Page 1

nnn o o x iixixo D D lleele D k k aaarrrk p p SS p tityyty S i eeennni r r SSSeeer


Περιεχόµενα

• Αφιερώµατα • 14: Phase: Αποκλειστική συνέντευξη • 26: ζώδια: Ετήσιες Προβλέψεις 2011

• Θέµατα • 4: Έξι ανεξήγητα φαινόµενα • 11: Οι 20 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία • 16: Dream Jobs: Τα 8 πιο διασκεδαστικά επαγγέλµατα

• 19: Τα 21 καλύτερα µικρά ανέκδοτα • 23: 14 ενδιαφέροντα κόλπα που κάνει το σώµα µας


Έξι ανεξήγητα φαινόµενα

Μάθετε τα πάντα σχετικά µε έξι ιστορίες µυστηρίου που παραµένουν ανεξήγητες ακόµη και σήµερα…


ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΛΙΝΚΟΛΝ Πολιτικός και 16ος πρόεδρος των Ηνωµένων Πολιτειών ( Χότζενσβιλ, Κεντάκυ 1809, Ουάσινγκτον 1865). Προσέλκυσε την προσοχή της χώρας του µε λόγο στον οποίο καταδίκασε το θεσµό της δουλείας, που αποτελούσε µήλον της έριδος ανάµεσα στις νότιες και βόρειες πολιτείες. Όπως το διατύπωσε “η δουλεία στηρίζεται στην εγωιστική φύση του ανθρώπου ενώ η καταδίκη της στηρίζεται στην αγάπη του προς τη δικαιοσύνη”. Ορίστηκε υποψήφιος από το Ρεπουµπλικανικό Συνέδριο του Σικάγου (1860) για λόγους τακτικής: ήταν ταπεινής καταγωγής, πατρικός, απλός και µε ρητορικά προσόντα, έντιµος και ειλικρινής. Ο Χωριστικός Πόλεµος Βορείων και Νοτίων αποκάλυψε την αδάµαστη δύναµη θέλησής του και την απόλυτη πίστη του στα ιδανικά της ελευθερίας, της ενότητας και της δικαιοσύνης. ∆ε µπόρεσε όµως να εφαρµόσει το έργο ειρήνευσης της κατάστασης που από καιρό διαλογιζόταν. Αµέσως µετά το τέλος του πολέµου ένας φανατικός Nότιος o John Wilkes Booth τον δολοφόνησε µέσα στο θέατρο Ford’s Theatre της Ουάσινγκτον. Σύµφωνα ωστόσο µε τις µαρτυρίες, το πνεύµα του παραµένει αναστατωµένο, µπορούµε να υποθέσουµε εξαιτίας του ότι δε µπόρεσε να ολοκληρώσει τα σχέδια που είχε αναλάβει. Είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν συµβεί στο περιβόητο υπνοδωµάτιό του. Η πρώτη γυναίκα που ανέφερε ότι είδε το φάντασµα του Lincoln ήταν η Grace Coolidge που όπως είπε τον είδε να ατενίζει έξω από ένα παράθυρο του Οβάλ Γραφείου. Η Βασίλισσα της Νορβηγίας έµεινε για µια νύχτα στο υπνοδωµάτιο του προέδρου και άκουσε κάποιον να χτυπά διακριτικά την πόρτα. Όταν άνοιξε βρέθηκε µπροστά στο φάντασµα του προέδρου. Αυτός την κοίταξε απλώς και µετά αποµακρύνθηκε. Η κα. Franklin Roosevelt τον είδε καθιστό στο κρεβάτι να φορά τις µπότες του. Ούρλιαξε έντροµη και έφυγε τρέχοντας. Ο πρόεδρος Harry Truman άκουσε ένα πρωινό κάποιον να χτυπά την πόρτα του στις 3 το ξηµέρωµα. ∆εν είχε αµφιβολία ότι ήταν ο Lincoln επειδή η κόρη του Μargaret ήδη αρκετές εµπειρίες από τις επισκέψεις του ανήσυχου προέδρου στις οποίες άκουγε ήχους στο σπίτι στη µέση της νύχτας και έβλεπε σκιές που ήταν σίγουρη ότι ήταν ο ίδιος. Και τέλος το πνεύµα του άτυχου προέδρου λέγεται πως εµφανίζεται καµιά εµφανίζεται να περιδιαβαίνει στους διαδρόµους και τριγύρω στο Λευκό Οίκο.


IΠΤΑΜΕΝΕΣ ΦΛΟΓΕΣ Το όµορφο οκταγωνικό σπίτι του συνταγµατάρχη John Teilo που κτίστηκε το 1800 αποτέλεσε το σκηνικό µιας αισθηµατικής τραγωδίας. Λίγα χρόνια αργότερα από τη µετακόµιση της οικογένειας του συνταγµατάρχη στο σπίτι η µία κόρη του ερωτεύτηκε ένα βρετανό αξιωµατικό, ειδύλλιο που έβρισκε εντελώς ασύµφωνο τον πατέρα. Ο Τeilo παρά τις ικεσίες της κόρης του αρνήθηκε ακόµα και να δεχτεί τον Εγγλέζο στο σπίτι του. Μια νύχτα η κοπέλα ύστερα από ένα άγριο καβγά µε τον πατέρα της, που έµενε αµετακίνητος στην απόφασή του, άρπαξε αναστατωµένη ένα καντηλέρι και ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά πηγαίνοντας στο δωµάτιό της. Ένα λεπτό αργότερα, η οικογένεια άκουσε µια διαπεραστική κραυγή και αµέσως µετά έναν τροµακτικό γδούπο. Ο συνταγµατάρχης όρµησε προς τα εκεί που ακούστηκε ο κτύπος και βρήκε την κόρη του να κείτεται άψυχη στο κάτω µέρος της γυριστής σκάλας. Φηµολογείται ακόµα ότι και η δεύτερη κόρη είχε ένα δεσµό που,όπως και στην πρώτη περίπτωση,δεν είχε την έγκριση του πατέρα της. Σε µια ατυχή στιγµή έντασης και διαπληκτισµών µιµήθηκε το παράδειγµα της αδερφής της και κατακρηµνίστηκε από την κορυφή της σκάλας. Από εκείνη τη µέρα η τριώροφη σκάλα του οκτάγωνου σπιτιού θεωρείται στοιχειωµένη και µάλιστα συχνά εµφανίζονται να ανεβαίνουν κατά µήκος της σκάλας σκιές που τρεµοπαίζουν σαν να δηµιουργούνται από φλόγα κεριού που ακολουθούνται από µια γυναικεία κραυγή και το γδούπο του κορµιού που πέφτει.


ΟΙ ∆ΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ Στην περιοχή του βενετσιάνικου κάστρου του Φραγκοκάστελου στη νότια Κρήτη µαρτυρείται το φαινόµενο της εµφάνισης του στρατού των ∆ροσουλιτών. Εκατοντάδες Κρήτες πολεµιστές αντιτάχθηκαν στην επίθεση των τουρκικών στρατευµάτων του Μουσταφά Μπέη στις 18 Μαίου 1828. Οι Τούρκοι στρατιώτες πολιόρκησαν στενά το κάστρο και στη µάχη που κράτησε εφτά µέρες οι περίπου εξακόσιοι υπερασπιστές του, συµπεριλαµβανοµένου του αρχηγού τους Χατζηµιχάλη ∆αλιάνη, θανατώθηκαν. Ο ∆αλιάνης, που επέλεξε να µείνει στο κάστρο αγνοώντας τις παροτρύνσεις του στρατού του, αποκεφαλίστηκε και το κεφάλι του στάλθηκε στον Πασά. Τα κόκαλα των πεσόντων λέγεται ότι σήµερα βρίσκονται κάτω από το στρώµα χώµατος που αποτελεί το δάπεδο του κάστρου. Σύµφωνα µε τα λεγόµενα των κατοίκων της περιοχής, αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, o επίδοξος παρατηρητής που είναι εφοδιασµένος µε υποµονή και οξεία όραση, µπορεί να παρατηρήσει µια σκιώδη παράταξη να αφήνει τα ερείπια της εκκλησίας του Αγίου Χαράλαµπου και να προχωρά κατά µήκος των τειχών του κάστρου. Πάνοπλοι στρατιώτες, ντυµένοι στα µαύρα, προχωρούν σε απλή παράταξη παράλληλα στην οµιχλώδη ακτή. Το φαινόµενο διαδραµατίζεται στο διάστηµα µεταξύ 17 και 30 Μαίου και δε διαρκεί πάνω από 10 λεπτά. Ντόπιοι κρητικοί αποκαλύπτουν ένα επιπλέον βοηθητικό στοιχείο: το φαινόµενο συµβαίνει συνήθως λίγο πριν την ανατολή, πράγµα που εξηγεί γιατί ένας µεγάλος αριθµός ανθρώπων διανυκτερεύει αυτό το διάστηµα κοντά στο κάστρο, µε την προσδοκία να παρακολουθήσει ιδίοις όµµασι την προέλαση των γενναίων ψυχών των µαχητών. Από τη στιγµή της µέρας που προτιµούν να εµφανίζονται προέρχεται η ονοµασία “∆ροσουλίτες”(δρόσος, πρωινή υγρασία στην ατµόσφαιρα). Κάποιες προσπάθειες για επιστηµονική ερµηνεία του φαινοµένου προτείνουν ότι µπορεί να προκαλείται από την αντανάκλαση των ηλιακών ακτίνων από στρατιώτες σε ώρα γυµνασίων στα παράλια της γειτονικής Αφρικής. Ωστόσο η τακτικότητα και η χρονική συνέπεια του γεγονότος αποκλείει το ενδεχόµενο µιας τέτοιας σύµπτωσης. Η ανάµνηση της θριαµβικής προέλασης των πολεµιστών σε µια παρέλαση θανάτου από αγάπη στην ελευθερία παίρνει υπόσταση στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης ακόµα και σήµερα και µπορεί να γίνει φανερή στα µάτια του αποφασισµένου επισκέπτη.


Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΜΠΕΛ Η ιστορία ενός ενοχλητικού και σαρδόνιου φαντάσµατος, που πήρε την ονοµασία Μάγισσα των Μπελ, αρχίζει το 1817 στο Τενεσί, στο σπίτι που έµενε ο John και n Lious Bell µε τα εννιά παιδιά τους. Η Μάγισσα των Μπελ εκδηλώθηκε για πρώτη φορά µε φασαρία που θύµιζε πάλη σκυλιών, κλαγγή από αλυσίδες που σέρνονται στο πάτωµα και µυστηριώδεις ανθρώπινους ήχους όπως πνίξιµο και ρουφήγµατα, aργότερα όµως επιδόθηκε σε πιο επικίνδυνα παιχνίδια. Ο δεκάχρονος Richard ξύπνησε µια νύχτα επειδή κάτι αόρατο του τραβούσε µε βία τα µαλλιά ενώ η νεαρή Elizabeth που ήταν δώδεκα χρόνων δέχτηκε βαριά χαστούκια που άφησαν σηµάδια στο πρόσωπό της. Όταν άρχισαν οι επιθέσεις στα παιδιά η οικογένεια µίλησε στον J.Johnson, στενό φίλο και ευσεβή χριστιανό, που προσπάθησε να εξορκίσει τη Μάγισσα απευθυνόµενος σ’ αυτή σε βιβλική γλώσσα,ωστόσο η Μάγισσα δε φάνηκε να πτοείται. Ένας γείτονας,ο William Porter, που έµεινε µια νύχτα στο στοιχειωµένο σπίτι ένιωσε κάποιον να του τραβά τα σκεπάσµατα,τινάχτηκε και τα βρήκε τυλιγµένα σε µπόγο στη µια µεριά του κρεβατιού. Γράπωσε σφιχτά τον τυλιγµένο µπόγο και έτρεξε προς το αναµµένο τζάκι πιστεύοντας ότι αν τον πετούσε στη φωτιά η µάγισσα θα καταστρεφόταν. Όµως αναπάντεχα ο µπόγος έγινε ασήκωτα βαρύς και άρχισε να αναδίδει µια απεχθή οσµή και ο Porter αναγκάστηκε να βγει έξω στον αέρα. Όταν επέστρεψε, η Μάγισσα είχε φύγει. Όταν ο Johnson και άλλοι γείτονες προσπάθησαν να επικοινωνήσουν µε τη Μάγισσα το πλάσµα απάντησε µε έναν αµυδρό συριγµό που εξελίχθηκε σε µια αδύναµη, ψιθυριστή φωνή, που γινόταν ολοένα δυνατότερη και που στο τέλος συνοδευόταν από τραχιές αντρικές και γυναικείες φωνές που εκστόµιζαν απειλές και ντόπια κουτσοµπολιά. Στη συνέχεια στην οικογένεια άρχισαν να παρουσιάζονται πολύ σοβαρές και οδυνηρές οργανικές αντιδράσεις. Η κοπέλα είχε απώλεια συνείδησης και λιποθυµίες και αποδείχθηκε ότι υπήρχαν βελόνες και καρφίτσες στο στοµάχι της. Ο John Bell τα πήγε ακόµα χειρότερα. Κάποια φορά η γλώσσα του πρήστηκε τόσο που δε µπορούσε να µιλήσει για ώρες.Τον έπιασαν βίαιοι και ανεξέλεγκτοι σπασµοί στο πρόσωπο και ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του που αναγκάστηκε να πέσει στο κρεβάτι. Τελικά διέφυγε οριστικά από την επιθετική καταδίωξη της µάγισσας µε το θάνατό του από δηλητηρίαση, για την οποία ενοχοποιήθηκε ένα φιαλίδιο µε σκούρο υγρό άγνωστης προέλευσης. Παρόλα αυτά η κακόβουλη µάγισσα δεν ήθελε να τον αφήσει να ησυχάσει ούτε στην κηδεία του όπου έκανε αισθητή την παρουσία της τραγουδώντας άσεµνα τραγούδια. Μετά από αυτό το περιστατικό φαίνεται ότι η ιστορία έφτασε στο τέλος της. Το στοιχειό πριν εξαφανισθεί τελείως υποσχέθηκε να γυρίσει σε εκατόν επτά χρόνια, ηµεροµηνία που συνέπιπτε µε το 1935,που ευτυχώς όµως δε συνέβη τίποτε. Πολλές ερµηνείες έχουν προταθεί για το φαινόµενο αυτό,ψυχαναλυτικές και παραψυχολογικές, οµως καµιά δεν το εξηγεί επαρκώς. Πάντως, αν τύχει να συναντήσετε την αλλόκοτη και επικίνδυνη µάγισσα, σας προτείνουµε να φωνάξετε κάποιον ικανό εξορκιστή ή να µετακοµίσετε.


ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΣΤΕΡΟΓΝΩΣΙΑΣ Το καλοκαίρι του 1901 οι Αγγλίδες δασκάλες Έλινορ Ζουρντέν και Αν Μόµπερλι αποφάσισαν να κάνουν µια περιήγηση στο ανάκτορο των Βερσαλλιών. Ήθελαν να επισκεφτούν το µικρό Τριανόν, χώρο φορτισµένο µε ροµαντική χροιά, επειδή ο τελευταίος βασιλικός ένοικός του ήταν η άτυχη βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα. Στη διασταύρωση τριών µονοπατιών οι δυο γυναίκες έπεσαν πάνω σε δύο σιωπηλούς άντρες µε πράσινα πανωφόρια και τρίκοχα καπέλα που κρατούσαν καροτσάκια κηπουρικής. Οι γυναίκες αισθάνθηκαν µια απροσδιόριστη κατάθλιψη και δυσφορία. Ακολουθώντας το ένα µονοπάτι συνάντησαν ένα µικρό κυκλικό περίπτερο όπου καθόταν ένας άντρας µε µανδύα του οποίου το αποκρουστικό πρόσωπο και το σατανικό έντονο βλέµµα τις τροµοκράτησε. Καθώς αναρωτιούνταν ποια κατεύθυνση να διαλέξουν,όρµησε προς το µέρος τους αιφνιδιαστικά ένας ωραίος άντρας µε µακριά σγουρά µαλλιά κάτω από το πλατύγυρο καπέλο του και τους υπέδειξε το δεξί µονοπάτι για το µικρό Τριανόν. Εκεί η ∆. Μόµπερλυ περιεργάστηκε µια πολύ όµορφη γυναίκα µε ενδυµασία εποχής που σχεδίαζε στη βεράντα του παλατιού. Μπαίνοντας στο παλάτι για να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του, ενώθηκαν µε µια συντροφιά Γάλλων ντυµένων µε ρούχα του εικοστού αιώνα και ξαναβρήκαν τη καλή τους διάθεση. Μόνο µία εβδοµάδα αργότερα οι δύο φίλες εκµυστηρεύτηκαν η µια στην άλλη την ταραχή στη συνάντηση των αινιγµατικών φιγούρων. Στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την εµπειρία τους, διαπίστωσαν ότι την ίδια µέρα που επισκέφτηκαν τις Βερσαλλίες,τη 10η Αυγούστου,το 1792 οι επαναστατικές δυνάµεις συνέλαβαν τη βασιλική οικογένεια ,φυλάκισαν και αργότερα καρατόµησαν τη Μαρία Αντουανέτα. Συµπέραναν ότι κατά κάποιον τρόπο είχαν ταυτιστεί µε τη σκέψη της βασίλισσας, ότι είχαν εισχωρήσει στη ζωηρή και νοσταλγική ονειροπόληση που την κατέκλυσε ίσως εκείνη τη µέρα. Θα µπορούσε ακόµα να είναι µια αναπαράσταση στο συναισθηµατικό-ενεργειακό πεδίο του χώρου, µια φορτισµένη ανάµνηση, των γεγονότων που διαδραµατίστηκαν τότε και που οι γυναίκες εξαιτίας της ευαισθησία τους συνέλαβαν και βίωσαν έντονα. Οι παραστάσεις που είδαν ήταν διαφορετικές µεταξύ τους, εν τούτοις τα στοιχεία επαληθεύτηκαν από τις ιστορικές πηγές. Και οι ψηφίδες δείχνουν να συνταιριάζονται στο µωσαικό. Ο χάρτης της τοποθεσίας του µικρού Τριανόν του αρχιτέκτονα του παλατιού Richard Mick (1783)επιβεβαίωσε τη διάταξη του χώρου και των κτισµάτων που είδαν στην κατάσταση οραµατισµού τους οι φίλες. Ο άντρας που τις βοήθησε να προσανατολιστούν θα µπορούσε να είναι ο αγγελιοφόρος που έτρεξε στο µικρό Τριανόν για να ειδοποιήσει τη βασίλισσα για µια οµάδα επαναστατών που ερχόταν στις 5 Οκτωβρίου του 1789. Οι άντρες µε τα καροτσάκια θα µπορούσε να είναι µέλη της ελβετικής φρουράς για τη προστασία του βασιλκού ζεύγους. Ο απωθητικός άντρας θα ήταν ο κόµης ντε Βοντρέιγ που στάθηκε κακός φίλος για τη βασίλισσα όταν ενθάρρυνε αντιβασιλικές πρωτοβουλίες. Και επίσης όταν η αν Μόµπερλι είδε το παρτραίτο της Μαρίας Αντουανέτας πείσθηκε ότι η γυναίκα που είχε δει στον κήπο του µικρού Τριανόν ήταν η βασίλισσα……


ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ∆Α Ανάµεσα στις πολλές ιστορίες που διαδίδονται για στοιχειωµένα σπίτια στον ελλαδικό χώρο συγκαταλέγεται η ιστορία του ∆ιαµαντέικου σπιτιού στην περιοχή του Αχλαδόκαµπου. Η υπηρέτρια του παλιού αρχοντικού ήταν η πρώτη που ανέφερε πως είδε κάποιες φευγαλέες θεόρατες παρουσίες να πλανιούνται στο σπίτι. Πίστεψε όπως είπε πως ήταν βρικόλακες που έκαναν την εµφάνισή τους κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και επιχειρούσαν να φάνε το αλεύρι από τις αποθήκες. Το 1925 το σπίτι πουλήθηκε στην οικογένεια Σελλή. Οι καινούριοι ένοικοι ένιωσαν δυσφορία και ανησυχία µε τη διάχυτη αίσθηση εχθρότητας στην ατµόσφαιρα, µε τους ανεπαίσθητους ήχους αργόσυρτων βηµάτων και το απειλητικό συναίσθηµα ότι κάποιος τους παρακολουθούσε. Λίγους µήνες αργότερα η κατάσταση χειροτέρεψε, απότοµοι υπόκωφοι κρότοι, πάταγοι και βουητά µυστηριώδους προέλευσης τάρασσαν τον ύπνο τους και τους ξυπνούσαν ξαφνικά τα βράδια. ∆εν υπήρχε αµφιβολία ότι αόρατα πλάσµατα προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους µε διάφορους τρόπους, µανταλώνοντας τις πόρτες, αλλάζοντας θέση στα προσωπικά αντικείµενα, µισανοίγοντας τα πορτόφυλλα, ανάβοντας φώτα και προκαλώντας αλλόκοτες δαιµονικές λάµψεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά τα φαινόµενα δοκίµασαν γερά τα νεύρα των ενοίκων και τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν το ιδιόµορφο σπίτι. Οι επόµενοι κάτοικοι του αρχοντικού ήταν οι οικογένειες ∆ιαµαντογιάννη και ∆ολίτση. Σύµφωνα µε τους κατοίκους της περιοχής κάποια από τα µέλη της οικογένειας βρήκαν ατυχή και ανεξήγητο θάνατο και κυκλοφόρησε η φήµη ότι το σπίτι είναι καταραµένο. Αρκετά χρόνια αργότερα,το 1945, µια παράξενα ηχηρή αστραπή πάνω από την οροφή του σπιτιού φαίνεται πως ήταν το τελευταίο σηµάδι του περίεργου όντος το οποίο µπορούµε να υποθέσουµε ότι θεώρησε αρκετή την αναστάτωση που προκάλεσε και από εκείνη τη µέρα εξαφανίστηκε µια και καλή από το κτίσµα...


Οι 20 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία

Ποιός µπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τόσο ακίνδυνο όσο µια οδοντογλυφίδα ή ένας φελλός µπορεί να αποδειχτούν µοιραίο; Παρακάτω παρουσιάζονται οι 20 πιο περίεργες αιτίες θανάτου ιστορικών προσώπων.


1. O βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας έφαγε µέχρι θανάτου…κυριολεκτικά! Το τελευταίο του γεύµα περιλάµβανε αστακό, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστό σολωµό και σαµπάνια. Για επιδόρπιο του σέρβιραν 14 πιάτα από το αγαπηµένο του παραδοσιακό γλυκό της πατρίδας του, το σέλµα και γάλα. Πέθανε το 1771.

2. Ο Άλαν Πίνκερτον, ιδρυτής ενός πρακτορείου ερευνητών, πέθανε από µια µόλυνση που έπαθε στη γλώσσα του, αφού την…δάγκωσε.

3. Ο Τζακ Ντάνιελ, της γνωστής φίρµας ουίσκι, πέθανε από µια µόλυνση που έπαθε στα δάχτυλα του ποδιού του, αφού τα χτύπησε προσπαθώντας να…κλωτσήσει το χρηµατοκιβώτιο του.

4. Η Ισιδώρα Ντάνκαν, µια χορεύτρια των αρχών του 20ου αιώνα, σκοτώθηκε όταν το µαντήλι που φόραγε στο λαιµό της µπλέχτηκε στις ρόδες του κάµπριο αυτοκινήτου που οδηγούσε, µε αποτέλεσµα να της σπάσει το λαιµό.

5. Ο Βικ Μόροου, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Combat, αποκεφαλίστηκε από µια λεπίδα φτερού ενός ελικοπτέρου στα γυρίσµατα µιας επικίνδυνης σκηνής για την ταινία The Twilight Zone: The Movie. ∆ύο ακόµα παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του ατυχήµατος.

6. Ο Τάικο Μπραχ, ένας ∆ανός ευγενής και αστρονόµος του 16ου αιώνα, πέθανε µετά από µια µόλυνση στην ουροδόχο κύστη, που προκλήθηκε επειδή.. τα κρατούσε πολύ ώρα! Βέβαια, αυτό διαψεύστηκε το 1996. Μια έρευνα εκείνης της χρονιάς έδειξε ότι όντως ο Μπραχ αρρώστησε µετά από αυτό το περιστατικό αλλά η αιτία θανάτου του ήταν η δηλητηρίαση από υδράργυρο. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του χρησιµοποιούσαν πολύ τον υδράργυρο στα πειράµατά τους, αλλά ποτέ δεν έγινε γνωστό πως ακριβώς αυτός µπήκε στον οργανισµό του.

7. Ο θεατρικός συγγραφέας Τενεσί Γουίλιαµς, βρέθηκε το 1983 νεκρός σε δωµάτιο ξενοδοχείου, έχοντας σφηνωµένο στο λαιµό του έναν φελλό.

8. Ο συγγραφέας Σέργουντ Άντερσον πέθανε από περιτονίτιδα, µια µόλυνση στο στοµάχι που προκλήθηκε αφού κατάπιε ένα πακέτο µε… οδοντογλυφίδες.

9. Ο Νόρµαν Τσάνεϊ, µέλος των Little Rascals, πέθανε µετά από µια ανωµαλία στους αδένες του, σε ηλικία 21 ετών. Ίσως αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι ξεπερνούσε 160 κιλά.

10. Ο Αττίλας, ο βασιλιάς των Ούνων, πέθανε µετά από µια αιµοραγία της µύτης του κατά τη διάρκεια της γαµήλιας νύχτας του. Μεθυσµένος, λυποθύµησε και πνίγηκε από το ίδιο του το αίµα.


11. Ο Σέρ Φράνσις Μπέικον πέθανε επειδή προσπαθούσε να διατηρήσει ένα κοτόπουλο στο… χιόνι. Ο διάσηµος επιστήµονας έπαθε πνευµονία µετά το επιτυχηµένο του πείραµα και πέθανε µετά από λίγους µήνες.

12. Ο Αισχύλος, σύµφωνα µε λεγόµενα, πέθανε όταν ένας αετός που περνούσε από πάνω του, πέταξε τη χελώνα που είχε πιάσει πάνω στο κεφάλι του.

13. Ο στωικός φιλόσοφος Χρύσιππος, πιστεύεται ότι πέθανε από τα γέλια όταν, αφού έβαλε τον γάιδαρό του να πιεί αλκοόλ και να µεθύσει, τον παρακολουθούσε στις προσπάθειες του να φάει σύκα!

14. Ο ρωµαικός αυτοκράτορας Τίτος δολοφονήθηκε από ένα… έντοµο, σύµφωνα µε το Βαβυλωνιακό Ταλµούδ! Ένα ζωύφιο είχε µπει µέσα στη µύτη του και για τα επόµενα επτά χρόνια έτρωγε τον εγκέφαλο του. Βέβαια, άλλα ιστορικά έγγραφα αναφέρουν ότι πέθανε από υψηλό πυρετό.

15. Ο Κιθ Ρελφ των Yardbirds έπαθε ηλεκτροπληξία από την ίδια την ηλεκτρική του κιθάρα.

16. Ο αυτοκράτορας Κλαύδιος της Ρώµης, πνίγηκε από ένα πούπουλο που χρησιµοποιούσε όταν ήθελε να κάνει εµετό. Άλλοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι τον δηλητηρίασε η γυναίκα του, Αγριπίννα.

17. Ο συγγραφέας Κρίστοφερ Μάρλοου, πέθανε το 1593 µετά από έναν διαπληκτισµό σε µια ταβέρνα για τον λογαριασµό. Τον µαχαίρωσαν στο µάτι.

18. Ο Βασιλιάς Χένρι Ι πέθανε το 1135 µετά από τροφική δηλητηρίαση που έπαθε αφού έφαγε µεγάλη ποσότητα από σµύραινες, δηµοφιλές ψάρι στην βρετανική κουζίνα της εποχής.

19. Ο Μπόµπι Λιτς µπορεί να κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο όταν κατέβηκε τους καταρράκτες του Νιαγάρα µέσα σε ένα βαρέλι, αλλά εκείνος τον συνάντησε στη στεριά. Ο δηµοφιλής κασκαντέρ γλίστρησε σε µια φλούδα πορτοκαλιού και έσπασε το πόδι του. Η µόλυνση στο πόδι του δεν υποχώρησε και πέθανε µετά από δύο µήνες.

20. Ο νοµοθέτης ∆ράκοντας, πέθανε σύµφωνα µε ορισµένες αρχαίες αναφορές, µετά από µια εξαιρετική οµιλία που είχε δώσει. Πνίγηκε κάτω από τα υπερβολικά πολλά καπέλα και πανοφώρια που είχε ρίξει πάνω του το κοινό, ως ένδειξη θαυµασµού και εκτίµησης.


Φωνητικά: Θάνος Γρηγορίου Κρουστά: ∆ηµήτρης Αθανασέλος Πληκτροφόρα, πνευστά, ένχωρδα: Αλέξης Αρναούτογλου


Σαν ιδέα υπήρχε από το 2003.. όµως οι σπόροι που είχα τότε στα χέρια µου δεν γινόταν να ευδοκιµήσουν.. όταν το 2008 τελικά βρέθηκε πρόσφορο έδαφος το δέντρο των phase βλάστησε και από τα τρία πρώτα κλωνάρια του ξεχύθηκε ένα µεγάλο διαστελλόµενο σύµπαν ανθρώπων που µοιράζονται την φάση µας.

Πως θα χαρακτήριζες ακριβώς το είδος µουσικής που παίζετε και ποιές οι επιρροές σας; Λέµε ότι είναι .... ∆εν ξέρω πως θα έπρεπε να χαρακτηριστεί για να πουληθεί καλύτερα.. δεν µας ενδιαφέρει τόσο ώστε να το ψάξουµε περισσότερο.. Κάποιες επιρpοές µας είναι σίγουρα οι Led Zeppelin, οι Depeche Mode, o David Bowie και χίλια δυο άλλα.. γενικά το οτιδήποτε ηχεί σωστά στα αυτιά µας.. Έχετε κάνει κάποια δισκογραφική δουλειά ή ετοιµάζετε κάτι για το µέλλον; Αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί η πρώτη µας ολοκληρωµένη δουλειά "In consequence" που διανέµεται από τους πιο γνωστούς ηλεκτρονικούς λιανοπωλητές οπώς itunes,amazon κ.α, σε δύο εκδόσεις cd και σε 12" βινύλιο... επίσης έχουµε ήδη σχέδια για µελλοντικές κυκλοφορίες.. Θα περιµένουµε υποµονετικά για την κατάλληλη στιγµή κυρίος κάνοντας συναυλίες η πετώντας φελούς στα βαρέλια.. Θες να µας πεις κάτι από τα live σας,κάποιες εντυπώσεις η στιγµές που σας έχουν µείνει; Είναι τόσες πολλές οι καλές στιγµές.. τα καλύτερα είναι σίγουρα αυτά που δεν θυµόµαστε.. είτε γιατί ήµασταν τόσο αφοσιωµένοι σε αυτό που κάναµε τις συγκεκριµένες στιγµές είτε γιατί είχαµε ταξιδέψει µακριά µε συνταξιδιώτες από το κοινό. Ποιες είναι οι αντιδράσεις που πέρνετε από το εξωτερικό σας περιβάλλον; Η αντίδραση που πέρνουµε από το περιβάλλον είναι κατά ως επί το πλείστον θετική, αλλά δεν επαναπαβόµαστε στην γνώµη κανενός είµαστε πολύ ανήσυχα πνεύµατα.. προσπαθούµε πάντα όσο περισσότερο µπορούµε ανεξαρτήτων των ερεθισµάτων που δεχόµαστε.. Η ενθάρυνση όµως που δεχόµαστε από άτοµα που µας έχουν αγγίξει µέσω του έργου τους είναι πραγµατικά ανακουφιστική.. σαν να οδηγείς χαµένος για ώρες σε ένα δρόµο στη µέση του πουθενά και να βλέπεις µια ταµπέλα για εκεί που πας... η ένα βενζινάδικο Κάποιες δυσκολίες που µπορεί να σας έχουν προκύψει; ∆υσκολίες πάντα υπάρχουν για όλους.. 'Οµως οι σκληρές βελανιδιές δηµιουργούνται σε κόντρα άνεµο.. Θα θέλαµε όµως σίγουρα λιγότερη ζήλια και περισσότερη αλληλεγγύη από κάποιους ανθρώπους.. ευτυχώς έχουµε γνωρίσει ανθρώπους που θέλουν να δηµιουργήσουν µια καλή συλλογική συνείδηση.. Έχετε σκεφτεί να παίξετε και εκτός Ελλάδας; Θέλουµε να παίξουµε οπουδήποτε µπορούµε.. Τον Γενάρη παίζουµε στη ∆αµασκό, στη Συρία και Βυριτό στο Λίβανο.. Τον Μάρτιο Τουρκία... και από του χρόνου κανονίζουµε µια εκτενή περιοδία στην Γηραιά Αλβιόνα..


Dream Jobs: Τα 8 πιο διασκεδαστικά επαγγέλµατα


Όποιον έλληνα ρωτήσεις τι δουλειά θα ήθελε να κάνει θα σου πει εισοδηµατίας. Να κάθοµαι και να πληρώνοµαι είναι αυτό που όλοι ονειρεύονται. Αν όµως κάνεις κάτι, που ούτως ή άλλως το έκανες και πληρωνόσουν κιόλας δεν θα ήταν καλύτερο; Υπάρχουν τέτοια επαγγέλµατα οπότε ξεκίνα να ετοιµάζεις το βιογραφικό σου.

Video Game Tester Η κοπέλα σου γκρινιάζει που κάθεσαι µε τις ώρες στον καναπέ µ’ ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι; Αν όµως έβγαζες λεφτά παράλληλα; Ναι, κι όµως γίνεται. Αν κάνεις µια έρευνα στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετές εταιρίες που κυκλοφορούν βιντεοπαιχνίδια και ψάχνουν δοκιµαστές. Μάλιστα πληρώνουν αρκετά καλά, µέχρι και 100.000 δολάρια για όσο χρόνο βέβαια σου πάρει να τερµατίσεις το παιχνίδι.

Επαγγελµατίας τουρίστας Πως αλλιώς νόµιζες ότι βγαίνουν όλοι αυτοί οι ταξιδιωτικοί οδηγοί µε τόσες λεπτοµέρειες. Το καλύτερο είναι ότι έχεις το µισθό σου κανονικά, ασφάλεια και φυσικά όλα τα έξοδα για το ταξίδι πληρωµένα. Όποτε γυρνάς από τις διακοπές σου, δεν έχεις χαλάσει µια, και έχεις και λεφτά να περάσεις άνετα τους δύο επόµενους µήνες-όπως κατάλαβες πληρώνουν καλά.

Blogger Ειδικά µετά την επιτυχία του Sex and the City και της blogger της σειράς Carrie Bradshaw, έχουν αρχίσει και ξεπροβάλουν bloggers παντού. Και τις περισσότερες φορές η θεµατολογία τους είναι το σεξ. Βέβαια µην φανταστείς ότι θα έχεις λεφτά ν’ αγοράζεις Manolo Blahnik όπως η Carrie. Άλλα και µόνο που θα µπορείς να δουλεύεις από το κρεβάτι σου και να πληρώνεσαι, δεν ακούγεται άσχηµο.

∆οκιµαστής προφυλακτικών Σίγουρα δοκιµάζουν την ανθεκτικότητα τους σε µηχανήµατα. Τις αλλεργικές αντιδράσεις όµως; Υπάρχει περίπτωση βέβαια να φύγεις από την δουλειά και να σου έχουν πρήξει τ’ α%^&*α αλλά αυτή είναι και η δουλειά σου. ∆οκιµάζεις, ξαναδοκιµάζεις και αν έχει καµία παρενέργεια το λες. Σκέψου ότι εκτός από καλά λεφτά θα έχεις και τσάµπα προφυλακτικά.


∆οκιµαστής µπύρας Αν δεν έχεις πρόβληµα µε τα νεφρά σου και παρελθόν στους ΑΑ, τότε µπορείς να στείλεις το βιογραφικό σου σε κάποια εταιρία παραγωγής µπύρας. Τώρα αν θα αποκτήσεις κάτι από τα δύο, δεν µπορεί να στο εγγυηθεί κανείς. Απ’ ότι λένε επαγγελµατίες δοκιµαστές υπάρχουν µέρες που µπορεί να χρειαστεί να δοκιµάσουν και 40 µπύρες! Ασφάλεια και καλά λεφτά θα έχεις, τσάµπα µπύρες κάθε µέρα θα έχεις, σκέψου το.

Επαγγελµατίας συνοδός Προς θεού µην πάει το µυαλό σου σε πονηρές δουλειές. Εδώ µιλάµε για τίµια λεφτά, καθαρό κούτελο κτλ. Σε µεγάλες πολυεθνικές συνήθως υπάρχει ένας υπάλληλος που είναι υπεύθυνος για την διασκέδαση των επισκεπτών της εταιρίας. Τους βγάζεις για φαγητό, τους πας κάνα µπουζούκι και καζίνο, µια βολτούλα από το µουσείο της Ακρόπολης και αυτό ήταν. Εννοείτε πως κερνάει η εταιρία και φυσικά έχεις κι έναν παχυλό µισθό.

Κριτικός µαριχουάνας Αν νοµίζεις πως υπάρχουν κριτικοί µόνο για ταινίες, τραγούδια και βιβλία είσαι γελασµένος. Η χρήση της µαριχουάνας για θεραπευτικούς σκοπούς γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή. Σε αρκετές χώρες µάλιστα υπάρχουν εργαστήρια παραγωγής και επεξεργασίας που λειτουργούν νόµιµα µε άδεια από το κράτος. Μπορείς λοιπόν να τους στείλεις το βιογραφικό σου, να έχεις απαραίτητα χαρτί ότι χρειάζεσαι την µαριχουάνα για ιατρικούς λόγους και ν’ αρχίσεις να καπνίζεις… αφού είναι για την επιστήµη, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί.

∆οκιµαστής φαγητών Και το βάλαµε λίγο γενικά γιατί δεν ξέρουµε τις προτιµήσεις σου. Όλες οι εταιρίες που παράγουν φαγώσιµα έχουν και τους δοκιµαστές τους. Σοκολάτες, παγωτά, µπισκότα, είναι από τις καλύτερες περιπτώσεις. Όπως θα έχεις καταλάβει πας στη δουλειά, τρως τσάµπα και φεύγεις. Έχει βέβαια και τα ρίσκα της η δουλεία και το συνηθέστερο πρόβληµα είναι οι τροφικές δηλητηριάσεις. Αν έχεις γερό στοµάχι, τότε αυτή η δουλεία είναι για σένα.


Τα 21 καλύτερα µικρά ανέκδοτα


1.Είναι ένας πελαργός και κουβαλάει ένα γέροντα 80 χρονών. Κάποια στιγµή γυρνάει ο γέροντας και λέει στον πελαργό: «Έλα µαλάκα, παραδέξου ότι χαθήκαµε" 2.Σε ένα εστιατόριο ο πελάτης λέει στο γκαρσόν: - Σας παρακαλώ, µήπως µπορείτε να πάρετε το κοτόπουλο να το ψήσετε λιγάκι ακόµα? - Γιατί, τι έχει? - Μου τρώει τις πατάτες! 3.Ήταν ένας κουφός και ένας χαζός. Ο κουφός ήθελε να κοροϊδέψει τον χαζό οπότε τον ρωτάει: - Πόσο κάνει 2+1? - Τέσσερα, απαντάει ο Χαζός Και ο κουφός: - Να τη φας και νάνε κρύα. 4.Ένας τύπος προσπαθεί να πείσει τη γυναίκα του να του καθίσει να της τον βάλει στα αυτιά: - Μα τρελάθηκες, Χριστιανέ µου; Τι θέλεις, να κουφαθώ; - Καλά, τι φοµάσαι; Τόσα χρόνια δε θα είχες µουγγαθεί; 5.Μετά από µια νύχτα ανελέητου σεξ µεταξύ ελέφαντα και µυρµηγκιού, ο ελέφαντας δεν αντέχει άλλο και πεθαίνει. Όχι ρε πούστη µου, λέει το µυρµήγκι, για µια νύχτα γαµήσι θα σκάβω µια ζωή!! 6.Οι νυχτερίδες κοιµούνται στο δάσος. Ξαφνικά, µια όπως είναι κρεµασµένη ανάποδα, κάνει µία τσάκ και κάθεται όρθια στο κλαδί. Από το διπλανό κλαδί µια άλλη νυχτερίδα φωνάζει στο από κάτω κλαδί: - Μήτσο, ξύπνα. Ο Γιώργος λιποθύµησε 7.Πάει ένας και ρωτάει έναν άλλο, που έπαιζε µε µια τρίχα. - Από τα νεύρα σου? και του λέει ο άλλος: - "Όχι από τα αρχίδια µου."


8.Μια ξανθιά επιστρέφει στο σπίτι και ρωτάει τον άνδρα της: - Γιώργο που είναι τα παιδιά? - Στα Αγγλικά. - George where are the kids? 9.Ειδήσεις σε ποντιακό κανάλι: Τραγικό δυστύχηµα. ∆ιθέσιο αεροπλάνο έπεσε σε νεκροταφείο. Έχουν βρεθεί 3000 νεκροί και οι έρευνες συνεχίζονται 10.- Γιατρέ µου, έχω πολλά νεύρα. Όπου πηγαίνω µπλέκω σε καβγάδες. - Μάλιστα .... Πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο να συγκρατείτε το θυµό σας αγαπητέ µου. Έχετε µπλέξει σε πολλούς κα βγάδες; - Ναι ... Γιατί; Τραβάς κάνα ζόρι; 11.Γιατί ο Καίσαρας φορούσε σεντόνια? Γιατί ήταν Ιούλιος. 12.Πως πέθανε η τελευταία πόντια αρκούδα? Αντί να πέσει σε χειµέρια νάρκη έπεσε σε Γερµανική. 13.Ποιο είναι το αντίθετο του Μηχανόβιος? Βιοµήχανος. 14.Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου στους επιβάτες και στο πλήρωµα: - Αγαπητοί µου, έχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Ποιο θέλετε να ακούσετε πρώτα? - Το καλό. - Πάµε για 14 βραβεία Όσκαρ.


15.Πρωί πρωί, µπάτσος σταµατάει κάποιον στην Κηφισίας. - Καληµέρα, του λέει. Και ο οδηγός: - Ήτανε... 16.Μεθυσµένος σε σου βλατζίδικο: - Ένα γύρο απ' όλα - Πίτα? - Άσε, λιώµα 17.Συζητούν δυο φαντάσµατα: -Να σε ρωτήσω κάτι -Σ' ακούω -Πιστεύεις στους ανθρώπους? 18.Πάει ένας Κινέζος στο περίπτερο: - Γιαν τσι γιον Coca-cola! Και ο περιπτεράς του απαντάει: - Μια παγωµένη τι? 19.Ο ΣΥΖΥΓΟΣ στη γυναίκα του: - Μωρό µου, δεν αντέχω άλλο να σε βλέπω να τυραννιέσαι έτσι όλη µέρα στην κουζίνα. Κλείσε την πόρτα! 20.Ένα ζεύγος κανίβαλων συζητάει: - Πονάει η κοιλία µου αγάπη µου. - Και σου είπα να µην φας εκείνον το δύτη µε την φλούδα. 21. ∆ύο τσιµπούρια έχουν πάει σε ένα πάρτυ. Φεύγοντας αργά το βράδυ µετά από ξέφρενη διασκέδαση ρωτάει το ένα το άλλο: - Θα πάµε µε τα πόδια ή θα πάρουµε κανένα σκύλο??


14 ενδιαφέροντα κόλπα που κάνει το σώµα µας


1. Εάν σας γαργαλάει ο λαιµός σας, ξύστε το αυτί σας Ένας έξυπνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το γαργαλητό που νιώθετε στο λαιµό σας είναι να ξύσετε το αυτί σας. «Όταν διεγείρονται τα νεύρα που υπάρχουν στο αυτί, προκαλείται µία αντανάκλαση στο λαιµό, που µπορεί να προκαλέσει σπασµούς στον µυ,» αναφέρει ο ∆ρ. Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Ωτορινολαρυγγολογίας στο Γκίµπσµπορο του Νιού Τζέρσεϊ. «Ο σπασµός ανακουφίζει από το γαργαλητό.»

2. Αποκτήστε υπερηχητική ακοή

Εάν βρίσκεστε σε ένα µέρος µε θόρυβο και δυσκολεύεστε να ακούσετε τον συνοµιλητή σας, ο οποίος µιλάει ψιθυριστά, τότε σκύψτε προς το µέρος του µε το δεξί σας αυτί.Το δεξί αυτί έχει την ικανότητα να ακολουθεί τους γρήγορους ρυθµούς του λόγου, σύµφωνα µε ερευνητές της Ιατρικής Σχολής David Geffen του UCLA. Εάν, από την άλλη, προσπαθείτε να αναγνωρίσετε το τραγούδι που παίζει χαµηλά σε έναν χώρο, τότε προβάλετε το αριστερό σας αυτί προς τον ήχο. Το αριστερό αυτί έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει ευκολότερα τους µουσικούς τόνους.

3. Απαλλαγείτε από τον πόνο!

Γερµανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως εάν βήχουµε κατά τη διάρκεια µιας ένεσης, µειώνεται ο πόνος από το τσίµπηµα της βελόνας. Σύµφωνα µε τον Taras Usichenko, συγγραφέα µίας µελέτης πάνω σε αυτό το φαινόµενο, το κόλπο προκαλεί µία ξαφνική, προσωρινή αύξηση της πίεσης στο στήθος και το νωτιαίο σωλήνα, αναστέλλοντας τις δοµές που προκαλούν πόνο στο νωτιαίο µυελό.

4. Καθαρίστε τη βουλωµένη µύτη σας Ξεχάστε τα αποσυµφορητικά µύτης. Ένας ευκολότερος, γρηγορότερος και οικονοµικότερος τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση της ρινικής κοιλότητας είναι να τοποθετήσετε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και στη συνέχεια να πιέσετε µε το δάχτυλό σας ανάµεσα στα φρύδια. Αυτό επιτρέπει στην ύνιδα, το οστό που περνάει από τις ρινικές οδούς και καταλήγει στο στόµα, να πάλλεται µπρος πίσω, σύµφωνα µε την Lisa DeStefano, βοηθό καθηγητού οστεοθεραπευτικής ιατρικής στο Πανεπιστήµιο του Μίσιγκαν. Η κίνηση χαλαρώνει τη συµφόρηση και µετά από 20 δευτερόλεπτα νιώθουµε τη µύτη µας άδεια.

5. ∆ιώξτε την καούρα χωρίς νερό!

6. Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο χωρίς να ανοίξετε το στόµα σας

Φοβάστε ότι το φαγητό που φάγατε θα σας προκαλέσει καούρες και δεν θα µπορείτε να κοιµηθείτε το βράδυ; «Κοιµηθείτε µε το αριστερό πλευρό,» συνιστά ο Anthony A. Star, γαστρεντερολόγος και βοηθός καθηγητού στην Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης. Μελέτες έδειξαν πως, ασθενείς που κοιµούνται µε το αριστερό τους πλευρό, δεν έχουν παλινδρόµηση γαστρικών υγρών. Ο οισοφάγος και το στοµάχι συνδέονται σε γωνία. Όταν κοιµόµαστε µε το δεξί µας πλευρό, το στοµάχι είναι χαµηλότερα από τον οισοφάγο, εποµένως η βαρύτητα λειτουργεί υπέρ της καούρας.

Απλά τρίψτε πάγο στην παλάµη σας, στην καµάρα που κάνει ο αντίχειρας µε τον δείκτη. Μία καναδέζικη µελέτη έδειξε πως αυτή η τεχνική µειώνει τον πονόδοντο µέχρι και 50%. Οι οδοί των νεύρων στη βάση της καµπύλης διεγείρουν µία περιοχή στον εγκέφαλο που µπλοκάρει τα σήµατα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

7. Εξαφανίστε τα καψίµατα

Αν κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας πάνω στο µάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρµα και πιέστε ελαφρά το σηµείο που καήκατε µε το µαξιλαράκι των δαχτύλων σας. Ο πάγος θα ανακουφίσει τον πόνο πιο γρήγορα, σύµφωνα µε τη ∆ρ. DeStefano, αλλά η φυσική αυτή µέθοδος επαναφέρει το καµένο δέρµα στη φυσιολογική του θερµοκρασία, µε αποτέλεσµα να µην δηµιουργείται φουσκάλα.


8. Κάντε τον κόσµο να σταµατήσει να γυρνά Μήπως ήπιατε λίγο παραπάνω και βλέπετε τα πάντα γύρω σας να γυρνάνε; Ακουµπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το κοµµάτι του αυτιού, που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία -ο θόλος του κοχλία- εγχέει ένα υγρό, που είναι της ίδιας πυκνότητας µε το αίµα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίµα στο θόλο, ο θόλος αποκτά µικρότερη πυκνότητα και ανεβαίνει,» εξηγεί ο ∆ρ. Schaffer. Όλο αυτό µπερδεύει τον εγκέφαλο. Η αφή ενός σταθερού αντικειµένου δίνει µία δεύτερη «άποψη» στον εγκέφαλο, µε αποτέλεσµα να νιώθουµε µεγαλύτερη ισορροπία.

9. Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε κάθε φορά που το δεξί σας πόδι πατάει στο έδαφος. Με την εκπνοή ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά), το οποίο στη συνέχεια πιέζει το διάφραγµα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά. Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό τον πόνο είναι να εκπνέετε κάθε φορά που πατάει το αριστερό πόδι στο έδαφος.

10. Σταµατήστε το αίµα µε το ένα δάχτυλο!

Εάν πιέσετε τη µύτη σας και σκύψετε προς τα πίσω µπορείτε να σταµατήσετε την αιµορραγία στη µύτη -εάν φυσικά δεν σας πειράζει να καταπιείτε το ίδιο σας το αίµα. Ένας πιο «πολιτισµένος» τρόπος είναι να τοποθετήσετε βαµβάκι στα άνω ούλα σας -ακριβώς στο βαθούλωµα που βρίσκεται κάτω από τη µύτη- και να πιέσετε µε δύναµη. «Οι περισσότερες αιµορραγίες προέρχονται από το µπροστινό µέρος του διαφράγµατος, το χόνδρο που χωρίζει τη µύτη,» σηµειώνει ο Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκοµείο Entabeni του Ντάρµπαν, στη Νότιο Αφρική. «Ασκώντας πίεση στο συγκεκριµένο σηµείο, σταµατάτε την αιµορραγία.»

11. Σταµατήστε το καρδιοχτύπι Θέλετε να σταµατήσετε το καρδιοχτύπι και τη νευρικότητα που νιώθετε στο πρώτο ραντεβού; Απλά φυσήξτε στον αντίχειρά σας. Το πνευµονογαστρικό νεύρο, που καθορίζει τον καρδιακό παλµό, µπορεί να ελεγχθεί µέσω της αναπνοής, όπως υποστηρίζει ο Ben Abo, γιατρός στο Πανεπιστήµιο του Πίτσµπουργκ. Εάν φυσήξετε στον αντίχειρά σας, ο καρδιακός παλµός θα επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

12. «Ζεστάνετε» τον εγκέφαλό σας!

Εάν φάτε κάτι παγωµένο, πάρα πολύ γρήγορα, τότε θα παγώσει ο εγκέφαλος σας. Για να το αποφύγετε, πιέστε την επιφάνεια της γλώσσας σας στον ουρανίσκο σας, καλύπτοντας όσο µεγαλύτερη επιφάνεια µπορείτε. «Επειδή τα νεύρα στον ουρανίσκο παγώνουν υπερβολικά, το σώµα µας έχει την εντύπωση ότι παγώνει και ο εγκέφαλος,» υποστηρίζει ο Abo. «Σε αντιστάθµιση, υπερθερµαίνεται, προκαλώντας τον πονοκέφαλο του παγωτού, όπως λέγεται χαρακτηριστικά το φαινόµενο. Όσο µεγαλύτερη πίεση ασκήσουµε στον ουρανίσκο, τόσο πιο γρήγορα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.

13. Αποφύγετε τη µυωπία

Η µυωπία οφείλεται κυρίως στα γονίδια, σύµφωνα µε την Anne Barber, οπτοµετρικό στην Ουάσιγκτον. «Συνήθως δηµιουργείται από µυωπικό στρες.» Με άλλα λόγια, δηµιουργείται εάν κοιτάζετε για πολύ ώρα στην οθόνη ενός υπολογιστή. Εάν θέλετε να έχετε τέλεια όραση, θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήµατα µέσα στη µέρα να κλείνετε τα µάτια σας, να τεντώνετε το σώµα σας, να παίρνετε µια βαθιά ανάσα και µετά από λίγα δευτερόλεπτα να εκπνέετε, χαλαρώνοντας ταυτόχρονα και τους µύες σας. Σφίγγοντας και χαλαρώνοντας τους µύες, όπως τους δικέφαλους και τους γλουτιαίους, ξεγελούµε ακούσια και άλλους µύες -όπως τα µάτια- οι οποίοι χαλαρώνουν και αυτοί.

14. Ξυπνήστε τους νεκρούς! Εάν µουδιάσει το χέρι σας την ώρα που οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας πέρα δώσε και το µούδιασµα θα εξαφανιστεί σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το µουδιασµένο χέρι είναι συχνά αποτέλεσµα της συµπίεσης των νεύρων που βρίσκονται στον αυχένα. Χαλαρώνοντας τους µύες του αυχένα, απελευθερώνετε την πίεση. Τα συµπιεσµένα νεύρα, που βρίσκονται χαµηλότερα στο σώµα, ευθύνονται για το µούδιασµα στο πόδι, εποµένως µην επαναπαύεστε. Σηκωθείτε και αρχίστε να περπατάτε.


Ετήσιες Προβλέψεις 2011


ΚΡΙΟΣ •

Το 2011 όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Κριού µπορεί να αντιµετωπίσουν προκλήσεις πιέσεις και νεύρα στο χώρο εργασίας κατά το πρώτο εξάµηνο του έτους . Η οικογενειακή ζωή θα είναι αρµονική και όσοι από εσάς βρίσκεστε σε σχέση µπορεί να καταλήξετε στα σκαλιά της εκκλησίας από το δεύτερο εξάµηνο του έτους...

Γενικά

Το 2011 θα είναι µια ανήσυχη και έντονη χρονιά για τους Κριούς. Το πέρασµα του ∆ία και το πλανητικό σκηνικό θα φέρει φωτιά στις σχέσεις µε περίγυρο και αγαπηµένα πρόσωπα. Έντονο κλίµα ανησυχίας πίεσης και στρες θα υπερφορτίζει τις καταστάσεις σχεδόν όλη την διάρκεια του έτους. Θα χρειαστεί από πλευρά σας να κάνετε πολλές υποχωρήσεις για να αποφύγετε εντάσεις στον τοµέα της αγάπης και των σχέσεων. Επαγγελµατικά Η επιρροή του Άρη που είναι και ο πλανήτης σας θα προκαλέσει µαχητικό κλίµα έντονων αντιδράσεων στον τοµέα της εργασίας σας πλήττοντας σχέσεις µε συνεργάτες και επαγγελµατικό περίγυρο. Το 2011 όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Κριού µπορεί να αντιµετωπίσουν προκλήσεις πιέσεις και νεύρα στο χώρο εργασίας κατά το πρώτο εξάµηνο του έτους. Την χρονιά αυτή θα πραγµατοποιήσετε στόχους και ιδέες που θα προωθήσουν µελλοντικά την επαγγελµατική σας καριέρα. Χειριστείτε τις καταστάσεις µε ιδιαίτερη διπλωµατία διότι υπάρχει κίνδυνος οδυνηρών ρήξεων µε τους συνεργάτες σας. Οικονοµικά Εµπορικές συµφωνίες και συναλλαγές θα συµβάλουν σηµαντικά στην µελλοντική εξέλιξη των οικονοµικών σας µε σταθερή πορεία από τα µέσα του 2012 και µετά. Κατά την διάρκεια του πρώτου τριµήνου του έτους θα χρειαστεί να κάνετε ιδιαίτερες παραχωρήσεις για να µειώσετε δραστικά κάποιες οφειλές που θα προκύψουν µε θέµατα φορολογικά και δανείων για να επιτύχετε ρυθµίσεις και εξισορροπήσεις των οικονοµικών σας εφαρµόζοντας βέβαια τις απαραίτητες στρατηγικές από την πλευρά σας προς τα µέσα του δεύτερου τριµήνου του έτους. Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου είναι κατάλληλη περίοδος για να εισπράξετε οφειλές από τρίτους ενώ κάποιοι από εσάς θα πετύχετε µια συµφέρουσα αγορά ακινήτου ή κατοικίας. Αισθηµατικά Το πλανητικό σκηνικό ∆ία Κρόνου θα επιφέρει ισορροπία στις σχέσεις και αποκατάσταση της συναισθηµατικής ζωής στους δεσµευµένους. Το πέρασµα της Αφροδίτης θα σας κάνει να εξετάσετε καλύτερα τις φιλοδοξίες του συντρόφου σας, θέτοντας τα πράγµατα επί τάπητος, ξεκαθαρίζοντας περίπλοκες καταστάσεις από το παρελθόν. Οι αδέσµευτοι αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που σας ενδιαφέρει είναι η κατάλληλη εποχή να τον προσεγγίσετε και να βιώσετε στιγµές πάθους. Πολλοί από εσάς που ανήκετε στο ζώδιο του Κριού θα δηµιουργήσετε µόνιµη σχέση ή συµβίωση καταλήγοντας στα σκαλιά της εκκλησίας προς το τέλος του τρίτου τριµήνου του έτους . Οικογένεια Το πλανητικό σκηνικό του 2011 θα σας δηµιουργήσει ανασφάλεια και έντονη ανησυχία διότι η αστάθεια και η έλλειψη επικοινωνίας µε τα αγαπηµένα πρόσωπα της οικογένεια, θα σας δηµιουργήσει φόβους και ενοχές που θα ταράζουν την ψυχολογία σας . Στα οικογενειακά θέµατα θα υπάρξει σηµαντική βελτίωση από τα µέσα Ιουνίου και µετά όπου θα επέλθει ισορροπία , θα αποκατασταθεί η ηρεµία και η οικογενειακή ζωή θα γίνει αρµονική. Υγεία Το πλανητικό σκηνικό ∆ία-Ουρανού θα σας ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα προκαλώντας εντάσεις στο νευρικό σύστηµα δηµιουργώντας έντονη απώλεια ψυχικής ενέργειας που θα σας προκαλέσει κούραση και σωµατική κόπωση. Η επιρροή του πλανήτη Άρη στο ζώδιο σας από της αρχές του έτους δηµιουργεί εντάσεις και προβλήµατα στους µύες σε πολλούς από εσάς. Χαλαρώστε, ξεκουραστείτε, ηρεµήστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την χρονιά αυτή για να βρείτε την ζωτικότητα, την ψυχική δύναµη και την ισορροπία που χρειάζεται ο οργανισµό σας αγαπητοί µου κριοί.

• •

• •

• •

• •

• •


ΤΑΥΡΟΣ •

Το 2011 οι ταύροι θα απολαύσετε µια υπέροχη χρονιά, γεµάτη αισιοδοξία και δηµιουργικότητα µε έντονη κοινωνική ζωή και προβολή. Για τους δεσµευµένους ή για όσους έχουνε σχέση µε το αντίθετο φύλλο η οικογενειακή ζωή και οι σχέσεις θα είναι αρµονικές. Η υποστήριξη φίλων θα σας χαρίσει την ευκαιρία να επιλύσετε µε αποφασιστικότητα οικονοµικές εκκρεµότητες που σας ταλαιπωρούν από το παρελθόν. Ενδέχεται ωστόσο να σας ταλαιπωρήσουν µικροπροβλήµατα στον τοµέα της υγείας κατά το δεύτερο εξάµηνο του έτους........

Γενικά Το 2011 προβλέπει δηµιουργικότητα και προώθηση της καριέρας και των επαγγελµατικών για όσους γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Ταύρου. Το πλανητικό σκηνικό ∆ία – Αφροδίτης- Ουρανού θα φέρει ειρήνη, ισορροπία, εξέλιξη, δηµιουργικότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής και συνθήκες εργασίας. Η επιρροή του ∆ία στο ζώδιο του Ταύρου θα επιφέρει έντονες κοινωνικές συναναστροφές που θα συµβάλλουν σηµαντικά στον τοµέα των σχέσεων και των επαγγελµατικών σας. Επαγγελµατικά Το 2011 οι ταύροι θα απολαύσετε µια υπέροχη χρονιά, γεµάτη αισιοδοξία και δηµιουργικότητα µε έντονη κοινωνική ζωή και προβολή. Με το ξεκίνηµα της νέας χρονιάς πολλές επαγγελµατικές υποχρεώσεις και σκληρή δουλειά θα σας γεµίσει µε πίεση και άγχος. Από τα µέσα του Φεβρουαρίου ευνοούνται ιδιαίτερα νέες συµφωνίες και σχέδια που θα συµβάλλουν σηµαντικά στην εξέλιξη και βελτίωση των οικονοµικών σας. Προς το τέλος του δεύτερου τριµήνου του 2011 οι πιθανότητες επιτυχίας είναι υπέρ σας και από το τέλος Σεπτεµβρίου πολλοί από εσάς θα ωφεληθείτε αν εκµεταλλευτείτε σωστά τις γνωριµίες σας µε νέα πρόσωπα µέσα από τον κοινωνικό σας περίγυρο, που θα συµβάλλουν στην προώθηση των επαγγελµατικών σας . Οικονοµικά Ο οικονοµικός και ο επαγγελµατικός τοµέας το 2011 θα βελτιωθεί για πολλούς από εσάς. Αποφύγετε έξοδα και δαπάνες που αφορούν τον καλλωπισµό και την εξωτερική σας εµφάνιση. Η υποστήριξη φίλων θα σας χαρίσει την ευκαιρία να επιλύσετε µε αποφασιστικότητα οικονοµικές εκκρεµότητες που σας ταλαιπωρούν από το παρελθόν. Αλλαγές στο χώρο του σπιτιού θα µετατρέψουν τους ρυθµούς της καθηµερινότητάς προς όφελός σας. Από τα µέσα Μαΐου και έως το τέλος Ιουλίου 2011 εννοούνται επενδύσεις και νέες συνεργασίες που θα αποδώσουν µελλοντικά. Αισθηµατικά Το κλίµα θα είναι αρκετά πιο ευνοϊκό από την περσινή χρονιά. Για τους δεσµευµένους ή για όσους έχουνε σχέση µε το αντίθετο φύλλο η οικογενειακή ζωή και οι σχέσεις θα είναι αρµονικές. Οι δεσµευµένοι θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την σχέση τους. Το πλανητικό σκηνικό ∆ία- Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου υπόσχεται όµορφες, ροµαντικές στιγµές και ένα ριζικά ανανεωµένο κλίµα ερωτισµού και νέων γνωριµιών. Κάποιες όψεις του ∆ία ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας και απελευθερώνουν τα συναισθήµατά σας µε τον καλύτερο τρόπο. Οι ελεύθεροι του ζωδίου ξεκαθαρίζουν δεσµούς και καταστάσεις από το παρελθόν. Από τα µέσα Μαρτίου ευνοούνται νέες γνωριµίες µε µελλοντικές εξελίξεις. Το µόνο αρνητικό σηµείο στη φετινή χρονιά είναι η προσοχή που χρειάζεται να δείξετε καθώς και να αποφύγετε γάµο και επισηµοποίηση δεσµών γιατί µελλοντικά ενδέχεται να προκληθούν εντάσεις και ανισορροπία . Οικογένεια Η επιρροή του ∆ία στο ζώδιο σας θα προκαλέσει εντάσεις µε τους γύρω σας, µε οικογένεια και άµεσο οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον Στα µισά του έτους φθάνει η ώρα για οριστικά ξεκαθαρίσµατα και εκκρεµότητες που σας βασανίζουν και είναι απαραίτητο να σπάσουν οριστικά. Υγεία Η επιρροή του ∆ία θα διατηρήσει σε καλή σωµατική κατάσταση το σώµα και την υγεία σας. Ενδέχεται ωστόσο να σας ταλαιπωρήσουν µικροπροβλήµατα κατά το δεύτερο εξάµηνο του έτους. Καταναλώνετε άφθονα φρούτα, λαχανικά και µεταλλικό νερό για να κρατήσετε σε καλή κατάσταση και τη σιλουέτα σας. Καλό είναι να χαλαρώνετε συχνά αποφεύγοντας άγχος και στρες καθώς µπορεί να επιβαρύνει τον οργανισµό και το νεφρικό σας σύστηµα αρκετά.


∆Ι∆ΥΜΟΙ •

Το 2011 θα είναι µία µέτρια χρονιά για όσους ανήκουν στο ζώδιο των διδύµων . Άγχος και στασιµότητα στην εξέλιξη της καριέρας σας θα σας επιβαρύνουν µε επιπλέον δαπάνες, σωµατική κούραση και υπερβολική πίεση . Στα µέσα του έτους θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την διατροφή σας διότι ο τοµέας της υγείας ενδέχεται να παρουσιάσει σκαµπανεβάσµατα εντελώς ξαφνικά...... Γενικά Το πλανητικό σκηνικό του 2011 φαίνεται να είναι αρκετά ευνοϊκό µε εκπλήρωση των στόχων σας, τόσο στον επαγγελµατικό τοµέα όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η είσοδος του Ουρανού σε συνδυασµό µε την παρουσία του Άρη διευκολύνει σηµαντικά γεγονότα µε µελλοντική εξέλιξη στον τοµέα των επαγγελµατικών σας και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων. Αποφύγετε µικροεντάσεις διότι το µεγαλύτερο µέρος της χρονιάς θα είναι οµαλό ,για να επιτύχετε διαπραγµατεύσεις που θα αλλάξουν την πορεία της ζωής σας µελλοντικά. Επαγγελµατικά Η επιρροή της Αφροδίτης και του Κρόνου το 2011 ευνοεί κοινωνικές επαφές και προώθηση των επαγγελµατικών σας. ∆ηµιουργικότητα και κοινωνική αναγνώριση θα αναπτερώσει το ηθικό σας ενώ σχέσεις µε συνεργάτες και συναδέλφους θα είναι αρκετά καλές. Άγχος και στασιµότητα στην εξέλιξη της καριέρας σας θα σας επιβαρύνουν µε επιπλέον δαπάνες, σωµατική κούραση και υπερβολική πίεση . Αποφύγετε να µπλέξετε προσωπικές µε επαγγελµατικές σχέσεις και προσπαθήστε να κρατήσετε σε ισορροπία µε διπλωµατία τυχόν προβλήµατα που θα προκύψουν µε νόµο και αρχές. Οικονοµικά Οικονοµικές δυσκολίες και δαπάνες θα σας πιέσουν αρκετά έως και τα µέσα Αυγούστου του 2011. Ξαφνικά δάνεια και έξοδα θα σας γεµίσουν µε ανασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Από τα τέλη Οκτωβρίου και µετά αυξήσεις και µικροκέρδη από επενδύσεις θα καλυτερεύσουν κάπως τα οικονοµικά σας. Προς το τέλος του τρίτου τριµήνου και ιδιαίτερα προς τα µέσα Σεπτεµβρίου αποφύγετε να υπογράψετε δεσµευτικές συµφωνίες που θα σας πιέσουν µελλοντικά. Αισθηµατικά Οι πλανητικές επιρροές που επικρατούν στον ουρανό το 2011 , ξυπνούν έντονο ροµαντικό κλίµα και νέες γνωριµίες για τους αδέσµευτους. Οι δεσµευµένοι αποφύγετε εντάσεις µε τον σύντροφό σας λόγω κακής επικοινωνίας. Η επιρροή της Αφροδίτης από τα µέσα του δεύτερου τριµήνου του 2011 και έως το τέλος Αυγούστου, υπόσχετε νέες γνωριµίες και ξαφνικές απιστίες. Επανεξετάστε τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις και µην βιαστείτε να πάρετε αποφάσεις αν δεν εξετάσετε τα πράγµατα πολύ καλά. Οικογένεια Η διέλευση ∆ία- Ουρανού διευκολύνει κάπως τα πράγµατα στον τοµέα οικογένεια και σπίτι. Οι συνθήκες διαβίωσης φαίνεται πως αρχίζουν να ισορροπούν και τα οικονοµικά βάρη της τελευταίας πενταετίας ήρθε η ώρα επιτέλους να µπουν σε µια σειρά, χαρίζοντας σας περισσότερη ελευθερία και ηρεµία. Υγεία Σε γενικές γραµµές η υγεία σας θα είναι ικανοποιητική και το ανοσοποιητικό σας σύστηµα αρκετά ικανοποιητικό. Ο πλανητικός συνδυασµός Ουρανού –Ερµή σας προκαλεί κατά διαστήµατα σωµατική κούραση και κόπωση. Στα µέσα του έτους θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα την διατροφή σας διότι ο τοµέας της υγείας ενδέχεται να παρουσιάσει σκαµπανεβάσµατα εντελώς ξαφνικά. Χαλαρώστε και δώστε στον οργανισµό σας µε µια καλή δίαιτα αποτοξίνωσης την ισορροπία που χρειάζεται, διότι έχει επιβαρυνθεί και ιδιαίτερα το πεπτικό σας σύστηµα που από τα µέσα του καλοκαιριού θα παρουσιάσει µικροπροβλήµατα που θα σας ταλαιπωρήσουν ξαφνικά.


KAΡΚΙΝΟΣ •

Γενικά Το ετήσιο ωροσκόπιο για τους Καρκίνους προβλέπει ευνοϊκές αλλαγές προς όλους τους τοµείς. Προς το τέλος του τρίτου τριµήνου του 2011 νέες ευκαιρίες θα αναπτερώσουν το ηθικό σας και οι αλλαγές θα εµπλουτίσουν τη ζωή σας µε νέα γνώση προς όφελος σας. Κοινωνικές επαφές ανοίγουν νέους ορίζοντες και στόχους µε πολλές ευκαιρίες στον επαγγελµατικό τοµέα. Προσοχή µόνο στην επιρροή του Πλούτωνα που επιβαρύνει τη διάθεσή σας µε νοσταλγία για πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν. Επαγγελµατικά Το 2011 είναι µία χρονιά προώθησης και επέκτασης γεµάτο ευκαιρίες που θα εµπλουτίσουν την ζωή σας και επιτέλους οι προσπάθειες σας θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Αλλαγές στον επαγγελµατικό τοµέα µε σηµαντικές οικονοµικές µεταρρυθµίσεις. Η τύχη σας θα είναι αρκετά ανεβασµένη και η διάθεση της δηµιουργικότητας θα ενισχύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους ιδιαίτερα των επιχειρήσεων. Νέες συµβάσεις και συµφωνίες θα προωθήσουν την καριέρα σας και θα φέρουν αποτελεσµατική επιτυχία των προσπαθειών σας. Αισθηµατικά Η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου θα είναι δύσκολη για τους δεσµευµένους, το υπόλοιπο διάστηµα θα απολαύσετε ήρεµη και αρµονική ζωή σχετικά µε πέρυσι. Οι αδέσµευτοι θα κάνετε νέες γνωριµίες αγάπης, ξεκινώντας σχέσεις µικρής διάρκειας και γεµάτες ρευστότητα µε την θεά του έρωτα στο πλευρό σας να σας ανοίγει πόρτες για κάτι πολύ σηµαντικό από το δεύτερο εξάµηνο του έτους. Από τα µισά του δεύτερου τριµήνου του 2011 η Αφροδίτη και το πλανητικό σκηνικό προσφέρει ευκαιρίες για δηµιουργία σταθερών και µακροπρόθεσµων σχέσεων. Οικονοµικά Το πέρασµα του ∆ία από το ζώδιό σας συνοδεύετε από την επίτευξη των στόχων σας και σηµαντική αύξηση των οικονοµικών σας. Οι κοινωνικές επαφές ευνοούνται και οι σχέσεις µε ανωτέρους σας προωθούν την καριέρα σας. Από τα µέσα του έτους ενδέχεται να προκύψουν προβλήµατα µε νόµο και ως εκ τούτου είναι αναγκαίο να εξετάσετε καλά οικογενειακές δαπάνες και εγγυήσεις σε δάνεια που σχετίζονται µε φίλους, διότι θα προκύψουν οικονοµικά εµπόδια που θα µπλοκάρουν τον προϋπολογισµό σας. Οικογένεια Το πέρασµα του ∆ία από το ζώδιο του Καρκίνου, σας χαρίζει αυτοπεποίθηση και η ζωή γίνεται αρκετά πιο άνετη µε την οικογένειά διευκολύνοντας έτσι την καθηµερινότητά σας. Ο Ουρανός ενθαρρύνει τις υπερβολές γι αυτό αποφύγετε υπέρµετρους ενθουσιασµούς µε δαπάνες και αγορές που µπορεί να σας εµπλέξουν σε οικονοµικές δυσκολίες και πιθανόν σε προβλήµατα µε νόµο µελλοντικά. Υγεία Το πλανητικό σκηνικό Πλούτωνα –Ερµή- Αφροδίτης επιβαρύνει το πρόγραµµά σας µε αποτέλεσµα να νοιώθετε κουρασµένοι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα προς το τέλος Μαΐου. Ξεκινήστε από τις αρχές του καλοκαιριού µια δίαιτα αποτοξίνωσης και χαρίστε στον εαυτό σας περισσότερες στιγµές χαλάρωσης.


ΛΕΩΝ •

Γενικά Το 2011 θα είναι µια πολύ καλή χρονιά για τους Λέοντες. Οι πλανητικές όψεις υπόσχονται ευχάριστες αλλαγές στην οικογενειακή σας ζωή και τις σχέσεις. Προσπαθήστε να είστε ήρεµοι και περιµένετε την κατάλληλη στιγµή να επιβάλλετε τις απόψεις σας ή να κάνετε ριψοκίνδυνους νεωτερισµούς χωρίς να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. Άλλωστε το πέρασµα του Κρόνου από το ζώδιό σας θα σας επιφέρει ξεκαθαρίσµατα σε όλους τους τοµείς, τόσο στον αισθηµατικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Επαγγελµατικά Τα πράγµατα το 2011 θα είναι λιγότερο δύσκολα από την περσινή χρονιά. Κοινωνικές επαφές που θα συµβάλλουν στην προώθηση των οικονοµικών σας από το πρώτο κιόλας τρίµηνο του έτους θα αποτελέσουν το 2011 χρονιά ορόσηµο για την µελλοντική σας εξέλιξη σε θέµατα καριέρας. Παρόλο που µέχρι τον Απρίλιο τα οικονοµικά θα είναι κάπως δύσκολα πάρτε πρωτοβουλίες διότι µια απροσδόκητη ευκαιρία µπορεί να καθορίσει την σταθερότητα των οικονοµικών σας µελλοντικά. Κατά τα µέσα του δευτέρου τριµήνου το πλανητικό σκηνικό είναι ιδανικό για να απολαύσετε υπέροχες στιγµές, ξεκινώντας µια περίοδος βελτίωσης και προώθησης των οικονοµικών σας θέτοντας την καριέρα σας σε νέες βάσεις. Οικονοµικά Τα οικονοµικά σας το 2011 φαίνεται πως θα είναι πιο ευνοϊκά. Από τα µέσα του έτους πολλοί από εσάς θα επιτύχετε ευνοϊκές ρυθµίσεις σε φορολογικά η νοµικά θέµατα που σας απασχολούν τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας ισορροπία που τόσο καιρό επιθυµείτε. Από τις αρχές Σεπτεµβρίου αποφύγετε απρονοησίες γιατί η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιό σας θα σας δυσκολέψει αρκετά. Αισθηµατικά Το 2011 πολλοί από σας αποφασίζετε ότι ο δεσµός σας δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Προσπαθήστε να εκφράσετε τα συναισθήµατά σας, αποφύγετε νευρικότητες, χαλαρώστε και ξεκαθαρίστε µε τον σύντροφό σας καταστάσεις που σας βασανίζουν από το παρελθόν. Οι δεσµευµένοι θα διατηρήσουν αφοσίωση και στοργή από τον σύντροφο τους µε αρµονία στην οικογενειακή τους ζωή καθ όλη την διάρκεια του έτους. Μερικοί από εσάς θα πάρετε σηµαντικές αποφάσεις και µπορεί ακόµη και να παντρευτείτε κατά την διάρκεια του έτους . Για τους αδέσµευτους νέες γνωριµίες και αλλαγές θα κάνουν το κλίµα ιδιαίτερα ροµαντικό από τα µέσα του Αυγούστου και µετά. Αυτό που πρέπει να προσέξετε από τα µέσα Οκτωβρίου είναι να µην κάνετε την ατµόσφαιρα δύσκολη διότι µερικοί από εσάς µπορεί να φτάσετε σε οριστική ρήξη. Οικογένεια Η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιό σας , δηµιουργεί µια τάση για αποµόνωση και µοναξιά. Μπερδεµένα συναισθήµατα και ανεκπλήρωτες ανάγκες σας κάνουν υπερβολικούς ή σπασµωδικούς µε τα άτοµα του στενού οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Χαλαρώστε, χαµογελάστε και προσπαθήστε να κρατήσετε την ισορροπία µε την καλή διάθεση των άλλων. Υγεία Τα θέµατα της υγείας σας θα είναι έντονα συνδεδεµένα µε τη διάθεσή και την ψυχική σας ηρεµία. Η επιρροή του Ποσειδώνα σας κάνει ευάλωτους σε πειρασµούς µε αποτέλεσµα να δηµιουργήσετε ενοχλήµατα στο στοµάχι και το πεπτικό σας σύστηµα. Ακολουθήστε δίαιτα αποτοξίνωσης από τα µέσα του έτους για να αποφύγετε ηπατικές διαταραχές που µπορεί να επηρεάσουν άµεσα την υγεία και την ψυχολογία σας.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ •

Γενικά Μέτρια χρονιά θα είναι το 2011 για όσους ανήκουν στο ζώδιο της παρθένου. Η χρονιά ξεκινά µε πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές τόσο στον αισθηµατικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Η επιρροή του ∆ία στο ζώδιό σας θα µεγαλώσει την εσωτερική σας ασφάλεια βλέποντας την καλύτερη πλευρά της ζωής µέσα από την πνευµατική αναζήτηση. Εκµεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν για µια εποικοδοµητική µελλοντική κατεύθυνση. Επαγγελµατικά Θεαµατικές αλλαγές στον επαγγελµατικό τοµέα µε περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε Το 2011 µέσα από κοινωνικές επαφές , συνεργάτες και οµάδες. Νέες επαφές και γνωριµίες θα στηρίξουν τις προσπάθειες σας µε µελλοντικές µακροχρόνιες εξελίξεις. Η επιρροή του ∆ία στο ζώδιό σας υπόσχεται πως βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόµο. ∆είξτε εµπιστοσύνη στην τύχη και τον εαυτό σας για να προχωρήσετε τα σχέδιά σας στη σωστή κατεύθυνση. Η εξέλιξη της καριέρας σας δεν θα παρουσίαση ιδιαίτερη άνοδο. Όσοι έχετε επιχειρήσεις οι πωλήσεις και τα οικονοµικά σας, θα παρουσιάσουν βελτίωση και θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά. Οικονοµικά Η επιρροή του ∆ία στο ζώδιο σας ευνοεί την επίτευξη των στόχων σας τη χρονιά αυτή. Το πλανητικό σκηνικό εγγυάται βελτίωση των οικονοµικών σας κατά τα µέσα του δευτέρου τριµήνου Θέµατα κληρονοµικά θα ξεκαθαρίσουν και ο Ερµής θα δώσει ώθηση στις πωλήσεις σας και ιδιαίτερα σε ότι έχει σχέση µε περιουσιακά φαίνεται να εξελίσσεται ευνοϊκά. Αισθηµατικά Στιγµές έντονου ροµαντισµού και πάθους υπόσχεται το 2011. Από τις αρχές του έτους πολλοί από εσάς θα δείτε έναν νέο έρωτα , γεµάτο πάθος και ερωτισµό να χτυπά την πόρτα σας. Οι δεσµευµένοι αποφύγετε σκηνές κτητικότητας και εντάσεων διότι θα δηµιουργηθούν σοβαρές παρεξηγήσεις µε τον σύντροφό σας. Από τα µέσα Μαΐου και έως το πρώτο 10ηµερο του µηνός Απριλίου αποφύγετε δεσµευτικές συµφωνίες µε τον σύντροφό σας γιατί µπορεί να δηµιουργηθούν προβλήµατα και οριστικές ρήξεις µελλοντικά. Τη χρονιά αυτή προγραµµατίστε κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, γίνετε πιο αισιόδοξοι, δείξτε τρυφερότητα και αγάπη στον σύντροφό σας γιατί τα εµπόδια που θα παρουσιαστούν θα είναι περιστασιακά και δεν χρειάζεται να χαλάτε τη διάθεσή σας. Οικογένεια Η διέλευση του Πλούτωνα –Ουρανού µπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις µε αποτέλεσµα να χρειαστεί να καταβάλετε προσπάθειες για να ξεπεράσετε εντάσεις και µικροεµπόδια µε τα µέλη της οικογένειας σας η µε το κοντινό σας περιβάλλον. Αποβάλετε τους φόβους σας και καταβάλετε περισσότερη προσπάθεια για να αντιστραφεί η όψη αυτή. Υγεία Στις αρχές του έτους ίσως να παρουσιαστούν µικροπροβλήµατα υγείας που θα ταλαιπωρήσουν αρκετούς από εσάς. Χαλαρώστε και προσέξτε το νευρικό σας σύστηµα από τον µήνα Σεπτέµβριο και µετά. Η αποχώρηση του Κρόνου από το ζώδιό σας ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειάς σας και θα νοιώσετε επιτέλους ζωντανοί. Αποφύγετε υδατάνθρακες διότι ο µεταβολισµός σας λόγω των πλανητικών επιρροών ενδέχεται να κλονιστεί.


ΖΥΓΟΣ

Γενικά Το 2011 για τους ζυγούς προβλέπετε σκληρή εργασία και πολλοί από εσας θα επισηµοποιήσετε µια σχέση η θα κάνετε σηµαντικές αλλαγές στον τοµέα της εργασίας σας, που αν τις χειριστείτε σωστά θα εισπράξετε µια καλή αµοιβή µελλοντικά. Προσέξτε τις αποφάσεις που θα πάρετε στις σχέσεις σας γιατί η χρονιά αυτή είναι προοίµιο για σηµαντικές αλλαγές που θα αρχίσουν να φαίνονται από το 4ο τρίµηνο του έτους κ µετά. Επαγγελµατικά Στον επαγγελµατικό τοµέα θα δεχθείτε την υποστήριξη των συναδέλφων σας, ανταλλάσοντας αρµονικά υποστήριξη και προσφορά υπηρεσιών. ∆υσκολίες και εµπόδια θα αντιµετωπίσετε το 2011 ιδιαίτερα από τα µέσα Σεπτεµβρίου και έως το τέλος του Οκτωβρίου. Επιλογή νέων συνεργατών και επιχειρηµατικές αναζητήσεις θα καταλήξουν σε µακροχρόνιες συνεργασίες που θα αποδώσουν µελλοντικά, µετά από κόπο και σκληρή δουλειά. Στα οικονοµικά της επιχείρησής σας πρέπει να είστε προσεκτικοί. Τοποθετήσεις χρηµάτων, αγορές ή πωλήσεις δεν ευνοούνται ιδιαίτερα τη χρονιά αυτήν. Οικονοµικά Οικονοµικά προβλήµατα και πίεση θα παρουσιαστούν το πρώτο εξάµηνο του έτους λόγω απρόβλεπτων εξόδων . Μεγάλες δαπάνες θα σας περιορίσουν για αυτό χρειάζεται προσοχή καθ όλη την διάρκεια του έτους. Προσοχή στη διαχείριση των οικονοµικών σας τη χρονιά αυτή. Το πλανητικό σκηνικό Κρόνου – Άρη µπορεί να αποδιοργανώσει την οικονοµική σας στρατηγική. Από τα µέσα του έτους ο Πλούτωνας θα κάνει τα πράγµατα δυσκολότερα και θα πρέπει να κάνετε αιµατηρές οικονοµίες µια που τα πράγµατα ίσως να γίνουν δυσκολότερα και χειρότερα για όσους δείξουν απρονοησία και αδικαιολόγητη σπατάλη Αισθηµατικά Ο έρωτας και οι σχέσεις θα είναι κάπως στον αέρα την χρονιά αυτή. Η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιο σας θα σας προκαλέσει έντονη συναισθηµατική ανασφάλεια και σκαµπανεβάσµατα . Από το µήνα Ιούλιο και µετά τα πράγµατα θα γίνουν πιο ισορροπηµένα για τους δεσµευµένους αν αποφύγετε συναισθηµατική ένταση, ιδιαίτερα αν πρόκειται να κάνετε σοβαρές συζητήσεις και ξεκαθαρίσµατα µε θέµατα που σας απασχολούν από το παρελθόν. Προς το τέλος του έτους µείνετε ήρεµοι διότι οι ρήξεις µπορεί να είναι και οριστικές. Οι αδέσµευτοι ενδέχεται να κάνετε γνωριµίες που θα καταλήξουν σε µακροχρόνιους ερωτικούς δεσµούς. Οικογένεια Μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στον τοµέα οικογένεια τη χρονιά αυτή. Ξεκαθαρίσµατα και αλλαγή πολιτικής απέναντι στους ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός σας, η ενός παιδιού σας. Πολλοί από εσάς θα απολαύσετε σύντοµα ταξίδια µε φίλους και συγγενείς αναπτερώνοντας την διάθεση και το ηθικό σας. Κάποιοι θα διατηρήσουν µια ήρεµη και αρµονική σχέση µε τα µέλη της οικογένειας τους, τον κοντινό περίγυρο και αγαπηµένους φίλους. Από τα µέσα του έτους η επιρροή του Πλούτωνα κάνει τα πράγµατα ιδιαίτερα δύσκολα και θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αν πρόκειται να κάνετε παρορµητικές κινήσεις που θα οδηγήσουν σε οριστικές ρήξεις. Υγεία Η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιο σας προκαλεί κόπωση και κούραση. Χρειάζεται να θυµάστε πως η υπερκόπωση αποτελεί το χειρότερο εχθρό σας τη χρονιά αυτή. Η διάθεσή σας θα επηρεαστεί έµµεσα, γι αυτό προσέχετε να χαλαρώνετε και να ξεκουράζεστε αρκετά.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ •

Γενικά Το 2011 θα είναι έντονα δηµιουργικό αν θελήσετε να κάνετε συµφωνίες και συζητήσεις που θα προωθήσουν τα επαγγελµατικά σας. Οι πλανητικές επιρροές θα ενδυναµώσουν τις σχέσεις µε συνεργάτες που θα συµβάλλουν σηµαντικά στην µελλοντική σας εξέλιξη. Η επιρροή του πλανήτη ∆ία στο ζώδιό σας, ευνοεί κοινωνικές επαφές και καινούργιες γνωριµίες που θα αναπτερώσουν το ηθικό σας. Επαγγελµατικά Το 2011 θα είναι γεµάτο κίνηση και δραστηριότητα µε πολύ θετικά αποτελέσµατα και θέµατα καριέρας θα παρουσιάσουν ικανοποιητική εξέλιξη. Από τα µισά του έτους και µετά, µε το πέρασµα τους ∆ία στους Ιχθύς θα επικεντρωθείτε σε θέµατα επαγγελµατικών δραστηριοτήτων που θα απογειώσουν µελλοντικά τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Συζητήσεις µε συναδέλφους και υψηλά πρόσωπα θα στρώσουν το δρόµο για σηµαντικές αποφάσεις και αλλαγές στην καριέρα σας. Οικονοµικά Στον οικονοµικό τοµέα απαιτείται µεγάλη προσοχή το 2011.Αποφύγετε περιττές δαπάνες διότι η κατάσταση θα είναι κάπως ανησυχητική καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αποφύγετε οικονοµικά ρίσκα, συµφωνίες και δάνεια που θα σας οδηγήσουν σε αδιέξοδο µελλοντικά. Προς το τέλος του 4ου τριµήνου η θεά τύχη και ο ∆ίας φαίνεται να σας τονώνει το ηθικό µε την ανάκαµψη των οικονοµικών σας, που όπως δείχνουν τα πράγµατα θα έχει µια µακροπρόθεσµη και σταθερή βάση. Αισθηµατικά Πολλές αλλαγές φαίνεται πως θα υπάρξουν στον ορίζοντα το 2011. Αποφύγετε εντάσεις και ξεκαθαρίστε µε ήπιο τρόπο θέµατα που σας απασχολούν το τελευταίο διάστηµα γιατί µπορεί να υπάρξουν σοβαρές συγκρούσεις από το 1ο εξάµηνο του έτους που ενδέχεται να σας οδηγήσουν σε οριστική ρήξη µε τον σύντροφό σας . Οι δεσµευµένοι προσπαθήστε να είστε ειλικρινής µε τον σύντροφο σας, διότι θα προκύψουν παρασκηνιακά γεγονότα και παρανοήσεις που θα σας πληγώσουν εντελώς ξαφνικά. Κρατήστε την ισορροπία στον γάµο ή την σχέση σας, κρατώντας τον έλεγχο των θεµάτων µε ηρεµία, έως το τελευταίο τρίµηνο του έτους, όπου θα έχουµε την εξοµάλυνση των πραγµάτων. Οι αδέσµευτοι θα απολαύσετε ροµαντικές στιγµές πάθους µε µια νέα γνωριµία που θα σας γεµίσει συναισθηµατικά και υπόσχεται µακροπρόθεσµη διάρκεια Οικογένεια Στον οικογενειακό τοµέα θα σας παρουσιαστούν εντάσεις και προκλήσεις που θα σας προβληµατίσουν αρκετά . Η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιό σας θα σας γεµίσει µε αδικαιολόγητη απαισιοδοξία και απογοήτευση για κοντινά ή συγγενικά σας πρόσωπα. Σκεφτείτε ήρεµα διότι θα υπάρξουν µικροεµπόδια σε θέµατα κληρονοµικά και οικονοµικά που θα επηρεάσουν τη διάθεσή σας. Ίσως θα είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε σε άλλους τοµείς που το κλίµα θα είναι πιο ευνοϊκό. Υγεία Το 2011 αποφύγετε υπερκόπωση και έντονη πνευµατική κούραση που θα οδηγήσουν στα πρόθυρα σωµατικής κατάρρευσης. Από τις αρχές του έτους πολλοί από εσάς ενδέχεται να αντιµετωπίσετε κάποια µικροπροβλήµατα υγείας που θα σας ταλαιπωρήσουν αρκετά . Το 2ο και 3ο τρίµηνο του έτους οι υπερβολικές υποχρεώσεις θα επηρεάσουν την σωµατική σας κατάσταση, και την υγεία σας. Αφιερώστε στιγµές ύπνου και χαλάρωσης στον εαυτό σας έως ότου ισορροπήσετε την κατάσταση και ο οργανισµός σας να βρει την χαµένη του ενέργεια από τα µέσα του Οκτωβρίου και µετά.


TΟΞΟΤΗΣ •

Γενικά Σύµφωνα µε το πλανητικό σκηνικό ∆ία-Πλούτωνα η χρονιά του 2011 σας γεµίζει µε θάρρος και ενθουσιασµό και ίσως είναι η κατάλληλη στιγµή για να πραγµατοποιήσετε τις επιθυµίες και τα ταλέντα σας. Η καριέρα σας θα παρουσιάσει εξέλιξη και αρκετά εµπόδια από την προηγούµενη χρονιά θα ξεπεραστούν. Από τα µέσα του έτους µπορεί να αισθανθείτε σωµατική κούραση και υπερκόπωση διότι οι υποχρεώσεις σας θα είναι αρκετές και η πίεση στον επαγγελµατικό τοµέα υπερβολική. Ο δρόµος της επιτυχίας όµως είναι ορθάνοιχτος µπροστά σας. Προς το τέλος Ιουλίου τα πράγµατα ισορροπούν ιδιαίτερα καλά τόσο στον αισθηµατικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Επαγγελµατικά Η καριέρα σας το 2011 θα βρίσκετε στο ζενίθ της επιτυχίας σας. Έξυπνες κινήσεις θα σας απογειώσουν και ίσως βρεθείτε στην πρώτη γραµµή από τα µέσα του έτους ξεπερνώντας µικροεµπόδια µε συνεργάτες και υψηλά υφιστάµενα πρόσωπα. Η υπερβολική κούραση και σκληρή εργασία ενδέχεται όµως να σας ταλαιπωρήσει µε ψυχική ένταση και απαισιοδοξία. Χαλαρώστε και φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας διότι ο οργανισµός σας είναι εξαντληµένος και η φυσική σας κατάσταση αρκετά παραµεληµένη. Από τα µέσα του καλοκαιριού µπορείτε να αναπνέετε ελεύθερα και να απολαµβάνετε την επαγγελµατική σας πρόοδο και επιτυχία. Οικονοµικά Οι οικονοµικές συναλλαγές και εξελίξεις φαίνεται να είναι λιγότερο δύσκολες σε σχέση µε πέρυσι. Θα χρειαστεί όµως ιδιαίτερη προσοχή και υποµονή για να επιτύχετε οικονοµικές ρυθµίσεις µε µακροπρόθεσµες συναλλαγές διότι υπάρχει περίπτωση να δηµιουργηθούν παρεξηγήσεις µε τράπεζες και οργανισµούς. Επίσης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις συναλλαγές σας µε οφειλές που αφορούν εφορία και δηµόσιο. Αισθηµατικά Στον τοµέα του έρωτα και της αγάπης το 2011 θα σας χαρίσει πολλές αλλά και κακές στιγµές µε µπερδεµένα συναισθήµατα και πολλά συναισθηµατικά ερωτηµατικά. Από τα µέσα Απριλίου και µετά οι δεσµευµένοι θα επικεντρωθείτε στις προσδοκίες σας και θα υπάρξει µια τάση για συµφιλίωση και ελαχιστοποίηση των διαφορών που υπάρχουν από το παρελθόν µε τον σύντροφό σας. Πολλοί από εσάς ενδέχεται από τα µέσα του έτους και µετά να αποκτήσετε νέο µέλος στην οικογένεια. Οι αδέσµευτοι του ζωδίου θα κάνετε νέες γνωριµίες, ίσως πιο διπλωµατικοί και προσεκτικοί από κάθε άλλη χρονιά διότι αυτό που θα επιδιώκετε είναι πραγµατική αγάπη και ειλικρίνεια από τον σύντροφο σας, µια που το 2011 προσφέρετε για µακροχρόνιες σχέσεις µε µελλοντικές εξελίξεις. Οικογένεια Η επιρροή του Πλούτωνα στον τοµέα της οικογένειας την χρονιά αυτή ενδέχεται να σας περιορίσει αρκετά µε µικροεµπόδια συγγενικών προσώπων. Ίσως φέτος να χρειαστεί να είστε περισσότερο υποµονετικοί για να διατηρήσετε καλή ατµόσφαιρα µε πρόσωπα της οικογένειάς σας διότι οι πολλές υποχρεώσεις στον επαγγελµατικό τοµέα ίσως σας αναγκάζουν να ξεχάσετε το σπίτι και την οικογένεια. Υγεία Η επιρροή του πλανήτη Κρόνου στον τοµέα της υγείας σας ενδέχεται να σας κάνει να νοιώθετε σωµατική κούραση και κόπωση λόγω των πολλών υποχρεώσεων. Ίσως θα πρέπει να εφαρµόσετε µια δίαιτα υγιεινής διατροφής γιατί το σώµα σας χρειάζεται αρκετή ενέργεια τόσο σωµατική όσο και ψυχική, για να εκπληρώσετε τους στόχους και τα έργα σας.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ •

• •

• •

Γενικά Οι πλανητικές επιρροές του 2011 προβλέπουν ότι θα υπάρξουν πολλές ευχάριστες στιγµές και ευκαιρίες για περισσότερη αναψυχή, κοινωνικές επαφές και έντονες διαφοροποιήσεις τόσο στον αισθηµατικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Στον τοµέα των σχέσεων φαίνεται πως αν κρατήσετε χαµηλούς τόνους και δείξετε περισσότερη κατανόηση, τα πράγµατα θα εξελιχθούν οµαλά. Θα πρέπει να είστε χαλαροί µε µεγαλύτερη για να αντιµετωπίσετε τις δυσκολίες που ενδεχοµένως να προκύψουν εξαιτίας του συντρόφου σας, ώστε να µη γίνουν αφορµή για δυσκολίες. Σε γενικές γραµµές αυτή τη χρονιά τα άστρα θα σας απελευθερώσουν µε υλικές ανησυχίες και έντονα συναισθηµατικά γεγονότα. Επαγγελµατικά Η οµαδική εργασία µε συναδέλφους και υψηλά ιστάµενα πρόσωπα φαίνεται πως σας ευνοεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μερικοί από σας µπορεί να θελήσετε να κάνετε θεαµατικές αλλαγές που θα καταπλήξουν συναδέλφους και επαγγελµατικό περίγυρο. Ωστόσο καλά θα κάνετε να κρατήσετε τις ισορροπίες και να έχετε τους τόνους χαµηλά, εξαιτίας ζηλοφθονίας κάποιων συνεργατών σας λόγω της άνεσης και προώθησης των επαγγελµατικών σας. Εστιάστε στους στόχους σας και µην αφήνετε χώρο για αµφιβολίες και αδυναµίες λόγω τρίτων. Η πλανητική επιρροή Ήλιου-Πλούτωνα στο ζώδιό σας διευκολύνει την προσωπική σας προβολή και τα έργα σας. Νοµικές εκκρεµότητες και ρυθµίσεις φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βρουν τη λύση και το δρόµο τους. Οικονοµικά Η οικονοµική κατάσταση της ζωής σας φαίνεται να παρουσιάζει µια πολύ καλή θετική εξέλιξη. Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πάρα πολύ ευνοϊκές αυτή την χρονιά. Ο πλανητικός συνδυασµός Πλούτωνα- Κρόνου ανοίγει νέους ορίζοντες δίνοντας σας την ευκαιρία για να επιτύχετε ευνοϊκές ρυθµίσεις µε δηµόσιο και χρέη που θα σας ανακουφίσουν αρκετά. Θα πρέπει όµως να είστε προσεκτικοί ως αναφορά πωλήσεις, τοποθετήσεις χρηµάτων και αγορές. Η επιτυχία είναι κοντά γι αυτό και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ερωτικά Το 2011 φαίνεται πως θα είναι µια ήρεµη χρονιά σε συναισθηµατικό επίπεδο µε ειρήνη και σταθερότητα. Από το µήνα Φεβρουάριο και έως Τα τέλη Απριλίου οι δεσµευµένοι θα απολαύσετε ισορροπία και κατανόηση από τον σύντροφό σας. Βρείτε ένα κοινό σηµείο να συµπέσουν οι απόψεις σας και αντιµετωπίστε χαλαρά κάποια µικροεµπόδια και εντάσεις που πιθανόν να χαλάσουν τη διάθεσή σας κατά το 2ο εξάµηνο του έτους. Οι αδέσµευτοι ενδέχεται να κάνετε νέα γνωριµία πολλά υποσχόµενη µελλοντικά µέσα από το χώρο εργασίας σας. Από τα µέσα του 2ου τριµήνου θα ρίξετε τα δίχτυα της γοητείας σας γεµάτα πάθος και έντονο ερωτισµό σε µια νέα νεφελώδη σχέση που θα σας αναζωογονήσει και θα σας κάνει να σκεφτείτε σοβαρά για ένα γάµο ή µια µόνιµη σχέση µε µακροχρόνια εξέλιξη. Οικογένεια Βελτίωση στην οικογενειακή ζωή αναµένετε το 2011.Η πλανητική επιρροή του Κρόνου σας κάνει να νοιώθετε λιγάκι ασθενείς µε αποτέλεσµα να αισθάνεστε απόµακροι αποφεύγοντας διακριτικά διάφορα πάρτι συγκέντρωσης. Επικεντρωθείτε στους στόχους σας και αποφύγετε µικροεντάσεις που θα σας αποπροσανατολίσουν. Λόγω φόρτου εργασίας ο χρόνος σας θα είναι ιδιαίτερα περιορισµένος µε αποτέλεσµα να επηρεαστούν οι σχέσεις σας µε κοντινά αγαπηµένα πρόσωπα. Υγεία Βελτίωση της φυσική σας κατάστασης και ενέργειας τη φετεινή χρονιά. Η επιρροή του Αρη στο ζώδιο σας µπορεί να επηρεάσει έµµεσα την υγεία και τη διάθεσή σας. Ανθυγιεινές συνήθειες και αλκοολούχα ποτά ίσως θα πρέπει να απαγορευτούν για λίγο καιρό.


Υ∆ΡΟΧΟΟΣ •

Γενικά Το 2011 προβλέπεται να είναι µια ειρηνική και αρµονική χρονιά. Το ουράνιο πλανητικό σκηνικό Αρη- Ουρανού ενισχύει τους δεσµούς και τις σχέσεις προσφέροντας ιδανικές ευκαιρίες τόσο στην εργασία όσο και στον επαγγελµατικό περίγυρο. Από τα µέσα του έτους πολλοί από εσάς θα πάρετε σοβαρές αποφάσεις µε πολύ θετικά αποτελέσµατα στο µέλλον τόσο στον αισθηµατικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Οι δύσκολες καταστάσεις και η απογοήτευση που σας βαραίνουν από το παρελθόν φαίνεται πως µαλακώνουν διαγράφοντας ένα πολύ ειρηνικό µέλλον σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Επαγγελµατικά Αυτή τη χρονιά µάλλον θα είστε πολύ πιεσµένοι στον επαγγελµατικό τοµέα. Το 2011 φαίνεται πως είναι η χρονιά που θα διευρύνει τις γνώσεις σας, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο µε πιο σταθερές βάσεις. Από τις αρχές του µηνός Μαΐου θα παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία για την ανάπτυξη και προώθηση των επαγγελµατικών σας. ∆ηµόσιες σχέσεις καινούργιες γνωριµίες και συζητήσεις θα συµβάλουν σηµαντικά στη µελλοντική σας αναγνώριση και την επαγγελµατική σας πρόοδο. Οικονοµικά Με ισορροπηµένες και λογικές κινήσεις µπορείτε να τακτοποιήσετε τους λογαριασµούς σας αρκετά ευνοϊκά. Η επιρροή του Ποσειδώνα δηµιουργεί κλίµα ουτοπίας που ίσως σας µπερδέψει µε αποτέλεσµα να ριψοκινδυνεύσετε άσκοπα στον οικονοµικό τοµέα. Περιορίστε έξοδα και περιττές δαπάνες την χρονιά αυτή, διότι έφτασε η ώρα να προσπαθήσετε µε επιτυχία να διορθώσετε ότι δεν πήγε καλά τα προηγούµενα χρόνια. Αισθηµατικά Η σταθερότητα των συναισθηµατικών σας δεσµών φαίνεται ότι θα κάνει τη χρονιά ιδιαίτερα σπουδαία. Η επιρροή του Ποσειδώνα σας κάνει πιο ευάλωτους στον αισθηµατικό τοµέα. Η ψυχαγωγία και η κοινωνική ζωή ευνοούνται ιδιαίτερα, ενώ παράλληλα η θεά του έρωτα Αφροδίτη φαίνεται πως θα φέρει αλλαγές στον αισθηµατικό τοµέα, σε όσους έχουν υποµονή και ανεκτικότητα. Από τα µέσα του έτους και µετά οι αδέσµευτοι θα αποζητήσετε κοινωνικές συναναστροφές και θα νοιώσετε ξεγνοιασιά περνώντας ευχάριστες στιγµές µε ανθρώπους που αγαπάτε. Οι δεσµευµένοι ίσως αντιµετωπίσετε µια αυξηµένη ευαισθησία δείχνοντας κατανόηση και αγάπη στον σύντροφό σας. Αυτό θα επιφέρει αρµονία και ισορροπία στις προσωπικές σας σχέσεις. Βάλτε νερό στο κρασί σας και αποφύγετε λογοµαχίες, αν δεν βιαστείτε να βγάλετε συµπεράσµατα µπορεί να βρείτε τις ιδανικές για σας λύσεις προς όφελός σας. Οικογένεια Η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιό σας υπόσχετε πως η νέα χρονιά που έρχεται θα είναι σηµαντικά καλύτερη από την προηγούµενη, αλλά πιθανότατα να χρειαστεί να φροντίσετε την υγεία κάποιου δικού σας ανθρώπου πιθανότητα προς το τέλος καλοκαιριού και µετά. Η επιρροή του Ποσειδώνα σας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους µε αγαπηµένα πρόσωπα του κοντινού σας περιβάλλοντος. Αποφύγετε εντάσεις για να επιτύχετε την ισορροπία και αρµονία στην οικογένεια. Υγεία Το πλανητικό σκηνικό ∆ία- Αφροδίτης αυξάνει την ενέργεια σας και σας ενθαρρύνει ψυχικά. Το πέρασµα του ∆ία θα σας γεµίζει µε αισιοδοξία και η ψυχολογική αυτή µεταβολή ίσως φέρει σπουδαιότερες αλλαγές στη ζωή σας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού γιατί ενδέχεται να παρουσιαστούν µικροπροβλήµατα στο ουροποιητικό σας


ΙΧΘΕΙΣ •

Γενικά Το 2011 θα είναι µια πολύ καλή χρονιά για τους Ιχθείς. Το 1ο τρίµηνο του έτους ενδέχεται να παρουσιαστούν ορισµένες µικροδιαφορές και εντάσεις µε συγγενικά πρόσωπα και συνεργάτες. Η περίοδος αυτή θα είναι µεταβατική γι αυτό θα πρέπει να έχετε τα µάτια σας ανοιχτά. Ρυθµίστε ανοιχτούς λογαριασµούς µε τρίτα πρόσωπα µε σοβαρότητα αποφεύγοντας εντάσεις και λογοµαχίες. Από τις αρχές του 2ου εξαµήνου του έτους τα πράγµατα θα είναι πιο χαλαρά και µε µια σωστή στρατηγική, ο δρόµος της επιτυχίας θα είναι ανοικτός τόσο στον αισθηµατικό όσο και στον επαγγελµατικό τοµέα. Επαγγελµατικά Κοινωνικές επαφές και καινούργιες δραστηριότητες θα τονώσουν τις προσδοκίες σας τη χρονιά αυτή. Εµπορικές διαπραγµατεύσεις που θα ταυτιστούν µε τις ανάγκες των πελατών σας θα σας βοηθήσουν εξαιρετικά να φτάσετε τον στόχο που εσείς επιθυµείτε. Μερικοί από εσάς ενδέχεται να βρείτε νέα εργασία από τέλος Μαρτίου και µετά. Οργανωθείτε ψύχραιµα και µε αυτοπεποίθηση αντιµετωπίστε κάποιες δύσκολες καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν από το παρελθόν. Ίσως ήρθε επιτέλους ο κατάλληλος καιρός να πάρετε σηµαντικές αποφάσεις για το µέλλον. Οικονοµικά Βελτίωση θα υπάρξει στην οικονοµική σας κατάσταση. Τοποθετήσεις χρηµάτων, δαπάνες ή σηµαντικές αγορές καλό είναι να πραγµατοποιηθούν µε µέτρο διότι ενδέχεται να ξεφύγετε από τον προϋπολογισµό σας και να έρθετε σε δύσκολη θέση αργότερα. Εξετάστε µε προσοχή µια πρόταση οικονοµικού ενδιαφέροντος που ενδέχεται να σας προκύψει από τα µέσα της χρονιάς, διότι µπορεί να δηµιουργηθούν ενδιαφέρουσες προοπτικές που θα σας αποδώσουν καρπούς από την επόµενη χρονιά. Αισθηµατικά Στον αισθηµατικό τοµέα ενδέχεται να ξεσπάσουν κάποιες διαφωνίες µε τον σύντροφό σας κατά τη διάρκεια του έτους. Θα πρέπει να σεβαστείτε την αυτονοµία του συντρόφου σας χωρίς να είστε ιδιαίτερα επικριτικοί. ∆είξτε δυναµισµό και θάρρος διότι κάποιο άτοµο ενδέχεται να σας αποπλανήσει ιδιαίτερα κατά το 1ο τρίµηνο του έτους. Η επιρροή του Κρόνου στο ζώδιό σας βγάζει στην επιφάνεια φόβους ανασφάλειας και εγκατάλειψης από το παρελθόν. Οι αδέσµευτοι του ζωδίου θα αναζητήσετε νέες γνωριµίες µέσα από κοινωνικές συναναστροφές που ίσως σηµάνουν ριζικές αλλαγές στον αισθηµατικό τοµέα µε πολύ καλές προοπτικές για µόνιµη σχέση η γάµο προς το τέλος του έτους. Οικογένεια Στις αρχές του 2011 και µέχρι τα µέσα Μαρτίου η κατάσταση φαίνεται πως θα είναι αρκετά ισορροπηµένη στον τοµέα της οικογένειας σας. Κατά το 2ο τρίµηνο του έτους προσπαθήστε να µην αφήσετε κάποιον να σας εξαπατήσει γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα απογοητευθείτε. Αυτή η επιρροή µπορεί να προκαλέσει µια εξέγερση από πλευράς σας µε αποτέλεσµα να δηµιουργηθούν σοβαρές συγκρούσεις κόβοντας δεσµούς που θα µπορούσαν να είναι πολύ σηµαντικοί ή χρήσιµοι για τη ζωή σας. Σκεφτείτε πάρα πολύ καλά και µε γνώµονα τη λογική –διότι οι πλανητικές επιρροές είναι γεµάτες εξάρσεις, απογοήτευση, αυταπάτη, ένταση και παράλογο συναισθηµατισµό. Ίσως δεν θα ήταν φρόνιµο να πάρετε αµετάκλητες αποφάσεις που θα σας κάνουν να µετανιώσετε αργότερα εξαιτίας της υπερβολικής ευαισθησίας σας. Υγεία Τη χρονιά αυτή θα πρέπει να καταλάβετε πιο πολύ από ποτέ πως η υγεία σας επηρεάζετε έντονα από τη συναισθηµατική σας ζωή. Ο τοµέας των σχέσεων συνδέεται στενά και είναι ο χειρότερος σας εχθρός για την καλή υγεία σας. Πολλοί από εσάς ενδέχεται να αντιµετωπίσετε δερµατίτιδες ή πεπτικά προβλήµατα, προσπαθώντας να εξοµαλύνετε τα οικογενειακά θέµατα και καταστάσεις που θα διαταράξουν έντονα τη συναισθηµατική σας ζωή. Η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο σας προκαλεί ορισµένες αλλεργίες λόγω της ατµοσφαιρικής ρύπανσης. Ο Κρόνος σε συνδυασµό µε τον ∆ία πιθανότατα να σας επιφέρει ορισµένες διαταραχές σε οστά ή δόντια. Καλό θα ήταν τη χρονιά αυτή να καταναλώνετε άφθονα γαλακτοκοµικά προϊόντα.


find-world.com  

find world magazine

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you