Lindås Waves Tidningen

Page 1

DIN LOKALA INNEBANDYKLUBB

Lindås Waves vintern 2018

TIDNINGEN

Lindås Waves E N T I D N I N G O M L I N D Å S W AV E S • V I N T E R N 2 0 1 8

Glädje och lek på innebandyskolan Sid 10-11

Siktet inställt på allsvenskan Sid 6

STORPUBLIK PÅ ÅRETS FÖRSTA HEMMAMATCH Sid 14-15

031-28 79 49

www.bjornerods.se1


Lindås Waves vintern 2018

ORDFÖRANDEN HAR ORDET

Välkomna till Lindås Waves! Viktiga år: 1994 bildades Lindås IBK 1995 ungdomsverksamheten startade 2004 första lägret anordnas - SportCamp 2005 namnbyte Lindås Waves 2005 damlaget startade 2008 gick herrlaget upp i näst högsta serien – Allsvenskan 2009 byggde klubben sin egen innebandyhall – Salming Arena

Lindås Waves idag: Askim-Hovås-Skintebo-Billdal och även många ungdomar från Frölunda och Kullavik Innebandycenter vid Askims Sporthall med Salming Arena Hemsida: www.lindaswaves.se Ca 700 medlemmar 25 lag i seriespel 600 aktiva spelare Innebandyskola för 6-åringar Fbc Sisjön – klubbens farmarklubb

Lägerverksamhet och cuper: 600 ungdomar på klubbens olika läger med ungdomar från hela världen och Göteborg Salming Summer Camp – sommarläger med 250 deltagare från 8-10 olika nationer Sommarinnebandy – augustiläger SportCamp – novemberlovsläger Waves Winter Camp – sportlovsläger Klubblägret – lägret för klubben sista helgen i augusti Spring Cup – ungdomscup för 8-10 år Salming Invation Cup – cup för 14-16 år första helgen i september Samarrangör för Gothia InnebandyCup

Lindås Waves tog inför säsongen 2015-16 initiativ till att bilda en systerklubb: Floorballclub Sisjön. Fbc Sisjön har övertagit Lindås Waves utvecklingslag i division 2, som var vårt andra lag. Syftet med Fbc Sisjön är långsiktigt att genom en delvis fristående klubben dels skapa bättre förutsättningar för sportlig utveckling av våra ungdomar på vägen till eliten och dels ge fler ungdomar och seniorer möjlighet att fortsätt spela innebandy. Fbc Sisjön tränar och spelar sina matcher i Salming Arena och Askim Sporthall.

2018 fyller Lindås Waves 24 år och under hela den tiden har verksamheten utvecklats. Det är vår förhoppning att detta ska fortsätta och att allt fler ska hitta till innebandyn – både som spelare och publik. Innebandy är en fartfylld, rolig sport som helst ska upplevas live. Den passar lika bra för flickor som för pojkar och i alla åldrar. Det är oerhört stimulerande att vara med och driva en klubb som sträcker sig från barn i 6-årsåldern till vuxna. I tidningen kan ni läsa både om vår innebandyskola för barn som är 6-7 år och intervjuer med några av våra A-lags spelare. Vår målsättning är att Lindås Waves ska fortsätta att växa genom att jobba med både bredd och elit och vi vill få fler att delta i verksamheten på olika sätt. Vår ambition är att fördubbla publiksnittet och att nå 1000 medlemmar. Det är viktigt att det är roligt att engagera sig i en förening. Inom Lindås jobbar vi för att sprida en positiv energi där alla känner sig välkomna och tycker det är kul att vara med och bidra på olika sätt. Om många gör lite och hjälps åt så blir det både roligare och lättare för alla. Föreningen ska sätta ramarna för verksamheten men utan alla som hjälper till på olika sätt går det inte att få en förening att fungera. Vi är mycket stolta och glada för det engagemang vi lyckats skapa och hoppas att vi ska kunna fortsätta på den inslagna vägen.

Salming Arena är vår egen hall som är byggd speciellt för innebandy. Den ligger i anslutning till Askims Simhall och vi har ett eget café, klubbrum, utbildningslokaler med mera. Hallen är hjärtat i vår verksamhet och ambitionen är att det ska vara en samlingsplats för våra medlemmar där man både kan träna eller bara hänga och umgås med varandra. Under kvällar och helger är det full aktivitet i hallen. På helgerna tränar våra yngre lag på förmiddagarna och sedan spelas det oftast olika matcher under eftermiddagarna. En härlig blandning av lek och ”allvar” med målsättningen att allt ska ske i en positiv anda där man har kul ihop. Kom gärna in och titta eller ta en fika. Gå gärna in på vår hemsida: lindaswaves. se och läs mer om våra lag, se när nästa match spelas, anmäl dig till något av våra läger eller få koll på när ditt lag tränar och vem du kan kontakta om du vill vara med. Vi vill gärna bli fler – både spelare och andra engagerade. Alla kan bidra på något sätt. Vi hoppas att du vill bli en av oss! Varmt välkomna till Lindås Waves och Salming Arena. Har du frågor eller vill vara med och hjälpa till så hör gärna av dig.

Innebandyhälsningar

Åsa Kalentun

Ordförande Lindås Waves

UR INNEHÅLLET

Christian&Edward

Publikfest

4

Innebandyskola

14-15 10-11

Tidningen LINDÅS WAVES ges ut av föreningen Lindås Waves i samarbete med Media-Konsult. Upplaga: 12 000 ex. Tryck: Printall Producerad av Askims Industriväg 1A, 436 34 ASKIM, tel: 031-748 07 10, www.media-konsult.com, e-post: info@media-konsult.com Ansvarig utgivare: Mikael Robertsson Annonsförsäljning: Mikael Robertsson, tel 031-748 07 11, Charlie Sanderson, tel 0708-58 50 93 Texter: Jonatan Martinsson Grafisk formgivning: Stefan Karlsson Bilder: Jonatan Martinsson, Johanna Stigmar

2


Lindås Waves vintern 2018

Väckarklockan ringer. Lamporna tänds. Nere i köket hörs ljudet från radion och en doft av nybryggt kaffe letar sig fram till sovrumsdörren.

Se till att ditt smarta hem även känns tryggt. Trådlösa brandvarnare, brandfiltar och brandsläckare i flera färger och storlekar finns i NEXAs sortiment.

God morgon mitt smarta hem!

Att styra sitt hem trådlöst är praktiskt, ekonomskt och miljövänligt. Med NEXAs produkter kommer du snabbt igång med att skapa ditt smarta hem.

www.nexa.se

VI SKAPAR TRYGGA OCH SMARTA HEM

ANNONS.indd 1

2018-01-08 09:07

Tjäna pengar till klassen eller laget – enkelt och utan risk!

Vi tjänade 12.430:-

Beställ ett gratis infopaket: kakservice.se/infopaket

Fridaskolan

031-27 22 20 info@kakservice.se Vi tjänade 24.645:-

Morön BK - P00

3


Lindås Waves vintern 2018

Både Christian och Edward har spelat innebandy under större delen av sitt liv och de menar att det finns många fina sidor med sporten.

”Delad glädje är dubbel glädje” För Christian Reichenberg och Edward Brask är den härliga lagandan en viktig orsak till varför de spelar innebandy i Lindås Waves. De båda spelarna tillhör Lindås Waves A-lag på herrsidan som i skrivande stund ligger på en tredjeplats i allsvenskan södra. Än är det en bit kvar på säsongen men utgångsläget inför våren ser lovande ut för laget. Christian Reichenberg har spelat innebandy sedan han var fem år gammal, men till Lindås kom han först för fyra år sedan. Då lämnade han Pixbo för att axla rollen som back i föreningen A-lag. – Jag ville få mer speltid och en viktigare roll i laget och det har jag fått också. Jag har verkligen utvecklats sedan jag gick till Lindås, säger han. På frågan vad det bästa med klubben är kommer svaret snabbt. – Framför allt är det laget, vi har en härlig 4

stämning. Det är många som har spelat här ett tag som håller ihop det och vi har det roligt ihop. Sedan är det kul att det märks att föreningen vill framåt och jobbar för det. Christian får medhåll av sin lagkamrat Edward Brask. – Jag trivs väldigt bra i Lindås. Det finns många engagerade ledare och det har varit bra sammanhållning i alla lag jag spelat med här, säger han. Varit med sen barnsben Till skillnad från Christian är Edward fostrad i Lindås Waves och har spelat med klubben ända sedan barnsben. Från början var det vännerna som lockade honom till att börja med innebandy.

– Jag har varit aktiv inom många olika sporter men innebandyn har alltid varit roligast. Sedan är det också kul att det hela tiden har funnits möjligheter att gå vidare, först till juniorlaget och så till herrlaget för ett och ett halvt år sedan. Snabb och intensiv sport Både Edward och Christian har spelat innebandy under större delen av sitt liv och de menar att det finns många fina sidor med sporten. – Det är en snabb och intensiv sport som är kul att spela, och så är det en härlig känsla att vara med i ett lag och få bidra till något gemensamt. Delad glädje är dubbel glädje, säger Christian.


Lindås Waves vintern 2018

VÄLKOMMEN TILL KLIMATHUSET!

Klimathuset säljer och installerar kvalitetsvärme­ pumpar med 5 års totalgarantigaranti. Vi arbetar med luft­/luftvärmepumpar i hela Götaland och Svealand.

V

i har ett brett sortiment vad avser fabrikat. Urvalet är baserat på oberoende tester samt erfarenheter från installatörer och kunder. Beaktats har främst verkningsgrad, ljudnivå och driftsäkerhet. Företrädesvis rekommenderar vi Daikin och Mitsubishi Electric – två av världens ledande tillverkare av värmepumpar. Alla våra pumpar kommer

från respektive generalagent. De är således byggda för nordiskt klimat, och inga parallellimporter. Utöver att pumparna är byggda för nordiskt klimat, så finns det en annan stor fördel med att de kommer från generalagenterna – garantierna tillhandahålls då av respektive generalagent. Detta är en trygghet för Dig som kund, som inte ”är i händerna” på återförsäljaren.

SPECIALERBJUDANDE PÅ MITSUBISHI ELECTRIC VÄRMEPUMPAR Prisexempel:

• Mitsubishi Electric SF25 14 900 SEK (ord. pris 16 900) Värmeeffekt 4.1 kW, lagom för ytor upp till ca 70 kvm. Har underhållsvärme +10 °C. • Mitsubishi Electric SF35 15 300 SEK (ord. pris 17 400) Värmeeffekt 4.6 kW, lagom för ytor upp till ca 100 kvm. Har underhållsvärme +10 °C. • Mitsubishi Electric FH25 16 900 SEK (ord. pris 19 400) Värmeeffekt 6.3 kW, lagom för ytor upp till ca 150 kvm. Har underhållsvärme +10 °C. • Mitsubishi Electric FH35 17 900 SEK (ord. pris 20 900) Värmeeffekt 6.6 kW, lagom för ytor upp till ca 190 kvm. Har underhållsvärme +10 °C.

STEFAN SUNDBERG Försäljning/Rådgivning Tel: 031-761 88 01 SMS: 0733 – 23 23 40

Stefan Sundberg gör gärna kostnadsfria hembesök för rådgivning. Våra installationer utförs alltid av Kampanjpriserna gäller för beställning senast 2018­06­30. Priserna inkluderar pump med standardinstallation efter ROT­avdrag. Priserna är inklusive moms. certifierade företag. Möjlighet finns till delbetalning via Santander Consumer Bank. Förhandsansökan kan du enkelt göra själv via vår hemsida.

KLIMATHUSET Frölunda Torg www.klimathuset.net • 031­761 88 01

Foliegruppen levererar idag grafiska material till skyltindustrin, så som folier för bildekoration, papper, flaggmaterial, banderoller och liknande.

Billdals Färghus

Kontakta oss på telefonnummer:

Öppet: Måndag-Fredag 7-18, Lördag 10-15, Söndag 11-15.

031-552 090 jan@foliegruppen.nu

Färg • Tapet • Golv • Kakel

Kungsporten 2a, 427 50 Billdal. Tel: 031-915739 www.billdalsfarghus.se

5


Lindås Waves vintern 2018

Både Ida Börjesson och Josefin Torell Höjesjö tror att föreningens damlag kan nå allsvenskan till nästa säsong.

DAMERNA SIKTAR PÅ ALLSVENSKAN ”Utvecklingsmöjligheterna var större här” Intensiteten och spelglädjen var det som fick spelarna Ida Börjesson och Josefin Torell Höjesjö att fastna för innebandy. Nu hoppas de på allsvenskt spel nästa år. Det är måndagskväll och snart dags för veckans första träning för Lindås Waves A-lag på damsidan. Spelarna Ida Börjesson och Josefin Torell Höjesjö befinner sig i caféet i väntan på att planen ska bli deras. Båda två har spelat innebandy sedan tioårsåldern men började sina karriärer på annat håll. Ida kom till Lindås Waves för sju år sedan efter att laget hon spelade med fram tills dess lades ner. Fin anläggning – Vi var ett helt gäng som kom till Lindås då. Det är en bra förening, lyxigt att ha en sådan här fin anläggning, säger hon och ser sig omkring. 6

Att hon började spela innebandy var lite av en tillfällighet. – Från början var det faktiskt för att min bror spelade och så startade den föreningen ett flicklag där jag gick med. Jag tycker om lagsportsgrejen. Sedan är det kul att innebandy är en så intensiv sport, det ska gå fort med korta byten, säger Ida Börjesson. Bytte klubb Josefin Torell Höjesjö anslöt till laget för fyra år sedan, då bytte hon klubb från Mölndal till Lindås Waves. – Lindås var ett bättre lag och jag ville bli bättre. Utvecklingsmöjligheterna var större här, säger hon. Så här fyra år senare ångrar hon inte sitt byte. – Vi har väldigt roligt tillsammans i laget och det är kul att det går så bra nu. Vi har en ambition att gå upp en serie till nästa säsong.

Det blir svårt men det finns absolut en möjlighet för oss att klara det, säger Josefin. För tillfället innehar Lindåslaget en tredjeplats i division ett som passerade halvtid för några veckor sedan. – Förhoppningsvis blir vi bättre och bättre, hittills har det känts som vår formkurva pekat uppåt i alla fall, säger Ida om chansen för dem att nå allsvenskan i år. Större möjligheter för tjejer Innebandy har, precis som de flesta bollsporter, traditionellt sett varit dominerad av män. På senare år har sporten dock blivit allt mer populär på flick- och damsidan och både Ida och Josefin är överens om att Lindås Waves är en bra förening att spela i. – Min förra klubb hade bara ett tjejlag. Här finns det flera så det finns större möjligheter att avancera när man blir äldre och utvecklas i sitt spel, säger Josefin.


LindĂĽs Waves vintern 2018

PAPER TRADING MADE FORTEX SMARTER

After forty years within the paper trading industry, our philosophy on successful trading is clearer than ever. We strive to be number one by providing our business partners with the highest level of service. By staying slim, progressive and dynamic. And by hiring the most passionate people and by growing powerful teams. Simply by being smarter.

FORTEX INTERNATIONAL AB

+46 31 797 70 00

Uggledalsvägen 13

info@fortex.se

427 40 Billdal, Sweden

www.fortex.se

7


Pojkar-07 är ett av föreningens Lindås Waves vintern 2018 ungdomslag som tränar varje vecka i Salming arena.

”Det är en go stämning i vår klubb” Ungdomsverksamheten är hjärtat i Lindås Waves. Varje vecka samlas omkring tjugo ungdomslag för träning och match i Salming arena och Askims sporthall vilket gör klubben till en av de största i Västsverige. Mikael Barman som är ungdomsansvarig i föreningen tror att det stora intresset delvis kan förklaras med att klubben kan stoltsera med en egen arena. – Jag tror att många kommer till oss för att vi har Salming Arena. Anläggningen är helt fantastisk, vi har eget klubbrum och planer gjorda bara för att spela innebandy på. Det finns många fotbollsklubbar som har egna anläggningar men som innebandyklubb är vi ganska unika, säger han.

väldigt roligt när man väl är uppe i det, säger Mikael Barman. I år har klubben satsat extra på lägret och kommer ha tränare som bara sköter träningar, förutom de ledare som är med barnen under hela veckan. – Varje sommar har vi haft över 200 ungdomar på vårt läger och vi vill fortsätta att utveckla lägret och hoppas på många deltagare och roliga veckor även i sommar, säger Åsa Kalentun som är ordförande i Lindås Waves.

Fyra läger varje år Förutom de regelbundna träningarna och matcherna är de återkommande lägren viktiga för Lindås ungdomsverksamhet. Varje år anordnar klubben fyra läger. Tre av dem äger rum på skolloven och är dagsläger som riktar sig till barn som spelar i föreningen medan Salming Summer Camp, som går av stapeln i slutet av juni, samlar spelare upp till 16 år från stora delar av Sverige och även andra länder. – Salming Summer Camp är en jättegrej för oss. Det är en stor apparatur att dra i med övernattningar och gäster men det är också

Riktlinjer på och utanför planen En annan del som utmärker föreningen är arbetet med Blå vågen. Blå vågen är klubbens visionsprogram som också drar upp riktlinjer hur man ska bete sig både på och utanför planen. – Det är ganska mycket sunt förnuft kring hur man ska bete sig mot motståndare och domare, men det är viktigt att inte glömma bort det och jag tror att det fungerar. Det är en go stämning i vår klubb, säger Mikael Barman. En sista bit för att ungdomsverksamheten

8

ska fungera är engagerade föräldrar som går in som tränare och stöttar lagen och verksamheten på olika sätt. Som i alla ideella föreningar bygger Lindås Waves verksamhet på att föräldrar och andra intresserade hjälps åt. Ideella krafter – Vårt café sköts och bemannas helt av ideella krafter vilket är oerhört viktigt för oss. Caféet är hjärtat i hallen och det är inte bara för att sälja kaffe och annat smått och gott som vi har ett café. Det ska också finnas någon i hallen när ungdomarna kommer in på kvällen och ett ställe att samlas och umgås, säger Åsa Kalentun som också vill lyfta hur mycket man får tillbaka genom att engagera sig. – Tränarnas jobb med våra ungdomar är ovärderligt men det är dessutom fantastiskt roligt att vara med och träna och engagera sig kring ett lag. Att få möjlighet vara nära sina och andras barn i deras idrottsutövande är mycket stimulerande. Det ger definitivt mycket tillbaka, säger hon.


HMP EL är ett fullserviceföretag med 22 anställda, verksamma i Göteborg med omnejd, som arbetar med allt inom elinstallationer. Tack vare våra kunniga installatörer samt vår kompetenta och effektiva organisation, strävar vi efter att erbjuda högsta kvalitet till lägsta möjliga pris.

Södra Långebergsgatan 34, Askim • 031-68 55 60 • www.hmpel.se

u n d ss i a k o Nu ed a et! te m , Ny h Ny mö ouse . s ka H 19 bo The Hovå 86 9 6 -­‐ 31 l 0 Te

DOMINATE THE COURT Hawk is a power blade made for playmakers and hard shooters alike, it has been developed together with some of our most notorious ambassadors.

Kungsporten 4 Billdal Tel: 031-91 08 40 • E-post: info@larsens.se

www.larsens.se

9

salmingfloorball.com

Lindås Waves vintern 2018


Lindås Waves vintern 2018

LEKFULL INKÖRSPOR

Innebandyskolan har träning en gång i veckan.

”Det brukar bli väldigt härliga träningar och god I över tjugo år har Lindås Waves anordnat innebandyskolan för barn som vill testa på hur det är att spela innebandy på riktigt. En gång i veckan samlas ett femtiotal barn för att lära sig skotta, dribbla och passa. Innebandyskolan drar igång i september varje år. Då får barn som är nyfikna på sporten chansen att testa på innebandy på riktigt under en säsong eller två och sedan fortsätta upp i klubbens andra lag. Johanna Stigmar är ledare för innebandyskolan, hon saknar själv innebandybakgrund men blev frälst när hennes son började för några år sedan. 10

– Först var jag med som engagerad förälder och sedan blev jag kvar. Det är fantastiskt att få leda barnen, de är superhärliga, säger hon. Från starten i september till slutet av våren är det träning en gång i veckan. – Vi har i stort sett samma upplägg varje gång och det handlar mycket om att barnen får springa av sig och få känslan för bollen. Det är hopp och lek, uppvärmning och matcher. En nyckelfaktor är att man inte bara ser det som träning utan att det är en stund för gemenskap och att vi ska ha det roligt tillsammans, berättar Johanna Stigmar. Lära sig att lyssna Förutom att barnen ska få en introduktion till innebandyn innehåller samlingarna också andra delar. Mikael Barman som varit engagerad i innebandyskolan i flera år berättar att

gymnastik och rörelse och att lära sig att vara uppmärksam när någon pratar är andra beståndsdelar på träningarna – Vi hoppas kunna lära barnen att få bättre koll på sina kroppsdelar men också att lyssna och vara tysta när någon annan pratar, säger han. Föräldrar tar över tränarrollen Grundkonceptet är att klubben hjälper till i uppstartsfasen men att intresserade föräldrar sedan ska ta över tränarrollen. – Det är alltid planen och många föräldrar brukar vara lite tveksamma till en början men så blir intresset större ju längre tiden går. Det är härligt att se hur de växer in i tränarrollen, säger Johanna Stigmar. Majoriteten av barnen som börjar innebandyskolan är killar men förhoppningen finns


Lindås Waves vintern 2018

RT TILL INNEBANDYN Fakta

Innebandyskolan tränar lunchtid varje lördag i Salming Arena. Innebandyskolan riktar sig främst till barn i åldrarna fem till sju år. För mer information kontakta Johanna Stigmar, telefon 070-958 80 60, eller Mikael Barman, telefon 0703-811 413.

sammanhållning” att det ska bli en jämnare fördelning framöver. – Vi har haft problem att få med tjejer och det är såklart tråkigt. Vi vill gärna att mer tjejer börjar spela innebandy i Lindås, tjejer är extra välkomna, säger Mikael Barman. God respons Hos de barn som går och har gått innebandyskolan brukar responsen vara god. – De tycker att det är superkul. Det blir ju lite annorlunda mot att spela på rasten i skolan, här är det mer på riktigt, säger Mikael Barman. Johanna Stigmar är av samma uppfattning. – Barnen är jätteglada och väldigt kärleksfulla. Innebandyskolan ska vara något roligt och det brukar bli väldigt härliga träningar och god sammanhållning, säger hon.

Förutom spel med boll och klubba är gymnastik och rörelse en viktig del av innebandyskolans träningar. 11


Lindås Waves vintern 2018

•DEN LILLA BUTIKEN MED DET STORA KUNNANDET•

Butik och verkstad för cykel- & hockey Snart har vi även innebandyprodukter från www.murbecks.com

BESÖK VÅR OMBYGGDA BUTIK! Antenngatan 10, Västra Frölunda • Tel: 031-45 83 00 • E-post: info@murbecks.com

12

Följ oss på

och


031-16 44 42 AUKTORISERAD TRANSPORTÖR

Lindås Waves vintern 2018

Fax: 031-47 41 44 | Jourtelefon: 0705-500 400 | info@guldhedensflytt.se S. Långebergsgatan 28 | 421 32 Västra Frölunda | www.guldhedensflytt.se Regelbundna turer Stockholm • Malmö • Danmark

• Bohagsflyttningar • Företagsflyttningar • Piano & Flygeltransporter • Magasinering • Kassaskåpstransporter • Flyttstädning • Uthyrning av kartonger, flyttredskap och flyttbilar

VÅRA TJÄNSTER: Bohagsflytt Företagsflytt • Bohagsflyttningar

p ip t l il t r e t r o p s n a r t r ö Utf Trädgårdsskötsel r. a g in n d ä t s t t ly F & t t Fly Snabb service!

Auktoriserad transportör

031-16 44 42

www.guldhedensflytt.se 031 - 16 44 42 031-16 44 42 Piano & flygeltransporter • Företagsflyttningar

Flyttstädning • Piano & flygeltransporter • Kassaskåpstransporter

Magasinering • Magasinering

• Uthyrning av kartonger, flyttredskap, flyttbilar Fax: 031-47 41 44, Jourtelefon: 0705-500 400 • Flyttstädning

S. Långebergsgatan 28, flyttredskap, 421 32 Västra Frölunda Uthyrning av kartonger, flyttbilar info@guldhedensflytt.se, www.guldhedensflytt.se

Vi har gällande trafiktillstånd och försäkringar

Fax: 031-47 41 44 | Jourtelefon: 0705-500 400 | info@guldhedensflytt.se S. Långebergsgatan 28 | 421 32 Västra Frölunda | www.guldhedensflytt.se

Södra Långebergsgatan 28, 436 32 Askim | info@guldhedensflytt.se

Alla dagar i veckan! Bra priser! hugo@askimsrutservice.se Tel 0704-200200

Kibali Gold Mine Congo Starka betonggolv skapade av SBK 700 meter under mark

SBK jobbar både lokalt och globalt. Vi har projekterat byggnader med Spännbalksystemet i över 40 år. Dessutom reparerar vi skadad betong och belägger betongytor med den välkända Reduritemetoden.

SBK drivs av Oscar Sandkvist och Tobias Hildorzon Spännbalkkonsult SBK AB Tel: 031-49 28 60 info@spannbalk.se

SBKAB.COM

Tack vare de inbyggda tryckspänningarna i betongplattan erbjuder spännbalksystemet en konstruktion med extrem täthet och styrka, helt sprickfritt och utan läckage. Ytan behöver inget extra tätskikt och konstruktionen är helt underhållsfri. Med Reudritemetoden lagas sprickor i betonggolv en gång för alla. Materialet samverkar med den befintliga betongen totalt vilket ger en fullvärdig beständighet till en låg kostnad. Dessutom innehåller materialet inga syntetiska tillsatser eller kemikalier vilket ger ett miljömässigt hållbart alternativ. 13


Lindås Waves vintern 2018

PUBLIKFEST Stämningen var på topp när Lindås Waves tog emot Visby i Salming Arena den 13 januari. En storpublik fick njuta av en rafflande och målrik innebandymatch på elitnivå.

Det var uppdukat för innebandyfest när klockan närmade sig tre och matchstart mellan Lindås Waves herrlag och Visby IBK lördagen den 13:e januari. Inför matchen låg lagen på en andra respektive tredjeplats i allsvenskan södra och det var viktiga poäng som stod på spel, dessutom var inträdet till matchen gratis tack vare stöttning från Lindås sponsorer. Senaste gången lagen möttes förlorade Lindås med 6-9 på bortaplan och det kändes att det var ett revanschsuget lag som kom in på planen till publikens välkomnande jubel. På läktaren var det knökfullt med Lindåsspelare, familjer och andra intresserade som tog tillfället i akt att njuta av innebandy på toppnivå. Strålande start Matchen började strålande för Lindås del. Redan efter en minut fick publiken tillfälle att jubla när Lars-Göran Nilsson överlistade Visbys målvakt och gjorde 1-0 till hemmalaget. Fem minuter senare utökade Daniel Lindell ledningen efter en snygg spelsekvens. Hemmapubliken fick tillfälle att jubla ytterligare två gånger under första perioden, när lagen gick till pausvila stod det 4-1 till Lindås. Under pauserna fick publiken möjlighet att se Lindås lite yngre talanger då pojkar -09 spelade träningsmatch och underhöll de drygt 450 personerna som satt på läktaren. Hög stämning Andra perioden blev något dystrare sett med Lindås ögon. Visby tog till vara på sina chanser och gick segrande ur perioden med fyra gjorda mål och ställningen 5-4 till bortalaget. Men trots att det gick lite trögt för hemmalaget fortsatte publiken hålla stämningen uppe. Hejaramsorna och handklappen ekade över hallen, särskilt entusiastiska var de många för Var u hit d kom ag? id

Johan Agrell – Det kändes som en självklarhet att stötta laget. Jag tycker de har spelat bra hittills. Bra tempo och inställning, det är kul att titta på.

14

yngre Lindåsspelare som var på plats och med hjälp av trummor och flaggor skapade en härlig inramning.

en extra utespelare kunde Visby gör två sena mål i öppen kasse och fastställa slutresultatet till 6-9.

Visby utökade Tredje perioden började med en kalldusch för Lindås. Bara sexton sekunder in utökade Visby sin ledning till 4-6, ett mål som såg ut att fungera som tändning för hemmalaget och under perioden som följde låg Lindås på för en reducering. Trots stort tryck från hemmalaget lyckades dock Visby få in ännu en boll på en kontring efter 13 minuter spel, men matchen var långt ifrån över för det. Två minuter senare frälste Patrik Malmström publiken med ett reduceringsmål och när Daniel Lindell nätade strax därpå och utjämnade ställningen till 6-7 var spänningen total. Under matchens sista minuter bar publiken hemmalaget som låg på för ett kvitteringsmål. Tyvärr räckte det inte hela vägen för Lindås den här gången. Efter att laget plockat ut målvakten för att få

Räckte inte ända fram Lindås huvudtränare Joacim Bernvid tog med sig både bra och mindre bra saker från matchen. – Det är såklart surt att förlora. Vi gör en otroligt bra första period där vi spelar ett spel som håller väldigt hög klass. Sedan går vi in i andra och tappar hela vårt tänk tyvärr och det tar Visby till vara på. I tredje blir det jakt och även om det var nära gick det inte riktigt den här gången. Men det är flera viktiga matcher som väntar så vi går inte ner oss alltför mycket, sa han efter slutsignalen och passade också på att hylla publikstödet. – Det är otroligt häftigt. Känns väldigt kul med en hel förening som står bakom oss. Det är till och med så att förlusten blir lite minde jobbig när vi har en sådan här inramning.

Niklas Persson – Jag har en kompis som spelar och sedan är det roligt att gå och se innebandy. Det är bra tempo och händer mycket.

Philip Bringerstedt – Jag spelar innebandy själv och tycker att det är en rolig sport att titta på. Det är bra fart och blir ofta målrika matcher.


Lindås Waves vintern 2018

på årets första toppmatch

Det är otroligt häftigt. Känns väldigt kul med en hel förening som står bakom oss

Omkring 460 personer kom för att se matchen. Annika Carlunger och Pelle Jaremo – Min son Pelle spelar i Lindås. Det är kul och inspirerande att komma och se spel på så här hög nivå. – Man lär sig nya grejer när man ser andra spela.

Båda lagen bjöd på underhållande spel med många målchanser.

Lindås och Visby är båda med i toppstriden i allsvenskan södra. Erik Stigmar – Jag kom mest för att min grabb spelade i pausen men det var en väldigt spännande match och en fin inramning med den stora publiken. 15


Lindås Waves vintern 2018

Endast det bästa från havet är gott nog! Vi leve r festen erar till , företa get, bröllop et specie eller det lla tillf ället

Service, kvalitet och kompetens är honnörsord för oss. Därför sköter vi allting själva för att garantera bästa kvalitet. Vi skär och filéar fisk av bästa kvalité direkt från västerhavet. Vi kokar med omsorg de finaste skaldjuren för att få den rätta smaken och sältan. Vi gör läckra sallader som är omöjliga att stå emot, för att inte tala om våra efterfrågade soppor, smörgåstårtor, lax- och skaldjursfat.

Vi tar ansvar för miljön! Att verka för ett hållbart fiske är viktigt för oss på Västkustpojkarna. Därför erbjuder vi KRAV-märkta råvaror och är medlemmar i organisationen Närfiskat.

Vi kan tala om: • Vem som har fiskat. • Var fisken har fångats.

Vi garanterar att den fångats inom ramen för gällande lagar och regler.

Kungsporten, Billdal • 031 - 91 57 97 www.vastkustpojkarna.se 16

Öppettider: Tis–Fre 10–19, Lör 10–16


Välkomna till vår nya fina butik i Spektrumhuset Välkomna till vår nya fina butik i Spektrumhuset

Hovås Allé 12 • 031-914410 www.billdalsblommor.se

WENNERBECK & STJERNEHAG BYGG AB

Elitinnebandy i SydVäst

Lindås Waves vintern 2018

VÄLKOMMNEN TILL SALMING ARENA VID ASKIMS SIM OCH SPORTHALL

Allsvenskan Södra Herrar LÖRDAG 10 FEBRUARI KL 15:00

LINDÅS WAVES - MALMÖ FBC

SÖNDAG 25 FEBRUARI KL 16:00

LINDÅS WAVES - FAGERHULT HABO IBK

Div 1 Damer SÖNDAG 28 JANUARI KL 13:00

LINDÅS WAVES - BURÅS IK

SÖNDAG 11 FEBRUARI KL 13:00

LINDÅS WAVES - FLODA IBK

SÖNDAG 25 FEBRUARI KL 13:00

LINDÅS WAVES - MARSTRANDS IBK

FBC Sisjön Div 1 Herrar FREDAG 26 JANUARI KL 19:30

FBC SISJÖN - FLODA IBK

ONSDAG 21 FEBRUARI KL 19:30

FBC SISJÖN - MÖLNDALS IBF

Vi stödjer Lindås Waves 0706-91 59 72

6 cm

30 cm

Ring 0705-570 580

50% RUT

17


Lindås Waves vintern 2018

Damer, division 3 Lindås D3 är en tajt sammanslutning av tjejer där de flesta är i 17–18 årsåldern. Laget spelar för närvarande i division tre och siktar framåt och uppåt mot att ta sig till division två. Till sin hjälp på vägen har de tränarna Neilson Svensson och Krister Carlsson och tränar tillsammans med Lindås JAS-lag. Efter att ha tränat länge och hårt, och då med både nya och gamla ansikten anslutna till truppen, har de lyckats ta sig till en tredje plats i serien i skrivande stund.

LINDÅS WAVES Juniorakademien Juniorakademin herr är en träningsgrupp för spelare födda 01-99 i Lindås Waves. Akademin har hög ambition och syftar till att utveckla spelare till hög seniornivå. Samarbete sker med Lindås allsvenska lag och div 1-laget FBC Sisjön. Seriespel sker i Juniorallsvenskan och den högsta ungdomsserien i Göteborg. Ansvarig tränare är Ricard Carlsson och lagledare Anders Mattsson.

JAS Dam JAS-truppen består av 25 spelare från fyra olika lag, då vi har spelare från IBK Alingsås och Lindås F03, Division 1 och Damjuniorer. JAS-laget tränar tillsammans med vårt Division 3-lag av huvudtränare Krister Carlsson och vår nya assisterande JAS-tränare, som även är huvudtränare för Division 3, Neilson Svensson från Öckerö. Under säsongen har vi spelat DJSM kval där vi tyvärr inte nådde hela vägen för att gå vidare till steg två, vi har haft en massa roliga lagfester för att öka lagsammanhållningen ännu mer och spelat i Juniorallsvenskan och Division 3.

Flickor -03

Pojkar -02 P02 består av knappa 20-talet grabbar samt sju ledare. Vi har under året fått nya spelare till truppen och välkomnar fler! Sedan i höstas har vi hjälp av A-laget som stöttar vissa träningar genom att lära ut sitt och klubbens spelsystem. Vi spelar med två lag i seriespelet på olika nivåer så att alla spelare kan möta motstånd efter egen förmåga. Vi deltar också i 5-6 turneringar per år där höjdpunkten är Gothia Cup och vår egen Salming Invitation Cup . Till sommaren åker vi och spelar Prague Games vilket är världens mest internationella ungdomsturnering i innebandy.

Flickor -03 består av drygt femton tjejer som tränar två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar i Askims sporthall. Vi är ett gäng glada och ambitiösa tjejer som älskar att spela innebandy! Det som kännetecknar vårt lag är att vi har god sammanhållning och mycket roligt ihop. Seriespelet består av många spännande och roliga matcher. Är du intresserad av att spela med laget får du gärna kontakta Martin Dahlberg (martin.dahlberg@jerrie.se).

Pojkar -05 Pojkar -04 Pojkar -04 spelar säsongen 2017-2108 i två olika serier i Pantamera. Vi är 22 killar för tillfället. Vi välkomnar fler spelare till vårt lag. Vi har under säsongen spelat flertal cuper: Salming Invitation, Bästkustcupen, Vänern Cup och nu sist Gothia Cup. I Gothia nådde vi vår hittills största cupframgång då vi tog oss till A-slutspel och semifinal.

Flickor -04 Pojkar -03 Just nu är det 15 killar som ingår i Lindås Waves P03, men vi vill gärna bli fler i laget! Vi hade en rolig höst med många träningar, vinst i Salming Invitation Cup och seriespel i två Pantamera-serier. På jullovet var vi med i Gothia-cup där vi kom till A-slutspel. Våren 2018 spelar vi i Pantamera serie 7 och 10, och ska delta i några cuper. Vi tränar på tisdagar och torsdagar i Askims sporthall. Välkommen att kontakta Eva Åström, eva.h.astrom@gmail.com, om du vill vara med!

18

Vi är ett härligt gäng tjejer som tränar två gånger i veckan samt spelar många matcher. Vi har fem duktiga tränare som engagerar sig i laget och ser till att lagandan och sammanhållningen är god. Vi har kul tillsammans! Vill du prova på att träna tillsammans med oss så hör av dig till vår huvudtränare Mikael Westerberg. Vi tränar på tisdagar i Salming Arena och på torsdagar i Lindåshallen.

Pojkar -05 består idag av drygt 30-talet grabbar samt ett glatt gäng ledare. Många spelare som har varit med sedan sexårsåldern, med härliga tillskott med nya innebandyspelare, ett riktigt gott gäng! Vi spelar så mycket vi kan och tillsammans försöker vi ha så kul som möjligt både på och utanför plan. Vi deltar i ett antal cuper per säsong och är alltid öppna för att ta emot nya innebandykompisar.


UNGDOMSLAG

Lindås Waves vintern 2018

Flickor -05 Lindås Waves F05 är ett gäng med hängivna innebandyspelare och föräldrar med stort engagemang i och kring laget. Om du vill vara med och träna med oss så kontakta Magnus Östberg, magnus.ostberg@stenametall.se.

Pojkar/Flickor -09

Flickor -07/-08 Vi är ett härligt gäng tjejer som tränar två gånger i veckan. Vi har fyra duktiga tränare/föräldrar som engagerar sig i laget och ser till att lagandan och sammanhållningen är god. Vi har kul tillsammans! Vid frågor kontakta: Susanne Östberg fam.ostberg@hotmail.com. Vi tränar på tisdagar och lördagar i Askims sporthall.

Lindås Waves Pojkar -09 är ett stort gäng med innebandyintresserade killar där vi gärna ser att fler tjejer börjar träna med oss. Vi tränar och spelar innebandy med fokus på att ha kul tillsammans! Vi tränar på lördagar i Salming Arena. Är du intresserad av att prova på att träna med oss så hör av er till någon av ledarna eller kom ner på en träning.

Pojkar -08 Vi är 46 killar och nio ledare som gillar att spela och träna innebandy. Vi har riktigt kul tillsammans med fläkt och fart hela träningarna. Vi har tre lag anmälda till seriespel. Vi blir gärna fler!

Pojkar -06 Vi är cirka 30 killar och åtta tränare som gillar att spela innebandy tillsammans. Vi tränar på måndagar, onsdagar och söndagar i Askim Sporthall och Salming Arena. Det är riktigt kul! Säsongen fyller vi bland annat med att delta med två lag i seriespel på stor plan, övernattningsläger i Salming Arena, deltagande i Gothia cup och Warbergscupen, klubbens egen Spring Cup, gemensamma aktiviteter utanför innebandyn och självklart många svettiga och roliga träningar Alla nyfikna och intresserade 06:or är välkomna till oss i vårt lag. Vi hoppas bli ännu fler. Ni kan komma i kontakt med oss via hudtränaren Peter Fredriksson på peter.fredriksson@live.se.

Pojkar /Flickor-10 Lindås Waves P-10 är ett stort gäng med innebandyintresserade killar födda 2010, men vi välkomnar även flickor i gruppen. Detta är vårt första år tillsammans som egen grupp, efter två år i innebandyskolan. Vi drog igång 1 oktober och håller på till slutet av april. Är du intresserad av att prova på att träna med oss så är du välkommen att höra av dig.

Pojkar -07 Vi är cirka 35 härliga killar som gillar innebandy. Truppen består av killar från Lindås, Billdal, Lyckhem, Askim, Hovås, Frölunda, Näset och Asperö. Vi är ett gott gäng med bra gemenskap och härlig atmosfär där vi fokuserar på att ha roligt tillsammans. Vi tränar två gånger i veckan, måndagar och lördagar och därtill kommer seriespel samt cuper. Tycker ni innebandy verkar roligt och känner att ni vill testa på, kontakta vår huvudtränare Johan Agrell.

Läs mer om lagen och vår verksamhet på vår hemsida

www.lindaswaves.se” 19


Lindås Waves vintern 2018

DIN LOKALA INNEBANDYKLUBB

Förebyggande djurvård

För friskare hundar, katter och gnagare! Smådjurskliniken och veterinärkliniken Husdjurshälsan i Högsbo har gått samman och är sedan i våras en enhet. Verksamheten kommer efter en övergång att bedrivas i Högsbo. I Högsbo har vi större lokaler och mer resurser för att ta hand om ditt djur på bästa sätt. Tandavdelningen har flyttat från Smådjurskliniken till Högsbo och alla tandbehandlingar görs här. Veterinär Karin Alström är i sluttampen på sin specialistutbildning i odontologi och jobbar i princip uteslutande med tänder. Vi kan erbjuda kompetens inom många områden såsom kirurgi, medicin, friskvård och rehabilitering för hund, katt och mindre smådjur. Sedan i somras jobbar sjukgymnast Lina Karlsson hos oss. Under övergångsperioden fram till våren-sommaren 2018 kommer Smådjurskliniken att ha öppet vissa dagar i veckan. Öppettiderna finns anslaget på entrédörren och på hemsidan www.smadjurskliniken.se. Vi har gemensamt datasystem och kan boka in er både i Majorna och i Högsbo. Vi hälsar alla välkomna till Husdjurshälsan, för er som brukat gå till Smådjurskliniken.

J. A. Wettergrens gata 6, 421 30 Västra Frölunda Tel. 031 - 89 40 90

www.husdjurshalsan.se Öppet: mån och tor 8-20 • tis, ons 6 fre 8-18 • lör 10-15. 20

Vi erbjuder kvalificerad djursjukvård och har utökad kompetens inom

för hund, katt och övriga Karl Johansgatan 44, 414tandvård, 59 GÖTEBORG smådjur. Vår ambition är att kombinera Tel. 031-42 50 25 den lilla klinikens

personliga bemötande med det större djursjukhusets resurser och kompetens. I våra lokaler erbjuder vi alltifrån rymliga poliklinikrum, en operationssal och en speciell tandavdelning. Vi har även ett internt laboratorium, där vi analyserar blodprover m.m. Kliniken är även utrustad med digitalröntgen, och i anslutning till vårt väntrum hittar du en liten men välfylld butik.

www.smadjurskliniken.se

Öppettider är tills vidare: mån, vissa tis & ons 8-18. Varmt välkommen! Fram t.o.m. den 30:e april erbjuder vi kastrering av din hund och katt till ett reducerat pris!


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.