Page 1

Jaargang 51 nr Jaargang nr 212018 2014

Zwembad de Witte Brug Jacob Rensdorpstraat 1 1901RG Castricum Tel: 0251 653144 info@dewittebrug.com

Sporthal de Enterij Middenweg 3B 1906AR Limmen Tel: 072 5053838 enterij@dewittebrug.com

www.dewittebrug.com

Recreatief Zwemmen Sportief en gezond John Klappe John Klappe Klinisch Prothesetechnicus Dorpsstraat 1 14, 1901 EN Castricum Tel. 0251 - 29 37 18

z o r g

www.klappetandtechniek.nl

• Aanpassingen / reparaties 24/7 De beste zorg voor huisdier• Nieuwe 24/7 De beste zorg voor uwuw huisdier kunstgebitten (op implantaten)

Esthetic Clinic Castricum

24/7 De beste zorg voor uw huisdier

www.dierenkliniekcastricum.nl www.dierenkliniekcastricum.nl

• Rebasingen • Frames

Grond- & leidingwerk • Weg- & waterbouw CASTRICUM  0251 656 350

www.san-chi.nl

burg. Mmooijstraat 16 www.sport2000.nl Pagina 1


Glashelder zien! Ook onder water.

MOEN Opticiens

SHOES VAN DEN BROEK

Kom voor een geslepen zwembril naar

Een greep uit onze WANDEL collecie. LEER, VIBRAM zolen en WATERDICHT

99,-

119,-

89,-

Een kind dat lachend boven water komt, een beeld waar iedere ouder blij van wordt. Zeker ouders met een brildragend kind. Dus wacht niet langer en kom naar MOEN Opticiens voor een geslepen zwembril. MOEN Opticiens: Onafhankelijke leverancier van topkwaliteit monturen, glazen en contactlenzen met een eigen slijperij in de winkels!

Maten 41 t/m 47

Maten 36 t/m 42

Maten 36 t/m 42

Dames . Heren . Wandel .Veiligheidsschoenen Geesterduin 37 Castricum 0251 65 66 95

‘t Loo 49 Heiloo 072 533 25 95

Beverwijkerstraatweg 6

www.moenopticiens.nl

1901 NJ Castricum

www.shoesvandenbroek.com

z o r g z o r g z o r g

24/7 De beste zorg voor uw 24/7 De beste huisdier zorg voor uw www.dierenkliniek huisdier

z o r g

Tel 0251-650 190

Dierenkliniek Castricum 24/7 De beste zorg voor uw huisdier

24/7 De beste zorg voor uw huisdier www.dierenkliniek castricum.nl

www.dierenkliniek castricum.nl

castricum.nl www.dierenkliniek castricum.nl

Acupunctuur en de Total Reset Methode …

Acupunctuur

spreken het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan.

Een heel goedeintoleranties pijnstiller bij en migraine, Overgevoeligheden, en hoofdpijn allergieën kunnen allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken. Ze verstoren de energiestroom buikpijn of sportblessures. Maar ook bij menstruatieen in het lichaam. Met de eenvoudige, pijnloze Total Reset Methode en overgangsklachten, slaapproblemen en stress. Acupunctuur, wordt het hele lichaam ook weeriets in balans gebracht. Is Acupunctuur misschien voor u? Nieuwsgierig geworden? Kijkop opwww.san-chi.nl www.san-chi.nl Kijk voor meer informatie Sandra Eriks-Mynett

Acupuncturist en Reikimaster | Telefoon: 06-17378556 | info@san-chi.nl • www.san-chi.nl


Zwemveiligheid en zelfredzaamheid Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich geheel vrij in het water voelt. Daardoor leert het kind op verschillende manieren met het water om te gaan. Vaardigheden als het onder water gaan, ademhaling, drijven, wenden en keren, springen, voortbewegen en het gekleed zwemmen worden uw kind op speelse wijze vroegtijdig aangeleerd. Ook in het dagelijks leven zijn deze vaardigheden een ‘must’. Denkt u eens aan al het water in uw woonomgeving. Uw kind wordt voorbereid op een stukje zekerheid en veiligheid ten opzichte van water. Vanaf de eerste zwemles tot aan het behalen van het zwemdiploma nemen wij uw kind mee door de verschillende fases van het zwemlesplan. Elk niveau wordt aangeduid met een lintje. U kunt uw kind opgeven als het 3 jaar is. Het is verstandig om te starten vanaf 4 jaar. De zwemles van 1 uur wordt 1 keer per week gegeven.

Reguliere zwemlessen, het Zwem-ABC!

Algemene Informatie Zwemlessen: Privé les Meer persoonlijke aandacht voor uw kind? Heeft uw zoon of dochter moeite met het opnemen van de lesstof in grote groepen? Dan is privé les wellicht iets voor uw kind. In deze zwemles zijn persoonlijke aandacht, individuele begeleiding en maatwerk elementen die uw kind op een vertrouwde wijze op weg helpen naar het zwemdiploma. Tijdens het hele traject van het ZwemABC is er de mogelijkheid om privé lessen te volgen bij een bepaald onderdeel van het Zwem-ABC waarbij uw zoon of dochter extra aandacht nodig heeft. U kunt dit in overleg doen met de docent van uw kind. Deze kan daar een goed advies over geven.

Zwemplezier Water is leuk !! Je wordt er nat van je kunt er leuke spelletjes in doen en je kunt er lekker in zwemmen. Wij geven de voorkeur aan een veilige en kindvriendelijke aanpak. De lesstof wordt spelenderwijs aangeboden. Plezier bij het leren zwemmen vinden wij heel belangrijk. Wij spelen in op de belevingswereld van kinderen, met als motto: water is het leukste speelgoed dat er is! Het kind leert stapsgewijs zwemmen. Bij elke nieuwe fase (binnen het A diploma zijn er 6 fases) van de zwemles ontvangt uw kind een ander lintje. Zo blijft het kind enthousiast!! Inschrijven inschrijven kunt u alleen bij de receptie van het zwembad. Na betaling van het inschrijfgeld ontvangt u een informatiemapje. Gedurende de periode dat uw kind op de wachtlijst staat mag het gratis onder begeleiding van een betalende volwassene zwemmen tijdens het recreatieve zwemmen op zaterdag tussen 10.30 – 12.00. Let op We hebben een online leerlingvolgsysteem, waar u de vorderingen van uw kind tijdens de zwemlessen kan volgen. Meer informatie www.zwembaddewittebrug.com

Pagina 3


Kumaro, kozijnen voor het leven

Is de weegschaal je vijand geworden? Wil jij graag afslanken, maar wil diëten niet lukken?

Afslanken zonder jouw levensstijl aan te passen, BIJ EASYSLIM.NU KAN HET!

Kenn makin isgsa van € ctie: 69,v o o r €39, geldig t/m 3 0 okto -! be r 2018

.

KUNSTSTOF KOZIJNEN DEUREN DAKKAPELLEN TERRASOVERKAPPINGEN

Maxwellstraat 1, IJmuiden, Tel. 0255 - 512 109

www.kumarokozijnen.nl

Esthetic Clinic Castricum Specialist in Botox- en & Fillerbehandelingen

Grand ng Openi Zaterdag 22 september 2018 We nodigen u uit om een kijkje te komen nemen in onze nieuwe moderne kliniek in Castricum Feestelijke opening: 14.00- 17.00 uur A-merken o.a.: Teosyal, Radiese, Belotero, Bocouture

Landgoed Dijk en Duin | Oude Parklaan 111 1901 ZZ Castricum www.sbcare.nl | T 06-37611599

EASYSLIM.NU IS DE GROOTSTE VAN HEEL NEDERLAND MET MEER DAN 50 VESTIGINGEN!

Easyslim.nu Limmen 06-85852603 limmen@easyslim.nu Easyslim.nu Egmond 06-36320962 egmond@easyslim.nu Of boek nu online via www.easyslim.nu


Ouder en kind Al vanaf 6 weken kun je een kind vertrouwd maken met het water. Kleine kinderen bezitten natuurlijke relexen die ervoor zorgen dat ze geen water inslikken bij het onderwater gaan. Tijdens Baby- en Peuterzwemmen leert een kind samen met de ouder de mogelijkheden van het water spelenderwijs kennen. De resultaten zijn er dan ook naar. Al heel jong leert het kind hoe het moet overleven als het (on)vrijwillig te water raakt.

Elementen die aan bod komen zijn: • Het leren kennen van een nieuwe omgeving. • Het impulsief leren kennen van drijfvermogen en de voortgaande beweging. • Het leren omgaan met de weerstand van het water. • Het leren van alleen drijven op de rug (statisch drijven). • Het stimuleren van allerlei bewegingsvormen. • Het geven van water- en spelvreugde. • Allerlei bewegingsvormen die goed zijn voor de ontwikkeling van het kind. Lestijden: Zie www.dewittebrug.com voor de tijden.

Aqua sportief We hebben in het zwembad een aantal aquaitness activiteiten, dit zijn Aquarobics, Aquajogging, Hydroit, Aquavitaal, Aquabodymix, Aqua 50 + en Meer Bewegen Voor Ouderen. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en hebben als doel om efectief en intensief te werken aan uw conditie, spierwerking, uithoudingsvermogen en algehele itheid. Aqua sportief kent een vast format met herkenbare oefeningen. De oefeningen worden in groepsverband, op passende muziek, in diep en/of ondiep water gegeven. Elke les heeft speciieke, meetbare doelstellingen zoals bijvoorbeeld conditieverbetering. Uw instructeur begeleidt u om uw doelstellingen te behalen en daagt u continu uit tijdens de actieve workouts van het aqua sportief programma. Door de herhaling van oefeningen merkt u dat u de oefeningen beter gaat beheersen. De instructeur kan hiervoor variatie aanbrengen in oefeningen en deze verzwaren. Zo haalt u meer rendement uit de oefeningen en wordt u steeds itter. We hebben de volgende activiteiten :

Aquarobics

Deze kortingsbon is geldig tot 15-10-2018 en niet geldig met andere acties. Of inwisselbaar voor contacten.

De manier om swingend uw algemene conditie te verbeteren. In groepsverband werkt u tijdens deze actieve workouts in heup- tot borstdiep water, op passende muziek aan uw uithoudingsvermogen en spierkracht. De Aquarobicslessen zijn afwisselend en op elk niveau uitvoerbaar.

Aquajogging Wilt u zich itter voelen? Lekker in uw vel zitten? Dan is Aquajogging echt iets voor u!! Met Aquajogging traint u al uw spieren in het water. De lessen worden gegeven in diep water waardoor u beweegt en het heeft een positieve impact op het lichaam. U loopt zonder de grond te raken en proiteert van de tegendruk die het water geeft. Op een intensieve wijze doet u oefeningen voor armen, benen en buik.

1 X KEER GRATIS BABY-PEUTER ZWEMMEN OP DINSDAG EN WOENSDAG VAN 09.00-10.00 UUR

Aquabodymix

Zwangerschapszwemmen Het bewegen in water stimuleert en ondersteunt lichaamsfuncties die zowel voor de moeder als voor het kind van belang zijn. Zwangerschapszwemmen heeft als doel het handhaven en bevorderen van beweeglijkheid, algemene conditie en ontspanning van de spieren. Het is een goede aanvulling op zwangerschapsgymnastiek of yoga.

Dit is een les waar we 45 minuten aan onze conditie werken. Dit is een verzamelnaam van verschillende aquasporten zoals Aquajogging, Aquarobic, Kick en Box, Aquaitness etc. Dit is een leuke, gevarieerde les waarbij door middel van vlotte muziek ieder op zijn eigen manier it kan blijven en een goede conditie kan opbouwen. Hier komt het gehele lichaam aan bod. Het werkt spierversterkend en het risico van blessures is bovendien nihil.

Aqua 50 + Een uur actief bewegen door middel van Aquajoggen, Aquarobic en banenzwemmen. Aqua 50+ is een bewegingsprogramma voor de vitale , actieve senior. Dit programma is onder andere gebaseerd op het vitaal en actief blijven. Met oefeningen in het water op passende

muziek, versterken wij uw spieren en gewrichten. Hierbij houdt het programma rekening met onder andere de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer. Beweging op uw eigen niveau en u blijft actief, it en vitaal.

Meer Bewegen Voor Ouderen Het doel van de lessen van Meer Bewegen Voor Ouderen is om op een ontspannen manier de spieren en gewrichten soepel te houden. Dit programma is onder andere gebaseerd op de algemene dagelijkse verrichtingen. Denk hierbij aan reiken, draaien, zitten en staan. Dit gebeurt met aangepaste muziek en door inspannende en ontspannende oefeningen. Het water is extra warm en een prettige maar ook belangrijke bijkomstigheid is het plezier en de gezelligheid met elkaar in het water. Indien gewenst zijn er hulpmiddelen aanwezig zoals seniorentrap, bad lift etc. De waterdiepte is op borsthoogte, u kunt staan dus u hoeft niet te kunnen zwemmen.

Hydroit Hydroit is een water- itnesstraining waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciaal hiervoor ontwikkelde uitrusting. De uitrusting bestaat uit cufs (drijvers) voor de benen en de armen, buoys (waterhalters), voor de handen. Met behulp van deze materialen wordt op een hoog belasting niveau aan de verbetering van de conditie gewerkt. Hydroit wordt gegeven op muziek. Dit werkt motiverend en ook het ritme wordt hiermee aangegeven, de muziekstijl is over het algemeen dance. De doelstelling van de training is het bijhouden en vergroten van uw conditie, het versterken van de spiergroepen en vetverbranding. Doordat de training in het water plaats vindt worden uw gewrichten minder zwaar belast en door de natuurlijke weerstand van het water activeert u alle spieren. Bovendien geeft water een masserende impuls aan de huid en bloedsomloop waardoor er een verbetering van de afvoer van afvalstofen plaatsvindt. Hierdoor heeft u na aloop van de training geen last van spierpijn.

Meer informatie: www.dewittebrug.com Deze kortingsbon is geldig tot 15-10-2018 en niet geldig met andere acties. Of inwisselbaar voor contacten.

Baby- en Peuterzwemmen is vooral bedoeld om kinderen snel vertrouwd te maken met het water. Baby- en Peuterzwemmen versterkt de band tussen ouder en kind door het continue lichamelijk contact tijdens de lessen. Baby- en Peuterzwemmen bestaat uit de volgende elementen waarbij het kind samen met de ouder kennis maakt met het water.

1X GRATIS PROEFLES AQUASPORTIEF

HELPT U MEE? .handg

Wij bezorgen ’s middags en ’s avonds maaltijden in: Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Uitgeest, Akersloot, Wijk aan Zee en Velsen-Noord.

Wij bezorgen alleen ’s avonds in: IJmuiden, Velserbroek, Santpoort en Driehuis.

Website. www.handgraafmaaltijden.nl Tel. 0251 22 76 93 Email. info@handgraafmaaltijden.nl

Herenweg 46 1935 AG Egmond-Binnen Telefoon: (072) 5064966 Mobiel: 0654271297 E-mail: info@schildersbedrijfschutte.nl

Dr. Erik Klok van het LUMC staat aan de vooravond van een grote doorbraak. Met uw hulp heeft dit trombose-onderzoek een goede kans van slagen! Ga naar www.trombosestichting.nl

Pagina 5


WIJ KOPEN GRAAG UW TOURCARAVAN! Alle merken en bouwjaren. Telefoon 0653202040 (Ook afspraak in het weekend mogelijk)

Shiatsu therapie *Voor-

en tijdens de zwangerschap. *Bij chronische klachten. *Herstel na ziekte, burn-out, na en tijdens chemo.

Do-In cursus: bewegen

Wat doe je als je kind hete thee over zijn borst krijgt? Sta niet met lege handen maar volg een cursus zodat jij je kind kan helpen als dat nodig is. Doe ook mee met onze cursus EHBO aan kinderen (Rode Kruis) op 9 en 16 oktober (18.45-22.45 uur) in Castricum. € 125 incl. boek en erkend certificaat.

Foto: Maarten Schets

www.hartenvrouwehbo.nl

Kom proeven!

vanuit meridianen. Start 17 sept.

Info en vergoeding: www.oprechtenrechtop.nl shiatsupraktijk oprecht & rechtop

oprecht & rechtop Iokai shiatsu Do – In

Marga van Koeveringe, shiatsu therapeut Praktijk: Oude Parklaan 111, K. 1.14 1901 ZZ Castricum Tel. 06 – 303 353 21 marga@oprechtenrechtop.nl


Zwemles bij de BSO Forte Kinderopvang biedt in samenwerking met zwembad De Witte Brug zwemlessen via de buitenschoolse opvang aan. Zo kunnen BSO kinderen tijdens de naschoolse opvang zwemlessen voor het A-diploma volgen bij zwembad De Witte Brug. De zwemlessen zijn bedoeld voor kinderen die starten met hun A-diploma, maar ook voor kinderen die op dit moment al zwemles voor A volgen. Ze worden na school naar het zwembad gebracht door vaste pedagogisch medewerkers die de kinderen voor en na de les begeleiden. Na aloop van de zwemles worden de kinderen weer teruggebracht naar de BSO. Ouders kunnen de zwemvorderingen van hun kind volgen via het online kind-volgsysteem van zwembad De Witte Brug en kunnen daarnaast de kijklessen van het zwembad bezoeken.

Leerlingvolgsysteem In deze omgeving kunt u de lesresultaten van het ABC-zwemmen van uw kind volgen en reserveringen van onze sporthal inzien. Heeft u vragen? Neem dan contact op via info@dewittebrug.com

Forte Kinderopvang steekt ouders graag de helpende hand toe bij de zorg voor kinderen: door het bieden van opvang na schooltijd, maar ook door het aanbieden van allerlei extra diensten voor ouders en kinderen, zoals warme maaltijden en de Vriendjeskaart (“neem een vriendje mee naar de BSO!”). Aan dit dienstenpakket zijn nu dus de zwemlessen toegevoegd. Voor de kinderen zelf zijn de zwemlessen een extra mogelijkheid om zich te ontwikkelen tijdens BSO tijd.

Snorkelen Wij bieden voor de mensen die de onderwaterwereld willen ontdekken snorkelen aan. Snorkelen wordt onderverdeeld in 3 diploma’s (1,2,3). Deze drie diploma’s vormen de basis van het snorkelen. Onder water oriënteren en ademhalen worden hierbij geleerd, technieken als buddy breathing, conditie training en uithoudingsvermogen komen ook aan bod.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.fortekinderopvang.nl of bellen met 0251-658058.

Trimzwemmen Trimzwemmen is een perfecte manier om conditie op te bouwen en in stand te houden. Het element water geeft de mogelijkheid om onbelast alle spieren te gebruiken. De kans op blessures is vrijwel nihil omdat de bewegingen in een eigen tempo gemaakt worden en de speciieke eigenschappen van water uniek zijn. Het bewegingsapparaat wordt niet zwaar belast, terwijl harten longfunctie uitermate wordt gestimuleerd.

Trimzwemmen, hoe ziet dat eruit? Eerst een inleidend gedeelte van ongeveer 5 minuten, waarin gevarieerd wordt met verschillende zwemslagen. Daarna een conditie verbeterend gedeelte met o.a. duurtraining, interval en/of tempotraining enz. Tot slot de cooling down. De les duurt 30 minuten en wordt op verschillende niveaus gegeven en is dus voor iedereen toegankelijk. De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur.

en niet geldig met andere acties. Of inwisselbaar voor contacten.

Banenzwemmen Wilt u zelfstandig aan uw conditie werken? Of gewoon lekker ontspannen in het water? Banenzwemmen is dan ideaal. U kiest zelf het aantal baantjes en bepaalt uw eigen tempo. Op die manier geniet u ontspannen in het water. Iets voor u? Bepaalt u graag zelf hoe intensief u sport? Of bent u toe aan regelmatige ontspanning? Kom dan banenzwemmen bij Zwembad De Witte Brug.

Deze kortingsbon is geldig tot 15-10-2018

Conditie op peil ? 20% KORTING OP DE VITALITEITS CURSUS Pagina 7


Voor al uw werkzaamheden zowel binnen als buiten

DIBO INSTALLATIETECHNIEK

Verbouw - Renovaie - Kozijnen - Tuinhuisjes Veranda’s - Dakkapellen - Schuingen - Onderhoud

06 - 4010 1341 www.immerbedrijfgeertranzijn.nl Langebuurt 69 - 1911 AT Uitgeest

Alles voor uw iets

Kun jij reanimeren?

ADMINISTRATIEKANTOOR

HOEBE

DIBO

Red levens in jouw buurt. Meld je aan op hartstichting.nl/reanimatie

RUIJSWIJK

WEEWIELERS

reparatie s| onderdele onderhoud n | access oires ietsverhu ur

Kooiplein 14-16 Castricum | www.kruijswijktweewielers.nl Tel: (0251) 650 100

Jan Evertsenlaan 30 1901 WH CASTRICUM

WELKOM

Tel. 0251 659329 Mob. 06 15891506 info@administratiekantoorhoebe.nl www.administratiekantoorhoebe.nl

Kinderdagopvang Buitenschoolse opvang Peuteropvang

Doe méér voor

MOLENS

www.fortekinderopvang.nl

molenfonds.nl

laat je groeien

* alleen op geselecteerde items

Kennemerstratweg 99 | 1851 BC Heiloo | 072 5331188 | www.melange7.nl

Vier de seizoenen! Met een van deze prachtige hangers bijvoorbeeld óf een andere beauty uit de handgemaakte collecties van goudsmid Michelle Gerlofsma. Ook voor alle andere gelegenheden om iets te vieren maakt zij met liefde een bijpassend sieraad. Met de unieke ontwerpen van Michelle vier je elk moment, koester je herinneringen en straal je bij elke gelegenheid! * Bezoek je vóór 30-10-2018 Michelle ’s atelier dan ontvang je 10% korting op het maken van een nieuw sieraad uit oude sieraden!

* uitsluitend bij inlevering van deze advertentie

Michelle Gerlofsma, Goudsmid Esdoornlaan 12, 1901 SC Castricum Bezoek op afspraak. www.michellegerlofsma.nl 06 - 12 42 31 90

M.

06 - 20 29 92 30

W.

www.jantienhoutmaatwerk.nl

Fielkerweg 2b Akersloot


en niet geldig met andere acties. Of inwisselbaar voor contacten.

Deze kortingsbon is geldig tot 15-10-2018

Sportcentrum de Enterij

20% KORTING OP EEN 11 BADENKAART SAUNA

Sporthal Onze ruime sporthal is bij uitstek geschikt voor alle zaalsporten en leent zich tevens voor verschillende doeleinden zoals beurzen, concerten, vergaderingen en culturele- en sportevenementen. Niet alleen verenigingen maar ook particulieren of bedrijven kunnen de sporthal of het sportcafé huren. Reclame U kunt bij ons adverteren! Op een unieke manier kunt u meer naamsbekendheid genereren. U kunt klanten werven met slechts een minimale investering door gebruik te maken van de adverteermogelijkheden bij Sporthal De Enterij! Uw advertentie wordt door heel veel bezoekers gezien! U zorgt er bovendien voor dat Sporthal De Enterij blijft bestaan voor al onze sporters! Een bord plaatsen kost maar 180 euro. Sportieve arrangementen Active Kids party (€ 8,- per person). Minimaal 10 personen. Je gaat 1 uur lang sporten in de sporthal onder deskundige begeleiding. Je kunt dan denken aan apenkooien en nog veel meer ludieke spelen. Na aloop wordt er een patatje met een snack gegeten. Ook is er voor iedereen 2 keer limonade. Sportcafé In ‘Sportcafé de Enterij’ kunt u genieten van een hapje en een drankje. Vanuit het sportcafé kunt u heerlijk warm uitkijken op onze prachtige zaal. Wilt u een keer vergaderen of nazitten na een sportevenement, een gezellig feest of verjaardag vieren, een familie bijeenkomst houden of een receptie geven: u kunt bij ons terecht! Ook kunt u gebruik maken van onze faciliteiten in combinatie met het huren van de sporthal. De faciliteiten van Sportcentrum de Enterij • Horecavoorziening • Grote tribune in de lengterichting van de zaal • Scheidingswand om de zaal te splitsen • Scorebord bedienbaar vanuit de zaal en de tribune • Ruime parkeergelegenheid • 4 Kleedkamers met eigen douches en toilet • 2 Aparte scheidsrechters kleedkamers met douche • Minder valide toilet • Lift naar tribune en sportcafé Wat ons, naast de sportieve locatie, uniek maakt is de goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Verder denken wij graag met u mee over de mogelijkheden en speciale verzoeken voor uw evenementen. Als u de sporthal wilt reserveren kunt u een mail sturen naar enterij@dewittebrug.com De actuele reserveringen van de sporthal zijn te bekijken op www.dewittebrug.com Voor vragen en suggesties kunt u telefonisch contact opnemen met Jolande Nijenhuis 06-40871370.

Sauna en zonnebank Sauna In de middeleeuwen waren er sauna’s verspreid door heel Europa. De sauna werd gezien als de meest belangrijke mogelijkheid om je te kunnen reinigen. Vandaag de dag wordt de sauna gezien als een moment van rust, reinheid, maar ook een verbetering van welzijn en gezondheid. Vele mensen onder ons zoeken steeds meer naar een moment, een plek om even te ontspannen uit de dagelijkse drukte. Het is dan niet verwonderlijk dat de sauna steeds meer aan populariteit wint. Infraroodcabine De werking van een infraroodcabine is gebaseerd op de infrarood stralingswarmte, die wordt opgewekt in de hiervoor speciaal geproduceerde infrarood elementen. Deze warmte kan zonder tussenkomst van de lucht op het lichaam worden overgebracht. De lucht hoeft niet eens worden opgewarmd, zoals dat bij een traditionele sauna het geval is. Infrarood werkt met dieptewarmte: de infraroodwarmte dringt maar liefs 4 mm diepte de huid in. Hierdoor draagt deze sauna bij aan het efectiever afvoeren van toxische stofen (afvalstofen) uit het lichaam, zoals bijvoorbeeld zware metalen. Daarbij zult u in infraroodcabines

Stadspost Beverwijk Heeft u trouwplannen, een jubileum, een geboorte of een ander evenement dat u graag wilt delen met vrienden of familie? Verstuur dan uw post al voor: 48 cent per stuk via Stadspost Beverwijk!

Door heel Noord-Holland m.u.v A’dam en het Gooi Bezoek onze website voor alle verkooppunten.

bij een lagere temperatuur al aanzienlijk meer transpireren. Bovendien is het inademen van koelere lucht voor sommige mensen aangenamer. Stoomcabine Een stoomcabine, ook wel Turks bad genoemd, levert een heerlijke ervaring op met warme vochtige lucht. Het is zachter en gevoelsmatig minder belastend dan een Finse sauna. Het grote verschil met de sauna is de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad. De temperatuur in de stoomcabine komt niet hoger dan 48 graden, terwijl de luchtvochtigheidsgraad meer dan 80 % bedraagt. Het inhaleren van deze vochtige lucht, al of niet in combinatie met eucalyptus, is een verfrissende ervaring. Zonnebank Er is altijd een goede reden om gebruik te maken van onze zonnebank: bruinen, bijbruinen of bruin blijven! De zonnebank staat in een speciaal hiervoor ingerichte ruimte. Er zijn de volgende faciliteiten: • Saunacabine • Infraroodcabine • Stoomcabine • Warm en koud voeten bad

• • • • • • • •

Koudwater dompelbad Koudwater douches Warmwater douches Relaxruimte met open haard en bar Rustgedeelte (binnen en buiten) Afsluitbare kledingkastjes Saunatuin met stortemmer Zonnebank.

De sauna is geopend op de volgende tijden: Maandag 16.00 – 22.45 Dinsdag 10.00 – 22.45 Woensdag 10.00 - 22.45 (dames) Donderdag 10.00 – 22.45 Vrijdag 16.00 – 22.45 Zaterdag 10.30 – 15.30 Zondag 10.30 – 15.00 De kosten zijn: Sauna Sauna 11 badenkaart Sauna jaar - reductiekaart Sauna reductie 1 bad Sauna 10 baden reductie

€ € € € €

Kosten zonnebank: Zonnebank Zonnebank 6 keer Zonnehemel

€ 8,10 € 44,50 € 0,50

12,50 125,00 184,00 6,05 39,50

Uitgespeeld? Niet met ons speelgoed! Wij zijn open op: Woensdag van 14.30 tot 16.00 uur Zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur

www.sotcastricum.nl Volgt u ons al via: Pagina 9


OOK HANDIG ALS PUZZELPEN! BEKIJK ONS ASSORTIMENT OP KANTOORBOEK.NL 108 x 74 mm

U

Wil je laten zien wa

Wil je doen wat je leuk

Dan past het vm Groen licht voor succes!

Kom zelf eens Na de basisschool naar het vmbo-groen!

Excellente’ vmbo-ve Wil je laten zien waar je goed in bent? Wil je doen wat je leuk en interessant vindt? Groe n licht vo or s u cce s!

OPEN HUIS Dan past het vmbo-groenInformatieavond bij jou! G roe n lich t vo o r s u c c e s! vrijdag 26 vrijdag 25 Kom zelf eens kijken bij onze G roe n lic h t vo o r s u c c e s! Na de basisschool zaterdag 27 zaterdag 26 ’Excellente’ vmbo-vestiging in Castricum. a de naar basisschool januari 2019 het vmbo-groen! januari 2018 Informatieavonden voor ouders:

8 november 2017

naar vmbo-groen! novemberhet 2018 en 16 januari 2019 87november 2017 en 17 januari 2018 de basisschool aten zien waar je goed in bent? -2020 2 1 0 naar het vmbo-groen! 2 VMBO n wat je leuk en interessant vindt?

waar je goed in bent? Oranjelaan 2A, 1901 TXvindt? Castricum euk envmbo-groen interessant st het bij jou! T (0251) 65 36 00, E castricum @ clusius.nl aar je goed in bent? vmbo-groen jou! zelf kijkenbij bij onze k eneens interessant vindt?



-

OPEN HUIS OPEN HUIS WWW.CLUSIUS.NL 26


Discoavonden We hebben in Zwembad De Witte Brug weer onze discoavonden die zijn: Halloween Disco Zaterdag 27 oktober 2018 Christmass Party Zaterdag 15 december 2018 Valentijn Disco Zaterdag 9 februari 2019 Oranje water Zaterdag 20 april 2019

Recreatief zwemmen

en niet geldig met andere acties. Of inwisselbaar voor contacten.

Deze kortingsbon is geldig tot 15-10-2018

Ons zwembad bestaat uit een 25 meter wedstrijdbad, en een recreatiebad waar de kleintjes heerlijk kunnen poedelen. En laten we onze 45 meter lange glijbaan niet vergeten!!

20% KORTING VOOR RECREATIEF ZWEMMEN OP ZATERDAG EN ZONDAG VAN 13.00 - 15.30 UUR

Kinderen die nog geen zwemdiploma hebben moeten bij ons altijd zwemvleugels dragen. U kunt ze zelf meebrengen en ze zijn gratis beschikbaar in het zwembad. Kinderfeest in het zwembad Is u kind binnenkort jarig en bent u op zoek naar een geschikt kinderfeestje ? Vier het in het zwembad en wij zorgen er voor dat het een groot feest wordt ! Ontvangst, zingen voor de jarige en uitpakken van de kadootjes. De kinderen krijgen allemaal een snoepzakje en de jarige krijgt daarbij nog een cadeautje. Lekker zwemmen met z’n allen en tijdens of na het zwemmen gezellig samen friet eten met een snack (frikandel, kroket of kaassouffle) en drinken. Na aloop krijgen de kinderen een waterijsje.Wilt u een verjaardagsfeestje op maat, ook dat is mogelijk. Meer informatie is verkrijgbaar bij de receptie van het zwembad. Discozwemmen Lekker swingen op de muziek in het water ? Ook dat kan bij ons. We zetten de bodem op heupdiepte, zetten het volume lekker hard en swingen maar!! Deze avonden zijn van 19.00 – 21.00 uur en exclusief voor de jeugd van 7 t/m 14 jaar (die in het bezit zijn van een A diploma).

Realisatie: MDH Uitgeverij T 0314-361130 E info@mdh-uitgeverij.nl I www.mdh-uitgeverij.nl Druk: Rodi Rotatie

Colofon

Recreatief vrij zwemmen Tijdens het recreatief zwemmen kan iedereen, van jong tot oud genieten van ons prachtige zwembad. Lekker ontspannen in het water, alleen of met het hele gezin. Bij ons is iedereen van harte welkom.

Verspreiding: Axender T 030 - 755 69 30 E kwaliteitsbeheer@axender.nl I www.axender.nl

Pagina 11


Bijna jarig? Vraag geen kado maar een donatie.

Dorpstraat 2 1901EL Castricum Tel.: 0251 - 65 11 41

www.chineesrestaurantjasmingarden.nl

Mindfulness

Dinsdag tot en met Zondag: 16:00 - 22:00 uur

Kijk op kadoneren.nl

aandachttraining

Mindfulness aandachttraining

KWALITATIEF HOOGSTAANDE SPORTKLEDING • wielersport • hardlopen • itness • triatlon • casual • unieke teamkleding! Ruud IJsendijk Hans Castricum

Torenstraat 52 1901 EG Castricum Tel 0251 73 00 38

info@TopSportsWear.nl www.TopSportsWear.nl

Onze passie - jouw kwaliteit

Mooi plekje in de Achterhoek! Plannen aan het maken voor een weekendje weg of nog op zoek naar een leuk vakantieadres voor de vakantie? Op een mooie plek in de Achterhoek? Dan bent u van harte welkom in ons vakantiehuis en kunt u genieten van de charme van onze cultuur historische boerderij, gelegen aan de rand van het dorpje Varsselder. De authentieke elementen, de antieke bouwmaterialen

en de mix van oude en nieuwe spulletjes kenmerken dit gezellige gastenverblijf. Een hele eigen sfeer met een beetje van alles. Landelijk, ruimte, buitenleven, beestenboel, antiek, brocante …. Kijk voor meer informatie op onze website: www.mooiplekje.nl

8 maandagavonden, start 1 oktober 2018 8 maandagavonden, start 1 oktober 2018 Locatie: Castricum Locatie: Castricum Gecertificeerdetrainer, trainer, lidlid vanvan de VMBN Cat. 1 Gecertificeerde de VMBN Cat. 1 Herfst vakantie vrij. ErHerfst is plaats,vakantie aanmelden via vrij.

www.mindfulness-holland.nl Er is plaats, aanmelden via

Tel: 06-30003065 www.mindfulness-holland.nl

Tel: 06-30003065


EHBO is onze passie Schalkoort Training & Advies biedt EHBO / BHV trainingen in de breedste zin van het woord, voor in het bedrijf, voor thuis en voor op school, voor bedrijven en particulieren, met een diploma, een certiicaat of een bewijs van deelname, het kan allemaal! (certiicering volgens Rode Kruis, Oranje Kruis, NIKTA, Nederlandse reanimatieraad) Alle onderwerpen zijn mogelijk, zoals o.a. BHV, EHBO met reanimatie en AED gebruik, EHBO bij sportletsels, EHBO baby & kind, EHBO senioren, EHBO bij water- of duikongevallen, wandelletsels en EHBO op maat. De trainingen worden bij ons op locatie gegeven, in company bij u in het bedrijf of in kleine groepen bij de cursisten thuis.

interactief, laagdrempelig en met een tikkeltje humor. Het accent ligt op het doen…. De instructeurs hebben ook practische ervaring, doordat ze actief zijn als vrijwilliger voor o.a. het Rode Kruis en Reddingsbrigades. Hebt u geen tijd om een volledige EHBO cursus te volgen, maar wilt u wel weten wat te doen bij voorkomende situaties? Wij verzorgen ook bij ons op locatie of bij u thuis een workshop op maat, ook geschikt als onderdeel van een teambuilding voor uw personeel. Ook mogelijk om te combineren met een ( outdoor) activiteit of lunch of diner!

De workshops en BHV trainingen kunnen wij voor u op maat maken, dan behandelen wij de onderwerpen die u wilt weten of die voor uw bedrijf belangrijk zijn. Ook bieden wij de brand en ontruimingsmodule aan, deze wordt verzorgd door ervaren brandinstructeurs. De trainingen worden gegeven door ervaren en enthousiaste instructeurs,met een gedegen medische kennis en achtergrond,

Louise@schalkoort-advies.nl • www.schalkoort-advies.nl Molenweide 38 • 1902 CH Castricum • 06 29 43 72 24


Weleda 10% (introductie) korting

Naturalize Zwem- & kinderwratjes Voor de cosmetische verzorging van zwem- & kinderwratjes

De zeer krachtige combinatie van etherische oliĂŤn maakt dit product tot een zeer doeltreffend, snel en veilig middel bij de verzorging van zwem- en kinderweatjes.

op een Natuurlijke

Weleda behandeling

De Caprylzuur & Pau d' Arco is tegen schimmelinfecties, hetgeen ook veelvuldig voorkomt bij zwemmers. Wie zit daar nou op te wachten? Niemand dus...

G&W GEZONDHEIDSDROGIST AKER Kerkweg 16 | 1906 AW Limmen | Tel: 072-5053138

N I E U W N I E L S KO O K T bakkerspleintje 1a castricum Voor alle soorten maaltijden, salades, soepen, stamppotten, broodjes en lekkere hapjes! Gezond, minder zout, geen toegevoegde suikers, geen slechte E-nummers en vooral heel erg lekker!

0251 - 295 284, nielskookt@gmail.com

www.niels-kookt.nl

Elke dag geopend tot 19.00 uur., Zaterdag 17.00 uur. Zondag gesloten.


Zwemmen met een medische indicatie

(Ex) hartpatiënten Een aantal (ex) hartpatiënten hebben hun weg naar Zwembad De Witte Brug gevonden om 1 keer per week te komen zwemmen om aan hun conditie en zelfvertrouwen te werken. Bewegen in water biedt verschillende voordelen; de zwaartekracht wordt bij het verblijf in het water volledig gecompenseerd door de opwaartse kracht. Hierdoor wordt bewegen makkelijker, het lichaam minder belast en kan een grote mate van ontspanning optreden. De weerstand die men ondervindt bij bewegen in water kan worden gebruikt om het inspanningsniveau te vergroten en op die manier te werken aan de algehele conditie. Bewegen in

water kan ook een zeer geschikte activiteit zijn voor (ex) hartpatiënten. Lichamelijke inspanning bevordert de doorbloeding van het hart en remt het vernauwingsproces van de kransslager. Niet alleen het lichamelijk aspect is belangrijk, maar ook het sociale aspect. Deze lessen worden gegeven door een speciaal hiervoor opgeleide instructeur. Na aloop kunt u in onze gezellige horecagelegenheid gezamenlijk een kop koie of thee drinken.

Kliketyklik doosjes

Geldt voor alle maten Handig voor in de zwemtas: voor sleutels, toiletartikelen, snoepjes, elastiekjes of zelfs nat zwemgoed!

Wereldwinkel Castricum • C.F. Smeetslaan 4 Tel: 0251-658140 • www.castricum.wereldwinkels.nl

Elke donderdag van 20.30-21.00 uur € 5,- per keer Opgeven is niet nodig!

Mensen met rugklachten Bewegen is beter dan stilzitten: onder dat motto bieden wij lessen speciaal voor patiënten met speciieke lage rugklachten. Bij een aantal gevallen van lage rugklachten is de oorzaak niet bekend. Training van kracht en coördinatie van spiergroepen is essentieel. Vaak is het zo dat bij chronische klachten telkens opnieuw de hulp van de fysiotherapeut wordt ingeschakeld, waarna het vaak kortere tijd beter gaat totdat men opnieuw last krijgt. Door preventie van de klachten en het onderhoud van de conditie kan pijnvermindering optreden en zit u ‘lekkerder in uw vel’. Wij werken aan sterke rugspieren om klachten te verminderen en te voorkomen. Hiermee bieden wij een goed en betaalbaar alternatief. Essentieel voor ons is dat u zich prettig voelt. Bij bewegen in het warme water is voor mensen met rugklachten het blessure risico klein, terwijl spieren en gewrichten getraind worden. Deze lessen worden verzorgd door een speciaal opgeleide instructeur. Soms is een vergoeding van de gevolgde lessen door een zorgverzekeraar mogelijk. Informeer u hiervoor bij u eigen zorgverzekeraar.

Gemaakt van lege PET flessen door vrouwen uit Zuid Afrika. Een prachtig project wat werkgelegenheid geeft én tegelijkertijd zorgt voor minder plastic bij het afval. Bij inlevering van deze bon bij Wereldwinkel Castricum mag u er één per persoon uitkiezen met 50% korting!!

Borstcrawl techniek training

Geldig t/m 31maart 2018

Fybroswim Verantwoord bewegen is voor iedereen gezond, maar voor mensen met een chronische bewegingsaandoening is bewegen niet vanzelfsprekend. Fybroswim is een activiteit van bewegings- en ontspanningsoefeningen met vaste kernpunten. Deze kernpunten zijn speciiek gericht op het verbeteren van de lichamelijke conditie en de persoonlijke situatie zoals mobiliteit en spierkracht rond de gewrichten. Door de oefeningen leert u uw spieren weer aan het werk te zetten op een ontspannen en doelmatige manier. U zult beter met uw lichamelijke ongemakken kunnen omgaan. Fybroswim is speciiek gericht op mensen met een chronische bewegingsaandoening zoals vormen van reuma, M.E. en fybromyalgie. De voordelen van Fybroswim zijn dat u de oefeningen in warm water (30 graden) en onbelast, dus makkelijker kunt uitvoeren. Een hele goede reden om met deze lessen te starten.

BIJ INLEVERING VAN DEZE ADVERTENTIE

BIJ 2 BIEFSTUKKEN 2 GRATIS HOOGLANDERBURGERS Burgemeester Mooijstraat 29 Castricum

0251652430

Pagina 15


Advertorials

Kunststof kozijnen van Kumaro In de showroom van Kumaro Kozijnen gelegen aan de Maxwellstraat 1 in IJmuiden kan een uitstekende indruk worden verkregen van het assortiment kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, en terrasoverkappingen/ veranda’s. De kunststof kozijnen van Kumaro zijn in vele uitvoeringen en kleuren leverbaar. Nieuw in het programma kunststof kozijnen met houtlook verbinding met Realwood kleuren, dit houdt in dat de hoeken recht en gekontramald worden en een echte houtnerf stuctuur hebben, waardoor de kunststof kozijnen nog meer op houten kozijnen lijken. Naast de kunststof kozijnen heeft Kumaro ook kunststof dakkapellen in het programma, waarbij de klant de keuze heeft uit de tradionele opbouw ter plaatse, of de budgetvriendelijke samengestelde kunststof uitvoering. Beide dakkapellen worden in een dag geplaatst. Ook het renoveren van bestaande

dakkapellen, boeidelen en gevelbekleding met onderhoudsarme producten zoals Keralit bekleding, en leveren en monteren van Veranda,s en Velux dakramen kan Kumaro voor u verzorgen. Kumaro Kozijnen mag sinds kort het kwaliteitslogo 5-Sterrenspecialist voeren. Het logo wordt alleen toegekend aan bedrijven die garant staan voor goed advies, vakmanschap, kwaliteit, service en garantie. Een goed advies is immers goud waard! Voor een vrijblijvende offerte komen wij ook bij u langs om de mogelijkheden met u door te nemen, of bel voor informatie 0255- 512109. Voor verdere informatie kunt u onze website bezoeken, www.kumarokozijnen.nl

Easyslim.nu gaat veel verder dan afslanken, aldus Karin van Twuyver sinds een haljaar eigenaresse van Easyslim.nu Limmen en vanaf juli ook van Easyslim.nu Egmond aan den Hoef. We zien veel mensen die eerder al verschillende afslank-methodes hebben geprobeerd, sceptisch binnenkomen. Zij merken echter al snel dat Easyslim.nu werkt!. Sinds de introductie van Easyslim.nu in 2015 door Karin Hut, zijn er inmiddels al 50 franchisevestigingen in Nederland en wegens het grote succes binnenkort ook de grens over naar Duitsland en België. Onze klanten liggen ontspannen op de behandeltafel, terwijl het apparaat het werk doet. Zo simpel is het. Via ultrasound worden de vetcellen geleegd en tegelijkertijd worden de spieren middels elektrostimulatie getraind, zonder kans op blessures. Hierdoor gaat het afslanken snel! Easyslim.nu is laagdrempelig, niet alleen voor mensen die dat laatste extra randje niet weg krijgen, maar ook voor mensen die niet meer actief kunnen of willen sporten.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van iemands doel. Dat is voor iedereen wat anders. Het is prachtig om te zien hoe onze klanten met de week slanker worden en meer zelfvertrouwen krijgen!. Nieuwsgierig geworden? In verband met de opening van de nieuwe vestiging in Egmond aan den Hoef kun je nu een intake & proefbehandeling inplannen in Limmen en Egmond aan den Hoef voor € 39,- in plaats van € 69,-*geldig tot 31-12-2018 limmen@easyslim.nu egmond@easyslim.nu voor info: www.easyslim.nu of bel voor limmen 06-85852603 en voor egmond 06-36320962

Sport 200 Castrium

Weleda Salon Castricum Inmiddels werkt Moniek Bets alweer 18 jaar samen met Weleda en gebruikt ze in haar Weleda Salon bewust uitsluitend Weleda producten.

EasySlim.nu: afslanken anno 2018

Nog niet bekend met de Salon? Moniek heet je van harte welkom om een (h)eerlijke behandeling te ervaren!

gespecialiseerd in: - Tennis - Hockey - Fitness - Voetbal - Hardlopen - Badkleding

Bovendien bieden wij altijd een ruim assortiment aan badkleding.

SPORT 2000 Castricum is de sportspecialist van Castricum e.o. gevestigd in het centrum van Castricum nabij het station. Wij zijn al ruim 35 jaar actief en op grond van ruime ervaring helpen wij de ware sportliefhebber van deskundig advies en service. De winkel biedt een ruim aanbod van diverse sportbenodigdheden zoals sportschoenen, kleding en sportaccessoires. Onze specialisaties zijn: hardlopen, tennis en voetbal.

Burg. Mooijstraat 16 1901 ET Castricum Noord-Holland Telefoon: 0251-657284 www.sport2000.nl/castricum

Sport 2000 Castricum

Altijd wel een (h)eerlijke actie! Weleda staat voor duurzaamheid: van ingrediënten tot aan de verpakking van het product, altijd met respect voor mens, dier en natuur. Weleda gebruikt biologische ingrediënten, beperkt het gebruik van energie en water bij de productie, betaalt een eerlijke prijs aan de boeren, doet aan respectvolle wildpluk, etc. Ben je bekend met de Weleda Salon Castricum? Dan weet je dat Moniek deze gedachtes in alles uitstraalt.

06-18146028 www.weledacastricum.nl

Waterwratjes… Gaan die vanzelf weg?? In principe wel ja. De vraag is alleen wanneer…? Bij de een duurt het 6 maanden en bij de ander ruim 2 jaar! Kun je er dan niets aan doen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Waterwratjes worden veroorzaakt door een virus. Ze gaan pas weg als het lichaam dit virus heeft “geleerd” te bestrijden. Hier kun je op wachten, maar je kunt het lichaam ook een beetje helpen door de weerstand een flinke boost te geven, waardoor dit proces sneller verloopt. Daarnaast zijn er producten die je kunt gebruiken om het virus in de blaasjes te bestrijden. Deze verzwakte

virussen kan het lichaam makkelijker overwinnen. Dit verhoogt de kans dat uw kind er eerder vanaf is! Wilt u meer informatie omtrent het verhogen van de weerstand en het bestrijden van (water)wratjes? Stapt u eens binnen in onze winkel, u krijgt bij ons gratis advies! G&W Gezondheidswinkel Aker, Limmen, 072-5053138.

Esthetic Clinic SBCare in Castricum:

Dé Specialist in botox- en fillerbehandelingen! Zou je graag beter in je vel zitten? Natuurlijk! Het uiterlijk beïnvloedt voor een groot deel ons zelfvertrouwen. Als we ouder worden verliest onze huid vocht en elasticiteit wat bijdraagt aan de vorming van plooien en rimpels. Zo kun je er moe, boos of verdrietig uitzien, zelfs als je in een opperbeste stemming bent. Met een eenvoudige en veilige injectablebehandeling (botox en of filler) geef je je uitstraling een jeugdige impuls, waarvan het positieve effect al snel te merken is. Je voelt je lekker in je vel en vol energie. Op 22-09-2018 (14.00-17.00 uur) heten wij iedereen van harte welkom op de feestelijke opening van onze nieuwe praktijkruimte aan de Oude Parklaan 111. Saskia Bouwens, MSc., injectable specialist vertelt

Loopproblemen?! Voetklachten, rug-, nek- en bilspierklachten? Met adequate steunzolen kunnen wij u er vanaf helpen. Voor dagelijks gebruik, in alle type schoenen te dragen, of voor allerlei bal- of Wij meten uw voeten met de nieuwste techniek d.m.v. een wandelsporten maken wij individuele steunzolen op digitale voetscan en 3D-opnamen van de voeten, en geven maat. uitvoerige uitleg van het probleem en de oplossing.

Knuffeldierenspreekuur bij Dierenkliniek Castricum. Ook dit jaar organiseren wij in het kader van dierendag het knuffeldierenspreekuur. Op deze dag mogen kinderen van 4 t/m 8 jaar langskomen met hundag dierbare knuffel die nagekeken wordt door de dierenarts. Soms is er een verbandje nodig, een prikje of moet erare zelfs iets gehecht worden. De kinderen krijgen een s rondleiding door de praktijk. In iedere ruimte krijgen zij uitleg over wat er hier zoal gedaan wordt. De Dierenambulance is ook aanwezig op deze dag. Zij vertellen over wat ze allemaal meemaken en geven een kijkje in de ambulance. een

Bel voor een afspraak:

Tel.: 0251 82 83 78 Van Oldenbarneveldweg 1 1901 KA Castricum

Voor routebeschrijving naar locatie: www.desteunzolenpraktijk.nl

Knuffeldierenspreekuur Woensdag 3 oktober 2018 van 15.00 tot 17.00 uur Aanmelden via telefoon: 0251-654345 Of via mail: info@dierenkliniekcastricum.nl

dan graag meer over de vele mogelijkheden van onze veilige injectablebehandelingen, en staat klaar om je vragen te beantwoorden. Wij streven naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, afgestemd op uw persoonlijke wensen.

TOT ZIENS OP ZATERDAG 22-09-2018! Esthetic Clinic SBCare Oude Parklaan 111 T 06-37611599 info@sbcare.nl


Castricumse Zwem- en Waterpoloclub Aquait

Vind jij zwemmen leuk en ben je in het bezit van een zwemdiploma A en B? Dan is zwemmen bij Aquait iets voor jou. Onder toezicht van gediplomeerde trainers en begeleiders krijg je de juiste training om uit te groeien tot een echte wedstrijdzwemmer. Zoek je een teamsport en vind je zwemmen erg leuk? Waterpolo heeft het allebei. Kom eens langs en doe mee. Onder begeleiding van ervaren trainers leer je het spel.

O.S.V. de Lamantijn Onder water sport vereniging de Lamantijn is DE DUIKCLUB in Castricum! Van september tot eind mei wordt er gezwommen en getraind op de maandag avond van 21.00 tot 22.00 bij Zwembad de Witte Brug in Castricum. Iedere laatste maandag van de maand is er een duik avond vol met onderwater oefeningen! Van juni t/m eind augustus zijn er op de maandag leerzame buiten duiken! Binnen onze vereniging worden opleidingen gegeven aan zowel de beginnende als gevorderde duiker, en kan door de cursist gekozen worden voor verschillende opleidingssystemen zoals b.v. PADI, NOB, CMAS of IDD. Voor ieder opleiding zijn er oiciële en gemotiveerde instructeurs. Voor velen is de onderwaterwereld nog onbekend en is het bij de duikclub mogelijk een kennismakingsduik in het zwembad te komen maken. Voor de echte ontdekker, is er een 3 daagse mini cursus te volgen. Dit alles wordt uitgelegd op de website van de duikvereniging: www.delamantijn.nl Heb je interesse, of weet je iemand die altijd al geïnteresseerd is, maar nooit de stap gezet heeft, dan kan je een tegoedbon cadeau t.w.v. €17,50 geven!

Naast het verzorgen van alle duik opleidingen staat De Lamantijn bekend om het grote aantal (buiten) evenementen. Zo worden er vaak in de zomer duiken georganiseerd in bv. De Vinkeveense plas. De duik wordt uitdagender gemaakt door het ontdekken van onderwater obstakels zoals wrakken, een bus, een huisje en diverse platvormen die de leef omgeving vormen van vele baarzen, kreeftjes en snoeken.

Conditie niet op peil? Zwemmen bij Aquait lost het voor je op! Onder begeleiding van gediplomeerde trainers krijg je de kans om lekker aan je conditie te werk, proefzwemmen is altijd mogelijk. Voor verdere inlichtingen kunt u onze website bezoeken, www.aquait-castricum.nl of stuur een e-mail aan info@aquait-castricum.nl

Daarnaast wordt er 2 keer per jaar een weekend naar Zeeland georganiseerd om in het zoute water te duiken. Tijdens deze weekenden leer je de clubleden (de onderwater buddies) beter kennen. Hartstikke gezellig! Buiten dat het een fantastische nieuwe onderwater wereld is die je leert kennen, krijgen wij toch vaak de vraag of het duiken niet wat gevaarlijk is. De Lamantijn moet dat toch echt ontkennend beantwoorden; duiken is voor iedereen toegankelijk en ook minder valide mensen kunnen bij deze vereniging terecht voor het behalen van een brevet! Kijk gerust op de website voor meer informatie over de bon en/ of kennismakingsduik! Mocht je nog met vragen zitten, kom dan langs op de maandag avond en ontdek het zelf!

Ruimte, aandacht, warmte en betekenisvol Voor elk budget verzorgen wij een uitvaart

06 432 794 74 www.warnaaruitvaartverzorging.nl

Rob Warnaar

Carla Smit Pagina 17


Schalkoort Training & Advies Schalkoort Training & Advies verzorgt voor uw bedrijf of vereniging alle gecertiiceerde BHV- , Eerstehulp- en veiligheidstrainingen. Ook kijken we graag samen met u naar de veiligheid op de werkvloer bij uw vereniging, op school of bij u thuis. Onze ervaren instructeurs komen ook bij u op locatie, of thuis in kleine kring, voor het geven van een EHBO workshop op maat of een lezing over EHBO gerelateerde onderwerpen. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan: • Het veilig werken met kinderen (ouderavond school, KDV) • Voorlichting over het gebruik van alcohol & drugs, wat zijn de gevaren, wat kunnen we doen?

• • • • •

Sportletsels EHBO aan boord van (zeil) schepen EHBO voor senioren (mantelzorgers) EHBO baby en kind (gastouders) Waterongevallen (jachthaven of zwembad) • Reanimatietraining (volwassen of kinderen) • Wandelletsels. Met veel ervaring bij de Nijmeegse 4 daagse kunnen wij u alles vertellen over blaarbehandelingen en andere wandelletsels.

Gezond, lekker en kakelvers!

3,

KORTING IN DE BOEKPROEVERIJ

Minder zout, geen slechte E-nummers, geen slechte vetten en geen suikers toegevoegd! Zelfs de toetjes zijn zo puur en eerlijk mogelijk.

www.schalkoort-advies.nl, Louise Schalkoort 06-29437224

We zijn geopend op: Dinsdag t/m zaterdag 09.30 - 13.30 Zondag 11.30 - 16.30

BURG. MOOIJSTRAAT 19 | CASTRICUM | 0251 65 55 11

Gl a m p i n g

Dat is pas Glamping, je eigen Lodge op de plek waar jij dat wilt. De lekkerste maaltijden bereid je op je Cuisine. Eindeloze avonden beleef je onder de boogluifel, droom weg op je riante matras onder het stoere tentdak.

Geniet verder op Smitveld-Vouwwagens.nl

MENUKAARTEN • ONGEVOUWEN • DIN LARGE (98X210 MM) • 234G SCHEURVAST YUPO BLUE • DUBBELZIJDIG FULL COLOR

e

Smakelijke groeten en tot snel.

Van stamppotjes tot pasta’s en heerlijke lasagne. Ballen gehakt en maaltijdsalades.. je kunt het je niet bedenken of Niels Kookt het.

Kom eens op de koffie bij

BESTEED € 50,00 BIJ LAAN EN KRIJG € 00

Ben je benieuwd? Kom dan naar de vers winkel op het Bakkerspleintje 1a.

Dat is waar Traiteur Niels Kookt om bekend staat! De beste ingrediënten en de meest eerlijke producten koopt hij zelf in en verwerkt ze vervolgens tot heerlijke snelle kant en klaar maaltijden.

vouwwagens


Kleurplaat

DIBO

Schipperslaan 4 1906 BG Limmen www.dibolimmen.nl

INSTALLATIETECHNIEK

072 - 505 27 24

Pagina 19


PASSIONATA Voorgevormde BH (cup C-F) €49.99 nu €39.99 Shorty (36-42) €22.99

LIVERA Voorgevormde BH (cup B-E) €39.99 nu €31.99

g n i p m a l G

20%

Dat is pas Glamping, je eigen Lodge op de plek waar jij dat wilt. De lekkerste maaltijden bereid je op je Cuisine. Eindeloze avonden beleef je onder de boogluifel, droom weg op je riante matras onder het stoere tentdak.

korting op deze BH’s*

LIVERA Voorgevormde BH (cup B-E) €34.99 nu €27.99 Hipster (S-XL) €14.99 Ook als string (XS-XL) €12.99 Ook in lichtroze

PASSIONATA Voorgevormde BH (cup B-E) €39.99 nu €31.99 Tanga (36-42) €19.99 Ook als hipster (36-42) €19.99

vouwwagens

Livera Heiloo ’t Loo 6 Heiloo Livera Heemskerk Kerkweg 27 Heemskerk.

Geniet verder op Smitveld-Vouwwagens.nl

*De acies zijn geldig van 10 september t/m 23 september 2018. De koringen gelden niet op reeds afgeprijsde arikelen of in combinaie met andere aanbiedingen of acies. Niet alle kleuren en maten zijn in alle winkels beschikbaar. De acies zijn ook geldig op livera.nl. De koring is niet geldig met terugwerkende kracht. Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

Autoservice Bakkum Heereweg 40, 1901 ME Bakkum 0251 - 674302 www.autoservicebakkum.nl APK Onderhoud Reparaties Autoschade Airco-service

HOE VER KAN JIJ GAAN IN 24 UUR? SOSTHEHIKE.NL

Zwembad De Witte Brug  
Zwembad De Witte Brug