__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

20

16/17 СЕПТЕМЕБАР 2017.


Основна школа „Светозар Марковић“ Крагујевац

ЛЕТОПИС за школску 2016/2017. годину

септембар 2017.

2


Почетак наставе

Дана 1. септембра 2016. године почела је редовна настава у школској 2016/2017. години. У Позоришту за децу пред препуним гледалиштем изведена је приредба поводом свечаног пријема првака у школске клупе.

Нова школска година у новом амбијенту Отварање новог крила школе Непосредно пред почетак школске године, свечано је отворен нов павиљон, ново крило школе, пространо, светло, инспиришуће...

3


ШКОЛСКА ХРОНИКА ШКОЛСКЕ 2016/2017. Аукција за спортске терене и школско двориште наше школе Захваљујући Ротаракту и Ротари клубу организована је аукција продаје спортских дресова истакнутих српских спортиста. Новац од продаје намењен је обнови и изградњи спортских терена наше школе.

Наши ђаци на изложби гљива Гљиварско друштво Шумадије организовало је 17. септембра традиционалну изложбу гљива у згради Природно-математичког факултета.

4


Ноћ истраживача У петак, 30. септембра 2016. године ученици 7/2 упутутили су се у истраживачку авантуру. По трећи пут у нашем граду је организована Европска ноћ истраживача. Овогодишња поставка је била на Ђачком тргу. Као и ранијих година организатори, тимови Универзитета у Крагујевцу, Прве крагујевачке гимназије са научним демонстраторима из многих института, факултета и удружења, бројним радионицима и огледима, потрудили су се да посетиоцима приближе науку на занимљив начин.

Представа „Камење“ Ученици 5. и 6. разреда наше школе, у петак, 30. септембра у Позоришту за децу, гледали су позоришну представу Камење аустралијских позоришних стваралаца Т. Ликоса и С. Натсуа у извођењу и режији Позоришта за децу из Крагујевца. Представа Камење се бави проблемом вршњачког насиља. Текст је преведен на 25 језика и игра се широм света.

Трка за срећније детињство У оквиру сарадње са Црвеним крстом, ученици наше школе, учествовали су у “Трци за срећније детињство“.

Дечја недеља У оквиру Дечје недеље, наши најмлађи ђаци, прваци ишли су у Дечје позориште. Том приликом су гледали представу "Црвенкапа и збуњени вук".

5


Посета Ликовном салону У Малом ликовном салону, Народног музеја Крагујевац, ученици 4-4, посетили су изложбу Јелене Спасојевић ,,Срећа је моја, као лептир“.

Безбедност деце у саобраћају Представници Полицијске управе у Крагујевцу у оквиру едукативних предавања по крагујевачким школама, гостовали су и у нашој школи, тема предавања била је ,,Безбедност деце у саобраћају“.

Правилна исхрана школске деце Тим за превенцију насиља у оквиру својих активности организовао је низ предавања за ученике наше школе. Предавања ,,Правилна исхрана школске деце“, ,,Лична хигијена и вашљивост“, одржале су патронажне сестре Дома здравља Крагујевац, Славица Николић и Виолета Аничић.

Посета Научном клубу Ученици четвртог разреда, посетили су Научни клуб, Центра за стручно усавршавање Крагујевац.

6


Промоција књиге „Пссст! Вилењаци долазе“ Бошка Протића

Александар Јањушевић презентовао своју нову књигу за децу

Током Дечије недеље дечији песник, Александар Јањушевић, уз велико задовољство и смех ученика презентовао је своју нову књигу поезије и прозе "Кад порастем бићу мали".

7


Октобарска трка сећања Друга по реду Октобарска трка сећања одржана је у организацији Ротаракта и Ротари клуба. Трка, која је хуманитарног карактера, ове године, била је посвећена обнови спортских терена у нашој школи.

Представа „На Белу недељу“ У Позоришту за децу Крагујевац, ученици четвртог разреда наше школе, гледали су представу ,,На белу недељу“.

Први српско-руски фестивал основношколских театара У периоду од 14.10.2016. до 16.10.2016. наш град и нашу школу, као домаћина фестивала, посетили су пријатељи из Русије. Фестивал је одржан у Позоришту за децу. Укупно је приказано 10 представа. Поред московске школе на фестивалу је учествовало још 7 крагујевачких основних школа. Фестивал су отвориле и затвориле представе у изведби ученика наше школе: „Великан“ у режији учитељице Славице Андрић и „Ана и добри џин Томислав“ чији текст и режију потписује учитељ Иван Зорнић.

Посета пријатељске школе из Москве Захваљујући „Школи мира“и њеном директору и оснивачу професору Петру Стефановићу наша школа имала је част да угости директорку московске школе „No 1862“ Наталију Лебедову, Косинец Јелену Игоревну, познату руску глумицу, професоре са Московског института за отворено образовање Јелену Антонову и професора Андрејева Александара Николајевича, као и 7 ученика поменуте школе. Боравка гостију из Русије обележио је низ едукативних, забаних и другарских садржаја. Реализован је међународни семинар под називом „Руска школска позоришна педагогија“ и „Руски приступ педагогији школског позоришта“ који су водили професори

8


Московског института отвореног образовања Јелена Антонова и Андрејев Александар Николајевич. Одржан је фестивал основношколских театара у Позоришту за децу. Организован је једнодневни излет до Мећавника и Дрвенграда.

Посета Научном клубу Ученици четвртог разреда посетили су Научни клуб ЦСУ Крагујевац. Органи мозак, срце и око били су тема исцрпног предавања које су четвртаци имали прилику да чују.

Међунарoдно књижевно вече Поводом обележавања Дана школе ОШ “21. октобар” и помена на трагично страдале крагујевачке ђаке у Шумарицама у ОШ “21. октобар” у Крагујевцу, одржано је Међународно књижевно вече на којем је учествовала и наша школа.

Велики школски час Ученици и наставници наше школе, присуствовали су Великом школском часу и одали почаст и захвалност свим октобарским жртвама. Да се не заборави и никада не понови!

9


Јесење чаролије У Горњој Сабанти одржана је радионица „Јесење чаролије“. Ђаци су заједно са родитељима показали вештину и дар креативног стварања што је резултирало изложбом прекрасних ваза и корпица начињених од кукурузовине и јесењег лишћа.

Сарадњa Дома здравља и наше школе У оквиру сарадње Дома здравља и наше школе, ученици виших разреда, присуствовали су едукативним предавањима: Одлике пубертета, Поремећаји у исхрани, Болести

зависности, Сида. Предавачи, Славица Николић и Виолета Аничић, представиле су ове теме, на садржајан и занимљив начин.

Окружно такмичење у пливању У среду 09.11.2016. године на затвореном базену СЦ „Парк“ у Крагујевцу одржано је Окружно такмичење у пливању. Из наше школе је било је пријављено 24 ученика. Освојено је осам медаља: ПЕТ ЗЛАТНИХ: Милић Наталија IV3, 50 метара краул; Белић Љубица IV4, 50 метара делфин; Николић Лука VI1, 50 метара прсно; Стевић Ања VIII4, 50 метара делфин; Симић Алекса VIII4, 50 метара краул. ЈЕДНА СРЕБРНА: Грујић Алекса VII3, 50 метара прсно. ДВЕ БРОНЗАНЕ: Ђорђевић Матеја VI2, 50 метара краул; Пауновић Немања VII1, 50 метара прсно.

Књижевно вече Ученици четвртог разреда на родитељском састанку одржали су књижевно вече. Изразили су свој таленат кроз поезију. Наша велика породица младих писаца лепом речју улепшала је ово дружење. У књизи "СТО МЛАДИХ ТАЛЕНАТА ШУМАДИЈСKОГ ОKРУГА 2016." објављена је песма Ђурђе Бајић "Зебра без пруга".

10


Представа „Кроки и пријатељи” У петак, 18. новембра 2016, најмлађи ученици наше школе, посетили су Позориште за децу. Том приликом гледали су представу „Кроки и пријатељи”.

Предавање о Сиди За ученике осмог разреда одржано је предавање на тему - Сида. Предавање је организивао Тим за превенцију насиља у сарадњи са Домом здравља Kрагујевац. Предавање је одржала Виолета Аничић.

Квалификације за Међународно такмичење из информатичке и рачунарске писмености "Дабар" Од око 35.000 учесника овогодишњих квалификација који су остварили пласман на државни ниво такмичења у категорији Млади дабар нашла су и четири ученика наше школе: Невена Радојевић 7/5, Михајло Вујисић 8/1, Алекса Симић 8/4 и Давид Степановић 8/1.

Републичко такмичење у пливању Ученица Стевић Ања (VIII4) освојила је сребрну медаљу, што је највећи успех у свим досадашњим учешћима ученика наше школе на републичким такмичењима.

11


Hour of Code Ученици наше школе прикључили су се милионима ученика и наставника широм света у седмодневној светској манифестацији Hour of Code која се традиционално реализује током часова информатике и рачунарства и у нашој школи.

Представа "Потрага за Деда Мразом" На сцени Свечане сале наше школе изведена је представа "Потрага за Деда Мразом". Представу су извели ученици одељења II/3 уз помоћ своје учитељице Славице Андрић и уз техничку подршку учитеља Ивана Зорнића.

Хуманитарна акција Ученици од 1. до 4. разреда наше школе организовали су хуманитарну акцију "Деца за Теодору". Новогодишње честитке, украси, пахуље и венчићи били су креација ученика. Продајну изложбу посетили су родитељи, наставници и радници наше школе.

Школско такмичење из математике за IV разред (резултати) 

Александра Јелић IV – 4

Тодор Чаповски IV – 3

92

Огњен Марић IV – 3

100

Лазар Живадиновић IV – 2

92

Лена Николић IV – 3

100

Ксенија Крстић IV – 4

82

Марија Мијаиловић IV – 3 100

Илија Дурутовић IV – 3

80

Јелена Илић IV – 3

Андрија Васић IV – 2

80

Наталија Милић IV – 3

100

Миона Матовић IV – 3

80

Љубица Белић IV – 4

100

Вања Петровић IV – 3

Петра Марковић IV – 3

94

Милена Милошевић IV – 4

100

100

12

76 74


Школско такмичење из енглеског језика за ученике осмог разреда Од укупно 20 ученика који су учествовали на такмичењу, њих седморо се пласирало на Општинско такмичење. Од могућих 40 поена које су ученици могли да освоје на тесту са овог такмичења, ученици су остварили следеће резултате:    

  

Ана Тодоровић 8/1 – 37 поена Давид Миливојевић 8/2 – 37 поена Лазо Драгаш 8/3 – 34 поена Лена Рашевић 8/1 – 33 поена

Наталија Ђурић 8/1 – 32 поена Огњен Лечић 8/4 – 31 поен Мина Ристић 8/3 – 31 поен

Светосавска академија „Ако се угледамо на Светог Саву и чинимо оно што је он чинио, ширићемо мир, слогу и љубав. Цветаће љубав без сенке, нада без поклекнућа и вера без сумње“. Драмским и рецитаторским програмом ученици наше школе прославили су Школску славу. Светосавска приредба одржана је и у Горњој Сабанти.

Школско такмичење из биологије На следећи ниво такмичења пласирали су се следећи ученици: Пети разред Седми разред 1. 2. 3. 4. 5.

Александар Спасојевић 5-4 Ана Софија Вељковић 5-4 Мартин Миликић 5-4 Матија Брељак 5-3 Лазар Митровић 5-3

1. 2. 3. 4. 5.

Шести разред 1. 2. 3. 4. 5.

Катарина Пантелић 7-2 Александар Ђорђевић 7-3 Бојана Јанковић 7-3 Лазар Симић 7-5 Софија Дејановић 7-4

Осми разред

Лука Стевановић 6-4 Срна Шебек 6-3 Срна Лазаревић 6-2 Анђелина Недељковић 6-1 Леа Деспотовић 6-2

1. Душан Илић 8-3 2. Војин Миловић 8-2 3. Магдалена Илић 8-4

13


Општинско такмичење из математике На Општинском такмичењу из математике, ученици наше школе постигли су одличне резултате. На Окружно такмичење пласирали су се, заузевши једно од прва три места или похвалу, следећи ученици: 4. разред - Милена Милошевић, Вања Петровић, Лена Николић, Илија Дурутовић, Ксенија Крстић, Љубица Белић, Наталија Милић, Тодор Цаповски; 5. разред - Урош Стевановић, Андреа Крстић, Александар Спасојевић, Борис Шиљковић, Матија Брељак; 6. разред - Андрија Максимовић, Јован Драгановић, Софија Драгићевић, Марко Баша; 8. разред - Душан Илић. Ученици 3. разреда су такође били сјајни, али за њих је ово уједно и највиши ранг такмичења, а једно од прва три места и похвале освојили су: Димитрије Томић, Никола Лазаревић, Дуња Павловић, Марта Ковачевић, Вук Симић, Софија Анђелковић, Ленка Славковић и Вељко Соколовић.

Општинско такмичење из енглеског језика На Окружно такмичење пласирала су се два наша ђака: Лазо Драгаш 8-3 и Ана

Тодоровић 8-1 (која је имала и највише бодова).

Државни ниво Међународног такмичења из информатичке и рачунарске писмености „Дабар” На Међународном такмичењу из информатичке и рачунарске писмености „Дабар” ученици наше школе освојили су 4 бронзана признања и то: Невена Радојевић 7/5, Михајло

Вујисић 8/1, Давид Степановић 8/1 и Алекса Симић 8/4 док је Михајло Вујисић 8/1 носилац и сребрног признања.

14


Општинско такмичење из хемије На Општинском такмичењу из хемије, пласман на Окружно такмичење остварили су Томислав Манојловић 7/2 и Неда Вранић 7/3.

Премијера представе Јан Бибијан Ученици петог и шестог разреда наше школе имали су част да присуствују премијерном извођењу представе Јан Бибијан у Позоришту за децу.

Општинском такмичењу из програмирања На Општинском такмичењу из програмирања на ПМФ-у Андрија Максимовић, ученик 6/1, освојио је прву награду и пласман на Окружно такмичење.

Општинско такмичење из биологије (резултати) 5. разред: Александар Спасојевић 1. место, Ана Софија Вељковић 2. место, Мартин Милкић 2. место, Лазар Митровић 3. место 6. разред: Срна Шебек 1. место, Срна Лазаревић 1. место, Лука Стевановић 1. место, Леа Деспотовић 1. место, Анђелина Недељковић 2. место 7. разред: Александар Ђорђевић 1. место, Лазар Симић 2. место, Катарина Пантелић 3. место 8. разред: Војин Миловић 3.место, Душан Илић 3.место

Oпштинско такмичење из историје На Oпштинском такмичењу из историје ученици наше школе постигли су одличне резултате: 6. разред: Марко Баша 3. место, Срна Шебек 3. место, Анђела Драгићевић 3. место. 8. разред: Лазар Александровић 1. место, Душан Илић 1. место.

15


Сто школа за детињство без бола

Ученици 7. и 8. разреда и представници Ђачког парламента присуствовали су трибини под називом “Сто школа за детињство без бола”.

Општинско такмичење из географије На

Општинском

ткамичењу

из

географије

ученици

осмог

разреда:

Лазар

Александровић и Милош Дуњић освојили су 2. место, а Богдан Митровић 3. место.

Окружно такмичење из физике На Окружном такмичењу из физике ученик шестог разреда Андрија Максимовић, освојио је друго место и остварио пласман на Републичко такмичење.

Општинско такмичење из српског језика На окружни ниво такмичења из српског језика и језичке културе пласирали су се следећи ученици:    

  

Александар Спасојевић V4 Срна Шебек VI3 Анђела Драгићевић VI3 Лука Стевановић VI4

Неда Вранић VII3 Магдалена Илић VIII4 Лазар Александровић VIII4

Информатичка олимпијада основаца Србије - ИНФОС На квалификационом такмичењу Информатичке олимпијаде основаца Србије - ИНФОС пет ученика наше школе освојило је прва места и пласман на Окружно.   

 

Војин Миловић 8/2 - 95 поена Михаило Николић 8/2 - 95 поена Лазо Драгаш 8/3 - 95 поена

16

Огњен Ракић 8/1 - 95 поена Данило Бошњаковић 6/2 - 90 поена


Окружно такмичење из енглеског језика Петоро наших ученика пласирало се на Републичко такмичење.  Друго место: Лазо Драгаш 8/3, Давид Миливојевић 8/2, Ана Тодоровић 8/1.  Треће место: Огњен Лечић 8/4, Лена Рашевић 8/1.

Окружно такмичење из математике (резултати) четврти разред: прво место - Наталија Милић друго место - Вања Петровић треће место - Николић Лена, Дурутовић Илија и Белић Љубица пети разред: друго место - Александар Спасојевић

треће место - Андреа Kрстић, Матија Брељак и Урош Стевановић шести разред: друго место - Андрија Максимовић Осми разред: друго место - Душан Илић

Окружно такмичење из географије На Окружном такмичењу из географије Лазар Александровић 8-4 заузео је прво место и пласирао се на Републичко такмичење.

Март – месец франкофоније Ученици петог разреда, заједно са ученицима старијих разреда одељења у Горњој Сабанти, посетама биоскопу и позоришту обележили су месец франкофоније.

Окружно такмичење из хемије На Окружном такмичењу из хемије Неда Вранић 7/3 и Томислав Манојловић 7/2 освојили су друго место.

17


Гостовање у дечијој емисији „Плава птица“ Ученици II/1 одељења са својом учитељицом Горданом Гајић учествовали су у дечијој емисији „Плава птица“ Радио-телевизије Србије где су представили своје познавање знаковног језика.

Мађународни дан Рома У Удружењу Рома града Крагујевца, певајући песме на знаковном језику, ученици наше школе учествовали су у обележавању Мађународног дана Рома.

Општинско првенство у спортској гимнастици Ученице наше школе Јана Kордик 6/4, Милица Матић 6/4 и Невена Радојевић 7/5 освојиле су златне медаље у појединачно и једну екипно.

18


Окружно такмичење из српског језика На Окружном такмичењу из српског језика постигнути су следећи резултати: пети разред  Александар Спасојевић V4 (20 поена, прво место) шести разред  Анђела Драгићевић VI3 (16 поена, треће место)  Срна Шебек VI3 (16 поена, треће место) седми разред  Неда Вранић VII3 (16 поена, треће место) осми разред:  Магдалена Илић VIII4 (16 поена, треће место)  Лазар Александровић VIII4 (16 поена, треће место)

Државно такмичење из физике На Државном такмичењу из физике одржаном у Шапцу, ученик наше школе Андрија

Максимовић (6/1) освојио је друго место.

Општинско такмичење "Шта знаш о саобраћају" Првопласирани у мушкој конкуренцији био је Виктор Лазаревић, ученик 7/5 и пласирао се на Окружно такмичење!

Окружно такмичење из биологије (резултати) пети разред  Александар Спасојевић 5/4 - прво место. шести разред  Срна Шебек 6/3 - прво место  Лука Стевановић 6/4 - прво место.  Леа Деспотовић 6/2 - друго место.  Срна Лазаревић 6/2 - друго место седми разред  Александар Ђорђевић 7/3 - прво место Ученик Александар Ђорђевић 7/3 остварио је пласман на Републичко такмичење.

19


Окружно такмичење ИНФОС 2017 (резултати)      

Војин Миловић 8/2 - прво место са максималним бројем поена Михајло Николић 8/2 - прво место Лазо Драгаш 8/3 - прво место Димитрије Симовић 7/4 - друго место Јован Петровић 7/1 - друго место Огњен Ракић 8/1 - друго место

Сви ученци су остварили пласман на Републичко такмичење.

Окружно такмичење из историје (резултати)   

Лазар Александровић 8/4 - друго место и пласман на Државно такмичење Душан Илић 8/3 - треће место и пласман на Државно такмичење Срна Шебек 6/3 - треће место.

Успех у стрељаштву Вуковић Теодора 7/5, Костић Милица 7/3 и Лазаревић Срна 6/2 освојиле су прво место на Општинско и прво место на Окружном такмичењу у стрељаштву и освојиле пласман на Државно такмичење.

Окружно првенство у атлетици На Окружном првенству основних школа у атлетици наша школа је заузела 4. место. Екипа је била сачињена од девојчица 5. и 6. разреда. У појединачној конкуренцији медаље су узеле:  

Магдалена Стевановић, сребро у скоку у вис (130цм) и Срна Лазаревић, бронза у трци на 600м (2:08).

"Ана и добри џин Томислав" - најбоља представа у целини Представа "Ана и добри џин Томислав" у извођењу Светозараца и режији нашег колеге Ивана Зорнића на Фестивалу 11. ИСКРИЦА понела је титулу Најбоља представа у целини (категорија - старији узраст).

20


Републичко такмичење из географије На Републичком такмичењу из географије Лазар Александровић 8/4 заузео је 4. место.

Прво коло Битке за знање Успешним решавањем задатка остварено је право даљег учешћа наше школе у другом физичком колу. Састав екипе је био: Мартин Миликић 5/4, Јован Петровић 7/1, Димитрије Симовић 7/4, Душан Тодоровић 5/4, Јован Новокмет 5/4, Томислав Манојловић 7/2, Марија Радосављевић 7/2, Срђан Тодоровић 5/4

Награде за литерарно и ликовно стваралаштво "Витезово пролеће" Четири ученика наше школе из 2/1 добитници су награда за литерарно и ликовно стваралаштво: Горчин Kостић, Андреа Николић, Софија Пурић и Уна Николић.

Окружно такмичење из програмирања Ученик Андрија Максимовић (6/1) освојио је прво место и пласирао се на Државно такмичење из информатике и рачунарства у програмирању.

Литерарни конкурс "Хуманизам у дечијем стваралаштву" На литерарном конкурсу "Хуманизам у дечијем стваралаштву" ученик Огњен

Димитријевић (6/1) освојио је 1. место.

21


Ликовни конкурс „Мој друг у саобраћају – лежећи полицајац" ЈKП ,,Паркинг сервис Kрагујевца" организовао је ликовни конкурс на тему ,,Мој друг у саобраћају – лежећи полицајац". Наша Ученица Ђурђа Бајић IV/2 освојила је прво место.

Конкурс "Крв живот значи" У

просторијама

Црвеног

крста

ученици

Софија Ђоровић 5/4 и Огњен

Димитријевић 6/1 награђени су за своје литерарне радове у оквиру конкурса "Крв живот значи".

Републичко такмичење из Историје На Државном такмичењу из историје ученик Душан Илић 8/3 освојио је треће место.

Републичко такмичење из енглеског језика На Републичком такмичењу из енглеског језика је на Универзитету Сингидунум у Београду нашу школу представљали су следећи ученици: Ана Тодоровић 8/1, Лена Рашевић 8/1, Давид Миливојевић 8/2, Лазо Драгаш 8/3 и Огњен Лечић 8/4. Ученик Лазо Драгаш прошао је писмени део такмичења и добио похвалу.

Литерарни конкурс "Моја породица у мају" Ученик Огњен Димитријевић (6/1) освојио је треће место.

Посетио нас је ИТ караван 2

22


Државно такмичење ИНФОС - Информатичка олимпијада основаца Нашу школу представљали су: Огњен Ракић 8/1, Војин Миловић 8/2, Михајло Николић 8/2, Лазо Драгаш 8/3, Јован Петровић 7/1 и Димитрије Симовић 7/4.

Након изузетних резултата на школскoм и окружнoм такмичењу ученици наше школе остварили су и запажене резултате на највишем нивоу такмичења:      

Војин Миловић 1. место Михајло Николић 2. место Јован Петровић 6. место Лазо Драгаш 7. место Огњен Ракић 12. место Димитрије Симовић 13. место

Републичка смотра хорова и оркестара Хор наше школе после сјајног наступа под пратњом наставнице Јелене Маглешеве освојио је прво место. Хор су чинили:

Први глас: Софија Николић 5/1, Сара Бојовић 5/1, Даница Мишковић 5/2, Магдалена Стевановић 5/3, Кристина Јанићијевић 5/3, Ана Софија Вељковић 5/4, Мила Павловић 6/1, Николина Ристић 6/2, Софија Николић 6/4, Нађа Марковић 7/3, Невена Радојевић 7/5, Јована Симовић 7/5, Теодора Вукојевић 7/5, Ана Милојевић 7/5, Анастасија Миљковић 8/5

Други глас: Мина Сретеновић 5/1, Ива Вељковић 5/1, Николина Кицевска 5/3, Ана Станковић 6/1, Кристина Миловановић 6/2, Мина Јеремић 6/3, Софија Колаковић 6/4, Катарина Јовић 6/4, Александра Николић 6/4, Уна Савић 7/4, Ана Петковић 8/1, Данијела Радивојевић 8/3, Ана Јовановић 8/5, Луција Сикимић 7/4

Трећи глас: Игор Драгановић 6/1, Магдалена Јеремић 6/2, Теодора Томић 6/3, Андреа Смиљић 7/2, Јана Ћулибрк 7/4, Тина Мировић 7/5 и Сузана Миловановић 8/4

23


Државно такмичење из програмирања На Државном такмичењу из програмирања, одржаном у Рачунарској гимназији у Београду, ученик Андрија Максимовић (6/1) освојио је ДРУГУ награду.

*** Током школске 2016/2017. године реализоване су и бројне друге активности предвиђене Годишњим планом рада: стручно усавршавање запослених, ученичке екскурзије, рекреативна настава, угледни и огледни часови, хуманитарне акције, спортски догађаји, трибине и предавања. Тим за Летопис

24


Profile for Marija Andonovic Radojevic

Летопис 2016 2017  

Летопис ОШ "Светозар Марковић" Крагујевац за школску 2016/2017. годину

Летопис 2016 2017  

Летопис ОШ "Светозар Марковић" Крагујевац за школску 2016/2017. годину

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded