{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

www.masinisiutilaje.ro

AWARD

SEMIREMORCA KOGEL PORT 45 TRIPLEX

Premiul pentru sustenabilitate SEMIREMORCI Noua serie de semiremorci

Anul IV, Nr. 8 MARTIE 2020

GOLDHOFER STEPSTAR

COVER STORY

FORD TRUCKS LIDER DE PIAȚĂ PE SEGMENTUL VEHICULELOR MUNICIPALE ȘI DE CONSTRUCȚII


EDITORIAL EDITOR AUDIENȚĂ GENERALĂ AG Str. Roma, nr. 16, Parter ap. 2, sector 1, cod 011744 București, România Tel.: +40749144944 office@masinisiutilaje.ro www.masinisiutilaje.ro ISSN 1841-9631 PARTENER OFICIAL AL:

PREŞEDINTE GRUP PRESĂ AUDIENŢĂ GENERALĂ AG SRL V. BUZDUGAN Publisher

Cornelia ROTARU

cornelia.rotaru@masinisiutilaje.ro Redactor Șef

Ing. Valeriu BEZDEDEANU

România - 2020, în «zodia» coronavirusului (COVID-19)

vali.bezdedeanu@masinisiutilaje.ro Marketing Manager

Maria NAE

maria.nae@masinisiutilaje.ro Project Manager

Oana PATACHE

oana.patache@masinisiutilaje.ro Redactor

Dan SCARLAT

dan.scarlat@masinisiutilaje.ro

P

Redactor

Ing. Teodor JERPELEA

andemia de coronavirus reprezintă un test fără precedent pentru economia mondială în general. Deocamdată, nu știm care va fi impactul pandemiei asupra economiei românești și asupra standardului de viață cu care am fost obișnuiți. Principala preocupare este stoparea extinderii coronavirusului.

Acum, că s-a instituit și starea de urgență, nu este momentul pentru populism, este nevoie de responsabilitate, de un răspuns rapid din partea instituțiilor de stat și de un efort colectiv din partea întregii societăți. Echipa Mașini și Utilaje pentru Construcții lucrează deja de o săptămână de acasă, însă este alături de toți partenerii săi. Vom trece cu bine și peste această perioadă, trebuie să ne gândim că va exista viață și după coronavirus. Așadar, amânarea unor decizii drastice este mai bună decât luarea acestora pe fond de panică. Să ne revedem sănătoși la următoarea ediție!

Cu stimă,

Responsabil distribuție/abonamente

Eugen TROICIU

eugen.troiciu@masinisiutilaje.ro Redactor

Olga JUC

Redactor de specialitate onorific

Prof. Univ. Dr. Ing. Gheorghe Petre ZAFIU Graphic Designer

Lucian IORGULESCU

DISTRIBUȚIE POȘTA ROMÂNĂ ROMÂNIA & REP. MOLDOVA Reproducerea integrală sau parțială a articolelor sau imaginilor apărute în revistă este permisă numai cu acordul scris al editorului. Editorul nu răspunde pentru textele conținute de articolele publicitare, reclame și interviuri. Editorul a făcut toate eforturile pentru a asigura corectitudinea informațiilor publicate în această revistă și nu poate fi făcut responsabil pentru erorile apărute accidental.

Anul IV, Nr. 8 MARTIE 2020 www.masinisiutilaje.ro

AWARD

SEMIREMORCA KOGEL PORT 45 TRIPLEX

Premiul pentru sustenabilitate

Redactor Șef Ing. Valeriu BEZDEDEANU Audiență Generală AG

SEMIREMORCI Noua serie de semiremorci Anul IV, Nr. 8 MARTIE 2020

GOLDHOFER STEPSTAR

COVER STORY

FORD TRUCKS LIDER DE PIAȚĂ PE SEGMENTUL VEHICULELOR MUNICIPALE ȘI DE CONSTRUCȚII

4

masinisiutilaje.ro Martie 2020


8

SUMAR 10

8

11

COVER STORY FORD TRUCK lider pentru al doilea an consecutiv în segmentul vehculelor municipale şi de construcţii

10 NEWS DAF sărbătoreşte cea de-a 250.000-a cabina SUPER SPACE CAB prin lansarea unei ediţii speciale 11 EVENIMENT IAA COMMERCIAL VEHICLES 2020 12 TEHNOLOGIE Un sistem de management al parcului auto by AROBS TruckGPS 14 SEMIREMORCI GOLDHOFER STEPSTAR 16 AUTOTRENURI Logistică multifuncţională cu autotrenurile SCHMITZ CARGOBULL

14

22

18 CAMIOANE Noul ACTROS este proiectat pentru eficienţă

18

20 ADVERTORIAL ELGEKA-FERFELIS ROMÂNIA reprezentant oficial Shell Lubricants în România 22 SEMIREMORCI Semiremorca KÖGEL PORT 45 TRIPLEX 24 CAMIOANE MAN TRUCK & BUS a lansat noua generaţie de camioane 26 AUTOCAMIOANE VOLVO TRUCKS lansează o nouă generaţie pentru autocamioane

24 26 6

masinisiutilaje.ro Martie 2020

MARTIE


COVER STORY

FORD TRUCKS LIDER PENTRU AL DOILEA AN CONSECUTIV ÎN SEGMENTUL VEHICULELOR MUNICIPALE ȘI DE CONSTRUCȚII Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, anunță că a menținut poziția de lider pe segmentul de vehicule municipale, dar și pe piața de vehicule pentru construcții, conform înmatriculărilor raportate de DRPCIV în anul 2019. Obiectivul pentru 2020 este atingerea unei cote de piață de peste 10%, în urcare de la 8,1% în 2019, printr-o creștere organică ce ar trebui să situeze brandul Ford Trucks în topul primilor trei jucători din domeniu, raportat la volumele de camioane noi vândute în România până în anul 2021.

"

P

entru al doilea an consecutiv am reușit performanța de a ne menține poziția de lider de piață în segmentul de Vehicule pentru construcții, cu o cotă de piață de 28,3%, precum și în zona de Vehicule municipale cu o cotă de piață de 68,9%. Am atins o cifră de afaceri la sfârșitul anului 2019 de 53 milioane Euro pentru vânzarea de vehicule noi și rulate și 10 milioane Euro în service, cu o creștere de la 35 milioane euro, respectiv 8,5 milioane euro în 2018.

Vrem să le mulțumim clienților noștri pentru că au avut încredere în noi și suntem mândri că ne-au ales să le fim parteneri. De asemenea suntem recunoscători atât partenerului nostru extern, Ford Trucks, pentru suport și sprijin permanent, cât și partenerilor noștri de service din țară”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

“Vânzările Ford Trucks din 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018 (555 vs 357) și lucrăm pentru o creștere ulterioară în 2020 de peste 20%, în ciuda unei piețe în scădere. În 2020 ne vom concentra pe modelul destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, segment în care potențialul de a crește cota noastră de piață este mai mare, și mizăm pe atingerea unui procent de 5% a acesteia. Investim permanent în organizația noastră, atât în oameni și sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service, prin deschiderea a două noi centre în 2020.”

STEFANO ALBAROSA FONDATOR ȘI CEO CEFIN TRUCKS

“Vehiculele Ford Trucks sunt prezente pe piața din România din anul 2016, distribuite prin Cefin Trucks, iar parteneriatul nostru s-a dovedit a fi un real succes de-a lungul celor trei ani. Împărtășim același obiectiv, și anume de a consolida poziția de lider în segmentul vehiculelor de construcții și cele municipale, și să creștem în segmentul de transport internațional cu Ford F-MAX, unde avem potențial de creștere a cotei de piață”, adaugă Koray Kuvvet.

8

masinisiutilaje.ro Martie 2020


FORD TRUCKS – EVOLUŢIE ACCELERATĂ PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activităţii de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%. În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%. Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unităţi livrate și o cotă totală de piaţă de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unităţi Ford Trucks, cifră celebrată alături de parteneri și clienţi.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks

Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internaţional, Cefin Trucks intenţionează să-și mărească cota de piaţă în segmentul respectiv, unde potenţialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziţiei de lider pe segmentul Construcţii și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks va extinde reţeaua de service, adăugând o dimensiune multibrand acesteia.

“Ford Trucks are o strategie de expansiune complexă, urmând ca începând din anul 2020 să definitiveze rețeaua de distribuitori în Europa de Vest, ce a început în 2019, cu adăugarea pe harta Ford Trucks a Spaniei, Portugaliei și Italiei. Această etapă vine după finalizarea strategiei de dezvoltare a rețelei în Europa Centrală și de Est. De asemenea rețeaua de service existentă în Europa de Vest este în proces de îmbunătățire.”

KORAY KUVVET MANAGING DIRECTOR EASTERN EUROPE & BALKANS PENTRU FORD TRUCKS

Martie 2020 masinisiutilaje.ro

9


NEWS

DAF SĂRBĂTOREȘTE CEA DE-A 250.000-A CABINĂ SUPER SPACE CAB

PRIN LANSAREA UNEI EDIȚII SPECIALE

În anul 1994, DAF a dus acest concept și mai departe, lansând versiunea Super Space Cab, cu care a ridicat și mai mult standardele de pe piață.

LOCUL IDEAL PENTRU ȘOFERUL AFLAT ÎN DEPLASARE Cabina ultimului model de camion DAF XF, prevăzut cu Super Space Cab, reprezintă locul ideal în care șoferul aflat în deplasare poate munci, trăi și dormi — fără egal din punct de vedere ergonomic, splendid decorat și deosebit de spațios. Cabina are un volum de 12,6 m3, fiind astfel cea mai spațioasă cabină de camion de pe piață. De asemenea, modelul Super Space Cab prevăzut pe XF are o înălțime la interior de 2,23 m și oferă 925 l spațiu de depozitare. În cabină sunt instalate două paturi generoase, cel inferior având 80 de cm lățime și 2,2 m lungime, iar salteaua înaltă este deja dotare standard. Așadar, nu e de mirare că jumătate din totalul comenzilor de camioane DAF XF sunt pentru cele echipate cu cabina Super Space Cab.

Ediția specială a Super Space Cab este disponibilă pentru variantele cap tractor 4x2 FT și 6x2 FTG, precum și pentru toate configurațiile de autoșasiu. Ca și opțiuni de motorizare, se poate alege între motorul PACCAR MX-11 cu 330 kW/450 CP sau motorul PACCAR MX-13, în variantele 355 kW/480 CP ori 390 kW/530 CP.

Au fost deja comercializate 250.000 de vehicule dotate cu cea mai confortabilă cabină de pe piață. DAF Trucks lansează ediția specială a cabinei XF Super Space Cab. Cu această versiune luxoasă și special decorată a celei mai confortabile cabine de camion disponibilă în prezent pe piața de profil, DAF marchează producția a 250.000 de camioane DAF XF prevăzute cu cabină tip Super Space Cab.

E 10

diția specială oferă șoferilor un interior luxos care include, printre altele, pachetul de interior din piele în culoare maro coniac ca și dotare standard.

masinisiutilaje.ro Martie 2020

„Cum putem oferi șoferilor cel mai înalt nivel de confort?” Întrebarea aceasta a condus la inaugurarea cabinei DAF 3600 Space Cab în anul 1985, prin care DAF a impus un nou standard în rândul cabinelor de camioane, din perspectiva spațiului interior și deci confortului oferit șoferilor, datorită plafonului ridicat.

Modul în care a fost decorată această „ediție specială” este specific fiecărei țări: versiunile disponibile au fost configurate pentru a ține cont de preferințele clientului local, însă fiecare ediție de sărbătoare este prevăzută cu un design interior din linia Exclusiv, incluzând pachetul cu piele de culoare maro coniac. Paturile sunt toate echipate cu salteaua DAF de 15 cm înălțime, pentru a asigura un confort maxim în timpul somnului. În plus, printre dotările standard ale acestei versiuni speciale se numără sistemul de navigație DAF TNR, cel mai complet sistem de climatizare, care include funcția de operare de pe peretele spate al cabinei, precum și frigiderul impresionant de spațios oferit de DAF. Ediția specială DAF XF Super Space Cab este disponibilă pentru comandă la toți dealerii autorizați DAF.


IAA COMMERCIAL VEHICLES 2020 Experimentează lumea autobuzelor, autoutilitarelor, camioanelor și remorcilor la IAA Commercial Vehicles, în perioada 24-30 septembrie 2020, la Hanovra - cea mai importantă platformă mondială pentru viitorul industriei vehiculelor comerciale.

I

AA este cea mai importantă platformă pentru viitorul industriei vehiculelor comerciale și, ca atare, trebuie să țină pasul cu cele mai recente tehnologii și inovații. Indiferent dacă te uiți la autobuze electrice sau pe bază de hidrogen, flote de camioane automate fără șoferi pentru rutele de cursă lungă sau biciclete de marfă electrice - IAA Vehicule Comerciale reprezintă o imagine de ansamblu a transportului. În cadrul expoziției, cei mai importanți producători de vehicule comerciale și furnizori de servicii logistice vor evidenția ultimele tehnologii și inovații pentru un transport eficient.

În numeroasele săli de expoziții vizitatorii și profesioniștii vor experimenta următoarea generație de camioane și autoutilitare, prototipuri futuriste, remorci inteligente și caroserii inovatoare. Vizitatorii vor experimenta viitorul transportului chiar de aproape - prin exponate interactive, circuite de testare și proiecte speciale. Accentul vă fi pus pe noua zonă de autobuze din acest an, prezentând ultima generație de autobuze pentru transportul de pasageri. Cu această ocazie vom discuta viitorul mobilității. Se vor aborda diverse teme de perspectivă, cum ar fi lanțurile de

aprovizionare digitale, protecția mediului înconjurător, tracțiuni alternative și sisteme de asistență care îmbunătățesc siguranța rutieră. La start-up-urile IAA Tech, companiile digitale, furnizorii de energie, furnizorii de logistică intermodală a orașului și universități din domeniu își vor demonstra inovațiile și conceptele pentru viitorul transportului. Studenții, absolvenții și tinerii profesioniști din domeniile ingineriei, ingineriei mecanice, ingineriei electrice și IT vor obține informații exclusive asupra unei industrii dinamice. Come see for yourself! Martie 2020 masinisiutilaje.ro

11


UN SISTEM DE MANAGEMENT AL PARCULUI AUTO

14

TrackGPS a creat și îmbunătățit 14 soluții destinate managementului eficient al parcului auto, pe parcursul celor 13 ani de experiență pe piața din Europa Centrală și de Est. Compania oferă mai mult decât o soluție standard de Track & Trace și face posibilă monitorizarea Consumului de Carburant, obținerea de informații complexe legate de Comportamentul Șoferului, facilitează îmbunătățirea operațiunilor de management a parcului auto cu ajutorul soluției Car Sharing, dar și transportul bunurilor în siguranță cu soluția de Securitate a Transportului. SOLUȚII

10

INDUSTRII

Soluțiile telematice se pliază cu succes pe 10 industrii diferite, oferind funcționalitățile unice pentru fiecare domeniu în parte. Cu TrackGPS transportul mărfurilor este întotdeauna realizat în conformitate cu legislația, datorită soluției Tacho Reader, iar timpii de livrare pot fi optimizați în cadrul companiilor de distribuție. Dacă business-ul activează în domeniul construcțiilor, activitatea utilajelor poate fi organizată sistematic, pe ore, iar costurile pot fi menținute sub control cu soluția de monitorizare a Consumului de Carburant.

31

RAPOARTE

6

Aplicația este LIMBI disponibilă în 6 limbi: română, engleză, maghiară, rusă, franceză și bahasa indoneziană.

12

masinisiutilaje.ro Martie 2020

Cele 31 de rapoarte sunt create cu scopul de a structura și sistematiza atât activitatea șoferului, cât și pe cea a managerului de flotă, astfel încât să obțină o privire de ansamblu asupra întregii activități a flotei, dar și a organizației. Utilizând rapoartele TrackGPS, al căror format este în conformitate cu legislația în vigoare, pot fi îmbunătățite procesele deja existente.

100

O echipă de 100 de specialiști conlucreză pentru a menține la standarde de top serviciile oferite de TrackGPS celor 7000 de clienți din portofoliu. SPECIALIȘTI


SEMIREMORCI "Cu STEPSTAR, companiile de transport și de construcții își pot gestiona flotele mai eficient și mai economic.”

RAINER AUERBACHER ȘEFUL DEPARTAMENTULUI TEHNOLOGIA TRANSPORTURILOR LA GOLDHOFER AG

GOLDHOFER STEPSTAR O NOUĂ STEA S-A NĂSCUT

Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANU

În sfârșit, Goldhofer a ridicat vălul de pe «STEPSTAR», noua sa EXCELENȚĂ ÎN TERMENII DE ASIGURARE A ÎNCĂRCĂTURII serie de semiremorci cu podea coborâtă. Cu seria «STEPSTAR», Goldhofer a adăugat o nouă generație de semiremorci speciale cu Sistemul inteligent de asigurare a podea coborâtă la gama sa extinsă de soluții pentru transporturi încărcăturii implementat pe semiremorca grele și speciale. Semiremorcile cu trei până la cinci axe din joasă STEPSTAR, este conform cu cele această nouă serie oferă întreprinderilor de transport un standard mai riguroase norme și oferă, datorită ridicat de calitate din toate punctele de vedere, plus o gamă de numărului mare de puncte și de inele de ancorare, o flexibilitate aproape detalii tehnice practice și atractive (cum ar fi sistemul inteligent infinită pentru o asigurare trainică și de asigurare a încărcăturii) și o funcționare ușoară pentru utilizator. Toate fac din semiremorca STEPSTAR alegerea perfectă sigură a încărcăturii. Sistemul include un număr mare de puncte și de inele de pentru operațiunile de transport zilnic a unor sarcini utile de până ancorare, nu numai pe pe cadrul șasiului la 70 t, cu sarcini maxime pe axe de 12 t. semiremorcii, ci și pe canalul central SARCINĂ UTILĂ MARE, MASĂ PROPRIE MICĂ

COMPONENTE PREMIUM, PENTRU UN COST TOTAL DE PROPRIETATE SCĂZUT

pentru poziționarea brațului excavatorului sau pe gâtul de lebădă, aceasta din urmă fiind o caracteristică opțională.

atorită concepției lor tehnice avansate, semiremorcile joase STEPSTAR au un raport excepțional sarcină utilă/ masă totală tehnic admisă. Acest lucru a obținut reducerea masei proprii, ceea ce duce la o sarcină utilă cu cel puțin o tonă mai mare față de alte vehicule similare. O sarcină utilă mai mare transportată în fiecare zi și o mai mare flexibilitate înseamnă până la urmă o rentabilitate mai mare pentru utilizator.

Pentru o durată maximă de exploatare, noile semiremorci sunt echipate standard cu componente premium, robuste și economice și care necesită o întreținere redusă, precum axele BPW pentru o deplasare lină pe orice suprafață, dar și picioarele de susținere spate cu comandă și control automat a înălțimii și sistem de iluminare cu LEDuri, pentru o bună vizibilitate noaptea sau în condiții meteo grele. Gradul ridicat de standardizare face ca, atunci când este necesar, piesele de schimb să fie obținute rapid și ușor, iar în final, costul total de proprietate să fie scăzut.

Pe lângă locașurile Wader pentru transportul containerelor și punctele de ancorare încastrate în consola spate, întreaga platformă de încărcare este echipată cu inele de fixare retractabile în șasiu, RUD Optilash Fix, care rezistă la o sarcină statică de 10 t. Inelele deteriorate pot fi înlocuite foarte ușor. O altă caracteristică specială, disponibilă opțional, o reprezintă locașurile cu blocare pozitivă pentru elementele de ancorare a eventualelor încărcături transportate pe platforma situată deasupra gâtului de lebădă.

D 14

masinisiutilaje.ro Martie 2020


Specificație tehnică generală, semiremorca joasă Goldhofer STEPSTAR Anvelope

205/65 R 17,5

245/70 R 17,5

Sarcina pe axă

8t

10 t/12 t

Viteza maximă

80 km/h

Sarcina pe pivotul de cuplare Înălțimea platformei de transport

80 km/h 18,5 t / 26 t

780 mm (-60/+140)

855 mm (-60/+ 140)

Număr de axe

3-5

Raza de gabarit la pivot

2.100 mm/2.300 mm/2.400 mm

Unghi max. direcție axa directoare spate

±200

Lățime vehicul

2.500 mm

Distanța între axe

1.410 mm

Lungime lăcaș braț excavator

3.850 mm

Lățime lăcaș braț excavator

760 mm

Adâncime lăcaș braț excavator

310 mm

De asemenea disponibil opțional, un alt accesoriu util îl reprezintă folosirea, pentru acoperirea platformei de încărcare, a vopselei elastomerice antiderapante Traffideck™ GO, care combină siguranța sporită a încărcăturii cu cerințele reduse de ancorare.

CONCEPUTĂ PENTRU O EXPLOATARE FLEXIBILĂ ȘI RENTABILĂ Proiectată pentru transportul flexibil către și dinspre șantiere, semiremorca

joasă STEPSTAR este prevăzută, opțional, cu un locaș longitudinal pentru așezarea brațului excavatorului. Caracteristicile speciale ale locașului pentru brațul excavatorului sunt lungimea și lățimea mari, faptul că nu are elemente transversale și că este deschis în spate. Acest lucru face posibilă transportarea unui excavator cu brațe chiar mai lungi, reducând în același timp înălțimea totală, ceea ce reprezintă un mare avantaj pe traseele cu restricții de înălțime.

Cu STEPSTAR utilizatorul întâmpină mai puține probleme cu obținerea autorizațiilor de transport, iar exploatarea semiremorcii devine mai rentabilă. Încărcarea și descărcarea utilajelor de pe platformă se face la fel de rapid și de simplu, deoarece semiremorca STEPSTAR este prevăzută standard cu două rampe lungi și ușoare, potrivite pentru aproape toate tipurile de echipamente mobile. Rampele pot fi complet apropiate sau depărtate până la o distanță de 2.990 mm între marginile exterioare. Cu un unghi de rampă foarte mic și un mecanism de coborâre la sol a rampelor ușor de folosit (mecanic sau hidraulic), încărcarea/descărcarea echipamentelor mobile devine extrem de ușoară. Rampele pot fi îndepărtate și instalate rapid și ușor, ceea ce înseamnă economii de combustibil la deplasarea semiremorcii descărcată și fără rampe ridicate la verticală. Lungimea semiremorcii variază în funcție de numărul de axe și, opțional, platforma poate fi extinsă, imediat după gâtul de lebădă.

Octombrie 2019 masinisiutilaje.ro

15


AUTOTRENURI

LOGISTICĂ MULTIFUNCȚIONALĂ CU AUTOTRENURILE

SCHMITZ CARGOBULL A apărut o nouă generație de autotrenuri, camioane și remorci cu axă centrală, de volum mare, livrate de Schmitz Cargobull cu caroseriile MEGA, cu prelată M.C S pentru camioane și Z.C S pentru remorcă, soluții care oferă o sarcină utilă suplimentară de 500 kg. În plus, remorca este disponibilă acum și cu prelata POWER CURTAIN, fără șipci de rigidizare. De asemenea, remorca cu axă centrală poate fi livrată cu caroseria optimizată pentru încărcarea continuă a autotrenului.

A

Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANU

utotrenurile carosate de Schmitz Cargobull formate din camioane și remorci cu axă centrală cu prelată M.C S/Z.C S oferă un raport preț/ performanță extraordinar datorită sinergiilor generate de utilizarea a numeroase componente dovedite ale caroseriei derivate din semiremorca cu prelată S.C S. De asemenea, componentele noii caroserii MEGA se potrivesc cu cele ale caroseriei semiremorcii cu prelată, astfel încât, în ambele cazuri, aceleași piese de schimb pot fi folosite ori de câte ori este nevoie.

VERSIUNEA MEGA A CAROSERIEI În transportul paletizat de marfă sau atunci când marfa este ambalată, combinația M.C S și Z.C S impresionează printr-un volum mare de încărcare, combinat cu o manevrabilitate cu totul deosebită atunci când operează pe drumuri și spații înguste, la care se adaugă și o flexibilitate mare în exploatare. La fel ca versiunea de pe semiremorca cu prelată, caroseria este echipată cu un acoperiș ce poate fi coborât sau ridicat prin intermediul unui mecanism simplu și robust, cu acționare manuală, care permite ajustarea cu ușurință a înălțimii vehiculelor. Capacitatea de încărcare poate fi astfel ajustată după cum este necesar. Găurile de ancorare dispuse la exterior pe întreaga lungime a caroseriilor asigură diverse

16

masinisiutilaje.ro Martie 2020

opțiuni de ancorare, flexibile și diferite funcție de marfa încărcată. Doveditul sistem de siguranță pentru acoperișul tip prelată de la Schmitz Cargobull este acum disponibil și pentru caroseriile cu prelată M.C S și Z.C S. Prelata acoperișului, armată cu fibre ranforsate, nu are nevoie de cabluri sau centuri de susținere la interior.

REZISTENȚA CAROSERIEI: CERTIFICARE STANDARD CONFORMĂ CU DIN EN 12642 COD XL Autotrenurile formate din camioane și remorci cu axă centrală oferă un spațiu de încărcare cu volum mare, pentru până la 38 de euro-paleți. Gama variată de opțiuni de asigurare a încărcăturii este demonstrată de certificatele Daimler 9.5 și VDI 2700 (transportul băuturilor și al anvelopelor), emise la cererea transportatorului.


POWER CURTAIN Caroseria POWER CURTAIN de la Schmitz Cargobull îndeplinește cerințele de eficiență și circulație a mărfurilor. Rigiditatea structurală, certificată conform DIN EN 12642 Cod XL, este realizată fără bare de sprijin, fiind o consecință a folosirii unei prelate executată standard dintr-un material de protecție antifurt, cu armături verticale și orizontale. Transportatorii beneficiază astfel de o încărcare și o descărcare mai rapidă a mărfii, fără a consuma timp pentru manipulare și escaladare a încărcăturii pentru a o asigura suplimentar. În consecință, eficiența transportului și securitatea muncii sunt crescute, transportul mărfii se face mai rapid, iar șoferul poate să-și optimizeze în continuare procesul de transport.

OPȚIUNEA DE ÎNCĂRCARE CONTINUĂ, PENTRU O ÎNCĂRCARE COMPLETĂ LA RAMPĂ Oportunitățile deschise de noul sistem modular M.C S/Z.C S sunt deosebit de benefice pentru transportatorii care se bazează pe procesul de încărcare și

descărcare completă a mărfii, la rampă. În acest sens, lățimea de încărcare a fost îmbunătățită, iar caroseria MEGA a fost ajustată. Arcada internă sprijinită de arcuri se întinde pe aproape întreaga lățime a caroseriei, ceea ce facilitează o încărcare neobstrucționată a încărcăturii. Designul arcadei interne asigură folosirea eficientă a volumului de încărcare, astfel încât să nu existe spații între paleți și 38 de euro-paleți să poată fi încărcați prin spate în autotren, la rampă. De câțiva ani încoace, gama de produse a lui Schmitz Cargobull s-a extins prin dezvoltarea de soluții tehnice specifice industriei de transport, ce pot fi utilizate pe autoșasiurile tuturor producătorilor importanți de camioane. În timp ce, în trecut, accentul a fost pus pe producția de semiremorcile basculante, frigorifice și pentru transportul mărfurilor paletizate sau a mărfurilor ambalate, acum sunt disponibile și soluții de carosare pentru camioane și remorci cu axă centrală. Toate aceste noi modele de caroserii produse în serie sunt fabricate în conformitate cu standardele industriale stricte de calitate ale lui Schmitz Cargobull.

Caroseria

POWER CURTAIN de la

SCHMITZ CARGOBULL îndeplinește cerințele de eficiență și circulație a mărfurilor

Octombrie 2019 masinisiutilaje.ro

17


CAMIOANE

O BUNĂ AERODINAMICĂ ADUCE ECONOMII, IAR NOUL

ACTROS

ESTE PROIECTAT PENTRU EFICIENȚĂ

final din axa spate și îmbunătățirile Cu cinci procente mai puțin consum de combustibil decât aduse cabinei contribuie, predecesorul său, noul Actros este mai eficient ca niciodată. aerodinamice de asemenea, la reducerea majoră a Cabina aerodinamică a șoferului contribuie foarte mult consumului de combustibil. la eficiența energetică a vehiculului, iar MirrorCam și AERODINAMICITATEA, UNA DINTRE deflectoarele laterale sunt reprezentative. Aerodinamica caroseriei a fost optimizată prin modelare computerizată, în CELE MAI IMPORTANTE PÂRGHII PENTRU REDUCEREA CONSUMULUI DE tunelul aerodinamic și prin teste de drum.

COMBUSTIBIL

C

Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANU

onsumul de combustibil al capului tractor Actros a fost redus constant în ultimele decenii. Astfel, dacă ne raportăm la perioada 2015 – 2019, în activitățile tipice de transport pe distanțe lungi au fost realizate economii de până la 15%.

18

masinisiutilaje.ro Martie 2020

La deplasarea pe autostradă, noul Actros este mai economic decât predecesorul său cu până la maximum 3%, iar în traficul interurban cu până la 5%. În plus față de sistemul Predictive Powertrain Control, care reprezintă o optimizare a sistemului Cruise-Control, și de sistemul de control al transmisiei, noul raport de transmitere

Importanța deosebită a caracterului aerodinamic al caroseriei vehiculului este relevantă la viteze de peste 50 km/h, în afara localităților. La un camion modern, cu cabina avansată și arie mare a suprafeței transversale, folosit în mod uzual în cadrul operațiunilor de transport europene pe distanțe lungi, este nevoie de aproximativ o treime din energia mecanică disponibilă pentru a învinge rezistența aerului, iar aceasta înseamnă consum de combustibil mărit.


Iar acest lucru ar fi valabil și pentru noul Actros, doar că, de exemplu, numai implementarea sistemului MirrorCam, care înlocuiește clasicele oglinzi retrovizoare laterale, contribuie cu până la 1,5% la economiile generale de combustibil. De asemenea, noile deflectoare laterale concave montate pe cabină contribuie la reducerea consumului.

SUFLANTĂ AXIALĂ PENTRU VITEZE ALE VÂNTULUI DE PÂNĂ LA 250 KM/H Toate îmbunătățirile aduse caroseriei noului Actros se datorează, nu în ultimul rând, testării intense în tunelul aerodinamic al lui Daimler AG, din Untertürkheim. Acolo, inginerii au simulat deplasarea aerului față de caroseria unui autotractor cu șa Actros, la scara 1:1. În tunelul aerodinamic, inginerii au simulat condițiile de curgere a aerului în jurul camionului cu scopul de a optimiza valoarea coeficientului aerodinamic (Cx) al vehiculului, pentru a scade rezistența aerului la deplasarea cu viteze mari și astfel să scadă și puterea consumată pentru a învinge rezistența aerului, implicit să scadă consumul de combustibil. Testele efectuate au furnizat informații valoroase, în special în ceea ce privește proiectarea aerodinamică a suporților camerelor video ale sistemului MirrorCam și amplasarea lor. Spre deosebire de oglinzile retrovizoare convenționale, suporții sunt poziționați pe cadrul acoperișului cabinei noului Actros. Tunelul aerodinamic din Untertürkheim le permite dezvoltatorilor să genereze viteze ale aerului de până la 250 km/h. „Aici, în paralel cu simularea digitală a curgerii aerului, bazată pe calculul dinamic al fluidelor (CFD), teste aleatorii sunt efectuate pentru a confirma îmbunătățirea aerodinamică a componentelor conceptuale”, spunea Michael Hilgers, șeful biroului CAE Vehicle Functions (Inginerie Asistată de Calculator), din cadrul departamentului Dezvoltarea Vehiculelor Comerciale, la Mercedes-Benz. În plus, măsurătorile efectuate în tunelul aerodinamic sunt validate de teste de drum. Astfel, inginerii au la dispoziție simultan mai multe metode concludente, care pot fi utilizate pentru a face camioanele Mercedes-Benz cât mai aerodinamice.

COLABORÂND PENTRU A GĂSI CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE: COOPERAREA DINTRE PROIECTANȚI ȘI PRODUCȚIE ESTE ESENȚIALĂ Coordonarea cu colegii din alte discipline de bază, în special între proiectanți și echipa de producție, este esențială pentru activitatea experților în aerodinamică.

„De-a lungul etapei de dezvoltare a unui camion, scopul este să găsim împreună cea mai bună soluție”, spunea Kai Sieber, șef departament Design, Brands & Operations la Mercedes-Benz. „De exemplu, brațele camerei MirrorCam conferă noului Actros un caracter purist în ceea ce privește aspectul său general. Din punct de vedere vizual, aceasta este o îmbogățire, deoarece, prin lipsa oglinzilor laterale mari, punctul focal al vehiculului este deplasat în jos, ceea ce subliniază optic dinamica vehiculului, iar pe de altă parte contribuie la economisirea de combustibil.”

CĂUTAREA FORMEI ȘI POZIȚIEI OPTIME Pentru a determina cea mai bună poziție pentru amplasarea suporților camerei MirrorCam pe noul Actros, echipa de experți în aerodinamică a lucrat în tunelul aerodinamic pe un autotractor cu șa Actros real, la care oglinzile retrovizoare laterale au fost înlocuite cu prototipuri ale brațelor camerei. Zonele superioară și inferioară ale stâlpului A și zona superioară a stâlpului B au intrat în discuție pentru amplasarea brațelor camerei. Inițial au fost efectuate teste cu oglinzile retrovizoare convenționale, pentru a avea valori de comparație. Apoi la celelalte teste, brațele camerei au fost poziționate pe rând în cele trei zone luate în discuție. Capul tractor a fost așezat pe cântarul tunelului aerodinamic și suflanta a fost pornită. Cântarul le-a permis inginerilor să măsoare forța exercitată de fluxul de aer asupra vehiculului. Concluzia testului: Cea mai bună poziție pentru brațele camerei este pe stâlpul A, în zona superioară, la marginea acoperișului.

Aerodinamica influențează substanțial cât de multă murdărie aruncată de propriul vehicul și de vehiculele din față rămâne lipită de vehicul.

TUNELUL AERODINAMIC DIN UNTERTÜRKHEIM FUNCȚIONEAZĂ DE ZECI DE ANI Tunelul aerodinamic din Untertürkheim este la dispoziția specialiștilor de la Mercedes-Benz de peste opt decenii. Modernizată în permanență, instalația este la nivel de ultimă generație. Două motoare electrice cu curent continuu, fiecare cu o putere de 2.500 kW, pun în mișcare un ventilator axial cu nouă pale și diametrul de 8,5 m, putând genera un flux de aer la fel de puternic ca un vânt cu forța unui uragan. În zona de încercare, vehiculul stă pe o placă turnantă cu diametrul de 12 m, astfel încât să poată fi expus la curgerea aerului nu numai frontal, ci și lateral, în orice unghi se dorește. În placa turnantă este integrat un banc de testare dinamometru cu role și un pod-basculă de cântărire cu șase traductoare, care este utilizat pentru determinarea extrem de precisă a numeroase forțe, inclusiv a forței de rezistență a aerului. Pentru a fi evaluate, forțele sunt transmise traductoarelor de forță prin intermediul pârghiilor și tijelor.

UN PRESTIGIOS PREMIU NOUL

ACTROS ESTE

De asemenea, s-a căutat o soluție care să împiedice lumina parazită venită de sus să reducă performanțele camerelor. Soluția a fost simplă, un mic cozoroc la partea superioară a suportului camerei.

«CAMIONUL INTERNAȚIONAL AL ANULUI 2020»

Testele în tunelul aerodinamic au relevat necesitatea reproiectării deflectoarelor laterale. Noile deflectoare laterale concave au contribuit, de asemenea, la scăderea consumului de combustibil pe noul Actros, comparativ cu oricare din predecesorii săi.

Aerodinamica îmbunătățită dovedită de sistemul MirrorCam instalat pe noul Actros este unul dintre motivele pentru care vehiculul a câștigat titlul de «Camionul internațional al anului 2020». Pe lângă eficiența sporită, juriul celui mai importat premiu european pe segmentul de camioane a evidențiat, de asemenea, progresele înregistrate de sistemele de asistență și siguranță, precum și de conectivitate. Noile funcții ale autotractorului cu șa Actros includ, printre altele, Active Drive Assist, care permite conducerea semi-autonomă de Nivel 2 în toate intervalele de viteză, asistența îmbunătățită la frânarea de urgență Active Brake Assist 5, Multimedia Cockpit Interactiv, funcția Predictive Powertrain Control, de deplasare inteligentă cu viteză constantă și funcția de control automatizat al transmisiei.

UN PROGRES SEMNIFICATIV: UN CÂMP DE VIZIBILITATE MAI BUN ȘI O MAI MARE SIGURANȚĂ Pe lângă cel mai mic consum de combustibil posibil, în timpul testelor în tunelul aerodinamic și a analizelor matematice CFD, inginerii s-au concentrat pe tema controlului murdăriei în zonele relevante pentru siguranța în timpul deplasării vehiculului, cum ar fi parbrizul, geamurile laterale și lentilele camerelor video.

Martie 2020 masinisiutilaje.ro

19


SEMIREMORCI

SEMIREMORCA KÖGEL

PORT 45 TRIPLEX PENTRU TRANSPORTUL CONTAINERELOR CÂȘTIGĂ PREMIUL EUROPEAN PENTRU SUSTENABILITATE ÎN TRANSPORTURI Premiul european pentru sustenabilitate în transporturi pe anul 2020 a fost acordat la categoria «semiremorci» constructorului german Kögel. Premiul pentru sustenabilitate, acordat la fiecare doi ani de revista «Transport», a fost decernat la 21 noiembrie 2019 semiremorcii ușoare pentru transportul containerelor Kögel Port 45 Triplex. Un juriu format din experți independenți, personalități de renume din domeniul industriei, științei, asociațiilor profesionale și mass-media, a recunoscut marele potențial al șasiului ușor al semiremorcii Port 45 Triplex cu extensie centrală. Datorită masei sale proprii reduse (aproximativ 4.450 kg în versiunea sa de bază), mult mai mică decât a altor semiremorci pentru transportul unor containere similare, semiremorca Port 45 Triplex asigură un consum de combustibil mai scăzut, contribuind la limitarea emisiilor de CO2.

A

Text: Ing. Valeriu BEZDEDEANU

ceasta este a cincea oară când revista «Transport» a decernat Premiul european pentru sustenabilitate în transporturi. Acest premiu încurajează și sprijină companiile din sectorul autovehiculelor comerciale să funcționeze într-un mod sustenabil și să aplice într-un mod cât mai hotărât principiile dezvoltării durabile a produselor. Iar aceasta arată că o atitudine responsabilă și durabilă contribuie nu numai la rezolvarea problemelor sociale și ecologice la scară globală, ci și la creșterea profitabilității și competitivității companiilor. Directorul general Thomas Eschey și proiectantul semiremorcii, Michael Müller, au fost cei ce au reprezentat brandul Kögel la decernarea premiului.

22

masinisiutilaje.ro Martie 2020


O STRUCTURĂ UȘOARĂ GENEREAZĂ O AMPRENTĂ ECOLOGICĂ REDUSĂ Cu o masă proprie pornind de la 4.220 kg, când este echipat cu componente ușoare personalizate, cum ar fi jantele și rezervoarele de aer comprimat de aluminiu, semiremorca Port 45 Triplex de la Kögel este în prezent una dintre cele mai ușoare semiremorci pentru transportul containerelor de pe piață. Teoretic, acest lucru asigură o sarcină utilă de peste 36.780 kg, care permite transportul intermodal de mărfuri cu o rentabilitate maximă. Cu o masă totală tehnică de 41.000 kg și o sarcină verticală pe șaua autotractorului de 14.000 kg, noul Port 45 Triplex este ideal pentru transportul containerelor ISO de 20, 30, 40 și 45 de picioare, precum și a containerelor Highcube de 40 și 45 de picioare. Reducerea greutății șasiului se datorează, în principal, structurii optimizate a cadrului șasiu, cu perforații eliptice în elementele de rezistență, pentru o distribuție optimă a sarcinilor. Semiremorca Port 45 Triplex se remarcă mai ales prin modul simplu și practic de utilizare. Dezvoltată special pentru această semiremorcă, partea frontală a șasiului din fața pivotului de cuplare, dintr-o bucată, este extensibilă, fiind montată pe patru rulmenți cu role, ceea ce o face simplu de manevrat și, prin simplitatea soluției tehnice utilizate, nu creează probleme de defectare.

"Este pentru a doua oară când Kögel a primit Premiul european pentru sustenabilitatea transporturilor la categoria semiremorcă. Acest lucru arată clar că sustenabilitatea și lupta împotriva schimbărilor climatice nu sunt cuvinte goale pentru noi. Mai mult decât atât, credincioși sloganului nostru: «Inovații făcute pentru tine! - Kögel NOVUM: Light & Strong», prin urmare ne-am concentrat pe o structură ușoară prezentând aceeași stabilitate și pe o valoare adăugată durabilă."

THOMAS ESCHEY DIRECTOR GENERAL LA KÖGEL

Cuplele pneumatice și electrice sunt integrate în rama frontală a șasiului, fiind dispuse într-o zonă protejată, astfel încât spațiul liber din jurul furtunurilor și cablurilor conectate la autotractor este mai mare. În funcție de tipul containerului transportat și de utilizarea prevăzută, extensia centrală a șasiului poate fi expandată în patru poziții diferite, cu ajutorul vehiculului tractor. Pentru o durată de viață mai lungă, extensia centrală a semiremorcii Port 45 Triplex este prevăzută cu un ghidaj fără întreținere, format din patru glisiere speciale din plastic și două role de extensie. Extensia din spate a șasiului funcționează la fel și poate fi reglată rapid cu o manivelă, de la una, la șapte poziții posibile. Renunțând la controlul pneumatic al extensiilor șasiului, cantitatea de aer comprimat utilizată de sistemele pneumatice ale semiremorcii este mai mică, iar compresorul autotractorului este mai puțin solicitat, consumul de combustibil este mai mic și, implicit, emisiile de CO2 mai reduse.

FLEXIBILITATE ÎN UTILIZARE, PENTRU O DURABILITATE CRESCUTĂ Versiunea standard a semiremorcii Port 45 Triplex, cu cadrul șasiu retras, este potrivită pentru transportul unui container ISO de 20 de picioare, amplasat în spate. Când extensiile din centru și din spate sunt expandate, pe semiremorcă pot fi amplasate două containere ISO de 20 de picioare sau un container ISO de 30 de picioare ori un container Highcube de 40 sau 45 de picioare. Utilizând toate cele trei extensii, inclusiv cea frontală, este posibilă transportarea chiar și a unui container Eurocorner Highcube de 45 picioare.

Semiremorca ușoară extensibilă pentru transportul containerelor, Kögel Port 45 Triplex

Opțional, pot fi transportate un container ISO de 40 sau 45 de picioare amplasat în spate și un container ISO pentru sarcini grele, de 20 de picioare, amplasat central. Port 45 Triplex permite transportul a diferite tipuri de containere, amplasate în diverse poziții, ceea ce asigură o distribuție optimă a sarcinii transportate în orice moment, evitându-se pe de o parte supraîncărcarea axei spate a vehiculului tractor sau a axei tridem a semiremorcii și, pe de altă parte, minimizează uzura componentelor, garantând astfel o durabilitate sporită.

VOPSIREA PRIN CATAFOREZĂ: PROTECȚIE DURABILĂ ÎMPOTRIVA COROZIUNII Întregul cadru al șasiului semiremorcii Kögel Port 45 Triplex beneficiază de o protecție durabilă împotriva coroziunii, prin utilizarea tehnologiei nano-ceramice asociată cu proces de acoperire prin cataforeză și aplicarea unui lac contra radiațiilor UV. Martie 2019 masinisiutilaje.ro

23


CAMIOANE

LA BILBAO, PE 10 FEBRUARIE

MAN TRUCK & BUS A LANSAT NOUA GENERAȚIE DE CAMIOANE

Lansarea noii generații de camioane MAN este cel mai ambițios proiect al companiei din ultimii 20 de ani. În total 2.100 angajați MAN au fost direct implicați în dezvoltarea noii generații de camioane. S-au lucrat 12.000.000 de ore la acest proiect, din care 167.000 de ore s-a lucrat la designul noului camion, iar înaintea lansării oficiale s-au parcurs 4.000.000 km în cadrul diverselor teste desfășurate în toate condițiile climaterice. În sistemele noului camion există 2.800.000 de linii de cod software. Noua generație de camioane MAN este disponibilă cu 8 dimensiuni ale cabinei, iar pentru vopsirea lor există 3.000 de nuanțe de culori diferite în standard.

24

masinisiutilaje.ro Martie 2020

Î

n prezent, cerințele din industria de transport au devenit mai diverse și mai complexe ca niciodată, iar prevederile arată că această industrie va suferi schimbări fundamentale. Iar noua generație de camioane MAN a fost concepută pentru a răspunde încă din prezent nevoilor din industria transportului. Noua generație de camioane reprezintă și transformarea MAN Truck & Bus de la un simplu producător de vehicule comerciale la un furnizor de soluții inteligente și sustenabile pentru industria de transport.


MAN Truck & Bus a lansat un model de camion complet nou care este orientat complet spre transformările petrecute în industria de transport și stabilește noi standarde pentru, printre altele, sistemele de asistență, interacțiunea digitală, precum și echipări care fac viața șoferului mai ușoară la volan. Sistemul de asistență la schimbarea benzii avertizează șoferul dacă există vehicule pe celelalte benzi, iar noul sistem de asistență la virare, implementat cu patru ani înaintea introducerii sale obligatorii, ajută la prevenirea accidentelor în traficul urban. În plus, sistemul de asistență pentru trafic îngreunat preia orientarea continuă a vehiculului în situații de trafic aglomerat și stresant pe autostradă.

Noua gamă de motoare Euro 6d, care a fost introdusă în 2019, funcționează la potențialul maxim cu noua generație de camioane MAN. Acestea oferă o economie de până la 8%, comparativ cu versiunea Euro 6c și o reducere majoră în ceea ce privește emisiile de CO2. Aerodinamica îmbunătățită a cabinei joacă un rol foarte important atât în ceea ce privește reducerea consumului, cât și a emisiilor de noxe. În afara sistemelor inovatoare de asistență, MAN echipează noua gamă de camioane cu o serie de motoare diesel cu 6 cilindri care dezvoltă între 330 și 640 CP. Indicativele pentru noile motorizări sunt D15 (9,0 litri), D26 (12,4 litri) și D38 (15,2 litri). Îmbunătățirea tuturor componentelor oferă un avantaj în perioada de garanție și post garanție, reducând considerabil costurile de întreținere și service. De asemenea, noua generație de camioane MAN are sarcina utilă optimizată, ceea ce permite utilizarea în toate sectoarele, chiar și acolo unde greutatea totală a camionului face diferența. MAN a pus un accent foarte mare pe fiabilitate, o mare parte din sisteme noi electrice și electronice fiind simplificate. Noul bord are un computer central modern care controlează toate procesele și permite interacțiunea semnificativ îmbunătățită a tuturor senzorilor instalați pe camion. Sistemul digitalizat de management al flotelor și al șoferilor se poate face ușor prin numeroasele funcționalități și servicii digitale, toate concepute în așa fel încât să răspundă tuturor nevoilor clienților, să reducă costurile de operare și să asigure disponibilitatea maximă a noilor vehicule.

"Vă promit că șoferii vor iubi acest camion. Facem ca business-ul clienților noștri să fie mai simplu și mai eficient (…). Simplificarea – aceasta este promisiunea noastră. Noile modele ne permit să îndeplinim acest lucru mai bine ca niciodată."

JOACHIM DREES PREȘEDINTELE COMITETULUI EXECUTIV AL MAN TRUCK & BUS

MAN a implicat șoferi și clienți încă din primele faze de dezvoltare ale noului camion și a implementat toate soluțiile propuse în noua generație de vehicule. Șoferul a fost în centrul atenției atunci când specialiștii de la MAN au conceput noua cabină. Astfel, noua generație de camioane stabilește noi standarde în ceea ce privește ergonomia, facilitatea utilizării sistemelor de la bord și funcționarea intuitivă, dispozitivele digitale și mai ales spațiile optime de stocare și de odihnă pentru șofer. Asta pentru că MAN a inclus în dezvoltarea camionului toate informațiile primite de la cei care conduc un camion.

Noul camion MAN impresionează prin designul exterior dinamic, prin elemente special de evidențiere, cum ar fi farurile sale cu LED-uri, dar și prin marca sa distinctivă – deflectoarele laterale. Reduse la trei curbe conturate ascuțit, acestea sunt chiar și mai eficiente. Noua generație de camioane este disponibilă în patru game: MAN TGX, TGS, TGM și TGL pentru a oferi clienților soluțiile ideale indiferent de sectorul în care activează. Pentru dezvoltarea noii generații, MAN a investit aproximativ 100 de milioane de euro doar în fabrica din Munchen, alte 85 de milioane fiind investite doar pentru dezvoltarea cabinei.

Martie 2020 masinisiutilaje.ro

25


AUTOCAMIOANE

VOLVO TRUCKS LANSEAZĂ O NOUĂ GENERAȚIE DE AUTOCAMIOANE PENTRU TRANSPORTUL GREU, PROIECTATĂ ÎN JURUL ȘOFERULUI Volvo Trucks introduce patru autocamioane noi, cu accent puternic pus pe mediul de lucru al șoferului, pe siguranță și productivitate. „Suntem cu adevărat mândri de această investiție inovatoare. Obiectivul nostru este să fim cel mai bun partener de afaceri al clienților noștri, făcându-i și mai competitivi și ajutându-i să atragă cei mai buni șoferi pe o piață din ce în ce mai dificilă”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks. Cele patru autocamioane pentru transportul de mare tonaj; Volvo FH, FH16, FM și FMX, reprezintă aproximativ două treimi din livrările Volvo Trucks.

A

nticiparea unei cererii de transport în creștere pune presiune asupra disponibilității șoferilor profesioniști din întreaga lume. În Europa, de exemplu, estimările arată că sunt vacante aproximativ 20% din totalul locurilor de muncă pentru șoferi. Pentru a ajuta clienții să recruteze și să păstreze cei mai buni șoferi, Volvo Trucks s-a concentrat puternic pe dezvoltarea noilor autocamioane pentru a le face mai sigure, mai eficiente și mai atractive pentru șoferii bine pregătiți.

Diferitele modele de autocamioane din gama Volvo Trucks sunt disponibile cu multe tipuri de cabină și pot fi optimizate pentru o gamă largă de aplicații. În cazul autocamioanelor pentru transportul de cursă lungă, cabina este adesea a doua casă a șoferului. Autocamioanele de transport regional funcționează adesea ca birou mobil, în timp ce în construcții autocamioanele sunt instrumente de lucru robuste și practice. Prin urmare, vizibilitatea, confortul, ergonomia, nivelul de zgomot, manevrabilitatea și siguranța au fost elementele centrale ale dezvoltării tuturor noilor modele de autocamioane. De asemenea, exteriorul autocamionului a fost modernizat pentru a reflecta proprietățile noilor autocamioane și a crea un design general atractiv.

„Șoferii care își manevrează autocamionul în siguranță și eficient reprezintă un atu de neprețuit pentru orice companie de transport. Comportamentul responsabil la volan poate contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor privind combustibilul, precum și a riscului de accidente, vătămare corporală și imobilizare neplanificată. Noile noastre autocamioane îi vor ajuta pe șoferi să lucreze mai în siguranță și mai productiv și le vor oferi clienților noștri argumente mai puternice atunci când încearcă să atragă cei mai buni șoferi.”

ROGER ALM PREȘEDINTE VOLVO TRUCKS

26

masinisiutilaje.ro Martie 2020


Profile for Masini si Utilaje

Revista Truck Power - Martie 2020  

Revista Truck Power - Martie 2020  

Advertisement