Page 1

05

Primària LECTURA DEL CONTE “EL MUSICAL” Amb aquesta activitat pretenem Reflexionar sobre els drets dels nens i les nenes, i especialment sobre la importància d’implicar-nos a buscar solucions davant dels problemes, ser solidaris amb els que més ho necessiten i sumar esforços per aconseguir alguna cosa.

Ho farem d’aquesta manera Llegint un conte i extraient-ne la informació que ens aporta.

Durarà

Necessitarem

Cicles

L’activitat està Conte “El musical”. pensada per Làmines A3 del conte “El musical”. realitzar-se en dues sessions.

1

2

3

1ª fase: lectura  Col·loquem en un lloc ben visible per a tothom les làmines del conte.  Llegim en veu alta la història. Depenent del nivell de la classe, es pot llegir diverses vegades el text per tal que quedi perfectament clar.  Demanem als nens i nenes que vagin dient les paraules que no han entès i les apuntem a la pissarra. Si hi ha algú que en sàpiga el significat, que ho digui, i si no hi ha ningú o el que es diu no és correcte, qui primer ha dit la paraula busca el seu significat al diccionari i després l’escriu a la pissarra perquè tothom ho vegi. No ha de quedar cap paraula de la qual no s’aclareixi el significat. 2ª fase: reflexió A fi de recordar els aspectes més importants de la història, establim un diàleg amb els nens i nenes de la classe a partir de preguntes com les següents: 

Què és el que més us ha agradat del conte? Per què?

Pepo   

Què és el que més us agrada del Súper Pepo en aquesta història? A qui volen ajudar el Súper Pepo i els seus amics? Què se’ls acut fer al Pepo i la seva colla per ajudar les persones d’Haití? 1


05

Primària

Haití  

Lluc    

   

Què passa a Haití? Recordeu com s’anomena la malaltia que estan patint? Per què es produeix? A qui afecta? Com és el Lluc? Per què decideix, finalment, participar en el musical? Què hem après del Lluc? Alguna vegada ens passa com a ell, que ens fa vergonya fer alguna cosa? Ho solucioneu d’alguna manera? Us sembla important sacrificar-se pels altres? Estaríeu disposats a fer-ho? En quines circumstàncies?

Hi ha altres personatges a la història que us hagin cridat l’atenció? Quins? Per què? Creieu que si no haguessin treballat en equip haurien aconseguit fer el musical? Són més importants uns papers que els altres? Per què? De quina manera podríem nosaltres conscienciar la gent del nostre entorn de les necessitats o problemes que tenen les persones pobres?

2

Activitat relacionada amb el conte per a primària "Super Pepo i El Musical"  
Advertisement