Page 1

INFO nr. 521  |  december 2019

De Toekomstshow 2019 was grandioos pag. 10

SINTERKLAAS OP BEZOEK

pag. 3

OPENDEURMOMENT pag. 4

DE WARMSTE WEEK

pag. 5

OUDERCONTACTAVOND pag. 11 STROOKJES pag. 21


IN DEZE INFO:

Beste lezer,

ACTIVITEITEN AANKONDIGING Sinterklaas op bezoek Kerstfeestje in de opvang Opendeurmoment in onze kleuterafdeling  Voetbaltornooi januari

3 3 3 4 4

BUITEN CATEGORIE Onze school neemt deel aan De Warmste Week

5 5

ACTIVITEITEN VERSLAG 6 De Toekomstshow 2019 6 Ballennamiddag9

‘De Toekomstshow 2019’ was een zeer groot succes. Dit was niet mogelijk geweest zonder de gewaardeerde inzet, volharding en professionaliteit van alle personeelsleden, leerlingen, sympathisanten & externe medewerkers. Steven Verplanke DIRECTEUR

HET LEERLINGENHOEKJE 10 MOS-politie10 De Toekomstshow 2019 10 ZEKER LEZEN 11 Oudercontactavond11 Verloren voorwerpen 11 Omgaan met sociale media 11 Fluorescerende jasjes 11 Kerstexamens12 Een nieuwjaarsgedicht in de wenskaart? 12 DVD De Toekomstshow 2019 12 WEETJES VAN DE SCHOOL 13 Busvervoer bij barre weersomstandigheden 13 Zwemkalender13 OVER DE MENSEN 14 Overleden14 Goed-nieuws-rubriek14 GEMEENTELIJK NIEUWS 15 Wij waren natuurlijk van de partij tijdens de Feesteworpstoet15

Volgende INFO verschijnt eind december.

SNELNIEUWS16

Wie deze schoolkrant info ook maandelijks via elektronische weg (mail) wenst te ontvangen: geef een seintje.

KALENDER18 Menu december 18 Agenda december 19

Interesse in de wekelijkse digitale nieuwsbrief van onze school?

IN DE KIJKER Schoolreglement: afspraak 4 Milieuzorg op school (MOS): tip 4

20 20 20

STROOKJES21

Schrijf in via de website en elke woensdag vind je onze nieuwsbrief terug in jullie mailbox. VOLG ONS OOK OP:

www.bsdetoekomst.be


ACTIVITEITENAankondiging

Sinterklaas op bezoek

MAANDAG, 02 DECEMBER 2019

Jawel, Sinterklaas komt op bezoek TUSSEN DE VELE BRIEVEN VONDEN WE HET VOLGENDE TERUG:

Dag kinderen, Ik heb in mijn grote boek gelezen dat ik op maandag 2 december op bezoek kom in jullie school. Mijn Pieten en ik zijn nog druk bezig om ons bezoek voor te bereiden. Ik heb van hen vernomen dat we weer veel speelgoed en lekkers zullen meebrengen. Ik kijk er al naar uit om jullie terug te zien. PS de ouders zijn tijdens de intrede om 8.55 uur in de polyvalente zaal welkom. Sinterklaas & Zwarte Pieten

Kerstfeestje in de opvang

WOENSDAG, 18 DECEMBER 2019

Voor de leerlingen in de opvang OKEE DE OPVANGMAMA’S ORGANISEREN OP WOENSDAG­ NAMIDDAG 18 DECEMBER EEN KERSTFEESTJE VOOR ALLE KINDEREN DIE GEBRUIK MAKEN VAN DE OPVANG.

Lekkere hapjes en drankjes, kerstactiviteiten, een geschenkje onder de kerstboom en een supergezellige kerstsfeer zijn de ingrediënten van dit feest. De tarieven van de opvang blijven ongewijzigd: € 0,60 per begonnen kwartier. Ook alle andere afspraken blijven geldig. De kostprijs van het kerstfeest bedraagt € 3 (drankjes, hapjes, activiteiten en geschenkje inbegrepen). Dit wordt cash betaald aan de opvangmama’s. Vooraf inschrijven via STROOK 1 (zie pagina 21) bij de opvangmama’s zelf is noodzakelijk.

3


ACTIVITEITEN | Aankondiging

Opendeurmoment

DINSDAG, 10 DECEMBER 2019

In onze kleuterafdeling voor nieuwe ouders

Voetbaltornooi januari

JANUARI 2020

Tijdens de middagsport TIJDENS DE MAAND JANUARI STAAT DE MIDDAGSPORT IN HET TEKEN VAN EEN VOETBALTORNOOI VOOR DE LEERLINGEN UIT DE VIJFDE EN ZESDE LEERJAREN. MEESTER THIJS EN MEESTER LOUIS ZULLEN DIT TORNOOI IN GOEDE BANEN LEIDEN.

4
Buiten categorie

Onze school neemt deel aan de Warmste Week NET ZOALS ANDERE JAREN ZET HET GO! OPNIEUW MEE ZIJN SCHOUDERS ONDER DE WARME INITIATIEVEN VAN MUSIC FOR LIFE.

Wij willen onze leerlingen immers samen leren samenleven in alle diversiteit. Dit jaar zamelt GO! for Life geld in voor Theater Stap. Dit professionele theatergezelschap helpt mensen met een beperking uitgroeien tot podiumkunstenaars die weten te ontroeren. Met vakmanschap en passie worden producties gerealiseerd zoals Tytgat Chocolat. Het GO! wil net als Theater Stap mee bouwen aan een inclusieve samenleving waarin mensen elkaar aanvaarden en onderling verbonden zijn.

Wij verkopen GO! mutsen GO! mutsen voor het goede doel Wij verkopen op school kerstmutsen: â‚Ź 5 per stuk. Bestellen kan via STROOK 4 (zie pagina 25).

5


ACTIVITEITENVerslag

De Toekomstshow 2019 Meer dan 1300 toeschouwers mochten we verwelkomen De Toekomstshow 2019 op dinsdag 19, donderdag 21 november en vrijdag 22 november werd een wervelend totaalspektakel met alle leerlingen van de school. In de polyvalente zaal van de school was het gedurende anderhalf uur al dans, zang en humor wat de klok sloeg. Het werd een absolute topshow. Kortom, een zorgeloze portie ‘feel good’ met de nodige glamour en glitter.

6


ACTIVITEITEN | Verslag

De Toekomstshow 2019

7


ACTIVITEITEN | Verslag

De Toekomstshow 2019

8


ACTIVITEITEN | Verslag

Ballennamiddag Onze leerlingen waren op woensdag 13 november van de partij DE SPORTIEVELINGEN UIT DE EERSTE EN TWEEDE LEERJAREN NAMEN OP WOENSDAGNAMIDDAG 13 NOVEMBER DEEL AAN DE GEMEENTELIJKE BALLENNAMIDDAG. PROFICIAT AAN ALLE DEELNEMERS. Joachim Vanheuverswyn Abd-Allah Qnioun Silke Knol Ilana Cosyns Noa Velghe Bruce Vervaecke Remie Vande Velde

Ami Nottebaert Kamil Guilbert Renske Defoor Warre Vandebulcke Arno De Nijs Miel Deprez Leon Vinckier

Nick Cottenies Lars De Jonghe Matto Vertonghen Luca D’Angelo Viktor Hoste Chiamaka David Emojerho Elise Lanneau

Sohaila Gouda Louis Ergo Lotte Vanlerberghe Anastasia Hordieieva Mathis Beulque

9


Het leerlingenhoekje MOS-politie Wij zetten ons afgelopen maand extra in voor Milieuzorg Op School (MOS). 

De Toekomstshow 2019 Deze sfeerbeelden (achter de schermen van De Toekomstshow 2019) willen we jullie zeker laten zien. De tweede leerjaren

10

De vijfde leerjaren
Zeker lezen

Oudercontactavond Op dinsdag 17 december vanaf 16.30u in het schoolrestaurant VOOR ALLE OUDERS (KLEUTERAFDELING & LAGERE AFDELING).

Onze kleuterleidsters zullen aanwezig zijn voor een gesprek met de ouders van de allerkleinsten. Indien het om een leerling uit een lagere klas gaat, krijgt u als ouder de kans om het rapport van uw kind te bespreken.

Bij aankomst dient u zich eerst aan te melden aan het onthaal in het schoolrestaurant.

Uiterlijk woensdag 11 december krijgt u dit terug met de vermelding van het tijdstip van het (de) gesprek(ken).

Per gezin wordt STROOK 3 (zie pagina 23) ingevuld en via het oudste kind uiterlijk dinsdag 3 december aan de klastitularis bezorgd.

Dit systeem werkt op de avond zelf optimaal indien iedereen tijdig aanwezig is.

OMGAAN MET SOCIALE MEDIA

VERLOREN

Kinderen brengen steeds meer tijd door met de computer. Men weet misschien al veel over internet en sociale media (Facebook, Twitter, MSN, Youtube, Instagram ...), maar ook anno 2019 hebben ze volwassenen nodig om veilig & verstandig om te gaan met de computer.

VOORWERPEN We beschikken op dit moment over een zeer grote verzameling verloren voorwerpen.

Daarom hanteren wij op school de volgende tips:

• Met een vriendelijke, beleefde en attente houding kom je heel ver • Als je iets niet zou doen in ‘de echte’ wereld, doe het dan ook niet in ‘de digitale’ wereld

• Maak samen met je ouders een profiel aan en kies voor de optie ‘alleen voor vrienden’

• Laat je ouders vaak meekijken wat je doet op de computer • Onthoud bij alles wat je online zet, dat het in de toekomst terug te • • • •

vinden zal zijn Accepteer alleen betrouwbare uitnodigingen Zet geen persoonlijke gegevens online Zet geen gegevens en foto’s van anderen online Negeer ruzies en scheldpartijen

Mogen we vragen om de kledij (en de eventuele brooddoos) van uw kind(eren) te naam­ tekenen. Tijdens de oudercontactavond krijgen zowel de leerlingen en de ouders de kans om alle verloren voorwerpen te bekijken in het schoolrestaurant.

TIP: kinderen jonger dan 13 jaar kunnen wettelijk geen facebook-profiel hebben.

FLUORESCERENDE JASJES Wij stellen vast dat de meeste leerlingen 's morgens aankomen op school met hun fluorescerend jasje en dat verdient een pluim. Deze jasjes verhogen immers de veiligheid. Want, leerlingen mét een fluorescerend jasje zijn veel duidelijker zichtbaar voor de andere weggebruikers.

11


ZEKER LEZEN

Kerstexamens In de vijfde en zesde leerjaren EEN NIEUWJAARS­ GEDICHT IN DE WENSKAART (WEBSHOP SCHOOL­ FOTOGRAAF)? Alle leerlingen (kleuters en leerlingen lagere afdeling) maken binnenkort in de klas natuurlijk een nieuwjaarsbrief voor de ouders. We bieden via de webshop van de schoolfotograaf – volledig vrijblijvend – ook wenskaarten met een foto van uw zoon of dochter) voor grootouders aan. In de klas kan hierin een getypt nieuwjaarsgedicht worden gekleefd. ZIE STROOK 5 (zie pagina 25).

MISSCHIEN DENKT U (TERECHT) AL AAN DE EINDEJAARSFEESTEN, MAAR DE LEERLINGEN VAN DE VIJFDE EN ZESDE LEERJAREN KRIJGEN EERST NOG EEN PAAR STEVIGE NOTEN TE KRAKEN, WANT VOOR ZE AAN DE KERSTVAKAN­ TIE EN DE FEESTEN KUNNEN DENKEN, KRIJGEN ZE DE KERSTEXAMENS NOG TE VERWERKEN.

Uiteraard begeleiden wij onze leerlingen hier zo goed mogelijk bij. Zo geven we bijvoorbeeld herhalingsoefeningen, krijgen ze een toetsenrooster, nuttige tips hoe ze dit alles kunnen studeren, enz. In het begin van december krijgen ze heel wat herhalingsoefeningen in de klas en een gedeelte daarvan kan als huiswerk gemaakt worden. De leerlingen krijgen een toetsenrooster mee naar huis, waarop te lezen staat wanneer alle toetsen plaatsvinden. Daarmee kunnen de leerlingen tijdig hun voorbereidingen plannen en kunnen de ouders, samen met hun zoon of dochter mee volgen, want plannen is heel belangrijk.

In de klas wordt er verder aandacht besteed aan het leren leren, dat wil zeggen dat er uitgelegd wordt hoe leerlingen de verschillende soorten leerstof kunnen instuderen, want niet alles wordt op dezelfde manier geleerd en niet iedereen studeert het best op dezelfde manier. Het komt er op aan dat elke leerling uit de tips die gegeven worden en de manieren van leren die besproken worden er uit kiest wat voor hem/haar het beste resultaat geeft. Het leren plannen van huistaken en toetsen is allesbehalve nieuw voor de leerlingen, want in de vijfde en zesde leerjaren wordt hieraan wekelijks aandacht geschonken door het tijdig meedelen van de taken en toetsen. Ten slotte krijgen de leerlingen een studeerwijzer zodat de voorbereiding van de toetsen zo vlot mogelijk kan verlopen, want naast de herhalingsoefeningen in de klas zal er thuis ook nog gestudeerd moeten worden: nog eens herhalingsoefeningen maken, wat een tijd geleden geleerd werd weer opfrissen …

DVD DE TOEKOMSTSHOW 2019 Er wordt vrijblijvend een DVD van ‘De Toekomstshow 2019’ te koop aangeboden. Er zijn twee soorten:

• De ‘gewone standaard’ DVD(voor een gewone DVD-speler): € 19 • De ‘BLU-RAY’ DVD (voor blu-ray player, playstation, pc met blu-ray rom ...): € 29 De DVD speelt af op vrijwel alle courante DVD-spelers. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor eventueel oudere types van DVD-spelers waarop de DVD niet zou werken. De DVD wordt professioneel gemonteerd (inclusief geluid) met fragmenten van de verschillende voorstellingen door fotografie Objectiv Foto (Rugge). Er werd ook gefilmd achter de schermen en tijdens de receptie. De DVD’s zullen geleverd worden ten laatste op 31 januari 2020. Bestellen kan met behulp van STROOK 2 (zie pagina 21).

12
Weetjes van de school

Busvervoer bij barre weersomstandigheden Het winterweer komt er aan LANGS DEZE WEG MAKEN WE EEN PAAR AFSPRAKEN IN VERBAND MET HET BUSVERVOER TIJDENS BARRE WEERS­ OMSTANDIGHEDEN.

Bij sneeuw en gladde wegen rijden de bussen enkel op de hoofdwegen (zie sticker). Bij ijzel rijden de bussen niet. Om de communicatie vlot te laten verlopen, werken we in onze school met ‘hulplijnen’.

bij winterse omstandigheden. Deze sticker werd gekleefd in het heen-enweer-mapje (bij de kleuters) of schoolagenda. Zo vindt iedereen de nodige informatie altijd en overal terug. 2  BIJ TWIJFEL De administratieve medewerkers van Basisschool ‘De Toekomst’ zijn alle dagen telefonisch bereikbaar: • van 8.00u tot en met 17.00u • op woensdag tot en met 12.30u

BUSVERVOER De buschauffeurs en -begeleidsters zijn rechtstreeks bereikbaar:

• Yvan Dutranoit • •

1   DE STICKER Alle leerlingen die gebruik maken van de schoolbus, kregen een sticker waarop duidelijk vermeld staat welke alternatieve halte ze dienen te nemen

en Tania Verspaille: 0478 42 20 61 Nico Wylin en Dorine Dhaene: 0478 46 05 66 Saskia Van Lancker en Daphne Verbeke: 0478 46 30 85

ZWEMKALENDER Dinsdagnamiddag 3 december:

2de leerjaar A, 2de leerjaar B, 6de leerjaar B en 6de leerjaar C

Vrijdagnamiddag 6 december:

3de leerjaar A, 3de leerjaar B, 3de leerjaar C en 6de leerjaar A

Dinsdagnamiddag 10 december:

4de leerjaar A, 4de leerjaar B, 1ste leerjaar B en 1ste leerjaar C

Vrijdagnamiddag 13 december:

5de leerjaar A, 5de leerjaar C en 5de leerjaar B

Dinsdagnamiddag 17 december:

2de leerjaar A, 2de leerjaar B, 6de leerjaar B en 6de leerjaar C

Vrijdagnamiddag 20 december:

3de leerjaar A, 3de leerjaar B, 3de leerjaar C en 6de leerjaar A

13


Over de mensen Overleden • Mevrouw Maria Duponcheel, overgrootmoeder van Nanne (derde leerjaar B) en Maud (tweede kleuterklas A) • De heer André Depauw, grootvader van juf Sharon (Jules-klas C) en overgrootvader van Victor (Jules-klas B) • De heer Jean-Pierre Lefebvre, papa van juf Mireille (eerste leerjaar C)

Goed-nieuws-rubriek Louise

17-10-2019 Dochtertje van Martijn en Melanie Christiaens - Dendauw Zusje van Yenzo (tweede kleuterklas B) en Alex

14

Henri

Louie

20-11-2019

Zoontje van Norbent en Duggu Agopoglu Broer van Liam (tweede kleuterklas B)

Zoontje van juf Charlotte (derde leerjaar B) en meester Piet (sportleerkracht) Broer van Batiste, Ernest (6de leerjaar C) en Leon

13-11-2019
Gemeentelijk nieuws

WIJ WAREN NATUURLIJK VAN DE PARTIJ TIJDENS DE FEESTEWORPSTOET: DE SHOWTREIN VAN BASISSCHOOL DE TOEKOMST Onze leerlingen uit de vijfde en zesde leerjaren beleefden een unieke ervaring tijdens ‘Feeste met muziek’ op zondagnamiddag 3 november.

15
Snelnieuws 1

De leerlingen van het GO! atheneum Avelgem hebben tijdens de week van maandag 18 november dagelijks de receptie van ‘De Toekomstshow 2019’ tot in de puntjes verzorgd.

Wie nog wenst in te schrijven voor de typecursus (4de, 5de en 6de leerjaren): er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

16

2


SNELNIEUWS

3

Aan de inkomhal van de polyvalente zaal hangt een knalrode brievenbus. Deze brievenbus is een ideeënbus van het oudercomité. Om de stem van nog meer ouders te laten gelden, lieten de leden van het oudercomité deze brievenbus maken. Alle ideeën, suggesties, tips, … zijn welkom! Het oudercomité

4

Bewaar de datum: Kidsfuif op zaterdag 25 januari 2020.

Op maandag 9 december vindt onze eerste wennamiddag in het eerste leerjaar plaats. Kinderen uit derde kleuterklassen van alle kleuterscholen zijn welkom.

5

17


KALENDERMENU

DECEMBER 2018

M

D

W

D

V

2

3

4

5

6

Pompoensoep

Preisoep

Ajuinsoep

Bloemkoolsoep

Tomatensoep

Kalkoengebraad Vleesjus Appelmoes Aardappelen

Vol au vent Gestoofde wortelen Frieten

Gehaktballen Currysaus Wortels Puree

Kaashamburgers Ajuintjessaus Rode kool Natuuraardappelen

Lasagne Stokbrood

Dessert

Dessert

Dessert

9

10

11

12

13

Wortelsoep

Groentesoep

Broccolisoep

Seldersoep

Pompoensoep

Cordon bleu Vleessaus Spruitjes Aardappelen

Kipfilet Zoetzure saus Sla Frieten

Kalkoenpave Champignonsaus Erwten Aardappelen met bieslook

Spaghetti Bolognaisesaus worteltjes

Hesperolletjes Witloof Kaassaus Puree

Dessert

Dessert

Dessert

16

17

18

19

20

Groentesoep

Pastinaaksoep

Tomatensoep

Bloemkoolsoep

Tomatensoep

Kippenblokjes Currysau Rijst met brunoisegroenten

Kerstboompjes Champignonsaus

Ovenschotel met kip Prei Puree

Braadworst Vleesjus Witte kool Aardappelen

Fish vingers Ijsbergsalade Mayonaise Puree

Pechen Dessert

Dessert

23

24

25

26

227

KERSTVAKANTIE

KERSTVAKANTIE

KERSTVAKANTIE

KERSTVAKANTIE

KERSTVAKANTIE

30 KERSTVAKANTIE

18

Dessert


AGENDA Wanneer?

Hoe laat?

Wat? Sinterklaas op bezoek: zie pagina 3. De ouders zijn om 8.55u welkom in de polyvalente zaal voor de intrede

Ma. 2/12 Do. 4/12

DECEMBER 2019

13.00u

In de kijker: afspraak 4 en MOS-tip 4

19.30u

Vergadering van het Oudercomité

08.40u

Verkeersbrigade

12.15u

Leerlingenraad 2

15.45u

Verkeersbrigade

Ma. 9/12

13.00u

Wennamiddag in het eerste leerjaar: zie pagina 17 Kinderen uit derde kleuterklassen van alle kleuterscholen zijn welkom.

Di. 10/12

14.00u

Opendeurmoment in de kleuterafdeling: zie pagina 4

Do. 12/12

namiddag

Naar woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius: tweede kleuterklas B

Vr. 13/12

namiddag

Hopsakee in de sporthal te Avelgem: Jules-klassen. Kostprijs per kleuter: € 2 (via factuur december).

Za. 14/12

vanaf 16.00u

Ma. 16/12

16.00u

Vr. 6/12

Winteravond in ons kinderdagverblijf De Toekomst Proclamatie lerenlerenklas: module 1 Levering van de schoolfotograaf

Di. 17/12

Alles met de bal in de sporthal in Deerlijk: derde leerjaren. Kostprijs per leerling: € 5 via factuur december voormiddag 16.30u

Wo. 18/12

voormiddag namiddag

Vr. 20/12

16.00u

Bezoek aan woon-zorghuis Ter Meersch: zesde leerjaren onder leiding van juf Mieke (leerkracht Rooms-Katholieke Godsdienst) Oudercontactavond: zie pagina 11 Klasoverschrijdend OVSG-project 2: vijfde en zesde leerjaren Kerstfeestje in de opvang: zie pagina 3 Begin van de kerstvakantie

19
In de kijker

Schoolreglement: afspraak 4 Respect hebben voor schoolmateriaal vinden wij belangrijk. Het schoolgerei, de boeken en het klasmateriaal behandelen we met zorg. We hebben ook respect voor de dingen: we beschadigen geen gebouwen, meubilair, sportmateriaal, bussen en planten. We ruimen samen op.

Milieuzorg op school (MOS): tip 4 We hebben op school oog voor afvalpreventie:

• • • •

20

we brengen minder verpakkingen mee naar school we werpen alle afval in de juiste vuilnisbakken we hebben een hekel aan zwerfvuil we knutselen vaak met wegwerpmateriaal


STROOKJES

STROOK 1: KERSTFEEST IN DE OPVANG OKEE Ondergetekende,���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� schrijft in voor het kerstfeestje in de opvang OKEE op woensdagnamiddag 18 december 2019: Naam van de leerling (kostprijs € 3 per kleuter of leerling)

Klas

Gelieve deze gelden afzonderlijk af te geven aan de opvangmama’s. Gelieve te betalen met pasmunt. HANDTEKENING

UITERLIJK AF TE GEVEN OP VRIJDAG 6 DECEMBER

STROOK 2: DVD DE TOEKOMSTHOW 2019 Ondergetekende,�������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� moeder/vader van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..........................................................

uit ����������������������������������������������������������������������������������������������� bestelt hierbij

............ .

x DVD gewone standaard DVD voor een gewone DVD-speler: € 19

............ .

x DVD BLURAY- HD voor blu-ray-speler, playstation, pc met blu-ray rom, …: € 29

.TOTAAL: € ................. De onkosten worden gefactureerd via de factuur in december. De DVD’s worden geleverd ten laatste op 31 januari 2020. De DVD speelt af op vrijwel alle courante DVD-spelers. Wij zijn echter niet verantwoordelijk voor eventueel oudere types van DVD-spelers waarop de DVD niet zou werken.

HANDTEKENING

UITERLIJK AF TE GEVEN OP VRIJDAG 6 DECEMBER

21


STROOKJES

STROOK 3: OUDERCONTACTAVOND OP DINSDAG 17 DECEMBER Ondergetekende,��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� moeder/vader zal aanwezig zijn op de oudercontactavond op dinsdag 17 december vanaf 16.30u tot 20.00u: Hij/zij die wenst de klastitularis(sen) te spreken van zijn/haar kind(eren): Ik kan niet aanwezig zijn van ......................... u. tot .. ............................ u.

Bij aankomst: gelieve aan te melden aan het onthaal. Naam van de leerling

Klas

Uur (wordt aangevuld door de klasleerkracht)

zal niet aanwezig zijn op de oudercontactavond op dinsdag 17 december: Naam van de leerling

Klas

ik wens op dinsdagavond 17 december ook een gesprek met: Naam van de leerling

Klas

Zorgcoördinator juf Annelies CLB-medewerker Sportleerkracht Leerkracht godsdienst Leerkracht zedenleer GELIEVE DEZE STROOK AF TE GEVEN EN ALLE KINDEREN TE VERMELDEN Wie zich niet kan vrij maken op dinsdagavond 17 december kan het zorgteam van onze school contacteren voor een afspraak op een ander tijdstip of op een andere datum: juf Annelies Anckaert en haar collega’s juf Inneke, juf Corry en juf Julie: 0478 69 67 78 of 056 65 01 45 of 056 65 01 48 of annelies.anckaert@bsdetoekomst.be . HANDTEKENING

UITERLIJK AF TE GEVEN OP DINSDAG 3 DECEMBER 2019

23


STROOKJES

STROOK 4: GO! MUTS VOOR HET GOEDE DOEL Ondergetekende,�������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� moeder/vader van . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .......................................................... ............ .

uit ����������������������������������������������������������������������������������������������� bestelt hierbij

x GO! kerstmuts(en) à € 5 per stuk

TOTAAL: € ........................ De onkosten worden gefactureerd via de factuur in december. De kerstmutsen worden ‘meteen’ geleverd.

HANDTEKENING

UITERLIJK AF TE GEVEN OP VRIJDAG 6 DECEMBER

STROOK 5: EEN NIEUWJAARSGEDICHT WORDT GEKLEEFD IN DE WENSKAART (VIA DE WEBSHOP SCHOOLFOTOGRAAF) VOOR DE GROOTOUDERS Ondergetekende,��������������������������������������������������������������������������������������������������������������� heeft via de webshop van de schoolfotograaf eén of meerdere wenskaarten gekocht en wenst dat er in de klas een getypt gedicht wordt in gekleefd: Naam van de leerling

Klas

Aantal gekochte wenskaarten via de webshop van de schoolfotograaf waarin graag een getypt gedicht wordt gekleefd

Alle leerlingen (kleuters en leerlingen lagere afdeling) maken binnenkort in de klas natuurlijk een nieuwjaarsbrief voor de ouders. We bieden via de webshop van de schoolfotograaf – volledig vrijblijvend – ook wenskaarten met een foto van uw zoon of dochter) voor grootouders aan. In de klas kan hierin een getypt nieuwjaarsgedicht worden gekleefd. HANDTEKENING

UITERLIJK AF TE GEVEN OP VRIJDAG 6 DECEMBER

25


Foto van de maand

De Toekomstshow 2019 was grandioos.

Deze INFO is een publicatie van GO! Basisschool De Toekomst - Avelgem.

COLOFON REDACTIE & FOTOGRAFIE: GO! Basisschool De Toekomst

Wenst u deze schoolkrant info ook maandelijks via elektronische weg (mail) ontvangen: geef een seintje. Kerkhofstraat 51, 8580 Avelgem T 056 65 01 40 | T 056 65 01 41 info@bsdetoekomst.be www.bsDeToekomst.be

CONTACT: info@bsdetoekomst.be V.U.: Steven Verplancke, directeur GO! Basisschool De Toekomst Avelgem

Profile for Magelaan

Basisschool De Toekomst - INFO 521  

Het informatieblad voor ouders en kinderen van Basisschool De Toekomst - editie november 2019

Basisschool De Toekomst - INFO 521  

Het informatieblad voor ouders en kinderen van Basisschool De Toekomst - editie november 2019

Advertisement