Page 1

01

Primària

QUAN LES LLETRES ES POSEN MALALTES Amb aquesta activitat pretenem Mitjançant una dinàmica senzilla, fer veure als nens i nenes la importància que cada un té com a part d’un grup, al qual tots i totes aportem el nostre caràcter i peculiaritats. Alhora, ressaltar com la malaltia ens impideix estar amb les persones i fer coses junts.

Durarà

Necessitarem

L’activitat està pensada per realitzar-se en una sessió.

Cartolines A4 (una per a cada alumne) i pintures de colors. Paraules de l’annex.

Cicles 1

2

1ª fase: les lletres no són tan petites  Donem a cada nen i nena una paraula per tal que l’escriguin i la decorin de manera imaginativa i creativa en la cartolina que se’ls lliura.  Quan hagin acabat, demanem que tots els nens i nenes presentin el seu cartell i expliquin què significa la paraula que els ha tocat, si és possible mitjançant exemples en primera persona. És important que totes les paraules (i les accions que signifiquen) quedin clares per a tothom.  Un cop presentats tots els cartells, demanem que tots aixequin el seu cartell amb les mans.  A continuació, informem que al país de les lletres hi ha una malaltia que està afectant les vocals, per la qual cosa qui tingui en la seva paraula una de les vocals que s’ha posat malalta no podrà realitzar l’acció que indica el seu cartell i haurà de seure.  La primera a emmalaltir ha estat la U. Per tant, hauran de seure els que ja no podrien escriure la seva paraula sense la U.  Seguint amb la O, repetirem el mateix amb la resta de vocals. 2ª fase: reflexió Establim un diàleg amb els nens i nenes de la classe a partir de preguntes com aquestes:  Què ha passat quan han començat a posar-se malaltes les lletres?  Havíeu pensat mai que les lletres fossin tan importants?  Som les persones igual d'importants per als que estan al nostre voltant que les lletres per a les paraules?  Què hem après en l’activitat?

1


01

Primària 3ª fase: tots som importants  Pensem accions que fem a l’escola per a les quals necessitem altres persones.  Comentem les respostes en veu alta i les escrivim en una cartolina que penjarem a la classe. Ens servirà de referència cada cop que vulguem fer veure la nostra importància com a persones.  Quan falta un nen o nena utilitzarem la cartolina per ressaltar la importància que tenim tots i totes i les conseqüències que té la malaltia en un grup de persones.

2


01

Primària

Annex 1 Dormir Netejar Jugar Estudiar Saltar Riure Plorar Ajudar Cantar Ballar Menjar Caminar Córrer Descansar Llegir Mirar Sentir Recollir Escoltar

3

Activitat sobre el conte Lletres Malaltes  

"Quan les lletres es posen malaltes" és el títol d'aquesta activitat enfocada als nens i nenes de primer i segon cicle de primària

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you