Page 1

MATERIALS PER L’ALUMNE

NOM: _______________________________________ ESCOLA: __________________________________________


PRIMERA PART INSTRUCCIONS Fixat en la columna corresponent a la classe que has fet i subratlla el joc que més t’hagi agradat. Després pensa què t’ha semblat cada joc i pinta cada casella segons aquests colors: MOLT FÀCIL

DIA 1 DATA:

FÀCIL

DIFÍCIL

DIA 2

DIA 3

DATA:

DATA:

MOLT DIFÍCIL

DIA 4 DATA:

Grups muts

Les tres cases

El mocador cooperatiu

Expressió d’emocions

Passar-se la història

Les tres cases en parelles

Camí absurd

Llegir els llavis

Zip Zap Boing

Passem pilotes

Cursa d’obstacles

Escenes de teatre

Inventem una llengua

Orientació a l’espai

Titelles

SEGONA PART A partir d’ara treballareu en grup. Escriu el nom dels companys amb qui treballaràs: ___________________________ ___________________________ ___________________________ ___________________________

DIA 5 A continuació, treballareu pensant en un nen o nena en concret. Pinta el requadre del cas que t’ha tocat.

90


En Jordi va a segon de primària. Acaba d’arribar a l’escola i és sordmut però coneix el llenguatge de signes català.

La Teresa va a quart de primària i va en cadira de rodes. Per un accident de cotxe no pot moure la cama esquerra.

En Sergi és un nen nou de l’escola i va a sisè de primària. Des que va néixer és cec i duu un bastó que l’ajuda a orientar-se.

La Carolina va a tercer de primària. La setmana passada es va trencar el braç dret i el porta immobilitzat.

En Tomàs va a primer de primària i és coix. Va nàixer amb una cama més curta que l’altra i ha de dur crosses i unes sabates especials.

La Clara va a cinquè de primària i és sorda. Duu un audiòfon que li permet escoltar alguns sons però parla amb dificultats.

Perquè pugueu treballar millor, cadascú tindrà una funció diferent de les quatre que hi ha a continuació. Quan hagueu decidit qui farà cada cosa, cadascú es posarà un gomet del seu color. DIRECTOR/A

Aquesta persona serà la responsable del grup. Haurà d’assegurar-se de que la tasca s’acaba en el temps establert i no hi ha problemes amb altres persones.

COORDINADOR/A

Aquesta persona s’encarregarà de dirigir al grup per l’escola. Establirà la ruta que han de seguir per poder respondre a totes les preguntes de la pauta.

SECRETARI/A

Aquesta persona serà l’encarregada d’apuntar en un paper tot el que es parla i s’observa.

FOTÒGRAF/A

Aquesta persona podrà fer fotografies a l’escola per demostrar el que han apuntat. Si no teniu càmera, podeu fer dibuixos.

91


Ara ja podeu començar amb la tasca. Heu de mirar quines són les dificultats que pot tenir aquest nen/a en un dia d’escola. Per esbrinar-ho, heu d’intentar posar-vos en el lloc del nen que us ha tocat i anar per l’escola, sense molestar als altres alumnes i/o mestres. Aquí teniu una pauta per poder analitzar l’escola: Quines dificultats pot tenir aquest nen en un dia d’escola? 1. Quan arriba a l’escola 1.1. Què ha de fer per entrar a l’escola? 1.2. Com arriba fins la seva classe? 2. A l’hora del pati 2.1. Com són els jocs als que pot jugar? 2.2. Què faríeu perquè jugués amb vosaltres? 3. A la classe d’educació física 3.1. Quines activitats li costaran més? 3.2. Quines activitats creieu que no podrà fer? 3.3. Com podríeu ajudar-lo? 4. A les altres classes 4.1. Pot anar igual de ràpid que els altres fent els deures? 4.2. Quines activitats no podria fer? 4.3. Com podríeu ajudar-lo?

92


DIA 6 Avui heu de crear una activitat en què pugui jugar la persona que teniu assignada. Per fer-ho, ompliu aquesta fitxa:

Títol Instruccions

Material

Dibuix

Perquè hem escollit aquesta activitat?

93


DIA 7 Després de participar en les activitats que han preparat els teus companys, has de donar la teva opinió. Omple una taula per cada grup. Per cadascuna de les preguntes has de donar una puntuació de l’1 al 10 i explicar perquè has posat aquesta nota. GRUP 1 Membres del grup: Nom del joc: Creus que l’activitat és adequada pel cas que tenien?

Puntuació:

Motius:

Creus que han explicat bé l’activitat?

Puntuació:

Motius:

S’han organitzat bé entre els membres del grup?

Puntuació:

Motius:

Si ha hagut imprevistos, els han resolt bé?

Puntuació:

Motius:

94


GRUP 2 Membres del grup: Nom del joc: Creus que l’activitat és adequada pel cas que tenien?

Puntuació:

Motius:

Creus que han explicat bé l’activitat?

Puntuació:

Motius:

S’han organitzat bé entre els membres del grup?

Puntuació:

Motius:

Si ha hagut imprevistos, els han resolt bé?

Puntuació:

Motius:

95


AUTOAVALUACIÓ

3

Mai

Poques vegades

Sempre

Jo...

Moltes vegades

Fes memòria de tot el que hem fet aquestes setmanes i valora la feina que has fet. Primer, omple aquesta taula posant una creu en cada frase segons el que creguis que has fet:

He participat de bon grat en les activitats He tractat bé als meus companys He fet a feina quan tocava i no m’he distret Després, respon aquestes preguntes:  Què creus que has après durant aquests dies?

 Creus que el que has après et serveix d’alguna cosa? Per a què?

 Com has treballat amb el teu grup? Ha hagut algun problema?

96

Materials per l'alumne  

UNITAT DIDÀCTICA - PRACTICUM IV