Page 1

Voorjaar 2018 Zwembad de Waterdam

Harlingenlaan 25 • 1131 JP Volendam • T: 0299-365003 • E: info@waterdam.nl • W: www.waterdam.nl

meer dan zwemmen alleen

De Vrijheid Inhoud

• Aquatherapie (zwemmen op medische indicatie) en • Welkom bij Zwembad de Waterdam! Hart in Beweging • Recreatief zwemmen: van kinderfeestje WonenPlus biedt aan mensenit:met een • Aqua-Fifty Meer bewegen voor ouderen tot dagje uit voor hetouderen, hele gezin! chronisch zieken en • ClubAquavitaal • Kinderfeestjes beperking die zelfstandig thuis wonen, praktische diensten en persoon• Ouder en kind zwemmen • Ons buitenbad lijke ondersteuning. Tevens bieden wij ondersteuning bij mantelzorgtaken. • Openingstijden en tarieven • Zwem ABC • Aquasporten: de minst blessuregevoelige manier van sporten met maximaal resultaat

Like ons op Facebook!  Like Zwembad De Waterdam op Facebook en ontvang het laatste nieuws op jouw timeline!

U bent welkom  Gratis parkeren  Gratis WiFi  Toegankelijk voor rolstoelen

Voor meer informatie over WonenPlus, mantelzorg of vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

café restaurant

GLASSERVICE VANZAANEN.NL

Dijkgraaf Poschlaan 8 1135 GP Edam T. 0299 32 31 01 E. wonenplusedamvolendam@rswp.nl

De Vrijheid café restaurant

Heeft u iets te vieren?

www.waterdam.nl Abraham • Sarah • verjaardag huwelijk • jubileum

meer dan zwemmen alleen

EHBO en BHV trainingen Tel: 06-29437224 Pagina 1


Opleiding pleiding Sportmassage Allround www.allmassageopleidingen.nl Tel: 0614335078 Andy v.d. Hoeven & &

Opleiding TOP TOP-Sportmassage Opleiding TOP-Sportmassage Sportmassage www.Top-sportmassage.nl www.Top sportmassage.nl Tel:0655732051 Inge v. Kerkhof Tel:0655732051 Inge v. Kerkhof

C.v Uitgeeststr.2d, v.IJsendijkstr. 403,1442 LB Purmerend C.v Uitgeeststr.2d, v.IJsendijkstr. 403,1442 LB Purmerend 1508 EH Zaandam Dr.Nuijenstr. 2d, 1617 KC Westwoud Zaandam Aanvang cursussen Zaandam Aanvang cursussen STOELMASSAGE 26 MEI ( 2 dagen) ENERGIE van Top tot Teen in massage 21 APRIL ( workshop) KLASSIEKE MASSAGE 10 en 12 SEPT. ( 3 mnd) LASSIEKE MASSAGE met ANATOMIE 10 en 12 SEPT. ( 6 mnd) KLASSIEKE SPORTMASSAGE 10 en 12 SEPT. ( 9 mnd) SPORTMASSAGE 10 en 12 SEPT. ( 9 mnd) Purmerend/Westwoud Purmerend/Westwoud BAMBOEMASSAGE 28 APRIL (1 dag) CUPPING MASSAGE THERAPIE 13 MEI (1 dag) VOETREFLEXMASSAGE 27 MEI (1 dag) ERZORGING EN ONTSPANNINGSMASSAGE 16 JUNI ( 2 dagen) VERZORGINGKLASSIEKE MASSAGE 11 SEPT. ( 3 mnd) KLASSIEKE MASSAGE met ANATOMIE 11 SEPT. ( 6 mnd) SPORTMASSAGE 11 SEPT. ( 9 mnd)

EHBO is onze passie Schalkoort Training & Advies biedt EHBO / BHV trainingen in de breedste zin van het woord, voor in het bedrijf, voor thuis en voor op school, voor bedrijven en particulieren, met een diploma, een certiicaat of een bewijs van deelname, het kan allemaal! ( certiicering volgens Rode Kruis, Oranje Kruis, NIKTA, Nederlandse reanimatieraad ) Alle onderwerpen zijn mogelijk, zoals o.a. BHV, EHBO met reanimatie en AED gebruik, EHBO bij sportletsels, EHBO baby & kind, EHBO senioren, EHBO bij water- of duikongevallen, wandelletsels en EHBO op maat. De trainingen worden bij ons op locatie gegeven, in company bij u in het bedrijf of in kleine groepen bij de cursisten thuis.

De instructeurs hebben ook praktische ervaring, doordat ze actief zijn als vrijwilliger voor o.a. het Rode Kruis en Reddingsbrigades. Hebt u geen tijd om een volledige EHBO cursus te volgen, maar wilt u wel weten wat te doen bij voorkomende situaties? Wij verzorgen ook een workshop op maat, ook geschikt als onderdeel van een teambuilding voor uw personeel. Leuk om te combineren met een ( outdoor) activiteit of lunch of diner! Wilt u meer weten: bel of mail mij: Louise Schalkoort 06-29437224 of louise@schalkoort.net www.schalkoort-advies.nl

De workshops en BHV trainingen kunnen wij voor u op maat maken, dan behandelen wij de onderwerpen die u wilt weten of die voor uw bedrijf belangrijk zijn. Ook bieden wij de brand en ontruimingsmodule aan, deze wordt verzorgd door ervaren brandinstructeurs. De trainingen worden gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs, interactief, laagdrempelig en met een tikkeltje humor. Het accent ligt op het doen…. Louise@schalkoort-advies.nl • www.schalkoort-advies.nl Molenweide 38 • 1902 CH Castricum • 06 29 43 72 24

UBV Volendam | volendam@ubv.nl 0299 39 80 70 | www.ubv.nl


Welkom bij Zwembad de Waterdam! Zwembad " De Waterdam" is een van de grootste en gezelligste zwemcomplexen van Nederland, gelegen in de gemeente Edam-Volendam. Veel gemeenten hebben een overdekt of een buitenbad. Wij hebben beide en zijn daarmee uniek in de regio! In deze krant willen wij ons graag verder aan u voorstellen. Ons ruime aanbod van activiteiten, aantrekkelijke acties en achtergrondinformatie zullen aan bod komen. Veel leesplezier en hopelijk tot ziens in de Waterdam!

Recreatief zwemmen: van kinderfeestje tot dagje uit voor het hele gezin!

Zwembad de Waterdam is hét recreatiebad van Edam-Volendam en omstreken. Met ons binnen- en buitenbad kunt u te allen tijde bij ons terecht, wat met het Nederlandse weer geen overbodige luxe is! Wij bieden u de volgende faciliteiten:

Eens wat anders doen tijdens een verjaardagsfeestje?

Binnen-accommodatie:

Misschien is plezier in het zwembad wel wat voor het verjaardagsfeestje van uw kind…

Binnen beschikken wij over een subtropisch recreatiebad van ruim 30 graden, voorzien van een 45 meter lange glijbaan, een wildwaterkreek, jet-streams, uitzwembassin waar u naar buiten toe kunt zwemmen, een peuterbad en ten slotte vier whirlpools. Daarnaast hebben wij een 25-meterbad met duikplank en een instructiebad.

Buiten-accommodatie: Ons buitenbad is één van de mooiste en grootste buitenbaden van Nederland. Hierover verderop in deze krant meer! U kunt bij ons terecht voor vrijwel alles. Van een spannend verjaardagsfeestje, waarbij uw kind zelfs met volle bepakking kan duiken, tot een dagje uit. Ook hebben wij op vrijdagavond disco zwemmen voor de jeugd, iets wat elke vrijdag onder begeleiding van een professionele DJ een waar feest is.

Zwembad de Waterdam verzorgt voor uw jarige kind een onvergetelijk feestje! Lekker met vriendjes en vriendinnetjes spelen en natuurlijk zoveel mogelijk van de glijbaan. Bovendien is slecht weer nooit een spelbreker want het hele feestje vindt binnen plaats! En na aloop.. een lekkere maaltijd die bestaat uit patatjes, een snack, frisdrank en een ijsje. De jarige krijgt ook nog een cadeautje van de Waterdam.

Of vier je verjaardag onder water!

Zeemeerminfeestje

Of vier je verjaardag onder water! Duiken met lucht en na aloop een maaltijd zoals hierboven vermeld. Minimum aantal voor een duikfeestje is 5 personen en het maximum is 6 personen. Informeer of reserveer bij onze receptie!

Het is ook mogelijk om een zeemeerminfeestje te geven in ons zwembad! Dit kan vanaf minimaal 6 personen. Informeren en reserveren kan via onze website. Deze feestjes zijn mogelijk op woensdag en zaterdag vanaf 14.00 uur, de kosten zijn € 10,90 per persoon. Het kan ook met lekker eten erbij, dan zijn de kosten € 16,50 per persoon. De kinderen mogen zowel voor als na het meerminzwemmen nog vrijzwemmen!

Ons buitenbad Wij hebben één van de grootste buitenbaden van Nederland. U vindt er onder andere een 50 meter bad met springkuil met twee duikplanken, waarvan er eentje 3 meter hoog is! Verder hebben wij een groot familiebad met glijbanen en twee ondiepe warme kleuterbaden, omgeven door een grote zonneweide om heerlijk te luieren en te spelen. Spelen kan bij onze zand-waterspeelplaats, er zijn voetbaldoelen, een tafeltennistafel en diverse speeltoestellen. Op onze zonneweide zijn zowel zon als schaduwplekken, u vindt er ook toiletten, omkleedruimtes en douches. Ons buitenbad is onlangs geheel gerenoveerd en is echt een plaatje om te zien!

www.waterdam.nl

meer dan zwemmen alleen

Pagina 3


Zwem-ABC Leren zwemmen In Nederland en zeker in onze regio worden wij omringd door water. Daarom is het belangrijk dat iedereen en zeker kinderen al op jonge leeftijd leert zwemmen. Bijna iedereen die in Nederland leert zwemmen wordt opgeleid voor het Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NPZ-NRZ) en zo ook in de Waterdam. De NRZ-NPZ is dé brancheorganisatie welke de criteria voor de diploma’s en opleidingen voor zweminstructeurs opstelt. Wij bieden zwemles aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Omdat wij in kleinere groepen zwemmen (zogeheten plus-lessen) is er meer ruimte voor individuele aandacht. Ondanks dat kinderen bij ons dus relatief jong beginnen, behalen kinderen met een bovengemiddelde kwaliteit binnen de landelijke norm hun ZwemABC!

Licentie Zwem-ABC: de volgende stap in het zwemonderwijs Als één van de eersten in de regio heeft zwembad de Waterdam de licentie Zwem-ABC van de NRZ-NPZ. Hiermee tonen wij aan dat wij aan meer (kwaliteits-)eisen voldoen dan ‘reguliere’ zwemlesaanbieders.

Het Zwem-ABC

Wij beschikken over een online leerlingvolgsysteem, hierin kunt u precies zien hoe het staat met de vorderingen van uw

De vorderingen van uw kind kunnen nu ook via onze Waterdam-app bekeken worden, deze kunt u downloaden in de app-store of play-store. Ook kunt u hier informatie vinden over ons zwembad zoals openingstijden, tarieven, zwemles tips en nog veel meer!

2018

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Wie alle drie diploma’s (A, B en C) bezit krijgt het predicaat Zwemveilig. Het ZwemABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen, waarbij zwemveiligheid een prominente rol inneemt en biedt alle vaardigheden welke iedereen tegenwoordig nodig heeft bij het zwemmen in subtropische

zwemparadijzen en bij activiteiten op, in en aan het buitenwater. Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.

kind in de zwemlessen. Doormiddel van smileys wordt aangegeven hoe uw kind er voor staat per onderdeel dat voldoende dient te zijn alvorens uw kind een bad verder mag.

Tarieven Zwem-ABC Inschrijfkosten (incl. magneetkaart)

€ 24,25

ZwemlesPlus* 1 x per week, per 4 weken 2 x per week, per 4 weken

€ 40,90 € 81,80

Klassieke Zwemles 1 x per week, per 4 weken € 28,95 (alleen Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 + snorkelen) Privézwemles per half uur

€ 22,75

*Wij bieden alleen zwemlesplus aan voor het Zwem ABC: het rendement van 1x per week een plus les is even hoog als 2x per week een reguliere zwemles, maar kost u onder aan de streep minder.

Kerkepad 12 1131 XN Volendam telefoon salon: 0299-366002 telefoon Lianne: 06-51701216 www.salonkerkepad.nl info@salonkerkepad.nl

Pedicure, Manicure, Aanmeten steunkousen en braces, Gezicht– en lichaamsbehandelingen, Bruidsmake-up, Visagie, Nail-art, Make-up advies, Kinderfeestjes en Workshops Voor de make-up van PUPA Milano ga je naar:

WWW.WEBSHOPSALONKERKEPAD.NL

www.waterdam.nl

meer dan zwemmen alleen

Tegelzetbedrijf Volendam b.v. H.J.Calkuengracht 27 1131 ZM Volendam Mobiel 06 53471799 Tuijpafbouw@ziggo.nl Pagina 5


Samen spelen, leren & ontdekken Zeilschool Waterland Monnickendam Kom jij komend seizoen ook kennis maken met de watersport? We starten al eind april en hebben weer diverse mogelijkheden om te leren zeilen, surfen en Suppen. Ook is er zeil- en motorbootverhuur. 018:

NIEUW in 2

bij Berend Botje natuurlijk! Kinderdagverblijf Gastouderopvang

Buitenschoolse opvang Peuteropvang

• • •

Zeilweken Intern (Slapen in tenten op het Hemmeland) Knipkaart 5 lessen vanaf € 150,Kennismaking middag zeilen/surf voor € 15,Woensdagavond zeilen/surfen vanaf € 10,Kijk voor meer informatie op:

Meer info: berendbotje.nl

info@zeilschoolwaterland.nl | www.zeilschoolwaterland.nl 0299-652401


Aquasporten: de minst blessuregevoelige manier van sporten met het meest maximale resultaat Sporten in het water is de veiligste manier om aan uw conditie te werken. Door het verblijf in het water worden gewrichten en spieren minder zwaar belast dan op het land. Door de weerstand van het water verbrandt u echter meer energie. Zwembad de Waterdam biedt verschillende activiteiten aan onder deskundige begeleiding, zoals bijvoorbeeld:

AQUAROBICS

AQUAJOGGEN

Tijdens een aquajogging-les, die plaatsvindt in het diepe bad, worden alle spiergroepen getraind. U draagt daarbij een wetbelt (drijfgordel) om de taille, waardoor u rechtop in het water kunt lopen. Het is dus in feite “zwevend” lopen in het diepe bad. De les wordt meestal begeleid door stimulerende muziek, wat u misschien net even dat duwtje geeft om het langer vol te houden.

Bij Aerobics in de sportzaal kan het nog wel eens gebeuren dat er blessures ontstaan door het springen of verkeerd terechtkomen op de vloer. Sommige mensen kunnen niet eens in de sportzaal trainen, omdat het een te grote belasting voor knieën of rug zou zijn. In het zwembad worden alle spring- en loopbewegingen opgevangen door de opwaartse druk van het water. Dat betekent dat ook mensen die al een blessure hebben, in het water kunnen blijven sporten. Aquarobics-les biedt de mogelijkheid fanatiek te bewegen op ritmische muziek. Door de weerstand van het

water, kunnen oefeningen worden uitgevoerd van rustig naar vrij stevig. U wordt daarbij begeleid door een gediplomeerd instructrice, die de oefeningen en ook het tempo aangeeft. De les vindt plaats in het instructiebad met een diepte van 1.10 meter. Doordat er tijdens de les altijd muziek wordt gedraaid, zult u al gauw merken dat u de bewegingen net even langer volhoudt dan normaal.

Om de oefeningen te verzwaren wordt er veel gebruik gemaakt van materialen zoals; dumbels, lexibeams, plankjes en ballen. De les eindigt altijd met rek- en strekoefeningen waardoor u er ook geen stijve spieren aan overhoudt. U zou gewoon een keer mee moeten doen, om te ervaren hoe het is om in het water te ‘zweten’. Aan het eind van de les zegt u in ieder geval niet meer ‘wat is het water koud’.

Alle spieren worden getraind, maar bij iedere les ligt de nadruk weer op een andere spiergroep. Als u trouw iedere week komt, dan houdt u zo uw lichaam in conditie.

Er worden ook verschillende materialen gebruikt zoals; ballen, dumbels, lexibeams, plankjes en zelfs STEPS in het water. Door de materialen kan er goed gewerkt worden met de weerstand in het water. Pas als u tijdens de les een bal of dumbels onder water heen en weer beweegt, merkt u hoe krachtig water kan zijn. Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar u kunt zelfs ‘zweten’ in het water. Kortom, het is een levendige les die, door het af en toe werken met 2-tallen, ook heel gezellig kan zijn.

TRIMZWEMMEN Trimzwemmen is er voor iedereen die wil werken aan zijn eigen itheid. Op een afwisselende en plezierige manier wordt er gewerkt aan de conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Doe mee en ervaar het zelf!!

www.waterdam.nl

meer dan zwemmen alleen

Pagina 7


51"

M • SNACKBAR • LUNCHROOM • SNACKBAR • LUNCHROOM

51"

Autobodyworkx, het adres voor: • kleinschadeherstel • autopoetsen • voor divers spuitwerk

;&-' ,5& & ( ."" 5 1"5"

M • SNACKBAR • LUNCHROOM • SNACKBAR • LUNCHROOM

Morseweg 14 | 1131PK Volendam 0612897429 | info@autobodyworkx.nl

Julianaweg 108, 1131 DJ Volendam, tel. 0299-363841

Sandra Mooijer Praktijk voor • Orthomoleculaire herapie • Darmtherapie • Voedingsadviezen

www.webclothing.nl

HENK schoenen Burg. van Baarstraat 20 1131 WT Volendam 0299-368224

Adres: Kaper 39 1132 PC Volendam

WEET U WAT DE MEEST DODELIJKE VORM VAN KINDERKANKER IS?

T • 0299-397437 M • info@orthoslim.nl W • www.orthoslim.nl

TICKETS / ENTREEKAARTEN

WAARTEGEN GEEN BEHANDELING IS EN DUS GEEN KANS OP GENEZING? de hersenstam. Stichting Semmy steunt als enige fonds in Nederland wetenschappelijk onderzoek naar deze vorm van kinderkanker. Voor de geen hoop. Het doel van Stichting Semmy is dan ook: hoop na diagnose!

feesten TiroleErRDeAGstKeAAnRT AT fe chitroZler G KAART inrVuT le p e rk t e K h t T n A c in Vucht olZerEfReDeAstenT VTueDressco ple Tir EfReDeAsGtKeAnAR RT erkde: Tent KDirndl & A r T Lederhöse h T c u Dressco V r de: elein itrolZeA DAGZAKTAERADRATG KA NI 2018

16/17 JU

NI 2018

16/17 JU

Steun ons! Kijk voor meer informatie op www.stichtingsemmy.nl

erktp t Kh Tenc Vu Vucht rk Ke plein Dirndl & Lederhöse

de: TentDressco Dirndl & Lederhös Dressco de: e Dirndl & Lederhöse

GLASSERVICE

Snel een ruit vervangen?

VANZAANEN.NL

Maak gebruik van onze 24 uur service

NI 2018 16/17 JU ,A € 12 ,- | KASS 1018 € 20 VVKNI 16/17 JU ,12 SSA € 10,- | KA VVK €

ZATER

ART DAG KA by: ZATER Powerd T owKeArdAbRy: DAPG ZATER ,- | KASSAT€ 12,10 KAART R € AG K A RD VV DE ZATE DAG KA y:,€ 5,00 NDAG AG ZATER owerdA €b12 RIJS ZO DE ZOND

t

kaar e e r t n E

INKOMP LDIG VOOR GE ART IS OOK RDAGKA DE ZATE € 5,00 NDAG AG RIJS ZO DE ZOND INKOMP LDIG VOOR GE IS OOK ART RDAGKA DE ZATE € 5,00 NDAG AG RIJS ZO DE ZOND INKOMP LDIG VOOR ART GE RDAGKA IS OOK TE ZA DE € 5,00 NDAG AG RIJS ZO DE ZOND INKOMP LDIG VOOR GE IS OOK

• A6 (105 X 148 MM) • GEPERFOREERD • 300 GRAMS HOUTVRIJ MAT MC • FULL COLOR DIGITAAL • 500 STUK(S) • LEVERTIJD: 4 WERKDAGEN

P SS 10,- | KA y: Powerd b

VVK €

Of het nu gaat om een groot nieuwbouw project of om het vervangen van een ruitje boven uw deur. Voor elke behoefte op glasgebied is Glasservice Van Zaanen uw aangewezen partner. We leveren en zetten alle soorten glas en staan sinds 1993 bekent om onze snelle service en goede kwaliteit.

24 uur service

23 jaar ervaring

Heeft u een ruit dat snel vervangen moet worden? Maak dan gebruik van onze 24 uurs service dan zorgen wij ervoor dat uw ruit binnen no time weer vervangen is.

Als sinds 1992 is Glasservice Van Zaanen een begrip in de Omgeving Waterland en omstreken en onze passie voor het vak is sindsdien alleen maar gegroeid.

10 jaar garantie

Gecertiiceerd

Elk ruit dat wij plaatsen zit standaard 10 jaar garantie, wij weten welke kwaliteit wij leveren en zijn er dan ook van overtuigd dat uw ruit het makkelijk 10 jaar uit houdt.

Buiten onze jarenlange ervaring hebben wij ook de nodige certiicaten op zak en voldoen wij aan alle eisen die worden gesteld aan glaszetters.

Telefoon / mobiel

E-mail

Adres

06 - 23778466

jvzaanen@vanzaanen.nl

Gerrit van Heemkerkstraat 8 1474 KB Oosthuizen

Fietsen en varen 70 reizen in meer dan 15 landen

www.boatbiketours.com


Jip’s Baby en Peuterzwemmen Jip’s Waterwennen Jip’s Waterwennen is er voor kleuters vanaf 2½ tot 4 jaar. Jip's WaterWennen voor kleuters is een voorbereiding op het leszwemmen. Met Jip's WaterWennen wordt uw kind verder vertrouwd gemaakt met water.

Spelend leren Onder deskundige begeleiding en op een speelse wijze leert uw kind de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. Al heel jong leert uw kind hoe het kan overleven indien het vrijwillig of onvrijwillig te water raakt. Samen met uw kind bent u met water bezig. Door allerlei spelvormen leert uw kind bewust en onbewust de grondbeginselen van het zwemmen. Na Jip's WaterWennen voor kleuters kan uw kind direct doorstromen naar het leszwemmen.

Jip’s Baby en Peuterzwemmen is voor kinderen van 3 maanden tot 2½ jaar oud. Al vanaf 3 maanden kunt u uw kind vertrouwd maken met water. Kleine kinderen bezitten natuurlijke relexen die er voor zorgen dat zij geen water inslikken bij het onder water gaan. Tijdens Baby- en Peuterzwemmen leert uw kind samen met u op plezierige wijze de mogelijkheden en onmogelijkheden van het water kennen. De resultaten zijn er dan ook naar. Al heel jong leert uw kind hoe het kan overleven, als het vrijwillig of onvrijwillig te water raakt.

Optimaal genieten van uw zwangerschap Het gevoel van gewichtloosheid ervaren door de opwaartse kracht van het water. Samen met anderen genieten van de mooiste periode in uw leven.

Alle oefeningen kunt u op uw eigen niveau afstemmen. U kunt de oefeningen sneller doen of juist rustiger, meer herhalingen of gewoon even rust nemen tussendoor.

Zwemmen is de meest geschikte vorm van sport tijdens de zwangerschap. Het heeft een gunstige invloed op de bloedcirculatie met alle positieve gevolgen van dien. Zwangerschapszwemmen kan gedurende de hele zwangerschap worden beoefend, maar wij adviseren dit wel af te stemmen met arts of verloskundige. Zwangerschapszwemmen bestaat uit oefeningen die belangrijk zijn tijdens zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Onder deskundige begeleiding wordt er gewerkt aan conditie, spierkracht, balans, bekken en natuurlijk ontspanning.

Wanneer? Woensdag

20.00 – 20.45 uur

Tarief 2018: Gratis! (bij afname 12-badenkaart (groot) ouder en kind zwemmen voor uw nog ongeboren kind. De naam of geslacht hoeft u nog niet op te geven)! Per les 12-badenkaart* 25-badenkaart*

€ 6,50 € 64,50 € 129,00

Savannah Wellness Volendam Verkoop, installatie en onderhoud van zwembaden, sauna, whirlpool en stoomcabines.

Per 1 januari heet de peuterspeelzaal. Peutersspeelgroep, dit bieden we in Warder en Beets aan.

Kinderdagopvang Halve-dag-opvang Buitenschoolse opvang Warder: in gebouw ‘De Oude School’ Peutersspeelgroep Buitenschoolse opvang Beets: in een ruimte van de basisschool Kantoor: Warder 113, 1473 PG Warder Tel. 0299 403217, mob. 06 41916950 E-mail: anskonijn@kov-robbedoes.nl Website: www.kov-robbedoes.nl

www.waterdam.nl

meer dan zwemmen alleen

POWERED BY:

Tel 06-27002039 www.savannahwellness.nl verkoop@savannahwellness.nl

Pagina 9


De Vrijheid café restaurant

Heeft u iets te vieren?

Abraham • Sarah • verjaardag huwelijk • jubileum

Dat kan allemaal bij ons!

(

voor

59,50 p.p.

ALL INCLUSIVE

Reserveren:

Haven 80 • Volendam Tel: 0299-363234

Eusie’s Pool-bar Harlingenlaan 26 1131 JP, Volendam Eugene.delacour@gmail.com

Wonenplus geeft u een steuntje in de rug

WonenPlus biedt aan ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking die zelfstandig thuis wonen, praktische diensten en persoonlijke ondersteuning. Tevens bieden wij ondersteuning bij mantelzorgtaken. Lid worden? Voor meer informatie over WonenPlus, mantelzorg of vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Dijkgraaf Poschlaan 8 1135 GP Edam T. 0299 32 31 01 E. wonenplusedamvolendam@rswp.nl


HART IN BEWEGING

AQUATHERAPIE Aquatherapie (zwemmen op medische indicatie) en Hart in Beweging Door artsen en fysiotherapeuten wordt het belang van bewegen met klem benadrukt. Bewegen kan een positieve werking hebben op spieren en gewrichten en een verbeterde conditie zorgt voor een prettig en ontspannen gevoel.

Alleen bestemd voor mensen die hartklachten hebben of hadden en alleen met een verwijzing van een cardioloog.

Door middel van diverse oefeningen wordt er gewerkt aan conditie, lichaamskracht en uithoudingsvermogen. Natuurlijk wordt hierbij rekening gehouden met het eigen kunnen.

Tijdens de les cardio-zwemmen wordt rekening gehouden met eventuele andere gezondheidsklachten van de zwemmer. Tijdens de 1e les wordt een medische informatie- en medicijnkaart ingevuld die in geval van nood van pas kan komen. Onder deskundige begeleiding wordt gewerkt met verschillende materialen, waaronder ballen, dumbels, lexibeams, knotsen enz. Plezier staat tijdens deze les voorop, alles onder begeleiding van gezellige muziek.

AQUA-FIFTY FIT:

CLUB AQUAVITAAL

Speciaal voor deze groep mensen verzorgt “De Waterdam” onder begeleiding van een speciaal opgeleide instructrice, 3x per week aquatherapie. Er wordt gezwommen in extra verwarmd water, waardoor het een geschikte activiteit is voor elke mobiliteitsgraad (het is een activiteit ook voor personen met een lichte beperking).

Meer bewegen voor ouderen Bij gezond ouder worden hoort bewegen. Wie regelmatig beweegt blijft langer mobiel. Het sporten in water heeft veel voordelen. Door de opwaartse druk van het water is de schokbelasting minimaal.

ClubAquavitaal is hét beweegprogramma voor de vitale, actieve senior. ClubAquavitaal valt onder de ClubAqua formule: hét aquaitnessprogramma van Sportfondsen Nederland.

Uw spieren, botten en gewrichten blijven lekker soepel. In groepsverband traint u op muziek om het tempo van de oefeningen aan te geven. U kunt ontspannen werken aan uw lenigheid, uw uithoudingsvermogen en kracht voor een gezonde toekomst.

Het programma van ClubAquavitaal is gebaseerd op de algemene dagelijkse verrichtingen (ADL’s). Denk hierbij aan reiken, draaien, zitten en staan. Met oefeningen in het water, op passende muziek, versterken we uw spieren en gewrichten, zodat alledaagse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden.

Tijdens de les wordt er een gezellig muziekje gedraaid op de achtergrond. Vaak wordt er dan ook door de muziek het tempo aangegeven. Als er mensen zijn die sneller of langzamer willen bewegen is dat natuurlijk geen probleem. Zoals al eerder vermeld, wordt de weerstand van het water gebruikt om de oefeningen te verzwaren. Daarbij worden ook diverse materialen gebruikt zoals; ballen, stokken, plankjes, dumbels, lexibeams en soms ook hoepels. De les eindigt altijd met rek- en strekoefeningen.

Hierbij houdt het programma rekening met o.a. de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer. Kortom: u blijft actief, it en vitaal! De beweegprogramma’s duren vier maanden waarbij u echter op elk moment kunt instromen.

DE JONG Doe Het Zelf Centrum  DE JONG Doe Het Z DE JONG Doe Het Zelf Centrum  e Het Zelf Centrum  DE JONG Doe Het Zelf Centrum  DE JONG Doe Het Z

DE JONG Doe Het Zelf Centrum  oe Het Zelf Centrum  Een Waterlands Begrip Een Waterlands Begrip 

aterlands Begrip 

Een Waterlands Begrip  Waterlands Begrip 

Een Waterlands Begrip  de enige leverancier van Emmegi

Een Waterlands 

Een Waterlands B

voor de PVC markt

Eindelijk is er in Nederland eenVoor al uw ijzerwaren, gereedscha leverancier van Voor al uw ijzerwaren, gereedschappen, machines, verf,  Voor al uw ijzerwaren, gereedschappen, machines, verf,  Emmegi machines voor PVC. Vomatic is een nieuwe Voor al uw ijzerwaren, gereedschappen, machines, verf,  Voor al uw ijzerwaren, gereedschap , gereedschappen, machines, verf,  Voor al uw ijzerwaren, gereedschappen, machines, verf,  mengservice, verUenodigdheden, behang, hout, houtzagerij,  mengservice, verUenodigdheden, be speler op de markt, maar wel één met ervaren mengservice, verUenodigdheden, behang, hout, houtzagerij,  mengservice, verUenodigdheden, behang, hout, houtzagerij,  mengservice, verUenodigdheden, beh n, gereedschappen, machines, verf,  vertegenwoordigers die de markt kennen als hun mengservice, verUenodigdheden, behang, hout, houtzagerij,  igdheden, behang, hout, houtzagerij,  tuinhout, tuinarWkelen, tuinaarde, potgrond, zand, grind, schaatsen,  tuinhout, tuinarWkelen, tuinaarde, potgro broekzak. Jongens die weten waar uw behoeftes tuinhout, tuinarWkelen, tuinaarde, potgrond, zand, grind, schaatsen,  tuinhout, tuinarWkelen, tuinaarde, potgrond, zand, grind, schaatsen,  tuinhout, tuinarWkelen, tuinaarde, potgro digdheden, behang, hout, houtzagerij,  tuinhout, tuinarWkelen, tuinaarde, potgrond, zand, grind, schaatsen,  liggen, die meedenken over uw worklow-eiciency aarde, potgrond, zand, grind, schaatsen,  slijpservice, sleutelservice, klompen, etc. etc. etc.  én die alleen het beste leveren wat er te slijpservice, sleutelservice, klom krijgen is! slijpservice, sleutelservice, klompen, etc. etc. etc.  slijpservice, sleutelservice, klompen, etc. etc. etc.  slijpservice, sleutelservice, klom naarde, potgrond, zand, grind, schaatsen,  slijpservice, sleutelservice, klompen, etc. etc. etc.  lservice, klompen, etc. etc. etc.  elservice, klompen, etc. etc. etc.  Niesenoort 14, 1141 BM, Monnickendam  Joost v.d. Vondelstraat 10 | 1132 SB Volendam Niesenoort 14, 1141 BM, M Niesenoort 14, 1141 BM, Monnickendam  Niesenoort 14, 1141 BM, M Niesenoort 14, 1141 BM, Monnickendam | www.dejongdhz.nl e-Niesenoor Niesenoort 14, 1141 BM, Monnickendam  Niesenoort 14, 1141 BM, Monnickendam  t 14, 1141 BM, Monnickendam | www.dejongdhz.nl | e-mail: info@dejongdhz.nl | Tel.0299-654175 | |Fax 0299Telefoon: 0299-406227 | Fax: 0299-744036 1141 BM, Monnickendam  , 1141 BM, Monnickendam  hz.nl | e-mail: info@dejongdhz.nl | Tel.0299654175 | Fax 0299-654175 www.dejongdhz.nl,  e‐mail: info@dejongdhz.nl  www.dejongdhz.nl,  e‐mail: in Email: info@vomatic.nl | www.vomatic.nl www.dejongdhz.nl,  e‐mail: info@dejongdhz.nl  www.dejongdhz.nl,  e‐mail: in www.dejongdhz.nl,  e‐mail: info@dejongdhz.nl  www.dejongdhz.nl,  e‐mail: info@dejongdhz.nl  nl,  e‐mail: info@dejongdhz.nl  l,  e‐mail: info@dejongdhz.nl  Tel. 0299‐654175, Fax 0299‐654175  Tel. 0299‐654175, Fax 02 Tel. 0299‐654175, Fax 0299‐654175  Tel. 0299‐654175, Fax 0299‐654175  Tel. 0299‐654175, Fax 0 www.waterdam.nl meer dan zwemmen alleen Pagina 11 Tel. 0299‐654175, Fax 0299‐654175  54175, Fax 0299‐654175  4175, Fax 0299‐654175 


Your photo in Dutch costume

Photographer Zwarthoed | Haven 12 opposite Hotel Spaander | Volendam

• Kinderopvang van 0-4 jaar • Kleinschalig kinderdagverblijf met 2 groepen • Gevestigd in voormalige oude school op rustige binnenplaats • Ruime openingstijden (07.15 - 18.30 uur) • Alle schoolvakanties geopend, dus óók in de zomervakantie • Halve dagen mogelijk

Was een hartinfarct bij vrouwen altijd maar zo duidelijk te herkennen

Een betrouwbare test kan vrouwenharten redden. Geef nu via hartstichting.nl/vrouwenhart

www.diedeldumpie.nl tel. 0299 - 371 364 Achterhaven 89b, 1135 XT EDAM www.facebook.com/kdvdiedeldumpie


Advertorials

Uitzendbanen kunnen heel aantrekkelijk zijn Kunt u de geschikte kandidaat niet vinden? Of heeft u de geschikte kandidaat juist wel gevonden, maar kunt u hem/haar niet in dienst nemen? Dan kan UBV uitkomst bieden. Ons uitzendbureau biedt oplossingen voor al uw vragen omtrent personeel! UBV is een uitzendbureau uit Noord-Holland, gevestigd in Volendam en Amsterdam. UBV richt zich voornamelijk op de branches bouw, schoonmaak, commercieel, productie en techniek, maar gaat geen uitdaging uit de weg. Alle potentiële werknemers worden persoonlijk uitgebreid gescreend. Uitzenden Een uitzendconstructie is geschikt wanneer u gebruik wilt maken van een tijdelijke kracht, in verband met bijvoorbeeld ziekte, piek-

Eusie’s pool-bar

werkzaamheden of vakantie-vervanging. Omdat u de overeenkomst ten alle tijden kunt beëindigen loopt u geen risico op loondoorbetaling verplichting. Bevalt de werknemer goed, kunt u de kandidaat na verloop van tijd overnemen.

Eusie’s pool-bar gaat òòk verbouwen , en daar hebben we zin in . Na 23 jaar wordt het wel weer eens tijd, toch!! We gaan voor een gezellige, frisse zaak zorgen. Voor jong en oud. met De kaart zal worden uitgebreid meerdere producten. Zoal uit het glas , als op het bord. We hopen na de zomer klaar te wezen, om ook de sporters van de nieuwe Seinpaal te ontvangen.

Payroll Heeft u al zelf een medewerker gevonden, maar (nog) niet de gelegenheid om die persoon in dienst te nemen? Dan is payrolling een mooie oplossing! U bepaalt het salaris. Wij doen alle afdrachten en betalen alle premies. U betaalt een lager uurtarief aan ons dan wanneer wij zelf voor u op zoek gaan naar een werknemer. Omdat UBV juridisch werkgever is, loopt u geen risico’s

Eusie’s pool-bar en team

Exclusiviteit, expertise en vakmanschap samen in één unieke tegel en sanitair ervaring. Wij bieden u een digitaal 3D kijkje in uw toekomstige inrichting! Op basis van de beoogde ruimte(n) en de tegelgegevens creëert Kirry een digitale 3D impressie voor u! U krijgt zo meteen een realistisch beeld van hoe de ruimte eruit zou gaan zien. Tevens worden meetfouten uitgesloten, wordt het snijverlies optimaal berekend en leggen we u direct een scherpe prijs voor. Ook sanitair en eventuele meubels kunnen in ons programma worden meegenomen. De overdracht van gegevens door onze samenwerkende loodgieters en showrooms is vastgelegd en met één muisklik te verzenden. Dat scheelt u tijd en geld!

‘Goed masseren is een vak apart’ ZAANDAM/PURMEREND/WESTWOUD Voor opleiding Sportmassage Allround begon het in begin 1980 met de cursus sportmassage. Anno 2018 biedt Opleiding Sportmassage Allround, (Andy van der Hoeven), een diversiteit aan opleidingen en cursussen. Van bamboemassage tot kinesio taping. ‘Wij spelen daarmee in op de actuele vraag’,. ‘Momenteel ís er vooral vraag naar kortdurende versnelde, en wellness-opleidingen.’ Sinds 2014 is er een samenwerking ontstaan met Opleiding Top-Sportmassage in Westwoud en Purmerend. Op alle lokaties wordt hetzelfde cursusaanbod gegeven. Opleiding Top-Sportmassage (Inge van Kerkhof ), is gespecialiseerd in de Wellnessmassage en de versnelde cursussen voor de Klassieke massage en Sportmassage.

Het ontwerp kan in 3D en kleur vanuit iedere gewenste hoek worden geprint. Door deze ondersteuning neemt u echt deel aan de geboorte van uw badkamer of andere te betegelen ruimte! U bent van harte welkom voor vrijblijvend advies. 6 DAGEN PER WEEK GEOPEND Oosthuizerweg 13 - 1135 GH Edam Tel. 0299 451600 - www.kirry.nl

de enige leverancier van Emmegi voor de PVC markt

Emmegi is namelijk al meer dan 30 jaar dé trendsetter op het gebied van bewerkingsmachines voor proielen, zowel PVC als aluminium en staal. Altijd strevend naar innovatie en hoogwaardige kwaliteit en immer op zoek naar logistieke oplossingen die de gebruiker het

werk makkelijk maken. Dit kan alleen door goed te luisteren naar klanten, door te denken vanuit de geest van de eindgebruiker. Om zodoende hun ideeën uit te werken tot gereedschappen die overeind blijven in de praktijk. Om u als klant elke keer weer te verrassen met eiciënte oplossingen voor uw behoeftes. Zo blijft Emmegi de concurrent al decennia lang een stap voor in het produceren van high-tech machines. Bovendien kunt u bij Emmegi altijd rekenen op professionele aftersales en de garantie dat onderdelen nog jaren na levering verkrijgbaar zijn.

Opleiding Sportmassage Allround geeft ook korte introductie massage lessen aan leerlingen van het Zaanlands Lyceum. Ook aankomende fysiotherapeuten volgen er massagelessen puur voor de techniek. ‘In de opleiding tot fysiotherapeut is tegenwoordig weinig ruimte voor het masseren.’ In de avonduren kunnen particulieren terecht voor de verschillende opleidingen. Heeft u interesse in onze cursussen, kijk op www.Top-Sportmassage.nl en www.allmassageopleidingen.nl

Schalkoort Training & Advies, gevestigd te Castricum EHBO is onze passie.

Vomatic: Eindelijk is er in Nederland een leverancier van Emmegi machines voor PVC. Vomatic is een nieuwe speler op de markt, maar wel één met ervaren vertegenwoordigers die de markt kennen als hun broekzak. Jongens die weten waar uw behoeftes liggen, die meedenken over uw worklow-eiciency én die alleen het beste leveren wat er te krijgen is!

Schalkoort Training & Advies biedt EHBO / BHV trainingen in de breedste zin van het woord, voor in het bedrijf, voor thuis en voor op school, voor bedrijven en particulieren, met een diploma, een certificaat of een bewijs van deelname, het kan allemaal! ( certificering volgens Rode Kruis, Oranje Kruis, NIKTA, Nederlandse reanimatieraad ) Alle onderwerpen zijn mogelijk, zoals o.a. BHV, EHBO met reanimatie en AED gebruik, EHBO bij sportletsels, EHBO baby & kind, EHBO senioren, EHBO bij waterof duikongevallen, wandelletsels en EHBO op maat. De trainingen worden bij ons op locatie gegeven, in company bij u in het bedrijf of in kleine groepen bij de cursisten thuis. De workshops en BHV trainingen kunnen wij voor u op maat maken, dan behandelen wij de onderwerpen die u wilt weten of die voor uw bedrijf belangrijk zijn. Ook bieden wij de brand en ontruimingsmodule aan, deze wordt verzorgd door ervaren brandinstructeurs. De trainingen worden gegeven door ervaren en enthousiaste

instructeurs,met een gedegen medische kennis en achtergrond, interactief, laagdrempelig en met een tikkeltje humor. Het accent ligt op het doen…. De instructeurs hebben ook practische ervaring, doordat ze actief zijn als vrijwilliger voor o.a. het Rode Kruis en Reddingsbrigades. Hebt u geen tijd om een volledige EHBO cursus te volgen, maar wilt u wel weten wat te doen bij voorkomende situaties? Wij verzorgen ook bij ons op locatie of bij u thuis een workshop op maat, ook geschikt als onderdeel van een teambuilding voor uw personeel. Ook mogelijk om te combineren met een ( outdoor) activiteit of lunch of diner! Wilt u meer weten: bel of mail mij: Louise Schalkoort 06-29437224 of louise@schalkoort.net w w w.schalkoort-advies.nl

EHBO is onze passie

Jantje de Poelier Voor al uw tam en wild gevogelte, groot of klein, moet u bij Jantje de Poelier zijn! Openingstijden:

Sterkip Poelier-Traiteur Volendam

Plutostraat 40C 1131 WG Volendam

Gesloten Maandag Dinsdag 8.30 - 18.00 Woensdag Gesloten Donderdag 8.30 - 18.00 Vrijdag 8.30 - 18.00 Zaterdag Gesloten Zondag Gesloten Zijvend 26 Middelie

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een gezond 2018!

De week voor kerst zijn wij van maandag t/m zaterdag geopend

06-22970961 jantjedepoelier.nl

VERBORGEN SCHATTEN


Sprookjeswonderland; al 45 jaar een verrassing voor klein én groot! Geniet van de vele sprookjes, attracties, voorstellingen, de speeltuin, de kinderboerderij en nog veel meer! Wij zijn open t/m 28 oktober, dagelijks vanaf 10.00 uur. Ook alle feestdagen geopend!

Zou jij met een druk op de knop fysieke klachten willen verminderen? Dat kan met de fysische vasculaire therapie Meld je nu aan voor de Bemer infoavond in juni 19:00 uur in Himani te Purmerend. Of bel: 0299-45 00 29 voor meer informatie of demo.

Kooizandweg 9 - 1601 LK - Enkhuizen informatielijn: 0228-317853

jacqueline-brandes.bemergroup.com/nl

“Dreamstyle

lingerie

heeft

de

nieuwste collecties in de winkel in Volendam,wij blijven graag op de hoogte van de laatste trends en passen hier onze collectie op aan”

“Wij zijn gevestigd in het centrum van Volendam en in onze winkel kun je ontspannenlingerie en badmode passen en kiezen wat jij mooi vind” Lingerie

heeft

de

nieuwste

collecties in de winkel in Volendam. Wij blijven graag op de hoogte van de laatste trends en passen hier onze collectie op aan. Via nieuws houden wij jou op de hoogte van nieuwe collecties, acties en leuke weetjes

openingstijden Maandag 13:00 – 18:00 Di t/m Vr 09:00 - 18:00 Zaterdag 09:00 - 17:00

Dreamstyle Lingerie, Edammerweg 8 | 1131 DN, Volendam info@dreamstyle-lingerie.nl | 0299-350184


Openingstijden Tijden

Vrijzwemmen

Ouder en Kind

Vrijzwemmen

Wedstrijdbad

Zwemmen

Theapie en medisch

Aquasporten

Trimzwemmen

Cadeaubonnen

Recreatiebad Maandag

13.00-22.00

11.00-13.00*

10.00-10.45*

20.00-22.00

11.00-11.45 *

Dinsdag

13.00-17.30

07.00-09.00*

10.00-10.30 (3-9 mnd)

Woensdag

13.00-22.00

11.00-13.00

10.00-11.00 (2-4jr)

Donderdag

13.00-22.00

13.00-17.30

Vrijdag

18.00-21.30*

11.00-13.00*

20.00-22.00

10.00-10.30 (3-9mnd)

20.30-22.00

11.00-11.30 (2-4jr)

11.00-13.00*

11.00-13.00*

10.30-11.00 (9mnd-2jr)

20.00-21.30**

10.00-11.00 (2-4jr)

10.00-10.30 (3mnd-2jr)

12.00-16.00

13.00-15.00

Zondag

9.00-16.00

9.00-16.00

11.15-12.00*

10.15-11.00**

19.30-20.00 09.00-10.00

09.00-10.00*

19.00-19.30

11.00-11.45#

9.30-10.15**

19.00-19.30

09.00-10.00****

19.00-20.00**

07.00-08.45*

Zaterdag

*Discozwemmen vanaf 20.00

10.30-11.00 (9 mnd-2jr)

10.30-11.15*

19.00-20.00**

10.00-11.00

19.30-20.00

20.00-20.45*** 8.45-9.30*

9.00-10.00****

Wist u dat wij ook cadeaubonnen verkopen? Wij hebben deze in ons assortiment van: € 5,- € 10,- € 20,- en € 50,Zo kunt u vrijzwemmen cadeau doen of kan de ontvanger zijn of haar leskaart, abonnement of meerbadenkaart verlengen met een cadeaubon. Altijd leuk om te krijgen en lekker sportief!

19.30-20.30*

09.00-10.00*

09.00-10.00 10.00-11.00 19.00-19.30 19.30-20.00

Colofon

10.30-11.00 (2-4jr)

Realisatie: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7001 CP Doetinchem 0314-361130 info@mdh-uitgeverij.nl www.mdh-uitgeverij.nl

* Banenzwemmen

* 0-2 jaar

* Aquatherapie

* Aquajoggen

Druk: Rodi Rotatie

** Discozwemmen

** 2-4 jaar

** Hart in beweging

** Aquarobics

Bij afname van een Ouder en Kind kaart voor het nog ongeboren kind, is zwangerschaps zwemmen gratis!

*** Zwangerschapszwemmen

# Aquavitaal

****Aqua ifty it

Verspreiding: Axender T. (030) 755 69 30 E. kwaliteitsbeheer@axender.nl I. www.axender.nl

Weetjes •

• •

Wist je dat in Libië een aantal rotsschilderingen van zwemmers werden teruggevonden die dateren van 8000 jaar geleden? Egyptische schilderingen uit de oudheid tonen ook mensen die zwemmen. In het oude Griekenland werd eveneens gezwommen, zwemmen stond in hoog aanzien bij de elitaire adel. De rijke Romeinen hadden zelfs al een privé zwembad in de tuin. Als wedstrijdsport is zwemmen in 1846 begonnen in Australië. Zwemmen maakt deel uit van de Olympische Spelen sinds 1896. De mannen zwommen daar drie afstanden in zee: de 100, 500 en 1200 meter. Tijdens de Olymische Spelen wordt tegenwoordig gezwommen in zwembaden van 50 meter. De naam schoolslag is afkomstig van het feit dat dit de eerste zwemslag was die op school werd aangeleerd. Wist je dat het grootste zwembad ter wereld wel 1013 meter lang is? Het grootste zwembad ter wereld werd gebouwd aan de zuidkust van Chili, Algarrobe, in 2006. Het Alfonso del Mar is een zwembad gevuld met zeewater.

Genieten, heerlijk aan het water... www.waterdam.nl

meer dan zwemmen alleen

Pagina 15


Zwembad de waterdam  
Zwembad de waterdam