Page 1

RUTES I VIATGES Especial Valencia


SUMARI 3 4 7 8 10 11


Benvolguts/des No sabeu on anar de vacances? Doncs la resposta podria ser Valencia. La capital de la Comunitat Valenciana situada a l'est d'Espanya i banyada pel Mar Mediterrani i és el municipi més poblat de la Comunitat Valenciana, amb 809.267 habitants.

Les institucions culturals són una part fonamental per a la ciutat i tenen, en l'actualitat, molat importancia per el seu desenvolupament. Així doncs, compta amb l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), la Ciutat de les Arts i les Ciències, el Parc de Capçalera i una extensa xarxa pública de biblioteques i museus.

3


Valencia,una ciutat molt interessant Entre els llocs més turístics de la ciutat són destacables diferents monuments com, l'hemisfèric, l'oceanografic, el museu principe felipe i les coves Sant Josep.

L'Hemisfèric L'Hemisfèric és un edifici espectacular que respresenta un ull humà, l'ull de la saviesa. A dins s'hi fan diverses projeccions audiovisuals que conviden als visitants a mirar i observar el món des de uns altres ulls. L'edifici va ser dissenyat per l'arquitecte Santiago Calatrava amb una alçada màxima de l'edifici de 26 metres. La sala de projeccions té una superfície de 900m2 i una capacitat per a més de 300 persones.

El Museu "Príncipe Felipe"

El Museu “Príncipe Felipe” és un edifici molt gran amb formes orgàniques en el qual s’hi fan un munt d’activitats i iniciatives relacionades amb l’evolució del món científic i tecnològic. Va ser dissenyat per l’arquitecte Santiago Calatrava i va inaugurarse durant l’any 2000. Aquest edifici es caracteritza per la seva geometria, la seva estructura, els materials amb el que esta construït i la seva presencia de naturalesa. Dins d’aquest hi conviuen el món de l’enginyeria, de

4


Les coves Sant Josep Les Coves Sant Josep es troben a la Vall d’Uixó, un municipi de la província de Castelló El recorregut es fa amb barca, ja que a l’interior hi ha el riu subterrani navegable més gran d’Europa amb 2.750 metres explorats però que es dedueix que podria arrivar a tenir 4 o 5 kilòmetres. Però 255 metres es recorren a peu per una galeria seca. La visita té una duració aproximada d’uns 40 minuts, i comença amb la observació d’unes pintures rupestres i uns jaciments arqueològics de més de 15.000 anys d’antiguitat. A continuació s’hi troba la primera sala,la “Sala dels Ratpenats”, aquesta destaca per la forma que ha donat l’aigua dels remolins durant milions d’anys a la sala, després continua pel passeig dels enamorats, fins a arribar al llac de Diana, de 5 metres de profunditat.

Al arribar al final del llac la visita passa pel túnel més llarg de les Coves de Sant Josep, la “Galeria dels Sifons” , tot seguit passa a veure les formacions més boniques com la “Cascada de la Flor”. Finalment acaba amb una visita a la Catedral. Durant el recorregut podràs observar múltiples estalactites i estalagmites.

5


La visita guiada Una activitat molt turística i esportiva pròpia de Valencia és la visita guiada amb bicicleta. Aquesta comença amb una passejada per l’antiga llera del riu Túria, i continuarà amb el recorregut per diverses zones de Valencia. Aquesta visita inclou monuments com ara les Torres Serrano, el Palau de la Música, el Museu de les Belles Arts, La Catedra, el Palau de la Generalitat, entre d’altres.

També inclou ponts com per exemple, el Pont de Sant Josep, el Pont dels Serranos, el Pont real, el Pont de l’Exposició de Calatrava, o el Pont de l’Assud de l’Or, i finalment aquesta visita també ens mostra alguns espais com ara el Jardí del Túria, el Parc de la Capálera,el Parc Gulliver o la Plaça de la Verge.

6


L'oceanogràfic Dins de la Ciutat de les Arts i les Ciències, trobem el major aquari d’Europa, l’Oceanogràfic. Aquí s’hi representen diferents ecosistemes marins del planeta. Cada edifici es representa amb un ambient aquàtic: el Mediterrani, els Aiguamolls, els Mars Temperats, els Mars Tropicals,, els Oceans,l’Antàrtic,l’Àrtic,les illes i finalment el Mar Roig. A més d’aquests hi ha un altre edifici que constitueix l’Oceanogràfic, el Delfinari, té una capacitat de 24 milions de litres d’aigua amb 10,5 metres de profunditat. A fora hi ha el Restaurant Submarí i l’Edifici d’accés que donen uns serveis fantàstics als convidats.

En la visita es recorren diverses instal•lacions, on pots observar el comportament i la forma de vida dels més de 45.000 exemplars de 500 especies que hi conviuen: des de dofins fins a eriçons passant per belugues ,morses, taurons, tortugues, peixos serra,aus típiques de

7


Gastronomia La gastronomia més típica de Valencia són la paella valenciana, la fideuà, que són uns plats molt coneguts en tota Espanya, l’all i pebre, i els bunyols amb xocolata i sobretot l’orxata, la sensació de Valencia, és la beguda que més ha evolucionat, avui en dia la trobem a totes les botigues de

Festes Valencia es famosa entre moltes altres coses per la festa de les Falles, aquesta dura 4 dies, comença el 15 de març i acaba e 19 del mateix mes i fan honor al seu patró, San Josep. Altres festes religioses són les de Sant Vicent Ferrer, patró del País Valencià, i la de Sant Vicent Màrtir, també es fa en honor al patró.

8


Una mica de política... Abans d’anar a Valencia convindria que us informéssiu una mica sobre el seu govern. Actualment la Generalitat Valenciana està governada pel partit dretà, el Partit Popular (PP), l’actual president és Francisco Camps. L’ajuntament el governen dos partits, el Partit Popular (PP) i el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i l’actual alcaldessa és la Rita

Esports A Valencia a més de visitar monuments, celebrar festes, menjar plats tipics, entre d'altres coses també pots fer esport. De quina manera? fer la visita guiada amb bicicleta durant 3 hores, o anar a nadar a la piscina, remar amb la barca en les coves de Sant Josep...

Desplaçament i allotjament Podràs trobar allotjament fàcilment a preus que et pots permetre,des de hotels com per exemple l’Eliana Park, fins a hostels com ara el Red Nest Hostel passant per càmpings un exemple en seria els Càmpings de Barx. Dins de la ciutat et pots desplaçar fàcilment, ja sigui amb taxi, autobús, tren, metro, bicicleta,cotxe propi,moto...

El temps En general el temps a Valencia és solejat, tot i que pot variar durant el dia, passar de fer sol a ennuvolar-se o pot fer molt de sol un dia i al dia següent ploure, però en normes generals és força calorós. 9


Noticies

Rita Barberà plagia l’eslògan de Tibidabo La alcaldessa Rita Barberà ha marcat tots els autobusos de Valencia am l’eslògan: “Aquest estiu deixa´t portar a les platges de València amb EMT”, però els creatius catalans han dit que aquest eslògan és el que van fer servir l’Ajuntament de Barcelona per promocionar el Parc d’Atraccions Tibidabo.

Els "indignats" de Valencia

El moviment 15M a València ha convocat demà a les 10.00 hores una concentració davant de la seu de les Corts Valencianes amb motiu del ple en el qual s'investirà Francesc Camps com a president de la Generalitat valenciana.

10


Entrevistes

Em tingut l’oportunitat d’entrevistar a alguns dels alumnes de 3r d’ESO de l’IES Manuel Blancafort que han anat a Valencia per fer el treball de crèdit de síntesi. Quan els hi em preguntat què els hi ha agradat més d’aquest viatge, ningú ha dubtat en respondre que el que més els hi ha agradat ha sigut fer la visita en bicicleta, ja què era una bona manera de veure la ciutat. També els hi hem preguntat què els hi ha agradat menys i aquí han hagut diverses respostes, alguns han dit que no els hi ha agradat el trajecte en autocar, d’altres diuen que no tenien gaire temps lliure, i una altre opinió ha sigut que no els hi ha agradat la peli que han vist en l’hemisfèric. No em dubtat en preguntar-los-hi què si recomanarien aquest viatge i aquesta vegada la resposta ha sigut clara, sí que el recomanen.

Ens han explicat que algunes de les coses que canviarien si ells organitzessin el viatge seria canviar la peli que han vist a l’IMAX, anirien a l’ umbracle, donar més temps lliure als alumnes, i posar menjars més tradicionals. Els monuments que més han agradat han sigut l’hemisfèric i l’oceanogràfic . Finalment els hi hem demanat que ens expliquin alguna anècdota que els hi hagi passat i ens han donat dues, una és que el professor que els acompanyava quan anaven amb bicicleta pel riu Túria es va equivocar de camí i van estar aproximadament mitja hora voltant. I l’altre anècdota és que un alumne va trencar una cadira de l'hotel on s'allotjaven.

11

Revista Valencia  

Revista escolar

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you