Page 1


01


01-02

Pagina Index

03-04

Wie is Davy Pootjes

05-06

Seizoen 2012

07-08

Seizoen 2012

09-10

KTM fabriekscontract

11-12

Sponsors

13-14

Sponsor faciliteiten

15-16

Ondersteun Davy Pootjes

17-18

Wat kan een sponsor verwachten

19-20

Reclame uitingen

21-22

De website

02


03


Naam:

Davy Pootjes

Woonplaats:

Ammerzoden

Geboortedatum:

28-01-1998

Geboorteplaats:

Ammerzoden

Hobby’s:

Motorcrossen en mountainbiken.

Favoriete rijder: Dean Wilson en Ken Roczen, zijn grote talenten en hebben een heel mooie rijstijl. Favoriete land: Amerika, omdat het er mooi weer is en het een mooi land is met goede crossers. Favoriete eten:

Curryworst, spare ribs en kip.

Favoriete drinken:

Ice Tea.

Eerste wedstrijd: Mijn eerste wedstrijd was in BelgiĂŤ in Wachtebeke op een 50cc. Door een kennis van mijn vader hoorden we dat daar een wedstrijd was. Ik was toen pas 4 jaar maar mocht daar toch rijden. Het was die dag erg koud. Ik had een goede start maar omdat ik nog erg klein was ben ik verschillende keren gevallen. Favoriete circuit:

Matterley Basin, Halle, Mill en Sevlievo.

Beste herinnering: Eerste plaats bij de Master Kids in Frankrijk en de overwinning in de Supercross Challenge in Orlando, Amerika waardoor ik mee mocht doen aan de finale in Las Vegas. Europees Kampioen 65cc in 2008 en Europees Kampioen 85cc in 2012. Slechtste herinnering: Dat ik in 2012 werd gediskwalificeerd bij de ADAC. Dit kostte mij het kampioenschap. Voor welke rijder heb je het meeste respect in de baan? Ik heb voor alle rijders respect tijdens de wedstrijd maar tijdens de wedstrijd heb je geen vrienden.

Wat vinden je klasgenoten op school ervan dat je crosst? De meeste vinden het leuk en spannend en door mijn goede resultaten vinden ze het allemaal stoer. Is je moeder blij als je weer thuis komt met de vuile was? mijn moeder is al lang gewend aan al die was. Het maakt haar niets uit. Als je een dag met een profcrosser zou mogen ruilen met wie zou je dan willen ruilen en waarom? Dean Wilson omdat hij erg goed kan rijden. Als je mocht kiezen tussen een toekomst hier in Europa of in Amerika waar zou je dan voor kiezen? Amerika is een droom maar ik probeer eerst zo ver mogelijk in Europa te komen. Die weg is nog heel lang. Als je sport niet motorcross was, wat had je dan willen doen? Wegrace. Welke punten kunnen door jezelf nog verbeterd worden vind jezelf? Afhangende bochten moeten nog wat sneller. Zijn er nog nieuwe sponsoren bijgekomen voor het volgende seizoen? ver ja, we hebben er nieuwe sponsors bij gekregen die veel vertrouwen in mij en het team hebben. Zijn er nog mensen die je wil bedanken? natuurlijk wil ik iedereen bedanken die mij in 2007 gesponsord en ondersteund hebben. Eddy, mijn monteur, die zorgt dat mijn motor top is. Antoine, John, ome Wim en opa en oma die me iedere keer weer helpen en mij aanmoedigen langs de baan.

04


Davy Pootjes is op 28 januari 1998 geboren in Ammerzoden. Op zijn vijfde is Davy begonnen met de motorcross en reed op die leeftijd ook al zijn eerste wedstrijd. Vanaf 2005 werd Davy al ondersteund door Hannamax Motorsport in Hedel die groot vertrouwen hadden in de jeugdrijder uit Ammerzoden. Het vertrouwen bleek meer dan terecht en Davy werd met zijn KTM in 2008 Europees kampioen 65cc. In de jaren die daar op volgden knokte Davy zich naar de top in de 85cc klasse. In zijn eerste paar seizoenen was hij aan de kleine kant maar wel liet hij regelmatig zien dat hij de snelheid had om manches en wedstrijden te kunnen winnen. In 2012 kwam dan het jaar waarin Davy veel successen wist te boeken. Seizoen 2012 begon gelijk goed met een ONK overwinning in Oss waarbij hij de eerste leider werd in het kampioenschap. Tijdens de tweede wedstrijd in Halle was hij in de eerste manche in strijd voor de overwinning maar kwam hard ten val en viel ver terug. Toch wist Pootjes er nog een negende plaats uit te slepen waarmee hij de schade beperkt hield. In de tweede manche kwam hij na een matige start hard terug naar voren en wist de manche winnend af te sluiten. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement maar had hiermee wel de leiding in de tussenstand verloren. Tijdens de derde wedstrijd in Heerde wist Davy de leiding in de tussenstand weer terug in handen te nemen. In de eerste manche leek hij op de overwinning af te stevenen maar werd met nog een paar bochten te gaan gepasseerd en werd als tweede afgevlagd. In de tweede manche revancheerde Pootjes zich door de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. man De vierde wedstrijd stond op het programma in het Brabantse Mill. Davy leek hier op twee mancheoverwinningen af te stevenen maar kwam in de eerste manche in leidende positie rijdend even ten val en werd hierdoor uiteindelijk tweede. In de tweede manche bleef hij geconcentreerd rijden en sloot de manche winnend af. Dankzij deze resultaten won hij zijn derde ONK van het seizoen en begon met een voorsprong van drie punten op de tweede man aan de vijfde wedstrijd om het ONK in Emmercompascuum.

05


De wedstrijd in Emmercompascuum was voor Davy een wedstrijd om snel te vergeten. Het zat in deze wedstrijd allemaal tegen en hij verloor dan ook de leiding in de tussenstand om het kampioenschap. In de eerste manche kwam Davy bij de start ten val maar wist na een sterke inhaalrace nog helemaal terug te komen naar een vierde plaats. In de tweede manche reed hij aan de leiding totdat hij zijn ritme verloor en te kampen kreeg met een schakelprobleem waardoor hij tot tweemaal toe ten val kwam. Davy viel terug naar een tiende plaats maar wist zich in de laatste twee ronden nog terug te knokken naar een vierde plaats. Met deze resultaten eindigde hij ook in het dagklassement op een vierde plaats en keek met nog twee wedstrijden te gaan aan tegen een achterstand van vijf punten. Tijdens de zesde wedstrijd in Axel revancheerde Davy zich door beide manches winnend af te sluiten. De rijder uit Ammerzoden nam hiermee tevens de leiding in de tussenstand terug in handen maar het verschil met Bas Vaessen bedroeg slechts 1 punt. Dit betekende dat het een spannende laatste wedstrijd in Harfsen zou gaan worden. In de laatste wedstrijd in Harfsen was het er op of eronder voor Davy. Met een verschil van 1 punt op Bas Vaessen begon hij aan de wedstrijd. In de tijdtraining liet hij er gelijk al geen gras over groeien en pakte de pole position met een verschil van drie seconden. In de eerste manche pakte Davy een goede start en het duurde dan ook niet lang voordat hij de leiding in de wedstrijd in handen nam. Aangezien Bas al snel aan kwam op een tweede plaats moest Davy het tempo hooghouden en proberen de manche te winnen om zo zijn voorsprong verder uit te bouwen. Davy liep gedurende de wedstrijd steeds iets verder weg bij Bas en had in de slotfase een veilige voorsprong op weten te bouwen. Davy nam in het resterende deel van de wedstrijd geen onnodige risico’s meer en sloot de manche winnend af. Met een voorsprong van 4 punten op Bas begon Davy aan de tweede manche. Davy had aan een tweede plaats voldoende om de titel mee naar huis te mogen nemen. Geconcentreerd stond Davy achter het starthek voor de tweede manche. Hij pakte een hele goede start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Net als in de eerste manche duurde het niet lang voordat hij de leiding in de wedstrijd in handen nam maar ditmaal kreeg hij Bas met zich mee in het achterwiel. Beide rijders vochten een mooi duel uit maar Davy wilde niet al teveel risico’s nemen. Toen Davy de dubbelsprong niet kon springen vanwege een aantal achterblijvers, sprong Bas hem voorbij en nam de leiding over. Davy vocht terug maar kwam kort daarna ten val en verloor hierbij kostbare tijd. Hij kon zijn weg op een tweede plaats vervolgen en heeft de manche verder zonder onnodige risico’s te nemen uitgereden. Aan een tweede plaats had Davy voldoende om de Nederlandse titel veilig te stellen.

06


Naast de Nederlandse titel wist Davy nog meer successen te behalen in 2012. Zo won hij in het Britse Matterley Basin het Europees Kampioenschap 85cc. In de trainingen voelde Davy zich al goed thuis op het circuit en wist in de tijdtraining een mooie tweede tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche, die al op zaterdag werd verreden, pakte de rijder uit Ammerzoden een hele goede start en begon achter Conrad Mewse op een tweede plaats aan de wedstrijd. In de beginfase moest hij Mewse laten gaan. Echter in het midden van de manche gingen de rondetijden van Mewse naar beneden waardoor Pootjes het gat van drie seconden dicht kon rijden en de koppositie over wist te nemen. Davy hield het tempo strak en won de manche voor de Fransman David Herbreteau en Brian Hsu uit Taiwan. In de tweede manche pakte Davy kopstart en leidde in de beginfase. Echter na een aantal ronden besloot hij om Conrad Mewse te laten passeren omdat hij ook aan een tweede plaats nog ruim voldoende had om de Europese titel te winnen. Davy reed op zeker maar kreeg in het tweede deel van de wedstrijd de Fransman David Herbreteau achter zich aan. Herbreteau was derde geworden in de eerste manche en dus mocht er niet al teveel mis gaan voor Davy. De Fransman passeerde Pootjes op agressieve wijze maar Pootjes sloeg terug en nam de tweede plaats terug in handen. Met nog twee ronden te gaan sprong Herbreteau te ver op een tafelberg en bleef aan het gas hangen. Hij ramde Davy en kwam ten val. Davy bleef gelukkig op de motor zitten en wist de manche uit te rijden op een tweede plaats. Met een eerste en een tweede plaats in de manches verzekerde Davy zich van de Europese titel.

07


Na het Europees Kampioenschap reisden Davy en het team richting Bulgarije voor het Wereld Kampioenschap 85cc. Het winnen van de Europese titel had Davy enorm veel zelfvertrouwen gegeven en gemotiveerd begon hij dan ook aan het weekend in Sevlievo. De weersomstandigheden waren bijzonder warm en dit betekende dat het flink afzien was voor de rijders. Davy had zijn draai al snel gevonden op het circuit en liet gelijk in de vrije training al zien dat er rekening met hem moest worden gehouden. Davy zette de snelste tijd neer voor de Amerikaan Austin Forkner. Ook in de tijdtraining wist Davy er een hele snelle ronde uit te persen. Davy pakte net niet de pole position maar sloot de tijdtraining af als tweede en was hiermee verzekerd van een goede plaats achter het starthek. ’ In de eerste manche ging Davy de strijd aan met de Amerikaan Austin Forkner. Alles werd op alles gezet en de beide rijders gingen wiel aan wiel over de baan. Helaas kon de rijder uit Ammerzoden net het verschil niet maken om de manche te kunnen winnen en werd op een tweede plaats afgevlagd. In de tweede manche was zijn start iets minder goed. Gelijk begon Davy plaatsen winst te boeken maar na een aantal ronden raakte hij vermoeid. Het tempo ging iets naar beneden en hij slaagde er niet meer in om plaatsen winst te boeken. Davy bleef knokken voor wat hij waard was maar meer dan een vijfde plaats zat er in de tweede manche niet meer in. Met een tweede en een vijfde plaats in de manches eindigde hij op een derde plaats in het Wereld Kampioenschap. Ook wist Davy met Team Nederland het landenklassement te winnen. De ADAC Junior Cup titel zag hij aan zijn neus voorbij gaan vanwege een diskwalificatie in de eerste manche van de laatste wedstrijd van deze serie in Holzgerlingen. Davy werd in deze manche tweede maar omdat zijn motor na de warm up lap was bijgetankt werd hij gediskwalificeerd. Hierdoor begon de rijder uit Ammerzoden met een achterstand van 14 punten op de leider aan de tweede manche. Davy werd hierin tweede maar maakte te weinig punten goed op de leider en moest hierdoor genoegen nemen met een tweede plaats in de eindstand. Ook wist Davy samen met Team Nederland de Coupe de L’avenir te winnen in het Belgische Nismes. De omstandigheden waren hier bijzonder modderig en hierop was het moeilijk voor de rijders. In de eerste manche kwam de rijder uit Ammerzoden in leidende positie rijdend ten val maar wist toch nog op een tweede plaats over de finish te komen. In de tweede manche moest hij na een bijzonder slechte start een inhaalrace rijden en wist toen nog zevende te worden. In het individuele klassement leverde dit hem een tweede plaats op en samen met Team Nederland mocht hij aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot.

08


09


Nederlands talent Davy Pootjes tekent fabriekscontract bij KTM. Bij KTM is er altijd ruimte voor jonge talenten die hard werken en laten zien dat ze ,,Ready to Race” zijn zoals de 14 jarige Davy Pootjes. Op zijn vijfde is Davy begonnen met de motorcross en reed op die leeftijd ook al zijn eerste wedstrijd. Vanaf 2005 werd Davy al ondersteund door Hannamax Motorsport in Hedel die groot vertrouwen hadden in de jeugdrijder uit Ammerzoden. Het vertrouwen bleek meer dan terecht en Davy werd met zijn KTM in 2008 Europees kampioen 65cc en zo raakte hij bij het Oostenrijkse fabrieksteam in het vizier. Het harde werken van Davy en zijn team heeft zijn vruchten afgeworpen. Het fabriekscontract is ondertekend en het moet een langdurig project worden om Davy uiteindelijk op te werken naar een plaats bij het KTM Factory Racing Team. Tot het zover is zal Davy volledige ondersteuning en medewerking krijgen uit Oostenrijk waarvoor dit contract nu is getekend. Vanaf November is Davy begonnen met trainen op een KTM 125 SX waarmee hij in het volgende seizoen bij de kampioenschappen ten tonele zal verschijnen. De ADAC, het ONK en het EK staan op de agenda waarbij het Europese Kampioenschap het belangrijkste is. Davy Pootjes: “Ik rij zo lang als ik me kan herinneren al op een KTM en ik ben heel blij dat ze me een contract hebben gegeven. Ik ga al naar een speciale school waar mijn lesrooster is aangepast aan mijn sportprogramma zodat ik veel tijd heb om te trainen. Ik wil graag mijn ouders en team bedanken dat ze altijd met me mee gaan overal heen en Hannamax omdat hij altijd in mij heeft geloofd. Ik heb er heel veel zin in en ga heel erg mijn best doen!”

10


11


12


13


Davy Pootjes biedt zijn ondersteuners tijdens alle wedstrijden om het Europees Kampioenschap en Open Nederlands Kampioenschap toegangskaarten aan. Gasten ontvangen toegangskaarten, die tijdens iedere wedstrijd bij het secretariaat (Welcome Office) opgehaald kunnen worden. Tijdens de wedstrijd kunnen zij genieten van een hapje en een drankje bij de teamtruck. Tijdens iedere wedstrijd is er een teamlid aanwezig die de gasten een rondleiding kan geven door de paddock, langs het circuit en in de pitlane. Gasten moeten letterlijk het gevoel krijgen en ervaren hoe geweldig de motorcross is. Tevens is het een mogelijkheid dat ondersteuners zelf eens op de machine van Davy kruipen om eens te ervaren hoe uitdagend de motorcross is.

14


15


Het is mogelijk om Davy Pootjes te ondersteunen door middel van productsponsoring of door middel van een financiĂŤle bijdrage. Davy Pootjes probeert met uw hulp zijn professionele uitstraling en werkwijze verder uit te breiden maar ook is uw hulp nodig om op Internationaal niveau te kunnen acteren. De verschillende mogelijkheden om Davy te ondersteunen willen we graag mondeling toelichten in een gesprek. Wij hebben er vertrouwen in dat we tijdens het gesprek tot een passende overeenkomst kunnen komen. We kijken er naar uit om de mogelijkheden van een samenwerking met u te bespreken op een moment dat het u het beste uitkomt. Mocht het zijn dat u meer informatie wilt ontvangen, neem dan contact op met ons: Lyon Pootjes E-mail: davypootjes@hotmail.com Tel: +31 651375307 Arno van den Brink E-mail: info@motocrossplanet.nl Tel: +31 610910266

16


17


- Reclame en publiciteit - Vrijkaarten tijdens wedstrijden - Logo op de kleding - Logo op de teamkleding - Logo op de teamtruck - Logo op de motor - Logo in de persberichten Na iedere wedstrijd ontvangen alle sponsoren een persbericht waarin te lezen is hoe het met het team is gegaan en ook zijn er in dit persbericht een aantal foto’s te zien.

18


19


Hieronder kunt u een afbeelding van een teamshirt en het stickerset bekijken.

20


Lyon Pootjes E-mail: davypootjes@hotmail.com Tel: +31 651375307 Arno van den Brink E-mail: info@motocrossplanet.nl Tel: +31 610910266

Presskit Davy Pootjes  

Presskit Davy Pootjes

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you