Page 1

U itg ev er ij rij ev e itg U DH

U

itg

ev e

rij

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

M DH

U itg ev er ij M DH DH

M

M

KONINGSDAG

J

J

J

S

U ’

S

S

MER

EL

MER

DH

MER

J

Jelmer’s Kaasspeciaalzaak

Vers van eigen boerderij

M

U

EL

J

DH

MER

S

J

M

EL

EL

MER

EL

S

ijzersterk maatwerk

tel: 06 52 72 94 93

www.24uurongediertebestrijding.nl

Beverhof 32 1941 EC Beverwijk

S

SNEL ONGEDIERTE VRIJ! BEL MIJ!

MER

Erik Piké

ONGEDIERTEBESTRIJDINGTECHNICUS

EL

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

27 april 2021

Pagina 1


U itg ev er ij M DH

M DH

U itg ev er ij

Hoor beter op anderhalve meter

DH

rij ev e itg U DH

DH

U

itg

ev e

rij

M

Kees Horen Dellaertlaan 6, BEVERWIJK Tel 0251-700227 www.keeshoren.nl

M

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Verstaat u moeilijker door mondkapjes? Informeer naar de mogelijkheden bij Kees Horen, vakkundig hoorspecialist.

M

M

Hopman ERA Makelaars IJmond Jan Lighthartstraat 73B 1964 HA Heemskerk

ij

er ij

T 0251 - 74 50 00 ijmond@hopmanmakelaars.nl www.hopmanmakelaars.nl

DH

M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

Speelt u met de gedachte om te verhuizen? Of zijn uw verhuisplannen al concreter? Met veel passie voeren wij het vak makelen uit. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw woonwensen. Door jarenlange ervaring en persoonlijk contact combineren wij service met een professionele aanpak. Wij maken graag tijd om vrijblijvend kennis te maken en uw woonwensen te bespreken.


M DH

Het wordt een dag waarop we de vlag uithangen, met het gezin of vrienden oranje tompoezen eten, oud Hollandse spelletjes spelen of naar een lokale of nationale livestream kijken. Ook kunt u de lokale horeca steunen. Het is niet de Koningsdag die we gewend zijn. Maar dat neemt niet weg dat het alsnog een prachtig feest is! De Oranjevereniging geeft ieder jaar op haar eigen manier vorm aan de invulling van de dag.

U itg ev er ij

Bent u er ook bij op Koningsdag? Het is maar net hoe je het dit jaar wil noemen. Feit is: Koningsdag is het feest van nationale en lokale saamhorigheid. Een dag om met elkaar te beleven en te vieren. Die lokale betrokkenheid is nu precies de kracht van Beverwijk en zorgt ervoor dat Koningsdag 2021 ook een feestelijke dag wordt.

Geachte lezer, Vorig jaar werden wij allen geconfronteerd met het coronavirus. Onze Koning vierde toen met zijn gezin zijn verjaardag op Paleis Huis ten Bosch en uw Oranjevereniging heeft toen toch nog het een en ander op bescheiden wijze in elkaar kunnen zetten. Wij gingen er toen vanuit dat we in 2021 weer een “normale” Koningsdag zouden kunnen vieren, maar helaas het verschrikkelijke virus is nog steeds heftig aanwezig. Ondanks dit feit bezoekt de Koning op zijn verjaardag coronaproof Brainport Eindhoven en hebben wij ook nu het een en ander voor u in petto.

M DH

U itg ev er ij

Koningsdag 2021. Woningsdag 2021

ij

U itg ev er

DH

Wij hopen daarom dat u net als vorig jaar vanaf zonsopgang (06.23 uur) de vlag met wimpel voor de Koning en voor elkaar zal uithangen en om 09.55 uur zal luisteren naar het Beverwijkse klokgelui en mee wil doen met de Nationale Aubade – het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus - in de voordeur. En natuurlijk heffen we toch allemaal het glas om 16.30 uur bij de landelijke Nationale toost op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen.

rij

Ik wens u allen, mede namens de overige bestuursleden, toch een fijne en zonnige Koningsdag toe.

U

U

itg

ev e

rij

Al bladerend door de Oranjekrant zult u dan ook concluderen dat alle ingrediënten voor een geslaagde coronaproof Koningsdag aanwezig zijn. Hopelijk maken het oranjezonnetje en uw enthousiasme het plaatje compleet. Ik wens alle Beverwijkers een mooi Oranjefeest. En hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer tijdens de festiviteiten! Feestelijke groet,

Het thema dit jaar is overigens SAAMHORIGHEID!

ev e

Het organiseren van deze activiteiten rondom Koningsdag kost veel tijd en energie. Namens het hele gemeentebestuur dank ik de Oranjevereniging Beverwijk – en natuurlijk de vele enthousiaste vrijwilligers – voor hun inzet en voorbereiding. Vrijwilligers die hard nodig zijn om zulke dagen tot een succes te maken.

Voor de wandelaars onder u is er een leuke Koningsdag wandeling in elkaar gezet. Centraal staat op Koningsdag in de middag van 13.00-18.00 uur een life streaming evenement (zonder aanwezigheid van publiek) met een viertal lokale bandjes en het Prentenkabinet van der Linden en als slot de bekendmaking van de prijswinnaars.

itg

M

DH

Dit jaar heeft de Oranjevereniging op kleine schaal coronaproof activiteiten georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld een leuke kleurplatenwedstrijd, een wandelroute langs lokale horeca en een livestream event met vier bands in het Kennemertheater. Kortom een mooi programma voor jong en oud. In deze krant vindt u uitgebreide informatie over het programma die de Oranjevereniging heeft samengesteld.

Voor de kinderen hebben wij een kleurplaatwedstrijd met leuke prijsjes en staat er in deze krant ook nog een prijspuzzel.

M

U itg ev er

ij

Voorafgaand aan Koningsdag 2021, nu al weer voor de zesde maal, willen we jongeren die iets bijzonders hebben gedaan in het afgelopen jaar onderscheiden met het Beverwijkse jeugdlintje, hetwelk zal worden uitgereikt door onze Burgemeester aan een drietal gegadigden.

DH

DH

Burgemeester Martijn Smit

M

M

Carli Bilars-Don, Voorzitter Oranjevereniging Beverwijk

SOLFAST-DUURZAAM montage - zonnepanelen Voor elk dakelk dedak juiste systemen Voor deZonnepaneel juiste Zonnepaneel systemen wij zijnwij gespecialiseerd in het plaatsen van zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen bij particulieren en bij grote zonnepanelen bij particulieren en bij grote organisaties. organisaties .

WIST U DAT WIJ AREREN? OOK REPAREREN?

Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan en

Vraagwij vrijblijvend eenlangs offerte bijmet ons u aan komen dan om te en bespreken wij komen dan wat langsdeom met u te bespreken mogelijkheden zijn. wat de mogelijkheden zijn.

ev

ev

er

ij

er ij

EN * * GR ATIS GOOEUTD OEK K10,D S en de € ZILVER P

M

T R O U W R I N G E N • G O U D • Z I LV E R • B R I L J A N T

M

BEERSENKOMENJEWELS

DH

U

DH

KERKWEG 48 HEEMSKERK T. 0251  230 206 WWW.BEERSENKOMENJEWELS.NL

Info@solfast-vandiemen.nl

Info@solfast-vandiemen.nl 06-57443445 Beverwijk06-57443445 – Haarlem – Hillegom -Elsendorp Ebendorf ( Oostenrijk ) Beverwijk - Haarlem - Hillegom - Elsendorp Ebendorf (Oostenrijk)

U

itg

itg

en de € 10,bij reparaties bov * Alleen geldig per klant. oek t.w.v. € 5,tsd poe 1 x. Ma

Pagina 3


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


(onder voorbehoud)

U itg ev er ij

Koningsdag 2021

M DH

PERSONAL TRAINING

• Belangrijk vinden we dat we van deze jongeren een voorbeeldfunctie naar andere jongeren uitgaat. Het criterium van een bijzondere prestatie is met opzet ruim gehouden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het redden van een mens of dier, het leveren van een opvallende bijdrage aan het milieu, inzet voor vluchtelingen, het opzetten van een actie voor derden of een sportieve prestatie.

Een kandidaat voordragen?

ev e

rij

Kent u zo’n jongere, dan stuur een email naar de Oranjevereniging met uw contactgegevens en de gegevens van de voorgedragen jongere. Indien er nog documentatie is dat deze voordracht ondersteunt, een nieuwsbrief, een foto of iets dergelijks, dan kan dat meegezonden worden. Uw voordracht nemen we graag tot uiterlijk 31 december 2021 in ontvangst. Email adres is oranjevereniging.beverwijk@gmail.com

PRO

ev

itg U DH

S I T A GR EFLES

M

ev

er

ij

Neem contact op met David van Personal Progress. Kijk op personal-progress.nl of bel 06-14539664 voor meer informatie!

er ij

OOK MEEDOEN?

itg

U

DH

M

• Het moet daarbij gaan om een individuele prestatie, die niet eerder via een andere manier of prijs is beloond.

DH

M

www.oranjevereniging-beverwijk.nl of Facebook. (1) Hoe te kunnen volgen wordt op Facebook en de website gepubliceerd.

Ook bij jou in de buurt!

• Gedurende een periode belangeloos inzetbaar zijn (geweest) en daarmee een bijzondere prestatie te hebben geleverd en daarmee een positieve bijdrage hebben geleverd in/voor de Beverwijkse samenleving.

M

DH

Voor de laatste wijzigingen zie de website

Sportschool dicht? 1-op-1 buiten sport!

• Alle jongeren uit de IJmond tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. De jongere hoeft niet in Beverwijk te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar wel met Beverwijk te maken heeft.

U

U

itg

16.15-17.50 uur 16.30 uur

ev e

13.00-18.00 uur

rij

M

13.00 uur

De criteria die we als Oranjevereniging hanteren zijn de volgende

itg

DH

10.15 uur 11.00-13.00 uur

ij

09.55-10.00 uur 10:00 uur

In heel Nederland vlag en wimpel voor de Koning en voor elkaar Klokgelui in Beverwijk Nationale Aubade – gezamenlijk zingen van het Wilhelmus in de voordeur Felicitaties burgemeesters TV Het bezoek van de Koning aan Brainport Eindhoven live te volgen via NOS en via www.koningsdageindhoven.nl TV Activiteitenprogramma verzorgingstehuizen (uitsluitend voor eigen bewoners) Verzorgingstehuizen Beverwijks digitaal life streaming programma Facebook en YouTube (1) • Opening Burgemeester • Prentenkabinet van der Linden • Band Dr. Jekyll & Mr. Hyde • Band Rocking Robins • Band GAAF! • Band Tommy Inc.! • Uitreiking prijzen wedstrijden MAX Koningsdag vanuit Paleis Soestdijk TV Nationale toost op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen.

U itg ev er

06.23 uur

ij

Koningsdag - Dinsdag 27 april 2021

U itg ev er

Uitreiking jongerenlintjes door de Burgemeester van Beverwijk (alleen voor genodigden) Locatie: BHK

DH

Vrijdag 23 april 2021 16:00 uur

Ter gelegenheid van Koningsdag worden Nederlanders die zich ingezet hebben voor de Nederlandse samenleving beloont met een koninklijke onderscheiding. Een van de criteria is dat zo’n inzet gedurende lange tijd is geweest. Vandaar dat een lintje meestal alleen aan volwassenen wordt uitgereikt en niet aan jongeren. Echter jongeren doen vaak ook iets bijzonders. Daarom beloont de Oranjevereniging Beverwijk jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor de Beverwijkse samenleving ter gelegenheid van Koningsdag met een jongerenlintje. We zijn als Oranjevereniging van mening dat jeugdigen het ook verdienen om in het zonnetje te worden gezet! Er zijn namelijk in deze groep genoeg personen die zich belangeloos inzetten voor de medemens en de maatschappij en dát willen wij belonen.

M

M DH

Thema: Saamhorigheid

Beverwijks jongerenlintje

U itg ev er ij

Programma

Pagina 5


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

MAANDAG 19 APRIL DINSDAG 20 APRIL VRIJDAG 23 APRIL DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Lid worden van de Oranjevereniging Beverwijk

Oranjevereniging Beverwijk zoekt

In deze krant staan de activiteiten van Koningsdag 2021 De Oranjevereniging Beverwijk zorgt voor de organisatie van al die activiteiten. Gezamenlijk met andere organisaties, verenigingen en vele vrijwilligers zorgen dat Koningsdag een feest is om gewoon in Beverwijk te vieren. De Oranjevereniging kan dat doen met de subsidie van de gemeente Beverwijk (onze hoofdsponsor) en bijdragen van bedrijven en sponsoren. Ook de contributie van de leden wordt hiervoor gebruikt. De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden, zowel actieve als ondersteunende. Hoe meer leden, hoe meer we als Oranjevereniging kunnen bieden aan leuke activiteiten voor de Beverwijkse bevolking. Voor slechts tien Euro’s per jaar steunt U ook de Oranjevereniging Beverwijk.

M DH

M DH

enthousiaste vrijwilligers De Oranjevereniging Beverwijk zorgt ervoor dat Koningsdag in Beverwijk een feestelijke en gezellige dag wordt. Het huidige bestuur van de Oranjevereniging Beverwijk heeft met veel plezier gewerkt aan een feestelijke Koningsdag 2021. We doen dit alles onder het motto “voor en door Beverwijkers”.

Wordt meteen lid door Uw contributie over te maken en het formulier hieronder ingevuld op te sturen naar het secretariaat: Oranjevereniging Beverwijk, Scheijbeecklaan 9, 1942 LW Beverwijk of per email: Oranjevereniging.Beverwijk@gmail.com.

W or de n

ij

ij

Li d

U itg ev er

U itg ev er

Naam: ...........................................................................................................................................................................................................................................................................

DH

DH

Adres: ...........................................................................................................................................................................................................................................................................

M

M

Postcode: ............................................................................................................................................................................................................................................................... Plaats:

..........................................................................................................................................................................................................................................................................

E-mail: .......................................................................................................................................................................................................................................................................... IBAN:...............................................................................................................................................................................................................................................................................

Wil lid worden van de Oranjevereniging Beverwijk en O

Voor de uitvoering van de activiteiten op Koningsdag en de voorbereidingen kan het bestuur van de Oranjevereniging Beverwijk best wat extra handen en hoofden gebruiken en is op zoek naar enthousiaste mensen die zelfstandig met steun van het bestuur activiteiten gaan organiseren of coördineren. Voor Koningsdag 2021 is alles al geregeld. Deze oproep is vooral bedoeld om nieuwe actieve mensen mee te gaan draaien in de organisatie voor volgend jaar.

maakt € ……………………. (gelieve bedrag in te vullen, minimaal € 10)

rij

ev e

ev e

rij

over op bankrekening NL67RABO0160618045 t.n.v. Oranjevereniging Beverwijk

Lijkt het jou wat om betrokken te zijn bij de organisatie van de jaarlijkse Koningsdag, weet dan dat er enkele plekken zijn vrijgekomen in deze organisatie. Elk specialisme is welkom: mensen met kennis van PR en communicatie (“vliegende” reporter”), en mensen met interesse voor sponsorwerving, coördineren van de activiteiten voor ouderen, of juist jongeren, aanspreekpunt zijn voor de muziekverenigingen en dansscholen, of gewoon helpen op Koningsdag als verkeersregelaar of om de kindervrijmarkt op- en af te bouwen, hekken verplaatsen en spandoeken aanbrengen en verwijderen.

U

itg

Schroom niet om je aan te sluiten bij deze gezellige club en neem contact op met Wim Moonen, secretaris via Oranjevereniging. Beverwijk@gmail.com

DH

U

Handtekening: .....................................................................................................................................

Oranjevereniging Beverwijk Scheijbeecklaan 9 1942 LW Beverwijk

DH

itg

Datum: ..................................................................................................................................................................

M

M

* Overeenkomstig de AVG worden Uw persoonsgegevens hierboven alleen gebruikt voor de ledenadministratie (inclusief inning contributie) en nieuws van en over de vereniging.

Gespecialiseerd in Take Away verpakkingen!

Overnachten

ev

M

Lijndenweg 23 - 1948 ND Beverwijk - Tel. 0251 22 91 88 info@bouhof.nl - www.bouhof.nl

itg U

www.tegelkookwinkel.nl

Strand Zuiderbad, Wijk aan Zee Opgang Zwaanstraat Telefoon: 06 53 90 43 84

DH

U

DH

GEBIED VAN DE HORECA

M

itg

BOUHOF AL VANAF 1926

EEN GROOTHANDEL OP HET

Feesten en partijen

ev

er

ij

er ij

Eten en drinken

www.rijkaanzee.com Pagina 7


Verkoop, reparatie en onderhoud. Geopend dinsdag t/m vrijdag van 09:00 uur - 18:00 uur. Zaterdag van 0:900 - 17:00.

U itg ev er ij

U itg ev er ij

Verkoop, reparatie en onderhoud. Burg. Mooijstraat 24 te Castricum

M DH

M DH

www.Pilkesfietsen.nl Geopend dinsdag t/m vrijdag van

Al uw kipproducten voor een fantastisch barbecue-seizoen opleidingen en massagetherapie

Diverse stokken, kipfiletlapjes, dijen, kruiden en andere barbecue-benodigheden’

06-21685959

De Nieuwe Poelier

www.dogsinshape.nl

Beverhof 35 • 1941EC Beverwijk • Telefoon: 0251 296029

AL ONZE GERECHTEN WORDEN DAGELIJKS VERS BEREID IN EIGEN KEUKEN!

ij U itg ev er

U itg ev er

ij

THIJS VAN ZANTVLIET

DH

Beverwijk • Heemskerk • Castricum Uitgeest • Akersloot • Wijk aan Zee Velsen-Noord

Vennelaan 6 1947 HL Beverwijk

M

M

 0251-292645 info@vakgaragethijsvanzantvliet.nl

DH

Wij bezorgen ’s middags en ’s avonds maaltijden in:

Wij bezorgen alleen ’s avonds in: IJmuiden • Velserbroek Santpoort • Driehuis Website. www.handgraafmaaltijden.nl Tel. 0251 22 76 93 Email. info@handgraafmaaltijden.nl

vakgaragethijsvanzantvliet.nl

M

rij ev e itg U

itg

U

1 op de 3 vrouwen en krijgt dementie DH

DH

0251-262060 | www.prismaat.nl

M

U

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Wilt u uw huis kopen of verkopen? Wij staan u bij gedurende het gehele trajact. Tja, dat klinkt eenvoudig. En dat is het ook als u met Prismaat Makelaars werkt!

DH

M

DH

U

itg

baby’s tot 2 jaar ontvangen een gratis BoekStartkoffertje

M

ev e

rij

TOT 18 JAAR GRATIS LID VAN DE BIEB!

stopdementie.nu


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Spulletjes over? Breng ze naar Noppes Beverwijk

U itg ev er

Verrassing Degene die het bloemetje gaat ontvangen, weet nog van niets. Het is dus een verrassing!

rij

ev e

Mandarijntje, worteltje, sinaasappelsap of een oranje tompouce erbij… Gezellige Koningsdag 2021 gewenst

ev

er ij

Uw lokale partner voor alle Oranje Kruis In samenwerkingsverband kan ik trainingen LeEerste Hulp trainingen op locatie vensreddende Handelingen (LEH) en Code 95 EHBO voor u verzorgen. Een zeer gemotiveerde (herhaling en/of Engelstalig ook mogelijk). instructeur die uw cursisten bijschoolt volgens Wilt u een workshop Reanimatie & de laatste richtlijnen, op een actieve en prettige AED, een workshop Eerste Hulp aan manier voor de cursist.

itg

Kinderen of een maatwerktraining?

U

ij er ev

Dus gewoon lekker buiten, lekker spelen en bewegen op Koningsdag 2021!

M

DH

DierenLot.nl

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan hoor of lees ik dat graag.

Alice Blaauw-van Zanten • email: asvanzanten@ziggo.nl • mobiel: 06-21593770

M

DH

U

itg

itg

Op de stoep, in de tuin, in de speeltuin of in de buurt. Veilig, verstandig, op afstand. In deze coronatijd is het belangrijk om het leven te vieren en naar buiten te gaan. Uiteraard binnen de coronamaatregelen, dus met vriendje of vriendinnetje, buurkinderen. Fantastisch om op 27 april veel spelende kinderen te zien, net als op ‘gewone’ Koningsdagen, nu met de nodige afstand.

U

buitenspelen!

DH

Op 27 april 2021 viert Koning Willem­Alexander zijn verjaardag en alle kinderen in Nederland worden uitgenodigd dit te vieren met:

• !De NUSO, de vereniging van speeltuinen inspireert haar leden om leuke activiteiten te organiseren. (www.nuso.nl) • Jantje Beton biedt volop inspiratie voor het speeluurtje via www.speelbeweging.nl. • Scouting Nederland deelt ideeën via www.thuisopavontuur.nl / Koningsdag. • YMCA Nederland biedt speeltips aan op www.ymca.nl/koningsdag. • Of kijk bij: www.oranjebond.nl met veel stoepen-tuin-speeltips. Gedurende de hele meivakantie zijn er op een groot aantal bijzondere locaties: kastelen, landgoederen en buitenplaatsen, speciale kinderactiviteiten te beleven. (www.skbl.nl ).

M

rij

M

ev e itg U DH

Koningsdag 2021 #oranjebuiten

Kijk op de volgende websites voor buitenspeeltips en informatie over de dan geldende maatregelen:

M

ij

Het afgelopen jaar was onverwacht een bijzonder jaar geworden. Juist in deze tijden wil de Oranjevereniging een bloemetje aan mensen die zich op een of andere iets bijzonders gedaan hebben voor de Beverwijkse medebewoners of samenleving. Samen met Stichting Welzijn Beverwijk gaan we dan deze mensen verrassen rond Koningsdag.

DH

Weggooien is zonde! Noppes is graag bereid om de overgebleven spullen na Koningsdag aan te nemen. Je kunt verkoopbare spullen maandag t/m zaterdag tussen 9.00 en 12.00 gratis afleveren bij Noppes aan de Parallelweg nummer 10 in Beverwijk. We weten nu even niet wat de openingstijden zullen zijn, dat hangt van de situatie met het coronavirus en de geldende maatregelen rond Koningsdag af. Kijk tegen die tijd even op de website www.noppeskringloopwinkel.nl. Of anders pleeg even een belletje naar Noppes Beverwijk 0251-745700

Bij deze de oproep om deze mensen aan te melden bij de Oranjevereniging uiterlijk vrijdag 23 april 2021 via een e-mailtje aan Koningsdag.Beverwijk@ gmail.com met vermelding van naam, adres en woonplaats en een korte beschrijving waarom die persoon een bloemetje verdient..

Bloemetjesactie

DH

Wat nu met de spullen die dan toch overblijven?

Fotograaf: Ge Hofman

M

U itg ev er

ij

Gezien het heersende coronavirus is er dit jaar echter geen kindervrijmarkt. Er zullen wel weer op internet diverse digitale vrijmarkten komen. We hopen natuurlijk (alleemaal) allemaal op die manier toch nog iets te kunnen verkopen en een zakcentje te verdienen.

M DH

M DH

De Oranjevereniging Beverwijk en Kringloop­ winkel Noppes hebben nu al weer jaren een goede samenwerking. Noppes is de laatste jaren altijd present door op het eind van kindervrijmarkt met een vrachtwagen aanwezig te zijn, zodat nog bruikbare goederen niet in het afval terechtkomen maar hergebruikt worden en een tweede leven krijgen.

Pagina 9


M DH

T

S

E

E

F

K

O

N

I

N

G

S

H

U

I

S

K

O

K

O

E

T

S

D

F

O

O

H

S

T

A

A

T

S

W

E

R

K

B

E

Z

O

E

K

E

N

N

V

L

A

G

E

I

D

I

E

H

G

I

R

O

H

M

A

A

S

A

N

I

N

H

U

L

D

I

G

E

N

E

G

S

D

T

N

G

O

I

A

G

E

S

C

H

H

R

G

L

G

E

U

K

T

S

A

A

F

N

O

E

A

E

N

R

B

P

O

R

E

D

J

S

M

B

C

V

R

E

O

R

O

E

O

T

A

M

I

B

A

E

L

J

D

L

D

E

V

S

I

E

D

E

N

I

S

O

N

I

K

J

C

E

B

R

G

T

O

D

U

K

E

D

T

S

A

N

E

R

O

Z

N

A

B

S

C

I

E

A

N

O

E

A

M

I

P

I

N

L

C

I

E

D

N

L

H

N

E

D

G

K

A

N

K

O

O

R

I

T

G

L

B

I

I

O

G

G

D

I

R

P

A

E

O

E

A

N

H

E

I

E

O

A

D

E

R

L

A

N

D

P

I

E

T

E

R

R

itg

U DH DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

M

DH

U

itg

De overgebleven letters vormen de oplossing.

M Pagina 10

rij

ev e

ev e

rij

De puzzel is ook te downloaden van de website.

• SAAMHORIGHEID • STAATSBEZOEK • STAATSHOOFD • TOMPOUCE • VADERLAND • VLAG • WERKBEZOEKEN

M

U itg ev er

M

DH

Wat te doen? Stuur uw oplossing (inclusief uw naam, adres en telefoonnummer of emailadres) in voor 25 april 2021 naar koningsdag.beverwijk@gmail.com en maak kans op een leuke prijs. Bij meerdere goede inzendingen wordt er geloot.

U itg ev er ij

• KONINGSHUIS • KONINGSSPELEN • ONLINE • ORANJE • PIETER • REGALIA • REVEILLE • RODODENDRON

ij

De woorden lopen altijd in een rechte lijn beide kanten op, in horizontale, verticale of diagonale richting. Hiermee worden acht verschillende richtingen verkregen waarin je de woorden moet zoeken. Als een woord is gevonden dan streep het woord door in de lijst en in het vierkant. Als alle woorden zijn gevonden dan blijven er vakjes over met letters. Deze vormen een zin.

• GRABBELTON • HARMONIE • INHULDIGEN • JAARBOEK • KLEEDJES • KOETS • KONING • KONINGIN

ij

Een woordzoeker is een verzameling woorden die verstopt zijn in een vierkant van ogenschijnlijk willekeurige letters.

• ABDICATIE • APRIL • BINGO • BORDES • CURACAO • DEMOCRATIE • FEEST • GESCHIEDENIS

U itg ev er

M DH

We willen graag leuke dingen doen, alleen het kan nu even niet samen. Wat dan om eens lekker te puzzelen en je te vermaken met de Woordzoeker van de Koninklijke Bond Oranjeverenigingen.

DH

U itg ev er ij

Koningsdag Woordzoeker met prijs


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Doe mee met de Koningsdag kleurwedstrijd M DH

M DH

De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen heeft een mooie en feestelijke Koningsdag kleurplaat laten maken om thuis zelf verder in te kleuren. De Oranjevereniging Beverwijk heeft er een Koningsdag kleurwedstrijd van gemaakt voor kinderen tot en met 13 jaar. Per leeftijdsgroep stelt de Oranjevereniging drie prijzen ter beschikking: leuke cadeaus of cadeaubonnen gekocht bij de Beverwijkse middenstand.

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

De leeftijdsgroepen zijn: 0 tot 4 jaar 4 tot 6 jaar 6 tot 10 jaar 10 tot 14 jaar

rij ev e itg U

Naam:

DH

DH

U

itg

ev e

rij

De kleurplaat is ook te downloaden van de website. www.Oranjevereniging-Beverwijk.nl

Atie Dijkshoorn - Aanjagers wenst iedereen een onvergetelijke Koningsdag!

M

M

DH

DH

Wat te doen? Maak de kleurplaat af en vul de gegevens in. Scan de kleurplaat als pdf en stuur deze uiterlijk zondag 25 april 2021 naar koningsdag. beverwijk@gmail.com of anders lever deze in bij de Oranjevereniging, Scheijbeecklaan 9, 1942 LW Beverwijk De winnaars krijgen bericht van Oranjevereniging Beverwijk op Koningsdag.

M

M

Adres:

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

er ij

Leeftijd

Pagina 11


M DH

A, B of C? U itg ev er ij

drie vestigingen in Beverwijk, Heemskerk en Velserbroek zitten wij altijd dicht in de buurt. Wij zien u graag in één van onze winkels en kijkt u ook eens op onze website: www.fietsenwinkelvandoorn.nl!

Heeft u ook zo’n zin om weer lekker te genieten van het fietsen en het mooie weer? Bij Fietsenwinkel van Doorn hebben wij een groot aanbod van verschillende (elektrische) fietsen van de beste merken, nieuw en 2de hands. Kom langs en ervaar het gemak van een elektrische fiets zelf! Weet u ook dat wij in de werkplaats werken zonder afspraak en dat 90 procent van de reparaties dezelfde dag nog klaar zijn? Voor het vervangen van een band hebben wij zelfs de snelste service van de regio (vaak direct, meestal binnen 2 uur) en met

Met een E-diploma kom je verder! M DH

U itg ev er ij

Fietsenwinkel van Doorn Beverwijk

U itg ev er

Wijkermeerweg 25 Beverwijk info@blomelektrotechniek.nl 088 392 00 00

DH

DH

U itg ev er

ij

ij

Alles wordt elektrisch. Wat ben jij? Wat word jij? Kijk alvast op blomelektrotechniek.nl en blomplus.nl

M

M

we zorgen dat het werkt, altijd!

DH

rij ev e

itg

Elke dag, 15 maaltijden vers bereid in eigen keuken.

M

Plantage 140, Beverwijk

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ij

Diana Hoekman | 06-14566704 | info@gaaien-frutsels.nl

er ij

M

Gedragsadviseur

Snel een gezonde maaltijd op tafel?

U

U

itg

Voeding en benodigheden

DH

ev e

rij

Uniek papegaaien en parkieten speelgoed


U itg ev er ij

M DH

DH M

Het laatste optreden voor de COVID 19 pandemie was in Egmond aan Zee in hotel Zuiderduin, waar voor de 2e keer met succes zij een dinershow heeft mogen meespelen met professionele artiesten uit Engeland die Elvis Presley en andere grote coryfeeën uit de jaren zestig presenteerde.

rij

De band beschikt ook over een vaste crew voor hun optredens waar licht, geluid, podium en decor door Jan Schavemaker en zijn zoon Erwin worden verzorgd. Vele mutaties heeft de band in de loop van de tijd ondergaan met drumwisseling, Piet Holleman die broer Henk Kleine verving en vele successen en tournees heeft meegemaakt en door overlijden is vervangen door ook geen onbekende muzikant Guus Pattywael van Westerloo. Bassist Koos OBdam die het voor gezien hield en die heel kort door Rob Spaan werd vervangen, en helaas maar kort heeft meegespeeld en overleed door ongeneeslijke ziekte. George Klink was zijn

Vermeldigingswaardig is dat de band vorig jaar een Stand-Inn drummer heeft toegevoegd die ook zijn sporen in de IJmond heeft verdiend en geen onbekende is Ger Motshagen, die als Guus ziek is of andere verplichtingen heeft kan vervangen en dat tot grote tevredenheid voldoet.

ev e

Daarna ging het hard met het succes in totaal 5 CD opnames, 2 Tournees naar Noorwegen Televisie optreden bij Veronica liveline vele Back to the Sixties en Beverbeats en uiteraard optredens.

itg

rij

ev e

itg

U

DH

M

vervanger die zijn stempel en bijdrage ruimschoot goed heeft gemaakt. Maaike de Vries een nichtje van de bandleden Hein en Flip kwam de jongste zus Lies Brandsma -Kleine vervangen die het voor gezien hield en een daverend afscheidsconcert kreeg aangeboden in de Moriaan te Wijk aan Zee. Haar man Andy Rekveld heeft de laatste CD Thats Itt opgenomen in eigen beheer en deed zich gelden met geluidtechnicus aangevuld met Bert de Prijcker die de band een warm hart toedraagt met ondersteuning van PA geluid en reparaties aan de installaties.

U itg ev er

ij

U itg ev er

DH

M

Niet veel later werd de jongste zus van Hein en Flip Lies Kleine toegevoegd en broer Henk Kleine die het drumkrukje van Kock Lubbers overnam, en kwam er ook uitbreiding op het gebied van Licht en Geluid wat door Stefan Rumping en zwager Chris Riem werd verzorgd. Zo werd ook vader Gerard Kleine toegevoegd die het licht overnam van Stefan Rumping en tevens als manager fungeerde. In deze zetting werden vele succesen geboekt zoals de eerste CD opname die binnen de kortste keren was uitverkocht met 1000 verkochte exemplaren en met vele optredens door heel Nederland.

Rockcoverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde is te bereiken via de volgende media: Mobiel: 06 52 53 43 10 Website: www.jekyllenhyde.nl Facebook: https://www.facebook.com/ rockcoverband.jekyllenhyde

ij

Rocking Robins The Rocking Robins is op de Bintangs na de oudste formatie die nog met muzikanten speelt die ook daadwerkelijk in de jaren zestig hebben gespeeld. Vanaf 1964 tot ongeveer 1976 speelde zij onder de naam The Robins waar zij ook successen hebben vergaard met televisie optredens bij NCRV in het programma TWIEN, en bij de KRO radio Springplank en via theater bureau Holland door het land toerde. In 1987 begon het weer te kriebelen en kwamen Jan Rumping, Kock Lubbers, Hein en Flip Kleine om de draad weer op te pakken, wat resulteerde dat in 1988 een try-out werd gegeven in de Seven Seas te Velsen Noord wat een aardig succes werd.

Natuurlijk is de band ook te boeken voor een optreden op uw feest, festival of in uw café. De band gebruikt, indien nodig, een eigen professionele licht- en geluidsinstallatie.

In 2014 nam de band, na een jaar van voorrondes, deel aan de Grand Finale van de grootste bandcompetitie in de Benelux en wist zich een plek te veroveren tussen de beste coverbands van de Benelux. De vakjury : “Explosief, boeiend, entertaining en muzikaal op zeer goed niveau. Dat waren de belangrijkste conclusies bij zowel de vakjury als het publiek over het optreden van Dr. Jekyll & Mr. Hyde. Met haar sterke performance wist de band het publiek

U

Het repertoire van Dr. Jekyll & Mr. Hyde laat zich lezen als de CD-kast van de liefhebber van stevige

goed in beweging te krijgen. Ze weet de nummers naar zich toe te trekken en hierdoor een nieuwe eigentijdse dimensie aan de nummers te geven. Boeiende interpretaties van bekende rocksongs zetten niet alleen de zaal op z’n kop, maar scoren ook sterk bij de vakjury.”

DH

M DH

U itg ev er ij

Rockcoverband Dr. Jekyll & Mr. Hyde is een 6-mans formatie uit de IJmond. Met een sterk repertoire en eigentijdse uitvoering van klassieke rocksongs weet de band van elke avond een feest van herkenning te maken.

rockmuziek, waaronder Stones, Black Crowes, Poppa Chubby, Thunder, Queen, Joe Bonamassa, etc. Maar ook de gevoeliger nummers gaat de band niet uit de weg en weet mede door de toepassing van een heel keyboard-arsenaal het publiek te verrassen met vertolkingen van bv. Lido Shuffle van Bozz Scaggs en Almost cut my hair van C,S,N Y.

Facebook: @RockingRobinsBeverwijk

M

Dr. Jekyll & Mr. Hyde

Het kledingrekje

FA

B

er ij

ij

ev

er ev

itg

itg

M

www.veenshouthandel.nl

DH

U

DH

HEE M SK ERK

U

Ook op de markt in Heemskerk en donderdag in IJmuiden

M

K

SINDS 1992

DUIVEMAN

Wij bedrukken en borduren ook bedrijfskleding

Kindermode: volg ons ook op  Kindermode het Kledingrekje

IE

TIM

R

M

ER

Het Aambeeld 12 | 1969 NC Heemskerk | 0251 65 97 84 info@timmerfabriekduiveman.nl | www.timmerfabriekduiveman.nl

Pagina 13


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Uw sloper voor de regio IJmond en omstreken! Dijkman sloop- & grondwerken BV Wijkermeerweg 52 • 1948 NW • Beverwijk

rij ev e itg U

U

itg

ev e

rij

Kumaro, kozijnen voor het leven

DH M

M

DH

Het ontwerpen, maken herstellen / repareren en restaureren van glas-in-lood, monteren, brandschilderen, isoleren door bijvoorbeeld het plaatsen van isolatieglas. Kortom; van herstellen van een gebroken ruitje tot het maken van grote en kleurrijke ramen voor een kerk. Verkoop van glas in lood materialen.

ij

ev

er

itg

ev

DH

Maxwellstraat 1, IJmuiden, Tel. 0255 - 512 109

M

www.vanleeuwenglasmontage.nl

U

itg

M

DH

U

Reguliersdwarsstraat 12B BEVERWIJK, Tel: 0251-241255

KUNSTSTOF KOZIJNEN DEUREN DAKKAPELLEN TERRASOVERKAPPINGEN

er ij

Ruime keuze van glas soorten.

www.kumarokozijnen.nl


In de loop van de jaren zijn er veel memorabele optredens geweest, onder andere 3 keer Oerolfestival, optredens in Italië, het Jutterspad in Wijk aan Zee, de Rock 100, Live Aid relived en Popfoer.

Tommy Inc.!

U itg ev er ij

U itg ev er ij

“Tommy Inc.! is opgericht in 2007 en heeft sinds die tijd vele metamorfoses ondergaan tot de band anno 2021 een 6-mansformatie is bestaande uit: Frank van Tunen - Bas, Paul Groen - slaggitaar, Frank Koning - zang, Paul Bakker - Saxofoon en toetsen, Rowan Groen leadgitaar en Saskia van Dijk - drums.

M DH

M DH

We hopen er in de toekomst nog veel aan te kunnen toevoegen. Na een jaar gedwongen nietsdoen verheugen we ons ontzettend op Koningsdag 2021 in het mooie Kennemer Theater waar we weer een keertje, via een stream, live mogen spelen, hopelijk voor een groot publiek.”

Het repertoire is heel divers. Van Van Morrison tot de Rolling Stones en van De Dijk tot Status Quo. Tommy Inc.! staat garant voor muzikale diversiteit met een heel hoog ‘oh ja’ gehalte.

Gaaf! is een allround coverband. Fout & goud, en hoe dan ook dansbaar. Met hits uit de jaren

Presentaties De diavoorstellingen die gegeven worden zijn op dit moment de belangrijkste activiteit. Veel ansichtkaarten en ander fotomateriaal zijn op dia overgebracht.

U itg ev er DH

Uiteraard wordt de presentatie van deskundig commentaar voorzien. De duur van een diavoorstelling is ongeveer één uur. De hierdoor en ook op andere wijze verkregen gelden gebruiken wij geheel voor uitbreiding van het bezit. (N.B. een diapresentatie kan ook bij u thuis worden gehouden.)

M

DH

itg

ev e

rij

Op Koningsdag zal de Stichting Prentenkabinet Van der Linden met een nieuwe presentatie “Beverwijk verleden Beverwijk heden” komen. Dit is gebaseerd op de stukjes zoals die regelmatig in de Beverwijker zijn verschenen. Co Backer zal dit weer presenteren en hij gaat u meenemen in Beverwijk verleden en Beverwijk heden. Door de corona zal dit digitaal gebeuren. Meer hierover leest u de komende tijd in de media.

U

U

Een tweede doel van de stichting is het tentoonstellen van de collectie voor educatieve doeleinden. Bij gebrek aan expositieruimte kan het bezit niet voortdurend tentoongesteld worden en kan de stichting zich slechts incidenteel presenteren.

De Stichting heeft ook enkele boeken uitgebracht: De IJmond in oude ansichten, Beverwijk en Wijk aan Zee in vroeger dagen, Bewoners van het Dorp, Wijk aan Zee 125 jaar badplaats, de Meer het hart van Beverwijk en het boek “dit was Beverwijk”.

De groeten van GAAF!

DH

itg

ev e

rij

Doelstellingen Het doel van de stichting is het verzamelen van prentbriefkaarten, prenten/foto’s, familiefoto’s en materiaal over de geschiedenis en topografie van Beverwijk en Wijk aan Zee. Wat ooit begon als een eenvoudige hobby, heeft geresulteerd in een stichting, die een flink bezit heeft aan allerlei zaken uit het verre en meer recente verleden. Dit bezit wordt, voor zover de financiën dit toelaten, regelmatig uitgebreid door aankopen, maar ook door ruilingen.

70 tot en met nu. Voor ieder wat wils. We repeteren al jaren in het prachtige Muziekfort in Beverwijk. Ons repertoire is erg divers. We spelen van alles: van nummers van U2 tot Lenny Kravitz en van Andre Hazes tot Anita Meijer. En dat alles met heel veel lol. Samen muziek maken is het leukste dat er is. En als het publiek dan ook geniet, is de cirkel natuurlijk rond. GAAF! heeft flink wat optredens gedaan in de IJmondregio en ook daarbuiten. Helaas kwam door het coronavirus alles stil te liggen. We staan daarom te popelen om op Koningsdag dit coronaproof-optreden te mogen verzorgen vanuit het Kennemer Theater. Hoe bijzonder! Graag tot 27 april! Renate Rouwen (zang), Ruud Duiker (toetsen), Henk Rijks (gitaar), Debbie van Riel (drums) en Rob Voskuil (bas) Meer informatie: www.facebook.com/gaaf-coverband of op ons Gigstarter-profiel.

M

M

M

DH

U itg ev er

ij

De Stichting Prentenkabinet Van der Linden is bij notariële akte van 16 maart 1982 opgericht door het echtpaar J. van der Linden en M.M. van der Linden-van der Meij.

GAAF!

Dit gebeurt dan bij enkele evenementen zoals de open monumentendag, verschillende exposities, diapresentaties, en de gemeentelijke begroetingsdag voor ouderen.

ij

Stichting Prentenkabinet Van der Linden ook erbij

ij

er ij

Museum Kennemerland Leuk voor jong en oud!

ev

Glins teren d Gla en s De N ie Kunsuwe t

itg

U

DH

Meld je aan via STAMCELDONOR.NL

Museum Kennemerland is ondergebracht in het voormalige raadhuis van Wijk aan Zee en Duin. Westhoutplein 1, 1943 DK Beverwijk. Buslijn 78 stopt voor de deur, parkeren is gratis. Geopend op woensdag-, zaterdag- en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Feestdagen gesloten. Entree: bezoekers tot 12 jaar gratis, vanaf 12 jaar € 5,50 incl. een kop koffie of thee.

M

M

DH

U

itg

ev

er

WORD STAMCELDONOR

Museum

Be nieu we te zoek de ntoo nste lling en

Kennemerland www.museumkennemerland.nl

Pagina 15


DH

M

DH

M

ev

itg

er ij

ij

er

ev

itg

U

U

Zit jij hier binnenkort? Ga voor meer informatie naar www.cityden.com/vakantieineigenland DH

M

DH

M

itg

U

itg

U

rij

ev e

rij

ev e

DH

DH

M

M

ij

U itg ev er

ij

U itg ev er

M DH

M DH

U itg ev er ij

U itg ev er ij


U itg ev er ij

M DH

In 1980 wordt Beatrix Koningin en besluit zij Koninginnedag te blijven vieren op 30 april, ter ere van haar moeder. Een goed besluit want de verjaardag van Beatrix is op 31 januari en dat is niet de beste tijd van het jaar om buiten feest te vieren. Met de nieuwe Koningin verandert ook het feest van Koninginnedag. In plaats van dat het volk naar de Koningin gaat, gaat de Koningin met haar familie op bezoek bij het volk. Elk jaar staan 2 steden of dorpen op het programma en die mogen zich dan aan de koninklijke familie presenteren. Daarbij worden dan traditionele spelletjes gedaan als koekhappen of klompendans. Ook is er veel folklore en oude ambachten te zien. Zo’n bezoek is voor die dorpen en steden altijd een grote eer. Het is een dag in het jaar waar de koninklijke familie samen is met de bevolking alsof het een groot familiefeest is.

M

U itg ev er

DH

Koning Willem Alexander neemt de traditie over en dan is het niet langer Koninginnedag maar wordt het Koningsdag, terug op de verjaardag van de vorst op 27 april.

ev e itg U DH

Viering van de 64e verjaardag van koningin Wilhelmina in Regents Park, London 1944. Het volkslied wordt gespeeld. Foto: Nationaal Archief / Anefo

Defilé Paleis Soestdijk 1956 Fotograaf J.D. Noske, Nationaal Archief / Anefo

M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Steeds meer mensen krijgen een vrije dag van de werkgever en uiteindelijk groeit Koninginnedag zelfs uit tot een landelijke feestdag. Na het defilé

rij

M

trekt men erop uit om het feest verder buiten te vieren. Mensen verkopen spulletjes op de vrijmarkt en er worden ouderwetse spelletjes als zaklopen en stoelendans gespeeld. Overal in de straten klinkt muziek. Ook is er dan vaak een optocht van mooi versierde karren en/of fietsen. En aan het einde van de dag is er vaak vuurwerk als afsluiting.

ij

Het afstandelijke van Koningin Wilhelmina verandert in het huiselijke en moederlijke van Koningin Juliana als in 1948 Koningin Wilhelmina afstand van de troon doet. Koninginnedag verhuist naar 30 april, de verjaardag van Juliana. De bevolking van Soest en Baarn gaan dan een eredefilé voor Juliana houden op paleis Soestdijk. Dat lokale initiatief groeit in de loop der jaren uit tot iets nationaals. Een bonte stoet van vertegenwoordigers uit het gehele land en zelfs uit de overzeese rijksdelen, lopen langs het bordes waar de koninklijke familie toekijkt. Aan het einde van het defilé liggen de trappen van het bordes vol met bloemen. Ook worden er vele huisvlijt geschenken meegebracht en door de vertegenwoordigers in de traditionele klederdracht aangeboden. Door de uitzending op de televisie met het commentaar van NCRV presentator Dick Paschier is het niet langer voorbehouden aan de enkele gelukkigen maar kan het hele land genieten van deze hulde aan de Koningin.

ij

Met het overlijden van Koning Willem 3 in 1890 wordt prinses Wilhelmina Koningin en daarmee werd het feest nu Koninginnedag genoemd. Het wordt al snel een echt kinderfeest. 31 augustus was vroeger de laatste dag van de schoolvakantie. Het is een gezellig feest van het volk waarbij Oranjeverenigingen aubades, optochten en allerlei spelletjes organiseren. Overal is er muziek te horen en wordt er gedanst, en ook de traditionele stoelendans. Maar het feest is niet van de vorstin, zij is er niet bij. Toen was het niet de gewoonte van de koninklijke familie om zich te laten zien bij feesten. Soms is er een aubade op Paleis Het Loo of een militaire parade voor de Koningin op het Malieveld in Den Haag. Van 1940 tot 1945 wordt er geen Koninginnedag gevierd. Dat is verboden door de Duitse bezetter. De enige plek waar nog Koninginnedag gevierd wordt is in het Verenigd Koninkrijk door de Nederlanders die gevlucht

zijn. Na 1945 wordt het feest opnieuw met volle intensiteit hervat zeker daar Koningin Wilhelmina een meer menselijk en moederlijk imago heeft gekregen door als Moeder des Vaderlands via Radio Oranje “De stem van strijdend Nederland” in de oorlogsjaren moed in te spreken.

U itg ev er

M DH

27 april is een nationale feestdag en vieren we feest ter gelegenheid van de verjaardag van onze vorst. Het feest is evenwel slechts zo’n 150 jaar oud. In de negentiende eeuw onder de 3 Koningen was er niet zoiets als een feestdag ter ere van de Koning. Op 31 augustus 1885, de 5e verjaardag van prinses Wilhelmina wordt voor het eerst een feest gehouden ter ere van haar. Het feest wordt georganiseerd door enkele voorname burgers om hiermee meer eenheidsgevoel te zorgen. Ze noemen dit nieuwe feest Prinsessedag.

DH

U itg ev er ij

Meer dan een eeuw Koninginnedag

Koninginnedag 1984 in Den Haag. Fotograaf: Marcel Antonisse, Nationaal Archief / Anefo

Gratis

De beste winkelwagenmunt die u kunt wensen

M

ev

U

itg

Ze kent The Voice... nuVerdi nog! DH

DH

U

itg

IBAN: NL64ABNA 0433 533 633

M

ev

er

ij

er ij

Vraag de gratis winkelwagenmunt aan op reumanederland.nl/winkelwagenmuntje

Laat jongeren kennismaken met méér cultuur. Ga naar cultuurfonds.nl/ educatie

Pagina 17


De Roger Select is een microfoon die multiinzetbaar en met uw eigen hoortoestel te combineren is. Het verbetert het spraak verstaan in rumoer met 61% ten opzichte van alléén een hoortoestel.

Bij Buurtwinkel de Schans, in samenwerking met Welzijn Beverwijk, en straks zelfs een klein buurttheater ernaast, herken je de buurtdiensten van de SIG. Plekken waar je je thuis voelt, waar mensen elkaar wederzijds helpen en ondersteunen. Met deze dagbestedingsactiviteiten wil SIG wat betekenen voor de maatschappij, hier in Beverwijk.

cliënten, die warme soep aan de deur komen brengen. Vindt u het leuk om eens kennis met ons te maken, of wellicht iets te betekenen bij de SIG? Komt u gerust eens langs (op afspraak).

Bijvoorbeeld met ‘Soep aan huis’ vanuit de Buurtwinkel, waar contact gelegd wordt tussen buurtbewoners, vrijwilligers en

www.sig.nu info@sig.nu 0251 - 257 857

Kende jij Staalconcept al?

DH

DH

U itg ev er

ij

Kees Horen Dellaertlaan 6 1945 WG Beverwijk 0251-700227 info@keeshoren.nl www.keeshoren.nl

U itg ev er ij

Neem vrijblijvend contact op met Kees Horen op voor hooradvies op maat.

Begonnen aan de Alkmaarseweg 1 (woonlocatie) en de Schans 1 (dagbesteding), is nu duidelijk zichtbaar dat de SIG onderdeel uitmaakt van de gemeenschap in Beverwijk.

ij

Kees Horen heeft zich naast het geven van regulier hooradvies verder gespecialiseerd in aanvullende apparatuur die de communicatie op anderhalve meter afstand veel makkelijker maakt.

Deze speciale apparatuur wordt volledig vergoed door de zorgverzekering, het team van Kees Horen vertelt u er graag meer over.

De SIG, organisatie voor ondersteuning aan mensen met een beperking, heeft zich sinds enige jaren gevestigd in Beverwijk.

M DH

Zelfs op 10 meter afstand is de verstaanbaarheid goed. Ook bij het telefoneren en televisie kijken helpt de Roger Select.

M DH

Familiebedrijf Kees Horen is sinds 2013 actief in Beverwijk en omstreken. Na het pensioen van oprichter en vader Kees Slop in 2019, zwaaien broer en zus Dries en Dieuwertje Slop de scepter, persoonlijk klantcontact staat hoog in het vaandel.

SIG buurtactiviteiten in Beverwijk

U itg ev er

U itg ev er ij

Bij familiebedrijf Kees Horen hoort u verder dan 1,5 meter

M

M

Staalconcept is gespecialiseerd in handgemaakte binnen meubelen, waaronder de zeer populaire en befaamde stalen binnendeuren. Na 5 jaar het bedrijf opgebouwd te hebben in Uitgeest is Staalconcept nu gevestigd op eigen bodem, namelijk op de Lijnbaan 50 te Heemskerk.

Soms is perfectie een vloek, maar voor Staalconcept is dit de sleutel tot succes!

U DH M

M

DH

U

itg

Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

Benieuwd? Neem dan vooral een kijkje op www.staalconcept.nl of maak een afspraak in onze showroom!

rij

ev e

rij

bouwmaterialen en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante….

ev e

Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke

Sanders oog voor detail en hoge eisen heeft zich dan ook mogen resulteren in een enorme groei de afgelopen jaren. Hij geeft afnemers de gelegenheid om geheel hun eigen wensen te laten verwezenlijken.

De liefde die Sander voor het ambacht heeft, is niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels is Staalconcept een begrip onder binnenhuisarchitecten, aannemers en particulieren. Met de showroom op onze nieuwe locatie, hopen we nog vele andere kennis te laten maken met onze producten.

itg

Mooi plekje in de Achterhoek!

KOOP N U JE TICKE TS ONLINE ij

er ij

Duik in de

in het binnenmuseum

DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

ZEE VOL VERHALEN


U itg ev er ij

U itg ev er ij

Herdenken en vieren ten tijde van corona M DH Op de website https://www.4meibeverwijk.nl/ zal voor 4 mei nadere informatie over de herdenking in Beverwijk worden bekend gemaakt.

ij

De Stichting 4 mei Beverwijk richt zich daarom op wat wel kan. Aangezien we nog niet precies weten wat het zal zij, kan daarover worden beslist pas na de publicatie van deze krant. Indicatief: zonder publiek een besloten kranslegging op het Westerhoutplein en bloemlegging bij de oorlogsgraven op Duinrust, na een korte toespraak van de burgemeester. En de kerken en Duinrust worden gevraagd om van 19.30 tot 19.50 uur de klokken te luiden.

U itg ev er DH

De Stichting 4 mei Beverwijk roept wel nu al op aan iedereen op om op4 mei de hele dag de vlag half stok te hangen. Uiteraard is de begraafplaats normaal open zodat eenieder individueel de mogelijkheid heeft om bloemen te leggen bij de monumenten en graven Duinrust op een geschikt tijdstip.

M

M

DH

U itg ev er

ij

M DH

We hadden allemaal gehoopt dat we op 4 en 5 mei 2021 weer in groten getale zouden kunnen herdenken en vieren, samen – met elkaar. We weten nu dat dit in 2021 nog niet mogelijk zal zijn. Ook dit jaar zijn er maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Stichting 4 mei Beverwijk heeft daarom moeten besluiten om het programma van de Herdenking in Beverwijk op 4 mei op 5 mei wederom aan te passen. Bij de uitwerking daarvan zijn de maatregelen en richtlijnen van de Veiligheidsregio Kennemerland leidend.

Fotograaf: Wim Moonen

rij ev e itg

DH

DH

U

itg

Opmaak: MDH Uitgeverij, Informaticaweg 2, 7007 CP Doetinchem

Druk: Janssen Pers Oplage: 20.000 stuks Verspreidingsgebied: gemeente Beverwijk Verspreiding: Spotta, Voor klachten over de bezorging kunt u terecht bij kwaliteitsbeheer@spotta.nl www.spotta.nl

U

ev e

rij

Redactie: Oranjevereniging Beverwijk, Scheijbeecklaan 9, 1941 LW Beverwijk

M

Alhoewel met de grootste zorg is samengesteld kan de Oranjevereniging Beverwijk niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten. Waar mogelijk is van beeldmateriaal toestemming verkregen van rechthebbenden. Mochten er zich toch in deze uitgave beeldmateriaal aanwezig zijn waarvan dat niet het geval is, dan gelieve contact op te nemen met de Oranjevereniging Beverwijk. © 2021 Niets in deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de Oranjevereniging hergebruikt worden.

M

er ij

GEVEN AAN U

itg

ev

MOLENS DH

molenfonds.nl molenfonds.nl

M

DH

U

itg

ev

er

ij

GEVEN GEVEN OM OM MOLENS MOLENS IS IS

M

Colofon

De Oranjekrant is een uitgave van de Oranjevereniging Beverwijk ter gelegenheid van Koningsdag 2021

Pagina 19


U itg ev er ij M DH

U itg ev er ij M DH

RECYCLING

M

M

DH

DH

U itg ev er

U itg ev er

ij

ij

Haalt eruit wat erin zit

Zoekt ervaren rij

ev e

itg U DH M

M

DH

U

itg

ev e

rij

Machinist ij

er ij

Interesse? bel ons: 088-4005300 DH M

M

DH

U

U

itg

itg

ev

ev

er

Braam Recycling B.V. Zuiderkade 12 1948 NG Beverwijk

Profile for MDH Uitgeverij

Oranjeverreniging Beverwijk  

Oranjeverreniging Beverwijk  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded