Apeldoorn Zuidkrant - April 2019

Page 1

Jaargang 21 - april 2019

Verschijnt maandelijks

uari en (uitgezonderd jan augustus 2019)

10 keer per jaar!

Van de Bunt JUMBOAPELDOORN.COM

YVONNERECLAME.NL

HET ADRES VOOR AL UW RECLAMEUITINGEN

“Een ‘echte’ wijkkrant waar verbinden, ontmoeten en inspireren centraal staan”

pagina 4

Het Schubertplein, het winkelcentrum met nog echte speciaalzaken pagina 6

KIJK UIT VOOR MENSEN DIE MET EEN SMOESJE BINNEN WILLEN KOMEN Helaas zijn het vaak ouderen zoals u die slachtoffer worden van babbeltrucs. De politie en de gemeente Apeldoorn maken zich daar zorgen over. Oplichters en dieven proberen u van alles op de mouw te spelden met maar één doel: bij u binnenkomen en u iets afhandig maken. Het kan zijn dat u voelt dat er iets niet in de haak is, maar het onbeleefd vindt om zo iemand niet te woord te staan of binnen te laten. Toch … laat nooit onbekenden binnen, hoe onaardig u dit ook vindt.

goed nagedacht en daarom klinken ze ook vaak geloofwaardig. Laat u echter niet foppen, want ze willen maar één ding en dat is bij u binnenkomen. Eenmaal binnen zorgt de dader - soms zijn het er meer - dat u wordt afgeleid en wanneer hij of zij weer weg is, ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn. Ook zijn er gevallen bekend van oplichters die bewoners bellen nadat ze hun telefoonnummer in de telefoongids hebben opgezocht en telefonisch op voorverkenning zijn. Geef geen antwoord op vragen van een onbekende die zich voor kan doen als iemand van de politie, gemeente of energiebedrijf maar vraag bijvoorbeeld of u deze persoon terug kunt bellen.

Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze kunnen bij u aanbellen en zich voorstellen als medewerkers van de thuiszorg of energiebedrijf, of als nieuwe buur. Ze kunnen u om hulp vragen, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi, maar het kan ook zijn dat ze u iets willen aanbieden. Over deze smoesjes hebben ze

WAT KUNT U HET BESTE DOEN? Kijk voor u uw deur open doet, eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie het is en wat hij of zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112. Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten met een kierstandhouder. Of laat een deurspion in deur zetten. Zo kunt u zien wie er voor de deur staat zonder uw deur open te doen.

Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt van de gemeente, een bedrijf of instelling te zijn. Heeft iemand geen legitimatiebewijs bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Vertrouwt u het niet? Bel dan 112.

De schakel tussen bewoners uit Apeldoorn Zuid en de gemeente Apeldoorn

Laat nooit zomaar mensen uw huis binnen. Om aan buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld. Raak dan niet in paniek. Blijf altijd rustig en probeer met praten de man of vrouw naar buiten te krijgen. Kijk goed naar de man of vrouw en probeer te onthouden hoe hij of zij er uit ziet. Zijn ze de deur uit, kijk dan door het raam waar ze heen lopen. Bel direct 112 en vertel uw verhaal. Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen. Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen om uw spullen te stelen.

pagina 22

Zuid Doet Samen, onze missie is het omzien naar elkaar te bevorderen

UW WIJKAGENT Meer informatie of contact met uw wijkagent? Vul op www.politie.nl (Mijn Buurt) uw postcode in.

OP ZOEK NAAR BETAALBAAR DRUKWERK?

Print de woordzoeker

YVONNERECLAME REGELT HET!

DEKAZON X

E

L

F

A

X

U

L

U

H

E

Y

F

M

O

S

T

G

R

Z

O

T

S

E

I

K

R

A

M

E

V

G

E

N

I

E

O

S

R

E

T

T

U

H

S

A

T

V

E

N

B

A

N

N

E

G

V

I

N

T

K

A

B

O

G

G

G

P

E

I

N

N

A

J

A

S

M

M

G

U

N

N

E

E

T

B

I

E

L

A

P

N

C

B

N

W

I

I

W

L

E

K

D

N

S

E

E

S

D

I

I

G

T

A

D

I

I

E

J

C

C

E

C

K

A

P

O

H

E

P

O

N

U

K

I

H

A

H

R

Z

N

P

R

C

W

O

O

E

L

A

D

E

R

R

E

S

C

A

D

I

D

R

R

G

L

Z

R

R

O

N

E

R

E

K

I

L

ontwerp

websites

23-03-19 08)37

pagina 23

R

N

U

N

O

O

O

M

I

N

N

A

M

R

J

R

I

E

S

P

R

N

G

E

L

H

O

R

R

E

N

E

W

T

L

A

M

E

L

L

E

N

D

A

K

V

E

V

E

D

O

J

A

L

O

E

Z

I

E

E

N

O

N

N

O

R

N

T

E

R

R

A

S

H

E

A

T

E

R

AMBIANCE APELDOORN

I

LUXAFLEX MARKIES

Puzzel mee en maak kans op een op maat gemaakte hordeur!

AMBIANCE APELDOORN DEKAZON EUROPAWEG GENIETEN HORREN JALOEZIEEN LAMELLENDAK LUXAFLEX MARKIES OVERKAPPING ROLGORDIJNEN ROLLUIK SCREEN SERRE SHUTTERS SOMFY TERRASHEATER UITVALSCHERM VAKSPECIALISTEN VERLICHTING VOUWGORDIJNEN WINDWERING ZONNESCHERM

Deze hordeur wordt op maat gemaakt en geplaatst, full-service, t.w.v. € 426,00

SOMFY TERRASHEATER

woordzoekerfabriek.nl (https://woordzoekerfabriek.nl/) je eigen woordzoeker OVERKAPPING - maak DEKAZON UITVALSCHERM

EUROPAWEG GENIETEN HORREN JALOEZIEEN LAMELLENDAK

ROLGORDIJNEN ROLLUIK SCREEN SERRE SHUTTERS

VAKSPECIALISTEN VERLICHTING VOUWGORDIJNEN WINDWERING ZONNESCHERM

Europaweg 216, 7336 AR APELDOORN - T (055) 521 16 46 - E info@ambiancedekazon.nl

Puzzel mee en maak kans op een geweldige prijs!

Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. https://woordzoekerfabriek.nl/printen/7c297c0a748436c8cfe2f214f833a20c.html

drukwerk

buitenreclame

Pagina 1 van 1

Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Hattemsezijweg 32, 7335 JN Apeldoorn. Of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl

Inzenden kan t/m 15 april 2019. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht en zal bekend worden gemaakt in de volgende uitgave van deze krant.

YVONNERECLAME.NL


2

april 2019

ARMADA DE BETROUWBARE PARTNER VOOR DE VERSPREIDING VAN UW RECLAMEDRUKWERK

VERSPREIDINGSBURO ARMADA IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST Verspreidingsburo Armada houdt zich sinds 1975 bezig met het verspreiden van ongeadresseerd reclamedrukwerk in heel Nederland. Armada is een modern en betrouwbaar verspreidingsburo met ervaren en gemotiveerde medewerkers en een groot aantal tevreden klanten. Jaarlijks vinden via Verspreidingsburo Armada ruim vierhonderd miljoen folders hun weg naar de brievenbussen in geheel Nederland. Dit is mogelijk dankzij de wekelijkse inzet van duizenden gemotiveerde bezorgers. BETROUWBARE PARTNER Een solide basis van vaste en gemotiveerde medewerkers met uitgebreide vakkennis, jarenlange ervaring en kennis van het verspreidingsgebied maken Verspreidingsburo Armada tot een betrouwbare partner voor de verspreiding van al uw reclamedrukwerk. Wij controleren regelmatig of de bezorging volgens afspraak gebeurt. Armada heeft de afgelopen jaren dan ook een tevreden klantenkring opgebouwd. VERSPREIDINGSBURO ARMADA KLAAR VOOR DE TOEKOMST Onlangs werden de vestigingen in Wezep en Apeldoorn samengevoegd in één moderne nieuwe vestiging van ruim 4500 m2, waarin een volautomatische insteeklijn is geïnstalleerd. De insteeklijn zorgt ervoor dat de folders ingevouwen en klaar voor bezorging bij de bezorger worden aangeleverd. Tevens is ervoor gekozen om uit milieu overwegingen de folders niet in het plastic te verpakken maar een papieren omslag te gebruiken. Wilt u als klant ook gebruik maken van de mogelijkheid om uw folder als omslag van het folderpakket te laten dienen, neem dan contact met ons op, wij vertellen u graag over de mogelijkheden! PERSOONLIJK Verspreidingsburo Armada staat garant voor persoonlijk contact en advies. Met een enthousiast team staan wij dagelijks voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en het juiste advies te geven. Om met name uw doelgroep optimaal te bereiken, maken wij gebruik van diverse selectiecriteria om een verspreidplan samen te stellen. UITGANGSPUNTEN VERSPREIDINGSBURO ARMADA De uitgangspunten van Verspreidingsburo Armada zijn altijd helder. • De wensen van de klant staan altijd centraal • Kwaliteit is de basis van ieder succes De uitgangspunten van toen vormen ook nu de basis voor alles wat Verspreidingsburo Armada doet. Wilt u weten wat Armada voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 055-8700111 of per mail info@verspreiden.nl.

EVEN VOORSTELLEN

RONALD

HETTY

LEO

ROB

NATASJA

SAMANTA

RIK


3

april 2019 PAASACTIVITEIT DE HOGE WEYE

COLOFON

De Zuidkrant wordt 10 maal per per jaar huis aan huis verspreid zoals is weergegeven op de verspreidingskaart op www.mediabureauapeldoorn.nl en is gratis af te halen op diverse plekken in de wijk. De Zuidkrant is de wijkkrant van Apeldoorn Zuid, Ugchelen en Beekbergen. Uitgever: Mediabureau Apeldoorn

Maandag 15 april is er van 14.00 tot 16.30 uur in dorpshuis De Hoge Weye aan de dorpsstraat 34 in Beekbergen een gezellige Paasactiviteit voor senioren. Het wordt een gezellige middag met koffie/thee en Paashapjes, daarnaast zal er een kleine Paasbingo zijn. PAASBINGO Tijdens deze middag zijn er verschillende leuke (kleine) prijzen te winnen, deze prijzen zijn o.a. mogelijk gemaakt door verschillende ondernemers uit Beekbergen, kijk voor de sponsoren lijst op accres.nl/wijkcentra/ agenda/paasbingo. AANMELDEN Meedoen met deze activiteit kost € 5,00 dit is inclusief bingokaart, koffie/thee en wat lekkers. Aanmelden voor deze activiteit kan elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur bij De Stamtafel in de Hoge Weye of via activiteiten@ accres.nl | 06 13 144 371.

Oplage: 16.000 stuks

als je hooikoorts hebt. Zoek liever naar een behandeling om je klachten te verlichten en te bestrijden.

Verspreiding: Verspreidingsburo Armada

BEHANDELING HOOIKOORTS MET MEDICIJNEN Een behandeling van hooikoorts met medicijnen als antihistamine of cromonen blokkeert de werking van histamine. Deze stof komt in je lichaam vrij bij een allergische reactie en zorgt voor de typische hooikoortsklachten. Door de histamine te blokkeren, kun je een allergische reactie voorkomen.

Druk: Janssen Pers Vormgeving: YVONNE RECLAME Informatie, data en verspreidingsgebied kunt u vinden op www.mediabureauapeldoorn.nl Voor meer informatie, redactie of mogelijkheden tot adverteren neem vrijblijvend contact op met: yvonne@mediabureauapeldoorn.nl Bezorgtijden: De krant wordt van vrijdag tot en met maandagavond bezorgd. Is de krant niet bezorgd? Geef het aan ons door. Uw melding zal rechtstreeks worden doorgestuurt naar de verspreider, zodat deze direct in behandeling kan worden genomen. Mail uw klacht naar: klachten@mediabureauapeldoorn.nl De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke onjuistheden in deze uitgave. Druk- en zetfouten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van Mediabureau Apeldoorn.

HOOIKOORTS ONDER CONTROLE MET MEDICAL TAPING Circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Dat zorgt voor een reeks van klachten, zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

BEHANDELING HOOIKOORTS MET MEDICAL TAPING Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. HOE KAN MEDICAL TAPING BIJ HOOIKOORTS WERKEN? De door fysiotherapeuten gebruikte tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit een eerste inventarisatie (pilot in 2016) dat 84% flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoortsklachten. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de tape

heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel. Het kan zelfs zo zijn dat je klachtenvrij het seizoen kunt doorkomen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen als je hooikoorts hebt. HOE VAAK TAPEN? Uit de eerste evaluatie is gebleken dat na 1x tapen al een positief effect merkbaar is, maar door een tweede tape na 1 week nogmaals toe te passen kunnen klachten nog sterker afnemen. Een eventuele derde tape in de week erna kan een nog beter resultaat opleveren, maar de daling van klachten bij een derde tape is minder significant. Geadviseerd wordt de tape minimaal 5 dagen te laten zitten en na een week de volgende tape (indien nodig) aan te brengen. Bij Bos & Weide zijn fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in Medical Taping. Hooikoortstaping valt nog niet onder de reguliere fysiotherapiebehandeling en wordt dus niet door de verzekeraar vergoed. Meer weten over hooikoortstaping? Neem dan gerust contact met ons op! Fysiotherapie Bos & Weide Oude Beekbergerweg 21 Tel: 055-5331941 e-mail: info@bosenweide.nl

De klachten van hooikoorts zijn op zich al vervelend. Maar van hooikoorts kun je ook onrustig en prikkelbaar worden. En heel moe door gebrek aan slaap. Dat kan weer gevolgen hebben voor je sociale contacten, school of werk. Loop dus niet te lang door

www.ambiancedekazon.nl

Het grote genieten

Bezoek onze compleet vernieuwde showroom! Kom naar onze showroom voor een uitgebreid assortiment producten die:

begint bij de grootste zonweringspecialist van Nederland

• • • ZONWERING ROLLUIKEN RAAMDECORATIE TERRASOVERKAPPINGEN HORREN

U langer van het buitenleven laten genieten Binnen sfeer en privacy creëren Warmte binnen houden en energie besparen

Europaweg 216, 7336 AR APELDOORN - T (055) 521 16 46 - E info@ambiancedekazon.nl


4

april 2019

je inspireren en adviseren op het gebied van kindermode. Het assortiment word constants uitgebreid dus hou de winkel en de webshop in de gaten. ONLINE: Naast de fysieke winkel kun je bij ons ook gemakkelijk online winkelen. Dit kan via de webshop maar over een week ook via de mobiele App. WAT MAG JE VAN HIPPE MENSJES VERWACHTEN: • Bestellingen worden gratis bij je thuisbezorgd (binnen Apeldoorn vaak dezelfde dag) • Online bestellingen mogen ook gratis geruild of geretourneerd worden. • Betaal eenvoudig met iDeal of Afterpay • Geen tijd om direct langs te komen? Bestel eenvoudig online en kies voor afhalen in de winkel. Wij reserveren het voor jou!

TERRE DES HOMMES

HIPPE MENSJES

HET KLETSKOPJE

Sinds 8 februari 2019 geopend aan het Schubertplein 16 B in Apeldoorn. In deze kinderkledingwinkel, bomvol met de meest trendy en hipste baby- en kinderkleding merken, vind je een ruim assortiment

kinderkleding in de maten vanaf 50 t/m 164. De winkel is gunstig gelegen en heeft veel gratis parkeerplekken. Enkele hippe merken die je hier vind zijn o.a. Quapi, B.Nosy, Vingino, Feetje en Z8. Kom gerust een langs om alles te bekijken en laat

Om altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws volg ons op Facebook (Hippe Mensjes). Hier doen wij ook regelmatig leuke Like, Deel en Winacties! TOT SNEL IN DE WINKEL OF ONLINE! Groet, Patty & Jolande Hippe Mensjes

PLAZA DE MEERPAAL

WIJNHANDEL EN SLIJTERIJ KOK

WELKOM OP ONS GASTVRIJE PLEIN, HET WINKELCENTRUM MET NOG ECHTE SPECIAALZAKEN HIPPE MENSJES

HAARSTUDIO ESMIRALDA

KEN TUTU

MARGRIET

BIJZONDERE BONEN


5

april 2019 bezoek aan theater, museum of sauna. Voor elk wat wils dus. De kortingen kunnen flink oplopen, tot wel 77% van het entreegeld. TOP ATTRACTIES VAN VORIG JAAR Vorig jaar vielen een aantal attracties in de prijzen. Uit reacties van 75.000 bezoekers kwam Dierenpark Amersfoort als hoogst gewaardeerde ‘Dagje Uit’ uit de bus. Terwijl Avonturenboerderij Molenwaard als het meest verrassende uitje en Julianatoren als leukste ‘Dagje Uit’ werden beoordeeld. LEUKE UITJES BIJ JUMBO VAN DE BUNT IN DE BUURT: 1. De Apenheul 2. Julianatoren 3. Monkey town 4. Vue bioscoop 5. High tea bij een Fletcher hotel

SPAAR BIJ JUMBO VAN DE BUNT VOOR DE LEUKSTE DAGJES UIT Ook dit jaar kunnen klanten met de Jumbo ‘Dagje Uit’ spaaractie weer genieten van de leukste uitjes. Al jaren is de spaaractie succesvol en ieder jaar komen er nieuwe dagjes uit bij. Zo kunnen de spaarders dit jaar ook gaan klimmen en klauteren in Monkey

Town, genieten van een High Tea bij Fletcher Hotels of een bioscoopje pakken bij de Vue bioscopen. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met elkaar te sparen in de ‘Dagje Uit’ groepsapp. Zo wordt het nog aantrekkelijker en makkelijker voor groepen om samen te sparen voor een leuk familie of vrienden uitje. VEEL KEUS EN HOGE KORTING De keuze is groot, want klanten kunnen kiezen uit 77 verschillende dagjes uit, variërend van een dagje dierentuin of pretpark tot een

MET M • • • • •

EER D

GRATIS PARKEREN KEURMERK VEILIG ONDERNEMEN POSTPUNT POSTNL EN DHL GELDAUTOMAAT BRIEVENBUS

AN 25

WINK

HOE WERKT HET? De ‘Dagje Uit’ spaaractie start woensdag 13 maart en loopt tot en met dinsdag 30 april. Bij besteding van elke 10 euro aan boodschappen ontvangt de klant een speciale Dagje Uitkortingsmunt ter waarde van €2,50. Ook zijn er wekelijks extra kortingsmunten te krijgen bij aankoop van actieproducten. De korting is stapelbaar tot € 25,- per kaartje. Het verzilveren van de kortingsmunten kan tot en met 5 januari 2020. Kijk voor de voorwaarden en voor alle dagjes uit op jumbo.com/dagjeuit.

ELS R

ONDO

M HET

SNS

ANGELA`S HAIR & NAILS

PLEIN PERFECT PET STYLING

DE KLEDING DOKTER

VOLG ONS OP FACEBOOK OF BEZOEK ONZE WEBSITE: WWW.HETSCHUBERTPLEIN.NL CLEMENS VIS

JUMBO VAN DE BUNT

MARCEL’S OPTIEKHUIS

VAN BAMBOE

CAFE DE VRIJBUITER


6

april 2019

BEZOEKADRES: Maasstraat 4 (Buurthuis Maasstraat) 7333 JG Apeldoorn 055-5339626 info@wijkraadapeldoornzuid.nl www.wijkraadapeldoornzuid.nl

REVITALISEREN STAATSLIEDENBUURT Vanaf maandag 25 maart tot en met zaterdag 13 april staat er in het winkelcentrum Kayershof op het Nolensplein een speciale ‘Samen maken we de buurt’-bouwkeet. Bewoners uit de Staatsliedenbuurt kunnen hier hun ideeën kenbaar maken over wat zij graag in hun buurtje of op het winkelcentrum anders zouden willen zien. Deze ideeën worden gebundeld en als ze uitvoerbaar zijn ook toegepast. Laat u horen nu u kunt meepraten over bijvoorbeeld meer parkeerplaatsen of toch meer groen in de wijk. De folder die bij u in de brievenbus is gevallen, kunt u invullen en inleveren bij de bouwkeet. Dan doet u ook mee aan de verloting.

SUCCES VOOR KARATE-DO SMAAL BIJ NK KARATE Op zondag 17 maart werd in Zoetermeer het Nederlands kampioenschap karate, kata en kumite, voor senioren gehouden. Deelnemers van het wedstrijdteam van Karate-do Smaal uit Apeldoorn-Zuid wisten hier weer prijzen te pakken. Bij het onderdeel kata heren senioren, wist Matthew Martens knap de 3e plek te halen. Bij het onderdeel kumite dames senioren -68kg, wisten de 2 deelneemsters van team Smaal allebei op het podium te komen. Een knappe derde plaats was er voor Linde van Verre. Kimberly van Oosterveen won al haar wedstrijden en werd daardoor de terechte Nederlands Kampioen karate. Weer een mooie dag en resultaten om trots op te zijn. Op de foto de deelnemers van Team Smaal.

Kom gerust kijken. Medewerkers van de gemeente, welzijnswerk, Jantje Beton, deA, waterschap, corporaties zijn afwisselend aanwezig. De keet is meestal open op werkdagen overdag tussen 11.00 en 16.00 uur en ´s avonds van 18.00 tot 21.00 uur.

VRIJWILLIGER WIM VAN WERVEN IN DE SCHIJNWERPER De wijkraad zet graag een lokale vrijwillig(st) er in de schijnwerper op deze pagina. Hij of zij ontvangt hierbij een goodiebag, met lekkers en leuks aangeboden door ondernemers van Zuid. Vorige keer stond Anneke Wesselink in de schijnwerper. Deze maand: Wim van Werven uit de Componistenbuurt. Wim vrijwilligert wat af in Zuid en (ver) daar buiten. Een rits aan verschillende vrijwillige bezigheden staan achter zijn naam. Van pannenkoeken bakken tijdens kinderfeestjes , het opzetten van partytenten tot assisteren bij busreisjes over de Veluwe of meehelpen graven aan de Kayersbeek in het Zuiderpark. Het Zuiderpark is voor Wim ook het decor waar-ie regelmatig als schoonmaker dienst doet. Wim: “Een keer per maand op zaterdag

prik ik samen met een stuk of tien andere buurtgenoten het afval uit het park. Een nuttige en gezellige boel. En heel makkelijk nu de wijkraad is verhuisd naar Buurthuis Maasstraat, kunnen we zo effe langs voor een kopje koffie.” Er gaan aardig wat uurtjes zitten in het vrijwilligerswerk, vooral sinds hij met pensioen is. Voor Wim geen enkel probleem. “Daar ben ik voor hè! Ze hoeven me maar te bellen en ik kom met alle plezier helpen. Bovendien: mijn vrouw is tien jaar geleden overleden, ik zou anders niet weten wat ik moet doen de hele tijd.” Nou ja, Wim heeft ook nog wel hobby’s naast het vrijwilligerswerk. Zoals tennissen en golfen. Daarnaast drinkt-ie met kameraden uit de buurt graag een pilsje in een van de lokale etablissementen. Proost Wim! De goodiebag, mogelijk gemaakt door: Wijkraad Zuid, Jumbo van de Bunt, Slijterij Kok, Bloemisterij Margriet, ABBO Computers en Cafetaria De Boemel.

Zaterdag 13 April sluiten we feestelijk af met muziek en wat lekkers en wordt een dagje-uit in Apeldoorn verloot.

(vlnr: Matthew Martens, Brian Vonken (coach), Kimberly Oosterveen, Linde van Verre, Prince Beaupain (coach) en Nancy Nuesink)

VOETBALLEN IN DE WIJK In juli 2018 kwamen twee jongeren, Aidan en Mila, het kantoor van de wijkraad Apeldoorn Zuid binnen om te vragen of er grotere goaltjes geplaatst konden worden op het speelveld achter de Oranjestraat in de Brummelhof. Het heeft enige maanden geduurd, maar in goede samenwerking met de gemeente Apeldoorn zijn begin maart 2019 de nieuwe doelen geplaatst. De jongeren in de buurt voetballen nu weer naar tevredenheid op hun speelveld.

Deze activiteiten worden u aangeboden door Buurtraad De Heeze. De consumpties zijn voor eigen rekening.

LEZING OVER HET KROONDOMEIN Dinsdagavond 7 mei 2019 om 20.00 uur in Ontmoetingsplek De Graanhof.

ADRESGEGEVENS De Graanhof Graanhof 2, 7335 AV Apeldoorn

Deze lezing zal worden verzorgd door de heer F. Bunt , jachtopziener/ boswachter van het Kroondomein. U hoort een boeiend verteller met geweldige foto’s die zijn verhaal ondersteunen. Dus een lezing om niet te missen.


7

april 2019 VRAAG VAN DE MAAND

BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS

Beste sociaal raadslieden,

Het Stadhuis 14055 Het Werkplein Activerium (055) 580 2000 Brandweer (055) 548 3000/112 Politie: 0900 8844/112 Huisartsenpost Apeldoorn 0900 600 9000 Gelre ziekenhuis (055) 581 8181

Met vriendelijke groet, Mevrouw S. uit Apeldoorn --Dag mevrouw S,

Riwis zorg en welzijn (055) 539 45 35 Zorggroep Apeldoorn 055 - 549 52 49 WIJKRAAD APELDOORN ZUID 1e Wormenseweg 460 (dok Zuid) 7333 GZ Apeldoorn 055-5339626 info@wijkraadapeldoornzuid.nl www.wijkraadapeldoornzuid.nl DORPSRAAD UGCHELEN Voorzitter Wineke Blom: 06 - 41816541 info@dorpsraadugchelen.nl DORPSRAAD BEEKBERGEN Dorpstraat 34, 7361 AV Beekbergen (055) 506 1010 HUISARTSEN Huisartsenpratijk Beekhuis, R.R Zeilstra en Versteeg (055) 538 0777 M. vd Velde (055) 533 2133 Van Bruggen (055) 533 3759 Zandkroon (055) 533 3288 Jens Gelegen (055) 055 533 2342 Bekel & Dijkzeul (055) 533 1250 Oosting en Flenter (055) 533 3361 Ugchelse kei (055) 533 1510 Struijk (055) 506 2555 Peters (055)c506 1221 APOTHEEK Apotheek Apeldoorn Zuid Schubertplein (055) 533 2154 Gelre apotheek (055) 581 1840 Benu de Heeze apotheek (055) 533 0020 Apotheek Ugchelen (055) 533 9994 TANDARTSEN Tandartspraktijk Vervoorn (055) 533 1646 Van den Akker (055) 540 2936 Hartman en Mulder (055) 533 6916 Van Heijst (055) 533 3670 R.T. Thomson (055) 542 0741 DE WOONMENSEN Algemeen telefoonnummer (055) 548 48 48 Verstopte afvoer/ riool Van der Velden: (026) 321 53 16 Glasschade (055) 548 48 48 (24 uur per dag) DE GOEDE WONING Algemeen telefoonnummer (055) 369 69 69 Spoedeisende reparatie (055) 369 69 69 (24 uur per dag) Buiten kantooruren wordt u doorverbonden naar de storingsdienst

Onder voorwaarden kunt u nog wel enkele zorgkosten opvoeren in uw belastingaangifte. U kunt bv kosten van de fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, logopedist, oefentherapeut, orthoptist, podotherapeut, mondhygiënist of huidtherapeut opvoeren. Ook de gemaakte kosten voor vervoer naar de arts of het ziekenhuis mogen afgetrokken worden. Wilt u de reiskosten voor een ziekenbezoek, dieet op voorschrift, extra gezinshulp of extra kleding en beddengoed aftrekken? Dat kan, maar daarvoor is een vast bedrag vastgelegd. Meer informatie hierover vind je op de website van de Belastingdienst.Afhankelijk van de hoogte van de aftrekpost en de hoogte van uw inkomen, kan dit tot een teruggave van de belasting leiden. Enkele voorwaarden voor het opvoeren van zorgkosten zijn : •Zorgkosten mogen niet worden afgetrokken als die onder het verplicht of vrijwillig eigen risico vallen; •Zorgkosten die in verband met ziekte of invaliditeit worden gemaakt, zijn de enige zorgkosten die aftrekbaar zijn; •Zorgkosten die je wilt aftrekken, mogen enkel de kosten zijn van het jaar waarin ze zijn gemaakt; •Je mag alleen een deel van de kosten aftrekken waarvoor geen vergoeding is ontvangen vanuit de basis of aanvullende zorgverzekering of bijzondere bijstand. Ook als je eerst zelf betaalt en pas later een vergoeding krijgt, mag je (een deel van) de kosten niet aftrekken; •De Belastingdienst vraagt mogelijk om bewijs. Het is daarom ten zeerste aan te raden om rekeningen, verzekeringsoverzichten en bankafschriften te bewaren.

OMA WEET RAAD

Met een ui naast je bed slapen als je verkouden bent, een glas melk drinken wanneer je een hap te pittig eten naar binnen hebt gewerkt en twee rauwe knoflooktenen eten als je een griepje voelt opkomen; het zijn allemaal typische ‘tips van oma’. Sommige adviezen klinken misschien wat gek, maar ze werken meestal wel. Grootmoeders hebben niet alleen handige tips op het gebied van gezondheid, maar ook als het gaat om het huishouden.

APRIL TIP Kreukvrije kleding Wanneer je oma uitnodigt voor een etentje en je tafelkleed is niet strak gestreken, zie je haar al afkeurend kijken. Dikke kans dat ze komt met de tip om je wasgoed te strijken voordat het droog is. Strijk het meteen nadat je het uit de wasmachine haalt en hang het daarna pas te drogen. Dat resulteert in aanzienlijk minder kreuk en is nog goed voor het milieu ook. Doe wat fris geurend strijkwater in de bout en je was ruikt naar de Zwitserse Alpen, ook wanneer je op drie hoog in de stad woont. www.jumbo.com/robijn-intense-strijkwater-morgenfris-1l/176482STK/ Robijn Intense Strijkwater Morgenfris 1L € 3,65

Met vriendelijke groet, Sociaal Raadslieden van Stimenz Voor meer informatie over dit onderwerp of andere juridische vragen kunt u terecht op één van onze spreekuren. Voor Apeldoorn Zuid zijn dat de spreekuren in ’t Vogelnest, De Graanhof en de Vier dorpen. Het spreekuur in ’t Vogelnest (Spreeuwenweg 1a) is elke woensdagmiddag van 13:30- 15:30 en elke donderdagmiddag van 13:30 – 15:30 uur. Het spreekuur in de Graanhof (Graanhof 2) is elke dinsdagochtend van 10:00- 12:00 uur. Het spreekuur in de Hoge Weye, Dorpstraat 28/36 in Beekbergen) is elke donderdagmiddag van 12:00- 14:00 uur. www.stimenz.nl

HOU DE AGENDA VRIJ! Op 11 mei aanstaande geven het Gelders Gemengd Koor (GGK) en Muziekvereniging Ugchelen (MVU) samen een concert. Dirigente Julia Scepanovic (GGK) en dirigent Bart van den Brink (MVU) hebben in goed overleg een mooi programma samengesteld. Het koor zal onder leiding van Julia Scepanovic een paar mooie stukken ten gehore brengen. De muziekvereniging zal onder leiding van Bart van den Brink de toehoorders meenemen met de muzikale klanken van de harmonie. Samen zullen de 2 verenigingen een viertal stukken spelen. In de volgende uitgave van deze krant volgt meer informatie. Hou deze dan ook goed in de gaten! PRAKTISCHE INFORMATIE Zaterdag 11 mei 2019 om 19:30 uur gaat de zaal open. Het concert begint om 20:00 uur in de Bronkerk, Hoenderloseweg 10 in Ugchelen. Toegang is gratis.

WOONGROEP 2000 Zanggroepje “Alleen maar Hollands “uit Apeldoorn doneert spontaan 500 euro voor 14 bewoners met een beperking. Onder het motto “Maak er een super dagje van”. Als wij zeggen we gaan morgen naar een pretpark; dan pakken we wat spullen bij elkaar en stappen we de volgende dag in de auto en rijden er naar toe. Maar voor mensen met een beperking is dat toch heel anders. Het gaat hier om Woongroep 2000 uit Apeldoorn waar 14 bewoner een dagje uitgaan. Om alles tot in de puntjes te regelen hebben 4 begeleidsters van deze woongroep nu al de taak op hun genomen om 14 bewoners de dag van hun leven te bezorgen.

Foto Jeroen Dijkman

SOCIAAL IN DE WIJK Sociaal wijkteam 14 055 gemeente@apeldoorn.nl Stimenz (088) 784 64 64 MEE-Veluwe (055) 526 92 00 Zuid doet Samen 055 312 5076 http://zuiddoetsamen.nl

Ik heb in 2018 diverse zorgkosten gehad. Kan ik die nog opvoeren als aftrekpost in mijn belastingaangifte?

De bewoners mogen kiezen tussen Toverland en het Dolfinarium. Aan dit dagje uit zijn hoge kosten verbonden, bijvoorbeeld het huren van busjes enz. Ook weten al veel mensen dat “Alleen maar Hollands” deze woongroep uit Apeldoorn zuid al jaren een warm hart toedraag en hebben daarom besloten om wat kosten en de eigen bijdrage van de 14 bewoners voor onze rekening te nemen. Woensdag avond 20 maart reisde een kleine delegatie van “Alleen maar Hollands” naar de woongroep 2000 (waar een kleine groep bewoners thuis was) om hier een cheque van 500 euro te overhandigen en er binnenkort een super dagje van te gaan maken. Namens “Alleen maar Hollands” Luc, Henk, Gerrit, Gert, Joop, Tonnie en Eddy.


8

april 2019 KONINGSSPELEN DOKZUID 26 APRIL 2019 De drie scholen in dokZuid, PCBO Het Kompas, De Reiziger en Seb@stiaanschool, vieren de Koningsspelen dit jaar weer gezamenlijk, in samenwerking met Accres. Ook de kinderen van kinderopvang Doomijn worden betrokken bij deze feestelijke dag. De voorbereidingen zijn in volle gang, want voor ruim 450 kinderen een fijne sport- en speldag organiseren kost wat tijd en overleg. Om kwart over 9 is er een gemeenschappelijk moment, waarop de Pasapas wordt gedanst.

De kinderen van de groepen 1 tot en met 4 hebben dan het koningsontbijt al op. Zij gaan de rest van de morgen rondom de school sporten en spelen. Op het grasveld staat een groot springkussen. Ouders, leerkrachten en studenten zorgen voor de nodige begeleiding. De andere groepen beginnen om half 12 met hun sportactiviteiten. Om half 1 hebben zij een koningslunch. Om 14.00 uur sluiten we de dag af. Het samen vieren van de Koningsspelen heeft een verbindend effect. Kinderen, ouders en leerkrachten leren elkaar beter kennen. Binnen het gebouw zijn meer activiteiten die de scholen gezamenlijk oppakken.

70E BAZAAR “DE HOFSTAD”, HOFVELD 52 Op zaterdag 13 april a.s. wordt in Apeldoorn Zuid van 10.00-14.30 uur de 70e bazaar gehouden bij “De Hofstad”, hoek Eksterweg / Hofveld. We zijn de grootste bazaar in Zuid met een heel groot assortiment aan diverse goederen. Ook dit jaar is er een ruime keuze in de categorieën: elektrische huishoudelijke apparatuur, radio’s, computers en randapparatuur. (Alle elektrische apparaten zijn getest.) Bovendien zijn er vele koopjes bij: kleine meubelen, glas- en aardewerk, keukenartikelen, tassen, schoenen, kleding, speelgoed, puzzels, sieraden, spulletjes uit grootmoederstijd, gereedschap, boeken, platen en cd’s. De prijzen zijn laag, zodat u veel

voor weinig geld krijgt. In de hal draait het rad van avontuur, waarbij u taarten, flessen wijn en andere prijzen kunt winnen. Om in het bezit te komen van een rollade of een krentenbrood, moet u het juiste gewicht raden. Op consumptief gebied is ook het nodige lekkers aanwezig. U kent ze toch zeker nog wel, die overheerlijke oliebollen? Heerlijke broodjes worst en die lekkere kop soep. Dan hoeft u thuis niet meer te eten! Als er mensen zijn die het leuk vinden om mee te werken, dan zijn ze welkom, want om alle bezoekers goed te helpen zijn 140 mensen nodig. Belt u dan 055-5332130 voor informatie en aanmelding. De opbrengst van de bazaar is bestemd voor het wijkwerk van De Hofstad.

Op zoek naar kinderopvang in jouw wijk? Kinderdagverblijf - Peuteropvang – Buitenschoolse opvang bij Doomijn

- Altijd een wereld te ontdekken et ijn zi m o o D g als opvan

c na 30 Met bij in s locatie s er n or i Apeldo in jouw één altijd buurt

a

b

t (038) 421 45 21

RZAME EEN LEE LLIGE EN GEZEin g o p

d e

f

aanvull school thuis en

g

Apeldoorn Zuid a: BSO De Touwladder b: PSZ De Touwladder c: BSO Rietendakschool d: PSZ De Heezehummels e: KDV De Kinderkajuit f: PSZ De Kinderkajuit g: BSO De Kinderkajuit

www.doomijn.nl

Wil je meer weten over Doomijn of een vrijblijvende rondleiding? Ontdek welke opvang het best bij jou en je kind past! Bel (038) 421 45 21 of kijk op www.doomijn.nl

e klantadvies@doomijn.nl


9

april 2019

LINDEN AUTOMOVAN DER ZANDE

VASTE PRIJZEN, GEEN VERRASSINGEN! Extra (grote) beurt GRATIS APK! Plus (kleine) beurt GRATIS APK! APK keuring

€ 199,-* € 149,-* € 29,-*

Onderhoud ook mogelijk op zaterdag tot 13:00 uur!

* Incl. 3,5 liter 10W-40 motorolie, oliefilter en ruitensproeivloeistof bijvullen.*

FORD FOCUS

1.6 COMFORT, AIRCO, 5 DEURS!

Hét betaalbare adres voor alle automerken! Omgeving Hoenderparkweg 25-10-1983 Een mooi overzicht van het begin gedeelte van de Hoenderparkweg, centraal gelegen in de luchtopname maar ik begin het verhaal met wat we aan de bovenzijde van de luchtopname zien. Rechts bovenin zien we een stukje Eendrachtstraat, Brinklaan en Jachtlaan. Op de hoek van de Eendrachtstraat (met parkeerterrein) bevindt zich de verfzaak Brona (Fam. Brouwer) en is nog steeds gevestigd op die locatie. Iets naar beneden een stukje van de Elleboogweg met daar weer beneden de Westenenkerzijweg waar nog huizen in aanbouw zijn. Volgen we de Hoenderparkweg, dan zien we een groot vierkant pand met lichtgekleurde deuren. Dat is Machinefabriek Berends van Loenen. Links ernaast het bedrijf van de gebroeders Goudkuil. Zij hebben het bedrijf met de naam Bedrijfskledingwasserij “Schoonoord” gekocht van de fam. Top. De

BUSTOCHT MET HET BOLWERK Op 19 maart had de stichting Buurtmensen weer een maandelijkse bustocht. Deze dag gingen ze een rit maken met de Ouderensoos van Het Bolwerk. Deze groep heeft op de dinsdag altijd een gezellige middag , van 13.30 tot 16.00 uur. Ze doen dan gezellige spelletje. Maar die middag gingen ze mee met de bustocht. Buschauffeur Ben van de Stichting Veteraan Autobus, kwam om 13.30 uur voorrijden. Leuk om al die blije mensen te zien instappen. Ben had weer een mooie rit uit gezet. We reden via Loenen naar Hoenderloo, vervolgens richting Arnhem. Toen naar Otterloo naar de Harskamp ,over de Amersfoortse weg weer richting Apeldoorn.

wasserij was daar gevestigd van ca. 1955-1975. De weg links ervan is de Carrouselweg. Vroeger liep daar het Vlietpad richting Beeklustweg. In het bedrijf geheel linksonder was o.a. gevestigd de Fa. v.d. Scheur en Autobedrijf De Bouwhof. Aan de overzijde zien we de Staalweg met daarboven de bekende Prof. Kohnstamm ULO. Rechts ervan enkele noodlokalen en natuurlijk de sporthal. Erboven zien we de Westenenkerweg. Nog even naar de andere zijde van de Hoenderparkweg: duidelijk is de loop te zien van de Hattemsebeek. Links ervan de Hattemsezijweg uitkomend op de Hattemseweg en naar rechts de Ugchelseweg. Een groot gedeelte van Papierfabriek van Gelder is te zien bovenin beeld met tegenover Wasserij De Oude Olifant. Tot de volgende editie! Foto bestellen?: hansenmarsnelleman@gmail.com Foto en tekst: Hans Snelleman

Buschauffeur Ben kon ons onderweg veel vertellen over de bezienswaardigheden. Dat bracht bij veel mensen herinneringen boven. Terug bij het Bolwerk hebben we gezellig een kopje koffie gedronken. De mensen waren heel enthousiast. Namens Ria Mens kregen we een bedankje. Het was een geslaagde middag, op naar de volgende busrit met weer een leuke groep. Wij kunnen dit wederom doen door de bijdage van het Kansfonds.

WD EN U O R T R E V DICHTBIJ! U bent bij ons aan het juiste adres voor:

€ 7.640,Onbezorgd autorijden? 2011, benzine, Lichtmetalen velgen,

Onderhoud & reparatie APK

elektrische ramen, km Met trots laten wij uhatchback, weten als 99.696 Vakgarage Voor al onze occasions zie onze website! Van der Zande voor u klaar te staan.

Banden

Bij ons bent u aan het juiste adres voor een nieuwe of gebruikte auto van welk merk dan ook. Wij nemen de tijd voor u en zorgen met de beste service voor uw auto. Wij zijn RDW erkend en Bovag gecertificeerd. Onze monteurs zijn goed opgeleide vakmensen, die met plezier aan alle merken auto’s werken. Ook aan de uwe. Dat komt omdat ze met de beste apparatuur werken. Bovendien worden onze monteurs regelmatig bijgeschoold.

VAKGARAGE PECHHULP € 39,95

Schadeherstel

NEDERLAND, EUROPA EN WOONPLAATSDEKKING Maar liefst € 70,- goedkoper dan de ANWB! Ruitreparatie Kijk op onze site of kom langs voor meer informatie.

Alle automerken zijn bij ons welkom voor APK keuringen, regulier onderhoud, schadeherstel en reparaties. Vakantie-, zomer- en wintercontroles voeren wij ook graag voor u uit. Bij ons staat kwaliteit hoog in het vaandel, wij zullen uw auto op de best mogelijke manier onderhouden.

Accessoires

Kom snel eens langs en laat u informeren over de vele mogelijkheden van ons bedrijf.

Molenmakershoek 25 Apeldoorn T. 055- 539 6543 info@vakgaragevanderzande.nlDE KOFFIE STAAT VOOR U KLA

Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08:00 - 17:30 uur, zaterdag 09:00 - 17:00 uur en elke op afspraak! Voor meer informatie enavond occasions

AR

kijk op: www.vakgaragevanderzande.nl www.vakgaragevanderzande.nl

* Vraag naar de voorwaarden

Molenmakershoek 25 | 7328 JK Apeldoorn | T (055) 539 65 43 | info@vakgaragevanderzande.nl

Roadshow bij Zorgsaam: de Kinedo douche in 1 dag! Kinedo® Roadshow Benelux

Tijdens de Roadshow worden productdemonstraties gegeven en verschillende nieuwigheden uit het Kinedo assortiment getoond. Zo wordt er onder andere de douche/badcombinatie Duo gedemonstreerd. Deze 2 in 1 oplossing is dankzij de aanpasbaarheid geschikt voor elke badkamer. Eveneens wordt de nieuwe Kinemagic 7 getoond alsmede onze eenvoudig te monteren stijlvolle douchewanden, -deuren en lichtgewicht douchebakken. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt gelegenheid geboden om kennis te maken met ons innovatief

Baliedag Dinsdag 3 juli

assortiment Kinedo en Sanibroyeur en om waardevolle ervaringen uit te wisselen met verschillende vakmensen uit Onder het genot van een hapje en een drankje wordt gelegenheid de sanitaire branche. geboden om kennis te maken met ons innovatief assortiment Technische Unie Kinedo 8:00-13:00uur en Sanibroyeur en om waardevolle ervaringen uit te wisselen met verschillende vakmensen uit de sanitaire branche.

Kinedo® Roadshow Benelux Tijdens de Roadshow worden productdemonstraties gegeven en verschillende nieuwigheden uit het Kinedo assortiment getoond. Zo wordt er onder andere de douche/badcombinatie Duo gedemonstreerd. Deze 2 in 1 oplossing is dankzij de aanpasbaarheid geschikt voor elke badkamer. Eveneens wordt de nieuwe Kinemagic 7 getoond alsmede onze eenvoudig te monteren stijlvolle douchewanden, -deuren en lichtgewicht douchebakken.

WIL JIJ EEN TOF KAPSEL OF JE BAARD STRAK IN MODEL DAN BEN JE BIJ ROCHUS AAN HET JUISTE ADRES.

WIELINGEN 12 7333 HS APELDOORN 06 39363157

nder Uw wo ef! li is ons Kinderdagverblijf Wonderlief Maasstraat 4 - 7333 JG Apeldoorn T: 055 303 41 38 E: info@kdvwonderliefapeldoorn.nl I: www.kdvwonderliefapeldoorn.nl

daghet genot van een hapje en een drankje wordt gelegenheid geboden om dinsOnder kennis te maken met ons innovatief assortiment Kinedo en Sanibroyeur en om ei ervaringen uit te wisselen met verschillende vakmensen uitKom waardevolle de sanitaire 7m branche. langs in de bij Zorgsaam • Particuliere huishoudelijke hulp m a a s g r • Tuinonderhoud o winkel Z

Langer zelfstandig thuis! • Hulp bij belastingaangifte

Regentesselaan 2, Apeldoorn tel. 055 – 588 98 58 • www.zorgsaam.nl

130x47liggend1-16.indd 1

15-03-18 14:32


10

april 2019

VERBOUWINGEN EN NIEUWE HUURDERS IN HET BUURTHUIS Buurthuis Maasstraat is op dit moment met meerdere nieuwe huurders in gesprek. Dit betekent dat er op dit moment meerdere ruimtes op korte of langere termijn verbouwd gaan worden om zoveel mogelijk aan de wensen te voldoen. Wij houden u op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Buurthuis Maasstraat

WIJKRAAD

Het zal u ongetwijfeld niet ongemerkt voorbij zijn gegaan. Vanaf 15 maart heeft de Wijkraad zijn intrede gedaan in het buurthuis. Door een kleine verbouwing heeft de Wijkraad een mooie ruimte gekregen bij de ingang van het buurthuis. Het bestuur van de Wijkraad en Buurthuis Maasstraat hebben nader kennis met elkaar gemaakt. Naast dat buurthuis Maasstraat blij is met een nieuwe vaste huurder denken we ook dat we elkaar kunnen versterken in de samenwerking.

UNIQUE DANCING

KINDERYOGA Ook was in het december nummer van de Zuidkant te lezen dat Yolanda Stolk op de woensdagmiddag kinderyoga geeft in het buurthuis. Door middel van Thema’s als jaargetijde, dierentuin, pretpark etc… spelenderwijs aan de slag met: concentratie spelletjes, evenwicht spelletjes, adem spelletjes, om rust in je hoofd te krijgen. Op de woensdagmidagen zijn tussen 13.3014.45 uur alle kinderen welkom van 7 t/m 9 jaar. En van 15.00-15.45 uur de kinderen van 4 t/m 6 jaar. Meer weten: Bel Yolanda Stolk tel: 06 496 643 11 of mail: yc.stolk@gmail.com.

Zoals u al in het december nummer van de Zuidkrant heeft kunnen lezen is Unique dancing gestart in het buurthuis. Spreken de kreten: Iedereen is uniek, Drama, Dans, Toneel u of uw kind aan: Unique is er voor verschillende leeftijden. Unique is nog op zoek naar kinderen in de leeftijdsgroep 4-6 jaar, 7-9 jaar, Teens 10-13 jaar. Bespreek de mogelijkheden door te bellen of te appen met 06 146 701 99, www.uniquedancing.nl of informatie via: info@uniquedancing.nl.

SCHILDERCLUB HEEFT PLEK VOOR MENSEN Vindt u het leuk om met anderen op vrijdagochtend samen te schilderen, te leren van elkaar en gezellig met elkaar verschillende technieken uit te proberen, neem dan contact op met mw. Hartkamp 06 469 168 16. Op dit moment is er nog plek voor 2 tot 4 cursisten.

OPROEP VRIJWILLIGERS KOOKCURSUSSEN Al jaren is Rob Filon onze vrijwilliger die de cursus Indonesisch koken geeft. Helaas gaat Rob binnenkort stoppen en zijn we dus op zoek naar mensen die koken als hobby hebben en dit als cursus willen aanbieden in ons buurthuis. Of u nu Indonesisch, Surinaams of welke andere cultuur dan ook kunt koken en het leuk vind dit aan andere mensen te leren meld u zich dan bij ons aan. Ons buurthuis beschikt over een mooie grote keuken die van alle gemakken voorzien is. Heeft u interesse neem dan contact op met het buurthuis bij voorkeur op dinsdag of donderdag.

KLAVERJASMARATHON Op zaterdag 9 maart was er een gezellige klaverjasmarathon. Naast kaarten werd er genoten van een heerlijke lunch.

BINGO Vrijdag 12 april is het weer de 2e vrijdag van de maand dus BINGO tijd. Komt u ook? Wie weet gaat u ook nog met een mooie prijs naar huis! De bingo begint om 19.30 uur maar de zaal is vanaf 19. 00 uur geopend.

De activiteiten van Stichting Buurthuis Maasstraat zijn te vinden op www. ontmoetelkaarinapeldoorn.nl en zoek dan Maasstraat op, of like onze facebookpagina. Heeft u vragen dan is Buurthuis Maasstraat te bereiken via tel: 055-533 13 77 of per mail: stbuurthuismaasstraat@chello.nl.

BUURTMENSEN WEER ACTIEF BIJ KINDERPARADIJS MALKENSCHOTEN Wederom zijn op 16 maart een aantal vrijwilligers voor NL Doet actief geweest bij Kinderparadijs Malkenschoten. De klus hebben het bestuur en vrijwilligers van stichting Buurtmensen samen met het bestuur van Wijkraad Apeldoorn Zuid en wethouder Detlev Cziesso geklaard. Een dankbare klus om een stal waar verschillende dieren gehuisvest zijn, weer opnieuw aan de binnenkant in de verf te zetten. Tussen de middag hebben de vrijwilligers samen genoten van een heerlijke lunch, aangeboden door Wouter van Jumbo van de Bunt. Als verrassing kwam het volledige Dialect koor Apeldoorn het restaurant binnen om een aantal liederen ten gehore te brengen. Ook dat er gezamenlijk een kleine bijdrage aan de gemeenschap is gebracht, geeft een goed gevoel.

Vakantiebaan Op zoek naar een leuke vakantiebaan die ook nog eens heel goed verdient? Wij zoeken vakantiewerkers voor de keuken en schoonmaak. In de maanden juni tot en met september voor diverse locaties. Minimaal 16 jaar. Uitstekende verdienste (minimaal € 7,25 per uur) en werktijden en -dagen in overleg.

Kijk op www.zorgvoorapeldoorn.nl en reageer vandaag nog!


11

april 2019 NL DOET WANDELEN Vrijdag 15 maart zijn cliënten van ZGApeldoorn eo locatie Randerode gaan wandelen met de Koninklijke Marschaussee. De bedoeling was naar de markt op het Schubertplein te gaan en daar een visje gegeten bij Clemens Vis. Door het regenachtige weer werd de bestemming Malkeschoten en daar hebben ze met elkaar gesmuld van de kibbelingen. Deze samenwerking is enorm goed bevallen. Op zaterdag ging de wandeling door Ugchelen naar het dorpshuis Ugchelens Belang. Daar werd iedereen ontvangen met koffie en cake, gebakken door noaberschap Ugchelen. Er zijn nieuwe contacten ontstaan tussen clienten en vrijwilligers. Dat is een mooie bijkomstigheid van deze actie van het Oranjefonds. Voor beide dagen was het enorm mooi om te merken dat de clienten van Randerode erg genoten van het buiten zijn. Regen en wind zijn weers elementen die nog weinig ervaren worden als je binnen zit en afhankelijk bent van anderen om naar buiten te gaan. Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegedaan aan de NL doet actie 2019.

ROSALY MODE BESTAAT 40 JAAR!

Overigens zoeken we nog een verkoopster met verkoopervaring.

Een feestjaar voor Rosaly Mode, opgericht in 1979 door Nel Ubbink (inmiddels 83 jaar en nog steeds inwoonster van Ugchelen) en 20 jaar geleden binnen de familie overgenomen door Linda en Pim Ubbink. Rosaly in Ugchelen behoort tot een van de langst bestaande winkels in Ugchelen in familiebezit.

Er zijn veel vaste klanten die we zeer waarderen en bijna als familie aanvoelen en ook de groei van nieuwe klanten is erg sterk. Door een eerlijk advies en hulp met combineren weet je meteen zeker of het item goed zit en bij je past. In tegenstelling tot kopen op internet. We bieden sfeer en gezelligheid, veel ideeën opdoen kan ook altijd in onze zaak.

In een gesprekje verteld Linda het volgende: “Kort na de overname in Ugchelen zijn we gaan uitbreiden in Beekbergen met een Rosaly filiaal en kwam het filiaal Jeans and More aan de Arnhemseweg erbij, met heel veel jonge mode in het 14.95 tot 29.95 segment en veel casual jeans artikelen ook. We merken daar dat het toerisme een enorme toevoeging is vanaf Pasen tot de herfst. Het is ons altijd goed gelukt om Rosaly telkens mee te laten bewegen door een sterk aanbod. We willen ook benadrukken dat ons dit uitsluitend is gelukt door een sterk verkoopteam onder leiding van de Ugchelse Heleen Vunderink. Deze dames hebben echt een 100% Rosaly hart.

Warm, Waardig & Waardevol Eigen afscheidshuis meerdere kamers Afscheidshuis in uwmet eigen wijk De Maten Scherpe tarieven en maatschappelijk verantwoord Samenwerking met alle verzekeringsmaatschappijen Volledige uitvaartverzorging

Wilt u uw wensen vastleggen? Informatie of advies? Wilt u uw wensen vastleggen? Informatie of advies? Bel ons dan gerust.

Bel dan gerust:

055 800 1998

of

06 2345 9404

.

Warenargaarde 225 202Bel nu voor 06-23459404 Eglantierlaan - 7329 APvrijblijvend Apeldoornadvies - 055 800 1998 7329 GC Apeldoorn www.ahdo.nl info@ahdo.nl 055-8001998 www.afscheidshuisdeoversteek.nl

Op onze Facebookpagina kan je alles volgen wat er gebeurt in onze winkels, aldus Linda. Veel jonge labels zoals Geisha, Esprit, Garcia, Street One, Dreamstar etc, en veel merken voor de klassieke groep zoals Setter, Leona, Roberto Sarto, Zerres, etc. Ook is er een speciale“opzicht”meeneemservice dat betekent dat als je een moeder of oma hebt die slecht ter been is, je haar thuis kan laten en zelf de kleding kan uitzoeken en rustig thuis kan kijken of het goed past. Geen gedoe dus, afrekenen doe je daarna. We gaan ons bedrijf verder moderniseren en met de tijd mee”, zegt Linda met veel vertrouwen vooruitkijkend. Op naar het 50 jarig bestaan!


HELE MAAND APRIL! IN H B E D U O RUIL UW EN ONTVANG

€10 KORTING

*

*1 BH per BH

N A V P O O K N A BIJ A H B E W U E I N N EE Wij doneren uw oude BH aan de stichting Empowering Girls Gambia.

GRATIS badslippers!

inkels! Gratis parkeren bij de w

Rijksweg 26 • Duiven Zwolseweg 221 • Apeldoorn 026-7370298 055-2002037 bodywearsuperstore.nl

De grootste lingeriewinkels van Nederland!

**1 paar badslippers per klant en per transactie. Acties alleen geldig in de winkel. Vraag in de winkel naar onze actievoorwaarden.

bij besteding van € 50,- aan badkleding**

U VINDT BIJ ONS DE MOOISTE MERKEN IN DE CUPMATEN A T/M L


13

april 2019 et s Pasta m e aprika panga & p

VISSPIESJES MET PAPRIKASAUS

hoofdgerecht • 25 min. • 4 pers.

• • • • • • • • • • •

8 takjes rozemarijn 3 schalen pangasiusfilet (à 175 g) in blokjes 4 el olijfolie 300 g volkoren spaghetti 1 ui 2 rode paprika’s 2 tl paprikapoeder 150 ml kookroom 20% vet & 1 satéprikker bakkwastje grillpan

1 Ris de blaadjes tot 2 cm van het topje van de takjes rozemarijn. Maak met een satéprikker gaatjes in de blokjes pangasiusfilet, zodat je de takjes rozemarijn er gemakkelijker in kunt steken. Rijg de visfilet aan de kruidentakjes. Bestrijk met het kwastje de visspiesjes dun met 2 el olie en bestrooi ze met peper. 2 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de rest van de olie. Fruit de ui goudgeel en glazig. Voeg de paprika toe en bak 5 min. mee. Schep het paprikapoeder door het uienmengsel, bak 30 sec. 3 Schenk de kookroom in de pan. Verwarm de saus 5 min. op laag vuur. Voeg peper naar smaak toe. 4 Verhit de grillpan. Gril de visspiesjes in 2 min. per kant gaar. 5 Giet de spaghetti af en schep deze door de paprikasaus. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de visspiesjes bij. voedingswaarde p.p. 574 kcal, vet 22 g, waarvan verzadigd 7 g, koolhydraten 57 g, waarvan suikers 8 g, vezels 8 g, eiwit 33 g, zout 0,3 g, groente 100 g

HULP IN DE TUIN NODIG? Wij hebben uw tuinhulp al gevonden die uw tuin weer voorjaarsklaar kan maken en onderhouden Bent u senior en heeft u klussen in de tuin (of in huis) waar u tegen op ziet of wilt u uw tuin weer voorjaarsklaar gemaakt hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken graag onze mogelijkheden.

055 3030628 Of kijk voor meer informatie op www.dienstenvoorthuis.nl Of stuur een mail naar info@dienstenvoorthuis.nl


14

april 2019

AGENDA VAN APELDOORN ZUID Elke maandag Inloopspreekuur voor o.a. computer en tablet Dok Zuid 14.00 uur Elke dinsdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke dinsdag Samen lunchen Zuid doet Samen 12.00 uur Elke dinsdag Hobbymiddag De Graanhof 14.00 uur Elke woensdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke woensdag Samen warm eten Zuid doet Samen 12.00 uur Elke woensdag Kinderyoga Buurthuis Maasstraat 13.30 uur Elke donderdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke donderdag Samen warm eten Zuid doet Samen 12.00 uur Elke donderdag Nederlandse les Buurtcentrum ‘t Vogelnest 9.45 uur Elke vrijdag Koffieochtend Zuid doet Samen 9.00 uur Elke vrijdag Samen warm eten Zuid doet Samen 12.00 uur 60 70 80 PARTY (18+) Elke vrijdag Markt op het Schubertplein WC Het Schubertplein 8.00 uur ZATERDAG 06 APRIL 2019 Elke 2e vrijdag van de maand Geluid van Zuid Zuid doet Samen 12.00 uur AANVANG 20.30 UUR ENTREE € 5,Elke 4e vrijdag van de maand Rijbewijskeuringen Buurthuis Maasstraat 10.00 uur BOERDERIJ BEEKBERGEN | WWW.BOERDERIJBEEKBERGEN.NL t/m 13 april Samen maken wij de buurt bouwkeet Winkelcentrum Kayershof 11.00 en 18.00 uur 6 april 60, 70, 80 party (18+) De Boederij Beekbergen 20.30 uur 9 april Algemene ledenvergadering De Hoge Weye 20.00 uur 10 april Open dag Basisscholen Apeldoorn 9.00 uur 12 april Regionale veteranendag Koning Willem III kazerne 15.30 uur 13 april 70e bazaar De Hofstad 10.00 - 14.30 uur 13 en 14 april Cultuur bij je buur Apeldoorn 14 april Eerste rijdag stoomtrein Station Beekbergen 15 april Paasactiviteiten De Hoge Weye 14.00 uur 17 april Paasactiviteiten Dok Zuid 9.30 uur en 14.00 uur 20 april Paasviering ‘t Vogelnest 14.00 uur 23 april Computercursus Dok Zuid 9.00 uur 24 april Curcus buurtassistent Zuid doet Samen 26 april Koningsspelen DokZuid DokZuid 11.30 uur 27 april Koningsdag - activiteiten Ugchelens belang 10.00 uur 27 april Vlag hijsen ‘t Vogelnest 8.00 uur 7 mei Lezing over het Kroondomein De Graanhof 20.00 uur 7 mei Roadshow Kinedo Zorgsaam 11 mei Buurtvolleybaltoernooi Albatross 11 mei Concert GGK & MVU Bronkerk Ugchelen 19.30 uur 22 mei Knutselactiviteit Ecokids Dok Zuid 12 juni Buitenspeeldag Dok Zuid 7 september Zuiderparkfestival Zuiderpark Dit is een agenda gemaakt op basis van ingezonden berichten. Wilt u uw activiteit ook op deze kalender? Mailt u dit dan naar yvonne@mediabureauapeldoorn.nl en wij mailen u de mogelijkheden.

ELKE VRIJDAGOCHTEND

SCHUBERTPLEIN van 8:00 uur tot 12:30 uur

APELDOORNSE MARKTEN www.facebook.nl/ApeldoornseMarkten


15

april 2019 RIJBEWIJSKEURINGEN IN BEEKBERGEN

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 17 april in Dorpshuis de Hoge Weye, Dorpstraat 34, in Beekbergen medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

METAMORFOSE HOTEL SPELDERHOLT Annette Fritschy, directeur van Parc Spelderholt, heeft onlangs officieel de volledig gerenoveerde 1e etage van Hotel Spelderholt geopend. Ruim een jaar geleden heeft Kasteel Spelderholt een ware metamorfose ondergaan; nu was het de beurt aan het hotel. Een team van handige medewerkers heeft plannen gesmeed, ontwerpen gemaakt en de handen vervolgens flink uit de mouwen gestoken. En het resultaat mag er zijn. De kamers zijn sfeervol ingericht, van alle gemakken voorzien en tevens geschikt voor mindervalide gasten. GASTVRIJ We werden gastvrij ontvangen door Jan van de Kooi, de nieuwe hotelmanager,

de medewerkers en natuurlijk door de Spelderholt-studenten, met een hapje en een drankje. En voor wie dat wilde werd een rondleiding door het hotel georganiseerd. Loop gerust eens binnen, voor een kop koffie of een lekkere lunch, die bij mooi weer op ons zonnige terras geserveerd kunnen worden. OVER HOTEL SPELDERHOLT Hotel Spelderholt maakt onderdeel uit van Stichting Parc Spelderholt, een organisatie met een bijzondere missie en een uniek concept. Zij richten zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van jongeren met een verstandelijke beperking en creëren een omgeving waar deze jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen. Zo wonen ze op het Parc, volgen een leergang op het gebied van o.a. horeca en brengen het geleerde direct in het hotel in de praktijk.

INBRAAKGOLF

Inbraakgolf in Apeldoorn en in de dorpen Door de gemeenteraadsfractie van de VVD werd een aantal weken geleden aan het college van B&W vragen gesteld naar aanleiding van een “inbraakgolf in Apeldoorn en in de dorpen”. Een van de vragen ging over voorlichting. Hoe wordt er in onze gemeente op dit moment voorlichting gegeven over inbraakpreventie? En dan met name in de dorpen en voor ondernemers? Het antwoord van het college van B&W op deze vraag luidt: Door de gemeente worden regelmatig preventieavonden en trainingen gehouden voor inwoners en ondernemers uit de gemeente Apeldoorn. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om het 1000-ogen project. In deze training worden groepen bewoners voorgelicht over het starten van een WhatsApp groep en wat je zelf kan doen om een inbraak te voorkomen. Voor bestaande WhatsApp groepen is er de training alert in de wijk. In deze training wordt ingegaan op de SAAR methode. Alle slachtoffers van een inbraak of een oeverval krijgen een brief van de gemeente (THOR) waarin de mogelijkheid wordt geboden voor een gratis preventieadvies van een van de gediplomeerde adviseurs van team THOR (toezicht handhaving openbare ruimte). Daarnaast wordt ook de buren deze zelfde mogelijkheid geboden.

HERDENKING WOESTE HOEVE

PARKEERVERBOD OP WEGEN RONDOM WEGRESTAURANT MENDEL Al een tijdje, na de zomer van 2017, heeft de gemeente Apeldoorn een parkeerverbod ingesteld op de wegen rondom Wegrestaurant Mendel in Beekbergen. Steeds vaker word er door vrachtwagenchauffeurs op de wegen rondom het wegrestaurant geparkeerd door een tekort aan vrachtwagenparkeerplaatsen in de directe omgeving. Daarnaast ervaren de chauffeurs de parkeerplaatsen rondom het wegrestaurant veiliger dan langs de snelwegen.

Regelmatig wordt er er gesurveilleerd door een toezichthouder die zich mobiel verplaatst met een quad.

Wanneer echter de parkeerplaatsen bij het wegrestaurant vol zijn zetten vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagen langs de Schalterdalweg, Arnhemseweg en op de kruispunten. Dat heeft tot gevolg dat er vaak tientallen vrachtwagens staan geparkeerd op de openbare weg in de directe omgeving van het wegrestaurant. De geparkeerde vrachtwagens zorgen voor onveilige situaties. Fietsers hebben nu slecht zicht en een beperkte doorgangsruimte. In overleg met de provincie en de uitbaters van Wegrestaurant Mendel is besloten om een parkeerverbod in te voeren langs de Schalterdalweg, Oude Arnhemseweg en Arnhemseweg. Er zijn borden geplaatst om dit aan te geven.

Op vrijdag 9 maart vond een plechtige jaarlijkse herdenking plaats ter nagedachtenis van de nacht van 6 op 7 maart 1945 toen het ging vreselijk mis ging. Dit lag niet aan de voorbereiding. Deze was tot in het kleinste detail uitgewerkt. Waarom dan toch dit zeer tragische verloop van een actie die tot de dag van vandaag diepe wonden heeft geslagen in het leven van nabestaanden. Na een inleidende toespraak door de heer Blom (voorzitter van de Stichting Monument De Woeste Hoeve) was er een nabestaande die vertelde welke invloed de gebeurtenissen van oorlogshandelingen, verzet, onderduiken en vergelding hebben gehad op de kinderen in die periode en

Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088-2323300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl. Voordat u een afspraak maakt koopt u eerst een Gezondheidsverklaring. Aangeraden wordt dit digitaal te kopen met behulp met uw DigiD op www.mijn.cbr.nl. Een papieren gezondheidsverklaring is verkrijgbaar bij de meeste gemeenten, het CBR of via Regelzorg. U beantwoordt de vragen en stuurt de verklaring naar het CBR. Binnen een paar weken krijgt u dan het Keuringsverslag dat de arts moet invullen. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 40,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 60,00. Bent u gezond, koopt u een digitaal formulier en kunt u snel een afspraak maken bij de keuringsarts dan is uw nieuwe rijbewijs snel geregeld. Is dit niet het geval dan kan het maximaal 3 of 4 maanden duren. Maak op tijd de afspraak.

ALGEMENE LEDENVERGADERING 9 april 2019, De Hoge Weye, Dorpstraat 34, Beekbergen. Aanvang 20.00 uur.

vaak ook nu nog van invloed zijn. Ook was er een gedicht dat werd voorgelezen door een van de leerlingen van de school De Touwladder. Ieder jaar weer is het mooi (misschien moet ik wel zeggen emotioneel) te horen hoe de jeugd van nu het gevoel van toen onder woorden brengt. Vervolgens ging het in een stille tocht van het restaurant “De Woeste Hoeve” naar het monument. Daar werden kransen/ bloemen gelegd. Namens de gemeente Apeldoorn door loco-burgemeester Joon, namens de Dorpsraad BeekbergenLieren door de heer Lammers, namens de Stichting Monument De Woeste Hoeve, namens de school De Touwladder, namens belangstellenden. Tijdens het leggen van de kransen/bloemen speelde, zoals dat elk jaar het geval is, de politiekapel koraalmuziek wat een extra dimensie aan de gebeurtenis geeft.

Foto’s John Tanasale, Dorpsraad Beekbergen-Lieren


16

april 2019

Ugchelen BESLISSENDE WEDSTRIJD WINTERCOMPETITIE PONYCLUB DE BOSRUITERS Afgelopen zaterdag werd al weer de laatste dressuurwedstrijd van de wintercompetitie van ponyclub de Bosruiters verreden. Onder een stralende zon werden de laatste en beslissende dressuurproeven om het clubkampioenschap voor het talrijke publiek afgewerkt. Er was mooie ponysport te zien in de onlangs vernieuwde accommodatie van de Bosruiters. Verrassend was het optreden van Floortje Demmers in de klasse Groen. Tijdens haar 2e wedstrijd behaalde de jonge amazone met haar pony Mila een eerste en een tweede plaats. Een ander jong talent van de vereniging, Gustina Karssen, behaalde met haar pony Blij de hoogste score van de dag. Jurylid Henri Kruitbosch beloonde haar keurige proef in de klasse B met maar liefst 205 punten. Mendya Hoedt won een mooie extra prijs: een massage voor haar pony door Marijke van Beek Horse

Balance. Aan het eind van de wedstrijd reikte voorzitter Herman Bos de prijzen uit en reden alle prijswinnaars op de tonen van de bekende Radetzkymars en onder luid applaus van de aanwezige toeschouwers een ereronde. De volgende winnaars konden worden gehuldigd: Klasse Groen: Zahra Staps met Fire (1e proef ) Klasse Groen: Floortje Demmers met Mila (2e proef ) Klasse B: Gustina Karssen met Blij (1e proef ) Klasse B: Lotte Luyten met Mara Bonita (2e proef ) Klasse L1: Selena Smit met Prins Arco (1e proef ) Klasse L1: Lian Woestenenk met Hitch (2e proef ) Klasse M1: Chemène Telgen met Lennox (1e en 2e proef ) Binnenkort wordt tijdens de jaarlijkse feestavond de ponyclub bekend gemaakt wie de winnaars van het eindklassement van de wintercompetitie zijn en daarmee de nieuwe clubkampioenen. Ook zal dan de nieuwe Bosruiter van het Jaar worden gehuldigd. Kijk voor meer informatie op de website van ponyclub de Bosruiters: www.bosruiters.nl.

KONINGSDAG 27 APRIL 2019 KOM JE OOK, HET IS GRATIS! Peuters en kinderen van de basisschool opgelet! Op Koningsdag organiseert het Jeugd Ugchelens Belang allerlei activiteiten voor jullie rondom het gebouw van Ugchelens Belang, Bogaardslaan 81 in Ugchelen. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur hebben we verschillende spelletjes voor jullie klaar staan. We hebben spelletjes voor de peuters en spelletjes voor de kinderen van de basisschool. Doe je mee aan de spelletjes voor de basisschool ? Bij deze spelletjes kun je punten verdienen. De punten worden opgeschreven op je inschrijfkaart. Als je alle spelletjes hebt gedaan en je je kaart inlevert, maak je kans op een leuke prijs. Want misschien heb jij wel de meeste punten behaald? Doe je mee aan de spelletjes voor de peuters? Bij deze spelletjes kun je mooie stickers verdienen. Voor alle deelnemers geldt dat je inschrijfkaart iets lekkers oplevert. Voor de kinderen van de basisschool hebben we nog een andere activiteit. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kun je ook je eigen spulletjes verkopen. Heb je bijvoorbeeld nog speelgoed of boeken of kleding die je niet meer leuk vindt? Probeer ze te verkopen op de kinderkleedjesmarkt. Er zijn wel een aantal regels: • Je mag bijvoorbeeld geen dieren verkopen en ook geen eten en drinken. • Wij verdelen de ruimte voor jullie in vakken. Je mag één vak kiezen waar je je spulletjes kan uitstallen. Iemand van het JUB zal je hierbij helpen. Vanaf 9.45 uur mag je dan de spulletjes neerleggen. Neem je ook je eigen kleedje mee? • Je vader en/of je moeder mag je natuurlijk wel een beetje helpen met het uitstallen van je spulletjes en je assisteren bij het verkopen, maar jij bent de verkoper!

Op de foto Gustina Karssen met Blij

KOM NAAR DIO-UGCHELEN! Ben je tussen de 11 en 15 jaar en houd je van dansen? Kom naar Dio-Ugchelen! Binnen deze leeftijdscategorie zijn er twee groepen. Jump & Dance (11-13 jaar) en So What (13-15 jaar). Bij beide groep staat plezier en lol hebben met elkaar voorop, ervaring met dansen is dus ook niet nodig. Een les bestaat uit een warming-up, opbouw-, rek- en (in de groep So What) krachtoefeningen, het aanleren en verbeteren van technieken en uiteraard het werken aan een choreografie. Er wordt voornamelijk gedanst op muziek van bekende artiesten uit de top40, maar er mag ook zelf muziek uitgekozen worden. In de lessen wordt toegewerkt naar verschillende optredens waarbij de meiden en jongens kunnen laten zien wat ze in huis hebben, van ballads tot stoer. Deze enthousiaste dansers zijn van alle markten thuis! Iedereen is welkom om een proefles mee te doen in één van deze twee leuke, enthousiaste groepen. Neem contact op met: jazz@dio-ugchelen.nl.

VOGELSCHIETEN Zaterdag 20 april is de 70e keer vogelschieten in Ugchelen. De schutterskoningen van voorgaande jaren worden speciaal hiervoor uitgenodigd om aan dit jubileum mee te doen. Iedereen vanaf 18 jaar kan mee doen. Vanaf 13 uur inschrijven achter het dorpshuis Ugchelens Belang, deelname kosten € 10,-. Om 14.00 uur wordt het eerste schot gevuurd. Voor de jeugd tot 18 jaar is er een eigen vogel.

DE OLIJFTUIN Cafetaria

OOK VOOR SURINAAMSE ROTI! ‘T SCHIMMELTJE

HUISDIER VOORDEELSHOP

055-73 70 145

SAHIN MARKET

ASMIN KAPPERS

RADIO TELEVISIE HAMER

SLAGERIJ DE VELUWE

RAYMOND’S HAARMODE

KAYERSHOF WOON EN WINKELCENTRUM

TER STAL

ACCUWORLD

ALDI

WESTRA BOEK EN KANTOOR

PALLADINO

POLONEZ SUPERMARKT


17

april 2019

Beekbergen

OPKNAPBEURT VOOR HOSPICE DE SPRENG In de periode van eind maart tot eind juni vindt in Hospice de Spreng in Beekbergen groot onderhoud plaats. Dit betekent dat de Spreng tijdelijk verhuist naar een andere locatie van Zorggroep Apeldoorn e.o. Van dinsdag 26 maart tot dinsdag 2 juli is het hospice gehuisvest in Casa Bonita in Apeldoorn. Hier heeft het hospice een eigen vleugel op de 4e verdieping met 10 gastenkamers en een huiskamer. Het pand van de Spreng is inmiddels 20 jaar oud en het interieur is toe aan een opfrisbeurt. Het hospice wordt aan de binnenkant helemaal opgeknapt en aangepast aan de huidige tijd. Alle ruimtes krijgen een frisse nieuwe kleur, nieuwe vloerbedekking en nieuwe gordijnen. Ook de lift en de twee gastenkamers, die voorheen in gebruik waren als logeerkamer, worden aangepast.

STOOMTREIN IN APELDOORN TE VROEG VERTROKKEN?

De vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) konden niet langer wachten! Werd het rijseizoen traditioneel met Pasen geopend, dit jaar stoomt het al een week eerder op de Veluwe. De stoomlocomotieven en rijtuigen hebben weer het nodige onderhoud gehad en staan al op zondag 14 april klaar voor een nostalgische treinrit over de Koningslijn tussen Apeldoorn en Eerbeek. Gewoontegetrouw staat de stoomtrein óók klaar voor een heerlijke stoombeleving op beide Paasdagen 21 en 22 april. LUNCHEN IN DE STOOMTREIN Vanaf 14 april is het het hele seizoen mogelijk om iedere zondag te genieten van een heerlijke lunch in een speciaal luxe restauratierijtuig,

dat meerijdt met de stoomtrein. Wanneer de locomotief al stomend en sissend in beweging komt, gaan de koks in de keuken van het rijtuig aan de slag om een uitgebreide lunch te bereiden. Terwijl de reiziger geniet van het voorbijtrekkende Veluwse landschap, wordt deze aan tafel geserveerd. Een nostalgische en smakelijke ervaring voor het hele gezelschap. PANNENKOEKEN IN DE MEIVAKANTIE Ook tijdens de voorjaarsvakantie rijdt de VSM, inclusief het lunchrijtuig, en wel op dinsdag 30 april, woensdag 1 mei en donderdag 2 mei. Het restauratierijtuig wordt dan ingezet als speciaal pannenkoekenrijtuig. Hier smullen jong en oud van overheerlijke versgebakken pannenkoeken. Een unieke beleving voor het hele gezin. OP ONDERZOEK IN HET STOOMDEPOT Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot

Beekbergen. De stoomlocomotief rijdt het depot in om de voorraad kolen en water bij te vullen. Voor reizigers tegelijk dé kans om de grote verzameling locomotieven van dichtbij te bekijken, in het stoomdepot en de werkplaats. Op beide Paasdagen kunnen kinderen in het museumdepot op zoek naar verstopte paaseieren. Voor degenen die een paasei hebben gevonden ligt er een presentje klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw. In verband met de capaciteit is het voor de lunch en pannenkoekenlunch noodzakelijk om online te reserveren via www.stoomtrein. org. Gewone treinkaartjes zijn op de rijdagen verkrijgbaar in het stationsgebouw in Beekbergen en bij de conducteur in de stoomtrein. Stap in en reis mee!

ONZE ZORG BLIJFT HETZELFDE Alle personeelsleden, artsen, verpleegkundigen/ziekenverzorgenden, maatschappelijk werk en geestelijke verzorging én alle vrijwilligers verhuizen mee naar de tijdelijke locatie. De zorg voor onze gasten blijft ook op de tijdelijke locatie in Casa Bonita gewaarborgd, zoals van ons gewend. Op dinsdag 2 juli verhuist Hospice de Spreng weer terug naar Beekbergen, waar we onze gasten in een vernieuwde Spreng weer welkom heten. Ruitersmolenweg 5 7361 CC Beekbergen

OP ZOEK NAAR BETAALBAAR DRUKWERK? YVONNERECLAME REGELT HET!

ontwerp

websites

drukwerk

YVONNERECLAME.NL

buitenreclame


18

april 2019

KOOK VRIJWILLIGERS GEZOCHT Voor ontmoetingsplek De Graanhof zijn wij op zoek naar een kookvrijwilligers. Voor onze gezellige en goed bezochte maaltijden zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Als u graag kookt en graag mensen laat genieten van uw maaltijden dan zijn wij op zoek naar u! Wij zoeken: Iemand die het leuk vindt om te koken. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die graag kookt voor de donderdag avond. Ze beginnen rond 15.00 uur met koken. Op De Graanhof wordt er twee keer per week gekookt voor bezoekers. Op de woensdag kunnen bezoekers om 12.15 uur en op donderdag om 17.15 uur geniet van een zelfgemaakte maaltijd die wordt gekookt door de vrijwilligers. De taken zijn onder andere het samen vaststellen van het menu, boodschappen doen, koken en de maaltijd uit serveren en daarna opruimen en afwassen. De kookgroep bestaat uit 3 leden en ze zoeken er een vierde lid bij.

Ontmoetingsplek De Graanhof GASTVROUWEN- EN HEREN GEZOCHT

Voor ontmoetingsplek De Graanhof zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Bent u een goede sfeermaker of een groepsmens? Waarschijnlijk zijn we dan op zoek naar u! Wij zoeken: Gastvrouwen of gastheren op de maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur en de woensdagmiddag vanaf van 13.00 tot 16.30 uur. De taken zijn onder andere spullen klaar leggen voor de activiteiten, zorgen voor koffie en thee en deze uitserveren aan de bezoekers en een praatje met ze maken om te zorgen dat mensen zich welkom bij ons voelen. Als u ook graag een bijdrage zou willen leveren, dan kunt u contact opnemen met Inge van Dalen van Stimenz. Zij is bereikbaar via 06-53174984 of I.vanDalen@stimenz.nl.

BUURTHUISKAMER, DAGBESTEDING IN DE GRAANHOF

In Buurthuiskamer De Graanhof kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals creatief bezig zijn, gezelschapsspellen en samen koffie/thee drinken en lunchen.

HOBBYTAFEL Vindt u het ook gezellig om samen met anderen creatief bezig te zijn? Houdt u ook zo van handwerken, kaarten maken, diamond painting, tekenen, schilderen of heeft u een andere leuke hobby?

De activiteiten worden afgestemd op uw wensen, behoeftes en mogelijkheden. De buurthuiskamer is een plek voor iedereen die behoefte heeft aan een meer gestructureerde daginvulling. U kunt actief zijn en in contact komen met andere mensen. Buurthuiskamer De Graanhof is geopend op donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 13.30 uur. Het is ook mogelijk om een deel van de dag aanwezig te zijn.

Dan bent u van harte welkom in de Graanhof iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur om lekker bezig te zijn met uw eigen hobby in het gezelschap van anderen.

Deelname is gratis. De koffie en thee kosten €0,50 per kopje. Voor de gezamenlijke lunch op zaterdag wordt een bijdrage gevraagd van €2,50, maar bezoekers kunnen ook vanuit huis een lunch meenemen.

Als u ook graag een bijdrage zou willen leveren, dan kunt u contact opnemen met Inge van Dalen van Stimenz. Zij is bereikbaar via 06-53174984 of I.vanDalen@stimenz.nl.

Ook kan er een bijdrage gevraagd worden voor materiaalkosten. Creatief bezig zijn, gezelschapsspellen en samen koffie/thee drinken en lunchen. De activiteiten worden afgestemd op uw wensen, behoeftes en mogelijkheden.

ADRES LOCATIE Graanhof 2 7335 AV Apeldoorn rechts van het gezondheidscentrum aan de Hoge Dries in wijk de Heeze.

Graag uw eigen werk en materialen meenemen. Komt u gerust binnenlopen. Hiervoor betaalt u €0,75 per keer en €0,50 voor de koffie of thee. Zoekt u nog een plek om samen met vrienden of vriendinnen te kaarten, te rummicubben of een ander spelletje te doen dan bent u van harte welkom op De Graanhof op de dinsdag middag van 13.30 tot 16.30 uur op De Graanhof. U betaalt hiervoor €0,75 per persoon. Heeft u hier interesse in dan kunt u contact opnemen met Inge van Dalen. Zij is bereikbaar via 06-53174984 of I.vanDalen@stimenz.nl.

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK BROEKHUIS dokZuid / GOED 1e Wormenseweg 324 7333 GZ Apeldoorn Tel. 055- 534 19 41 E-mail: info@tppbroekhuis.nl Internet: www.tppbroekhuis.nl

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK: 055 - 5 341 941

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit of heeft u klachten met uw huidige prothese, komt u dan eens langs in mijn tandprothetische praktijk.

Oefentherapie Mensendieck

Het vervangen van een kunstgebit is belangrijk wanneer: • het gebit verouderd is • het dragen van het gebit pijnlijk is • het gebit te los zit/ slecht passend is • er voedsel onder komt • het gezicht invalt (wangen, lippen)

Tandprothetische Praktijk Broekhuis Het adres voor: • nieuwe protheses • gedeeltelijke protheses (plaatje) • protheses op implantaten • reparaties

Dé specialist voor multifocale glazen in de regio! Ook voor second-opinions

Debussylaan 35, Schubertplein, Apeldoorn

Wacht niet en bel voor een afspraak naar 06-41281595. De koffie en thee staan altijd klaar en parkeren kan voor de deur. Roodborstweg 32 7331 EJ Apeldoorn 06- 41281595 info@ilonasknipgarage.nl www.ilonasknipgarage.nl

In Beweging

In Beweging naar balans


19

april 2019

Buurtcentrum ‘t Vogelnest

SPELEN OP DE VRIJDAGMIDDAG BIJ COOL4KIDS!

Heb jij ook weleens zin om na schooltijd nog even te spelen, samen of alleen? Vind jij het ook leuk om verschillende activiteiten te doen? Sporten, knutselen, spelletjes spelen en nog veel meer andere leuke dingen? Ben jij tussen de 4 en 12 jaar oud? Kom dan eens een kijkje nemen bij de activiteitenmiddag, Cool4kids. Elke vrijdagmiddag zijn er te gekke activiteiten te doen, voor ieder wat wils! Neem vriendjes of vriendinnetjes mee of kom alleen en leer andere kinderen uit de buurt kennen. Heb jij zelf ook een leuk idee om te doen tijdens Cool4kids? Ook daar kunnen wij wat mee! Cool4kids is kosteloos en vrijblijvend, iedere vrijdag van half 3 tot 4 uur. Uiteraard zorgen wij voor wat te drinken met wat lekkers! Heb jij er net zoveel zin in als wij? Dan zien wij jou vrijdag, tot dan!

KONINGSDAG 2019

Laat oude tradities niet verloren gaan en kom ook op zaterdag 27 april koningsdag 8.00 uur de vlag hijsen bij ‘t Vogelnest. Gelijk daarna een heerlijk ontbijt. Lekker vroeg op staan en naar het ‘t Vogelnest. Wie weet tot Koningsdag.

PAASVIERING OP DE KINDERBIJBELCLUB! Kom je ook naar de Paasviering van de Kinderbijbelclub? Alle kinderen zijn welkom. Je ouders mogen er deze middag ook bij zijn! We luisteren naar het verhaal van Pasen en gaan daarna wat leuks knutselen. Wanneer: Zaterdag 20 april van 14.00 – 15.30 uur. Gratis deelname.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Samira Aouichaoui op 0613901575 of mail naar s.aouichaoui@stimenz.nl

PAASONTBIJT IN ’T VOGELNEST

Op vrijdagochtend 19 april staat in Buurtcentrum 't Vogelnest een heerlijk ontbijt klaar voor alle buurtbewoners! De dag beginnen met een vers bakje koffie, een knapperig broodje en een gezond sapje. Wie houdt hier nou niet van? Maar meestal gunnen we ons in de hectiek van elke dag geen tijd om veel aandacht aan het ontbijt te besteden. Op vrijdag 19 april staat er echter een uitgebreid ontbijt voor u klaar! Dit vormt tegelijk een mooi moment om buurtgenoten te ontmoeten. Ook denken we samen na over de betekenis van het Paasfeest. Er is een korte Paasoverdenking en we zingen Paasliederen. Van harte welkom! Informatie: • Inloop: 9.15 uur inloop; start maaltijd: 9.30 uur • Deelname is gratis! • Opgave is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld: jorienpasterkamp@gmail.com • of: 055 3 66 21 37 • Georganiseerd door evangelisatie commissie geref. gemeente Apeldoorn. Zie ook: www.tvogelzaad.nl

’t Vogelnest Spreeuwenweg 1A 7331 GV Apeldoorn 055-5331336

VROUWENOCHTEND IN ’T VOGELNEST

Voor een overzicht van al onze wekelijkse activiteiten: www.ontmoetelkaarinapeldoorn.nl.

Samen koffie drinken, een goed gesprek en aandacht voor elkaar. Op de vrouwenochtend van woensdag 17 april staat het thema Pasen centraal.

Wilt u deelnemen aan 1 van de vele activiteiten meld u dan van te voren aan.

Vrouwen, van jong tot oud, zijn hartelijk welkom van 10 uur – 11.30 uur. De koffie en thee en natuurlijk wat lekkers erbij staan klaar!

PROEFLESSEN WEERBAARHEID Woensdag 10 april 2019 organiseert de afdeling Sportstimulering van Accres een gratis proefles weerbaarheid voor jeugd van 9 t/m 12 jaar bij dok Zuid. Tijdens de proefles krijgen deelnemers een inkijkje in de training die van 17 april tot en met 3 juli wordt aangeboden. Weerbaar zijn betekent dat je op een goede manier voor jezelf opkomt. Weerbaarheid werkt preventief en het verkleint de kans dat je te maken krijgt met pesten en onzeker voelen. Weerbaarheid is een ruim begrip en loopt van sociale vaardigheden tot aan zelfverdediging. Bij de weerbaarheidstraining leren kinderen op een leuke manier over zichzelf en omgaan met anderen met als doel sterker in je schoenen te komen staan. Er is aandacht voor het verbeteren van communicatieve vaardigheden, waarbij assertiviteit centraal staat. De training wordt gegeven door twee gediplomeerde docenten mentale en fysieke weerbaarheid. De (vrijblijvende) proefles is op 10 april van 15.30 tot 17.00 uur (ouders zijn ook welkom) bij Dok Zuid in Apeldoorn. “Sinds enkele jaren geven we deze trainingen, omdat we gemerkt hebben dat bepaalde kinderen hier veel baat bij hebben. We beseffen ons als docent dat het voor velen een drempel is om deel te nemen. Maar we merken dat deelnemers na afloop positief zijn over de training. Het accent binnen onze training ligt op praktisch oefenen, dit in tegenstelling tot therapie” aldus Roy Bongers, docent Weerbaarheid bij Accres. AANMELDEN & MEER INFORMATIE Geïnteresseerden voor de proefles kunnen zich per e-mail aanmelden: rbongers@ accres.nl. Kijk voor meer informatie op sportstimuleringapeldoorn.nl/ weerbaarheid.

NOG GEEN VAKANTIEWERK? Comfortcamping de Bosgraaf in Lieren is per direct op zoek naar vrolijke, frisse, gezellige vakantiemedewerkers:

Keukenmedewerker (minimale leeftijd 17 jaar)

Als je het leuk vindt om achter de schermen in de keuken te assisteren.

Bediening (minimale leeftijd 18 jaar)

Wil je ons meehelpen om onze gasten nog meer te verwennen en hun te laten genieten als ze bij ons komen eten en drinken?

Buitendienst (minimale leeftijd 16 jaar)

Ben je graag buiten en kun je flink aanpakken? Dan hebben wij jou nodig om onze mooie camping nog schoner en gezelliger te maken. Maak snel een afspraak.

Schoonmaak topper (32 uur)

Samen met een team maak je de sanitairgebouwen schoon en wordt je ingezet voor verschillende andere werkzaamheden. Vind je het fijn flexibele werktijden te hebben, solliciteer dan naar deze vacature. Het is noodzakelijk dat je tijdens de schoolvakanties en op vrijdag, zaterdag en zondag voor ons beschikbaar bent.

Wacht niet langer en bel 055- 505 13 59 of mail info@bosgraaf.nl. Majella van Gulick Kanaal Zuid 444, 7364 CB Lieren

Ik ben Onno

wenz-uitvaart.nl

06 - 46 95 19 39


20

april 2019 SPORT, MUZIEK EN VERMAAK OP 11 MEI Op zaterdag 11 mei 2019 wordt er in de Oranjehal in Wenum Wiesel een wedstrijd Traditional Working Equitation (TWE) gehouden. Deze relatief onbekende sport komt daarmee voor het eerst naar het midden van het land. SPORT TWE kent zijn oorsprong in het zuiden van Europa. De hedendaagse sport bestaat uit vier onderdelen namelijk runderwerk, dressuur, stijltrail en speedtrail. Een wedstrijd kan (om organisatorische redenen) bestaan uit een gedeelte van de onderdelen. De wedstrijd in Wenum Wiesel zal bestaan uit dressuur, stijltrail en speedtrail. De dressuurproef wordt uit het hoofd gereden, waarbij de ruiter zelf zijn proef mag samenstellen mits de voorgeschreven volgorde van onderdelen wordt aangehouden. In de stijltrail rijdt de ruiter een parcours waarbij controle en behendigheid van belang is; er staan onder andere een brug, poort en een sprong. Daarnaast moet de ruiter kunnen

rijden met één hand en een speer en hiermee kunnen ringsteken. Het is van belang dat deze hindernissen zo netjes mogelijk worden uitgevoerd, hier krijgt de ruiter punten voor. In de speedtrail wordt (een gedeelte van) hetzelfde parcours nog een keer afgelegd en hierbij wint de snelste ruiter.

PAASACTIVITEIT DOK ZUID Woensdag 17 april is er in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 een leuke paasactiviteit, deze keer georganiseerd in samenwerking met Kinderparadijs Malkenschoten. Er komt een mobiele boerderij met dieren die de kinderen onder begeleiding kunnen aaien. Naast de mobiele boerderij zal er ook een kuikenkist zijn. Tijdens het ochtendprogramma wordt er voorgelezen en ‘s middags kunnen de kinderen knutselen voor Pasen. Het ochtendprogramma voor de peuters is van 09.30 tot 10.30 uur en het middagprogramma is van 14.00 tot 16.00 uur.

De wedstrijd wordt verreden op vier verschillende niveau’s, B t/m Z waar de B voor nieuwe ruiters is, die graag willen kennismaken met de sport. De Z is voor de ervaren ruiters, de besten uit deze klassen komen ook uit op internationale kampioenschappen. BEZOEK Naast dat deze wedstrijd erg leuk is voor de ruiters en paarden is het ook erg leuk om te bezoeken. Dus bent u op zoek naar een volle dag vermaak, kom dan gratis kijken naar TWE Wenum Wiesel op 11 mei 2019 in de Oranjehal in Wenum Wiesel nabij Apeldoorn. TWE WENUM WIESEL WORDT MEDEMOGELIJK GEMAAKT DOOR TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK BROEKHUIS EN VOLVO NIEUWENHUIJSE.

HEEL PRAKTIJKSCHOOL APELDOORN BAKT! Op de Praktijkschool Apeldoorn vond er afgelopen donderdag een heuse bakwedstrijd plaats. Alle leerlingen van de school konden op maandag 11 maart en woensdag 13 maart hun zelfgemaakte creaties inleveren met als doel om geselecteerd te worden voor de finale van Heel Praktijkschool Apeldoorn bakt. Een jury bestaande uit de vakleerkracht bakken, de adjunct-directeur en een groepsleerkracht hebben de 8 beste bakproducten uitgekozen. Er werd gelet op hoe het eruit zag, hoe de smaak was en de presentatie. Deze 8 beste bakkers hebben op donderdag 21 maart deelgenomen aan de finale.

Naast deze activiteit staan er voor de komende periode nog een aantal leuke kinderactiviteiten op het programma. Deze activiteiten worden gratis aangeboden door dok zuid, Accres, CODA, Stimenz, wijkraad Apeldoorn Zuid, Kinderparadijs Malkenschoten en kinderopvangorganisatie Doomijn. AGENDA KINDERACTIVITEITEN Woensdag 17 april Mobiele boerderij, kuikenkist en knutselactiviteit Woensdag 22 mei Natuurlijke knutselactiviteit Woensdag 12 juni Buitenspeeldag OP DE HOOGTE BLIJVEN Het is mogelijk dat we u per e-mail op de hoogte houden van de kinderactiviteiten in dok Zuid, stuur dan een e-mail naar activiteiten@accres.nl.

De leerlingen werkten zelfstandig aan een recept en hebben prachtige baksels afgeleverd. Uiteindelijk ging Jasper Striekwold er met de prijs vandoor. Hij kreeg een beker en cadeaubonnen uitgereikt. Namens de Praktijkschool Apeldoorn hartelijk gefeliciteerd!

VOETWINKEL APELDOORN Pijnlijke gevoelige voeten..ontevreden met uw schoenen? Wij stemmen de pasvorm van onze schoenen, sandalen en slippers af op ieder individueel voettype...

Old School is een verbouwde oude school waar twee families en een aantal jonge moeders wonen en een samensmelting van buurthuis, woonkamer “Old “Old School School Apeldoorn Apeldoorn is is een een verbouwde verbouwde oude oude school school waar waar een een samensmelting samensmelting en zorgboerderij gerealiseerd wordt. van buurthuis, woonkamer en zorgboerderij gerealiseerd van buurthuis, woonkamer en zorgboerderij gerealiseerd wordt.” wordt.” Welkom een bak koffie of een goed gesprek! AGENDA Waar vind je ons “Old School Apeldoorn is een verbouwde oude school waar eenvoor samensmelting Buurtborrel Old School Adres van buurthuis, woonkamer en zorgboerderij wordt.” Buurtborrel Oldgerealiseerd School Adres AGENDA

Comfortabel blijven wonen in uw eigen huis Huishoudelijke hulp en ondersteuning in Apeldoorn

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw huishoudelijke taken? Bijvoorbeeld omdat u een dagje ouder wordt, of een beperking heeft waardoor sommige huishoudelijke taken wat lastiger uit te voeren zijn? Schakel dan de huishoudelijke hulp en ondersteuning van AtHomeFirst in. Onze huishoudelijke hulpen komen uit Apeldoorn en zorgen ervoor dat u prettig kunt blijven wonen in uw eigen huis.

Wat maakt AtHomeFirst zo uniek? Betrokken en persoonlijk

Waar vind je ons

Borrel | bitterballen | kaasjes | rode wijn | gezelligheid Borrel bitterballen | kaasjes | rode wijn | gezelligheid Datum:| Vrijdag 7 september Datum: Vrijdag Tijd: 16:30 - 18:007 september uur pappa Tijd: 16:30Alle - 18:00 uur pappa en Leeftijd: leeftijden mma even en ma mamma Leeftijd: Alle leeftijden 2 uu 2 uurtjes rust!even

Waar je ons waarvind vind je ons?

AGENDA

rtjes rus

t! Buurtborrel Old School Adres Kinderparty -Adres Proefje doen? VOETWINKEL APELDOORN Kinderparty -Oude Proefje doen? 151 Borrel | bitterballen | kaasjes | rode wijn | gezelligheid Panakooi | gezelligheid Beekbergerweg | theater | kampvuur | broodjes bakken Panakooi | gezelligheid | theater |2018 kampvuur | broodjes bakken 151 Vrijdag JV 7 september Oude Beekbergerweg HOOFDSTRAAT 53,Datum: 7311 APELDOORN Datum: Woensdag 26 september (voormalige Sebastiaanschool) Datum: Woensdag 26 september 2018 Tijd: 16:30 - 18:00 uur Tijd: 15:00 - 17:00 uur pappa en 15:00 - 17:00 uur mamma ev Tijd: (voormalige Sebastiaanschool) 055-3125332 | www.voetwinkel-apeldoorn.nl Leeftijd: Alle leeftijden 8 enLeeftijd: Groep 3 t/m 2 Social Media

Kinderparty - Proefje doen?

uurtjes rus t!

Panakooi | gezelligheid | theater | kampvuur | broodjes bakken Datum: Woensdag 26 september 2018 Tijd: 15:00 - 17:00 uur Leeftijd: Groep 3 t/m 8

Leeftijd: Groep 3 t/m 8

fysiotherapie

social media oldschoolapeldoorn oldschoolapeldoorn oldschoolapeldoorn oldschoolfamilie oldschoolfamilie oldschoolfamilie www.oldschoolapeldoorn.nl www.oldschoolapeldoorn.nl oldschoolapeldoorn.nl Social Media Social Media

oldschoolapeldoorn Ben je nieuwsgierig naar Old school? Je bent van harte welkom voor een Ben je nieuwsgierig naaroldschoolfamilie Oldhuiskamer. school? JeOfbent hartenaar welkom voor in eende bak koffie in onze gezellige komvan kijken de pony’s bak in onze gezellige huiskamer. OfOok komkan kijken naar de pony’s in de wei, koffie konijnen knuffelen of kippen voeren. je meehelpen in onze www.oldschoolapeldoorn.nl wei, konijnen knuffelen kippen voeren. Ook kan je meehelpen onze grote moestuin of gratisofgroenten meenemen. Kortom, kom snelinlangs! grote moestuin of gratis groenten meenemen. Kortom, kom snel langs!

Ben je nieuwsgierig naar Old school? Je bent van harte welkom voor een bak koffie in onze gezellige huiskamer. Of kom kijken naar de pony’s in de wei, konijnen knuffelen of kippen voeren. Ook kan je meehelpen in onze grote moestuin of gratis groenten meenemen. Kortom, kom snel langs!

Bos & Weide

Oude Beekbergerweg 151 Oude Beekbergerweg 151 (voormalige Sebastiaanschool) (voormalige Sebastiaanschool)

BLESSURE? Kom dan naar het sportblessurespreekuur bij Bos & Weide fysiotherapie Elke maandag van 17.30 - 18.30 uur.

Locatie: Oude Beekbergerweg 21 055-5331941 - Afspraak maken is niet nodig -

GRATIS Bel ons op 088 - 321 01 55

www.athomefirst.nl

www.sportblessurespreekuur.nl


21

april 2019 JEU DE BOULESBAAN IN HET ZUIDERPARK Wij zijn op zoek naar jeu de boules liefhebbers die graag een Jeu de boulesbaan willen hebben in het park. Een leuke plek zou zijn achter Dok Zuid, waar ook een terras komt. Ook leuk voor de bewoners van de zorgappartementen om te kijken.

Frits Reinders vertelt

behaal je forsere winstmarges”. Het personeelsbestand slonk door de jaren heen van 120 mensen tot 30. Juist in de tijd dat Janson als directeur aantrad, nam de containerisatie (het transport per container) een hoge vlucht. Daar profiteerde hij van. ECT ging met hem in zee voor het ontwerpen en produceren van trailers ten behoeve van het intern vervoer van containers.

Lijkt het je leuk om te spelen wanneer het je uitkomt en dat je geen lid van een vereniging hoeft te zijn. Wie wil spelen, komt spelen, geheel vrijblijvend. De enige verplichting is, de baan goed achterlaten. Heb je belangstelling neem dan contact op met Gert Boschker tel. 06 19999850 of mail naar gjboschker@live.nl.

BUISCAR FABRIEK 60 JAAR

NIEUWE VOORZITTER VOOR HC ARES Tijdens de Algemene Leden Vergadering van donderdag 28 maart is Dennis Wooning gekozen tot nieuwe voorzitter van Hockey Club Ares. Het huidige bestuur heeft zorgvuldig gezocht naar een voorzitter die voldoet aan het gestelde profiel. Dennis is een ervaren bestuurder met een groot netwerk en verbindende kwaliteiten. Hij zal samen met de (bestuurs)leden zorgen voor verdere ontwikkeling van de vereniging en een structuur die HC Ares een mooie toekomst zal bieden. Dennis is geen onbekende in het Apeldoornse verenigingsleven. Naast voorzitter van HC Ares is hij ook sinds 2016 Algemeen voorzitter van Omnisportvereniging WSV.

1936-1996 Van buizen en karren tot Buiscar De basis van de Esra handelmaatschappij b.v ligt in Den Haag bij de Buiscar Constructie- en transportwagenfabriek b.v., waar in 1936 de toen 62-jarige Theodorus Aardse besloot tot de oprichting van transportwagenfabriek “Buiscar”. Aardse was eigenaar en oprichter van een grondboringsbedrijf in Den Haag en werkte veel voor boeren en tuinders in het Westland. De buizen die hij daarvoor gebruikte, brachten hem op het idee om met dit materiaal steekwagens en andere transportwagentjes te gaan maken die konden dienen als alternatief voor de zware houten karren die toen gebruikt werden. Via een grondige herstructurering in de jaren tachtig is Buiscar fabriek in Apeldoorn, producent van trailers voor intern transport van zwaar materiaal, omgevormd tot een bloeiend bedrijf. Bij zo’n 70 procent van de omzet betreft het voertuigen die bestemd zijn voor gebruik

in havengebieden. Daar vindt de overslag plaats van containers. Het lossen van de schepen die deze laadbakken van overzee aanvoeren, geschiedt met behulp van kranen. Alvorens de containers per trein of per vrachtauto hun reis vervolgen, worden ze op een locatie in de buurt van de kade opgeslagen. Buiscar levert wagens die de rit daarheen verzorgen. Havenbedrijven nemen het grootste deel van de afzet voor hun rekening. De bank zegde als kredietverschaffer het vertrouwen op in de toenmalige directeur-eigenaar en benaderde de produktiechef van dat moment, K. Janson, met de vraag of hij de zaak, in sterk afgeslankte vorm, wilde voortzetten. Janson greep de uitdaging aan en verwierf de aandelen van de onderneming. Onder zijn verantwoordelijkheid is er via een ingrijpende herstructurering een fantastische fabriek neergezet, met een heel goede interne logistiek en een prima organisatie. Hij richtte zich op produkten waarmee hij buiten de concurrentiesfeer bleef. Als je min of meer monopolist bent, kun je betere prijzen maken en

De verkopen bleven niet beperkt tot Rotterdam. Andere havens in Nederland en België, waaronder Amsterdam, Antwerpen, Gent en Zeebrugge, toonden eveneens interesse. In 1992 moest Janson zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Janson was een echte technicus. Hij had vooral oog voor de kwaliteit van de produkten. In 2006 is de Buiscar Fabriek failliet gegaan. Er is gezocht naar een overnamekandidaat, en die is gevonden bij Beco in Vianen. Ze zijn erin geslaagd om de produktlijn van de Buiscar fabriek, onder de merknaam ‘Buiscar cargo solutions’, commercieel tot een succes te maken.


22

april 2019 OMZIEN NAAR ELKAAR IN DE LIJSTERLAAN Een paar jaar geleden viel Geeri Monshouwer uit de Lijsterlaan iets op in haar straat: als iemand in het ziekenhuis had gelegen, hoorde je dat vaak pas als diegene weer thuis was. Of zelfs pas als diegene weer zo hersteld was dat die weer in de tuin bezig was. Jammer, dacht ze. Hoe mooi zou het zijn als mensen uit de straat meer van elkaars wel en wee wisten en elkaar daarin zouden steunen? Bijvoorbeeld met een bezoekje of kaartje. Daar bedacht ze iets op: buurtmail.

COLOFON Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid (beter bekend als Zuid Doet Samen) is een bewonerscoöperatie in ApeldoornZuid. Onze missie is het omzien naar elkaar te bevorderen. Onze buurtassistenten gaan in iedere buurt alle huizen langs om kennis met u te maken. Is uw buurtassistent nog niet bij u langs geweest? Bel ons dan voor een afspraak! Word lid (slechts €10 per jaar) en weet: samen staan we sterk! Buurthuis Ons Honk Sperwerlaan 18 7331 TX Apeldoorn Tel.: 055-3125076* Mail: info@zuiddoetsamen.nl Web: www.zuiddoetsamen.nl Facebook: Zuid Doet Samen

BUURTASSISTENT WORDEN… IETS VOOR U? Wilt u als inwoner een luisterend oor zijn voor andere inwoners in de wijk, verbindingen leggen en mensen op weg helpen? Niet vanuit een professionele benadering, maar als medeinwoner die begrijpt wat mensen kunnen meemaken in hun leven, die belangstelling voor hen heeft en hen helpt hun eigen wensen te ontdekken en problemen te duiden? Doe dan mee aan de cursus buurtassistent! De cursus combineert de volgende onderdelen: burgerkracht, de gezondheidsgerichte benadering en de inhoud van de functie van buurtassistent. Tijdens deze cursus krijgt u de nodige achtergrondkennis, leert u de specifieke inhoudelijke aanpak en oefent u in de functie van buurtassistent. De cursus wordt gegeven op woensdagen in april, mei en juni. Deelname is voor u als buurtbewoner van Zuid gratis, wel betaalt u €7 per cursusdag voor eten en drinken. Interesse? Neem dan voor 10 april contact op met Aart Meiling voor meer informatie: 06 – 8355 1251.

KOM EEN BAKKIE DOEN OP VRIJDAG! Wist u dat Ons Honk ook op vrijdag open is? U bent iedere vrijdag vanaf 9:00 tot en met de middagmaaltijd van harte welkom. De koffie staat voor u klaar!

In de Lijsterlaan en Merellaan blijft het niet bij alleen van elkaar weten. Geeri: ‘We hebben een lief en leed potje als straat. Daaruit betalen we kaartjes en bloemen voor als er buren trouwen, ziek zijn of nieuw in de straat komen wonen. Bijna alle buren doen mee, juist ook de jongeren vinden het leuk dat we dit zo doen in de straat.’ Mooi dat er zo wordt omgezien naar elkaar in de Lijsterlaan en Merellaan!

GEEN TEKORT AAN TEKORTEN

Dat laatste was het belangrijkste doel voor Geeri: ‘Toen een buurvrouw in het ziekenhuis belandde kwam ik op het idee om als straat haar te bezoeken. Een buurtmail opzetten was

AGENDA ONS HONK

*Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 9:00 en 12:00. Buiten deze tijden kunt u altijd onze voicemail inspreken. Daarna nemen we dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vincent van Nieuwland

Geeri vertelt: ‘Afhankelijk van wat er speelt in de straat stuur ik om de paar maanden of vaker een mail rond met nieuws uit de straat. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een buurman die zijn tuin aan het opknappen is en zand over heeft dat de buren mogen hebben. Of over de buurtbarbecue die elk jaar wordt gehouden in de Lijsterlaan. Of over de borrel die iemand hield toen de straat vernieuwd was. Of over iemand die in het ziekenhuis ligt en het leuk zou vinden om een bezoekje, bloemetje of een kaartje te ontvangen.’

het middel om ervoor te zorgen dat buren van elkaar op de hoogte blijven. Daarin roep ik mensen op om langs te gaan. Het mooist vind ik het als iemand uit het begin van de straat op bezoek gaat bij iemand aan de andere kant van de straat zodat we de hele straat verbinden met elkaar. Ook de Merellaan doet met ons mee, erg leuk!’

Iedere dinsdag-, woensdag-, donderdagen vrijdagochtend: 9:00-12:00 koffieochtend. Op dinsdag lunchen we samen tussen de middag (€2,50). Op woensdag, donderdag en vrijdag eten we warm om 12:00 uur (€4,00). Graag voor dinsdag 10:00 uur opgeven i.v.m. de boodschappen. Iedere dinsdagmiddag is Ons Honk open voor leuke activiteiten (14:00-16:00; inloop 13:30). o 2 april: hartige taartjes bakken o 9 maart paasworkshop met bloemen o 16 april: koersbal en sjoelen o 23 april: bingo o 30 april: filmmiddag ‘Wild’ (Film over de Veluwe) Iedere tweede vrijdag van de maand 12:0013:00: Geluid van Zuid. Wij presenteren dit radioprogramma live vanuit buurthuis Ons Honk op RTV Apeldoorn. U bent van harte welkom bij de opnames. De eerstvolgende uitzending is 8 februari. Iedere woensdagmiddag (14:00-16:00; 13:30 inloop) zijn er leuke activiteiten. 13 en 27 maart kunt u meezingen met ons befaamde Zuid Zingt Samen koor. Op 20 maart en 3 april kunt u zitdansen onder bezielende leiding van Mascha Kreugel. Is vervoer een probleem? Neem dan even contact met ons op; dan denken wij met u mee!

Heeft u zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten – dan pakken we het samen op!

CULTUUR BIJ JE BUUR Op zondag 14 april opent Zuid Doet Samen de deuren van Ons Honk voor Cultuur bij je buur! Tussen 13:00 en 17:30 treden de bands The Poor en Mystic op. Dat wordt swingen!! Entree is gratis.

Tomaz Pattiapon

Mhamed Elouardi

BUURTASSISTENT IN SPÉ KEES: ‘WERKEN VANUIT MIJN GEVOEL’ Sinds kort is ons team van buurtassistenten uitgebreid. Aad, Kees en Tineke hebben de opleiding tot buurtassistent gevolgd en lopen nu met de ervaren buurtassistenten mee in de wijk. Vorige maand stelden we Aad aan u voor in deze krant, deze maand is de beurt aan Kees. ‘Ik wil graag wat voor mensen betekenen!’ Voor hij met pensioen ging, werkte Kees van Buchem lange tijd in het speciaal onderwijs bij de Hoenderloo Groep. ‘Mooi werk, waarbij een band opbouwen en werken aan vertrouwen belangrijk waren. In het begin van mijn loopbaan werkte ik in het bedrijfsleven, maar in het speciaal onderwijs kon ik echt vanuit mijn hart werken.’ ‘Na mijn pensioen ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Onder andere maaltijden bezorgen aan ouderen in Apeldoorn-Zuid. Daarbij maakte ik vaak een praatje met de ouderen en bouwde ik een band met ze op. Toen ik de advertentie zag voor de cursus buurtassistent werd ik enthousiast. Ik belde op en toen bleek de cursus die dag al te beginnen. Zo zat ik diezelfde avond nog in Ons Honk om deel te nemen aan de cursus.’ ‘Ik vond het een boeiende cursus waarvan ik veel geleerd heb. Alleen al de deelnemers met verschillende achtergronden maakten het de moeite waard. Ik heb verder vooral geleerd om dieper in gesprek met mensen te komen. Inmiddels loop ik een aantal weken mee in de praktijk. Het is leuk om te doen. Soms hoor je nee en willen mensen geen gesprek aangaan. Maar vaak kan ik een gesprek aanknopen. Het is leuk als je dan wat voor iemand kunt betekenen. Het mooiste aan het werk als buurtassistent vind ik dat het echt vanuit mijn gevoel kan doen!’

Rosalie Strampel

Andre v/d Nat

De laatste weken kun je geen krant opslaan of er is sprake van een tekort. Vooral op het gebied van de gezondheidszorg in Apeldoorn. Maar wat betekent dat nou concreet? Zijn de pillen op? Gaan de dokters staken omdat ze hun geld niet krijgen? Zijn de ziekenhuizen wegens geldgebrek maar halve dagen open? Zelf had ik onlangs een tekort aan vitamine D. Nou, dat heb ik geweten. Pijn in al mijn spieren, hoofdpijn, moe. Ben naar de dokter geweest. Die zag al gauw wat het was, typte een recept in de computer, verwees me naar de apotheek en meldde dat ik over 4 weken moest langskomen om te kijken of het beter was. Na 2 weken was ik het alweer vergeten dat ik een tekort had. Alleen in de kranten bleven de tekorten me aangrijnzen. Kreeg de neiging op zoek te gaan naar de plaatsen waar ik die tekorten zou kunnen zien. Dat viel niet mee. Sprak onder meer met een mijnheer die te bijna te laat in het ziekenhuis was gekomen, omdat de benzine op was. Maar dat was niet het gevolg van de bezuinigingen. Gewoon vergeten te tanken. Kwam wel veel tekort aan aandacht tegen. Sommige mensen voelden zich wel ziek daardoor. De sociaal cultureel medewerker die de eenzame mensen “behandelde” zag wel een duidelijk effect van de bezuinigingen. Er was een groot tekort aan mensen zoals hij die eenzame mensen behandelde. Altijd hetzelfde met die gemeente. Ze zitten te ver van de realiteit… Ton Kunneman Voorzitter Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid

BEL GERUST UW BUURTASSISTENT! Staatsliedenbuurt: André van der Nat 0683550235 Metaalbuurt, Westenenk & Bouwhof-Noord: Tomaz Pattiapon 0683547365 (samen met buurtassistent in opleiding Kees) Rivierenbuurt: Mhamed Elouardi 0683550560 Componistenbuurt: Mhamed Elouardi 0683550560 (samen met buurtassistent in opleiding Aad) De Heeze: Tomaz Pattiapon 0683547365 Brummelhof: Vincent van Nieuwland 0683550092 Vogelbuurt, Edelmetaalbuurt & Winkeweijert: Rosalie Strampel 0683550009 (samen met buurtassistent in opleiding Tineke)


23

april 2019

VERFSHOP APELDOORN

PRIJSWINNAARS VAN DE PUZZEL IN FEBRUARI UITGAVE

Wij hebben de vorige keer latem weten dat Evi Wortman, 6 jaar oud en Arjan Boogaard, 11 jaar oud de prijs hebben gewonnen met de kinderpuzzel uit de februari uitgave! Het antwoord was: Krazy Kangaroo is het leukste trampolinepark van Apeldoorn Arjan had de prijs al opgehaald en nu heeft ook Evi de prijs in ontvangst genomen!

Los de rebus op en maak kans op het kleurrijke spel Twister! Ook doen wij er nog wat lekkers bij voor een gezellige middag! Zo los je deze rebus op: De plaatjes worden begeleid door letters die van het oorspronkelijke woord afgehaald moeten worden of juist erbij geplaatst moeten worden. Zo krijg je de woorden die we zoeken. De woorden vormen van links naar rechts het antwoord.

Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Hattemsezijweg 32, 7335 JN Apeldoorn. Of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl Print de woordzoeker

Schorpioenstraat 10 7323 AK Apeldoorn 055 366 7911

23-03-19 08)37 Inzenden kan t/m 15 april 2019. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht en zal bekend worden gemaakt in de volgende uitgave van deze krant.

DEKAZON X

E

L

F

A

X

U

L

U

H

E

Y

F

M

O

S

T

G

R

Z

O

T

S

E

I

K

R

A

M

E

V

G

E

N

I

E

O

S

R

E

T

T

U

H

S

A

T

V

E

N

B

A

N

N

E

G

V

I

N

T

K

A

B

O

G

G

G

P

E

I

N

N

A

J

A

S

M

M

G

U

N

N

E

E

T

B

I

E

L

A

P

N

C

B

N

W

I

I

W

L

E

K

D

N

S

E

E

S

D

I

I

G

T

R

A

D

I

I

E

J

C

C

E

C

K

A

P

O

H

E

P

O

N

U

K

I

H

A

H

R

Z

N

P

R

C

W

O

O

E

L

A

D

E

R

R

E

S

C

A

D

I

D

R

R

G

L

Z

R

R

O

N

E

R

E

K

I

L

N

U

N

I

O

O

O

M

I

N

N

A

M

R

J

R

I

E

S

P

R

N

G

E

L

H

O

R

R

E

N

E

W

T

L

A

M

E

L

L

E

N

D

A

K

V

E

V

E

D

O

J

A

L

O

E

Z

I

E

E

N

O

N

N

O

R

N

T

E

R

R

A

S

H

E

A

T

E

R

LUXAFLEX AMBIANCE SOMFY MARKIES APELDOORN TERRASHEATER woordzoekerfabriek.nl (https://woordzoekerfabriek.nl/) je eigen woordzoeker OVERKAPPING - maak DEKAZON UITVALSCHERM ROLGORDIJNEN EUROPAWEG VAKSPECIALISTEN ROLLUIK GENIETEN VERLICHTING SCREEN HORREN VOUWGORDIJNEN SERRE JALOEZIEEN WINDWERING SHUTTERS LAMELLENDAK ZONNESCHERM

Puzzel mee en maak kans op een op maat gemaakte hordeur!

AMBIANCE APELDOORN DEKAZON EUROPAWEG GENIETEN HORREN JALOEZIEEN LAMELLENDAK LUXAFLEX MARKIES OVERKAPPING ROLGORDIJNEN ROLLUIK SCREEN SERRE SHUTTERS SOMFY TERRASHEATER UITVALSCHERM VAKSPECIALISTEN VERLICHTING VOUWGORDIJNEN WINDWERING ZONNESCHERM

Deze hordeur wordt op maat gemaakt en geplaatst, full-service, t.w.v. € 426,00

Europaweg 216, 7336 AR APELDOORN - T (055) 521 16 46 - E info@ambiancedekazon.nl

Zo lost u deze woordzoeker op: Alle woorden zitten kriskras verborgen in het veld met letters. Sommige letters worden meermalen gebruikt. Trek een lijn over het gehele woord en doe dit bij alle bovenstaande woorden. De niet gebruikte letters vormen de oplossing. https://woordzoekerfabriek.nl/printen/7c297c0a748436c8cfe2f214f833a20c.html

Pagina 1 van 1

Stuur de oplossing met uw contactgegevens op naar: Mediabureau Apeldoorn, Hattemsezijweg 32, 7335 JN Apeldoorn. Of stuur het antwoord via de website www.mediabureauapeldoorn.nl

Inzenden kan t/m 15 april 2019. De winnaar van deze puzzel krijgt persoonlijk bericht en zal bekend worden gemaakt in de volgende uitgave van deze krant.

Wij hebben in totaal 6 winnaars blij mogen maken met een mooie prijs! De prijs voor de kinderpuzzel was Doolhof van Ravensburger en de prijs voor de woordzoeker was een Fleroux legpuzzel van Ravensburger. Het antwoord van de kinderpuzzel was: Het lijkt wel of het spookt want telkens veranderen de gangen. De winnaars van de kinderpuzzel zijn: Wout den Boer, Jessi Daley en Bob Maassen. Het antwoord van de woordzoeker was: Tegen het pittoreske decor van de prinsengracht hoek brouwersgracht is een bont feest in volle gang. De winnaars van de woordzoeker zijn: de heer M. Gerritsen, Ekie Hoksbergen en Monique Schenning. Het is helaas niet gelukt om iedereen op de foto te zetten maar zoals u kunt zien hebben de heer Gerritsen en Bob Maassen de prijs vol trots in ontvangst genomen!


DE HOOGSTE

KO RT IN G

OP DE LEUKSTE

DAGJES UIT

SPAAR BIJ JUMBO VAN DE BUNT VOOR DE HOOGSTE KORTINGEN OP DE LEUKSTE DAGJES UIT! ZOALS PRETPARKEN, DIERENTUINEN, MUSEA, (INDOOR) SPEELPARADIJZEN, WELLNESS, ACTIEVE UITJES, HIGH TEA'S EN THEATER & FILM.                                                                 

25,-

TOT WEL KORTING OP EEN ENTREEKAARTJE

ZIE VOOR VERDERE INFORMATIE WWW.JUMBO.COM/DAGJEUIT

Hallo Van de Bunt

           

OPENINGSTIJDEN: MA T/M ZA 7.00 - 21.00 ZO 12.00 - 18.00

www.jumboapeldoorn.com