Naisten kymppi 2022

Page 1

21.5.2022

ä t s vi y H a t s i e tt tavoi ! totta

6

Kattava infopaketti Kaikki mitä sinun pitää osallistujana tietää

19 Monipuolinen ohjelma Tutustu monipuoliseen tapahtumapäivän ohjelmaan

2022

INFOLEHTI


Löydä

tapasi liikkua! Ulkokuntosalit, maauimalat, liikunta- ja uimahallit, saaret, ladut, tekojäät, kalastus, mikä ikinä Sinua liikuttaakaan.

helsinkiliikkuu.fi


SISÄLTÖ

PÄ Ä K I R J O I T U S

Naisten Kymppi

avaa kesän! N

aisten Kymppi järjestetään 21.5. Helsingin urbaanissa ytimessä, upeassa Töölönlahden puistossa, kaupungin komeimpien maamerkkien keskellä.

Suomen suurin naisten oma liikuntatapahtuma valloittaa puistoalueen, jossa nautit päivän täydeltä viihdyttävästä ja monipuolisesta ohjelmasta. Sokerina pohjalla tämän hetken kuumin artisti Mikko Harju! Tänä keväänä lenkkeilet Naisten Kympillä ja LadieSmilella aivan uusilla reiteillä. Kymmenen kilometrin reitti kulkee pitkin Helsingin kauneimpia merenrantoja. Matkantekoasi siivittävät lukuisat kannustuspisteet, joista saat lisää iloa ja energiaa etenemiseesi! Molemmilta matkoilta saavutaan maaliin upouuden, puurakentamisen taidonnäytteen, Pikku-Finlandian vieritse.

Naisten Kympin ideologiana on tuottaa liikuntamotivaatiota, liikunnan riemua ja onnistumisen kokemuksia. Tapahtuman tuotot mahdollistavat liikunta- ja harjoittelumahdollisuuksia lapsille ja aikuisille, tapahtuman järjestävän Suomen Urheiluliiton toiminnan kautta. Tänä vuonna teemme yhdessä Sydänliiton kanssa hyvää myös suomalaisten sydänterveyden edistämiseksi, kun osa tapahtuman tuotoista ohjataan järjestön tekemään arvokkaaseen työhön. Tervetuloa mukaan nauttimaan yhdessäolosta ja liikunnan riemusta! Terveisin, tapahtumapäällikkö Miia Suomen Urheiluliitto

6 Osallistujainfo

11 Tapahtuma-alue

15 Tänä keväänä lenkkeilet Naisten Kympillä ja LadieSmilella aivan uusilla reiteillä

17 LadieSmile on 1609 m mahtavaa naisenergiaa

19 Ohjelma lauantaina 21.5.2022

25 Naisten Kymppi on Ekokompassisertifioitu tapahtuma

29 Valmentajan terveiset

31 Ikonen liikkuu ja innostaa liikkumaan

Tapahtuma-alueella koet monipuolisen tarjonnan yhteistyökumppaneiden pisteillä. Tutustu uutuustuotteisiin, nappaa mukaasi parhaat tuotenäytteet, ja shoppaile mm. tarjouksia pullistelevassa Stadiumin tapahtumakaupassa.

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

3


Tsemppiä kesän juoksuihin!

Pehmeä, helposti levittyvä Linola Suojaava Balsami sopii erityisesti hankaukselle, hiertymille ja ärsytykselle alttiille ihoalueille: - reisien sisäpinnoille - takapuolelle - intiimi- ja nivusalueelle - kainaloille ja rintojen alle Muodostaa pehmeän, ihoärsytykseltä suojaavan kalvon, joka ei jätä kosteutta hautumaan. VAIN APTEEKISTA!

Antaa ihon hengittää – ja juoksu sujuu!NAISTEN KYMPPI LA 21.5.2022 TÖÖLÖNLAHDEN PUISTO, HELSINKI

Osallistujainformaatio Osallistujaranneke

Osallistujapaketin mukana on Naisten Kymppi -osallistujaranneke. Ranneke oikeuttaa osallistumaan tapahtumaan ja sen palveluihin, sekä sisäänpääsyyn Naisten Kympin jatkoille Apollo Live Clubille. Rannekkeen tulee olla kiinnitettynä ranteeseesi ja näkyvissä koko tapahtuman ajan. Kiinnitys on kertakäyttöinen, joten laita ranneke vasta tapahtumapäivänä ranteeseesi. Saat maalissa ranneketta vastaan tuotekassin ja välipalan. Naisten Kymppi ei vastaa kadonneista rannekkeista, eikä niitä korvata uusilla maksutta. (Mikäli olet kadottanut rannekkeesi, ota yhteyttä Naisten Kympin toimistoon sähköpostitse: naistenkymppi@sul.fi tai puhelimitse p. 050 467 3992. Jos ranneke jostain syystä vaurioituu, tuo vaurioitunut ranneke tapahtuman infopisteelle ja saat uuden tilalle. Tapahtumapäivänä 21.5. palvelemme tapahtuman infopisteellä klo 10-15. Osanottomaksua ei palauteta sairaustapauksissakaan eikä sitä siirretä seuraavaan vuoteen, mutta rannekkeen voi luovuttaa toisen henkilön käyttöön.

6

NAISTEN 10 – INFOLEHTI 2022

Jälki-ilmoittautuminen

Varsinainen ilmoittautuminen Naisten Kympille päättyi 28.4.2022. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestelmän kautta (naistenkymppi.fi/ilmoittautuminen) 21.5. asti. Jälki-ilmoittautumisen hinnat ovat Naisten Kympille 60 euroa ja LadieSmile:lle 39 euroa. Tapahtuma-alueella voi ilmoittautua infopisteellä klo 10-13. Tapahtumapaikalla voi maksaa pankki- ja luottokortilla (Mastercard/Visa/Visa Electron) ja liikuntaeduilla (mobiilisovellus tai setelit).

Naisten kympin tapahtumapaita

Osallistujapaketin mukana on Stadiumin valmistama Naisten Kymppi T-paita. T-paitoja on 6 eri kokoa: XS, S, M, L, XL ja XXL. Materiaali 100 % kierrätyspolyesteria.


Info

Naisten Kympin info sijaitsee tapahtuma-alueella Töölönlahden tapahtumapuistossa. Infossa hoidetaan jälki-ilmoittautumiseen ja epäselviin tapauksiin liittyvät asiat. Info on auki lauantaina 21.5. klo 10 alkaen.

Tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus sisältyy osallistumismaksuun kaikille vuoden 2020 (vuodelle 2021 / 2022 siirrettyyn) tapahtumaan ilmoittautuneille, sekä vuoden 2022 tapahtumaan ilmoittautumisen yhteydessä vakuutuksen erikseen ostaneille. Suomen Urheiluliitto ry on ottanut OP-Vakuutuksen tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Naisten Kymppi -tapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3500 euroa, Invaliditeettiturva 10 000 euroa, kuolinturva 5000 euroa). Vakuutus on voimassa 21.5.2022 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on 16-769-298-1. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa vahinkoapu.op.f.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu). Huom. vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan, että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Ensiapu ja keskeyttäneiden kuljetus

Ensiapupiste sijaitsee tapahtuma-alueella ja reitin varrella on kaksi liikkuvaa ensiyksikköä. Keskeyttäneiden kuljetuksen hoitavat Helsingin Taksin kuljettajat, jotka ovat tapahtuman huoltopisteillä. Vakavampien tapaturmien hoito tapahtuu Helsingin alueen päivystävissä sairaanhoitoyksiköissä tai yksityisissä päivystävissä sairaaloissa potilaan niin halutessa. Potilaan tulee kuitenkin varautua itse maksamaan mahdolliset hoitokulut ja toimittamaan korvaushakemus vakuutusyhtiöön.

Varustesäilytys

Varustesäilytys sijaitsee Musiikkitalon alakerrassa. Kulku tapahtuu Kansalaistorin puolelta. Seuraa opasteita. Voit jättää varusteesi (ei arvoesineitä) säilytykseen 5 euron maksua vastaan tapahtuman tavarasäilytyspisteeseen. Voit maksaa säilytyksen jo etukäteen 3 € hintaan ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin kirjautumalla omaan osallistujaprofiiliisi. Tavarasäilytyksen voi maksaa tapahtumassa myös kortilla. Jos maksat käteisellä, varaathan asioinnin nopeuttamiseksi tasarahan 5 €! Ruuhkaisinta varustesäilytyksessä on noin puoli tuntia ennen ensimmäistä lähtöä, joten varusteet kannattaa jättää aikaisemmin, mikäli mahdollista.

Lähdöt

Oikean lähtöryhmän valinta on tärkeää kaikkien viihtyvyyden/turvallisuuden kannalta! Naisten Kympin lähtö on porrastettu neljään eri ryhmään: juoksijoiden kuuma ryhmä, juoksijat, hölkkääjät, kuntokävelijät/kävelijät ja viimeisenä lähtevät LadieSmilen osallistujat. Tällä porrastuksella pyritään ehkäisemään ruuhkien syntymistä reitillä ja varmistamaan kaikille osallistujille mahdollisimman mukava lenkkikokemus. Ryhmien kokoa saatetaan rajoittaa ja ryhmiä pilkkoa pienempiin osiin, jos lähtöryhmä näyttää paisuvan liian suureksi. Suuren osallistujamäärän vuoksi on erittäin tärkeää, että juoksijat valitsevat kaksi ensimmäistä lähtöryhmää tavoitteensa mukaan. Mikäli aikomuksesi on edetä kävellen, on neljäs lähtöryhmä oikea valinta. Valitsethan siis oman kuntosi mukaisen lähtöryhmän! Oikean lähtöryhmän valinta on tärkeää kaikkien viihtyvyyden kannalta! LadieSmilen lähtö tapahtuu 10 kilometrin lähtöjen jälkeen KELLO 13.20 Naisten Kympin lähtö on porrastettu neljään eri ryhmään: 1. 13.00 Juoksijat kuuma ryhmä (koko reitti juosten alle 1h) 2. 13.05 Juoksijat (koko reitti juosten n. 1h) 3. 13.10 Hölkkääjät (koko reitti juosten tai hölkäten n. 1h30min) 4. 13.15 Kuntokävelijät ja kävelijät 5. 13.20 LadieSmile -osallistujat Tällä porrastuksella pyritään ehkäisemään ruuhkien syntymistä reitillä ja varmistamaan kaikille osallistujille mahdollisimman mukava lenkkikokemus. Ryhmien kokoa saatetaan rajoittaa ja ryhmiä pilkkoa pienempiin osiin, jos lähtöryhmä näyttää paisuvan liian suureksi.

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

7


Pukutila

Saavuthan paikalle lenkkivaatteissa. Tapahtuma-alueella ei ole pukutiloja eikä suihkuja käytössä. RUSKEASUO

hdentie Huopala

WC

WC:t löytyvät tapahtuma-alueen pohjoislaidalta lavaa vastapäätä. PASILA Vessoja siistitään jatkuvasti päivän aikana ja vessoissa on käsien desinfiointiainetta. Ruuhkahuippu WC:eissä on noin puoli tuntia enLAAKSO M nen ensimmäistäannlähtöä, joten kannattaa ajoittaa käynti aikaisemerh eim int ie maksi, mikäli mahdollista. Myös reitillä on vessoja juomapisteiden Tukhol manka tu yhteydessä.

Pikku Huopalahti

järjestyssääntöjä tulee noudattaa. Kaikki roskat pitää viedä pois, eikä kaupungin roska-astioita saa täyttää äärimmilleen. Lähetämme siivoamattomista virkistyspisteistä kyseiselle yritykselle laskun. Naisten Kympin järjestyksenvalvojien ja poliisin antamia ohjeita tulee noudattaa. Mitään Naisten Kympin osallistujiin kohdistuvaa markkinointia ei saa harjoittaa (suuret banderollit, jaettavat materiaalit yms. ovat kiellettyjä). Lähetämme luvattomasta markkinoinnista reitillä kyseiselle yritykselle laskun. Virkistyspisteiden paikkoja ei voi varata etukäteen, eikä niistä tarvitse ilmoittaa tapahtumajärjestäjälle. Lähtö- ja maalialueelle tai tapahtuma-alueelle ei voi pystyttää virkistyspistettä.

Pac ka

ld in

MEILAHTI

tie imin rhe nne Ma

L i n n a k o s ken ka tu ar en tie

g in e l s in

ren

k

kse nka k a tu

tu

M

Juokse hyvistä tavoitteista totta!

intie

heim

ner

Man

MAALI LÄHTÖ

Naisten Kymppi on Suomen Urheiluliiton tapahtuma, jonka tuotolla tuetaan lasten ja aikuisten yleisurheilutoimintaa. Lisäksi joM kainen osallistuja osallistuu kampanjaan Sydänliiton hyväksi 1 eurolla per osallistuja. Lue lisää sydänliitosta sivulta 27

9

ETU-TÖÖLÖ

Sambic Arkadiankatu

na

Baa

4

1

LAPINLAHTI

8

5

M

Puhallin orkesteri

M

Valokuvien käyttöoikeus

KAMPPI

nsiväylä

RUOHOLAHTI

6

Naisten Kympillä on vapaa käyttöoikeus Naisten Kympin tapahtuma-alueella ja tapahtuman reitillä ottamilleen kuville.

M 7

arentie

Lauttasa

PUNAVUORI

WC

M ULLANLINNA

EIRA

LÄNSISATAMA

Juomapisteet

VATTUNIEMI

JÄTKÄSAARI

Reitin varrella on kaksi juomapistettä n. 3 km ja n. 7 km kohdilla. Juomapisteiden läheisyydessä on bajamajoja. Lämpimänä päivänä on hyvä ottaa mukaan oma vesipullo, jota voi täyttää myös reitin varren juomapisteillä.

Yritysten omat virkistyspisteet

Yritykset voivat järjestää tapahtuman reitin varrelle omille osallistujilleen tarkoitetun virkistyspisteen. Piste tulee pystyttää reitiltä syrjään ja merkitä yksityiseksi juomapisteeksi, jotta muut osallistujat eivät tulkitsisi sen palvelevan kaikkia. Virkistyspiste ei saa häiritä reitillä, kadulla tai puistoissa liikkumista, eikä Naisten Kympin virallisia juoma- tai esiintymispisteitä. Kaupungin yleisiä

8

Maaliintulo

Ethän KALLIOjää odottamaan kaveria heti maalialueelle, ettei maali ruuhkaannu! Etene maalialueella ja maalihuollossa ripeästi ja sovi kavereiden kanssa tapaaminen kauemmaksi. Tapahtuma-alueella on runsaasti tilaa nauttia piknikistä.

Töölönlahti

WC

2

S tu

e li u

nontie

Merikan

in ka tu TAKA-TÖÖLÖ

HIETANIEMI 3

k a tu

Top

M ec he lin

RAJASAARI

H

R u n e b e rg i n

Ra ja sa

SEURASAARI

ALPPIHARJU

at u

N o rd

ntie

ens

u

kiö

kat

aare

ie Vauhtit

sen

ras

tu

iuk

Reitti

Seu

NAISTEN 10 – INFOLEHTI 2022

Bussien pysäköinti

Busseille ei ole järjestetty erillistä pysäköintialuetta järjestäjän toimesta. HUOM! Bussit eivät voi ajaa tapahtuma-alueelle.

Huolehdi ympäristöstäsi

Naisten Kymppi on sitoutunut Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään. Pyrimme tapahtumassa mahdollisimman tehokkaaseen jätteiden kierrätykseen ja ympäristöystävällisten materiaalien käyttöön. Tapahtuma-alueella on roska-astioita ja roskien lajittelupisteitä, jonne toivomme kaikkien osallistujien huolehtivan omat roskansa. Alueelta löytyy kaksi kattavaa kierrätyspistettä seka-, muovi, lasi-, metalli- ja biojätteelle. Sekajäteastioita löytyy runsaasti alueelta. Kierrätyksessä osallistujia auttaa kierrätystiimi, jonka tunnistat kierrätystiimiliiveistä.


Myynnissä Naisten Kympillä

Haluatko itsellesi toisen Naisten Kymppi T-paidan varapaidaksi tai muuten vaan muistoksi? Myymme osallistujille lenkin jälkeen jäljellä olevia paitoja hintaan 5 €.

Naisten Kympin palautekysely

Naisten Kymppi lähettää kaikille ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoitteensa antaneille automaattisesti palautekyselyn heti tapahtuman jälkeen. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan osallistumisoikeuksia vuoden 2023 Naisten Kympille.

SEURAA NAISTEN KYMPIN NETTISIVUJA

Kannattaa käydä tarkistamassa mahdolliset viimehetken muutokset sivuiltamme. Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa. naistenkymppi.fi @naistenkymppi #naistenkymppi #kävellenkinkerkiää

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

9


Tutut Nutrilett painonhallintatuotteet jälleen mukana Naisten Kymppi-tapahtumassa. Tule teltallemme maistamaan pidettyjä ateriankorvikejuomia ja -patukoita! Samalla saat maukasta energiaa juoksulenkkiä varten – tai siitä palautuaksesi! Psst! Joko olet tutustunut uuteen verkkokauppaamme nutrilett.fi? Tule noutamaan alekoodi verkkokauppaan teltaltamme!

Puhtaita tekoja joka päivä!

Lenkin jälkeen raikkaat kengät ja vaatteet Lumme pyykinpesuaineilla


Tapahtuma-alue Töölönlahti

Tapahtuma järjestetään Helsingin urbaanissa ytimessä, upeassa Töölönlahden puistossa, kaupungin komeimpien maamerkkien keskellä.

n zininra

Karam ta WC

WC

FINLANDIATALO MAALI

TÖÖLÖNLAHDEN TAPAHTUMAPUISTO Maalihuolto

zininr

Karam

Lava

anta

Paitojen jako

ÖA

LU

E

Info

LÄ tu

a nk

e

d lah

HT

LÄHTÖ

n

lö öö

T

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

11


Oletko pähkinöinä lenkkeilystä? Nappaa herkullista virtaa nøtte-pussista!

@DLNsuomi

@nottefabrikkensuomi


UUTTA!

HYVINVOINTIA JA VASTUSTUSKYKYÄ BY VÄRSKA! Luontainen kivennäisvesi hyödyllisillä vitamiineilla

varskaoriginaalsuomi.fi varskaoriginaalsuomi varskaoriginaalsuomi


Magnesium In Strong voide

Tutkitusti imeytyvä magnesium*

Kokonaisvaltaiseen lihasten hyvinvointiin

Magnesium In Strong voide Lihaskramppien ja lihasarkuuksien ennaltaehkäisyyn ja lievitykseen tarvittaessa sekä ennen harjoittelua ja harjoittelun jälkeen. Magnesiumvoide viilentää miedosti ja imeytyy hyvin iholle. Kokeile myös väsyneille jaloille ennen nukkumaan menoa. Valmistetaan Suomessa Pakkauskoot: 90 g tuubi ja 300 ml pumppupullo

CE-merkitty lääkinnällinen laite Myynti: Apteekit ja terveyskaupat

*Turunen et al.: The permeability of magnesium across the skin is enhanced by menthol cream, Magnesium Research 2019; 32 (4): 118-123

Markkinoija: Fysioline Oy Arvionkatu 2, 33840 Tampere www.magnesiumin.fi

NaistenKymppi_infolehti_2022_MagnesiumInStrong_210x138mm.indd 1

11.4.2022 9.53.29

Hanki itsellesi tissihiki!

30 vuotta rintaterveyden asialla Lue lisää: tunnerintasi.fi Seuraa meitä somessa: @tunnerintasi

p emp iä me ts on! no

Iloa ja

p emp iä me ts on! no

Iloa ja

Liikkumalla säännöllisesti hoidat myös rintaterveyttäsi ja pienennät riskiä sairastua rintasyöpään. Tunne rintasi ry on mukana Naisten Kympillä ja kannustaa sinua hankkimaan oikein kunnon tissihien pintaan! Muistathan liikunnan lisäksi tarkkailla myös rintojasi.


PASILA

Tänä keväänä lenkkeilet Naisten Kympillä ja LadieSmilella aivan uusilla reiteillä Ma

nn

LAAKSO

erh

eim

int

ie

Tuk holm ank atu

Pac

ent

ld in

ens

u

kiö

kat

aar

MEILAHTI

ie

ALPPIHARJU

ie Vauhtit

sen

ras

ka

tu

iuk

Seu

at u

N o rd

nk

eim

erh

nn Ma

re Kymmenen kilometrin reitti kulkee pitkin Helsingin kauneimpia merenrantoja. Matkantekoasi siivittävät lukuisat kannustuspisteet, S tu joista saat lisää iloa ja energiaa etenemiseesi! Molemmilta matkoilta saavutaan maaliin upouuden, puurakentamisen taidonnäytteen, k a tu in gin L i n n a k o s k e n ka tu H e ls Pikku-Finlandian vieritse.

ie int

LadieSmilen 1,6 kilometrin mittainen reitti kiertää Töölönlahden a r e n t ie puiston R a ja s a

eliu kse nka tu

TAKA-TÖÖLÖ

e

inti

heim

ner

WC

HIETANIEMI 3

LÄHTÖ

9

ETU-TÖÖLÖ

2

M

MAALI

Man

nnontie

Merika

n in k a t u

Töölönlahti

k a tu

RAJASAARI

Top

M e c h e li

AARI

R u n e b e rg i n

ntie

Pikku Huopalahti

M

Sambic Arkadiankatu

na

Baa

4

1

LAPINLAHTI

8

5

Puhallin orkesteri

M

M

KAMPPI

lä änsiväy

L

RUOHOLAHTI

6

M 7

arentie

Lauttasa

PUNAVUORI

WC

ULLANLINNA

EIRANAISTEN 10 INFOLEHTI 2022 –

LÄNSISATAMA

15


TERVETULOA FRESSILLE! Hyödynnä nyt Naisten Kymppi -kampanjamme ja tule mukaan nauttimaan liikunnan ilosta – nähdään Fressillä!

Liiku elokuun loppuun

-50%

*

www.fressi.fi/ naistenkymppi

*Ei edellytä pidempää sitoutumista, aloitusetu voimassa vain 31.5.2022 asti. Valtakunnallinen asiakaspalvelu: 010 850 9000 (ma-pe 10-18, la 10-14, puheluiden hinnat www.fressi.fi/asiakaspalvelu) | 43 toimipistettä valtakunnallisesti


LadieSmile on 1609 m mahtavaa naisenergiaa LadieSmile on Naisten kympin yhteydessä järjestettävä, noin 1,6 kilometrin matka. Reitin voit kiertää kävellen tai juosten. Tule nauttimaan liikunnasta yhdessä ystäviesi tai perheenjäsentesi kanssa! Mailille lähtemisen kynnys on matala!

Hesperianpuisto

Töölönlahti

LadieSmilen osallistujana nautit täyden kympin palveluista. LadieSmilen 1,6 kilometrin mittainen reitti kiertää Töölönlahden puiston

e

inti

zininra

heim

Karam

ner

Man

nta

FINLANDIATALO

MAALI

trand zins s

Karam

atu

nk

e hd

la

lön

ö Tö

LÄHTÖ

MUSIIKKITALO Eduskunnanpuisto

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

17


VALMIINA FLUNSSAA VASTAAN

AntiCram pore Magnesiumsitraatti + B-vitamiinit + elektrolyytit B1

B2

ihke! suusu ä v e t Kä

Kloridi Ravintolisä

Foolihappo B12

B6 Anis

Mustaherukka

Sitruunainkivääri

Echinapiparminttu

Heti ensioireisiin

FluAcute Zinc+

Magnesium

Natrium

Edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa. Ainutlaatuinen koostumus.

Se lyhentää flunssan kestoa ja lievittää oireita Markkinoija: Oy Medifon Ab, Espoo

-merkitty lääkinnällinen laite

JOKAINEN VOI HYVIN KUN SAA OLLA OMA ITSENSÄ. MYÖS JOKAINEN IHO.

UUSI HAJUSTEETON VITAMIN C -SARJA


Ohjelma lauantai 21.5.2022 Naisten Kympin infopiste, tapahtumatorin esittelypisteet sekä palvelut ovat avoinna klo 10.00-17.00. Tapahtuman juontaa Esko Eerikäinen 10.00 Tapahtuma alkaa. Tervetuloa mukaan mahtavaan liikuntapäivään! 10.30 Aamujumppa – By Fressi 11.00 Rebekka Jaakkola, Naisten Kympin virallisen valmentajan haastattelu / vinkit päivä tapahtumaan 11.15 Lahjoitusshekin luovutus Sydänliitolle 11.30 Tunnelman virittää artisti Mikko Harju 12.30 Alkujumppa / liikunta-alan monitaituri Kipa Tiivola 13.00 1. lähtö, Juoksijoiden Kuuma ryhmä (koko reitti juosten alle 1 h) 13.05 2. lähtö, Juoksijat (koko reitti juosten n. 1h) 13.10 3. lähtö, Hölkkääjät (koko reitti juosten tai hölkäten n. 1 h 30 min) 13.15 4. lähtö, Kuntokävelijät, kävelijät 13.20 5. lähtö LadieSmile

HUOM! Kävelijät eivät saa lähteä reitille lähdöissä 1-3. Kävelijöille paras ja turvallisin lähtöryhmä on 4. lähtö. Valitsethan omalle kunnollesi parhaiten sopivan lähtöryhmän. Maaliintulon jälkeen tarjolla on runsas ja herkullinen piknik-välipala. 14.30 15.00 15.20 16.00 17.00

Kangoo Jumps -hyppykenkien esittely Palauttava harjoitus - By Fressi Sambic-esitys Iltapäivän chillailut piknikillä ja loungeissa Tapahtuma päättyy

Kiitos! Early Bird –ilmoittatuminen on auki vuoden 2023 tapahtumaan!

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

19


ON MUKANA

NAISTEN KYMPPI -

TAPAHTUMASSA. TULE MAISTAMAAN UUSIA

CORNY OATPOWER

KAURAVÄLIPALAPATUKOITA.

HELEIN STRONG COLLAGEN Nuorekas ja kiinteä iho


Nähdään Naisten Kympillä! Naisten Kympin tapahtuma-alueelta löydät Stadiummyymälän täynnä juoksun iloa ja huikeita tarjouksia. Tervetuloa ostoksille klo 10-17. Tarjoushinnat voimassa vain lauantaina 21.5.

999 15,99

SOC W Run Tee

Kaikki normaalihintaiset SOC-juoksutuotteet

39

99

50,98

SOC W Run Tee + Tights

Tarjoukset voimassa vain Stadiumin Naisten Kymppi -tapahtumamyymälässä 21.5.

-25 %


Caasila on täyden kympin partnerisi kiinteistö- ja tapahtuma-aloilla. Tarvitsetteko kumppania erikoishankkeellenne, kiinteistöillenne, pihanrakennukseen, rakennustyömaalle tai tapahtumaanne? Vuokraamme lyhyt- ja pitkäaikaisvuokraukseen: • Työmaa-aidat, traktorimönkijät, ajoesteet, liikennemerkit, festivaaliaidat, betonipainot, kulunohjausaidat, heijastinaidat, infoaidat, InfoPylonit, liikennemerkit, raskasesteet ja opasteet. • Ylläoleviin suunnittelu-, kuljetus- ja asennuspalvelut. Meiltä myös: • Suunnittelupalvelut • Tarvekartoitukset tuotteille ja palveluille • Alueen käytön suunnittelu, tuotteiden asemoinnin suunnittelu ja kuvat • Aikataulutus ja budjetointi • Rahdit- ja asennukset vuokraamillemme tuotteille • Huoltopalvelukonsepti • Kuljetukset

CAASILA INTERNATIONAL OY • HELSINKI • P. 040 1425 700 • INFO@CAASILA.COM • WWW.CAASILA.COM


TANSSILIIKUNTAA brasilialaisin rytmein!


0–12 -vuotiaille !

KOKO PERHEEN LIIKUNTATAPAHTUMA

13.5.2022 perjantaina iltapäivällä

Puuhakenttä, 1 km juoksu ja maali Olympistadionilla! Ilmoita lapsi mukaan www.minimarathon.fi @helsinkiminimarathon


Ekokompassi Naisten Kymppi on Ekokompassi-sertifioitu tapahtuma. Mikä on Ekokompassi?

E

kokompassi on tapahtumille ja yrityksille soveltuva ympäristöjärjestelmä, johon Naisten Kymppi on yhdessä muiden SUL juoksutapahtumien (Helsinki City Running Day) kanssa sitoutunut. Tavoitteena on parantaa ympäristön tilaa sekä taata yritysten asiakkaille ja tapahtumakävijöille mahdollisimman ympäristöystävälliset palvelut. Ekokompassin avulla kootaan yhteen ja kehitetään järjestelmällisesti ympäristöasioita. Näin luodaan jo ennestään hyvien käytäntöjen lisäksi toimintamalleja ympäristöystävällisen, laadukkaan ja vastuullisen tapahtuman järjestämiseksi.

NÄIN EKOKOMPASSI VAIKUTTAA TOIMINTAAMME: • Tapahtumissa käytettävät tuotteet tilataan mahdollisuuksien mukaan kierrätettävästä tai ympäristöä vähän kuormittavasta materiaalista • Tapahtumien painomateriaalit ovat pääsääntöisesti ympäristöstandardoituja (esim. Joutsenmerkki) • Kylttejä, markkinointimateriaaleja ja muita aineistoja kierrätetään mahdollisimman paljon uusiokäytössä hävikin vähentämiseksi • Tapahtuman kumppanuuksissa suositaan ympäristövastuuta kantavia yrityksiä ja kumppaneita pyydetään huomioimaan ekologisuus tapahtumatoteutusta tehtäessä • Osallistujia ohjeistetaan tulemaan tapahtumapaikalle julkisilla kulkuneuvoilla

• Roskakorien ja -lavojen määrää lisätään tarvittaessa ja niiden sijoittelu arvioidaan uudelleen ihmisvirtojen mukaisesti • Roskan määrää pyritään vähentämään kaikilla tapahtumasektoreilla ja -alueilla • Kaikkien ylijäämämateriaalien kierrätys maksimoidaan (esimerkiksi vanhat banderollit) • Osallistujia ja yleisöä pyydetään kunnioittamaan ympäristöä ja laittamaan kaikki roskat roskiksiin • Tapahtuma-alueella on kaksi kattavaa kierrätyspistettä seka-, bio-, metalli, lasi- ja muovijätteelle. Sekajäteastioita löytyy runsaasti alueelta • Tapahtuma-alueen siivousta tehostetaan entisestään kierrätystiimin avustuksella ja tiimi auttaa osallistujia lajittelemaan jätteen oikein.

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

25


...NYT TAISI LIRAHTAA VÄHÄN Satunnaiset pisarat ovat hyvin yleisiä erityisesti harrastusten aikana ja treenatessa. Sen takia on hyvä valita pikkuhousunsuoja, joka on tehty erityisesti tähän tarpeeseen. TENA pikkuhousunsuoja lukitsee pissapisarat ja hajut, joten voit tuntea itsesi kuivaksi ja raikkaaksi koko päivän. Kokeile TENAn tarjoamia ilmaisnäytteitä Naisten Kympissä tai jo seuraavan kerran kun treenaat!

www.tena.fi


TUNNETKO SYDÄNISKURIN? Tule harjoittelemaan elvytystaitojasi Sydänliiton pisteelle 21.5.2022

NAISEN SYDÄN KAIPAA PALAUTUMISTA Jokaisen naisen elämä sisältää stressaavia ja kuormittavia elämänvaiheita ja -tilanteita. Oman elämän ilot sekä murheet kuormittavat naisen sydäntä.

P

itkittynyt stressi ja pitkään jatkunut henkinen ylikuormitustila lisäävät sydänsairauden riskiä. Pulssi ja verenpaine nousevat sekä rytmihäiriöitä voi esiintyä. Stressihormonit kiihdyttävät sydämen toimintaa ja supistavat verisuonia. Lyhytaikainen stressi kuuluu luontaisesti meidän jokaisen elämään ja ajoittain pieni stressi voikin olla hyväksi. Stressaavia tilanteita ei saisi olla kuitenkaan liikaa – ainakaan pitkiä aikoja kerrallaan. Tärkeää on miettiä, mistä asioista saat voimaa ja mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä hyvinvointisi kannalta.

Tunnista omat voimavarasi

On hyvä pohtia, mihin asioihin voit itse vaikuttaa elämässäsi. Mitä voisit tehdä jo tänään oman hyvinvointisi ja sydämesi hyväksi? Onko jotain asiaa, missä voisit hellittää?

Palauttava mieleinen tekeminen

Rentoudutko lukemalla kirjaa vai kenties neulomalla? Löydä oma yksilöllinen tapasi palautua esimerkiksi työpäivän tai stressaavan tilanteen jälkeen. Tärkeää on, että palautumiskeino auttaa sinua irrottautumaan ja siirtää ajatukset muualle.

Lisää energiaa liikunnasta

Liikunta erilaisissa muodoissaan purkaa stressiä ja kuormitusta. Stressaavan ja kuormittavan päivän jälkeen palautumista tukevaa liikuntaa voi olla rauhallinen kävely tai venyttely. Jos energiaa riittää, voit suosia kestävyyttä ja lihaskuntoa tukevia liikuntalajeja. Kuuntele kehoasi.

Ravitsemus osana hyvinvointia

Terveellinen ja monipuolinen ravitsemus tukevat jaksamistasi. Keskity terveellisiin valintoihin ja ota avuksesi Sydänmerkki-tuotteet ja ruokaohjeet.

Panosta unenlaatuun

Uni ja palautuminen ovat edellytyksiä sille, että jaksat pitää omasta hyvinvoinnistasi ja itsestäsi huolta. Uni palauttaa fyysisestä, psyykkisestä ja kognitiivisesta kuormituksesta.

Yksin vain yhdessä?

Vaali läheisiä ihmissuhteita. Läheiset ihmisten kanssa yhdessäolo voi vähentää stressiä. Jos koet palautuvasi parhaiten yksin ollessa, panosta omaan aikaan tai lyhyisiin omiin hetkiin.

LENKKEILE HYVISTÄ TAVOITTEISTA TOTTA.

Sydänliitto toimii sekä lasten että aikuisten terveyden ja hyvinvoinnin asialla. Liity auttajien joukkoon ja aloita nyt Sydänliiton lahjoittajana. Lahjoittajana varmistat, että apua, tukea ja tietoa on saatavilla kaikille sitä tarvitseville. Tue toimintaamme! Lähetä tekstiviesti SYDÄN10 (lahjoitat 10 €) numeroon 16499. Voit tehdä lahjoituksen myös MobilePay-numeroon 44802.

Keräyslupa RA/2020/1053

Tietoa naisten sydänterveydestä ja hyvinvoinnista: sydan.fi/naisensydan


Ruotsi-ottelu 10 la 3.9. Olympiastadionilla Koe maaottelun tunnelma osallistujana! Kaikille avoin 10 km katujuoksu Ilmoittaudu » ruotsiottelu.fi/ruotsi-ottelu-10-juoksu/

Taattu juoksun flow Elämäsi tehokkaimmat ja lempeimmät verkkovalmennukset

www.vahvaelama.com


Valmentajan terveiset

T

oivotan sinulle upeaa Naisten Kymppiä, oli matkasi sitten kymppi tai LadieSmile! Samalla haluan antaa sinulle terveiset ja vinkit nykyiseen tai tulevaan juoksuharjoitteluusi. Voit säästää tämän lehden ja palata tähän, kun koet tarvitsevasi valmentajan tukea. Tule myös rohkeasti juttelemaan Naisten Kympissä, sillä olen siellä sinua varten. Kuten juoksuvalmennuksiini osallistuneet tietävät, valmennusfilosofiani perustuu muutamalle simppelille, mutta tehokkaalle asialle. Ota seuraavat kullan arvoiset vinkit talteen ja saat rennomman vaihteen harjoitteluusi.

ANNA TREENILLE MAHDOLLISUUS Ilman aikaa ja voimia on vaikea saada aikaiseksi mitään. Jotta pystyt harjoittelemaan, pidä huoli, että harjoittelulle löytyy tilaa. On selvää, että jos arki on selviytymistä aamusta iltaan, ei treeni siihen päälle paranna tilannetta. Siinä tapauksessa onkin hyvä aloittaa vähentämällä arjen hyvinvointisyöppöjä eli asioita, jotka kuormittavat sinua liikaa. Joskus arkea on vaikea muuttaa määräänsä enempää. Silloin voit muuttaa asenteitasi treeniin. Vähemmän on enemmän. Kannustankin sinua ajattelemaan, että kymmenen minuutinkin juoksulenkki on parempi kuin ei mitään. Juoksulenkki on juoksulenkki, vaikka kävelisit siitä puolet. Ja kerran viikossa riittää, jos enempään ei ole aikaa.

NAUTI, ÄLÄ SUORITA Liikunnan tärkein tehtävä on tuoda hyvää oloa ja vahvistaa sinua. Liika suorittaminen vie liikunnasta herkästi ilon. Kun liikunnasta nauttii, sitä jaksaa jatkaa säännöllisesti läpi elämän. Suositte-

lenkin haalimaan onnistumisia enemmän tunteiden kuin tavoitteiden kautta. Kun teet juoksulenkin sen perusteella tuntuuko se hyvältä etkä sen perusteella kuinka pitkään tai nopeasti juokset, huomaat nopeasti, miten ihanaa juokseminen on.

ARMOLLISUUTTA Iso osa kokeneistakin juoksijoista juoksee liikaa ja liian kovaa. Annan sinulle nyt luvan vähentää treeniä ja hidastaa vauhtia. Eikä aina tarvitse pystyä siihen mitä oli suunnitellut. Monet valmennettavani ovatkin oivaltaneet, että kehitystä tulee paremmin kun on armollinen itselleen. Noin 70-80 prosenttia juoksutreenistä tulisi tapahtua rauhallisella peruskuntovauhdilla. Harrastejuoksijalle tämä tarkoittaa useimmiten reipasta kävelyä tai hidasta hölkkää. Hyvä vinkki on pitää vauhti koko ajan sellaisena, että hengitys ja hartiat pysyvät rentoina ja juoksu tuntuu koko ajan miellyttävältä. Tarvittaessa rytmitä hölkkää kävelyllä.

TREENAA MONIPUOLISESTI Vahva juoksija treenaa muutakin kuin juoksua. Lihaskuntotreenit ja liikkuvuusharjoitukset tuovat kehoon voimaa, jäntevyyttä, kestokykyä ja joustoa. Vahvat ja joustavat lihakset sekä liikkuvat nivelet suojaavat rasitusvammoilta. Monipuolisesti haastettu keho on vahva keho. H ae m o n i p u o l i s u u tt a myös juoksuun tekemällä jokaisesta treenistä erilaisen. Juokse vaihtelevissa maastoissa, eri vauhdeilla, eri kävelyn rytmityksillä ja eri pituisia lenkkejä. Tee vaih-

KUVA: Jassu Dammert

teluksi porras- tai mäkitreeniä, juokse spurtteja, intervalleja ja pyramideja. Näin treeni tuntuu kivalta joka kerta ja motivaatio säilyy. Nähdään Naisten Kympissä! Rebekka Jaakkola Naisten Kympin valmentaja Lisää tarinoita harjoittelusta ja hyvinvoinnista löydät Vahva Elämä Rebekka Jaakkola -Instagamista sekä www.vahvaelama.com verkkosivuilta.


Otamme jätehuoltosi ja sen CO2-päästöt haltuun CO2-raportointi on osa Urbaserin kattavaa raportointijärjestelmää ja kertoo päästöt jätejakeittain. Sinun on helppo nähdä, miten yrityksesi jätehuollon kokonaispäästöt kehittyvät ja miten niitä voi vähentää. Pyydä asiantuntijamme käyttöösi jo tänään.

myynti@urbaser.fi 020 747 9090

Jätetään huomiselle vähemmän.

CO2

CO2 CO2

CO2

CO2

CO2

CO2 CO2


Ikonen liikkuu ja innostaa liikkumaan

V

ierivät kivet eivät sammalloidu on fraasi, jonka voi elää todeksi vaihtamalla hetken ajatuksia Anneli Ikosen, 86, kanssa. Jokaiseen Naisten Kymppi -tapahtumaan osallistunut Ikonen ei tyydy vain liikkumaan itse. Iloisella asenteellaan hän tartuttaa liikuntainnostusta flunssaviruksen tehokkuudella. – Liikunta on ihmisille tärkeää. Minä olen pärjännyt tähän ikään niin, ettei minulla ole mitään lääkkeitä. Lasken sen liikunnan piikkiin, Ikonen sanoo. Kuluvan vuoden Naisten Kympille Ikonen lähtee Jonna-tyttärensä ja tämän Julia-tyttären sekä pojan Aleksandra-tyttären kanssa. – Tulee sinne tyttären ystäviä ja kun olen tansseissa käynyt, olen sieltäkin aina houkutellut mukaan ihmisiä, Ikonen kertoo hersyvän naurun kera.

KUN HIIHTOKAUSI LOPPUU, ALAN PIKKUHILJAA LENKEILLÄ Tanssi, hiihto, kävelylenkit, pyöräily ja marjastaminen ovat pitäneet Ikosen aktiivisena. – Nyt talvella hiihdin 747 kilometriä. Se on helppoa, kun asun Malmin lentokentän lähellä. Pääsen hiihtämään kotirapulta, Ikonen kertoo. Hiihtokauden päättyessä Ikonen vaihtaa hiihtolenkit kävelyyn ja juoksuun. – Kun hiihtokausi loppuu, alan pikkuhiljaa lenkeillä. Normaalisti käyn säästä riippuen lenkillä neljä kertaa viikossa. Teen 9-11 kilometrin lenkkejä ja joskus sauvakävelen 14 kilometriä, Ikonen kertoo. Ikosen kuntopohja tukeva. Hiihto, juoksu, pyöräily ja tanssi ovat olleet osa Ikosen arkea lapsuudesta lähtien. Liikkumaan Ikosen innostivat omat vanhemmat Alavieskassa.

– Myöhemmin, kun olin töissä Helsingissä viljavarastolla, rupesin työpaikalla vetämään hiihtoretkiä, käytiin juoksutapahtumissa ja 1989 osallistuttiin Suomi Juoksee -tapahtumaan, Ikonen muistelee.

SE ON OLLUT MUKAVAA JOKA KERTA Naisten Kymppi -tapahtumasta on muodostunut Ikoselle jokavuotinen perinne. Hän on nauttinut tunnelmasta joka kerta. Kotiin on kertynyt myös muistopaita jokaisesta tapahtumasta. – Se on ollut mukavaa joka kertaa. Siellä on tullut hirveän paljon tuttuja, Ikonen sanoo Naisten Kympistä. Ja mikä on tärkeintä, kun Naisten Kympille lähtee? – Iloinen mieli. Sellainen, että on taas kiva lähteä.

INFOLEHTI 2022 – NAISTEN 10

31


27.5.2023

Kymppi 35 € | LadieSmile 20 € Ilmoittautuminen ja lisätiedot: naistenkymppi.fi