Page 1

Uitgave najaar 2019 - nr. 2

GL8 gaat voor weer een periode van 5 jaar! Aan het einde van het jaar loopt de huidige zendmachtiging af. We hebben vijf jaar lang met heel veel plezier, met alleen maar vrijwilligers, lokale uitzendingen kunnen verzorgen voor de gemeente Mook en Middelaar en voor de gemeente Heumen. Nu is het afwachten of de gemeenteraden van beide gemeenten ons wederom een zendmachtiging willen geven voor vijf jaar. Wij zijn vijf jaar geleden gestart met een ambitieus ondernemingsplan. Onze inhoudelijke en financiële doelstellingen zijn bereikt. Onze vrijwilligers maakten wekelijks interessante lokale programma’s, de bekendste daarvan is Focus Actueel op de zaterdagochtend. Het was altijd gezellig druk in de studio met komende en gaande gasten. Heel veel inwoners van beide gemeenten zijn bij ons langs geweest, soms zelfs meerdere keren. Deze uitzendingen waren ook op de televisie te zien. Financieel hebben de hebben we de afgelopen vijf jaar altijd een positieve cashflow gehad op onze jaarrekeningen. Dat is niet gemakkelijk, maar het is ons gelukt dank zij de adverteerders en donateurs, en zonder extra- subsidie. Conform de mediawet hadden we recht op een kleine bijdrage per kabelaansluiting (dus niet per inwoner), en die bijdrage hebben we aangevraagd en gekregen.

GL8 krant numero 10! In deze krant vooral aandacht voor de makers en hun producties. Maar natuurlijk kunnen in dit decembernummer de bijdragen van burgemeester Marriët Mittendorff en burgemeester Willem Gradisen niet ontbreken. Behalve hen vindt u op pagina 3 de visie van het PBO op de (deelname aan de) streekomroep en, helaas, het afscheid van GL8 van Pastor Aloys van

Velthoven. “GL8 is er bij!” vult de gehele pagina vijf. De bladzijden 7 en 9 zijn vooral gevuld met de makers, zoals onze stagiaires, dronepiloot Matthijs, cameraman en editor Peter, gastheer Marcel en de programmamakers Margie, Alex, Ronald en Henri. Bestuurslid Arjen Vonk laat tot slot zijn licht schijnen over de lopende gesprekken over de vorming van een, door ‘Den Haag’ gewenste, streekomroep.

Winkelcentrum Malden, het gezelligste winkelcentrum van uw regio!

Als we de nieuwe zendmachtiging krijgen, gaan we de contacten die we nu al hebben met omliggende lokale/streekomroepen omzetten in samenwerkingsverbanden die voor de betrokken partijen inhoudelijk en financieel én voor de vrijwilligers, een win – winsituatie oplevert.

Bent u wel eens in het winkelhart van Malden geweest? Winkelcentrum Malden heeft maar liefst 55 winkels onder 1 dak! Van HEMA tot Action, van Albert Heijn tot de Plus, van Kruidvat tot ETOS. Voor ieder wat wils. Alle grote winkelketens zijn aanwezig en u kunt er heerlijk lunchen. Daarnaast is het winkelcentrum per bus uitstekend bereikbaar. Kom u met de auto? U kunt er 2 uur lang gratis parkeren!

Ferdinand van Wijk, voorzitter

w ontdekken, samen én alleen. Leer aanraken, knuffelen en vrijen.

Waar vindt u GL8 op Radio en TV Radio Ether: 106.2 FM Kabel: 93.1 FM KPN: kanaal 1022 Televisie KPN: kanaal 1322 Gemeente Heumen (Caiway) Radio: kanaal 708 TV: kanaal 12 Gemeente Mook en Middelaar (Ziggo) Radio: kanaal 915 TV: kanaal 36

Met insteekmodule CI+ Radio: kanaal 375 TV: kanaal 348

Winterfestijn en Kerstmarkt in Malden

Adres GL8 Media Sluisweg 18, 6581 KA Malden tel. 024-388 18 08 redactie@gl8media.nl www.gl8media.nl

Winterfestijn Malden heeft als primaire doelstelling het eens per twee jaar het realiseren/organiseren van een tijdelijke ijsbaan op het Kerkplein in Malden. Dat de ijsbaan in een behoefte voorziet is wel eerder gebleken. De komende editie vindt plaats van 13 december t/m 5 januari.

Ook dan verwacht men voor de 2e keer weer enkele duizenden bezoekers uit alle leeftijdscategorieën. Dit jaar is er voor het eerst ook een Kerstmarkt en wel op zondag 15 december. Van 16 t/m 20 december de scholieren weer gratis schaatsen met school.Vrijwillers Opnieuw ontdekken, samen én alleen. Leer aanraken,weer knuffelen enkunnen vrijen. zijn nog altijd zeer welkom voor allerlei hand- en spandiensten.

Facebook: GL8Media.nl Twitter: @GL8Media Soundcloud: gl8-media You Tube: gl8media

ouch.nl Malden

Alle winkels zitten onder 1 dak. ‘s Winters verwarmd en droog, ‘s Zomers heerlijk gekoeld. Winkelcentrum Malden is ook daarom het gezelligste winkelcentrum van uw regio! GL8 is al jaren partner van het winkelcentrum. Zij ondersteunen en begeleiden ons met veel evenementen. Zo zijn er regelmatig live uitzendingen vanuit het winkelcentrum en verzorgt GL8 de muziek bij bijvoorbeeld de modeshows, Sint Nicolaas en Kerst. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen, acties en evenementen? Dan adviseren wij u om onze Facebookpagina te liken. Onze pagina wordt dagelijks up-to-date gehouden. Wilt u weten welke winkels er in ons mooie winkelcentrum gevestigd zijn? Kijk dan even op onze website: www.winkelcentrum-malden.nl. U bent van harte welkom!

Malden

024-388 82 38 seksueelontdekkingswerk.nl

WINKELCENTRUM MALDEN

de regio dichtbij

Pagina 1


50%

KORTING

L A A D N E D D O D ESTAAT TEGELSHOP EN OMSTREKEN, B IJMEGEN

ALDEN, N M N A V K A A Z L A ELSPECIA

DÉ TEG

50 JAAR!

Vanwege dit

AN 50-JARIG BESTAIN G MKORT

U tot 50% JUBILE ent op ons héle assortim aan voorraadtegels

en nog Deze actie geldt alle er! in de maand decemb en wandtegels is zeer Onze collectie vloeren en look tegels, natuurste uitgebreid, ook hout t wij in ons assortimen terrastegels hebben room, we staan u met Kom naar onze show klaar. de koffie staat altijd plezier te woord en

WIJ ZIJN VERHUISD VAN NIJMEGEN NAAR MALDEN

Tegelshop Doddendaal

De Hoge Brug 6, Malden

024-3888238

Uw regio dealer voor alle huishoudelijk apparaten Miele stofzuiger Complete C3 Ecoline A+

WAN28090NL Siemens afwasautomaat inbouw A+++ 1400 tpm 6K inhoud 44dB

Van €599,-

Nu voor

€ 219,-

€ 539,-

Winkelcentrum 36, 6581 BW Malden Tel: 024-3881688

www.casatronics.nl

tegelshop@hetnet.nl

www.tegelshopnijmegen.nl


PBO GL8 in streekomroep?

Burgemeester mr. drs. W. Gradisen Wanneer dit wordt gelezen zitten we al volop in de sfeer van de lange donkere avonden. December is de maand met de kortste dagduur en de langste nachten. Het is tevens de maand waarin de zgn. “winterwende” plaatsvindt. Rond 21 december vindt de overgang plaats van de herfst naar de winter. December is ook bij uitstek de maand waarin familie en vrienden centraal staan. Of het nu gaat om de periode rond Sinterklaas, de kerstdagen of oud-en-nieuw. December heeft daarom ook de naam van “feestmaand”. De dagen rond kerst en op weg naar het nieuwe jaar is een goede periode voor reflectie. Nog even de gedachten laten gaan over het afgelopen jaar met uiteraard hoogte- en dieptepunten. En met verwachtingen en hoop naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. Altijd eveneens een moment om wat extra aandacht te schenken aan (eenzame) mensen in de omgeving, familieleden en/of vrienden die het moeilijk hebben. Het is tevens de periode om met en van elkaar te genieten. Ongetwijfeld leveren lokaal de programma’s van GL8 een bijdrage aan het feestelijke karakter van de maand december. Ik wens u een goede decembermaand toe, met fijne kerstdagen en met alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Beste mensen van GL8, beste luisteraars en kijkers, Het ons zo vertrouwde GL8 heeft voorgaande jaren veel aandacht besteed aan verkiezingen en een nieuw college, en in 2019 hebben de opnames over 75 jaar bevrijding volop belangstelling getrokken. Ik ben benieuwd wat 2020 ons gaat brengen. Ondertussen gaat de aandacht voor alle lokale activiteiten gewoon door. Zo komt het voor dat in de studio mensen geïnterviewd worden die iets vertellen over zang, over de brandweer of een kookclub; eigenlijk over alle dingen in onze gemeente. Dichtbij en toegankelijk. En natuurlijk ook de rapportages buiten als het gaat om de vierdaagse. En dat kan alleen maar omdat een team van mensen de schouders eronder zet, nota bene op vrijwillige basis. Onze waardering en de teamspirit is hun enige beloning, dus laten we het op waarde schatten. Ik ben zo benieuwd waar we in 2020 mee worden verrast. Wat welke richting wordt gedacht als het om het thema gaat? En op welke nieuwe manieren gaat GL8 proberen om nog meer luisteraars en kijkers te boeien. We gaan het allemaal zien, horen en beleven. In ieder geval wens ik onszelf veel genoegen en de makers van GL8 heel veel succes in 2020!

Het huidige Kabinet wil lokale omroepen laten fuseren tot streekomroepen. Het zou bijdragen aan professionalisering van de organisaties. Maar: wat schieten de inwoners van de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar ermee op als mediaplatform GL8 samengaat met andere lokale omroepen? Dat is voor het Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO) van GL8 de hamvraag. In een recente brief aan de Colleges van B&W van beide gemeenten verwoordde voorzitter Peter Strikkeling de gedachten: “Voor nu zien we dat GL8 een sterke band heeft opgebouwd met de lokale samenleving. GL8 maakt per jaar zo’n 600 items over wat er in onze dorpen speelt. Wat blijft er van die items over in een streekomroep? Schaalvergroting betekent waarschijnlijk ernstige verschraling. Met haar wortels in de dorpen hier kan GL8 de lokale politieke besturen volgen en controleren, een voorwaarde voor het behoud van democratie. Dat vinden wij belangrijk en willen we graag behouden. Bovendien: GL8 is een vrijwilligersorganisatie. Grote kans dat bij een fusie veel vrijwilligers afhaken, met kennis en deskundigheidsverlies tot gevolg.” Vitaliteit behouden “Als GL8 verdwijnt, tast dat dus mogelijk de vitaliteit van de lokale samenleving aan”, vervolgt Peter. “Daarmee zouden we u, onze inwoners, tekort doen. En dat willen we niet… Het is toch ook gewoon leuk om te horen en te zien wat er om de hoek speelt of in het winkelcentrum gebeurt?!”

Volgen, controleren, adviseren: taken van het PBO De leden van het PBO van GL8 kijken en luisteren naar de programma’s en andere uitingen van GL8. Hoe werkt de redactie, hoe brengen de programmamakers het nieuws uit de lokale gemeenschap? Wat komt er allemaal aan bod? Het PBO adviseert daarover het bestuur. Dan gaat het bijvoorbeeld over de redactionele kwaliteit, de onderwerpen, een nieuw programmaformat, de presentatie, over uitzendtijdstippen. De leden komen overal vandaan: uit het onderwijs, het buitenland, de agrarische sector, de zorg, de kerk, het bedrijfsleven. Of ze hebben bijvoorbeeld grote affiniteit met het milieu, of met de ouderen of jongeren in de samenleving. In de verschillende jaarverslagen leest u wat het PBO heeft gedaan. Deze zijn op te vragen via www.bestuur@gl8media.nl

Bedankt!! Ruim 11 jaar mocht ik in de PBO zitten van GL8 namens de kerken. Mijn allereerste verantwoordelijkheid was om te luisteren of de kerken voldoende aan bod kwamen. Dat is niet een eenvoudig taak want wanneer kan je zeggen: er wordt voldoende aandacht besteed aan mijn achterban? En zeker in een wereld die minder aandacht heeft voor de boodschap van de kerk.

Daarbij hebben de mensen misschien gelijk als men zegt: waarom nog een kerkdienst uitzenden of een gedachten van een dominee of pastoor laten horen als 50 procent van de bevolking zegt niet te geloven in een God? Daarnaast werd er ook geluisterd naar mij als ik mijn mening gaf over andere zaken. Ik heb veel geleerd. In de dorpen ben ik opgevolgd door Pastor Yves Mambueni Makiadi. Wie hij is? Tik zijn naam maar in op internet! Bedankt voor het vertrouwen met broederlijke groeten, Pastor Aloys

Vacatures Bij GL8 werken circa 45 vrijwilligers. Zij zijn voor radio en televisie actief op diverse terreinen: verslaggeving, presentatie, redactie, techniek, regie, programmatechniek, productie en als gastvrouw of gastheer bij onze programma’s. GL8 heeft nog steeds ruimte voor enthousiaste vrijwilligers om radio- en tv-programma’s te maken en te presenteren. Of bent u liever bij de voorbereiding betrokken als redacteur, waarbij je de gast uitnodigt en vragen bedenkt bij het onderwerp. Ook zijn wij op zoek naar cameramensen en editors om in de gemeente Heumen en de gemeente Mook en Middelaar de vele activiteiten in beeld te brengen. Zoals bijvoorbeeld met de programma’s “Nieuwsagenda” en “Focus Actueel”, waar we onze bestuurders bevragen over tal van actuele

zaken, of organisatoren van een evenement een podium bieden. Ook het verzorgen van bijvoorbeeld een live televisie-uitzending van een concert van de Stichting Kamermuziek, of een reportage over de start van het project “100 maatjes gezocht” behoren tot de activiteiten van GL8. Ben je geheel blanco, geen probleem. Opleidingen verzorgen wij intern. Ook aan stagiaires bieden wij plaats. Interesse?? Neem snel contact met ons op.

“Waar het eenvoudig goed is!” Elke dag geopend Op werkdagen keuken open van 05:00 tot 23:00 uur zaterdag van 06:00 tot 21:00 uur en zondag van 10:00 tot 21:00 uur Wegrestaurant Malden • Jan J. Ludenlaan 2 6582 AG Heumen • 024 - 3580 353 info@restaurantmalden.nl • www.restaurantmalden.nl

de regio dichtbij

www.hetyogahuisje.nl Rust, ruimte, stilte Pagina 3


Langer zelfstandig thuis blijven wonen, gecombineerd met een stevige inzet van thuiszorgverleners én mantelzorgers. Vooral op die manier moeten we de toenemende vergrijzing van de samenleving het hoofd bieden. Het klassieke bejaardenhuis bestaat niet meer, het verpleeghuis is er voor steeds minder mensen en alleen als het écht niet anders kan. Gelukkig kunnen steeds meer mensen zich tot op hoge leeftijd prima zelfstandig redden. Maar voor anderen lukt dat zelfstandig thuis blijven wonen alleen als er structureel hulp wordt geboden. Door kinderen, buren en kennissen of door professionele zorgverleners. En daar gaat het maar al te vaak mis. Ouderen krijgen net niet de hulp die ze echt nodig hebben, mantelzorgers raken overbelast – of zijn er eenvoudigweg niet – en thuiszorghulpen krijgen te maken met steeds ingewikkelder regelgeving en administratieve rompslomp. Daar wil het jonge Nijmeegse bedrijf Hart voor Thuis wat aan doen. Door vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen, door de cliënt centraal te stellen en door de zorgaanbieders het werk gemakkelijker te maken. Willem-Jan de Bloois is eigenaar/directeur van Hart voor Thuis: “Ik heb nogal Willem-Jan de Bloois wat ervaring met thuiszorg opgedaan. Niet voor mezelf, maar voor anderen om me heen. En dan zie je dat je toch heel vaak niet meer bent dan een nummertje. Soms moest je zo hard vechten om dingen voor elkaar te krijgen, dat ik dacht: dat moet gewoon beter kunnen.”

Technologie En dus ging hij samen met zijn mede-initiatiefnemers kijken hoe de zaken efficiënter geregeld konden worden, zodat de kosten ‘aan de achterkant’ beperkt konden blijven. “Dat heeft een paar jaar geduurd, maar we zijn daarin geslaagd. Door slim om te gaan met technologie bijvoorbeeld. Met ons softwarepakket kunnen we de zorgverleners nu heel veel werk uit handen nemen. Denk aan facturering, afspraken maken, administratie bijhouden. Onze zorgverleners kunnen zich daardoor helemaal richten op waar ze goed in zijn: de cliënt helpen.” Die cliënt staat sowieso centraal in het doen en denken van Hart voor Thuis. “Alles is er bij ons op gericht, dat de cliënt zoveel mogelijk de regie in eigen hand blijft houden. We zoeken de mensen thuis op en bespreken eerst met de cliënt wat de individuele wensen en behoeften zijn. Daar zoeken we dan de passende hulp bij.” Zonder winstoogmerk Hart voor Thuis is een bedrijf zonder winstoogmerk. Al het geld dat wordt verdiend wordt weer geïnvesteerd in de organisatie. “Ik hoef er geen geld aan te verdienen. Mijn inkomsten haal ik uit mijn andere activiteiten als consultant. Met Hart voor Thuis ben ik vooral begonnen omdat ik naast mijn werk nog iets maatschappelijks wilde doen.” Tekst: Ronald Spaak. Foto’s: Hart voor thuis

Dit artikel is tot stand gekomen op initiatief van en in samenwerking met Hart voor thuis Voor meer informatie en contact: hartvoorthuis.nl


GL8 IS ER BIJ ! Dankzij het enthousiasme van onze vrijwilligers kom je GL8 op steeds meer plaatsen tegen. Natuurlijk stonden we vooraan bij de GIRO en keken we rond op Harm’s Hoeve. Samen met Omroep Limburg waren we te gast bij de Stichting Kamermuziek in Mook voor onze livestream uitzending van een concert. Dit jaar waren we ook aanwezig in Heumen bij de feestelijke viering ter gelegenheid van de wijding in Uganda van Sander Kesseler en later ook in Overasselt waar we samen met zijn parochianen met lede ogen toekeken bij het afscheid van pastor Aloys van Velthoven. In de maand september was onze regio in de ban van 75 jaar Operation Market Garden. Zowel in Mook (o.a. herdenking korporaal Antonio Barbaro) als in Heumen (o.a. doorkomsten militaire voertuigen met re-enactors) was er veel aandacht voor dit evenement. Van geheel andere orde was de drukbezochte opening van het TaalcafÊ in de bibliotheek van Malden. Drukbezocht gold ook voor de 49ste editie van de Molenhoekdagen, welke werden geopend door een bellenblazende jeugd. Natuurlijk laat GL8 ook de sport niet links liggen. Nadrukkelijke

en met livestreams waren we present (met drone) bij kuitenbijter Molenhoeks Makkie en de door de Pedaleurs georganiseerde Bosloop Malden. De Immenhof, winnaar van de Heumense Duurzaamheidspluim, werd ook door ons in de spotlights gezet. Voor de innerlijke mens kozen we voor de SmaakMarkt in winkelcentrum Malden, waar we live radioreportages maakten en een sfeerimpressie welke op YouTube is te zien. Dat laatste geldt trouwens voor veel meer tv-producties die GL8 heeft gemaakt.

Voor een sociale & duurzame samenleving

Tijd hebben om te spelen is natuurlijk leuk. Maar het is ook heel belangrijk om je creativiteit en zelfvertrouwen te ontplooien. Steun Jantje Beton en zorg dat iedereen kan, en blijft spelen.

Bolder 18b 6582 BZ Heumen Industrieterrein Sluisweg 024 7610057 contact@vintageandmore.nl

Open: ma: di t/m vr: za:

12.00 - 17.30 uur 10.00 - 17.30 uur 10.00 - 16.00 uur

www.vintageandmore.nl www.vintageandmore.nl

Van witgoed tot antiek en van speelgoed tot huisraad

Kijk op jantjebeton.nl

de regio dichtbij

Pagina 5


Malden

Iedere zondag geopend van 10-18 uur ÓÓK VOOR EEN BOSJE BLOEMEN EN UW POST

Business Point


Even voorstellen Gastheer Marcel van Grunsven Peter Schirk Ik ben Marcel van Grunsven, ben 41 jaar en woon in Malden. Sinds september van dit jaar ben ik als vrijwilliger gastheer bij GL8. Ik ontvang de gasten op zaterdag die live in de uitzending komen. Ik geef ze koffie of thee. De gasten zijn divers: van wethouder van Heumen tot mensen die iets onder de aandacht willen brengen. Het is leuk werk want je komt verschillende mensen tegen. Mijn ervaring is leuk met de mensen die bij GL8 werken. Ze doen het met plezier en passie.

Ik ben, in mijn nog betaalde werkzame leven als docent bij ROC Nijmegen de laatste jaren uitsluitend nog met foto- en filmwerk bezig gehouden. Dat werk miste ik wel dus kwam de oproep in deze krant voor vrijwilligers voor film en videowerk als geroepen. Nu ik al enkelen jaren bezig ben als cameraman en het monteren van de gemaakte beelden, kan ik terugzien op een aantal leuke projecten waaronder een film over het landgoed Grootstal. Momenteel werk ik aan de eindmontage van een film die we maken in samenwerking met Natuurmonumenten over het Jachtslot Mookerheide. Al onze producties zijn te zien op het Youtube kanaal van GL8.

Stagiaire Kay Ceulemans Hallo mijn naam is Kay Ceulemans en ik ben stagiaire bij GL8. Samen met een vriend van mij (Timon Ramacher) lopen wij hier zes maanden stage. We volgen de opleiding Media-vormgeving op het ROC Technovium in Nijmegen. Daar leren we veel over grafisch design, videobewerking en nog veel meer. Door een docent van onze opleiding zijn we in contact gekomen met Hans van Diest en met onze stageplek. Op stage leren we veel over filmwerk en de technieken erachter.

Dronepiloot GL8 In de vroege morgen sta ik met mijn drone in het weiland; het Molenhoeks Makkie kan ieder moment van start gaan. Na de checklist te hebben voltooid stijg ik op naar 50 meter, via mijn afstandsbediening zie ik de enthousiaste lopers van ver al aankomen. Mijn naam is Matthijs Nijsen, ik ben sinds kort dronepiloot bij GL8. Met mijn bedrijf Yakana richt ik mij op camerawerk, videoanimatie en recent ben ik nu ook een gecertificeerd dronepiloot met de focus op video en inspectie. Ik kijk uit naar de gave filmprojecten (vanuit de lucht) met GL8.

Doe de Wintercheck bij Autobedrijf Bart Ebben

Ook leren we hoe je video’s het best kan monteren om een boodschap over te laten komen. Hierdoor blijft het voor de kijkers duidelijk en gemotiveerder om de video af te kijken. Zelf houd ik ervan om op pad te zijn met vrienden. Vaak neem ik dan mijn fotocamera mee omdat ik erg van fotografie houd. Ook vind ik het erg leuk om artistieke gebouwen maar ook mensen te foto-graferen.We hebben het erg naar ons zin bij GL8 en hebben al heel wat dingen mogen leren.

Timon, stagiaire bij GL8 Mijn Naam is Timon Ramacher, en samen met een vriend van mij loop ik sinds eind augustus stage bij GL8. Samen volgen wij we de opleiding mediavormgeving op het ROC Nijmegen en zitten wij inmiddels in het tweede jaar. Op deze opleiding leren wij vormgeven, vormgeven op de computer, fotografie, video’s monteren en alles daar om heen. Op onze stage focussen wij op filmen en monteren. En dan met name het leren van het goed in beeld brengen van het onderwerp. Denk dan aan perspectief, achtergrond, beeldkader etc. Op deze stage filmen we lokale evenementen en monteren deze ook. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Molenhoeks Makkie geweest en hebben we daar een reportage gemaakt. Ook hebben we een paar aftermovies gemaakt zoals de opening van het nieuwe Taalcafé, de Molenhoekdagen en de SmaakMarkt. Naast filmen en monteren fotografeer ik als hobby en houd ik ook veel van illustreren.

Niemand wil stilvallen met de auto en al helemaal niet in de koude, donkere en natte winter, doe daarom de Wintercheck. Juist in het jaargetijde waarin de auto het zwaar te verduren krijgt. Na de Wintercheck weet je hoe jouw auto ervoor staat en of er nog onderhoud of reparaties gedaan zou moeten worden om met vertrouwen de winter in te gaan.

Wintercheck controlepunten (voor slechts € 9,95): • Verlichting • Remmen (optisch) • Ruitenwissers • Ruitensproeier • Voorruit • Bandenspanning en profieldiepte • Accu • Uitlaatsysteem (optisch) • Vloeistofniveaus • Ventilatie/verwarming Na afloop ontvangt u een leuk presentje tegen het snertweer. We doen de wintercheck in de hele maand november 2019. Maak direct online een afspraak.

Automonteur, zoek jij nog een leuke werkplaats? Als vakbekwame automonteur met kennis van PSA merken én in het bezit zijnde van je APK-certificaten kun jij natuurlijk overal terecht. Dat snappen wij ook wel. Wekelijks zullen er vele aanbiedingen jouw kant op komen, de ene nog mooier dan de andere. Maar wordt je er ook echt gelukkig van, klantvriendelijke automonteur met service hoog in het vaandel? Neem eens contact op met Bart Ebben. We vertellen je graag alles over ons bedrijf.

Angenendt Machines voor Groen & Bos: klantvriendelijk familiebedrijf met internationaal tintje Angenendt is al sinds 1976 bekend in de regio met de verkoop en onderhoud van machines voor het onderhoud van groen en bos. De brede klantenkring bestaat uit particulieren, hoveniers, gemeentes en groeninstellingen. Sinds pa en ma een jaar of vier geleden stopten met werken, staan Wilbert en zijn zus Machteld aan het roer van het bedrijf, dat in totaal vier medewerkers telt. Op dit moment vindt er een grote verbouwing plaats van de werkplaats en showroom. In het voorjaar van 2020 zal dit gevierd worden met een feestelijke opening. Behalve

Tuin & Parkmachines ANGENENDT de regio dichtbij

de bekende merken importeert Angenendt ook Logosol houtbewerkingsmachines uit Zweden en Hansa versnipperaars uit Nieuw Zeeland. Het brede assortiment bestaat tevens uit hogedrukspuiten, gazonmaaiers, heggenscharen, bladblazer, bosmaaiers, kettingzagen en diverse handgereedschappen.

Kasteelsestraat 7 6611 KA Overasselt Tel. 024-6221270 www.angenendt.nl

Pagina 7


VERTEL ME ...

Welke hypotheek past bij ons?

helpt!

helpt!

Janny van de Logt Afspraak? Uw financieel adviseur Bel 0800 1800 of ga naar vanbruggen.nl/nijmegen


Even voorstellen GL8 zet verenigingen in the Spotlights

Vorming Streekomroep regio Nijmegen

Elke zaterdag wordt door GL8 het programma Focus Actueel uitgezonden. In dit programma stellen wij een vereniging, stichting, gilde, scoutinggroep, culturele instelling of andere groepering, in staat om een actualiteit van die groep wereldkundig te maken.

Op advies van de Raad voor de Cultuur heeft toenmalig staatssecretaris Dekker de trein tot vorming van streekomroepen in beweging gezet. Daaropvolgend hebben de VNG (vereniging van Nederlandse Gemeenten) en de NLPO (Vereniging van lokale omroepen) een convenant gesloten om de kwaliteit van lokale omroepen te vergroten.

Of het nu gaat om een ledenwerfactie, een jubileum, een open dag, een bericht over uw accommodatie: u kunt het allemaal via GL8 kenbaar maken. Heeft uw beweging geen speciale gebeurtenis maar wilt u zichzelf promoten door van u te laten horen? Dan is ook dat mogelijk tijdens een interview van circa 8 minuten in Focus Actueel.

De huidige minister van Mediazaken, Arie Slob, onderkent het belang van de lokale omroep en journalistiek. De meeste lokale omroepen zijn misschien te klein om zelfstandig aan de nieuwe eisen (= het Lokaal Toereikend Media Aanbod) te voldoen en daarom worden er streekomroepen in het leven geroepen. Voor onze regio is er een streekomroep in wording. GL8 voert hierover momenteel besprekingen om te komen tot een vorm van samenwerking. Voor GL8 is hierbij van groot belang dat de lokale nieuws- en informatievoorziening goed wordt verankerd.

Door het benaderen van contactpersonen van groe-peringen, zoals die in de gemeentegids worden vermeld, zijn er al diverse interviews tot stand gekomen en zijn er zelfs al voor het komend kalenderjaar data in optie genomen. Bent u nog niet benaderd maar heeft uw instantie hiervoor wel belangstelling? Neemt u dan contact op met de redacteur Alex Wanders (awanders@kabelfoon.nl). Hij zal in overleg met u een datum voor een interview inplannen.

Alle lagen en geledingen van de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar moeten hun stem blijvend kunnen laten horen. In de komende tijd zult u wellicht al merken dat er meer gezamenlijke programma’s uit- gezonden gaan worden.

Iedere werkdag Nieuwsagenda GL8 presenteert iedere werkdag tussen 18 en 19 uur Nieuwsagenda op de radio. In dit programma interviews over cultuur, bedrijven en het verenigingsleven uit de gemeente Heumen en gemeente Mook en Middelaar. De twee of drie interviews in het uur worden aangevuld met de verkeersinformatie en de activiteitenagenda voor de komende week of weekend. De informatie wordt afgewisseld met lekkere muziek om bij te eten of thuis te komen. Op donderdag is Nieuwsagenda er ook van 12 tot 13 uur. De interviews zijn ook apart te beluisteren wanneer het je uitkomt via de website GL8.nl en Facebook GL8media.

De wekelijkse GL8 TOP-30 De muziekstromingen die komen en gaan zorgen voor de leukste variatie om een programma als de top30 elke week te presenteren. Of het nou gaat om Marco Borsato, die in een jaartje of 25 zo’n 40 hits scoorde of een Snelle die net aan z’n carriere is begonnen... of een Martin Garrix die eigenlijk net begint in vergelijking met Tiësto... Het is eigenlijk altijd leuk om de grootste hits te draaien. De GL8TOP30 draait al 5 jaar mee en ik hoop dat nog een hele tijd vol te mogen houden. Ik zet ze elke week op een rijtje voor je. De voorbereiding is een uurtje... en het programma duurt 2 uur. Dus een uurtje 3 ben ik er wel mee bezig. En mijn drive... tsja... toch bezig zijn met de nieuwste muziek.

Smakelijk dineren in een knus restaurant De geur van het haardvuur samen met de verrukkelijke smaken van onze gerechten en de optimale service, maken uw avond uit helemaal compleet!

Diervoeding Dierverzorging Tuingereedschappen

Rijksweg 107 • 6581 EH Malden • tel. 024 - 358 02 57 • www.demolendier-tuin.nl

de regio dichtbij

Openingstijden: donderdag t/m maandag vanaf 17:00 uur

BAKKER BART WINKELCENTRUM 44 6581 BW MALDEN T. 024 388 15 02 WWW.BAKKERBART.NL

Witteweg 12 | 6586 AE Plasmolen-Mook Tel.: 024-6962181 | www.t-koeskeshuus.nl Pagina 9


Voor een persoonlijk en uniek afscheid

OPGEWASSEN TEGEN ELKE TA(A)K

‘Ik zorg voor een persoonlijk en uniek afscheid, passend bij degene waarvan we afscheid nemen en zijn of haar nabestaanden’, zo begint Nicole Geutjes Uitvaartzorg haar tekst op haar flyer. Nicole is vorig jaar haar eigen Uitvaartonderneming begonnen.

BENZINEMOTORZAAG MS 170

“Ik ga graag met mensen om, wil er voor hen zijn en met mijn eigen bedrijf kan ik dat”, begint Nicole. Ik wil mezelf kunnen onderscheiden, dat kan ik met mijn persoonlijke werkwijze in de uitvaartbranche. Investeren in mijn klanten, de tijd voor ze nemen, er zijn wanneer ik dat kan. Ik zie het verwezenlijken van hun wensen als mijn doel. Als mensen tevreden zijn over mijn diensten dan ben ik dat ook.

€ 179,00 TUIN & PARKMACHINES ANGENENDT Kasteelsestraat 7 • 6611 KA Overasselt 024 6221270 • www.angenendt.nl

Als uitvaartverzorger regel ik samen met de nabestaanden de uitvaart. Ik ben hun vaste aanspreekpunt. De verzorging doe ik samen met een collega en natuurlijk met de nabestaanden, als zij dat willen. Samen zorgen we voor een persoonlijk afscheid, passend bij hun wensen en mogelijkheden.

Van Bruggen Adviesgroep

LEV-MODE Malden

“Natuurlijk is het gunstig om nu een huis te kopen, maar tegelijkertijd moet je je goed realiseren dat het nog steeds een hele stap is waarbij allerlei zaken goed afgewogen moet worden. Ik vind het belangrijk mensen een transparant en verantwoord voorstel te bieden waarmee ze vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen”, zegt Janny van de Logt, financieel adviseur van Van Bruggen Adviesgroep Nijmegen-Malden.

Vaak loop je een kledingwinkel binnen waarbij je niet of niet goed wordt geholpen. Met onze winkel LEV-mode brengen wij daar verandering in. Ons motto is een goed en eerlijk advies waarbij je misschien ook eens wat past wat je zelf niet had bedacht. Met LEV.

Maatwerk Janny is een onafhankelijk adviseur. Dat wil zeggen dat voor zij jou de meest ideale oplossing gaat zoeken. “Wij doen zaken met meer dan 40 financiële instellingen (die uiteraard allemaal onder de AFM vallen) en weten dus wat er te koop is. Er is een ruime keuze tussen allerlei producten op financieringsgebied. Het is zaak om zo nauw mogelijk aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Ik vind het belangrijk dat ieder zijn eigen keuzes maakt en niets doet “omdat het zo hoort”. Afscheid nemen doe je maar één keer en dan moet je dat naar je eigen wensen doen, dan voelt het goed. Elke dag breng ik de nabestaanden een bezoek om de dag van de uitvaart samen voor te bereiden en op de dag van de uitvaart leid ik de afscheidsdienst. Ik heb geen eigen rouwcentrum, maar kan de uitvaart op de gewenste locatie laten plaatsvinden. In de persoonlijke manier van werken, staan bij Nicole luisteren, inlevingsvermogen en betrokkenheid voorop. Het zijn sleutelwoorden voor het realiseren van een gedenkwaardig afscheid. Ook mensen die een uitvaartverzekering bij Dela, Monuta of Yarden hebben, kunnen mijn de uitvaart laten verzorgen. Je bent namelijk niet verplicht deze maatschappijen in de arm te nemen.” Nicole Geutjes Uitvaartzorg, Tel: 06-1890 4010 www.nicolegeutjesuitvaartzorg.nl

LEV-mode is de damesmodezaak van Malden en onderscheidt zich door de ruime keuze in vrouwelijke merken en het klantadvies. Wij bieden de mogelijkheid voor een uitgebreid kleur- en stijladvies. Voor meer informatie hierover loop eens vrijblijvend binnen. Wij hopen je snel te ontmoeten in onze winkel!

Alles onder één dak Naast de financiële expertise vind je bij Van Bruggen Adviesgroep ook ervaren aankoopmakelaars en verkoopmakelaars. Daarmee sla je twee vliegen in een klap. Fijn idee om goed, snel en voordelig alle zaken rond de aan- of verkoop en financiering direct te kunnen regelen. En om het pakket compleet te maken kun je bij Van Bruggen Adviesgroep ook nog terecht voor verzekeringen.

Wij zijn Marlies en Nicole, en vanaf februari 2017 de trotse eigenaren van LEV-mode. Wij hebben ruime ervaring in kleding en retail. In onze winkel vind je een ruim aanbod van diverse merken in het middensegment, in een leuke prijs- kwaliteit verhouding. Ons assortiment kleding en accessoires past bij een brede doelgroep door de ruime keuze in merken o.a.: Angels, Geisha, Enjoy, Dreamstar, Elvira, G-Maxx, Zoso, X-works riemen & tassen en Pimps & Pearls sieraden.

Hartelijke groet, LEV-mode Malden Marlies & Nicole

Janny nodigt je van harte uit op de koffie (of thee) voor een gesprek over de mogelijkheden. Het 1e gesprek is vrijblijvend en kosteloos

KIJK NU DE EERSTE 2 WEKEN GRATIS!

www.fearunlimited.nl

In 2019 bestaan wij 30 jaar en daar zijn wij trots op!

Hema Malden en Hema Cuijk

Wilt u kennismaken met onze salon? Bel of mail ons en laat u vrijblijvend adviseren. Bezoek onze website en kijk hier wat wij voor u kunnen betekenen! Kreytacker 22, 6581 JR Malden tel. 024-3582419 | info@angelasanders.nl www.huidverzorgingssalon-angelasanders.nl


Slaapt ze al De nacht in Malden is een vrouw met glanzende ogen een reflectie van wie ze was sijpelend door bospaden en gesneden water dagdromend op een leeg plein buren en nieuwkomers giechelend om haar wilde getrappel in het versleten bed

Exposure via GL8 héél interessant en betaalbaar

waarin de wereld hijgend naast haar ligt en de eindeloze rij bedlampjes soms droomt Malden dat ze vrienden heeft of tenminste iemand om mee te praten maar vaker nog schrikt ze wakker door een ambulance of door vuurwerk op de mat de nacht in Malden is een vrouw met drie minnaars die het liever overdag doen dan in het donker en alleen als de winkels open zijn www.dorpsdichterheumen.nl

Advertenties, radiocommercials, televisiecommercials, banners op de website, partnership in programma’s, sponsoring en bartering; u kunt uw product, bedrijf, actie, expositie, evenement bij GL8 op cross mediale wijze wereldkundig maken.

Nieuws ook via GL8 social- en online media Social- en online-media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Ook als het gaat om nieuws. Dat geldt ook voor GL8. Op onze social en online-kanalen (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Soundcloud, Kabel TV en Website) kunt u al het nieuws uit onze dorpskernen lezen. Via deze kanalen kunt u ook onze uitzendingen die live op locatie worden gedaan, zoals het Molenhoeks Makkie bekijken. Maar achteraf kijken blijft natuurlijk ook altijd mogelijk, zoals de carnavalsoptocht en onze radio-uitzendingen van Focus Actueel via Soundcloud. Dus blijft u vooral live kijken en luisteren naar ons via radio en (kabel) TV, maar vergeet u niet vriend van ons te worden op Facebook of ons te volgen op Twitter, Instagram en abonneer u op ons YouTube-kanaal. Twitter @gl8media / Instagram: @gl8_media / Facebook: GL8Media.nl

De verschillende media van GL8 zijn 24/7 in de lucht. Niet alleen lokaal, maar via internet ook wereldwijd. Naast betaalde exposure besteden wij via interviews en redactionele berichten ook (gratis) aandacht aan evenementen of bijzondere gebeurtenissen van uw instelling of bedrijf. Radio-interviews en tv-programma’s worden respectievelijk op Soundcloud en Youtube geplaatst. Daarmee wordt het bereik aanzienlijk vergroot. Ter illustratie: op Soundcloud staan al circa 1.500 interviews die al vele duizenden keren zijn beluisterd, gedeeld en gedownload. Exposure bij GL8 is dus klant-specifiek: voor iedere smaak, doelstelling en doelgroep biedt GL8 een passende en betaalbare oplossing. • Pagina-advertentie op GL8 Tekst-TV: te zien v.a. 2 x p/u vanaf: 9 euro per week • Radiocommercial tot 30 seconden: te horen v.a. 4 x p/dg vanaf: 15 euro per week • Televisiecommercial tot 20 seconden: te zien v.a. 2 x p/dg vanaf: 24 euro per week

Colofon

Prijzen zijn excl. 21% BTW en op basis van aangeleverde advertenties/ spots en GL8-specificaties. Hogere frequenties zijn mogelijk. Voor nonprofit organisaties hanteren wij speciale tarieven. Gl8 kan desgewenst uw radio- en tv-commercial tegen aantrekkelijk tarief produceren. Bel voor informatie Hans van Diest, telefoonnummer 06 218 13 399 of mail naar reclame@gl8media.nl.

Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

Druk: Rodi Rotatie

Verspreiding: Axender T (030) 755 69 30 I www.axender.nl

uit onze kerstshop

Marjolein Pieks, Dorpsdichter Gemeente Heumen

Kerskaarten

Foto op canvas

Wijn verpakkingen Kerst verpakking de regio dichtbij

Foto op hout

Kerst glazen

Kerst sweaters

Kerst mokken

www.drukwerkconcurrent.nl Pagina 11


MERKEN o.a.: GEISHA SMASHED LEMON

MALDEN

ELVIRA ENJOY

LEV LEV mode voor vrouwen voor v vrouwen

ANGELS PIMPS & PEARLS

ZOSO

Kom naar LEV en laat je verrassen door de nieuwste mode. LEV-mode, winkelcentrum Malden Marlies & Nicole

DREAMSTAR X-WORKS SNEAKY FOX PANTY

facebook facebook @levmodemalden/ facebook insta @levmodemalden/ levmodemalden. insta levmodemalden.

G-MAXX SOYA CONCEPT

Kan jouw seksleven (nog) leuker? Ben jij klaar om écht te gaan genieten? Maak je erotische lichaam wakker. Voor koppels en individuen die meer vrijheid en zin in het lichaam willen.

Meer intieme verbinding Orgastisch plezier ervaren Meer intieme verbinding Orgastisch plezier ervaren

Opnieuw ontd MET ELKAAR Opnieuw ontdekken, samen én alleen. Leer aanraken, knuffelen en vrijen. Word elkaars meest gewenste minnaar en voel weer verbinding. Opnieuw ontdekken, samen èn alleen. Leer aanraken, knuffelen en vrijen. Vernieuw je vaste patronen: opwinding, extase en ontspanning. Leer en word bewust via je lichaam. Maak het plezier van binnenuit wakker.

VOOR JEZELF

Opnieuw ontdekken, samen èn a

Bewust aanwezig zijn in je seksualiteit. In contact met je kracht en kwetsbaarheid. Leer communiceren waar jij staat, wat jij wilt, helemaal aanwezig in het moment. Durf te genieten van jezelf voor jezelf.

geeft je heel veel ruimte om te ontdekken hoe groot je fysieke “ÂratiOpnieuw ontdekken, samen èn alleen. Leer aanrake en psychische ruimte is voor intimiteit, en nodigt je uit de grenzen daarvan te verkennen.” ~ Jos Alferink Ârati Bonte Nijmegen en Malden

06 – 40066052 arati@arati-touch.nl

seksueelontdekkingswerk.nl Opnieuw ontdekken, samen èn alleen. Leer aanraken, knuffelen en vrij

Opnieuw ontdekken, samen èn alleen. Leer aanraken, knuffelen en vrijen.

Profile for MDH Uitgeverij

RTV GL8  

RTV GL8