Page 1

Ασυνάνογλου Μαρία 2012

1


-* ΣΤΙΓΜΕΣ * Περπάτησα σε δρόμους μυστικούς και ύποπτους. Συνάντησα σκιές μοναχικές και επικίνδυνες. Αφουγράστηκα ήχους περίεργους και πρωτόγνωρους. Οσμίστηκα αρώματα θαμμένα στης γης τα σπλάχνα. Γεύτηκα τις στιγμές που πλημμύρισαν την άδεια μου ζωή. Στιγμές μαγικές, στιγμές μυστήριες, στιγμές μοναδικές. Απλώνουν τις νότες τους κι η μουσική τους διάχυτη ακουμπά στη ράχη των αστεριών. Κάνουν κύκλους και στην τροχιά τους παρασύρουν φόβους κι ενοχές. Ταξιδεύουν στα πέρατα και μαγνητίζουν κάθε πονεμένη γωνιά. Φυλακίζουν τον έρωτα και του χαρίζουν την ευκαιρία να ζήσει μια τελευταία φορά.

2


Παίρνει το ρίσκο του και ξεχύνεται στους δρόμους τους ύποπτους, τους μυστικούς. Μια μελωδία ακούγεται απ’ της γης τα σωθικά. Κι οι στιγμές, χορεύοντας στο ρυθμό των αστεριών, χαράζουν μια νέα πορεία στον έρωτα τον τρελό !!!!!!! ( Μ. Α.)

3


* ΠΡΩΙΝΟ ΑΣΤΡΟ * Πρωινό άστρο της αυγής, ήρθε και στάθηκε στο παράθυρό μου ! Και χάραξε η μέρα και πρόβαλλε ο ήλιος και στέγνωσε τη βροχή που πότισε τη διψασμένη μου ψυχή. Οι αχτίνες του, χάιδεψαν απαλά το νυχτολούλουδο που…αποχαιρέτησε τη νύχτα, για να δώσει τη σκυτάλη του στο φως της μέρας. Φίλησαν τρυφερά τα τιτιβίσματα των περαστικών ταξιδιωτών, που σεργιάνιζαν στον καθάριο ουρανό. Κοίταξαν με τη ζεστή τους ματιά, στο βάθος της ψυχής, που χρόνια τώρα κούρνιαζε παγωμένη. Και τη ζέσταναν και την ξύπνησαν από τη χρόνια νάρκη της. Τώρα σηκώνεται, ανοίγει διάπλατα τα στήθη της κι ένας βαρύς αναστεναγμός ξεπηδά. Χρόνια τώρα φώλιαζε, περιμένοντας τη στιγμή που μια μελωδία θα την έπαιρνε και θα την 4


παράσυρε μακριά σε δάση, σ’ ωκεανούς , σε πέλαγα και σε σταθμούς. Και το ταξίδι της αρχίζει! Γοργές κινήσεις την οδηγούν στο μέρος που μια αγάπη γεννιέται. Εκεί που τα λόγια δε χωρούν. Τα μάτια σμίγουν, οι ανάσες ενώνονται και ο βαρύς αναστεναγμός γίνεται τραγούδι. Η σιωπή απλώνεται στο σκοτάδι κι οι αναμνήσεις γίνονται ένα με το παρόν. Ο χρόνος μηδενίζεται, οι ώρες σταματούν και τα λεπτά χορεύοντας με τα δευτερόλεπτα, κρατούν σταγόνες απ’ τον ιδρώτα που μόλις κυλάει. Τα όνειρα πραγματοποιούνται, παντοτινή αγάπη, οδηγός για το μέλλον που περνάει ανυπόμονα στη γωνία, ίσως, για να στερήσει αυτά που χρόνια τώρα στερούσε η κάθε μέρα. Κι αυτοί νικητές μέσα στο αύριο, αγγελιαφόροι μιας καινούριας μέρας που… ξημέρωσε μέσα από το πρωινό τους άστρο !!!!! Το χθες γίνεται σήμερα, το σήμερα αύριο. (Μ.Α.) 5


* ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!! *

Α ρώματα πλημμύρισαν όλο τους το είναι. Π ουλιά πέταξαν και φώλιασαν στα βάθη της καρδιάς Ο λοκληρώνοντας τον κύκλο της πορείας τους. Δ ραπέτες της κουρασμένης τους ζωής Ρ ίγησαν στο ξάφνιασμα της μέρας. Ά δραξαν τη στιγμή που πρόβαλλε μπροστά τους 6


Σ ιωπώντας μην τύχει και χαθεί το όνειρο…. Η ώρα της λύτρωσης έστεκε καρτερικά σιμά τους. Σ ταγόνες βροχής ύγραναν τα διψασμένα χείλη, Τ ραγούδι κάνοντας κάθε τους λέξη, Ο λοκληρώνοντας κάθε κρυφή τους σκέψη. Ο υράνιοι λειμώνες έγιναν οι στιγμές, Ν ιώθοντας κάθε πέταγμα των απροσδόκητων περαστικών. Έ νιωσαν τους χτύπους της καρδιάς Ί διοι πασχίζοντας να μείνουν παντοτινά. Ρ ισκάροντας για μια ακόμη φορά, Ό νειρα κάνουν ξεχωριστά !! (Μ.Α.)

7


* ΌΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ !!! *

Όταν κλείνω τα μάτια μου σπάνια βλέπω σκοτάδι. Ακούω και γεύομαι. Γεμίζω με χρώματα. Με βλέπω μέσα σε ουράνια τόξα, νιώθω κάθε φλέβα του κορμιού μου να πάλλεται. Τα μαλλιά μου είναι πολύχρωμα . Κάνω βόλτες με ένα ποδήλατο πάνω στα κύματα. ( M.A. )

8


* ΑΠΟΥΣΙΑ *

Μέρα κενή..... Ώρες άδειες.... Λεπτά παγωμένα.... Στιγμές νεκρές.... Εικόνες θολές, σκέψεις ξεθωριασμένες....!! Απουσία... - Παρούσα !!! Ευτυχία... -Απούσα !!! Ήλιος που πάγωσε, καρδιά που άδειασε !!(M.A.) 9


*ΣΙΩΠΗ!!!!!*

Σταγόνες σιωπής ..... !!!!!! Σταλάζουν στο πέλαγος, αφήνοντας στη δίνη του ίχνη παρηγοριάς !! Αγγίζουν την αίσθηση της απώλειας και αγκαλιάζουν τη μοναξιά !!! Βάφουν με ανάσες μικρές, τα όνειρα του χθες και ζωγραφίζουν τις νότες στο μουσικό χαλί της στιγμής !!!! ( Μ. Α. )

10


* ΣΚΙΕΣ !!!! *

Ακροπατώντας στη ράχη του, ατενίζω την κορυφή του. Καθρέφτης οι σκέψεις μου βουτούν στα ήρεμα νερά, φωτίζοντας σκοτεινών ονείρων σκιές. Σκιές στο βάθος του νου, με περίγραμμα νοσταλγίας για τα "κρυμμένα" στο βάθος της λίμνης !!!! ( M.A. )

11


* Χ Ε Ρ Ι Α !!!!! *

Περπατώ στην παλάμη σου, μετράω τις γραμμές της, αγγίζω τις στιγμές που έζησε. Χαράζω πορεία στις άκρες των δακτύλων σου κι ακροβατώ στα όνειρα που μ’ ένα νεύμα με καλούν. Κλείνω τα μάτια και ταξιδεύω σε μαξιλάρι από βελούδο. Αφήνομαι στο άγγιγμά της και χάνομαι στα πέρατα του νου !!!!!!! (Μ.Α.)

12


* ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ !!!!!!! *

Κ Α Θ Ρ Ε Φ Τ Ή Σ

αινούρια μέρα νατέλλει!!! αυμάζει τον κόσμο ιγάει στην πρόκληση λπίζει κι ονειρεύεται!!!! οράει τα γιορτινά της και…. ρέχοντας προς τον λιο, υλλαβίζει: Ζ Ω Η !!! (Μ.Α.)

13


*ΑΕΡΙΝΗ ΣΙΩΠΗ !!!!!!! *

Αέρινη σιωπή !!!!! Δρόμος σ’ αέναα μονοπάτια !!!! Ταξίδι σε μακρινές κορυφές !!!! Χάνεσαι στα γυμνά κλαδιά, αφήνεσαι στο φύλλωμα της βραδινής σιγαλιάς, πιάνεσαι στο απαλό στροβίλισμα της άγνωστης νιφάδας !!!!!! Ανασαίνεις το βουβό κελάρισμα της χαμένης δροσοσταλίδας !!!!! ΖΕΙΣ το ταξίδι στο όνειρο !!!!!! ( M.A. )

14


* ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ... ΜΝΗΜΕΣ !!!!! *

Είναι λέει το χρυσόψαρο παν-ευτυχισμένο κολυμπώντας στη γυάλα του, αφού ξεχνά αμέσως τις διαδρομές που κάνει και θεωρεί πως οι απελπισμένοι γύροι του μέσα στην ίδια γυάλα είναι ένα μακρύ ταξίδι στον κόσμο. Προσοχή στην μνήμη μας λοιπόν και μακριά απ' τις χρυσές - χρυσωμένες αμνησίες, για να μένει αδειανή η γυάλα της ρουτίνας !!!!! ( Μ. Α. )

15


* ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ !!! *

Λένε ότι αν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, όλος ο κόσμος συνωμοτεί για να το αποκτήσουμε. Για την ακρίβεια δε συνωμοτεί όλος ο κόσμος, αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός. Το κλειδί της επιτυχίας μας είναι να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αν κατορθώσουμε με το μυαλό να φανταστούμε τον εαυτό μας να πραγματοποιεί αυτό που θέλουμε, τότε είναι σίγουρο ότι μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε. Αξίζει λοιπόν να παλέψουμε για την πραγματοποίηση των ονείρων μας. Να ξέρουμε όμως ότι την κυριότερη μάχη έχουμε να την δώσουμε με το μυαλό μας. Αν δεν τα καταφέρουμε, μην στεναχωρηθούμε, γιατί ορισμένα πράγματα αρκεί απλά να τα ονειρευόμαστε!!! (Μ. Α.) 16


* ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ !!!! *

Σκιές πίσω απ' το μισάνοιχτο παράθυρο. Τοπίο θολό, σύννεφα γκρίζα, ήλιος σκεπτικός. Ο φόβος της συνάντησης σε ξένο τόπο, σε ξένο χώρο, σε ξένες εμπειρίες. Και όμως ο ΗΛΙΟΣ επιμένει να στέκεται αν και σκεπτικός. Ξέρει να δίνει τη ζέστη του, ξέρει να ντύνει κάθε μοναχική και τρομαγμένη σκέψη. Ανοίγει το παράθυρο και διάχυτο σκορπάει το φως πίσω από κάθε σκοτεινή γωνιά. 17


Πλημμυρίζει το χώρο, λούζει τις σκέψεις και σιγοτραγουδά με χρώματα λαμπερά. Σκοντάφτει κάπου κάπου, μα ξέρει να σηκώνεται και να συνεχίζει την πορεία του, αγκαλιάζοντας κάθε κρυφή επιθυμία. Ο δρόμος δύσκολος, αλλά γεμάτος ευκαιρίες για αισιόδοξες πορείες...!!! (Μ.Α.)

18


* !!!!!! *

Το μέλλον ανήκει σ' εκείνους που πιστεύουν στην ομορφιά του ονείρου τους !! (Μ.Α.)

19


* ΌΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ !!!! *

Ακόμα κι όταν τα όνειρα φεύγουν, η "ανάσα " τους μένει στη θύμησή μας !!!! (Μ.Α.)

20


* ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ....... !!!!!! *

Σιωπηρή αμφιβολία!! Μοναχική μελαγχολία!! Σκέψεις σκοτεινές σε φωτεινό ορίζοντα. Δωμάτιο άδειο, σκιές απόγνωσης. Πεταλούδες χρωματιστές σεργιανίζουν στο γκρίζο τ' ουρανού. Στίγματα αφήνουν στο πέρασμά τους, να βρει η ψυχή πατήματα να σταθεί μετέωρη στο πέταγμα του γλάρου. Φτερά ν' ανοίξει και να πετάξει μαζί του στην άκρη του βράχου! Αλκυονίδες μέρες την προσμένουν κρυμμένες στις φυλλωσιές της αγουροξυπνημένης αμυγδαλιάς. Προσμονή στην αμφιβολία....!!!! Χαμόγελο στη μελαγχολία...!!!! (Μ.Α.) 21


* ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ !!!!!!!!!!!! *

Η θάλασσα των αναμνήσεων, είναι καλά κρυμμένη στην ψυχή κάθε ανθρώπου. Τις στιγμές που το επιζητούμε, βουτάμε στο βυθό της και αναγνωρίζουμε χρώματα που ποτέ δεν ξέραμε πως είχαμε δει. Μπαίνουμε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν που η καρδιά πλέον δεν αγγίζει και δεν πληγώνεται. Μόνο κρατά ό,τι την ωθεί στα μακρινά της ταξίδια. (Μ.Α.)

22


* ΛΑΜΠΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!!! *

Όταν τα χρώματα αποφασίζουν να συνυπάρξουν, όταν ο ήλιος δίνει από τη λάμψη του, όταν το συναίσθημα οδηγεί το πινέλο, τότε είναι που ο κόσμος γίνεται ΛΑΜΠΕΡΟΣ !!!!!! (Μ.Α.)

23


* ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ !!!! *

Κ άθε μέρα μια καινούρια αρχή !!! Α ρχίζει και τελειώνει με όνειρα !!! Λ ευτερώνει το νου ....!!! Ή λιους σκορπάει παντού !!! Μ ερώνει την ψυχή και.... Ε λπίζει σε νέους δρόμους !! Ρ έει στο σώμα μας και δροσίζει κάθε πληγή !! Α ποχαιρετά ό,τι μας πόνεσε και μας πονάει !!! Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α !!! (M. A.)

24


* ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ !!!! *

Ανοίγεις τα μάτια σου και χαιρετάς το ξημέρωμα, ελπίζεις σε στιγμές γλυκές και δροσερές. Πιάνεσαι απ' το όνειρο και κάνεις βήματα δειλά μα σταθερά. Αναπολείς ήχους και εικόνες που σε ταξίδεψαν και σε μετέφεραν μαγικά, σε ουράνιους λειμώνες. Μα ξάφνου ένα σύννεφο στα παίρνει όλα μακριά, αφήνοντάς σε μετέωρη μέσα στη γλυκιά μελαγχολία της θύμισής τους !!! ( Μ. Α. )

25


* AΝΤΙΟ !!!!! *

Ά δραξε τα αρώματα που στροβιλίζονται στον αέναο χορό των γεύσεων και των χρωμάτων. Ν ιώσε τους κτύπους της καρδιάς που πάλλεται σε δρόμους ευτυχίας και αναζητήσεων. Τ ραγούδησε με ήχους και νότες τα αισθήματα και συναισθήματα και κέντησε μελωδίες ονειρικές. Ι κανοποίησε τις στιγμές που σαν μικροί πολιορκητές κατακλύζουν την ζωή σου !! Ο νειρέψου το μέλλον που ξεδιπλώνεται στα μάτια σου γεμάτο αληθινές υποσχέσεις......!!!!!!! (M. A.)

26


* ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!! *

Τράβα την κουρτίνα που τόσο όμορφα σού έφτιαξε ο ήλιος. Σου μάζεψε όλα τα χρώματα τ' ουρανού και σου τα στέλνει για να σε σκεπάσουν και να λάμψεις ακόμα περισσότερο. Άγγιξέ τα απαλά και βάψε μ' αυτά τις άκρες των δαχτύλων σου. Σχημάτισε στο τζάμι σου μια χρωματιστή ΚΑΛΗΜΕΡΑ και βγες στον ήλιο αγκαλιά με τα βραδινά σου όνειρα. Είναι έτοιμα να γίνουν αληθινά!!! (M.A.)

27


* ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ !!!! *

Τι κι αν ο ήλιος χάθηκε; Το κόκκινο χρώμα του παραμένει αναλλοίωτο. Στέκεται υπερήφανο στην άκρη του πάγου, έτοιμο να γλυκάνει κάθε πικραμένο στόμα, να δροσίσει κάθε διψασμένη ψυχή, να αγγίξει κάθε κουρασμένο χέρι κι αντάμα να εξιχνιάσουν καθετί κρυμμένο στο χιόνι !!!! (Μ.Α.)

28


* ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ !!!!! *

Κόκκινο πέπλο, πύρινες φλόγες, ώρες απόγνωσης !!! Η νύχτα απλώνει τα φτερά της, ενώ η μέρα διαβεβαιώνει το χάραμα δια της απουσίας της. Προσμονή ως την επόμενη χαραυγή... !!!!! ( M.A. )

29


* ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ !!!!! *

Λίγο απ' το μπλε του ουρανού στάζει στα όνειρά μου και λίγο από το πράσινο της ελπίδας μού χαϊδεύει το πινέλο. Και..... το ταξίδι αρχινά για μέρη μακρινά. Βουτιά σε χρώματα πολλά, καλπάζοντας σε σύννεφα γιορτινά. Κίτρινο από τον ήλιο και κόκκινο από το μήλο. Όλα μαζί μια αγκαλιά βγάζουν ουράνια φτερά και .... βάφουν την άχρωμη καρδιά. Φωνάζουν όλα δυνατά, αυτό είναι το χρώμα της ΧΑΡΑΣ !!! (Μ. Α.)

30


* ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!! *

Κ άθε μέρα μια καινούρια αρχή !!! Α ρχίζει και τελειώνει με όνειρα !!! Λ ευτερώνει το νου ....!!! Ή λιους σκορπάει παντού !!! Μ ερώνει την ψυχή και.... Ε λπίζει σε νέους δρόμους !! Ρ έει στο σώμα μας και δροσίζει κάθε πληγή !! Α ποχαιρετά ό,τι μας πόνεσε και μας πονάει Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α !!! ( Μ.Α.) 31


* ΑΝΑΤΟΛΗ !!!! *

Κοίταξα την ανατολή και την άφησα να με ταξιδέψει. Συνεπιβάτης στ’ όνειρο με πήγε εκεί που πάντα ήθελα να πάω. Σε μέρη που δε γνώρισα ποτέ, αλλά που πάντα ήξερα πως κάπου με περιμένουν…!!! (Μ.Α.)

32


* ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ !!!!! *

Φύλλα πεσμένα στη γη. Σκόρπιες σκέψεις….. χρώματα αχνά !! Επιθυμίες κρυμμένες, καλά σκεπασμένες, από τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της δικής μας ζωής !!! Και… η προσμονή, ένα φύσημα του ανέμου που θα παρασύρει την κάθε αμφιβολία. 33


Θα σηκώσει ψηλά κάθε μικρό ή μεγάλο, ζωντανό ή νεκρό, άχρωμο ή φωτεινό, ΦΥΛΛΟ της προσμονής και της υπομονής !!!!!!! ( Μ. Α. )

34


* ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ !!! *

Η νύχτα απλώθηκε ξανά. Η πόλη σίγησε μπροστά στο μεγαλείο του ασημένιου δίσκου. Οι ιπτάμενοι ταξιδιώτες κούρνιασαν στις φυλλωσιές προσμένοντας μια χρυσή κλωστή να τινάξει τα φτερά τους. Τα όνειρα μόνο ξαγρυπνούν. Φοβούνται μην τύχει και χαθούν !!!!! Μια όμορφη νύχτα !!!!!! ( Μ. Α. )

35


* ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ !!! *

Πορείες χαράζω ανάμεσα σε νυχτερινούς δρόμους, σε μονοπάτια, σε σκιές αστεριών. Ρίχνω απ’ τη σκόνη τους σε κάθε αχνό πάτημα, βάφω απ’ τη λάμψη τους κάθε σκοτεινή ανάμνηση. Τρυπώνω ανάμεσά τους και γίνομαι ένα μαζί τους. Έρχομαι στο παράθυρό σου και γλιστράω απ’ τις κλειστές γρίλιες του, ελευθερώνοντας λίγη από τη λάμψη μου. Φύλακας γίνομαι στα όνειρά σου για να ταξιδέψεις σε λίμνες, σε δάση, σ’ ουρανούς και σε πελάγη…!!!! Και σαν χαράξει, σε παραδίδω στο χρυσοκίτρινο άρμα να σου ζεστάνει την όποια απόμεινε παγωμένη σχισμή !!!! (Μ.Α.) 36


* ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΣΤΕΡΙ !!! *

Σ' ένα μαύρο ουρανό υπάρχουν χιλιάδες αστέρια. Μερικά θα σε πληγώσουν, άλλα θα είναι για πάντα δίπλα σου. Όλα όμως θα σε διδάξουν από κάτι. Θα μείνω δίπλα στ' αστέρια που μ' αγαπάνε και αγαπώ. Είναι ανώφελο να προσπαθώ να κυνηγήσω τ' άλλα !!! (Μ.Α.)

37


* Λέμε ..... ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!!! *

Κάθε μέρα που ξημερώνει είναι διαφορετική κι ας είναι ο ήλιος και το φεγγάρι τα ίδια. Ο χρόνος κυλάει ασταμάτητα. Κι εμείς, πασχίζουμε σκίζοντας τον καμβά, να ξεχυθούμε στη ροή του χρόνου, να κάνουμε τη μεγάλη βουτιά και να διαβούμε στα μονοπάτια των ονείρων μας λέγοντας και πάλι ΚΑΛΗΜΕΡΑ καινούρια μέρα!!!! ( Μ.Α.)

38


* ΖΗΣΕ… !!! *

Σταμάτα να κοιτάς μόνο πίσω. Υπάρχουν στιγμές που στέκονται δίπλα σου και προσμένουν ένα άγγιγμά σου !!! Άκου το τραγούδι της ζωής, οι νότες μιλούν για όνειρα και μικρές πινελιές ευτυχίας !!! Οι πεταλούδες ελεύθερες πετούν, αλλά δεν ξεχνούν πως ο ήλιος 39


μπορεί να κάψει τα φτερά τους. Ρουφούν αρώματα και χρωματίζουν τη ζωή τους. Η ζωή είναι γλυκιά, όχι γιατί δεν τελειώνει, αλλά, γιατί έχει χρώμα, άρωμα, μελωδία. ΖΗΣΕ χρωματιστά, μελωδικά !!!! ( Μ. Α. )

40


* ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΜΕΡΑ !!!!! *

Θολό τοπίο, μαύρα σύννεφα. Ο ήλιος που χάθηκε στο γκρίζο τ’ ουρανού, αφήνει πίσω του σκιές σιωπηλές. Το πέταγμα του μικρού γλάρου, μια άσπρη πινελιά στη σκοτεινή μέρα. Φωνές από μακριά, ξυπνούν αισθήσεις και προσδοκίες. 41


Ένα φύσημα του ανέμου, πνοή κάθε γωνιάς βυθισμένης στο λήθαργο του σκότους. Το θρόισμα των φύλλων, ανάσα στη βιαστική πεταλούδα που χάνεται, μεθυσμένη από το νέκταρ ενός μικρού κι ασήμαντου ανθού. Κι η μέρα κυλάει αργά αλλά σταθερά, σαν το ποτάμι στην άκρη κάθε κουρασμένου μυαλού. ( Μ. Α. )

42


* ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ !!! *

Όταν τα όρια στενεύουν κι οι σκέψεις μας στριμώχνονται ανάμεσα σε μικρά και μεγάλα βότσαλα, όταν οι ανάσες κομμένες ξεπηδούν μέσα από τους κόκκους της άμμου , όταν τα μάτια στεγνώνουν τα δάκρυα, εκεί κοντά, ένας «βαρκάρης» του ονείρου πασχίζει να βγει στη στεριά, αγγίζοντας στο μικρό αλλά πολύτιμο, σμαραγδί του βότσαλο… !!!! (Μ. Α.) 43


* ΕΛΠΙΔΕΣ…!!! *

Κάθε μέρα μια καινούρια αρχή !! Κάθε ώρα μια εκπλήρωση ονείρου !! Κάθε λεπτό ένα ξεχωριστό αίσθημα χαράς !! Κάθε στιγμή μια γλυκιά γεύση ευτυχίας !! ( Μ.Α. )

44


*ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !!! *

Θέλω να σου πω μια καληνύχτα γαληνεμένη, σαν άγγιγμα ακριβού παράδεισου, να σ' αγκαλιάσει !!! Να έχει την οσμή της νύχτας και την αφή του φεγγαριού στην αίσθηση. Να σε υψώσει πάνω από το σκοτάδι ως την άκρη της σιωπής, πέρα από την έρημο, πέρα από τον καιρό, σε μιαν άλλη διάσταση. Δίχως ρωγμές εύθραυστης πραγματικότητας, να σε πληγώνουν...!!! (Μ.Α.) 45


* ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΟΠΤΑΣΙΕΣ !!! *

Η νύχτα απλώθηκε ξανά. Η πόλη σίγησε μπροστά στο μεγαλείο του ασημένιου δίσκου. Οι ιπτάμενοι ταξιδιώτες κούρνιασαν στις φυλλωσιές προσμένοντας μια χρυσή κλωστή να τινάξει τα φτερά τους. Τα όνειρα μόνο ξαγρυπνούν. Φοβούνται μην τύχει και χαθούν !!!!! (Μ.Α.)

46

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ! ! !  
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ! ! !  

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Advertisement