Oranjekrant Sittard-Geleen

Page 1

Programmakrant activiteiten Sittard-Geleen 2022

Activiteiten op Koningsdag/Bevrijdingsdag Plaats

tijd

Wat

Geleen

10:00 - 17:00 uur

Koningsmarkt met veel kraampjes, geraniummarkt, muziek, hapjes, drankjes en veel “Oranje” gezelligheid. Verder de Kidsplaza met allerlei “doe” activiteiten waarbij leuke prijzen zijn te winnen , met onder andere een TikTok Dans Challenge. Daarnaast dioverse demo’s van Urban Sports Events Centrum Kindervrijmarkt, (live) muziek, spelletjes, hapje, drankje. Bv de Kloezenaere, Lijsterstraat Live muziek op groot podium met diverse Limburgse artiesten. Markt Spectaculaire Vuurwerk- licht- en lasershow op muziek. Markt (parkeerplaats Gemeentehuis)

Koningsdag 2022

12:00 - 21:00 uur

Dit jaar vieren wij Koningsdag niet meer op afstand! De wetenschap dat in het hele land de Nederlandse vlag wappert, de kleur oranje de boventoon voert en mensen naar buiten gaan om dit met elkaar te vieren, brengt een gevoel van nationale saamhorigheid teweeg. Zijne Majesteit de Koning Willem Alexander viert zijn verjaardag in Maastricht. Wij in SittardGeleen vieren volop mee. In onze gemeente pakken wij in ieder geval stevig uit om de verjaardag van de Koning te vieren. De Oranjeverenigingen hebben voor Koningsdag een gevarieerd programma samengesteld. Dit jaar vindt weer de traditionele schoolsport plaats waarbij de kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit Geleen hun sportieve prestaties laten zien bij het trefbal- en voetbaltoernooi. Ook in Born worden de kinderen niet vergeten. Alle basisschoolleerlingen ontvangen een leuke attentie. Het Parkfestival Sittard, een gezellig feest voor de hele familie, heeft als vanouds weer diverse activiteiten georganiseerd. De kunstmarkt zal vele lusten voor het oog bieden. In het centrum van Geleen is het feest met een grote Koningsmarkt en uiteraard weer de traditionele geraniummarkt en de kindervrijmarkt. U vindt deze activiteiten allemaal terug in deze krant. Met dank aan de Oranjeverenigingen voor de organisatie.

Bijzonder is dit jaar de grote traditionele Vuurwerk-Laser- en Lichtshow in de avonduren. Deze vindt plaats op het ‘theaterplein’ in Geleen. Een naam die de parkeerplaats voor het gemeentehuis in Geleen voor deze gelegenheid heeft gekregen. Feest dus omdat wij ons staatshoofd eren. Naast de feestelijke activiteiten hoort ook een officieel programma. Ik heb de eer om aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving, een Koninklijke onderscheiding uit te reiken tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Het is en blijft bijzonder wat deze erkenning doet met mensen. Op Koningsdag hoort bij het officiële programma ook het hijsen van de Nederlandse vlag en het zingen van het Wilhelmus. Enige plechtigheid hoort immers ook bij Koningsdag.

13:00 - 01:00 uur

22:00 - 22:30 uur

Sittard

10:00 - 18:00 uur

Munstergeleen 12:00 - 17:00 uur

19:00 - 22:00 uur Geleen

5 mei 2022 12:00 - 22:00 uur

Meer info zie pag 3 +7

Parkfestival met kinder zie pag 5 rommelmarkt, spellenkaart, hapje, drankje en natuurlijk veel muziek (Podium) Stadspark, Vijverweg Diverse leuke en spannende activiteiten voor jong en oud Scouting gebouw Kinder disco van 0 - 16 jaar Bevrijdingsfestival met live bands: Genwood, Avalons Dream, Gunslinger, Mac Taple, Status Quo Forever en Fever of Life Markt/Raaduisstraat

zie pag 9

zie pag 11

Ik wens u allen een feestelijke dag toe. Leve de Koning! Burgemeester Hans Verheijen

•Verzekeringen•Hypotheken •Pensioenen•Financieringen www.nancyjurgenauto.nl

Kleine Dries 25, 6123 AL Holtum Tel.:046 485 14 67

www.grooten-wagemans.nl

Pagina 1


���������������

modieuze schoenen • steunzolen • braces pro- en orthesen • (semi) orthopedische schoenen • medische diensten advies en bemiddeling

NI

NKLIJKE B E HI KKING

BIJ

O

SC

K

Gedenkwaardig locatietheater na de Nationale Dodenherdenking Regie: Dönci Bànki

LAAT EENS NAAR UW VOETEN KIJKEN Snel last van pijnlijke of vermoeide voeten? Kom naar Smeets loopcomfort voor een GRATIS voetonderzoek en schoenadvies. Maak een afspraak op een van onze locaties bij u in de buurt. ���������������������������t���t���������������������������t MEER INFO, LOCATIE & RESERVEREN: WWW.HETLAAGLAND.NL

Lissabonlaan 10 • Sittard ( GRATIS parkeren en oplaadpunt )

www.loopcomfort.nl • T 046 47 46 45 1

est u Bank

ans

PRIJZENFESTIVAL 25 april t/m 22 mei

SCAN & WIN PRACHTIGE PRIJZEN & KNALLENDE KORTINGEN! Voor info: www.makadobeek.nl


KONINGSDAG IN HET CENTRUM VAN GELEEN: EEN FEESTELIJKE DAG VOOR JONG ÉN OUD Koningsdag vier je in het centrum van Geleen; dat is nu eenmaal een echte Limburgse traditie geworden. Ieder jaar opnieuw wordt er bij deze feestelijke gelegenheid in het centrum van Geleen uitgepakt met tal van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de Koningsmarkt (braderie), de Geraniummarkt, de kindervrijmarkt, de kidsplaza en de spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten. Dit jaar wordt het programma o.a. uitgebreid middels een Urban Sports Event.

stuntstep meerdere stuntshows verzorgen. Daarnaast kunnen kinderen klimmen op een klimmuur, een vrije val maken op een megagroot airbagkussen of een workshop volgen op een speciaal aangelegd miniskatepark. Naast deze activiteiten wordt er ook een 22 meter lange pumptrack-baan aangelegd plus een freerun-park. Ben jij niet bang aangelegd en hou je wel van een beetje actie? Dan moet je met Koningsdag zeker in het centrum van Geleen zijn.

Vuurwerkshow De activiteiten die op deze Koningsdag in Geleen gehouden worden zijn grootster dan ooit; daar staat Centrummanagement Geleen in samenwerking met de Oranjevereniging Geleen en de enthousiaste ondernemers van het centrum garant voor. Na 2 jaar kan Koningsdag eindelijk weer op een feestelijke manier gevierd worden. Om alle festiviteiten te kunnen laten plaatsvinden wordt o.a. de Annastraat en de Rijksweg Centrum afgesloten voor verkeer.

Festiviteiten De Koningsmarkt (braderie) is met meer dan 250 marktkramen zeer ruim opgezet. Op de welbekende Geraniummarkt in de Annastraat wordt het nieuw tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Ook dit jaar zal tijdens Koningsdag weer de traditionele kindervrijmarkt plaatsvinden, waar de jeugd (tot 16 jaar) gratis speelgoed of andere spulletjes kan verkopen. Deze wordt gehouden vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag. De Oranjevereniging zal in samenwerking met de scouting invulling geven aan de kidsplaza waar de aller kleinste kinderen aan tal van activiteiten (o.a. schmincken en dans) kunnen deelnemen. Maar er is meer deze dag.

Urban Sports Event Dit jaar vindt er tijdens Koningsdag een uniek Urban Sports Event plaats. 4 professionele atleten zullen met een biketrial, BMX en

De spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten vindt dit jaar niet plaats bij Glanerbook, maar op de markt in het centrum van Geleen. Tussen 22.00 en 22.30 uur kun je een genieten van een zeer uitgebreide vuur-, licht- en lasershow, die vanaf de oude markt zeer goed te aanschouwen is. De vuurwerkshow is gratis te bezoeken.

Kort samengevat Koningsdag in Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin. De winkels zijn deze dag geopend van 10.00 tot 17.00uur. Kortom, laat je verrassen door wat Geleen jou deze dag allemaal te bieden heeft. Je bent van harte welkom!

Koningsdagprogramma 2022 Koningsmarkt & Geraniummarkt 10.00 – 17.00 uur Kidsplaza & Kindervrijmarkt 10.00 – 17.00 uur Urban Sports Event 10.00 – 17.00 uur Programma muziekplein 12.00 – 00.00 uur Vuurwerkshow 22.00 – 22.30 uur Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Koningsdag? Zie voor meer informatie onze Facebookpagina @CentrumGeleen of kijk op www.centrumgeleen.nl

Pagina 3


Neem je hobby mee naar je werk. Bij Sevagram krijg je de ruimte om te doen waar je hart ligt. Zo zoekt activiteitenbegeleider Mike in zijn vrije tijd al skatend de adrenalinekick op. Deze durfal-mentaliteit gebruikt hij ook om onze bewoners uit hun comfortzone te halen. Wil jij ook meer plezier uit je werkdag halen? Solliciteer vandaag nog!

WEET JIJ WAT ER LEEFT?

Wanneer we een dierbare verliezen… Reijnen Grafmonumenten maakt al meer dan 100 jaar ambachtelijke, maar vooral persoonlijke gedenktekens en is gevestigd in Born (Limburg). Zijn het in de meeste gevallen enkele grafmonumenten maar ook dubbele grafmonumenten, een grafkelder of een alternatief graf. Zelfs bij het ontwerpen van een urnengedenkteken of een nis in een urnenmuur, zullen de persoonlijke wensen de leidraad zijn om tot een passend geheel te komen. Heeft u een bijzondere wens of hebt u al specifieke gedachten hoe het grafmonument eruit moet gaan zien, dan willen wij dit graag voor u uitwerken. Met veel zorg en aandacht wordt het grafmonument gemaakt en vervolgens geplaatst op de begraafplaats. Met een grafmonument van Reijnen krijgt u een kwalitatief en waardig gedenkteken. Wij nodigen u graag uit onze toonkamer te komen bezoeken

Kom gerust eens kijken in onze showroom die gevestigd is in het Limburgse Born of neem samen met ons plaats aan de familietafel waar we in een ontspannen sfeer kunnen praten over uw wensen en gedachten die wij graag voor u verwerken tot een passend grafmonument. Voor nader contact en een vrijblijvende afspraak kunt u bellen naar: (046) 481 81 78. Onze showroom is van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 16:30 uur, behalve de woensdag, dan is onze toonzaal gesloten. Op zaterdag en in de avonduren alleen volgens afspraak. Wij komen op verzoek bij u thuis Indien u niet in de gelegenheid bent om naar onze showroom te komen, bezoeken wij u graag aan huis. Ook is het mogelijk dat wij u ophalen en na een bezoek aan de begraafplaats in de showroom het geheel voor u vorm geven.

WIJJ ZOEKEN JOU UITVAARTVERZORGER [Fulltime / ZZP] ADVISEREND, INFORMEREND EN INSPIREREND WERKERVARING ALS UITVAARTVERZORGER IS EEN PRÉ TEAMSPELER MET NABESTAANDEN EN IN HET BEDRIJF FLEXIBEL, VOORUITSTREVEND EN WILLEN BOUWEN

STUUR NU JE CV EN MOTIVATIE NAAR INFO@UBACHS.NL - WWW.UBACHS.NL -


Denk je aan Koningsdag in Sittard Dan denk je al 25 jaar aan het Parkfestival Tijdens deze speciale Jubileumeditie op woensdag 27 april zal er weer een mooie line-up op het podium staan die het Stadspark vult met prachtige klanken. Aan iedereen is gedacht. Zegt de Pasapas en Fitlala je niets. Geen ramp. Onze jongste bezoekers wel! Zij kennen deze nummers vanbuiten en zullen ’s ochtends vermaakt worden tijdens een KoningsspelenSpecial In de loop van de dag zullen naast oude bekenden van het Parkfestival zoals Flashpoint Zero ook muziek te horen zijn van oa The Avory Fallon Band, VANHOUDt, Golden Specials. Djacky verzorgt de intermezzo’s. Een Koningsdag zonder kindervrijmarkt is niet compleet. Daarom zal er ook dit jaar traditiegetrouw de mogelijkheid zijn om te struinen langs alle uitgestalde waren. Op zoek naar verborgen pareltjes. Ben je zelf een echte jonge verkoper? Leg dan snel je plek vast. Uiteraard mag een volwassene daarbij helpen. Reserveren kan op https://parkfestivalsittard. nl/kindervrijmarkt/

Maatschappelijk DNA Wat ooit begon als een klein initiatief om de hard groeiende basisschool te ondersteunen, is in de loop van tijd uitgegroeid tot een vaste trekpleister voor de hele regio. Dat het evenement al 25 jaar op een rij wordt georganiseerd is een kroon op het werk van de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken. Het Parkfestival Sittard kent geen commercieel karakter. Het festival krijgt geen subsidies en functioneert volledig zelfvoorzienend. Vanuit

haar maatschappelijke DNA ondersteunt zij veel kind-gerelateerde initiatieven. Niet alleen drie aangrenzende basisscholen OBS Aan de Meule, BS Leyenbroek en KC De Loft (voorheen De Hoefer) worden ondersteund vanuit de opbrengsten van deze dag. Ook Stichting Leergeld kan zich hierdoor blijven inzetten voor de ontwikkeling van kinderen in deze regio. Dit jaar kijkt de organisatie ook naar de mogelijkheden om Oekraïense kinderen die in de regio terecht komen te helpen.

Vrijwilligers Dit alles is alleen mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Jaarlijks mogen we rekenen op vele vrijwilligers van bijvoorbeeld scouting, fanfares en een koor die zo hun clubkas aanvullen, maar ook de eerdere genoemde drie scholen zamelen zo geld in voor iets speciaals zoals een schoolbibliotheek.

Waar Wanneer Wie Entree

Stadpark Sittard Oude Zwembad Koningsdag 27-04 10.00 - 18.00 uur Iedereen GRATIS

Lijkt het iets voor jouw club of vereniging? Aanmelden kan op de website van Parkfestival Sittard: https://parkfestivalsittard.nl/word-vrijwilliger Iedereen is van harte welkom op het állerleukste familie-uitje op Koningsdag in Sittard eo.!

di Stefano Schilderwerken

“ Al meer dan 30 jaar vakmanschap”

Ralf di Stefano Rijksweg Zuid 205 6161 BM Geleen

Telefoon: 046-8508675 Mobiel: 06-27032325

info@distefano-schilderwerken.nl www.distefano-schilderwerken.nl

Pagina 5


Bergerweg 69/71, Sittard

OPENINGSTIJDEN VERKOOP Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur Zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur

OPENINGSTIJDEN WERKPLAATS Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur Zaterdag gesloten

Altijd 1000+

occasiroaands op voor

www.janssenkerres.nl


Koningsdag in Geleen Het grootste evenement in de Regio Ook dit jaar zal er ongeveer 10 km aan kabel uitgerold worden, welke is verbonden aan diverse computer apparatuur. Deze zorgt ervoor dat er in totaal ongeveer 800 kg aan vuurwerk wordt weggeschoten, synchroon op de muziek.

Door Ronald Otten (Voorzitter Oranjevereniging Geleen) Eindelijk kan Koningsdag in Geleen weer groots worden gevierd, na twee jaar Corona en wat alternatieve vieringen. Niet allen het Centrum van Geleen kleurt Oranje, maar ook de wijken de Kluis en Oud Geleen. De Oranjevereniging Geleen zorgt er weer voor, in zeer goede samenwerking met het Centrum Management Geleen, dat deze Koningsdag weer bijzonder gaat worden.

De Kluis Rondom de Christus Koningskerk aan de Lijsterstraat (de Kluis) worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een vrijmarkt, diverse muzikale optredens en natuurlijk ontbreekt een hapje en een drankje niet. Kortom volop activiteiten en van alles te beleven. Door een financiële bijdrage van de Oranjevereniging Geleen zijn deze activiteiten in de Kluis mogelijk gemaakt.

Centrum In het centrum heeft het Centrum Management en de Oranjevereniging Geleen met ondersteuning van Scouting VKG een mooi en gevarieerd programma samengesteld tussen 10:00 en 17:00 uur, waarin de traditionele Geraniummarkt en Koningsbraderie uiteraard niet vergeten wordt. Ook de kindervrijmarkt krijgt weer een plaats in het centrum. Daarnaast zijn vanaf 13:00 – 01:00 uur diverse optredens van bands en dj’s op een podium voor het oude raadhuis te bewonderen. Verder is er op de marktpleinen het Urban Sport Event, voor meer info zie het artikel van het Centrum Geleen.

Kidsplaza Op de nieuwe Markt is de Kidsplaza, waar Groot Applaus Entertainment de jeugd bezighoudt met een gevarieerd muzikaal programma door Wim DeFeestDJ. Daarbij zijn met diverse leuke wedstrijden zoals de Fortnight Moves, Leds Dance, King aan de Swing waarbij leuke prijzen zijn te verdienen. Daarnaast is er

een leuke knutselhoek: het Oranje Artelier, waar de kinderen mooie tekeningen kleuren en knutselen. Verder natuurlijk actief bezig zijn op de bouwwerken van Scouting VKG. Ook worden er oranje ballonnen uitgedeeld. Dit jaar is er ook een echte TikTok challenge, waarbij een mooie hoofdprijs te verdienen is, wat dit is blijft nog even geheim. Wil je hieraan meedoen? Schrijf je dan in via: www.oranjevereniging-geleen.nl/ inschrijvingsformulier

Schoolsport Ook dit jaar wordt voor de basisscholen in Geleen weer een heuse trefbal- en voetbalwedstrijd georganiseerd. Op woensdag 13 april 2022 tussen 14.00 en 17.00 uur hebben de trefbalwedstrijden plaatsgevonden op de speelplaats en in de gymzaal van basisschool ‘t `Heuvelke. De voetbalwedstrijden vinden plaats op de terreinen van vv Lindenheuvel in Geleen op woensdag 20 april 2022 tussen 14.00 en 17.00 uur. De spelers vinden het leuk om aangemoedigd te worden> zie ook onze website en Facebook pagina

Vuurwerk-laser-licht show op de Markt De afsluiting van Koningsdag vindt plaats door het aanbieden van een groot Stads Vuurwerk, georganiseerd door de Oranjevereniging Geleen. Dit spektakel wordt aangeboden aan alle bewoners van de gemeente Sittard-Geleen, maar natuurlijk zijn

ook de inwoners van omliggende plaatsen van harte welkom. Ook dit jaar heb ik weer een ongeveer half uur durende mix van muziek gemaakt, waarbij met de keuze van de muziek is gedacht aan alle leeftijden van de bezoekers. Dus voor jong en oud, waarbij de nadruk van de muziekkeuze meer gericht is op de jeugd. Dit jaar is gekozen voor fragmenten van de Formule 1 tune, Top2000 intro, Billy Eilish, Kalush Ochestra (Oekranie), Afrojack ea. Het geluid zal ook dit jaar weer worden verzorgd door “Colson Drive-Inn”. Dit jaar zal deze spectaculaire show weer verzorgd worden door Caffero Events. Zij zullen er ook dit jaar weer een geweldig showspektakel van maken met diverse laser/licht effecten, waardoor het geheel een nog spectaculairder beeld zal geven. Uiteraard zijn wij samen met Caffero altijd op zoek naar verduurzaming en milieubewuste materialen. Jarenlang zijn wij te gast geweest bij Laco Glanerbrook, waarvoor onze grote dank. <Maar zoals bekend zijn daar grote verbouwingsplannen waardoor we toch al moesten zoeken naar een nieuwe locatie. Samen met het Centrummanagement, de horeca en Caffero zijn wij op zoek gegaan en de mogelijkheid werd gevonden > het “Theaterplein”, parkeerplaats voor het gemeentehuis, wordt de nieuwe locatie. Dit ging niet zonder lag of stoot, strenge veiligheidseisen, een veiligheidszone, gesprekken met bewoners en ondernemers hebben uiteindelijk geleid tot een positief en veilig resultaat.

Vele mensen werken weken van te voren aan deze show, waar natuurlijk de nodige (vrije) tijd in gaat zitten. Ook de nodige randvoorwaarden moeten worden ingevuld, zoals vergunningen, afzetting, bewaking, ehbo ed. Een speciaal woord van dank aan de gemeente SittardGeleen, Laco Centrummanagement Geleen, Scouting VKG, het Rode Kruis, Buurtpreventteams, Caffero Events, Colson Drive Inn en natuurlijk de Oranjevereniging Geleen. Want mede door hun bijdrage is dit allemaal mogelijk gemaakt. Voorafgaand aan deze show is er leuke muziek te horen en rond 21:50 kunnen we met z’n allen het Nationale volkslied, het Wilhelmus, meezingen. De afsluiting van Koningsdag wordt verricht door de burgemeester van Sittard-Geleen, Hans Verheijen. Meer info is te vinden op www.oranjevereniging-geleen.nl en op onze facebookpagina www.facebook.com/ov.geleen/

Ronald Otten Voorzitter oranjevereniging Geleen

Pagina 7


Daarom kiest u voor RegioBank

Daarom kiest u voor

Daarom kiest u voor

Voor de leukste kinderfeestjes met echte pony’s, de meest complete all-in arrangementen! De gezelligste verjaardagen, de mooiste trouwdagen, en voor alle andere dingen die gevierd mogen worden !

Putstraat 58, 6361 DK Nuth Limburg | info@haversack.nl | 06-51324571 | www.haversack.nl


Wij scouting groep munstergeleen Organiseren dit jaar een leuke koningsdag We beginnen deze gezellige dag om 12:00 uur met onze actieventijd zo hebben we een kabelbaan een groten stormbaan en boogschieten. Ook voor de kleiner jeugd hebben we een leuk springkussen en een ballonknoper die de leuke dingen maakt met een ballon. En natuurlijk voor de ouder gasten hebben we een bar en muziek. Er is genoeg te doen voor jong en oud. De spellen duren tot 17:00 en natuurlijk de bar blijft gewoon open je kunt wat eten. Want om 19:00 begint de disco van leeftijd 0 jaar tot 16 jaar deze is afgelopen om 22:00. Jullie komen toch ook gezellig naar munstergeleen om gezellig dag er van te maken.

Colofon Realisatie krant: MDH Uitgeverij Informaticaweg 2 7007 CP Doetinchem T 0314 - 36 11 30 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl

Verspreiding: Spotta, Voor klachten over de bezorging kunt u terecht bij kwaliteitsbeheer@spotta Of telefonisch op: 088 - 84 24 224 www.spotta.nl

Druk: Janssen Pers Redactie: Ronald Otten

lente & zomer www.centrumgeleen.nl

evenementen kalender 27 april 5 mei 26 mei 5 juni 10 t/m 15 juni 3 juli 23 juli 7 augustus

Koningsdag Gelaen Viert 5 Mei - Bevrijdingsfestival Smokey South Het BBQ event van het zuiden HoopLoop Loop samen tegen kanker! Gelaender Kirmes Doe Dag Glanamundo Wereldfestival Geleense Oldtimer Parade

Pagina 9


Bij Visschers Midgetgolf verveelt u zich geen moment, kom midgetgolven op onze mooie banen of vermaak u met uw gezelschap met ons ruime aanbod aan andere activiteiten in het mooie Steinerbos. U kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk in Restaurant Hole 19 of op ons overdekte terras komen genieten. Onze ontbijt-, lunch- en dinerkaart biedt een ruim assortiment aan lekkernijen. U kunt bij ons ook terecht voor geheel verzorgde midgetgolf-party’s en arrangementen. Ook is het een unieke plek voor uw evenement, bijvoorbeeld voor een BBQ of voor een buurt- of familiefeest. Wij verzorgen ook div. buffetten op locatie. Voor verdere info: www.midgetgolf-stein.nl Dagelijks zijn wij geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur.

Wij zijn te bereiken via de ingang aan de Mauritsweg tegenover het nieuwe Ibis hotel. Na de ingang kunt u rechts gratis parkeren. Steinerbos 2, 6171 AL Stein - Tel: 06-31010900 - info@midgetgolf-stein.nl

Kookschool het Kookpodium in Beek bestaat reeds 25 jaar. In zuid Nederland zijn we de grootste kookschool met een cursus aanbod voor individuele aanmeldingen. Koken met groepen als bedrijfsuitje, teambuilding , jubilea etc is uiteraard ook mogelijk. We werken 7 dagen per week Kookpodum Beek

Brugstraat 5 Beek | 0651305947 info@kookpodium.nl | www.kookpodium.nl


Gelaen Viert 5 Mei Vrijheid is niet zomaar iets vanzelfsprekend in deze huidige tijd. Vrijheid is een recht dat we allemaal zouden moeten hebben, helaas is dit op vele plaatsen in de wereld (nog) steeds niet gewaarborgd. In 2019 (september) was het 75 jaar geleden dat Geleen haar vrijheid terugkreeg na een oorlog van 5 jaar en in 2020 heel Nederland. Ieder jaar vieren wij dat dan ook op 5 mei, de dag dat heel Nederland bevrijd werd. De Oranjevereniging Geleen heeft gemerkt dat dit binnen onze gemeente niet zoveel aandacht krijgt zoals in andere delen van Nederland wel gebeurt. Na diverse pogingen om “onze” bevrijding wat uitbundiger te vieren is het ons dan toch eindelijk gelukt om een kleinschalig bevrijdingsfestival te organiseren. Door corona is dit helaas 2 jaar moeten worden uitgesteld maar dit jaar gaat het dan toch echt gebeuren ‘Gelaen Viert 5 Mei’. Onder deze naam zal er op 5 mei een Bevrijdingsfestival plaatsvinden. Met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg, Chemelot en ProfCore hopen we een mooi gevarieerd muziekfestival te kunnen organiseren. Een festival welk plaatsvindt in het centrum van Geleen en wel op de hoek Markt-Raadhuisstraat i.s.m. de lokale horeca. Op

deze locatie zal een podium worden geplaatst. Achter en naast het podium zullen diverse legervoertuigen worden gestald, zullen foodtrucks aanwezig zijn en komt er een buitenbar zodat ook de inwendige mens niet wordt vergeten. Ook de winkels in het centrum van Geleen zijn deze dag geopend. Wanneer de weergoden ons ook goed gezind zijn beloofd het een prachtige mooie dag te worden. Het evenement begint om 12:00 uur en zal duren tot 22:00 uur. Gedurende deze tijdstippen zullen de navolgende bands optreden: Genwood (uit Genhout), Avalons Dream (uit Parkstad), Gunslinger (uit Geleen), Mac Taple (uit Eindhoven) en Status Quo Forever (uit Eindhoven). Als laatste komt er nog een surprise act. De exacte tijdstippen van optreden zijn te vinden via de websites en Facebookpagina’s van de Oranjevereniging Geleen en Centrum Geleen. Er zal een DJ aanwezig zijn om het geheel muzikaal te omlijsten en te presenteren. Gelaen Viert 5 Mei! Ben jij erbij? www.oranjevereniging-geleen.nl/ 5-mei-bevrijdingsdag

Podium programma 5-5-2022 DJ/Soundcheck

12.00 - 12.30

Genwood

12.30 - 13.30

DJ/soundcheck

13.30 - 14.00

Avalaons Dream

14.00 - 15.00

DJ/soundcheck

15.00 - 15.30

Mac Taple

15.30 - 16.10

DJ/soundcheck

16.10 - 16.30

Gunslinger

16.30 - 17.30

DJ/soundcheck

17.30 - 17.45

Mac Taple

17.45 - 18.25

DJ/soundcheck

18.25 - 19.00

Status Quo forever

19.00 - 20.00

DJ/soundcheck

20.00 - 20.30

Suprise act

20.00 - 22.00

& coiffure 046 - 4339990

Pagina 11


Gerards carwash Niet de GROOTSTE, maar wel aandacht!!!

met datextra beetje extra met dat beetje aandacht!!!

Specialist in Brandbeveiliging en Veiligheidsopleidingen

Sanderboutlaan 23 Business Park Elsloo 6181 DN Elsloo M 06-55731159 E josgerards@gmail.com Sanderboutlaan 23 - Business Park Elsloo - 6181 DN Elsloo iness Park Elsloo - 6181 DN Elsloo

Geef voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen. nierstichting.nl

Uw leverancier voor rookmelders met een lange levensduur Rookmelders verplicht in elk woonhuis vanaf 01-07-2022

WWW.BADKAMER-VERHUUR.NL

Punterweg 56-60 • 6222 NW Maastricht Tel.: 043 364 28 85 • info@boileau.nl

www.boileau.nl

Voor al uw binnen- en buitenwerken Wand afwerking en kleuradviezen

Economiestraat 127, 6135 KV Sittard T. 046-4587393 / 06-53447619 • www.heyligers.nl

Wilfred en Patricia van den Hout

045-5212004 24 uur per dag bereikbaar

KEURMERK PERSOONLIJKE UITVAART

Kathagen 10 6361 HG Vaesrade/Nuth

www.uitvaartcentrum-vandenhout.nl

Mobiliteitswereld Bent u op zoek naar een hulpmiddel? Dan kunt u niet om Mobiliteitswereld heen. Dit is een van de grootste aanbieders van zorghulpmiddelen van Zuid-Nederland. De winkel van Mobiliteitswereld is uniek te noemen, met een vloeroppervlak van circa 700 m2, gelegen in Sittard tegenover Zuyderland ziekenhuis vindt u een aanbod van nagenoeg alle hulpmiddelen.

fiets? Alle modellen staan bij ons in de winkel.

Bijvoorbeeld, meer dan 100 scootmobielen. U kunt proefrijden in de winkel zelf. Of, wat dacht u van een sta-op stoel? Meer dan 50 modellen in de winkel en de meeste uit voorraad snel leverbaar. Rollators zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen en modellen. Op zoek naar een Huka 3-wiel

Mobiliteitswereld, Rijksweg Zuid 212 te Sittard. Telefoon 046-7820552

Bij Mobiliteitswereld zijn bijna alle producten uit voorraad leverbaar, dus geen wachttijden. Parkeren doet u gratis voor de deur en de koffie wordt vers voor u bereid.


Happpily Virtual

@happily.virtual

EDIA OCIAL O CIAL M MEDIA Bestel nu je tickets online!

U IT BE STE DE N EN B EGLEI DIN G Ben en blijf met plezier online!

HÉ, DOE JE MEE! Stap in de wereld van een Zuiderzeekind.

Pagina 13


LEERKRACHT PRIMAIR ONDERWIJS?

‘OMDAT ELK KIND TELT’ Kom jij werken op één van onze 7 scholen? Stichting Triade is een stichting met zeven scholen in Geleen en omgeving. Op onze scholen bieden we leerlingen een omgeving waar zij zich prettig en geborgen kunnen voelen. Het opdoen van kennis, vaardigheden en op een prettige manier met elkaar omgaan zijn de pijlers van de stichting, waarbij elke school zijn eigen inbreng en klankkleur heeft. Van regulier onderwijs tot hoogbegaafdenonderwijs. Wat bieden wij jou?

Jíj ́ bent geschikt als ……

o

o

Een uitdagende baan in een boeiende omgeving (minimaal 0,6 fte)

o o o

Een mentor vanuit het team Ruimte om te groeien in je functie Enthousiaste collega’s

Wat vragen wij van jou? o o

Je bent in het bezit van een PABO-diploma; Je beschikt over relevante werkervaring, opgedaan in de praktijk of tijdens stage;

o

Je bent didactisch, organisatorisch en pedagogisch sterk

je in staat bent om het beste uit jezelf én uit onze kinderen te halen.

o o o o

je beschikt over goede communicatieve vaardigheden je flexibel bent je op de hoogte bent van verschillende huidige lesmethodes je didactisch, organisatorisch en pedagogisch sterk bent


Zit jij hier binnenkort? Ga voor meer informatie naar www.cityden.com/vakantieineigenland


RESERVEER NU JE 3- GANGEN DINER EN TICKETS VOOR EEN TOP AVOND ENTERTAINMENT BIJ ANDRE RIEU OP HET VRIJTHOF

WWW.VRIENDENVANHETVRIJTHOF.NL

Nancy Jurgen Auto is Topmerkspecialist in Mercedes-Benz en biedt een snel wisselend aanbod van (jong) gebruikte auto’s.

Staat de auto van uw wensen niet in onze actuele voorraad, ga ik graag voor u op zoek in een omvangrijk opgebouwd netwerk. Met meer als 20 jaar ervaring en als lid van de BOVAG, bent u verzekerd van betrouwbare auto’s.

Hubertushuis ‘De Boew’

koffietafels, afscheids- & herdenkingsdiensten

Jan Willenstraat 1

Bent u op zoek naar een rustige en sfeervolle omge-

6166 AX Geleen

ving voor een herdenkingsdienst en /of koffietafel?

Kijk op mijn website nancyjurgenauto.nl voor de actuele voorraad auto’s en voor

Bij het Hubertushuis kunt u een herdenkingsdienst T 046 474 60 13

op geheel eigen wijze verzorgen in overleg met de

Gerda 06 46 29 85 05

door u uitgekozen uitvaartonderneming. Tijd speelt

Frans 06 14 14 37 02

geen rol, dus achteraf kom je niet voor verrassingen te staan.

info@deboew.nl www.deboew.nl

Wij bieden zitplaatsen tot 200 personen.

www.nancyjurgenauto.nl

meer informatie omtrent financiering/ leasing en onze overige diensten. Telefonisch kunt u mij bereiken op Tel: 046- 458 31 20. Met vriendelijke groet, Nancy Jurgen