Page 1

WINTER ‘21

11

No Dienstencheques • Uitzendjobs met optie vast

VOL HOOGTEPUNTEN & SUCCESVERHALEN!

IN DEZE EDITIE TRIXXO Exxtra 2 Wist je dat 2

voorwoord

Een woordje vooraf 1

Versla de winter 3 Interview met Delphine Marechal 4 TRIXXO Elsene 4 Christmas Sweater Day 4

Beste collega’s, Sta met toe om jullie allemaal een gelukkig en vooral gezond 2021 te wensen. Met de klemtoon op “gezond”. Want in 2020 werden we met zijn allen bruusk met onze neus op het feit gedrukt hoe broos en kwetsbaar we allemaal zijn. 2020 was een jaar vol onzekerheid en onverwachte gebeurtenissen als gevolg van een pandemie die de hele wereld heeft getroffen. Het is op zo een moment dat we de waarde van onze omgeving weten te waarderen. In 2020 hebben we ons als onderneming meer dan ooit gerealiseerd hoe waardevol de mensen zijn die we in onze rangen hebben. Meer dan ooit hebben we hand in hand (elleboog tegen elleboog) veerkracht en weerbaarheid getoond. Ik wil jullie daar dan ook allemaal heel hartelijk voor bedanken.

TRIXXO haalt Niels Prys terug 5

2

021 dient zich aan als een bijzonder jaar. Een jaar vol hoop. Want het einde van de tunnel is in zicht. En dat betekent dat we ook nu al voluit vooruitkijken naar wat gaat komen. Vol ambitie en goesting gaan we er samen een lap opgeven. Zodat we hier over een jaar met heel de TRIXXO familie kunnen zeggen: 2021, dat was een jaar vol hoogtepunten en successen.

Ontspanning 6 TRIXXO op zijn best 7 Consumtiecheque 8 Highlights 2020 8

COLOFON

VOL AMBITIE EN GOESTING

Uitgave van TRIXXO Verantwoordelijke uitgever: Luc Jeurissen, Centrum Zuid 3072, B-3530 Houthalen-Helchteren Eindredactie & vormgeving: I-Line

GAAN WE SAMEN ER EEN LAP OPGEVEN!

Suggesties of opmerkingen: gazet@trixxo.be Meer weten over TRIXXO: www.trixxo.be Niets uit deze uitgave mag overgenomen, gekopieerd of gereproduceerd worden zonder schriftelijke toestemming van de redactie.

INHOUD

Verboden op de openbare weg te gooien.

Luc Jeurissen TRIXXO Gazet

1


NIEUWS EN WEETJES

Een helpende hand voor budgethouders. Sinds 2018 kan iedereen een beroep doen op de diensten van TRIXXO Exxtra. Dat is een dienst die hulpbehoevenden en mensen die graag een helpende hand toesteken bij elkaar brengt. Iedereen kan een beroep doen op TRIXXO Exxtra. “Nochtans focussen we in eerste instantie op mensen met een beperking,” zegt Alexandra Maris, projectverantwoordelijke van TRIXXO Exxtra. “Via het budget dat zij ter beschikking hebben, mogen zij ook een beroep doen op de hulp van mensen uit hun omgeving.” In ruil krijgen de helpende handen een bedrag voor hun rol als mantelzorger. Jaarlijks mag iedereen op die manier 6.340 euro bijverdienen. Het tarief per dienst wordt tussen de budgethouder en de assistent vrij bepaald. TRIXXO Exxtra is een door de Vlaamse overheid erkend platform in de deeleconomie. Dat is een systeem dat in het leven werd geroepen om burgers bij andere burgers te laten bijklussen. Alexandra Maris: “Via het platform zoeken we bijvoorbeeld een buur die de tuin wil onderhouden, helpt met behangen of het huis komt opruimen. Toen we met onze dienst begonnen, merkten we dat een aantal van de klanten budgethouders met een beperking waren. Zij kunnen beroep doen op mantelzorgers voor hulp. Daarvoor kunnen zij mensen uit hun omgeving vergoeden. Wij treden op als matchmaker om de hulpbehoevende en de mantelzorger samen te brengen. Bovendien helpen we met de administratie. Dat is naast de facturatie van de diensten van de assistent ook het aanbod van een verzekering en hulp bij andere paperassen. Wij zijn (bijna ) altijd telefonisch bereikbaar, en dat wordt enorm geapprecieerd.

Welke assistentiediensten worden zoal geleverd? Alexandra Maris: “Dan denk ik aan kinderen met een beperking, bijvoorbeeld met autisme, die worden beziggehouden met spelletjes om de ouders eens te ontlasten. Voor volwassenen kan dat gaan om het koken van een maaltijd, kleine klussen, boodschappen, hulp bij vervoer, administratieve ondersteuning, hulp in het huishouden, poetsen van de wagen, kinderoppas, blijven slapen bij zorgbehoevende. Let wel: het gaat niet om verpleegkundige taken want het zijn leken die de assistentie verlenen. Het gaat echt om dagdagelijkse hulp.” Op dit ogenblik biedt TRIXXO Exxtra ondersteuning aan 900 budgethouders, verspreid over heel Vlaanderen. Alexandra Maris: “We werken daarvoor ook samen met 5 bijstandsorganisaties die de mindervaliden helpen om de puzzel te leggen: Onafhankelijk leven, Absoluut, Zoom, Alin, My Assist.” Wie geïnteresseerd is of vragen heeft mag altijd contact opnemen met Alexandra of haar collega Chris van TRIXXO Exxtra: 0471 661 139.

De voordelen Voor de budgethouder: • Wij zoeken een geschikte assistent. • Administratief wordt alles geregeld en ben je in orde. • Exxtra-facturen kunnen via je PVBudget/PABudget door VAPH worden betaald. • Lage kost Exxtra. Voor de assistent: • Administratief wordt alles geregeld. • Fiscaal ben je in orde. Je mag als particulier tot 6.340€ per kalenderjaar verdienen. Deze inkomsten zijn onbelast. Wij bezorgen een fiscale fiche voor je inkomsten uit het deeleconomie-platform Exxtra. • Je bent verzekerd tijdens je werkuren. • Je wordt vergoed om een familielid te helpen, zonder hier belasting op te betalen.

WIST JE DAT? GENOMINEERD

Wist je dat TRIXXO genomineerd is voor de Trends Gazellen 2021, zowel TRIXXO Dienstencheques, TRIXXO Jobs als TRIXXO Exxtra? De Gazellen zijn de snelst groeiende bedrijven van ons land, verkozen door het bedrijfsmagazine Trends. Er in oktober 2020 een gloednieuw TRIXXO Exxperts kantoor open ging in Pelt? Zij focussen zich expliciet op het werven van bedienden en kaderleden We in 2020 zo’n 1350 liter handgel uitdeelden aan de TRIXXO-collega’s. Onze collega Sarah, HR consulent, als twee druppels water lijkt op Tina van onze tv-spot? Opening nieuwe TRIXXO Home kantoren in Auvelais, Bastogne, Hoei en Ottignies.

2

TRIXXO Gazet


VERSLA DE KOUDE

WERKEN IN DE WINTER! De winter komt eraan en dat brengt de risico’s van de kou met zich mee: • Uitglijden op sneeuw of ijs • Kloven in de huid

• Ongemak, koeling • Witte Vinger Syndroom

Hier zijn een paar manieren om de winter veilig door te komen: 01

Vraag je klanten om de sneeuw voor hun huis te ruimen en de opritten te strooien met zout.

06

Smeer je handen regelmatig met hydraterende crème.

02

03

04

05

Breng je klanten op de hoogte van uw werkdag door hen te vragen de verwarming aan te laten staan.

Maak schoon met warm of lauw water.

Maak de ramen niet schoon als het te koud is.

Drink voldoende, liefst warme dranken (soep, thee...), een thermos kan overal mee naartoe genomen worden.

07

08

09

10

Draag geschikte kleding.

Wees voorzichtig als je reist. Geef de voorkeur aan winterbanden.

Wees extra voorzichtig bij benutten van warme dranken of schoonmaken met warm water. Kans op brandwonden!

De minimum aanbevolen temperatuur voor je werk is 16,0°C. Als het te koud is, bespreek dit dan met de klant.

⁃INTERVIEW

Delphine Marechal

VERANTWOORDELIJKE TRIXXO LIBRAMONT EN TRIXXO MARCHE-EN-FAMENNE

In het kantoor van Libramont is Delphine Marechal de verantwoordelijke voor TRIXXO dienstencheques. Ze verdeelt haar tijd tussen dit kantoor en dat van Marche-en-Famenne. Ze organiseert het werk van ongeveer 60 medewerkers. Wat is leuk aan je werk?

HET CONTACT MET

DE MENSEN VIND IK HEERLIJK!

Paspoort Naam: Delphine Marechal Leeftijd: 39 jaar Relatie: 13 jaar getrouwd Kinderen: 1 zoon Studies: Provinciale hotelschool Namen Carrière: evenementen (o.a. Roland Garros) en de banksector Hobby’s: tennis en zwemmen, een lekker wijntje drinken, ...

Daar moet ik niet lang over nadenken. Ik vind het heerlijk om met mensen om te gaan. En dat is hier heel belangrijk, zowel met mijn collega-poetshulpen als met de klanten. We bespreken veel samen: de planning, hoe we met de klanten omgaan, nieuwe klanten vinden. We zoeken vooral in onze persoonlijke kennissenkring of bij de handelaars hier in de gemeente. Ik heb een heel goed contact met de handelaars, zowel in Libramont als in Marche. Ik voel hier een grote dynamiek en merk een goede evolutie in het resultaat. Hoe verloopt het contact met TRIXXO? Ook dat verloopt heel fijn. We hebben veel contact per telefoon of via de mail. Ik heb regelmatig overleg met collega’s in Brussel en Wallonië. We wisselen ideeën uit en proberen van elkaar te leren.

Vind je het een probleem dat TRIXXO van oorsprong een Vlaamse firma is? O nee, integendeel. Het is allemaal goed georganiseerd, heel duidelijk en helder. De mensen waar ik contact mee heb zijn allemaal heel charmant. Wat is er typisch aan de kantoren die je beheert? Het systeem van de dienstencheques was hier vrij onbekend. Ik moet de mensen vaak uitleggen hoe het werkt. Maar dat biedt natuurlijk de kans om te groeien en om medewerkers te rekruteren. Bovendien hebben we veel respons van de televisiecampagne die hier heeft gelopen. Een ander typisch element is dat ik een grote regio bedien. Die loopt van Dinant tot Bastenaken, Marche, Bertrix. Soms moeten de medewerkers een half uur rijden tot bij de klanten. Maar dat gaat zonder problemen.

TRIXXO Gazet

3


⁃ REPORTAGE

Elsene

Een voorbeeld van diversiteit. A

an de Louisalaan in Brussel, dicht bij het Ter Kamerenbos ligt het kantoor van TRIXXO Elsene. Het kantoor is een jaar geleden overgenomen door TRIXXO. TRIXXO Elsene is een bijzonder kantoor. Hier werken ze namelijk met poetshulpen van 25 verschillende nationaliteiten. Het is dan ook niet zomaar dat ze hier van de Brusselse overheid het “Label van diversiteit” hebben ontvangen. “We zijn daar zijn bijzonder fier op,” klinkt het bij de medewerkers.

TRIXXO Elsene werd een jaar geleden overgenomen en opgenomen in de TRIXXO familie. Volgens Elisabete, die hier voor de overname ook al werkte, is de overgang heel vlot verlopen. “Natuurlijk was het in het begin wel een beetje wennen. Een uitdaging zeg maar. Maar het resultaat is wel dat het werk nu leuker is. “Voorheen wisten we weinig van het werk van onze andere collega’s, we werkten op onszelf. Dat is nu anders. We werken meer samen en iedereen weet waar de ander mee bezig is. Dat is veel prettiger werken.” Ook over

de begeleiding vanuit TRIXXO is Elisabete erg tevreden. In de gezellige centrale ontvangstruimte staat een ingekaderd document van de Brussels overheid. “Diversiteit, daar werken we mee” staat er groot op te lezen. “Hier zijn we fier op,” zegt Elisabete. “We werken hier met 25 nationaliteiten. En daardoor zijn we een voorbeeld voor veel bedrijven.”

Foto’s zijn genomen voor de verstrengde coronamaatregelen.

We worden warm ontvangen door Elisabete Da Silva. Voor we iets kunnen zeggen staat er al een kopje koffie voor ons op tafel. Rondom ons zijn enkele dames en een heer druk aan het werk. Zij beheren de activiteit van 300 poetshulpen voor 2000 klanten. In een ruimte achterin is er ook nog een collega bezig met strijkactiviteiten.

De klanten van TRIXXO Elsene zijn niet alleen inwoners van Brussel. Ook in Wallonië en in Vlaanderen sturen ze poetshulpen uit. “Het grote voordeel om te werken in een grootstad als Brussel is dat we hier heel goed openbaar vervoer is. Ik hoor van sommige collega’s elders dat het soms moeilijk is om tot bij de klanten te geraken. Dat is een probleem dat we hier nauwelijks kennen,” besluit Elisabete.

Christmas Sweater Day De winnaars

18 december werd geen dag als een andere! We daagden jullie uit om je mooiste kersttrui aan te trekken en je foto via #teamtrixxo op Facebook , Instagram of via mail te bezorgen. En daar gingen jullie gretig op in, waarvoor dank! We ontvingen 100-den inzendingen. Het was dan ook een moeilijke opgave om de winnaars te kiezen. Na een lange beraadslaging koos de jury voor de volgende winnaars.

01

02

03

04

05

06

Huishoudhulpen - TRIXXO N°01: Maria Aurora - TRIXXO Libramont N°02: Fabienne - TRIXXO Ham N°03: Cynthia - TRIXXO Pulle N°04: Evelyne - TRIXXO Arlon

• Huishoudhulpen - Home Maid N°05: Wendy Van Den Berghe Home Maid Brugge

07

4

TRIXXO Gazet

08

09

10

11

• Bedienden N°06: Team Administratie HQ Hoeselt N°07: TRIXXO Jobs Wilrijk N°08: Delphine Marechal Dienstencheques Libramont N°09: Julie Debal Home Maid N°10: Maaike Van Der Plas Dienstencheques Opwijk N°11 (bedienden) : TRIXXO Jobs en Dienstencheques Hasselt (Alverberg) Zij wonnen een cadeaubon van Torfs of A.S.Adventure ter waarde van 35 euro. Veel plezier ermee!


⁃ REPORTAGE

Niels Prys

terug naar TRIXXO gaat opnieuw in zee met Niels Prys. Hij leidde tot voor drie jaar de afdeling dienstencheques.

Eigenaar Luc Jeurissen vroeg Niels Prys om de Vlaamse dienstenchequesafdeling onder de loep te nemen. “Vooral de salesafdeling wil ik optimaliseren.” aldus Luc. “We hebben een opvallende reclamecampagne gevoerd waar zeer veel respons op gekomen is. Om de effecten van die campagne zo optimaal mogelijk te benutten hebben we Niels gevraagd om ons te helpen. Hij heeft hier acht jaar pionierswerk geleverd, kent het huis en heeft de kennis om de juiste conclusies te trekken.”

Volgens Niels is het de wens van TRIXXO om nog sneller te groeien dan het nu al doet. “Ik denk dat we de kernwaarden van TRIXXO terug nadrukkelijker moeten naar voor schuiven. TRIXXO is een ambitieuze onderneming die het verschil maakt door snel te handelen vanuit een teamgeest. TRIXXO is snel gegroeid, waardoor je natuurlijk af en toe te maken krijgt met groeipijnen. Nadat ik een aantal pijnpunten zag, heb ik vervolgens gevraagd om terug aan boord te komen om de rimpels mee glad te strijken. Ik heb daarop positief geantwoord. Het is een grote eer om het bedrijf dat ik mee heb uitgebouwd terug van dienst te mogen zijn. Het is de bedoeling dat Niels, als operationeel directeur Vlaanderen, de verdere ontwikkeling van de relatie tussen het bedrijf, de poetshulpen en de klanten van TRIXXO verder verfijnt. “Daarbij komt het er in eerste instantie op aan om de teamgeest die er moet zijn tussen de verschillende kantoren en de poetshulpen goed te begeleiden. Dat komt neer op administratieve ondersteuning, vorming, coaching en niet te vergeten ook een grote funfactor. Het werk moet plezierig zijn en blijven. Daardoor is er werkvreugde en zal automatisch ook de kwaliteit van het werk verbeteren. De klanten zullen dat appreciëren, waardoor de cirkel rond is. Al deze elementen kan je op verschillende manieren stimuleren en daar zal in de volgende periode mijn focus ook liggen.” “We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we willen blijven groeien,” aldus Luc. “We hebben met Niels afgesproken dat hij voor elke individuele werknemer een groeipad moet uitwerken. Maar ook de groeiplannen van de organisatie moet hij in kaart brengen. Dat moet leiden tot een helder en ambitieus plan waar we dan de nodige acties aan zullen

verbinden. Die zijn erop gericht om onze mensen nog beter te maken. Er zal ook ingezet worden op marketing om medewerkers en klanten aan te trekken. En last but not least willen we op overnames blijven mikken.” Voor Niels is er nu werk aan de winkel. “Vanaf januari wil ik duidelijke doelstellingen vastleggen die we breed gaan communiceren binnen de organisatie. Iedereen moet weten waar hij of zij aan toe is. Waar gaan we naartoe? Wat wordt er van je verwacht? Welke beloning staat daar tegenover? We zullen bedrijfsbreed de handvatten hiervoor aanreiken in een plan dat duidelijkheid moet geven voor de werking op korte en lange termijn, zeg maar over 5 jaar.” Over de toekomst van het systeem van de dienstencheques is Niels optimistisch. “Het systeem is ingeburgerd en heeft zijn maatschappelijke waarde bewezen. De uitdaging ligt hem in het aantrekken en begeleiden van kwalitatieve poetshulpen. Maar daarvoor hebben we binnen TRIXXO de expertise om dat optimaal te realiseren. “ Qua marketing heeft TRIXXO met zijn nationale campagne in de voorbije periode hard ingezet op naamsbekendheid. “Dat gaan we blijven doen,” aldus Niels. “Maar regionaal zal onze aanpak specifieker moeten zijn. Daar moeten we per regio kijken hoe we mensen op de beste manier kunnen overtuigen om voor ons te werken of om klant te worden. De basis daarvoor is service en kwaliteit van de prestatie. Daarvoor steunen we op een groot kantorennetwerk en zorgen we goed voor onze werknemers, want we blijven bij de beste betalers, zoniet de allerbeste betaler, in de sector.”

REGIONAAL

ONZE AANPAK SPECIFICEREN TRIXXO Gazet

5


EVEN ONTSPANNEN Volgend recept werd ons bezorgd door Elisabete Da Silva, kantoor Elsene. Dankzij de roots van Elisabete kunnen we genieten van dit heerlijke Portugese gerecht. Foto: pt.petitchef.com

Bacalhau com natas (Portugees visgerecht)

Zo ga je te werk: Ingrediënten (voor 2 pers.) • 300 gr bacalhau

• 300 gr aardappelen • 1 flinke ui • 2 teentjes knoflook

• Kook de ontzoute Bacalhau in water (gedroogde kabeljauw die je de dag ervoor moet ontzouten) en breek hem dan in stukjes. • Schil en snijd de aardappelen in kleine vierkantjes en bak ze in olie. • Snij de uien en knoflook in zeer kleine stukjes en bak ze in olijfolie met laurier, kruid met peper en zout naar smaak.

• 1 laurierblad • olijfolie • 20 gr boter • 20 gr bloem • 100 ml slagroom

• Meng de bacalhau met het getemperde mengsel, laat 10 minuten sudderen en verwijder het laurierblad. • Leg de gebakken aardappelen in een vuurvaste schotel, vervolgens het bacalhau / knoflook / uienmengsel en bedek met bechamelsaus en/of crème fraîche.

• ½ l melk • zout • peper • nootmuskaat • olie om in te frituren

• Bak 30 minuten in de oven op 180º C.

de 8 verschillen

Een foto van TRIXXO Oedelem, met v.l.n.r.: kantoorverantwoordelijke Kimberley Vandooren en de huishoudhulpen Nancy Wittevrongel, Kelly Vanhaverbeke en Nathalie Neirinck.

Moppenhoekje

De Supermarkt Waarom kruipt een oen op zijn knieën door de supermarkt? Vanwege de lage prijzen. Biefstuk met Man: biefstuk aub. Ober: met plezier meneer. Man: nee met friet. Paskamers Een vrouw komt een modezaak binnen en vraagt: “Mag ik die blauwe jurk in de etalage passen?” “Natuurlijk mevrouw, maar we hebben ook paskamers hoor!” Prima baan Koen: “Hoe gaat het met je nieuwe werk, Karel?” “Prima, er werken al 100 mensen onder me.” Koen: “Wauw!” Karel: “Ja, ik werk op de derde verdieping.” Een bange koe Waarom durft een koe nooit voor andere koeien te zingen? Omdat hij bang is dat de andere koeien ‘boeoeoe’ roepen. Vrije dag René stapt naar zijn het bureau van zijn overste. “Baas”, zegt hij, “Mijn vrouw heeft me morgen nodig om te helpen met het opruimen van de zolder en de garage. Mag ik een vrije dag opnemen?” “We hebben te weinig volk, dat gaat niet” antwoordt de baas. “Bedankt, baas,” zegt René, “Ik wist dat ik op je kon rekenen!”

WIN

EEN CHOCOLADEFONDUESET VAN LÉKUÉ.

Stuur de oplossing naar gazet@trixxo.be. Vergeet zeker niet je contactgegevens te vermelden. Veel succes! De winnaar van de vorige editie is Annelies Van Drom, strijkster van ons strijkatelier in Temse. Zij won 3 cinematickets. Proficiat!

6

TRIXXO Gazet


TRIXXO OP ZIJN BEST

Nieuw concept voor TRIXXO kantoren

SINT-TRUIDEN: MET DRIE ONDER ÉÉN DAK. In het zopas vernieuwde kantoor van Sint-Truiden laat TRIXXO zien hoe het in de toekomst zijn kantoren wil organiseren. Hier zijn de plaatselijke diensten van TRIXXO bijeengevoegd in een ruim en modern ingerichte kantoorruimte. TRIXXO Dienstencheques, TRIXXO Jobs en TRIXXO Call werken hier samen. “Zo weten we van elkaar waar we mee bezig zijn en dat werkt makkelijker,” aldus Melanie Vandersmissen van TRIXXO Jobs die ons een rondleiding geeft door het kantoor. Een eerste punt dat opvalt is zeker de ligging. Iedereen in Sint-Truiden kent de site van Stayen, want hier ligt het voetbalveld van de lokale eerste klasse voetbalploeg STVV. Het kantoor ligt langs de drukke Tiense Steenweg, maar parkeren kan in de ondergrondse parking waar ook de vele handelspanden in het hetzelfde complex gebruik van maken.

Foto’s zijn genomen voor de verstrengde coronamaatregelen.

De grote ramen aan de voorkant nodigen uit om een bezoekje te brengen. Alles is hier erop gericht om de drempel voor de klanten zo laag mogelijk te houden. “Er is veel contact onder de collega’s,” vertelt Melanie. “We vormen een heel hecht team en zijn heel goed op elkaar ingespeeld. Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen opdracht. Zelf ben ik hier bijvoorbeeld verantwoordelijke van TRIXXO Jobs. Zoals je weet zijn we altijd op zoek naar arbeiders en bedienden om hen via het uitzendsysteem aan een vaste job te helpen. Via allerlei kanalen vinden we mensen en dan nodigen we hen uit voor een gesprek. Vervolgens begeleiden we hen tijdens het sollicitatiegesprek. “ De voornaamste activiteit is het bellen met klanten. Iedereen werkt zijn lijstje met gesprekspartners naarstig af. Ook Katja Arnols en haar collega’s van TRIXXO call zijn druk in de weer aan de telefoon. “Het bijzondere aan ons kantoor is dat we hier bijna volledig voor één enkele klant werken. Dat is callcenter Callexcell die ook hier op de site zitten. Het spreekt voor zich dat dit een klant is die we tot in de puntjes willen bedienen. Dat we hier zo kort bij hen zitten is daarom zeker een pluspunt. Zo kunnen we de lijnen kort houden en de service optimaal houden,” aldus Katja. In een aparte ruimte zitten de twee medewerksters, Sally Vanbrabant en Celine Smellers van TRIXXO Dienstencheques. Zij zijn volop bezig met de administratie van de poetshulpen en hun klanten. “Wij verzorgen hier de planning van ongeveer 100 huishoudhulpen die wekelijks 400 klanten bezoeken. Het nieuwe kantoor is heel uitnodigend voor bezoekers. We hebben ook een mooie vergaderruimte. De reacties van onze huishoudhulpen en onze klanten zijn positief over het nieuwe kantoor. “ Ook Celine en Sally zelf zien de manier van werken in het nieuwe kantoor goed zitten. “Iedereen doet zijn werk natuurlijk, maar tijdens de pauzes bijvoorbeeld praten we graag bij. De sfeer is goed en dat willen we graag zo houden.”

WE VORMEN EEN

HECHT TEAM Melanie Vandersmissen van TRIXXO Jobs

TRIXXO Gazet

7


OVERZICHT Dienstencheques beloont huishoudhulpen met consumptiecheque. Een bedankje voor het harde werk, het begrip en de steun in 2020!

2

020, het was een vreemd jaar. Het coronavirus vroeg heel wat aanpassingen, ook in onze sector. Half maart gingen wij in lockdown en toen we gelukkig weer konden opstarten was dit met heel wat extra regels: een mondmasker dragen tijdens het bezoek aan de klant, kamers verluchten, het extra ontsmetten van de omgeving tijdens de poetsbeurt,.... Maar zonder probleem paste jij jezelf aan, aan deze nieuwe situatie. Kortom, jij deed het fantastisch in 2020. Meer dan ooit verdien jij een bonus, want wij beseffen als werkgever maar al te goed dat corona voor loon verlies heeft gezorgd. Naast een lekkere doos pralines die je reeds ontving voor kerst (of nog op jou staat te wachten op kantoor), besloten wij om jou extra te belonen dit jaar. Dit met een consumptiecheque van 50 euro. Jij bent onze trots, en jij hebt je in dit uitzonderlijk jaar, uitzonderlijk ingezet. Dit is geen algemene regel voor de dienstenchequesector, maar een extraatje vanuit TRIXXO Dienstencheques. De cheque zal je kunnen ophalen, vanaf midden januari 2021, op kantoor. Wat is een consumptiecheque precies? De consumptiecheques is een cadeaucheque van Sodexo. Deze cheque kan gebruikt worden bij lokale

handelaars in de: horeca, maar ook in de cultuur-, sporten vrijetijdssector. Zo geven we de kleine handelaren uit jouw buurt ook een solidair duwtje in de rug. Wat zijn de voorwaarden om deze cheque te ontvangen? Dit cadeau geldt voor alle TRIXXO huishoudhulpen die in dienst zijn op 31 december 2020 en in 2020 minimum 500 uren gewerkt hebben. Dit komt overeen met een gemiddelde van 42 uur per maand. We houden er immers rekening mee dat ook heel wat van onze collega’s helaas economisch werkloos zijn geweest het afgelopen jaar. Met dit initiatief laten we 2020 achter ons en gaan we vol ambitie en goesting, elleboog tegen elleboog, 2021 tegemoet. Nogmaals bedankt!

HIGHLIGHTS

2020

JOBS

DIENSTENCHEQUES Januari

Direct een positieve start met de overname in Brussel van All Team Services en AB Clean.

Maart

Overname Fika in Oudernaarde & Aces in Manage. 15/03: Begin corona, TRIXXO sluit tijdelijk.

Groei ondanks coronajaar (Double Digit). Recordjaar bouw (Construxx). Recordjaar call (corona tracers). Safety tak in NL en BE onder 1 noemer.

April Juni

01/04: TRIXXO heeft sterke huishoudhulpen en opent opnieuw. Een heel deel heel snel terug aan de slag. Verhuis kantoor Oudenaarde, samengevoegd met Jobs.

Opening specifieke en gespecialiseerde Exxperts kantoren.

Juli

Opening 6 nieuwe kantoren, waaronder het eerste in West-Vlaanderen.

Augustus

Nationale TV campagne met ongekend resultaat qua instroom.

September

Overname Chrono Clean in Ottignies, Bastogne, Auvelais, Arlon, Liège, Huy.

Kwartaal 3

Het bureau La Louvière heeft ondanks de Corona zo’n groei doorgemaakt dat het 10% meer gewerkte uren heeft!

November

01/11: familiedag jammer genoeg afgelast.

December

01/12: verhuis kantoor Namen. 11/12: TRIXXO & Home Maid genomineerd voor de Trends Gazellen 2020. 31/12: Ondanks Corona heeft het kantoor van Nijvel meer gepresteerde uren in 2020 dan in 2019!

Nominatie voor Trends Gazellen 2020. Externe audit: 9 op 10 “all round”. Succesvolle deelname aan de eerste online jobbeurzen. Lancering “Dag van de uitzendkracht”.

8

TRIXXO Gazet

Overname Easy Cleaning in Bassilly. Opening kantoor in Wilrijk. Eind augustus: start grootste mediacampagne ooit binnen TRIXXO.

Profile for TRIXXO

TRIXXO Gazet 11 (NL) - Editie winter  

In 2020 hebben we ons als onderneming meer dan ooit gerealiseerd hoe waardevol de mensen zijn die we in onze rangen hebben. Meer dan ooit he...

TRIXXO Gazet 11 (NL) - Editie winter  

In 2020 hebben we ons als onderneming meer dan ooit gerealiseerd hoe waardevol de mensen zijn die we in onze rangen hebben. Meer dan ooit he...

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded