Kotiseutulainen 5/2024

Page 1

NRO 5 / 2024 – 29.5.2024

Kesälaitumet odottavat

Onnea kaikille valmistuville nuorille, ylioppilaille ja kouluvuodesta selvinneille.

Kevätjuhlan tunnelma on jotain sellaista, jota tuskin koskaan unohtaa. Vaikka siinä juhlitaan sitä, mikä on takana, on katse vahvasti eteenpäin. Ja niinhän se pitää ollakin.

Lapsena kesä tuntui valtavan pitkälle jonolle aurinkoisia päiviä – vielä siinäkin vaiheessa, kun odotti ensimmäiset kesätyöpaikat tai syksyllä oli edessä seuraava kouluaste. Tulevaisuus oli vahvasti läsnä jokaisessa päivässä eikä se haitannut, vaikka se joskus oli enemmän utopistinen

Kotiseutulaisen

kesälehti ilmestyy keskiviikkona

12.6.2024!

kuin realistinen. Niin kuuluu ollakin. Usko tulevaisuuteen kuuluu nuoruuteen, eikä sitä saa kukaan viedä. Ainakin mielikuvissa maailman pitää olla avoin, sen mahdollisuudet tarjolla. Sitä on nuo-

ruus, sitä on onnellinen nuoruus. Annetaan se lapsillemme ja nuorilemme.

Maire Soiluva Päätoimittaja

Kotiseutulaisen Kesälehti ilmestyy

12.6. ja varmistaa kesän tulon!

Varaa nyt paikkasi kesän luetuimmasta lehdestä, joka jaetaan myös mökkiläisille ja on jaossa koko kesän jakelupisteissä. Lehden kokonaispainos on hurjat 40 000 kappaletta!

Otamme mielellämme vastaan myös juttuvinkkejä ja tietoja kesän tapahtumista! Lähetä vinkkisi: toimitus@kotiseutulainen.fi

Parempi maailma

Hartaus

Antiikin Kreikan näytelmien juonenkäänteistä on jäänyt henkiin käsite ”deus ex machina”. Kun näytelmän juonessa alkoi tilanne mennä monimutkaiseksi ja katsojaakin alkoi arveluttamaan se, miten roolihahmot tästä selviäisivät, vinssattiin näyttämölle lavasterakenteista jumalaa, joka ihmisroolien sijaan ratkaisikin ongelmat ja vei näytelmän päätökseen.

Näin laiskaa juonenkehittelyä ei enää tämän päivän teatteriyleisö hyväksyisi,

mutta usein kun kirkosta otetaan kantaa yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolesta tai maailman vääryyksiä vastaan, jostain nousee kuoro niitä, joiden mielestä kirkon tulisi keskittyä vain tuonpuoleisiin ja jättää maalliset asiat muille. Ajatus siitä, että asiat järjestyvät vain hyvillä toiveilla, hurskailla puheilla ja virsien veisuulla on omanlaisensa deus ex machina. Samaa ajatusmallia on esiintynyt jo aivan kristinuskon alkuajoista lähtien: jo varhaisimpien kristittyjen joukossa oli

niitä, jotka olivat satavarmoja siitä, että maailma on kohta loppumassa, Kristus saapumassa pilvien päällä laittamaan asiat tuota pikaa järjestykseen, ja siksi on hukkaan heitettyä energiaa yrittää tehdä maailmaa yhtään sen paremmaksi.

Maailma ei kuitenkaan olisi niin monessa asiassa aiempaa parempi, ellei olisi ollut ihmisiä, jotka ovat olleet valmiita tarttumaan epäkohtiin, uhraamaan aikaansa ja hyvinvointiaan, ja joskus jopa laittamaan henkensäkin alttiiksi siksi, että tulevaisuus olisi menneisyyttä valoisampi. Palkintona työstä yhteisen hyvän eteen on harvoin tasapuolisesti pelkkää kiitosta.

Yksilön ja yhteisön hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Mielenrauhaa on vaikea saavuttaa, jos maailma ympärillä palaa, eikä ilman tasapainoisia yksilöitä ole myöskään tasapainoista yhteiskuntaa. Jos haluaa tavoitella hyvää elämää, kannattaa tavoitella sitä myös muille.

Lari Lohikoski

ISSN 2736-8661

Julkaisija MAK Media Oy Kutomonkuja 2 C 2, Forssa

Päätoimittaja Maire Soiluva

Toimitus p. 044 9501 658 toimitus@kotiseutulainen.fi

ILMOITUSMYYNTI

Eero Hirvikoski 050 439 0460 eero@kotiseutulainen.fi

Paula Kontio 045 773 48753 kontio.paula@gmail.com

Keijo Koskimies 050 303 2462 myynti@kotiseutulainen.fi

Sinikka Vartiainen 040 541 4494 sinikka@kotiseutulainen.fi

Pia Oksa 050 313 8987 pia.oksa@fsktry.fi

Ulkoasu ja taitto

Pia Näppinen, Mainostoimisto Muu Oy Antti Törmälä, MAK Media Oy aineisto@kotiseutulainen.fi

Jakelu

Forssa, Humppila, Jokioinen, Karkkila (jakelupiste), Loimaa (jakelupiste), Somero, Tammela, Urjala (jakelupiste) ja Ypäjä, yht. n. 28 000 kpl.

Jakeluhuomautukset

Puh. 029 001 0040 (ma 9-14, to 9-16, pe 9-14) tai osoitteessa jakelupalaute.fi

Ilmoituskoot ja -hinnat: Koko sivu 255 x 370 mm 990,Puolikas sivu 255 x 182 mm 565,Neljäsosasivu 125 x 182 mm 345,Kahdeksasosasivu 125 x 90 mm 245,Palikka 82 x 88 mm 145,16 osasivua 60 x 90 mm 130,Juttumuotoiset ilmoitukset alk. 690,-, kysy lisää! Käyntikorttihakemisto 45,- / krt viiden paketti.

Ilmoitusten teko 60/50/45/30/20,-

Hintoihin lisätään alv. 24 %. Hinnat eivät ole voimassa superjakeluissa. Mahdollisuus muutoksiin pidätetään.

Paino: Lehtisepät Oy, Tuusula 2023

Näköislehti luettavissa ilmaiseksi www.kotiseutulainen.fi

2 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI

Somerniemen kesätori lauantaisin klo 8-13

Avoimet Kylät -tapahtuma 8.6. Jokamiesluokan SM-kilpailut Somuran moottoriradalla 8.-9.6.

Kotiseutulaisen tärppi! ... ja paljon muutakin!

Someron Suviheinäviikot 28 6 -14 7

Tästä se alkoi

Tänä keväänä jaetaan 156

Huippu Tyyppi -stipendiä

Asuinkunta: Forssa Ura ja työ: Valokuvaajan 24 vuotta ja yrittäjänä reilu 10 vuotta

Mistä tämä Huippu Tyyppi -stipendi sai alkunsa?

− Vuonna 2017 luin keskustelua somessa juuri kevätjuhlan jälkeen, jossa pohdittiin miten koulujen stipendit menevät usein niille kaikista lahjakkaimmille tai suosituimmille kavereille, eikä siinä mitään, sekin on toki ihan ansaittua. Mutta ilman jää se iso porukka, joiden opiskelu vaatii monesti paljon enemmän työtä, tuskaa, itkua ja vääntämistä tai joille sosiaaliset kontaktit on haastavampia. Silloin mietin, että tuolle asialle sentään pystyn tekemään asioita, jotta tähän tulisi tasapaino.

Vuonna 2018 keväällä jaoin itse kaksi

stipendiä paikalliseen kouluun pienryhmiin jaettavaksi ja kirjoitin tästä omassa somessani. Yrittäjäkolleegat ottivat hommasta kopin ja halusivat tulla mukaan kanssani stipendejä jakamaan ja ollaankin aina vuosittain saatu isompia määriä stipendejä kasaan ja tänä vuonna Forssan seudulla jaetaan 156 stipendiä. Tämä ajatus leviää myös jo pitkin Suomea, koska olen jakanut tästä tietoa eri yrittäjäsivustoilla.

Miten rahat siihen kerätään?

−Pääasiassa raha stipendeihin tulee alueemme yrittäjiltä, yhteisöiltä ja yhdistyksiltä. Myös joitakin yksityisiä lahjoittajia on.

Kuka päättää, ketkä saavat sen?

− Koulujen henkilökunta päättää. Me emme voi, emmekä haluakaan olla päättämässä saajia. Annamme vain tiedoksi mitä toivomme. Toivomme, ettei stipendien saajien valinnassa painoteta todistuksen numeroita tai sosiaalista lahjakkuutta. Ehkä stipendin saaja on tyyppi, joka ansaitsisi saada pienen positiivisen tsemppauksen stipendin muodossa. Sellainen Huippu Tyyppi, jolle pieni positiivinen muistijälki voisi olla paikallaan. Tai oppilaalle joka käy kouluaan tehostetun -tai erityisentuen päätöksellä, joka yrittää parhaansa tai on ylittänyt itsensä tai on vaan muuten huippu tyyppi.

Mikälaiselle tyypille itse stipendin antaisit?

− Kaikki ovat stipendin arvoisia, mutta varmaankin nuorelle/lapselle, jolla on ollut haastava kouluvuosi.

Kuinka moni lahjoittajaa osallistui tänä vuonna?

− 65 lahjoittajaa on mukana.

Mitä stipendi mielestäsi merkitsee saajalle?

− Ne viestit, joita olen koulujen hen-

kilökunnilta ja oppilaiden vanhemmilta kuullut vahvistavat kyllä tämän stipendin tarvetta.

Mitä yritystoimintasi kattaa?

− Olen päätoiminen valokuvaaja ja teen kuvauksia niin yksityisille kuin yrityksille. Teen myös muille yrityksille somesisältöä ja somea varten kuvapankkeja jne. Tällä hetkellä opiskelen AI:ta eli tekoälyn hyödyntämistä valokuvissa ja kuvien rakentamisessa.

Kutsun itseäni valokuva-alan sekatyöläiseksi. Olen myös Suomen Ammattivalokuvaajien hallituksessa sekä Forssan Seudun Yrittäjänaisissa.

Miten kuvaukseen kannattaa valmistautua, siis asiakkaan?

– Yleisesti kuvaan kannattaa tulla ren-

nolla asenteella. Valokuvaaja on siellä sitä varten, että kuvasi onnistuvat.

Ovatko kaikki kevään kuvausajat jo täynnä?

− Arkipäiville mahtuu vielä ja valmistujaiskuvat voi kuvata vaikka syksylläkin.

Missä yrityksesi sijaitsee?

− Kehräämöllä padon vieressä. Studiossani on yksi kehräämöalueen vanhimmasta alkuperäisistä seinistä ja se on otettu esiin osittain maalien ja tasoitteiden alta.

Mikä on lempipuuhaasi kesällä?

Suuri kasarifestivaali Humppilassa

Kasarifestivaaleja vietetään koulujen päätösviikonloppuna 31.5.–1.6.Humppilan Lassarissa eli Humppilan lasitehtaan alueella. Pääesiintyjiä ovat perjantaina 31.5.2024 amerikkalainen kitaralegenda Bruce Kulick (KISS), sekä lauantaina 1.6.2024 mm. DINGO, Frederik ja Michael Monroe!

Perjantaina 31.5. portit aukeavat kello 16.00, konsertit alkavat kello 17.00 ja ohjelma loppuu klo 01.00. Alue sulkeutuu kello 02.00. Perjantain esiintyjiä ovat mm. Bruce Kulick (KISS), Tero Vaara plays Mamba, Bat & Ryyd, Timo Kotipelto & Netta Skog Lauantaina 1.6. portit aukeavat kello 15.00 ja konsertit alkavat kello 16.00. Ohjelma päättyy kello 01.30 ja alue sulkeutuu kello 03.00 Esiintymässä ovat mm. Dingo, Frederik, Michael Monroe, Dark Side Cowboys (SWE), Two Witches

Suuri Kasarifestivaali on kaksipäiväinen musiikkitapahtuma Humppilassa, hyvien yhteyksien äärellä, valtatien 2 varrella, lähellä valtateiden 9 ja 2 risteystä. Onnibus pysähtyy aivan tapahtuma-alueen vieressä, eikä Humppilan rautatieasemallekaan ole kuin noin 2 kilometriä!

FREDERIK KEIKALLE KASAREILLE

Frederik odottaa innolla Humppilan Suurta Kasarifestaria ja toivoo näkevänsä paljon naisia kesämekoissaan tanssimassa.

− Emme suunnittele soittolistaa valmiiksi, vaan soitettava musiikki valitaan aina yleisön ja tilanteen mukaan, Frederik kertoo.

Se onnistuu pitkän linjan muusikolta, jolla on mistä valita.

Frederikin mielestä festareiden paikka on oivallinen, helppo tulla ja toivottavasti paljon väkeä tuleekin.

Se on hienoa, kun yleisö laulaa mukana, tanssii ja hyppii.

Siitäkö se energia esiintymiseen ja kiertämiseen?

− Olen kasvihuoneharrastaja ja erikoisuutena kasvatan jättitomaatteja. Olin viime vuonna SM 2. 1,575 kg painavalla tomaatilla. Kuva: Magnum Live.

− Toki, mutta onhan se vaan niinkin, että toiset on luotu kiertämään ja toiset koti-isiksi.

4 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI

Arvostelumenestys Elämältä kaiken sain

Hämeenlinnassa

Rakkautta ja komediaa. Koskettavaa ja elämänmakuista tunnelmaa. Tätä on luvassa, kun arvostelumenestys Elämältä kaiken sain -musiikkikomedia nähdään Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa.

ELÄVÄ KAUPUNGINPUISTON ALUE Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri sijaitsee upeassa miljöössä vehreässä Kaupunginpuistossa.

− Kehitämme Kaupunginpuiston elinvoimaisuutta ja teemme vuosittain kesäteatterin alueelle muutoksia, kertoo johtaja Otto Kanerva.

Kesäteatteri on suomalainen ilmiö, jollaista ei ole muualla maailmassa. Kesäteatterissa katsoja voi nauttia hyvistä palveluista ja heittää aivot narikkaan.

− Kesäteatteri on kevyempää kuin talviteatteri. Me panostamme musiikkinäytelmiin, Otto Kanerva jatkaa.

Kiitelty musiikkikomedia Elämältä kaiken sain on inhimillinen tarina rakkaudesta, elämästä ja vanhasta kitarasta, joka sotkee kaiken. Se on viihdyttävä ja romanttinen komedia, jossa elämä yllättää ja rakkaus kipunoi. Lopussa voi vain

huokaista; mikään ei mennyt niin kuin piti, mutta kaikki meni silti ihan hyvin! Elämältä kaiken sain -musiikkikomediassa Pepe Willbergin hitit kajahtavat komeasti loistavasti laulavien näyttelijöiden ja live bändin esittäminä.

Esityksen rooleissa nähdään Anna Hanski, Petrus Kähkönen / Jarno Hyökyvaara, Ilkka Merivaara, Maija Rissanen, Leena Rousti ja Miikka J. Anttila Esityksen käsikirjoituksesta vastaavat Osku Valve ja Otto Kanerva, joka on myös ohjannut näytelmän.

MONIPUOLISET PALVELUT

Laadukkailla kahvilatuotteilla varustettu leppoisa kahvilapaviljonki sekä tunnelmallinen, kylmiä juomia tarjoileva Viiniterassi palvelevat yleisöä esityskauden ajan. Kesäteatterin yhteydessä on maksuttomia parkkipaikkoja. Kesäteatterin katsomo on nouseva ja se on kokonaan katettu!

Elämältä kaiken sain -musiikkikomedian esitykset 25.6.-17.8.2024. Tervetuloa nauttimaan upeasta kesäteatterielämyksestä!

www.hukteatteri.fi

Rauha Hartt: Shakes and Vibrates

Rauha Harttin näyttely on avoinna 20.6. 2024 asti Galleria Moletti, Forssan museolla.

− Näyttelyn teemana on abstraktin ekspressionismin fyysisyys sekä värien ja muotojen kommunikointi suoraan ihmiskokemukseen, ilman tarvetta tarinankerrontaan. Työskentelen maalaustaiteen parissa, kutoen siihen kehotietoisuuden tutkimisen sekä leikin liikkeen, värien ja muotojen vuorovaikutuksellisuuden kanssa. Yritän aina työskennellessäni tuoda maalaukseni ns. aidosta paikasta itsessäni - ilman loogisen, rationaalisen mielen kautta tiivistynyttä “tietoa” siitä mitä teen ja miksi, kertoo Rauha Hartt.

Syvä tunne tekemisen juurevuudesta ja sen perustumisesta mahdollisimman suodattamattomaan ilmaisuun on Rauha Harttin avaimena.

− Abstrakti kuvallinen ilmaisu vapauttaa tarinankerronnasta ja laittaa kehollisen kokemuksen lähtökohdakseni. Parhaassa tapauksessa oma fyysinen kokemukseni kanvaasille siirtyy maalauksen kautta katsojaan, elävöittäen hänen kokemuksensa teosta katsottaessa. Toiveenani on luoda positiivista, elähdyttävää tunnetta niille ketkä maalauksiani kokevat.

Rauha Hartt on Espoossa asuva kuvataiteilija, joka on valmistunut kuvataiteen

maisteriksi lontoolaisesta Goldsmiths Collegesta. Hartt yhdistää taiteessaan usein maalaustaiteen ja tanssillisen liikkeen. Hän on toteuttanut erilaisia tanssia ja maalausta yhdistäviä yhteisöprojekteja Suomessa ja ulkomailla. Rauha Hartt, Shakes and Vibrates, 2024.

Jokioisten kirppisralli järjestetään taas

okioisten kirppisralli järjestetään tänä vuonna nyt toista kertaa. Ajankohta on lauantai 8.6.2024 klo 10-17. Järjestäjinä ovat Suuhygienistipalvelu Säihkyvä sekä Jokioisten Murron kyläyhdistys. Viime vuoden kirppisralli oli huikea menestys, kävijämäärä yllätti varmasti kaikki. Tapahtumaa toivoivat jokavuoti-

6 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI
J

seksi perinteeksi niin myyjät kuin ostajatkin. Mukana tänäkin vuonna yhteensä 42 paikkaa: ihmisten ilmoittamia pihoja sekä yhteismyyntipaikkoja. Ihmeteltävää ja ostettavaa varmasti siis riittää jokaiselle. Yhteismyyntipaikkoina tänä vuonna ovat Jokioisten tori, Puupennin piha-alue, Elonkierto (makasiinin edusta), Latovainion kylätupa sekä Jokioisten Murron kylätupa. Osaan näistä paikoista mahtuu vielä myyjiä, mutta ilmoittautua täytyy niihinkin (info@saihkyva.fi) Kirppisrallin kartan saa noutaa Jokioisten kunnantalon aulasta aukioloaikojen puitteissa sekä Puupennin aulasta (Humppilantie 2). Tapahtumalla on myös Facebook-sivut (Jokioisten kirppisralli), jonne kartta ladataan myös. Lisäksi Jokioisten kunnan nettisivulle tulee linkki suoraan karttaan.

Kyläyhteisön yhteistyöllä ja yhteishengellä -Torron naimalakko teatteriesitys

Keski-Pompun pihapiirissä (Torrontie 122) Torron teatteri esittää kylän oikeisiin tapahtumiin perustuvan Mika Malin käsikirjoittaman komedian Torron naimalakko 31.5.-9.6.2024. Katsomossa ei ole katosta eli sadesäällä mukaan sadetakki ja helteellä hellelakki, säällä kuin säällä oma istuinpehmuste. Väliajalla on puffettarjoilu ja maksuna mobilepay tai käteinen. – Aloitimme näytelmän harjoittelun kevättalvella ja näyttelijät ovat heittäytyneet rooleihinsa täysillä. Esityksessä on 17 näyttelijää ja nuorin on 6-vuotias. Näytelmä poikkeaa aikaisemmista näytelmistä siinä, että ennen Turkka Mali kirjoitti näyttelijöille roolit, nyt meillä oli jo

Selibaattiveljeskuntalainen Kalle etsii kavereitaan.

valmis Mika Malin käsikirjoitus, jota on muutettu tähän päivään. On hienoa, että Mika Mali on ottanut ohjat käsiin Torron Teatterissa Turkka Malin poismenon jälkeen, kertoo näytelmän ohjaaja Tanja Thomsson ja jatkaa. –Näytelmä on kyläyhteisön voimannäyte. On ilo ohjata näitä ihmisiä, tuntuu, että heidän kanssa voisi tehdä, mitä vain. Kylässä on niin vahva yhteishenki ja yhdessä tekemisen vire, että vau.

KAIKKI OVAT TÄRKEITÄ

Teatteriesitystä tehdään vapaaehtoistyönä ja jokaisen panos on tärkeää. Torron naimalakko -näytelmässä näyttelijät ovat itse saaneet vaikuttaa puvustukseen, produktion tuottamisen on hoitanut Marja Hakala. Näytelmän lavastuksessa ovat auttaneet kylän miehet ja etenkin Honkosen perheestä on ollut auttamassa neljä miestä. – Miehistä on kesäteattereissa ainainen pula. Onneksi meillä on miestaitoisia naisia: Viktor Lindforsin pääroolissa esiintyy Jenni Ruohola. Näytelmän on innoittanut Torron kylän todelliset tapahtumat, ja se sopii myös lapsille. Torron naimalakko on hauska musiikillinen komedia, jossa on farssin piirteitä, Tanja Thomsson toteaa.

Teksti Minna Al-Taeshi, kuva Torron teatteri

Ke iltapäivätanssit klo 13, liput 13€

29.5. Kaija Lustila & Rubiini

5.6. Kauko Simonen & Roulette

12.6. PNP solistina Henri Jokinen

19.6. Joonas Erkkilä & Unelma

26.6. Helminauha

Su 9.6. La Laa -yhteislaulutilaisuus

La 15.6. Benny Törnroos ja Muumipeikon tähtihetki -konsertti

Juhannuspäivänä la 22.6. klo 19

Tapahtumia

Ke 29.5. klo 16-18 Jokioisten torilla SAK:n ammatillinen paikallisjärjestö (APJ) eurovaaleihin liittyen. Tarjolla kahvia.

Mitä missä milloin tapahtuu?

Lähetä tietoa tapahtumasta: toimitus@kotiseutulainen.fi

kesä- ja ruukkukukat kesäistutuksiin

Yö & JP Leppäluoto, Gimme Abba, Hanna ja Henrika Irwin -Vain elämää musiikkinäytelmä esitykset 30.6.-11.8. Rooleissa Mika Räinä, Miia Nuutila, Antti Paavilainen, Kia Lehmuskoski ja Tuomo Sorri Ennakkoliput: lippu.fi/esakallio

7 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI NRO 5 / 2024 – 29.5.2024
Avoinna la ja su klo 10-18 myös sopimuksen mukaan P.050 5123348 Yksivuotiset
K VAINION PUUTARHA
48, Somerniemi SO7597-01.indd 1 18.5.2016 9:11:06 SO7597-01.indd 1 18.5.2016 9:11:06 Omat pakkauslaatikot mukaan Kesäkukat alk. 0,70/kpl Kesäkukat alk. 0,80/kpl TILAA Äitienpäiväksi
Puutarhatie

ke 12.6. klo 18.00

ennakkonäytös (lop.var.) to 13.6. klo 18.00 ensi-ilta

la 15.6. klo 14.00

su 16.6. klo 14.00

ti 18.6. klo 14.00 ja 18.00

pe 28.6. klo 18.00

la 29.6. klo 14.00

su 30.6. klo 14.00

ti 2.7. klo 14.00

ke 3.7. klo 14.00 ja 18.00 to 4.7. klo 14.00

la 6.7. klo 14.00

su 7.7. klo 14.00

ti 9.7. klo 18.00

ke 10.7. klo 14.00 ja 18.00 to 11.7. klo 14.00

la 13.7. klo 14.00

su 14.7. klo 14.00

ti 16.7. klo 18.00

ke 17.7. klo 18.00 to 18.7. klo 14.00 ja 18.00

la 20.7. klo 14.00

su 21.7. klo 14.00 ti 23.7. klo 18.00 ke 24.7. klo 14.00 ja

to 25.7.
la 27.7.
su
ti
klo 18.00 la 3.8. klo 18.00 su 4.8. klo 14.00 ti 6.8. klo 18.00 ke 7.8. klo 18.00 to 8.8. klo 18.00 la 10.8. klo 14.00 ja 18.00 Esityksen kesto n. 2 h 20 min Huom. Iltanäytökset aikaisemmasta poiketen jo klo.18.00 Ke 3.7. klo 18.00 ennakko (loppuunvarattu) To 4.7. klo 18.00 ensi-ilta La 6.7. klo 14.00 Su 7.7. klo 14.00 Ti 9.7. klo 14.00 Ke 10.7. klo 14.00 ja 18.00 To 11.7. klo 14.00 La 13.7. klo 14.00 ja 18.00 Su 14.7. klo 14.00 Ti 16.7. klo 18.00 Ke 17.7. klo 14.00 ja 18.00 To 18.7. klo 14.00 ja 18.00 La 20.7. klo 14.00 Su 21.7. klo 14.00 Ti 23.7. klo 14.00 ja 18.00 Ke 24.7. klo 14.00 ja 18.00 To 25.7. klo 14.00 La 27.7. klo 14.00 Su 28.7. klo 14.00 Ti 30.7. klo 18.00 Ke 31.7. klo 14.00 ja 18.00 To 1.8. klo 18.00 La 3.8. klo 14.00 Su 4.8. klo 14.00 Ti 6.8. klo 18.00 Ke 7.8. klo 18.00 To 8.8. klo 18.00 La 10.8. klo 14.00 Esityksen kesto noin 2 h 15 min 1.6. alkaen MLL:n jäsenkortilla lapset ruokailevat puoleen hintaan aikuisen seurassa
18.00
klo 18.00
klo 14.00
28.7. klo 14.00
30.7. klo 18.00 to 1.8. klo 14.00 (lop.var.) to 1.8.

Iltamat Someron Havuharjulla 2024

Someron Tupanäyttämö järjestää tänä kesänä Havuharjun kesäteatterissa vanhanajan iltamat perinteisen kesänäytelmän sijasta. Iltamia suunniteltiin järjestettäväksi jo vuonna 2020, mutta korona sotki suunnitelman.

Väliajalla on mahdollisuus perinnepeleihin, kuten naulanheittoa, puujalkakävelyä, kettingin heittoa. Lapsille järjestetään keppihevosrata.

Monet katsojat ovat toivoneet, että tanssilavan puolella esitettäisiin joskus näytelmä tai jotain muuta ohjelmaa. Tänä kesänä Someron Tupanäyttämö vastaa toiveisiin ja järjestää tanssilavalle nostalgisia vanhan ajan iltamia.

Perinteisten iltamien tapaan, ohjelmassa on yhteislaulua, runoesityksiä ja näytelmien pätkiä, yksinlaulua ja soitantaa. Väliajalla tarjolla on kotikaljaa, voileipiä, pullakranssia, kaffetta ja tietysti grillimakkaraa. Lopuksi tanssitaan oikean elävän musiikin tahdissa. Tanssisalin esiintymislava on liian pieni koko illan näytelmälle, mutta pienimuotoisille esityksille se sopii mainiosti.

Iltamien ohjelmakokonaisuus noudattaa vanhaa, suomalaista iltamaperinnettä.

LAVAN PITKÄ HISTORIA

Havuharjun lava rakennettiin vuonna 1938 ja sitä mainostettiin aikanaan maakunnan suurimpana tanssilavana. Kansan suussa tanssilava sai nimen ”pumppulava” johtuen siitä, että rakentajana toimi V.P.K.

Tanssipaikka hiljeni 1960-luvun puolivälissä. Vuonna 1982 Someron Tupanäyttämön väki löysi Ruususen unta nukkuvan alueen. Alueen silloin omistaneen Someron Palomieskerhon suosiollisella avustuksella rinteeseen valmistui katsomo 500 hengelle. Tupanäyttämöläiset ovat pitäneet Havuharjun kesäteatterialuetta elävänä ja esittänyt siellä kesänäytelmiä lähes vuosittain jo yli 40 vuotta.

Monet 1950- ja 1960-luvuilla nuoruuttaan eläneet iltamavieraat voivat muistella

romanttisia hetkiä tanssilavan nostalgisessa ympäristössä. Pumppulava on monesta liitosta vastuussa!

Iloisista Iltamista voi löytää hienoista historian havinaa, iltatuulen viestiä, järven liplatusta, yöuintia, heinälatoromantiikkaa, kukkia ja mehiläisiä, aidot koivut oven pielessä. Ah, niin suomalaista kesää! Tervetuloa Iltamiin Havuharjulle!

Iltamien ensi-ilta ke 12.6. klo 19.00. Muut esitysajat: to 13.6., ti 25.6., ke 26.6., ti 2.7., ke 3.7., ke 31.7., to 1.8., su 4.8., ke 7.8. Liput 20 eur.

www. somerontupanayttamo.fi

LAATUMERKIT SPORTTIKONEESTA

Someron uudessa IKH myymälässä

• mahdollista pidentää 6cm

• kevyesti joustava kangas

• riipputaskut

T-PAITA BOORI LK2 EN20471

KELTAINEN TAI ORANSSI

• pysty- ja vaakasuuntaiset heijastimet

• pyöreä pääntie

• koot XS-5XL

leikkuulaitteen • Hydrostaattinen vaihteisto

Leikkuuleveys 85 cm

27,90,-

Sis. akku ja laturi

T-PAITA TRAVIS KELTAINEN TAI ORANSSI • pyöreä pääntie • koot XS-4XL 8,90,-

9 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 Palvelemme teitä Ma-Pe 9-17 La 9-14 Tervetuloa Ruunalantie 5 31400, Somero Puhelin: 02 748 9300 somero@sporttikone. SOMERO · SALO · KAARINA · LOIMAA · LOHJA · TUUSULA · LAHTI .f i myynti · huolto · varaosat ROBOTTIRUOHONLEIKKURI ILMAISEKSI!? KATSO LISÄÄ SPORTTIKONE.FI HUSQVARNA ASPIRE R4 •
895,(Svh. 959,-) UUTUUS MALLI
310 Mk II
1 499,(Svh. 1 799,-) ERÄ! 2 990,STIGA PARK 300m st400 + combi 85 mq
(Svh.
ERÄ! STIGA MULTICLIP 50 - ST 140 Ruohonleikkuri •
• Leikkuuleveys 48 cm
Silppuava 349,HUSQVARNA 120I 12" Akkusaha
• Kevytrakenteinen •
289,(Svh. 349,-) STIHL
212 Moottorisaha
Vähäiset hiilipäästöt
Todella hiljainen
Sääajastin
HUSQVARNA
• Suojattu PIN-koodilla
Bluetooth yhteys
Helppo käyttää
Sis.
3 090,-)
Vankkarakenteinen
Sis. akku ja laturi
Päästötön
MS
399,(Svh.
VIETÄMME HUSQVARNA AUTOMOWER PÄIVÄÄ 8.6. NÄYTILLÄ KOKO MALLISTO SEKÄ MAAHANTUOJAN EDUSTAJA PAIKALLA SHORTSIT RT
• Helppokäyttöinen • Kevyt käyttää
449,-)
MUSTA KARNEOLI JOUSTAVA
59,-
PAINEPESURI 160 BAR LVR4 PLUS WPS • moottori 2500 W / 230 V • vesimäärä 510 l/h • 8m letku 299,UUSI (349,-)

31.5.–1.6.2024

Tapahtumapuisto Lassari

Frederik, Michael Monroe, Dingo, Dark Side Cowboys (SWE), Two Witches, Tero Vaara plays Mamba, Bat & Ryyd, Kallomäki, Cannibal Accident, The Riff-filled Band, Miss Vain, Humbles, Timo Kotipelto & Netta Skog + KISS-bändin kitaralegenda

(KISS)

10 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI
SUOMEN FESTARIKESÄ ALKAA HUMPPILASSA!
festivaali
OSTA LIPUT: Tiketti.fi, Lippu.fi, Ticketmaster.fi www.mustonen.com BRUCE KULICK (USA) MAAMAX OY Lions Club Humppila Auringon KIRJA- JA PAPERIPUOTI www.kasarifestivaali.fi Humppilan yrittäjät Ark. 9-17.30, La 10-15, Su 12-15 Lasitehtaantie 5, Humppila www.apteekkihumppilanlasi.fi

Suomen Kesäteatterin odotetut musikaalit lähestyvät

Rekkamies-musikaali yhdistää musiikin, draaman ja hurmaavat rivitanssit

Monilla suosituiksi ja vakiintuneiksi matkakohteiksi Suomen suvessa ovat muodostuneet maamme upeat kesäteatterit, jotka tarjoavat monipuolisia ja unohtumattomia kulttuurielämyksiä katsojilleen. Näitä ovat esimerkiksi Suomen Kesäteatterin kerta toisensa jälkeen menestyvät musikaalit Valkeakoskella ja Sappeessa, jotka ovat jo vuosia olleet Heikki Paavilaisen käsialaa niin käsikirjoitusten kuin ohjaustenkin osalta.

ELÄMÄNMAKUINEN SEIKKAILU

Suomen Kesäteatteri tuo tänä kesänä Sappeen Kesäteatterin lavalle Pälkäneelle jotain ainutlaatuista. Sappeessa tullaan nimittäin näkemään ensi kesänä valloittava musikaali Rekkamies, joka kertoo mukaansatempaavan tarinan Matti Eskon elämästä.

Rekkamies-musikaali avaa katsojilleen näkymän Matti Eskonniemen elämään aina nuoruudesta menestykseen ja kaikkeen siltä väliltä. Luvassa on elämänmakuinen seikkailu tien päällä hersyvän hyvän huumorin kera. Tulemme näkemään jopa countrytanssia, sekä todellisia tarinoita viihteen maailmasta niin Toivo Kärjestä kuin Junnu Vainiostakin Varmasti yllätyksellisin ja odotetuin yksityiskohta koko esityksessä tulee olemaan laulaja Matti Eskon oma roolisuoritus. Läpi kesän jokaisessa esityksessä pääosaa tähdittää samettisella äänellään ja vangitsevalla olemuksellaan itse taiteilija Matti Esko, joka kuvailee ensi kesän tunnelmiaan näin: − Ehdotus Rekkamies-musikaalista oli itselleni täysi yllätys, mutta erittäin positiivinen sellainen. Lähestyn kesää

kaikkein eniten, niin vastaus on ehdottomasti Juice. Hänen musiikkinsa on puhutellut minua jo omasta teini-iästä saakka, jolloin Juicen maailma suorastaan tarttui itseeni, kertoo käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen.

Musikaalissa kuullaan paljon Juicen kuunnelluimpia hittejä, kuten Syksyn Sävel, Viidestoista yö ja Kaksoiselämää. Tunnetuimpien kappaleiden lisäksi saamme kuulla myös yllättäviä valintoja Juicen lukuisten sanoitusten joukosta.

TAITEILIJAN ELÄMÄÄ

− Haluan tarkastella Juicen matkaa keikkaelämän ulkopuolelta. Musikaalissa tullaan perehtymään siihen, mitä kaikkea taiteilijan elämä piti sisällään ja minkälaisia ihmisiä Juice tapasi matkansa varrella.

Koska musikaali kuljettaa katsojansa läpi usean aikakauden, nähdään jokaisessa esityksessä myös Juicen hahmolle näyttelijöitä kaksin kappalein. Valloittavalla äänellä ja lavakarismalla varustettu, sekä useista tv- ja teatteriproduktioista tuttu Lauri Mikkola avaa pelin esittämällä nuorta Juicea musikaalin alkupuolella. Juicen myöhempää elämänvaihetta tulee ilmentämään Mikko Huoviala, joka keräsi ilmiömäisellä roolisuorituksellaan ansaittua ylistystä Juicena jo viime kesänä Sappeen Kesäteatterissa.

− Hyppään Juicen saappaisiin erittäin odottavaisin mielin ja suurella kunnialla. Hän oli hahmona todella mielenkiintoinen ja värikäs persoona: Juice oli herkkä, haavoittuvainen, viisas ja sanavalmis taiteilija, joka ei paljoa muiden mielipiteistä piitannut. Tässä on siis monenlaisia eväitä lähteä työstämään roolia. Ja tottakai Juicen tuotantoa on upeaa päästä esittämään, sanoo Lauri Mikkola.

TUTTUJA KASVOJA

JUICE SAAPUU VALKEAKOSKELLE —

LAURI MIKKOLA TÄHDITTÄÄ

PÄÄROOLIA YHDESSÄ MIKKO HUOVIALAN KANSSA

innolla ja todella odottavalla mielellä, sillä

Esityksessä tullaan tietysti Matti Eskon elämänkerran lisäksi kuulemaan hänen kaikki parhaat hittikappaleensa, kuten Huomenta Suomi, Rekkamies ja Lämmin, hellä ja pehmoinen. Lavalle nousee myös lahjakkaita näyttelijöitä ja tanssijoita kuten Joni Leponiemi, Jannastiina Hakala, Merja Koivula, Jani Rasimus, Olga Lepistö ja Pyry Joki. Jokaisessa näytöksessä tunnelmaa ylläpidetään uljaan livebändin säestyksellä.

Sappeen Kesäteatteri sijaitsee Pälkäneellä Sappee Resortin kupeessa uljaiden rinnemaisemien syleilyssä. Tunnelmallinen 530-paikkainen kesäteatteri on katettu niin katsomon kuin lavan osalta ja majoitus -sekä ravintolapalvelut ovat kävijöiden käytettävissä koko kesän ajan.

Heikki Paavilaisen käsikirjoittama ja ohjaama suurmusikaali Juice paljastaa ennenkuulumatonta mystiikkaa legendan taiteen takaa. Valkeakoskella kesäkuussa ensi-iltaan tuleva esitys ei ainoastaan kunnioita Juicen perintöä, vaan avaa täysin uusia näkökulmia hänen musiikkinsa ja elämänsä syvyyksiin. Musikaalissa tullaan siis syventymään ensimmäistä kertaa teemoihin, jotka ovat Juice Leskisen taiteen perusta; lapsuuden ja nuoruuden käännekohtiin.

− Kun mietin, kuka ihminen on vaikuttanut elämääni musiikin tekemisellä

Lavalla nähdään myös Suomen Kesäteatterin aiemmista musikaaleista tuttuja nimiä, kuten Natalil Lintala, Heidi Kirves, Leea Lepistö ja Harri Penttilä. Uusia lahjakkuuksia näyttelijöissä edustavat puolestaan Maria Rantalankila ja Oskari Penttilä. Musikaalin mukaansatempaavat rocksoundit kaikissa esityksissä takaa ammattitaitoinen livebändi.

− Työskentely Heikki Paavilaisen ohjauksessa on aina yhtä mielekästä. Hänellä on taito luoda työryhmän keskelle luottavainen ja positiivinen ilmapiiri. Tämän tärkeys korostuu kesäteatterissa, jossa uusi porukka lyödään yhteen ja nopealla aikataululla harjoitellaan teos näytäntökuntoon. Herkkä kaveri kun olen, niin annan tälle luottamusta ja luovuutta ruokkivalle työskentelytavalle erityisen paljon arvoa, toteaa Lauri Mikkola.

Valkeakosken Apianniemessä sijaitsevan 850-paikkaisen katetun ammattikesäteatterin kehutut musiikkinäytelmät ja tunnelmallinen järvimaisema ovat nostaneet Valkeakosken yhdeksi teatterimatkojen kestosuosikiksi. Vuonna 2021 katsomo sai myös uudistetut selkänojalliset istuimet. Vuosien varrella esitykset ovat tuoneet lavalle Suomen estraditaiteen kirkkaimpia tähtiä ja antaneet unohtumattomia teatterikokemuksia jo lähes 300 000 katsojalle.

Lisätietoja ja näytöspäivät www.suomenkesateatteri.fi

11 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI NRO 5 / 2024 – 29.5.2024

Kehitetty Suomessa

Erinomainen ravintolisä aivojen ja muistin suorituskyvyn tueksi.

12 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI TUTUT JA TUTKITUT MAITOHAPPOBAKTEERIT -20 % BIOTEEKKI UUDISTUU! UUSI ILME, TAATTU LAATU. KOKO SARJA KOKO SU PER-SARJA
-20 % BIOTEEKKI UUDISTUU! UUSI ILME, TAATTU LAATU.
BIOTEEKKI U USI I LME TA AT TU L A AT U. Sisältää ainutlaatuista Brainberry®aroniamarjauutetta Helokki Terveyskauppa Terveys Tieto TAPULIKUJA 6, Forssa P. 03 435 5545 ma-ti 9-18, ke-pe 9-19, la 9-16, su suljettu

Somerolla uusi parturi miehille ilman ajanvarausta

New Look Hair 4 on avannut ovensa kevään aikana Someron keskustaan Joensuuntielle. Parturi palvelee miehiä ilman ajanvarausta arkisin klo 10-17 ja lauantaisin klo 10-15.

–Perustin New Look Hair 4 parturin Somerolle, koska mielestäni täällä ei ole vastaavaa palvelua miehille ilman ajanvarausta. Meillä saa hiustenleikkuun ja parran siistimisen sekä toteutamme erilaisia leikkauksia ja malleja asiakkaan toiveiden mukaan. Lisäksi Somero on minulle tuttu paikkakunta, yrittäjä Zamdar Halgord Yusuf kertoo.

Yrityksen tilat on remontoitu New Look

Hair 4 toimintaa varten ja perusleikkaus miehille on kaksikymmentäviisi euroa ja parran siistiminen kaksikymmentä euroa. – Käytämme ja myymme parturissa Bandido-tuotteita hiusvahoista, partaöljyihin, shampoo ja kasvovoiteisiin. Mielestäni tuote on laadukas, helppo käyttää ja siinä on hyvä tuoksu, Abdullah Halgord selventää parturin tuotevalintaa.

Parturiin saa ostaa myös lahjakortteja ja yrittäjä toivottaa kaikki tervetulleeksi käymään ja kokeilemaan palveluja.

Teksti: Minna Al-Taeshi Kuva: Zamdar Halgord Yusuf

Forssan museo Wahreninkatu 12.

Avoinna ti-pe 10-16, la-su 12-16

Perusnäyttely Kirjavan kankaan kaupunki kertoo Forssan tarinaa 1800-luvulta meidän päiviimme.

Näyttelytila Vinkkeli

Forssan kirjaston 2. krs, Wahreninkatu 4.

Avoinna ma-to 11-19, pe 11-17

4.6.-28.6.2024

Eija-Liisa Löyttyniemi, Elämäntyönäyttely Avoinna myös la-su 11-15 (paitsi juhannus)

5.7.-29.8.2024

Arja Mattila ja muut Tähdet

Galleria Moletti

Forssan museon alakerta

21.5.-20.6.2024

Rauha Hartt: Shakes and Vibrates

25.6.-28.7.2024

Arja Kanerva ja Ilppo Aaltonen: Luonnostelua. Luontovalokuvia

30.7.-18.8.2024 Meri Westlin: Tekstiiliveistoksia metallilangasta

20.8.-15.9.2024 Petra Martinez: Landscapes from Junkyards

Forssan Luontomuseo

17.5.–28.6.2024

Juha Suonpää: Ilveksen jäljillä

1.7.-15.8. Markku Könkkölä: Pieniä ihmeitä

Opastukset to 4.7. klo 13, to 8.8. klo 13, to 15.8. klo 16 ja la 18.8. klo 16. www.forssanmuseo.fi

13

Euroopan unioni on rauhan unioni

Euroopan unioni perustettiin toisen maailmansodan savuaville rau nioille. EU on historian suurin eu rooppalainen rauhanprojekti. Unioniin kuuluvilla mailla ei ole ollut näin pitkää keskinäisen rauhan aikaa koskaan. EU osoittaa, miten kansanvalta toimii, kansalaisia kohdellaan tasavertaisina ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

EU on pyrkinyt vaikuttamaan maail manlaajuisiin ongelmiin, jotka johtavat mm. pakolaisuuteen ja maahanmuut toon. Kriisien ratkaisua, ihmisoikeuk sien toteutumista ja työntekijöiden oikeuksia tulee edistää kaikkialla ja kaikessa päätöksenteossa.

Nyt suurin uhka liittyy suoraan äärioikeiston nousuun eri puolilla EU:ta. Populismi, suvaitsemattomuus ja pe-

Harri Pikkarainen europarlamenttivaaliehdokas Vasemmistoliitto

Ihmisen ääni HARRI PIKKARAINEN

Eurovaalit 9.6.2024

Riittävä toimeentulo, arjessa selviäminen ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

EUROOPAN ON OLTAVA TOSISSAAN!

Timo Kaunisto

toiminnanjohtaja, talonpoika

Sinun metsäsi eivät ole “meidän metsiä" Äänestä stoppi eurooppalaiselle ympäristösosialismille.

Ruokajärjestelmän ja ympäristöpolitiikan kokenut ammattilainen sinun asiallesi Euroopan parlamenttiin MMM, agronomi, filosofian tohtori, maaseutuyrittäjä

Katso tapahtumat verkkosivuilta ja tule juttamaan!

www.timokaunisto.fi

Ennakkoäänestys alkaa tänään!

TULEVAISUUDEN RAKENTAJAT

14 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI
Ennakkoäänestys
Äänestä eurovaaleissa 9.6.2024
29.5.—4.6.2024
77
111

PIETIKÄINEN

Sinivihreä sivistysporvari. Yhteistyökykyinen, yli puoluerajojen arvostettu, kokenut europarlamentaarikko.

AIDOSTI ASIALLASI

Seuraavissa vaaleissa ratkaistaan EU:n suunta, sinun tulevaisuutesi

Kesäkuun lähestyvät EU-vaalit ovat todella tärkeät vaalit, ja siksi tarvitsemme aiempaa enemmän äänioikeutettuja vaaliuurnille.

Olemme maailmassa monen ison muutoksen äärellä. Maailma muuttuu isojen ilmiöiden, kuten globalisaation, kaupungistumisen ja ikääntymisen paineessa. EU:ssa on 450 miljoonaa ihmistä, ja olemme vain pisara meressä verrattuna Aasian 5 miljardiin tai Afrikan 1,4 miljardiin ihmiseen. Sen vuoksi Euroopan unioni on yhteinen ratkaisu haasteisiimme.

Meidän on pakko laittaa viisaat päämme yhteen, jos haluamme pärjätä monimutkaistuvassa maailmassa ja edistää kokonaisturvallisuuttamme.

Kokonaisturvallisuudesta huolta pitääksemme meidän täytyy puolustuskapasiteetista huolehtimisen lisäksi myös käyttää rahamme ihmisten ja luonnon hyvinvointiin ja priorisoida päätöksiä, jotka edistävät kestävää elämää, turvallista ja puhdasta ruokaa, lääkkeiden saatavuutta ja kaikkien ihmisryhmien hyvinvointia.

EU-vaalit 2024

Suomessa järjestetään seuraavat EU-vaalit eli europarlamenttivaalit kesäkuussa 2024. Äänestämällä vaikutat siihen, ketkä valitaan Suomesta Euroopan parlamentin jäseniksi seuraaviksi viideksi vuodeksi.

EU-vaalit toimitetaan yhtä aikaa kaikissa EU:n jäsenvaltioissa.

Usein, kun näemme edessämme pelkkiä vaikeuksia, unohdamme EU:n arvokkaat saavutukset. Olemme rakentaneet ainutlaatuiset sisämarkkinat, edistämme perusoikeuksia, tuemme oikeusvaltiokehitystä ja suojelemme luontoa.

Tarvitsemme Euroopan parlamenttiin yli puoluerajojen yhteistyöhön kykeneviä päättäjiä. EU-politiikassa ja maailmassa ylipäätään on edessä paljon haasteita, mutta sitähän varten politiikka on. Emme tarvitsisi politiikkaa, jos meillä ei olisi ongelmia ratkaistavana. Eivät toinen maailmansota tai 2000-luvun finanssikriisinkään olleet helppoja hetkiä, mutta otimme politiikassa itseämme niskasta kiinni ja ryhdyimme yhteistyössä etsimään ratkaisuja.

Haasteiden edessä ei pidä lannistua tai vain toitottaa, että meillä on nyt kurjempaa kuin koskaan. Siksi nyt on kriittinen hetki suunnata vaaliuurnille ja lähteä äänestämään rakentavan ja yhteistyökykyisen parlamentin puolesta. Voimme tehdä yhdessä EU:sta turvallisemman, inhimillisemmän ja kestävästi vauraamman. Valinta on meidän.

Sirpa Pietikäinen

SILMÄÄ SINULLE JA KOKO EUROOPALLE

EMMI LINTONEN

Suomalaiset ehdokkaat ovat ehdolla koko maassa, joten voit äänestää heistä ketä tahansa. Tiedot ehdokkaista löytyvät vaalien tieto-ja tulospalvelusta.Linkki toiselle sivustolleAvautuu uudessa välilehdessä

Vaalipäivä sunnuntai 9.6.2024

Ennakkoäänestys Suomessa

29.5.–4.6.2024

Ennakkoäänestys ulkomailla

29.5.–1.6.2024

Lähde täyttämään omaa taidon aarrearkkuasi!

Voit opiskella joustavin järjestelyin tutkinnon osia tai koko tutkinnon.

Ole yhteydessä niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva opiskelupolku! kirsi.lahde@novida.fi tai puh. 044 090 1262

Taideteollisuusalan perustutkinto

• artesaani: sisustusala|tekstiiliala| kädentaitojen ohjaaja

Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

• mittatilausompelija

• designtekstiilien valmistaja

• sisustustekstiilien valmistaja

Lue lisää ja hae novida.fi

Maksaja: Ihmisten Eurooppa ry
Koulutusta Aarretalossa Loimaalla
Emmi Lintosen tukiryhmä
emmilintonen.fi Maksaja:

Varmista kodin raikas sisäilma

Kotimainen Vallox-ilmanvaihtokone sopii niin uudiskohteisiin kuin saneeraukseen

Huolla ilmanvaihtokoneesi säännöllisesti pitääksesi kotisi sisäilman raikkaana.

Vaihda alkuperäiset Vallox-suodattimet vähintään kahdesti vuodessa!

www.vallox.com

Kultanen LVI:n kautta seuraavat ilmanvaihtotyöt:

☑ Ilmanvaihtojärjestelmien asennus ja saneeraus

☑ Ilmanvaihtojärjestelmien puhdistus, tasapainotus ja mittaus

☑ Ilmanvaihtojärjestelmien suodattimien vaihdot

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Tomi Kultanen / 050 3726 158 www.lvikultanen.fi

YrittaJa!

Tarvitsetko apuja markkinoinnissa, viestinnassa, nettisivuissa? Onko strategia kirkastamisen tarpeessa? Some huutaa paivityksia? ala eparoi vaan soita meille, sovitaan aika ja laitetaan hommat niin sanotusti tulille!

Soita 050 3032462

Kesälehti ilmestyy jo parin viikon päästä! Vinkkaa juttuideasta tai kesätapahtumasta ja ole mukana tekemässä parasta paikallista!

toimitus@kotiseutulainen.fi

Myrskyluodon Maija valloittaa Ypäjällä

Myrskyluodon Maija saa ensi-iltansa Ypäjän Musiikkiteatterissa 12.6.2024. Puoliammattilainen teatteri näyttää jälleen voimansa, kun museon mäelle kohoaa ulkosaaristo sävelineen ja tunteineen aina 6. heinäkuuta saakka. Myrskyluodon Maijan ohjaa Ypäjälle ohjaaja-näyttelijä Anu Hälvä

Vastavihityt Maija ja Janne alkavat yhteisen taipaleensa karussa ulkosaaristossa. Syrjäinen luoto antaa auringon kultaamia kesiä ja ankaria, viimaisia talvia. Vuodet juurtavat sydämet luotoon, perheeseen sekä toisiinsa. Havisevasta Maijasta kasvaa kallion kaltainen, vahva ja lempeä nainen. Elämä Myrskyluodolla käy onnen ja murheen aallokoissa, yhden aina säilyen - rakkauden.

Näytelmän on Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta dramatisoinut Jussi Helminen. Musiikin on säveltänyt Matti Puurtinen.

TEATTERIALAN AMMATTILAISTEN

JA HARRASTAJIEN UPEA YHTEISTYÖ

Ypäjän Musiikkiteatterin vuosien vetovoima pohjaa sen innokkaaseen ja osaavaan harrastajakuntaan. Tänäkin vuonna lavalla nähdään kymmeniä näyttelijöitä ja orkesterin soittajia, sekä kulisseissa ja palveluissa yhä lisää. Teatterin taiteellinen työryhmä koostuu tulevana kesänä

pitkän linjan tekijöistä. Näytelmän ohjaa Anu Hälvä, musiikkia johtaa Samuli Jokinen ja koreografiasta vastaa Tanssii tähtien kanssa -tuotannostakin tuttu Kia Lehmuskoski. Teatterin puvustajana jo usean vuoden ajan toiminut Piritta Kämi-Conway luo tekstiilien kirjon ja luodon lavastaa Sampsa Jaakkola. - On sangen erityistä, että pienellä paikkakunnalla on tällainen teatteri. Ypäjän Musiikkiteatterissa on paitsi vahvaa lauluvoimaa ja mielettömät fasiliteetit, myös upeasti toimiva yhdistys. Homma on hanskassa ja täällä todella tiedetään, miten produktio tuotetaan. Tuntuu erittäin mukavalta jälleen ohjata Ypäjällä, minulla on hienot muistot Pohjantähdestä. Olen myös todella iloinen tiimistämme! Fantastisten kapellimestarimme Samulin ja koreografimme Kian kanssa saamme hyvin toistemme ajatuksista kiinni. Myös Pirittan ja Sampsan kanssa yhteistyö on erittäin luontevaa, kiittelee ohjaaja Anu Hälvä.

VAIKUTTAVAA MUSIIKKITEATTERIA

Anu Hälvä näkee teoksessa erityistä merkityksellisyyttä sen kertoman sanoman

kautta. Luonto voittaa aina lopulta, ja rakkaus. Ohjaaja pohtii, miten meidän ei tulisi yrittää määrätä luontoa, vaan elää sen kanssa harmoniassa.

- Myrskyluodon Maija on todella hieno kertomus rakkaudesta, johon kasvetaan ja joka kasvaa arjessa. Teoksessa tuodaan myös esiin arvoja, jotka ovat häviämässä, kuten juuri eläminen sopusoinnussa luonnon kanssa tai yhteisöllisyys ja inhimillinen nöyryys, Hälvä kiteyttää. Helmisen dramaturgian mukaisesti

Kesä hiuksille Hiustalosta

Ypäjän Musiikkiteatterin lavalla kohdataan kolme Maijaa, nuoruudesta vanhuuteen. Pääosissa loistavat Henrika Ojala, Emmi Sundqvist ja Elli Hintsanen sekä Jannena Jari Torkkeli. Anu Hälvä toivoo, että Ypäjällä saadaan kesällä kokea vaikuttavaa musiikkiteatteria, kaikkien elementtien osalta. Ohjaajalla itsellään on tähän tärkeä kriteeri.

- Teatterin tulee liikuttaa, naurattaa ja itkettää. Pyrin aina siihen, että molempia ääripäitä ainakin hipaistaan.

17 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI NRO 5 / 2024 – 29.5.2024
PARTURI-KAMPAAMO OUTLET FIKSAAMO TUOTETARJOUKSET KAIKISSA TOIMIPISTEISSÄ. Tuotteita rajoitetusti. Tarjoukset ja valikoima voivat vaihdella liikkeittäin.
Kesäkampauksiin kotona
kotiväri Uudistunut ikoni – vastuullisempaan luksukseen Mökkikesään Kesäpaketti ERÄ Wella Color Touch kestosävyte kotikäyttöön ERÄ Care Silver Savior shampoo 300 ml ja hoitoaine 250 ml - neutraloi ei toivottuja lämpimiä sävyjä OUTLETIN HINTATÄRPIT sh. 20,70/pkt Norm. koot yks. 15,90/kpl sh. 25,90-26,90/kpl (43,64/l) Matkakoot yks. 5,90/kpl sh. 10,90/kpl yks. 6,50/kpl sh. 6,90-13,30/kpl 24,YHTEISHINTAAN sh. 79,00-99,00/kpl Hair Dryer - fööni Hair Trimmer - pieni leikkauskone Micro Curler - puikkokiharrin Styling Cone 19-25 mm, 25-32 mm - muotoilupuikko Hair Straightener Extra Wide & Infrared - leveä muotoilurauta Hair Straightener - muotoilurauta 79,-kpl 59,-kpl SÄÄSTÄ JOPA 25% SÄÄSTÄ YLI 40% ERÄ Color - värin suojaa Moisture - kosteuttava Repair - korjaava sis. shampoo, hoitoaine, kuivashampoo 250 ml Silver - vaaleille hiuksille sis. shampoo x 2, kuivashampoo 250 ml 2490 pkt Kesän MUST HAVE = kuivashampoo Kaupan päälle Hiustalo kangaskassi Rajoitettu erä Matkakoot KAUPAN PÄÄLLE Rajoitettu erä 10,pkt SÄÄSTÄ 52% SÄÄSTÄ 54% sh. 43,50/kpl (173,33/l) ERÄ Soleil Huile Sirène jätettävä hoitosuihke 150 ml - suojaa, rakennetta, hoitavuutta, UV-suoja 26,kpl SÄÄSTÄ 40% sh. 21,50/kpl (39,50/l) ERÄ Care Line Sun hoitoaine 200 ml - kosteuttava, UV-suoja 790 kpl SÄÄSTÄ 63% SÄÄSTÄ 34% SÄÄSTÄ 44% SÄÄSTÄ 45% ERÄ shampoot ja hoidot 500 ml 1990 2 KPL Professional Hoitavaa suojaa aurinkoon Kesäreissuihin ERÄ Erilaisia matkakokoisia tuotteita 10,2 KPL SÄÄSTÄ JOPA 64% ERÄ Session hiuslakka sh. 8,90/kpl 100 ml 590 kpl 300 ml sh.15,90/kpl (29,67/l) 890 kpl 500 ml sh. 17,90/kpl (19,80/l) 990 kpl Voimakasta pitoa kolmessa koossa Elixir Ultime hiusöljy - ravitseva - täydellistä kiiltoa ja kirkkautta - nopeasti
SÄÄSTÄ YLI 50% VALITSE TARPEESI MUKAAN JA YHDISTELE. mm. Osaleikkaus Hiusrajojen siistiminen Otsahiusten leikkaus Pitkien hiusten tasaus Koneajo Pikakampaus Ripsien tai kulmien värjäys Parran tai viiksien muotoilu Pesu ja kuivatus Hiuspohjan hieronta Maksa käytettyjen varttien mukaan 15 min 15€ Palvelua ilman ajanvarausta. - pika-apu kesän menoihin! KAIKKI HIUSTENLEIKKAUKSET -15% ! Norm. alk. kampaamo 53€, parturi 38€, lapset 30€. 1 palvelu/ kuponki. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Ei koske Fiksaamoa. FORSSA (Citymarket) p. 03 4330 100 ark. 9-18 la 8-16 (1.6. alkaen ark 9-20, la 8-16) EXTRAETU OTA TALTEEN JA HYÖDYNNÄ! VAIN FORSSAN LIIKKEESSÄ TÄLLÄ KUPONGILLA 3.-29.6.2024 sh. 50,70/pkt (33,20/l) Yks. 13,90/kpl sh. 16,90/kpl (19,90/l)
Hopeaduo vaaleille hiuksille Suosikki
imeytyvä - uudelleen täytettävä - uudistunut, mutta tuttu koostumus - uusi muotoilu, huomioitu kierrätys
18 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI

Tyylit vaihtuvat, kauneus pysyy

Forssalaisen taidemaalari Eija-Liisa Löyttyniemen elämäntyönäyttely ”Tyylit vaihtuvat, kauneus pysyy” Forssan kirjaston näyttelytila Vinkkelissä 4.-28.6.2024 esittelee pitkän linjan taiteilijan uran eri vaiheita.

• Sähkömoottori 1000W hiiliharjaton

• Suuri litiumakku 60V 20 Ah

• Ajomatka 60 km

• Maksiminopeus 25km/h

• Tehokas iskunvaimennus!

• Mm. tuplapenkki, taustapeilit, varashälytin ja laukut VAKIONA

NTaide

äyttely on noin 80 öljyvärimaalauksen läpileikkaus Löyttyniemen tuotantoon eri vuosikymmeniltä, opiskeluajoista 1950-luvulta 2020-luvun alkuun. Esillä on myös Löyttyniemen leikekirjat taiteilijauran ajalta. Osa teoksista on myös myynnissä.

Näyttelyn järjestävät Löyttyniemen tyttäret, jotka haluavat kunnioittaa äitinsä elämäntyötä taidemaalarina.

MAALAUKSELLISIKSI MURRETUT Löyttyniemi maalasi paljon luontoa, niin maisemia eri vuodenaikoina kuin yksityiskohtia metsistä ja kukkasistakin. Löyttyniemen maalauksissa on myös ihmisiä arkiaskareissaan. Löyttyniemi rakasti maalata kaupunki- ja maaseutumaisemia Suomen lisäksi erityisesti Italiasta, jonka erilaista valoa hän rakasti. Viimeisinä taiteilijavuosinaan Löyttyniemi siirtyi täysin abstraktiin ilmaisuun käyttäen ainostaan palettiveistä siveltimen sijaan. Löyttyniemi ei pelännyt käyttää värejä. Taivas hänen töissään saattoi loistaa uskottavasti keltaisena ja oranssina. Löyttyniemi ei piitannut valokuvamaisista maalauksista, vaan aiheet murrettiin aina maalaukselliseksi.

Taiteensa avulla Löyttyniemi toivoi lisäävänsä iloa, onnellisuutta ja mielenrauhaa.

Elämäntyönäyttely toivottaa tervetulleeksi tutustumaan pitkän linjan ammattitaiteilijan uran eri vaiheisiin .

Forssan Vinkkelissä, kirjaston yläkerta, Wahreninkatu 4

Avoinna 4.6.-28.6.24 ma-to 11-19, pe 11-17, la-su 11-15

Taiteilijan biografia

Eija-Liisa Löyttyniemi (s. 1939) on forssalainen taidemaalari. Eija-Liisa Löyttyniemi valmistui taidemaalariksi Suomen Taideakatemian koulusta vuonna 1960. Löyttyniemi jäi vapaaksi taiteilijaksi vuonna 1972. Löyttyniemi maalasi vuoteen 2021 asti. Löyttyniemi on pitänyt yli 100 yksityisnäyttelyä 1960-luvulta aina 2000-luvulle saakka. Löyttyniemi on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa, sekä Ruotsissa, Englannissa ja Italiassa. Löyttyniemen maalauksia on lukuisissa julkisissa kokoelmissa. Löyttyniemi on Taidemaalariliiton jäsen.

(la-su käynti Koskisillan puoleisesta päädystä, kuten Forssan luontomuseoon). Juhannuksena (pe-su) suljettu.

Opastettuja kierroksia lauantaisin klo 13 ja tilauksesta 040 504 9505 tai 050 550 0562.

• Tehokas 146cc OHV-4-tahtimoottori

• Työleveys 51 cm

H V - 4 - t a h t i m o o t t o r i • T y ö l e v e y s 5 1 c m • I s o t v e t ä v ä t t a k a p y ö r ä t , k u

• Isot vetävät takapyörät, kuulalaakeroitu

• Leikkuukorkeuden pikasäätö

• 4 in 1 leikkuuominaisuudet!

!

2 4 9 € 249

Itsevetävä ruohonleikkuri sähköstartilla Greenstar

S 5 3 1 V H Y - W

S531VHY-W S531VHY-W T o d e l l i n e n D E L U X E - M A L L I !

Todellinen DELUXE-MALLI! • Moottori T8 173 cm3 OHV 4-tahti

• M o o t t o r i T 8 1 7 3 c m 3 O H V 4 - t a h t i

Puutarhajyrsin

P u u t a

Eurosystems RM-H EVO HONDA HONDA

• S ä h k

• Sähköstartti

• Valittavissa 4 nopeutta

• Leikkuuleveys 53 cm

• Leikkuukorkeus 25 - 75 mm

• Kuulalaakeripyörät TARJOUS! TARJOUS!

(säädettävissä

Rautapyörät, kyntöaura ja vakoaura saatavilla lisävarusteena

Hyvitämme vanhastavaihtokaupassatoimivasta VÄHINTÄÄNajoleikkurista500€!

Paketissa kotimainenmonitoimikärry,mukana lumiketjutlumilevy, raivaussaha!ja

5 a

Laatutuotteet Italiasta 50 vuoden kokemuksella!

19 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 Salolainen perheyritys jo kolmannessa polvessa! JOENSUUNKATU 10, 24100 SALO040 300 1050 MYYMÄLÄ AVOINNA MA-PE 9-17 ja LA 9-14 TILAA HELPOSTI NETISTÄ WWW.KONE-GLANS.FI (norm. 3307,-) Meiltä myös huolto ja varaosat! Ajoleikkuri Oleo-Mac 109 L/16 K hydrostaatti All Inclusive -paketilla (norm. 3897,-) S ä h k ö s k o o t t e r i M o t o k e t t u C r u i s e r Sähköskootteri Motokettu Cruiser 2 0 2 3 S e a - D o o v e s i j e t t e j ä v i e l ä m u u t a m i a t a r j o u s h i n t a a n j a h e t i v a r a s t o s t a ! 2023 Sea-Doo vesijettejä vielä muutamia
varastosta!
S ä h k ö m o o t t o r i 1 0 0 0 W h i i l i h a r j a t o n • S u u r i l i t i u m a k k u 6 0 V 2 0 A h
A j o m a t k a 6 0 k m • M a k s i m i n o p e u s 2 5 k m / h • T e h o k a s i s k u n v a i m e n n u s !
tarjoushintaan ja heti
t u p l a p e n k k i , t a u s t a p e i l i t ,
r a s h ä l y t i n j a l a u k u t V A K
M m
v a
I O N A
699
r h a j y r s i n E u r o s y s t e m s R M - H E V O H O N D A
• T e h o k a s j a l u o t e t t a v a H o n d a G P 1 6 0 5 h v m o o t t o r i • M a k s i m i t y ö l e v e y s 7 5 c m ( s ä ä d e t t ä v i s s ä 5 0 - 7 5 c m ) • R a u t a p y ö r ä t , k y n t ö a u r a j a v a k o a u r a s a a t a v i l l a l i s ä v a r u s t e e n a •
Honda
75 cm
50-75cm)
(norm. 299,-) (no no r m. m 29 2 9 99,, )
e h o k a s 1 4 6
u l a l a a k e r o i t u • L e i k k u u k o r k e u d e n p i k a s ä ä t ö
4
1 l e i k k u u o
Tehokas ja luotettava
GP160 hv moottori • Maksimi työleveys
• T
c c O
i n
m i n a i s u u d e t
t t a v
e u t
u s 2 5 - 7 5 m m • K u u l a l a a k e r i p y ö r ä t
ö s t a r t t i • V a l i
i s s a 4 n o p
t a • L e i k k u u l e v e y s 5 3 c m • L e i k k u u k o r k e
L
A j o l e i k k u r i O l e o - M a c 9 9 L / 1 2 , 5 K M A l l I n c l u s i v e - p a k e t i l l a Ajoleikkuri Oleo-Mac 99 L/12,5 K M All Inclusive
• M o o t t o r i 4 1 3 c c / 1 2 , 5 h v O H V 4 - t a h t i • 5 v a i h d e t t a e t e e n + p a k k i • L e i k k u u l e v e y s 9 8 c m • 7 l e i k k u u k o r k e u t t a • Moottori 413cc / 12,5 hv OHV 4-tahti • 5 vaihdetta eteen + pakki • Leikkuuleveys 98 cm • 7 leikkuukorkeutta • Silppuava ja sivulleheittävä (no ( rm. 33 a at ut uo o tt ee t It al ia st a vuodenkokemuksel ppj 2 8 9 0 € 2890 TARJOUS! 1 Al A ssaha! • M o o t t o r i 4 5 2 c c / 1 6 h v O H V 4 - t a h t i • V a i h t e i s t o h y d r o s t a a t t i n e n j a l k a p o l k i m e l l a • L e i k k u u l e v e y s 1 0 8 c m • 7 l e i k k u u k o r k e u t t a • Moottori 452cc 16 hv OHV 4-tahti • Vaihteisto hydrostaattinen jalkapolkimella • Leikkuuleveys 108 cm • 7 leikkuukorkeutta • Silppuava ja sivulleheittävä (no (n rm. 38 9 3 2 9 0 € 3290 TARJOUS! Itse äh 1 3 9 0 € 1390 I t s e v e t ä v ä r u o h o n l e i k k u r i G r e e n s t a r S 5 1 1 V H Y - T Itsevetävä ruohonleikkuri Greenstar S511VHY-T 6 4 9 9 € 499
muka
-paketilla

Kotiseutulaisen Kesälehti ilmestyy 12.6. ja jaetaan myös mökkiläisten postilaatikoihin!

Varaa nyt paikkasi kesän luetuimmasta lehdestä, joka on myös jakelupisteissä jaossa koko kesän. Lehden kokonaispainos on hurjat 40 000 kappaletta!

ILMOITUSMYYNTI JA VARAUKSET:

EERO HIRVIKOSKI Puh. 050 439 0460 eero@kotiseutulainen.fi

PAULA KONTIO Puh. 045 773 48753 kontio.paula@gmail.com

KEIJO KOSKIMIES Puh. 050 303 2462 myynti@kotiseutulainen.fi

PIA OKSA Puh. 050 313 8987 pia.oksa@fsktry.fi

SINIKKA VARTIAINEN Puh. 040 541 4494 sinikka@kotiseutulainen.fi

Otamme mielellämme vastaan myös juttuvinkkejä ja tietoja kesän tapahtumista!

Lähtä vinkkisi: toimitus@ kotiseutulainen.fi

20 NRO 5 / 2024 – 29.5.2024 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI

Viivi & Wagnerin ”parisuhteellisuusteoria” -näyttelyn

avajaiset Forssassa

Juban, virallisemmin Jussi Tuomolan tunnetuin luomus on Viivi ja Wagner. Viivi ja Wagnerin kaltaisesta läpimurrosta kotimaisessa sanomalehtisarjakuvassa on aikaisemmin voitu tuskin uneksia. Nyt Viivi ja Wagner rantautuu Forssaan Villaforssiin galleriaan.

Taide

Vuonna 1997 Helsingin Sanomissa käynnistynyt sarja herätti aluksi hämmennystä, mutta pian lukijakunta oli niin possun ja tämän tyttöystävän lumoissa, ettei Jubaa haluttu päästää edes hyvin ansaitulle kesälomalle.

Humoristisen idean juju piili jutun tunnelmassa ja pienissä yksityiskohdissa. Arkisuus ja absurdius ovat lyöttäytyneet mutkattomasti yhteen. Se on ennalta arvaamatonta ja kaavoihin kangistumatonta. Hetkittäin se palkitsee lukijansa lempeällä tilannekuvauksella, toisinaan jättää lievän hölmistyksen tilaan vain iskeäkseen seuraavaksi riemastuttavalla oivalluksella.

Eihän nuoren, fiksun naisen ja possun elämänkumppanuus koskaan voi olla itsestään selvää! Kiintymyksellään tähän omalaatuiseen pariskuntaan suomalaiset ovat osoittaneet uteliaisuutta, ennakkoluulottomuutta ja erilaisuuden sietokykyä

- ainakin sarjakuvaa kohtaan. Kaikki lukevat Viiviä ja Wagneria omalla tavallaan. Lapset, nuoret ja aikuiset löytävät siitä oman kiinnekohtansa.

Juban ura taidemaalarina käynnistyi epätavallisesti sekin. Ensimmäinen maalaus syntyi tilaustyönä Viivistä ja Wagnerista ja ensimmäinen näyttely Helsingissä oli melkoinen menestys.

Forssan näyttelyssä esillä olevat teokset ovat taiteilijan signeeraamia serigrafioita. Näyttelyssä on esillä mm. ”Rakas hapannaama”, ”Menestyvän naisen takana on sika”, ”Herrasmiessika”, ”En tiskaa” ja muita normaaliin perhe-elämään liittyviä ihmeellisyyksiä.

Viivi ja Wagner näyttelyn avajaiset 5.6 kello 18-20, vapaa pääsy, Villaforss Puutarhakatu 5. Näyttely on nähtävillä koko kesän Villaforssin kesäravintolan ollessa avoinna, pääsääntöisesti pe-la su. Ryhmille sovittaessa villaforss@ villaforss.fi, 0400 703663

viivijawagner.com/juba www.villaforss.fi

RENGON PIENELÄIN

VASTAANOTTO 050 342 0022

AJANVARAUKSELLA

MA-PE KLO 9-20

Sopimuksen mukaan myös viikonloppuisin ja pyhinä Nyt uutena palveluna tietokonetomografia! www.rengonpienelainvastaanotto.fi

Lautamiehenrinne 3, 14300 Renko Rengon keskustan tuntumassa www.facebook.com/pienelainvastaanotto

5.6.

ONHAN AUTOSSASI TUULILASI JA RENKAAT KUNNOSSA?

ONHAN AUTOSSASI TUULILASI JA RENKAAT KUNNOSSA?

Rengasmyynti ja -asennus Karkkilan toimipisteessä. Pyydä tarjous.

Meiltä merkkilasit kaikkiin automerkkeihin!

Rengasmyynti ja -asennus Karkkilan toimipisteessä. Pyydä tarjous.

Meiltä merkkilasit kaikkiin automerkkeihin!

Tuulilasit Taka- ja sivulasit Kiveniskemien korjaus

ADAS tuulilasikameran kalibrointi

. Tuulilasit . Taka- ja sivulasit . Kiveniskemien korjaus . ADAS tuulilasikameran kalibrointi

Myös tuulilasimyynti ammattilaisille.

Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa.

JM Autolasi www.jmautolasi.fi

Lepolantie 4, Karkkila p. 010 319 2930 jmautolasi@gmail.com

Myös tuulilasimyynti ammattilaisille. Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa. JM Autolasi

Lepolantie 4, Karkkila p. 010 319 2930 jmautolasi@gmail.com

21 WWW.KOTISEUTULAINEN.FI NRO 5 / 2024 – 29.5.2024
www.jmautolasi.fi

NOUTOPISTEET

Sen lisäksi, että Kotiseutulainen jaetaan tuhansiin kotitalouksiin, voit napata lehden mukaasi myös lukuisista noutopisteistä. Noutopisteet palvelevat matkailijoita, mökkiläisiä ja naapurikuntien satunnaisia lukijoita!

Forssa:

Deniss

Lammenkulma

Voffelikaffila

Kirjasto

Mali

Prisma Forssa

Kartanokeskus

CM Forssa

ABC Forssa

Autokeidas

Linja-autoasema

S-Market Forssa

Humppila: Sale

Lasikello Humppila

Täysin uusi

Passat

Jokioinen:

S-Market Jokioinen

Jokioisten Kirjasto

Karkkila:

S-Market Karkkila

K-Supermarket Karkkila

Loimaa:

K-Citymarket Loimaa

Somero: KSM Härkätie

K-Market Somero

K-Rauta Somero

S-Market Somero

Tokmanni Somero

Aikaa kestävä klassikko

Volkswagen Transporter Der Klassiker nyt 5 vuoden takuulla*

Volkswagen Transporter kuuluu suomalaisten yrittäjien vakiokalustoon – se on ollut luotettu työkaveri jo vuosikymmenten ajan. Pitkää yhteistä taivaltamme juhlistamaan syntyi erikoismalli Der Klassiker, jolle myönnämme 5 vuoden takuun* osoitukseksi laadusta. Aito saksalainen klassikko nyt saatavana ensi kevään toimituksiin.

volkswagen-hyotyautot.fi w

Passat-mallisto alk. 44 994 €

Transporter Der Klassiker -malliston hinta alk. vain 43 565 €

Somerniemen kesätori

Sporttikone Somero

Rautanet Somero

Pellavaenkeli

Jussin Baari

Cafe Rose Toritupa

Tammela:

K-Market Tammela

S-Market Tammela Kirjasto

Urjala:

S-Market Urjala

K-supermarket Mari

Täysin uusi

Tiguan

Tiguan-mallisto alk. 39 995 €

Volkswagen uutuudet nyt meillä – varaa koeajosi nyt. volkswagen.fi

Volkswagen Transporter Der Klassiker hinta alk. 43 565 € CO₂-päästöllä 189 g/km. Transporter-malliston yhd. EU-kulutus 7,1-7,6 l/100 km, päästöt 189-201g/km. Suositusvähittäishinnasto 20.10.2023 (WLTP). Hintaan sisältyy alv. 24 % ja toimituskulut 600 €. *Jatkotakuu 2+3 vuotta (takuu 2 vuotta ilman kilometrirajaa, jonka jälkeen 3 vuotta / max. 150 000 km). Takuuetu voimassa kaikkiin uusiin Transporter Der Klassiker -tilauksiin. Kuvan auto erikoisvarustein. Volkswagen Hyötyautojen Suomen maahantuoja on K Auto Oy.

Volkswagen Tiguan Comfort Business 1,5 eTSI 96 kW DSG-automaatti hinta alk. 39 995 € CO₂-päästöllä 142 g/km. Tiguan-malliston yhd. EU-kulutus 6,2-6,4 l/100 km, CO₂-päästöt 20-145 g/ km. Suositusvähittäishinnasto 15.3.2024 (WLTP). Volkswagen Passat Comfort Business 1,5 eTSI 110 kW DSG-automaatti hinta alk. 44 994 € CO₂-päästöllä 123 g/km. Passat-malliston yhd. EU-kulutus 5,0-5,4 l/100 km, CO₂-päästöt 123-131 g/ km. Suositusvähittäishinnasto 5.1.2024 (WLTP). Hinnat sisältävät toimituskulut 600 €. Kuvien autot erikoisvarustein. Volkswagenin Suomen maahantuoja on K Auto Oy.

K-Auto

K-Auto Volkswagen Huittinen

Korkeakoskentie 75, vaihde 010 533 2300

Automyynti puh. 010 533 2340: ma–pe 9–17, la 10–15

Huolto puh. 010 533 2350: ma-pe 7.30–16.30 > volkswagen.fi

Riku Keljo 044 560 1686 Ville Leikkanen 044 560 1683 Terhi Niemenmaa 044 560 1684 Tommi Setälä 044 560 1681 Jouni Lounas 044 560 1682
010-alkaviin vaihde- ja asiakaspalvelunumeroihin maksavat 8,4 snt/min ja alanumeroihin 8,35 snt/puhelu + 12,09 snt/min niin lanka- kuin matkapuhelimesta soitettaessa. Hinnat sis. alv:n 24 %.
Puhelut
Atte Kallio 050 479 3436 Tommi Setälä 044 560 1681 Tomi Hyvönen 050 325 1093 Markku Sillanpään 050 300 4935 Puhelut 010-alkaviin vaihde- ja asiakaspalvelunumeroihin maksavat 8,4 snt/min ja alanumeroihin 8,35 snt/puhelu + 12,09 snt/min niin lanka- kuin matkapuhelimesta soitettaessa. Hinnat sis. alv:n 24 %. Aukeentie 2, vaihde 010 533 2400 Automyynti puh. 010 533 2310: ma–pe 9–17, la 10–15 Huolto puh. 010 533 2320: ma-pe 7.30–16.30 > volkswagen.fi
Volkswagen Forssa Petri Honkala 045 214 1624

KÄYNTIKORTTIHAKEMISTO

Yrittäjä, laita käyntikorttisi asiakkaiden näkyville! 45,-/ kerta, myydään viiden kerran pakettina. Jatkuvana 35,- /kerta. Koko 90 x 50 mm. HUOM! Lähetä valmis käyntikorttisi meille.

Palvelumme autoosi:

ruosteenesto maalipinnan käsittely pesupalvelut äänieristys

Näköislehti luettavissa www.kotiseutulainen.fi 0400 535 272 www.maavirta.fi
SUOMALAISTA PALVELUA
Lepistönkatu 5, 30100 Forssa Puh. 03-4221 442 0500-616 081 www.forssanruosteenesto.fi
Since 1996 À L A C A R T E | L O U N A S | B I S T R O

TUULILASIN VAIHTO -20%

Korjaus kiveniskemille 50€

Myös Klarna rahoitusmahdollisuus

LASERLEIKKAUS

Kaikkien vakuutusyhtiöiden yhteistyökumppani

Autolasiasennus Tammelan Huoltopiste

Somerontie 140, Tammela, Häiviä 040 412 1315, 044 564 2477 www.tammelanhuoltopiste.fi

LINSSILEIKKAUS

1300 €/silmä (Säästä jopa 200 €)

KAIHILEIKKAUS 2500 €/silmä (Säästä jopa 400 €)

LASERKAIHILEIKKAUS

Kampanjahinta on voimassa 31.7.2024 saakka. 995 €/silmä (Säästä jopa 810 €)

LASERLINSSILEIKKAUS

(Säästä jopa 800 €)

1900
€/silmä (Säästä jopa 600 €)
3100 €/silmä
 010 5088 102 |  Keskustori 1, 4 krs (Sumeliuksen talo) Puh. hinta: pvm/mpm VARAA AIKA  www.silmasairaalapilke.fi Maksa tasaerissä esim. 99 €/kk tai 149 €/kk PALAUTA PILKE KAMPANJAHINTAAN!  Varaa aikasi silmäleikkauksen
ennakkoarvioon verkkosivuiltamme!
Antti Mäkelä, Tia
Ari-Pekka
Janne Järvenpää Tilausmatkoille 16-59 -paikkaiset bussit!
ilmaiseen
Leikkaavat lääkärimme:
Sàren,
Ylilehto,

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.