinderfeest, een straat- of een buurtactiviteit en woon je in Apeldoorn-Zuid,

krijgen. Er worden demonstraties gegeven. Er is veel muziek en er zullen veel verschillende optredens voorbij komen. Er zal een minikinderboerderij aanwezig zijn waar de dieren geaaid en geknuffeld kunnen worden. Ook een kinderplein ontbreekt niet. Daarnaast wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd.

dan kun je gratis de Spelletjesbakfiets lenen. Ook scholen, buurthuizen en andere nonprofitorganisaties mogen de bakfiets lenen ter ondersteuning van activiteiten. De bakfiets moet wel worden gereserveerd. Ga hiervoor naar de internetsite: www.woonmensen. nl/materiaaluitleen. Na reservering moet je de Spelletjesbakfiets zelf ophalen aan de Condorweg en daar ook weer na afloop (volledig gevuld) terugbrengen. Omdat de bakfiets elektrische trapondersteuning heeft, fietst hij heel makkelijk ondanks de vele leuke spellen in de bak. Alvast een mooie vakantie en veel spelplezier gewenst.

Alles om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Jong en oud voor iedereen wat wils. Het Zuiderpark Festival is op zaterdag 3 september tussen 13.00-17.00 uur ter hoogte van Buurthuis Maasstraat, Maasstraat 4. Informatie: info@wijkraadapeldoornzuid.nl.


9.

Juli 2022 VAKANTIESPEELWEEK 2022 Heb jij je al opgegeven? De vakantiespeelweek komt er bijna aan. De eerste week van de schoolvakantie, van 11 t/m 14 juli zijn jullie van harte welkom. We zijn druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten. Hieronder kun je al stiekem

kijken wat er onder andere op het programma staat. De Vakantiespeelweek is op maandag, dinsdag en woensdag van 10.00-16.00 uur en op donderdag van 13.30-19.30 uur. Geef je nu op en neem vooral je vriendje of vriendinnetje mee via: www.buurthuismaasstraat.nl of buurthuismaasstraat.nl/vakantiespeelweek/ En neem vooral je vriendje of vriendinnetje mee.


10.

Juli 2022

Inzenden kan t/m 18 juli 2022. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht.

Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Houtsnijdershorst 1, 7328 VT Apeldoorn of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl.

Schubertlaan 20 7333 CV Apeldoorn

B

E

L

E

E

F

Z

W

E

M

M

E

N

N

B

B

IJ

B

L

B

O

E

W

V

M

I

L

E

E

N

A

M

Puzzel mee en maak kans op een prachtig zomerboeket A

C

O

C

K

T

A

I

L

O

N

T

G

D

A

E

Z

S

IJ

N

M

A

T

Z

S

I

N

I

M

R

I

G

R

I

E

T

D

E

E

A

O

A

N

I

K

T

E

S

V

L

I

E

G

E

R

K

L

N

N

D

N

I

P

M

O

W

A

R

M

A

P

P

E

T

N

A

E

R

B

N

R

Z

T

I

P

E

I

T

O

O

K

E

O

R

D

E

A

U

O

V

S

A

S

N

A

A

R

E

B

N

N

M

N

Z

U

N

L

B

T

N

V

M

I

B

A

R

G

E

J

W

K

V

I

L

O

O

I

E

G

R

M

R

I

O

A

E

A

E

P

M

O

E

R

U

T

N

A

E

N

L

E

M

P

N

P

M

L

P

L

S

T

S

A

A

W

B

L

B

D

N

E

B

A

R

B

E

C

U

E

H

Z

Z

T A A E R S IJ K K A M P BADMINTON KAMPVUUR N D B ! S Z A N D K A S BADPAK PARASOL PLANTEN BAL BADMINTON SPROEIER BADPAK STRAND BARBECUE RANJA BAL TUIN BARBECUE VAKANTIE BIKINI SLIPPERS BIKINI VLIEGER BLOEMEN SPROEIER BLOEMEN VLINDER BOS WARM BOS STRAND COCKTAIL WATERPISTOOL GRAS ZANDKASTEEL TUIN COCKTAIL HANGMAT ZEE GRAS VAKANTIE KAMPEREN ZON KAMPVUUR ZONNEBRIL HANGMAT VLIEGER PARASOL ZWEMBAD PLANTEN ZWEMBROEK VLINDER KAMPEREN

E

R

B

E

L

E

E

F

Z

W

E

M

M

E

N

N

B

B

IJ

B

L

B

O

E

W

V

M

I

L

E

E

N

A

M

A

C

O

C

K

T

A

I

L

O

N

T

G

D

A

E

Z

S

IJ

N

M

A

T

Z

S

I

N

I

M

R

I

G

R

I

E

T

D

E

E

A

O

A

N

I

K

T

E

S

V

L

I

E

G

E

R

K

L

N

N

D

N

I

P

M

O

W

A

R

M

A

P

P

E

T

N

A

E

R

B

N

R

Z

T

I

P

E

I

T

O

O

K

E

O

R

D

E

A

U

O

V

S

A

S

N

A

A

R

E

B

N

N

M

N

Z

U

N

L

B

T

N

V

M

I

B

A

R

G

E

J

W

K

V

I

L

O

O

I

E

G

R

M

R

I

O

A

E

A

E

P

M

O

E

R

U

T

N

A

E

N

L

RANJA SLIPPERS

E

M

P

N

P

M

L

P

L

S

T

S

A

A

W

B

Oplossing

L

B

D

N

E

B

A

R

B

E

C

U

E

H

Z

Z

T

A

A

E

R

S

IJ

K

K

A

M

P

E

R

E

N

N

D

B

!

S

Z

A

N

D

K

A

S

T

E

E

L

T

E N WARM E E L WATERPISTOOL ZANDKASTEEL ZEE ZON ZONNEBRIL ZWEMBAD ZWEMBROEK ZWEMMEN IJS

ZWEMMEN IJS

woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

BADMINTON SPROEIER BADPAK STRAND BAL TUIN BARBECUE VAKANTIE BIKINI VLIEGER BLOEMEN VLINDER BOS WARM COCKTAIL WATERPISTOOL GRAS ZANDKASTEEL HANGMAT ZEE KAMPEREN ZON KAMPVUUR ZONNEBRIL PARASOL ZWEMBAD of bezoek Kom eens langPLANTEN ZWEMBROEK : ite bs onze we RANJA orn.comZWEMMEN ldo pe ea vic er ers www.flow SLIPPERS IJS

06 39 14 74 07 Kinderstoeltjes Kindertafels Kapstokken corneliashome@hotmail.com Verfdealer L'Authentique & Niveau www.corneliashome.nl ww w.corneliashome.nl

Oplossing

Schubertlaan 20, 7333CV Apeldoorn Tel. 055-5332655 woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

Oude Beekbergerweg 21 055- 533 19 41

Bos & Weide fysiotherapie

“WAAROM NIEUW, ALS JE HET OOK HEEL GOEDKOOP 2eHANDS KUNT KOPEN!?”

***************************************************************************

Fysio-fitness is voor iedereen! Juist door de deskundige begeleiding van fysiotherapeuten is fysio-fitness ook geschikt voor mensen die een speciaal aangepast programma nodig hebben zoals: • Mensen die lang niet gesport hebben en blessures willen voorkomen • Voor iedereen die aan zijn conditie of kracht wil werken in een prettige omgeving • Voor mannen en vrouwen tussen de 35 en 95 jaar.

In de maanden juli en augustus gratis intake ter waarde van €30,50

Kayersdijk 9, Apeldoorn.

kringloopwinkel-dehofstad.nl

Kringloopwinkel de hofstad


11.

Juli 2022

LINDEN AUTOMOVAN DER ZANDE

VASTE PRIJZEN, GEEN VERRASSINGEN! Extra (grote) beurt GRATIS APK! Plus (kleine) beurt GRATIS APK! APK keuring

€ 199,-* € 149,-* € 39,-

Onderhoud ook mogelijk op zaterdag tot 13:00 uur!

* Incl. 3,5 liter 10W-40 motorolie, oliefilter en ruitensproeivloeistof bijvullen.*

MERCEDES-BENZ C-KLASSE

HUIS & HYPOTHEEK Burenconflict warmtepompen Warmtepompen zijn populair, want ze zijn goed voor het milieu en de portemonnee. Helaas kunnen warmtepompen ook de oorzaak zijn van menig burenconflict. Echt geruisloos zijn de buitenunits van deze pompen namelijk niet. Daarom gelden per 1 april van dit jaar nieuwe regels over het aantal decibel dat een buitenunit van warmtepompen en airco’s mag produceren. Lawaai Met de groei van het aantal pompen in Nederland, neemt in sommige gevallen ook de irritatie toe bij de huishoudens zonder pomp. Zo’n buitenunit, die nodig is om energie van buiten te halen om vervolgens te kunnen verwarmen, kan lawaai maken. Dit verschilt per unit en is afhankelijk van andere factoren, zoals de plek waar de unit is geplaatst. Decibel De verkoop van het aantal warmtepompen zal de komende jaren verder stijgen. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en de productie van nieuwe stillere warmtepompen te stimuleren, is daarom de Regeling Bouwbesluit 2012 aangepast. Buitenunits mogen overdag maximaal 45 decibel geluid produceren en tussen 19:00 uur en 07:00 uur 40 decibel. Maatregelen Op dit moment produceren de buitenunits veelal meer decibel aan geluid dan per 1 april is toegestaan. In smalle tuinen is het zelfs bijna onmogelijk een buitenunit te plaatsen en toch onder de 40-45 decibel te blijven. Gelukkig hoef je de warmtepomp niet direct weg te doen, er zijn namelijk maatregelen die je zelf kunt treffen om toch aan de toegestane hoeveelheid decibellen te voldoen. Geluidswerende kast Plaats bijvoorbeeld een geluidswerende kast om de buitenunit heen. Denk er wel aan dat

DIK MET PENSIOEN NA 30 JAAR ’T VOGELNEST Mensen die al dertig jaar werkzaam zijn voor hetzelfde buurthuis, het komt steeds minder voor. Maar Dik van ’t Vogelnest is zo iemand. Dik begon zijn loopbaan als timmerman. Dertig jaar geleden besloot Dik van zijn hobby zijn beroep te maken en startte een dansschool. Dik zocht naast het werk op de dansschool een partime baan. Dat werd zijn werk op ’t Vogelnest. In de loop der jaren veranderde zijn werkgever, maar Dik bleef het Vogelnest trouw. Gedurende die dertig jaar werd Dik het vaste gezicht van ‘tVogelnest. Hij staat voor samen, met elkaar en heeft oog voor de inzet van de vrijwilligers. Daarnaast weet hij zijn kwaliteiten vanuit de bouw in te zetten voor het onderhoud van het gebouw en is hij als dansleraar actief tijdens de linedance op

deze genoeg lucht moet doorlaten en voorzien moet zijn van een condensafvoer. Je kunt de buitenunit ook verder van de erfgrens afzetten, waardoor de buren (en jijzelf ) geen overlast ervaren, omdat het geluid nooit boven de 45 decibel komt vanaf die positie. Ben je zelf niet zeker van de oplossing, schakel dan een expert in die jou helpt op zoek te gaan naar de voor jou best passende oplossing. Apparatuur versus plek Heb je nog geen buitenpomp, maar ben je voornemens er één aan te schaffen? Houd dan rekening met het maximaal aantal te produceren decibellen. Je kunt dit doen door: A. Te kiezen voor de juiste apparatuur: • Schaf geen zwaardere pomp aan dan nodig voor jouw woning. • Kies direct al voor een stillere buitenunit die voldoet aan de gestelde geluidseisen. • Kies voor een warmtepomp met nachtinstelling. • Kies voor een modulerende warmtepomp die op verschillende snelheden kan draaien. • Overweeg een warmtepomp met een buffervat. • Heb je überhaupt een warmtepomp met een buitenunit nodig?

ESTATE 180 AMBITION

Hét betaalbare adres voor alle automerken!

€ 15.950,Onbezorgd 2013, Cruise Control,autorijden? Avantgarde Automaat,

maandagmorgen in ’t Vogelnest. Hij is een allrounder. Op 1 augustus gaat Dik met pensioen. Het team van ’t Vogelnest bedankt Dik voor zijn jarenlange inzet. Tijdens het bedankfeest in mei werd Diks zijn bijdrage aan het Vogelnest nog eens extra onderstreept door zijn voetafdrukken te vereeuwigen bij de vlaggemast van het ‘t Vogelnest. Het team van ’t Vogelnest zal Dik missen en wenst hem een heel fijne pensioentijd samen met zijn familie.

U bent bij ons aan het juiste adres voor: Onderhoud & reparatie APK

km. MetNavi, trotsTrekhaak, laten wij benzine, u weten 164.239 als Vakgarage Voor al onze occasions zie onze website! Van der Zande voor u klaar te staan.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een nieuwe of gebruikte auto van welk merk dan ook. Wij nemen de tijd voor u en zorgen met de beste service voor uw auto. Wij zijn RDW erkend en Bovag gecertificeerd. Onze monteurs zijn goed opgeleide vakmensen, die met plezier aan alle merken auto’s werken. Ook aan de uwe. Dat komt omdat ze met de beste apparatuur werken. Bovendien worden onze monteurs regelmatig bijgeschoold.

Banden

VAKGARAGE PECHHULP € 39,95

Schadeherstel

NEDERLAND, EUROPA EN WOONPLAATSDEKKING Maar liefst € 70,- goedkoper dan de ANWB! Ruitreparatie Kijk op onze site of kom langs voor meer informatie.

Alle automerken zijn bij ons welkom voor APK keuringen, regulier onderhoud, schadeherstel en reparaties. Vakantie-, zomer- en wintercontroles voeren wij ook graag voor u uit. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel, wij zullen uw auto op de best mogelijke manier onderhouden. Kom snel eens langs en laat u informeren over de vele mogelijkheden van ons bedrijf.

Accessoires

Molenmakershoek 25 Apeldoorn T. 055- 539 6543 info@vakgaragevanderzande.nlDE KOFFIE STAAT VOOR U KLA

AR

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30 uur, zaterdag 09:00 - 17:00 uur en elke op afspraak! Oefenthe Voor meer informatie enavond occasions

kijk op: www.vakgaragevanderzande.nl www.vakgaragevanderzande.nl

In Bewe balans Molenmakershoek 25 | 7328 JK Apeldoorn | T (055) 539 65 43 | info@vakgaragevanderzande.nl * Vraag naar de voorwaarden

Oefentherapiepraktijk

In Beweging naar balans

B. Te kiezen voor de juiste plek: • Zet de buitenunit zo ver mogelijk bij je huis en omwonenden vandaan. • Plaats je de unit op een plat dak of bevestig je hem aan de muur, zorg dan voor trillingsdemping. • Houd de uitblaasopening altijd vrij. • Overweeg in kleine tuinen om de buitenunit in een geluidswerende kast te plaatsen. Houd rekening met een meerprijs en extra ruimte die de kast in beslag neemt. • Heb jij een warmtepomp of wil je er één aanschaffen? Houd dan rekening met de nieuwe regels omtrent de geluidsproductie. Buurman Makelaardij Arnhemseweg 117, 331 BE Apeldoorn 055 - 533 29 15 | info@buurman.nl www.buurman.nl

WD EN U O R T R E V DICHTBIJ!

Oefentherapie Mensendieck Ademtherapie Slaapoefentherapie Chronisch Pijnbehandelprogramma PsychosomatischeOefentherapie

Afspraak of informatie? Bel ons op (055) 542 93 98 of kijk op www.inbewegingnaarbalans.nl GC De Heeze (GH) Dok Zuid (DZ) Graanhof 134 7335 AV Apeldoorn

1e Wormenseweg 338 7333 GZ Apeldoorn

In Beweging naar balans


12.

Juli 2022 DONDERDAGMIDDAG KOERSBALLEN IN ONTMOETINGSPLEK DE GRAANHOF! Koersballen is een populaire sport onder de Nederlandse ouderen. Het lijkt een beetje op het bekende jeu de boules, alleen zijn bij koersbal de ballen groter.

OP ZOEK NAAR MEER ONTSPANNING, RUST EN PLEZIER? Creatief bezig zijn met teken- en schildermaterialen kan zorgen voor ontspanning, rust en plezier. Het biedt de mogelijkheid om zonder woorden, gedachten, gevoelens en ervaringen uit te drukken in beeld. Op Ontmoetingsplek De Graanhof wordt in het najaar een serie van acht creatieve bijeenkomsten georganiseerd om te leren door creativiteit meer ontspanning en plezier te ervaren. Voor wie? Voor volwassenen die behoefte hebben zich persoonlijk te ontwikkelen op een manier waarbij je minder woorden nodig hebt. Wil je ondersteund worden bij: • het in beeld brengen van wat je voelt en denkt en hierover in gesprek gaan

het vinden van rust en ontspanning

Dan is dit iets voor jou. Inschrijven of informatie? Ellen van der Laan: 06-41 26 39 41 of mail naar info@studioboulevart.nl Jeannet Kamphuis: 06-23 13 28 04 of mail naar j.kamphuis@stimenz.nl Praktische informatie: • Ervaring met creatieve materialen is niet noodzakelijk • Ontmoetingsplek De Graanhof, Graanhof 2, Apeldoorn • Kosten: € 80,00 (inzet Stadspas is mogelijk) voor acht bijeenkomsten, inclusief materiaal. • In een intakegesprek wordt met elke deelnemer besproken of deze creatieve sessies passen bij haar/zijn behoefte.

Wilt u iets ondernemen, nieuwe mensen ontmoeten en heeft u zin in beweging? Dan is koersballen misschien wel een leuke activiteit voor u. Wees van harte welkom! Geen ervaring met koersballen? Dat maakt niet uit. Een fijne tijd en gezelligheid is het motto van deze groep! Zelf mee te nemen: goede zin! Waar: Ontmoetingsplek de Graanhof, Graanhof 2 in De Heeze. Wanneer: donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten: voor de koffie en thee wordt € 0,50 gevraagd. Koersballen zijn aanwezig! Voor opgeven en meer informatie kunt u terecht bij Jeannet Kamphuis 06-23 13 28 04 of mail naar j.kamphuis@stimenz.nl en Radna Stins 06-12 31 43 85, r.stins@stimenz.nl.

OPROEP VRIJWILLIGERS BURENDAG DE HEEZE Ook dit jaar zetten actieve buurtbewoners uit de Heeze de schouders onder de burendag in september. Doel van de burendag is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Voor de kinderen uit de buurt zal er weer veel georganiseerd worden. Heeft u zin om te helpen tijdens burendag? Neem dan contact op met onze Tomaz Pattiapon – buurtassistent van Zuid Doet Samen via: 06-83 54 73 65.

LESSEN TEKENEN EN SCHILDEREN Op Ontmoetingsplek De Graanhof kun je op maandagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur mee doen met teken- en schilderlessen. Tijdens deze gezellige lessen werken we met allerlei teken- en schildermaterialen. Ga jij de uitdaging aan? We tekenen en schilderen kleine en grotere opdrachten en is er ruimte om met eigen werk bezig te zijn. Ervaring is helemaal niet nodig, een open blik wel! Kosten: €1,00 per les exclusief materiaal en consumpties. Materiaal zelf meenemen. Meer informatie en/of opgeven? Neem contact op met Jeannet Kamphuis 06-23 13 28 04 of mail naar j.kamphuis@stimenz.nl en Radna Stins 06-12 31 43 85, r.stins@stimenz.nl. Waar? Ontmoetingsplek de Graanhof, Graanhof 2 in de Heeze.

Tijd: woensdag van 10 tot 12 uur, start eind september

Buurtpicknick Voor alle bewoners uit de wijk Westenenk

Goochelaar en ballondieren knutseltafel muziek

Neem zelf een kleedje, serviesgoed met bestek en eventueel stoeltjes mee. Wij zorgen samen met vrijwilligers en een aantal sponsoren voor wat hapjes en iets te drinken. Wil je zelf ook iets lekkers meenemen om te eten dan kan dat.

Theehuis Westenenkerpark Zilverweg 32 Woensdag 3 augustus 11.30-13.30 uur

Kosten: Wij vragen een vrijwillige bijdrage. Aanmelden vóór 31-07-2022 is verplicht en kan via: activiteiten@stimenz.nl Geef daarbij aan met hoeveel personen je uit één huishouden komt en uit welke straat.

Ah Talingweg


13.

Juli 2022 OPROEP CHAUFFEUR, GASTHEER / GASTVROUW ‘KOFFIEBUS’ Een tijd geleden is het idee van 'de koffiebus' voortgekomen uit de campagne ‘Een tegen eenzaamheid’. Op dit moment zijn we zover dat Present het project uitvoert. De koffiebus is gestart in Apeldoorn Zuidoost en komt na de zomervakantie naar ons stadsdeel. De locatie waar de koffiebus op een vast moment in de week komt te staan is ‘de Haarhamer’. Informatie over op welke dag en tijden volgt. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag ‘koffie en aandacht’ schenken voor mensen in de buurt. Bent u die gastheer of gastvrouw die graag een praatje maakt? Bent u die chauffeur die graag betrokken is bij dit plan, mail dan naar buurtkoffie@presentapeldoorn.nl. Informatie over buurtkoffie kunt u vinden op de website: www.buurtkoffieapeldoorn.nl

KOOKVRIJWILLIGER GEZOCHT

WIJKWANDELING METAALBUURT

‘Gezellig samen eten’ – activiteit in Ontmoetingsplek de Graanhof. Heeft u een paar uurtjes tijd over? Bent u een warm persoon die wel zin heeft in een nieuw project? Voor onze gezellige en goed bezochte activiteit ‘Gezellig samen eten’ zijn wij op zoek naar een vrijwilliger om het team op de donderdag te komen versterken.

Woont u in de Metaalbuurt en heeft u altijd al wat meer willen weten over uw eigen wijk? Geef u dan snel op voor de wijkwandeling op donderdag 18 augustus. Deze wandeling zal geleid worden door een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief. We verzamelen om 13.45 uur bij het theehuis Westenenkerpark en vertrekken om 14.00 uur voor de rondleiding door de wijk. De wandeling zal eindigen rond 15.30 uur waarna we in het theehuis afsluiten met een bakje koffie of thee.

U helpt mee met de voorbereidingen voor de maaltijd op donderdagavond. Vanaf 15.00 uur beginnen we met de voorbereidingen. U stelt met uw collega’s het menu samen, doet boodschappen, ontvangt gasten, helpt bij het koken en serveert de maaltijd uit, ruimt op en wast af. Als u ook graag een bijdrage wilt leveren, dan kunt u contact opnemen met Radna Stins 06-12 31 43 85, r.stins@stimenz. nl en Jeannet Kamphuis 06-23 13 28 04, j.kamphuis@stimenz.nl.

De koffiebus wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen Stichting Present, Ons Huis en Stimenz.

DE OUDERENADVISEURS WENSEN U EEN HELE FIJNE ZOMER! Wist u dat ouderen tijdens periodes van hitte een grote kans op medische problemen hebben, waaronder uitdroging? Hier een aantal tips om de hitte goed door te komen: - drink voldoende - eet regelmatig en eet gezond eten - draag luchtige kleding houd het rustig op het heetste moment van de dag - let op voldoende verkoeling tijdens de nachtrust. Houd een extra oogje in het zeil op de ouderen als bijvoorbeeld hun mantelzorgers

vakantie hebben . Ook tijdens de zomer staan de ouderenadviseurs voor u klaar. Ouder worden brengt vaak meer specifieke vragen met zich mee onder andere over inkomen, vervoer, lichamelijke beperkingen, zelfstandig blijven wonen, dagbesteding of eenzaamheid. We helpen bij vragen over deze onderwerpen en geven advies over hoe u betrokken blijft bij de maatschappij. Bel voor een afspraak met het algemene telefoonnummer van Stimenz: 088-784 64 64.

Wilt u meer weten over uw eigen wijk? Geef u dan op voor uiterlijk maandag 15 augustus via activiteiten@stimenz.nl. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

GEZELLIGE BINGOAVOND

GROOT NIEUWS

Wanneer: elke eerste vrijdagavond van de maand. Waar: Ontmoetingsplek de Graanhof

Heb je weleens gedacht aan het verrichten van vrijwilligerswerk maar weet je nog niet goed wat je het liefste wilt of wat goed bij je past? Dan hebben wij goed nieuws!

Onze gezellige bingoavond in Ontmoetingsplek De Graanhof is een avond voor alle buren. U bent welkom en de koffie staat voor u klaar. Onder het genot van een hapje en drankje gaan de ballen weer rollen. Onze bingo heeft zes rondes en ondetussen kunt u genieten van een kopje koffie/ thee en lekkere hapjes. Deze avond kost € 5,00. De drankjes in de pauze zijn voor eigen rekening. Om 19:30 uur gaat de zaal open en de bingomolen draait tussen 20:00 en 22:00 uur. Meer informatie over de Bingo? Neem even contact op met Jeannet Kamphuis 06-23132804 of met Radna Stins 06-12314385.

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert de werkgroep ‘Mensen maken Apeldoorn’, de Proeverij voor Vrijwilligerswerk. Er hebben zich meer dan zestig organisaties aangemeld die jou als vrijwilliger een warm hart toedragen. Zij zullen die dag voor jou klaar staan. De kans is groot dat jij hier een gewenste match maakt! In aanloop naaar deze Proeverij zal Mensen Maken Apeldoorn op haar Facebookpagina de komende maanden de deelnemende organisaties verder uitlichten. We hopen jou te zien op 1 oktober 2022! Kijk ook regelmatig op: www.apeldoornpaktaan.nl

Namens de ouderenadviseurs, Maaike Pannekoek en Carlijn Linskens

SLUIT JE ZOMERVAKANTIE AF TIJDENS HET

Kindervakantie Slotfeest

WORKSHOP BUIKDANS

Ons Honk, sperwerlaan 18 | 17, 18 en 19 augustus | van 10 tot 16.00 uur DEELNAME IS GRATIS!

Woensdag 17 augustus: "De Alleskunner" (bekend van het televisieprogramma)

Donderdag 18 augustus: Oud Hollandse spellen, kiddy rides en creatieve middag.

Vrijdag 19 augustus: Sport en spel, muziek en een afsluitende barbecue.

Zit jij op de basisschool en heb je zin om deel te nemen? Geef je dan voor 10 augustus op voor één of meerdere dagen via: activiteiten@stimenz.nl

Laat je meevoeren door de exotische klanken en stap in de wereld van buikdansen.

VOOR VROUWEN VAN ELKE LEEFTIJD EN ELK FIGUUR SIERLIJK, VROUWELIJK EN GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST Datum en Tijd: donderdag 14 juli van 19.00 tot 20.30 uur Locatie: Het Bolwerk/ Ravelijn 55, Apeldoorn Kosten: 4 euro inclusief koffie en thee Aanmelden: bel Stimenz 06 11321299 of stuur een email naar: activiteiten@stimenz.nl


14.

Juli 2022

Kom eens lang of bezoek onze website: www.flowerserviceapeldoorn.com

n ciaalzaak va e p s e d 4 7 9 . Al sinds 1 omstreken.. n e n r o o ld e Ap

Wie op zoek is naar een totaalzaak in bloemen planten en kadoartikelen of naar gelegenheidsbloemwerk, kent ons nog niet ! Wie ons kent zoekt niet verder! Sinds 1974 luisteren wij naar uw wensen.

Schubertlaan 20, 7333CV Apeldoorn | Tel. 055-5332655 (wij zijn op zondag gesloten en bezorgen ook niet op zondag) Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur, Zaterdag van 8.00 tot 17.00 uur


15.

Juli 2022

Puzzel mee en maak kans op, twee vrijkaarten, voor 1 uur springen! WE GEVEN 5 SETJES VAN 2 VRIJKAARTEN WEG...

Christiaan Geurtsweg 11, 7335 JV Apeldoorn

l e z z u p l e Ve ! er i z e pl

streetjump H

E

T

L

N

E

K

K

O

S

P

M

U

J

E

L

P

U

S

K

S

I

T

E

F

E

B

L

N

A

M

N

C

T

O

N

O

R

N

A

A

L

R

S

U

L

S

A

R

D

E

T

E

I

C

A

O

E

J

R

N

N

I

E

E

T

P

R

K

B

O

R

O

O

E

T

R

R

E

R

M

B

F

E

D

G

L

O

G

U

A

F

P

T

U

A

L

G

L

A

A

D

N

M

M

E

O

A

J

G

I

D

E

M

V

N

I

P

O

E

L

A

R

U

P

O

P

E

I

I

R

I

N

S

E

S

M

K

M

D

A

N

S

U

P

E

R

T

R

A

M

P

S

P

G

P

A

R

S

K

V

J

A

L

N

A

I

P

S

W

E

E

P

E

R

E

E

T

L

D

O

T

O

R

N

!

T

R

A

M

P

O

L

I

N

E

streetjump H

E

T

L

N

E

K

K

O

S

P

M

U

J

E

L

P

U

S

K

S

I

T

E

F

E

B

L

N A M AIRBAG R S U AIRPARK O E J APELDOORN

N

C

T

O

N

O

R

N

A

A

L

L

S

A

R

D

E

T

E

I

C

A

R

N

N

I

E

E

T

P

R

K

B

BACKFLIP O R O O E AIRBAG DODGEBALL D G L O G FOAMPIT AIRPARK L A A D N FREERUNNING APELDOORN INDOOR E M V N I BACKFLIP JUMPEN P E I I R DODGEBALL JUMPSOKKEN FOAMPIT A N S U P KINDERFEESTJE

T

R

R

E

R

M

B

F

E

U

A

M

M

P

O

I

N

E

R

FREERUNNING LASERGAME G P A R S K SALTO INDOOR S W E E P E SPRINGEN JUMPEN O R N ! T R STREETJUMP JUMPSOKKEN SUPERTRAMPS Oplossing SWEEPER TANTUM TRAMPOLINE VALOJUMP

V R A

KINDERFEESTJE F P T U A L LASERGAME E O A J G I SALTO E L A R U P SPRINGEN S E S M K M STREETJUMP SUPERTRAMPS T R A M P S SWEEPER J A L N A I TANTUM E E T L D O TRAMPOLINE M P O L I N VALOJUMP

G D O D P P T

AIRBAG AIRPARK APELDOORN BACKFLIP DODGEBALL FOAMPIT FREERUNNING INDOOR JUMPEN JUMPSOKKEN KINDERFEESTJE LASERGAME SALTO SPRINGEN STREETJUMP SUPERTRAMPS SWEEPER TANTUM TRAMPOLINE VALOJUMP

E

woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

Oplossing Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Houtsnijdershorst 1, 7328 VT Apeldoorn of stuur het antwoord via de website www. mediabureauapeldoorn.nl. woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker Inzenden kan t/m 18 juli 2022. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht.


16.

Juli 2022 ONLINE JE WEG VINDEN Waar kun je als jongere terecht met alle vragen over online contact met overheidsinstanties? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in CODA bijvoorbeeld! Als je jonger dan 21 jaar bent, krijg je te maken met zaken die je bij verschillende overheidsinstanties online moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing of het regelen van studiefinanciering. Wanneer je 18 jaar wordt, ben je zelfs verplicht bepaalde digitale zaken te regelen, zoals je zorgverzekering en zorgtoeslag. Maar, hoe pak je dit aan? Waar vind je de informatie die je nodig hebt en hoe dien je vervolgens je aanvraag in om bijvoorbeeld je rijbewijs, nieuwe ID-kaart of huurtoeslag aan te vragen? Heb je hier hulp bij nodig, dan kun je met al je vragen terecht bij het Informatiepunt Digitale

NIEUWE AMV-CURSUS OKTOBER 2022 Na een succesvolle AMV-cursus, waarin de leerlingen een eerste kennismaking met de muziek hebben gemaakt, is nu al te zeggen dat deze cursus geslaagd is. De leerlingen waren ontzettend enthousiast. Op 3 oktober 2022, om 16.15 uur gaan we starten met een nieuwe cursus, bij voldoende aanmeldingen. Het aanmelden voor deze cursus kan tot 30 september 2022. Kosten voor deze cursus zijn € 25,00 per maand. De blokfluit is het hoofdinstrument, daarnaast leren de kinderen het notenschrift. Ook maken ze ritmische effecten mee en werken we met de betekenis van wel/geen muziek, hard/zacht, hoog/

VAN BAMBOE

Overheid, kortweg IDO. In Apeldoorn vind je het IDO in CODA Centrale Bibliotheek, CODA De Maten, Buurthuis Maasstraat en in het gebouw van Samen055 aan de Zilverschoon; in Uddel is er een IDO aan de Wilmelminahof. Bij deze informatiepunten zijn op een aantal vaste momenten in de week vrijwilligers aanwezig die je vragen beantwoorden en je online op weg helpen. Je kunt overigens ook op de website van Digidingen-desk (www.digdingen-desk.nl) kijken; daar vind je per thema stappenplannen, video’s en tips.

Wie eenmaal bamboeproducten heeft geprobeerd, wil niet anders meer. Van Bamboe is nog steeds de enige fysieke winkel in Nederland die uitsluitend producten van bamboe verkoopt. Elke maand wordt er wel iets nieuws aan het assortiment toegevoegd. Zo zijn er inmiddels ook bamboe rekenmachines, keukenweegschalen, kaasplankjes, snijplanken, spelletjes en sneakerschoenen voor zowel dames als heren verkrijgbaar.

Weten wanneer de gratis inloopspreekuren zijn? Kijk dan op www.coda-apeldoorn.nl/ido voor de locaties en openingstijden. Je hoeft je niet aan te melden en de toegang is gratis, ook wanneer je geen lid bent van CODA Bibliotheek.

Slapen In de winkel staat een bed dat vervaardigd is uit samengeperst plaatbamboe. Het bamboe beddengoed is niet meer weg te denken en ook de nachtkleding is erg gewild. De hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen van 100 procent bamboe voelen aan als zijde. Bamboe voelt bij hoge temperaturen koel aan en bij lage temperaturen warm. Het neemt vier keer meer vocht op dan katoen. Bovendien neemt bamboe géén geurtjes aan!

Het IDO is een landelijk initiatief van de Manifestgroep in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek. In Apeldoorn en omgeving is het een samenwerking tussen CODA en Samen055, Stichting Uddel Samen en Buurthuis Maasstraat.

laag. Ook maken de leerlingen kennis met blaasinstrumenten en slagwerk. Er wordt ook tijdens de cursus gebruikgemaakt van de boomwackers

info@muziekeducatie-gelderland.nl

Voor de leerlingen, die de eerste cursus gedaan hebben en verder willen op een ander instrument is die mogelijkheid aanwezig.

Accommodatie: de lessen worden gegeven in het clubhuis van Muziekvereniging PrinsBernhard Groenlingweg 21 7331 EB Apeldoorn

Bij voldoende aanmeldingen gaan we starten met klassikale lessen. Er is een mogelijkheid voor bijna alle blaasinstrumenten, zo ook de dwarsfluit. Deze cursus gaat minimaal veertig weken duren. De kosten hiervoor zijn € 40 per maand inclusief een instrument. Aanmelden voor beide cursussen, bij Henk van den Berg tel. 06-53 96 79 51 e-mail:

Ook deze cursus start op 3 oktober 2022 om 16.45 uur

Trouwjurken Bamboe diabetessokken en compressiekniekousen zijn er ook in fleurige tinten, erg fijn met warm weer. Let op: het zijn geen medische kousen, dus ze zijn geen volwaardige vervanging. Zomershorts, boxershorts, shirts met lange en korte mouwen, kinderondergoed dat niet irriteert bij huidproblemen op broeierige dagen, er is van alles. En jawel, zelfs korte en lange trouwjurken! Benieuwd naar het complete assortiment? Bezoek dan de winkel aan de Schubertlaan 22 in Apeldoorn. Geopend op donderdag en vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

Van BamBoe.nl


Juli 2022

“Nieuws uit Beekbergen en Lieren gebundeld in het DorpsVizier, de krant waarin ontmoeten, verbinden en inspireren centraal staan”

Foto: Maarten Sprang

Foto: Maarten Sprang

GEFELICITEERD!!!

Foto: Henk de Regt

Foto: Maarten Sprang

Foto: Maarten Sprang


18.

Juli 2022

REPAIR CAFÉ In de Hoge Weye in Beekbergen is er op elke eerste donderdagmiddag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur een Repair Café. We willen de inwoners van Beekbergen zo veel mogelijk stimuleren om kleingoed met een stekker een nieuw leven te geven in plaats van het weg te gooien. Samen met de inwoner onderzoek je of het apparaat gerepareerd kan worden. Je zoekt samen uit waardoor het defect ontstaan is of er nieuwe onderdelen besteld moeten worden door de inwoner. Als het onderdeel binnen is, repareer je zo mogelijk samen het apparaat. De vaste vrijwilligers hebben helaas vanwege persoonlijke omstandigheden afscheid moeten nemen van

PRINSES JULIANA BEEKBERGEN GEEFT TWEE CONCERTEN IN ZOMERSE SFEREN Harmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen (PJB) geeft op donderdag 7 juli en op woensdag 13 juli een zomerconcert met lichte, goed in het gehoor liggende muziek. Op donderdag 7 juli vindt het eerste concert plaats tijdens de eerste Veluwse Avondmarkt van het seizoen 2022. Nadat de Avondmarkt twee jaar niet door kon gaan, is PJB blij dat er weer muziek gemaakt kan worden. Rond de klok van 19:15 uur begint het harmonieorkest onder leiding van dirigent Marten van der Wal met nummers als Viva la Vida, Crazy little thing called love en Skyfall. Ook de zomerhit

het Repair Café. Ben jij die degene die ons nu 1 x per maand komt versterken? Neem dan contact op met vrijwilliger Ton Tijhof: 06-28 94 67 25 of Ingrid Klomp: 06-82 30 19 63. Mail je liever? Dan kan dat via : VrijwilligerswerkVD@zgapeldoorn.nl.

uit 2022, Ik ga zwemmen, komt aan bod. Het orkest is te vinden bij de ingang van het Freule Hartsenplantsoen naast de hervormde kerk van Beekbergen. Op woensdag 13 juli treedt PJB vanaf 20.00 uur op bij vakantiepark Het Lierderholt. Wederom brengt het harmonieorkest een mooi en zomers programma. Voor beide concerten geldt vrije toegang. Meer informatie over PJB is te vinden op: www. harmonie-pjb.nl of op de Facebook-pagina van PJB.

LIVING HISTORY OP HET HERENHUL Weekend 27 en 28 augustus 2022 Het Herenhul, op het landgoed Bruggelen tussen Beekbergen en Ugchelen, was in de Middeleeuwen de plek waar rechtszaken in hoger beroep werden behandeld. Deze rechtszaken stonden onder leiding van de Hertog van Gelre of zijn plaatsvervanger de landdrost van Veluwe en vonden plaats in het open veld op een verhoging in het landschap. In nauw overleg met de stichting Gelders Landschap en Kasteelen gaat het Erfgoedplatform Apeldoorn, samen met aangesloten partners, in het weekend van 27 en 28 augustus 2022 opnieuw een rechtszitting uit 1625 naspelen.

Voor iedereen die behoefte gestructureerde ondersteuning

heeft

aan

Wat is dagbesteding? Onder dagbesteding verstaan we dagactiviteiten die wij als gestructureerde ondersteuning aanbieden aan kwetsbare doelgroepen. Deze vorm van dagbesteding, die wordt aangeboden door een professional, heeft bijvoorbeeld als doel: • ritme en structuur bieden in de dag/week • het bieden van een zinvolle invulling van de dag • onderhouden van zelfregie en anderen ontmoeten • ondersteuning bieden op maatschappelijk gebied • het ontwikkelen van vaardigheden of een nieuwe hobby aanleren • indien nodig verlichting bieden aan de mantelzorger Wat is er te doen Er zijn verschillende activiteiten mogelijk. In overleg met de bezoekers bekijken we aan welke activi-teiten u deel zou kunnen nemen. Op dit moment worden onder andere activiteiten op het gebied van creativiteit, beweging en geheugentraining aangeboden. Natuurlijk is het ook mogelijk een door u gewenste activiteit aan te bieden. In overleg met elkaar kan er veel!

u de dagbesteding komt bezoeken. Waar is dagbesteding? De Vier Dorpen in Beekbergen is door de gemeente Apeldoorn aangewezen als dagbestedingsplek. Dagbesteding De Vier Dorpen beschikt over een gezellige ruimte. Er wordt dagbesteding aangeboden voor verschillende doelgroepen. De Vier Dorpen is een VPT setting waardoor vooral ouderen er zich thuis voelen. Toch zijn alle leeftijden welkom. Voor dagbesteding vragen wij geen eigen bijdrage. U betaalt een onkostenvergoeding voor koffie/thee, eventuele maaltijden en/of activiteiten. Wij gaan ervan uit dat u met uw eigen vervoer reist van en naar de dagbesteding. Kom kennismaken Heeft u belangstelling voor dagbesteding? Neem dan contact met ons op, dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek besluiten we gezamenlijk of de dagbesteding de meest passende plek is. De Vier Dorpen, Loenenseweg 39, 7361 GB Beekbergen, Telefoon: 06-19 42 57 11 of 06-82 30 19 63. Contact: team Activiteitenbegeleiding, E-mail: abdevierdorpen@zgapeldoorn.nl, www.zorggroepapeldoorn.nl

Voor wie? Voor iedereen die behoefte heeft aan gestructureerde ondersteuning. Bijvoorbeeld iedereen die door ouder worden het moeilijk vindt om structuur in de dag/week aan te brengen. Ook doordat mobiliteit en het geheugen het soms af laten weten. U kunt zonder indicatie gebruikmaken van de dagbesteding. Wanneer? De dagbesteding is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30-16.00 uur. We spreken met elkaar af welke dagen (dagdelen)

Goodwillconcert Orkest Koninklijke Marechaussee Dirigent: Peter Kleine Schaars

VRIJDAG 15 JULI 2022 AANVANG 19.30 UUR BEEKBERGEN, DORPSTRAAT

SCHOOLPLEIN DORPSHUIS DE HOGE WEYE

TOEGANG VRIJ

Vereniging Dorpsraad Beekbergen en Lieren

DAGBESTEDING DE VIER DORPEN IN BEEKBERGEN


19.

Juli 2022 HUISKAMER VAN LIEREN De vrijwilligers van de Huiskamer in Lieren zetten iedere woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur de deur open! Ook in juli en augustus zijn wij geopend!! Wees welkom vanaf 10.00 uur en neem gerust je buurvrouw en/of buurman mee! Voor WIE? • alle senioren van Lieren en omgeving • voorbijgangers • vakantiegangers • iedereen die van gezelligheid houdt Iedereen die zin heeft in: • een kop koffie of thee met wat lekkers • een fijn gesprek of het spelen van een spel (bijvoorbeeld rummikub, sjoelen) • gezelligheid, gewoon samen zijn, elkaar ontmoeten, andere mensen ontmoeten, even uit de dagelijkse sleur zijn.

GOODWILLCONCERT ORKEST KONINKLIJKE MARECHAUSSEE Vrijdagavond 15 juli geeft het Orkest van de Koninklijke Marechaussee een zomeravondconcert in het centrum van Beekbergen. Voor deze avond is een prachtig programma samengesteld. Op het terrein voor de Hoge Weije verzorgt het orkest een optreden in volledige samenstelling. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is vrij. Mocht het weer het niet toelaten, dan speelt het orkest binnen in de Hoge Weije. Het Orkest Koninklijke Marechaussee is een politiekorps met militaire status en is een van de acht militaire orkesten binnen de Nederlandse krijgsmacht. Het orkest is, in tegenstelling tot de orkesten van de marine, landmacht en

luchtmacht, geen harmonieorkest maar treedt op in een fanfarebesetting. Professionele musici vormen de basis van het orkest. Het orkest is gevestigd in Apeldoorn op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. De 52 orkestleden komen uit alle delen van het land en repeteren twee dagen per week in de Koning Willem III kazerne. Op andere dagen zijn er her en der in het land optredens bij officiële koninklijke en militaire gelegenheden, taptoes en concerten, ook in het buitenland. De artistieke leiding is in handen van dirigent kapitein Peter Kleine Schaars. Het is een veelzijdig orkest met een breed repertoire. Voor de pauze speelt het orkest licht klassiek en na de pauze is er volop aandacht voor bekende musical-, film- en hedendaagse popmuziek. Het orkest heeft een eigen leadzanger, Maik van de Groes.

BIJZONDERE PUBLICATIES DE KAP De afgelopen maand heeft stichting de Kap twee bijzondere boekjes uitgebracht: ’Gewone jongeren, bijzondere jeugd’ en ‘Wakend bij jou’. ‘Gewone jongeren, bijzondere jeugd’ is een kleurrijk fotoboekje vol vrolijke portretten van Apeldoornse jonge mantelzorgers, aangevuld met quotes en interviews waarin enkele jongeren vertellen over hun bijzondere thuissituatie. ‘Wakend bij jou’ staat vol praktische informatie over de rol die vrijwilligers kunnen spelen in de laatste (palliatieve) fase van het leven, afgewisseld met mooie foto’s, gedichten en ervaringsverhalen.

En lijkt het je leuk om 1 x per maand of vaker mee te draaien in ons enthousiaste team van vrijwilligers? Alle hulp is welkom. Ook chauffeurs voor halen en brengen. Kom vooral langs om de sfeer te proeven en kennis te maken of mail naar HuiskamervanLieren@outlook.com dan nemen wij contact met je op. Een keer meedraaien kan altijd.

Beide boekjes zijn gratis af te halen bij de receptie van stichting de Kap aan de Regentesselaan 2-B in Apeldoorn en online te bekijken op www.dekap.nl.

Tot ziens in De Huiskamer van Lieren, Lierderstraat 7 te Lieren (achter de kerk).

HET BESTE ZICHT OP DE FIETS EN TIJDENS HET SPORTEN? DAT KAN OOK NOG VEILIG, MET EEN ONBREEKBARE GLORYFY BRIL.

Op sterkte leverbaar (ook multifocaal)

BIJ ONS VERKRIJGBAAR

Ik ben Onno www.debrillenkamer.nl Dorpstraat 46a | 7361 AW Beekbergen | info@debrillenkamer.nl | 06 - 14 66 66 01

! n u e t s ot t u n Ik be wenz-uitvaart.nl

06 - 46 95 19 39


20.

Juli 2022

VAKMANSCHAP IN BEEKBERGEN! Wilt u een echt nauwkeurige oogmeting, en de mooiste bril? Ga dan eens naar deze dames in Beekbergen. Ze zijn alle drie gediplomeerd opticien en zijn samen het gezicht van De Brillenkamer aan de Dorpstraat. Kirsten (rechts) begon twee jaar geleden de zaak met het idee maatwerk te leveren, en zelf de mooiste collecties monturen aan te bieden. Zij heeft de winkel voorzien van de beste apparatuur en een DNEye scanner. Deze maakt een soort digitale vingerafdruk van het oog en zorgt voor glazen met het beste contrast, de beste kleur en het beste dag- en nachtzicht. Er is ruime keus wat betreft monturen, maar

ook in zonnebrillen en sportbrillen (deze zijn zowel met als zonder sterkte verkrijgbaar). Meggy (midden) is vanaf de opening al bij De Brillenkamer en heeft zich inmiddels om laten scholen van kapster tot opticien. Ze heeft een goede kijk op welke kleur en welk montuur iemand het beste staat en helpt Kirsten ook mee met de inkoop. In december 2021 is Heidi (links) het team komen versterken. Zij al sinds 2000 werkzaam als opticien en heeft al een heleboel ervaring opgedaan op alle gebieden. Zo staan er van dinsdag t/m zaterdag altijd twee van deze drie dames voor u klaar om het beste advies te geven. Wilt u meer weten? Loop gerust eens binnen, kijk op de website www.debrillenkamer.nl of bel 06-14 66 66 01.

Drogisterij en Parfumerie Beekbergen Eyelove Brillen Dorpstraat 39, 7361 AR Beekbergen 055-5064545 / www.dabeekbergen.nl

ma. t/m zat. van 8:00 tot 21:00 uur zo. van 12:00 tot 18:00 uur

Bakker Zoet Dorpstraat 48 7361 AW Beekbergen 055 506 0951 info@bakkerzoet.nl

BHV een veilig gevoel BHV, EHBO, E-learning kinder EHBO reanimatie met AED Dorpstraat 54, 7361 AW Beekbergen

www.anitameekel.nl

Ook voor de leukste cadeautjes kunt u bij ons terecht!

Anita Meekel


21.

Juli 2022 aan. De zoon doet open. Ik zie het verdriet, de vertwijfeling. “Dag Onno, ik ben Joris. Kom binnen”. Tijdens een kop koffie vraagt Joris mij op de man af hoelang ik dit werk doe en waarom ik uitvaartleider ben geworden. Ik vertel wanneer ik begonnen ben, waarom ik gekozen heb voor dit vak en wat mij daarin drijft.

WIE KIES JE? Op die eerste mooie lentedag in maart loopt hij door het tuinhek naar zijn auto. Na een snel belrondje met zijn vrienden hebben ze om 11.00 uur afgesproken om samen te gaan sporten. Hij draait zich nog een keer om en zwaait naar zijn lief. Al jaren getrouwd, maar ze ogen nog altijd verliefd. Zij zwaait terug, slaat haar handen om de warme kop koffie en ziet hem de oprit afrijden. Zij besluit naar de markt te gaan en wat lekkere dingen te halen voor wanneer hij terugkomt. Ze is amper thuis als de deurbel klinkt. Als zij de deur opent, slaat de schrik haar om het hart. Politie en wat kijken ze bedrukt. “Mogen we even binnenkomen?”. Op de bank zakt ze in elkaar als zij het slechte nieuws hoort. Haar man, haar lief, haar alles is omgekomen bij een noodlottig ongeval. Geen gezellige middag met elkaar, maar ineens staat de hele wereld op zijn kop. Eerst zoon en dochter bellen, maar hoe vertel je hen dat hun vader overleden is? Een uitvaartleider bellen… Maar wie bel je? Wie kies je? De zoon belt mij. Hij heeft een aantal websites bekeken, zo vertelt hij. En wat hij las, spreekt hem aan. Maar hij wil mij eerst ontmoeten. Het regelen van de uitvaart van zijn vader is te belangrijk, te emotioneel, te intiem om zomaar door iemand te laten doen. Binnen een uur sta ik bij de voordeur en bel

Het voelt als een sollicitatiegesprek, maar ik begrijp het heel goed. Sterker nog: ik juich het toe. Een uitvaart moet perfect zijn. Je kunt het nooit overdoen, dus is vertrouwen in een uitvaartleider van groot belang. Tenzij je gaat voor een ‘dertien in een dozijn’-uitvaart. Maar wie wil er een standaarduitvaart? Deze familie niet. Er moest een afscheid geregeld worden waarin vader en man herkenbaar was als de lieve en attente echtgenoot, de altijd behulpzame en geïnteresseerde vader, de leuke en trotse opa. De uitvaart vindt een week later plaats. We lopen de oprit af. Zijn sportvrienden dragen de populieren uitvaartkist op hun schouders. De buren staan buiten en sluiten aan en lopen zo mee naar de kerk. Alles klopt. De ingetogen muziek, de gesproken herinneringen, de kleurrijke bloemen. Op de begraafplaats voel ik een hand op mijn schouder. Ik kijk opzij en zie dat het Joris is. Hij knikt naar me en zegt “Het was zo mooi”. Slechts vier woorden. De mooiste waardering die je kunt krijgen. Het is precies dit waarom ik mijn werk met zoveel liefde en passie doe. Ik gun iedere familie de uitvaartleider die bij hen past. Ga daarin niet over één nacht ijs. Daarvoor is het te belangrijk. Kies die uitvaartleider met wie je een klik voelt, in wie je vertrouwen hebt, met wie je je verbonden voelt. Onno van Andel Wenz Uitvaart www.wenz-uitvaart.nl T (055) 367 1166 | M (06) 4695 1939 onno@wenz-uitvaart.nl

De Damper

de damper P

R

I

M

J

N

E

K

E

O

B

N

E

C

R

C

A

W

D

O

D

E

T

D

E

A

A

M

P

A

E

R

E

H

L

T

E

G

E

D

F

T

A

D

L

J

D

N

O

A

R

L

E

I

P

E

S

E

O

I

A

L

S

E

N

A

N

E

O

R

H

A

U

R

M

C

B

K

U

D

O

H

S

U

I

U

S

O

P

K

C

S

A

N

A

IJ

T

U

M

K

T

E

E

S

G

O

S

A

E

R

Z

T

N

A

I

E

R

S

T

F

I

G

R

V

E

K

E

A

B

T

E

N

O

R

P

V

A

T

G

E

IJ

R

E

T

O

L

S

T

A

A

T

S

E

L

K

T

I

C

K

E

T

S

A

A

N

A

L

N

B

E

L

T

E

G

O

E

D

T

T

G

S

I

E

N

E

T

F

I

R

H

C

S

D

IJ

T

!

Oplossing GASTVRIJHEID BEEKBERGEN GIFTS BELTEGOED JACCO BOEKEN CADEAUKAARTEN JOLANDA LEKTUUR CADEAUS woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker LOTTO DEDAMPER POSTZEGELS DORPSTRAAT

JIL’S BEAUTY & WELLNESS OPLEIDINGSINSTITUUT Schoonheid in de breedste zin van het woord ervaar je wanneer je aankomt op ons prachtige instituut midden in de prachtige bossen op het landgoed. Heb jij altijd al schoonheidsspecialiste willen worden of ben je toe aan een carrière switch? Wil je in veertien lessen jouw diploma voor schoonheidsspecialiste halen? Dat kan bij Jil’s Opleidingsinstituut. Bij ons krijg je de beste opleiding om een ervaren schoonheidsspecialiste te worden. Je krijgt les van een docent uit de praktijk, iemand met jarenlange ervaring in de branche. Als expert wil ik heel graag mijn bijdrage leveren om mensen in hun opleidingsperiode op alle fronten te ondersteunen en te coachen. Mijn enthousiasme en overtuigingskracht vormen de kracht om mensen te inspireren! In het doolhof van ondernemen leren wij je ook hoe je een eigen bedrijf op kunt zetten. Van begin tot eind word je steeds zelfstandiger en leer je de fijne kneepjes van het vak.

Als je al een salon of een praktijk hebt, is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden en om te blijven vernieuwen. Toch kan het lastig zijn om een keuze te maken voor een opleiding of cursus. Wil je graag een opleiding bij ons volgen maar heb je niet voldoende budget om dit zelf te bekostigen? Het leerwerkloket kan jou hierbij verder helpen. Tot op heden hebben wij een goede samenwerking met https://stedenvierkant. leerwerkloket.nl En wellicht kun je op deze manier je droom in vervulling laten gaan. Deze scholingscheque is bedoeld voor zzp’ers en werkzoekenden uit de regio Apeldoorn / Deventer / Zutphen en Brummen. Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar info@jilsopleidingsinstituut.nl. Zien wij je binnenkort op Jil’s Beauty en Wellness Opleidingsinstituut? Nieuwe inspiratie & energie dat is wat we je willen meegeven. Jildau Rentenaar Tel: 06-45 41 23 34 www.jilsopleidingsinstituut.nl

Puzzel mee en maak kans op een vakantie verrassingspakket van Primera de Damper

BEEKBERGEN BELTEGOED BOEKEN CADEAUKAARTEN CADEAUS DEDAMPER DORPSTRAAT GASTVRIJHEID GIFTS JACCO JOLANDA LEKTUUR LOTTO POSTZEGELS SNOEP STAATSLOTERIJ TICKETS TIJDSCHRIFTEN WENSKAARTEN

en e i t n a k a Fijne v r! e i z e l p l e z veel puz

SNOEP STAATSLOTERIJ TICKETS TIJDSCHRIFTEN WENSKAARTEN

Dorpstraat 54 7361 AW Beekbergen

Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Houtsnijdershorst 1, 7328 VT Apeldoorn of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl. Inzenden kan t/m 18 juli 2022. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht.


22.

Juli 2022

De grootste lingeriewinkels van Nederland!

De ruimste keuze in lingerie, ondermode, badkleding en nachtkleding vindt u bij Bodywear Superstore Er is weer volop nieuwe zomer collectie binnen!

Zwolseweg 221 • Apeldoorn • 055-2002037 www.bodywearsuperstore.nl

Gratis parkeren voor de deur!


23.

Juli 2022 EVEN VOORSTELLEN Ik ben Pierre-Marcel Schouten, woonachtig in Apeldoorn met Pauline, trotse vader van twee dochters en twee bonusdochters en gastheer bij Stichting ‘kLEEF. Sinds de oprichting in 2003 ben ik al betrokken bij deze stichting. Omdat ik een achtergrond heb in de dienstverlening werd ik gevraagd om mee te denken en kon ik destijds invulling geven aan de faciliteiten voor het inloophuis. Ook mijn nicht, Tineke Schouten (cabaretière), werd toen gevraagd in het Comité van Aanbeveling. Het eerste huis was aan de Koninginnelaan. Daar bleek dat er duidelijk behoefte was aan zo’n inloophuis. Het gevolg was, dat we al snel uit ons jasje groeiden en betrokken we een pand aan de Burgemeester Tutein Noltheniuslaan. Sinds 2006 zitten we in een prachtig pand aan de Vosselmanstraat. Daar kunnen de mensen terecht met allerlei vragen, kan er meegedaan worden met activiteiten, zijn er gespreksgroepen en spreekuren. Want na de diagnose kanker komt de wereld op zijn kop te staan. Niet alleen voor de gasten die kanker hebben, maar ook voor de gezinsleden. Hoe fijn is het dan niet om je verhaal te mogen delen met lotgenoten of vrijwilligers die vijf dagen in de week aanwezig zijn bij ‘kLEEF. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige en doe ik dit werk nog steeds met hart en ziel.

KOM MET RICK NAAR DE KINDERCLUB

KNIP DE MAN ZOEKT NIEUWE HERENKAPPER

Wham! De pittenzak komt met een behoorlijke knal tegen de stapel lege blikken. Door de klap tuimelen er verschillende blikken op de grond. Rick heeft in een keer 8 punten. Erg goed. Iets verderop zijn Karin en Miranda het spel drieop-een-rij aan het doen. Niet in het klein, maar in een megagrote standaard. Lekker buiten; het zonnetje schijnt immers…

Superleuke vacature bij dé herenkapsalon van Apeldoorn! Bij Knip de Man aan de Snijdersplaats in De Maten gaan ze voor het échte herenvak.

Zo kan het gaan bij de Vakantiebijbelclub van ‘t Vogelzaad in het Zuiderpark in Apeldoorn. In de laatste week van de zomervakantie is er van dinsdagmiddag 16 augustus tot en met donderdagmiddag 18 augustus 2022 Vakantiebijbelclub. Het is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Er is een leuk programma met een Bijbelverhaal, zingen, knutselen en spelletjes. Rick (10) is zeker van plan te komen. “Ik weet aan het einde van de zomervakantie toch niet meer wat ik moet doen. Mijn vriendje Herman gaat ook mee. Het is bij mij om de hoek.” De Vakantiebijbelclub begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Je hoeft niets te betalen, alles is gratis! Je krijgt drinken met wat lekkers. Ouders zijn welkom om kennis te maken en (een deel van) de middag mee te maken. Op donderdagmiddag hebben we met z’n allen na afloop een lekkere verrassing. Het wordt gezellig!

Ben jij ervaren kapper of kapster en wil je tot in puntjes gaan voor je klanten? Vind je een fijne werksfeer en een gezellige werkomgeving belangrijk? We heten je van harte welkom in ons vijfkoppige team. Bel ons op 055-540 04 55 of kom even langs! Mogelijkheden voor fulltime of parttime (2035 uur). Exacte dagen en uren in overleg. Beloning boven CAO. “Omdat herenkappers schaars zijn, belonen we de gouden tip die leidt naar onze nieuwe collega met een JAAR GRATIS KNIPPEN” voegt eigenaar Hans toe. Dus ben jij die kandidaat of weet je iemand? Dan horen ze het graag. Knip de Man Snijdersplaats 4, 7328 VJ Apeldoorn 055 5400 455 info@knipdeman.nl www.knipdeman.nl

Heb je er al zin in? Kom ook! En breng je vriendje, vriendinnetje, buurjongen of buurmeisje mee. We vinden het heel fijn als jullie komen. Vosselmanstraat 4 - 7311 CL Apeldoorn, 055 - 576 26 76, info@stichtingkleef.nl www.stichtngkleef.nl

Op www.tvogelzaad.nl is van alles te vinden over de activiteiten. Voor vragen kun je altijd bellen met 06-81 96 68 91.

MONDHYGIENEPRAKTIJK

ONDERBERG Mondhygiënepraktijk Onderberg neemt nog patiënten aan.

Warm, Waardig & Waardevol Warm, Waardig Waardevol Warm, Waardig Waardevol Warm, Waardig &&& Waardevol in in uw eigen wijk De Maten Afscheidshuis eigen wijk Maten • •Afscheidshuis Afscheidshuis in uwuw eigen wijk DeDe Maten Scherpe tarieven en maatschappelijk verantwoord Scherpe tarieven maatschappelijk verantwoord • •Scherpe tarieven enen maatschappelijk verantwoord Samenwerking met alle verzekeringsmaatschappijen Samenwerking met alle verzekeringsmaatschappijen • •Volledige Samenwerking met alle verzekeringsmaatschappijen uitvaartverzorging Volledige uitvaartverzorging • •Elke Volledige uitvaartverzorging dinsdagmorgen inloopspreekuur van 9.00 tot 11.00 uur

Voor professionele gebitsreiniging en preventieve zorg van uw gebit en tandvlees kunt u op korte termijn bij Mondhygiënist Milou Onderberg en Tessa Berenschot terecht. In mijn praktijk maak ik gebruik van geavanceerde apparatuur, wat een aangename behandeling biedt bij mensen met extra gevoelige tandhalzen. Kinderen onder 18 jaar worden gratis behandeld! ! een eerste bezoek Ik zie u graag voor st ni ië yg mondh Milou Onderberg,

Wilt u uw wensen vastleggen? Wilt u uw wensen vastleggen? Informatie advies? dan gerust: Informatie ofof advies? BelBel dan gerust:

055800 8001998 1998 055 062345 23459404 9404 06

Eglantierlaan Eglantierlaan 201201 7329 Apeldoorn 7329 APAP Apeldoorn Eglantierlaan 202 - 7329 Apeldoorn - 055 800 1998 Eglantierlaan 202 - 7329 APAP Apeldoorn - 055 800 1998 T. 055 800 1998 | info@ahdo.nl T. 055 800 1998 | info@ahdo.nl www.afscheidshuisdeoversteek.nl www.afscheidshuisdeoversteek.nl www.afscheidshuisdeoversteek.nl www.afscheidshuisdeoversteek.nl

Arnhemseweg 23, Apeldoorn (maandag t/m donderdag) info@mondhygienepraktijkonderberg.nl 055-3034329


24.

Juli 2022 ZORGWETTEN Het zorgstelsel in Nederland wordt geregeld met vier wetten: de Zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Daarnaast zijn er enkele algemene wetten en een aantal specifieke zorgwetten. Wanneer kunt u gebruikmaken van de Zorgverzekeringswet, de Jeugdwet en de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? En wanneer moet u of een naaste gebruik gaan maken van de wet langdurige zorg (Wlz)?

EVEN VOORSTELLEN

Praktische voorbeelden; - Mijn partner heeft de diagnose dementie gekregen; kan mijn partner nog wel thuis wonen? Moet ik een Wlz-indicatie aanvragen, en waarom zou ik hiervoor kiezen? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zit het met de eigen bijdrage? Wie regelt de zorg thuis? - Ik heb een traplift en rolstoel vanuit de Wmo, en ik krijg een Wlz-indicatie. Moet ik dit opnieuw aanvragen bij de Wmo? - Ik sta op een wachtlijst voor een woonplek met verzorging/begeleiding. Moet ik dan ook daadwerkelijk verhuizen als er een open plek is? En hoe kom ik aan een WLZ indicatie? - Hoe kan ik de zorg thuis regelen met een Pgb? - Ik heb nog helemaal geen zorg en indicatie,

en kan het met mijn netwerk goed redden. Hoe gaat het als mijn netwerk wegvalt?

Maandelijks willen wij een vrijwilliger aan u voorstellen:

maar soms ook zeggen jij bent mooi gek, het is jouw troep toch niet. Maar ik doe gewoon mijn rondje lekker buiten, wel als het droog is of de zon schijnt, heerlijk toch?

Ik ben Theo Boerkamp en houd al een aantal jaren het Zuiderpark en Welgelegen Zuid gedeeltelijk schoon.

Maandelijks zijn er in Apeldoorn tientallen mensen als vrijwilliger actief in de weer met het opruimen van zwerfafval. Deze maandelijkse acties worden gecoördineerd door Zero/Less waste Apeldoorn. Ook in Apeldoorn Zuid zijn diverse teams actief, waaronder team Zuiderpark. Team Zuiderpark heeft gemiddeld zo'n tien vrijwilligers die wisselend maandelijks aanwezig zijn. Dat deze maandelijkse acties nodig zijn blijkt wel uit de hoeveelheid zwerfafval die wordt opgehaald. Mocht je geïnteresseerd zijn en ook eens willen helpen, iedere derde zaterdag van de maand verzamelen wij bij Buurthuis Maasstraat waar om 09.45 uur de koffie klaarstaat. De contactpersoon voor het team Zuiderpark is Danny Huizer, je kunt Danny voor meer informatie bereiken via d.huizer@apeldoorn.nl.

Het is belangrijk dat jouw of mijn omgeving schoon blijft dus ik wandel 1 x per week door een gedeelte van onze wijk en ruim gelijk het afval op. Je ontmoet soms aardige mensen uit jouw buurt die je dan een complimentje geven,

- Ik heb nog helemaal geen zorg, maar zou graag thuiszorg, dagbesteding of begeleiding willen, hoe krijg ik deze zorg? - Mijn kind heeft een beperking, hoe kan ik de zorg regelen? Wat is gebruikelijke zorg? - Ik heb meer verpleging/verzorging nodig, hoe kan ik dit regelen? - Ik wil mijn dagbesteding uitbreiden; bij wie moet ik zijn? Ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan nemen Gonnie Hertgers (Wlz consulent MEE) en Marlinde Hordijk (consulent en

Ook houd ik de conditie nog een beetje bij en als ik weleens iets zie wat stuk is of losse stoeptegels zie, dan meld ik dat aan de Buitenlijn. Zo zie je, het is altijd ergens goed voor, daarom blijf ik dit voorlopig nog doen. Omdat ik ook adviseur en schouwer ben voor de Wijkraad Welgelegen, komt dit goed van pas.

onafhankelijk clientondersteuner MEE) u graag mee om uitleg en helderheid te geven. Dit doen zij door een afwisseling van theorie en praktijk. U bent van harte uitgenodigd op dinsdag 26 juli 2022. Inloop om 13.45 uur, start 14.00 uur. Verwacht einde om 16.00 uur. Locatie Ons Honk, Sperwerlaan 18 te Apeldoorn. Graag vooraf aanmelden via 055-312 50 76 of info@zuiddoetsamen.nl. Heeft u nu al een vraag voor deze avond, stuur deze dan mee met de aanmelding, dan zorgen wij dat die aan bod komt.

Een “los” mens Waar liggen je roots Je hoort nergens bij Een “los” mens Dat is hoe het voelt Zonder geschiedenis Zonder verhaal Een verborgen verleden Dat toch ergens is Een klein puzzelstuk Uit een groot geheel Terug naar de oorsprong Maakt de puzzel compleet Eindelijk gevonden Je hoort toch ergens bij Een minder “los” mens Hier liggen je roots ©hajoni


25.

Juli 2022 HOOIKOORTS ONDER CONTROLE MET MEDICAL TAPING Circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Dat zorgt voor een reeks van klachten, zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Sommige mensen hebben het hele jaar door last van hooikoorts. De klachten van hooikoorts zijn op zich al vervelend. Maar van hooikoorts kun je ook onrustig en prikkelbaar worden. En heel moe door gebrek aan slaap. Dat kan weer gevolgen hebben voor je sociale contacten, school of werk. Loop dus niet te lang door als je hooikoorts hebt. Zoek liever naar een behandeling om je klachten te verlichten en te bestrijden. Behandeling hooikoorts met medicijnen Een behandeling van hooikoorts met medicijnen als antihistamine of cromonen blokkeert de werking van histamine. Deze stof komt in je lichaam vrij bij een allergische reactie en zorgt voor de typische hooikoortsklachten. Door de histamine te blokkeren, kun je een allergische reactie voorkomen. Behandeling hooikoorts met Medical Taping Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig

zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Hoe kan Medical Taping bij hooikoorts werken? De door fysiotherapeuten gebruikte tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit een eerste inventarisatie dat 84% van de hooikoortspatienten flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel. Het kan zelfs zo zijn dat je klachtenvrij het seizoen kunt doorkomen. De resultaten zijn goed en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen als je hooikoorts hebt. Hoe vaak tapen? Uit de eerste evaluatie is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na een week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna kan een nog beter resultaat opleveren, maar de daling van klachten bij een derde tape is minder significant. Geadviseerd wordt de tape minimaal vijf dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen.

ZEER GESLAAD FORMULE 1 EVENEMENT OP HET SCHUBERTPLEIN Op zaterdag 18 juni organiseerden Jumbo van de Bunt, Marcels Optiekhuis en Haarstudio Esmiralda een gezellig Formule 1-evenement waar ook Kentutut en Slijterij Kok zich bij aansloten. Hapjes, drankjes, muziek, gezelligheid en racen op de racesimulator. Bij Marcels Optiekhuis was de hele dag een ware racesimulatorstrijd aan de gang om de snelste rondetijd op het circuit van Canada (waar dat weekend ook voor het echt geracet werd) neer te zetten, waarbij mooie prijzen gewonnen konden worden! Uiteindelijk ging de naamgenoot van Max Verstappen, Max er met de eerste prijs vandoor, een limited edition Minichamp schaalmodel van de RB16 1:18, met een tijd van 1:09:751. De tweede prijs, een originele RedBull-cap, ging naar Jorick van de Bunt, die een tijd van 1:10:430 neerzette. En de derde prijs, een RedBull-zonnebril, was voor Wessel met een tijd van 1:11:788.

Bij Bos & Weide zijn fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in Medical Taping. Hooikoortstaping valt nog niet onder de reguliere fysiotherapiebehandeling en wordt dus niet door de verzekeraar vergoed. Meer weten over hooikoortstaping? Neem dan gerust contact met ons op! Fysiotherapie Bos & Weide Oude Beekbergerweg 21/dok Zuid Tel: 055-5331941, e-mail: info@bosenweide.nl

Wij zoeken voor diverse locaties

SCHOONMAAKMEDEWERKERS m/v Voor 20 uur per week

Kom je uit Apeldoorn of omgeving en ben je opzoek naar een baan dicht bij huis? Ben je beschikbaar vanaf 11:30 uur? Dan is dit de baan voor jou! De werkdagen zijn maandag tot en met vrijdag in overleg vanaf 11:30 uur en op basis van 4 uur per dag Schoonmaakbedrijf Aalbers is al 45 jaar een regionaal familiebedrijf. Wij werken met én voor elkaar. Je komt te werken in een hecht team met leuke collega’s. Op het werk wordt je ingewerkt door jouw leidinggevende. Op jouw eigen tempo leren wij jou het vak Schoonmaken. De communicatie is laagdrempelig, je kan jouw leidinggevende altijd appen of bellen. Goede resultaten worden met het team gevierd!

Het uurloon wordt bepaald aan de hand van CAO schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Het uurloon voor 20 jaar en ouder staat weergegeven met het aantal jaren ervaring: 0 jaar = € 11,83 / 1 jaar = € 12,25 / 2 jaar = € 12,70 / 3 jaar = € 13,09 / 4 jaar = € 13,50 8% vakantiegeld en conform CAO 4,5% eindejaarsuitkering Opleidingen en persoonlijke begeleiding Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden Heb je nog vragen? Bel of mail vrijblijvend: 0481-46 31 47 / info@smb-aalbers.nl


26.

Juli 2022 Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Houtsnijdershorst 1, 7328 VT Apeldoorn of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl.

Inzenden kan t/m 18 juli 2022. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht.

Puzzel mee en maak kans op een heerlijk bierpakket! W

T

IJ

N

H

A

S

R

A

D

L

E

R

N

W

D

R

E

L

S

T

L

D

O

IJ

T

E

E

O

A

R

A

IJ

R

O

K

V

R

O

O

T

K

D

B

B

I

P

U

U

O

R

E

K

D

M

O

IJ A TL

B

W

VTP

D

D

R

I S

R I EE

A

U

N

R

D

U

Y

P N TR

IJ

S

N

I

R

H

A

T

RPE

V

R

D

SI

A

EO

I

TSE

AG

S

K

R

C

I

B

IJ

I

O

ON C HM

A

S

I

N

S

IJT

T E

R O

L

R

SB TL

A

OS O

U

D

RR A A

IJD R

B DE O

M

P

R

N

G

S

A

IJ

E

N CV M

IJ

UN BE

E

L

N

O

PH R B R GE S

T

O

L

BU K UO

O

T

A D

A

K

O O P

L

L

Z

I

G

N

A

J

E

N

I

B

K

O

K

D

B

B

K R

D

M

O

R R AE G IJ

R

A

K

E M BI

M S

A

L

B

S

BN I

ABDIJBIER R ADVOCAAT N R ALE N AMBER B A BOKBIER O BRANDEWIJN I O COGNAC T DORTMUNDER E G GERSTEWIJN K GINR E HEET BIER C JENEVER O G LAGER MALTBIER

A

T D W OE O

RT W

E

L

O

T

TT

C

E

A

B

Y

E

IJ

I

U

W

E

RN W R I

D

N

T

E

N

R

L

V

A

O

OUD BRUIN IJ V N PILS S PORTER RADLER N I A P ROOKBIER RUM H R N E STOUT TARWEBIER R W I T TRAPPISTENBIER WEIZENBIER I B N E WHISKY WITBIER N A C J WODKA

R

I

B

O

UT D L E

D

O

ER G D

LA KE T

T

B

EI

L

R

N

I

E

R

I

A

LE

P T

E

T

I

E

IJ

W

E

R

R

R

B

E

L

B

T

W

E

A

R

V

IJ

N

E

B

E

E

G

I

R

IJ

W

E

T

S

R

E

G

E

L

E

D

D

L

R

R

N

O

H

B

N

M

I

S

B

I

E

R

I

A

E

P

Z

I

E

W

E

E

R

N

E

N

E

V

E

R

R

B

E

Oplossing ABDIJBIER OUD BRUIN ADVOCAAT PILS ALE PORTER AMBER RADLER BOKBIER ROOKBIER woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker BRANDEWIJN RUM COGNAC STOUT DORTMUNDER TARWEBIER GERSTEWIJN TRAPPISTENBIER GIN WEIZENBIER HEET BIER WHISKY JENEVER WITBIER LAGER WODKA MALTBIER

I

T

ABDIJBIER ADVOCAAT ALE AMBER BOKBIER BRANDEWIJN COGNAC DORTMUNDER GERSTEWIJN

Wijnhandel Slijterij Debussylaan 45, 7333 DB Apeldoorn

GIN HEET BIER JENEVER LAGER MALTBIER OUD BRUIN PILS PORTER RADLER

ROOKBIER RUM STOUT TARWEBIER TRAPPISTENBIER WEIZENBIER WHISKY WITBIER WODKA

Kanaal Zuid 72A, 7332 BC Apeldoorn 055 – 533 88 01 | www.defietsenmaker.com

Oplossing

Bereikbaar via: Tel: 055-5428808 / Mob: 06-54646903 / E-mail: info@devries-automotive.nl / Website: www.devries-automotive.nl

woordzoekerfabriek.nl - maak je eigen woordzoeker

Ruime keuze in betaalbare occasions

Wij zijn door onze jarenlange ervaring het adres voor occasions met een zeer scherpe prijs kwaliteitsverhouding en bieden u op onze site de auto's aan tegen netto handelsprijzen. Wekelijks worden nieuwe auto's aan de voorraad toegevoegd en via onze website aangeboden. Wij specialiseren ons niet in 1 bepaald merk maar kunnen u een breed scala van merken aanbieden. Wij hopen u spoedig te mogen ontmoeten in ons bedrijf! Zutphensestraat 12-14 | 7321CL Apeldoorn


27.

Juli 2022 NATIONAAL MUSEUM PALEIS HET LOO

24-05-2015

De renovatie van de tuinen begon in 2007. In 2013 begon de renovatie van de benedentuin, erna de vier westelijke parterres. Aanleiding was de schimmel die zich van de buxusplanten meester had gemaakt. 26 km buxus is toen vervangen door een Japanse hulstsoort. (inzet foto) Tot de volgende editie! Foto bestellen?: hansenmarsnelleman@gmail. com Foto en tekst: Hans Snelleman

EARLY BIRD BIGBAND IN VOLLE GANG De Early bird bigband, een onderdeel van muziekvereniging Prins-Bernhard, is in volle gang. Deze band is bezig om een repertoire op te bouwen. We willen zo gauw mogelijk bekendheid krijgen. Deze band repeteert overdag en kan ook overdag optreden. Wij zoeken nog

naar saxofonisten en trombonisten. De repetities worden elke maandagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur gegeven, in het clubhuis van muziekvereniging Prins-Bernhard. het is de bedoeling, dat de bezetting als volgt wordt: 2 x altsax, 2 x tenorsax, 4 x trombone, 4 x trompet, piano, slaggitaar, basgitaar en drummer. Wij spelen jazzmuziek uit de jaren

’30 t/m ’50 Als uw instrument er niet bij staat en u wilt graag in deze band spelen, neem dan contact met ons op. Wanneer dit artikel verschijnt, hebben wij ook al een project op de Meester Lugtmeijerschool met het schoolorkest Playing2gether gedaan. De band staat onder leiding van Henk van den Berg tel. 06-53 96 79 51 of e-mail: info@earlybirdbigband.nl.

“WAAROM NIEUW, ALS JE HET OOK HEEL GOEDKOOP 2eHANDS KUNT KOPEN!?”

***************************************************************************

Kayersdijk 9, Apeldoorn.

kringloopwinkel-dehofstad.nl

Kringloopwinkel de hofstad

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK BROEKHUIS dokZuid / GOED 1e Wormenseweg 324 7333 GZ Apeldoorn Tel. 055- 534 19 41 E-mail: info@tppbroekhuis.nl Internet: www.tppbroekhuis.nl

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK: 055 - 5 341 941

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit of heeft u klachten met uw huidige prothese, komt u dan eens langs in mijn tandprothetische praktijk. Het vervangen van een kunstgebit is belangrijk wanneer: • het gebit verouderd is • het dragen van het gebit pijnlijk is • het gebit te los zit/ slecht passend is • er voedsel onder komt • het gezicht invalt (wangen, lippen)

Tandprothetische Praktijk Broekhuis Het adres voor: • nieuwe protheses • gedeeltelijke protheses (plaatje) • protheses op implantaten • reparaties

Old School is een verbouwde oude school waar twee families en een aantal jonge moeders wonen en een samensmelting van buurthuis, woonkamer “Old “Old School School Apeldoorn Apeldoorn is is een een verbouwde verbouwde oude oude school school waar waar een een samensmelting samensmelting enwoonkamer zorgboerderij gerealiseerd wordt.wordt.” van en van buurthuis, buurthuis, woonkamer en zorgboerderij zorgboerderij gerealiseerd gerealiseerd wordt.” Welkom een bak koffie of een goed gesprek! AGENDA Waar vind je ons “Old School Apeldoorn is een verbouwde oude school waar eenvoor samensmelting Buurtborrel Old School Adres van buurthuis, woonkamer en zorgboerderij wordt.” Buurtborrel Oldgerealiseerd School Adres AGENDA

Waar vind je ons

Borrel | bitterballen | kaasjes | rode wijn | gezelligheid Borrel bitterballen | kaasjes | rode wijn | gezelligheid Datum:| Vrijdag 7 september Datum: Vrijdag Tijd: 16:30 - 18:007 september uur pappa Tijd: 16:30Alle - 18:00 uur pappa en Leeftijd: leeftijden mma even en ma mamma Leeftijd: Alle leeftijden 2 uu 2 uurtjes rust!even

Waar je ons waarvind vind je ons? rtjes rust! Adres Oude Beekbergerweg 151

AGENDA Buurtborrel Old School

Kinderparty -Adres Proefje doen?

Kinderparty -Oude Proefje doen? 151 Borrel | bitterballen | kaasjes | rode wijn | gezelligheid Panakooi | gezelligheid Beekbergerweg | theater | kampvuur | broodjes bakken Panakooi | gezelligheid | theater |2018 kampvuur | broodjes bakken Datum: Vrijdag 7 september Datum: Woensdag 26 september (voormalige Sebastiaanschool) Datum: Woensdag 26 september 2018 Tijd: 16:30 - 18:00 uur Tijd: 15:00 - 17:00 uur pappa en 15:00Groep - 17:003 uur mamma ev Tijd: Leeftijd: Alle leeftijden Leeftijd: t/m 8 en 2 uurtjes Social Leeftijd: Groep 3 t/m 8 Media rus

(voormalige Sebastiaanschool)

Kinderparty - Proefje doen?

t!

Panakooi | gezelligheid | theater | kampvuur | broodjes bakken Datum: Woensdag 26 september 2018 Tijd: 15:00 - 17:00 uur Leeftijd: Groep 3 t/m 8

oldschoolapeldoorn

Ben je nieuwsgierig naar Old school? Je bent van harte welkom voor een Ben je nieuwsgierig naaroldschoolfamilie Oldhuiskamer. school? JeOfbent hartenaar welkom voor in eende bak koffie in onze gezellige komvan kijken de pony’s bak in onze gezellige huiskamer. OfOok komkan kijken naar de pony’s in de wei, koffie konijnen knuffelen of kippen voeren. je meehelpen in onze www.oldschoolapeldoorn.nl wei, konijnen knuffelen kippen voeren. Ook kan je meehelpen onze grote moestuin of gratisofgroenten meenemen. Kortom, kom snelinlangs! grote moestuin of gratis groenten meenemen. Kortom, kom snel langs!

Ben je nieuwsgierig naar Old school? Je bent van harte welkom voor een bak koffie in onze gezellige huiskamer. Of kom kijken naar de pony’s in de

Oude Beekbergerweg 151 Oude Beekbergerweg 151 (voormalige Sebastiaanschool) (voormalige Sebastiaanschool)

social media oldschoolapeldoorn oldschoolapeldoorn oldschoolapeldoorn oldschoolfamilie oldschoolfamilie oldschoolfamilie www.oldschoolapeldoorn.nl www.oldschoolapeldoorn.nl oldschoolapeldoorn.nl Social Media Social Media


28.

Juli 2022

VOORTGANG BOUW VERGROTE ALBERT HEIJN IN UGCHELEN... Het is inmiddels halverwege 2022 en de bouw van de Albert Heijn in Ugchelen is in volle gang. Op 25 mei hebben we officieel de eerste steen gelegd aldus Pedro van den Heuvel. Mijn ouders André en Conja van den Heuvel hebben deze symbolisch geplaatst, dit was een mooi moment. De contouren van de nieuwe entreehal en de verschillende ruimtes zoals ook de nieuwe Gall & Gall worden al goed zichtbaar. De bovenverdieping is over een week of vier klaar. In de zomervakantie gaan we het nieuwbouwgedeelte opleveren dan gaan we ook onze oude kantine en kantoren verlaten om

vervolgens ons in de nieuwe te installeren. Na de zomervakantie gaan we vervolgens verder met het aansluiten van het nieuwe pand aan het oude en wordt onze huidige entree gesloopt en opnieuw mooi opgebouwd in de stijl die kenmerkend is voor Ugchelen. Er worden als het ware twee punthuisjes gebouwd zoals veel huizen in Ugchelen eruitzien. De planning is dat we met de nieuwe Albert Heijn eind november opengaan en daar hebben we erg veel zin in. Later meer…. Hartelijke groet, Pedro van den Heuvel Albert Heijn en Gall & Gall Ugchelen.

De eerste steenlegging op 25 mei j.l.


29.

Juli 2022

Ugchelen Na afloop van de derde wedstrijd die eind juni in Nunspeet werd verreden konden twee leden van ponyclub De Bosruiters uit Ugchelen worden gehuldigd als kringkampioen: Kyra Klopman en Gustina Karssen. Beide amazones leverden een bijzondere prestatie.

‘T ACHTERHUUS IS WEER GOED GEVULD Niet alleen met leuke, mooie en lekkere producten en kado’s, ook ‘t koeffiehuus is weer in volle gang. Bea heeft per 1 juli de deuren van ‘t Koffiehuus weer geopend. er is een fijne huiskamersfeer waar je kunt koffie drinken, taart kunt eten en lekker kunt lunchen en... shoppen natuurlijk! Kom je gezellig langs? Je bent van harte welkom.

KAMPIOENEN BIJ PONYCLUB DE BOSRUITERS

Kyra Klopman werd in de klasse 100 cm kringkampioen met haar pony Ice en reservekampioen met Bruno Mars. Gustina Karssen werd zelfs twee keer Kringkampioen, zowel in de dressuur als bij het springen. Met haar pony King won zij de klasse L2-dressuur en de klasse 110 cm springen.

De afgelopen maanden werden er drie selectiewedstrijden voor ponyruiters gereden om het kringkampioenschap van de kring Noord Veluwe en Oost Flevoland.

Beide talentvolle amazones verdienden met het kampioenschap een plek op de wall of fame in het clubhuis van De Bosruiters en zij plaatsten zich met deze knappe prestaties

LINEKE MAAT: “VRIJWILLIGERS DE KAP ZIJN BEVLOGEN MENSEN”

een taalachterstand”, aldus Lineke. En nu dus de Kap. “Er zijn heel veel Apeldoorners die bereid zijn om iets voor een ander te doen”, heeft Lineke inmiddels ervaren. “Dat kan van alles zijn; voor iemand de boodschappen doen of de tuin aanharken, maar ook mensen die eenzaam zijn bezoeken. De vrijwilligers die ik het afgelopen half jaar heb leren kennen zijn zeer bevlogen mensen. Ze zetten zich graag voor een ander in en beleven daar zelf ook veel plezier aan. Vrijwilligerswerk is iets waar je blij van wordt.” “Wat ik wel zie is dat er steeds minder mensen zijn die zich als vrijwilliger voor langere tijd aan iemand willen verbinden. Daar staat tegenover dat er meer mensen zijn die af en toe een korte klus willen doen. Daar willen we als organisatie op inspelen. Zo hebben we samen met Present Apeldoorn een flexpool van vrijwilligers in

Sinds begin dit jaar is Lineke Maat de nieuwe directeur van stichting de Kap. Hoe kijkt ze terug op haar eerste half jaar bij deze Apeldoornse vrijwilligersorganisatie? Voordat ze bij de Kap aan de slag ging was Lineke tien jaar lang directeur bij de Utrechtse vrijwilligersorganisatie Taal Doet Meer. “De rode draad in alles wat ik tot nu toe gedaan heb, is dat ik me inzet voor mensen voor wie het net even wat minder makkelijk is om mee te doen in de samenleving. Dat kunnen jongeren zijn, vluchtelingen, of mensen met

BOKSEN Elke week staan onze boks instructeurs voor je klaar om een heerlijke bokstraining te geven. Voor deze training maken we gebruik van een bokszak. Dus je bent niet tegen elkaar aan het boksen. Boksen is een perfecte manier om je conditie te trainen en de kracht in je bovenlichaam te verbeteren. Door verschillende bokstechnieken werk je snel en effectief aan je conditie.

Je hebt bij ons al een boks lidmaatschap vanaf € 32,- p.m., je bent dan één keer per week van harte welkom. Wil je meer en vaker trainen, kan je voor € 42,- p.m. onbeperkt bij ons terecht. Meer informatie vind je op tentijesport.nl

TENTIJESPORT.NL

voor de Regiokampioenschappen eind juli in Brummen. Tijdens de regiokampioenschappen kan een startplaats voor de Nederlandse Kampioenschappen worden verdiend. Voor meer informatie over De Bosruiters: www.bosruiters.nl.

het leven geroepen, die worden ingezet als er een acute klus of hulpvraag is. Maar je kunt een hulpvraag ook prima samen met andere vrijwilligers oppakken. Bijvoorbeeld door met een aantal collega’s, buurtgenoten, of een groepje van je kerk om de beurt de boodschappen voor iemand te doen.” De Kap is er niet alleen voor het vrijwilligerswerk, maar ondersteunt ook Apeldoornse mantelzorgers. “Als gevolg van vergrijzing en toenemende tekorten in de zorg wordt deze groep alleen maar groter”, constateert Lineke. “Om te zorgen dat zij hun zorgtaken kunnen blijven doen zonder er zelf aan onderdoor te gaan, moeten we hen vanuit de Kap op een goede manier blijven ondersteunen, samen met de professionele zorg. Dat wordt mijn uitdaging voor het komende jaar.”

VOOR IEDEREEN IN APELDOORN BOKSEN IN APELDOORN KAN JE VOLGEN BIJ:

Ten Tije sport & wellness beleving Heemradenlaan 101 7329 BZ Apeldoorn 055 - 5433266


30.

Juli 2022 EENMALIGE ENERGIETOESLAG €800,-

In onderstaande tabel kunt u zien of uw inkomen niet te hoog is.

Vraagt u zich ook af of u recht heeft op de eenmalige energietoeslag?

Twijfelt u eraan of u recht heeft op de toeslag? Neem dan contact op met Emmelie via 06-33 37 69 94 of info@zuiddoetsamen.nl.

Gezinssamenstelling Alleenstaande Alleenstaande ouder (inwonende kinderen tot 18 jaar) Gehuwd of samenwonend

Vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd €1244,54

Vanaf AOW-leeftijd €1382,89

€1244,54 €1777,92

€1382,89 €1872,49

IEDERE MAAND ZETTEN WE EEN VRIJWILLIGER IN HET ZONNETJE Deze maand is dat Kinga, 43 jaar, woont in het mooie Apeldoorn-Zuid. Zij is vrijwilligster/gastvrouw en werkt op dinsdag & donderdag in Ons Honk en op woensdagmorgen in de huiskamer aan de Rijnstraat.

COLOFON Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid (beter bekend als Zuid Doet Samen) is een bewonerscoöperatie in ApeldoornZuid. Onze missie is het omzien naar elkaar te bevorderen. Onze buurtassistenten gaan in iedere buurt alle huizen langs om kennis met u te maken. Is uw buurtassistent nog niet bij u langs geweest? Bel ons dan voor een afspraak! Word lid (slechts €10 per jaar) en weet: samen staan we sterk!

BEL ONS GERUST!

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00-16.00 uur op 055 – 312 50 76. Om iets te bespreken, hulp te vragen, hulp aan te bieden of voor het maken van een praatje. Bel ons gerust!

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde interieurverzorger (m/v) met oog voor detail die op vijf doordeweekse ochtenden beschikbaar is in juli en augustus om onze locatie schoon te maken. Eventueel daarna als oproepkracht. De functie is voor 10 uur in de week en de werktijden zijn: maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 9.00 uur (werktijden kunnen ook in overleg aangepast worden). Je

taken

zullen

onder

Vincent v. Nieuwland

andere

bestaan

Anja ten Hove

Met Stimenz hebben wij flink ruzie gehad. Op dit moment gaat het heel goed tussen ons. Het VSB-fonds helpt daar niet alleen met geld maar ook met daadwerkelijke ondersteuning aan mee. Ook wordt de zoektocht naar samenwerking gedocumenteerd zodat anderen hier ook van kunnen leren. Wilt u als bewoner ook meedoen aan de zoektocht om uw buurt leefbaarder te maken? Stuur mij gerust een mailtje: ton@zuiddoetsamen.nl Met vriendelijke groet,

Hoe zie je jouw toekomst bij Zuid Doet Samen? Ik ga ervanuit dat ik hier nog een aantal jaren mag werken en dat doe ik heel graag met alle liefde!

Tot snel!

Ons Honk is een ontmoetingsplek in Apeldoorn-Zuid waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, een maaltijd nuttigen en waar diverse activiteiten plaatsvinden.

Er zijn in Nederland een aantal fondsen die het werk zoals wij doen ondersteunen. Wij ontvangen donaties van het Oranje fonds, het VSB-fonds en ook van de provincie Gelderland. Het VSB-fonds geeft ons een subsidie om de samenwerking met Stimenz te verbeteren. Zij doen dat met 5 bewonersorganisaties in Nederland.

Wat zijn jouw werkzaamheden bij Zuid Doet Samen? Ik schenk en breng koffie/thee naar onze buurtbewoners in Ons Honk, voer leuke gesprekken met hen, speel een spelletje met hen, help mee met tafeldekken en ik help in de keuken met afwassen en opruimen. Hoe vind je het om bij Zuid Doet Samen te mogen werken? Ik vind het superleuk om bij Zuid Doet Samen te mogen helpen. Het contact met ouderen/ buurtbewoners vind ik heel leuk. Ik leer heel veel van de mensen om mij heen op Ons Honk.

Buurthuis Ons Honk Sperwerlaan 18, 7331 TX Apeldoorn Tel.: 055-312 50 76 Mail: info@zuiddoetsamen.nl Web: www.zuiddoetsamen.nl Facebook: Zuid Doet Samen

VACATURE: INTERIEURVERZORGER M/V VOOR JULI EN AUGUSTUS

HET VSB-FONDS

Hoe ben je bij Zuid Doet Samen gekomen? Buurtassistent Mhamed Elouardi belde bij mij thuis aan voor een kennismakingsgesprek. Ik heb een heel fijn gesprek gehad met Mhamed en hij vertelde over buurthuis Ons Honk. Hij vertelde dat zij ook nog vrijwilligers zochten en toen vroeg ik of hij mij wilde aanmelden. Ik heb toen een gesprek gehad en sinds die tijd werk ik als vrijwilligster/gastvrouw twee dagen in Ons Honk en sinds vorig jaar ook een ochtend in de buurtkamer aan de Rijnstraat.

uit stofzuigen, dweilen, afnemen van de meubels, toiletten schoonmaken en andere voorkomende schoonmaakwerkzaamheden. Als interieurverzorgster voldoe je aan de volgende eisen; • Affiniteit hebben met schoonmaken • Beschikbaar zijn op doordeweekse ochtenden • Hygiënisch werken • Het leuk vinden om in contact te zijn met mensen • Aan afspraken kunnen houden • Flexibel zijn

Mail je cv met gemotiveerde sollicitatiebrief met (pas)foto naar aart@zuiddoetsamen.nl of stuur jouw brief op naar Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid, Sperwerlaan 18, 7331 TX Apeldoorn t.a.v. Aart Meiling.

• • • • •

Woon jij bij voorkeur in Apeldoorn-Zuid, ben jij gedreven, representatief en heb jij oog voor detail? Dan is onze functie als interieurverzorgster wellicht iets voor jou!

Mhamed Elouardi

BEL GERUST UW BUURTASSISTENT! •

Kandidaten met eerdere ervaring als facilitair medewerk(st)er /interieurverzorging hebben onze voorkeur.

Tomaz Pattiapon

Ton Kunneman Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid

Staatliedenbuurt André van der Nat 06-83 55 02 35, Rivierenbuurt Mhamed Elouardi 06-83 55 05 60 De Heeze en Componistenbuurt Tomaz Pattiapon 06-83 54 73 65 Brummelhof, Edelmetaalbuurt, Winkewijert Vincent van Nieuwland 06-83 55 00 92 Vogelbuurt Anja ten Hove 06-83 55 00 09 Metaalbuurt, Westenenk, Bouwhof-noord Kees van Buchem 06-17 28 43 01

Heeft u vragen over administratie of financiën? Bel dan onze administratie-assistent Emmelie Hagedoorn: 06-33 37 69 94.

Emmelie Hagedoorn

Andre v/d Nat

Kees van Buchem


Stadhoudersmolenweg 200, 7317 AZ Apeldoorn | 055 – 522 53 02 www.wassinkbestratingen.nl | www.wassinkbinnenvloeren.nl


WIj zEtTeN GrAaG De

bOoDsChApPeN vOoR Je kLaAr OOk gEmAkKeLiJk

vAnAf jE vAkAnTiEaDrEs

iN De bUuRt!

Fijne vakantie

Xander Foppen verantwoordelijk Pick Up Point en thuisbezorgen

Hallo Van de Bunt

           

www.jumbovandebunt.nl